Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Παρασκευη 31 Μαιου 2024


 31 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε η εκλογική καμπάνια στο Μεξικό

Αυτή η Τετάρτη σηματοδοτεί τη λήξη των προεκλογικών εκστρατειών στο Μεξικό ενόψει των γενικών εκλογών της Κυριακής 2 Ιουνίου, στις οποίες εκατομμύρια πολίτες θα εκλέξουν, μεταξύ άλλων αξιωμάτων, τον νέο πρόεδρο της χώρας για την εξαετή θητεία 2024-2030.

Αυτή την Κυριακή, περισσότεροι από 98 εκατομμύρια Μεξικανοί ψηφοφόροι θα εκλέξουν 20.375 υποψηφίους σε διάφορα ομοσπονδιακά αξιώματα, μεταξύ άλλων την προεδρία, τις 628 έδρες στα δύο Κογκρέσα (500 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 128 στη Γερουσία) και εννέα πολιτειακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Πόλης του Μεξικού, της πρωτεύουσας της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκλογικό κώδικα, η Τετάρτη είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι υποψήφιοι για τα διάφορα αξιώματα μπορούν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, από την Πέμπτη ισχύει τριήμερη απαγόρευση προεκλογικής δραστηριότητας.

Η υποψήφια πρόεδρος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ από τον κυβερνητικό συνασπισμό Sigamos haciendo historia (Ας συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία), -που σχηματίζεται από τα κόμματα Movimiento Regeneración Nacional (Morena / Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης), Κόμμα Εργασίας (PT) και Verde Ecologista de México (PVEM / Πράσινων Οικολόγων του Μεξικού ), θα κλείσει την προεκλογική της εκστρατεία στην Πόλη του Μεξικού.

Η προεκλογική ομάδα της Σεϊνμπάουμ, η οποία προηγείται στην προτίμηση των ψήφων, ανέφερε ότι η υποψήφια για την προεδρία θα εκφωνήσει ομιλία στους οπαδούς της στο Ζόκαλο, στο ιστορικό κέντρο της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Η υποψήφια πρόεδρος  Σότσιτλ Γκάλβες, της αντιπολιτευτικής συμμαχίας Fuerzas y Corazón por México (Δυνάμεις και καρδιά για το Μεξικό) , που αποτελείται από το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI), το Κόμμα Εθνικής Δράσης (PAN) και το Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα (PRD), θα κάνει το ίδιο στη βόρεια πόλη Μοντερέυ, πρωτεύουσα της πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Ο τρίτος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία του Μεξικού, ο Χόρχε Άλβαρες Μάινες  του μειονοτικού Κινήματος Πολιτών (MC), κάλεσε τους υποστηρικτές του να ακούσουν την τελική του ομιλία σε ένα αμφιθέατρο στην Πόλη του Μεξικού.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Σεϊνμπάουμ να προηγείται κατά 20 μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της πλησιέστερης αντιπάλου της,  Σότσιτλ Γκάλβες . 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που εκπονήθηκε από την εταιρεία Enkoll για την εφημερίδα El País, η Σεϊνμπάουμ έλαβε το 56% της εκλογικής προτίμησης, ενώ η Γκάλβε έχει το 33% της πρόθεσης ψήφου και ο Άλβαρες Μάινες μόλις πάνω από το 10%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αμερικανικά όπλα, η σφαγή των αμάχων στη Ράφα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ άλλαξε το barcode του από 729 σε 841 και τώρα σε 871 προκειμένου να αποφύγει μποϊκοτάζ στα προϊόντα του!! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.Η είδηση της μέρας είναι ότι η ανθρωπότητα έκανε ένα πολύ σοβαρό βήμα προς ένα νέο Παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή την καταστροφή της:

-Οι ΗΠΑ, που θεωρητικά “έκαναν τον δύσκολο” επίσημα ενώ “έσπρωχναν στο παρασκήνιο”, τελικά ανοιχτά ανακοίνωσαν το σχέδιό τους να “ηγηθούν” στην επιχείρηση βομβαρδισμού στόχων στη Ρωσική επικράτεια!

2.Η σημασία της είδησης της μέρας, βρίσκεται στην προειδοποίηση της Ρωσίας, ήδη από την πρώτη τοποθέτηση Πούτιν το 2022 που επαναλαμβάνεται σε κάθε τόνο συνεχώς μέχρι και προχτές:

-“Φυσικά, οι δυνατότητες ενός ενωμένου οργανισμού του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας δεν είναι συγκρίσιμες. 

Καταλαβαίνουμε, αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι μια από τις κορυφαίες πυρηνικές δυνάμεις και σε ορισμένες σύγχρονες συνιστώσες είναι ακόμη πιο μπροστά από πολλές. 

Δεν θα υπάρχουν νικητές, και θα βρεθείτε παρασυρμένοι σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας. 

Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια, όταν επιχειρήσετε να επιτεθείτε στη Ρωσία”.

-Και για να μη “κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν”, ορισμένοι στην Ευρώπη, χτες το ημιεπίσημο Sputnik, δημοσιοποίησε το χάρτη των στόχων, αυτών που “δεν θα προλάβουν να ανοιγοκλείνουν τα μάτια”.

3.Και για να μεταφράσουμε την είδηση της μέρας στα ελληνικά:

-Όσοι αμέριμνοι στην Ελλάδα, 

•πίνουν τον καφέ τους, 

•πήγαν ή πάνε στη δουλειά τους ή τις σπουδές τους, 

•ετοιμάζουν τα παιδιά τους για τις “πανελλήνιες”, 

•μετράνε το πορτοφόλι τους για να ψωνίσουν, 

•πανηγυρίζουν για “ευρωπαϊκά κύπελα” ή ντόπια πρωταθλήματα, 

•κάνουν σχέδια για το Σαββατοκύριακο, 

•ερωτεύονται ή τσακώνονται κλπ κλπ,

όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας με λίγα λόγια, 

-είναι πια

• “όμηροι”, 

• “ανθρώπινες ασπίδες”,

• μελλοθάνατοι, δηλαδή,

ζώντας μαζί με τις βάσεις/άμεσους στόχους των ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων.

-Έτσι για να καταλαβαινόμαστε δηλαδή …

-Και για να κατανοούμε σε ΤΙ μας καταδίκασαν μαζί με τα παιδιά μας Τσίπρας και Μητσοτάκης…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί κατασκευάσανε τα πειραματικά σκευάσματα m R N A σε συνεργασία με το Ίδρυμα του Bill Gates, το World Economic Forum και το Rockefeller Foundation όμως ήταν έτοιμα προς παραγωγή 10 χρόνια νωρίτερα 

Νεκρός από την γνωστή αιτία 44χρονος διευθυντής γνωστής αλυσίδας τροφίμων στη Λαμία 

Ο 45χρονος Κωνσταντίνος Μαγκλάρας πέθανε ξαφνικά στην Φθιώτιδα 

Πέθανε ο 53χρονος Λαμιώτης εκπαιδευτικός Θανάσης Κεφαλάς 

Νεκρή 54χρονη στον Αμπελώνα οταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο της έπεσε σε δένδρο 

Ένας άντρας και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί στην Πάτρα σε διαφορετικά σημεία – Ανακοπή καρδιάς δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 

Πέθανε ο Θεόδωρος Καρατζάς, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γερμανική κρατική τηλεόραση κατηγορεί τους Παλαιστίνιους για την επίθεση στη Ράφα.

Μήπως δεν χρειαζόμαστε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά απλά να ρωτάμε τις Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις, αν αυτές κάνουν κάτι παράνομο;

Το κανάλι ARD της γερμανικής δημόσιας τηλεόραση :

''Σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό, οι καταστροφικές πυρκαγιές σε καταυλισμό σκηνών στη Ράφα το βράδυ της Κυριακής μπορεί να προκλήθηκαν από την έκρηξη αποθηκευμένων όπλων. 

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος αληταράς ψεύτης κωλοσιωναζί Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε δύο μικρά βλήματα, βάρους 17 κιλών το καθένα, σε μια επίθεση εναντίον υψηλόβαθμων μελών της Χαμάς. Ο Χαγκάρι είπε ότι: 

''Οι βόμβες μας από μόνες τους δεν μπορούν να έχουν προκαλέσει μια φωτιά αυτού του μεγέθους». Κατά τη γνώμη του, πρέπει να έχει εκραγεί και κάτι άλλο'' λένε οι αληταράδες ισραηλινοναζί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ

Σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2020 με τίτλο «Θεμελιώδεις αρχές της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την πυρηνική αποτροπή». 

Η Ρωσία προσδιορίζει με μεγάλη σαφήνεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να είναι δυνατή μια στρατηγική πυρηνική απάντηση.

Το άρθρο 19 γράφει:

«Οι συνθήκες που προσδιορίζουν τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι οι ακόλουθες :

(α) αξιόπιστα στοιχεία για εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή/και των συμμάχων της,

(β) χρήση πυρηνικών όπλων ή άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής από έναν αντίπαλο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή/και των συμμάχων της,

(γ) ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ.

(δ) επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

Η παράγραφος (γ) αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτό που μόλις συνέβη, δηλαδή στην επίθεση στο ραντάρ Armavir.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίθεση αυτή δεν θα έπρεπε να έχει καμία στρατιωτική σημασία για τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, τουλάχιστον όχι αν γινόταν πραγματικά με ανταλλαγές πυρών που περιορίζονταν στα ρωσικά και ουκρανικά εδάφη. Το ουκρανικό έδαφος φυλάσσεται σε μεγάλο βαθμό από άλλα συστήματα μικρού βεληνεκούς. Από την άλλη , θα μπορούσε να έχει κάποια σημασία εάν επρόκειτο να γίνει μια επίθεση στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από χώρες του ΝΑΤΟ, επειδή μια καταστροφή του συστήματος περιορίζει τον έγκαιρο εντοπισμό του ρωσικού αμυντικού συστήματος στη νότια περιοχή της ομοσπονδίας (την περιοχή όπου, παρεμπιπτόντως, σταθμεύουν αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια).

Τώρα, αυτό που νομίζω ότι χρήζει κάποιου προβληματισμού είναι η Λογική της Κλιμάκωσης.

Είναι σαφές, και το έχει δηλώσει δημοσίως ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ότι μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με τα πιο προηγμένα συστήματα στόχευσης και πυραύλων του ΝΑΤΟ.

