Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Τριτη 13 Ιουνιου 2023

 

Πιέσεις απο πολιτικούς να μην ανοίξουν τα τηλέφωνα του δολοφονημένου Ρουμπέτη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή το pride

Πόσο ειρωνικό, ο πιο δολοφονικός και εκμεταλλευτικός μηχανισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας (ο πρέσβης των ΗΠΑ που εκπροσωπεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό) να μιλάει για καταπίεση, και μάλιστα να λέει ότι αυτός είναι ο μηχανισμός που παλεύει εναντίον της. Προφανώς κάτι δεν πάει πολύ καλά.

Τι να κάνουμε δεν γίνεται να βρίσκονται οργανώσεις που παλεύουν για την ταξική απελευθέρωση στο ίδιο περιβάλλον με τον πρεσβευτή Τσούνη στο γκει πράιντ. Κάτι πάει λάθος. Όποιος θέλει να παλέψει γενικώς για την απελευθέρωση καλά θα κάνει αρχικά να μην συγκατοικεί με τους βασικούς καταπιεστές του. Και μετά βλέπουμε το πώς μπορούμε να φανταστούμε την σεξουαλική, την έμφυλη απελευθέρωση. Χρειάζεται αποσύνδεση από τους μηχανισμούς της αυτοκρατορίας, αλλιώς διατρέχουν όλοι κίνδυνο να εργαλειοποιηθούν από τα συνθήματα της, αν δεν έχει συμβεί ήδη. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Anderson Cooper έχει ετήσιο μισθό 12 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως»

«Λοιπόν, 10 εκατομμύρια δολάρια από αυτά προέρχονται από την Pfizer»!!!!!!!!!!

«Λοιπόν, το αφεντικό του δεν είναι το CNN. Το αφεντικό του είναι η Pfizer. Και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Είναι αμείλικτοι για αυτό. Λένε στο πρόγραμμά του «που σου έφερε η Pfizer». Φυσικά, δεν πρόκειται να σου πει την αλήθεια για το προϊόν της Pfizer. Θα προσπαθήσει να σας το πουλήσει. Θα προσπαθήσει να σε τρομάξει λέγοντας «αν δεν το πάρεις αυτό, θα πεθάνεις». , αποκάλυψε ο Robert Kennedy jr. 

ΥΓ στην αριστερή φωτογραφία ο...Ευαγγελάτος ή αν θέλετε ο Χατζηνικολάου του CNN, Anderson Cooper. Στην δεξιά ο Robert Kennedy jr. Πόσους έχουμε Anderson Cooper έχουμε άραγε στην Ευρώπη? γιατί από Robert Kennedy, σίγουρα δεν υπάρχει κανείς.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

Εάν ένας γονέας ή κηδεμόνας είναι απρόθυμος ή απλά δεν είναι έτοιμος να επιβεβαιώσει τη νέα ταυτότητα του 7χρονου παιδιού του - καθώς αυτό μεταβαίνει από τον Μπομπ Σφουγγαράκη, στον Μπάτμαν, στη Ντόρα την Εξερευνήτρια - μπορεί πλέον να κριθεί ένοχος για παιδική κακοποίηση σύμφωνα με τον νόμο AB-957, εάν αυτός ψηφιστεί, και επιπλέον η πολιτεία έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τη γονεϊκή επιμέλεια. 

Ο νόμος προτάθηκε από τη Δημοκρατική βουλευτή Lori Wilson και τον ανοιχτά γκέι πολιτειακό γερουσιαστή Scott Wiener [ο οποίος πέρυσι πρότεινε "την προσφορά του Drag Queen 101,ως μέρος των κατευθυντήριων γραμμών περιεχομένου μάθησης που χρησιμοποιούνται για το νηπιαγωγείο έως τη δωδέκατη τάξη, και εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που χορηγεί δικαστική επιείκεια σε ορισμένους παιδόφιλους (δίνοντας στον δικαστή τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει, εάν η εγγραφή σεξουαλικού παραβάτη στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών είναι δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη)

Προφανώς ο γερουσιαστής δεν αρκείται στο να υπονομεύει τα γονεϊκά δικαιώματα με το νομοσχέδιό του να επιτρέψει σε παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, ή το νομοσχέδιό του για την κατάργηση της ποινής κακουργήματος για την εν γνώσει έκθεση άλλου ατόμου στον ιό HIV.

Ένα πρόσφατα τροποποιημένο νομοσχέδιο της Καλιφόρνιας θα προσθέσει την "επιβεβαίωση" της σεξουαλικής μετάβασης ενός παιδιού στο πρότυπο της πολιτείας για τη γονεϊκή ευθύνη και την παιδική πρόνοια -κάνοντας κάθε γονέα που δεν επιβεβαιώνει τον τρανσεξουαλισμό για το παιδί του, ένοχο για κακοποίηση σύμφωνα με το νόμο της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Το AB 957 πέρασε από την πολιτειακή συνέλευση της Καλιφόρνια στις 3 Μαΐου, αλλά ένας συνυποστηρικτής του το τροποποίησε μετά από ώρες στην πολιτειακή γερουσία της Καλιφόρνια στις 6 Ιουνίου. 

Το μέλος της Συνέλευσης Lori Wilson, D-Suisun City, έγραψε το νομοσχέδιο και το παρουσίασε στις 14 Φεβρουαρίου. Ο πολιτειακός γερουσιαστής Scott Wiener, D-San Francisco, το συνυποστήριξε. Το παιδί της Γουίλσον αναγνωρίζεται ως τρανσέξουαλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρήγας Φεραίος: Η επανάσταση είναι δικαίωμα και χρέος

Ο Ρήγας Φεραίος συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου του 1797 από τους Αυστριακούς στην Τεργέστη και παραδόθηκε στους Τούρκους, οι οποίοι τον σκότωσαν δια στραγγαλισμού, σαν σήμερα, στις 12 Ιουνίου του 1798 στο Βελιγράδι 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ξεπουλάνε όλα. Τα κανάλια κουβέντα.

Πριν λίγο ο Όμιλος Grimaldi είναι ο νέος ιδιοκτήτης των λιμανιών Ηρακλείου Ηγουμενίτσας. 

Η πώληση έγινε μέσω ΤΑΙΠΕΔ. (το οποίο είναι δημιούργημα των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο)

Οι Ιταλοί από τη Νάπολη και το Παλέρμο πήραν 2 λιμάνια περιουσία δημόσια του Ελληνικού λαού. Κάναμε τον όμιλο Grimaldi αυτοκράτορα στον τόπο μας και τα παιδιά μας δούλους του.

Ένα μεγάλο όπλο μας που λέγεται Ναυτιλία ξεπουλιέται.

Ραγιάδες εμείς, Ραγιάδες τα παιδιά μας, Ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών μας.

Η νέα μόδα του νεοέλληνα γερμανοτσολιά λέει: 

'' έλα μωρέ , καλύτερα να πουλήσουν λιμάνια τρένα αεροδρόμια θάλασσες και ακτές για να έχουμε δουλειά.''

Γιατί τους έχουν πείσει ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε κρατικά όλα αυτά ! 

Ακούστε νέο ραγιάδες σκλάβοι ! Όταν ένα κράτος ξεπουλάει στρατηγικής σημασίας σημεία όπως είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα τρένα, έχει παραδοθεί άνευ όρων στον εχθρό! 

Σέ συνδυασμό με το εθνικό νόμισμα που δεν έχουμε, έχει πάψει κάθε εθνική κυριαρχία ! 

Η παραχώρηση του σε ιδιώτη, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους συνολικά όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του λιμανιού. Επίσης θα συντελέσει στην υποβάθμιση των υποδομών, στην αποκοπή της πόλης του Ηρακλείου από το λιμάνι και υπαρκτοί κίνδυνοι για τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Σχολιο.- Τα χαρίζουν για την ακρίβει

Σχολιο.- Πουλαω κατι που ειναι δικο μου οταν πουλαω κατι που δεν μου ανηκει παρανομω ας ξυπνησουμε μας ξεπουλανε μαλλον μας ξεπουλησανε να εξεγερθουμε ρε τι περιμενουμε;;

Σχολιο.- Ποια κόμματα έχουν ψηφίσει τα μνημόνια?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν του έφταναν τα λεφτά από τα συμβόλαια θανάτου του Ρουμπέτη, τον έβαζε και ο Μωραλης στον δήμο να κάνει τον σκουπίδιαρη.Αναθεμα αν είχε μαζέψει ποτέ του ένα σκουπίδι,το σκουπίδι

Ελλας-Κολομβια και Μεξικό μαζί 15-0



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



63χρονος παιδοφιλος,παρενοχλουσε κοριτσάκια. Αναγνωρίστηκε και ως βιαστής της δωδεκάχρονης στον Κολωνό και αφέθηκε ελευθερος.Τον πέτυχε ο πατέρας ενός από τα κοριτσια και τον σαπακιασε. 

