Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Κυριακη 2 Ιουνιου 2024


Γνωστική ασυμφωνία...Η «γνωστική ασυμφωνία» είναι ένας επιστημονικός όρος της ψυχολογίας, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ψυχολογικό φαινόμενο της δυσφορίας/ψυχολογικό στρες και αρνητικών συναισθημάτων (όπως ντροπή, έκπληξη, θυμός, ενοχή) που βιώνει ένας άνθρωπος, όταν τα γνωστικά στοιχεία (υπάρχουσες αξίες, πεποιθήσεις, στάση ζωής, σκέψεις, ιδέες κτλ) που γνωρίζει ως τώρα ανατρέπονται/συγκρούονται με καινούργια γνωστικά στοιχεία (νέες πληροφορίες).

Σχολιο.- Αυτά που μου αναφέρεις περί  αεροψεκασμών του ΕΛΓΑ για τροποποίηση του κλίματος αφορούν τη χώρα μας, ενώ η δίκη μου ανάρτηση άφορα το Ηνωμένο Βασίλειο, άρα είσαι ήδη έκτος θέματος ...!Αναφέρω μονό σαν παράδειγμα ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες εδώ και πολλά χρονιά έκαναν πειράματα για νέα φάρμακα σε υποανάπτυκτες χώρες όπως η Αφρική με εκατοντάδες θύματα (όλοι έχουμε διαβάσει τον επίμονο κηπουρό του Λε Καρε). Όλα αυτά τα πειράματα που γίνονταν και συνεχίζουν να γίνονται, ποτέ όμως δεν παραδέχτηκαν ότι τα έκαναν...πάρα μονό όταν έγιναν κάποιες δίκες. Όσοι κατηγόρησαν τις εταιρίες αυτές θεωρήθηκαν συνωμοσιολόγοι...Είναι γνωστό το κόλπο του συστήματος να κατηγορεί κάθε αποκάλυψη των κρυφών παρανοϊκών ατζεντών τους ως θεωρίες συνωμοσίας. Όπως είναι και γνωστό ότι η φράση αυτή ΄΄ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ΄΄ ανακαλύφτηκε από τη Σία για να κουκουλώνει κάθε υπόθεση στην οποία ήταν από πίσω αυτή...

Σχολιο.- ισχυει κι αυτο όμως, οι επιστημονικές έρευνες είναι χειραγωγούμενες και οι επιστήμονες που τις κάνουν διεφθαρμένοι και αναξιόπιστοι που οι άνθρωποι θα πρέπει απλώς να θεωρούν ότι είναι ψευδής μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο!Τώρα έχουμε εκατομμύρια θύματα από το ΄΄ιατρικο θαυμα΄΄ του εμβολίου που μειώνει το προσδόκιμο ζωης στο οποίο αναφαίνεσαι!

Σχολιο.- η θέση σου απο ότι φαίνεται ταυτίζεται με την θέση των ΗΠΑ...όπου το υπουργείο άμυνας τους προώθησε τα mrna εμβολια.., βιολογικά όπλα! Είναι γνωστό της πάσης ότι και οι Κινέζοι και οι Ρώσοι είχαν κλασικής τεχνολογίας εμβόλια και όχι mrna και γι αυτό δε θρηνούν θύματα δυο χρόνια μετά, όπως εμείς....Γνωστική ασυμφωνία...

Και ότι κι αν κάνανε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι ήταν μέχρι το 2011. Τότε επιτέλους κατάλαβαν ότι οι δυτικοί αποικιοκράτες τους ήθελαν για δούλους. Δεν τους ενδιέφερε καμιά οικονομία, αν θα είναι καπιταλιστική ή σοσιαλιστική. Ήθελαν να προωθήσουν στις ηγεσίες των χωρών αυτών, κάποιους αχυράνθρωπους για να διαλύσουν τις  χώρες τους και να τις κάνουν αποικίες και τους λαούς τους δούλους των δυτικών. Και οι ηγεσίες της Ρωσίας και της Κίνας αντέδρασαν. Αλλά η Κίνα ειδικά την έχει πατήσει. Με την πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια υποχρεωτικά για 35 χρόνια, τώρα πλέον έχουν πρόβλημα τα ασφαλιστικά της ταμεία ενώ σε λίγο καιρό θα έχουν πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού.

Σχολιο.- Αρχικά πρέπει να προσδιοριστεί το τι ορίζεται ως συνωμοσιολογία. Υποθέτω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως είναι ο Λόγος περί μιας μυστικής συμφωνίας μιας ομάδας ανθρώπων να πετύχει ένα σκοπό (αγαθό ή φρικώδη, αδιάφορο για την κουβέντα). 2) Η ανθρώπινη ιστορία είναι μεστή από παραδείγματα ατόμων που λειτούργησαν ως συνωμότες προκειμένου να πετύχουν έναν ιερό ή ανίερο στόχο. Βασιλιάδες, άρχοντες, επαναστάτες κ.ο.κ. 3) Ας μείνουμε στους εξουσιαστές και τις μυστικές τους συμφωνίες επειδή υποθέτω πως αυτή είναι η αιτία για την ανάρτηση και η στηλίτευση του Λόγου περί αυτών ο σκοπός της. Αν θυμάμαι καλά, χωρίς να υπεισέλθω σε πιθανολογία για το επίδικο της ανάρτησης από μεριάς σου γιατί δεν το γνωρίζω, είχαμε συμφωνήσει τις προάλλες πως για να κυβερνήσεις τις μάζες πρέπει πρώτα να τις χειραγωγήσεις. Αυτό πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ύπαρξη ενός σχεδιασμού που θα ήταν το απαύγασμα της έννοιας που συζητάμε; 4) Ας δώσω κάποια παραδείγματα για να μη βερμπαλίζω με θεωρίες. α) Πόσες αντεπαναστάσεις έγιναν κατόπιν συνωμοσιών των αρχόντων; β) Πόσες φορές στην ιστορία οι εξουσιαστές έπαιξαν με το μυαλό των μαζών ώστε να πετύχουν τους σκοπούς τους; Τελευταίο παράδειγμα η βιωμένη στη γενιά μας εμπειρία του wokeism. Ξαφνικά ο ύστερος καπιταλισμός αγάπησε τα δικαιώματα των μειονοτήτων; γ) Πόσες φορές τιθασεύτηκε ο πληθυσμός ώστε να πράττει έτσι ή αλλιώς, ακόμα και να παράγει ή μη απογόνους ανάλογα με τις προσταγές του εκάστοτε κοσμοσυστήματος. Εδώ, φερ ειπείν, συμφωνούμε πως μετά τη βουβωνική πανώλη η αναγκαιότητα για εργατικά χέρια έφτασε στο ζενίθ και έτσι δομήθηκε από τα πάνω μια γεωκουλτούρα στον ύστερο μεσαίωνα που προωθούσε τη μαζική τεκνοποίηση επειδή τόσο η συνθήκη του αποπληθυσμού της εποχής λόγω της πανδημίας, όσο και το τέλος της φεουδαρχίας στην Ευρώπη το απαιτούσαν. Για το εν λόγω θέμα έχουν γίνει εξαιρετικές μελέτες κυρίως από μαρξιστές/μαρξίστριες ιστορικούς και επιστήμονες. Γιατί αν σήμερα, για παράδειγμα, εγώ ως κοινωνικός επιστήμονας ισχυριστώ πως το τέλος του καπιταλισμού όπως τον ξέρουμε βούλεται να παράξει πολιτικές αποπληθυσμού διότι η συντριπτική πλειοψηφία των 8 δις του είναι παντελώς άχρηστη μιας και ούτε παράγει, ούτε καταναλώνει, θα θεωρηθεί συνωμοσιολογία; Αντίστοιχα, στο θέμα της παραγόμενης γεωκουλτούρας, όταν το ίδιο το καπιταλιστικό κοσμοσύστημα παράγει συγκεκριμένες μορφές μαζικής κατασκευής ανθρωποτύπων μέσω της κοινωνικής μηχανικής, στοχεύει σε κάτι. Ή επίσης και οι ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις τύπου γιουροβίζιον που λέγαμε τις προάλλες, οι επιχειρήσεις Gladio κλπ. Όλα τα προαναφερθέντα παραδείγματα, ΑΝ δεχθείς πως ισχύουν, συντελέστηκαν σε τραπέζια, σε φόρουμς, σε μυστικές συναντήσεις των κυριάρχων και αποφασίστηκε η δομοποίησή τους. Αυτός δεν είναι ο ορισμός της συνωμοσίας;

Σχολιο.- Δυστυχώς διαφωνώ ριζικά. Θεωρώ πως αν οι μυστικές υπηρεσίες και οι προαναφερθέντες υπερεθνικοί "θεσμοί" φοβόντουσαν τα σόσιαλ δε θα τα είχαν παράξει. Είναι γνωστό ότι η CIA δημιούργησε τα social media για τις πορτοκαλί της «επαναστάσεις» και το FBI είπε για το facebook ότι αν ξέραμε ότι θα ήταν τόσο απλό να μαζεύουμε στοιχεία από τον καθένα και δεν θα απασχολούσαμε χιλιάδες πράκτορες (χαφιέδες) θα το είχαμε φτιάξει από την αρχή. Αλλά κάποια στιγμή  τα σοσιαλ ξέφυγαν από  τον έλεγχο τους και άρχισαν να βαφτίζουν τις αλήθειες συνομοσιολογία, και επειδή και αυτό δεν έπιανε, τώρα πηγηαίνει η λογοκρισία σύννεφο, χειρότερα από οποιαδήποτε φασιστικό καθεστώς. Επίσης, αν κάποια στιγμή τους ξεφύγει το ο,τιδήποτε, απλά θα κατεβάσουν το γενικό φορτώνοντας την πράξη σε "αλλότριες και εχθρικές δυνάμεις" πράγμα που πιστεύω πως δύναται να γίνει σύντομα λόγω Ουκρανίας (άρχισα πάλι με τις συνωμοσιολογίες). Πιστεύω πως δε φοβούνται τίποτα έσωθεν. Μόνο τα πυρηνικά του Πούτιν, την πολιτική φιλοσοφία του Σι που δεν επιτρέπει πορτοκαλί επαναστάσεις και, λιγότερο, τους διηπειρωτικούς του Κιμ. Τίποτα άλλο. Τέλος, δεν τεκμαίρεται από κάπου νομίζω πως οι διαφωνούντες εμφορούνται από (νέο ή παλιό) λουδιτισμό ή τεχνοφοβία. Απλά τρομοκρατούνται, πιστεύω, από τις δυνατότητες κατοχής της τεχνογνωσίας από κοινωνιοπαθείς ελίτ. Προσωπικά, προτιμώ να ζω σε σπήλαιο από το να γνωρίζω πως οι ψυχοπαθείς δυτικοί αποικιοκράτες εξουσιαστές μου κατέχουν πυρηνικές κεφαλές την ώρα που απολαμβάνω κάποιες (αρκετές;) ανέσεις στο σπίτι μου.

