Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Κυριακη 21 Μαιου 2023


21 Μαΐου1942, Σπερχειάδα της Φθιώτιδας

Ο Άρης ορκίζει τους πρώτους μαχητές

του ΕΛΑΣ

Ο όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη γραμμένος από τον ίδιο τον Άρη:

"Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας,

κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοφανές - Γεωργία: Μπλόκο στην πρόεδρο Zurabishvili από τον εθνικό αερομεταφορέα – Απαγόρευση επιβίβασης

Κυριακή 21/05/2023 - 13:18

Αιτία οι δηλώσεις της Προέδρου της Γεωργίας ότι θα μποϊκοτάρει την εταιρεία γιατί άρχισε πτήσεις στη Ρωσία

Στην απόφαση να απαγορεύσει την επιβίβαση της Προέδρου της Γεωργίας Salome Zurabishvili στα αεροπλάνα της εταιρείας προχώρησε η Georgian Airlines, η οποία αποτελεί και τον εθνικό αερομεταφορέα της Γεωργίας.

Αιτία για αυτήν την πρωτοφανή απόφαση ήταν οι δηλώσεις της Zurabishvili ότι θα μποϊκοτάρει την εταιρεία διότι άρχισε εκ νέου τις πτήσεις της προς τη Ρωσία, μετά το διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin να άρει την 4ετή απαγόρευση απευθείας πτήσεων με την Γεωργία και να χαλαρώσει τους όρους για την έκδοση βίζα σε όσους Γεωργιανούς ταξιδεύουν προς τη Ρωσία.

Η πρόεδρος Zurabishvili απηύθυνε έκκληση στις αρχές της Γεωργίας να αποτρέψουν τη ρωσική πρωτοβουλία, ένα αίτημα που εκείνες αγνόησαν.

Η αντίδραση

Σε δηλώσεις του ο Tamaz Gaiashvili, ιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας Georgian Airways, υποστήριξε ότι η Πρόεδρος είναι πλέον persona non grata και ότι θα της απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της εταιρείας, μέχρι να ζητήσει «συγνώμη από τον λαό της Γεωργίας».

«Η κα.Salome ανακοίνωσε μποϊκοτάζ της εθνικής αεροπορικής εταιρείας.

Την κηρύσσουμε persona non grata.

Μέχρι να ζητήσει συγνώμη από το γεωργιανό λαό, δεν θα την αφήσουμε να επιβιβαστεί» υποστήριξε ο πρόεδρος της Georgian Airways, ο οποίος κατηγόρησε την Πρόεδρο ότι δεν υποστήριξε ποτέ την αεροπορική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Ρωσίας – Γεωργίας είναι τεταμένες ύστερα από τη στρατιωτική ρωσική επέμβαση το 2008 στις επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, οι οποίες έκτοτε έχουν κηρυχθεί ανεξάρτητες.

Στις επαρχίες αυτές βρίσκονται χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»

Ανακοινώθηκε χθες. Το πως καταντήσαμε εξηγείται από το απόσπασμα από τον "Κήπο του Προφήτη" του Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931):

«Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.

Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.

Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.

Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.

Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.»

Και εγώ θα προσθέσω: 

Το έθνος να λυπάστε του οποίου η νεολαία δεν παράγει δική της μουσική.

Το έθνος να λυπάστε που θάβει περισσότερους από εκείνους που γεννά.

Το έθνος και την πατρίδα του να λυπάστε που έχει μετατραπεί σε κοπάδι σε ένα χώρο.

Και προπαντώς..., τον Έλληνα να λυπάστε που αποποιήθηκε το κάλλος και υπέκυψε στον τερατισμό. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/5/2023

" Ο κ. Σαββόπουλος, θέλοντας να κοινοποιήσει δημοσίως, την όχι δημοσίως εκφρασθείσα επιθυμία μου, να μην μεταχειριστεί τη μουσική μου στις εκπομπές του, βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί την άρθρωσή μου με την κάπως ανορθόδοξη προφορά μου στο γράμμα Ρο.

Τόσα χρόνια μιλούσα από το Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου και κανείς δε βρέθηκε -φίλος κι εχθρός- να σταθεί στην ιδιοτυπία της προφοράς μου. Και μόνον ο κ. Σαββόπουλος την επισήμανε. Τί οξυδέρκεια! Πρέπει ακόμη να προσθέσω πως δεν μου διέφυγε η ισχυρή δόση ειρωνείας και αναίδειας που περιείχε ο ίδιος στη συνομιλία του με τον κ. Θεοδωράκη.

Κατόπιν αυτών, του απαγορεύω όχι μόνο τη χρήση της μουσικής μου, αλλά και την απλή αναφορά του ονόματός μου στις τόσον εγωπαθητικές εκπομπές του. Θα φροντίσω και νομικά να κατοχυρωθώ.

Είναι όμως θλιβερό, άτομα που κάποτε ξεκίνησαν με κάποιο ταλέντο, να καταλήγουν σε μια εξυπνάδικη χυδαιότητα για να καλύψουν έτσι τη ραθυμία τους και τη μουσική τους απραξία "

Μάνος Χατζιδάκις (Επιστολή στην Ελευθεροτυπία) 18-10-1986

ΥΓ. Εκτός από τον αείμνηστο Β. Ραφαηλίδη και ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις για τον φαιδρό...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 Νοεμβρίου 2022

#Κυβερνηση_Πατσηδων

Γεωργιάδης για δάνεια ΝΔ: Δεν μπορούν να αποπληρωθούν - πρέπει να γίνει διαγραφή.

Γεωργιάδης για δάνεια πολιτών: Ζημία για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

#πλειστηριασμοι #Κολοβου #Πατσης #ομαδαμνημης #omadamnimis



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη συνεργατών βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Ρομά για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας

21/5/2023

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τρεις συνεργάτες του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαϊόπουλου, αλλά και δύο Ρομά, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, σταυρωμένα ψηφοδέλτια και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το περιστατικό έγινε στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΦΙΆΛΤΗΣ

Δεν είναι μόνο η πρωτεΐνη ακίδας και το mRNA που αποτελούν πρόβλημα. Και οι δύο ενέσεις Covid της Pfizer και της Moderna έχουν επίσης μόλυνση από το DNA και η ένεση της Pfizer για τον Covid περιέχει προαγωγείς SV40.