Έτσι,όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου.Να αγιάσουν τα χέρια του πατέρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν επιμένεις, οργανώνεις και διεκδικείς, κάνεις και μικρές αλλά ουσιαστικές νίκες γι' αυτούς που το έχουν ανάγκη. Σήμερα, μετά την κινητοποίησή μας στην Dovalue για την οικογένεια που απειλείται με έξωση, η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί ικανοποιητική και εφικτή λύση για την οικογένεια από το Αιγάλεω". 

Ενωτική πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Ιούνη του 1863 και Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία και Δανία υπογράφουν συνθήκη, με την οποία ο Δανός πρίγκηπας της οικογένειας των Γλύξμπουργκ, αναγορεύεται βασιλιάς της ...Ελλάδας (!) με το όνομα Γεώργιος Α΄.

" Το 1862, μαζί με τις εκλογές στην Ελλάδα, έγινε και ενδεικτικό δημοψήφισμα για επιλογή βασιλιά. Ο Αλφρέδος έλαβε 230.016 ψήφους, ο Λάιχτεμπεργκ 2.400, ενώ ο Γεώργιος, αυτός τον οποίον έφεραν τελικά για βασιλιά… μόλις έξι! 

Προς τιμήν τους, ενενήντα τρεις πολίτες ψήφισαν «δημοκρατία», αν και δεν είχε μπει θέμα πολιτεύματος.

Ανακοινώθηκε στην ελληνική κυβέρνηση (πάλι καλά…) και ο πρωθυπουργός Ζηνόβιος Βάλβης το ανακοίνωσε, με τη σειρά του, στη Βουλή, όπου «δι’ ανατάσεως των βουλευτών» αναγορεύτηκε συνταγματικός βασιλιάς των Ελλήνων ο Γεώργιος. Η όλη μεθόδευση δεν θύμιζε και πολύ διαδικασία εκλογής βασιλιά σε ανεξάρτητο κράτος.

είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα του Κυριακίδη:

[…] το ελληνικόν στέμμα περιεφέρετο ανά την Ευρώπην «εκπλειστηριαζόμενον υπό της αγγλικής κυβερνήσεως», κατά την φράσιν του Άγγλου βουλευτού Φιτζγέραλδ, προτεινόμενον εις τους άρρενας βλαστούς πάσης γερμανικής αυλής και απορριπτόμενον παρά «των πειναλέων τούτων πριγκήπων», κατά την φράσιν ετέρου Άγγλου βουλευτού, του Σμόλετ

Λύθηκε πρώτα το οικονομικό, οι Δανοί ήταν

σοβαροί επαγγελματίες του είδους, με τα παζάρια να κρατάνε σαράντα δύο ημέρες: εκτός της επιχορήγησης, ύψους 1.125.000 δραχμών εκείνης της εποχής, από το ελληνικό κράτος, ο Γεώργιος θα λάμβανε επιπλέον και 12.000 χρυσές λίρες τον χρόνο. Όχι από τις δυνάμεις, φυσικά, αλλά από τα τοκοχρεολύσια του δάνειου που είχε πάρει η Ελλάδα από εκείνες για να πληρώνει τον… Όθωνα. Και εφάπαξ ένα μεγάλο ποσό ως προικοδότηση. Στην –υποτιθέμενη– «Ψωροκώσταινα», όπως φαίνεται, πλούτος πάντα παραγόταν. Ποιος τον καρπωνόταν ήταν πάντα το ερώτημα..."

υ.γ. ειναι καταπληκτικό πως ακόμη συζηταμε αν η Ελλαδα ως κράτος, από τη γεννησή της, βρισκόταν υπο καθεστώς εξάρτησης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1. Στις 24 Αυγούστου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Durban, η 15η Συνοδός Κορυφής, των χωρών μελών των BRICS. 

Εκεί, θα παρουσιαστεί το νέο κοινό νόμισμα των BRICS, με την ονομασία R5 (όπου R = το πρώτο γραμμα, από τα νομίσματα: ρεάλ, ρούβλι, ρουπία, ρενμίνμπι, ραντ).

Εstimated time tobe released = 6-12 months.

2. Tην 1η Οκτωβρίου 2023, η ΕΕ θα υιοθετήσει το ψηφιακό ευρώ, με ισχύ "διπλής χρήσεως" (φυσικό και προαιρετικά ψηφιακό ευρώ) για 1 έτος. 

Μετά την πάροδο του 1 έτους, γίνεται υποχρεωτική, η μετάβαση στο ψηφιακό ευρώ...

3. Βλέπουμε λοιπόν, ότι ημερολογιακά, θα συμπέσει η κυκλοφορία του R5 με το digital euro, κάπου το φθινόπωρο του 2024.

Εκεί, ξεκίνα και η περίοδος της αποδολλαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας (de-dollarization) που σήμερα αγγίζει το 90%.

4. Όσες ευρωπαϊκές χώρες (κι εμείς τα γίδια, μέσα εννοείται) εξακολουθούν μαλακωδώς, να φυλάσσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα σε χρυσό, στην ομοσπονδιακή τράπεζα (FED) των ΗΠΑ...θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ.

5. Όσοι δε, σήμερα έχετε καταθέσεις σε USD, σε ένα χρόνο θα έχετε καταθέσεις σε χαρτοπόλεμο και κομφετί..

Στείλτε μου όμως, έναν οικονομολόγο με περγαμηνές μεγέθους Στουρνάρα, να του αναλύσω τι ακριβώς θα γίνει...να μην τα λέω μονός μου.

Σχολιο.- το ψηφιακό νόμισμα.Ίσως να γίνει για τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά δεν θα επιτευχθεί στους λαούς...

Σχολιο.- Το ψηφιακό ευρώ το έχουν ανάγκη ακριβώς ως μέσο απόλυτου κοινωνικού ελέγχου

Σχολιο.- ναι το γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα πληρώνουμε στη λαϊκή και στα μικρομάγαζα με κάρτες, ούτε τους εργάτες που μας κάνουν δουλειές στον κήπο και στα κτήματα ή καθαρίζουν το σπίτι... Χτυπάνε τους φτωχούς και τη μαύρη εργασία.

Σχολιο.- ακριβώς αυτό θέλουν να πετύχουν ανάμεσα σε άλλα. Με το πρόσχημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής θα χτυπήσουν την μαύρη οικονομία των χαμηλών εισοδημάτων, αυτή που κρατάει στη ζωή εκατομμύρια μικροεπαγγελματίες

Σχολιο.- ας ελπίζουμε ότι οι αγρότες και οι μικροεπιχειρηματίες που θα ζημιωθούν από αυτό το σύστημα θα ξεσηκωθούν και θα σταματήσουν να τους ψηφίζουν. Αυτό το σύστημα δεν θα πετύχει γιατί το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν θα μπορεί να το εφαρμόσει...Για φαντάσου στη Γαλλία ή στις Κάτω χώρες να πληρώνουν στα παζάρια με ψηφιακό νόμισμα... Προσπαθούν να το εφαρμόσουν σε εμάς στην ΕΕ, στα πειραματόζωα του καναπέ ...αν και στην ΕΕ προβλέπω πολλές διαμαρτυρίες, δεν θα περάσει στην πράξη εύκολα

ασε που μπορεί να φέρει και το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή εναλλακτικές μορφές οικονομίας

σχολιο.- μόνο για την ΕΕ θα είναι. Έχει πολλά γίδια που θα γουστάρουν να πληρώνουν τις τσίχλες στο περίπτερο με το κινητό. Εναλλακτικές μορφές ανταλλακτικής οικονομίας είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν. Τι θα δώσεις στον ηλεκτρολόγο; Αυγά; Δε γίνεται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όλα τα 'χει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε»...

«Την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ», δεσμεύεται να πράξει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, στο πλαίσιο των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων. Είναι κάτι που αποκαλύπτει σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της η «Εστία». 

*Η τεχνοκρατική αυταρχική πολιτική τάξη ισχυρίζεται ότι θέλει βιοποικιλότητα φύσης και φύλου κλπ. Ωστόσο, δεν θέλουν ποικιλομορφία διακυβέρνησης ή γνώμης!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε διαφωτισμό η Δύση. Όχι καλέ, δεν θέλουν μείωση πληθυσμού. Για το καλό μας γίνεται. 

Υιοθετείται παγκόσμια η ευθανασία, ακόμα και σε παιδιά, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας (άρθρο 29 ). !!!! 

Κοινώς, όποιος έχει χρήματα θα πληρώνει για να γίνονται οι ακριβές θεραπείες και όποιος δεν έχει χρήματα θα οδηγείται σε ευθανασία 

Σχολιο.- Καλέ μη λες ανοησίες, είναι δυνατόν να θέλουν αποπληθυσμο! "Ω βάθη της λογικής δυσθεώρητα" (μου έγραψε ένας φίλος μου όταν έκανα σχετική ανάρτηση... έχουν να πάθουν νιλες...)

Σχολιο.- οι περισσότερες οικοαριστερές, οικοαναρχικές προσεγγίσεις προτείνουν το αντίθετο. Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον βιβλίο του Μπούκτσιν -η βασικότερη επίδραση στην αριστερά της οικολογίας- με τίτλο "Ο μύθος του υπερπληθυσμού". Γενικά, οι θεωρήσεις που πρεσβεύουν τον αποπληθυσμό σε σχέση με "οικολογικά αποτυπώματα" και λοιπές ανοησίες είναι πρόσφατα απότοκα του νεοφιλελευθερισμού. Χονδρικά μετά το '60 δηλαδή και δη μετά το '68 και την εγκατάσταση του μεταμοντερνισμού στη Δύση. Σήμερα, αυτά τα απόνερα ζούμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουπόνια σίτισης με το τρέντι νέιμ Market pass μετά την αισχροκέρδεια των κολλητών. Δεν το λένε Μωϋσή για το τίποτε. 

Ο κόσμος ψηφίζει το δήμιο του. 

Η ακρίβεια στα τρόφιμα φέρνει επέκταση του market pass - Ερχονται νέες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ έως 30%

Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται για 24 μήνες στη σειρά, εκ των οποίων τους 14 μήνες με διψήφιο ποσοστό - Νέες ανατιμήσεις θα περάσουν σταδιακά στα ράφια μέχρι το τέλος Ιουλίου

Σχολιο.- Τέλος οι κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια ρεύματος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και βραβευμένος με Πούλιτζερ Seymour Hersh μιλώντας στον Βρετανό δημοσιογράφο George Galloway:

Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού υποστηρίζει τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία

"Σημαντικά περισσότερο από το μισό πληθυσμό του κόσμου υποστηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμό της. Το ποσοστό των χωρών, ειδικά στην Αφρική και την Ασία, που έχουν πάψει να είναι φιλοαμερικανικές και έχουν γίνει φιλορωσικές είναι αρκετά εντυπωσιακό.”

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν με την έναρξη της επιχείρησης, "η ιδέα ότι η Ρωσία βρίσκεται σε απόγνωση είναι απλώς λανθασμένη".

“Η αντεπίθεση της Ουκρανίας που έχει ξεκινήσει θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την ίδια όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το μπλοκ του ΝΑΤΟ, εξέφρασε την άποψη ο Hersh.

Ο Hersh αρνήθηκε να υποδείξει ποιος κρύβεται πίσω από την πρόσφατη έκρηξη του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, λέγοντας ότι έχει μεν ένα προαίσθημα σχετικά με αυτό, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να το εκφράσει δημοσίως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φρικιαστικές απώλειες των Ουκροναζί, σε άνδρες και υλικό, η αποτυχία της πρώτης βδομάδας μιας “πολυδιαφημισμένης” αντεπίθεσης, δεν περνάει καθόλου στα Δυτικά μέσα. Ή παρουσιάζεται … αντίστροφα.

Αυτό άρχισε να δημιουργεί αντιδράσεις: 

Ο γνωστός και βραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης Oliver Stone:

- “Μόλις γίνεται λόγος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καλύπτεται με προπαγάνδα. Ειδικά η δυτική προπαγάνδα, εξαιρετικά μονόπλευρη, όπου τα πάντα γίνονται αμέσως αντιρωσικά. 

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία είναι ισχυρότερη και κερδίζει αυτόν τον πόλεμο. 

Πρακτικά οι Ρώσοι τους πετάνε κλωτσηδόν (στα αγγλικά λέει “κλωτσάνε κώλους - kicking ass”) Έχουν πάρει τα ηνία, αλλά εσείς και εγώ, στη Δύση, δεν το ξέρουμε. 

Δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει, επειδή οι ειδήσεις μας για τον πόλεμο είναι ψέματα.

Όλα ξεκινάνε από το Λευκό Οίκο, που πολεμάει τη Ρωσία και μας θέλουν σαν πρόβατα, να βγάζουμε τα συμπεράσματα που θέλουν”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΊΝΤΕΟ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Το μέτωπο στη συμβολή του Zaporozhye και του DPR είναι γεμάτο με πτώματα Ουκρανών μαχητών μετά τη μάχη με το Kaskad



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ψαχνό ρίχνουν οι δυνάμεις του Κουρτι εναντίων αοπλων (ακομη) Σέρβων

Έχουμε απροκαλυπτη επέμβαση στη ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ από τις δυνάμεις του Κουρτι

Οδομαχιες στη ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ πριν λίγο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αφήνουμε το δικό μας

-Αξιωματικός με το διακριτικό κλήσης «Καλίνα» κυβερνά διμοιρία που συμμετέχει στην ειδική επιχείρηση από τις πρώτες μέρες. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διήμερης μάχης στην κατεύθυνση Zaporozhye, η μονάδα του απέκρουσε τέσσερις εχθρικές επιθέσεις.

-Μετά από σκληρές μάχες, ο ρωσικός στρατός αποφάσισε υποχωρήσει για να πάρει μια πιο πλεονεκτική θέση. Κατά τη διάρκεια της ανασυγκρότησης ο "Kalina" τραυματίστηκε. Ήθελε να μείνει για να καλύψει την απόσυρση του προσωπικού του, αλλά ένας από τους υφισταμένους του δεν του το επέτρεψε. «Πήρε πάνω του λίγο από τον εξοπλισμό μου, με ενθάρρυνε και με έφερε στην πρώτη δασική ζώνη. Εκεί ανασύρθηκα, παρείχαν ιατρική βοήθεια », λέει η Καλίνα.

-"Πώς μπορώ να αφήσω τον διοικητή μου; Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους: όλοι έχουν οικογένειες, όλοι έχουν γυναίκες, όλοι έχουν παιδιά, όλοι περιμένουν στο σπίτι", λέει ο μαχητής που έσωσε τον διοικητή του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πακιστανική πλευρά πλήρωσε την πρώτη αποστολή ρωσικού πετρελαίου, που έφτασε την προηγούμενη μέρα στο λιμάνι του Καράτσι, με κινεζικό γιουάν. 

Σήμερα ξεκίνησε η εκφόρτωση του πετρελαίου. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεμπχάζ Σαρίφ έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι αυτό το γεγονός θα φέρει πιο κοντά τη λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας. Και πρόσθεσε ότι η πρώτη μεγάλη αποστολή ρωσικού πετρελαίου είναι η αρχή μιας νέας εποχής σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ρωσίας.

Σχολιο.- Ακριβώς !! Έχουν έλλειμμα στο ισοζύγιο τους στα δολάρια , αλλά κανένα πρόβλημα για κοτζάμ Πακιστάν !!! Και αυτή η κίνηση , σίγουρα θα επηρεάσει και τους σαουδάραβες που ήταν οι βασικοί προμηθευτές του Πακιστάν , σε δολάρια όμως !!! Τώρα θα είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν - ΚΑΙ σ' αυτή τη τεράστια αγορά των 232 εκ. ανθρώπων - το ανταλλακτικό μέσο που προτείνει ο πελάτης , άμα δεν θέλουν να τον χάσουν !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τα αδέρφια Mikhail και Alexander Kononovich έγιναν 43 σήμερα.

-Πολίτες της Ουκρανίας, Λευκορώσοι, πραγματικοί κομμουνιστές και αντιφασίστες. Στις 3 Μαρτίου 2022, συνελήφθησαν από τιμωρούς της SBU σε μια υπόθεση που είχε κατασκευαστεί από τη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου.

-Ο Μιχαήλ και ο Αλέξανδρος υφίστανται άνευ προηγουμένου πίεση και βασανιστήρια για περισσότερο από ένα χρόνο: ξυλοκοπούνται, δεν επιτρέπεται στους γιατρούς να τους παρέχουν ιατρική περίθαλψη, στερούνται τον ύπνο, τα προς το ζην και την ευκαιρία να κερδίσουν τα προς το ζην.

-Μόνο χάρη στην υποστήριξη των εκπροσώπων του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, οι αδελφοί Kononovichi είναι ζωντανοί. Ωστόσο, η φασιστική συμμορία συνεχίζει να τους ασκεί ψυχολογική πίεση, κρατώντας τα αδέρφια σε κατ' οίκον περιορισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστροφή αρμάτων μάχης προδοτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που προσπαθούσαν να διαρρήξουν τη Novaya Tavolzhanka

-Οι εικόνες των μαχητών μας δείχνουν άρματα μάχης T-80BV που εγκαταλείφθηκαν από Ουκρανούς μαχητές και καταστράφηκαν από μαχητές κατά τη διάρκεια μιας από τις πρόσφατες προσπάθειες τρομοκρατών να διαρρήξουν τη Novaya Tavolzhanka, στην περιοχή Belgorod.

-Σημαίες προδότη των νεοναζί είναι στα τανκς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι περισσότερες ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία θα εγκαταλείψουν τη χώρα εντός των επόμενων τριών ετών, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Αναλυτικού Οργανισμού Αξιολόγησης Πιστωτικών Μονάδων (ACRA), πρώην Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μιχαήλ Σούχοφ, στις 13 Ιουνίου σε συνομιλία με την Izvestia.

«Αναμένουμε ότι οι περισσότερες ξένες τράπεζες θα αποσυρθούν από τη Ρωσία εντός τριών ετών. Συνολικά, έχουμε περισσότερα από 50 πιστωτικά ιδρύματα στη χώρα που ελέγχονται από ξένα κεφάλαια», είπε ο ειδικός.

Ο Σούχοφ είπε ότι το κεφάλαιο ορισμένων ξένων τραπεζών ελέγχεται από κράτη που είναι φιλικά προς τη Ρωσία, όπως η Κίνα. Τέτοιες τράπεζες μάλλον δεν θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της ACRA πιστεύει επίσης ότι η χώρα θα κλείσει μικρές τράπεζες που ανήκουν σε μεγάλες επιχειρήσεις και θα κλείσει πιστωτικά ιδρύματα που ανήκουν σε μεγαλύτερους ομίλους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιοκτήτες –το κράτος ή οι ιδιώτες– θα επιδιώξουν να μειώσουν το κόστος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Αγώνα φίλοι μου ηγείται οποίος είναι ένοπλος, εμπόλεμος. Όχι όποιος, ίσως τα λέει καλύτερα στα αυτιά μας (σχετικά με αυτό, είχα δηλώσει ότι θα έκανα ερωτησούλες τέλος του έτους, αλλά βλέπω να τις κάνω νωρίτερα). Στα όπλα λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι η Ρωσία, το Ιράν, και η Βόρεια Κορέα, και με αυτή την αυστηρή σειρά. Όλοι οι άλλοι, σαφώς αγωνίζονται, αλλά στις παραπίσω γραμμές. Τι να κάνουμε τώρα. Είναι δε τόσο μεγάλος και σημαντικός ο αγώνας της Ρωσίας, που από την έκβαση του κρίνεται και η τύχη όλων των άλλων. Εάν νικήσει η Ρωσία, έχουν ελπίδες, και μάλλον θα νικήσουν και οι υπόλοιποι. Εάν χάσει η Ρωσία, οι υπόλοιποι όχι απλά θα χάσουν, θα υποταχθούν μια για πάντα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο για καμία άλλη χώρα. Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό....δεν έχω άλλα λόγια να το εξηγήσω. Είναι ή ζήτημα αντιληπτικής ικανότητητας.....ή μισθοδοσίας. Με ξεπερνάνε και τα δύο. Εναλλακτικά δείτε τον κατάλογο με τις πυρηνικές κεφαλές...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μάχες στην περιοχή Zaporozhye υποχώρησαν.Ο ουκρανικός στρατός σταμάτησε μια ευρεία επίθεση λόγω μεγάλων απωλειών. Αναταραχή δημιουργείται στις μονάδες του λόγω απροσδόκητα υψηλών απωλειών σε ορισμένες μονάδες και υπάρχει απροθυμία να προχωρήσουν στην επίθεση. Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να προετοιμάζεται για μια νέα, μεγαλύτερη επίθεση.

Ο ρωσικός στρατός χτυπά επίσης με MLRS και πυροβολικό, και χρησιμοποιεί επίσης αεροσκάφη εναντίον ουκρανικών θέσεων. Τις τελευταίες οκτώ ημέρες, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν πλησιάσει τα 12.000 άτομα, ενώ οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πολύ λιγότερες. Ο κύριος λόγος για την τεράστια διαφορά στους αριθμούς είναι ότι οι περισσότερες απώλειες οφείλονται σε μηχανοκίνητες μονάδες της Ουκρανίας που προσπαθούν να μετακινηθούν όχι μέσα από χαρακώματα και κατοικημένες περιοχές, αλλά μέσα από ναρκοπέδια και ανοιχτές περιοχές κάτω από ισχυρά πυρά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ 

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τα μισά από όλα τα φινλανδικά τανκς Leopard 2R στην περιοχή Zaporozhye, τα οποία η Φινλανδία μετέφερε στην Ουκρανία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η είδηση από το οικονομικό ρεπορτάζ πέρασε στα ψιλά αλλά είναι αποκαλυπτική!! 

Το πρώτο 4μηνο του 2023 οι Έλληνες τζόγαραν 11,5 δις (!) ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2022. Δηλαδή σε ετήσια βάση περίπου 35 δις ευρώ τζίρος για τυχερά παιγνίδια, όταν το ΑΕΠ είναι κοντά στα 215 δις. Από τα 11,5 δις του πρώτου τετραμήνου η πλειοψηφία ανήκει στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες με 8,7 δις και τον ΟΠΑΠ με 2,2 δις. 

Είναι φυσικό ένα τέτοιος τζίρος να προσελκύει το ενδιαφέρον όλης της «οικονομικής ελίτ» της χώρας, γι' αυτό και βλέπουμε ολιγάρχες και αθλητικούς παράγοντες να μπαίνουν στο παιγνίδι των πλατφορμών ηλεκτρονικού τζόγου, ενώ άλλοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στα καζίνο όπως ο μέγας ευεργέτης Λασκαριδης κ ο «Τερναπετριτης» από την ΝΔ, και ο Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό τζόγου/ΑΕΠ στην ΕΕ δείχνει τις τεράστιες αλλαγές που συμβαίνουν στην Ελληνική κοινωνία. Δεν μιλάμε πλέον για το δελτίο του ΟΠΑΠ του Σαββατοκύριακου, ούτε για τα γνωστά χαρτόμουτρα της γειτονιάς. 

Τα υψηλά ποσοστά τυχερών παιγνιδιών απεικονίζουν μια κοινωνία που οι άνθρωποι δεν διαβλέπουν καλυτέρευση της ζωής τους μέσα από την εργασία τους ούτε μέσα από συλλογικούς αγώνες, αλλά από την τύχη και σε ατομική βάση. 

Αλλά ας μην χαλάσουμε Κυριακάτικα την διάθεση των μικροαστών για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/6/2023    -     7.00 π.μ.

- Την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταφέρουν πλήγματα από αέρος, τόσο με πυραύλους cruise, όσο και με επιθετικά drones, σε στρατηγικής σημασίας στόχους στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί. Επιβεβαιωμένα και από τις δύο πλευρές πλήγματα υπάρχουν μέχρι στιγμής στο Κίεβο, το Χάρκοβο, το Ντνιεπροπετρόφσκ, το Κριβόι Ρογκ (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ), την Τερνόπολ και το Κιροβογκράντ, ενώ πλέον οι σειρήνες των αεροπορικών συναγερμών ηχούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ουκρανικής επικράτειας.

- Χτες που η Ρωσία γιόρταζε την εθνική της εορτή (Στγ; θα επαναλάβω ότι διαφωνώ πλήρως με αυτήν, γιατί είναι μια «γιορτή» που καθιερώθηκε από τον μεθύστακα προδότη Γιέλτσιν), οι VSU επιχείρησαν, κατά την πάγια συνήθειά τους, πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές, τόσο στις «νεοπαγείς» ρωσικές Περιφέρειες, όσο και στις παραμεθόριες, όπως αυτή του Μπέλγκοροντ. Ειδικά στη ΛΔ Ντονιέτσκ η χτεσινή μέρα αποδείχθηκε τραγική για μια 20χρονη νεαρή μητέρα που έχασε τη ζωή της από πυραυλικό πλήγμα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονιέτσκ. Μαζί της τραυματίστηκαν ο 2χρονος γιος της και άλλοι 5 άμαχοι πολίτες. Συνεχίστηκαν ακόμη τα… «ανθρωπιστικά» πλήγματα των Ουκροναζί σε χώρους προσωρινής διαμονής πλημμυροπαθών στην Περιφέρεια της Χερσώνας. Χαρακτηριστικό ήταν το πλήγμα στο χωριό Κόρσουνκα, από το οποίο την ώρα της ουκρανικής επίθεσης πραγματοποιούταν εκκένωση ΑμεΑ και ηλικιωμένων ατόμων με κινητικά προβλήματα.

- Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε η πληροφορία, ότι στη δεξιά (δυτική) όχθη του Δνείπερου δόθηκε παραγγελία και κατασκευάστηκαν 1.200 στολές – πιστά αντίγραφα αυτών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπάρχουν στη διάθεση των VSU και εκρηκτικές ύλες από αυτές που κατασκευάζονται πλέον μόνο στη Ρωσία. Στόχος, κατά τα φαινόμενα, να στηθεί άλλη μία προβοκάτσια στη συγκεκριμένη περιοχή, για την οποία, φυσικά, θα κατηγορηθούν η Ρωσία και οι Ένοπλες Δυνάμεις της. Μόνος τρόπος, φυσικά, για την ακύρωση παρόμοιων σχεδίων είναι η έγκαιρη δημόσια γνωστοποίησή τους.

- Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα επιμέρους μέτωπα της ρωσικής ΕΣΕ, μια γενική παρατήρηση που έχω να κάνω αφορά σε ένα είδος τακτικής που εφαρμόζουν ειδικά τον τελευταίο καιρό οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις: σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπουν σε μονάδες των αντιπάλων τους να προχωρήσουν κάποιες εκατοντάδες μέτρα (ακόμη και μερικά χιλιόμετρα), υποχωρώντας σε έγκαιρα προετοιμασμένες οχυρωμένες θέσεις. Και όταν οι μονάδες των VSU εισέρχονται σε έναν οικισμό και βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες για να τις διανείμουν στα οικεία μιντιακά «παπαγαλάκια», αναλαμβάνουν έργο η ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό, που σφυροκοπούν τις ουκρανικές μονάδες μέχρι να τις εξαναγκάσουν σε υποχώρηση. Και τότε οι ρωσικές μονάδες του Πεζικού βγαίνουν από τις οχυρωμένες θέσεις τους και αντεπιτίθενται, ανακαταλαμβάνοντας τις προηγούμενες θέσεις και επιχειρώντας την προώθηση σε νεότερες και ευνοϊκότερες. Αυτό το «τρικ» έχει λειτουργήσει πολύ καλά τις τελευταίες μέρες στο μέτωπο Νότια-Νοτιοδυτικά του Ντονιέτσκ (Ουγκλεντάρ και Ζαπορόζιε) και εάν δεν υπήρχε η κακοκαιρία, η οποία προσωρινά «φρέναρε» τις επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή, κάποιες κινήσεις θα είχαν γίνει νωρίτερα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μακάροφκα, από την οποία οι ρωσικές δυνάμεις ουσιαστικά προσποιήθηκαν υποχώρηση και, αφού οι μονάδες των VSU παρέμειναν στο χωριό για μερικές ώρες, νωρίς χτες το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και ανακατέλαβαν το χωριό, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό. Πέραν αυτού, όμως, η ρωσική προέλαση συνεχίστηκε προς τα χωριά Νεσκούτσνογε, Βρεμιόφκα και Μπολσάγια Νοβοσιόλκα, που βρίσκονται διαδοχικά στο χάρτη βορείως της Μακάροφκα. Εκεί συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα σφοδρές μάχες.

- Μία άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω, αφορά στον περιώνυμο «δυτικό» εξοπλισμό των VSU, ειδικότερα δε τα…«θαυματουργά» πολυεθνικά άρματα μάχης, BMP και λοιπά τεθωρακισμένα οχήματα, με τα οποία οι χώρες του ΝΑΤΟ εφοδίασαν τους τελευταίους μήνες τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μέχρι τώρα, ο δυτικής προέλευσης οπλισμός έχει αποδειχθεί ικανός σε έναν και μοναδικό τομέα: στο να... ποζάρει επιτυχώς στις κάμερες των ρωσικών drones-«καμικάζι» τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την καταστροφή του… Αργά, δυσκίνητα, ακατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες των συγκεκριμένων περιοχών, αποδεικνύουν μεταξύ άλλων περίτρανα το πόσο υπερεκτιμημένα (και υπέρ του δέοντος διαφημισμένα) είναι όλα αυτά τα όπλα. Δεν είναι διόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι οι τιμές των μετοχών όλων των κατασκευαστριών εταιρειών αυτών των οπλικών συστημάτων παρουσίασαν ραγδαία πτώση κατά τις τελευταίες μέρες σε όσα χρηματιστήρια τις διαπραγματεύονται.

-Στην περιοχή Νότια-Νοτιοδυτικά του Ντονιέτσκ (Ουγκλεντάρ και γύρω, Περιφέρεια Ζαπορόζιε) έκαναν την εμφάνισή τους μετά από πολύ καιρό οι λεγόμενες «Ομάδες Παρεμπόδισης», αποτελούμενες από μέλη της 12ης Ταξιαρχίας της ουκρανικής Εθνοφρουράς, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά το γνωστό πάλαι ποτέ νεοναζιστικό Σύνταγμα «Αζόφ», αλλά με άλλη «προβιά». Οι μονάδες αυτές έχουν αποκλειστικό σκοπό να εμποδίζουν Ουκρανούς στρατιωτικούς να παραδίδονται αιχμάλωτοι, συνήθως εκτελώντας τους «ύποπτους» για «παραδειγματισμό» των υπολοίπων. Έγινε γνωστό ένα περιστατικό που συνέβη νότια της Μάλαγια Τοκμάτσκα, όπου ομάδα του «±Αζόφ» επιβαίνουσα σε αυτοκίνητο pickup κατέφτασε σε σημείο που είχαν κολλήσει 2 ουκρανικά άρματα μάχης στη λάσπη και εκτέλεσαν τα πληρώματά τους, παρόλο που ανάμεσά τους υπήρχαν και τραυματίες. Τα συμπεράσματα επαφίενται στην κρίση σας…

- Άλλη μια είδηση ανάλογου ύφους και ήθους με την προηγούμενη, είναι ότι σε περιοχή έξω από το Ουγκλεντάρ οι VSU έχουν αφήσει εκατοντάδες σορούς νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών παγιδευμένες με εκρηκτικά! Σε κάποιες περιπτώσεις αυτά ανατινάσσονται, μετατρέποντας τις σορούς των Ουκρανών στρατιωτών σε άμορφη μάζα, που είναι δύσκολο ακόμη και να ταυτοποιηθεί, ώστε να αποσταλούν οι σοροί στις οικογένειές τους και να κηδευτούν οι νεκροί κατά τον δέοντα τρόπο. Κι εδώ τα συμπεράσματα είναι δικά σας...

* Εκτός από τις απευθείας συγκρούσεις μονάδων των δύο πλευρών, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης με συνδυασμένα πυρά μονάδες της 1ης Ειδικής Προεδρικής Ταξιαρχίας (Στγ: θεωρούμενης ως «η ελίτ των ελίτ» των ουκρανικών στρατευμάτων).

- Ως είδηση της τελευταίας στιγμής από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία φτάνει η ανανέωση του αεροπορικού συναγερμού λίγο μετά τις 6 το πρωί σε 6 Περιφέρειες της Ουκρανίας και ενώ λίγο πριν τις 5 το πρωί είχε ακυρωθεί ο προηγούμενος συναγερμός που αφορούσε στο σύνολο της επικράτειας της χώρας των ουκρανοναζί.

Σχολιο.- Μολις έμαθα από τα δυτικα πρακτορεια ναζιστικης προπαγανδας. Οτι Ρωσοι χτυπησαν μια πολυκατοικια.Με νεκρους και τραυματιες.Η συνήθης προπαγάνδα.

Αυτο με τις στολες και τα πυρομαχικα πολυ σοβαρο.

Μπραβο που το ανακάλυψαν

Σχολιο.- Χτες ακουσαμε για την υπογραφη συμφωνιας μεταξυ του Ρωσσικου στρατου και των Ahmat.Ειχα την εντυπωση οτι ηταν μερος της νοτιας στρατιας.Τι συμβολαιο -συμφωνια υπεγραψαν?Επισης ειπαν πως δεν την υπεγραψε ο Πριγκοζιν.

Σχολιο.- Δεν υπάρχει μία μονάδα Αχμάτ. Υπάρχει αυτή που είναι ενταγμένη στη διοίκηση της Νότιας Στρατιάς (επαγγελματίες στρατιωτικοί) και αυτές οι 2 που αποτελούνται από εθελοντές. Αυτές οι 2 υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Για τον Πριγκόζιν και τους Wagner ισχύει ότι ο "εστιάτορας" δεν επιθυμεί να υπογράψει συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας, δίνοντας έτσι συνέχεια στην προσωπική του κόντρα με τον Σοϊγκού και τον Γκεράσιμοφ. Εάν δεν υπογράψει, μπορεί να μην κληθεί ξανά στο μέτωπο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Βεβαίως, προς το παρόν οι Wagner ξεκουράζονται και αναπληρώνουν δυνάμεις. Μέχρι να φτάσει η ώρα να ξαναμπούν στη μάχη, μπορεί να αλλάξουν πολλά...

Σχολιο.- μου ερχονται ενημερωσεις απο δυτικά πρακτορεια ξανα.Τελευταια αναρτηση η αποχωρηση των Ουκρανων απο το Ζαποροζιε.Δεν εφτασαν ουτε στα 10 χλμ απο την πρωτη αμυντικη γραμμη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα δεν είναι Αμερική"... Εν τω μεταξύ απο χθές :

#ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ !!!! 

ΔΛΔ ΙΣΟΤΗΤΑΣ... ΔΛΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ #ΛΟΑΤΚΙ 

Αποκαλύπτουμε το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου με αντικείμενο την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ που δεσμεύεται να νομοθετήσει η ΝΔ.

Το οποίο θα εφαρμόσει η ΝΔ στην σελ. 22 του προγράμματός της !

Ειδική επιτροπή με συνδέσμους εξειδικευμένους υπαλλήλους, που θα προσληφθούν σε κεντρικά υπουργεία και έπειτα 

- Υπουργείο Οικογένειας και Ισότητας 

Τι προτείνει για τον γάμο και την τεκνοθεσία με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα :

‒ Υποχρεωτικό μάθημα η #σεξουαλική_αγωγή στα σχολεία 

‒ Κείμενα ιστορικών συγγραφέων της #κοινότητας στο σχολικό πρόγραμμα 

‒ Έμφαση στο θέμα της #διαφορετικότητας στην Έκθεση Ιδεών 

‒ Νέο #πειθαρχικό_δίκαιο στα ΑΕΙ για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ ακαδημαϊκών από διακρίσεις 

‒ Απόδοση #καθεστώτος διεθνούς προστασίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες ΛΟΑΤΚΙ από ολοκληρωτικά καθεστώτα 

‒ #Κώδικας δεοντολογίας κατά της ομοφοβίας.

Στην ερώτηση για την πιθανότητα νομοθετήσεως του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών : Ο καιρός αυτός έφθασε. 

Συγκεκριμένα προτείνεται να συσταθεί με ειδική νομοθετική διάταξη και συντονιστική λειτουργία 

Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο οποίος επικοινωνεί με τα επί μέρους υπουργεία και άλλους κρατικούς φορείς και συντονίζει την δράση τους. (…) Είναι ακόμη επιτακτική ανάγκη ανά υπουργείο να υπάρχει τουλάχιστον ένα #στέλεχος που θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και θα συνεργάζεται τόσο με την δομή που θα συσταθεί όσο και με άλλα στελέχη από συναρμόδια υπουργεία. Ειδικά εις ό,τι αφορά τα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας, κρίνεται αναγκαία η #πρόσληψη_υπαλλήλων με εξειδικευμένη γνώση στα επί μέρους αναφερόμενα στο παρόν πόρισμα ζητήματα (…) !!!!!

Στο σημείο αυτό, η Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει: «Ωστόσο, καμία στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ δεν θα μπορούσε να μην θέτει το ζήτημα της ισότητας στον πολιτικό γάμο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ισότητα ΛΟΑΤΚΙ+ 2020-2025. Πολλές άλλες πολιτικές ισότητας απορρέουν άμεσα ή έμμεσα από αυτήν την μορφή ισότητας». Η Επιτροπή προσφεύγει στο σκεπτικό μιας αποφάσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 2015, η οποία τονίζει ότι «οι άνθρωποι αυτοί σέβονται βαθιά την ιδέα του γάμου, τόσο βαθιά μάλιστα που αποζητούν την προσωπική τους ολοκλήρωση μέσα από αυτόν», για να προτείνει το εξής: «Τυχόν θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου θα πρέπει να γίνει με νομοθέτημα, το οποίο θα ρυθμίζει και τα επί μέρους ζητήματα τα οποία θα ανακύψουν, όπως, για παράδειγμα, οι ουσιαστικές, νομοτεχνικές και ορολογικές προσαρμογές του δικαίου της συγγένειας, όπου αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΛΟΑΤΚΙ

Εστία - News Break 

Όχι, δεν είναι μπροσουρα του Σύριζα 

Όχι καλά διαβάσατε 

ΛΟΑΤΚΙ συγγραφείς θα προκρίνονται ως ειδική προνομιούχα τάξη  

Αααααχαχαχαχαχαχαχααααχαχαχαχαχαχχα 

Τσιμπήστε ενα ΛΟΑΤΚΙ αρxιδι....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 εκ. γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (χωρίς σημεία ζωής)!

και ΚΑΝΈΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΌ σχήμα -κόμμα δεν κάνει αναφορά ??????

σχολιο.- Αναφορά κάνουν, από ενέργειες δεν ξέρω τι κάνουν. Από τον Μπέχλη ακούσαμε για μεγάλη νοθεία. Από τον Πολυζωΐδη άκουσα για συμφωνία κόμματος Βελόπουλου συμμετοχής σε κάποιες δράσεις για την νοθεία. Τα άλλα κόμματα της Βουλής κάνουν την πάπια. Αυτοί όλοι γνωρίζουν πολλά ο ένας για τον άλλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Δημοπρασία !

Πατρίς ,Θρησκεία , Οικογένεια ???

Σχολιο.- Φίλο Αλι, δεξιός πολύ!

και θρησκεία ... Ισλαμιστής Σουνίτης Ουακμπασής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζευτείτε θα κάνω πρόβλεψη . 

Λοιπόν το καλοκαίρι φέτος θα κάνει ζέστη . Πολύ ζέστη εκτός και αν κάνει κρυο και θα φυσάει στο Αιγαίο εκτός και αν δεν φυσάει και βέβαια ίσως και να βρέξει εκτός και αν δεν βρέξει . Σε κάθε περίπτωση όμως θα έχουμε 1,2,3 ή και 4 καύσωνες εκτός και αν δεν έχουμε .

Το είπαν και οι ειδικοί .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω αλλά αυτή η φωτό με τους τύπους ντυμενους σκυλιά που έβγαζε βόλτα ένας τύπος με s/m δερμάτινη στολή μου θύμισε μια σκηνή από το Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα είναι (ταινία, του 1975,του Πιερ Πάολο Παζολίνι, ενώ ο ίδιος έγραψε και το σενάριο.

Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο "120 Μέρες των Σοδόμων" του Μαρκήσιου ντε Σαντ)

Κάνω λάθος ?

Σχολιο.- Όχι,άμα δε γουστάρεις το pride είσαι φασίστας,βγήκε το πόρισμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γιατί η τέχνη της Miriam Cahn που απεικονίζει την κακοποίηση παιδιών εκτίθεται σε μουσεία; Και γιατί την υπερασπίζεται ο Μακρόν;

Η Ελβετίδα ζωγράφος Miriam Cahn προκάλεσε οργή όταν εξέθεσε πίνακες που απεικονίζουν ωμή κακοποίηση σε μουσείο του Παρισιού. Ενώ ο κόσμος σοκαρίστηκε από αυτά τα "έργα τέχνης", ο Εμανουέλ Μακρόν και ολόκληρο το κατεστημένο των μέσων ενημέρωσης την επαινούσαν και την υπερασπίζονταν. Ας δούμε την "τέχνη" που υπερασπίζονται τόσο σθεναρά τα ανδρείκελα της ελίτ.

Έπρεπε να προλογίσω αυτό το άρθρο με μια προειδοποίηση επειδή θα περιέχει αποτροπιαστικούς πίνακες που απεικονίζουν διάφορες μορφές κακοποίησης. Και πολλοί από αυτούς τους πίνακες (στα θέματά τους) περιλαμβάνουν ξεκάθαρα παιδιά. Αυτοί οι πίνακες δεν εκτίθενται σε κάποια σκοτεινή, υπόγεια τοποθεσία, αλλά στο Palais de Tokyo, ένα "διάσημο" κέντρο σύγχρονης τέχνης στο Παρίσι.

Ένας από αυτούς τους πίνακες (με τίτλο "Fuck Abstraction!") είναι τόσο χυδαίος που προκάλεσε οργή στη Γαλλία. Έξι μεγάλες ενώσεις - με επικεφαλής την Association de Juristes Pour L'Enfance (Δικηγόροι για την Παιδική Ηλικία) - ζήτησαν την απομάκρυνση αυτού του πίνακα με την αιτιολογία ότι η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την έκθεση πορνογραφικών απεικονίσεων ανηλίκων. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν κατά των ενώσεων.

Στη συνέχεια, ένας ηλικιωμένος άνδρας πέταξε λίγη μπογιά στον πίνακα αυτό για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του. Μετά από αυτό το γεγονός, ο ίδιος ο Εμμανουέλ Μακρόν μπήκε στο Twitter για να υπερασπιστεί αυτόν τον πίνακα.

Το tweet του Μακρόν αναφέρει: "Η επίθεση σε ένα έργο τέχνης είναι επίθεση στις αξίες μας".

Ο πίνακας "Fuck Abstraction!" απεικονίζει ένα παιδί με δεμένα χέρια που αναγκάζεται να κάνει πεολειχία σε έναν ενήλικα άνδρα.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτός ο αρρωστημένος πίνακας απεικονίζει γραφικά ένα παιδί που βιάζεται. Αυτόν τον πίνακα υπερασπίστηκε σθεναρά ο πρόεδρος της Γαλλίας - και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.

Απορία.

Αλήθεια, σε ποια δημιουργική φούσκα στροβιλιζόταν η καλλιτέχνις(?), όταν τα παρακρατικά ουκρανικά ναζίδια διέπρατταν -πιστοί στην αποτρόπαια παράδοση των προγόνων τους στον Β'ΠΠ- αδιανόητες θηριωδίες στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, τον Μάιο του 2014, μετά το αμερικανοχρηματοδοτούμενο και καθοδηγούμενο από τις μεγάλες χώρες της Δύσης (ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία) και τους διεθνικούς οργανισμούς της (ΝΑΤΟ, ΕΕ) πραξικόπημα του Κιέβου, και το οποίο η κατάπτυστη Wikipedia ονομάζει ως "Επανάσταση της Αξιοπρέπειας" ???

Οι φρικαλεότητες, απ' όπου θα μπορούσε να αντλήσει τεράστια συνειδησιακή έμπνευση, παρατίθενται στις εικόνες, για όποιον αντέχει να τις αντικρύσει.

Όμως, όπως φανερώνουν τα "έργα" της, κάτι βαθιά αρρωστημένο οδηγεί τον διεστραμμένο χρωστήρα της. Δηλαδή, πρέπει να είναι κανείς ντιπ "καμμένος" για να μην τον χαστουκίζει η αλήθεια, ή ταγμένος με τη new normal ανώμαλη ιντελιγκέντσια, η οποία αποφασίζει και επιτάσσει την ολόδική της "σωστή πλευρά της ιστορίας".

https://vigilantcitizen.com/vigilantreport/why-are-miriam-cahns-paintings-depicting-graphic-child-abuse-being-exposed-in-museums-and-why-is-emmanuel-macron-personally-defending-her/?fbclid=IwAR1ZFlRJjcJ8hyRgQRrVZAZJTQKwaxFWgwBZ-4aHa3njRUwksmw_fAeldhE



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(..)"Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν κάποιο είδος σύνδεσης με τους άλλους, και ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός σκέφτηκε ότι είχε βρει μια διέξοδο από αυτό: να απορροφήσει τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ’60 σε μια περίεργη εταιρική κουλτούρα. 

Η σεξουαλική επανάσταση βασίστηκε στα ιδανικά της απελευθέρωσης, αλλά σε συνδυασμό με τον νεοφιλελευθερισμό, κατέληξε να προσφέρει φθηνό, χωρίς νόημα σεξ ως αντικατάσταση της πραγματικής σχέσης που θεωρούσε πολύ ακριβή και δύσκολη. 

Όταν αποδείχθηκε ότι το φτηνό σεξ δεν λειτούργησε καλά για πολλούς ανθρώπους, οι καπιταλιστές πρόσφεραν την ακόμη μικρότερη αντικατάσταση του διαδικτυακού πορνό. 

Όπως γράφει ο Mark Fisher «ο συνδυασμός επισφαλούς εργασίας και ψηφιακών επικοινωνιών οδηγεί σε μια [n]… αϋπνία, κατακλυσμένη κατάσταση», στην οποία «ο πολιτισμός αποερωτίζεται». 

Και μετά, «με απελπιστική έλλειψη χρόνου, ενέργειας και προσοχής, απαιτούμε γρήγορες επιδιορθώσεις», όπως η πορνό και η ρετρό τέχνη και οτιδήποτε άλλο είναι εύκολο και χαμηλής προσπάθειας (δηλαδή «φθηνό») (The Quietus, 2013).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπήρχε λίγη ευρηματικοτητα θα έπρεπε να αλείψουν το δήμαρχο πίσσα, να κολλούσαν επάνω του αφίσες και να τον περιέφεραν στο μεγάλο περίπατο πάνω σε ράγα από τα Τέμπη, όπως στα Λουκι Λουκ.

Σχολιο.- Και μια σφυρίχτρα (δε λέω πού) να κάνει το Σταθμάρχη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντριβή αμερικάνικου ελικοπτέρου στη Συρία. 22 τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες!!!

13/06/2023

Αμερικάνικο ελικόπτερο συνετρίβη μέσα σε αμερικανική παράνομη στρατιωτική βάση στην πόλη Al-Shaddadi της Συρίας, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στις 11:20 μ.μ. Ένας τεράστιος θόρυβος που ακούστηκε στην περιοχή, προκλήθηκε από την πτώση του ελικοπτέρου όπως αναφέρουν τοπικές πηγές. Φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε από πυραύλους πυροβολικού πριν προσγειωθεί στη βάση, επιστρέφοντας από ρίψη σε ένα χωριό ανατολικά της πόλης Al-Shaddadi , επαρχία της Χάσακα. Μετά το περιστατικό, δύο ελικόπτερα και αναγνωριστικά αεροπλάνα κατέφτασαν για να μεταφέρουν τους τραυματίες Αμερικανούς στρατιώτες. Για ώρες σημειώνονταν συνεχείς πτήσεις ελικοπτέρων και drones πάνω από την πόλη Al-Shadadi μέχρι τα ξημερώματα σήμερα. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι ένα ατύχημα με ελικόπτερο έλαβε χώρα στη βορειοανατολική Συρία, την περασμένη Κυριακή, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 22 Αμερικανών στρατιωτών . Η Κεντρική Διοίκηση ανέφερε επίσης ότι «οι στρατιώτες λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και 10 από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομειακη μονάδα εκτός της περιοχής επιχειρήσεων. Η ίδια δήλωση ανέφερε ότι «τα αίτια του ατυχήματος είναι ακόμη υπό διερεύνηση». ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΤΟ-ικά αντίποινα Κατοχικών Δυνάμεων στο Β Κοσσυφοπέδιο για πανωλεθρία τους από Σέρβους. Συνέλαβαν Σέρβους που θεωρούν υπαίτιους για ήττα τους. Πήρε φωτιά το Κοσσυφοπέδιο, ταραχές. Πυροβολισμοί.. Στρέφουν τα όπλα σε κάθε άοπλο Σέρβο πολίτη.. κατ΄εντολήν ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ!! 

13/06/2023

ΝΑΤΟ-ικά αντίποινα Κατοχικών Δυνάμεων στο Β Κοσσυφοπέδιο για πανωλεθρία τους από Σέρβους. Συνέλαβαν Σέρβους που θεωρούν υπαίτιο για πρόσφατη ήττα τους. Πήρε φωτιά το Κοσσυφοπέδιο, ταραχές. Πυροβολισμοί..Ελεύθεροι σκοπευτές… Στρέφουν τα όπλα σε κάθε άοπλο Σέρβο πολίτη.. κατ΄εντολήν ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ!!

Πολύ μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή στην Kosovska Mitrovica στο Κόσοβο. Είσοδος της βαριά οπλισμένης αλβανικής αστυνομίας και άφιξη της KFOR. Οι σειρήνες ηχούν υποδηλώνοντας ότι ο κίνδυνος είναι παρών για τους Σέρβους.

Kλιμάκωση μετά την βαριά ένοπλη αστυνομική ενέργεια σήμερα το πρωί από τις αρχές του Κοσόβου. Οι αναφορές για συλλήψεις, τη χρήση δακρυγόνων και ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που συγκεντρώνονται στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή, σηματοδοτούν μια δραματική αύξηση των εντάσεων.

https://twitter.com/i/status/1668585285142151170

https://twitter.com/i/status/1668586106734927872

‘Όλα ξεκίνησαν και πάλι με μια σύλληψη από την αλβανική αστυνομία του Milun Milenkovic, που θεωρείται από τους κύριους διοργανωτές των βίαιων επιθέσεων στα στρατεύματα NATO , KFOR στο βόρειο Κόσοβο στο Zvecan..όπου οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις ηττήθησαν με πανωλεθρία κι αναδιπλώθηκαν. Τώρα επανήλθαν σπίτι σπίτι για αντίποινα σαν τους Γερμανούς στην Κατοχή.. Ζητούν τους πρωταίτιους που χτύπησαν τον κατοχικό στρατό.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του ψευδοκράτους λέει ότι 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από αντίσταση που έδειξε κατά τη σύλληψη του ο Milun Milenkovic σήμερα, στη Mitrovica North. Ο Svecla λέει ότι είναι αρχηγός της ομάδας “Πολιτική Προστασία” και υπεύθυνος για επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Zvecan στις 29 Μαΐου

https://twitter.com/theGeopost/status/1668590104456179712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1668590104456179712%7Ctwgr%5Ec69ad561b691e011c862929e39c04c279377589a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2023%2F06%2F13%2Fcebdceb1cf84cebf-ceb9cebaceac-ceb1cebdcf84ceafcf80cebfceb9cebdceb1-cebaceb1cf84cebfcf87ceb9cebacf8ecebd-ceb4cf85cebdceaccebcceb5cf89%2F

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο μια σύλληψη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Kosovska Mitrovica από την αστυνομία του Σίπταρ. Συνελήφθη ένας τύπος του Κ.Μ. Οι σειρήνες ακούγονται ακόμα. Κόσμος συγκεντρώνεται στους δρόμους της Kosovska Mitrovica!

Πυροβολισμοί ακούστηκαν νωρίτερα κοντά στο κέντρο υγείας στη Μιτρόβιτσα. Τώρα, μερικές εκρήξεις αντηχούσαν στην πόλη, πιθανότατα από βόμβες κρότου-λάμψης. Οι σειρήνες κινδύνου ακούγονται ακόμα.

“Σειρήνες ακούγονται σε ολόκληρο το βόρειο (σερβικό) τμήμα της Kosovska Mitrovica, επειδή ένας από τους πιο αγαπημένους Σέρβους από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ο Milan Milenković, συνελήφθη από την αλβανική αποσχιστική αστυνομία, για χάρη του Θεού”, αναφέρει ο Nebojša Jović. για το Srbin.info αποκλειστικά από την ίδια την πόλη Επίτροπος για το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, Κίνημα για την Άμυνα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια.

https://twitter.com/i/status/1668584695225778177

Ο M.M. συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε κομμωτήριο για τις κόρες του..Τ΄ανήλικα έζησαν την αραπαγή του πατέρα από τις κατοχικές δυνάμεις.

Οι τρομοκράτες της ROSU ήρθαν στη σύλληψη οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν και έριξαν δακρυγόνα σε όλους.

https://twitter.com/i/status/1668584825584857089

Στο κέντρο της πόλης (KM),αυτή τη στιγμή οι τρομοκράτες φέρνουν τεθωρακισμένα και προσωπικό της ROSU, οι Σέρβοι μαζεύονται στη στροφή για Bošnjačka, δηλαδή στην τεχνική σχολή.

Στόχευαν σε κάθε άντρα που περνούσε από δίπλα τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακίνητα : Από ξένους το 70% των αγορών στη χώρα. Οι Τούρκοι δεύτεροι στην αγορά μετά τους κινέζους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΚΥΨΕ! Η ΣΟΥΗΔΙΑ εκδίδει στην Τουρκία υποστηρικτή του PKK...

13/6/2023   -    15.30 μ.μ.

Τη μια μετά την άλλη απαίτηση της Τουρκίας φαίνεται πως είναι έτοιμη να δεχθεί η Σουηδία, προκειμένου να μπει στο ΝΑΤΟ και να φέρει το βέτο η Άγκυρα.

Έτσι ο Ασράφ Αχμέντ, αξιωματούχος του σουηδικού υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση ενός 35χρονου Τούρκου πολίτη.

Πρόκειται για την υποστηρικτική του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τον οποίο οι Τούρκοι έχουν καταδικάσει για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, κατηγορίες με τις οποίες φορτώνουν πολλούς Κούρδους.

Από την πλευρά του ο 35χρονος υποστηρίζει ότι στοχεύεται από την τουρκική κυβέρνηση για τη στήριξή του στο PKK, ενώ όταν ειδοποιηθεί το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Σουηδία μέσα σε τέσσερις εβδομάδες που πρέπει να τον εκδώσει.

Στην Τουρκία έκανε τέσσερα χρόνια φυλακή και όταν αφέθηκε ελεύθερος μετακόμισε στη Σουηδία, αλλά συνελήφθη τον Αύγουστο μετά από αίτημα της τουρκικής εισαγγελίας, απαιτώντας να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του!

Η Άγκυρα εδώ και καιρός απαιτεί την έκδοση δεκάδων ακτιβιστών που μένουν σε σουηδικό έδαφος, τους οποίους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», εκβιάζοντας για να πει το «ναι» στην είσοδο της Σουηδίας στη συμμαχία.

Αυτή είναι προφανώς η αρχή, γιατί μέχρι και τεμενάδες που κάνουν πλέον στον Ερντογάν οι σύμμαχοι και έχει καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν ζήτησε από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να τον καλέσουν στην συνάντηση των BRICS, που θα γίνει τον Αύγουστο.

Καλέ αυτός δεν ανήκει στους G7;;;

Αυτά παθαίνεις όταν ο άλλος δεν σηκώνει τα τηλέφωνα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Γερμανία προειδοποιεί, για το κλείσιμο της βιομηχανίας της, αν σταματήσει η ροή του Ρωσικού φυσικού αερίου"

Ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Χάμπεκ των "Πρασίνων" πιέζει όσους διαμορφώνουν πολιτική να μαθαίνουν απ΄το παρελθόν.

Η συμφωνία, για την μεταφορά του Ρωσικού αερίου, μέσω του Ουκρανικού αγωγού λήγει, τον επόμενο χρόνο.

Μια στιγμή παιδιά! Εσείς δεν δηλώσατε με υπερηφάνεια ότι απαλλαχθήκατε από το Ρωσικό αέριο;;

Σχολιο.- Ηλίθιοι ακόμη δεν έχετε καταλάβει με ποιον έχετε να κάνετε?

Σχολιο.- Ψυχοπαθείς ευρωενωσιτες δυτικοι κλόουν, που παίζουν στα ζαριά τις τύχες όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά όλης της Ευρωπης

Σχολιο.- τι επικη κωλοτουμπα ειναι αυτή? αυτός δεν πανηγύριζε καθε φορα που μπαίναν κυρώσεις?

Σχολιο.- Εβαζε και πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου! Και αρνιώταν να πληρώσει σε ρούβλια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρανς μοντέλο έκανε χειραψία με τον Τ.Μπάιντεν και μετά από μισή ώρα έβγαλε το στήθος της στον Λευκό Οίκο! 

Έντονες αντιδράσεις για την κίνηση της Ρόουζ Μοντόγια

13.06.2023 | 15:45

«Το επίπεδο ασέβειας σου είναι αηδιαστικό. Ήσουν μια χαρά μέχρι που έμεινες τόπλες. Καμία τάξη», γράφει μεταξύ άλλων χρήστης κάτω από το βίντεο που ανέβασε το τρανς μοντέλο.

Περίπου 1.000 καλεσμένοι στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάληψη του Κιέβου εξακολουθεί να είναι βασικός στόχος της Ρωσίας: «Νέα επιστράτευση εξαρτάται από αυτό» λέει ο Β.Πούτιν

«Η Ρωσία χρειάζεται επιπλέον 1 εκατ. στρστιώτες για να εξουδετερώσει την ουκρανική απειλή» αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί

13.06.2023 | 22:10

Δεν απέκλεισε νέα επιστράτευση ο πρόεδρος της Ρωσίας αν χρειαστεί να καταληφθεί το Κίεβο, ένας επιχειρησιακός στόχος που απ’ότι φαίνεται εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο της Ρωσίας.

«Θα εξαρτηθούν από τους στόχους που θέτει η χώρα μας στην Ουκρανία» είπε.

Η πλήρης απάντησή του στην ερώτηση «Πρέπει η Ρωσία να προσπαθήσει να ανακαταλάβει το Κίεβο;», όπως αναφέρει το Reuters, ήταν η εξής:

«Να επιστρέψουμε εκεί ή όχι; Γιατί κάνω αυτή τη ρητορική ερώτηση; Μόνο εγώ μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ – «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» δήλωσε μετά τη σύλληψή του 

Ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που συνελήφθη

13.06.2023 | 21:29

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τοντ Μπλανς δήλωσε αθώος για λογαριασμό του τέως προέδρου. O δικαστής αποφάσισε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν καταβλήθηκε εγγύηση.

Η δικηγόρος Αλίνα Χάμπα, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι όπου οδηγήθηκε υποστήριξε από την πλευρά της ότι «αμέτρητα άλλα άτομα», συμπεριλαμβανομένης της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του προέδρου Τζο Μπάιντεν, διατήρησαν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα, και «ακόμα δεν έχουν διωχθεί». Ανέφερε δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα «σύστημα δικαιοσύνης δύο μέτρων και σταθμών».

«Οι υπεύθυνοι αυτής της χώρας δεν αγαπούν την Αμερική», είπε η Χάμπα. «Μισούν τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η κραυγαλέα και ασυλλόγιστη εργαλειοποίηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογία Γ.Μαγιορκίνη για στρεπτόκοκκο: «Είτε το στέλεχος είναι πιο δυνατό είτε γίναμε πιο ευαίσθητοι λόγω του lockdown»!

Οι καραντίνες φαίνεται ότι οδήγησαν σε θανάτους

13.06.2023 | 19:02



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία «πετά λευκή πετσέτα» λόγω οικονομικής αδυναμίας: Ζήτησε από Ρωσία και Κίνα να συμμετάσχει στην σύνοδο των BRICS

O E.Μακρόν έστειλε επιστολή προς τη Νότια Αφρική και ζητά να συμμετάσχει στη συνάντηση

13.06.2023 | 18:40

Μια επιστολή-έκπληξη προς τους BRICS απέστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, η οποία μας δείχνει ότι θέλει να ενταχθεί στη συμμαχία, ζητώντας ουσιαστικά από Ρωσία και Κίνα που «κάνουν κουμάντο» στην μεγαλύτερη οικονομική συμμαχία του πλανήτη να γίνει εταίρος τους.

Συγκεκριμένα ο Εμάνουελ Μακρόν, ζήτησε με επιστολή του, την οποία ωστόσο δεν κοινοποίησε, να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα γίνει τον Αύγουστο με τη συμμετοχή Ρωσίας και Κίνας.

Με το συγκεκριμένο αίτημα, ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Νοτίου Αφρικής Ramaphosa, όπως αποκαλύπτει η L’Opinion, επικαλούμενη Νοτιοαφρικανικές πηγές. Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα του Ε.Μακρόν.

Επί της ουσίας η Γαλλία βλέπει ότι η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται σε κρίση, λόγω και των κυρώσεων στη Ρωσία, με την ανάπτυξη πλέον να ανήκει στους BRICS, οι οποίοι έχουν πάρει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Η Γαλλία δεν μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα τα τελευταία δώδεκα χρόνια και ταλανίζεται από κοινωνικές συγκρούσεις. Οι προσβάσεις της στις διεθνείς αγορές δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε. Η Αφρική δεν την θέλει, η Κίνα, την έχει περιορίσει, η Ρωσία είναι σαν εχθρός, η Ινδία ενισχύει και δυναμώνει τις σχέσεις με τις χώρες εκτός ΕΕ.