Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πεμπτη 30 Μαιου 2024


ΕΠΑΜ – Ενιαίο ΠΑλλαϊκό Μέτωπο

Οι «προοδευτικοί και δημοκράτες» ΦΑΣΙΣΤΕΣ ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μας ωθούν ολοταχώς προς πυρηνικό ολοκαύτωμα! 

Για αυτό τους μαυρίζουμε και αντιστεκόμαστε ενεργά με καθημερινή πάλη στα πολεμοχαρή και κτηνώδη τους ένστικτα!

https://twitter.com/epamhellas/status/1795844557625548847?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρία του Φιορεντίνου Giuseppe Gavro από την παραμονή του στην Αθήνα:

"Βρεθήκαμε σε μια πόλη που το ψηλότερο δέντρο είναι η αγκινάρα. Όταν τους ρωτήσαμε που βρίσκεται το ποτάμι της περιοχής για να κάνουμε πικ νικ μας έδειξαν έναν υπόνομο. Παντού κυκλοφορούσαν τύποι με ανάποδα φορεμένα μπουφάν, κολάν τζιν και ελβιέλες. Οι περισσότεροι είχαν χαίτη λασπωτήρα. Ο αρχηγός τους, ένας υπερήλικας με μαλλί φωλιά γύπα, μας έβριζε στα ελληνικά εκτοξεύοντας συνεχώς τη φράση ANTE GEIA. Οι οπαδοί πρέπει να έχουν ιδιαίτερο αντιαλβανικό μένος γιατί κατέστρεφαν όποιο δικέφαλο αετό έβρισκαν μπροστά τους. Απορήσαμε με το υπερβολικό τσιμέντο που χαρακτηρίζει την πόλη μέχρι που μπήκε στο γήπεδο ο πρόεδρος της ομάδας τους. Τότε καταλάβαμε."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα ζητά από τον Ντετανιάχου η εξτρεμιστική δεξιά της χώρας

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο ζήτησε βοήθεια από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Ντετανιάχου,για μια στρατιωτική επέμβαση κατά της Βενεζουέλας. Αυτό αποκαλύφθηκε σε ένα δημόσιο έγγραφο στα κοινωνικά δίκτυα που χρονολογείται από το 2018.

Το έγγραφο αυτό της Μαρία Κορίνα Ματσάδο, εκτός από το ότι απευθύνεται στον Μπένζαμιν Νετανιάχου, απευθύνεται και στον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, έναν ακραιφνή εχθρό της Βενεζουέλας. Περιέγραφει τη στρατιωτική επέμβαση ως "δύναμη και επιρροή" κατά του "εγκληματικού καθεστώτος της Βενεζουέλας".

"Σήμερα στέλνω μια επιστολή στον Μαουρίτσιο Μάκρι, πρόεδρο της Αργεντινής, και στον Νετανιάχου, πρωθυπουργό του Ισραήλ, για να τους ζητήσω να εφαρμόσουν τη δύναμη και την επιρροή τους για να προχωρήσουν στην εξάρθρωση του εγκληματικού καθεστώτος της Βενεζουέλας, που συνδέεται στενά με τη διακίνηση ναρκωτικών και την τρομοκρατία", αναφέρεται στο δημοσίευμα της Μαρία Κορίνα Ματσάδο  στο Χ.

"Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι μόνο ο πληθυσμός μας που υποφέρει από τις εκτεταμένες και συστηματικές επιθέσεις του σημερινού καθεστώτος. Ο εγκληματικός του χαρακτήρας, στενά συνδεδεμένος με τη διακίνηση ναρκωτικών και την τρομοκρατία, αποτελεί πραγματική απειλή για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου, κυρίως, του Ισραήλ. Το σημερινό καθεστώς, το οποίο κρατά σε ομηρία τις κυβερνητικές εξουσίες στη Βενεζουέλα, επιδεικνύει τη στενή συνεργασία του με το Ιράν και τις εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες, όπως όλοι γνωρίζουμε, απειλούν το Ισραήλ με υπαρξιακό τρόπο και έχουν δραστηριοποιηθεί στο έδαφος της Αργεντινής. Οι τραγωδίες του αντισημιτισμού που βιώσαμε στο ΑΜΙΑ (Ισραηλοαργεντινικος Σύνδεσμος) το 1994 εξακολουθούν να αντηχούν σε όλη την ήπειρο και ο απόηχός τους φτάνει στη χώρα μας. Είμαι πεπεισμένη ότι η διεθνής κοινότητα, σύμφωνα με το δόγμα της ευθύνης προστασίας, καλείται να παράσχει στους Βενεζουελάνους την απαραίτητη υποστήριξη για να επέλθει η αλλαγή του καθεστώτος που είναι επειγόντως αναγκαία για την αποκατάσταση της εθνικής και διεθνούς ασφάλειας", αναφέρεται σε μέρος του εγγράφου που απέστειλε η  Mαρία Κορίνα Ματσάδο.

Επέκρινε επίσης τη συμμαχία μεταξύ του Ιράν και της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντάς την ως κίνδυνο μεταξύ "εξτρεμιστικών ομάδων" που "απειλούν το Ισραήλ με υπαρξιακό τρόπο".

Οι δεσμοί της María Corina Machado με τον σιωνισμό

Με την ίδια σειρά αιτημάτων, τον Ιούλιο του 2020, ο Ματσάδο υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το κόμμα Λικούντ, του οποίου ηγείται ο Μπένζαμιν Νετανιάχου. Το τελευταίο είναι υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη σφαγή κατά της Παλαιστίνης, η οποία έχει αφήσει χιλιάδες νεκρούς.

Αυτό έγινε σαφές σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Vente Venezuela, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση ως "ένα ιστορικό και πολύ σημαντικό βήμα".

Η συνεργασία, αναφέρει το έγγραφο, περιλαμβάνει "πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά ζητήματα, καθώς και την επίτευξη προόδου σε θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική, τη γεωπολιτική και την ασφάλεια", έτσι ώστε αυτή η εγγύτητα να γίνει "επιχειρησιακή εταιρική σχέση".

Το έγγραφο υπογράφεται από τη Mατσάδο και ' τον Ελι Βερέδ Χαζάν  , που εκπροσωπεί το τμήμα Εξωτερικών Υποθέσεων του Λικούντ,   οι οποίοι βασίζουν τη συμμαχία στις δυτικές αξίες της "ελευθερίας και της οικονομίας της αγοράς".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

- «Όσον αφορά τα πλήγματα, ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος για το τι εννοεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Όταν ήταν πρωθυπουργός της Νορβηγίας, επικοινωνούσαμε και αντιμετωπίζαμε δύσκολα ζητήματα που αφορούσαν την Θάλασσα του Μπάρεντς και άλλα ζητήματα, και σε γενικές γραμμές, καταφέρναμε να συνεννοηθούμε, και είμαι βέβαιος ότι τότε δεν έπασχε από άνοια. Εάν μιλάει για πιθανή επίθεση στο έδαφος της Ρωσσίας με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, θα πρέπει, ως πρόσωπο που ηγείται ενός στρατιωτικοπολιτικού οργανισμού, αν και είναι πολίτης όπως εγώ, να γνωρίζει ότι τα όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς διαστημικό εντοπισμό και καθοδήγηση. Αυτή είναι η πρώτη μου επισήμανση.

Η δεύτερη επισήμανσή μου είναι ότι η τελική επιλογή του στόχου και αυτό που είναι γνωστό ως αποστολή εκτόξευσης μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους ειδικούς που βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα αναγνώρισης, τα τεχνικά δεδομένα αναγνώρισης. Για ορισμένα συστήματα επίθεσης, όπως το Στόρμ Σάντοου, αυτές οι αποστολές εκτόξευσης μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ο ουκρανικός στρατός. Ποιος το κάνει αυτό; Αυτοί που κατασκευάζουν και αυτοί που υποτίθεται ότι προμηθεύουν αυτά τα συστήματα επίθεσης στην Ουκρανία. Μπορεί να συμβεί και συμβαίνει χωρίς συμμετοχή του ουκρανικού στρατού. Η εκτόξευση άλλων συστημάτων, όπως τα ATACMS, για παράδειγμα, βασίζεται επίσης σε δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης, οι στόχοι εντοπίζονται και κοινοποιούνται αυτόματα στα αρμόδια πληρώματα που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται καν τι ακριβώς βάζουν. Στη συνέχεια, ένα πλήρωμα, ίσως και ουκρανικό, εκτελεί την αντίστοιχη αποστολή εκτόξευσης. Ωστόσο, η αποστολή τίθεται από εκπροσώπους χωρών του ΝΑΤΟ, όχι από τον ουκρανικό στρατό.

Έτσι, αυτοί οι αξιωματούχοι από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως αυτοί που εδρεύουν στην Ευρώπη, ιδίως στις μικρές ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση του τι διακυβεύεται. Θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι χώρες τους είναι μικρές και πυκνοκατοικημένες, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν αρχίσουν να μιλούν για χτύπημα βαθιά μέσα στην ρωσσική επικράτεια. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα και, χωρίς αμφιβολία, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καίνε τα δάση ανεμπόδιστα, διαλύουν τη δασική υπηρεσία και την πυροσβεστική, καθιστούν τους πολίτες αποκλειστικά υπεύθυνους για τις πυρκαγιές.

Θεσπίζουν τρομοκρατικά και παράλογα - αναποτελεσματικά μέτρα με στόχο δήθεν την πρόληψη των πυρκαγιών και με ανήκουστα εξοντωτικά πρόστιμα (είτε οι ιδιοκτήτες μεριμνούν είτε δεν μεριμνούν κατά την κρίση των βασανιστών)

και με συστηματική ηλεκτρονική παρακολούθηση, μετατρέπουν τους κατοίκους σε τρόφιμους ψυχιατρείου στο εσωτερικό του απέραντου στρατοπέδου συγκέντρωσης στο οποίο έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα.

Είναι ανάλγητοι σαδιστές δήμιοι και στο βάθος προσβλέπουν στη δήμευση κάθε είδους μικροϊδιοκτησίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιαποικιακή εξέγερση της Νέας Καληδονίας δεν καταλαγιάζει. Τι κρατάει τη φλόγα αναμμένη;

Από τους ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους μέχρι τις κατασχέσεις γης, ο λαός Kανάκ της Νέας Καληδονίας υπέστη ακραίο ρατσισμό και σοβαρή κοινωνικοοικονομική καταπίεση από τους Γάλλους. Η γη τους αφαιρέθηκε βίαια και ο πολιτισμός τους καταπιέστηκε, αλλά η αντοχή τους παραμένει η ίδια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όσο εμείς περιμένουμε αραχτοί στους καναπέδες να πέσουν στα κεφάλια μας οι βόμβες, που ετοιμάζουν οι "εταίροι" και οι "σύμμαχοι" μας, ο Πούτιν, βλέποντας την προβοκάτσια, που έρχεται και τι θα επακολουθήσει, προειδοποιεί:

"Οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ευρώπη, θα πρέπει να κάνουν έναν απολογισμό στον εαυτό τους με τι ακριβώς παίζουν. Πρέπει να θυμούνται ότι είναι εξορισμού ένα κράτος με ένα μικρό έδαφος και έναν πολύ πυκνό πληθυσμό. Πρέπει να έχουν κατά νου αυτόν τον παράγοντα, πριν αναφέρουν ότι θα χτυπήσουν βαθιά στο Ρωσικό έδαφος "

Εξαιρετικά κατανοητή η εξήγηση!

Κατά τ΄άλλα, σήμερα είναι Τετάρτη και κανείς μας δεν φαντάζεται σκηνές Χιροσίμα, στην Ευρώπη. Ούτε βλέπει τα προαποφασισμένα προγράμματα των νέων πολεμικών εξοπλισμών, που προωθεί η ΕΕ, για να επιτεθεί στην Ρωσία, στις ζωές και στα εισοδήματα των πολιτών.

Αρκεί η ΕΕ να πάρει το "ΟΚ", από τον Αφέντη πέραν του Ατλαντικού, για έναν νέο πόλεμο δι΄αντιπροσώπου και μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαίο, για την διατήρηση της παντοκρατορίας του.

