Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πεμπτη 13 Ιουνιου 2024


Το Ισραήλ πρόκειται να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο στην Παλαιστίνη σε όλες τις υπηρεσίες του ΟΗΕ… Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της χώρας από τη Δυτική Όχθη έως τη Γάζα 

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1948…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάποδη ελληνική δικαοσύνη: Ομαδική προσφυγή δικαστών για επιστροφή του 13ου και 14ου… μισθού τους – Ότι κόψανε από συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους το διεκδικούν για πάρτι τους

13/6/2024

Ομαδική προσφυγή δικαστών για επιστροφή 13ου – 14ου μισθού που είχαν “κόψει” με αποφάσεις τους για τους άλλους… Μπράβο ρε μάγκες, ότι κόψανε από συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους τώρα το διεκδικούν για την πάρτι τους. Γιαυτό η ελληνική δικαιοσύνη είναι και θα παραμείνει στο πάτο!

Την ανατροπή δικαστικών αποφάσεων συναδέλφων τους για τα δώρα και επιδόματα στον δημόσιο τομέα, επιχειρούν 9 δικαστικοί από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κερδίσουν για τους εαυτούς τους όσα “έκοψαν” με αποφάσεις τους για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για διεκδίκηση που αφορά επί της ουσίας τον 13ο και 14ο μισθό, η περικοπή των οποίων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (των υπαλλήλων όλης της ιεραρχικής βαθμίδας του δημόσιου τομέα, των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, κ.λ.π.) έχει κριθεί συνταγματική με αποφάσεις της Ολομέλειας τους Συμβουλίου Επικρατείας το 2019.

Χαρακτηριστικό είναι πως η τυχόν θετική απόφαση, λογικά θα αφορά τους 4.475 εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς, εκ των οποίων οι 911 είναι ειρηνοδίκες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νέο δικαστικό χάρτη, “προήχθησαν” σε πρωτοδίκες.

Το ύψος της αναδρομικής καταβολής των τριών επιδομάτων που διεκδικούν διαφοροποιείται ανάλογα με τον βαθμό που κατέχει καθένας, αλλά εν προκειμένω οι προσφεύγοντες ζητούν να τους καταβληθούν αναδρομικά από 1/8/2021 έως 31/8/2023 τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός). Παράλληλα, καθένας εξ αυτών ζητάει από το Δημόσιο να του καταβληθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Το κόστος για τα δημόσια ταμεία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ συν τους τόκους.

Η πρώτη κοινή προσφυγή – αγωγή, κατατέθηκε κατά του δημοσίου τον Αύγουστο του 2023, και αφορά 9 Θεσσαλονικείς δικαστές, οι οποίοι διεκδικούν για την εν λόγω διετία το ποσό των 156.600 ευρώ συν τους τόκους. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού “για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, παραβιάζει τα άρθρα 2, 5, 21 και 25 του Συντάγματος” και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)!.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησε και η απαγορεύση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις!Ναι!! Προς το παρόν επιτρέπεται να αναπνέουμε..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[...Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου, η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη (και ως τέτοια είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα αρχεία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού), είναι οι 48 βαθμοί Κελσίου, που μετρήθηκαν στις 10 Ιουλίου 1977 στην Ελευσίνα και το Τατόι...]

[...Παρότι οι ανώτατες θερμοκρασίες δεν σημείωσαν ρεκόρ, ο καύσωνας του ’87 είχε μεγάλη διάρκεια.

«Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία ήταν επί οκτώ συνεχείς ημέρες ίση ή μεγαλύτερη των 41 βαθμών και ήταν εξαιρετικά υψηλές οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας, τουλάχιστον στις έξι από τις οκτώ ημέρες», ανέφερε ο κ. Ζιακόπουλος...]

[...Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί:

48.0°C: Ελευσίνα, Αττική 10/7/1977

47.5°C: Νέα Φιλαδέλφεια, Αττική 26/6/2007

47.2°C: Τρίκαλα 23/8/1958

46.5°C: Φθιώτιδα 19/7/1973 ...]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φαντασιώσεις του Κασσελάκη με την ΑΥΓΗ στα χέρια του Μπελογιάννη :

Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;

Το δημοφιλές σλόγκαν βρήκε τον αυθεντικό εκφραστή του στο πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος ...κατάφερε να δει σε φωτογραφία τον Νίκο Μπελογιάννη να κρατά στα χέρια του την «Αυγή». 

"Οπως είπε χτες σε συνέντευξή του, «όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα να κρατάει την "Αυγή" σε μια φωτογραφία του»... Ο Μπελογιάννης όμως ποτέ δεν κράτησε την «Αυγή» στα χέρια του, αφού εκτελέστηκε στις 30/3/1952 και η εφημερίδα πρωτοεκδόθηκε στις 24/8/1952. Τώρα, τι είδε και τι κατάλαβε ο Κασσελάκης, το ξέρει μόνο αυτός και όσοι του είπαν ότι «είναι καλό για την καριέρα σου να επισκεφτείς το Μουσείο του Μπελογιάννη», χωρίς να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται... ΥΓ. Το ότι η «Αυγή» αναπαρήγαγε χτες το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξή του, πραγματικά μας ξεπερνά!" 

Σχολιο.- Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης!

Σχολιο.- Στην φωτογραφία που είδε είναι ο Πλουμπιδης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αφήνει μέρα που να μην ξεδιπλώσει την ιδιότητά του ως σαχλαμαράκιας ο ουρανοκατέβατος Πουθενάς Ψαροκασέλας. 

Τώρα σειρά είχε η αναφορά στον Νίκο Μπελογιάννη, καθώς ο εξ Αμερικής απίθανος Ψαροκασέλας πρέπει να δείξει πως δεν είναι και εντελώς άσχετος με την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς. 

Αναφερόμενος, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, σε σχετικά πρόσφατη επίσκεψή του παλιότερα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, που λειτουργεί ως Μουσείο, μίλησε για το πόσο συγκινήθηκε όταν είδε φωτογραφία στην οποία ο Μπελογιάννης κρατούσε την "Αυγή".

Φυσικά, τέτοια φωτογραφία δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε να υπάρχει, καθώς η "Αυγή" εκδόθηκε τον Αύγουστο του 1952, πέντε μήνες μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη.

Πολύ πιθανό να έχει δει κάπου αλλού τη φωτογραφία του Πλουμπίδη που παραθέτω. Και νόμισε ότι πρόκειται για τον Μπελογιάννη. Οπότε είπε το ψεματάκι του για το Μουσείο. Κάνοντας εμφανή την αδιαφορία του και την έλλειψη σεβασμού στις ιστορικές μορφές του κινήματός μας. 

Μιλάμε για μεγάλο σούργελο ο Ψαροκασέλας!

Σχολιο.- «Έχει στο χέρι του» είπε «ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία»! χαχαχαχα!!

Σχολιο.- Και μετά θα μπερδέψει τον Πλουμπίδη με τον Παπαδημούλη και θα νομίζει πως είναι 120 χρονών.

Σχολιο.-  ναι αλλά είναι ο Παπαδημούλης 120 χρόνων βγάζει νόημα ότι έχει 32 ακίνητα.

Σχολιο.- Ο Παπαδημούλης έχει πάει στη ΝΕα ΑΡΙΣτερα.

Σχολιο.- Ποτέ δεν πίστευα ότι η έκφραση "τίποτα με μπόλικο καθόλου" θα μπορούσε να αποκτήσει ανθρώπινη μορφή με σάρκα και οστά.

Γελοίος κι επικίνδυνος

Σχολιο.- Υπάρχει εξήγηση για το πώς τόσοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σούργελο (αφήνω κατά μέρος, τα: φυτευτός, αμερικανόσταλτος, δεξιός, επικίνδυνος κ.λ.π) είναι;

Σχολιο.- Νομίζω πως ίσως χρειάζεται μια σοβαρή προσπάθεια να καταλάβουμε τις διεργασίες που 'χουν συντελεστεί επί χρόνια σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Το ότι βγήκε, π.χ., ευρωβουλευτής στην Κύπρο και μάλιστα με ποσοστό 20%, ένας απίθανος γιουτιούμπερ με ακροδεξιές απόψεις, που εμφανίζεται σαν αντισυστημικός, δεν είναι άσχετο με ένα κύμα "μεταπολιτικής" που απαιτεί ιδιαίτερη μελέτη και διερεύνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει έναν έφεδρο, τον Eliran Mizrahi, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν πήρε φύλλο πορείας για να επιστρέψει στις μάχες στη Γάζα

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι 12 News, ο Mizrahi αναγνωρίστηκε ως βετεράνος με αναπηρία και διαγνώστηκε με μετατραυματικό στρες, αλλά έλαβε εντολή την Παρασκευή να παρουσιαστεί για υπηρεσία στη Ράφα δύο ημέρες αργότερα.

Η αδελφή του θανόντος, Hila, δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 13 News ότι ο Mizrahi ενημερώθηκε από γιατρό ότι δεν θα ήταν σε θέση να επιστρέψει στη μάχη λόγω της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης, αλλά παρόλα αυτά έλαβε εντολή επείγουσας επιστράτευσης.

Ο ισραηλινός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τον Mizrahi ως πεσόντα στρατιώτη και να τον θάψει στο στρατιωτικό νεκροταφείο στο όρος Herzl, υποστηρίζοντας ότι δεν βρισκόταν στην ενεργό δράση όταν αυτοκτόνησε.

Ο Mizrahi αφήνει πίσω του μια σύζυγο και τέσσερα παιδιά.

Ήταν παράνομος έποικος που ζούσε στον παράνομο οικισμό Ma'ale Adumim στη Δυτική Όχθη.

Έβγαζε τακτικά selfies με τον εαυτό του να γιορτάζει τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα και έφτιαχνε βίντεο στο TikTok με τον εαυτό του να το κάνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουάου, ο "The Economist" ήξερε τα πάντα!

«Οι τρεις γυναίκες που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη»

Ουρσουλα – Μελόνι - Λεπέν

Στο μεταξύ η "ακροδεξιά" Μαρίν Λε Πεν, που κατατρόπωσε τον "δημοκρατικό" Μακρόν, επικρίνει την "ακροδεξιά" Μελόνι για την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία της "δημοκρατικής" Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που στηρίζει το "δημοκρατικό" ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα του "δημοκράτη" (εντός συνταγματικού τόξου κι εναντίον της ακροδεξιάς) και διαβεβαιώνει πως ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι (αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης Μελόνι), δεν θα υποστηρίξει την Ούρσουλα, που λατρεύει η "δημοκρατική" Ευρώπη εναντίον του "κινδύνου ανόδου της ακροδεξιάς"...

Στην Ελλάδα οικοδομούν το εθνικό Μέτωπο εναντίον του κινδύνου της "ακροδεξιάς"... απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει ένας φαντασιακός εχθρός στην Νατοϊκή αντιπολίτευση (Κασσελάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης, Κοτζιάς και ΣΙΑ) και της Νατοϊκής δεξιάς (Μητσοτάκης, Βορίδης, Γεωργιάδης, Χρυσοχοϊδης και ΣΙΑ)...

Και τώρα που τελείωσε ο ρόλος της χρήσιμης "χρυσής αυγής" σε διατεταγμένη Νατοϊκή υπηρεσία; Σιγά το δύσκολο... εύκολα εφευρίσκουμε "ακροδεξιό κίνδυνο"...

Τα κοινά μέτωπα του εγχώριου "δημοκρατικού συνταγματικού τόξου" στην αποικία Ελλαδιστάν... είναι πολλά!

"Παρ' τ' αυγό και κούρευτο!"... στην καθομιλουμένη, σε απλά ελληνικά «χέσε μέσα Πολυχρόνη»!

Υ.Γ. (1). Έρχεται η ώρα των ΓΑΠ/Αλέξη... ν' αναλάβουν ρόλο... αυτοί μπορούν να εγγυηθούν της ενότητα της "κεντροαριστεράς", ως εναλλακτική διακυβέρνηση στην "κεντροδεξιά"... όταν αυτό αποφασίσει ο θείος Σαμ...

Υ.Γ. (2). Ο αντιιμπεριαλιστής Αλέξης, μας έδωσε το σύνθημα - Ίδρυμα Τσίπρα"... «οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ίδρυμα Τσίπρα"... «οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι»!

«Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά

και τα σκατά λιβάνι...

οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι

κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)


Νόμος 3577/2007: Επιχορήγηση Ιδρυμάτων

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου», το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου», που περιλαμβάνουν στον καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών, καθώς και την προβολή του έργου αυτών, επιχορηγούνται με ετήσια κρατική επιχορήγηση...

Συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3752/2009 και το κοινωφελές ίδρυµα µε την επωνυµία «Ίδρυµα Κωνσταντίνου Σηµίτη» και κατόπιν το κοινωφελές «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά» (Ι.Α.Σ.), που μάλιστα η Μενδώνη, παραχώρησε δωρεάν για χρήση στο Ίδρυμα «Αντώνη Κ. Σαμαρά» και το ιστορικό κτίριο του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ)...

Να μην "διαφύγουν" οι κρατικές επιχορηγήσεις στα κομματικά κι όχι μόνον ιδρύματα «δεξαμενής σκέψης» (Think tank), με γενναίες "προίκες", που πληρώνει ο μαλάκας Έλληνας πολίτης.

Ας μην μιλήσουμε για τις "χορηγίες" ακόμη και από την επονομαζόμενη "Ευρωπαϊκή Ένωση", ή και "οργανώσεις του εξωτερικού" (π.χ. Σόρος, εβραϊκό κογκρέσο, USAID, ίδρυμα Κλίντον, σιωνιστικό λόμπι κι άλλα ευαγή "ιδρύματα"... ΣΙΑ), ή ακόμη πως στη "δημοκρατική" δύση γίνεται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εγκληματικής προέλευσης με αυτές τις μεθόδους...  κ.α.π.


Καμία έκπληξη για την εκ νέου επανεμφάνιση Τσίπρα στο πολιτικό θεατρικό σκηνικό, με σκηνοθέτες και παραγωγούς πάντα τις ΗΠΑ. Δεν θα μπορούσαν τ' αφεντικά ν' αφήσουν έξω από την παράσταση έναν υπάλληλό τους που κατόρθωσε -μέχρι τότε ακατόρθωτο για τη δεξιά-, να πουλήσει την Ελλάδα χωρίς "ν' ανοίξει μύτη" και μάλιστα με "αριστερό" φερετζέ. Το εγχείρημα ακολουθεί τους παραδοσιακούς κανόνες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στις αποικίες τους:

- Για την αντιμετώπιση της διογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης επιστρατεύεται κάποιος "αριστερός" χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, να είναι πραγματικά ηλίθιος, που λέει  ρητορικές βλακείες αλλά έχει τη στήριξη των αστικών ΜΜΕ αλλά και κάποιον αριστερών με "επαναστατικό λόγο και διακηρύξεις", που  συγκινούν τους πολίτες, το λαό που δοκιμάζεται από τις πολιτικές της δεξιάς... π.χ.

* «Θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο»...

* «Go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Go back μαζί με την Τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας»...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το G7 στην Ιταλία δεν χαρακτηρίζεται καν ως άθλιο αστείο. Σήμα κατατεθέν η δυτική αλαζονεία, ενα μάτσο κλόουν που εξαρτώνται από το ΝΑΤΟ, "αξιοπιστία" σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, νούλες σε σύγκριση με τους "ηγέτες" των BRICS. Νούλες που τους αποστρέφονται οι ψηφοφόροι, το περίεργο πτώμα - και όλοι αυτοί που κλέβουν ρωσικά χρήματα. Η Giorgia θα πρέπει να τους σερβίρει μια πίτσα στο άσυλο και να πάει πίσω στη Ρώμη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Politico (όργανο στην Ευρώπη του “βαθιού κράτους” των ΗΠΑ): 

“6 κουτσές πάπιες* και η Μελόνι. 

Δείτε τους G7 του 2024”

Και παρακάτω: 

“Η Τζόρτζια Μελόνι είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν δυνητικά κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής κατεύθυνσης της πολιτικής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.”

-*”Κουτσές πάπιες” είναι αυτό που στην Ελλάδα αντίστοιχα, λέμε “ψοφίμια”, “ψωράλογα”, ή για να τα πούμε ευπρεπώς “τελειωμένοι”…

-To Politico αναφέρεται στους ηγέτες των 7 πλουσιότερων χωρών της Δύσης (+ την κυρα Ούρσουλα από την ΕΕ) που θα συγκεντρωθούν στο θέρετρο Borgho Egnazia (αμ πως;) στην Ιταλία, για να συζητήσουν τα … μεγάλα σφιξίματα της Συλλογικής Δύσης!

Κι ενώ επι 3-4 μέρες μυξοκλαίγανε διάφοροι για το … “φόβο της Ακροδεξιάς” στην Ευρώπη, το Politico δίνει τη γραμμή:

-“Σαν την Μελόνι κύριοι! Τέτοιους χρειαζόμαστε!”

-Πιο … Ακροδεξιά δεν γίνεται! Μουσολινική! 

-Αρκεί να είναι … δική τους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει στην Βαρσοβία, “Κέντρο για την … σωστή πληροφόρηση σχετικά με την Ουκρανία” και για “αντιμετώπιση της Ρωσικής παραπληροφόρησης” που τη χαρακτηρίζει “ενημερωτική τρομοκρατία”!

Στο “Κέντρο” εκτός από τους … ειδικούς (καταλάβατε τώρα…) υπό τον περίφημο James Rubin, Ειδικό Απεσταλμένο και Συντονιστή των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κέντρο Συγκρούσεων, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι “ομοϊδεατών κυβερνήσεων” από την Ευρώπη. 

Ανακοινώθηκε ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης - ο βραχίονας της εξωτερικής διπλωματίας της ΕΕ - θα συμμετάσχουν επίσης.

-Τι έχουμε να … ακούμε και να διαβάζουμε από δω και πέρα ! 

Ούτε να το φανταστείτε!

“Εικονική πραγματικότητα” - made by USA …

“Ειδήσεις” … Βαρσοβίας, που λένε …


Σχολιο.-  Και βέβαια οι … τερατολογίες δεν θα αφορούν μόνο την Ουκρανία!

-Να για παράδειγμα:

- “Ο Πούτιν κάνει όπλο του, τους οπαδούς του ποδοσφαίρου”:

"Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναμένεται να έχει η γερμανική αστυνομία κατά τις ημέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ομάδες ριζοσπαστικών οπαδών διαφόρων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά προφανώς τη διαφορά προς αυτή την κατεύθυνση κάνουν οι Σέρβοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες για να αναδείξουν τους πολιτικούς τους στόχους".

Σχολιο.- Αποφάσισαν να αιματοκυλήσουν για πολλοστή φορά την Ευρώπη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πλουτοκρατία πιστεύει ότι μετά μπορούν να αγοράσουν το όλο πράγμα για ένα ψίχουλο, ενώ οι μύγες εξακολουθούν να γεννούν αυγά σε ευρωπαϊκά κουφάρια.

Έτσι, ο Le Petit Roi στο Παρίσι συνετρίβη προβλέψιμα στις ευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις. Έχει προκηρύξει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, διαλύοντας την Εθνική Συνέλευση σε μια πράξη τυφλής, παιδαριώδους εκδίκησης εναντίον των Γάλλων πολιτών, επιτιθέμενος de facto στη γαλλική δημοκρατία.

Αυτό δεν σημαίνει πολλά ούτως ή άλλως, επειδή οι γενεαλογίες της «ελευθερίας, ισότητας, αδελφοσύνης» έχουν αποκλειστεί εδώ και καιρό από μια χονδροειδή ολιγαρχία.

Ο δεύτερος γύρος αυτών των νέων γαλλικών εκλογών θα είναι στις 7 Ιουλίου – σχεδόν συμπίπτοντας με τις βρετανικές πρόωρες εκλογές στις 11 Ιουλίου και μόλις λίγες ημέρες πριν από την αργή αστική καταστροφή που θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Τα σαλόνια του Παρισιού φλέγονται από ίντριγκες σχετικά με το γιατί το μικρό ανδρείκελο των Rothschild με το σύμπλεγμα του Ναπολέοντα πετάει όλα τα παιχνίδια του έξω από το καροτσάκι τώρα γιατί δεν πήρε αυτό που θέλει.

Εξάλλου, αυτό που πραγματικά λαχταρά είναι να γίνει «πρόεδρος πολέμου» μαζί με το πτώμα στον Λευκό Οίκο, τον Starmer στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Rutte στην Ολλανδία, την τοξική Medusa von der Lugen στις Βρυξέλλες, τον Tusk στην Πολωνία, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί στον γαλλικό λαό.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Le Petit Roi θα αντιμετωπίσει την πραγματική προοπτική να γίνει ενας κουτσός πρόεδρος που πρέπει να υπακούει σε ένα δεξιό κοινοβούλιο. Η φλυαρία του Μεγάρου των Ηλυσίων έχει ήδη ενταχθεί στο τσίρκο, μεταφέροντας την εντύπωση ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί (που αργότερα διαψεύστηκε). Ωστόσο, αν ο Le Petit Roi τρέξει στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, κανένας Γάλλος πολίτης δεν θα τον ακολουθήσει, πόσο μάλλον ο – αξιοθρήνητος – γαλλικός στρατός.

Μεγαλύτερα πράγματα όμως παίζονται. Μετά τα – ευοίωνα – μηνύματα που άλλαξαν το παιχνίδι προς την Παγκόσμια Πλειοψηφία που κυκλοφόρησαν από το φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την περασμένη εβδομάδα, στηριγμένα στο άνοιγμα και τη συμπερίληψη, η συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών BRICS 10 στο Νίζνι Νόβγκοροντ πήρε τη σκυτάλη στις αρχές αυτής της εβδομάδας . Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ τόνισε τρία βασικά σημεία:.

1. «Οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου δεν θέλουν πλέον να εξαρτώνται από τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Δύσης και τι.ς ιδιοτροπίες της».

2. «Όλοι γνωρίζουν ότι οι χώρες BRICS χρησιμεύουν ήδη ως ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας».

3. «Εμείς [στη συνάντηση των BRICS FMs] τονίσαμε την ανάγκη για συνεπείς προσπάθειες για τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης, όπου η ισότητα των ανεξάρτητων κρατών θα είναι το κλειδί».

Τώρα συγκρίνετε το με τη συρρικνούμενη συνάντηση της G7 αργότερα αυτή την εβδομάδα στην Απουλία στη νότια Ιταλία: το ίδιο παλιό τραγούδι, από μια «σκληρή νέα προειδοποίηση» προς τις κινεζικές τράπεζες («Μην κάνετε δουλειές με τη Ρωσία ή αλλιώς!») έως ηχηρές απειλές κατά της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ρωσίας.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, επιπλέον συνωμοσία για να αποσπάσουν το ενδιαφέρον από τα τεράστια, παγωμένα / κλεμμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία με σκοπό την αποστολή τους στη χώρα των ουκρανοναζί. Η ίδια η Τοξική Μέδουσα ανακοίνωσε ότι η χώρα των ουκρανοναζί θα λάβει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τα έσοδα από κλεμμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία από την ΕΕ τον Ιούλιο, το 90% των οποίων θα αγοράσει όπλα.

Όσο για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κερτ Κάμπελ - τον άνθρωπο που εφηύρε τον ανενεργό «άξονα προς την Ασία» κατά τη διάρκεια της θητείας της Χάρπι Χίλαρι Κλίντον στις αρχές της δεκαετίας του 2010 - είχε ήδη προωθήσει ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλει κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και τράπεζες για τις σχέσεις του Πεκίνου με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Η Δύση δεν είπε στους πολίτες της για το τίμημα που όλοι θα πληρώσουν”

Ο πρόεδρος της Σερβίας Α.Βούτσιτς έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη στο ελβετικό περιοδικό «Weltwoche» στην οποία δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κόσμος οδηγείται σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες!

Είπε μάλιστα με νόημα ότι η λέξη «ειρήνη» έχει κηρυχθεί απαγορευμένη και κανείς δεν την αναφέρει.

Πρόσθεσε ότι κανείς από τους Δυτικούς ηγέτες δεν έχει αποκαλύψει στους πολίτες τους ότι θα πληρώσουν όλοι μαζί ένα πολύ μεγάλο τίμημα γι’ αυτό τον πόλεμο!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σέρβος πρόεδρος:

«Οδεύουμε προς μια μεγάλη καταστροφή και φαίνεται ότι το τρένο έχει ήδη φύγει από τον σταθμό και δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. Κανείς στη Δύση δεν μιλά πια για ειρήνη παρά μόνο για περισσότερο πόλεμο.

Η Δύση πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει και να βγάλει εκτός μάχης τη Ρωσία. Νομίζω ότι η Δύση κάνει λάθος.

Και οι δύο πλευρές πιστεύουν τώρα ότι είναι υπαρξιακό ζήτημα για αυτούς, οπότε δεν νομίζω ότι θα βρουν λύση εκτός από τον πόλεμο και τα πάντα διακυβεύονται.

Στην Ευρώπη, οι ηγέτες ενεργούν ως μεγάλοι ήρωες, αλλά δεν είναι ειλικρινείς και δεν λένε στους πολίτες τους ότι θα πληρώσουν όλοι ένα μεγάλο τίμημα αν έρθει σε πόλεμο.

Εάν αυτές οι μεγάλες δυνάμεις δεν κάνουν κάτι σε σύντομο χρονικό διάστημα για να λυθεί αυτή η κατάσταση είμαι σίγουρος ότι θα οδηγηθούμε σε μία πολύ μεγάλη καταστροφή.

Εάν πιστεύεις ότι ο άλλος μπλοφάρει τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις καλύτερα χαρτιά αλλά πιστεύεις ότι ο άλλος έχει χειρότερα από σένα.

Όμως δεν είσαι σίγουρος για αυτό γιατί δεν έχεις δει τα χαρτιά του άλλου.

Μου προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση ότι κανείς δεν επιχειρεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Καταλαβαίνω ότι στην Δύση πιστεύουν πως θα κερδίσουν εύκολα την Ρωσία και μετά θα εισέλθουν στον χώρο της (ο Σέρβος πρόεδρος μιλάει για εισβολή στο ρωσικό έδαφος!) και η Ρωσία όπως είναι σήμερα θα σταματήσει να υπάρχει!

Γιατί αναφέρω ότι είμαστε κοντά στην άβυσσο; Γιατί οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν, που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί νικήσει γιατί η πολιτική τους επιρροή θα αποδυναμωθεί.

Κατά δεύτερο λόγο η γεωπολιτική θέση της Δύσης και της ΕΕ θα αποδυναμωθεί τόσο πολύ που δεν θα μπορεί να ανανεωθεί ξανά.

Κατά τρίτο λόγο θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και θα ξεκινήσουν νέες εχθρικές ενέργειες κατά της συλλογικής Δύσης.

Ας δούμε και την άλλη πλευρά. Αν η Ρωσία χάσει θα πάψει να υπάρχει όπως είναι σήμερα.

Όταν λοιπόν έχεις δύο πλευρές που απέχουν τόσο πολύ η μία από την άλλη, οι επιθυμίες τους είναι τόσο διαφορετικές, και διακυβεύονται τόσα πολλά, τότε κανείς από τους δύο δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να χάσει.

Ποιος είναι έτοιμος να χάσει 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια, 15 εκατομμύρια; Εγώ δεν είμαι έτοιμος να χάσω ούτε ένα άτομο.

Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία παγκόσμια σύγκρουση. Δεν απέχουμε από αυτήν περισσότερο από τρεις με τέσσερις μήνες!».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 δις;;

2 δις;;

2 δις, που δεν είχες πού να τα δώσεις, τα έδωσες στον φασίστα Ζελένσκι, Κούλη;;

Σχολιο.- Εκλεκτικές συγγένειες.

Σχολιο.- Αυτός δεν μιλάει για λεφτόδεντρα, όταν χαρατσώνει τον λαό;; Τα βρήκε τώρα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς αισθάνεσθε, μετά από 4 μετεκλογικές ημέρες;

Γελάτε καθόλου με τα χάλια τους;

Βλέποντας, ουδέτερα πλέον, μετά την αποχή της αδιαφορίας, τις αντιδράσεις τους διαπιστώσατε και σεις ότι εξακολουθούν να μας έχουν γραμμένους, στην Μαύρη Βίβλο τους;

Διαπιστώσατε ότι όλα τα πολιτικά μαλλιοτραβήγματα, που θα συνεχίζονται, δεν έχουν την βάση τους στις ανάγκες του πολίτη, στα αιτήματα τους, στα μηνύματα που τους έστειλε με την αποχή του, αλλά στην προσωπική τους πολιτική επιβίωση;;

Ο Κούλης θ΄αλλάξει υπουργούς, αλλά λέει ότι θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του.

Τους υπουργούς που ποτέ δεν θ΄αλλάξει θα είναι η νυφίτσα ο Χατζηδάκης, το φασισταριό Αδωνης και Βορίδης, την Κεραμέως και δυο-τρεις άλλους, που έχουν τοποθετηθεί στην κυβέρνηση, με ξένη εντολή, για να ελέγχουν τα πεπραγμένα του Κούλη και την σωστή τους υλοποίηση.

Ο Κασσελάκης προσπαθεί ν΄αρχίσει επαφές συνεργασίας με τον Ανδρουλάκη, μπας και δει άσπρη μέρα η "Κεντροαριστερά", αφού και οι δύο πρέπει να υλοποιήσουν, οπωσδήποτε, τις εντολές έχουν πάρει εδώ και καιρό, από ΗΠΑ και ΕΕ. Δηλαδή, να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους πολίτες με λεκτικά εφευρήματα και τσιτάτα λαϊκής ηλιθιότητας, τύπου Τσίπρα, για να μην ξεφύγει κανείς απ΄το μαντρί της υποταγής, προς άλλες κατευθύνσεις.

Και τα δύο "κεντροαριστερά" υποκινούμενα αντιμετωπίζουν μία άλλη δράκα υποψηφίων δελφίνων, που ανυπομονούν να βρεθούν στο βάθρο της εξουσίας, όχι γιατί λυπούνται τον λαό με όσα περνάει, αφού μαζί ψηφίζουν όλες τις εντολές της ΕΕ, αλλά για να ανέβει το δικό τους ίματζ.

Λεβέντες μου, μην περιμένετε ΤΙΠΟΤΑ απ΄αυτούς!

Στον πόλεμο θα σας στείλουν και ξεβράκωτους! Και πεινασμένους! Και εκφασισμένους!

Σχολιο.- καπου διαβασα οτι Τσιπρας και Παπανδρεου τους ετοιμαζει ο θειος Σαμ για να ενωσουν την...κεντροαριστερα!

Σχολιο.- Οτι και να κάνουν θα τους προλάβει ο πόλεμος.

Σχολιο.- Μα το πε ο Πορτοσαλτες στον Άδωνις, πρέπει να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας γιατί αυτή είναι η αιτία που χάσατε τόσες ψήφους...(πονηρός ο βλάχος αφού)...

Σχολιο.- Μόνο ένα κόμμα Αριστερό, υπάρχει μέσα στη Βουλή στην Ελλάδα. Πάντα έτσι ήταν. Πάντα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών εξωτερικού Μπουντάνοφ ισχυρίζεται ότι ο σταθμός ραντάρ του Ορσκ, μέρος του ρωσικού συστήματος ατομικού συναγερμού, δεν θα λειτουργήσει για έξι μήνες. Λέει ότι η επίθεση ήταν δίκαιη και ότι η ιδέα μιας ρωσικής πυρηνικής αντίδρασης είναι "μύθος".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά συμφώνησαν να παράσχουν στην Ουκρανία 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το τέλος του 2024, δήλωσε την Τετάρτη η γαλλική προεδρία.

"Έχουμε συμφωνήσει", δήλωσε αξιωματούχος της προεδρίας ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 την Πέμπτη στην Ιταλία, η οποία θα επικεντρωθεί στη στήριξη του αγώνα του Κιέβου.

Ανόητοι, είναι ανόητοι. Πρώτον, γιατί συνεχίζουν στο δρόμο του πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό και μέχρι την τελευταία διαθέσιμη δεκάρα, και δεύτερον γιατί αποφάσισαν επίσημα να χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Η απόφαση αυτή είναι αυτοκτονική και θα προκαλέσει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική ζημιά, διότι τώρα όσοι διατηρούν κεφάλαια στην Ευρώπη θα σκεφτούν σοβαρά να τα πάνε αλλού. Επιπλέον, ακυρώνεται ένας θεμελιώδης και ζωτικός κανόνας του διεθνούς δικαίου.

Δηλαδή ότι οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους αναλαμβάνουν αυθαίρετα να κατάσχουν, να μπλοκάρουν και να επαναχρησιμοποιούν κατά βούληση ό,τι δεν τους ανήκει. Εγκληματίες! 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΑΪΛΆΝΔΗ ΔΗΛΏΝΕΙ ΌΤΙ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊ ΣΤΙΣ BRICS ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΌΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌ 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, Maris Sangiampongsa, δήλωσε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι έτοιμη να ενταχθεί στις BRICS το συντομότερο δυνατό.

Η δήλωση αυτή έρχεται αφού το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Srettha Thavisin ενέκρινε στα τέλη του περασμένου μήνα κυβερνητικό σχέδιο που επιβεβαιώνει την πρόθεση της Μπανγκόκ να γίνει μέλος των BRICS.

Ο Maris έκανε τη δήλωση αυτή στη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των BRICS στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεκίνο, Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2024).

"Η Ταϊλάνδη είναι πρόθυμη να ενταχθεί στον μηχανισμό των BRICS το συντομότερο δυνατό και να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στη συνεργασία Νότου-Νότου αλλά και να ενισχύσει τον συντονισμό και τη συνεργασία με την Κίνα σε πολυμερείς πλατφόρμες", είπε ο Maris στον Wang Yi,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πρώτη φορά, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε κοινή επιχείρηση με τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης.Οι δυνάμεις τους επιτέθηκαν στην ισραηλινή πόλη Άσντοντ με πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους και στη λιμενική πόλη Χάιφα με αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστροφή στον Μεσαίωνα: Ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποιούν καταπέλτη για να εκτοξεύσουν εμπρηστικές βόμβες στον Λίβανο και να προκαλέσουν πυρκαγιές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γεωργία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία. Οι πρεσβείες θα ανοίξουν μετά από μία 16χρονη διακοπή των σχέσεων.

Το κυβερνών κόμμα «Georgian Dream»( Γεωργιανό Όνειρο) έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία μετά από 16 χρόνια. Αυτό ανέφερε στις 11 Ιουνίου το τηλεοπτικό κανάλι Mtavari.

Η Γεωργία είχε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία στις 3 Σεπτεμβρίου 2008, όταν η Μόσχα αναγνώρισε τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία .

Πηγές του τηλεοπτικού καναλιού επιβεβαίωσαν ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εργάζονται ενεργά για το θέμα αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει η επιλογή των υπαλλήλων για τη γεωργιανή πρεσβεία στη Μόσχα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της διασποράς και των επιχειρηματικών κύκλων της Γεωργίας ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για το άνοιγμα πρεσβείας. Το κυβερνών κόμμα δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις αναφορές για το άνοιγμα πρεσβείας στη Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπουένος Άιρες, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν το κτίριο του Κογκρέσου

Η δράση λαμβάνει χώρα έξω από το Μέγαρο του Κογκρέσου της Αργεντινής, όπου συζητούνται οι μεταρρυθμίσεις του νεοφιλελεύθερου σιωνιστοναζιστή προέδρου Χαβιέ Μιλέι, αναφέρει η εφημερίδα La Nación.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν όταν στο Κογκρέσο συζητείται ένα διάταγμα που καλύπτει περισσότερες από 300 οικονομικές μεταρρυθμίσεις, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι το ποσοστό φτώχειας να έχει αυξηθεί από 49,5% στο 55% το πρώτο τρίμηνο του έτους ως αποτέλεσμα των μέτρων της κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έστησαν φράχτη γύρω από το κτίριο του Κογκρέσου, προσπαθώντας να αποκρούσουν την προέλαση των διαδηλωτών με δακρυγόνα,αντλίες ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα και έστησαν οδοφράγματα. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ – ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ: ΓΑΜΟΥΣ ΑΝΤΡΑ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλιά το 1963. Στο χωριό.

Άφραγα τα οικόπεδα...τα σπίτια ασβεστωμένα απ' το Πάσχα...κι οι αυλές χωματένιες αλλά σαρωμένες.

Οι δρόμοι γεμάτοι παιδόπουλα και δώ 'κεί γκαβαλίνες απ' τα ζωντανά που εκτελούσαν καθήκοντα μεταφορών.

Γιόμα καλοκαιριού..κι οι μανάδες με το "κινητό τηλέφωνο" της εποχής- την στεντόρεια φωνή" μας καλούσαν για μια φέτα ψωμί με νερό και ζάχαρη..ή στην καλύτερη..με λάδι και ζάχαρη. Εναλλακτικά για να μας βάλουν στο χέρι μια "μπούκα"..τριμμένο λίγο βρεμμένο ψωμί και φέτα..σφιγμένα μαζί σε μιά πετσέτα φτιάχνανε ένα σβώλο όσο ένα βερύκοκο από ψωμοτύρι- μην και λιγώσουμε απ' το παιχνίδι-καϋμό τό 'χαν να μας δούν καλοθρεμμένα που 'μασταν σαν λιόφυλλα ,στεγνά κι αεικίνητα.

Και το πεδίο δράσης..ψάξε γύρευε..κάτι τετραγωνικά χιλιόμετρα..μπόλικα..σε ρέματα και λόφους..στον Άη-Λιά επί παραδείγματι με τα αρχαία Πελασγικά ερείπια...στην ποταμιά..στην Καρελλόβρυση-παραφθορά του προσδιορισμού καλογερόβρυση-πηγή στην ρεματιά που τροφοδοτούσαμε τις ανάγκες μας σε νερό..ή στην τρίζαγα (τρίς Αγά..τρείς αγάδες δηλαδή).Αυτός ήταν ο.."παιδικός σταθμός μας"... όσο βάσταγαν τα ποδαράκια μας να περπατήσουν και τα χέρια μας να σκαρφαλώνουμε στα πλατάνια και με παλιοσάνιδα και τίποτα παλιούς σωμιέδες..λίγες πρόκες και σύρμα μπάλας(το σύρμα που συρματοδετούσαν τις αχυρόμπαλλες) φτιάχναμε τραγασιές..ξαπλώστρες πλατανίσιες παρέα με τα πουλιά στα δίχαλα των κλαδιών του πλάτανου. 

Έτσι μορφωθήκαμε εκτός σχολείου..με άμεση εμπειρία και γνώση. Την χρωστάμε ετούτη την λευτεριά στα παιδιά σκλαβάκια του σήμερα....την χρωστάμε..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11% τα 'κατό ο Κούλης. Επι του συνόλου του εκλογικού σώματος. Αυτό μας ρημάζει την ζωή...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων βασίζεται σε καθημερινές ανάγκες και δυνατότητες. Ο άνθρωπος δεν είναι μηχάνημα..κάθε μέρα δρά,κουράζεται και πρέπει να τραφεί και να ξεκουραστεί. Δεν μπαίνει το σώμα του σε παύση όπως το μηχάνημα που όταν κλείνει δεν φθείρεται. Η ζωή παράγει αποτελέσματα,μεταξύ των οποίων και φθορά.Αυτό σημαίνει πως η οκτάωρη εργασία δεν θεσμοθετήθηκε τυχαία. Έγινε κάτ' αρχήν με αιματηρούς αγώνες να κατακτηθεί κάτω απ' την ανάγκη της επιβίωσης και φροντίδας όχι μόνον του εργαζόμενου μα και των παιδιών του..της οικογένειας που επίσης δεν μπορεί να μπεί σε παύση. 