Το πραγματικό ερώτημα τώρα είναι: ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας επίθεσης;

Πολυ φοβάμαι ότι η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και ανησυχητική. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ προφανώς γνωρίζει ότι έχει ξεπεράσει μια ρητά καθορισμένη κόκκινη γραμμή ως πιθανή αιτία πυρηνικής απάντησης. Γνωρίζει επίσης ότι, παρά τη δημοσιότητα για την τρέλα του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος είναι εξαιρετικά ισορροπημένος και ορθολογικός και ότι δεν επιθυμεί να ξεκινήσει μια πυρηνική σύγκρουση από την οποία όλοι - συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας - θα υποστούν σοβαρή ζημιά, αν όχι θα εξαλειφθούν.

Ο υπολογισμός του ΝΑΤΟ,επομένως, μπορεί μάλλον να εκφραστεί ως εξής:

«Εμείς περνάμε μια κόκκινη γραμμή και δείχνουμε ότι γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος δεν θα απαντήσει με πυρηνικά- με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε την απατηλή φύση των απειλών του για πυρηνική αποτροπή και υπονομεύουμε την αξιοπιστία του. Επιπλέον τον ωθούμε σε κάποια «φάουλ αντίδραση» για την Ουκρανία, τα οποία μπορούν να τον απαξιώσουν περαιτέρω».

Ο συλλογισμός αυτός θα μπορούσε να είναι σωστός. 

Ωστόσο, εδώ είμαστε μπροστά σε ένα λεπτό και πολύ επικίνδυνο παιχνίδι αμοιβαίων προσδοκιών.

Ο λόγος για τον οποίο μια επίθεση στο σύστημα ανίχνευσης στρατηγικών πυρηνικών απειλών εξισώνεται, στον κατάλογο των πιθανών απαντήσεων, με μια πυρηνική επίθεση είναι ότι από τη στιγμή που το σύστημα ραντάρ σε μια περιοχή τυφλώνεται, καθίσταται ευάλωτο σε πυρηνικές επιθέσεις που προκαλούν ανικανότητα (το δόγμα του «προληπτικού χτυπήματος» μελετάται από τη δεκαετία του 1970), δηλαδή επιθέσεις που παραλύουν την ικανότητα πυρηνικής αντίδρασης της πληγείσας χώρας.

Τώρα, αντιμέτωποι με ένα τυφλό σημείο, μια σημαντική μείωση της ικανότητας εντοπισμού πυραυλικών απειλών μεγάλου βεληνεκούς και της φύσης τους, η πιθανότητα μια συμβατική επίθεση να ερμηνευθεί ως «προληπτικό χτύπημα» (“Preemptive Strike”), αυξάνεται εκθετικά. Ο ισχυρός εχθρός μπορεί να τελειοποιήσει τις αντιδράσεις του, ο αποδυναμωμένος εχθρός μπορεί να χάσει αυτή την ικανότητα και να προετοιμαστεί για μια αντίδραση σε ένα χειρότερο σενάριο.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί μια άλλη ασάφεια που δημιουργείται από τους ισχύοντες ορισμούς γύρω από τη φύση των όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τα λεγόμενα «τακτικά πυρηνικά όπλα» θεωρούνται μέρος του συνήθους οπλοστασίου και επομένως, τυπικά, η χρήση τους δεν θα σήμαινε την έναρξη «πυρηνικού πολέμου». 

Αλλά στην πράξη,δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια ακριβής εκτίμηση, πόσο μάλλον στον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο λήψης των αποφάσεων, αν ένα πυρηνικό όπλο πρέπει να θεωρηθεί τακτικό ή στρατηγικό, αν οι δυνατότητές του πρέπει να θεωρηθούν «περιορισμένες» ή όχι. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια πολύ επικίνδυνη «ολίσθηση» που μπορεί να οδηγήσει με τον φόβο μιας στρατηγικής επίθεσης σε μια τακτική πυρηνική απάντηση μέσω της αποτροπής, με λίγα λόγια να πυροδοτήσει μια απεριόριστη σύγκρουση, ακόμη και αν κανείς δεν το επιθυμεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς διατάσσει την UNRWA, την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή, να εκκενώσει την έδρα της στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ εντός 30 ημερών

Η UNRWA φέρεται να οφείλει στην ισραηλινή Κτηματική Αρχή «ένα ποσό ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων - για τη λειτουργία της σε γη που ανήκει στο Ισραήλ χωρίς τη συγκατάθεσή της τα τελευταία επτά χρόνια» (TOI), λένε οι ισραηλινοναζί.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την απαίτηση του ισραηλινοναζί υπουργού στέγασης Yitzhak Goldknopf τον Φεβρουάριο να φύγει η UNRWA.

Το μέτρο κατά της UNRWA θεωρείται πολιτικά υποκινούμενο, καθώς οι Ισραηλινοναζί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Νετανιάχου, επιδιώκουν εδώ και καιρό να διώξουν την UNRWA από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ ΠΆΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

«Οι εχθροί μας δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα» λέει το σούργελο

«Ας ενισχύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τη βιομηχανία όπλων»

«Ψηφίστε για μια ισχυρή Ευρώπη που θα τολμήσει να δράσει» λέει η κλέφτρα γαμιόλα κωλόγρια

-Αυτά τα μαργαριτάρια προπαγάνδας, που θα περίμενε κανείς να τα ακούσει από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή, είναι τα συνθήματα της γαμιόλας λουμπιναδόρισας κωλόγριας εκπνέουσας προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντελ Λάιεν για την επανεκλογή της.

-Δεν χρειαζόταν να μας πει ότι είναι πολεμοκάπηλος. Αλλά μια τέτοια διαφήμιση προκαλεί ανατριχίλα και απόλυτη αηδία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 έτος «πλήρους απομόνωσης» της Ρωσίας

Η Ταϊλάνδη θα υποβάλει αίτημα για να γίνει μέλος των BRICS 

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε την επιστολή προθέσεων για την ένταξη της χώρας στις BRICS. Ετσι,η Ταϊλάνδη μπορεί να γίνει το πρώτο μέλος της ομάδας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κινεζικές αρχές απέστειλαν επιστολή στον αναπληρωτή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προειδοποιώντας τον για αντίποινα από την Κίνα σε περίπτωση που η ΕΕ προτίθεται να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο κατά του Πεκίνου με την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Αυτό αναφέρει το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί σήμερα το άρθρο της Χέρτα Μανεντι μου θύμισε το σημαντικότατο "Unrestricted warfare", την καλύτερη μελέτη για τον πόλεμο στη σημερινή εποχή που έχει κυκλοφορήσει. 

Εκεί λοιπόν, στο βιβλίο, έλεγε ότι αρκεί να χτυπηθεί και να βυθιστεί ένα αεροπλανοφόρο για να βρεθεί η αμερικανική ηγεσία κάτω από ασύλληπτη πίεση στο εσωτερικό. 

Και ενώ συνέβαιναν αυτά, ανακοίνωσε η Υεμένη ότι χτύπησε το Αϊζενχάουερ.

Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=Qk8K_h0jE2o

Resistence! - Yemeni Houthi Song

Σχολιο.- Dude το γνωστό Eisenhower?

Σχολιο.- Ναι. Τι να πεις γι' αυτούς τούς τύπους...

Σχολιο.- Απίθανοι άνθρωποι. Πραγματικά μεγαλειώδεις.

Σχολιο.- Σοβαρά τώρα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΜΜΑ 

 που να έχει τις εξης θέσεις:

- ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΔΗΘΕΝ πανδημίας 

- ΟΧΙ στα λοκ νταουν που ξεσκισαν την οικονομία 

- ΟΧΙ στα πράσινα...άλογα, τις ανεμογεννητριες, τα φωτοβολταϊκά, το σταμάτημα της χρήσης...πετρελαίου. 

- ΟΧΙ στο πόλεμο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών απέναντι σε μια αμυνόμενη Ρωσία 

- ΟΧΙ στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, με το μπάζωμα και το λαθρεμπόριο των ...βαγονιων που "χαθηκαν"

- ΟΧΙ στη σύγχυση που προκαλούν τα βαφτίσια των "ομοφυλόφιλων" σε ..."ομοφυλους"

- ΟΧΙ στην ατζέντα Μπαιντεν, Παγκόσμιου Οικονομικού Φορουμ, που οδηγεί την Ευρωπη και τον Κοσμο στην καταστροφή 

Κλπ κλπ

Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αριστερά μπρος στις ευρωεκλογές: πλίνθοι και κέραμοι, συνέχεια του κενού παρέμβασης με " αλλά μέσα" 

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταψηφιστεί παραδειγματικά σε αυτές τις ευρωεκλογές.Οσο χαμηλότερα ,τόσο το καλύτερο.

Παραπέρα όμως; 

Τα έχουνε μπλέξει λίγο στην υπαρκτή Αριστερά πριν από τις ευρωεκλογές. Ιδεολογικό και πολιτικό αδιέξοδο για την μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών κομμάτων και οργανωσεων.

Ας πάρουμε το ΚΚΕ,που είναι οντως το σχετικά αριστερότερο σε αυτόν τον χώρο.

Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ρητορικά, στο βαθύ μέλλον, αλλά όχι άμεσα , και κυρίως όχι και να μπει μέσα ο "ρωσικός ιμπεριαλισμός".!!! Πορεία του ΚΚΕ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Φλεβάρη 2022 στη ρωσική πρεσβεία, αν θυμάστε .Έξω από το ΝΑΤΟ αλλά όχι και να ηττηθεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ : αυτό πια θα ήταν " αριστερισμός". Ενώ το τυπικά " έξω από την ΕΕ" πλέον πάει πακέτο με την " αντεπίθεση μέσα στην Ευρώπη", που είναι η μεταμφίεση της παλιάς ευρωκομμουνιστικής " Ευρώπης των λαών", δηλαδή " ΕΕ των λαών". Παιδιά, και με τον Στάλιν και με τον Κύρκο μαζί δεν γινεται.Τέλος, αλληλεγγύη γενικά στους Παλαιστίνιους αλλά χωρίς θετική αναφορά στην Χαμάς που είναι αντικειμενικά η επαναστατική ηγεσία τους.Σαν κάποιος το 1944 να έλεγε " ζήτω η ελληνική εθνική και λαϊκή Αντίσταση, αλλά παρασιωπωντας τελείως τον ρόλο των ΕΑΜ - ΚΚΕ. Γίνεται κάτι τέτοιο; η επαναστατική πολιτική απαιτεί και να εκτίθεται ο φορέας της ,αν όλα είναι ασφαλή, σε τι διαφέρεις από τον αποστάτη Καουτσκυ;

Ανάλογα προβλήματα έχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξυπηρέτισης της woke ατζεντα της CIA η οποία έχει πλέον αυτοδιαλυθεί, αλλά δεν το έχουν καταλάβει και κολυμπάνε στη σαπίλα.. Θα ήθελε ξεχωριστό κεφάλαιο. Αρκουμαστε να επισημάνουμε ότι το ΣΕΚ είναι το κόμμα που στήριξε πολιτικά την προηγούμενη δεκαετία τον δυτικοκινητό FSA στη Συρία, κατά του Άσαντ,η ΟΚΔΕ Σπάρτακος έχει καλέσει στην στήριξη του αμυντικού αγώνα του "ουκρανικού λαού" κατά του ρωσικού ιμπεριαλισμού, η επίσημη Τέταρτη Διεθνής που είναι οργάνωση αναφοράς της ΟΚΔΕ Σπάρτακος σε όλα σχεδόν,πλην Παλαιστίνης, στηρίζει το ΝΑΤΟ κλπ Αριστερισμός με φαιοπρασινη του ΝΑΤΟ.

Όσο για την Κεντροαριστερά του καθεστώτος, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά, μοιράζονται την υποστήριξη της ίδιας νεοφιλελεύθερης συστημικής κυβερνητικής εμπειρίας του 2015-19 και διαγωνίζονται ποιος είναι πιο νεοφεμινιστικο (ψευτοφεμινιστικο) και πιο ΛΟΑΤΚΙ κόμμα και τίποτε παραπάνω. Θλιβερός διαγωνισμός. Το ΝΑΤΟ είναι Ιερή Συμμαχία είπε ο Κασσελακης, από το κόμμα του κ.Χαριτση δεν έχουμε κάποιαν αμφισβήτηση του ΝΑΤΟ, όσο γνωρίζω.

Στα πλαίσια πάντα της Ύπαρκτης Αριστεράς υπάρχουν, λίγες δυστυχώς, τίμιες αντιιμπεριαλιστικες και αντιΝΑΤΟ εξαιρέσεις και φωνές όπως ( οι οποίοι αν κατεβαίνουν στις εκλογές ) η ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), και η ΚΕΔ (Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση - Κόκκινη  Ορχήστρα – avangard), ενώ στο πεδίο της εθνικής ανεξαρτησίας και κατά της πολιτικής της Δύσης κινούνται σαφώς και ευρύτερες πατριωτικές δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ .

Αυτό που λείπει είναι μια πολιτική παρέμβαση που θα ρηγματωνε το πολιτικό σκηνικό και θα έθετε σε μαζική κλίμακα επιτακτικά την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατική κυριαρχία,την κοινωνική αναδιανομή και την άμεση έξοδο από τις δυτικές ολοκληρώσεις παρά το κόστος . Αν δεν το γεννήσει η υπαρκτή Αριστερά, κάποιος άλλος θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό έστω και στρεβλα .Και αυτό είναι από μόνο του πρόβλημα. 

Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ως τις 9 Ιούνη.Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα λυθεί προοπτικα . Για να μην φτάνουμε κάθε φορά στις κάλπες, ανεστιοι, χωρίς κόμμα για να ψηφίσουμε, ψάχνοντας να βρούμε έστω και τις ελάχιστες συγκλίσεις 

Η Αποχη είναι λάθος λύση αλλά πώς να πείσεις κάποιον να ψηφίσει όντας ακόμη μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.

Επίσης,μην μου πείτε αν οι εκλογές θα είναι τίμιες η νόθες.Μεχρις κάποιο σημείο, θεωρούσα την συζήτηση αυτήν συνωμοσιολογική.Πλεον, δεν είμαι βέβαιος για τίποτε.Ενα σύστημα που δεν νοιάζεται πια για την νομιμότητα του μπορεί να κάνει ο,τιδηποτε.

Σχολιο.- Δύο ερωτήσεις: για την κίνηση του κ. Λαφαζάνη, ΔΗΠΑΚ νομίζω τι λες; για το ΜΕΡΑ 25 + τι νομίζεις;

Σχολιο.- Το ΔΗΠΑΚ του Λαφαζάνη δεν κατεβαίνει στις εκλογές, είναι πολύ λίγοι αριθμητικά. Όσο για το ΜΕΡΑ25 και τη ΛΑΕ, πιστοί υπηρέτες της woke ατζέντας και της δικαιωματικής σαπίλας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Γιατί ο Σημίτης υπηρξε ο επιδραστικοτερος σάπιος πολιτικός της Νέας Τάξης που προέκυψε μετά το 1991 στην Ελλάδα, όπως προέκυψε και σε όλον τον κόσμο. 

Χαζευω που και που το στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ,της Νέας Αριστεράς,  και ανευρισκω τόσα πολλά στελέχη του σημιτικου ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1996- 2004 που συμπεραίνω : η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων σήμερα είναι κλωνοποιήσεις του τότε πολιτικού προσωπικού του σάπιου βρωμοελιά Κώστα Σημίτη. Στην θέση του, θα ήμουν ευτυχής.Εφτιαξε ένα ιδεολογικά συνεκτικό αλλά και πολιτικά πλαστικό προσωπικό που αποικισε με proxy politicians όλο το πολιτικό σύστημα.Περασε την ατζέντα του κάνοντας κρατικό εισοδισμο σε κόμματα από την Νέα Δημοκρατία ως τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά, εκτός του ΠΑΣΟΚ που είχε σαπίσει πρώτο .

Μπορεί οι πιο αξιόλογοι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης να ήταν ο Κων/νος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά μετά το 1990 και τον ερχομό της νεοφιλελεύθερης-νεοφασιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, εκείνος δημιούργησε το σύγχρονο πολυπλοκαμο Ακραίο Κέντρο και το έκτισε κοπιώδως σύμφωνα με τις εντολές που είχε, μόνο αυτή η βρωμομαϊμού ο Κώστας Σημίτης . Ο σαπίλας ελιάς Σημίτης ήθελε μια Ελλάδα της ΕΕ, των λογιστών, της εικονικής οικονομίας,του εκδυτικισμου - δικαιωματισμου,της μετάθεσης των προβλημάτων στο μέλλον , της αποπολιτικοποίησης και της ευπρεπους " διαφθοράς". Το μόνο που δεν πέτυχε ήταν το να παραμείνει η διαφθορά ευπρεπής.

Σχολιο.- Την ψήφο δεν τη δίνεις με κριτήριο τους συσχετισμούς στο ΕΚ που έτσι κι αλλιώς έχει μάλλον διακοσμητικό χαρακτήρα αλλά για την αποδυνάμωση των συστημικών κομμάτων στην Ελλάδα. Σωστά όσα λες για την αναξιοπιστία των εκλογών αλλά στο έχω ξαναπεί τους βάζεις όσα εμπόδια μπορείς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι, βρε! Και το Ισραήλ είναι δημοκρατία, όπως εξάλλου δημοκρατίες ήταν και η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, τότε που μακέλευαν τους ντόπιους πληθυσμούς στις αποικίες. Δημοκρατία ήταν και η Νότια Αφρική στα χρόνια του Απαρτχάιντ.

Όπως δημοκρατία είναι και η Ουκρανία. Άλλο το ότι το σύνολο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, έντεκα κόμματα μεταξύ των οποίων και η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι εκτός νόμου. Και ο Ζελένσκι παραμένει πρόεδρος, αν και έληξε η θητεία του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΚΤΥΛΟΣΚΟΠΗΣΗ(ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ)ΤΩΝ ΧΟΥΘΙ ΣΤΊΣ ΗΠΑ

Τι ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε τηλεοπτική δήλωση την Παρασκευή...

Ισα-ισα που τούς τόν «ακούμπησαν»...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καί ο αποτυχημένος μπασκετμπωλιστας Μπαλατσινός στήν κοπτοραπτική Μητσοτάκη«λατρεμένο αθλημα»της ΝΔ γιά το εγκλημα τών Τεμπών...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΑΚΚΕ

«Αντιστεκόμαστε στο Νεοχιτλερικό Άξονα Ρωσίας Κίνας Υποστηρίζουμε τή Δημοκρατική Ευρώπη»

[ «Γιατρός διαθέσιμος δεν υπάρχει να τους κοιτάξει»]

Σχολιο.- ΜΚΟ είναι αυτοί? Χαχαχαχα σουργελα!

Σχολιο.- Εάν δεν ήτανε τόσο προβλέψιμοι και γελοίοι, η χυδαιότητα τους θα έπιανε σίγουρα κορυφή!

Σχολιο.- Η «πολύτιμη παρουσία τους»ειναι αρκετά χρόνια νά φανταστείς οτι αποκαλει τόν δουλοπρεπη σέ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ Μητσοτακη ως Ρωσόφιλο. 

Σχολιο.- Που την είδαν τώρα τη δημοκρατική Ευρώπη τα νούμερα ούτε αυτοί δεν ξέρουν

Βρε ουστ

Σχολιο.- Διαστροφή ενεκα ψυχοπάθειας? Η ενεκα χρηματοδότησης?...

Σχολιο.- Ελα βρε ..2 αγελαδες ειναι και 3 βοδια ..ολο το κομμα !!

Σχολιο.- Ο μαλακας στο υπόγειο της Αμερικάνικης Πρεσβείας έχει πάθει παράκρουση και υπογράφει πάντα ως ΟΑΚΚΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το matrix είναι εδώ...ξυπνήστε.. σας μετατρέπουν σε "μπαταρίες"..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μoroccanoil, η εταιρεία χορηγός της Eurovision, δεν έχει σχέση με το Μαρόκο, που πιθανόν νομίζεις! 

Παράγει τα προϊόντα της στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης εκεί όπου διεξάγεται σε live streaming η μεγαλύτερη γενοκτονία της σύγχρονης εποχής. Το διάσημο brand που χρησιμοποιείται ευρέως σε Β. Αμερική και Ευρώπη είναι άλλη μια κερδοφόρα Ισραηλινή επιχείρηση στην οποία πρέπει να δώσουμε όλοι μια απάντηση για την συνενοχή της στα εγκλήματα της Γάζας. 

Καλούμε λοιπόν όλους σας, κάθε φίλο της Παλαιστίνης που θέλει να στηρίξει έμπρακτα την Παλαιστίνη και τον αγώνα των Παλαιστινίων για την απελευθέρωσή τους, τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους τα προϊοντα της εταιρείας, κάθε απλό πολίτη και κυρίως τις γυναίκες, να μποϊκοτάρετε εταιρείες σαν κι αυτή που τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα αθώων παιδιών, διότι όλοι αυτοί στηρίζουν και συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην ισραηλινή στρατιωτική κατοχή της παλαιστινιακής γης. Όλοι αυτοί συνδράμουν στην οικονομική στήριξη των αδίστακτων και αδυσώπητων δολοφόνων. 

-Μη γίνεις συνένοχος στις εγκληματικές τους ενέργειες! 

-Σταμάτα να αγοράζεις ή να προωθείς τα προϊόντα της Moroccanoil!

Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ σημαίνει λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

"Γασσάν Καναφάνι"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν, τώρα θα κάνουμε λιανά τη φρικαλέα διάταξη "περί δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων" στην πλατφόρμα που μόλις άνοιξε: ΕΧΩ ΚΑΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ" Ή ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ. 

Ναι, καλά ακούσατε. Αν δεν το δηλώσεις, κινδυνεύεις να φας το (απαράδεκτο) πρόστιμο των 1.000 ευρώ. 

Αν όμως το δηλώσεις και η δήλωσή σου θεωρηθεί "ψευδής", κινδυνεύεις στην καλύτερη περίπτωση να φας ποινή φυλάκισης δύο ετών που θα πρέπει να την εξαγοράσεις με ποσό από 12.600 έως 54.000 ευρώ (που, αν δεν κάνω λάθος, επειδή αποτελεί μετατροπή δικαστικής ποινής σε χρήμα, προσαυξάνεται αυτομάτως κατά 110%, δηλαδή γίνεται από 26.460 έως 113.400 ευρώ), και στις λοιπές περιπτώσεις να φας ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε ετών, την οποία υποχρεωτικά θα πρέπει εν μέρει να εκτίσεις πηγαίνοντας μέσα. 

Το να θεωρηθεί "ψευδής" η δήλωσή σου δεν είναι δύσκολο, διότι: Ο καθαρισμός του οικοπέδου πρέπει να γίνεται από 1η μέχρι 30 Απριλίου και η δήλωση καθαρισμού επίσης μέχρι 30 Απριλίου (φέτος έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου). 

Όταν όμως θα έρθει το κρατικό όργανο να ελέγξει αν η δήλωσή σου περί καθαρισμού ήταν αληθής (κάτι που μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που λήγει η αντιπυρική περίοδος), είναι βέβαιο ότι θα έχουν ξαναφυτρώσει χορτάρια, θάμνοι, κλαδιά, φυλλώματα κλπ. 

Πώς θα είναι λοιπόν δυνατό να διαπιστωθεί εάν η δήλωσή σου ήταν αληθής; 

Πέραν αυτού, προκύπτουν ανά περίπτωση πάμπολλα ζητήματα όσον αφορά το τι σημαίνει "ορθός καθαρισμός", ανάλογα με το αν υπάρχουν δέντρα, καλωπιστικοί θάμνοι κ.λπ. 

Όλα αυτά τα έχει καταγγείλει έγκαιρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), πλην όμως η κυβέρνηση αδιαφορεί. 

Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια με προφανή σκοπό την αρπαγή της μικροϊδιοκτησίας και τη μεταβίβασή της στη μεγαλοαστική τάξη. 

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γυρίσει την πλάτη στην πλατφόρμα-παγίδα και να απαιτήσει την πλήρη κατάργηση του μέτρου. 

Οι διατάξεις του ποινικού κώδικα περί πρόκλησης κοινού κινδύνου (σε περίπτωση πρόκλησης πραγματικού κινδύνου πυρκαγιάς από μη καθαρισμό) είναι υπέρ-αρκετές και δεν χρειάζονται ούτε πλατφόρμες ούτε πρόστιμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έριχ Χόνεκερ 

Δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία όπου οι άνθρωποι που δημιουργούν αξία δεν κατέχουν τα βασικά μέσα παραγωγής. Όπου λειτουργεί, η αστική δημοκρατία αποτελείται μόνο από εκείνες τις ελευθερίες που οι εργάτες μπόρεσαν να κερδίσουν από το κεφάλαιο μέσω του αγώνα.

Όπου η εξουσία ανήκει στο κεφάλαιο, ο λαός φιμώνεται.

Οι δημοκρατικές δομές και μηχανισμοί δεν αλλάζουν τίποτα. Η λειτουργία τους παύει όταν παίζουν το κέρδος και τα ταξικά συμφέροντα.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ


Σχολιο.- Ο Έριχ Χόνεκερ ( 25 Αυγούστου 1912 - 29 Μαΐου 1994) ήταν Γερμανός πολιτικός.

Το 1971 ανέλαβε τον τίτλο του πρώτου γραμματέα του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚΓ) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τον οποίο και διατήρησε για πολλά χρόνια. Πέθανε στο Σαντιάγο της Χιλής. 

Ο Έριχ Χόνεκερ είναι ίσως ο διασημότερος και πιο αναγνωρίσιμος ηγέτης της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Έμεινε γνωστός για την προσήλωσή του στις αρχές του κομμουνισμού και την συνεχή αντίστασή του σε υποχωρήσεις. Ο Χόνεκερ υποστήριζε σταλινικές θεωρίες

Μαθαίνει την τέχνη του κατασκευαστή στεγών στα 1928-1929, ενώ φοιτεί και στη Διεθνή Σχολή Λένιν στη Μόσχα το 1930-1931. Το 1935 συλλαμβάνεται από τους Ναζί και φυλακίζεται μέχρι το 1945.

 Το τέλος του πολέμου τον βρίσκει γραμματέα της νεολαίας της ΚΕ του ΚΚΓ (1945-1946) και ύστερα πρόεδρο της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (ΕΓΝ) μέχρι το 1955. Από το 1958 μέχρι το 1989 ήταν μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΕΣΚΓ.

Αναλαμβάνει  Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας το 1976 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου του 1989, όπου καθαιρέθηκε από όλα του τα αξιώματα μετά από πραξικόπημα.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1989 προσχώρησε στο ΚΚΓ. Πιστός στις αρχές του και στην πραγματοποίηση της ιδέας του σοσιαλισμού σε γερμανικό έδαφος μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Χόνεκερ κρατήθηκε άλλες 169 ημέρες μέχρι το 1993, στις φυλακές Μοαμπίτ του Βερολίνου, κατηγορούμενος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τελικά απελευθερώθηκε το 1993, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασής της υγείας και του παραχωρήθηκε άσυλο στη Χιλή, όπου έζησε τα τελευταία έτη της ζωής του. Ο Χόνεκερ απεβίωσε στις 29 Μαΐου 1994 στη Λα Ρέινα της Χιλή από καρκίνο του ήπατος. Την περίοδο της διακυβέρνησής του, κατάφερε να αναγνωριστεί η ΛΔΓ κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος-ισότιμο της ΟΔΓ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς οι Κουρδοι γίνονται για μια ακόμη φορά πιόνια στα χέρια του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ με την προκήρυξη εκλογών στο κράτος της Ροζαβα χωρίς την έγκριση της Συρίας. 

Πανηγύριζε ο γιος του Νεντανιαχου καλώντας στην ανακήρυξη ανεξαρτήτου Κουρδικου κράτους στα σύνορα Τουρκίας Συρίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

του Φινιαν Κανινγκχαμ

Απίστευτα, ο κόσμος ωθείται στην άβυσσο του πυρηνικού πολέμου από μη υπαρκτά δυτικά μουδιασμένα κρανία που δεν έχουν καν εκλεγεί.

Ο Jens Stοltenberg, ο πολιτικός επικεφαλής του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ, είναι ο τελευταίος επικεφαλής που υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν τη στόχευση της Ρωσίας με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η νορβηγική φιγούρα, όπως μας κάνουν να πιστεύουμε, έκανε την εννοιολογική ανακάλυψη (πόσο πληρώθηκε και από ποιον ή τι χρησιμοποιήθηκε σαν εκβιασμός;) λέγοντας στο περιοδικό Economist ότι το ουκρανικό καθεστώς θα πρέπει στο εξής να επιτρέπεται επίσημα να χρησιμοποιεί πυραύλους του ΝΑΤΟ για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Ωστόσο, με τις λογικές δεξιότητες ενός μπλοκ κοπής, ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα οδηγούσε σε κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, επειδή τα όπλα δεν εκτοξεύονταν από χώρες του ΝΑΤΟ.

Έτσι, ο Στόλτενμπεργκ πιστεύει ότι είναι κάπως εφικτό να μετατραπεί η Ουκρανία σε σιλό για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στη Μόσχα και όμως η Ρωσία να μην αντιλαμβάνεται τα έθνη του ΝΑΤΟ ως νόμιμο στόχο;

Θέλοντας να καθησυχάσει περαιτέρω, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να στείλουμε χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία επειδή ο σκοπός μας... ήταν διπλός, να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όπως κάνουμε, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί αυτό σε μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας».

Το γυμνό θράσος του Στόλτενμπεργκ και άλλων δυτικών προσωπικοτήτων είναι ότι, στις αλαζονικές νοοτροπίες τους, αυτό που συμβαίνει δεν είναι κλιμάκωση επειδή λένε ότι δεν είναι κλιμάκωση. Είναι σαν να χτυπάς κάποιον με μια γροθιά στο πρόσωπο και μετά να έχεις τον ορειχάλκινο λαιμό για να πεις στο άτομο ότι δεν τον χτύπησες επειδή το είπες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος πρόκειται σύντομα να εγκαταλείψει τη δουλειά του στο ΝΑΤΟ για να αναλάβει μια θέση ως κεντρικός τραπεζίτης, είναι η τελευταία δυτική φωνή που ανεβάζει τον πήχη στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken - ένας επίδοξος ροκ κιθαρίστας που δεν έχει ιδέα για τι τραγουδάει - έχει επίσης ενταχθεί στον κατάλογο των πολιτικών gung-ho που ζητούν να δοθεί στην Ουκρανία άδεια να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από το ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον, αποφάσισε ότι η Ουκρανία έχει «κάθε δικαίωμα» να χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ Storm Shadow που παρέχονται από τη Βρετανία για να χτυπήσει στόχους εντός των προπολεμικών ρωσικών συνόρων.

Άλλες πολιτικές προσωπικότητες που εκ των πραγμάτων υποκινούν για πυρηνικό πόλεμο είναι ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον, ένας θρησκευτικός φανατικός που πιστεύει ότι ο Θεός είναι αντικομμουνιστής, καθώς και η Βικτόρια Νούλαντ, η πρώην Αμερικανίδα διπλωμάτης που γέννησε στο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο που οδήγησε στο σημερινό νεοναζιστικό καθεστώς.

Όλοι τους παροτρύνουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να εγκαταλείψει τους επίσημους περιορισμούς στο ουκρανικό πληρεξούσιο καθεστώς που χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος-μαριονέτα της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος ακύρωσε τις εκλογές αλλά συνεχίζει να κατέχει το αξίωμα, έχει διαμαρτυρηθεί στους δυτικούς χειριστές του να του δοθεί το ελεύθερο να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.

Η διάκριση της «επίσημης άδειας» είναι ένα κυνικό ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα. Η ουκρανική πλευρά με την επιμελητεία και τα όπλα του ΝΑΤΟ έχει ήδη στοχεύσει στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Πετρελαϊκές υποδομές και στρατιωτικές βάσεις εντός των προπολεμικών συνόρων της Ρωσίας έχουν πληγεί συχνά με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Είναι αδιανόητο ότι μια τέτοια στόχευση θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων επί τόπου.

Ωστόσο, η ρητορική διαφορά είναι σημαντική. Το να δώσει επίσημα η κυβέρνηση Μπάιντεν το πράσινο φως για τέτοιες επιθέσεις θα σηματοδοτούσε μια σοβαρή και ρητή κλιμάκωση - και μια κλιμάκωση που η Ρωσία δεν θα μπορούσε να αγνοήσει.

Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα όπλα του ΝΑΤΟ που χτυπούν το έδαφός της θα οδηγήσουν σε αντίποινα πέρα από την Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στα μέλη του ΝΑΤΟ.

Αυτή την εβδομάδα η Μόσχα ξεκίνησε ασκήσεις για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων. Το δημοσίως διακηρυγμένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας ορίζει το επιτρεπτό της χρήσης τέτοιων όπλων με το κριτήριο ότι το ρωσικό έθνος αντιμετωπίζει μια στρατηγική απειλή, ακόμη και αν αυτή η απειλή τίθεται από εχθρούς που χρησιμοποιούν συμβατικά όπλα.

Η Δύση και ο Ουκρανός πληρεξούσιός της πιέζουν σε αυτό το καταστροφικό κατώφλι. Την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα συστήματα βαλλιστικών ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας στη νοτιοδυτική περιοχή του Κρασνοντάρ φέρεται να χτυπήθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ένας σκοπός της επιδρομής ήταν να απενεργοποιηθεί η ικανότητα της Ρωσίας να αναχαιτίσει τις συμβατικές κεφαλές ATACMS μεγάλου βεληνεκούς που οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προμηθεύσουν την Ουκρανία. Μια άλλη πολύ πιο απειλητική ερμηνεία είναι ότι η Δύση διερευνά την ικανότητα της πυρηνικής άμυνας της Ρωσίας.

Όταν αυτός ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων ξέσπασε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά από οκτώ χρόνια αμείλικτου εξοπλισμού του ΝΑΤΟ και πρόκλησης του νεοναζιστικού καθεστώτος, υπήρξαν ανήσυχες συζητήσεις μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ για το αν θα στείλουν «θανατηφόρα όπλα» και όχι μόνο κράνη, γυαλιά νυχτερινής όρασης και ασυρμάτους.

Δύο χρόνια αργότερα, η συζήτηση του ΝΑΤΟ έχει μετατοπιστεί πέρα από την αποστολή αρμάτων μάχης, μαχητικών αεροσκαφών F-16 και πυραύλων κρουζ και τώρα παίρνει επίσημη θέση υποστηρίζοντας το βαθύ χτύπημα της Ρωσίας με βαλλιστικές κεφαλές.

Απίστευτα, οι άνθρωποι που πιέζουν συνεχώς το φάκελο είναι μια μικροσκοπική μειοψηφία στις δυτικές κοινωνίες που δεν έχουν καν εκλεγεί – ο Στόλτενμπεργκ, ο Μπλίνκεν, ο Κάμερον, η Νούλαντ, μεταξύ άλλων. Αυτές οι εγγαστρίμυθες κούκλες εκτελούν τις διαταγές των κυρίων του πολέμου, του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και της τραπεζικής ελίτ.

Οι πολεμοκάπηλοι της ελίτ υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της, επειδή δεν μπορεί να βομβαρδίσει τη Ρωσία κατά βούληση. Στην πραγματικότητα, η χώρα με τα χέρια δεμένα είναι η Ρωσία. Πρέπει να ακούσει τους ομοίους του Στόλτενμπεργκ και τους ομοίους του που υποστηρίζουν χτυπήματα στη Ρωσία από τις θέσεις βολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - και όμως η Ρωσία υποτίθεται ότι δεν επιτρέπεται με κάποιο τρόπο να ανταποδώσει εναντίον του ΝΑΤΟ.

Σίγουρα, μια μοιραία κόκκινη γραμμή είναι επικείμενη. Η παραφροσύνη κυριαρχεί μεταξύ των δυτικών ελίτ καθώς ο κόσμος ωθείται προς την άβυσσο.

Η πλειοψηφία του κόσμου πρέπει να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για αυτούς τους προνομιούχους εγκληματίες... πριν να είναι πολύ αργά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μenvedev: Οι δυτικές χώρες που φέρεται να «ενέκριναν τη χρήση» των όπλων εκτεταμένου βεληνεκούς τους στη ρωσική επικράτεια (ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για παλιά ή νέα μέρη της χώρας μας) πρέπει να κατανοήσουν ξεκάθαρα τα εξής:

1. Όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι ειδικοί τους που πολεμούν εναντίον μας θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας όσο και σε άλλες χώρες, εάν εξαπολυθούν επιθέσεις από εκεί κατά του εδάφους της Ρωσίας.

2. Η Ρωσία βασίζεται στην υπόθεση ότι όλα τα συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται από την πρώην Ουκρανία λειτουργούν ήδη απευθείας από το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται για «στρατιωτική βοήθεια» αλλά για συμμετοχή στον πόλεμο εναντίον μας. Τέτοιες ενέργειες μπορούν κάλλιστα να γίνουν casus belli.

3. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα ταξινομήσει τις συνέπειες πιθανών αντίποινων χτυπημάτων στον εξοπλισμό/αντικείμενα/στρατιωτικό προσωπικό μεμονωμένων χωρών μελών στο πλαίσιο των άρθρων 4 και 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον.

Κατά πάσα πιθανότητα, η ηγεσία του ΝΑΤΟ θέλει να προσποιηθεί ότι μιλάμε για κυρίαρχες αποφάσεις μεμονωμένων χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου και δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί εδώ ο κανόνας της Συνθήκης του 1949 για τη συλλογική αυτοάμυνα .

Αυτές είναι επικίνδυνες και επιβλαβείς παρανοήσεις. Μια τέτοια «ατομική βοήθεια» από τις χώρες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, είτε πρόκειται για τον έλεγχο των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας είτε για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης. Η πρώην Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ θα λάβουν μια απάντηση τέτοιας καταστροφικής δύναμης που η ίδια η Συμμαχία απλά δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο να παρασυρθεί στη σύγκρουση.

Και όσο κι αν φλυαρούν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα εναντίον του στην Ουκρανία, και ακόμη περισσότερο σε μεμονωμένες χώρες του ΝΑΤΟ, η ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον επιπόλαιο συλλογισμό τους.

Πριν από μερικά χρόνια, επέμεναν ότι η Ρωσία δεν θα έμπαινε σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με το καθεστώς Μπαντέρα, για να μην τσακωθεί με τη Δύση. Λάθος υπολογίσαμε. Γίνεται πόλεμος.

Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μπορεί επίσης να υπολογιστεί εσφαλμένα. Αν και αυτό θα ήταν μοιραίο λάθος. Άλλωστε, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα. Και για εκείνες τις εχθρικές χώρες των οποίων τα εδάφη είναι πιο μακριά από την περιοχή κάλυψης των τακτικών πυρηνικών όπλων, υπάρχει επιτέλους ένα στρατηγικό δυναμικό.

Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι εκφοβισμός ή πυρηνική μπλόφα. Η τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Υπάρχει μια συνεχής κλιμάκωση της ισχύος των εφαρμοστέων όπλων του ΝΑΤΟ. Επομένως, σήμερα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη μετάβαση της σύγκρουσης στο τελικό της στάδιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωνιστικές πονηριές…

-Ο γιος του Νετανιάχου πρότεινε την έναρξη ενός μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή για ένα … ανεξάρτητο Κουρδιστάν!

Ο Yair Netanyahu δημοσίευσε μια ανάρτηση με τίτλο “Όλα τα μάτια στο Κουρδιστάν” επισυνάπτοντας έναν χάρτη του “προτεινόμενου Κουρδιστάν”, ο οποίος περιλαμβάνει εδάφη  της Τουρκίας,  του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας!

-Καταλάβατε τώρα, γιατί τους έπιασε ο πόνος για … τους Κούρδους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Εδώ ο κόσμος καίγεται -και μπορεί να καταστραφεί- και οι … “ίσες αποστάσεις” χτενίζονται!

-Η ηγεσία του ΚΚΕ ενημερώνει τους οπαδούς της ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν τη Ρωσία, είναι … συνέχεια της “Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία” (!!!) κι απλά “Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση που …μαίνεται”!

Σχολιο.- Για πολλά φάρμακα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Και η Γερμανία δίνει το πράσινο φως να χρησιμοποιηθούν τα όπλα της εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας και εκτός της ζώνης σύγκρουσης στην Ουκρανία!

Μόλις το επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ στο Βερολίνο.

-Μάλιστα…

Ότι πουν τα αφεντικά από την Ουάσιγκτον…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η CIA εφηύρε την τεχνολογία mRNA σε συνδυασμό με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Rockefeller, σύμφωνα με τη μαρτυρία-βόμβα ενός πράκτορα της CIA που παραδέχεται ότι “Τα εμβόλια κατά του Covid αναπτύχθηκαν ως βιολογικό όπλο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας”.

Όσον αφορά το ίδρυμα Rockefeller ηταν ήδη γνωστό καθώς το είχε παραδεχτεί χρόνια τώρα – Θα το βρείτε μέσα στο άρθρο: Το Ίδρυμα Rockefeller προσλαμβάνει “επιστήμονες συμπεριφοράς” να καταλάβει γιατί κάποιοι αρνήθηκαν το εμβόλιο.

Ο πράκτορας επικαλέστηκε άκρως απόρρητα έγγραφα, που δείχνουν πως η πλανδημία του Covid ήταν μια ψυχολογική επιχείρηση που διεξήγαγε η CIA για να οδηγήσει την ανθρωπότητα προς μια κατάσταση απόλυτης επιτήρησης και πως τα εμβόλια mRNA Covid ήταν ήδη έτοιμα, κι ότι δεν αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Warp Speed, περίμεναν για την κυκλοφορία τους για τουλάχιστον 10 χρόνια πριν από την πλανδημία!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξάντερ Βούτσιτς, πρόεδρος Σερβίας : «Οδεύουμε στην καταστροφή! Ο Β Παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι τίποτα σε σχέση με το τι πρόκειται να γίνει»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



40 αποχρώσεις των ναζί 

Από την.μια έχουμε σιωνιστές που είναι σε γενοκτονικο αμόκ εδώ και 7 μήνες (βγάζει απόφαση το διεθνές ποινικό δικαστήριο να σταματήσουν να βομβαρδίζουν και αυτοί βομβαρδίζουν στρατοπεδο εκτοπισμένων όπου αποκεφαλίζονται παιδια και καίγονται ζωντανοί πρόσφυγες)

Από την άλλη η αυτοκρατορία του εγκλήματος (ΗΠΑ +ΕΕ)μέσω ναζιστικής Ουκρανίας ,κάνει ότι μπορεί για να ξεσπάσει παγκόσμιος πολεμος εξωθώντας την Ρωσία σε πυρηνικό ολοκαύτωμα 

Θα τα βλέπαμε σε ταινία και θα λέγαμε ότι υπερβάλλει ο σκηνοθέτης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΕΡΟΛΙΝΟ 

10 Γερμανοί μπάτσοι δέρνουν 2 νεαρούς Παλαιστίνιους διότι "τους κοίταξαν περίεργα"

«Η Ευρώπη είναι ένας κήπος, ο υπόλοιπος κόσμος είναι μια ζούγκλα», Josep Borrell.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CNN ανέφερε ότι οι εμπρηστικές βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στον βομβαρδισμό των κουρτινών προσφύγων στη Ράφα είναι οι 39-GBU που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ. Πιστεύω ότι το πρόσωπο του John Kirky λέει ότι δεν έχει περάσει καμία κόκκινη γραμμή για τις ΗΠΑ στη Ράφα.

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ, ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο χτύπησε ασθενοφόρο στα δυτικά της Ράφα σκοτώνοντας δύο τραυματιοφορείς, μια οικογένεια τριών ατόμων και στο κέντρο της Ράφα σήμερα το πρωί σκοτώθηκαν 21 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά.


Εδώ στο CNN(φαντάσου)ανακοινώνει ότι οι βόμβες που έπεσαν στο στρατόπεδο εκτοπισμενων στην Ράφα είναι αμερικανικής κατασκευής 

(Δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός αυτό τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ )



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία /Παρισι 

Καταστολή των (παράνομων πλέον )διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστερά στο βίντεο ένα παιδί Παλαιστινίων που πεθαινει από την πείνα 

Δεξιάστο βίντεο  ένας ναζί σιωναζιστής του ισραηλινοναζιστικού στρατού που κλέβει και σπάει πλάκα με την ανθρωπιστική βοήθεια της UNRA του ΟΗΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσα παιδιά γλυτώνουν από βόμβες και τανκς ,πεθαινουν από πείνα λόγω αποκλεισμου από τους σιωνιστοναζιστές του κράτους ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ,Μάθιου Μίλερ χρησιμοποιεί τώρα την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησε το Ισραήλ για τη Ράφα, για το Ρωσικό Μπέλγκοροντ: 

«Το Μπέλγκοροντ δεν έχει άμαχους»

-Στο Μπέλγκοροντ ζουν 340.000 άμαχοι και η Ουκρανία στοχεύει συνεχώς το κέντρο της πόλης και σφάζει αμάχους

-Ντιπ χαζοί ή.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Ισραήλ θα επιτεθεί στον Λίβανο 

-Το Ισραήλ έδωσε εντολή στον στρατό του να επεκτείνει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νετανιάχου : «Η νίκη μας είναι η νίκη σας!Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα.» Σκοτώνω εν ονόματι σας!!!

31/05/2024

Ο Νετανιάχου εμφανίστηκε στη γαλλική τηλεόραση και διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια πολιτικής, ηθικής, ιστορίας και θρησκείας διακήρυξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σκοτώνω στη Γάζα εν ονόματι σας στο όνομα του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού. «Η νίκη μας είναι η νίκη σας!» Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είναι η νίκη της Γαλλίας! »

Επιχειρεί να κάνει όλο το Δυτικό κόσμο συνένοχο και συνεργό στη γενοκτονία της Γάζας αναζητεί απεγνωσμένα ερείσματα και κάλυψη ενώ ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του..

O αποκαλούμενος ιουδαιοχριστιανισμός μεταφράστηκε στις μέρες μας σε απροκάλυπτο χριστιανοσιωνισμό ( κυρίως αμερικανοπροτεσταντικής προέλευσης)

Στο LCI, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισήμανε την υπεράσπιση ενός «ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού» ως πρότυπο της ”σταυροφορίας” του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

«Η νίκη μας είναι η νίκη σας!» Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είναι η νίκη της Γαλλίας! » Αυτή ήταν η ουσία του μηνύματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, την Πέμπτη 30 Μαΐου, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στο TF1 και το LCI την Πέμπτη 30 Μαΐου, στην οποία είπε ότι η νίκη του θα είναι «η νίκη της Γαλλίας». Ποιός θα μας σώσει από τους αυτόκλητους σωτήρες…

Η θέση αυτή Νετανιάχου είναι μια προπαγάνδα που ως βόμβα διασποράς εξαπλώνεται με ταχύτητα και στους κόλπους της Ορθοδοξίας διακινούμενη κι επιχειρώντας να πλαστογραφήσει τη μεγάλη εσχατολογική αλήθεια για 2 Μεσσίες το Χριστό και τον Αντίχριστο που είναι και το μείζον πνευματικό διακύβευμα όλων των εποχών.. αφού μηδένα προ του τέλους μακάριζε..

O Nετανιάχου κατά παραδοχή υψηλά ισταμένων πολιτικών προσώπων του Ισραήλ και των ΜΜΕ της χώρας την ίδια στιγμή ηγείται ενός κυβερνητικού σχήματος με μεσσιανιστές υπουργούς που επιχειρεί να επισπεύσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ Ανατολή για την έλευση του ”Μεσσία” τους.

Αυτό που αποσιωπά το εκκλησιαστικό κατεστημένο και η θρησκευτική ελίτ είναι κοινός τόπος ως και στο χώρο της διανόησης. Ο συγγραφέας Javier Teixidor γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Cités 2008/2 (n° 34) στο αφιέρωμα του L’héritage judéo-chrétien, mythe ou réalité ? των εκδ. Presses Universitaires de France:

”Για τον Εβραίο, ο Μεσσίας είναι πάντα αναμενόμενος. ( σσ για χριστιανισμό αυτός θα είναι ο Αντίχριστος) μια θρησκευτική θέση που καθορίζει αναγκαστικά το όραμα της ιστορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Υεμένη στόχευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» με πυραύλους βαλλιστικούς και κρουζ….

31/05/2024

Η Υεμένη στόχευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ…

Σύμφωνα με τους Υεμενίτες, το αεροπλανοφόρο έχει χτυπηθεί..

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ». Το χτύπημα ήταν «ακριβές και άμεσο».

Αυτή είναι απάντηση στην αμερικανο-βρετανική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 58 μάρτυρες και τραυματίες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν σε δήλωση στις 31 Μαΐου ότι στόχευσαν το αεροπλανοφόρο USS Eisenhower της Ουάσιγκτον στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ-ΗΒ στη χώρα που άφησαν δεκάδες θύματα την προηγούμενη ημέρα.

«Σε απάντηση σε αυτά τα εγκλήματα… η πυραυλική δύναμη και η ναυτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα. Η επιχείρηση διεξήχθη με μια σειρά από φτερωτούς και βαλλιστικούς πυραύλους και το χτύπημα ήταν ακριβές και άμεσο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ταξίαρχος Yahya Saree.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δεν θα διστάσουν να απαντήσουν άμεσα και άμεσα σε κάθε νέα επίθεση στο έδαφος της Υεμένης», πρόσθεσε ο Σαρί.

Το USS Eisenhower αναπτύχθηκε αρχικά στην περιοχή στις 13 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την Επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Χαμάς.

Το αεροπλανοφόρο αποσύρθηκε για λίγο από την Ερυθρά Θάλασσα τον Απρίλιο πριν επιστρέψει στις αρχές του μήνα. Έχει συμμετάσχει βαθιά στις προσπάθειες αναχαίτισης των συνεχών επιχειρήσεων υπέρ της Παλαιστίνης της Υεμένης με στόχο πλοία και πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια.

Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν έντονες αεροπορικές επιδρομές με στόχο αρκετές επαρχίες της Υεμένης στις 30 Μαΐου, καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές και σκοτώνοντας δεκάδες. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 41.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Saree, ο συνολικός αριθμός των αμάχων και του στρατιωτικού προσωπικού που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έναρξη της εκστρατείας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Υεμένης ανέρχεται πλέον σε 58.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήρθαν δύο ημέρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας το έκτο του είδους του από τον Νοέμβριο.

Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, από τον Ιανουάριο, διεξάγουν μια βίαιη εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών κατά της Υεμένης ως απάντηση στις φιλοπαλαιστινιακές ναυτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν το κίνημα Ansarallah και ο στρατός της Υεμένης τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Η έναρξη του πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της Υεμένης ώθησε τις δυνάμεις της Υεμένης να αρχίσουν να στοχεύουν αμερικανικά και βρετανικά πλοία μαζί με εκείνα που συνδέονται με ή κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Η δυτική εκστρατεία δεν έχει κάνει τίποτα για να αποτρέψει τους Υεμενίτες. Οι θαλάσσιες ομάδες εργασίας των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στην αποτροπή επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα πίεση τόσο στην ισραηλινή οικονομία όσο και στη διεθνή ναυτιλία στο σύνολό της.

Αξιωματούχοι στη Σαναά έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους έως ότου υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και άρση της ισραηλινής πολιορκίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Υεμένη ισχυρίζεται ότι στόχευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ

*Οι Χούθι της Υεμένης την Παρασκευή εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Dwight D. Ο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο X (πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Yahya Saree.

Ο Saree ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήρθε ως απάντηση στα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στις επαρχίες Σαναά, Hodeidah και Taiz της Υεμένης.

Τα χτυπήματα φέρεται να είχαν ως στόχο τις υποδομές πολιτών και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων και πάνω από 40 τραυματίες.

Αρκετοί πύραυλοι φέρεται να έπληξαν ένα κτίριο ραδιοφωνικού σταθμού Hodeidah, καθώς και την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Al-Thawra και ένα αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο Port Al-Salib, όπου καταστράφηκαν αρκετά εμπορικά πλοία.

"Αυτό αντιπροσωπεύει σαφή στόχευση πολιτών αντικειμένων, κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων και πλήρες έγκλημα πολέμου. Ως απάντηση σε αυτά τα εγκλήματα και την αμερικανο-βρετανική επιθετικότητα...

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα", αναφέρει ο Saree σε δήλωσή του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτοι οι Ελληνες σε ώρες εργασίας στην Ε.Ε.

Κόλαφος τα στοιχεία της Eurostat, ακυρώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μία επίπλαστη εικόνα περί κανονικότητας

Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη

Φτωχοποίηση λόγω των Μνημονίων. Δουλεύουμε περισσότερο από όλους αλλά έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς.

Αλλη μία αρνητική πρωτιά καταλαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μία επίπλαστη εικόνα περί κανονικότητας και ικανοποιητικών αποδοχών. Σύμφωνα με τη Eurostat στη χώρα μας οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα από οποιουσδήποτε άλλους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε παρουσιαστεί και μία σειρά από άλλες έρευνες του επίσημου κοινοτικού φορέα, που καταδεικνύει την κατακρήμνιση του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και ότι είμαστε ουραγοί στα προνοιακά επιδόματα.

Κατά την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, το 2023, οι πραγματικές εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για τα άτομα ηλικίας από 20 έως 64 ετών για τα κύρια θέματα εργασίας στην Ε.Ε. ήταν κατά μέσο όρο 36,1 ώρες. Οι μεγαλύτερες εβδομάδες εργασίας καταγράφηκαν στην Ελλάδα (39,8 ώρες), στη Ρουμανία (39,5), στην Πολωνία (39,3) και τη Βουλγαρία (39,0). Αντίθετα, η Ολλανδία είχε τις μικρότερες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας (32,2 ώρες), ενώ ακολούθησαν η Αυστρία (33,6) και η Γερμανία (34,0).

Απόκλιση μεταξύ ανδρών-γυναικών

Τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε., συνολικά, οι ώρες εργασίας για τους άνδρες είναι σημαντικά περισσότερες από αυτές των γυναικών. Ως συνέπεια, στην Ελλάδα οι άνδρες εργάζονται κατά 42,5 ώρες εβδομαδιαίως, στην Κύπρο 41,3 ώρες εβδομαδιαίως και στην Πολωνία 41,1 ώρες εβδομαδιαίως. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι έχει καταργηθεί προ πολλού η κατάκτηση του 5ημέρου/8ώρου κι ενώ η χώρα μας ετοιμάζεται από την 1η Ιουλίου 2024 να επεκτείνει την 6ήμερη εργασία σε μία σειρά από κλάδους, με το πρόσχημα της ανάγκης συνεχούς λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Οι άνδρες που απασχολούνται με πλήρη απασχόληση εργάζονταν λιγότερες ώρες την εβδομάδα στη Φινλανδία και στο Λουξεμβούργο (38,4 ώρες), καθώς και στην Ολλανδία και τη Σουηδία (38,8 ώρες). Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία εργασία εντοπίζεται στη Ρουμανία (39,5 ώρες), στη Λετονία (39,4) και την Ελλάδα (39,3). Η μικρότερη εβδομαδιαία εργασία εντοπίστηκε στην Ολλανδία (35,2 ώρες), στη Φινλανδία (35,7) και την Ιρλανδία (36,5).

Οι οικονομικές δραστηριότητες που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας στην Ε.Ε. το 2023 ήταν η γεωργία, η δασοκομία και η αλιεία (41,5 πραγματικές ώρες εργασίας), τα ορυχεία και τα λατομεία (39,1) και οι κατασκευές (38,9), ενώ οι μικρότερες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας καταγράφηκαν στις δραστηριότητες των νοικοκυριών ως εργοδοτών (26,7 ώρες), στην εκπαίδευση (31,9) και στις τέχνες, στην ψυχαγωγία και την αναψυχή (33,0). Υπενθυμίζεται ότι με βάση έρευνα της Eurostat, που δημοσιεύτηκε την 1η Μαΐου, η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα (11,6%), και ακολουθούν οι Κύπρος (10,4%) και Γαλλία (10,1%).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύξηση αυτοκτονιών λόγω αλλαγής φύλου

28/5/2024

Μελέτη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τη σημαντική αύξηση του κινδύνου όσων ενηλίκων έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου

Την ώρα που στην Ευρώπη έχει αρχίσει για τα καλά η δημόσια συζήτηση σχετικά με τους αναστολείς εφηβείας σε παιδιά που βιώνουν δυσφορία φύλου, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Cureus», αποκαλύπτει τη σημαντική αύξηση του κινδύνου απόπειρας αυτοκτονίας που διατρέχουν ενήλικες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η μελέτη, που διεξήχθη από γιατρούς των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, ψυχιατρικής και φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας, χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και αποτελεί μέρος μιας έντονης συζήτησης, η οποία αποσκοπεί ιδίως στο να διαπιστωθεί αν η αλλαγή φύλου μπορεί να επιλύσει τα ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με τη δυσφορία του φύλου ή αν, αντίθετα, η επιθυμία για μετάβαση είναι μερικές φορές ενδεικτική υποκείμενης ψυχικής νόσου. Το θέμα είναι καίριο, καθώς θέτει ιατρικά, ψυχολογικά και κοινωνικά ερωτήματα. Πόσο μάλλον που η ζήτηση για μετάβαση, ιδίως μεταξύ των προεφηβικών κοριτσιών και αγοριών, έχει αυξηθεί σημαντικά στις δυτικές χώρες.

Η έρευνα, με επικεφαλής τους Τζον Στράουμπ (ιατρό επειγόντων περιστατικών), Κρίσνα Κ. Πολ (φαρμακολόγο) και Λόρεν Τζ. Μπόθγουελ (ψυχίατρο), χρησιμοποίησε το TriNetX, ένα δίκτυο υγείας που παρέχει πρόσβαση σε αναδρομικά, ανώνυμα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέκρινε 1.501 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου και οι οποίοι είχαν επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους τμήματα επειγόντων περιστατικών για διάφορους λόγους. Τα δεδομένα αυτά, που συλλέχθηκαν μεταξύ 4 Φεβρουαρίου 2003 και 4 Φεβρουαρίου 2023, αναλύθηκαν για να εξεταστεί ο αριθμός των προσπαθειών αυτοκτονίας, των θανάτων, των αυτοτραυματισμών και των διαταραχών μετατραυματικού στρες (PTSD). Μετά τη διενέργεια των στατιστικών υπολογισμών και της επεξεργασίας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ασθενείς με ιστορικό «χειρουργικής επέμβασης επιβεβαίωσης φύλου» είχαν 12,12 φορές περισσότερες πιθανότητες απόπειρας αυτοκτονίας (3,47% έναντι 0,29) σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία. Ο κίνδυνος θανάτου ήταν 3,35 φορές υψηλότερος, ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού 9,88 φορές και ο κίνδυνος μετατραυματικού στρες 7,76 φορές υψηλότερος.

Δεν πρόκειται για την πρώτη μελέτη επί του θέματος, αλλά είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη. Πέρσι μια άλλη μελέτη κατέληξε στο αντίθετο συμπέρασμα, προτού οι ερευνητές την αποσύρουν λόγω μεθοδολογικής προκατάληψης. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη, η οποία εξέτασε 15 περιπτώσεις μεταβατικής χειρουργικής επέμβασης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαπίστωσε ότι η εν λόγω χειρουργική μέθοδος βελτίωσε την ευημερία των ασθενών, ακόμη και δεκαετίες αργότερα. Ομως το δείγμα ήταν πολύ μικρό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αιτίες της δυσφορίας που καταγράφονται σε ορισμένες περιπτώσεις ατόμων που έχουν προχωρήσει σε μετάβαση φύλου θα μπορούσε να είναι οι διακρίσεις, η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης, η επιθετικότητα… Οπως υπογραμμίζεται, «είναι επιτακτική η ανάγκη για ολοκληρωμένη ψυχιατρική φροντίδα κατά τα έτη που ακολουθούν την επέμβαση επιβεβαίωσης του φύλου», καθώς η διαδικασία που ακολουθείται «δεν είναι ούτε ακίνδυνη ούτε αναστρέψιμη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκινούν οι εποικισμοί από Αζέρους

Σε ένα άλλο μέτωπο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης στον νότιο Καύκασο, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει ο εποικισμός της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η πρωτεύουσα Χανκέντι - γνωστή στην Αρμενία ως Στεπανακέρτ - καταλήφθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 σε μια αστραπιαία επίθεση, προκαλώντας την αποχώρηση τουλάχιστον 100.000 Αρμενίων.

«Οι πρώτοι που θα μετακινηθούν θα είναι οι φοιτητές και οι καθηγητές τους», είπε ο Αλίεφ, προσθέτοντας ότι «το Πανεπιστήμιο του Καραμπάχ θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του».

Η εποίκηση θα αρχίσει επίσης τον Σεπτέμβρη στην πόλη - φάντασμα Αγκντάμ, όπου βρισκόταν το κοινό ρωσο-τουρκικό κέντρο επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός, το οποίο έκλεισε τον περασμένο μήνα εν μέσω της απόσυρσης των ρωσικών «ειρηνευτικών» δυνάμεων.

Συνομιλίες μεταξύ Μπακού και Ερεβάν βρίσκονται σε εξέλιξη για οριοθέτηση των συνόρων και συνθήκη «ειρήνης». Στο πλαίσιο αυτό η Αρμενία παρέδωσε πίσω στο Αζερμπαϊτζάν τέσσερα ακατοίκητα συνοριακά χωριά, προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις στο εσωτερικό, με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ν. Πασινιάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας

31|05|2024 23:42

Ο συντηρητικός πολιτικός και ακτιβιστής κατά του Ισλάμ Michael Stürzenberger μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια δημόσιας συνάντησης στο Μάνχαϊμ .

Ένας αστυνομικός επίσης μαχαιρώθηκε στο λαιμό. Ο δράστης εξοντώθηκε από την αστυνομία. 

Το κίνητρο του εγκλήματος είναι προς το παρόν ασαφές. Το αν η επίθεση είχε πολιτικό υπόβαθρο είναι αντικείμενο της έρευνας.

Την ώρα του εγκλήματος, το κίνημα πολιτών Pax Europa ήταν παρόν με περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία της αγοράς του Μάνχαϊμ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης  είχε στόχο το  περίπτερο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό συνέβη στις 11:35 π.μ. σήμερα. Η πλατεία της αγοράς του Μάνχαϊμ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των 300.000 κατοίκων στα βόρεια της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σχολιο.- Αχ η ψυχούλα

Να ενσωματωθεί ήθελε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργασία σεζόν: Επταήμερο, 12ωρη καθημερινή απασχόληση και διαμονή σε διαμερίσματα – τρώγλες

31|05|2024 22:43

Εργαζόμενοι που στοιβάζονται σε τρώγλες, επταήμερη εργασία, 14 ώρες την ημέρα, οφειλές δεδουλευμένων διαμορφώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Οι συνθήκες αυτές οδηγούν τους περισσότερος εργαζόμενους να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν 80.000 κενές θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι εργοδοτικοί φορείς για τουρισμό κι εστίαση αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζόμενων σε επισιτισμό / τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου μιλά αναλυτικά στο Dnews για τα προβλήματα του χώρου, τους μισθούς, και τον γολγοθά των εργαζομένων, καθώς και τι πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι;

«Η εντατικοποίηση και οι συνθήκες εργασίας είναι δυστυχώς πολύ άσχημες. Μιλάμε για επταήμερη δουλειά, 13 και 14 ώρες την ημέρα. Οφειλές δεδουλευμένων ήδη να υπάρχουν στον ορίζοντα, να μην πληρώνονται οι υπερωρίες και οι προσαυξήσεις», αναφέρει.

Όσον αφορά την διαμονή των εργαζομένων ο ο κ. Χότζογλου, σχολιάζει πως «ενώ πιστεύαμε οτι η κατάσταση είχε βελτιωθεί στους τόπους διαμονής των εργαζομένων, υφίσταται, απλώς είχε «κοιμηθεί» λόγω πανδημίας πάλι πως στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς οι εργαζόμενοι να στοιβάζονται σε τρώγλες, μέχρι και πέντε άτομα μαζί, ακόμα και με διαφορετικό φύλο, ή δεν τους παρέχεται καθόλου κατάλυμα με αποτέλεσμα να τους επιβαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνδικάτο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες απέναντι στα υπουργεία και στους εργοδότες.

«Οι μισθοί είναι καθορισμένοι από την συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία κηρυχθεί από υποχρεωτική από το υπουργείο εργασίας άρα είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να την εφαρμόζουν στο ακέραιο. Επαναφέρανε τους μισθούς μας εκεί που ήταν το 2011, βέβαια με 40% χαμένη αγοραστική αξία, για αυτό ζητάμε να γίνει τώρα η ανανέωση της σύμβασης και όχι τέλος του χρόνου. Είμαστε στη διαδικασία της μεσολάβησης όσον αφορά τους εργαζόμενους στα καταλύματα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου εκεί οι εργοδότες αρνούνται να δώσουν κάτι παραπάνω από τον κατώτατο μισθό. Όλα αυτά είναι εμπόδια, διώχνουν τον κόσμο από τον κλάδο και σε συνδυασμό με τη μη καταβολή του επιδόματος μητρότητας από την κυβέρνηση με το πρόσχημα ότι δεν έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου και δουλεύουν λίγους μήνες αλλά και την εγκατάλειψη που νιώθουμε τους χειμερινούς μήνες όταν το ταμείο ανεργίας λήγει Δεκέμβρη ή Γενάρη μήνα».

Η κατάσταση στον κλάδο είναι πολύ δύσκολη με την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος να διατρέχει κίνδυνο αφού η δυσφήμιση που θα υποστεί η χώρα φέτος θα είναι πολύ μεγάλη.

Τι πρέπει να προσέχει ο εργαζόμενος

Όταν υπογράφεται η πρόσληψη θα πρέπει στο μέρος που γράφει το έντυπο τρόπος αμοιβής να αναγράφεται η συλλογική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας.

Αν ένας εργαζόμενος διαπιστώσει ότι ο εργοδότης δεν εφαρμόζει την σύμβαση σε αυτόν, τότε να επικοινωνήσει ή με το κλαδικό σωματείο όπου δουλεύει ή με την ομοσπονδία και σε τρίτη φάση να καταγγείλει το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας.

Σχολιο.- Ψάξε ψάξε δούλους δε θα τους βρεις. Μακάρι να τα κλείσετε τα μαγαζάκια σας τσιφουταράδες καοροσκόποι. Ότι χειρότερο στον κόσμο ο ελληνας επιχειρηματίας εστίασης και ξενοδοχείων. Με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις βεβαίως.

Σχολιο.- Φύγε από δω ρε κοπρίτη που θα μιλήσεις και για τεμπελιά με 800 κατώτατο μισθό και νοίκι 350-400 ευρώ στη καλύτερη.

Ο κόσμος δεν πηγαίνει σε αυτές τις σκατοδουλειές γιατί δεν υπάρχει νόημα να πάει από τη στιγμή που δεν του φτάνουν ούτε για ζήτω τα χρήματα αυτά. Καλύτερα ένας νέος να καθίσει με τους γονείς του και να δουλεύει σε υποαπασχόληση ή σε μια δουλειά με λιγότερες απαιτήσεις και να αμείβεται λιγότερα παρά να πάει να κοπανιέται και να κάνει το σκλάβο για ελάχιστα παραπάνω.

Σχολιο.- Τσιμπηστε εναν αδενα απο τον μπουφε του απεριτιφ κυριοι και κυριες ξενοδοχοι.

Τοσα χρονια το παιζατε μουρες και μας ειχατε σκλαβακια στην πεινα και στο περιμενε.

Παρτε τωρα αφγανους να δουλευουν στο κτημα σας και μαθετε τους να γινουν ανθρωποι.

Βρηκαμε αλλες δουλειες και σας γραψαμε στους αδενες (μπουφε).

1-7 Ιουλιου Εναρξη high season οι καλυτερες μερες για παραιτηση….. φατε τους

Σχολιο.- 4€/ώρα δίνουν πλέον στα νησιά είτε καθημερινή είτε Κυριακή είτε αργία. 16ωρο σίγουρο. Αν στην συμφωνία σου πουν ότι δίνουν φαγητό μη το πάρεις ποτέ, δεν υπάρχει περίπτωση να τρώγεται. Επιπλέον τα έξοδα σου στο νησί είναι με πολύ οικονομία το 60% του μισθού σού. Το μόνο πού μπορώ να πω είναι μακριά απο τα νησιά.

Σε μια δουλειά πενθήμερο 8ωρο με βασικό μισθό τα 800 περισσότερα βγαίνουν στην ώρα, κοντά στα 5€.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζικές ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη – Χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους αλλά και αμάχους

Πολλαπλά χτυπήματα με ATACMS, HIMARS, ακόμα και με αντιπλοϊκούς πυραύλους NEPTUN

31.05.2024 | 15:49

Σημαντικές ζημιές και απώλειες προκάλεσαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ρωσικά εδάφη, με στόχευση τόσο στρατιωτικών όσο και αμάχων.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραύλους NEPTUN κατά του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού στο λιμάνι Καβκάζ και ATACMS εναντίον μιας πετρελαιοδεξαμενής στην πόλη Τεμριούκ της περιφέρειας Κρασνοντάρ.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλες πυρκαγιές και αναφορές για απώλειες σε προσωπικό και υποδομές.

Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν θύματα μεταξύ των εργατών της πετρελαιοδεξαμενής.

Ταυτόχρονα, αναφορές από τις περιοχές που χτυπήθηκαν μιλούν για «άγνωστο ακριβώς αλλά σημαντικό αριθμό νεκρών και τραυματιών σε αμάχους».

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης ένα ρωσικό ραντάρ NEBO-SVU αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βρισκόταν στην Αρμυάνσκ στην Κριμαία, χρησιμοποιώντας καμικάζι drones και πυραύλους GMLRS από σύστημα πυροβολικού HIMARS.

Το ραντάρ αυτό είχε εμβέλεια 380 χιλιομέτρων και η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για τις δυνατότητες έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Β.Ζελένσκι ετοιμάζει μεγάλη πυραυλική επίθεση κατά της Ρωσίας μετά το «πράσινο» φως από την Ουάσιγκτον

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια πλέουν σε Ατλαντικό και Ειρηνικό

31.05.2024 | 21:25

Επίθεση μεγάλων διαστάσεων ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός του Ζελένσκι κατά της Ρωσίας με τα αποθέματα των δυτικών πυραύλων να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί «τα πληρώματα των HIMARS έχουν μείνει έκπληκτα από την ποσότητα των πυραύλων που φτάνουν. Δεν έχουν δει τόσα πολλά στο παρελθόν».

Την ίδια ώρα η Ρωσία έχει από τις 15 Μάιου στείλει σε Ατλαντικό και Ειρηνικό τουλάχιστον 27 πυρηνικά υποβρύχια, εκ των οποίων  τα 11 στον Ατλαντικό.

Παρά τις αναφορές ότι το ρωσικό Ναυτικό έχει τοποθετήσει 11 πυρηνικά υποβρύχια στον Ατλαντικό, ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός αριθμός που δραστηριοποιείται σε αυτά τα ύδατα μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων που δραστηριοποιούνται τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CBS «έδωσε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Συμφώνησε με τον Τζο Μπάιντεν για μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Λατινική Αμερική!

«Θα τους παραλάβουν για να τους βοηθήσουν στην παραγωγική διαδικασία της Ελλάδας» λένε οι Αμερικανοί!

31.05.2024 | 11:24

Οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με την αθρόα εισβολή εκατομμυρίων παράνομων αλλοδαπών στο αμερικανικό έδαφος και με το πως αντιμετωπίζει το ζήτημα η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο του CBS, υπάρχουν τέσσερα κέντρα συγκέντρωσης των παράνομων αλλοδαπών, στην Κολομβία, στην Γουατεμάλα, στο Εκουαδόρ και στην Κόστα Ρίκα, όπου και θα γίνεται η «διαλογή» και θα αποφασίζεται ποιοι θα έρθουν στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το CBS, σκοπός αυτής πρωτοβουλίας είναι «να απομακρυνθούν όσο γίνεται περισσότεροι αλλοδαποί από τις ΗΠΑ»!

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει συμφωνίες με Αίγυπτο, Μπαγκλαντές και Πακιστάν με τις οποίες νομιμοποιεί την είσοδο στη χώρα πολλών χιλιάδων αλλοδαπών, υπό το πρόσχημα της έλλειψης «εργατών γης».

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ.Αυγενάκης σε συνέδριο στο Ηράκλειο είπε ότι «η χώρα χρειάζεται 180.000 εργάτες γης σε ετήσια βάση».

Συγκεκριμένα είπε: «Σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης. Οι χώρες που διαχρονικά κάλυπταν αυτή την ανάγκη είναι η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ κ.α..

Οπότε όπως φαίνεται οι χώρες αυτές δεν επαρκούσαν και τώρα στρεφόμαστε και στην Λατινική Αμερική!  Βέβαια θα είναι λίγοι, λένε οι αμερικάνοι, γύρω στα 500 άτομα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακολούθησε εικονική απόβαση σε ελληνικό νησί ο Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά δήλωσε ότι… «δεν έχει βλέψεις σε καμία χώρα»!

Μίλησε για τη «γεωγραφία της καρδιάς του»

30.05.2024 | 17:52