Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τριτη 2 Ιουλιου 2024


Ολοκληρώθηκε η πορεία του Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη

Σαββάτο 29 Ιουνίου 2024,  -  22.20

Με μια μεγάλη συναυλία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου κατέληξε η πορεία ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή του Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Δύο χιλιάδες άτομα από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και όχι μόνο, κρατώντας ένα μεγάλο πανό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, φωνάζοντας συνθήματα για την ορατότητα και την συμπερίληψη και με δύο μεγάλα άρματα, έκαναν μια δυναμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεκινώντας από την ΧΑΝΘ, διέσχισαν τις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου και έφτασαν μέσω της Λεωφόρου Νίκης στον Λευκό Πύργο.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και πίσω από πανό όπου αναγράφονταν «Diplomats for Pride» βρίσκονταν ο Τζορτζ Τσούνης, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα , ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής της Pfizer.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο κ.Τσούνης δήλωσε περήφανος που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για το Europride, καθώς αυτό αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αποδοχή, την αγάπη και την ισότητα και χρειάζεται να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους γι΄ αυτό που είναι. Παρούσα στο μπλοκ των διπλωματών ήταν και η πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας Σουζάνα Τέρσταλ (Susanna Terstal), η οποία δήλωσε χαρούμενη για τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που το έκανε.

Στο Europride παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για μια πολύ μεγάλη ημέρα και για τη Θεσσαλονίκη και για τους αγώνες που δίνουν οι άνθρωποι για την ισότητα. Εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή της και συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή αγάπης που είναι το pride όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει τα ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς αστερίσκους και χωρίς κανέναν δισταγμό.

Σχολιο.- Μία είναι η ατζέντα...Ίδιοι πάντα οι επικεφαλής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχωρά ακάθεκτα η παραγωγή εμβολίων τεχνολογίας mRNA για άλλες ιώσεις....με τις ευλογίες του FDA....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Πυροσβέστες και ένας εθελοντής ( συνταξιούχος Πυροσβέστης ) τραυματίες με εγκαύματα στη πυρκαγιά της Χίου, μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι στα όρια. Μεγάλη προσοχή σε όλους να γυρίσουμε πίσω στις οικογένειες μας ασφαλείς.

Πηγη:Εποχικοι Πυροσβεστες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μανώλης Λιδάκης. Άλλο ένα εύπιστο και ανυποψίαστο θύμα των mRNA ενέσεων COVID. Κρίμα. Ευχές για ανάρρωση.

Μανώλης Λιδάκης : Παρουσίασε ξαφνικά σοβαρό πρόβλημα υγείας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΚΡΟΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

1) Πρωτοπόρος στον πόλεμο της Δύσης κατά της Ρωσίας, θέλει μαζική αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία (ήδη έχει στείλει επαγγελματίες στρατιωτικούς) και κάνει ό,τι μπορεί για να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στο μεταξύ... το Ψευτολαϊκό Μέτωπο είναι μεν αντίθετο στην αποστολή στρατευμάτων αλλά συμφωνεί με την πώληση όπλων στην Ουκρανία, διότι η Γαλλία έχει μεγάλη πολεμική βιομηχανία που πλέον είναι ο μόνος τομέας που δουλεύει. Για ιδεολογίες είμαστε τώρα; 

2) Κατέστειλε κτηνωδώς (με περίπου 500 μονόφθαλμους από τα δακρυγόνα και άλλους βαριά τραυματίες) το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.

3) Ανέβασε τα όρια σύνταξης και κατέστειλε κτηνωδώς, με πολύ άγριο ξύλο τις σχετικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

4) Προσπάθησε να στηρίξει με γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις τα υπερδιεφθαρμένα καθεστώτα της Δυτικής Αφρικής, τα οποία έπεσαν με υποστηριζόμενα από τους λαούς στρατιωτικά πραξικοπήματα - απέτυχε προς το παρόν.

5) Πρωτοπόρος στην "τιμωρητική/εκδικητική οικολογία"... δεν μπορείς να αλλάξεις το παλιό αυτοκίνητό σου; Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς στις μεγάλες πόλεις και άντε γαμήσου αποτυχημένε πλεμπαίε.

6) Επί των ημερών του οι κοινωνικές ανισότητες, η καταπίεση, η αστυνομοκρατία, η γκετοποίηση των φτωχών συνοικιών των μεγάλων πόλεων οξύνθηκαν όπως ποτέ άλλοτε από την εποχή των Λουδοβίκων... και τις αντιμετωπίζει με νοοτροπία Λουδοβίκου: διαμαρτύρεσαι για τη φτώχεια και την απίστευτη ακρίβεια; ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. Το Παρίσι έχει γεμίσει άστεγους στο μεταξύ. Βεβαίως δεν τα έκανε μόνο ο Μακρόν αυτά... από πριν συνέβαιναν αλλά τα χειροτέρεψε πάρα πολύ.

7) Πρωτοπόρος στη woke κουλτούρα και διαστροφή όσο κανείς άλλος.

8 ) Λυσσασμένος υποστηρικτής της υποχρεωτικότητας των εμβολίων. Κατέβασε τα τάνκς και έριξε για άλλη μια φορά άγριο ξύλο σε όσους διαμαρτύρονταν.

Επιτέλους στις τελευταίες ευρωεκλογές οι Γάλλοι τον τιμώρησαν. Δεν λέω ότι η Λε Πεν είναι η λύση. Καθόλου δεν το λέω. Και η Λε Πεν και η Μελόνι και όλοι αυτοί οι "αντισυστημικοί ακροδεξιοί" εν πολλοίς μια απ' τα ίδια είναι, ειδικά όταν πάρουν την εξουσία. Η κωλοτούμπα εκ μέρους τους πάει σύννεφο σε όλα τα κρίσιμα θέματα.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ...

... ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΕΥΤΟΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ "ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ".

Λες και αυτά που κάνει ο Μακρόν δεν αποτελούν μεταμοντέρνο ναζισμό του χειρίστου είδους!

Τέτοια Αριστερά η οποία δεν ξέρει τι να κάνει την υποστήριξη του κόσμου σε αυτήν (δεύτερο βγήκε το "Λαϊκό Μέτωπο") και τη διοχετεύει... στα ίδια σκατά, ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ.

Την απεχθάνομαι όσο δεν παίρνει... και κρίμα που ο υποτιθέμενος δήθεν "διαφορετικός" και "ελπιδοφόρος" Μελανσόν συμμετέχει σε αυτό το χάλι. Και αποδείχθηκε νέος Τζίφρας.

Ούτε την ψευτοαντισυστημική Ακροδεξιά θέλω ασφαλώς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ποιος μελανσον μωρε? αυτος που λεει οτι το προβλημα ειναι οι "γηγενεις" γαλλοι και παιρνει εντολες απο τους γκλομπαλιστες που θελουν την ΕΕ να παραμεινει το μεγαλο πιλοτικο τους πειραμα του υπρκτου ναζισμου με το "αριστερο" προσωπειο?

Σχολιο.- Μία αριστερα υποταγμένη πλήρως στην παγκοσμιοποίηση.

Και μετά αναρωτιωνται γιατι ανεβαίνει η ακροδεξιά

Σχολιο.- στους ισαποστάκηδες του ΚΚΕ να τα πεις αυτά.

Σχολιο.- Ουρά της πολεμοκάπηλης-ιμπεριαλιστικής Δεξιάς γίνονται, ο Μελανσόν και το Λαϊκό Μέτωπο. Σλάβα Ουκραϊνι.

Σχολιο.- Φυσικά και θα ψηφίσουν οι ΛαικοΜετωπικοί υπέρ της ναζιστικής Ουκρανίας και του Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος. Ότι τους πουν τα αφεντικά από τις ΗΠΑ

Σχολιο.- Ιμπεριαλιστική και αποικιοκρατική είναι και η Γαλλία, όχι μόνον οι ΗΠΑ. Δεν μιλάμε για εξάρτηση από τις ΗΠΑ και μόνο. Η δε πολεμική της βιομηχανία είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΗΡΟΣ ΤΟΜΕΑΣ της οικονομίας της! Δεν τολμάς εύκολα να τα βάλεις με τα όπλα στη Γαλλία. Γι αυτό και όσοι αντιδράσουν, θα είναι όντως αξιέπαινοι. Για μας εδώ θα ήταν πολύ ευκολότερο και βλέπεις τι γίνεται....

Σχολιο.- η Γαλλία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , άρα είναι υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ. Η (νατοϊκή) "αριστερά" εκεί δεν έχει καμία ένσταση σε αυτό. Όπως και καμιά πολιτική δύναμη στην Γαλλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη (πλην Ρωσίας, Λευκορωσίας)

Σχολιο.- Είναι υπέρ των ναζί του Κιέβου και υπερ των Σιω ναζί του Ισραήλ Αμφότεροι Μακρόν και Μελανσόν. Όπως και η λεγόμενη ακροδεξιά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, επί της ουσίας, στα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές εκεί. Οπως και εδώ άλλωστε

Σχολιο.- Η Γαλλια κυλαει στον κατηφορο κι ειναι ματαιη η προσπαθεια να την κρατησει κανείς . Οριακα γινονται ολα . Δυστυχως δεν βλεπω να γλυτωνουν αυτο που φοβουνται ..

Σχολιο.- Πάντως μεταξύ της άθλιας Λεπέν και του Λαικου Μετωπ[ου του ΣΟΡΟΣ με τα 1000 Λεπεν.

Σχολιο.- Καλά δεν έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει πουθενά αριστερά στην Ευρώπη; Ο άθλιος Μελανσόν είναι ο Τσίπρας της Γαλλίας . Θα τα δώσει ολα προκειμένου να τσιμπήσει λίγο εξουσία. Γι αυτό και ο Μακρόν και το κεφάλαιο της Γαλλίας δεν φοβούνται να κάνουν αλλαξοκωλιές με τους δήθεν αριστερούς του Μελανσόν. Ούτε και την Λεπέν φοβούνται για κάποιες ριζικές αλλαγές που θα κινδυνέψει το σύστημα . Ακόμη και μια μικρή διαφοροποίηση που λένε για την υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου (μη αποστολή στρατευμάτων), δεν θα μπορέσουν να την επιβάλουν όσο είναι ο γεροντολάγνος Μακρόν στην προεδρία. Παρεπιπτόντος και ο Μπαρντελά ( 28 ετών), γεροντολάγνος κι αυτός, τήν Μαρίνα (58 ετών) πηδάει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ότι η κλίκα της Λεπέν θα τους πάρει την κουτάλα. Δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά.

Σχολιο.- δεν ζεί η Γαλλία από τήν πώληση όπλων το γαλλικό κεφάλαιο ζεί...ο κόσμος συνεχώς χάνει εισόδημα και ο μελανσον τούς πούλησε πρίν αλεκτωρ λαλήσει...

