Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Παρασκευη 28 Ιουνιου 2024


Όποιος θέλει έμπρακτα να βοηθήσει τους συγγενείς των θυμάτων που κάνουν τέτοιο αγώνα για την δικαίωση, μπορεί να γραφτεί στον σύλλογο https://tempi2023.gr/register/

https://tempi2023.gr/register/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1Yzoh2Kzrst-M_1xTpnwTJi8j2owP2X9YDvOewSfuE2_vG73Yy_zMmgx0_aem_Ohc58fIvG8mo_7d3RmrCPw

Είναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς οι "απ΄έξω". Υπάρχει ένα συμβολικό τίμημα των 10 ευρώ για την εγγραφή, που αν το δώσουν αρκετοί, θα βοηθήσουμε με τα άπειρα έξοδα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για την αποκάλυψη της αλήθειας. (αμοιβές πραγματογνωμόνων, ταξίδια στην Ευρώπη κλπ). 

Άντε παιδιά! Καταφέραμε να βάλουμε 1.353.000 υπογραφές, ας βοηθήσουμε κι εδω!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Jurassic και Cretaceous, δύο γεωλογικές περίοδοι που παρουσίαζαν τα πιο πλούσια σε βιοποικιλότητα και βλάστηση περιβάλλοντα, 150-200 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Αν θέλατε να ορίσετε τις βέλτιστες συνθήκες για έναν αποικιακό πλανήτη, αυτό θα ήταν.

Επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα; Ένα τεράστιο 1900 ppm, πέντε φορές το τωρινό μας 420 ppm.

Μέση θερμοκρασία; Ένα άνετο 18°C (64°F), ένα σκούντημα πάνω από το δικό μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σύνορα είναι πλέον θωρακισμένα. Δεκαπλασιάστηκαν οι θαλάσσιοι 'ταξιδιώτες' σε δυο ετη. Απο 4 σε 41 χιλιαδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ακαδημία επιστημών της Αθήνας, έχει καμιά εξήγηση, για την πλεοναζουσα θνητότητα?

Σχολιο.- ή είναι πολύ απασχολημένη με την Κλιματική Κροίσοι ?

Σχολιο.- Όταν πληρωθεί από την κλιματική κροίσοι θα αποκτήσει γνώμη για την πλεονάζουσα θνητότητα

Σχολιο.- Υπερβάλλουσα θνησιμότητα.

Σχολιο.- αναφέρομαι στον αριθμό των θανάτων από κάποια νόσο σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με την νόσο σε μια μονάδα χρόνου και όχι ως ως αναλογία θανάτων( συνολικά ) στην μονάδα του χρόνου.. Τώρα επειδή έχω χρόνια να πιάσω την ιατροδικαστκή (κάποιες δεκαετιες ) μπορεί και να κάνω λάθος στον όρο αλλά είμαι όλος αυτιά

Σχολιο.- Τότε υπερβάλλουσα θνητότητα.

Ο όρος πλεονάζουσα είναι οικονομικός και βγαίνει από το πλεόνασμα, που σημαίνει περίσσευμα και είναι κάτι καλό...

Δεν συνηθίζεται στην θνητότητα ή την θνησιμότητα.

Σχολιο.- Γιατροί είναι αυτοί που δίνουν  φάρμακα για τα οποία ξέρουν λίγα, για να γιατρέψουν αρρώστιες για τις οποίες ξέρουν λιγότερα, σε ασθνείς για τους οποίους δεν ξέρουν τίποτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροσκάφος Cessna 210 εξοπλισμένο με γεννήτρια ιωδιούχου αργύρου για σπορά νεφών (chemtrails). Η κρυσταλλική δομή του β-AgI είναι παρόμοια με τον πάγο, προκαλώντας κατάψυξη με μια διαδικασία γνωστή ως ετερογενής πυρήνας. Περίπου 50.000 κιλά χρησιμοποιούνται για σπορά νεφών ετησίως.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαφημιζόμενες εικόνες μόδας από Παρίσι.

Σπάει ο κωδικας.  Μήπως χάνουμε κάθε έννοια καλαισθησίας και μέτρου?

Μήπως κυρίως είναι ένδειξή για την εποχή της γενικότερης βιαιοπραγίας που βιώνουμε?

Σχολιο.- Καρναβάλι !Γελοίοι !

Σχολιο.- Αποτύπωση στην μόδα της διαστροφης μισογυνισμού και της γελοιότητας καθε σχεδιαστή μόδας

Σχολιο.- Γιατι φιλη μου που ηταν μοντέλο και είχε βγει και σε καλλιστεία

Μας είχε πει οτι σχεδιαστές ηταν κακιασμενοι με τις γυναίκες και συμπεριφερόντουσαν πολύ άσχημα στα μοντελα

Και το βλέπουμε και εδω

Σχολιο.- Είναι η επιβολή της woke κουλτούρας από το σύστημα. 

Σχολιο.- Νταξει μωρέ. Τσίμπησε η Βιομηχανία μόδας τη woke κουλτούρα και κάνει τέρατα. Αλλά και πριν στις επιδείξεις, τερατα βλέπαμε

Σχολιο.- Προωθούν το ανδρόγυνο στυλ.

Γυναίκες που μοιάζουν με άντρες και άντρες που μοιάζουν με γυναίκες.

Τελικός σκοπός άνθρωποι χωρίς φύλο...

Σχολιο.- Ειναι ηδη μια διαστροφη καλλιεργημενη και μαλιστα ειδικα σε νεανικα μυαλα. Αυτη ειναι η μεγαλυτερη ζημια που κανει.   Η ουσια της  είναι η υποχρεωτικη επιλογη .

Σχολιο.- Ότι από μέσα έτσι και απέξω. Οι "άνθρωποι" αυτοί διαφημίζουν την κατάντια του διεστραμμένου νεοφιλελεύθερου τεχνοφεουδαρχικού καπιταλισμού...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ!

Με μια δήλωση αξιοπρέπειας, ο μεγάλος μας συνθέτης δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Εκκλησία για την επέτειο της ανατίναξης του Αρκαδίου. 

Η ανακοίνωση ότι χορηγός είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Καθώς είναι αυτή που μόλις μισό χιλιόμετρο από την ιστορική Μονή προγραμματίζει μια αιολική εγκατάσταση φαραωνικών διαστάσεων.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν για όλ' αυτά και ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία.

Όλη η ντροπή μένει στην τοπική Μητρόπολη και στους καλόγερους της Μονής. Που δεν σέβονται την ιστορία και το μέλλον του τόπου. Που δεν σέβονται τίποτα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καραγάτσης ήταν ο  Έλληνας λογοτέχνης που ήταν το 1948 κριτικός θεάτρου στη "Βραδυνή" και αναφερόμενος στο "Ημέρωμα της στρίγγλας" ("Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι"), έγραφε:

"[...] η ελεύθερη κι αυθαίρετη υποταγή της γυναίκας στον άντρα αποτελεί την βασικήν ευτυχίαν του γάμου... Φρονώ ότι όλες οι μαθήτριες των Γυμνασίων (οι αυριανές σύζυγοι) θα έπρεπε να ιδούν υποχρεωτικώς το έργο που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο. Για να διαλυθούν τα πιθανά φούμαρα του μυαλού τους, ότι η γυναίκα πρέπει να ψήνη το ψάρι στα χείλη του άντρα της για να του αποδείξη πως έχει… περσοναλιτέ!"

Και σχολιάζοντας, με αφορμή την επιθεώρηση "Γελάτε αμερικάνικα", το φυλετικό ζήτημα: 

"Αιτία του χάσματος είναι η βιολογική κατωτερότης της μαύρης φυλής. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες μελέτες για να καταλάβουμε αυτή την αλήθεια εμείς οι λευκοί. Η στοιχειώδης παρατήρησις και το ένστικτο αρκούν να μας πείσουν ότι ανήκουμε σε δύο βιολογικούς κόσμους χωριστούς. Είναι αδύνατο σ’ έναν λευκό να συνεννοηθή πνευματικώς και ψυχικώς μ’ έναν μαύρο».

Μην πεταχτεί κανένας ανόητος και μου πει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα δούμε με βάση τις σημερινές μας αντιλήψεις. Επρόκειτο για ζητήματα που είχαν τεθεί δεκαετίες πριν το 1948 και γι' αυτό απασχολούσαν και τον συγγραφέα. Που, ως άνθρωπος του πνεύματος, έπαιρνε θέση.

Σχολιο.- Τα έγραφε λίγους μήνες πριν ανηφορίσει για τον Γράμμο, απ' όπου έστελνε ανταποκρίσεις για το τιτάνιο έργο του Εθνικού Στρατού, για την πάταξη των σλαβοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών.

Σχολιο.- Δεν έβαλες το καλύτερο: "η θεωρία περί βιολογικής ισότητος των φυλών εχαλκεύθη εις τα χαλκεία της Μόσχας" !

Σχολιο.- Γιατί ξαφνικά ανακαλύπτουμε, χάρη στον λαμπρό λογοτέχνη, ότι ο αγώνας κατά του ρατσισμού άρχισε με την ίδρυση της Κομιντέρν! Σου λέει, "θα πετάξω την παπάτζα μου κι όποιος δεν ξέρει ιστορία θα μου βαρέσει και παλαμάκια!"

Σχολιο.- αγώνες κατά του ρατσισμού γίνονταν ήδη από τον 19ο αιώνα. Το ζήτημα του ρατσισμού είχε τεθεί ακόμα και με την Επανάσταση της Αϊτής το 1803, και βέβαια με τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Δεν γίνεται να μην τα ήξερε αυτά ο Καραγάτσης. Οπότε, σε μια εποχή έξαρσης του αντικομμουνισμού, μίλησε για Μόσχα. Κάνοντας βρόμικη προπαγάνδα.

Σχολιο.- τη θέση αυτή του Καραγάτση, δεν την ήξερα. Γνώριζα γενικότερα πράγματα γι αυτόν, που με απωθουσαν και από το λογοτεχνικό του έργο. Όμως ο κάθε Καραγάτσης στηρίζονταν στις έρευνες επιστημόνων εκείνης της εποχής όπως του Αμερικανού Watson, ο οποίος είχε την ίδια άποψη, ζυγίζοντας τους εγκεφάλους των μαύρων και λευκών και φυσικά έβγαιναν μικρότεροι των νέγρων, μετά από τόσα χρόνια δουλείας! Όμως αυτό ανατράπηκε μετά την κατάκτηση δικαιωμάτων των μαύρων... οι εγκέφαλοι δεν διεφεραν πια σε τίποτα!

Σχολιο.- Πάντως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα μου με κάθε επιχείρημα που τοποθετεί χρονικά μια φωνή, ως τη φωνή της εποχής του, αφήνοντας εντελώς βολικά απέξω το επίθετο ηγεμονική ή κυριαρχική, και αποσιωπώντας εκεινη τη στιγμή όλες τις άλλες (έτερες) φωνές που αντιστάθηκαν και συγκρούστηκαν με την κυριαρχία.

Σχολιο.- Αν δεν είχε προηγηθεί η συζήτηση των ημερών, θα είχα πει Σπύρος Μελάς

Σχολιο.- Ναι! Τα ίδια έλεγε κι αυτός ο αστέρας.

Σχολιο.- Σοβαρά τώρα, κάθεσαι ακόμα και σκαλίζεις να βρεις στοιχεία σε βάρος του Καραγάτση;..... Και γύρω μας γίνονται τα μύρια αίσχη; Σαν να έχει χάσει λίγο και τον προσανατολισμό και τον στόχο σου. Βρίστε ελεύθερα!