Ο μικροβιολόγος Kevin McKernan πρωτοστάτησε στην έρευνα σχετικά με τη δοκιμή ορισμένων από τα φιαλίδια του εμβολίου κατά του Covid και ανακάλυψε απαράδεκτα επίπεδα πλασμιδίων δίκλωνου DNA που επιπλέουν τριγύρω. Πρόκειται για μόλυνση από DNA. Βρήκε τη μόλυνση στα φιαλίδια Pfizer και Moderna.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Peter Sweden, η Sasha Latypova είπε ότι η μόλυνση του DNA είναι «ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί αυτό είναι πλασμίδιο ικανό για αναπαραγωγή, μπορεί στη συνέχεια να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα, μπορεί να εισβάλει στα βακτηριακά κύτταρα που ζουν στο έντερό σας. Έτσι, μπαίνουν στα βακτήρια που αναπαράγονται εκεί, αναπαράγουν γονίδια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά… μπορεί να προκαλέσει σήψη, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, όλα τα είδη των προβλημάτων».

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Υγεία («WCH») δήλωσε ότι έχει ξεπεραστεί μια κόκκινη γραμμή. «Η μόλυνση από DNA των «εμβόλια» mRNA ενέχει κίνδυνο για όλους στον πλανήτη», δήλωσε η WCH. «Αναγραφόμενο DNA, τα λεγόμενα πλασμίδια, τόσο στα μονοσθενή όσο και στα δισθενή εμβόλια, τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου… Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πώς θα τελειώσει, αλλά τι πρέπει να συμβεί σήμερα μετά τη δημοσίευση της εργασίας από τους McKernan et al. (2023) είναι η άμεση διακοπή του προγράμματος «εμβόλιο covid-19».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aφου φαγατε το πρωτο μας ανοιξατε την ορεξη

Το λεν ευθεως

«Lockdown μεγάλης κλίμακας»!!! Μπορούμε να το κάνουμε, λέει ο Χαράρι

19/5/2023  -  21.20

Νέα απόλυτη «βόμβα»

Ο Ισραηλινός ιστορικός, συνομιλητής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Νώα Χαράρι μιλά για την συνέχεια και, όπως λέει, μπορούν να εφαρμοστούν Lockdowns σε μεγαλύτερη κλίμακα!!!

Μεταξύ άλλων τονίζει:

«Πολλά από τα σενάρια που περιέγραψα, πριν από την πανδημία, δεν τα περιέγραψα ως προφητείες, αλλά ως πιθανά να συμβούν.

Τώρα, ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος όπως η κλιματική αλλαγή.

(Με βάση αυτό το πρόβλημα) μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα σε τεράστια κλίμακα!

Μπορείς να σταματήσεις όλες τις αεροπορικές πτήσεις, μπορείτε να κλειδώσετε ολόκληρες χώρες και η ζωή να συνεχιστεί (σ.σ. Δεν θεωρούν τους ανθρώπους ικανούς να αντιδράσουν)»!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η Singular θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα που επεξεργάζεται από προχθές. Μείνετε συντονισμένοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είχα καμία αμφιβολία για την κρίση αυτού του λαού. Το μόνο που με παραξενεύει είναι ότι η διαφορά μεγάλωσε. Άκου 40% η νουρδου. Μόλις 2 μήνες μετά τα Τέμπη έτσι. Φαντάσου να γινόταν το συμβάν πριν 2 χρόνια. Αυτοδυναμία εύκολα έβγαινε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/5/2023

Αν πάντως αισθάνεστε ότι δεν σας αντιπροσωπεύει κανείς,μπορείτε να ψηφίσετε Μητσοτάκη για να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση οι μιντιαρχες που σας έχουν φλομωσει στο ψέμμα τουλάχιστον

21/5 ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΤΕΣΤ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι! Βρίστε τον ελληνικό λαό, γιατί το 25% (αν εξαιρεθούν αυτοί που απέχουν) ψηφίζει Ν.Δ. 

Βρίστε τον ελληνικό λαό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον απογοήτευσε ως κυβέρνηση, τον απογοήτευσε και ως αντιπολίτευση. Και αφήστε στο απυρόβλητο τον μοιραίο άνθρωπο που συνέδεσε τον όνομά του με την εξανέμιση της ελπίδας. Και ο οποίος πρέπει να πάει σπίτι του. 

Πάντως, με πιο ισχυρή, πλέον, την Αριστερά (με το ΚΚΕ να 'χει αυξήσει τις δυνάμεις του κι αν μπει και το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία, στη Βουλή, που μάλλον θα μπει), είναι οι κοινωνικοί αγώνες που θα σημαδέψουν τις εξελίξεις.

Σχολιο.- για ποια αύξηση μιλάμε; Έχουμε φάει στη μάπα τρία μνημόνια κ το ΚΚΕ δεν λέει να πιάσει διψήφιο!!! Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους! Έχω πάθει σοκ!!!

Σχολιο.- Δεν μετατοπίζεται εύκολα μαζικά ο κόσμος προς την κομμουνιστική Αριστερά. Οπότε και μια άνοδος κατά 20%, από 5,5% σε 6,5%, πόσο μάλλον κατά 30%, σε 7,5%, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Σχολιο- καταρχάς το στις πρώτες του 12 το κκε είχε 8,48 και στις δεύτερες τον ιούνιο 4,5%

Σχολιο.- Το ότι θα βρεθούν περισσότεροι να διαμαρτύρονται, ενάντια στην Δεξιά, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι ικανοποίηση!!!!

Σχολιο.- ακόμη τεσσερα χρόνια με τους ανεκδιήγητους, για να πάει ο Τσίπρας στο σπίτι του!

Σχολιο.- Να το πείτε στον κόσμο που τσαλαπάτησε με τη μνημονιακή του πολιτική και που τον απογοήτευσε ψηφίζοντας τα μισά νομοσχέδια της Ν.Δ.