Έχουμε λοιπόν τώρα την "Ελληνικός χρυσός" που επιδιώκει την τετραήμερη μέν αλλά 12ωρη εργασία. Λές κι ο εργάτης μεταλλείου που δουλεύει στις στοές με βαρειές και ανθυγιεινές συνθήκες,μπορεί να το αντέξει,ακόμα κι άν πρόκειται για τετραήμερο. Οι νομικοί της εταιρείας διατείνονται πως η προτεινόμενη σύμβαση είναι σύννομη με την "εργατική νομοθεσία"..που ψηφίστηκε και χειροτέρεψε τα μνημονιακά χρόνια έως σήμερα.Το προκύπτων ερώτημα λοιπόν για κάθε εργαζόμενο...Τι ψηφίσατε ρε νουρδιτες; Και γιατί στηρίξατε τους διώκτες σας; Θα το επαναλάβετε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που δυσκολεύει τον Κούλη στον "μετασχηματισμό"(άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) είναι το ανούσιο,άχρηστο της όποιας τέτοιας κίνησης. Οι πολυεθνικές και τα κοράκια συντάσσουν πολιτική.Αυτός απλά εκτελεί...εντολές και λαό...Υ.Γ. με την βοήθεια φυσικά των "δημοσιογραφίσκων" γκαιμπελίσκων που αληθινό μεροκάματο δεν έβγαλαν ποτέ. Εσείς απλά ψηφίζετε νουρδιτες τους δήμιους που σας κρεμάνε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι πρέπει

Η τρανς κολυμβήτρια αποκλείστηκε από την γυναικεία κατηγορία

Λία Τόμας: Η τρανς κολυμβήτρια αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διαμάχη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία

Η τρανς κολυμβήτρια αποκλείστηκε επίσης από την γυναικεία κατηγορία

Η Αμερικανίδα τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας -η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή ως η πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε κολεγιακό τίτλο σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο του 2022- (ο οποίος τρανς κολυμβήτρια έχει διαστάσεις υπερμεγέθη στιβαρού άντρα) έχασε μια νομική προσφυγή εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (World Aquatics) στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο που ισοδυναμεί με τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η 25χρονη τρανς Λία Τόμας παραμένει επίσης αποκλεισμένη από την κολύμβηση στη γυναικεία κατηγορία, αφού απέτυχε να ανατρέψει τους κανόνες που εισήγαγε η διοργανώτρια αρχή της κολύμβησης το καλοκαίρι του 2022, οι οποίοι απαγορεύουν σε όποιον έχει υποστεί «οποιοδήποτε μέρος της ανδρικής εφηβείας» να αγωνίζεται στην κατηγορία γυναικών. 

Σε μια απόφαση 24 σελίδων, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τόμας «απλά δεν είχε δικαίωμα να ασχοληθεί με τη συμμετοχή σε αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης» ως άτομο που δεν ήταν πλέον μέλος της αμερικανικής κολύμβησης. 

Την απόφαση χαιρέτησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειές μας για την προστασία του γυναικείου αθλητισμού». «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου είναι αφοσιωμένη στην προώθηση ενός περιβάλλοντος που προάγει τη δικαιοσύνη, το σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες για τους αθλητές όλων των φύλων και επιβεβαιώνουμε αυτή τη δέσμευση», πρόσθεσε. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου εισήγαγε τους νέους κανόνες της αφού η Τόμας νίκησε την ασημένια Ολυμπιονίκη, Έμα Γουέγιαντ, με διαφορά 1,75 δευτερολέπτου για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα ελεύθερο γυναικών στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του NCAA, το 2022. Σε ένα επιστημονικό έγγραφο προς τεκμηρίωση της απόφασή της, ανέφερε ότι κολυμβητές όπως η Τόμας διατηρούσαν σημαντικά σωματικά πλεονεκτήματα - στην αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα, τη δύναμη και το μέγεθος των πνευμόνων - από την ανδρική εφηβεία, ακόμη και μετά τη μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης τους μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Η σχετική προσφυγή δεν επικεντρώθηκε στους επιστημονικούς ισχυρισμούς, αλλά αποκλειστικά στο κατά πόσον η Τόμας επιτρέπεται να αμφισβητήσει τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ilan Pappe: Λόμπι για τον Σιωνισμό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

12.6.2024 

Το Middle East Monitor (MEMO), σε συνεργασία με το Cordoba Foundation και τις εκδόσεις One World, φιλοξένησε την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του διάσημου Ισραηλινού ιστορικού καθηγητή Ilan Pappe «Λόμπι για τον Σιωνισμό στις δύο πλευρές του Ατλαντικού» σε εκδήλωση στο Λονδίνο. 

Το «Lobbying for Ζionism on Both sides of the Atlantic» δημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις One World και διερευνά τα πολύπλοκα και ισχυρά δίκτυα που υποστηρίζουν τα σιωνιστικά συμφέροντα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. 

Ο Pappe καταγράφει σχολαστικά πώς αυτές οι προσπάθειες των λόμπι επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική, την κοινή γνώμη και τις αφηγήσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την επί δεκαετίες αποικιακή κατάληψη της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το  1999

Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Γερμανός στρατιώτης σκότωσε άτομο σε ξένη χώρα. Το όνομα αυτού του ζώου είναι David Ferk. Δικάστηκε στην πόλη Koblenz, αλλά ο Ferk δεν πήγε ποτέ στη φυλακή. Στη Γιουγκοσλαβία, αυτή η δολοφονία έμεινε επίσης ατιμώρητη, αφού οι «ειρηνευτές» δεν υπόκεινται στους τοπικούς νόμους και ξεφεύγουν ακόμη και με τη δολοφονία αμάχων.

Στις 13 Ιουνίου 1999, μόλις μια μέρα μετά την είσοδο των ειρηνευτικών δυνάμεων της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Σέρβους.

Ο Ζάρκο Αντρίγεβιτς και ο Σλάβκο Βεσελίνοβιτς προσπάθησαν να φύγουν από το Πρίζρεν, αλλά οι Γερμανοί κατακτητές άνοιξαν πυρ χωρίς λόγο. Ρίχτηκαν 220 σφαίρες στο παλιό πολωνικό Fiat! Ο Ζάρκο και ο Σλάβκο δεν προσπάθησαν απλώς να φύγουν από την πόλη. Πριν συναντηθούν με τους «ειρηνευτές», κυνηγήθηκαν από Αλβανούς τρομοκράτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συνεταιρισμος που μπήκε στο μάτι του συστήματος, άλλαξε τη μοίρα του παραγωγών, διοικηθηκε από δεξιούς προέδρους που παίζανε καθε βραδυ ρουλέτα στο Γευγελη,και τον χρεοκόπησε η Αγροτική Τράπεζα.

Πουλήθηκε στον Κολιο και οι εργαζόμενοι (που κατά 80% ψήφιζαν ΝΔ) γευτηκαν τα καλά του καπιταλισμού και μείνανε απλήρωτοι για έναν χρόνο. 

Στο στόμα τους υπήρχε συνέχεια το ρητό 

"Συνεταιριστηκο γαϊδούρι το τρώει η πείνα " .

Η πείνα τρώει τον μαλακα αγελαδοτροφο και εργάτη που ψηφίζει το ίδιο κόμμα με τον Κολιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιορκιμένη Μόνα Λίζα!

Η Vera Tikhova, 14 ετών Trashkar, εθελοντής μέλος της 3ης ομάδας Kamsomol Lenini, ασχολήθηκε με την παραγωγή στρατιωτικών τμημάτων κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Εκείνη μαζί με τους άλλους συντρόφους της και με τα μικρά της χεράκια είχε μεγάλη συνεισφορά στην αποτυχία της πολεμικής μηχανής και στην κόλαση του φασισμού και στην ελευθερία της ανθρωπότητας.

Το 1943 ο δυτικός Τύπος δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και μεταφορικά, αναφερόμενος στη μακροχρόνια πολιορκία του Λένινγκραντ και το ήρεμο και αξιοπρεπές πρόσωπο της, της έδωσε τον τίτλο της πολιορκημένης Μόνα Λίζα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιος ποιητής αποκλείστηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

13/06/2024

Με δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παλαιστίνιος ποιητής Μοσάμπ Αμπού Τόχα κατήγγειλε την ακύρωση της πρόσκλησής του από το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Αμπού Τόχα, το Φεστιβάλ του είχε αποστείλει επίσημη πρόσκληση τον Φεβρουάριο του 2024, στην οποία δεν αναφέρονταν τα σχέδια των διοργανωτών να εκθέσει την ποίησή του σε συνδυασμό με μία Ισραηλινή ποιήτρια.

Ο Παλαιστίνιος ποιητής αποδέχτηκε την πρόσκληση και κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή του — όπως σημειώνει, είχε δεχτεί πρόσκληση και για το Φεστιβάλ του προηγούμενου έτους, αλλά το Ισραήλ δεν είχε εγκρίνει την επίσκεψή του στο ελληνικό προξενείο της Ιερουσαλήμ και έτσι δεν μπόρεσε να λάβει βίζα.

Πριν από λίγες ώρες, ο Αμπού Τόχα ενημερώθηκε με προσωπικό μήνυμα από διοργανωτή του Φεστιβάλ ότι «το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών δεν σε συμπεριλαμβάνει», διότι «η Οργανωτική Επιτροπή κατέληξε πως θα ήταν ένα επικίνδυνο βράδυ, φοβούμενη πως αντι-Παλαιστινιακά στοιχεία θα έρθουν και θα καταστρέψουν το όλο πράγμα».

Σε αυτό το μήνυμα ήταν που ο Αμπού Τόχα έμαθε για πρώτη φορά πως το αρχικό πλάνο ήταν να παρουσιαστεί μαζί με Ισραηλινή ποιήτρια. 

Ακολουθεί μετάφραση της ανάρτησης του Παλαιστίνιου ποιητή:

«Αυτό είναι πραγματικά σοκαριστικό. Η πρόσκλησή μου να συμμετάσχω στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ακυρώθηκε, απλά και μόνο επειδή οι διοργανωτές σχεδίαζαν, φαίνεται μετά την αποστολή της πρόσκλησης, να με συνδυάσουν με μια Ισραηλινή ποιήτρια, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι αυτό θα ήταν μια “επικίνδυνη” βραδιά, καθώς θα αντιδρούσαν οι αντιπαλαιστίνιοι και έτσι θα κατέστρεφαν το φεστιβάλ.

Αλλά ελάτε τώρα, ποιος είπε ότι θα έπρεπε καν να με συνδυάσουν με μία Ισραηλινή ποιήτρια; Αυτό δεν αναφερόταν στην πρόσκληση, η οποία μου εστάλη τον Φεβρουάριο του 2024;

Και ποιος περίμενε ότι θα συμφωνούσα σε κάτι τέτοιο;

Εγώ;;;;

Αυτό είναι ντροπιαστικό και αηδιαστικό.

Οι ποιητές πρέπει να καλούνται να διαβάζουν και να συζητούν τα ποιήματά τους, ειδικά σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί.

Γράφω ποίηση γιατί είναι αυτό που πρέπει να ακούσουν οι άνθρωποι.

Η σύζευξή μου με ποιήτρια από μια χώρα που κατέστρεψε το σπίτι μου, που με απήγαγε και με βασάνισε, που έσφαξε τα μέλη της οικογένειάς μου, τους γείτονες, τους μαθητές και τους φίλους μου, και που συνεχίζει να το κάνει αυτό χωρίς ντροπή, είναι εντελώς επικίνδυνη και απαράδεκτη.

ΥΓ. Είχα προσκληθεί σε αυτό το φεστιβάλ το 2023 και δεν μπόρεσα να πάρω εγκαίρως τη βίζα λόγω της άρνησης του Ισραήλ να μου δώσει άδεια επίσκεψης στην ελληνική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, και έτσι προσκλήθηκα στο φετινό φεστιβάλ. Αλλά…»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κύκλος Ποιητών», με συνήθεις αιγίδες ή/και χορηγίες από το υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Αθηναίων και μια μεγάλη γκάμα δημόσιων φορέων και ιδιωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών. 

Το φετινό, 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, πρόκειται να διοργανωθεί από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι διοργανωτές, έπειτα από τον ντόρο που προκλήθηκε αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ανακοίνωση μέσω της σελίδας τους στο Facebook, στην οποία ισχυρίζονται πως αιτία για τον αποκλεισμό του Αμπού Τόχα ήταν η επιλογή της Ισραηλινής ποιήτριας να μην παρευρεθεί λόγω φόβων για τη σωματική της ακεραιότητα. Κάνουν λόγο για «παρεξήγηση προθέσεων», και πως δεν υπήρχε «προσπάθεια “φίμωσης” και “λογοκρισίας”». Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να «δικαιολογούν» τον Αμπού Τόχα που, «μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί» και όντας «κάποιος που βρίσκεται σε πόλεμο», «είναι λογικό να εκλαμβάνει τα γεγονότα με ευαισθησία και ένταση και να τα ερμηνεύει διαφορετικά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

Πέρα από τη χυδαία προσπάθεια gaslighting που επιχειρούν στην ανάρτησή τους οι διοργανωτές, δεν εξηγούν πουθενά γιατί σε περισσότερο από ένα τρίμηνο δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τον Παλαιστίνιο ποιητή για τα σχέδιά τους, ούτε για ποιον ακριβώς λόγο η επιλογή μιας ποιήτριας να μην συμμετάσχει οδηγεί σε ακύρωση συμμετοχής ενός άλλου ποιητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποια επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, αλλά για μια απλή ανάρτηση των διοργανωτών στο Facebook, στην οποία μάλιστα έχουν περιορίσει τη δυνατότητα σχολίων — όπως και ότι το Φεστιβάλ δεν έχει ενημερώσει επίσημα τον Αμπού Τόχα, παρά μόνο με το προαναφερθέν προσωπικό μήνυμα. Τέλος, στην ανάρτηση των διοργανωτών δεν αναφέρεται πουθενά η «δικαιολόγηση» περί δήθεν «φόβου για αντι-Παλαιστινιακά στοιχεία» που δόθηκε στο προσωπικό μήνυμα.

Ο Αμπού Τόχα, έπειτα από την «απάντηση» του Φεστιβάλ, απέστειλε επιστολή προς τους διοργανωτές:

«Αξιότιμε κύριε/κυρία,

Είμαι ο Mosab Abu Toha και αυτό το email αφορά τη σοκαριστική είδηση ότι η πρόσκλησή μου να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποίησης της Αθήνας 2024 ακυρώθηκε. 

Η είδηση αυτή μου μεταφέρθηκε μέσω του Dino στο messenger του Facebook.

Πήρα την επίσημη πρόσκληση από την Ειρήνη Παπακυριακού, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 10ου AWPF, τον Φεβρουάριο του 2024, πριν η Marie-Laure έρθει σε επαφή μαζί μου σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή του ταξιδιού και της διαμονής στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Δεν υπήρχε καμία αναφορά στην επιστολή για τη συμμετοχή μιας Ισραηλινής ποιήτριας στην εκδήλωσή μου.

Αυτό δεν μπορεί ποτέ να αναμένεται να πραγματοποιηθεί, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας τόσο φρικτής περιόδου για μένα και τον λαό μου.

Σέβομαι τον Ντίνο ως φίλο και ως εκδότη του βιβλίου μου στα ελληνικά, αλλά νομίζω ότι αξίζω μια επίσημη επιστολή από εσάς ως διοργανωτή του Φεστιβάλ, με τον ίδιο τρόπο που πήρα μια επίσημη επιστολή με την οποία με προσκαλούσατε. 

Η συμμετοχή μου σε ένα παγκόσμιο φεστιβάλ δεν θα εξαρτηθεί ποτέ από την παρουσία ενός ισραηλινού καλεσμένου μαζί μου. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό, να φέρεις έναν ποιητή από μια χώρα που κατέστρεψε το σπίτι μου, με απήγαγε και με βασάνισε, σκότωσε τους φίλους και τους μαθητές μου και συνεχίζει χωρίς ντροπή να το κάνει.

Είναι ενάντια στην ποίηση να εμποδίζεις έναν ποιητή σαν εμένα να μοιραστεί την ιστορία μου και του λαού μου κατά τη διάρκεια τόσο σκοτεινών στιγμών.

Αντί να παρέχετε τη σκηνή σε ποιητές που μπορούν να μιλήσουν για την καταστροφή της πατρίδας τους επί 76 χρόνια, αντί να προσκαλέσετε ποιητές που έγραψαν ποιήματα για τις πληγές τους και τις εμπειρίες τους από τον εκτοπισμό, την απαγωγή και τη μετέπειτα εξορία, αποκλείετε μια φωνή που κραυγάζει στίχους κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του, κάτω από πυρά, ενώ είχε δεμένα τα μάτια και χειροπέδες και ενώ έκλαιγε για την οικογένειά του που υπέφερε και αιμορραγούσε, τους φίλους και τους γείτονές του για περισσότερους από εννέα μήνες.

Προσβάλατε την ποίηση. Προσβάλατε το φεστιβάλ σας. Προσβάλατε την ανθρωπότητα.

Mosab Abu Toha

Υ.Γ.

Μόλις είδα την ανάρτησή σας στο Facebook. Δηλαδή η Ισραηλινή ποιήτρια ακύρωσε τη συμμετοχή της και μετά εσείς ακυρώσατε τη δική μου, λες και η ποίησή μου δεν έχει κανένα νόημα εκτός αν διαβαστεί δίπλα της;

Κι έπειτα, ξέρετε ότι γεννήθηκε στη Γιάφα, την πόλη από την οποία εκδιώχθηκαν οι τέσσερις παππούδες μου το 1948. Θα έπρεπε να έχω γεννηθεί εκεί. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου και τα αδέλφια μου επίσης.

Θα έπρεπε να γράφω για τα πορτοκάλια της Γιάφα και όχι για τα ερείπια του σπιτιού μου στη Γάζα ή για τις πληγές και τον πόνο μου.

Ίσως δεν θα ήμουν ο ποιητής που ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφορές για μυστική ισραηλινή φυλακή – κολαστήριο για Παλαιστίνιους στην έρημο Νεγκέβ

10/05/2024

Τις απάνθρωπες συνθήκες συστηματικής κακοποίησης Παλαιστινίων σε ισραηλινή στρατιωτική βάση που λειτουργεί ως κέντρο κράτησης στην έρημο Νεγκέβ, αποκαλύπτει το CNNi, επικαλούμενο μαρτυρίες ισραηλινών πληροφοριοδοτών.

«Μια δυσωδία γέμιζε τον αέρα και το δωμάτιο βούιζε από τα μουρμουρητά των αντρών», είπε ο Ισραηλινός που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις,

«Καθώς απαγορευόταν να μιλήσουν μεταξύ τους, οι κρατούμενοι μουρμούριζαν. Οι φρουροί είχαν οδηγίες να ουρλιάζουν “ουσκότ” – “σκάσε” στα αραβικά – και να επιλέγουν άτομα που ήταν προβληματικά για να τα τιμωρήσουν», συμπλήρωσε.

Οι αποκαλύψεις των ισραηλινών πληροφοριοδοτών που μίλησαν με κίνδυνο της ζωής τους, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σοκάρουν. Μεταξύ άλλων μίλησαν για ιατρικές διαδικασίες που μερικές φορές εκτελούνται από γιατρούς με ανεπαρκή προσόντα, με το κολαστήριο να αναφέρεται ως «παράδεισος για ασκούμενους» σε ένα μέρος που «»γεμίζει με τη μυρωδιά των παραμελημένων πληγών που αφήνονται να σαπίσουν».

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Χωρίζονται σε δύο μέρη, ένα κολαστήριο για περίπου 70 Παλαιστίνιους, αλλά και ένα νοσοκομείο όπου οι τραυματίες «κρατούνται δεμένοι στα κρεβάτια τους».

«Τους αφαίρεσαν οτιδήποτε θυμίζει ανθρώπινα όντα», είπε χαρακτηριστικά ένας πληροφοριοδότης, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός. 

«Οι ξυλοδαρμοί γίνονταν μόνο για εκδίκηση και όχι για συλλογή πληροφοριών».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδικοί του ΟΗΕ καταδικάζουν τη «Σεξουαλική Επίθεση και Βία» του Ισραήλ στη Γάζα

AFP - Πρακτορείο France Presse

6 Μαΐου 2024

Ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν τη Δευτέρα «απαράδεκτη» βία του ισραηλινού στρατού κατά γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική βία και τις αναγκαστικές εξαφανίσεις.

«Έχουμε συγκλονιστεί το γεγονός ότι οι γυναίκες στοχοποιούνται από το Ισραήλ με τόσο άγριες, αδιάκριτες και δυσανάλογες επιθέσεις, που φαίνεται να μην έχουν κανένα τρόπο να καταστρέψουν τις ζωές τους και να τους στερήσουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι επτά ειδικοί εισηγητές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ -ΡΑΦΑ 

Μεγάλη σφαγή στο Mawasi Rafah σήμερα τα ξημερώματα 

Οι σκηνές καίγονται.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς πυροβολικού και έντονες αεροπορικές επιθέσεις και πυροβολισμούς από στρατιωτικά τετράπτερα.

13/6/2024  -  Τοπική ώρα: 2:33 πμ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αρχιτεκτονική σε ρόλο στεγνοκαθαριστήριου.

Το κολαστήριο της Γυάρου προτείνεται να γίνει “a water & energy self-sufficient Hub”, από τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που οργανώνει η βιομηχανία ALUMIL. 

Ένας χώρος οργανωμένης εξόντωσης από το δολοφονικό μετεμφυλιακό καθεστώς και από την χούντα των συνταγματαρχών αποστειρώνεται σε ένα ουδέτερο πεδίο όπου “η ιστορική μνήμη συναντά το βιώσιμο μέλλον”. Με τη στήριξη βεβαίως ενός ιδρύματος εφοπλιστών και του πάντα πρόθυμου και κυνικού ΤΕΕ.

Η αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού θα γίνει στις 28 Ιουνίου στο Μέγαρο, αλλά ήδη από το βλακώδες διαφημιστικό βιντεάκι προοιωνίζεται το ύφος και το ήθος του εγχειρήματος. Αόριστες επικλήσεις της μνήμης, ένα κτίριο φυλακής αγνώστου προέλευσης και σημασίας, και το παρελθόν ως κάτι θολό που πρέπει άμεσα να το προσπεράσουμε για την εφόρμηση μας στο “πράσινο” μέλλον. Εφόρμηση προς την δήθεν αειφορία, με τα οχήματα της αμνησίας και της γυαλιστερής σαχλαμάρας, και με τους οδοστρωτήρες της πράσινης επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΗΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν εκφοβίζονται οι αγρότες που παλεύουν για την επιβίωση!

Στα στελέχη του ΚΚΕ Ρ. Μαρούδα και Στ. Τσικριτσή στάλθηκαν οι πρώτες κλήσεις

Σε προκαταρκτική εξέταση καλούνται από την αστυνομία αγρότες για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει και νέα αγροτοδικεία για τα δεκάδες μπλόκα του 2024 που συντάραξαν τη χώρα και την Αθήνα με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και τα δεκάδες τρακτέρ.

Ηδη σχετική κλήση έχουν δεχθεί δύο στελέχη του ΚΚΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, και ο Στέλιος Τσικριτσής, δήμαρχος Τυρνάβου εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι Ρίζος Μαρούδας και Στέλιος Τσικριτσής καλούνται τη Δευτέρα 17 Ιούνη να εμφανιστούν στο Τμήμα Τροχαίας της ΠΑΘΕ Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η κλήση γίνεται προκειμένου ο καθένας να εξετασθεί «σε προκαταρκτική εξέταση και να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις» με βάση σχετική παραγγελία από τις 16-5-2024 του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας «για παραβίαση του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα», δηλαδή για «παρακώλυση συγκοινωνιών».

Πρόκειται για πρωτοπόρους αγρότες που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα των αγροτών για επιβίωση, στο μπλόκο του Πλατύκαμπου που διήρκεσε 35 μέρες, όπως και άλλα μπλόκα στη χώρα και εξανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις.

Πριν ακόμα δηλαδή η κυβέρνηση «χωνέψει» το χαστούκι που έφαγε στις ευρωεκλογές, επιχειρεί να εξαπολύσει κύμα τρομοκρατίας απέναντι στους αγώνες που τη στρίμωξαν για τα καλά το προηγούμενο διάστημα. Επιχείρηση που βεβαίως θα πέσει στο κενό, όπως άλλωστε έγινε και με προηγούμενες κυβερνήσεις, που παρά τη βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων σε βάρος των αγροτών δεκάδες ήταν τα πολυήμερα μπλόκα που στήθηκαν και φέτος σε όλη τη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ

Με μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες απαντά η Χεζμπολάχ στη δολοφονία διοικητή της

Καθημερινή επιδείνωση παρουσιάζουν οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου. Χτες, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε την Τρίτη σημαντικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον διοικητή Τάλιμπ Σάμι Αμπντάλα, που ήταν υπεύθυνος (κατά το Ισραήλ) για «τις επιθέσεις σε Ισραηλινούς πολίτες εδώ και μερικά χρόνια». Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, απάντησε χτες το πρωί με μπαράζ 170 - 200 ρουκετών σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα νέες μεγάλες πυρκαγιές. Ο Χασίμ Σαφιντίν, στέλεχος της Χεζμπολάχ, δήλωσε χτες, σύμφωνα με το «Al Jazeera», ότι η οργάνωση θα αυξήσει την ένταση, τη δύναμη και την ποσότητα των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του διοικητή Αμπντάλα.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έγιναν και στις πόλεις Μάρκαμπα, Ονταϊσίχ και Ντέιρ Σιριάν στον Νότιο Λίβανο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΓΑΖΑ

Νέος βομβαρδισμός καταυλισμού - 15.694 νεκρά παιδιά έως τώρα

Εκθεση του ΟΗΕ καταγράφει τα εγκλήματα του Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος στη Γάζα και Δυτική Οχθη

Τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα σχολίαζε χτες εκπρόσωπος της UNICEF, σημειώνοντας ότι «νοσοκομεία, σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια, χωράφια, οικονομία όλα είναι κατεστραμμένα... Και οι βόμβες εξακολουθούν να πέφτουν». Ο νέος απολογισμός της 250ής μέρας πολέμου έφερε τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 37.164 και των τραυματιών σε 84.932. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο.

Το γραφείο Πληροφόρησης στη Γάζα έδωσε χτες με αφορμή τις 250 μέρες πολέμου ορισμένα στατιστικά στοιχεία για τα θύματα.

Πέρα από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, όπου 70% είναι γυναικόπαιδα, υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 άλλοι που αγνοούνται. Από τα θύματα αυτά, τα 15.694 είναι παιδιά. Εκτιμάται πως τουλάχιστον 17.000 παιδιά στη Γάζα έχουν χάσει τον έναν ή και τους δύο γονείς. Οι νεκροί από λιμό είναι επισήμως 33. Εχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 498 υγειονομικοί εργαζόμενοι, 150 δημοσιογράφοι. Οι συλληφθέντες πολίτες και μη από τον στρατό ξεπερνούν τους 5.000.

Επιπλέον, έκθεση του υπουργείου Υγείας στη Γάζα επισημαίνει πως έχουν μολυνθεί από ιό της ηπατίτιδας 71.338 Παλαιστίνιοι, περίπου 60.000 έγκυοι κινδυνεύουν να αποβάλλουν λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης, ενώ μάχη για την επιβίωση δίνουν 3.500 χρονίως πάσχοντες, δίχως πολλές φορές να έχουν πρόσβαση στα ειδικά φάρμακα που χρειάζονται ή σε ιατρική φροντίδα.

Υπολογίζεται επίσης πως έχουν καταστραφεί 206 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και οι πρόχειρες εκτιμήσεις για το κόστος των ζημιών του πολέμου ανέρχονται σε πάνω από 33 δισ. δολάρια.

Λιμοκτονούν χιλιάδες παιδάκια

Επίσης, χτες, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τ. Γκεμπρεγέσους, αποκάλυψε πως τουλάχιστον 8.000 παιδάκια στη Γάζα κάτω των 5 ετών υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό και άλλα 1.600 από σοβαρό οξύ υποσιτισμό. Σήμερα, λόγω του πολέμου στη Γάζα υπάρχουν μόνο δύο κέντρα σταθεροποίησης ασθενών που είναι σοβαρά υποσιτισμένοι, που μπορούν αυτήν τη στιγμή να λειτουργήσουν.

«Η αδυναμία μας να παράσχουμε υγειονομικές υπηρεσίες με ασφάλεια, σε συνδυασμό με την έλλειψη πόσιμου νερού και υγιεινής, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υποσιτισμού των παιδιών», τόνισε, διευκρινίζοντας πως «υπάρχουν ήδη 32 θάνατοι που αποδίδονται στον υποσιτισμό, εκ των οποίων 28 μεταξύ παιδιών ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών».

Νωρίτερα, η οργάνωση αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες UNRWA ζήτησε από τη Γερμανία (σύμφωνα με χτεσινό ρεπορτάζ του «Al Jazeera») να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση ώστε να σταματήσει το Ισραήλ να χτυπά υπαλλήλους της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης η παλαιστινιακή Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων κατήγγειλε χτες τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών κράτησης σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα. Η οργάνωση, επικαλούμενη δικηγόρους που κατάφεραν, μετά από πολλές προσπάθειες, να επισκεφθούν κρατούμενους, ανέφερε ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, οι ισραηλινές αρχές έχουν μειώσει τις ποσότητες φαγητού, ή παρέχουν κατά διαστήματα χαλασμένα γεύματα που έχουν αρρωστήσει τους κρατούμενους. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν μπορέσει να αλλάξουν τα ρούχα τους εδώ και τρεις μήνες! Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι οι ισραηλινές αρχές των φυλακών τιμωρούν συλλογικά τους κρατούμενους μειώνοντας τον χρόνο που τους επιτρέπεται να βγαίνουν στο προαύλιο σε 40 λεπτά αντί για μία ώρα.

Από την άλλη, το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Κανάλι 13» παρουσίασε ρεπορτάζ για την επίσκεψη νέων εφέδρων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Παλαιστινίων στην έρημο Νεγκέβ, όπου μαζί με ορισμένους ενσωματωμένους δημοσιογράφους τους χλεύασαν και τους ανάγκαζαν να ξαπλώνουν στο καυτό έδαφος της ερήμου.

Εκθεση του ΟΗΕ καταδεικνύει τα στυγνά εγκλήματα του Ισραήλ

Την ίδια ώρα, τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού δεν μπορεί να κρύψει έκθεση της ανεξάρτητης Διεθνούς Επιτροπής Ειδικών του ΟΗΕ, που δημοσιοποιήθηκε χτες και συντάχτηκε αφού προηγουμένως εξετάστηκαν τα γεγονότα σε Γάζα, Δ. Οχθη και Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου 2023 έως το τέλος του Δεκέμβρη του 2023. Σε αυτή γίνεται λόγος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εξαιτίας της λιμοκτονίας, των μαζικών συλλήψεων, των δολοφονιών «και των ακρωτηριασμών δεκάδων χιλιάδων παιδιών» από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς. Αναφέρονται παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, δίνοντας έμφαση στη σεξουαλική βία που άσκησαν Ισραηλινοί στρατιώτες σε βάρος Παλαιστινίων (ανδρών και γυναικών) της Γάζας. Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπιστικού δικαίου και εγκλήματα κατά Παλαιστίνιων αμάχων από τη σύμπραξη στρατιωτών και Εβραίων εποίκων στη Δυτική Οχθη. Κατέγραψε επίσης ποικίλες «διακρίσεις» σε βάρος των Παλαιστινίων από τις δυνάμεις κατοχής, παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων, ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, σεξουαλική βία, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση πριν και κατά τη διάρκεια σύλληψης και αιχμαλωσίας.

Καταγράφουν πολλές περιπτώσεις εξευτελισμού Παλαιστινίων ειδικά στη Χεβρώνα, όπου αναφέρθηκαν περιπτώσεις Παλαιστινίων που αναγκάστηκαν να γδυθούν εντελώς σε δημόσιο χώρο υπό απειλή όπλων, βιντεοσκοπήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και στη συνέχεια υπέστησαν σωματική και ψυχολογική βία. Καταγγέλλουν τις αποτρόπαιες και μισαλλόδοξες δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας, επισημαίνοντας πως αρνήθηκαν σε κάθε περίπτωση να συνεργαστούν με τα μέλη της επιτροπής διεθνούς έρευνας, σε αντίθεση με την Παλαιστινιακή Αρχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ “ΤΣΟΥΖΕΙ” Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ! «Αντίποινα» της ΕΕ στην κυβέρνηση Ορμπάν – 200 εκατ. ευρώ πρόστιμο για παραβίαση της μεταναστευτικής πολιτικής

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε στην Ουγγαρία πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με το άσυλο και για την αποτυχία εφαρμογής μιας προηγούμενης σχετικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η Ουγγαρία δεν συμμορφωνόταν με τους κανόνες του ευρωπαϊκού μπλοκ για τη μεταχείριση μεταναστών, εφαρμόζοντας κρατήσεις σε αιτούντες άσυλο, αλλά και απελάσεις προτού μπορέσουν να ασκήσουν έφεση για την απόρριψη των αιτήσεών τους.

Τότε το δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση με την οποία καλούσε τη Βουδαπέστη να προχωρήσει στις σχετικές αλλαγές των πολιτικών της.

Ωστόσο ο Βίκτορ Όρμπαν αγνόησε τη δικαστική εντολή με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να σημειώνει στη νέα του απόφαση πως «σκόπιμα αποφεύγει να εφαρμόζει την κοινή πολιτική της ΕΕ».

Σημειώνεται πως μαζί με το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ουγγαρία επιβάλλεται και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου.

Εάν η Βουδαπέστη αρνηθεί να πληρώσει τα πρόστιμα, αυτά μπορούν να αφαιρεθούν από το μερίδιό της στον προϋπολογισμό της ΕΕ , όπως συνέβη με την Πολωνία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, αντιδρώντας, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «εξωφρενική και απαράδεκτη».

«Φαίνεται ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι πιο σημαντικοί για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους Ευρωπαίους πολίτες τους», πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κυρώσεις πάνε περίφημα! 73,2 εκατομμύρια τόνους άνθρακα στην Ινδία, μέσω Ιράν!

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εξάγει 73,2 εκατομμύρια τόνους άνθρακα στην Ινδία, μέσω Ιρανικών λιμανιών.

Η Ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία "IRISL" έχει προετοιμάσει 300 πλοία για ώστε να μειώσει τον χρόνο παράδοσης των ρωσικών αγαθών στην Ινδία από 45 σε 15 ημέρες!

Το παράνομο εμπάργκο (χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, όπως επιτάσσει το δικό τους "διεθνές δίκαιο"), έχει εκτινάξει στα ύψη τις οικονομίες των χωρών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

Στην Ευρώπη; Πείνα... όπως επιτάσσουν οι ΗΠΑ, για τον κοκαϊνομανή μικρό φύρερ των ουκροναζί...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ του ξυραφιού η Αρμενία! Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις με 79 τραυματίες...

Tουλάχιστον 98 διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση

Τουλάχιστον 17 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με οπαδούς της αντιπολίτευσης έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Αρμενίας, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Ερεβάν, υποστράτηγος Sevan Kocharyan

«17 αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης», είπε, απαντώντας σε δήλωση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan, ο οποίος κατηγόρησε την αστυνομία για δυσανάλογη χρήση βίας.

Συνολικά, οι τραυματίες ανέρχονται σε 79 πολίτες και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές, τουλάχιστον 98 διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Εν τω μεταξύ, ένα πλήθος μελών του αντιπολιτευτικού κινήματος Tavush for the Motherland με επικεφαλής τον αρχηγό τους Αρχιεπίσκοπο Bagrat έφτασε στο κτίριο της κυβέρνησης της Αρμενίας, που έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Αρμενίας νωρίτερα την Τετάρτη (12/6).

Υπενθυμίζεται πως οι δυτικές πιέσεις ωθούν τον πρωθυπουργό Pashinyan σε έξοδο από τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), συμμαχία στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Ρωσία.

Τη σχετική εξέλιξη προανήγγειλε ο Αρμένιος πρωθυπουργός το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6 από το βήμα της Βουλής του Ερεβάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ θρηνεί τον Κομαντάντε της Ταλέμπ Σάμι Αμπντουλάχ, στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ!

Η Χεζμπολάχ θρηνεί τον Κομαντάντε της Ταλέμπ Σάμι Αμπντουλάχ, στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ και για την υπεράσπιση του νότιου Λιβάνου.

Γεννήθηκε το 1969 στο χωριό Adsheet.

Είναι ο μόνος που αποκαλείται «Κομαντάντε» (Διοικητής) στις επίσημες πένθιμες δηλώσεις, υπογραμμίζοντας την κορυφαία θέση του.

Σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στο χωριό Jwaya, περίπου 15 χλμ. από τα σύνορα του Λιβάνου.

Τιμή στους Μάρτυρες!

Τώρα... στη διάρκεια της κηδείας, ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, Sayyed Hashem Safi al-Din:

[...] Ο Ταλέμπ Σάμι Αμπντουλάχ (Χατζ Αμπού Ταλίμπ) δεν έφυγε από τα πεδία των μαχών. Γεννήθηκε γενναίος, μεγάλωσε ως ιππότης και πολέμησε ως υπομονετικός Μουτζαχίντ. Δεν απομακρύνθηκε από την αρένα της αγάπης και του πάθους του...

Είναι αυτός που κατέστρεψε την υπερηφάνεια του εχθρού. Ήταν ένας από τους ήρωες του πολέμου του Ιούλη του 2006 και το μαρτύριο του σήμερα είναι μια αξιοπρέπεια άξια περηφάνιας...

Ο εχθρός συνεχίζει τις ανοησίες του και δεν έχει μάθει απ' όλες τις εμπειρίες του παρελθόντος, καθώς πιστεύει ότι η δολοφονία ηγετών αποδυναμώνει την Αντίσταση.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι όσο περισσότεροι ηγέτες μαρτυρούν, τόσο πιο σταθερή και εδραιωμένη γίνεται η Αντίσταση... [...]

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική Αραβία: Έληξε η συμφωνία για πώληση του πετρελαίου με δολάρια! – Για πρώτη φορά δεν έγινε ανανέωση

Ο διάδοχος του θρόνου «γύρισε την πλάτη» και στους G-7: Αρνήθηκε την πρόσκλησή τους

13.06.2024 | 22:24

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, απέρριψε σήμερα επίσημα την πρόσκληση για τη σύνοδο των G-7, κρατώντας σταθερή την απόσταση που έχει αποκτήσει η χώρα του Κόλπου από την ηγεσία της Δύσης μετά από την ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η δικαιολόγησή του ήταν θρησκευτικοί λόγοι και ζητούσε να γίνει συνάντηση στις 14 Ιουνίου!

Ταυτόχρονα, έληξε σήμερα χωρίς ανανέωση η ιστορική συμφωνία πετροδολαρίου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε συναφθεί το 1974.

Σύμφωνα με αναφορές, η Σαουδική Αραβία επέλεξε να μην ανανεώσει τη συμφωνία, μια εξέλιξη που ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.