Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Κυριακη 10 Μαρτιου 2024

 

Το πρώτον μέτρον της Επαναστατικής Κυβερνήσεως θα είναι η απαγόρευση των αγώνων δρόμου και ποδηλατικών αγώνων μέσα στην Αθήνα.

Σχολιο.- Κατεβείτε στον ποδηλατικό γύρο με τη μοτοσικλέτα, κύριε, αυτοπροσδιοριστειτε ως ποδηλάτης και σαρωστε τα βραβεία!

Σχολιο.- ένα πρόστιμο να βάλει η κυβέρνηση στον κάτοικο των αμπελόκηπων που όπου γυρνάμε το κεφάλι μας πέφτουμε πάνω του

Χτες με τα sugar girl, τώρα ως τεντιμποις μηχανόβιος.. Φτάνει πια, Κουλη CΩCE ΜΑΣ

Σχολιο.- και με μηχανή "αλητικη" όχι κανένα σκουτερακι σαν σοβαρός κύριος.

Σχολιο.- επαγγελματίας τεντιμποις.. Δεν θα πέσω και απτά σύννεφα αν πετάει και γιαούρτια

Σχολιο.- Γκάβλα να τρέχεις στην Αθήνα χωρίς κάτι ενοχλητικούς οδηγούς αρχαίων μοτοσακό

Σχολιο.- Θυμάται κανείς το freeday που κάθε Παρασκευή βράδυ δημιουργούσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ SUGAR DADDIES

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 

( ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ  ΕΔΩ )

ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟ - ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ....

https://sugardaddyellada.com/?fbclid=IwAR2bDe35bEEqIICys5aols9VXgidcBNNyvX1WAecxe150D_tswHBMP2jx9s&mibextid=xfxF2i

σχολιο.- αααα, εχουν και επισημη σελιδα?? εεε, τωρα πεθανα στο γελιο. Αχαχαχαχαχ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε σχέση με αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες!

Και δυστυχώς για αυτούς οι ίδιοι οι γκέι θα είναι τα πρώτα θύματα των πολιτικών σχεδιασμών που τους εκμεταλλεύονται και τους τοποθετούν απέναντι από την ελληνική κοινωνία.

Ας βάλουν τους χορηγούς τους και τις Πρεσβείες να να τους προστατέψουν τώρα.

Σχολιο.- Η στιγμή που 150 άτομα επιτίθενται σε δύο τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη – 21 συλλήψεις απο την ΕΛΑΣ

Από τους συλληφθέντες οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι

10.03.2024 | 09:45

Σοκάρει η εικόνα από την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (9/3) στη Θεσσαλονίκη δύο τρανσέξουαλ άτομα, από πολυπληθή ομάδα νεαρών ατόμων, που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους, εκτοξεύοντας εναντίον τους διάφορα αντικείμενα, μπουκάλια και πέτρες. Οι δράστες της επίθεσης κυνήγησαν τα δύο τρανσέξουαλ άτομα ενώ παράλληλα τους έβριζαν, τους έφτυναν και τους έκαναν άσεμνες χειρονομίες.

https://www.youtube.com/watch?v=VyMANLirMcA&t=40s

https://www.youtube.com/watch?v=eFdGtZfn4PU&t=2s

Τα δύο θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευθούν. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές εμπλεκομένων στο άγριο επεισόδιο. Εντέλει έγιναν 25 προσαγωγές με τις 21 από αυτές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι.

Στις έρευνες για το περιστατικό της επίθεσης συμμετέχει και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ!

ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΕΞΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ!

Μούγκα στην στρουγγα απο τα ξεφτιλιζμένα ΜΜΕ

για τον ΠΟΛΕΜΟ που εχει ξεσπασει αναμεσα 

στην "σχεδον αυτονομημένη", πια, Πολιτεια του Τεξας

και την (σατανιστικη) Νεοταξίτικη "κυβερνηση" των ΗΠΑ.

Ντοπιοι Τεξανοι πεζοναύτες μετετρεψαν σε "λιπασμα"

ομοσπονδιακους πρακτορες της Ουόσινγκτον

που ειχαν εισχωρήσει στο Τεξας 

και προσπαθούσαν να "κανουν τα δικα τους"...

(Να θυμισω οτι τα καθάρματα των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ κανουν, βάζοντας φωτιές, αυτή την στιγμη στο (ανυπάκουο και ανυποταχτο) Τεξας ό,τι, ακριβώς, εκαναν και στην Ηλεία το 2007, για να ματαιώσουν -τοτε- τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Και κατα τα γνωστά, το Τεξας καιγεται απο ακρη σε άκρη, απο "ανεξιχνίαστους" απανωτούς εμπρησμους σε δασικές και 

γεωργοκτηνοτροφικές περιοχες, μέχρι να "γονατισει".... ) 

«.... ο τέταρτος πράκτορας είχε πέσει στα γόνατα και παρακαλούσε για έλεος, ζητώντας από τους πεζοναύτες να του χαρίσουν τη ζωή και λέγοντας ότι απλώς εκτελούσε διαταγές.»


Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί μια προσπάθεια για απόδοση στα Ελληνικά του παρατιθέμενου δημοσιεύματος των «Real Raw News».. (Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τα «Real Raw News», μου φαίνεται όμως σχεδόν βέβαιο πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κοσμητικά επίθετα του γνωστότατου τύπου: «Φασίστες», «Εθνικιστές», «Όργανα του Πούτιν», κ.ο.κ.)

«Άνδρες των «Λευκών Πηληκίων» που διερευνούσαν την ακατάπαυστη φωτιά που αναδύεται από την περιοχή του Panhandle στο Τέξας ήρθαν σε βάση σχεδίου αναμέτρηση με προδότες πράκτορες της FEMA το απόγευμα της Πέμπτης˙ μια αναμέτρηση που οδήγησε σε ανταλλαγή πυρών αφήνοντας τρεις πράκτορες νεκρούς και έναν να ικετεύει τους Πεζοναύτες των Η.Π.Α. να του χαρίσουν την ζωή.

Κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μια πύρινη κόλαση έκανε στάχτη πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα γης, κατέστρεψε 700 οικίες, σκότωσε ή εκδίωξε χιλιάδες κεφάλια ζώα ζωτικής σημασίας για την παροχή τροφίμων στο έθνος μας (σημ. μετ.: Καιρός να μάθουν την διατροφική αξία των…ΕΝΤΟΜΩΝ). Ενώ γράφονταν αυτές οι γραμμές, η φωτιά έχει καταστρέψει 1.400 τετραγωνικά μίλια λιβάδια και έχει τεθεί υπό έλεγχο μόνο κατά ένα 15% (σημ. μετ.: Άλλοι «φουσκώνουν» αρκετά το τελευταίο αυτό ποσοστό). Το καθεστώς του Biden έχει κατηγορήσει την κλιματική αλλαγή που προκαλούν οι άνθρωποι (σημ. μετ.: Τι περίεργο!…) και μια ασυνήθιστα συχνή εμφάνιση θερμών καιρικών συνθηκών κατά την τελευταία εβδομάδα ως καταλύτες για την πύρινη θύελλα (σημ. μετ. Καταντάει μονότονο…)

Παρ’ όλα αυτά τα «Λευκά Πηλήκια» εξετάζουν μια διαφορετική θεωρία: Η φωτιά ξεκίνησε εκ προθέσεως από συνωμότες, για λόγους όχι τελείως σαφείς (σημ. μετ.: Το αντίθετο: ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΥΣ, όπως μαρτυρά η συνομιλία που έγινε γνωστή στα Real Raw News [ώρα κατωτέρω] καθώς και η πικρή πείρα τόσων και τόσων παρόμοιων ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ).

Πηγή προερχόμενη από το γραφείο του Στρατηγού Eric M. Smith (σημ. Μετ.: Διοικητής του Σώματος των Πεζοναυτών, Η.Π.Α., 22/9/2023 - …) πληροφόρησε τα Real Raw News ότι η Κυβερνοδιοίκηση του Στρατού των Η.Π.Α. κρυφάκουσε μια συνομιλία ανάμεσα σε ένα υψηλής σημασία στέλεχος του State Department και έναν επιβλέποντα της FEMA στην Οκλαχόμα, την Τετάρτη. Ο ωσάνω πληροφοριοδότης δεν κατονόμασε τους εν λόγω συνομιλητές, είπε όμως πως η συζήτησή τους συμπεριελάμβανε φράσεις όπως: «Η φωτιά είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο Τέξας», «Ας καεί το Τέξας» και: «Αυτό θα δώσει στον [Κυβερνήτη Greg] Abbott ένα μάθημα» και ολοκληρώθηκε με τον ανώτερο υπάλληλο της FEMA να λέει ότι είχε ήδη αποστείλει πράκτορες στην πόλη Fritch, στα πέριξ της πυρκαγιάς του Smokehouse Creek.

Ο Στρατηγός Smith, προσέθεσε ο πληροφοριοδότης, γνώριζε ένα αμετάβλητο δεδομένο: Όπου εμφανίζεται η FEMA ακολουθούν προβλήματα.

«Υπάρχει πολλή κακή σπορά στην FEMA. Αποτελούν παράσιτα, σαν κατσαρίδες και είναι το ίδιο δύσκολο να εξοντωθούν. Αν κάνεις λιώμα έναν, πετάγονται άλλοι και τρέχουν ολόγυρα. Ο Στρ. Smith ήθελε να μάθει ποια ήταν τα σχέδιά τους και έτσι έστειλε μικρές ομάδες (σημ. μετ.: πεζοναυτών) σε διάφορα σημεία της καταστρεφόμενης περιοχής για να κοιτάξουν γύρω» κατέληξε ο πληροφοριοδότης μας.

Όταν εμφανίστηκαν οι Πεζοναύτες, η FEMA είχε ήδη εγκαταστήσει κέντρα έκτακτης παροχής βοηθείας σε μια εκκλησία και ένα σχολικό γυμναστήριο νότια της πυρκαγιάς στο Grape Vine Creek. Οι Πεζοναύτες, ερευνώντας διακριτικά τις περιοχές αυτές για ίχνη ομοσπονδιακής προδοτικής στάσης απέναντι στους ντόπιους, έμειναν έκπληκτοι βλέποντας το προσωπικό της FEMA να παρέχει όντως αρωγή σε πολίτες που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η FEMA είχε διαμορφώσει ένα κέντρο συντονισμού παρέχοντας καταφύγιο και διατροφή σε πυροπαθείς.

«Ήταν πολύ α - FEMAειδές» σχολίασε ο πληροφοριοδότης μας.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πεζοναύτες που επέβλεπαν τις καταστροφές κοντά στο Fritch είδαν ένα πρόσωπο της FEMA που τους ήταν περισσότερο οικείο. Περιπολώντας την Εθνική Οδό 136, κοντά στην πυρκαγιά του Windy Duce και την ανατολική παραλίμνια έκταση της Λίμνης Meredith, οι Πεζοναύτες συνάντησαν μια 4-μελή ομάδα της FEMA που επιχειρούσε να αναγκάσει δια της βίας έναν κτηματία να εκκενώσει την ιδιοκτησία του, παρ’ όλον ότι αυτή δεν είχε υποστεί καμία ζημιά. Οι Πεζοναύτες έγιναν μάρτυρες ενεργειών από τους ομοσπονδιακούς Γκεσταπίτες όπως το να σπρώξουν βάναυσα τον εύθραυστο ηλικιωμένο άντρα στο έδαφος και να αναποδογυρίσουν τις τσέπες του, οπότε έσπευσαν να παρέμβουν.

Πλησίασαν συντεταγμένα και στην συνέχεια διέταξαν τους πράκτορες της FEMA να πάρουν τα χέρια τους και να απομακρυνθούν από τον γεμάτο μώλωπες άνδρα που έδειχνε να τα έχει χάσει τελείως από αυτήν την κατάσταση. Στο σημείο αυτό, ένας πράκτορας της FEMA, ο επικεφαλής τους κατά τα φαινόμενα, είπε πως η FEMA είχε αποκλειστικό έλεγχο της έκτασης της καταστροφής και θα αντιμετώπιζε κάθε στρατιωτικό παρείσακτο ως εχθρούς σε μάχη.

Ο επικεφαλής των Πεζοναυτών προσπάθησε μάταια να χαλαρώσει την ένταση που είχε επικρατήσει στην συνάντηση˙ έδωσε στους πράκτορες της FEMA μια ευκαιρία να εγκαταλείψουν την τοποθεσία απείραχτοι, αλλά ο επικεφαλής πράκτορας αρνήθηκε φιλοπόλεμα την αρχική αυτή προσφορά και άπλωσε το χέρι για να πιάσει ένα υπηρεσιακό όπλο που κρεμόταν στον γοφό του, κίνηση η οποία όπλισε τα χέρια των Πεζοναυτών.

Μέσα σε μια στιγμή δύο από τους τέσσερεις πράκτορες της FEMA έπεσαν νεκροί, διάτρητοι από βολές των 5,56 mm από τα κοντόκανα M4 των Πεζοναυτών. Ο τρίτος πράκτορας έπεσε νεκρός από τα πυρά των Πεζοναυτών καθώς προσπαθούσε να διαφύγει παίρνοντας τον κτηματία όμηρο. Στο μεταξύ ο τέταρτος πράκτορας είχε πέσει στα γόνατα ικετεύοντας τους Πεζοναύτες να τον λυπηθούν και να του χαρίσουν την ζωή, λέγοντας ότι απλά εκτελούσε διαταγές. Τέθηκε υπό κράτηση.

«Αυτό υπήρξε ατυχές γεγονός - για την FEMA. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπ’ όψη ότι η FEMA διακλαδίζεται σε δύο κατευθύνσεις: Απασχολεί 20.000 προσωπικό εκ των οποίων τα ¾ είναι διεφθαρμένοι ως το κόκαλο. Το άλλο τέταρτο δεν είναι παρά άνθρωποι που κάνουν την δουλειά τους εργαζόμενοι όπως πιστεύουν για μια καλοπροαίρετη υπηρεσία. Αλλά μην έχετε αυταπάτες, αυτή που δίνει εντολές για πυροβολισμούς και προκαλεί τα προβλήματα είναι η Deanne Criswell (σημ. μετ.: Η διοικήτρια της FEMA, 2021 - …»), είπε ο πληροφοριοδότης μας.

Κλείνοντας, θέσαμε στον πληροφοριοδότη μας το ερώτημα αν τα «Λευκά Πηλίκια» είχαν προσδιορίσει πώς προκλήθηκαν οι πυρκαγιές.

«Δεν έχουμε κάτι το συγκεκριμένο. Αλλά εξετάζουμε προς κάθε κατεύθυνση, από το να πέταξε κάποιος ένα σπίρτο έως το να έγινε χρήση όπλων εστιασμένης ενεργείας (σημ. μετ.: Λέηζερ κ.α.), σαν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να κάψουν το Maui», απάντησε (σημ. μετ.: Και το Μάτι, προσθέτουμε εμείς).»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

«Λευκά Πηλήκια» («White Hats»). Τα πηλήκια των ναυτών (γνωστά και ως «Dixie Cup Hats»˙ κατ’ επέκταση η ονομασία υποδηλώνει και τους πεζοναύτες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ιδιωματισμός είναι περισσότερο διαδεδομένος με την έννοια του hacker η οποία δεν έχει καμία σχέση με την χρήση στο παρόν κείμενο (λεπτομέρειες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.thesoldiersproject.org/who-are-the-white-hats-in-the-military/?fbclid=IwAR0RncK-Hv975CCcmXEcAXGT_YZS_BYBDoB_NTEvgoeGhfJ2O1MR7fjkgAY).