Σχολιο.- Εχθές διάβαζα πως απαγορεύτηκε τραγούδι στη Γερμανία που έχει εθνικιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο (αλλαγμένος στίχος) γιατί οι αρχές "φοβούνται" την έξαρση του εθνικισμού. Είναι ποτέ δυνατόν να φοβάται κάτι τέτοιο ένα μετανεωτερικό κράτος που ισχυρίζεται ότι είναι δημοκρατικό; Αν όχι, γιατί να μην φοβούνται εμάς; Τους όποιους εμάς. 

Σχολιο.- ς είμαστε ειλικρινείς στην κρίση μας για το μέσο ΔΥΤΙΚΟ πολίτη και συγνώμη για τον ελιτισμό, πραγματικά νιώθω άσχημα αλλά δε γίνεται αλλιώς. Γράφεις "Και τους τελευταίους μήνες το πιο hot θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι φωνές υπέρ της ελευθερίας της Παλαιστίνης, υπέρ του τερματισμού της κατοχής, υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, κατά της γενοκτονίας." Αν εξαιρέσουμε λίγους ειλικρινείς κομμουνιστές/μαρξιστές και ελάχιστους ειλικρινείς αναρχικούς, μαζί με καμιά εκατοστή αναλυτές που γράφουν κεκαλυμμένα ως επί το πλείστον, για ποιο Υποκείμενο μιλάμε; Για τους μεσοαστούς οπαδούς των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ; Για τα μεταμοντέρνα καρναβάλια των ευρωπαικών χωρών; Ποιοι είναι αυτοί που τρομοκρατούν αυτό που αποκαλούμε "σύστημα" σήμερα στη Δύση; Υπάρχουν αντάρτες; Μαζικά "λαικά" κινήματα που ΔΕ χρηματοδοτούνται από μυστικές υπηρεσίες; Όλα τα κινήματα του παρελθόντος είναι παροπλισμένα στο ημισφαίριό μας. Ποιος μπορεί σήμερα στη Δύση να ρίξει μια κυβέρνηση, την πιο αδύναμη έστω; Δε μπορώ να δω κάτι τέτοιο, ειλικρινά. Οι psyops δίνουν και παίρνουν, οι εγκέφαλοι δε λειτουργούν και το πόπολο σφάζεται αναμεταξύ του για το χ, το ψ το z. Μακάρι να σφάλλω αλλά δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία αυτή.

Σχολιο.- Τέλος, δεν έχει ΚΑΤ' ΕΜΕ καμία σημασία το πολιτικοιδεολογικό του μετερίζι. Έχω γνωρίσει χριστιανούς καθάρματα, μαρξιστές αλήτες, αναρχικούς αθύρματα. Ευθύνεται ο Ιησούς, ο Μαρξ ή ο Κροπότκιν και οι κοσμοθεωρίες τους; Συμφωνούμε πως όχι, σωστά;

Σχολιο.- Στην πανδημία, επειδή αναφέρθηκε πιο κάτω, πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες, βιολόγοι, ιατροί, κοινωνικοί επιστήμονες, διαφώνησαν (ορθώς ή εσφαλμένα, ας μην το αναπτύξουμε εδώ) με τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, τα λοκντάουνς, τις απαγορεύσεις. Τα μέινστριμ μίντια όμως έπαιζαν νυχθημερόν την "αντιπολιτευόμενη" φωνή μιας δράκας ημιπαραφρόνων ώστε να σιγήσουν οι άλλες φωνές. Δε συμφωνείς; Έτσι και τώρα. Σταδιακά, πιθανολογώ, θα αρχίσει η νέα γεωκουλτούρα να παράγει αντιμουσουλμανισμό, (για τους πολλούς μουσουλμάνοι είναι ο ISIS που η ίδια η δημιούργησε, όπως και την Αλ Κάϊντα) να πατάσσει το δικαιωματισμό (που τους ξέφυγε τώρα και υποστηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν και να έχουν πατρίδα) που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε μιας και δεν πρέπει να ξεφύγει (όχι ότι θα το πράξει αλλά ποτέ δεν ξες) από τα στεγανά που του προόρισε η κυριαρχία. Στήνεται δηλαδή μια νέα ελεγχόμενη αντιπολίτευση για να περάσει το νέο αφήγημα. Ε, για να επιστρέψω στη πρώτη συζήτηση, αυτό ορίζω ως συνωμοσία.

Σχολιο.- ενω εσύ που με κατηγορείς για συνωμοσιολογο.. ενώ σήμερα γίνεται παγκοσμίως χαμός για το θανατικό των εμβολίων είσαι οκ.. Καλά, έχεις δίκιο! 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Δουλεύοντας στο δρόμο στην Ασουνσιόν (Παραγουάη) , σε μια από τις πιο ζεστές πόλεις της Νότιας Αμερικής

Οι διανομείς διακινδυνεύουν την υγεία τους κάνοντας παραδόσεις στην Ασουνσιόν, πρωτεύουσα της Παραγουάης , όπου οι θερμικές εστίες πολλαπλασιάζονται με την κατασκευή κτιρίων που δεν είναι φιλικά στο περιβάλλον. Έξω η θερμοκρασία μπορεί να φθάσει τους 40°C, καθιστώντας οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρους απειλή για την ανθρώπινη υγεία στην ευρύτερη περιοχή της Ασουνσιόν. 

Όμως, οι διανομείς (άνδρες και γυναίκες)  δεν έχουν την επιλογή να σταματήσουν. Ο μεγαλύτερος αριθμός παραγγελιών καταγράφεται το μεσημέρι, μια από τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Χρειάζονται αυτό το εισόδημα, το οποίο με λίγη τύχη θα ξεπεράσει τον κατώτατο μισθό, για να τα βγάλουν πέρα. 

Τα σκιερά δέντρα, οι στάσεις ανάπαυσης και οι πλατείες θα μπορούσαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών, της υπερβολικής ακτινοβολίας και της υγρασίας. Ωστόσο, αυτές οι λύσεις είναι σε ανεπάρκεια στις πόλεις, σε αντίθεση με τις συστάσεις για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη συμβαίνουν, όπως οι όλο και συχνότεροι καύσωνες.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω σειρά φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες της Elisa Marecos Saldívar και του Sandino Flecha αποτελούν περαιτέρω στοιχεία στην κάλυψη της επίδρασης της θερμότητας στην εργασία. 

Εικονογραφούν τις μαρτυρίες των εργαζομένων στις διανομές, που μιλούν για μια πόλη τόσο αδυσώπητη όσο ο καλοκαιρινός ήλιος και χρησιμεύουν ως καταγγελία. Όπως η κλιματική κρίση έχει τους υπεύθυνους, έτσι και η έλλειψη προσαρμογής των πόλεων μας. Στον ορίζοντα της  Ασουσιόν μπορείτε να δείτε ψηλά κτίρια  των οποίων τα παράθυρα λειτουργούν ως αντανακλαστικοί μεγεθυντικοί φακοί σε λεωφόρους χωρίς σκιά. Μεταξύ 2021 και 2022, ο δήμος της Ασουνσιόν αδειοδότησε κατά μέσο όρο δύο πρατήρια καυσίμων το μήνα. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν περισσότερα βενζινάδικα  από πλατείες.

Οι φωτογραφίες είναι επίσης απόδειξη της ανθεκτικότητας αυτών των εργαζομένων. Εφάρμοσαν από διαίσθηση στην πράξη ενδεδειγμένους τρόπους προστασίας από τον ήλιο, όπως να φορούν ρούχα που καλύπτουν το δέρμα των χεριών τους. Πίνουν νερό που καταφέρνουν να αγοράσουν, ακόμα κι αν δεν είναι σε επαρκή ποσότητα για να αποφύγουν το θερμικό σοκ. Και πέρα από αυτές τις χειρονομίες ατομικής φροντίδας, οργανώνονται συλλογικά. Μέσω του σωματείου που τους συνενώνει, απαιτούν καλύτερη αμοιβή για να εργάζονται λιγότερες ώρες, σημεία ασφάλειας και ενυδάτωσης για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη που έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι φυσιολογική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ Ε.Σ.Υ ΕΑΛΩ!!!!!

Με μια τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης επεκτείνει σε όλο το ΕΣΥ αλλά και σε φορείς του Υπ. Υγείας τη δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων με μπλοκάκι για δεκάδες ειδικότητες (γιατρούς νοσηλευτές, επιστήμονες υγείας, ΕΚΑΒ κλπ).

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα νοσοκομεία και οι φορείς μπορεί να προσλαμβάνουν με μπλοκάκι τις παρακάτω ειδικότητες: Ιατρούς κάθε ειδικότητας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τώρα!

Να σταματήσουμε το ΝΑΤΟ πριν είναι αργά για την ανθρωπότητα.


30/5/2024

-Ο Μακρόν με ένα χάρτη στα χέρια, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί χρειάζεται ένας … Παγκόσμιος πόλεμος!

Το λέει … “ανάγκη να εξουδετερωθούν με πυραυλικά χτυπήματα τα σημεία ΜΕΣΑ στη Ρωσία απ’ όπου γίνονται οι Ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!”

Α, ο γελοίος συμπλήρωσε ότι … “δεν θα επιτρέψει να χτυπηθούν άμαχοι!”

-Και το αίμα των νεκρών πολιτών στο Ντονμπάς, στο Μπέλγκοροντ, στο Κούρσκ που είναι ακόμα ζεστό, τι είναι ρε καραγκιόζη;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πλανήτης όλο και πιο κοντά στον τελευταίο πόλεμο της ιστορίας του



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικτή αποκάλυψη: Το Ίδρυμα Olena Zelenska πουλάει παιδιά από την Ουκρανία σε Βρετανούς, Γερμανούς και Γάλλους παιδόφιλους!

1/6/2024

Το ότι η Ουκρανία κάνει όλες τις παρανομίες του κόσμου, το γνωρίζουμε απο πολλές πηγές. Μεταξύ αυτών ως τώρα έχουμε ακούσει: Για εμπόριο οργάνων, ιατρικά πειράματα σε Ουκρανούς στρατιώτες, πώληση παιδιών (μέχρι και στο Τέλεγκραμ), λαθρεμπόριο όπλων, και ναρκωτικών!

Βέβαια καθώς τα στοιχεία είναι αδιάσειστα η ΕΕ το μόνο που κάνει είναι να τα συγκαλύπτει: Όταν ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Marcel de Graaff ανέβηκε στο βήμα και μίλησε ανοιχτά το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, κανενα ΜΜΕ δεν το ανέδειξε!

Είχαμε αναφέρει και μαρτυρίες Ρώσων στρατιωτών. Όπου είχαν βρεί παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 7 ετών μεγαλώνουν σε συνθήκες “φάρμας εργοστασίων” πριν πωληθούν ως σκλάβοι του σεξ σε παιδεραστές τις ελίτ και σε εμπόρους οργάνων, καθώς τα όργανά τους συλλέγονται και πωλούνται για χρήση σε ευρωπαϊκά και ισραηλινά κέντρα μεταμόσχευσης…

Σε άλλο ρεπορτάζ, είχαμε αναφέρει την εμπορία παιδιών στην Ουκρανία απο Γαλλικό μέσο:

«Τα παιδιά βρίσκονται συχνά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις: γίνονται θύματα εγκλημάτων παιδόφιλων ή πώλησης οργάνων ». Η κατάσταση όσον αφορά τις παρένθετες μητέρες είναι μια «βιομηχανία» που ανθεί στην Ουκρανία!

Στο Τελεγκραμ είναι γνωστό πως η Ουκρανία κάνει λαθρεμπόριο όπλων και παιδιών. Σε πολλές περιπτώσεις έχει κυκλοφορήσει υλικό όπου δείχνει ανήλικα κορίτσια απο την Ουκρανία, να πωλούνται σε δυτικούς. Για ευνόητους λόγους δεν θα δείξουμε τις σοκαριστικές φωτογραφίες, όπως δεν το κάναμε και τότε που μας έδωσαν τα στοιχεία!

Αυτό που έρχεται να προστεθεί στη λίστα είναι η φρικτή αποκάλυψη, πως το Ίδρυμα Olena Zelenska, που είναι στο όνομα της γυναίκας του Βολοντομίρ Ζελένσκι, που χρηματοδοτείται ακόμα κι απο τα δικά σου λεφτά (μέρος της χρηματοδότησης πηγαίνει και στο ίδρυμα), διακινεί παιδιά κυρίως ορφανά απο την Ουκρανία σε ευρωπαίους και αμερικανούς παιδόφιλους!

Την αποκάλυψη την έκανε το ίδρυμα Ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Foundation to Battle Injustice, οι οποίοι παρουσίασαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνδέεται με την Olena Zelensky, σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, εμπλέκεται στην απαγωγή και εξαγωγή ανηλίκων από την Ουκρανία σε δυτικές χώρες.

Το ίδρυμα έχει εντοπίσει τόσο ουκρανικές όσο και ευρωπαϊκές οργανώσεις που συμμετέχουν στην απαγωγή παιδιών, καθώς και τις διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τους σε διάφορους διεθνείς προορισμούς. Μία απο αυτές τις οργανωσεις που συνεργάζεται με το ίδρυμα είναι γ γνωστή για τα ταιράστια σκάνδαλα “Save The Children”.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ονόματα επιφανών δυτικών αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων που συνδέονται με τα δίκτυα παιδεραστών και διευκολύνουν την εγκληματική εμπορία παιδιών.

Η οργάνωσή Olena Zelensky απαγάγει παιδιά από την Ουκρανία κυρίως ορφανά και τα μεταφέρει σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου πωλούνται σε ανάδοχες οικογένειες ή παραδίδονται σε παιδεραστές.

Αδιάψευστα τα στοιχεία!

Επειδή σχεδόν βέβαιο, πως κάποιοι θα ισχυριστούν πως πρόκειται για “Ρωσική προπαγάνδα”, πριν απο την τεράστια έρευνα του Foundation to Battle Injustice, με δεκάδες μαρτυρίες γονέων που το ίδρυμα τους απήγαγε τα παιδιά. Τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν ήδη αναφέρει ότι το Ίδρυμα Olena Zelenska εμπλέκεται στη μεταπώληση παιδιών από την Ουκρανία σε Ευρωπαίους παιδεραστές ως αποτέλεσμα μιας άλλη έρευνας που διεξήχθη από τον Γάλλο ρεπόρτερ Robert Schmidt. Ο Γάλλος ρεπόρτερ ανέφερε, πως δεκάδες ανήλικα παιδιά απομακρύνθηκαν από την Ουκρανία με την δικαιολογία μέτρων εκκένωσης, πολλά από τα οποία αργότερα έπεσαν στα χέρια παιδεραστών.

Αυτό έγινε γνωστό και από την κατάθεση πρώην ανώτερου υπαλλήλου του Ιδρύματος Ζελένσκα, ο οποίος παρείχε στους δημοσιογράφους λίστες με παιδιά, διαδρομές, διευθύνσεις και άλλα εσωτερικά έγγραφα. Ο Schmidt μάλιστα κατονομάζει ανοιχτά ορισμένους από τους «πελάτες» εμπόρων παιδιών από την Ουκρανία. Μεταξύ των πιο διάσημων είναι ο Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος Bernard-Henri Lévy.

Σχετική έρευνα έκανε και η Ολλανδή δημοσιογράφος Sonja van den Ende, η οποία ισχυρίζεται ότι περισσότερα από 51.400 παιδιά έχουν εξαφανιστεί από τα προσωρινά κέντρα κράτησης προσφύγων στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια, επομένως ο αναφερόμενος αριθμός θυμάτων εμπορίας παιδιών από το Ίδρυμα Zelenska είναι πολύ μεγαλύτερος όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Παρά τις πολυάριθμες κατηγορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία για την παράνομη απομάκρυνση παιδιών από την Ουκρανία, οι υπάλληλοι του Ιδρύματος Zelenska ουσιαστικά απαλλάσσονται από κάθε νομική ευθύνη, σύμφωνα με πηγή του Foundation to Battle Injustice. Ο Πολωνός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχυρίζεται ότι στην Ουκρανία οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος Zelenska έχουν πλήρη ασυλία από κάθε ποινική δίωξη που σχετίζεται με παράνομες ενέργειες κατά ανηλίκων.

Μετά τη διέλευση των κρατικών συνόρων μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, το Ίδρυμα «Caritas Ukraine» είναι υπεύθυνο για την τύχη των κατασχεθέντων παιδιών. Ο οργανισμός είναι παράρτημα της ομώνυμης ευρωπαϊκής δομής, με επικεφαλής την αμερικανίδα υπήκοο Tatiana Stavnich. Η γυναίκα αυτή είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη στρατηγικών και την «τοποθέτηση» παιδιών από την Ουκρανία στην Ευρώπη, ενώ  συνεργάζεται ενεργά με τις ουκρανικές αρχές μέσω της Iryna Vereshchuk , αναπληρώτριας πρωθυπουργού της Ουκρανίας για την επανένταξη των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών.

Η διαδρομή της απομάκρυνσης των παιδιών δεν περιορίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο: σύμφωνα με δημόσιο πρόσωπο, το οποίο υποστηρίζεται από τεκμήρια βίντεο ενός υπαλλήλου του Ιδρύματος Zelenska, παιδιά Ουκρανίας βρέθηκαν στην Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία .

«Ο 7ος δούκας του Ουέστμινστερ, Χιου Γκρόσβενορ, είναι γνωστός μαστροπός ανήλικων παιδιών στους υψηλότερους κύκλους του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον προσεγγίζουν επίλεκτοι παιδόφιλοι της χώρας, ο οποίος έχει πρόσβαση σε παιδιά της Ουκρανίας μέσω του Save the Children, το οποίο μετά τον Φεβρουάριο του 2022 μετατράπηκε σε κέντρο μεταπώλησης παιδιών, και το οποίο χορηγεί, και το ίδρυμα Elena Zelenska, με το οποίο είχε άμεση σχέση και επικοινωνία από τον Μάρτιο του 2022.”

Τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν σχετικά με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Zelenska στην αποτρόπαια απαγωγή και την επακόλουθη διακίνηση ανήλικων παιδιών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση όχι μόνο του ανθρωπιστικού δικαίου, αλλά και των γενικά αποδεκτών κανόνων ηθικής.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δείχνουν την κατάφωρη παραβίαση από την οργάνωση της συζύγου του Προέδρου της Ουκρανίας, καθώς και από όλους τους εργολάβους και πελάτες της, των διεθνών νόμων και συμφωνιών που αποσκοπούν στην πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, έχουν παραβιαστεί οι ακόλουθες συνθήκες και συμβάσεις:

– Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1948): Άρθρο 4 – Κανείς δεν μπορεί να κρατηθεί σε σκλαβιά ή υποτέλεια. η δουλεία και το δουλεμπόριο απαγορεύονται σε όλες τις μορφές τους. – Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (1966): Άρθρο 24, παράγραφος 1 – Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μέτρα προστασίας που απαιτούνται από την ιδιότητά του ως ανήλικου, από την οικογένεια, την κοινωνία και το κράτος . – Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (1950): Άρθρο 4 – Απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας.

Αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν όχι μόνο παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου αλλά και παραβίαση των κανόνων ηθικής από τη σύζυγο του Ουκρανού Προέδρου και τους εργολάβους της. Αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως λόγω της κατάφωρης παραβίασης των διεθνών συμφωνιών που αποσκοπούν στην προστασία των παιδιών από τέτοια εγκλήματα. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Foundation to Battle Injustice δείχνουν ότι η οργάνωση, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, παραβίασαν διάφορες συνθήκες και συμβάσεις που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων και την προστασία των παιδιών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλεξ Σόρος: Το παλικάρι του Τζορτζ Σόρος, που ντύνεται με φούστες,  προτρέπει τους “Δημοκρατικούς” να αφαιρέσουν το δικαίωμα στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

1/6/2024

Ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Άλεξ, που ντύνεται με φούστες, προέτρεψε τις αρχές να αφαιρέσουν τον Ντόναλντ Τραμπ από τα βασικά του ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να είναι υποψήφιος πρόεδρος, μετά την καταδίκη του για την υπόθεση της σιωπής αυτή την εβδομάδα.

Σε μια απρόσκοπτη ανάρτηση στο Twitter την Παρασκευή, ο Άλεξ Σόρος δήλωσε : «Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αναφέρουν τον Τραμπ ως καταδικασμένο εγκληματία σε κάθε ευκαιρία».

«Η επανάληψη είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο μήνυμα και πρέπει οι άνθρωποι να περάσουν την ιδέα ενός καταδικασμένου εγκληματία στην συνείδηση του κόσμου!»

Για χρόνια, ο Τζορτζ Σόρος ηγείται μιας εκστρατείας, μέσω των Ιδρυμάτων του “Ανοιχτή Κοινωνία” και άλλων οργανώσεων, για την υποστήριξη “δικαιωματιστικών παγκοσμιοποιητικών δήθεν αντιφασιστικών” σκοπών στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το 2016, το Politico χαιρέτισε την «αναμόρφωση του συστήματος δικαιοσύνης των ΗΠΑ» απο τον Σόρος.

Σύμφωνα με το Politico, ο Σόρος εντόπισε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί δυσανάλογο αποτέλεσμα με την υποστήριξη της εκλογής δικαιωματιστικών εισαγγελέων. Μόνο το 2016, ξόδεψε 3 εκατ. δολάρια σε επτά τοπικές αναμετρήσεις για νέους εισαγγελείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί τα κράτη της ΕΕ δε βάζουν ΚΥΡΩΣΕΙΣ στο Ισραήλ για παραβίαση της απόφασης του ΔΠΔ;

1/6/2024

Εάν το Ισραήλ αψηφήσει την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις στο σιωνιστικό κράτος.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν λέει ότι αυτός και οι ομόλογοί του σκέφτονται σοβαρά, για πρώτη φορά, να τιμωρήσουν το Ισραήλ επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή του ΔΠΔ να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια με την ανεμπόδιστη είσοδο στον θύλακα για όσους ερευνούν τους ισχυρισμούς της γενοκτονίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΠΔ Nawaf Salam, το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει μια πιθανώς βασισμένη σε κυρώσεις στρατηγική για να επαναφέρει στη τάξη το σιωναζιστικό αποικιακό μόρφωμα στην Παλαιστίνη, γιατί με τη σιχαμένη πολιτική του τους έχει αποκαλύψει όλους ΕυρωΕνωσίτες και ΝορειοΑμερικάνους τι γουρούνια ναζιστές είναι, που παριστάνουν τους ανθρώπους και τους δημοκράτες.

Παρόλο που το Ισραήλ επιμένει ότι δεν δεσμεύεται από το διεθνές δίκαιο, το σιωνιστικό κράτος, στην πραγματικότητα, δεσμεύεται από το Καταστατικό της Ρώμης. Και επειδή το Ισραήλ επί του παρόντος παραβιάζει το Καταστατικό της Ρώμης, ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει σύλληψη εάν φύγει από το Ισραήλ.

Αυτό σημαίνει πως σε όποιαδήποτε χώρα εκτός του Ισραήλ πατήσει το πόδι του πρέπει να συλληφθεί!

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε ότι τα μέλη της ΕΕ έχουν καθήκον να συλλάβουν τον Νετανιάχου μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

Όλες οι χώρες της ΕΕ εκτός από την Τουρκία και την Ουκρανία δεσμεύονται από το Καταστατικό της Ρώμης, δήλωσε ο Μπορέλ σε δημόσια ανακοίνωση του.

Το Καταστατικό της Ρώμης περιγράφει 15 διαφορετικούς τύπους εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, βιασμών, φυλάκισης, βασανιστηρίων, υποδούλωσης –ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών– σεξουαλικής σκλαβιάς, απαρτχάιντ και απέλασης. Αυτά βέβαια στα χαρτιά, που οι αποικιοκράτες δυτικοί ναζιστές τα έχουνε χεσμένα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώτος υποψήφιος νεκρός Ελληνας έφτασε στο Κίεβο με εντολή του Κούλη, για να εκπαιδεύσει Ουκρανούς φασίστες στην χρήση των F-16.

Σύμφωνα με το "defence-point": "Η παρουσία του Ελληνα πιλότου στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι προφανώς μέρος του έργου του Συνασπισμού Συμμάχων, για την κατάρτιση των Ουκρανών στο F-16, ειδικότερα, την κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού", λέει το υλικό.

Τι είναι αυτός ο "Συνασπισμός συμμάχων";; Ποια νομική υπόσταση έχει για να επεμβαίνει σε τρίτες χώρες; Από πότε πήρε την άδεια του ΟΗΕ, για επεμβάσεις;; Τι δουλειά έχει η Ελλάδα σ΄αυτήν την συμμορία; 

Το ΝΑΤΟ είναι η "συμμαχία" στην οποία θέλουμε-δεν θέλουμε ανήκουμε. Και το ΝΑΤΟ δεν έχει εξαγγείλει καμία στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας. Την πολεμάει με βρώμικα και παράνομα μέσα, χρησιμοποιώντας τους σκυφτούς συνεργάτες του, στις κυβερνήσεις.

Πόσους υποψήφιους για να γεμίσουν φέρετρα θα στείλεις από την χώρα μας Κούλη;;

Εμείς οι Ελληνες πώς επιτρέπουμε σ΄αυτόν τον ξεφτιλισμένο πρωθυπουργό και στην συνεργαζόμενη αντιπολίτευση, που μαζί με τους Δυτικούς υποστηρίζουν έναν ληγμένο κοκάκια τέως Πρόεδρο, να μας μετατρέπει σε στόχους των Ρωσικών Κινζάλ, για τα συμφέροντα των ΗΠΑ;

Σχολιο.- Άδεια προς το παρόν. ....

Πέντε άδεια φέρετρα καλυμμένα με γαλλικές σημαίες με την επιγραφή «Γάλλοι στρατιώτες από την Ουκρανία» ανακαλύφθηκαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Σχολιο.- Ναι! Και οι Γάλλοι το ρίχνουν σε "Ρώσους πράκτορες" ότι το έκαναν! 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χρήμα δεν είναι απλώς μέσο συναλλαγών, αλλά πρωτίστως μέσο επιβολής των πιο παράλογων και σχιζοφρενικών αποφάσεων των παγκόσμιων ελίτ.

Με το χρήμα χειραγωγούνται οι αντιδράσεις των λαών, προωθούνται οι πόλεμοι συμφερόντων και διαφθείρονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Κύριοι χρηματοδότες είναι πάντα οι Τράπεζες. Αυτές αποφασίζουν ποιους θα πτωχεύσουν, σε ποιους θα δανείσουν, ποιους θα κάνουν πρωθυπουργούς και ποιες χώρες θα αναπτυχθούν. 

Τώρα ζητούν να ελέγξουν και την διατροφή μας, αναθέτοντας στην ελίτ την διαχείριση της, ή μάλλον την προσπάθεια κατάργησης της τροφής μας και την μετάλλαξη της σε κάτι που θα αποφέρει κέρδη.

Αποφάσισε να εξαλείψει την γεωργία με το πρόσχημα της "πράσινης πολιτικής".

Η Παγκόσμια Τράπεζα έστειλε μια ειδοποίηση στις δυτικές χώρες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν πλήρως τη γεωργία προκειμένου να επιτύχουν ένα "καθαρό μηδενικό επίπεδο εκπομπών" μέχρι το 2030.

Το σχέδιο προβλέπει το κλείσιμο των εκμεταλλεύσεων σε όλο τον κόσμο και τη μεταφορά τους στον έλεγχο μιας χούφτας νεαρών ηγετών του WEF(Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ), οι οποίοι στη συνέχεια "αλλάζουν ριζικά τη μέθοδο ανάπτυξης τροφίμων".

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει να μειωθεί περαιτέρω η γεωργική παραγωγή, καθώς ισχυρίζεται ότι το κλίμα γίνεται όλο και πιο ζεστό, λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι προσθέτουν γεωργικές καλλιέργειες. 

Σε όλες τις χώρες θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την επίτευξη μηδενικού επιπέδου εκπομπών χάρη σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, για τη μείωση των εκπομπών σε συστήματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των λιπασμάτων και της παραγωγής ενέργειας, της παραγωγής καλλιεργειών και κτηνοτροφίας, καθώς και της συσκευασίας και της διανομής σε ολόκληρη την αλυσίδα, από το αγρόκτημα στο τραπέζι.

Αυτό θα οδηγήσει σε έλλειψη τροφίμων, σε μεγάλους κοινωνικούς κραδασμούς, σε φτωχοποίηση χωρών και αγροτών, σε κλείσιμο επιχειρήσεων κτηνοτροφίας και λιπασμάτων, ώστε σε τελική ανάλυση να επιβληθούν οι σχιζοφρενικές εμπνεύσεις, για έντομα και σκουλήκια στα πιάτα μας.

Ετσι, δεν θα χρηματοδοτούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αρνούνται να εφαρμόσουν τις εντολές, όπως δεν χρηματοδοτούνται, σήμερα, από τα κρατικά ταμεία, καλλιτεχνικές δημιουργίες, που δεν περιέχουν ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα και αφηγήματα.

Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις, για κλείσιμο μεγάλου μέρους των κτηνοτροφικών και γεωργικών εκμεταλλεύσεων και απαγορεύουν την μεταφορά τους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ενώ σφάζουν "περιττά" ζώα, που δεν συμβάλλουν στο πράσινο κερδοφόρο νεοφιλελεύθερο διαιωματιστικό φασιστικό αφήγημα.

Σχολιο.- Όλοι αυτοί οι ψωροφαντασμένοι βλάχοι που πληρώνουν με το κινητό τους και καμαρώνουν σαν γύφτικο σκερπάνι νομίζοντας ότι κάποιοι είναι και τα μετρητά το πραγματικό χρήμα , (αυτό το οποίο τους δίνει ακόμα μια σταγόνα ελευθερίας) το θεωρούν βρώμικο και οπισθοδρομικό !!!! είναι τόσο ρηχοί που δεν φαντάζονται καν τι τους περιμένει !!!!

Σχολιο.- Μα η διαχείριση αυτού του παγκοσμιοποιητικού μορφώματος δεν διαφέρει σε τίποτε από το management ενος σύγχρονου ορνιθοτροφείου. Προσφέρει στα ζωντανά τα απαραίτητα φυσικά! με τη βοήθεια, φαρμάκων και το μόνο που ενδιαφέρει είναι η συσώρευση της ενέργειας. Εκτροφείο ανθρώπων.

Με την μόνη διαφορά ίσως ότι διαθέτουμε ηγεσία. Τις πιο άριστες όρνιθες βεβαίως βεβαίως!

Σχολιο.- Σου θυμίζω τις κλανιές των προβάτων στην Αυστραλία. Το ζήτημα είναι ότι τους κλανουμε λίγοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "τρομοκρατική" Χαμάς αποδείχθηκε πολύ πιο υπάκουη, στους κανόνες τήρησης πολέμου, από τον Ισραηλινό κατοχικό και εγκληματικό στρατό.

Η προπαγάνδα των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, που επιδιώχθηκε να προκαλέσει συναισθήματα οργής, στην παγκόσμια κοινότητα κατέρρευσε.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και το ίδιο το Ισραήλ αναγνωρίζουν ότι απουσιάζει οποιαδήποτε απόδειξη τέλεσης βιασμών της Χαμάς, στην διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Η επιτροπή του ΟΗΕ ΚΑΙ του Ισραήλ, που είχε την αποστολή να εξετάσει τις "καταγγελίες", μελέτησε 5.000 φωτογραφίες και βίντεο 50 ωρών και κατέληξε ότι κανένας βιασμός δεν υπήρξε.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ετήσια συνάντηση της λέσχης Bilderberg του 2024 πραγματοποιείται, από χθες, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στους γενικούς διευθυντές της Google DeepMind και της Microsoft AI θα προστεθούν οι ηγέτες της Citigroup, της Pfizer και της Shell, για συζητήσεις που καλύπτουν το εμπόριο, την χρηματοδότηση και την ΒΙΟΛΟΓΙΑ.

Η παγκόσμια ελίτ του παρασκηνίου, που κανείς δεν εξέλεξε, αποφασίζει για την πορεία της ανθρωπότητας, χωρίς εμάς και με άκρα μυστικότητα.

Σχολιο.- Τη δουλεια τους κανουν αυτοι ΕΜΕΙΣ ;;;

Σχολιο.- Εμείς ούτε που ενημερωθήκαμε, για την συνάντηση, απ΄τα κανάλια τους.

Σχολιο.- Εμείς; Έχει ήδη αναπτυχθεί φιλειρηνικό κίνημα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ενάντια στους σιωναζί αποικιοκράτες που γενοκτονούν τον Παλαιστινιακό λαό.

Σχολιο.- Ο ΟΗΕ έχει αποτύχει να εκπληρώσει την αποστολή του, ούτως ή άλλως. Έχει μεταβληθεί σε αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ ξεκάθαρα πλέον από το 1990, γιατί και πριν ήτανε αλλά συγκαλυμένα. Ενα άλλο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, που δεν θα χειραγωγείται,  και θα τιμωρεί κάθε χώρα που θα παραβιάζει τις αρχές του θα έρθει να τον αντικαταστήσει.

Σχολιο.- Στην οποία συνάντηση θα πάρει μέρος η διαβολική κεραμεως. Υπάρχουν ακόμη ανόητοι που θα πουν κάποιον ότι συνωμοσιολογει αν αναφέρεται σε αυτούς τους πληρωμένους δολοφόνους;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση των έκφυλων, των άφυλων και των ευγονιστών νεοναζί του βαθέος κράτους των ΗΠΑ-πιστοί στο δόγμα Μπρζεζίνσκι και των επιταγών της συμμορίας των γκλομπαλιστών-σπρώχνει τον πλανήτη στα αχαρτογράφητα νερά μιας παγκόσμιας σύγκρουσης με άγνωστα αποτελέσματα ακόμα ακόμα και για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Είναι ικανοί βλέπετε για όλα. Ακόμα και για την χρήση των "κόκκινων" κουμπιών που θα φέρουν την Αποκάλυψη....

Όλα αυτά μόνο και μόνο για να αποφύγουν να πληρώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους διατηρώντας την ηγεμονία τους σ' ένα κόσμο ολοένα και πιο πολυπολικό . Ένα κόσμο ολοένα και πιο αποκεντρωμένο από τον πυρήνα της θνησιγενούς Δύσης. Μια Δύση που επέλεξε να αυτοκτονήσει απεμπολώντας τις αρχές του Ουμανισμού πάνω στις οποίες χτίστηκε, εναγκαλιζόμενη με τον μετανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης. Μια Δύση που επέλεξε να προωθήσει την woke κουλτούρα και να ενταφιάσει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας στον βωμό της οργουελιανής νεοφεουδαρχίας που έρχεται ολοταχώς για να εξανδραποδίσει τον Άνθρωπο, μεταλλάσσοντας τον σε ....non binary!!! Άφυλο, άεθνο, άθρησκο, χωρίς την υποψία συλλογικής ταυτότητας. Ένα νούμερο απλά που άγεται και φέρεται από τις καταναλωτικές του ορέξεις και τίποτα περισσότερο από αυτές. Μια Δύση που μισεί τις ρίζες της γιατί δεν μπορεί να αντέξει το βάρος τους. Μια Δύση που λατρεύει την Τεχνολογία γιατί δεν αντέχει τους λογοτέχνες, τους ποιητές, τους φιλοσόφους. Αγράμματη γαρ, εκστασιάζεται αποκλειστικά και μόνο από την ιδέα της απεριόριστης δύναμης της επίγειας ζωής, απεχθάνεται τον Θάνατο και θεωρεί Αθανασία την συσσώρευση πλούτου και της ασυδοσίας με απολύτως προσωπικούς όρους.

Κάπως έτσι οι υπερεθνικές ελίτ της Δύσης έφτασαν στην απόλυτη Ύβρη να θυσιάσουν ακόμα και τους υπηκόους της για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι δίδυμοι πύργοι ήταν το trailer τους, τα "ασφαλή και αποτελεσματικά" εμβόλια (γονιδιακές θεραπείες) ήταν η ίδια η ταινία. Εκατομμύρια, στην κυριολεξία, συνάνθρωποί μας έπεσαν θύματα των αρρωστημένων φαντασιώσεών τους. Και τώρα, εθισμένοι πια στις ανθρωποσφαγές τους αποφάσισαν να θυσιάσουν ολόκληρο τον πλανήτη, ανοίγοντας τις πύλες της κόλασης στην προοπτική ενός παγκόσμιου πολέμου. 

Εμείς "μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα" δεν περιμένουμε καν το Θαύμα. Προχωράμε σαν θανατοποινίτες Εβραίοι στα κρεματόριά τους. Βασανιστικά αργά και σταθερά. Κλείνοντας τα αυτιά και τα μάτια μας σ' όλους εκείνους τους φωτεινούς ανθρώπους που μάς έκρουσαν τον κώδωνα του θανάσιμου κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό. 

Από δω και πέρα ο Θεός να βάλει το χέρι του. Αν δεν μάς έχει σιχαθεί κι Αυτός....(και με το δίκιο Του βλέπετε). 

Μακάρι να' χα κάτι να προτείνω. Δυστυχώς δεν έχω. Έτσι όπως καταντήσαμε δεν έχω. Οι άνθρωποι μεταλλάχθηκαν. Οριστικά και αμετάκλητα. Μίσησαν βλέπετε ακόμα και την ίδια τους την φύση.  

Το Ελληνικό κράτος γεννήθηκε με ένα Καποδίστρια και θα πεθάνει με ένα Μητσοτάκη. Κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για ποιητική δικαιοσύνη (poetic justice).....

Σχολιο.- Φοβόμουν αυτή την εξέλιξη από την αρχή.. υπέθετα ότι οι Ρώσοι είχαν πλαν μπι....η είχαν προβλέψει ότι οι απέναντι είναι αδίστακτοι.,.και δεν έχουν στοπ.... τώρα η μόνη λύση που βλέπω είναι να ρίξουν πυρηνικά στις ΗΠΑ μαζί με την ΕΕ Ιαπωνία, καναδά και Αυστραλία….το ταχύτερο δυνατόν.. Να μην την πληρώσει μόνο η Ευρώπη αυτή τη φορά… 

Σχολιο.- Να ξυπνάμε είναι άκρως επικίνδυνοι, στα σοσιαλ μίντια απλά προσπαθείς να ξυπνήσεις τους κοιμισμένους και σίγουρα βοηθησες σε αυτο πολύ από την εποχή της πλανδημιας , από δω και πέρα χρειάζεται δράση και αλληλεγγύη σε τοπικες γειτονιες.

Σχολιο.- Το παιγνιδι ηταν, ειναι και θα ειναι στημενο. Οι Μαζες πρεπει να ελεγχονται. Και ελεγχονται. Μια φωνη δεν ειναι αρκετη να σταματησει την καταστροφη που ειναι ηδη προγραμματισμενη.

Σχολιο.- Μην ξεχνάμε όμως ότι από αυτούς που μίλαγαν και αντέδρασαν έγινε κάποια διαφορά.

Πρόσφατα δεν πέρασε η συμφωνία του Π.Ο.Υ. θα ξαναπροσπαθήσουν βέβαια.

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μιλάμε και να ξυπνάμε και όποιον μπορούμε.

Ποιός ξέρει ποιόν μπορεί να σώσαμε που μας άκουσε και την ψιλιάστηκε και δεν έκανε το μπόλι.

Σχολιο.- Τι είναι αυτό που σε αποκαρδίωσε;;;

Κάτι διαφορετικό;

Η ροή της ιστορίας που επαναλαμβανεται είναι.

Η αιώνια μάχη του "σκοτεινου" ενάντια στο Φωτεινό....

Ίδιο σενάριο άλλος τίτλος.

Έχουμε χρέος, να σταθούμε όρθιοι και να πολεμήσουμε με όποιο μέσο μας δίνεται κάθε φορά...

Το όπλο σου είναι ο λόγος

Μην δίνεις χώρο στην άπογοητευση-μετράει στους άλλους σάν νίκη

Σχολιο.- Δεν θέλω νά σέ απογοητεύσω αλλά δεν θά υπάρξει ποτέ τιμωρία  Ο Θεός νά μάς λυπηθεί

Σχολιο.- Για κάποιους που μιλάνε για αποχή από τις ευρωεκλογές γιατί λέει δεν αναγνωρίζουμε την ΕυρωΕνωση. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζεις την ΕυρωΕνωση. Πολιτική ζύμωση κάνεις, τις  θέσεις σου διαδίδεις. Συμμετέχεις στις εθνικές εκλογές. Τι σημαίνει, ότι αναγνωρίζεις όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει; Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο οι κεφαλαιοκράτες ποτέ δεν θα τις έκανα είπε κάποιος κάποτε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΤΕ ΕΝΑ πλοίο LNG δεν κατέπλευσε τον Απρίλιο στη βάση της Ρεβυθούσας !

ΟΥΤΕ ΕΝΑ…

Ολικό comeback για το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ελλάδα !!!

Στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης, το 2022, τα slots στη Ρεβυθούσα, δηλαδή οι χρονοθυρίδες υγροποιημένου αερίου, είχαν φτάσει να μισθώνονται ακόμη και προς 4 εκατ. ευρώ το μήνα!

-Τρελά νούμερα. Ήταν τέτοια η ζήτηση από τα Βαλκάνια για δυτικής προέλευσης LNG, με τη Ρωσία να εκτοξεύει απειλές ότι μετά τη Βουλγαρία θα διακόψει το αέριο και σε άλλες χώρες, ώστε οι ευκαιρίες κερδοφορίας για τις ελληνικές και ξένες εταιρείες ήταν τεράστιες.

-Διαφορετικά δεν θα έδιναν ενοίκια τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ το μήνα για ένα slot LNG, που ένα χρόνο πριν τον πόλεμο, το 2021, μισθώνονταν… 400% λιγότερο, το πολύ 700.000 ευρώ.

-Το ενδιαφέρον για τη δέσμευση χρονοπαραθύρων εκφόρτωσης φορτίων υφροποιημένου αερίου στις δημοπρασίες του ΔΕΣΦΑ για τα έτη 2023, 2024, 2025 και 2026 ήταν τεράστιο.

-Το πάρτι αυτό έχει τελειώσει. Τον Ιούνιο του 2023, το ρωσικό αέριο, πρωτίστως μέσω του αγωγού Turkstream έγινε ξανά, για πρώτη φορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πρωταγωνιστής με μερίδιο 46% στην Ελλάδα.

-Το ολικό comeback του ρωσικού φυσικού αερίου κυρίως μέσω αγωγού, που ξεπέρασε στο πρώτο τετράμηνο του 2024 ακόμη και τα προ κρίσης επίπεδα, σήμανε και το τέλος των «χρυσών» ημέρων για το LNG στην ευρύτερη περιοχή.

Ούτε ένα πλοίο LNG δεν κατέπλευσε τον Απρίλιο στη βάση της Ρεβυθούσας.

Δύο μόνο φορτία ήρθαν το Μάιο, αντί για τα τρία του αρχικού πλάνου. Δύο αναμένεται να έρθουν και τον Ιούνιο, αντί για τρία, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και τους επόμενους μήνες.

Οι εταιρείες του χώρου ακυρώνουν κρατήσεις και προτιμούν να χάσουν χρήματα από τα χρυσοπληρωμένα slots, επιλέγοντας να φέρουν το φθηνότερο ρωσικό αέριο μέσω του σταθμού στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Από τη βασική πύλη εισόδου αερίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπου το ελληνικό σύστημα συνδέεται με τον Turkstream.

Αυτό που βλέπουν οι εταιρείες είναι ότι το ρωσικό αέριο είναι φθηνότερο αφού η Gazprom ρίχνει τις τιμές, ότι τους συμφέρουν οι βραχυπρόθεσμες συμφωνίες μέσω αγωγού, αντί τα μακροχρόνια συμβόλαια μέσω LNG και φυσικά ότι κυρώσεις από πλευράς Βρυξελλών στη Μόσχα δεν αναμένονται, παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς της ευρωπαικής ηγεσίας.

Αν δει κανείς τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ για την κατανομή των εισαγωγών φυσικού αερίου το πρώτο 3μηνο του 2024, προκύπτει ότι:

Από τις 16,55 TWh που εισάγαμε, οι 7,25 TWh μπήκαν από το Σιδηρόκαστρο (κυρίως ρωσικό), καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι κατά 114%!

Από τη Ρεβυθούσα μπήκαν 6,40 TWh μειωμένες κατά 38% από πέρυσι. Μέσω του διαδρατικού αγωγού TAP (Νέα Μεσημβρία) μπήκαν 2,90 TWh (κυρίως αζέρικο), ενώ μηδενικές ήταν οι ποσότητες μέσω Κήπων, δηλαδή από Τουρκία.

Αναλύοντας την πηγή προέλευσης του LNG μέσω Ρεβυθούσας, από τις συνολικά 6,93 TWh, το αμερικανικό παραμένει πρώτο με μερίδιο 65% (4,54 TWh), δεύτερο είναι το ρωσικό με 27% (1,91 TWh) και τρίτο το αλγερινό με 7% (0,48 TWh).

Αθροίζοντας τις εισαγωγές μέσω αγωγού και το LNG, προκύπτει ότι το μερίδιο του ρωσικού αερίου στην Ελλάδα ξεπέρασε το 50%, (ανάλυση της δεξαμενής σκέψης The Green Tank για το πρώτο τετράμηνο). Ακόμη πιο ψηλά από το 47% στο οποίο είχε εκτιμήσει το ρωσικό μερίδιο στην προμήθεια φυσικού αερίου της χώρας πρόσφατη έρευνα του Reuters.

Στα μέσα Μάιου,το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού της Ρωσίας απ’τον τομέα του πετρελαίου & του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 82,2% στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024 !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα υπέγραψε ψήφισμα της ΕΕ για Επίτροπο ΛΟΑΤΚΙ στη νέα Κομισιόν!

Ο κόσμος έχει τρελαθεί από την αδικαιολόγητη ακρίβεια, ο κατάλογος από την έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία μακραίνει και πάει, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει, κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο με τον πυρηνικό παροξυσμό στην ρωσοουκρανική σύρραξη και σαν μοναδική προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε το διορισμό επιτρόπου ΛΟΑΤΚΙ, στη νέα Κομισιόν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επίθεση της Ρωσίας στο Ουκρανικό μέτωπο, προχωρά με μεγάλη δυσκολία, 

κι αβέβαιες -για την ώρα- προοπτικές.

-Οι “αλαλαγμοί” περί …”σαρωτικών προελάσεων”, 

-με τη συνοδεία “χαρτών”, εικόνων, βίντεο με εκρήξεις και μπαμ-μπουμ 

-και … αναλύσεις στρατιωτικής τακτικής του κ… (του “καναπέ” ή του “κώλου”, το ίδιο είναι…) 

που κατακλύζουν ακόμα κι έντιμα μέσα, 

με “πηγές”  ρωσικές ή ξένες

-απέχουν πολύ από την πραγματικότητα!

-Η αλήθεια ωστόσο από όσους ξέρουν τι συμβαίνει από πρώτο χέρι (πχ Rybar ή RIA Novosti) δείχνει μια διαφορετική εικόνα.

-Το ίδιο και οι ανταποκρίσεις όσων ζουν σαν “πολεμικοί ανταποκριτές” στην πρώτη γραμμή (πχ εδώ ο Γκέρμαν Σαντουλάεβ):

“Η επίθεση της Ρωσίας προχωρά με μεγάλη δυσκολία. 

• Δεν μπορούμε να πάρουμε το Chasov Yar στο Donbass. 

• Δεν μπορούμε να πάρουμε το Volchansk προς την κατεύθυνση του Kharkov. 

• Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από τη “γκρίζα ζώνη” στην πλευρά του Zaparoziye 

• Η πρόοδος είναι μερικές φορές μόνο 200 μέτρα την ημέρα ανατολικά της Avdeevka ή του Artemovsk (Μπαχμούτ) που χρειάστηκαν μήνες και πολύ αίμα να απελευθερωθούν 

-Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου φέρνει συνεχώς στη μάχη τις εφεδρείες που διαθέτει. 

-Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν νέα όπλα που ελήφθησαν από τη Δύση. 

-Έχουν ακόμα πολλά drones.

-Ταυτόχρονα, το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου επιτίθεται συνεχώς σε αντικείμενα στο βάθος μας: διυλιστήρια πετρελαίου, σταθμούς ραντάρ, Κερτς, Νοβοροσίσκ και ούτω καθεξής.

Η αεράμυνα τα κατάφερε, αλλά τέτοιες μαζικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν.

-Προφανώς δεν έχουμε αρκετά στρατεύματα και εξοπλισμό για να επιτύχουμε. 

-Οι ελλείψεις μας στον ηλεκτρονικό πόλεμο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.

Το μέτωπο έχει επεκταθεί, αλλά τώρα στο βορρά έχουμε παρασυρθεί σε έναν δύσκολο πόλεμο θέσεων.”

-Ας μείνουμε προσγειωμένοι λοιπόν…

Είναι ένας δύσκολος πόλεμος!

Σχολιο.- Όλοι πάντως υποστηρίζουν ότι η Ρωσία τα πάει καλά. Τι να πω... Νομίζω ότι ίσως πρόκειται για εσωτερική κριτική γιατί πολλοί στη Ρωσία θεωρούν ότι πάνε πολύ αργά με τον πόλεμο... και όντως πάνε πολύ αργά. Όμως κατά τη γνώμη μου πως να πάνε γρηγορότερα όταν πολεμάνε τον ίδιο λαό;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι … πραγματικά σοβαρό συνέβη στο Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ!

Παρά τη σιωπή των αμερικανικών αρχών 

- που φυσικά αρνούνται να παραδεχτούν ότι ο …κολοσσός τους αξίας πολλών δις ρεζιλεύτηκε από μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, την Υεμένη- οι ειδήσεις υποψιάζουν για σοβαρή ζημιά, μετά το χτεσινό χτύπημα:

-Το αεροπλανοφόρο με την προστασία της Σαουδικής αεροπορίας, κινείται κούτσα-κούτσα να βρει καταφύγιο στο λιμάνι της Τζέντα στη Σ. Αραβία,

-Στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε χωρίς πολλές εξηγήσεις, ότι ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το Τρούμαν, θα αντικαταστήσει το Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά! 

-Να δείτε που σε λίγες μέρες, θα μας καταφτάσει στη Σούδα, το Αϊζενχάουερ, για … επισκευές σε … αμερικανικό λιμάνι ! (γιατί αυτό είναι η Σούδα!)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο αριστερά θα στραφεί η Νότια Αφρική;

-Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων στη Νότια Αφρική το “Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο”-ANC, χάνει την απόλυτη πλειοψηφία του 50% (40,24%) κι αναγκαστικά θα αναζητήσει συμμάχους για τη νέα κυβέρνηση της πιο αναπτυγμένης και πιο βιομηχανικής χώρας της Μαύρης Ηπείρου!

Χαρακτηριστικό της φθοράς του ANC είναι ότι το 2019 είχε 57% και το 2004 πάνω από 70%!

-Με δεδομένο ότι φαίνεται σχεδόν αδύνατη συνεργασία του ANC με το τρίτο κόμμα ΜΚ (14,64%), που δημιουργήθηκε λίγο πριν τις εκλογές, εκφράζοντας το “προσωπικό μίσος” του πρώην Προέδρου και ηγέτη του ANC, Τζούμα, που είχε φυλακιστεί, το πιο πιθανό είναι ότι η επιλογή θα είναι το αυτοαποκαλούμενο μαρξιστικό/λενινιστικό EFF (9,47%) του Τζούλιους Μαλέμα που έφτασε κοντά το 10%!

-Όμως για να συνεργαστεί με το EFF και τον Τζούλιους Μαλέμα, το ANC θα πρέπει να καταλήξει σε κάποια συμφωνία μαζί τους, μιας και αυτοί ζητούν ριζικές μεταρρυθμίσεις, όπως η αναδιανομή γης στους μαύρους χωρίς την παροχή αποζημίωσης στους σημερινούς ιδιοκτήτες, εθνικοποίηση οικονομικών τομέων-κλειδί και ακόμα πιο αποφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό ρόλο της Ν. Αφρικής στους BRICS και το διεθνές σκηνικό.

“Δεν είμαστε απελπισμένοι και δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό στις διεκδικήσεις και τις αρχές μας” 

τόνισε ο Τζούλιους Μαλέμα το Σάββατο (01/06). 

-Θεωρείται απίθανο το ANC να αποφασίσει να προσεγγίσει το δεύτερο κόμμα, το δεξιό DA (21,7%) γιατί θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις, καθώς το φιλελεύθερο κόμμα τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, της απορρύθμισης της οικονομίας και της αποδυνάμωσης των BRICS, υπέρ μιας φιλοδυτικής πορείας της Ν. Αφρικής.

Θα θεωρηθεί “αυτοκτονία” του ANC μια τέτοια “συμμαχία” γιατί ΚΑΙ η αιτία φθοράς του είναι η “ανοχή” στην πολιτική που υποστηρίζει το DA αλλά ΚΑΙ γιατί το “φιλελεύθερο κόμμα” όχι μόνο δεν καρπώθηκε τη δυσαρέσκεια που στράφηκε στα αριστερά αλλά εκλογικά μειώθηκε κιόλας. 

Και προϋπόθεση είναι βέβαια η εγκατάλειψη από το ANC της κληρονομιάς του Νέλσον Μαντέλα που είναι το κύριο “καύσιμο” και δύναμη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου!

-Βέβαια, στην πολιτική και τη σοσιαλδημοκρατία -παρόλο που το ANC δεν έχει καμμία σχέση με την ευρωπαϊκή και δυτική εκδοχή της - τίποτα δεν αποκλείεται!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Δεύτερη φορά σε 24 ώρες χτυπήθηκε από την Υεμένη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο! 

-Άλλες έξι νέες ναυτικές επιχειρήσεις σε μια μέρα!

Όπως μεταδίδουν το Κινεζικό πρακτορείο Xinhua και το Al Jazeera, σήμερα μέχρι τα ξημερώματα:

1.Επίθεση στο αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες με πυραύλους και drones στην Ερυθρά Θάλασσα.

2.Η Υεμένη επιτέθηκε επίσης σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο -αντιτορπιλικό - στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα πολλά απευθείας χτυπήματα.

3.και : Το πλοίο Maina δέχτηκε επίθεση δύο φορές, μία στην Ερυθρά Θάλασσα και μία στην Αραβική Θάλασσα, για παραβίαση του εμπάργκο στο Ισραήλ.

4.Επίθεση στο πλοίο Aloraiq στον Ινδικό Ωκεανό για παραβίαση του εμπάργκο.

5.Επίθεση στο πλοίο Abliani στην Ερυθρά Θάλασσα για παραβίαση του εμπάργκο.

-Τα δυτικά μέσα κάνουν ότι … δεν άκουσαν, εκτός από το CNN που μετέδωσε συνέντευξη του Βρετανού στρατιωτικού ειδικού Howard Weldon που δήλωσε:

“Άσχημα νέα φτάνουν από την Ερυθρά - Φαίνεται ότι οι «Χούθι» κατάφεραν κάτι…”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψεκασμένοι τώρα στις 8 το πρωί στον ΣΚΆΙ.

Αγαπητοί "ορθολογιστές" είστε ένα μάτσο πρόβατα

Γιώργος Φαραζούλης : Μετεωρολόγος στον τομέα τροποποίησης καιρού

«Ψεκάζουμε συνέχεια τα σύννεφα»

Σχολιο.- Και αυτός παπαριές έλεγε και να ρίξει στάχτη στα μάτια προσπάθησε αλλά τουλάχιστον έχουμε έναν (μαλάκα) να μας παραδέχεται ότι ψεκάζει για να τροποποιεί τον καιρό και μάλιστα συνέχεια

Σχολιο.- σημαίνει απλά ότι και εκεί έχουν αρχίσει να χάνουν το ματς και αλλάζουν το αφήγημα. Με τα εμβόλια μας χλεύαζαν πολύ περισσότερο και μας εκτόπισαν από την κοινωνία όμως τώρα πέφτει κλάμα

Σχολιο.- μετά από 10 χρόνια και πολύ άργησε....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ολοκαύτωμα στο Κοντομαρί (02 Ιούνη 1941) και στην Κάντανο, επαρχίας Σελίνου Ν. Χανίων (3 Ιούνη 1941)

Η πινακίδα που τοποθέτησαν οι Γερμανοί στην είσοδο του μαρτυρικού χωριού για να δικαιολογήσουν τη σφαγή των αμάχων αναφέρει: «ως αντίποινων των από οπλισμένων πολιτών ανδρών και γυναικών εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων Γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάνδανος».

«Τόσο τον αναστάτωσε τον Καζαντζάκη, που το βράδυ δεν του ’κανε όρεξη να φάει. Ιδιαίτερα του ’καμε εντύπωση η πρώτη ξύλινη επιγραφή, που φτιάξανε οι Γερμανοί, που με κατάλληλο τρόπο μπόρεσα να την ξετρυπώσω και να τη φωτογραφήσω, και όπου αναφέρεται, πως για την εξόντωση των αλεξιπτωτιστών, λάβανε μέρος γυναίκες και άντρες. Στην άλλη, την πέτρινη, που στήσανε αργότερα, δε κάμανε λόγο για τις γυναίκες».

Την προηγούμενη ημέρα  (02 Ιουνίου 1941) είχε προηγηθεί η εκτέλεση όλων των αμάχων ανδρών στο Κοντομαρί Χανίων. Αυτά ήταν τα σκληρά  αντίποινα των Γερμανών Ναζί για να τιμωρήσουν τον τοπικό πληθυσμό για τη μαζική του αντίσταση και τον ηρωισμό που επέδειξε στη μάχη της Κρήτης παίρνοντας μια φρικιαστική και κτηνώδη εκδίκηση.

Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι.

Το έγκλημα πολέμου στο Κοντομάρι κατέγραψε με το φωτογραφικό φακό του ο Γερμανός υπολοχαγός Franz-Peter Weixler, ο οποίος υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας για τη Wehrmacht – αργότερα το ίδιο έτος απομακρύνθηκε από τη θέση του για «πολιτικούς λόγους» και μάλιστα κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία, λόγω διαρροής των συγκεκριμένων φωτογραφιών.

Ο επικεφαλής της μονάδας των εκτελεστών – αλεξιπτωτιστών Horst Trebes τιμήθηκε με τον Σταυρό του Ιππότη του ναζιστικού καθεστώτος για την επιχείρηση στην Κρήτη. Σκοτώθηκε το 1944 σε πολεμική επιχείρηση στη Νορμανδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΙΝΔΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα.

Πρόκειται για 90 τόνοι εννέα φαρμακευτικών ενεργών αρχών (API) που παράγονται στη χώρα της Νότιας Ασίας, ανέφερε σε σημείωμα το υπουργείο Εξωτερικών του Νέου Δελχί.

Το φορτίο, που ξεκίνησε αυτή την Κυριακή από το λιμάνι της Μούνδρα στην πολιτεία Γκουτζαράτ, θα χρησιμοποιηθεί από κουβανούς κατασκευαστές φαρμάκων για την παραγωγή βασικών αντιβιοτικών. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος; Έρχονται αυξήσεις «φωτιά»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά μας ψεκάζουν, δεν είναι συνωμοσία!

Πώς γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών: «Ψεκάζουμε συνέχεια τα σύννεφα» λέει ο μετεωρολόγος Φαραζούλης

2 Ιουνίου 2024 - 20:49

Ο μετεωρολόγος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία, αλλά για ένα γεγονός που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια

Τον τρόπο που γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών ανέλυσε ο ειδικός μετεωρολόγος, Γιώργος Φαραζούλης.

Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ , ο κ. Φαραζούλης εξήγησε: «Η μέθοδος τροποποίησης του καιρού δεν είναι κάτι που έγινε τώρα, αλλά τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο».

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία, αλλά όπως είπε, «ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά, απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιίνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις».

Έθεσε βέβαια ένα πλαίσιο προϋποθέσεων. «Δεν μπορεί για παράδειγμα να προκληθεί βροχή αν δεν υπάρχουν σύννεφα και μάλιστα όχι όποια σύννεφα, αλλά κάποιας κατηγορίας σύννεφα, που έχουν μέσα έντονο δυναμικό, δηλαδή είναι κατακόρυφης ανάπτυξης στα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό της βροχής», διευκρίνισε.

Σχολιο.- Βέβαια δεν μας εξήγησε γιατί προσπαθούν  να αλλάξουν το κλίμα στην Αθήνα. Στην επαρχία έχει κάποια δικαιολογία να προσπαθούν να προκαλέσουν βροχή για τις σοδειές )αν και είδαμε τα χαϊρια τους στη Θεσσαλία που έπνιξαν χωράφια, σπίτια, χωριά, και ανθρώπους, για τα ανθρώπινα θύματα ακόμα δεν μάθαμε τίποτε παρότι με τις τότε μαρτυρίες των ανθρώπων έλεγαν ότι στη  ροή των πλημμυρών έβλεπαν δεκάδες πτώματα να επιπλέουν). Στην Αθήνα γιατί προσπαθούν να προκαλέσουν βροχή? Και στη μεγάλη  φωτιά στην Πάρνηθα πριν 3 χρόνια, γιατί δεν προκάλεσαν βροχή για να τη σβήσουν? Κάτι δεν μας λέει καλά….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ερχόμενη Κυριακη όταν θα πας να ψηφισης να θυμάσαι ότι ο Κούλης και η ΝΔ θέλει να ξεπουλήσει την Χώρα και να περάσει τα Τούρκικα ως ξένη γλώσσα απ το Δημοτικό. Κούλη βάλε και τα Βουλγάρικα που ειναι η ίδια γλώσσα με τα ΓυφτοΣκοπιανά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θανατος από πεινα στην Γάζα 

-Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας:

- Προειδοποιούμε για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή και επιδείνωση του λιμού λόγω του ότι οι ισραηλινές και αμερικανικές διοικήσεις εμποδίζουν την είσοδο βοήθειας και καυσίμων.

- Ο ισραηλινός στρατός έκλεισε όλες τις διαβάσεις που οδηγούν στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ημέρες.

- Η κατάληψη της διάβασης της Ράφα από τον ισραηλινό στρατό και το κλείσιμο του για 24 ημέρες απέτρεψαν 22.000 τραυματίες και άρρωστους να ταξιδέψουν για να λάβουν θεραπεία.

- Περισσότερο από το 98% των αρτοποιείων του κλάδου σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω έλλειψης αερίου.

- Περισσότερα από 700 πηγάδια νερού τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τον ισραηλινό στρατό λόγω άμεσης στόχευσης ή πρόληψης εισόδου καυσίμων, επιδεινώνοντας τον κίνδυνο λιμού και αφυδάτωσης στη Λωρίδα της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η Κίνα απειλεί το ΝΑΤΟ

Θα συντρίψουμε όποιον επιχειρήσει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν

-Η δήλωση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται μετά την είδηση ότι ο Καναδάς θα αναπτύξει πολεμικά πλοία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και μετά την πρόσφατη κίνηση της Αμερικής να εξοπλίσει τις Φιλιππίνες με πυραύλους που θα μπορούσαν να φτάσουν σε μεγάλες κινεζικές πόλεις

Η Κίνα παραμένει προσηλωμένη στην ειρηνική επανένωση. Ωστόσο, αυτή η προοπτική διαβρώνεται όλο και περισσότερο από τους αυτονομιστές για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τις ξένες δυνάμεις

δήλωσε ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας Dong Jun



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-«Η Γερμανία δέχεται εντολές από την Ουάσιγκτον» - λένε οι διαδηλωτές στο Βερολίνο

-Εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους στο κέντρο του Βερολίνου για να απαιτήσουν τον τερματισμό των παραδόσεων όπλων και την υποστήριξη των πολεμοκάπηλων εν μέσω της αυξανόμενης παγκόσμιας έντασης το Σάββατο

-Τα πλάνα δείχνουν διαδηλωτές να κάνουν πορεία από την πλατεία Alexanderplatz με σημαίες ειρήνης και πανό που έγραφαν «Παγκόσμια ειρήνη με τη Ρωσία και την Κίνα ή θέλετε παγκόσμιο πόλεμο με τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ;», «Σταματήστε τον πόλεμο και τη ρητορική μίσους κατά της Ρωσίας! Η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας!», μεταξύ άλλων

Όταν βλέπετε πώς η γερμανική κυβέρνηση κατέστρεψε τη μοναδική της οικονομία συμφωνώντας με την Ουάσιγκτον ότι μπορούν να ανατινάξουν τους αγωγούς Nordstream, τότε βλέπετε ότι η Γερμανία δεν ελέγχει την κατάσταση... και ακολουθεί μόνο εντολές από την Ουάσιγκτον

είπε ένας από τους ακτιβιστές στους δημοσιογράφους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κέντρο του κόσμου, αυτή την ώρα που ετοιμάζεται ο πιο τρομερός πόλεμος, δεν βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι εκεί μεταξύ των ακτών της Αμερικής και των ακτών της Ασίας. Αυτό επαναλήφθηκε χθες σε διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, όπου οι Αμερικανοί επανέλαβαν ότι, ό,τι και να συμβεί στην Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή, η προτεραιότητά τους είναι η ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, την οποία αποκαλούν Ινδο-Ειρηνικό, ώστε ο εχθρός να αναγνωρίζεται καλύτερα για αυτούς, είναι η Κίνα Θέλουν πόλεμο γιατί το 50% του παγκόσμιου πλούτου παράγεται εκεί.

Πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται εκεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανταγωνίζονται την Κίνα, αλλά όχι ιδεολογικά. Ποιος ξεκίνησε τις πρώτες συμφωνίες με την Κίνα για την εξωτερική ανάθεση εργοστασίων, αν όχι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Δεν μπορούν να μας πουν ότι είναι ένας αγώνας για ελευθερία ενάντια σε δεν ξέρω τι. Όλα αυτά είναι ανοησίες. Είναι απλώς επειδή η Κίνα γίνεται η κορυφαία δύναμη στον κόσμο και από εκεί, σταδιακά, τα δολάρια δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον τόσο πολύ όσο πριν για το εμπόριο αγαθών.

Έτσι, η αυτοκρατορία χτυπιέται στον πυρήνα της. Ο πυρήνας του είναι το νόμισμά του, το οποίο μπορεί να εκτυπώσει όσο θέλει επειδή δεν δεσμεύεται από κανέναν από τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα άλλα έθνη. Μπορούν να εκτυπώσουν όσο θέλουν, αρκεί να το χρειάζεστε για τις ανταλλαγές σας, για να αγοράσετε πρώτες ύλες, να αγοράσετε πετρέλαιο, να αγοράσετε ορυκτά κ.λπ. κλπ. Και τη μέρα που θα σταματήσει, δηλαδή την ημέρα που συμφωνούν τα έθνη μεταξύ τους να πληρώσουν στο νόμισμά τους, τελείωσε, και η αυτοκρατορία καταρρέει.

Ως εκ τούτου, επιδίδονται σε ανταγωνισμό που δεν είναι ελεύθερος και εντελώς παραποιημένος, υποστηριζόμενος από όπλα. Αυτή είναι η πολιτική τους. Και εν τω μεταξύ, οι ανόητοι Ευρωπαίοι είναι εκεί και λένε, "Α, φυσικά, συμφωνούμε με την ελευθερία. Α, φυσικά, αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα." Όταν αυτό το πρόγραμμα των Βορειοαμερικανών, στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει και τη ληστεία της Ευρώπης, όπως έχει ήδη ξεκινήσει.

Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη απειλή πολέμου γιατί θα ήταν ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, καθώς τα όπλα εκεί δεν έχουν την ίδια εμβέλεια, την ίδια σημασία όπως αλλού. Όπως και στην Ευρώπη, ιδίως τα ατομικά όπλα. Θυμήσου αυτό που σου λέω γιατί θα το προσέξεις λίγο περισσότερο καθώς ακούς περισσότερα για αυτό. Και εμείς, οι Γάλλοι, ανησυχούμε γιατί είμαστε παρόντες σε αυτή τη ζώνη μέσω της Πολυνησίας, μέσω της επικράτειας της Νέας Καληδονίας Κανάκη, μέσω της παρουσίας μας στη Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Επομένως, οι Γάλλοι έχουν κάτι να πουν, και συγκεκριμένα αυτό: δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα. Και θα εναντιωθούμε με όλα τα διπλωματικά μέσα για να μην συμβεί

Ζαν-Λυκ Μελανσόν

https://x.com/JLMelenchon/status/1796924456494887091?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR03C5iCIJ6-01o3H6iUTBZm5mVE7mt56-SOIi6rhYiVpae25GSrDqDlNyY_aem_AfQF2abAwPgi6uMLhZYXicwNfuU9SMEViOjDvVoHgoF6kfAkwIvd3tE7uqbbNa9m8ExOT1PMGxjka3mKVyEeWHtG



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάπτυξη-αξιοποίηση-παραγωγικότης... 

"Θέλετε να δείτε με μια εικόνα τι σημαίνει επέλαση της τουριστικής βιομηχανίας για το φυσικό τοπίο της χώρας; Συγκρίνετε τις δύο φωτογραφίες από την - κάποτε - υπέροχη παραλία Βρόσκοπος στην Τζια. 

-Πριν μια πενταετία ο Βρόσκοπος ήταν ένα παρθένο κυκλαδίτικο τοπίο. Μια παραλία στην οποία έφτανες μέσω μονοπατιού και μπορούσες να κάνεις το μπάνιο σου ήσυχα ή/και να διανυκτερεύσεις κάτω από τα αρμυρίκια της. 

-Σήμερα ο Βρόσκοπος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Δεκάδες υπερπολυτελείς κατοικίες του project One&Only Kéa Island [https://www.oneandonlyresorts.com/kea-island] έχουν ξεπηδήσει και στις δύο πλαγιές που πλαισιώνουν την παραλία. Το μονοπάτι έχει κλείσει και θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη του 2024 όταν θα αρχίσει η λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Πιθανόν όμως να έχει κλείσει για πάντα. 

-Για ποιον προορίζονται όμως αυτές οι κατοικίες; Για εκείνους που έχουν να δώσουν τουλάχιστον 1.750 ευρώ (ναι, καλά διαβάσατε) για μια διανυκτέρευση, με ελάχιστο τις δύο διανυκτερεύσεις. Άρα, 3.500 ευρώ για δύο άτομα. Αυτή ήταν η φθηνότερη τιμή που μπορέσαμε να βρούμε για τον Απρίλιο του 2024.

-Η Τζια είναι ένα νησί ιδανικό, πολύ κοντά στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι (ή μάλλον ήταν) ιδανικό για απόδραση τα Σαββατοκύριακα αλλά και για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές. Η λογική της ανάπτυξης που κυριαρχεί, η παράδοση των πάντων στο μεγάλο κεφάλαιο μετέτρεψε έναν δικό μας τόπο σε "άβατο" για την κοινωνική πλειοψηφία καθώς οι τιμές των καταλυμάτων θυμίζουν πλέον Μύκονο και Σαντορίνη. 

-Με αυτούς τους ρυθμούς, δεν απέχει πολύ η στιγμή που κάθε πέτρα, κάθε κόκκος άμμου, κάθε σπιθαμή γης θα ανήκει σε αυτούς που έχουν λεφτά. Εμείς στην καλύτερη περίπτωση θα προσεγγίζουμε τα υπερπολυτελή θέρετρά τους ως υπάλληλοί τους και μόνο. 

Γκρέμισμα και ξανά από την αρχή. Τα θέλουμε πίσω όλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαι Εβραίος και λέω ότι η ανθρωπιά έχει πάψει να υπάρχει από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ"

Ντάστιν Χόφμαν 

Ο Ντάστιν Λι Χόφμαν (αγγλικά: Dustin Lee Hoffman‎‎), (8 Αυγούστου 1937) είναι Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, βραβευμένος 2 φορές με Όσκαρ, 5 φορές με Χρυσές Σφαίρες, 4 φορές με BAFTA και 2 φορές με Έμμυ.

*Διευκρίνιση: 

Άλλο πράγμα το να είσαι Εβραίος και τελείως άλλο το να είσαι Σιωνιστής εγκληματίας(δηλαδή εθνικιστής αποικιοκρατης )