Σχολιο.- πάρε τα ποσοστά του ΜΕΡΑ25 και βαλτα στο ΣΥΡΙΖΑ πάλι σπίτι του πρέπει να πει ο Τσίπρας

Σχολιο.- Απορώ πως πέφτουν τόσοι από τα σύννεφα με τα αποτελέσματα που διαφαίνονται. Απολύτως προβλέψιμα. Όσο υφίσταται το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του ως "αντίπαλο δέος" η (παραδοσιακή) δεξιά θα κυριαρχεί. Η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση όλων των εποχών θα παράγει συνέπειες με ορίζοντα γενεών.

Σχολιο.- Δεν φταίει ο λαός που καταλήξατε συμπολίτευση παρά αντιπολίτευση. Αν ψάχνετε τον ένοχο για την άνοδο της ΝΔ, κοιταχτείτε στον καθρέφτη συριζαιοι

Σχολιο.- Δεν ψήφισα εγώ μνημόνιο μαζί με τη Ν.Δ. ούτε τα μισά από τα νομοσχέδιά της στη Βουλή. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα; Εσύ είσαι ικανοποιημένη που ο μοιραίος άνθρωπος που έκανε το ΟΧΙ Ναι, οδήγησε το κόμμα του στη συντριβή.

Σχολιο.- Εμείς δεν χαιρόμαστε για τη νίκη της ΝΔ, γιατί θα υποστούμε αυτή την πολιτική. Ας αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες του, που απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν μπόρεσε να συσπειρώσει πάνω από 20% (με ένα μέρος αυτών να ψηφίζει μόνο και μόνο για να μην βγει ο Μητσοτάκης). Μας άφησε βορά στη δεξιά κι ακόμα το ίδιο τροπάρι λέει, όλοι φταίνε εκτός από το ίδιο.

Σχολιο.- Τώρα περάσατε στην απαξίωση της άποψης με την οποία διαφωνείτε. "Ποίημα" το να μιλάμε κατά των μνημονίων και της ψήφιση στη Βουλή των νομοσχεδίων της Ν.Δ. Εύγε!

Σχολιο.- Από πολιτικά επιχειρήματα σκίζεις. Χωρίς να ντρέπεσαι που υποστηρίζεις ένα κόμμα που τσαλαπάτησε τη ζωή μας με τα μνημόνια και με τη συνεργασία του στη Βουλή με τη Ν.Δ. Συνέχισε τον αυριανισμό και τη λασπολογία. Αλλά εκεί που σε παίρνει. Εδώ συζητάμε πολιτικά. Δεν είμαστε χουλιγκάνοι του κάθε Τσίπρα και του κάθε Μητσοτάκη.

Σχολιο.- Και what about 46% που δεν ψήφισε??Τους αξίζει ότι και αν συμβει

Σχολιο.- Έχω κατά νου το εξής ζήτημα που με αφορά: Εγώ είμαι 30, κοντά σε αυτή την ηλικία τα νούμερα λένε ότι έχουν φύγει κάπου στους 500.000 νέους έξω, το βρίσκω λοιπόν τραγικό ότι γράφτηκαν στους καταλόγους (ΣΥΝΟΛΙΚΑ) 23.000 άνθρωποι. Και εντάξει για τους υπόλοιπους 480.000 δεν πιστεύω οτι ήρθαν Ελλάδα να ψηφίσουν..

Σχολιο.- Ε, ναι! Δεν συνασπίστηκε η Αριστερά μ' αυτούς που ψήφισαν μνημόνιο μαζί με τη Ν.Δ. και τα μισά από τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη στη Βουλή! Πάντως και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Ν.Δ. στους δρόμους κατεβαίναμε κι είχαμε απέναντί μας τα ΜΑΤ. Και αν κερδίσαμε οτιδήποτε, το κερδίσαμε χάρη σ' αυτούς τους αγώνες. Κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ που μας μακέλευε για να χώνει λεφτά στις τράπεζες και στη Ν.Δ. που μας μακελεύει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Σχολιο.- Η Αριστερά κρίνεται στους λαϊκούς αγώνες. Και δεν έχει καμιά δουλειά να συγχρωτίζεται μ' αυτούς που ψηφίζουν μαζί με τη Ν.Δ στη Βουλή

Σχολιο.- Το σπίτι σου σου το υποθήκευσε ο ΣΥΡΙΖΑ που μας μακέλευε με τα ΜΑΤ όταν αγωνιζόμασταν κατά των πλειστηριασμών. Το ότι δεν σε ενδιαφέρει είναι δικό σου πρόβλημα.

Σχολιο.- Πάντως, είναι εντυπωσιακό το ότι θεωρείτε πως για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται η αντιλαϊκή του πολιτική, αλλά η Αριστερά που αντιτάχθηκε σ' αυτήν. Αδυνατώ να συνεχίσω την κουβέντα.

Σχολιο.- Ξέχασες την πλεύση!

Σχολιο.- Δεν εντάσσεται στην Αριστερά. Η ίδια δεν προσδιορίζεται ως αριστερό κόμμα.

Σχολιο.- Το να υποτιμάς τους λαϊκούς αγώνες και να σε ενοχλεί που η Αριστερά δεν συμπορεύτηκε με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια άποψη σεβαστή μεν, αλλά ναι. Όπως το 1952 η ΕΔΑ δεν δέχτηκε να αποσυρθεί για να βγει ξανά κυβέρνηση Πλαστήρα, που έβαλε τη χώρα στο ΝΑΤΟ, εκτέλεσε κομμουνιστές (Μπελογιάννη κ.ά.), έστειλε στρατό στην Κορέα κ.λπ., έτσι και τώρα, η Αριστερά δεν έχει καμιά δουλειά με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφιζε στη Βουλή τα μισά νομοσχέδια της Ν.Δ.

Σχολιο.- Φάγαμε ξύλο και από ΣΥΡΙΖΑ και από Ν.Δ. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Η θέση μας είναι σταθερά στους δρόμους.

Σχολιο.- Ναι, αλλά μιλάμε και για ήττα του ΜΕΡΑ, το οποίο όπως φαίνεται δεν μπαίνει στη βουλή. Μόνο το ΚΚΕ ανέβασε τα ποσοστά της Αριστεράς ψηλά. Οι υπόλοιποι, κοινοβουλευτικοι και εξωκοινοβουλευτικοί, ηττήθηκαν.

Σχολιο.- Το είχα γράψει με τα πρώτα αποτελέσματα. Όπως φαίνεται έχεις δίκιο. Η Αριστερά συνολικά καθηλώνεται στο 10%, ελάχιστα πάνω από το 9,5% του 2019. Με μόνη διαφορά την άνοδο του ΚΚΕ.