FEMA: «Federal Emergency Management Agency». Ομοσπονδιακή υπηρεσία των Η.Π.Α. με «επίσημη αποστολή» την «αντιμετώπιση κρίσεων» (πυρκαγιές, σεισμούς, κ.α.). Το ποιο είναι ο πραγματικός της ρόλος αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).

Τα γεγονότα γύρω από τα οποία περιστρέφεται το εξιστορούμενο επεισόδιο αφορούν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στον Φεβρουάριο στην τοποθεσία Smokehouse Creek της περιοχής Panhandle (Βόρειο Τέξας) μαζί με άλλες πυρκαγιές (Grape Vine Creek, Windy Deuce) και μαίνεται ως σήμερα έχοντας κάνει στάχτη 1,05 εκατομμύρια στρέμματα, μαζί με άλλες 32.000 στρέμματα στην Οκλαχόμα, και αποτελώντας ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΡΟΤΟΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. (στοιχεία από εδώ:

https://disasterphilanthropy.org/disasters/2024-north-american-wildfires/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiArrCvBhCNARIsAOkAGcVcdxmvm_1UFSzmt62E_eth-VEGV2N88Lv_E61_R5LK0xvkG8BlxhgaAm-ZEALw_wcB&fbclid=IwAR09t1pMmorkGG8ubiEEVy5k5iAKxmqth2tPtE9Fn7UixSpgUrtIs5ayHDQ

πατήστε την ονομασία «Texas»). Παρόμοια πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και στην τοποθεσία Maui στην Χαβάη τον Αύγουστο του 2023 (ίδια ιστοσελίδα, πιέστε στο «Hawaii»).

https://realrawnews.com/2024/03/marines-fight-fema-near-texas-panhandle-inferno/?fbclid=IwAR3dJuEP0FL45Av5Vj7CRTwI8hHOuayPzvGFWRTrNFjW81aSFH-8hNeWLVQ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η έκφραση «μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» αποτελεί ένα πάρα πολύ σύντομο και ωραίο ανέκδοτο.

- Δε θα είναι κρατικά. Άρα θα είναι ιδιωτικά. Δε θα είναι κερδοσκοπικά. Δε θα λειτουργούν με σκοπό το κέρδος. Αλλά πώς; Ποιος θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια, για να οργανώσει ένα πανεπιστήμιο;

- Στα ξένα πανεπιστήμια η φοίτηση κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Θα έρθουν αυτά στην Ελλάδα και θα προσφέρουν χωρίς κέρδος πανεπιστημιακή εκπαίδευση;!

- Αφού το λέει η κυβέρνηση, αφού το λέει η τηλεόραση, μάλλον έτσι θα είναι…!

- Η λέξη «μετα-αλήθεια» ανακηρύχτηκε λέξη της χρονιάς για το 2016. Σημαίνει την πολιτική ρητορική και πρακτική που αγνοεί την αλήθεια και βασίζεται σε μια προσωπική, ενίοτε εντελώς πλαστή, εκδοχή της πραγματικότητας.

- Πιο συγκεκριμένα, ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Βαφτίζει τα πράγματα όπως θέλει. Χρησιμοποιεί τις λέξεις διαστρεβλώνοντας το νόημά τους. Όχι το νόημα που είναι γνωστό. Όχι αυτό που είναι και καταγεγραμμένο στα λεξικά.

- Ο λαός λέει «βαφτίζουμε το κρέας ψάρι». Και ο Θουκυδίδης από το βάθος της ιστορίας « καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει = Για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Θεσσαλονικη συνελήφθησαν 21 άτομα γιατι προπηλάκισαν δυο ΤΡΑΝΣ και καλα τους έκαναν. Αυτον που φιλοτέχνησε αυτη την αφίσα που διαδημίζει την ταινία Αδέσποτα Κορμιά πότε θα τον συλάβετε ; Που δείχνει την Παναγία στη θέση του Χριστού, σταυρομένη και έγκυο. Ηρεμα ρωτάω...Αυτη η αφισα προσβάλει θρησκευτικά σύμβολα...Ειναι χυδαία...Για τολμήστε να κάνετε κατι αναλογο με τον Μωάμεθ !!! ΝΤΡΟΠΗ !!!

Δεν υπάρχει εισαγγελέας Ελληνας για αυτο το ΈΚΤΡΩΜΑ ;

Κάθε θρησκεία, οποιαδήποτε να είναι αυτή, αντιπροσωπεύει εκ. ανθρωπους.

Με κανέναν τρόπο δε πρέπει να προσβάλλεται από κανέναν.

Αυτό δείχνει μη σεβασμό προς τα πιστεύω του καθενός.

ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΘΛΙΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ.

Σχολιο.- Συμφωνώ... Εδώ που τα λέμε όμως άθελά τους έχει έναν συμβολισμό η αφίσα για την γυναίκα που οι ΝΤΠ-δες την θέλουν μηχανή που γεννάει και να μην αισθάνεται για το πλάσμα που φέρνει στον κόσμο. Αυτό και αν δεν είναι σταύρωση !

Σχολιο.- Μια και μια γλώσσα καταλαβαίνουν και καμιά άλλη. Τη βία. Σέβονται μόνο ότι φοβούνται



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EUROVISION: Οχι ρε φίλε, δεν θα μας τρολλάρετε διαρκώς 

Αυτή είναι πια σήμερα η κυρίαρχη τάση στον ελληνικό πολιτισμό; Αυτό είναι το διαβατήριο μας προς τα έξω; Τα διαπιστευτήρια μας.. 

Ακούω από χθες βράδυ το ”τραγούδι”, αν λέγεται αυτό το συνονθύλευμα τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision. Όχι ότι έχω, ή είχα ποτέ, σε καμία εκτίμηση τη Eurovision και την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων ειδικά να παρουσιαστεί σαν κάτι ξέρω και γω πόσο σπουδαίο. Περί ορέξεως όμως…Επίσης το θέμα μου δεν είναι αοιδός Το θέμα είναι ο τρόπος πια που επιβάλουνε αισθητική. 

Όταν φτάνει να εκπροσωπείται πια μια χώρα σε ένα διεθνή διαγωνισμό, όποιας ποιότητας και αν είναι αυτός, με ένα τέτοιο κατασκεύασμα που αντιπροσωπεύει ας πούμε το σημερινό πρόσωπο της ελληνικής μουσικής, τότε μπάστα. Ώπα κάπου.. 

Με φόντο τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για το video clip του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή του Μάλμε, λέει η ανακοίνωση. Μάλιστα. 

Τα μέρη που αποτελούν σήματα κατατεθέντα του ελληνικού πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου, εκεί που δεν συναινούμε και καλά κάνουμε, να αποτυπώνονται εικόνες από πανάκριβες διαφημίσεις πχ που έχουν και υψηλή αισθητική, από επιδείξεις μόδας, από ταινίες παγκόσμιας εμβέλειας, με το φόβο του ευτελισμού, εκεί λοιπόν γυρίζεται ένα kitsch παραλήρημα που αληθινά τρολάρει μια χώρα, δοκιμάζει τις αισθητικές της αντοχές.

Ξεκινά σαν γιαπωνέζικο τραγουδάκι σε καρτούν-manga, με κάτι υπόνοιες μπουζουκιού στην έναρξη, γίνεται κάτι σαν ραπ, τραπ, περνά από την Ινδική παράδοση του Μπόλιγουντ ενώ ακούγεται διαρκώς ένα εκνευριστικό soundtrack βρεφονηπιακού σταθμού  ΤΑΤΑΤΑ. Απερίγραπτο. 

Εικονογραφικά δε το τρολάρισμα απογειώνεται πλήρως. Από την υποδοχή των ξένων τουριστών στο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις γραφικές γριούλες και τους παππούδες που χορεύουν στους δρόμους της Αθήνας, ένα τσιγάρο δρόμος. 

Ενδιάμεσα βάλε λίγες αρχαιότητες μη μεινουν παραπονεμένες, δίδαξε πώς να κάνει ένα αυτοκίνητο μπάντες στον ανακαινισμένο Λυκαβηττό γεμίζοντας λαστιχιές στο δάπεδο του πάρκινγκ, σαλεπιτζήδες, τσολιαδάκια, ταξιτζήδες, τουρίστες, τη φούντα του τσολιά, συρτάκι, μια συνομιλία της ινδής θεάς Κάλι με την Καρυάτιδα του Παρθενώνα, σε ένα τουρλουμπούκι χωρίς λογική, χωρίς στόχο, χωρίς πειθώ. Ότι βρήκαμε το πετάξαμε μέσα.

Ένα ευτελές βίντεο τρεισήμισι λεπτών που προκαλεί ναυτία και απορία: Αυτή είναι πια σήμερα η κυρίαρχη τάση στον ελληνικό πολιτισμό; Αυτό είναι το διαβατήριο μας προς τα έξω; Τα διαπιστευτήρια μας. 

Προφανώς είναι στην κατεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού να παίζονται παντού ελληνικά τραγούδια. Να μας σαλτάρουν τελείως. Να μας κυνηγά αυτός ο ήχος και οι παρόμοιοι του σε κάθε μας βήμα. Να μην παίρνουμε ανάσα. Μέχρι να αλλάξουμε πια χώρα… 

Τη ρίξαμε τη ζαριά. Και φέραμε ντόρτια. Καιρός να φεύγουμε από δω…Μπράβο σε όσους το επέλεξαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωσε Μεντβέντεφ : Ποτέ στην ιστορία δεν  υπήρξαν τόσοι άχρηστοι μαζί να κυβερνήσουν τον πιο λαμπρό λαό τους Έλληνες

Σχολιο.- Διαφωνώ!

Τα ΑΧΡΗΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ υπήρχαν εδώ από "ιδρύσεως" του ΝεοΕλληνικού μορφώματος τουλάχιστον!

(και "φάπες" δεν μάζεψαν ποτέ...)

Σχολιο.- αρχή κάνουμε με τους κοπρόψυχους : μαυροκορδάτο και κωλλέτη , που ο πρώτος έγινε 4 φορές πρωθυπουργός και ο δεύτερος δυο φορές .....ελπίζω οι ψυχές τους να βρίσκονται στον απόπατο της κόλασης....

Σχολιο.- Μαλακίες λέει. Αν ήταν τόσο λαμπρός λαός δεν θα έβαζε ούτε θα ανεχόταν να τον κυβερνήσουν οι άχρηστοι!

Σχολιο.- και ειλικρινής και δίκιο έχει ( λαμπρός λαός στην ιστορία!!!)

Σχολιο.- Θα εννοει τους αρχαίους Έλληνες

γιατί οι νεοελληνες είμαστε για κλωτσιές

σχολιο.- Όχι, δεν εννοεί ο Μεντβέντεφ τους αρχαίους Έλληνες, εννοεί τους σύγχρονους Έλληνες, της Επανάστασης του 1821, της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ του 1941-1944. Οι Ρώσοι δεν είναι σαν τους ανθέλληνες κωλογερμανούς και κωλοεγγλέζους που μας περιμένουν όταν έρχονται εδώ να κυκλοφορούμε με σανδάλια και αρχαίους  χιτώνες. Αλλά και οι Ρώσοι τα έχουν μπερδεμένα. Η  Ζαχάροβα είπε ότι ο Μητσοτάκης δεν τιμάει την Εθνική Αντίσταση και ξεχνάει τον Μίκη Θεοδωράκη. Μόνο που ο Μητσοτάκης και η οικογένεια του ήταν πάντα με τους προδότες που συνεργάζονταν με τους γερμανούς ναζιστές το 1940-44, και δεν έχει καμία σχέση με τους Αντιστασιακούς Έλληνες και τον Μίκη Θεοδωράκη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης : Το δράμα στα Τέμπη οφείλετε κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος

AN... AN... AN... ΑΝ... ΑΝ...

Το κείμενο που ακολουθεί το έγραψε ο Μηχανοδηγός Αρης Σταμάτης.

«Ένα χρόνο τώρα έχω αρρωστήσει. Ας τα κάνω λιανά.

Αφού διαβάσετε, κάντε και τις πράξεις.

ΑΝ στη βάρδια υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης θα ήταν πιο ομαλή η διαχείριση της κυκλοφορίας και των ανωμαλιών της κυκλοφορίας, θα διόρθωνε ο ένας τον άλλον (υποστελέχωση)

-ΑΝ το βράδυ εκείνο εάν ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Ευαγγελισμού ήτανε επανδρωμένος με Σταθμάρχη και Κλειδούχους οι Αμαξοστοιχίες θα είχαν σταματήσει στον Ευαγγελισμό (υποστελέχωση)

ΑΝ λειτουργούσε η Φωτοσήμανση δεν θα είχαμε μόνιμα κόκκινα φωτοσήματα.

ΑΝ λειτουργούσε η φωτοσήμανση οι Αμαξοστοιχίες θα κινούνταν με ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΣΗ και όχι με αριθμούς τηλεγραφημάτων.

ΑΝ λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση θα είχε Απεικόνιση όλου του δικτύου από Δομοκό μέχρι Πλατύ.

ΑΝ λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση θα είχε απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των αμαξοστοιχιών.

ΑΝ λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση θα υπήρχε άνθρωπος (τουλάχιστον ένας) στη βάρδια που θα είχε Εποπτεία αυτής της απεικόνισης!

ΑΝ λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση δε θα επέτρεπαν τα συστήματα χάραξη Αντιφατικών δρομολογίων (μετωπικά κινούμενα).

ΑΝ λειτουργούσε ΚΑΙ το ETCS θα υπήρχε δυνατότητα να επενεργήσει αυτόματα στην Πέδηση (φρενάρισμα) των αμαξοστοιχιών.

Δοκιμάστε να αφήσετε τον Πύργο Ελέγχου και τους πιλότους χωρίς Ραντάρ και λειψές ραδιοεπικοινωνίες.

Δοκιμάστε να αφήσετε το Λιμεναρχείο και τους Καπετάνιους χωρίς Ραντάρ και Sonar.

Δοκιμάστε να αφήσετε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη χωρίς φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους.

Και πείτε σε όλους αυτούς να τηρήσουν κανονισμούς του 1950.

Όσοι ασπάζεστε τη θεωρία του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΛΑΘΟΥΣ, σας λυπάμαι και σας εύχομαι να είστε πάντα τυχεροί στη ζωή σας.»

Σχολιο.- Άντε ρε σιχαμερό σκουλίκι καθικι Κούλη Μητσοδράκουλα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστες στήνουν τον χορό φωνάζοντας ρυθμικά "αφήστε τους να πεθάνουν" και επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστούν οι σιωναζί να ψάξουν για άλλο τόπο να εγκατασταθούν. Είναι βαριά τα εγκλήματα και πολύ το μίσος που συσσωρεύεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΘΕΙ ΩΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ...

Αληταμπουρας ΝΔίτης νεαρός οδηγός ταξί με τσαμπουκά και απειλές απαίτησε από τους φοιτητές απειλώντας ότι θα τους πατήσει να ανοίξουν την μία πύλη του ΑΠΘ…

Ενταση επικράτησε στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όταν οδηγός ταξί που μετέφερε γυναίκα με ανήλικο στην αγκαλιά της ήθελε να περάσει για να μπει στο πανεπιστήμιο. Εκεί συνάντησε τους φοιτητές που είχαν αποκλείσει από νωρίς το πρωί την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, αντιδρώντας στα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Αυτό που κάνεις είναι παρακώλυση συγκοινωνιών», είπε ο οδηγός ταξί ο οποίος στη συνέχεια έχασε την ψυχραιμία του, βγήκε από το όχημά του και φώναξε τσαμπουκαλεμένος στους φοιτητές. Μάλιστα, απείλησε δις να πατήσει με το όχημα τους φοιτητές οι οποίοι κρατούσαν πανό κλείνοντας την είσοδο και η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο.