Σε 11 ημέρες ψηφίζουμε!

Κανονίστε να ψηφίσετε πάλι αλήτες προδότες μνημονιακούς!!!!


Σχολιο.- Ένα ψευτο-οκ από τις εκλογές θέλουν για να το πουν και επίσημα...

Σχολιο.- Χωρίς τις ΗΠΑ τίποτα δεν θα κάνουν. Το πολύ-πολύ να στείλουν μερικούς "συμβούλους", για να τους πάρουν σε φέρετρα. Οι ζωές μας κρέμονται σε μια κλωστή.

Σχολιο.- Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και τα υποβρύχια τους εδώ και καιρό πλέουν κοντά στις ακτές των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ξεσηκώνουν τους Ευρωπαίους για να μην επιτεθούν οι ίδιοι και θα κατηγορήσουν μετά τους Ευρωπαίους. Παιχνίδια πολέμου και οι εκφοβισμοί τους, ρίχνοντας τα βάρη πάνω σε άλλους.

Σχολιο.- Ακριβώς! Αλλά αυτή τη φορά δεν θα την πληρώσουν μόνο οι Ευρωπαίοι!

Σχολιο.- Αν μας απέμεινε έστω και λίγο μυαλό πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να τους σταματήσουμε!

Σχολιο.- Συμφωνώ, αλλά χρειάζονται προσπάθειες από πολλά κόμματα που δεν είναι μνημονιακά και κατανοούν την όλη κατάσταση προτού θα είναι αργά.

Σχολιο.- Μην τους ψηφίζετε τους μνημονιακούς, τους δίνετε θάρρος !

Σχολιο.- Πρόκειται περί ηλιθίων σφουγγοκωλαριων.

Σχολιο.- Προκαλουν τον Πουτιν για να ριξει τον 1ο πυρηνικο πυραυλο για να στρεψουν τον κοσμο εναντιον του Δεν νομιζω οτι θα τους κανει το χατηρι γιατι απλουστατα θα εχει πολλες εναλλακτικες απαντησεις πριν φτασει στα πυρηνικα

Σχολιο.- Με τι παίζουν το ξέρουμε απο τα σκατα που πατάμε. Οι λαοί ειναι το θεμα να κόψουν τη μαλακια και να τους δώσουν πόδι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν τα ΝΑΤΟϊκα σκυλιά υπογράφουν "αμυντικές" & "επενδυτικές" συμφωνίες που δεν γνωρίζουμε το αντικείμενό τους, νέα δεινά μας περιμένουν ενώ λιαζόμαστε ανυποψίαστοι.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ – Οι συμφωνίες που υπέγραψαν

18:59, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Κατάρ, επισφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή δυο νέων συμφωνιών μεταξύ των οποίων και στρατιωτικής συνεργασίας, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε σε δηλώσεις του την “πρόοδο της χώρας μας όσον αφορά την ανάπτυξη” ενώ είπε ότι συζητήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Ο ηγέτης του Κατάρ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε “ευκαιρία” για τη χώρα του την ενίσχυση των διμερών σχέσεων “ειδικά όσον αφορά στην οικονομία και στις επενδύσεις”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φύτεψαν ψάρια και ρύζι στη γη της Ινδονησίας.. Δείτε τη φωτογραφία

Η καλλιέργεια ρυζιού απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού. Ως εκ τούτου, οι αγρότες στην Ινδονησία επινόησαν έναν τρόπο να επωφεληθούν από αυτό το νερό. Έφεραν ψάρια και τα απελευθέρωσαν σε μεγάλους αριθμούς στο νερό όπου καλλιεργήθηκε το ρύζι, και κέρδισαν τρία οφέλη:

-Τα ψάρια τρώνε έντομα, φύκια και επιβλαβή παράσιτα που συλλέγουν στο χώμα και τα ψάρια τρέφονται με κλαδιά φυτών ταυτόχρονα.

-Το δεύτερο όφελος είναι η επωφελής από τα απόβλητα ψαριών για τη γονιμότητα του

Το τρίτο όφελος είναι ότι το ίδιο το ψάρι μεγαλώνει και αυξάνεται σε λογικές ποσότητες (ως τρόφιμα για τους αγρότες ή το εμπόριο).

Το κίνημα αυτό ήταν γνωστό ως «κουλτούρα ρυζιού/ψαριού». Μετά την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, η παραγωγή γης αυξήθηκε κατά περίπου 20% πάνω από το κανονικό όριο, εκτός από τις τεράστιες ποσότητες ψαριών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Eric Denécé είναι τώρα Διευθυντής και Ιδρυτής του Γαλλικού Κέντρου Μελετών Πληροφοριών, French Centre for Intelligence Studies (CF2R). Λέει πως:

“Η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε σκόπιμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ με στόχο την αποδυνάμωση της Ρωσίας και την ανατροπή της κυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τις προσδοκίες της Ουάσιγκτον και της Ατλαντικής Συμμαχίας, αυτή η κίνηση θα έπρεπε να έχει παρασύρει τη Ρωσία –με τους τεράστιους φυσικούς της πόρους– υπό δυτική επιρροή. Ήλπιζαν σε απαραίτητη αναβολή ενόψει πιθανής αντιπαράθεσης με την Κίνα.

Η κατάρρευση της Ρωσίας είναι ένας αποτυχημένος στόχος. Όμως η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ πέτυχαν έναν εξίσου σημαντικό στόχο: να αποδυναμώσουν την Ευρώπη και να κόψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία. Σήμερα, η Ευρώπη είναι περισσότερο από ποτέ υποδουλωμένη από την Ουάσιγκτον, εξαρτημένη από τις προμήθειες φυσικού αερίου και όπλων της.”

Η CIA μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ επέλεξε τους ηγέτες της Ευρώπης για τον σκοπό αυτό. Η κατάντια των πολιτικών που τοποθετούνται από ύποπτα κέντρα είναι απερίγραπτη. Σκέτη παρακμή. Η άλλοτε Δύση που ενέπνεε σεβασμό για τον πολιτισμό της κατάντησε περίγελος του υπολοίπου της ανθρωπότητας."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραγδαία ανάπτυξη της «πολεμικής οικονομίας» στην Ευρώπη. Όλα πάνε σε γενικευμένο πόλεμο και χαλλλλαααραααά σε ευρωεκλογές. 

...Εντωμεταξύ, οι λαοί παραμένουν απαθείς περιμένοντας να πεθάνουν ήσυχα ήσυχα στα σπίτια τους ή στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Υπάρχει ένα σοβαρό εμπόδιο στην προσπάθεια της Ευρώπης να στείλει πυρομαχικά στην Ουκρανία

Η Ευρώπη δεν έχει TNT και άλλα προωθητικά για βλήματα και πυραύλους

Καθώς η Ουκρανία έρχεται αντιμέτωπη με αυξανόμενη πίεση στο πεδίο της μάχης, η Ευρώπη προσπαθεί απεγνωσμένα να ενισχύσει την αδύναμη παραγωγή βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων.

Τον Ιανουάριο, η ΕΕ παραδέχτηκε ότι δεν είχε τηρήσει τη δέσμευσή της να παράσχει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο οβίδες έως τον Μάρτιο του 2024. Στις 15 Μαρτίου διέθεσε 500 εκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει την παραγωγή. Αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι κάτι που αποτελούσε εκ των υστέρων σκέψη μέχρι πρόσφατα: η έλλειψη εκρηκτικών.

Το εν λόγω σχέδιο ονομάζεται Νόμος για την Υποστήριξη της Παραγωγής Πυρομαχικών και τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησης, ή περίπου 372 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθούν αφειδώς σε κατασκευαστές. Η Ευρώπη χρειάζεται πολλά εύφλεκτα υλικά για να πετύχει τον στόχο της παραγωγής 2 εκατομμυρίων βλημάτων ετησίως μέχρι το τέλος του 2025. Κάθε βλήμα πυροβολικού είναι γεμάτο με 10,8 κιλά ισχυρού εκρηκτικού υλικού όπως tnt, hmx ή rdx. Απαιτούνται επίσης πρόσθετες γομώσεις προωθητικού για να εκτοξευθούν οι βολές σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. Άλλα πυρομαχικά απαιτούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες: η ισχυρά εκρηκτική κεφαλή ενός πυραύλου Storm Shadow, για παράδειγμα, ζυγίζει περίπου 450 κιλά. Το πρόβλημα είναι ότι οι κατασκευαστές εκρηκτικών δεν είναι βέβαιοι ότι η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί και φοβούνται ότι οι ιδιορρυθμίες της βιομηχανίας θα εμποδίσουν την αύξηση που χρειάζεται η Ουκρανία για να παραμείνει ανταγωνιστική στο πεδίο της μάχης.

Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οδήγησε τη ζήτηση για όπλα σε πτώση και ανάγκασε πολλούς Ευρωπαίους κατασκευαστές εκρηκτικών να περιορίσουν τις εργασίες τους, να συγχωνευθούν ή απλώς να κλείσουν. Η Βρετανία, για παράδειγμα, έκλεισε το τελευταίο της εργοστάσιο εκρηκτικών το 2008. Ο τελευταίος μεγάλος παραγωγός tnt στην Ευρώπη βρίσκεται στη βόρεια Πολωνία. Αλλού, πολλές κρατικές εγκαταστάσεις είτε ιδιωτικοποιήθηκαν είτε εγκαταλείπονται. Για δεκαετίες η παραγωγή τους έχει αλλάξει και πλέον δημιουργούνται με βάση την απόδοση σε καιρό ειρήνης, όχι για παραγωγή βιομηχανικής κλίμακας, σημειώνει ο Johann Höcherl, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bundeswehr στο Μόναχο. Ως αποτέλεσμα, απομένει πολύ λίγος χώρος στην αλυσίδα εφοδιασμού για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

Παράδειγμα αποτελούν τα εκρηκτικά που μπαίνουν στην κύρια γόμωση ενός γύρου πυροβολικού ή ενός πυραύλου. Μόνο λίγες εταιρείες εξακολουθούν να παράγουν υλικά υψηλής ενέργειας προδιαγραφών του ΝΑΤΟ. Η μία είναι η Chemring Nobel, η οποία στεγάζεται σε ένα μεγάλο εργοστάσιο στο Saetre της Νορβηγίας. Μια άλλη είναι η Εurenco της Γαλλίας, η οποία διαθέτει μια παρόμοια τεράστια εγκατάσταση στην Karlskoga της Σουηδίας. Τα βιβλία παραγγελιών και των δύο εταιρειών έχουν διογκωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας. Η Εurenco είναι γεμάτη μέχρι το 2030 και το εργοστάσιο Saetre της Chemring λειτουργεί σε πλήρη ρυθμό. Ο Tim Lawrenson του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, μιας δεξαμενής σκέψης, υποστηρίζει ότι η επανενεργοποίηση των εγκαταλελειμένων εγκαταστάσεων παραγωγής θα πάρει χρόνο, δεδομένης της ανάγκης για ανακατασκευή και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Δελεασμένες από τις επιδοτήσεις το συντομότερο δυνατόν, οι εταιρείες ρίχνουν χρήματα για να επεκτείνουν τη δυναμικότητά τους. Ωστόσο, ένας από τους γνώστες της βιομηχανίας σημειώνει ότι η κατασκευή ενός εργοστασίου από την αρχή μπορεί να διαρκέσει από τρία έως επτά χρόνια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η Rheinmetall, ένας πάροχος πυρομαχικών, κατασκευάζει ένα συγκρότημα εκρηκτικών στην Ουγγαρία. Ωστόσο, η παραγωγή θα ξεκινήσει μόλις το 2027. Ένα πλήθος κανονισμών ασφάλειας και περιβάλλοντος μπορεί επίσης να εμποδίσει την επέκταση της χωρητικότητας, λέει ο Christian Mölling του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, μιας άλλης δεξαμενής σκέψης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μητροπολίτης, και πολύ σωστά,  "έκλεισε" την Εκκλησία με τα έργα τέχνης του αείμνηστου Δημήτρη Μυταρά στην Παναγία Καταφυγιώτισσα.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: Τερατογραφήματα τα έργα Μυταρά στον Ιερό Ναό. Αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας από την Παναγία Καταφυγιώτισσα στο Τουρκολίμανο της Παλαιάς Φώκαιας, επειδή δεν εγκρίνει τα έργα σε εκκλησία του σπουδαίου ζωγράφου!!!

Το εκκλησάκι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, που αγναντεύει τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού στην Παλαιά Φώκαια, κρύβει μέσα του το πιο εντυπωσιακό εσωτερικό ναού που έχουμε δει ποτέ, αφού είναι απ’ άκρη σ’ άκρη «ζωγραφισμένο» με τοιχογραφίες του Δημήτρη Μυταρά.

Αφού είχα περάσει τους μεγάλους οικισμούς του παραλιακού μετώπου μετά τη Βάρκιζα, το σκηνικό έμοιαζε βγαλμένο από κυκλαδίτικο νησί. Ξερό τοπίο στα αριστερά και απέραντο γαλάζιο στα δεξιά. Αυτό που έλειπε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, μια Παναγία όπως σε κάθε νησί. Όμως η Παναγιά Καταφυγιώτισσα, στον όρμο Καταφυγή στο Θυμάρι Αττικής, δεν είναι άλλο ένα εκκλησάκι της Παναγίας. Είναι ολόκληρο ένα έργο τέχνης, και γι’ αυτό φρόντισε ο σπουδαίος Δημήτρης Μυταράς, βάζοντας τη δική του πινελιά σε αυτό το -πανέμορφο έτσι κι αλλιώς- σκηνικό.

Πολύ σωστά έπραξε ο Μητροπολίτης. Τα έργα του Μυταρά, μπορεί να είναι σπουδαία, αλλά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία. Και στην εκκλησία πας για να εκκλησιαστείς, όχι για να θαυμάσεις τα έργα ενός σπουδαίου ζωγράφου. Το έργο του ο Μυταράς μπορούσε να το κάνει σε μια γκαλερί, όχι σε εκκλησία.

 Προϋπόθεση για να ζωγραφίσει την εκκλησία ο Δημήτρης Μυταράς, ήταν να ΜΗ παραδοθεί η διαχείρισή της στη Μητρόπολη Μεσογαίας, επιθυμία που τηρήθηκε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής.

Στην Παναγιά Καταφυγιώτισσα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις, τα τελευταία 20 χρόνια, από την κατασκευή της. Η εντολή του Μητροπολίτη, μεταφράζεται ότι θα απαγορεύει στον εφημέριο της Παλαιάς Φώκαιας να τελεί μυστήρια στο εκκλησάκι. 

Αυτό δεν αποκλείει, οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν ιερέα από άλλη θρησκεία που δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου και να εκτελέσουν εκεί το μυστήριο που θέλουν. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής, εάν θα διαθέτει το εκκλησάκι στους ενδιαφερόμενους, μετά την απαγόρευση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα τα πράγματα ειναι πια "ξεκάθαρα".

Κάθε σημαντικο λέγεται ασήμαντο.

Κάθε οντως κακο, παραγνωρίζεται ή βαφτίζεται καλο.

Η ασήκωτη ασκήμια θεωρήθηκε ομορφιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κόλαση επί γης» στη Γάζα

Απαρτχάιντ Ισραήλ  Κατεχόμενη Παλαιστίνη  Κατεχόμενη Συρία de

“... τώρα είναι η εποχή των τεράτων".

υπό περιορισμούς αυτές οι απόψεις από facebook και Meta



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΑΚΚΕ..... ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ

Σχολιο.- Δεν είναι προβοκάτορες. Πατενταρισμένοι χαφιέδες της ασφάλειας είναι. Αλλά τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και πέφτει το γέλιο της αρκούδας σε κάθε μαλακία που τους δίνουν από την ασφάλεια να δημοσιεύσουν.

Σχολιο.- Δεν ειναι προβοκάτορες! Είναι άρρωστοι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που μεταφέρθηκαν από τη Γάζα στο κέντρο κράτησης Sde Teiman στην κατεχόμενη Παλαιστίνη ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, σύμφωνα με όσα δήλωσαν δύο πηγές στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενες έρευνα της αστυνομίας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής για το περιστατικό.

Οι δύο Παλαιστίνιοι απήχθησαν από τα στρατεύματα των κατοχικών δυνάμεων τον Μάρτιο από το Χαν Γιουνίς με το πρόσχημα ότι ήταν ύποπτα μέλη της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Όταν τους συνέλαβαν, ήταν ακόμα ζωντανοί και οι στρατιώτες τους έδεσαν και τους έβαλαν σε ένα φορτηγό. 

Ωστόσο, όταν έφτασαν στο Sde Teiman, ένα προσωρινό κέντρο κράτησης των ισραηλινών κοντά στο Be'er Shevam, ήταν ήδη νεκροί. 

Μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, μια ιατρική πηγή δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας στο Sde Teiman είναι τραγική, τονίζοντας ότι «είναι μια θερμοκοιτίδα ασθενειών» και σημειώνοντας ότι τουλάχιστον δύο από τους κρατούμενους Παλαιστίνιους πέθαναν από ασθένειες και λοιμώξεις που αναπτύχθηκαν εκεί, καθώς και από εξαιρετικά τεκμηριωμένη ιατρική αδιαφορία.

Μια άλλη πηγή δήλωσε στη Haaretz ότι σοκαρίστηκαν από τις περιπτώσεις «ξαφνικών θανάτων» που είναι πιο δύσκολο να εξηγηθούν, προσθέτοντας: «Είναι ένας άλλος κόσμος, μια μαύρη τρύπα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικτές σκηνές από τη γειτονιά Zalata, ανατολικά της Ράφα, που δείχνουν τα αποσυντεθειμένα σώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, καθώς οι ομάδες ασθενοφόρων δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των αδιάκριτων ισραηλινών επιθέσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δημοσιογράφος Hani Mahmoud αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες πολιτικής προστασίας και διάσωσης στη Γάζα, προσπαθώντας να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια. Λέει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος από ό,τι αναφέρεται σήμερα εξαιτίας αυτού του γεγονότος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία μπορεί να λάβει μέτρα στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στην Ευρώπη ή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Δεν αποκλείουμε περαιτέρω βήματα στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής: άλλωστε, οι αμερικανικοί πύραυλοι προωθημένης βάσης θα μπορούν να καλύψουν τις θέσεις διοίκησης και τις θέσεις των πυρηνικών μας δυνάμεων.

Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για τη Μόσχα, αλλά και για το Πεκίνο, γι' αυτό και η Κίνα και η Ρωσία συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία τους για να αντιμετωπίσουν την ανεύθυνη συμπεριφορά της Ουάσινγκτον, τόνισε ο υπουργός.

Σχολιο.- Ρωσία και Κίνα δεν είναι μόνες σε αυτή την αρένα, όλος ο κόσμος είναι με το μέρος τους. Χρειάστηκε μόνο μια μικρή διάλεξη για να ξυπνήσουν άλλοι για να καταλάβουν τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για να τερματίσουν την πολεμική οικονομία των ΗΠΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#αντιδημοφιλης_ανάρτηση

Το να παρακολουθείς κάποιον να πετυχαίνει γκολ και να χαίρεσαι, είναι σα να βλέπεις τσόντα και να πανηγυρίζεις που ο πρωταγωνιστής κατάφερε να εκσπερματώσει.

Σχολιο.- Ασχετούλης με τον αθλητισμό να υποθέσω

Σχολιο.- γιατί το λέτε αυτό; γνωρίζω πχ πως το ποδόσφαιρο παίζεται με 13 παίκτες.

Σχολιο.- Αλλά αμα σε πουν ΜΑΛΑΚΑ θα παρεξηγηθείς κι απο πάνω ... 

Σχολιο.- Aυτό δεν κάναμε με τον Γκουζγκούνη; Δε πανηγυρίζαμε; Μη κοιτάς που εσύ είσαι ξενέρωτος…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ο Πούτιν έκανε μερικές δηλώσεις και ουσιαστικά είπε δύο πολύ σημαντικά πράγματα: το πρώτο ήταν ότι η Ρωσία είναι ακόμα ανοιχτή σε συνομιλίες, αρκεί να είναι σοβαρές συνομιλίες και όχι γελοιότητες όπως αυτό που θα στηθεί στην Ελβετία- το δεύτερο ήταν ότι η Δύση έχει ήδη προχωρήσει πολύ μακριά, πηγαίνοντας να χτυπήσει τη Ρωσία σε βάθος, στοχεύοντας στρατηγικές υποδομές με δυτικά όπλα, και ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι πολύ πιο κοντά απ' ό,τι φαίνεται. Και πράγματι, ο ατομικός πόλεμος πιστεύω ότι έχει ήδη ξεκινήσει, ακόμη και αν δεν υπάρχει η παραμικρή συνειδητοποίηση για το τι πραγματικά συμβαίνει αυτές τις ώρες. 

Μια μικρή διευκρίνιση: ο πυρηνικός πόλεμος δεν αρχίζει όταν ρίχνεις την ατομική βόμβα,αρχίζει τη στιγμή που βομβαρδίζονται πυρηνικές υποδομές που χρησιμεύουν κυρίως για την άμυνα και την αποτροπή. Τις τελευταίες ημέρες βομβαρδίστηκαν οι ρωσικοί σταθμοί ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς Voronezh στην περιοχή του Κρασνοντάρ και συγκεκριμένα στο Armavir μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας. Τα ραντάρ αυτά χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση μιας προ-προειδοποίησης για πυραυλικές επιθέσεις και είναι ικανά, ή μάλλον έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό, να ανιχνεύουν εισερχόμενους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους. 

Αποτελούν μέρος του μηχανισμού πυρηνικής ασφάλειας της Ρωσίας, τη σημασία του οποίου νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε. Για να δώσω ένα παράδειγμα, είναι σαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι να είχαν στείλει τον στρατό τους στη μάχη χωρίς ασπίδες, εγκαταλείποντας ουσιαστικά ένα εργαλείο τόσο θεμελιώδες γι' αυτούς όσο η χελώνα. Είναι επίσης άσκοπο να συζητάμε για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτούς τους βομβαρδισμούς, αφού η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο αν πρέπει ή όχι να επιτεθούμε στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Προσπαθώντας να εξουδετερώσει αυτή την υποδομή, το μήνυμα που θέλει να στείλει η Δύση στη Μόσχα είναι ότι ο πυρηνικός πόλεμος μόλις άρχισε. Διότι όταν βομβαρδίζεις εξελιγμένα, ευαίσθητα και ακριβά ραντάρ που ανιχνεύουν πυρηνικά όπλα, σημαίνει ότι θέλεις πυρηνικό πόλεμο. Ας μην το ψειρίζουμε, έτσι είναι τα πράγματα. Θα φανεί σαν αίρεση αν γράψω αυτά τα πράγματα, γιατί για τον ελεύθερο Τύπο και τους διανοούμενους των τοκ σόου, φαίνεται ότι τίποτα σοβαρό δεν συμβαίνει. 

Δεν ξέρω αν ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, επαναλαμβάνω: έχουν βομβαρδιστεί υποδομές στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας! 

Πρέπει επίσης να προστεθεί ότι το ρωσικό δόγμα για τη χρήση ατομικών όπλων προβλέπει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και όταν πλήττονται υποδομές, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Η Δύση γνωρίζει πολύ καλά το ρωσικό δόγμα και αυτός είναι ο λόγος που μπροστά σε έναν χαμένο πόλεμο πιέζει να προκαλέσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει ατομικά όπλα και στη συνέχεια να την κατηγορήσει για την ενέργεια αυτή. Δεν με εκπλήσσει αυτή η επιθετική πολιτική προκλήσεων από τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους της, αυτό το έκαναν πάντα από τη διάσκεψη της Γιάλτας και μετά και συνεχίζουν με αυξανόμενη επιμονή. Αν θέλεις ειρήνη, όπως μας λέει καθημερινά ο Τύπος μας, δεν πας να βομβαρδίσεις τη Ρωσία χτυπώντας σκόπιμα ραντάρ ζωτικής σημασίας. 

Πιστεύω ακράδαντα, και το λέω αυτό με απόλυτη σιγουριά, ότι η Ρωσία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν γεράκια που πιέζουν για τη χρήση ατομικών όπλων, έχει δείξει υπερβολικά μεγάλη υπομονή απέναντι σε μια Δύση που δεν ξέρει πια τι θέλει να κάνει. Διότι δύσκολα στην ιστορία έχει υπάρξει τόση πρόκληση εναντίον μιας χώρας που είναι, παρεμπιπτόντως, στρατιωτικά ισχυρή και νούμερο ένα στην κλίμακα των πυρηνικών όπλων. Πιέζουν μέχρι τέλους για να δουν αν η Ρωσία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. 

Έχουν μπει στο σκοτάδι με την πεποίθηση ότι θα νικήσουν, επειδή αισθάνονται ότι είναι ηθικά, πνευματικά και στρατηγικά ανώτερα όντα. Η ιστορία όμως μας λέει το αντίθετο, όπως επίσης και ότι στο τιμόνι της Δύσης σήμερα έχουμε τους πιο ηλίθιους  και ως εκ τούτου πιο επικίνδυνους ηγέτες όλων των εποχών, οι οποίοι, αφού έχασαν έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων οικονομικά και στρατιωτικά, τώρα ποντάρουν τα πάντα πεπεισμένοι ότι ο αντίπαλος μπλοφάρει. Τρέλα!

Να ποιες είναι οι «μεγάλες δυτικές δημοκρατίες» ....

Σχολιο.- Πιο Σαφέστατα δεν υπάρχει εξήγηση για που οδεύουν οι καταστάσεις!!Ζούμε δύσκολους καιρούς που δείχνουν πόσο της λείπει της ΕΕ μια ηγεσία στο επίπεδο Ντε Γκωλ,, Αντενάουερ, ,και άλλοι αλλά πολύ λίγοι!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το Ισραήλ μπορεί να σκοτώνει οποιονδήποτε Παλαιστίνιο και να τον αποκαλεί τρομοκράτη ή ανθρώπινη ασπίδα για να δικαιολογήσει τη δολοφονία του»

Ο Παλαιστίνιος ομιλητής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει την αιτιολόγηση των αδιάκριτων δολοφονιών αθώων Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ζητώντας την απόδοση ευθυνών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΣΜΠΑ!

Στους Γάλλους αποικιοκράτες καθεστωτικούς αρέσει να θυμούνται πού και πού τις ένδοξες σελίδες της γαλλικής αποικιοκρατίας και δύσκολα ξεχνάνε το κάζο που πάθανε στην Αλγερία, όταν πήραν πόδι, αφήνοντας πίσω τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο άμαχους δολοφονημένους. 

Έτσι, δεν ανέχτηκαν την ύψωση της παλαιστινιακής σημαίας μέσα στη Βουλή, από τον αριστερό βουλευτή Σεμπαστιάν Ντελογκί, της Ανυπότακτης Γαλλίας του Μελανσόν.

Για την ενέργειά του αυτή ο Ντελογκί τιμωρήθηκε με δεκαπενταήμερη αποβολή απ' τη Βουλή και με παρακράτηση μισθών δύο μηνών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΟΠΑΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΟΒΙΔΑ «ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ» ...τους Παλαίστινιους

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση ότι η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέιλι, έγραψε «Αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη χώρα, αυτή την εβδομάδα.

Η κίνηση της Χέιλι έγινε γνωστή μιας και ο Ισραηλινοναζιστής βουλευτής, Ντάνι Ντάνον, πρώην πρεσβευτής της χώρας του στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ, ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες στην πλατφόρμα Χ. Ο ίδιος ήταν αυτός που συνόδευσε τη Νίκι Χέιλι, επίσης πρώην πρεσβεύτρια στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ, κατά την επίσκεψή της, κοντά στα βόρεια σύνορα.

Η Ρεπουμπλικανική πολιτικός φωτογραφήθηκε να σκύβει και να γράφει στην οβίδα με έναν μωβ μαρκαδόρο. «”Τελειώστε τους!” Αυτό έγραψε η φίλη μου, η πρέσβης Νίκι Χέιλι», δήλωσε ο Ντάνον στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακριβώς από κάτω, η Χέιλι έγραψε επίσης τη φράση «η Αμερική αγαπά το Ισραήλ».

Αν και η Χέιλι δεν διευκρίνισε σε ποίους αναφέρεται με το «τους», ο ισραηλινοναζιστής βουλευτής άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως αφορούσε τους πολίτες του Λιβάνου.

Το Ισραηλινοναζιστικό  αποικιοκρατικό καθεστώς «πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να αλλάξει τα δεδομένα. Οι κάτοικοι (των λιβανικών πόλεων) της Τύρου και της Σιδώνας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι κάτοικοι του (ισραηλινού) βορρά να επιστρέψουν στα δικά τους», σχολίασε στην ανάρτησή του ο σιωναζί βουλευτής του Λικούντ.

Υπογραμμίζεται ότι η Χέιλι επισκέφθηκε τα βόρεια σύνορα του Ισραηλινοναζιστικού αποικιοκρατικού καθεστώτος, μια μέρα μετά την σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό Ταλ ασ Σουλτάν, όπου τουλάχιστον 45 άμαχοι κάηκαν ζωντανοί στις σκηνές τους από ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή, κυρίως γυναικόπαιδα.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Αμερική είναι, εάν το Ισραηλινοναζιστικό αποικιοκρατικό καθεστώς πολεμά τους εχθρούς μας, πώς μπορούμε να μην τους βοηθήσουμε;» είπε η Νίκι Χέιλι στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα. «Η Ιμπεριαλιστική Δολοφονική Αμερική πρέπει να κάνει όσα χρειάζεται Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς και να σταματήσει να τους λέει πώς να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο».

«Ο σίγουρος τρόπος για να μην βοηθήσετε το Ισραήλ είναι να παρακρατούμε τα όπλα», πρόσθεσε. «Ο σίγουρος τρόπος για να μην βοηθήσουμε το Ισραήλ είναι να επαινούμε το ΔΠΔ, το ΔΔΔ ή οποιονδήποτε από αυτούς που καταδικάζουν το Ισραήλ, αντί να καταδικάζουν αυτό που συμβαίνει».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Ισραηλινοναζιστικό αποικιοκρατικό καθεστώς έχει σκοτώσει περισσότερους από 35.000 Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 90.000.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιες φορές..οι ίδιοι που έχτισαν την επίγεια κόλαση,σπάνε τα μούτρα τους πάνω της...ξύπνα ηλίθιε που τους ψηφίζεις...

Γιώργος Προβόπουλος: Η τελευταία ανάρτηση-φωτιά

Η μη λειτουργία του τηλ. κέντρου 1555 τον οδήγησε σε ανάρτηση στο Facebook

28 Μαΐου 2024 | 22:10

Για την δραματική εμπειρία που βίωσε στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου, είχε μιλήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Προβόπουλος στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 74 του χρόνια, με την κίνησή του αυτή στηλίτευσε δημοσίως το επίπεδο της δημόσιας διοίκησης.

Ο Γιώργος Προβόπουλος χαρακτήρισε το επίπεδο δημόσιας διοίκησης «χρονίως πολύ χαμηλό». Παράλληλα όπως διαπίστωσε ο ίδιος, «τα τελευταία χρόνια μια συνεχή υποχώρηση, αφού ελάχιστα έχουν γίνει για να αντιστραφεί η τραγική κατάσταση».

Τι έγραφε στην ανάρτησή του

Όλα ξεκίνησαν αφού ενώ είχε κλείσει ραντεβού με τον οργανισμό μέσω του 1555, έμαθε μετά πως η υπηρεσία αυτή μάλλον δεν λειτουργεί, ή καλύτερα λειτουργεί κάποιες ώρες… και χρειάστηκε να ξανακλείσει το ραντεβού του. Και όλα αυτά «πληρώνοντας το αντίτιμο της αποτυχίας μιας κυβέρνησης που επαίρεται για τις συνεχείς “μεταρρυθμίσεις” της, κάποιες από αυτές εντελώς άστοχες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι άλλο πρέπει να δείτε και να μάθετε για να καταλάβετε ότι η Ρωσία τους χαϊδεύει ως αδερφό, όμαιμο, ομόδοξο κι ομόγλωσσο αλλά δυστυχώς όχι ομότροπο λαό, ενώ η ουκρανοναζιστική καθεστωτική συμμορία ενσταλάζει στην ψυχή και στο νού ακόμα και των μαθητών «ουκρανών», ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ, αδελφοκτόνο μίσος…!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανόητο: Ενώ η Ουκρανία διαλύεται, θα γίνει παρέλαση ΛΟΑΤΚΙ στο Κίεβο

Σχολιο.-  Το κάνουν για να τρομάξουν τους Ρώσους...

Σχολιο.- Κάτι Γάλλοι, κάτι Αγγλοι κάτι Πoλωνά ,θα ανοίξουν την παρέλαση, μετά όμως ποιός θα μείνει στο μέτωπο ????

Σχολιο.- Στην πόλη παρελαύνουνε Και στην κορφή κανέλλα...

Σχολιο.-  Η προφανής κατάρρευση

Σχολιο.- Ενώ η Ουκρανία διαλύεται τα ουκρανα στην Ελλάδα πανηγυρίζουν με την Eurovision και τον Ουσικ..... και καψούρα με τους Ρωσοπόντιους που έχουν έρθει Ελλάδα.

Πηγαινοερχονται στην Ουκρανία σαν να μην συμβαίνει τίποτα αλλά σκουζουν ότι τους βιάζουν, τους ληστεύουν, τους σκοτώνουν , τους κλέβουν τα πλυντήρια και τις χεστρες .... Τσίρκο κανονικό .

Σχολιο.- Για παρελάσεις κ Eurovision διαγωνισμούς είναι πάντα παρών! Κατά τ'αλλα έχουν πόλεμο...

Σχολιο.- Να δω UkroReich στρατιώτες με γόβες στιλέτο να πολεμούν στις λάσπες κι' ας πεθάνω...

Σχολιο.- Εδώ ο κόσμος κάϊγαιτάϊ και το μόϋνάϊ χτενίζετάϊ, όπως το πρόφερε ο Γάλλος πρόεδρος που δεν γνώριζε από σύνθετα φωνήεντα!!!

Σχολιο.- Ψάχνονται οι δυτικοί ,με τι προσόντα θα ξεκινήσουν και πόλεμο ! Με στριγκ και γόβες !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλανδία. Λογαριασμός ρεύματος μαρτίου 18,14€ κατώτατος μισθός 3500€ και μιλάμε για μία χώρα που έχει χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τον ιούνιο μήνα. 

Δουλεύτε κορόιδα έλληνες, μείνετε νηστικοί, μην στέλνετε τα παιδιά σας φροντιστήριο.

Για να πληρώνετε τα κολλητάρια του μητσοτάκη.

Σχολιο.- Όχι μόνον τα κολλητάρια του Μητσό, αλλά όλη την αλητεία που κυβερνάει τη χώρα. Ο σημερινός και οι πρώην που έχουν ίδια πολιτική μνημονίων και ανήκουν στο τρικέφαλο τέρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Σχολιο.- καποιο γελανε τρανταχτα που κοροϊδευουν τον κοσμακη καταμουτρα με σαχλες αλχημειες και κανεις δεν διαμαρτυρεται.

Αλλα ο Παναθηναϊκός πήρε το ευρωκύπελο στο μπασκετ  και ο Ολυμπιακος πηρε το Ευρωκυπελλο στο ποδόσφαιρο...

Σχολιο.- κάποιοι κάνουν τη μπαζα τους...

Motor Oil: Στα 340 εκατ. οι επενδύσεις για το 2024

Σχολιο.- για δες τη τιμη της κιλοβατωρας σε συγκριση με τη χωρα της ηλιοφανειας.

Σχολιο.- το φυσικό αέριο ανέβηκε μόνο στην Ελλάδα? Η τιμή της κιλοβατώρας είναι καθαρή χωρίς έξτρα. Η διαφορά όπως και να τη πασαλείψεις είναι υπέρογκη.

Σχολιο.- Τιμες κιλοβατωρας χωρις ΦΠΑ

ΔΕΗ: 0.160€ ανα kWh.

Turku Energia: 14.63€/245.68kWh = 0.06€ ανα kWh.

Οι Φινλανδοι πληρωνουν τη κιλοβατωρα στο 37% της τιμης που πληρωνουν οι ραγιαδες.

Σχολιο.- Εδώ χρεώνουν και το σανο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΕΓΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ…ΠΟΙΟΙ…

ΟΙ ΑΡΧΙΣΥΝΩΜΟΤΕΣ…!!!

Το αυτοκτονικό ΝΑΤΟ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία με βάση το παρανοϊκό σχέδιο «Αδιανόητη Επιχείρηση» του Winston Churchill

Και ενώ η Ρωσία δείχνει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, αυτή δεν είναι ανεξάντλητη ειδικά αν καταστεί τελικά αυτοκαταστροφικό να διατηρήσει μια τέτοια συμπεριφορά

Το λουτρό αίματος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου θα έπρεπε να έχει διδάξει στην ανθρωπότητα ότι κάθε είδους άμεση αντιπαράθεση μεταξύ υπερδυνάμεων είναι ένα σοβαρό λάθος.

Μετά από δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και εκατοντάδες εκατομμύρια ζωές που καταστράφηκαν, οι άνθρωποι κατάλαβαν τους κινδύνους του συνεχιζόμενου πολέμου και εκτιμούσαν την ειρήνη πάνω από όλα.

Δυστυχώς, οι πολιτικές ελίτ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν ανοιχτά να χρησιμοποιήσουν ατομικά όπλα για να «επιβάλουν τη θέλησή τους στη Ρωσία», όπως αποδεικνύεται από την «Αδιανόητη Επιχείρηση»*, του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Winston Churchill γράφει ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ενώ οι μάχες στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, αυτό δείχνει ότι οι παγκόσμιες θαλασσοκρατορίες ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την ειρήνη.

Το μόνο που ήθελαν ήταν η εξουσία και, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, να επιβάλουν τη θέλησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλλοίωτη η νεοαποικιακή νοοτροπία

Αυτό το είδος ιμπεριαλιστικής και (νεο)αποικιακής νοοτροπίας δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό μέχρι σήμερα.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος του από τότε, ενσωματώθηκε στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συλλογική Δύση ως ένας από τους γεωπολιτικούς παράγοντες με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Τα τελευταία 80 χρόνια, ο εμπόλεμος πόλος εξουσίας κλιμάκωσε δραστικά την επιθετικότητά του εναντίον του κόσμου, με δεκάδες συμμάχους, υποτελείς και δορυφόρους κράτη να συμμετέχουν.

Συχνά, διαλύοντας κυρίαρχα κράτη (είτε μέσω ανατροπής είτε με άμεση επίθεση), η Δύση το εξασφάλιζε διατηρεί πολυάριθμες (νεο)αποικίες που όχι μόνο αξιοποιούνται στο έπακρο, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για την αποσταθεροποίηση βασικών περιοχών, ιδιαίτερα για την παρενόχληση των αντιπάλων της.

Και ο πρωταρχικός στόχος παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος όπως πριν από σχεδόν 80 χρόνια – η Ρωσία.

Προφανώς, θα πρέπει να προσθέσουμε την Κίνα και τον πολυπολικό κόσμο στο σύνολό του σε αυτήν τη «λίστα δολοφονιών», αλλά η στρατιωτική ισχύς της Μόσχας το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.

Δηλαδή, η ικανότητά της να καταστρέφει κυριολεκτικά ολόκληρη τη Δύση από μόνη της σημαίνει ότι η εξουδετέρωση της Ρωσίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την προσπάθεια του εμπόλεμου πόλου ισχύος για παγκόσμια κυριαρχία.

Σχολιο.- Και ο απλώς κόσμος πλέον έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται...δυστυχώς δεν ξεσηκώνονται με τίποτα ίσως από βλακεια απάθεια η δεν θέλουν να πιστέψουν ότι πλησιάζει όλεθρος εξαιτίας της σάπιος δύσης χθες έπρεπε να έχουν διαλύσει το έκτρωμα ΕΕ και πλήρη απεξάρτηση από ΗΠΑ

Σχολιο.- Τους έχει στρίψει!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περιοχή της Ελασσόνας είναι η καρδιά της παραγωγής φέτας στην Ελλάδα. Κι' όμως η πολιτεία δεν αξιώθηκε να φτιάξει μια σχολή τυροκομίας - σαν αυτή που υπάρχει στα Γιάννενα. Είναι που απουσιάζει μια συνολική πολιτική παιδείας που θα αγγίζει τις ανάγκες της χώρας και θα δίνει στην κοινωνία νέους με δεξιότητες. Συνάμα απουσιάζει εκείνη η καλλιέργεια της κουλτούρας της παραγωγής, αφού κυριάρχησε η κουλτούρα της κατανανάλωσης και η "καλή ζωή" των καλλιτεχνών και "διασήμων"στην τηλεόραση...... τα πρότυπα που καλλιεργήθηκαν είναι για να καλύψουν τις ανάγκες μιας τουριστικής φθηνής χώρας με φθηνό προσωπικό για όλες τις δουλειές.

Νάναι άραγε τυχαίο που αντί να ενισχυθεί η επαρχία επιβλήθηκε ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ που διέλυσε και τα τελευταία κεφαλοχώρια που παρήγαγαν;

Νάναι τυχαία η πληθώρα των εκπομπών μαγειρικής στην τηλεόραση;

Νάναι τυχαίες οι ποσοστώσεις σε κάθε παραγωγή για να φθάσει η χώρα να εισάγει τρόφιμα;

Νάναι τυχαίο που η χώρα γέμισε με μουσικά σχολεία, αλλά δεν γέμισε με σχολεία που είναι κοντά στο συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε περιοχής; (Θα μου πείτε τώρα οτι το μουσικό σχολείο στήνεται χωρίς πολλά - πολλά και πουλάς πολιτισμό... ενώ η θεματική σχολή θέλει επενδύσεις...)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Μαϊου 2024

Η ΑΠΟΦΡΑΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (29 Μαϊου 1453) ΘΥΜΙΖΕΙ!

Ζωή-Σοφία Παλαιολογίνα: Η ανηψιά του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που «γέννησε» την Ρωσική Αυτοκρατορία !

-Πως ο δικέφαλος αετός γίνεται το σύμβολο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας έως και σήμερα;

-Πως εισάγεται στη Ρωσική Αυτοκρατορία η βυζαντινή αρχιτεκτονική;

-Πως απέταξαν οι Ρώσοι τον ταταρικό ζυγό και εξελίχθηκαν σε ισχυρή αυτοκρατορία;

-Πως προέκυψε η λέξη “τσάρος”;

-Είχε αίμα Παλαιολόγων ο τσάρος Ιβαν ο Τρομερός;

Η Ζωή ή Σοφία Παλαιολογίνα, γεννήθηκε το 1455 και απεβίωσε στις 7 Απριλίου του 1503. Μεγάλη Δούκισσα της Μόσχας, ήταν ανηψιά του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ’ και δεύτερη σύζυγος του Ιβάν Γ’ της Ρωσίας. Κόρη του Θωμά Παλαιολόγου, του νεωτέρου, από τα έξι παιδιά του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου και της Αικατερίνης Ζακκαρία, κόρης του πρίγκιπα Κεντυρίωνα Ζακκαρία της Αχαΐας, βαφτίσθηκε στο Μυστρά και πήρε το όνομα Ζωή.

Ο πρόωρος θάνατος των γονέων της,του Θωμά στην Ιταλία και της Αικατερίνης στην Κέρκυρα, την άφησαν ορφανή με αποτέλεσμα να αναλάβει την κηδεμονία της ίδιας και των δύο αδελφών της, Ανδρέα Παλαιολόγου και Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου, ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Βησσαρίων, ο οποίος υπήρξε φίλος του πατέρα της και στενός συνεργάτης του Πάπα Πίου Β’ και των μετέπειτα Ποντίφικων.

Ο Βησσαρίων φρόντισε ώστε τα παιδιά του Θωμά να ασπασθούν το ρωμαιοκαθολικό δόγμα, όπως το είχε ασπασθεί και ο πατέρας τους σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Ποντίφικα,ο οποίος είχε αναλάβει τη συντήρησή του χορηγώντας του 4.000 δουκάτα ετησίως. Ο Πάπας Παύλος ο 2ος, θέλοντας να προσεταιρισθεί τους Ορθόδοξους Ρώσους στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μετά από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις δύο και πλέον ετών, πέτυχε να ευοδωθεί το συνοικέσιο της Ζωής με τον μεγάλο πρίγκιπα της Μόσχας,τον Ιβάν Γ’,ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα ηγεμόνας της Μοσχοβίας.

Έτσι η Ζωή αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι προς τη Μόσχα, που διαρκούσε την εποχή εκείνη περίπου έξι μήνες και με την άφιξή της στην πρώτη ρωσική πόλη, το Πσκοφ, διακήρυξε ότι επανέρχεται στην Ορθοδοξία και ξαναβαπτίσθηκε σε Σοφία,που θύμιζε περισσότερο το Βυζάντιο. Παντρεύτηκε τον Ιβάν Γ’στις 12 Νοεμβρίου του 1472 στο Κρεμλίνο.

Απέκτησε ένδεκα παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα επτά επέζησαν. Ο πρωτότοκος Βασίλι Γ’ έμελλε να γίνει ο διάδοχος του Ιβάν μετά από σκληρό αγώνα της μητέρας του Σοφίας, προκειμένου να αποκλείσει από το θρόνο τον εγγονό του συζύγου της από προηγούμενο γάμο του, τον Ντμίτρι.

Η Σοφία εισήγαγε το βυζαντινό τυπικό στο ρωσικό θρόνο, φρόντισε να καλέσει Ιταλούς αρχιτέκτονες να κτίσουν ναούς και τα τείχη του Κρεμλίνου, όπως υπάρχουν και σήμερα και κυρίως να ανοικοδομήσουν το πολυεδρικό ανάκτορο, το οποίο και σήμερα υποδέχεται τους ξένους ηγέτες, που επισκέπτονται τη Μόσχα. Επεισε τον Ιβάν Γ’ να χρισθεί καίσαρας, όπως συνηθιζόταν στο Βυζάντιο για τα τέκνα των αυτοκρατόρων, κι έτσι από την παραφθορά του λατινικού caesar, προήλθε και το μετέπειτα τσάρος.

Επίσης η Σοφία έπεισε τον διστακτικό σύζυγό της να αντιταχθεί και να αποτινάξει τον ταταρικό ζυγό από τη χώρα του, αφού οι Ρώσοι ήταν υποτελείς στον εκάστοτα χάνο των Τατάρων, να απελευθερώσει την πατρίδα του και να συνενώσει τα διάφορα ανεξάρτητα δουκάτα και πριγκιπάτα, κάτω από την εξουσία του. Έτσι στο τσάρος προστέθηκε και το “πασών των Ρωσιών”.

Στις 7 Απριλίου του 1503, η Ζωή-Σοφία Παλαιολογίνα άφησε την τελευταία της πνοή. Υπολογίζεται ότι ήταν 48 ετών. Αναμφίβολα με την παρουσία της στη Μόσχα σφράγισε τη μεσαιωνική πολιτική και πολιτιστική ιστορία της Ρωσίας, γεγονός που αναγνώριζαν και αναγνωρίζουν και σήμερα οι Ρώσοι. Εγγονός της ήταν ο Ιβάν Δ’ της Ρωσίας (ο Τρομερός). Ο σύζυγός της Ιβάν Γ’ ήταν ο πρώτος στη ρωσική ιστορία που ονομάσθηκε Μέγας,λόγω του έργου που πραγματοποίησε συνεπικουρούμενος από τη Σοφία.

Σχολιο.- ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΣΟΛΤΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ…

Σχολιο.- Για όσους γνωρίζουν ιστορία..τα λόγια ειναι περιττά πλέον με τι έχουμε μπλέξει

Σχολιο.- Να γιατί λέμε ,αιώνιοι δεσμοί αίματος ,μας δένουν με τους Ρώσους ..γόρδιος δεσμός ...ήθελε και ο Κούλης να κόψει αυτόν τον γόρδιο δεσμό ..ο ποντικομαμος

Σχολιο.- Υπέροχη αφήγηση. Η Παλαιολογίνα γεννήθηκε δυο χρόνια μετά την άλωση. Δώρο παρηγοριάς κάπως.

Σχολιο.- Καμία σχέση με τον Ερντογάν που κάποιοι τον πλασάρουν σαν Έλλην Πόντιος επειδή έχει μια μακρινή καταγωγή από τό χωριό Ποταμιά Τραπεζούντος. Ενώ στην ουσία είναι Τούρκος που η οικογένεια του είχε αποικίσει εκεί.

Σχολιο.- Ιστορία παρόμοια μερικούς αιώνες νωρίτερα μέ τήν Θεοφανώ Σκλήραινα (10ος αι.), ανηψιά τού Ιωάννη Τσιμισκή, πού παντρεύθηκε στόν Όθωνα Β' τής Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας καί έμαθε τούς Γερμανούς νά πλένονται, νά τρώνε μέ πειρούνι καί νά αγαπούν τήν μουσική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ,ΚΛΠ ΕΥΡΩ-ΠΕΩΝ…;)…

Άντε λοιπόν να σας γράψω και το χειρότερο ΟΛΩΝ,για να κλάψουμε ομαδικά μαζί με τον ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ τον Μακρόν που πιπιλάει το δάκτυλο του,για το ότι: Το ΣΥΝΟΛΟ αυτού του εμπορικού πλεονάσματος της ευρωζώνης,

εξακολουθεί να το τσεπώνει ΜΟΝΗ ΤΗΣ η γερμανια κι ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ Μακρόν κάθεται και την κοιτάει με απορία

σχολιο.- Κατάλαβες πόσο ΧΡΗΣΙΜΟΙ είναι σε κάποιους οι πουλημενοι απ την κούνια τους ΗΛΙΘΙΟΙ σαν τον Μακρόν τον Σόλτς τον Μητσοτάκη και όλους τους σφουγγοκωλάριους των Banksters όπως τους αποκαλούσε Δημόσια ο αείμνηστος Καγγελλάριος Χέλμουτ Σμίτ τους δήθεν ηγέτες της ΕΕ μετά το 1990?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία δεν έχει καμιά σχέση με την Κύπρο, ιερόσυλη σύγκριση των επιτήδειων της προπαγάνδας, ούτε η Ρωσία με τον Ατίλα όσο κι αν δήθεν μοιάζουν τα επιχειρήματα περί προστασίας των δικών τους. Και μακάρι να ήταν χιλιάδες οι "εισβολές" της Ρωσίας ή των συμμάχων της παντού στον κόσμο μπας κι επερχόταν μια κάποια, έστω ελαχίστη, εξισορρόπηση με τις αναρίθμητες κι ανεξιλέωτες τερατωδίες του Τέρατος ή των συμμάχων του (π.χ. Ισραήλ). Δυστυχώς η μία πλευρά πάει με τον σταυρό στο χέρι και προσπαθεί απλά να αυτοπροστατευτεί ή να κρατήσει την αξιοπρέπειά της ενώ η άλλη αποθηριώνεται όλο και πιο ραγδαία. Οι δε οπαδοί της, είτε βαλτοί είτε βλήματα, ορύονται πως οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου είναι καταδικαστέες απ' όπου κι αν προέρχονται!!!!! Αλλιώς επικροτούμε την Τουρκία!!!!! Σοβαρά ε??? Είναι ίδια η παραβίαση να ορμάς απ' του διαόλου τη μάνα και να κανιβαλίζεις ασύστολα τη μέση Ανατολή π.χ. ή να οργανώνεις πραξικόπημα στην Ουκρανία με Νούλαντ και Πάιατ να μην κρύβονται καν αλλά ν' αλωνίζουν ολοφάνερα, και ίδια να σε αναγκάζουν με φρικτά εγκλήματα στην πόρτα σου, με σκανδαλώσεις παραβιάσεις των συμφωνιών του Μινσκ, κλπ, να ορθώσεις επί τέλους ανάστημα για να μη σε κάνει το Κτήνος μια χαψιά. Ωραία λογική. Και την έχουν όλοι οι φιλότουρκοι χειροκροτητές της "γαλάζιας πατρίδας" που θυμούνται την Κύπρο μόνο όταν είναι να σταυρώσουν τη Ρωσία για την "εισβολή" στην Ουκρανία.

Σχολιο.- Μη στενοχωριέσαι. Δεν θα το .....ξενυχτησουμε άλλη μία φορά αναμασώντας τα ίδια. Εσεις είστε με τους πλούσιους που κάνουν αμέτρητες εισβολές με προτίμηση στο Ανατολικό ημισφαίριο της Γής κι εμείς με τους φτωχούς που τολμουν κι αυτοι , όταν τους παίρνει να κάμουν και κάποια στρατιωτική ενέργεια , όταν όπως είπε ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ πριν πεθάνει , οι πλουσιοι το παρακάνουν στις εισβολές και παραβιάζουν και το μαλακό υπογάστριο των φτωχών γιατί θεωρουν οτι δεν τους κοστίζει τίποτα! Πάντως μέχρι ν΄αρχισουν κι οι φτωχοί να κάνουν εισβολές και στο Δυτικό ημισφαίριο ωστε να επέλθει ισορροπία εισβολών, έχουμε δρόμο ακόμα και ίσως εμείς εδώ να μην την προλάβουμε...

Σχολιο.- Δυστυχώς εσεις περιέργως , δεν βλέπετε καμμία διαφορά στο να εισβάλλει μια υπερδύναη του Δυτικου ημισφαιρίου της γής, οι ΗΠΑ σε μια χώρα που βρίσκεται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά απ τα σύνορά της και η οποία ΠΟΤΕ δεν ανήκε στο παρελθόν ουτε καν στην Ομοσπονδία των ΗΠΑ, απ' το να εισβάλει η δεύτερη υπερδύναμη του κόσμου Ρωσία, σε μια χώρα εν επαφή με τα σύνορά της , την Ουκρανία η οποία στο μακρινό παρελθόν ανήκε στη Ρωσία και προσφάτως , απ το 1918 ως το 1990 στην Ρωσική Ομοσπονδία της ΕΣΣΔ. Σίγουρα έχετε μια ιδιαίτερη οπτική γωνία για να βλέπετε την πραγματικότητα και είναι δικαίωμά σας... Πάντως κι εγώ θα αποκτήσω αυτή την οπτική γωνία οταν η Ρωσία θα εισβάλλει κι αυτή σε χωρα του Δυτικού ημισφαιρίου της γής. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Ευρωεκλογές 2024 / Διακαναλική Συνέντευξη του ΕΠΑΜ

45 ΛΕΠΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=RGZO55GGmsk



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νορβηγία και η Σλοβενία προχωρά στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρήκα επιτέλους φέτα με 5,45 το κιλό, ναι το ΚΙΛΌ και ελληνική.... Μάρκα «Γεια μας», φέτα Ελασσόνας.

αλλά στην Ιρλανδία...Κούλη τι γίνεται ρε . όλα καλά ; Εδω όλα ακριβά....όλα Σκατά που έλεγε και ο Πάνος...ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ 6.28 ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ !!!

Σκρέκα βάλτους ενα πρόστιμο στην Ιρλανδία που πουλάνε φθηνά ....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει σωτηρια για εναν λαο ποτισμενο με το Ναζιστικό μίσος. 

Οι Ουκρανοί, που απαρνήθηκαν την αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία, χλεύασαν τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο της UOC(Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία). 

Οι ουκρανοναζί τον ανάγκασαν να περάσει πάνω απο τη ρωσική σημαία με τη φωτογραφία του Πατριάρχη Κύριλλου. Η αστυνομία δεν αντιδράει. Ο Θεοδόσιος αναγκαστηκε να περιδιαβεί τελικά πάνω από τη σημαία μαζί με τον πατριάρχη. 

Τίθεται το ερώτημα: τις χρειαζόμαστε τις διαπραγματεύσεις με αυτά τα τέρατα?

Διάλογος Θεοδοσιου με αστυνομία και ουκρανοναζιστές:

– Είναι νορμάλ αυτό?

– Όλα οκ, περάστε. 

– Παρακαλώ, η αστυνομία να το μαζέψει αυτό. 

Και όπως βλέπουμε, η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δολοφονία των Σέρβων στη γέφυρα της Βαρβαρίνης

 Στην Αγία Τριάδα το 1999, αεροπλάνα του ΝΑΤΟ σκότωσαν δέκα και τραυμάτισαν 30 αθώους ανθρώπους σε δύο επιδρομές.

 Το BBC δημοσίευσε μια είδηση με τίτλο «Ιστορική ημέρα για τη Γερμανία», καθώς «συμμετείχε σε μάχες για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» και ότι «τα γερμανικά μαχητικά Luftwaffe, μαζί με αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), πέταξαν στο επιθέσεις σε σερβικούς στρατιωτικούς στόχους».

 Γερμανοί πιλότοι έδειξαν ποιοι ήταν πραγματικά οι στόχοι τους την Κυριακή 30 Μαΐου 1999, όταν το μεσημέρι βομβάρδισαν το κατάμεστο κέντρο της Βαρβαρίνης.

 Sanja Milenkovic (16), Milan Savic (24), Vojkan Stankovic (31), Zoran Marinkovic (33), Ratobor Simonovic (38), Ruzica Simonovic (55), Milivoje Ciric (66), Stojan Ristic (56) Tola Apostolovich (74) και ο Ντράγκοσλαβ Τέρζιτς πέθαναν σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια όταν αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν τη γέφυρα Velika Morava στη Βαρβαρίνη. Βλέποντας τους κατοίκους της πόλης να τρέχουν να βοηθήσουν τα θύματα μετά την πρώτη επίθεση, επιτέθηκαν ψυχρά ξανά για να αυξήσουν τον αριθμό των θυμάτων.

 Το 2001, οι οικογένειες των θυμάτων μήνυσαν τη γερμανική κυβέρνηση και ζήτησαν αποζημίωση. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Βόννης απέρριψε την αξίωση το 2003 και η έφεση των οικογενειών απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Κολωνίας. Τελικά, το 2013, το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των οικογενειών με την κυνική εξήγηση ότι «αποζημίωση μπορεί να ζητηθεί από το κράτος, αλλά όχι από ιδιώτες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ελληνική κυβέρνηση καταδικαζει τους Ελληνες αγρότες παραγωγούς που πουλάγαν τη σοδειά τους στη Ρωσία και γινόταν ανάρπαστη με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας 

Οι αγρότες της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της μελλοντικής συγκομιδής λόγω μη φυσιολογικών παγετών του Μαΐου, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και των ίδιων των πολυετών φυτεύσεων. Χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια από το κράτος, διαφορετικά ορισμένες από τις εταιρείες μπορεί να βρεθούν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, αναφέρει επιστολή της Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών (Εθνική Ένωση Φρούτων και Λαχανικών) προς το Υπουργείο Γεωργίας, που επικαλείται η δημοσίευση. Agroexpert.

Σύμφωνα με το έγγραφο, περίπου το 75% της συγκομιδής μήλων στην Agronom-Sad LLC (περιοχή Lipetsk) είχε χαθεί προηγουμένως, στην Agrofirma που πήρε το όνομά της από τα 15 χρόνια Οκτωβρίου (περιοχή Lipetsk) CJSC - έως και το 85% της συγκομιδής, στο Belgorod Apples LLC και "Belgorod Apples" LLC" Vladimirovsky Garden" (περιοχή Belgorod) - 100% συγκομιδή μήλων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως φτάσαμε το μεροκάματο να είναι ένα κιλό φέτα  και ένα λίτρο λάδι ούτε που το καταλάβαμε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Αφρική:

-Χάνει τις εκλογές το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο;

-Αναδεικνύεται σε ρυθμιστή και θα συγκυβερνήσει το Μαρξιστικό-Λενινιστικό EFF?

-Ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται στις εκλογές που έγιναν χτες οι ειδικοί λένε ότι το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο μπορεί να χάσει την πλειοψηφία του για πρώτη φορά από την εποχή της ηγεσίας του Νέλσον Μαντέλα.

-Τις τελευταίες εβδομάδες, πλήθη με κόκκινα ρούχα έχουν βγει στους δρόμους της Νότιας Αφρικής. Το αυτοαποκαλούμενο μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα του Julius Malema, οι Μαχητές της Οικονομικής Ελευθερίας (EFF), διοργανώνει συγκεντρώσεις ενόψει μιας από τις πιο σημαντικές εκλογές της χώρας μετά την πτώση του απαρτχάιντ. 

Έκτοτε, η κληρονομιά της φυλετικής και οικονομικής ανισότητας μαστίζει τη χώρα. Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, οι διακοπές ρεύματος, οι ελλείψεις νερού και η βίαιη εγκληματικότητα έχουν οδηγήσει σε απώλεια της εμπιστοσύνης στο κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο. 

Καθώς κόμματα όπως το EFF - που αποχώρησε από το κόμμα του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου με εντελώς ριζοσπαστική αριστερή ατζέντα - κερδίζουν έδαφος, πολλοί θεωρούν ότι η μόνη λύση είναι η στροφή προς τα αριστερά για κοινωνικές αλλαγές, από μια “μετωπική κυβέρνηση”


Σχολιο.- Αποτελέσματα εκλογών 29/5/2024 στη Νότιο Αφρική

Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο 43,05%

Δημοκρατική Συμμαχία (δεξιοί) 24,07%

Το uMkhonto weSizwe ( Αγγλικά : Spear of the Nation , Δόρυ του Έθνους), συντομογραφία MK , και συχνά αναφέρεται ως Κόμμα MK , είναι ένα αριστερό λαϊκιστικό  πολιτικό κόμμα της Νότιας Αφρικής , που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Το κόμμα ονομάζεται μετά το uMkhonto we Sizwe (επίσης συντομευμένο σε MK), το στρατιωτικό σκέλος του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) που δραστηριοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική . Ωστόσο, το ANC έχει απειλήσει με νομική δράση σχετικά με τη χρήση του ονόματος  και ο σχηματισμός έχει επικριθεί από αρχικούς βετεράνους του MK.

Το κόμμα αναδείχθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ο πρώην πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε ότι, ενώ σχεδίαζε να παραμείνει ισόβιο μέλος του ANC, δεν θα διεκδικούσε το ANC στις γενικές εκλογές της Νότιας Αφρικής το 2024 και θα ψήφιζε MK.  Δήλωσε ότι «δεν μπορώ και δεν θα κάνω» εκστρατεία για το ANC του σημερινού προέδρου Cyril Ramaphosa , του διαδόχου του Zuma, και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «προδοσία».

Στις 21 Μαΐου 2024, μια εβδομάδα πριν από τις γενικές εκλογές του 2024 , το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι ο ηγέτης του κόμματος Τζέικομπ Ζούμα δεν ήταν κατάλληλος να υπηρετήσει στο κοινοβούλιο καθώς η ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών του για περιφρόνηση του δικαστηρίου τον απέκλεισε. Αν και η εικόνα του θα παρέμενε στα ψηφοδέλτια, μαζί με το λογότυπο του κόμματός του, το όνομα του Ζούμα θα αφαιρεθεί από τη λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΜΚ.

Το κόμμα έχει περιγραφεί ως λαϊκιστικό , Ζουλού εθνικιστικό ,  και «αντι-ξένο».  Η Φωνή της Αμερικής το αποκάλεσε "ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα",  ενώ το Al Jazeera περιέγραψε τις πολιτικές του ως σοσιαλιστικές .  Έχει υποστηρίξει ορισμένες πολιτικές ενάντια στη δυτική woke ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης νόμων που νομιμοποιούν τους γάμους ομοφύλων .  Ωστόσο, το κόμμα έχει επίσης περιγραφεί ως επικεντρωμένο εξ ολοκλήρου γύρω από τον πρώην πρόεδρο Jacob Zuma, χωρίς ξεχωριστή ιδεολογία ή χαρακτήρα

Πήρε 10%

Οι Μαχητές της Οικονομικής Ελευθερίας ( EFF ) είναι ένα νοτιοαφρικανικό κομμουνιστικό και μαύρο εθνικιστικό πολιτικό κόμμα. Ιδρύθηκε από τον εκδιωχθέντα πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Νέων του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANCYL) , Julius Malema , και τους συμμάχους του, το 2013

Το EFF «εμπνέεται από την ευρεία μαρξιστική-λενινιστική παράδοση και τις φανονικές σχολές σκέψης στις αναλύσεις τους για το κράτος, τον ιμπεριαλισμό, τον πολιτισμό και τις ταξικές αντιθέσεις σε κάθε κοινωνία», σύμφωνα με το σύνταγμά του.   Το EFF δηλώνει ότι εμπνέεται από τον Πρόεδρο της Μπουρκινάμπ, Τόμας Σανκάρα, όσον αφορά τόσο το στυλ όσο και τη μαρξιστική ιδεολογία. Το εξέχον μέλος του EFF Jackie Shandu ανακήρυξε το κόμμα «περήφανα σανκαριστικό σχηματισμό»

Ιδεολογία του : Κομμουνισμός  ,  Μαρξισμός-Λενινισμός  , Αντικαπιταλισμός  , Αντιιμπεριαλισμός  ,

Μαύρος εθνικισμός ,  Παναφρικανισμός ,  Αντισιωνισμός

Πήρε  9,52%

Η ακροδεξιά Πατριωτική Συμμαχία  πήρε 2,16%

Το Κόμμα Ελευθερίας Inkatha ( IFP) είναι ένα ακροδεξιό κόμμα των Ζουλού που ήταν μαζί με τους λευκούς στην κυβέρνηση τον καιρό του Απαρχάϊντ. Πήρε 2,49%

Το Freedom Front Plus ( FF Plus) είναι το κόμμα των λευκών ολλανδών ρατσιστών αφρικάνερς πήρε 1,79%

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω από 0%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Φτούουου …

πάλι μπλέξαμε με τους γελοίους , ρε γαμώτο!

-O Guardian “ανακάλυψε” και δημοσίευσε σήμερα, ότι 

• από … διάφορες πυρκαγιές στην Ευρώπη 

• μέχρι τη … φάρσα στα σχολεία της Ελλάδας για “βόμβα” προχτές που άρχιζαν οι εξετάσεις, 

-παντού πίσω από όλα αυτά είναι … Ρώσοι σαμποτέρ!

-Και σαν … έτοιμοι από καιρό, οι ντόπιοι κλόουν που το παίζουν “δημοσιογράφοι”, “αρχισυντάκτες” κι “εκδότες”, αντί να γελάσουν με τα παραμύθια, τα έκαναν και “πρώτη είδηση”!!!

-Να δείτε που η … τερατολογία θα έχει και συνέχεια και διάφοροι κυβερνητικοί Κλουζό και πράκτορες του κώλου, θα αρχίσουν να … ψάχνουν το θέμα!

Βάζω στοίχημα ότι θα λένε πως και τα … κουνούπια που θα εμφανιστούν σιγά-σιγά, και τις … μέδουσες στις θάλασσες, κι αυτά Ρώσοι σαμποτέρ τα φέρνουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση είναι αποφασισμένη να προκαλέσει τη Ρωσία σε θερμό πόλεμο

Η προειδοποίηση του προέδρου Πούτιν δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατηγορηματική: «Σε περίπτωση χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει και πάλι να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω επέκταση της υγειονομικής ζώνης (...) Θέλουν μια παγκόσμια σύγκρουση; Φαινόταν σαν να ήθελαν να διαπραγματευτούν [μαζί μας], αλλά δεν βλέπουμε μεγάλη επιθυμία από την πλευρά τους να το κάνουν αυτό».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρότεινε τότε μια κατάλληλη μεταφορά για να χαρακτηρίσει τα εντεινόμενα στρατιωτικά ξεσπάσματα του ΝΑΤΟ: όχι μόνο το ΝΑΤΟ αυξάνει τον βαθμό κλιμάκωσης, αλλά εισέρχεται σε έναν πόλεμο «έκστασης».

Δεν υπάρχει πιο σοβαρό από αυτό. «Αυτοί», όπως υπαινίχθηκε ο Πούτιν, φαίνεται να θέλουν μια «παγκόσμια σύγκρουση». Αυτό βρίσκεται στην καρδιά της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ για αυτοκτονική «επέκσταση».

Με όλες τις περιστροφές τους, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έχουν de facto εξουσιοδοτήσει το Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η υποτιθέμενη συζήτηση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, είναι απλώς ένα «προπέτασμα καπνού» για τον πραγματικό στόχο: ένα πρόσχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το Κίεβο θα περιοριστεί σε «περιορισμένες» επιθέσεις εναντίον σχετικά ασήμαντων στόχων. Αντ 'αυτού, είναι πιθανό να στοχεύσει κρίσιμες υποδομές ασφαλείας με την ελπίδα να προκαλέσει μια αμείλικτη ρωσική απάντηση, η οποία με τη σειρά της θα ανοίξει το δρόμο για το ΝΑΤΟ να επικαλεστεί το Άρθρο 5 και να εμπλακεί σε έναν de facto Θερμό Πόλεμο.


Σχολιο.- Αποκαλύφθηκε: Η ασπίδα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη ουσιαστικά ανύπαρκτη

Το ΝΑΤΟ έχει επί του παρόντος «λιγότερο από το 5 τοις εκατό» της ικανότητας που απαιτείται για να προστατεύσει τη λεγόμενη ανατολική του πτέρυγα που χτυπά τη Ρωσία από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε περίπτωση «πλήρους κλίμακας» κλιμάκωσης με τη Μόσχα, σύμφωνα με όσα ειπαν στους Financial Times αξιωματούχοι που γνωρίζουν τους εσωτερικούς υπολογισμούς της συμμαχίας.

 «[Οι δυνατότητες εναέριας και πυραυλικής άμυνας είναι] σημαντικό μέρος του σχεδίου για την άμυνα της Ανατολικής Ευρώπης από εισβολή. Και αυτή τη στιγμή, δεν το έχουμε αυτό», δήλωσε στο πρακτορείο ανώνυμος ανώτερος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση του Ρώσου προέδρου στην αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

May 30, 2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε πανστρατιά και απευθυνόμενος στο ρωσικό λαό είπε ότι «ο καθένας θα πρέπει να εργάζεται σαν να βρίσκεται στις πρώτες γραμμές των μετώπων»!

Αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζει τους Ρώσους για ολοκληρωτικό πόλεμο με πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα.

«Όλοι πρέπει να νιώθουν σαν να βρίσκονται υπό επιστράτευση» πρόσθεσε, για να καταλήξει«Η Ρωσία διέρχεται μία ιστορική φάση»!

Πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος προχωράει σε τέτοιες δηλώσεις που σημαίνει ότι βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία να γενικεύεται και να εξελίσσεται σε ευρύτερη σύγκρουση με την Δύση, μετά την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να αποστείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία υπό το «καμουφλάζ»» των «συμβούλων-εκπαιδευτών».

Μόνο που μία τέτοια σύγκρουση θα προκαλέσει και την εμπλοκή άλλων δυνάμεων στο μέλλον, όπως της Κίνας και στο τέλος η κατάληξη της νομοτελειακά θα είναι να μετατραπεί σε πυρηνική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ.Λαβρόφ: «Είναι μήνυμα από το ΝΑΤΟ η παροχή F-16 στην Ουκρανία ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές»

«Προσπαθούν να μας πουν ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία»

30.05.2024 | 09:16

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του δήλωσε ότι η Ρωσία, θεωρεί ως «μήνυμα» του ΝΑΤΟ την επικείμενη παροχή στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία θα μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

«Προσπαθούν να μας πουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ.

«Ωστόσο ελπίζουμε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας – Λευκορωσίας για τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων που διεξάγονται αυτή την περίοδο θα φέρουν τους αντιπάλους μας στα λογικά τους, θυμίζοντάς τους τις καταστροφικές συνέπειες ενδεχόμενης περαιτέρω πυρηνικής κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Λαβρόφ δήλωσε ότι Ρωσία ενδέχεται να λάβει περαιτέρω μέτρα πυρηνικής αποτροπής, αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν μεσαίου και μικρού βεληνεκούς πυραύλους στην Ευρώπη και την Ασία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να περικυκλώσει τη Ρωσία με ένα δίκτυο κυβερνο-εργαστηρίων στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας, προειδοποίησε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Διεθνή Συνεργασία για την Ασφάλεια των Πληροφοριών, Artur Lyukmanov.

Το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εργάζεται εδώ και καιρό για την ανάπτυξη τρόπων αντιμετώπισης της Ρωσίας στην infosphere, δήλωσε ο Lyukmanov σε συνέντευξή του στο RIA-Novosti το Σάββατο.

Η Ουκρανία υπήρξε το «κύριο πεδίο δοκιμών» της, με χάκερ από τη χώρα «να πραγματοποιούν πράξεις ηλεκτρονικού σαμποτάζ υπό τη στενή καθοδήγηση των επιμελητών του ΝΑΤΟ», είπε.

Η Ρωσία πιέζει για νέα σύμβαση του ΟΗΕ κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Η Ρωσία γνωρίζει ότι «ολόκληρες μονάδες δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και ενόπλων δυνάμεων αποστέλλονται στο Κίεβο» για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς σε δραστηριότητες hacking, πρόσθεσε ο διπλωμάτης, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Ασφάλειας Πληροφοριών στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται χάος - Οι τελευταίες ενέργειες της Δύσης ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου - Σοκ από Ρωσία: Θα χτυπήσουμε βάσεις του ΝΑΤΟ

Πέμπτη 30/05/2024 - 07:23

New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο - Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ

Πάμε σε επικίνδυνη κλιμάκωση…

Η απόφαση της Δύσης να χτυπήσει η Ουκρανία ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης θεωρείται ότι ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ, αποκαλύπτει το Politico.

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για όλα.

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν εάν μας χτυπήσουν, θα χτυπήσουμε νατοϊκό έδαφος, θα χτυπήσουμε τα εργοστάσια παραγωγής όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία, θα χτυπήσουμε και θα διαλύσουμε… θα είναι νόμιμη αντίδραση.

Politico: O Biden έδωσε κρυφά άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα στη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Joe Biden έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει εντός της Ρωσίας - αποκλειστικά κοντά στην περιοχή του Kharkiv - χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε την Πέμπτη (30/5/2024) Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του ζητήματος.

Σύμφωνα με το Politico, στο οποίο μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δύο ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε την έγκρισή της στην Ουκρανία προκειμένου να αμυνθεί καλύτερα στο Kharkiv τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΡΩΣΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΥΣΗ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ--ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

Dmitry Suslov: Έφτασε η ώρα για τη Ρωσία να ρίξει μια πυρηνική βόμβα-Το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει χάσει το φόβο του για το νέφος του μανιταριού, αλλά ίσως το να δουν ένα τέτοιο σύννεφο θα εστίαζε τα μυαλά κάποιων...

Του Dmitry Suslov, μέλους του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνούς Πολιτικής στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών της Μόσχας και εμπειρογνώμονα της λέσχης Valdai.

[ΣΗΜ. Προς το τέλος του άρθρου γίνεται σαφές ότι η πρόταση για άμεση χρηση πυρηνικού όπλου αφορά 'επίδειξη' και όχι την χρήση του πάνω σε εχθρικούς στόχους]

Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ και αρκετοί από τους συμμάχους τους μπορεί σύντομα να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, για να επιτεθεί σε στόχους που βρίσκονται εντός - πώς να το θέσουμε; - των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της Ρωσίας. Ή εκείνα που ίσχυαν πριν από το Μαϊντάν του 2014 στο Κίεβο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ / «Θα καταστρέψουμε τη Δυτική Όχθη όπως τη Γάζα»

Απειλές εκτόξευσε ο υπουργός οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε βίντεο που ανέβασε στο Χ την Πέμπτη.

«Το μήνυμά μας προς τους γείτονες πέρα από τον φράχτη στο Tulkarem, το Nur Shams, τη Shuweika και την Qalqilya: Θα σας μετατρέψουμε σε κατεστραμμένες πόλεις όπως στη Λωρίδα της Γάζας αν συνεχιστεί η τρομοκρατία που ασκείτε στους οικισμούς», είπε.

Επέμεινε δε, ότι ένα παλαιστινιακό κράτος δεν θα υπάρξει ποτέ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Λοιπόν, τώρα θα κάνουμε λιανά τη φρικαλέα διάταξη "περί δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων" στην πλατφόρμα που μόλις άνοιξε: ΕΧΩ ΚΑΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ" Ή ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ.

Ναι, καλά ακούσατε. 

Αν δεν το δηλώσεις, κινδυνεύεις να φας το (απαράδεκτο) πρόστιμο των 1.000 ευρώ. 

Αν όμως το δηλώσεις και η δήλωσή σου θεωρηθεί "ψευδής", κινδυνεύεις στην καλύτερη περίπτωση να φας ποινή φυλάκισης δύο ετών που θα πρέπει να την εξαγοράσεις με ποσό από 12.600 έως 54.000 ευρώ (που, αν δεν κάνω λάθος, επειδή αποτελεί μετατροπή δικαστικής ποινής σε χρήμα, προσαυξάνεται αυτομάτως κατά 110%, δηλαδή γίνεται από 26.460 έως 113.400 ευρώ), και στις λοιπές περιπτώσεις να φας ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε ετών, την οποία υποχρεωτικά θα πρέπει εν μέρει να εκτίσεις πηγαίνοντας μέσα.

Το να θεωρηθεί "ψευδής" η δήλωσή σου δεν είναι δύσκολο, διότι: Ο καθαρισμός του οικοπέδου πρέπει να γίνεται από 1η μέχρι 30 Απριλίου και η δήλωση καθαρισμού επίσης μέχρι 30 Απριλίου (φέτος έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου). 

Όταν όμως θα έρθει το κρατικό όργανο να ελέγξει αν η δήλωσή σου περί καθαρισμού ήταν αληθής (κάτι που μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που λήγει η αντιπυρική περίοδος), είναι βέβαιο ότι θα έχουν ξαναφυτρώσει χορτάρια, θάμνοι, κλαδιά, φυλλώματα κλπ. 

Πώς θα είναι λοιπόν δυνατό να διαπιστωθεί εάν η δήλωσή σου ήταν αληθής; 

Πέραν αυτού, προκύπτουν ανά περίπτωση πάμπολλα ζητήματα όσον αφορά το τι σημαίνει "ορθός καθαρισμός", ανάλογα με το αν υπάρχουν δέντρα, καλωπιστικοί θάμνοι κ.λπ.

Όλα αυτά τα έχει καταγγείλει έγκαιρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) (βλ. σχετικό άρθρο στα σχόλια), πλην όμως η κυβέρνηση αδιαφορεί. 

Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια με προφανή σκοπό την αρπαγή της μικροϊδιοκτησίας και τη μεταβίβασή της στη μεγαλοαστική τάξη. 

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γυρίσει την πλάτη στην πλατφόρμα-παγίδα και να απαιτήσει την πλήρη κατάργηση του μέτρου.

Οι διατάξεις του ποινικού κώδικα περί πρόκλησης κοινού κινδύνου (σε περίπτωση πρόκλησης πραγματικού κινδύνου πυρκαγιάς από μη καθαρισμό) είναι υπέρ-αρκετές και δεν χρειάζονται ούτε πλατφόρμες ούτε πρόστιμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάλυση του Νόρμαν Φινκελσταιν..το Ισραήλ δεν θέλει μια Χαμάς "λογική "(που διαπραγματεύεται εννοεί )διότι θα αναγκαστεί όχι μόνο να παυσει τις επιθέσεις αλλα και να σταματήσει την κατοχή της Παλαιστίνης

*Επίσης 

«Δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος»: Ο νέος αρχηγός των Εργατικών στο Ισραήλ καταγγέλλει τον Νετανιάχου 29.05/2024

"Ο Νετανιάχου παρασύρει τη χώρα σε μια καταστροφή. Γι' αυτό πρέπει να αλλάξουμε πορεία" δήλωσε ο νέος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Γιάιρ Γκολάν

Μια μέρα μετά την εκλογή του στην αρχηγία του Εργατικού Κόμματος με συντριπτική πλειοψηφία, ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Γιάιρ Γκολάν, κατήγγειλε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος με τη Χαμάς. 

Ο Γκολάν είπε στον ισραηλινό σταθμό Radio 103FM ότι το Ισραήλ έπρεπε να είχε τελειώσει τον πόλεμο στη Γάζα πριν από τεσσερισήμισι μήνες, «όταν ολοκληρώσαμε το βήμα της συντριβής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς».

«Αυτή ήταν η σωστή συγκυρία», επέμεινε.

«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να απελευθερώσει τους ομήρους, γιατί καταλαβαίνει ότι αυτό θα οδηγήσει στο τέλος των μαχών, και παρασύρει τη χώρα σε μια καταστροφή. 

Γι' αυτό πρέπει να αλλάξουμε πορεία» πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τι πήρε δωράκι η μις αμερικανική γενοκτονία Νίκι Χέιλι

Ένα εκατομμύριο+ 191,600 δολάρια από το AIPAC

Η Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων - γνωστή με τη συντομογραφία AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) είναι εβραϊκή οργάνωση που θεωρείται η κινητήρια δύναμη του ισραηλινοναζιστικού σιωναζιστικού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Αποστολή είναι να «διασφαλίσει ότι τόσο η Αμερική όσο και το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς παραμένουν ισχυρές και ότι συνεργάζονται στενά μεταξύ τους».

"Αποτελειώστε τους" έγραψε πάνω σε οβίδα του ισραηλινού στρατού σε επίσκεψη της στο κράτος ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ προχτές ,η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Νίκι Χέιλι..

Ισραηλινές οβίδες που έχουν σκοτώσει 40 000 ανθρώπους (σχεδόν 16 000 παιδιά)

*Το ΣΙΧΑΜΑ ήταν και Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ από το 2017 έως το 2018. 

Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ το κοινωνιοπαθες Μπλινκεν το παίζει "σοκαρισμένος "με την σφαγή πριν 2 μέρες που κάψανε ζωντανους ανθρώπους σε σκηνές 

Και ζητάει να διερευνήσει ...το Ισραήλ 

(Σαν να ζητάμε από τον Τζακ Αντεροβγάλτη να διερευνήσει τα . εγκλήματα του (!!)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπανέσα Μπέιλι

Παρακαλώ σταματήστε με την έγκριση του "παλαιστινιακού κράτους" εκτός αν είστε έτοιμοι να λάβετε συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσετε τη γενοκτονία.

Αλλιώς σε τι βράχο θα μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι να έχουν κράτος;

Θέλω να ακούσω για κυρώσεις, μποϊκοτάζ, έκκληση για απέλαση του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, παύση της ροής όπλων σε τρελούς γενοκτόνους.

Μόνο η παγκόσμια καταδίκη και η δίωξη του Ισραήλ ως εγκληματικής οντότητας απαρτχάιντ και η διάλυση της σιωνιστικής οντότητας θα εξασφαλίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος απαλλαγμένο από κατοχή και καταπίεση.