Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τριτη 18 Ιουνιου 2024


Ο εγκληματικός ρόλος των Ταγμάτων Ασφαλείας που ιδρύθηκαν σαν σήμερα το 1943 – Το Ευγνώμον κράτος στους Ταγματασφαλίτες: Επάνοδος στο στράτευμα, προαγωγές μέχρι τον βαθμό του ταξίαρχου και ανάδειξη σε βουλευτές και υπουργούς.

Σαν σήμερα 18 Ιούνη 1943 η κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη, με τον νόμο 260/1943 δημιουργεί τα Τάγματα Ασφαλείας.

Η ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας, των ένοπλων δωσιλογικών τμημάτων, το 1943, εντάσσεται στην αναδιοργάνωση των κατασταλτικών μηχανισμών -ιδιαίτερα μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 1943- από τις γερμανικές αρχές κατοχής, ως αντίβαρο προς τη ραγδαία ανάπτυξη των δυνάμεων του ΕΛΑΣ

σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αλλωστε, η συγκρότηση αυτών των ένοπλων σωμάτων υπήρξε ένας από τους όρους που είχε θέσει ο Ιωάννης Ράλλης, προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του1943. 

Τα πρώτα τέσσερα ευζωνικά τάγματα ιδρύθηκαν με νόμο από την κυβέρνηση Ράλλη τον Ιούνιο του 1943. Τα Τάγματα Ασφαλείας όμως αναπτύχθηκαν ραγδαία από το φθινόπωρο του 1943, όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα του Αξονα, και ιδιαίτερα από τις αρχές του 1944, οπότε ακολούθησε νομοθετική πρόβλεψη επέκτασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και στην επαρχία.

Εμπνευστές των Ταγμάτων φέρονται να είναι αντιμοναρχικοί αξιωματικοί και συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο βενιζελικός, απότακτος του κινήματος του 1935 Στυλιανός Γονατάς,

σε συνεννόηση με ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες του καθεστώτος, όπως ο Ιωάννης Βουλπιώτης, γερμανόφιλου επιχειρηματία αντιπρόσωπου της Siemens. 

Ενώ τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν αρχικά ιδέα βενιζελικών αξιωματικών, στην πορεία έγιναν υπόθεση ακραίων φιλοβασιλικών. 

Αυτή η συμμετοχή στα Τάγματα Ασφαλείας τόσο βενιζελικών όσο και αντιβενιζελικών αξιωματικών δείχνει ενδεχομένως και τα όρια του παλαιού Εθνικού Διχασμού του αστικού κόσμου, που κρατούσε από την εποχή του Α Π.Π. και που διατηρήθηκε στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, γύρω από το πολιτειακό ζήτημα.

Αποτυπωνόταν έτσι, στο πλαίσιο του στρατεύματος, μια πρόωρη σύγκλιση όλου του αντι-ΕΑΜικού κόσμου, περιχαρακωμένη στο αφήγημα του αντικομμουνισμού, που προκλήθηκε, όπως είναι λογικό, από τον φόβο τους για κατάληψη της εξουσίας στη μεταπολεμική περίοδο από το ΕΑΜ, το οποίο πλέον είχε δυνατές κοινωνικές ρίζες.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που σχηματίστηκαν τα Τάγματα Ασφαλείας κατά το 1943-44, με καθοδήγηση και εξοπλισμό των γερμανικών αρχών κατοχής: η υποκίνηση των εμφύλιων συγκρούσεων, προκειμένου να αυξηθούν τα αντίποινα στο ΕΑΜ, καθώς ο αντικομμουνισμός ήταν έντονα ριζωμένος τόσο στους ναζί όσο και σε όλο το ελληνικό πλέγμα εξουσίας (πλην φυσικά του ΕΑΜ) και το «να εξοικονομηθεί γερμανικό αίμα». Τόσο απλά, τόσο κυνικά.

Εξάλλου, στο πνεύμα ότι τα Τάγματα Ασφαλείας «είναι ένα πολιτικό μέσο στην καταπολέμηση του κομμουνισμού» διατυπώθηκε και η ρήση του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή της Ελλάδας στρατηγού Alexander Lohr στις 24/1/1944, ότι πρέπει «να αξιοποιηθεί πλήρως η αντικομμουνιστική μερίδα του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να εκδηλωθεί φανερά και να εξαναγκαστεί σε απροκάλυπτη εχθρότητα κατά της κομμουνιστικής μερίδας». 

Επομένως τα Τάγματα Ασφαλείας, περισσότερο από στρατιωτική βοήθεια σε μπλόκα και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της γερμανικής αντικομμουνιστικής εκστρατείας, καλούνταν να συμβάλουν στη διεύρυνση του πολιτικού χάσματος  και στην ανεπανόρθωτη διαίρεση μεταξύ αφενός του ΕΑΜικού χώρου και αφετέρου όλων των υπόλοιπων που τοποθετούνταν ιδεολογικά απέναντι του.  

Οι αγαστές άλλωστε σχέσεις Γερμανών και ταγματασφαλιτών  εγγράφονται και στο τηλεγράφημα (2/8/1944) του Heinrich Himmler προς τον ανώτερο αρχηγό των SS και της Αστυνομίας στην Ελλάδα αντιστράτηγο Walter Schimana και μέσω αυτού στον Διονύσιο Παπαδόγγονα των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου, όπου χαρακτήριζε τα τελευταία «πιστά και γενναία τμήματα Ελλήνων εθελοντών». 

Οι περιοχές δράσης των Ταγμάτων αυτών, πέρα από τις υπόλοιπες  ένοπλες δωσιλογικές οργανώσεις που ενεργούσαν σε άλλα μέρη της Ελλάδας (ΠΑΟ στη Θεσσαλονίκη, ΕΑΣΑΔ στη Θεσσαλία κ.ά.), ήταν, εκτός από την Αθήνα κυρίως η Πελοπόννησος (Σπάρτη, Πύργος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα κ.ά.) και η Στερεά Ελλάδα (Αγρίνιο, Χαλκίδα). Στο τέλος της Κατοχής δρούσαν δέκα Τάγματα στην Πελοπόννησο, πέντε στην Αθήνα και από τρία στην Εύβοια και την Αιτωλοακαρνανία. Οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους χιλιάδες άνδρες εντάχθηκαν, εθελοντικά ή μη, στα Τάγματα συνοψίζονται στους εξής: για βιοποριστικούς λόγους ή για πλιάτσικο, ενώ άλλοι ήταν απλώς αντικομμουνιστές ή ανήκαν σε εθνικιστικές οργανώσεις που διαλύθηκαν από τον ΕΛΑΣ.

Τα Τάγματα Ασφαλείας Πελοποννήσου, από την αρχή του 1944, επιδόθηκαν σε άγρια εγκλήματα κατά του πληθυσμού (μπλόκα, συλλήψεις, εκτελέσεις, λεηλασίες χωριών κ,ά), όλα στο όνομα του «κομμουνιστικού κινδύνου» .

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όταν το Τάγμα του Λεωνίδα Βρεττάκου  εισέβαλε στην Καλαμάτα (Ιανουάριος 1944), για να «απελευθερώσει την πόλη από το ΕΑΜ», προέβη σε συλλήψεις 200 ατόμων, εκ των οποίων οι περισσότεροι τουφεκίστηκαν. 

