Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Δευτερα 1 Ιουλιου 2024


Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι της Πλάκας στην Κερατέα άρχισαν να καταγράφουν τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 30/6 καίγοντας συνολικά 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 ηχούσαν μέσα στην ημέρα στην ευρύτερη περιοχή και εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Παλαιοκαμάριζα, Πλάκα, Ριμπάρι

και Πανόραμα Κερατέας. Στη μάχη ρίχτηκαν περισσότεροι από 130 πυροσβέστες, με πολλούς εθελοντές, ενώ από αέρος έφτασαν να επιχειρούν στην περιοχή μέχρι 17 εναέρια μέσα ταυτόχρονα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, περισσότερα από πέντε σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστησαν και αρκετές αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Για άλλη μια φορά, αγανάκτηση και θλίψη είναι τα συναισθήματα που κυριεύουν τους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής.

“Έχουν καεί 8 με 9 σπίτια. Θα βγούμε τώρα να τα καταμετρήσουμε, γιατί χθες ήταν αδύνατον λόγω της φωτιάς. Παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στα καμένα πολίτες που δεν κατέχουν περισουσίες στην περιοχή“, λέει ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθώς οι μονάδες φυσικού αερίου δεν επαρκούν για να καλύψουν την αυξημένη λόγω θερμοκρασιών ζήτηση, οι λιγνιτικές μονάδες διαδραματίζουν κομβικό ρόλο και αναδεικνύονται σε «χρυσές εφεδρείες» του συστήματος. Έτσι για σήμερα, η κατανομή του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνει τέσσερις λιγνιτικές μονάδες, ήτοι τις μονάδες Άγιος Δημήτριος 3, Μεγαλόπολη 4, Μελίτη και Πτολεμαΐδα 5. Πρόκειται για τις ίδιες μονάδες που συμμετείχαν στην αγορά και χθες....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε τον Σπύρο τον Ηλία κτηνοτροφο (συνάδελφο ουσιαστικα) από τον Βαρνάβα χωριό της Αττικής.

«Κουρεύουμε τα πρόβατα και το μαλλί  το πετάμε. Δυστυχώς! Τι ψάχνεις να βρεις. Αφού φέρνουνε μαλλί από το Πακιστάν. Λεμόνια από την Αργεντινή, σκόρδα από τον Κίνα, και μαλλί από το Πακιστάν. Δυστυχώς.»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία «πράσινη» ανάπτυξη ανεμογεννηττριών, συνεπώς, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αληθινό πράσινο της φύσης.

Καμία «πράσινη» μορφή ενέργειας ανεμογεννητριών δεν μπορεί να γίνεται αιτία για την καταστροφή του πράσινου των κορυφογραμμών, των δασικών εκτάσεων και των σπάνιων οικοσυστημάτων.

Και καμία «πράσινη» τεχνολογία ανεμογεννητριών δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την περαιτέρω καταστροφή του κλίματος και του περιβάλλοντος, στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι επιχειρείται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν ξέρω την αποτελεσματικοτητα της μεθόδου επιστημονικά κλπ.

Δεν είμαι γεωπόνος, δασολόγος…

Θέλω να πω ότι αν υπάρχει θέληση κ όραμα, βρίσκεται κ ο τρόπος. 

Στην τοξική μας χώρα, έχουν κυρηξει πόλεμο στα δέντρα κ στο πράσινο των πόλεων κ όχι μονο. Το μονο "πράσινο" που φυτρώνει ανενόχλητα είναι οι ΑΠΕ.


ΜΕΘΟΔΟΣ MIYAWAKI

Η μέθοδος Miyawaki είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τον Ιάπωνα βοτανολόγο Akira Miyawaki για τη δημιουργία πυκνών, αυτόχθονων αλσών. Έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της βιοποικιλότητας, την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της επιταχυνόμενης ανάπτυξης των αλσών. Ιδού οι βασικές αρχές και χαρακτηριστικά της μεθόδου Miyawaki:

1. Φύτευση υψηλής πυκνότητας: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές δασικές μεθόδους, η μέθοδος Miyawaki περιλαμβάνει τη φύτευση μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων πολύ κοντά μεταξύ τους (συνήθως 3-5 φορές πυκνότερα από το συνηθισμένο), γεγονός που ενθαρρύνει την κάθετη ανάπτυξη καθώς τα δέντρα ανταγωνίζονται για το φως.

2. Ιθαγενή Είδη: Εστιάζει αποκλειστικά στη φύτευση ιθαγενών φυτικών ειδών που ταιριάζουν στις τοπικές κλιματικές και εδαφικές συνθήκες. Αυτό προωθεί την ανάπτυξη ενός ποικίλου και ανθεκτικού οικοσυστήματος που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση μόλις καθιερωθεί.

3. Βιολογική Προετοιμασία Εδάφους: Πριν τη φύτευση, το χώμα είναι προσεκτικά προετοιμασμένο για να μιμηθεί τις φυσικές δασικές συνθήκες. Αυτό περιλαμβάνει τον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανική ύλη για την υποστήριξη της ταχείας ανάπτυξης και εγκαθίδρυσης των δενδρυλλίων.

4. Απουσία Χημικών Εισροών: Τα δάση Miyawaki καθιερώνονται χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων, βασιζόμενα αντ' αυτού σε φυσικές διεργασίες και οργανικά υλικά για εμπλουτισμό του εδάφους και καταπολέμηση των παρασίτων.

5. Γρήγορη Ανάπτυξη και Ωριμότητα: Λόγω της υψηλής πυκνότητας φύτευσης και των βέλτιστων συνθηκών εδάφους, τα δάση Miyawaki αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά δάση. Φτάνουν στην ωριμότητα μέσα σε 10-30 χρόνια, σε σύγκριση με τα τυπικά 100 χρόνια για τα παραδοσιακά δάση.

6. Περιβαλλοντικά Οφέλη: Η μέθοδος είναι γνωστή για την ικανότητά της να απομονώνει το διοξείδιο του άνθρακα με ταχύτερους ρυθμούς από τα κανονικά δάση, καθιστώντας την αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της κλιματικής Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των υποβαθμισμένων εδαφών και στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας με την αναδημιουργία ιθαγενών οικοτόπων.

Γενικά, η μέθοδος Miyawaki γιορτάζεται για την αποτελεσματικότητά της στη δημιουργία υγιών δασών βιοποικιλότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσφέροντας μια βιώσιμη λύση στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Η καλλιέργεια βλάστησης χρησιμοποιώντας τη διάσημη μέθοδο Miyawaki ή «δάση τσέπης» είναι πολύ ταχύτερη και αποτελεσματική, ειδικά σε αστικές και προαστιακές περιοχές. Η μέθοδος αναδάσωσης Miyawaki χρησιμοποιεί ιθαγενή είδη που φυτεύουν πολύ κοντά το ένα στο άλλο για να ενθαρρύνουν την απεικόνιση του ηλιακού φωτός. Ως αποτέλεσμα, η φυτεία γίνεται 30 φορές πυκνή, μεγαλώνει 10 φορές πιο γρήγορα και δεν απαιτεί συντήρηση μετά από διάστημα 3 ετών. Η μέθοδος Miyawaki σημείωσε οριστική επιτυχία στο Shadman Park, Καράτσι, Πακιστάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς θα ψηφίζατε υποψηφίους του Μητσοτάκη για να μην εκλεγούν εκείνοι του Βελόπουλου;

Στους αριστερούς της Ελλάδας απευθύνεται το ερώτημα με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία.

Σχολιο.- Την Γαλλία δεν την κατέστρεψε η Λε Πεν.

Δεν ευθύνεται αυτή για το charlie hebdo.

Δεν ευθύνεται για το Μπατακλαν.

Δεν ευθύνεται για τις επιθέσεις σε Λυών, Μασσαλία κ Άλλου

Δεν ευθύνεται για τα Κίτρινα γιλέκα.

Δεν ευθύνεται για τις απεργίες των γεωργών. Είναι οι πολιτικές του Ολαντ, του Μακρόν κλπ που ευθύνονται για αυτά

Οπότε για τον μέσο Γάλλο..... Η Λεπέν είναι η δημοκρατία. Ακροδεξιοί ήταν αυτοί που τους άφησαν να ζουν σε αυτή την κατάσταση

Λουτρό αλήθειας κύριοι. Η καραμέλα  περί ακροδεξιάς πάλιωσε

Σχολιο.- οσο οι ευρωπαίοι ανέχονται καταστασεις που κανουν τους πολίτες να ζουν στο όριο της ανέχειας θα ξεπετάγονται Λεπέν σε καθε κράτος,και ορθώς θα γινεται ως αντιδραση

Σχολιο.- Ψάξτε πάλι ποιος φταίει για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλον τον κόσμο 

Σχολιο.- Η Ευρώπη έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.... Η ατζέντα είναι δεδομένη, και στα οικονομικά με την εξαθλίωση του λαού, την εισαγωγή λαθρομεταναστών που βοηθάνε στην εξαθλίωση, και στην κοινωνική μας διαπαιδαγώγηση στη διαστροφή και στην ανωμαλία.... Που όποιος διαφωνήσει με την ατζέντα δέρνεται ανηλεώς από την αστυνομία και φυλακίζεται από τους δικαστές…

Σχολιο.- Οι Εβραίοι της Γαλλίας ας πούμε, στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν Λεπέν.

Σχολιο.-  Αμάν πια με αυτά τα ψευτοδιλημματα!! Δεξιά ή Ακροδεξιά!

Δεν τα βαρεθηκατε?

Αποπροσανατολίζουν τον λαό και τον οδηγούν σε συμβιβασμό.

Στα σοβαρά τώρα, που διαφέρουν Μακρον και Λεπέν?

Στο οικονομικό τους πρόγραμμα είναι μια από τα ιδια.

Καμιά ανοχή και καμία στήριξη.

Υ.Γ. Το δήθεν λαϊκό μέτωπο μόνο τέτοιο δεν είναι.

Καταδίκη της Παλαιστίνης και στήριξη του Ισραήλ.

Ζοφερή η κατάσταση. Και οι λαοί εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα ...

Σχολιο.- Με την καμία. Ούτε θα τολμούσε κανένα αριστερό κόμμα να το προτείνει στην Ελλάδα. Οι Συριζες εξαιρούνται.

Σχολιο.- Ούτε με χρυσή αυγή δεν θα ψήφιζα όχι μόνο Μητσοτάκη αλλά ούτε κιναλ ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιο.- Ούτε την Σκύλα ούτε την Χάρυβδη, αλλά ούτε τους ισσαποστάκιδες της Αριστεράς!

Σχολιο.- Με τέτοια Αριστερά, και δικαιωματίλα, τα πιο δεξιά στοιχεία (έστω και ρωσόφιλα), θα αποκτήσουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, καθώς, έστω και πρόσκαιρα, έστω και με "λάθος" ατζέντα, θα αμφισβητούν τύποις την κυρίαρχη γραμμή. Δε φταίμε εμείς αν η Αριστερά, ανήγαγε τα identity politics, στην ύψιστη δημοκρατική συζήτηση. Σήμερα εφαρμόζεται, παρεμπιπτόντως, η 6ημερη δωδεκάωρη εργασία, και σύμπασα η Αριστερά, ξαναέχασε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αριστερά αγκάλιασε την woke κουλτούρα και μάλιστα άκριτα και ξέχασε ο,τι είχε απομείνει από την εργατική τάξη. Στις τελευταίες μέρες της, η Αριστερά στήριζε το ιερατείο των Βρυξελλών και έδινε χέρι βοηθείας σε "κεντρώους" δικτάτορες μην τυχόν και έρθουν οι " ακροδεξιοί".

Κάπως έτσι ετελευτησε τον βίον της η Αριστερά στην Ευρώπη.

Η Αριστερά στην Δύση, όπως την ξέραμε, πέθανε. Στον αναπτυσσόμενο κόσμο και στην Ανατολή δεν πέθανε, είναι κάτι το πολύ διαφορετικό. Χρειάζεται στις δυτικές χώρες μια μορφή πολιτικής οργάνωσης εμπνευσμένη από τον μαρξισμό αλλά και άλλες ριζοσπαστικές θεωρήσεις που θα συνδέει το ταξικό με το αντιιμπεριαλιστικό και το τοπικό , θα θέτει ως μίνιμουμ το άμεσα έξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ , εθνική ανεξαρτησία και συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Ευρώπη, άνοιγμα σε έναν πολυπολικό κόσμο, , να ηττηθεί το ΝΑΤΟ και η Δύση πολιτικά και στρατιωτικά παντού όπου πολεμά από τις δυνάμεις της Αντίστασης, διάλυση της ΕΕ, κατάργηση των πολιτικών "πράσινης ανάπτυξης", στήριξη της γεωργίας, της μεταποίησης και των λαικών τάξεων.

Σχολιο.- Ο Ιταλός κομουνιστής ηγέτης Marco Rizzo δεν μασάει τα λόγια του...

«Ο Μακρόν είναι υπέρ του πολέμου. Ρομπότ του μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το χειρότερο. Όποιος λέει ότι ψηφίζει Μακρόν είναι εχθρός του λαού και υπηρέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΝΑΤΟ.

Ο ελευθεροτέκτονας Μελανσόν [σημ. μασόνος στην καθομιλουμένη, όπως κι ο Μακρόν] καλεί τους ψηφοφόρους του Νέου Λαϊκού Μετώπου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του Μακρόν, στις εκλογικές περιφέρειες όπου θα πάνε στο δεύτερο γύρο. Ότι χειρότερο.»

Σχολιο.- o Μελανσόν έχει γελοιοποιηθεί και αυτοακυρωθεί με αυτά που κάνει. 

Σχολιο.- "Ο Μακρόν είναι για πόλεμο. Ρομπότ των μεγάλων οικονομικών. Το χειρότερο. Όποιος λέει να ψηφίσει τον Μακρόν είναι εχθρός του λαού και υπηρέτης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο Mason Melenchon καλεί τους ψηφοφόρους του Λαϊκού Μετώπου να ψηφίσουν τους υποψήφιους Μακρόν στα κολέγια όπου θα πάνε στο ψηφοδέλτιο. Απαίσιο. "

Marco Rizzo, 1/7/2024

Σχολιο.- Kαλά τι ξεφτιλισμενος αυτός ο μελανσόν, τι στο διάολο, πόσο λιγουρια ειναι πια...

Σχολιο.- δυστυχώς,  δεν είναι μόνο θέμα Μελανσόν, αν και τα πολιτικά πρόσωπα φέρουν όντως ευθύνη. Είναι η παρακμή μιας παράταξης που δεν μπορεί πια να φανταστεί καν ότι μπορεί να παίξει έναν αυτόνομο πολιτικό ρόλο πέραν των Λεπέν-Μακρόν.

Σχολιο.- εννοειται δεν είναι μονο αυτός,όλοι τους σε ολες τις χωρες καρμπον υποταγμενη πολιτική. Θα μπορουσε να καλεσει τους ψηφοφορους του μακρον να τον ψηφισουν, οχι να παραιτειται αυτος. Παγκοσμια πολιτική πρωτοτυπια ζουμε. 

Σχολιο.- Νομίζω ότι πλέον τα όρια γίνανε πολύ διακριτά .Θέλω να ' πω ,τελείωσε η φαινακη ,περί μεσαιοδημοκρατικοσοσιαλιζουσας πολιτικής ,η συμπόρευσης των ντημογκρατικων δυνάμεων( ο Θεός να τις κάνει ) ,κόντρα στον ολοκληρωτισμό των νεοφιλελεύθερων κάθε είδους .Ανέβηκε η ψείρα στο γιακά ,και φάνηκε ο κόλος της .Τολμώ να ' πω ""καλύτερα "" έτσι.Η θα υπάρξουν κομμουνιστές ,και θα γεννήσουν οι καιροί κομμουνιστικό κίνημα ,είτε θα ακολουθήσουν ακόμα πιο βίαια μαύρες εποχές καταστολής.Αλλα ακόμα και από αυτές με πολύ κόπο και αίμα όπως πάντα ""ανδρωνονται ""οι πράξεις ..από τη θεωρία .Λέω τώρα ..και μάλλον εγώ δεν θα προφτάσω .Εκτός ,εάν μας προλάβουν γεωπολιτικές εξελίξεις/ ανατροπές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πρέπει να αλλάξουν όλα, ώστε να ΜΗΝ αλλάξει τίποτα"... από το Γατόπαρδο του Λουτσιάνο Βισκόντι δια χείλεων του ιταλού αριστοκράτη που μεθοδεύει τη διατήρηση της προνομιακής θέσης του κατά τη μετάβαση από το "Βασίλειο των 2 Σικελιών" στο ενιαίο, υπό βορειοιταλική ηγεμονία, Βασίλειο της Ιταλίας.

Το ίδιο κάνει και τώρα το ΕΝΙΑΙΟ κόμμα... παίζει με 3 προβιές "δεξιά", "κεντρώα", "αριστερή" και αντίστοιχα μαγαζάκια αλλά η πολιτική είναι ΜΙΑ, όπως η άρχουσα τάξη που τη χαράζει είναι ΜΙΑ και παίζουμε με λέξεις, κόμματα, σύμβολα, χρώματα, δεξιά κι αριστερά για να ξεγελιέται το πόπολο και να ψηφίζει τα ανδρείκελά μας ενώ το οδηγούμε στην πείνα, τον πόλεμο και τη σφαγή.

Αυτή η Ευρώπη, με τους ανόητους κι αποβλακωμένους λαούς της ΔΕΝ θα χειραφετηθεί μόνη της... θέλει έξωθεν απελευθέρωση, όπως το 1944-45... το ενιαίο κόμμα, το ενιαίο καθεστώς δεν φεύγει, μόνο συντρίβεται.

Σχολιο.- Η Αριστερά στην Δύση,στην τεράστια πλειοψηφία της, έχει γίνει εσωτερική αντιπολίτευση του Ακραίου Κέντρου. Βασικό συμπέρασμα των γαλλικών εκλογών. Στην μοναρχία, την έλεγαν και Αντιπολίτευση του Βασιλέως.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το CO₂ (διοξείδιο του άνθρακα)είναι επιβλαβές.

Αν εκπέμψετε CO2 είναι πολύ επιβλαβές.

Αλλά αν πληρώσετε φόρο, η ζημιά αποκαθίσταται, το οποίο είναι ένα τρομερό ψέμα!

Οπότε είτε το CO2 είναι επιβλαβές κι ο φόρος είναι άχρηστος, είτε δεν είναι τόσο κακό και ο φόρος είναι κλοπή.

-Και για να μη ξεχάσω εκτός από τα ρεψίματα και τις πορδές των αγελάδων που φορολογήθηκαν στη Δανία, για την «προστασία του περιβάλλοντος», η Lufthansa θα παίρνει εως και 72 ευρώ περισσότερα ανά πτήση, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-Φυσικά αργά ή γρήγορα όλες οι αεροπορικές εταιρείες, θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

-Επιπροσθέτως, κάποια στιγμή θα φορολογήσουν τα ρεψίματα και της πορδές των κατοικίδιων ζώων και στο τέλος ο φόρος αυτός θα προστεθεί σε οτιδήποτε κάνουμε ή αγοράζουμε μέχρι να ξυπνήσουμε στις «πόλεις του μέλλοντος των 15 λεπτών», στις τεχνολογικές υπαίθριες φυλακές μας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/06/2024 Δήλωση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή (!)

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένα πολύ συνεπής και συνετός πολιτικός»

Όπως σωστά σημείωνε ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός R. Feynman (1918-1988), «ποτέ μην συγχέετε την εκπαίδευση με την νοημοσύνη, μπορείτε να έχετε διδακτορικό και να εξακολουθείτε να παραμένετε ηλίθιος»…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε να γυρίσουμε από 1η Ιούλη τα ρολόγια 50 χρόνια πίσω

Μήπως να τα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω;;;;

-"Η Eξαήμερη Eργασία Eπανέρχεται,.!!!

-"Η πενθήμερη εργάσιμη εβδομάδα καθιερώθηκε πρωταρχικά στην Ευρώπη γιά τούς εργαζομένους στήν Βιομηχανία τό 1975,.Ενώ τό μέτρο τής Πενθήμερης εργασίας (καί τών 40 ωρών εργασίας) επεκτάθηκε στην Ελλάδα συνολικά στούς Εργαζομένους Απ'τό 1982.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε χάσει την χώρα μας, έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα και το χρέος συνεχίζει να μεγαλώνει.

Αλήθεια πως πιστεύετε πως θα καλυφθεί αυτό;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΣΤΕ "ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ",

ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

ΣΑΣ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της "υπερηφάνειας"!

Όχι μόνο με δικές του "δράσεις", αλλά και με συμμετοχή στην παρέλαση, όπου μέσα στο γενικό συρφετό υπήρχαν και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, όπου μάλιστα είχαν προγραμματίσει και προσυγκέντρωση, για να πάνε συγκροτημένοι!!

Οι διάφοροι όμως, που είναι "υπερήφανοι" που είναι έτσι όπως είναι, τους το ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ!

Τους πληροφόρησαν ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, αλλά ομοφυλοφιλική, ιδιότητα που κατά τη γνώμη τους καταργεί τις εθνικότητες!

Δηλαδή οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες, είναι απλά... αδερφές!!

Είστε ακόμη υπερήφανοι για την συμμετοχή σας στο αδερφο-καρναβάλι, αλλά και την προώθηση που του κάνατε;

Αυτό που έγραψαν, (ανάμεσα στα τόσο και τόσα άλλα ανεκδιήγητα που έγραψαν) σας εκφράζει, αλλά ντρεπόσασταν να το πείτε οι ίδιοι και επιλέξατε την πλαγία οδό; 

Δηλαδή επιλέξατε να προβάλετε αυτούς που τα λένε, για να μην το πείτε άμεσα οι ίδιοι;

ΑΠΟΡΙΕΣ:

- Αν γίνει παρέλαση "ντροπής" θα συμμετέχετε ή έχετε χάσει κάθε τσίπα;

- Οι σεξουαλικές ιδιορρυθμίες, εκτός των άλλων που προκαλούν, κουρκουτιάζουν και τον εγκέφαλο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΊΖΕΤΑΙ !!

149€/MWh, υψηλότερη μέση τιμή ενέργειας στην Αγορά Επόμενης Ημέρας για την 1η Ιουλίου 2024, μαζί με Βουλγαρία και Ρουμανία.

