Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πεμπτη 20 Ιουνιου 2024


Tα στοιχεία που πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα κι οι λαοί της δύσης να απαιτήσουν τον τερματισμό του βρόμικου πολέμου στην Ουκρανία!

20/6/2024

Όταν είπαμε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ ως το κατώφλι της για όλες τις σκοτεινές δραστηριότητές τους απο την αρχή αυτής της σύγκρουσης κάποιοι γυρνούσαν το κεφάλι απο την άλλη μεριά. Εμπορία παιδιών, συλλογή οργάνων, βιολογικά εργαστήρια, βιομηχανία απο παρένθετες μητέρες και εμπορία γυναικών είναι μόνο μερικά απο τα αποτρόπαια που συμβαίνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι πως δεν τα γνωρίζουν, τα γνωρίζουν όλοι και κάνουν ότι και οι μαφίες, θάβουν τα στοιχεία απο την ευρύ μάζα που θα πιστέψει μόνο ότι πουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Άλλωστε το παραδέχονται και οι ίδιοι ανοιχτά:

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham παραδέχτηκε: «Η Ουκρανία διαθέτει ορυκτά αξίας 12 τρισ. δολαρίων, πρέπει να τα πάρουμε εμείς κι όχι να τα αφήσουμε στους Ρώσους και στους Κινέζους»!

Η εμπορία παιδιών και η συλλογή οργάνων που παρατηρείται στην Ουκρανία, είναι γνωστή σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις, όπως και στη χώρα μας: Πως η Ελλάδα (ως μπανανία), έχει επιλεγεί να είναι η διάδοχος της Ουκρανίας στην βρόμικη βιομηχανία της παρένθετης μητρότητας!

Ο Ουκρανικός λαός, αφού χειραγωγηθηκε και ναζιστοποιήθηκε απο την CIA, στην ουσία ένα μεγάλο μέρος του αποκτηνώθηκε και φανατίστηκε με μίσος κατά της Ρωσίας. Ωστόσο όλο και περισσότεροι Ουκρανοί καταλαβαίνουν πως χρησιμοποιούνται απο τους δυτικούς εγκληματίες αλλά αυτή η άποψη είναι δύσκολο να ακουστεί, όσο το πάνω χέρι το έχουν οι εγκληματίες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μέχρι στιγμής αφήσει πάνω από 500.000 νεκρούς... άλλους τόσους ανάπηρους και σοβαρά τραυματίες και μια διαλυμένη, διαμελισμένη χώρα. Και όλα αυτά για την επίτευξη του σχεδίου των ΗΠΑ για αποδυνάμωση και απομόνωση της Ρωσίας.

Ένας απο τους λόγους που το καθεστώς Ζελένσκι, δεν πρόκειται να πάει ποτέ σε εκλογές στη χώρα του, είναι οι αντιδράσεις που θα προκαλέσει απο το οργισμένο κλίμα που υπάρχει εναντίον του, αφού οι μόνοι που τον στηρίζουν πλέον, είναι οι ναζιστικές συμμορίες που ταλαιπωρούν τον λαό της Ουκρανίας.

Ίσως είναι δύσκολο να μάθουμε το μέγεθος της διαφθοράς που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Αυτος είναι και ο λόγος που θα κάνουν τα πάντα, ακόμα θα θυσιάσουν ολόκληρο τον Ουκρανικό λαό για να μη πετύχει μια νίκη η Ρωσία. Ένα παράδειγμα ισχύς αλλα και μεγέθους της διαφθοράς είναι η τεράστια πολυεθνική Coca Cola που κερδίζει χρήματα απο τις εξαγωγές ανθρώπινων οργάνων και παιδιών.

https://twitter.com/i/status/1803125672094617881

Η Ουκρανία έχει γίνει ένα κράτος που βγάζει χρήματα πουλώντας παιδιά και όπλα. Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος, μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιά εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Η συλλογική Δύση γνωρίζει τι συμβαίνει και κάνει τα στραβά μάτια. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εμπορία παιδιών και γενικότερα η εμπορία ανθρώπων κλιμακώνεται πάντα σε περιοχές στρατιωτικών συγκρούσεων, πανδημιών και μεγάλων καταστροφών. 

Τα τελευταία χρόνια, τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι παιδιά από την Ουκρανία εξαφανίζονται χωρίς ίχνη όταν περνούν τα σύνορα σαν μετανάστες. Υπήρξαν επίσης αναφορές για εγκληματίες που επιτέθηκαν σε γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία. Οι έμποροι ανθρώπων παριστάνουν τους εθελοντές, προσφέρουν βοήθεια, υποστήριξη, στέγαση και μετεγκατάσταση σε ασφαλές μέρος, αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τα θύματά τους σε μια παγίδα.

Φιλανθρωπικοί σύλλογοι στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας έχουν προειδοποιήσει ότι οι έμποροι ανθρώπων εργάζονται μόνοι τους ή σε ΜΚΟ για να απαγάγουν γυναίκες και παιδιά, τα οποία είναι εύκολοι στόχοι.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Missing Children Europe δήλωσε στον Guardian ότι ανήλικα παιδιά της Ουκρανίας που φτάνουν στα συνοριακά περάσματα ασυνόδευτα εξακολουθούν να εξαφανίζονται. «Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουμε χάσει τα ίχνη τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο επειδή εξαφανίζονται εύκολα και είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά και επειδή διευκολύνει την εμπορία ανθρώπων », δήλωσε ο Aagje Ieven, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Missing Children. Europe. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομισματοκοπείο προστίμων: K. Mitsotakis & CIA... Πρόστιμα μέχρι 54000€ για ακαθάριστα οικόπεδα! Ο Ζελένσκι περιμένει τα 2 δις €.

Ποιός θα τα πληρώσει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υποψήφιος για την προεδρία των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Φ. Κένεντι μιλάει για το «πρωτόκολλο» Covid: «Ήξεραν ότι σας σκότωναν»! 

20/6/2024

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, που σήμερα κατεβαίνει στις αμερικανικές εκλογές ως “ανεξάρτητος “, κατήγγειλε δημόσια τόσο τον Φάουτσι όσο και όλο το υγειονομικό σύστημα στις ΗΠΑ σχετικά με το περιβόητο «πρωτόκολλο» για όσους νοσούσαν με κορωνοϊό!

Θυμίζουμε πως εξαιτίας αυτών των υγειονομικών πρωτόκολλων (που το ιδιο υπήρχε σε όλο τον κόσμο), κατά τη διάρκεια της «αμαρτωλής τριετίας» του covid τα νοσομομεία και δη οι ΜΕΘ γέμιζαν με το παραμικρό από άτομα που είχαν covid.

Πολλούς μάλιστα τους διασωλήνωναν αμέσως, με ό,τι κι αν συνεπαγόταν αυτό για την μετέπειτα πορεία της υγείας τους!

Δείτε τι έλεγε δημόσια ο Κένεντι:

«Θέλετε να τους θεραπεύσετε στο σπίτι! Τότε δώστε τους πράγματα που ξέρουμε ότι αναστέλλουν την αναπαραγωγή του ιού: Ψευδάργυρο ή οτιδήποτε ενισχύει τον ψευδάργυρο όπως η υδροξυχλωροκίνη, η ιβερμεκτίνη και άλλα 100 φάρμακα που γνωρίζουμε πως μειώνουν δραματικά την εξάπλωση την εξάπλωση αυτής της νόσου.

Και ποιό ήταν το πρωτόκολλό μας;; Ήταν να μην κάνουμε τίποτα! Καμία θεραπεία μέχρι να πάτε στο νοσοκομείο! Τότε η θεραπεία σας είναι δύο πράγματα που θα σας σκοτώσουν: οι αναπνευστήρες και η ρεμντεσιβίρη!

Και ο Φάουτσι γνώριζε ότι θα σας σκότωναν!! Το γνώριζε αυτό επειδή το 2019 προσπάθησε να τη χρησιμοποιήσει για τον Έμπολα. Και μέσα σε 5 μέρες θεραπείας αυτή η θεραπεία προκάλεσε θανάσιμες παρενέργειες στο 54% των ανθρώπων!!! Τότε τον διέταξαν να σταματήσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου!!»:



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικάστηκε ξανά σε 8-μήνες φυλάκιση ο Π.Λαφαζάνης για πλειστηριασμούς!

19/6/2024

Είχε προηγηθεί και άλλη καταδίκη 18-μήνες φυλάκισης του Παν.Λαφαζάνη πάλι για πλειστηριασμούς .

Οι αυθαίρετες , αλλεπάλληλες , εκδικητικές και τρομοκρατικές δικαστικές διώξεις του Παν.Λαφαζάνη και συναγωνιστών του για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των αθρόων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας  είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Τσίπρα , ιδιαίτερα από το 2017 και συνεχίστηκε με αλλεπάλληλες κατευθυνόμενες και χειραγωγημένες Δίκες , μετά από πολυετείς αναβολές , από τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη.

Τα καθεστωτικά κόμματα της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ , του ΠΑΣΟΚ  και της ”Νέας Αριστεράς” , συνένοχα στις διώξεις Λαφαζάνη και συναγωνιστών του, προώθησαν από κοινού , με όχημα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τις στημένες Δίκες κατά Λαφαζάνη και των άλλων αγωνιστών,  επιβάλλοντας στον ίδιο, τους συνεργάτες του και τους συναγωνιστές του σε πρώτη φάση βαριά ποινή 3-ετών και τώρα , Τετάρτη 19 Ιανουαρίου , ποινή 8 μήνες φυλακή από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι αλλεπάλληλες ποινές φυλάκισης του Παν.Λαφαζάνη πρώην Υπερυπουργού στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος  παραιτήθηκε μαζί με άλλους υπουργούς και βουλευτές , μετά τις ”κωλοτούμπες” Τσίπρα τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2015 , δείχνουν το φόβο και πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ”συνεταιρικών-συναινετικών” κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι τους.

Η νέα ”συναινετική κοινοβουλευτική Χούντα” των σπαρασσομένων για την πρωτοκαθεδρία στην εξουσία κομμάτων της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ , του ΠΑΣΟΚ, τρέμει μπροστά στο ”τσουνάμι” της λαϊκής διαμαρτυρίας και ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο καθόδου στα κοινωνικά κινήματα και τις εκλογές ενός νέου αξιόπιστου μετώπου ριζοσπαστικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο οποίο θα δίνει πρωτοποριακό παρών ο Παν.Λαφαζάνης.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Παν.Λαφαζάνη καταδικάστηκαν από 9-11 μήνες φυλακή ο Στ.Λεωτσάκος , η Μαρία Αφοξενίδου , ο Λεων.Παπαδόπουλος , ο Στ.Μπούρας και συναγωνιστές και συναγωνίστριες .

Οι καταδικασθέντες αγωνιστές/στριες άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι .

Ο αγώνας  για την ανατροπή συνεχίζεται και μπαίνει σε νέα πολύ πιο ουσιαστική  φάση  



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι Σουηδία θα φτάσει, λέει, η αφρικανική σκόνη. 

Μα καλά αυτοί οι αφρικάνοι που την παράγουν πώς είναι ακόμα ζωντανοί; Παράδοξο.

Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης το επόμενο 2ημερο απο το Ινστιτούτο Γεωλογίας, Γεωφυσικής, Κλιματολογίας και Μετεωρολογίας της Αυστρίας.

Δείτε πως το Μελτέμι θα κρατήσει καθαρό έναν μόνο διάδρομο πάνω από την Ελλάδα και το Αιγαίο, καθώς αυτό θα κινείται, ώσπου να απλωθεί εντελώς η σκόνη πάνω από τον Ελλαδικό ουρανό. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Καρυστιανού για την επιβράβευση απο τον Μητσοτάκη όσων έκαναν τη βρώμικη δουλειά στην εξεταστική: «Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά , καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη…»

19/6/2024

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέμα χρόνου είναι η άσκηση δίωξης κατά δύο προσώπων αυξημένης ευθύνης τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε εποπτικό επίπεδο με φόντο το έγκλημα των Τεμπών.

Το πρώτο πρόσωπο βρισκόταν στον στενό πυρήνα συνεργατών του Κώστα Καραμανλή, γεγονός που συνέβαλε στο να μην κληθεί (με απόλυτη ευθύνη της ΝΔ) για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Η επικείμενη άσκηση δίωξης στο συγκεκριμένο πρώην υπηρεσιακό παράγοντα οδηγεί στις εξής υποθέσεις: Είτε στενεύει ο κλοιός για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, είτε το εισαγγελικό σκεπτικό εξαντλείται σε επίπεδο υφισταμένων και συνεργατών.

Το δεύτερο πρόσωπο κατέχει εποπτικές αρμοδιότητες για τους σιδηροδρόμους, όντας σε κρίσιμο πόστο εδώ και αρκετά χρόνια. Το εν λόγω πρόσωπο κλήθηκε και κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άσκηση δίωξης στα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι θέμα ημερών, ενώ στην τελική ευθεία φέρεται να βρίσκεται και η έρευνα του εφέτη – ανακριτή Λάρισας.

Επιβραβεύτηκαν όσοι έκαναν τη βρώμικη δουλειά

Μετά τους Ανδρέα Νικολακόπουλο (υφυπουργός ΠΡΟΠΟ) και την Ιωάννα Λυτρίβη (υφυπουργός Παιδείας) που υπουργοποιήθηκαν στο κυβερνητικό «λίφτινγκ» του Ιανουαρίου, σειρά είχαν οι Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Καραγκούνης που ήταν εξίσου μέλη της «γουρλίδικης», όπως την είχε αποκαλέσει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών.

Πλην του κ. Καραγκούνη και του κ. Κέλλα, ο οποίοι κατά κοινή ομολογία τήρησαν χαμηλούς τόνους και πέρασαν κάτω από τα δημοσιογραφικά «ραντάρ», τα άλλα δύο νέα κυβερνητικά στελέχη προκάλεσαν με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα τους.

Η κ. Παπακώστα ήταν αντιπρόεδρος της Εξεταστικής, συμβάλλοντας στη συγκάλυψη του εγκλήματος, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που αναπαρήγαγε ακόμα και από το βήμα του προέδρου τον ψευδή ισχυρισμό ότι ο κατάλογος των μαρτύρων της Επιτροπής θα είναι ανοιχτός για να κληθούν οι κρίσιμοι μάρτυρες που ζητούσε η αντιπολίτευση.

Κατά την κατάθεση του κ. Πορφυρίδη, μέλους της λεγόμενης «Επιτροπής Γεραπετρίτη», η τότε προεδρεύουσα (λόγω απουσίας του Δ. Μαρκόπουλου) διέκοπτε συνεχώς τον μάρτυρα όταν εκείνος προσπαθούσε να διατυπώσει την άποψη πως η ύπαρξη συστήματος ETCS θα είχε αποσοβήσει την τραγωδία, ενώ η κ. Παπακώστα προσπαθούσε να πάρει βολικές απαντήσεις, κάνοντας στοχευμένες ερωτήσεις που εξυπηρετούσαν το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους.

Σε σημερινή αιχμηρή της ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού, ως πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», σχολιάζει για ακόμη μια φορά την διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας από την πλευρά της κυβέρνησης με φόντο τον ανασχηματισμό και την προαγωγή σε κυβερνητικά στελέχη, μελών της επίμαχης εξεταστικής επιτροπής. 

Καρυστιανού «Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά , καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη…»

Όπως σημειώνει η Μαρία Καρυστιανού στην ανάρτησή της «Οι άνθρωποι που παύουν να είναι άνθρωποι.

Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, οκτώ μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών αριθμεί το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση.»

Στηρίζεται και επιβραβεύεται η διαφθορά μετά βαΐων και κλάδων!

Όμως @kyriakosMetsot2 τα αίσχη που έχετε διαπράξει ,με κυρίαρχο αυτό της εξύβρισης των νεκρών μας, έχει πυροδοτήσει την οργή στην καρδιά κάθε Ελληνίδας , κάθε Έλληνα . Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά , καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη…

Απαρχής του κόσμου η αληθινή δύναμη είχε πρόσωπο αγαπης και όχι εξουσίας. Όλες οι σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που αφορούν στην υπουργοποίηση των όσων δουλικά ανταποκρίθηκαν κάτω από εντολές σας στο «μπάζωμα» της αλήθειας των Τεμπών, είναι ,πέρα για πέρα, η απόδειξη της φθηνής σας αξίας και της φτωχής αντιληπτικότητας σας σε ότι αφορά το ιδανικό των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν σε αυτή τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά εμάς, που κλαίμε τα καμμένα παιδιά μας, αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή της αδιαπραγμάτευτης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της απόλυτα εναρμονισμένης με την ΗΘΙΚΗ…»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθεροι Επαγγελματίες / Πληρώνουν παραπάνω φόρο 30% - Φωτιά και λάβρα τα εκκαθαριστικά

 Τα ακούσαμε από τον Στουρνάρα : Αν δεν αντέχεται τους φόρους ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΤΕ

-Για έλα τον πούλο σιγα σιγά και οι γαμάουα ελεύθεροι επαγγελματίες που εκραζαν πριν 10 χρόνια τους δημοσίους υπαλλήλους ότι ξύνονταν.

Ένας ένας να φεύγετε μόνο για να μην παρατηρηθεί συνωστισμός,μπουχαχαχαχαχαχα

- Το 30% είναι αναληθές....πολύ παραπάνω είναι

- αρα και εδω η μεταναστευσης ειναι μονοδρομος.  Δεν συντρεχει ομως κανενας λογος ανησυχιας.  Θα αντικατασταθειτε απο Εξιδεικευμενα πακιστανια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοκρατία τέλος. Τώρα μόνο ολοκληρωτισμός! 

Μετά τις ευρωεκλογές στην Γαλλία φτιάχτηκε κάτω από τις ιαχές ηλιθίων και του καθεστωτικού Τύπου άλλη μια ενότητα της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς στη Γαλλία ως τρίτος πόλος κατά της Λεπέν και του Μακρόν. Αυτό από την αρχή φάνηκε ότι ήταν μια μαλακία. Από την αρχή, οι πραγματικά ταξικά και στρατηγικά κυρίαρχοι έφτιαξαν το πρόγραμμα αυτού του Μετώπου σε μια καθαρά φιλοουκρανικη και φιλονατο θέση και πέτυχαν να έχει ίσες αποστάσεις μεταξύ Ισραήλ και " τρομοκρατών" της Χαμάς, ενώ οι πραγματικά αριστεροί πάλι μένουν ανέστιοι χωρίς κάποιον πολιτικό χώρο να τους εκφράζει!!!

Στο ίδιο διάστημα, η Λεπέν έκανε στροφή και έκανε σαφές ότι δεν αμφισβητεί ούτε τις νατοϊκές στρατηγικές δεσμεύσεις της Γαλλίας ούτε την βοήθεια στην Ουκρανία.

Έτσι, ένα " αριστερό κίνημα κατά της Ακροδεξιάς" έγινε Μακρόν 2, ενώ η " Ακροδεξιά" έγινε περίπου Μακρόν 3.

Το Λαϊκό Μέτωπο του 1936 χρειάστηκε κάπου 2 μήνες για να φανεί ότι έχει αποτύχει .Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του 2024 έβαλε αυτογκόλ μέσα σε δέκα ημέρες. Και η περιβόητη ενότητα της Γαλλικής αριστεράς τη δεκαετία του 1960-70 μια ζωή αποτυχημένη ήταν, απλώς τότε υπήρχε κίνημα στους δρόμους. Επιτάχυνση της ιστορικής παρακμής .

Σχολιο.- Πολύ πριν σχηματιστεί το Front Populaire, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα συστοιχιζόταν με τον ακροκενρώο εσμό του μακρονισμού. Από την άλλη το RN της Λεπέν είναι η ασφαλιστική δικλείδα της εύλογης συνέχειαςτης συστράτευσης με αυτό που λέγεται συλλογική δύση. Καμία αυταπάτη για κανέναν. Μόνο η ανάπτυξη λαϊκών κινημάτων έξω από κάθε κυριαρχη ατζέντα , είναι η ελπίδα στην Γαλλία.

Σχολιο.- Δεν είχαν προχτές οι G7 μια δικαιωματιστική «κεντροαριστεριζουσα» ηθικοπολιτικη ατζέντα; πχ woke, φεμινισμός,ειρήνη, κατά των διακρίσεων ,μη βία κλπ; Γίναν οι G7 "κεντροαριστεροί";



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι πολύ πιθανό να επανακάμψει το χαπακωμένο ο αποτυχημένος Αλέξης Τσίπρας για να "ενοποιήσει" την Κεντροαριστερά και να καλύψει το ηγετικό κενό που υπάρχει. Και γιατί αυτό μπορεί να ενδιαφέρει τα κέντρα εξουσίας.  Συγκεκριμένα δημοσιεύματα από όχι ασήμαντες πηγές το ευνοούν.

Σχολιο.- Εκτιμώ με βάσει τα στοιχεία που έχω για τον Τσιπρα...ότι δεν θα παίξει ως κεντρικό πολιτικό πρόσωπο...αλλά παράλληλα, με μόνο στόχο την ...κονόμα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποινές φυλάκισης εννιά έως έντεκα μηνών καταδικάστηκαν έντεκα αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Είχαν μηνυθεί από το διαβόητο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος της Ασφάλειας, επί Τσίπρα. 

Τότε που οι Τόσκες και Γεροβασίληδες έδιναν εντολή μηδενικής ανοχής στα αφηνιασμένα αποβράσματα των ΜΑΤ. Τότε που οι Τσακαλώτοι, οι Σταθάκηδες και οι Κοντονήδες ανακάλυπταν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκειμένου να βουτήξουν οι τράπεζες τα σπίτια του κόσμου.

Πιάστηκαν, βασανίστηκαν και μηνύθηκαν επί Τσίπρα. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν επί Μητσοτάκη. Γιατί το κράτος έχει συνέχεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδη εχω ζησει απο κοντα εδω και χρονια την προσφορα και αυτοθυσια των μελων της Χεζμπολαχ για ολους τουςς ορθοδοξοθς χριστιανους λιβανου και συριας, σε διαβεβαιωνω οτι δεν υπαρχει μετρο συγκρισης και μην τους αποκαλεις ισλαμιστες σουνιτες, ειναι μουσουλμανοι σιϊτες. Ο Νασραλλα δεν απειλησε αλλα προειδοποιησε το ενα και μοναδικο κυπριακο κρατος που αναγνωριζει να μην παρασχει στο Ισραηλ βασεις για ενδεχομενες επιθεσεις στο Λιβανο. Και θα σου πω μονο μια κουβεντα ενος ορθοδοξου λιβανεζου :: ο Θεος να ευλογαει τον Νασραλλα διοτι αλλως εμεις θα ειχαμε ολοι κομμενα κεφαλια. Δεν θα αναφερθω σε αυτα που η ιδια εζησα στη Συρια στα χριατιανικα χωρια.......θυσια για να μην πεσουμε. Οι ελληνες που προδωσαν ολους τους ελληνορθοδοξους αραβοφωνους να πλενουν το στομα τους πολλες φορες και μαλιστα στον Ιορδανη ποταμο πριν πουν το ονομα του Νασραλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατρέπονται άρδην και επισήμως οι γεωστατικοί όροι στην Άπω Ανατολή! Το επίπεδο της αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής μεταξύ της Ρωσίας και της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας είναι τώρα σχεδόν συγκρίσιμο με το επίπεδο της συνεργασίας με τη Λευκορωσία! Σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ & των συμμάχων τους κατά της ΛΔΚ, η Ρωσία μπορεί να πλήξει όλες τις επιτιθέμενες χώρες. Η ΛΔΚ θα οφείλει να παράσχει συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. 

Βάσει των συμφωνιών, η Ρωσία μπορεί να συμμετάσχει σε διάλογο για την ανάπτυξη στρατιωτικών τμημάτων στην επικράτεια της ΛΔΚ για την προστασία της, συμπεριλαμβανομένων ναυτικών βάσεων, πυραυλικών και πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων.

Η ΛΔΚ εισέρχεται σταθερά στην τροχιά μιας συμμαχίας με τη Ρωσία, ενισχύοντας την προϋπάρχουσα "ασφάλεια από κινεζικής πλευράς". Το Πεκίνο θα σπεύσει να εντείνει τις προσπάθειές του όσον αφορά τη ΛΔΚ. Μια τέτοια ομπρέλα ασφαλείας ουσιαστικά αποτρέπει την επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της Κορέας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σύγχρονοι «Μέγγελε» σιωνιστοναζιστές βασανίζουν στα Νοσοσκομεία αιχμαλωτους αρρωστους Παλαιστίνιους...

Βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους σε ισραηλινά νοσοκομεία καταγγέλλουν γιατροί

21/5/2024

«Ο στρατός κάνει τον ασθενή να είναι 100% εξαρτημένος, σαν μωρό», δήλωσε γιατρός.

Βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους ασθενείς σε νοσοκομεία του Ισραήλ, καταγγέλλουν μέλη του ιατρικού προσωπικού, καθώς Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τη Γάζα κρατούνται δεμένοι στα κρεβάτια του νοσοκομείου, με δεμένα μάτια, μερικές φορές γυμνοί, ενώ τους αναγκάζουν να φορούν πάνες.

Εργαζόμενος, μιλώντας στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας, εξήγησε πώς οι επεμβάσεις σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο πραγματοποιούνταν «συνήθως» χωρίς παυσίπονα, προκαλώντας «απαράδεκτο πόνο» στους κρατούμενους.

Ένας άλλος πληροφοριοδότης ανέφερε στο μέσο ότι τα παυσίπονα χρησιμοποιούνται «επιλεκτικά» και «με πολύ περιορισμένο τρόπο» κατά τη διάρκεια επέμβασης σε κρατούμενους από τη Γάζα, σε δημόσιο νοσοκομείο του Ισραήλ.

Είπε, επίσης, ότι οι βαριά άρρωστοι ασθενείς, που κρατούνται σε αυτοσχέδιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στερούνται την κατάλληλη θεραπεία, λόγω απροθυμίας των δημόσιων νοσοκομείων να τους παραλάβουν και να τους περιθάλψουν.

Ένας Παλαιστίνιος κρατούμενος, ο Σουφιάν Αμπού Σαλάχ, που μεταφέρθηκε από τη Γάζα για ανάκριση από τον ισραηλινό στρατό και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, είπε στο BBC ότι έπρεπε να ακρωτηριαστεί το πόδι του, επειδή του αρνήθηκαν θεραπεία για το τραύμα που έφερε, με αποτέλεσμα να αναπτύξει λοίμωξη.

Από μεριάς του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι κρατούμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές είχαν «κατάλληλη και προσεκτική μεταχείριση».

Οι δύο καταγγέλλοντες, με τους οποίους μίλησε το BBC, ήταν και οι δύο σε θέση να αξιολογήσουν την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων. Αμφότεροι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

 Οι μαρτυρίες τους υποστηρίζονται από μια έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο από τους Physicians for Human Rights στο Ισραήλ, η οποία ανέφερε ότι οι πολιτικές και στρατιωτικές φυλακές του Ισραήλ έχουν μετατραπεί σε «μηχανή αντιποίνων και εκδίκησης» και ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, ιδίως το δικαίωμα στην υγεία.

Οι ανησυχίες για την περίθαλψη των ασθενών και των τραυματισμένων κρατουμένων αφορούσαν κυρίως σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, στη στρατιωτική βάση Sde Teiman, στο νότιο Ισραήλ.

Το νοσοκομείο δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, ειδικά για τη θεραπεία κρατουμένων από τη Γάζα, αφού ορισμένα δημόσια νοσοκομεία και το προσωπικό εξέφρασαν απροθυμία να περιθάλψουν μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν την ημέρα των επιθέσεων της Χαμάς.

Έκτοτε, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει μεγάλο αριθμό ατόμων από τη Γάζα και τους έχουν μεταφέρει σε βάσεις, όπως το Sde Teiman, για ανάκριση. Όσοι είναι ύποπτοι ότι μάχονται υπέρ της Χαμάς, στέλνονται σε ισραηλινά κέντρα κράτησης, ενώ πολλοί άλλοι αφήνονται ελεύθεροι και πρέπει να επιστρέψουν στη βομβαρδισμένη Γάζα. Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός δεν δημοσιεύει στοιχεία για τους κρατούμενούς του.

Οι ασθενείς στο νοσοκομείο της βάσης Sde Teiman κρατούνται με δεμένα μάτια και μόνιμα δεμένοι χειροπόδαρα στο κρεβάτι τους, σύμφωνα με αρκετούς γιατρούς εργάζονται στο νοσοκομείο. Καταγγέλουν επίσης πως τους αναγκάζουν να φορούν πάνες, αντί να χρησιμοποιούν τουαλέτες.

Ο ισραηλινός στρατός είπε σε απάντηση ότι οι χειροπέδες των κρατουμένων στο νοσοκομείο Sde Teiman «εξεταζόταν ατομικά και καθημερινά» ενώ υποστήριξε πως χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις που «ο κίνδυνος ασφαλείας το απαιτεί».

Υποστήριξε επίσης, ότι οι πάνες χρησιμοποιούνται «μόνο για κρατούμενους που έχουν υποβληθεί σε ιατρικές διαδικασίες λόγω των οποίων η μετακίνησή τους είναι περιορισμένη».

Ωστόσο μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου του βασικού αναισθησιολόγου της εγκατάστασης, Γιοέλ Ντόντσιν, λένε ότι τόσο η χρήση πάνας όσο και χειροπέδων αφορούν όλους τους ασθενής του νοσοκομείου.

«Ο στρατός κάνει τον ασθενή να είναι 100% εξαρτημένος, σαν μωρό», είπε. «Έχεις χειροπέδες, είσαι με πάνες, χρειάζεσαι νερό, χρειάζεσαι τα πάντα – είναι απανθρωποποίηση».

Ο Ντόντσιν τόνισε ότι δεν υπήρχε ατομική αξιολόγηση της ανάγκης για περιορισμούς και ότι ακόμη και εκείνοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν – για παράδειγμα, όσοι έχουν ακρωτηριασμένα πόδια- ήταν δεμένοι στο κρεβάτι, πρακτική που ο ίδιος περιέγραψε ως «ανόητη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτη ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΡΑ στο παράρτημα του Λαϊκού νοσοκομείου στην Σεβαστουπόλεως που κουράρονται οι καρκινοπαθείς και με αυτοάνοσα νοσήματα. Δύο νοσηλεύτριες τρέχουν σε πανικό...σε προγραμματισμένα ραντεβού...που αφήνουν-αντί τα ραντεβού να είναι και με προσδιορισμένη ώρα-τον άρρωστο κόσμο στον δρόμο να πάρει σειρά προτεραιότητας...χωρίς τρόπο να παρκάρουν οχήματα γιατί το παρακείμενο αστ.τμήμα και τροχονομία έχουν καταλάβει τεράστιο χώρο..με αποτέλεσμα να περιμένουν ασθενείς βαρειά απ' τις 6 το πρωί έως τώρα χωρίς να εξυπηρετηθούν...επαναλαμβάνω..με κλεισμένο ραντεβού. Ακούει κανείς δημοσιογράφος της προκοπής κι όχι νεοφιλελές;

Σχολιο.- Μα όλα γίνονται για να πάνε στο ιδιωτικό . . Τι δεν υπάρχουν τα χρήματα ; Τότε όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει ..

Σχολιο.- Άστο το ζω γιατι έχω αυτοανοσο πολίτης Τρίτη κατηγορίας αν δεν έχεις λεφτα πολύ απλά πεθαίνεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνετα έσπαγα τα μούτρα της Αθηναϊδας Νέγκα μέχρι να πνίγεται από το αίμα που φτύνει.

Σκουπίδι, τσιράκι του Σιωνισμού

Σχολιο.- δεν έχεις δει Καινούριου, Σκορδά μου φαίνεται σε πλήρη δράση...Αν θες να σπάσεις τα μούτρα της συγκεκριμένης, τι θα ήθελες να κάνεις με αυτές τις δύο, ειδικά στην περίοδο που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς...

Ότι μας κάνουν, μας αξίζει θα πω εγώ, αλλά για ότι συμβεί υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, όσοι στην Κύπρο στηρίζουν το Ισραήλ, καθώς και οι βρετανικές βάσεις του θαΝΑΤΟυ που συμμετέχουν στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

- Να σταματήσει τώρα κάθε συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ 

- Να κλείσουν οι βάσεις των δολοφόνων ιμπεριαλιστών 

Να ξεσηκωθεί ο κυπριακός λαός αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Λευτεριά στην Παλαιστίνη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της ζητάνε να δώσει βραβείο στην Μαρίνα Σάττι στα #madvma2024 και αυτή βγάζει ένα περίεργο κόμπλεξ μιλώντας για χασμουρητά και πολιτικές διαφωνίες με την βραβευμένη.

Η Αθηναΐς Νέγκα είναι ακόμα μία Σιωνίστρια που δεν μπορεί να κρύψει με τίποτα την ενόχληση της που η Σάττι πρόσβαλε την Ισραηλινή αποστολή στην Eurovision.

Άνετα έσπαγα τα μούτρα της Αθηναϊδας Νέγκα μέχρι να πνίγεται από το αίμα που φτύνει.

Σκουπίδι, τσιράκι του Σιωνισμού



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 -Μετά το "Σκοτώστε τους Σέρβους" που ακούστηκε από τις εξέδρες κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Κροατίας-Αλβανίας, ο Αλβανός ποδοσφαιριστής Mirlind Daku ξεκίνησε ένα σύνθημα "F*ck Macedonia" (καταλαβαίνετε όλοι, δε χρειάζεται μετάφραση νομίζω) με τους οπαδούς της Αλβανίας

-Αυτό το περιστατικό, και το αποκαλυπτικό βίντεο, υπογραμμίζει ότι όχι μόνο οι Αλβανοί οπαδοί, αλλά ένας εν ενεργεία παίκτης διαδίδει μυνήματα μίσους και μισαλλοδοξίας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο

-Θα τιμωρηθεί άραγε αυτός και η ομάδα του, οπως θα έπρεπε και ορίζεται από τους κανονισμούς; Είναι ένα περιστατικό που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι βαθιά ριζωμένος στη συνείδηση και τον τρόπο σκέψης της αλβανικής κοινωνίας. Ένας φασισμός, που είναι ο πιο επικίνδυνος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και για τον οποίο δεν μιλάει κανείς. Προφανώς κάποιους, πέραν του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, εξυπηρετεί, και για αυτό υποθάλπτεται

-Θυμίζουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία, όπως δέχθηκε η Ελλάδα να ονομάζεται το κράτος των Σκοπίων, δεν είναι καν στη διοργάνωση, δεν υπάρχουν καν μετανάστες από τα Σκόπια στην Αλβανία. Από πού πηγάζει αυτό το μίσος; Αντιθέτως τα Σκόπια υποδέχθηκαν αρκετούς Αλβανούς μετανάστες μετά στη Συμφωνία του Ντέιτον. Τώρα οι Αλβανοί αρχίζουν και διεκδικούν την κυριότητα της Βόρειας Μακεδονίας. Ποιος έχει σειρά; Μήπως η Ελλάδα; Νομίζω το είπε ξεκάθαρα και ο Ράμα στην πρόσφατη επίσκεψη του στη χώρα μας....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίσος χωρίς σύνορα: Οι Αλβανοί φώναζαν «Σκότωσε τον Σέρβο», οι Κροάτες απάντησαν «Σέρβος στην ιτιά!»

Σκανδαλώδη συνθήματα ακούστηκαν από τις εξέδρες του γηπέδου του Αμβούργου κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλβανία - Κροατία.

"Σέρβος - στην ιτιά!" - αυτό είναι το σύνθημα των Κροατών, Βόσνιων και Βούλγαρων εθνικιστών ουσιαστικά έκκληση για απαγχονισμό των Σέρβων.


Οι Σέρβοι φαίνεται ότι κατέλαβαν το Μόναχο

Σε όλη την πόλη μπορείτε να ακούσετε: «Ρώσοι και Σέρβοι είναι αδέρφια για πάντα», «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας», δημοτικά τραγούδια κ.λπ. Προφανώς, σε αντίθεση με κάποιους άγριους , δεν υπάρχει μίσος .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γλυκό καλοκαιράκι και στα γήπεδα της Γερμανίας, στην ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου Euro2024, θριαμβεύει η απομόνωση της Ρωσίας!

-Οι Σέρβοι ωστόσο παρεκκλίνουν και τολμούν να σηκώνουν ρωσικές σημαίες, υποδαυλίζοντας το ουκρανικό μίσος:

-"Ούτε ίντσα της Σερβίας δεν αξίζει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά να παραμείνει για πάντα μια υποψήφια χώρα, όπως αξίζει σε έναν νοτιοανατολικό θύλακα της Μοσχοβίας στην Ευρώπη", γράφουν οργισμένες πηγές της ουκρανικής προπαγάνδας.

-"Χώρα και κυβέρνηση αποτελούνται από ανθρώπους και ο πληθυσμός αυτού του «ευρωπαϊκού λάθους» καταδεικνύει, όχι για πρώτη φορά, την ασημαντότητά του", γράφουν οι πικραμένοι με τους Σέρβους Ουκρανοί.

-Οι Σέρβοι οπαδοί στη Γερμανία δε δείχνουν, ωστόσο, να συμμερίζονται τον ουκρανικό πόνο και τραγουδούν το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο κέντρο της πόλης. Κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται! 

-Εξίσου ανάλγητοι αναδεικνύονται και οι Ρουμάνοι! Κατά τη διάρκεια του αγώνα Ρουμανίας - Ουκρανίας, οι Ρουμάνοι κρέμασαν σημαίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στις εξέδρες και φώναξαν "Πούτιν"!

-Από ότι φαίνεται το ξόρκι έπιασε: Η Ρουμανία κέρδισε - η πρώτη της νίκη σε ευρωπαϊκούς τελικούς μετά από 24 χρόνια!

-Φαντάζεται κανείς την απογοήτευση των ουκρανο-φυγάδων που μπορεί να κρύβονται στη Γερμανία για να μην πολεμήσουν για την αγαπημένη τους πατρίδα, φώναζαν ωστόσο με στόμφο συνθήματα της ν@ζιστικής Ουκρανίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πριν από τον αγώνα με τη Ρουμανία!

-"Χαίρε (Heil) έθνος!"

-"Θάνατος στους εχθρούς!"

-"Ουκρανία Über Alles!"

-"Όποιος δεν πηδάει είναι Μοσχοβίτης!" (ρατσιστικό κατά των Ρώσων)

-Τελοσπάντων, η ιστορία έγραψε Ρουμανία - Ουκρανία 3:0. 

-Γιατί έτσι γράφεται η ιστορία, κι αυτό είναι το σωστό για μια χώρα που δίνει έναν υπέρ πάντων και υπαρξιακό για την ίδια πόλεμο: να αγωνιά πρωτίστως για τη συμμετοχή της στη Eurovision και το Euro2024!

-Δέκα τα βασικά σημεία που πρέπει να συγκρατήσουμε από γεωαθλητικής (κατά το "γεωπολιτικής"!) σκοπιάς:

1.Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι κυνική ρωσική προπαγάνδα.

2.Οι φωτογραφίες όλων των γκολ της Ρουμανίας είναι από περσινά παιχνίδια.

3.Το σκορ αποσκοπεί στην υπονόμευση της εσωτερικής συνοχής της Ουκρανίας.

4.Πρόκειται για σαφή απόδειξη ότι πράκτορες του Πούτιν έχουν διεισδύσει στην Ευρώπη και υπονομεύουν την ευρωατλαντική ενότητα.

5.Η συγκεκριμένη ήττα δεν έχει μεγάλη (στρατηγική) σημασία.

6.Έτσι κι αλλιώς, όλο το τουρνουά είναι στημένο.

7.Σύμφωνα με την άμυνα της Ουκρανίας, όλες οι μπάλες που πετούσαν προς το τέρμα αναχαιτίστηκαν.

8.Στον ψυχολογικό τομέα η Ουκρανία νίκησε.

9.Οι Ουκρανοί εξέφρασαν κατηγορηματικά τη βεβαιότητά τους, πως θα είναι ήδη σε θέση τον Αύγουστο να δώσουν έναν αγώνα στη Γιάλτα (Κριμαία).

10.Επιτροπή της ουκρανικής Υπηρεσίας Στρατολόγησης θα διενεργήσει έλεγχο για να δει αν υπάρχουν λιπόψυχοι στην ομάδα που αποφεύγουν να καταταγούν…

Σχολιο.- Και να τονίσουμε οτι όλοι αυτοί οι του ποδοσφαίρου ( ομάδες , παίκτες και προπονητές ) , διέφυγαν προς την Ευρώπη ΠΡΙΝ αρχίσει ο ΡωσοΝΑΤΟικός πόλεμος στη χώρα τους , όπως και άλλα 8 εκατομμύρια Ουκρανοί, με προτροπή της Ουκρανικής κυβέρνησης του ναζιστή Ζελέ, προφανώς ενημερωμένοι για αυτά που θα επακολουθούσαν........Αγαπημένος του δε προορισμός η Ισπανία , γουστάρουν - βλέπεις - λιακαδίτσες , μπανάκια και μεσογειακή διατροφή , τα παιδιά !!!

Σχολιο.- Εν τω μεταξύ απορω. .χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και έχει πρωταθλήματα ομαδικά στίβου ενόργανης γυμναστικής...Και τουρίστες θεατές..Ποιοι πολεμουνε λοιπον;

Σχολιο.- Οι φίλαθλοι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι με τις σημαίες ρωσικές και τις φωνές τους υπέρ της Ρωσίας εξέφρασαν την σωστή επέμβαση των Ρώσων στην Ουκρανία

Σχολιο.- Για τις αντιδράσεις των Ρουμάνων έχω μια αμφιβολία… Δεν φώναζαν τα συνθήματα επειδή είναι φιλορώσοι, αλλά για να τσαντίσουνε τους αντιπάλους… Και έπιασε…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλεί από την θέση της παρουσιάστριας την Μαρίνα Σάττι για την βράβευσή της στα Mad VMA ως η καλύτερη ποπ καλλιτέχνιδα. 

Και βγάζει όλα της τα απωθημένα, τοξικότητα και δηλητήριο:

«Θα μπορούσα να χασμουρηθώ, αλλά δεν θα το κάνω...» 

Αυτό λέγεται αυτοεξευτελισμός Αθηναΐς Νέγκα.

Σχολιο.- Τι ξεφτίλα αυτή η τύπισσα

Τι σουργελο και αυτή η Αθηναις Νέγκα που την είπε στην Μαρίνα Σαττι 

Έχουν γίνει διασημότητες όλα τα τίποτα της δεκαρας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάπως έτσι μοιάζει η αποθήκη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics της Κίνας, της STO Express, όπου ένα σμήνος από εκατοντάδες ρομπότ διαλογής εργάζονται μαζί με ανθρώπους.

Αυτή η στρατιά ταξινομεί έως και 200.000 δέματα την ημέρα και το κόστος συντήρησης είναι περίπου 70 τοις εκατό μικρότερο από ό,τι αν συνέχιζε να το κάνει μόνο με ανθρώπινο προσωπικό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλεπουν ότι χάνουν στην Ουκρανία και έχουν λαλησει στην Δύση 

Bloomberg σήμερα σχολιάζοντας το Σύμφωνο Ρωσίας - Λ.Δ. Κορέας με την πρόβλεψη κάθε χώρα από τις δύο να υπερασπιστεί την άλλη αν δεχτεί επίθεση:

“Η διπλή πράξη Κιμ-Πούτιν αποτελεί πραγματική παγκόσμια απειλή”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ (FDP) ζητούσε να διακοπεί η χρηματοδότηση εκατοντάδων πανεπιστημιακών ερευνητών, οι οποίοι υπεργαψαν κείμενο υπέρ της Παλαιστίνης!


Γερμανία: Σε παραίτηση υποχρεώθηκε η Υφυπουργός Παιδείας – Σύνδεση με καταλήψεις σε πανεπιστήμιο υπέρ της Παλαιστίνης

Η Ζαμπίνε Ντέρινγκ, υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αφού αποκαλύφθηκε εσωτερική αλληλογραφία που αφορούσε την δυνατότητα απόσυρσης της χρηματοδότησης επιστημόνων, οι οποίοι επέκριναν την αντιμετώπιση που επιφύλαξε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου σε κατάληψη φοιτητών που διαδήλωναν υπέρ του παλαιστινιακού λαού, πριν από λίγους μήνες.

17/6/2024



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bloomberg σήμερα σχολιάζοντας το Σύμφωνο Ρωσίας - Λ.Δ. Κορέας με την πρόβλεψη κάθε χώρα από τις δύο να υπερασπιστεί την άλλη αν δεχτεί επίθεση:

“Η διπλή πράξη Κιμ-Πούτιν αποτελεί πραγματική παγκόσμια απειλή”

“Παγκόσμια απειλή” γιατί ο Bloomberg θεωρεί τα δυτικά αποικιοκρατικά γουρούνια σαν … “Κόσμο”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.........ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»

ΑΥΤΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΕΛΑΚΗ; ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ !!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ζαπαρόζε σήμερα .....

Από την σειρά "Σωστή πλευρά της ιστορίας"

Ζβάστικες, Αμερικάνικες σημαίες, κλειστά μαγαζιά,  και άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους...θυμίζει κάτι απο Βερολίνο 1945 πριν τη πτώση του Χίτλερ !!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

Δένδια 100.000 Έλληνες υπάρχουν εκει και εσεις στελνατε οπλα στους ΟυκρανοΝαζί για να σκοτώνουν Έλληνες ;

Κούλη άσε μην το φτιάχνεις το Νοσοκομειο στην Μαριούπολη το έφτιαξαν οι Ρώσοι και έχει και γιατρούς.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σιωνοναζιστικός στρατός τεκμηριώνει με υπερηφάνεια τον βομβαρδισμό ενός πολίτη στην ταράτσα ενός σχολείου στη βόρεια Γάζα, όπου διαμένουν εκτοπισμένοι πρόσφυγες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ: "ΜΟΥ ΖΉΤΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΔΡΆΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΉΛ" 

Σε συνέντευξή του ο Τζέρεμι Κόρμπιν θυμάται ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος τον ρώτησαν αν, ως ηγέτης των Εργατικών και εν δυνάμει πρωθυπουργός, θα υποστήριζε αυτόματα οποιαδήποτε στρατιωτική δράση του Ισραήλ. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καπιταλισμός με τα χρηματηστηρια και της τράπεζες είναι η ποιο βάρβαρη μορφή πολιτεύματος .εχουν μετατρέψει τον άνθρωπο σε προϊόν ..2700$ για δυο πλάκες στον ώμο ..εχω φιλο και ψάχνουμε δυο μέρες να βρούμε κάποιον να του βγάλουν μια πλάκα στον θώρακα ..ποια ελευθερια μιλαμε τωρα ;60 χιλιαδες στο los angels μόνο .κοιμούνται στους δρόμους .Για τους εφοπληστες του Γκλυξμπουρ ναι υπάρχει ελευθερια .

Σχολιο.- μη χαλας το παραμυθι του... Τωρα θα τον πιασουν ανησυχιες για το αν ειναι δικτατορια, βια και ολοκληρωτισμος το να κοιμουνται ανθρωποι στους δρομους, να πληρωνουν 1350 $ για μια ακτινογραφια, να τρωνε απο τα σκουπιδια και να επιστρεφουν στα φερτρα απο τις εκστρατειες επιβολης, με το ζορι, της "δημοκρατιας" ανα τον κοσμο. Ασε τον να πιστευει οτι τα παραμυθια που εχει πλασει στο μυαλο του, περι διεθνους των δικτατορων κλπ, μπορει να του δινουν δικαιολογιες για να στηριζει αυτο 4ο συστημα...

Σχολιο.- 2750$ και 3 λεπτά με τον γιατρό .

Σχολιο.- Θύμωσα πραγματικά για το οτι πληρωνει καποιος 2750 δολαρια για 2 ακτινογραφιες. Δηλαδη... ποσα μεροκαματα, ειναι 2750 δολαρια?

Σχολιο.- υποφέρει ο κοσμος .ζει με την ελπίδα ..δεν εχεται ιδέα σπο Αμερική ..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κύπρος αναστέλλει την παροχή βίζας σε Λιβανέζους από την πρεσβεία της στο Λίβανο. Δεν πήρε το μήνυμα ο Πασινιάν-Χριστοδουλίδης και ας ξέρει ότι δεν είναι από Χεζμπολάχ.

20/06/2024

Λιβανέζικα ΜΜΕ: Η Κύπρος αναστέλλει την παροχή βίζας σε Λιβανέζους από τη πρεσβεία της στον Λίβανο αναφέρει η al hadath..Δεν το έλαβε το μήνυμα ο Πασινιάν-Χριστοδουλίδης και ξέρει πολύ καλά δεν προέρχεται από ή μόνο από Χεζμπολά οπότε είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα. Η αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης προχθές με ΗΠΑ τάραξε τα ύδατα της Μεσογείου και φέρνει τσουνάμι…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπριος πολιτικός αναλυτής: να μην υποτιμηθούν οι δηλώσεις Νασράλα!!

20/06/2024

Κύπριος πολιτικός αναλυτής: να μην υποτιμηθούν οι δηλώσεις Νασράλα!!

Είναι πιθανή η πραγμάτωση αυτών των απειλών;

Ο πολιτικός αναλυτής Πάμπος Χρυσοστόμου απαντά πως «Δε θα πρέπει να υποτιμηθούν οι συγκεκριμένες δηλώσεις» για δύο βασικούς λόγους.

Αρχικά, η Κύπρος στέκεται ευάλωτη μπροστά στον στρατιωτικό οπλισμό της Χεζμπολάχ, στον οποίο συγκαταλέγονται πύραυλοι βεληνεκούς ικανού να καλύψουν την απόσταση, με την μεγαλόνησο να βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τον Λίβανο.

Συμπερασματικά, η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια με την μη εμπλοκή της σε τυχόν συρράξεις ακόμη και έμμεσα να αποτελεί μονόδρομο.

Όμως η Κύπρος δεν βρίσκεται μόνη της στο κάδρο των αποφάσεων.

Όπως είναι γνωστό οι βρετανικές βάσεις αν και βρίσκονται  σε κυπριακό έδαφος υπάγονται στην πλήρη κυριαρχία της Βρετανίας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς δεν είναι σε θέση να απαγορεύσει οποιαδήποτε απόφαση.

Συνεπώς η Κύπρος οφείλει και δικαιούται να εκφράσει με κάθε ορθό διπλωματικό μέσο την αντίρρηση της για την χρήση των βάσεων και αεροδρομίων που βρίσκονται σε έδαφος της, εάν θέλει να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια.

Τέλος, ο πολιτικός αναλυτής προβλέπει αρνητική επιρροή τόσο για τον τουρισμό όσο και για τις υπηρεσίες και επενδύσεις, βαριές βιομηχανίες της μεγαλονήσου, ακόμη και αν οι απειλές δεν πραγματοποιηθούν.omegalive



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστροφική τετραετία Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του πραγματικού εισοδήματος στη χώρα μας σε σχέση με όλη την ΕΕ

Κάθε χρόνο και χειρότερα για τους εργαζομένους!

Αποκαλυπτικά ευρήματα της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με κυριότερο αυτό της μεγαλύτερης ποσοστιαίας μείωσης του πραγματικού εισοδήματος από εργασία (-8,3%) την περίοδο 2019-2023

Την επιδείνωση μιας σειράς από κρίσιμους δείκτες, παρά τις διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία. Το κυριότερο εύρημα είναι ότι την περίοδο 2019-2023 η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του πραγματικού εισοδήματος από εργασία (-8,3%) σε σχέση με όλες τις χώρες της Ε.Ε. Επομένως, η Ελλάδα όχι απλώς δεν συγκλίνει με την Ε.Ε.-27 σε όρους κοινωνικής βιωσιμότητας, αλλά αποκλίνει ταχύτατα και από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και από τις περιφερειακές χώρες, που αναπτύχθηκαν την ίδια περίοδο ραγδαία.

Το 2023, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, αν και αυξημένο έναντι του 2022, διαμορφώθηκε στο 61,8%, επίδοση που κατατάσσει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση μεταξύ των κρατών-μελών. Το ποσοστό αυτό είναι 8,6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων χαμηλότερο από το αντίστοιχο άλλων οικονομιών της περιφέρειας της Ε.Ε. και της ανατολικής Ευρώπης.

Ιδιαίτερα μεγάλη συνεχίζει να είναι η απόκλιση των ποσοστών απασχόλησης μεταξύ συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων. Συγκεκριμένα, η απόκλιση του ποσοστού απασχόλησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα το 2023 ανήλθε στις 18 ποσοστιαίες μονάδες, τιμή που είναι η υψηλότερη στην Ε.Ε. Επιπλέον, η απόκλιση του ποσοστού απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 15-29 ετών από το αντίστοιχο εκείνων ηλικίας 50-64 ετών ανήλθε στις 27,4 ποσοστιαίες μονάδες, η έβδομη μεγαλύτερη μεταξύ των κρατών-μελών της Ενωσης.

Μεγάλη είναι επίσης η διαφορά των ποσοστών απασχόλησης ανά περιφέρεια της χώρας. Τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης το 2023 εμφάνισαν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου (65,5%), Αττικής (64%), Στερεάς Ελλάδας (63,2%) και Κρήτης (63%), ενώ τα χαμηλότερα οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (55,6%), Θεσσαλίας (58%) και Δυτικής Ελλάδας (59,4%). Στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου εντοπίζεται η μεγαλύτερη απόκλιση του ποσοστού απασχόλησης μεταξύ ανδρών και γυναικών (27,2 και 24 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα), ενώ η χαμηλότερη σημειώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (14 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από την Περιφέρεια Ηπείρου (15,7 ποσοστιαίες μονάδες).

Η ανεργία

Παρά τη συνεχή και σημαντική μείωσή του από το 2014, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας παραμένει υψηλό. Το 2023 διαμορφώθηκε στο 11,1%, που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ηλικίας 15-74 ετών στην Ελλάδα ανήλθε το 2023 στο 14,3% (το υψηλότερο στην Ε.Ε.), καταγράφοντας απόκλιση 5,8 ποσοστιαίων μονάδων από το αντίστοιχο των ανδρών. Παρά τη μείωσή του, έντονο παραμένει το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, με το ποσοστό των ανέργων ηλικίας 15-29 ετών πέρυσι να ανέρχεται στο 21,8%.

Προβληματισμό προκαλούν και οι επιδόσεις της χώρας σε μια σειρά από δείκτες που προσδιορίζουν το επίπεδο της ποιότητας απασχόλησης. Η διάσταση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την καλύτερη και την πληρέστερη αξιολόγηση της κατάστασης της αγοράς εργασίας, αλλά και ευρύτερα της οικονομίας, δεδομένου ότι η ποιότητα της απασχόλησης δεν προσδιορίζει μόνο το επίπεδο ευημερίας των εργαζομένων μιας χώρας, αλλά επηρεάζει και τη μακροχρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Eurofound, το 2021 οι εργαζόμενοι στη χώρα μας δήλωναν σε ποσοστό 64,3% ότι δούλευαν, πάντα ή συχνά, υπό συνθήκες πολύ υψηλών ρυθμών εργασίας και σε ποσοστό 56,2% ότι είχαν, πάντα ή συχνά, σφιχτές προθεσμίες όσον αφορά τον χρόνο διεκπεραίωσης των εργασιών τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ “ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ” ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «ΠΑΡΑΔΟΧΗ» ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ  ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ… ΣΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ με τη νέα (ν)τροπολογία για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών...

Θύελλες έχει ξεσηκώσει η τροπολογία της κυβέρνησης που αντικαθιστά την αμφιλεγόμενη διάταξη για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών – η οποία καταργείται από 1η Ιουλίου – με μια νέα, που όμως χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση ως εξίσου προβληματική.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες τη νύχτα στη Βουλή, προβλέπει πως στην περίπτωση που διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για απιστία (άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα), η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων, οφειλών ή χρεών και στρέφεται κατά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει οι εισαγγελείς να ζητούν έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καναδάς αποφάσισε: Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν είναι «τρομοκρατική οργάνωση»!

Ο Καναδάς χαρακτήρισε χθες το Σώμα των "Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν", έναν κλάδο των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ως «τρομοκρατική ομάδα»!

Ποιος... ο Καναδάς που άλλαξε τον εθνικό ύμνο του (Calixa Lavallée -1842 – 1891), διότι έπρεπε να εξαφανιστούν από το ποίημα όλες οι λέξεις που αναφέρονται στο ανδρικό φύλο και να μετατραπούν σε ουδέτερο... - 4 Φλεβάρη 2018: Ο Καναδάς αποφάσισε την αλλαγή λέξεων του εθνικού ύμνου για "αντιρατσιστικούς" λόγους!

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τρυντώ, ο/η/το που έδωσε εντολή να τοποθετηθούν ταμπόν για την περίοδο σε όλες τις ανδρικές τουαλέτες της Καναδικής Βουλής, αποφασίζει ποιο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων μιας χώρας είναι «τρομοκρατική ομάδα»!

- 26/12/2023. Ταμπόν στις ανδρικές τουαλέτες της Βουλής! Δεν είναι μόνο ψυχασθενείς, σχιζοφρενείς... είναι και πολύ επικίνδυνοι!

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τρυντώ... που προσκάλεσε Ναζί στη βουλή τους - 25 Σεπτέμβρη 2023,  Η σκύλα του ναζισμού γεννοβολάει και στην Καναδική βουλή! εκεί στη βουλή τους, χωρίς ντροπή -  

Εκεί... στον Καναδά που προστατεύουν τα "ανθρώπινα δικαιώματα των κτηνοβατών"... Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά (Ιούνης 2016) αποφάσισε πως είναι νόμιμο το σεξ ανθρώπων με ζώα -νόμιμη η κτηνοβασία, για προστασία ατομικών επιλογών "ανθρώπων"- αρκεί να μην υπάρχει διείσδυση από σεξουαλικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα... για να μην πονάνε τα ζώα... Απόφαση ανώτατου δικαστηρίου Καναδά 9/6/2016



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΡΑΙΑ ΛΥΣΗ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα πάρκα και άλση της Αττικής λόγω κινδύνου πυρκαγιάς...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διασώθηκε ο Ουκρανός που χτύπησαν οι δικοί του με FPV – Οι Ρώσοι τον βοήθησαν να επιβιώσει με ρίψεις νερού και φαρμάκων! (βίντεο)

Απίστευτη διάσωση μέσω drone για τον βαριά τραυματισμένο Ουκρανό

20.06.2024 | 21:00

Διασώθηκε με τη συνδρομή ρωσικού drone ο Ουκρανός στρατιώτης τον οποίο είχαν προσπαθήσει να εκτελέσουν με FPV οι σύντροφοι του για «προδοσία»!

Ένα σοκαριστικό βίντεο, το οποίο είχε πριν λίγες ώρες δημοσιευτεί από ρωσικούς λογαριασμούς, φαίνεται ένας Ουκρανός στρατιώτης να προσπαθεί να παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις, μόνο για να δεχτεί επίθεση από τους δικούς του με τη χρήση FPV (First Person View) drone.

Το βίντεο δείχνει τον τραυματισμένο και εξαντλημένο στρατιώτη να προχωρά κουτσαίνοντας προς τις ρωσικές γραμμές και στη συνέχεια να πέφτει από την έκρηξη του ουκρανικού FPV αυτοκτονίας.

Καθώς ο Ουκρανός στρατιώτης κειτόταν βαριά τραυματισμένος και ανήμπορος, αυτοί του έριξαν νερό και παυσίπονα μέσω drone, όπως καταγράφει το νέο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύτηκε.

Επίσης του έριξαν έναν ασύρματο και ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Του είπαν ότι οι «σύντροφοί» του προσπάθησαν να τον σκοτώσουν, με τον Ουκρανό στρατιώτη να απαντά ότι καταλαβαίνει τα πάντα.

Ο στρατιώτης εν τέλει διασώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με αναφορές. 

Δείτε το βίντεο με τις ρίψεις εφοδίων στον τραυματία Ουκρανό: 

https://twitter.com/i/status/1803472523557810590

https://twitter.com/i/status/1803881613794906219



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Απελάσεις παρανόμων μεταναστών στο επίκεντρο της διάσκεψης καγκελαρίας – κρατιδίων

Προσπαθούν να ανακόψουν την άνοδο του AfD με ημίμετρα εντυπωσιασμού λίγο πριν τις εκλογές στα κύρια κρατίδια

20.06.2024 | 22:59

Πρώτο στην ημερήσια διάταξη της διάσκεψης καγκελαρίας – κρατιδίων το ζήτημα των απελάσεων παρανόμων μεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα στην Γερμανία. 

Συγκεκριμένα, βασικό θέμα συζήτησης της διάσκεψης ήταν η δυνατότητα ταχείας απέλασης παράνομων μεταναστών οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα στην Γερμανία. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης καγκελαρίας – κρατιδίων, οι κυβερνήσεις των τελευταίων κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναπτύξει συγκεκριμένα μοντέλα για τις διαδικασίες ασύλου που ανατίθενται σε χώρες διέλευσης και τρίτες χώρες και να προωθήσει τις απαραίτητες για αυτό αλλαγές στον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εθνική νομοθεσία περί ασύλου, δήλωσαν μετά την διάσκεψη ο πρωθυπουργός της Έσσης Μπόρις Ράιν (CDU) και ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD), ο οποίος προέβλεψε πάντως ότι θα υπάρξουν «μεγάλα προβλήματα» με τις τρίτες χώρες.

Από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πάντως, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ έσπευσε επίσης να περιορίσει τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι ακόμη και ένα τέτοιο σύστημα δεν θα άλλαζε δομικά τον αριθμό παράνομων μεταναστών στην Γερμανία.

Το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τα γερμανικά κόμματα, ιδιαίτερα ενόψει και των κρατιδιακών εκλογών στην Θουριγγία, την Σαξονία και το Βρανδεμβούργο μετά το καλοκαίρι.

Και στα τρία κρατίδια η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) σημειώνει ποσοστά – ρεκόρ και το μεταναστευτικό πρόβλημα αποτελεί κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας.

Στην αντιπολίτευση, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γενς Σπαν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πραγματικά νομικά εμπόδια για τις διαδικασίες ασύλου σε τρίτες χώρες, αλλά ότι απλώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί ο αριθμός της παράνομης μετανάστευσης στην Γερμανία εντός λίγων μηνών» πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

Τα κρατίδια συμφώνησαν μεταξύ άλλων στην «έκδοση προπληρωμένης κάρτας αγορών» για τους παράνομους μετανάστες και ανώτατο όριο μετρητών τα 50 ευρώ.

Οτιδήποτε υπερβαίνει αυτό το ποσό, θα πρέπει να χρεώνεται στην κάρτα.

Βασικό ζήτημα της διάσκεψης ήταν η δυνατότητα ταχείας απέλασης μεταναστών οι οποίοι διαπράττουν στην Γερμανία εγκλήματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΣΤΑΤ: «700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»! – Αυτή είναι η «ισχυρή» Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ανεπάρκεια τροφής λόγω έλλειψης χρημάτων

20.06.2024 | 09:05

Περίπου 700.000 Έλληνες το 2023 αντιμετώπισαν το πρόβλημα της ανεπάρκειας τροφής, με άλλα λόγια πεινούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτοντας έτσι με τον πιο «θορυβώδη» τρόπο, το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ακμάζουσας» ελληνικής οικονομίας.

Mία ανεπάρκεια τροφής που οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων και στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των τροφίμων αφού η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας έτους 2023, το 6,5% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ενώ το 1,4% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μόνο σοβαρή ανεπάρκεια τροφής (σύμφωνα με την παγκόσμια τυπική κλίμακα ανεπάρκειας τροφής – FIES).

Τα ποσοστά για τη μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής κατά τα προηγούμενα έτη ήταν 6,6% το 2022, 6,0% το 2021, 6,1% το 2020 και 8,0% το 2019, ενώ για τη σοβαρή ανεπάρκεια τροφής την περίοδο 2019-2022 το ποσοστό ανήλθε στο 1,5%, εκτός του έτους 2020 που ήταν 1,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίοδος αναφοράς εισοδήματος ήταν το 2022.

Έκτοτε ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί όπως και τα επιτόκια. Κατά συνέπεια υπάρχει ανησυχία ότι τα επόμενα στοιχεία σχετικά με την ανεπάρκεια τροφής θα είναι επιδεινωμένα.

Από τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει επίσης ότι ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, ότι αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα, έφαγε λιγότερο από όσο θεωρούσε ότι είχε ανάγκη, έμεινε χωρίς τροφή, πεινούσε αλλά δεν έφαγε, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή, λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.