Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Σαββατο 1 Ιουνιου 2024


Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Καταγγέλλεται η σύλληψη του Xοσέ Σάντος Μελάρα, μέλους της "Εθνικής Συμμαχίας Ελ Σαλβαδόρ για την Ειρήνη"

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι η Εθνική Πολιτική Αστυνομία (PNC) συνέλαβε τον Xοσέ Σάντος Μελάρα  Aκιλάρ, γνωστό ως "Pepe", ηγέτη των βετεράνων πολέμου και μέλος της "Εθνικής Συμμαχίας Ελ Σαλβαδόρ για την Ειρήνη".

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε σε ομάδες δημοσιογράφων που ασχολούνται με το εθνικό ρεπορτάζ, σήμερα, περίπου στις 7.30 μ.μ., περισσότεροι από 10 αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Χοσέ Σάντος Μελάρα, στην περιοχή της Νετζάπα.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να βγει από το σπίτι και τον ανέκριναν. Ήθελαν να μάθουν αν είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ή αν το νοικιάζει. Του ζήτησαν να δείξει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ακολούθως ζήτησαν την άδεια οδήγησης και του πήραν το κινητό του τηλέφωνο.

Στις 8.00 μ.μ. τον έθεσαν υπό κράτηση, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω ανάκριση. Δεν είναι γνωστό σε ποια αστυνομική μονάδα οδηγήθηκε. Οικογένεια και φίλοι δήλωσαν ότι το σπίτι έμεινε υπό αστυνομική επιτήρηση.

Τη σύλληψη του Σάντος Μελάρα, "Pepe", γνωστού κοινωνικού αγωνιστή, βετεράνου πολέμου και ηγέτη της "Εθνικής Συμμαχίας Ελ Σαλβαδόρ για την Ειρήνη", κατήγγειλε επίσης το Μπλόκ "Λαική αντίσταση και Εξέγερση" (Resistencia y Rebeldía Popular /BRP).

"Η αυθαίρετη σύλληψή του αποτελεί πράξη πολιτικής δίωξης με στόχο τον εκφοβισμό της ημέρας καταδίκης της δικτατορίας την 1η Ιουνίου. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας", απαίτησε η BRP σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.

Ο Σάντος Μελάρα ήταν ένας από τους λαϊκούς ηγέτες που ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση του Ναγίμπ Μπουκέλε και ιδιαίτερα στην αντισυνταγματική του επανεκλογή.

Αργότερα, πάντα στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλθηκε επίσης η σύλληψη των πρώην μαχητών των ενόπλων δυνάμεων Καρλος Μέχια και Ελισέλιο Σεγούρα.  Αστυνομικοί έφτασαν στα σπίτια τους και τους πήραν χωρίς να αναφέρουν σε ποιο αστυνομικό τμήμα θα μεταφερθούν. Και οι δύο συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο Σαν Σαλβαδόρ, αναφέρει η καταγγελία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρυφή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ ενώ η Ράφα ισοπεδώνεται. 

Κυβέρνηση δολοφόνων, συνένοχη στο έγκλημα.

Σε στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ νοτίως της Κρήτης στα κρυφά η κυβέρνηση

31/5/2024

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ νότια της Κρήτης πραγματοποίησε η Ελλάδα, σε μια επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων σε διάφορους τομείς, από τους οποίους η χώρα μας αντλεί… τεχνογνωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ένα ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ παρείχε εναέριο ανεφοδιασμό σε μεγάλο αριθμό –τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα– ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. 

Το ισραηλινό τάνκερ εισήλθε στο FIR Αθηνών το πρωί της Δευτέρας και αναχώρησε την Τρίτη, ενώ προσγειώθηκε για λίγες ώρες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η άσκηση είχε δύο σκέλη, ένα πρωινό και ένα νυχτερινό. Δύο F-16 από κάθε Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν και στα δύο σκέλη της άσκησης και ανεφοδιάστηκαν στον αέρα από το ισραηλινό τάνκερ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ

-127,14% πάνω η φέτα 

-300% πάνω το λάδι 

-132,35% πάνω το γάλα 

-138,27% πάνω το αρνί 

-400% πάνω το ρεύμα

ΜΟΝΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ 

ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥ … 

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ή 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ετήσια συνάντηση της λέσχης Bilderberg του 2024 πραγματοποιείται, από χθες, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στους γενικούς διευθυντές της Google DeepMind και της Microsoft AI θα προστεθούν οι ηγέτες της Citigroup, της Pfizer και της Shell, για συζητήσεις που καλύπτουν το εμπόριο, την χρηματοδότηση και την ΒΙΟΛΟΓΙΑ.

Η παγκόσμια ελίτ του παρασκηνίου, που κανείς δεν εξέλεξε, αποφασίζει για την πορεία της ανθρωπότητας, χωρίς εμάς και με άκρα μυστικότητα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξάρτητοι ερευνητές εντόπισαν ισχυρούς δεσμούς, μεταξύ της αγοραπωλησίας παιδιών και του Ιδρύματος της συζύγου του Βολοντίμηρ Ζελένσκι, Ελενας Ζελένσκι.

Το Ιδρυμα πουλάει παιδιά σε Βρετανούς παιδόφιλους.

Το "Foundation to Battle Injustice" (Ιδρυμα για την καταπολέμηση της αδικίας) έχει ταυτοποιήσει και τις δύο συναλλασσόμενες πλευρές (Ουκρανική και Ευρωπαϊκή), που συμμετέχουν στις απαγωγές παιδιών, καθώς και τις διαδρομές μεταφοράς των παιδιών, σε διάφορους διεθνείς προορισμούς.

Ακόμη έχει ξεσκεπάσει τα ονόματα επιφανών αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων, που έχουν στενούς δεσμούς με την παιδοφιλία και διευκολύνουν το εμπόριο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεντβέντεφ: “Η Ρωσία δεν μπλοφάρει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων”!

31/5/2024

«Όλος ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός και οι ειδικοί που πολεμούν εναντίον μας θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας όσο και στο έδαφος άλλων χωρών, εάν εκτελεστούν χτυπήματα από εκεί κατά του ρωσικού εδάφους».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διεμήνυσε σήμερα Παρασκευή ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων, και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

«Η Ρωσία θεωρεί ότι όλα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που χρησιμοποιεί η Ουκρανία ελέγχονται ήδη άμεσα από στρατιωτικούς χωρών του ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται για στρατιωτική βοήθεια, είναι συμμετοχή σε έναν πόλεμο εναντίον μας», υποστήριξε ο Μεντβέντεφ.

«Και τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν casus belli (αιτία πολέμου)».

«Πριν από μερικά χρόνια», στο ΝΑΤΟ «επέμεναν ότι η Ρωσία δεν θα έμπαινε σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με «το καθεστώς Μπαντέρα» (Κίεβο), για να μην συγκρουστεί με τη Δύση. Λάθος υπολογίσανε. Γίνεται πόλεμος».

«Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μπορεί επίσης να υπολογιστεί εσφαλμένα. Αν και αυτό θα ήταν μοιραίο λάθος Όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα» αναφέρει απειλητικά σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ. «Όλος ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός και οι ειδικοί που πολεμούν εναντίον μας θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας όσο και στο έδαφος άλλων χωρών, εάν εκτελεστούν χτυπήματα από εκεί κατά του ρωσικού εδάφους».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα δεν εκφοβίζει ή κάνει «πυρηνική μπλόφα». 

«Η τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Επομένως, σήμερα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη μετάβαση της σύγκρουσης στο τελικό της στάδιο».

Ο αντιπρόεδρος σήμερα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά την χθεσινή δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του προμήθευσαν οι ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας που υποστηρίζουν μια επίθεση κατά της βορειοανατολικής ουκρανικής πόλης Χάρκοβο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ--ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Θα θυμάστε  ότι μιλώντας σε εκπομπή του βρετανικού Economist ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε από τα μέλη της συμμαχίας να εξετάσουν την πραγματοποίηση πληγμάτων στα ρωσικά μετόπισθεν με χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, υπονοώντας ότι αυτό είναι μια καλή ιδέα.

Σε νεότερες δηλώσεις του προχώρησε με ραγδαία βήματα παραπέρα λέγοντας ότι ποτέ η συμμαχία (και ιδιαιτέρως η Βρετανία) δεν έβαλε όρους στην χρήση των όπλων που παραδίδει στο καθεστώς του Κιέβου: "Οι σύμμαχοί μας εδώ και πολλά χρόνια, ή από τότε που ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος το 2022, αποδέχονται ότι τα όπλα τους χρησιμοποιούνται επίσης για πλήγματα κατά νόμιμων στόχων εντός της Ρωσίας. Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει εδώ και πολύ καιρό πυραύλους κρουζ Storm Shadow χωρίς περιορισμούς.", είπε.

Στην παραπάνω δήλωση προσέχουμε την έκφραση "εδώ και πολλά χρόνια", που υπονοεί ότι η επιλογή της χρήσης του καθεστώτος που προέκυψε μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν για να καταφερθούν πλήγματα κατά της Ρωσίας αποτελεί παλαιά στρατηγική του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, η συζήτηση για το αν θα επιτραπούν τα πλήγματα στα ρωσικά μετόπισθεν μέσω των Βρετανικών Storm Shadows (που, να επαναλάβουμε, χειρίζονται βρετανικά πληρώματα) φαίνεται ότι είναι άνευ σημασίας. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ήδη πυραύλους Storm Shadow βρετανικής κατασκευής για να πλήξει στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αφού έλαβε σχετική άδεια από το Λονδίνο, δήλωσε ο Γιούρι Σακ, σύμβουλος του υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον στις αρχές του μήνα ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα να πλήξει τη Ρωσία με όπλα που προμηθεύει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV που αναρτήθηκε την Τρίτη, ο Σακ ρωτήθηκε αν οι δυνάμεις της Ουκρανίας σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ξένα όπλα εναντίον στόχων πολύ πίσω από το μέτωπο της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Απάντησε ότι τέτοια περιστατικά έχουν ήδη λάβει χώρα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη επιτρέψει στο παρελθόν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, Storm Shadows, και τους έχουμε χρησιμοποιήσει με επιτυχία», υποστήριξε ο σύμβουλος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα χτυπήματα αυτά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!

ΤΑ "ΕΜΒΟΛΙΑ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ,

ΑΥΞΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ COVID!

ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ...

Τα στοιχεία είναι επίσημα και προέρχονται από το βρετανικό UK.GOV, συγκεκριμένα από το ONS (Office for National Statistics) και αφορούν την Αγγλία.

Αφορούν τόσο στην Θνησιμότητα του πληθυσμού της Αγγλίας, από ΟΛΑ τα αίτια που υπάρχουν, όσο και στην Θνησιμότητα με Covid, αλλά και στην Θνησιμότητα από μη-Covid αίτια (δηλαδή όλα τα υπόλοιπα).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο στο πλευρό των Ρώσων!

1/6/2024

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Qian δήλωσε ότι «ο κινεζικός Στρατός είναι έτοιμος, μαζί με τον ρωσικό Στρατό, να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο», ξεκαθαρίζοντας έτσι στην Δύση πως στο ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης με την Ρωσία, η Κίνα θα σταθεί ενεργά στο πλευρό της.

Ο Wu Qian, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το ανέφερε με έμφαση στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

«Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είναι έτοιμος να ενισχύσει τους στρατηγικούς δεσμούς με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να συνεργαστεί μαζί τους για την υπεράσπιση της διεθνούς δικαιοσύνης» είπε ο Wu Qian και πρόσθεσε:

«Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον ρωσικό Στρατό για να εφαρμόσουν πλήρως τη σημαντική σύγκλιση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς των δύο κρατών, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η στρατηγική επικοινωνία και ο συντονισμός, και να εμβαθύνουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη στο στρατιωτικό πεδίο και να εφαρμόσουν από κοινού την πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια».

Το στρατιωτικό προσωπικό της PLA είναι έτοιμο να «υποστηρίξει τη διεθνή δικαιοσύνη και την αμεροληψία μαζί με τους Ρώσους ομολόγους τους, καθώς και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή χτύπημα εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Υεμένη επιτέθηκε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα εναντίον στόχων στην Υεμένη, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Γιαχία Σάρια.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εκπρόσωπο του Πενταγώνου, σημείωσαν ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ "δεν δηλώνει τίποτα για την επίθεση στο αεροπλανοφόρο".

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ansar Allah, το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πολλών πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι έφτασαν στο στόχο τους. "Το χτύπημα ήταν ακριβές", τόνισε ο Σαρία.

Στις 31 Μαΐου, πριν το χτύπημα της Υεμένης, αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε θέσεις της Υεμένης. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε αργότερα ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού έπληξαν 13 στόχους σε διάφορες περιοχές της Υεμένης. 

Σύμφωνα με τον Yahya Saria, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πολίτες και πολιτοφύλακες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στίβεν Σίγκαλ: Η Ουκρανία ήταν γνωστή για «εμπορία οργάνων, σεξουαλική διακίνηση παιδιών και το ναζισμό της, πολύ πριν την ειδική επιχείρηση»!

1/6/2024

Ο ηθοποιός που παράτησε το Χόλιγουντ και απο το 2016 είναι πολίτης της Ρωσίας, ο Στίβεν Σίγκαλ, είπε ότι η Ουκρανία ήταν γνωστή για «εμπορία οργάνων, σεξουαλική διακίνηση παιδιών και ναζισμό», πριν απο τον πόλεμο με την Ρωσία. 

Σε μια τελετή στην Αίθουσα Yekaterininsky του Κρεμλίνου στη Μόσχα, στον 72χρονο Seagal απονεμήθηκε η τιμή για τη «μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη της διεθνούς πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας» στο ρόλο του ως απεσταλμένου στις ΗΠΑ. 

«Πριν από την ειδική επιχείρηση, η Ουκρανία ήταν γνωστή για την εμπορία ανθρώπων, τη διακίνηση οργάνων, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη σεξουαλική διακίνηση παιδιών, τα εργαστήρια βιοχημικού πολέμου, και τον ναζισμό. 

«Προσπαθούμε ακόμα να τους κάνουμε αδέρφια μας. Αλλά αυτά τα δηλητήρια μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο εμάς. 

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι αντιμετωπίζουμε μια υπαρξιακή απειλή από όλες αυτές τις συνθήκες, αλλά στην πραγματικότητα ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει και πλησιάσει επικίνδυνα στην είσοδο ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πόλεμου. 

«Πολεμάμε το ίδιο τέρας που προσπαθεί να καταβροχθίσει, να κατακτήσει και να ελέγξει τον κόσμο μέσω ψέματος, παραπληροφόρησης και χειραγώγησης». 

Το Τάγμα της Φιλίας απονέμεται επίσημα σε Ρώσους πολίτες για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των χωρών. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα περίεργα συνεχίζονται: Ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος είχε οριστεί από την Κυβέρνηση στο παρελθόν και πρόεδρος της ίδιας εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) πριν την ιδιωτικοποίησή της ενώ ήταν μέχρι τώρα και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έκανε την ιδιωτικοποίησή της


Διορίστηκε στην επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος των Τεμπών και τώρα αποδέχτηκε να γίνει πρόεδρος της Hellenic Train

28/5/2024

Ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και είχε διοριστεί στο παρελθόν στην υπό κρατικό έλεγχο ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν την ιδιωτικοποίησή της, ορίστηκε τώρα πρόεδρος στην Hellenic Train, δηλαδή την ίδια εταιρεία (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) η οποία ιδιωτικοποιήθηκε και πέρασε στου Ιταλούς της Trenitalia (FS Group).

Όμως, η απαξίωση της εταιρείας ειδικά μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και η κακή εικόνα της διοίκησης, οδήγησε σε καθυστερημένες αλλαγές των ανώτατων στελεχών της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέστε που είναι οι εισαγγελείς; Φοβισμένοι στα σπίτια τους... 

Αναρωτιέστε γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν συμμορίες να τους κυβερνούν; Κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι...

Μαρία Καρυστιανού για την επικοινωνία της με πρώην εισαγγελέα: «Θα σας βοηθήσω όπως θέλετε αλλά μην αναφέρεται το όνομα μου γιατι τους φοβάμαι»!

1/6/2024

Ανατριχιαστική αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανου από την εξομολόγηση συνταξιούχου εισαγγελέα.

Έτσι λειτουργεί το παρακράτος, έτσι λειτουργούν οι μαφίες! Πρώην εισαγγελέας (απο αυτούς που αναρωτιόμαστε που είναι), πήρε τηλέφωνο την Μαρία Καρυστιανού και φοβισμένος της είπε:

«Θα σας βοηθήσω όπως θέλετε αλλά μην αναφέρεται το όνομα μου γιατι τους φοβάμαι»

«Ήμουν στην Αθήνα, είχα κάποιες συναντήσεις με δικηγόρους. Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, ήταν ένα σταθερό απο κάποια περιφερειακή πόλη, ήταν ένας συνταξιούχος εισαγγελέας. Αφού μου είπε μπράβο, συνεχίστε, είμαστε μαζί σας και μου έδωσε κάποιες πληροφορίες. Ξέρετε πως έκλεισε το τηλέφωνο; Σας παρακαλώ μην πείτε τίποτα γιατί τους φοβάμαι… Αυτό νομίζω τα δείχνει όλα!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ύποπτη υπόθεση: Ελέυθερος 27χρονος αλλοδαπός που ξυλοφόρτωσε, μαχαίρωσε και βίασε 33χρονη γυναίκα στην Ομόνοια!

31/5/2024

Ο 27χρονος που παρουσιάζουν ως Παλαιστίνιο τα ΜΜΕ (κρατάμε μια πισινή καθώς η μάνα μιλάει για Αιγύπτιο) ξυλοφόρτωσε, μαχαίρωσε και βίασε την 33χρονη από την Αλβανία στην Ομόνοια, η ανακρίτρια ωστόσο θεώρησε σωστό να τον αφήσει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παρότι είναι αγνώστου διαμονής.

Αυτό που όμως προκαλεί οργή είναι πως αιτία, της απόφασης της ανακρίτριας, που σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είναι ότι δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση το θύμα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να λάβουν κατάθεση, καθώς δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, όπως είπαν οι γιατροί, γιατί είναι όλη μαύρη από το ξύλο και με σπασμένη τη γνάθο.

Στο νοσοκομείο πήγε και η ανακρίτρια για να της πάρει κατάθεση, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό, και, παρότι είδε την κακή της κατάσταση, δεν αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου, έως ότου το θύμα θα είναι σε θέση να καταθέσει, αλλά τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Το κουβάρι της φρικτής αυτής υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή άκουσαν ουρλιαχτά από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο οίκημα, ανέβηκαν στον 1ο όροφο απ’ όπου ακούγονταν τα ουρλιαχτά και εντόπισαν μια πόρτα κλειδωμένη με λουκέτο από την έξω πλευρά. Την έσπασαν και αντίκρισαν την εικόνα αυτή που τους «πάγωσε».

Ύστερα ξεκίνησαν να αναζητούν τον δράστη, ωστόσο εκείνος ήταν ήδη κρατούμενος στην ασφάλεια της Ομόνοιας, καθώς το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχε συλληφθεί στη συμβολή Ξούθου και Σωκράτους αφού στην κατοχή του είχε ένα μαχαίρι 23 εκατοστών.

Η 33χρονη, αλβανικής καταγωγής, κατήγγειλε τον άνδρα ως τον βασανιστή και βιαστή της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η μητέρα της από την άλλη πλευρά αποκάλυψε πως η 33χρονη είχε πέσει θύμα κακοποίησης από έναν αλλοδαπό και πριν από μερικούς μήνες, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Εγώ αυτόν δεν τον ξέρω. Δεν ξέρω αν είναι αυτός που η κόρη μου είχε πριν μήνες μια γνωριμία. Αυτός πιστεύω την κράταγε με τη βία. Μου έλεγε πως είχε γνωρίσει έναν άνθρωπο από Αίγυπτο. Τώρα μου λένε για έναν από Παλαιστίνη. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, δεν ξέρω τίποτα» αναφέρει.

Μια αρκετά περίεργη υπόθεση που τα ΜΜΕ αλλα και δυστυχώς τα Social Media δεν ασχολούνται με υποθέσεις που αφορούν αλλοδαπούς κι είναι άγνωστο αν μάθουμε περισσότερα! Και επίσης δεν ανακοινώνουν από την αρχή ότι είναι αλλοδαποί, πρέπει κάποιος να το ψάξει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τιμημένος στρατηγός.του ΕΛΑΣ Στ.Σαράφης

δολοφονείται στον Άλιμο από την CIA, η οποία το έκανε να φανεί σαν τροχαίο ατύχημα

31 Μάη 1957



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



IDF: Κοινή άσκηση Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας: ανεφοδιασμός μαχητικών αεροσκαφών στους ελληνικούς ουρανούς

Κοινή άσκηση στους ελληνικούς ουρανούς πραγματοποίησαν σήμερα (Τρίτη) η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Στο πλαίσιο της άσκησης, αεροσκάφη ανεφοδιασμού Boeing 707 της 120ης Μοίρας (Μοίρα ανεφοδιασμού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας) συμμετείχαν στις πτήσεις και ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα δεκάδες αερομεταφερόμενα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος και στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η άσκηση ανεφοδιασμού της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με την Ελλάδα γίνεται πολλές φορές το χρόνο σε τακτική βάση. Η εκπαίδευση προσομοιώνει επιχειρησιακή πτήση και ανεφοδιασμό μαχητικών αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας, καθώς για αρκετές ώρες τα μαχητικά ενώνονται και λαμβάνουν καύσιμα για να συνεχίσουν τις αποστολές τους.

Η κύρια αποστολή της 120ης Μοίρας είναι να πραγματοποιεί πτήσεις μεγάλης εμβέλειας που επιτρέπουν στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να είναι το «μακρύ χέρι» του IDF. Ο εναέριος ανεφοδιασμός με καύσιμα είναι μια σημαντική ικανότητα και απαιτείται στον σχηματισμό μάχης, επειδή η ποσότητα καυσίμου στα μαχητικά αεροσκάφη είναι κατάλληλη για αποστολές σχετικά μικρής εμβέλειας. Ο ανεφοδιασμός με καύσιμα πάνω από τους ουρανούς της Ελλάδας δίνει τη δυνατότητα στις δυνάμεις να ενισχύσουν την ικανότητά τους να πραγματοποιούν πτήσεις σε διάφορα εδάφη και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΎΝΕΪ ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΕΝΤΆΛΜΑΤΑ ΣΎΛΛΗΨΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΡΏΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ 

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Αμερικής» η Anna Neistat, διευθύντρια νομικών υποθέσεων του Docket Project, που ανήκει στο Ίδρυμα Clooney. Σύμφωνα με τη Neistat, το ίδρυμα προτίθεται να υποβάλει αίτηση στο ΔΠΔ για την κίνηση ποινικής διαδικασίας κατά Ρώσων δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στην Ουκρανία κάνοντας «ρωσική προπαγάνδα». 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ

Η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια παραοικονομία.

Wall Street Journal: «Οι περιορισμοί και οι έλεγχοι των εξαγωγών κατά της Ρωσίας, του Ιράν, της Βενεζουέλας, της Βόρειας Κορέας και της Κίνας σχεδιάστηκαν για να περιορίσουν τους οικονομικούς τους πόρους. Ωστόσο, οι κυρώσεις οδήγησαν στην εμφάνιση μιας παγκόσμιας παραοικονομίας».

Οι χώρες που υφίστανται αμερικανικές κυρώσεις έχουν σχηματίσει ένα εμπορικό μπλοκ που διαθέτει μια οικονομία επαρκώς ανεπτυγμένη για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και παρά τις κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν, συνεχίζουν να συναλλάσσονται ενεργά μεταξύ τους

Οι Αμερικανοί έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: αν επιβάλλουν κυρώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, οι κυρώσεις τους θα μετατραπούν στο αντίθετό τους: οι χώρες που υφίστανται της κυρώσεις θα επιβάλλουν κυρώσεις και θα απομονώσουν τον επιβάλλοντα τις κυρώσεις απλά και μόνο με το να συναλλάσσονται μεταξύ τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου στη Γάζα:

-Οι κατοχικές δυνάμεις διέπραξαν φρικαλεότητες στην Τζαμπάλια και τα πληρώματα ασθενοφόρων συνεχίζουν να ανασύρουν τα πτώματα των μαρτύρων

-Η ανθρωπιστική κρίση στη βόρεια Γάζα όλο και χειροτερεύει και ο πληθυσμός βρίσκεται στην ύπαιθρο μετά τη στοχοποίηση των κέντρων καταφυγής

-Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πραγματικού λιμού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ο πληθυσμός δεν μπορεί να βρει τίποτα για να επιβιώσει

-Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που δεν περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των συνοριακών διαβάσεων της Λωρίδας της Γάζας είναι ελλιπής και επιδεινώνει την ανθρωπιστική τραγωδία

-Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το άνοιγμα όλων των διελεύσεων της Λωρίδας της Γάζας και την είσοδο τουλάχιστον 1.000 φορτηγών με βοήθεια καθημερινά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Goldsmiths είναι πλέον μια απελευθερωμένη ζώνη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη. Τέρμα οι συνηθισμένες μπίζνες, τέρμα οι δωρεές από τους σιωνιστές, τέρμα τα χρήματα για το ισραηλινό απαρτχάιντ! Καλώς ήρθατε στην γκαλερί Walid Daqqa!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΊΝΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΣΤΗ ΓΆΖΑ

Απόφοιτοι του Hunter College της Νέας Υόρκης κράτησαν ψηλά ζωγραφισμένα με το χέρι τα λογότυπα των πανεπιστημίων της Γάζας που καταστράφηκαν συστηματικά από τη γενοκτονική εκστρατεία του Ισραήλ.


Νέα Υόρκη

Χιλιάδες μαθητές λυκείων της Νέας Υόρκης αποχώρησαν σήμερα από τα μαθήματα και συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του Υπουργείου Παιδείας για να απαιτήσουν τον τερματισμό της σιωνιστικής γενοκτονίας και μια απελευθερωμένη Παλαιστίνη!


Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ΗΠΑ

Μια νέα κατασκήνωση αλληλεγγύης στη Γάζα στήνεται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια


Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν σήμερα στη Νέα Υόρκη, όταν κατέλαβαν  το Μουσείο του Μπρούκλιν απαιτώντας την αποεπένδυση από τη σιωνιστική οντότητα. Οι διαδηλωτές έσπασαν τα οδοφράγματα και κατέλαβαν το κτίριο πριν η αστυνομία τους επιτεθεί βίαια και αρχίσει τις συλλήψεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σημαία του αυτόχθονου έθνους Kanien'kehá:ka (Mohawk) της Βορείου Αμερικής εθεάθη στην πόλη Τζενίν,της Δυτικής Οχθης μετά την εισβολή των κατοχικών δυνάμεων στην πόλη, το Σάββατο.

Δίπλα σε μια πινακίδα της Ταξιαρχίας της Τζενίν, η πολεμική σημαία συμβολίζει την αλληλεγγύη, τον κοινό αγώνα και την αντίσταση των αυτοχθόνων ενάντια στους αποικιοκράτες τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KATANOHTO ?

Ο κινεζικός στρατός είναι έτοιμος, μαζί με τον ρωσικό στρατό, να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο

Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Qian.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον ρωσικό στρατό για την πλήρη εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης που επιτεύχθηκε από τους επικεφαλής των δύο κρατών,

Το στρατιωτικό προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας είναι έτοιμο, μαζί με τους Ρώσους ομολόγους τους, να «υπερασπιστούν τη διεθνή δικαιοσύνη και αμεροληψία» και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας, πρόσθεσε ο Wu Qian.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου το 85% του πληθυσμού της Γάζας, συνολικά 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί, με τους μισούς από αυτούς να έχουν εκτοπιστεί μέσα σε μόλις ένα μήνα. Η κλίμακα της καταστροφής ξεπερνά προηγούμενα γεγονότα όπως η Νάκμπα του 1948, με πάνω από 36.000 Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Η ανάλυση δορυφορικών εικόνων από τη Sanad δείχνει ποσοστά καταστροφής 80-90% στις περιοχές που κατέλαβε το Ισραήλ. Τα σύνορα της Γάζας έχουν πάει προς τα μέσα και μια σημαντική λωρίδα γης έχει διαιρεθεί από τις ενέργειες του Ισραήλ. Οι καταστροφές του ισραηλινού στρατού είναι εκτεταμένες, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές και στο κέντρο της Γάζας, με ολόκληρες γειτονιές να έχουν ισοπεδωθεί και κατεδαφιστεί πλήρως.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε ισραηλινές εταιρείες όπλων να συμμετάσχουν στην αμυντική έκθεση Eurosatory λόγω της επιχείρησης στη Ράφα.

Ο Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ χαρακτήρισε τη γαλλική απόφαση «ως ανταμοιβή στην τρομοκρατία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κινεζικές αρχές απέστειλαν επιστολή στον αναπληρωτή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προειδοποιώντας τον για αντίποινα από την Κίνα σε περίπτωση που η ΕΕ προτίθεται να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο κατά του Πεκίνου με αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Αυτό αναφέρει το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχονται σέ λίγο.: "Ινστιτούτο Αλ. Τσίπρα" .!!!

καί "Βραβείο τών Πρεσπών"

"Ο Αλ.Τσίπρας έχοντας "εκλεγεί" (διάβαζε-Διοριστεί.) Πρόεδρος τής Επιτροπής τού Συμβουλίου τής Ευρώπης γιά τά Δυτικά Βαλκάνια,Ετοιμάζει τήν "πρώτη" εμφάνιση τού Ινστιτούτου πού ίδρυσε καί φέρει τό όνομά του (καθότι είναι "Ιμαλάια τής πολιτικής σκέψης" ό ίδιος).!! "Η πρώτη λοιπόν πρωτοβουλία τού "Ινστιτούτου" θά είναι ή Διεθνής Διάσκεψη γιά τήν Ειρήνη καί τήν Βιώσιμη Ανάπτυξη πού θά γίνει στήν Αθήνα στίς 18 &"19 Ιουνίου, μέ αφορμή τήν συμπλήρωση τών 6-χρόνων από τήν υπογραφή τής #Συμφωνίας_τών_Πρεσπών.!! Μάλιστα τό Ινστιτούτο θά καθιερώσει καί τό "Βραβείο τών Πρεσπών" πού θά απονέμεται σέ διεθνείς προσωπικότητες.!!-Τό πρώτο βραβείο θά δοθεί στόν ειδικό απεσταλμένο τού Γεν.Γραμμ.τού Ο.Η.Ε γιά τό Ονοματολογικό,.Αμερικανό,#Μάθιου_Νίμιτς.!!! -#Ο_Νοών_Νοείτω,..Αναρωτιέμαι ποιοί νά έχουν σειρά γιά αυτό τό Βραβείο τών Πρεσπών.!!

-Δέν έχουν #Τσίπα καί δέν ντρέπονται καθόλου.?? Μάλιστα δηλώνουν πρός όλα τά Δυτικά αφεντικά ό,τι "Νοιώθουν Υπερήφανοι γιά τήν Συμφωνία τών Πρεσπών" (.όλες οί Συριζέικες καί #Μετασυριζέικες Πτέρυγες...).!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τις τελευταίες μέρες έχει διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία της πρώην πρεσβευτού των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, και υποψήφιας των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Νικ Χέιλι με το διανόητο κάλεσμα σε αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Στο ταξίδι της στο Ισραήλ έγραψε πάνω σε οβίδες του ισραηλινού στρατού «Τελειώστε τους!», αναφερόμενη στους Παλαιστίνιους που βομβαρδίζονται και σκοτώνονται αδιακρίτως στη Λωρίδα της Γάζας. Συμμετείχε σε εκδήλωση για την υπογραφή οβίδων, προκαλώντας οργή. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ισραηλινό ακτιβιστή υπέρ της ειρήνης, τον Άλον-Λι Γκριν, η Νίκη Χέιλι επισκέφτηκε και παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Σε ανάρτησή του ένας έγραψε: «Αγαπητοί Αμερικανοί, η Νίκι Χέιλι μας επισκέφτηκε σήμερα: πήγε στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης και μετά υπέγραψε μια βόμβα γράφοντας “τελειώστε τους”. Απλά αηδιαστικό». Και πρόσθεσε: «Μπορείτε να την πάρετε πίσω, σας παρακαλώ; Έχουμε ήδη τον Μπεν-Γκβιρ [υπουργός εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ], δεν χρειαζόμαστε και τους βρόμικους πολιτικούς σας που προωθούν τον θάνατο. Ευχαριστώ!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γ' Παγκόσμιος είναι προ των πυλών και εδώ.... πέρα βρέχει.

Διαγκωνίζονται, λες και θα εκλέξουμε πρωθυπουργό, ενώ το ερώτημα είναι ένα:

Θέλουμε την ΕΕ τσιράκι του ΝΑΤΟ και πρωτεργάτη του πολέμου ή όχι?

Τα 3 ΠΑΣΟΚ σιωπούν (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ).

Το ΚΚΕ εξακολουθεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, λέγοντας ότι δεν μας αφορά η ενδο - "ιμπεριαληστική" διαμάχη. Ο Κουτσούμπας πήγε πρόσφατα από ΗΠΑ εξ άλλου.

Μόνο κάποιοι "γραφικοί" λένε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην αποστολή όπλων και στρατού και στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ.

Στις Ευρωεκλογές, από μένα δαγκωτό σε όσους δεν συμβιβάστηκαν ΠΟΤΕ, που δεν φοβήθηκαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Sara Wagenknecht σχετικά με την πολιτική του κόμματός της ( BSW) που έχει αναδημοσιευθεί στο σάιτ defenddemocracy.press . Τοποθετείται για την κατάσταση της Γερμανίας διεθνώς και εσωτερικά. Ορίζει την ταυτότητα του κόμματός της ως "συντηρητική Αριστερά" , που δίνει ένα ιδιαίτερο νόημα όμως στο "συντηρητική". Την αντίθεση, δηλαδή, στην "φιλελεύθερη" πολιτική των ταυτοτήτων ( "δικαιωματισμό") ως κύριο ζήτημα και την έμφαση στην κοινωνική προστασία έναντι του νεοφιλελευθερισμού. Έτσι εξηγεί και την αρνητική μετεξέλιξη του κόμματος Die Linke, που για χρόνια ήταν στέλεχός του, ως παράδοση στον "δικαιωματικό νεοφιλελευθερισμό".. .Κάνει μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή όπου δείχνει ότι- προ νεοφιλευθερισμού- τόσο η Σοσιαλδημοκρατία όσο και μια ισχυρή πτέρυγα της Χριστιανοδημοκρατίας στην τότε Δυτική Γερμανία υπεράσπιζαν την κοινωνική προστασία των πολλών έναντι των μεγάλων εταιρειών. Ενδιαφέρον έχει η έμφαση που δίνει στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, όπου προσπαθεί όμως σαφώς να μην περάσει ένα όριο κριτικής, καθώς και η θέση της να μην κλιμακωθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία από την πλευρά της Δύσης

Επίσης, κοινωνικά τοποθετείται υπέρ της "μεσαίας τάξης" (Mittelstand) όπου μάλλον τοποθετεί μια συμμαχία των μισθωτών με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδίως αυτές που έχουν "εθνική" βάση.. Γενικά, η αναφορά στην μισθωτή εργασία, ακόμη και την "γερμανική" και μόνο, είναι υποτονική. Νομίζω ότι αναδεικνύει την διαφορά ανάμεσα στην παλιά "μεσαία τάξη" του σοσιαλδημοκρατικού κοινωνικού συμβολαίου (εργάτες+ μικροαστοί + ένα τμήμα του κεφαλαίου) και σε μια πιο σύγχρονη μεσαιοανώτερη τάξη που ζει στον γυάλινο κόσμο των "ταυτοτήτων" και των "ανοιχτών συνόρων" καθώς και των πολυεθνικών εταιρειών, με έντονα ακαδημαϊκά , νομαδικά και μη λαϊκά χαρακτηριστικά.

