Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Κυριακη 27 Αυγουστου 2023


Η CVC, το αγαπημένο fund της οικογένειας Μητσοτάκη. 

Εβρισκε διαρκώς ανοιχτούς όλους τους δρόμους, είχε όλες τις διευκολύνσεις από τον Μητσοτάκη και αγόρασε: 

Υγεία, Μetropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta Inter Clinic, Vivartia, Δωδώνη, Skroutz, e-travel, D Marinas Hellas, Εθνική Ασφαλιστική και το 10% της ΔΕΗ.

Μετά, προσέλαβε ως στέλεχος την Σοφία, την 24χρονη τότε κόρη του Μητσοτάκη. 

Τώρα, σχεδιάζει να ιδρύσει Ιδιωτική Σχολή Ιατρικής στην Ελλάδα και θα εκπαιδεύει τους φοιτητές της στα νοσοκομεία που έχει ήδη αγοράσει - διπλό το κέρδος.

Τον Σεπτέμβρη, θα φροντίσει για αυτό ο Μητσοτάκης ανοίγοντας πάλι τον δρόμο και νομοθετώντας για το Πρώτο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Ελλάδα που θα στεγαστεί στο Ελληνικό, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πειτε στην γυναικα μου και στα παιδια μου ότι ολες τις σφαιρες τις δεχτηκα στο στηθος !!!!

Ξεψυχώντας στο αλβανικο μετωπο Ο στρατιώτης Φίλιππος Παρτσόγλου, έπεσε υπέρ Πατρίδος στα βουνά της Αλβανίας, τον Δεκέμβριο του 1940. 

Έφυγε κι άφησε πίσω την γυναίκα του Ευγενία με δύο παιδιά. Τη Δήμητρα και τον πέντε μόλις μηνών Κώστα, που ο καημός του ήταν ότι δεν είπε ποτέ στη ζωή του τη λέξη «μπαμπά»!.

Οι νεκροί περιμένουν…~!!!!

Άταφοι ή σε ομαδικούς τάφους 7.796 πεσόντες του Αλβανικού Έπους στη Βόρεια Ήπειρο -Από το σύνολο των 13.936 νεκρών στις επιχειρήσεις εναντίον των Ιταλών, οι 7.796, έμειναν στην Αλβανία, θαμμένοι ή άταφοι!!

Αναρωτιέμαι αν ακομη υπαρχουν Ελληνες με τετοια ανδρεια ,και αν υπαρχουν που κρυβονται ?

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΑΦΟΙ Η ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!!

Σχολιο.- Ένας..Ελάχιστος φόρος τιμής, (έτσι,..να τους μνημονεύουμε, που και που.., αντί να αναλώνουμε τον χρόνο μας με ανούσια ποστ..)

Σχολιο.- Εδώ δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που να καταλαβαίνουν τη φράση

" Ελευθερία ή θάνατος!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφιακές ταυτότητες: μύθοι, φτηνή πολιτική προπαγάνδα και πραγματικότητα

Διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το θέμα των ταυτοτήτων. Σχεδόν καθημερινά, ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τις ουρές που σχηματίζονται στα αστυνομικά τμήματα για την νέα έκδοση παλαιού τύπου ταυτοτήτων. 

Το κλασσικό αφήγημα των ρεπορτάζ είναι το «τσιπάκι του διαβόλου» και αντίστοιχου τύπου θρησκευτικά ή συνωμοσιολογικά σενάρια. Όλα αυτά όμως αποτελούν μια φτηνότατη προπαγάνδα, κλασσικό φαινόμενο πλέον στα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική ζωή, με σκοπό την απόκρυψη της πραγματικότητας. Η δε κυβέρνηση, έχει επιδοθεί σε σωρεία ψεμάτων για να δικαιολογήσει την διαφαινόμενη επιβολή των νέων ταυτοτήτων ως υποχρέωση.

ΨΕΜΑ 1

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ταυτότητες αφορά το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης μεταξύ των χωρών της ΕΕ και όχι απαραίτητα την εντός συνόρων χρήση από τους Έλληνες πολίτες

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2019/1157 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 (εδώ: https://tinyurl.com/3jjt4dsk – ΕΙΚΟΝΑ 1) αφορά το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ. ΔΕΝ αφορά σε καμιά περίπτωση τη χρήση οποιουδήποτε εγγράφου εντός της χώρας από τους υπηκόους της κάθε χώρας. Ο τίτλος μάλιστα αναφέρει («… που ασκούν το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας». 

Μάλιστα, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τα κράτη να εκδίδουν ταυτότητες. Συγκεκριμένα αναφέρει (παράγραφος 11):

«Ο παρών κανονισμός δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν δελτία ταυτότητας ή έγγραφα διαμονής, όταν αυτά δεν προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία, ούτε θίγει την αρμοδιότητα των κρατών μελών να εκδίδουν, βάσει του εθνικού δικαίου, άλλα έγγραφα διαμονής που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του δικαίου της Ένωσης…» (ΕΙΚΟΝΑ 2)

Γι’ αυτό άλλωστε σήμερα υπάρχουν χώρες της ΕΕ και της περιοχής Schenghen όπου η έκδοση ταυτότητας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τους πολίτες. Συγκεκριμένα, είναι οι παρακάτω χώρες (εδώ: https://tinyurl.com/59hs2vpx): 

Αυστρία

Δανία

Φινλανδία

Γαλλία

Γερμανία (απαιτείται είτε ταυτότητα είτε διαβατήριο σε πολίτες > 16 ετών, αλλά όχι υποχρεωτικά ταυτότητα)

Ουγγαρία (υποχρέωση να κατέχουν είτε ταυτότητα, είτε διαβατήριο είτε δίπλωμα οδήγησης)

Ισλανδία

Ιρλανδία (δεν υπάρχουν καν ταυτότητες)

Ιταλία (οι πολίτες υποχρεούνται να αποδείξουν την ταυτοπροσωπία τους αν τους σταματήσει η αστυνομία)

Λετονία (θα γίνει υποχρεωτική η έκδοση ταυτότητας από το 2023)

Λιχτενστάιν

Λιθουανία (διαβατήριο ή ταυτότητα υποχρεωτικά σε πολίτες > 15 ετών)

Νορβηγία (μάλιστα μόλις το 2020 ξεκίνησε η έκδοση ταυτοτήτων στη Νορβηγία από το κράτος, προαιρετικά όμως).

Σλοβενία (κάποιου είδους έγγραφο ταυτοπροσωπίας με φωτογραφία είναι υποχρεωτικό, όχι όμως απαραίτητα ταυτότητα)

Σουηδία

Ελβετία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο (εκτός ΕΕ και εκτός Schengen) οι ταυτότητες ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ από το 2011 (εδώ: https://www.gov.uk/identitycards). Δεν υπάρχει καν η δυνατότητα έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Με λίγα λόγια, η ΕΕ δεν αναφέρει πουθενά ότι η Ελλάδα πρέπει υποχρεωτικά να χορηγήσει νέου τύπου ταυτότητες σε όλους τους πολίτες. Είναι υποχρεωμένη να αλλάξει ταυτότητες για όσους θέλουν να τις χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους εντός της ΕΕ. Δεν θα μπορείς λοιπόν να κυκλοφορείς εντός ΕΕ και Schengen με τις παλιές ταυτότητες. Θα μπορούσε λοιπόν απλούστατα μόνο σε όσους ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ αλλά θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ με ταυτότητα, να τους υποχρεώσει να εκδώσουν νέου τύπου ταυτότητα.

Γιατί λοιπόν προσανατολίζονται σε υποχρεωτικότητα για όλους, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης; (πιθανή απάντηση πιο κάτω)

ΨΕΜΑ 2 

Το παραπλανητικό, άκυρο και φτηνό επιχείρημα του γεωεντοπισμού των κινητών τηλεφώνων – θα έχουν άραγε γεωεντοπισμό οι νέες ταυτότητες;

Το επιχείρημα του γεωεντοπισμού των κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιείται ευρέως από πολιτικούς και σχολιαστές του διαδικτύου, προσπαθώντας να χαρακτηρίσουν ως μη ζήτημα το ενδεχόμενο(?) να περιλαμβάνει γεωεντοπισμό ή άλλα στοιχεία η νέα ταυτότητα. Καταρχάς πουθενά στην οδηγία της ΕΕ δεν αναφέρεται η προϋπόθεση γεωεντοπισμού, ούτε υπάρχει στα διαβατήρια. Άρα δεν είναι απαραίτητο στοιχείο σε ταξιδιωτικά έγγραφα. Το γεγονός ότι δημόσια συζητούν για τον γεωεντοπισμό των κινητών τηλεφώνων αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν (ή μπορεί να περιλάβουν στο μέλλον?) γεωεντοπισμό. 

Ο παραλληλισμός όμως είναι ανόητος και αστείος. Στα κινητά τηλέφωνα ο γεωεντοπισμός υπάρχει για ευκολίες καταναλωτισμού και πλοήγησης, και είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, δηλαδή απενεργοποιείται από το χρήστη όποτε το επιθυμεί. Και φυσικά τα στοιχεία δεν καταλήγουν σε καμία κυβερνητική υπηρεσία. Καμία σχέση λοιπόν με τις ταυτότητες. Βέβαια, στις ταυτότητες ο γεωεντοπισμός δεν θα γίνεται ασύρματα ή μέσω συστήματος GPS αλλά σκανάρωντας ηλεκτρονικά την κάρτα. Σήμερα δεν χρειάζεται να σκανάρουμε πουθενά ταυτότητες ή διαβατήρια (πέραν του αεροδρομίου). Αύριο ποιος ξέρει αν και που θα θέλει η κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να τις σκανάρουμε; «Για την ασφάλειά μας» πάντα. Άλλωστε ο σκοπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας θα είναι το σκανάρισμά της και όχι ο οπτικός της έλεγχος όπως γίνεται με το σημερινό έγγραφο. Αυτό δύναται να επιφέρει περιορισμούς στην πρόσβαση σε υπηρεσίες και χώρους, κατά το δοκούν του κάθε κυβερνώντα (θυμηθείτε το σκανάρισμα στα πιστοποιητικά εμβολιασμού). 

Γιατί λοιπόν χρειάζεται η κυβέρνηση να περιλαμβάνει στοιχεία γεωεντοπισμού στις ταυτότητες; Σε τι εξυπηρετεί αυτό (αν τελικά συμπεριληφθεί αυτή η δυνατότητα);

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα του γεωεντοπισμού είναι μια ακόμη εικασία που χρησιμοποιείται παραπλανητικά (από πολιτικούς ξεκίνησε άλλωστε) με σκοπό να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα που περιγράφω ακριβώς από κάτω. 

ΨΕΜΑ 3 - ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

Ανόητες και προπαγανδιστικές θεωρίες συνομωσίας με σκοπό την απόκρυψη του πραγματικού προβλήματος παραβίασης της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.

Οι ταυτότητες δύναται να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ έγγραφα για την ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (όπως και τα διαβατήρια). Καμία άλλη χρήση δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, σε καμία περίπτωση. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως έχει άλλες ιδέες. Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ Β΄ 824/17.02.2023 (διαθέσιμο εδώ: https://tinyurl.com/7ja66f8s – ΕΙΚΟΝΑ 3) προχώρησαν σε αλλαγή της υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών», προσθέτοντας το εξής (ΕΙΚΟΝΑ 4):

4. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 3 της ίδιας ως άνω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «Επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται το επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, ο Δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου, ΕΝΩ ΘΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΣΟ»

Τί σχέση έχει λοιπόν ένα υποχρεωτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας με άλλα, άσχετα δεδομένα για ψηφιακές υπηρεσίες, που μάλιστα καθίστανται επιβαλλόμενα όταν εφαρμόζονται στις ταυτότητες; Ποια είναι δυνητικά αυτά τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται; Ποιος θα έχει πρόσβαση, πως θα τα χρησιμοποιεί και που θα αποθηκεύονται τα δεδομένα; Σκεφτείτε όλα αυτά να καταλήγουν σε μια κεντρική βάση δεδομένων, και μάλιστα κυβερνητική, που θα δυναται να ελέγχει κάθε κίνηση, κάθε καταναλωτική συνήθεια, κάθε συναλλαγή. Πρωτοφανείς καταστάσεις.

Τα ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων είναι τεράστια. Και είναι παντελώς αδιάφορο αν κάποιος, λόγω συγκεκριμένων αντιλήψεων ή χαμηλού επιπέδου αυτοεκτίμησης, δεν ενδιαφέρεται να έχει ιδιωτικότητα, διότι εδώ μιλάμε για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και όχι για εθελοντική εφαρμογή. 

Είναι προφανές λοιπόν ότι γίνεται μια προπαγανδιστική προσπάθεια γραφικοποίησης και συνωμοσιολογίας, με σκοπό να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων. Το αστείο είναι πως σε αυτή την προσπάθεια προπαγανδιστικής δήθεν συνωμοσιολογίας συμμετέχει και ο υπουργός κ. Γεωργιάδης, που πριν από λίγα χρόνια είχε χαρακτηρίσει τις νέες ταυτότητες ως ΦΡΙΚΩΔΕΙΣ που παραπέμπουν στο βιβλίο του Όργουελ 1984 (το βίντεο εδώ: https://tinyurl.com/3dxx2mu6).

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι το ΣτΕ έχει ήδη αποφανθεί από το 2019 εναντίον της προσθήκης στοιχείων πέρα των απαραίτητων για την ταυτοπροσωπία (εδώ: https://tinyurl.com/5et8zaus). 

Ξέρουμε βέβαια πόσο υπολογίζει τις μη-βολικές δικαστικές αποφάσεις η σημερινή κυβέρνηση.

Εν κατακλείδι, είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε νέες ταυτότητες έναντι των απαρχαιωμένων που έχουμε μέχρι σήμερα. Μια κλασσική ηλεκτρονική ταυτότητα με στοιχεία ταυτοπροσωπίας (και με RFID) δεν θα διέφερε σε τίποτα από ένα διαβατήριο. Εδώ όμως η κυβέρνηση έχει άλλες ιδέες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις για την φιλοσοφία της πολιτικής και της εξουσίας, γνωρίζει πολύ καλά δύο πράγματα:

1. Ουδεμία εξουσία δικαιούται τυφλής εμπιστοσύνης στα πλαίσια δήθεν καλών προθέσεων. Μια ασύδοτη, ανεξέλεγκτη και χωρίς λογοδοσία εξουσία ισοδυναμεί πρακτικά με δικτατορία ακόμη κι αν έχει ψηφιστεί με εκλογές. 

2. Ο απώτερος σκοπός κάθε εξουσίας, δημοκρατικής και μη, είναι ο απόλυτος έλεγχος των πολιτών. Το αν θα το πετύχουν ή όχι εξαρτάται μόνο από την ανοχή ή την αντίδραση των πολιτών, είτε σε ειρηνική είτε σε βίαιη επιβολή του ελέγχου. 

Στη σημερινή εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η παρακολούθηση με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο είναι δημόσια παραδεκτός στόχος. Δεν έχουν σημασία οι ψευδεπίγραφες επικλήσεις ασφάλειας, υγείας ή ότι άλλο χρησιμοποιήσουν, σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα. Η βίαιη φτωχοποίηση απαιτεί εξ’ ορισμού βίαιη εξάρτηση από το κράτος, ακραίους περιορισμούς και απόλυτο έλεγχο των κινήσεων των πολιτών. Τα πράσινα διαβατήρια με καταγραφή του προσωπικού αποτυπώματος άνθρακα για τον κάθε πολίτη, αποτελούν άλλον έναν απώτερο στόχο. Ψηφιακό νόμισμα και υποχρεωτικές ψηφιακές κάρτες με δυνατότητα καταγραφής όλων των κινήσεων των πολιτών, σημαίνουν κατάργηση της ελευθερίας και της ιδιωτικότητας (στο απώτερο μέλλον φυσικά, διότι δεν είναι ανόητοι να τα εφαρμόσουν όλα άμεσα). Όποιος δεν τα καταλαβαίνει, είτε είναι αφελής (διότι δουλεύει καλά η ύπνωση και η παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα) είτε είναι εντεταλμένος να παραπληροφορεί και να παραπλανεί τους πολίτες. '

Oποιος εμπιστεύεται άκριτα τις "καλές προθέσεις" της κάθε κυβέρνησης σε τέτοια θέματα, είναι απλά ανόητος.

ΑΦΗΣΤΕ λοιπόν το "βολικό" παραμύθι συνωμοσιολογίας που σας σερβίρουν τα μέσα ενημέρωσης. Είναι πρόσφατα τα μαθήματα αυτής της τακτικής κατά την πανδημία, και καλό είναι να παίρνουμε μαθήματα από το παρελθόν.

ΨΑΞΤΕ και ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ. Μας αφορά όλους.

Από Konstantinos Farsalinos b



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο ένα πολύ χρήσιμο που έμαθα κι εγώ μόλις χτες, από ανάρτηση αστυνομικίνας επιστημόνισσας στο Τουίτερ την οποία πέρασαν γενεές δεκατέσσερις με χυδαία σχόλια οι-φαντάζεστε-ποιοι.

Ω, ναι!

Κατά τον Ποινικό Κώδικα, λοιπόν: Πέμπτο Κεφάλαιο Άρθρα 275-276

Οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα, να συλλάβει το δράστη για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα

Σχολιο.- Ο νόμος ισχύει στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα έμπλεξες άσχημα

Μπορείς να του πεις, κάτσε παλληκάρι μου εδώ μέχρι να έρθει η αστυνομία. Να τον συλλάβεις χωρίς να τον αγγίξεις κινείται στα όρια του αστείου. Αν τον αγγίξεις αντιμετωπίζεις κατηγορίες για: βία, παράνομη κατακράτηση, προσβολή, αν είναι γυναίκα σου βάζει και μία παρενόχληση και μέχρι να πάω στο δικαστήριο είμαι άνεργος γιατί χάνω την άδεια μου. Αυτά σαν σεκιούριτι. Φωνάζεις αστυνομία, αυτό μόνο. Η συγκεκριμένη ερώτηση αν έχω δικαίωμα σύλληψης μου έγινε στο ΚΕΜΕΑ, και ο στρατόκαυλος ποινικολόγος επειδή απάντησα όχι μου την είιπε: τι λες που θα σε πληρώνει ο άλλος στα Λιντλ και δεν θα συλλάβεις τον κλέφτη. Ο καθένας ερμηνεύει αόριστα όπως γουστάρει, έχει δει και δυο τρεις αμερικάνικες ταινίες και το παίζει Ράμπος. Να κάνουν οι αστυνομικοί τις δουλειές για τις οποίες πληρώνονται, και όχι να είναι σε κάθε διαδήλωση μισό σύνταγμα, ή να φυλάνε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τουτέστιν γήπεδα, ή τους πολιτικούς. Αυτό δεν περνάει από το μυαλό σας;

Σχολιο.- Σε πολλές χώρες ισχύει αυτό..

Σχολιο.- Ε; και; Σε κάποια πολιτεία τον ΗΠΑ αν κάποιος σε βρίζει και κινείται απειλητικά προς τα πάνω σου, έχεις δικαίωμα να τον πυροβολήσεις στον σταυρό, μου έλεγε φίλος πριν μια βδομάδα.

Σχολιο.- Εδώ και τρεις ημέρες το έχει δημοσιεύσει ο Νίκος Αντωνιάδης.

Σχολιο.- Χωρίς το δικαίωμα άσκησης βίας, εγκλεισμού κλπ! Και με υποχρέωση την άμεση παράδοση στις αρχές κι όχι κράτηση σε καρότσα για 4,5 ώρες (και ποιος ξέρει για πόσο ακόμη αν δεν είχε παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ)

Σχολιο.- ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΑΚΥΡΟΣ.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΥΤΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ...

ΜΙΛΩ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Σχολιο.- ακούγοντας αστυνομικούς και δικηγόρους, αυτό συμπέρανα! Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφέστατη η υποχρέωση να ενημερώσεις τις αρχές! Όπως έχει συμβεί ας πούμε με πορτοφολάδες στο μετρο! 

Σχολιο.- ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ "ΝΟΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ .....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός δεν ήταν γυμνιστης απλά ολίγον τι ανώμαλος  συνήθως τους πιάνει τον Αύγουστο δεν ξέρω αν φταίει η αυγουστιατικη πανσέληνος  Χαλκιδική άπειροι τέτοιοι και μιλάω για πριν 25 χρόνια.Τοτε όμως έπρεπε να πληρώσεις την espresso για να τα διαβάσεις αν δεν είχες πετύχει κανένα στην παραλία


Γαύδος: «Μυώδης και επικίνδυνος» γυμνιστής αυτοϊκανοποιούνταν μπροστά στους λουόμενους

26 Αυγούστου 2023 - 11:22

Ο συγκεκριμένος γυμνιστής είχε εισβάλει σε σπίτι και πήγε να στριμώξει μια γυναίκα. Μάχη αστυνομικών για να συλληφθεί.

Περιφερόταν όλη μέρα γυμνός και αυνανιζόταν

Ήταν σε υπερδιέγερση

«Επιτέθηκε σε γυναίκα και αυνανιζόταν μπροστά σε τέσσερις κοπέλες – Μυώδης και επικίνδυνος»

Τρόμο και αναστάτωση προκάλεσε Αμερικανός τουρίστας στο νησί της Γαύδου, ο οποίος για μια ολόκληρη μέρα περιφερόταν γυμνός στην παραλία και αυνανιζόταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουόμενων, αδιαφορώντας, αν στο σημείο υπήρχαν ηλικιωμένοι ή ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με τη neakrikti.gr, για την απίστευτη υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον αλλοδαπό γυμνιστή – αυνανιστή από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχουν γίνει στις αστυνομικές αρχές του νησιού παράπονα και καταγγελίες από πολίτες και την δήμαρχο, ενώ παραθεριστής από τα νότια προάστια της Αττικής, ο οποίος είναι πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών κατέθεσε σε βάρος του μήνυση, γιατί τρύπωσε στο σπίτι του και επιτέθηκε στη σύζυγό του με σεξουαλικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα μετά από «κυνηγητό» στην παραλία και «μάχη» σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς να συλληφθεί.

Μάλιστα, ο 32χρονος Αμερικανός, μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου, για ακούσια ψυχιατρική εξέταση στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος». Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων ενώ παράλληλα, κινήθηκε και η διαδικασία απέλασής του.

Περιφερόταν όλη μέρα γυμνός και αυνανιζόταν

Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αμερικανό γυμνιστή – αυνανιστή, όπως προκύπτει από τη δικογραφία άρχισε να ξεδιπλώνεται στις 24 Αυγούστου, όταν: «κατόπιν έντονων παραπόνων κατοίκων, παραθεριστών και της ίδιας Δημάρχου Γαύδου για την παρουσία αλλοδαπού γυμνού ανδρός που αυνανίζεται μπροστά σε κόσμο, λουόμενους και νεαρές κοπέλες από τις πρωινές ώρες της 23-08-2023 (και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αυτής)».

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται η μήνυση που υπέβαλε ο 45χρονος για την επίθεση στη σύζυγό του… «κατόπιν υποβολής σχετικής έγκλησης από 45χρονο κάτοικο Βάρης, για πράξεις τελεσθείσες κατά τις απογευματινές ώρες της 21-08-2023 και της 23-08-2023 σε βάρος της συζύγου του και των δύο ανήλικων θυγατέρων του αντίστοιχα στην οικία στην οποία αυτοί διαμένουν, αναζητήθηκε κι εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς του Α.Σ. Γαύδου».

Ήταν σε υπερδιέγερση

Όπως αναφέρεται στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί κινούνται άμεσα και καταφέρνουν να εντοπίσουν τον γυμνό τουρίστα στην παραλία, όμως χρειάστηκε να δώσουν «μάχη» για να τον πιάσουν, καθώς ήταν σε έξαλλη κατάσταση! Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, ο 32χρονος, ήταν: «Σε υπερδιέγερση, σε παρακείμενη παραλία, ο οποίος με χρήση σωματικής βίας (χτυπώντας και απωθώντας τους ανωτέρω παθόντες αστυνομικούς) αντιστάθηκε, επιδιώκοντας να αποφύγει τη σύλληψή του και, εν συνεχεία, ταυτοποιήθηκε από τον προαναφερόμενο εγκαλούντα και την οικογένειά του».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται… «Η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η ενδεδειγμένη. Με προφορική παραγγελία του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Χανίων περί την 09:00 ώρα της 24-08-2023 ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος ως προς το ποινικό, ενώ μεταφέρθη μεσημβρινές ώρες, συνοδεία αστυνομικών του Α.Σ. Γαύδου και του Α.Τ. Σφακίων, για ακούσια ψυχιατρική εξέταση στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος». Η σχηματισθείσα υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και θα κινηθεί η διαδικασία απέλασής του από την χώρα».

«Επιτέθηκε σε γυναίκα και αυνανιζόταν μπροστά σε τέσσερις κοπέλες – Μυώδης και επικίνδυνος»

Η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, μιλώντας για την απίστευτη υπόθεσή αναφέρει πως: «Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει κάποια σοβαρά περιστατικά. Μπήκε σε ένα σπίτι και επιτέθηκε σε μία γυναίκα. Σε ένα σπίτι στην παραλία Σαρακήνικο και πήγε να στριμώξει μία κοπέλα. Τον κυνήγησε ο σύζυγός της κοπέλας και έφυγε. Την επόμενη μέρα, μας πληροφορούν για ένα σοβαρό περιστατικό ότι κάποιος κυκλοφορούσε και αυνανιζόταν μπροστά σε τέσσερις κοπέλες. Υπήρξαν πληροφορίες ότι είναι ο ίδιος κι άλλο ένα περιστατικό όπου αυνανιζόταν γυμνός στην παραλία. Τον είδα την ώρα που κατέθετε και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για να κυκλοφορεί έξω. Είναι επικίνδυνος. Είναι πολύ μυώδης και οι αστυνομικοί δεν ήταν εύκολο να τον πιάσουν. Αντιστάθηκε πολύ. Και αν δεν ήταν και κάποιοι εκεί δικοί μας να βοηθήσουν δεν θα μπορούσαν να τον πιάσουν».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε το "αντιρατσιστικό συλλαλητήριο" που είχε προγραμματιστεί για προχτές, 24 Αυγούστου 2023 (αριστερή photo); Τελικά ήταν 100 χαφιέδες της CIA, ό,τι και να πεις (δεξιά photo)...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιά ένα κομμάτι ψωμί..δεν τους φτάνει μόνο μία δουλειά! Οργανωθείτε,να συντρίψουμε τα κοινωνικά παράσιτα που ζούν απ'το αίμα μας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



υπάρχει φασισμός" (το διατυπώνουν μάλιστα πολύ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΑ) ότι "έχουμε τέλεια δημοκρατία, τέλεια ελευθερία λόγου"...

Kαι ανασύρουν στην επιφάνεια τα τέρατα και τα σημεία που λέγονταν άλλοτε για το Ανατολικό Μπλοκ προκειμένου να μας "πείσουν" ότι "πρέπει να ηττηθεί η Ρωσία κα να κερδίσει το NATO".

https://today.rtl.lu/news/world/a/2106112.html


Οι μεγαλύτερες ψηφιακές εταιρείες του κόσμου δεν θα έχουν πού να κρυφτούν από την Παρασκευή, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι πιο σκληροί κανόνες της ΕΕ για το διαδικτυακό περιεχόμενο από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νόμος ορόσημο αποτελεί μέρος του νομικού οπλοστασίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει αναπτυχθεί για να φέρει τις τεχνολογικές εταιρείες στο τακούνι και να επιβάλει την τάξη σε αυτό που αξιωματούχοι περιέγραψαν ως διαδικτυακή «Άγρια Δύση».

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) αναγκάζει τις εταιρείες να αστυνομεύουν πιο επιθετικά το ψηφιακό περιεχόμενο και να προστατεύουν τους διαδικτυακούς χρήστες από παραπληροφόρηση και ρητορική μίσους, διαφορετικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο βαρέων προστίμων.

Από την Παρασκευή, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο πώς συμμορφώνονται οι πλατφόρμες και στο πώς το DSA θα αλλάξει τη διαδικτυακή ζωή στην Ευρώπη, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα αλλαγών πέρα από το μπλοκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά οκ, με τη νοθεία. Σε καφενείο έχετε μπει καθόλου τελευταία;

-Έχω μπει σε πολλά μέρη. Παντού συμφωνούν ότι το 41% είναι κατασκευασμένο (τόσο συχνά το ακούς αυτό ώστε αναρωτιέσαι "Μα καλά, 41% και να μην πετυχαίνω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να πει ότι ψήφισε Κούλη;"), ότι η Ε.Ε. και το ευρώ είναι η καταστροφή μας, ότι η "πανδημία" είναι ΜΟΥΦΑ με στόχο τον ΦΑΣΙΣΜΟ, ότι τα εμβόλια έφαγαν κόσμο, ότι η Ρωσία πρέπει να τσακίσει και θα τσακίσει το NATO...

Εσείς..."ακούτε άλλα";;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή από την Ρωσία, την απαγορευμένη χώρα

Άρθρο του Michael J. Sutton, που δημοσιεύτηκε στις 18/8/2023 από το Brownstone Institute

Η υστερία του Covid δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είμαστε σε πόλεμο, όχι ενάντια στα έθνη ή την ιδεολογία, αλλά ενάντια στον ολοκληρωτισμό. Ο εχθρός από το παρελθόν επέστρεψε στον κόσμο, μετά από δεκαετίες λήθαργου. Παλιότερα πίστευα ότι δεν υπήρχε ελπίδα, αλλά ευρισκόμενος στη Ρωσία και βλέποντας όλες αυτές τις εταιρείες που έχουν απορρίψει τις κυρώσεις του δυτικού Imperium, ενδεχομένως να έκανα λάθος

Γράφω από τη Ρωσία, μια απαγορευμένη χώρα, που η αυστραλιανή κυβέρνηση μας λέει ότι δεν επιτρέπεται να επισκεφτούμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι (εκπατρισμένοι) Ρώσοι, οι οικογένειες και οι φίλοι τους έρχονται εδώ, έτσι κι αλλιώς. Για την Αυστραλία, η Ρωσία αποτελεί ταμπού λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, και έτσι οι κυρώσεις έπληξαν το συνάλλαγμα, το διαδίκτυο και τις τραπεζικές υπηρεσίες. Ωστόσο, οι κυρώσεις είναι μια σουρεαλιστική κατάσταση. Τα σούπερ μάρκετ ξεχειλίζουν από αγαθά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Gmail και το Google και έχουν smartphone, και τα εμπορικά κέντρα είναι γεμάτα με τα ίδια αρώματα που μπορεί να βρει κανείς σε οποιοδήποτε δυτικό έθνος. 

Αυστραλία εναντίον Ρωσίας

Η Αυστραλία υπερηφανεύεται για την ελευθερία και δημοκρατία της, όμως οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη. Οι Αυστραλοί βίωσαν τρία έτη στρατιωτικού νόμου υπό την υστερία του Covid (2020-2022), όταν οι δημοκρατικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία μετακίνησης και συνέρχεσθαι περιορίστηκαν για χάρη ενός ιού, για τον οποία ψεύδονταν επί τρία χρόνια, και εξακολουθούν να το κάνουν. 

Η Αυστραλία «Στάθηκε στο πλάι της Ουκρανίας», (‘‘Stand with Ukraine’’) αλλά δεν είναι ειρηνόφιλο κράτος και δεν υποστηρίζει την ειρήνη. Οι Αυστραλοί αγαπούν τον πόλεμο. Είναι ένα κράτος μισθοφόρων. Οι Αυστραλοί θα πάνε όπου τους στείλουν, ακόμα κι αν δεν είναι προσκεκλημένοι. Από το 1885 έως το 1965, η Αυστραλία έκανε τα χατήρια των Βρετανών και από το 1966 μέχρι σήμερα, η Αυστραλία κάνει τα χατήρια της Ουάσιγκτον. Κάθε πολιτικό ηγέτη ή ακαδημαϊκό που αμφισβητεί τον αμερικανικό έλεγχο στην Αυστραλία τον περιμένει μια ήσυχη καριέρα στην αφάνεια. Για χρόνια, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε κατάσταση έκστασης με την προοπτική ενός ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Θέλουν ένα κομμάτι από τα ερείπια του Πεκίνου ή της Ταϊβάν ή και των δύο, που τους έχει υποσχεθεί η Ουάσιγκτον. 

Η συνέχεια στο

https://nikosmaris.substack.com/p/2b8?fbclid=IwAR2rnKy4_YfYvKb1BQTwGOjPsl1HKeJgf6plccy-GNqRpBFPaYGyGDI3OZY



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέει ο καρνάβαλος που έχασε την ταξική του ταυτότητα: δεξιά η αριστερά το ίδιο είναι. Από πότε ρε μπαγασα ανήκεις στην κάστα των Ρότσιλντ και δεν το ξέρουμε;

Σχολιο.- Ενώ από Σόρος μεριά ...ακουμπάμε την τελειότητα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Yevgeny Prighozin φέρεται ότι "διέπραξε κίνημα" εναντίον του Vladimir Putin. Στην συνέχεια "υποχώρησε ειρηνικά", "παραιτήθηκε του κινήματος", και τελικά "έφυγε από την Ρωσία" όπου "κινδύνευε να συλληφθεί ως προδότης".

Πριν 2 ημέρες εμφανίστηκε σε video που υποτίθεται ότι τον έδειχνε στην Αφρική να έχει "αναλάβει δράση για να την θέση υπό τον αδυσώπητο έλεγχο της Ρωσίας". 

https://www.lemonde.fr/en/international/article/2023/08/23/yevgeny-prigozhin-reemerges-from-russian-mutiny-in-africa_6104193_4.html?fbclid=IwAR2TWJCG28_xWJwZ_B51re16ElP7b_Efa1qNQFmYAXc3fkj2duR2deKS8eU

Μετά ΔΥΟ -2- ΗMEΡΕΣ φέρεται ότι "έχασε την ζωή του επιβαίνοντας σε αεροσκάφος που συνετρίβη ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ", και μάλιστα όχι μόνος του αλλά μαζί με τον ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ WAGNER, Dmitri Utkin (όλη η ηγεσία του "κινήματος κατά του Πούτιν", με άλλα λόγια...ΠΟΙΟΙ ήταν οι "άλλοι 8 επιβάτες"; 

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=692816&fbclid=IwAR1EJIkRYA7dWDRIxqF7yuEAMtyaZ_XeByRjPsV-BO8j3hV28QdWXwaf7R0

Σε ΠΟΙΟ μέρος του κόσμου όλα αυτά; ΣΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Δηλ. ταξίδευε σαν κύριος (μαζί με τον υπαρχηγό του, και ίσως και άλλους τις Wagner) στην χώρα όπου κινδύνευε να συλληφθεί και να δικαστεί για προδοσία. ΑΥΤΟ μας ζητούν να "πιστέψουμε".

Πρέπει επίσης να "πιστέψουμε" ότι στις 21 Αυγούστου (πριν ΔΥΟ -2- ΗΜΕΡΕΣ) βρισκόταν στην ΑΦΡΙΚΗ οργανώνοντας επιχειρήσεις ΕΚΕΙ...και ξαφνικά τα παράτησε όλα και άρχισε τα ταξιδάκια (σαν να μην συμβαίνει τίποτα) στην χώρα όπου ΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΣΑΝ.

Δεν μου φαίνονται ευκολοχώνευτα όλα αυτά!...

Σχολιο.- "Η Ρωσία επιβεβαίωσε τον θάνατο του Prighozin" είναι ο πηχυαίος τίτλος του δημοσιεύματος που ακολουθεί. Όμως μέσα στο δημοσίευμα ΤΙ διαβάζουμε;

«Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.»

ΠΩΣ "επιβεβαιώθηκε ο θάνατος" του Ρώσου μεγιστάνα; "Από τον κατάλογο των επιβατών" (!!!) Παντοδύναμοι οι κατάλογοι!...

Και όμως, σε άλλη έκδοση της είδησης γράφτηκε ότι υπήρξαν 9 ή 10 (δεν θυμάμαι) "απανθρακωμένα πτώματα" και ότι "ένα από αυτά ήταν ΑΠOΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ" (!!!) Προσθέτοντας ότι "αυτό το τελευταίο πρέπει να ήταν του Prighozin"...

https://www.msn.com/el-gr/news/world/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%B6%CE%B9%CE%BD/ar-AA1fHnb2?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=c13293b580d54974a359964afa7c1883&ei=80&fbclid=IwAR28bIJBkn76atTGWk-uTK1YPygALnBFmLvavFJ4U-Fu4Zv3qYYcySDzGZI

σχολιο.- Το παρατιθέμενο VIDEO δίνει και παίρνει στο διαδίκτυο από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι "μας τελείωσε ο Prighozin"...

...Σας φαίνεται να είναι "ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ" αυτό που πέφτει;

https://www.msn.com/el-gr/news/other/%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%B6%CE%B9%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82/ar-AA1fJoEl?ocid=msedgntp&cvid=48e95759df0a4ae781f2a06fb37c4281&ei=76&fbclid=IwAR3rMJDFdMLtry_YYa1aL5PskrQYZL86FSZcmXztGw7gftrLp36JDu3K1Aw

https://t.me/ClinkerCM/22049?fbclid=IwAR0xQNoANXkCrGYY9QqtIqpQihb2jaOrj3ZQaXC734n9UcUCt_bt9bE8gog



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέδωσε τα Tor-M1 στους Ουκρανούς ο Μητσοτάκης

Τα καλύτερα -στην κλάση τους, ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που κάλυπταν το Αιγαίο και την Ηπειρωτική Ελλάδα, έκαναν φτερά, αφήνοντας μεγάλο κενό στην αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

Τα ίδια συστήματα αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της αεράμυνας της Κύπρου και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και με αυτά, αφού οι κυβερνήσεις Αθηνών - Λευκωσίας είναι πειθήνια όργανα των ξένων αφεντικών τους.

Προς γνώση, τα Tor-M1 αποτελούν την βάση της αεράμυνας της Μόσχας..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αθήνα, 26/7/2023

...Το μέλλον, λοιπόν, για τα δάση της χώρας διαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ. Τα δάση μας δεν κινδυνεύουν πλέον μόνο από τις πυρκαγιές, τυχαίες ή μη, ούτε από την ανικανότητα του κράτους για την πρόληψη και καταστολή τους. Πλήττονται περισσότερο και δη ανεπανόρθωτα από τις δικές μας συνειδητές και καθόλου τυχαίες νομικές επιλογές.

Μαρία Καραμανώφ

Αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος»


Ανεμογεννήτριες και άλλες «επενδύσεις» πάνω στις στάχτες! Πως τις «διευκόλυναν»

Η απάντηση όσων θέλουν να αποδομήσουν τα επιχειρήματα εκείνων που λένε ότι τα δάση καίγονται για ανεμογεννήτριες και άλλες «επενδύσεις», είναι ότι έτσι κι αλλιώς επιτρέπεται η τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε δασικές εκτάσεις, άρα γιατί να τα κάψουν;

Την εξήγηση δίνει ένα κείμενο της κυρίας Μαρίας Καραμανώφ, αντιπροέδρου ΣτΕ ε.τ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.

Το κείμενο έχει δημοσιευθεί στη σελίδα  του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος στο Facebook και είναι διαφωτιστικότατο για τη σύνδεση πυρκαγιών στα δάση και «επενδύσεων».

Διαβάστε το για να καταλάβετε τι έχουν κάνει:

«Αθήνα, 26/7/2023

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη σχέση των ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ με την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ. Η σχέση υπάρχει και είναι άμεση, αλλά δεν είναι αυτή που υπολαμβάνουν πολλοί. Τα δάση δεν καίγονται προκειμένου να τοποθετηθούν σ’ αυτά ανεμογεννήτριες, αφού αιολικά πάρκα μπορούν ούτως ή άλλως να κατασκευάζονται μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Το επιτρέπει η δασική νομοθεσία, η οποία δυστυχώς τα τελευταία 15 χρόνια, με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, έχει σε μεγάλο βαθμό εξουδετερώσει την συνταγματική προστασία των δασών. Μέσα στα δάση επιτρέπονται πλέον κάθε είδους χρήσεις, από τουριστικές εγκαταστάσεις και επιχειρηματικά πάρκα μέχρι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών, εκπαιδευτήρια, θεραπευτήρια κ.λπ., συμπεριλαμβανομένων και των ανεμογεννητριών.

Το πρόβλημα σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες ήταν αλλού. Σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 117 ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, από τη στιγμή που ένα δάσος καεί και κηρυχθεί υποχρεωτικά αναδασωτέο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ. Xρήσεις δηλαδή οι οποίες, καλώς ή κακώς, επιτρέπονται μέσα στα δάση, απαγορεύονται στα αναδασωτέα μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδάσωση, μέχρι δηλαδή τα καμένα να ξαναγίνουν πραγματικό δάσος. Στο μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί τα αναδασωτέα οφείλουν να παραμείνουν ήσυχα, απάτητα και εκτός κάθε μορφής εκμετάλλευσης. Το «εμπόδιο» αυτό ήρθε να άρει η γνωστή ΑΠΟΦΑΣΗ 2499/2012 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, η οποία, παρά την κατηγορηματικά αντίθετη διάταξη του Συντάγματος, έκρινε ότι στα αναδασωτέα επιτρέπεται να εγκαθίστανται όχι μόνο ανεμογεννήτριες αλλά και κάθε «έργο το οποίο αποβλέπει την εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».

Με την απόφαση αυτή έγινε μια ριζική τομή στο άβατο των αναδασωτέων. Από κει και πέρα, όταν ένα δάσος καεί, όπως συμβαίνει όλο και συχνότερα εξαιτίας των πάγιων και αδιόρθωτων αδυναμιών του κρατικού μηχανισμού, ο κάθε επίδοξος επενδυτής ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ. Η εκμετάλλευση των αναδασωτέων μπορεί να ξεκινήσει την επομένη κιόλας της φωτιάς και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι αν επρόκειτο για δάση, αφού η διατύπωση «έργο το οποίο αποβλέπει την εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία» αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες.

Το μέλλον, λοιπόν, για τα δάση της χώρας διαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ. Τα δάση μας δεν κινδυνεύουν πλέον μόνο από τις πυρκαγιές, τυχαίες ή μη, ούτε από την ανικανότητα του κράτους για την πρόληψη και καταστολή τους. Πλήττονται περισσότερο και δη ανεπανόρθωτα από τις δικές μας συνειδητές και καθόλου τυχαίες νομικές επιλογές.

Μαρία Καραμανώφ

Αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνοδος Κορυφής BRICS 2023 - Σαχ στην Δυτική Ηγεμονία

Η Διακήρυξη του "Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ", που εγκρίθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής του 2023 στη Νότια Αφρική, είναι μια αίτηση για την πλήρη ηγεσία των BRICS στον κόσμο και, χωρίς υπερβολή, ένα ιστορικό έγγραφο.

 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Οι BRICS σκοπεύουν να μεταρρυθμίσουν τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας τους, ώστε να αναλογεί στην πραγματικότητα. Ο στόχος είναι προφανής - να μην κάνουν κουμάντο στον Οργανισμό οι ΗΠΑ με τους δορυφόρους τους.

Και ο ΠΟΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί - ειδικότερα, να αποκατασταθούν οι μηχανισμοί του Εφετείου (WTOAB), τους οποίους μπλοκάρει η Ουάσιγκτον.

 ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ"

Οι δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν την επισιτιστική ασφάλεια του πλανήτη, στη δήλωση ονομάζονται ως "μονομερή παράνομα μέτρα" - σε αυστηρή συμφωνία με την προηγουμένως διατυπωμένη θέση της Ρωσίας.

Δεδομένου ότι οι BRICS παράγουν το ένα τρίτο των τροφίμων στον κόσμο, υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων. Η «συμφωνία σιτηρών» είναι πια μια ξεπερασμένη έννοια. 

Η απομόνωση της Ρωσίας? Ποια απομόνωση, εάν στο βασικό σημείο της διακήρυξης οι BRICS εκφράζουν την πλήρη υποστήριξη στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2024 και στη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου κορυφής στο Καζάν?

Και τι γίνεται με το θέμα της Ουκρανίας? Δεν συζητήθηκε σχεδόν καθόλου. Το μόνο μέρος στο «Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ» όπου αναφέρεται είναι η παράγραφος 19. Και πού είναι η «φόρμουλα ειρήνης Zelensky», την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να προωθήσουν σε όλες τις πιθανές πλατφόρμες? Δεν υπάρχει! 

 ΑΠΟΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Όλοι έχουν γράψει για τη χρήση εθνικών νομισμάτων σε αμοιβαίους διακανονισμούς στα BRICS. Πολλοί έχουν γράψει για τη δημιουργία του δικού τους συστήματος πληρωμών. Λίγοι όμως παρατήρησαν: η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα αρχίσει να παίζει πιο ενεργό ρόλο στα χρηματοοικονομικά, κάτι που θα αναλύσει... το δίκτυο δεξαμενών σκέψης BRICS. Θυμάστε, υπάρχουν και τέτοια οπως τα: Moody's, Fitch και Standard&Poor's? Δεν χρειάζονται πλέον.

-Μία ακόμη ειδηση-βομβα: Οι BRICS επιμένουν στην αναθεώρηση των ποσοστώσεων του ΔΝΤ και στη μεταρρύθμιση του νομισματικού συστήματος Bretton Woods. Στις ηγετικές θέσεις του θεσμού θα πρέπει να διοριστούν εκπρόσωποι των χωρών που επηρεάζουν πραγματικά την παγκόσμια οικονομία - βλέπε BRICS

 ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύμφωνα με τη δήλωση, η συμμαχία επεκτείνει τη συνεργασία στην ιατρική, την πυρηνική ενέργεια, την πληροφορική και το διάστημα. Το τελευταίο σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό: ανακοινώνεται η ανάπτυξη ενός κοινού δορυφορικού αστερισμού - BRICS. Δεν θα υπάρχει μονοπώλιο των ΗΠΑ στο διάστημα, κάτι που υπονοεί πρώτα απο όλα το στρατιωτικό στοιχείο, συμπεριλαμβανομένου του Starlink που εμπλέκεται στην Ουκρανία. Πώς σου φαίνεται, Elon Musk? 

 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Το «κερασάκι στην τούρτα» της διακήρυξης του "Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ" ήταν η διεύρυνση της συμμαχίας, με την προσθήκη της Αργεντινής, της Αιγύπτου, του Ιράν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιθιοπίας. Αυτό δεν είναι μόνο η ενοποίηση των BRICS με τον ΟΠΕΚ +, με πλήγμα στο πετροδολάριο (υπολογισμοί σε εθνικά νομίσματα), αλλά σημαίνει και έλεγχος σε βασικούς θαλάσσιους δρόμους: τη Διώρυγα του Σουέζ, το Στενό του Ορμούζ, το Στενό της Ταϊβάν, το Ακρωτήρι της Καλης Ελπίδας, το Ακρωτηρι της Νότιας Αμερικής, Ακρωτήρι Χορν.

Οι BRICS είναι τώρα μπροστά από το G7 σε πολλούς βασικούς τομείς: πληθυσμός, πραγματικό μέγεθος βιομηχανικής παραγωγής, κατανάλωση ενέργειας, σειρά τεχνολογικών ικανοτήτων, γεωγραφία. Και αυτά τα πλεονεκτήματα θα αυξηθούν με την είσοδο ολοένα και περισσότερων χωρών στη συμμαχία, κάτι που θα συμβεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής στο Καζάν.

Θυμηθείτε τη λίστα των αιτούντων για ένταξη στα BRICS: Αλγερία, Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βολιβία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Ονδούρα, Ινδονησία, Καζακστάν, Κούβα, Κουβέιτ, Μαρόκο, Νιγηρία, Παλαιστίνη, Σενεγάλη, Ταϊλάνδη. Αυτό είναι άλλο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι - δηλαδή, συνολικά, πάνω από το ήμισυ της ανθρωπότητας θα ενωθεί στους BRICS. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το θεμέλιο για τον μελλοντικό ΟΗΕ.

Αν αυτό δεν είναι «ματ» στον γεωπολιτικό ηγεμονισμό της Δύσης, τότε αναμφισβήτητα είναι «σαχ». Η επόμενη κίνηση στη Μεγάλη Σκακιέρα θα γίνει υπό την αιγίδα της Ρωσίας.

-

Φα την Ούρσουλα, φα την μπορδελ, φα την νουλαντ, φα την ζελικ, φα την Μπλίνκεν, φα την Κιρμπι, φα την μπερμποκ, φα την Στόλτενμπεργκ, φα την ντουντα, φα την Μπάιντεν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αυτό το κολάζ φωτογραφιών, βλέπουμε στην επάνω φωτογραφία έναν ήρωα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στο νεκροκρέβατο του. 

Πιάνει το σακάκι του με τα παράσημα

Την παρακαταθήκη του στις επόμενες γενιές

Αυτό που δείχνει πως και γιατί θα περάσει στην αιωνιότητα

Στην κάτω φωτογραφία είναι το σακάκι με τα παράσημα του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Εβγκένι Πριγκόζιν

Όπως βλέπετε είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στο επάνω σακάκι από σημερινούς δρώντες στη σύγχρονη Ρωσία.

Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτό

Αλλά τι να κάνουμε, έτσι τα έφερε η ζωή....

Δείξτε μας λοιπόν άλλα σακάκια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι το βίντεο της πτώσης του αεροπλάνου του Πριγκόζιν

Θυμίζουμε, γιατί δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να θυμούνται ή να ξέρουν, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Yevgeny Prigozhin δηλώνεται νεκρός μετά την πτώση του αεροπλάνου.

Η πρώτη ήταν στις 13 Οκτωβρίου 2019 στη ΛΔ Κονγκό. 

https://t.me/ClinkerCM/22049?fbclid=IwAR0xQNoANXkCrGYY9QqtIqpQihb2jaOrj3ZQaXC734n9UcUCt_bt9bE8gog



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμαστείτε για Πλανδημία 2.0.

1. Ο Μπάιντεν ζητά νέα χρηματοδότηση για ένα εμβόλιο COVID "όλοι πρέπει να πάρουν"

Μιλώντας εν συντομία σε δημοσιογράφους από τις εκπληκτικές διακοπές του στη λίμνη Tahoe το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Joe Biden είπε ότι ζήτησε επίσημα χρηματοδότηση από το Κογκρέσο για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου COVID. 

"Υπέγραψα σήμερα το πρωί μια πρόταση σήμερα το πρωί, να έχω, να παρουσιάσω στο Κογκρέσο ένα αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση για ένα νέο εμβόλιο που λειτουργεί και προσωρινά, δεν έχει αποφασιστεί τελικά ακόμα, πιθανότατα θα συνιστάται σε όλους να το πάρουν", δήλωσε ο Μπάιντεν.

2. Ο Τζέφρι Τζακσεν στην εκπομπή Highwire του Del Bigtree έκανε έρευνα και βρήκε ότι ετοιμάζονται με ολόκληρο το πακέτο για φόβητρα, μάσκες, ενέσιμα και λοκντάουν από τον Σεπτέμβριο. 

3. H EE με τον ΠΟΥ έχουν ετοιμάσει ψηφιακό διαβατήριο υγείας.

4. Η Δρ. Μέριλ Νας Εξηγεί: Ο ΠΟΥ προτείνει

Πανδημική Συνθήκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ 2023

5. Πώς γνωρίζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα υπάρξει "το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού" το 2023 (ή το 2024); Σχεδιάζουν μια άλλη "πανδημία";

Πραγματικά, αν σας ξεγελάσουν πάλι, ντροπή σας. 

Fool me once, shame on you, fool me twice shame on me. 

Το τρέιλερ της ταινίας που βγήκε το 2020 και προβλέπει εξελίξεις το 2023. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είναι έγκλημα, φόνος και συγκάλυψη»: Νέος «κεραυνός» έπεσε για τις πει ρα μα τι κες ενε σεις 

Ενώ ετοιμάζουν τα καινούρια...

Και ενώ αρχίζει ξανά το αφήγημα για τις μάσκες, τα τεστ και τα τρυπήματα, ο πρώην διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Blackrock, Ed Dowd, ρίχνει νέα βόμβα!!!

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του , γνώριζαν πως τα οι πειρα ματι κές ενένσεις δεν θα λειτουργήσουν και υπήρξε μεγάλη συγκάλυψη για το θέμα:

«Είναι έγκλημα γιατί υπάρχει συγκάλυψη. Είναι έγκλημα και συγκάλυψη.

Είτε ήταν βιολογικό όπλο, είτε ήταν λάθος, δεν με νοιάζει!

Σκοτώνουν ανθρώπους, συνεχίζουν να επιβάλλουν αυτές τις ενέσεις σε κάποια Πανεπιστήμια, κάποιοι εργοδότες εξακολουθούν να το επιβάλλουν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, απαιτεί από όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας, τα οποία μπαίνουν στο σχολείο το φθινόπωρο να κάνουν αυτές τις ενέσεις. Είναι ξεφτίλα, είναι έγκλημα, είναι συγκάλυψη και, είναι φόνος».

Είναι βιολογικό όπλο οι ενέσεις και ψηφιακός έλεγχος . Τα στοιχεία αμέτρητα και αδιάψευστα. Τελος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΕΔΩ, ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥΣ,,, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η Γαλλία θα δαπανήσει εκατομμύρια για να καταστρέψει κρασί. Η κυβέρνηση ενέκρινε το δραστικό σχέδιο εν μέσω μειωμένης ζήτησης και ενός τεράστιου πλεονάσματος που οδηγεί τις τιμές σε πτώση

[26 Αυγούστου, RUSSIA TODAY] Η γαλλική κυβέρνηση και η ΕΕ θα διαθέσουν συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ (216 εκατομμύρια δολάρια) για να καταστρέψουν τα πλεονάσματα κρασιού σε μια χώρα που φημίζεται για τις αιώνιες οινοποιητικές της παραδόσεις, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Marc Fesneau. Οι αξιωματούχοι στο Παρίσι επικαλέστηκαν υποτονική ζήτηση που οδήγησε σε υπερπαραγωγή και πτώση των τιμών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Fesneau εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά "αποσκοπούν στο να σταματήσει η κατάρρευση των τιμών και να μπορέσουν οι οινοπαραγωγοί να βρουν ξανά πηγές εσόδων". Ο αξιωματούχος πρότεινε επίσης ότι ολόκληρος ο κλάδος θα πρέπει "να σκεφτεί τις αλλαγές των καταναλωτών... και να προσαρμοστεί".

Σύμφωνα με το AFP, η αλκοόλη από το καταδικασμένο κρασί θα μπορούσε να πωληθεί σε εταιρείες που παράγουν απολυμαντικά χεριών, προϊόντα καθαρισμού και αρώματα.

Μεταξύ των περιοχών της Γαλλίας που επηρεάζονται περισσότερο είναι η φημισμένη περιοχή του Μπορντό, καθώς και η νοτιοδυτική περιοχή Languedoc.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το AFP επικαλέστηκε τον Jean-Philippe Granier από την ένωση οινοπαραγωγών του Languedoc, ο οποίος δήλωσε: "Παράγουμε πάρα πολύ και η τιμή πώλησης είναι χαμηλότερη από την τιμή παραγωγής, οπότε χάνουμε χρήματα".

Τον Ιούνιο, το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 57 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει την καταστροφή περίπου 9.500 εκταρίων αμπελώνων στην περιοχή του Μπορντό. Οι αξιωματούχοι προσφέρουν επίσης οικονομικά κίνητρα στους αμπελουργούς για να στραφούν σε άλλα προϊόντα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε τον Ιούνιο ότι ο υψηλός πληθωρισμός είχε αποδυναμώσει την κατανάλωση κρασιού. Αυτό, σε συνδυασμό με την ισχυρή συγκομιδή του 2022, οδήγησε στο πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία της Επιτροπής, η κατανάλωση κρασιού μειώθηκε κατά 7% στην Ιταλία, 10% στην Ισπανία, 15% στη Γαλλία, 22% στη Γερμανία και 34% στην Πορτογαλία.

Οι εξαγωγές κρασιού του μπλοκ μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2023 μειώθηκαν επίσης - κατά 8,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί νέων ταυτοτήτων

Είναι οι νέες ταυτότητες απαραίτητες; 

Πολλές χώρες δεν έχουν καν ταυτότητες (ΗΠΑ, Αγγλία) ή απέρριψαν τις ηλεκτρονικές (Ελβετία το 2021) και αποδέχονται αλλά έγγραφα και τρόπους πιστοποίησης. Εμείς έχουμε ταυτότητες και όντως χρίζουν μιας αναβάθμισης για την ασφάλεια τους ως προς την πλαστογραφιση (μόνο ως προς αυτό όμως).

Είναι οι νέες ταυτότητες πιο ασφαλεις;

Εδώ η τεχνολογία, αντιθέτως με αυτά που μας λένε οι "ειδικοί" στα κανάλια, θα πρέπει να πει ένα πολύ μεγάλο ΟΧΙ.. ιδίως αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και για online πιστοποιήσεις σε θέματα του δημοσίου..

Οκ μεγάλε, όμως και τώρα δεν μας παρακολουθούν με τα κινητά μας;

Αληθές. Όμως δεν είναι το ίδιο. Καθόλου το ίδιο και για πολλούς λόγους.

Πρώτον τα δίκτυα κινητής (ή και οι ίδιες οι συσκευές μας μέσω Google/Apple) μπορεί να καταγράφουν ότι κάνουμε όμως για να τα ερευνήσει κάποιος χρειάζεται να ψάξει στοχευμενα εκ των υστέρων (να ψάξει π.χ. το κράτος για εμενα, να ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα από τον οποίον τα έχει, και να ψάξει σε αυτά ότι θελει). Αυτό δεν είναι παρακολούθηση, είναι επεξεργασία.

Επιπροσθέτως αυτή η επεξεργασία μπορεί να γίνει μόνο ανά ένα άτομο την φορά. Και πρέπει να ξέρεις ποιους ψάχνεις και πότε τους ψάχνεις.

Με ένα δίκτυο ΙοΤ σαν αυτό που περιγράφουμε παραπάνω, το κράτος θα έχει real time εικόνα όλων. Θα ξέρει που βρίσκεται ο καθένας, κάθε στιγμή, θα μπορεί να βγάλει συγκεντρωτικες πληροφορίες, να επεξεργαστεί άτομα και ομάδες αυτόματα, να λαμβάνει alerts για συγκεκριμένα πράγματα και θα μπορεί να δρα. Επιτόπου και από απόσταση.

Επιπροσθέτως, σε ένα τέτοιο δίκτυο που θα περιλαμβάνει και κάμερες και άλλους αισθητήρες και διασύνδεση με όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους και θα κάνει μίξη της πληροφορίας θα φαίνονται τα πάντα. Θα βλέπεις ποιος δεν κουβαλάει ταυτότητα, ποιος γύρω σου έχει ποινικό μητρώο, χρωστάει, και ότι πληροφορία θέλεις..

Είναι το απόλυτο δίκτυο παρακολούθησης για να το πούμε εν συντομία. Πολλές τάξεις ανώτερο κάθε άλλης μορφής καταγραφής έχουμε σήμερα.

Οκ, αλλά εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω.

Νομίζεις.. γιατί αύριο που θα εφαρμοστούν οι πόλεις των 15 λεπτών και δεν θα σου επιτρέπει το κράτος να πας παραπέρα χωρίς άδεια ίσως και να αλλάξεις άποψη.. γιατί για να μπορέσει το κράτος να αστυνομευσει κάτι τέτοιο (ή οποιοδήποτε λοκνταουν και περιορισμό στην κίνηση ανθρώπων και αγαθων) χρειάζεται ένα τέτοιο δίκτυο ΙοΤ.. και με τις νέες ταυτότητες σε αυτό το δίκτυο τα things θα είμαστε και εμείς.. 

Σχολιο.- Άνετα θα μπορούσε να λειτουργήσουν όπως τα πιστοποιητικά μπολιασμού .....πχ δεν έκανες αυτό που σου είπαν οι " ειδικοί" δεν

μπαίνεις στο μαγαζί να ψωνίσεις....

σχολιο.- Εννοειται

Αυτο κ αλλα χειροτερα

Σχολιο.- Αλλά όσοι δεν καταλάβαν τον ρόλο των πιστοποιητικών δεν θα καταλάβουν τον ρόλο της ψηφ.ταυτότητας....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστημονική «βόμβα» για τους ξαφνικούς θανάτους και τις πειραματικές ενέσεις – Νεκροτομές έδειξαν την αλήθεια 

Τι αποκάλυψε ο Πέτερ Μακλαφ

Ο γνωστό πλέον, χάρη στο ΕΛ, παθολόγος και καρδιολόγος , δεν σταματά να εκτοξεύει «βόμβες» για τις ενεσεις, καθώς, όπως φαίνεται ετοιμάζονται να φέρουν νέο γύρο πειραματικών ενεσεων και πλανδημιών στον κόσμο!!!

Όπως εξήγησε:

«2 προοπτικές μελέτες κοόρτης: μια από τον Mansuguan, η άλλη από τους Beurgin και Mueller, δείχνουν το ποσοστό καρδιακής βλάβης όταν αυτό εκτιμήθηκε πριν και μετά τη λήψη μιας δόσης του , πειραματικού φολιου της 2ης και της 3ης αντίστοιχα.

Σ’ αυτές τις μελέτες (το ποσοστό καρδιακής βλάβης ήταν) 2,5%. 2,5% σε έναν μεγάλο πληθυσμό, στα 2/3 του (πληθυσμού του) πλανήτη, είναι ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων τώρα!!!

Τώρα, όταν συμβαίνει η καρδιακή βλάβη, υπάρχει μια απόκλιση στην ηλεκτρική αγωγή μέσω μιας ζώνης.

Φυσιολογικά, το σώμα βασίζεται στην τέλεια εκπόλωση και επαναπόλωση.

Ο καρδιακός ιστός είναι άθικτος. Στην πραγματικότητα, ξέρετε, κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να αποφύγουμε ακόμη και το ελάχιστο έμφραγμα, επειδή ένα έμφραγμα θα μπορούσε να προκαλέσει μια μικρή ουλή.

Όταν λοιπόν συμβεί μια μικρή ουλή, η οποία θα μπορούσε να συμβεί στο 2,3% των ατόμων που έλαβαν αυτά τις πειραματικες ενεσεις, τώρα παγιδεύονται στο τυχαίο γεγονός μιας αργής εκπόλωσης μέσω της ζώνης της ουλής ή της βλάβης κι έπειτα αυτό πρέπει να επιστρέψει κυκλικά, κι αυτό ονομάζεται επανείσοδος.

Και η κοιλιακή ταχυκαρδία από επανείσοδο είναι ένας πολύ γρήγορος καρδιακός ρυθμός, διαρκεί τυπικά 15-30 δευτερόλεπτα, 1 λεπτό ή κάπου τόσο.

Μπορείτε να δείτε τα διάφορα μοντάζ. Μπορείτε να δείτε κόσμο να αρχίζει να (τρέμει). Αυτό είναι κοιλιακή ταχυκαρδία. Κι έπειτα τελικά όταν αυτή μεταπίπτει σε κοιλιακή μαρμαρυγή, πέφτουν σαν κοτρόνες… Κι αυτή είναι η παθογένεση αυτού που παρατηρούμε.

Είναι καρδιακή ανακοπή προκαλούμενη από τις πειραματικές ενέσεις για τον κοροϊδοϊό !!!

Διαθέτουμε τώρα θετικές αποδείξεις από νεκροτομές τέτοιων περιπτώσεων: στο 100% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα, προκαλούμενη από το εμβόλιο, μυοκαρδίτιδα!!!!».


- Υπόψιν ότι το ποσοστό που μας αναφέρει ως 2,3% βγαίνει από τις μοναδικές περιπτώσεις όσων συμπληρώνουν κίτρινη κάρτα και τελικά το παθητικό σύστημα καταγραφής που συστηματικά αποκρύπτει τους θανάτους και τις παρενεργειες από τις πειρα ματι κές ενε σεις αποδέχεται ότι αυτές προκλήθηκαν από τα τρυπήματα.

Ποιος όμως συμπληρώνει κίτρινη κάρτα παγκοσμίως; Η απάντηση είναι το 1% έως 3% το πολύ. 

Πόσες από αυτές αποδέχεται το σύστημα ότι προκαλούν θάνατο η άλλες παρενέργειες; 

Σε πόσες απο αυτές έδωσαν άδεια για νεκροψιες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;

Μιλάμε για συστηματική υποκαταγραφή και απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων και συστηματική αδιαφορία και παραπλάνηση των ανθρώπων ώστε να μην συμπληρώνουν κίτρινες κάρτες..

Άρα το 2,3% που αναφέρει ο αγωνιστής γιατρός είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο. 

Αν όπως αναφέρει σε άλλο του βίντεο παλιότερα έβλεπαν 2 περιπτώσεις μυο-καρδίτιδας σε όλη τους την ζωή, ενώ τώρα έχουν 2 περιπτώσεις κάθε μέρα , καταλαβαίνουμε ότι έχουν αιματοκυλήσει τον πλανήτη με τις πειρ άμα τιμές ε νέσεις 

Όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι υποψήφιοι νεκροί δυστυχώς



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορώ να "καταλάβω" γιατί στην συζήτηση για τις ταυτότητες δεν μιλάτε για τους εμβολιασμούς των οποίων το πιστοποιητικό είναι προϋπόθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο big-pipas και σημείο G της «αριστεράς» Doctor P. G. Papanikolaou της ΑΝΑΡCIA, γράφει υπέρ των νέων ταυτοτήτων, συνέχεια των «διαβατηρίων εμβολιασμού» για τα οποία τόσο πολύ δούλεψε!!!!!

Η κληρονομιά της πανδημίας!!!!!!

Σχολιο.- Το υπενθυμίζουμε διαρκώς. Η διεθνής naziστική ατζέντα είναι ΜΙΑ ... και οι πράκτορές της βρίσκονται ενσωματωμένοι σε όλες τις πολιτικές πτέρυγες. Η δουλειά τους είναι να καταστέλλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις με όλες τις πρόσφορες τεχνικές. Αυτό το καθίκι έχει στα χέρια του αίμα αθώων κι αφελών από την περίοδο που προέτρεπε όλους για mRNA εμβολιασμό και συνεχίζει απτόητος στην επόμενη πίστα.

Σχολιο.- Ελεεινός και τρισάθλιος. Κουράστηκα να βάζω έλεος στις αναρτήσεις του, ώσπου τον μπλόκαρα και ησύχασα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μικρό κίτρινο πράγμα είναι μπουλντόζα. 

Θάβει λεπίδες ανεμογεννήτριας που χρησιμοποιούνται για πράσινη ενέργεια.

Γιατί; 

Επειδή έχουν φθαρεί και δεν υπάρχει τρόπος να τα ανακυκλώσουμε προς το παρόν.

Ούτε μετα από 1.000.000 χρόνια...

δεν θα μπορεί η Γη να λιώσει τα σκουπίδια της πράσινης ενέργειας.....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκατοντάδες παιδιά αγνοούνται από τα δημόσια σχολεία της Λαχάινα δύο εβδομάδες μετά την πυρκαγιά του Μάουι στη Χαβάη.
Την Πέμπτη 24 Αυγούστου, το Υπουργείο Παιδείας της Χαβάης δημοσίευσε μια έκθεση που έδειχνε ότι 2.025 μαθητές αγνοούνται από το δημόσιο σχολικό σύστημα της Lahaina. Αυτό συνέβη μετά απο την καταστροφική πυρκαγιά στις 8 Αυγούστου που κατέστρεψε ολοσχερώς την πόλη Lahaina στο νησί Maui.
Πριν από την πυρκαγιά, η σχολική περιφέρεια της Lahaina αποτελούταν από τέσσερα σχολεία: δύο δημοτικά, ένα μέσης εκπαίδευσης και ένα γυμνάσιο. Αυτά τα σχολεία είχαν συνολικά 3.001 εγγεγραμμένους μαθητές.
Λόγω των ζημιών από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία είναι προς το παρόν κλειστά. Ένα δημοτικό σχολείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές και ενδέχεται να μην ξανανοίξει για καιρό. Τα άλλα τρία σχολεία υπέστησαν επίσης ζημιές. Η έκθεση δεν αναφέρει εάν πολλά από αυτά τα παιδιά που αγνοούνται έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά.
Σύμφωνα με την έκθεση της 21ης Αυγούστου
538 μαθητές έχουν εγγραφεί ξανά σε δημόσια σχολεία.
438 μαθητές έχουν ενταχθεί στο Κρατικό Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκμάθησης (SDLP) για εκμάθηση αγγλικών και γλωσσών της Χαβάης.
Οι υπόλοιποι 2.025 μαθητές αγνοούνται. Δεν έχουν ξαναεγγραφεί σε άλλα δημόσια σχολεία ούτε έχουν επιλέξει εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ένα πιθανό σενάριο είναι να μετακόμισαν εκτός πολιτείας ή να εγγράφηκαν σε άλλα ιδιωτικά σχολεία.
Η Honolulu Star-Advertiser https://www.staradvertiser.com/2023/08/24/hawaii-news/2025-lahaina-students-not-enrolled/ είπε ότι ένα ιδιωτικό σχολείο στο Maui έχει δει μια σημαντική εισροή νέων εγγεγραμένων: 
Τα ιδιωτικά σχολεία στο Μάουι βιώνουν αλλαγές. Η Ακαδημία στο Maui είδε μια αύξηση περίπου 1.000 αιτήσεων για νέες διαθέσιμες θέσεις. Το σχολείο έκανε αυτά τα ανοίγματα για να φιλοξενήσει μαθητές που εκτοπίστηκαν λόγω της πυρκαγιάς. Οι υπεύθυνοι του σχολείου δημοσίευσαν αυτήν την ενημέρωση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αναφέροντας, «Αναδιατάξαμε ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη για να υποδεχτούμε 110 νέους φοιτητές (αύξηση εγγραφών κατά 40% από πέρυσι). Αυτό όμως είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό. Σε σχέση με τους τόσους μαθητές που δεν είναι στις τάξεις σήμερα». Το σχολείο μοιράστηκε την ανάρτηση στο Instagram.
Το Sacred Hearts School μετέφερε στον ιστότοπό τους ότι η πανεπιστημιούπολη τους χτυπήθηκε από την πυρκαγιά και άφησε ερείπια. Σύμφωνα με μια αναφορά από την Ένωση Ανεξάρτητων Σχολείων της Χαβάης, αυτό το σχολείο είχε εγγράψει περίπου 200 μαθητές.
Οι κυβερνητικές αρχές δεν ήταν διαφανείς σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά. Ακόμη και μετά από δύο εβδομάδες, επιβεβαίωσαν μόνο 115 τεκμηριωμένους θανάτους, με έως 1.100 άτομα διαφόρων ηλικιών να αγνοούνται. Η απογραφή όσων πιστεύεται ότι αγνοούνται δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Την ημέρα του συμβάντος, οι νέοι που φοιτούσαν σε σχολεία στη Λαχάινα έλαβαν συμβουλές να παραμείνουν στο σπίτι. Αυτό οφειλόταν στους ισχυρούς ανέμους από έναν τυφώνα. Πολλά παιδιά ήταν μόνα τους καθώς οι γονείς τους βρίσκονταν στους χώρους εργασίας τους.
Το ρεπορτάζ από το Associated Press είχε την μαρτυρία ενός πατέρα που κατάφερε να σώσει τα δικά του παιδιά από τη φωτιά. Ωστόσο, ήταν βαθιά θλιμμένος επειδή δεν μπόρεσε να σώσει τα παιδιά των γειτόνων του (απόσπασμα):
Πολλοί από τους επιζώντες είναι εξαγριωμένοι και προβληματισμένοι, επειδή ακόμη και μια σύντομη ειδοποίηση θα μπορούσε να είχε αποτρέψει πολλές ζωές από το να χαθούν.
Σύμφωνα με τον πατέρα, στην περιοχή του κοντά στην οδό Lahainaluna, υπήρχαν πολλά παιδιά που ήταν μόνα στο σπίτι όταν πλησίασε η φωτιά και δεν είχαν καμιά ειδοποίηση.
«Χρειαζόμασταν μόνο 10 λεπτάκαι θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει πολλά παιδιά», είπε, με δάκρυα. «Απλώς μια προειδοποίηση 10 ή 15 λεπτών».
Πολλοί πιστεύουν πως η κυβέρνηση κρύβει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών απο την πυρκαγιά και περιμένει να καταλαγιάσει η οργή για να το ανακοινώσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αριθμός των 115 τεκμηριωμένων θανάτων είναι εντελώς πλασματικός με τόσους ανθρώπους να αγνοούνται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έχετε κινητό, πιστωτική και σας ενοχλεί η νέα ταυτότητα;»: Έξαλλος ο Ευαγγελάτος με τις δηλώσεις πρώην αστυνομικού
Ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος τάσσεται ενάντια στις νέες ταυτότητες, είχε έναν απίστευτο διάλογο με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στην εκπομπή του Mega “Live News”, ο οποίος έγινε viral.
Σχολιο.- Ναι μας ενοχλεί. Αυτό το άθλιο φερέφωνο πήρε πολύ παραδάκι για να προπαγανδιζει υπέρ του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Σχολιο.- Κάηκε η Ελλάδα και η φαγούρα τους είναι οι ταυτότητες. 
Επανήλθε Αυγουστιάτικα αυτός ο βόθρος ο Ευαγγελάτος και 2 μέρες τώρα έχει αναλάβει εργολαβία το ψηστήρι του κόσμου για τις νέες ταυτότητες και τον εξευτελισμό όσων αντιδρούν σε αυτές. 
Να σε ρωτήσω κάτι ρε κουράδα; Λεφτά για πυροσβέστες και πυροσβεστικά δεν έχει η χώρα, Για γιατρούς να προσλάβει δεν έχει η χώρα. Για ασθενοφόρα και πλήρωμα ασθενοφόρων δεν έχει η χώρα. Αλλά έχει μερικά εκατομμύρια να αλλάξουμε ταυτότητες! Γιατί, δε μας λες; Γιατί έχει τόσο κωλοσφίξεις; 
Ένας κουβάς με σκατά το κυρίαρχο σύστημα της χώρας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αριστεριτζήδες, όλων των αποκλίσεων, δεν δείχνουν ν' ανησυχούν για τη θεσμική πλέον λογοκρισία από το naziστικό ευρωπαϊκό κράτος έκτακτης ανάγκης. Αντίθετα, όπως έχουν αποδείξει τα 4 χρόνια του υγειονομικού ολοκληρωτισμού που προηγήθηκε, έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα διαχειριστή "από τα κάτω" των κατά τόπους "υπουργείων αλήθειας" των ευρωπαϊκών naziστικών επαρχιών. Οργανωθείτε και ετοιμαστείτε για τη διάδοση της αλήθειας από στόμα σε στόμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μουσουλμάνοι στην Βρετανία και στις ΗΠΑ κάνουν προπαγάνδα υπέρ της υπερ της Σαρίας και υπέρ της παιδεραστίας με χρηματοδότες τις ίδιες τις κυβερνήσεις…
Ο πολύ γνωστός μουσουλμάνος συγγραφέας στις ΗΠΑ, Daniel Haqiqatjou λέει ότι είναι φυσιολογικό για έναν άνδρα να κάνει σεξ με ένα παιδί. Αυτό υποστηρίζει πως φαίνεται απο τις πολλές κακοποιήσεις παιδιών στις ΗΠΑ.
Ο Haqiqatjou είπε σε μια διάλεξη στις 2 Ιουνίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο An-Noor στο Κουίνς της Νέας Υόρκης το οποίο χρηματοδοτείται απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ. ότι «εκατομμύρια» παιδιά κακοποιούνται στα αμερικανικά δημόσια σχολεία κάθε χρόνο επειδή ο «όμορφος θεσμός» του παιδικού γάμου είναι απαγορευμένος και επειδή οι άνθρωποι δεν ακολουθούν πλέον το παράδειγμα του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος παντρεύτηκε την σύζυγό του «Aisha όταν ήταν εννιά χρονών». 
Υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο Προφήτης Μωάμεθ δεν ήταν παιδεραστής. Εξήγησε ότι ο Μωάμεθ είχε παντρευτεί την Αίσα αφού είχε ήδη περάσει την εφηβεία και ότι τα σωματικώς ώριμα παιδιά θα πρέπει να παντρευτούν ώστε να μην ακολουθήσουν τις επιθυμίες τους και διαπράξουν…. πορνεία.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με μετάφραση απο το el.gr:
https://www.el.gr/thriskia/apolyto-sok-theloyn-na-feroyn-ton-gamo-m/?fbclid=IwAR0Lcvf3Y5tzIoG3-obEwHdrBqwRuvAZHvrBVfVV81x7svyJqDHaQrSgT0E
Σε ένα άλλο βίντεο απο την μεγάλη βρετανία ακούμε έναν μουσουλμάνο να εξηγεί σύμφωνα με την σαρία ποιος είναι ο σωστός τρόπος να λιθοβολήσεις μια γυναίκα. Στο βίντεο εξηγεί πως πρέπει πρώτα να τοποθετήσεις το μισό της σώμα μέσα στη γή…
https://twitter.com/LozzaFox/status/1694820005718733309?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1694820005718733309%7Ctwgr%5Ed2c51425439d6404c932e24476cd031472c7de3a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fanazitiseis.gr%2Fmousoulmanoi-stin-vretania-kai-stis-ipa-kanoun-propaganda-yper-tis-yper-tis-sarias-kai-yper-tis-paiderastias-me-chrimatodotes-tis-idies-tis-kyverniseis%2F
Το συγκεκριμένο κέντρο έχει χρηματοδοτηθεί απο την βρετανική κυβέρνηση με 2 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.
Το ερώτημα είναι πως γίνεται να διδάσκονται αυτά τα αίσχη με την στήριξη των δυτικών κυβερνήσεων τι σκοπό έχουν; Οποιοσδήποτε άλλος [μη μουσουλμάνος] αν έκανε τέτοιες δηλώσεις θα είχε οδηγηθεί στη φυλακή για παρακίνηση σε βία σύμφωνα με το νόμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είμαστε αλήθεια εμείς με τις παλιές ταυτότητες...γιαούρτια που λήγουν;;;
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν σε αλλαγή νέου τύπου ταυτότητας γιατί δεν μπορεί να αμφισβητήσει νομικά τις υφιστάμενες επειδή είναι επίσημα κρατικά έγγραφα...ας το λάβουμε αυτό υπόψιν μας...αυταπόδεικτη αλήθεια...

Νέες ταυτότητες: Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους αρνητές
Με άμεσα μέτρα έχει σκοπό η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους αρνητές των νέων ταυτοτήτων.
Μεταβατική περίοδος έως και το 2026 για την αλλαγή όλων των ταυτοτήτων εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τους... αρνητές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κυβέρνηση έχει στα «σκαριά» μια σειρά από μέτρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με κυβερνητικές πηγές :
Υπό εξέταση η υποχρεωτική αλλαγή της ταυτότητας από το 2026.
Υποχρεωτική η νέα ταυτότητα για ταξίδια στο εξωτερικό από τον Αύγουστο του 2026.
Πιθανή χρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο.
Δεν ισχύει η 10ετια για τις παλιές ταυτότητες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές στις νέες ταυτότητες δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει το «deadline» που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς δε θεωρούν αξιόπιστες αυτές που υπάρχουν τώρα και τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν και άρα, από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, δε θα τις κάνουν δεκτές. Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ θέτουν, ουσιαστικά, θέμα ασφάλειας αφού κάποιος μπορεί να βγάλει με μια πλαστή ταυτότητα ένα «νόμιμο» διαβατήριο και στη συνέχεια να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.
Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι πως η κυβέρνηση θα δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2026 προκειμένου να αλλάξουν όλοι οι πολίτες τις ταυτότητές τους και αυτό γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα δε θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές ούτε με το ελληνικό δημόσιο!
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα κάνει και μια καμπάνια για το συγκεκριμένο θέμα η οποία θα έχει δυο ενότητες. Η πρώτη θα εστιάζει στο «γιατί χρειαζόμαστε νέες ταυτότητες» και η δεύτερη θα εστιάζει στο «γιατί ο πολίτης δε θα πρέπει να φοβάται τις νέες ταυτότητες»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανδρουλάκης του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ
Άλλος ένας που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα..
Σχολιο.- Στα εθνικά μας θέματα να δείτε πως θα συμπλεύσει με τον Μητσοτάκη, εννοώ Αιγαίο, αιγιαλίτιδα Ζώνη, και σε κάποιες υποχωρήσεις που οπως ήδη έχει πει ο πρωθυπουργός!
Τον έχει ο Μητσοτάκης για τα καλά με το predator!
Σχολιο.- Αυτο ειναι που λεμε ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ. Αχ Παναγια μου βοηθα μας
Σχολιο.- στο λιμανακι της μακρης εκει τρωει
Σχολιο.- το predator τον έχει υπνωτίσει
Σχολιο.- Τους ψηφίζουν και τρώνε. Αν δεν τους ψήφιζαν θα ήταν σπίτι τους. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρά τώρα.θ πρέπει ν πυστεψω εγώ ότι μια πολυεθνική που ανά πάσα στιγμή ρίχνει μύρια για νόμιμες άδειες θα έπαιρνε ρίσκο εμπρησμού γιατί δεν λέτε στον κόσμο ποιος καίει τα δάση μας γιατί δεν λέτε ότι τα καίνε λαθροεμπρηστες ;;;
Σχολιο.- Βαχ νασαι καλά κωλοφασισταριό, γαμημένο τσουτσέκι του Μητσοτάκη ΑΕ, γιατι είχα αρχισει να τουμπάρομε, μήπως και πληρώσανε λαθρομετανάστες από τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και την Μητσοτάκης ΑΕ για να βάλουν ανεμογεννήτριες.  Αλλά τώρα που έγραψες τις αγράμματες μαλακίες σου πείστηκα ότι οι εμπρηστές που τους πληρώνουν για να τα κάψουν και να βάλουν τις ανεμογεννήτριες είναι κάποια παλιοτόμαρα σα και σένα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θυμός και η βιασύνη κρύβουν κακό σύμβουλο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το κατώφλι του Εισαγγελέα θα περάσει σε λίγη ώρα ένας Γερμανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, γιατί εντοπίσθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real Voice 99.5, στις 21 Αυγούστου στις 3 τα ξημερώματα από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου να βάζει φωτιά σε οικοπεδικό χώρο, κοντά στο ξενοδοχείο Nautica Blue στο χωριό Φάνες Ρόδου..
Μούγκα τα τηλεοπτικά κανάλια..μούγκα!!!
Σχολιο.- Και αυτός ελεύθερος....οταν οι κυβερνησεις ειναι πισω απο τις φωτιες λογικο ειναι ο νομοθέτης να προστατεύσει τους εμπρηστες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έγινε στη Σαμοθράκη και κανείς δεν μας το είπε! 
«Επιτελικό» μπάχαλο.....η Σαμοθράκη έμεινε χωρίς πλοίο γιατί αυτό που είχε πήγε Καβάλα με τους ασθενείς του νοσοκομειου της Αλεξανδρούπολης .
Η Σαμοθράκη έμεινε χωρίς ρεύμα γιατί το δίκτυο που διοχέτευε ηλεκτρικό ρεύμα από την Αλεξανδρούπολη προς την Σαμοθράκη, καταστράφηκε. Και έμεινε και χωρίς νερό. Και έμειναν στο Νησί χιλιάδες τουρίστες χωρίς λεφτά, χωρίς φαϊ, χωρίς επικοινωνία με τους δικούς τους γιατί δεν δούλευαν τα ΑΤΜ και δεν μπορούσαν να βγάλουν χρήματα, να πληρώσουν με κάρτα ...Μισθωθηκε πλοίο να πάει στη Μυτιλήνη να φορτώσει μια μεγάλη γεννήτρια και να την πάει στη Σαμοθράκη προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί μερικώς το Νησί ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΑΝ ! Είπαν κάτι οι τηλεοράσεις για την Σαμοθράκη; Όχι! Αν οι τηλεοράσεις έλεγαν ότι το νησί τόσες μέρες δεν έχει ρεύμα και νερό και κάτοικοι και τουρίστες είναι απελπισμένοι, το κράτος των Αθηνών, μπροστά στην δημόσια κατακραυγή θα αναγκαζόταν να λειτουργήσει...
Η Σαμοθράκη δεν είχε ρεύμα, δεν είχε νερό, δεν είχε πλοίο, είχε απελπισμένους τουρίστες χωρίς λεφτά και προοπτική και τι άλλο είχε; Φωτιά σε δασική περιοχή, η οποία ευτυχώς έσβησε με τα λίγα πυροσβεστικά μέσα που υπάρχουν στο νησί.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΟΥ ΚΡΑΤΟΣ !!!
Σχολιο.- Αίσχος. Οι επιτελικοί, δυστυχώς είναι στις δάφνες της εξουσίας τους, που μόλις ανανέωσαν για μία 4ετία για να εξουσιάζουν τους ιθαγενείς, και δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο. Άαα, ασχολούνται με την ενίσχυση του Ζελένσκι και την ανοικοδόμηση της Οδησσού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω μία απορία...ο Χαρδαλιάς που θέλει να γίνει και Περιφερειάρχης τρομάρα του,  δεν είναι αυτός που ήταν δήμαρχος στον Βύρωνα και καταχράστηκε τα ταμεία του και καταδικάστηκε 2 φορες για κατάχρηση και σε μία νύχτα του τα έσβησαν όλα και έγινε υφυπουργος προστασίας του πολίτη;;
Σχολιο.- Θα εμφανιστούν από φθινόπωρο ο Χαρδαλιάς με τον Πατούλη να μας ενημερώσουν για την νέα μετάλλαξη και τα μπόλια....
Σχολιο.- Με Κικίλια μπροστά δε χρειάζονται αυτοί
Σχολιο.- Ο Πατω-ούλης, παραθερίζει στο Πήλιο
Σχολιο.- Οι γνωστοί παρατηρητές οι λεγόμενοι τίποτες και παρά την θέση τους ποτέ δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη!!;
Σχολιο.- πολλοί αυτοί τελικά που τρώνε αμάσητο ότι λένε Στην τηλεόραση ....άσχετα ΑΝ όσο και να προσπαθήσουμε δεν πρόκειται να θυμηθούμε κάτι που ΝΑ την πούμε αληθινή είδηση.....!!!!
Σχολιο.-  δυστυχώς ξεχείλισε ο βόθρος κ μας πνίγει!!!σ όλα τα επίπεδα!!θα επιβιώσουν οι καλικάντζαροι των εξουσιών,,, αυτοί που υπηρετούν το σκοτάδι της ?!!δημοκρατίας ,,τα τρωκτικά είναι πολλά που ζουν στο σκοτάδι,,για αυτό δεν θα ανάψει ποτέ το φως !!!εκ του αποτελέσματος!!!!
Σχολιο.- Είναι διακοπές τα παλικάρια η απλά εξαφανισμένοι μέχρι να πέσουν οι στάχτες μετά σαν τα σαλιγκάρια θα επανεμφάνιστουν.
Σχολιο.- Γιατί τον Κουλη τον είδατε πουθενά;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΥΣΗ ΣΕ ΝΤΕΛΙΡΙΟ
Καθώς η διαδικασία διαμόρφωσης ενός πολυπολικού κόσμου έχει ξεκινήσει με θεμέλιο τους BRICS και το δολάριο παύει να εκβιάζει χώρες και να καταστρέφει τις αναπτυξιακές δυνατότητες των κρατών, η επίθεση της Δύσης έχει ξεκινήσει.
Οι BRICS έχουν γίνει ένας από τους πιο ενεργά αναπτυσσόμενους διεθνείς οργανισμούς. Ήδη, έχουν ξεπεράσει τους G7, όσον αφορά τη συνεισφορά τους, στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 
Η προσπάθεια τους, τώρα εντείνεται στην επίτευξη της οικονομικής κυριαρχίας και ασφάλειας τους. Εξετάζονται οι δυνατότητες μιας νέας αντίληψης χρηματοπιστωτικού συστήματος, βασισμένο, στον δανεισμό χωρών σε εθνικά νομίσματα και όχι σε δολάρια. Παράλληλα συνεχίζεται η μελέτη της έκδοσης κοινού νομίσματος συναλλαγών, είτε σαν λογιστική μονάδα διακρατικού εμπορίου, είτε με κάποια άλλη μορφή.
Ολα αυτά έχουν θορυβήσει την Δύση, που αμέσως, από την επομένη της συνάντησης των BRICS, άρχισε τις επιθέσεις.
Πρώτος στόχος η Βραζιλία. 
Ο Günter Fehlinger, Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ότι θα "διέλυε" τη Βραζιλία σε 5-6 κομμάτια, εάν ο Λούλα συνέχιζε να μην δίνει όπλα στην Ουκρανία.
Ναι ο σερίφης!
Δεύτερος στόχος η Σαουδική Αραβία, νέο μέλος των BRICS.
Σύμφωνα με το Bloomberg, "Ο OHΕ ερευνά τη Saudi Aramco για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με την Kλιματική Aλλαγή που προκαλείται από τη χρήση oρυκτών καυσίμων."
Τώρα τι δουλειά έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με την παραγωγή πετρελαίου μόνο ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοOHΕ το φαντάζεται.
Ξαναδιαβάστε και σκεφτείτε προσεκτικά. Αν και δεν υπάρχει κάτι, για να σκεφτείτε; Όλα είναι ξεκάθαρα και είναι απίστευτα όμορφα. Ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ βρήκε τελικά, εκείνους που ευθύνονται για την υπερθέρμαvση του πλανήτη! Την κύρια εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας. Μιας χώρας που σίγουρα, κατά σύμπτωση, μόλις εντάχθηκε στους BRICS.
Ενα ακόμη απόσπασμα: "Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Διακρατικές Εταιρείες ενημέρωσε την εταιρεία ότι εξετάζει ισχυρισμούς ότι οι δραστηριότητες της Αramcο είναι αντίθετες με τους στόχους, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις βάσει της Συμφωvίας του Παρισιού για την kλιματική αλλαγή και επηρεάζει αρνητικά την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της kλιματικής αλλαγής."
Η "Saudi Αramcο" έχει αποδειχθεί ότι είναι το μεγάλο κακό, που σκόπιμα και κακόβουλα επηρεάζει το kλίμα. Όχι Exxon Mobil, όχι Shell ή κάποιες Total Energies. Σας εκπλήσσει; Ούτε εμένα! Με εξέπληξε μόνο η ταχύτητα με την οποία έγιναν όλα.
Και το καλύτερο θα ήταν να έλεγε η Σαουδική Αραβία ότι πράγματι είναι ένοχη, ότι δεν αντέχει να βλέπει τις στάχτες από τα καμένα δάση, που δήθεν προκαλεί η "kλιματική kρίση" και να σταματούσε την παραγωγή. Τι θα συνέβαινε;;
Μπα! Τίποτα! Μόνο η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας!
Οχι , βέβαια, ότι θα πείραζε την πρασινίλα, αν θα πεθαίνουν οι άνθρωποι και ο πολιτισμός θα επέστρεφε στην εποχή των σπηλαίων! Το βασικό είναι να υλοποιηθεί κάθε εντολή των ΗΠΑ, που, παραδόξως, ως η πλέον πετρελαιοπαραγωγική χώρα δεν ερευνάται, από τον αποικιοκρατικό ξεφτιλοOHΕ, για την ¨καταστρoφή του κλίματoς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έτσι εξηγούνται πολλά 
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ ΉΤΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ απο τόν Ιούλιο τού 2022 ΝΑ ΚΑΕΙ....
Αποκάλυψη! Η Siemens έχει σχέδια για τη Δαδιά!
Το... επενδυτικό ενδιαφέρον της αμαρτωλής εταιρίας για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις θέσεις «Πλατοράχη» και «Θυμαριά»
Άδεια για την κατασκευή και τη λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή ανεμογεννητριών δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, έχει ζητήσει κατά εξαιρετικά σατανική σύμπτωση η αμαρτωλή Siemens και συγκεκριμένα η θυγατρική της, Siemens Renewable Energy Α.Ε., μέσω της οποίας ο γερμανικός κολοσσός δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο, στις 6 Ιουλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τους όρους που περιέχει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Η γνωμοδότηση, που δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια στις 20 Ιουλίου, αναφέρει πως η Siemens έχει ζητήσει να κατασκευάσει σταθμό, ισχύος 49MW, στη θέση «Πλατοράχη», κι έναν υποσταθμό 33/150kV στη θέση «Θυμαριά», αλλά και να πραγματοποιήσει έργα βελτίωσης-διάνοιξης εσωτερικής οδοποιίας ώστε να διασυνδέονται τα έργα.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, το έργο του γερμανικού κολοσσού χωροθετείται 4 χλμ. δυτικά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου και 10 χλμ. νότια από το Δέλτα Εβρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανικό σχολικό βιβλίο γεωγραφίας εξηγεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι μόνο ουκρανικής καταγωγής, αλλά και ότι τα ονόματα των χωρών τους προέρχονται από την ουκρανική γλώσσα.
«Είναι πιθανόν οι πρόγονοι των σύγχρονων Γάλλων, Ισπανών, Πορτογάλων, Εβραίων και Τούρκων να ήρθαν στις χώρες αυτές από την Ουκρανία, όπως φαίνεται από τα γεωγραφικά ονόματα των δυτικών και νότιων χωρών και λαών, όπως Γαλάτεια, Γαλιλαίοι, Φραίντια (Γκαλία), Γαλικία στην Ισπανία ή Πόρτο Γκαλία στην Πορτογαλία».
Σχολιο.- εν τω μεταξύ δεν υπάρχει ουκρανική γλώσσα... ουσιαστικά είναι μια επαρχιώτικη (χωριάτικη) διάλεκτος της ρωσσικής...
Σχολιο.- Ο αδελφός του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Γιουσενκο, είπε, ότι ο αρχαιοι Ουκρανοί φιλόσοφοι ήταν ποιο "αρχαίοι" από τους Έλληνες..
Σχολιο.- Αυτοί και οι Σκοπιανοί χαχαχα
Σχολιο.- εγω εχω πληροφοριες. Οταν ο Νηλ Αρμστρονγκ πατησε πρωτη φορα στο φεγγαρι, ειδε μια ταμπελα σε απταιστα Δυτικα Ουκρανικα " ΑΡΓΗΣΑΤΕ".
Σχολιο.- Η αληθεια ειναι οτι τετοιες μαλακιες λενε διαφοροι " εθνικοι επιστημονες", με το αζημιωτο φυσικα,  στα νεοτευκτα η wannabe εθνικα κρατη φτιαχνοντας το γνωστο μυθο που ενισχυει το λογο υπαρξης τους.Και εχουν ακριβως την ιδια "μεθοδο"  Αλβανοι, Βορειομακεδονες,κλπ τώρα και Ουκρανοί, που ειναι η ωρα του παιδιου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφοπλιστής, παντρεμένος (με σύμφωνο συμβίωσης για την ακρίβεια) με άντρα, με τον οποίο μάλιστα θέλουν να κάνουν και παιδί μέσω παρένθετης μητέρας (δυσκολεύομαι να τα παρακολουθήσω εγώ ο οπισθοδρομικός αυτά τα μπλεξίματα!...), με φάτσα τέλεια για αρχηγός βασιλικού κόμματος (ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ; ), αμερικανοσπουδαγμένος και προωθούμενος από τις ΗΠΑ είναι ο Στέφανος Κασελάκης που τον πάνε για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
Και εμφανίζεται από τις δεξιές εφημερίδες μάλιστα ως... ο πιο αριστερός από τους υποψήφιους!
Το πρόγραμμά του πάντως, το οποίο είδα κάπου (βιαστικά είναι η αλήθεια), ως αμερικανιά μου φάνηκε...
Εντελώς συμπτωματικά και τυχαία προέκυψε ως υποψήφιος αφού πήγε ο Τσίπρας για μακράς διαρκείας διακοπές στην Καλιφόρνια!
ΜΗ ΣΤΡΙΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΘΑ ΤΡΑΚΑΡΕΤΕ.
Σχολιο.- ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο 35χρονος εφοπλιστής Στέφανος Κασσελάκης που ετοιμάζεται για υποψήφιος πρόεδρος
https://www.iefimerida.gr/politiki/35hronos-aytodimioyrgitos-efoplistis-stefanos-kasselakis-poy-etoimazetai-gia-ypopsifios?fbclid=IwAR1U9J9m0ZfiOPl7ZA6C92r6G4-Ne1tqLhTI5CLC5O2MgJKmnWGnZmga1Zo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πολιτικοί του αντίπαλοι περίμεναν με ανυπομονησία
το ΣΥΡΙΖΑ στην κάσα και τελικά τους προέκυψε Κασελάκι.
Σχολιο.- Ψαροκασελάκι
Σχολιο.- Εγώ θα προτιμουσα Εριετα Κουρκουλου Λάτση που είναι φιλόζωη και vegan



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε μια ωραία ΑΤΙΜΟΣΦΑΙΡΑ, όπως έχω ξαναγράψει... εκτός όμως από ωραία είναι και σουρεαλιστική, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Νταλί από ζήλεια!
Αυτόν λοιπόν τον "αυτοδημιούργητο εφοπλιστή", τον Κασελάκη, ο οποίος είναι ολοφάνερα προωθούμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και τους woke "κύκλους" του, ο οποίος έχει ένα πρόγραμμα... λες και πάει για πρόεδρος των ΗΠΑ, εντελώς αμερικανιά, αντιγραφή (αρπακόλλα αντιγραφή δηλαδή... ) ορισμένων θέσεων του Μπάιντεν, τον υποστηρίζει... ο Πολλάκης!
ΠΟΝΑΝ ΩΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;
Παράλληλα τον υποστηρίζουν κρυφά και "κύκλοι" της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα συνδεμένοι με το μητσοτακέικο!
Αν λοιπόν γίνει ψηφοφορία "από όλο το λαό", όπως τελευταία συνηθίζεται, όπου δίνεις 2 ευρώ και ψηφίζεις όποιος κι αν είσαι, βλέπω μαζική προσέλευση νεοδημοκρατών ή μάλλον κουλοκρατών... για να βγάλουν πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ!
Αν τα δεχτεί αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι άξιος της τύχης του - με την κατηφόρα που έχει πάρει, θα τα δεχτεί και θα πει κι ένα τραγούδι, λέω γω.
Σχολιο.- Και γιατί να μην τα δεχτεί;;;
Θα βάλει και τα...δίφραγκα στο ταμείο του, θα'ναι εντάξει και με την από εκεί πλευρά του Ατλαντικού, όλα καλά!!!
Από μένα είναι "ΝΑΙ" για το τσίρκο Μεντράνο.
Σχολιο.- Είναι νέος, ωραίος, παντρεμένος, γονέας 1, έχει πριγκηπικό προφίλ, έχει κονέ, είναι πλούσιος, είναι ΛΟΑΤΚΙ.
Αυτός. ΕΣΥ;
ΖΗΛΕΥΕΙΣΣΣ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9η ΜΕΡΑ
Ο ΕΒΡΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ….
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙ ΨΥΧΑΚΙΑ
ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ,
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,
EXPERTS ΕΙΝΑΙ !!!
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ
ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟ !!!
ΑΛΛΩΣΤΕ
«…κάποια στιγμή θα καεί…»
ΕΙΠΕ Ο ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΤΟ 2020 ΚΑΙ
ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ Η SIGIURAL LOGIC 2.115.322



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ζήσουμε μήπως ένα “πολύ ενδιαφέροντα” Σεπτέμβρη;
Σε αντίθεση με κατά καιρούς “φήμες”, αυτή τη φορά από πολύ σοβαρές πηγές, -με αναφορές στη Ρωσική ηγεσία- προαναγγέλλεται μια μεγάλη ρωσική επίθεση "μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, ίσως και νωρίτερα": 
◦ Δυο σημαντικοί στρατιωτικοί διοικητές, ο στρατηγός Αpti Alaudinov, επικεφαλής του σώματος των Τσετσένων στο μέτωπο, κι ο Achra Avidzba (με κωδικό όνομα Abchaz), διοικητής στην πολιτοφυλακή της Λ.Δ. του Ντονέτσκ, μίλησαν ανοιχτά για προετοιμασία μιας μεγάλης επίθεσης “μέσα στο Σεπτέμβρη”. Όπως είπαν “το μόνο που απομένει είναι το Υπουργείο Άμυνας να ορίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ όλες οι μονάδες και οι εφεδρείες τους έχουν ολοκληρώσει σχέδια και προετοιμασίες”!
◦ O Yevgeny Balitsky, κυβερνήτης της περιοχής Ζαπαρόζιε επιβεβαίωσε το ίδιο μετά από συνάντηση που είχε προχτές με τον Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος, τις τελευταίες μέρες είχε κατ´ιδίαν συναντήσεις στο Κρεμλίνο , με καθένα από τους επικεφαλής των απελευθερωμένων περιοχών.
◦ Η ίδια είδηση, μεταδίδεται κι από τις γραμμές του μετώπου τα τελευταία 24ωρα κι από έγκυρους “πολεμικούς ανταποκριτές”, παράλληλα με:
⁃ πληροφορίες, εικόνες και βίντεο ότι οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν τις εφεδρείες του ουκρανικού στρατού έχουν αδειάσει - όλοι έχουν μεταφερθεί στο πεδίο της μάχης. Στρατιωτικά θεωρείται το πιο κρίσιμο/ζωτικό πρόβλημα η εξάντληση των εφεδρειών!
⁃ η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων, συγκεντρώνοντας όλες τις επίλεκτες μονάδες και τη δύναμη πυρός σε μια έφοδο σε ένα σημείο (Ραμποτίνο/Ορέχοβο) για να διασπάσει τη γραμμή άμυνας εκεί και σκοπό προώθηση προς τη Μελιτόπολη, αποτυγχάνει οικτρά και με κολοσσιαίες απώλειες.
Αν δεν είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση, θα δείξει στις επόμενες βδομάδες…

Σχολιο.- Όσο για το που θα επικεντρωθεί η Ρωσική μεγάλη επίθεση …
Είναι γνωστό ότι το Ρώσικο στρατιωτικό δόγμα, στηρίζεται/εξελίσσει και αφομοιώνει την Σοβιετική πολεμική τέχνη.
Η περίπτωση της “ουκρανικής αντεπίθεσης” απλά εφάρμοσε στις σημερινές συνθήκες και κλίμακες, την εμπειρία της γιγαντομαχίας στο Κούρσκ το 1943!
Η στροφή τότε στον πόλεμο και η συντριβή της Ναζιστικής μηχανής, ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ρωσική αντεπίθεση (επιχείρηση Bagration) που απελευθέρωσε τη Λευκορωσία και τις Βαλτικές και άνοιξε το δρόμο για το Βερολίνο!
- Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία:
Κατά τον σχεδιασμό της επιχείρησης, ο Ροκοσόφσκι πρότεινε κάτι αρκετά ρηξικέλευθο για τα δεδομένα του σοβιετικού στρατηγικού σχεδιασμού:
Αντί να εξαπολυθεί επίθεση μόνο σε ένα τομέα του μετώπου στη Λευκορωσία, ο Ροκοσόφσκι πρότεινε την ταυτόχρονη επίθεση σε δύο τομείς.
Ο Στάλιν και η Σταβκα (Σοβιετικό ΓΕΣ) όμως δεν πείθονταν.
Έτσι, στην τελική σύσκεψη για την επιχείρηση Bagration στις 22 Μαΐου 1944, ο Ροκοσόφσκι κλήθηκε στη Μόσχα.
Δύο φορές ο Στάλιν έστειλε τον Πολωνικής καταγωγής αντιστράτηγο στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που συσκέπτονταν στο Κρεμλίνο για να «ξανασκεφτεί» την πρότασή του για διμέτωπη επίθεση.
Τη δεύτερη μάλιστα φορά, οι Μολότωφ και Μαλένκωφ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.
Του υπενθύμισαν με ποιόν μιλάει και του τόνισαν ότι «δεν γίνεται να διαφωνείς με το σύντροφο Στάλιν».
Ο Ροκοσόφσκι αμετανόητος επέτρεψε στην αίθουσα με τον Στάλιν όπου έγινε ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών:
Στάλιν: Λοιπόν, τι είναι καλύτερο; Δύο ασθενείς κρούσεις ή μία ισχυρή;
Ροκοσόφσκι: Δύο ισχυρές κρούσεις είναι καλύτερες από μία ισχυρή, σύντροφε Στάλιν
Στάλιν: Αλλά ποια από τις δύο θα είναι κατά τη γνώμη σου η κύρια;
Ροκοσόφσκι: Και οι δύο!
Ο Στάλιν διέκοψε τότε τη συνομιλία και παρέμεινε σιωπηλός καπνίζοντας τη πίπα του. Όλοι περίμεναν κάποιο ξέσπασμά του ή και την καθαίρεση ή και σύλληψη του Ροκοσόφσκι…
Μετά από λίγα λεπτά σιωπής, πλησίασε το Ροκοσόφσκι και τον χτύπησε στον ώμο:
“Όταν ένας διοικητής είναι τόσο αποφασισμένος, μάλλον αυτός γνωρίζει καλύτερα. Συμφωνώ με το σχέδιο σου, σύντροφε Ροκοσόφσκι”!
Αν ο Ροκοσόφσκι είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Σοβιετικού ηγέτη, η ιστορία είχε ίσως πάρει διαφορετική τροπή.
Σίγουρα, η επιχείρηση Bagration δεν θα είχε ανάλογη επιτυχία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ!!!!!
ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!!!!!
ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/1157 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της 20ής Ιουνίου 2019 για την υποχρέωση που έχουν όλα τα μέλη για τις εθνικές τους ταυτότητες.
Ο περιβόητος νόμος της ΕΕ δηλαδή που μας δουλεύει σύσσωμη η Κυβέρνηση ότι τάχα ο Όργουελ που ετοιμάζουν είναι γιατί τους υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας φακελώσουν.
Η επίμαχη ημερομηνία που την έχουν κάνει καραμέλα:
Άρθρο 5 - Σταδιακή κατάργηση
 «τα δελτία ταυτότητας που δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ασφάλειας που ορίζονται στο μέρος 2 του εγγράφου ICAO 9303 ή που δεν περιλαμβάνουν λειτουργική MRZ, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3, παύουν να ισχύουν κατά τη λήξη τους ή το αργότερο στις 3 Αυγούστου 2026, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι προγενέστερη»
Απαιτεί λοιπόν η ΕΕ:
ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Άρθρο 3
Πρότυπα ασφάλειας/μορφότυπος/προδιαγραφές
Εκτός από τα στοιχεία ταυτοποίησης, και τις λεπτομέρειες για το όνομα επώνυμο κτλ., να το πούμε απλά, που απαιτούνται, και δεν είναι το θέμα μας, το ΜΟΝΟ που απαιτείτε όπως διαβάζουμε είναι:
Δηλαδή να το κάνω ψιλά στο τσιπ μέσα:
1. Ψηφιακή φωτογραφία (αυτό είναι το βιομετρική που ακούτε στην ουσία)
2. Δακτυλικά αποτυπώματα (που είχαμε από πάντα και στις ταυτότητες)
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!!. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΕ. ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ. ΤΙΠΟΤΑ!
Μάλιστα για να δείτε πόσο λαμόγια είναι τα δικά μας εδώ, και τα ρίχνουνε όλα στην ΕΕ.
Τους λέει δηλαδή αν θέλετε στην ίδια ταυτότητα εσείς να φακελώσετε τους πολίτες σας(όπως κάνουν με τις νέου τύπου οι δικοί μας στην Ελλάδα). Να βάλετε δεύτερο τσιπάκι για το φακέλωμα, δικό σας. Η τουλάχιστον να φροντίσετε να μην μπερδευτείτε με το δικό μας τσιπάκι και έχουμε μετά εμείς ευθύνη για το φακέλωμα και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών σας. Εμείς απαιτούμε τα βασικά. Αν εσείς θέλετε στο εσωτερικό σας να φακελώσετε τους πολίτες σας είναι δική σας ευθύνη και πρόβλημα.
Έχουμε να κάνουμε με λαμόγια πουλημένα. Πολύ πιο πουλημένα ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Που τουλάχιστον κρατάει κάποια προσχήματα.
Όχι ρε λαμόγια η ΕΕ δεν σας υποχρέωσε, να ενσωματώσετε στην ταυτότητα κάρτα πολίτη. Ούτε δεύτερο τσιπάκι για φακέλωμα. Αυτά να τα πείτε στους γραφικούς που τρώνε το παραμύθι της ΕΕ.
Θα μπορούσατε αν δεν ήσασταν πουλημένοι βαλτοί δωσίλογοι, και δεν εξυπηρετούσατε ξένα συμφέροντα, να φτιάξετε νέου τύπου ταυτότητες, όπως απαιτεί η ΕΕ, χωρίς φακέλωμα, όπως είναι τα διαβατήρια. Σχεδόν σαν τα διπλώματα οδήγησης.
Αυτά τα παραμύθια ότι όλες οι Χώρες τις ΕΕ έχουν τέτοιες ταυτότητες να τα πείτε αλλού. Αναλφάβητοι, γραφικοί, κουτοπόνηροι, βλάχοι. Να πάτε να κοροϊδέψετε κανέναν του επιπέδου σας. Σούργελα! Παιδιά του Σβάμπ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο θωρακισμένο απο την ανίκανη κυβέρνηση Έβρο ευτυχώς ήρθαν και πάλι οι Ρουμάνοι απ την Θεσσαλονικη για να μας σώσουν απο την προετοιμασμένη κυβέρνηση.....
Βεβαια οι Ρουμάνοι "δεν ήρθαν" τωρα απο Ρουμανια αλλα απο Θεσσαλονικη επειδή τους "νοικιάζουμε". Έχουμε σύμβαση μαζί τους...... Κατάντια ! Τους έχουμε ξεκάνει στα δρομολόγια τους ανθρώπους ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι ψηφίζετε πολιτικούς από τζάκια είναι λογικό να μαζεύετε στάχτες !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα.
Ως τωρα που μιλάμε ( ακόμη καίει) το μέγεθος των καμένων εκτάσεων στη Δαδιά είναι σαν να έχει καεί από άκρη ως άκρη όλη η Χίος.
Μιλάμε για απάτητο παρθένο δάσος.
Μιλάμε για την μεγαλύτερη δασική καταστροφή από πυρκαγιά στην Ευρώπη.
Αύριο αλλάζουν οι άνεμοι σε δυτικούς και η φωτιά θα πέσει μέσα στο υπόλοιπο δάσος και τον εθνικό Δρυμό Δαδιάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Γαλλικός στρατός μελετά σενάριο πολέμου όπου η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα… σιγά σιγά μας το σερβίρουν! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ 
27/08/2023
Ο Γαλλικός στρατός μελετά σενάριο πολέμου όπου η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα.. «Ρωσικά άρματα μπαίνουν στην Εσθονία, η Μαδαγασκάρη ανακτά τις Διάσπαρτες Νήσους από τη Γαλλία, η Τουρκία του Erdogan επιτίθεται στην Ελλάδα, το Charles de Gaulle βυθίζεται από την Κίνα, το Μάλι πέφτει στα χέρια τζιχαντιστών». Αυτά είναι τα 5 σενάρια πολέμου που μελετά ο Γαλλικός Στρατός μεταξύ αυτών και ο ελληνοτουρκικός πόλεμος. Σιγά σιγά μας το σερβίρουν να μην μας έρθει κι απότομο…
Στα μαύρα σενάρια. 2027 ..Η Τουρκία επιτίθεται στα Ίμια και παρεμβαίνει ο γαλλικός στρατός.
Αυτό το τρίτο σκοτεινό σενάριο διαδραματίζεται στην ανατολική Μεσόγειο. Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 2027. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώνει την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Διακατεχόμενος από έναν εθνικιστικό πυρετό, στρέφει το βλέμμα του στα νησιά Ίμια, που βρίσκονται μόλις 7 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές και υπό την ελληνική κυριαρχία από το 1946.
Το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου αρχίζει η εισβολή. Μετά από αρκετές μέρες ναυμαχίας, η Γαλλία αποφάσισε να επέμβει και πέταξε για να βοηθήσει την Ελλάδα. Αυτή η υπόθεση, που οδηγεί σε μια γαλλική στρατιωτική απάντηση, κρίνεται αξιόπιστη από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με την οποία επικοινώνησε η L’Express.
Aνάλυση του ναύαρχου Ausseur, Γενικού Διευθυντή του Μεσογειακού Ιδρύματος Στρατηγικών Σπουδών (FMES) και του Clément Daniez, δημοσιογράφου στην διεθνή υπηρεσία της L’Express.
Λέει ο ναύαρχος Ausseur ότι τα Ίμια είναι σημαντικά γιατί είναι στην ελληνική ΑΟΖ..Επίσης το Αιγαίο ως θάλασσα είναι πολύ ενδιαφέρον είναι σημαντικό γιατί είναι πέρασμα του παγκόσμιου εμπορίου και λόγω των κοιτασμάτων αερίου που διαθέτει στα βάθη του και γι αυτό και διεκδικούμενο κι από την άλλη πλευρά. Η Toυρκία ασκεί μια στρατηγική πολιτική οικονομική να οικειοποιηθεί αυτή τη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον ειδήμονα του Express και υπό τον Ερντογάν υπάρχει άνοδος εθνικισμού στο εσωτερικό Τουρκίας οπότε μπορούμε να φανταστούμε άνοδο εντάσεων μέχρι και στρατιωτική ένοπλη επέμβαση σε ελληνικά νησιά.. με βάση το σενάριο η Γαλλία κάνει χρήση του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της ΕΕ και μπορεί να σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα μετά από κλήση της..Στη νέα κρίση Ιμίων ανταποκρίνεται η Γαλλία ο Μακρόν κάνει διάγγελμα και ανακοινώνει αποστολή βοήθειας σπεύδουν φρεγάτες γαλλικές υποβρύχια και ελικόπτερα mistral που εμπλέκονται. Φτάνουν να υπολογίσουν ως και τον αριθμό νεκρών στρατιωτών Γαλλίας στη μάχη περί τους 80.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα... Σμύρνη 27 Αυγούστου 1922: Αίμα, θάνατος και φρίκη...
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Στις 27 Αυγούστου 1922 οι Τούρκοι καταστρέφουν την Σμύρνη. Το τι ακολούθησε το περιγράφουν με τις εξαιρετικές τους πένες τρεις συγγραφείς -δύο ξένοι και η Διδώ Σωτηρίου- κι ένας διπλωμάτης. Το “Παρίσι της Μέσης Ανατολής” καταστράφηκε από τις ορδές των βαρβάρων του Κεμάλ… Η κεμαλική τουρκική δημοκρατία “γεννιόταν” με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να “γεννηθεί”: με δολοφονίες, φρίκη και αίμα. Όπως γεννήθηκε έτσι συνεχίζει να πορεύεται...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9η ΗΜΕΡΑ! Εκκενώνονται η Λευκίμμη Εβρου και (ξανά) τα Κασσιτερά Ροδόπης...
27/8/2023   -    17.25
Νέες εκκενώσεις στον Έβρο, όπου η φωτιά καίει για ένατη ημέρα.
Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι στη Λευκίμμη στον Έβρο καλούνται να απομακρυνθούν προς το Τυχερό, καθώς η φωτιά στην περιοχή μαίνεται για ένατη ημέρα. Επίσης, εκκενώνεται και το χωριό Κασσιτερά Ροδόπης, για δεύτερη φορά. Οι κάτοικοί του καλούνται να απομακρυνθούν προς τις Σάπες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανησυχία υπάρχει και για το μέτωπο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά.
Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με το e-evros.gr, στη Δαδιά υπάρχει η ανησυχία μήπως η φωτιά περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει δρυμός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΘΗΚΑΝ «ύποπτες» χημικές ουσίες! ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τα χάρτινα καλαμάκια...
Να ανησυχούμε και για τα χάρτινα καλαμάκια, που αντικατέστησαν τα πλαστικά; Ορισμένα καλαμάκια από χαρτί και μπαμπού περιέχουν τις λεγόμενες «χημικές ουσίες για πάντα» που θα μπορούσαν να καταστήσουν μια λιγότερο εναλλακτική λύση σε σχέση με το πλαστικό, όπως διαπίστωσαν ερευνητές.
Επιστήμονες στο Βέλγιο εξέτασαν πρόσφατα δεκάδες καλαμάκια από σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής πώλησης και fast-food της χώρας και διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα περιείχε PFAS - μια οικογένεια συνθετικών χημικών ουσιών που φτιάχνουν την κατασκευή καταναλωτικών προϊόντων επειδή δεν μπορούν να αντισταθούν στους λεκέδες, τα λίπη και το νερό.