Σχολιο.- Σε παρακαλώ πολύ! Δεν θα φτύσουμε τώρα την ιστορία και θα πάψουμε να μιλάμε για όσους ανέμισαν τις σημαίες του αντικομμουνισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της βαρβαρότητας. Αν σε ενοχλεί το ότι χαρακτηρίζω σεξιστή και ρατσιστή κάποιον που εσύ θαυμάζεις, μπορείς θαυμάσια να μη με διαβάζεις. Δεν θα φιμωθώ στα γεράματα επειδή ενοχλούνται οι θαυμαστές του κάθε καθικιού που έλεγε ότι οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται και οι μαύροι είναι κατώτερη φυλή. Σε παρακαλώ πολύ! Εμένα με όλους αυτούς με χωρίζει αίμα. Και τις οικογενειακές μου αξίες που πληρώθηκαν με πανάκριβο τίμημα δεν επιτρέπω να τις θίγει κανένας. Η κουβέντα σταματάει εδώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ, τρεις εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε "εργατικά ατυχήματα" μέσα σ' ένα τριήμερο.

- Ένας τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ στην Κέρκυρα, από ηλεκτροπληξία.

- Ένας εργάτης σε εργοτάξιο πίσσας, από έκρηξη μηχανήματος, στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας.

- Ένας εργάτης του Δήμου Χολαργού-Παπάγου, από πτώση δέντρου σε σχολείο. 

Βαρύς ο φόρος αίματος για το μεροκάματο. Εκκωφαντική η σιωπή μιας κοινωνίας που βουλιάζει στην παρακμή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/6/2024     -    16.00

- Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν άφησαν αναπάντητα τα πλήγματα που επέφεραν τις προηγούμενες μέρες οι VSU κυρίως κατά άμαχου πληθυσμού, αλλά και κατά μη στρατιωτικών στόχων στην Κριμαία και τις υπόλοιπες (παραμεθόριες κυρίως) περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Χτες πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες, αλλά και μαζικές πυραυλικές επιθέσεις με Kinzhal και Kalibr στις Περιφέρειες του Κιέβου και του Νικολάγεφ, αλλά και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σταροκονσταντίνοφ στην Περιφέρεια Χμελνίτσκι. Στόχοι έγιναν, εκτός από τα αεροσκάφη του εχθρού και οι κτηριακές υποδομές των ουκρανικών στρατιωτικών αεροδρομίων και πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, καθώς και χώροι συναρμολόγησης και προετοιμασίας για πτήση ουκρανικών drones. Ειδική μέριμνα δόθηκε στα χτυπήματα σε υποδομές αεροδρομίων που φέρονται να προετοιμάζονται για την υποδοχή μαχητικών αεροσκαφών ΝΑΤΟϊκής προέλευσης (μεταξύ αυτών και των περιβόητων F-16).

- Επίσης υπήρξε στόχευση σε χώρους προσωρινής στρατοπέδευσης μονάδων των VSU αλλά και της λεγόμενης «Λεγεώνας των Ξένων», ειδικότερα στις Περιφέρειες Χαρκόβου και Ζαπορόζιε (κατεχόμενο τμήμα από τους ουκρανοναζί). Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από αμφότερες τις πλευρές, τα ρωσικά πλήγματα αποδείχθηκαν πέραν του αναμενομένου επιτυχημένα, αφού οι προγραμματισμένοι στόχοι επλήγησαν ή/και καταστράφηκαν μέχρις ενός…

- Βεβαίως οι Ουκροναζί δεν σταμάτησαν να στοχεύουν τον άμαχο πληθυσμό της Ρωσίας. Έτσι στη Γκόρλοφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ από πλήγμα του ουκρανικού Πυροβολικού σκοτώθηκε 1 άμαχος πολίτης, ενώ άλλοι 6, μεταξύ αυτών και 2 παιδιά, τραυματίστηκαν. Στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ υπήρξε τραυματισμός ενός ζεύγους από πτώση drone πάνω στο εν κινήσει αυτοκίνητό τους (Στγ: συνήθης αλήτικη πρακτική των Ουκροναζί). Στην Περιφέρεια Κουρσκ, παρά τη μαζικότητα των πληγμάτων, υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημίες και καθόλου ανθρώπινα θύματα. Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ή απενεργοποίησε μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από 20 ουκρανικά drones στην περιοχή.

- Στο τμήμα του Χαρκόβου οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν βάση της GUR (ουκρανικής Γενικής Διεύθυνσης Κατασκοπείας) στο χωριό Σότνιτσκι Καζατσόκ, από το οποίο Ουκρανοί δολιοφθορείς πραγματοποιούσαν επιδρομές κυρίως προς τη ρωσική Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει και με την έναρξη των μαχών για τον έλεγχο του Βολτσάνσκ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τα «καϊνάρια» του απεχθούς Κιρίλ Μπουντάνοφ στην περιοχή υπέστησαν συντριπτικά πλήγματα. Επόμενος ανάλογος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις είναι η κωμόπολη Ζολοτσόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 7-17 Μαρτίου 2024: “Καταστρέψτε την Ελλάδα!”

«DESTROY GREECE» φώναξαν οι «queer» πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Αvant – Drag» – ΛΟΑΤΚΙ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 7-17 Μαρτίου 2024 – Πώς η αμερικανοκίνητη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα προωθεί τη παγκοσμιοποίηση.

Καιρός να αρχίσει να κατανοεί ο κόσμος καλύτερα, σε ποιες κοινότητες παρέδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα «κλειδιά» για να μπουκάρουν στο άσυλο της ελληνικής οικογένειας. Ο λόγος για τη στρατευμένη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Μια πολύχρωμη και καλοπληρωμένη κουστωδία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που αποτελεί την ιδεολογική αιχμή της παγκοσμιοποίησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές προκάλεσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά Covid-19 σύμφωνα με μεγάλη έρευνα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…!!!

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλά θέματα που οι προοδευτικές ελίτ μας τα θεωρούν ταμπού και κάνουν ό,τι μπορούν για να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή. Σε κανένα άλλο θέμα, όμως, η διαφωνία δεν τιμωρείται τόσο αμείλικτα όσο στον πόλεμο της Ουκρανίας. "Ο σατανικός Πούτιν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος γι' αυτόν τον πόλεμο που δεν μπορεί να λήξει παρά μόνο με την ολοκληρωτική νίκη της ηρωικής Ουκρανίας και η Δύση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το πετύχει αυτό", μας λέει η δυτική θέση στο ουκρανικό στην οποία πρέπει να υπακούουν όλα τα κόμματα και ειδικά αυτά που θέλουν να αναλάβουν κυβερνητικά καθήκοντα. Όποιος τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό, όποιος τολμήσει να αποκλίνει έστω και στο ελάχιστο από την επίσημη γραμμή, θα νιώσει βαριά πάνω του την οργή του κατεστημένου και θα περιθωριοποιηθεί. 

Αυτό το διαπίστωσε, με τον πιο πικρό τρόπο, τις τελευταίες μέρες ο Nigel Farage όταν, χωρίς να απαλλάξει τον Πούτιν από τις τεράστιες ευθύνες του, δήλωσε ότι και η Δύση, με την άφρονα πολιτική της επέκτασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς ανατολάς, έχει βάλει το χεράκι της στο ξέσπασμα αυτού του πόλεμου (μια απολύτως σεβαστή άποψη την οποία έχουν υποστηρίξει κορυφαίοι διεθνολόγοι της ρεαλιστικής σχολής όπως ο George Kennan, o Ηenry Κissinger και ο John Mearsheimer). Αμέσως δέχτηκε μια συντονισμένη και αμείλικτη επίθεση απ' όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της Βρετανίας αλλά και απ' όλες τις μεγάλες εφημερίδες που -ούτε λίγο, ούτε πολύ- τον χαρακτήρισαν "φερέφωνο του Πούτιν". Όποιος διαβάζει βρετανικό Τύπο θα πρόσεξε ότι ακόμη και συντηρητικές εφημερίδες και περιοδικά που μέχρι πρόσφατα έβλεπαν με συμπάθεια τον Farage, έχουν αλλάξει στάση απέναντί του από τότε που έκανε αυτές τις δηλώσεις για την Ουκρανία και προβάλλουν περισσότερα αρνητικά δημοσιεύματα γι' αυτόν σε όλα τα θέματα. Και δυστυχώς αυτή η εκστρατεία λάσπης εναντίον του φαίνεται να αποδίδει αφού τα ποσοστά του κόμματός του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να υποχωρούν σημαντικά μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς ανόδου. Πιθανόν κάτι τέτοιο να είχε φοβηθεί η  Μαρίν Λεπέν εν όψει των εκλογών στη Γαλλία και από τις παλιές της θέσεις στο ουκρανικό διατηρεί μόνο την άρνηση αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. (ακόμη...) . Ην Τζιόρτζια Μελόνι ήταν μια φασίστρο του  κερατά που πριν εκλεγεί πρωθυπουργός έλεγε ότι πρέπει να πάνε ιταλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Τα τελευταία χρόνια, οι δυτικές χώρες έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ σε πακέτα που καταλήγουν στους διεφθαρμένους ουκρανούς ολιγάρχες, οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν φαίνεται να την έβλαψαν ιδιαίτερα αλλά προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στην ίδια τη Δύση ενώ και στο στρατιωτικό πεδίο η Ουκρανία δείχνει ανίκανη να κάνει προόδους, παρά τη τεράστια βοήθεια που δέχεται από Ευρώπη και Αμερική. Και επιπλέον, η συνέχιση αυτού του πολέμου προκαλεί συνεχείς εντάσεις με την Ρωσία που είναι άγνωστο πού μπορεί να καταλήξουν. Και όμως στη αποικιοκρατική Δύση (η Δημοκρατία στη Δύση έχει πεθάνει προ πολλού) δεν επιτρέπεται να γίνεται συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, καθώς η αλήθεια στο ουκρανικό είναι μια και μοναδική και όποιος προσπαθήσει να την αμφισβητήσει θα δεχτεί τον πόλεμο και τις συκοφαντίες ολόκληρου του κατεστημένου. Και δυστυχώς, πολλά δεξιά αντισυστημικά κόμματα και πολιτικοί μοιάζουν να δέχονται σαν αναπόφευκτη τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και παρέχουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς τις νεοφιλελεύθερες δικαιωματιστικές τεχνοφεουδαρχικές  ελιτ σε αυτό το ζήτημα , ελπίζοντας ότι έτσι το κατεστημένο δεν θα τους βάλει εμπόδια στο δρόμο προς την κατάκτηση της εξουσίας και θα τους αφήσει να προωθήσουν άλλα, πιο ανώδυνα κομμάτια της ατζέντας τους. Έτσι, όμως, μοιάζουν, να μην καταλαβαίνουν πόσο ζωτικό είναι το ουκρανικό ακόμη και για τις εσωτερικές εξελίξεις και την εφαρμογή του προγράμματος τους. Γιατί σίγουρα θα χαρούμε όταν τα παιδιά μας δεν θα είναι υποχρεωμένα να μαθαίνουν στο σχολείο για τα 73 φύλα, αλλά πόση σημασία θα έχει αυτό αν συρθούμε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη της Ουκρανίας και του Ζελένσκι;

Σχολιο.- Εγω πάλι βλέπω την θετική πλευρά σε όλη αυτή την πίεση που ασκείται σε πολιτικά φερέφωνα. Βλέπω ένα αποτέλεσμα ευρωεκλογών , που είπε όχι στον πόλεμο. Βλέπω κοινωνικές αντιδράσεις στην ασφυκτική woke κουλτούρα. Βλέπω ραγδαία πτωση των ΜΜΕ. Βλέπω ωτοασπίδες να βγαίνουν. Βλέπω μία σοβαρή πλέον κοινωνική αποδοκιμασία σε όλη την Ευρώπη !! Βλέπω φως στην άκρη του τούνελ.

Σχολιο.- Τέτοιες ενημερώσεις είναι αναγκέες για να ξυπνήσει ο πληθυσμός και να πιέσει τα πολιτικά γρανάζια της χώρας μας που δουλεύουν, υπακούοντας μόνο στις εντολές των Αμερικανών. Με αυτή την πολιτική της Δύσης θα πεινάσει η ίδια η Αμερική και η Ευρώπη.

Σχολιο.- Μόνο οι Λαοί μπορούν να ξεσκεπάσουν αυτές τις συνωμοσίες και να οδηγήσουν αυτά τα καθάρματα,τους εχθρούς του Ανθρώπου,εκεί που καταληγουν όλοι αυτοί.Στο ικρίωμα.Μονο οι Λαοί!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο στον Σταύρο Ξαρχάκο που ακύρωσε τη συναυλία του στο Αρκάδι, όταν διαπίστωσε ότι χορηγός της συναυλίας ήταν η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (η εταιρεία που σχεδιάζει την εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών και ήδη έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στην περιοχή)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη / Κοντέινερ του εμπορικού τρένου, βρέθηκε σε ιδιωτικό χώρο, ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία

Εμείς δεν μπορούμε να κρύψουμε ούτε δαχτυλίδι κι εκείνοι έκρυψαν ολόκληρο κοντέινερ για να μην το βρει ο ανακριτής

Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση χρόνος για να εντοπιστεί το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη και το οποίο αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής.(!!)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ό,τι μαλακία και να πει ο δυτικός αποικιοκράτης θα υιοθετηθεί ενθέρμως, ως δείγμα προόδου και εξέλιξης, από το αποικιοκρατικοποιημένο μυαλό των ιθαγενών.

Ό,τι σπουδαίο και να πει ο ιθαγενής θα λοιδωρηθεί, απαξιωθεί, αν δεν είναι συμβατό με το δυτικό πρότυπο της αποικιοκρατικοποιημένης σκέψης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

Φιάσκο!

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η έρευνα έγινε στο προσκείμενο στους Δημοκρατικούς, CNN.

Mpainten 33%, Tramp 67%.

Ο Μπάιντεν θα αποσυρθεί, από το βαθύ κράτος, που κυβερνά σήμερα, στην θέση του και θα εμφανιστεί κάποια Μισέλ Ομπάμα, ή ο ανοιχτά γκέι Πέτε Μπούτιτσις, στο προσκήνιο.

Και πάλι όμως, οι Δημοκρατικοί θα χρειαστούν ένα θαύμα!

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ. τα ξημερώματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ψήφος στο κόμμα του Μακρόν αποτιμάται σε 100 ευρώ.

Για κάθε ψήφο που θα στηρίζει τους υποψηφίους του κόμματος "Ensemble" ("Μαζί") ο ψηφοφόρος θα λαμβάνει το "μπόνους Μακρόν", αξίας 100 ευρώ.

Ο επίσημος ιστότοπος του "Ensemble" περιέχει έναν κατάλογο υποψηφίων από τον συνασπισμό. Αν ψηφιστούν οι "σωστοί" υποψήφιοι και δοθεί το νούμερο της κοινωνικής ασφάλισης του ενδιαφερόμενου ψηφοφόρου, στην ειδική διεύθυνση, θα δοθεί και το "δωράκι". Ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (εργαζόμενος, φοιτητής, συνταξιούχος, άνεργος κ.λπ.), η πληρωμή θα γίνεται μέσω των αντίστοιχων κρατικών φορέων, σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μπορεί κάποιος ν΄αναρωτηθεί, πώς το κόμμα θα γνωρίζει αν πράγματι ο ψηφοφόρος το ψήφισε και δεν πήρε το "μπόνους", αλλά επέλεξε άλλο κόμμα;

Μα γι΄αυτό υπάρχει το ηλεκτρονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης!

-Στον αριθμό της κοινωνικής ασφάλισης περιέχονται όλα τα στοιχεία του πολίτη, εδώ και πολύ καιρό. Είναι αριθμός εφ΄όρου ζωής, που δεν αλλάζει και δεν καταστρέφεται.

-Δεύτερον, η παρουσία είναι απαραίτητη.

-Οι ανενεργοί άστεγοι μπορούν για 100 ευρώ να προστρέξουν.

Αν κάποιος ζητήσει "αυτά τα ευρώ", τότε ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης δείχνει το όνομα, το επώνυμο και την διεύθυνση κατοικίας. Ολα. Και τι διαφορά έχει το πώς ψήφισε;

Πιστεύετε πραγματικά ότι τα στοιχεία της ψηφοφορίας δεν "διορθώνονται";

Και πολύ μάλιστα!

Ολα για την εξουσία! Ενας Πρόεδρος χώρας εξαγοράζει ψήφους, για ένα κόμμα!

Συναντιέται στο Προεδρικό μέγαρο με τυχάρπαστους τικτόκερ, που θα προπαγανδίζουν το κόμμα του.

Τόση Δημοκρατία ούτε στις χούντες!

Και τους ενοχλεί η...."ακροδεξιά"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ψηφίζουν στο Ιράν! Οι ελπίδες των ΗΠΑ στον Πεζεσκιάν, ηττηθεί ή κερδίσει...

28/6/2024     -    12.46

Έξι (6) υποψήφιοι πρόεδροι, εκ των οποίων δύο (2) αποσύρθηκαν,

για την ενότητα του επαναστατικού μετώπου...

Αποσύρθηκαν: ο Αλιρεζά Ζακάνι, Δήμαρχος της Τεχεράνης

και ο Γκαζιζαντέχ Χασεμί, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Ραϊσί...

Σήμερα οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν και μια μεγάλη ευκαιρία για τις ΗΠΑ και την αποικία τους (Ευρωπαϊκή Ένωση), να οικοδομήσουν μια νέα εποχή για το Ιράν: είτε με την εκλογή του φιλοαμερικανού Μασούντ Πεζεσκιάν (τα ΜΜΕ τον εμφανίζουν "μεταρρυθμιστή"), είτε μετά την ήττα του για μια "Ιρανική άνοιξη made in USA", στα πρότυπα της "αραβικής άνοιξης" και των πολύχρωμων εξεγέρσεων Σόρος.

Για ακόμη μια φορά ο ξεφτιλισμός της δυτικής αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας, που μεταδίδουν ότι επακριβώς διατυπώνουν τα δελτία προς ΜΜΕ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ κι η δήθεν "δημοσιογραφία", όχι μόνον δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, αλλά διαστρεβλώνουν και κατευθύνουν τη σκέψη των πολιτών σε άλλες κατευθύνσεις.

Όλοι αποκρύπτουν μια προεκλογική εκστρατεία με πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, με έξι (6) τηλεμαχίες με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων (ντιμπέιτ... το λέμε ελληνιστί), τηλεμαχίες εκπροσώπων των προέδρων, μαζικές εκδηλώσεις ομιλιών σε πλατείες πόλεων όλου του Ιράν...

Ότι ακριβώς δεν συμβαίνει στην "πολιτισμένη" Ευρώπη, πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ που δεν υπάρχουν για παράδειγμα καν εκλογικοί κατάλογοι, αλλά δημιουργούνται κάθε πέντε χρόνια με εγγραφή σ' αυτούς έναντι σοβαρού οικονομικού αντιτίμου και φυσικά δεν ψηφίζουν πρόεδρο αλλά εκλέκτορα προέδρου...

Οι δημοσκοπήσεις αναφέρουν αποκλίνοντα δεδομένα, με τους Μασούντ Πεζεσκιάν ("μεταρρυθμιστικό μέτωπο", υποστηριζόμενο από τον Χασάν Ρουχανί, πρώην πρόεδρο του Ιράν και φιλοαμερικανό), τον Σαΐντ Τζαλίλι (του κόμματος Ισραμικής Επαναστατικής Σταθερότητας - Front of Islamic Revolution Stability) και τον Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, πρόεδρος της Ιρανικής Βουλής, να λαμβάνουν ποσοστά περίπου 20-30%.

Επομένως, αφού σύμφωνα με τον ιρανικό εκλογικό νόμο, ο εκλεγμένος πρόεδρος πρέπει να λάβει περισσότερες από 50% των ψήφων, οι προεδρικές εκλογές του Ιράν πιθανότατα θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Ο Γκαζιζαντέχ Χασεμί, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Ραϊσί, που απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ενότητα του Επαναστατικού Μετώπου, έκανε μια σημαντική παρέμβαση:

«Αγαπητοί μου αδελφοί Γκαλιμπάφ και Τζαλίλι, σήμερα η συνέχιση του δρόμου του αγαπημένου μάρτυρα Ραϊσί εξαρτάται από τη δική σας  συναίνεση.

Ελπίζω στον χρόνο που απομένει να γίνουμε μάρτυρες της ενότητάς σας προς όφελος των αγαπημένων ανθρώπων του έθνους μας»

Μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του Γκαζιζαντέχ Χασεμί, ο Δήμαρχος της Τεχεράνης Αλιρεζά Ζακάνι, ανακοίνωσε κι αυτός για την αποχώρησή του από τις προεδρικές εκλογές του Ιράν, καλώντας τους άλλους δύο υποψηφίους του Επαναστατικού Μετώπου, τον Γκαλιμπάφ και τον Τζαλίλι, να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε το Μέτωπο να είναι πιο πιστό. στα ιδανικά και τους στόχους της Ισλαμικής Επανάστασης και να παρουσιαστεί ενωμένο με έναν ενιαίο υποψήφιο μπροστά από αυτόν του εμφανιζόμενου ως Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο και που ορίζεται ως η «τρίτη κυβέρνηση Ροχανί».

Ο υποψήφιος Πεζεσκιάν έχει επισήμως την στήριξη του πρώην προέδρου Ροχανί...

Το χαρακτηρισμένο από τη δυτική δημοσιογραφία ως "Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο" του Μασούντ Πεζεσκιάν, έχει σαφείς θέσεις: «[...] Μετά από 8 χρόνια κυβέρνησης Ροχανί γεμάτα ταπεινώσεις, ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις... το Ιράν μπορεί να πουλάει πετρέλαιο και να έχει φαγητό χάρη στη "συμπόνια" από τον Μπάιντεν κι όχι στις προσπάθειες της κυβέρνησης Ραϊσί, που ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που ανέλαβε ο Ροχανί. Την ευθύνη για τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ έχει το ιρανικό κοινοβούλιο... αφού οδήγησαν στην αποχώρηση μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ...»

Ο "μεταρρυθμιστής" υποψήφιος Μασούντ Πεζεσκιάν, στην προεκλογική του ομιλία στην Μασχάντ, τη δεύτερη μετά την Τεχεράνη πόλη του Ιράν, με πληθυσμό περισσοτέρων των 3 εκατομμυρίων κατοίκων, οι υποστηρικτές του φωνάζουν το όνομα του Μιρ Χοσεΐν Μουσάβι, πρώην Πρωθυπουργός του Ιράν κι υποψήφιος πρόεδρος το 2009, ο οποίος μετά την ήττα του, με τη δυτική υποστήριξη προσπάθησε να ηγηθεί μιας "πολύχρωμης επανάστασης" με το κόμμα "Green Path of Hope", που προκάλεσε αναταραχές για μήνες και αρκετές εκατοντάδες θανάτους...

Έτερος "μεταρρυθμιστής" υποψήφιος είναι ο Μοστάφα Πουρμοχαμαντί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Ιράν (2013–2017) και υπουργός Εσωτερικών του Ιράν (2005–2008).

Ο «μετριοπαθής & μεταρρυθμιστής» υποψήφιος πρόεδρος Μοστάφα Πουρμοχαμαντί, σε σε ερώτηση φοιτητή που τον ρώτησε εάν, μόλις εκλεγεί Πρόεδρος, θα συνέχιζε την πορεία του μάρτυρα Ραϊσί, απαντάει ξεκάθαρα: «Αν ζούσε ο Ραϊσί, ίσως δεν θα συνέχιζε την πορεία του»(!)

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Σαΐντ Τζαλίλι (Επαναστατικό Μέτωπο), στη Μασχάντ...

Ο Σαΐντ Τζαλίλι, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην και μετά τη συγκέντρωση πήγε να επισκεφτεί το σπίτι της μητέρας του μάρτυρα Εμπραχίμ Ραϊσί...

Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, στην τηλεοπτική συζήτηση με τους άλλους πέντε υποψηφίους (πριν τις δύο αποσύρσεις), που επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική:

«Ο Μάρτυρας Σουλεϊμανί είναι πρότυπο για εμάς σε θέματα όπως η άρση των κυρώσεων, η εξουδετέρωση των κυρώσεων, η περιφερειακή ισχύς, οι ευκαιρίες και οι απειλές. Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά του Σουλεϊμανί; Μίλησε με τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους πολέμησε. Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις και το πεδίο της μάχης είναι και τα δύο ισχυρά εργαλεία: αυτός είναι ο οδικός χάρτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η δύναμη του Μάρτυρα Σουλεϊμανί ήταν να δημιουργήσει ενότητα και συναίνεση. Σήμερα, μέσω της συνεργασίας για την ασφάλεια με τους γείτονές μας, αντιμετωπίσαμε την παρέμβαση των ΗΠΑ και διαταράξαμε την ηγεμονία τους. Πρέπει να επιδιώξουμε την άρση των κυρώσεων και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, επιδιώκοντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη για την εξουδετέρωση των κυρώσεων»

Οι "μετριοπαθείς" φίλο-δυτικοί "μεταρρυθμιστές": Μασούντ Πεζεσκιάν και Μοστάφα Πουρμοχαμαντί..

Οι του "Επαναστατικού Μετώπου" του αντιιμπεριαλιστικού Άξονα της Αντίστασης: Σαΐντ Τζαλίλι και  Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ...

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις υποψήφιοι που διεκδικούν τις προεδρικές εκλογές του Ιράν...

Ο Ιρανικός λαός θα αποφασίσει ο ίδιος το μέλλον του!

Υ.Γ. Κανένας δεν σημειώνει πως σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση συγκρούονται ελεύθερα δύο ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις κι αυτό επιτρέπεται στο "σκοταδιστικό, δικτατορικό καθεστώς του Ιράν, όπως διατείνονται στη "πολιτισμένη" δύση...

"Μεταρρυθμιστές" με αγάπη στις ΗΠΑ και το 4ο Ράιχ (την αμερικανική αποικία "ευρωπαϊκή ένωση"), τους ουκροναζί...

"Επαναστατικό Μέτωπο", στον Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, στο πλευρό της  Παλαιστίνης, της συνεργασίας με τη Λατινική Αμερική (Κούβα, Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Βολιβία...), με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Συρία της Αντίστασης, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Χεζμπολάχ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν φτάνει που έπιασε μια βροχάρα στη Θεσσαλονίκη και ακυρώθηκε η Συναυλία του Europride στην Θεσσαλονίκη είχαμε και ένα τραγικο  γεγονός .... 

Η γνωστή τρανς performer, Diona Dallas, βρήκε ακαριαίο θάνατο πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας απο διαμέρισμα επί της οδού οδό Πτολεμαίων στο κέντρο της πόλης.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί βουλευτές αμφισβητούν ανοιχτά τις επιλογές του Κούλι .

Τους απειλεί οτι θα πάει σε εκλογείς με Λίστα και πολλοί θα πεινάσουν... Δεν υπάρχουν δικαιολογητικά για τις επιλογές τους οταν τον χειροκροτούσαν . Αυτός έχει μάθει να εξαπατά και μετά

να εξαφανίζεται και να ψάχνει για την επιβίωσή του...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς το ξέρατε ότι αν σπουδάσετε χωρίς χάμπουργκερ και τσίζμπεργκερ, στα γεράματα είστε υπέρ ανδρών που κακοποιούν γυναίκες;

Σχολιο.- Τον κακό σου τον καιρό Ζήνα....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το επικίνδυνο “σχέδιο Τράμπ”!

-Ο Τράμπ έχει ΠΕΙ ήδη ΤΙ σχεδιάζει στο Ουκρανικό,

- και μάλλον είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, και για τη Ρωσία και τον κόσμο!

-Δεν μπορώ να συμμεριστώ τα … πανηγύρια και τις προσδοκίες σε πολλά Ρώσικα μέσα σήμερα, από “όψιμους” ή αναθαρρημένους “Τραμπιστές” σχολιαστές! 

Οι πιο πολλοί στέκονται στην ατάκα του εναντίον του Μπάιντεν χτες, ότι

“ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έπρεπε να ξεκινήσει” (σωστά) κι ότι ο ίδιος

“θα τον σταματήσει αμέσως” (!!!) πριν καν ορκιστεί τον Γενάρη του 2025!

-Ναι, αλλά ΠΩΣ;

Ήδη πριν λίγες βδομάδες το Reuters είχε αποκαλύψει το “σχέδιο Τράμπ για την Ουκρανία” που επεξεργάστηκαν για λογαριασμό της επερχόμενης προεδρίας Τράμπ, οι Keith Kellogg και Fred Fleitz, οι οποίοι και οι δύο υπηρέτησαν ως προσωπάρχες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2017-2021 

https://www.reuters.com/world/us/trump-reviews-plan-halt-us-military-aid-ukraine-unless-it-negotiates-peace-with-2024-06-25/?fbclid=IwY2xjawDsDDhleHRuA2FlbQIxMAABHbEAjsnNVV8ge2Z4tA7ZoS4XSr6gn0lsRewwjX3g9JoCCC_QU4vX0BJJSw_aem_8yNFUInNH2pZhlPKPrnolQ

Ολόκληρο το “σχέδιο” μάλιστα στις λεπτομέρειες του έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο του Τράμπ εδώ : 

https://americafirstpolicy.com/issues/america-first-russia-ukraine?fbclid=IwY2xjawDsDGVleHRuA2FlbQIxMAABHUxzJwsBwwhEVSooz8FjzSXAAjyqOFzZq-6viYXpoeOXoNDOzMMVkdfVYQ_aem_GLkH0htRbEp7MMonycUfoA

-Δεν είναι τυχαίο που το “σχέδιο Τράμπ” ξεκινάει και βασίζεται στη φράση “Πρώτα η Αμερική”, και συνεχίζει με κίνητρο ακριβώς αυτό!

Κύρια σημεία:

◦  Είναι εξαιρετικά σημαντικό να φέρουμε γρήγορα τη Ρωσία και την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προσωρινή κατάπαυση πυρός, στη διάρκεια των συνομιλιών, στη γραμμή που θα είναι το μέτωπο στο ξεκίνημα των συζητήσεων. 

Η τύχη των εδαφών που ελέγχει η Ρωσία, θα είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

◦  ΑΝ η Ρωσία αρνηθεί να διαπραγματευτεί Ή αρνηθεί την τελική συμφωνία, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ που θα οδηγήσουν στην ήττα της Ρωσίας!

◦  ΑΝ η Ουκρανία αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις Ή την τελική συμφωνία, τότε η υποστήριξη των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί .

◦  Για να επιτευχθεί και να διασφαλιστεί η ειρήνη, θα χρειαστεί να παρασχεθούν στο Κίεβο πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας, που θα συνεπάγονται τον οπλισμό της χώρας μέχρι τα δόντια! 

◦  Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ο εγγυητής ΚΑΙ της κατάπαυσης του πυρός (ΠΩΣ; με … στρατό;) ΚΑΙ των διαπραγματεύσεων (ΔΗΛΑΔΗ;) καθώς ΚΑΙ της τελικής συμφωνίας ειρήνης και ασφάλειας της Ουκρανίας! (ΤΗΣ ΠΑΝΟΠΛΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, θυμίζω)

-Με δυο κουβέντες, αφού ΔΕΝ το καταλαβαίνουν - ή δεν θέλουν να το καταλάβουν - οι ανόητοι “Τραμπιστές” της Ρωσίας, το “σχέδιο Τράμπ” είναι :

“⁃ Εκεί που χάναμε, στο τέλος νικητής του πολέμου είναι η Αμερική!”

Όσο για το Κρεμλίνο; 

-Αν παγιδευτούν (ξανά) ή αποδειχτούν (ξανά) αφελείς, 

το … κρίμα στο λαιμό τους!

Και για το ΤΙ θα γίνει στην Ουκρανία αλλά και για το ΤΙ θα ακολουθήσει στη Ρωσία!

Σχολιο.- Άλλο τι λένε οι Τραμπικοί μαλάκες, και άλλο τι λέει ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση. Τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ. Το ζήτημα είναι ότι ο Τραμπ είναι μαλάκας. Βέβαια και ο Τραμπ και ο Μπαιντεν εκτελούν διαταγές του βαθέως κράτους της CIA και των ΗΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το τέλος του μακρονισμού κλονίζει τη Γαλλία.

Μέλη, στελέχη του κόμματος Αναγέννηση, αλλά και πολλοί στενοί συνεργάτες εγκαταλείπουν το προεδρικό καράβι

https://www.newsbreak.gr/kosmos/635925/to-telos-toy-makronismoy-klonizei-ti-gallia/?fbclid=IwY2xjawDsDeBleHRuA2FlbQIxMAABHcMod-_HrvR6fLAL8FnJtJmr5M1O8oq09pXY--9N9AQbpmTp22CCh5CpLA_aem_8ZVnhykyWAUqwXc3r9s0Aw



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εξαθλίωση των “ηγεσιών” της, σαν καθρέφτης της κρίσης, του αδιεξόδου και της κατάντιας της Δύσης!

Χτες μόνο από τις ειδήσεις:

1.Κανονικά η ανθρωπότητα θάπρεπε να είναι “άναυδη” με τη … μονομαχία Μπάιντεν - Τράμπ, όπου ο ένας κατηγορούσε τον άλλον, τραυλίζοντας και ψευδίζοντας, ότι ο μεν “ήταν … ντοπαρισμένος με κοκαΐνη κι αναβολικά πριν ανέβει στη σκηνή” κι ο άλλος “είχε κάνει σεξ με πορνοστάρ ενώ η σύζυγός του ήταν … έγκυος”!

2.Στις Βρυξέλλες, όπως αναμενόταν, αποφάσισαν οι επικεφαλής των 27 της ΕΕ, να “διορίσουν” - εδώ δεν … εκλέγονται- στην “ηγεσία” της ΕΕ, ότι πιο ανίκανο, υστερικά πολεμοκάπηλο, υπαλληλικά εξαρτημένο από τις ΗΠΑ και … διεφθαρμένο είχε βγει στην επιφάνεια από τον βόθρο των πολιτικών ελίτ της δυτικής Ευρώπης! 

Και οι τρείς, Ούρσουλα/Κόστα/Κάλας με διώξεις για διαφθορά και δωροδοκίες ακόμα κι από την αστική δικαιοσύνη στις χώρες τους!

… και μην ξεχνάτε, ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και …χειρότερα:

Ενώ τα κύρια ΜΜΕ της Δύσης, απαιτούν την … απόσυρση του γερο-Μπάιντεν, σαν ανίκανου να σταθεί καν στα πόδια του, άρχισαν να … προπονούν τη … Χίλλαρυ Κλίντον σαν “αντίπαλο” του Τράμπ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Sunny Verghese, Διευθύνων Σύμβουλος της Olam Agri, μιας εταιρείας εμπορίας γεωργικών προϊόντων με έδρα τη Σιγκαπούρη, μίλησε στο συνέδριο καταναλωτών Redburn Atlantic και Rothschild την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιώντας το κοινό ότι ο κόσμος οδεύει προς μια περίοδο «διατροφικών πολέμων» καθώς οι γεωπολιτικές εστίες εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη.

"Έχουμε κάνει πολλούς πολέμους για το πετρέλαιο.

Θα κάνουμε μεγαλύτερους πολέμους για τα τρόφιμα και το νερό", δήλωσε ο Verghese, σύμφωνα με τους Financial Times, προσθέτοντας ότι ο προστατευτισμός τροφίμων ανάγκασε ορισμένες κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις εγχώριες προμήθειες τροφίμων, επιδεινώνοντας τον πληθωρισμό τροφίμων.

Επισήμανε ότι η αύξηση των μη δασμολογικών εμπορικών φραγμών το 2022 ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία—1.266 από 154 χώρες σύμφωνα με την καταμέτρησή του— είχε πυροδοτήσει «μια υπερβολική ανισορροπία ζήτησης-προσφοράς».

Οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (που προκλήθηκαν από το Ελ Νίνιο) είτε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτές οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλές για τα επόμενα χρόνια.

Ο Verghese είπε ότι οι πιο πλούσιες χώρες έχουν δημιουργήσει πλεονάσματα στρατηγικών εμπορευμάτων λόγω της παγκόσμιας αβεβαιότητας, η οποία βοήθησε στην άνοδο των τιμών των τροφίμων.

«Η Ινδία, η Κίνα, όλοι έχουν αποθέματα ασφαλείας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό απλώς επιδεινώνει το παγκόσμιο πρόβλημα».

Τα τελευταία στοιχεία από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αρχίζουν να αυξάνονται για άλλη μια φορά και παραμένουν πολύ πάνω από τα προ του Covid επίπεδα.

Η μοίρα των φτωχών

Αυτό που είναι σαφές είναι ότι οι πιο φτωχές χώρες είναι εξαιρετικά ευάλωτες στις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και στις ελλείψεις, και αυτές οι περιοχές διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής.

Ωστόσο, οι πλουσιότερες οικονομίες δεν είναι άτρωτες, καθώς έχουμε δει στοιχεία με τους αμερικανούς καταναλωτές να αποσύρονται από τις δαπάνες για τρόφιμα ενώ διαμαρτύρονται για την αποτυχία της Bidenomics.

Οι FT παρείχαν δύο πρόσφατα παραδείγματα προστατευτισμού τροφίμων που είναι πιθανό να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, επιδεινώνοντας τους κινδύνους επισιτιστικής ασφάλειας για τους πιο ευάλωτους στον κόσμο.

Το 2022, η Ινδονησία απαγόρευσε τις εξαγωγές φοινικέλαιου για να προστατεύσει την τοπική αγορά, ενώ πέρυσι η Ινδία επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων ειδών ρυζιού σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των εγχώριων τιμών πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, μετά από ασταθή μουσώνα που διέκοψε την παραγωγή και πυροδότησε φόβους για προμήθεια έλλειψη.

Οι κίνδυνοι στρέφονται προς περισσότερους περιορισμούς των εξαγωγών τροφίμων καθώς ο κόσμος χωρίζεται σε μια πολυπολική κατάσταση γεμάτη συγκρούσεις και χάος.

Ο προστατευτισμός μπορεί να είναι το χειρότερο πράγμα για την επισιτιστική ασφάλεια και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι τιμές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη ότι οι Αμερικανοί πρέπει να εγκαταλείψουν τα βιομηχανικά συγκροτήματα τροφίμων και να υποστηρίξουν τους ντόπιους αγρότες, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν τις τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους στο εξωτερικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρμενία έλαβε πρόσκληση από την Ουάσινγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ και επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Ani Badalyan.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε προσεκτικά τι είπε η μαριονέτα ο Ζελένσκι:

"Η Ουκρανία δεν θέλει να παρατείνει τον πόλεμο. Δεν θέλουμε να κρατήσει χρόνια. Έχουμε πολλούς τραυματίες και νεκρούς στο πεδίο της μάχης. Πρέπει να βάλουμε ένα σχέδιο λύσης στο τραπέζι''.

Ουσιαστικά αυτό που πάντα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή,ήταν να καθίσουν στο τραπέζι και να βρούνε μια λύση. Αντ' αυτού αυτός ο καραγκιόζης, γιατί δεν μπορεί να λέγεται αλλιώς, είναι αυτός που υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν και μας έβριζε μέχρι πριν λίγες ώρες που φωνάζαμε για διπλωματία απλά και μόνο επειδή δεν θα είχε καμία τύχη στρατιωτικά απέναντι στη Ρωσία. Έχει περιοδεύσει σε κοινοβούλια, τηλεοπτικά πάνελ, κινηματογραφικά φεστιβάλ συμπεριλαμβανομένου του Σανρέμο για να μεταφέρει το μήνυμα του πολέμου και το μόνο που έχει καταφέρει να πει μέχρι στιγμής είναι: όπλα, δισεκατομμύρια και κυρώσεις. 

Θυμάμαι καλά όταν μας λογόκριναν, μας κορόιδευαν και μας έβαζαν σε λίστες απαγόρευσης απλώς και μόνο επειδή λέγαμε ότι ο ολοκληρωτικός πόλεμος δεν ήταν η λύση.

Αυτή η μαριονέτα είναι η ίδια που, με την παρότρυνση των εγκληματιών ηγετών της Δύσης, μας έλεγε ότι ο πόλεμος θα κερδηθεί και επομένως η διαπραγμάτευση δεν ήταν σε καμία περίπτωση η σωστή επιλογή. Είναι ο ίδιος που, αφού αποδέχτηκε τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης, τις τίναξε στον αέρα με εντολή του Μπάιντεν και του Τζόνσον. Είναι ο ίδιος που προσφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ (κυρίως η Ντάρια Ντούγκινα, ο Nord Stream, οι βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ και αυτές στην Κριμαία, αλλά ο κατάλογος θα ήταν ακόμα μακρύς). Είναι ο ίδιος που ξεπούλησε μια χώρα, κυρίως στα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια των Αμερικανών για πενταροδεκάρες, οδηγώντας την στη χρεοκοπία και στέλνοντας χιλιάδες πολίτες της στην σίγουρη σφαγή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα λέει ότι έχει τραυματίες και νεκρούς στο πεδίο της μάχης και έχει φτάσει κοντά στο τέλος του πολέμου. Αλήθεια?

Τώρα ξυπνάει καταϊδρωμένος και θέλει λύση μέσα σε λίγους μήνες γιατί δεν έχει άλλο κρέας για κανόνια. Γιατί αν είχε ακόμα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες να στείλει στο μέτωπο, ίσως να ερχόταν και να μας έλεγε για άλλη μια θαυματουργή επίθεση. Μια μαριονέτα και ένας ηλίθιος που ενώ λέει ότι θέλει να υπερασπιστεί την Ουκρανία, έχει δώσει το πράσινο φως να τη χρησιμοποιήσουν ως πολιορκητικό κριό προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας και να οδηγήσει την Ευρώπη, τη Γερμανία και την Ιταλία κυρίως, σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Και νομίζει ότι μπορεί να βάζει και όρους, αφού προκάλεσε όλα αυτά και έχασε πόλεμο, λαό, χώρα και αξιοπρέπεια. Αν είχε μελετήσει λίγη ιστορία τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ θα τα είχε καταλάβει που οδηγούσαν όλα αυτά και πιθανότατα θα είχε σώσει την αξιοπρέπειά του, ακόμα και τη χώρα του. Αντί γιαυτό αποφάσισε να γίνει υπηρέτης των ΗΠΑ και να ξεσπάσει κατά της Ρωσίας. Δύο λάθη που ούτε ένα μεθυσμένο χάμστερ δεν θα έκανε. Δύο λάθη που ακόμα και οι υπανάπτυκτοι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να κάνουν παρ' όλα αυτά. Γιατί όταν κάποιος είναι πιο ρεαλιστής από τον βασιλιά, γίνεται πολύ επικίνδυνος όταν φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα ανικανότητας.

Και έρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δίνει το πράσινο φως για τον διορισμό της Κάγια Κάλας, της πρωθυπουργού της Εσθονίας, ρωσόφοβης, πολεμοκάπηλης και υπηρέτη των ΗΠΑ μέχρι το κόκαλο, ως Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ. Ουσιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε. 

Προχθές, στη συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε αυτολεξεί: "Οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα πρέπει να θέσουν ως στόχο τη στρατιωτική νίκη του Κιέβου στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο του πολέμου, διότι δεν μπορείς να κερδίσεις έναν πόλεμο αν δεν ορίζεται ως στόχος η νίκη".

Αντιλαμβάνεστε την πορεία που ακολουθεί η ΕΕ; Αντιλαμβάνεστε ότι η διπλωματία έχει ανατεθεί σ' εκείνους που έχουν ως στόχο την ήττα της Ρωσίας; Συνειδητοποιείτε ότι η ηγεσία της ΕΕ έχει ανατεθεί και πάλι σε αυτή την άθλια τη φον ντερ Λάιεν; 

Συνειδητοποιείτε ότι ακόμα και όταν ο Ζελένσκι τολμά και μιλάει για διαπραγματεύσεις και κρέας για τα κανόνια βάζουν στην ηγεσία πολεμοκάπηλους και υπογράφουν συμφωνία για να παραδώσουν 50 δις ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη μαύρη τρύπα που έγινε η Ουκρανία;

Αντιλαμβάνεστε ότι μόλις γίνεται λόγος για διαπραγματεύσεις και διπλωματία βάζουν αμέσως το χέρι στην τσέπη για να ταΐσουν και να παρατείνουν τον πόλεμο και να κλείσουν το στόμα του άθλιου Ζελένσκι; Για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, οι δηλώσεις του Ζελένσκι θα πρέπει να ερμηνευτούν πρωτίστως ως "αρπαγή μετρητών". 

Και εν τω μεταξύ, ενώ επιβάλλουν αιματοβαμμένες περικοπές στους πολίτες της Ευρώπης, γελούν, όπως γελούν και οι ηλίθιοι..... Ή ίσως οι ηλίθιοι είναι άλλοι: όσοι συμφωνούν να πάρουν το ψωμί από το στόμα τους για να επιτρέψουν σε αυτούς τους τέσσερις πολεμοκάπηλους να χρησιμοποιούν τα χρήματα από τους φόρους μας, των νοσοκομείων μας, των σχολεία των παιδιών μας και των κοινωνικών δαπανών για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο. Ίσως επειδή είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για υπεράσπιση της "δημοκρατίας" ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ντιμπέιτ, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι απέτυχε να βοηθήσει το Ισραήλ να "τελειώσει τη δουλειά" κατά της Χαμάς.

"Δεν θέλει να το κάνει. Έχει γίνει σαν Παλαιστίνιος. Αλλά δεν τον συμπαθούν γιατί είναι ένας πολύ κακός Παλαιστίνιος. Είναι ένας αδύναμος τύπος", είπε ο πρώην πρόεδρος για τον Μπάιντεν.

Ερωτηθείς αν θα υποστήριζε την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, ο Τραμπ είπε: "Θα πρέπει να το εξετάσω".

Ο Τραμπ είπε ότι ο Μπάιντεν έκανε λάθος και ότι το Ισραήλ θέλει όντως να συνεχιστεί ο πόλεμος και ότι πρέπει να συνεχιστεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ένα φορτίο βομβών 2.000 κιλών από το Ισραήλ, εξηγώντας ότι "δεν λειτουργούν πολύ καλά σε κατοικημένες περιοχές. Σκοτώνουν πολλούς αθώους ανθρώπους".

Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνησή του έχει παράσχει στο Ισραήλ όλα τα άλλα όπλα που χρειάζεται και έχει ηγηθεί της διεθνούς προσπάθειας για την αποτροπή της επίθεσης του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η Χαμάς έχει "αποδυναμωθεί σημαντικά" από το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η παλαιστινιακή ομάδα "πρέπει να εξαλειφθεί".

"Συνεχίζουμε να στέλνουμε τους ειδικούς μας και τους ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών μας για να δούμε πώς μπορούν να πιάσουν τη Χαμάς, όπως κάναμε με τον Μπιν Λάντεν", είπε ο πρόεδρος.

Ο Τραμπ είπε στο ντιμπέιτ ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία εάν αυτός ήταν πρόεδρος και επέκρινε τον Ζελένσκι για τη λήψη 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτους τους όρους του Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία

Σχολιο.- Ο ένας χειρότερος από τον άλλο όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπηρετούν το βαθύ «Αμερικανικό κράτος»  και όλοι συναγωνίζοντε ποιος θα βοηθήσει τους χασάπηδες Σιωνιστοναζι του κράτους απαρτχάιντ της ΕΘνοκάθαρσης και της Γενοκτονίας που στήθηκε στην μέση Ανατολή τον τελευταίο αιώνα για να παίξει το παιχνίδι των αποικιοκρατών της Δύσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ. Η ΒΟΥΛΉ ΨΗΦΊΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΥΓΕΊΑΣ ΤΗΣ ΓΆΖΑΣ 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα τροπολογία που δεν επιτρέπει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Γάζας σχετικά με τις απώλειες των κατοίκων της Γάζας.

Οι νομοθέτες με ψήφους 269 υπέρ και 144 κατά ( 62 Δημοκρατικοί μαζί με 207 Ρεπουμπλικάνους) ψήφισαν να προστεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις του οργανισμού που θα απαιτεί να μην παρατίθενται στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία.

Η βουλευτής Rashida Tlaib, η μόνη Παλαιστίνια-Αμερικανίδα στο Κογκρέσο, δήλωσε στη Βουλή ότι είναι "αηδιαστικό" το γεγονός ότι οι νομοθέτες υποστηρίζουν την τροπολογία.

"Πρόκειται για άρνηση της γενοκτονίας", δήλωσε η ίδια. "Οι συνάδελφοί μου θέλουν να απαγορεύσουν στους Αμερικανούς αξιωματούχους μας να αναφέρουν ακόμη και τον αριθμό των Παλαιστινίων νεκρών. Επιτρέψτε μου λοιπόν να το διαβάσω από τα πρακτικά. Εδώ είναι οι τελευταίες μετρήσεις των απωλειών των Παλαιστινίων : 37.718 Παλαιστίνιοι νεκροί, μεταξύ των οποίων πάνω από 15.000 παιδιά και περισσότεροι από 86.377 Παλαιστίνιοι τραυματίες", είπε η Tlaib, επικαλούμενη στοιχεία του Υπουργείο Υγείας της Γάζας με τα ονόματα των νεκρών και μετρήσεις ξένων οργανώσεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού όταν κλάνει ή Αγελάδα ρυπαίνει...καί μπαίνει φόρος..."Αρα φορολογούμενη κλανιά..."Αρα λιγότερο ρυπογόνα..."Όταν κλάσω εγώ πού έχω φάει Κλανιάρικο μοσχαρίσιο κρέας ή Κλανιάρικο αγελαδινό γιαούρτι ή γάλα...τί μίγμα κλανιάς βγαίνει καί πόσο ρυπογόνο είναι...

"Εχει ερευνηθεί από τούς Επιστήμονες του Κώλου ή είναι σέ εξέλιξη ή "Ερευνα.??

-Νά μάς πούν...μή μάς αφήνουν νά Κλάνουμε ανεύθυνα  καί μολύνουμε τήν Φύση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ CNN ΣΕ ΡΟΛΟ ΦΑΚΤ-ΤΣΕΚΕΡ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ 

Ζούμε σε πολύ ενδιαφέρουσες εποχές. Το CNN, το δίκτυο που παραδοσιακά βρίσκεται πιο κοντά στο Δημοκρατικό κόμμα, χτυπά ανελέητα τον Τζο Μπάιντεν μετά το αποψινό καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ, τονίζοντας όλες τις "ψευδείς/παραπλανητικές δηλώσεις" του . 

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο το CNN να είχε ξαφνική αλλαγή της συντακτικής γραμμής ή να ερωτεύτηκε σφόδρα τον Ντόναλντ Τραμπ, το μόνο που μένει είναι η υπόθεση ότι το κατεστημένο ετοιμάζεται να βγάλει τον Μπάιντεν από τη μέση αντικαθιστώντας τον με κάποιον άλλο. Η περίφημη αυγουστιάτικη έκπληξη, για την οποία κυκλοφορούσαν πολλές φήμες εδώ και καιρό. Θα δούμε. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι Εβραίοι δεν είναι εξόριστοι ισραηλινοί».

Ο Allan Brownfeld, συντάκτης του περιοδικού American Council for Judaism, λέει στο TRT World ότι η σιωνιστική προπαγάνδα έχει δημιουργήσει μια σύγχυση μεταξύ «θρησκείας» και «εθνικότητας» στους Αμερικανοεβραίους, και αν ο κόσμος ήθελε να επανορθώσει για το Ολοκαύτωμα, ο κόσμος θα έπρεπε να δώσει στους Εβραίους ένα κομμάτι της Γερμανίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μέσα ενημέρωσης δεν θα σας το πουν αυτό, αλλά το Ισραήλ έχει σκοτώσει τώρα 16.550 παλαιστίνια παιδιά στη Γάζα, μέσα σε 8 μήνες. Σκοτώθηκαν 16.550 παιδιά. Σε μόλις 266 ημέρες. Αυτό είναι ένα ολοκαύτωμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Βόμβα” από Κύπρια βουλευτή : Ο Νετανιάχου προσπαθεί να εμπλέξει την Κύπρο στον πόλεμο του. Επεκτείνει στρατιωτικές ενέργειες και δημοσιοποιεί χάρτες στόχων στην Κύπρο!

28/06/2024

”Βόμβα” από την Κύπρια βουλευτή του ΑΚΕΛ στην περιφέρεια Λευκωσίας  Ειρήνη Χαραλαμπίδου: ”Ο Νετανιάχου προσπαθεί σκληρά να εμπλέξει την Κύπρος στον πόλεμο του. Επεκτείνει τις στρατιωτικές ενέργειες και δημοσιοποιεί χάρτες στόχων στην Κύπρο!” Πρόκειται για καταγγελία.. ”o Νετανιάχου δημοσιοποιεί χάρτες στόχων στην Κύπρο!”

Σε πολλαπλές αναρτήσεις παίρνει θέση σε μια από τις τελευταίες επισημαίνει:

”Ο Νετανιάχου προσπαθεί σκληρά να εμπλέξει την Κύπρος στον πόλεμο του. Είναι προφανές ότι η συνέχιση του πολέμου τον κρατά στην εξουσία και η εμπλοκή μιας ευρωπαϊκής χώρας τον κάνει να φαίνεται λιγότερο απομονωμένος. Γι’ αυτό επεκτείνει τις στρατιωτικές ενέργειες και δημοσιοποιεί χάρτες στόχων στην Κύπρο! Συμπεριφέρεται επικίνδυνα για όλο τον κόσμο — κάποιος πρέπει να τον σταματήσει! Όλοι γνωρίζουμε τα εσωτερικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσει αν τελειώσει ο πόλεμος.”

”Ο Νετανιάχου επικρίνεται από τους πολίτες του τον στρατό του τον εγκαταλείπουν οι συνεργάτες του! Εμπλέκει την Κύπρο και δεν τα βλέπουμε αυτά”..

Και σε άλλη αποστροφή του λόγου της..

”Ο ένας πρόεδρος μας κούρεψε ελπίζω ο νυν να μην μας μπλέξει με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ . Άλλωστε για εσωτερική κατανάλωση και φανφάρες εμείς έχουμε τα πρωτεία! Όποτε δεν αντιμετωπίζονται επιπόλαια οι δηλώσεις που έγιναν ! Ελπίζω στο παρασκήνιο να μην τρέχουν εξελίξεις που δεν γνωρίζουμε

γιατί το δέλεαρ της επιφανειακής επιτυχίας είναι μεγάλο και ναι με όσο έχω ζήσει στην πολιτική για την εικόνα τους κάποιοι μπορεί να διακινδυνεύσουν πολλά ! Την ίδια ώρα ο Νετανιάχου αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από τους δικούς του ας ακούσει τον αρχηγό του στρατού του !”

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είναι Ελληνοκύπρια πολιτικός. Από το 2011 είναι βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, εκλεγμένη με το ΑΚΕΛ..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ γειώνει συνεχώς τον Ερντογάν που τον καλεί να τα βρούνε. Ανένδοτος ο Άσαντ..!

28/06/2024

Ο Άσαντ γειώνει συνεχώς τον Ερντογάν που τον καλεί να τα βρούνε. Με Κατοχικό στρατό εντός Συρίας δεν υπάρχει περίπτωση διαμηνύει το γεράκι της ελευθερίας της Συρίας! Εντείνει τις οχλήσεις η Τουρκία στη Δαμασκό για εξομάλυνση. Πάγια η θέση Άσαντ που μεταφέρεται στην Άγκυρα. Σήμερα ο Ερντογάν έκανε ένα βήμα παραπάνω έκανε ο ίδιος προσωπική πρόσκληση στον Άσαντ για νορμαλοποίηση τωςν σχέσεων. Ανένδοτος ο Άσαντ.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε σχέσεις με τη Συρία όπως κάναμε στο παρελθόν. Η Τουρκία είναι έτοιμη να εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Συρία και δεν υπάρχει λόγος να μην δημιουργηθούν

Ο Τούρκος Πρόεδρος λέει ότι όπως είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι έτοιμος να τον συναντήσει ξανά

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτός σε ευκαιρίες για την αποκατάσταση των σχέσεων της χώρας του με τη Συρία και τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής σήμερα: Θα εργαστούμε μαζί για να αναπτύξουμε τις σχέσεις με τη Συρία με τον ίδιο τρόπο που εργαστήκαμε στο παρελθόν.

Και πρόσθεσε: Δεν έχουμε συμφέρον ή στόχο να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας ( σσ α μπα κλεφταρά εισβολέα) , γιατί ο συριακός λαός είναι μια κοινωνία στην οποία ζούνε μαζί αδελφικοί λαοί.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Άσαντ στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων και οικογενειακές συναντήσεις.

Συνέχισε, προσθέτοντας: Είναι εντελώς αδύνατο να πούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί αύριο, αλλά μάλλον θα ξανασυμβεί.

Την ίδια ώρα στέλνει ενισχύσεις στρατού κατοχής στη Β Συρία..

Τις σημαντικότερες πιέσεις τις δέχεται από αλλού ο Άσαντ γι αυτή την προσέγγιση αλλά δεν ενδίδει 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 80 πολεμικά αεροσκάφη της Βρετανίας πέταξαν από την Κύπρο στον Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου! Ποια ήταν η αποστολή τους….

28/06/2024

Πάνω από 80 πολεμικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου πέταξαν από την Κύπρο στον Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου: Έκθεση..

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνείται να αποκαλύψει τη φύση των πτήσεων ή το φορτίο τους

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στείλει πάνω από 80 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου τη Βηρυτό από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα πριν από εννέα μήνες, ανέφερε το Declassified UK στις 28 Ιουνίου.

Όλες οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από την τεράστια αεροπορική βάση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ακρωτήρι στο κοντινό νησί της Κύπρου, που ήταν αφετηρία για βομβαρδιστικές αποστολές του Ηνωμένου Βασιλείου στη Δυτική Ασία.

Το Declassified UK σημειώνει ότι ο αριθμός των βρετανικών στρατιωτικών πτήσεων προς τη Βηρυτό έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες. Ο όμιλος παρακολούθησε 25 πτήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο και 14 μέχρι στιγμής τον Ιούνιο.

Οι πτήσεις από τη βάση του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να φτάσουν στη Βηρυτό, την οποία το Ισραήλ απειλεί όλο και περισσότερο να βομβαρδίσει σε έναν πιθανό πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των στρατιωτικών πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ή τον σκοπό τους.

Μια αμυντική πηγή είπε στο Declassified UK ότι οι πτήσεις «αποσκοπούσαν κυρίως στη διευκόλυνση της στρατιωτικής δέσμευσης ανώτερων υπαλλήλων» με τον λιβανικό στρατό.

Ωστόσο, θεωρείται ευρέως ότι τα αεροπλάνα μεταφέρουν όπλα στη Βηρυτό για να εξοπλίσουν πολιτοφυλακές κατά της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ προφανώς θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις πολιτοφυλακές για να επιτεθούν στη Χεζμπολάχ από το εσωτερικό της χώρας σε περίπτωση ισραηλινής εισβολής από το νότο.

Το Declassified UK σημειώνει ότι σχεδόν κάθε πτήση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τον Λίβανο ήταν το σήμα 2 του Voyager KC, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 45 τόνων και 291 άτομα προσωπικό ή να παρέχει ανεφοδιασμό αέρος-αέρος. Μια άλλη πτήση αφορούσε ένα τεράστιο αεροπλάνο φορτίου C-17.

Οι ισραηλινές απειλές για εισβολή στον Λίβανο έχουν επιταχυνθεί παράλληλα με την αύξηση των πτήσεων.

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει όλο και περισσότερο για μια εκστρατεία στον Λίβανο για να απωθήσουν τη Χεζμπολάχ μακριά από τα σύνορα και να περάσει τον ποταμό Λιτάνι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός ενέκρινε «επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο» και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν το Ισραήλ με όπλα εάν ξεσπάσει πόλεμος πλήρους κλίμακας.

Ο ΓΓ της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι το κίνημα της αντίστασης θα χρησιμοποιήσει το τεράστιο οπλοστάσιο ρουκετών και πυραύλων του για να χτυπήσει στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ σε έναν «απόλυτο πόλεμο» χωρίς κανόνες εάν το Τελ Αβίβ αποφασίσει να εξαπολύσει εισβολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών του twitter (X) τα διαχειριζόταν το Ισραήλ!

28/06/2024

O Elon Musk αποσυσχετίζεται από μια εταιρία του Ισραήλ που επαλήθευε την ταυτότητα των χρηστών του X του τ. Twitter.

Ο ανάδοχος από τις ΗΠΑ επέλεξε την Stripe για να πραγματοποιήσει αυτήν την επαλήθευση.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το X χωρίς να υποβάλλουν ευαίσθητες πληροφορίες στο Ισραήλ.

Δηλ τι μαθαίνουμε σήμερα ότι ο Mr X δεν είναι καθόλου μυστηριώδης όσο θέλει να εμφανίζεται ο άγνωστος Χ είναι και σε αυτή την περίπτωση το Ισραήλ..…

όλα τα ευαίσθητα δεδομένα ως σήμερα των χρηστών του twitter τα διαχειριζόταν το Ισραήλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ

Επανέρχεται στο ενδεχόμενο «επαναπροσέγγισης» με την Τουρκία

Στο ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων για μια πιθανή «αναζωογόνηση» των σχέσεων με την Τουρκία επανήλθε η ηγεσία της Συρίας, με δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, αυτήν τη φορά στο περιθώριο συνάντησής του με τον απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου Αλ. Λαβρέντιεφ.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Ασαντ δήλωσε πως η Δαμασκός είναι ανοιχτή σε όλες τις πρωτοβουλίες για τις σχέσεις Συρίας - Τουρκίας, εφόσον αυτές βασίζονται στον σεβασμό της κυριαρχίας του συριακού κράτους σε όλη την επικράτειά του και στην καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Λαβρέντιεφ έσπευσε να τονίσει τη στήριξη της Μόσχας σε όλες τις προσπάθειες για την εξομάλυνση των διμερών αυτών σχέσεων, εκφράζοντας ετοιμότητα για διαμεσολάβηση και υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες φαίνονται πιο ευνοϊκές από ποτέ για την επιτυχία της.

Πάντως σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε συζητήσεις με την Τουρκία, σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία που εκείνη διατηρεί σε συριακά εδάφη που έχει καταλάβει.

Απόπειρες «επαναπροσέγγισης» Συρίας - Τουρκίας έχουν γίνει πιο σταθερά και μέσα στο 2023, με τη συμβολή της Ρωσίας αλλά και του Ιράν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΠΑΝΙΑ

Αύξηση των τιμών των τροφίμων και με ... μηδενικό ΦΠΑ

Την ίδια ώρα ο ΦΠΑ στο ρεύμα επανήλθε στο 21%

Με μέτρα όπως επέκταση του καθεστώτος μηδενικού ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτέμβρη για βασικά είδη τροφίμων και μείωση της φορολογίας για χαμηλά εισοδήματα, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στην Ισπανία επιδιώκει να «συγκρατήσει» την ακρίβεια, που όμως έτσι ή αλλιώς γονατίζει τα ισπανικά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για διαχειριστικά μέτρα «ανάσχεσης» της ακρίβειας που καλπάζει, και είναι ένα ερώτημα κατά πόσο ανακουφίζουν, από τη στιγμή που είναι μεμονωμένα, ενώ στην ελεύθερη αγορά κυριαρχούν τα μονοπώλια, που αυτά καθορίζουν τις τιμές σε κάθε κλάδο.

Το πακέτο, που κοστίζει 3 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει μηδενικό ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο και μείωση της φορολογίας για εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Στην πραγματικότητα οι τιμές των τροφίμων δεν μειώθηκαν με τον μηδενικό ΦΠΑ, αλλά αυξήθηκαν. Απλώς αυξήθηκαν λιγότερο, λέει η ισπανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας (ΙΝΕ), ο δείκτης των τιμών των τροφίμων παρουσίαζε αύξηση κατά 4,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλη. Επιπλέον, οι τιμές σε ορισμένα είδη τροφίμων είχαν παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, με πρώτο το ελαιόλαδο.

Και έτσι, όμως, ο μηδενικός ΦΠΑ είναι ένα προσωρινό μέτρο που άρχισε να εφαρμόζεται τον Γενάρη του 2023 και όταν επιστρέψει θα έρθει να προστεθεί στις τιμές, που έχουν αυξηθεί στο μεταξύ.

Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί στο 2% και θα επανέλθει σταδιακά από τις 30 Σεπτέμβρη 2024 στα προηγούμενα επίπεδα, στο 4%. Επίσης έχει μειωθεί από 10% σε 5% ο ΦΠΑ σε άλλα τρόφιμα, όπως έλαια και ζυμαρικά. Τα μη βασικά τρόφιμα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 10%.

Η κυβέρνηση Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι από 1η Ιούλη μηδενίζεται ο ΦΠΑ και στο ελαιόλαδο, προηγουμένως όμως έχουν σημειωθεί τεράστιες αυξήσεις. Από τον Γενάρη του 2021 η τιμή του ελαιόλαδου έχει εκτοξευτεί περισσότερο από 200% στην Ισπανία, ενώ από πέρυσι κατά 68%. Μεγάλες αυξήσεις έχουν καταγραφεί επίσης σε τρόφιμα όπως πατάτες, αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, σοκολάτες, λαχανικά και φρέσκα ψάρια.

Παρότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ισπανία υποχωρεί σταθερά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο 4,4% τον Μάη έναντι 12% τον περσινό Μάη, ο γενικός πληθωρισμός σήμερα είναι υψηλότερος απ' ό,τι πριν έναν χρόνο. Τον Μάη έκλεισε στο 3,8%, από 3,4% τον Απρίλη και από 2,9% τον Μάη του 2023.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των τιμών του ρεύματος. Από τον φετινό Μάρτη η κυβέρνηση Σάντσεθ ανέστειλε τον μειωμένο ΦΠΑ στο ρεύμα και τον επανέφερε στο 21% από το 10%. Δηλαδή τα διαχειριστικά τερπίπια της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης οδηγούν σε νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα. Ο,τι υποτίθεται «γλίτωσαν» τα νοικοκυριά από τις συγκρατημένες αυξήσεις στα τρόφιμα, το έχασαν πληρώνοντας πιο ακριβά την Ενέργεια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΚΟΥΛΗ!!! ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ – Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ – ΣΤΟΝ “ΓΑΜΟ” ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΥΓΧΑΡΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΑΣΚΕΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΧΑΙΡΙ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ από την Γεωργία...

28/6/2024   -    16.30

Το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε  επί της αρχής σειρά νομοσχεδίων που περιλαμβάνουν σαρωτικούς περιορισμούς στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, μεταξύ των οποίων απαγορεύσεις για την «προπαγάνδα» αναφορικά με σχέσεις μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

Το νομοθετικό αυτό πακέτο, που προτάθηκε από το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο και που θα μπορούσε να θέσει εκτός νόμου εκδηλώσεις «Pride» καθώς και τη δημόσια χρήση της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, εγκρίθηκε από την πλειονότητα των βουλευτών. Πρέπει να περάσει από δύο ακόμα αναγνώσεις πριν γίνει νόμος.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σάλβα Παπουασβίλι δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά τη δεύτερη και τρίτη ανάγνωση των νομοσχεδίων κατά την φθινοπωρινή κοινοβουλευτική περίοδο. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα νομοσχέδια είναι απαραίτητα για να ελεγχθεί η «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ+», που σύμφωνα με τον ίδιο «αλλάζουν τις παραδοσιακές σχέσεις».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ο Τζούλιαν! «ΣΚΟΠΕΥΕΙ να κολυμπά στον ωκεανό κάθε ημέρα...»

28/6/2024     -    15.30

Μετά από 14χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ πέρασε την πρώτη νύχτα ελευθερίας στην πατρίδα του την Αυστραλία.

Ο Ασάνζ προσγειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Καμπέρα, όπου τον περίμεναν ενθουσιασμένοι η σύζυγός του Στέλλα και ο πατέρας του Τζον Σίπτον, όπως και μερικοί υποστηρικτές του. 

Νωρίτερα είχε δηλώσει ένοχος για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας στο αμερικανικό, ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαϊπάν, ενός νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η δικαστής στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο.

Οι υποστηρικτές του Ασάνζ και υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου τον θεωρούν ήρωα επειδή αποκάλυψε παράνομες ενέργειες του αμερικανικού στρατού, μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, όταν ο WikLeaks δημοσίευσε χιλιάδες διαβαθμισμένα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα το 2010.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοφανείς καταστάσεις: Συνέλαβαν 34χρονο γιατί τάχθηκε κατά των εκδηλώσεων των ομοφυλόφιλων

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ποινική του δίωξη

28.06.2024 | 18:31

Πρωτοφανή πράγματα στην Ελλάδα του 2024. Ένας 34χρονος στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και  θα παραμείνει κρατούμενος όπως έγινε γνωστό, μέχρι και τη Δευτέρα επειδή μίλησε στον ραδιοφωνικο σταθμό Focus Fm κατά του Europride!

Ο 34χρονος δήλωσε απλώς και ως όφειλε και ασκώντας το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα ότι ο κόσμος «πρέπει να διαδηλώσει κατά της καταστροφής της οικογένειας προκειμένου να αντισταθούν στη χούντα των ΛΟΑΤΚΙ και της νέας τάξης πραγμάτων», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του καθώς η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τη συγκεκριμένη διαδήλωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης – όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί – ανέβαλε την υπόθεση για τη Δευτέρα (1/7) και αποφάσισε να διατηρήσει μέχρι τότε την κράτησή του!

