Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Τεταρτη 19 Ιουνιου 2024


ΠΟΣΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ" ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ;...

(ήμουνα νιος και γέρασα... σκοτώσανε παιδιά, παίρνουν σπίτια, μπολιάσανε με θάνατο, νοθεύουν κάλπες, αλλάζουν τον πληθυσμό, καίνε τα καλοκαίρια, πνίγουν τα φθινόπωρα, παγώνουν τους χειμώνες,...)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασύμμετρος πόλεμος είναι όταν ξοδεύεις 109 εκατομμύρια δολάρια για κάθε F35, ένα αεροπλάνο "stealth", αλλά ο εχθρός καταφέρνει να πετάξει πάνω από τα πιο στρατηγικά σου περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος 500 δολαρίων, τραβώντας φωτογραφίες με υψηλής ποιότητας υλικό και λέγοντάς σου ότι ο χρόνος σου στην περιοχή έφτασε στο τέλος του και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό...

Ενημέρωση: οι Ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι όντως εντόπισαν το drone της Χεζμπολάχ αλλά το άφησαν να φύγει, σιωναζιστική καλοσύνη υποθέτω...

Σχολιο.- Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει σταλεί τελεσίγραφο μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό στην Χεζμπολάχ να αποσύρει τις μονάδες της πέρα από τον ποταμό Litani, διαφορετικά οι ισραηλινοί θα ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι τα σχέδια για στρατιωτική δράση κατά του Λιβάνου έχουν εγκριθεί από την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

Σχολιο.- Να πάνε, να αρχίσουν να επιστρέφουν φέρετρα σε Ισραήλ και ΗΠΑ. να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Εδω με ξυπόλητους πολεμάνε και δεν τα βγάζουν πέρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός, αν και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας. Τώρα πήρε εξιτήριο κι είναι μια χαρά! 

Οι συγγενείς - και το νοσοκομείο- επιβεβαίωσαν και τα … “σοβαρά” ( λέμε τώρα…) πρακτορεία ειδήσεων, αφαίρεσαν τις αρχικές δημοσιεύσεις για τον θάνατο του!

Για να καταλάβουμε γιατί τα υποτίθεται “σοβαρά Δυτικά μέσα” έσπευσαν να πανηγυρίσουν με ανυπομονησία, για το θάνατο του, και γιατί αυτός ο δυτικός 95χρονος παππούς είναι τόσο σημαντικός για την εποχή μας , εδώ είναι η συνέντευξή του από το 2023.

Ο Τσόμσκι λέει ότι:

-Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη.

-Οι ΗΠΑ και η Βρετανία διέκοψαν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να αποδυναμώσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία με το αίμα κάποιου άλλου και για ένα μικρό μερίδιο του στρατιωτικού τους προϋπολογισμού.

-Σε σύγκριση με τις ενέργειες των ΗΠΑ στο Ιράκ, η Ρωσία πολεμά με αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια.

-Η απειλή που θέτει η Ρωσία για τη Σουηδία και τη Φινλανδία είναι η δυτική προπαγάνδα. Η ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ συνδέεται αποκλειστικά με ζητήματα στρατιωτικής βιομηχανίας και χρήματος.

-μετά τα αποτελέσματα της σύγκρουσης, η Ουκρανία θα πρέπει να έχει ουδέτερο καθεστώς, να παραχωρήσει αυτονομία στο Ντονμπάς και να αναβληθεί η επίλυση του ζητήματος της Κριμαίας.

-Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν την Κίνα να επιτεθεί στην Ταϊβάν όπως προκάλεσαν τη Ρωσία επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ.

-Η κύρια απειλή για την ειρήνη προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις «έξι» συμμάχους τους με πρώτη τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία δεν είναι κυρίαρχη χώρα.

Μπορείτε να διαφωνήσετε με ορισμένες από αυτές τις θέσεις 

ΟΜΩΣ 

-υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος στη Δύση που σκέφτονται καθαρά και δεν φοβούνται να μιλήσουν;

Σχολιο.- Εχτές τό βράδυ, μόλις είδα τήν λυπηρά ανακοίνωσι στούς τοίχους φίλων καί συγγενών, ρίχτηκα πάραυτα σέ ολιγόλεπτη σχετική αναζήτησι.

Ούτε τά Δανέζικα ούτε τά Σουηδέζικα ούτε τά Γαλλικά News on line τά οποία επεσκέφθην ανέφεραν τίποτα.

Μετά από λίγο - καί καθώς έψαχνα - έλεγαν όλοι ότι η σύζυγός του διετείνετο πως η είδησις είναι μούφα καί νά πάνε νά γαμηθούνε.

Κατόπιν αυτού, ενημέρωσα τούς καλούς μου φίλους καί συγγενείς πως ο Νόαμ Τσόμσκυ (95 χρονών) είναι (ακόμη) ζωντανός.

Σχολιο.- Στα άλλα καλά τα έλεγε Για την Κορονοχουντα το έχαψε και έκανε πολλά παρατερα και παράλογα γαργαρα.Για την 4η Βιομηχανική επανάσταση και τον μετανθρωπισμο έχει κάτι να μας πει ? Νομίζω πως και οι φιλόσοφοι στα τελευταία τους ξεμωραινονται άσε που το σύστημα τους γεμίζει κόλακες και αυλικούς και έπειτα αρχίζουν την μαρουλοφιλοσοφία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χονδρική τιμή της μεγαβατώρας το Σάββατο στην Γερμανία είχε 8€ στην Γαλλία -6€ (αρνητικο) στην Ισπανία 20€ κ στην Ελλάδα 102€



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κόσμος έχει πάρει διαζύγιο από την επιστήμη γιατί πρώτη η επιστήμη τον κεράτωσε με τον τεχνοφεουδαρχικό καπιταλισμό

Η αστική τάξη αφαίρεσε το φωτοστέφανο απ' όλα τα ως τότε αξιοσέβαστα επαγγέλματα που τα αντίκριζαν με θρησκευτική ευλάβεια. Το γιατρό, τo νομικό, τov παπά, τον ποιητή, τον άνθρωπο της επιστήμης, τους μετέτρεψε σε μισθωτούς εργάτες της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"«Ο έξυπνος τρόπος για να κρατήσετε τους ανθρώπους παθητικούς και υπάκουους είναι να περιορίσετε αυστηρά το φάσμα της αποδεκτής γνώμης, αλλά να επιτρέψετε μια πολύ ζωηρή συζήτηση εντός αυτού του φάσματος - ακόμη και να ενθαρρύνετε τις πιο επικριτικές απόψεις.

Αυτό δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση.... ότι υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης, ενώ το σύστημα διατηρεί τις προϋποθέσεις του και τα όρια στο εύρος της συζήτησης, στενά και ανάλγητα».

Noam_Chomsky: "How the World Works"


Σημ.: Σήμερα πολλά ΜΜΕ ανέφεραν το θάνατο του συγγραφέα, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή Νόαμ Τσόμσκι. Ωστόσο η σύζυγός του Valeria Wasserman, διέψευσε την είδηση."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΗΝΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΗ 

«ο Απ. Λύτρας ζητούσε... "βαρύτερες ποινές" για την ενδοοικογενειακή βία»

Η παραπάνω αναφορά της γριομπεμπέκας Ζήνας Κουτσελίνη, προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Αδιαφορώ πλήρως αν πλήττεται η καριέρα οποιουδήποτε κακοποιητή, αλίμονο δεν με νοιάζει η καριέρα κανενός» απαντώντας στο ερώτημα της παρουσιάστριας προς το πάνελ της εκπομπής: «Εσείς αμφισβητείτε αυτή τη στιγμή ότι μια καριέρα στο ζενίθ της, πλήττεται;».

Σημειώνεται ότι και άλλα μέλη του πάνελ υποστήριξαν τη θέση Μαρέδη, με την παρουσιάστρια να αναφέρει: «Τώρα εσείς κάνετε λαϊκισμό, για να καταλάβω;».

Ο έντονος διάλογος

Ζήνα Κουτσελίνη: «Εσείς αμφισβητείτε αυτή τη στιγμή ότι μια καριέρα στο ζενίθ της, αυτή τη στιγμή πλήττεται; Φαντάζομαι;».

Δημήτρης Μαρέδης: «Αδιαφορώ πλήρως αν πλήττεται η καριέρα οποιουδήποτε κακοποιητή, αλίμονο δεν με νοιάζει η καριέρα κανενός».

Ζ.Κ: Μα λες τις εξελίξεις παρακάτω ρε Δημήτρη.

Δ.Μ: Ένας άνθρωπος που σηκώνει το χέρι του σε έναν άνθρωπο, γυναίκα ή άντρα είναι καταδικαστέος, δεν με νοιάζει η καριέρα του δεν με νοιάζει να καταστραφεί η καριέρα κανενός.

Ζ.Κ: Τώρα εσείς κάνετε λαϊκισμό;

Δ.Μ: Όχι, λέμε την αλήθεια όπως και εσύ. Εσένα σε νοιάζει η καριέρα του Λύτρα;

Ζ.Κ: Ε ποια είναι η αλήθεια; Εμένα με νοιάζει η καριέρα του Λύτρα ή με νοιάζει η δική μου; Λοιπόν, αλλά σας παρακαλώ πολύ ξέρουμε αυτή τη στιγμή τι συμβαίνει σε αυτό το σπίτι;

Δ.Κ: Πώς δεν ξέρουμε, να τι συμβαίνει.

Ζ.Κ: Το ξέρεις;

Δ.Κ: Να το, το ομολόγησε.

Στη συνέχεια, η Ζήνα Κουτσελίνη απάντησε εκνευρισμένη και χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι:

Ζ.Κ: Ξέρεις αν έχει ξανακακοποιηθεί αυτή η γυναίκα; Σήκω και πες το.

Δ.Μ: Αυτό δεν το ξέρω

Ζ.Κ: Ακούς λοιπόν αυτό που έχει πει δημόσια ο Απόστολος ότι δεν την έχει ξανακακοποιήσει.

Δ. Μ: Αυτό κρίνω

Ζ.Κ: Και ο πατέρας μου την έδερνε μέρα παρά μέρα, μια φορά έφτασε στην αστυνομία, άρα λοιπόν; Τι μου λες εδώ πέρα. Για ποιον λαϊκισμό μιλάμε εδώ;

Δ.Μ: Δεν μίλησα εγώ για λαϊκισμό με συγχωρείς.

Ζ.Κ: Μίλησες γιατί είπες «δεν με νοιάζει η καριέρα». Και ποιον νοιάζει; Λέω ότι ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί ολόκληρος. Δεν λέει κανείς ότι στενοχωριόμαστε γι αυτό.

Δ.Μ: Εντάξει δεν τον κατέστρεψε κανένας άλλος.

Ζ.Κ: Να μην γινόμαστε οι άνθρωποι που θέλουμε το κακό του άλλου, γιατί δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα σε ένα σπίτι. Αν μιλήσει και η Σοφία μίλησε και ο Απόστολος και έχουν πει την αλήθεια, τότε θα ξέρουμε. Εμείς στο αστυνομικό τμήμα με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου φτάσαμε μια φορά. Και όντας κ@λ@φ@ρδος είχε απόπλου απαγορευτικό. Και πήγε η μάνα μου και απέσυρε εκείνα τα χρόνια. Κάθε μέρα με πρησμένο το μάτι, άρα μη μου λες εμένα.

Δ.Μ: Δεν ψέγω εσένα.

Ζ.Κ: Ρε Δημήτρη το έκανες όλο αυτό, τη στιγμή που εγώ προσπαθούσα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου, αυτό σου λέω. Δεν το είπα για τον άνθρωπο, είπα ότι αυτή τη στιγμή, ότι όλο αυτό το κομμάτι είναι τελειωμένο. Δεν μίλησε κανείς γιατί όλο αυτό κάνουμε μια κουβέντα γιατί καταστρέφεται μια καριέρα, πρώτον εγώ πριν είπα για το παιδί. Και όλοι περιμένανε ότι δεν θα ασχοληθούμε με το θέμα γιατί έχουμε φιλική σχέση.

Δ.Μ: Γιατί, έχεις μασήσει εσύ τα λόγια σου ποτέ, ποιος το λέει αυτό;

Σχολιο.- Επίσης αντιδράσεις, και βρίσιμο στη γερομπεμπέκα Ζήνα Κουτσελίνη υπάρξαν μέσα από το διαδίκτυο, από το ΜΚΔ twitter συγκεκριμένα, από τον κόσμο που αγανάκτησε με τη γερομπεμπέκα Ζήνα…

https://www.press-gr.com/2024/06/blog-post_900.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3JBGrTL4mAxzdHbIvt-iR9mfjmuzS2thCg_8Sc2xSTn4LFGO1mFNEUtg0_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα καθάρματα οι καθηγηταράδες ΕΣΠΑφάγοι σε αγαστή συνεργασία με τους εκμεταλλευτές της "εγκληματικής αλλαγής" και τους τηλεοπτικούς προπαγανδιστές, προσπαθούν έντονα να μας πούν πως τα ξερά χόρτα αυταναφλέγονται και δεν υφίσταται εμπρησμός. Στο τέλος θα μας πούν πως και οι ανεμμογεννήτριες φυτρώνουν μόνες τους. Ο κόσμος βέβαια σταθερά Γκρέττα και νεοφιλελέ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κεντροαριστερά".. όπως οι αιμορροΐδες..κέντρο μέν..αλλά λίγο πλάγια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όοο..πρωθυπουργός.."μαλώνει" και βάζει τιμωρία στην γωνία τις πολυεθνικές για την ακρίβεια (εδώ γελάμε και κλείνει η αυλαία)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 21 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ!

Ζαλίζουν τα πολεμικά κονδύλια που πληρώνει από την τσέπη του ο λαός! 7 δις καθε χρόνο απο τον ιδρώτα του λαου πηγαίνουν στους μακελλάρηδες του ΝΑΤΟ ! Μετά σου λενε οι κυβερνώντες θα πέσει εξω ο προϋπολογισμός αν δοθούν χρήματα για την υγεία για την παιδεία για την πρόληψη απο τις πυρκαγιές και για χίλιες δυο ανάγκες της κοινωνίας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίρνουν την περιουσία του λαού με τον αντιπυρικό νόμο. Καθιστούν τόσο επαχθή την διατήρησή της που θα αναγκάσουν τους κατόχους οικοπέδων η χωραφιών να τα πουλήσουν κοψοχρονιά. Κι όταν τα πάρει ο Κινέζος η ντόπιος επεγδυτής..τότε θ' αλλάξουν τον νόμο προς όφελός του. Όπως τώρα ετοιμάζονται να παραχωρήσουν την κερδοφόρα Αττική οδό στην ΓΕΚ.ΤΕΡΝΑ.. με το μέγιστο του κόστους πλειοδότησης από ΕΣΠΑ.. δηλαδή λεφτά δικά μας.. Εσείς του τρικέφαλου τρικομματικού τέρατος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ απλά συνεχίστε να ψηφίζετε ως τρίβλακες..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η ταξικη συνειδηση δεν διδασκεται στα σχολεια , δεν ερχεται με θεια επιφωτιση, αποκτιεται μεσα απο αγωνες και κινηματα και την παρεμβαση του κομματος της εργατικης ταξης

σχολιο.- ούτε  καλλιεργείται στους κόλπους της εργατικής ελίτ.

Σχολιο.- Αυτή η κουβέντα έχει γίνει μέχρι σήμερα 45 χρόνια.Δράσεις και αποτελέσματα υπάρχουν.Συμπεράσματα με βάση τα αποτελέσματα επίσης.Οι αιώνιοι "αρχιεπίσκοποι" των γκρουπούσκουλων...με αρωγούς τους καθηγηταράδες ΕΣΠΑφάγους κάθε λογής (Δουζίνες κλπ) καμμιά σχέση με την εργατική τάξη και τον αγώνα για ανατροπή δεν έχουν. Επαγγελματίες άεργοι ή αεροκοπανολόγοι του Πάντειου ψευτοπανεπιστήμιου και λοιπών ψευτοεπιστημών...δεν μας χρειάζονται. Αρκετά για μισό αιώνα. Νισάφι πια με το κάθε συστημικό λιμάρι ...Βαρουφάκηδες κλπ.

Σχολιο.- Αυτη η συζητηση δεν σταματαει και καλως δεν σταματαει...αλίμονο εαν πεσει μουγγα.....και το προβλημα δεν ειναι μονο καποιοι καθηγηταδες της εργατικης αριστοκρατιας....τους οποιους κανεις δεν τους επαιρνε σοβαρα υποψη… το ζητημα ειναι οτι υπαρχει σοβαρο ελλειμα κρισημης μαζας συνειδητης πρωτοποριας που να μπορει να σπρωξει το σκαφος αλλιως ......ωστε να ερθουν σημερα κοινωνικοπολιτικες ανατροπες.... Οσο για την εργατικη ταξη στο μεγαλο συνολο απλα χειμαζει...

Σχολιο.- Ποιός φταίει γι ' αυτό; Ότι η εργατικη τάξη χειμάζει; Και βέβαια επ' αυτού δεν ισχύει κάτι τέτοιο ολοκληρωτικά.. ευτυχώς

Σχολιο.- Δηλαδή; Η πολυγραφοσύνη από τα άεργα ηγετίδια και άχρηστους ανικανομολόγους των πολυσυλλεκτικών γκρουπούσκουλων...που βοηθάει εμένα τον συνταξιούχο-ληστευμένο μεταλλεργάτη;.Και για να γίνω σαφέστερος..που και πότε έλυσε το πρόβλημα η "σοσιαλδημοκρατία".. η καπιταλιστική "διαχείριση"(εδώ γελάμε με τους "διαχειριστές")δηλαδή;Φτάσαμε στην ναζιστικοποίηση της περίφημης..."Κοινωνίας των Λαών" ..της Ε.Ε.(Ενωμένες Έχιδνες) και καμαρώνουμε;

Σχολιο.- Όπως δεν υπάρχουν σωτήρες έτσι δεν υπάρχει και ατόφια ταξική συνείδηση.

Τι λες για τους λαϊκούς που πλαισίωσαν τα Τάγματα Ασφαλείας και τους αστούς που στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα;

Και αυτά σε εποχές που οι διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία ήταν πολύ πιο ξεκάθαρες

Σχολιο.- Κρούεις κενές θύρες. Ποτέ κανείς συνειδητοποιημένος κομμουνιστής δεν έτρεφε αυταπάτες πως μόνον ο ταξικός προσδιορισμός(κατά φύσιν και θέση) παράγει και ταξική συνείδηση. Άλλωστε εξ υπαρχής του κομμουνιστικού κινήματος η εκπαίδευση αλλά και θεωρητική κατάρτιση των εργατών υπήρξε πρώτιστο μέλημα.Κι όσο για τους αστούς που στήθηκαν στο απόσπασμα είναι η φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα..κι έγινε κυρίως όταν ο εχθρός ήταν απόλυτα διακριτός,ένστολος και ένοπλος κατακτητής..κι αργότερα σε κράτος τρομοκρατίας..ο Μπάτσης π.χ..μαζί με Μπελογιάννη..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση προς τα επαιρόμενα "ηγετίδια" της ψευτοκεντροαριστεράς.Γνωρίζετε πως δημαρχαίοι και δημαρ-χέσενες των μνημονιόδουλων κομμάτων,φτιάχνουν εταιρείες "Κόζα Νόστρα"...κατασκευαστικές,μελετών κλπ.. με δικούς τους αχυράνθρωπους και ρουφάνε τα ΕΣΠΑ για διάφορα δημοτικά "έργα" μέχρι το μεδούλι; Εάν το γνωρίζετε είστε λαμόγια. Εάν όχι είστε ανίκανοι...φούμαρα και χαρτοπόλεμος.Άϊντε λοιπόν να μας απαλλάξετε απ' την τσίκνα σας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο χειρότερος εχθρός μιας επαναστατικής πορείας προς τον σοσιαλισμό..αλλά και μιας υπό εγκαθίδρυση σοσιαλιστικής κοινωνίας είναι τα.."αριστερά"(που τώρα αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά ή..σοσιαλδημοκρατικά) ανθρωπίδια των Μ.Κ.Ο.. και δικαιωματικών (τάχα) ομάδων..κι οι απόλυτα εξειδικευμένοι..άχρηστοι σε ποικίλες ανάγκες και δράσεις.."τσιμεντάνθρωποι" των μεγαλουπόλεων,επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Φυσικά οι .."ηγέτες" υπνώττουν και ρεύονται τα χωνευόμενα "πολιτικά μεζεδάκια". Πιστεύουν βεβαίως ακράδαντα πως ως ..μεγάλοι διανοούμενοι φωστήρες ξερόλες σωστά αποδέχονται τις ιαχές δόξης του χειραγωγούμενου κοπαδιού ανάθεσης. Καμμιά ελπίδα με δαύτους.

Σχολιο.- Ρεφορμισμος λέγεται... (και είναι η "Δεξιά" μέσα στην..... Αριστερά). Έτσι.. "Το ξέραμε" ...και δεν κάνουμε λάθος.... 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5.000 μετανάστες κουβαλάει ο Μητσοτάκης από Ινδία και Πακιστάν, για να δουλέψουν στο Ελληνικό. Πριν λίγους μήνες, πήγε ο ίδιος εκεί και έκλεισε το deal.

Επιδοτούνται από ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ και μάλιστα με το νόμισμα της πατρίδας τους! Από το μερτικό του Ταμείου Ανάκαμψης που μας αναλογεί! Για να θησαυρίζει ο Λάτσης και οι συν αυτώ.

Οχι, δεν τους έκαναν οι άεργοι λαθρομετανάστες των γκέτο. Ήθελαν νέο deal για να κυκλοφορήσει ελεγχόμενο το χρήμα και οι μίζες των μεσαζόντων.

Σχολιο.- ΑΝΑΦΤΥΞΗ θα φέρει το Ελληνικό!

Σχολιο.- Το τρικέφαλο τέρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε έχουν καταστρέψει τη χώρα και όμως τους ψηφίζουμε μήπως έχουμε τάσεις μαζοχισμού; όλοι αυτοί είναι τσιράκια του συστήματος

Το τρικέφαλο τρικομματικό τέρας είναι τσιράκια των Αμερικανών το έχουμε διαπιστώσει τόσες φορές είναι τα εργαλεία του συστήματος

Σχολιο.- Θα διώξει κάποιος τον Λάτση που για χάρη του, μεταξύ άλλων, δεν έκλεινε το 2ο Μνημόνιο. Και θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, Ευρωπαϊκά χρήματα δηλαδή, που θα σου τα εκταμιεύσουν οι Ευρωπαίοι, αμέσως μόλις δηλώσεις πως θα τα χρησιμοποιήσεις για να διαβιούν αξιοπρεπώς οι μετανάστες . Έλα τώρα! Ακόμη πιστεύεις πως θα διαπραγματευτείς με τους Κουτόφραγκους και θα χορεύουν στον ρυθμό απ τα νταούλια σου?

Σχολιο.- Η Μελόνι θέλει και αυτό κάνει κλειστές δομές λαθρομεταναστών της Ιταλίας στην Αλβανία.

καμμια σχεση με τα καμωματα του κουλη και σια.....προκειται για κλειστη δομη οπου θα μπορει να κανει αιτηση ασυλου κανεις - που δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι θα γινεται δεκτη - οχι για συμφωνια μαζικης μεταφορας σκλαβων απο τη μια ακρη της γης στην άλλη

προκειται για λαθρομεταναστες που διασωζει το ιταλικό λιμενικο και εγκαθιστα σε κλειστες δομες στην Αλβανία οπου αναμενουν στο ακουστικο τους...τι σχεση εχει αυτο με συμφωνια να φερουν εδω νομιμως και μαζικα φτηνα εργατικα χερια απο το πακισταν?

Σχολιο.- μετα απο κατι τετοια ας μην πιστεψουμε οτι το μεταναστευτικο κυμα οι ισχυροι της το πολεμουν επειδη δεν το ελεγχουν απολυτως

Σχολιο.- ε μετα απο 25 χρονια οργανωμενου μαζικου εποικισμου της δυσης επι τελους το καταλαβαμε

Σχολιο.- Οι Έλληνες δεν τους έκαναν? Και μην πει κάποιος ότι οι Έλληνες βαριούνται να δουλέψουν γιατί αν τους δοθεί κίνητρο θα τρέξουν

Σχολιο.- Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λάτσης, τα αφεντικά τους και τα τσιράκια τους , όλο το διεφθαρμένο, ξενοδουλο και υποτελες πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας , έκαναν και κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και την κάνουν καλά , σε σχέση με τα συμφέροντα τους. Επομένως είναι απολύτως προβλέψιμοι.

Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη η συμφωνία για τους 10000 Ινδούς και Πακιστανους εργάτες που θα δουλέψουν στο Ελληνικό.

Το πρόβλημα για τους παραπάνω κυρίους θα προκύψει όταν εμείς οι υπόλοιποι, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα είμαστε προβλέψιμοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε την Κύπρο ότι αν το έδαφος του νησιού χρησιμοποιηθεί για επίθεση κατά του Λιβάνου, η Κύπρος θα γίνει μέρος του πολέμου και θα υποστεί πυραυλικές επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ διαθέτει πυραύλους που μπορούν να φτάσουν στην Κύπρο.

Το Ισραήλ συνεχίζει να απειλεί ότι θα επιτεθεί στο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ, με τη σειρά της, λέει ότι θα αντεπιτεθεί και εξετάζει το ενδεχόμενο μιας προληπτικής πυραυλικής επίθεσης κατά του Ισραήλ, αν πιστεύει ότι επίκειται επίθεση. Μια πυραυλική επίθεση δεν σημαίνει συνεχείς βομβαρδισμούς, αλλά σοβαρές μαζικές επιθέσεις με τη χρήση σύγχρονων ιρανικών πυραύλων, οι οποίοι έχουν προμηθεύσει ενεργά τον Λίβανο τα τελευταία χρόνια μέσω του Ιράκ και της Συρίας. Υπολογίζεται ότι η Χεζμπολάχ έχει συσσωρεύσει δεκάδες χιλιάδες πυραύλους διαφόρων τύπων, αρκετούς για μήνες πολέμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει στρατιωτική παρουσία στην Ερυθρά θάλασσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Σιωνισμού που πλήττονται από τις ηρωικές επιθέσεις του λαού της Υεμένης.