Σχολιο.- Αν Μελανσον κάνει πλάτες στον Μακρόν και τον συρφετό του και αυτή τη φορά, θα είναι ένας νέος Τσιπρας

Σχολιο.- Ο μελανσον αυτοκτόνησε πρίν ζήσει...ο κόσμος ήθελε νά ψηφίσει αριστερά κάτι αριστερό, άν ήταν νά ψηφίσει πάλι μακρόν τί στό διάβολο θέλει τό μέτωπο που δεν θα πάει μακριά έτσι

Σχολιο.- Δηλαδή ο Μακρόν δεν είναι ακραίος; Τα μάτια που έβγαλε στα κίτρινα γιλέκα άλλα λένε.

Σχολιο.- Μια εικόνα που λέει πολλά περισσότερα από χιλιάδες λέξεις και αναλύσεις, για την κατάντια της "ΝΑΤΟικής αριστεράς" και αυτών που συναγελάζονται μαζί της. Τα στοιχεία για το "ταξικό πρόσημο" της ψήφου στη Γαλλία, τα λένε όλα:

Στην εργατική τάξη, τη Λεπέν την ψηφίζει το 38%, ενώ το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο" το 35%.

Στην ανώτερη τάξη ("ντρέπονται" να πουν "μεγαλοαστική" στις έρευνες, βλέπετε...), τη Λεπέν ψηφίζει το 21%, τον Μακρόν το 27% και το Ν.Λ.Μ. το ...28%(!!!).

Αντίστοιχη εικόνα στα μεσαία στρώματα, στο κατώτερο και ανώτερο τμήμα τους.

Που καταντήσαμε...

Σχολιο.- Όταν Κεντροδεξιά, Σοσιαλδημοκρατία και...Αριστερά επικαλούνται έναν ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ και τον ονομάζουν...Ακροδεξιά, ε τότε κάτι δεν πάει καλά με το "Ανεμολόγιο και τους Ορίζοντες". Τότε η μόνη λύση είναι ο διπλασιασμός των...Φεστιβάλ μας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βάση έρευνα που δημοσιεύθηκε στους Financial Times το 57% των μη προνομιούχων στη Γαλλία ψηφίζει το RN (κόμμα της Λεπέν) και πολύ λιγότεροι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.Επισης, πολύ περισσότερη επιρροή στα ανωτερα μεσαία στρώματα και ...τους πλούσιους έχει το ΝΛΜ παρά το RN.

Αυτο σημαίνει ότι η Αριστερά και  η Ακροδεξια έχουν ανταλλάξει μέσα σε 30-40 χρόνια ταξικό κοινό σε μεγάλο βαθμό.

Γιατί συμβαίνει αυτό; ο ανόητος αριστερός θα έλεγε ότι οι εργάτες γίναν δυστυχώς σεξιστες, ρατσιστές , κλπ κλπ. Θα πυροβολούσε τον " λάθος λαό". 

Κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί ότι τα " ακροδεξιά" κόμματα ενδιαφέρονται για τα άμεσα προβλήματα των πραγματικών φτωχών, ακόμη και με αντιδραστικό τρόπο, ενώ τα αριστερά καλύπτουν ,σε μεγάλο βαθμό, τις ευαισθησίες ανθρώπων που δεν έχουν κανένα σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Την πράσινη μετάβαση ( που χαρατσωνει τους φτωχούς), το ακραίο ενδιαφέρον για τις δικαιωματικες ομάδες, τον μονοδιάστατο βεγκανισμο κλπ 

Εκεί που η Αριστερά νοιάζεται για τους φτωχούς ,όπως το κόμμα της Βαγκενκνεχτ, οι φτωχοί την ενισχύουν.

Σχολιο.- Υπάρχει και μια άλλη διάσταση. Τα ακροδεξιά κόμματα υπόσχονται ότι τα άμεσα προβλήματα των φτωχών μπορούν να λυθούν χωρίς ανοιχτή αντιπαράθεση με το κεφάλαιο. Η αριστερά από την άλλη επικαλείται την δημοκρατία εργαλειακά, σαν οι κοινωνικές κατακτήσεις να μπορούν να συμβούν χωρίς κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο.

Σχολιο.- θέλω να κάνω δυο παρατηρήσεις: 1. στο μεσοπόλεμο πολύς κόσμος από τα φτωχά στρώματα είχε στραφεί στον φασισμό. 2. Σημειωτέον ότι τα φτωχά στρώματα που ψηφίζουν βλέπουν τους ις μετανάστες -στριες με μισό μάτι, γιατί τους τις κλέβουν τις δουλειές κι όταν η Αριστερά τους τις στηρίζει, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, ψηφίζουν ακροδεξιά.

Σχολιο.- Την ΄΄εχουμε ζήσει αυτη τη μετατόπιση και στα καθ ημάς.Εκεί που παλιά τα στελέχη έπρεπε να διακρίνονται για την εργατική ΄λαική τους ψυχοσύνθεση πλέον έβλεπες μπλε μαλλιά και εξειδίκευση σε συγκεκριμένα θέματα - σπουδές φύλου ,κλιματική υστερία , κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Το δε μεταναστευτικό σπάει κόκκαλα. Δεν ψήνεται ο κόσμος για δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες και no borders. Γενικά με την αποεθνικοποίηση. Προλετάριους και αγρότες θα βρείς πλεον μόνον στο Κ.Κ.Ε ,σε ομάδες αναρχικών και στους φασιστες. Στην "γενικότερη αριστερά" σε καμία περίπτωση.

Σχολιο.- Η ευρωπαϊκή αριστερά φτάνει  σε μεγάλες υπερβολές όταν μιλά για ανοιχτά σύνορα. Ποια ανοιχτά σύνορα; η Ευρώπη καταρρέει οικονομικά και θα δεχτεί και την μισή Αφρική; ο ένας θα τρώει τον άλλον αν συμβεί κάτι τέτοιο. Η λύση για την Αφρική δεν είναι να στείλει τον πληθυσμό της δούλο και πένητα στην Ευρώπη αλλά να διώξει τους δυτικούς αποικιοκράτες και να αναπτυχθεί οικονομικά συμμαχώντας στρατηγικά με την Ρωσία και τους Brics καθώς και την Κίνα, όπως αρχίζει να γίνεται ήδη. . 

Όταν η ευρωπαϊκή Αριστερά λέει ανοιχτά σύνορα στέλνει τους γηγενείς εργαζόμενους στην Λεπέν; σίγουρα το κάνει. . Αν σταματήσει ένα μεγάλο μέρος της μετανάστευσης, θα χάσουν βέβαια οι επαγγελματίες των ΜΚΟ την δουλειά τους αλλά τι να κάνουμε;; 

Στον β΄γύρο στην Γαλλία το ΝΛΜ στηρίζει τον Μακρόν όπου είναι τρίτοι ΟΧΙ για λόγους που αφορούν τους γηγενείς εργαζόμενους αλλά σχεδόν αποκλειστικά τους μετανάστες και μόνο επειδή η Λεπέν είναι ρατσιστικό κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι η Αριστερά ενδιαφέρεται πρώτιστα ή ορθότερα μόνο για τους μετανάστες. 

Για τους γηγενείς Γάλλους εργαζόμενους νοιάζεται ελάχιστα. Επίσης σε περιοχές όπου υπάρχουν δεξαμενές εξαθλίωσης για λόγους που σαφώς δεν φταίνε οι μετανάστες  οι φτωχοί που μένουν εκεί και είναι γηγενείς  νοιώθουν άβολα και είναι ευάλωτοι σε ρατσιστικές τοποθετήσεις και  υφίστανται πολιτισμικά σοκ. Οι άνθρωποι δεν ζούμε μόνο με ιδεολογία ξέρεις αλλά υπό υλικές συνθήκες, και έχουν την παράδοση τα έθιμα τους και το έθνος τους. .. 

Η ευρεία μετανάστευση και οι ίδιοι οι μετανάστες είναι σοβαρό πρόβλημα .Η Βάγκενκνεχτ το λέει πολύ σωστά αυτό, 

Τέλος,, αν οι φτωχοί πάνε στην Ακροδεξιά δεν πάνε στην πλειοψηφία τους γιατί είναι συνειδητοποιημένοι ακροδεξιοί ή φαιοχίτωνες αλλά γιατί η Αριστερά νοιάζεται μόνο για τους μετανάστες, τους ΛΟΑΤ, το μίσανδρο φεμινισμό τρίτου κύματος, τους βέγκαν κλπ 

Αν μια παράταξη δεν νοιάζεται για τα βιοτικά σου συμφέροντα αλλά για συμπεριληπτικές ιδεοληψίες θα πας σε μια άλλη παράταξη .

Η Αριστερά δεν είναι γραμμένη στο κούτελο των εργαζομένων. Η μόνιμη επωδός "οι φτωχοί πάνε στον φασισμό" είναι λάθος γιατί δεν συνοδεύεται από το ερώτημα τι κάνει η Αριστερά υλικά πολιτικά για τους φτωχούς και ιδίως τους γηγενείς φτωχούς και επίσης αν η γραμμή της Αριστεράς για το μεταναστευτικό πέρα από ιδεολογήματα είναι μια σωστή πολιτική. 

Πρέπει να είσαι πολύ έντονα παράταξη των πλουσίων και των μεσοστρωμάτων για να υποστηρίζεις : α) ανοιχτά σύνορα και οι συνέπειες να σου είναι αδιάφορες( είναι τελικά αρνητικές και για τους γηγενείς και για τους μετανάστες) β) πράσινη ανάπτυξη τουτέστιν χαράτσωμα των φτωχών από το κράτος γ) όψεις φεμινισμού που είναι μίσανδρες δ) λατρεία της τεχνοκρατίας. 

Αυτά τα κάνει όλα η Αριστερά και αποτυγχανει και στηρίζει μόνο τους μετανάστες. Είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας αυτή η εκτίμηση που έχει. 

Η Αριστερά στη Γαλλία και στην Ευρώπη θα έπρεπε όντως να ενισχύσει τον δεσμό με τους αγωνιστές Παλαιστίνιους που μένουν στον τόπο τους στην βάση του κοινού αγώνα κατά του Ισραήλ και της γενοκτονίας που διαπράττει εναντίον των Παλαιστινίων ..  Βεβαίως αν περιμένουμε από το ΝΛΜ να κάνει κάτι τέτοιο ,θα περιμένουμε αιώνες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φάσμα Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά έχει τροποποιηθεί ριζικά. Εν μέρει έχει καταργηθεί. Αυτό που ονομάζεται "Αριστερά" στην Δύση είναι ένας πιο "ευαίσθητος" πυλώνας του ενωσιακού και ευρωνατοϊκού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού, μια παραλλαγή του Ακραίου Κέντρου που σαμποτάρει την ταξική πάλη των κάτω. Σε ορισμένα ζητήματα (πχ identity politics) , είναι και ισχυρός ιδεολογικός του προμαχώνας . Στην μη Δύση, στην Ανατολή και ιδίως στον Νότο, εξακολουθεί να υπάρχει αξιόλογη Αριστερά, αλλά είναι άλλου τύπου φαινόμενο από την δυτική.. Είναι αντιιμπεριαλιστική και αυτό είναι κρίσιμο μέγεθος..

Εκτός από τον απλό κόσμο που αγωνίζεται ακόμη μέσα από αυτά τα κόμματα, σε επίπεδο πολιτικών υποκειμένων δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτε από την ιστορική Αριστερά. . Θα κρατούσα την Ζάρα Βάγκενκνεχτ, τον Galloway και την οργάνωσή του στην Βρετανία και λίγα πράγματα ακόμη.

Αν και εφόσον μέσα από αγώνες και αναζητήσεις προκύψουν νέα ανατρεπτικά υποκείμενα, δεν θα λέγονται Αριστερά. Το έχω γράψει και παλιότερα, το 2019, και επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο.Όταν ιδρύθηκε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα τον Μάρτιο του 1919, άφησαν πίσω τους την έννοια της "σοσιαλδημοκρατίας" γιατί είχε ιδεολογικά ακυρωθεί. Το ίδιο ισχύει και τώρα.

Σχολιο.- Προς τα εκεί βαδίζουμε...Το νέο θα βγει από την κοινωνία και δεν θα έχει την οργανωτική μορφή που γνωρίζουμε...Βλ. ενδεικτικά τα νέα κινήματα που ξεσπούν, όταν ξεσπούν, στον εξελιγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Δεν μοιάζουν σε τίποτα με αυτό που γνωρίσαμε και παλέψαμε από τις γραμμές του...

Σχολιο.- Το Κομμουνιστικό κίνημα ηταν περα απο ρήξη και δημιουργική συνέχεια ενός δυναμικού. Και όπου η απόσπαση απο τη σοσιαλδημοκρατία η μπολσεβικοποίηση έγινε απότομα και βίαια είχε συνέπειες που τις αντιμετώπισαν αργότερα. Σήμερα γίνεται πραγματικά δύσκολο να διαγνωσεις τάσεις υγείας

Σχολιο.- είναι προτιμότερο να μην χρεωνεται κανείς πια την χρεοκοπία μιας έννοιας χωρίς βέβαια να εγκαταλείπει τις κατακτήσεις της μαρξιστικής θεωρίας και πρακτικης. Μπορεί να μην αναγεννηθεί και τίποτε και είναι αρκετά πιθανό ένας παγκόσμιος πόλεμος να επιλύσει πρακτικά όλα αυτά τα ζητήματα με την καταστροφή μας. Αλλά έχει μια αξια να αποκαλύπτει κανείς όλη αυτήν την ιδεολογική απάτη που γίνεται εδώ και 30 χρόνια πλέον. Παντοτε ,η ανηλεής κριτική ήταν προϋπόθεση γέννησης καινούριων πραγμάτων. Η πάντως ήταν μια αξιοπρεπής στάση ακόμη και αν η πραγματικότητα δεν γεννούσε καινούρια πράγματα.

Σχολιο.- Δεν έχει σημασία πως θα λέγονται! Σημασία έχει πως θα τα ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ !!!

"Αν και εφόσον μέσα από αγώνες και αναζητήσεις προκύψουν νέα ανατρεπτικά υποκείμενα, δεν θα λέγονται Αριστερά. Το έχω γράψει και παλιότερα, το 2019, και επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο.Όταν ιδρύθηκε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα τον Μάρτιο του 1919, άφησαν πίσω τους την έννοια της "σοσιαλδημοκρατίας" γιατί είχε ιδεολογικά ακυρωθεί. Το ίδιο ισχύει και τώρα. "

Σχολιο.- τουλάχιστον θα ζήσουμε την ζωή μας παλεύοντας για κάτι το καλύτερο. Έχω συχαθει αυτήν την γραφειοκρατία που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε.

Σχολιο.- Αυτό λέω και εγώ χρόνια τώρα.Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αριστερά,όπως αντιμετώπισαν την σοσιαλδημοκρατία οι Μπολσεβίκοι και να προχωρήσουμε όπως αυτοί σε διαδιακασία σύγκρουσης.

Σχολιο.- ξέρεις ότι συμφωνώ απόλυτα.Εχει γίνει πια βυζαντινισμος να λέμε ότι εμείς που είμαστε το πολύ το 10 τοις εκατό αυτού του χώρου ( αυθαίρετα το γράφω,μπορεί να είμαστε και το 0,10 ) είμαστε η γνήσια Αριστερά και όλοι οι άλλοι είναι η μη γνήσια,που θα αποκαλυφθεί ο ρόλος της κλπΜου θυμίζει  διασπάσεις των τροτσκιστών.Οταν μια ιστορική έννοια ολοκληρώνεται, μπαίνει ένα τέλος.

Σχολιο.- Πόσο μάλλον όταν στην βάση της λαϊκής δεξιάς γνωρίζεις ανθρώπους που τους αισθάνεσαι ανθρώπινα αλλά και ταξικά πολύ πιο δικούς σου απο ό,τι αισθάνεσαι πολλούς ‘ομοϊδεάτες’ σου.Τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι εγώ.

Σχολιο.- Αριστερά που ΔΕΝ είναι αντιιμπεριαλιστική ΔΕΝ είναι Αριστερά αλλά νεοτροτσκιστικό παραμάγαζο του ΕΝΙΑΙΟΥ κόμματος εξουσίας του δυτικού ιμπεριαλιστικού νεοφιλελέ καθεστώτος. Τόσο απλά.

Όπου απουσιάζει η λέξη "ιμπεριαλισμός", υπερτονίζεται το "ταξικό" αλλά αποκομμένο από το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας και αποδέσμευσης από ΕΕ, ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική ολοκλήρωση έχουμε να κάνουμε με οππορτούνες, μισθοφόρους υπαλλήλους του ιμπεριαλιστικού κέντρου.

Μια απλή σύγκριση με την παλιά Αριστερά αλλά και τα σύγχρονα αριστερά κινήματα της Λατινικής Αμερικής μπορεί σε κάθε τέτοια περίπτωση να μας βγάζει από αυταπάτες για τον πραγματικό το ρόλο κάποιου σχήματος.

Επίσης η γραμμή του George Galloway και των πραγματικών κομμουνιστών συμμάχων του από το σχήμα της Joti Brar (CBGB-ML) είναι καλός δείκτης σύγκρισης και αποκάλυψης των "αριστερών" μαριονετών του ΕΝΙΑΙΟΥ κόμματος του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος της Δύσης.

Σχολιο.- Δυστυχώς λίγοι στην Ελλάδα έχετε καταλάβει ότι το ΝΛΜ σχεδιαζόταν επί μήνες παρασκηνιακά, κόντρα στη γραμμή Μελανσόν, απο ευρω-ατλαντιστές του PS και EELV μαζί με μια ντουζίνα dissidents της LFI.

Ο Γέρος, Μελανσόν, όπως τον λένε εδώ στη Γαλλία, πιο πολύ παρακολουθεί και αντιδρά στις εξελίξεις, προσπαθώντας ενδιάμεσα να υπερβεί μια δολοφονία χαρακτήρα αλά Κόρμπυν, στα 75 του, με όλα τα καθεστωρικά ΜΜΕ ενορχηστρωμένα εδώ και 3 εβδομάδες..

Σχολιο.- αυτό το σκέφτομαι εδώ και κάποιες μέρες κι εγώ.Αντιλαμβανομαι,χωρίς βέβαια να συμφωνώ, ότι η στάση του Μελανσον είναι αποτέλεσμα φρικτής πίεσης από το σύστημα.Ευχαριστω πολύ για την πληροφόρηση.

Σχολιο.- Έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και ο χρόνος τρέχει σφαίρα. Θα μπορούσα να δώσω δεκάδες παραδείγματα, ένα ενδεικτικό: δείτε Serge Klarsfeld, περίφημος κυνηγός ναζί, στα 80 του προτρέπει τους Γάλλους να ψηφίσουν το Front National, το οποίο πλέον ανήκει στο ρεπουμπλικανικό τόξο ακριβώς επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ ενάντια στον κίνδυνο της "αντισιωνιστικής άκρας αριστεράς του JLM" !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που είναι η Ακροδεξια; που πηγαίνει η Γαλλία; 

Από το 2017 και εξής και από το 2022 και εξής συνέβησαν στην Γαλλία ορισμένα σημαντικά πράγματα σε βάρος της κοινωνίας :

- Κατέστειλε το κράτος το 2018-19 με κτηνωδία το κίνημα των Κίτρινων Γιλεκων .Περίπου 500  μονόφθαλμοι από τα δακρυγόνα  και άλλοι βαριά τραυματίες.

- Ανέβηκαν τα όρια σύνταξης και έπεσε απίστευτο ξύλο το 2023 στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που διαμαρτυρήθηκαν.

- Έστειλαν τους λεγεωνάριους να στηρίξουν την γαλλική αποικιοκρατία στη Δυτική Αφρική, αλλά ευτυχώς απέτυχαν.

- Όταν οι μετανάστες τρίτης γενιάς γάλλοι  υπήκοοι των γαλλικών προαστείων διαμαρτυρήθηκαν περυσι ,το 2023, κατά της καταπίεσης και των διακρίσεων,πάλι επιστρατεύθηκαν οι πραιτωριανοί και τους επιτέθηκαν.

- Έχει αρχίσει το γαλλικό κράτος να στέλνει επαγγελματικό στρατό στην Ουκρανία και κατά τα λεγόμενα του Μακρόν θα στείλει και πολύ περισσότερους. Ο Μακρόν είναι βασικος νατοικος σταυροφόρος υπέρ του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

- Στα 2021 με τα ζητήματα υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο Μακρόν έστειλε τανκς της αστυνομίας κατά συγκεντρώσεων αντιεμβολιαστων.Αφου στην Βουλή τους περιελούσε με χυδαίες βρισιές.

Όλα αυτά τα έκανε μια ακροδεξιά κυβερνηση που την εκπροσωπούσε ο Εμμανουελ Μακρόν.

Όσο γίνονταν αυτά,καμία Αριστερά η Κεντροαριστερά η κανείς αυτοκλητος δημοκράτης δεν είπε τον Μακρόν επί λέξει φασίστα.Ουτε είπε ότι ανεβαίνει ο φασισμός στην Γαλλία; Κάνω λάθος; μήπως δεν θυμάμαι σωστά; 

Τέλος, επειδή υπάρχουν θεσμικές ακροδεξιές και αθεσμητες ακροδεξιές, η γαλλική Αριστερά δια στόματος Μελανσον δήλωσε ότι όπου είναι τρίτη στον δεύτερο γύρο, θα αποσύρει τον υποψήφιο της για να υποστηρίξει τον αθεσμητο ακροδεξιο Μακρόν έναντι του θεσμικού ακροδεξιού Μπαντελα.

Ας σημειωθεί ότι ο Μακρόν έχει ήδη κάνει κάποια φρικτά πράγματα συγκεκριμένα ενώ ο αντίπαλος του εκτιμάται ότι θα τα κάνει.

Σωστά σύντροφοι." Δεν θα περάσει ο φασισμός".No passaran. Η ο,τι πουν οι Βρυξέλλες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ξαφνική άνοδο 3% υποδέχτηκε το Χρηματιστήριο του Παρισιού (CAC40) την εκλογική νίκη της Άκρας Δεξιάς στον 1ο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει σε Βραζιλία και Αργεντινή μετά από εκεί νίκες της Ακρας Δεξιάς. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δείχνουν για άλλη μια φορά ότι προτιμούν το ρατσισμό από την απλή φορολόγησή τους. Ποτέ και πουθενά δε θα είχαν πάρει οι φασίστες και οι ακροδεξιοί την εξουσία χωρίς τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο Ομορφος Είσαι Ρέ Αλκίνοε.?? 

«Οι πρώτες μου μνήμες είναι μνήμες πολέμου, οι πρώτες καθαρές έντονες αναμνήσεις μου είναι να μας κρύβει ο πατέρας μου κάτω από το τραπέζι την ώρα του βομβαρδισμού ενώ την ίδια ώρα, η μητέρα μου ήταν αιχμάλωτη των Ελλαδιτών χουvτικώv αξιωματικών.

Κι ύστερα, μεγάλωσα σε ένα μεταπολεμικό τοπίο με νεκρούς, αγνοούμενους, πρόσφυγες, σε κάθε οικογένεια, περιμένοντας να χαθεί και το υπόλοιπο νησί κι εμείς μαζί του.

Πενήντα χρόνια είναι πολύς καιρός, θα πίστευε κανείς πως η ανθρωπότητα θα είχε εξελιχθεί κάπως, ότι θα είχαμε βρει άλλους τρόπους συνεννόησης μεταξύ των λαών και των ανθρώπων κι όμως όχι, σήμερα μόλις 500 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κύπρου, στην Παλαιστίνη, βρέφη, γυναίκες, αθώοι άνθρωποι, πεθαίνουν φριχτούς θανάτους, πόλεις ισοπεδώνονται, χιλιάδες προσφυγοποιούνται στον ίδιο τους τον τόπο.

Πεντάχρονα παιδιά θα έχουν κι αυτά σαν πρώτη τους μνήμη τον πόλεμο, θα μεγαλώσουν μέσα στον φόβο και στο μίσος, βορά στο στόμα του φανατισμού και της θρησκοληψίας, ορφανά, αδικημένα, σε ένα τόπο ρημαγμένο. Πενήντα χρόνια μετά, τίποτα δεν καταφέραμε...».!!! *

-Απόσπασμα από όσα είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη συναυλία του στο θέατρο του Λυκαβηττού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια απλή..άηχη "συνομιλία" με την κορομηλίτσα μου που ζητούσε νερό..και μού 'δωσε τους ζουμερούς καρπούς της,έφερε στο προσκήνιο της μνήμης μου την εποχή που ζούσα στο χωριό..παιδόπουλο..χωρίς λεφτά ,χορτάτος απ' την ιδιοπαραγόμενη τροφή και την αφθονία της μάνας φύσης. Αυτό που μας έκλεψαν οι εκμεταλλευτές με την βοήθεια των δεξιόστροφων ψευτοαριστερών "σωτήρων" της εργατοαγροτιάς...επαγγελματιών αέργων επιδοματοφάγων.Που οδήγησαν ικανότατους παραγωγούς δουλευτάδες να γίνουν σκλάβοι στις φάμπρικες ντόπιες και Γερμανικές,τρεφόμενοι με σκουπιδοκονσέρβες και φαρμακωμένα ζαρζαβατικά του super market.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωτάω..ο.."Πλευρ-οκόπος"..πώς έχτισε-απόκτησε 50 σπίτια;

Σχολιο.- σε ερωτηση που εγινε, παλαιοτερα, η απαντηση ηταν απο κληρονομια, τοτε ειχε πεθανει η μητερα του

Σχολιο.- Την "μαμά Ελλάδα";

Μαυραγορίτες

Σχολιο.- Κοπριτες ολοι κι απατεωνες!!!

Σχολιο.- Όπως όλοι αυτοί των αστικών κομμάτων!με τις γνωστες μεθόδους.ο ιδρώντας του λαού,των εργαζομένων.για μένα αυτο εινσι καθαρος φασισμός! Για να μη αναφερθώ σε αυτήν καθ αυτήν την πράξη της απόκτησης τόσων σπιτιών ! Που τοτε πια θ επικαλεστω την...ανύπαρκτη δικαιοσυνη.

Σχολιο.- Όπως όλοι αυτοιιιιιι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κράτος..."έχει συνέχεια"...Τσιπραίοι...δώσατε όπλα αντιλαϊκά και στα 5 χρόνια Κούλη ψηφίσατε και 500 νομοσχέδια Κούλη. Διαλύσατε τον λαό μαζί με Κούλη και τώρα που δεν χρειάζεστε στο σύστημα διαλύεστε.

Κούλης Μητσοτάκης : Εμείς εφαρμόζουμε το νόμο Κατρούγκαλου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας απ' τους τρόπους του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.. η διεισδυτικότητα.. εκφράζεται με την ιδεαλιστική "απάντηση" εκμαυλισμού συνειδήσεων με τα "δικαιωματικλίκια" αφ' ενός και την ολέθρια, καταστροφική για το περιβάλλον "πράσινη ανάπτυξη". Που δυστυχώς και τα δύο αυτά όπλα του(του ιμπεριαλισμού) υπηρετούνται από τους κάτ' αρχήν βαθιά αντικομμουνιστές, αυτοπροσδιοριζόμενους "αριστερούς"( του κώλου) και τους ψηφοθήρες οπορτουνιστές ψευτοαριστερούς και "κεντροδεξιούς"( κρυφοναζίδια του κερατά) πολιτικάντηδες..μ' ένα λαό-λαούς..παραπαίοντες, αφασικούς, γεννήματα του τσιμέντου και του super market που περιμένουν σωτήρες Δον Κιχώτες να τους σώσουν με αστικο"δημοκρατική" ανάθεση.. όταν οι ίδιοι θα πάνε για μπάνιο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα προπαγανδιστικά λαμόγια της τηλοψίας αποδύονται σε δραματικό αγώνα, ώστε να παρελκύσουν την σκέψη και το ενδιαφέρον της.."κοινής γνώμης"(του μαλάκα μέσου προ-πο παίχτη,οπαδιστή κλπ) από την ουσία της ήττας της αυτοπροσδιοριζόμενης "κεντροαριστεράς"...ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ..και φυσικά της όξω.. κυνοβολευτικής σοσιαλδημοκρατίας..βλέπε μέρα -νύχτα 25 στο αγώι (αριστεράς τάχα.. κάτ' όνομα...δεξιάς με φερετζέ δηλαδή) η οποία είναι η πολιτική τους θεώρηση και πραγματεία..ολόϊδια και νεοφιλελεύθερη καραδεξιά...και επικεντρώνονται στην "ενοποίηση"(κάτι σαν άλλες φάτσες στον ίδιο κύβο του Ρούμπικ) ώστε να καλλιεργήσουν την πόλωση μεταξύ όχι πλέον πολιτών,αλλά οπαδιστών κατά τα ποδοσφαιρικά πρότυπα. Φυσικά η εκλογική κλωτσοπατινάδα αναμενόμενη, όταν ασκείς δεξιά πολιτική τάχα αριστερός εσύ..να ευνοήσεις και ποτίσεις το ακροδεξιό φιδόδεντρο. Εσείς; Όλα καλά; Θα πάτε διακοπές; Χωρίς ανάσα βλέπω με την οπισθοδρόμηση σε εξαήμερη εργασία. Ο ύπνος καλά κρατεί...έχετε και έτοιμη θράκα απ' τις πυρκαγιές ώστε να κάνετε μπάρμπεκιου τα σφαγμένα όνειρα...Καλημέρα ψαράδες απελπισμένων ελπίδων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως αναφέρεται, ειδικά για την Ελλάδα, «η αναθεωρημένη πρόταση Στόλτενμπεργκ μπορεί να μη σημαίνει μόνο διπλασιασμό των ετήσιων καταβολών από € 200.000.000 σε € 400.000.000, αλλά ποσό ακόμα και μεγαλύτερο των € 500.000.000». Η Ουάσιγκτον που “καίγεται” για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, φέρεται να έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Σε απλά ελληνικά, πιέζει ασφυκτικά. Όπως διευκρινίζεται, επιδίωξη των ΗΠΑ είναι να ληφθούν αποφάσεις, έστω επί της αρχής, ακόμα και πριν τη Σύνοδο της Συμμαχίας στις 9 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση καλείται να λάβει μια απόφαση που αφορά την ενίσχυση της Ουκρανίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μια απόφαση σημαντική «για τη διπλωματική και αμυντική θέση της χώρας στο εξωτερικό, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ως τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, στις 9 Ιουλίου, να έχει αποφασίσει αν συναινεί ή διαφωνεί με την –προ τριμήνου– πρόταση του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ να ενισχυθεί η Ουκρανία με € 100 δισ. την περίοδο 2025-2030. Αν η πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ εγκριθεί, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει, μέσω του κοινού προϋπολογισμού της Συμμαχίας, πάνω από € 200.000.000 ετησίως ή συνολικά € 1 δισ. την πενταετία. Ο Στόλτενμπεργκ, μάλιστα, «έχει ήδη αναθεωρήσει την αρχική του πρόταση, ζητώντας πλέον το διπλασιασμό της λεγόμενης “οικονομικής δέσμευσης” προς την Ουκρανία, στο ποσό των 200 δισ. ως το 2030, με αποτέλεσμα οι Σύμμαχοι να έχουν διχαστεί».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καραμανλής έκανε το πιο ισχυρό χτύπημα στον Μητσοτάκη.

Δεν αποκάλυψε μόνο όσα ετοιμάζει με τον Ερντογάν αλλά τον προειδοποίησε ότι αν τολμησει να προχωρήσει σε υπογραφές θα βρει απέναντι του τον ελληνικό λαό

Σχολιο.- Ο μόνος που προσπάθησε να συνάψει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία μέσω του Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη και του έκλεισαν το στόμα από ΗΠΑ μεριά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο BERNARD-HENRI LEVY ΣΕ ΡΟΛΟ OAKKE KAI ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ 

Bernard-Henri Levy - για το γεγονός ότι "όλοι οι αντίπαλοι του Μακρόν είναι πράκτορες του Πούτιν": 

--Προς το παρόν, αυτοί που υποστηρίζουν τους κληρονόμους της ΕΣΣΔ, δηλαδή τον Πούτιν, απ' όσο γνωρίζω, είναι η πλειοψηφούσα σέχτα. Είναι ο Μπαρντελά, είναι η Λεπέν, είναι ο Μαριάνι, οι οποίοι είναι πράκτορες του Πούτιν, οι μαριονέτες του , στη μισθοδοσία του. 

[Είδαμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί τα γεγονότα στη Γαλλία. Πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται ενεργά για το τι συμβαίνει;]

--- Δείχνει ενεργό ενδιαφέρον, και είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι σε λίγους μήνες, όπως ακριβώς με το Brexit και τις αμερικανικές εκλογές, θα διαπιστώσουμε ότι οι Ρώσοι χάκερς ήταν εξαιρετικά δραστήριοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. "Η Εθνική Ένωση είναι οπαδοί του Πούτιν. 

Αρκεί να δείτε τις φωτογραφίες της Μαρίν Λεπέν που απεικονίζεται να επισκέπτεται τον Πούτιν πριν από μερικά χρόνια. Ποτέ δεν ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, απέφευγαν τον Ζελένσκι όταν ερχόταν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ή στην Ευρωσυνέλευση. Ο Μπαρντελά δεν ήταν εκεί. Η πραγματικότητα είναι ότι η Rassemblement Nationale και η Ανυπότακτη Γαλλία του Jean-Luc Mélenchon είναι τα δύο κόμματα του Πούτιν στη Γαλλία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth γράφει ότι, ο επικεφαλής της Shin Bet Ronen Bar έστειλε επιστολή σε Ισραηλινούς αξιωματούχους -συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu και του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir- προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει κρίση στις φυλακές :

- Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 21.000 Παλαιστίνιοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, υπερβαίνοντας τη χωρητικότητα των 14.500 κρατουμένων κατά σχεδόν 50%, έγραψε ο Bar.

Και προσθέτει ότι αυτό συνιστά απειλή για το σύστημα ασφαλείας του Ισραήλ, δημιουργώντας αυτό που περιγράφει ως "ωρολογιακή βόμβα" στις ισραηλινές φυλακές, με φόβους για εξεγέρσεις των φυλακών.

- Η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση επιτρέπει τον υπερπληθυσμό των φυλακών "σχεδόν χωρίς όρια".

- Ο Μπαρ προειδοποίησε επίσης ότι τα συνεχιζόμενα βασανιστήρια των Παλαιστινίων κρατουμένων και η άρνηση των δικαιωμάτων τους βάσει του διεθνούς δικαίου θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη του Ισραήλ και να εκθέσουν ισραηλινούς αξιωματούχους σε διώξεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην ανατολική Ναμπλούς μεταξύ των κατοχικών δυνάμεων και της αντίστασης μετά το θάνατο ενός σιωνιστή εποίκου από ελεύθερο σκοπευτή



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνική αντιπροσωπεία της Υεμένης συναντάται με τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου

Η εθνική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Υεμένης, με επικεφαλής τον κ. Mohamed Abdel Salam, συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κ. Mikhail Bogdanov

Με αφορμή την αμερικανική και βρετανική επίθεση κατά της Υεμένης, η εθνική αντιπροσωπεία τόνισε στον Ρώσο απεσταλμένο τη σημασία του ρόλου της Ρωσίας στην κατανόηση της θέσης της Υεμένης για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, αναφέρει πηγή της Υεμένης

Επίσης,εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη ρωσική θέση που καταγγέλλει την αμερικανική και βρετανική επίθεση κατά της Υεμένης και υποστηρίζει την ανθρωπιστική και πολιτική διαδικασία στη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς πριν από 10 χρόνια, στις 2 Ιουλίου 2014, μια αεροπορική επιδρομή του Κιέβου εναντίον των άοπλων κατοίκων της Στάνιτσα Λουγκάνσκα χώρισε για πάντα τη μοίρα τους σε ένα πριν και ένα μετά. Και για κάποιους από αυτούς, δεν υπάρχει "μετά" .... 

Ήταν μια κανονική καλοκαιρινή μέρα, οι ενήλικες έκαναν τα συνηθισμένα τους, τα παιδιά έπαιζαν χαρούμενα στις αυλές και στους δρόμους του χωριού. 

Και ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι, με εντολή των ουκρανικών αρχών, θα έπεφταν σύντομα βόμβες στα κεφάλια των πολιτών. 

Αλλά συνέβη. Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του χωριού, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο αγόρι που είχε γιορτάσει την προηγούμενη μέρα τα τελευταία του γενέθλια. 

Ένας ολόκληρος δρόμος εξαφανίστηκε εντελώς από προσώπου γης. 

Πέρασαν δέκα χρόνια, αλλά η κοινή μας θλίψη συνεχίζεται αμείωτη. 

Η 2η Ιουλίου θα παραμείνει για πάντα μια από τις πιο τραγικές ημερομηνίες στη σύγχρονη ιστορία της περιοχής του Λουγκάνσκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι Yusef Miqdad και Nael al Najjar απελευθερώθηκαν μετά από 20 χρόνια φυλάκισης σε ισραηλινές φυλακές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα τανκς του για να πατήσει σκόπιμα ζωντανούς Παλαιστίνιους αμάχους και να συντρίψει τα σώματά τους

όταν δεν κάνει χρήση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες, στις χερσαίες επιχειρήσεις του εγκλήματός του γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 Οκτωβρίου

Η ομάδα στο πεδίο, του Euro-Med Human Rights Monitor κατέγραψε ένα σύνθετο και ολοκληρωμένο έγκλημα σε βάρος μιας οικογένειας πολιτών που αποτελείται από μια ηλικιωμένη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά της, μεταξύ των οποίων τρεις νεαρές γυναίκες και μια εγγονή ενάμιση έτους

. Η οικογένεια δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και βόμβες μετά την εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στο σπίτι τους το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

Αναδημοσίευση από το Euro-Med Human Rights Monitor, 30 Ιουνίου 2024



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς ο ΑΔΜΗΕ θα εξάγει «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια στο Ισραήλ

- 28 Οκτ 2023 

Σχέδιο για εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου, προωθεί η Ελλάδα, με τον ΑΔΜΗΕ να συμφωνεί στην υλοποίηση του project σύνδεσης των δύο εθνών με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σύστημα.

Το Bloomberg, σημειώνει σε δημοσίευμά του ότι η κίνηση αυτη έρχεται σε μια εποχή που η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου έχει γίνει πιο κρίσιμη από ποτέ.

Σημειώνεται πως η Κύπρος είναι το μόνο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό δίκτυο, ενώ και το Ισραήλ αναμένεται να επωφεληθεί προσθέτοντας περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό του μείγμα.

«Το Ισραήλ θα θέλει να ενισχύσει την ενεργειακή του ασφάλεια και αυτόν ο στόχος πιθανότατα θα επιτευχθεί με αυτό που συμβαίνει τώρα», σημείωσε στο πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης.

Ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ θα γίνει ο νέος υποστηρικτής του έργου, αναλαμβάνοντας από την EuroAsia Interconnector με έδρα την Κύπρο. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Διαχειριστής του ελληνικού συστήματος ως φορέας υλοποίησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης θα εξασφαλίσει την τεχνική και οικονομική επάρκεια για τη σύνδεση μήκους 1.208 χιλιομέτρων και την έγκαιρη ολοκλήρωσή της.

Με τη σειρά του το Ισραήλ θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του, αποκτώντας τη δυνατότητα αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα.

Ο κ. Μανουσάκης, ο ΑΔΜΗΕ υπέγραψε μία μη δεσμευτική σύμβαση με το ισραηλινό επενδυτικό ταμείο Aluma για να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου με συμμετοχή έως και 33%. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. «Είναι λογικό να θέλουν να συμμετάσχουν και κυπριακές οντότητες δεδομένου ότι το καλώδιο περνάει μέσω Κύπρου», πρόσθεσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ Αμιχάι Χικλί δηλώνει ότι η Μαρίν Λεπέν οιως Γαλλίδα πρωθυπουργός θα ήταν εξαιρετικό για το Ισραήλ "

(Μην ξεχνάμε ότι πολλοί ακροδεξιοί της Δύσης είναι αντισημίτες αλλά δηλώνουν σιωνιστές.

Και φυσικά είναι αντί-μουσουλμάνοι)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το απίστευτο πολιτικό αλαλούμ συμβαίνει στην Γαλλία, προκειμένου να κυβερνήσει ο δήθεν αριστερός Μελανσόν.

Σε όσες περιφέρειες θα διεξαχθεί δεύτερος εκλογικός γύρος (οι 80 έχουν ήδη αναδείξει βουλευτές), ο Μελανσόν απέσυρε τους υποψηφίους του συνδυασμού του, από την εκλογική αναμέτρηση, σε όσες περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτος, σε ψήφους, υποψήφιος του Μακρόν.

Ετσι, οι ψήφοι των αριστερών ψηφοφόρων ελπίζει ότι θα πάνε όλοι, στο κόμμα του Μακρόν.

Ομως...

Ο Μακρόν δεν έκανε το ίδιο.

Αυτός θα αποσύρει τους υποψήφιους του κόμματος του, μόνο σε εκείνες τις περιφέρειες, όπου πλειοψήφισαν υποψήφιοι των σοσιαλιστών και πρασίνων, που ενώθηκαν με το κόμμα του Μελανσόν, για ν΄αντιμετωπίσουν την Λεπέν.

Οπου πλειοψηφούν οι καθαροί Μελανσονίστας, ο Μακρόν ΔΕΝ αποσύρεται!

Τα ξαναείπαμε! Το μίσος των δύο είναι άσβεστο, στον αγώνα για την εξουσία.

Οπως διαπιστώνουμε, τα αριστερά μαστόρια έχουν επινοήσει ένα ολόκληρο σχέδιο, που:

-Προσβάλει τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. ("Ψηφίστε πρόβατα αυτό που λέει ο αρχηγός, ακόμα κι αν δεν θέλετε τον Μακρόν, σύμφωνα με την προηγούμενη ψήφο σας"!)

-Προσβάλει τους ίδιους τους υποψηφίους τους, που τους αποσύρουν, σαν σακαράκες του Β΄ΠΠ.

-Προσβάλει κάθε δημοκρατική διαδικασία, που έχει προ πολλού καταργηθεί, από το σύστημα, σε όλες τις χώρες της Δύσης και στις αποικίες της. Ψηφίζεις ένα κόμμα και κυβερνά αυτός που δεν ψήφισες, για να μην χαλάσει το "πολίτικαλ κορέκτ" των συμφερόντων.

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν είναι ένα γρανάζι του συστήματος, ένα πολιτικό απόβρασμα, γιατί μόνο ένα απόβρασμα μπορεί να γίνει σύμμαχος του Μακρόν!

Και τέτοια αποβράσματα βρίσκονται επικεφαλής σε όλη την Ευρωπαϊκή "Αριστερά"!

Σχολιο.- "Περιούσιοι" είναι οι χορηγοί των ζαίων της Γαλλίας, δεν γίνεται να μη συνεργαστούν με το κόμμα των Rothschild, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα

Σχολιο.- Και ο Μελανσον και ο Μικρόν και η Λεπέν σκουπίδια... πάμε παρακάτω

Σχολιο.- Δυστυχώς η Αριστερά στην Ευρώπη έχει τινάξει πέταλα εδώ και πολλά χρόνια

Σχολιο.- Ο μεγαλύτερος επικριτής της πολιτικής Τσίπρα, δυστυχώς αποδείχθηκε κολοτούμπας!!!

Σχολιο.- Ελπίζω να σκουπίσει η Λεπέν την κόπρο των μακρόν κλπ προοδευτικών της ΝΤΠ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας συγκεντρώθηκαν, έξω από το Μέγαρο της Ειρήνης, στην Χάγη, για ν΄αποτίσουν φόρο τιμής, στους 508 δολοφονημένους, από το Ισραήλ, γιατρούς και ιατρικό προσωπικό, στην Γάζα.

Γι΄αυτά τα εγκλήματα πολέμου, η "συλλογική Δύση", ο "ανεξάρτητος" ΟΗΕ, η "σωστή πλευρά της Ιστορίας", δεν βγάζει ούτε αναστεναγμό!

Αντιθέτως, χειροκροτεί και με χέρια και με πόδια!

Τ΄ακους σύμμαχε του Ισραήλ Κούλη;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα κοιμάστε;

Πόσες ελευθερίες σας είστε διατεθειμένοι να παραδώσετε ακόμα, στο υποχείριο της Δύσης, που αυτοαποκαλείται "πρωθυπουργός", χρησιμοποιώντας την "Δημοκρατία" του 12% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και την αναγνώριση της "δημοκρατικότητας" αυτής, από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα;;

Από σήμερα, μπαίνει σε ισχύ ο νόμος για 6ημερη εργασία των δούλων, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα με αίμα, δικαιώματα τους.

Με τον Νόμο 5053/2023 των βουλευτών της ΝΔ καταργείται το 5ημερο, το 40ωρο και το 8ωρο, για τις "ανάγκες" των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των υπηρεσιών του Δημοσίου και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξεφύγει, από την υποχρεωτικότητα, αν το ζητήσει ο εργοδότης.

Ο Νόμος αυτός ήταν έτοιμος, από τον Μάρτιο του 2023, αλλά δεν εφαρμόστηκε με τον φόβο των αντιδράσεων, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Σε αντίθεση με τις απαράδεκτες επιλογές της ΝΔ, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες προσανατολίζονται, πλέον, στην εφαρμογή της 4ημερης εργασίας με 8ωρο και χωρίς καμία μείωση μισθών.

Στην Ισπανία, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ισπανικό οπτικοακουστικό όμιλο RTVE, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού πρόκειται να διαθέσει έως και 150 χιλιάδες ευρώ σε εκείνες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα τολμήσουν να εισαγάγουν πρώτοι ένα "τετραήμερο ". Φυσικά, χωρίς μείωση μισθών. 

Η μεταρρύθμιση αυτή θα αποφέρει 700.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το πιλοτικό έργο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πείραμα θα πρέπει να μειώσουν την εβδομάδα εργασίας τους κατά τουλάχιστον 10%. Και να παραμείνουν, στο νέο πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το υπουργείο εκτιμά ότι αρχικά στο έργο θα συμμετάσχουν 60 με 70 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Ανάλογη πρωτοβουλία προσανατολίζεται να πάρει και η Πορτογαλία, ενώ στο Βέλγιο, συμφωνήθηκε με τους εργοδότες η επιλογή του εργαζόμενου, είτε για 5ημερο και 8ωρο εργασίας, είτε για 4ημερο και 10ωρο δουλειάς.

Εδώ, γυρνάμε στην εκμετάλλευση των αρχών του 20ου αιώνα, όταν "έψηναν" στην ηλεκτρική καρέκλα, τους δυο αναρχικούς, τον Σάκο και Βαντσέτι, επειδή ήταν "εχθροί των θεσμών των ΗΠΑ".

Ζήτω η Εργοδοτική Πρωτομαγιά!

Καλά ξυπνητούρια!

Σχολιο.- Εδώ θα έπρεπε να είναι στους δρόμους και να μην φεύγουν με τίποτα και για ημέρες όλα τα κόμματα και ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης. Αντ΄αυτού, συζητάμε την τιμή του καφέ, που δεν μας επιτρέπει να πάμε στο καφενείο και στην καφετέρια!

Σχολιο.- Εδω γινεται η αρχη του πειραματος Μετα θα το μεταφερουν και αλλου .

Σχολιο.- Εξυπακούεται! Ολα αρχίζουν σιγά και γλυκά, για να μην φανεί το τελικό αποτέλεσμα των αποφάσεων τους.

Σχολιο.-  Όλα τα πειράματα αυτού του είδους γίνονται πρώτα στους πιο αδύναμους και διάλεξαν εμάς.

Σχολιο.- Ωράρια - λάστιχο

Δουλειά μέχρι και 13 ώρες τη μέρα - 6 μέρες τη βδομάδα: Αυτό το «πακέτο» φέρνουν προς εφαρμογή η κυβέρνηση και η εργοδοσία, αφού από χτες 1η Ιούλη, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μπορούν και τυπικά σε μια σειρά μεγάλους χώρους δουλειάς να εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι και οι ευρωπαϊκές Οδηγίες που ξεχειλώνουν ακόμα περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο. Να εφαρμόζονται δηλαδή τα αρρωστημένα σχέδια σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει κανένα σταθερό ωράριο, το «8ωρο» είναι μόνο ενδεικτικό και το μόνο που «κατοχυρώνεται» από την ΕΕ είναι μια 11ωρη ανάπαυλα ανάμεσα σε δύο μεροκάματα.

Από χτες λοιπόν και με τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας και της παραγωγής να δίνουν στο «πιάτο» τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να εργάζεται λιγότερο και να αμείβεται περισσότερο, η εργατική τάξη καλείται να επιστρέψει δεκαετίες πίσω, αφού η εργοδοσία μπορεί να επιβάλλει 6ήμερη δουλειά σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και άλλες που λειτουργούν με το σύστημα των βαρδιών.

Μέτρο που έρχεται να προστεθεί στην κατάπτυστη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για την «ψηφιακή κάρτα εργασίας», η οποία δίνει στην εργοδοσία μια σειρά ακόμα επιλογές για να επεκτείνει τον απλήρωτο χρόνο εργασίας, με το 2ωρο της «ευέλικτης προσέλευσης», με τη μία ώρα «χρόνου προετοιμασίας» κ.ο.κ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νταής Αυγενάκης.....

Οταν σου δίνεται η Εξουσία και την ασκεις με Νταηλίκια δεν εκθέτεις μονο τον εαυτό σου αλλά και αυτόν που σου την έδωσε .

Όταν παίρνεις μέχρι και τον πίνακα ζωγραφικής απ το Υπουργικό γραφείο και αφήνεις σκέτη η ξύλινη επιτοίχια επένδυση γνωρίζοντας οτι ο πινακας είναι περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, δηλ. του ελληνικού λαού και δεν σε διαγράφουν απ το κομμα τότε ναι...γίνεσαι Νταής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμφανίστηκε λέει χθες προβλημα στα δύσκολα της ΝΔ, που ακούει στο όνομα του διδύμου Σαμαράς - Καραμανλής. Έκραξαν λέει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, η Ντόρα δυνασχέτησε...και αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις στο πρωινό γραφείο τύπου της ΝΔ τον ΣΚΑΙ με Προκτοσάλτε και Υπονόμου…

Τώρα η Ντόρα λέει πως δεν έπρεπε να μπλέξει η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η ίδια πριν ένα μήνα δήλωνε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία…

Οι φάπες που έριξε ο Κοτακης και τα ξινισμένα μούτρα της Ντόρας ήταν απόλαυση...Δείτε ξινίλα η Ντόρα όταν λέει ο Σαμαράς για το ψήφισμα του Κόσσοβου....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγε να βγεί ο Άδωνης απ' το μαντρί του Κούλη και να το παίξει σε διπλό ταμπλό αλλα ο Αφορισμένος του την έφερε ύπουλα..

Ο υπουργός Υγείας πήγε και άκουγε Καραμανλή Σαμαρά, και δεν είχε ιδέα ότι ο Κούλης έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Λαϊκό συνοδευόμενος από τον Μάριο Θεμιστοκλέους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα απόσπασμα απο αυτά που είπε ο Σαμαράς στην Παρουσίαση του βιβλίου του Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο ...

Όχι πως τον εμπιστεύομαι κι' αυτόν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ηρθε στην Εξουσία το 2012 όταν έλεγε οτι θα σκίσει τα μνημόνια και θα ειναι μέρα μεσημέρι και το βράδυ των εκλογών στο Ζάππειο μας ειπε οτι η χώρα πρέπει να σέβεται την υπογραφή της !!!

Και όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών το 1992 που έλεγε ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδος για να μπουν οι 200 χιλιάδες Βορειοηπειρώτες αδερφοί μας, και αντί για αυτούς μπήκαν  2 εκατομμύρια Αλβανοί.

Σχολιο.- Παντως αυτος και ο Καραμανλής ουσιαστικα ηταν πιο τιμιοι , επειδη κατα καποιο τροπο παραιτηθηκαν για να μην κανουν τα εκτροπα της σημερινης ηγεσιας.

Σχολιο.-  ποιος Καραμανλής και ποιος Σαμαράς βρε παιδιά; Ο Καραμανλής ψήφισε τα πάντα, αλλά τα πάντα και ο Σαμαράς απλώς έφερε το δεύτερο μνημόνιο το 2012 και μαζί με τον χοντρό του πασοκ τότε κατέστρεψε όλους τους μικρούς και μεσαίους ελ. επαγγελματίες.... Όσο πηγαίνουμε με την λογική του ...λιγότερου κακού τα αποτελέσματα δεν μας δικαιώνουν. Ξεχάσαμε τα χαράτσια των ακινήτων; Ποιοι τα επέβαλλαν τότε; Δωσίλογοι όλοι και ως τέτοιους πρέπει να τους αντιμετωπίζει ο λαός...

Σχολιο.- έτσι ακριβώς, απλά πέφτουμε στην λογική του μη χείρον βέλτιστο μεταξύ των άλλων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το εμβόλιο της γρίπης δεν λειτούργησε ποτέ. Απλώς οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είπαν ψέματα στους ανθρώπους, αναγκάζοντάς τους να το πάρουν. Αλλά όποιος ακολούθησε τη βιβλιογραφία ξέρει ότι, όπως είναι αναμενόμενο, τα εμβόλια κατά της γρίπης δεν έχουν ποτέ δουλέψει»

Sucharit Bhakdi, συνταξιούχος ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας και πρώην Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg του Mainz..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λυπηρό αλλά η μόνη αντιπολίτευση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα βρίσκεται μέσα στο κυβερνόν κόμμα από Καραμανλή, Σαμαρά, και Κοττάκη... Δυστυχώς

Σχολιο.- Εχουν φρίξει με την παγκοσμιοποίηση, το woke, την ελληνοτουρκική προδοσία, τα ελληνικά όπλα στην Ουκρανία... το ξεπούλημα του Μησοτακέικου... Θέλουν να τελειώσουν το έκτρωμα Κουλής... Το θέμα όμως είναι ότι λένε τις αλήθειες που θα έπρεπε να λέει η αντιπολίτευση αλλά δεν τις λέει αφού ταυτίζεται με τις πολίτικες του Κουλη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουκασένκο: Η Δύση ανυπομονεί να παρασύρει τη Λευκορωσία σε μια στρατιωτική αναμέτρηση.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, (αριστερά) δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση στα σύνορα είναι πλέον πολύ σοβαρή:

«Θέλουν να μας σύρουν σε μια αναμέτρηση για να μας χωρίσουν κατά μήκος αυτών των συνόρων, να κάνουν την αντίστασή μας αδύνατη και να φέρουν την κλιμάκωση σε τέτοιο βαθμό που θα τρέμει ολόκληρος ο κόσμος».

Προηγουμένως, οι συνοριακές υπηρεσίες της Λευκορωσίας μαζί με τη συγκέντρωση Νατοϊκών και Ουκρανικών στρατευμάτων στα σύνορα, ανέφεραν τακτικές προσπάθειες ουκρανικών drones να διεισδύσουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, καθώς και για τρομοκράτες μισθοφορικών δυνάμεων που εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα.


Σχολιο.- Και η ηγεσία του ΚΚΕ, τον … χαβά της:

• Νατοϊκή γραμμή, χωρίς καμιά τσίπα!

- Τι κι αν η Λευκορωσία προσπαθεί να αμυνθεί στην περικύκλωσή της και την απειλή από τα Νατοϊκά στρατεύματα και τους Ουκροναζί;

- Τι κι αν η Λευκορωσία, είναι “ότι πιο κοντινό” στη Σοβιετική Ένωση, που έχει παραμείνει;

Υπέρτιτλος πάντα - με γκεμπελική επιμονή: -ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

-ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Κι από κάτω, “κατά λέξη” το τηλεγράφημα του Reuters!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πλοκάμια της Rio Tinto και η εξέγερση των Σέρβων.

-Στη Loznica, στην κοιλάδα του Δρίνου (Jadar), κοντά στη Βοσνία κι 160χλμ από το Βελιγράδι, ολόκληρη η περιοχή έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην προσπάθεια της πολυεθνικής Rio Tinto* να βάλει στο χέρι και να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο αποδεδειγμένα κοίτασμα Λιθίου και Βορικών αλάτων, που ανακαλύφθηκε το 2004 στην περιοχή τους!

Το κοίτασμα, κοντά στα 180-200 εκ τόνους, μπορεί να καλύψει το 10% της παγκόσμιας υψηλότατης ζήτησης τέτοιων μετάλλων που χρησιμοποιούνται για μπαταρίες, ηλ/κά αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές.

-Δείτε το ξεκάθαρο πλαίσιο του αγώνα των Σέρβων:

-“Η Σερβία δεν είναι για πώληση!

Τριάντα χρόνια τώρα, μας μαθαίνουν να μισούμε ο ένας τον άλλον, να είμαστε διαιρεμένοι, να πολεμάμε μεταξύ μας… Έτσι ώστε στο παρασκήνιο να μπορούν να μας ληστεύουν! 

Να σκάβουν τη γη μας, να κλέβουν τον αέρα, το νερό, το φαΐ μας! 

Να κλέβουν τη ζωή μας!

-Φτάνει! 

Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί!

Δεν θα παραδώσουμε τη Σερβία!”

-* Η Rio Tinto, ένας πολυεθνικός κολοσσός στα μέταλλα, με ετήσιο τζίρο πάνω από 58 δις $, έχει “δουλειές” κι ορυχεία σε όλο τον πλανήτη! Και ισχυρότατο λόμπι, δίκτυο δωροδοκιών και πολιτικών παρεμβάσεων ακόμα και με βρώμικα μέσα σε κάθε γωνία του κόσμου !

Από τη Χιλή μέχρι τις ΗΠΑ, κι από την Αφρική μέχρι την Ινδονησία και την Αυστραλία…

Στη Σερβία, έβαλε πόδι νωρίς με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, 

• το 2022 η προηγούμενη κυβέρνηση ακύρωσε τις άδειες εξόρυξης Λιθίου στο Jadar που δεν ξεκίνησε ποτέ, 

• στη συνέχεια η Rio Tinto, κινητοποίησε την επιρροή της στις Βρυξέλλες για εκβιασμούς ενώ ήταν “πίσω” από το Σερβικό Μαϊντάν τον Δεκέμβρη,

• Λέγεται ότι ελέγχει από τη σκιά τους κύριους ομίλους ΜΜΕ στη Σερβία,

• και τώρα, μετά από πιέσεις ξεκίνησε ξανά διαπραγμάτευση για το “Λίθιο του Δρίνου”!

-Οι εξεγερμένοι κάτοικοι ζητούν να μη εκχωρηθούν τα δικαιώματα στη ληστρική Rio Tinto και να υπάρξει εθνική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με ΚΥΡΙΑ τη φροντίδα του περιβάλλοντος!

Η Rio Tinto έχει κατηγορηθεί για τεράστια εγκλήματα κατά της φύσης - οπουδήποτε έβαλε πόδι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κι άλλος μεσολαβητής!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν βρίσκεται σήμερα στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων το 2022. 

-Στο βίντεο η αυτοκινητοπομπή προς την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στο Κίεβο κι αμέσως μετά προγραμματίζεται συνάντηση με τον Ζελένσκι

“Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος προηγουμένως είχε διαμαρτυρηθεί στην ΕΕ για τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και ζήτησε ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, θα έχει συνομιλίες όχι μόνο με τον Ζελένσκι, αλλά και με άλλους Ουκρανούς αξιωματούχους”

αναφέρουν οι Financial Times.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Όρμπαν στο Κίεβο πραγματοποιείται την επομένη της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ουγγαρία την 1η Ιουλίου. 

Με το … καπέλο του προεδρεύοντος στην ΕΕ ο Όρμπαν θα επιχειρήσει να πείσει τον Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, επιβεβαίωσε ο Ούγγρος εκπρόσωπος τύπου.

Γράφεται επίσης ότι μέσα στα κύρια θέματα της συνάντησης θα είναι και τα δικαιώματα των ουγγρικών εθνικών μειονοτήτων στην Υπερκαρπάθια.


Σχολιο.- Την ίδια μέρα, το Καζακστάν υποδέχεται τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζιπίγκ που φτάνει στην Αστάνα για τη Σύνοδο Κορυφής, αύριο και μεθαύριο, του SCO (Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης), του μεγαλύτερου σχήματος περιφερειακής συνεργασίας στον πλανήτη.

-Στην Αστάνα αναμένονται και ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν, ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι και οι άλλοι ηγέτες των χωρών- μελών.

-Θα φτάσουν επίσης και οι Ερντογάν και Λουκασένκο μιας και Τουρκία και Λευκορωσία θα ενταχθούν στον Οργανισμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! 

Γιατί μας «γδέρνουν» με τους λογαριασμούς ρεύματος; Που είναι τα «ευεργετήματα» από τον «ανταγωνισμό» των ιδιωτικών εταιρειών που έκαναν εισβολή με ευρωπαϊκές ευλογίες; Αντί για «μειώσεις τιμών» έχουμε την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των ιδιωτών με την κυβέρνηση να μην δείχνει καμία απολύτως διάθεση να παρέμβει.

Ο Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων, Χρήστος Κολοβός εξηγεί πως «μας παίρνουν το κεφάλι» με τους λογαριασμούς και αποκαλύπτει ότι 165 δις θα μας βάλουν να πληρώσουμε ως το 2030 για «πράσινες πολιτικές». «Αυτά τα λεφτά είναι το 40% του δημόσιου χρέους για το οποίο μας έβαλαν στα μνημόνια», λέει ο κ.Κολοβός. Αποκαλύπτει ακόμη πως εμείς οι Έλληνες …επιδοτούμε το ρεύμα των Γερμανών…μέσω Ηγουμενίτσας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ποιες κουλτούρες; Δεν υπάρχουν πια. Ούτε οι χριστιανικές, ούτε οι μουσουλμανικές, ούτε οι σοσιαλιστικές, ούτε οι επιστημονίστικες. Μην μιλάτε πια για τους απόντες. Μια στιγμή να κοιτάξει κανείς κατάματα την αλήθεια και το προφανές βλέπει πως δεν υπάρχει πια παρά η παγκόσμια θεαματική, αμερικανοειδής υποβάθμιση κάθε πραγματικής κουλτούρας.»

Guy Debord, Πρόλογος σε “Notes sur la question des immigrés”, 1986

Πως συγχέονται οι έννοιες woke και cancel; Τι επιδιώκει η γομολάστιχα cancel culture και η συμπληρωματική woke γραφίδα της; Πως επικριτές και θιασώτες της «woke» συμμετέχουν εξίσου στη δημιουργία ενός ψυχοδιανοητικού χάους; Τι θα μπορούσε άραγε να συμβεί αν λαμβάναμε σοβαρά υπόψη μας τη διάθεση κάποιων υποστηρικτών της ακυρωτικής κουλτούρας να καταργηθούν,  να διαγραφούν , να απαγορευτούν , συγγραφείς της αρχαίας ιστορίας μας; Αυτός που προτίθεται να απαγορεύσει, να καταστρέψει, ή να διαγράψει κάτι, λαμβάνει αλήθεια υπόψη του πως η άλλη μεριά θα μπορούσε να του απαντήσει με το ίδιο αντιδημοκρατικό νόμισμα απαγορεύοντας τον, ακυρώνοντας τον, διαγράφοντάς τον; Και αν οι πολέμιοι του παρελθόντος, «woke διαφωτιστές και ριζοσπάστες» είναι έτοιμοι για έναν τέτοιο συμβολικό πόλεμο, τον οποίο καλλιεργούν συστηματικά, πως ακριβώς θα διαχειριστούν τις αντιφάσεις, αλλά και τις συνέπειες του ιδεολογικού εμφυλιοπολεμικού, διχαστικού κλίματος που οι ίδιοι δημιουργούν μέσα στην κοινωνία;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο του Καραμανλή ή του Σαμαρά αλλά μονό το γεγονός ότι επιτέλους ακούγονται αυτές οι αλήθειες από επίσημα πρόσωπα (δυο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας!) τα οποία κιόλας προέρχονται από το χώρο της κυβέρνησης...

δυστυχώς η μονή αντιπολίτευση που υπάρχει, βρίσκεται μέσα στο κυβερνόν κόμμα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Αύριο, 3 Ιούλη, είναι η Εθνική γιορτή της Λευκορωσίας: η 80η επέτειος από την απελευθέρωσή της με την εκδίωξη των Ναζί από τον Κόκκινο Στρατό.

- Με την ευκαιρία της επετείου, ο Λουκασένκο δώρισε στο Dzerzhinsk, μια δορυφορική πόλη του Μίνσκ, το νέο του έμβλημα που τοποθετήθηκε στο κέντρο της:

“Η ασπίδα και το σπαθί του Τζερζίνσκι για την πόλη που φέρει το όνομά του”

ανέφερε ο Λευκορώσος ηγέτης, μιας και το έμβλημα είναι μια παραλλαγή αυτού που ο Φέλιξ Τζερζίνσκι είχε χρησιμοποιήσει το 1917 για την ίδρυση της “Πανρωσικής Έκτακτης Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Αντεπανάστασης και του Σαμποτάζ παρά το Συμβούλιο Λαϊκών Επιτρόπων της ΡΣΟΣΔ”, πιο γνωστή με τα αρχικά Βε-Τσε-Κα (ВЧК) και Τσε-Κά (ЧК) - μετέπειτα KGB.

Το όνομα KGB διατηρεί μέχρι σήμερα η Επιτροπή για την Κρατική Ασφάλεια στη Λευκορωσία.

- Είδατε ο “μπάρμπας”;

- Έτσι για να μην … ξεχνιόμαστε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος 1984. 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, παραδέχεται σε ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης το 1984 ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν υπεύθυνοι για ένα επεισόδιο ψευδούς σημαίας το 1958 – την τοποθέτηση βόμβας έξω από το τουρκικό προξενείο στη Λευκωσία – που πυροδότησε κύμα ανθελληνικής βίας σε όλο το νησί. Η Κύπρος δεν συνήλθε ποτέ από εκείνη τη νύχτα.

Στις 20 Ιουλίου 1974, με το πρόσχημα της προστασίας της τουρκικής μειονότητας του 18%, αλλά στην πραγματικότητα σε μια επιχείρηση αρπαγής γης, η Τουρκία παραβίασε την αμερικανική νομοθεσία, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και εξαπέλυσε μια βάναυση εισβολή σκοτώνοντας χιλιάδες, δημιουργώντας 200.000 πρόσφυγες και 50 χρόνια αργότερα, ακόμα παράνομα. καταλαμβάνει το 36% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζο Μπάιντεν έχει στείλει 14.000 βόμβες βάρους 2.000 λιβρών η καθεμία στο Ισραήλ, έτσι ώστε το Ισραήλ να μπορεί να εξαφανίσει κάθε σπίτι αμάχων που βρίσκεται στη Γάζα, καταστρέφοντας ολόκληρα τετράγωνα. 

Πρόκειται για γενοκτονία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σατανισμός στο EuroPride στη Θεσσαλονίκη… Ενσάρκωση του Μπαφομέτ στη Θεσσαλονίκη. Κρατικός σατανισμός!

02/07/2024

https://twitter.com/dstefanos/status/1807494318543798482?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1807494318543798482%7Ctwgr%5E3c36676f3de9fb778c6d7df7943a7bcca6ced28f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F07%2F02%2Fcf83ceb1cf84ceb1cebdceb9cf83cebccf8ccf82-cf83cf84cebf-europride-cf83cf84ceb7-ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7-ceb5cebdcf83%2F



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας βαπτίζει την εισβολή στην Κύπρο ειρηνευτική επιχείρηση.

02/07/2024

Ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας βαπτίζει την εισβολή στην Κύπρο ειρηνευτική επιχείρηση λίγο πριν τη μαύρη επέτειο. Ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε: «Η Τουρκία έφερε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κύπρο».

Τον «ειρηνικό» τρόπο με τον οποίο η Τουρκία επιλύει γεωπολιτικά ζητήματα με την απαραίτητη χρήση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υπενθύμισε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η επέμβαση αυτή, γνωστή στην Τουρκία ως “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, είχε ως στόχο την προστασία των Τουρκοκυπρίων και την εδραίωση μιας ειρηνικής συνύπαρξης στο νησί, ενώ υπογράμμισε ότι πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και υπό την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ για την Κύπρο, μέσω της οποίας σταματήσαμε το χέρι που απλωνόταν προς τους Τουρκοκύπριους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογή ενός φιλορώσου πατριάρχη στη Βουλγαρία απομονώνει κι άλλο το Φανάρι.

02/07/2024

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία εκλέγει νέο φιλορώσο πατριάρχη. Στη Βουλγαρία, ο Δανιήλ δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στη Δύση δέχθηκαν με ανησυχία την ανάδειξή του λόγω των θέσεων του υπέρ του Κρεμλίνου.

Ο νέος πατριάρχης, Δανιήλ, υποστήριξε τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, σε ένα μακροσκελές μήνυμα βίντεο που μεταδόθηκε το 2023, Σόφια, 30 Ιουνίου 2024.

Ο νυν Πατριάρχης Daniel επέκρινε πρόσφατα την πολιτική του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σχετικά με την εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία. Είναι πεπεισμένος ότι οι τοπικές Εκκλησίες έχουν καλούς κανονικούς λόγους να μην αναγνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεδομένου ότι πολλοί εκπρόσωποι αυτής της δομής στερούνται ιεροσύνης.. Αυτά αναφέρονται σε δημοσίευμα στις 25/6/24

Ο Δανιήλ είναι σχετικά νέος. Είναι 52 ετών και ήταν ο υποψήφιος που είχε τις λιγότερες πιθανότητες να εκλεγεί από τη Σύνοδο της Εκκλησίας, λέει ο ανταποκριτής του RFI στη Σόφια, Damian Vodénitcharov. Εκλέχθηκε ξεκάθαρα αφού ο Δανιήλ διορίστηκε στην ανώτατη θέση με 69 ψήφους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγάλη πλάνη. Ο μισός εβραϊκός πληθυσμός πίστεψε ότι ο Sabbatai Zevi ήταν ο ”Μεσσίας” το 1666. Πέρασε κι από Ελλάδα.. Τον περιμένουν…..αν δεν ήταν αυτός θα ”είναι” άλλος.

02/07/2024

Η έλευση του ”Μεσσία” ως Sabbatai Zevi, τη 18η ημέρα (6+6+6), του

6ου μήνα , του έτους 1666.

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για τον Εβραίο Sabbatai Zevi, ο οποίος δήλωσε ότι

είναι ο ”Μεσσίας” το 1666. Συγκέντρωσε οπαδούς πάνω από ένα εκατομμύριο πιστούς, ο μισός εβραϊκός πληθυσμός του κόσμου κατά τον 17ο αιώνα, διακηρύσσοντας ότι η λύτρωση ήταν διαθέσιμη μέσω πράξεων αμαρτίας.

Θεωρείται αιρετικός από πολλούς από τους σύγχρονους Ραβίνους ωστόσο, η φήμη του επεκτάθηκε πολύ μακριά. Οι οπαδοί του Sabbatai σχεδίαζαν να καταργήσουν πολλές από τις τελετουργικές εκδηλώσεις, επειδή, σύμφωνα με το Ταλμούδ, στη Μεσσιανική εποχή δεν θα υπήρχαν πλέον ιερές υποχρεώσεις. Μέρες νηστείας έγιναν μέρες γλεντιού και αγαλλίασης. Σεξουαλική ακολασία, μοιχεία, αιμομιξία και τα θρησκευτικά όργια ενθαρρύνονταν και ασκούνταν από Σαββατιανούς.

Μετά τον θάνατο του Sabbatai Zevi το 1676, η φιλοσοφία του θα συνεχιστεί. και επεκτάθηκε, από τον Καμπαλιστή διάδοχό του Jacob Frank. Frankisme, θρησκευτικό κίνημα του 18ου και 19ου αιώνα, με επίκεντρο το ηγεσία του Μεσσία που διεκδικεί Jacob Frank. Αυτός, όπως και ο Zevi,

εκτελούν παράξενες πράξεις που παραβιάζουν τα παραδοσιακά θρησκευτικά ταμπού, όπως το φαγητό με λίπη που απαγορεύονταν από τους εβραϊκούς διατροφικούς νόμους, τελετουργικές θυσίες, προώθηση σε όργια και σεξουαλική ανηθικότητα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος ελέγχει την Κύπρο ελέγχει όλη την Ανατολική Μεσόγειο! Το ιστορικό της σιωνιστικοποίησης Κύπρου!

02/07/2024

Όποιος ελέγχει την Κύπρο ελέγχει όλη την Ανατολική  Μεσόγειο! Το ιστορικό της σιωνιστικοποίησης της Κύπρου! Το μεγάλο Ισραήλ που περιλαμβάνει εδάφη «από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη» εμπεριέχει και την Κύπρο;! Ο ιδρυτής σιωνισμού Herzl ήθελε να ιδρύσει το κράτος του Ισραήλ στην Κύπρο! Η «Λύση στο εβραϊκό πρόβλημα» ..σύμφωνα με το σχέδιο, ο ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου θα μετεγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και οι Εβραίοι Θεσσαλονίκης θα μεταφέρονταν στην Κύπρο.

Η πολιτική «Γη της Επαγγελίας» των Σιωνιστών επεκτάθηκε και στην Κύπρο

Διαχρονικά, οι ενέργειες των Σιωνιστών στην Παλαιστίνη, τη θεωρούμενη «Γη της Επαγγελίας», εξαπλώθηκαν και στην Κύπρο, προκαλώντας κατοχή και εκτοπισμό. Αυτό οδήγησε σε ανησυχητική συμπεριφορά που έχει τις ρίζες της στην πεποίθησή τους ότι κατέχουν τη Γη της Επαγγελίας.

Οι Σιωνιστές έχουν καταλάβει την Παλαιστίνη, την οποία βλέπουν ως τη «Γη της Επαγγελίας», με την πάροδο του χρόνου και έχουν εκτοπίσει ανελέητα εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτή η νοοτροπία βλέπει επίσης την Κύπρο ως μέρος της Γης της Επαγγελίας. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται κάποιες ύπουλες ενέργειες που την αφορούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”. ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΠIΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. “ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΓΚΙΣΕ”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Λ.Αυγενάκης χαστούκισε υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» επειδή έχασε την πτήση του! (βίντεο)

«Όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε "μην με ακουμπάτε έχω ασυλία"», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε

02.07.2024 | 23:53

Ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, την προηγούμενη Παρασκευή, δε δίστασε να χαστουκίσει έναν υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», όταν μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του!

Έξαλλος ο Λ.Αυγενάκης όχι μόνο χαστούκισε τον υπάλληλο, αλλά άρχισε να… επιτίθεται και στον εξοπλισμό του αεροδρομίου.

https://twitter.com/i/status/1808260738902794647

Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε λεκτικά και σε αστυνομικούς, απειλώντας τους πως θα τους «μεταθέσει δυσμενώς» και επικαλούμενος την ασυλία του!

Σύμφωνα δε με την καταγγελία που έφτασε στην Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε):

Τις τελευταίες ώρες μια σοβαρότατη καταγγελία έχει φτάσει στην Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρονται πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην Υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχία γι αυτό που έρχεται: «Δεν έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία» λέει τώρα η Ν.Μπακογιάννη

Αφότου πρώτα δώσαμε τα μισά πυρομαχικά των ΕΔ

02.07.2024 | 18:09

Σε συγκλονιστική δήλωση προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον πόλεμο στην Ουκρανία  παραδεχόμενη: «Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί» ή για να το εξηγήσουμε απλά είπε «παίξαμε και χάσαμε»

Οι δηλώσεις έρχονται καθώς βλέπει την εκλογή Ν.Τραμπ ως την πιο πιθανή με ότι αυτό πλέον συνεπάγεται για την εξωτερική πολιτική του Κ.Μητσοτάκη που είχε επιλέξει να εμπλέξει την χώρα στις πρώτες γραμμές κατά της Ρωσίας και στέλνοντας τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Αυτά όμως, όπως αντιλαμβάνεται και αναφέρει η Ν.Μπακογιάννη αλλάζουν και το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποια θέση θα βρεθεί η χώρα.

Κατά την ομιλία της στο 28ο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable» και την ενότητα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες», η αδελφή του πρωθυπουργού και βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι κρίσιμο ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας και την σημασία να υπάρξει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι ερωτώμενη εάν ο Τραμπ έχει μια νέα θητεία, τι πιστεύει ότι θα αλλάξει στην Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ.

«Δεν πιστεύω ότι θα ρέει το χρήμα στην Ουκρανία. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αναταραχή, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα, πώς θα επηρεάσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο και πώς θα είναι το ΝΑΤΟ πλέον.

Οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν είναι οι σχέσεις που ξέραμε στο παρελθόν. Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μιας σειράς νέων και παλιών προβλημάτων» υπερτόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία όσο και για την Μέση Ανατολή. Πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα εργαστεί στο θέμα της Μέσης Ανατολής;».

«Για εμάς η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική» συνέχισε η πρώην υπουργός και ανέφερε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση.