Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Δευτερα 10 Ιουλιου 2023


Οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ την Ουκρανία στέλνοντας τους τα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ όπλα "διασποράς", που όταν χρησιμοποιούνται, παίρνουν σβάρνα ΚΑΙ τον ΑΜΑΧΟ πληθυσμό! ΜΟΥΓΚΑ για αυτό στα Πετσωμένα!!! Αν όμως είχανε κάνει κάτι τέτοιο οι Ρώσοι, φαντάζεστε τι θα γινότανε...;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνους της Λιθουανίας, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις, προκειμένου να κατευνασθεί η Τουρκία και να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CNN είπε στους τηλεθεατές: To «Sound of Freedom» έχει ρητορική μίσους και προπαγάνδα… κατά της παιδεραστίας.

10/7/2023

Το CNN προειδοποίησε το κοινό του ότι η νέα ταινία κατά της εμπορίας παιδιών «Sound of Freedom» δεν είναι παρά μια «θεωρία συνωμοσίας» που διαδίδει «ρητορική μίσους και προπαγάνδα κατά της παιδεραστίας». Η οποία ταινία όχι μόνο προπαγάνδα δεν είναι αλλα ο κάθε ηθοποιός έχει υπάρξει στην πραγματικότητα. 

Το CNN, μαζί με το Rolling Stone, την Washington Post και τον Guardian προσπαθούν να συνδέσουν την επιτυχία του box office, με θεωρία συνωμοσίας που προβάλλεται από το κίνημα Q Anon.

Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαλέστηκαν ως απάντηση την στήριξη αυτών των μέσων στη ταινία του Netflix “Cuties”, με κάποιους να σημειώνουν πώς είχαν εντελώς αντίθετο τόνο. Η ταινία του Netflix “Cuties” έδειχνε κορίτσια στην προεφηβική ηλικία να κάνουν ” twerking dance squad» και είχε προκαλέσει αντιδράσεις απο πολλούς γονείς που τελικά οδήγησε στην απόσυρσή της.

Ο παραγωγός του Sound of Freedom,  Εντουάρντο Βεραστέγκι, προειδοποίησε στο Fox News ότι το κατεστημένο «προσπαθεί να απομακρύνει αυτήν την ταινία από τους κινηματογράφους», επειδή στοχεύει να αποκαλύψει τη βιομηχανία εμπορίας παιδιών 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

«Είμαι τόσο ευγνώμων που οι άνθρωποι στηρίζουν την ταινία. Θέλω να πω, έχουμε στόχο 2 εκατομμύρια άτομα προβολές στους κινηματογράφους. Και είμαστε πολύ κοντά στο να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο», είπε.

«Και είναι σημαντικό γιατί αν πετύχουμε στους κινηματογράφους, τότε τα ΜΜΕ θα μιλήσουν για αυτό το πρόβλημα. Οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει. Συμβαίνει δίπλα από το σπίτι σου. Και όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα, τόσο το καλύτερο».

Το Sound of Freedom πέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του box office, ξεπερνώντας τα 14 εκατομμύρια δολάρια μόνο για την πρώτη προβολή της 4ης Ιουλίου.

Ο Caveizel εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο κοινό που παρακολούθησε τη σημαντική ταινία μετά την είδηση ότι ξεπέρασε ακόμα και τους Indiana Jones της Disney και το The Dial of Destiny  στους κινηματογράφους.

Δείτε ένα απόσπασμα απο το Sound of Freedom πριν δείτε την ταινία στους κινηματογράφους!

https://rumble.com/v2x85gu-sound-of-freedom-trailer.html



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ: Θα καταρρίψουμε τα κατασκοπευτικά σας αεροπλάνα.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ: Θα καταρρίψουμε τα κατασκοπευτικά σας αεροπλάνα καταδικάζοντας ταυτόχρονα την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν υποβρύχιο που φέρει πυραύλους με πυρηνική γόμωση στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου.

Τα δυτικά ΜΜΕ όχι μόνο κρύβουν την σοβαρή αυτή είδηση πρόκλησης των ΗΠΑ, αλλα άρχισαν τις προπαγανδιστικές ηλιθιότητες πως η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος με δικτακτορία που απαγορεύει την λέξη “αγάπη”, κατα παραγγελία ειδήσεις δηλαδή…

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για παραβίαση του εναέριου χώρου της και προειδοποίησε ότι έχει το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

“Οι προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ έχουν φέρει την Κορεατική Χερσόνησο ένα βήμα πιο κοντά στην πυρηνική σύγκρουση“, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας.

Στην ανακοίνωση καταδικάζεται επίσης η προβλεπόμενη ανάπτυξη από τις ΗΠΑ στρατηγικών πόρων στη Νότια Κορέα· η Πιονγκγιάνγκ κάνει λόγο για «απροκάλυπτο πυρηνικό εκβιασμό» από πλευράς Σεούλ και για σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.

Προστίθεται ότι, εκτός από τα αμερικανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα και drones, η Ουάσιγκτον αυξάνει τις εντάσεις στέλνοντας πυρηνικά υποβρύχια κοντά στη χερσόνησο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα σε εθνικές υποχωρήσεις, προκειμένου να δεχτεί η Τουρκία την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

10/7/2023

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11-22 Ιουλίου και για την προσπάθεια στρατιωτικής ενίσχυσης τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, έδωσε προτεραιότητα στον Ερντογάν για να κατευνάσει την αντιθεσή του σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο τσουβάλι βάζει τον θύτη και το θύμα ο Τζο Μπάιντεν, σε μία απαράδεκτη συνέντευξη που έδωσε στο CNN, αναφορικά με την Τουρκία και το βέτο στην Σουηδία.

Λίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις, προκειμένου να κατευνασθεί η Τουρκία και να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ολόκληρη η δήλωση του Αμερικανού προέδρου στο CNN:

;«Η Τουρκία αναζητά εκσυγχρονισμό των F-16. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης αναζητά επίσης κάποια βοήθεια, οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δημιουργήσω μια μικρή κοινοπραξία, όπου ενισχύουμε το ΝΑΤΟ όσον αφορά τη στρατιωτική ικανότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας και θα επιτρέψουμε στη Σουηδία να εισέλθει στο ΝΑΤΟ…»

Προκαλεί πάντως σοβαρότατα ερωτηματικά η αναφορά του Μπάιντεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι ακριβώς ζήτησε ο πρωθυπουργός; Για ποια «βοήθεια» μιλάει ο Μπάιντεν;

Υπενθυμίζεται πως κλείδωσε και επίσημα για τις 12 Ιουλίου η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, σύμφωνα με πληροφορίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός (!!!) Κοινωνικής Συνοχής (SIC!!) και Οικογένειας (???) Σοφία Ζαχαράκη: Αυτό το γλοιώδες άτομο, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ υποταγμένο στις ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κ των εδώ εντολοδόχων του, στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, για τις πιο ΕΥΑΛΩΤΕΣ ομάδες δλδ όσων ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ -  ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ!!!! ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ όσων ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ!! ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ όχι με λεφτά αλλά με πόιντς, και σε λίγο δεν θα παραλείψουμε ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΟΔΕΨΕΙΣ, ΦΥΣΙΚΑ-ΕΑΝ σου έχει απομείνει κάποιο δικαίωμα ακόμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αλλα νεα η Μις Ολλανδία 2023 ειναι Τρανς! Καταπληκτικό! άντρες κερδίζουν σε γυναικείους διαγωνισμούς ομορφιάς & όλοι είναι εξαιρετικά χαρούμενοι! Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς γιατί θα είναι σίγουρα ομοφοβικός φασίστας & οπισθοδρομικός τουλάχιστον! Βαρέλι δίχως πάτο είμαστε!


Μις Ολλανδία 2023 βγήκε ένας άνδρας. Άμα έχεις αρχίδι@ όλα τα καταφέρνεις, οι άλλες από πίσω δεν είχαν. Που πας ρε χωρίς αρχίδι@;


Η τρανς στην αριστερή φωτογραφία στέφθηκε Μις Ολλανδία 2023 και θεωρήθηκε ομορφότερη από την διαγωνιζόμενη το πανέμορφο κοριτσάκι στη δεξιά φωτογραφία. Η πολιτική ορθότητα του δικαιωματισμού είναι διανοητική νόσος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νατσιός εναντίον Κάρτας Πολίτη: «Σε ποια εθνική ή υπερεθνική βάση δεδομένων θα γίνεται η επεξεργασία; Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες; Αν ο πολίτης αρνηθεί να την παραλάβει θα έχει προαιρετικότητα ή θα τεθεί ο πολίτης εκτός κοινωνίας; Η #Νίκη καταψηφίζει την νέα ταυτότητα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα με τον καύσωνα...τα σουβλατζίδικα θα δουλεύουν; Πως θ' αντέξουν οι ψήστες;Και οι διανομείς;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ενώ η Αμερικάνα Υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, που πήγε στο Πεκίνο, στη συνάντηση με τον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Li Helen, «ξεβιδώθηκε» από τις … υποκλίσεις στον Κινέζο, μέχρι που … τη σταματήσανε!

-Μάλλον καταλαβαίνει η κυριούλα, “ποιός είναι το αφεντικό στην οικονομία”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πλήρεις λεπτομέρειες για τους ξένους μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό των Ουκροναζί έδωσε σήμερα το Ρώσικο Υπουργείο Άμυνας. Στο βίντεο με υπότιτλους στα Αγγλικά ο στρατηγός Κονασένκοφ στις σχετικές ανακοινώσεις:

-Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, περισσότεροι από 4.800 μισθοφόροι, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και ευρωπαϊκές χώρες, έχουν σκοτωθεί στο πλευρό του Κιέβου, ενώ επιπλέον 4.800 έχουν διαφύγει από το ουκρανικό έδαφος.

-Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες έχουν φτάσει επίσημα για να συμμετάσχουν σε πολεμικές δράσεις στην Ουκρανία.

-Υπό το φως της αποτυχίας ενός ακόμη κύματος κινητοποίησης στην Ουκρανία και με στόχο την απόκρυψη των καταστροφικών απωλειών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το καθεστώς του Κιέβου έχει εντείνει τις προσπάθειες στρατολόγησης σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής για την προσέλκυση ξένων μισθοφόρων.

-Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν 2.029 μισθοφόροι που δραστηριοποιούνται στις τάξεις των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

-Τον τελευταίο μήνα, η Ουκρανία έχει ξεκινήσει τη στρατολόγηση μισθοφόρων στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

-Η πλειοψηφία των ξένων μισθοφόρων, πάνω από 2.600 άτομα, έχουν φτάσει στην Ουκρανία από την Πολωνία.

-Η στρατολόγηση ξένων μισθοφόρων από το Κίεβο πραγματοποιείται με τη βοήθεια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, κυρίως της CIA.

-Το Κίεβο χρησιμοποιεί τους ξένους μισθοφόρους ως τροφή για τα κανόνια.

-Λόγω της σημαντικής μείωση του ενδιαφέροντος από την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η CIA έχει εντείνει τις δραστηριότητες στρατολόγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA στο κανάλι του YouTube Judging Freedom δήλωσε, ότι η Ρωσία ποτέ δεν υπήρχε αποικιακή αυτοκρατορία, όπως την κατηγορεί συνεχώς η Δύση.

Σύμφωνα με τη γνώμη του, αυτοί που ανελέητα εκμεταλλεύονταν τους σκλαβωμένους λαούς τους σε όλο τον κόσμο ήταν οι Ευρωπαίοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις Δυτικές ηγεσίες βέβαια έχουν άλλους μπελάδες και διλήμματα να αντιμετωπίσουν!

-Η σοβαρή πιθανότητα “να νικήσει η Ρωσία” άρχισε να εμφανίζεται σαν τεράστιος εφιάλτης πια: 

- “Ή τώρα ή ποτέ για την Ουκρανία” γράφει το Spiegel,

- “Τι θα γίνει αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων της Αμερικής, στην Ουκρανία;” αναρωτιέται κι ανατριχιάζει το American Conservative,

- Ενώ ο … “προοδευτικός” υποτίθεται Guardian, ρίχνει τη μάσκα: “Ήττα της Ουκρανίας σημαίνει παγκόσμια καταστροφή! Το ΝΑΤΟ πρέπει να εμπλακεί για να σταματήσει τη Ρωσία”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Φοβάμαι ότι οι επιθυμίες μας (όσων επιθυμούμε μια ξεκάθαρη ΝΑΤΟϊκή ήττα και την ανάδυση ενός νέου πολυπολικού κόσμου) δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τίς ανεπάρκειες της Ρώσικης ελίτ πού αποδεικνύονται εφιαλτικές (και για τη Ρωσία και για την παγκόσμια ισορροπία).

Εξηγούμαι:

1) Η ρώσικη ελίτ (ολόκληρη ? μέρος της ? δεν γνωρίζω) επί 8 χρόνια (2014 – 2022) ισχυρίζεται ότι δεν είχε καταλάβει (!) πώς η Δύση εξόπλιζε την Ουκρανία (!) και ότι δέν είχε καμία απολύτως διάθεση να τηρήσει συνθήκες τύπου Μίνσκ (!) ότι την εξαπάτησαν (!) κλπ.

«απλώς» έκαιγε ρώσους διαδηλωτές στο Συνδικάτο της Οδησσού, βομβάρδιζε το Ντομπάς κλπ (!) Αυτά, λοιπόν, μπορούσα να τά γνωρίζω …εγώ στην Πάτρα (!) αλλά …δεν τά γνώριζε ο Καγκεπμπίτης Πούτιν, ο Λαβρόφ και η Ζαχάροβα (!)

2) Η ρώσικη ελίτ (ολόκληρη ? μέρος της ? δεν γνωρίζω) αποφάσισε τον Φλεβάρη 2022 να πάρει την πρωτοβουλία να επιτεθεί πρώτη, με κύριο (δεδηλωμένο) στόχο να προστατεύσει ΟΛΟΥΣ τους ρώσους & ρωσόφονους πολίτες της, πού ζούν στην Ουκρανία. Σήμερα, ενάμισυ χρόνο μετά, οι μόνοι εξ’ αυτών πού απολαμβάνουν μεγαλύτερη ασφάλεια απ’ ότι πρίν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση 2022-2023» είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής ΜΟΝΟΝ Ουκρανίας (Ντομπάς).

Οι ρώσοι & ρωσόφονοι πού ζούν (?) στο Κίεβο και στην Οδησσό,

τι γίνεται με αυτούς ? Αυτοί, δηλαδή, πού υφίσταντο ακόμη μεγαλύτερες διώξεις ? έπαψαν να υπάρχουν στον χάρτη ? Ζούν ? είναι δεμένοι σε τίποτα στύλους ηλεκτροφωτισμού από τους Ουκρανοναζί ? έχουν διωχθεί εκτός Ουκρανίας ? είναι φυλακισμένοι ? ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ και πάντως ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !

ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ…

3) Θυμίζω ότι τά «πολιτικά» σούργελα επιπέδου Πεσκόφ (!) και Μεντβέντεφ (!) μόλις ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί (!) έκαναν …πλάκα και χλεύαζαν ότι έτσι είναι καλύτερα διότι …δεν θα υπάρχει πλέον και εισιτήριο για την είσοδο (!)

Αυτά τά σούργελα, ενοχλούνται πού ο ενεργούμενος της CIA Πατριάρχης του Φαναρίου δεξιώνεται τον ναζιιστή κοκαϊνάκια Ζελένσκυ . Και τι κάνουν για αυτό ; Τίποτα!

Μετά από την επίδειξη τέτοιας ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ & ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ από τον Τούρκο Λοχαγό Πατριάρχη, περιμένουν οι ρώσοι (στ’ αλήθεια ?) να σεβαστούν οι Ουκραναζί την Λαύρα του Κιέβου ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο ?

4) Στις γεωπολιτικές σχέσεις (ειδικά στις περιόδους όξυνσής τους) έχει τεράστια σημασία η ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ισχύς. Η Ρωσία είναι ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ και , παρ’ όλα αυτά, οι Αμερικάνοι έχουν κατορθώσει να την αναγκάσουν να πολεμά ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ, επί ενάμισυ χρόνο τώρα (!) να θυσιάζει νέους ανθρώπους της στα πεδία των μαχών, να κυνηγάει drones και αεροπλανάκια πού υπερίπτανται του Κρεμλίνου (!) να υφίσταται Τρομοκρατικές επιθέσεις σε καφετέριες μέσα στην Μόσχα (!) και να έχει ήδη υποστεί μια στρατιωτική στάση – μίνι πραξικόπημα (Πριγκόζιν), ο οποίος σαν πολέμαρχος αγανάκτησε με την αδράνεια της ρωσικής ελίτ.

Τήν ίδια στιγμή πού ρώσικες οικογένειες στέλνουν στο μέτωπο τά παιδιά τους & τους αγαπημένους τους, ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ του Δνείπερου ποταμού (μοναδική δίοδος μεταξύ δυτικής & Ανατολικής Ουκρανίας !) είναι στην θέση τους (!)

Από αυτές τις γέφυρες (και όχι βέβαια μέσω …τηλεπάθειας !) έχουν περάσει στην Ανατολική Ουκρανία οι τόνοι των ΝΑΤΟ-ϊκών πυρομαχικών – πυραύλων – αντιαεροπορικών συστημάτων και ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ πού δολοφονούν ρώσους στρατιώτες στο πεδίο !

What the fuck ?

Σχολιο.- δεν διαφωνώ καθόλου σε όσα λες.Όλα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι και η Ρωσία είναι καπιταλιστική δύναμη... επίσης έχει μεγάλες αδυναμίες... Όπως και να έχει συμφέρει στους λαούς και τις χώρες του πλανήτη, να κερδίσει για να έχουμε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση μέσω των πολλών πόλων και ποιος ξέρει; Μέσα σε αυτές τις διαδικασίες παγκοσμίων μετασχηματισμών ίσως και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ριζοσπαστικές μεταβάσεις...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ»

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΝΕΟ CANCELING ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ 

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ 

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ DIGITAL ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ «ΝΙΚΗ» «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ» «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ» κλπ κλπ 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΙΧ

(ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ PLANΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ…) 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΨΕΥΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ κλπ 

ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ 

ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ, ΨΕΚΕΣ & ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ …

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ 

- ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ… ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΑΜΠΕΛΩΘΟΥΝ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΤΟΥΝ & ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ 

- Ο ΓΕΩΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ 

- ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ DIGITAL CURRENCY ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ»

- ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ 

«ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ» 

ΕΙΝΑΙ: 

ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ … 

ΕΧΩ ΟΤΙ ΚΙΝΗΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ (πχ παλιας τεχνολογίας) και ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ 

ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ 

ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ

ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ 

ΓΙΑ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ 

ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ 

ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ 

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΖΟΜΠΙΑ ;;;

( ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ …) 

ΖΟΜΠΙΑΑΑΑΑΑΑ

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ & ΚΟΥΡΑΓΙΟ 

( ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ …)

Σχολιο.- Επιμένουν οι Αψεκ ότι πρόκειται για μια αθώα ταυτότητα και όχι τα ψεκασμένα που λέμε εμείς. Τότε ποιος ο λόγος της αντικατάστασης της παλιάς; Που δεν είναι και τόσο παλιά, εγώ πριν από λίγα χρόνια άλλαξα, γιατί με βάζουν να πάρω καινούργια; Προφανώς θέλουν να ενσωματώσουν νέα τεχνολογία ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ ταυτοτήτων και άλλων τεχνολογικών προϊόντων, να σε φακελώνουν, να σε παρακολουθούν με γεωεντοπισμό και να συγχωνευτεί με το ψηφιακό πορτοφόλι ώστε να χρησιμοποιηθεί στο σύστημα κοινωνικής πίστωσης με το ψηφιακό νόμισμα που θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει συναλλαγές ανάλογα με το βαθμό συμμόρφωσης του κατόχου. Όσο για τον Μπουμπούκο, τι να απαντήσουμε; Το IQ του είναι υπό του μηδενός. Το κινητό δεν μπορεί ποτέ να γίνει υποχρεωτικό. Όποτε θέλουμε το ξεφορτωνόμαστε. Η ταυτότητα όμως θα είναι απαραίτητη σε όλες τις συναλλαγές που θα γίνονται και στις ταυτοπροσωπίες από αστυνομία/τροχαία και είτε θα την κουβαλάς είτε θα την έχεις στο κινητό σου.

Σχολιο.- ανεβαίνει κατακόρυφα η αναλογία υπέρ των ηλίθιων Σε πρόσφατες έρευνες που έγιναν στην Αμερική διαπίστωσαν ότι άρχισε να μειώνεται το IQ των ανθρώπων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι αμερικάνικοι πύραυλοι με βόμβες διασποράς θα σημάνει τρόμο για,τους κατοίκους της πόλης του Ντομπας. 

Και πάλι χλιαρή η αντίδραση της Μόσχας. 

Πρέπει να πέσουν πρώτα η βόμβες διασποράς να σκοτωθούν τα παιδιά του Ντομπας και μετά να αντιδράσει το Κρεμλίνο?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει παιδιά, η Ολλανδία στο θέμα των φύλων πρωτοστατεί στην εξαφάνιση και τον διωγμό του φυσιολογικού, προωθώντας το πιο ανώμαλο και παράδοξο σαν κανονικό. Κτηνοβασία, παιδοφιλία, πάντρεμα με ζώα, μπουρδέλα με ζώα, είναι ολα νόμιμα στην Ολλανδία. Μιλάμε για ακραία πρόοδο με στόχο τον Πούτιν που τα απαγορεύει .ολα αυτά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Viktor Frankl, ένας από τους μεγάλους ψυχιάτρους του εικοστού αιώνα, επέζησε από τα στρατόπεδα θανάτου της ναζιστικής Γερμανίας. 

Το μικρό του βιβλιαράκι, η Αναζήτηση Νοήματος του Άνθρωπου, είναι ένα από αυτά τα βιβλία που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι.

Ο Frankl είπε κάποτε την ιστορία μιας γυναίκας που του τηλεφώνησε μέσα στη νύχτα για να τον ενημερώσει ήρεμα ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει. 

Ο Frankl την κράτησε στο τηλέφωνο και της μίλησε για την κατάθλιψή της, δίνοντας της λόγο μετά την κουβέντα τους να συνεχίσει να ζει. 

Τελικά του υποσχέθηκε ότι δεν θα αφαιρέσει τη ζωή της, και κράτησε τον λόγο της.

Όταν συναντήθηκαν αργότερα, ο Frankl ρώτησε ποιος λόγος την έπεισε να ζήσει;

«Κανένας από αυτούς», του είπε.

Τι την επηρέασε τότε να συνεχίσει να ζει, πίεσε;

Η απάντησή της ήταν απλή, ήταν η προθυμία του Frankl να την ακούσει μέσα στη νύχτα. 

Ένας κόσμος στον οποίο υπήρχε κάποιος έτοιμος να ακούσει τον πόνο του άλλου, της φαινόταν ένας κόσμος στον οποίο άξιζε τον κόπο να ζει.

Συχνά, δεν είναι το λαμπρό επιχείρημα που κάνει τη διαφορά. 

Μερικές φορές μια μικρή πράξη ακρόασης είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί αν δεν δέσεις το πουλάρι να μαθαίνει από νωρίς να εργάζεται δεν είσαι ο "ιδιοκτήτης" ο σωστός. 

Μετά τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα και τις κορώνες εκπροσώπων των θεσμών, μια χαρά δούλεψαν ντάλα μεσημέρι τα ιπποειδή σε όλη την χώρα.

Καθημερινή εργασία κάτω απο τον ανελέητο ήλιο. Εν όψει καύσωνα μην αδιαφορείτε , ενημερώστε εμάς ή την αστυνομία. Ippothesis - Ιπποθεσις https://www.facebook.com/ippothesis Animal Rescue and Defence Squad https://www.facebook.com/A.R.D.S.thess 

Στη φωτογραφία βλέπουμε το μωρό δεμένο να τρέχει δίπλα στην μαμά του. Ελλάδα 2023.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ακρόπολη είναι εκτός ελεγχου εδω και πολύ καιρό και δεν υπάρχει και καμιά πρόθεση το θέμα να λύθει αν και υποτιθεται εγιναν κινήσεις για την ατέλειωτη ουρά.Ενα εξαιρετικά κακό εργασιακό περιβάλλον για τους ξεναγούς,μια υπερβολικά δυσάρεστη και επικίνδυνη εμπειρία για τους επισκέπτες που πλέον μοιράζονται τις αρνητικές τους εμπειρίες στο διαδίκτυο...Ατέλειωτες ουρες οχι λόγω επισκεψιμότητας αλλα εξαιρετικά κακής οργάνωσης ,ενα ασανσέρ για ατομα με κινητικά προβληματα που λειτουργεί οποτε θέλει και με περιορισμένο ωράριο.Οι δε διαστρώσεις υποτιθεται έγιναν για εμποδιζόμενα ατομα.Πείτε μου βλέποντας την φωτογραφία ενα εμποδιζόμενο άτομο που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες.Ακούω για τραυματισμούς για φωνές ,τσακωμους και ενα υπερβολικά αρνητικό κλίμα.Το εθνικό μας μνημείο κατάντησε ενα ανέπνευστο τσίρκο χωρίς ενέργεια,χωρίς πνοή,ενας βραχνάς για ολους,εκτος απο εκείνους που τον απομυζούν.Αν είχα μια συμβουλή να δώσω θα ηταν να δει καποιος επισκέπτης την Ακρόπολη απο μακριά,μονο ετσι θα μπορούσε να την απολαύσει.Αυτη η εικόνα που βλέπετε ειναι ο λόγος που εγω αποσύρθηκα σαν ξεναγός.Δεν το δέχομαι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 «Όταν έχεις έναν επιτιθέμενο, που σου λέει να μην πουλήσεις όπλα με νόμιμο τρόπο, για να συνεχίσει να έχει μεγάλο χάσμα δυνάμεων απέναντι σε αυτόν που επιτίθεται, είναι προβοκάτσια και είναι εξοργιστικό. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν Βίτο (Κορλεόνε) από καμία χώρα, όσον αφορά στις αποφάσεις που παίρνουμε για ζητήματα ασφαλείας με οποιαδήποτε άλλη χώρα». 

«Το μόνο πρόβλημα στην Κύπρο είναι η στρατιωτική εισβολή στην Βόρεια Κύπρο. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα, που την έχει καταστήσει το πιο κατά κεφαλήν στρατιωτικοποιημένο μέρος στον κόσμο. Ή η μεταφορά δεκάδων χιλιάδων από την Ανατολία για να αλλάξουν τα δημογραφικά της χώρας. Είμαι ένα άτομο του Κονγκρέσσου που έχει ταξιδέψει στην Κύπρο περισσότερο από κανένα άλλο. Εάν άφηναν αυτά που τους χωρίζουν θα είχαν βρει την λύση».

Μπομπ Μενέντεζ, 

πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Υπέροχος!!!

Δάσκαλος, των λεγόμενων συστημικών παιδαρελιών, της Βουλής στην Αθήνα.

Στο ΕΛΙΑΜΕΠ τα απευθύνει;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Τα μεγάλα έθνη συμπεριφέρονται σαν νταβατζήδες, ενώ τα μικρά σαν πόρνες.” - Στάνλεϊ Κιούμπρικ (ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών)...

Μόνο που δεν μάς είπε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ότι άλλο οι πόρνες του πεζοδρομίου κι άλλο αυτές του.....κοινοβουλίου. Είναι θέμα....τιμής βλέπετε

Η τιμή έχει να κάνει , με το πόσο.....δεδομένος/η είσαι. Αντιστρόφως ανάλογα


Η Τουρκία «τα πήρε όλα» κι έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το ανακοινώνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν

10.07.2023 | 22:21

Μετά την αποδοχή όλων των αιτημάτων της Τουρκίας (εκτοπισμός των στελεχών του ΡΚΚ από την σουηδική επικράτεια, παραλαβή των 80 νέων F-16 Viper και εκσυγχρονισμός άλλων 80, συμψηφισμός με οφειλή ΗΠΑ για το F-35 κλπ.), ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησε να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω … ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να διαβιβάσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στην εθνοσυνέλευση το συντομότερο δυνατόν, και να συνεργαστεί στενά με τη

συνέλευση για να εξασφαλιστεί η επικύρωση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ για να συμπληρώσει αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή στροφή της Τουρκίας:

«Αυτό είναι ένα ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που συμφώνησε σήμερα ήταν  η Σουηδία να αναζωογονήσει τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ… τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων… για  να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο γγ του ΝΑΤΟ είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι θα  εισαχθεί το ταχύτερο στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το πρωτόκολλο εισδοχής της Σουηδίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δεν είχε να δώσει κάποιο λεπτομέρες χρονοδιάγραμμα για το πόσο σύντομα να περιμένουμε τη διαδικασία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Στο κοινό ανακοινωθέν η Σουηδία επαναλαμβάνει ότι δεν θα παρέχει υποστήριξη στις κουρδικές οργανώσεις YPG/PYD και στον FETO, τον οργανισμό του Φετουλάχ Γκιολέν, του ιεροκήρυκα που κατά τον Ερντογάν οργάνωσαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του.

Επιπλέον οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία και το διμερές εμπόριο.

Η Σουηδία δεσμεύεται ακόμη να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, μεταξύ της οποίας την αναθεώρηση στην Τελωνιακή Ένωση και τη βίζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος στην ηγεμονία του δολαρίου βάζουν οι BRICS - Στον κανόνα του χρυσού επιστρέφουν 41 χώρες

Δευτέρα 10/07/2023 - 15:26

Ο κανόνας του χρυσού θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος των BRICS

Τέλος στην ηγεμονία του δολαρίου ετοιμάζονται να βάλουν οι BRICS, καθώς σχεδιάζουν να εισαγάγουν νέο εμπορικό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από τον χρυσό στη σύνοδο κορυφής του Αυγούστου, στη Νότια Αφρική.

Ο κανόνας του χρυσού θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος, ενώ τουλάχιστον 41 χώρες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στα BRICS, σύμφωνα με το RT News.

«Με την πρώτη ματιά, μια νέα μονάδα συναλλαγών, υποστηριζόμενη από χρυσό, ακούγεται καλή ιδέα - και θα μπορούσε να αποτελέσει, πρώτα και κύρια, μια σημαντική πρόκληση για την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ", δήλωσε ο Thorsten Polleit, επικεφαλής οικονομολόγος της Degussa.

"Για να γίνει το νέο νόμισμα τόσο καλό όσο ο χρυσός, ένα πραγματικά υγιές νόμισμα, πρέπει να είναι μετατρέψιμο σε χρυσό κατόπιν ζήτησης.

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό έχουν στο μυαλό τους η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Η χρήση του χρυσού ως χρήματος, ως λογιστικής μονάδας, θα άλλαζε πραγματικά το παιχνίδι, χωρίς αμφιβολία.

Θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη υποτίμηση πολλών fiat νομισμάτων έναντι του κίτρινου μετάλλου (συμπεριλαμβανομένων των fiat νομισμάτων των BRICS) και θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές των αγαθών σε όρους fiat currencies.

Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σοκ για το παγκόσμιο σύστημα.

Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι που επιθυμούν να επιτύχουν οι BRICS", εξηγεί ο αναλυτής.

Η επίσημη ανακοίνωση του νέου νομίσματος αναμένεται τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική.

H Υellen...στον κόσμο της

Ακόμα πιο σοκαριστική από την ανακοίνωση είναι η αδιάφορη στάση που φαίνεται να τηρεί η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Janet Yellen απέναντι στην είδηση, σχολιάζει το QTR’s Fringe Finance 

Ειδικότερα ανέφερε:

"Θέλω απλώς να επαναλάβω αυτό που έχω πει στο παρελθόν, δηλαδή ότι νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να είναι σίγουρες ότι το δολάριο θα διαδραματίσει τον κυρίαρχο ρόλο στη διευκόλυνση των διεθνών συναλλαγών και θα χρησιμεύσει ως αποθεματικό νόμισμα τα επόμενα χρόνια.

Δεν βλέπω να απειλείται αυτός ο ρόλος από οποιαδήποτε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αναφέρατε [κοινό νόμισμα των BRICS]".

Εν τω μεταξύ, αυτή η ανακοίνωση των BRICS αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς σε έναν ευρύτερο χάρτη εκθρονισμού του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Όχι μόνο εδραιώνει αυτό που ήδη γνωρίζουμε - ότι ο χρυσός είναι πραγματικό χρήμα - αλλά είναι επίσης η πιο έντονη δημόσια πρόκληση για το δολάριο ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή στην πρόσφατη μνήμη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού: Συναγερμός για το σύνδρομο Γκιγιέν – Μπαρέ στην χώρα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ασυνήθιστη είναι έξαρση των κρουσμάτων του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ στο Περού, το οποίο προκαλεί οξεία νευροπάθεια, παράλυση και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο.

«Κηρύσσεται κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για 90 ημέρες εξαιτίας της ασυνήθιστης αύξησης των κρουσμάτων του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ», ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Περού σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Το μέτρο αφορά 25 νομούς της χώρας 33 εκατομμυρίων κατοίκων.

Έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 180 την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ είναι σπάνια αυτοάνοση νευρολογική πάθηση –αποκαλείται επίσης οξεία πολυνευροπάθεια–, που χαρακτηρίζεται από προοδευτική μυική αδυναμία σε δύο ως τέσσερις εβδομάδες και μπορεί να πλήξει και το αναπνευστικό σύστημα.

Από τα πιο συχνά συμπτώματά του είναι το μούδιασμα και η αδυναμία ως παράλυση των άκρων.

Ποιος ευθύνεται για την απότομη αύξηση των περιστατικών ενός αυτοάνοσου συνδρόμου, σε μια χώρα που επέβαλε τα μέτρα "υγειονομικής προστασίας" από τον κόβιντ με τον πλέον δικτατορικό τρόπο, σε σημείο να ζηλεύει μέχρι και ο Μητσοτάκης (όμως απέτυχαν ΚΑΙ εκεί παταγωδώς); Φυσικά, δεν μπορεί να είναι τα εμβόλια, κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και κανείς δεν τολμά να το υπονοήσει καν. Και, αλήθεια, τι είδους υγειονομικά μέτρα θα πάρουν για ένα μη μεταδοτικό νόσημα; Βλέπουμε, λοιπόν, ότι όχι μόνο δημιουργούν προβλήματα υγείας στον πληθυσμό, αλλά αποπάνω τα χρησιμοποιούν για να επιβάλουν ακόμα περισσότερη δυστοπία. Σύντομα και στα μέρη μας, φαντάζομαι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος τις βλακείες των καθεστωτικών ΜΜΕ, ότι Έλληνες ψήφισαν Μητσοτάκη γιατί έδινε pass 50 ευρώ? Είναι δυνατόν?

Ας τα βάλουμε στη ζυγαριά. Έχεις τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα και τον Ανδρουλάκη, που λένε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την οικονομική πολιτική, γιατί έτσι απαιτεί η ΕυρωΕνωση και δεν υπάρχει εναλλακτική, και όλοι ήξεραν ότι αυτά που έλεγαν προεκλογικά ήταν μπαρούφες και λόγια του αέρα και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση μετεκλογικά να κάνουν ούτε το 1/1000 από αυτά που έταζαν.

Έχεις τον Τσίπρα να επιμένει ότι δεν υπάρχουν Ελληνικά σύνορα, και μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε μετανάστης για να φύγουν οι Έλληνες. Και από την άλλη ο Μητσοτάκης έλεγε ότι σύνορα υπάρχουν.

Έχεις τον Τσίπρα που επιμένει ότι είναι περήφανος που πούλησε την Μακεδονία, και από την άλλη τον Μητσοτάκη που σφυρίζει αδιάφορα στον αέρα, πάντως δεν βγαίνει να πει ότι είναι περήφανος. Έχεις τον Τσίπρα που λέει ότι θα εφαρμόσουμε το Μακεδονικό και για το Αιγαίο, και από την άλλη τον Μητσοτάκη που προσπαθεί να τη φέρει στον Ελληνικό λαό σιγά-σιγά, γιατί καταλαβαίνει  και του κόβει (δεν είναι Τσίπρας) ότι θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες με αυτό που ετοιμάζουν.

Και μετά υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται ακόμα γιατί βγήκε ο Μητσοτάκης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έφυγε» ξαφνικά από την ζωή η δημοσιογράφος Ίσμα Τουλάτου λίγο πριν γεννήσει.

Ήταν υπερήφανη που είχε κάνει το εμβόλιο, και το επιδείκνυε σε φωτογραφίες της στο facebook

Σχολιο.- Μας φάγανε τα εμβόλια αντί να ξεσηκωθούμε γράφει ο καθένας ένα καλό παράδεισο και είναι εντάξει.

Σχολιο.- Και τι να πούμε για την "ευχή" αυτή που είναι σχήμα οξύμωρο; Εκτός αν υπάρχει και κακός "παράδεισος".

Σχολιο.-  Να ξεσηκωθούν πρέπει οι εμβολιασμένοι.

Εμείς άμα ξεσηκωθούμε κατά των εμβολίων πάλι θα μας βρίζουν.

Σχολιο.- Μπες εδω και κοίτα πως δουλεύουν όσους είναι κατά των εμβολίων.

Η πρόφαση βέβαια είναι η ανορθογραφία.

Ενώ τα σκευάσματα είναι M RNA 1 τύπος γράφει ότι αυτός ο ψεκάζει δεν ήθελε να εμβολιαστεί για να μη χαλάσει το DNA του (ειρωνικά βέβαια).

Φαντάσου σε τί σκοταδισμό ζουν ορισμένοι κατά τ’άλλα μορφωμένοι και καλοί στην ορθογραφία.

Πιστεύεις ότι εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε για αυτούς ?

Σχολιο.- τα τελευταία χρονια το καλοπαραδεισοναχει εχει αντικαταστήσει το θεοςχωρεστον.

Σχολιο.- Το ακούω, αλλά δεν απορώ πλέον. Η άγνοια των "Ελλήνων" επί της Ελληνικής γλώσσας και όσον αφορά το τυπικό και όσον αφορά το νοηματικό μέρος της έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Σχολιο.- Για το γεγονός ότι της ήρθε να γίνει μάνα στα 50+, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο έμεινε έγκυος, μουγκα στη στρούγκα

Σχολιο.- δλδ φταίει η ορμονοθεραπεία που προηγήθηκε της τεκνοποίησης και όχι κάποια ιδιόμορφα σκευάσματα που τα αποκαλούσαν εμβόλια ?

Σχολιο.- επιπρόσθετα το ανέφερα. Είναι δεδομένο ότι τα εμβόλια σκοτώνουν. Όμως η γυναίκα αυτή μάλλον είχε προχωρήσει το αφήγημα του υπερανθρώπου κάποια στάδια παραπέρα...

Σχολιο.- Δηλαδή οι περισσοτερες που επιχειρουν να κανουν παιδια στα 50 εχουν πεθανει. Αυτό λες? Τις αποδείξεις φυσικά για αυτά που λες τις έχεις μόνο στο αρρωστημένο σου μυαλό, έτσι?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΓΆΜΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΑΝΔΡΑ & ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΑΜΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MAKPIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!! Γι'αυτο αλλωστε ΗΔΗ απο εποχης μνημονιων,εδω και 10-13 χρονια προωθηθηκε η ηλεκτρονικοποιηση-ψηφιοποιηση για ΚΑΘΕΤΙ. Απο δημοσιο, μεχρι ηλεκτρονικη η συνταγογραφηση, ψηφιακες συναλλαγες-ΧΡΗΜΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ αυτα ενοποιημενα!! Και τωρα λενε για ψηφιακες ταυτοτητες-ψηφιακη υγεια-ψηφιακο χρημα/πορτοφολια και  «ψηφιακα- εξυπνα κουρεματα»...!! ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ σαν «φυσικη εξελιξη»  κατι που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΑΝΥΠΑΚΟΗ κι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με καθε τροπο!! Αυτο λεει η κοινη λογικη.

 ΥΓ. Σε πολλα κρατη ομως δεν εχουν ΚΑΝ ταυτοτητες και εδω στην Ελλαδα, ειναι καθαρα εγγραφο για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ χρηση σε υπηρεσιες κλπ. Για ταξιδια ηταν παντα τα ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μις Ολλανδία 2023 βγήκε ένας άνδρας τρανς!

Μπράβο στον άντρα που υποδύθηκε την γυναίκα στην Ολλανδία στα Γυναικεία Καλλιστεία  και τους πήρε το βρακί γιατί δεν φορούσαν σώβρακο !

Καταπληκτικη νικη του Φεμινισμού να κερδίζουν Αντρες σε Γυναικείους διαγωνισμούς ομορφιάς.

Σχολιο.- Όταν τα βόδια το δέχονται πώς να μην προχωρούν; Είναι γυναίκες αυτές που χειροκροτούν; Έπρεπε να ντρέπονται που συμμετείχαν σε αυτό το καρναβάλι με ανταγωνιστή γυναικείας ομορφιάς έναν άνδρα.

Σχολιο.- Μα το θέμα είναι ότι επέβαλαν στο κόσμο αυτήν την αποδοχή. Ακόμη κι εμείς που το σχολιάζουμε αρνητικά μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαστε ρατσιστές και να έχουμε πρόβλημα. Δεν είναι τόσο απλό. Και η διείσδυση αφορά και την εκπαίδευση και την οικογένειά και σε λίγο μπορεί να μας πούνε ότι έχουν και μόρια για να βρουν δουλειά.. .. Προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ανάποδο κόσμο..

Σχολιο.- Της ανωμαλίας το κάγκελο, κι όσοι είναι Άντρες με το ζόρι να γίνουν πούστιδες.

Σχολιο.- Δες τις γελοίες που χειροκροτούν ενώ έπρεπε να είχαν παραιτηθεί των καλλιστείων από την πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα ο τύπος που παριστάνει την γυναίκα.

Σχολιο.- Έχω μία απορία, γιατί να παρακολουθήσω πλέον τέτοιους διαγωνισμούς ή βραβεία ή οτιδήποτε άλλα όταν είναι κατευθηνόμενα τα αποτελέσματα για να δώσουν κάποιο "μήνυμα" θα πρέπει να είμαι βλάκας γιατί έτσι μάς βλέπουν. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ:

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης άρχισαν οι πρώτες αποφάσεις "αναβάθμισης" του ΕΣΥ με την διάλυση του Νοσοκομείου Σερρών....

Η υποστελεχωμένη Παθολογική, με γιατρούς να κάνουν 7-8 εφημερίες (πάνω από το νόμιμο εδημερευσης), με οφειλόμενες άδειες ετών, εν μέσω θερινών αδειών (που ο κάθε γιατρός παίρνει μια βδομάδα άδεια τρόμου, καθώς καλείται να δουλέψει σαν το σκύλο τις υπόλοιπες ημέρες), που σηκώνει το μεγάλο βάρος του ΤΕΠ κλπ κλπ, πήρε διαταγή από τους κύριους διοικητή υπε και διοικητή νοσοκομείου να στείλει γιατρό με απόσπαση ενός μήνα (και έπεται συνέχεια) να καλύψει την πλήρως υποστελεχωμένη Παθολογική του νοσοκομείου Δράμας.....

Το αποτέλεσμα είναι η Παθολογική Σερρών να οδηγηθεί σε επισφαλή λειτουργία, κάτι που γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς αρχίζει κύμα παραιτήσεων από γιατρούς της Παθολογικής....

Κάνουμε σαφές ότι δε θα αφήσουμε το Νοσοκομείο Σερρών να οδηγηθεί στην διάλυση παρόλη την προσπάθεια που γίνεται από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Καλούμε τον λαό των Σερρών να είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί το Νοσοκομείο του, καθώς οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες....

Η Κυβερνηση αντί να διαλύει τις ζωές των υγειονομικών και να θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς καλά θα κάνει να ξεκινήσει τη διαδικασία μαζικών προσλήψεων στα Νοσοκομεία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες ταυτότητες του πολίτη με απ'ευθειας ανάθεση έργου στην singular logic..Αυτο κ ευχαριστώ πάρα πολύ..40 τακατο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner» Γεβγκένι Πριγκόζιν στις 29 Ιούνη, πέντε ημέρες μετά τη στάση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων διοικητών μονάδων και ότι διήρκεσε τρεις ώρες. Οι διοικητές της «Wagner» δήλωσαν στον Πούτιν ότι είναι δικοί του στρατιώτες και πως θα συνεχίσουν να πολεμούν γι’ αυτόν, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχολιο.- "Ο Πούτιν είχε συνάντηση με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές του Βάγκνερ στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου

© Alexander Kazakov / Προεδρική Υπηρεσία Τύπου/ TASS

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ίδιοι οι διοικητές " τόνισαν ότι είναι ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου αρχιστράτηγου και δήλωσαν επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα".

ΜΟΣΧΑ, 10 Ιουλίου. /tass/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μια σχεδόν τρίωρη συνομιλία με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν και τους διοικητές Βάγκνερ στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ."

Σχολιο.- Αν την συνάντηση με τον Πριγκόζιν δεν την είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πεσκόφ και δεν το είχαν γράψει ρωσικά ΜΜΕ θα λέγαμε ότι πρόκειται για δυτικές π@π@ριές... μιας και παρενέβη ο Λουκασένκο γιατί ο Πούτιν δεν μιλάει με ...προδότες...

Απλή διαπίστωση χωρίς σχολιασμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάθεση του Μουζουράκη...

Σύμφωνα με την RealNews, ο καλλιτέχνης κατέθεσε μεταξύ άλλων πως «Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον πατέρα Αντώνιο και σας λέω ότι, αν είχα γιο θα τον άφηνα στα χέρια του, επειδή εμπιστεύομαι το σχέδιο του Θεού. Εύχομαι η Κιβωτός να ξαναχτιστεί με τις πέτρες που της έριξαν».

Στην ίδια κατάθεση σημειώνεται ότι ο μουσικός γνώρισε τον πατέρα Αντώνιο του 2011 όταν άρχισε να βοηθά την Κιβωτό ως καλλιτέχνης, με συναυλίες αλλά και παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη παιδιά οπότε τη ζητούσα. Στην πορεία, σύμφωνα με τον μάρτυρα, απέκτησε πιο έντονη σχέση με τον πατέρα Αντώνιο. 

"Έγινε πνευματικός μου και σε κάθε επικοινωνία μαζί του ένιωθα και πιο ανάλαφρα. Θεωρώ ότι είναι ένας πνευματικός άνθρωπος και ένας άνθρωπος της αγάπης. Όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες για την Κιβωτό πίστεψα ότι κάποια σκοπιμότητα υπάρχει», κατέθεσε ο τραγουδιστής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν αίρει το βέτο για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ποια τα ανταλλάγματα.

10/07/2023

ΠΡΙΝ

Ο Ερντογάν δηλώνει τώρα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στη Σουηδία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εκτός εάν η ΕΕ ξανανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες στην ΕΕ με την Τουρκία.

Ερντογάν: “Ανοίξτε το δρόμο για την Τουρκία στην ΕΕ. Θα ανοίξουμε το δρόμο για τη Σουηδία, όπως ανοίξαμε τον δρόμο για τη Φινλανδία. Η πρόοδος της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξαρτάται από την εκπλήρωση των θεμάτων που κατοχυρώνονται στην τριμερή συμφωνία».

Ουσιαστικά τους λέει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ αν η Τουρκία στην ΕΕ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Stoltenberg επίσης από την πλευρά του δήλωσε πως υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ..

Λευκός Οίκος: «Στηρίζουμε τις φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ».Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι υποστηρίζει ανοιχτά την πώληση των F-16 στην Τουρκία και ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΕΤΑ

Η Τουρκία συμφωνεί να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα αναφέρει τούρκικη πηγή :

Μεταρρύθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας (ελεύθερο εμπόριο;)

Τέλος των αμυντικών περιορισμών προς την Τουρκία από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ

Απελευθέρωση βίζας για τους Τούρκους. απαλλαγή από τις βίζες για τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην ΕΕ

θα μπορέσει η Τουρκία να αποκτήσει ευαίσθητο στρατιωτικό εξοπλισμό, θα μπορέσει να μεταφέρει την τελωνειακή ένωση σε μια συνθήκη ελεύθερου εμπορίου.

Τα σημεία της συμφωνίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ όπως το ΑΑ είναι τα εξής:

Ο Ερντογάν θα προωθήσει το συντομότερο στην Εθνοσυνέλευση προς έγκριση την απόφαση για ένταξη

Θα οριστεί Ειδικός Συντονιστής κατά της τρομοκρατίας

Συμφωνήθηκε για το πώς θα γίνει η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας

Η Σουηδία θα στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ

Η Σουηδία θα στηρίξει τη διαδικασία για αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας και την απελευθέρωση των visas.

Τουρκία και Σουηδία θα εργαστούν για την εξάλειψη των κυρώσεων και την άρση των εμποδίων στις επενδύσεις και στο εμπόριο αμυντικού υλικού

Η Ουγγαρία -που είχε δηλώσει προ ημερών ότι θα κινηθεί ανάλογα με το τι θα πράξει η Τουρκία- ξεκαθαρίζει τώρα ότι δεν θα είναι η τελευταία χώρα που θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ λέει ότι ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε να στείλει το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο Κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό.

To πιθανότερο είναι να προωθηθεί μια προνομιακή εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, παρά ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ γιατί ποιος είναι τόσο τρελός εντός της ΕΕ για να ενσωματώσει μια χώρα 90 εκατομμυρίων κατοίκων όπως η Τουρκία; Ποιος θα πάρει τότε τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Ερντογάν και Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμφώνησαν να «ενεργοποιήσουν εκ νέου» τις σχέσεις Άγκυρας και ΕΕ..

Oι τελευταίες κινήσεις Ερντογάν σηματοδοτούν μια ακόμη πιο φιλοδυτική εξωτερική πολιτική και τον φέρνουν αργά αλλά σταθερά αντιμέτωπο με Ρωσία..

Ο Ερντογάν υπέγραψε συμφωνία για drone με την Ουκρανία

Επέστρεψε τους αιχμάλωτους διοικητές του Αζόφ στο Κίεβο παραβιάζοντας συμφωνία με Μόσχα

Δήλωσε υποστήριξη για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Αίρει το βέτο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

εξασφαλίζει προνομιακή εταιρική σχέση με ΕΕ

«Η Τουρκία μετατρέπεται από ουδέτερη σε εχθρική χώρα» δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Viktor Bondarev



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκοζίν στο Κρεμλίνο! Συμμετείχαν 35 άτομα.. τι ειπώθηκε…

10/07/2023

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκοζίν στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την ανταρσία, είπε ο Πεσκόφ.

Η σύσκεψη κράτησε περίπου τρεις ώρες, συμμετείχαν και οι διοικητές αποσπασμάτων ΠΜΚ, ήταν συνολικά 35 άτομα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου, ο πρόεδρος έδωσε την αξιολόγησή του για το τι είχε συμβεί και πρόσφερε στους εκπροσώπους της Βάγκνερ επιλογές απασχόλησης.gazeta Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι οι διοικητές των Wagner είπαν στον Πούτιν ότι ήταν οι υποστηρικτές του και στρατιώτες του και ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν για αυτόν.

Τι συζήτησε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές του Βάγκνερ:

Σαν κεραυνός εν αιθρία, τα νέα από τον Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα. Αποδεικνύεται ότι πέντε ημέρες μετά το «πραξικόπημα» ή την «πορεία δικαιοσύνης», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι οι Βάγκνερ, ο Πούτιν είχε συνάντηση με τον Πριγκοζίν και τους διοικητές του PMC για σχεδόν τρεις ώρες στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν 35 άτομα.

κάποιες λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Ο Πούτιν, σε μια συνάντηση με τον Prigozhin και τους διοικητές του Wagner PMC, αξιολόγησε τις ενέργειες της εταιρείας στο μέτωπο και τα γεγονότα της 24ης Ιουνίου, καθώς και άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών και τους πρόσφερε επιλογές απασχόλησης και πολεμικής χρήσης.

Οι διοικητές του Βάγκνερ παρουσίασαν την εκδοχή τους για τα γεγονότα στον Πούτιν και τόνισαν ότι ήταν ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έμαθε πολλά κι από την άλλη πλευρά.

Οι «Βάγκνερς» έδωσαν αναμφίβολα τη δική τους εικόνα του τι συμβαίνει στον στρατό και στο μέτωπο. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν επρόκειτο για συνάντηση κατ’ ιδίαν -Σε αυτήν συμμετείχαν 35 άτομα. Έδειξαν επίσης την πίστη τους στην αρχή της συλλογικής ηγεσίας.

Είναι απίθανο να ήταν παρόντες εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας στη συνάντηση, αν και σίγουρα γνώριζαν για αυτή τη συνάντηση.

Όπως και να έχει, ο Πούτιν είναι ένας πολύ έμπειρος πολιτικός και διαχειριστής και γνωρίζει καλά ότι οι αυλικοί δεν μπορούν ποτέ να είναι απόλυτα εμπιστευμένοι. Ως εκ τούτου, αυτή η συνάντηση αποδείχθηκε ότι ήταν μια επιπλέον ευκαιρία για να ακούσει άλλες «ειδήσεις» και ρεπορτάζ ..

Υπάρχει και κάτι προσωπικό σε αυτό. Ο Πούτιν γνωρίζει καλά την αποτελεσματικότητα και τα πλεονεκτήματα του στρατιωτικού σώματος Βάγκνερ όχι μόνο στα πεδία μάχης του Ντονμπάς, και μετά τις 24 Ιουνίου ήθελε να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη.

Αναμφίβολα, έλαβε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που θα ωφελήσουν όχι μόνο τους Βάγκνερ, αλλά ολόκληρη τη στρατιωτική επιχείρηση στο σύνολό της. Ο Ρώσος πρόεδρος ξέρει να κάνει αντισυμβατικά βήματα και να παίρνει απροσδόκητες αποφάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης δεν θα αργήσουν. Αυτές είναι κάποιες διαρροές ωστόσο υπάρχει μια αδήριτη πραγματικότητα.. ..το τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν πέραν αυτού μόνο αυτός μπορεί να το ξέρει….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρθολομαίε τι κάνεις;;;;; με βαριοπούλες και αλυσοπρίονα οι δικοί του σπάνε τις πόρτες των Ορθόδοξων ναών και τους καταλαμβάνουν….Iερέας με πυροσβεστήρα δίνει μάχη με τους Σεπαρατιστές φανατικοΟυνίτες-θρησκευτικο-πειρατές!! 

10/07/2023

Βαρθολομαίε τι κάνεις;;;;; με βαριοπούλες και αλυσοπρίονα οι δικοί του σπάνε τις πόρτες των Ορθόδοξων ναών και τους καταλαμβάνουν.…Iερέας με πυροσβεστήρα δίνει μάχη με τους Σεπαρατιστές φανατικοΟυνίτες-θρησκευτικο-πειρατές!!

Eισέβαλαν και στον καθεδρικό ναό του UOC στη Bila Tserkva. Οι Φαναρτζήδες του αχειροτόνητου Αφάνιου καταλαμβάνουν σαν ληστές τον ένα μετά τον άλλον τους ναούς…. με βαριοπούλες κι αλυσοπρίονα σπάνε τις πόρτες..

Στη Bila Tserkva, εκπρόσωποι της OCU έσπασαν την πόρτα και κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό του UOC.

Στις 10 Ιουλίου, γύρω στις 6 το πρωί, ομάδα ατόμων εισήλθε στο έδαφος του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης της Λευκής Εκκλησίας.

Οι επιδρομείς υποστηρικτές της OCU έσπασαν πρώτα την ξύλινη πόρτα και μετά έσπαγαν τη μεταλλική για τρεις ώρες.  Χρησιμοποιήθηκε… αλυσοπρίονο και βαριοπούλα.

Το Τμήμα Πληροφόρησης και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώθηκε σχετικά από την υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Bila Tserkva.

Το δίκτυο αναφέρει ότι ο Mykola Gopainych, ένας «ιερέας» βουλευτής του OCU, ηγήθηκε της κατάσχεσης.

Την ίδια ώρα, άτομα με σπορ εμφάνιση έκλεισαν τις πύλες και δεν επέτρεψαν στους ενορίτες να εισέλθουν στην περιοχή. Σε βάρος τους χρησιμοποιήθηκε σωματική βία. Η αστυνομία είτε δεν έκανε τίποτα είτε βοήθησε να απωθήσουν τους πιστούς του UOC που ήρθαν στον καθεδρικό ναό όταν έμαθαν για την επίθεσή του.

Ο Μητροπολίτης Bilotserkiv και Bohuslav Αυγουστίνος έκανε ένα σχόλιο για τα σημερινά γεγονότα.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, για τρεις ώρες οι «νέοι ιδιοκτήτες» χτυπούσαν τις πόρτες του ιερού. Μάλλον οι πιστοί του UOC έκαναν μια καλή επισκευή στον καθεδρικό ναό, αφού οι πόρτες αποδείχτηκαν τόσο δυνατές…

Ο Μητροπολίτης Aυγουστίνος σημείωσε ότι οι ενορίτες του UOC θα προστατεύσουν τα ιερά τους με όλα τα διαθέσιμα μέσα: «Σε κάποιον αρέσει ή όχι, αλλά υπάρχει τάξη. Και θα αντισταθούμε σε αυτό που συμβαίνει. Γιατί είναι παράνομο – τόσο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και ο τρόπος που συμβαίνει».

Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου; Γιατί να πάμε για αναγκαστική κατάσχεση, αν η OCU έχει ήδη επανειλημμένα ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

«Πώς να ενωθούμε όταν συμβαίνει αυτό; Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ενωθούμε (με την OCU — .)… Να ενωθούμε με ποιον; Ακόμη και όταν συμβαίνει κάτι σε μια οικογένεια, μεταξύ συγγενών ή σε μια ομάδα, η εκεχειρία είναι πρώτα απαραίτητη για έναν διάλογο. Και εδώ; Είναι απλώς απίστευτο…» είπε o Γέροντας Αυγουστίνος.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν επίσης ότι μέλη της OCU έσπασαν το χέρι μιας πιστής γυναίκας από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς την έριξαν στο έδαφος του καθεδρικού ναού κατά την κατάσχεσή του. Μετά το κάταγμα, η γυναίκα επετράπη να βγει από το καθεδρικού ναό και οι γιατροί που εκλήθησαν άρχισαν να την κατηγορούν ότι «δεν έπρεπε να έρθει εδώ». Μόνο στις χούντες…

«Αντί να την βοηθήσουν άρχισαν να την κατηγορούν, ρωτώντας γιατί είχε έρθει εδώ. Όλα αυτά είναι ανομία, το καταλαβαίνουμε», είπε μια ενορίτης που βρισκόταν κοντά στο θύμα.

Eισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του UOC στη Bila Tserkva.

Τώρα ο καθεδρικός ναός περιβάλλεται από πιστούς μας. Η αστυνομία προστατεύει πραγματικά τους κλέφτες του PSU από το πλήθος των ιδιοκτητών του καθεδρικού ναού.

Ας υπάρξει δικαιοσύνη!

”Ένας ιερέας, προστάτευε το ναό στη Bila Tserkva με έναν πυροσβεστήρα, είναι απλά ένας ήρωας, ο σεβασμός μας! Αυτός είναι ο Αρχιμανδρίτης Oleksiy, και μόνος του υπερασπίστηκε τον καθεδρικό ναό για 3 ώρες! Τώρα κρατείται όμηρος από ληστές,.… Πειρατικό καράβι η OCU, πήγαινε στο Φανάρι!”.

Tην ψευδοεκκλησία που σύστησε το Φανάρι για τις ανάγκες των Αμερικανών οι πιστοί την αποκαλούν αντί για Kιβωτό πειρατικό καράβι και την κατευοδώνουν …να σαλπάρει για Φανάρι…

https://www.youtube.com/watch?v=zcf1ukvVSuQ&t=3s



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια τραβεστί αναδείχθηκε Μις Ολλανδία για α’ φορά στην ιστορία του διαγωνισμού. Τ’ είναι γυναίκα; τι μη γυναίκα; και τι τ’ ανάμεσό τους;

10/07/2023

Μια τρανς γυναίκα, η Rikkie Valerie Kolle, στέφθηκε Μις Ολλανδία για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού. (TVA) Aπό την Ολλανδία δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο… “Miss Netherlands” 2023.Ζούμε άλλωστε στην εποχή των FAKE…. 

τ’ είναι γυναίκα; τι μη γυναίκα; και τι τ’ ανάμεσό τους;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Φανάρι άναψε το πράσινο φως, Ουκρανία: ”Αγανακτισμένοι”, ναζιστές και αστυνομία εισέβαλαν σε ναό κατά τη λειτουργία στην πόλη Neteshin βιαιοπράγησαν και τραμπούκισαν επίσκοπο, ιερείς και πιστούς και κατέλαβαν βίαια την εκκλησία! 

10/07/2023

Το Φανάρι άναψε το πράσινο φως, Ουκρανία. ”Αγανακτισμένοι”, ναζιστές και αστυνομία εισέβαλαν σε ναό κατά τη λειτουργία στην πόλη Neteshin βιαιοπράγησαν και τραμπούκισαν επίσκοπο, ιερείς και πιστούς και κατέλαβαν βίαια την εκκλησία! Aποθρασύνθηκαν μετά την ”μεγαλειώδη” εμφάνιση του Ζελένσκι στο Φανάρι.. όπου παραλίγο να έχουμε ως και στέψη!!

Στις 09/07/2023 εισβολή και βίαιη κατάληψη του καθεδρικού ναού της πόλης Neteshin του UOC της Κανονικής όσο και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό συμβαίνει στην εποχή μας. Στην πόλη Neteshin της Ουκρανίας, οι Ορθόδοξοι πιστοί και οι ιερείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εκκλησία τους.

Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε με ουκρανικές σημαίες και ναζιστικά συνθήματα. Συμμετείχε και η αστυνομία. Φώναζαν υβριστικά συνθήματα και χλεύαζαν τον ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.Bιαιοπράγησαν εναντίον τους..

https://twitter.com/ivan_8848/status/1678144107875643398?s=20

Στη Neteshyna, ένα πλήθος Ουκρανοναζί κατέλαβε τον καθεδρικό ναό του UOC με τη συνδρομή μπράβων του Ζελένσκι και της αστυνομίας. Συμμετείχαν οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές και ο γενικός διευθυντής του NPP Khmelnytskyi.

Στις 9 Ιουλίου 2023, ένα πλήθος ”αγανακτισμένων” ”ακτιβιστών” κατέλαβε τον καθεδρικό ναό της Θεοτόκου «The Unburnt Bunch» στη Neteshyna, στην περιοχή Khmelnytskyi, αναφέρει το news.church.ua.

Οι επιδρομείς εισέβαλαν στον Καθεδρικό Ναό Neteshyn κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μετά το τέλος της λειτουργίας, ο υπεύθυνος του ναού Αρχιερέας Victor Tyshkun και ο κλήρος του καθεδρικού ναού προσπάθησαν να δημιουργήσουν εποικοδομητικό διάλογο με τους ”ακτιβιστές”, αλλά οι τελευταίοι φώναζαν συνεχώς υβριστικά συνθήματα και χλεύαζαν τον ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης του ιερού, οι υποστηρικτές της OCU κατέφυγαν σε ειλικρινά ιερόσυλες ενέργειες, φώναξαν τα συνθήματα: «Φύγετε», «Φύγετε». Όταν ιερείς και πιστοί του UOC άρχισαν να φεύγουν, φώναξαν «Κάτω ο ιερέας» και «Δόξα τω Θεώ». Επίσης, οι πιο επιθετικοί στην εκκλησία φώναξαν, χτυπούσαν και χρησιμοποίησαν σωματική βία εναντίον των ενοριτών του καθεδρικού ναού. Ασκήθηκε απαράδεκτη βία σε γυναικόπαιδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έμεινα μόνος μου με 4 παιδιά και τα μεγαλώνω μαζί μου στο φορτηγό»: Η συγκινητική ιστορία του Ηλία

Ο Ηλίας είναι ένας άνθρωπος, που αποτελεί παράδειγμα γονικής αγάπης και αφοσίωσης καθώς αντιμετωπίζει την πρόκληση να ανατρέφει μόνος του τα τέσσερα παιδιά του μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που στέρησε την ζωή από την αγαπημένη του σύζυγο. Σε μια ειλικρινή συνέντευξη που παραχώρησε στο “Singleparent.gr”, ανοίγει την καρδιά του και μοιράζεται μαζί με όλους, όλα όσα έχει βιώσει και αντιμετωπίζει.

Ο απίστευτος αυτός πατέρας αντιμετωπίζει καθημερινά πολλές προκλήσεις και ευθύνες, όμως είναι πάντα εκεί για τα παιδιά του με αγάπη, κατανόηση και δύναμη. Αναλαμβάνει τον ρόλο της μητέρας και του πατέρα ταυτόχρονα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη σε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών του.

Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη του:

-Ηλία καλησπέρα και καλωσόρισες στο Singleparent.gr. Θα ήθελα να μου πεις την ιστορία σου, πώς έγινες μονογονέας και λίγα πράγματα για σένα

–Με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε σε ένα μαγαζί στον Πειραιά που τραγουδούσε και πολύ γρήγορα γίναμε ζευγάρι και παντρευτήκαμε. Ήταν μεγάλος έρωτας που μας χάρισε 4 πανέμορφα και καλά παιδιά. Είμαι οδηγός φορτηγού, η γυναίκα μου ήταν τραγουδίστρια, όχι μεγάλο όνομα, αλλά είχε τεράστια φωνή. Βλέπεις, δεν καθόταν στον καθένα κι έτσι, δεν έγινε φίρμα.

-Τα παιδάκια σας τι ηλικίες έχουν σήμερα;

–4 ετών τα δίδυμα αγόρια, 7 και 8 ετών οι μεγάλες.

–Τι συνέβη και έμεινες μόνος σου;

–Η γυναίκα μου είχε σταματήσει τη νύχτα, από τότε που παντρευτήκαμε, για να αφοσιωθεί στο σπίτι μας. Από τότε, όμως, που κάναμε τα δίδυμα, τα οικονομικά μας στένεψαν και έτσι πέρσι, αποφασίσαμε να πηγαίνει κάποια βράδια στο μαγαζί να τραγουδάει, κυρίως Πάσχα, Χριστούγεννα και σε κανένα γάμο. Ένα βράδυ που γύριζε από το μαγαζί σκοτώθηκε, σε μια στροφή έχασε τον έλεγχο είπαν (δάκρυα).

–Από τότε πως είναι η καθημερινότητά σου;

-Στον αυτόματο. Ξέρεις τι είναι να χαιρετάς τον άνθρωπό σου στην πόρτα, να τον φιλάς, να του λες σ’ αγαπώ και μετά από 5 ώρες να σε παίρνουν τηλέφωνο να σου λένε να πας να αναγνωρίσεις το πτώμα του; Να σου λένε πως δεν θα ξανάρθει σπίτι, δεν θα ξαναμυρίσεις τα μαλλιά του, δεν θα αγκαλιάσει ξανά τα παιδιά του;

-Τα παιδιά; Τι είπες στα παιδιά;

-Ότι η μαμά τους έπρεπε να φύγει να πάει ταξίδι για δουλειά. Πήγαμε και σε ψυχολόγο μας είπε ότι έπρεπε να τους πω την αλήθεια. Μετά τους είπα τα πάντα. Τα μεγάλα τα πήγα στην κηδεία μαζί μου.

Ο πατέρας αφιερώνει όλη του τη ζωή στα παιδιά του

-Με τα παιδιά σε βοηθάει κανείς; Πώς συνδυάζεις και τη δουλειά μαζί που είναι τόσο απαιτητική όλη μέρα στον δρόμο;

-Οι γονείς μου έχουν πεθάνει και τα πεθερικά μου ζουν σε χωριό. Ήρθαν οι άνθρωποι, στην αρχή, βοήθησαν, να φέτος το καλοκαίρι θα τα πάω να κάνουν μπάνια. Αλλά δεν μπορούν να μετακομίσουν στην Αθήνα. Μια γειτόνισσα με βοηθάει με τα παιδιά, τα παίρνει από τα σχολεία, τα διαβάζει τα ταΐζει, με αμοιβή εννοείται. Κάποιες φορές, επειδή και εγώ δεν μπορώ να δίνω συνέχεια λεφτά ή αν η γειτόνισσα καμιά μέρα δεν μπορεί, τα παίρνω μαζί μου στο φορτηγό και κάνουν τα μαθήματά τους στην Εθνική ή κοιμούνται μέχρι να φτάσουμε. Έχω κάνει Αθήνα Καλαμπάκα με τα μικρά να κοιμούνται πίσω και τα μεγάλα να διαβάζουν μαθηματικά και να μαθαίνουμε πρόσθεση και αφαίρεση στο δρόμο, με τα ρέστα από τα διόδια. Μόνο αυτά έχω στον κόσμο πια, δεν μπορώ να αφήσω το φορτηγό να μείνουν νηστικά.

-Τη σκέφτεσαι τη γυναίκα σου; Ή δεν προλαβαίνεις με τόσο τρέξιμο;

-Αν τη σκέφτομαι λέει; Κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Ακόμα δεν έχω προλάβει να πενθήσω όπως θέλω, αλλά την αγαπώ και μου λείπει και κάποιες φορές τα βράδια που βάζω τα παιδιά για ύπνο, κλαίω ή μέσα στο φορτηγό αν ακούσω κανένα τραγούδι και τη θυμηθώ, θα φορέσω γυαλιά ηλίου για να μην με δουν να κλαίω και στενοχωριούνται.

Ο πολύτεκνος πατέρας δίνει μια συμβουλή στους μονογονείς

-Ηλία μου, δεν θέλω να σε φορτίσω άλλο συναισθηματικά, ήδη μας είπες πάρα πολλά. Ένα μήνυμα για τους μονογονείς της σελίδας μας αν θέλεις να δώσεις….

-Να αγκαλιάζουν τους ανθρώπους τους και να τους φέρονται σαν είναι η τελευταία φορά που τους βλέπουν. Γιατί τελικά μπορεί να είναι…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος τα ΑΤΜ: Τους βάζουν οριστικό λουκέτο οι τράπεζες κλείνοντας τα υποκαταστήματα – Μεταθέτουν υπαλλήλους στο πουθενά για να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν

Τράπεζες: Σε μυστήριο έχει εξελιχθεί η ιστορία με τον ATM καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας εξαφανίζονται!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα γίνονται στο Δήμο Ξηρόμερου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς τις διοικήσεις των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, έπειτα από παράπονα για τα μηχανήματα των ΑΤΜ και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και γίνεται λόγος για απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους πολλούς μόνιμους κατοίκους, μόνιμους, ετεροδημότες αλλά και πολλούς επισκέπτες του Αστακού και γενικότερα του δήμου, όταν τα ΑΤΜ δεν είχαν τροφοδοτηθεί με μετρητά!

Το γεγονός αυτό μάλιστα, όπως σημειώνει η «Πελοπόννησος» ήρθε μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών για κλείσιμο των υποκαταστημάτων στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου και έτσι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση γίνεται από τις Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές.

Αντίστοιχα, πριν λίγο καιρό υπήρξε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας και του δημάρχου Ικαρίας προς Τράπεζα Πειραιώς, Alpha κι Εθνική Τράπεζα για δυσλειτουργία ΑΤΜ στο νησί και το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank στον Εύδηλο.

«Πώς θα κρατήσουμε κόσμο και επιχειρήσεις στην επαρχία όταν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από μια τράπεζα;». Το ερώτημα αυτό έθεσε προς κάθε αρμόδιο, πριν λίγο καιρό και το προεδρείο της ΚΕΔΕ, αφού ενημερώθηκε για το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων σε πολλούς Δήμους.

Σε ορισμένους δε εξ αυτών (Ανωγείων, Σκύδρας, Μουζακίου, Νεμέας, Αμφίπολης, Ληξουρίου κ.α.) αφορά το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην περιοχή!

Παράλληλα, ένα νέο κόλπο έχουν σκαρφιστεί οι τράπεζες, μοιράζοντας πιστωτικές για εκπτώσεις φόρου, λόγω της εφάπαξ πληρωμής, ωστόσο η μεγάλη παγίδα είναι άλλη!

Αναλυτικά η επιστολή που δημοσίευσε το insider.gr και αναλύεται η… αγάπη της Εθνικής Τράπεζας, συγκεκριμένα, για να μοιράσει πιστωτικές κάρτες:

«Λάβαμε πολλοί χθες μια ευγενική επιστολή από την Εθνική Τράπεζα, αυτήν που μας αγαπάει όσο κανείς και που μας αποκαλεί «Αγαπητέ Πελάτη»!

Μόλις το είδα η αλήθεια είναι πως κατ’ αρχήν σκιάχτηκα!

Μου προτείνει λοιπόν η Μεγάλη μου Φίλη που με λατρεύει- ξέρω πως και οι άλλες τράπεζες θα μου το προτείνουν κι ας με λατρεύουν κάπως λιγότερο- να σπεύσω να εκδώσω πιστωτική κάρτα εύκολα και γρήγορα για να πληρώσω το φόρο είτε εφάπαξ με 3% έκπτωση- αυτήν που δίδει το κράτος δηλαδή- είτε και εδώ είναι το ενδιαφέρον -σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Για να ξέρετε αν τυχόν χρησιμοποιήσετε πιστωτική τράπεζας και έχετε και άλλα χρέη στην κάρτα σας, εύκολα να μην πω σκόπιμα μπλέκονται τα χρέη αυτά με εκείνα των άτοκων δόσεων και ενώ εσείς νομίζετε πως πληρώσατε την άτοκη δόση, τσουπ αυτή εμφανίζεται με επιτόκιο 15% άκουσον – άκουσον γιατί τόσο και κάτι παραπάνω είναι το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας της Εθνικής Τράπεζας (σ.σ. και των άλλων τραπεζών).

Και όλα αυτά στην περίοδο των αρνητικών επιτοκίων… Την ίδια στιγμή αγαπητέ πελάτη σου λέω εγώ, έχεις τη δυνατότητα 8 άτοκων δόσεων από το κράτος ενώ αν χρησιμοποιήσεις αγαπητέ πελάτη τις 12 δόσεις του κράτους το επιτόκιο είναι 5,32% ετησίως – τσιμπημένο δε λέω αλλά όχι και 15%- ενώ από 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι 6,82% ετησίως».

Τράπεζες: Νέο «τσουνάμι» λουκέτων – Τι συμβαίνει;

Παράλληλα, με κάθε τρόπο προσπαθούν οι τράπεζες να οδηγήσουν τους εργαζομένους τους στην εθελούσια έξοδο, σε σημείο που δεν διστάζουν να κλείσουν και τα καταστήματά τους!

Οι τράπεζες έχουν εξαπολύσει (ακόμα ένα) κύμα πιέσεων για εφαρμογή του προγράμματος «εθελούσιας» εξόδου, με στόχο τη συρρίκνωση του δικτύου τους και τη μείωση προσωπικού.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η πρόβλεψη για απομάκρυνση πάνω από 2.200 εργαζόμενων έως το τέλος του 2022, καθώς και το κλείσιμο 135 καταστημάτων σε όλη την επικράτεια (από 505 θα μειωθούν σε 430).

Ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ Μανώλης Μπεμπένης καταγγέλλει ότι έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς από πρόθεση ένα τοξικό περιβάλλον με αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, ανασφάλεια, ανέφικτους στόχους, με απώτερο σκοπό οι εργαζόμενοι να καμφθούν ψυχολογικά και να φύγουν με εθελούσια.

Στην ετήσια αξιολόγηση «υπήρξε σωρεία πιέσεων μέσω περιφερειακών διευθυντών προκειμένου να αξιολογηθούν οι συνάδελφοι των καταστημάτων με την ελάχιστη δυνατή βαθμολογία. Στη συνέχεια, άρχισαν και περίεργες μετακινήσεις (και ΑμεΑ) σε καταστήματα τα οποία όλοι υποπτεύονταν πως θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πιεστούν να αποχωρήσουν».

Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που κλείνουν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην εθελούσια έξοδο (αφού δεν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα), σε κάποιες προσχηματικές θέσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή σε νησιωτικές περιοχές και στην υποχρεωτική άδεια!

Την ίδια περίοδο πύκνωσαν τα δημοσιεύματα περί «γενναιόδωρης εθελούσιας», μια κλασική συνταγή κοινωνικού αυτοματισμού, όπως σχολιάζει η εφημερίδα.

«Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ποσά 40.000 – 50.000 ευρώ, που απευθύνονται σε εργαζομένους με ηλικία γύρω στα 40 ή 45 έτη – ποιος λογικός άνθρωπος θα έφευγε με αυτά τα χρήματα όταν θέλει πάνω από 25 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί, ενώ η ανεργία καλπάζει;» επισημαίνει  ο Σταμάτης Μπούκας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ).

«Συνάδελφος, μητέρα δύο παιδιών, πώς θα πάει από μια πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη (αυτό προτείνει η τράπεζα), όπου το κόστος ζωής, αν δεν έχεις δικό σου σπίτι, είναι πάρα πολύ μεγάλο; Ξαφνικά, ενώ σε όλα τα καταστήματα καταργούν τους ταμίες, ειδικά στη Μύκονο και στη Σαντορίνη έχουν ανάγκη από ταμίες; Έτσι, αρκετοί ‘παίρνουν’ την εθελούσια γιατί δεν αντέχουν την πίεση», αναφέρει ο ίδιος.

«Οι τράπεζες, με ‘ούριο’ άνεμο από την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας περί απολύσεων, προχωρούν σε απολύσεις ομαδικού χαρακτήρα επικαλούμενες τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Κάθε φορά που κλείνει ένα κατάστημα, οι εργαζόμενοι εκβιάζονται και όσοι δεν αποχωρήσουν ‘εθελούσια’, απολύονται» τονίζει η Ειρήνη Πλιάτσικα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής (σ.σ.: έγινε πρόσφατα μία απόλυση στον Πύργο Ηλείας).

«Οι (επαπειλούμενες) απολύσεις είναι παράνομες καθώς καταστρατηγούν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των διοικήσεων απέναντι στους υπαλλήλους τους, βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» επισημαίνει.

Το «σχέδιο» των τραπεζών, που συνοδεύεται από τις εξοντωτικές μετακινήσεις εργαζόμενων, περιλαμβάνει το κλείσιμο συνολικά 64 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, 25 της Εθνικής Τράπεζας και 7 της Τράπεζας Αττικής μέσα στο καλοκαίρι (το 2020 έκλεισαν 158).

Εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα, πολλά από τα λουκέτα μπαίνουν σε ακριτικές ή/και ορεινές, δυσπρόσιτες περιοχές και νησιά με, κατά κύριο λόγο, ηλικιωμένους κατοίκους.

Ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις ενάντια στην υποβάθμιση, με αποκορύφωμα τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Πέμπτης 22.7 σε αρκετές περιοχές.

Στόχος, υποτίθεται, είναι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ακόμη κι αν θέτει στο περιθώριο χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα: μόλις το 37% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τραπεζικές συναλλαγές, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος φτάνει το 57% (Eurostat).

Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας τραπεζοϋπάλληλος σε 292 κατοίκους, ενώ στην Ευρωζώνη ένας σε 185. Αλλά, μόνο πέρυσι, από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας αποχώρησαν 4.538 εργαζόμενοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «Αυγή» που έζησε το 8.000-7.000 π.Χ. στην Θεσσαλία και τεκμηρίωσε την αρχή του Ελληνισμού

Μια πολύ σημαντική απόδειξη της συνέχειας του Ελληνισμού στον ελλαδικό χώρο εντόπισαν αρχαιολόγοι το 1993, όταν ύστερα από επτά χρόνια ανασκαφών στο σπήλαιο της Θεόπετρας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά αδιατάρακτη ταφή στη θέση εναπόθεσής της.

Επρόκειτο για την «Αυγή», μια γυναίκα που έζησε περί τα 10.000 χρόνια πριν το σήμερα στο παραπάνω σπήλαιο. καθώς η ύπαρξή της εντοπίζεται το 8.000-7.000 π.Χ..

Είναι η πρώτη βεβαιωμένη «παρουσία» μεσολιθικού ανθρώπου στη Θεσσαλία περί τα 8.000 χρόνια μετά.

Ύστερα από ραδιοχρονολογίσεις επί των ίδιων των οστών βεβαιώθηκε ότι ανήκει στην 8η χιλιετία π.Χ. (7.000-7.999 π.Χ.) και επομένως χρονολογείται στη Μεσολιθική περίοδο, όπως άλλωστε προέκυπτε και από τη στρωματογραφική ακολουθία (stratigraphic sequence).

Η Μεσολιθική Περίοδος γενικότερα είχε ελάχιστα ως τότε εντοπιστεί στον ελλαδικό χώρο, και για τη Θεσσαλία ειδικότερα, κοιτίδα του Νεολιθικού πολιτισμού, υπήρχαν διατυπωμένες απόψεις στη βιβλιογραφία ότι δεν υπήρξε αυτό το background.

Ο εντοπισμός στη στρωματογραφία (stratigraphy) ειδικής επίχωσης μεταξύ Παλαιολιθικής και Νεολιθικής, που την αποδώσαμε στη Μεσολιθική, αλλά κυρίως η ανεύρεση της ίδιας της ταφής επιβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη παρουσία του μεσολιθικού ανθρώπου στη Θεσσαλία.

Δύο επιπλέον ταφές της ίδιας περιόδου βρέθηκαν στο σπήλαιο τα επόμενα χρόνια, όλες κοντά στην είσοδο του σπηλαίου, δίνοντας αφορμή για συζητήσεις περί ταφικών πρακτικών και δοξασιών.

Καθώς το κρανίο της διατηρούνταν σε άριστη κατάσταση, αποφασίστηκε η ανάπλασή του και η έκθεσή του στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΕΙ για «Μις Υφήλιος»! ΤΡΑΝΣ γυναίκα κέρδισε τον τίτλο «Μις Ολλανδία 2023»...

Η Rikkie Vallerie Kolle στέφθηκε «Μις Ολλανδία 2023» και έγραψε ιστορία στη χώρα, ούσα η πρώτη τρανς γυναίκα που κατακτά τον τίτλο αυτό.

Η 22χρονη αναδείχθηκε νικήτρια στον διαγωνισμό ομορφιάς και θα συμμετάσχει στον επερχόμενο διαγωνισμό «Μις Υφήλιος».

Όπως αναφέρει το TMZ, αν και η Rikkie Vallerie Kolle είναι η πρώτη τρανς νικήτρια καλλιστείων στην Ολλανδία, στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος δεν θα είναι η πρώτη που θα διεκδικήσει τον τίτλο καθώς προηγήθηκε το 2018 η Ισπανίδα, Angela Ponce.

«Τα κατάφερα, είμαι τόσο χαρούμενη και περήφανη»

Σε ανάρτησή της στα social media, η Rikkie εξέφρασε τη χαρά της και την περηφάνια της για την κατάκτησή της.

«ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ. Μοιάζει εξωπραγματικό αλλά είμαι όντως “Μις Ολλανδία 2023”.

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι, γεμάτο μαθήματα και τίποτα δεν μπορεί να μου το χαλάσει. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη που δεν μπορώ καν να το περιγράψω. Έκανα την κοινότητά μου περήφανη και απέδειξα ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Και ναι, είμαι τρανς και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό μετράει για μένα» έγραψε η νεαρή εστεμμένη στα social media.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ"! «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ οι απόψεις του Φλωρίδη ότι θα καταργήσει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτικών...»

Για προσωπικές του απόψεις (σ.σ. Φλωρίδη), οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των συντακτών. 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φλωρίδης ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις έκανε αναφορά στη διάταξη για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Τι είχε πει ο Φλωρίδης

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρρυθμίσουμε. Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019», είπε στη Βουλή ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε:

Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Έχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλιτώνουν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΤΙ «εξαντλούνται» πλέον τα δικαιώματα της δημοκρατίας...

Η δημοκρατική, λέμε τώρα , Γαλλία ψηφίζει νομοσχέδιο που επιτρέπει σε περίπτωση ταραχών να ανοίγουν τα μικρόφωνα των κινητών τηλεφώνων χωρίς την έγκριση του χρήστη ,να ενεργοποιείται το σημείο εντοπισμού του χρήστη ,να μπορεί να μπλοκάρεται το Ίντερνετ επ αόριστον στη περιοχή των ταραχών και να υποχρεούνται οι πολίτες να κατονομάζουν τους ταραξίες αν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο των ταραχών 

Η δημοκρατία των καιρών μας έρχεται με φορα και τα δικαιώματα της δημοκρατίας εξαντλούνται σε δικαιωματισμους τυπου pride και φιλανθρωπιών που βέβαια δεν ενοχλούν αντίθετα προσφέρουν άλλοθι στη δημοκρατία αυτή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ! “Γιαβάς γιαβάς” Μητσοτάκης και Ερντογάν...

“Γιαβάς γιαβάς” μας πάνε στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Μητσοτάκης και Ερντογάν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ του BBC πλήρωνε ανήλικη για γυμνές φωτογραφίες...»

Στη σκιά του σκανδάλου που ξέσπασε στο BBC μετά την καταγγελία ότι παρουσιαστής του δικτύου έδινε χρήματα σε έφηβη με αντάλλαγμα φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν κορυφαίο παρουσιαστή του.

Την υπόθεση αποκάλυψε η εφημερίδα The Sun, γράφοντας ότι άνδρας παρουσιαστής έδωσε σε μια νεαρή 35.000 λίρες ξεκινώντας από το 2020, όταν η κοπέλα ήταν 17 ετών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του παρουσιαστή, ούτε και της κοπέλας.