Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Τεταρτη 3 Ιουλιου 2024


"Δεν πάει άλλο με τη βία στα γήπεδα", όμως αν είσαι ο Αυγενάκης πάει και παραπάει με τη βία στα αεροδρόμια, όταν χάσεις την πτήση επειδή καθυστέρησες.

Και όταν σου ζητήσουν το λόγο που έσπασες τον δυστυχή υπάλληλο στο ξύλο, φωνάζεις "μη με αγγίζετε, έχω ασυλία" και καθαρίζεις!

ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΤΕ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩΤΑΚΑΤΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ είμαστε.

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στο πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων της Ναυτικής Ακαδημίας Μασαχουσέτης

Επίτιμος Διδάκτορας του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης αναγορεύτηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τον νομό Πέλλας, σε μια περίοδο που στην περιοχή καλλιεργούνται κεράσια και ροδάκινα.

Μην σταματάτε ό,τι κάνετε. Δεν τρέχει τίποτα. Ο καιρός τρελάθηκε. Δεν τροποποιήθηκε. Έτσι λένε από τα «υπεύθυνα» καθεστωτικά ΜΜΕ. Και οι «μπιστήμονες» του καθεστώτος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ στις ΠΑΡΑΛΙΕΣ. Το ελεύθερο κάμπινγκ ΕΙΝΑΙ αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Τα καθάρματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν εκχωρήσει αιγιαλούς και παραλίες παράνομα, ενάντια στο Σύνταγμα, σε κάθε αρπαχτικό μέλος της συμμορίας κατοχής της χώρας, εν μέσω της σοβαρότερης επίθεσης στα εισοδήματα των αιχμάλωτων κατοίκων της, ενεργοποιούν για ένα ακόμα καλοκαίρι τις διώξεις ενάντια στο ελάχιστο αυτό αναφαίρετο δικαίωμα των φτωχών στην αναψυχή, την υγεία και τη θάλασσα της Ελλάδας. Η συνέχιση των διώξεων ενάντια στην ελεύθερη κατασκήνωση των Ελλήνων πολιτών στη δημόσια ακτογραμμή της χώρας, ισοδυναμεί με καταχρηστική στέρηση του δικαιώματος στη ζωή και την αξιοπρέπεια όσων είναι ταυτόχρονα επιφορτισμένοι με την υποχρέωση της υπεράσπισης αυτής της χώρας και συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας από πλευράς των κυβερνώντων του 21%.

ΟΛΟΙ στις ΠΑΡΑΛΙΕΣ. Το ελεύθερο κάμπινγκ ΕΙΝΑΙ αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ.


Π. Βαρελίδης (Γ.Γ. Υπ. Περιβάλλοντος) : Έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί η απαγόρευση του ελεύθερου κάμπινγκ

28/6/2024

« Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν επιτρέπεται εξ όσων γνωρίζω, εν πάση περιπτώσει, από τις χώρες που μπορώ να σκεφτώ, σε καμία χώρα του κόσμου και δεν αναφέρομαι μόνο στον δυτικό κόσμο, αλλά αναφέρομαι και σε ασιατικές χώρες, αφρικανικές χώρες» ανέφερε οΠέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, με αφορμή τον συνωστισμό από σκηνές κάμπινγκ το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στην παραλία Θαψά, στην Εύβοια.

Σημειώνοντας ότι το ελεύθερο κάμπινγκ δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα από το 1977, ο κ. Βαρελίδης επισήμανε πως η εν λόγω παραβατική συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν παρατηρείται μόνο από Έλληνες, αλλά παρατηρείται και από ξένους που έρχονται με τροχόσπιτα.

«Και πρέπει να πούμε ότι στις χώρες τους η απαγόρευση αυτή εφαρμόζεται πάρα πολύ αυστηρά. (…) Οπωσδήποτε έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και πρέπει να εφαρμόζεται. Ακούω συχνά το επιχείρημα ότι, μα τι θα κάνεις, θα πιάσεις χίλιους που είναι με σκηνές στην παραλία, γιατί πρέπει να ήταν χίλιοι στην Εύβοια και θα βάλεις κλήση σε χίλιους; Η απάντηση σε αυτό είναι ότι υπάρχουν ανάλογα στην καθημερινότητά μας.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πώς «μεταβάλλονται» οι καιρικές συνθήκες – «Ψεκάσαμε τα σύννεφα πριν 4 μέρες ;

-Ο κ. Φαραζούλης εξήγησε πως υπάρχει βέβαια και ένα όριο στις δυνατότητες τροποποίησης του καιρού. «Δεν μπορεί για παράδειγμα να προκληθεί βροχή αν δεν υπάρχουν σύννεφα και μάλιστα όχι όποια σύννεφα, αλλά κάποιας κατηγορίας σύννεφα, που έχουν μέσα έντονο δυναμικό, δηλαδή είναι κατακόρυφης ανάπτυξης στα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό της βροχής», τόνισε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την τροποποίηση του καιρού, με τα οποία «βομβαρδίζουν» τα σύννεφα ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα.

Σχολιο.- Όταν έτσι ' πειράζεις' την φύση....αυτή αντιδρά ανεξέλεγκτα για να υπάρχει ισορροπία.

Οι ' ειδικοι' έχουν ξεχάσει τεράστια κεφάλαια της Φυσικής...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφυροκοπάται η Έδεσσα από τεράστιο χαλάζι τώρα σαν μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες. Το σύστημα κινείται προς Κιλκίς.

Είπατε τίποτα για τροποποίηση του καιρού;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κρίση του καφέ. Πώς ένα παράσιτο στο Βιετνάμ και ο καύσωνας στη χώρα απογειώνουν την τιμή του...

Όχι δεν φταίει η κυβέρνηση η κλεμαχτική κρίση φταίει για όλα!

Και μόνο Ελλάδα ...τί περίεργα πράγματα είναι τούτα;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο η Michelle Obama θα είχε τύχη απέναντι στον Donald Trumb

Σχολιο.- Ο Μιχαλάκης θα κάνει την ανατροπή;

Σχολιο.- Με ποιανού το όνομα κατεβαίνει υποψήφια; Του άντρα της; Α δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα! Μπατριαρκία μού βρωμάνε!!!

Σχολιο.- Έχει τα @@ να τον αντιμετωπίσει

Σχολιο.- «Μάικ δείξε τους ότι έχεις τα @@ να κατέβεις στον εκλογικό αγώνα»! Τι εννοείς γεννήθηκα έτσι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι προσαρμοσμένοι, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, ετήσιοι μισθοί στην Ελλάδα είναι ,σήμερα, περίπου, κατά 25% χαμηλότεροι από το 2007, πριν ξεκινήσει η κρίση. (Φαϊνάνσιαλ Τάιμς)

Εργο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και λοιπών δευτεροκλασάτων συνεργαζόμενων δυνάμεων.

Αλλά, αν αρνούμασταν να εξυπηρετήσουμε το χρέος των Τραπεζών, το 2010, δεν θα είχαμε κωλόχαρτο και θα πεθαίναμε ούλοι!

Ενώ τώρα....

Σχιλιο.- Ενώ τώρα τον σκουπίζουμε με 5ευρα και σε προσφορά και noname !!!!

Σχολιο.- Μα πληρωνουμε, φορο κατοχης, φορο υπερχρεωμενων κομματων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Υπουργο βουλευτων, φορους Μαυραγοριτισμου, και παλι πολλα μας δινουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γαλλικός λαός εχει απηυδήσει απο τη διακυβέρνηση Μακρόν. Ακραίος νεοφιλελευθερος εκπρόσωπος του χρηματοοικονομικου κεφαλαίου και απολύτως ταυτισμενος με την επιθετική αμερικανονατοϊκή πολιτική. Η προηγούμενη εκλογική εντολή στον Μακρόν δόθηκε ως εναλλακτική της απογοητευσης απο την Αριστερά και αποδοκιμασία της Δεξιάς που ακόμη έφερε την κληρονομιά του Ζαν Μ. Λεπεν (παρα τις προσπάθειες της Μ. Λεπέν). Απογοητευτηκε και οργιστηκε. Όποιος νομίζει οτι οι Γάλλοι παραδίδονται εύκολα, μαλλον δεν εχει καταλάβει τίποτε για την γαλλική πολιτική κουλτούρα του λαού. Ο Μακρόν τελείωσε. Η Εθνική Συμμαχια της Λεπέν κερδίζει αποδοχή απο τα λαϊκά στρώματα γιατί υποσχεται να ανατρέψει την οικονομική πολιτική του Μακρόν (συνταξιοδοτικο, εύνοια στο χρηματοοικονομικο κατεστημένο σε βάρος του λαου κ. λ. π.), υπόσχεται οτι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία, ειναι εναντιον της woke agenda, στοχεύει στην παρανομη μετανάστευση κ. α. Το Ν. Λ. Μέτωπο είναι μια τεχνητή συγκόλληση πολιτικών κομμάτων από τους Σοσιαλιστές που δεν διαφέρουν από τον Μακρόν ως ριζοσπαστική Αριστερά που όμως εχει διαβρωθεί σε πολλά ζητήματα απο το Δικαιοματισμο. Δεν πείθει και δεν εχει συνοχή. Αυτό θα φανεί την Κυριακή. Για να είμαστε εντός πραγματικότητας, οι Γάλλοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν πείθονται οτι η Λεπέν ειναι ο θηλυκός Χίτλερ ή Μουσολίνι. Απλά γιατί δεν είναι. Ειναι μια Ακροδεξιά που επιδιώκει ρυθμίσεις εντός συστήματος λιγότερο υποστηρικτής του χρηματοοικονομικου καπιταλισμού, περισσοτερο του καπιταλισμού σε μια οικονομία που αποπαραγωγικοποιειται όπως και όλη η Ευρώπη. Οι ηλιθιοι ή μισθαρνα όργανα των Αμερικανών, της ΕΕ οδηγούν την ΕΕ σε ρόλο κομπάρσου. Η Αριστερά οφείλει να επανιδρυθει ως δύναμη εξουσίας. Οχι ως συμπλήρωμα του ολιγαρχικου τεχνοφεουδαρχικού κοινοβουλευτισμου.

Σχολιο.- Ο Μελανσόν αυτό τους είπε να κάνουν, να ψηφίσουν Μακρόν για να μη βγει η Λεπέν! Κάνει λέει αντιφασιστικό μέτωπο με τον Μακρόν, ο καραγκιοζάκος Μελανσόν. Εδώ γελάνε... Στι κόλπο κι αυτός για να βγει η Λεπέν - ως αντισυστημική κιόλας...

Σχολιο.-  Υπάρχουν δυο μεγάλα ζητήματα εν όψει δεύτερου γύρου στη Γαλλία. Πρώτο, οτι Λαϊκό Μέτωπο σε συνεργασία με έναν ακροκεντρωο εκπροσωπο της πλουτοκρατίας (Μακρον) δεν ειναι λαϊκο. Δεύτερο οτι ειναι «πελάτες», καθότι το Λαϊκό Μέτωπο απεσυρε όλους τους υποψήφιους του που ήταν τρίτοι υπέρ των Μακρονιστων, αλλά ο Μακρον κράτησε 48 υποψήφιους του που ήταν τρίτοι ώστε να ειναι σίγουρος οτι δεν θα βγει κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου.

Σχολιο.- πως να το πούμε όλο αυτό; Πεθαμένες καταστάσεις.

Σχολιο.- Δηλαδή ο Μακρόν δεν είναι ακραίος; Τα μάτια που έβγαλε στα κίτρινα γιλέκα άλλα λένε.

Σχολιο.- Υπουργός του Μιτεράν ήταν ο Μελανσόν.... τι ψάχνεις....

Σχολιο.- Ας φτύσουμε και τον Μιτεράν εμείς οι ξερόλες . Μην ξεχάσεις όμως να μας πεις πως σε μια χώρα της ΕΟΚ ( τότε) γίνανε Εθνικοποιήσεις . Έλα μωρέ ο Μιτεράν ! Πφ!

Σχολιο.- και στην Ελλάδα έκανε ο Ανδρέας, και στην Ισπανία ο Γκονθάλεθ.... αυτή ήταν τότε η μόδα. Και πριν την ΕΟΚ είχε κάνει και ο Παπαληγούρας της ΝΔ του Κ.Καραμανλή του Α'. Ο Φρανσουά ήταν ανώτερος υπάλληλος της κυβέρνησης του Βισύ και θιασώτης του αποικιακού πολέμου στην Αλγερία....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ...ρε; 

Αφιερωμένο στους Ελληνάρες  εντός και ...εκτός βουλής... Και όχι μόνο σε αυτούς, φυσικά...

ΈΝΑ αιώνιο και φιλοσοφικό ερώτημα που τίθεται στους  Έλληνες. Θα το απαντήσω με μια πραγματική ιστορία. Συνέβη σε ένα διεθνές αερόδρόμιο. Η πτήση της αεροπορικής ακυρώθηκε. Και μια υπάλληλος έπρεπε να εξυπηρετήσει μια μακρά σειρά επιβατών. Ξαφνικά, ένας επιθετικός άνδρας εμφανίστηκε μπροστά στο κορίτσι. Πέταξε το εισιτήριό του στον πάγκο λέγοντας:

— Χρειάζομαι εισιτήριο για την επόμενη πτήση, και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην πρώτη θέση!

«Με συγχωρείτε, θα χαρώ να σας βοηθήσω, αλλά πρώτα πρέπει να εξυπηρετήσω τους ανθρώπους στη σειρά και μετά εσάς. Αυτή η απάντηση δεν άρεσε στον επιβάτη. ΚΑΙ Ρώτησε δυνατά για να ακούσουν όλοι γύρω του:

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Η κοπέλα ατζέντης δεν ντράπηκε καθόλου με μια τέτοια δήλωση. Άνοιξε αμέσως το μεγάφωνο και απευθύνθηκε στους επιβάτες στο τερματικό:

- Προσοχή! Στην πύλη 14 υπάρχει ένας επιβάτης που δεν ξέρει ποιος είναι. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώρισή του, παρακαλώ πλησιάστε στη Θύρα 14!

Οι άνθρωποι στην ουρά παραλίγο να πέσουν κάτω από τα γέλια, και ο αυθάδης επιβάτης κοίταξε θυμωμένος το κορίτσι και εξοργισμένος μέσα από τα δόντια του πετούσε διάφορα τέτοια: «&$@fuck_you…!». Χωρίς καν να πτοηθεί, η πολυμήχανος υπάλληλος χαμογέλασε και είπε:

«Συγγνώμη κύριε, αλλά θα πρέπει να κάνετε ουρά και για αυτό!»

Μετά από αυτά τα λόγια, το τερματικό ξέσπασε σε υστερικά γέλια και ο κοκκινισμένος αναιδής άνθρωπος έφυγε βιαστικά.

Δεν γνωρίζουμε την συνέχεια της ιστορίας, ούτε αν ο άνθρωπος αυτός έμαθε ποιος τελικά είναι. Αν εσείς γνωρίζεται ή κάποιον παραπλήσιο, ή κάποια παρόμοια ιστορία από απολεσθείσα προσωπικότητα, παρακαλώ ενημερώστε στο γκισέ του εκάστοτε φρενοκομειακού ιδρύματός σας. Ευχαριστώ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθυστέρησε να πάει στο αεροδρόμιο, έχασε το αεροπλάνο και χειροδίκησε σε βάρος εργαζόμενου. 

Πρόκειται για τον αλητάμπουρα Λευτέρη Αυγενάκη, που ο Μητσοτάκης τον είχε κάνει και υπουργό και τώρα υποχρεώθηκε να τον διαγράψει απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στο κόμμα όπου κορυφαίο στέλεχος είναι ο τσεκουροφόρος Βορίδης και η τεράστια πλειονότητα των βουλευτών και κεντρικών στελεχών προέρχεται από την κοινωνική λίγδα αυτών που μεγαλώνουν και ζουν με υπηρέτες και δούλους, το "ξέρεις ποιος είμ΄ εγώ, ρε" είναι κανόνας. Όπως και το μίσος προς τον κόσμο της εργασίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σωστά πανεπιστήμια αναγνωρίζουν τους σωστούς επιστημόνους και τους κάνουν επίτιμους διδάκτορες.

Όπως έκανε εκείνη η Ναυτική Ακαδημία της Μασακούτσα με τον λαμπρό άνθρωπο του πνεύματος και της ηθικής, Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Και εκείνο το πανεπιστήμιο στην Τουρκία, που οι κακές γλώσσες λένε πως ανήκει σε μια από τις πιο βρομερές διαπλεκόμενες οικογένειες της γείτονος.

Που μάλλον κατάγεται από εκείνον τον Οθωμανό Ναύαρχο, που έψαχνε χωρίς αποτέλεσμα να βρει τη Μάλτα, καταλήγοντας στο περίφημο "Μάλτα γιοκ!"

Κι έτσι η οικογένεια Κοτς εκτίμησε τις γνώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη γεωγραφία και την ιστορία, μιας και είναι ο μόνος επιστήμονας παγκοσμίως που ξέρει ότι εκτός από τη Λέσβο υπάρχει και νησί με το όνομα Μυτιλήνη, όπως και ότι η Πορτογαλία είναι χώρα της Μεσογείου, το Ιράν είναι χώρα αραβική, ο ελληνικός πολιτισμός έχει τις ρίζες του στη Δύση και πολλά άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Σχολιο.- τώρα που του έφτιαξαν και ίδρυμα του "ηγέτη της εκατονταετίας"

ποιός τον πιάνει.

Στο μεταξύ δεν είχε διαβάσει, γιατί ήταν μικρός τότε, ότι ο Koc εφέντης είχε χρηματοδοτήσει την επιχείρηση κατάληψης της Κύπρου επί κεντροαριστερού Μπουλεντ Ετσεβίτ.

Σχολιο.- Λέω λίγα για τον Μαρινάκη? Λες και θα χρειαζόταν να πει κάποιος για τον Μαρινάκη περισσότερα απ' αυτά που έγραψα. Δεν ξέρει όλη η Ελλάδα με τι έχει να κάνει και περίμενε από μένα να της το πω.

Σχολιο.- Ακαδημαϊκούς πότε θα τους κάνουν ? η περιμένουν να σιτέψουν ?

Σχολιο.- Να μην ξεχνάμε και τον Κούλη που τον έκαναν επίτιμο διδάκτορα του Boston College

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΜΠΟΥΤΣΑΤ αλλη μία φορά...

Καί ενώ ολη η Αττικη καίγεται ο απόλυτος τουρίστας πρωθυπουργός κουλης κάνει διακοπές καί δροσίζεται στο μαγευτικό Πάπιγκο, απολαμβάνοντας ως νεός Νερωνας τό κάψιμο τών δασών...

Στό Παπιγκο εκεί που έκανε πρόσφατα την επένδυση την οποία ακόμα δεν έχει παρουσιάσει στο πόθεν έσχες του.

Μιλάμε για τον απόλυτο τουρίστα πρωθυπουργό.

Εννοείται ότι όλα τα «φιλικά ΜΜΕ», δεν έχουν βγάλει άχνα για το που βρισκόταν ο Μητσοτάκης αυτές τις κρίσιμες ώρες…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3/7/2024      -      15.00

- Η χθεσινή (02/07) μέρα ήταν μέρα επισήμων επισκέψεων. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βρέθηκε στο Κίεβο με την ιδιότητα του επικεφαλής της προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο (μέχρι το τέλος του 2024). Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο στον δυτικό, όσο και στον ουκρανικό και ρωσικό Τύπο, ο Όρμπαν έθεσε κατά τη συνάντηση που είχε με τον…«ληγμένο με τα ληγμένα» ζήτημα κατάπαυσης του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων για ειρηνική διευθέτηση της διένεξης με τη Ρωσία. Βεβαίως, η επίσημη τοποθέτηση της χούντας του Κιέβου ήλθε χτες το βράδυ δια στόματος του αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου του Ζελένσκι, «αξιότιμου κυρίου» Ζόβκβα, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς ότι η «Ουκρανία» απέρριψε την πρόταση Όρμπαν, αφού η θέση της «συνοψίζεται στην επίτευξη διευθέτησης (της διένεξης) στη γραμμή των πρωτοβουλιών της “Ουκρανίας” μέσω των “Συνόδων Ειρήνης”) – κοινώς των παντελώς αποτυχημένων πρωτοβουλιών της χούντας του Κιέβου να συσπειρώσει γύρω της όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές και, κυρίως, χρηματοδότες για τη συνέχιση των στρατιωτικών συγκρούσεων.

-Ο Ορμπάν κάθε άλλο παρά ηλίθιος ή αφελής είναι, θεωρώ ότι ο κύριος σκοπός του στο ταξίδι του στο Κίεβο ήταν άλλος: η εξασφάλιση κάποιων «προνομίων» (έως και μιας μορφής αυτονομίας) των εθνοτικά Ούγγρων κατοίκων της δυτικής Ουκρανίας (κυρίως στην Περιφέρεια της Υπερκαρπαθίας), σε αντάλλαγμα, ίσως, κάποιας πιο «ελαστικής» θέσης της Ουγγαρίας εντός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε θέματα που άπτονται της χώρας των ουκρανοναζί είτε αφορά σε αποστολή εξοπλισμών, είτε οικονομικής «βοήθειας». Χωρίς και πάλι αυτό να σημαίνει ότι πέτυχε τους σκοπούς του. Πιθανόν μέσα στο τρέχον εξάμηνο να δούμε και άλλες συναντήσεις ανάμεσα στον Όρμπαν και τον Ζελένσκι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα να είναι προκαθορισμένο ή/και εγγυημένο…

- Σε άλλες επίσημες επισκέψεις της χτεσινής μέρας, ο νέος Ρώσος Υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ μετέβη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου σήμερα (Στγ: συμπτωματικά; και εθνική γιορτή της χώρας) ξεκινά η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ). Την ίδια ώρα ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έφτασε για επίσημη επίσκεψη στο Καζαχστάν. Η κινητικότητα στη διεθνή διπλωματία, όπως παρατηρείτε, είναι μεγάλη και τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα τα δούμε ως πρακτική εφαρμογή στο ορατό μέλλον…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Amazon έχει αναπτύξει πάνω από 750.000 ρομπότ για να αντικαταστήσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.

****

Έστω και τώρα, μετά από όλα αυτά που περάσαμε, αναρωτιέστε άραγε για το πόσο κορόιδα πιαστήκατε που τους πιστεύατε ότι όλα αυτά που δεχτήκατε, τα λοκντάουν και οι πειραματικές θεραπείες ήταν για το καλό σας;

Ότι πραγματικά νοιάζονταν για τον παππού και την γιαγιά όταν τους έβαζαν πρόστιμα για την άρνησή τους να τρυπηθούν;

Δεν είναι πλέον φανερό ότι δεν τους ενδιαφέρει τι θα απογίνουν νέοι εργαζόμενοι άνθρωποι που προσφέρουν στην κοινωνία και εσείς πιστεύατε ότι νοιάζονται για τους συνταξιούχους που μόνο βάρος είναι γι αυτούς;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ SS ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Οι σιωνιστικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι του ηρωικού εκτελεστή της επιχείρησης "Karmiel", του μάρτυρα Jawad Rabie, ο οποίος σκότωσε έναν στρατιώτη και τραυμάτισε άλλους.

Η σιωνιστική αστυνομία έδεσε τα μάτια και απήγαγε τη μητέρα του. Αφού εισέβαλαν στο σπίτι του στο Nahef στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή ενδοχώρα της Δυτικής Όχθης, απήγαγαν τους συγγενείς του και όποιον έχει σχέση μαζί του.

Η σιωνιστική οντότητα πήρε επίσης απόφαση,όπως συνηθίζεται, να κατεδαφίσει το σπίτι της οικογένειάς του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πείνα που επιβάλλει το Ισραήλ στοιχίζει ζωές στη βόρεια Γάζα με το μπλοκάρισμα όλων των δρόμων πρόσβασης και την παρακράτηση χιλιάδων κιβωτίων με τρόφιμα κοντά στην αμερικανική πλωτή προβλήτα στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ απορρίπτει σταθερά τα αιτήματα του ΟΗΕ για δημιουργία ασφαλών οδών για τη διανομή στοιχειώδους ανθρωπιστικής βοήθειας στις πεινασμένες οικογένειες της βόρειας Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θύματα αναφέρθηκαν μετά τον βομβαρδισμό από ισραηλινό κατοχικό αεροσκάφος ενός σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους Παλαιστίνιους κοντά στο ιατρικό συγκρότημα Nasser, δυτικά του Χαν Γιουνίς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προβολή των συμπτωμάτων της εβραϊκής διασποράς στους ανθρώπους της γης 

Οι Ισραηλινοί σήμερα παραδέχονται ότι το σχέδιό τους για την "επόμενη μέρα" δεν λειτουργεί . 

Σχεδίαζαν να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της Γάζας σε κάποιες κυρίαρχες οικογένειες της Γάζας, ή ας πούμε εγκληματικές οικογένειες της Γάζας. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί. Κανείς στη Γάζα δεν θέλει να "βοηθήσει" τους γενοκτόνους.

Υποθέτω ότι οι Ισραηλινοί ήταν πεπεισμένοι ότι η μετατροπή της Γάζας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης θα έκανε κάποιους Παλαιστίνιους να γίνουν διαχειριστές όπως οι Γιουντενρατ.

 Στη συνέχεια πείστηκαν ότι το να μετατρέψουν τη Γάζα σε σφαγείο θα μετέτρεπε φυσικά κάποιους Παλαιστίνιους σε καπό.

Τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε.

Ο Μπίμπι και οι συνεργάτες του θα έπρεπε να γνωρίζουν μέχρι τώρα ότι το ψέμα τους να παριστάνουν τους Εβραίους που δολοφόνησε ο σιωνιστής Χίτλερ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ στην ουσία είναι σιωνιστοναζιστικά αποικιοκρατικά γουρούνια μισθοφόροι των ΗΠΑ, κάποτε θα έβγαινε στη φως της αλήθειας, και πλέον  δεν μπορεί λειτουργήσει υπέρ του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΔΑΣΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ για να ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ την ομαλή ΡΟΗ ΑΕΡΑ για τις Ανεμογεννήτριες !

Επειδή πολλοί θα σας πουν ότι οι ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετηθούν και σε δασικές περιοχές και δεν είναι προϋπόθεση να αποψιλωθούν ή να καούν σημειώστε τα κάτωθι:

• H Ροή του αέρα για την σωστή απόδοση των ανεμογεννητριών βοηθάει αν είναι ομαλή (laminar flow) και όχι διαταραγμένη (turbulent flow). 

• Η ύπαρξη δάσους και έντονης βλάστησης στην περιοχή δημιουργεί αναταράξεις στην ροή του αέρα που δεν βοηθάει στην ομαλή λειτουργία και την υψηλή απόδοση των ανεμογεννητριών εκτός αν το ύψος του πυλώνα της ανεμογεννήτριας είναι τέτοιο που τοποθετεί τα πτερύγια πολύ πιο πάνω από την κορυφή του δάσους.

• Έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες σε δασώδεις περιοχές αλλά το κόστος του πυλώνα αυξάνεται εκθετικά σε σχέση με το ύψος του σε δασικές περιοχές. 

• Αν ο λόφος ή το βουνό στην κορυφή του οποίου έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες είναι χωρίς βλάστηση τότε η ροή του αέρα είναι ομαλή προς την κορυφή και επιταχυνόμενη. Αν όμως υπάρχει δάσος ή έντονη βλάστηση και μάλιστα με δένδρα διαφορετικού ύψους η ομαλή ροή διαταράσσεται (break of laminar flow) και μειώνεται και η ταχύτητα του αέρα που φτάνει στην έλικα της ανεμογεννήτριες

• Η ύπαρξη δάσους μπορεί να δημιουργήσει ανοδικά ρεύματα στον αέρα και να ανακόψει την ταχύτητα του αέρα πριν συναντήσει τα πτερύγια της ανεμογεννήτριας.

• Η απόσταση μεταξύ 2 ανεμογεννητριών πρέπει ιδανικά να είναι ίση με 7 Χ την διάμετρο των πτερυγίων (wind park effect). Με διάμετρο πτερυγίων 90 μέτρα η απόσταση μεταξύ 3 ανεμογεννητριών πρέπει να είναι 1260 μ. αυτή η απόσταση πρέπει να έχει αποψιλωθεί (η ενδεχομένως να έχει καεί). Για την τοποθέτηση 5 ανεμογεννητριών αυτού του μεγέθους θέλουμε μια αποψιλωμένη (η καμένη) κορυφογραμμή 3+ χιλιομέτρων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έργο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και λοιπών δευτεροκλασάτων συνεργαζόμενων δυνάμεων...

Οι προσαρμοσμένοι, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, ετήσιοι μισθοί στην Ελλάδα... είναι, σήμερα, περίπου, κατά 25% χαμηλότεροι από το 2007, πριν ξεκινήσει η κρίση. (Φαϊνάνσιαλ Τάιμς)

Έργο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και λοιπών δευτεροκλασάτων συνεργαζόμενων δυνάμεων.

Αλλά, αν αρνούμασταν να εξυπηρετήσουμε το χρέος των Τραπεζών, το 2010, δεν θα είχαμε κωλόχαρτο και θα πεθαίναμε ούλοι!

Ενώ τώρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζαβάρας (ΝΔ): "Στη βουλή υπάρχουν και κοινοβουλευτικές ομάδες επιχειρήσεων στα κόμματα που έχουν ασκήσει εξουσία! Δεν ξανάβαλα υποψηφιότητα γιατι δε θέλω να έχω καμία σχέση μ' αυτούς!"

Τα συμφέροντά μας κυβερνούν και όχι τα κόμματα!

Να και η απάντηση για τα Μαύρα Ταμεία των κομμάτων !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κ. Φωτίου που έφτιαχνε γεμιστα γιατι ειναι το φαί του φτωχού.....δήλωνε για τη χρήση του 2014 στο Πόθεν έσχες της, εισόδημα 118.000 ευρώ ως συνταξιούχος ..... ιδιοκτήτρια 10 ακινήτων παρακαλώ, με καταθέσεις σε τράπεζες της Μ. Βρετανίας ύψους 97.000 λιρών... Καταλάβατε τωρα που κολλάει το «άι στο διάολο»

Είχε δηλώσει τότε ότι «μεσαία τάξη είναι όσοι βγάζουν 7500 ευρώ το χρόνο»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληρώστε κορόιδα! Η γυναίκα του Ζελένσκι εν μέσω πολέμου αγοράζει Bugatti Tourbillon αξίας 4,5 εκατομμυρίων – Σας πήραν τα λεφτά με τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα καταναλωτικά αγαθά για να περνάνε σαν μαχαραγιάδες οι διεφθαρμενη οικογένια Ζελένσκι αφού η σύζυγος του Προέδρου αγόρασε την Bugatti Tourbillon που μόλις κυκλοφόρησε αξίας 4,5 εκατ ευρώ....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ζωντανεύουν οι … πεθαμένοι;

-Ναι, αν είναι ο … Μακρόν 

και αν το “φιλί της ζωής” το δίνει -στον … πεθαμένο- το συνοθύλευμα της τάχα “αριστεράς”! 

-131 βουλευτές “δωρίζει” το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στον Μακρόν για να … επιβιώσει πολιτικά, αφού εξέλεξε ΜΟΝΟ 2

Να τα πάρουμε με τη σειρά:

-Την ερχόμενη Κυριακή, με το πλειοψηφικό στην ουσία σύστημα στη Γαλλία, 

θα στηθούν επαναληπτικές κάλπες σε 501 εκλογικές περιφέρειες, από το σύνολο των 577 μονοεδρικών. 

Την πρώτη Κυριακή έγινε η εκλογή μόνο 76 βουλευτών που συγκέντρωσαν απόλυτη πλειοψηφία - εξ αυτών:

◦ 36 ανήκουν στο RN των Λεπέν - Μπαρντελά και των συμμάχων τους, 

◦ 32 στη συμμαχία της αριστεράς Νέο Λαϊκό Μέτωπο - NFP, 

◦ 2 στο κόμμα του Μακρόν “Mαζί” (Ensemble - EN),

◦ 1 στους Ρεπουμπλικάνους (Les Républicains - LR), ενώ εξελέγησαν και 

◦ 2 ανεξάρτητοι υποψήφιοι της δεξιάς.

Άρα, τώρα θα κριθούν οι συσχετισμοί στο κοινοβούλιο και η κυβερνητική πλειοψηφία!

Στις 577 περιφέρειες στον πρώτο γύρο, το RN της Λεπέν ήρθε πρώτο σε 296, πάνω από τις μισές δηλαδή, ενώ το Νέο Λαϊκό Μέτωπο προηγήθηκε σε 150.

-Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που η εκλογή πηγαίνει σε δεύτερο γύρο, δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν έχουν:

• οι δυο πρώτοι υποψήφιοι στον α΄γύρο, 

• συν όποιος επιπλέον συγκέντρωσε τουλάχιστον το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. 

-Έτσι σε 306 περιφέρειες αρχικά υπήρχαν τρεις υποψήφιοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον β΄ γύρο, ενώ σε 5 περιφέρειες υπήρχαν 4 υποψήφιοι. 

Σύνολο 311 στους 501 με πάνω από 2 αντιπάλους

-Ε, λοιπόν σε 131 απ’ αυτές τις 311, οι υποψήφιοι του Νέου Λαϊκού Μετώπου ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ των υποψηφίων του Μακρόν!

•Χωρίς κανένα παζάρι!

•Χωρίς καμμία προγραμματική συμφωνία!

•Έτσι γιατί “θεωρούν” ότι ο ακροδεξιός Μακρόν είναι “καλύτερος ακροδεξιός” από τη Λεπέν!

-Το ΜΟΝΟ κοινό σημείο του συνοθυλεύματος του … Λαϊκού Μετώπου με τον Μακρόν είναι ότι ΚΑΙ οι ΔΥΟ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της Ρωσίας με κάθε τρόπο, με βοήθεια και στρατό ακόμα στη συμμορία Ζελένσκι! 

Ενώ η Λεπέν - στο … μιλητό πάντα - έχει κάποιες αντιρρήσεις που …ανησύχησαν τους Νατοϊκούς!

-Δεν φαντάζομαι εκ των υστέρων κάτι Μελανσόν και τέτοιοι, να κάνουν … αυτοκριτική κι αυτοί και να μιλάνε για το… “1964” όπως κάποιοι δικοί μας για το 1964!

-Και δεν φαντάζομαι, γιατί σε λίγο ΔΕΝ θα υπάρχουν πλέον!

Ο κόσμος που αποδείχτηκε ότι μισεί σχεδόν τον Μακρόν, δεν ξεχνάει εύκολα τις “κωλοτούμπες”!

-Άσε που πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται αν “ήταν στημένο όλο αυτό” τελικά, με την προσφυγή στις κάλπες, 

για να … ρημάξει ο ψόφιος Μακρόν την αριστερά στο … όνομα του “κινδύνου της Λεπέν” και να βγει … καβάλα εκεί που βούλιαζε! 

-Λες;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα στηρίζουν το ενεργειακό σύστημα

Σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, και Πτολεμαϊδα.

Επικεντρώνομαι σε τρία στοιχεία του άρθρου.

1.Ως καύσιμο θα χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο- το οποίο πλέον μας κοστίζει πανάκριβα μετά την κήρυξη πολέμου του Κούλη στη Ρωσία.

2.Καρδιά» της νέας μονάδας αποτελεί ο αεριοστρόβιλος της Siemens HL-class gas turbine, SGT5-9000HL. - είναι πολλά τα λεφτά Άρη.....

3.Τα παραπάνω τον καθιστούν συμβατό και απολύτως υποστηρικτικό με τον εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό για τη σταδιακή μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.- και πράσινα άλογα

Και εγκαταλείψαμε τον δικό μας πλούτο σε λιγνίτη και τις έτοιμες εγκαταστάσεις.

Πολύ μεγάλη μπίζνα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιός είπε ότι στη Ρωσία, εκτός από ανόητους, δεν υπάρχουν και “σκοταδιστές” και “νεοφασιστική 5η Φάλαγγα”?

-Αυτός ο τύπος είναι κάποιος Ρομάν Σιλαντίεφ, δηλώνει … “πανεπιστημιακός ερευνητής” και υπογράφει σαν “επικεφαλής του εργαστηρίου καταστροφολογίας (!!!)”

στο Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας!

-Και δηλώνει … “αντικομμουνιστής”, “αντισοβιετικός”, “θρησκευτικός λόγιος” κλπ κλπ κλπ κι ότι δουλεύει να “αναθεωρήσει” και να “αποκαταστήσει” την πραγματική ιστορική αλήθεια για την … Αγία Ρωσία!

Κάτι σαν τους δικούς μας Μαραντζίδη και Σία δηλαδή!

-Φαντάζομαι ότι … σιτίζεται κι αυτός στην “παρέα Ντούγκιν” με τις … χορηγίες του τσαρικού ολιγάρχη Μαλοφέεβ και των φίλων του.

-Τη Δευτέρα, λοιπόν, προχτές, με πρωτοβουλία του “λόμπι Μαλοφέεβ” πραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών κι … εμπειρογνωμόνων στην Κρατική Δούμα (!) αφιερωμένη στην αντιμετώπιση «της εξάπλωσης του σατανισμού και άλλων καταστροφικών φαινομένων στον πολιτιστικό χώρο των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας».

Το κερασάκι στην τούρτα αυτού του γεγονότος, αν μου επιτρέπεται να το πω, ήταν όταν εμφανίστηκε στη μάζωξη ως “ειδικός” ο ως άνω “λόγιος” (μη … χέσω) Σιλαντίεφ ή Σιλάντιεβ, κάπως έτσι, δηλώνοντας: 

«Υπάρχει μια παγιωμένη άποψη ότι οι σατανιστές πρέπει να απαγορευτούν, αυτό θα καταστήσει δυνατή στο μέλλον την απαγόρευση πιο επικίνδυνων κινημάτων, ουαχαμπιστών και μαρξιστών ».

«Ο σατανισμός δεν εμφανίστηκε εδώ χθες... Πιθανώς, σατανιστές άρχισαν να εμφανίζονται ανοιχτά στη χώρα μας μετά τη νίκη των Μπολσεβίκων. Χάρη λοιπόν στις σοβιετικές αρχές για το γεγονός ότι έχουμε σατανιστές », 

είπε μεταξύ άλλων ο “θρησκευτικός λόγιος”.

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα εδώ:

1.Ο Σιλάντιεφ, που υποτίθεται είναι και διδάκτορας ιστορικών επιστημών (έτσι λέει) δεν μπορεί παρά να ξέρει ότι: 

• μόνο οι Ναζί του Τρίτου Ράιχ, Ιταλοί κι άλλοι φασίστες έχουν επιχειρήσει να … απαγόρευσουν τον μαρξισμό και τα κομμουνιστικά κόμματα.

• Φαντάζομαι θυμάται αυτός ο πολίτης κάθε 9 Μάη τουλάχιστον ότι αν δεν είχαν κερδίσει οι “σατανιστές μαρξιστές μπολσεβίκοι” και ο σοβιετικός λαός το 1945, πιθανότατα, ο ίδιος ως απόγονος “κατώτερης ράτσας”, δεν θα είχε γεννηθεί και στην καλύτερη περίπτωση θα είχε γίνει σκλάβος στο την υπηρεσία των εκπροσώπων της «ανώτερης φυλής»; 

2.Λοιπόν, ένα πράγμα σκέφτομαι σε αυτή την ιστορία: 

• τέτοιες δηλώσεις γίνονται σε μια εποχή που οι αρχές του ρωσικού κράτους επαναλαμβάνουν συνεχώς την ανάγκη για ενότητα και εδραίωση της κοινωνίας μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο, και μάλιστα διώκουν όσους “διασπούν την ενότητα”! 

Νάτος λοιπόν, πιάστε τον!

-Υ.Γ Άλλο ένα ειρωνικό σημείο: το πανεπιστημιακό τμήμα όπου εργάζεται ο Σιλάντιεφ φέρει το όνομα του Γενικού Γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Μορίς Τορέζ. 

Είναι περίεργο που ο “λόγιος” το ανέχεται αυτό και ακόμα δεν το έχει παρατήσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μεταλλικά σωματίδια που ψεκάζουν σε ύψος περίπου 10.000 έως 15.000 ποδιών συνεργάζονται με το HAARP. Τι ψεκάζουν στον ουρανό; 

Ποιος το κάνει; Γιατί το κάνουν, ποια είναι τα κίνητρά τους; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό;

Σε όλη την Ευρώπη έχουν γίνει δοκιμές σε δείγματα των υπολειμμάτων που αφήνονται σε αυτοκίνητα και στέγες. 

Χρησιμοποιώντας φασματομετρία μάζας, διάφορα εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι τα κύρια συστατικά είναι βάριο, στρόντιο, οξείδιο του αλουμινίου, διάφορα μικροπλαστικά, έως και 2% ουράνιο και οξείδιο του γραφενίου…

Αυτά είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο Richard Vobes σε δύο πιλότους την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι διεξάγουν σε βάθος έρευνα για τα chemtrails. 

Για την προστασία της ανωνυμίας τους, οι δύο πιλότοι ονομάστηκαν Eves και Russ για τη συνέντευξη.

Ο Eves, ο οποίος έχει σήμερα την έδρα του στο Βέλγιο, είναι επαγγελματίας πιλότος για πάνω από 25 χρόνια. Έχει ταξιδέψει εκτενώς σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και τη Σιγκαπούρη και άρχισε να παρατηρεί τα chemtrails πριν από περίπου 10 χρόνια.

Ο Russ ξεκίνησε την καριέρα του στην αεροπορία στον στρατό πριν γίνει εμπορικός πιλότος. Σήμερα πετάει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Τα chemtrails οδηγούν πίσω στην ατζέντα του αποπληθυσμού, δήλωσε ο Eves. Οδηγεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και μεταξύ των κύριων χορηγών του είναι ο Bill Gates.

Το πρόγραμμα chemtrail έχει μεγάλο βάθος, δήλωσε ο Russ. Εμπλέκονται οι διεθνείς αρχές περιορισμού και ελέγχου του εναέριου χώρου, καθώς και οι στρατιωτικές και πολιτικές αεροπορικές αρχές.

Η γεωμηχανική είναι μια αμφιλεγόμενη επιστήμη χειραγώγησης του κλίματος με δηλωμένο σκοπό την καταπολέμηση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι γεωμηχανικής, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας ("SRM") ή της ηλιακής γεωμηχανικής.

Η έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος ("SAI"), ή γεωμηχανική του στρατοσφαιρικού αερολύματος ("SAG"), είναι μια συγκεκριμένη πρακτική ηλιακής γεωμηχανικής που περιλαμβάνει τον ψεκασμό αερολυμάτων στον ουρανό σε μια προσπάθεια εκτροπής των ακτίνων του ήλιου. 

Πρόκειται για παραδείγματα αυτού που συχνά αναφέρεται ως χημικά ίχνη ή chemtrails.

Τι Ψεκάζουν και Γιατί;

Σε όλη την Ευρώπη έχουν γίνει δοκιμές σε δείγματα των υπολειμμάτων που αφήνονται σε αυτοκίνητα και στέγες. 

Χρησιμοποιώντας φασματομετρία μάζας, διάφορα εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι τα κύρια συστατικά είναι βάριο, στρόντιο, οξείδιο του αλουμινίου, διάφορα μικροπλαστικά, έως και 2% ουράνιο και οξείδιο του γραφενίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγαμε ότι το κύριο μήνυμα από τις πρόσφατες εκλογές /το καταλαβαίνουν ή όχι, είναι η αντίθεση στην επιθετική πολιτική της Δύσης! Ακόμα και μέσα στις ίδιες τις Δυτικές κοινωνίες! 

Και να η απόδειξη από μια παγκόσμια έρευνα του Αμερικανικού ανεξάρτητου ινστιτούτου ερευνών Pew Research:

-Στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο που ερευνήθηκαν από την Pew Research, οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ εμπιστεύονται τον Zelensky και την Ουκρανία συγκριτικά με εκείνους που τους εμπιστεύονται.

-Η έρευνα κάλυψε 35 χώρες, και σε 20 από αυτές, η δυσπιστία προς τον Zelensky και την Ουκρανία, είναι μεγαλύτερη από την εμπιστοσύνη.

-Οι χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα δυσπιστίας είναι η Ουγγαρία (83 δυσπιστία, 14 εμπιστοσύνη) και η Ελλάδα (72 έναντι 14).

-Σε δύο χώρες της G7 επίσης, η δυσπιστία είναι μεγαλύτερη από την εμπιστοσύνη στον Ζελένσκι και την Ουκρανία, είναι η Ιταλία (60 έναντι 39) και η Γαλλία (53 έναντι 43).

Σχολιο.-  Το ίδιο Ινστιτούτο Pew Research σε έρευνα που έκανε σε 13 χώρες, μέλη του ΝΑΤΟ, σχετικά με την άποψη των πολιτών τους για το ίδιο το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι πρώτη σε “αρνητική άποψη” με 59% έναντι 37% με “θετική”!

https://www.pewresearch.org/global/2024/07/02/views-of-nato-july-24/?fbclid=IwY2xjawDyqdlleHRuA2FlbQIxMAABHaP-0PgjYk-RowCsoCSYnqymC73YsMLBT0PE7DFE4h2aoKnV6jbeEv0MUw_aem_2pw8icirrzcMTasOlSwObQ

- Που να τα δουν όμως αυτά, “ισαποστάκηδες” ή ΝΑΤΟλιγούρηδες !!!

Σχολιο.-  Κάτι τέτοιες μετρήσεις προφανώς είδε και η … παμπόνηρη Ντόρα -έχει τα κονέ της με τους Αμερικάνους- κι αποφάσισε στα ξεκούδουνα και με … ελαφρά πηδηματάκια να … κρατάει αποστάσεις!

- Θα δείτε από δω και πέρα τέτοια κι άλλαααα!

Μπακογιάννη: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί σε πόλεμο στην Ουκρανία, αν είχαμε λάβει πολύ πιο σοβαρά υπόψιν τις συμφωνίες του Μινσκ»

Μιλώντας στο 28th Annual Economist Government Roundtable και στην ενότητα με θέμα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμες;», η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ. «Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή»», πρόσθεσε, αναφερόμενο στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπρόσωπος της Υεμένης Mohammed Abdul Salam, μόλις ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επίσημων επαφών με την Ρωσική Ομοσπονδία:

“- Συναντηθήκαμε με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Mikhail Bogdanov.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη "ισραηλινή" επίθεση στη Γάζα και την ανάγκη να εργαστούμε μαζί για να σταματήσει η επίθεση στην Παλαιστίνη και να σταματήσει η αμερικανοβρετανική επίθεση στην Υεμένη.

-Ασχοληθήκαμε με τις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελούν απειλή για τη διεθνή ναυσιπλοΐα ούτε στοχεύουν κανέναν, αλλά είναι μόνον επιχειρήσεις υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού και απάντηση στις αμερικανοβρετανικές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.

-Τονίσαμε τη σημασία της κατανόησης από τη Ρωσία της υποστηρικτικής στάσης της Υεμένης προς την Παλαιστίνη και ευχαριστήσαμε τη Ρωσία για την αντίθεσή της στην αμερικανοβρετανική επίθεση στην Υεμένη και την υποστήριξή της στις ανθρωπιστικές και πολιτικές προσπάθειες στη χώρα μας. 

-Εξετάσαμε επίσης τα αποτελέσματα της κατάστασης αποκλιμάκωσης μεταξύ της Υεμένης και των επιτιθέμενων χωρών και την ανάγκη επίτευξης μιας συνολικής λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα και την κυριαρχία της Υεμένης.

-Μεταφέραμε τους χαιρετισμούς της ηγεσίας της Υεμένης στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπότε έχουν μάλλον δίκιο οι Κινεζικοί Asia Times που προβλέπουν σήμερα: 

-"Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με παράδοση" 

“Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει με μια διαπραγματευτική συμφωνία αλλά με συνθηκολόγηση, “

εξηγούν οι Asia Times. 

“Η κατάσταση στο μέτωπο πιθανότατα θα οδηγήσει σε κατάρρευση ή παράδοση του ουκρανικού στρατού, γεγονός που θα καταστήσει αναγκαία την αλλαγή κυβέρνησης στο Κίεβο.

• Μια προσωρινή στρατιωτική ηγεσία που θα επιλεγεί από τη Ρωσία μπορεί μετά να υπογράψει μια συμφωνία συνθηκολόγησης, αποκλείοντας την περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις ουκρανικές υποθέσεις και ανοίγοντας το δρόμο για διάλογο μεταξύ της Μόσχας και της συμμαχίας για θέματα ασφαλείας.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τη συνάντηση Όρμπαν - Ζελένσκι, σήμερα:

-Όρμπαν: 

“Πάρτε έναν διαφορετικό δρόμο, κάντε ένα διάλειμμα, κάντε κατάπαυση πυρός"

- ο Όρμπαν δήλωσε ότι προέτρεψε τον Ζελένσκι να σκεφτεί την κατάπαυση του πυρός για χάρη των διαπραγματεύσεων

"Ήρθα εδώ στην πρώτη μου επίσκεψη κατά τη διάρκεια της ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, διότι το ζήτημα της επίτευξης ειρήνης είναι η πιο σημαντική πτυχή του εξάμηνου της προεδρίας μας"

κατέληξε.

-Ζελένσκι:

- Δεν έκανε δηλώσεις αλλά έβγαλε ανακοίνωση:

“Μιλήσαμε για το εμπόριο, τη διασυνοριακή συνεργασία, τις υποδομές και την ενέργεια. Δουλεύουμε για καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ γειτόνων”

-Πραχτικά τον έχει … χεσμένο και τον Ούγγρο πρωθυπουργό και τις πρωτοβουλίες ειρήνευσης - ούτε καν αναφέρθηκε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυγενάκης : Δεν πάει άλλο με τη βία στα γήπεδα

Όχι βία στα γήπεδα, μόνο στα αεροδρομια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμετακίνητος ο Άσαντ. Αρνείται εξομάλυνση με Τουρκία και προβάλει veto: την πλήρη αποχώρηση στρατού κατοχής Τουρκίας από Β Συρία.

03/07/2024

Αμετακίνητος ο Άσαντ. Αρνείται εξομάλυνση με Τουρκία και προβάλει veto: την πλήρη αποχώρηση στρατού κατοχής Τουρκίας από Β Συρία.

Θα κάνει πίσω ο Ερντογάν για προσέγγιση με τη Δαμασκό;

Η Συρία δεν βιάζεται για συμφιλίωση και οι περίπλοκοι φάκελοι που έχουν συσσωρευτεί μεταξύ των δύο χωρών εδώ και πολλά χρόνια την ωθούν να τηρήσει τους δύο όρους της, χωρίς την παραδοχή τους από την Άγκυρα, δεν θα υπάρξει καμία επιτυχημένη διαπραγματευτική πορεία και καμία συμφιλίωση. όπως έχει επαναλάβει η Δαμασκός.

Στους διαδρόμους των συνομιλιών για μια πιθανή τουρκοσυριακή συμφιλίωση, υπάρχει ένα κομβικό γεγονός στην ιστορία της Συρίας που χρονολογείται από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος Χαφέζ αλ Άσαντ απέσπασε μια δέσμευση από τον τότε πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν, να αποσυρθεί από το Γκολάν με αντάλλαγμα μια συνθήκη ειρήνης.

Το έγγραφο ονομαζόταν «Κατάθεση Rabin» εκείνη την εποχή και παραδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μεσολάβησαν σε αυτές τις συνομιλίες με τους Σύρους. Σήμερα, φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ όρισε παρόμοια κατάθεση από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι διαμεσολαβητές ενημερώθηκαν ότι δεν θα ακολουθήσει κανέναν συμβιβαστικό δρόμο με τον Ερντογάν χωρίς παρόμοια κατάθεση, η ουσία της οποίας είναι «Η παραδοχή της Άγκυρας ότι αποσύρεται από το συριακό έδαφος». Θα προσεγγίσει ο Ερντογάν προς τη Δαμασκό αυτή τη φορά με αυτό το πολιτικό και διεθνές κόστος;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νασράλα άλλαξε κρησφύγετο μετά από προειδοποίηση μυστικών υπηρεσιών Ιράν ότι το Ισραήλ θα τον δολοφονήσει!

03/07/2024

Ο Νασράλα άλλαξε κρησφύγετο μετά από προειδοποίηση μυστικών υπηρεσιών Ιράν ότι το Ισραήλ θα τον δολοφονήσει!

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα άλλαξε τοποθεσία για να αποφύγει τη δολοφονία του από το Ισραήλ, αφού έλαβε προειδοποίηση από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με αυτό.

Μια αναφορά της ισραηλινής ιστοσελίδας «Epoch» αποκάλυψε ότι «ο Νασράλα, μετά από μια προειδοποίηση που έλαβε από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι το Ισραήλ σκόπευε να τον δολοφονήσει, μετέφερε το κρησφύγετό του από τη γειτονιά Dahiya στη Βηρυτό και μετακόμισε σε άλλο κρησφύγετο, φοβούμενος ότι το Τελ Αβίβ είχε εντοπίσει Απέρριψε επίσης μια ιρανική πρόταση να μετακομίσει προσωρινά στην Τεχεράνη, μέχρι το τέλος του πολέμου». Σίγουρα είναι πιο ασφαλής στο Λίβανο από ό,τι στο Ιράν μετά το ..μάθημα Ραίσι. Απόρριψη αντίστοιχης πρότασης είχε κάνει και ο Άσαντ εν μέσω του πολέμου.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το Ισραήλ τελικά δεν θα προχωρήσει στο απονενοημένο σε εισβολή ή ολοκληρωτικό πόλεμο κατά Λιβάνου αφού δεν τον ευνοεί η Γαλλία αλλά προβληματίζει και τις ΗΠΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση και στη μετα-Ραίσι εποχή το Ισραήλ προκρίνει μια λύση μ΄ένα χτύπημα. Νασράλα μετά το Ραίσι….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ειδική σύμβουλος του Άσαντ είναι στην εντατική μετά από τροχαίο.

03/07/2024

Η Λούνα Αλ-Σιμπλ είναι στην εντατική.. Eίναι ειδική σύμβουλος του Άσαντ. Πως έγινε;

Η Λούνα Αλ-Σιμπλ, ειδική σύμβουλος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στην πόλη της Δαμασκού, και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική.

Το Γραφείο Πολιτικών και Μέσων Ενημέρωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου ότι η Λούνα Αλ-Σιμπλ ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Τρίτης, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Το επίσημο Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) μετέδωσε ότι σύμφωνα με το γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρέκκλινε από την πορεία του, και ενεπλάκη σε πολλές συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της.

Μετά το δυστύχημα, η Al-Shibl μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Δαμασκό, όπου διαγνώσθηκε ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και χρειάστηκε να εισαχθεί στην εντατική, σύμφωνα με το SANA.

Το όνομα της δημοσιογράφου, Λούνα Αλ-Σιμπλ, έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, αφού διορίστηκε σύμβουλος για τα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο και στον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Al-Shibl εργάστηκε στο Al Jazeera για επτά χρόνια, πριν εγκαταλείψει τη δουλειά της το 2010 με τέσσερις λιβανέζικους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και επέστρεψε στη Συρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για απειλές Νασράλα για Κύπρο: «Ο Νασράλα έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο στις κατηγορίες του»!!!!

03/07/2024

Οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για απειλές Νασράλα για Κύπρο: «Ο Νασράλα έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο στις κατηγορίες του» αναφέρει η Θωμαΐς Παπαϊωάννου η ανταποκρίτρια από Γαλλία !!!! ”Καλημέρα από Γαλλία όπου άρθρο του G.Malbrunot της Le Figaro αναφέρει πηγές Γαλλικών μυστικών υπηρεσιών όσον αφορά τις απειλές Νασράλα για Κύπρο: «Ο Νασράλα έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο στις κατηγορίες του» (σσ Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ. H Γαλλία μετά την μαζική απώλεια αποικιών της στην υποσαχάρια Αφρική δεν χαλαλίζει το Λίβανο παλιά αποικιακή κτήση της σε Μέση Ανατολή για Κύπρο.. Επίσης έχει μεγάλο πρόβλημα και στο εσωτερικό της, την κρατάνε κι από μέσα ….δεν θα κουνηθεί )

“Tο άνοιγμα του κυπριακού εναέριου χώρου στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη:Για να αποφύγουν οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τα μαχητικά κάνουν ευρεία στροφή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι διασχίζουν τον ελληνοκυπριακό εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν τις αποστολές”

“Το Ισραήλ συνεργάστηκε με τις κυπριακές υπηρεσίες πληροφοριών πριν εγκαταστήσει τουλάχιστον μία βάση της Μοσάντ,στελεχωμένη από αρκετές δεκάδες άνδρες” “Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Κύπρος είναι κάτι σαν hinterland για το Ισραήλ»(διπλωμάτης που στάθμευε στο παρελθόν Λευκωσία)

Το Ισραήλ κάνει ασκήσεις εισβολής στο Λίβανο σε κυπριακό έδαφος γιατί μοιάζει με Λίβανο. “Ο Νασράλα γνωρίζει σε περίπτωση πολέμου θα εμπλέξει χώρες όπως Μ.Βρετανία & ακόμη & Γαλλία. Γιατί η συνεργασία μας με τον κυπριακό στρατό είναι ισχυρή”.”Αγγίζουν την Κύπρο,αγγίζουν κι εμάς”/

Το Ισραήλ συνεργάστηκε με τις κυπριακές υπηρεσίες πληροφοριών πριν εγκαθυδρήσει τουλάχιστον μία βάση της Μοσάντ, στελεχωμένη από αρκετές δεκάδες άνδρες σύμφωνα με Γάλλο πράκτορα πληροφοριών.’‘



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουκασένκο: «Οι Λευκορώσοι έχουν μόνον έναν δάσκαλο κι αυτός δεν είναι η ΕΕ, ή οι ΗΠΑ,  είναι η ιστορία μας»!

Η Λευκορωσία γιόρτασε την απελευθέρωση από το ναζισμό!

Σήμερα, 3 Ιούλη, η Λευκορωσία γιορτάζει την Εθνική εορτή της, γιατί την ημέρα αυτή, το 1944, η πρωτεύουσα Μινσκ απελευθερώθηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Η νίκη είχε κοστίσει τεράστιες ανθρωποθυσίες: περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Λευκορώσοι πέθαναν (ένας Λευκορώσος στους τρεις) και το Μινσκ καταστράφηκε ολοσχερώς!

Πριν από 80 χρόνια, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Μπαγκρατιόν, την μαζική επίθεση του Κόκκινου Στρατού, που κυριολεκτικά διέλυσε 17 και κατακερμάτισε άλλες 50 μεραρχίες των Ναζί, τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Μινσκ από τους Ναζί εισβολείς. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, οι Σοβιετικοί στρατιώτες έσπασαν τη ραχοκοκαλιά του ναζισμού στο Βερολίνο.

Για τους Λευκορώσους αυτή η μέρα έγινε μέρα νέας ελπίδας. Η Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας, που είχε σχεδόν ισοπεδωθεί κι είχε χάσει το ένα τρίτο των κατοίκων της στις φλόγες του πολέμου, άρχισε να ανακάμπτει. Αυτή η γιορτή είναι η κύρια γιορτή για όλους τους κατοίκους της Λευκορωσίας, που θυμούνται και τιμούν την ιστορία τους.

Παραδοσιακά, αυτή την ημέρα πραγματοποιείται στρατιωτική παρέλαση στο Μινσκ. Φέτος, συμμετείχαν στρατιωτικά αγήματα από τη Ρωσία και την Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Συνολικά 36 μονάδες παρέλασης με περισσότερους από 5 χιλιάδες στρατιωτικούς.

Περισσότερες από 300 μονάδες τροχοφόρων σε 29 μονάδες παρέλασης.

Το βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα απόλυτης ακριβείας "Iskander-M", το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης της Λευκορωσίας "Polonez" και τα αντιαεροπορικά μεγάλης εμβέλειας, μαζί τα πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς S-400 "Triumf", τα φονικά drones του τύπου "Geranium" Λευκορωσικής παραγωγής.

Επίσης, 12 ομάδες αεροπορικής παρέλασης, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων της ρωσικής ακροβατικής ομάδας "Russian Knights" και "Strizhi", ελικόπτερα Ka-52, Mi-28 και Mi-26 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στους ουρανούς της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.

Κι όποιος στη "σωστή πλευρά της ιστορίας" κατάλαβε... κατάλαβε!

«[...] Η Δύση δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, χρειάζεται κλιμάκωση για να φέρει στρατεύματα του ΝΑΤΟ, οι μισθοφόροι δεν μπορούν να το κάνουν...

[...] Με την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η αεράμυνα και οι αεροπορικές δυνάμεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας τέθηκαν σε υψηλή ετοιμότητα μάχης, οι Polonez και Iskander τέθηκαν σε θέση μάχης...

[...] Η κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας επιδεινώνεται λόγω της άφιξης του ρωσικού στρατεύματος στη Λευκορωσία για να συμμετάσχει στην παρέλαση...

[...] Η Ουκρανία γνωρίζει ότι το Μινσκ θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση πρόκλησης στα σύνορα...

[...] Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας έχουν αποκλείσει τις κατευθύνσεις πιθανών κινήσεων του εχθρού στα νότια και δυτικά σύνορα...

[...] Οι αντίπαλοι δεν θα μπορέσουν να παρασύρουν τη Λευκορωσία σε εχθροπραξίες...

[...] Το Μινσκ δεν θα προστατεύσει την ΕΕ στα σύνορα με την Πολωνία από την εισροή μεταναστών...

[...] Το κύριο πράγμα για τη Λευκορωσία είναι η ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας...»

Αλεξάντερ Λουκασένκο, 3 Ιούλη 2024, κύρια σημεία της ομιλίας του "τελευταίου δικτάτορα στην Ευρώπη", όπως διατείνονται στην αποικία των ΗΠΑ, με την ψευδεπίγραφή ονομασία "ευρωπαϊκή ένωση", το 4ο Ράιχ!

«Στις αρχές του περασμένου αιώνα, οι Σλάβοι κατηγορήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν με ικανό τρόπο τους φυσικούς πόρους και τα εδάφη τους, τα οποία για κάποιο λόγο θα έπρεπε να ανήκουν σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Τώρα όμως έχουμε το λάθος είδος δημοκρατίας σε σύγκριση με του Χίτλερ, η Γερμανία έχει αναλάβει το ρόλο της "δασκάλας".

Σήμερα ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθεί να μας "διδάξει". Γνωρίζουμε τους πραγματικούς στόχους, γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε πρόκληση στα εθνικά σύνορα της Λευκορωσίας, πίσω από κάθε τρομοκρατική απειλή για τον άμαχο πληθυσμό. Το γνωρίζουμε αυτό γιατί εργαζόμαστε προληπτικά. Και έχουμε μόνο έναν δάσκαλο: την ιστορία μας.

Την ιστορία των νικητών»

Αλεξάντερ Λουκασένκο, 3 Ιούλη 2024



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΡ της Λεπέν η Μόσχα! «ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ θέλουν να απελευθερωθούν από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες..»

Η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεκάθαρη προτίμηση για τις γαλλικές εκλογές. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν.

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και μια ρήξη από τις υπαγορεύσεις της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την Τετάρτη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της Λεπέν.

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», αναφέρει η ανάρτηση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέι Ναστάσιν.

Οι δεσμοί μεταξύ του κόμματος της Λεπέν και της Ρωσίας είναι γνωστοί.

Η Εθνική Συσπείρωση στο παρελθόν αντιτάχθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία. Στο προεδρικό της πρόγραμμα για το 2022, η Λεπέν προέτρεψε την εμβάθυνση των διπλωματικών δεσμών με τη Ρωσία – μια πρόταση που αφαιρέθηκε σιωπηλά από το μανιφέστο του κόμματος πριν από λίγες ημέρες, καθώς το κόμμα προσπαθεί να φανεί πιο αξιοσέβαστο και να κατευνάσει τις ανησυχίες των διεθνών εταίρων της Γαλλίας.

Το γαλλικό κόμμα συνήψε ένα δάνειο 9 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από μια ρωσική τράπεζα για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του για τις τοπικές εκλογές το 2014, το οποίο ολοκλήρωσε την αποπληρωμή του μόλις πέρυσι.

Οι Γάλλοι θα προσέλθουν στις κάλπες αυτή την Κυριακή για τον τελικό γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν κέρδισε περισσότερο από 33% των ψήφων στον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή.

Αλλά οι πιθανότητες του κόμματος της Λεπέν να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να σχηματίσει κυβέρνηση μειώθηκαν έκτοτε καθώς κεντρώοι και αριστεροί υποψήφιοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν το κόμμα της Λεπέν να πάρει την εξουσία για πρώτη φορά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ! "ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ drone η μεγάλη φωτιά στα Γλυκά Νερά..."

3/7/2024     -     19.16

Το ενδεχόμενο η μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά σε πυκνό δάσος στους πρόποδες του Υμηττού στα Γλυκά Νερά να προκλήθηκε από την πτώση ενός drone εξετάζουν οι Αρχές.Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων που φέρεται να ήταν οι χειριστές του drone και εντοπίστηκαν στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά.Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι προσαχθέντες είναι ένας χειριστής, δύο υπάλληλοι και ο διευθυντής της εταιρίας, στην οποία ανήκει το drone.

Εκτοξευτής ρουκετών

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε το drone στο σημείο που έπεσε και από τα χαρακτηριστικά που φέρει πάνω του προκύπτει ότι πρόκειται για ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS.

Το χαρακτηριστικό «1Α» παραπέμπει στην στρατιωτική του έκδοση που έχει τη δυνατότητα να φέρει οπλισμό και συγκεκριμένα δύο ρουκέτες με δυνατότητα εκτόξευσης.

Μάλιστα όπως παρουσίασε το MEGA και η εκπομπή Live News το συγκεκριμένο drone στην πολιτική του έκδοση – που μπορεί να μεταφέρει φορτία έως 20 κιλά – το έχει προμηθευτεί το ελληνικό δημόσιο.

Το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα στην στρατιωτική του έκδοση, έχει πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο.

Στρατιωτική έκδοση

Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.

Nα σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ στο χώρο της Δικαιοσύνης...

3/7/2024     -     15.30

Η αποκάλυψη για τη νέα δικαστική απόφαση με την οποία επιστρέφονται τα «κατασχεθέντα» από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens ακόμη και σε αυτούς που γλίτωσαν δια της παραγραφής, έρχεται εκτός όλων των άλλων να επιβεβαιώσει και μία από τις μεγαλύτερες, διαχρονικά, παθογένειες του ελληνικού κράτους. Δηλαδή τη διαρκή υποστελέχωση της Δικαιοσύνης, τη μόνιμη έλλειψη δικαστών και προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα οι ρυθμοί απόδοσής της να είναι χειρότεροι κι από χελώνας.

Κανονικά και μόνο το γεγονός ότι ένα από τα πιο σοβαρότερα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής περιόδου εξακολουθεί να «σέρνεται» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις δικαστικές αίθουσες σχεδόν επί δύο δεκαετίες θα έπρεπε να αποτελεί ένα ξεχωριστό σκάνδαλο αναφορικά με την ταχύτητα που κινείται η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως αυτό αποτελεί τον κανόνα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πτώση του drone της SAS και πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά: Fake τα σήματα της ΠΑ – Πετούσε χωρίς άδεια από την ΥΠΑ

Διέσπειραν κακή φήμη για την Πολεμική Αεροπορία παγκοσμίως

03.07.2024 | 20:56

Σοβαρά θέματα δημιουργεί σε πολλά επίπεδα η σημερινή συντριβή και η καταστροφή που προκάλεσε στα Γλυκά Νερά το drone SRS-1A της εταιρείας SAS.

Πέρα από την πρόκληση της πυρκαγιάς, έγκυρες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η εταιρεία είχε παρανομήσει σε ότι αφορά τη λήψη αδείας για την πτήση του αεροχήματος, καθώς δεν είχε λάβει την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως υποχρεούται να πράξει ακόμη και ένας φωτογράφος σε γάμο που σηκώνει drone, αλλά το κυριότερο, υπάρχει αντιποίηση συμβόλου: το drone που συνετρίβη ήταν βαμμένο με τα χρώματα της ΠΑ, χωρίς το αερόχημα να ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία! 

Κι όμως, οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο, δείχνουν τη συντριβή ενος αεροχήματος/αεροσκάφους με τα χρώματα της ΠΑ δημιουργώντας πολύ αρνητικούς συνειρμούς για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αξιοπιστία της ΠΑ, ειδικά με την εκτίναξη χωρίς αιτία πριν δύο ημέρες, της 30χρονης χειρίστριας στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, η οποία έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Σήμερα λοιπόν, ένα αερόχημα πετούσε χωρίς άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας σε ακτίνα δράσης όλο το Λεκανοπέδιο, που σημαίνει όλους τους στρατηγικούς στόχους και εν τέλει συντρίβεται, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά γιατί η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μια δοκιμή, έτσι απλά, και στα συντρίμμια του UAV να διακρίνονται τα εθνόσημα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας! 

Δηλαδή, μιλάμε και για αντιποίηση αρχής, πέρα από την πρόκληση της πυρκαγιάς και την πτήση χωρίς άδεια.

Είναι σαν να φοράει κάποιος τη στολή ενός σμήναρχου ή πτεράρχου και να μπαίνει μέσα σε μία αεροπορική βάση και να αρχίζει να δίνει εντολές!

Κάτι σαν την ταινία του αείμνηστου Χατζηχρήστου «Ο κύριος Πτέραρχος», δηλαδή» Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η BlackRock στην Ουκρανία: Ο Β.Ζελένσκι εκχώρησε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στις ΗΠΑ

Σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των πολεμικών επιχειρήσεων του Κιέβου

03.07.2024 | 23:23



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Πεσκόφ: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ήταν απόλυτος

03.07.2024 | 22:54

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε σήμερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από Ρώσο δημοσιογράφο της τηλεόρασης αν ο Ερντογάν θα μπορούσε να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο, απάντησε: «Όχι, δεν είναι δυνατόν».

Νωρίτερα, όπως είχε ανακοινώσει η τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είχε προτείνει στον Πούτιν ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να βοηθήσει να τεθούν οι βάσεις για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι είναι εφικτή μια δίκαιη ειρήνη που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

Η συζήτηση φέρεται ότι έγινε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, στην Αστάνα του Καζακστάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κιρ Στάρμερ: «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ξαναμπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο είμαι ζωντανός»

Θα μειώσει περαιτέρω τις στενές επαφές με την Ευρώπη αν εκλεγεί πρωθυπουργός

03.07.2024 | 22:42

Την Τετάρτη, ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να επανενταχθεί στην Ε.Ε., στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Υπογράμμισε επίσης ότι το Εργατικό Κόμμα δεν θα αναζητήσει στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη όσο αυτός είναι πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πιστεύει ότι η Μεγάλη Βρετανία θα επιστρέψει σε κανένα από τα τρία μπλοκ όσο είναι εν ζωή, αποκλείοντας κάθε άλλο παρά την επανένταξη ακόμη και αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία στην εξουσία.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Κιρ Στάρμερ έχει αρχίσει να μιλάει πιο ελεύθερα για το τι θα κάνει το κόμμα του στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν ότι οδεύει προς μια σαρωτική νίκη.

Ακόμα, ο ίδιος είπε ότι, για παράδειγμα, θα επιδιώξει να παρατείνει το κοινοβουλευτικό χρονοδιάγραμμα αμέσως μετά τις εκλογές, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να νομοθετήσει πριν από το καλοκαίρι.

Με λιγότερες από 24 ώρες να απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Κιρ Στάρμερ έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να μιλήσει για τις σχέσεις με την Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς οι Εργατικοί προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν το 2019, όταν αποξένωσαν τους ψηφοφόρους του Brexit υποσχόμενοι ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ορισμένοι υπέθεσαν ότι αυτή η απροθυμία να μιλήσει για το θέμα υποκρύπτει την επιθυμία να επιδιώξει την επανένταξη στην τελωνειακή ένωση ή στην ενιαία αγορά, κάτι που άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν απέκλεισαν.

Ωστόσο, ο Κιρ Στάρμερ επέμεινε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να φανταστεί συνθήκες υπό τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανεντασσόταν στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση, ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος σχετικά με το ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην Ε.Ε., στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση».

Επανέλαβε, ωστόσο, την άποψή του ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με την Ε.Ε. σε ορισμένους κλάδους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ.Παπαστεργίου: «Θα σας παρακολουθούμε παντού με μικροδορυφόρους»!

Το κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε ένα πολύ ανησυχητικό δυστοπικό μέλλον από το 2026 και μετά!

03.07.2024 | 11:52

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ.Παπαστεργίου αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ένα πολύ ανησυχητικό και δυστοπικό μέλλον όπου όλοι θα παρακολουθούνται, όπως και τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους, από ένα σύστημα μικροδορυφόρων, οι οποίοι θα τεθούν σε τροχιά το 2026!

Ο Δ.Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην κατασκευή σμήνους ελληνικών πολυφασματικών δορυφόρων παρατήρησης γης υψηλής ευκρίνειας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Με αυτούς τους δορυφόρους νέας τεχνολογίας θα μπορούν να καταγράφονται τα πάντα πάνω από τον ελληνική επικράτεια με ακρίβεια… μισού μέτρου!