Ορισμένα από τα γνωστότερα ονόματα αξιωματικών, επικεφαλής των Ταγμάτων, που έδρασαν σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές είναι τα εξής: Ιωάννης Πλυτζανόπουλος, Βασίλειος Ντερτιλής, Διονύσιος Παπαδόγγονας, Λεωνίδας Βρεττάκος, Παναγιώτης Στούπας και Νικόλαος Κουρκουλάκος.

Προς το τέλος της Κατοχής, ΕΑΜικές πηγές υπολόγιζαν τους ταγματασφαλίτες της Πελοποννήσου και της Στερεός σε περίπου 11.000 (αν και ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να θεωρείται απόλυτα ασφαλής), εκ των οποίων οι 1.500 βρίσκονταν στην Αθήνα. 

Κατά τις μέρες πριν από την Απελευθέρωση, όταν οι γερμανικές δυνάμεις αποχωρούσαν από τη νότια Ελλάδα, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ ενάντια στα Τάγματα Ασφαλείας της νότιας και δυτικής Πελοποννήσου έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη πολλών. Αιματηρές υπήρξαν οι μάχες σε διάφορες περιοχές όπου είχαν περιχαρακωθεί ταγματασφαλίτες (Πύργος, Γαργαλιάνοι, Αχλαδόκαμπος, Μυστράς κ,ά.) .

Στον Μελιγαλά, όπου είχε καταφύγει η πλειονότητα των ταγματασφαλιτών Μεσσηνίας, ύστερα από διήμερη σκληρή μάχη (13- 15 Σεπτεμβρίου 1944), το επίσημο ανακοινωθέν του Γ.Σ του ΕΛΑΣ ανέφερε ότι σκοτώθηκαν συνολικά 60 αντάρτες και 800 προδότες «ράλληδες» ταγματαλήτες γερμανοτσολιάδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος που αμφισβητεί τη μονοπολικότητα των ΗΠΑ, ο Μπόριτς επιλέγει τις αποικιοκρατικές δυνάμεις. Σε έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο, η Χιλή θα αποτελέσει νόμιμο στόχο της Ρωσίας, ένα βραβείο που κερδίζεται δωρεάν από τις ενέργειες του διεθνούς πολιτικά αναλφάβητου, Γκάμπριελ Μπόριτς.


Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η παράλογη υποστήριξη του Μπόριτς στη ναζιστική Ουκρανία καθιστά τη Χιλή στρατιωτικό στόχο σε έναν πυρηνικό πόλεμο

Σε μια πράξη που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τη Χιλή, ο Γκάμπριελ Μπόριτς εξέφρασε στην Ελβετία την υποστήριξή του στη λεγόμενη "ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία", που διοργανώνεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτή η υποστήριξη προς τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκυ έχει τοποθετήσει τη Χιλή ως πιθανό στρατιωτικό στόχο της Ρωσίας στο πλαίσιο ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου.

Ο Μπόριτς, με τη στάση του, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ορθολογισμού στο σημερινό διεθνές σκηνικό. Η υποταγή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό τον έχει μετατρέψει σε εκπρόσωπο των αποικιοκρατικών πολιτικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν. Αυτό εκδηλώνεται καθημερινά με την κριτική του προς τους Λατινοαμερικάνους γείτονές μας και τις λαϊκές κυβερνήσεις της ηπείρου.

Η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη για την Ουκρανία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως πραγματική παρωδία, καθώς ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές, η Ρωσία, δεν προσκλήθηκε. Ούτε οι πρόεδροι της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής, της Τουρκίας και της Ουγγαρίας ήταν παρόντες, ούτε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Βολιβία και η Ονδούρα, που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της ηπείρου μας.

Για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, είναι ακατανόητη η υποστήριξη του Μπόριτς σε αυτή την εκδήλωση και η ευθυγράμμισή του με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές προχώρησαν περισσότερο από ό,τι στην κυβέρνηση του Πινιέρα, μέσω της προδοσίας του κυβερνητικού προγράμματος αφήνοντας άθικτες την AFP και την CAE, και τη φυλάκιση τόσο των Μαπούτσε όσο και των χιλιανών κοινωνικών αγωνιστών, όπως ο     Έκτορ Γιαιτούλ και ο Ντανιέλ Χάουδε. Το αποκορύφωμα αυτής της υποταγής στην πολεμική ατζέντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ήταν η υποστήριξη του ουκρανικού ναζισμού.

Αυτή η ανεύθυνη πράξη του Μπόριτς θέτει όλους τους κατοίκους της Χιλής σε άμεσο κίνδυνο, δείχνοντας σαφή περιφρόνηση για την εθνική ασφάλεια, την κυριαρχία και την περιφερειακή σταθερότητα. Όταν αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος που αμφισβητεί τη μονοπολικότητα των ΗΠΑ, ο Μπόριτς επιλέγει τις αποικιοκρατικές δυνάμεις. Σε έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο, η Χιλή θα αποτελέσει νόμιμο στόχο της Ρωσίας, ένα βραβείο που κερδίζεται δωρεάν από τις ενέργειες του διεθνούς πολιτικά αναλφάβητου, Γκάμπριελ Μπόριτς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ορφανό παιδί από την Παλαιστίνη που περιπλανιέται στους δρόμους της Γάζας, κουρασμένο από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς των Σιωνιστών που δεν το αφήνουν να κοιμηθεί καμία ώρα της ημέρας.

Περίπου 19.000 παιδιά από την Παλαιστίνη από τη Γάζα είναι τώρα ορφανά ή έχουν καταλήξει μόνα τους χωρίς έναν ενήλικα να τα φροντίζει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ισραηλινός κατακτητής φυλάκισε 640 παιδιά στη Δυτική Όχθη από την έναρξη της επιθετικότητας κατά της Γάζας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε δίκη σέρνεται την Πέμπτη 20 Ιούνη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου με την κατηγορία ότι δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του νόμου Χρυσοχοΐδη, δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στις 24/9/2020, στο υπουργείο Υγείας, με αίτημα: «Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία».

«Η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει» τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί στα δικαστήρια την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 10.30 π.μ. σημειώνοντας:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που βρέθηκαν την περίοδο της πανδημίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού, και συνεχίζουν τον αγώνα για την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της δημόσιας περίθαλψης, έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση στήνει διαδηλωτοδικεία με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σήμερα αποχαιρετούμε το απόσπασμα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που από τις 12 Ιουνίου ήταν στο λιμάνι της Αβάνας σε επίσημη επίσκεψη.

-Οι ναυτικοί είχαν ένα θρεπτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων: πραγματοποίησαν επισκέψεις ευγένειας στον Αρχηγό του Επαναστατικού Πολεμικού Ναυτικού και τον Κυβερνήτη της Αβάνας, καθώς και περιηγήθηκαν σε μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Λοχαγοί και αξιωματικοί παρευρέθηκαν επίσης στην πανηγυρική δεξίωση που προσφέρθηκε στην Πρεσβεία μας με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας.

-Κατά τη διάρκεια της παραμονής των πλοίων στην Αβάνα εκατοντάδες Κουβανοί είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επιβιβαστούν στη φρεγάτα «Admiral Gorshkov», μία από τις πιο σύγχρονες του Ρωσικού Στόλου. Μεταξύ των επισκεπτών της φρεγάτας ήταν και ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Μπερμούδες.