Σχολιο.- Με πάνω από 30% ,μπορεί και παραπάνω, που δίνουν σε κλέφτες,παιδοβιαστες,δολοφόνους,οι Έλληνες είναι για τον πούτσο!

Σχολιο.- Απογοήτευση για το ΜΕΡΑ, το ξεπέρασε η ΝΙΚΗ και η ΠΛΕΥΣΗ..

Σχολιο.- Το τι γράφεται τις τελευταίες ώρες από οπαδούς του συριζα για τον ελληνικό λαό είναι θέμα ανάλυσης..πραγματικά το να βρίζουν αναρωτιέμαι σε τι βοηθά...πάλι χτίζετε ένα αφήγημα για να σωθεί ο Τσιπρας?

Σχολιο.- Κι όπως έγραφε ο Μπρεχτ, "μήπως να αλλάξουμε τον λαό και να εκλέξουμε έναν καινούργιο;".

Σχολιο.- Όπως έλεγα για τον κατρουγκαλο...το σύστημα Τσιπρας έχτιζε το αφήγημα ήττας από την Πέμπτη....πραγματικά αναρωτιέμαι τι είδους "αριστερά" έχει ένας κόσμος στο μυαλό του, που το μόνο που σκέφτονται είναι η σωτηρία του ηγέτη...λες και ζούμε στην Αργεντινή του Περον..

Σχολιο.- Τον Σεπτέμβρη του 2015 ο κόσμος εκβιάστηκε. Ή βγαίνει πάλι ο Τσίπρας, παρά το ξεπούλημα του ΟΧΙ, ή έρχεται η Δεξιά που θα είναι πολύ πιο σκληρή, Τελικά, ο Τσίπρας αποδείχτηκε εξαιρετικά αντιλαϊκός. Και όπως απομάκρυνε τον λαϊκό κόσμο ως κυβέρνηση, έτσι τον απομάκρυνε και τώρα ως αντιπολίτευση.

Σχολιο.- Εγω παντα εβριζα τον λαο. Γιατι για χρονια συναινουσε στο πελατειακο κρατος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Παντα ημουν ο κακος για τους αριστερους φιλους ή συντροφους που ποτε δεν υποστηριξα την μονοπλευρη αποψη της αριστερας οτι ο λαος ειναι παντα τυρρανισμενος και εκμεταλευομενος. Μη θιξουμε το λαο για να μην χασουμε ψηφους.

Ο λαος λοιπον αποφασισε. Δικαιωμα του. Και εγώ θα τον βρίζω. Δικαίωμα μου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Μαΐου 2023

Κούβα: Οι Ρώσοι επέστρεψαν για να «βοηθήσουν» τη χώρα

Πακέτο-μαμούθ συμφωνιών για την οικονομική ανάταση της Κούβας

Τη στιγμή που στο Ανατολικό ημισφαίριο η G7 προσπαθούσε να διευρύνει το αντιρωσικό μέτωπο, η Ρωσία βρισκόταν στο Δυτικό ημισφαίριο, στο σημείο που, κάποτε, κόντεψε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο, στη Κούβα.

Ύστερα από πολλά χρόνια, οι παραδοσιακοί σύμμαχοι, ήδη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, μοιράζονται ένα νέο κοινό στοιχείο: Οι οικονομίες τους πλήττονται από τις σκληρότερες δυτικές κυρώσεις, μετά την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης των ρωσόφωνων του Ντονμπάς  στην Ουκρανία.

Πλέον Ρωσία και Κούβα επιδιώκουν να εδραιώσουν τους οικονομικούς δεσμούς διευκολύνοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις, όπως συνέβαινε τη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Γι’ αυτό και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στην Κούβα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και τις Επικοινωνίες Ντμίτρι Τσερνισένκο μαζί με έναν «στρατό» αξιωματούχων και επιχειρηματιών να κλείσει συμφωνίες που θα βοηθήσουν αποφασιστικά την Κούβα, η οποία βρίσκεται στην «αυλή» των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η CRISTINA KIRCHNER ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Σε μια επιστολή προς τον λαό της Αργεντινής, η Cristina Kirchner εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα για πρόεδρος

Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, με επιστολή που δημοσίευσε στα κοινωνικά της δίκτυα, την περασμένη Τρίτη (16/05), επικύρωσε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια. «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να βγούμε από αυτόν τον λαβύρινθο και να σπάσουμε την παγίδα στην οποία θέλουν να μας οδηγήσουν: ότι έχουμε μια υποψηφιότητα που απαγορεύεται από το δικαστικό σώμα». γνωρίζει ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι, οι ελίτ, μέσω των ΜΜΕ της αντιπολίτευσης και των ομοσπονδιακών δικαστών θέλουν να την αποτρέψουν από το να είναι υποψήφια για την εξάλειψη της αριστεράς από την εκλογική διαμάχη, έγραφε στην επιστολή που απηύθυνε στη μαχητικότητα του.

«Όπως υποστηρίζω εδώ και πολύ καιρό, δεν πρόκειται μόνο για την απαγόρευση ενός ατόμου, αλλά για τον περονισμό». Η Κριστίνα υφίσταται νομική νομοθεσία για να κυβερνά τη χώρα δύο φορές, αντιμετωπίζοντας τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων και των ΗΠΑ, προωθώντας πολιτικές διανομής εισοδήματος με προγράμματα και επενδύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία και τη στέγαση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κοινωνικές πολιτικές όπως η κατασκευή λαϊκών κατοικιών. Το ελάχιστο σολάριουμ ενισχύθηκε και πολλές άλλες δημόσιες πολιτικές δημιουργήθηκαν προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του φτωχού πληθυσμού της χώρας. Αυτοί οι λόγοι την οδήγησαν να είναι η δημοφιλής ηγέτης που είναι σήμερα, που πρέπει να διωχθεί νομικά για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Αργεντινής. αυτή η δίωξη συνεχίζεται εδώ και χρόνια,



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν λέγεται λαός αυτός, ελληνούτσοι συνένοχοι καθαρμάτων λέγεται ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αποτελέσματα είναι στημένα. Δεν μπορεί να πήρε 17.000 ψήφους ο δολοφόνος των Τεμπών ούτε να πήρε 37% στη Β. Εύβοια.