Μάλιστα εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για «διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης για απείθεια»!

https://twitter.com/i/status/1806731313430315404



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι: «Το Ισλάμ είναι το μέλλον της Ευρώπης – Θα καταλάβουμε όλες τις πρωτεύουσες»

Οι μουσουλμάνοι περιγράφουν και αναλύουν τα σχέδιά τους

28.06.2024 | 18:08

Ένα αμφιλεγόμενο βίντεο που εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή και ανησυχία σε εθνικό επίπεδο στην Γαλλία, ανησυχία η οποία αναμένεται να εκφραστεί με τον χαρακτηριστικό τρόπο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στο βίντεο, μια ομάδα μουσουλμάνων εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της για τη γαλλική κυβέρνηση ενώ περιγράφουν και τις μελλοντικές τους  φιλοδοξίες για κατάκτηση της Ευρώπης.

Στο βίντεο, οι εξτρεμιστές ξεκινούν διαμαρτυρόμενοι  για αυτό που αντιλαμβάνονται ως «ανεπαρκή» υποστήριξη από το γαλλικό κράτος.

«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, τα ντουλάπια τους είναι άδεια, τα ψυγεία τους είναι σχεδόν άδεια», ισχυρίζεται ένας ομιλητής, υπονοώντας,  και έχοντας δίκιο σε αυτό το σημείο, ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Παρά τα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που εφαρμόζονται, επιμένουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η ρητορική γρήγορα μετατοπίζεται σε έναν πιο δυσοίωνο τόνο.

«Απλώς αναρωτιόμαστε, “Α, ίσως είναι καιρός να προετοιμαστούμε… Ο θυμός μας σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ορατός!” οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιούνται.»

Ανησυχητικές απειλές κατάκτησης

Το πιο ανησυχητικό μέρος του βίντεο είναι οι σαφείς απειλές για ισλαμική κατάκτηση της Ευρώπης.

«Το Ισλάμ είναι το μέλλον για τη Δύση, είναι το μέλλον για το Παρίσι, είναι το μέλλον της Γαλλίας, είναι το μέλλον της Ευρώπης.

Το Ισλάμ θα έρθει και θα καταλάβει όλες αυτές τις πρωτεύουσες, μία προς μία», δηλώνει ευθαρσώς ένας ομιλητής.

Αυτή η δήλωση καθιστά ξεκάθαρα τα σχέδιά τους για αυτό που πιστεύουν ότι είναι η αναπόφευκτη κυριαρχία του Ισλάμ στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Οι ομιλητές επέκριναν  ταυτόχρονα την προσοχή που δίνουν κάποιοι σε «επιφανειακές» πτυχές της θρησκείας τους, όπως τα γένια της σαρία και τα νικάμπ τους, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα ζητήματα αποσπούν την προσοχή από πιο σημαντικά κοινωνικο-οικονομικά παράπονα.

«Τι μας ανησυχεί; Τα ρούχα μας. Για να ξέρουμε αν τα γένια μας ή το νικάμπ των γυναικών θα βελτιώσουν την κατάσταση των Γάλλων;». λέγοντας ότι αυτές οι ανησυχίες είναι ασήμαντες σε σύγκριση με την ευρύτερη ατζέντα τους.

Η περιφρόνησή τους για τις δυτικές δημοκρατικές αξίες γίνεται σαφής. Όταν ρωτήθηκε,

«Συμφωνείτε με τη δημοκρατία τώρα;» η απάντηση είναι ένα ηχηρό «Όχι!» Αυτή η ξεκάθαρη απόρριψη της δημοκρατίας είναι ίσως το βασικό χαρακτηριστικό μέσα στο βαθύ ιδεολογικό χάσμα μεταξύ μουσουλμάνων και γαλλικής κοινωνίας.

https://rumble.com/v53a20q-muslims-in-france-explain-goals-in-french-and-english-perfectly-clearly.html



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί θέλουν να μιμηθούν τον… Κ.Μητσοτάκη: «Να εφαρμόσουμε και εμείς και την 6ημερη εργασία- Πέρασε χωρίς αντιδράσεις στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα… πρωτοστατεί στην αύξηση των ωρών εργασίας

28.06.2024 | 18:45

Η εξαήμερη εργασία που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την  1η Ιουλίου, έχει φαίνεται ανοίξει την όρεξη των εργοδοτών στην Γερμανία.

Μετά το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RDS που συμβούλευε «να πάρουμε μαθήματα από τους Έλληνες», αποδίδοντας «εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την 6ήμερη εργασία», τώρα τη σκυτάλη παίρνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτοιμη ακόμη και για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνει η Τουρκία 83 χρόνια από το Σύμφωνο Φιλίας που υπέγραψε με τον Χίτλερ

Το τερμάτισε κυριολεκτικά με τη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου άμυνας σύμφωνα με την οποία ο τουρκικός στρατός «βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για όλα τα σενάρια, ακόμα και για την πιθανότητα ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Και όλα αυτά μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση στις 18 Ιουνίου 2024 ογδόντα τριών χρόνων από την υπογραφή του Γερμανοτουρκικού Συμφώνου Φιλίας

Ειδικότερα στις 4 Μαρτίου 1941 ο Χίτλερ έστειλε επιστολή προς τον Τούρκο πρόεδρο Ισμέτ Ινονού την οποία του παρέδωσε ο πρέσβης της χιτλερικής Γερμανίας στην Άγκυρα φον Πάπεν. Στην επιστολή του ο Χίτλερ έδινε τη διαβεβαίωση στην Άγκυρα ότι δεν επρόκειτο να επιτεθεί στην Τουρκία και για τον λόγο αυτόν τα ναζιστικά στρατεύματα που είχαν μπει στη Βουλγαρία θα έμεναν μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Επιπλέον όπως προκύπτει από δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail στις 5 Μαρτίου 1941 ο Χίτλερ διεμήνυε στον Ινονού ότι δήθεν ενδιαφερόταν να  φροντίσει τα τουρκικά συμφέροντα  και την ευημερία της Τουρκίας. Μάλιστα σύμφωνα με το τουρκικό ραδιόφωνο ο Ινονού άκουγε με προσοχή το μήνυμα του Χίτλερ καθώς του το διάβαζε ο φον Πάπεν  κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Στη συνέχεια ο Ινονού ζήτησε  από τον φον Πάπεν να ευχαριστήσει εκ μέρους του τον Χίτλερ γι’ αυτήν «την ευγενική του πράξη»!!!  Η επιστολή Χίτλερ στη συνέχεια αποτέλεσε αντικείμενο 6ωρης συζήτησης στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο στις 5 Μαρτίου 1941.

Στην επιστολή αυτή του Χίτλερ, τελικά απάντησε ο Ινονού στις 19 Μαρτίου 1941.

Έτσι όταν στις 6 Απριλίου 1941 ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός έδινε τιτάνιο αγώνα, την ίδια ώρα η τουρκική ηγεσία διαπραγματεύονταν με τον Χίτλερ «για να τα βρουν».

Η πρόθεση του Χίτλερ για συνδιαλλαγή με την Τουρκία εκτός από την επιστολή του της 4ης Μαρτίου 1941 φάνηκε και σε μια αποστροφή του λόγου του στις 4 Μαΐου 1941 στο γερμανικό Ράιχσταγκ για τα ζητήματα του πολέμου στα Βαλκάνια όπου επισήμανε ότι από τη στιγμή της ανόδου του στην εξουσία προσπάθησε να επιτύχει στενή συνεργασία με την Τουρκία η οποία να στηρίζεται σε βάσεις οικονομικής ωφέλειας.

Μάλιστα παρατήρησε ότι η Τουρκία ήταν σύμμαχος με τη Γερμανία στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πόλεμος που σύμφωνα με τον Χίτλερ έβλαψε τόσο την Τουρκία όσο και τη Γερμανία. Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κεμάλ χαρακτηρίζοντάς τον ως «μέγα και μεγαλοφυή αναδημιουργό της νέας Τουρκίας».

Αυτά έλεγε ο Χίτλερ για τον Κεμάλ και την Τουρκία στις 4 Μαΐου 1941 όταν η γερμανική μπότα είχε κατακτήσει την Ελλάδα, πλην Κρήτης.

Έτσι την ώρα  που ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβαζαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη τη νύκτα της 30ης προς 31η Μαΐου 1941, την ώρα που σύσσωμος ο Κρητικός λαός αποδεκάτιζε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές στην μεγαλειώδη μάχη της Κρήτης στο διάστημα 20 Μαΐου -1η Ιουνίου 1941, η τουρκική ολιγαρχία δρομολογούσε τη διαδικασία για να κάνει μπίζνες με τους ναζί προκειμένου «να τα κονομήσει» ως συνήθως.

Η Γερμανο-Τουρκική Συνθήκη Φιλίας

Τελικά στις 18 Ιουνίου 1941, η Τουρκία συνήψε με τη ναζιστική Γερμανία και τον Χίτλερ την Γερμανο-Τουρκική Συνθήκη Φιλίας. Η Συνθήκη υπογράφτηκε στην Άγκυρα από τον πρέσβη της χιτλερικής Γερμανίας Φραντς φον Πάπεν και τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεχμέτ Σουκρού Σαράτζογλου.

Την επομένη στον παγκόσμιο τύπο με πηχυαίους τίτλους γινόταν γνωστή η είδηση της υπογραφής του Γερμανο-Τουρκικού Συμφώνου Φιλίας, είδηση που φιγουράρισε στο πρωτοσέλιδο της αγγλικής Daily Mail επίσης με ημερομηνία 19 Ιουνίου 1941.

Επρόκειτο για ένα Σύμφωνο μη επιθέσεως διαρκείας δέκα ετών στο οποίο πέραν των άλλων Χίτλερ και Τουρκία συμφωνούσαν σε αμοιβαίο σεβασμό των συνόρων τους καθώς και σε ειρηνική επίλυση των διαφορών τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο κύμα αποβιβάσεων αλλοδαπών μουσουλμάνων στα νησιά – Έντονο πρόβλημα στη Λέρο

Οι «Αρχές» απλώς παρακολουθούν και μεταφέρουν

28.06.2024 | 22:43

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει, για ακόμη μια φορά, η νέα επέλαση αλλοδαπών στα νησιά του ανατ. Αιγαίου.  όπως στη Λέρο όπου η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει νερό. Στον καταυλισμό αλλοδαπών του νησιού, βρίσκονται περίπου 1.500 λαθραίοι μετανάστες  και μάλιστα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός τους  αποτελεί περίπου το 1/4 με 1/5 του πληθυσμού του νησιού και σαν να μην έφτανε αυτό οι αποβιβάσεις στο νησί  συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει την υπομονή τους.

«Δεν αντέχει κανέναν, όχι περισσότερους. Γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι; Να βρούνε τρόπο να το σταματήσουν», λένε οι ίδιοι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι δεν παραμένουν εντός της δομής και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στο νησί και κατά ομάδες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται, ενώ συνηθισμένη είναι η εικόνα να χωρίζεται στα δύο η παραλία του Ξηροκάμπου όπου κάνουν μπάνιο στη μια πλευρά οι λαθρομετανάστες  και από την άλλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες.

Άλλωστε δεν πάνε πολλές ημέρες, όταν στις 23 Ιουνίου, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων μουσουλμάνων με την κατηγορία της κατασκοπείας αφού φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί.

Οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον χώρο του ΚΥΤ Λέρου και κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του καταυλισμού ανατέθηκε στην κατασκευαστική ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. με κόστος περί ντα 35 εκατ. €. Ο καταυλισμός  όμως έγινε δίπλα στη ναυτική βάση και οι Αρχές τώρα συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ εύκολο να τη φωτογραφίσει κάποιος.