Αύξηση ίση με +174% από χθες.

ΥΓ: Η Αγορά αυτορρυθμίζεται. Τι, όχι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ειδικός του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων ,Φραντσέσκα Αλμπανέζε(Francesca Albanese)

χαρακτηρίζει τον ισραηλινό υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς(επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός)

ως «κλειδί των γενοκτονικών πολιτικών του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων».

****

Ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος επέκρινε την.περασμενη εβδομάδα τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, σύμφωνα με τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση θα προωθήσει τη δημιουργία νέων εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, 

και κατήγγειλεότι στόχος του Σμότρις είναι να συνεχιστεί "ένας πόλεμος γενοκτονίας" εις βάρος των Παλαιστινίων.

Παράλληλα ο Σμότριτς επεσήμανε την Πέμπτη, ότι η ισραηλινή κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής σε απάντηση στις κινήσεις που έκαναν οι Παλαιστίνιοι στη διεθνή σκηνή εις βάρος του Ισραήλ.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Σμότριτς, ο Ουάσελ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), απάντησε ότι οι εβραϊκοί οικισμοί "είναι παράνομοι και παραβιάζουν όλες τις διεθνείς αποφάσεις".

"Οι αποφάσεις της κυβέρνησης κατοχής έχουν στόχο να συνεχιστεί ο πόλεμος γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού μας", πρόσθεσε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι τα γενέθλια του Aaron Bushnell, θα γινόταν σημερα 26 χρόνων 

*Χρόνια πολλά αγαπημένε Aaron.

Δεν θα ξεχαστείς ποτέ 

* Aaron Bushnell: που αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη βία στη Γάζα, που θα ήταν σήμερα 26 ετών

ΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΑΑΡΩΝ

*Άαρον Μπούσνελ: Ένας «Καιόμενος» για την Παλαιστίνη

Άαρον Μπούσνελ ο 24χρονος που υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορία αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη

Ο Άαρον Μπουσνελ, υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορία όταν στις 25 Φεβρουαρίου 2024 περπάτησε μέχρι την πύλη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον και δήλωσε 

«Με λένε Άαρον Μπούσνελ, υπηρετώ στην Αεροπορία των ΗΠΑ και δεν μπορώ να είμαι άλλο συνένοχος σε μια γενοκτονία. 

Πρόκειται να προβώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά εάν τη συγκρίνουμε με αυτά που υφίστανται οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη, στα χέρια των αποικιοκρατών τους, δεν είναι καθόλου ακραία.

Είναι αυτό που η κυρίαρχη τάξη μας έχει αποφασίσει ότι θα είναι το κανονικό».

Για να ρίξει μετά εύφλεκτο υλικό επάνω του και να βάλει φωτιά. 

Οι τελευταίες του λέξεις, τις οποίες επανέλαβε πριν καταρρεύσει, ήταν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθυντής νοσοκομείου στη Γάζα μοιράστηκε τη φρικτή εμπειρία που βίωσε στις ισραηλινές φυλακές

«Παλαιστίνιοι κρατούμενοι επιβιώνουν μόνο με ένα κομμάτι ψωμί τη μέρα, κάποιοι έχασαν μέχρι και 30 κιλά».

Το Ισραήλ απελευθερώνει 54 κρατούμενους – Μεταξύ τους και διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, καταγγέλουν βασανιστήρια μέχρι θανάτου ,αυτοί που μένουν ζωντανοί δέχονται βασανιστήρια και ψυχολογική πίεση και επιβιώνουν με ένα κομμάτι ξερό ψωμί ημερησίως 

1 Ιουλίου 2024 

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μεταξύ των αποφυλακισθέντων ήταν και ο διευθυντής του Νοσοκομείου Αλ Σίφα, ο Δρ. Μοχάμεντ Αμπού Σαλίμα, ο οποίος συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις αφού ανέλαβαν τον έλεγχο του ιατρικού συγκροτήματος Αλ Σίφα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε είδος όπλου χρησιμοποιείται κατά του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού από το ναζιστικό σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς. 

Δείτε τα ίχνη από τον λευκό φώσφορο που χρησιμοποιείται στον άμαχο πληθυσμό του Λιβάνου. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι πάνω από 556 Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου 2023.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



  -Και καλά ο … Μακρόν! 

-Που να δείτε τι προβλέπουν οι μετρήσεις για το ΤΙ θα πάθουν οι Συντηρητικοί στη Βρετανία στις εκλογές της Πέμπτης:

-Αφού δοκίμασαν από το Μάρτη του 2022, όντας στην … πρώτη γραμμή της αντιρωσικής υστερίας από τον … γραφικό Μπόρις Τζόνσον, την ηλίθια Λιζ Τράς (τι κάνει αυτή η ψυχή; Είχε πλάκα) μέχρι τον πάμπλουτο σώγαμπρο Σούνακ, η δύναμή τους κατέρρευσε στο μισό και είναι ζήτημα αν πιάσουν το 20%! Κι αν θα κρατήσουν τη 2η θέση από το κόμμα Reform του αντιευρωπαϊστή Φάρατζ που υπερ3πλασιάζει τις δυνάμεις του!

-Βέβαια για τη Βρετανία, δεν είδα τα παπαγαλάκια, τους “ευαισθητούληδες” και λοιπές μοιρολογίστρες να είναι σε σοκ και να κλαψουρίζουν υστερικά:

-Βλέπετε εκεί το … ανάχωμα των “Εργατικών” του Στάρμερ, 100% κόμμα “γιουσουφάκι της Ουάσιγκτον” και κάργα Σιωνιστές - όσο δεν παίρνει- κρατάει παρότι … πληγωμένο. 

Ήταν … αντιπολίτευση βλέπετε και το … αμορτισέρ της υπερδεξιάς “κεντροαριστεράς” δουλεύει ακόμα για να απορροφά κραδασμούς!

-Στη Βρετανία, το πιο ενδιαφέρον είναι ΤΙ θα κάνουν και πόσοι θα εκλεγούν στο Κοινοβούλιο, από τους “ανεξάρτητους” υποψήφιους αλλά και οι Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί του Ώλστερ κι άλλοι υπέρ της απόσχισης από το Ενωμένο  Βασίλειο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκλειστικά πλάνα σε Έρευνα για το Al-Jazeera δείχνει τα ισραηλινά στρατεύματα να χρησιμοποιούν Παλαιστίνιους Φυλακισμένους ως ανθρώπινες ασπίδες.

 -Το βίντεο δείχνει δύο Παλαιστίνιους κρατούμενους ο ένας εκ των οποίων έχει κάμερα σώματος. - Οι Δύο κρατούμενοι αναγκάστηκαν να ντυθούν ως στρατεύματα του IDF, το [1:05] αναγνωρίζεται ο κρατούμενος από το Βραχιόλι που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί στους κρατούμενους.

-Οι κρατούμενοι στέλνονται σε σπίτια για να ψάξουν για εκρηκτικά, να ελέγξουν αν υπάρχουν τούνελ και να καθαρίσουν το μονοπάτι. - στο [1:59] Ένας κρατούμενος στέλνεται μέσα σε τούνελ, είναι εξοπλισμένος με κάμερα και φανάρι, εκτός από το ότι είναι δεμένος σε σχοινί που ελέγχεται από τα στρατεύματα του IDF στα τανκς τους, [3:07] Ένας από τους κρατούμενους προσπαθεί να απευθυνθεί στους μαχητές και να πει αυτούς που του έστειλε ο ισραηλινός στρατός.

-Η κάμερα μεταφέρεται σε σώμα άλλου κρατούμενου, με το αίμα του παντού πάνω του και δεμένες χειροπέδες, στέλνονται και οι δύο ως δόλωμα για το κτίριο, συνοδευόμενοι από drone για να βεβαιωθούν ότι το κτίριο είναι ασφαλές για τα στρατεύματα του IDF.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φυσάνε και δεν κρυώνει το κάζο, που βρήκε τον όμορφα πλασμένο κόσμο τους τα παγκόσμια κοράκια.

Οι Γάλλοι αγνόησαν τις "προβλέψεις" τρόμου, για την καφέ πανούκλα, που θα καταλάβει τον πλανήτη.

Ο ηγέτης έπρεπε να τιμωρηθεί, για όλα με κάθε τρόπο.

Για τις φιλοπόλεμες κραυγές του, για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς του, για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, για την ακρίβεια, για την κλοπή των εισοδημάτων, για την "μεταρρύθμιση" του συντάξιμου χρόνου ηλικίας, για την αστυνομική βία, για την επιβολή του LGTB αφηγήματος.

Για όλα και ήταν πολλά! Και οι Γάλλοι δεν είναι Ελληνες!

Τώρα έχουν ξεθάψει κάθε αντι-δημοκρατικό σενάριο, που προβλέπεται στα εκλογικά τους συστήματα, για να συνεχίσουν να κυβερνούν.

Αλλά...

Ο συνασπισμός του Μελανσόν με τον Μακρόν θα θάψει το πολιτικό μέλλον του Μελανσόν. Οι αριστεροί ψηφοφόροι θα τον τιμωρήσουν, όποια σενάρια τρόμου κι αν επινοήσει. Τα ίδια έπαθε το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, το Ποτάμι, ο Κουβέλης, όταν συνεργάστηκαν με την ΝΔ, για να κυβερνήσουν με Μνημόνια.

Ο συνασπισμός του Μακρόν με τον Μελανσόν, ακόμη κι αν το θελήσει ο Μελανσόν, είναι ανέφικτος, γιατί ο Μακρόν μισεί σφόδρα τον Μελανσόν, που ονειρεύεται να κυβερνήσει. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουγγαρία αναλαμβάνει, από σήμερα και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα θέματα, προς εξέταση, που έθεσε στην ατζέντα των δράσεων της Ευρώπης είναι:

-Αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της ΕΕ·

-Ενίσχυση της αμυντικής πολιτικής.

-Καθορισμός της πορείας της "πολιτικής συνοχής" (ευθυγράμμιση του επιπέδου ανάπτυξης διαφορετικών χωρών της ΕΕ)·

-Προώθηση γεωργικών πολιτικών "προσανατολισμένων στον αγρότη".

-Απάντηση στις "δημογραφικές προκλήσεις".

-Διασφάλιση μιας "συνεπούς και αξιοκρατικής πολιτικής επέκτασης".

Αυτά προτείνει ο "ακροδεξιός" Ορμπαν, σε αντίθεση με την "Δημοκρατία" των "αριστερών, σοσιαλιστών, Πρασίνων, και το λουρί της μάνας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα θα σας δώσω το προφίλ του Καζάχου, που νοίκιασε το σκάφος, από το οποίο θεωρείται ότι προήλθαν τα πυροτεχνήματα, που έκαψαν το μοναδικό δάσος της Υδρας.

Ενοικιαστής του σκάφους ήταν ο Ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν (Daniyar Abulgazin), που καταλαμβάνει την 21η θέση στην κατάταξη του Forbes του Καζακστάν. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 380 εκατομμύρια δολάρια. Ο επιχειρηματίας κατέχει μετοχές στα δίκτυα βενζινάδικων Qazaq Oil, SinoOil και Gas Energy, PTC Operator LLP, Petroleum LLP, RTI-ANPZ LLP, SilkwayTransit LLP και άλλες εταιρείες.

Νωρίτερα, στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι μεταξύ των επιβατών του γιοτ, εκτός από τον Daniyar Abulgazin, ήταν και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Halyk Bank Umut Shayakhmetova, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Ο κ. Αμπουλγκαζίν δήλωσε, σήμερα, ότι είναι στην διάθεση των Ελληνικών αρχών, για οποιοδήποτε θέμα και αντέκρουσε οποιαδήποτε υποτιθέμενη κατηγορία, για εμπρησμό, εκ μέρους των φιλοξενούμενων επιβατών.

Θα πείραζε ποτέ ο Κούλης τους ομοίους του; 

Σχολιο.- Από την στιγμή, που οι επιβάτες του σκάφους την κοπάνησαν, αμέσως, χωρίς να δώσουν κάποια κατάθεση ή εξηγήσεις, για το τι συνέβη αυτό είναι το περίεργο, για εμένα. Αφησαν το πλήρωμα να επωμιστεί την ευθύνη, σύμφωνα με το νόμο, αλλά δεν πήραν ΟΥΤΕ ΜΙΑ κατάθεση, από τους επιβάτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αχαϊα : Συναγερμός για φωτιά σε βαγόνι του προαστιακού στην Ακράτα

Αφού δεν κάηκαν ζωντανοί καμια 85αριά άτομα όπως στα Τεμπη...πάλι καλά να λέμε!

Ενάμιση χρόνο από την τραγωδία και ακόμα παίρνουν παίρνουν φωτιά εν κινήσει βαγόνια!

Καμαρώστε την κυβερνησάρα μας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρόντες πίσω από πανό όπου αναγράφονταν «Diplomats for Pride» βρίσκονταν ο Τσούνης, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα ΠΘ, αλλά κ ο Άλ. Μπουρλά, ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής της Pfizer.

Όλο το σύστημα μαζεμένο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι νομίσατε; 

Δεν υπάρχουν ανόητοι και στη Ρωσία;

-Στη Ρωσία ασχολούνται αυτό το Σαββατοκύριακο με το ότι ο ράππερ, τραγουδιστής, υπερφανατικός χριστιανός, θαυμαστής του Χίτλερ και διάφορα άλλα Kanye West που έχει μεγάλη πέραση στην Αμερική, επισκέφτηκε τη Μόσχα για κάποιο … πάρτυ γενεθλίων!

Μαζί του είχε, γράφουν και μια κυρία (Bianca Sensori) που σέρνει πάντα μαζί του σχεδόν ξεβράκωτη για να τραβάει τα φλας των παπαράτσι!

Και … λιώνουν κάποια ΜΜΕ εκεί, που το … ζεύγος “τους έκανε την … τιμή να τους επισκεφτεί”! 

Και δεκάδες νεαροί, ξενύχτησαν έξω από το ξενοδοχείο του, μπας και … ξεμυτίσουν για να τους … αποθεώσουν!

Σχολιο.- Ήταν κι ο … Ντούγκιν εκεί!

Που πόσταρε:

“Με την ευκαιρία, ο Kanye West, ιδεολογικά είναι δικός μας”

(Με τον … Ντούγκιν και την παρέα του δηλαδή …)

-Απλά θυμίζω για να ξέρετε “τι σκατά δικός τους είναι” - εκτός από υπερχριστιανός Ταλιμπάν:

- Την 1η Δεκέμβρη 2022, ο West εξέφρασε τον … θαυμασμό του στον Αδόλφο Χίτλερ στο InfoWars, λέγοντας:

◦ "κάθε ανθρώπινο ον έχει κάτι πολύτιμο που έφερε στο τραπέζι, ειδικά ο Χίτλερ",

◦ “Αγαπώ τους Εβραίους, αλλά αγαπώ και τους Ναζί",

◦ “Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγαπώ για τον Χίτλερ, πολλά πράγματα",

◦ “Μου αρέσει ο Χίτλερ" και "Είμαι Ναζί"

◦ Δήλωσε επίσης ότι "πρέπει να σταματήσουμε να προσβάλλουμε τους Ναζί όλη την ώρα",

◦ αρνήθηκε επίσης το Ολοκαύτωμα και ισχυρίστηκε ότι ήταν "εκ των πραγμάτων ανακριβές" ότι ο Χίτλερ σκότωσε έξι εκατομμύρια Εβραίους!

Σχολιο.- Να το πάθει όπως κατι ναζί χρυσαυγιτακια πήγαν στη Γερμανία και τους είδαν εκεί μαύρους τα ναζιστόπουλα και τους έσπασαν στο ξύλο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύντομη ανάλυση των γαλλικών εκλογών, καθόσον τις "μεγάλες" και "σπουδαίες" αναλύσεις...

τις αφήνουμε στους "ειδικούς αναλυτές", "πανεπιστημιακούς" διεθνολόγους της αερολογίας και "δημοσιογράφους" των πρεσβειών.

-Η Μαρίν Λε Πεν και η "Εθνική Συσπείρωση" (Rassemblant National) του Τζόρνταν Μπαρντελά, κατέλαβαν την πρώτη θέση, αλλά το γαλλικό εκλογικό σύστημα έχει σχεδιαστεί ειδικά για ν' αποτρέψει τη νίκη μιας αντισυστημικής αντιπολίτευσης.

-Όπως ήταν αναμενόμενο στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν θα συμμαχήσει με το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο" (New Popular Front) του Μελανσόν της Νατοϊκής αριστεράς [-], για να αποτρέψει την πλειοψηφία στην "Εθνική Συσπείρωση".

Ιδού η πάγια επανάληψη του ίδιου αφηγήματος με πρόσχημα την ακροδεξιά, την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής σταθερότητας και τον αγώνα εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού:

-Το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο" ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τους υποψηφίους που ήρθαν τρίτοι, για να μην δώσει πλεονέκτημα στους υποψηφίους της Λε Πεν και να ωφεληθούν οι υποψήφιοι του Μακρόν.

-Ο προεδρικός συνασπισμός του Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποσύρει τους τρίτους υποψηφίους του, ώστε να μην ωφεληθεί η "Εθνική Συσπείρωση" της Λε Πεν, αλλά το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο" του Μελανσόν.

Σημειώναμε το 2022... για την τότε εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία, την "ανάλυση" του κορυφαίου Πανεπιστημιακού Καθηγητή Κόστα, που φυσικά δεν ανήκει στη δεξιά:

«Η αριστερά στη Γαλλία συγκεντρώνει περίπου το 30%.

Η χρησιμότητά της είναι η νίκη του Μακρόν.

Τα επιχειρήματα θα είναι τα ίδια: το μικρότερο κακό, να σταματήσουμε την άνοδο της δεξιάς, αντιφασιστική ενότητα.

Συνηθισμένες μαλακίες»

Βιντσέντζο Κόστα

* Καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Vita-Salute San Raffaele (Μιλάνο), όπου διδάσκει Φαινομενολογία και Φαινομενολογία της εμπειρίας...

«Όποιος επιλέγει το λιγότερο κακό,

αναπόφευκτα καταλήγει να έχει το χειρότερο»

Αντόνιο Γκράμσι, "Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής)

Σχολιο.- Ντροπή για τον Μελανσον η συμμαχία του με το Μακρόν. Δεν πας και με το διάβολο για να μη βγει η Λεπεν. Στην ουσία βλέπουμε έστω και σε εκλογικό επίπεδο το "βρώμικο" γαλλικό 2024  όπως το 2015 στην Ελλάδα !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Η Ουκρανία θα γίνει η ταφόπλακα της Ευρώπης”!

Από την άλλη πλευρά η Sarah Wagenknecht, αρχηγός του αριστερού BSW που συνεχώς δυναμώνει στη Γερμανία:

-“ Μια χώρα σαν την Ουκρανία που 

χαρακτηρίζεται από ενδημική διαφθορά και έλλειψη κράτους δικαίου. 

-Μια χώρα όπου ένας άνθρωπος, ο Μπαντέρα, τιμάται ως εθνικός ήρωας και του οποίου η πολιτοφυλακή συμμετείχε στο Ολοκαύτωμα στο πλευρό των Ναζί. 

• Θα μπορούσε να γίνει μέρος της ΕΕ; 

-Είμαι πεπεισμένη ότι αυτή η ένωση θα καταστρέψει την ίδια την ΕΕ. 

Κάποτε θα στηθεί ένα μνημείο της κυρίας φον ντερ Λάιεν στην Ουκρανία, αλλά για την Ευρώπη μπορεί να γίνει ταφόπλακα. 

Και υπάρχει επίσης η αίσθηση ότι μιλάμε κυρίως για τα συμφέροντα “διεθνών επενδυτών” και μόνο, που ήδη αγοράζουν τα πάντα στην Ουκρανία με νοοτροπία αποικιοκράτη”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Που ήταν ρε φίλε όλοι αυτοί όταν ο Μακρόν και οι συν αυτώ, έθεταν τα θεμέλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τις εκπτώσεις σε θεμελιώδεις ελευθερίες με πάσα της ντροπής και τον κοινωνικό στιγματισμό;

-Που ήταν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά όταν τα όργανα της τάξης έβγαζαν μάτια και σάπιζαν στο ξύλο στις διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, στην εξέγερση των αγροτών, για τους φοιτητές που λιμοκτονούν, για τη λογοκρισία, για τον ιδεολογικό διχασμό που γίνεται σε όλα τα επίπεδα και όλα τα θέματα;

-Κατευθυνόμενα αμνά τελικά που δεν μπορούν να διακρίνουν τη Σκύλλα από τη Χάρυβδη. Είτε σήμερα, είτε αύριο, είτε το 2027 πάλι στην ίδια παγίδα μέσα θα πέσουν ολοι, γιατί και οι εκλογές κατάντησαν άλλο ένα κοινωνικό πείραμα, που ανοίγει το δρόμο για τα χειρότερα όποια κατεύθυνση κι αν πάρουν!

***

* Πλήθη αριστερών υποστηρικτών διαμαρτύρονται για τα αποτελέσματα των εκλογών, φωνάζοντας «δεν θα περάσουν»

Οι Δυτικοί αγαπούν τη δημοκρατία τόσο πολύ, μέχρι που ένα κόμμα με το οποίο διαφωνούν κερδίσει τις εκλογές, ειδικά αν είναι η Ακροδεξιά.....

Την οποία αυτοί ανέβασαν με τις καταστροφικές για τον λαό επιλογές τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ισραήλ, οι υπερορθόδοξες διαμαρτυρίες κατά της στρατιωτικής επιστράτευσης κλιμακώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, αναφέρει η DW.

Την προηγούμενη ημέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι μαθητές των θρησκευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πρέπει να καταταγούν στο στρατό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία διέταξε όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπαλλήλους (όχι το στρατό) να εγκαταλείψουν αμέσως τη βόρεια Συρία.

Στοιχεία του Συριακού Αραβικού Στρατού (της Δαμασκού) φέρονται να κινούνται προς το Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από την Ταχίρ αλ Σαμ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, τουρκικά F-16 απογειώθηκαν προς τη βόρεια Συρία με κατεύθυνση το Αφρίν και το Ιντλίμπ.

Στο βίντεο : Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν με πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών (n.d. αντάρτες ένοπλοι) που εισέβαλαν στο συνοριακό πέρασμα Jarablus μεταξύ των ανταρτοκρατούμενων περιοχών της Συρίας και της Τουρκίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπένι Μόρις: Ο Ισραηλινός ιστορικός καλεί σε πυρηνική επίθεση κατά του Ιράν

Ο Mόρις γράφει ότι αν τα "συμβατικά όπλα" αποτύχουν να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το Ισραήλ θα πρέπει να καταφύγει στις "μη συμβατικές του δυνατότητες"

-Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Haaretz το Σαββατοκύριακο, ο Moόρις δήλωσε ότι η απάντηση του Ισραήλ στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στις 13 Απριλίου ήταν "αδύναμη" και μέρος της "ακραίας διστακτικότητας και αυτοσυγκράτησης" που επέδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέναντι στις ιρανικές απειλές τα τελευταία 15 χρόνια.

Τον Απρίλιο, το Ιράν εκτόξευσε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην πρώτη του άμεση επίθεση εναντίον ισραηλινού εδάφους.

Κανείς δεν έχασε τη ζωή του στην επίθεση, η οποία ήρθε ως απάντηση σε μια ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων μελών του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) .

-Ο Μόρις δήλωσε ότι το Ισραήλ έφτασε στη "στιγμή της αλήθειας", υποστηρίζοντας ότι το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα να αποκτήσει 90% εμπλουτισμό ουρανίου που θα μπορούσε να αναβαθμιστεί για την παραγωγή ενός αποθέματος πυρηνικών βομβών.

"Οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ τους τελευταίους οκτώ μήνες από το Ιράν, τους απεσταλμένους και τους συμμάχους του... είναι επαρκής λόγος για να επιχειρήσουμε να καταστρέψουμε τις στρατηγικές δυνατότητες του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών δυνατοτήτων"

έγραψε.

"Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιφέρουμε ένα στρατηγικό πλήγμα κατά του Ιράν, δεδομένης της σημερινής ασυμμετρίας στις δυνατότητες μεταξύ των δύο χωρών

πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ διαθέτει πολύ ανώτερα όπλα από την Τεχεράνη, αλλά ότι τα πλεονεκτήματα αυτά θα χαθούν τα επόμενα χρόνια. 

"Μόλις οι Αγιατολάχ αποκτήσουν τα πυρηνικά όπλα και τα μέσα για να τα μεταφέρουν, θα μπορούσαν κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του Ισραήλ - και να αφήσουν στον Αλλάχ να τους προστατεύσει από τις δυνατότητες δεύτερου πλήγματος του Ισραήλ"

Σχολιο.- Μιλάμε για τον ιστορικό που έγραψε για τις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας... Αποφεύγει να κατονομάσει τις ευθύνες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλιας.

Σχολιο.- Γνωστό κάθαρμα 

Αυτό που σόκαρε τους αναγνώστες δεν ήταν η συγκεκριμένη άποψη του ιστορικού, αλλά η δικαιολόγησή της από έναν άνθρωπο που προέρχεται από την Αριστερά και σήμερα έχει περάσει στο στρατόπεδο της πιο ιδεολογικής Δεξιάς. Τι λέει σήμερα ο Μπένι Μόρις; Ότι ορισμένες περιστάσεις στην ιστορία δικαιολογούν την εθνοκάθαρση. Ότι ανάμεσα στην εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία -δηλαδή την καταστροφή του εβραϊκού λαού- είναι προτιμότερη η εθνοκάθαρση. Ότι ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν διέπραξε ένα ιστορικό λάθος με το να μην «καθαρίσει» ολόκληρη τη χώρα, μέχρι τον Ιορδάνη. Ότι οι Αραβες του Ισραήλ είναι μια ωρολογιακή βόμβα για το Ισραήλ. Ότι ο αραβικός κόσμος, στο σύνολό του, είναι βάρβαρος. Ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τίποτα άλλο από δολοφόνοι κατά συρροή. Η απλουστευτική αυτή θεώρηση του κόσμου, σημειώνει ο Ζιλ Παρί στη «Μοντ», θα έκανε να χλωμιάσουν από ζήλεια οι υπέρμαχοι των πιο ακραίων νεοσυντηρητικών θέσεων στην Αμερική. Ο Μόρις φτάνει να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Αλμπέρ Καμί. Φτάνει να υποστηρίξει ότι η αμερικανική δημοκρατία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εξόντωση των ερυθροδέρμων. Κι όμως, η απαισιοδοξία του Μόρις είναι ενδεικτική μιας πνευματικής σύγχυσης και μιας πολιτικής απογοήτευσης στις οποίες έχει οδηγήσει η βιαιότητα των τελευταίων συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο ίδιος ο ιστορικός, που φυλακίστηκε το 1988 επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δεν αρνείται ότι άρχισε να αλλάζει το 2000, παρόλο που πάντα αμφέβαλλε για τις προθέσεις των Παλαιστινίων. «Κατάλαβα ότι δεν επιθυμούν τη λύση των δύο κρατών. Τα θέλουν όλα», λέει στη Χααρέτζ. Δεν είναι ασφαλώς ο μόνος, στους κόλπους της ισραηλινής κοινωνίας, που κάνει αυτή την ανάλυση. Στην αναθεώρηση των απόψεών της δεν έχει προβεί μόνο η Αριστερά, αλλά και το Λικούντ του Αριέλ Σαρόν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλέξης Τσίπρας  γίνεται επίτιμος διδάκτορας ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Τουρκία. Και μάλιστα ιδιοκτησίας της οικογένειας Koc, που αγόρασε την κρατική πετρελαϊκή εταιρία. Σα να λέμε «Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λάτση ή Βαρδινογιάννη». Μάλιστα, ο Koc παίρνει δουλειές ακόμα και από τον Μητσοτάκη με 200 εκατομμυριάκια από το Ταμείο Ανάκαμψης (αυτά που θα ήταν για να τονώσουν την αγορά εδώ) για να ανοίξει στην Ελλάδα εταιρία με ενοικιαζόμενα οχήματα. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε όλα αυτά; Για τον Αλέξη σίγουρα, μπροστά στον μεγάλο στόχο της Κεντροαριστεράς. Πάντως αυτό που είπε στην ομιλία του είναι όντως πολύ ταιριαστό: «Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάποιον, δώστου εξουσία». 

Ταμάμ, που λένε και οι γείτονες.

Σχολιο.- Ο άνθρωπος που έκανε πολιτική καριέρα πάνω στον αντιαμερικανιζμο έγινε πιο φανατικός αμερικανοιδεατης και πάει και προσκυνησε δύο φορές στο Λευκό Οίκο!!Τον θυμάμαι νεαρό όταν στο Σύνταγμα είχε στηθεί το Λαϊκό Δικαστήριο ενάντια του Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ!!

Τελικά η Πολιτική από τέχνη του εφικτού μετατράπηκε σε Τέχνη να εμποδίζει τους ανθρώπους να ανακατευονται σε όσα τους αφορούν!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό μήνα στην Ελλάδα με εξαημερη εργασία και από ότι είδα αύξηση στο ΦΠΑ και επομένως άνοδο στην τιμή του καφέ στα καταστήματα. Γράφουν βέβαια οι φυλλάδες ότι αυτό οφείλεται γιατι είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές του καφέ παγκοσμίως τα τελευταία 45 χρόνια και ανέβηκε η διεθνής τιμή της ποικιλίας arabica και έτσι ανεβαίνει και το ΦΠΑ στην Ελλάδα. Όπως δηλαδή τότε που με είχαν πάρει τηλέφωνο από την εταιρία παροχής ρεύματος και μου έλεγε επι μία ώρα η υπάλληλος ότι ανεβαίνουν οι τιμές στο ρεύμα λόγω των διεθνών κρίσεων και των πολεμικών συρράξεων. Ακριβώς για αυτό ανεβαίνει η βενζίνη στα ύψη επειδή υπάρχει διεθνής κρίση. Σαν τις φωτιές δηλαδή και τις πλημμύρες που φταίει η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, ο στρατηγός άνεμος και φυσικά τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν μόνο κάθε 40Ο χρόνια . Όλα αυτά στην Ελλάδα βέβαια όπως μας πληροφορεί η πάντα ανεξάρτητη και αδέκαστη δημοσιογραφια...

Φυσικά δεν φταιει σε τίποτα το χρηματιστήριο ενέργειας όπου πέντε πάροχοι παίζουν με τις τιμές όπως τους συμφέρει, δεν φταίει σε τίποτα η αισχροκέρδεια και τα καρτέλ τροφίμων και ενέργειας και το ότι η επιτροπή ανταγωνισμού στη χώρα μας έχει γίνει αστείο διαρκείας. Λες και δεν μπορεί να υπάρξει διατιμηση στα προϊόντα ώστε να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια των φίλων και των κολλητών ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΘΡΟΝΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΦΟΜΕΤ ΕΝΤΟΣ ΝΑΟΥ! Σατανιστική έκθεση στην εκκλησία Saint-Aubin στη Γαλλία.. Γαλλία μα ποια Γαλλία; 

01/07/2024

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΤΟΝ ΘΡΟΝΙΑΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΝΑΟΥ!

Σατανιστική έκθεση στην εκκλησία Saint-Aubin στη Γαλλία.. Γαλλία μα ποια Γαλλία; ΘΡΟΝΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΦΟΜΕΤ ΕΝΤΟΣ ΝΑΟΥ

Σατανιστική έκθεση στην εκκλησία Saint-Aubin στο Epinay. Μέσα στην εκκλησία θρονιάσανε τον τραγόμορφο κερασφόρο. Νεκροκεφαλές σκελετοί τερατόμορφοι ”εσταυρωμένοι” dark τοπία..

Η εκκλησία Saint-Aubin στο Epinay της Γαλλίας φιλοξενεί έκθεση με τίτλο «Trilobites» από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου.

Με την πρώτη έννοια, ο όρος «τριλοβίτες» αναφέρεται σε εξαφανισμένα θαλάσσια αρθρόποδα, γνωστά για τα τρίλοβα και τμηματικά σώματά τους.

Μπροστά σε αγία τράπεζα και μέσα στο βαπτιστήριο

Ωστόσο, η έκθεση δεν είναι αφιερωμένη σε αυτά, αλλά εκθέτει διάφορα δείγματα δαιμόνων για να τα δουν όλοι. Ο Tony Leprêtre δημοσίευσε φωτογραφίες στο X/Twitter που δείχνουν αυτούς τους δαίμονες, που απεικονίζονται με τη μορφή αγαλμάτων και ζωγραφικής, που εκτίθενται στην εκκλησία, μεταξύ άλλων μπροστά από αγία τράπεζα και μέσα στη κολυμβήθρα του βαπτίσματος.

Ο «καλλιτέχνης» είναι ο Jérémy le Bouteiller. Το Epinay είναι μέρος της αρχιεπισκοπής της Ρουέν, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Dominique Lebrun.

Τον θρόνιασαν μέσα σε εκκλησιές και τον λάτρεψαν …. οι όροι ιεροσυλία και βεβήλωση δεν έχουν πλέον εδώ νόημα

Οι Τριλοβίτες είναι εξαφανισμένα ασπόνδυλα ζώα της συνομοταξίας των αρθροπόδων που απαρτίζουν την ομοταξία Trilobita.

Η είδηση δημοσιεύεται 1/7/24 σε γαλλικά μέσα..

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ … εσωτερικός



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις Μαλδίβες σύλληψη υπουργού και 2 ακόμη ατόμων γιατί έκαναν «μαύρη μαγεία» κατά του προέδρου της χώρας!

01/07/2024

Στις Μαλδίβες, μια υπουργός συνελήφθη επειδή χρησιμοποίησε «μαύρη μαγεία» στον πρόεδρο

Στις Μαλδίβες, η υπουργός Περιβάλλοντος Fatimath Shamnaz Ali Salem συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας χρήσης «μαύρης μαγείας» εναντίον του προέδρου της χώρας Mohamed Muizzou. Αυτό ανέφερε η Sun Online.

Εκτός από την Αλί Σάλεμ, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν για μαγεία κατά του ηγέτη του κράτους. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στη χώρα, αλλά λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Η Ali Salem κατέχει τη σημαντική θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος καθώς οι Μαλδίβες αντιμετωπίζουν σοβαρές κλιματικές προκλήσεις, σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η South China Morning Post διευκρίνισε ότι οι μαγικές πρακτικές είναι ευρέως διαδεδομένες στις Μαλδίβες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ακόμη και στην πολιτική σφαίρα.

Το 2013, η τοπική αντιπολίτευση κατηγορήθηκε ότι προσέλκυσε «κακά πνεύματα και ένα καταραμένο κοτόπουλο» για να πολεμήσει ενάντια στην τοπική κυβέρνηση και την αστυνομία.

Νωρίτερα, το UOJ έγραψε ότι ο μάγος Belial, ο οποίος υποστηρίζει την OCU, πραγματοποίησε μια «κηδεία για το UOC-MP» κοντά στη Λαύρα στο Κίεβο.

Στον αμερικανοσκοταδισμό της αφρικανοποιημένης Δύσης όσοι χρησιμοποιούν στοιχεία μαύρης μαγείας γίνονται βουλευτές και ακόμη περισσότερο. Ο μάγος της φυλής γίνεται ..βουλευτής στην προηγμένη ΕΕ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. Τα τελικά αποτελέσματα διαψεύδουν τα exit polls. Το RN είναι πρώτο με 29,25% σχεδόν μόλις 1% διαφορά από το Νέο Λαικό Μέτωπο (27,99%) H ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ 34% ΕΙΝΑΙ ΑΛΧΗΜΕΙΑ. ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ

01/07/2024

Στα οριστικά αποτελέσματα που έδωσε το Υπ. Εσωτερικών Γαλλίας υπήρξε ανατροπή σε σχέση με αυτά που έδιναν τα exit polls. Έτσι το κόμμα της Λεπέν βγαίνει πρώτο στον 1o γύρο με σχεδόν μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα. Μάχη στήθος με στήθος και πέφτει και κάτω από τη μπάρα του 30 αφού εξασφάλισε το 29,25%.Το Νέο Λαικό Μέτωπο συμμαχία υπό τον Μελανσόν ακριβώς πίσω με 28% αφού το ποσοστό του είναι 27,99%. Ενώ ο προεδρικός συνασπισμός του Μακρόν το ΜΑΖΙ τρίτος με 20,04% Όλα ανοιχτά για β γύρο μεταξύ των 2 πρώτων κομμάτων. Προσωπική εκτίμηση ότι δύσκολα το κόμμα της Λεπέν θα βγάλει πρωθυπουργό.

Σαφής διαφορά με τα exit polls όπου έδιναν ότι: Η Λεπέν πήρε άνετα τον πρώτο γύρο στις βουλευτικές στη Γαλλία 34%…Άλλο 6 και άλλο 1..άλλο καθαρή νίκη και άλλο οριακή

ΥΠΉΡΞΕ ΑΛΧΗΜΕΙΑ αφού έδιναν 34% όχι στο RN αλλά στη δεξιά συμμαχία όπου συμπεριλαμβάνουν και το LR Ciotti που αν και προερχόμενος από Ρεπουμπλικάνους λίγο πριν τις εκλογές δήλωσε σύμμαχος του RN: 3,90. όμως στην ίδια λογική και το άλλο στρατόπεδο θα πάρει ψήφους από τα λοιπά κόμματα συμμάχους που θα συστρατευθούν την έσχατη στιγμή.. Οπότε το σκηνικό που στήσανε είναι κίβδηλο και νοθεία εντυπώσεων.. Τα καθαρά κομματικά αποτελέσματα είναι αυτά που δίνει το Υπ. Εσωτερικών εκεί φαίνεται η καθαρή δύναμη των κομμάτων

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ:

RN, Εθνικό Συλλαλητήριο : 29,25%

LR Ciotti, Ένωση της ακροδεξιάς : 3,90%

Σύνολο Ακροδεξιάς : 33,15%

NFP Νέα Λαϊκό Μέτωπο : 27,99%

Ensemble/ MAZI : 20,04%

LR : 6,57%

Ανεξάρτητοι Δεξιοί : 3,66%

Σύνολο Δεξιάς : 10,23%

Αλλιώς έγινε η επίσημη οριστική καταμέτρηση από Υπουργείο και με άλλη κάρτα τα exit polls. Εδώ δεν υπάρχει το LR Ciotti : 3,90

Αυτός είναι ο ορισμός της προπαγάνδας .. αυτό που έγραψαν δεν είναι ούτε αλήθεια αλλά ούτε και ψέμα δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και λάθος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Ανησυχία για τη συγκέντρωση του ουκρανικού στρατού στα σύνορα με τη Λευκορωσία»

Ο ισχυρισμός του λευκορωσικού στρατού ότι η Ουκρανία μετακινεί περισσότερους στρατιώτες, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιφέρεια Ζιτομίρ που συνορεύει με τη Λευκορωσία,  αποτελεί λόγο ανησυχίας, εκτίμησε σήμερα το Κρεμλίνο.

Το Λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι η Ουκρανία ενίσχυσε τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή το Σάββατο.

Ερωτηθείς για τον λευκορωσικό ισχυρισμό περί ενίσχυσης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η Λευκορωσία είναι μέλος ενός ενωσιακού κράτους με τη Ρωσία και ότι ο διάλογος ανάμεσα στη Μόσχα και στο Μινσκ, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών, είναι στενός.

«Και τα υπουργεία μας Άμυνας βρίσκονται σε διαρκή επαφή μεταξύ τους. Φυσικά, αυτός είναι ένας λόγος ανησυχίας, όχι μόνο για το Μινσκ αλλά και για τη Μόσχα γιατί πράγματι είμαστε σύμμαχοι και εταίροι».

Όπως είπε ο Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο θα συμμετάσχουν αμφότεροι στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, η οποία πραγματοποιείται στο Καζακστάν στις 3-4 Ιουλίου και θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα αν το κρίνει απαραίτητο.

Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος της Ρωσίας που έχει παράσχει υποστήριξη για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ενισχύει το σύνορό της με την Ουκρανία έπειτα από ένα περιστατικό ασφαλείας και ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών M270 για τη δοκιμή της πολεμικής της ετοιμότητας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ και συγκρούσεις! ΜΑΖΙΚΕΣ διαδηλώσεις (κατά της ακροδεξιάς, λες και ο Μακρόν δεν είναι δεξιός κωλοφασίστας) στην Γαλλία...

1/7/2024    -    6.01

Μαζικές διαδηλώσεις από αληταράδες πληρωμένους δικαιωματιστές πραγματοποιούνται από το βράδυ της Κυριακής σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι δικαιωματιστές διαδηλωτές αντιτίθενται στην άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα, λες και ο Μακρόν ήταν το απαύγασμα της προοδευτικότητας..

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περίπου 4.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Place de la République. Σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Με το σύνθημα "Δεν θα περάσουν", που χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τη Γαλλία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εκφράσει την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί μια θέση ενάντια σε έναν εχθρό, οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, στον απόηχο των σημερινών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και της νίκης της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης.

«Οι νέοι γ...ε το Εθνικό Μέτωπο» και «Είμαστε πιο καυτοί, πιο καυτοί από τους φασίστες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν αρκετές εκατοντάδες πληρωμένοι αλήταράδες δικαιωματιστές διαδηλωτές νωρίς το βράδυ.

Περίπου 4.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Place de la République, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που έκανε καταμέτρηση στα μέσα της νύχτας.

Από αυτούς τους 4.000 διαδηλωτές, η ίδια πηγή μέτρησε 500 «ριζοσπαστικά στοιχεία» και «113 στοιχεία υψηλού κινδύνου», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien

Στην γαλλική πόλη της Λυών, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Place des Terreaux πριν συνεχίσουν την πορεία τους στην υπόλοιπη πόλη, σύμφωνα με το Actu Lyon. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ατόμων που έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν κατά της αστυνομίας.

Αληταράδες  δικαιωματιστές  ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Place de la Libération στο Auch, στο διαμέρισμα Gers, σύμφωνα με την La Dépêche.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Ζάκυνθος αλλά το ...γλέντι συνεχίζεται. Αφού όλοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση του Κούλη που ελέγχει αστυνομία, πληρωμένους δημοσιογράφους, δικαστές, και όλη την αληταρία, προσπαθεί να κάψει τον ελληνικό λαό. Και θα κάνει οτιδήποτε και έγκλημα ακόμη (ένα παραπάνω), για να βάλει ανεμογεννήτριες. «Τούτη τη γη που τη πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε…»

1/7/2024     -    5.44



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



122 ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ 169 υποψήφιοι από τον β' γύρο στην Γαλλία...

Στους 169 ανέρχονται, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, οι υποψήφιοι βουλευτές που ενώ προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσαν χθες  Δευτέρα πως αποσύρονται ούτως ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στην εκλογική τους περιφέρεια.

Οι περισσότεροι εξ'αυτών είχαν έρθει τρίτοι σε ψήφους στον πρώτο γύρο αλλά προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο επειδή συγκέντρωσαν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην εκλογική τους περιφέρεια. Οι πιθανότητες ωστόσο να έρθουν πρώτοι στον δεύτερο γύρο και να κερδίσουν την έδρα ήταν μάλλον περιορισμένες.

Οι 122 από τους αποσυρθέντες είχαν κατέβει υποψήφιοι με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς, οι 46 με το κόμμα του προέδρου Μακρόν ενώ ένας υποψήφιος είχε κατέλθει με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Σημειώνεται ότι η αριστερά ήλθε χθες τρίτη σε ψήφους σε 129 εκλογικές περιφέρειες και η παράταξη Μακρόν σε 90 εκλογικές περιφέρειες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία... στον δρόμο οι "Αριστεροί προοδευτικοί" υπό την επιρροή των μυστικών υπηρεσιών...

1/7/2024      -      23.30

Όταν ο Στρατηγός Ντε Γγωλ αρνιόταν να συνεισφέρει η Γαλλία στον... "Αραβοϊσραηλινό Πόλεμο των 6 ημερών" ίσως να μην γνώριζε πως έτσι θα έβαζε τέλος στην πολιτική του σταδιοδρομία, αφού πήγαινε κόντρα σε κάτι πολύ ιερό.

Την στρατιωτική προστασία του δημιουργήματος του Σιωνισμού, δηλαδή του κράτους του Ισραήλ.

Ο Ντε Γκωλ είχε κάνει φανερές τις επιδιώξεις του αφού μέσα στις προθέσεις του ήταν η «απελευθέρωση» της Γαλλίας και της Ευρώπης από την επιρροή ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας, με την προώθηση της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων ενώ με επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον επιβεβαίωσε τη βούληση της Γαλλίας να αποσυρθεί από το ανώτατο συμμαχικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Η άρνηση του Στρατηγού να στηρίξει το Ισραήλ κατά τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο ήταν όμως το κερασάκι στην τούρτα.

Τον Ιούνιο του 1967, παρά τη μαζική εκστρατεία στον Τύπο υπέρ του Ισραήλ, ο πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση. Σε μια περίφημη συνέντευξη Τύπου στις 27 Νοεμβρίου 1967, συνόψισε την ουσία της σύγκρουσης: "Το Ισραήλ οργανώνει τώρα μια κατοχή στα εδάφη που έχει καταλάβει, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς καταπίεση, καταστολή και εκδιώξεις... και εκδηλώνεται εκεί μια αντίσταση την οποία ακολούθως χαρακτηρίζει τρομοκρατική"

Αποτέλεσμα αυτής του της στάσης ήταν η "πορτοκαλί Επανάσταση" που ακολούθησε τον Μάη του '68, που είναι ξεκάθαρο πως οργανώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες και ανθρώπους επιρροής των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Βρετανίας για να τον ρίξουν.

Μετά από το 1967, για πρώτη φορά ακούμε κάποιον να μιλάει ξανά για  αποχώρηση της Γαλλίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, τη σύσφιξη των διπλωματικών δεσμών με το Κρεμλίνο αλλά και τον τερματισμό του σχεδίου συμπαραγωγής εξοπλισμών με τη Γερμανία. Το κυριότερο όμως την απεμπλοκή της Γαλλίας από το μέτωπο της Ουκρανίας.

Και αυτό δεν το ακούμε και πάλι από έναν Αριστερό ηγέτη αλλά από την Μαρίν Λεπέν!

Ο τρόμος που προκαλεί αυτό το σενάριο σε περίπτωση της εκλογής της, έβγαλε στον δρόμο ήδη τους "Αριστερούς προοδευτικούς" που βρίσκονται υπό την επιρροή των μυστικών υπηρεσιών των δυτικών ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας, να ετοιμάζουν τον δρόμο για έναν νέο Μάη του '68.

Και πάλι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Σιωνισμού, που θίγονται στην Ουκρανία, στα πλαίσια της στρατιωτικής και ενεργειακής περικύκλωσης της Ρωσίας, η οποία πρέπει να αποκλειστεί με κάθε τρόπο από την Ευρώπη για να γίνει το Ισραήλ εν'συνεχεία ο απόλυτος κυρίαρχος στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Το Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του δήθεν αντιφασιστικού μετώπου που έχει συγκρατηθεί από τις δυνάμεις του Αστικού τόξου της Γαλλίας και τον Ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό, αλλά ούτε να παρασυρθεί από τις κάλπικες δηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και την καταδίκη του Ισραήλ από τις υποτιθέμες αριστερές δυνάμεις οι οποίες την χρησιμοποιούν σαν άλλος ΣΥΡΙΖΑ για να ανέρθουν στην εξουσία και να συνεχίσουν τις ιμπεριαλιστικές και τις σιωνιστικές πολιτικές.

Το πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η απόκρουση των σιωνιστικών σχεδιασμών σε όλον τον κόσμο και η υποστήριξη όλων όσων αντιστέκονται σε αυτούς με κάθε τρόπο, όποια ιδεολογική ταυτότητα και αν έχουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΕΠΙΘΕΣΗ στην κυβέρνηση (εφόλης της ύλης) για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ και οικονομική πολιτική...

1/7/2024    -     21.28

Kοινή παρέμβαση από το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, πραγματοποιούν στις 20.00 δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την άφιξή του στον χώρο, με τη σύζυγό του, Γεωργία, αποθεώθηκε από πολιτικούς φίλους του που τον περίμεναν στον προαύλιο χώρο, ενώ ο Κώστας Καραμανλής έφτασε οικογενειακώς, φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της, επικαλούμενος το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που όπως είπε, ήταν μία στροφή προς τα δεξιά. Ηταν ένα «όχι» στην woke Ευρώπη , όπως και στην Ευρώπη της μαζικής λαθρομετανάστευσης, υποστήριξε. Πρόσθεσε δε ότι η ιδέα της λύσης του δημογραφικού μέσω της πολιτογράφησης παιδιών μεταναστών, συνιστά εργαλειοποίηση φτωχών ανθρώπων.

«Η ΕΕ δεν εμπνέει. Οι πολίτες επιλέγουν με εθνικά κριτήρια, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν.

Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει προς την πολιτική απομόνωση ή προς την ολοκλήρωση. Να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας και του ακραίου δικαιωματισμού.

Τα νεφελώδη κεντρώα ιδεολογικά σχήματα, όπως του Μακρόν, ηττήθηκαν. Επομένως, η νέα ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να πάρει μια απόφαση. Θα επιστρέψει η Ευρώπη στις ρίζες της ή θα συνεχιστεί η αποδόμηση κόντρα στη βούληση των λαών της Ευρώπης;

Το δημογραφικό άρρηκτα συνδεδεμένο με το αξιακό. Ατομικός τρόπος ζωής που υποσκάπτει τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών. Η ατζέντα αυτή εδράζεται σε μια επίπλαστη ευδαιμονία.

Δεν είναι λύση να φέρουμε μετανάστες και να κάνουν παιδιά για να πολιτογραφηθούν Ευρωπαίοι. Το θεωρώ εργαλειοποίηση και χυδαία εκμετάλλευση.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη επανασχεδιασμό της Οικονομίας της , προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να λάβουν το μήνυμα της κάλπης, αλλιώς η ήπειρός μας θα οδηγηθεί στο περιθώριο».

«Όχι» στην ισότητα στο γάμο

«Με τον Κώστα περάσαμε μαζί τα πάντα. Διερωτήθηκα για τα εθνικά, μα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί. Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση. Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;»

«Τρία μπλοκ υπάρχουν πλέον στο πολιτικό σύστημα: ένα κεντροδεξιό, ένα κεντροαριστερό και ένα υπερδεξιό. Ο δικομματισμός ανατρέπεται και μετατρέπεται σε πολυκομματισμό. Η άρνηση να δίνουμε μάχες για ιδέες; Είναι η υποχώρηση της πολιτικής σε όφελος της επικοινωνίας και του tiktok; Έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Επομένως το πολιτικό σύστημα καλείται να αναθεωρήσει πλήρως τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ειδάλλως θα έχουμε άσχηματα ξεμπερδέματα. Επιστροφή στις ρίζες και στις αρχές των κομμάτων και των παρατάξεων, άμεσα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακρωτηριασμός στήθους (ΒΙΝΤΕΟ)! Ο κόσμος που δημιούργησαν στη δύση... είναι βαθιά άρρωστος!

1/7/2024    -      20.23

Καλούν τις γυναίκες να αφαιρέσουν (ακρωτηριάσουν) το στήθος τους

στο όνομα της "Αλληλεγγύης των τρανς"!

4 Αυγούστου 2023: - Γυναίκες... Ακρωτηριάζουμε-αφαιρούμε το στήθος μας, αλληλέγγυες με διεμφυλικές τρανσέξουαλ κοινότητες!

Σεξουαλικοί ακρωτηριασμοί για αλλαγή φύλου

Χρήμα, χρήμα, χρήμα και "ιδεολογία μίσους" προς τον λαό.

Έχοντας αφαιρέσει-ακρωτηριάσει το στήθος της, μιας κι είχε την οικονομική δυνατότητα και κλαίει από χαρά για τον ακρωτηριασμό της, για τα δικά της σημάδια, για την αυτοκαταστροφή της... Τι δουλειά έχουν κάνει στο μυαλό αυτού του κοριτσιού;

Στην "πολιτισμένη" δύση και την Ελλάδα, οι εκπρόσωποι του λαού και του έθνους (ποιανού έθνους, άραγε;), η αλλαγή φύλου έγινε Νόμος και μπορεί να γίνει από την ηλικία των 15 χρόνων...

Αυτό το κορίτσι που τώρα κλαίει από χαρά γιατί έκανε ακρωτηριασμό στα στήθη της -αύριο θα προσθέσει και τεχνητό πέος, για να προσομοιάζει με άνδρα), αν, αν... αύριο μετανιώσει και κλάψει με θυμό κι αγανάκτηση, θα μπορεί πλέον να συναντήσει τη ζωή ζωή, χωρίς το δώρο της ομορφιάς που δεν χαρίζεται σε όλους.

Και μετά αυτό το τατουάζ, το σύμβολο της πεταλούδας του Λουσιφεριανισμού και το Project Monarch της CIA για τον έλεγχο του μυαλού, που έγινε εκεί στον λαιμό, στο κάθισμα του λόγου και στο πιο αδύναμο μέρος του σώματος...

Υπάρχει κάτι πολύ άρρωστο σ' όλο αυτό που σερβίρουν ως "ανθρώπινα δικαιώματα", τεκνοθεσίες, γάμους ομοφυλοφίλων, ΛΟΑΤΚΙ+++...

Κατασκευή συναίνεσης, "ανθρώπινα δικαιώματα" για όσους έχουν χρήματα και ικανοποιούν βίτσια, που τα λένε "σεξουαλικές ιδιαιτερότητες", μέσω της καταστροφής του ατόμου, του ανθρώπου και του ανθρωπισμού.

Ο ίδιος ο σατανάς, που περιγράφεται σαν αυτόν που χωρίζει το καλό, από τους ανθρώπους, από τον εαυτό του, από την πραγματικότητα.

Αν οι "δημοκράτες" αφαιρέσουν το βίντεο, το βλέπουμε: ΕΔΩ

https://t.me/nikosklitsikas/1746

Στην Ελλάδα πρωτοστατούν, εκτός από το σύνολο του εγχώριου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και τα Πανεπιστήμια, όπως το "Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης", που το χρηματοδοτεί και τους χρυσοπληρώνει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός, με ιδρώτα και αίμα...

Χθες στη Θεσσαλονίκη... μαζί με το Πανεπιστήμιο ξεσάλωσαν ο πρωθυπουργός (ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ελλαδιστάν Τσούνης), αγκαλιά με τον Πατέλη, τον Οικονομικό Σύμβουλο του Κούλη Μητσοτάκη, για την οικονομία του Ελλαδιστάν και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή: ο κτηνίατρος Μπουρλά, το αφεντικό της Pfizer, με τα θεϊκά €μVόλια…

«Οι Διεμφυλικοί (Τρανσέξουαλ) αποτελούν την ψυχή του αμερικανικού έθνους...»

Λευκός Οίκος, Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρος των ΗΠΑ, 31 Μάρτη 2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΙΣΜΟΣ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ! ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ για σεξουαλική παρενόχληση ο Κλάους Σβαμπ...

1/7/20 24    -     11.30

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες για τις αποφάσεις που λάμβανε ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ. Αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, φέρνει στο φως μερικές από τις καταγγελίες που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι του Φόρουμ, οι οποίες εκτείνονται από διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των μαύρων και φτάνουν μέχρι και σε σεξουαλική παρενόχληση.

Πολλές φορές οι αποφάσεις του Κλάους Σβαμπ καλλιεργούσαν ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας. Για παράδειγμα, πριν χρόνια αποφάσισε ότι ο οργανισμός χρειαζόταν ανανέωση. Κατέγραψε σε μία λίστα υπαλλήλους άνω των 50 και έδωσε εντολή στο HR να απολυθούν όλοι. Ο επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, ένα έμπειρο πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας ονόματι Paolo Gallo, αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση για την απόλυση κάποιου, όπως η κακή απόδοση. Λίγο αργότερα, ο Σβαμπ απέλυσε τον Gallo.

Πώς αντιμετώπιζε ο Σβαμπ τις έγκυες γυναίκες

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ένα ακόμη επεισόδιο που δείχνει τις μεθόδους του ισχυρού άνδρα του Νταβός, είναι η στιγμή που το 2017 ανέθεσε σε μία γυναίκα να ηγηθεί μίας πρωτοβουλίας για νεοφυείς επιχειρήσεις. Εκείνη είχε μόλις ανακαλύψει την εγκυμοσύνη της και τις πρώτες μέρες πήγε στο γραφείο για να του το πει.

Ο Schwab αναστατώθηκε που δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το περιστατικό, και της είπε ότι δεν ήταν κατάλληλη για τον νέο ηγετικό της ρόλο. Απομακρύνθηκε μετά από μια σύντομη δοκιμαστική περίοδο.

Πλήθος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση για τον Σβαμπ

Από τα πρώτα χρόνια του Φόρουμ, οι υπάλληλοι λένε ότι οι γυναίκες λάμβαναν προειδοποιήσεις για τον Schwab: Αν βρεθείτε μόνη σας μαζί του, μπορεί να κάνει δυσάρεστα σχόλια για την εμφάνισή σας. Περιγράφουν τη συμπεριφορά του ως περισσότερο αμήχανη παρά απειλητική, αλλά ακατάλληλη για έναν ηγέτη.

Η Barbara Erskine, πρώην στέλεχος επικοινωνίας του Φόρουμ, δήλωσε ότι ο Schwab είπε σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου να της πει ότι έπρεπε να χάσει βάρος. Ο Schwab είπε σε άλλα στελέχη ότι δεν είχε γοητεία, δήλωσε η Erskine, η οποία πέρασε μια δεκαετία στο Φόρουμ και έφυγε το 2000.

Τρεις γυναίκες που εργάστηκαν στη Γενεύη στενά με τον Schwab -μια ρεσεψιονίστ, μια προσωπική βοηθός και μια υπάλληλος- είπαν στην εφημερίδα ότι το αφεντικό του Φόρουμ, τους έκανε σχόλια που τις έκαναν να αισθάνονται άβολα.

Η ρεσεψιονίστ που εργαζόταν για τον Schwab είπε ότι της ζητούσε να πάει σε ιδιωτικά δείπνα και εκδρομές μαζί του. Είπε ότι χρειάστηκε να του ξεκαθαρίσει πραγματικά περισσότερες από μία φορές «τι είδους σχέση ήθελα: επαγγελματική και τίποτα σεξουαλικό».

Η Ευρωπαία υπάλληλος, η οποία εργαζόταν στη Γενεύη τη δεκαετία του 2000, δήλωσε ότι ο Schwab δεν ξεπέρασε ποτέ τα όρια της σωματικής επαφής μαζί της, αλλά ότι το μοτίβο των υπαινικτικών παρατηρήσεων και της συμπεριφοράς του ήταν «κάτι φρικτό για μια γυναίκα να το περνάει». Μια φορά, είπε, στήριξε το πόδι του πάνω στο γραφείο της με τον καβάλο του μπροστά στο πρόσωπό της και της είπε ότι θα ήθελε να ήταν Χαβανέζα επειδή θα ήθελε να τη δει με χαβανέζικη στολή.

Καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και για άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Το Φόρουμ διατήρησε -και, σε ορισμένες περιπτώσεις, προήγαγε- περίπου δώδεκα διευθυντές εναντίον των οποίων υποβλήθηκαν συγκεκριμένες καταγγελίες κατά τη διάρκεια των ετών, σύμφωνα με συνεντεύξεις με καταγγέλλοντες και έγγραφα που εξέτασε η εφημερίδα και τα οποία στάλθηκαν στο Ανθρώπινο Δυναμικό ή σε άλλα ανώτερα στελέχη.

Το 2018, η Justyna Swiatkowska υπέβαλε καταγγελία στο νομικό τμήμα και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ότι ο George Karam, ένας διευθυντής, της ζήτησε να βγουν για ποτό μετά τη δουλειά και προχώρησε σε ανεπιθύμητα αγγίγματα και βίαια φιλιά.

«Στους μήνες που ακολούθησαν, το γεγονός αυτό και η παρουσία του κ. Karam στο Φόρουμ με έκαναν να φοβάμαι να πάω στη δουλειά», έγραψε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και τον πρόεδρο του Φόρουμ που εξέτασε η εφημερίδα. «Έμαθα επίσης ότι δεν ήμουν μόνη μου και ότι υπήρχαν και άλλες γυναίκες με παρόμοιες ιστορίες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Καραμανλής από Πολεμικό Μουσείο: «Αδιανόητο το συνυποσχετικό για Χάγη που θα θέσει σε κίνδυνο χωρικά ύδατα και κυριαρχία»

«Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη, όταν αντιμετωπίζονται ως εχθροί οι ανησυχούντες, τότε η οριστική ρήξη μαζί τους είναι αναπόφευκτη»

01.07.2024 | 23:47

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο, τόνισε πως είναι «αδιανόητο το συνυποσχετικό για Χάγη που θα θέσει σε κίνδυνο χωρικά ύδατα και κυριαρχία».

Όπως τόνισε: «Είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων».

Αναφερόμενος για την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους υπό το βάρος της δημοσιονομικής αυστηρότητας, στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, στην άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα.

Μιλώντας για την οικονομία είπε μεταξύ άλλων πως η άκαμπτη δημοσιονομική αυστηρότητα διέρρηξε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που ήταν όμως το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής ομαλότητας.

«Με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωρητική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, η ΕΕ στην ουσία απαρνήθηκε μία από τις θεμελιώδεις αρχές της: Την σύγκλιση μεταξύ των χωρών, δηλαδή τον επιμερισμό των κινδύνων από την έκθεση σε κρίσεις χρέους ως την ανάγκη μεταφοράς πόρων από τον οικονομικά εύρωστο Βορρά στον ασθενέστερο Νότο.

Ταυτόχρονα η διαρκής διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οξύνει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, αφού κάνει τους λίγους πλουσιότερους και περιθωριοποιεί ολοένα και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα» σημείωσε.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό τόνισε πως «κανείς δεν αντιλέγει σε ελεγχόμενες ροές μεταναστών για λόγους ανθρωπιστικούς ή άλλους. Απλή επίσκεψη σε ευρωπαϊκές πόλεις αρκεί για να φανεί πόσο έχει αλλάξει ο παραδοσιακός ευρωπαϊκός τους χαρακτήρας υπό το βάρος των αριθμών και της αδυναμίας αφομοίωσής τους».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε δε και για άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα.

«Απόλυτος σεβασμός στην ελευθερία επιλογών και τρόπο ζωής, ναι. Όχι όμως αβασάνιστη αποδοχή ενός καταχρηστικού δικαιωματισμού, στο όνομα του οποίου θίγονται δικαιώματα και ευαισθησίες των ανθρώπων που επιμένουν να σέβονται τις αξίες και τις ρίζες τους, το θεσμό της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη και την εθνική τους ταυτότητα και υπερηφάνεια» σημείωσε.

Για τις γεωπολιτικές εξελίξεις είπε πως «σε αυτό το απρόβλεπτο γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι μεγάλος ο κίνδυνος αύξησης της έντασης, ακόμα και ανάφλεξης, στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι συμφωνίες του Dayton είναι στην ουσία γράμμα νεκρό, το Κόσοβο είναι σε αδιέξοδο, οι εθνικισμοί και μεγαλοϊδεατισμοί στην περιοχή, αντί σταδιακά να κάμπτονται, είναι και πάλι σε έξαρση».

Για την Τουρκία δε, είπε πως οι ηγεμονικές βλέψεις της, η συστηματική επιχείρηση εκ μέρους της διεύρυνσης της ατζέντας, η ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι δεδομένες και απροκάλυπτες.

«Μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να το αμφισβητούν. Η όποια συγκυριακή ύφεση στην ρητορική και τις έμπρακτες προκλήσεις, υπαγορευόμενη από πρόσκαιρες σκοπιμότητες, δεν πρέπει να συσκοτίζουν την αλήθεια.

Ότι δηλαδή η Τουρκία έχει ξεκάθαρο αναθεωρητικό σχέδιο για την περιοχή και ευθέως απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Ηγεμονισμός που συν τοις άλλοις αποκαλύπτεται από την στρατιωτική και όχι μόνο παρουσία της στην Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Βόρεια Αφρική αλλά και χώρες των Βαλκανίων» σημείωσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α.Σαμαράς: «Βέτο στην είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ, καταγγελία των Πρεσπών και κατάργηση της διακήρυξης των Αθηνών με Τουρκία» 

Αποθεώθηκε  ο Α.Σαμαράς κατά την άφιξή του

01.07.2024 | 23:35



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Ο εγωισμός και η υπεροψία της Δύσης οδήγησαν στη σημερινή εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων»

«Οι εκκλήσεις να πληγεί στρατιωτικά η Ρωσία, μαρτυρούν τον εξωπραγματικό τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών»

01.07.2024 | 23:12

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα στο «Χ», δήλωσε πως «ο εγωισμός και η υπεροψία των δυτικών κρατών τους οδήγησαν στη σημερινή, εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Ο εγωισμός και η υπεροψία των δυτικών κρατών τους οδήγησαν στη σημερινή, εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων. Φτάσαμε πολύ κοντά στο σημείο μη επιστροφής».

Παράλληλα, ανέφερε πως «Οι εκκλήσεις να πληγεί στρατιωτικά η Ρωσία που κατέχει τεράστια οπλοστάσια πυρηνικών εξοπλισμών, μαρτυρούν τον εξωπραγματικό τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: 3 Παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να βιάσουν 15χρονη και σκότωσαν με ρόπαλο άνδρα που αντέδρασε

Ο άτυχος David άφησε πίσω του 5 παιδιά

01.07.2024 | 22:07

Σοκ προκαλεί η είδηση πως τρεις (3) παράνομοι μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να βιάσουν μια 15χρονη στην Ισπανία, σκότωσαν με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ έναν άνδρα που αντέδρασε.

Μάλιστα, πλήθος Ισπανών συγκεντρώθηκε έξω από το τζαμί στο οποίο διέφυγαν οι παράνομοι μετανάστες και διαμαρτυρήθηκαν για το περιστατικό.

Ο άτυχος άνδρας επ’ ονόματι David, άφησε πίσω του 5 παιδιά.