Και το αστείο τώρα ξεκινάει! Μέσα σε μία ώρα θα έχουν τα αποτελέσματα των εκλογών αφού οι υπολογιστές της Singular Logic πιάνουν δουλειά, χωρίς να ελέγχονται από κανέναν!. 

Η Singular logic βγάζει αποτελέσματα εκλογών χωρίς αυτά καν να έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων! Τότε τι ψήφοι είναι αυτοί που δίνει? Άρα τα κατεβάζουν από το μυαλό τους!

Αυτά που λέει δεν επαληθεύονται από κανένα κόμμα και από καμιά ανεξάρτητη αρχή!! Ούτε καν δειγματοληπτικές έρευνες επαλήθευσης δεν επιτρέπονται. Η εταιρία απλώς ανακοινώνει κάποια δικά της αποτελέσματα που έχει σχεδιάσει πριν από μας για μας!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) 0,19 % 11.224 ψήφοι !

Σχολιο.- Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες. Στις ώρα 23.30 ο Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι είχε 4 ψήφους, τώρα στις ώρα 1.50 έχει 1 ψήφο! Τις άλλες φαίνεται τις έδωσε αλλού η Singular logic γιατί έτσι της καύλωσε. Και παραμένει το λογότυπο κάτω από τα αποτελέσματα. "Τα στοιχεία (οι ψήφοι δηλαδή) δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων". Τότε, που στο διάολο τους βρίσκουν αυτούς τους ψήφους? Από το μυαλό τους τα κατεβάζουν? Τι ρωτάω κι εγώ εεεεε???

Σχολιο.- εκλογες made in singular (mosant-usa) κτλ κτλ....

η βαζελινη συνεχιζεται...στην υγεια μας οι μαζες...

ετοιμαστειτε και για την γεωγραφικη διαλυση της 

χωρας σιγα σιγα...

ΙΜΙΛΙΟΡΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης ευχαριστεί από ψυχής προσωπικά τον Τσίπρα ο οποίος μέ την «αντιπολίτευση του» γιά τα μπάζα έγινε για 2η φορά ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., θα είναι και πάλι Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών...

Πρώτος με 23.168 ψήφους στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής μετά το έγκλημα των Τεμπών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοινώθηκε η απελευθέρωση του Αρτιόμοφσκ (Μπαχμούτ) στην Ουκρανία απ’ τους Ρώσους (20.05.2023). Αυτή η νίκη / απελευθέρωση -η οποία διήρκησε σχεδόν ένα έτος και είχε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς,- θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες μάχες…

Απ’ τη Διεθνή διάσκεψη της Σεούλ (Μάιος 2023): 

«Η δεσπόζουσα αντίφαση στον κόσμο σήμερα -η αντίφαση του καπιταλισμού της εποχής μας,- είναι αυτή μεταξύ του ιμπεριαλιστικού πόλου του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας που υποφέρει... Πρωταρχικό καθήκον των σοσιαλιστών και των αντιιμπεριαλιστών, αποτελεί η συγκέντρωση των μέγιστων δυνατών δυνάμεων για να νικήσουν αυτόν τον εχθρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προόδου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Μπελαντής

Όποιος μετρά τα τρεις το λάδι και δύο το ξύδι και διαπιστώνει ότι πχ το άθροισμα των εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστερών κομμάτων είναι συνολικά το ίδιο, παραμένοντας ψύχραιμος, κάνει τεράστιο λάθος.

Εδώ έχουμε όχι απλά την ανασύνθεση των αστικών δυνάμεων (πχ επιστροφή ψήφων από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) αλλά μια μείζονα μεταβολή α) μια κοινωνική και ανθρωπολογική μεταβολή τεράστια σαν αυτήν που οδήγησε στην Ιταλία από τη σχεδόν ηγεμονία των κομμουνιστών στην κουλτούρα Μπερλουσκόνι μέσα σε δέκα χρόνια. Δυο βασικές μεταβολές στην κοινωνική ψυχολογία, το τραύμα του καλοκαιριού 2015 και μετά η εκμάθηση της υπακοής και του να ζεις χωρίς ασφάλεια και με επιδόματα, που έγινε στην κρίση κοβιντ. Τα δύο σοκ οδηγούν σε παράλυση και εσωτερίκευση της ολοκληρωτικής υπακοής β) μια ισχυρή αίσθηση τέλους της πολιτικής.

Το θέμα δεν είναι αν η ψήφος στα αριστερά σχήματα διασπάρθηκε αλλά ότι ακόμη και αυτοί που ψήφισαν αριστερά σχήματα (και βάζω και τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα παρά την " προδοσία" του) το έκαναν με το ζόρι και για την τιμή των όπλων ή για τη συντήρηση μιας φωνής χωρίς σχέδιο για το μετά ή για κάποιο συμφέρον.

Όταν οι άνθρωποι γίνονται σιγά σιγά πειθήνια όργανα, πρέπει κάποιος να τους επηρεάσει με ένα θετικό όραμα, ριζοσπαστικό μεν απτό δε. Δεν υπήρξε ούτε το 19 ούτε στις τωρινές εκλογές.

Το μόνο σίγουρο : αν μετά το σοκ, συνεχίσουμε στις γνωστές συνταγές, σύντομα κανείς δε θα ξέρει τι ήταν η Αριστερά στην Ελλάδα

Δημήτρης Μπελαντής

Σχετικά με το ΚΚΕ, κατ' αρχάς, εδώ που βρισκόμαστε, καλό είναι που αύξησε το ποσοστό του και του δόθηκε η ισχύς να προωθεί ορισμένους εργατικούς αγώνες και αιτήματα . Όμως, υπάρχει ένα όμως.Δεν μπορεί ο γραμματέας ενός ΚΚ να μιλά στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για την εκλογική του νίκη και για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που πράγματι τροφοδότησαν συντριπτικά τη νέα Δημοκρατία και να μην τοποθετείται ευρύτερα για το τι σημαίνει για την κοινωνία αυτή η τόσο μεγάλη και ανατριχιαστική υπερψήφιση της πολιτικής Μητσοτάκη.Όταν μιλάς για το μικρό θετικό και υποκρύπτεις το μεγάλο αρνητικό, στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάς με τρόπο αυτιστικό . Στη χειρότερη, δείχνεις ότι δεν σε πειράζει αυτή η τροποποίηση του συσχετισμού δύναμης.Σαν τα χάλια της πολιτικής κατάστασης να οφείλονταν αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Μπελαντής

