Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Τεταρτη 12 Ιουνιου 2024


Είναι οι ίδιοι που σου λένε πως η ακροδεξιά ανεβαίνει επικίνδυνα στην Ευρώπη, για να μη τους χαλάσει τα εγκληματικά τους σχέδια.

Είναι οι ίδιοι που ναζιστοποίησαν τους Ουκρανούς για να μισήσουν τους Ρωσους και να τους εκμεταλευθούν σήμερα. 

Είναι εγκληματική παγκόσμια ελίτ!

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham παραδέχτηκε: «Η Ουκρανία διαθέτει ορυκτά αξίας 12 τρισ. δολαρίων, πρέπει να τα πάρουμε εμείς κι όχι να τα αφήσουμε στους Ρώσους και στους Κινέζους»!

12/6/2024

Η Ουάσιγκτον  «δεν έχει την πολυτέλεια»  να επιτρέψει στη Ρωσία να επιτύχει τη νίκη στη σύγκρουση της Ουκρανίας, καθώς αυτό θα σήμαινε απώλεια της άμεσης πρόσβασης σε τεράστια ορυκτά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham (R-Νότια Καρολίνα).

Σε μια συνέντευξη στο «Face the Nation» στο CBS την Κυριακή, ο Γκράχαμ κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως  «μεγαλομανή»  που προσπαθεί να  «αναδημιουργήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία με τη δύναμη των όπλων»,  ξεκινώντας από την Ουκρανία. Υποστήριξε επίσης ότι εάν η Μόσχα κερδίσει την τρέχουσα σύγκρουση, θα καταλάβει τον πλούτο της Ουκρανίας και θα τον μοιραστεί με την Κίνα. Λέγοντας με περίσιο θράσος πως αυτό το  «χρυσωρυχείο»  θα ήταν καλύτερα διαθέσιμο στις ΗΠΑ!

«Κάθονται σε κρίσιμα ορυκτά 10 έως 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Θα μπορούσαν να είναι η πλουσιότερη χώρα σε όλη την Ευρώπη… Αν βοηθήσουμε την Ουκρανία τώρα, μπορούν να γίνουν ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος μας, 10 έως 12 τρισεκατομμύρια δολάρια κρίσιμων ορυκτών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Δύση, κι όχι στον Πούτιν και την Κίνα»,  δήλωσε ο Γκράχαμ.

Πρέπει να τους βοηθήσουμε να κερδίσουν τον πόλεμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε… Κάθονται σε ένα χρυσωρυχείο.

Ο Γκράχαμ, ένα μακροχρόνιο γεράκι κατά της Ρωσίας και ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές στο πόλεμο της Ουκρανίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, είπε επίσης ότι η Δύση πρέπει να επισπεύσει την κατάσχεση 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγωμένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Επανέλαβε το αίτημα του να χαρακτηριστεί η Ρωσία  «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας»  σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, μια πρόταση που έκανε την Μόσχα να συμπεριλάβει τον γερουσιαστή στον κατάλογο εξτρεμιστών και τρομοκρατών κατά της Μόσχας.

Μια μέρα πριν από τα σχόλια του Γκράχαμ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε ότι η Δύση θέλει το Κίεβο να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, ώστε να μπορέσει να ελέγξει τον πλούτο της Ουκρανίας. Σε συνέντευξή του στο Hir TV, ο Όρμπαν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι βλέπουν την Ουκρανία ως μια δυνητικά τεράστια πηγή εσόδων την οποία θα μπορούν να ελέγξουν, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα ηττηθεί. Είπε επίσης ότι η σύγκρουση είναι μια σημαντική ώθηση για τους δυτικούς  «προμηθευτές όπλων, πιστωτές και κερδοσκόπους»,  υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει διαρκέσει τόσο πολύ.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης ότι οι στόχοι της είναι να προστατεύσει κυρίως τον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς από τις δίωξης του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο και να εξασφαλίσει την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας υπό το φως της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά της. Η Μόσχα δεν είχε ποτέ για πρόθεση να καταλάβει τους πόρους ή έδαφος της Ουκρανίας, αλλά τώρα, έχει τονίσει ότι οι πρώην ουκρανικές περιοχές που επέλεξαν να ενταχθούν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, θα παραμείνουν ενωμένες με την Ρωσία.

Φαντάζομαι πως μετά κι απο αυτές τις δηλώσεις, ο καθένας είναι σε θέση να καταλάβει πως ο πόλεμος στη Ουκρανία, είναι ένα εγληματικό σχέδιο των ΗΠΑ που έχει προκαλέσει ίσως και εκατομμύρια ουκρανών θυμάτων για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ο Ζελένσι δεν είναι τίποτα άλλο απο μια μαριονέτα των ΗΠΑ, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο πως στο μέλλον θα καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια έκπληξη Μητσοτάκη μετά τις κάλπες: Από 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τις μπίρες!

11/6/2024

Την ώρα που η πτώση της αγοραστικής δύναμης μειώνεται μέρα με τη μέρα! Εδώ και δυο χρόνια οι Έλληνες πληρώνουν καθημερινά υψηλές τιμές για κάθε συναλλαγή επιβίωσης όπως πανάκριβα ενοίκια, πανάκριβα σούπερ μάρκετ, πανάκριβο ρεύμα και πανάκριβη θέρμανση!

Αλλά μετά την απομακρυνση της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται: Μαζί με αυτά τώρα θα μπει και στη ζωή τους το Συστήμα Επιστροφής Εγγυοδοσίας, το οποίο θα αυξήσει τις τιμές στα συσκευασμένα προϊόντα!

Πιο συγκεκριμένα το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml θα φθάσει στα 0,60 ευρώ, από 0,50 που πωλείται σήμερα με βάση ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην ίδια ρύθμιση, μάλιστα, εντάσσονται και άλλα αφεψήματα και ποτά που πωλούνται συσκευασμένα σε αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό όπως αναψυκτικά, χυμοί, μπύρες, κρασιά και γάλα, επισημαίνει ο πρόεδρος εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ειδικότερα τονίζει ότι την 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τις μπίρες», εξαιτίας της εισαγωγής του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (DRS) και στην Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλάζει το σκηνικό στην Ευρώπη - Γερμανία: Αποχώρησαν απο την αίθουσα της βούλης, οι βουλευτές του “ακροδεξιού” AfD και του αριστερού BSW όταν εμφανίστηκε ο Β. Ζελένσκι – χειροκρότηθηκε απο τα φασιστικά νεοφιλελεύθερα “δημοκρατικά” κόμματα του «συνταγματικού τόξου»!

11/6/2024

Ο Ουκρανός μη νόμιμος πια (αφού έληξε η θητεία του), πρόεδρος Β.Ζελένσκι εμφανίστηκε στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να δώσει ένα ακόμη σόου ντυμένος με παραλλαγή, τα δύο κόμματα AfD και BSW αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας απο την ομιλία  του στην Bundestag, τονίζοντας ότι «Αρνούμαστε να ακούσουμε έναν ομιλητή με παραλλαγή».

Η Ουκρανία δεν χρειάζεται έναν πρόεδρο πολέμου, χρειάζεται έναν πρόεδρο ειρήνης, πρόθυμο να διαπραγματευτεί ώστε να σταματήσουν οι θάνατοι και η χώρα να έχει μέλλον», δήλωσαν οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD Αλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα, αιτιολογώντας την απόφαση να απέχουν από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι 10 βουλευτές της BSW απουσίαζαν και αυτοί από την αίθουσα της ολομέλειας διαμαρτυρόμενοι για την πρακτική του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον πόλεμο.

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά ο πρόεδρος Ζελένσκι αυτή τη στιγμή βοηθά στην προώθηση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου σπιράλ κλιμάκωσης. Με αυτόν τον τρόπο, αποδέχεται και τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης», αναφέρει η BSW σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι ο Ζελένσκι «υπολογίζει σε μια ανοιχτή κλιμάκωση και ελπίζει ότι τότε θα εμπλακεί αμέσως το ΝΑΤΟ».

Υπήρξε έντονη κριτική από τα άλλα ναζιστικά νεοφιλελεύθερα κόμματα του σκοτοκυνοβούλιου της ναζιστικής Γερμανίας. Ο ναζιστής νεοφιλελεύθερος αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Dirk Wiese, δήλωσε: «Το Κρεμλίνο μάλλον διέταξε τους ανθρώπους του να μείνουν μακριά. Σπάνια έχω βιώσει τέτοια ασέβεια. Ενώ Ο Πρώτης Κοινοβουλευτικός Διευθύνων Σύμβουλος της παράταξης CDU, είπε: «Το AfD και το BSW υπογραμμίζουν άλλη μια φορά την περιφρόνηση τους για τα θύματα του ρωσικού επιθετικού πολέμου».

Ο κεντροαριστερός πολιτικός του κόμματος «αριστερά» Dietmar Bartsch επέκρινε την πρώην συνάδελφό του Ζάρα Βάγκενκνεχτ και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της «παράλογη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ περίεργα «παιχνίδια» παίζονται στο Αιγαίο πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι πλέον δεν είναι ανάγκη οι Τούρκοι να «γκριζάρουν» σημεία του Αιγαίου στα πλαίσια του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη το κάνει από μόνη της! Ελληνικές βραχονησίδες που αμφισβητούν οι Τούρκοι, εκκενώνονται, υπό το πρόσχημα της… οικολογικής παρέμβασης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβαλαν στα ψηφοδέλτιά τους τους πάντες για να πάρουν μερικές ψήφους, είτε δεξιά είτε αριστερά, είτε πάνω είτε κάτω. Τα πιο απίθανα και απίστευτα ονόματα αρκεί να φέρουν ψήφους. Γιατί η πολιτική δεν είναι πλέον ένας χώρος όπου μπορούν να ανθίσουν οι ιδέες και να οικοδομηθεί μια κοινωνία με στέρεες αξίες. Είναι ένα ριάλιτι σόου όπου αυτό που μετράει είναι το θέαμα και άρα το να μπορείς να αποβλακώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αυτούς που το παρακολουθούν. 

Για να μαζέψουν μερικές ψήφους, έχουν βάλει μέσα τα πάντα και τα αντίθετά τους. Όχι, όμως, τον Τζούλιαν Ασάνζ, παρά το γεγονός ότι όποιος κατά τη γνώμη μου τον πρότεινε, θα είχε πραγματικά μαζέψει ένα σκασμό ψήφους, ειδικά από τους απέχοντες. Απόδειξη ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Ο Ασάνζ είναι σαν τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος, ακριβώς όπως το Παλαιστινιακό ζήτημα: όποιος τα αγγίζει τινάζεται στον αέρα! 

Και έτσι έρχεται στο μυαλό ένα επιχείρημα: πώς θα μπορούσε κάποιος που θέλει να φανεί διαφορετικός να κάνει τον εαυτό του διαφορετικό, αν σε σημαντικά θέματα που απαιτούν θάρρος συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο με το σύστημα; Φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα είχε η υποψηφιότητά του τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στους εγκληματίες που συνεχίζουν να τον κρατούν όμηρο και να τον βασανίζουν. Θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ακόμα και αν ήταν μια καθαρά συμβολική υποψηφιότητα μόνο και μόνο για να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας σε μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

Φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα είχε στην επικείμενη ακρόαση στις 9 και 10 Ιουλίου στο Λονδίνο. Ακόμα ένα κεφάλαιο σε μια δοκιμασία όπου η ημερομηνία για την πιθανή αποφυλάκιση πάντα μετατίθεται προς τα εμπρός. Εν τω μεταξύ, η ψυχοσωματική του κατάσταση χειροτερεύει όλο και περισσότερο και ο κίνδυνος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας αφήσει αυξάνεται εκθετικά. Γιατί; Επειδή έχει αποκαλύψει τα εγκλήματα πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

Τώρα, αυτά είναι τα πράγματα στα οποία διαφέρει κανείς πολιτικά. Γιαυτά όμως πρέπει να έχεις κότσια και αν κανείς δεν έχει τα κότσια να κάνει αυτές τις επιλογές, δεν είναι λάθος αν πούμε ότι, τελικά, δεν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές...

ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΖ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κομπίνα της ΝΔ

-Οταν η ΝΔ ψήφισε τη διάταξη για την επιστολική ψήφο και μάλιστα για τους εντός της χώρας όλοι οι νοήμονες άνθρωποι κατάλαβαν ότι η Μητσοτακική συμμορία ετοιμάζει μηχανή - κομπίνα με την επιστολική ψήφο.

-Από την ανοησία της Μισέλ Ασημακοπούλου να στείλει σωρηδόν ( σε αριστερούς και δεξιούς ) ραβασάκια μαθεύτηκε ότι στελέχη της ΝΔ στο υπουργείο Εσωτερικών είχαν κάνει φέιγ βολάν τα στοιχεία ( email, διευθύνσεις τηλέφωνα ) των εκλογέων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και τα μοίρασαν στις οργανώσεις της ΝΔ. 

Αμέσως έγινε καταγγελία από τον υπεύθυνο διευθυντή του υπουργείου Εσ. ότι δήθεν έγινε ....... διάρρηξη στο χώρο όπου φυλάσσονταν αυτά τα στοιχεία. Μετά από έρευνα η αστυνομία κατέληξε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής και δεν έγινε ΚΑΜΙΑ διάρρηξη !!!. Η εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο ενώ έπρεπε να ασκηθεί δίωξη για ψευδή καταγγελία και για φθορά δημόσιας περιουσίας αφού είχαν προξενήσει ζημιές στην πόρτα για να στηρίξουν την ψευδή καταγγελία. 

-Μετά έρχεται η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μας ....δουλέψει κι' αυτή και επιβάλλει πρόστιμο 400.000 ευρώ ΠΡΟΣΕΞΤΕ όχι στους δράστες αλλά στο Υπουργείο δηλαδή σε εμάς τους φορολογούμενους, και 40.000 ευρώ στη Μισέλ μόνο και όχι στο Νίκο Θεοδωρόπουλο γραμματέα οργανωτικού αποδήμων της ΝΔ που ομολόγησε ότι παρέλαβε τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων !!!

-Και τώρα το υπουργείο δλδ η ΝΔ μας έδωσε τα αποτελέσματα από τη επιστολική ψήφο ( Μόνο ποσοστά και όχι αριθμών ψήφων και για το εξωτερικό μόνο συγκεντρωτικά για όλες τις χώρες και όχι αναλυτικά σε κάθε χώρα γιατί ; ) στον πίνακα που έχω φτιάξει ( ενδεικτικά με 15 περιφέρειες και ΜΙΑ εξωτερικού και τα τρία πρώτα κόμματα ) στην στήλη ΚΑΛΠΗ αναγράφεται το ποσοστό % που έλαβε το κάθε κόμμα από τα ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη και στην διπλανή στήλη " Επιστολ " αναγράφονται τα ποσοστά % που έλαβε το ίδιο κόμμα στην ίδια περιφέρεια.

-Στον πίνακα φαίνεται η ΜΕΓΑΛΗ αναντιστοιχία μεταξύ του ποσοστού στην πραγματική κάλπη και στην επιστολική ψήφο και αυτό παρατηρείται ΜΟΝΟ στη ΝΔ και σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο κόμμα και σε ΌΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις περιφέρειες. Στη ΝΔ που υπέκλεψε και χρησιμοποίησε τα στοιχεία των εκλογέων. Η ΝΔ ενώ συνολικά στην πραγματική κάλπη πήρε ΚΑΤΩ από 28% και έχασε 4 νομούς στην επιστολική ψήφο πήρε ΠΑΝΩ από 45% και όλους τους νομούς !

-Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι όλα αυτά είναι τυχαία και το ενδιαφέρον της Μητσοτακικής συμμορίας για την επιστολική ψήφο πηγάζει από την αγάπη και την ευαισθησία της στους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου ( όπως έχει δείξει ) και το κίνητρό της είναι η διευκόλυνση των εκλογέων, αν πιστεύει ότι υπέκλεψε τα προσωπικά στοιχεία των εκλογέων για να τους στέλνει ευχετήριες κάρτες και να μαθαίνει για την υγεία τους ΤΟΤΕ ας ....... κοιμάται απ' αυτό το πλευρό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία συμμαχία η μέτωπο της οποιας Αριστεράς δεν μπορεί να πάει πολύ μακρυά αν δεν δεχτεί μερικά βασικά πράγματα .

- Αν δεν δεχτεί ότι το συστημικό Κέντρο και η παραδοσιακή Ακροδεξιά δεν έχουν πια ουσιώδεις διαφορές .

- Αν δεν είναι θεμελιωδώς αντιΝΑΤΟ, αντιΕΕ, αντιπολεμική και κατά του σιωνιστικοναζιστιστικού κρατους.

- Αν δεν συζεύξει το κοινωνικό ζήτημα με την δημοκρατική εθνική ταυτότητα και δεν αμβλύνει την πρωτοκαθεδρία των ζητημάτων ταυτότητας και να εναντιωθεί στην woke αντζέντα που προωθείται σε όλη τη Δύση. Να ασχολείσαι επιτέλους με τους εργαζομένους και όχι με την woke κουλτούρα.

Δεν φτάνει να ασχολείσαι με τον μπροοδευτισμό του συστήματος και να λες να μην έρθει η Λεπέν, η AFD η ο Βελόπουλος. Ο πήχυς σήμερα είναι πολύ πιο ψηλά .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται επανεξέταση το θέμα αξιοποίησης του μπαμπούλα της ακροδεξιάς από τη δεξιά. Δεν μπορεί να γίνεται δεκτό αυτό. Στην πράξη έχουμε δεξιές κυβερνήσεις που παίζουν με το κέντρο αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της ακροδεξιάς ενώ ταυτοχρόνως αξιοποιούν τις θέσεις της σε πολλά θέματα. Επί πλέον χρειάζεται μια γερή αποδιοργάνωση των θέσεων της συλλογικής Δύσης σχετικά με τη στοχοποίηση ηγετών που δεν τους κάνουν τα χατίρια ως ακροδεξιούς, εθνικιστές κλπ κλπ

Σχολιο.- Η αδυναμία της Αριστεράς να ερμηνευσει όσα γίνονται από τον νεοφιλελευθερισμό που είναι πολύ κοντύτερα σε φασίζουσες τακτικές διακυβέρνησης, την ωθεί σε ένα νέο ολισθημα. Μην μπορώντας να ερμηνεύσει την Νεα Τάξη Πραγμάτων και πως αυτή προσπαθεί να επιβάλει την Παγκοσμιοποίηση, οδηγείται σε δοκιμασμένες μεθόδους που έφεραν τραγικά αποτελέσματα. Η πολιτική του Λαϊκου Μετώπου του 1936 στη Γαλλία  θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγχιση και διχόνοια τον Λαό. Συνέβη το 1936 με τραγικά αποτελέσματα. Όχι μόνον δεν απέτρεψε τον Φασισμό αλλά τον εγκαθίδρυσε.

Αν τότε που οι τάξεις είχαν σαφείς διαχωρισμούς μπόρεσε το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία να μπερδέψει τόσο πολύ τους Λαούς, φαντάσου τι μπορεί να γίνει σήμερα. Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα τα ισοπέδωσε τότε ο Φασισμός. Φαντάσου σήμερα που αυτά έχουν ήδη ισοπεδωθεί τι μπορεί να συμβεί. Είναι τραγικό να συσπειρώνεσαι τάχα μου ενάντια στην Ακροδεξιά, όταν ο πλανητικός φασισμός ήδη έχει μπει από το παράθυρο και διαλύει τα πάντα. Μόνο μια πολιτική με μεταβατικά αιτήματα που θα ξεθεμελιώνουν το σύστημα μπορεί να φέρει λύση. Τι μπορεί να κατακτηθεί, μέσα στα αστικά πλαίσια, όταν όλα έχουν γυρίσει 100 χρόνια πίσω; Ξαναγράφω ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής στο τέλος μόνο τον εχθρό θα βοηθήσουν. Θα πρέπει να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ό,τι διαχωρίζει ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

Σχολιο.- Τα γαλλικά Κρατικά ΜΜΕ. Το σχέδιο Μακρόν για ενοποίηση 10-15 διαφορετικών κρατικών ΜΜΕ σε holding αλά BBC έμεινε στάσιμο με τις εκλογές, ενώ η Λεπέν απειλεί την κρατική τηλεόραση με.. ιδιωτικοποίηση-κλείσιμο.  Κερασάκι στην τούρτα, ανακοινώθηκε σήμερα η απόλυση γνωστού χιουμορίστα του κρατικού ραδιοφώνου για σκετς που αφορούσε τον Νιετ. και το σιων. απαρτχάιντ.

* Πέρα απ' αυτά, δεν υπάρχουν πουθενά αυτές οι συνθήκες στην Ευρώπη, είναι μονάχα στη Γαλλία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ΕΡΤ έχει ξεφύγει τελείως .Το δελτίο της είναι μακράν πιο ιδεολογικοποιημενο και αυτό φαίνεται στα δελτία ειδήσεων όπου αναμεταδίδει τις εξαγγελίες της ΝΔ εμφορούμενη από έναν κεντροδεξιό νεοφιλελεύθερο  φασισμο και μια αισχρή ναζιστική αποικιοκρατική προπαγάνδα .

Λιγο πιο πριν, αναλυτρια του πολιτικού ρεπορτάζ της ΕΡΤ, χαρακτήριζε τον Μακρόν Κεντρώο και Φιλελεύθερο που παλεύει κατά της Ακροδεξιάς Λεπεν..Επιπλεον, είπε τα εξής απίστευτα, που βεβαίως δεν ισχύουν : η Λεπέν, αν εκλεγεί , θα είναι ο άνθρωπος του Πούτιν στα συμβούλια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.Θα είναι η πέμπτη φάλαγγα του Πούτιν. "Έτσι, θα υπονομευθει η πάλη της Ευρώπης κατά της ρωσικής στρατιωτικής επιθετικότητας και της κινεζικής οικονομικής επιθετικότητας". Όπως ακριβώς τα είπε, τα αντιγραφω."Την στιγμή που η Ευρώπη κάνει την μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία".

Λόγος σκληρά ιδεολογικός του ευρωνατοικου Ακραίου Κέντρου, των Βρυξελλών και της γνωστής αμερικάνικης  πρεσβειας. Το πρόβλημα τους, λοιπόν, δεν είναι η πολιτική της Λεπέν πχ για τους εργαζόμενους αλλά ο κίνδυνος να διακυβευθει η συνοχή του ΝΑΤΟ. Προσωπικά, δεν πιστεύω καθόλου ότι η Λεπέν αν εκλεγεί θα υπονομεύσει το ΝΑΤΟ. Αλλά ζούμε σε συνθήκες μηντιακου πλήρους ολοκληρωτισμού. Για τον έλεγχο του πληθυσμού. Στρατιωτάκια παραταγμένα .

Αν σκεφτεί κανείς ότι κάποτε κάποιοι ηλίθιοι πάλεψαν για να μην κλείσει η δημόσια ΕΡΤ.Αυτη ήταν πάντα η δήθεν δημόσια ΕΡΤ .Παράρτημα του Μακρόν και του Μπάιντεν είναι. Της γνωστής πρεσβειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν-γνωρίζω-αν-οι-συνοικίες-της-Αθήνας-και-του-Πειραιά-παραμένουν-ταξικά-ίδιες-όπως-τον-περασμένο-αιώνα...(αποβιομηχάνιση-τουριστικοποίηση...?),μπορώ-όμως-να-πω-πως-στην-επαρχία-της-Καλαμάτας-,οι-παλιές-αριστερογειτονιές-έχουν-αλλάξει-σύνθεση-πέρα-από-τη-βιολογική-απώλεια-των-αριστερών..Οι-''απόγονοι''-έχουν-μικροαστικοποιηθεί-έως-και-αστικοποιηθεί-κοινωνικά-και-πολύ-περισσότερο-πολιτικά...(δυστυχώς)Εξάλλου-προηγήθηκε-και-η-''φαντασιακή''-καλοπέραση-της-πασοκικής-δυναστείας...

Σχολιο.- Ειλικρινά δεν περίμενα τόσα λάθη επαναλαμβανόμενα από την ΛΑΕ. Η αλήθεια είναι ότι η ΛΑΕ του 15 δεν είναι η ίδια με τη ΛΑΕ του 24. Αλλά τέλος πάντων υπάρχει κάποια ΛΑΕ σήμερα. Μετράω τα λάθη. Κάποια από αυτά είναι και δικά μου. Σίγουρα τα δύο πρώτα. Έχουμε και λέμε:

1ο: Η στήριξη στον ΤΣΙΠΡΑ μετά το 13. Στο διάστημα 13 - 15 δεν λειτουργούν τα όργανα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και η πορεία του κόμματος καθορίζεται όχι στα όργανα αλλά σε συσκέψεις κορυφών μέλη των οποίων είναι τουλάχιστον οι ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.

2ο Η στήριξη της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία γέφυρα του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (έκτοτε έγιναν ΘΕΣΜΟΙ) και τη δήλωση του τελευταίου ότι συμφωνεί με το 75% του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

3ο. Η συνεργασία τον Μάιο του 23 με το αρχηγικό κόμμα του ΒΑΡΟΥΒΑΚΗ. Απαράδεκτη απόφαση! Κρίθηκε ως τέτοια και από το εκλογικό σώμα!

4ο και 5ο η επιμονή στη συγκεκριμένη συνεργασία όταν πια είναι φανερό ότι δεν πείθει.

Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει και 6ο. Προσωπικά δεν ελπίζω σε κάτι από αυτό το χώρο. Η υπόθεση ΛΑΕ είναι εδώ και καιρό μια χαμένη υπόθεση. Έτσι κι αλλιώς ένα πολύ μεγάλο μέρος της, ήδη από το 2019 και μετά, αποφεύγει τα λάθη και συμπορεύεται το ΚΚΕ!

Σχολιο.-   οκ, ως φαίνεται τίποτα δεν έχετε καταλάβει. Το ΚΚΕ σας ενοχλεί, ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ καθόλου!!! Η ΛΑΕ που γνώρισα από 2015 έως 2019 ήταν ξεκάθαρα στα κάγκελα με ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ! Μετά δεν ξέρω τι σας έπιασε;

Τουλάχιστον δώστε μια εξήγηση πειστική για το τι σας έπιασε! Σε κάθε περίπτωση ο αντιΚΚΕδισμός σας κάνει μπαμ από μακρυά. Κι αυτό ο συνειδητοποιημένος κόσμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ το βλέπει και δεν σας ακολουθεί στο δρόμο που διαλέξατε δίπλα στον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ! Κι αυτοί που έχουν κατακτήσει ταξική συνείδηση δεν σας ακολούθησαν ακόμα περισσότερο. Εξ ού και τα υψηλά ποσοστά του ΜΕΡΑ25 στις αστικές και μεσοαστικές συνοικίες, όπως Νέα  Σμύρνη και Ηράκλειο,  και τα χαμηλά στις εργατικές συνοικίες, όπως Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα!

Καλή συνέχεια αν και με τον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ δεν τη βλέπω! Και δεν είμαι ο μόνος που δεν τη βλέπει!

Οπότε, εύχομαι τουλάχιστον καλή προσωπική συνέχεια!

Σχολιο.- Ίσως πάλι η εμπειρική μόρφωση του λαού ξεπερνάει την κοινωνική αμορφωσιά των πτυχιούχων πανεπιστημίου με την αλήτικη αντιλαϊκή πολιτική!

Θεωρώ πως πλέον μόνο Αριστερά όπως της Σάρας Βαγκενγκνεχτ μπορεί να απευθυνθεί στις εργατικές γειτονιές!

Τα γράφω αναλογιζόμενος πως με Λεπέν και afD τα δωράκια στην Ελλάδα τελειώνουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δώστε πίσω τις κλεμμένες έδρες!" 

Το λέει με κάθε ευκαιρία ο ουρανοκατέβατος Πουθενάς Πουστάρας Ψαροκασέλας της Goldman Sachs και της εφοπλιστικής διαπλοκής, που ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα και βρέθηκε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελπίζοντας να μας κυβερνήσει. Το επαναλαμβάνουν και οι παλαμακιστές του, που τον έκαναν αρχηγό και δεν λένε να χωνέψουν ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την περαιτέρω συρρίκνωση συνεχίζεται. 

Αναφέρονται, βέβαια, στη Νέα Αριστερά, για την οποία δεν τρέφω και ιδιαίτερη συμπάθεια (δεν τους πάω τους μνημονιακούς υπουργούς), αλλά με αηδιάζει η κουτοπονηριά του χλιμίτζουρα απ' το Αμέρικα και η φασαρία των χουλιγκάνων που τον ακολουθούν.

Και έχει σημασία η υπενθύμιση των βουλευτών που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παραδώσουν την έδρα στο πρώην κόμμα τους. 

Έχουμε και λέμε:

2012-13: Σακοράφα, Κουρουμπλής και Τζάκρη, εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ.

2018: Μεγαλοοοικονόμου, εκλεγμένη με την Ένωση Κεντρώων.

2019: Θεοχαρόπουλος, εκλεγμένος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Δανέλλης, εκλεγμένος με το Ποτάμι, Παπακώστα εκλεγμένη με τη Ν.Δ., και οι Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά και Β. Κόκκαλης, εκλεγμένοι με τους ΑΝΕΛ. 

2023: Αδαμοπούλου και Μπακαδήμα, εκλεγμένες με το ΜΕΡΑ25.

Ας κόψουν, λοιπόν, τις κουτοπονηριές ο Πουθενάς Πουστάρας Ψαροκασέλας και οι παλαμακιστές του!

Σχολιο.- Ξεφτίλα,ξεφτιδια που κουβαλάνε την παντελή έλλειψη τσιπας της απόλυτης ελαφρότητας του αγραμματου εγκληματικού για τον λαό είναι όλοι τους.. Και η Ψιταλλεια τους ξερνάει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαρώνει και στο  FIRST DATES  !!!

WTF?????

"Το όνειρό μου είναι να πάρει ο λαός τα μέσα παραγωγής"

ΟΛΟΙ στον αγώνα να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της Μελίνας!

*και να βρει ενα καλό παιδί

Σχολιο.- Aei Kala ....

Σχολιο.-  Αλώσαμε και το First days

Σχολιο.- Αναζωογονητικό ραντεβού!

Σχολιο.- Ποιος λαός ο ελληνικός; Έχουν φύγει όλοι μετανάστες και έχουν αντικατασταθεί από λαθρομετανάστες ! Αφού πλέον δεν παράγει τίποτα η Ελλάδα....εννοεί τα μέσα διανομής... Αλλά τέτοιο βλήμα που φαίνεται τι να περιμένει κανείς;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαρινάκης πάντρεψε τον Ηλιόπουλο!

ΑΕΚτσής από τα γεννοφάσκια του δηλώνει ο Μάριος Ηλιόπουλος. Πριν την επαγγελματική σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Προτού ο Μαρινάκης αγοράσει τον Ολυμπιακό η σχέση των δύο ανδρών έγινε συγγενική.

Το 2003, στη Σαντορίνη ο νυν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ήταν κουμπάρος στον γάμο του νυν ιδιοκτήτη της ΑΕΚ! 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ερώτημα είναι το εξής. Μόνο αυτός το βλέπει;

https://www.youtube.com/watch?v=XbYNlo2qEF0

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα για τις ερωεκλογές – «έγινε νοθεία, ζητάω εκλογές»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι μας κρύβει η προφεσόρισα πνευμονιολόγος (για το εργοστάσιο του συζύγου της ) και γιατί 112 σε αστικη περιοχή ??

Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω  Κηφισιά. Μήνυμα από το 112 «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα εξακολουθούμε να λέμε ελεύθερα "Λευκός Πύργος" ή θα είμαστε τίποτα ρατσιστές?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ !!!

Αμμμ έλα ομως που αυτες οι γκαγκστερικές και μαφιόζικες ΑΛΗΤΕΙΕΣ των ασφαλιστικών εταιριών δεν είναι σημερινές αλλά ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ πρακτικές που ξεπερνάνε την ΔΕΚΑΕΤΙΑ…!!!

Αφού εφθασαν να έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να δίνουν bonus στους ασφαλιστικούς συμβούλους τους που «επιτύγχαναν» να αναγκάζουν τους παλιούς ασφαλισμένους να διακόπτουν τα παλιά ισόβια ασφαλιστήρια τους,μέσω της ασύδοτης κατακόρυφης αύξησης των ασφαλιστών χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση,αφού είχαν εφεύρει ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δεικτη πληθωρισμου,που τον είχαν βαπτίσει «πληθωρισμο υγειας» χωρίς να δίνουν λόγο δε ΚΑΝΕΝΑΝ γιαυτό το ΕΙΚΟΝΙΚΟ καλάθι,την σύνθεση του και τους συντελεστές της αύξησης του…!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας πάνε λοιπόν στον διάολο οι καρακαηδόνες της ΕυρωΕνωσης των Ουκρανοναζίδων και των ΝΑΤΟσκυλων…αφού και μας υποχρέωσαν και μας καταχρέωσαν…γιατί οι ευρωμαλάκες κουμανταδόροι της Ουάσινγκτον, αποφάσισαν να μας μαντρώσουν στο δικό τους μαντρί της ιστορίας τους…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς το παρών πορευτείτε με αυτά που , λόγω της αποχής σας, αποφάσισαν άλλοι , ίσως και κατώτεροι σας όπως υπονοείτε, χωρίς εσάς και για σας!!!!

Σχολιο.- Το "αποχή", αν δεν είναι διεκδικητικό με κάποιο τρόπο, θα τους επιτρέπει να κάνουν τα ίδια, έστω κι αν ψηφίζονται από 2. Προχτές έκανα ανάρτηση, που 4 χώρες κάνουν 80% αποχή. Ε! και;

Σχολιο.- Αν αντί να συμμετέχεις σε ένα ανιδιοτελές, οπότε φτωχό κόμμα / κίνημα, περιμένεις κάποιον λεφτά / επενδυτή πολιτικό, να έρθει να σε πιάσει, κλπ, τότε τα ίδια θα παθαίνεις διαρκώς. Θα σε παραμυθιάζει και θα κάνει τη δουλειά του.

Σχολιο.- Η καταστροφή της ζωής μας, δεν είναι ισοδύναμη με την αποχή από την ψηφοφορία, από την οποία εκείνοι δεν παθαίνουν κάτι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι πεπεισμένος ότι η “κλιματική αλλαγή” είναι μια φάρσα από την πολυετή εκστρατεία μου εναντίον της και από τις παγκόσμιες συντονισμένες υπερβολές του κατεστημένου, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι είναι απρόβλεπτα καταχρηστικό, δόλιο και συνωμοτικό στις συναλλαγές του με τους ανθρώπους.

Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει στην επικίνδυνη υπερθέρμανση του πλανήτη από το CO2 (γνωστή και ως “κλιματική αλλαγή”) πρέπει επειγόντως να επανεξετάσει τις απόψεις του προτού οι δικτατορικές καταπιέσεις και στερήσεις του Net Zero που μας επιβάλλονται με το πρόσχημα της “καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής” γίνουν απαράδεκτα επαχθείς και καταστροφικές.

Πρέπει να αποκαλύψουμε τα κραυγαλέα ψεύδη της αφήγησης του κατεστημένου για την αλλαγή του κλίματος και δεν χρειάζεται να είστε επιστήμονας για να δείτε τις “πραγματικά πολύ ανόητες” απάτες τους. Χρειάζεται μόνο να ανοίξετε το μυαλό σας στη θλιβερή πραγματικότητα ότι σχεδόν όλα όσα μας έχουν πει το διττό κατεστημένο και τα πληρωμένα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για την “κλιματική αλλαγή” είναι ψέματα. Οι απλές εξηγήσεις και τα γεγονότα θα σας επιτρέψουν να δείτε όλη την εξωφρενικά ψεύτικη προπαγάνδα τους και την πλύση εγκεφάλου για την “κλιματική αλλαγή”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γεωργία στρέφεται προς τη Ρωσία.

... κι έτσι τελειώνει ο περίπατος στις “φιλελεύθερες αξίες” και σαν προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

… και μαζί άλλη μια συνέπεια της διάλυσης της ΕΣΣΔ και των ενεργειών του προδότη Σεβαρντνάτζε, (Πρόεδρος Γεωργίας 1995-2003) που από Σοβιετικός υπουργός εξωτερικών και μέλος του ΠΓ του ΚΚΣΕ, αποδείχτηκε μαριονέτα της Ουάσιγκτον…

Και της μαριονέτας της Ουάσινγκτον Σαακασβίλι (Πρόεδρος Γεωργίας 2003-2013)…

Τα νέα:

Πηγές από το γεωργιανό τηλεοπτικό κανάλι Mtavari Arkhi υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Γεωργίας εργάζονται για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή των υπαλλήλων για την πρεσβεία της Γεωργίας στη Μόσχα.

Να θυμηθούμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών διακόπηκαν το 2008, ενώ υπήρξαν και στρατιωτικές συγκρούσεις για την προστασία των πολιτών της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας που είχαν επιλέξει την αυτοδιάθεση αντί του “αμερικανικού δρόμου”!

-Πάντως ήταν κυριολεκτικά οι Αμερικάνοι που σπρώχνουν τη Γεωργία στην αγκαλιά της Ρωσίας:

- Σε απάντηση στην υιοθέτηση του νόμου για τους ξένους πράκτορες και την πληρωμένη ξένη επιρροή στη χώρα, οι Αγγλοσάξονες επέβαλαν κυρώσεις κατά της Γεωργίας και χρηματοδότησαν ένα Γεωργιανό “Μαϊντάν”! 

- Η αποφασιστική απάντηση της σημερινής κυβέρνησης με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Γεωργιανών ήταν

“δεν θα γίνουμε Ουκρανία” και

“δεν θα αφήσουμε τη Δύση να μας οδηγήσει στο 2ο μέτωπο που θέλει κατά της Ρωσίας”.

-Όμως, η μεγαλύτερη αγορά δίπλα στη Γεωργία είναι η Ευρασιατική Ένωση. 

Οι Τούρκοι προσπαθούν επίσης να ανταγωνιστούν, αλλά η χωρητικότητά τους είναι πολύ μικρότερη. 

Έτσι, η Γεωργία δεν θα έχει άλλη επιλογή για να επιβιώσει από το να ζητήσει υποστήριξη από τη Ρωσία. 

-Το φθινόπωρο, με βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία τον Οκτώβριο, η πληρωμένη αντιπολίτευση θα ξεσηκωθεί ξανά και θα αρχίσει να «ουρλιάζει» για την παραβίαση της δημοκρατίας.

Κάποια στιγμή, λόγω της επαναπροσέγγισης Ρωσίας και Γεωργίας, είναι σίγουρο ότι οι Αγγλοσάξονες θα επιχειρήσουν να οργανώσουν -ξανά- πραξικόπημα στην Τιφλίδα.

Και ποιος ξέρει, μπορεί κάλλιστα να δούμε τους Γεωργιανούς να τηλεφωνούν στο Κρεμλίνο και να λένε:

“Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, στείλε μας σε παρακαλώ αρκετές χιλιάδες ευγενικούς ανθρώπους, 

τώρα θα είμαστε μαζί σου!”

Ακούγεται σαν φαντασία; 

-Λοιπόν, κάποια στιγμή έλεγαν το ίδιο πράγμα το 2019-20 και για τη Λευκορωσία. 

Και σήμερα, δείτε πώς έχουν αλλάξει όλα. 

Και οι Ρώσοι βρίσκονται τώρα στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, και 

έχουν φέρει πυρηνικά όπλα, και χτίζουν το κράτος της Ένωσης με επιταχυνόμενους ρυθμούς. 

-Το ίδιο ακριβώς έγινε το 2021-22 στο Καζακστάν, θυμάστε; 

Όχι λοιπόν, δεν είναι φαντασία. 

Έτσι θα γίνει.

Σχολιο.- Άντε, έχουμε αργήσει!

Ανασύσταση του ρωσικού ζωτικού χώρου. Επί τέλους! Πόσο τρομερό υπήρξε το αντεθνικο έγκλημα των καθαρμάτων τού 1990! Πρέπει να ξεθαφτουν και να πεταχτούν στην κοπριά. 

Σχολιο.- Και στην Αρμενία, το ίδιο θα γίνει!

- Ενώ ο πρωθυπουργός Πασινιάν, κάνει πρόβες στο … λουρί για να το παίξει σκυλάκι της Δύσης, και προσκαλεί συνεχώς Αμερικάνους αξιωματούχους στο Ερεβάν για … να τον σώσουν,

-η χώρα βράζει εναντίον του, με συνεχείς διαδηλώσεις και συγκρούσεις και ήδη μια γενική απεργία που ξεκίνησε χτες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Για τους δυτικούς πολιτικούς το πιο σημαντικό πρόβλημα σήμερα είναι η λεγόμενη κλιματική αλλαγή ή εγκληματική αλλαγή εναλλακτικά

Γι 'αυτό εισάγουν τόσες πολλές πολιτικές που επηρεάζουν άμεσα με αρνητικό τρόπο τις ζωές των πολιτών.

-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κέρδη των δυτικών εταιρειών πρέπει να προστατευθούν με κάθε κόστος.

-Γι 'αυτό πρέπει να οδηγήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για να σώσετε τον πλανήτη ....

Γι 'αυτό πρέπει να πληρώσετε επιπλέον φόρους γι 'αυτό,

- έρχονται τέλη με το χιλιόμετρο και δασμοί στα μη δυτικά ηλεκτρικά 

Για να σώσετε τους ευρωπαίους και αμερικανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

-Δεν έχετε κουραστεί από τα ψέματα και τη χειραγώγησή τους;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ή νομίζετε ότι αυτή η υστερική γριά κυρία Ούρσουλα ντε Λάϊεν δεν θα κάτσει στο σκαμνί κάποτε;

-Γι’ αυτό χτυπιέται σήμερα στο Βερολίνο ότι “ο Πούτιν ΠΡΕΠΕΙ να ηττηθεί και η Ουκρανία ΠΡΕΠΕΙ να νικήσει…”

-Γι’ αυτό κι έχει λυσσάξει να ξαναδιοριστεί πρόεδρος της Κομισιόν σε δεύτερη θητεία… 

-Τρείς παρακαλώ εισαγγελίες έχουν ανοίξει έρευνα μέχρι τώρα εναντίον της και την περιμένουν στη γωνία για τρεις διαφορετικές υποθέσεις με επίκεντρο τη δωροδοκία (εμπόριο όπλων, εμβόλια Pfizer, εξαφάνιση στοιχείων)

-Και πόσες ακόμα υποθέσεις θ’ ανοίξουν αν χάσει την καρέκλα;

- Ούουου … η μπόχα έχει πνίξει τις Βρυξέλλες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχώς “καλές ειδήσεις” φτάνουν από τη Σλοβακία!

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Nagy, διώκεται και θα δικαστεί για παράνομη αποστολή MiG-29 στην Ουκρανία πέρυσι από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Έτσι για να … σφίγγουν οι κώλοι.

-Γιατί,  στη Σλοβακία, έχει  ο καιρός γυρίσματα! 

-Στο βίντεο ο σημερινός Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, Igor Meliher, ενώ απαγγέλει τις κατηγορίες στον προκάτοχο του, δηλώνοντας ότι είναι παράνομη η αποστολή αποστρατευμένων μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου, Yaroslav Nagy, παραβίασε το σύνταγμα της χώρας, καθώς απαγορεύει άμεσα στο υπουργικό συμβούλιο να μεταφέρει αεροσκάφη αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ (πάνω από 47 δισεκατομμύρια ₽) σε άλλη χώρα. 

Ο Meliher είπε ότι ο Nagy δικαιολόγησε την ανάγκη να προμηθεύσει την Ουκρανία με το MiG-29 με κάποια «ανάλυση εμπειρογνωμόνων» που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. 

Σύμφωνα με τον Σλοβάκο υπουργό, θα γίνουν «νομικά βήματα» εναντίον του πρώην υπουργού Άμυνας. 

-Με άλλα λόγια, ο Nagy θα απαντήσει για την αγάπη του για τον ουκρανικό ναζιστικό στρατό ενώπιον του Σλοβακικού δικαστηρίου.

Σχολιο.- Να δουμε και εδώ τι συμφωνίες ψήνονται μεταξυ Μητσοτακη και Μακρόν για τα μιράζ. Ο Μικρόν υποσχεθηκε μιραζ στην Ουκρανία αλλά ακουγεται οτι συζητιέται μια τριγωνικού τυπου συναλλαγή, όπου η Γαλλία "επαναγοραζει" απο τον Δένδια μια προηγουμενη έκδοση των Μιράζ που είχε αγορασει η Ελλάδα, ώστε να στειλει αυτα στον Ζελένσκι αντι για τα δικά της. Ο Μητσοτάκης δεν επιβεβαιωνει τετοια συμφωνία αλλά και ουτε και διαψευδει οτι αυτές οι συζητησεις βρισκονται σε εξελιξη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Για το … “μπούλο” που λέγαμε:

Δημοσιεύτηκε και η πρώτη δημοσκόπηση απόψε στη Γαλλία για τις εκλογές της 30 Ιούνη:

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το M6 και το RTL, 

-η «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 32-35% στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο,  ακολουθεί η αριστερή – κεντροαριστερή συμμαχία «Λαϊκό Μέτωπο», η οποία συγκεντρώνει το 22-24% και 

-τρίτο το κόμμα του Μακρόν «Αναγέννηση» με 19% σαν ανώτατο όριο που μπορεί να πιάσει!

-Πραχτικά με το σύστημα των 2 γύρων σε μονοεδρικές περιφέρειες, υπάρχει περίπτωση ο Μακρόν να μη … σταυρώσει βουλευτή αν οι υποψήφιοί του έρθουν τρίτοι!

Έτσι γίνεται συνήθως με το … έξυπνο πουλί που από τη … μύτη πιάνεται…

Δεν τον βλέπω τον κόπανο, να μένει Πρόεδρος με τέτοια αποτελέσματα! 

Σήμερα το πρωί το … διέρρευσε ότι θα παραιτηθεί κι όταν είδε ότι … κανείς δεν φοβήθηκε, το … διέψευσε!

-Βρε ούστ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ψυχιατρείο μετέφεραν στις 9 Ιουνίου οι αρχές Πακιστανό, που αποπειράθηκε ν΄ανοίξει, στο Πακιστάν γκέι μπαρ.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ταξιαρχίες Al-Qassam χτύπησαν το αρχηγείο διοίκησης του εχθρού στον άξονα "Netzarim" με πύραυλο 114 χιλιοστών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2006 στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αντιτίθενται περισσότερο στη μαζική μετανάστευση και στην πολυπολιτισμικότητα από ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικες.

Σχολιο.- Ναι γιατί την τρώνε στη μάπα σαν εργαζόμενοι. Οι αλλοι ζησαν αλλες πιο αφελείς εποχες

Σχολιο.- Δεν νιώθω υποχρεωμένος να ακολουθώ τα αφηγήματα της μονίμως ''ανοιχτής'', ''πολυπολιτισμικής'' αριστεράς. Και δεν το εννοώ έτσι ωμά προφανώς. Μιλάμε για πολυπαραγοντικά φαινόμενα πάντα. Δεν τους παίρνουν τις δουλειές ευθέως, οξύνουν όμως τον ανταγωνισμό μέχρι εκεί που δε πάει άλλο. Και μιλάμε για τις λαϊκές τάξεις κυρίως



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΗΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ

Η Γαλλία ανέστειλε τελικά τη σχεδιαζόμενη εκλογική μεταρρύθμιση στο υπερπόντιο έδαφός της, τη Νέα Καληδονία, αφού πρώτα προκάλεσε αναταραχές στο αρχιπέλαγος του Ινδο-Ειρηνικού τον περασμένο μήνα.

Το γαλλικό κράτος με συνταγματική αναθεώρηση επιχείρησε να δώσει δικαίωμα ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές σε κοντά 25.000 επιπλέον άτομα που γεννήθηκαν ή ζουν στη χώρα τουλάχιστον για μια δεκαετία και έτσι να αλλοιώσει τους εθνοτικούς συσχετισμούς ισχύος υπέρ των Γάλλων αποίκων και σε βάρος των αυτοχθόνων Κανάκ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Kazan κλάσης Yasen έφτασε στην Αβάνα της Κούβας.

Η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov φτάνει στην Αβάνα της Κούβας

Η φρεγάτα και το υποβρύχιο, που αποτελούν μέρος της ομάδας τεσσάρων ρωσικών σκαφών που έφτασαν σήμερα στα ανοικτά της Κούβας, είχαν πραγματοποιήσει πυραυλικές ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό καθ' οδόν προς το νησί, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρμενία θα αποχωρήσει από τον Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (Ρωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Κιργισία, Λευκορωσία, Τατζικιστάν) όταν οι αρχές το κρίνουν απαραίτητο - ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν

- Νωρίτερα, οι κυβερνήσεις της Αρμενίας και των ΗΠΑ ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα αναβαθμιστούν σε νέο επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

-Καυγάς ξέσπασε στο αρμενικό κοινοβούλιο αφού ο πρωθυπουργός Πασινιάν αποκάλεσε ορισμένους Αρμένιους στρατηγούς «προδότες» στην ομιλία του.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία κατά του πρωθυπουργού πραγματοποιείται κοντά στο κοινοβούλιο, την οποία η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

Έρχονται νέοι δασμοί στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα νέους δασμούς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο. Η απόφαση, ωστόσο, βρίσκει τα κράτη μέλη διχασμένα. Οι νέοι δασμοί θα αντιπροσωπεύουν αυξήσεις από 21% έως 38%, οι οποίες θα προστεθούν στο 10% που ήδη ισχύει. Ο υψηλότερος δασμός θα αφορά τους παραγωγούς που δεν συνεργάστηκαν στην έρευνα της Επιτροπής που ξεκίνησε πέρυσι. 

Μια κίνηση "τύπου Μπάιντεν", ή σχεδόν, αφού ο Λευκός Οίκος είχε αυξήσει τους αμερικανικούς δασμούς από 25% σε πάνω από 100% πριν από ένα μήνα. Η απόφαση υποστηρίχθηκε σθεναρά από την Ισπανία και τη Γαλλία, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία της εγχώριας αγοράς τους. Αντίθετα, η Γερμανία και η Ουγγαρία είχαν ταχθεί κατά (και έτσι πιθανότατα θα ψηφίσουν όταν το θέμα φτάσει στο Συμβούλιο της ΕΕ) φοβούμενες αντίποινα από το Πεκίνο. Αντίποινα που φαίνεται να είναι έτοιμα και δεν θα επηρεάσουν μόνο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και το Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης (National Clearing Center) ".

- Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι από τις 13 Ιουνίου δεν θα πραγματοποιεί πλέον συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Χρηματιστηρίου της Μόσχας: "Οι συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ θα συνεχίσουν να διεξάγονται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά. Οι εταιρείες και οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν και να πωλούν δολάρια και ευρώ ΗΠΑ μέσω των ρωσικών τραπεζών"

- Ρυθμιστική αρχή

"Για τον καθορισμό των επίσημων συναλλαγματικών ισοτιμιών του δολαρίου και του ευρώ έναντι του ρουβλίου, η Κεντρική Τράπεζα θα χρησιμοποιεί τραπεζικές εκθέσεις και πληροφορίες από εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές", σημείωσαν.

Όλα τα κεφάλαια σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ στους λογαριασμούς και τις καταθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων παραμένουν ασφαλή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο με την ονομασία Tutor υπέστη ζημιές από μικρό σκάφος (πιθανότατα USV καμικάζι) στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη, από τους Χούτι.

Το πλοίο χτυπήθηκε από ένα μικρό λευκό σκάφος μήκους 5-7 μέτρων. 

Ο καπετάνιος του πλοίου ανέφερε ότι το πλοίο έμπαζε νερά και έχει χάσει τον έλεγχο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 160 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο σε μόλις μία ώρα — Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, άλλοι έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές και άλλοι σε κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπήρξαν θύματα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ: «ΣΟΚΑΡΙΣΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΈΝΟΙ 

"Είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ απογοητευμένοι. Οι δασμοί που επιβάλλει η Ε.Ε.. στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αυξάνονται από 17,4% σε 38,1% θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην αγορά

Η ΚΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΊ ΜΕ ΑΝΤΊΠΟΙΝΑ ΤΗΝ EΕ: ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΟΧΉΜΑΤΑ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Ήρθε η ώρα της κρίσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέχει μόλις λίγες ημέρες από την ολοκλήρωση της έρευνας σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις της Κίνας προς την ανθούσα βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της. Και το Πεκίνο προειδοποιεί ότι οι όποιοι εισαγωγικοί δασμοί επιβάλει η ΕΕ θα προκαλέσουν άμεση απάντηση, που θα ξεπεράσει την επιβολή εισφοράς στις εισαγωγές γαλλικού μπράντι και θα πλήξει σκληρά το σύνολο της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Το χοιρινό κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ανέφερε ότι η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ερευνών αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές των δύο τροφίμων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε σχεδόν 5 δισ. ευρώ το 2023, το ένα τέταρτο των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ προς τον ασιατικό γίγαντα και το 2% των συνολικών εξαγωγών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



¨Χαστούκι” στον Ουκρανός πρόεδρο Β.Ζελένσκι από την Εναλλακτική για τη Γερμανία και τη Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) καθώς τα δύο κόμματα αποχώρησαν χθες από μια ακόμη κουραστική και βαρετή την ομιλία του στην Bundestag, τονίζοντας ότι «Αρνούμαστε να ακούσουμε έναν ομιλητή ως Προεδρο Κράτους που η θητεία του έληξε στις 21 Μαΐου και τώρα είναι στην εξουσία απλώς ένας πρόεδρος πολέμου και επαιτείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham ομολόγησε δημοσίως ότι ο πόλεμος στην Ουρανία γίνεται για τον ορυκτό της πλούτο.

«Η Ουκρανία διαθέτει ορυκτά συνολικής αξίας 12 τρισ. δολαρίων και δεν έχουμε σκοπό να τα αφήσουμε αυτά στους Ρώσους και στους Κινέζους».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα το 1878(τώρα κοντά)είχε ήδη τα μεγάλα καραβομηχανουργεία και λεβητάδικα "Βασιλειάδης" και "Κούπας" ..κι όχι μόνον...το 1922 υπήρχαν στον Βόλο τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής και λειτουργίας υφαντουργικών μηχανών και φυσικά υφαντουργεία...υπήρχαν υψικάμινοι(χαλυβουργία) των Βαλκανίων. 

Υπήρχαν πάνω από 120 κατασκευαστές κινητήρων εσ.καύσεως τους οποίους η Γερμανική Ντόϊτς εξαγόρασε και έκλεισε. Και όχι μόνον. Υπήρχαν στην χώρα εργοστάσια εριουργίας απ' τα καλύτερα.

Υπήρχαν βυρσοδεψεία...τα καλύτερα παπούτσια και δέρματα ευρωπαϊκά. Ναυπηγεία μικρά και μεγάλα...ΟΛΑ τούτα φουντάρισαν(σήμερα το μαλλί και τα δέρματα πετιούνται στις πλαγιές και τα ρέματα) εξ' αιτίας της ψήφου σου ηλίθιε που δεν καταλαβαίνεις το κακό που κάνεις στα ίδια σου τα παιδιά.

Και τώρα φουντάρει κι η αμυντική βιομηχανία γιατί έτσι ψηφίζεις..κι η δημόσια υγεία..και η παιδεία..ΌΛΑ. Τσελιγκογλύφτη εθελόδουλε. 

Τράβα και φούνταρε σε κάποιο ηφαίστειο. Ούτε για δόλωμα στον καρχαρία δεν κάνεις..θα φαρμακωθεί.Και δες τα χάλια σου..καμμιά σχέση με αρχαίους Έλληνες προγόνους δεν έχεις...άθλιος οσφυοκάμπτης είσαι που σκάς λεφτά σε προ-πό και λαχεία ζητωκραυγάζοντας στα γήπεδα τα κέρδη των ολιγαρχών.Τρίβλακα...

Σε σιχάθηκε η ψυχή μου..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από μιά σιχαμένη ανάρτηση για τον γραμματέα του ΚΚΕ..που κανιβαλίζει με πολιτική ,γκαιμπελίστικη στόχευση την εμφάνισή του,ρωτάω τα οπορτούνια κρυφοδεξιούς..ο Λένιν(Ουλιάνοφ όπως τον αποκαλείτε) θα ήταν-υποθέτετε-περήφανος για τον ρεφορμισμό και οπορτουνισμό σας. Ρε δεν πάτε να πνιγείτε; Δεξιάντζες του "25 νύστες της Καμπίρια";

Και βγάζουν βίντεο κάτι πουστρόνια συριζοπληκτα οπαδοί των ΛΟΑΤΚΙ και της woke υποκουλτούρας που μας λένε ότι πρέπει να φοβόμαστε την ακροδεξιά. Ρε άντε πνιγείτε σιχάματα ! Ακροδεξιοί εισαστε εσείς ψυχανώμαλοι !!  



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλούνται τα οπορτούνια της εκμαυλιστικής όξω-κυνοβολευτικής τάχα αριστεράς να δώσουν συγκεκριμένη τακτική ανατροπής του καπιταλισμού. Άει σιχτίρ πιά γκρουπούσκουλα... Υ.Γ..Μέεε..."ενόχληση" μήπως; Άϊντε να χαθείτε κρυφοδεξιοί...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη μέρα στά Κανάλια δείχνουν τήν αγανάκτηση τους γιά τό πώς γίνεται ένας Πρωτόδικα Καταδικασμένος παιδοβιαστής Ρομά από την Ηλεία νά κυκλοφορεί Ελεύθερος μέχρι νά εκδικαστεί ή έφεσή του.!!

-Δέν τό είχαν  ξαναδεί μέχρι Τώρα...

Τον Λιγνάδη τον ξεχνάνε. Επειδή είναι δικός τους…

Σχολιο.- ....άχάαααα, ελέω "υψηλά ισταμένων ΝεοΔουλιτών ΣυμΒιαστών φιλαράκΩλών" του...

Νά πώς γίνεται !!!

«Ο Λύκος φαίνεται, τον τορό (ίχνη) ψάχνετε ;;!!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έγινε πεδγιά; Μετά την παντοφλιά αρχίσατε πάλι τις "συσκέψεις" για "κερασφόρες μετωπικές συνεργασίες"(για το καλό μας)στις εθνικές εκλογές του 2027; Μυαλό κουκούτσι έεε; Ο οπορτουνισμός καλά κρατεί.Άμ ο Γιάννης μ' ένα -ν- τό 'πε..η.."συνεργασία"απορρόφηση.."ήταν.." τώρα..πάμε γι άλλα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θέλουμε απλά να.."ενοχλήσουμε"..να τσακίσουμε και ανατρέψουμε την καπιταλ-ληστρική εκμετάλλευση θέλουμε.Όχι στην "διαχείριση"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισαν οι κινήσεις νέας διάσπασης των "δημοκρατών" του Βαρδινογιάννη  (τέως ΣΥΡΙΖΑ..επίκειται και επισήμως)..οι ΠΑΣΟΚογενείς ζητούν συνεργασία με ΠΑΣΟΚ..κι οι της Goldman Suchs αρνούνται. Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν για νέο glichman- τραγί για το κοπάδι κι ετοιμάζονται να αποπέμψουν τον "μεθυσμένο ταβερνιάρη".Κι οι καταστροφείς ελπίδων που αρπάχτηκαν σε ξένο βυζαχτάρι(ψευτο ηγετίδια της έρμης Λ.Α.Ε..)..της στέρφας γίδας του "25 μερόνυχτα θα κλαίω" έχουν χάσει τον μπούσουλα και παίζουν μπάσκετ με τα πόδια   Υ.Γ..Όχι ότι κατάλαβαν τι τους βάρεσε...ζαλισμένα κοτόπουλα γάρ-γαργάρα τό 'καναν...  Και με μαύρο χαμόγελο οι "40 % τα'κατό" πού 'γινε 11% τα'κατό επί συνόλου εγγεγραμμένων του εκλ.σώματος,ψάχνουν διέξοδο απ' την "Κυριάκειο περιδίνηση χάους"... Καλημέρα με καύσωνα..και στα πορτοφόλια μας...(για μπάνιο πήηηγααατεεε;)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καρτέλ της ενέργειας είναι εδώ.

Συμβαίνει τώρα 

Τιμές αγοράς επομένης ημέρας στις 22.00 το βράδυ 

Ισπανία 75€/MWH

Γαλλία 53€/MWH

Ελλάδαρα 209/MWH!!!

Πάμε για επιστροφή στις τιμές ενεργειακής κρίσης χωρίς επιδότηση από το κράτος με ανεξέλεγκτη αγορά.

Αυτό το καλοκαίρι θα πληρώσεις από την τσέπη σου και πάλι τα κέρδη των ολιγαρχων που λυμαίνονται την αγορά ενέργειας.

Πως αισθάνεσαι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΕΒΡΟΤΣΙΡΚΟ

-Ἕνας ὑπερεθνικὸς ὀργανισμός, σὲ ἐντελῶς παράνομη βάση, διεξάγει "ἐκλογές" γιὰ ἕνα ὄργανό του, ποὺ ἡ μόνη του λειτουργία εἶναι νὰ βάζῃ ὑπογραφὲς σὲ νομοσχέδια ποὺ ἔρχονται ἔτοιμα, ἔχοντας ἀπο-φασισθεῖ κεκλεισμένων τῶν θυρῶν ἀπὸ τὸ Συμβούλιο.

-Ἐμπάσει περιπτώσει τὸ πνεῦμα τῶν καιρῶν εἶναι ἡ ἐπιστροφὴ τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας, ὁπότε λογικὰ αὐτὸ ποὺ θὰ ἀκολουθήσει εἶναι ἡ ἐπιστροφὴ τῶν ἀριστερῶν σοσιαλιστικῶν πολιτικῶν ὀργανώσεων καὶ δομῶν.

-"Η συντριβή του νεοφιλελευθερισμού στις ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την πραγματική Αριστερά

Η πτώση του Νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη ερμηνεύεται συνήθως ως η «δεξιά» που βρίσκεται σε έξαρση, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από νεοναζιστές σκίνχεντ που παρελαύνουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σαν τον ειδωλοποιημένο, προ πολλού νεκρό Φύρερ τους. 

-Αλλά οι εκλογές στην Ευρώπη μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά: Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν τον νεοφιλελεύθερο ιμπεριαλισμό, τη νεοαποικιοκρατία και τον νεοκαπιταλισμό. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία, όχι ως ήττα, για όσους πραγματικά ασπάζονται τις αριστερές αξίες.

-Τα κεντρώα και τα λεγόμενα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη δεν προωθούσαν τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Δεν αγωνίζονταν για το τέλος του ιμπεριαλισμού. Δεν προωθούσαν καμία από τις αιτίες που ξεκίνησαν τα εργατικά κινήματα στις αρχές του περασμένου αιώνα. Αντίθετα, ζητούσαν από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από περισσότερα, ώστε η στρατιωτική μηχανή να συνεχίσει να δουλεύει, και ακόμα χειρότερα, έκαναν τους αυτάρεσκους γι' αυτό.

-«Το μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει ένα συνεκτικό, αριστερό κίνημα που να έχει ουσιαστικές ρίζες στο εργατικό κίνημα και την εργατική τάξη, το οποίο να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτού του είδους την άνοδο της δεξιάς»."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δυστυχώς δεν επανεξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο η ιρλανδέζα Clare Daly, μια από τους πιο έντιμους πολιτικούς στην Ευρώπη και μια από τις πιο δυνατές φωνές υπέρ των εργαζομένων και ενάντια

- στη γενοκτονία της Γάζας 

- στην ιμπεριαλιστική επέμβαση δι' αντιπροσώπων στη Συρία 

- στη νατοϊκή στοχοποίηση της Ρωσίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαριάννα Λάτση με μπλούζα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.(!!)

Εδώ περιμένουμε ταξική αλληλεγγύη από την τάξη μας και σιωπή 

Και βγαίνει η ...Μαριάννα Λάτση με μπλουζα αλληλεγγύης ,και μάλιστα με γροθιά της Παλαιστινιακής αντίστασης 

Τι έγινε ρε σεις ??

Σχολιο.- Ερριέτα Κούρκουλου Λάτση

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις ζωές μας. Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα πέπλο πόνου και μαυρίλας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν κάτι μας έμαθε ο πόλεμος στην Γάζα είναι ότι υπάρχουμε από τύχη. Μπορούμε και αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας από τύχη. Μέχρι κάποιος να αποφασίσει ότι οι ζωές μας δεν έχουν αξία. Ότι είμαστε ένας αριθμός - μια παράπλευρη απώλεια.

Αν κάτι μας έμαθε ο πόλεμος στην Γάζα και όχι μόνο, είναι ότι νόμοι και όρια δεν υπάρχουν. Μπροστά στο συμφέρον κάθε ίχνος ανθρωπιάς χάνεται και ακόμα και η σφαγή μικρών παιδιών δικαιολογείται απόλυτα - «η κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεπεραστεί» λέει - μέχρι να αποκεφαλιστεί το δικό τους παιδί βέβαια. Εκεί το παιχνίδι αλλάζει γιατί για εκείνους δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία. Κάποιες είναι αναλώσιμες.

Αυτό που κάνει ο Νετανιάχου στην Γάζα γιατί δεν έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατία»; Γιατί είναι λευκός; Επειδή δεν είναι Μουσουλμάνος; Έτσι ακριβώς χτίζεται το ψέμα, το μίσος, ο ρατσισμός.

Όσο για εμάς στην μικρή Ελλαδίτσα; Δεν λέμε κουβέντα. Γιατί είμαστε φιλοαμερικανοί - ή αλλιώς χέστες. Όμως η ρόδα γυρίζει και το να βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση στο μέλλον δεν αποκλείεται. Τότε τι θα πούμε; Ότι είναι απάνθρωπο που δεν έρχεται κανείς να μας σώσει; Αφού ούτε εμείς πήγαμε. Αφού και εμείς γυρίσαμε το βλέμμα.

Η καθημερινότητά μας δεν μπορεί να σταματήσει, όμως μπορούμε να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην ξεχνάμε και ακόμα καλύτερα να ενοχλούμε και λίγο αυτούς που προσπαθούν να ξεχάσουν - επιμένουν να ξεχνούν. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε κάτι, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να μένουμε άπραγοι.

Σχολιο.- εμένα το θέμα μου δεν είναι η Εριέττα και η Μαριάννα

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΕΞΗ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ουκρανικά drones είναι ίσως το πιο φονικό όπλο των Ουκρανών.

Εδώ Ρωσικό Ελικόπτερο χτυπά το μη επανδρωμένο drone, πριν προλάβει να .....

Συνήθως πρόκειται για ένα μικρό ταχύπλοο η Jet Ski φορτωμένο εκρηκτικά που τηλεκατευθύνεται μέσω Ίντερνετ (Starlink).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί όμηροι κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου που συνεχίζει να βομβαρδίζει την Γάζα με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τους Ισραηλινούς ομήρους 

Σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσαν, λίγες ώρες μετά το βίντεο της Χαμάς, με τον όμηρο που έχασε τη ζωή του σε ισραηλινό βομβαρδισμό, οι οικογένειες των ομήρων επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Νετανιάχου να συνεχίσει να κυβερνά και κάλεσαν τους Ισραηλινούς να βγουν στους δρόμους για να «σώσουν το Ισραήλ από τον Νετανιάχου» και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνται στη Γάζα. 

Οι συγγενείς των ομήρων καλούν τους Ισραηλινούς να ρίξουν την κυβέρνηση Νετανιάχου


Ενώ οι σιωνιστές βασανίζουν και βιάζουν μέχρι θανάτου τους κρατούμενους τους ,οι ισραηλινοι όμηροι εκθειάζουν τους μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπήκα σε έναν τοίχο ενός Έλληνα σιωνιστή "ελεύθεριακο κομμουνιστή "(αναρχικού  δηλαδή)  και βλέπω ,που διακινεί την γνωστή Ισραηλινή προπαγανδα ότι οι "αντισιωνιστες είναι .. αντισημιτιτες"(!)

Καμία σχέση ,ο Σιωνισμός ειναι εθνικιστικό κίνημα ,άλλωστε πολλοί Εβραίοι έχουν κατά καιρούς ασκήσει κριτική στον Σιωνισμό ως εθνικιστικό κίνημα. 

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετατροπή του Ιουδαϊσμού από θρησκεία σε έθνικισμο και αποικιοκρατικη πολιτική 

Εν μέσω λοιπόν σφαγής συνεχίζουν οι σιωνιστές με θράσος να υποστηρίζουν το κράτος ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεία, δολοφονία 11χρονης

Το κορίτσι που είχε βιάσει το 2017 ο δράστης, ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης...

Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο της 11χρονης, για τον βιασμό 14χρονης

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των 3 δικαστών που τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία. Είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον ΠΘ της χώρας τα Τέμπη, οι υποκλοπές και θέματα δημοκρατίας ΔΕΝ ήταν καθοριστικά και δεν επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Αυτή είναι η προσωπική του γνώμη είπε που στηρίζεται στα επιστημονικά δεδομένα. 

Δεν έπαιξαν δηλ. ρόλο ούτε οι 1.500.000 περίπου υπογραφές για τα Τέμπη, ούτε οι 1.000.000 ψήφοι διαμαρτυρίας και αποχής για την πολιτική της κυβέρνησής του.

Παράξενο πάντως. Στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα ο άνθρωπος που κόμπαζε στην Βουλή: «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; 

Δεν έχω τέτοια ένδειξη. 

Όχι δεν έχω! 

Έχετε εσείς»;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Είτε ο άνθρωπος θα καταργήσει τον πόλεμο είτε ο πόλεμος θα καταργήσει τον άνθρωπο”!! (Μπέρτραντ Ράσσελ) Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για ειρήνη στη Γάζα!

12/06/2024

”Είτε ο άνθρωπος θα καταργήσει τον πόλεμο είτε ο πόλεμος θα καταργήσει τον άνθρωπο” έγραψε ο Μπέρτραντ Ράσσελ. Ο πόλεμος τείνει να γίνει ρουτίνα, κοινωνική σύμβαση. Το χειρότερο είναι να συνηθίσεις το απάνθρωπο να μην εξεγείρεσαι που έλεγε ο Τάσος Λειβαδίτης στον περίφημο στίχο του

”Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.….”

Ο πόλεμος αποκτά χαρακτηριστικά της ”κοινοτοπίας του κακού” που έλεγε η Χάννα Άρεντ ένα δεινό που επιτελεί ο μέσος άνθρωπος που το αποδέχεται ως αναγκαίο κακό και μετέχει..

Για μια ακόμη φορά απομακρύνεται η δυνατότητα ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Δεν αποδέχτηκε το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς την ειρήνη επί της τελευταίας πρότασης.. ενώ έχει αρπάξει δυνατά και το βόρειο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ Χεζμπολά στα σύνορα με Λίβανο όπου αναμένεται σφοδρή κλιμάκωση..

Είναι σαν να συντηρείται ο άνισος πόλεμος των ισραηλινοναζί εναντίον αμάχων στη Γάζα μόνο και μόνο για να επεκταθεί ο πόλεμος και στο Λίβανο!

Όλη η φρίκη του πολέμου στις εικόνες που βγαίνουν από τη Γάζα … κανείς δεν βγαίνει από τη Γάζα μόνο αυτές οι εικόνες κατακρεουργημένων μωρών και μικρών παιδιών..

Κρεματόριο η Γάζα..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο dark κομμάτι του Φ(ε)ιδία… είναι προσομοίωση από το τελετουργικό του Γ’ Βαθμού μύησης στη Μασωνία!! Ο Φιδίας με φίδι μέσα στο φέρετρο! 

12/06/2024

Το πιο dark κομμάτι του Φειδία… είναι προσομοίωση από το τελετουργικό του Γ’ Βαθμού μύησης στη Μασωνία!!

Μιλάμε για τον νιζιστή ΕΛΑΜιτη Φειδία Παναγιώτου, το απολίτικο ηλίθιο, τον μασόνο που κάνει τα μασωνικά σήματα με τα χέρια μπροστά στις τηλεοράσεις, που πήρε 19%.

Το πιο dark κομμάτι του Φειδία… είναι σχεδόν προσομοίωση της αναπαράστασης θανάτου που χρησιμοποιεί στο Γ Βαθμό μύησης η Μασωνία για την αναγέννηση του προσήλυτου. Στο Μασωνικό τυπικό σε φέρετρο ξαπλώνει ο μυούμενος όπως εδώ ο Φειδίας και ύστερα ανίσταται αναγεννημένος.. Και ο Φιδίας ναι ο Φιδίας με φίδι μέσα στο φέρετρο! Ο γητευτής των φιδιών σαλιαρίζει με φιδούκλα κάτω από το χώμα μέσα στο φέρετρο.

Η Μασωνία στη μύηση του Γ΄ Βαθμού έχει την αναπαράσταση του μύθου του Χιράμ του πρωτομάστορα του Ναού του Σολομώντα (Γ’ Βασ. ζ’,1 κ.ε..) που σύμφωνα με το μασωνικό μύθο δολοφονήθηκε από 3 εργάτες εντός του Ναού. Η αναπαράσταση του μύθου γίνεται δι αυτού τούτου του μυουμένου! Προ της ενάρξεως της τελετής τοποθετείται ”εν τω μέσω του Ναού” και προς Ανατολάς φέρετρον ,εντός του οποίου είναι ξαπλωμένος ο τελευταίος γενόμενος δεκτός.. και ύστερα ανίσταται δηλ. αντί του Χιράμ ο προ ολίγου εντός του φερέτρου τεθείς μυούμενος!.. επανείδε το φως αναγεννάται!” αναφέρει ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος στο βιβλίο του ΄΄Η Μασωνία υπό το Φως της Αλήθειας” (εκδ. Ι Μ. Κεχαριτωμένης 1993)

Το πιο dark κομμάτι του Φειδία…για τον οποίο καμαρώνει η Μητρόπολη Μόρφου!!!!!! ΒΙΝΤΕΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του άρθρου στο fb!

Το φέρετρο εδώ αντικαθιστά τη κολυμβήθρα και η αναγέννηση την Ανάσταση καθώς η κολυμβήθρα συμβολίζει τον τάφο του Χριστού..

Επίσης αποτελεί προσβολή της Κυπριακής τραγωδίας κάποιοι γιάπηδες αριβίστες της αμερικανόπληκτης κιτς υποκουλτούρας να παίζουν με το θάνατο να βεβηλώνουν την ιερή έννοια του πένθους και την εθνική πολιτιστική κληρονομιά που είναι η ”τραγωδία”..

Οι Κύπριοι έμπαιναν στους λάκους για να σωθούν κατά την εισβολή κι άλλοι θαφτήκαν ζωντανοί και όχι για να κερδίσουνε εκατομμύρια εύκολη δόξα φήμη και προβολή, ταχεία ανέδειξη..

” ο γαμπρός μου εκατέβηκεν μέσα σ΄έναν λάκκον έκαμεν λαούμι..έκαμε μια εβδομάδα τζιαμαί. ( σσ όσο και ο Φειδίας). Την ώρα που έβγηκεν ηύρε τους δικούς μας στρατιώτες τζι εγλίτωσάν τον”

(απόσπασμα από αφήγηση Χ.Τ αυτόπτη μάρτυρα Αρχείο Προφορικής Παράδοσης ΚΕΕ)

Η μητρόπολη Μόρφου από την περιφέρεια της οποίας αναδείχθηκε αυτός ο περιβόητος διάττοντας αστέρας και που είχε προαναγγείλει την υποψηφιότητα του με δημοσιεύματα στην επίσημη ιστοσελίδα της καθότι ο υποφαινόμενος τυγχάνει γιος ιερέα της περιοχής δεν νιώθει συγκλονισμένη από όλα αυτά; Αυτά είναι τα υγιή πρότυπα για τους νέους; ή τα παιδία παίζει;

Εκτόξευση .. στο διάστημα της πολιτικής..

Φιδίας με φίδι μέσα στο φέρετρο!

Ο γητευτής των φιδιών σαλιαρίζει με φιδούκλα κάτω από το χώμα μέσα στο φέρετρο..

Αυτό το παιδαγωγικό πολιτιστικό ή και ψυχ-αγωγικό πρόγραμμα προτείνουμε στη νεολαία της Κύπρου και σε αυτήν της Eυρώπης;

όσο για τους συμβολισμούς περί όφεως..τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..

τα ”φαινόμενα”…. πάντα χρήζουν διερεύνησης..

Υπάρχουν όρια στην αυτοβεβήλωση του ανθρώπινου προσώπου;|

Aπό τη βεβήλωση του ιερού (βλ Αββακούμ) στη βεβήλωση του πολιτικού..

ή όπως το εξέφρασε ένας Κύπριος πολιτικός για αποτελέσματα και Φειδία..’‘νιώθω ότι είμαστε σε μαύρη κωμωδία του Μπενίνι.. εύχομαι να μην γίνει τραγωδία” …



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμετανόητος ο Μητσοτάκης, δεν κατάλαβε το χαστούκι!

Από τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Ο πρωθυπουργός, παρότι δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, δεν έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει πολιτική, αντίθετα τόνισε πως θα πατήσει κι άλλο γκάζι

Ενώ το μήνυμα με το χαστούκι που έφαγε ήταν να το πάρει αλλιώς. Πάει να ρίξει τις δικές του ευθύνες σε υπουργούς. Συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος εξωγήινος που δεν κατάλαβε τι έχει  γίνει.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2027. Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές. Δεν θα πατήσουμε φρένο, θα πατήσουμε γκάζι» είπε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ωστόσο, παραδεχόμενος τη σκληρή πραγματικότητα του 28% για το κόμμα του και τις εύθραυστες ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει, είπε πως «το 41% των εκλογών του 2023 δεν υπάρχει πια σήμερα», τόνισε όμως πως είναι «προβληματισμένος αλλά και ανακουφισμένος, γιατί πιστεύω πάντα στη σοφία του ελληνικού λαού και αν ο λαός ήθελε με τον τρόπο του να μας στείλει ένα μήνυμα, νομίζω ότι είναι καλύτερα που το έστειλε τώρα γιατί έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, είπε πως «την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει με την υπάρχουσα σύνθεση». Ομως με τη φράση του «όσοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά είναι η ώρα να τον δουν και από πιο χαμηλά, δεν είναι κακό αυτό. Σε ανύποπτο χρόνο έχω πει πως αξιολογώ τις συμπεριφορές» άναψε φωτιές στους υπουργούς, καθώς επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι σχεδιάζει ανασχηματισμό, όχι όμως τις επόμενες μέρες. Μόνο που αυτός ο ηλίθιος έβλεπε τον κόσμο από ψηλά, όχι οι υπουργοί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες δίνεται μία μικρή παράταση για καλύτερη προετοιμασία, καθώς διαπιστώνονται δυστοκίες και στην επιλογή προσώπων και στη νέα θεσμική δομή του υπουργικού σχήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ερώτημα για δραστικές αλλαγές προσώπων επισήμανε ότι υπάρχουν δύο επιλογές σε έναν ανασχηματισμό «κάποιος ή να αλλάξει θέση ή να πάει σπίτι του». Υπογράμμισε όμως πως «δεν είναι πολιτική τιμωρία ούτε μπορούν όλοι οι βουλευτές να είναι υπουργοί» και σημείωσε ότι σε έναν ανασχηματισμό «το ζύγι είναι επιχειρησιακό. Προσπαθώ να διαλέγω ανθρώπους που είναι κατάλληλοι».

Ωστόσο, παρότι δήλωσε πως έλαβε το μήνυμα των εκλογών, έδειξε να υποβαθμίζει την άνοδο των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ. και υποστήριξε ότι δεν σχεδιάζει δεξιά στροφή. «Είναι σταγόνα στον ωκεανό οι διαρροές προς τα δεξιά σε σχέση με αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν» είπε και τόνισε «το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο ή προς τα δεξιά, αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Επίσης αναφερόμενος στα θέματα που στοίχισαν εκλογικά στη Ν.Δ.:

• Παραδέχθηκε ότι η Ν.Δ. υπέστη ζημιά από τα ομόφυλα ζευγάρια. «Ημασταν ένα βήμα πιο μπροστά από το κόμμα μας» τόνισε και πρόσθεσε πως «στενοχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους οι οποίοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους». Ομως ξεκαθάρισε πως δεν θα καταργηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, δηλαδή δεν θα επιτραπεί η τεκνοθεσία.

• Αναγνώρισε ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Ομως δεν είπε κάτι διαφορετικό για τη λύση του προβλήματος απ’ ό,τι έλεγε προεκλογικά, καθώς επέμεινε ότι δεν θα μειώσει τον ΦΠΑ και αναφέρθηκε ξανά στην αύξηση του εισοδήματος αλλά στο πλαίσιο των αντοχών του Προϋπολογισμού.

• Δεν συμφώνησε με την άποψη ότι ζητήματα όπως Τέμπη και υποκλοπές έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν θεωρώ ότι ήταν καθοριστικά. Και ένας πολιτικός ο οποίος προέταξε τα ζητήματα Δικαίου δεν κατάφερε να είναι πρώτος. Απέναντι σε έναν νέο και άπειρο πολιτικό ήρθε τρίτος και απέτυχε να έρθει δεύτερος όπως είχε θέσει στόχο» είπε.

• Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξέλαβε το αποτέλεσμα ως αποδοκιμασία, καθώς είπε πως «ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν το 2023 δεν μας ψήφισαν», όμως «δεν πήγαν κάπου αλλού, μας είπαν με τον τρόπο τους “σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνετε καλύτεροι”».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανικό παραλήρημα μετά τις ευρωεκλογές

Η εκλογή του Μπελέρη ως ευρωβουλευτή έχει τροφοδοτήσει δηλητηριώδη και εμπαθή δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης που είναι φιλικά προς τον Ράμα

• Παραληρηματική και άκρως προκλητική διάθεση χαρακτηρίζει τις πρώτες αντιδράσεις των Τιράνων και του καθεστώτος Ράμα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών όσον αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα, αφενός, αλλά και την ίδια τη θέση της Αλβανίας στο νέο ευρωπαϊκό σκηνικό, αφετέρου…

• Η εκλογή του Φρ. Μπελέρη ως ευρωβουλευτή καταρχάς έχει τροφοδοτήσει δηλητηριώδη και εμπαθή δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης που είναι φιλικά προς τον Ράμα, τον οποίο γενικότερα εμφανίζουν, άλλωστε, ως… κερδισμένο από τις εξελίξεις της Κυριακής. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από την Αθήνα.

• Αναφορικά με την «υπόθεση Μπελέρη» (δηλαδή η σύλληψή του κ.λπ.) υποστηρίζεται ότι ήταν ένα «μεγάλο χτύπημα για τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη», ο οποίος «ύστερα από το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές και την κόντρα με τον Εντι Ράμα, φαίνεται ότι κινητοποίησε το ακραίο εκλογικό σώμα που κάποτε ψήφιζε Χρυσή Αυγή για να στηρίξει τη Ν.Δ.»…

• Αμφισβητώντας ότι η εκλογή Μπελέρη αποτελεί «νίκη εναντίον του Ράμα», η προπαγάνδα των Τιράνων διατείνεται ότι αυτός «δεν κέρδισε αλβανικές, αλλά ελληνικές ψήφους, δηλαδή της ελληνικής Ακροδεξιάς, για την οποία κάνει προεκλογική εκστρατεία εδώ και είκοσι χρόνια». Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να γράψουν (όπως το pamfleti.net) ότι «από σήμερα ο Φρέντι Μπελέρι δεν είναι πια ένας ομογενής πολιτικός της Χειμάρρας, αλλά ένας πολιτικός ηγέτης της Χρυσής Αυγής που διαπραγματεύεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη»!!!

• Πέρα από τα παραληρηματικά, ωστόσο, ενδιαφέρον έχει η έμμεση προαναγγελία ότι ο Ράμα θα δυσκολέψει την αποφυλάκιση και την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτή: «Για να γίνει βουλευτής, υπάρχει μια πολύ λεπτή διαδικασία αποδοχής εντολών, αφού είναι καταδικασμένος»…

• Παράλληλα, η αλβανική προπαγάνδα χαρακτηρίζει τη «σχεδόν θριαμβευτική νίκη της Τζόρτζια Μελόνι» το «γεγονός» των ευρωεκλογών, με το εξής αλαζονικό και υπερφίαλο σχόλιο: «Φυσικά, ο Εντι Ράμα δεν κέρδισε στις ευρωεκλογές, αφού δεν ήταν οι Αλβανοί που ψήφισαν. Αλλά οι πολιτικοί εταίροι των επίσημων Τιράνων όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά κέρδισαν έδαφος…»

• Επιπλέον σημειώνεται με χαιρεκακία ότι στην Ιταλία αντίθετα «η Αριστερά που επιτέθηκε στον Ράμα και στη Μελόνι για τη συμφωνία για το Προσφυγικό, δηλαδή το Κίνημα των 5 Αστέρων, υπέστη βαθιά ήττα».

• Με έμφαση μάλιστα στο γεγονός ότι ο Ράμα είναι «στενός σύμμαχος» με την Ιταλίδα πρωθυπουργό και την «ισχυρή ευρωομάδα της», καθώς και στο ότι «είναι εταίρος του ΕΛΚ», διατυπώνονται εν κατακλείδι πανηγυρικά σχόλια ότι «από το 2014 αυτές είναι οι πρώτες ευρωπαϊκές εκλογές που δεν επηρεάζουν την ευρωπαϊκή ατζέντα των Τιράνων» και προεξοφλείται ότι «στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει κανένα λόμπι εναντίον της Αλβανίας για να τη χρησιμοποιήσουν ως εκλογική υπόθεση»…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΠΑΝΣΕΡΒΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ»

Τη δράση «για να σταματήσει η αφομοίωση των Σέρβων στις χώρες της περιοχής» χαιρετίζει η ρωσική κυβέρνηση

Η 1η «Πανσερβική Εθνική Συνέλευση»,  έγινε το Σάββατο 8 Ιούνη στο Βελιγράδι, ως απάντηση σε πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα (1995 - με το οποίο ουσιαστικά ενοχοποιείται η σερβική πλευρά για τον θάνατο χιλιάδων μουσουλμάνων), σε μια περίοδο που δυναμώνει η κόντρα ανάμεσα στον ευρωατλαντικό άξονα και τη Ρωσία (αλλά και την Κίνα) για τη γεωπολιτική επιρροή σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν οι ηγεσίες της Σερβίας και της «Σερβικής Δημοκρατίας» (RS - της μίας από τις δύο οντότητες που συναποτελούν τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην οποία οι Σέρβοι πλειοψηφούν συντριπτικά), αλλά και εκπρόσωποι της σερβικής κοινότητας από το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία. Η συνάντηση, με τίτλο «Ενα έθνος, μια συνέλευση - Σερβία και Σερβική Δημοκρατία», ξεκίνησε με δοξολογία προεξάρχοντος του Πατριάρχη των Σέρβων Πορφυρίου και μεταξύ άλλων ακολούθησε κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο πλευρών, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα σχέδιο Διακήρυξης για την «Προστασία των Εθνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων και το Κοινό Μέλλον του Σερβικού Λαού», το οποίο το επόμενο 90ήμερο θα τεθεί προς έγκριση στα δύο Κοινοβούλια. Μεταξύ άλλων η Διακήρυξη χαρακτηρίζει τον σερβικό λαό «ενιαίο σύνολο», σημειώνει την «αναγκαιότητα της σερβικής εθνικής συνάθροισης», «συνιστά στους θεσμούς της Δημοκρατίας της Σερβίας και της "Σερβικής Δημοκρατίας" να δρουν ενωμένα και συντονισμένα και να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν την αφομοίωση των Σέρβων στις χώρες της περιοχής» κ.λπ.

Την πραγματοποίηση της Συνέλευσης έσπευσε να χαιρετίσει η ρωσική κυβέρνηση, με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, να συγχαίρει τον «ηρωικό σερβικό λαό» επειδή «έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δεν θα υπομείνει τη νεοαποικιακή υποδούλωση» και να κατηγορεί τη «Δύση» ότι «προσπαθεί να τιμωρήσει τους Σέρβους (...) να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη δική τους γνώμη, να ασκούν ανεξάρτητη πολιτική, επιδιώκει την διάσπασή τους και τη διάλυσή τους», καταλήγοντας ότι «(εμείς) μαζί με τον σερβικό λαό και άλλα φιλελεύθερα έθνη θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε μία νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων».

Μάλιστα, χτες, η ρωσική πρεσβεία εγκαινίασε νέο κτίριο στην πρωτεύουσα της «Σερβικής Δημοκρατίας», Μπάνια Λούκα. Ο Λαβρόφ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, υποστήριξε ότι τα εγκαίνια μαρτυρούν την «αυξανόμενη σημασία και εξουσία της RS ως συμμετέχουσας στις διεθνείς διαδικασίες σύμφωνα με τη Συμφωνία του Ντέιτον».

«Εσκεμμένη επίθεση στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη», λένε οι ΗΠΑ

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την Πανσερβική Συνέλευση εξέφρασαν οι ΗΠΑ, που μέσω της πρεσβείας τους στο Σαράγεβο (πρωτεύουσα όλης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης) εκτίμησαν ότι τα Συμπεράσματα που ενέκρινε η Συνέλευση αποτελούν «εσκεμμένη επίθεση στην Ειρηνευτική Συμφωνία του Ντέιτον», χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις που επανέλαβαν αξιωματούχοι της RS για «διάσπαση» της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης «επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης».

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας αντέδρασε ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος σχολίασε: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν ανεξάρτητες και κυρίαρχες χώρες ή ηγέτες που δεν θέλουν να τις εξυπηρετήσουν, αλλά μάλλον υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δικών τους λαών».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πάντως, ας καταγραφεί ότι ο Σέρβος ΥΠΕΞ, Μάρκο Ντζούριτς, δήλωσε πως «στο προηγούμενο Ευρωκοινοβούλιο, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν ήταν πολύ φιλικοί μαζί μας» αλλά μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής «η Σερβία επιθυμεί να δημιουργήσει ενεργές σχέσεις με νέους ευρωβουλευτές (...) Θα έχουμε ένα δίκτυο φίλων». Σημείωσε δε ότι η Σερβία «θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει» όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έως το 2027, ενώ για την εξωτερική πολιτική της χώρας του υποστήριξε ότι «πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όσον αφορά την εξισορρόπηση των προτεραιοτήτων της (...) Φιλοδοξούμε να ασκήσουμε τη δική μας εξωτερική πολιτική, αλλά και να την ευθυγραμμίσουμε σταδιακά με αυτήν της ΕΕ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Ικανοποίηση για την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα

Η σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών και γαλλικών στρατευμάτων από αφρικανικές χώρες προκαλεί ικανοποίηση στη Ρωσία, καθώς καταγράφει τις εξελίξεις αυτές στο πλαίσιο αύξησης της γεωπολιτικής επιρροής και ισχύος της στην Αφρική. Ο διευθυντής του προγράμματος της ρωσικής Ακαδημίας Πολιτικών Επιστημών, Αλεξάντερ Στεπάνοφ, μιλώντας τη Δευτέρα στο πρακτορείο TASS χαρακτήρισε «σημαντικό ορόσημο» την πρόσφατη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα. Ανέφερε με νόημα: «Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα που ανακοινώθηκε στις 8 Ιουνίου είναι το τελευταίο ορόσημο στην Ιστορία της χώρας, στο μονοπάτι προς την πλήρη ολοκλήρωση της απελευθέρωσης από τη νεοαποικιοκρατική επιρροή της Δύσης. Ταυτόχρονα, μπορεί να φανερώνει πως οι αρχές της χώρας κινούνται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της κυριαρχίας τους και στον τομέα της ασφάλειας». Εκτίμησε δε ότι το ίδιο διάστημα η CIA καταβάλλει προσπάθειες απέναντι στις κινήσεις της Ρωσίας και της Κίνας στην Αφρική, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης ενός υβριδικού πολέμου απέναντί τους.

Υπερηφανεύτηκε για τη μετεκπαίδευση στη Ρωσία περίπου 2.500 Αφρικανών στρατιωτικών, που αποτελούν την ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων στις χώρες τους.

Στις 8 Ιούνη ΗΠΑ και Νίγηρας ανακοίνωσαν την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την αφρικανική χώρα, μετά από συμφωνία που είχε επιτευχθεί στα μέσα Μάη, καθώς τον Μάρτη η στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα τερμάτισε τη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, βάσει της οποίας, μεταξύ άλλων, λειτουργούσε και σημαντική αμερικανική στρατιωτική βάση για τηλεκατευθυνόμενα αμερικανικά αεροσκάφη.

Μέχρι τα τέλη του 2023 βρίσκονταν στον Νίγηρα περίπου 1.100 Αμερικανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν σταθμευμένοι στη βάση κοντά στο Αγκαντέζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ – ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 15.30 σε εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών στην Κάτω Κηφισιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 15.34 για πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ) κι αμέσως μετά προκλήθηκε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα ενώ γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλες επιχειρήσεις. Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Σχολιο.- Η σύζυγος μας δηλητηρίασε με τα μπόλια, ο σύζυγος με τα τοξικά αέρια. Τελευταία πολλά εργοστάσια που έχτισε η ΝΔ στους κολλητούς της καίγονται.

Σχολιο.- τιγκα στους πακιστανους εργατες!!!

Σχολιο.- Τηγανια ανοξειδωτα και κατσαρολες! Ριχτου και μια φουφου για την ασφαλεια αφου οι κινεζοι εχουνε φαει την αγορα! Ευτυχως για τους κατοικους της περιοχης υπαρχει και η κυρια covid γκαγκα να τους προσφερει τις πρωτες βοηθειες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ:  – ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ EUROSTAT

Το 2023, το 21% του πληθυσμού της ΕΕ και το 26% της Ελλάδας ζούσε στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και δύο στους δέκα στην ΕΕ ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε ελαφρά το 2023 σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).

Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της ΕΕ το 2023. Οι υψηλότερες τιμές αναφέρθηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%). Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΖΥΓΟΣ της Μίνας Γκάγκα είναι ο εργοστασιάρχης! Παλαμίδης λέγεται! "ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΑΕΡΙΑ" από τα τηγάνια στο εργοστάσιο που πήρε φωτιά στην Κηφισιά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ! ΕΚΑΨΑΝ το σπίτι του δολοφόνου της 11χρονης την ώρα της κηδείας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ! ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ στα γραφείο του (για να μην τον διώξουν) ο καθαιρεθείς πρόεδρος του Γκωλικού Κόμματος...

Φουρτούνες έφερε στο γαλλικό Ρεπουμπικανικό κόμμα η πρόταση του προέδρου Ερίκ Σιοτί για σύμπλευση με τη Λεπέν, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Όλοι διαφωνούσαν με την απόφαση του, βουλευτές, γερουσιαστές, και στελέχη του κόμματος.

Οι εσωτερικές αναταράξεις έφτασαν μέχρι την καθαίρεση του Σιοτί από την προεδρία του κόμματος, καθώς στελέχη του κόμματος είχαν προγραμματίσει συνάντηση προκειμένου να ψηφίσουν την αποπομπή του Ερίκ Σιοτί από την προεδρία, αλλά και από το κόμμα συνολικά, με τον ίδιο να απαντά πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του.

Ο Ερίκ Σιοτί, όμως, το… τερμάτισε με την απόφασή του να… κλειδώσει τα γραφεία και να αποκλείσει μέλη του κόμματος από τα κεντρικά των Ρεπουμπλικανών στο Παρίσι. Την ώρα που στελέχη αναζητούσαν τεχνικό για να αλλάξουν κλειδαριές ο Σιοτί είχε παραμείνει απομονωμένος στο γραφείο του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! ΕΠΑΙΞΑΝ ΓΡΟΘΙΕΣ βουλευτές μέσα στην Βουλή...

Στα χέρια ήρθαν βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη λεγόμενη «διαφοροποιημένη αυτονομία» την Τετάρτη, όπως αναφέρει ο Ιταλικός Τύπος.

To νομοσχέδιο της ακροδεξιάς κυβέρνησης των «Αδελφών της Ιταλίας» (Μελόνι) και της «Λέγκας του Βορρά» (Σαλβίνι), το λεγόμενο νομοσχέδιο Καλντερόλι, περνάει 23 αρμοδιότητες και υπηρεσίες – που μέχρι τώρα ήταν στην δικαιοδοσία του κεντρικού ιταλικού κράτους – στις περιφέρειες, φέρνοντας αλλαγές σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως η υγεία, η εκπαίδευση, οι μεταφορές, η ενέργεια και άλλα, μεταφέροντας κοινωνικές παροχές σε αποκεντρωμένους φορείς και ιδιώτες που εκμεταλλεύονται την διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη La Repubblica «ο βουλευτής του Κινήματος 5 Αστέρων Leonardo Donno προσπάθησε να δώσει μια ιταλική σημαία στον υπουργό Roberto Calderoli, όμως και αποβλήθηκε από τον πρόεδρο της Αίθουσας, Lorenzo Fontana.»

Σε αυτό το σημείο, κάποιοι δεξιοί βουλευτές μπήκαν στη μέση και ο βουλευτής της Λέγκα, Lezzi, τον γρονθοκόπησε επανειλημμένα στο κεφάλι, όπως αναφέρει ο βουλευτής του Κινήματος 5 Αστέρων Nicola Fratoianni, ο οποίος πρόσθεσε πως ο Donno κατέρρευσε στο έδαφος.

Το θύμα, σύμφωνα με την La Repubblica, απομακρύνθηκε από τραυματιοφορείς σε αναπηρικό καροτσάκι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ του για συμμαχία με την Λεπέν! ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ (ομόφωνα) ο πρόεδρος του Γκωλικού Κόμματος στην Γαλλία...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α.Βούτσιτς: «Απέχουμε τρεις με τέσσερις μήνες από τον Γ’ ΠΠ – Η Δύση δεν είπε στους πολίτες της για το τίμημα που όλοι θα πληρώσουν»!

«Η λέξη ειρήνη έχει κηρυχθεί απαγορευμένη - Όλοι μιλούν για πόλεμο»

12.06.2024 | 11:07

Ο πρόεδρος της Σερβίας Α.Βούτσιτς έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη στο ελβετικό περιοδικό «Weltwoche» στην οποία δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κόσμος οδηγείται σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά – Ερωτηματικά για την έκρηξη

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις

12.06.2024 | 23:11



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος κοσμοναύτης καταρρίπτει παγκόσμιο ρεκόρ: Παρέμεινε 1000 ημέρες στο Διάστημα

Ο Oleg Kononenko θα έχει παραμείνει 1110 ημέρες στο διάστημα όταν επιστρέψει στη Γη

12.06.2024 | 23:20



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Ολοκληρώθηκε σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας με τη συνδρομή της Κίνας

Όσο στην Ελλάδα είμαστε ικανοποιημένοι με μεταχειρισμένα «Ασημένια Βέλη» και συνεχείς βλάβες

12.06.2024 | 23:01



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δ.Κουτσούμπας: Η viral φωτογραφία του στο… Da Capo που τελικά ήταν στο Noel

Φωτογραφίες από την παρουσία του Δ.Κουτσούμπα στο Noel το Σάββατο

12.06.2024 | 20:03

Viral είχε γίνει μία φωτογραφία που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να καπνίζει σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος; Κάποιοι τσυριζαιοι και νυχτωμένοι 25 χρήστες του X έγραφαν ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έπινε καφέ στο Da Capo, στο Κολωνάκι, και χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη εικόνα για να του ασκήσουν κριτική.

Η αλήθεια για τη viral φωτογραφία με το πουράκι του Δημήτρη Κουτσούμπα

Τελικά, όλα αυτά τα σχόλια αποδείχτηκαν αναληθή, καθώς το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ήταν από τη συνάντηση που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το Σάββατο με στελέχη του ΚΚΕ, δημοσιογράφους και εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου στο Noel, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη, στις καθιερωμένες χαλαρές στιγμές πριν από τις ευρωεκλογές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σ.Κασσελάκης ξεπέρασε και τον εαυτό του σε «παπάτζες»: Τώρα ζητά την ίδρυση «ινστιτούτου κατά της Ακροδεξιάς»

Η νέα του πρόταση εκτός του ότι ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας ξεπερνά και τα όρια της ασχετοσύνης

12.06.2024 | 11:50