Η φρεγάτα Ψαρά στις υπηρεσίες του Ισραήλ 

η φρεγάτα «Ψαρά» αναλαμβάνει το έργο της φρεγάτας «Ύδρα» παρέχοντας συνοδεία



Προς Μισθοφόρους φρεγάτας «Ύδρα»... δουλικό προσωπικό των σιωναζί παιδιών του Σατανά!

18/3/2024    

Γάζα, 18 Μάρτη 2024... Αφιερωμένο στους μισθοφόρους & τις οικογένειές τους!

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές δίπλα στο νοσοκομείο Shefa ...

Στους σιωνιστές βρεφοκτόνους σιωναζί επιτρέπονται τα πάντα...

Νατοϊκά μορμολύκεια, χυδαίοι μισθοφόροι της φρεγάτας «Ύδρα»:

ΟΧΙ στ' όνομα του Ελληνικού Λαού!

Αυτή η Παλαιστίνια μάνα έφυγε από το σπίτι σήμερα το πρωί, 18 Μάρτη 2024, για να βρει μια χούφτα αλεύρι για τα παιδιά της. Μόλις επέστρεψε, βρήκε το σπίτι της ισοπεδωμένο από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, με ολόκληρη την οικογένειά της, τα παιδιά της και τον σύζυγο  κάτω από τα ερείπια...

Τρομοκράτες... μισθοφόροι της φρεγάτας «Ύδρα»... δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που ντροπιάζουν την Πατρίδα και το Έθνος!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Νίκη στα όπλα του Αδέσποτου κι Αδούλωτου λαού της Υεμένης!

Θάνατος στον ιμπεριαλισμό και τους λακέδες του!

Υ.Γ. Νιώθουν περηφάνια οι δικές σας μανάδες, σύζυγοι, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι;

Καλή η ημερήσια αποζημίωση, το έξτρα επίδομα κι ο μισθός σας στο Ελλαδιστάν;

ΝΤΡΟΠΗ της πατρίδας μας!

Ο ελληνικός λαός σας πληρώνει για να δολοφονείτε λαούς! Κερδίσατε στην ιστορία μια θέση ως δουλικά των σιωναζί, ένοχοι όσο κι οι βρεφοκτόνοι σιωναζί!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ στέλνουν F16 στην Ουκρανία.

Είμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά πριν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Σχολιο.- Τα μαχητικά F-16 που θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος διαμηνύει ο Jake Sullivan, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν τα F-16 στην Ουκρανία.

Η διμερής συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν ο πρόεδρος Biden και ο πρόεδρος Zelensky τονίζει αυτό το σημείο: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποκτήσει αυτές τις δυνατότητες.

Τέτοιες δυνατότητες θα πρέπει να τοποθετηθούν στην Ουκρανία», υπογράμμισε μιλώντας στο δίκτυο του PBS ο Sullivan.

Το προβλέπει η διμερής συμφωνία που υπέγραψαν Biden – Zelensky λέει ο Jake Sullivan

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη σεναριολογία για την ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε νατοϊκό έδαφος εκτός της Ουκρανίας προκειμένου να μην γίνουν εύκολος στόχος της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως από τη στιγμή που τα F-16 θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά ρωσικών στρατευμάτων ή δυνάμεων, θα είναι νόμιμος στόχος ανεξάρτητα από το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώνονται, διαμηνύοντας πως στόχος θα είναι και τα ίδια τα αεροδρόμια ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Σχολιο.- Οικόπεδο θα γινει η ευρωπη δυστυχώς

Σχολιο.- είχε γίνει ήδη δυστυχώς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε το δάσος ανεμογεννητριών που σχεδιάζει ο ΑΣΠΗΕ σε μια παραποτάμια έκταση, δίπλα ακριβώς στις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ των Εθνικών Πάρκων Δαδιάς και Εβρου. 

Ο πρόκειται να καταλάβει μία τεράστια παραποτάμια έκταση σε άμεση γειτνίαση με τα Εθνικά Πάρκα Δαδιάς και Έβρου. Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί μεταναστευτικό διάδρομο χιλιάδων πτηνών κάθε χρόνο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 104 χρόνια, στις 19 Ιουνίου 1920, το Συμβούλιο των Λαϊκών Επιτρόπων της RSFSR, με επικεφαλής τον V.I. Λένιν, εξέδωσε διάταγμα για την ίδρυση της Πανρωσικής Έκτακτης Επιτροπής για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού (VChK Likbez).

Στην προεπαναστατική Ρωσία, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν αναλφάβητοι - η γενική απογραφή πληθυσμού του 1897 κατέγραψε μόνο το 21% του εγγράμματου πληθυσμού. Μετά τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η δημόσια εκπαίδευση έγινε μια από τις κύριες κυβερνητικές προτεραιότητες. Στις 26 Δεκεμβρίου 1919 εκδόθηκε διάταγμα για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού στον πληθυσμό από 8 έως 50 ετών. Στις 19 Ιουνίου 1920, για την εφαρμογή αυτού του διατάγματος, η σοβιετική κυβέρνηση ίδρυσε την Πανρωσική Έκτακτη Επιτροπή για την Εξάλειψη του Αλφαβητισμού (VChKLB) υπό τη Λαϊκή Επιτροπεία Παιδείας της RSFSR. Ο Λαϊκός Επίτροπος Παιδείας Ανατόλι Λουνατσάρσκι ήταν υπεύθυνος για τις υποθέσεις αυτής της επιτροπής.

Η Πανρωσική Επιτροπή και οι έκτακτες επιτροπές στα περιφερειακά και επαρχιακά τμήματα δημόσιας εκπαίδευσης οργάνωσαν εκπαιδευτικά κέντρα και σχολεία, εκπαίδευσαν εκπαιδευτικό προσωπικό για αυτά, δημοσίευσαν προγράμματα, μεθοδολογικές επιστολές και εκκινητές. Το 1923 δημιουργήθηκε η εθελοντική εταιρεία «Κάτω ο αναλφαβητισμός», η οποία συνέβαλε στο έργο της Επιτροπής.

Η απογραφή του 1939 έδειξε ότι ο αλφαβητισμός στον πληθυσμό ηλικίας 8 ετών και άνω είχε φτάσει το 81%. Η έννοια της «εκπαιδευτικής εκπαίδευσης», ουσιαστικά, έχει ήδη υποχωρήσει στη σφαίρα της ιστορίας, έγινε ένα μεγάλο θαύμα, ο αναλφαβητισμός έληξε στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Κατά τη διάρκεια 20 ετών, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος (1920 - 1940), πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι διδάχθηκαν γραφή και ανάγνωση στην ΕΣΣΔ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην πεί κανείς ότι η Λιβανέζικη Αντίσταση χτυπάει πισώπλατα. Ο Γ.Γ. μας προειδοποιεί: 

"Προειδοποιούμε την κυπριακή κυβέρνηση ότι το άνοιγμα των αεροδρομίων και των βάσεων της στο Ισραήλ για να στοχεύσει τον Λίβανο θα αποτελέσει μέρος του πολέμου"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδοί νέο μαχααγιαδες.

Κακός ψοφος......

Βρετανία: Η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας ξόδευε περισσότερα χρήματα για τον σκύλο της παρά σε μισθούς του προσωπικού

Η πλουσιότερη οικογένεια της Βρετανίας, οι Prakash και Kamal Hinduja, μαζί με τον γιο τους Ajay και την σύζυγό του Namrata,  κατηγορείται για μια πρωτοφανή κακομεταχείριση του οικιακού προσωπικού της στη βίλα της στη λίμνη της Γενεύης.

Ο εισαγγελέας Yves Bertossa δήλωσε σε ελβετικό δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση περί εκμετάλλευσης και human trafficking, ότι η οικογένεια Hinduja, που διαθέτει δισεκατομμύρια ξόδευε περισσότερα για το κατοικίδιο σκυλί της παρά για τους υπηρέτες της, οι οποίοι κέρδιζαν μόλις 6,2 λίρες για εξαντλητικά 18ωρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ο εισαγγελέας επικαλέστηκε ένα έγγραφο του προϋπολογισμού με τίτλο «κατοικίδια ζώα» που έδειχνε ότι η οικογένεια διέθετε 8.584 ελβετικά φράγκα (περίπου 9.000 ευρώ) ετησίως για το σκυλάκι τους.

Ο Bertossa σημείωσε επίσης την απουσία καθορισμένων ωρών εργασίας ή ρεπό στις συμβάσεις του προσωπικού, υποστηρίζοντας ότι οι υπάλληλοι ήταν ουσιαστικά στο χέρι της οικογένειας, με τα κατασχεμένα διαβατήρια να περιορίζουν την ελευθερία τους.

Προς υπεράσπιση τους, οι δικηγόροι της οικογένειας Hinduja δήλωσαν ότι το προσωπικό αντιμετωπίστηκε με σεβασμό και του παρασχέθηκε στέγη.

Ο Ajay Hinduja (αριστερά) και η σύζυγός του, Namrata κατά την άφιξή τους στο δικαστήριο στη Γενεύη / ΑΠΕ-ΜΠΕ  

«Ο μισθός δεν μπορεί απλώς να μειωθεί σε αυτό που πληρώθηκαν σε μετρητά», καθώς καλύφθηκε η διατροφή και η διαμονή, δήλωσε η Yael Hayat, δικηγόρος του γόνου της οικογένειας Ajay Hinduja. Είπε επίσης ότι δεκαοκτάωρες εργάσιμες ημέρες ήταν υπερβολή.

Οι δικηγόροι της οικογένειας υποστήριξαν ότι ορισμένοι εργαζόμενοι επέστρεψαν οικειοθελώς στη Γενεύη για να εργαστούν πολλές φορές, υποδηλώνοντας ικανοποίηση από τις συνθήκες εργασίας τους σε σύγκριση με την κατάστασή τους στην Ινδία.

Η υπεράσπιση δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Bertossa ήταν παραπλανητικοί και υποστήριξε ότι οι πρακτικές πρόσληψης της οικογένειας έχουν βελτιωθεί και τηρούν πλέον τους τοπικούς κανονισμούς. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ajay Hinduja κατέθεσε ότι δεν ήταν καλά πληροφορημένος για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, επειδή η πρόσληψή τους γινόταν από τον όμιλο Hinduja στην Ινδία.

Αλλά έκτοτε είχαν σταματήσει τις άτυπες πρακτικές πληρωμών και όλες οι προσλήψεις γίνονταν πλέον τοπικά μέσω τρίτου.

«Δεν θα βρείτε ούτε έναν υπάλληλο που να λέει ότι τον προσέλαβε ο Ajay», δήλωσε ο Hayat στο δικαστήριο. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν γνωρίζει τίποτα, καθώς βρισκόταν αλλού».

Ο Bertossa ζήτησε αυστηρές ποινές, μεταξύ των οποίων φυλάκιση άνω των πέντε ετών για τα μέλη της οικογένειας και σημαντικές οικονομικές κυρώσεις – να υποχρεωθεί η οικογένεια να καταβάλει 1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα για δικαστικά έξοδα και να συνεισφέρει 3,5 εκατομμύρια φράγκα σε ένα ταμείο αποζημίωσης για το προσωπικό.

Επέκρινε επίσης την απουσία από τη δίκη των Prakash και Kamal Hinduja, υποδηλώνοντας ότι αντανακλά περιφρόνηση για τη νομική διαδικασία.

Ο Hinduja Group είναι ένας πολυεθνικός όμιλος στην Ινδία που δραστηριοποιείται σε έντεκα τομείς: στην αυτοκινητοβιομηχανία, στο πετρέλαιο και τα ειδικά χημικά προϊόντα, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην πληροφορική και τα ITeS, στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην υγειονομική περίθαλψη, στο εμπόριο, στην ανάπτυξη έργων υποδομής, στα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στην ενέργεια και στα ακίνητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτέ πριν οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο σκοτεινοί όσο είναι τώρα. Δεν δίνεται η ευκαιρία στο άτομο να σταματήσει και να καταλάβει τι συμβαίνει. 

Ατελείωτες σειρές στην τηλεόραση, η μία πιο χαζή από την άλλη, χυδαία βαριετέ, λάγνες ή επιθετικές ταινίες, που επηρεάζουν προσεκτικά το υποσυνείδητο, καλλιεργούν το πνεύμα του εγωισμού και της βίας. 

Ένας φυσιολογικός άνθρωπος σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέπεται σε ένα ζώο χωρίς αρχές που κάνει μια ζωή εντελώς ανούσια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2.356 χιλιάδες ευρω παίρνει κάθε μήνα η Αλεξία Μπακογιάννη για Συμβουλές που δίνει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.....

Η εταιρεία AIA Relate της Αλεξίας Μπακογιάννη προσελήφθη ως σύμβουλος για την «επικοινωνία» στην Επιτροπη Κεφαλαιαγοράς με μισθό 2.356€ το μηνα !!

2.356 ΕΥΡΏ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΛΕΞΙΑ !!!

ΕΣΥ ΓΙΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 400 ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ 300 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



GAYPRIDE παρέλαση

Ενα χυδαίο και φτηνο πανηγύρι βγαλμένο απο τα σπλάχνα του αφυπνισμένου καπιταλισμού για να ψαρεύουν ψήφους πολιτικα "τίποτα" σαν τη Ζωήτσα με τις καρδούλες απο μια χρεοκοπημένη ιδεολογία του δικαιωματισμού της CIA....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλάει το σούργελο του ΚΙΕΦ για Τουρκικό λαό της Δυτικής Θράκης και κανένας εισαγγελέας δεν ασχολείται με το θέμα γιατι αυτη ειναι η γραμμη απ το Μαξίμου ... ΕΥΓΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το πρωϊ το "έγκυρο" BBC, αλλά και άλλα Αμερικανικά ΜΜΕ, παρουσίαζαν πλάνα από την Ρωσική Γιακουτία, ως την Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας, που επισκέφθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν.

"Εγκυρα" πράγματα!

Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε, στην Βόρεια Κορέα αργά το απόγευμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθάνατε τον Τσόμσκι,

θα το βρετε από μας,

αλήτες Μπαμπινιώτηδες της γλωσσολογιάς!

Σχολιο.- Τι, πέθανε ο Μπαρμπινιώτης;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κάνσας μηνύει τη Pfizer για απόκρυψη των θανατηφόρων κινδύνων του Covid εμβολίων της

19/6/2024

Μήνυση στην Pfizer κατατέθηκε απο το Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Thomas, η πολιτεία είπε ότι η Pfizer παραπλάνησε το κοινό σχετικά με τους ακραίους κινδύνους των εμβολίων, τα οποία παραβίαζαν τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών του Κάνσας. Ζητά απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση.

«Η Pfizer έκανε πολλές παραπλανητικές δηλώσεις για να εξαπατήσει το κοινό σχετικά με το εμβόλιο της σε μια εποχή που οι Αμερικανοί χρειάζονταν την αλήθεια», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Κάνσας, Κρις Κόμπαχ, σε μια δήλωση.

Η Nypost.com αναφέρει: Η μήνυση ισχυρίζεται ότι, λίγο μετά την κυκλοφορία του εμβολίου στις αρχές του 2021, η Pfizer απέκρυψε στοιχεία ότι το εμβόλιο συνδέθηκε με πολλές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής, καθώς και φλεγμονής μέσα και γύρω από την καρδιά, γνωστή ως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα .

«Οι δηλώσεις που έκανε η Pfizer σχετικά με το εμβόλιο της για τον COVID-19 ήταν ακριβείς και βασισμένες στην επιστήμη», ανέφερε η Pfizer σε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η αγωγή δεν έχει καμία αξία…

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων τον Ιούνιο του 2021 πρόσθεσε μια προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα στην ετικέτα του εμβολίου. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και εμφανίζονται συχνότερα σε έφηβα αγόρια και νεαρούς άνδρες.

Μια ανασκόπηση του 2023 21 μελετών από τα καθώλα αναξιόπιστα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια κατά του COVID δεν συνδέονται με αποβολή.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, υπέβαλε παρόμοια μήνυση κατά της Pfizer πέρυσι, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα. Η Pfizer χαρακτήρισε επίσης την υπόθεση αβάσιμη.

Ο Κόμπαχ είπε τη Δευτέρα ότι άλλες πολιτείες συνεργάστηκαν με το Κάνσας στην έρευνά του και αναμένεται να υποβάλουν και αυτές μηνύσεις και αγωγές



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ανόϊ, πρωτεύουσα του Βιετνάμ, σημαιοστολίζεται επίσης και προετοιμάζεται για την επίσκεψη Πούτιν που φτάνει εκεί απόψε από την Πιονγκγιάνγκ.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ρωσική Προεδρία: 

-“Στις 19-20 Ιουνίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (CPVCC) Nguyen Phu Trong.

Κατά την παραμονή του στο Ανόι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ Nguyen Phu Trong, τον Πρόεδρο To Lam, τον Πρωθυπουργό Pham Minh Chính και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Tran Thanh Man.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην τρέχουσα κατάσταση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και του Βιετνάμ στον εμπορικό, οικονομικό, επιστημονικό, τεχνολογικό και ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξής της. 

Οι ηγέτες θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για επίκαιρα θέματα της διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας.

Μετά τις συνομιλίες, οι πλευρές θα υιοθετήσουν κοινή δήλωση και θα υπογράψουν σειρά διμερών εγγράφων.”

-Ετοιμαστείτε ξανά, με τη Δύση να … σκούζει!


Η Ουάσιγκτον τα πήρε στο κρανίο

Η απότομη επίπληξη των ΗΠΑ στο Βιετνάμ για τη φιλοξενία του Πούτιν αργότερα αυτή την εβδομάδα ήταν γελοία

18/6/2024

Το Βιετνάμ θα εξακολουθεί να κρατά τις ΗΠΑ κοντά, καθώς θεωρεί ότι είναι το μόνο ρεαλιστικό αντίβαρο στην Κίνα στην ομώνυμη Νότια Θάλασσα της τελευταίας που το Ανόι ονομάζει Ανατολική Θάλασσα, ενώ οπλίζεται μέχρι τα δόντια με ρωσικά όπλα σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση λανθασμένος υπολογισμός.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ανόι αντέδρασε με οργή στην είδηση ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα επισκεφθεί το Βιετνάμ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ένας από τους εκπροσώπους τους είπε στο Reuters ότι «Καμία χώρα δεν πρέπει να δώσει στον Πούτιν μια πλατφόρμα για να προωθήσει τον επιθετικό του πόλεμο και διαφορετικά να του επιτρέψει να εξομαλύνει τις φρικαλεότητες του. Εάν είναι σε θέση να ταξιδεύει ελεύθερα, θα μπορούσε να εξομαλύνει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία». Αυτή η απότομη επίπληξη ήταν γελοία, καθώς δεν είναι η θέση των ΗΠΑ να πουν στους εταίρους τους ποιους ξένους ηγέτες επιτρέπεται να φιλοξενήσουν.

Είναι επίσης υποκριτικό, καθώς ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Βιετνάμ έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης που δημιούργησε το «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», του οποίου το «ένταλμα» για τη σύλληψη του Ρώσου ηγέτη πέρυσι ήταν αυτό που ανέφερε ο εκπρόσωπος σχετικά με τη δυσαρέσκειά τους που ταξίδευε ελευθέρως. Επιπλέον, ενώ ο σκοπός του επερχόμενου ταξιδιού του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αφορά διμερή συνεργασία και δεν είναι απλώς μια ευκαιρία να συζητήσει τις απόψεις του για την Ουκρανία .

Με το να μη σέβονται το Βιετνάμ με τον τρόπο που έπραξαν μέσω της αγενούς δήλωσης του εκπροσώπου της πρεσβείας τους, οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν άσκοπα το δράμα στη στρατηγική τους συνεργασία με κόπο , η οποία ολοκληρώθηκε μόλις πέρυσι μετά από μακρές διαπραγματεύσεις. Αυτοί οι πρώην εχθροί εν καιρώ πολέμου εισήλθαν σε μια ταχέως εξελισσόμενη προσέγγιση στο τέλος του Παλαιού Ψυχρού Πολέμου και έχουν κοινούς στόχους διαχείρισης της ανόδου της Κίνας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Βιετνάμ λόγω της θαλάσσιας εδαφικής διαμάχης με τη Λαϊκή Δημοκρατία.

Ακόμα κι έτσι, το Βιετνάμ απέχει πολύ από το να είναι σύμμαχος ή υποτελής των ΗΠΑ, καθώς διατηρεί περήφανα τη στρατηγική του αυτονομία, όπως αποδεικνύεται από τη συνεχή καλλιέργεια στρατηγικών σχέσεων με τη Ρωσία, την οποία υποστηρίζει πιστά παρά την τεράστια πίεση της Δύσης να εγκαταλείψει τη χώρα αυτή. Οι περισσότερες από τις ένοπλες δυνάμεις της προμηθεύονται σοβιετικά και ρωσικά προϊόντα, ενώ οι ενεργειακές εταιρείες των συνεργατών της εξερευνούν επίσης κοιτάσματα ανοικτής θάλασσας. Επιπλέον, το Ανόι δεν θα ξεχάσει ποτέ την υποστήριξη της Μόσχας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, η οποία σφυρηλάτησε τους αδελφικούς τους δεσμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο της προσεκτικής πράξης εξισορρόπησης του Βιετνάμ μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η οποία βασίζεται στην απόκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης έναντι του κορυφαίου εμπορικού εταίρου της Κίνας με την οποία εξακολουθεί να εμπλέκεται σε μια σκληρή θαλάσσια εδαφική διαμάχη, ο Πρόεδρος Πούτιν θα σύντομα επισκεφθείτε εκεί. Η Ρωσία σέβεται την απόφαση του Βιετνάμ να συνεργαστεί στρατηγικά με τον Αμερικανό αντίπαλό της, αλλά η Αμερική δεν σέβεται την απόφαση του Βιετνάμ να συνεργαστεί στρατηγικά με τον Ρώσο αντίπαλό της, που δεν χάνεται από το Ανόι.

Ωστόσο, το Βιετνάμ θα εξακολουθεί να κρατά τις ΗΠΑ κοντά, καθώς θεωρεί ότι είναι το μόνο ρεαλιστικό αντίβαρο της Κίνας στην ομώνυμη Νότια Θάλασσα της τελευταίας που το Ανόι ονομάζει Ανατολική Θάλασσα, ενώ οπλίζεται μέχρι τα δόντια με ρωσικά όπλα σε περίπτωση που ξεσπάσει μια σύγκρουση έξω από λάθος υπολογισμό. Καθώς οι εντάσεις Σινο-Φιλιππινέζων συνεχίζουν να επιδεινώνονται, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα προσπαθήσουν να ωθήσουν το Βιετνάμ σε αυτό, καθώς και να αυξήσουν την πίεση στο Πεκίνο, αλλά το Ανόι δεν θα ενεργήσει ποτέ ενάντια στα συμφέροντά του στις απαιτήσεις άλλων.

Αυτό ίσχυε πάντα, αλλά ακόμα περισσότερο τώρα μετά την γελοία επίπληξη των ΗΠΑ για τη φιλοξενία του Προέδρου Πούτιν, η οποία υπενθύμισε στους διαμορφωτές πολιτικής και στο κοινό ότι η Αμερική θα θεωρεί τον εαυτό της πάντα ως τον «ανώτερο εταίρο» σε όλες τις διμερείς σχέσεις της. Αυτή η αλαζονεία δεν είναι απλώς προσβλητική, αλλά είναι επίσης αντιπαραγωγική από την προοπτική των αντικειμενικών εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ, καθώς μειώνει τις πιθανότητες να συνεργαστούν στενότερα άλλοι όπως το Βιετνάμ μαζί της εναντίον τρίτων χωρών όπως η Κίνα.

Σχολιο.- Κάποιος μάλλον πιστεύει ότι οι ΗΠΑ είναι γελοίες

Σχολιο.- οι ΗΠΑ ήταν, είναι και θα είναι μια ληστρική οντότητα, που κατηγορεί άλλους για τα δικά της εγκλήματα. οι ΗΠΑ δεν πλήρωσαν καμία αποζημίωση στο Βιετνάμ για τη δολοφονία 4,5 εκατομμυρίων Βιετναμέζων πολιτών. Στην πραγματικότητα, ήμασταν εμείς που ξεκινήσαμε τον ληστικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας Ουκρανούς ληστές από το τμήμα ss stefan bandera. Θέλουμε και το τυπικό για εμάς τους ληστές.

Σχολιο.- Το Βιετνάμ ιστορικά ήταν πιο συχνά σε ειρήνη με την Κίνα παρά σε  πόλεμο (σχεδόν πάντα η Κίνα εισβάλλει στο Βιετνάμ). Ωστόσο, δεδομένου ότι οι πρωτεύουσες της Κίνας βρίσκονται ιστορικά στο βόρειο ή κεντρικό τμήμα της Κίνας, η Κορέα θα έπρεπε να είχε υποστεί πολύ μεγαλύτερη εισβολή από την Κίνα (η εφοδιαστική από τη βόρεια Κίνα στην Κορέα είναι ευκολότερη από την επιμελητεία στο Βιετνάμ). Ως εκ τούτου, ενώ η NK και η SK είναι πάντα σε εγρήγορση σχετικά με την πρόθεση της Κίνας, το Βιετνάμ είναι καλύτερα να είναι σε ειρήνη με την Κίνα. Σημειώστε ότι η Κίνα επιτέθηκε στο Βιετνάμ για να λάβει βοήθεια από τις ΗΠΑ, όχι επειδή οι Κινέζοι κομμουνιστές και οι Βιετναμέζοι κομμουνιστές έχουν κάποια ιστορική διαμάχη. Πολλοί μελλοντικοί ηγέτες και στρατηγοί της NV κρύβονταν ή εκπαιδεύονταν στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν ο Πούτιν είναι έξυπνος, θα προσπαθούσε επίσης να βοηθήσει την Κίνα και το Βιετνάμ να φτάσουν σε μια εκτόνωση. Η Κίνα χρειάζεται επίσης το Βιετνάμ για να είναι τουλάχιστον ουδέτερο μεταξύ των συγκρούσεων ΗΠΑ και Κίνας. Το Βιετνάμ χρειάζεται την αμερικανική αγορά. Αλλά εάν το Βιετνάμ αρχίσει επίσης να προσαρμόζεται, το Βιετνάμ είναι επίσης καλύτερα στο εσωτερικό των BRICS, ή τουλάχιστον να παραμείνει με τον ASEAN ενώ ολόκληρη η ASEAN παραμένει ουδέτερη.

Σχολιο.- Ω. Μια χώρα όπως η ΗΠΑ που δολοφόνησε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Βιετναμέζους είναι προσβεβλημένη.

Σχολιο.- Εκτός από τη δουλοπρεπή Δύση, τα περισσότερα έθνη είναι πρόθυμα να αποδολαριοποιήσουν και να αποαμερικανίσουν δεδομένου του πολεμοχαρήτων DNA των ΗΠΑ

Σχολιο.- Ακόμα πιο γελοίο να έρχεται από μια χώρα όπως η ΗΠΑ που θα έπρεπε να υμνεί τους θεούς ότι έχει ακόμη και δικαίωμα σε πρεσβεία σε μια χώρα που βομβάρδιζε και απειλούσε για μια δεκαετία του 20ου αιώνα. Το Βιετνάμ είναι ένα πολύ πολιτισμένο και συγχωρητικό έθνος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Δυτικά μέσα, πνιγμένα στην εμπάθεια και το ψέμα, παρακολουθούν στενά και προβάλλουν “κακιασμένα” την επίσκεψη Πούτιν στη Λ.Δ. της Κορέας:

-Από την Bild που βλέπει … “ραντεβού δικτατόρων” μέχρι το BBC που χρειάστηκε 2,5 χρόνια (!!!) για ν’ ανακαλύψει ότι … “η Βόρεια Κορέα δεν υποστηρίζει την Ουκρανία”!

-Κι από την Washington Post που ερμηνεύει το ταξίδι σαν … “απελπισία του Πούτιν από έλλειψη πυρομαχικών” μέχρι το CNN που ανησυχεί ότι “ο Πούτιν θα πάρει οβίδες και θα προσφέρει σαν αντάλλαγμα τη συμμετοχή της Β. Κορέας σε … αντιδυτικό μέτωπο”!

-Δείχνουν λίγο … ζαλισμένοι… Δεν νομίζετε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός, αν και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας. Τώρα πήρε εξιτήριο κι είναι μια χαρά! 

Οι συγγενείς - και το νοσοκομείο- επιβεβαίωσαν και τα … “σοβαρά” ( λέμε τώρα…) πρακτορεία ειδήσεων, αφαίρεσαν τις αρχικές δημοσιεύσεις για τον θάνατο του!

Για να καταλάβουμε γιατί τα υποτίθεται “σοβαρά Δυτικά μέσα” έσπευσαν να πανηγυρίσουν με ανυπομονησία, για το θάνατο του, και γιατί αυτός ο δυτικός 95χρονος παππούς είναι τόσο σημαντικός για την εποχή μας , εδώ είναι η συνέντευξή του από το 2023.

Ο Τσόμσκι λέει ότι:

-Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη.

-Οι ΗΠΑ και η Βρετανία διέκοψαν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να αποδυναμώσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία με το αίμα κάποιου άλλου και για ένα μικρό μερίδιο του στρατιωτικού τους προϋπολογισμού.

-Σε σύγκριση με τις ενέργειες των ΗΠΑ στο Ιράκ, η Ρωσία πολεμά με αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια.

-Η απειλή που θέτει η Ρωσία για τη Σουηδία και τη Φινλανδία είναι η δυτική προπαγάνδα. Η ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ συνδέεται αποκλειστικά με ζητήματα στρατιωτικής βιομηχανίας και χρήματος.

-μετά τα αποτελέσματα της σύγκρουσης, η Ουκρανία θα πρέπει να έχει ουδέτερο καθεστώς, να παραχωρήσει αυτονομία στο Ντονμπάς και να αναβληθεί η επίλυση του ζητήματος της Κριμαίας.

-Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν την Κίνα να επιτεθεί στην Ταϊβάν όπως προκάλεσαν τη Ρωσία επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ.

-Η κύρια απειλή για την ειρήνη προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις «έξι» συμμάχους τους με πρώτη τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία δεν είναι κυρίαρχη χώρα.

Σχολιο.- Το αφήγημα της πλανδημίας όμως το κατάπιε αμασητο και τσιμπηθηκε

Σχολιο.- ναι το ξέρω..

Και από τότε έχασα πάσα ιδέα για αυτόν..

Σχολιο.- Τα ίδια κορυφαία δυτικά φερέφωνα που έχουν γράψει ουκ ολίγες φορές για Πούτιν και Ερντογάν ότι "όπου να΄ναι πεθαίνουν", τώρα έγραψαν τα σχετικά και για τον Τσόμσκι. Νταξ...

Σχολιο.- Ο Μπαιντεν είναι ακμαιότατος , με σωας της φρένας!!!!!! και κατάλληλος για πασας φύσης γενοκτονίες για τα δυτικά ΜΜΕΞ.

Σχολιο.- ΤΗΝ ξεκάθαρη συστράτευση του με την υγειονομική γενοκτονικη κορωδο-χούντα πως την κρίνετε?

Σχολιο.- Έιναι ένας συστήματος βολεμένος και πιθανοτατα βαλτός ψευτο-""επαναστατης"και ψευτο-""διανοουμενος"""σαν βαλβίδα εξαπάτησης και αποσυμφορηφης του δυτικου ολοκληρωτικόυ ψευτο-"""δημοκρατικου"""παραδείγματος.Τον υποψιάστηκα πολύ πριν την φασιστική και παρανοϊκή στάση για την κορωδο-πλανδημια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Με τις εντυπωσιακές, -όπως είναι η παράδοση στην Κορέα- μαζικές τελετές κι εκδηλώσεις ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ!

Στην Πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, λοιπόν, και στα βίντεο πάνω:

-νέες αγκαλιές και φιλιά,

-λαϊκή υποδοχή απο δεκάδες χιλιάδες κατοίκων με σημαίες, συνθήματα και μπαλόνια,

-στρατιωτική παρέλαση,

-αναχώρηση των δυο ηγετών σε ανοιχτή λιμουζίνα με χιλιάδες λαού να ζητωκραυγάζουν στη διαδρομή μέσα στους δρόμους της Κορεατικής πρωτεύουσας.

-Αυτή την ώρα διεξάγονται οι συνομιλίες, σε επίπεδο αντιπροσωπειών και κατ’ ιδίαν. 

Ενδεικτικό της ατζέντας είναι ότι τον Ρώσο Πρόεδρο συνοδεύουν:

• ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντένις Μαντούροφ με ευθύνη ανάπτυξη, εμπόριο και βιομηχανία,

• ο Υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ, 

• ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν δημοσίευσε ένα άρθρο στην εφημερίδα “Νοντόν Σινμούν” (σημαίνει “Εργατική Εφημερίδα”) πριν από την επίσκεψή του στη Λ.Δ. της Κορέας:

“Οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΛΔΚ, βασισμένες στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης, χρονολογούνται περισσότερο από επτά δεκαετίες και είναι πλούσιες σε ένδοξες ιστορικές παραδόσεις. 

• Οι λαοί μας διαφυλάσσουν προσεκτικά τη μνήμη του δύσκολου κοινού αγώνα ενάντια στον ιαπωνικό μιλιταρισμό και τιμούν τους πεσόντες ήρωες. 

Τον Αύγουστο του 1945, Σοβιετικοί στρατιώτες, πολεμώντας ώμο με ώμο με Κορεάτες πατριώτες, νίκησαν τον στρατό Kwantung, απελευθέρωσαν την κορεατική χερσόνησο από τους αποικιοκράτες και άνοιξαν το δρόμο για ανεξάρτητη ανάπτυξη για τον κορεατικό λαό.

• Η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη στον κόσμο που αναγνώρισε τη νεαρή Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, συνάπτοντας διπλωματικές σχέσεις μαζί της. Και ήδη στις 17 Μαρτίου 1949, κατά την πρώτη επίσκεψη στη Μόσχα του ιδρυτή της ΛΔΚ, συντρόφου Κιμ Ιλ Σουνγκ, υπογράφηκε Συμφωνία Οικονομικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της ΛΔΚ, η οποία έθεσε τα νομικά θεμέλια για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Η χώρα μας βοήθησε τους Κορεάτες φίλους μας να οικοδομήσουν την εθνική οικονομία, να δημιουργήσουν ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, να αναπτύξουν την επιστήμη και την εκπαίδευση και να εκπαιδεύσουν επαγγελματικό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

• Κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών του Πατριωτικού Απελευθερωτικού Πολέμου του 1950-1953, η Σοβιετική Ένωση άπλωσε επίσης ένα χέρι βοήθειας στον λαό της ΛΔΚ και τον υποστήριξε στον αγώνα για ανεξαρτησία. Και στη συνέχεια παρείχε σημαντική βοήθεια στην αποκατάσταση και ενίσχυση της εθνικής οικονομίας του νεαρού κορεατικού κράτους και στην εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής ζωής.

Ο σημερινός ηγέτης της ΛΔΚ, σύντροφος Kim Jong-un, ακολουθεί με σιγουριά την πορεία που χάραξαν οι προκάτοχοί του - εξέχοντες πολιτικοί και φίλοι του ρωσικού λαού, οι σύντροφοι Kim Il Sung και Kim Jong Il. 

Πείστηκα για άλλη μια φορά γι' αυτό κατά τη συνάντησή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους στη Ρωσία στο κοσμοδρόμιο Vostochny.

• Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ισχυρή υποστήριξη της ΛΔΚ για τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, την αλληλεγγύη της μαζί μας σε βασικά διεθνή ζητήματα και την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί κοινές προτεραιότητες και απόψεις στα Ηνωμένα Έθνη. 

• Η Πιονγκγιάνγκ ήταν και παραμένει ο πιστός ομοϊδεάτης και υποστηρικτής μας, έτοιμος να αντισταθεί αποφασιστικά στην επιθυμία της συλλογικής Δύσης να αποτρέψει τη διαμόρφωση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στη δικαιοσύνη, τον αμοιβαίο σεβασμό της κυριαρχίας και τη συνεκτίμηση των συμφερόντων του άλλου.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι Κορεάτες φίλοι μας - παρά την πολυετή οικονομική πίεση, τις προκλήσεις, τον εκβιασμό και τις στρατιωτικές απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες - είναι εξίσου αποτελεσματικοί στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Βλέπουμε με πόση δύναμη, αξιοπρέπεια και θάρρος ο λαός της ΛΔΚ αγωνίζεται για την ελευθερία, την κυριαρχία και τις εθνικές του παραδόσεις. Επιτυγχάνει κολοσσιαία αποτελέσματα, πραγματικές ανακαλύψεις στην ενίσχυση της αμυντικής και τεχνολογικής, επιστημονικής, βιομηχανικής ισχύος της χώρας.

-Μάλιστα… 

“Πιστοί ομοϊδεάτες” με την Λ.Δ. Κορέας, 

“Σύντροφοι” ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι προκάτοχοι του Κιμ Ιλ Σούγκ και Κιμ Γιογκ Ιλ,

“Η κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης”…

-Μιλάμε για μεγάλο κοροϊδιλίκι από τον Πούτιν! Έχει ξεκαθαρίσει ότι για αυτόν η Σοβιετική Ένωση ήταν η συνέχεια της τσαρικής Ρωσίας. Οπότε αυτά τα συντροφιλίκια δεν έχουν κανένα νόημα… 

Σχολιο.- Σήμερα κυρίαρχη "ιδεολογία" είναι ο πραγματισμός. Σ' αυτόν στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του πολυπολικου κόσμου.  Έτσι κι αλλιώς ο πραγματισμός βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, στον έλεγχο (αυτό είναι το βασικό και όχι τόσο η ιδιοκτησία) των μέσων παραγωγής, στη διεθνή αλληλεγγύη εναντίον του νέου τεχνοφεουδαρχικού καπιταλισμού κλπ.  Μην κολλάμε σε παλαιούς όρους. Σήμερα ο νέος πολυπολικός κόσμος έχει πολλά σκέλη (Ρωσική Ομοσπονδία),  (Κίνα)  Ιράν) είναι πρωταγωνιστές στον αγώνα ενάντια στην δυτική αποικιοκρατία στον ιμπεριαλισμό στον νέο τεχνοφεουδαρχικό καπιταλισμό και παλεύει για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Να υπενθυμίσω ότι "υπάρχουν πολύ περισσότερα στο σύμπαν, Ορατιε, από όσα μπορείς να φανταστείς" (Άμλετ)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα:

"Αν η Κύπρος ανοίξει τα αεροδρόμιά της στα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, θα επιτεθούμε και στην Κύπρο

-Τα σημαντικότερα σημεία της σημερινής του ομιλίας:

Έχουμε πληροφορίες ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύεται στην Κύπρο, για να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμιά της. Προειδοποιούμε την Κύπρο, εάν ανοίξει τα αεροδρόμιά της στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια ενός πιθανού πολέμου, θα την αντιμετωπίσουμε ως μέρος του πολέμου.

- Το ανθρώπινο δυναμικό της Χεζμπολάχ «ξεπερνά κατά πολύ τις 100.000.

- Η εισβολή στη Γαλιλαία παραμένει μια σαφή πιθανότητα.

- Θα υπάρξει ένα 2ο, 3ο, 4ο και 5ο επεισόδιο αρκετών ισραηλινών πόλεων που καταγράφηκαν από το drone Hudhud. Έχουμε πλάνα από τη Χάιφα, πριν από τη Χάιφα, πέρα από τη Χάιφα και πέρα από ό,τι είναι πέρα από τη Χάιφα.

- Ο εχθρός γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο εντός της Σιωνιστικής οντότητας στο οποίο δεν μπορούμε να φτάσουμε. 

- Σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου, κάθε ATGM, πύραυλος και drone θα εκτοξεύονται σε προεπιλεγμένους με ακρίβεια στόχους.

- Ο εχθρός πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι αυτό που τον περιμένει στη Μεσόγειο Θάλασσα δεν πρέπει να υποτιμάται.

- Ο εχθρός πρέπει να περιμένει να έρθουμε από αέρος, ξηρά και θάλασσα. Σε περίπτωση επιβαλλόμενου πολέμου στον Λίβανο, η Αντίσταση θα πολεμήσει χωρίς σύνορα. Δεν θα τηρήσουμε καμία εξίσωση, ούτε νόμους. Ας το ακούσουν αυτό προσεκτικά ο σιωνιστής εχθρός και οι Αμερικανοί αφέντες τους.

- Τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να ασκήσουμε το καθήκον μας σε σχέση με τη Γάζα. Η μόνη λύση για το κλείσιμο των μετώπων στον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ είναι απλή: Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα και στον παλαιστινιακό λαό μας"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: «Για τη Γάζα», νίκησε ο Γκάλογουεϊ σε αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές – Κριτική στον Στάρμερ

Ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ κατάφερε να κερδίσει στις εκλογές στο Ροτσντέιλ - «Κιρ Στάρμερ, αυτή η νίκη είναι για τη Γάζα», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον ηγέτη των Εργατικών..

Υποψήφιος του ριζοσπαστικού Κόμματος των Εργατών, γνωστός για τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις του, κέρδισε τις αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία, μια εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία το Εργατικό Κόμμα απέσυρε την υποστήριξή του στον υποψήφιό του για σχόλια που έκανε σχετικά με το Ισραήλ.

Τζορτζ Γκάλογουεϊ, 69 ετών, πρώην βουλευτής και μέλος του Εργατικού Κόμματος, ήρθε με διαφορά πρώτος στο Ρότσντεϊλ, στη βόρεια Αγγλία. Εκλέγεται για έβδομη φορά στο βρετανικό κοινοβούλιο και αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα αγκάθι για τους Εργατικούς, καθώς ανήκε στο κόμμα τους πριν διαγραφεί επειδή είχε επικρίνει τον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ για τον πόλεμο στο Ιράκ. Είχε μάλιστα δηλώσει πως θα ήταν «ηθικά δικαιολογημένο» να δολοφονηθεί ο Μπλερ για την εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο αυτό.

Δύο εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία, οι Εργατικοί απέσυραν το χρίσμα από τον υποψήφιο του κόμματός τους Αζάρ Άλι, αφού ο τελευταίος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι άφησε εκσεμμένα τη Χαμάς να πραγματοποιήσει τη φονική επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ο οποίος είναι φαβορί στις δημοσκοπήσεις για να γίνει φέτος ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας και επιδιώκει να γυρίσει σελίδα στις κατηγορίες για αντισημιτισμό που είχαν διατυπωθεί εναντίον του κόμματός του επί του προκατόχου του, του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Από την αρχή της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα μετά την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την ισλαμιστική οργάνωση, η αριστερή πτέρυγα του κόμματός του τον κατηγορεί ότι έχει υιοθετήσει υπερβολικά φιλοϊσραηλινές θέσεις.

«Κιρ Στάρμερ, αυτή η νίκη είναι για τη Γάζα», τόνισε εξάλλου ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ στην αρχή της πρώτης ομιλίας του μετά την εκλογή του.

"Καλύπτετε την καταστροφή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη"

«Πληρώσατε και θα πληρώσετε υψηλό τίμημα για το ρόλο που διαδραματίσατε επιτρέποντας, ενθαρρύνοντας και καλύπτοντας την καταστροφή που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη μέσα στη λωρίδα της Γάζας»,  δήλωσε.

Η ένωση Εκστρατεία Κατά του Αντισημιτισμού δήλωσε μέσω της πλατφόρμας X «εξαιρετικά ανήσυχη» για τη νίκη του Τζορτζ Γκάλογουεϊ, επισημαίνοντας «την εμπρηστική ρητορική του και τη σημερινή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η εβραϊκή κοινότητα σ’ αυτή τη χώρα», όπου οι αντσημιτικές ενέργειες έχουν αυξηθεί κάθετα μετά την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα.

Ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ κέρδισε με 12.335 ψήφους, δηλαδή με ποσοστό σχεδόν 40% των ψήφων, τον ανεξάρτητο τοπικό υποψήφιο Ντέιβιντ Τάλι, αρχάριο στην πολιτική.

Γεγονός ασυνήθιστο, τα δύο κύρια κόμματα -το Εργατικό Κόμμα και το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ- βρέθηκαν σε δύσκολη θέση σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έπειτα από μια πολυτάραχη προεκλογική εκστρατεία που σηματοδοτήθηκε από τη σύγκρουση στη Γάζα.

Ο υποψήφιος των Εργατικών τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση, πίσω από τον υποψήφιο των Συντηρητικών Πολ Έλισον.

Η συμμετοχή ήταν χαμηλή, στο 39,7%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κόβει» τον Λύτρα η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό 

18.06.24 

Την διακοπή της νομικής της εκπροσώπησης από το γραφείο του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα ανακοίνωσε σήμερα η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας.

«Μετά την ομολογία του κ. Αποστόλου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της νομικής εκπροσώπησης μου από το γραφείο του. 

Τέτοιες συμπεριφορές σε γυναίκες δεν μπορεί να είναι ανεκτές» αναφέρεται σε δήλωσή της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύντομα το βλέπω και στη χώρα μας! 

Στη Βενετία θα βάλουν εισιτήριο εισόδου στην πόλη ... οι δε γηραιότεροι, σηκώνουν τα μπαστούνια στους τουρίστες και φωνάζουν: Va a Casa!! (=πηγαίνεται στα σπίτια σας!)

Αυτά, όταν δεν γίνονται μελέτες για τη Φέρουσα Ικανότητα ενός τόπου και Πόσο τουρισμό σηκώνει και όταν η "ανάπτυξη" γίνεται θηλιά για την τοπική κοινωνία. 

Διότι η Πραγματική, Βιώσιμη Ανάπτυξη, δεν αφορά τις πολυεθνικές και τα funds αλλά κυρίως την κοινωνία, που δεν πρέπει να φτάνει στα όρια Ανοχής και Αντοχής της, υποβιβάζοντας το δικό της βιωτικό επίπεδο, για να πλουτίζει μία μικρή ελίτ, που ανά πάσα στιγμή, δεν το έχει σε τίποτα, να αφήσει πίσω της αποκαϊδια ...


Σχολιο.-  Μαγιόρκα: Εξοργισμένοι κάτοικοι έδιωξαν τουρίστες από παραλία - Τους φώναζαν να φύγουν

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται λόγω υπερτουρισμού

Κάτοικοι της Μαγιόρκα εξαγριωμένοι από τον μαζικό τουρισμό, εμπόδισαν τουρίστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ειδυλλιακή παραλία του νησιού αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην παραλία της Μαγιόρκα όπου πραγματοποιήθηκε η δράση κατά των τουριστών, διαδηλωτές χειροκροτούσαν την ώρα που οι τουρίστες απομακρύνονταν από την ακτή. Άλλοι κάτοικοι του ισπανικού νησιού κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Να προσέχετε τους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι», εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στον μαζικό τουρισμό. 

Πάνω από 200 ήταν οι ακτιβιστές που βρέθηκαν στην αγαπημένη παραλία των influencers και των τουριστών Καλό ντες Μόρο της Μαγιόρκα για να διώξουν τους επισκέπτες. Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι ντόπιοι να φωνάζουν: «Φύγετε, φύγετε!».

Η ομάδα «Grassroots Mallorca Platja Tour» κάλεσε τους ντόπιους να κάνουν κατάληψη στην δημοφιλή παραλία. 

Τα γαλήνια τιρκουάζ νερά του Καλό ντες Μόρο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Instagram.  Ο αντίκτυπος του μαζικού τουρισμού στο Καλό ντες Μόρο είναι εμφανής καθώς 70 κιλά άμμου εξαφανίζονται σε πετσέτες και υποδήματα κάθε μέρα. 

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο διασχίζοντας βράχια και 120 απότομα σκαλοπάτια, χρησιμοποιείται ως χώρος απορριμάτων από τουρίστες που είναι πολύ τεμπέληδες για να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους.  

Η διαμαρτυρία στην παραλία, «Ocupem Les Nostres Platges» - που μεταφράζεται ως «Κατάληψη στις παραλίες μας» - ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά διαδηλώσεων των ντόπιων κατά του μαζικού τουρισμού στη Μαγιόρκα. 

Οι κάτοικοι του νησιού κατηγορούν τους τους τουρίστες  για την αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά 250% μέσα σε μια δεκαετία, ενώ οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι και την ίδια ώρα από τους χαμηλότερους σε όλη την Ισπανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη νοτιοκορεατική μελέτη (με δεδομένα ασφαλιστικών εταιρειών) διαπιστώνει σημαντική σχέση μεταξύ του εμβολιασμού κατα της COVID 19 και της άνοιας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ

"..Το Ισραήλ δεν ανήκει στον σύγχρονο κόσμο. 

Είναι το παιδί της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και του γενοκτονικού αντισημιτισμού της Ευρώπης, που επιβλήθηκε με τη βία και τη φωτιά και τη δυτική ενοχή σε μια γη που ήδη κατοικείται από έναν ιθαγενή λαό.

Το Ισραήλ είναι μια σύγχρονη επιβίωση της αποικιοκρατικής ηθικής του παλιού κόσμου, που δικαιολογούσε τη γενοκτονία, την εθνοκάθαρση, τη μαζική λεηλασία, την ατελείωτη κλοπή και την καταστροφή των ιθαγενών λαών, στο όνομα του εποικισμού και του θεϊκού δικαιώματος μιας ανώτερης ομάδας ανθρώπων. "

- Susan Abulhawa*

*Η Susan Abulhawa είναι Παλαιστίνια συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ιδρύτρια μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, Playgrounds for Palestine. Ζει στην Πενσυλβάνια. 

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Mornings in Jenin , μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Dua Lipa μέσα από τo viral σλόγκαν #AllEyesOnRafah (Όλα τα μάτια στη Ράφα) εξέφρασε τη στήριξή της στην Παλαιστίνη.

Μέσα από ένα Instagram Story, η Dua Lipa μίλησε για τον πόλεμο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, γράφοντας:

«Το να καίμε παιδιά ζωντανά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ. 

Όλος ο κόσμος κινητοποιείται για να σταματήσει την ισραηλινή γενοκτονία», 

μήνυμα που μοιράστηκε με τους περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους της.

Η Βρετανή τραγουδίστρια με καταγωγή από την Αλβανία, δήλωσε αντίθετη με τον πόλεμο του Ισραήλ. 

Όμως, και ο Αμερικανός ηθοποιός Pedro Pascal και το μοντέλο Bella Hadid ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στους Παλαιστινίους στο Instagram. 

Η παλαιστινιακής καταγωγής Hadid έχει εκφράσει την υποστήριξή της στα δικαιώματα των Παλαιστινίων και έχει περιγράψει τον πόλεμο του Ισραήλ ως «γενοκτονία», γράφοντας 

«Ελεύθερη Παλαιστίνη για πάντα».

Σχολιο.-  Πριν τρία χρόνια, το 2021, η Dua Lipa, η Gigi και Bella Hadid είχαν χαρακτηριστεί ως αντισημίτριες σε μια διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στους New York Times από μια εβραϊκή ομάδα που ονομάζεται World Values Network. Τότε, η Dua Lipa είχε απαντήσει δηλώνοντας πως πρόκειται για «ψευδείς και σοκαριστικούς ισχυρισμούς».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ισραηλινή δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι μόνο το 12% των Ισραηλινών Εβραίων πιστεύει ότι το Ισραήλ μπορεί να εκπληρώσει τους στρατιωτικούς του στόχους στη Γάζα! Το 15% των Ισραηλινών παραδέχεται ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα και μόνο το 29% των Ισραηλινών Εβραίων θα ενθάρρυναν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στην πρώτη γραμμή. 

Εδώ ακριβώς θέλει η αντίσταση να βρίσκεται το Ισραήλ αυτοί κέρδισαν, το Ισραήλ έχασε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαλαισία θα γίνει μέλος των BRICS

Πρωθυπουργός της Μαλαισίας:

Η Μαλαισία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την επίσημη διαδικασία ένταξής της στην ομάδα BRICS.

Έχουμε αποφασίσει να ενταχθούμε στις BRICS και σύντομα θα ξεκινήσουμε την επίσημη διαδικασία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας προβλέπει αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός από τους συμμετέχοντες - Πούτιν

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με τη ΛΔΚ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας με τη ΛΔΚ, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την παροχή οπλικών συστημάτων και αεροσκαφών υψηλής ακρίβειας για επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

"Αυτό δεν είναι απλώς μια δήλωση, συμβαίνει ήδη και όλα αυτά συνιστούν σοβαρή παραβίαση των περιορισμών που έχουν αναλάβει οι δυτικές χώρες στο πλαίσιο διαφόρων διεθνών υποχρεώσεων", - είπε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Σε Ισραήλ, Γάζα και Κατεχόμενα εδάφη υπάρχουν σήμερα 26 φυλακές. Το 1996 υπήρχαν έξι, δηλαδή είκοσι λιγότερες. Δεν χρειάζεσαι να σου έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία για να καταλήξεις σε μία από αυτές. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη μέθοδο της διοικητικής κράτησης , οπότε όποιος συλλαμβάνεται δεν γνωρίζει καν το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται,δεν περνάει από δίκη και δεν ξέρει πόσο καιρό θα μείνει στη φυλακή. Μόνο στη Δυτική Όχθη, στις 7 Οκτωβρίου, υπάρχουν πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και 521 νεκροί. Στη Δυτική Όχθη υπάρχει μια εγκατάσταση που ονομάζεται Al-Moscobiyeh. Χτίστηκε από Παλαιστίνιους για τους Ρώσους που πήγαιναν για προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ στα μέσα του 19ου αιώνα. Αργότερα, με τη βρετανική κατοχή, το συγκρότημα μετατράπηκε σε αρχηγείο της αστυνομίας και κέντρο ανακρίσεων.Σήμερα αποκαλείται το σφαγείο της Ιερουσαλήμ". Κάθε μέρα δεκάδες Παλαιστίνιοι βασανίζονται και σκοτώνονται μέσα στο Al- Moscobiyeh. 

Τον Σεπτέμβριο του 2018 δημοσιεύθηκε έκθεση με τίτλο: "Ήμουν εκεί: μια μελέτη για τα βασανιστήρια και την απάνθρωπη μεταχείριση στο κέντρο ανάκρισης Al-Moscobiyeh". Δημοσιεύθηκε από την Addameer, μια παλαιστινιακή ΜΚΟ . Η έρευνα περιελάμβανε 138 μαρτυρίες ατόμων που κρατούνταν στο ανακριτικό κέντρο μεταξύ 2015 και 2017. 

Η έκθεση της Addameer αναφέρει: "Κατά τη μεταφορά των κρατουμένων στην Al-Moscobiyeh, τα άτομα έχουν δεμένα μάτια (66,3% των περιπτώσεων) και χειροπέδες με πλαστικές χειροπέδες (75% των περιπτώσεων). Συχνά ξυλοκοπούνται (42,5% των περιπτώσεων) και χτυπιούνται με τα όπλα των στρατιωτών (28,8% των περιπτώσεων)". Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις με τους κρατούμενους, προσδιόρισε επίσης τα πιο συνηθισμένα είδη βασανιστηρίων που εφαρμόζει ο ισραηλινός στρατός μέσα στο Al-Moscobiyeh: συστροφή του σώματος με σκοπό το βασανιστήριο, ξυλοδαρμοί, απομόνωση για μέρες χωρίς φαγητό και νερό, στέρηση ύπνου, απειλές προς τα μέλη της οικογένειας των ανακρινόμενων, ηλεκτροσόκ, ψυχολογικά βασανιστήρια με δυνατούς ήχους και παντελή απουσία ιατρικής περίθαλψης μετά το βασανιστήριο. 

"Ο 18χρονος κρατούμενος M.B. κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του στο Al Moscabiyeh κρατούνταν επί 8 ώρες την ημέρα σε επώδυνη θέση και η ανάκριση κράτησε 18 ημέρες".

Οι μαρτυρίες είναι ανατριχιαστικές. Διαβάζουμε: "Ο T.D ανακρίθηκε για 7 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα. Για 7 ημέρες δεν του επιτρεπόταν να πάει στην τουαλέτα". Ούτε καν τα παιδιά δεν γλίτωσαν. Το 45% των παιδιών που συμμετείχαν στη συνέντευξη του Al-Moscobiyeh ανέφεραν ότι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και δέχθηκαν απειλές προς μέλη της οικογένειάς τους.

Σήμερα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη υπάρχουν άλλα τέσσερα κέντρα όπως το Al-Moscabiyeh. Ορισμένα χρησιμεύουν ως βάσεις για ανακρίσεις και βασανιστήρια, άλλα για κράτηση. 

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την είσοδο σε ένα κέντρο ανάκρισης και κράτησης. Οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις κυμαίνονται από 7 ετών έως 88 ετών. Σήμερα, η ισραηλινή τιμωρητική μηχανή που απελαύνει, βασανίζει και φυλακίζει χιλιάδες Παλαιστίνιους για πάνω από 40 χρόνια στηρίζεται σαυτά τα 26 κέντρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλίμα: Δεν έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν θα έχει παρά μέτριες επιπτώσεις. Επομένως δεν χρειάζεται κανένας πανικός : αναμένονται μέτριες κλιματικές αλλαγές, οι οποίες, αν και χρήζουν τη δέουσα προσοχή, δεν θα διαταράξουν τη ζωή των επόμενων γενεών. Τα συμπεράσματα επιστημονικής εργασίας 

του καθηγητή Nicola Scafetta, η οποία δημοσιεύθηκε στο Geoscience Frontiers, ένα από τα κορυφαία περιοδικά στον κόσμο. 

Ο Nicola Scafetta ,αναπληρωτής καθηγητής Ωκεανογραφίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης 'Federico II', διδάκτωρ Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας στο Denton (Τέξας), διδάσκει μετεωρολογία, κλιματολογία και ωκεανογραφία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν : κλιματική αλλαγή, δυναμική της ατμόσφαιρας και των ωκεανών, αλληλεπιδράσεις μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητας, του κλίματος και άλλων γεωφυσικών φαινομένων, δυναμική της ηλιακής και ηλιόσφαιρας, σύνθετα και πολυκλασματικά συστήματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Foreign Policy: τα τούνελ της Χεζμπολάχ στο Λίβανο!

19/06/2024

Ένα ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Policy» αναφέρει ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι η Χεζμπολάχ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο σηράγγων κάτω από το λιβανέζικο έδαφος, το οποίο οι Ισραηλινοί αναλυτές περιγράφουν ως πιο ολοκληρωμένο από αυτά που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Αυτό εγείρει το ερώτημα τι θα μπορούσε να κάνει η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ χρησιμοποιώντας αυτές τις σήραγγες.

Σε αντίθεση με τη Γάζα, η οποία δεν έχει άμεσους γεωγραφικούς δεσμούς με τους υποστηρικτές της στην Τεχεράνη, το Ιράν έχει κατασκευάσει χερσαίες και αεροπορικές διαδρομές ανεφοδιασμού προς τον Λίβανο μέσω Ιράκ και Συρίας Αυτές οι μέθοδοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με το Ισραήλ, σύμφωνα με την Amy McKinnon, ανταποκρίτρια πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας του περιοδικού..

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, η Χεζμπολάχ, εκτόξευσε χιλιάδες πυραύλους, αντιαρματικά βλήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ, ενώ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία απάντησε εξαπολύοντας χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές. Αυτή η βίαιη ανταλλαγή οδήγησε στον εκτοπισμό περίπου 140.000 ανθρώπων και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς προειδοποίησε ότι η χώρα του θα καταστρέψει τη Χεζμπολάχ και θα κατευθύνει ισχυρά πλήγματα στον Λίβανο σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου

Το περιοδικό σχολίασε τη δήλωση του Κατς, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα εκτεθεί επίσης σε μεγάλη καταστροφή εάν ξεσπάσει πόλεμος

Το άρθρο αναφέρθηκε στο Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Μελετών στην Ουάσιγκτον που εκτιμά ότι η Χεζμπολάχ θεωρείται «δυνατότερη και πιο βαριά οπλισμένη» από τη Χαμάς και θεωρείται η αρτιότερα οπλισμένη μη κυβερνητική οντότητα στον κόσμο, καθώς έχει αναπτύξει μια προηγμένη προηγμένο οπλοστάσιο με τη βοήθεια του Ιράν, της Συρίας και της Ρωσίας

Εκτιμάται ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει περίπου 130.000 πυραύλους και βλήματα ικανά να παρακάμψουν τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας και να στοχοποιήσουν τις μεγαλύτερες πόλεις του.

Ο πρωην πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Μάικλ Όρεν περιέγραψε αυτές τις εκτιμήσεις ως «τρομακτικές» και υποδηλωτικές για το τι θα μπορούσε να κάνει η Χεζμπολάχ μέσα σε τρεις ημέρες. Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για στόχευση όλων των βασικών υποδομών μας, από διυλιστήρια πετρελαίου έως αεροπορικές βάσεις, ακόμη και την πυρηνική ερευνητική εγκατάσταση Dimona.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούτι Υεμένης έχουν όπλα drones και πυραύλους ικανούς να επιτεθούν σε ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο!

19/06/2024

Εκτός της Χεζμπολάχ είναι και οι Χούτι ικανούς να πλήξουν την Κύπρο αναφέρει ο Γαλλολιβανέζος Ακαδημαικός καθηγητής ισλαμολόγος ειδήμονας στη Μ Ανατολή ο Βassam Τahhan που εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι προειδοποιήσεις Νασράλα..

”Οι Χούτι Υεμένης έχουν όπλα drones και βλήματα ικανά να επιτεθούν σε ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο! Ο χρόνος θα δείξει ! Επιπλέον, ο εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι σύντομα θα επιτεθούν σε βάρκες στη Μεσόγειο!

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Nasrallah: εάν τύχει και το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα ανταποδώσει χωρίς κανένα ανώτατο όριο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι από το keryat έως το Eilat καλύπτοντας ολόκληρη την περιοχή του Ισραήλ

Ακόμη περισσότερος λόγος για να προχωρήσουμε προς την Ειρήνη!”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανός υπουργός Άμυνας: η επίσκεψη Πούτιν στη Β Κορέα ”είναι προειδοποίηση για Δύση”! Την άκουσαν……

19/06/2024

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς δήλωσε την Τετάρτη ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα πρέπει να εκληφθεί ως «προειδοποίηση προς τη Δύση». Άλλη προειδοποίηση αυτή.. Την άκουσαν..

Ο Σαπς έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα «Χ»: «Οι περίεργες σκηνές της επίσκεψης του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα πρέπει να θεωρηθούν προειδοποίηση. Ο νέος άξονας εργάζεται για να υπονομεύσει τις ελευθερίες μας». Εννοούσε τις ελευθερίες της άρχουσας τάξης των δυτικών αποικιοκρατών. Αυτό ήρθε ως σχόλιο στις σκηνές που έδειχναν τη στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα και τους εορτασμούς με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη

Για να αποτρέψει τη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ, το Λονδίνο πρέπει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις του», πρόσθεσε .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρώτη απάντηση της Κύπρου ήταν από…. Ισραήλ. Ο Κύπριος πρέσβης στο Ισραήλ στο Νασράλα: όταν ένα τέτοιο άτομο απειλεί σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση!

19/06/2024

Η πρώτη απάντηση της Κύπρου ήταν από…. Ισραήλ. Ο Κύπριος πρέσβης στο Νασράλα:” όταν ένα τέτοιο άτομο απειλεί σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση!” Προκατέλαβε τη Λευκωσία. Σε άλλο μήκος κύματος από απάντηση Χριστοδουλίδη.. Μοιάζει για ευθεία παρέμβαση....Αν ήταν ο πρέσβης από Λίβανο θα είχε κάποια λογική αλλά ο πρέσβης από Ισραήλ πριν απαντήσει η Λευκωσία είναι κάπως οξύμωρο..

Ο πρώτος που απάντησε στην προειδοποίηση Νασράλα ήταν ο Κύπριος πρέσβης στο Ισραήλ. Ταπεινωτικό… Μετά από ώρες ακολούθησε η αντίδραση Χριστοδουλίδη. Αυτό είναι ενδεικτικό για το ποιός κάνει κουμάντο στην Κύπρο. Ο πρέσβης: «Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές» το θέμα είναι αν γίνεται η Κύπρος ισχυρή ή αποδυναμώνεται στο κ-λίβανο της Μεσογείου..

Ο Κύπριος Πρέσβης στο Ισραήλ Κορνήλιος Κορνήλιου αναφέρθηκε στην ομιλία του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, στην οποία προειδοποίησε την Κύπρο, λέγοντας ότι «όταν ένα τέτοιο άτομο απειλεί σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση. Αναμένουμε την επίσημη απάντηση από τη Λευκωσία.» Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές και αυτό δεν είναι επιφανειακό. Προσπαθούμε να παίξουμε έναν μετριοπαθή ρόλο όσον αφορά τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σε στενό συντονισμό με το Ισραήλ. Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά δεν είναι ευπρόσδεκτα από τη Χεζμπολάχ» αναφέρει η ισραηλινή ynet…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford σπεύδει ολοταχώς προς Χάιφα να την προστατέψει αφού την ”ξεκλείδωσε” η Χεζμπολάχ. 

19/06/2024

Το ναυτικό συγκρότημα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford κατευθύνεται ολοταχώς στην Ανατολική Μεσόγειο με προορισμό Χάιφα να προστατέψει το λιμάνι και τη στρατηγικής σημασίας για Ισραήλ πόλη αφού την ξεκλείδωσε η Χεζμπολάχ.

Η Hezbollah δημοσίευσε μια βιντεοκασέτα που ήταν «η πιο επικίνδυνη», σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη! Για δέκα λεπτά, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα υπερσύγχρονων αεροφωτογραφιών που συλλέγονται από αναγνωριστικά αεροσκάφη «Hoopoe». Η ενότητα βίντεο αφορούσε την περιοχή της Χάιφα, παρέχοντας μια λεπτομερή περιγραφή των οικιστικών, βιομηχανικών, εμπορικών και στρατιωτικών συγκροτημάτων, εκτός από την περιοχή του λιμανιού, που περιλαμβάνει το πολιτικό λιμάνι και μια στρατιωτική βάση για τη μονάδα «Sheetit» με την προηγμένη μάχη. βάρκες. Η βιντεοκασέτα παρείχε εξηγήσεις για τον πληθυσμό και λεπτομερώς τα βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα, εκτός από τις θέσεις των συστημάτων αεράμυνας για το Iron Dome και το David’s Sling, τις θέσεις των ραντάρ για την παρακολούθηση εχθρικών μερών, μυστικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βιομηχανικής ζώνης συνδεδεμένη με την εταιρεία «Rafael» (κατασκευή και συναρμολόγηση εξαρτημάτων συστημάτων αεράμυνας, ιδιαίτερα Iron Dome).

Το βίντεο κατέγραψε επίσης ισραηλινά πολεμικά πλοία συμπεριλαμβανομένων των “Sa’ar” 4.5, 5 και 6, το πλοίο υλικοτεχνικής υποστήριξης “Patiam” και τα σκάφη “Devora”. Επίσης, σχετικά με την περιοχή του λιμανιού της Χάιφα: Προβλήτα Carmel – Προβλήτα Mizrahi – Ηλεκτρικός Σταθμός Χάιφα – δεξαμενές χημικών, εγκαταστάσεις πετροχημικών, η στρατιωτική βάση της Χάιφα, η οποία είναι υπεύθυνη για τη βόρεια ναυτική αρένα, την κύρια ναυτική βάση του ισραηλινού στρατού και το αεροδρόμιο της Χάιφα , όπου εντοπίστηκαν αποθήκες, πλατφόρμες και δεξαμενές πετρελαίου Iron Dome.

Mε αυτό το βίντεο ντοκουμέντο, η Χεζμπολλα λέει στο ακροατήριο του Ισραήλ ότι η κυβέρνησή σας είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση οποιασδήποτε μεγάλης σύγκρουσης και πρέπει να προετοιμαστείτε για να αξιολογήσετε το είδος των χτυπημάτων που σκοπεύει να διευθύνει η αντίσταση σε περίπτωση που ο εχθρός καταφύγει σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Λιβάνου, είτε μέσω αεροπορικής εκστρατείας είτε μέσω χερσαίας επιχείρησης. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νασράλα: ”το Ισραήλ κάνει ασκήσεις στην Κύπρο. Αν η Κύπρος ανοίξει αεροδρόμια και λιμάνια της σε Ισραήλ για πόλεμο στο Λίβανο θα αποτελέσει στόχο!” ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΗΝΥΜΑ ΝΑΣΡΑΛΑ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ….ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ… Τι λέει ο Χριστοδουλίδης.... Απολογητικός..

19/06/2024

Μήνυμα προς Κύπρο από ΓΓ της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα: ”Εάν η Κύπρος προσφέρει τα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στο Ισραήλ σε περίοδο πολέμου στον Λίβανο, θα θεωρηθεί νόμιμος στόχος.”

Η Κύπρος αναμένεται να απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, αλλά έχει λάβει το κατάλληλο μήνυμα.

Sayyed Nasrallah: «Έχουμε πληροφορίες ότι ο εχθρός διεξάγει γυμνάσια στην Κύπρο σε κυπριακές περιοχές και αεροδρόμια. Και πιστεύει ότι εάν στοχοποιηθούν τα αεροδρόμιά του, θα χρησιμοποιήσει κυπριακά αεροδρόμια και εγκαταστάσεις. Επομένως, η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι το άνοιγμα Κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για πόλεμο στον Λίβανο.…Θα αντιμετωπίσουμε την Κύπρο σαν να είναι μέρος του πολέμου»

H πρωτογενής πηγή της είδησης είναι μεγάλα λιβανέζικα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Χεζμπολά.

”Ξεκινήστε έναν πόλεμο και θα μπούμε και θα κατακτήσουμε τη Γαλιλαία» είπε

”Εγώ αποφασίζω πότε οι κάτοικοι του βορρά ( Β Ισραήλ που έχουν εκκενωθεί) θα επιστρέψουν σπίτι τους και αυτή η στιγμή είναι πολύ μακριά”. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ λέει ότι το Ιράν επικοινώνησε μαζί μας για να στείλει χιλιάδες μαχητές.” Είπαμε ότι έχουμε ήδη περισσότερους από 100.000 μαχητές και έχουμε χάσει το μέτρημα”

Τόνισε: ”Ο εχθρός γνωρίζει ότι αυτό που τον περιμένει στη Μεσόγειο είναι φοβερό, οι ισραηλινές ακτές και τα πλοία θα στοχοποιηθούν

Έχουμε μια πραγματική και μεγάλη τράπεζα στόχων και είμαστε σε θέση να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους με διάκριση και με τρόπο που αποσταθεροποιεί την οντότητα

Ο εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα μέρος δεν θα είναι ασφαλές από τους πυραύλους και τα drones μας

Ο εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για τις χειρότερες μέρες


Τι λέει ο Χριστοδουλίδης.... Απολογητικός..

είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος ως ατυχείς οι χειρισμοί του. Δεν μας έφτανε ένας εχθρός;

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις επικεφαλής της Χεζμπολάχ Λιβάνου Χασάν Νασράλα και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω διαβάσει τις δηλώσεις που έχουν γίνει.

Αυτό που έχω να απαντήσω είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.Άρα, επαναλαμβάνω, η Κύπρος, η χώρα μας δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος. Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας είτε με τη Χεζμπολάχ είτε με την Κυβέρνηση του Λιβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και με την Κυβέρνηση στο Ιράν. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού».

Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Χασάν Νασράλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις. Σε καμία απολύτως περίπτωση».

Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με ξένους ηγέτες για αυτές τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «σίγουρα, μέσω της διπλωματικής οδού. Αλλά, επαναλαμβάνω, το τι πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δημόσιο, δεν είναι εν κρυπτώ. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος». 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



G7 - ΚΙΝΑ

Αντιπαράθεση για «υπερβάλλουσα παραγωγή», δασμούς και έλεγχο εξαγωγών

Τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ «Δύσης» και Κίνας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους αποτυπώνει και το Κοινό Ανακοινωθέν της τελευταίας Συνόδου του G7, όπου εκφράζεται «ανησυχία» για «τις πολιτικές και τις πρακτικές εκτός αγοράς» που έχουν «επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (οι οποίες προκαλούν) ανισορροπία στην αγορά και επιβλαβή υπερβάλλουσα παραγωγή σε αυξανόμενο αριθμό τομέων».

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και σύμμαχοί τους καταγγέλλουν την «υπερβάλλουσα παραγωγή» κινεζικών προϊόντων που κατακλύζουν διεθνείς αγορές σε κρίσιμους τομείς (π.χ. στην ηλεκτροκίνηση), με κρατική στήριξη και επιδοτήσεις από το Πεκίνο, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα των δικών τους μονοπωλίων.

Στο Ανακοινωθέν τους, επίσης, οι ηγέτες του G7, την ίδια ώρα που δηλώνουν ότι επιδιώκουν «εποικοδομητικές και σταθερές σχέσεις με την Κίνα», αναγνωρίζοντας «τη σημασία της στο παγκόσμιο εμπόριο», την καλούν «να απόσχει από (...) μέτρα ελέγχου των εξαγωγών, κυρίως σε κρίσιμα μέταλλα, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές αναταράξεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

Το Πεκίνο έχει προχωρήσει σε μια σειρά τέτοιων μέτρων, όπως π.χ. στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, «απαντώντας» σε αντίστοιχες κινήσεις των ΗΠΑ και συμμάχων τους, που αφορούν μεταξύ άλλων περιορισμούς και απαγορεύσεις στην εξαγωγή προηγμένων «δυτικών» ημιαγωγών στην Κίνα.

Από την πλευρά της Κίνας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Λιν Ζιάν, δήλωσε ότι το Τελικό Ανακοινωθέν του G7 είναι «γεμάτο αλαζονεία, προκαταλήψεις και ψεύδη, για μία ακόμη φορά οι G7 παραποιούν τα ζητήματα που αφορούν την Κίνα, τη συκοφαντούν και της επιτίθενται, επαναλαμβάνουν κλισέ που δεν έχουν καμία βάση σε γεγονότα, προκαταλήψεις και ψεύδη».

Σε άλλο ένα επεισόδιο αυτής της αντιπαράθεσης, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε χτες ότι «για λογαριασμό της εθνικής βιομηχανίας χοιρινού» και μετά από καταγγελίες της κινεζικής Ενωσης Κτηνοτροφίας, ξεκινά έρευνα αντιντάμπινγκ (για να διαπιστωθούν τιμές που τυχόν παρακάμπτουν κανόνες ανταγωνισμού) για εισαγωγές χοιρινού και προϊόντων του από την ΕΕ.

Την περασμένη βδομάδα είχαν προηγηθεί οι πρόσθετοι δασμοί που οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν για εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, στους οποίους το Πεκίνο αντέδρασε προειδοποιώντας ότι η Κίνα θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί σθεναρά τα νόμιμα δικαιώματά της».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η ΕΕ δεν ανησυχεί για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ για τις εξαγωγές χοιρινού στην Κίνα, αλλά θα παρέμβει για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση του Πεκίνου με όλους τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, Λουίς Πλάνας, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις ώστε να αποφευχθεί η επιβολή δασμών, εκτιμώντας ότι δεν αναμένει άμεση λήψη μέτρων, καθώς η Κίνα διευκρίνισε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει πάνω από ένα έτος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ! ΠΛΑΚΩΣΑΝ το ξύλο γνωστό δημοσιογράφο την ώρα της φωτιάς.

19/6/2024     -    19.45

Σε ζωντανή σύνδεση του… mega ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του protothema.gr, Φρίξο Δρακοντίδη στη Βάρης Κορωπίου, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο της φωτιάς.

Ο δημοσιογράφος είχε μπει μέσα σε επιχείρηση για ρεπορτάζ και μόλις τον είδαν οι εργαζόμενοι, του επιτέθηκαν με μπουνιές.

Μάλιστα, τα πλάνα μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό του mega που βρισκόταν στο σημείο για ζωντανή μετάδοση, με τους δημοσιογράφους να μην γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.

Οι εργαζόμενοι που εκείνη την ώρα επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, έριξαν κάτω τον δημοσιογράφο και άρχισαν να τον χτυπούν.

https://www.youtube.com/watch?v=4O6aWIRaOcU



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΙΝ ΑΠΟ 71ΧΡΟΝΙΑ! ΘΥΜΑΤΑ ακραίου Μακαρθισμού στην ηλεκτρική καρέκλα...

19/6/2024    -    23.23

Πριν 71 χρόνια, σαν σήμερα ο Τζούλιους και η Έθελ Ρόζενμπεργκ, πριν οδηγηθούν στην ηλεκτρική καρέκλα, ανταλλάσσουν το φιλί του οριστικού αποχωρισμού.

 Θύματα ακραίου Μακαρθισμού, έπρεπε να βρεθούν κάποιοι «προδότες» και να καταδικαστούν προς παραδειγματισμό της κοινής γνώμης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο: Η στιγμή που δύο μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας των Χούθι πλήττουν το ελληνικό πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα

Είχαν πλήξει την πρύμνη και την μέση του σκάφους

19.06.2024 | 23:58

https://twitter.com/i/status/1803524405328261493



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο αλλοδαπός που έκλεψε λουόμενη στον Άλιμο κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης – «Τι τη θέλει η γριά την αλυσίδα;»

Συνελήφθησαν και άλλοι 33 αλλοδαποί! - Ανήκαν σε συμμορία που έκλεβε χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένα άτομα.

19.06.2024 | 08:10

Ο συλληφθείς ανήκε σε συμμορία που έκλεβε χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένα άτομα.

https://www.youtube.com/watch?v=PHwPHJ5WU-U

Μάλιστα, ο νεαρός ήταν και προκλητικός καθώς όταν οι αστυνομικοί του επισήμαναν ότι θα μπορούσε να είχε τραυματίσει τη γυναίκα φέρεται να τους απάντησε «τι τη θέλει η γριά την αλυσίδα;».

Συνολικά στην επιχείρηση της Τρίτης συνελήφθησαν 34 άτομα, οι 30 κλέφτες και οι τέσσερις κλεπταποδόχοι.

Είχε προηγηθεί παρακολούθηση 10 ημερών τόσο του αλλοδαπού που έκλεψε την αλυσίδα στην παραλία του Αλίμου όσο και των υπολοίπων συλληφθέντων.

Και οι 34 συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και όλοι δήλωσαν ότι είναι ανήλικοι, χωρίς, όμως, να παρουσιάσουν σχετικά έγγραφα για τον ισχυρισμό τους.

Σημειώνεται, δε, ότι ο αλλοδαπός που είχε πρωταγωνιστήσει στο απίστευτο βίντεο από την παραλία του Αλίμου, την επόμενη ημέρα είχε κλέψει άλλες δύο αλυσίδες από άλλη παραλία.