Προβληματικά σημεία: Κατανοεί την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία μόνο ως μονομερή επιβολή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πράγμα που βγάζει το ΝΑΤΟ, δηλαδή τον κοινό δυτικό ευρωατλαντικό άξονα εκτός ευθυνών. Η ίδια η αναφορά στο ΝΑΤΟ λείπει σε μια μακρά, κατά τα άλλα, συζήτηση. Οι αναφορές στον ρωσικό άξονα έχουν αποκλειστικά την έννοια της τήρησης διεθνών ισορροπιών. Η ίδια η προβληματική της "συλλογικής Δύσης" και της υπό εξέλιξη κρίσης ηγεμονίας της επίσης απουσιάζει. Σαν το πρόβλημα να είναι κάποιοι επιθετικοί κύκλοι των ΗΠΑ μόνο. Επίσης, η πολεμική στήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ τίθεται μεν ως πρόβλημα αλλά όχι με την έμφαση που χρειάζεται. Είναι φανερό ότι"εξορκίζει" προληπτικά την κριτική για "αντισημιτισμό". Υπερβολικά. Ίσως (???) κατανοητό σε μια χώρα που όποιος κάνει κριτική στο Ισραήλ βαφτίζεται αμέσως "αντισημίτης" και ναζί. 

Ακόμη κι έτσι, μακάρι να πάει καλά. Οι εξελίξεις στην Γερμανία έχουν αναγκαστικά κεντρικό χαρακτήρα στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α, ήρθε πάλι εκείνη η εποχή τού χρόνου!!

[κάποια μεταμεσονύχτια ώρα]

- Σ' έπιασα!!

- [Πετάγεται κάθιδρος από την καρέκλα] Εεεεε...

- Άσ' τα "εεεεε". Τι βλέπεις;;

- Γκέι πορνό, αγάπη μου, σου τ' ορκίζομαι!

- Άσ' τα αυτά. Διακαναλική ΟΑΚΚΕ έβλεπες...

- Όχι, όχι, στ' ορκίζομαι... Κοπροφυλικό γκέι πορνό έβλεπα...

- Δε σε πιστεύω...

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ!

- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ!

[αναλύονται και οι δύο σε λυγμούς]



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώτησα φίλο οργανωμένο οπαδό πόσο κόστιζε το εισιτήριο που ειχε αγοράσει για τον αγώνα Ολυμπιακού-Φιορεντινα απο την θύρα καί μού απάντησε 150 euro «Τελικά το ποδόσφαιρο δέν είναι και τοσο λαϊκό άθλημα»

Σχολιο.- το ποδόσφαιρο το παλιό έχει πεθάνει έχουν γίνει επιχειρήσεις ακολουθεί το μπάσκετ αυτονόητο ότι εξυπηρετούν τον ιδιοκτήτη ..κανείς δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα.  Εγώ είμαι με την Ελλάδα λέει ο άλλος. ποια Ελλάδα βρε στουρνο ??με 10 μαύρους?  εγώ είμαι Έλληνας λέει ο στόκος, υποστηρίζω Ελληνικές ομάδες...  τις ΠΑΕ εννοεί, τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. Είναι τόσο Έλληνας όσο τ άλογα που κάνουν παρέλαση όπως έλεγε ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις

Σχολιο.- Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, τοσο για τις συνθέσεις των ομάδων όσο και κυριως ότι αποτελούν επιχειρήσεις

Σχολιο.- Από τους δεκαπέντε ποδοσφαιριστές που έπαιξαν με τον Ολυμπιακό μόνο οι τέσσερεις είναι Έλληνες ,Φορτούνης,Ρέτσος,Τζολάκης κι Μασούρας ως αλλαγή στη παράταση.

Αυτό συμβαίνει παντού...

Σχολιο.- Σήμερα κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση και η επιχειρηματική οργάνωση...

Σχολιο.- Ε ναι,  οταν ομως το μέσο ημερομίσθιο είναι γύρω στα 25-35 ευρώ και οι μισθοί που παίρνουν οι νέοι εργαζόμενοι καί αρκετοί συνταξιούχοι είναι γύρω στα 600-750 ευρώ τα 150 ευρώ εισιτήριο είναι ένα ολόκληρο βδομαδιάτικο

Σχολιο.- Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα του Καπιταλισμού…

Σχολιο.- 450 στην δευτερογενή αγορά είχαν της Φιορεντίνα .

Σχολιο.- Σχεδον ένα ολόκληρο μηνιάτικο απο το ταμείο ανεργίας. Κατά τα άλλα είναι λαϊκό άθλημα.

Σχολιο.- Και το Γαλάτσι και το Μαρούσι να φτάσουν σε ένα τελικό τέτοιου επιπέδου τόσο θα έχει το εισιτήριο πάλι είναι θέμα διοργάνωσης και ειδικά όταν πρόκειται για τελικό. Αν συναντηθούν στη πρώτη φάση θα έχει το εν τρίτο της αξίας του το εισιτήριο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία διδάσκει πολιτισμό 

Η Νέα απελευθερωμένη Μαριούπολη, κατοικίες, Νοσοκομεία, πάρκα, πλατείες, Σχολεία, γήπεδα, 30.000 χιλιάδες Έλληνες που κατέφυγαν προς το Ροστόφ (ρωσική επικράτεια) ήδη την απολαμβάνουν, αυτοί που κατέφυγαν προς τον Ζελένσκι περιμένουν να νικήσει η δυτική αυτή μαριονέτα του Κιέβου. Οι ηλίθιοι ευρωπαίοι έχουν την αυταπάτη πως η Ρωσική Ομοσπονδία αυτήν ανασυγκρότηση θα την παραδώσει όταν ηττηθεί……. Γελάνε και τα τσιμέντα στις πλατείες της Νέας Μαριούπολης.

Σχολιο.- Εκεί που κερδίσε η ελευθερία και η ανθρωπιά εκεί ανθίζουν όλα τα γαρύφαλλα, όπως στην Μαριούπολη. Αντιθετα οι δυτικές κοινωνίες είναι χωμένες στην λάσπη, την φτώχειας την διαφθορά και του εκμαυλισμού των ανθρώπων . Είθε και η χώρα μας μας, να απελευθερωθεί γρήγορα , από τα τυραννικά δεσμά της διεφθαρμένης Δύσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικοσιτέσσερις από τίς 32 χώρες τού ΝΑΤΟ συμφωνούν μέ τόν νεοφιλελευθερο ρεφορμιστή Σολτενμπεργκ  γιά κτυπήματα μέ δυτικά όπλα στήν Ρωσία.!! 

Συζητήσεις ακόμα καί γιά Αποστολή στρατευμάτων.!!! 

Η Ευρώπη, καί ό πλανήτης ολόκληρος οδηγείται σέ πυρηνικό όλεθρο.?? #ΚΑΊ_ΟΙ_ΝΤΟΠΙΟΙ_ΕΝΘΕΡΜΟΙ_ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΈΣ.!!! Μητσοτάκης,  Κασσελάκης,  Ανδρουλάκης!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#ΣΡΟΙΤΕΡ_Στόν_ΓΓ_ΤούΚΚΕ.: "Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε σήμερα, μέ ποιόν #πολιτικό_αρχηγό θά ήθελε νά βρεθεί σέ ένα εγκαταλελειμμένο Νησί, &΄'νά αποκλειστεί εκεί καί διάλεξε εσάς.!! Τό δικαιολόγησε δέ,.Γιά νά τού εξηγήσετε πώς είναι δυνατόν κάποιος στίς μέρες μας νά είναι #Κομμουνιστής,.!!

#ΤΑΠΑ_ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.: Τού τό εξηγώ κάθε Μέρα αλλά πού νά καταλάβει,.

-Αλλά τώρα νά βρεθούμε #Ξέμπαρκοι,σέ Νησί-ερημικό, σημαίνει ό,τι κάποιο Ναυάγιο έγινε,.

 -Οπότε ή #Γκαντεμιά πάει Σύννεφο εδώ,.!!!

-Δέν εύχομαι στόν εαυτό μου τέτοια τραγωδία.!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ανοιχτό κι απροκάλυπτο πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ,εξελίσσεται πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία,καθώς ΗΠΑ,Βρετανία, Γερμανία,Γαλλία κλπ,έδωσαν επίσημα άδεια στο Κίεβο για πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα,ενώ μετά την Δανία κι η Ολλανδία πήγε ένα βήμα παραπέρα :

«Η Ολλανδία δεν είναι εναντίον της χρήσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ουκρανία για πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας» !

Ομως η Ολλανδη ΥΠΕΞ Bruins-Slot,«ξεχνά» μόνο ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα F-16 ως δυνητικούς φορείς πυρηνικών όπλων,όταν αυτή δίνει άδεια και για πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα.

Αφού όταν τα ρωσικά ραντάρ θα εντοπίσουν πύραυλο αέρος-εδάφους από F-16 να μπαίνει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας…πως οι Ρώσοι θα γνωρίζουν αν έχει ή όχι πυρηνική κεφαλή…???

- Όποτε η Ρωσία αυτή τη φορά θα απαντήσει ανάλογα,δυστυχώς για ΟΛΟΥΣ μας…!!!

Σχολιο.- Εδώ έφτασαν ντρονς στο Κρεμλίνο και δεν κουνήθηκε φύλο, τα f16 στην παραμεθόριο θα τους ενοχλήσουν; Κάθε μέρα πέφτουν διάφορα πετούμενα στην Ρωσία, απ' την Πετρούπολη μέχρι τη Μόσχα

Σχολιο.- Προσπαθουν να τρομαξουν και να ξεσηκωσουν τον λαο της Ρωσιας κατα του Πουτιν αλλα μαλλον θα γινει το αντιθετο με το πρωτο σμπαρο

Σχολιο.- ακριβώς ,και επειδή δεν γνωρίζουν ούτε την κουλτούρα των Ρώσων ούτε τον πατριωτισμό τους ,πάλι μπούμερανγκ θα τους γυρίσει ,η ήττα του ΝΑΤΟ ΗΠΑ τους οδηγεί στον όλεθρο

Σχολιο.- Μόνο που θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος σμπάρος για όλη την ανθρωπότητα. Δεν θα προλάβουμε να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας όπως είπε ο Πούτιν. Αλλά οι δυτικοί αποικιοκρατικοί φορείς του θανάτου δεν θέλουν να το καταλάβουν. Έχουν αποφασίσει να τραβήξουν στο δικό τους θάνατο όλη την ανθρωπότητα.

Σχολιο.- Οι κωλοαμερικάνοι ακόμα μια φορά παίζουν μονοπολη μακριά απ την καμπούρα τους, οπως στο ΒΠΠ , και τα ηλιθια τα ευρωπαϊκά γίδια υπακούουν. Μόνο που τώρα υπάρχουν και διηπειρωτικοί πυρηνικοί πύαυλοι, που ένας από αυτούς καταστρέφει όλο το Τέξας…

Σχολιο.- Η Ολλανδία είναι επίπεδη κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, τώρα θα γίνει υποθαλάσσια λακκούβα

Σχολιο.- Τριχες των αγγλοσαξονων που θελουν συνεχεια του πολεμου ωστε να επιβιωσουν..! Μόνο που έχουν ξεπεράσει τα όρια!