Οι φοιτητές εξήγησαν ήρεμα στον οδηγό ταξί πως έχουν αποκλείσει συμβολικά το πανεπιστήμιο για λίγο, λόγω της συζήτησης για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Έπειτα του είπαν να μπει από άλλη είσοδο, την οποία έχουν αφήσει ανοικτή. Ο οδηγός ταξί απείλησε και έναν από τους φοιτητές ότι θα τον χτυπήσει στο πρόσωπο, όταν αυτός του είπε να φύγει από το σημείο. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αυτό καπάκι ψηφοφόροι Μητσοτάκη..και λοιπών νεοφιλελέδων...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΝΟΥΡΔΙΤΙΚΑ ΤΡΟΛ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να ξέρετε τι θα πεί καπιταλιστική διολίσθηση σε ναζισμό και νεοφεουδαρχία...

Αυτό θα πει φασισμός...!

Ο Καναδάς θα φυλακίζει σε κατ οίκον περιορισμό όσους κρίνει πως είναι «πιθανό» να διαπράξουν εγκλήματα μίσους στο μέλλον!

9/3/2024

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό πρότεινε νόμο που θα δίνει στους δικαστές την εξουσία να θέσουν κάποιον σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα, απλά και μόνο εάν κρίνουν πως είναι ικανός να διαπράξει στον μέλλον – όχι οποιοδήποτε έγκλημα – αλλά έγκλημα μίσους.

Ο ίδιος έχει μιλήσει πολλές φορές για το ποιοι διαπράττουν τέτοια “εγκλήματα”, ποιοι είναι οι στόχοι του και οι “ακροδεξιοί” εξτρεμιστές που τους έχει κατάσχει την περιουσία. Ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία πολιτών χωρίς δίκη και να τους συλλαμβάνει χωρίς ένταλμα κι όμως, θεωρείται μια φιλελεύθερη δυτική δημοκρατική χώρα και μάλιστα πρότυπο.

Αυτός είναι ο νεοφιλελεύθερος νεοναζισμός που ξαναπείρε κεφάλι στη δύση.

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι το «δρακόντειο» νομοσχέδιο είναι υπέρβαση εξουσίας και θα μπορούσε να καταπνίξει την ελευθερία του λόγου. Άλλωστε εκεί στοχεύουν χρόνια τώρα, απο τότε που τα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ, έβγαλαν στη φόρα τα εγκληματικά σχέδια τους κατά της ανθρωπότητας. Η ορθή πολιτική, αυτό που επιβάλλουν με την βία, δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα νέο είδος λογοκρισίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Καναδά υπερασπίστηκε το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ένα «σημαντικό» εργαλείο για την προστασία των πιθανών θυμάτων.

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα θα έδινε στους δικαστές τη δυνατότητα να θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό άτομα που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν έγκλημα μίσους στο μέλλον, είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο. Δε θα μπορείς να καταγγείλεις τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, γιατί θα αμφισβητείς την επιστήμη, Δεν θα μπορείς να διαμαρτυρηθείς αν τα παιδιά σου σχολείο σεξουαλικοποιούνται με την Woke, θα θεωρείσαι ακροδεξιός εξτρεμιστής.

Ο Αρίφ Βιράνι, υπουργός Δικαιοσύνης, είπε ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να αποδειχθούν «πολύ σημαντικά» για τον περιορισμό της συμπεριφοράς κάποιου που μπορεί να στοχεύει μειονοτικές ομάδες.

Τα προληπτικά μέτρα (σε πρώτη φάση) θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση του ατόμου να βρίσκεται κοντά σε μια συναγωγή ή ένα τζαμί ή κάνει χρήση του Διαδικτύου.

Είπε: «Αυτό θα βοηθούσε στην αποριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων που μαθαίνουν πράγματα στο Διαδίκτυο και ενεργούν στον κόσμο βίαια – μερικές φορές μοιραία».

Αυτό που είναι πραγματικά χρήσιμο, θα είναι ότι δίνει στον δικαστή μια επιπλέον σειρά ποινών. 

Τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο C-63, το οποίο αποκαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνουν ένα νέο αδίκημα την “ρητορική μίσους” που θα επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Μετά τη δημοσίευση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ο Pierre Poilievre , ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πιστεύει στη «λογοκρισία απόψεων».

«Δεν πιστεύουμε ότι μια κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύει απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τη ριζοσπαστική ιδεολογία του πρωθυπουργού», είπε.

Ο Νόα Μέντελσον Αβίβ, της Καναδικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών, επέκρινε τις «δρακόντειες κυρώσεις» που προτείνονται από το νομοσχέδιο.

Προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παραβιάσεις της ελευθερίας έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής, των δικαιωμάτων διαμαρτυρίας και της ελευθερίας λόγου» Ένα νέο αδίκημα που φέρει «κίνδυνο κατάχρησης ή βίας από την αστυνομία και αδικία προς τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο».

Μια πτυχή του νομοσχεδίου θα επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλλουν καταγγελίες στην καναδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αυτό που θεωρείται ως ρητορική μίσους στο διαδίκτυο. Όσοι κριθούν ένοχοι θα πρέπει να πληρώσουν στα θύματα αποζημίωση έως και 20.000 $ Canada.

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι το μέτρο κινδυνεύει να φιμώσει όλους, όπως κωμικούς και σχολιαστές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν τεράστια χρηματικά πρόστιμα.

«Ανησυχούμε πολύ που οι κωμικοί, ακόμα και οι άνθρωποι που απλώς προσπαθούν να κάνουν δύσκολες συζητήσεις για πράγματα όπως το φύλο, η μετανάστευση ή η θρησκεία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές», είπε στην Globe ο Τζος Ντεχάας, δικηγόρος του Καναδικού Συντάγματος. και Ταχυδρομείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Propublica πραγματοποίησε μελέτη για τις φορολογικές δηλώσεις Αμερικανών δισεκατομμυριούχων. 

Σχεδόν όλοι δεν πληρώνουν φόρους.

Για παράδειγμα, ο Warren Buffett έλαβε μισθό 1$ και λαμβάνει εισόδημα με τη μορφή μετοχών, το οποίο δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος. 

Σε 5 χρόνια, το κεφάλαιό του αυξήθηκε κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια και ο συνολικός φόρος που καταβλήθηκε ήταν μόλις 23,7 εκατομμύρια δολάρια. 

Έτσι, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής ήταν μόνο 0,10%

Για σύγκριση, η αμερικανική εργατική τάξη πληρώνει τουλάχιστον το 14% του συνόλου των εσόδων της στο ταμείο.

Αλλά ο αριθμός 40 στην κατάταξη του Forbes, ο Carl Icahn, δεν πλήρωσε καθόλου φόρους το 2016 και το 2017, αν και σε 5 χρόνια το εισόδημά του ανήλθε σε 544 εκατομμύρια δολάρια.

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι φοροδιαφεύγουν, μειώνουν τη φορολογική τους βάση λαμβάνοντας εισόδημα σε μετοχές, δωρίζοντας σε ελεγχόμενα κεφάλαια και παρουσιάζοντας εικονικούς μισθούς 1 δολαρίου.

Όπως είπε ο Τζον Κέινς, 

«ο καπιταλισμός είναι η αποκλειστική πεποίθηση ότι οι δραστηριότητες του πιο άθλιου βλάκα, υποκινούμενοι από τα πιο ευτελή κίνητρα, θα αποδειχθούν με κάποιο τρόπο ότι είναι προς όφελος όλων».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία με μια σειρά ενεργειών ΠΡΟΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ενάντια στην επιθετική πολιτική της Δύσης 

Οὔτε 

— οἱ διαρροὲς τῶν γερμανικῶν σχεδίων,

— τὰ πλήγματα ποὺ κάνουν ἐδῶ καὶ λίγους μῆνες ἀνοιχτὰ σὲ ΝΑΤΟ-ϊκοὺς ἀξιωματούχους στὸ Χάρκοβο, Ὀδησσό κ.λπ., 

— τὰ στοιχεῖα γιὰ "Γἀλλους μισθοφόρους",

— ἡ πρόσκληση τῶν δυτικοευρωπαίων διπλωματῶν, διορισμένων στὶς πρεσβεῖες τους στὴν Μόσχα, ἀπὸ τὸν Λαβρώφ γιὰ διαβουλεύσεις καὶ διάλογο, τὴν ὁποία ἀρνήθηκαν κατὰ παραβίαση τῶν διπλωματικῶν νορμῶν καὶ πρωτοκόλλου, 

— τὸ πολεμικὸ διάβημα (war demarche) ποὺ παρέδωσαν οἱ ρωσσικὲς ἀρχὲς στὴν γερμανικὴ πρεσβεία στὴν Μόσχα,

οὔτε οἱ λοιπὲς παρεμφερεῖς ἐνέργειες εἶναι τυχαῖες. 

Συνιστοῦν προσεκτικὴ ἐτοιμασία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ "ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ

-Η Ὀδησσὸς ἀποτελεῖ ἕνα κομβικὸ σημεῖο στὸν χῶρο καὶ τὸν χρόνο - τὸ δεύτερο ὑπὸ τὴν ἔννοια ὅτι εἶναι καθοριστικὸς παράγοντας γιὰ τὸ ποιὰ πορεία θὰ πάρουν τὰ πράγματα στὴν εὐρύτερη γειτονιά μας.

-Ἡ στρατηγικὴ τῆς Ρωσσίας εἶναι βέβαιο ὅτι περιλαμβάνει τὴν ἐπιστροφὴ τῆς Ὀδησσοῦ. Λόγο γιὰ δημοψηφίσματα στὸ Νικολάεφ καὶ ἀλλοῦ ἔκανε ὁ ὑπ. Ἐξ. Σεργκέι Λαβρὼφ ἤδη τὸν Ἀπρίλιο 2022, σὲ συνέντευξή του στὸ India Today (τὸν μεγαλύτερο ὅμιλο ΜΜΕ τῆς Ἰνδίας).

-Φθάνοντας ἡ Ρωσσία στὸν Δούναβη, θὰ μπορέσει στὸ μέλλον νὰ συνδέσῃ τὴν κεντρικὴ καὶ ἀνατολικὴ Εὐρώπη μὲ τὸν ρωσσο-ιρανικὸ NSTC (Διεθνής Διάδρομος Μεταφορών Βορρά-Νότου) ἀνοίγοντας μιὰ τεράστια ἐμπορικὴ διαδρομὴ ἐνώνοντας τὸν Εὔξεινο Πόντο μὲ τὴν λεκάνη της Κασπίας, τὸ Ἰράν καὶ τὴν Ἰνδία.

-Ἀντιθέτως, τὸ σχέδιο χωρῶν τῆς βορειοδυτικῆς Εὐρώπης -εἰδικὰ τὰ τελευταῖα χρόνια- ἦταν νὰ ἀποκτήσουν αὐτὲς πρόσβαση στὸν Εὔξεινο, κρατῶντας τὴν ἀνατολικὴ Εὐρώπη, κεντρικὴ καὶ νότια σὲ ὑποτέλεια, οἰκονομικὸ ἔλεγχο καὶ ἀναπτυξιακὴ καθυστέρηση. 

-Σὲ αὐτὸ τὸ πλαίσιο πρέπει νὰ έντάξουμε τὸ οὐκρανικό, καὶ τὸν ἐξοπλισμὸ τῆς Πολωνίας ἀπὸ τὸ ΝΑΤΟ. Ἀλλὰ καὶ τὴν ἀποτυχημένη ἀπόπειρα πραξικοπήματος στὴν Λευκορωσσία, τὴν ἐγκατάσταση τῆς Σάντου στὴν Μολδαβία καὶ τὶς πολιτικὲς ταραχές, ἀκόμα καὶ τὶς συνεχιζόμενες ἀπόπειρες στὴν Γεωργία,

-ΤΟ ΙΝΤΕΡΜΑΡΙΟΥΜ - Ἡ ἐκταφὴ ἑνὸς ἀποτυχημένου παλαιοῦ σχεδίου τῶν ἀγγλοσαξώνων, ποὺ ἔφερε τὴν Εὐρώπη πρὸ τῶν πυλῶν ἑνὸς νέου μεγάλου πολέμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κοινοβούλιο της Αμερικανικής πολιτείας του Μιζούρι νομοθέτησε την απαγόρευση να δίνουν παραστάσεις οι τρανσέξουαλ, μπροστά στα παιδιά.

Ο συγκεκριμένος τρανς, ντυμένος  σαν γυναίκα με μάσκα δράκουλα, διαφώνησε με την απόφαση και μιλώντας με άδεια που του δόθηκε στο κοινοβούλιο της  πολιτείας, κατηγόρησε τους βουλευτές, για "ομοφοβία".

Εδώ που τα λέμε, πώς να μην τρομάξεις!

Σχολιο.- Θρίλερ!!! Της παλαβομάρας και της διαστροφής το κάγκελο...

Σχολιο.- δεν παμε καθολου καλα πια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η διόρθωση της ανισότητας είναι κεντρικής σημασίας για τον κοινό στόχο ευημερίας της Κίνας.

Η Κίνα χρειάζεται επειγόντως να αντιμετωπίσει την ανισότητα πλούτου της χώρας, καθώς η επιδείνωση της ανισότητας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον στόχο της επίτευξης κοινής ευημερίας και να υπονομεύσει την πίστη στην κυβέρνηση μεταξύ των φτωχών και των νέων που δεν έχουν ελπίδα για το μέλλον.

Η Κίνα έχει μετατραπεί από μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και από μια σχετικά ισότιμη κοινωνία σε μια από τις πιο άνισες στον κόσμο.

Ο Σι Τζινπίνγκ είναι ξεκάθαρος σχετικά με τον κίνδυνο τέτοιων διαφορών εισοδήματος και πλούτου που θα μπορούσαν να καταπνίξουν την οικονομική ανάπτυξη και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στην ηγεσία.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών», είπε ο Σι.

Διαβάστε το άρθρο "Γιατί η διόρθωση της ανισότητας είναι κεντρικής σημασίας για τον κοινό στόχο ευημερίας της Κίνας."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σέρβοι θεωρούν τη Ρωσία την πιο κοντινή και φιλική χώρα

«Σέρβοι και Ρώσοι είναι αδέρφια για πάντα», είναι ένα διάσημο ρητό, το οποίο επιβεβαιώνεται από έρευνα που διεξήγαγε το έγκυρο έντυπο «New Serbian Political Thought» για το RT Balkan.

Κάθε τρίτος ερωτώμενος (30,2%) στους χίλιους ερωτηθέντες ονόμασε τη Ρωσία την πιο φιλική χώρα για τη Σερβία. Οι επόμενες πιο δημοφιλείς χώρες ήταν η Κίνα (7%), η Ουγγαρία (6,6%) και η Ελλάδα (6,6%).

«Αυτές είναι σχεδόν όλες στατιστικά σημαντικές απαντήσεις, καθώς οι πολίτες ανέφεραν κάποιες άλλες χώρες σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό. Έπρεπε να ομαδοποιήσουμε τις χώρες της ΣΟΔΓ που έλαβαν υποστήριξη 2% γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα. Η Ρουμανία (1,6%) και η Γερμανία (1,2%) ήταν σε επίπεδο στατιστικού λάθους», σημείωσε ο συντονιστής της μελέτης και αρχισυντάκτης του NSPM Djordje Vukadinovic .

Κατά μια έννοια, μια τέτοια ρωσική κυριαρχία τον εκπλήσσει, δεδομένης της επίμονης και μάλλον επιθετικής εκστρατείας που διεξάγει ένα μικρό μέρος του κοινού εναντίον της Μόσχας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κανόνες της αλάνας (θυμάστε κι άλλους;)

1. Ο χοντρός είναι πάντα τερματοφύλακας.

2. Το ματς τελειώνει όταν όλοι είναι κουρασμένοι.

3. Ακόμα και αν το σκορ είναι 20-0, όποιος σκοράρει το τελευταίο γκολ κερδίζει (το γνωστό «όποιος το βάλει»).

4. Δεν υπάρχει διαιτητής (διαφωνούμε και μόνοι μας).

5. Φάουλ δίνεται μόνο αν είναι πολύ ξεκάθαρο ή φανεί αίμα ή κάποιος αρχίσει να κλαίει.

6. Δεν υπάρχουν οφσάιντ (αυτά είναι φλώρικα πράματα)

7. Αν ο ιδιοκτήτης της μπάλας φύγει, τελειώνει (άδοξα) το ματς.

8. Οι καλύτεροι δύο παίκτες δεν μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα.

9. Αν σε επιλέξουν τελευταίο είναι μεγάλη ταπείνωση.

10. Στα φάουλ το τείχος θα σταθεί πολύ κοντά στην μπάλα.

11. Το ματς σταματά όταν περνάει μέσα από το «πεδίο δράσης» ένα μεγαλύτερο άτομο.

12. Είναι για πάντα εχθροί οι παίκτες της πλησιέστερης γειτονιάς.

13. Όσοι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο παίζουν άμυνα, άντε τερματοφύλακες.

14. Όταν έρχονται μεγαλύτεροι για να παίξουν, πρέπει να φεύγεις από το γήπεδο χωρίς πολλά πολλά (πέφτει και καμιά σφαλιάρα).

15. Υπάρχει πάντα ένας γείτονας που δεν σε αφήνει να παίξεις και θα απειλήσει να σου πάρει την μπάλα (ο γνωστός μαλακ...ς).

16. Αν μπει στοίχημα στη μέση (πχ τα αναψυκτικά στο τέλος) το παιχνίδι είναι πλέον πολύ σοβαρό και μοιάζει με τελικό Μουντιάλ (και βάλε).

17. Τα τέρματα ήταν δύο πέτρες ή δύο μπουφάν, αλλά πάντα το ένα τέρμα ήταν μικρότερο από τ άλλο (ασταμάτητοι καβγάδες).

18. Όταν η μπάλα περνά πάνω από τον τερματοφύλακα, ποτέ δεν μετράει το γκολ (νέοι καβγάδες).

19. Αν ο χοντρός στο τέρμα είναι «ρουφήχτρας» θα κάνει στην άκρη και θα μπει στη θέση του ο καλύτερος!

20. Στα τρία κόρνερ είναι πέναλτι.

21. Ήταν και ...το μπακότερμα (όταν ήταν λίγοι οι παίκτες) και το μονότερμα (όταν ήταν πολύ λίγοι).....

22. Το ματς συνήθως τελειώνει όταν πέφτει το απολυτο σκοτάδι Συνήθως με μεγάλες διαφωνίες αν "μπήκε" ή "δεν μπήκε" ...

Σχολιο.- Επιπλέον , όσοι παίζαμε στο γήπεδο ( ξερό , ψηφίδα κάτω ) όταν δεν έπαιζε η Νίκη , επειδή δεν υπήρχαν ποδοσφαιρικά παπούτσια στο Πολύγυρο ( μόνο Θεσσαλονίκη κι ήταν και ακριβά ) , βάζαμε κάτι παλιά τρύπια των βασικών παικτών και ήταν σα βατραχοπέδιλα.........Η δε επιλογή των παικτών γίνονταν πάντα απο τους αρχηγούς ( συνήθως οι καλύτεροι ) που έβαζαν "ποδαράκια" για να αρχίσουν να διαλέγουν.........Και όσο αφορά το ( 7 ) , όλοι μισούσαμε τον ιδιοκτήτη της μπάλας ( επίσης δυσεύρετη ) διότι όταν δεν τον κάναμε το χατήρι να τον αφήνουμε να διαλέγει τους καλύτερους συμπαίκτες για να μας κερδίζει , έπαιρνε τη μπάλα κι έφευγε.........Μετά , οργανώναμε παιχνίδι με καμιά λαστιχένια ή με κανα τενεκεδάκι στη πλατεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαινόταν η λούμπα, από μακριά.

Θυμόσαστε πόσες σαμπάνιες άνοιξαν κάποιοι , για τον θεσμό του "προσωπικού γιατρού", που θα ήταν ένα θετικό βήμα, στην πρωτοβάθμια υγεία;

Ε, λοιπόν η μπουκαπόρτα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας άνοιξε και μας περιμένει.

Εκτός από τα απογευματινά ιατρεία, ο ΠΕΛΑΤΗΣ ασθενής, που θα πληρώνει τον γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας και φυσικά και τον χειρουργό, τώρα θα πληρώνεται και η επίσκεψη, εκτός νοσοκομείου.

Η επίσκεψη, στον ιδιώτη γιατρό, που θα επιλέξουμε ως "προσωπικό γιατρό".

Το μεγαλόπνοο σχέδιο της πρωτοβάθμιας υγείας, δεν οδηγεί ΠΟΥΘΕΝΑ και όλα θα παραμείνουν, ως είχαν.

Οι προσωπικοί γιατροί-συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ αδυνατούν να παρέχουν υπηρεσίες σε 2.000 άτομα, όπως ορίζει η σχετική απόφαση, η αμοιβή τους είναι μικρή, ενώ είναι δεσμευτική και η σύμβασή τους. Για να μην πω ότι δεν προβλέπεται καν η δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι. Μόνο "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν". Η μοναδική ιατρική συμβουλή που παίρνεις, από τηλεφώνου είναι "πήγαινε στο νοσοκομείο".

Ετσι, αφού, όπως γνώριζαν οι εγκέφαλοι, εκ των προτέρων ότι για 9.000.000 ανθρώπους χρειάζονται 4.500 γιατροί, που ήταν αδύνατον να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, αν δεν έπεφτε το μαύρο αφορολόγητο χρήμα, που μπαίνει στα συρτάρια των ιδιωτικών γιατρών, γιατροί δεν θα πήγαιναν, τώρα προωθούν την πληρωμή "προσωπικών γιατρών", από τον πελάτη-ασθενή.

Τι αλλάζει;; ΤΙΠΟΤΑ! 

Οι φτωχοί θα τρέχουν στα νοσοκομεία, θα δίνουν φακελάκι, για να πάρουν ημερομηνία χειρουργείου, ή τον γιατρό που προτιμούν. Και οι πλούσιοι θα απευθύνονται στους γιατρούς-μετόχους των ιδιωτικών νοσοκομείων με την ξενοδοχειακή υποδομή, όσο στα Δημόσια νοσοκομεία δεν θα βρίσκεις ούτε μαντήλι να κλάψεις. 

"Προσωπικός γιατρός"! Ωραία ακούγεται, αρκεί να πληρώσεις και μάλιστα με την τρομοκρατία του προστίμου, που μόνο αυτό σκέφτηκαν να επιβάλλουν!

Γιατί πληρώνουμε ακόμα φόρους; 

Ποιους ψηφίζουμε;;

Σχολιο.- Η ιατρική είναι μια κατεστραμμένη υπόθεση και οι γιατροί είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης των φαρμακοβιομηχανιων και των διαγνωστικών εργαλείων της τεχνολογίας.Για να μην υπάρχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης και χειρουργείων ο σχεδιασμός και το χρήμα θα πρέπει να πάει στην πρόληψη η οποία έχει πόνο και μόχθο και παιδεία.Ο τομέας της χειρουργικής κατά Ιπποκράτη δεν θεωρούνταν ιατρική καθώς έβλαπτες το όλον προς όφελος όμως της ζωής του ασθενούς . Το σύστημα είναι έτσι που συνάνθρωποι μας πεθαίνουν για το τίποτα πχ από πέτρες στην χολή. Αυτοί συνήθως είναι οι παρίες της κοινωνίας με την έννοια ότι δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τα νέα μέσα τεχνολογίας δηλαδή οι παππούδες μας και οι αμόρφωτοι. Αισχρό; Αισχρό σε μια τόσο μικρή χώρα με πολλούς ηλικιωμένους

Σχολιο.- Ξερεις..εγω ψαχνομαι εδω και πολυ καιρο να καταφερω να παω πανω κει στην ομοσπονδια της ρωσιας .το κοιταω σοβαρα.αμα βρω ακρη να εξασφαλισω εργασια εφυγα.δεν το συζηταω πλεον και δεν το ακυρωνω.ειμουν μαλακας που δεν εφυγα τοτε που μου παρουσιαστηκε δουλεια απο δω με ρωσο κατασκευαστη.

Δια τουτον..

Οσοι θελουτε μουτζωνετε.και σας ευχαρισω εκ τον προτερονε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«…Aκόμα κι αν μετατραπούμε σε άτομα σκορπισμένα στον αέρα, δεν θ’ αφήσουμε τη Γάζα. Δεν μετράει το πόσο θα μας κοστίσει, δεν θ’ αφήσουμε τη Γάζα (…) Ας ανάψει ο μεγάλος πόλεμος, γιατί εμείς είμαστε ο λαός του και οι άνθρωποι του. Στ’ αδέλφια μας, τους γιούς και τους πατεράδες μας στη Γάζα, είμαστε μαζί σας. Δεν είστε μόνοι. Το δικό μας αίμα είναι για εσάς εύκαιρο και θα είμαστε μαζί σας, μέχρι την τελευταία ανάσα. Ο Θεός αρνείται το να είμαστε υποταγμένοι και ταπεινωμένοι ενώ χύνεται το δικό σας αίμα. Τι θα μας πει ο Θεός όταν θα τον συναντήσουμε; Απογοητεύσατε τη Γάζα. Όχι, μα το Θεό, δεν θα την απογοητεύσουμε, κι ας κοστίσει όσο είναι να κοστίσει».

*Πριν αρχίσουμε τη συνέντευξη, ο Filippo Kalomenìdis μου δείχνει τη δήλωση του Abdul Salam Jahaf, στρατηγού της Υεμενίτικης Ταξιαρχίας, που κυκλοφόρησε την πρώτη νύχτα των Αγγλο-αμερικάνικων βομβαρδισμών κατά της Χώρας του.

Μου εξομολογείται ότι πρόκειται για ένα από τα λυρικότερα και συναρπαστικότερα κείμενα, απ’ όσα έχουν γραφτεί από την 7η Οκτώβρη μέχρι σήμερα. 

«Οι Χούθι έρχονται αντιμέτωποι με τους σιωνιστές για να υπερασπιστούν τον παλαιστινιακό λαό, έχοντας ακόμα ανοιχτές τις πληγές τους από τον πόλεμο που θέλησαν οι ΗΠΑ και εξαπέλυσαν οι διεφθαρμένοι Σαουδίτες, εξοπλισμένοι από το ιταλικό κράτος. 

Οι Υεμενίτες επαναστάτες, λαβωμένοι από περισσότερα από δέκα χρόνια πολέμου, τα παίζουν όλα για όλα για να σώσουν τη Γάζα. 

Αυτή είναι η ίδια η εικόνα της ήττας της Δύσης. 

Ένα φωτεινό και οδυνηρό παράδειγμα προς μίμηση.

Ταυτόχρονα, το ιταλικό κράτος και η κυβέρνηση μπαίνουν στην πρώτη την γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών που θα επιτεθούν στην Υεμένη, για να υποστηρίξουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, την υπεράσπιση του ελεύθερου εμπορίου για τον πολλαπλασιασμό των κερδών, πάνω στο πετσί των εσχάτων.

Οι μοναδικές ελευθερίες που ενδιαφέρουν τους δυτικούς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες το απόγευμα μίλησα με τον Επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τον έλληνα Γεώργιο Πετρόπουλο.  

Η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο, κι αυτό το λέει ένας άνθρωπος που έχει περάσει από ζώνες πυρός, ζώνες πλήρους καταστροφής, έχει δει το κακό σε όλες τις μορφές που είχε παρει ως τώρα, μα πρώτη φορά το βλέπει έτσι. 

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι ήρωές μας που σπάνια έχουν ονοματεπώνυμο, αυτοί οι συγκλονιστικοί άνθρωποι, οι ταγμένοι να παραμένουν πάντα άνθρωποι, που μιλάνε όπως εκείνος, ήρεμα, σταθερά, με λέξεις προσεκτικές ώστε να μην σε τσακίζει εσένα το βάρος που δεν επιτρέπουν να τσακίσει κι αυτούς, με συγκινούν βαθιά.

Έχω ξαναζήσει και δει το έργο τους, τα έχω γράψει. 

Ομως, η σημερινή κατάσταση στη Γάζα και το δικό τους κουράγιο - 160 εργαζόμενοι του ΟΗΕ έχουν χάσει τη ζωή τους, κι ας μη μιλήσουμε για δημοσιογράφους, οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στοχοποιούνται επί τούτου από τον Ισραηλινό στρατό, οι συνάδελφοί τους παλαιστίνιοι κάθε μέρα κάποιον δικό τους άνθρωπο έχουν να θάψουν - είναι κάτι που δεν το έχουν ζήσει και ούτε το έχουν φανταστεί και οι ίδιοι. 

Στη συνέντευξη θα ακούσετε και μια λέξη που ήλπιζα να μην ακούσω. 

Τη λέξη "χολέρα". 

Ως τώρα το αντιμετώπισαν.

Ως πότε; για πόσο, χωρίς νερό για το 81% του πληθυσμού; 

Με ποιούς κινδύνους για την υγεία όλων, με κάπου 8.000 σορούς στα χαλάσματα και πτώματα στις άκρες των δρόμων, καθώς μπαίνει η άνοιξη; 

Τον ευχαριστώ από καρδιάς και κείνον και κείνους που δεν ξέρω τα ονόματά τους, μα είναι εκεί, για όλους εμάς.

Κι όπως του είπα, ελπίζω σύντομα να μην χρειάζεται να βρίσκεται στη Γάζα.

Να σταματήσει το θανατικό, η εθνοκάθαρση, η γενοκτονία.

Δηλαδή, να μη σταματάμε να μιλάμε για την Παλαιστίνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σχέδιο εδραίωσης του προσωπικού γιατρού, προχωράει κανονικά. 

Ο προσωπικός γιατρός όχι μόνο θα έχει την ιδιότητα του «κόφτη» στην πρόσβαση στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, αλλά επιπλέον θα εκτελεί χρέη πλασιέ προγραμμάτων «προληπτικών» ελέγχων, οσονούπω και προληπτικών φαρμακευτικών αγωγών, με τα πολυδιαφημιζόμενα καινοτόμα φάρμακα.

Το υπουργείο τεχνηέντως, αποκλείει σταδιακά τους ανεξάρτητους ιδιώτες γιατρούς απο τη συμμετοχή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ ταυτόχρονα τους βάζει σταδιακά λουκέτο με την υπερφορολόγηση. 

Ανακοινώνει δε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα, περιέρχεται αποκλειστικά στον κρατικό έλεγχο και στην ευθύνη ειδικά στρατευμένων και εκπαιδευμένων κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι ακολουθώντας κανόνες αυτοματοποιημένης ιατρικής, θα μεριμνούν για την υγεία των πολιτών. 

Τα πρότυπα περίθαλψης θα είναι συνάρτηση οικονομικών συμφερόντων συμβεβλημένων εταιρειών και η συμμόρφωση των γιατρών σε αυτά τα πρότυπα, θα διασφαλίζεται μέσω αξιολόγησης των γιατρών και επιβολής ποινών σε όσους δεν πιάνουν τους στόχους. 

Όλο το πακέτο φυσικά λανσάρεται ως αναβάθμιση της περίθαλψης για το όφελος του πολίτη. Και ας είναι φυσικά κατάργηση της ιατρικής και του πολίτη…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ εποφθαλμιά το παράκτιο φυσικό αέριο της Γάζας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eurostat : Το εισόδημα των Ελλήνων υπολείιπεται των εξόδων

Αρνητικό σκορ στις αποταμιεύσεις  σημειώνουν οι Έλληνες , αποτελώντας ευρωπαϊκή εξαίρεση, με -4% έναντι μέσου όρου +12,7%.  Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά χρησιμοποιούν συσσωρευμένες αποταμιεύσεις ή δανείζονται για να ζήσουν.

Σχολιο.- Τα Εβραιοσιωνιστικά αφεντικά των πωλητικών μας, απομυζούν γρήγορα, όλην την ιδιωτική μας περιουσία, διά της υπερφορολόγησης και των εξοντωτικών προστίμων. Όργανό τους η ΑΑΔΕ, που όλα όσα εισπράττει, μεταβιβάζονται εκτός Ελλάδος... Τα πωλητικά τσιράκια τους, σφυρίζουν αδιάφορα, ψευδόμενοι πως έχουν κυρήξει "πόλεμο στην ακρίβεια", με γελοία μέτρα τύπου "μόνιμη μείωση τιμής", "καλάθια νοικοκυριού", και κουπόνια φτώχιας.... Παράλληλα, ιδιωτικοποιούν την δημόσια υγεία και παιδεία, έτσι ώστε να μην έχει τελικά πρόσβαση κανένα φτωχόπαιδο, σε αξιοπρεπή εκπαίδευση, και κανένας απλός μισθωτός σε αξιοπρεπή περίθαλψη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρλανδία : Οι ασάφειες και τα κενά οδήγησαν στο «όχι» στο διπλό δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα στην Ιρλανδία: Τους ζήτησαν να συζητήσουν για θέματα πολίτικης ορθότητας, αυτά της woke ατζεντας και οι Ιρλανδοί τους έδωσαν την απάντηση που έπρεπε! 

Προσπάθησαν να καταργήσουν την οικογένεια και ξεφτιλίστηκαν. Ήθελαν να καταργηθεί και το όνομα μητέρα και να αντικατασταθεί με το γονέας 1 ή 2.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δύσης, ευτυχώς στην Ιρλανδία απέτυχαν προς το παρόν, να διαλύσουν την οικογένεια για να καταστήσουν τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στις εκφυλιστικές απόπειρες εναντίον τους

Σχολιο.- Σύμφωνα με τους "ειδικούς" του καθεστώτος, δεν έγιναν κατανοητές στους ψηφοφόρους οι θέσεις της κυβέρνησης

10/3/2024         -  11.11

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας απέρριψαν τις προτάσεις τις κυβέρνησης που προώθησε μέσω δύο δημοψηφισμάτων για την αλλαγή μερών του συντάγματος που αναφέρονται στην οικογένεια και το φύλο.

Όπως λένε οι τροπολογίες είχαν κακή διατύπωση και οι ψηφοφόροι είπαν ότι είχαν μπερδευτεί.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τις ασάφειες και τα κενά, η πολιτεία δεν είχε προχωρήσει σε διευκρινίσεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει το «όχι».

Το ιρλανδικό Σύνταγμα έχει τεθεί σε ισχύ από το 1937.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πολωνός υπουργός Εξωτετρικών αποκαλύπτει ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ήδη επιχειρούν στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την εμπλοκή της Δύσης 

 Αποκαλύπτεται η εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της δυτικής εμπλοκής στον πόλεμο αντιπροσώπων της Ουκρανίας.

Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη στείλει στρατό στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski κατά τη διάρκεια συζήτησης επ ‘ ευκαιρία της 25ης επετείου από την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, που μεταδόθηκε στο κανάλι Sejm RP στο YouTube.

-Στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία

«Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία», υποστηρίζει.

Ο Sikorski πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια κράτη έστειλαν τον στρατό τους εκεί, «σε αντίθεση με ορισμένους πολιτικούς (σ.σ.Olaf Scholz)».

Τόνισε επίσης ότι εκτιμά αυτή την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.

«Επικροτώ την πρόσφατη γαλλική πρωτοβουλία.

-Η Ρωσία απαντά: Δεν μπορούσαν να το κρύψουν άλλο

Στις προκλητικές δηλώσεις του Sikorski ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία απάντησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Δεν μπορούσαν να το κρύψουν άλλο», είπε χαρακτηριστικά η Zakharova.

-Η Πολωνία σχεδιάζει μεγάλο αεροδρόμιο για τη μεταφορά στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda εξέφρασε την άποψη ότι η Βαρσοβία χρειάζεται να κατασκευάσει ένα μεγάλο αεροδρόμιο για τη μεταφορά στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, ο Macron υποστήριξε ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.

Αργότερα, ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική για αυτές τις δηλώσεις, σημείωσε ότι όλα τα λόγια του ήταν καλά υπολογισμένα.

Υπογράμμισε επίσης ότι το Παρίσι «δεν έχει όρια ή κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο.

-Στη Λιθουανία τοποθετούνται Patriot. Οι Patriot όμως στην Ουκρανία έγιναν σκόνη από τον ρωσικό πύραυλο Iskander.

Η ανακοίνωση της ανάπτυξης Patriot στη Λιθουανία συμπίπτει επίσης με τους πολεμικούς αγώνες του ΝΑΤΟ «Steadfast Defender 2024» που προσομοιώνουν τη σύγκρουση στην Ευρώπη, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες τέτοιες ασκήσεις εδώ και δεκαετίες και οι οποίες η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι τονίζουν ότι η συμμαχία γίνεται  «ολοένα και πιο επιθετική».

-Τα F -35 στη Φινλανδία

Εξάλλου μετά την ένταξή της, η Φινλανδία θα γίνει σταθμός για τα μαχητικά F-35, τα οποία προορίζονται σχεδόν αποκλειστικά για πιθανές εμπλοκές με τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά θα είναι επίσης το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ που θα αποκτήσει το ισραηλινό σύστημα David's Sling ένας προηγμένος διάδοχος του Patriot που έχει δοκιμαστεί μάχη στη Συρία.

Όσον αφορά την αεράμυνα, η άμυνα βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Aegis Ashore πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στην Πολωνία το 2024, αφού το ίδιο σύστημα ενεργοποιήθηκε στη Ρουμανία, οκτώ χρόνια πριν. Το σύστημα παρέχει μια υψηλότερης βαθμίδας ικανότητα στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας που συμπληρώνει το Patriot και το David's Sling.

-Politico: Η Γαλλία αναζητά συμμαχία πρόθυμων χωρών ικανών να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron έθεσε νωρίτερα το ενδεχόμενο να σταλεί ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπενθύμισε το Politico.

Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, απέρριψε την ιδέα, αλλά οι χώρες της Βαλτικής «είναι πολύ πιο ανοιχτές στην ιδέα», πρόσθεσε το Politico.

-Και η Ιταλία αδειάζει Γαλλία – Πολωνία

Πάντως πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στη συμμαχία των προθύμων.

Ήδη ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius τόνισαν ότι η Γερμανία δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Scholz διευκρίνισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό

Η Ιταλία αδειάζει Γαλλία και Πολωνία αναφορικά με την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ώστε να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.

-Ρωσία: Βρήκαμε πτώματα Νατοϊκών στο Donetsk

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης, πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Sergey Rudskoy δήλωσε ότι το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ, μεταμφιεσμένο σε μισθοφόρους, χειρίζεται συστήματα αεράμυνας, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και τακτικά πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία.

Όπως είπε στο TASS σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk, Igor Kimakovsky, πτώματα στρατιωτικού προσωπικού με αμερικανικά και πολωνικά διακριτικά βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης καθαρισμού στην Avdiivka.

Το μέλος της Κρατικής Δούμας Viktor Vodolatsky σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρήκαν πτώματα ξένων μισθοφόρων στην Avdiivka.

Ταυτοποιήθηκαν ως στρατιωτικοί των χωρών του ΝΑΤΟ - Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες.

-Το χτύπημα στο Χάρκοβο που προκάλεσε σοκ στον Macron

Υπενθυμίζεται ότι οι τον Ιανουάριο 2024 ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα υψηλής ακρίβειας σε χώρο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μαχητών στο Kharkiv, κυρίως Γάλλων μισθοφόρων.

Στο χτύπημα σκοτώθηκαν 60 μαχητές και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20.

Μετά από αυτό, ο Γάλλος πρεσβευτής στη Μόσχα Pierre Levy κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να του μεταφέρουν ότι οι αρχές στο Παρίσι φταίνε για τον θάνατο των Γάλλων υπηκόων.

Εξάλλου το Σάββατο (9/3/2024) έγινε γνωστό από το Tass ότι ο Γάλλος ηγέτης των νεοναζί Cesar Aujard ο οποίος πολέμησε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, σκοτώθηκε κοντά στην Avdiivka.

«Ένας αρχηγός των Γάλλων νεοναζί, ο οποίος συμμετείχε σε εχθροπραξίες στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, σκοτώθηκε κοντά στην Avdiivka», ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία για τις σχέσεις του με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ώπα… Κι ο Μπάιντεν τώρα “μετανιώνει” γιατί βλέπει ότι “δεν πάνε καλά τα πράγματα”!

Χτες βράδυ, μιλώντας στο δίκτυο MSNBC ο Μπάιντεν στα ξεκούδουνα δήλωσε ότι:

“Το Ισραήλ” - αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην υποστήριξή του - “δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος με τις ΗΠΑ. Οι επεμβάσεις στην Ουκρανία, όπως και στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ παλιότερα, ΔΕΝ ήταν απαραίτητες!”

-Άρα;

• Πρώτον, για πρώτη φορά παραδέχεται ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία, ήταν “αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση…”

• Δεύτερον, αν κρίνουμε από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που ήταν “λάθος” όπως λέει, εκεί οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. Στην Ουκρανία; Ετοιμάζει το ίδιο;

• Τρίτον, φαίνεται πια ότι στο “θίασο της Δύσης”, μοίρασαν ρόλους για να σώσουν στο συμβιβασμό ότι παραπάνω μπορούν: ο Πάπας ζητάει παράδοση και λευκή σημαία, ο Μακρόν μπλοφάρει ζητώντας … πόλεμο κι “αφήστε με να τους … σκίσω”!

• Τέταρτον, έτσι εξηγείται και το ξήλωμα της Nuland που είχε “άλλη ατζέντα” από το παζάρεμα…

• Πέμπτον, ρισκάρω να προβλέψω, ότι οσονούπω, στην Ουκρανία θα … αλλάξουν μαριονέτες και θα μας … τελειώσει κι ο Ζελένσκι!

-Βέβαια το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ, έχει έτοιμη τη … δικαιολογία της πνευματικής κατάστασης του Μπάιντεν: “Μπερδεύτηκε και άλλο εννοούσε…”

Συμπέρασμα: 

-ΟΛΑ αυτά δεν θα έχουν κανένα νόημα αν η Ρωσία κι ο λαός της Ουκρανίας, “τελειώσουν σύντομα τη δουλειά”: 

ΑποΝαζιστικοποιημένη

ΑποΝΑΤΟποιημένη,

ΑποΜαϊντανοποιημένη

Αποστρατιωτικοποιημένη Ουκρανία!

Σχολιο.- Αφού πρώτα καταμάτωσαν τους λαούς οι άθλιοι (κι απο κοντα και το δικό μας κανισάκι)

Σχολιο.- Σ´αυτό ταιριάζει και το προφίλ του αντικαταστάτη της Nuland στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και νέου “χειριστή” της Ουκρανίας:

O John Bass, θεωρείται “ειδικός” στις … αποχωρήσεις των ΗΠΑ και στη διαχείριση ήττας.

Σε δυό περιπτώσεις, ήταν υπεύθυνος για “αποχώρηση με τις μικρότερες απώλειες”:

- Στο Αφγανιστάν (πρέσβης 2017-20)

- Στη Γεωργία (2009-12) όταν επέβλεψε την «διαφυγή» του υπάλληλου του Σαακασβίλι όταν ξεσηκώθηκαν οι Γεωργιανοί,

- Α, έκανε και στο Ιράκ, τη δεκαετία του ‘90



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για αυτό και για χίλιους άλλους λόγους οφείλουμε να μποϊκοτάρουμε το πανηγυράκι της Eurovision που στήνει το ΝΑΤΟ κάθε χρόνο.

Διάβαζα κάπου ότι οι τιμές των κατοικιών στη"μικρή Αθήνα''του Ελληνικού, στο μεγαλύτερο δημόσιο παραθαλάσσιο οικόπεδο που ξεπουλήθηκε ποτέ στην Ευρώπη, έχουν πιάσει τα 7.500€/τ.μ. Το, δε, κέντρο της Αθήνας έχει οριστικά αλωθεί από ισραηλινά, κινέζικα και γερμανικά funds. Οι κάτοικοι της Ελλάδας έχουν χάσει διά παντός τον έλεγχο της γης της. Στην οικονομία, λοιπόν, η «ζαριά» είχε παιχτεί. Έλειπε το εποικοδόμημα. Το «κεφάλαιο ως θέαμα», όπως θα έλεγε ο Ντεμπόρ. Το «κρατικό pop» της Μαρίνας Σάττι εγκαινιάζει, έτσι, την εποχή του πολιτισμικού gentrification. Το «Ζάρι» είναι απότοκο μα και μανιφέστο των πιο τρελών ονείρων του διεθνούς real estate. Γιατί η διάρρηξη των πολιτισμικών και πολιτιστικών σχέσεων, δεσμών και διαδικασιών από τα funds αυτά δεν σημαίνει την εξαφάνιση του τοπικού στοιχείου αλλά την υποβάθμισή του, την ταπείνωσή του, τον υποβιβασμό του σε ένα ξεδοντιασμένο ζώο σε κλουβί. Ο σαλεπιτζής που παρατηρεί κάπως σαστισμένος την Σάττι να χορεύει, ανακηρύσσεται σε σκλάβο, σε ιθαγενή. Το video clip δεν έχει καμία σχέση με καταγγελία του κιτς και του φολκλόρ, όπως γράφεται από όσους σπεύδουν να το υποστηρίξουν θυμίζοντας τις αντιδράσεις των «Μένουμε Ευρώπη». Αντίθετα: ανακοινώνει την απέχθεια προς οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην πλήρη επέλαση των «Εμπόρων των Εθνών», επί αθηναϊκού και ελληνικού εδάφους.

Σχολιο.- Ακριβώς, πρόκειται για textbook case του τί είναι ένα Psy-Op. Ο κατακτητής εδώ (ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ) έρχεται στον κατακτημένο (Ελλάδα) να του υπαγορεύσει τί εικόνα θα έχει ο ίδιος για τον εαυτό του και να του επιβάλλει την ταυτότητα που εξυπηρετεί μόνο τα αποικιοκρατικά συμφέροντα - με την υποσημείωση, πάντα, ότι ο κατακτημένος είναι εξ' ολοκλήρου υπεύθυνος για την «κατάντια» του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τιμές στην ενέργεια έχουν πέσει, οι ανατιμήσεις όμως διατηρούνται. Η αισχροκέρδεια στα τρόφιμα έμεινε και ο Μητσοτάκης μας λέει να πάρουμε καλλυντικά. Οι τράπεζες και οι ενεργειακοί όμιλοι έχουν δισεκατομμύρια κέρδη αλλά ο Μητσοτάκης δεν θέλει να τους φορολογήσει για να δώσει μερικά εκατομμύρια στους φτωχούς το Πάσχα. Χιλιάδες κορίτσια δεν έχουν λεφτά για σερβιέτες αλλά έχουμε ισότητα φύλων, γιορτή γυναίκας, αναγνώριση γυναικοκτονίας. Ο σανός διανέμεται δωρεάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Τσιόδρας για COVID-19: «Να μην ερχόμαστε σε επαφή με… νυχτερίδες γιατί είναι “δεξαμενή” ιών»

«Τα εμβόλια ενισχύουν την άμυνά μας κατά των ιών»

10.03.2024 | 17:01

Σχολιο.- Εμφανίστηκε πάλι ο Δρ. Οφικιάλλιος και τι είπε;

Νυχτερίδες και αράχνες καρδιά μου.... 

Δεν θα ξεχάσω πώς ανήχθη σε ήρωα από το καθεστώς  το συγκεκριμένο εργαλείο του συστήματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόφαση Μπάιντεν για δημιουργία λιμανιού για παράδοση βοήθειας στους Παλαιστίνιους είναι δούρειος ίππος για απόβαση Αμερικανών στρατιωτών στην Γάζα. Οι Αμερικανοί στέλνουν 1000 στρατιώτες τάχα για την δημιουργία του λιμανιού. Στην πραγματικότητα θέλουν να επιταχύνουν το λιμάνι για την κλοπή του Παλαιστινιακού πετρελαίου αξίας 500 δις δολάρια.

Σχολιο.- Tα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Σταμάτησαν να λένε για αποκεφαλισμένα μωρά, στοές κάτω από νοσοκομεία και άλλα φαιδρά. Το μόνο που παραμένει είναι ότι το Ισραήλ είναι γενοκτόνο κράτος

Σχολιο.- Ατελείωτη προπαγάνδα από Ουάσινγκτον Ποστ για όσους σκοτώθηκαν συμμετέχοντας σε εγκλήματα πολέμου. Εν τω μεταξύ, τίποτα για τους δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους πολίτες που σφαγιάζονται. Τίποτα νέο, υποθέτω.. ακριβώς ιδιαίτερα αηδιαστικό αυτή τη φορά.

"Αν και οι Αμερικανοί πολίτες αποτελούν λιγότερο από το 2% του πληθυσμού του Ισραήλ, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των νεκρών πολέμου της χώρας από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στη Γάζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Eurovision ιδρύθηκε από το NATO για να εξυπηρετήσει γεωπολιτικούς σκοπούς, δρώντας παράλληλα ως ένας θεσμός ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου. Τα τραγούδια που συμμετέχουν σε αυτό τον διαγωνισμό, πολύ λίγο θα έπρεπε να τα βλέπουμε ως «καλλιτεχνικά έργα», αλλά πρωτίστως ως «όπλα», διότι αυτό ακριβώς είναι στα αλήθεια: επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου (Psy-Ops) στην υπηρεσία της αμερικάνικης πολιτιστικής επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δρα παράλληλα με (και ενισχύει) την αντίστοιχη οικονομική και γεωπολιτική στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την Συνθήκη της Γιάλτας και μετά.

Η Eurovision ως διαγωνισμός, είναι κρατοκεντρικός, διαγωνίζονται κράτη και όχι καλλιτέχνες. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη ενδιαφέρονται για την νίκη για να διευρύνουν την ήπια ισχύ τους. Ως διαγωνισμός σχετίζεται και με την λεγόμενη λαϊκή γεωπολιτική, μέσα από την οποία εκφράζονται γεωπολιτισμικές προσεγγίσεις, προτιμήσεις, στερεότυπα, προκαταλήψεις κ.λπ. 

Δικαίως μπαίνει στο στόχαστρο του δημόσιου διαλόγου το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι, από τη στιγμή που δεν είναι απλώς ένα τυχαίο μουσικό βίντεο που ανέβηκε ανεξάρτητα στο youtube από κάποιον δημιουργό, αλλά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει επισήμως το ελληνικό κράτος στον νατοϊκό θεσμό της Eurovision. Το συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς και η δαπάνη δημόσιου χρήματος, είναι που αυτομάτως ανάγουν την επιλογή αυτού του κομματιού - και κάθε αντίστοιχης συμμετοχής - σε εξόχως πολιτική πράξη, ανοιχτή σε αυστηρή κοινωνικοπολιτική κριτική. Πόσω μάλλον δε όταν πρόκειται για τον βαθιά υποκριτικό και αποικιοκρατικό θεσμό της Eurovision, ο οποίος φέτος επέλεξε να μην απαγορεύσει τη συμμετοχή στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ (όπως έχει κάνει με την Ρωσία και την Λευκορωσία), ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η γενοκτονία στην Γάζα με 45.000 νεκρούς.

Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώ ότι πολύ λιγότερη σημασία έχει το εργαλειοποιημένο καλλιτεχνικό έργο καθ' αυτό, σε σχέση με τον ιμπεριαλιστικό θεσμό της Eurovision (στις γραμμές της Αμερικανικής Πρεσβείας, του NATO και της CIA, που δίνουν ντιρεκτίβες στο Υπουργείο Πολιτισμού, το ΕΚΟΜΕ και τα μεγάλα ιδρύματα αποδόμησης πολιτισμού, ψυχολογικού πολέμου και ξεπλύματος εφοπλιστικού κεφαλαίου - βλέπε Νιάρχος και Στέγη), που φέτος ξεπλένει ηθικά τη γενοκτονία ενός αραβόφωνου πληθυσμού στην λεκάνη της Μεσογείου. Καθόλου αθώα, καθόλου τυχαία και καθόλου καλοπροαίρετη δεν μπορεί να είναι λοιπόν η επιλογή ενός τέτοιου μουσικού κομματιού, από έναν θεσμό εγκληματιών πολέμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όποιον έχει την ψευδαίσθηση ότι ο Τραμπ θα είναι καλύτερος. Ο Τραμπ λέει στον Νετανιάχου: Finish the job!

Άντε τέλειωνε με τους Παλαιστίνιους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανεμογεννήτριες χρειάζονται λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια που γυρίζουν τις λεπίδες.

Οι διαρροές πετρελαίου από τις τουρμπίνες συσσωρεύοντας λίτρα πετρελαίου κάθε εβδομάδα στο έδαφος κάτω από το καθένα.

Φανταστείτε τι κάνει αυτό το πετρέλαιο στη θαλάσσια ζωή όταν τοποθετούνται τουρμπίνες στον ωκεανό.

Σχολιο.- Οι ανεμογεννήτριες είναι επιβλαβείς και θανατηφόρες για τα πουλιά, τα κητοειδή και τα οπληφόρα, λόγω των αναταράξεων, του θορύβου, της δόνησης. Επιπλέον, η ενέργεια που χρησιμοποιείται μόνο για την ανέγερση μιας τουρμπίνα ακυρώνει κάθε ενέργεια που εξοικονομείται χρησιμοποιώντας τον αέρα. Δεν διαρκούν πολύ και απλά θάβονται στη ζούγκλα αφού πέσουν κάτω.  Είναι όλα μια απάτη για τις ΜΚΟ να κερδίζουν από την ερήμωση ανθρώπων και ζώων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή δεν υπάρχει τίποτα να μαγειρέψεις σε κέντρο μαγειρικής στη Γάζα, κόβονται ότι χόρτα και πράσινο συλλέγονται από το περιβάλλον και μαγειρεύεται σούπα παρόμοια με το νερό χωρίς λάδι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημίτες είναι φυλή, δεν είναι θρησκεία. Τον όρο οικειοποιήθηκαν οι Χάζαροι Ασκενάζοι που ασπάστηκαν τον Εβραϊσμό τον 11ο αιώνα μΧ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι κρατάνε τις μυστικές παραδόσεις που είχαν ως παγανιστές εξ ου και η μεγάλη αθεΐα στους Εβραίους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήθελαν να θάψουν την Παλαιστίνη και ο κόσμος έγινε όλος Παλαιστίνη.

*Τα ανδρείκελα οι δυτικοί πολιτικοί δεν μετράνε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί δεν παίρνουν τους Παλαιστίνιους οι Αραβικές χώρες, λένε τα παπαγαλάκια. Πρώτον , ήδη υπάρχουν εκατομμύρια σε διάφορες χώρες. Δεύτερον, το σχέδιο του Ισραήλ είναι να κατακτήσει όλη την Παλαιστίνη, δεν είναι συνετό να το βοηθήσεις. Τρίτον, αν φύγουν προς το Σινά, όπως θέλουν οι Ισραηλίτες, νομίζετε πως δεν θα γενικευθεί ο πόλεμος σε μια προσπάθεια επιστροφής;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δρόμος προς τον φασισμό. Όσο πιο πολύ χάνουν το αφήγημα, τόσο πιο πολύ θα καταφεύγουν σε φασιστικά μέτρα. Όσο πιο πολύ καταφεύγουν σε φασιστικά μέτρα, τόσο πιο πολύ θα γίνεται αντιληπτό από όλους ο κρυμμένος φασισμός τους. 

Στην ΝΥ ο κυβερνήτης έστειλε το στρατό ως αντίδραση στον φόβο ότι ο κόσμος ξεσηκώνεται. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εδω ειχε παει ο ρακιντζης στην ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ που ηταν σαν ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΧΕΙ...

κουκλος ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ εεεε;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ. Από τα ”Αδέσποτα κορμιά” των playboys της μονής Αββακούμ στο δύανδρο ζεύγος Τάιλερ και στη γυμνόστηθη σταυρωμένη Μαντόνα της Θεσσαλονίκης..

10/03/2024

ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ. Από τα ”Αδέσποτα κορμιά” των playboys της μονής Αββακούμ στο δύανδρο ζεύγος Τάιλερ ( όλα τα μεσημεριανά life style ασχολούνται με τον Κασσελάκη και τον σύζυγό του όπως τον αποκαλούν) και στη γυμνόστηθη σταυρωμένη Μαντόνα της Θεσσαλονίκης.. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ….

”ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ” ξεφώνιζαν τους ομοφυλόφιλους καλογέρους το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κι άλλες ευγενείς φυλλάδες.. Τον Τάιλερ πάντως τον αποκαλούν σύζυγο του Κασσελάκη με πάσα δόξα και τιμή και η κλίνη αμόλυντος.. 2 μέτρα και 2 σταθμά… να ειπωθεί κι αυτό γιατί περίσσεψε η υποκρισία..

Τη Βουλή που νομοθέτησε γάμο ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα δεν την έκραξαν ως όφειλαν ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ …ίδια γραμμή με κάποια θρησκευτικά σάιτ που αθώωσαν τον πάτερ Αντώνιο και τώρα ποιούν τη νήσσαν για τους εκατομμυριούχους ”μοναχούς” και μόνο που τους δεν τους εμφανίζουν ως τέρατα ηθικής.. 

Απο-ιεροποίηση αποχριστιανοποίηση βεβήλωση προστυχισμός χειρίστου είδους αναισχυντία ο σταυρός στο σφυρί όσο όσο.. όλα εμπόριο χρήμα ο Χριστός πουλάει γι αυτό τον πούλησαν μεσοτιμής...Η Παναγία δεν είναι Μπάρμπι να βγαίνει σε σειρές και σε διάφορες εκδοχές. Εμπορευματοποίηση του θείου.. Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους..

Σάλο προκαλεί αφίσα του ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας Ελένης Ψύκου, «Αδέσποτα Κορμιά», στην οποία απεικονίζεται σταυρωμένη μια ημίγυμνη έγκυος γυναίκα με πληγές στο σώμα της….. Μάχη της αφίσας κοινοί αφισοκολητές. Πάνω από την κλασική σταύρωση αφισοκόλησαν την κολλητή τους σταυρωμένη και ό,τι άλλο θέλει ο καθείς …. όλα με το μαχαίρι…

Με επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ζητεί από την Ελίζ Ζαλαντό, να μην αναρτηθεί η αφίσα, διότι «είναι βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης» και μη χριστιανών με την ελαχιστότερη αισθητική αντίληψη και καλαισθησία.

Ένας διανοούμενος ακόμα και άθεος οφείλει να έχει την κατάλληλη παιδεία ώστε να σέβεται τη θρησκεία του καθενός και να μην προκαλεί.

Αν το έκαναν αυτό με την μενόρα θα τους πήγαιναν για εσχάτη προδοσία οι ελληνικές αρχές ... τελικά ο Έλληνας πολίτης «δεν έχει πού την κεφαλήν κλίνε» ..είναι ανυπόστατος..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακτιβιστές Woke με βαριοπούλες κατεδαφίζουν βιτρίνα με νυφικά στην Ισπανία! 

10/03/2024

Κουκουλοφόροι ακτιβιστές ”της ισότητας φύλων” καταστρέφουν με βαριοπούλες και γκλομπ τη βιτρίνα ενός καταστήματος με νυφικά στην Ισπανία “για να θέσουν τέλος στις ανισότητες, στη σεξιστική βία και στους καταπιεστικούς νόμους περί της έκτρωσης ” Οι wokistes επί το έργον! Βάνδαλοι… Επαναστάτες χωρίς αιτία κανονικά …

https://twitter.com/i/status/1766512981695730072



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος προπηλάκισε 2 προκλητικούς τρανσέξουαλ. Ο Κασσελάκης είπε όπως ο Νετανιάχου ”είμαστε στο φως”. Τον εμφανίζουν ως τον υπέροχο νεανία τον απατεώνα χαφιέ της CIA και των Αμερικάνων… ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΛΑ. 

10/03/2024

Λέγεται ότι 4 κουκουλοφόροι κινήθηκαν απειλητικά κατά του Ζελενσκιοειδούς ”ηγέτη” Μπερλουσκονικού τύπου Τσιτσιολίνου της αμερικανο- ”κεντροαριστεράς” αλλά παρενέβη αστυνομικό όργανο και διασώθηκε.. Η ηρωοποίηση του δεν έχει όρια πάση θυσία πρέπει ν΄ανέβουν οι μετοχές του.. Το παρακράτος έπιασε δουλειά…

Ελεγχόμενοι ”εμφύλιοι”.. αυτή θα είναι η συνταγή εκτόνωσης των μαζών από εδώ και πέρα όσο οι μεγάλοι ανενόχλητοι δια περιπάτου θα υλοποιούν τις ληστρικές αντιλαικές και αντιεθνικές πολιτικές τους και θα καταπίνουν ως κεραίας αφομοιωτικά κατακτητικά με κατοχική διάθεση τα μικρότερα έθνη…Έστησαν εσωτερικά θέματα ατζέντας για αντιπερισπασμό για απασχόληση του πλήθους …… για να διαβούν οι Μήδοι..απρόσκοπτα..

Στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους χθες 200 άτομα τα περισσότερα ανήλικοι προπηλάκισαν 2 προκλητικά άτομα τρανσέξουαλ που φυγαδεύθηκαν από παρακείμενο εστιατόριο.. Κινήθηκαν εναντίον τους με ύβρεις και πέταξαν μπουκάλια.. Η κοινωνία στη Δύση αντιδρά στον εκφυλισμό της από τα καθεστώτα και οδηγείται σε μικρούς εμφύλιους.. θα επικρατήσει το χάος..

