Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Σαββατο 29 Ιουνιου 2024


Ακύρωση της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στις 30 Ιουνίου στη Μονή Αρκαδίου στην Κρήτη

Την ακύρωσε ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος επειδή χορηγός ήταν η εταιρεία που φυτεύει ανεμογεννήτριες σ' όλο το νησί. Μπράβο του!!!

(Χορηγός ήταν η ΤΕΡΝΑ)

Stavros Xarchakos - Σταύρος Ξαρχάκος

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την πρόσκληση στη συναυλία αυτή για τα 83 χρονια από τη Μάχη της Κρήτης.

Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτής.

Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε και η κόρη μου σε πανεπιστήμιο στις πανελλήνιες και της βρήκα κάτι οικονομικό και άνετο για τις σπουδές της στην υπέρλαμπρη χώρα μας

Φοιτητική στέγη για τους  επιτυχόντες. Ένα βανάκι με ένα ράντζο μέσα και ένα ντουλαπάκι.

Σχολιο.- Αν θες μεγαλύτερο πούλα το ένα σου νεφρό...τι να τα κάνεις τα δύο;

Σχολιο.- μονόνεφροι όλοι θα γίνουμε με το Κουλί ρε...δεν έχει σημασία ο λόγος ούτε είναι ντροπή

Σχολιο.- για να σπουδάσεις και τις δύο κόρες θα μείνουμε μονόνεφροι,μονάρχιδοι και με μισό συκώτι... καλά θα πάει αυτό

Σχολιο.- ναι αλλά θα τις κάνω γιατρούς και μόλις τελειώσουν θα σας βάλουν καινούρια όργανα να νιώθετε είκοσι χρονών,όλα τα έχω σκεφτεί

Σχολιο.- και μην κάνεις άλλα παιδιά...στοπ... φίλοι με τη γυναίκα τώρα

Σχολιο.- εντάξει ρε μλκ δύο έκανα και πριν μας πουλήσουν στους τοκογλύφους οι πουτανας γιοι,δεν είμαστε και τίποτα ρομα να τα βγάζουμε φανάρια ακόμα τουλάχιστον

Σχολιο.- σε φοβάμαι ρε εσένα...  έχεις γίνει πιο ντούρος και καρπερός από ποτέ 

Σχολιο.- Τουλάχιστον δν θα πληρώνει 600 ευρώ ενα κλειστό μπαλκόνι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ω ΛΑ ΛΑ ΛΑ!! H υπερέκθεση της σεξουαλικής παρακμής του είδους μας, την οποία βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, προέρχεται από τη σεξουαλική διαστροφή και παρακμή που συντελούνται μπροστά στα μάτια μας, σε ανώτατο επίπεδο.

- Ενώ η Γαλλία και η Ευρώπη ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ο Μακρόν το διασκεδάζει.

-Στις 21 Ιουνίου, τη διοργάνωση της γιορτής της μουσικής, στο προεδρικό μέγαρο ανέλαβε το πρακτορείο FG (Fréquence Gay) και μεταξύ άλλων στην εκδήλωση συμμετείχε το γκρουπ Ofenbach με τους Nτοριάν και Σεζάρ, που είναι τα «πρόσωπα» της εταιρίας παιδικών ρούχων Balenciaga, που έχει κατηγορηθεί πως προάγει την παιδόφιλη αισθητική στην παιδική μόδα και ο Μπενουά Σεβαλιέ, ένας από τους λαμπαδηδρόμους στη Μασσαλία, γνωστός youtuber, influencer, ενεργό μέλος της κοινότητας LGBTQ+, ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να ήταν και ολίγον έγκυος, όπως είχε ανακοινώσει.

- Αυτά με δυο λόγια για το τι συμβολίζει η 21η Ιουνίου για τους παιδόφιλους 

Σχολιο.- Παρακμή παντού...σε όλους τους τομείς

Σχολιο.- ναι!!! Η Γαλλία της παρακμής, πρωταγωνίστρια στα φαινόμενα αυτά των καιρών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κάποιος, που έχει στοιχειώδη εξοικείωση με τη διαχρονική λογοτεχνική συζήτηση, θα μπορούσε να παραθέσει εκατοντάδες τίτλους σημαντικών βιβλίων, στα οποία η κριτική του έργου ενός συγγραφέα αναφέρεται και στις ιδεολογικές επιρροές σ' αυτό και συνοδεύεται με την παράθεση στοιχείων της βιογραφίας του, την αναφορά σε απόψεις που διατύπωσε και εκτός των λογοτεχνικών έργων του, σε άρθρα, συζητήσεις κ.λπ.

Είναι αυτή ακριβώς η πραγματικότητα που καθιστά εξαιρετικά εντυπωσιακή την εμφάνιση αυτές τις μέρες μιας καινοφανούς, μεταξύ αριστερών, θεωρίας, που διατείνεται πως η αναφορά στις ιδεολογικές απόψεις και η παράθεση τέτοιων στοιχείων δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη λογοτεχνικών έργων. Επαναφέροντας το αστικό αξίωμα "η τέχνη για την τέχνη". 

Και ενώ διαχρονικά η παράθεση των στοιχείων της ζωής και των ιδεολογικο-πολιτικών αντιλήψεων ενός συντηρητικού ή και ενός φασίστα λογοτέχνη, ασφαλώς και δεν κατέληγε στην πρόταση να απαγορευτεί το έργο του ή να μη διαβαστεί, ξαφνικά εμφανίζεται η απαίτηση να αποσιωπώνται όλ' αυτά και να μην του ασκείται η οποιαδήποτε κριτική. 

Επικίνδυνη θεωρία και τρομάζω στην πιθανότητα διάδοσής της και αποδοχής της από κρατικούς μηχανισμούς, στη βάση του ότι "τα λένε ακόμα και αριστεροί". 

Και φυσικά, εξακολουθούν να με εμπνέουν οι Σεφέρης και Ελύτης, που δεν ήταν δικοί μας, αριστεροί. Και να διαβάζω Έζρα Πάουντ, παρά το ότι ήταν φασίστας, κάτι που δεν έχω λόγους να προσπεράσω. Και να θαυμάζω τους πίνακες του φρανκικού Νταλί.

Παραθέτω και κάποια από τα βιβλία που κατά τους υποστηρικτές της άποψης να μη λέμε τίποτα για τις απόψεις και τη ζωή των λογοτεχνών, και να περιοριζόμαστε στην ανάγνωση του λογοτεχνικού τους έργου, θα έπρεπε να μην είχαν γραφτεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι ή Κάγια Κάλας, ή διάδοχος τού Josep Borrell (έχει μπεί σέ Λίστα καταζητουμένων από τήν Ρωσία,) Πρωθυπουργός τής Εσθονίας καί επιλέχθηκε από τό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τούς Σοσιαλιστές (ό Θεός νά τούς κάνει), τούς Πράσινους (ό Θεός νά τούς κάνει κι' αυτούς) καί τό Μπλόκ του Μακρόν νά ηγηθεί τής Ευρωπαϊκής διπλωματίας.,

Μία από τίς τρείς κορυφαίες θέσεις τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίπλα στήν πρόεδρο της Κομισιόν καί τόν Πρόεδρο τού Συμβουλίου.!!

Η Κάλας είναι μια ακραία Ρωσοφοβική πού δέν είχε πρόβλημα να δηλώσει δημόσια ότι η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο θα σήμαινε το σπάσιμο της Ρωσίας σέ πολλά μικρά κράτη καί αυτό δέν είναι τόσο κακό.!!! 

"Ο Φανατικός αντιρωσισμός της,βέβαια, δεν εμπόδισε τον σύζυγό της νά κατέχει μερίδιο σέ εταιρεία Logistics πού συνέχισε νά κάνει δουλειές στήν Ρωσία περισσότερο από 1,5 χρόνο αφότου ή Ε/Ε επέβαλε κυρώσεις γιά τήν εισβολή στήν Ουκρανία.

Αυτή τώρα,πού είναι Ρersona Νon Grata στήν Ρωσία, θα κληθεί αργά ή γρήγορα, να διαπραγματευτεί την ειρήνη,έκ μέρους της Ευρώπης... 

Ανεπιθύμητη όμως δεν είναι μόνο στη Ρωσία, είναι καί στήν ίδια της τή Χώρα όπου η αποδοχή της έχει κατρακυλήσει στό 16%, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τις δουλειές του συζύγου της.!! 

Αλλά τά οικονομικά σκάνδαλα, μόνο πρόβλημα δεν είναι για την ευρωπαϊκή Δεξιά. Μάλλον προϋπόθεση ανέλιξης είναι.!! 

Απόδειξη.: "Η Ούρσουλα Φόν Ντέρ Λάιεν, που ένας Θεός ξέρει πόση μίζα πήρε από τήν Pfizer γιά νά φορτώσει τήν ΕΕ μέ εκατοντάδες εκατομμύρια άχρηστες καί υπερκοστολογημένες δόσεις εμβολίων γιά τόν- Covind . 

Μόνο η Γερμανία πέταξε σχεδόν 200 εκατομμύρια δόσεις μέ ζημιά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. 

Για αυτή την κολοσσιαία απάτη έχει ξεκινήσει έλεγχος από τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά η Ούρσουλα αρνείται να δώσει την επικοινωνία της με τόν  Μπούρλα τής Pfizer, επικαλούμενη τά... προσωπικά δεδομένα. 

Η Ευρώπη υφίσταται ήδη τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία – πληθωρισμός, εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, αποβιομηχάνιση. 

Αντί όμως να πιέζει για να σταματήσει η αιματοχυσία, πλειοδοτεί ακόμα περισσότερο με πολεμοκάπηλες επιλογές τύπου Κάλας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πρώτη εκείνη θα υποστεί τις συνέπειες αν ο πόλεμος επεκταθεί.

Είναι μάλλον ίδιον τής εποχής τής παρακμής νά παράγει  Ασπόνδυλους Ηγέτες,.Καί Λαμόγια τής διπλανής πόρτας, πολιτικούς χωρίς αρχές καί ιδεολογία,. Μόνο Μισθοδοσία.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πτολεμαίδα 5: Το "λάθος" που τους σώζει!

Είναι η πιο σύγχρονη μονάδα της Ευρώπης

Έχει συστήματα παρακράτησης όλων των πραγματικών ρύπων (Διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου κλπ)

Παράγει πραγματική ισχύ περισσότερη από την ονομαστική της αναφορά. (οι συνάδελφοι στο κοντρολ μας έλεγαν ότι στη δοκιμαστική λειτουργία ξεπέρασαν τις 700 MW/h όταν η ονομαστική ισχύ είναι 680) 

Πλήρωσε ο Ελληνικός λαός 1,5 δις ευρώ για να κατασκευαστεί.

Έχει υψηλό βαθμό απόδοσης κατά 50% περισσότερο από τις παλιές μονάδες.

Παράγει φθηνή κιλοβατώρα αν λειτουργεί κανονικά και όχι να σιγοντάρει τις ΑΠΕ και να ανεβοκατεβάζει την παραγωγή ανάλογα με τον Ήλιο και τον άνεμο

Απαξιώνουν το εγχώριο καύσιμο και δηλώνουν ξεδιάντροπα ότι μόνο το 2022 πληρώσαμε 7 δις για εισαγωγές Φυσικού αερίου και LNG

Χαρακτηρίστηκε από την Κυβέρνηση ΛΑΘΟΣ αλλά παρότι ακόμα δεν λειτουργεί κανονικά είναι η δεύτερη φορά που τους σώζει όταν οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο "σηκώνουν τα χέρια" στον πρώτο καύσωνα ή στη βαρυχειμωνιά, ..... 

Κι όμως ο Μητσοτάκης αποφάσισε να την κλείσει το 2026 όταν στη Γερμανία και στην Πολωνία φτιάχνουν καινούργιες Και μεταθέτουν την "απανθρακοποίηση" μετά το 2040 και το 2050



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ευρωπαϊκή διπλωματία θα καθοδηγείται από έναν ορκισμένο εχθρό της Ρωσίας, της οποίας η οικογένεια καταπιέστηκε στην ΕΣΣΔ», ανέφερε η γερμανική Bild για την διάδοχο του Ζοζέπ Μπορέλ - την Κάια Κάλλας, η οποία παλαιότερα επινόησε το καθαρά ναζιστικό σύνθημα «Η επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι δικαίωμα, αλλά προνόμιο».

Για κάποιο λόγο όμως το Bild δεν ανέφερε ότι ο πατέρας της Siim Kallas ήταν υψηλόβαθμο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ από το 1972 έως το 1990, εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Εσθονίας και ήταν επικεφαλής τοπικών υποκαταστημάτων της Sberbank (μεγαλύτερη τράπεζα της ΕΣΣΔ και έπειτα Ρωσίας). Κατά τη διάρκεια της περεστρόικα ήταν βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ και μετά έγινε πρόεδρος της Τράπεζας της Εσθονίας.

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας έχει ήδη «παραπονεθεί» πόσο άσχημη ήταν η ζωή της υπό την ΕΣΣΔ - η γιαγιά της «βασάνιζε» τη μικρή Kaya Callas με πουρέ πατάτας με σάλτσα και συκώτι, καθώς και okroshka.

Όπως καταλαβαίνετε η οικογένεια της κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ενωσης δεν ήταν φτωχή και η Εσθονία όπως και άλλες βαλτικές χώρες δεν έμοιαζαν με τις υπόλοιπες περιοχές της ΕΣΣΔ, ήταν πάντοτε πολύ κοντά στην Ευρώπη και τα καταστήματα τους περιείχαν περισσότερα ξένα προϊόντα. Ήταν πάντα πλουσιότεροι από τις υπόλοιπες σοβιετικές δημοκρατίες, ασχέτως εάν τώρα κλαίγονται για την καταπίεση των Σοβιέτ - είναι απλούστατα φθηνές δικαιολογίες για την αποτυχημένη πολιτική που ακολούθησαν μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανεξαρτητοποίησή τους.

Είναι γεγονός ότι η διπλωματία στην ΕΕ έχει πεθάνει και η ανάληψη της ηγεσίας από την Κάλλας είναι ένα τρανό παράδειγμα. Άλλος/η μία φασίστας στην ηγεσία της Ευρώπης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φοιτητα

Όταν λέτε "φοιτητές/φοιτήτριες" αναπαράγετε τις "έμφυλες διακρίσεις που υπάρχουν στην κοινωνία".

Κάποια άτομα δε βολεύονται σ' αυτό.

Με το φοιτητα όμως ο λόγος σου είναι συμπεριληπτικός.

Η Δήμητρα Κογκίδου, είναι καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ. 

Διδάσκει τους νέους δασκάλους μας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμια Ημέρα Κριτικής (σκέψης των Ελλήνων)

Δυο "εγνωσμένου κύρους" κριτικοί απολαμβάνουν τη βαρκάδα τους σε μια λιμνοθάλασσα.

Ξάφνου εμφανίζεται στην όχθη ο Χριστός κι αρχίζει να περπατά στο νερό. 

Σας το υπογράφω απ’ τους δύο Κριτικούς Τέχνης ο πιο γενναιόδωρος 

ενώ η Αύρα 

νοτισμένη στο Αλάτι του Αφρού

τον κάνει προς στιγμή να φτερνίζεται 

θα ανακράξει με Θράσος τελεσίδικο απροκάλυπτα:

Είδες; Σου το έλεγα!

Δεν ξέρει κολύμπι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΔΕΝΤΡΑ σώζουν την ζωή μας 

Τα φυτά εκπέμπουν μια χημική ουσία που ονομάζεται phytoncide, η οποία τα προστατεύει από τα έντομα και τους μύκητες.

Χάρη στα phytoncides καταστείλεται η ζωτική δραστηριότητα των παρασίτων

Επιπλέον, οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από δέντρα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οπότε υπαρχει και η θεωρία ότι αυτά τα phytoncides,οι χημικές αυτές ουσίες που απελευθερώνονται από δέντρα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι όπλο κατά του καρκίνου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλος φασίστας χειρότερος από τον Μπάιντεν 

"Το … άλλο “επικίνδυνο” -και για τον κόσμο αλλά ΚΑΙ για την Ελλάδα- “σχέδιο του Τράμπ”, αφορά τη Μέση Ανατολή:

-Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε πολλές προσβολές κατά του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ για το 2024. 

-Αλλά μία από αυτές δεν ήταν σαν τις άλλες. 

Σε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ στη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπάιντεν … “Παλαιστίνιο” και μάλιστα “πολύ κακό Παλαιστίνιο", χρησιμοποιώντας τη λέξη Παλαιστίνιος ως προσβολή για να ισχυριστεί ότι ο Μπάιντεν δεν υποστηρίζει αρκετά (!) το Ισραήλ. 

"Αφήστε τους να τελειώσουν τη δουλειά", είπε ο Τραμπ, παροτρύνοντας τον Μπάιντεν να δώσει στο Ισραήλ ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στην επιθετικότητα του! 

-Δηλαδή; 

-Πως “να τελειώσει τη δουλειά;”

• Μετά τη Γάζα, να ισοπεδώσει πλήρως και τη Δυτική όχθη;

• Και τον Λίβανο;

• Και να επιτεθεί στο Ιράν; 

-Να δείτε που θα μπλέξουμε και σαν Ελλάδα μ’ αυτόν!

Κι άσχημα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχετικά με την προετοιμαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ελλάδας, 

-Μια διδακτική μεταφορά,  διαβάστε τη:

-To 1187 o γάλλος Guy de Lusignan, «βασιλιάς της Ιερουσαλήμ» (αποικιοκράτης σταυροφόρος δηλαδή) ήθελε οπωσδήποτε έναν πόλεμο – κατά του Salah ad-Din Yusug ibn Ayyub, γνωστότερου ως Salahadin.

Τον ήθελε, τον προκάλεσε και τον έκανε. 

Ήταν σίγουρος για τη νίκη του… 

Στην αποφασιστική μάχη του Hattin  τον Ιούλη του 1187 ο Salahadin συνέτριψε τον στρατό των σταυροφόρων, και μπήκε ελευθερωτής στην Ιερουσαλήμ / al Quds.

O Lusignan, αφού έμεινε ένα χρόνο φυλακισμένος του Salahadin, κατέληξε «βασιλιάς της Κύπρου», και σαν τέτοιος πέθανε. 

Το όνομά του ξεχάστηκε, αντίθετα ο Salahadin έγινε θρύλος όχι μόνο στον ισλαμικό κόσμο αλλά και στην χριστιανική Ευρώπη: 

• δεν έσφαξε κανέναν χριστιανό ή μη μουσουλμάνο (το ακριβώς αντίθετο απ’ όσα έκαναν οι σταυροφόροι σε βάρος των μουσουλμάνων…) και

• επέτρεψε σ’ όσους ήθελαν, να φύγουν με ασφάλεια απ’ την al Quds μαζί με όσα πράγματα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους…

-Το 2024 ένας άλλος Igonnabe «βασιλιάς της Ιερουσαλήμ», πιστή έκφραση του πρωτοκοσμικού αποικιοκρατικού ιμπεριαλισμού / φασισμού, λέει ότι θέλει οπωσδήποτε έναν (ακόμα) πόλεμο:

• Κατά της Χεζμπ’ Αλλάχ. Το στρατιωτικό σκέλος του συγκεκριμένου λιβανέζικου πολιτικού κόμματος που θεωρείται ο καλύτερος μη-κρατικός στρατός στον κόσμο απ’ την σκοπιά της οργάνωσης, του οπλισμού / εξοπλισμού και του σχεδιασμού. 

Ο Nasrallah δεν είναι βέβαια ο «νέος Salahadin», αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένας πόλεμος σαν αυτόν που θέλουν οι θεοναζί του ισραηλινού απαρτχάιντ θα καταλήξει στην ήττα τους και στη διάλυση του καθεστώτος τους. (Στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ δηλαδή…)

-Γιατί δείχνουν να επιμένουν σε μια τέτοια αναμέτρηση όταν είναι γνωστό ότι ηττήθηκαν σε μια παρόμοια το 2006, όπου ο δικός τους στρατός ήταν ο ίδιος όπως τώρα ενώ η Χεζμπ’ Αλλάχ ήταν πολύ λιγότερο εξοπλισμένη και έμπειρη; 

(Θυμίζουμε ότι τμήματα της Χεζμπ’ Αλλάχ πολέμησαν επί χρόνια στη συριακή επικράτεια εναντίον των σκληροτράχηλων ουαχαβιτών του ISIS μαζί με τους ιρανούς φρουρούς της επανάστασης – μια εκπαίδευση στην πράξη την οποία οι πρωτοκοσμικοί στρατοί ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν….)

-Προς τι λοιπόν η λιβανέζικη καούρα των θεοναζί ενώ έχουν αποτύχει κατά της παλαιστινιακής αντίστασης; 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και σαν Ελλάδα (που … μπλέξαμε) 

να μην ξεχνάμε ότι πέρα από τη Χεσμπολάχ τα βάλαμε και με την Υεμένη! 

Που τόχει κάνει συνήθειο πια, να φτάνει και να χτυπά στόχους ΚΑΙ στη Μεσόγειο:

-Μόνο σε μια μέρα χτες, ανακοινώθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης στρατιωτικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων χτυπήθηκαν:

1. το πετρελαιοφόρο Waler στη Μεσόγειο Θάλασσα με έναν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Χάιφα. 

2. το αμερικανικό πλοίο Delonix στην Ερυθρά Θάλασσα με αριθμό βαλλιστικών πυραύλων.

3. το πλοίο Johannes Maersk στη Μεσόγειο Θάλασσα χρησιμοποιώντας πύραυλο κρουζ και η επιχείρηση πέτυχε με επιτυχία τον στόχο της.

4. το πλοίο Ioannis στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσει η επίθεση και αν δεν αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας” 

καταλήγει η χτεσινή ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τζιλ Μπάιντεν διοργανώνει εκδήλωση Pride στον Λευκό Οίκο με τους λευκούς πυλώνες του κτιρίου καλυμμένους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη πια ειναι η σωστη πλευρά της Ιστορίας !!


Ο Μπάιντεν κυκλοφορει με πάμπερς γιατί τα κάνει επάνω του ; Η πληροφορία ειναι απο δημοσιογράφο που εργάζεται στην Αμερική !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΠΌΣΟΙ ΑΠΌ ΕΣΆΣ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡ SUCHARIT BHAKDI, ΈΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΌ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΌΓΟ

Ένα σημαντικό μήνυμα στη Γενεύη:

«Το πρόγραμμα [mRNA] επεκτείνεται, καθώς ο ΠΟΥ γενικά σκοπεύει να αντικαταστήσει τα συμβατικά εμβόλια με ενέσιμα mRNA. 

Ο ΠΟΥ μας λέει ότι τα εμβόλια COVID έχουν δείξει την ασφάλειά τους, επομένως οποιοσδήποτε ποιοτικός έλεγχος μελλοντικών παραγόντων [mRNA] είναι εντελώς περιττός. Αγαπητοί συμπολίτες, για χάρη των αγαπημένων σας, μην ξεχνάτε ποτέ αυτό: 

Η πρόσληψη και η έκφραση ενός ξένου γονιδίου θα προκαλεί πάντα επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στο [προσβεβλημένο] κύτταρο. Δεδομένου ότι όλα τα περαιτέρω εμβόλια mRNA θα κωδικοποιούν τον μη εαυτό τους, θα προκαλέσουν βλάβη που θα επιδεινωθεί με κάθε αναμνηστική δόση. 

Και σίγουρα, η μόλυνση των εμβολίων mRNA θα είναι ο κανόνας, επειδή δεν υπάρχει οικονομικά αποδοτική διαδικασία για τον αξιόπιστο διαχωρισμό του μαζικά παραγόμενου mRNA από το πλασμιδικό DNA.

Το πρόγραμμα mRNA του ΠΟΥ απειλεί την ανθρωπότητα».

Ακούστε τι έχει να πει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-έτσι για να μαθαίνουν Κύπριοι, Κρητικοί και λοιποί, τι πιθανά να τους έρθει … κατακέφαλα*:

1.Η Υεμένη έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο (πάνω) με τον δικής της κατασκευής υπερηχητικό πύραυλο Hadim-2 που είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί και φτάνει μέχρι … Αθήνα,

2.Το Associated Press, δημοσιεύει πληροφορίες ότι η Ρωσία ετοιμάζεται κι αυτή να προμηθεύσει την Υεμένη και τη Χεσμπολάχ με πυραύλους τύπου Κρουζ, όπως είχε προειδοποιήσει ήδη ο Πούτιν σαν αντίποινα στην προμήθεια και χρήση Δυτικών πυραύλων κατά Ρωσικών εδαφών,

3.Το Ιράν σήμερα επίσημα, προειδοποίησε με ανακοίνωση της αντιπροσωπείας του στον ΟΗΕ ότι σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο: 

«Εάν κλιμακωθεί η επιθετικότητα και ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση πλήρους κλίμακας του Ισραήλ, θα ακολουθήσει πόλεμος από το Ιράν και τους συμμάχους του μέχρι εξαφάνισής του»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Προκαταβολικός επικήδειος για τον Μακρόν  και τον Μπάιντεν  στα εξώφυλλα αυτής της βδομάδας του Economist και του Time!

-Ήδη άρχισαν να … μοιρολογούν οι … εγχώριοι “ευαισθητούληδες” για το θάψιμο μιας υποτίθεται “κεντροαριστεράς” που αποδείχτηκε πιο ακροδεξιά από την Ακροδεξιά!



 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λασίθι, στην Αν. Κρήτη, στόχος των πυραύλων της Χεσμπολάχ!

-Μπλέξαμε άσχημα σαν Ελλάδα!

Γιατί η υποτέλεια και η δουλοπρέπεια … πληρώνονται!

-Με το Ισραήλ να ετοιμάζει πλήρη επίθεση στον Λίβανο και τις ξένες κυβερνήσεις να ζητούν από τους υπηκόους τους να εκκενώσουν τη χώρα, έγινε γνωστό ΤΙ εννοούσε ο ηγέτης της Χεσμπολάχ όταν προειδοποιούσε “την Κύπρο κι άλλες χώρες” - όπως κι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φιντάν - που “γίνονται μέρος της σύγκρουσης στο πλευρό του Ισραήλ”! 

-Η στοχοποίηση της Ελλάδας και ειδικά της Κρήτης, αφορά μεταξύ άλλων, το Ισραηλινό ραντάρ στο οροπέδιο Ζήρος στο Λασίθι!

-Με συμφωνία του 2015 από Τσίπρα και Καμμένο και εγκατάσταση το 2020 από το Μητσοτάκη, η Ελλάδα παρέδοσε ελληνικό έδαφος και υπηρεσίες στο Ισραήλ! 

Οι Ισραηλινές εγκαταστάσεις στη Ζήρο, έχουν εμβέλεια 600 χλμ (μέχρι και το Ιράν δηλαδή) και συμπληρώνουν τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου σε συντονισμό με το ραντάρ στο όρος Τρόοδος στην Κύπρο και τα drones!

-Ε, είναι λογικό να γίνουν “στόχος”! 

-… και θα πρότεινα στους τουρίστες στην Κρήτη και στους Κρητικούς, να … μην παραπονιούνται αν αρχίσει να …βρέχει πυραύλους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιθανότατα 2ος γύρος στο Ιράν:

Στο Ιράν εντωμεταξύ, χθες είχαν εκλογές για νέο Πρόεδρο στη θέση του Ραϊσί που είχε χάσει τη ζωή του σε συντριβή ελικόπτερου.

Άρχισε η καταμέτρηση και τα τελευταία αποτελέσματα είναι: 

-Με λίγο πάνω από 19 εκατομμύρια ψήφους καταμετρημένες, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν κοινοποίησαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Πεζεσκιάν: 8,3 εκατομμύρια

• Τζαλίλι: 7,2 εκατομμύρια

• Γκαλιμπάφ: 2,7 εκατομμύρια

• Πουρμοχαμμαντί: 158.314

Πιθανότατα ένας 2ος γύρος στις 5 Ιούλη μεταξύ του θεωρούμενου “δυτικόφιλου ανανεωτικού” Πεζεσκιάν  και του “σκληρού αντιστασιακού” Τζαλίλι  θα κρίνει τον οριστικό νικητή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια άποψη στο ερώτημα:

“Όσο για το Κρεμλίνο;” 

απέναντι στα σχέδια του Τράμπ:

-Ο Τραμπ θα παρατείνει τον πόλεμο. 

• Ο Τραμπ δεν θα παραδώσει στη Ρωσία ούτε την Χερσώνα ούτε το Ζαπαρόζιε. 

• Ούτε το Χάρκοβο, ούτε την Οδησσό, ούτε το Κίεβο.

-Για να διαπραγματευτεί η Ρωσία με την Αμερική, 

για να λύσει το ουκρανικό πρόβλημα και όλα τα άλλα προβλήματα που δεν κουράζονται οι Αμερικάνοι να δημιουργούν, 

δεν πρέπει μόνο απλώς να συνεργαστεί η Ρωσία πλήρως και να έχει παρουσία στην Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και τη Βραζιλία:

-Η ίδια η Αμερική πρέπει να κλονιστεί: 

◦ Πρέπει να ανοίξει το θέμα και να δουλέψει με την Αλάσκα. 

◦ Είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα τμήμα για τη μελέτη του Ναόμ Τσόμσκι στη Ρωσία και να τον εκλαϊκεύσει σε όλο τον κόσμο. 

◦ Πρέπει η Ρωσία να συνεργαστεί με τον μαύρο πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

-Μόνο από αυτή τη στιγμή θα αρχίσει να μετατρέπετε σε πλήρεις και υπολογίσιμους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών.

-Ενώ τώρα περιμένει το χτύπημα - και μόνο τότε αντιδρά σ’ αυτό λίγο πολύ ξεκάθαρα. 

Και παίζει μόνο στη δική τους επικράτεια. Μόνο μόνοι τους

Σχολιο.- .Κάνεις δεν είναι αξιόπιστος από αυτούς αλίμονο αν κάνει το λάθος κανείς και πιστέψει ακόμη και τον τραμπ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Wikileaks ανέβασε όλα τα αρχεία του στο διαδίκτυο. Είναι όλα εκεί: τα emails της Χίλαρι Κλίντον, η ενοχή του Μακέιν, οι πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας από ελεύθερο σκοπευτή του FBI, η επιστολή του Στηβ Τζόμπς για τον HIV, το Αφγανιστάν, η Συρία, το Ιράν, η λέσχη Bilderberg, οι πράκτορες της CIA που συνελήφθησαν για βιασμούς, η πανδημία του ΠΟΥ κ.ο.κ

Τα e-mails της Κλίντον = https://file.wikileaks.org/file/clinton-emails/

https://file.wikileaks.org/file/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά την έντονη αντίδραση μεγάλης μερίδας Ισραηλινών κατά του Νετανιάχου, είναι η συντριπτική πλειοψηφία των 2/3  αυτοί που υποστηρίζουν σταθερά την πολιτική του , η οποία θεωρείται γενοκτονική απέναντι στους Παλαιστίνιους. 

Ο ίδιος δηλώνει περήφανα στους υποστηρικτές του ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έχει αντιταχθεί σθεναρά στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα το επιτρέψει ποτέ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικτές μαρτυρίες αφηγούνται επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε κέντρα εκτοπισμού στην περιοχή Al-Mawasi της πόλης Ράφα, όπου Παλαιστίνιοι καταπλακώθηκαν από τανκς ενώ βρίσκονταν προστατευμένοι στις πλαστικές σκηνές τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο αιγυπτιακός στρατός συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων της Ράφα - περίπου 160 άρματα μάχης και οχήματα APC, 140 τζιπ με αντιαρματικά όπλα.

Σχολιο.- Αλλού πάει το μυαλό σου.Οι Αιγύπτιοι φοβούνται μήπως οι σιωνιστές θέλοντας να ξεφορτωθούν τους κατοίκους της Γάζας ανοίξουν τις πόρτες και ξεχυθούν οι κάτοικοι στην Αίγυπτο.Και δεν είναι και λίγοι.Αν παρακολουθείς τα τεκταινόμενα παίζει και αυτό το σενάριο

Σχολιο.- Ή μήπως σε συνεννόηση ο Σισι με τον Νετανιαχου και τους Αμερικανούς, εισβάλει η Αίγυπτος στην Λωρίδα της Γάζας, δημιουργήσει "ευπρόσδεκτη" κατοχή σπο τους κατοίκους της Γάζας, με το σταμάτημα των Ισραηλινών επιθέσεων... και ξεδοντιασουν έτσι την Χαμάς και την Παλαιστινιακή Αντίσταση; Αφού δεν μπορεί να νικήσει και να ελέγξει μεταπολεμικά την Γάζα το Ισραήλ, αφού δεν συμφωνεί το Ισραήλ -ούτε οι Παλαιστίνιοι συμφωνούν- να την ελέγξει η Παλαιστινιακή Αρχή, αφού δεν μπορεί να την ελέγξει μια διεθνής "ειρηνευτικη" δύναμη, ας την ελέγξει δια μέσου της κατοχής - "προστασίας" η Αίγυπτος. Βέβαια, αυτό το διεστραμμένο σενάριο έχει μια βασική αδυναμία.... αν υλοποιηθεί με αυτή την επιδίωξη θα φέρει τεράστιες πολιτικές αναστατώσεις μέσα στην ίδια την Αίγυπτο.

Σχολιο.- Και να παίξει ουσιαστικά η Αίγυπτος το ρόλο της κατοχικής δύναμης!!! ή μήπως πιστεύεις ότι η Χαμάς θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα πάψει να εξοπλίζεται και να οργανώνει την αντίστασή της στο Ισραήλ επειδή θα το ''λέει'' ο Σίσι.Και το Ισραήλ σε παθητικό ρόλο παρατηρητή!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ

Η απελευθέρωση του Ασάνζ έριξε φως τόσο στον περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης όσο και στην αποικιοκρατία: Ο Ασάνζ έπρεπε να δηλώσει ένοχος στο Σαϊπάν, ένα αμερικανικό νησί χωρίς δικαίωμα ψήφου σε ένα αρχιπέλαγος του Ειρηνικού που παραμένει αποικία των ΗΠΑ.

Οι ιδιαιτερότητες της απελευθέρωσης του Τζούλιαν Ασάνζ στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο στην κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Δύση, αλλά και στη συνέχιση της δυτικής αποικιοκρατίας σε τμήματα του Παγκόσμιου Νότου. Ο όρος για την παύση της δικαστικής υπόθεσης εναντίον του Ασάνζ ήταν ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks έπρεπε να δηλώσει ένοχος για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας των ΗΠΑ του 1917. Η ρύθμιση αυτή είναι πρωτοφανής στο βαθμό που είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αυτός εφαρμόζεται στη δημοσιογραφική δημοσίευση εμπιστευτικών αμερικανικών πληροφοριών. 

Ο Ασάνζ ομολόγησε αυτοπροσώπως ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου στο Σαϊπάν, την πρωτεύουσα των Βόρειων Μαριάνων Νήσων. 

Αυτή η ομάδα νησιών του Ειρηνικού είναι έδαφος των ΗΠΑ, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές. 

Ούτε έχουν πολιτικό εκπρόσωπο στην Ουάσινγκτον με δικαίωμα ψήφου στο Κογκρέσο. Η ίδια έλλειψη εκλογικού δικαιώματος συναντάται και στο Γκουάμ, το νοτιότερο από τα νησιά Μαριάνες. Ιστορικά, το Γκουάμ έχει διαχωριστεί διοικητικά και εξακολουθεί να καταγράφεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως "μη αυτοδιοικούμενο έδαφος". Τα νησιά αυτά παραμένουν αποικίες μέχρι και σήμερα. Το Γκουάμ αποτελεί βασική στρατιωτική βάση των ΗΠΑ για τη στρατηγική ανάπτυξή τους κατά της Κίνας,Τη βάση του Γκουάμ χρησιμοποιούν επίσης οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Βόρειες Μαριάνες ενσωματώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1978 ως Κοινοπολιτεία των Βόρειων Μαριάνων Νήσων (CNMI). Δεδομένου ότι η απόφαση για το καθεστώς αυτό αποτέλεσε αντικείμενο δημοψηφίσματος με υψηλό ποσοστό έγκρισης, τα Ηνωμένα Έθνη αφαίρεσαν το CNMI από τον κατάλογο των "μη αυτοδιοικούμενων εδαφών" το 1990. 

Ο κατάλογος περιλαμβάνει εδάφη που θεωρούνται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ξένη αποικιοκρατική κυριαρχία και διατηρείται στο πλαίσιο της ατζέντας αποαποικιοποίησης του ΟΗΕ. 

Μολονότι οι κάτοικοι των Βορείων Μαριάνων Νήσων είναι πολίτες των ΗΠΑ, το αρχιπέλαγος δεν έχει το καθεστώς μιας πολιτείας των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των νησιών δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σαουδική Αραβία μέγας παράγοντας επιρροής στο Λίβανο προειδοποιεί τους πολίτες της να φύγουν άμεσα από Λίβανο! Το Ιράν: «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» αν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο! 

29/06/2024

Η Αραβική Λίγκα αποσύρει τη Χεζμπολάχ από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων άλλη σημαντική εξέλιξη με πολλούς αποδέκτες

Την έσχατη στιγμή φαίνεται ο αραβικός κόσμος να επιχειρεί συσπείρωση..

Το Ιράν λέει ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» εάν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο

αναφέρει το IRNA

Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη περιέγραψε ως «ψυχολογικό πόλεμο» μια πιθανή ισραηλινή στρατιωτική επίθεση πλήρους κλίμακας εναντίον του Λιβάνου, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε το καθεστώς ότι «όλες οι επιλογές» είναι στο τραπέζι εάν επιτεθεί στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση με τόξο στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι τραυματίστηκε ο φρουρός. Νεκρός ο δράστης..  H Σερβία εξήγαγε όπλα αξίας 16,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Ισραήλ! 

29/06/2024

Επίθεση με τόξο στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι τραυματίστηκε ο φρουρό της. Νεκρός ο δράστης..  H Σερβία εξήγαγε όπλα αξίας τουλάχιστον 16,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου Γάζας !

Επίθεση με τόξο στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι.. Το βέλος πέτυχε τον αστυνομικό φρουρό της στον τράχηλο ωστόσο κατάφερε να αμυνθεί πυροβολώντας τον επιτιθέμενο ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα. Αξιωματούχοι και διπλωμάτες της Πρεσβείας του Ισραήλ δεν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του συμβάντος όταν δέχθηκε την επίθεση ο χωροφύλακας, ο οποίος σκότωσε τον δράστη σε αυτοάμυνα.

«Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Την ώρα της εκδήλωσης, η Πρεσβεία ήταν κλειστή και οι αξιωματούχοι και οι διπλωμάτες της δεν βρίσκονταν στο κτίριο. Ευχόμαστε στον τραυματία της Χωροφυλακής ταχεία ανάρρωση», είπε η πρεσβεία στο N1.

Oι αρχές δήλωσαν ότι ο δράστης είναι χριστιανός που έγινε μουσουλμάνος..και ριζοσπαστικοποιήθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωματικός πυρετός .. και πολεμικός καύσωνας.. Για απειλές Νασράλα ο ΥΠΕΞ Κύπρου μίλησε τηλεφωνικά με αν. ΥΠΕΞ του Ιράν. Κύπρια Πρέσβης στη Βηρυτό: ”Η Κύπρος δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση σε Λίβανο”

29/06/2024

Διπλωματικός πυρετός .. και πολεμικός καύσωνας..Κανάλι 12 Εβραϊκό: Στο πλαίσιο απειλών του Νασράλα ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.

Διπλωματικός πυρετός .. στις 26 Ιούνη η Κύπρια Πρέσβης στη Βηρυτό δήλωνε: ”Η Κύπρος δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση σε άλλη χώρα, ιδιαίτερα στον Λίβανο” μετέφερε το AlMayadeenLive.. Όμως άλλα δείχνει το πεδίο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κύπρος Κρήτη παίζουν με τη φωτιά. Από τη Σούδα έφυγε τ’ αεροπλανοφόρο Eisenhower ΗΠΑ για Ισραήλ κατά Λιβάνου! Στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό το υποβρύχιο USS Georgia για Χεζμπολάχ! Oι Ρώσοι τους περιμένουν έξω από τη Βηρυτό.

29/06/2024

Κύπρος Κρήτη παίζουν με τη φωτιά. Από τη Σούδα έφυγε το αεροπλανοφόρο Eisenhower ΗΠΑ για συμπαράσταση σ΄ Ισραήλ κατά Λιβάνου! Στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό το υποβρύχιο των ΗΠΑ USS Georgia για ν΄αντιμετωπίσει Χεζμπολάχ! Παραβιάζει (με τηλεοπτική κάλυψη) την κόκκινη γραμμή Νασράλα να μην δώσει λιμάνια της στον αντίπαλο.. Oι Ρώσοι τους περιμένουν έξω από τη Βηρυτό. Eνώ το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ με «πόλεμο αφανισμού» εάν το Ισραήλ εξαπολύσει «στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας» στον Λίβανο. Όλοι εναντίον όλων..

Είναι ένα παιχνίδι γεωστρατηγικής επιβολής και κυριαρχίας κι αλληλοδιεκδίκησης κι αλληλοεκδίκησης..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ» - ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

«Δουλειά όπως, όσο, για όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, και μάλιστα με μισθούς πείνας»: Σε αυτές τις λίγες λέξεις κωδικοποιείται η στρατηγική κυβερνήσεων και ΕΕ για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που εφαρμόζεται μεθοδικά εδώ και χρόνια, με νόμους, Οδηγίες, εγκυκλίους και κάθε είδους παρέμβαση. Είναι η λογική του «φτηνού και ευέλικτου εργαζόμενου», που γίνεται πράξη αφενός με την επίθεση στις ΣΣΕ και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από το κράτος, αφετέρου με την πλήρη ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, με βασικό στόχο την αύξηση του χρόνου απλήρωτης εργασίας.

Αυτό στην πράξη εξασφαλίζει την ένταση της εκμετάλλευσης για την εργοδοσία, μέσα από μια σειρά εργαλεία που νομοθετήθηκαν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια: Ξεκινώντας από τη μερική απασχόληση που τσακίζει κόκαλα, συνεχίζοντας με τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, την πολλαπλή απασχόληση μέχρι και 13 ώρες τη μέρα, την υπερεργασία και υπερωρία, την κατάργηση των σταθερών ρεπό και της κυριακάτικης αργίας κ.ο.κ.

Σε αυτά τα μέτρα έρχεται να «κουμπώσει» αφενός η «ψηφιακή κάρτα εργασίας», ο χαρακτήρας της οποίας αποκαλύφθηκε σε όλο του το «μεγαλείο» με την «ερμηνευτική εγκύκλιο» του υπουργείου Εργασίας, η οποία δικαιολογημένα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Και αφετέρου η 6ήμερη εργασία, την οποία η εργοδοσία σε μια σειρά μεγάλους χώρους δουλειάς μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζει από αυτήν τη Δευτέρα, 1η Ιούλη.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Την Τετάρτη κινητοποιούνται ενάντια στον νόμο και την εγκύκλιο της απλήρωτης δουλειάς

Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας η παράσταση διαμαρτυρίας

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 5 μ.μ., απαντούν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κυβέρνηση και εργοδοσία, που προωθούν νέες αντεργατικές ρυθμίσεις με την εφαρμογή της λεγόμενης «ψηφιακής κάρτας» στη βιομηχανία. Η δημοσίευση της ερμηνευτικής εγκυκλίου (βλ. δίπλα) για τον νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) από το υπουργείο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις Ομοσπονδιών και Σωματείων, που με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τις ρυθμίσεις οι οποίες επεκτείνουν το απλήρωτο κομμάτι της καθημερινής εργασίας και επιμηκύνουν το ωράριο.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαχητική απάντηση, μαζί με όλους τους συναδέλφους τους στους βιομηχανικούς κλάδους. «Το μέτρο της ψηφιακής κάρτας, πλήρως προσαρμοσμένο στη λογική του ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας, που προωθείται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να συμβάλει στην κατάργηση του 8ωρου και σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, με σκοπό να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», καταγγέλλει η ΟΕΦΣΕΕ και συνεχίζει: «Μπροστά και στην υλοποίηση της 6ήμερης εργασίας που προβλέπει ο νόμος Γεωργιάδη, είναι προφανείς η επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζομένων και η ένταση της εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες. Γι' αυτό εξάλλου και οι φαρμακοβιομήχανοι μιλούν για εργάσιμη βδομάδα 40 ωρών και 7 ημερών!». «Τους ξεκαθαρίζουμε: Δεν θα περάσει! Η οργάνωση και η πάλη των εργατών θα τους εμποδίσουν!»,καταλήγει η Ομοσπονδία, απαιτώντας να αποσυρθεί η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και να σταματήσει κάθε προσπάθεια υλοποίησης της 6ήμερης εργασίας.

Την απόσυρση της εγκυκλίου απαιτεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, να οργανώσουν την πάλη τους στους χώρους δουλειάς με στόχο να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις. «Και αυτό το αίσχος θα μείνει στα χαρτιά όπως τόσα άλλα αντεργατικά νομοσχέδια! Δεν θα ανεχτούμε την παραπέρα κλεψιά του ιδρώτα των εργαζομένων, την κατάργηση του 8ωρου και σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με σκοπό να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Στόχος τους είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο. Η αισχρή εγκύκλιος της κυβέρνησης θα πάρει αγωνιστική απάντηση από τα σωματεία και τους εργαζόμενους. Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και καλεί στη διαμαρτυρία την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας.

Την εγκύκλιο και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει έχει καταγγείλει και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση. «Το προηγούμενο διάστημα το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, με τους μεγαλειώδεις αγώνες τους απέδειξαν πως ο νόμος Χατζηδάκη μπορεί να μείνει στα χαρτιά, να γίνει κουρελόχαρτο. Τώρα χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς γι' αυτό το έκτρωμα. Για να δοθεί αγωνιστική απάντηση σε κάθε προσπάθεια επιβολής της απλήρωτης εργασίας και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο και την απαράδεκτη εγκύκλιο», αναφέρει.


Τώρα και ... «ψηφιακή» η ένταση της εκμετάλλευσης

Η «ψηφιακή κάρτα εργασίας» νομοθετήθηκε με τον νόμο 4808/2021 (νόμος Χατζηδάκη), μαζί με τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου και άλλα αντιδραστικά μέτρα, όπως ενάντια στη συνδικαλιστική δράση. Τότε μάλιστα είχε «χαιρετιστεί» ως μέτρο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (πλειοψηφίες ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), επειδή, όπως υποστήριζαν, η «ψηφιακή κάρτα» βάζει τέλος στη «μαύρη εργασία».

Από όσα όμως ακολουθούν στην εγκύκλιο γίνεται καθαρό ότι τα παραπάνω απλά ακυρώνονται από μια σωρεία εξαιρέσεων, ώστε να νομιμοποιείται η παραβίαση του ωραρίου. Κυρίως γίνεται σαφές ότι η θέσπιση αυτού του εργαλείου γίνεται για να μετράει «ψηφιακά» την ένταση της εκμετάλλευσης και να διευκολύνει την εργοδοσία να επιβάλλει τα ωράρια - λάστιχο.

Μεταβολή ωραρίου και «κουκούλωμα» της υποδηλωμένης εργασίας

Μια από τις εξαιρέσεις είναι η δυνατότητα της εργοδοσίας να εφαρμόζει το μέτρο της «ευέλικτης προσέλευσης» του εργαζόμενου μέχρι και 120 λεπτά. Ετσι ο εργοδότης μπορεί: Πρώτον, να μεταβάλλει καθημερινά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας, χωρίς να θεωρείται καταχρηστική η συνεχής αλλαγή ωραρίου! Δεύτερον, μέσα από το «ευέλικτο ωράριο» να καλύπτει τα ίχνη της υποδηλωμένης εργασίας, η οποία θα είναι ανασφάλιστη και απλήρωτη, τουλάχιστον στον βαθμό που δεν καταγράφεται ως υπερωρία.

Τουλάχιστον μία ώρα δωρεάν εργασία τη μέρα στους βιομηχάνους

Η επόμενη «εξαίρεση» αφορά τον χρόνο προετοιμασίας για την έναρξη και λήξη της εργασίας των βιομηχανικών εργατών, τον οποίο δεν θεωρεί χρόνο εργασίας και ο οποίος μπορεί να φθάνει τουλάχιστον τη μία επιπλέον ώρα τη μέρα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒ είχε διατυπώσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο έσπευσε να ικανοποιήσει τους βιομηχάνους.

Τα διευθυντικά στελέχη των 900 ευρώ...

Η τρίτη «εξαίρεση» αφορά τους εργαζόμενους που θεωρούνται «διευθυντικά στελέχη» και οι οποίοι «εξαιρούνται από την υποχρέωση σήμανσης της ψηφιακής κάρτας». Εδώ το «κόλπο» βρίσκεται στην αλλαγή προϋποθέσεων για να χαρακτηριστεί ένας εργαζόμενος διευθυντικό στέλεχος, η οποία έγινε με μια άθλια Υπουργική Απόφαση μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη.

Μέχρι τότε έπρεπε να συντρέχουν σωρευτικά ορισμένες προϋποθέσεις, όμως με την Υπουργική Απόφαση οι προϋποθέσεις αυτές εφαρμόζονται πλέον διαζευκτικά. Επιπλέον προσδιορίζονται 3 κατηγορίες (Α', Β', Γ') «διευθυντικών στελεχών». Στην κατηγορία Α' δεν ορίζονται ως κριτήριο, ούτε καν αόριστα, οι ιδιαίτερα αυξημένες αποδοχές! Αυτό σημαίνει ότι ως «διευθυντές» μπορούν να οριστούν, απλώς με έναν όρο στην ατομική σύμβαση, εργαζόμενοι των 900 ευρώ, εργαζόμενοι με τον βασικό μισθό, ακόμα και με μερική απασχόληση! Και οι οποίοι θα μπορούν να δουλεύουν «νόμιμα» οποιαδήποτε μέρα και ώρα! Με δυο λόγια, για όσους εργαζόμενους καταχωρίζονται ως «διευθυντές» στην «ψηφιακή κάρτα» δεν θα δηλώνεται καθόλου ωράριο εργασίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ» – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα με τις συνεχείς ροές μεταναστών στα ελληνικά νησιά, όπως στη Λέρο όπου η τοπική κοινωνία κάνει έκκληση να βρεθεί μια λύση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στον ALPHA, στην ελεγχόμενη κλειστή δομή του νησιού, βρίσκονται περίπου 1.500 μετανάστες και μάλιστα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των μεταναστών αποτελεί περίπου το 1/4 με 1/5 του πληθυσμού του νησιού και σαν να μην έφτανε αυτό οι ροές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει την υπομονή τους.

«Δεν αντέχει κανέναν, όχι περισσότερους. Γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι; Να βρούνε τρόπο να σταματήσουν αυτές οι ροές», λένε οι ίδιοι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν εντός της δομής και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτoι στο νησί κατά ομάδες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται, ενώ συνηθισμένη είναι η εικόνα να χωρίζεται στα δύο η παραλία του Ξηροκάμπου όπου κάνουν μπάνιο στη μια πλευρά οι μετανάστες και από την άλλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ; ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ EUROPRIDE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΑΤΕΚΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ – ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΛΙΚΑ!

Δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για να στηρίξει το Europride και εν γένει τους ΛΟΑΤΚΙ.

Η υπουργός συναντήθηκε με τους διοργανωτές του Europride, ενώ μάλιστα ήταν και προσκεκλημένη σε συνέδριο, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η ευρωπαία επίτροπος ισότητας Helena Dalli.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

-Η επίτευξη της ισότητας του γάμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη

-Η επιβίωση της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών σε εχθρικό περιβάλλον

-Η διεμφυλική κοινότητα σήμερα και η πάλη της ενάντια στον λαϊκισμό και τις συνωμοσίες

-Σώματα ασφαλείας και το Pride

-Η ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα

-Η υγειονομική περίθαλψη των intersex ατόμων

-Η queer αλληλεγγύη σε περιόδους πολέμου και συγκρούσεων, αλλά και η δημιουργία ασφαλών χώρων για πρόσφυγες και μετανάστες/τριες ΛΟΑΤΚΙ+ και η έμφυλη εμπειρία των μεταναστών

-Η επιρροή των μέσων κοινωνικών δικτύωσης στην κοινωνία

-Ο συμπεριληπτικός εθελοντισμός

-Τα διπλωματικά δίκτυα ΛΟΑΤΚΙ+

-Το πώς οι ορθόδοξες κοινότητες μπορούν να γίνουν πιο συμπεριληπτικές για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+

-Η πραγματικότητα των queer ατόμων στα Βαλκάνια, η αλληλεγγύη και η ενότητα,

-Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης της ΕΕ για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

-Η άνοδος της διαφορετικότητας, της ισότητας, της ένταξης και της προσβασιμότητας στις εταιρικές αξίες και

-Η χάραξη πολιτικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε επίπεδο ΕΕ.

«Η πόλη γίνεται σημείο αναφοράς και το επίκεντρο της προσοχής το επόμενο διάστημα. Φέρνει το μήνυμα της συμπερίληψης και της ανοχής, και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στα οποία είναι και το επίκεντρο της προσοχής μας», δήλωσε για την διεθνή διοργάνωση και την σημασία της.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρότι υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα για την παρουσία της υπουργού στα δρώμενα του Europride, στον ιστότοπο του υπουργείου δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό.

Αντιθέτως, υπάρχει φωτογραφία της κ. Ζαχαράκη με ιερείς, που εγκαινιάζουν ένα Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία!