Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Δευτερα 10 Ιουνιου 2024


Το βρήκα αυτό το διαμάντι σε ιδιωτική ανάρτηση φίλου και ξάφνου παρατηρώ....: Ωωωωωπ για...μισό λεπτό....

Εδώ υπάρχει μια σημαντική παραδοχή από τους υποστηρικτές της ανάγκης για δημιουργία "φιλμ" από σύννεφα βαρέων μετάλλων....(μέσω ψεκασμών..) 

υποτίθεται για να.."εμποδίζουν την είσοδο θερμότητας από τον ήλιο"....

Δηλώνουν ουσιαστικά εδώ, ότι αυτά τα σύννεφα, εμποδίζουν την θερμοκρασία της γης να φύγει έξω στο διάστημα κάνοντάς την, θερμοκήπιο....

Πολυυυ σημαντική "πληροφορία" τους διέφυγε μέσα στην ανάγκη τους για προπαγάνδα.....

Επιστημονικά λοιπόν, ναι αυτό έχει βάση, διότι η θερμότητα του πλανήτη Γη, ΔΕΝ προέρχεται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ "από τον Ήλιο"

αλλά και από τον ίδιον τον πλανήτη....(Πυρήνας, κίνηση του πλανήτη κτλ)

Συν του ότι λόγω περιστροφής του πλανήτη οι θερμές αέριες μάζες μετακινούνται και στα σημεία με...αυτές τις τεχνητές συννεφιές, 

οπότε η ζέστη από τον ήλιο που έχει διαπεράσει την ατμόσφαιρα σε άλλα σημεία του πλανήτη...ΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ" που δημιουργούν αυτά τα τεχνητά σύννεφα από βαρέα μέταλλα

(τα οποία "ψεκάzouv" κατά κοινή ομολογία σε παλαιότερη συνέντευξη τύπου Γεωμηχανικών, "για να δημιουργήσουν προστατευτικό φιλμ γύρω από την Γη, προκειμένου να... εμποδίζουν τις ακτίνες του Ήλιου..να υπερθερμαίνουν τον πλανήτη"...#@€*)

Όποιος βρει ξανά αυτήν την συνέντευξη τύπου των Γεωμηχανικών ας κάνει την παλικαριά να μου την στείλει, διότι την ψάχνω πολύ καιρό 

Σχολιο.- https://www.telegraph.co.uk/news/2024/06/08/record-temperature-may-night-clouds-prevented-heat-escape/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR00ve7TYQuwQh9MNyNZO8q38gz1BEkGmP4OthYJgTfoJmPkXhshkGlBgdI_aem_AS_SG7z7dNRAjTaCiDvsLFLcEKX1q-F-b9Ba3MqswxyKu5uEEsTJy4T0PrVzqMf6oleVGA7Ll1IzcjMAeeZnnHcN



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορω πως οι Δεξιοί ΝουρΔιτες (γιατί δεξιοί είναι και οι τσυριζοπασοκοι μνημονιακοί) καταφέρνετε και βγάζετε ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ....Ο Αυτιάς ειναι ο πρωτος ανθρωπος που καταφερε να ανοιξει διαλογο με ενα βιντεο. Αυτό το ατομο βγήκε πρωτο σε σταυρούς, για την Ευρωβουλή ....ενδεικτικό του ποιοι ψηφίζουν στην ΝΔ...ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ....ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ....ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ !!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε τους βγαίνει με τίποτα η νέα πανδημία… Η κυβέρνηση του Μεξικού διέψευσε τον ισχυρισμό του ΠΟΥ πως υπήρξε θάνατος ανθρώπου από τη γρίπη των πτηνών στη χώρα!

10/6/2024

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι ένας Μεξικανός ήταν το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στον κόσμο του στελέχους της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους. Μόνο που η κυβέρνηση του Μεξικού δεν έχει υπόψη της κανένα τέτοιο περιστατικό όπως είπε…

Η μεξικανική κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λέγοντας μέσω του υπουργείου υγείας πως ο θάνατος του 59χρονου άνδρα που αναφέρεται ο ΠΟΥ, που οδήγησαν έπαθε σηπτικό σοκ δεν οφειλόταν σε κανέναν ιό.

Ο Jore Alcocer, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της χώρας, είπε ότι ο άνδρας έπασχε από χρόνια νεφρική νόσο, διαβήτη τύπου 2 και υψηλή αρτηριακή πίεση, τα οποία οφείλονται και στο θάνατό του. Επιπλέον είπε ότι ήταν κλινήρης για εβδομάδες πριν πεθάνει… και δεν είχε εκτεθεί σε πουλερικά ή άλλα ζώα πριν εμφανίσει τα συμπτώματά του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο για μια πανδημία γρίπης των πτηνών, με αποτέλεσμα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αποθηκεύουν εμβόλια. Είναι επίσης έτοιμη να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη νέων εμβολίων για την καταπολέμηση του ιού.

Η Αρχή Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ (BARDA) πρόκειται να καταλήξει σε συμφωνία με τη Moderna για τη χρηματοδότηση δοκιμών σε ανθρώπους για το πειραματικό της εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης των πτηνών. Ως μέρος της συμφωνίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δεσμευτεί να αποθηκεύσει εκατομμύρια από τα εμβόλια εάν οι δοκιμές σε ανθρώπους είναι επιτυχείς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν τολμήσουν αυτοί οι παγκόσμιοι εγκληματίες να παρουσιάσουν μια νέα πανδημία, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν στον Covid. Ο κόσμος που θα τους διαδεχθεί, θα είναι αυτή τη φορά πιο ενημερωμένος, ακόμα και στην Ελλάδα, την χώρα της μαφίας, της λογικρισίας και της διαπλοκής.

Πόσο μάλλον σε άλλα έθνη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζί με την επιτυχία του πολύ ενδιαφέροντος πειράματος της Sahra Wagenknecht στη Γερμανία για μια νέα δύναμη της Αριστεράς, αντιΝΑΤΟικής και υπέρ της συνεργασίας με τη Ρωσία, 

-εξίσου σημαντική ήταν η επιτυχία στις Ευρωεκλογές της αριστερής συμμαχίας που κυβερνά τη Σλοβακία!

Παρά την κινητοποίηση, τη λύσσα και τη συσπείρωση και της ευρωατλαντικής αντιπολίτευσης γύρω από το δεξιό PS,

-τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Robert Fico, σάρωσαν στις Ευρωεκλογές, κερδίζοντας 5 επιπλέον έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο έχοντας την πλειοψηφία (8 στους 15) Ευρωβουλευτές που εκλέγει η χώρα!

-Μάλιστα τα αριστερά κόμματα SMER και HLAS, υπερδιπλασίασαν τα ποσοστά τους (25 + 8 = 33%) έναντι 15,7% που είχαν μαζί στις ευρωεκλογές του 2019!

Η φιλοδυτική συνασπισμένη αντιπολίτευση, είδε τα ποσοστά της - και τις έδρες της να μειώνονται!

-Βέβαια στην Ελλάδα, τα ανόητα “παπαγαλάκια” αντιγράφοντας την … είδηση όπως τη μετέδωσε το ΑΠΕ (ή αλλιώς Αναξιόπιστο Πρακτορείο Ειδήσεων) “ενημερώνουν” για το ανάποδο!

-Ψάξτε το λίγο ρε κακομοίρηδες πριν αντιγράψετε τις μπούρδες που σας ταΐζει το κρατικό ΑΠΕ/ΜΠΕ! 

Κάντε τον κόπο να μπείτε στην “πύλη των αποτελεσμάτων” ανά χώρα της ΕΕ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολική νοθεία: Πώς τα ποσοστά της ΝΔ απογειώθηκαν απο το ταχυδρομείο και... προσγειώθηκαν στην κάλπη!

10/6/2024

Για πρώτη φορά εφαμόστηκε η επιστολική ψήφος στις εκλογές και η ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία, να μαφειρέψει τα ποσοστά. Πέρα από τα προβλήματα στον αριθμό ψήφων που καταμετρήθηκαν, η σύγκριση με τα αντίστοιχα της παρουσίας των ψηφοφόρων στην παρουσίασε τεράστιες διαφορές. 

Στις 8 περιφέρειες που υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία η σύγκριση δημιουργεί πολλά ερωτήματα, στα οποία κάποιος πρέπει να δώσει απάντηση.

Στους πίνακες που ακολουθούν στην πρώτη στήλη είναι τα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου και στην δεύτερη χωρίς, δηλαδή μόνο με την παρουσία στο εκλογικό κέντρο.

Η Νέα Δημοκρατία από το 54,29% της επιστολικής στην Α  Ανατολικής  Αττικής προσγειώνεται στο 32,31%. Όλα τα άλλα κόμματα φυσικά χάνουν σε σχέση με την κάλπη.

Τεράστια η απόκλιση και στο νομο Εύβοιας. Το 41,50% της επιστολικής της ΝΔ περιορίζεται στο 25,89% με την αυτοπρόσωπη παρουσία στην κάλπη!

Μάλιστα στην περίπτωση του Νομού Ηρακλείου. Η πρώτη στην επιστολική ψήφο (31,97%) ΝΔ όχι μόνον χάνει περισσότερο από 7%, αλλά και την πρώτη θέση από το ΠΑΣΟΚ, που στην επιστολική ψήφο πήρε 11% λιγότερο!

Στις 13 μονάδες είναι η απόκλιση της επιστολικής ψήφου στην Χαλκιδική. Προφανώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ ήθελαν να απολαύσουν τις παραλίες του νομού. Απο την Ελληνική Λύση έκοψαν ένα μεγάλο ποσοστό αφού απο το 16,20% στην κάλπη, πήρε μόλις 6,13 μετά την “πτήση” κι απο 2ο κόμμα έγινε 4ο!

Στη συνέχεια τα αποτελέσμα είναι πανομοιότυπα, μπορείτε να δείτε κι άλλα εάν ψάξει.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως τσίμπησαν απ όλα τα κόμματα και κατέκλεψαν την Ελληνική Λύση. Οποτε επιστολική ψήφος = ΝΔ στη κάλπη! Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως και ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ με την επιστολική ψήφο, πήρε τις εκλογές…

Προσέξτε τώρα το συγκλονιστικό: Αν ψηφίζαμε μόνο με επιστολική ψήφο, η ΝΔ δεν θα έπαιρνε 27% αλλα 41% – επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βóμβα» με τα εμβόλια του κορονοϊού – Πάρα πολύ άσχημα νέα για όσους τα έκαναν

1 /6 /2024

Οριστικό αποτέλεσμα μελέτης: Τα εμβόλια mRNA για τον Covid-19 των Pfizer και Moderna αλλάζουν το DNA των ανθρώπων

Με την πανδημία του κορωνοϊού να αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν, μια επιδημία όμως που δίχασε και τραυμάτισε τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις να εξαναγκάζουν τους πολίτες να υποβάλλονται σε πειραματικά εμβόλια νέα στοιχεία επέρχονται στη δημοσιότητα για το πόσο πραγματικά επικίνδυνα ήταν αλλά και εξακολουθούν να είναι.

Τώρα μια νέα ανησυχητική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι λήψεις των εμβολίων mRNA για τον Βοοειδών αλλάζουν μόνιμα το DNA όσων τον λαμβάνουν.

Η μελέτη όμως γίνεται ακόμη πιο ζοφερή καθώς αυτές οι επικίνδυνες αλλαγές στο DNA θα μεταδοθούν και στους απογόνους των εμβολιασμένων για τον COVID-19.

Αυτή την εβδομάδα, ο διάσημος καρδιολόγος Δρ Peter McCullough δημοσίευσε ένα βίντεο στο X, στο οποίο τονίζει τη μελέτη. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η μελέτη που έχει προκαλέσει σάλο έχει λογοκριθεί μαζικά σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης των λεγόμενων Big Tech

Έτσι ο καρδιολόγος εστιάζει στη λογοκρισία που έχει επιβάλλει το LinkedIn, αποκλείοντας την εμφάνισή της από τη δημόσια προβολή παρά τη δημοσίευσή της από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH).

Η μελέτη τεκμηριώνει πώς τα εμβόλια γονιδιακής θεραπείας mRNA, όπως τα εμβόλια για τον COVID-19, αλλάζουν μόνιμα τη γενετική των εμβολιασμένων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που φύτρωσαν όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί; 

Ιστορικά, η Ακροδεξια ανεβαίνει συνήθως σε ένα πολιτικό περιβάλλον όπου τα αστικά "δημοκρατικά" ,υποτίθεται, κόμματα ήδη διαθέτουν μια αντιδημοκρατική η ολοκληρωτική κουλτούρα και η δημοκρατία υποχωρεί.Χωρις καθόλου να υπαινίσσομαι ότι συμβαίνει το ίδιο,στην Γερμανία της Βαϊμάρης λίγο προτού ανέβει ο Χίτλερ,όλα τα κόμματα,πλην σοσιαλιστών και κομμουνιστών, ονειρεύονταν μια στρατιωτική η προεδρική δικτατορία. Οι ναζί ήταν η πιο εξτρέμ εκδοχή του Κοινού Τόπου.Ο κεντρώος Μπρυνινγκ κυβέρνησε δύο χρόνια χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μόνο με την ανοχή του προέδρου Χίντενμπουργκ.

Και εδώ στην Ελλάδα πριν την στρατιωτική δικτατορία τον Απρίλη του 1967, η ΕΡΕ μίλαγε για αναγκαστική επιβολή δικτατορίας, ο Καραμανλής μίλαγε για δικτατορία, το Παλάτι ήθελε δικτατορία. Και εννοούσαν για μια παλατιανή στρατιωτική δικτατορία. Άλλωστε και οι συνταγματάρχες της χούντας του 1967 πρόλαβαν τους στρατηγούς που έπαιρναν εντολές από το Παλάτι, και έκαναν πρώτοι αυτοί δικτατορία.

Τώρα,να πω για τις σημερινές αναλογίες. Τα δήθεν " δημοκρατικά" κόμματα του συνταγματικού τόξου εδώ και αλλού επέβαλαν την δικτατορία των εμβολίων, την κοινωνική πειθαρχηση, την στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών και τον αντιρωσισμο, την προετοιμασία για πόλεμο, τον ευρωμονοδρομο, την μονοφωνια των ΜΜΕ, την απόκρυψη της αληθειας, τη φτώχεια και την ανεργία με την μεθοδευμένη εισβολή λαθρομεταναστών που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, και την επιβολή της ανωμαλίας και των ΛΟΑΤΚΙ υποχρεωτικά μέσα στην κοινωνία, την επιβολή της woke αντζέντας και της woke κουλτούρας, που καμία σχέση φυσικά δεν έχει ούτε με την Πρόοδο, ούτε με την Αριστερά, ούτε φυσικά με τον Άνθρωπο, που μέσα στον παραλογισμό της τεχνοφεουδαρχίας που έχουν επιβάλει θέλουν να τον καταστήσουν απλό εξάρτημα και ανταλλακτικό. .Η δε Αριστερά αυτοαναιρεθηκε πολλαπλώς.  Κεντροαριστερά από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, δίδαξε επί 9 χρόνια τον πολιτικό αμοραλισμό.

Επίσης, τα ΜΜΕ εδώ και καιρό διακηρύσσουν ότι ο εχθρός λέγεται πάντοτε " Ακροδεξιά". Είναι αυτό η δεν είναι κατασκευή του αντιπάλου όπως τον επιλέγουμε; είναι αυτό η δεν είναι μια πολιτική άνωθεν που καθιστά κοινωνικά ελκτική την Ακροδεξιά;; 

Πέραν αυτών, δεν είναι όλα τα κόμματα που ορίζονται ως Ακροδεξιά στην Ευρώπη το ίδιο και το αυτό. Αυτό όμως θέλει μια άλλη πιο ειδική συζήτηση.

Σχολιο.- Και εδώ και στην Ελλάδα έχουν λυσσάξει από καιρό τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί του ακραίου κέντρου για τον ακροδεξιό κίνδυνο που οι ίδιοι δημιούργησαν...

Σχολιο.- Μας πρήξανε τα ούμπαλα με την άνοδο της «ακροδεξιάς» οι «δημοκράτες» του κώλου!!!!!

Σχολιο.- ...σύντροφε...με αυτά που λέμε..σε λίγο...θα μας λένε "ακροδεξιούς" !

ΥΓ ...τους αρκεί να θεωρείς απαραίτητη τη διάλυση της Ε.Ε. και την ήττα του ΝΑΤΟ !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μαύρο τσουνάμι έπληξε την Ευρώπη. Το είπαν ήδη;

Φυσικά αυτοί οι φασίστες θα πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά για να φτάσουν στα επίπεδα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που πέτυχε το σύστημα της καπιταλιστικής νεοφιλελεύθερης τεχνοφεουδαρχίας: 

Κατ' οίκον περιορισμοί ολόκληρων πληθυσμών, κατοχή και επίδειξη υγειονομικών πιστοποιητικών υπό την απειλή ποινής αναστολής της εργασίας και της κοινωνικής ζωής, λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχοποίηση και περιθωριοποίηση της διαφωνίας, έλεγχος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ξεκινώντας από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, οικονομικές κυρώσεις που στραγγαλίζουν εθνικές οικονομίες και οδηγούν ανθρώπους στη λιμοκτονία, αποστολή όπλων και χρημάτων σε ένα καθεστώς ανδρείκελο κατά παράβαση των συνταγμάτων πολλών προσχωρούντων χωρών στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αποστολή μισθοφορικών στρατευμάτων σε ζώνες πολέμου, πολεμική λογοκρισία στα ΜΜΕ...

Φασίστες πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας.

Περιμένω τώρα και τον πρώτο κρετίνο που θα προτείνει ποινές και διοικητικά μέτρα (πρόστιμα, αφαίρεση άδειας οδήγησης, διαβατηρίου κλπ) σε όσους αποσυνάγωγους δεν πάνε να ψηφίσουν. 

Γιατί ως γνωστό, το δικαίωμα ψήφου λειτουργεί όπως το θαυματουργό εμβόλιο: δεν αρκεί να το ασκήσεις για τον εαυτό σου, πρέπει να το κάνεις για να σώσεις τους αγαπημένους σου και όλους τους άλλους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλελεύθεροι πολεμοκαπηλοι 

Επίσης,για όποιον και οποιαν δεν το κατάλαβε, τα σκεπτικιστικα κόμματα της λαϊκής Δεξιάς η και Ακροδεξιάς έριξαν ένα γερό ξύλο στα κόμματα του φιλοπόλεμου Κέντρου για το ζήτημα του πολέμου και της προετοιμασίας για παγκόσμιο πολεμο.Αυτο δεν σημαίνει, όπως λένε κάποιοι ηλίθιοι ,ότι είναι πράκτορες του Πούτιν. Σημαίνει ότι μετά την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και εν όψει κλιμάκωσης από τα γεράκια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, το εσωτερικό μέτωπο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην δυτικοφιλη Ευρώπη σπάει. Κάποιοι το εισπράττουν.

Αυτό το μέτωπο κατά του ΝΑΤΟ θα έπρεπε κανονικά να το οργανώνουν στην Ευρώπη κατά του ακραίου Κέντρου οι κομμουνιστές.Αλλα τι απέγιναν οι κομμουνιστές ; τους ψάχνουμε χρόνια τώρα. Οι αντιιμπεριαλιστες από τα αριστερά είναι ένα είδος που βρίσκεται σε έκλειψη και το αναζητούμε με το φανάρι του Διογένη.

Σχολιο.-  Οι ταμπέλες μας φάγανε. Αντί να κοιτάνε το γιατί συμβαίνει κάτι, τι λέει η Λεπέν , κοιτάνε αφ' υψηλού, ως σωστοί και αλάθητοι. Η ταμπέλα απενοχοποιεί τα δικά σου έργα και δεν κάνεις ποτέ αυτοκριτική ..χάνεις την μπάλα !!

Σχολιο.- Δεν υπάρχει πια αριστερά,  Ζούμε στην μεταριστερή εποχή που όσα πιστέψαμε έχουν πεθάνει και το καινούργιο ακόμα δεν έχει γεννηθεί. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που χάνονται όμως στον ωκεανό του κανόνα. Μέχρι να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε, και να ξεκαθαρίσουμε στην κοινωνία ότι η woke ατζέντα δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά,  θέλει δουλειά πολύ.

Σχολιο.- Έτσι είναι δυστυχώς. Θελει πολύ χρόνο και απίστευτα πολλή δουλειά. Μου έκανε αίσθηση, αν και ήξερα καλά το γιατί, ότι όλοι οι παρουσιαστές αντιμετώπιζαν ως μοναδικό πρόβλημα για το ευρωσυστημα την άνοδο της Ακροδεξιάς. Σκεφτηκα για αλλά μια φορά ότι κανείς δεν θεωρεί τον χώρο της ψευτοαριστερας εχθρό, ούτε φυσικά των λίγων πραγματικά Αριστερών που ακόμη λέμε αυτά που εννοούμε, και να μας θεωρήσουν  ως απειλή. Η ματια του αντιπάλου είναι πάντοτε χρήσιμη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Ιουνίου 2024

Η Κούβα θα συμμετάσχει στους Αθλητικούς Αγώνες BRICS

Η Κούβα θα εκπροσωπηθεί στους Πρώτους Αθλητικούς Αγώνες Brics 2024, που θα διεξαχθούν στο Καζάν, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ταταρστάν της Ρωσίας, από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Αντιλλών θα διαγωνιστούν στο wushu, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Στα δύο τελευταία αγωνίσματα, θα διαγωνιστούν με την καινοτόμο ψηφιακή μέθοδο, η οποία συνδυάζει το φυσικό και το εικονικό περιβάλλον, με το άθροισμα των αποτελεσμάτων σε κάθε ένα από αυτά να καθορίζει την τελική θέση. 

Περίπου 5.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 90 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών των BΡΙΚΣ - μιας πολιτικής και οικονομικής συμμαχίας που αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική - και προσκεκλημένων κρατών αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Η αντιπροσωπεία των οικοδεσποτών θα ξεπεράσει τους 1.000 αθλητές. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 αθλήματα. Στίβο, κολύμβηση, καταδύσεις, καλλιτεχνική και ρυθμική γυμναστική, κανΟ καγιάκ, κωπηλασία, τζούντο, ξιφασκία, τένις, άρση βαρών, μπάντμιντον και πάλη. 

Θα πραγματοποιηθούν επίσης αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης, ιππασίας, σάμπο, πυγμαχίας, σκακιού, καράτε και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα υπάρχει επίσης χώρος για ακροβατικό rock'n roll και breaking (χορός στο ρυθμό του funk και του hip hop με πιρουέτες), το τελευταίο αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Η κουβανική ομάδα wushu, η οποία θα εμφανιστεί μεταξύ 13 και 16 του μήνα, αποτελείται από τους έμπειρους Rafael Alonso, Hiroshi Torres και Ricardo Ortega, μαζί με τον René Álvarez και τον 20χρονο Leandro Cordero, υπό την καθοδήγηση του Meyling Wong Chiu. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, τελειώνοντας για την ώρα με τις ευρωεκλογές, το ΚΥΡΙΟ μήνυμα είναι όπως το κατέγραψαν δυο “τρίτοι” παρατηρητές:

-Ο αμερικανός φυγάς Edward Snowden αφού διαπιστώνει ότι “οι πολιτικοί υπέρ του πολέμου, τιμωρήθηκαν σκληρά” καταλήγει ότι “ίσως ήρθε η ώρα να δοθεί μια ευκαιρία στην Ειρήνη”!

-Ενώ ο επιχειρηματίας και μπλόγκερ Kim Dot Kom “ευχαριστεί τους ψηφοφόρους που καταψήφισαν τις μαριονέτες των ΗΠΑ και του Φόρουμ του Νταβός” για να καταλήξει: 

“Υπάρχει ελπίδα”!

Σχολιο.- Τι λέτε ρε; Σοβαρά; Δεν θα ξεμπλέξουν έτσι οι κακούργοι της Οδησσού, οι σφαγείς των παιδιών στην Αλέα των Αγγέλων, οι βιαστές και οι δολοφόνοι εγκύων... Ούτε θα γλυτώσουν τα αρχικαθαρματα του αμερικανοσιωνιστικου gang που οπλίζουν το χέρι των φονιάδων. Και φυσικά οι αγχονες πρέπει να σκεπάσουν τον ήλιο για όσους διέπραξαν κατά τη σύρραξη εγκλήματα πολέμου της σιχαμερής χούντας και των τεράτων της. Αυτά για το ευρωπαϊκό μέτωπο.

Στο ΑΛΛΟ ίσως τα πιο πάνω να ορρωδουν ήδη... Ίσως εκεί να χρειάζονται άλλα μέτρα, με τα οποία τα πιο πάνω θα μοιάζουν με παιδική χαρά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Περαστικά!

Η Bild δηλώνει … αγανακτισμένη με την ψήφο των Γερμανών που ζουν στην πρώην ΛΔ της Γερμανίας:

“Τα πρώην ρωσικά κατεχόμενα μέρη της Γερμανίας θέλουν να καταληφθούν ξανά από τη Ρωσία!

Το 45,7% ψήφισε υπέρ του Κρεμλίνου, ψήφισε τα αντιευρωπαϊκά κόμματα που θέλουν να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ και να ενταχθούν στον μηχανισμό ασφαλείας υπό τη Ρωσία. 

Μόνο το 41,5% ψήφισε την κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.”

-Σημ: Είναι αξιοσημείωτη η επιτυχία της Wagenknecht στην Ανατολική Γερμανία που συγκέντρωσε πάνω από 13,5% (συνολικά στη Γερμανία 6,3%) ενώ και το Die Linke κρατάει εδώ το 5,5% έναντι του 2,7% εθνικά!

Σχολιο.- Ε ναι που να τους περάσει από το μυαλό ότι θέλουν ειρήνη και ευημερία και όχι παγκοσμιοποιηση πράσινη ανάπτυξη woke ατζέντα και πράσινα άλογα και κόκκινα μουλάρια...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γελάω με την δήθεν “έκπληξη” κάποιων αναλυτών, που στην Κύπρο, ένας υποψήφιος/περίπτωση, ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου, σάρωσε με 20%, πολύ κοντά στα “παραδοσιακά” ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ!

-Ο  Φειδίας Παναγιώτου δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική.

-Δηλαδή ο … Κασελάκης, τι διάφορα έχει από τον … Φειδία;

-Και οι διάφοροι ηθοποιοί, παρουσιαστές, πρώην μπασκετμπολίστες, ερασιτέχνες μετεωρολόγοι μέχρι και … βίζιτες (!) που εκλέγονται στην Ελλάδα, τι διαφορετικό είναι;

-“Το παλιό πεθαίνει και το καινούριο δεν έχει γεννηθεί ακόμη. 

Είναι η εποχή των τεράτων”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ρωσικές δυνάμεις, όπως μεταδίδουν πολεμικοί ανταποκριτές μόλις άνοιξαν το νέο μέτωπο του Sumy, στο βορά.

-Ο Ramzan Kadyrov επιβεβαιώνει ότι ειδικές δυνάμεις Τσετσένων απελευθέρωσαν την πόλη Ryzhivka στην περιοχή Sumskaya. 

Οι τοπικές ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν, σύμφωνα με τον Kadyrov!

-Το “μέτωπο και η επίθεση” στην κατεύθυνση του Sumy, ήταν πολυαναμενόμενα και θέμα συζήτησης για βδομάδες τώρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα να δούμε αν και υστερική εκπρόσωπος του Κόμματος του Πολέμου, ναζίστρια και διεφθαρμένη Von der Leyen θα διοριστεί ξανά στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Η ίδια δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη για τον διορισμό της ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια νέα θητεία σαν υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματός μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε να … στήσει μια νέα πλειοψηφία στο ΕΚ που θα είναι φιλοευρωπαϊκή και φιλοουκρανική, είπε. 

Για το λόγο αυτό, έχει αρχίσει έντονα να ρίχνει … δόλωμα για συνεργασία με τους σοσιαλδημοκράτες και τους φιλελεύθερους στις 10 Ιουνίου για να δημιουργήσει "μια ευρεία πλειοψηφία για μια ισχυρή Ευρώπη".

Και να δείτε που σοσιαλδημοκράτες και φιλελέυθεροι, θα γίνουν -ξανά- τα … σκυλάκια της κυρα Ούρσουλας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης στην Ελλάδα δεν θα διαβάσετε - γιατί δεν μεταδίδεται- ότι τα κόμματα της αριστεράς κατέγραψαν σημαντική άνοδο στις σκανδιναβικές χώρες, 

σε αντίθεση με την ακροδεξιά που συρρικνώθηκε, σύμφωνα με αποτελέσματα!

-Στη Φινλανδία, το κόμμα Αριστερή Συμμαχία καταγράφει θεαματική άνοδο λαμβάνοντας το 17,3% των ψήφων, τέσσερις μονάδες περισσότερες και 3 έδρες έναντι μιάς σε σχέση με το 2019!

"Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ τέτοια ποσοστά", δήλωσε η Λι Άντερσον, η ηγέτιδα της Αριστερής Συμμαχίας.

Αντίθετα το ακροδεξιό Κόμμα των Φινλανδών, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, υποχωρεί στο 7,6% καταγράφοντας πτώση 6,2 μονάδων. Θα λάβει μόνο μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

-Στη Σουηδία, το Αριστερό Κόμμα καταγράφει επίσης άνοδο (+4 μονάδες στο 10,7%), ενώ και οι Οικολόγοι σημειώνουν άνοδο 4,2 μονάδων και λαμβάνουν ποσοστό 15,7%!

Αντίθετα οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες που επίσης στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, υποχωρούν κατά 1,4 μονάδα στο 13,9%.

-Στη Δανία, το κεντροαριστερό Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι επικεφαλής και με σαφή άνοδο 5,2 μονάδων σε σχέση με το 2019, λαμβάνοντας το 18,4% των ψήφων.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού, φέρεται να υποχωρεί στο 15,4%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει κι αυτός!

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντρ Ντε Κρου, αφού πρόλαβε κι έστειλε κι αυτός κάμποσα δις € στη συμμορία Ζελένσκι, 

παραιτήθηκε με … κλάματα χτες, μετά την πανωλεθρία του κόμματός του στις Ευρωεκλογές που μόλις έφτασε το … 5%!

3 σε μόλις 2 βδομάδες!

Σούνακ, Μακρόν, Ντε Κρου μετά τις … αγκαλιές με τον Ζελένσκι!

Άντε, και οι υπόλοιποι σιγά-σιγά!

Και στα δικά μας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο για το οποίο μπορεί να χαίρεται κάποιος για τις χθεσινές εκλογές, στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι ο σημαντικός καταποντισμός του Κούλη. Από εκεί κ πέρα αν είναι σοβαρός αριστερός/κομμουνιστής/επαναστάτης κ.ο.κ αν θέλει να μετρήσει στα σοβαρά την αύξηση ή τη μείωση της επιρροής του, με όρους εκλογών τουλάχιστον, κ όχι κινήματος, και να βγάλει συμπεράσματα, θα πρέπει νομίζω να συγκρίνει απόλυτους αριθμούς ψήφων προηγούμενων ευρωεκλογών με τις τωρινές ευρωεκλογές. Και όχι να συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια, εθνικές με ευρωεκλογές ή ότι άλλο τον βολεύει. Αλλιώς ή κοροϊδεύει/παραμυθιάζει τον ίδιο τον εαυτό του ή τον κόσμο στον οποίον υποτίθεται απευθύνεται. Τί όχι; Από την άλλη πάλι μπορεί να χαίρεται επίσης κ με το ότι στα πλαίσια της γενικότερης απαξίωσης του πολιτικού συστήματος , η πολιτική συλλογικότητά του, απαξιώνεται μεν επίσης, αλλά λίγο λιγότερο. Καθένας στα πλαίσια της μίζερης ελληνικής αριστεράς, ίσως κ να δικαιούται να βάλει τον πήχη αρκετά χαμηλά. Τί να πω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι μια θαυμάσια ημέρα.

Τα γεράκια της Ουάσιγκτον χάνουν από παντού.

-Τα υποκινούμενα των ΗΠΑ στην Ευρώπη έπαθαν πανωλεθρία, στις Ευρωεκλογές και τώρα μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή πολιτική του Μπάιντεν απέτυχε παταγωδώς! 

Οι Ευρωπαίοι καταψήφισαν την προοπτική ενός Παγκοσμίου πολέμου και τα σχέδια επίθεσης στην Ρωσία, καταψήφισαν τα αφηγήματα της παρένθετης μητρότητας, της πράσινης ανάπτυξης, των ανοιχτών συνόρων και της ναζιστικοποίησης των χωρών-μελών.

Οι υπηρέτες των ΗΠΑ τώρα τιμωρούνται,  αποσύροντας τις κυβερνήσεις τους.

Μόνο ο Σολτς δεν μπορεί να καταπιεί την ντροπή του, μια που η προκήρυξη εκλογών σημαίνει και απώλεια της Καγκελαρίας του.

-Το δεύτερο ευχάριστο είναι οι δυσκολίες της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πολιτικός συνασπισμός έσπασε, χθες, αφήνοντας μετέωρο το σιωναζιστικό τέρας με το όνομα Νετανιάχου.

Η ενοποίηση των Γαλανόλευκων κομμάτων του Μπένι Γκαντζ και της Τίκβα Χαντάσα του Γκίντεον Σάαρ, καθώς και του πρώην επιτελάρχη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Γκάντι Άιζενκοτ, διαλύθηκε, όπως είχαν υποσχεθεί οι επικεφαλής. Κορυφαίος του μπλοκ ήταν ο Benny Gantz, με τον Gideon Saar στη δεύτερη θέση. Η συμμαχία συμμετείχε στις εκλογές της Κνεσέτ το 2022.

Φυσικά ο Νετανιάχου μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει με την υποστήριξη των άλλων ακραίων κομμάτων, αλλά ξεμπροστιάζεται τελείως.

Αλλο ένα χτύπημα στην πολιτική του Μπάιντεν!

Σχολιο.- και ο Μακρον χθες διαλυσε το κοινοβουλιο πανε για εκλογες τελη ιουνη αρχες ιουλη

Σχολιο.- Ναι! Και ο Μακρόν και ο Βέλγος Ντε Κρο! Ο Σόλτς μόνο κάνει τον Κινέζο.

Σχολιο.- οι βελγοι εχασαν τον συνασπισμο ουρανιο τοξο που ειχαν και βγαινει νικητης η δεξια με τον ακροδεξια της φλανδρας

Σχολιο.-  κι ο Μητσοτακης τον κινεζο κανει με 12%

Σχολιο.- Στην Ρωσία, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν 77,49% !!! Η ΕΕ καταγγειλε για μην νόμιμες εκλογές.

Τώρα, στις ευρωεκλογές η σιμμετοχη ήταν 51% !; είναι νόμιμες, διότι της δύσης ολα είναι "καλα" και "νόμιμα " !!!

Σχολιο.- Η αρχή μιας ελπίδας να καθίσουν σε ένα τραπέζι με τη Ρωσία και να αποφευχθεί ένα ολοκαύτωμα oπως το οδηγεί ο Μακρόν , ο Σολτς και τα τσιράκια τους. Ευρώπη, με απούσα την Ρωσία, δε μπορεί να υπάρξει.

Σχολιο.- ο Νετανιάχου δεν ειναι του Μπαιντεν. Επί Τραμπ έγινε η Ιερουσαλημ πρωτευουσα και επι Τραμπ ηταν ο Νετανιαχου ο οποιος θα ηθελε ΄τωρα μαλλον στην προεδρια να ειναι ο Τραμπ. Του Μπαιντεν είναι ο Μπένι Γκανζ και Γκαντι Αιζενκοτ. Για αυτο πηγε ο Γκανζ διχως την αδεια του Νετανιαχου να συναντησει τα μέλη τς κυβέρνησης του Μπαιντεν για να πιεσουν περισσοτερο τον Νετανιαχου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Οι θεατρικές κοκορομαχίες Νατοϊκής αριστεράς με Νατοϊκή δεξιά...

 Τζιόρτζια Μελόνι, ηγέτης της ιταλικής δεξιάς & πρωθυπουργός

Έλι Σλάιν, ηγέτης της ιταλικής αριστεράς, περήφανη για την ομοφυλοφιλία της...

Ενώ εφευρέθηκε το κοινό Μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς... ως άλλοθι για την αποικία των ΗΠΑ με την ψευδεπίγραφη ονομασία "ευρωπαϊκή ένωση", μπροστά στο φτύσιμο από τους πολίτες! 

[...] Η Μελόνι και η Έλι Σλάιν, που παρουσιάζονται ως ο διάβολος και το αγίασμα, σκέφτονται ακριβώς το ίδιο για τα δύο κρίσιμα ζητήματα, την λιτότητα και τον πόλεμο.

Ψήφισαν με τον ίδιο τρόπο το σύμφωνο σταθερότητας και τις πολιτικές εξοπλισμού. Ακόμη και για τη χρήση του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Ευρώπη (Pnrr) για την αγορά περισσότερων όπλων, σε μια εξαθλιωμένη Ευρώπη!

Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να παρεκκλίνει από το ψυχικό κελί που λέει ότι η Ευρώπη έχει μέλλον μόνο ως το 51ο αστέρι των ΗΠΑ;!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν και πεθαίνουμε μαζί τους, γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την υποτέλεια στην οποία βρισκόμασταν όταν ήταν η κυρίαρχη Αυτοκρατορία. Τώρα δεν είναι πια έτσι και θα πρέπει να αρχίσουμε να φανταζόμαστε πώς θα γίνουμε ένας από τους πόλους του κόσμου και όχι ο τελευταίος των ρυμουλκούμενων [...]



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στις σκανδιναβικές χώρες - Δανία, Σουηδία και Φινλανδία - υπήρξαν σημαντικά επιτεύγματα στα αριστερά κόμματα και το Κόμμα των Πράσινων. Επίσης, ήταν ελάχιστα τα αποτελέσματα της  ακροδεξιάς οι οποία συμμετέχει ή στηρίζει  τις Κεντροδεξιές κυβερνήσεις.

Σχολιο.- Εδω σε αυτες τις χωρες, θελει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, διοτι αυτα τα πρασινα κομματα ειναι ΦΟΥΛ ιδεοληπτικα και νεοταξικα ,στηριζουν την πρασινη ατζεντα και την ατζεντα 2030. Ειναι εφαμιλλα του κομματος του Κοκκαλη-κοσμος , οικολογικα κλπ. Θα μιλανε για καταργηση γεωργιας-κτηνοτροφιας. ΠΩΣ τους ψηφισαν μου κανει εντυπωση....!! Ενω τους ΠΗΔΗΞΑΝ τα προηγουμενα χρονια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υπουργοί Εξωτερικών των BRICS τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης στην Παλαιστίνη του καθεστώτος μέλους του ΟΗΕ.

Επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους στην αρχή της λύσης των δύο κρατών για την αντιμετώπιση του παλαιστινιακού ζητήματος, σύμφωνα με κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ένωσης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παλαιστινιακή αντίσταση διεξάγει σκληρή μάχη στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Al-Aqsa στο κέντρο της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Καπνός καλύπτει τον ουρανό της περιοχής και του καταυλισμού Al-Shaboura, ενώ αναφέρθηκε σειρά ισχυρών εκρήξεων. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ένα όχημα των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής έγινε στόχος της αντίστασης και πυρπολήθηκε.



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Απαγωγή Παλαιστίνιου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο σημείο ελέγχου της Tubas, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.



Η σφαγή στο στρατοπέδο προσφύγων Nuseirat στη Γάζα δεν είναι μια στιγμή νίκης μετά την οποία ο Nετανιάχου και η συμμορία των φασιστών κακοποιών του μπορούν να πουν ''τελειώσαμε''. Θα υπάρξουν και άλλες σφαγές που θα διαπράξουν οι ίδιοι αιμοδιψείς αποικιοκράτες. Αλλά η σφαγή στο Nuseirat, όπως όλες οι σφαγές που διαπράχθηκαν από αποικιοκράτες, είτε στην Αλγερία, είτε στη Νότια Αφρική, είτε στην Ιρλανδία, είτε σε άλλες αποικίες, θα είναι ένα ορόσημο στη μακρά πορεία μας προς την ελευθερία. Μόνο όσοι στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας μπορούν να διαβάσουν τα σημάδια.



Σε μια σβησμένη πλέον ανάρτηση, ένας Ισραηλινός στρατιώτης των δυνάμεων κατοχής δημοσιεύει εικόνες που δείχνουν την απαγωγή εκατοντάδων Παλαιστινίων πολιτών στη Γάζα. Ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι .

Πολλά από αυτά τα άτομα φέρεται να μεταφέρθηκαν σε ισραηλινά στρατόπεδα κράτησης, ενώ έχουν προκύψει πολυάριθμες αναφορές για συστηματικά βασανιστήρια και σκόπιμη παραμέληση της υγείας τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα σε αυτά τα κέντρα.



Ομάδα ακτιβιστών υπέρ της Παλαιστίνης κατέβασε τις τζαμαρίες και έβαψε με κόκκινη μπογιά υποκαταστήματα της τράπεζας Barclays σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στόχος της επίθεσης έγιναν γύρω στα 20 κτίρια της τράπεζας σε όλη την Αγγλία και τη Σκωτία , σύμφωνα με την ομάδα Palestine Action.

Η οργάνωση ζητά από την τράπεζα να απεμπλακεί από το εμπόριο όπλων του Ισραήλ και τα ορυκτά καύσιμα.



Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, ένας ισραηλινός διοικητής έδωσε το πράσινο φως στο «δόγμα Αννίβας» και διέταξε τα ισραηλινά άρματα κατοχής να πυροβολήσουν εναντίον σπιτιών γεμάτων ισραηλινούς ομήρους, σκοτώνοντας 13 από αυτούς:

Ο ταξίαρχος Barak Hiram έδωσε την πιο αμφιλεγόμενη διαταγή σε άρμα κατά τη διάρκεια των μαχών της 7ης Οκτωβρίου: να ρίξει μια οβίδα σε σπίτι του Kibbutz Be'eri όπου οι μαχητές της Χαμάς κρατούσαν ομήρους.



Η ισραηλινή Haaretz γράφει ότι η πρώην ισραηλινή κρατούμενη, Agam Goldstein-Almog, η οποία απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής με την αντίσταση, δέχεται σχόλια μίσους από Ισραηλινούς μετά από συνεντεύξεις που έδωσε, όπου περιέγραφε την αξιοπρεπή μεταχείριση της από τους μαχητές της αντίστασης.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να την ακούσουμε να λέει με πεποίθηση αυτό που κανένας γνώστης της κατάστασης και διανοητικά ειλικρινής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί:

«ΓΙ' ΑΥΤΟΎΣ ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΕΊΝΑΙ ΙΕΡΈΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΒΑΣΊΛΙΣΣΕΣ».

Αυτά για τη σεξουαλική βία και τα κομμένα κεφάλια. 

Η αντίσταση έκανε ομήρους για να έχει στη διάθεσή της ένα όπλο εκβιασμού κατά της κατοχικής δύναμης, όχι για να παράγει φρίκη και να ενισχύει το μίσος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία εξακολουθούν να υπάρχουν η δυτική και η ανατολική



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν, αν και η είδηση ελάχιστα συζητήθηκε, φέρεται να δήλωσε μηνιαίες απώλειες για τη Ρωσία της τάξης των 5.000 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου πριν από λίγες ημέρες. Ο όρος «απώλειες» αναφέρεται γενικά στο σύνολο των νεκρών, των σοβαρά τραυματιών, των αγνοουμένων και των αιχμαλώτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοί πολίτες σε δίκη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στο Κονγκό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύετε πως ο Μακρόν στενοχωρήθηκε και πάει για εκλογές;Αυτήν την εντολή πήρε απ' το παγκόσμιο διευθυντήριο.

Σχολιο.- Θυμάμαι μια φράση του συγχωρεμενου του Μπονάτσου.Φυγε εσύ έλα εσύ . Εναλλαγές που εξυπηρετούν το σύστημα και παραμυθιάζουν τον λαό για το πόσο" δημοκρατικά "λειτουργεί το καθεστώς ....

Σχολιο.- εξηγώ πως ο Μακρόν υπακούει στην αληθή εξουσία. Όπως κι η οποιαδήποτε "αριστερά " του συστήματος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



60% τα 'κατό..γλιστερά απ' το αντιηλιακό λάδι

Σχολιο.- Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που πάνε παραλίες. Υπάρχουν και αυτοί που απέχουν γιατί δεν βρίσκουν κάποιο κόμμα να ταυτίζεται 100% ιδεολογικά μαζί τους.

Σχολιο.- Η βαθύτερη εξουσία...μοιράζει ακροδεξιά τράπουλα.. Θα πάτε για μπάνιο; Προσέξτε τις τσούχτρες. Καλημέρα 60% τα 'κατό



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω της υπεράσπισης της παλαιστινιακής καταγωγής της, η Bella Hadid λέει περήφανα:

"Έχω εγκαταλειφθεί από πολλές εταιρείες και έχω χάσει μερικούς φίλους, αλλά θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα πιστεύω μου.

Γνωρίζω καλά τις ρίζες μου και την ιστορία μου, και αυτό μου αρκεί"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπήρχε ενα στιβαρό κίνημα και δομές λαϊκές στις γειτονιές και συνελευσεις,δεν θα πήγαινα να ψηφίσω 

Ομως αυτή την περίοδο των τελευταιων χρόνων υπάρχει μια οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά το κινηματικό στρατόπεδο ,για να μην πιάσω τον κατακερματισμό και την αλληλοφαγωμαρα (το ειδαμε ξεκαθαρα επί κοβιντ μνημονίου )μέσα σε αυτό 

Και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα 

Κανείς δεν στέκεται εναντίον του ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε ένα αντιπολεμικό κίνημα ,κανεις δεν μιλάει για το καπελλωμα του κινήματος Μαϊνταν από φασίστες του Δεξιού τομέα που χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ +ΕΕ το 2014 στην Ουκρανία .. κανείς δεν μιλάει για τους ρωσοφωνους του Ντομπας που βομβαρδιζε το καθεστώς Ζελενσκι (που οι Ουκρανοί ψήφισαν ακριβώς γι'αυτό να σταματήσει τους βομβαρδισμούς )επί 7 χρόνια 

Ελάχιστοι κατεβαίνουν για την Παλαιστίνη που εξαφανίζεται από τον χάρτη μέσα σε ένα ποτάμι από Αίμα 

Κανείς δεν μιλάει για τον Ασαντζ 

Κανείς δεν μιλάει για τα Τέμπη και αν δεν ήταν η Μαρία Καρυστιανού και μια χούφτα συγγενείς θα θαβόταν το έγκλημα 

Και άλλα τόσα εγκλήματα και σκάνδαλα ,κυριολεκτικά περπατάμε σε βούρκο 

Είναι πλέον εμφανές ότι η ελίτ του χρήματος ,το στρατικοβιομηχανικο συμπλεγμα ,μας θεωρεί όλους αναλώσιμα πιόνια 

Οπότε το να απέχει κάποιος χωρίς εναλλακτική πρόταση εξυπηρετεί μόνο την εξουσία και το μεγάλο κεφάλαιο ..

τα γράφω διότι κάποιοι σκασιλα τους ,ζούνε στην μικρη γυάλινη σφαίρα τους (που θα τους σκάσει στην μάπα κάποια στιγμή και η προσγείωση θα είναι απότομη )αλλά άλλοι παρουσιάζουν την αποχή ως πραξη ...αντίστασης (!?)...λες και το τέρας θα έχει κάποια ηθικά προβλήματα και τύψεις που πολλοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν ..δεν υπάρχουμε γι'αυτους ,εμείς και εμείς είμαστε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αποχίτες είναι το πραγματικό κόμμα του Μητσοτακη! Συμμετέχουν μη συμμετέχοντας. Καθορίζουν δραστικά το ποιος κυβερνάει.

Τα πολιτικά αυτά φρικιά, η χρυσή εφεδρεία του καθεστώτος, το εξ απορρήτων εκλογικό σώμα του καθεστώτος ενεργοποιήθηκε πάλι.

Τα εκλογικά αυτά υβρίδια έσωσαν το εν Ελλάδι παράρτημα του κόμματος του πολέμου και της σωστής πλευράς της ιστορίας.

Ξέπλυναν τα εγκλήματα της πανδημίας, των Τεμπών και της Πύλου. Ξέπλυναν το έγκλημα των ανεμμογεννητριών στα παρθένα βουνά, τη σφαγή των συνταγματικών δικαιωμάτων. Νομιμοποίησαν την ποινικοποίηση της έκφρασης, τη λεηλασία του κράτους από τις συμμορίες των νεοκοτζαμπάσηδων, τη φτωχοποίηση του λαού, την εξαθλίωση της νέας γενιάς, τη γενοκτονία των αγέννητων, τη δημογραφική συρρίκνωση του Γένους. Δικαίωσαν τη σφαγή της Γάζας και τη Νατοϊκή εκατόμβη της Ουκρανίας. Προωθούν τη νεοταξίτικη ατζέντα και τον παγκόσμιο πόλεμο.

Και όλα αυτά γιατί?

Γιατί λένε "όλοι το ίδιο είναι".

Κι αυτοί ίδιοι είναι?

Τα θλιβερά αυτά σαδομαζοχιστικά ζόμπι, τα γεμάτα μισανθρωπισμό και εμπάθεια ανεβοκατεβάζουν όποιον θέλουν και θέλουν πάντα τον τύραννο. 

Καμμώνονται ότι είναι αντισυστημικοί, ενώ είναι γενίτσαροι του καθεστώτος. Καμουφλάρονται για να εξαπατήσουν και να παρασύρουν τους αφελείς στη διατεταγμένη τους υπηρεσία.

Θέλουνε λένε να απονομιμοποιήσουν το σύστημα. Ψεύδονται.

Το καθεστώς θα κυβερνήσει ακόμη και με την ψήφο ενός! Το συμφέρει η αποχή. Σας τά 'λεγα πέρυσι πριν τις εθνικές, αγρόν ηγόρασον. Απεδείχθη φέτος.

Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο ανεβαίνει το ποσοστό του πρώτου. Ε, αυτόν εκλέγουν.

Ο κόσμος πρέπει να στοχαστεί βαθιά. Στις κοινωνίες δεν μπορείς να μη συμμετέχεις. Είναι στη φύση τους. Στις κοινωνίες η απουσία είναι παρουσία.

Όσοι σας λένε ότι πρέπει να καταργηθεί το πολιτικό σύστημα είναι ή αφελείς ή ύποπτοι.

Το πολιτικό σύστημα δεν καταργείται. Είναι η βαθιά δομή, η σκληρή κοίτη των κοινωνιών. Αυτό που αλλάζει είναι οι μορφές.

Σχολιο.-  Συμφωνώ απολύτως με το κείμενο

Αν υπήρχε ενα στιβαρό κίνημα και δομές λαϊκές στις γειτονιές και συνελευσεις,δεν θα πήγαινα να ψηφίσω

.όμως αυτή την περίοδο των τελευταιων χρόνων υπάρχει μια οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά το κινηματικό στρατόπεδο ,για να μην πιάσω τον κατακερματισμό και την αλληλοφαγωμαρα (το.ειδαμε ξεκαθαρα επί κοβιντ μνημονίου )μέσα σε αυτό

Και δεν εννοώ μόνο την Ελλάδα

Οπότε το να απέχει κάποιος χωρίς εναλλακτική πρόταση εξυπηρετεί μόνο την εξουσία και το εταιρικό κεφάλαιο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρήκα ένα σχόλιο για τις Ευρωεκλογές στο κανάλι του Ζαχάρ Πριλέπιν, 

μου άρεσε -  και σας το παρουσιάζω μεταφρασμένο:

“Στην Ευρώπη, ο “ακροδεξιός φρύνος” νίκησε την “ψευδοαριστερή οχιά” στις εκλογές. 

Αυτό το είδος “αστικής δημοκρατίας” είναι ακριβώς αυτό - μια διαμάχη ανάμεσα σε διαφορετικά κεφάλια του ίδιου αρπακτικού πλάσματος με το ίδιο στομάχι και ένστικτα.

Πολλοί … λάτρεις της ιστορίας στη Ρωσία συνηθίζουν να αποκαλούν τις κυβερνήσεις της “μπανανίας” της Ευρω Ένωσης σαν «αριστερές». 

Προσπάθησαν να τοποθετήσουν την ευρωπαϊκή ακροδεξιά στα μέσα ενημέρωσης ως «πατριώτες» ή «συντηρητικούς», κάνοντας αυτό με το ίδιο πάθος με το οποίο σε μια γειτονική χώρα, την Ουκρανία, που είχε ήδη καταβροχθιστεί από τη Δύση, μας διαβεβαίωναν ότι «ναζισμός και εθνικισμός δεν είναι το ίδιο πράγμα».

Δεν είναι αλήθεια ότι η Ρωσία δεν έχει φίλους στην Ευρώπη. 

-Δεν υπάρχουν μόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στην αντιπολίτευση που δημιουργείται από αυτές, οι οποίες είναι μια ενιαία δομή. 

-Ακριβέστερα, υπάρχουν παντού, αλλά είναι πολύ λίγοι!

Άλλοι - διωκόμενοι από όλες τις πλευρές αυτών των κυβερνήσεων και χωρίς την υποστήριξη κανενός, 

δηλαδή χωρίς τον Τύπο, 

συχνά χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα, όλα αυτά τα χρόνια, 

από τις δικές τους πραγματικές αντιφασιστικές πεποιθήσεις, υπερασπίζονται το Ντονμπάς και ασχολούνται με το μόνο δυνατό αγώνα για την ειρήνη σήμερα - τον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ. 

Ναι, δυστυχώς είναι λίγοι, αλλά το μεγαλείο τους είναι στην κλίμακα του εχθρού που επιλέγουν. 

Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν στην Ιταλία, και στην Ισπανία, και στη Γαλλία και στη Γερμανία, και δεν θα κουραστούν και δεν θα τα παρατήσουν.

Κατά μια περίεργη σύμπτωση που επιμένει στην Ευρώπη και τον κόσμο από τις αρχές του περασμένου αιώνα, 

οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι κομμουνιστές. 

Και φυσικά δεν είναι «φιλορώσοι», όπως τους χαρακτήρισε το λιγοστό βλέμμα της πάντα μονόφθαλμης προπαγάνδας, ούτε καν «ευρωσκεπτικιστές». 

Είναι υπέρ του ανθρώπου.”

Zahar Prilepin

Γεννηµένος το 1975, ο Ζαχάρ Πριλέπιν θεωρείται σήµερα ο πιο πολυδιαβασµένος Ρώσος λογοτέχνης και ένα από τα πρόσωπα µε τη µεγαλύτερη δηµόσια επιρροή στη χώρα του και ειδικά στη νεολαία. 

Το Newsweek έγραψε γι' αυτόν ότι "για να κατανοήσει κάποιος τη σηµερινή Ρωσία, χρειάζεται να κατανοήσει τον Πριλέπιν", χαρακτηρίζοντάς τον ως "Ρώσο Χέµινγουεϊ". 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WAGENKNECHT: Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Βερολίνο την Πέμπτη, η Sahra Wagenknecht μίλησε εκτεταμένα για το Ουκρανικό. «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο [είναι] ο μεγάλος κίνδυνος ο πόλεμος στην Ουκρανία να γίνει ένας μεγάλος ευρωπαϊκός πόλεμος... ξεπερνούν τη μία κόκκινη γραμμή μετά την άλλη», είπε και κάλεσε τις δυτικές χώρες να «σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά», ενώ επανέλαβε τις εκκλήσεις για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. «Ο πόλεμος δεν τελειώνει με τα όπλα, ο πόλεμος τελειώνει με τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Κάποια στιγμή... κάτι θα συμβεί και αυτό που θα συμβεί θα είναι τόσο τρομερό που δεν θέλετε να το φανταστείτε. Γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να απευθυνθούμε σε όλους όσους έχουν ευθύνη στη χώρα μας... πρέπει να τερματίσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και να μην τον κλιμακώνουμε συνεχώς, αυτό είναι τρέλα».

Το BSW απολαμβάνει το 6% υποστήριξη στη Γερμανία ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε έναν κόσμο που η περίφημη Ευρώπη υπερασπίζεται τα ναζιστικά ταγματα εφόδου Αζοφ στην Ουκρανία και τα σιωναζιστικά τάγματα εφόδου των δολοφόνων σιωνιστοναζιστών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη ,το παιχνίδι είναι σικέ 

Όλη η περίφημη "προοδευτική "Δύση ,τα ανθρώπινα δικαιώματα ,ο ΟΗΕ ,οι συνθήκες της Γενεύης και τα δικαιώματα των παιδιών ,όλα αυτά καιγονται στην μαρτυρική Παλαιστίνη κάτω από σπασμένα κόκκαλα ,καμένη σάρκα παιδιών και βογγητα στα ισραηλινά κολαστήρια 

Κάρβουνο όλα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ (Μπάιντεν) για κατάπαυση στη Γάζα.

10/06/2024

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ (Μπάιντεν) για κατάπαυση στη Γάζα.

Η πρόταση σκιαγραφήθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της ισραηλινής κατοχής και της παλαιστινιακής αντίστασης.

Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία, ενώ τα υπόλοιπα 14 μέλη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος.

Αυτό επέρχεται μετά από εννέα μήνες της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 37.100 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά και γυναίκες.

Η Χαμάς ευνοικά διακείμενη προς την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται και η αντίδραση του Ισραήλ. Είναι αμερικάνικη πρόταση με σφραγίδα ΟΗΕ…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολά για πρώτη φορά χτύπησε το λιμάνι της Χάιφα! 

10/06/2024

Η Χεζμπολά επίσημα και για πρώτη φορά άρχισε να χτυπάει το πιο σημαντικό λιμάνι του Ισραήλ αυτό της Χάιφα.. Προκλήθηκε πυρκαγιά στα σταθμεύοντα πλοία. Ένα εμπορικό πλοίο παραδόθηκε στις φλόγες..Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τον έλεγχο μεγάλης πυρκαγιάς σε εμπορικό δεξαμενόπλοιο που έφτασε στο λιμάνι της Χάιφα και καίγεται, ενώ υπάρχουν αναφορές για νεκρά μέλη του πληρώματος του πλοίου..

Μια μυστηριώδης φωτιά έκαψε σε εμπορικό πλοίο που λέγεται ότι περιέχει σίδηρο στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα.

Γίνονται προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά αυτές τις στιγμές, ενώ υπάρχουν αναφορές για θανάτους μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη, αλλά υπάρχουν υποψίες στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι μπορεί να προκλήθηκε από επίθεση με πύραυλο ή drone.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός δημοσιογράφος Γκίντεον Λέβι  τ. εκπρόσωπος τύπου του Σιμόν Πέρες: δίκαιη η απόφαση του ΟΗΕ να εντάξει Ισραήλ στη Μαύρη Λίστα χωρών και οργανώσεων που βλάπτουν παιδιά μαζί με Μπόκο Χαράμ, Σομαλία, Μυανμάρ!

10/06/2024

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γεδεών Λέβι/Γκίντεον Λέβι  που χρημάτισε εκπρόσωπος τύπου του Σιμόν Πέρες, χαρακτήρισε την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να συμπεριλάβει το Ισραήλ στη μαύρη λίστα της ντροπής για τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστίνιων παιδιών στη Γάζα ως μια «δίκαιη απόφαση», εκφράζοντας την έκπληξή του που το πένθος για τα παιδιά της Παλαιστίνης έχει γίνει «απαγορευμένο» στο Ισραήλ, όπου το όποιο «έλεος έχει γίνει παράνομο». «Το Ισραήλ σκότωσε περίπου 15.000 παιδιά... Γιατί σας φαίνεται περίεργο που περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα;», έγραψε στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Λέβι. Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να συμπεριλάβει το Ισραήλ στη μαύρη λίστα των χωρών που βλάπτουν τα παιδιά, προσέβαλε το Ισραήλ επειδή το τοποθέτησε στην ίδια κατηγορία με την Μυανμάρ, τη Σομαλία και την Μπόκο Χαράμ.

«Στο Ισραήλ, όλοι επιτέθηκαν στο ψήφισμα του ΟΗΕ και κανείς δεν διερωτήθηκε τι πιστεύαμε όταν ο στρατός σκότωσε χιλιάδες Παλαιστινιόπολα ; Νομίζαμε ότι ο κόσμος θα παρέμενε σιωπηλός; Ότι ο ΟΗΕ θα επιδείκνυε αυτοσυγκράτηση ; Όταν ήρθε η ώρα για τη μαζική δολοφονία παιδιών, όλες οι δικαιολογίες τελείωσαν, ακόμη και οι δικαιολογίες του Ισραήλ”. Ο Gideon Levy συνέχισε: «(Ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν μπορεί να συνεχίσει τα άσχημα κόλπα του στα Ηνωμένα Έθνη. Χθες δημοσίευσε την βιντεοσκόπηση της συνομιλίας του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία είναι μια άνευ προηγουμένου πράξη σύμφωνα με τον κώδικα διπλωματικής δεοντολογίας

Ο 71χρονος δημοσιογραφος κατήγγειλε την αντίδραση του Νετανιάχου ότι “τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μπει στη μαύρη λίστα της ιστορίας” και ρώτησε: “Τα Ηνωμένα Έθνη; Πόσα παιδιά σκότωσαν τα Ηνωμένα Έθνη; Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 15.517 παιδιά, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας..

Αμέτρητα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται, 17000 παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονέα ενώ 3000 παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον ένα μέλος του σώματός τους». Τον Ιανουάριο, ο διεθνής οργανισμός Save the Children κατήγγειλε ότι κάθε μέρα στη Γάζα, 10 παιδιά χάνουν τουλάχιστον ένα άκρο τους . Συνέχισε: «9 στα 10 παιδιά στη Γάζα υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.” Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι 4 στα 5 παιδιά δεν έτρωγαν τίποτα τουλάχιστον για μία μέρα έως και 3 ημέρες.

Ο Γεδεών Λέβι, ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του Σιμόν Πέρες κατά την περίοδο 1978- 1982 όταν αυτός ήταν αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης, είπε ότι η επανάληψη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου της φράσης ότι ο ισραηλινός στρατός είναι «ο πιο ηθικός στρατός στην κόσμο» έχει αρχίσει να προκαλεί «ντροπιαστικά γέλια στους ακροατές του σε όλο τον κόσμο». Ο Levy ισχυρίζεται ότι “οι μαρτυρίες εναντίον του Ισραήλ είναι αφοπλιστικές και συσσωρευτικές! Επι 8 μήνες πολεμάμε εναντίον παιδιών. 8 μήνες με παιδιά ακρωτηριασμένα, ορφανά, πεινασμένα, άρρωστα, τραυματισμένα, αργοπεθαίνουν και πεθαίνουν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε ο Μπένι Γκαντς από την κυβέρνηση Νετανιάχου

10/6/2024     -     11.30

Ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού συμβουλίου υπό τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μετά το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει προς τον πολιτικό του αντίπαλο σχετικά με τη σύναψη ενός σχεδίου για τη Γάζα μετά το τέλος των συγκρούσεων.

«Ο Νετανιάχου μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς μία πραγματική νίκη. Για τον λόγο αυτόν αποχωρούμε σήμερα από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με βαριά την καρδιά, αλλά χωρίς μετάνοια», δήλωσε σε τηλεοπτική του δήλωση ο Μπένι Γκαντς καλώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην διευρυμένη κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Μπένι Γκαντς, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα, είχε απευθύνει στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο προς τον Νετανιάχου.

Απαιτούσε την υιοθέτηση από το πολεμικό συμβούλιο «σχεδίου δράσης» για την μεταπολεμική Γάζα, εν απουσία του οποίου «θα ήταν αναγκασμένος να παραιτηθεί από την κυβέρνηση». Η προθεσμία που είχε θέσει έληγε στις 8 Ιουνίου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε λίγα λεπτά αργότερα τον Μπένι Γκαντς να μην «εγκαταλείψει» την μάχη. «Το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν υπαρξιακό πόλεμο σε πολλά μέτωπα. Μπένι, δεν είναι η στιγμή για να εγκαταλείψεις την μάχη, είναι η στιγμή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε με ανάρτησή του στο Χ ο ισραηλινός πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπένι Γκαντς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΝΤΡΑ στο ρεύμα οι Σκανδιναβοί! ΑΝΟΔΟΣ αριστεράς και οικολόγων, πτώση της ακροδεξιάς...

10/6/2024     -      9.30

Τα κόμματα της αριστεράς και των οικολόγων κατέγραψαν άνοδο στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στις σκανδιναβικές χώρες την Κυριακή, σε αντίθεση με την ακροδεξιά που συρρικνώθηκε, σύμφωνα με αποτελέσματα και exit polls.

Στη Φινλανδία, το κόμμα Αριστερή Συμμαχία καταγράφει θεαματική άνοδο λαμβάνοντας το 17,3% των ψήφων, τέσσερις μονάδες περισσότερες σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 99% των ψηφοδελτίων.

"Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ τέτοια ποσοστά", δήλωσε η Λι Άντερσον, η ηγέτιδα της Αριστερής Συμμαχίας.

Το κόμμα θα καταλάβει επομένως τρεις από τις 15 έδρες της Φινλανδίας στο Ευρωκοινοβούλιο, έναντι μιας μόνο στις προηγούμενες εκλογές.

Ο κεντροδεξιός Εθνικός Συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέτερι Όρπο εδραιώνει τα κέρδη του σχεδόν με το 25% των ψήφων, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά σχεδόν τέσσερις μονάδες.

Το ακροδεξιό Κόμμα των Φινλανδών, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, υποχωρεί στο 7,6% καταγράφοντας πτώση 6,2 μονάδων. Θα λάβει μόνο μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

"Αυτό είναι ένας συναγερμός για το κόμμα μας", δήλωσε ο Σεμπάστιαν Τίνκινεν, ο οποίος θα είναι ο μόνος εκλεγμένος, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Στη Σουηδία, οι Πράσινοι σημειώνουν άνοδο 4,2 μονάδων και λαμβάνουν ποσοστό 15,7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση έξω από την κάλπη για το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Το Αριστερό Κόμμα καταγράφει επίσης άνοδο (+4 μονάδες στο 10,7%), ενώ οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες υποχωρούν κατά 1,4 μονάδα στο 13,9%.

Οι σοσιαλδημοκράτες διατηρούν τη θέση τους και παραμένουν επικεφαλής με 23,1%.

Στη Δανία, σε ένα ιδιαίτερα διασπασμένο πολιτικό περιβάλλον, το λαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα είναι επικεφαλής και με σαφή άνοδο 5,2 μονάδων σε σχέση με το 2019, λαμβάνοντας το 18,4% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση εξόδου, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση DR.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού, φέρεται να υποχωρεί στο 15,4% Τα δύο κόμματα αναμένεται να λάβουν από τρείς έδρες το καθένα μεταξύ των 15 εδρών της Δανίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Άγκυρα αποθρασύνεται: Ζητάει την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης για να ανοίξει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Απαιτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δεχτεί την πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση της χώρας

10.06.2024 | 11:50

Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί πλήρως από την υποχωρητική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ζητάει αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης με αντάλλαγμα το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τρεις απαιτήσεις:

Ζήτησε να κατασκευαστεί τζαμί με μιναρέ στην Αθήνα για να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι και μουσουλμανική πόλη αλλά και για να ακούνε οι κάτοικοί της το κάλεσμα του ιμάμη.

Ζήτησε να μετονομαστεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε τουρκική αλλάζοντας έτσι εντελώς την Συνθήκη της Λωζάνης.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα θέλει η θρησκευτική μειονότητα να χαρακτηρίζεται εθνική μειονότητα ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα σχέδια της για την Θράκη. Σχέδια που περιλαμβάνουν την αποκοπή της από τον ελληνικό εθνικό «κορμό».

Διότι άλλο πράγμα είναι η θρησκευτική διαφορετικότητα και άλλο η εθνική διαφοροποίηση.

Ζήτησε επίσης να ανοίξει ιερατική σχολή για ιμάμηδες! Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει οι μουσουλμάνοι γεννάνε πάντοτε πολλά παιδιά σε αντίθεση με τους γηγενείς Έλληνες Ορθοδόξους (στην πλειοψηφία τους).

Η Άγκυρα έχει ένα πλήρες σχέδιο μεσοπρόθεσμης αλλοίωσης του πληθυσμού και της θρησκευτικής σύστασης της χώρας.

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να «δορυφοροποιηθεί» η Ελλάδα σε λίγες δεκαετίες και ουσιαστικά να «δεθεί» στο «άρμα» της Τουρκίας.

Κι όλα αυτά με αντάλλαγμα το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που συμβολικά για το Φανάρι έχει την σημασία του αλλά εθνικά πλέον όχι καθώς δεν υπάρχει μεγάλη και ευημερούσα ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, αφού οι Τούρκοι φρόντισαν να την «εξαφανίσουν» με τους απανωτούς διωγμούς του 1945, 1955, 1963 και του 1974.

Σημειώνεται ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης έκλεισε το 1971 από την τουρκική κυβέρνηση βάσει νόμου, ο οποίος απαγόρευσε τη λειτουργία ιδιωτικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Τώρα την χρησιμοποιούν οι Τούρκοι ως μοχλό πίεσης για να αλλάξουν την ίδια την Συνθήκη της Λωζάνης!

Καύχημα για τη Θεολογική Σχολή, αποτελεί η πλούσια βιβλιοθήκη της, η οποία είναι η 2η Πατριαρχική Βιβλιοθήκη έπειτα από εκείνη που βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάρα Βάγκενκνεχτ: Η «πατριωτική» Αριστερά της Γερμανίας που κάνει τις Βρυξέλλες να «τρέμουν»

Το κόμμα που είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία και υπερασπίζεται την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας

10.06.2024 | 14:47

Η μεγαλύτερη έκπληξη συνολικά στις χθεσινές ευρωεκλογές έρχεται από την Γερμανία και δεν είναι το δεξιό ΑfD όπως πολλοί νομίζουν, το οποίο βέβαια είχε την εξαιρετική επίδοση του 16% αλλά είναι το κόμμα της «πατριωτικής» γερμανικής Αριστεράς το BSD (Για την Λογική και την Δικαιοσύνη – Bündnis Sahra Wagenknecht) που πήρε το όνομά του από την ιδρύτρια του Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Το κόμμα πρεσβεύει ουσιαστικά τις πανανθρώπινες αξίες, και αυτοχαρακτηρίζεται σαν συντηρητική αριστερά. Είναι εναντίον της woke κουλτούρας, και υπέρ των εργατών. 

Δηλαδή ένα φιλολαϊκό αριστερό κόμμα με έντονο το πατριωτικό χρώμα.

Στις περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας κέρδισε το 17% των ψήφων,  με πρώτο, να έρχεται το AfD.

Συνολικά το κόμμα ψήφισαν δυόμιση εκατομμύρια Γερμανοί και κατάφερε χωρίς ιδιαίτερους οικονομικούς πόρους μιλώντας με την φωνή της λογικής να κερδίσει ένα ποσοστό της τάξης του 6,2% και 6 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπερασπίστηκε την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας άρα και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών εργαζομένων και να ζητά την παύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτά τα δύο αιτήματα αρκούσαν για να τους κατατάξουν οι Βρυξέλλες  στο φιλορωσικό «μπλοκ» (εκεί φτάσαμε!) .

Η ουσία είναι ότι μαζί με το Afd  δημιουργούν ένα πανίσχυρο αντιπολεμικό «μπλοκ» της τάξης του 25% στην γερμανική πολιτική πραγματικότητα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μέσα στην Γερμανία υπάρχει ένα αντιπολεμικό «μπλοκ» και ένα  δεύτερο «μπλοκ», το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα μαζί με την Χριστιανοκοινωνική ‘Ενωση που έλαβαν μαζί ένα 30% που θέλουν να εμπλακούν ανοιχτά στον  πόλεμο.

Και μαζί με τον Ο.Σολτς με το 13,9% και τους «Πράσινους» με το 11,9% και τους Φιλελεύθερους με 5,2%  θέλουν την συνέχιση του ουκρανικού πολέμου που έχει καταστρέψει την γερμανική οικονομία αφού έχει χαθεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα της που είναι η φθηνή ενέργεια.