Είμαστε περήφανοι για τους Ναυτικούς μας! Με όλη μας την καρδιά, ευχόμαστε καλοτάξιδη στους υπερασπιστές της Πατρίδας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινστιτούτο ΤσΗΠΑ (και όνειδος): Με τον Νίμιτς με τον Πάιατ και με τ' άλλα τα παιδιά

Βρίθει από ...«προοδευτικές» προσωπικότητες το πρόγραμμα της διάσκεψης που οργανώνει το Ινστιτούτο Τσίπρα στην Αθήνα από σήμερα. 

Ποιανού τα «διαπιστευτήρια προοδευτικότητας» να πρωτοθαυμάσει κανείς;

Του Μάθιου Νίμιτς, που θα βραβευτεί κιόλας και ο οποίος πριν τον ΟΗΕ υπήρξε από το 1977 σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ; 

Tου Τζέφρι Πάιατ, πρωτεργάτη της ευρωατλαντικής επέμβασης στην Ουκρανία και μετέπειτα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα;

Του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι, που το κόμμα του συγκυβερνούσε με τη «Λέγκα του Βορρά», τον Μπερλουσκόνι και το αντιδραστικό «Κίνημα 5 Αστέρων»;

Του επίτροπου Προϋπολογισμού της Κομισιόν Γιοχάνες Χαν, του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος; 

Η του γνωστού και μη εξαιρετέου πρώην Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απελευθέρωσε τις μαζικές απολύσεις στη Γαλλία το 2013, στήριξε τη Σαουδική Αραβία από την αρχή του πολέμου στην Υεμένη και ήδη από το 2014 στήριξε τον Νετανιάχου και το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»;

Με τέτοια πρεμιέρα από το Ινστιτούτο Τσίπρα, αναρωτιέται κανείς τι θα απομείνει για το Ινστιτούτο Κασσελάκη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,, με αυτόν τον πρόεδρο, η Αργεντινή τοποθετείται στην πιο οπισθοδρομική και επικίνδυνη θέση της διπλωματικής της ιστορίας: συνεργός του σιωνισμού στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, σύμμαχος του Ουκρανού ναζιστή Ζελένσκι, ο οποίος κάνει τον πόλεμο διασκέδαση, ακόμη και αν κοστίζει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών του. Και τέλος, ο Μίλεϊ συνεχίζει να επιδιώκει τον έπαινο των πιο γνωστών φασιστών του κόσμου, από το Vox μέχρι τον Μελόνι, και από τον Μπολσονάρο μέχρι τη μεξικανική ακροδεξιά.


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ο Αργεντίνος πρόεδρος Μίλεϊ επιβεβαίωσε τη συμμαχία του με τον ουκρανοναζί Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία

Ο πρόεδρος πήρε μέρος στη συνάντηση λόγω της συγκεκριμένης αντίληψης περί "ειρήνης" (των νεκροταφείων) στην Ουκρανία που έχει ο χρήσιμος συνοδοιπόρος του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι, μετά τη συμμετοχή του στη συνάντηση της G7 στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος Χαβιέ Μίλεϊ, επιβεβαίωσε την "προσωπική του" συμμαχία με την Ουκρανία, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μιλήσει εκ μέρους του λαού της Αργεντινής, τον οποίο δεν συμβουλεύεται για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων. 

Στη σύντομη ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής για την "Ειρήνη" στην Ελβετία, είπε: "Υποστηρίζω πλήρως τον λαό της Ουκρανίας και τον φίλο μας Ζελένσκι, διότι ως υπερασπιστές της ελευθερίας αποκηρύσσουμε κάθε μορφή βίας και πολέμου ως παράνομο μηχανισμό επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ εθνών. Ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση σε προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν στην πολιτική σφαίρα", είπε.

Και πρόσθεσε: "Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Αργεντινή να βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της G7 και στη συνέχεια εδώ στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, αφού γύρισε την πλάτη στον κόσμο για δεκαετίες", υπερηφανεύτηκε ο Mιλέι. 

Δεν είναι περίεργο, το γεγονός ότι ένας φασίστας συναντά έναν Σιωνοναζί όπως ο Ζελένσκι, δίνει μια ιδέα για την οπισθοδρομική στροφή που έχει πάρει ο κόσμος σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο της ιστορίας.

Αυτή η υποστήριξη του Μιλέι έρχεται αφού η Αργεντινή συμπεριλήφθηκε - επίσης χωρίς τη θέλησή της - επίσημα στην Ομάδα Ραμστάιν, μια ομάδα 57 κρατών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στην σύγκρουση με  τη Ρωσία, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Ο Μιλέι και η συνοδεία του - συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του Καρίνα - έφτασαν στη Ζυρίχη από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου συναντήθηκαν με την υποτιμημένη υπουργό Εξωτερικών, Ντιάνανα Μοδίνο, η οποία δεν συμμετείχε στο G7.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί ταξίδεψαν στην πόλη Μπουργκενστόκ , κοντά στη Λουκέρνη, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη, μια συνέλευση που προώθησε ο Ζελένσκι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο πλαίσιο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Περισσότεροι από 50 ηγέτες συμμετείχαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Ρίσι Σουνάκ (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Εμανουέλ Μακρόν (Γαλλία), ο Όλαφ Σολτς (Γερμανία), ο Φούμιο Κισίντα (Ιαπωνία), ο Μαρκ Ρούτε (Κάτω Χώρες), ο Πέδρο Σάντσεθ (Ισπανία), ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα (Πορτογαλία), ο Ουλφ Κρίστερσον (Σουηδία), ο Αλεξάντερ ντε Κρόο (Βέλγιο), ο Τζάστιν Τρουντό (Καναδάς) και ο Μέτε Φρέντερικσεν (Δανία).

Παραβρέθηκαν επίσης οι Γκάμπριελ Μπόριτς  (Χιλή),  Γκουστάβο Πέτρο  (Κολομβία), Στέφαν Μπρούνερ Νέιμπιγκ (Κόστα Ρίκα),  Λουίς Ροντόλφο Αμπιναδέρ Κορόνα  (Δομινικανή Δημοκρατία) και Ντανιέλ Νομπόα (Εκουαδόρ).

Τον Mιλέι υποδέχτηκαν η οικοδέσποινα, Βιόλα Άμχερτ  και ο Ζελένσκι, με τον οποίο είχε θερμό χαιρετισμό. Ο Μίλεϊ μόλις συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G7, που πραγματοποιήθηκε   στα περίχωρα του Μπρίντιζι της Ιταλίας, όπου είχε συνομιλίες με την τοπική πρόεδρο, επίσης φασίστρια, Τζόρτζια Μελόνι, καθώς και με άλλους ηγέτες και σημαντικά στελέχη, όπως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όπως γίνεται αντιληπτό, με αυτόν τον πρόεδρο, η Αργεντινή τοποθετείται στην πιο οπισθοδρομική και επικίνδυνη θέση της διπλωματικής της ιστορίας: συνεργός του σιωνισμού στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, σύμμαχος του Ουκρανού ναζιστή Ζελένσκι, ο οποίος κάνει τον πόλεμο διασκέδαση, ακόμη και αν κοστίζει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών του. Και τέλος, ο Μίλεϊ συνεχίζει να επιδιώκει τον έπαινο των πιο γνωστών φασιστών του κόσμου, από το Vox μέχρι τον Μελόνι, και από τον Μπολσονάρο μέχρι τη μεξικανική ακροδεξιά. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Καταστολή και περισσότερες από 30 συλλήψεις διαδηλωτών στην Αργεντινή

Συγγενείς και οι φίλοι υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα

Περισσότεροι από 30 Αργεντινοί διαδηλωτές που απέρριπταν τον νόμο για τις βάσεις συνελήφθησαν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, όταν ο νόμος συζητείτο στη Γερουσία και εγκρίθηκε γενικά.

Η αστυνομική καταστολή άφησε 33 συλληφθέντες, οι οποίοι υπέστησαν "ταπεινώσεις " από την αστυνομία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου Ρομπέρτο Τόρες.

Ομοίως,   βουλευτές, εκπρόσωποι οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και οι "Γιαγιάδες της Πλατείας Μαίου", αποκήρυξαν τη βάναυση καταστολή και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

Συγγενείς, φίλοι και δικηγόροι των περισσότερων από 30 συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια , οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι οι κρατούμενες γυναίκες ανέφεραν ότι τους πέρασαν χειροπέδες και ότι τις κράτησαν για ώρες σε περιπολικά.

Ο Tόρες, τον οποίο επικαλείται η Página 12, περιέγραψε "πώς ένας από τους κατηγορούμενους ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και έμεινε ξαπλωμένος με κατεβασμένο το παντελόνι του, υποβαλλόμενος σε εξευτελιστικά σχόλια από την αστυνομία".

"Οι συλλήψεις, που περιγράφονται ως "κυνήγι με μοτοσικλέτες", δείχνουν ένα ανησυχητικό μοτίβο παρατυπιών και καταχρήσεων", ισχυρίζεται το μέσο ενημέρωσης.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε μονάδες του Ομοσπονδιακού Σωφρονιστικού Συστήματος , όπως επιβεβαίωσαν συγγενείς. Στο πλαίσιο αυτό, η αδελφή του Σαντιάγκο Αντάνο, ενός από τους κρατούμενους, ανέφερε λεπτομερώς ότι ο αδελφός της συνελήφθη βίαια και μεταφέρθηκε χωρίς να ειδοποιηθεί η οικογένειά του.

Οι συγγενείς και οι φίλοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζουν ότι "οι συλληφθέντες δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα, αλλά, όπως φαίνεται σε όλα τα βίντεο, ήταν πλανόδιοι πωλητές και πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στην περιοχή του Κογκρέσου".

Έχουν ήδη περάσει περισσότερες από 30 ώρες από τη σύλληψη των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι  κατηγορίες που φαίνεται να αποδίδονται στους συλληφθέντες είναι "υποκίνηση συλλογικής βίας κατά θεσμών με την πρόκληση δημόσιου φόβου", "ξέγερση κατά της συνταγματικής τάξης με σκοπό τη διατάραξη ή/και την παρεμπόδιση της ελεύθερης άσκησης των συνταγματικών εξουσιών των αντιπροσώπων της άνω βουλής του Κογκρέσου", "κακόβουλες ζημιές", "εμπρησμοί" και "καταστροφές" και σε ορισμένες περιπτώσεις, "κατοχή εκρηκτικών ή/και εμπρηστικών υλικών" και "διατάραξη της δημόσιας τάξης".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτα σε άλλες χώρες δεν συμβαίνουν ούτε κατα διάνοια: Δικαίωμα του συνέρχεσθαι για την ΝΔ έχουν μόνο οι ΛΟΑΤΚΙ; – Απαγόρευσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παμμακεδονικών συλλόγων για την συμφωνία των Πρεσπών!

17/6/2024

Φαίνεται πώς δικαίωμα στην Ελλάδα δικαίωμα για συγκεντρώσεις έχουν μόνο Rama, και οι ΛΟΑΤΚΙ με τις παρελάσεις και ο Τσίπρας με τον Zaev για να τιμήσουν… τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Πόσες εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν στο γειτονικό κράτος βάσει του συγκεκριμένου άρθρου;

Την καταγγελία έκανε ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, που εκλέχθηκε με τους Σπαρτιάτες.

Ακολουθεί η καταγγελία του Βουλευτή:

Θέμα: «Σχετικά με την προκλητική και παράτυπη  απόφαση της Γ.Α.Δ.Α για την απαγόρευση εκδήλωσης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών οργανώσεων Κοινό Μακεδόνων»

Δυνάμει της αποφάσεως της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αριθ. Πρωτοκ. 3017/1/11818-β’/16-06-2024, αποφασίστηκε η απαγόρευση δημόσιας συνάθροισης από την 17η Ιουνίου έως και την 19η Ιουνίου 2024 στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και ειδικότερα έξωθεν του Ωδείου των Αθηνών όπου θα διεξαχθεί διήμερο συνέδριο με συνδιοργανωτές τα:

α) Iνστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και Ίδρυμα Ζόραν  Ζάεφ.

Η εν λόγω απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αντίκειται τόσο στις θεμελιώδεις συνταγματικές προβλέψεις για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ήτοι το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και κυρίως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Είναι δέον να επισημάνουμε ότι ο αιτών φορέας γνωστοποίησε νομίμως και αρμοδίως στην ΕΛ.ΑΣ  την πρόθεση πραγματοποίησης της συναθροίσεως, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

– Πώς τεκμαίρεται η πιθανότητα διασάλευσης της δημόσιας τάξης από την πραγματοποίηση μιας ειρηνικής συγκέντρωσης πολιτών και μελών  της  Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών οργανώσεων Κοινό Μακεδόνων,  έξωθεν του Ωδείου των Αθηνών; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να διευκρινιστεί η αιτιολογία λήψεως της αναφερόμενης αποφάσεως της Γ.Α.Δ.Α;

– Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατ΄εφαρμογή του άρθρου 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών και αν ναι, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν έχει τυχόν εφαρμοσθεί το επίμαχο άρθρο της Συμφωνίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα Σκόπια.

Αναμφίβολα ο αρμόδιος υπουργός εάν είχε την παραμικρή ενσυναίσθηση θα έπρεπε να είχε δώσει εξηγήσεις ήδη.

Αλλά στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να περιμένουμε για τα… αυτονόητα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για πολεμοχαρείς ρωσοφοβικούς μενουμευρώπηδες:

-Ήρθε λοιπόν η ώρα που ο πόλεμος περνάει στην Ευρώπη για να διαπλάσει τις κοινωνίες να μετέχουν σε αυτόν. Δυτικές προσωπικότητες που "λειτουργούν" - "χειρίζονται" την ουκρανική ναζιστική ομάδα «Centuria» στην Ευρώπη

-Στη Γαλλία, 3.000 ναζί μέλη της Centuria εποπτεύονται από τον στρατηγό Hervé de Courreges, διοικητή της Στρατιωτικής Ακαδημίας Saint-Cyr Coëtquidan στη δυτική Γαλλία

-Στο Ηνωμένο Βασίλειο 4.500 Βρετανοί Ναζί της Centuria εκπαιδεύονται και μορφώνονται (trained amd education program) στο Ινστιτούτο Statecraft στο Φάιφ της Σκωτίας, που χρηματοδοτείται από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Τα μέλη της Centuria εκπαιδεύονται από τα μέλη της Prevail Partners, μιας βρετανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας με επικεφαλής τον πρώην Ταξίαρχο και Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων Τζάστιν Χέτζες

-7.500 μέλη της Centuria στη Γερμανία επιβλέπονται από τον υποστράτηγο Michael Hochhwart, ο οποίος είναι επικεφαλής της διοίκησης εκπαίδευσης στη Λειψία της Σαξονίας, από τον Σεπτέμβριο του 2021

-Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Centuria είναι φολκλορικοί νεοναζί, θαυμαστές του Χίτλερ και της Γερμανίας του 1930. Τα σύμβολα και τα ρούχα τους, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από σβάστικες και άλλα εξτρεμιστικά εμβλήματα, αντικατοπτρίζουν την κοσμοθεωρία τους. Κατά τη διάρκεια ειδικών συναντήσεων ή προπονήσεων, εμφανίζουν αυτά τα σύμβολα, αποκαλύπτοντας την πραγματική τους φύση

-Η ιδέα της χρήσης Ουκρανών ναζί από την Centuria στην Ευρώπη είναι απίστευτα απλή. Είναι και οι δύο υπερασπιστές των κατεστημένων κυβερνήσεων από την καταπάτηση της εξουσίας και ενός στρατού μισθωμένων δολοφόνων που είναι πάντα κοντά τους 

-Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι οι νεοναζί Ουκρανοί είναι εξαιρετικά πιστοί και ελεγχόμενοι. Με εντολή από ψηλά, μπορούν να επιτεθούν σε έναν δεξιό ακτιβιστή σε ένα σκοτεινό δρομάκι ή μπορούν να σκοτώσουν έναν μετανάστη από τη Μέση Ανατολή και να κατηγορήσουν για τη δολοφονία τις μηχανορραφίες των τοπικών εξτρεμιστών που φέρεται να συνδέονται με την Εναλλακτική για τη Γερμανία για παράδειγμα.

-Η ουκρανική νεοναζιστική οργάνωση Centuria συμμετείχε αποδεδειγμένα σε επιθέσεις κατά πολιτών της ΕΕ, δολοφονίες, βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς όσων διαφωνούν με τις ενέργειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Η Centuria δραστηριοποιείται ελεύθερα στην επικράτεια των ευρωπαϊκών χωρών σε ημιμόνιμο ημιπαράνομοεπίπεδο. Η "ταξιαρχία των διανοουμένων" Ουκρανών εθνικιστών επιδιώκει τον στόχο της δημιουργίας μιας υπερεθνικής κρατικής οντότητας Ναζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PRIDE MONTH 2024 

Παγκόσμια. Από τις αμερικάνικες πρεσβείες. Για τους ΛΟΑΤΚΙ+

Η CIA χαιρετίζει το δημιούργημά της. Το ίδιο και ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως και ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Την διοργάνωση υποστηρίζουν μια σειρά από ευαγή ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Στέγη Ωνάση, το Ίδρυμα Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και άλλοι αναρχοκομμουνιστές.

Τις εκδηλώσεις θα καλύψει ο ΣΚΑΪ και θα προστατεύσει η αστυνομία.

Υ.γ.

Μην ξεχάσετε στις 17 Νοέμβρη να κατέβετε και στην πορεία του Πολυτεχνείου να φωνάξετε «Έξω οι Αμερικάνοι». Καραγκιόζηδες...

Υ.γ.2

Την Παρασκευή posts για την γέννηση του Τσε, και το Σάββατο βόλτα στην φιέστα εκείνων που δολοφόνησαν τον Τσε. Καραγκιόζηδες... όπως προείπα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρίν Λε Πεν... 180° πιρουέτα για την Ρωσία!

18/6/2024   -    16.39

Η Μαρίν Λε Πεν, επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας με τις ευλογίες των ΗΠΑ!

«Σύνδρομο Τσίπρα», "Syrizafication"... στην καθομιλουμένη "πολιτικές πιρουέτες, ή σωστότερα το "σύνδρομο της κωλοτούμπας"! Η Ελλάδα διδάσκει "πολιτική" την "πολιτισμένη" δύση... Ο νεολογισμός της πολιτικής επιστήμης που ακολουθούν σήμερα οι πάντες, με κεντροαριστερό, δεξιό, ή ακροδεξιό πρόθεμα.

Η Μαρίν Λε Πεν Λεπέν αφαίρεσε από το πρόγραμμά της τις φίλο-Ρωσικές κι αντί-Νατοϊκές θέσεις της...

Το κόμμα «Εθνική Συσπείρωση» (Rassemblement National), που εκπροσωπείται στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου από τη Μαρίν Λε Πεν, πριν από τις εκλογές, διέγραψε από την ιστοσελίδα του κόμματός της τις προγραμματικές προτάσεις για εμβάθυνση των δεσμών της Γαλλίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η πιρουέτα της Λε Πεν δεν πέρασε στα "ψιλά", ούτε από το "Politico", που σημειώνει:

«Το κόμμα αφαίρεσε αθόρυβα ορισμένες από τις προτάσεις αμυντικής πολιτικής από τον ιστότοπό του, αφαιρώντας τμήματα που προτείνουν την εμβάθυνση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και προτάσεις για διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία και αποχώρηση από τη Στρατιωτική Διοίκηση του κοινού ΝΑΤΟ» (17 Ιούνη 2024: French far right pulls manifesto that included controversial Russia, NATO plans)

Έτσι, μ' αυτό τον τρόπο, σιγά σιγά η Μαρίν Λε Πεν αφαιρεί από τον Μακρόν και τον Μελανσόν -που θεωρούν τη Ρωσία και τον Πούτιν εχθρό της δημοκρατίας-, το επιχείρημα τους ότι "η ακροδεξιά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον Πούτιν"!

Ταυτοχρόνως, η Λε Πεν αποδυναμώνει το παραμύθι του "Λαϊκού Μετώπου" εναντίον της ακροδεξιάς, ταυτιζόμενη με τις θέσεις Μελανσόν εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και την ενίσχυση της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας με εξοπλισμούς των ουκροναζί!

Ευτυχώς που ο Μακρόν έγινε πρόεδρος, για να μην έλθει η "ακροδεξιά", να μην χαθούν οι "ευρωπαϊκές κατακτήσεις"... τόνιζε η γαλλική Νατοϊκή κεντροαριστερά του Μελανσόν και Σια...

Τώρα που μπήκε στο "κάδρο" κι Λε Πεν... ποιο θα είναι το νέο αφήγημα;

Δεν ξεχνάμε τον ρόλο της ευρωπαϊκής Νατοϊκής κεντροαριστεράς.

Για το πως το "σύστημα" κατασκευάζει κάθε φορά "κεντροαριστερούς", "δεξιούς", ή "ακροδεξιούς" ηγέτες, ινδάλματα, ώστε να εκτονώνει την κοινωνική και πολιτική κρίση με την εκάστοτε φορά αναγκαιότητα του "αντιφασισμού", ή της περιβόητης "ευρωπαϊκής ενότητας" με την συνταγή της "Πολιτικής ορθότητας" (politically correct), έχουμε πληθώρα! Στη Γαλλία βλέπουμε σήμερα ακόμη και τον Ολάντ να συμμαχεί με τον τον πρώην σοσιαλιστή Μελανσόν, την "ανατρεπτική κεντροαριστερά" για να αντιμετωπιστεί ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός... Μάλλον αυτοί δεν αρκούσαν... στη Γαλλία...

Οι Μαριονέτες στο κουκλοθέτρο αλλάζουν ρόλους, δημιουργούνται νέοι ήρωες... αλλά πάντα είναι ο Μαριονετίστας αυτός που κινεί τα νήματα: θείος Σαμ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ, οι G7, το Ένα Κόμμα και η ιδεολογική τους ατζεντα

Αν σκεφτεί κανείς ότι η μεγάλη πλειοψηφία των " αριστερών" και κεντροαριστερών κομμάτων στην Ευρώπη στηρίζει, ίσως με κάποιους αστερίσκους, το νατοϊκό σχέδιο στον μεγάλο πόλεμο που έχει ξεκινήσει διεθνώς και ότι τα λεγόμενα δεξια η ακροδεξια κόμματα είναι κριτικά σε αυτό προεκλογικά και συχνά το γυρνούν μετεκλογικά και γίνονται κι αυτά φιλονατοικα , τότε ανακύπτει μια μεγάλη αλήθεια : 

- Δεν υπάρχει κομματικό σύστημα στην ( δυτικοστροφη) Ευρώπη αλλά σύστημα του Ενός Κόμματος. Δεν είναι τυπικά μονοκομματικό, είναι ουσιαστικα.

- Έχει τεράστια σημασία να δούμε τους ιδεολογικούς συμβολισμούς του Ενιαίου Κόμματος η έστω της πλειοψηφίας του όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν των G7 προχτές. Όποιος είναι λίγο η πολύ κατά του Ενός Κόμματος που αυτοί επιθυμούν είναι αναγκαστικά α) αντιφεμινιστης και κατά των γυναικών β ) αντί λοατκι γ ) υπέρ των διακρίσεων κατά ευπαθών ομάδων λοατκι δ ) κατά της "πράσινης ατζέντας" των ανεμογεννητριών και της κοπής και καψίματος των δέντρων, ενάντιος στην τροφή από σκουλήκια και κατσαρίδες και ενάντιος στη θεωρία των G -7 περί  κλιματικής αλλαγής ε) βίαιος και κάτι σαν Τέρας.

Η τελευταία φορά που ένας διεθνής (δυτικός δηλαδή, αυτό εννοούν οι δυτικοί αποικιοκράτες όταν λένε διεθνής) συνασπισμός είχε μια τόσο ιδεολογικά φορτισμένη ατζέντα στην Δύση ( το " σοσιαλιστικό" στρατόπεδο είχε πάντοτε ιδεολογικά φορτισμένη ατζέντα) ήταν ο Μάρτιος του 1947 και η εκφώνηση στο Κογκρέσο του δόγματος Τρούμαν για την ανάσχεση του κομμουνισμού ( αρχή του Ψυχρού Πολέμου). Τότε,η ρητορική ήταν η διάσωση του "ελεύθερου κόσμου", τώρα είναι η πάλη κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων. Τότε ήταν το Σιδηρούν Παραπέτασμα, τωρα ο εχθρός είναι το " ευρασιατικό" στρατόπεδο και οι " σύμμαχοι" του στην Δύση ,ελλειποντος του κομμουνιστικού παράγοντα, ορίζονται συλλήβδην ως " Ακροδεξιά". Οι G7 το λένε καθαρά , οι " ευπαθείς ομάδες" των λοατκι είναι η θρησκεία μας, η κοινωνική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των εργαζομένων πλειοψηφιών είναι ο εχθρός μας.

ΥΓ Το ότι η woke ατζέντα είναι η ιδεολογία των G7 η των G5 δεν σημαίνει καθόλου ότι πρέπει να πάμε κόντρα σε αυτούς η αυτές που φαινομενικά εκπροσωπεί.Σημαινει όμως ότι τα κινήματα πρέπει να αλλάξουν προτεραιότητες.Αλλοιως, θα είναι επιχορηγούμενα και κρατικά η επιχειρηματικά κινήματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες βραβείο ειρήνης από το Ινστιτούτο Τζίφρα στον Μάθιου Νίμιτς. Σήμερα μιλάει και ο Τζέφρι Πάιατ. Κι οι δυο τυπικοί εκπρόσωποι βρόμικων πτυχών της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, που έχει στοιχίσει πολύ αίμα και πολύ πόνο σε πολλούς λαούς. 

Για να μη μένει καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς εξυπηρετείται από οργανισμούς όπως αυτός που έστησε ο θλιβερός πρωθυπουργός Τζίφρας του 3ου Μνημονίου και του τσαλαπατήματος της ψήφου του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015. 

Και που φέρει το όνομά του, μέσα σε μια επίδειξη βαθιά συμπλεγματικού μικρομεγαλισμού. Χαρακτηριστικού των μετριοτήτων που περνάνε από το ιστορικό προσκήνιο και αργά ή γρήγορα σβήνουν και χάνονται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοναζί

Πήγαν στην Ελβετία για να εξασφαλίσουν βοήθεια στον βρόμικο πόλεμο που διεξάγουν ως εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ και διαπίστωσαν ότι έχουν απομονωθεί από τα 7/8 της Ανθρωπότητας. 

Στα πεδία των μαχών καταδιώκονται καθημερινά, ενώ η νεολαία τους το σκάει για τις γειτονικές χώρες, χωρίς καμιά διάθεση να πολεμήσει για να ξαναρχίσει η σφαγή αμάχων του Ντονμπάς, όπως γινόταν στα 2014-22. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



S.O.S..Έστειλαν μπουλντόζες στο Μαίναλο..ανοίγουν δρόμους για ανεμογεννήτριες. Εγκληματούν...

Σχολιο.- Κατ εξακολούθηση

χωρίς καμμία διαμαρτυρία

σχολιο.- ..και εκεί οι ντόπιοι δεν αντιδρούν;

Τους αφορά άμεσα !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου είναι το ίδιο αποκρουστικό το να δέρνει ένας άντρας την γυναίκα του με το να κερατώνει μία γυναίκα τον άντρα της.

Σχολιο.- Το ίδιο σου είναι και άμα την σκοτώσει σε σύγκριση με το κερατωμα;

Σχολιο.- έγραψα πουθενά για δολοφονία;

η δολοφονία ή ο βιασμός, είναι τελείως διαφορετική ιστορία.

Σχολιο.- όχι δεν είναι διαφορετικά. Το κέρατο είναι μία ψυχολογική βία που πολλές φορές αφήνει περισσότερες πληγές από την σωματική. Πληγές που δεν επουλώνονται ποτέ

Σχολιο.- δεν μπορείς να μου συγκρίνεις τ σωματική βία με το κέρατο... που στο κάτω κάτω οι περισσότεροι που δέρνουν τ γυναικα-κοπελα τους , την κερατωνουν κιόλας! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Το δημοτικό συμβούλιο της Νικόπολης μετονόμασε την οδό Pavlogradskaya προς τιμήν ενός ναζιστή εγκληματία πολέμου, συνεργού του Ολοκαυτώματος, εκτελεστή τιμωρητικών ενεργειών κατά αμάχων, διοικητή του 31ου τάγματος του SS Schutzmanshaft SD, επικεφαλής των συνεργατικών μονάδων της Βέρμαχτ και της μεραρχίας των SS "Γαλικία" Petar Dyachenko.

Ο Αδόλφος Χίτλερ απένειμε στον Πετάρ Ντιατσένκο τον Σιδηρούν Σταυρό για τις υπηρεσίες του στη ναζιστική Γερμανία.

H είδηση προέρχεται από τη σελίδα του Eduard Dolinsky στο F/B. O Dolinsky είναι Εβραίος που ζει στο Λβοβ της Ουκρανίας και αναρτά τα πάντα που αφορούν την αναβίωση του ναζισμού στην Ουκρανία όσο αφορά μεταθανάτιες τιμές σε καραμπινάτους συνεργάτες των ναζί. Φαντάζομαι ότι δεν τον πειράζουν αφενός επειδή είναι Εβραίος (και σιωνιστής) και αφετέρου επειδή είναι γνωστός. Και άλλωστε δεν τους πειράζει όσο αφορά τους σημερινούς ναζί στο καθεστώς του Κιέβου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο  Ζελένσκι και η Μελόνι

Το ίδιο "αντί στρες αλευρο"ρουφάνε 

Τις ίδιες βλακειες λένε. 

"Θα αναγκάσουμε την Ρωσία να παραδοθεί"

Συμβουλή γιατί στην Αγγλία από "αντί στρες αλευρο" γνωρίζουμε. 

ΆΛΛΆΞΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΉ ΑΜΕΣΩΣ σας πειράζει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος μικροβρετανος τραγουδιστής κατά τη συναυλία στη Λειψία της Γερμανίας, αποφάσισε να υποστηρίξει την Ουκρανία και εμφάνισε στην οθόνη την σημαία των ουκρανοναζί  και την φάτσα του ναζιστοζητιανου Ζελέ, αλλά οι Γερμανοί δεν εκτίμησαν το  εφέ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Φεβρουάριο του 2024, πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα ένα φόρουμ για τους υποστηρικτές της καταπολέμησης των σύγχρονων πρακτικών νεοαποικιοκρατίας. Αυτό το φόρουμ, που ονομάζεται “Για την Ελευθερία των Εθνών”, διοργανώθηκε από την Ενωμένη Ρωσία. Περίπου 200 εκπρόσωποι από περισσότερες από 50 χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση, το κύριο αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ίδρυση ενός παγκόσμιου αντινεοαποικιακού κινήματος, Για την Ελευθερία των Εθνών, που θα αγωνιστεί για την εξάλειψη των σύγχρονων πρακτικών εκμετάλλευσης και ηγεμονισμού.

(...)

Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα των συνεπειών αυτών των παράνομων περιοριστικών μέτρων. 

Από τον Οκτώβριο του 2023, η συνολική ζημιά στην κουβανική οικονομία από το εμπάργκο που επιβλήθηκε το 1960 ανήλθε σε 159,8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Κατά την περίοδο των μονομερών περιορισμών των ΗΠΑ κατά του Ιράν το 1984-2000, το μέσο ετήσιο κόστος αυτών των κυρώσεων ήταν 80 εκατομμύρια δολάρια (Κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν// Επίσημο δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου. Fact-sheet. 31.07.2012). Μεταξύ 2006 και 2012, κατά την περίοδο των πολυμερών κυρώσεων, το ετήσιο κόστος για το Ιράν ήταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια (OV Komshukova, Sanctions against Iran: Goals and Consequences. Economic and Social Problems of Russia. Social Factors of Economic Growth, Moscow, INION RAN, 2016, Αρ. 2-11). 

Κατά τη διάρκεια των επτά ετών από την επιβολή των πρώτων κυρώσεων στη Βενεζουέλα το 2015, έχουν προκαλέσει απώλειες 642 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΑΕΠ της χώρας της Λατινικής Αμερικής, όπως είπε ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος τον Ιανουάριο του 2024 (ο Μαδούρο αποκάλεσε τις κυρώσεις των ΗΠΑ οικονομική γενοκτονία, RIA Novosti, 15 Ιανουαρίου 2024).

***

Είναι απαραίτητο να καταρτιστεί ρεκόρ απωλειών που προκλήθηκαν σε διάφορες χώρες από την εποχή της αποικιοκρατίας και τον νεοαποικιοκρατισμό, ώστε να αποζημιωθούν από τα υπεύθυνα μέρη, πρότεινε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Είναι σαφές ότι δεν είναι εύκολο, και είναι σαφές ότι κανείς δεν θέλει να πληρώσει, αλλά υπάρχουν ήδη παραδείγματα με αυτή την έννοια», δήλωσε κατά την ιδρυτική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής του Αντιαποικιακού Κινήματος «Για την Ελευθερία των Εθνών! ’ στη ρωσική πόλη Βλαδιβοστόκ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ισραηλινή στρατιωτική στολή εμφανίζει τον χάρτη του Μεγάλου Ισραήλ, ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο ολόκληρη την Παλαιστίνη, αλλά και τμήματα της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου.

#Παλαιστίνη #Ισραήλ #Γενοκτονία #Αντίσταση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρια από έναν πρώην φυλακισμένο στις Ισραηλινές φυλακές 

Ένας κρατούμενος δολοφονήθηκε επειδή ζήτησε να μην βρίζουν τους γονείς του,άλλος βασανίστηκε και χτυπήθηκε μέχρι θανάτου διότι ρώτησε αν έγινε εκεχειρία την Γάζα 

Ο πρόεδρος του παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου Aziz Dweik μιλάει για τα βασανιστήρια όπου οι Ισραηλινοί τους σπανε τα κόκκαλα του κορμιού τους ,αφηνουν σκυλιά να τους δαγκώνουν ,περιπτώσεις βιασμών μέχρι θανατου κτλ 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζέιμς Ελντερ εκπρόσωπος #UNICEF από #Gaza νοσοκομεία: 

«Αυτός ο πόλεμος μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πόλεμος εναντίον παιδιών».

ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΥΝΕΧΙΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΔΊΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!

“ΚΆΘΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΈΘΝΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΊΜΑ ΚΑΙ ΜΆΧΕΣ.

ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ 

• ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΆΜ, 

• ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ, 

• ΤΗ ΝΌΤΙΑ ΑΦΡΙΚΉ, 

• ΤΟ ΙΡΆΚ, 

• ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΊΑ, 

• ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.”

Κοινή Ανακοίνωση των οργανώσεων της Αντίστασης: 

“Επιμένουμε:

◦ Για τα πορτοκάλια που δεν έχουν ακόμα μαζευτεί από τα δέντρα που τρέφονται από το αίμα των μαρτύρων μας και 

◦ για τα κλειδιά των σπιτιών μας που κρέμονται στο λαιμό μακριά από την πατρίδα. 

Προχωράμε μπροστά:

◦ Για τον απόηχο των θρήνων των παιδιών μας που εξακολουθεί να αντηχεί στις κοιλάδες της Παλαιστίνης και 

◦ για το σφύριγμα των ρουκετών που φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την πατρίδα μας.

◦ Για τη γενναιότητα των αγωνιστών μας, που σηκώνουν στους ώμους τους όχι μόνο το βάρος της Παλαιστίνης αλλά και το βάρος του χτυπήματος για λογαριασμό όλων των καταπιεσμένων από τις μακρινές γωνιές του κόσμου.

Οι επιθέσεις μας επικεντρώνονται και συγκλίνουν στον εχθρό, 

το αγνό αίμα των μαρτύρων μας αναμειγνύεται στο πεδίο της μάχης, 

από τη Γάζα μέχρι το Λίβανο, από το Ιράκ μέχρι τη Συρία και την Υεμένη! 

Δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας, τα πεδία των μαχών είναι ενωμένα.”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΕΛΑΚΗ

Όταν ο μεσολαβητής(!) Νίμιτς χαρακτήριζε τον Μέγα Αλέξανδρο «σφαγέα των λαών»

Κάθε άλλο παρά έκπληξη πρέπει να προκαλούν οι δηλώσεις του μεσολαβητή Mathew Nimetz για τη διασφάλιση της «εθνικής ταυτότητας» και η αναφορά σε «Μακεδόνες» καθώς επανειλημμένα στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι δεν ακουμπά τα θέματα ταυτότητας την οποία σέβεται απολύτως, ενώ δεν έχει κρύψει την περιφρόνηση του για θέματα ιστορίας και είχε αναφερθεί προσβλητικά για τον Μέγα Αλέξανδρο και υποτιμητικά για όσους διεκδικούν την κληρονομιά του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας Πρεσπών για να μη χαλάσουν το… πάρτι του Τσίπρα. 

Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για να μην ενοχληθεί ο Τσίπρας και ο Ζάεφ! 

Μπορεί στην χώρα αυτή να διοργανώνει φιέστες ο Έντι Ράμα! Μπορεί το Pride να γίνεται ακόμη και χωρίς… άδεια. Εάν όμως θέλεις να διαμαρτυρηθείς για την Συμφωνία των Πρεσπών η ΕΛ.ΑΣ. φροντίζει να στο απαγορεύσει!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή: Τσίπρας και Ζάεφ βράβευσαν τον Νίμιτς – Ζήτησαν από όλους τον σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών 

Την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών διαφήμισαν στην πρώτη εκδήλωση των Ινστιτούτων Αλέξη Τσίπρα και Ζάεφ, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, απονέμοντας μάλιστα το πρώτο Βραβείο Ειρήνης των Πρεσπών στον Μάθιου Νίμιτς, τον Ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό από το 1994 έως το 2019, οπότε και υπογράφηκε το αίσχος.

Ντροπή σου, ανιστόρητε. Δώσατε το δικαίωμα σε μια δράκα Αλβανοσλάβων να ονομάζονται "Μακεδόνες". Σκέτο. Ούτε βορειομακεδόνες ούτε σλαβομακεδόνες. Κανένας προσδιορισμός. Εμείς οι αληθινοί Μακεδόνες βρεθήκαμε να λογοδοτούμε γιατί είμαστε Μακεδόνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απύθμενο θράσος. Τα πήρε όλα κι έφυγε με φορτηγάκι ο Αυγενάκης. Πήρε ακόμα και τον πίνακα που βρισκόταν στην ίδια θέση και επί υπουργίας Μάκη Βορίδη αλλά και Βαγγέλη Αποστόλου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Νόμιζε φαίνεται πως μετακόμιζε από το σπίτι του.

Ευτυχώς που δεν πήρε τις καρέκλες !!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρόσωπό σου όταν ήθελες να το παίξεις νταής, σε μπαρ, αλλά έπεσες πάνω στις ειδικές δυνάμεις.

Οι Αλβανοί, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, έπεισαν τους οπαδούς της Αγγλίας να επιτεθούν στους Σέρβους, που κάθονταν σ΄ένα Γερμανικό μπαρ.

Αλλά εκεί βρισκόταν και ο γιος του Προέδρου της Σερβίας Ντάνιλο Βούτσιτς, συνοδευόμενος από μέλη της ελίτ μονάδας ειδικών δυνάμεων "Cobra" με πολιτικά ρούχα και τον προστάτευαν.

Ως αποτέλεσμα, οι Βρετανοί, που την έπεσαν στους θαμώνες του μπαρ, χτύπησαν ανόητα τις Σερβικές Δυνάμεις Ασφαλείας. 

Οι Αλβανοί, όπως αρμόζει στα τσακάλια, έτρεξαν να ξεφύγουν.

Και για να ξέρουν οι Αλβανοί "Το Κόσσοβο είναι Σερβία!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Απόστολου Λύτρα.

«Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης. Δεν είναι ένα τυχαίο παιδί, αυτοδημιούργητο παιδί», μας είπε ο Κούγιας, σε συνέντευξη του στον ANT1. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχτηκε την πράξη του. Θα μπορούσε να αποφύγει να παραδεχτεί την πράξη του και να επιμένει στην αρχική του θέση». «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», συμπλήρωσε στην ίδια συνέντευξη.

Ο Αποστόλης στον οποίο αναφέρθηκε ο Κούγιας είναι ο κύριος Απόστολος Λύτρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι κακοποίησε τη σύζυγο του και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δεν θα εκτιμήσουμε τα νομικά συμπεράσματα του Κούγια, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του (σ.σ. Λύτρα) ήταν υπερβολική». 

Τώρα αυτό λέγεται υπεράσπιση;;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριθμός των Παλαιστινίων που είναι φυλακισμένοι από την ισραηλινή κατοχή ανέρχεται σήμερα σε 9.300, ο υψηλότερος των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με τον Παλαιστινιακό Σύνδεσμο Κρατουμένων (PPS).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε σε ανακοίνωσή του αργά την Κυριακή ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συζήτησε βήματα για την ενίσχυση του εποικισμού στη Δυτική Όχθη ως απάντηση στις χώρες που αναγνώρισαν "μονομερώς" ένα παλαιστινιακό κράτος, καθώς και μια σειρά αντιδράσεων κατά της Παλαιστινιακής Αρχής για τις "ενέργειές της κατά του Ισραήλ" σε διεθνή όργανα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/6/2024

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις του Ισραήλ

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος 8 στρατιωτών του ισραηλινού στρατού κατοχής στη Ράφα. Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατέβει στους δρόμους απαιτώντας από την κυβέρνηση να συμφωνήσει στην κατάπαυσης του πυρός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκαν οι Μασόνοι και διαδηλώνουν στο Παρίσι!! 

18/06/2024

Σπάνια διαδήλωση Ελευθεροτεκτόνων σήμερα το βράδυ στο Παρίσι. Βγήκαν οι Μασόνοι και διαδηλώνουν στο Παρίσι!!

Αρκετές εκατοντάδες Ελευθεροτέκτονες συγκεντρώθηκαν στην Place Vauban για να διαμαρτυρηθούν για την άνοδο της ακροδεξιάς μετά το κάλεσμα των κύριων μασονικών Ταγμάτων και της Μεγάλης Στοάς του Μεγάλου Ανατολικού.

Tι ζούμε διαδήλωση Μασόνων!! ενώ αυτοί είναι οι ΝαζιστοΜασόνοι…