Ελεύθερα αφέθησαν τα έντεκα ανήλικα άτομα που συνελήφθησαν χθες για την επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, εναντίον δύο προκλητικών τρανς ατόμων που μάλλον είχαν πληρωθεί για να κάνουν αυτήν την εμφάνιση για να προκαλέσουν τον κόσμο και να δημιουργηθεί θέμα.

Είχαν οδηγηθεί νωρίτερα ενώπιον του εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή του αφού τους παρέπεμψε σε δίκη, στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Συνελήφθησαν μαζί με δέκα ακόμα ενήλικες όταν κλήθηκε η αστυνομία για να επέμβει όταν προπηλακίστηκαν δύο αλήτικα προκλητικά τρανς άτομα. Μαζί με τους συλληφθέντες ήταν  δεκάδες παρευρισκόμενοι στην πλατεία.

Ολα ξεκίνησαν στις 22:30, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε λεκτικά στα δύο αλήτικα τρανς άτομα, ηλικίας 21 ετών, τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους. Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής.

Λίγο μετά, συγκεντρώθηκαν άτομα έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν να προπηλακίζουν τα τρανς άτομα. Μάλιστα, όταν εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες πέταξαν και μπουκάλια προς το μέρος τους, χωρίς να σημειώνεται κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές υπόπτων. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων, οι 11 ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι. Στο σύνολο των συλληφθέντων οι 12 είναι αλλοδαποί.

Οι εννέα ενήλικες συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ανηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Σε καμιά περίπτωση η επίθεση εναντίον των καθεστωτικών ανώμαλων δεν δικαιώνουν τη θέση των τρανς που επαγγέλεται  τον εξανδραποδισμό της νεολαίας το τέλος της αξιοπρέπειας του αυτοσεβασμού της ηθικής τη νομοθετική μοντελοποίηση της οργανωμένης διαστροφικότητας..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το είπε ως και ο πάπας της Ρώμης. Η Ουκρανία ηττήθηκε και πρέπει να σηκώσει λευκή σημαία.

10/03/2024

Το είπε ως και ο πάπας της Ρώμης. Η Ουκρανία ηττήθηκε και πρέπει να σηκώσει λευκή σημαία. Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Ουκρανία να έχει το  “έχει το κουράγιο να σηκώσει λευκή σημαία aκαι να διαπραγματευθεί” για να τεθεί τέλος στον πόλεμο “πριν τα πράγματα επιδεινωθούν”, σε συνέντευξη που παραχώρησε σ΄ελβετικό κανάλι και μεταδόθηκε το Σάββατο.

“Πιστεύω ότι οι πιο δυνατοί είναι αυτοί που βλέπουν την κατάσταση σκέφτονται τ΄ατομα κια έχουν το κουράγιο να υψώσουν λευκή σημαία και να διαπραγματευθούν”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RTS. σ’ ερώτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. “Η διαπραγμάτευση είναι μια λέξη γενναία. Όταν βλέπετε ότι νικηθήκατε ,ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά , να έχετε το κουράγιο να διαπραγματευθείτε”, πρόσθεσε υπονοώντας το Κίεβο. 

Ο πάπας δεν έγινε αίφνης φιλορώσος απλά διαβλέπει το διαφαινόμενο τέλος του καθεστώτος την ήττα του και φροντίζει ήδη για την επόμενη μέρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Βατικανού και των Ουνιτών του.

Καλεί το Κίεβο σε αξιοπρεπή παράδοση πριν επιδεινωθεί περαιτέρω η θέση του..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: “EΞΑΓΟΥΜΕ” ΠΟΡΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε ημερίδα για το “traffiking”. “Aπό χώρα “τράνζιτ” σε χώρα προέλευσης η Ελλάδα, στην εμπορία ανθρώπων. Δίκτυο Πακιστανών εκδίδει νέα κορίτσια σε χαρέμια της Σαουδικής Αραβίας, με δόλωμα τα “lover boys”, που τις παρασύρουν!

Λίγες ημέρες πριν, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, μιλώντας σε διημερίδα (Workshop), για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας, στις 15 και 15 Φεβρουαρίου 2024, με θέμα την άνευ όρων πρόσβαση σε υπηρεσίες, για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, μίλησε για πρώτη φορά για το λεγόμενο «ανάποδο trafficking” και αποκάλυψε ότι, ενώ μέχρι πρότινος η Ελλάδα θεωρείτο χώρα “transit” (δηλαδή διαμετακόμισης) ή προορισμού της εμπορίας ανθρώπων, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι, έχει μετατραπεί σε χώρα προέλευσης εμπορίας ανθρώπων και δη πολύ νεαρών γυναικών!

Στη διημερίδα, διοργανωτές της οποίας ήταν Ουκρανοί, συμμετείχαν αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών, εισαγγελέας Αθηνών, μέλη ΜΚΟ, δικηγόροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σχετιζόμενοι με μεταναστευτικούς φορείς, οι οποίοι «πάγωσαν» όταν άκουσαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρο Σακελλαρόπουλο, να λέει ότι, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται “trafficking με θύματα πολύ νεαρά κορίτσια, τα οποία συνήθως καταλήγουν σε χαρέμια»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Πειραιά κ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην διημερίδα ως εθνικός εισηγητής trafficking μίλησε για στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα ηνία στο χώρο της εμπορίας ανθρώπων έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια σε Πακιστανούς.

Ο εισαγγελέας μίλησε για τα λεγόμενα «lover boys», που όπως είπε συνάπτουν σχέσεις με πολύ νεαρά κορίτσια, με απώτερο στόχο να τα παρασύρουν στην πορνεία είτε στη χώρα μας, είτε σε Αραβικές χώρες, όπου εκεί καταλήγουν σε χαρέμια!

Οι σύνεδροι συμφώνησαν ότι, η έγκαιρη και αποτελεσματική ταυτοποίηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων trafficking παραμένει υψίστης σημασίας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τη διασφάλιση της πλήρους προστασίας και την πρόσβαση τους σε κατάλληλες υπηρεσίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΡΑ 19:50! ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΟΦΟΒΙΑΣ 

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τρανσοφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μετά την επίθεση περίπου 50 κουκουλοφόρων στο πλήθος των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι άγνωστοι επιτέθηκαν στο σώμα της συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στην πλατεία Αριστοτέλους, που διαμαρτύρονταν για την επίθεση κατά δύο ΛΟΑΤΚΙ ατόμων το βράδυ του Σαββάτου (9/3).

https://www.youtube.com/watch?v=P-cjltwV_Qk&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=oaKxIbH_Owo&t=7s

 Η ένταση διήρκεσε για λίγα λεπτά. Οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και τους απώθησαν. Αυτή τη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν την κινητοποίηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ “ΓΑΛΛΙΚΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ! Ο ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΛΑΓΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ…ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΝ

Ένα από τα δύο  τρανσέξουαλ άτομα που έπεσαν θύμα αποδοκιμασιών στη Θεσσαλονίκη με βίντεό του ζητά την αποστολή πληροφοριών για να βοηθηθεί έτσι ώστε να τα συμπεριλάβει στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, όπως αναφέρει.

 Η λεκτική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους από ενήλικα και ανήλικα άτομα εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν αλλοδαποί.

Σε πορεία στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την συμμετοχή του στις 7μ.μ. σε πορεία κατά της ομοφυλοφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φραστική επίθεση κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών κατά του Στέφανου Κασσελάκη, προσερχόμενου στο Ολύμπιον: Και επίθεση με κράνος κατά αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ομοφοβικό περιστατικό του Σαββάτου και αλληλεγγύης στα δύο τρανς που δέχτηκαν επίθεση νεαρών, πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άλλων συλλογικοτήτων όπως επίσης και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αρχικά διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν ένας νεαρός πέρασε από το σημείο και είπε κάτι που ενόχλησε μερίδα των διαδηλωτών που του κυνήγησαν ενώ ο ίδιος κατέφυγε σε παρακείμενο κατάστημα. Το περιστατικό έληξε χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πάρα το γεγονός ότι εξέφρασε τη θέληση του να παραβρεθεί στην εκδήλωση δεν προσήλθε στον χώρο της συγκέντρωσης.

Κατά την άφιξη του στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται στο “Ολύμπιον” δέχτηκε λεκτική επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές.

Ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ μπήκε γρήγορα στον χώρο του κινηματογράφου, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών χτύπησε τον αστυνομικό στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε και τον τραυμάτισε στη μύτη. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από νοσηλευτή του ΕΚΑΒ.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 13 προσαγωγές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Δεκάδες Έλληνες εμβολιασμένοι στρατιωτικοί πέθαναν εντός του 2023 στη διάρκεια της υπηρεσίας!

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από τον ιστότοπο armyvoice.gr και την Ιωάννα Ηλιάδη προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα. Σύμφωνα με αυτό δεκάδες Έλληνες στρατιωτικοί πέθαναν το 2023 σε καιρό ειρήνης.

Οι 10 από τους θανάτους προήλθαν από καρδιά με τις υποψίες σε αυτή τη περίπτωση να στρέφονται στα εμβόλια COVID-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Δεκάδες θάνατοι εν ενεργεία στρατιωτικών το 2023 – Οι 9 σε υπηρεσία, 4 αυτοκτονίες, 10 από καρδιά, συν οι νεκροί στην Λιβύη

Σοκ και δέος. Μόνο αυτές οι λέξεις είναι ικανές να περιγράψουν τους 24 καταγεγραμμένους θανάτους εν ενεργεία στρατιωτικών για το έτος 2023, εκ των οποίων οι 9 σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Από τους 24 θανάτους του 2004 (μονίμων στελεχών και στρατευσίμων), στους 24 για μόνιμα στελέχη των ΕΔ, προφανώς κάτι έχει λάβει άσχημη, αρνητική τροπή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρόμος στο Βόλο: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους και τον πέταξαν σε κάδο

Ανήλικοι ξυλοκόπησαν έναν 16χρονο συμμαθητή τους στο Βόλο και τον πέταξαν σε κάδο.

Όπως γράφει το taxydromos.gr, το συμβάν με τους ανήλικους σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη (07.03.2024), λίγο μετά τις 22:00 στο πάρκο της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Χρυσοχοΐδη στον Βόλο. Αυτόπτης μάρτυρας κινούνταν με το αυτοκίνητο στην περιοχή.

Ξαφνικά, γράφει το τοπικό πόρταλ, είδε μία παρέα 12 παιδιών, ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών, οι οποίοι χτυπούσαν έναν συνομήλικό τους. «Τον χτυπούσαν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές. Είχαν αρπάξει ακόμη και χαρτόνια μέσα από έναν κάδο ανακύκλωσης και τον χτυπούσαν με δύναμη στο κεφάλι. Άλλοι χτυπούσαν και άλλοι παρακολουθούσαν και γελούσαν. Το παιδί υπέμεινε τα χτυπήματα, χωρίς να αντιδρά, μέχρι που τον σήκωσαν στα χέρια και τον πέταξαν μέσα στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης», περιέγραψε σοκαρισμένη.

Η νεαρή γυναίκα αντέδρασε άμεσα σ’ αυτό το θέαμα. Με φωνές απέτρεψε τα χειρότερα καθώς τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν. Αμέσως έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει τον έφηβο που βρισκόταν με το κεφάλι μέσα στον κάδο ανακύκλωσης. Το παιδί πάσχιζε να βγει, διότι κινδύνευε εκτός από το να τραυματιστεί ακόμη πιο σοβαρά, να υποστεί ασφυξία.

Μόλις κατάφερε να τον απεγκλωβίσει προσπάθησε να τον πείσει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς.

Η ίδια μέσα στη σύγχυση για αυτό που βίωσε δεν σκέφτηκε να ενημερώσει την Αστυνομία. «Ενδεχομένως να έπρεπε να το κάνω, αλλά εκείνη τη στιγμή τα είχα χαμένα. Σοκαρίστηκα», αναγνώρισε η ίδια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΕΠΟΣ Πιερρακάκη! "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πιστοποίηση Αγγλικών για τη λήψη Εθνικού Απολυτηρίου..."

10/3/2024     -     6.00

Μια εισήγηση που αν υιοθετηθεί θα προκαλέσει «σάλο» στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει δεχθεί ο υπουργός Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr σχετικά με τους σχεδιασμούς του για αλλαγές στις πανελλήνιες και θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου που θα υπολογίζεται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στο alfavita.gr ότι η εισήγηση αυτή, έρχεται σε συνέχεια προσπαθειών που εξελίσσονται από το 2017 για την ενσωμάτωση πιστοποίησης των Αγγλικών και -ενδεχομένως- της Πληροφορικής στο Εθνικό Απολυτήριο!

«Βόμβα» στα θεμέλια του Λυκείου

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι , εφόσον φυσικά υιοθετηθεί η πρόταση, για να λάβει ο απόφοιτος το Εθνικο Απολυτήριο, το οποίο θα συνυπολογίζεται για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, θα πρέπει να έχει προηγουμένως πιστοποιηθεί, εντός του σχολείου, για τη γνώση Αγγλικών και (ίσως) Πληροφορικής.

Οπως είναι ευνόητο αν περάσει η πρόταση θα προκληθεί νέος σάλος, καθώς οι υποψήφιοι δε θα μπορούν να λάβουν Εθνικό Απολυτήριο αν δεν έχουν πιστοποιηθεί στη γνώση της α' ξένης γλώσσας (αγγλικά) και της Πληροφορικής!

Και μπορεί η πιστοποίηση εντός του σχολείου να ακούγεται σαν κάτι καλό, όμως πρέπει κανείς να συνυπολογίσει ότι έτσι όπως λειτουργούν σημερα τα σχολεία, κανείς μαθητής δεν διδάσκεται πραγματικά τα Αγγλικά μέσα στα σχολεία, αλλά όλοι πηγαίνουν σε φροντιστήρια -και οι περισσότεροι λαμβάνουν πιστοποιήσεις ακόμα και επιπέδου προφίσιενσι, συχνά προτού καν φτάσουν στη Γ' Λυκείου. Αρα αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, το πρώτο που θα συμβεί είναι να σπρώξει ακόμα περισσότερους μαθητές στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών!

Συνεπώς για να εφαρμοστεί μια τέτοια πρόταση πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά μέσα στο σχολείο και στον τρόπο διδασκαλίας Αγγλικών και Πληροφορικής, αλλιώς θα οδηγήσει σε νέους αποκλεισμούς υποψηφίων από τα ΑΕΙ, λειτουργώντας σχεδόν όπως η ΕΒΕ, με την καθιέρωση της οποίας μειώθηκε και ο αριθμός των επιτυχόντων (περίπου 36.000 λιγότεροι τα τελευταία 3 χρόνια της εφαρμογής της ΕΒΕ)...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΟΓΕΣ στην Πορτογαλία! ΤO ΔΕΞΙO κόμμα εξασφαλίζει την πρωτιά... Μεγάλη άνοδος της Ακροδεξιας…

10/3/2024     -     23.55

Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία (AD) της Πορτογαλίας εμφανίζεται να κερδίζει οριακά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά δείχνει να απέχει πολύ από τα να εξασφαλίσει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τρία exit polls.

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις η AD παίρνει 29,5% (-1,2%) και 79 έδρες (+2), ακριβώς μπροστά από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) που συγκεντρώνει ποσοστό 28,7% (-12,7%) και 77 έδρες (-43).

Οι πανηγυρισμοί στο ακροδεξιό κόμμα Chega:

Το Chega κινείται σε ποσοστό μεταξύ 18,1% (+10,9%) και 48 έδρες (κερδίζοντας 36 έδρες!!!), σε ένα πελώριο ποσοστιαίοα άλμα από το 7,2% που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου του 2022. Ωστόσο, η AD έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με το Chega.

Η Φιλελεύθερη Πρωτουλία, ένα νεοφιλελέ κόμμα, παίρνει 5,1% και 8 έδρες, το Αριστερό Μπλοκ, ένα δικαιωματιστικό νεοφιλελέ ΝΑΤΟικό κόμμα που παριστάνει το αριστερό παίρνει 5% και 5 έδρες, ο Ενιαίος Δημοκρατικός Συνασπισμός μεταξύ του ΚΚ Πορτογαλίας και των  Πρασίνων παίρνει 3,1% (-1%) και 4 έδρες (-2), το LIVRE, που είναι Οικολόγοι ΝΑΤΟικοί δικαιωματιστές παίρνει 3,3% και 4 έδρες, και το Κόσμος-Ζώα-Φύσις παίρνει 1,9% και 1 έδρα.

Μετά από οκτώ χρόνια ρεφορμιστικών σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, το κοινοβούλιο της ιβηρικής χώρας φαίνεται να μετατοπίζεται προς τα δεξιά, σύμφωνα με τα exit polls. Τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά την προεκλογική εκστρατεία στη φτωχότερη χώρα της δυτικής Ευρώπης ήταν η στεγαστική κρίση που προκάλεσε η αύξηση των ενοικίων, οι χαμηλοί μισθοί, η υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και η διαφθορά.

Οι πρόωρες εκλογές, τέσσερις μήνες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα – έπειτα από έρευνα για φερόμενες παρανομίες στη διαχείριση από την κυβέρνησή του μεγάλων επενδυτικών σχεδίων – φέρνουν ξανά αντιμέτωπες τις δύο παρατάξεις που εναλλάσσονται στην εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες. Την Παρασκευή, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα τόνισε στην εφημερίδα Expresso πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επιτρέψει στο Chega να αποκτήσει εξουσία, προκαλώντας επικριτικά σχόλια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ! ΒΓΑΖΕΙ "ΛΑΔΙ" τον Καραμανλή η ΝΔ για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη...

10/3/2024   -   19.44

Αναμενόμενα και στη γραμμή της… άρνησης ότι υπήρξε οποιαδήποτε ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών είναι τα συμπεράσματα που περιέχει το πόρισμα, που κατέθεσε σήμερα Κυριακή η κυβερνητική πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών.

Το πόρισμα δεν αποτελεί έκπληξη και αναμένεται να φουντώσει την κριτική περί συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών, κυρίως του Κώστα Καραμανλή. Ουσιαστικά βγάζει “λάδι” πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Οι βουλευτές της ΝΔ υπό την προεδρία του Δημήτρη Μαρκόπουλου, που έχει κατηγορηθεί για πλείστες όσες προσβλητικές για τις οικογένειες των θυμάτων ενέργειες, κατέληξαν στον ισχυρισμό ότι για το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς φταίνε κατά κύριο λόγο ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, οι μηχανοδηγοί, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, καθώς και στην Hellenic Train.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ» η αφίσα για τα «Αδέσποτα Κορμιά» ζητά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης...

10/3/2024    -    19.08

Την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αφίσα του ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας Ελένης Ψύκου, με τίτλο «Αδέσποτα Κορμιά», στην οποία απεικονίζεται σταυρωμένη μια ημίγυμνη έγκυος γυναίκα.

Με επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ζητά από την Ελίζ Ζαλαντό, να μην αναρτηθεί η αφίσα, διότι «είναι βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο ιεράρχης αναφέρει: «Τείνει, δυστυχῶς, νὰ καταστεῖ συνήθεια, τὰ τελευταῖα χρόνια, ἡ ἐκ μέρους διαφόρων “καλλιτεχνῶν” χρησιμοποίηση τῶν ἱερῶν Προσώπων τῆς Πίστης, ὄχι γιὰ νὰ ἀποδώσουν τὸν ἁρμόζοντα σεβασμὸ καὶ νὰ ἐκφράσουν τὴν πρέπουσα εὐλάβεια πρὸς Αὐτά, ἀλλὰ γιὰ νὰ “διαφημίσουν” έκδηλώσεις καὶ δημιουργήματα τέχνης. Αὐτὲς οἱ διαφημίσεις ὑπὸ τὸ πρόσχημα μιᾶς ἀμφίβολης καλλιτεχνικὰ γραφιστικῆς προσέγγισης, ἀγγίζουν – ἐνίοτε δὲ καὶ ὑπερβαίνουν- τὰ ὅρια τῆς κακόβουλης πρόκλησης καὶ τῆς κακοποιητικῆς πρόθεσης».

Το δικαίωμα της γυναίκας πάνω στο σώμα της

Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αδέσποτα κορμιά» («Stray Bodies»), το οποίο θα παρουσιαστεί στο προσεχές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, η ανώμαλη δικαιωματίστρια Ελίνα Ψύκου έχει εστιάζει στα δικαιώματα των γυναικών πάνω στο σώμα τους. "Ουσιαστικά η ταινία εμβαθύνει στη σφαίρα της σωματικής αυτονομίας σε μια Ευρώπη που παρέχει ελευθερία ταξιδιού, εργασίας και κατανάλωσης, αλλά συχνά αρνείται τη δυνατότητα να ζήσει ή να πεθάνει κάποιος με τους δικούς του όρους" υποστηρίζει  η ανώμαλη δικαιωματίστρια Ψύκου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ οι συλληφθέντες για την επίθεση σε τρανς στην Θεσσαλονίκη...

10/3/2024    -    18.31

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ (9/3) στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ποινική δίωξη

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Οι εννέα κατηγορούμενοι, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στα Δικαστήρια.

Οι ανήλικοι

Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες είναι εννέα Έλληνες και 12 αλλοδαποί (με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία!»

10/3/2024    -   14.30

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προτείνει στο ισπανικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού Κράτους έως το τέλος της θητείας του το 2027.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, θα προτείνω στο κοινοβούλιο την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία», δήλωσε ο Σάντσεθ, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Μπιλμπάο (βόρεια Ισπανία).

«Θα το κάνουμε όχι από ηθική πεποίθηση, διότι είναι ένας δίκαιος σκοπός, όμως επίσης διότι είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου δύο κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, να μπορέσουν να συνυπάρξουν με ειρήνη και ασφάλεια», εξήγησε.

Ο Σάντσεθ, που επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 2023, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό Κράτος, όμως χωρίς, έως αυτή τη στιγμή, να έχει αναφέρει το ακριβές χρονικό πλαίσιο.

Με λίγα λόγια δουλεύει τον κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ όσο και του Coco-Μat στην Ακρόπολη..."

10/3/2024    -   11.30

Ένα αυθαίρετο κτίσμα δίπλα στο Τατόι.

Επιχειρηματίας πήρε άδεια επισκευής για πυρόπληκτο κτίσμα 120 τετραγωγικών μετά τη φωτιά του 2021, και έχτισε ξενοδοχείο 2.000 τετραγωνικών.

Τώρα με την ανάπλαση του Τατοϊου που θα γίνει μπουζουκλερι ,σουβλακερι ,σουσαδικα με Ρέμο και Αργυρό σιγά μην το κατεδαφίσουν, όσο έριξε ο Coco mat ο φίλος της Κατερίνας τον όροφο που κρύβει την Ακροπολη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΡΑΙΟΣ! ΖΗΤΑΕΙ ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας για να βάλει POS στο μαγαζί του...

10/3/2024     -    8.30

Αρνείται την εγκατάσταση POS και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!

Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστοί στο Σύνταγμα οι Ιρλανδοί: Καμία «διεύρυνση» του όρου «οικογένεια» και αποδοχή ζευγαριών που συζούν με παιδιά χωρίς γάμο

Εντελώς έξω έπεσαν οι δημοσκόποι που μιλούσαν για... «εύκολο ναι»

10.03.2024 | 15:18

Οι συμμετέχοντες σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) στην Ιρλανδία ψήφισαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους κατά αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας που άλλαζαν τις αναφορές στην οικογένεια και τον ρόλο της γυναίκας.

Αυτό επίσης που κάνει εντύπωση ήταν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν ούτε καν κοντά στο τελικό αποτέλεσμα αλλά μιλούσαν και για εύκολη επικράτηση του “ναι”, ενώ η κυβέρνηση είπε ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, στην πρώτη ερώτηση που τέθηκε στους Ιρλανδούς και αφορούσε τη διεύρυνση του ορισμού της οικογένειας, ώστε να συμπεριλάβει επίσης τις «σχέσεις με διάρκεια», όπως τα ζευγάρια που συζούν εκτός γάμου, και τα παιδιά τους, το 67,7 των συμμετεχόντων ψήφισε «όχι».

Ακόμα υψηλότερο ήταν όμως το ποσοστό που απέρριψε τη δεύτερη πρόταση του δημοψηφίσματος, η οποία αφορούσε την απάλειψη μιας ξεπερασμένης αναφοράς στο ρόλο των γυναικών στο σπίτι, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες έχουν το καθήκον να φροντίζουν τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από τη στέγη τους.

Το 73,9% των συμμετεχόντων είπαν «όχι» σε αυτήν την αλλαγή, σπάζοντας το ρεκόρ αρνητικών απαντήσεων σε δημοψήφισμα της χώρας.

Και οι δύο προτεινόμενες τροπολογίες αφορούν το άρθρο 41 του Συντάγματος της Ιρλανδίας, το οποίο χρονολογείται από το 1937, όταν η Καθολική Εκκλησία κυριαρχούσε στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή της χώρας.

 Το περασμένο διάστημα, όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα είχαν ταχθεί υπέρ του «Ναι» και, μέχρι πρόσφατα, οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν μια αρκετά εύκολη ψηφοφορία στο δημοψήφισμα, που ορίστηκε συμβολικά για τις 8 Μαρτίου, τη διεθνή ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.

Αυτή η ασάφεια φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι».

«Κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι είναι μια ‘σχέση που διαρκεί’, ενώ όλοι ξέρουν ακριβώς τι είναι ένας γάμος», ανέφερε χαρακτηριστικά πριν το δημοψήφισμα ο Ντέιβιντ Κουίν, ιδρυτής του Ινστιτούτου Iona, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της καθολικής κοινότητας.

«Πολλοί θα ψηφίσουν ‘Όχι’ εξαιτίας της σύγχυσης» που προκαλείται και της εξαφάνισης των λέξεων «γυναίκα» και «μητέρα», εκτιμούσε ο ίδιος (προφανώς η δημοσκόπηση περνά για αγράμματους όλους τους πολίτες).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ του Σαββάτου, ο ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, ο οποίος ηγείται του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που πρότεινε το δημοψήφισμα, δήλωσε ότι και οι δύο τροποποιήσεις απορρίφθηκαν ξεκάθαρα και με επαρκή συμμετοχή.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση αποδέχεται το αποτέλεσμα και θα το σεβαστεί πλήρως. «Ήταν δική μας ευθύνη να πείσουμε την πλειοψηφία να ψηφίσει “ναι” και είναι σαφές ότι αποτύχαμε. Αποδεχόμαστε την ευθύνη για το αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Αφρική: Από ανακοπή ο ξαφνικός θάνατος της Δρ. Βίκυ Τζένινγκς υπέρμαχου των εμβολίων COVID-19

Ήταν εξέχον στέλεχος της ιατρικής κοινότητας της Πρετόρια

10.03.2024 | 22:37

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Νότια Αφρική ο ξαφνικός θάνατος μιας νέας ιατρού χειρουργού η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στις 3 Μαρτίου.

Η Δρ. Βίκυ Τζένινγκς (γεννημένη το 1984) που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ήταν υπέρμαχος των εμβολίων COVID λέγοντας πως  «η παραπληροφόρηση κοστίζει σε ζωές – Το εμβόλιο σώζει ζωές».

Το ιατρικό κέντρο Netcare στο οποίο εργαζόταν προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

«Με βαθιά θλίψη, η Netcare αποτίνει φόρο τιμής στη διεθνώς σεβαστή και τοπικά αγαπημένη χειρουργό τραύματος Dr Vicky Jennings που πέθανε την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024.

Η Dr Jennings, η κλινική επικεφαλής στη χειρουργική τραύματος στο Netcare Milpark Hospital, ήταν η ενσάρκωση της ανιδιοτελούς, φροντίδας και αφοσιωμένης υπηρεσίας, αφιερώνοντας τη ζωή της ως χειρουργός στους ασθενείς της στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», λέει ο Dr Richard Friedland, διευθύνων σύμβουλος. της Netcare.

«Ευχαριστούμε για την εξαιρετική καριέρα της Dr Jennings και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά, τον σύντροφο και την οικογένειά της και σε όλους όσους την αγάπησαν.

Λάτρευε τη δουλειά της και αυτό που περιέγραψε ως προνομιακή ζωή της, επαινώντας συχνά τους συναδέλφους, τους ασθενείς, τους φίλους και τους αγαπημένους της που έκαναν το ταξίδι της εξαιρετικό».

Η Δρ Jennings σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια και στη συνέχεια χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand πριν ακολουθήσει το πάθος της να γίνει χειρουργός τραυμάτων τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Δρ Jennings ήταν μέλος της Ένωσης Χειρουργών της Νότιας Αφρικής (ASSA) και της Εταιρείας Τραυμάτων της Νότιας Αφρικής (TSSA) και αναγνωρίστηκε διεθνώς από τη Διεθνή Ένωση Χειρουργικής Τραυμάτων και Εντατικής Θεραπείας (IATSIC). Πρόσφατα, έγινε μέλος της Αμερικανικής Ένωσης για τη Χειρουργική Τραύματος (AAST).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια στην Αριστοτέλους: Εκρηκτικό μείγμα προκαλεί ο νόμος για ΛΟΑΤΚΙ+ – Οι αλλοδαποί τους μισούν – Οι ημεδαποί τους εχθρεύονται

Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ των αλλοδαπών και των δύο τρανσέξουαλ

10.03.2024 | 20:36

Τα επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη από τις έντονες αποδοκιμασίες νεαρών ατόμων  κατά δύο ατόμων τρανσέξουαλ το βράδυ του Σαββάτου είναι μια σαφής προειδοποίηση για το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με την εμφάνιση των δύο τρανσέξουαλ στην πλατεία Αριστοτέλους όπου σύμφωνα με τη μια εκδοχή έγιναν αντιληπτά από ομάδα αλλοδαπών που βρισκόταν εκεί και άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν, ενώ σύμφωνα με μια άλλη από την προσπάθεια των τρανσέξουαλ να φλερτάρουν με ορισμένους εκ των αλλοδαπών.

 Σημειώνεται ότι 12 εκ των 21 συλληφθέντων είναι αλλοδαποί από διάφορες χώρες.

Αυτό που προκύπτει από τα επεισόδια είναι η «ποιότητα» της κοινωνικής αναταραχής που έχει προέλθει από την ψήφιση του ν/σ σε νόμο του γάμου των ΛΟΤΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο πως μια μειοψηφία επιβλήθηκε –δια νόμου- επί της πλειοψηφίας σε σημείο που να έχει δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης. Αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Καθώς όμως στην κοινωνική αυτή «εξίσωση»   εισέρχονται  και οι αλλοδαποί, οι οποίοι  όχι μόνο εχθρεύονται αλλά ουσιαστικά απεχθάνονται τη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων οι συνθήκες που δημιουργούνται είναι καθαρά εκρηκτικές.