Η έκφραση της πολιτικής βούλησης του λαού είναι πάντοτε σεβαστή.Παρ όλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι ένας κύκλος που άνοιξε το 2012 κλείνει οριστικά σε μεγάλο βαθμό, ο παλαιού τύπου δικομματισμός - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- τείνει να ανοικοδομηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παραπαίει, και επίσης κοινωνικές διαδικασίες αυτοπειθαρχησης της κοινωνίας που πέρασαν μέσα από την υγειονομική διαχείριση,τις οποίες τα κόμματα της Αριστεράς δυστυχώς επιβράβευσαν και στηριξαν,αποδίδουν τώρα σαφώς τα αρνητικά κοινωνικοπολιτικά τους αποτελέσματα. Το τμήμα της κοινωνίας που δεν ελπίζει σε βελτίωση απέχει,το τμήμα που συμμετέχει εκλογικά συσπειρώνεται έντονα γύρω από μια αυταρχική βιοπολιτικη και νεοφιλελεύθερη διαχείριση. Η την πιο αυθεντική της έκφραση. Και γύρω από μια πληβειοποιηση, ως το καλύτερο δυνατό επιτευξιμο αποτέλεσμα.

Ορισμένα πράγματα,όπως η γρήγορη αφομοίωση της κοινωνικής κρίσης των Τεμπών θα έπρεπε να μας έχουν προετοιμάσει πιο νωρίς. Η απουσία πολιτικής αντιπολίτευσης,επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ,εκφράσθηκε και εκλογικά.

Η Ελλάδα βάφτηκε τόσο μπλε όσο ποτέ από το 1974 ως σήμερα. Θεωρούσαμε ότι μια διαφορά 7 μονάδων θα ήταν μεγάλη και προέκυψε διάφορα 20 μονάδων!!!

Επίσης,φάνηκε ότι οι εύκολες η επικοινωνιακές λύσεις δεν υφίστανται για όποιον είναι ακόμη με τον λαό και με την μισθωτή εργασία.

Ξημερώνουν δύσκολοι καιροί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, μια μέρα μετά την παράδοση του Μπαχμούτ, ανακοίνωσαν ότι ο Στρατηγός Ζαλούζνι ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (από τις 27 Ιουλίου 2021) και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, είναι νεκρός. 

Στις 8 Μαΐου, ο Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά ενώ βρισκόταν σε ένα από τα θέσεις διοίκησης της Ανατολικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Dnepropetrovsk, όταν έλεγχε την ετοιμότητα σχηματισμών και μονάδων για αντίθεση.

Κατά τη διάρκεια μιας πυραυλικής επίθεσης σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής στην περιοχή του Dnepropetrovsk, αυτό το διοικητήριο επλήγη από ακριβή χτύπημα από ρωσικό πύραυλο κρουζ. Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων ουκρανών στρατιωτικών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Ζαλουζνι.

Σχολιο.- “Αλήθεια είναι ΟΤΙ σας λέμε εμείς! Όχι η πραγματικότητα!”

-Ορισμένα “πρακτορεία” επιμένουν ακόμα και πριν λίγα λεπτά (δείτε το τηλεγράφημα του Reuters και του CNN και την ώρα μετάδοσης) ότι “Ψέμματα! Δεν καταλήφθηκε το Μπαχμούτ!”

- Α, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ασχολούνται με το θέμα. Έχουν τους διάφορους αρχηγούς κομμάτων που προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα λέγοντας ο καθένας και μια … “εξυπνάδα”!

Είναι για φτύσιμο!

Σχολιο.- O Ζελένσκι από την Ιαπωνία επιβεβαιώνει την ήττα στο Αρτιόμοβσκ.

Τα δυτικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι όταν ρωτήθηκε αν συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Bakhmut (έτσι λένε αυτοί το Αρτιόμοβσκ) απάντησε:

“Δυστυχώς όχι. Το Bakhmut παραμένει μόνο στις καρδιές μας”

 Μαζί με το κρίμα και το αίμα χιλιάδων Ουκρανών στο λαιμό σου, Ναζίδιο!

Σχολιο.- Η ήττα στο Αρτιόμοβσκ θα τροφοδοτήσει ένα κίνημα, για το οποίο ΚΑΝΕΝΑ δυτικό μέσο δεν αναφέρει κάτι:

-Το κίνημα από τις “μανάδες και χήρες του πολέμου του Ζελένσκι”! 

Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν στο Κίεβο, παρά την αυστηρή απαγόρευση των συγκεντρώσεων από τη συμμορία που κυβερνά τη χώρα!

-Στα βίντεο και τις εικόνες, όταν προσπάθησαν να φτάσουν στο γραφείο του Ζελένσκι, πριν λίγες μέρες!

-Θα του ζητήσουν το λόγο για τη σφαγή στο Αρτιόμοβσκ όπου επέμενε με τις οδηγίες των Δυτικών αφεντικών, παρά τις συμβουλές ακόμα και στρατηγών του να υποχωρήσει μήνες πριν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχόλιο του Υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ της Κίνας , σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα:

“… Να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν περάσει πια οι μέρες που μια χούφτα δυτικών χωρών μπορεί απλώς να παρεμβαίνει, με το έτσι θέλω, στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και να χειραγωγεί τις παγκόσμιες υποθέσεις. 

Καλούμε τα μέλη της G7:

◦ να ακολουθήσουν την τάση των καιρών, 

◦ να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των διαφόρων θεμάτων που έχουν στο εσωτερικό τους, 

◦ να σταματήσουν να συνασπίζονται για να σχηματίσουν αποκλειστικά μπλοκ, 

◦ να σταματήσουν να περιορίζουν και να χτυπούν άλλες χώρες, 

◦ να σταματήσουν να δημιουργούν και να υποδαυλίζουν την αντιπαράθεση των μπλοκ και

◦ να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο του διαλόγου και της συνεργασίας.”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες έχουν πάθει το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Και επειδή ειχαν απέναντι μια αξιωματική αντιπολίτευση παιδική χαρά

Επειδή έπεσε ο εκφοβισμός ότι ο τσιπρας θα δοσει το Αιγαίο ενώ η ΝΔ ετοιμάζεται για συνεκμετάλλευση.

Επειδή κατηγόρησανε τον Βαρουφακη με το σχέδιο Δήμητρα. Θεώρησε ο κόσμος ότι πάει εκ του ασφαλούς στον Μητσοτάκη

Καλά δεν μιλάμε για την πλύση εγκεφάλου.

Για κάτι ορισμένου χρονου διορισμούς.

Και τα χαζοεπιδόματα.

Σχολιο.- Όταν ως αντιπολίτευση είσαι «μία από τα ίδια» με αυτόν που κατηγορείς, το αποτέλεσμα είναι αυτό που εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Σχολιο.- Ισως πρέπει να αλλαξουμε αντιπολιτευση παντως, ισως βαλουμε μια που να μην κάνει πλάτες στην κυβέρνηαη, πλάτες στο ΝΑΤΟ, πλάτες στις τράπεζες και σε καθετι κινειται στο χώρο της εξουσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/5/2023    -    2.30

- Οι Ρώσοι μια χαρά τα πηγαίνουν. Μετά την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης του Αρτιόμοφσκ, οι μάχες συνεχίζονται στα χωριά που βρίσκονται δυτικά της πόλης, με τις ρωσικές δυνάμεις να απωθούν βαθμιαία τις μονάδες των VSU προς το Τσάσοφ Γιαρ, απ' όπου μάλλον σύντομα θα υπάρξει μαζική αποχώρηση, λόγω του πεδίου που ανοίγεται στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για μαζική επίθεση, ενώ πίσω από αυτή την πόλη και την Κονσταντίνοφκα (επόμενο σύνορο άμυνας) υπάρχει... το κενό, κοινώς επίπεδη στέπα, χωρίς καμία δυνατότητα φυσικής κάλυψης (και με το καλοκαίρι να πλησιάζει).

- Στις άλλες κατευθύνσεις, είχαμε ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε θέση προσωρινής στρατοπέδευσης του νεοναζιστικού τάγματος «Κράκεν» στο Χάρκοβο, με δεκάδες (ενδεχομένως και εκατοντάδες) νεκρούς και τραυματίες και τα μαζικά αεροπορικά πλήγματα γύρω και μέσα στην Οδησσό, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των VSU. Στην ευρύτερη περιοχή του «βορείου» μετώπου και του Κράσνι Λιμάν οι ρωσικές δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση στην περιοχή της Μπελογκόροφκα, ενώ ξεκίνησαν επιθέσεις στην Στελμάχοφκα, το Νιέφσκογε και την Μακέγεφκα. Στην Αβντέγεφκα βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων από τα ΝΑ και τα ΝΔ, αλλά και στα χωριά Στεπνόγε και Κάμενκα. Στη Μάργινκα συνεχίζεται η πίεση των ρωσικών δυνάμεων προς τις μονάδες των VSU στο δυτικό τμήμα της πόλης, μέχρι κι εκεί να απωθηθούν έξω από τον αστικό ιστό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21/5/2023    -     5.00

- «Στην τακτική κατεύθυνση του Αρτιόμοφσκ, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των ομάδων εφόδου Wagner, με την υποστήριξη του Πυροβολικού και της Αεροπορίας της “Νότιας” ομάδας στρατευμάτων ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση της πόλης Αρτιόμοφσκ». Με αυτή τη λιτή βραδινή ανακοίνωση το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πανηγυρικά την αναμφισβήτητη είδηση της ημέρας, που συνέπεσε ημερομηνιακά (20/05), τόσο με την απελευθέρωση πριν 1 χρόνο της Μαριούπολης από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και με την «ενθρόνιση» του Βλαντίμιρ Ζελένσκι το 2019 στη θέση του «Προέδρου» της χώρας-Error 404.

- Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με βραδινή του δήλωση, αφού αρχικά συνεχάρη τις μονάδες τόσο της Ομάδας Wagner, όσο και των τακτικών ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της πόλης, ανακοίνωσε πως όλοι όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή την επιχείρηση θα λάβουν κρατικά παράσημα και μετάλλια.

- Πλέον αυτήν την ώρα η ρωσική σημαία μαζί με το λάβαρο της Ομάδας Wagner κυματίζουν πλέον σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του απελευθερωμένου Αρτιόμοφσκ.

- Ως συμπληρωματική είδηση από το συγκεκριμένο μέτωπο και από τις τελευταίες ώρες παρουσίας των VSU στον οικιστικό ιστό της πόλης, έρχεται η εξουδετέρωση 2 εκ των αντιπαθέστερων Ουκροναζί διπόδων, λίγο πριν η πόλη παραδοθεί ολοκληρωτικά στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Ο ένας ήταν ο Γιούρι Γιουχιμιούκ, γνωστός με το προσωνύμιο «Γιουχίμ», μέλος του «Δεξιού Τομέα» που υπηρετούσε ως καταδείκτης στόχων στο νεοναζιστικό τάγμα «Λύκοι Ντα Βίντσι» και που στο παρελθόν ήταν μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Ο άλλος ήταν ο διοικητής τάγματος της νεοναζιστικής «επίλεκτης» 10ης Ειδικής Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομών Edelweiss των VSU (Στγ: την ονομασία είχε απονείμει, εάν θυμάστε, πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο Ζελένσκι) Μικόλα Γολοβατιούκ. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν αυτός που είχε δώσει πολλές φορές την εντολή για πλήγματα του Πυροβολικού των VSU σε κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Λουγκάνσκ και ευθυνόταν για τον θάνατο και των τραυματισμό δεκάδων άμαχων πολιτών. Τώρα και τους 2 τους περιμένει ένα χώμα… σιδηρομπετόν και η κατάρα της συλλογικής μνήμης ενός λαού που δεν ξεχνά ποιοι ήταν οι δολοφόνοι του...

- Πληροφορίες που φτάνουν από τον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή και πρώην Α’ αναπληρωτή Υπουργό Πληροφοριών της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντανιίλ Μπεζσόνοφ, μιλούν για βαρύ τραυματισμό του Ουκρανού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Βαλέρι Ζαλούζνι στις αρχές Μαΐου στο Παβλογκράντ, όταν μετά από μαζική ρωσική επίθεση με πυραύλους Kinzhal και επιθετικά drones Lancet επλήγη μεταξύ άλλων και χώρος εύρεσης δεκάδων Ουκρανών και ξένων ανώτατων αξιωματικών που πραγματοποιούσαν σύσκεψη εκεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μπεζσόνοφ, ο Ζαλούζνι υπέστη πολλαπλές και δύσκολες εγχειρήσεις και η ζωή του δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμη και αν επιβιώσει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασκήσει ξανά τα καθήκοντά του, αφήνοντας πρακτικά ακέφαλες τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι αρχές του κράτους των ουκρανοναζί κήρυξαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα «επικοινωνιακή απαγόρευση» στα Μέσα που ελέγχουν, ώστε να μη δημοσιευθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα απολύτως τίποτε σχετικά με το θέμα, με τη δικαιολογία της «διαφύλαξης του ηθικού» των μονάδων των VSU που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ή περιμένουν να αποσταλούν εκεί. Φυσικά και τίθεται μέγα ζήτημα, για το ποιος καθοδηγούσε και καθοδηγεί μέχρι σήμερα τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και βάσει ποιου σχεδίου οργανώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από πλευράς τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ.Πριγκόζιν: «Δεν έχει μείνει ούτε ένας Ουκρανός στο Μπακχμούτ – Τον τελευταίο ντυμένο με γυναικεία ρούχα τον πυροβολήσαμε»

«Δεν παίρνουμε αιχμαλώτους»

21.05.2023 | 22:02

Σε δήλωση προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν αναφορικά με τις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι προελαύνουν… πλευρικά του Μπακχμούτ.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης στο Μπακχμούτ και ότι τον τελευταίο που επιχείρησε να φύγει ντυμένος με γυναικεία ρούχα τον πυροβόλησαν. «Δεν παίρνουμε αιχμαλώτους», είπε.

«Δεν έχει μείνει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης στο Μπακχμούτ.

Πριν από μιάμιση ώρα, ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτης διέσχισε το δρόμο, ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Τον πυροβόλησαν. Δεν παίρνουμε  πλέον αιχμαλώτους».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Βελόπουλος: «Η απόδειξη του ποιος ηττήθηκε είναι οι εταιρείες των δημοσκοπήσεων»

«Από 10 βουλευτές ανεβήκαμε στους 16», δήλωσε

21.05.2023 | 22:00

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας για τα αποτελέσματα των εκλογών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ευχαριστούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που τίμησαν την Ελληνική Λύση. Περάσαμε από τυφώνα και φωτιά και θα συνεχίσουμε να τιμάμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Από 10 βουλευτές ανεβήκαμε στους 16».

«Μείναμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν. Είμαστε το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε πως «η απόδειξη του ποιος ηττήθηκε είναι οι εταιρείες των δημοσκοπήσεων».

Ο Κ.Βελόπουλος έχει δίκιο σε αυτό που είπε, καθώς καμία δημοσκόπηση δεν έδειχνε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με τέτοια τεράστια διαφορά, καθώς έδειχναν ότι η νίκη της «γαλάζιας» παράταξης θα ήταν με περίπου 6-7%. Εν τέλει η ΝΔ κέρδισε με περίπου 20 μονάδες διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Βελόπουλος: Σειρά καταγγελιών για την εκλογική διαδικασία

«Επιτελικό κράτος της νοθείας και της τσαπατσουλιάς»

21.05.2023 | 19:36

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου-Κορδελιού, έκανε μια σειρά από καταγγελίες για την εκλογική διαδικασία. 

Έκανε αναφορά σε εκλογικά τμήματα της Λάρισας, της Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «επιτελικό κράτος της νοθείας και της τσαπατσουλιάς».

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Παύλος Σαράκης είχε κάνει καταγγελία-φωτιά για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Κυριάκος Βελόπουλος

@velopky

Μας έδειχναν εκτός βουλής !Σε λίγη ώρα θα καταπίνουν τις γλώσσες τους, αλλά θα το θυμάται κανείς;Θα τιμωρηθεί κάνεις; Μπα!Σανό πουλάνε και σανό καταπίνουν τα κομματικά... ζωντανά! #Εκλογες_21_Μαιου #Βελοπουλος

5:06 μ.μ. · 21 Μαΐ 2023

Κυριάκος Βελόπουλος

@velopky

Στο 13ο δημοτικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολεως Θεσσαλονίκη όπως και σε πολλά άλλα,δεν δουλεύει το σύστημα των υπολογιστών!ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ...ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ; #Βελοπουλος #εκλογες2023 #ekloges2023

3:03 μ.μ. · 21 Μαΐ 2023

Κυριάκος Βελόπουλος

@velopky

362... τμήμα Λάρισας έδιναν ψηφοδέλτια με μαύρη γραμμή !Αυτά θα βγουν άκυρα λένε τώρα !Η δικαστική αντιπροσωπος πρέπει να πάει φυλακή!Στο Βραχάτι Κορινθίας πέταξαν τα ψηφοδέλτια στα σκουπίδια και δεν έχουν να ψηφίσουν!Τα ίδια συμβαίνουν σε δεκάδες τμήματα!Η ΝΟΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!…

2:50 μ.μ. · 21 Μαΐ 2023

Κυριάκος Βελόπουλος

@velopky

ΝΈΑ ΔΙΚΑΊΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΎΣΗΣ! ΈΠΕΣΕ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΗΣ SINGULAR LOGIC! ΌΤΑΝ ΠΈΦΤΕΙ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ, ΤΟ "ΣΎΣΤΗΜΑ" ΤΡΊΒΕΙ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ! ΑΠΌ ΤΟ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ ΛΈΓΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΘΕΊΑ ΑΛΛΆ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΈΚΑΝΑΝ..... "ΤΙΣ ΠΆΠΙΕΣ". ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; ΜΟΝΟ ο #βελοπουλος μπορεί να τους βάλει φυλακή!…

1:52 μ.μ. · 21 Μαΐ 2023