Σχολιο.- Εμ..έχουν πολύ υπομονή οι Ρώσοι...αλλά τελειώνει

Σχολιο.- Θέλουν τα τσογλανια οι δυτικοί αποικιοκράτες να  μπλέξουν για τα καλά!Δεν θέλουν με τίποτα να σταματήσει ο πόλεμος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/6/2024      -     14.00

- Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί η αναφορά στην τεράστια έκρηξη και καταστροφή οπλισμού και πυρομαχικών που προορίζονταν για αποστολή στην «Ουκρανία», στην πόλη Ράντομ της Πολωνίας, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διαμεταφοράς και εφοδιασμού των πολωνικών και ΝΑΤΟϊκών Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα. Εικάζεται (χωρίς να υπάρχουν μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία), ότι η καταστροφή των συγκεκριμένων όπλων και πυρομαχικών είναι έργο Ρώσων δολιοφθορέων ή ακόμη και Ουκρανών «προσφύγων» με ρωσική συνείδηση που κατοικούν στην Πολωνία. Όποιοι φυσικά και να είναι οι αυτουργοί (φυσικοί και ηθικοί) της συγκεκριμένης ενέργειας, το βέβαιο είναι ότι η ζημιά ήταν τεράστια και δυσαναπλήρωτη, με βάση την ένδεια που υπάρχει ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ σε όπλα και πυρομαχικά, αλλά και την αδυναμία αύξησης της παραγωγής, ελλείψει βασικών συστατικών για την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών, από μέταλλα έως πυρίτιδα (Στγ: το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στην παραγωγή και εμπορεία της τελευταίας έχει η… Κίνα!!!).

- Στον αντίποδα υπήρξαν και πάλι πλήγματα των VSU τόσο σε στρατιωτικές και άλλες στρατηγικές υποδομές της Ρωσίας, όσο και (ανελλιπώς) σε κατοικημένες περιοχές με στόχο τον άμαχο πληθυσμό. Στο σοβαρότερο από πλευράς ανθρώπινων θυμάτων περιστατικό των τελευταίων 3 ημερών, στις 30/05 μετά από επίθεση με drones σε mini bus που μετέφερε εργαζόμενους στη δουλειά τους στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ, 1 άμαχος σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν.

- Σίγουρα όμως το πιο μαζικό και οργανωμένο πλήγμα ήταν αυτό σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενεργειακές αποθήκες και άλλες στρατηγικές υποδομές στην Κριμαία και στην απέναντι ακτή της Περιφέρειας Κρασνοντάρ. Από τα ουκρανικά πλήγματα επιβεβαιωμένα καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές 2 άοπλα ταχύπλοα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη δυτική Κριμαία, 2 πολιτικά φέρι μποτ (1 μεταφοράς αυτοκινήτων και 1 μεταφοράς τρένων) στην Κερτς και διυλιστήριο πετρελαιοειδών στο Πορτ Καφκάζ (απέναντι ακριβώς από την Κερτς, στην Περιφέρεια Κρασνοντάρ), όπου κάηκαν 3 δεξαμενές καυσίμων και τραυματίστηκαν 2 εργαζόμενοι της επιχείρησης. Επιχειρήθηκε και πάλι να πληγούν ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικού πλήγματος στην Κριμαία και (για 2η φορά) στο Αρμαβίρ της Περιφέρειας Κρασνοντάρ, χωρίς όμως αυτή τη φορά να επιτευχθούν οι στόχοι των Ουκροναζί.

- Κατά τη διάρκεια της νύχτας που διανύουμε, οι VSU εξαπέλυσαν με διαφορά περίπου 15 λεπτών 2 πλήγματα με 20, περίπου, βλήματα πυραύλων κάθε φορά κατά της πόλης και της Περιφέρειας του Μπέλγκοροντ. Αυτή τη φορά η ρωσική αεράμυνα λειτούργησε στο απόλυτο, αναχαιτίζοντας όλους, μέχρι ενός, τους εναέριους στόχους, αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία ανθρώπινων θυμάτων ή/και υλικών ζημιών στην περιοχή.

- Ανταλλαγή αιχμαλώτων μετά απο 4 ολόκληρους μήνες πραγματοποίησαν η ρωσική και η ουκρανική πλευρά, με τη διαμεσολάβηση (και πάλι) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ανταλλάχθηκαν 75 Ρώσοι με 75 Ουκρανούς στρατιωτικούς. Ήδη οι Ρώσοι πρώην αιχμάλωτοι έχουν μεταφερθεί στη Μόσχα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια όσοι είναι απολύτως υγιείς θα μεταβούν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, ενώ όσοι φέρουν τραύματα και γενικά έχουν προβλήματα υγείας θα παραμείνουν στη Μόσχα για νοσηλεία και θα μεταβούν στα σπίτια τους αργότερα.

- Μέχρι τώρα 13 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν δώσει το «πράσινο φως» στις Ένοπλες Δυνάμεις του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου να πλήττουν με όπλα δικής τους παραγωγής και διάθεσης στόχους στην επικράτεια της Ρωσίας (Στγ: εδώ υπονοούνται τα εδάφη της «παλιάς» Ρωσίας, πριν την ένταξη της Κριμαίας και των 4 νέων Περιφερειών στην επικράτειά της). Φυσικά πίσω από αυτήν την κίνηση υπάρχει τεράστια υποκρισία, δεδομένου ότι από την έναρξη, ουσιαστικά, της ρωσικής ΕΣΕ, τα ρωσικά εδάφη έχουν αποτελέσει στόχο των Ουκρανοναζί, ειδικότερα δε οι κατοικημένες περιοχές χωρίς ίχνος στρατιωτικών εγκαταστάσεων εντός τους και γύρω τους. Η Politico αποκάλυψε χτες, ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει δώσει το «ΟΚ» στο καθεστώς Ζελένσκι να χτυπά εντός ρωσικού εδάφους πολλούς μήνες πριν και ότι οι σημερινές κινήσεις των ΗΠΑ και των υπόλοιπων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ είναι επιεικώς «για το θεαθήναι»…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζήμερος για Ουκρανία : «Αν χρειαστεί θα καταταγώ κι εγώ»

Σχολιο.- Αν η μαλακία ήταν εργόχειρο,αυτός να δείτε πόσα πολλά προικιά θα είχε…

Σχολιο.- Γιατί; Έχουν έλλειψη από μαλάκες στην Ουκρανία;

Σχολιο.- KAI BEBAIA XΡEIAZETAI, ΜΕΤ ΕΠΙΤΑΣΣΕΩΣ Ο ΖΕΛΕ ΖΗΤΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

Σχολιο.- Κάτι με τέτοια μυαλά να πάνε πρόθυμοι στην κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ και των ουκρανοναζί για να γλυτώσουμε από τους ντόπιους νεοταξίτες..

Σχολιο.- Βγάλε πρώτα το στρινγκ της γυναίκας σου Τζήμερε γιατί σε κόβει, βγες από το μπαούλο της γιαγιά σου που κρύβεσαι και μετά βλέπεις

Σχολιο.- Τι να καταταγεί ρε, μέχρι να φτάσει στο ρουφ θα χει ιδρώσει και θα σταματήσει 3 φορές για καφέ και ουζα

Σχολιο.- Επιτέλους με τον Τζίμερο...στα αρχιδια μας με το χουντικο μουνοπανο

Σχολιο.- Η μαλακια αυτου του ανθρωπου εχει σπάσει τονους καρυδια τοσα χρονια τωρα!! Δεν ασχολειται κανεις πια..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες το απόγευμα όλο το κέντρο του Liverpool ήταν γεμάτο σημαίες της Παλαιστίνης και στο πλευρό τους σημαίες της LGBTQ κοινότητας.

Δύο παρατηρήσεις. 

Manchester και Liverpool δεν έχουμε καμία απαγόρευση της σημαίας της Παλαιστίνης. 

Καμία επέμβαση από πλευράς της αστυνομίας. 

Οποιοσδήποτε οπυδηποτε μιλαει ελεύθερα υπέρ της Παλαιστίνης.

Φιλος μεν Πλάτων φιλτάτη δε αλήθεια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Μου είναι δύσκολο να φανταστώ, ένας άνεργος και πεινασμένος που δεν μπορεί να χαρεί τίποτα σαν άνθρωπος, να μπορέσει να απολαύσει την "προσωπική ελευθερία" στην κοινωνία σας!

Η αληθινή ελευθερία υπάρχει μόνο εκεί που καταργείται η εκμετάλλευση, όπου εκμεταλευτριες τάξεις δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται και να καταπιέζουν, όπου δεν υπάρχει ανεργία, όπου κανείς δεν τρέμει μην χάσει τη δουλειά του, την στέγαση και το ψωμί του την επόμενη μέρα, 

Μόνο σε μια κοινωνία ατομικής και αληθινής ελευθερίας είναι σίγουρο, 

Κατά τα άλλα κάθε αστική λέξη για την ατομική ελευθερία είναι ψέμα,, είναι μόνο εξαπάτηση, εικόνες και χαρτιά! "

Στάλιν

Συνέντευξη στον διευθύνοντα την αμερικανική εφημερίδα «Scripts Howard Nispers», Roy Howard

Μάρτιος 1936



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/5/2024

Το ΝΑΤΟ συζητά επιλογές για να κλείσει ο ουρανός στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα. Χρησιμοποιώντας αεράμυνα του ΝΑΤΟ, Πολωνική και Ρουμανική αεράμυνα. Στόχος η VSU και οι μισθοφόροι πιλότοι να μπορούν να πετάξουν F-16 αεροπλάνα. Για την επιλογή αυτή, οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι κατά. Εάν ενεργοποιηθεί η αεράμυνα του ΝΑΤΟ κατά των ρωσικών πυραύλων, οι Ρώσοι πιθανότατα θα εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση στα ενεργοποιημένα πολωνικά και ρουμανικά συστήματα αεράμυνας τα οποία κατά πάσα πιθανότητα το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει ανοιχτό άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, και όχι μέσω πληρεξούσιου-Ουκρανίας και ψευδομισθοφόρων, δήθεν εθελοντές και Γάλλους λεγεωνάριους.

Αυτό θα ανεβάσει έντονα και γρήγορα το επίπεδο αντιπαράθεσης και θα οδηγήσει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτή τη λογική, θα ενεργοποιηθεί ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο. Και μετά... 

Θα μπορούσε να συμβεί τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CDC ισχυρίζεται πως ένα από τα συμπτώματα της «γρίπης των πτηνών» είναι πως δεν έχεις συμπτώματα!

Είστε έτοιμοι να ζήσουμε ακόμη μια παράνοια; Γιατί όπως φαίνεται εκεί το πάει ο φρενοβλαβής Μπιλ Γκέιτς ....

Ένας ιός απ τα πτηνά πάει στα θηλαστικά... 

Όσο αυτοί οι εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας μένουν ατιμώρητοι για τα εγκληματά τους, είναι φυσικό πως θα κάνουν κι άλλες εγκληματικές πράξεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις κινήσεις που κάνουν φαίνονται αποφασισμένοι να εμπλέξουν την Ευρώπη σε πόλεμο. Σε διαφορετική περίπτωση, η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, δεν θα καλούσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσει 900.000 εφέδρους, όπως αναφέρουν πολλά γερμανικά δημοσιεύματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εχθρός έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί οπλικά συστήματα δυτικής κατασκευής για να χτυπήσει το «παλιό» ρωσικό έδαφος. Πρόκειται για θραύσματα οβίδων M142 HIMARS MLRS. Οι δυνάμεις αεράμυνας του ρωσικού στρατού κατέστρεψαν περισσότερους από 10 πυραύλους στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ. 

Η πολεμική εφαρμογή αυτού του τύπου όπλου δεν είναι δυνατή χωρίς δυτικούς στρατιωτικούς ειδικούς. Μπορούμε να αποκλείσουμε τον «ερασιτεχνισμό» του καθεστώτος του Κιέβου. Απ' ό,τι φαίνεται, πρόκειται για επίθεση συντονισμένη με δυτικούς επιμελητές. Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν τις οβίδες, αλλά το ίδιο το γεγονός της απόπειρας επίθεσης υποδηλώνει ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο γύρο κλιμάκωσης. Αυτή είναι η άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις εχθροπραξίες κατά της χώρας μας.

*Αλλη μια φορά !! Η Global Hak κάνει αναγνώριση στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και στο Κρασνοντάρ !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Επιστρέψαμε «καριόληδες»!” (We re back bitches) 

Το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, ανακαταλήφθηκε

από τους φοιτητές που το ανακήρυξαν “απελευθερωμένη ζώνη”, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις κατά της Σιωνιστικής γενοκτονίας στην Παλαιστίνη!

-Χτες καταλήφθηκε από διαδηλωτές και το “Μουσείο του Μπρούκλιν” στη Νέα Υόρκη, από διαδηλωτές που απαιτούσαν τη διακοπή της σύνδεσής του με “χορηγούς από το Ισραήλ”

Η αστυνομία φυσικά, έσπευσε να επέμβει, με νέες συλλήψεις και τραυματισμούς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γνωστό τραγούδι για την Παλαιστίνη 

(με ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο )

Από την σουηδοΠαλαιστινιακη μπάντα Kofia)

Viva Palestina !!

https://www.youtube.com/watch?v=eJWyzfJafmI



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στα γαλλικά μέσα

*Αλληλεγγύη στο λαό των Κανάκ. Έξω οι Γάλλοι από την Κανακία/Νέα Καληδονία.

*Από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στο Νότιο Ειρηνικό, ένας ακόμα λαός αυτοχθόνων ξεσηκώνεται ενάντια στη, Γαλλική αυτή τη φορά, αποικιοκρατία ανοίγοντας ακόμα ένα μέτωπο μετά την Παλαιστίνη, την Υποσαχάρια Αφρική … στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό.

Στη Νέα Καληδονία, που προσάρτησε ο Ναπολέων Βοναπάρτης και αποτέλεσε τον τόπο της μαρτυρικής εξορίας των Κομμουνάρων της Παρισινής Κομμούνας του 1871, οι αυτόχθονες κάτοικοι, ο λαός των Κανάκ, σε αναβρασμό από την αρχή ήδη της χρονιάς, βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή εξέγερση ενάντια στη ματαίωση της συμπεφωνημένης χειραφετητικής του διαδικασίας από τη μητρόπολη του γαλλικού ιμπεριαλισμού.

Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις που συγκρούονται είναι το Front de libération nationale kanak et socialiste (FLNKS), Κανακικό και Σοσιαλιστικό Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο, ένας συνασπισμός σεπαρατιστικών κομμάτων που ιδρύθηκε το 1984 και μετά από μια πρώτη περίοδο δυναμικής αντίστασης, σύρθηκε σταδιακά σε διαπραγματεύσεις με το Γαλλικό κράτος, υπογράφοντας δύο κεντρικές συμφωνίες στο Ματινιόν και στη Νουμεά και που, σήμερα, διαθέτει εκπροσώπους στο τοπικό κοινοβούλιο την τοπική κυβέρνηση και, εσχάτως, έναν γερουσιαστή στη Γαλλική Γερουσία.

Ο Πυρήνας Συντονισμού Δράσης στο Πεδίο, Cellule de coordination des actions de terrain (CCAT) δημιουργήθηκε στα τέλη του 2023 και θεωρείται από τη μακρονική κυβέρνηση ως ο «μαφιόζικος» ένοπλος βραχίονας του FLNKS.

Έχει πράγματι συντονίσει τις κινητοποιήσεις και έχει οργανώσει τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.

Μιλάει για ειρηνικά μέσα αγώνα, υπογραμμίζει ωστόσο, ότι αν και δεν τους υιοθετεί, οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν μετά τις 13 Μαΐου, είναι η έκφραση της αγανάκτησης ανθρώπων καταδικασμένων στην κοινωνική αφάνεια.

Δίπλα σε αυτές τις οργανώσεις υπάρχει και το Εθνικό Συμβούλιο των Φυλάρχων Κανάκ (Conseil National des Chefs de Kanaky) που έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον CCAT.

*Στην αντίπερα όχθη και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, βρίσκονται οι αντι-αυτονομιστές. 

Επίσης ένας συνασπισμός, όπου γύρω από τον ισχυρό ακροδεξιό πυρήνα του, περιστρέφονται μικρότερα κεντροδεξιά κόμματα. Διαθέτει 12 εκπροσώπους στο τοπικό κοινοβούλιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ 

-Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου στη Γάζα:

Ο κατοχικός στρατός βομβάρδισε περισσότερα από 10 κέντρα εκτοπισμού της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών.

Υπάρχουν περισσότεροι από 30 μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες σε βομβαρδισμούς της κατοχής βορειοδυτικά της Ράφα.

Η κατοχή βομβάρδισε τις περιοχές που χαρακτήρισε ως ασφαλείς στη Ράφα.

Η κατοχή διέπραξε μια φρικτή σφαγή βομβαρδίζοντας σκόπιμα τα καταφύγια των κέντρων εκτοπισμού βορειοδυτικά της Ράφα.

Ο κατοχικός στρατός προκαλεί σκόπιμα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μαρτύρων μεταξύ των αμάχων και των εκτοπισμένων.

Αυτή η σφαγή είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι το Ολοκαύτωμα κατά των Παλαιστινίων συνεχίζεται και ότι οι σφαγές κατά των εκτοπισμένων συνεχίζονται.

-Κοινή ανακοίνωση των παλαιστινιακων 

παρατάξεων (Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις):

Σε μια κατάφωρη και ολοκληρωτική παραβίαση όλων των διεθνών νόμων και καταστατικών Χαρτών, καθώς και των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου που εκδόθηκαν την Παρασκευή, 24-5-2024, ο εγκληματικός στρατός κατοχής διέπραξε ένα νέο έγκλημα πολέμου και γενοκτονίας σήμερα το βράδυ, καθώς τα αεροσκάφη του βομβάρδισαν με αμερικανικές βόμβες τους καταυλισμούς εκτοπισμένων σε μια περιοχή που η κατοχή ισχυρίζεται ότι χαρακτηρίζεται ως "ασφαλείς ζώνες" στα βορειοδυτικά της πόλης Ράφα. Η περιοχή αυτή είναι πυκνοκατοικημένη με σκηνές που στεγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους. Αυτό το έγκλημα και η σφαγή είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, και προκάλεσε μαζικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τους εκτοπισμένους, τις σκηνές τους και τις περιουσίες τους.

Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των εγκλημάτων γενοκτονίας που διαπράττει η κατοχική κυβέρνηση και ο ναζιστικός στρατός της εναντίον του λαού μας, ενώ ισχυρίζεται ψευδώς ότι λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία των αμάχων. Αυτό επιβάλλει την υποχρέωση σε όλες τις χώρες του κόσμου, τα όργανά του και τους οργανισμούς να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και να δράσουν επειγόντως για να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι συνένοχος στη δολοφονία παιδιών και στην αφαίρεση ζωών, καθώς επιμένει να εμποδίζει την παύση του πολέμου και συνεχίζει να προμηθεύει την κατοχή με κάθε είδους θανατηφόρα βλήματα και καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα που σκοτώνουν παιδιά και καταστρέφουν κτίρια πάνω από τα κεφάλια αθώων πολιτών.

Αυτό το έγκλημα επιβεβαιώνει το φασισμό της κατοχής, καθώς αντισταθμίζει την αποτυχία της ασκώντας τρομοκρατία μέσω της δολοφονίας και της γενοκτονίας εναντίον άοπλων πολιτών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα γραφεία του DKP (Γερμανικού Κομμουνιστικου Κόμματος) στο Αμβούργο σε ένα ταμπλό ανακοινώσεων με πολλές φωτογραφίες ανάμεσα στις άλλες υπάρχει και αυτή, "ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ".

Τι ωραία που θα ήταν, να είχε και το ΚΚΕ το σύνθημα, "ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ Αντίθετα με το επίσημο αφήγημα 3 έρευνες δεν αποκλείουν « εσκεμμένη δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ραίσι ».Συνωμοσία;..Το ελικόπτερο έπεσε πριν την αναγκαστική προσγείωση από ξαφνική δυσλειτουργία!

01/06/2024

ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ …. Αντίθετα με το επίσημο αφήγημα «η πιθανότητα εσκεμμένης δολιοφθοράς στο ελικόπτερο του Ραίσι εξακολουθεί να υφίσταται»..Το ελικόπτερο έπεσε πριν την αναγκαστική προσγείωση λόγω ξαφνικής δυσλειτουργίας και όχι μόνο λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά οι έρευνες δεν έχουν ακόμη καθορίσει ποια ήταν η δυσλειτουργία. Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Προέδρου απέτρεψε τον β σωματοφύλακα του Προέδρου να τον συνοδεύσει κι αυτός σήμερα είναι ζωντανός. Ο ίδιος ο chief της ασφάλειας του ο Mehdi Mousavi μετέφερε στο ελικόπτερο μια συσκευή που ήταν χρήσιμη για τον προσδιορισμό της θέσης του ελικοπτέρου.!!!

3 έρευνες έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη ιστορία μιας μεγάλης συντριβής ελικοπτέρου που δεν απέκλεισε «σκόπιμη δολιοφθορά»……..

Ενημερωμένες ιρανικές πηγές αποκάλυψαν στην «Arabi Post» ότι 3 διαφορετικά μέρη στο Ιράν ερευνούν το ατύχημα της συντριβής του ελικοπτέρου του αείμνηστου Ιρανού προέδρου Ibrahim Raisi, χωριστά και ανεξάρτητα, εξηγώντας λεπτομέρειες για όσα έχουν βρει μέχρι στιγμής και τα ερωτήματα που εκκρεμούν ακόμη στις έρευνες.

Οι πηγές εξήγησαν ότι οι τρεις κύριες έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου διεξάγονται από υπηρεσίες ασφαλείας, πληροφοριών και στρατιωτικών υπηρεσιών στο Ιράν, αλλά χωριστά, βάσει εντολών της ανώτερης ηγεσίας στην Τεχεράνη.

3 έρευνες για τη μεγάλη συντριβή ελικοπτέρου

Η «Arabi Post» έλαβε λεπτομέρειες σχετικά με τα αρχικά αποτελέσματα από πηγές που γνωρίζουν την πρόοδο των τριών βασικών ερευνών για τη συντριβή ενός ελικοπτέρου, για τα τρία μέρη: το Υπουργείο Πληροφοριών, την Υπηρεσία Πληροφοριών της Επανάστασης και τον Ιρανικό Στρατό.

Αποκαλύπτεται ότι «η πιθανότητα εσκεμμένης δολιοφθοράς στο ελικόπτερο εξακολουθεί να υφίσταται», σε αντίθεση με την επίσημη ιστορία.

Η πηγή που γνωρίζει την εξέλιξη των ερευνών ασφαλείας (Υπουργείο Πληροφοριών):

Είναι αλήθεια ότι ο καιρός ήταν κακός, αλλά ο πιλότος του ελικοπτέρου του προέδρου γνώριζε τις καιρικές συνθήκες και ενημέρωσε τους διοικητές του για αυτές.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος του ελικοπτέρου του προέδρου διέταξε τα δύο αεροπλάνα που συνόδευαν το ελικόπτερο του προέδρου να πετάξουν σε μεγαλύτερο ύψος για να αποφύγουν την ομίχλη που είχε ξαφνικά αυξηθεί.

Οι πιλότοι των 2 άλλων ελικοπτέρων εκτέλεσαν τις εντολές του πιλότου του ελικοπτέρου του προέδρου και στη συνέχεια έχασαν τα ίχνη του ελικοπτέρου του προέδρου και επικοινώνησαν μαζί του.

Το τελευταίο μήνυμα του πιλότου στον πύργο ελέγχου ήταν: Θα κάνω αναγκαστική προσγείωση λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Όταν ο πιλότος άρχισε την αναγκαστική προσγείωση, τα πράγματα φαινόταν να είναι καλά, τότε όλες οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο του προέδρου χάθηκαν με τρόπο που παραμένει μυστηριώδης.

Οι συσκευές παρακολούθησης στο ελικόπτερο του προέδρου και οι συσκευές παρακολούθησης έκτακτης ανάγκης που έφερε ο σωματοφύλακας του Ibrahim Raisi, σταμάτησαν ξαφνικά και με απροσδόκητο τρόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία εξετάζει να αποσυρθεί από τη Β Συρία..

01/06/2024

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία εάν διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια των συνόρων.

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Είμαστε έτοιμοι για ομαλοποίηση μεγάλης κλίμακας με τη συριακή πλευρά για να διασφαλίσουμε ασφαλή σύνορα και σταθερό περιβάλλον 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη σύγχρονη ”Βαυαροκρατία” χωρίς .. έναν Παπουλάκο! Τα ”διαβολοτραγιά” της ΕΕ…Ο βίος του: Ο αυτέξουσιος άνθρωπος κι ο Άναρχος Θεός! To Λαϊκό Κίνημα… Οι Άγιοι Ακίνδυνοι αλλά … και οι Άγιοι Επικίνδυνοι!

01/06/2024

Στη σύγχρονη ”Βαυαροκρατία” χωρίς .. έναν Παπουλάκο! Τα ”διαβολοτραγιά” της ΕΕ…Ο βίος του: Ο αυτέξουσιος άνθρωπος κι ο Άναρχος Θεός! To Λαϊκό Κίνημα…Οι Άγιοι Ακίνδυνοι αλλά … και οι Άγιοι Επικίνδυνοι σ΄αυτούς τους δεύτερους αλλά λεύτερους ανήκει ο Παπουλάκος..

Στη σύγχρονη ”Βαυαροκρατία” χωρίς .. έστω έναν Παπουλάκο! Υπόδουλη χώρα των Κουίσλιγκς και των Αρμοστών. Η επίσημη κρατική προπαγάνδα του Όθωνα και των Βαυαρών Αντιβασιλέων τον κατηγόρησε ότι είχε στρατολογηθεί από τον Κατακάζη από το πρέσβη του τσάρου στην Ελλάδα και περνούσε στον κοσμάκη την προπαγάνδα των Ρώσων. Ο γεροκαλόγερος δεν μασούσε τα λόγια του απέναντι στην εξουσία στην ξενοκρατία. Τα έβαζε με τους ισχυρούς κι όχι όπου τον έπαιρνε. Μπρόγκαγε το Παλάτι. Κατηγορούσε το βασιλιά ότι είναι αβάπτιστος και ήθελε τον αποχριστιανισμό της χώρας ( ότι κάνουν και οι σημερινοί δυνάστες) ονόμαζε τους Βαυαρούς ”διαβολοτραγιά” χαρακτηρισμός που πάει γάντι στους Ευρωενωσιακούς. Κατηγορούσε τους δασκάλους ότι δίδασκαν ” άθεα γράμματα” ενώ σήμερα τα πήξανε στο Θεό , έλεγε ότι οι Άγγλοι είναι Εβραίοι, ονόμαζε τα δικαστήρια ”γυφτόσπιτα” και κατηγορούσε την Ιερά Σύνοδο ότι αποτελείται από άθεους ενώ σήμερα δεν είναι άθεοι απλά οι περισσότεροι δουλεύουν για 2 Κυρίους έχουν 2 αφεντικά.. Τον ποιο πουλάνε από τους 2 είναι προφανές..

Ο Παπουλάκος έγινε ο νο 1 εχθρός του κράτους και της Εκκλησίας-προτεκτοράτο. Αλλά το κήρυγμα του είχε τρομερή απήχηση στις τοπικές κοινωνίες. Άρχισαν να τον θεωρούν άγιο. Κόβαν τρίχες από τα γένια του και τις έβαζαν σε κορνίζες, θεωρούσαν άγια τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποίησε σκούπιζαν τον ιδρώτα του με μαντήλια που τα χρησιμοποιούσαν μετά για θεραπεία αρρώστων.

Η Ιερά Σύνοδος που είχε μετατραπεί σε Ανίερο Συνοδό της εξουσίας του απαγόρευσε να κηρύττει κι η αστυνομία άρχισε να τον κυνηγά. Τα πήρε στο κρανίο ο Παπουλάκος και κάλεσε το λαό σ΄Αντίσταση. Συγκρότησε σώμα εθελοντών ενόπλων που τον ακολουθούσαν στις περιοδείες για προστασία του από τα αποσπάσματα των χωροφυλάκων. Όποιοι άπλωσαν χέρι πάνω του είτε νομάρχες είτε έπαρχοι είτε μοίραρχοι σχεδόν λιντσαρίστηκαν από το λαό. Μετονόμαζε τα χωριά ααπό όπου περνούσε. Και διαλαεί ότι πάει να καταλάβει με το λαό την Αθήνα κι έπειτα την Πόλη για να λειτουργήσει στην Αγια Σοφιά αυτή που έκανε τζαμί ο ΝΑΤΟικός μας Σύμμαχος.

Στη Μονεμβασία τον υποδέχθηκαν 7.000 άτομα όταν μπήκε στην Καλαμάτα βαράγαν οι καμπάνες και στη Μάνη σήμανε ξεσηκωμός.

Το σύστημα του έστησε καρτέρι στη Λακωνία. Ήταν δεν ήταν τότε 64 χρονών. Ένα Τάγμα στρατού, εθνοφύλακες 2.000 χωροφύλακες , οροφύλακες 1 πυροβολαρχία και 5 πολεμικά πλοία εκστράτευσαν εναντίον του. Δεν τον έπιασαν. Χιλιάδες οπλισμένοι Μανιάτες τον περικύκλωσαν και απείλησαν ότι θα γίνει μακελειό. Περιφρούρηση. Κάνανε πίσω τα τσουτσέκια της εξουσίας..

Κι αφού δεν τον βάλαν στο χέρι στα ίσα ανέσυραν την παλιά αλάθητη μέθοδο της προδοσίας με δωροδοκία. Ο Παπουλάκος είχε καταφύγει στο μοναστήρι της Βοιδονίτσης κι έστειλε έναν αγράμματο παπά της συνοδείας του να μεταφέρει μηνύματα και ειδήσεις. Τον συλλάβανε. Ήταν ο παπα Βασίλαρος. τον πήγαν στη Σπάρτη του την έπεσαν στρατηγοί νομάρχες και δεσποτάδες τον χαρτζιλ’ικωσαν αδρά με 6000 δραχμές και δέχθηκε να καταδώσει τον Παπουλάκο. Πήγε πάνω του 6 αστυνομικούς ντυμένους Μανιάτες χωρικούς που τον απήγαγαν. Τον φυλάκισαν στο μπουντρούμι του Ρίου στην Πάτρα. Δεν τον δίκασαν ποτέ από φόβο εξέγερσης. Διοικητική κράτηση..

Ο λαοφιλής Παουλάκος το λαικό ίνδαλμα ο άνθρωπος του Θεού κοιμήθηκε σε μονή της Άνδρου όπου η εξουσία τον είχε κλείσει σε κατ΄οίκον περιορισμό σε απομόνωση. Το 1854 εξορίστηκε στη Μονή Παναχράντου της Άνδρου, όπου απεβίωσε στις 18 Ιανουαρίου 1861 σε ηλικία 91 ετών και ετάφη εκεί. Τη μέρα που πέθανε δάκρυσαν οι εικόνες των εκκλησιών λέει ο θρύλος..όσο για τον παπα Βασίλαρος είχε την τύχη του προδότη. Δολοφονήθηκε στις Σπέτσες. Τα λαικά κινήματα δεν συγχωρούν.. Ούτε η θεία πρόνοια επεμβαίνει κατά τη μοίρα του Ιούδα.. Ως και για τον ίδιο του τον πατέρα ο παπα Βσίλαρος έγινε μισητό πρόσωπο που τον καταριόταν κι όταν του φέραν το μαντάτο του θανάτου του γιου του έδωσε 2 τάλαρα φιλοδώρημα στον αγγελιαφόρο για τα ”συχαρίκια”.

Ο Παπουλάκος ο Άγιος στη μακριά μαύρη λίστα των μη αγιοκαταταχθέντων Αγίων που για ευνόητους λόγους το θρησκευτικό κατεστημένο τους πέταξε στα αζήτητα στη χωματερή της ιστορίας γεννήθηκε το 1795 στα ΄Αρμπουνα των Καλαβρύτων. Μέχρι πριν 2 δεκαετίες που το επισκέφθηκα το χωριό του πήγαινες με χωματόδρομο και μες στην εκκλησιά σου βγάζαν ένα σεντούκι όπου προσκυνούσες στη ζούλα την βλογημένη κάρα του.

Δεν είχαμε και πολλά θρησκευτικά βιβλία στο σπίτι. ίσως και καλύτερα τελικά. Μεταξύ των ελάχιστων ήταν το ένα η ζωή και το μαρτύριο κι οι προφητείες του Αγίου πατρο Κοσμά του Αιτωλού και το άλλο το βιβλίο ”ο Παπουλάκος” μ’ ένα υπέροχο εξώφυλλο με σκηνές από το βίο αλλά και τη διαπάλη για την υπεράσπισή του. Και ελλείψει άλλων σαν παιδί και σαν έφηβος τα διάβασα πάμπολλες φορές. Φαίνεται τα εμπέδωσα..γι αυτό με πιάσαν τώρα τελευταία στο στόμα τους κάποιοι σύγχρονοι παπα Βασίλαροι..

Αυτό είναι το πεπρωμένο των επαναστατών και των ανένταχτων Αγίων ( μη αγιοκαταταχθέντων) στην ραγιαδοκρατούμενη Ελλάδα. Ήταν χασάπης στο επάγγελμα και στα 60 του καλογέρεψε αρχικά στο Μέγα Σπήλαιο κι αργότερα ασκήτεψε σ΄ενα μοναστήρι που έκτισε ο ίδιος. Το έριξε έπειτα στις περιοδείες.. Ο λαός τον αγάπησε και τον φώναζε Άγιο Χριστόφορο ή Παπουλάκο. Το κοσμικό του όνομα Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος.

Υπάρχει κι αυτή η αγιοσύνη .. η λεβέντικη η απροσκύνητη η αδούλωτη η παλικαρίσια.. που προτάσεις το κοινό καλό από τη συμφεροντολογική ατομικιστικού τύπου σωτηρία..Αλλά δεν θέλουν αγίους λεύτερους ούτε πιστούς λεύτερους θέλουν πιστούς πρόβατα άβουλα κι άλογα κι αυτοί αφεντάδες και χειραγωγοί τους..κι ας μιλούν για αυτεξούσιο..

Ο αυτέξουσιος άνθρωπος κι ο Άναρχος Θεός.. αυτό είναι το ρομάντζο το ειδύλλιο της πιο σφοδρής αγάπης.. Τέτοιος ήταν ο βίος του Παπουλάκου..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέδριο της ισραηλινής Κνεσέτ με πρωτοβουλία του Υπ. Άμυνας για μετατροπή του Αλ Ακσά σε Ναό. Θα είναι ο Τρίτος Ναός του Σολομώντα που δρομολογεί έλευση Αντιχρίστου!

01/06/2024

Συνέδριο της ισραηλινής Κνεσέτ με πρωτοβουλία του Υπ. Άμυνας για μετατροπή του Αλ Ακσά σε Ναό. Θα είναι ο Τρίτος Ναός του Σολομώντα που δρομολογεί έλευση Αντιχρίστου!

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ισραηλινή Κνεσέτ (Κοινοβούλιο) θα συγκαλέσει αύριο Κυριακή συνεδρίαση για να συζητήσει «τρόπους αλλαγής της ταυτότητας του τζαμιού Αλ Άκσα». Επιδιώκουν τον αποχαρακτηρισμό του από τζαμί σε Ναό. Εκεί είναι η θέση του Ναου του Σολομώντα. Η σύνοδος θα περιλαμβάνει εξτρεμιστικές οργανώσεις «Ομάδες Ναού» και πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του υπουργού Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ.

Είναι πασιφανές γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσεις και πολιτικές διεργασίες σε υψηλό πλέον πολιτικό επίπεδο για την ανέγερση του Γ Ναού του Σολομώντα που σηματοδοτεί σύμφωνα με την εσχατολογία τους την έλευση του Μεσσία των Εβραίων δηλ του Αντίχριστου. Ο Νετανιάχου θολώνει τα νερά με την επίκληση στον ιουδαιοχριστιανισμό αλλά οι προθέσεις του είναι μεσσιανικές..

Διοίκηση του ” Όρους του Ναού” Πρόσκληση

Το εορταστικό συνέδριο της Ημέρας της Ιερουσαλήμ στη Σιών, Κνεσέτ ( Βουλή) Η επιστροφή του Όρους του Ναού στο Ισραήλ

Έπαινος και ευχαριστία, ύμνοι και πλούσια αναψυκτικά

Με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ Πρόεδρος της φατρίας Otzma Yehudit MK Yitzhak Kreuzer

Με συμμετοχή των Υπουργών και μελών της Βουλής, ραβίνων και γιεσίβα

Οι οργανώσεις του “Temple Mount” και του “Ναού” Η έδρα των οργανώσεων του ναού “Όρος του Ναού” Yeshiva και ”οι Γυναίκες για το ναό”, ”η κλειδαριά του Ναού”, ”ο Γιος του Ναού”

Ο επικεφαλής της διοίκησης του Temple Mount, Ραβίνος Shimshon Elboim.

Το εορταστικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κνεσέτ στην αίθουσα στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, 2/6/24, στην οδό 25 Bayer Tashpad (2.6.24) ώρα 11:30 έως 14:00

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος Απαιτείται προεγγραφή στο σύνδεσμο https://did.li/kenes24 ή στο τηλέφωνο 055-48-720-520

Η είσοδος στο κτίριο της Κνεσέτ εξαρτάται από την ειδοποίηση στους διοργανωτές για την επιβεβαίωση της συμμετοχής και την επίδειξη ταυτότητας (ταυτότητα / διαβατήριο / άδεια οδήγησης)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταξίδι αστραπή του Άσαντ στην Τεχεράνη.. Μόνο ο Άσαντ τόλμησε να πάει Τεχεράνη για να αποτίσει φόρο τιμής στο Ραίσι!

01/06/2024

Ταξίδι αστραπή του Άσαντ στην Τεχεράνη.. Μόνο ο Άσαντ τόλμησε να πάει Τεχεράνη δεν πουλάει ούτε νεκρούς τους συμμάχους του. Έχει λόγο και τιμή. Σπαθί ο Άσαντ. 

Ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ συνάντησε τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Χαμενεΐ, έναν στενό σύμμαχο, στην Τεχεράνη την Πέμπτη για να εκφράσει συλλυπητήρια για τον θάνατο του Προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ συναντήθηκε με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Χαμενεϊ στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του..

Ο Άσαντ συναντήθηκε με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στη συντριβή του ελικοπτέρου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ιράν Mohammad Mokhber ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νταχάου η Γάζα..Παιδιά σκελετοί πεθαίνουν από πείνα. Δεν είναι κοτόπουλο είναι παιδί. Τακτικές και φρασεολογία Χίμλερ κατά Παλαιστίνης!! 

01/06/2024

Νταχάου η Γάζα.. Παιδιά σκελετοί πεθαίνουν από την πείνα στα χέρια τραγικών γονέων. Δεν είναι κοτόπουλο είναι παιδί. Απίστευτες εικόνες από το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου. Δεν τους εξοντώνουν με αέρια αλλά με βόμβες και πείνα. Περίκλειστη Γάζα..

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με συνενοχή της ανθρωπότητας. Απούσα η διεθνής κοινότητα. Μόνο ευχολόγια και συμβολισμοί..

https://twitter.com/i/status/1796267564953149612

Όπλο μαζικής καταστροφής η πείνα και το εμπάργκο πρώτα ήταν η Υεμένη όπου μυριάδες παιδιά χάθηκαν από υποσιτισμό λόγω εμπάργκο και αποκλεισμού. Τώρα είναι η σειρά της Γάζας η νέα Υεμένη… Σκηνές από τη Γερμανική Κατοχή στην Αθήνα σωροί σκελετών από πείνα..

Η ναζιστικοποίηση του Ισραήλ είναι προφανής.. Πολιτικοί του πρώτης γραμμής υπουργοί και μεγαλοραβίνοι χαρακτηρίζουν ζώα τους Παλαιστίνιους λένε δεν είναι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι είναι ζώα για να δικαιολογήσουν τη σφαγή. Στη γραμμή του Χίμλερ του αρχηγού των Ες Ες που εκθείαζε την πείνα ως όπλο και χαρακτήριζε τους Ρώσους ζώα που τους πρέπει ανάλογη μεταχείριση: η τύχη του Ρώσου ή του Τσέχου δεν μ΄ενδιαφέρει καθόλου. Αδιαφορώ αν αυτά τα έθνη ευημερούν ή πεθαίνουν από την πείνα…Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι Γερμανοί είμαστε σκληροί ή άσπλαχνοι απλώς ότι ξέρουμε να χρησιμοποιούμε αποδοτικά τα ανθρώπινα ζώα” ..

Για τους Ισραηλινοναζί ο Χίμλερ έλεγε ακριβώς ότι λένε Σιωνιστοναζιστές πολιτικοί για τους Παλαιστίνιους: ”πρέπει να βγάλουμε από τη μέση τους Εβραίους να εξοντώσουμε το εβραϊκό γένος..” Πολιτικοί και ραβίνοι του Ισραήλ έχουν κάνει ταυτόσημη δήλωση: σκοτώστε τους όλους ως και τα παιδιά γιατί αν μεγαλώσουν θα γίνουν τρομοκράτες..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νετανιάχου : «Η νίκη μας είναι η νίκη σας!Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα.» Σκοτώνω εν ονόματι σας!!!

01/06/2024

Ο Νετανιάχου εμφανίστηκε στη γαλλική τηλεόραση και διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια πολιτικής, ηθικής, ιστορίας και θρησκείας διακήρυξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σκοτώνω στη Γάζα εν ονόματι σας στο όνομα του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού. «Η νίκη μας είναι η νίκη σας!» Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είναι η νίκη της Γαλλίας! »

Επιχειρεί να κάνει όλο το Δυτικό κόσμο συνένοχο και συνεργό στη γενοκτονία της Γάζας αναζητεί απεγνωσμένα ερείσματα και κάλυψη ενώ ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του..

O αποκαλούμενος ιουδαιοχριστιανισμός μεταφράστηκε στις μέρες μας σε απροκάλυπτο χριστιανοσιωνισμό ( κυρίως αμερικανοπροτεσταντικής προέλευσης)

Στο LCI, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισήμανε την υπεράσπιση ενός «ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού» ως πρότυπο της ”σταυροφορίας” του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

«Η νίκη μας είναι η νίκη σας!» Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είναι η νίκη της Γαλλίας! » Αυτή ήταν η ουσία του μηνύματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, την Πέμπτη 30 Μαΐου, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στο TF1 και το LCI την Πέμπτη 30 Μαΐου, στην οποία είπε ότι η νίκη του θα είναι «η νίκη της Γαλλίας». Ποιός θα μας σώσει από τους αυτόκλητους σωτήρες…

Η θέση αυτή Νετανιάχου είναι μια προπαγάνδα που ως βόμβα διασποράς εξαπλώνεται με ταχύτητα και στους κόλπους της Ορθοδοξίας διακινούμενη κι επιχειρώντας να πλαστογραφήσει τη μεγάλη εσχατολογική αλήθεια για 2 Μεσσίες το Χριστό και τον Αντίχριστο που είναι και το μείζον πνευματικό διακύβευμα όλων των εποχών.. αφού μηδένα προ του τέλους μακάριζε..

O Nετανιάχου κατά παραδοχή υψηλά ισταμένων πολιτικών προσώπων του Ισραήλ και των ΜΜΕ της χώρας την ίδια στιγμή ηγείται ενός κυβερνητικού σχήματος με μεσσιανιστές υπουργούς που επιχειρεί να επισπεύσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ Ανατολή για την έλευση του ”Μεσσία” τους.

Αυτό που αποσιωπά το εκκλησιαστικό κατεστημένο και η θρησκευτική ελίτ είναι κοινός τόπος ως και στο χώρο της διανόησης. Ο συγγραφέας Javier Teixidor γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Cités 2008/2 (n° 34) στο αφιέρωμα του L’héritage judéo-chrétien, mythe ou réalité ? των εκδ. Presses Universitaires de France:

”Για τον Εβραίο, ο Μεσσίας είναι πάντα αναμενόμενος. ( σσ για χριστιανισμό αυτός θα είναι ο Αντίχριστος) μια θρησκευτική θέση που καθορίζει αναγκαστικά το όραμα της ιστορίας.

Για τον Χριστιανισμό, πέρα από το θάνατο επικρατεί η σωτηρία, η Λύτρωση έχει ήδη γίνει: «δύο προσδοκίες του Μεσσία, για πάντα ασυμβίβαστες, η προσδοκία του ερχομού του Μεσσία και αυτή της επιστροφής του».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες Ούγγροι πραγματοποιούν πορεία κατά του ΝΑΤΟ – «Να σταματήσουμε την πολεμική τρέλα»

1/6/2024

Χιλιάδες Ούγγροι ξεχύθηκαν σήμερα (1/6) στους δρόμους και πήραν μέρος στην Πορεία Ειρήνης στο κέντρο της Βουδαπέστης ενάντια στην εμπλοκή της Ουγγαρίας στον πόλεμο της Ουκρανίας και την πιθανότητα μίας νέα σύγκρουσης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

 «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καίγονται από πολεμικό πυρετό. Αφού έστειλαν χρήματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, σχεδιάζουν ήδη στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα ο Γάλλος πρόεδρος θα ανοίξει μία συζήτηση για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Πρέπει να σταματήσουμε την πολεμική τρέλα», αναφέρει η δήλωση των διοργανωτών της πορείας του forum της Συμμαχίας Πολιτών.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη συγκέντρωση κρατούσαν εθνικές σημαίες και αφίσες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλησίαστες φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές: Αυξήσεις έως και 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! 22 συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων σε μουσείο...

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι συνελήφθησαν αφού διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων μπήκαν σε μουσείο της Νέας Υόρκης, για να κρεμάσουν πανό από τα παράθυρα του, όπου έγιναν φθορές, ανακοίνωσε η σιωναζιστική αστυνομία των ΗΠΑ χθες Σάββατο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο του Brooklyn Museum, φωνάζοντας συνθήματα για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, κρατώντας πλακάτ, διαπίστωσε προχθές Παρασκευή ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ορισμένοι μπήκαν στο μουσείο για να κρεμάσουν την πρόσοψη πανό που ανέγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη, σταματήστε τη γενοκτονία».

Οι ΗΠΑ, ειδικά οι πανεπιστημιουπόλεις, δονούνται εδώ και μήνες από διαδηλώσεις εναντίον της στρατιωτικής γενοκτονίας που διεξάγει το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους σχεδόν οκτώ μήνες.

Σε όλη τη χώρα, πρυτανεία πανεπιστημίων συνεργάτες των σιωναζί κάλεσαν τις δυνάμεις επιβολής του καθεστώτος για να διαλύσουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς διαδηλωτών μέσα στις εγκαταστάσεις τους ή να απομακρύνουν διαδηλωτές.

Φοιτητές απαίτησαν ιδίως από τις σχολές τους να διακόψουν τις σχέσεις τους με μαικήνες ή εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραηλινοναζιστικό  αποικιακό καθεστώς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΓΙΟ! Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης διέκοψε τους δεσμούς του με όλα τα ισραηλινά πανεπιστήμια ιδρύματα...

Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου διέκοψε τους δεσμούς του με όλα τα ισραηλινά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς δεν ευθυγραμμίζονται πλέον με την πολιτική του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Εντωμεταξύ, φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές στη Γάνδη διαμαρτύρονται κατά της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα και έχουν καταλάβει τμήματα της πανεπιστημιούπολης από τις αρχές Μαΐου.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Γάνδης, γνωστού ως UGent, ανέδειξε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις διασυνδέσεις μεταξύ ισραηλινών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της ισραηλινής κυβέρνησης, του στρατού ή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Το UGent, το οποίο διέκοψε ήδη τους δεσμούς του με τρία ισραηλινά ιδρύματα πριν από δύο εβδομάδες, είχε 18 συνεχιζόμενες συνεργασίες με ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα.