Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Κυριακη 30 Ιουνιου 2024


ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΙ,ΑΓΝΟΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΡΩΣΟΦΟΒΙΚΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΛΗΣΤΕΣ,ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ»…ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ…ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΟΣΟ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗΣ ΔΥΣΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ !!!

ΑΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ,Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ,ΑΦΟΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ,

Θ’ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠ’ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ,ΕΞΩΦΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΡΕΦΑΡΕΙ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ…!!!

-Radoslaw Sikorski (Πολωνός ΥΠΕΞ): Χρειαζόμαστε ένα παιχνίδι κλιμάκωσης με την Ρωσία… 

«Η Δύση χρειάζεται να κλιμακώσει σκόπιμα τις σχέσεις με τη Ρωσία, για παράδειγμα, κατάσχοντας τα περιουσιακά της στοιχεία στην ΕΕ», έγραψε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Πρέπει να μάθουμε ξανά πώς να χρησιμοποιούμε το παιχνίδι της κλιμάκωσης: μπορούμε να δεσμεύσουμε όλα τα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Πολωνός αξιωματούχος.

Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ΕΕ και οι χώρες της G7 πάγωσαν σχεδόν το ήμισυ των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ. 

Περίπου 200 δισεκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στους λογαριασμούς του βελγικού Euroclear, ενός από τα μεγαλύτερα συστήματα διακανονισμού και εκκαθάρισης στον κόσμο. 

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο διεθνής θεματοφύλακας Euroclear ανέφερε ότι στο 9μηνο του 2023 κέρδισε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους από επενδύσεις σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε κυρώσεις.

-Η Ρωσία δήλωσε ότι η λήψη τέτοιων αποφάσεων θα ήταν ένα ακόμη βήμα για την παραβίαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου. 

Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε κλοπή το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι Βρυξέλλες στοχεύουν όχι μόνο στα κεφάλαια ιδιωτών, αλλά και στα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ,ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ !!!

Σχολιο.- Τι δεν εχει ξαναγινει ?παραδειγμα εμεις, εκτος απο τις πολεμικες αποζημιωσεις οι Γερμανοι αρνουνται να επιστρεψουν και το υποχρεωτικο δανειο που πηραν

Σχολιο.- Τα γερμανα τεχνηέντως αποτάσσουνε την ιστορική συνεχεια τους με το Γ’Ραιχ…

Σχολιο.- Περίμενε άλλωστε να δούμε και τις μετά την «ουκρανική» συνθηκολόγηση,ΑΞΙΩΣΕΙΣ της Ρωσίας από την Γερμανία…που της το φυλάνε για έκπληξη και μάλιστα από κοινού με τους Πολωνούς που ήδη τις διεκδικούν…!!!

Σχολιο.- Πάντως, και η χούντα του Ιωαννίδη ήταν με την σωστή πλευρά της Ίστορίας και πρόκοψε.

Σχολιο.- Δυτικοί ρωσοφαγικοί αποικιοκράτες αλήτες, λέρες που όπου αγγίξεις λερώνεσαι.

Σχολιο.- 4ο Ράιχ με νέα μάσκα-ίδιους στόχους...

Σχολιο.- Αυτό το αληταριό της Δύσης που γκρεμίζεται θα πληρώσει αργά ή γρήγορα και ψάχνει τώρα να βρει τρόπους για συντήρηση του εαυτού του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάψτε τα όλα, φυτέψτε ανεμογεννήτριες που επιδοτούμε εμείς με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τώρα πληρώστε διπλάσια το δήθεν φτηνό πράσινο ρεύμα. (Μητσοτάκης + γάγγραινα 41τακατό & λοιποί χρήσιμοι κεντροαριστεροί ηλίθιοι).

Τυχεροί μόνο οι καταναλωτές που επέλεξαν σταθερά τιμολόγια μπλέ χρώματος

Προς νέα αύξηση τα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούλιο – Προς διπλασιασμό μέσα σε τρεις μήνες

25/6/2024

Τυχεροί μόνο οι καταναλωτές που επέλεξαν σταθερά τιμολόγια μπλέ χρώματος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κάηκε στη Σέριφο; Παραλία Γάνεμα είπαμε έ;

Ξενοδοχείο με τελεφερίκ σε περιοχή Natura στη Σέριφο

20/4/2024

Ενα φαραωνικό έργο ετοιμάζεται σε μια τοποθεσία όχι μόνο απείρου φυσικού κάλλους αλλά και εντός του δικτύου προστασίας Natura 2000 

- Η περιοχή Γάνεμα, όπου βρίσκεται μία από τις ομορφότερες παραλίες της Σερίφου, θα επιβαρυνθεί ανυπολόγιστα από το υπό ανέγερση ξενοδοχείο με 10 κτίρια, πισίνα σε κάθε δωμάτιο και υπαίθριους χώρους.

Ακόμα μία επένδυση έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τουριστικών μονάδων που σχεδιάζονται ή κατασκευάζονται ήδη αυτήν την περίοδο ανεξαρτήτως των συνεπειών του υπερτουρισμού, αυτή τη φορά σε περιοχή Natura. Πρόκειται για την ανέγερση ενός υπόσκαφου ξενοδοχείου με τελεφερίκ στη Σέριφο, στην περιοχή Γάνεμα, πλησίον της ομώνυμης παραλίας.

Με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου, τo νέο υπόσκαφο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Γάνεμα του Δήμου Σερίφου σε ιδιόκτητη έκταση 20.186 τετραγωνικών μέτρων σε θέση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού και θα είναι συνολικής δυναμικότητας 31 δωματίων και 93 κλινών με πισίνες και υπαίθριους χώρους αναψυχής. Η συνολική κάλυψη θα αντιστοιχεί σε 1.473 τ.μ. και η δόμηση σε 1.448 τ.μ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα νησιά μας καίγονται...και οι ανεμογεννήτριές τους έρχονται.

- Φοβερό το ηφαίστειο της Σαντορίνης... Ουπς λάθος…

- Η Σέριφος είναι... 

Το φως της μέρας έδειξε τη τρομερή καταστροφή στο νησί.

Μια επένδυση που ζημιώνει τους πάντες πλην ενός -του ίδιου του επιχειρηματία- δρομολογείται στη μικρή Σέριφο, το όμορφο Κυκλαδονήσι. Ο Ομιλος Μυτιληναίου σχεδιάζει την εγκατάσταση στο νησί γιγάντιου αιολικού πάρκου, με 87 ανεμογεννήτριες, το οποίο αναμένεται να αλλοιώσει σε τέτοιο βαθμό το τοπίο ώστε να υπονομεύεται το ίδιο το μέλλον της Σερίφου ως τουριστικού προορισμού.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αναρωτιούνται όλοι πως γίνεται να καίγεται έτσι η Σέριφος, ένα πετρώδες νησί με αρκετό όμως φρύγανο.

Κι όμως, όταν έχεις μόνο 4 Πυροσβέστες και 1 όχημα για ολόκληρο το νησί, γίνεται... 

Καταστροφή για τη Σέριφο μας, δυστυχώς...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η άμεση επίδραση του εμβολιασμού του ιού SARS-CoV-2 στα ανθρώπινα κοκκιώδη κύτταρα των ωοθηκών εξηγεί τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως:

Μετά τη χορήγηση του εμβολίου SARS-CoV-2, πολλές γυναίκες παγκοσμίως ανέφεραν βραχυπρόθεσμες διαταραχές της εμμήνου ρύσεως. Αν και η εμμηνορροϊκή αιμορραγία, «το πέμπτο ζωτικό σημάδι», βιώνεται από περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, αυτές οι αλλαγές μελετήθηκαν μόνο εν μέρει. Οι ακανόνιστες περίοδοι είναι σημαντικές πέρα από τη γονιμότητα και την ενόχληση που επιβάλλουν. σχετίζονται με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νοσηρότητας, χρόνιων ασθενειών και πρόωρης θνησιμότητας. Η προκλινική εξέταση του πολυμερούς περιβλήματος του εμβολίου υποδεικνύει τη συσσώρευσή του στις ωοθήκες. 

Η γυναικολόγος μου το είχε πει ήδη από το 2021. Είχε παρατηρήσει μεγάλες ανεξήγητες αλλαγές στις πελατισες από την έναρξη των εμβολιασμών και έπειτα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την ιρακινή κυβέρνηση να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ιρανικά μεταγωγικά αεροπλάνα που κατευθύνονται προς τη Συρία και τον Λίβανο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι» ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΒΑΘΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ στην κοινωνία μας, αναθεωρήσεις κ ανασυντάξεις που η "κοινωνική επιστήμη" (τα χρυσοπληρωμένα καθίκια των Πανεπιστημίων και των Δημοσκοπικών Εταιρειών)των Επικυρίαρχων τις αποσιωπά δημιουργώντας παρελκυστικά ψευδοενδιαφέροντα: 

........ο δομικός, πλέον, εκποιητικός νεοφαναριωτισμός των Ελίτ και της Δεξιάς, δλδ η γενικευμένη εκχώρηση ως "τρόπος ύπαρξης του Πλούτου κ της Ηγεμονίας"

.........ο νεοφιλελευθερισμός, η κρατική πολιτική πλατιάς φτωχοποίησης νεοφεουδαρχικού χαρακτήρα ως όρος ένταξης του κοινωνικού σχηματισμού στο παγκοσμιοποιητικό πλέγμα εξάρτησης,

............η γελοιογραφοποίηση της κεντρώας σοσιαλδημοκρατίας, 

............. το εμφανές Παγκοσμιοποιητικό ξεπούλημα που έχει αντικαταστήσει την  "επανάσταση" και τον "διεθνισμό", και ηλίθιοι φασίστες ξεγελάνε τον κόσμο ότι είναι το ίδιο, ομαδούλες υπαλλήλων του Σόρος που επινοούν και ανοίγουν Κερκόπορτες, νεοδωσίλογοι, 

..............η στανική, μέσω Πρεσβείας κ Πολυεθνικών, εκφυλιστική αποδόμηση του πολιτισμού μας , η υποχρεωτική ομοφυλοφιλοποίηση της πατρίδας, 

..............η καραμπινάτη διαφθορά της Δικαιοσύνης, 

................η ηθική κ λειτουργική υποβάθμιση ζωτικών θεσμών κ υπηρεσιών, 

..............η σχεδόν πατροναριζόμενη, πορνικής φύσης, γκαρσονοποιηση του λαού και της νεολαίας, 

..............η μελετημένη διάχυση ενός μοντέλου ζωής ανήθικου κ κερδοσκοπικού με πυλώνες πουτάνες και αριβίστες της μόστρας, 

................η ραγδαία εξελισσόμενη εθνολογική κ πολιτισμική αλλοίωση μέσω του κόλπου της Μετανάστευσης, σε δύο τρεις δεκαετίες, και λόγω υπογεννητικότητας, θα είμαστε εθνοτική μειονότητα, 

………….η μετανάστευση του λαού μας που προσπαθεί να βρει μια δουλειά για να εξασφαλίσει την ύπαρξη του…

..............η παριοποίηση της χώρας ακόμα κι από μπουρ@@λοειδή κρατικά μορφώματα όπως η πρωτόγονη Αλβανία των κατσαπλιάδων και τα ανυπόστατα Σκόπια του αξιόσβηστου εθνικισμού, 

όλα αυτά που Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ : 

προκαλούν κοσμογονικές διεργασίες πολιτικού αναπροσανατολισμού που δεν θα αργήσουν να κάνουν σαρωτική εμφάνιση σε τούτη την ησυχία νεκροταφείου που επιβάλλουν και επιτηρούν οι φατρίες της πολιτικής παρακμής..........

έριξαν στις μυλόπετρες της προδοσίας τα όνειρα μας……..

ίσως η αρχή του τέλους έχει γίνει με το μοιραίο βήμα "να τα βρούμε" με την Τουρκία.......

το συστημικό ανάχωμα του woke αρχίζει να προκαλεί σοβαρή ενόχληση, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ!....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην εμπόλεμη Ουκρανία το δράμα συνεχίζεται και τα νεαρά κονομημένα τσουτσέκια στα μπαράκια διασκεδάζουν με το Bella Ciao

Σχολιο.- Και τους απλούς φτωχούς ουκρανούς τους συλλαμβάνουν στο δρόμο, τους πλακώνουν στο ξύλο και τους στέλνουν στο μέτωπο…

Σχολιο.- 200 δις από Αμερική κ 250 δις από Ευρώπη

Κ ο ζελενσκι αγοράζει καζίνο στην Κύπρο και σπίτι στο Μονακό

Εγώ κ εσύ θα πρέπει να μείνουμε χωρίς φαγητό και ρεύμα για να μπορέσει το κακόμοιρο αυτό έθνος (μπουρδέλο) τής Ουκρανίας να τσαντιζει την Ρωσία

Σχολιο.- Ένας Ισκαντέρ που τους χρειάζεται...

Εν τω μεταξύ, που να 'ξεραν τα ναζιστάκια ότι διασκεδάζουν με ένα ιταλικό αντιφασιστικό, αντάρτικο τραγούδι... Ξεφτίλες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν μπορούσε να γίνει ένα pride για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας από ΕΕ- ΝΑΤΟ ,θα ήταν πρόδηλα παράνομο.Μην ρωτατε εμένα γιατί.Ρωτηστε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πλατεία Μαβίλη. Πληροφορίες εντός.

Σκέψεις ενός οπαδού της " συντηρητικής Αριστεράς" που θα έλεγε και η σ. Ζαρα Βαγκενκεχτ. Στις γενοκτονίες και τους παγκόσμιους πολέμους κάνουμε το παπί, στις ευρωφιέστες είμαστε ζωηροί/ ζωηρές/ ζωηρά. Keep on dancing .

Σχολιο.- Είναι ευκολότερο και άνευ κόπου να αγωνιζεσαι για κανένα λόγο, παρά για κάποιο λόγο. Αν αγωνίζεται κανείς για τα ουσιώδη, κινδυνεύει να σκίσει τα καλσόν του.

Σχολιο.- Είναι τόσο κατατρεγμένοι οι αλλοσεξουαλικοί [νεολογισμός δικός μου], κατ αφήγηση πλειοψηφικά της Δυτικής Δικαιωματιστικής «αριστεράς», που:

- Το σύμβολό τους το φοράν όλες οι πολυεθνικές και όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις

- Το ΑΠΘ κρέμασε σημαία έξω απο το κεντρικό κτίριο

- Όλος ο δυτικός κόσμος διοργανώνει ταυτόχρονα συνεχείς εκδηλώσεις αναφοράς και περηφάνιας [;] στην αλλοσεξουαλικότητα [κι αυτό νεολογισμός δικός μου]

- εφαρμόζονται νομολογίες με χαρακτήρα Ιδιώνυμου

- Υπάρχει ειδική αναφορά στο κείμενο των G7

- υπάρχει ξεκάθαρα προσπάθεια συστηματικής κατήχησης στις προσχολικές ηλικίες.

- πιέζονται άμεσα και έμμεσα οι χριστιανικές ομολογίες να αλλάξουν τα δόγματά τους σε σχέση με την αλλοσεξουαλικότητα

Ο ΛΟΑΤΚΙσμός με μια κουβέντα είναι μέρος της κρατικής ιδεολογίας των δυτικών κρατών.

Στην οποία υπάρχει ξεκάθαρα εκτός από ιδεολογία και θρησκευτική υφή.

Δεν θυμάμαι ειλικρινά , ποτέ, να γίνεται τέτοιος ντόρος.

Προσπάθεια να εξομοιωθεί ο Κομμουνισμός με τον Ναζισμό, τον ίδιο ναζισμό που στην Ουκρανία όπου κυριαρχεί παριστάνουν τους Δημοκράτες.

Σχολιο.- Διπλωμάτες από 26 χώρες υποστηρίζουν το Europride και το Athens Pride 2024

Πρεσβείες και Αντιπρόσωποι της Αυστραλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Κύπρου, της Τσεχίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζουν την υποστήριξή τους για το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη και το Athens Pride 2024 παρελαύνοντας μαζί, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δηλώνουν:

Χαιρετίζουμε την ψήφιση από την Ελλάδα νομοθεσίας περί ισότητας γάμου και ισότητας υιοθεσίας τον περασμένο Φεβρουάριο, ανοίγοντας το δρόμο για ίσα δικαιώματα για τα άτομα LBGTQI+. Αναγνωρίζουμε ότι παρά αυτή την αξιοσημείωτη πρόοδο, που επιτεύχθηκε εν μέσω της υποβάθμισης των δικαιωμάτων LGBTQI+  παγκοσμίως, το έργο συνεχίζεται και ο σκοπός παραμένει. Ελπίζουμε ότι θα ενωθείτε μαζί μας και τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα καθώς δεσμευόμαστε να επιμείνουμε, να προοδεύσουμε και να ευημερήσουμε μαζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έργο που παίζεται στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές δεν είναι καινούριο αλλά αξίζει λίγο να το σχολιάσουμε.Ολα τα συστημικά μέσα, δεξιά, κεντρώα και αριστερά μιλούν ξανά για " κίνδυνο επιβολής του φασισμού" στην Γαλλία. Από πού προκύπτει αυτό; Το κόμμα του Μακρόν και το κόμμα της Λεπέν είναι και τα δύο υπέρ των διεστραμμένων δικαιωματικών νεοφιλελεύθερων ολοκληρωτικών μορφών τεχνοφεουδαρχικού καπιταλισμού των τελευταίων ετών.Η Λεπέν φαίνεται ,χωρίς καθόλου να είναι βέβαιο, ότι κρατα μια απόσταση απο την πολιτική του ΝΑΤΟ για την ανατολική Ευρώπη, αν και το πιθανότερο είναι να τα γυρίσει,αν έρθει πρωτο.Ίσως όντως υπάρξουν διαφορετικές πολιτικές, αν πάρουν την πρωθυπουργία, για το μεταναστευτικό ,δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα είναι δραματικές. Αν η εκδοχή Λεπέν ήταν όντως φασιστική, θα έπρεπε να υπάρχει αντιδιαμετρικά κίνδυνος ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος,να υπήρχε μαζικό φασιστικό κίνημα ,να υπήρχε πραγματικό κομμουνιστικό η εργατικο κίνημα με ισχύ κλπ .Απο που προκύπτει κάτι τέτοιο;;Από πουθενά. Απλώς προπαγάνδα του Ακραίου Κέντρου.

Τέλος, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο οικοδομείται ,δυστυχώς, και αυτό πάνω στην Φρεναπάτη ότι υπάρχει φασιστικός κινδυνος. Κι επειδή ακολουθεί στα διεθνή βασικά την γραμμή ΕΕ - ΝΑΤΟ ,το πιθανότερο είναι ότι αν έρθει πρώτο, απλά θα βάλει υποψηφιότητα για μια " αριστερη" διαχείριση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και της προετοιμασίας της Γαλλιας για τον παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτα είναι τα πραγματικά δεδομένα.Θα προτιμούσα να είναι πολύ καλύτερα.Πιστευω,όμως, ότι σε εποχές κρίσης ριζοσπαστικό είναι να γράφουμε την αλήθεια και όχι να αναπαράγουμε την προπαγάνδα.

Σχολιο.- Πάντως, τα γαλλικά μέσα έχουν ξασαλώσει κατά του Λαϊκού Μετώπου: από σταλινικούς και εξτρεμιστές μέχρι... ισλαμιστές κι αντισημίτες τους αποκαλούν, μέρα-νύχτα! Η κατάσταση θυμίζει τις μέρες του 2015...

Σχολιο.- σίγουρα δεν τους προτιμούν ως εναλλακτική.Οχι όμως ότι θα αλλάξει κάτι ριζικά αν γίνουν κυβέρνηση.

Σχολιο.- το κάνουν όλοι οι "ακροδεξιοί  κεντρώοι" αξιωματούχοι της ΕΕ άμεσα η έμμεσα. Σας απασχολεί αν μιλούν για Ακροδεξιά η για φασισμό; το κάνουν για την Γαλλία, για την Ουγγαρία, για την Γερμανία κλπ . Εσείς,όμως, αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα, πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος επιβολής φασισμου στην Γαλλία; Το 1936 υπήρχε, μέχρι και απόπειρα κατάληψης των κρατικών κτιρίων είχε γίνει δύο χρόνια πριν το 1934.  Τωρα η Λεπέν, που βεβαίως είναι απεχθής, θα κηρύξει μονοκομματικό φασιστικό κράτος και θα κατεβάσει τάγματα εφόδου; Μια συγκυβέρνηση με τον Μακρόν θα κάνει, αυτό είναι η όλη ιστορία.

Σχολιο.- επίσης ,όλη η κινητοποίηση κατά του κινδύνου της Ακροδεξιάς, που πέραν του ΝΛΜ προβάλλεται και από τον " κεντρώο" χώρο στο φαντασιακό έχει το ζήτημα του φασισμού.Και η ίδια η ίδρυση του ΝΛΜ σε αυτό αναφέρεται ,αλλοιως θα λεγόταν Ενότητα η Σύμφωνο της Αριστεράς όπως στην δεκαετία του 70. Πιστεύεται  ότι με την Λεπέν υπάρχουν παραπάνω κίνδυνοι από ότι με τον Μακρόν; Ο  χρωματισμός του " φασισμού" είναι σαφώς λανθασμένος.

Σχολιο.- αφήστε τώρα τις μεγαλοστομίες. Κατά αρχάς, τα ελληνικά συστημικά μέσα το κάνουν μετά τις 9 Ιουνίου κατά κόρον. Η Καθημερινη εδώ και καιρό τονίζει ότι μια εθνικιστική κυβέρνηση τύπου Λεπέν πέραν της εσωτερικής της πολιτικής θα οδηγήσει σε περιπέτειες το ΝΑΤΟ ( άρθρα του αρθρογράφου κ.Σκαφιδα και άλλων). Αλλά όσο τα παρακολουθώ και τα γαλλικά .πχ ο Monde προβληματίζεται για το τι θα συμβεί με μια ευρωσκεπτικιστικη κυβέρνηση.Εγω δεν πιστεύω ότι θα είναι ευρωσκεπτικιστικη,αυτοί το λένε. Όλο το ιερατείο των Βρυξελλών πολεμά την " Άκρα Δεξιά" όπου έτσι ονομάζει βέβαια συλλήβδην ο,τι δεν του αρέσει.Το ΝΛΜ ονομάστηκε έτσι για να ανακαλέσει θεατρικά τον " κίνδυνο του φασισμού". Και αυτό περιέχει σαφώς συστημικές δυνάμεις όπως οι Πράσινοι και οι φιλοισραηλινοι Σοσιαλιστές.Εχετε διαβάσει τις θέσεις του ΝΛΜ ; συνέχεια αποστολής όπλων σε Ζελενσκυ, Ισραήλ και Χαμάς συνυπεύθυνοι για την κρίση .Την Άκρα Δεξιά (που πάντως δεν είναι φασιστική) την κανονικοποίησε αφενός μεν το Ακραίο Κέντρο του Μακρόν - που προφανώς σας είναι συμπαθεστερο από την Λεπεν παρά τα εγκλήματα του - και η Ψευτοαριστερα που φαίνεται να ανήκετε. Δεν σας προβληματίζει ότι παντού όπου η Αριστερά έγινε φιλονατοικη και υποτελής στον νεοφιλελευθερισμό και την ΕΕ, καθώς και στην δικαιωματικη κουλτούρα, φούντωσε η Ακροδεξιά; ακόμη και τον Μελανσον θέλουν να τον πετάξουν από το ΝΛΜ λόγω δήθεν αντισημιτισμου. Η ΨευτοΑριστερά οπου ανήκετε, και που είναι κακοτεχνο ομοίωμα αυτού που ήταν κάποτε η ταξική Αριστερά κανονικοποιει μαζί με το Ακραίο Κέντρο την Ακροδεξιά και την Λαϊκή Δεξιά.Αν δεν το κατανοείτε, πρόβλημα σας. Έχω βαρεθεί να αντιδικω με την ανοησία .

Σχολιο.- δεν με εντυπωσιάζετε.Για τα μέσα ,σας έδωσα κάποια παραδειγματα. Η Καθημερινή είναι βασικό ακροκεντρωο συστημικό μέσο στην Ελλάδα και εκφράζει " ανησυχία".. Επί της ουσίας. Κατα πρώτον, το αρχικό Εθνικό Μέτωπο του πατέρα Λεπέν και το σημερινό RN είναι διαφορετικα κόμματα αρκετα..Όχι μόνο για λόγους επικοινωνιας.Αστικο κόμμα και αντιδραστικό είναι και το σημερινό RN αλλά όχι φασιστικό.Επισης,είστε αντιφατικός.Απο την μία λέτε ότι κανείς δεν μιλά για φασιστικό κίνδυνο, ενώ μιλάτε εσείς. Όχι, δεν υπάρχει φασιστικός κινδυνος.Το ΝΛΜ τον ανακαλεί για να έχει λόγο ύπαρξης και για να παίζει στο συστημικό πλαίσιο. Είναι επίσης το RN έντονα φιλοσιωνιστικο ; βεβαια..και ο Μακρόν είναι, και τμήμα του ΝΛΜ είναι. Υπάρχουν πράγματα που θα αλλάξουν αν ανέβει το RN ; υπάρχουν. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο η γενική κρατικη καταστολή γιατί σε αυτό ο Μακρόν έχει κάνει θαύματα ( κίτρινα γιλεκα, νέοι των προαστιων πέρυσι κλπ). Θα χειροτερέψει η ζωή των Μουσουλμάνων και Αράβων και  των Μεταναστών. Αυτό  οντως ισχύει .Κατά τα άλλα, η διαχείριση του ολοκληρωτισμού που ήδη υφίσταται ( καταστολή κοινωνικών αγώνων, αντιμετώπιση το 20-21 όσων δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, παρακολούθηση των πάντων, ιμπεριαλιστικές πολιτικές της Γαλλίας) απλά θα αλλάξουν διαχειριστή, και μάλιστα όχι πλήρως γιατί ο πρόεδρος στην Γαλλία έχει συνταγματικά πολλές εξουσίες.Το ενδιαφέρον θα ήταν αν το RN άλλαζε πολιτική για την Ουκρανία. Δεν θα το κάνει όπως και δεν θα αλλάξει για την Παλαιστίνη ( ίσως εκεί πάει και χειρότερα) γιατί αυτά είναι τα συστημικά όρια.Ναι, πράγματι, θεωρώ τον Μακρόν και την Λεπέν βασικά ίδιο πράγμα. Κι επίσης θεωρώ το ΝΛΜ ΨευτοΑριστερά. Δεν είμαστε ούτε στο 1922 ούτε στο 1933, ο ολοκληρωτισμός έχει νικήσει στις δυτικές δημοκρατίες με σύγχρονες μορφές από καιρό.Καθηστε εσείς να κλαίτε που κινδυνεύει η δημοκρατική Γαλλία.

Σχολιο.- αυτό που κάνω ,και δεν έχω τόσο ελλιπή εικόνα για την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία, είναι να προσπαθώ να συμβάλω στην κατανόηση με όσες δυνάμεις εχω .Αυτά που έγραψα για την Γαλλία στηρίζονται και σε μια συνολικότερη εκτίμηση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Επισης,αν ψάξετε για αναρτήσεις μου θα δείτε ότι όταν πρωτοφτιάχτηκε το ΝΛΜ έγραψα αμέσως ότι είναι οπουρτονιστική εξέλιξη. Μετα όμως έγιναν γνωστές οι προγραμματικές θέσεις του υπερ του νεοφελευθερισμού. Επρεπε όπως παλιά να μην κάνουμε κριτική μην την αξιοποιήσει ο εχθρός; Επίσης, εδώ και αρκετό καιρό δεν θέτω ως πρώτιστο ζήτημα στον εαυτό μου τι κάνουν η σκέφτονται όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί στην πλειοψηφία τους.Αν έκανα έτσι, το 2015 θα ακολουθούσα τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά το μνημόνιο ( η πλειοψηφία των αριστερών αυτό έκανε ) , το 2021 θα ήμουνα ουσιαστικά υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ( η πλειοψηφια των αριστερών αυτό έκανε) και θα έλεγα στους ανεμβολιαστους να πάρουν τα βουνά,σαν τον κ.Γεροτζιαφα, το 2022 θα καταγγελνα τον ιμπεριαλιστη Πούτιν και στις αρχές του 2024 θα υποστήριζα την τεκνοθεσια ομόφυλων ζευγαριών.Σε όλα αυτά, η πλειοψηφία των αριστερών ή είχε λάθος θέσεις ή αγωνιζόταν για λάθος σκοπό.

Επαναστατικό είναι να έρευνας την αλήθεια και να την μοιράζεσαι,όσο την προσεγγίζεις, με όποιους και οποίες την αντέχουν αναζητώντας κάτι καινούριο. Το να στηρίζεις το λάθος αυτονόητο είναι κονφορμισμος. Κατανοω ότι οι περισσότεροι αριστεροί σήμερα είναι κονφορμιστες και ως έναν βαθμό δεν τους κακίζω γιατί έχει προσωπικό κόστος να μην είναι κανείς. Και το έχω υποστεί. Σταματω την συζήτηση εδώ για να σας δώσω την δυνατότητα να μαζέψετε ψήφους για το ΝΛΜ και τον αντιφασιστικό αγώνα του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον επί 20ετία "πατερούλη" (Λ. Μπρέζνιεφ), διαδέχτηκαν στην ΕΣΣΔ ο Αντρόπωφ και στη συνέχεια ο Τσερνιένκο.

Αμφότεροι υπερήλικες, παρένειναν στην εξουσία μόλις 1 χρόνο έκαστος, γιατί απεβίωσαν από φυσικά αίτια. Ήταν ήδη ασθενείς εξ άλλου, νεφροπαθής ο πρώτος, καρδιοπαθής ο δεύτερος. Ακολούθησε η κατρακύλα....

Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται.... σαν φάρσα.

Οταν το καθεστώς βυθίζεται σε κάποιου τύπου δυσεπίλυτα δομικά προβλήματα, βγάζουν μπροστά κάποια "αξιοσέβαστα" γερόντια, μπας και διατηρήσουν το στάτους κβο. Εξ άλλου, φρέσκο αίμα και "αξιόπιστο" (για τα συμφέροντα κάποιων "ιθυνόντων" φυσικά), δεν διαθέτουν.

Οπως ακριβώς σήμερα στις ΗΠΑ, όπου απολαμβάνουμε τη γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο, στις κονταρομαχίες Μπάιντεν και Τραμπ.

Τουλάχιστον στην ΕΣΣΔ, μέχρι την εποχή του απατεώνα-καραγκιόζη Γιέλτσιν, δεν γελούσε με τους προέδρους της όλη η υφήλιος.

Κλαυσίγελως της παρακμής...made in USA.

Σχολιο.- 82 καί 78 τά γερόντια, ό ένας κανονικό κομοδίνο (ανοια) & ό άλλος κομοδινί μαλλί.

Σχολιο.- Πόσο γελούσε η Δυση για την υποτιθέμενη φτώχεια της ΕΣΣΔ επειδή δεν είχαν blue jeans, καλτσον και άλλες ηλιθιότητες.... ΠΟΎ ΒΡΈΘΗΚΑΝ ΌΜΩΣ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ TANKS ΟΙ ΟΒΊΔΕΣ ΤΑ ΠΥΡΟΒΌΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΌΛΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΥΠΟΔΟΜΉ ΕΆΝ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΣΣΔ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά, οι Αμερικανοί των ΜΜΕ "ανακάλυψαν την Αμερική!"

Εμειναν δήθεν έκπληκτοι, από την τραγική κατάσταση της πνευματικής υγείας του πλανητάρχη τους και δεν τον θέλουν σε νέα Προεδρία.

Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να κοιτάξουν στο ίντερνετ να μπουν σε ιστοσελίδες και σε προφίλ χρηστών; Βοούσε η ανθρωπότητα!

Και καλά τα Αμερικανάκια των ΜΜΕ! Μόνο να ψωνίζουν και να σκοτώνουν άλλους λαούς γνωρίζουν!

Οι δήθεν δημοκρατικοί ηγέτες της Ευρώπης και γενικότερα της Δύσης πώς μπορούσαν να παίρνουν εντολές και να τις υλοποιούν, από ένα με το ζόρι κινούμενο ζόμπι;

Η λέξη "ΝΤΡΟΠΗ" γι΄αυτούς είναι πολύ λίγη!

Η προδοσία των λαών τους, για τα συμφέροντα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ θα είναι η κατάρα που θα τους καταδικάσει σε αφανισμό!

Ενας-ένας βαδίζει σταθερά στο πολιτικό του τέλος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφορεί

η Κυριακάτικη ΑΥΓΗ με κύριο άρθρο

"γιατί δε θα κλείσει

η ημερήσια Αυγή "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,  ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το 1952 αναγνωρίστηκε το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές και στις γυναίκες, αλλά καθώς έπρεπε να ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι, δεν ψήφισαν στις εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Έτσι, για πρώτη φορά ψήφισαν οι Θεσσαλονικιές στις τοπικές επαναληπτικές του 1953. Με τις αστικές παρατάξεις να κατεβάζουν γυναίκες υποψήφιες, ενώ η ΕΔΑ (που λόγω πλειοψηφικού δεν μπήκε το 1952 στη Βουλή) κατέβασε τον πρόεδρό της, Γιάννη Πασαλίδη. 

Αν και η ΕΔΑ σημείωσε το εντυπωσιακό ποσοστό 30,6%, εκλέχτηκε, με 33,6%, η δεξιά Ελένη Σκούρα. Η πρώτη γυναίκα που μπήκε στην ελληνική Βουλή.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1956, είχαμε και την πρώτη γυναίκα υπουργό. Τη Λίνα Τσαλδάρη, στην κυβέρνηση του Καραμανλή.

Κρίνοντας απ' όσα λέγονται και την πρεμούρα των αστικών πολιτικών κύκλων να εμφανιστούν ως υπέρμαχοί τους, φαντάζομαι κάποιους εκείνα τα χρόνια να σχολιάζουν:

"Έλα καημένε, τώρα! Δεν βλέπεις ότι το δικαίωμα να ψηφίζουν και να εκλέγονται οι γυναίκες εξυπηρετεί το καθεστώς; Και βουλευτίνες τις βγάζει η Δεξιά και υπουργούς τις κάνει!"

Για την ιστορία, μέχρι το 1967 η Δεξιά δεν έβγαλε άλλες βουλευτίνες. Και το Κέντρο έβγαλε μία κι αυτή επιλαχούσα, όταν πέθανε κάποιος βουλευτής. 

Η ΕΔΑ από το 1956, που ξαναμπήκε στη Βουλή, έβγαζε σταθερά γυναίκες. Και μάλιστα συνήθως 2 και 3. Κι ας είχε ασύγκριτα μικρότερες κοινοβουλευτικές ομάδες από τις αστικές παρατάξεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 

Μεγάλη επιτυχία της Αριστεράς στη Διδασκαλική Ομοσπονδία. Για πρώτη φορά στα 102 χρόνια της λειτουργίας της, μεγαλύτερη δύναμη αναδεικνύεται μια αριστερή παράταξη, ενώ συνολικά οι αριστερές δυνάμεις συγκεντρώνουν το 44%.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πήραν 26,5% και 17,2% πήραν οι Παρεμβάσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Εμείς έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε. Και συνάμα δείχνουμε κατανόηση στη μικροαστική μοιρολατρία, που δεν νιώθει και τόσο άνετα όταν διαψεύδεται η βεβαιότητά της ότι η Αριστερά αποτελεί παρελθόν. Που σε κάποιες περιπτώσεις κακεντρέχειας πρόκειται για επιθυμία της.

Σχολιο.- Μεγάλη αλλαγή νοοτροπιών δείχνει, αν σκεφτεί κανείς πως οι δάσκαλοι ψήφιζαν, διαχρονικά, Πασόκ - πάντα πιο δεξιά απ΄τους καθηγητές!

Σχολιο.- Επιτέλους ....

Σχολιο.- Βλέποντας τον πίνακα των αποτελεσμάτων, διορθώνω τα ποσοστά που έγραψα, μεταφέροντας αυτά που είχα διαβάσει. Σε 494 ψήφους, το ΠΑΜΕ έχει 131 (26,5%) και οι Παρεμβάσεις 85 (17,2%).

Από τους άλλους, η ΔΑΚΕ  πήρε 104 ψήφους, το ΔΗ.ΣΥ-ΑΚΕ (ΠΑΣΟΚ) 94 ψήφους, το Αυτόνομο Δίκτυο 67 ψήφους, και οι διάφοροι άλλοι 13 ψήφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "πράσινη ανάπτυξη" είναι εδώ έχοντας μπει για τα καλά μέσα στην ζωή μας και μας κάνει με σταθερά βήματα μία σύγχρονη  μπαταρία της Ευρώπης.

Ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και αγωγοί φυσικού αερίου είναι η νέα εποχή για την (πρώην) χώρα μας και πλέον θα πρέπει να αποδεχτούμε πως δεν είμαστε άξιοι για να εμποδίσουμε τίποτα.

Ραγιάδες σκλάβοι που απλά επιβιώνουμε.

Φώτο από την φωτιά στη Σέριφο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκε-γκε μωρή ΕΛΕΝΑ ΒΑΤΑΛΑ,που συνεργείς με εγκληματική ωμότητα στην συγκάλυψη της αφαίρεσης κι εμπορίας οργάνων παιδιών απ’το κρατικο μόρφωμα της λεγόμενης «ουκρανίας»…???

HELLINIKA HOAXES : 

ΑΔΡΑ ΑΜΟΙΒΩΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ…!!!

Επειδή λοιπόν είμαι από αυτους που η εγκληματική συμμορία των ΛΟΓΟΚΡΙΤΩΝ των Ellinika Hoaxes,μου καθαίρεσε την σχετική ανάρτηση και οι εντολεις τους του FaceBook μου επέβαλαν τιμωρητικους αποκλεισμούς εξ αφορμής της τσεκαδόρας-ρουφιάνας καρακαηδονας κυρα Λένης Βατάλα της φουσκομάγουλης…!!!


Είχα δηλώσει πως αν μου κατεβάσουν τα “Hellenic Hoaxes” το άρθρο περι εμπορίας παιδιών απο δήθεν Φιλανθρωπικούς Ουκρανικούς Οργανισμούς ως Ρωσική προπαγάνδα – θα βγάλω στοιχεία με εικόνες και βίντεο γιατί συγκαλύπτουν εγκληματίες!

30/6/2024

Η κυρία Έλενα Βατάλα κατέβασε ένα άρθρο με χιλιάδες μαρτυρίες περι εμπορίας παιδιών απο κυκλώματα της Ουκρανίας που έχουν καταγγελθεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ως δήθεν Ρωσική προπαγάνδα. Την κατηγορώ ευθέως πως για μερικά dollars συγκαλύπτει εγκληματίες και μάλιστα εις βάρος παιδιών!

https://anazitiseis.gr/eicha-dilosei-pos-an-mou-katevasoun-ta-hellenic-hoaxes-to-arthro-peri-eborias-paidion-apo-dithen-filanthropikous-oukranikous-organismous-os-rosiki-propaganda-tha-vgalo-stoicheia-me-eikones-kai/?fbclid=IwY2xjawDuoFhleHRuA2FlbQIxMQABHf7aabASuwIWK65nhaUK8f7j9abT8L3-K8QYMEJ8gzBaAd5J5F8DmENUPw_aem_TQb8mAH0O2sm_i98qWZ7Ww



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα – Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Οι Ουκρανοί αρνούνται πλέον να πολεμήσουν

29/6/2024     -     10.06

Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών από την Οδησσό και άλλες πόλεις της χώρας παρατηρήθηκαν αυτό τον μήνα.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν καθημερινά ότι οι συνοριοφύλακες εντοπίζουν πλέον εκατοντάδες άνδρες διαφόρων ηλικιών που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αυτό δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών δεν πιστεύει πλέον στο “σχέδιο πολέμου” του Β.Ζελένσκι.

Ομάδες ανδρών σε ομάδες των 20, 50 ακόμη και 100 ατόμων προσπάθησαν μαζικά να δραπετεύσουν από την Ουκρανία.

Στο πρώτο περιστατικό, τέσσερα μικρά λεωφορεία(!) με άνδρες στρατιωτικής ηλικίας σταμάτησαν στα σύνορα της περιοχής της Οδησσού. Ο καθένας πλήρωσε από 5 έως 18,5 χιλιάδες δολάρια για την απόπειρα απόδρασης. Οι οδηγοί τους συνελήφθησαν.

Στο δεύτερο περιστατικό, Ουκρανοί συνοριοφύλακες εμπόδισαν περισσότερους από είκοσι στρατεύσιμους να διαφύγουν από την εμπόλεμη χώρα.

Η ομάδα των στρατεύσιμων συνελήφθη κοντά στο χωριό Κελμέντσι, στα σύνορα με τη Μολδαβία, στη δυτική ουκρανική περιοχή Τσερνιβτσί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι στρατεύσιμοι έφθασαν από διάφορα μέρη της χώρας και σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα μέσα στη νύχτα. Όσοι βοήθησαν τους στρατεύσιμους να διαφύγουν φέρεται να εισέπραξαν 12.000 ευρώ ανά άτομο.

Σημειώνεται ότι και οι μαζικές παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτών έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο δίμηνο. Αποκορύφωμα είναι η άρνηση εκτέλεσης εντολής από έξι Τάγματα κοντά στο Τορέτσκ και η παράδοση δυνάμεων του 3ου Τάγματος της 110 Ταξιαρχίας.

Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Κίεβο εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Οδησσό.

Η SBU ανέφερε τις συλλήψεις επτά μπλόγκερ στην Οδησσό για διατάραξη της επιστράτευσης.

Σύμφωνα με την ουκρανική αντικατασκοπεία, οι συλληφθέντες παρεμπόδιζαν τις δραστηριότητες κινητοποίησης και μετέδιδαν δεδομένα για τις τοποθεσίες των εδαφικών κέντρων στρατολόγησης σε ορισμένα «κανάλια Telegram».

Σύμφωνα με την SBU, οι μπλόγκερ διέδιδαν διαδικτυακά τις τοποθεσίες των σημείων ελέγχου και τις διαδρομές των κινητών ομάδων των εδαφικών κέντρων στρατολόγησης, προειδοποιώντας έτσι τους πολίτες της Οδησσού για το πού δεν πρέπει να βρίσκονται ώστε να αποφύγουν να πέσουν στα χέρια των υπαλλήλων των κέντρων στρατολόγησης και να σταλούν στο μέτωπο.

Τρεις μπλόγκερ, σύμφωνα με την ουκρανική αντικατασκοπεία, μετέφεραν δεδομένα για εδαφικά κέντρα στρατολόγησης στην Οδησσό σε ένα φιλορωσικό κανάλι Telegram, το οποίο έχει κοινό άνω των 200 χιλιάδων ατόμων.

Τέσσερις ακόμη μπλόγκερ έγραφαν αναρτήσεις σχετικά με τη διανομή κλήσεων. Ένας από αυτούς διατηρούσε επίσης το δικό του κανάλι Telegram.

https://twitter.com/i/status/1806784904002470281

Οδησσός: στην τουριστική παραλία της Αρκαδίας, συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η ελευθερία από στρατιωτική αστυνομία

Οι ουκρανικές αρχές έχουν διπλασιάσει τα πρότυπα κινητοποίησης για τρεις περιφέρειες

Το Κίεβο δεν ενίσχυσε απλώς την κινητοποίηση αλλά έθεσε ξεχωριστές προτεραιότητες και σχέδια κινητοποίησης για κάθε περιοχή της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το στρατολογικά κέντρα των περιοχών της Οδησσού, του Χάρκοβο και του Σούμι της Ουκρανίας, καθώς και το τμήμα της Ζαπορίζια αυστηροποίησαν το σχέδια κινητοποίησης και τις συλλήψεις των Ουκρανών.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι αρχές είχαν εισαγάγει την πρακτική της αποστολής στρατιωτικών επιτρόπων από άλλες περιοχές, ιδίως από τη Δυτική Ουκρανία, σε ορισμένες περιοχές.

Στο τμήμα της Χερσώνας που ελέγχεται από το Κίεβο και σε εδάφη παραμεθορίων περιοχών, δρουν για παράδειγμα εκπρόσωποι του TCC (στρατιωτική αστυνομία) από το Λφοβ της Δυτικής Ουκρανίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χούθι της Υεμένης και Χ.Χαφτάρ της Λιβύης!

Θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις κατά πλοίων

29/6/2024   -   11.54



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη κάποιος στη Θεσσαλονίκη επειδή στη διάρκεια συνέντευξης!!! κάλεσε σε αντισυγκέντρωση ενάντια στο europride Θεσσαλονίκης!!! Που να συμμετείχε κιολας ... .Και μάλιστα θα κρατηθεί μέχρι αύριο Δευτέρα ! Η ελευθερία του λόγου ; μάλλον ξεχάστηκε όταν μιλάμε για " διαδήλωση" στην οποία επικεφαλής είναι ο Αμερικανός πρέσβης και ο κ Μπουρλά της Pfizer . Όσο για το έγκλημα που δικαιολογεί την κράτηση του για τρεις μέρες ; αυτό το αφήνουν στην εισαγγελική φαντασία ... Είμαστε προτεκτοράτο και πρέπει να το αποδείχνουμε με κάθε ευκαιρία .


EuroPride 2024: Έγιναν 29 προσαγωγές την ημέρα της μεγάλης παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Δεν προχώρησαν σε συλλήψεις οι αρχές - Κρατείται ως τη Δευτέρα 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του EuroPride μέσω ραδιοφωνικού σταθμού

30/6/2024      -     10.16

Η πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας με κεντρικό σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία) αποτέλεσε την κορύφωση του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη, από την εκδήλωση όμως δεν έλειψαν οι προσαγωγές ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου (29/06) οι αρχές προχώρησαν σε 29 προσαγωγές ατόμων στο πλαίσιο της μεγάλης παρέλασης του EuroPride.

Επρόκειτο για άτομα που προσήχθησαν από μεμονωμένα περιστατικά, με την ΕΛΑΣ να μην προχωράει στη σύλληψή τους, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Οι έξι προσαγωγές έγιναν από άτομα που καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις πριν από την έναρξη της μεγάλης παρέλασης

Θυμίζεται ότι έξι προσαγωγές σημειώθηκαν χθες πριν την έναρξη της παρέλασης, όταν υπήρξε κάλεσμα για αντισυγκεντρώσεις, οι οποίες είχαν απαγορευθεί από την Αστυνομία, ενώ από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί οι υπόλοιποι περίπου 20 απομακρύνθηκαν.

Υπό κράτηση 34χρονος που καλούσε σε αντισυγκεντρώσεις

Την ίδια ώρα υπό κράτηση θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα ένας 34χρονος που συνελήφθη απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης (27/06) επειδή καλούσε -μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό- τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του Europride 2024, παρότι είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που απαγόρευε τη συγκεκριμένη διαδήλωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Γεννήθηκε κι άλλο φύλο, το Orthodox LGBTI+

Συμμετέχει στο Europareid Θεσσαλονίκης 2024

Νεο-ημερολογίτες Ορθόδοξοι ,με αρχηγό τον αρχιεπίσκοπο ΕρμαφροδυτοΦόρο τον Πρώτο , τον εξ Αμερικής ορμόμενο στο Pride της Θεσσαλονίκης

Σχολιο.- Γιατρε μου εχω μια απορια .Αισθανομαι ανατομικα ειμαι αντρας αλλα ασθανομαι γυναικα Στα 70 μου πχ τι θα κανω ; Εξεταση psa η τεστ ΠΑΠ ;;

Σχολιο.- όσες ορμόνες και αν πάρουν , πάλι psa θα ψάχνουν και ΔΕΝ υπάρχει καμιά πρόληψη για το ca μαστού

Σχολιο.- Αυτό το πράγμα θα τελειώσει πολύ άσχημα...

Σχολιο.- μακάρι , είθε, αμήν....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ηγετικές φιγούρες του φετινού Europride της Θεσσαλονίκης : Αμερικανός πρέσβης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού διευθύνων σύμβουλος της pfizer . 

Για το Pride της Αθήνας , το κεντρικό κάλεσμα υπογραφόταν αποκλειστικά από 26 ΝΑΤΟικές πρεσβείες της Αθήνας.

Για τη χρηματοδότηση απέφυγαν να αναφερθούν... 

Πίσω τους πορεύτηκαν και κάποιοι " αριστεροί" για τα ... δικαιώματα γενικώς ...

Σχολιο.- Στην παρέλαση του Europride που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη μετείχε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Μαζί του, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανήρτησε ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης, αλλά και ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στην παρέλαση του Europride που έγινε χθες το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη μετείχε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Μαζί του, όπως φαίνεται στην φωτογραφία ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης(σκιώδης πρωθυπουργός), αλλά και ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά ή αλλιως Ευεργέτης του Μαζικου Εμβολιασμού.

Για το αντίστοιχο Pride της Αθήνας πρόσφατα, το κεντρικό κάλεσμα υπογραφόταν αποκλειστικά από 26 ΝΑΤΟικές πρεσβείες της Αθήνας.

Όποιος δεν βλέπει καπηλεία, έλεγχο κτλ να αλλάξει πλευρό.

Ο,τι κι αν κάνουν αυτοί οι τύποι δεν νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι κάλπες στη Γαλλία έκλεισαν και τα πρώτα exit poll δημοσιεύθηκαν. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρωταρχικά αποτελέσματα, ο Εθνικός Συναγερμός των Μαρίν Λεπέν κια Ζορντάν Μπαρντελά καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 34%

-Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν και ΣΙΑ, κυριολεκτικά, έρχεται δεύτερο με ποσοστό 28,1% και ακολουθεί τρίτη η συμμαχία του Μακρόν με 20,3%. 

Οι Ρεπουμπλικανοί καταλαμβάνουν ποσοστό 10%

-Τα στοιχεία προέρχονται από δημοσκοπήσεις του κέντρου ερευνών Ipsos, όπως αναφέρει η γαλλική Le Monde

-Εξαιρετικά μεγάλη φαίνεται να είναι η προσέλευση στις γαλλικές εκλογές. 

Το απόγευμα στις 6μμ ώρα Γαλλίας (7μμ ώρα Ελλάδας) , το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών έφτασε το 65,5%, όταν το 2022 είχε περιοριστεί σε 47,5%. 

Το ποσοστό αυτό είναι λίγο μικρότερο από την αρχική πρόβλεψη για 67,5% αλλά παραμένει το γεγονός ότι είναι πολύ υψηλή για τα μέχρι πρότινος δεδομένα της χώρας, το υψηλότερο εδώ και 40 χρόνια. 

Δεδομένου λοιπόν όλων αυτών είναι ασφαλές να πούμε ότι οι Γάλλοι πήγαν μαζικά να ψηφίσουν το κόμμα της Λεπέν, και να εκλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος της Μπαρντελά, ως τον πρώτο μετανάστη Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΌΛΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ:ΓΑΖΑ 

*UNRWA(Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες): «Εξαιρετικά τρομακτική» η κατάσταση στη Γάζα, γέμισαν απόβλητα οι καταυλισμοί

28.06.24 

«Τα κτίρια είναι σκελετοί, αν στέκονται όρθια. 

Όλα είναι μπάζα. Και όμως οι άνθρωποι ζουν ξανά εκεί. 

Δεν υπάρχει νερό εκεί, δεν υπάρχουν συνθήκες υγιεινής, δεν υπάρχει φαγητό». 

Χωρίς τουαλέτες, «οι άνθρωποι ανακουφίζονται όπου μπορούν».

*Εξαιρετικά άθλιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν σε βομβαρδισμένα κτίρια ή σε καταυλισμούς κοντά σε χωματερές και απόβλητα, την ώρα που κινδυνεύουν από την πείνα και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Η ανώτερη υπεύθυνη Επικοινωνίας της UNRWA, Λουίζ Γουότεριτζ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Γάζα, επισήμανε:

«Είναι πραγματικά ανυπόφορο. Σήμερα, πρέπει να είναι το χειρότερο που υπήρξε ποτέ. 

Δεν αμφιβάλλω ότι το αύριο και πάλι θα είναι το χειρότερο που υπήρξε ποτέ».

Αναφερόμενη στη Χαν Γιούνις, είπε ότι «τα κτίρια είναι σκελετοί, αν στέκονται όρθια. Όλα είναι μπάζα. Και όμως οι άνθρωποι ζουν ξανά εκεί. Δεν υπάρχει νερό εκεί, δεν υπάρχουν συνθήκες υγιεινής, δεν υπάρχει φαγητό. Και τώρα, οι άνθρωποι επιστρέφουν σε αυτά τα κτίρια», με σεντόνια να καλύπτουν τα κενά. Και πρόσθεσε: Χωρίς τουαλέτες, «οι άνθρωποι ανακουφίζονται όπου μπορούν».

Επιπλέον, επισήμανε ότι σωροί σκουπιδιών που σαπίζουν στη ζέστη συσσωρεύονται στα σημεία όπου έχουν καταφύγει οι εκτοπισμένοι στη Γάζα, εγείροντας φόβους για περαιτέρω εξάπλωση ασθενειών.

Σύμφωνα με τη Λουίζ Γουότεριτζ, ένα «βουνό» σκουπιδιών βάρους περίπου 100.000 τόνων έχει συσσωρευτεί κοντά σε σκηνές ανθρώπων στην κεντρική Γάζα.

Τα σκουπίδια «βρίσκονται ανάμεσα στον πληθυσμό και συσσωρεύεται χωρίς να μπορούν να πάνε πουθενά. Η κατάσταση απλώς χειροτερεύει συνεχώς.

Και με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, πραγματικά αυξάνονται η δυστυχία και τα προβλήματα όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης εδώ», είπε επίσης.

Το Ισραήλ έχει αρνηθεί επανειλημμένα αιτήματα να επιτραπεί στην UNRWA να καθαρίσει τους κύριους χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά ακόμη και αν δοθεί η άδεια, σύμφωνα με τη Γουότεριτζ οι ανθρωπιστικές αποστολές της UNRWA έχουν σταματήσει σχεδόν καθόλου λόγω των ισραηλινών αρνήσεων να επιτρέψουν τις εισαγωγές καυσίμων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν κάλεσε σε "διαμαρτυρίες" τους Γάλλους πολίτες, εναντίον της νίκης της Λεπέν, στον πρώτο γύρο.

Τώρα σπάνε και καίνε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορούμε, από τώρα, να προβλέψουμε το σκοτεινό μέλλον του Μανωλάκη Μακρόν.

Μπορεί να παραμείνει, μέχρι το τέλος της θητείας του, ανεπιθύμητος, από τον λαό του, Πρόεδρος, αλλά με "κομμένα πόδια."

Καθαρά, προσωπική του επίλογή!

Αν και τα προβλήματα για τους Γάλλους ξεκίνησαν πολύ πριν τον Μακρόν, ακόμη και πριν από την Προεδρία του Σαρκοζί-για την γκρίζα πολιτική φιγούρα του Ολαντ, δεν υπάρχει λόγος αναφοράς, στο όνομά του- κανείς δεν αντέδρασε στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

Αντιθέτως, το πολιτικό κατεστημένο δημιούργησε ένα νέο άχρωμο, άοσμο και άγευστο κόμμα με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Ρότσιλντ, Μανωλάκη Μακρόν.

Εναν ομιλητή με φιλοδοξίες. Ενα απολύτως κενό άτομο, που ο ναρκισσισμός του βρίσκεται πάνω από την λύση των προβλημάτων. Ακόμη και ο ναρκισσισμός του ήταν ντροπιαστικός, όταν αποφάσισε να κάνει φωτοσόπ στους δικεφάλους του.

Τώρα μόνο ένα πράγμα είναι ενδιαφέρον. Ο αριθμός των ψήφων, που θα πάρουν τα κόμματα στις εκλογές. Και είναι πολύ πιθανό η Λεπέν να πάρει ακόμη περισσότερους από όσους προβλέπουν οι δημοσκόποι, γιατί οι Γάλλοι απλώς ντρέπονται να πουν ότι θα ψηφίσουν τη Λεπέν. Το ίδιο περίπου συνέβη και στις τελευταίες εκλογές στην Ολλανδία. 

Και όταν το νέο κοινοβούλιο αρχίσει να λειτουργεί, η πολιτική ζωή της Γαλλίας θα βρεθεί σε μια πραγματική βαθιά κρίση. Γιατί απλά ο πρόεδρος και το κοινοβούλιο δεν θα μπορούν να συνεργαστούν. Καθόλου. Και ακόμη κι αν ο Μακρόν επιβιώσει μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, η εξουσία του θα είναι πολύ περιορισμένη. Οπότε η σημερινή πιθανή απώλεια θα σημάνει για αυτόν πραγματικό πολιτικό θάνατο.

Σχολιο.- Δεν νομιζω να έχει πολιτικό πρόβλημα να συνεργαστεί με την Ακροδεξιά... Πολιτισμικό, ίσως...

Σχολιο.- Αν επιτρέπεις... τώρα δεν θεωρούν "ακροδεξιά" οι Ευρωπαίοι την Λε Πεν και τη Μελόνι... Όσον αφορά τη "συγκατοίκηση" που έχει παρελθόν... μαζί με τον πρόεδρο μπορεί να είναι ο "αντιφασίστας" Μελανσόν (έχει όνειρο να γίνει πρωθυπουργός και καθημερινά ρίχνει τις βολές μίσους στην ιμπεριαλιστική Ρωσία), ή ο εκλεκτός της Μαρί...

Σχολιο.- Πρέπει να δούμε και σε πόσες κωλοτούμπες θα προχωρήσει, από τα εξαγγελθέντα, ο Μπαρντελά.

Σχολιο.- 22:30... Ο Μελανσόν ζήτησε ενότητα όλων ΚΑΙ με Μακρόν... για να μην κερδίσει η ακροδεξιά...

Σχολιο.- Πέφτω απ΄τα σύννεφα! Χαχαχαχαχα! Η αντιγραφή του Τσίπρα και το καμάρι της ΝΑΤΟϊκής "Αριστεράς".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμμετοχή στις Γαλλικές εκλογές, μέχρι στιγμής, 59% .Η υψηλότερη, από το 1988

Πρόβλεψη: Η τελική συμμετοχή θα είναι 69%.

Στις γαλλικές πόλεις, η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές έχει αυξηθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2022



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από έκρηξη λέει σε πυλώνα της ΔΕΗ προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Πάρνηθα, ενώ πέρσι από έκρηξη Μετσχηματιστή στη Βαρυμπόμπη! πολύ συχνά ακούμε ότι οι φωτιές σε δασικές εκτάσεις προκαλούνται από σπινθήρες (ηλεκτρικό τόξο) στα καλώδια υψηλής τάσης ή σκάνε και οι εναέριοι μετασχηματιστές λαδιού στους στύλους της ΔΕΗ κ αφού γειτνιάζουν με εύφλεκτα δέντρα πχ πεύκα και σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους όλα αυτά δημιουργούν το παρανάλωμα του πυρός! 

ΑΠΟΡΙΑ : Από 1948 που δημιουργήθηκε η ΔΕΗ μέχρι σήμερα, τα τελευταία 5 χρόνια ΜΟΝΟ χαλάει ο εξοπλισμός ώστε να καίει τα δάση ; Εμπρησμός δηλαδή με τον ένα ή άλλο τρόπο αποκλείεται και η εμφάνηση των Ανεμογεννητριών αποκλείεται να ειναι τυχαία !!!

Οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμοί κλαδιών γύρω από τους στύλους της ΔΕΗ καθώς και η αποψίλωση ευφλεκτων δένδρων-θάμνων μειώνουν τα κέρδη των ιδιωτών επενδυτών.....

Και γιατί καταργήσανε τη Δασική Υπηρεσία και από τότε φουντώνουν οι φωτιές; Και γιατί καταργήσανε το νόμο που έλεγε ότι απαγορεύετε να γίνει οποιοδήποτε έργο στα καμμένα, και να χτιστούν π.χ. βίλες και ανεμογεννήτριες;

Ρητωρική ερώτηση «Μήπως φταιει η ιδιωτικοποίηση ;»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίτιμο διδάκτορα εκαναν οι Τούρκοι έναν Τζίφρα που το μονο που εχει μάθει ειναι  πως να ξεπουλάει την Ελλάδα !!!

ΞΕΦΤΙΛΑΣ !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέρα που είναι σήμερα, ας θυμηθούμε την πιο μεγάλη κολοτουμπα του 21ου αιώνα  όταν Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Τσιπρας και Ο ΣΥΡΙΖΑ έφεραν προς ψήφιση το δημοψήφισμα και έκανε την προδοσία και την πιο μεγάλη κωλοτούμπα που κατέγραψε η σύγχρονη ιστορία. Και το ΟΧΙ του Ελληνικου Λαου το έκαναν ΝΑΙ .....

Η συνέχεια γνωστή! Και αυτόν τον ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!! 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.....

«Πότε ξανά δεξιά κεντροαριστερά!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς θα ψηφίζατε υποψηφίους του Μητσοτάκη για να μην εκλεγούν εκείνοι του Βελόπουλου;

Στους δικαιωματιστές αριστερούς της Ελλάδας απευθύνεται το ερώτημα με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία.

Σχολιο.- Εγώ πάντως θα ψήφιζα και τον διαολο για να μην εκλεγεί ο Μητσοτάκης....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί Γαλλίας, δεξιάς και … “λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων”…

-Δεν αισθάνομαι, προσωπικά, κανένα …σοκ, πανικό ή κατάθλιψη - όπως τα μοιρολόγια που μας κατακλύζουν μέρες τώρα / και θα ενταθούν/ για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία. 

Αλλά και για άλλες χώρες ισχύει το ίδιο…

⁃ Και γιατί ο κατά δήλωση “κεντρώος” Μακρόν είναι … “καλύτερος” ή … λιγότερο ακροδεξιός από την Λεπέν; 

⁃ Και γιατί η κατά δήλωση “κεντροαριστερά” των Σόλτς και Μπέρμποκ στη Γερμανία είναι “καλύτερη” και …λιγότερο δεξιά από πχ την συντηρητική Μέρκελ;

⁃ Και γιατί οι κατά δήλωση “κάπως όχι τόσο δεξιοί” Δημοκρατικοί των ΗΠΑ του Μπάιντεν και της Χίλλαρυ είναι καλύτεροι και … λιγότερο δεξιοί ακόμα κι από τον Τραμπ;

⁃ Και γιατί ο κατά δήλωση “αριστερός” Τσίπρας, στην πράξη -αφήστε τα λόγια - ήταν λιγότερο δεξιός από τον Μητσοτάκη;

⁃ Κλπ κλπ

-Θα μπορούσα να συνεχίσω με δεκάδες σύγχρονα και ιστορικά παραδείγματα, διεθνή και ελληνικά, 

χωρίς πραγματικά “να δίνω δεκάρα” ή να με νοιάζει αν ο αντίπαλος - γιατί ΟΛΟΙ αντίπαλοι είναι - διαλέγει να φοράει “ροζ” καπέλο ή φουστάνι αντί ότι άλλο χρώμα, ακόμα και μαύρο, και να ψαρεύει ψήφους με ταμπέλα “κεντρώου”, “κεντροαριστερού”, “συντηρητικού”, “φιλελεύθερου”, “δεξιού”, “κεντροδεξιού”, “σκληρού δεξιού” και δεν ξέρω τι άλλο!

-Και να το πω, πιο καθαρά:

⁃ Και γιατί είναι λάθος το παλιό σύνθημα “Τι Πλαστήρας - τι Παπάγος”;

• Εγώ ξέρω ότι ο Πλαστήρας ήταν που εκτέλεσε ΚΑΙ τον Μπελογιάννη  ΚΑΙ δεκάδες άλλους κομμουνιστές!

• Εγώ ξέρω ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν που δολοφόνησαν τη Ρόζα, τον Λήμπκνεχτ κι έπνιξαν στο αίμα τους Σπαρτακιστές

• Εγώ ξέρω ότι ο … Δημοκρατικός Κλίντον κι ο … Εργατικός Μπλαιρ, βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία! 

• Κλπ κλπ κλπ

Θέλω να πω ότι κάποτε πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμύθι περι… Κέντρου, Κεντροαριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας κι άλλων τέτοιων δήθεν “αντιδεξιών” τάχαμου “δημοκρατικών και … προοδευτικών δυνάμεων” - αν με εννοείτε. 

Πολλοί έκαναν καριέρες κι ετοιμάζονται να ξανακάνουν στο όνομα του … “κινδύνου της Δεξιάς” κι ας αποδείχτηκαν στην πράξη ΠΙΟ ΔΕΞΙΟΙ κι απ’ την ακροδεξιά!

-Το μήνυμα από τις πρόσφατες εκλογές κι εξελίξεις στη Δύση - μιλάω πάντα γι’ αυτό το μικρό και μόνο κομμάτι της ανθρωπότητας που ζούμε στη γυάλα της εικονικής πραγματικότητας που επέβαλαν, γιατί στον υπόλοιπο πλανήτη συμβαίνουν άλλα - είναι ένα και μόνο μύωπες ή στημένοι δεν το βλέπουν:

• Είτε δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε κεντροδεξιοί, είτε κεντροαριστεροί, είτε “αριστεροί” -οτιδήποτε - οι πολιτικοί εκπρόσωποι κι οι υποστηρικτές της ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ της Δύσης, 

δηλαδή του πολέμου, των εξοπλισμών, των κυρώσεων, του νεοφασισμού, του σιωνισμού και της γενοκτονίας, της αποικιοκρατίας και της επιθετικότητας κατά του Παγκόσμιου Νότου 

ΧΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ! 

Δεν τραβάνε! 

Δεν εμπνέουν!

Αυτό συμβαίνει και στη Γαλλία, και στη Βρετανία, και στη Γερμανία κι όλη την Ευρώπη ακόμα και την Ελλάδα, μέχρι και στις ΗΠΑ!

• Κι όσο ΔΕΝ εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις και ηγέτες με αληθινά ριζοσπαστική κι αληθινά αριστερή πολιτική, ε λογικό είναι να ενισχύονται και Λεπέν, και Τράμπ, και Μελόνι, και Φάρατζ, και Μιλέι μέχρι και γελοίοι τύπου Βελόπουλου ή να … πουλάν μυαλό οι Κασσελάκηδες !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Λευκός Νάνος έχασε κι άλλο από το φως του.

Η Αμερικανική αυτοκρατορία παραπαίει

Στην αστρονομία, ο όρος Λευκός Νάνος περιγράφει το απομεινάρι ενός μεγάλου άστρου στην τελική κατακόρυφη καταστροφή του, που έχει διαλύσει όλη την κάποτε τεράστια ενέργειά του και, χωρίς να έχει πλέον τη δύναμη που το έκανε να καίει, λαμπερό και ζωτικό, έχει καταρρεύσει και συρρικνωθεί σε μη αναστρέψιμη παρακμή που θα τελειώσει με την ολική διάλυσή του. Αυτός ο Λευκός Νάνος είναι η Αμερική.

Το ντιμπέιτ μεταξύ ενός ανοϊκού και ενός παραλογικού ήταν το τελευταίο επεισόδιο της παραπαίουσας αυτοκρατορίας . Ο πρώτος γύρος των προεδρικών συζητήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώθηκε.

Για πρώτη φορά από το 1976, οι προεδρικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς ακροατήριο σε στούντιο. Αυτό ήθελε το Δημοκρατικό στρατηγείο, αν και ακόμη και το 2020, στην κορύφωση της πανδημίας του COVID-19, υπήρχαν έξτρα.

Είναι ξεκάθαρο γιατί όλα είναι έτσι - ο Μπάιντεν. Τα έχει χαμένα ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία. Και η ηλικία του ανησυχεί το 59% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Gallup. Για τον Τραμπ, ο οποίος είναι επίσης αρκετά μεγάλος (πρόσφατα έκλεισε τα 78), το ποσοστό είναι αρκετές φορές χαμηλότερο - 18%.

Οι πολιτικοί δεν είχαν την ευκαιρία να κοιτάξουν σε προπαρασκευασμένες σημειώσεις ή να συμβουλευτούν συμβούλους. Ένα σημειωματάριο, ένα στυλό, ένα μπουκάλι νερό και οι δικές τους σκέψεις ήταν όλα όσα είχαν στο οπλοστάσιό τους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, δύο πρόεδροι συναντήθηκαν σε ένα ντιμπέιτ και μετρήθηκαν όχι μόνο με προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά προσπάθησαν να πείσουν το κοινό ότι ο καθένας τους ήταν πολύ πιο επιτυχημένος σε αυτή τη θέση από τον αντίπαλό του.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε ο απόλυτος χαμένος. Δεν καταλάβαινε τι έλεγε.

Τι σημαίνει πως ο Πρόεδρος της Αμερικής είναι ανοϊκός και δεν τον προτείνουν για να επανεκλεγεί; Δεν φαινόταν ήδη; Είναι ο πλανητάρχης με άνοια και τον αφήνουν;

Σχολιο.- Υπάρχει μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ σοβαρό ζήτημα αντικατάστασης του Μπάιντεν και η Μισέλ Ομπάμα είναι πολύ πιθανή λύση.  Θα ικανοποιήσει διπλα και τα woke κριτήρια που πια είναι τόσο κεντρικά στην ρητορική των Δημοκρατικών. Παρ όλα αυτά, αν δεν γίνει κάτι τρομερά απρόβλεπτο νομίζω ότι μάλλον θα νικήσει ο Τραμπ. Που φαίνεται ότι στο ουκρανικό έχει κόψει τις φανφάρες και τα ψέματα που έλεγε, έχει κάνει τεράστια μετατόπιση, και έχει συντονιστεί με το βαθέως κράτος των ΗΠΑ.

Σχολιο.- συμφώνησε απολύτως για το πακέτο των 60 δις στην Ουκρανία.Δεν το είδες αυτό; το ίδιο γεράκι φαίνεται ότι θα είναι όπως οι Δημοκρατικοί.Δεν ήταν αυτή η παλαιότερη θέση του.

Σχολιο.- Είχε ποτέ φως οι ΗΠΑ ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το Κόσοβο ξεκίνησαν αυτές οι βιομηχανίες παραγωγης οργάνων για τους ανάπηρους Αμερικανούς και Ευρωπαίους και το κακό εξελίχθηκε αρκετά στην Ουκρανία με τον πόλεμο. Ποιος θα κρεμάσει τους γκάνγκστερ και πάρουν τα όργανα τους για τους ανάπηρους της Δύσης?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λιμός εντείνεται στη βόρεια Γάζα. Τα παιδιά αγωνίζονται για λίγη τροφή- μερικά επιστρέφουν με άδεια χέρια στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Τουρκίας στο οποίο αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας ο Αλέξης Τσίπρας είναι το Πανεπιστήμιο Koc, ανήκει στην οικογένεια του μεγιστάνα της ομώνυμης οικογένειας της γείτονος, συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη), με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων, εμπλέκεται σε σκαναδαλώδη σύμβαση, της μαρίνας της Μυτιλήνης μαζί με τη Folli-Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου, είναι εκτός των άλλων κ κατασκευάστρια όπλων. Αυτός είναι και ο λόγος που ακτιβιστές από όλον τον κόσμο, ζητούν ολικό μποϊκοτάζ στις δράσεις του ομίλου και των εταιρειών του, χαρακτηρίζοντας τον έναν αιματοβαμμένο όμιλο.

Για να μην ισχυριστεί κανείς εκ των υστέρων, δεν ήξερα!

Σχολιο.- Κοτς και όχι Κος το επώνυμο του γνωστού Τούρκου μεγιστάνα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι απαιτήσεις του Ζελένσκι για τερματισμό της σύγκρουσης με τους όρους του Κιέβου είναι μη ρεαλιστικές. Την άποψη αυτή εξέφρασε η Γερμανίδα πολιτικός Σάρα Βάγκενκνεχτ.

"Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα", τόνισε η Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Η επικεφαλής του κόμματος Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτt χαρακτήρισε "ψευδαίσθηση" τα λόγια του Ζελένσκι ότι ο χρόνος για συμβιβασμό με τη Ρωσία έχει παρέλθει. Η Βάγκενκνεχτ πιστεύει ότι η Δύση θα βρεθεί σίγουρα στα πρόθυρα μιας σοβαρής σύγκρουσης στην Ευρώπη, αν συνεχίσει να ακολουθεί την τρέχουσα πολιτική της απέναντι στην Ουκρανία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατός κατοχής εμποδίζει την κίνηση των ασθενοφόρων ρίχνοντας με μπουλντόζες χώμα  επάνω στα ασθενοφόρα για να τα θάψει και να ολοκληρώσει το σχέδιο γενοκτονίας των αμάχων παλαιστίνιων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θάνατος στους συνεργάτες των κατακτητών"

Το Tulkarem επιβεβαιώνει τις αξίες του μετά την εισβολή των προδοτικών "Παλαιστινιακών" Δυνάμεων στο σπίτι Παλαιστίνιου μαχητή, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την άνανδρη δολοφονία των έντιμων μαχητών του Tulkarem, των μαρτύρων Ahmad Abu Al-Ful  και Motasim Al-Arif.

Δόξα στους μάρτυρες και θάνατος στους συνεργάτες των κατακτητών!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες διαδηλώνουν στη Σεούλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής τρομοκρατίας κατά των Παλαιστινίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανοί και Λιβανέζοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι αυξανόμενες απειλές του Ισραήλ κατά του Λιβάνου είναι "ψυχολογικός πόλεμος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σε πόλεμο κατά Χεζμπολάχ, το Ισραήλ θα βρεθεί σε μοιραίο τετ α τετ με το Ιράν που θα μας ψεκάσει με βαλλιστικούς πυραύλους».(Ισραηλινός τ. αξιωματικός στρατιωτικών πληροφοριών) 

30/06/2024

«Σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ θα πρέπει να περιμένει ένα μοιραίο τετ α τετ με το Ιράν που θα μας ψεκάσει με βαλλιστικούς πυραύλους» δηλώνει ο Jacques Neriah, πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών στην ισραηλινή τηλεόραση i24news.

Eνώ από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου τονίζει:θ΄απαντήσουμε σε μια πιθανή επίθεση του ισραηλινού στρατού” που σημαίνει δεν θα είναι πόλεμος Ισραήλ Χεζμπολάχ αλλά πόλεμος Ισραήλ Λιβάνου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λεπέν πήρε άνετα τον πρώτο γύρο στις βουλευτικές στη Γαλλία 34%…

30/06/2024

Η Λεπέν πήρε άνετα τον πρώτο γύρο στις βουλευτικές στη Γαλλία 34%…Μετά τις ευρωεκλογές μπαίνει μπροστά και στην κούρσα βουλευτικών..Kαθαρό προβάδισμα..

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: το RN προηγείται στον πρώτο γύρο με 34% των ψήφων, ακολουθούμενο από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (28,5%)

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις του Ipsos Talan, το κόμμα της Λεπέν βγαίνει στην κορυφή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου. Η ενωμένη αριστερά υπό τη σημαία του Νέου Λαϊκού Μετώπου βρίσκεται 6 μονάδες πίσω, ενώ το προεδρικό στρατόπεδο του Μακρόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,05% και οι Ρεπουμπλικάνοι τέταρτοι με 10%.

Ο Jordan Bardella,που ηγείται πια του κόμματος της Λεπέν πρόεδρος του γαλλικού κόμματος National Rally (RN) βγαίνει πρώτος στον πρώτο γύρο βουλευτικών..

Περίπου 60% η συμμετοχή στις κάλπες που θωρείται πιο υψηλή συγκριτικά με τελευταίες βουλευτικές του 2022 κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες..

Σε δελτίο τύπου, οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοινώνουν ότι δεν θα δώσουν ντιρεκτίβες στους ψηφοφόρους τους για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Είναι το 4ο κόμμα σήμερα με 10%

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ζητά «μια μεγάλη, ξεκάθαρα δημοκρατική και δημοκρατική συσπείρωση» ενάντια στο RN.

Η Λεπέν είπε ότι η δημοκρατία μίλησε και ότι κανείς Γάλλος δε θ΄απωλέσει τα δικαιώματα του το αντίθετο θα συμβεί

Ο Μπαρντελά δήλωσε εγγυητής των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των Γάλλων και εγγυητής του γνωστού τρίπτυχου.

Ενώ ο Μελανσόν κάλεσε σε πανστρατιά καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη στις επαναληπτικές και είπε  «καμία ψήφος στο κόμμα της Λεπέν»  και “αυτό το βράδυ ένα είναι σίγουρο : ο κ. Attal ( το πουλέν του Μακρόν) δεν θα είναι πια πρωθυπουργός”

και η εξέλιξη του κόμματος RN διαχρονικά αν κι από FN μετονομάστηκε σε RN

Ένας κυβερνητικός συνασπισμός βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ του Μακρόν, του PS, των Πρασίνων, της LR non Ciotti, της διάσπασης των Ρεπουμπλικάνων Horizon, της κεντρώας Modem και ορισμένων μη εγγεγραμμένων μελών. Πιθανότητα Ολάντ ή Γκλούξμαν ως Πρωθυπουργός αν το RN δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Και ο ακροδεξιός Éric Zemmour, πήρε 0,6% με το Reconquête



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Το κόμμα του Νετανιάχου το Λικούντ απαιτεί από εισαγγελέα να διώξει τον τ. Πρωθυπουργό Ehud Barak και τον τ. αρχηγό της Μοσάντ Tamir Pardo γιατί κάλεσαν το Αμερικάνικο Κογκρέσο ν’ ακυρώσει την ομιλία του Νετανιάχου!

30/06/2024

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Το κόμμα του Νετανιάχου το Λικούντ απαιτεί από τον εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του τ. Πρωθυπουργού Ehud Barak και του πρώην επικεφαλής της Μοσάντ του Tamir Pardo γιατί κάλεσαν το Αμερικάνικο Κογκρέσο να ακυρώσει την ομιλία του Νετανιάχου με άρθρο τους στη New York Times αναφέρει τώρα το ισραηλινό κανάλι 13. Στη στρατοκρατική θεοκρατία του μεσσιανιστή Νετανιάχου η διαφωνία θεωρείται συνωμοσία και έγκλημα. Η ελευθερία της έκφρασης και του τύπου είναι ανυπόστατη πλέον στο εμπόλεμο Ισραήλ.

Υψηλόβαθμοι του Ισραήλ (τ. Πρωθυπουργός, Νομπελίστας, τ. Αρχηγός Μοσάντ κ.α) απαιτούσαν να μην μιλήσει ο Νετανιάχου στο Αμερικάνικο Κογκρέσο: Δεν εκπροσωπεί το Ισραήλ οδηγεί το κράτος προς εξαφάνιση!Είναι το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη.

“Δεν μας εκπροσωπεί”: σε άρθρο στους “New York Times” ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ζητούν να μην μιλήσει ο Νετανιάχου στο Κογκρέσο. Οι Ehud Barak (τ Πρωθυπουργός), David Harel (Πρόεδρος της Ισραηλινής Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών), Tamir Pardo (τ. επικεφαλής της Μοσάντ), Talia Sasson, Aharon Chachanover (Βραβείο Νόμπελ Χημείας) και David Grossman (πολυβραβευμένος συγγραφέας) υπογράφουν ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζονται: «Το Κογκρέσο έκανε λάθος να προσκαλέσει τον Νετανιάχου».

O Ehud Barak είχε πρόσφατα κάνει μια συγκλονιστική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! τ. Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εhud Barak: η στρατηγική των μεσσιανιστών Υπουργών Νετανιάχου είναι η κλιμάκωση ώστε να επιταχυνθεί η έλευση ”Μεσσία”/Αντίχριστου! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έλον Μασκ το ΙΝΔΑΛΜΑ του ”δεν ξέρω τίποτα” συνεργάζεται με CIA και Πεντάγωνο!

30/06/2024

Το ΙΝΔΑΛΜΑ του ”δεν ξέρω τίποτα” συνεργάζεται με τη CIA και το Πεντάγωνο. Χρηματοδοτείται από Υπ. Άμυνας ΗΠΑ.

Σχέδιο του ο εποικισμός του Άρη. Έχει στείλει στο διάστημα την κούκλα Starman γλωσσικό δάνειο από D. Bowie που όριζε έτσι 1 αγγελιαφόρο εξωγήινων! Ο Ελον Μασκ ο για πολλούς Μεσσίας και γι άλλους ο λεπρός ”Μεσσίας” (δηλ. ούτε λίγο ούτε πολύ αντίχριστο τον λέει η εκπομπή) ! Ολιγάρχης με 30 δις δολάρια περιουσία..ένας από τους 12 χειρότερους εργοδότες στις ΗΠΑ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία..

Το 1972 μια δισκογραφική εταιρία RCA πιέζει τον David Bowie να προσθέσει ένα τραγούδι στο 5ο άλμπουμ του το “Ziggy Stardust” Στο τραγούδι ο Ziggy Stardust που είναι το alter ego του Bowie μεταφέρει στη γη το μήνυμα ενός εξωγήινου που στο εξής θ΄αποκαλούμε Starman γιατί όπως εξηγεί σε συνέντευξή του ο Bowie στον Ουίλιαμ Μπάροουζ ο Ziggy Stardust δεν ήταν εξωγήινος ήταν αγγελιαφόρος των εξωγήινων. Το τραγούδι ερμηνεύεται από ορισμένους ως η αναφορά στην επιστροφή ενός Μεσσία μιας (σσ άλλης) Β Παρουσίας.

Πλέον η αναζήτηση στο διαδίκτυο του λήμματος Starman παραπέμπει στον Έλον Μάσκ γιατί χρησιμοποιεί τ’ όνομα Starman για την εταιρία του SPACEX που έχει θέσει σε διαστημική τροχιά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο TESLA όπου επιβαίνει μια κούκλα που ονομάζεται Starman. Τον Έλον Μασκ τον χαρακτηρίζει καλύτερα ένα άλλο στιχάκι του Bowie ότι κάνει έρωτα με το εγώ του σαν ένας λεπρός Μεσσίας Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι ο Ελον Μασκ θεωρείται Μεσσίας από πολλούς και λεπρός Μεσσίας από πολύ λιγότερους (σσ δηλ ένας από τους πιο αβανταδόρικους ψευδοπροφήτες της Νέας Εποχής)…

Του γράφουν επαινετικά τραγουδάκια όπως έκαναν οι τροβαδούροι για τους βασιλιάδες του Μεσαίωνα Γνωστά τα προγράμματα του τεχνητής νοημοσύνης και τα σχέδια του για εποικισμό του πλανήτη Άρη

Μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος με προσωπική περιουσία 28 δις δολαρίων ενδιαφέρεται πραγματικά να σώσει τον πλανήτη;

Δίνει τη μάχη για να συνθλίψει τους δικούς του εργαζόμενους

Εργαζόμενοι στα εργοστάσια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας φωνάζοντας ”Tesla δεν μπορείς να κρυφτείς βλέπουμε την άπληστη πλευρά σου”. Παροιμιώδης απληστία αφού όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian στα εργοστάσια της Tesla oι εργαζόμενοι λιποθυμούν από υπερκόπωση για να πιάσουν τους στόχους που τους θέτει ο μεγάλος οραματιστής Έλον Μασκ. Εργάτες στην Καλιφόρνια εργάζονται τόσο σκληρά που λιποθυμούν στη γραμμή παραγωγής λόγω των ωρών που εργάζονται για να πιάσουν τους φιλόδοξους στόχους Από το 2014 έχουν γίνει τουλάχιστον 100 κλήσεις σε ασθενοφόρα Τα περιστατικά που κατέληξαν στο νοσοκομείο αφορούσαν ζαλάδες και σπασμούς μαζί με άλλα συμπτώματα Κάποιοι εργάτες αισθνάνονται περήφανοι που εργάζονται σε ένα εργοστάσιο που λιποθυμούν κι έχουν σπασμούς από την εξάντληση

Το Εθνικό Ίδρυμα Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας εξέδωσε τη λίστα με τις 12 βρώμικες δηλ. τις πιο επικίνδυνες δουλειές στις ΗΠΑ ανάλογα με τις εργασιακές συνθήκες σε αποθήκες κι εργοστάσια . Στη λίστα 2 μεγάλα ονόματα η Amazon και Tesla Στην τελευταία οι σοβαροί τραυματισμοί είναι 83 % περισσότεροι απ΄αυτούς του μέσου όρου του κλάδου. Ακρωτηριασμός ενός εργαζομένου το 2016.

Όταν οι εργαζόμενοι του επιχείρησαν να έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση τους κατηγόρησε ότι είναι πράκτορες γιατί πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα και να έχεις εργοστάσια χωρίς συνδικάτα για να βγάζεις τέτοια δις κέρδη

Χρηματοδοτεί τα πιο αντιδραστικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σαν τον Μάρκο Ρούμπιο που ζητούν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Οι New York Times γράφουν ότι ο Έλον Μασκ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ της Silicon Valley 

Για το πρόγραμμα του SPACEX που θα μας στείλει στον Άρη η CIA από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για δουλειά του Έλον Μασκ ακολούθησε και το Πεντάγωνο αλλά την μεγαλύτερη πάσα του την έκανε η ΝΑSΑ που του παραχώρησε δωρεάν εγκαταστάσεις πανάκριβες .Τον πληρώνει το Υπ. Ενέργειας το Υπ. Άμυνας οι μυστικές υπηρεσίες CIA.

Ο Έλον Μασκ το ΙΝΔΑΛΜΑ του ”δεν ξέρω τίποτα”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων που τα ονομάζει ”Ημέρα της Κρίσης” αν δεχθεί υπαρξιακή απειλή από συνασπισμό δυνάμεων της περιοχής.

30/06/2024

Το Ισραήλ δια αξιωματούχου του διαμηνύει ότι θα περάσει σε χρήση πυρηνικών όπλων που τα ονομάζει ”Ημέρα της Κρίσης” αν δεχθεί υπαρξιακή απειλή από συνασπισμό δυνάμεων της περιοχής. Το ισραηλινό μέσο Maariv αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Ισραηλινού Συμβουλίου Εργαζομένων Αεροδιαστημικής δήλωσε:

Αν το Ισραήλ βρεθεί σε κίνδυνο, έχει το όπλο να σπάσει την ισορροπία δυνάμεων.

Εάν το Ιράκ, η Υεμένη, το Ιράν, η Συρία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής αποφασίσουν να διευθετήσουν τους λογαριασμούς τους μαζί μας, θα χρησιμοποιήσουμε τον κωδικό της Ημέρας της Κρίσης (είναι πύραυλοι που φέρουν πυρηνικά όπλα)

Οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί μας βοηθούν με τις πληροφορίες τους και, όταν χρειάζεται, μας λένε από πού προέρχεται ο κίνδυνος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισε και η Κυριακάτικη Αυγή μαζί με την ημερήσια. Γενικώς Αυγή πάπαλα. Τελείωσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψάχνουμε τον περιφερειάρχη Χαρδαλιά για τις φωτιές. Στοπ. Που είναι χαμένος αυτός; Δείτε τι έλεγε πέρυσι τέτοιον καιρό η μοσχαροκεφαλή του Κούλη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο: Συνελήφθη άνδρας στη Νέα Μάκρη για εμπρησμό που τον είχαν συλλάβει πριν 15 μέρες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλειδώνει η νίκη της Le Pen στον β΄ γύρο (7/7) των εκλογών – Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ζητάνε καταψήφιση της Εθνικής Συσπείρωσης

Το συντηρητικό κόμμα Les Républicains (LR), το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 10% των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, αρνήθηκε να καλέσει τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Όπου δεν έχουμε υποψηφίους στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, δεν δίνουμε κατευθύνσεις και αφήνουμε τους Γάλλους να εκφραστούν κατά συνείδηση», ανέφερε το LR σε δελτίο τύπου.

«Ο κίνδυνος που απειλεί τη χώρα μας σήμερα είναι η άκρα αριστερά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του LR, François-Xavier Bellamy.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



66,9%! ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΡΕΚΟΡ στις κάλπες στην Γαλλία...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Πρώτη με 32,36% η «Εθνική Συσπείρωση» των Μ.Λεπέν-Ζ.Μπαρντελά – «Ανοικτά» όλα στον β’γύρο

Ακολουθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο Αριστεράς-ακροαριστερών με το εντυπωσιακό 28,74% - Εφιάλτης για την Ευρώπη τυχόν επικράτηση του Λαϊκού Μετώπου με τον Μακρόν στον β' γύρο

30.06.2024 | 23:50

Iστορική επικράτηση της Δεξιάς, στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία με την Εθνική Συμμαχία των Μ.Λεπέν και του υποψήφιου, μόλις 28 ετών, Ζ.Μπαρντελά, να κατακτά το 32,3% των ψήφων.

Όμως, όλα θα κριθούν στον β’ γύρο, την 7η Ιουλίου.

Εκεί όπου στελέχη των Ρεπουμπλικανών, του παλιού «γκωλικού» κόμματος που κέρδισε το 6,51% των ψήφων. χαρακτηρίζει «εθνικό κίνδυνο» την πιθανότητα της επικράτησης της γαλλικής αριστεράς και του Μακρόν. Ενώ οι διάφοροι ανεγάρτητοι δεξιοί εκτός κομμάτων κερδίζουν το 3,59%. Και μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους παίρνουν το 10,1%. Το κόμμα του Μακρόν που λέγεται Μαζί πήρε 21,56%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η νίκη της Λεπέν είναι ξεκάθαρη, ενδεχομένως όμως όχι αρκετή για να «κλειδώσει» την πλειοψηφία στο γαλλικό Κοινοβούλιο.

Η Ipsos υπολογίζει ότι με το σημερινό ποσοστό, η Λεπέν και οι σύμμαχοί της μπορούν να καταλάβουν 230 με 280 έδρες στη Βουλή, με την απόλυτη πλειοψηφία να απαιτεί 289.

Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες οδήγησε την Ακροδεξιά να διπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματός της σε σχέση με τις εκλογές του 2022 (18,7%), δείχνοντας για πρώτη φορά ότι έχει την απόλυτη δυναμική να κατακτήσει την εξουσία.

Το κόμμα που θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των 289 εδρών θα έχει το δικαίωμα να διορίσει πρωθυπουργό και κυβέρνηση – αν και ο ίδιος ο Μακρόν έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από πρόεδρος.

Η Λεπέν, ως απόλυτη νικήτρια, ελπίζει ότι θα κερδίσει τον «μαγικό» αριθμό εδρών που θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει την πρώτη «καθαρή» ακροδεξιά κυβέρνηση στη Γαλλία.

Εάν αυτό συμβεί, θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος συγκατοίκησης μεταξύ ηγετών διαφορετικών κομμάτων – κάτι που συνέβη για τελευταία φορά από το 1997 έως το 2002, όταν ο συντηρητικός πρόεδρος Ζακ Σιράκ συμπορευόταν με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν.

Η σημερινή καταμέτρηση δεν θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα – καθώς οι πιο επιτυχημένοι υποψήφιοι σε κάθε εκλογική περιφέρεια θα προχωρήσουν σε δεύτερο γύρο στις 7 Ιουλίου, και η σχετικά υψηλή συμμετοχή που παρατηρήθηκε σήμερα υποδηλώνει ότι πολλοί από αυτούς θα το κάνουν.

Τη δυναμική, από την άλλη, να ανακόψει αυτή την πορεία της Ακροδεξιάς προς τα Ηλύσια Πεδία είναι ο συνασπισμός των αριστερών κομμάτων, το Nouveau Front Populaire, το οποίο έχει κατακτήσει το 28,7%

Ο πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος αιφνιδίασε όταν στις 9 Ιουνίου μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές, ζήτησε εκλογές είδε τον δικό του συνασπισμό Μαζί στην τρίτη θέση, με ποσοστό 21,56%.

Βέβαια, το 21,56% αποτελεί βελτίωση από το 14,6% των ευρωεκλογών που τον σόκαρε και τον ώθησε στην απόφαση για πρόωρες εκλογές και σχεδόν «ισοφάριση» των αποτελεσμάτων που έλαβε στο αντίστοιχο σκέλος των εθνικών εκλογών του 2022.

Γεγονός που του αφήνει ελπίδες για ανατροπή.

Τα αριστερά κόμματα, ελέγχονται από τον σχηματισμό του αριστερού σοσιαλδημοκράτη  Μελανσόν, ο οποίος με βάση τα ποσοστά του πρώτου γύρου, κατακτά περίπου 125 ως 165 έδρες, ενώ ο Μακρόν μπορεί να καταλήξει με 70 ως 100 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η  προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες ήταν εξαιρετικά υψηλή. Με βάση τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, στις 12 το μεσημέρι ώρα Γαλλίας, είχε ψηφίσει το 25,9% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 18,43% που είχαν ψηφίσει την ίδια ώρα στις βουλευτικές εκλογές του 2022 και 19,25% το 2017.

Τελικά η συμμετοχή ανήλθε στο 66,92%

Το ενδεχόμενο να αποκτήσει κυβέρνηση αριστερών σοσιαλδημοκρατών η Γαλλία, είναι βέβαια τρομακτικό για την καθεστηκυία τάξη στην Ευρώπη. Αλλά σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Μακρόν (που «την έχει δει» Ναπολέων), στην προεδρία της χώρας, θα υπάρξει μετριασμός των επιπτώσεων.

Η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση υπολείπεται 3,6 μονάδων των προβλέψεων –δημοσκοπήσεων (36%).

Αντίθετα οι Ρεπουμπλικανοί που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα ψηφίσουν Μπαρντελά στον β’γύρο της επόμενης Κυριακής, έκαναν μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και αντί για το 6% έφτασαν στο 10% μαζί με τους ανεξάρτητους δεξιούς. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολτσάνκ: Η «Μάχη του Άρνεμ» σε ρωσική έκδοση! – Η συγκλονιστική έξοδος των παγιδευμένων Ρώσων αλεξιπτωτιστών

Σκληρές μάχες διαφυγής με δεκάδες νεκρούς για το ρωσικό Τάγμα που εγκλωβίστηκε πριν δύο εβδομάδες σε ένα εργοστάσιο χημικών

30.06.2024 | 17:14

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη νύχτα επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 400 Ρώσων αλεξιπτωτιστών στο Βολτσάνσκ του Χάρκοβο οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα χημικό εργοστάσιο από τις 15 Ιουνίου.

Οι 400 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μάχονται ηρωικά, με την υποστήριξη του ρωσικού πυροβολικού, για να διαφύγουν από τον ουκρανικό κλοιό που στήθηκε γύρω τους με τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερτερούν 15:1! 

Δύο ρωσικά τεθωρακισμένα Μηχανοκίνητα Τάγματα έχουν προσεγγίσει την περιοχή για να μικρύνουν την απόσταση διαφυγής, αλλά οι Ουκρανοί βάλλον καταιγιστικά πυρά και όλα είναι ανοικτά.

Η όλη προσπάθεια θυμίζει την επιχείρηση «Market Garden» στο Άρνεμ της Ολλανδίας το 1944, Αμερικανών και Βρετανών, όταν οι αλεξιπτωτιστές των συμμάχων εγκλωβίστηκαν μετά την αεραπόβασή τους και τους περικύκλωσαν βαριές γερμανικές μονάδες, ενώ η συμμαχική προσπάθεια προσέγγισης και διάσωσής τους, είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση μόνο ενός μικρού μέρους τους.

Γενικά η κατάσταση δεν εξελίχθηκε θετικά για τους Ρώσους όχι μόνο στο Βολτσάνσκ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Χάρκοβου.

Αν το ρωσικό σχέδιο ήταν να αποσυρθούν δυνάμεις από άλλα μέτωπα και να διατεθούν στο Χάρκοβο, πέτυχε αφού 20 ουκρανικές Ταξιαρχίες έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους από το νότιο (Ζαπορίζια, Χερσώνα) και το ανατολικό (Ντονέτσκ) μέτωπο και έχουν σπεύσει στο Χάρκοβο.

Αν σκοπός των Ρώσων είναι να καταλάβουν την ενδιάμεση περιοχή από την πόλη του Χαρκόβου μέχρι τα μέχρι πρότινος ρωσο-ουκρανικά σύνορα, περίπου 70 χλμ.  και να δημιουργήσουν «ζώνη ασφαλείας» για να αποφεύγεται ο βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, απέχουν αρκετά από τον στόχο τους: Πρέπει να διατεθούν πολύ περισσότερες δυνάμεις.

Για κατάληψη του περιφερειακού δρόμου του Χαρκόβου και τον έλεγχό του από δυτικά, βόρεια και νότια, απέχουν από τον στόχο τους πάρα πολύ.

Πόσο; Τουλάχιστον 100.000 άνδρες!

Τόσους επιπλέον υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν να προστεθούν στους 35.000 Ρώσους στρατιώτες που επιχειρούν τώρα ανατολικά του Χαρκόβου και έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις από την Μεγάλη Παρασκευή 4 Μαΐου.

Για την ώρα κινδυνεύουν με μία τακτική ήττα, αν δεν καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους 400 αλεξιπτωτιστές.

Η ρωσική 83η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που ανήκουν οι 400 άνδρες (υπολογίζεται ότι λιγότεροι από 150 είναι πλέον μάχιμοι, καθώς έχουν σκοτωθεί ή αιχμαλωτιστεί 70 αλεξιπτωτιστές και οι λοιποί έχουν τραυματιστεί) έχει υποχωρήσει από το Βοβτσάνκ.

Η κατοχή της πόλης ουσιαστικά δίνει το πάνω χέρι για την κυριαρχία στο Χάρκοβο και για αυτό αποτελεί σήμερα το επίκεντρο των μαχών στην εν λόγω περιφέρεια.

Βόρεια του Χαρκόβου, ο ουκρανικός Στρατός  έχει δημιουργήσει βάση εξόρμησης για 20 Ταξιαρχίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κάποιες από τις αξιόμαχες μονάδες του ουκρανικού Στρατού αυτήν την στιγμή.

Η ρωσική Αεροπορία, βέβαια, καταστρέφει τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν κοντά στις γραμμές του μετώπου και δυσκολεύει τον ανεφοδιασμό τους, αλλά η ρωσική κεντρική διοίκηση προφανώς και δεν είχε αναλάβει την δέουσα δράση μέχρι χθες για τον απεγκλωβισμό των αλεξιπτωτιστών.

Με την αεροπορική υπεροχή να είναι απόλυτη και την υπεροχή σε πυροβολικό να είναι δεδομένη, είναι ακατανόητο το γιατί δεν είχε αναληφθεί δράση απεγκλωβισμού των αλεξιπτωτιστών ενωρίτερα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζικά σαμποτάζ στην ρωσική επικράτεια από Ουκρανούς – «Εσωτερική αιμορραγία» για την Μόσχα

Προκαλείται χάος και οι σαμποτέρ δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν

30.06.2024 | 13:57

Μυστήριες φωτιές και εκρήξεις σε κτίρια χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία, πυρπόληση στρατιωτικών οχημάτων/εγκαταστάσεων και καταστροφές σε υποδομές (βλ. σιδηροδρομικά δίκτυα) συνθέτουν το σκηνικό ενός «αθέατου πολέμου» μέσα στο έδαφος της Ρωσίας.

Τα στοιχεία που μεταδίδουν Αμερικανοί αναλυτές –και τα συνδέουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία– είναι ενδεικτικά:

Συνολικά 109 πυρκαγιές σε μεγάλες βιομηχανικές, ενεργειακές, στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις αναφέρθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο. Σημειώνεται πως δεν περιλαμβάνονται περιστατικά σε μικρές εγκαταστάσεις, καθώς και οικιακές πυρκαγιές.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά ανά περιοχή σημειώθηκε τον Ιανουάριο όταν επλήγησαν περίπου 105 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Οι περισσότερες από τις πληγείσες εγκαταστάσεις είναι διάφορες μεταποιητικές επιχειρήσεις (από μικρά καταστήματα έως εργοστάσια), αποθήκες με τελικά προϊόντα ή υλικά, καθώς και εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων υποσταθμών και αποθηκών πετρελαίου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην επαρχία της Μόσχας και στην πόλη της Μόσχας. Αρκετές τέτοιες εγκαταστάσεις βρίσκονται εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι περιοχές βρίσκονται επίσης στην κορυφή σε ό,τι αφορά εμπρηστικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές και διοικητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων στρατολόγησης στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο κύριος αριθμός των πυρκαγιών προκλήθηκε από ελαττωματικά ηλεκτρικά δίκτυα ή παραβίαση των μέτρων πυρασφάλειας. Ωστόσο, υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία για εμπλοκή ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας σε πολλές από αυτές.

Ένα τρανό παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο Ostafyevo, όπου πέντε Ρώσοι πυρπόλησαν ένα ελικόπτερο Ka-32. Τους είχαν υποσχεθεί 20 χιλιάδες δολάρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Συμμαχία αριστεράς με Μακρόν – Ο Ζ.Λ.Μελανσόν θα στηρίξει βουλευτές του κόμματος του Ε.Μακρόν στον β’ γύρο

Θα αποσύρει τους βουλευτές του σε κάθε περιφέρεια όπου κατέλαβαν την τρίτη θέση

30.06.2024 | 22:24

Ο αριστερός σοσιαλδημοκράτης  Ζαν-Λυκ Μελανσόν, προτίθεται να αποσύρει τους υποψηφίους του στο δεύτερο γύρο των εκλογών σε περιφέρειες όπου κατέλαβαν την τρίτη θέση, αν υπάρχει πιθανότητα εκλογής βουλευτή από την «Εθνική Συσπείρωση».

Αυτή η κίνηση δείχνει την προθυμία του να υποστηρίξει τους υποψηφίους της «Αναγέννησης» του Εμανουέλ Μακρόν, σε περίπτωση που οι δικοί του υποψήφιοι του «Νέου Λαϊκού Μετώπου» βρεθούν στην τρίτη θέση.

Αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσε και ο σύμμαχος του Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ, επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης «Ορίζοντες», σηματοδοτώντας έτσι τη στήριξή του προς τους βουλευτές του «Νέου Λαϊκού Μετώπου» προκειμένου να αποτραπεί η εκλογή ακροδεξιών υποψηφίων.

Σύμφωνα με το γαλλικό εκλογικό σύστημα, σε όποια περιφέρεια δεν έχει εκλεγεί βουλευτής με 50% και πάνω, περνάνε στον τρίτο γύρο όσοι υποψήφιοι πήραν 12,5% και πάνω στον πρώτο γύρο.