Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Κυριακη 23 Ιουνιου 2024


Την ίδια ώρα που ο Λύτρας και η πονηρή συμβία του μονοπωλούν την επικαιρότητα, εκατοντάδες γυναίκες ξυλοκοπούνται ή δολοφονούνται, με την ανοχή μάλιστα των μπάτσων, αλλά περνάνε στα ψιλά.

Η εύπορη κυρία έχει καθημερινά περιπολικό έξω από το σπίτι της και ο Λύτρας τη βγάζει σε κελί πολυτελείας.

Γιατί? Γιατί ανήκουν στην άρχουσα τάξη και ίσως μάλιστα στη μαφιόζικη άρχουσα τάξη αμφότεροι.

Αηδία.

Σχολιο.- Πες τα, η κυρία αλεπού προστατευεται, η άλλη σφαχτηκε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα

Ταξικο το θέμα όπως όλα

Σχολιο.- A γεια σου !! Μερες τωρα το σκεπτομουν . Αυτη τι να φοβαται ? Αλιμονο σε αυτες που εχουν αληθινη αναγκη . Ουτε και απο το μεγαλο του παθος δεν κινδυνευει. Τον κοβω να χει δυο τρεις ακομη να δερνει αυτος

Σχολιο.- Πολυ σωστά. Επιπλέον οι δύο τους συνιστούσαν εγκληματική οργάνωση που τσακώθηκαν για λάφυρα. Αυτό δεν δικαιολογεί την κακοποίηση της, αλλά ούτε και την προνομιακή της αντιμετώπιση σαν αστή

Σχολιο.- Συμφωνώ και επαυξάνω. Οχι πως αυτός ο κύριος δικαιούτα να ξυλοκοπεί την συμβία του, αλλά έλεος πια, εδώ ο κόσμος καίγεται και όλοι ασχολούνται με το ζεύγος.

Σχολιο.- Εδω το ξυλο ηταν ενα βαρβαρο κακοποιητικο ξεκαθαρισμα οικονομικο-κοινωνικων συνεταιρων.Ετσι γινεται με τις εταιρειες, καποια στιγμη τα σπανε.Οπως συμβαινει σε πλειστες περιπτωσεις.Φυσικα το να εχει περιπολικο εξω απο το σπιτι της ειναι στοιχειωδες δικαιωμα καθε κακοποιημενης. Ελα ομως που μονο η κυρια αυτη μπορει να το ασκησει.Να περιμενεις πιθανα ενα ομαδικο ξεκατινιασμα απο τη νεοκοπη(οσο παλια) φιλη του



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/6/2021

Ο Πωλ Μακ Κάρτνεϊ δεν θα λερωθεί ποτέ στο Ισραήλ.

Ο Paul Mc Cartney είπε ότι δεν θα λάβει το βραβείο Wolf: ′′ Δεν τραγούδησα το "Η αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεσαι" για να συνεχίσω την καριέρα μου σε ένα χασάπικο που κρατείται από αίματα που σκοτώνουν αθώα παιδιά και πολίτες. Πάντα μισούσα τους στρατώνες και τους στρατιωτικούς και προς τιμήν των φίλων μου Τζον Λένον και Μάικλ Τζάκσον που δολοφόνησαν, δεν θα πατήσω ποτέ το πόδι μου σε μια γη που καταλαμβάνεται από δολοφόνους... Δεν έχω χρόνο για χάσιμο μ' αυτές τις μαλακίες! ′′

Σχολιο.- Το βραβείο είναι του 2018. Δεν πήγε να το παραλάβει λόγω υποχρεώσεων. Πουθενά δεν αναφέρεται τέτοια δήλωσή του. Έχει κάνει συναυλίες στο Ισραήλ. Δεν χρειάζονται fake news στην υποστήριξη ενός δίκαιου αγώνα.

Σχολιο.- Νόμιζα ότι είχε παίξει στο  Zrale.

Αυτό δεν είναι αλήθεια

Θυμάμαι τώρα ότι αντιστάθηκε στο μποϊκοτάζ στο Ζrahell.

Σχολιο.- γιατί αυτο'που λένε για τον Λένον και τον Τζάκσον στέκει;

Σχολιο.- Δεν νομίζω, από το γενικό ύφος του κειμένου κάτι δεν ταιριάζει με τον McCartney. Ίσως να ταίριαζε στον Roger Waters... Δυστυχώς είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που νομιμοποιούν το απαρτχάιντ του Ισραήλ εδώ και χρόνια. Ας μην ξεχνάμε και τους δικούς μας....

Σχολιο.- Επειδή το βλέπω να έχει κυκλοφορήσει πολύ ήδη και επειδή είναι πολύ σοβαρή και βαριά και δυνατή δήλωση, έχουμε κάποια πηγή που να την επιβεβαιώνει;

Σχολιο.- κι η φωτό "πειραγμένη" φαίνεται. Του έχουν κοτσάρει κάτι που να μοιάζει με καφίγια.

Σχολιο.- Αυτό λοιπόν που έχω βρει είναι ότι ναι ο Mc Cartney δεν είχε πάει (το 2018) στο Ισραήλ για να παραλάβει το βραβείο που αναφέρετε (Wolf) αλλά χωρίς να πει κάτι από ολα όσα λέει η ανάρτηση

Σχολιο.- Επίσης τη φάση αυτή με τον Τζάκσον... ποιοι "στρατιωτικοί" ίδιοι με "αυτούς που δολοφόνησαν τον Λένον" δολοφόνησαν τον Τζάκσον; Ο Λένον δολοφονήθηκε από έναν παρανοικό θαυμαστή του και ο Μάικλ πέθανε από υπερδοσολογία πεθιδίνης.

Τι γράφετε ειλικρινά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεκίνο «πατά» το κουμπί ξεπουλήματος αμερικανικών ομολόγων

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 21:46

Η Κίνα μπορεί να προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση χρέους στην ιστορία των ΗΠΑ

Ρεκόρ στο «ξεπούλημα» αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα. Μόνο το πρώτο τρίμηνο φέτος πούλησε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου ύψους 53,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας χρηματοδοτούσε εδώ και χρόνια το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, έχοντας γίνει ένας σταθερός πελάτης αμερικανικού χρέους.

«Έχοντας πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, το Πεκίνο χρηματοδοτούσε ιστορικά τις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας αυτά τα πλεονάσματα για να αγοράσει χρέος του αμερικανικού Δημοσίου και άλλα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ», αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στη «Ναυτεμπορική».

Για πολλά χρόνια αυτή η σχέση ήταν ιδιαίτερα επωφελής και για τους δύο: Oι Αμερικανοί μπορούν να ζήσουν πέρα από τις δυνατότητές τους (εισάγοντας πολύ περισσότερα από όσα εξάγουν), ενώ η Κίνα έβρισκε ένα ασφαλές και κερδοφόρο «καταφύγιο» για να τοποθετήσει τις «υπερβολικές

αποταμιεύσεις» ή το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε την Κίνα να έχει αγοράσει αμερικανικό χρέος περίπου 1,6 τρισ. δολαρίων πριν από μερικά χρόνια.

Τώρα, όμως, το Πεκίνο έχει γίνει καθαρός πωλητής των ομολόγων των ΗΠΑ, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την οικονομική ευθραυστότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία φράση που λέγεται ότι ειπώθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν: 

" Όταν η μέλισσα εξαφανιστεί από τη γη, ο άνθρωπος έχει μόνο τέσσερα χρόνια για να ζήσει..!!! "

Εάν η μέλισσα δεν μπορεί να γονιμοποιήσει άλλα φυτά, οι τροφές των ανθρώπων.. χάθηκαν!

Η μέλισσα ζει λιγότερο από 40 ημέρες,

επισκέπτεται τουλάχιστον 1000 λουλούδια

και δίνει λιγότερο από ένα κουταλάκι μέλι!....

Για εμάς είναι μόνο ένα κουταλάκι μέλι...

Για μια μέλισσα είναι η ζωή...

Για την ανθρωπότητα η επιβίωση...!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από ένα ιδιωτικό σκάφος που είχε νοικιάσει παρέα τουριστών 

εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά κ καίγεται το μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση για τους πυροσβέστες που δεν υπάρχουν.

Απορία : Οι 17 αλλοδαποί λεφτάδες που για να κάνουν το κέφι τους νοίκιασαν το σκάφος "Περσεφόνη" και έκαναν μπουρλώτο την Υδρα σήμερα τα ξημερώματα γιατί δεν είναι στον εισαγγελέα ακόμα και απλώς ..καταθέτει ο καπετάνιος του πλοιου;; Οι τουρίστες την κοπάνησαν ; Λιμενικό υπάρχει να τους πιάσει;

Την Υδρα δεν την είχαν κάψει ούτε οι Οθωμανοί στην Επανάστασή....

Σχολιο.- Κ κάτι άλλο έτσι για την ιστορία επειδη ο δήμαρχος της Ύδρας έγινε πολύ ευσυγκίνητος κ θα προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου!!

Οι αρμόδιες αρχές τις περιοχής, κ ο δήμαρχος Ύδρας, έχουν υπογράψει από πέρσι την εγκατάσταση μεγάλων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειων το 2025 , ως σημαντική επένδυση για την περιοχή.

Ε είναι άλλο να μην υπάρχουν άνθρωποι στην γύρω περιοχή, γιατί αυτή η επένδυση, χρειάζεται υποστήριξη κ υποδομή από την κοντινότερη στερια.

Αυτά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ το κορίτσι που δηλώνει τα παραπάνω είναι η επιτομή της δημοκρατίας...

Συγκεκριμένα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock δήλωσε ότι:

Μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία πέτυχε στα μάτια του ελεύθερου κόσμου να αποκαταστήσει τη σβάστικα και να την μετατρέψει σε σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο αγώνα για την ύπαρξή τους. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για μια αρνητική στάση απέναντι σε αυτά τα σύμβολα όταν οι φορείς τους πολεμούν ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα

-Όχι φίλοι μου αυτή η "Πράσινη" κάμπια δεν είναι νοσταλγός των Ναζί, δεν είναι η ίδια Ναζί, γιατί έχει κάνει τη Ρωσία εχθρό της και δεν θα την καλέσει ποτέ το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (και προφανώς κανένα άλλο). 

Είναι οι κανονικοί Ναζί που σας λένε ότι δεν είναι Ναζί. 

Είναι αυτοί που ήταν και οι παππούδες τους Ναζί. 

Που μίλαγαν για τα εγκλήματα των παππούδων τους κρυφά στην κουζίνα....και τώρα ψάχνουν τρόπο να μιλήσουν για αυτά τα εγκλήματα απενοχοποιημένα πλέον.... στο σαλόνι. 

Έχουν τους ίδιους εχθρούς με τους παππούδες τους, θέλουν να τελειώσουν ότι δεν κατάφεραν εκείνοι.

Μην μπερδεύεστε με τους ηλίθιους, που θέλουν να τους δουν με στολή για να πειστούν.

Και ναι, στο μεταξύ, βαφτίζουν όλη την άλλη πολιτική σκηνή ακροδεξιούς και Ναζί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία λέει ότι "μια σκόπιμη τρομοκρατική πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Σεβαστούπολης από πέντε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς.

Τέσσερις πύραυλοι ATACMS αμερικανικής κατασκευής αναχαιτίστηκαν,

Η έκρηξη της θραυσματικής κεφαλής ενός πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμες απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Σεβαστούπολη.

Όλες οι αναθέσεις πτήσεων για τους αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εισάγονται από Αμερικανούς ειδικούς με βάση τα δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών των ίδιων των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, η ευθύνη για την εσκεμμένη πυραυλική επίθεση κατά αμάχων στη Σεβαστούπολη βαρύνει πρωτίστως τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προμήθευσαν τα όπλα αυτά στην Ουκρανία, και το καθεστώς Ζελένσκι, από το έδαφος του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίθεση αυτή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την «Καραγατσιάδα» που έχει ξεσπάσει από το  πρωί

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ; 

Το ότι θα έφτανε μια μέρα που αριστεροί άνθρωποι θα ενοχλούνταν από την άσκηση κριτικής στις ιδεολογικές προϋποθέσεις και συνεπαγωγές του έργου ενός λογοτέχνη, μου ήταν αδιανόητο.

Δεν πρόκειται για το αν το έργο του Καραγάτση έχει σεξιστικό προσανατολισμό. Κατά τη γνώμη μου έχει, όπως και το έργο της τεράστιας πλειονότητας των λογοτεχνών παλιότερων εποχών. Κάτι που δεν ακυρώνει τα έργα αυτά, καθώς θα 'ταν εντελώς απίθανο να μη συνέβαινε αυτό σε εποχές που ο σεξισμός δεν είχε τεθεί σε αμφισβήτηση. 

Απολαμβάνω όσα από τα έργα αυτά έχουν λογοτεχνική αξία -και τα έργα του Καραγάτση είναι ανάμεσά τους- αλλά θεωρώ αυτονόητη και την άσκηση ιδεολογικής κριτικής. 

Εκτός κι αν η κριτική στα έργα τέχνης πρέπει να απαγορευτεί. Σε αντιστοιχία με την άλλη επικίνδυνη γελοιότητα, που απαιτεί την παρέμβαση σε παλιότερα -και κλασικά- έργα για την προσαρμογή τους στη "σωστή άποψη".

Σχολιο.- Δεν με ενδιαφέρουν οι όποιες προθέσεις και ούτε ασφαλίτης ούτε ψυχολόγος είμαι για να ξέρω γιατί γράφει κάποιος ετούτο ή το άλλο. Αναφέρομαι σε απόψεις που διαβάζω και με εκπλήσσουν. Η συζήτηση που έχει ανοίξει αφορά ξεκάθαρα το αν έχει κάποιος το δικαίωμα να χαρακτηρίσει σεξιστικό το έργο του Καραγάτση.

Σχολιο.- Ασφαλώς έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι κάποιος γράφει  βλακείες και δεν έχει ιδέα από λογοτεχνία. Δεν έχετε όμως το δικαίωμα να λέτε ότι δεν θα έπρεπε να εκφράσει άποψη. Το έργο του Σαίξπηρ "Ο έμπορος της Βενετίας", είναι ένα .- λογοτεχνικό αριστούργημα που, όμως, διαπερνάται από έντονο αντιεβραϊκό ρατσισμό. Έχω το δικαίωμα να το πω;

Σχολιο.- Πάντως, λίγο κράτει με την αναφορά στην ευγένεια. Με το που ήρθατε εδώ αναφερθήκατε σε κάποιον λέγοντας πως "γράφει βλακείες και δεν έχει ιδέα από λογοτεχνία". Δεν νομίζω να είναι και τόσο ευγενικά αυτά! Και το "προφανώς καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει" το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να απαξιώσουμε κάποιον. Σε αντίθεση με τη φράση "προφανώς καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του". Λεπτομέρειες, ε;

Σχολιο.- θα ήθελα να σε ρωτήσω: έχω το δικαίωμα να κρίνω αν ένα καλλιτεχνικό έργο εκφράζει απόψεις που με βρίσκουν ιδεολογικά αντίθετο; Μπορώ, π.χ., να πω ότι "Ο έμπορος της Βενετίας" ή το "Όσα παίρνει ο άνεμος" είναι ρατσιστικά, αν και αριστουργήματα; 

Σχολιο.- Είναι σαφές ότι αναφερθήκατε στο άρθρο για τον αδιάλλακτο αντικομμουνιστή (κομμουνιστικοφάγο για την ακρίβεια) Καραγάτση, που τον χαρακτηρίζει σεξιστή (όπως ήταν, άλλωστε), κι εσείς θεωρείτε ότι η αρθρογράφος του LIFO δεν έχει "καμία απολύτως ιδέα ούτε από λογοτεχνία ούτε από τέχνη γενικότερα". Το άρθρο που προκάλεσε την όλη συζήτηση και έβγαλε στα κεραμίδια τους υπερασπιστές του Καραγάτση εκφράζει άποψη με βάση αυτά που έγραφε ο ίδιος. Η επίθεση κατά του άρθρου με χαρακτηρισμούς για τη συντάκτριά του (βλακεία, άγνοια της λογοτεχνίας) βρίσκεται στον αντίποδα της εποικοδομητικής συζήτησης. Όπως έγραψα και πάλι, αλίμονο αν δεν έχω το δικαίωμα να πω ότι "Ο έμπορος της Βενετίας" ή το "όσα παίρνει ο άνεμος" είναι ρατσιστικά έργα! Ή ότι ο Νταλί ή ο Έζρα Πάουντ ήταν φασίστες! Τι να κάνουμε τώρα; Θα απαγορευτεί η κριτική σε έργα και καλλιτέχνες;

Σχολιο.- Θα συνεχίσω να ασκώ κριτική σε έργα που θεωρώ αντικομμουνιστικά, ρατσιστικά ή σεξιστικά, στο πλαίσιο που αναφέρω στο κείμενο της ανάρτησής μου. Παίρνοντας υπόψη την εποχή που γράφτηκαν αν είναι παλιότερα.

Σχολιο.- Διεκδικώ το δικαίωμα να κρίνω τα έργα του παρελθόντος χωρίς τον φόβο ότι θα πεταχτεί κάποιος να μου πει ότι έτσι δεν επιτρέπω άλλη άποψη. Αυτό που βλέπω είναι επιθέσεις σε μια νεαρή λογοτέχνη γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική σε έναν παλιότερο. Κάτι που πάντα έκανε η λογοτεχνική κριτική. Αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά, π.χ., στο εμβληματικό αριστερό πολιτιστικό περιοδικό "Επιθεώρηση Τέχνης" των χρόνων 1955-67. Υπάρχει ψηφιοποιημένο στο διαδίκτυο.

Σχολιο.- Δεν νομίζω να έκαψε κανένας κάποιο βιβλίο. Η κριτική σε ένα έργο είναι δικαίωμα.  Αυτοί που έκαιγαν βιβλία απαγόρευαν και την κριτική σε όσα αποδέχονταν οι ίδιοι.

Σχολιο.- Μιλάω για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Επί του προκειμένου δεν τέθηκε κανένα ζήτημα να απαγορευτεί ή να αλλάξει κάποιο βιβλίο. Ασκήθηκε κριτική για σεξισμό στο έργο ενός λογοτέχνη κι έγινε ο κακός χαμός. Εμφανίστηκαν κάμποσοι που αρνούνται το δικαίωμα άσκησης κριτικής. Κι αυτό, όπως έγραψα και στο κείμενο, δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο από την απαίτηση άλλων να προσαρμοστούν κλασικά έργα στις "σωστές απόψεις".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να το απ' το παράθυρο το ιδεολόγημα, "η τέχνη για την τέχνη"!

Κι έτσι μάθαμε ότι για κάμποσους αριστερούς το να συνεχίσεις να λες, όπως κάναμε πάντα ως αριστεροί, ότι "Ο έμπορος της Βενετίας" ή το "Όσα παίρνει ο άνεμος" χαρακτηρίζονταν από ρατσιστική αντίληψη, σημαίνει πως τα ακυρώνεις.

Και μάλλον πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί ως Αριστερά εκδίδαμε ακόμα και περιοδικά, όπως η εμβληματική "Επιθεώρηση Τέχνης", που ασκούσαν κριτική, επιμένοντας στο ότι κάθε καλλιτεχνικό έργο αποτελεί ταυτόχρονα αισθητικό και ιδεολογικό εγχείρημα.

Σχολιο.- Μα κι αυτό θεωρούμε δεδομένο, ότι έχουμε το δικαίωμα να επισημαίνουμε αντικομμουνιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις σε καλλιτεχνικά έργα χωρίς οπωσδήποτε να τα ακυρώνουμε. Κάτι που όπως φαίνεται δεν μας επιτρέπουν όσοι εμφανίζονται υπερασπιστές του αξιώματος "η τέχνη για την τέχνη".

Σχολιο.- Όταν ήμουν μικρός από τον "Έμπορο της Βενετίας" έμαθα πως οι Εβραίοι ήταν περιορισμένοι σε Γκέτο και οι διακρίσεις που υφίστανται την εποχή εκείνη. Διαπίστωσα πως οι Ναζί δεν ήταν οι πρώτοι που έκαναν ιδεολογικοποίηση του ρατσισμού αλλά είχε ένα βαθύτερο υπόβαθρο και μάλιστα την εποχή της Αναγέννησης.

Τα λογοτεχνικά έργα μιας άλλης εποχής θα πρέπει να τα βλέπουμε ως τη φωτογραφία του τότε και να παρακολουθούμε την ιστορική τους εξέλιξη.

Αυτή είναι η αξία τους και όχι να αποδίδουμε στον Σέξπιρ κοντόφθαλμα το χαρακτήρα του ρατσιστή.

Σχολιο.- Ο Σαίξπηρ δεν ήταν απλός παρατηρητής της κατάστασης. Έπαιρνε θέση, εκφράζοντας απόψεις της εποχής του. Δεν ακυρώνεται η τεράστια λογοτεχνική του αξία, αν πούμε ότι οι απόψεις του ήταν ρατσιστικές. Δεν βοηθάει σε τίποτα να το αποκρύψουμε.

Σχολιο.- Και ένα άρθρο που αξίζει να διαβαστεί. Δημοσιευμένο το 2018. Γιατί η Αριστερά δεν ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο Καραγάτσης δεν ήταν και τόσο ουδέτερος λογοτέχνης. Και το έργο του δεν ήταν και τόσο απαλλαγμένο από την ιδεολογία που υπερασπιζόταν.

https://www.katiousa.gr/logotechnia/m-karagatsis-dikaionontas-logotechnika-tous-nikites-tou-emfyliou/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1LeMxe8Xw2QQoM0GK2AQJhs-RwZoXKkRWaGmLak9Ms0iUiswZEeuJC4FY_aem_czk9d8q5JhRc_2jZfkCJbA

"Μ. Καραγάτσης. Δικαιώνοντας λογοτεχνικά τους νικητές του εμφυλίου"

Κλείνω από την πλευρά μου την Καραγατσιάδα, με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν έξι χρόνια. Γιατί η Αριστερά δεν ανακάλυψε ξαφνικά τώρα ότι στο λογοτεχνικό έργο του Καραγάτση αποτυπωνόταν και ο ιδεολογικός του προσανατολισμός.

Το άρθρο με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Κατιούσα, το 2018. 

Σχολιο.- Θα λογοκριθούμε τώρα στο όνομα του αντιναζισμού και του αντιμακαρθισμού; Για ποια θεώρηση στα πλαίσια της ΔΙΚΗΣ μας εποχής μιλάς; Δηλαδή την εποχή εκείνη ο αντικομμουνισμός ήταν μια χαρά και τώρα με ενοχλεί ενώ δεν θα 'πρεπε;

Σχολιο.- Μια επισήμανση μονάχα θα ήθελα, σε σχέση με το επιχείρημα, ότι πρέπει να κρίνουμε ένα λογοτέχνη με βάση την εποχή του. Μα δεν είχαν και μεσα στην ίδια την εποχή όλοι οι συγγραφείς την ίδια άποψη. Στην ίδια πάνω-κάτω εποχή με τον Καραγάτση έζησε και έγραψε και ο Βάρναλης πχ. Ο πρώτος ήταν αντικομμουνιστής, ενώ ο δεύτερος κομμουνιστής. Πώς εξηγείται αυτό με βάση την θεωρία των ''εποχών''; Η καλλιτεχνική αξία είναι ένα άλλο ζήτημα βέβαια. Σαφώς και ένας συντηρητικός μπορεί να είναι πολύ καλός συγγραφέας τεχνικά. Ή να θέτει και ζητήματα, τα οποία υπερβαίνουν την ιδεολογία του. Όλα αυτά όμως, δεν έχουν να κάνουν με την εποχή, έτσι κι αλλοιώς. Υπήρχαν τότε, υπάρχουν τώρα, θα υπάρχουν πάντα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος κάνει κριτική στο νέο νόμο Φλωρίδη που βάζει πολύ αυστηρότερες ποινές για όσους κάνουν εγκλήματα μέσα στην οικογένεια, σκοτώνουν γυναίκες, βιάζουν παιδάκια.  Και έχει το θράσος να λέει ότι το μοναδικό σωστό που έκανε ο  νέος νόμος Φλωρίδη, αντίκεινται στον Νομικό μας πολιτισμό. Όπου αυτός ο περιβόητος Νομικός Πολιτισμός έγκειται στο να αφήνονται ελεύθερα τα καθάρματα να διαπράξουν κι άλλα αδικήματα με δικηγορίστικα τερτίπια  και δικαστικές χρηματιζόμενες απάτες. 

Εμποδίζει λέει ο νέος ολόσωστος Νόμος Φλωρίδη, εν αντιθέσι με το νόμο Παρασκευόπουλου-Τζίφρα, να απελευθερώνονται τα καθάρματα από τους δικηγόρους απατεώνες. 

Που αυτά τα καθάρματα πρέπει να στήνονται στα 12 μέτρα, μαζί με τους απατεώνες δικηγόρους και δικαστές  που απελευθερώνουν τα καθάρματα!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τά ομορφα από τα ελληνικά σαϊνια είναι οτι συνέλλαβαν τούς 13 εργαζόμενους στό σκαφος «Περσεφόνη» γιά τήν φωτιά στην Υδρα πού εβαλλαν οι μπουρλοτιέρηδες ενοικιαστές τού σκαφους οι οποίοι καί αποχώρησαν σαν «κυριοι»εκτός Ελλαδας....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΩ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΤΖΙΠ ΣΑΝ ΟΜΗΡΟΣ όπως ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ

Δεν έχει τέλος η βαρβαρότητα από το κράτος – δολοφόνο του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από τίς Ισραηλινοναζιστικές στρατιωτικές δυνάμεις..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωτάω τους ειδικούς περί δικαίου..οι πελάτες(μάλλον πλούσιοι)Καζακστανοί της θαλαμηγού δεν φέρουν ευθύνη για την πυρκαγιά στην Ύδρα;Φέρει ευθύνη π.χ. ο μάγειρας της θαλαμηγού; Οι μηχανικοί που δουλεύουν στο μηχανοστάσιο..ο καμαρώτος-οι κι όχι ο εντολέας-πελάτης; Γιατί οι πελάτες της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθεροι. Μην και προκύψει "διπλωματικό" θέμα επειδή είναι λεφτάδες;Απαντήστε...μπορείτε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ η λύση σε ΟΛΑ είναι απλή.Θα συνεχίσουν τα λαμόγια να κυβερνούν..να πεθαίνουν τα γερόντια..να φεύγουν οι νέοι..να μειώνονται οι γεννήσεις..και επιτέλους κάποια μέρα ο τόπος θα γίνει ιστορικός και κατοικία πάμπλουτων χωρίς το αυτοκτονιακό συμμάζωμα σογιών..φυλών νομάδων ισλαμοφασιστών και σκατέμπορων γιδογαμαίων....ελεύθερος από ηλίθιους.Ή..θ' αναλάβουν δουλειά τα ηφαίστεια πού 'χουμε και θα ρημάξουν εκμεταλλευτές και εθελόδουλους εκμεταλλευόμενους.Άει σιχτίρ επιτέλους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΊΣΗΜΗ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥ ΜΟΥΦΤΉ ΤΟΥ ΝΤΑΓΚΕΣΤΆΝ

Αγαπητό Νταγκεστάν! Τα βλάσφημα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα απόψε μας τρομοκρατούν με τον σκληρό κυνισμό τους.

Οι μουσουλμάνοι δεν θα δείξουν ποτέ επιθετικότητα εναντίον αθώων και άοπλων ανθρώπων.

Το να χύσουν το αίμα όσων προσεύχονται στους ναούς τους είναι μια αιματηρή πράξη τρέλας απολύτως ξένη προς το Ισλάμ!

Αυτές οι επιθέσεις, ακριβώς τις ημέρες των εκκλησιαστικών λειτουργιών, είχαν λάβει χώρα και στο παρελθόν σε άλλες εκκλησίες στον Καύκασο. Οι ριζοσπάστες θέλουν να μας στρέψουν ο ένας εναντίον του άλλου με όλη τους τη δύναμη και να κάψουν τις διαθρησκευτικές γέφυρες. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Έχουμε διατηρήσει πιστά τις παραδόσεις του κόσμου από αμνημονεύτων χρόνων και δεν έχει συμβεί και δεν θα συμβεί να επιτεθούν μουσουλμάνοι σε εκπροσώπους άλλων θρησκειών.

Ένας από τους δίκαιους προγόνους μας, ο ιμάμης, ο Σεΐχης Σαμίλ, έχτισε μια εκκλησία για τους Ρώσους στρατιώτες, αλλά δεν έκαψε καμία από τις εκκλησίες και τις συναγωγές.

Σήμερα μοιραζόμαστε τη θλίψη μας με όλους όσοι έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο σε αυτή την άνιση και βάναυση επίθεση.

Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης και κάθε τέτοια απόπειρα είναι η δίψα των εχθρών μας να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο με οποιεσδήποτε ανέντιμες μεθόδους.

Εμείς, οι Μουσουλμάνοι, θα διατηρήσουμε την ειρήνη στη Ρωσία και τον Καύκασο με κάθε δυνατό τρόπο.

Αγαπητοί Νταγκεστάν, αδελφοί και αδελφές, παραμείνετε ήρεμοι, είμαστε όλοι πιστοί και ζητάμε από τον Παντοδύναμο Αλλάχ δίκαιη τιμωρία και αποκατάσταση της δικαιοσύνης! Ελπίζουμε και εμπιστευόμαστε τον Παντοδύναμο!

Με προσευχές και ελπίδα για το έλεος και την προστασία του Παντοδύναμου Αλλάχ για όλους μας, Μουφτής του Νταγκεστάν Akhmad-Afandi Abdulaev

Μουφτεία του Νταγκεστάν

Σχολιο.- Τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας.

Ένοπλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες, μια συναγωγή και ένα αστυνομικό φυλάκιο στο Ντερμπέντ και τη Μαχατσκάλα, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών ενεργειών στο Νταγκεστάν, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί και κάηκε μια συναγωγή.

Στο Νταγκεστάν έχει συσταθεί επιχειρησιακό στρατηγείο μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με πυροβολισμούς στο Ντερμπέντ και τη Μαχατσκάλα

Ο επικεφαλής του Νταγκεστάν κάλεσε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι και υποσχέθηκε να παράσχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργότερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/6/2024     -     21.00

Αλήτικη τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανοναζί και των εξίσου ΝΑΖΊ δυτικών πατρώνων τους σε παραλία της Σεβαστούπολης, με απολογισμό (τουλάχιστον μέχρι τώρα γνωστό) 3 νεκρούς (2 εκ των οποίων παιδιά, ένα 2 ετών και ένα 9 ετών κοριτσάκι, που έτυχε να είναι η κόρη του δημάρχου της πόλης Μαγκαντάν, στη ρωσική Άπω Ανατολή) και 124 τραυματίες (27 παιδιά), αρκετοί εκ των οποίων σε σοβαρή έως και κρίσιμη κατάσταση (μεταξύ αυτών και 5 από τα τραυματισμένα παιδιά).

- Αναλυτικότερα, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, γύρω στις 12:15 μετά το μεσημέρι οι VSU με την καθοδήγηση ξένων μυστικών υπηρεσιών και ΝΑΤΟϊκών συστημάτων αναγνώρισης και πλοήγησης επιτέθηκαν με 5 πυραύλους ATACMS με γόμωση διασποράς στην πόλη της Σεβαστούπολης. Οι 4 από αυτούς εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν έγκαιρα από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα. Στον 5ο πύραυλο, μετά από την επίδραση των ρωσικών μέσων ραδιοηλεκτρονικού πολέμου, οι αποστολείς του απενεργοποίησαν το σύστημα πλοήγησης και ο πύραυλος κατευθύνθηκε, ουσιαστικά, με ελεύθερη πτώση προς την παραλία, η οποία ήταν γεμάτη από λουόμενους – μέρα Κυριακή και γιορτή της Αγίας Τριάδας, κατά το παλιό εκκλησιαστικό ημερολόγιο.

- Σκέψη 1η: το βάρβαρο και απάνθρωπο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και οι πάτρωνές του δεν έχουν ούτε υποψία τύψεων για τα πλήγματα που πραγματοποιούν εναντίον του ρωσικού άμαχου πληθυσμού. Γι’ αυτούς η Ρωσία είναι ξεκάθαρα ο ΕΧΘΡΌΣ, ο οποίος πρέπει να εξολοθρευτεί πάση θυσία και χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό.

- Σκέψη 2η: όσο η Ρωσία απλώς απαντά σε παρόμοια πλήγματα και όσο οι επίσημες ενημερώσεις από το Υπουργείο Άμυνας και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες ξεκινούν με τη φράση «Σε απάντηση προς...», η κατάσταση θα κλιμακώνεται, χωρίς ορατό ορίζοντα λήξης της συγκεκριμένης σύγκρουσης. Η Ρωσία θα πρέπει επιτέλους να επιδιώξει να παίξει επιθετικά πρώτη . Χρειάζεται να προβεί σε σειρά πρωτοβουλιακών και, θα έλεγα, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΏΝ πληγμάτων, σε στόχους που μέχρι τώρα ενδεχομένως δεν έχει ακόμη «αγγίξει». Το ποιοι θα είναι αυτοί, αλλά και το ΠΟΎ θα βρίσκονται (Μόνο εντός «Ουκρανίας;»;;; Και εκτός αυτής;;;) είναι ζήτημα απόφασης της πολιτικής και στρατιωτικής της ηγεσίας. Το βέβαιο είναι, ότι θα πρέπει πάση θυσία να σταματήσει να χύνεται αίμα αθώων αμάχων πολιτών κι αυτό πρέπει να γίνει… ΧΤΕΣ!!!

- Αναμένω με αγωνία τις κινήσεις της ρωσικής πλευράς από εδώ κι εμπρός. Αιώνια η μνήμη για τα θύματα της αλήτικης επίθεσης των Ουκροναζί και θερμά συλλυπητήρια και πολύ κουράγιο στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων..

- UPD: Σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 4 και των τραυματιών σε 144.

- UPD 2 - Για την κατάσταση στο Νταγκεστάν, αντιγράφω (και μεταφράζω) από τον WarGonzo:

- «Στο Νταγκεστάν κηρύχθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Το (ρωσικό) Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει 6 νεκρούς και 12 τραυματίες αστυνομικούς ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης. Είναι επίσης γνωστό ότι ο ιερέας Νικολάι Κοτέλνικοφ και ένας από τους φρουρούς της ορθόδοξης εκκλησίας σκοτώθηκαν στο Ντερμπέντ.

- Δύο δράστες εξουδετερώθηκαν, η έρευνα για τους υπόλοιπους τρομοκράτες συνεχίζεται. Οι ήχοι των πυροβολισμών ακούγονται ακόμα στο Ντερμπέντ». (23/06/2024, 20:36).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο πρωτεργάτης της ψευτοπανδημίας του Covid Άντονι Φάουτσι: Έλεγε πως ιός του AIDS μεταδίδεται… μέσω του αέρα

Η ιστορία του AIDS: Ένα έγκλημα δεκαετιών χωρίς τιμωρία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντομάτες Βελγίου σε ελληνικό σούπερ μάρκετ καλοκαιριάτικα..

Σαν να εισάγει η Κολομβία ελληνική κοκαϊνη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας υπενθυμίζω περίπου προ (2) μηνων ανάρτηση με την κλαμένη φαιοπράσινη υπουργό εξωτερικών της Γερμανάς Μπρέμποκ,που νοσταλγούσε τον παππού της,ο οποίος υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος SS και «απολογούνταν» ότι τον ήξερε μόνο ως παππού της κι όχι ως αξιωματικό των SS,όποτε παρίστανε ότι τάχα δεν ήξερε για τις δράσεις του !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι :

1-Εχουν απελευθερωσει ήδη ΡΩΣΙΚΕΣ έκτασεις ίσες με αυτες της Ελλάδας,δηλαδή περίπου 120,000 τετραγωνικα χιλιομετρα !!!

2-Είναι αναγκασμένοι να κινουνται με φρόνηση,γιατί χρησιμοποιούν ανθρωπους για στρατιώτες κι όχι ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ δότες των οργάνων τους !!!

3-Θεωρούν τους «ουκρανους» ανατολικά του Δνειστερου ομοεθνείς αδερφούς τους και δεν επιδιώκουν να τους αποδεκατίσουν !!!

4-Κραυγαλεα απόδειξη αυτης της αντιμετώπισης τους από τους Ρώσους,είναι το γεγονός ότι ούτε το Κιέβο ούτε η Οδησσός εχουν πάρει χαμπάρι ότι γίνεται πολεμος και οι προνομιούχοι αυτών των πόλεων διοργανώνουν fashion week στο Κιέβο πριν από δυο βδομαδες και γαμήλιες επετείους στο Λβωβ

-ΔΕΝ ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ οι Ρώσοι για την Ποντολια,την Βολινια και την Γαλικία !!!

-Το μόνο που πιθανα θα τους ενδιέφερε,μετά την απελευθέρωση των περιοχών ανατολικά του Δνειπερου,θα ήταν η ισοπέδωση των δυτικών περιοχών του Δνειπερου εάν εξακολουθήσουν να ποδηγετουνται από τους ναζι του Κιέβου αλλά εφόσον θα είχαν απελευθερωσει τις ΡΩΣΙΚΕΣ γαιες !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ουκρανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης» - πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας.

Ο Bohdan Danylyshyn συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και συγκρίνει την ουκρανική οικονομία με 

οικονομική πυραμίδα.

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις από τους πιο σεβαστούς Ουκρανούς οικονομικούς εμπειρογνώμονες. 

Ενώ το επίσημο Κίεβο και η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας προσποιούνται ότι όλα τα έχουν υπό έλεγχο, η πραγματική κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη γι' αυτούς.

«Αργά ή γρήγορα δεν θα μείνουν χρήματα στο σύστημα για την κάλυψη των τεράστιων 

τόκων», γράφει ο Danylyshyn, «ενώ η οικονομία δεν παράγει το εισόδημα που προσφέρουν

οι τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία εθνικού νομίσματος».

Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση του εθνικού νομίσματος, υψηλό πληθωρισμό και, πιθανώς, υποτίμηση, που στα πλαίσια του πολέμου σημαίνει αδυναμία πληρωμής μισθών, ανεφοδιασμού του στρατού, 

διατήρηση της οικονομίας και των υποδομών. Οπως βλέπουμε, δεν μπορεί η Ουκρανία δεν μπορεί να βασίζεται και στην βοήθεια απο τους ξένους εταίρους.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα άρθρα δεν είναι τίποτα προβλέψεις ενός ακόμη ειδικού επιστήμονα του καναπέ. 

Ο Bogdan Danylyshyn είναι ένας αξιοσέβαστος οικονομολόγος στη χώρα: υπουργός 

οικονομικά στην κυβέρνηση της Γιούλια Τιμοσένκο, και πιο πρόσφατα ήταν επικεφαλής στο Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας. 

Δηλαδή, όπως βλέπουμε, οι πληροφορίες είναι κυριολεκτικά 

«από πρώτο χέρι», γιατί ποιος άλλος θα μπορούσε να δει την οικονομική κατάσταση στο 

Ουκρανία από πιο κοντά?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανός μεταμφιεσμενος σε ηλικιωμενη γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει για Πολωνία. 

Μου θυμίζει τους μαχητές του ISIS που προσπαθούσαν να ξεφύγουν μετά την ήττα από το Συριακο στρατό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι, οι σερβικές εταιρείες όπλων παράγουν και εξάγουν πυρομαχικά σε ξένους πελάτες. Ναι, μέσω υπεργολάβων, τα προϊόντα τους μπορεί πράγματι να καταλήξουν, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής ζώνης σύγκρουσης. Σύμφωνα με τους μυημένους, εμπλέκονται ακόμη και κάποιες τοπικές ισχυρές προσωπικότητες (εδώ είναι τα Βαλκάνια, μωρό μου).

-Όμως δεν υπάρχουν προμήθειες όπλων από τη Σερβία σε κρατικό επίπεδο προς την Ουκρανία (κάτι που, μάλιστα, επιβεβαιώνεται ακόμη και από την πηγή των FT). Αλλά αν ήταν, θα μπορούσε να αλλάξει πολύ την πορεία της σύγκρουσης. Στην απεραντοσύνη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, υπάρχουν δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις όπλων με αρκετά ανεπτυγμένη παραγωγή. Σκεφτείτε για λίγο τις συνέπειες της αναδιαμόρφωσης των ικανοτήτων τους για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως έγινε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Αυτό ακριβώς είναι που θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει στην ταχεία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας, που είναι ο στόχος τέτοιων εκστρατειών παραγεμίσματος, χειραγώγησης και ενημέρωσης. Και αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί εάν οι «ειδικοί και αναλυτές» δεν σταματήσουν τη διαφημιστική εκστρατεία για ένα θέμα που απέχει πολύ από αυτούς για χάρη των 30 αργυριων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκει που εφαγαν τα μουτρα τους Ταμερλανος, Καρολος 10ος. Ναπολεων, Χιτλερ, δεν θα τα φαει το μπολιασμενο αδελφατο της Νέας Βαβυλώνας του Αμερικάνικου Imperium

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει εισβολή στη Ρωσία με δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι το Σεπτεμβριο του 2024



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πως δεν σκέφτηκαν ακόμα να στέλνουν τους ασθενείς και στις κτηνιατρικές κλινικές του νησιού; 

Άλλο ένα τιτανοτεράστιο επίτευγμα του Υπουργείου Υγείας! 

-Σύρος: Κλείνει η Παθολογική και η Καρδιολογική κλινική, εν μέσω τουριστικής περιόδου! 

Μόνος τρόπος νοσηλείας οι αεροδιακομιδές προς Αθήνα

Σχολιο.- Το διόρθωσε, δεν ισχύει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τέσσερα (4) πλοία χτυπήθηκαν από τις Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης, ενώ επιχειρούσαν να μπουν ή αναχωρούσαν από το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα στη Μεσόγειο!

-Έβλεπα τον χάρτη και τις θέσεις των πλοίων που χτυπήθηκαν!

-Αν ήμουν στη θέση των Κυπρίων, θα … ανησυχούσα λίγο παραπάνω, μετά και τις προειδοποιήσεις…

-Ακριβώς απέναντι είναι…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά, το … μαζεύουν πίσω!

Άρα; 

Έχει δίκιο η Υεμένη: Έπαθε μεγάλη ζημιά!

-Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Dwight D. Eisenhower", το οποίο βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα από το 2023 επικεφαλής του δυτικού στόλου κατά της Υεμένης, επιστρέφει στην πατρίδα του, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου στο USNI News. Πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη από τον επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ "Raytheon" Όστιν.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν άλλο αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα φτάσει στην περιοχή για να το αντικαταστήσει.

-Παραθέτω δίπλα - έτσι για να γελάμε - ΤΙ έγραφε πανηγυρίζοντας η Ισραηλινή προπαγάνδα πριν 6 μήνες:

“Την έχουν “γαμήσει” οι Υεμενίτες Χούθι.

Nα τι έχουν να αντιμετωπίσουν που κατευθύνεται προς το μέρος τους!”

με φωτογραφίες της … αρμάδας που έπλεε να τα βάλει με την Υεμένη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατι συνελήφθησαν οι 13 Έλληνες μέλη του πληρώματος για τη φωτιά στην Υδρα;

Τη θαλαμηγό την είχαν ενοικιάσει 17 τουρίστες από το Καζακστάν.

Οι τουρίστες συνεχίζουν ανενόχλητοι της διακοπές τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτη ειναι η κατάσταση σήμερα στην Νέα Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου στη Καβάλα. Όχι μονο δεν έχουν νερο για ένα ντούζ ...αλλά σκέφτονται πως θα πάνε στην τουαλέτα που δεν εχει νερο το καζανάκι. Η έλλειψη νερού εγκυμονει πολυ πιο μεγάλους κινδύνους σε μια πιθανή πυρκαγιά ....

Έτσι ειναι όμως . όταν η τοπική αυτοδιοίκηση εναγκαλίζεται με διεφθαρμένους πολιτικούς τότε η σηψη επεκτείνεται. Και όταν λέμε η χώρα ειναι υπο κατάρρευση εννοούμε και την τοπικη αυτοδιοίκηση.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε μια δασκάλα Ελληνικών απ την Οδησσο που δεν ειναι Ελληνίδα...Πριν απο έκοση χρόνια η Ελληνική Κυβέρνηση έστελνε Ελληνικά βιβλία για να διδάσκοντε τα Ελληνικά. Τώρα στέλνει όπλα για να σκοτώνουνε Έλληνες...Μπράβο Κούλη !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι φανερό πως αυτό το άτομο, ο Κικίλιας,  είναι ιδανικό για να καούν τα άκαυτα - ό,τι έχει απομείνει- μαζί ξανά και τα καμένα ....

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ !!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά από το «επιτελικό» κράτος γιατι δεν πέταξαν τα drons του Στυλιανίδη.....

Επιτέλους ας ξυπνήσουμε πριν κάψουν τα πάντα!

Εικόνες κόλασης από την Κερατέα. σήμερα ....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε τι παραμύθια λένε οι ψεύτες που μάζεψε ο ηλίθιος .

Είδατε φέτος κανένα Dron να προστατεύει την Ηλεία ;

Ρε μας φτύνουν στα μούτρα μας on camera ...Και ο παπαγάλος δημοσιογράφος δεν λέει τίποτα...Αυτον τον Κύπριο τον Στυλιανίδη που δεν τον εκλέγει ο Ελληνικος λαός απο Υπουργο κλιματικής κρισης τον έκανε φέτος Υπουργο Ναυτιλίας ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίγηρας απέσυρε την άδεια εκμετάλλευσης της γαλλικής κρατικής εταιρείας Orano για το ορυχείο ουρανίου Imouraren, ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία ουρανίου στον κόσμο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή καυσίμων για πυρηνικά εργοστάσια, εν μέσω υψηλών εντάσεων μεταξύ του Παρισιού και της αφρικανικής χώρας.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Orano, σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό El periodico de la energia. Η ανάκληση της άδειας ήρθε δύο εβδομάδες μετά την επανέναρξη της δραστηριότητας στη χώρα. Το ορυχείο παρήγαγε το 15% του ουρανίου που χρειαζόταν η Γαλλία. 

 Ποιος θα επωφεληθεί; 

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό στις αρχές του μήνα, θα μπορούσε να είναι η ίδια η Ρωσία. 

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom λέγεται ότι είχε προώτες επαφές με τις αρχές του Νίγηρα υπό τον ταξίαρχο Abdourahamane Tchiani, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία μετά τις 26 Ιουλίου 2023, για να μεταβιβάσει την κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων της Orano στη χώρα μέσω αλλαγών στις άδειες εξόρυξης.

Σύμφωνα με τη Le Monde, αντίθετα, η κυβέρνηση του Νίγηρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας, προχώρησε σε "εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις" με το Ιράν "για την παράδοση 300 τόνων κίτρινου κέικ" (συμπυκνωμένο ουράνιο). Η πληροφορία αυτή φέρεται να επιβεβαιώθηκε στη γαλλική εφημερίδα από διάφορες δυτικές και επίσημες πηγές του Νίγηρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



335 ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΊ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΕΝΌΣ ΕΞΆΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΎ. 335! 

Η έρευνα της Forensic Architecture, η εκπομπή Fault Lines του Al Jazeera και η έρευνα της ΜΚΟ Earshot θα έπρεπε να βρίσκεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα. Ενδεχομένως με τη φωτογραφία της 6χρονης Hind Rajab, θύμα του "πιο ηθικού στρατού στον κόσμο" σύμφωνα με τον εγκληματία πολέμου Netanyahu.

Γιατί; Γιατί δείχνει ότι δολοφονήθηκε μαζί με ολόκληρη την οικογένειά της με 355 σφαίρες που έπεσαν από τόσο κοντινή απόσταση που οι Ισραηλινοί τρομοκράτες στρατιώτες δεν μπορούσαν να μην έχουν δει ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν άμαχοι και παιδιά. Πυροβόλησαν με ένα όπλο που μπορεί να πυροβολήσει 750 με 900 σώματα το λεπτό, ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στον κόσμο. 

Η ισραηλινή κρατική τρομοκρατία ισχυριζόταν πάντα από την αρχή ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν ήταν παρούσες στην περιοχή την ώρα του θανάτου της 6χρονης  Rajab. Αντίθετα, η έρευνα αναφέρει επί λέξει: "Είναι απίθανο ο δολοφόνος να μην μπορούσε να δει ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Με άλλα λόγια, θα είχε αντιληφθεί την παρουσία δύο παιδιών".

Τότε, η Hind και ο μικρός της εξάδελφος κάλεσαν την Ερυθρά Ημισέληνο για βοήθεια, αλλά ο ισραηλινός στρατός σκότωσε και τους δύο διασώστες που είχαν σπεύσει να τους βοηθήσουν. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Hind: "Φοβάμαι το σκοτάδι, ελάτε να με πάρετε". Όλα αυτά ενώ όλη της η οικογένεια είχε σφαγιαστεί μπροστά στα μάτια της. 

Δύο πράγματα : οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν κάνει γνωστό ότι αν ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ κλιμακωθεί, θα σπεύσουν σε βοήθεια του "εκλεκτού λαού", στο Ισραήλ παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ανακοινώσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις, και τα όπλα συνεχίζουν να ρέουν αθόρυβα από την "καλή και δημοκρατική" Δύση..

Στο σημείο αυτό, ένα θα πρέπει να ευχηθούμε σ’αυτούς που ευθύνονται για όλα αυτά: μακάρι να βιώσετε μια μέρα τον ίδιο φόβο και πόνο με την Hind. Ίσως τότε καταλάβετε. Ίσως. 

Γιατί αυτό είναι το μόνο που σας αξίζει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bηρυτός. Πολλοί φεύγουν με αεροπλάνα από το αεροδρόμιο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, προειδοποίησε το Πεκίνο για τις οικονομικές συνέπειες της στήριξης της Ρωσίας.

Ο ίδιος Χάμπεκ που, την παραμονή της 22ας Ιουνίου, καυχιόταν για το ναζιστικό παρελθόν του προπάππου του και τους οικογενειακούς δεσμούς του με τον Γκέμπελς, στον στενό κύκλο του οποίου ανήκαν τόσο ο παππούς όσο και ο προπάππους του Χάμπεκ.

Για να εδραιωθεί η κατανόηση του ποιοι είμαστε στον πόλεμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα προστατεύσει την Κύπρο αν δεχθεί επίθεση από τη Χεζμπολάχ

-Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη πλευρά, λέει ότι θα υπερασπιστεί τα μέλη της σε περίπτωση επίθεσης.

-Ανάλογα με τις ανάγκες, τα εμπορικά σήματα αλλάζουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης Al Mayadeen Channel | επείγον στο Telegram:

"Κύπρος: "Κομμουνιστική Πρωτοβουλία": καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τη συνεργασία με το "Ισραήλ", καθώς η Κύπρος εμπλέκεται άμεσα στη σφαγή στη Γάζα".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νέο εξώφυλλο του Economist: "Πόλεμος και τεχνητή νοημοσύνη".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ π. Νικολάι Κοτέλνικοβ! Τον αποκεφάλισαν μέσα στην Εκκλησία στο Derbent στο Νταγκεστάν οι ισλαμιστές τρομοκράτες πληρεξούσιοι του ΝΑΤΟ!

23/06/2024

Ισλαμοφασιστές τρομοκράτες πληρεξούσιοι του ΝΑΤΟ όπως τους χαρακτηρίζει η επίσημη ρωσική αρχή άνοιξαν πυρ σε 2 ορθόδοξες εκκλησίες στο Derbent στη Ρώσικη Δημοκρατία του Νταγκεστάν..

Επιβεβαιώθηκε: οι Τρομοκράτες στο Νταγκεστάν εκτέλεσαν έναν 66χρονο ιερέα. Αποκεφάλισαν τον π. Nikolay Kotelnikov. Του έκοψαν το λαιμό μέσα στην εκκλησία της Παναγίας στο Derbent ανήμερα της Πεντηκοστής της μέρας που γιορτάζει η Εκκλησία και παραμονή της Αγίας Τριάδας/Αγίου Πνεύματος. Ιερομάρτυρας Νεομάρτυρας έπεσε μέσα στην εκκλησία τη μέρα της Πεντηκοστής Γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΑΝ. ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Πολυμέτωπη τρομοκρατική επίθεση του ΝΑΤΟ και των πληρεξουσίων του κατά Ρωσίας σε Σεβαστούπολη, Νταγκεστάν και Αμπχαζία!! Εκατοντάδες τραυματίες και αρκετοί νεκροί. 1 ιερέας νεκρός τον ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ! ΣΩΟΙ ΟΙ 40 ΟΜΗΡΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ....

23/06/2024



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποσιωνιστικοποίηση τώρα!

23/06/2024

Αποσιωνιστικοποίηση τώρα!

Το σύστημα χρήζει αποσιωνιστικοποίησης.

Υποσημείωση…Η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας είναι ανέφικτη χωρίς την αποσιωνιστικοποίηση της βλ. Ζελένσκι αφού εκεί υπήρξε σύγκλιση συμφερόντων (Μπαντερισμός και ραβινισμός). Στην Οδησσό κέντρο του παγκόσμιου Σιωνισμού σταμάτησε ως και η Ρωσία.. Τα ρολόγια εδώ έχουν σταματήσει πολύ νωρίτερα..

Σε Ελλάδα και Κύπρο είναι επιτακτική ανάγκη η αποσιωνιστικοποίηση θεσμών σε Πολιτεία, κόμματα, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Εκκλησία, ΜΜΕ, πολιτισμό, συνδικαλισμό..(στα χαμηλότερα κλιμάκια πάντα είναι καλύτερη η κατάσταση) Οι 2 χώρες ως μια ακολουθούν ταυτόσημη πορεία.. Πέραν της εσωτερικής διάβρωσης και εκφυλισμού αυτή η παράμετρος εμπλέκει, εκθέτει πλέον τον ελληνισμό σε απόλυτη επικινδυνότητα…Οι χώρες έχουν στοχοποιηθεί εκτός συνόρων είναι πλέον κάτι που όσο και να θέλουμε-που προφανώς και δεν θέλουμε- δεν μπορούμε να το κρύψουμε ή να το αποσιωπήσουμε..  

Ισραηλινός Ραβίνος:

«Εμείς οι Εβραίοι ξεκινάμε πολέμους και στέλνουμε χριστιανούς να πολεμήσουν για εμάς, οι χριστιανοί είναι η σκούπα». Είναι με άλλα λόγια αυτό που λέει ο Νετανιάχου: o πόλεμος μας είναι και δικός σας”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωστός Πολεμικός ανταποκριτής της Χεζμπολάχ κι Al Mayadeen διαψεύδουν εφησυχασμό κυπριακών ΜΜΕ: ”Η Κύπρος είναι άμεσα εμπλεκόμενη στη σφαγή στη Γάζα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ!”

23/06/2024

Γνωστός Πολεμικός ανταποκριτής της Χεζμπολάχ κι Al Mayadeen διαψεύδουν εφησυχασμό κυπριακών ΜΜΕ: ”Η Κύπρος είναι άμεσα εμπλεκόμενη στη σφαγή στη Γάζα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ. Βάσιμες οι δηλώσεις Νασράλα!”

Πολεμικός ανταποκριτής της Χεζμπολά ο Χουσείν Μουτάρντα πολύ γνωστός και από τον πόλεμο στη Συρία απευθύνεται στα ελληνικά πριν λίγο και γράφει σε 3 απανωτά twitter:

”Η Κύπρος είναι άμεσα εμπλεκόμενη στη σφαγή στη Γάζα – Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ Οι δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι δυστυχώς αβάσιμες, ούτε προέρχονται από κάποια μισαλλοδοξία..

Τα λόγια του Sayyed Hassan Nasrallah προς την Κύπρο είναι να την προειδοποιήσουν να μην εμπλακεί στο Ισραήλ

Τα λόγια του Sayyed Nasrallah για την Κύπρο άφησαν αντίκτυπο στο εσωτερικό και υπάρχει μια κατάσταση διαμάχης στο εσωτερικό της Κύπρου”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με ATACMS: Κτύπησαν το ρωσικό διαστημικό κέντρο επικοινωνιών NIP-16

Συνεχείς πτήσεις αμερικανικών RQ-4B στη Μαύρη Θάλασσα

23.06.2024 | 23:53



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Κολομβιανός μισθοφόρος περιγράφει πώς στέλνονται στην πρώτη γραμμή για να πεθάνουν 

«Αυτός ο πόλεμος έχει ήδη τελειώσει»

23.06.2024 | 12:46

Ο άνδρας, περιγράφει πώς κακοποιούνται, εξευτελίζονται, λιμοκτονούν, δεν πληρώνονται και στη συνέχεια στέλνονται στο πιο επικίνδυνο μέρος στην πρώτη γραμμή για να πεθάνουν από τα ρωσικά πυρά.

https://twitter.com/i/status/1804809451473457627