Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Πεμπτη 4 Ιουλιου 2024


Άγιοι Απόστολοι Καλάμου

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο ίδιο σημείο

Έκοψαν τα δέντρα και τους θάμνους μέσα στον υγροβιότοπο.

Στέρησαν τη σκια από τους ηλικιωμένους και τα παιδιά που έκαναν το μπάνιο τους.

Γιατί;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντριπτικές οι ζημιές από το χαλάζι σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο στη βόρεια Ελλάδα. Ντροποποίηση του καιρού. Εγκληματική αλλαγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στ. Κασσελάκης: Είμαστε 1000% στο πλευρό της (Ναζιστικής) Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή.

4/7/2024

Στ. Κασσελάκης: Σε αυτό συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό και είμαστε 1000% στο πλευρό της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Δήλωσε ο Κασσελάκης και τα ζαία που ζουν σε ένα δικό τους πλασματικό κόσμο έπεσαν απο τα σύννεφα

Το ίδιο είχε δηλώσει και τον Απρίλιο αλλα μάλλον τους διέφυγε…

Πριν απο τρεις μήνες ο Κασσελάκης είχε πει πως το ΝΑΤΟ διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο , από το Φόρουμ των Δελφών, ζητώντας παράλληλα να στηριχθεί περισσότερο η Ουκρανία απέναντι στον ρωσικό επεκτατισμό. 

Ενώ σε συνέντευξη στο ZARPA RADIO 89,6 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παππά είχε πει: «Το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή αμυντική συμμαχία».

Έκανε λόγο μάλιστα για «εγκρατή εξωτερική πολιτική» που «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», διευκρινίζοντας όμως, ότι αυτό δεν ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο είναι «ιερή αμυντική συμμαχία».

Πόσες φορές πρέπει να το πει για να σταματήσουν να πέφτουν απο σύννεφα είναι ερώτημα κι αυτό…

Σχολιο.- Βρωμερό Σκουλίκι!! Φυσικά τον όμοιο του θα υποστηρίξει....τον πίσω σφυρίχτρα!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ αφού διέφθειρε την Ουκρανία την κρίνει μη επιλέξιμη για ένταξη στη συμμαχία της, επειδή είναι «Πολύ διεφθαρμένη»!

4/7/2024

Ο παράνομος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δέχθηκε ακόμα ένα συντριπτικό πλήγμα καθώς η χώρα του χαρακτηρίστικε ως «πολύ διεφθαρμένη» για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με τα σημερινά δεδομένα , παραδέχθηκε Αμερικανός Νατοϊκός αξιωματούχος.

Η απόφαση για την μη επιλεξιμότητα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο μπλοκ έρχεται αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν απέστειλε στο διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου ακόμα 176 δισεκατομμύρια δολάρια… γιατί; για να διεφθαρεί περισσότερο;

Όπως και να χει ο Ουκρανικός λαός θα μείνει στην ιστορία ως πιο χειραγωγούμενος λαός, αφού θυσιάστηκε για τα συμφέροντα των δυτικών. Αλλά και οι δυτικές κυβέρνησεις θα μείνουν στην ιστορία ως αυτές που εγκλημάτισαν, εκμεταλέυτηκαν και αιματοκύλισαν με το χειρότερο τρόπο τους Ουκρανούς.

Ο αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία έχει κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις καθώς συνεχίζει τον προσανατολισμό της προς τη Δύση μετά τη ρωσική εισβολή το 2022, αλλά αναγνώρισε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι τόσο διεφθαρμένο που είναι αδύνατο υπο αυτές τις συνθήκες να ενταχθεί στη συμμαχία.

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να επικροτήσουμε όσα έχει κάνει η Ουκρανία στο όνομα των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια. Καθώς συνεχίζουν να κάνουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις επαινέσουμε, θέλουμε να μιλήσουμε για πρόσθετα βήματα που πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η αμυντική συμμαχία πρόκειται να συγκεντρωθεί στην Ουάσιγκτον για την ετήσια συνάντησή της σε έξι ημέρες, όπου στην Ουκρανία θα παραδοθεί μια σειρά μεταρυθμίσεων προς την ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την κοπή των πλατάνων στα Γιάννινα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Σκεφτείτε τον πλάτανο στο μεσοχώρι ως σύμβολο της κοινοτικής ζωής, της κοινωνικότητας ενός χωριού, το κυπαρίσσι στα κοιμητήρια ως σύμβολο ανά(σ)τασης, την γέρικη ιερή βελανιδιά δίπλα σε ένα ξωκλήσι, που την προστατεύουν μεταφυσικές δοξασίες τιμωρίας από τον προστάτη της άγιο, την ελιά σύμβολο του Δελφικού τοπίου, τους ασβεστωμένους κορμούς της συκιάς, της ακακίας, της μουριάς, που τελετουργικά ασβεστώνονται στα μεγάλα πανηγύρια και τις γιορτές...

Όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι συνυφάνθηκαν με την πολιτισμική μας ιθαγένεια και αποτέλεσαν θεμελιακά σύμβολα στην ποίηση του τόπου, στην ποιητική του εξανθρωπισμένου τόπου, του τοπίου της ελληνικότητας, που δεν είναι παρά η διαχρονική πολιτισμική σφραγίδα του ελληνισμού ως ενός παλίμψηστου της ιστορίας. Δεν ειναι τυχαίο που ο ποιητής θεώρησε ότι τα δύο από τα τρία πράγματα με τα οποία μπορεί να "ξαναφτιάξει" την Ελλάδα είναι δέντρα: η ελιά και το κλήμα!

Σκέφτομαι, άλλωστε αυτό είναι η αφορμή για τούτο το άρθρο, τα πλατάνια μας που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, όχι μόνον στις ακροποταμιές αλλά και στα μεσοχώρια. Η καταστροφή δεν είναι απλά οικολογική. Είναι κυρίως πολιτισμική. Διότι πλατάνια μπορούν να ξαναφυτευτούν αλλά τα αιωνόβια πλατάνια στις πλατείες, που είναι ταυτισμένα με την ιστορία των χωριών, συνήθως δείχνοντας και την ηλικία των κοινοτήτων, καθώς το φύτεμά τους συνιστούσε ιδρυτική συμβολική πράξη (παραπέμποντας βεβαίως και στην ίδια την ιστορία του κοινοτισμού), σαν ξεραθούν, μετατρέπονται από σύμβολα κοινοτικής ζωής σε εφιαλτικές εικόνες τέλους.

Υπήρξα πρόσφατα μάρτυρας ενός ανείπωτου θρήνου των λιγοστών ηλικιωμένων κατοίκων ενός χωριού της Ηπείρου για τον ξεραμένο πλάτανο της πλατείας. Είχα την αίσθηση ενός συμβολικού τέλους. Του τέλους ενός ιστορικού φαινομένου μακράς διάρκειας, του φαινομένου της κοινότητας ως οργανικής οντότητας, "βιώματος και όρου υπάρξεως", που θα έλεγε κι ο Κ. Καραβίδας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 4,5 χρόνια έχουμε ζήσει σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ,

.τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις, τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις, τις χειρότερες πυρκαγιές, τους μεγαλύτερους σεισμούς, 

Και  την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Ο Ζελές παράδωσε την χώρα του σε ""OIKONOMIKES ΥΑΙΝΕΣ" η Η blackRock στην Ουκρανία: Ο Β. Ζελένσκι ΕΚΧΩΡΗΣΕ τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Της ΧΩΡΑΣ του,, στι ΗΠΑ 

ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ τη χρηματοδότηση των πολεμικών επιχειρήσεων του Κιέβου 

Υ.Γ Ο χρήσιμος ηλιθιος καταστρέφει την χώρα του, συνεχιζει τον πόλεμο και θυσιάζει τον λαό του για τα συμφέροντα των Αμερικανικών Τραπεζιτών

Σχολιο.- τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει...  το Γιωργάκη  μας θυμίζει

Σχολιο.- Εν τω μεταξυ οι ψηφοφοροι του, εγκατελειψαν τη χωρα και εκδιδονται σε ολα τα μηκη και τα πλάτη της υφηλιου. Η πατριαρχία "τιμωρηθηκε"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρέμος για Μητσοτάκη : Ο κόσμος τον στηρίζει. Έχει κρίνει πως είναι στο σωστό δρ’όμο.

Έτσι ξαφνικά Αντωνάκη

Δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του Αντώνη Ρέμου μέχρι το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ

Κατηγορείται για φοροδιαφυγή - Ανέλαβε η Οικονομική Εισαγγελία την έρευνα σε βάθος για την υπόθεση

Σχολιο.- δεν τα ακούμπισε εκεί που του τα ζήτησαν και του άρχισαν τους ελέγχους.

Σχολιο.- Επεσε η Μέκονος, πέφτει και ο Αντουάν.

Σχολιο.- Αποκλείεται!! Ο Αντώνης?? Όχι ρε παιδιά πέφτω από τα σύννεφα 

Σχολιο.- Μυκονοοοοοο, Σχοινουσα αφιλοκερδώς μωρέ! Σε όλους τους εφοπλιστές τραγουδάει ψυχοπονιαρης είναι! 50.000€/χρονο ούτε τα φώτα του master καμπινέ δεν φτάνουν στο σπίτι του.

Σχολιο.- Δεν τα δήλωνε κ αυτός να είναι ήσυχος ....έλεος .....καλά το ξεραμε ότι βγάζει χρήμα κ από το καζίνο που έχει κ από ιδιωτικές συναυλίες με Άραβες ...

Σχολιο.- να μην ζητάει συγγνώμη από τους Αλβανούς εκ μέρος όλης τις Ελλάδας +Ευχαριστώ που ήρθατε και μας κάνατε ανθρώπους.Κατσε τώρα στο παλούκι.

Σχολιο.- Τον πιάσανε τον βλάχο τον Ρέμο το καλό παιδί από την Θεσσαλονίκη, καιρός ήταν τόσα χρόνια μέσα στα κόλπα είναι να μην βγάλει και αυτός λίγα αφορολόγητα χρήματα, όπου λαμογιά εκεί στην Μύκονο στο νησί των απόρων κορασίδων και ο Ρέμος μέσα και πάντα αφιλοκερδώς, έτσι έλεγε για τα άπορα κορίτσια και αγόρια τραγούδαγε εκεί στο φτωχονήσι. Τό θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα θα πληρώσει όπως πρέπει για θα βγεί ανακοίνωση ότι κάνανε λάθος για τον Ρέμο και ζητούν συγνώμη, θα δούμε πάντως θέμα βρήκαμε να ασχοληθούμε μετά τον Λύτρα αυτός πάλιωσε, μετά τον τραμπούκο Άυγενάκη, και τώρα με το καλόπαιδο Ρέμο, καλά πάμε.

Σχολιο.- Ανακάλυψαν τον τροχό βλέπω μπραβο ρε παιδιά

Σχολιο.- Τον Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους της ΝΔ που εχουν κανει περιουσίες και τους χαρίζουν οι τράπεζες τα δάνεια δεν θα τους ψάξει ο οικονομικός εισαγγελέας; Ρητορικο το ερωτημα...

Σχολιο.- Τον Κούλη, τον Άδωνι, τον Στουρνάρα, τον Σημίτη, τον Σαμαρά, την Μαρέβα και τα παιδιά τους κλπ. κλπ., τι θα γίνει ???

Σχολιο..- Όχι τους Άριστους.

Σχολιο.- Η Δεξιά είναι συνονόματη με την διαφθορά, κλεψιά, απατεωνιά, λαμογιά, ότι ανθελληνικό, αντιδημοκρατικό, αντιλαικό, δουλικότητα από ιδρύσεως τού Έθνους το 1821!!!

Σχολιο.- Οπου βρωμια και ο Ρεμουλης μεσα,Αλλα σιγα μην τον αγγιξουν, να χαμε να λεγαμε

Σχολιο.- Και δεν ειναι ο μονος. Υπαρχουν και αλλα καθικια σαν αυτόν

Σχολιο.- Κλάιν... δέν θα του λείψουν.

Σχολιο.- ο καλοκαιρινός παρτάκιας της Μυκόνου.....τι προτότυπο αυτό που συμβαίνει....για να περιμενομε τις εξελίξεις γιατί  μου φαίνεται ότι θα του ζητήσουν και συγνώμη και οι υπάλληλοι της Εφορίας θα βρεθούν στο Κακοσάλεση....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία πραγματοποίησε έφοδο σε εργοστάσια & διαπίστωσε ότι οι τσάντες Armani και Dior κατασκευάζονται από παράνομους Κινέζους εργάτες στην Ιταλία, οι οποίοι κοιμούνται στο εργαστήριο και κερδίζουν 2-3 ευρώ την ώρα. Και οι δύο εταιρείες έχουν τεθεί υπό ιταλική δικαστική διοίκηση. 

Η Dior πλήρωσε έναν προμηθευτή 57 δολάρια για να συναρμολογήσει* μια τσάντα που πωλείται προς 2.780 δολάρια Οι τσάντες Armani που πωλήθηκαν στους καταναλωτές προς 1.800 ευρώ κόστισαν 93 ευρώ* για να κατασκευαστούν. 

(Αυτά δεν περιλαμβάνουν το κόστος των πρώτων υλών) Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν λανθασμένα τις υψηλότερες τιμές με τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν φέρει αναμφίβολα τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη νίκη της Λεπέν, αυτό όμως δεν αναιρεί τις ευθύνες της Αριστεράς που όχι μόνο δεν κατάφερε να συγκροτήσει πειστική εναλλακτική στον βοναπαρτίσκο των Ηλυσίων, αλλά έχασε και την παραδοσιακή λαϊκή της βάση από την άκρα δεξιά. 

Οι χθεσινές εκλογές στη Γαλλία επιβεβαιώνουν μια τάση που καταγράφεται σε όλη τη Δύση τα τελευταία χρόνια: η Αριστερά χάνει την εργατική τάξη και τη μεγάλη μάζα των λαϊκών τάξεων. 

Γίνεται πλέον και εκλογικά μια πολιτική δύναμη των μορφωμένων, κυρίως, μεσοστρωμάτων και της νεολαίας, αφού πρώτα έγινε σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού.

Φυσικά αυτό δεν θα το δείτε στις περισσότερες αναλύσεις της, και οι λίγες που το αναφέρουν το προσπερνούν αμέσως ως μια δευτερεύουσα λεπτομέρεια, ή ακόμα χειρότερα, το εξορκίζουν ως αποτέλεσμα του προχωρημένου εκφασισμού των λαϊκών μαζών. 

Η Αριστερά δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη των ζητημάτων για τα οποία οι λαϊκές τάξεις δηλώνουν ότι στρέφονται προς την άκρα δεξιά. 

Ή απλώς τα προσπερνάει ως προπαγάνδα της άκρας δεξιάς που δηλητηριάζει τα μυαλά των λαϊκών ανθρώπων, ενώ ο δικός της ρόλος είναι να τα αφυπνίσει και να τους επαναφέρει στον σωστό δρόμο της τάξης τους – μιας τάξης στην οποία εκείνη δεν ανήκει πια.

Αντ’ αυτού, κραδαίνει διαρκώς την απειλή του φασισμού και εξαγγέλλει λαϊκά μέτωπα για την κατεπείγουσα αντιμετώπισή του, τα οποία έχουν ένα μοναδικό προνόμιο: δεν είναι ούτε λαϊκά, ούτε μέτωπα, αλλά οπορτουνιστικές συμφωνίες κορυφής που αποσυντίθεται λίγο μετά τις εκλογές. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή έγινε πολλή συζήτηση για την ταξική σύνθεση των κομμάτων της Αριστεράς άλλοτε και τώρα. 

Δεν ήταν τα κόμματα της Αριστεράς άλλοτε κόμματα των μεσαίων στρωμάτων ή της εύπορης διανόησης όπως είναι τώρα. Προπολεμικά και σε μεγάλο βαθμό (τουλάχιστον τα κομμουνιστικά) και μεταπολεμικά μέχρι και τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 ήταν κόμματα με ισχυρή εργατική-μισθωτή σύνθεση και των μελών και των ψηφοφόρων τους.

Για παράδειγμα , το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας ( KPD) που ήταν στην Ευρώπη ως το 1933 η ναυαρχίδα της Κομμουνιστικής Διεθνούς, μετά το κόμμα των Μπολσεβίκων, είχε την εξής σύνθεση κομματικών μελών στην καταγραφή του έτους 1927: 

-68 % των μελών βιομηχανικοί εργάτες και εργάτριες. 40% ειδικευμένοι και 28 % ανειδίκευτοι. 

-12% των μελών εκτός βιομηχανίας χειρώνακτες και εργάτες γης. 

Σύνολο μισθωτών εργατών ως αναλογία στα κομματικά μέλη= 80%. 

1,7 % εμποροϋπάλληλοι ( δεν τους μετρούσαν ως εργάτες τότε). 

2,6 % υπάλληλοι των συνδικάτων 

1,6 % επαγγελματίες του κόμματος 

11,00 % γυναίκες μη εργαζόμενες 

0,1 % μικροαγρότες 

2,2 % (μεσαία στρώματα= κατώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, βιοτέχνες, μικρέμποροι) 

Το εντυπωσιακό είναι το 2,2% στα κομματικά μέλη και στην εκπροσώπηση των μεσαίων στρωμάτων.

Τα μεσαία στρώματα που ήταν  'κεντροαριστερά" εντάσσονταν κυρίως στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (ελεύθεροι επαγγελματίες, διανόηση, εκπαιδευτικοί κλπ) . 

Σχολιο.- Συνεντεύξεις παλιών μελών του PCI στη βόρεια Ιταλία, σε προπύργια του ΚΚΙ, καταδεικνύουν το ίδιο πράγμα, τα ίδια συμπεράσματα. Ότι τους έχει εγκαταλείψει η εργατική τάξη. Οπότε μήπως τελικά η αποτυχία Κομμουνιστών και Σοσιαλδημοκρατών, είναι η αιτία της στροφής προς την άκρα δεξιά;

Σχολιο.- είναι πολλοί παράγοντες,μεταξύ των οποίων και η αλλαγή της οικονομικής δομής των δυτικών κοινωνιών κτλ. Οι θέσεις των εργατών στα εργοστάσια έχουν καταληφθεί από μετανάστες, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το πολιτιστικό επίπεδο των εργατών της Δυτικής Ευρώπης. Είναι άλλος λαός μέσα σε Ευρωπαϊκά κράτη. 

Σχολιο.-  Πάντως η Βαγκενκνεχτ πάει καλά, εκλογικά εννοώ

επειδή τυχαίνει να γνωρίζω καλά την γερμανική πολιτική σκηνή, πήγε πολύ καλά. Από το 0 ξεκινώντας ως νέο κόμμα πήγε στο 6,5 τοις εκατό, σχεδόν 7. Διέλυσε την Die Linke που ήταν εδραιωμένο κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από το 2005 και την έστειλε στο 2 τοις εκατό και με ελάχιστους στην  Μπούντεσταγκ, Στα ανατολικογερμανικά κρατίδια έχει συχνά πάνω από 10 τοις εκατό. Για πρώτη εμφάνιση πήγε εντυπωσιακά καλά, Έχει να βγει νέο κόμμα και να μπει στην Βουλή. . Και όσο ενισχύει τον κοινωνικό και τον αντιΝΑΤΟ λόγο αντί να ασχολείται κυρίως με τους ΛΟΑΤ , την "πράσινη ανάπτυξη" και την λοιπή θεματολογία της δυτικής Αριστεράς ή να στηρίζει τα "ανοιχτά σύνορα" , λογικά θα ανεβαίνει. Αν δε καταφέρει και διεμβολίσει αποτελεσματικά και το κοινό της AfD ,μπορεί να ανεβεί εντυπωσιακά ψηλά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητική αληταμπουρία από τον Ουρανοκατέβατο που κουβάλησε ο Τσίπρας από το Πουθενά. Εφαρμόζοντας τις προστυχιές που έμαθε στη Coldman Sachs και με τις οποίες έστησε τις εφοπλιστικές του επιχειρήσεις. 

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της "Αυγής", που έμαθαν ότι η εφημερίδα κλείνει με προσωπική ανακοίνωση από τις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν ο αληταράς. 

Απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.

Σχολιο.- ο Κασσελάκης πληρώνει με το ίδιο νόμισμα καί τό ίδιο αλήτικο τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Τσίπρας στον Αλαβάνο.

Σχολιο.-  Το ζήτημα πάντως είναι οι εργαζόμενοι. Κάθε αλητάμπουρας που παίζει με τα μεροκάματά τους είναι για πολλές κλοτσιές.

Σχολιο.- νά αλληλοεξοντοθούν αυτό τους αρμόζει. Όσο για την αυγή δεν έχει ζωή σε αυτό το μόρφωμα.

Σχολιο.- Με δυο ευρώ που πήγαιναν η ΝΔ και τον ψήφιζαν τι να περιμένει κανείς! Πήγαν όλοι οι άσχετοι και έβγαλαν έναν άσχετο…..tragic

Σχολιο.- Και όταν τον έβαλε ο Τσίπρας στο Επικρατείας, χωρίς να τον γνωρίζει κανένας, δεν υπήρξε ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απ' αυτούς που κατόπιν ανακάλυψαν πως πρόκειται για Ούφο, να ρωτήσει ποιος είναι και με τι κριτήρια μπήκε στο ψηφοδέλτιο. Γιατί ήξερε τι έκανε ο Ηγέτης του Αιώνα! Και οι προσωπικές του αποφάσεις ήταν νόμος. Τόση δημοκρατία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρόβλημα για κάποιον αριστερό που εξακολουθεί να αναφέρεται στον μαρξισμό, είναι ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά ασχολείται,  με τα ζητήματα του γυναικείου κινήματος, των ΛΟΑΤΚΙ, των μεταναστών κ.λπ., αλλά έχει υποβαθμίσει ή και έχει εγκαταλείψει πλήρως την ενασχόληση με τα ζητήματα της εργατικής τάξης. 

Το πρόβλημα για κάποιον που μετατοπίζεται σε θέσεις ακροδεξιές, είναι ότι η Αριστερά ασχολείται με τα ζητήματα του γυναικείου κινήματος, των ΛΟΑΤΚΙ, των μεταναστών κ.λπ. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

-Ο Αυγενάκης.

-Ξέρεις που είμαι εγώ;

-Στον πάτο της πηγάδας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοβελίζεται η ΑΥΓΗ, εξοβελίζεται και ο Αυγενάκης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από drone η φωτιά στα Γλυκά Νερά, όπως φαίνεται: 

"Οπως φαίνεται από φωτογραφίες που καταγράφηκαν από δημοσιογραφικά συνεργεία που πήγαν στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το συγκεκριμένο drone που έπεσε είναι το στρατιωτικού τύπου «SARISA SRS 1A», που παράγεται από την εταιρεία SPIRIT AERONAUTICAL SYSTEMS (SAS) Technology, η οποία έχει την έδρα της στα Γλυκά Νερά, δίπλα δηλαδή στον τόπο εκδήλωσης της φωτιάς."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπος .. ένα βίντεο που αξίζει χίλια βίντεο .. Δυο Αντάρτες της Ραφά χωρίς κανένα ίχνος φόβου με βήματα σταθερά και κινήσεις που θυμίζουν τα σκυλιά των Βεδουίνων Σαλούκι τοποθετούν δυο αντιαρματικές βόμβες "Φιντάγι" κάτω από τον πύργο ενός τανκς Μερκαβα και στέλνουν τους δολοφόνους του ναζιστικού στρατού στο αγύριστο και παραπέρα .. 

Δεκάδες ομάδες Ανταρτών της Ράφα όπως και στη Συνοικία των Θαρραλέων-Σατζαγιά δίνουν πραγματικά μάχες-μαθήματα για κάθε λαό και κίνημα και κοινωνία καταπιεσμένων και κατεχόμενων για το πως δίνεται ένας Απελευθερωτικός Αγώνας.. Αγώνας για την απελευθέρωση της Γης και του Ανθρώπου ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισπανία καταργεί εντελώς τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο. Εδώ...ακόμα κι άν οι έμποροι πάρουν απ' το ελαιοτριβείο τζάμπα εντελώς το λάδι θ' αυξήσουν τις τιμές απαιτώντας από μάς να πληρώσουμε τα μεταφορικά.Γιατί εσύ ψηφίζεις αυτές τις πολιτικές "νοικοκυραίε"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπληρωματικά...όταν κάποτε ξεκίναγε ένα ζευγάρι να χτίσει σπίτι...γινόταν με τα χέρια και βοήθεια στους μαστόρους απ' όλο το χωριό. Όχι με λαμόγια εργολαβάτζες.

Σχολιο.- Και τα μωρά κάτω απο τα μαδέρια που στάζανε μπετό για να μην τους το γκρεμίσουν..... Στις πόλεις αυτό…

Και τώρα όλοι οι γείτονες τρέχουν να καταδώσουν στη πολεοδομία.

Σχολιο.- Χτιζόταν νύχτα γιατί δεν υπήρχε ούτε άδεια, ούτε ιδιοκτησία στο οικόπεδο.

Όλη η οικογένεια κουβάλαγε τους τσιμεντόλιθους με τα χέρια!

Συγγνώμη εγώ από χωριό δεν κατέχω, μόνο από πόλη!

Σχολιο.- Στο χωριό δεν χρειαζόταν άδεια τότε.Και το σπίτι χτιζόταν με πέτρα και ξυλοδεσιές

Και φυσικά το οικόπεδο ήταν ιδιόκτητο. Αδιανόητο τότε να τολμήσει κάποιος στου γείτονα την ιδιοκτησία.

Αυτό έγινε με τον.."εκσυγχρονισμό" και την κάτ' ουσίαν επαναφεουδαρχοποίηση του αστικού κράτους. Μόνο που τώρα ο φεουδάρχης κρύβεται πίσω απ' τον "αστικοδημοκρατικό" μανδύα του "δήθεν για το καλό μας".

Σχολιο.- Υπήρχαν μεγάλες εκτάσεις που ανήκαν σε αόρατους ιδιοκτήτες: κράτος, εκκλησία, τσιφλικάδες που είχαν κλατάρει, ή και σε κανέναν.

Σχολιο.- Μην γενικεύεις...ακόμα υπάρχουν σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Αλλά οι κλήροι μοιράζονταν και διανέμονταν γενιά τη γενιά.Και ταυτόχρονα οι αγρότες σιγά σιγά ξεχέρσωναν τα εδάφη από θαμνόκεδρα και δεντροπούλια (μικρές βελανιδιές) για ν' ανοίξουν χωράφια.Τα έζησα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέται κανείς γιατί χρειάζεται ο άνθρωπος των πόλεων και της βιομηχανίας διακοπές; Γιατί ζούμε σε απάνθρωπο- με δικά μας σπίτια πολλοί- περιβάλλον που κερδοσκοπεί μέσα στις δομές του ο άρπαγας καπιτα-ληστής...με την ψήφο των αποβλακωμένων. 

υπάρχει και η  "δομική στήριξη" των "αντικαπιτα-ληστών" που όμως ουδέποτε στις φιλοσοφικές-πολιτικές τους αναζητήσεις, θεωρήσεις και πραγματείες δεν αμφισβητούν τον σχηματισμό "πόλεως"... αντίθετα ..γεννημένοι σ' αυτόν θεωρούν την ύπαρξή του φυσική ...συνοδευόμενη δε και της αντίληψης τους απ' την ειδίκευση βιοπορισμού τους ...κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της απανθρωπικής αστικής πόλης...στέκουν ανίκανοι ν' αντιληφθούν το αυτονόητο... 

την ανάγκη αποκέντρωσης και αναβίωσης της ιδιοπαραγωγικής εύρεσης-καλλιέργειας τροφής και ενδιαιτήματος. Χωριό το λέμε αλλιώς το μοντέλο ζωής χιλιάδων ετών...που εάν αφαιρεθεί η παπαδοκρατική φεουδαρχική χειραγώγηση μπορεί να παράξει υπέροχες κοινοκτημονικές στις μεγάλες ανάγκες δομές και λειτουργίες, μακρυά από ένοπλη και βίαιη επιβολή όποιας κοινωνικοοικονομικής ελίτ και των υπηρετών της. Αλλά...κραυγάζω σε ώτα μη ακουόντων...απλών αλυσοδεμένων όντων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τους πιστεύεται τους αληταράδες καριόλια εξουσιαστές. Δεν έγινε στην Ελλάδα ποτέ καταπάτηση ή εμπρησμός.Τα οικόπεδα στα δάση είναι από παλιά "αδερφομοίρια" απ' τον πασά και με χρυσόβουλα του σουλτάνου κι οι φωτιές από "φυσικά αίτια"..."κεραυνούς εν αιθρία"...ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ π.χ...Κοιμηθείτε ησύχως.Καλημέρα Goldman Suchs με τους "αριστερούς" του καβάλου. Ούτε κόλλυβα ρέεε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/7/2024     -      15.00

- Είδηση είναι ασφαλώς η Σύνοδος των χωρών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) σε επίπεδο ηγετών κρατών, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αστανά του Καζαχστάν, καθώς και η αντίστοιχη Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), που διεξάγεται στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Επειδή οι δύο συναντήσεις έχουν πολύ ειδησεογραφικό «βάθος» και δεν προλαβαίνω να γράψω να πω μόνο, ότι στο Μινσκ οι Υπουργοί Άμυνας των χωρών-μελών της ΚΑΚ εξέλεξαν ως επικεφαλής του Συμβουλίου τους τον Ρώσο ομόλογό τους, Αντρέι Μπελοούσοφ (Στγ: κατά την άποψή μου κίνηση απολύτως λογική και ενισχυτική για τον νέο στο ρόλο αυτό Ρώσο πολιτικό).

- Παράλληλα στη Μόσχα γίνονται προετοιμασίες για την επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του σε αυτό το πόστο για τρίτη συνεχή φορά;. Το αμερικανικό Bloomberg παρατηρεί ότι τέτοιου είδους επισκέψεις «εκμηδενίζουν τις προσπάθειες της Δύσης να μετατρέψουν τον Πούτιν σε διεθνή “παρία”». Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, «το Νέο Δελχί δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις του με τη Μόσχα», πολλώ δε μάλλον όταν η Ινδία είναι η 3η παγκοσμίως χώρα σε κατανάλωση πετρελαίου και η Ρωσία ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς πετρελαιοειδών στον κόσμο. Βεβαίως, το αμερικανικό Μέσο παραλείπει να αναφέρει ότι οι διμερείς σχέσεις Ινδίας – Ρωσίας έχουν πολύ ευρύτερη γκάμα τομέων συνεργασίας, όπως και το ότι στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανενός είδους «διεθνής απομόνωση» της Ρωσίας στην παγκόσμια γεωπολιτική αρένα…

- Μένοντας στο Bloomberg, να αναφερθώ και σε μία ακόμη είδηση με το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον: επικαλούμενο 3 διαφορετικές πηγές (τις οποίες, ωστόσο, δεν κατονομάζει) αναφέρθηκε προχτές (02/07) σε «πρωτοφανείς ελιγμούς» που πραγματοποίησαν ρωσικά μη πυρηνικά υποβρύχια στα ανοιχτά της Ιρλανδικής Θάλασσας, δυτικά της νήσου της Βρετανίας. Λόγος γίνεται για υποβρύχια τύπου Varshavianka, μικρού μεγέθους, αλλά με εξοπλισμό πυραύλων cruise. Στο ΝΑΤΟ αυτά τα; υποβρύχια τα αποκαλούν «μαύρες τρύπες», λόγω της δυσκολίας ανίχνευσής τους. Το 1 από τα 2 ρωσικά υποβρύχια για τα οποία γίνεται λόγος ανιχνεύθηκε πρόσφατα κοντά στο ιρλανδικό λιμάνι Κορκ, το οποίο αποτελεί διακομιστικό hub ανάμεσα στη Βρετανία και τον Καναδά (με την άδεια των αρχών της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας). Οι κινήσεις και οι ελιγμοί των 2 ρωσικών υποβρυχίων ξεπέρασαν, κατά τη βρετανική πλευρά, κατά πολύ τα όσα είχαν δει και είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα από ρωσικής πλευράς (Στγ: καλό είναι ν’ αρχίσουν να συνηθίζουν σιγά σιγά, καθώς οι επόμενοι «πρωτοφανείς ελιγμοί» των ρωσικών υποβρυχίων μπορεί να είναι πολύ πιο εντυπωσιακοί, όσο και επώδυνη για τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ συνολικά).

- Θυμάστε τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Τιμούρ Ιβανόφ, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της παθητικής δωροδοκίας; Ε, η Ανώτατη Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας προσδιόρισε το μέγεθος των δωροληψιών του εν λόγω πρώην Υπουργού σε 1,185 δισεκ ρούβλια, δηλαδή κοντά στα 12 εκατ ευρώ!… Ουκ ολίγα, βεβαίως, αλλά εάν προστεθεί και η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου και της συζύγου του, τότε τα νούμερα ανεβαίνουν πολύ υψηλότερα (Στγ: και δε νομίζω κανείς/-μία να θεωρεί ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι προϊόν… εργασίας, έτσι;;;).

- Την ίδια ώρα, η… κυρά Βόβαινα (ο Βόβα σου πού πάει;), ή η…. «ληγμένη» του ληγμένου με τα ληγμένα», κατά κόσμον Γελένα Ζελένσκαγια, σε μία από τις τουρνέ της «παιδιά δώστε κάτι για την πάρτη, παρντόν, για την “Ουκρανία μας”» στο Παρίσι, εντυπωσιάστηκε σφόδρα από το νέο μοντέλο της Bugatti ονόματι Turbillon (Στγ: «Πεταλούδα», για τους μη γαλλομαθείς), το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2026 σε μόλις 250 «κομμάτια» παγκοσμίως και το οποίο είδε και δοκίμασε σε έκθεση αυτοκινήτων στην πόλη των ποντικιών, παρντόν, του Φωτός… Και το προπαράγγειλε πληρώνοντας 4,5 (μόλις) εκατομμυριάκια ευρώ… Την ίδια ώρα που ο ανδρικός πληθυσμός της πάλαι ποτέ «Ουκρανίας» ξεκληρίζεται στην κυριολεξία, με την αποστολή του στην «κιμαδομηχανή» μιας στρατιωτικής σύγκρουσης που συνεχίζεται μόνο εξαιτίας της επιμονής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν πάση θυσία τη Ρωσία, η εν λόγω κυρία (και μερικές δεκάδες ακόμη άτομα ανάλογης ηθικής υπόστασης από την κλίκα του συζύγου της) κάνει «ζωάρα» και πίνει «εις υγείαν των κορόιδων»… Με τις υγείες μας κι εμάς, που ανεχόμαστε (μέχρι τώρα τουλάχιστον), το κWλ0σογο που μας κυβερνάει και έχει συμβάλει κι αυτό, μεταξύ άλλων, στη συνέχιση του πολέμου και στο ξεκλήρισμα αμάχων και μη…

- Και μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, είχαμε και σειρά εκρήξεων και καταστροφή μεγάλης μονάδας παραγωγής πυρομαχικών στο Άρκανσο των ΗΠΑ. Οι αναφορές είναι για 2 εργαζόμενους τραυματίες και 1 άτομο αγνοούμενο. Σημειωτέον, ότι το εν λόγω εργοστάσιο παρήγαγε πυρομαχικά που προορίζονταν για την «Ουκρανία» και το περιστατικό αυτό είναι το 2ο ανάλογο που συμβαίνει στις ΗΠΑ και το 4ο παγκοσμίως σε ανάλογες επιχειρήσεις… (Στγ: κάτι υποψιάζομαι, αλλά δεν μπορώ να το πω)...

- Νωρίς χτες το πρωί από πλήγμα ουκρανικού πυραύλου HIMARS καταστράφηκε ολοσχερώς ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ντονιέτσκ (και το πρώτο δημόσιας ιδιοκτησίας της ΛΔ Ντονιέτσκ) στη συνοικία Κίεφσκι (κέντρο της πόλης). Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, καθώς το σούπερ μάρκετ δεν είχε προλάβει ν’ ανοίξει και δεν υπήρχαν στο χώρο εργαζόμενοι…

- Μια οικογένεια 3 ατόμων (σύζυγοι και το 16χρονο αγόρι τους) τραυματίστηκαν από πτώση ουκρανικού drone κατευθείαν μέσα στην κατοικία τους, στο χωριό Νοβοστρόγεφκα, στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

- Στην Περιφέρεια Χερσώνας από πλήγματα ουκρανικών πυρομαχικών σκοτώθηκαν συνολικά το τελευταίο 24ωρο 3 άμαχοι πολίτες στα χωριά Αλιόσκι, Ντνιεπριάνι και Γκορνοστάγεφκα.

- Ο υποσταθμός διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Raduga στο Ενεργκοντάρ (Περιφέρεια Ζαπορόζιε), σχεδόν δίπλα στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, επλήγη από ουκρανικά πυρά, με συνέπεια να μείνει και πάλι η πόλη για αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι αξιοσημείωτο, ότι από τις 19/06 και μετά (Στγ: μόλις 1 μέρα αφότου ο γράφων μαζί με διεθνή δημοσιογραφική ομάδα επισκεφθήκαμε τον ΑΗΣ Ζαπορόζιε), ότι πραγματοποιούνται από την ουκρανική πλευρά συστηματικά πλήγματα στις ηλεκτρικές υποδομές του Ενεργκοντάρ, πόλης που χτίστηκε, ουσιαστικά, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στον τοπικό ΑΗΣ. Από το πλήγμα υπήρξαν και 8 τραυματίες εργαζόμενοι του ΑΗΣ, ευτυχώς όμως κανείς σε βαριά ή κρίσιμη κατάσταση.

- Στον αντίποδα υπήρξαν χτες αρκετά στοχευμένα ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικές και άλλες στρατηγικές υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί. Ένα από τα σημαντικότερα ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Ντνιεπροπετρόφσκ, όπου επλήγη σοβαρά (με εκτεταμένες καταστροφές) το εργοστάσιο YuzhMash, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για την παραγωγή βλημάτων μεγάλου διαμετρήματος, αλλά και οπλικών συστημάτων για τις ανάγκες των VSU. Ένα δεύτερο πλήγμα εντός της πόλης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πάλαι ποτέ σχολής Σιδηροδρομικών Στρατευμάτων, όπου κατά πάσα πιθανότητα διέμεναν προσωρινά Ουκρανοί και ξένοι στρατιωτικοί.

- Άλλα ανάλογα ρωσικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν χτες στην Πολτάβα (και πάλι, μάλλον, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης), το Χάρκοβο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ντόλγκιντσεβο στο Κριβόι Ρογκ (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ), όπου καταστράφηκε στο χώρο στάθμευσής του ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος MiG-29.

Σχολιο.- Οι φωτογραφοι των μεγαλων φωτοειδησεογραφικων πρακτορειων θα ασχοληθουν με το θεμα ή εστιαζουν μονο στα Ουκρανικα σουπερ μαρκετ

...- Νωρίς χτες το πρωί από πλήγμα ουκρανικού πυραύλου HIMARS καταστράφηκε ολοσχερώς ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ντονιέτσκ (και το πρώτο δημόσιας ιδιοκτησίας της ΛΔ Ντονιέτσκ) στη συνοικία Κίεφσκι (κέντρο της πόλης). Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, καθώς το σούπερ μάρκετ δεν είχε προλάβει ν’ ανοίξει και δεν υπήρχαν στο χώρο εργαζόμενοι…

μην ξεχασω Υστερογραφο: Τελικα το σουπερμαρκετ ΛΔ Ντονιετσκ δεν εκρυβε τιποτα οπλικα συστηματα οπως εκρυβαν μερικα ουκρανικα σουπερ μαρκετ...

Σχολιο.-  Παραμύθι είναι... το «παραμύθι» των αρβυλοφόρων φασιστών λογοκριτών των ellinikahoaxes ότι δήθεν η Ζελένσκενα δεν αγόρασε την Bugatti (που θα αρχίσει να παρασκευάζεται το ...2026) !... Και τα παντελώς αναξιόπιστα (και ευρισκόμενα σε μιντιακή «εργολαβία» υποστήριξης της χούντας του Κιέβου) Ελληνικά Hoaxes (ή βρεκεκέξ κουάξ κουάξ)...

Σχολιο.- Άτομο που ακόμα εμπιστεύεται τα ελληνικά hoaxes είναι για γέλια ή για κλάματα ή και τα δύο μαζί

Σχολιο.- Τα γαμημένα κωλοφασιστόμουτρα οι αρβυλοφόροι βρωμοπόδαροι λογοκριτές των ellinikahoaxes του μπουρδελοfacebook, μας λένε ότι η αληθινή είδηση δεν ισχύει, ισχύουν μόνο τα πληρωμένα ψέματα τους, αφού αυτοί των ellinikahoaxes είναι τα πουστρόνια που πληρώνονται από τη CIA. Σε είδος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και έπιασα τους τραγουδιστές.... Ας θυμηθούμε και τον τρομερό αυτόν καλλιτέχνη Πάνο Κιάμο πριν 3 χρόνια που άνοιξε τον δρόμο στο μουσικό απαρτχάιντ, κάνοντας το μαγαζί που τραγουδούσε μόνο για εμβολιασμένους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό εδώ το υπαλληλάκι της Αμερικάνικης Πρεσβείας που ακούει στο όνομα Ελισάβετ Παπαδοπούλου και αρθρογραφεί στην αμερικανοφυλλάδα "Athens Voice" η οποία έχει αντικειμενικό συμφέρον στην μετατροπή της χώρας μας σε μπαταρία της Ευρώπης, αφού οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι αυτές που δημιουργούν αυτή την πραγματικότητα.

Η "κυρία" λοιπόν μας γράφει πως "Κανένας δεν έχει κανένα συμφέρον να κάψει το δάσος για να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες, όταν αυτό μπορεί να το κάνει στο ίδιο δάσος πριν αυτό καεί".

Τι και αν βλέπουμε εκατοντάδες ανεμογεννήτριες να ανθίζουν μέσα στα καμένα, για την "κυρία" Παπαδοπούλου αυτό αποτελεί μία σύμπτωση και κλείνει το άρθρο της με το μνημειώδες

"ας λάβουμε υπόψη ότι οι παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας οδήγησαν τον πλανήτη στην κλιματική κρίση. Μοναδική ελπίδα για την επιβίωσή μας είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – αέρας, ήλιος και παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμο για τους κινητήρες."

Το άρθρο δεν προκαλεί καμία εντύπωση, είναι γνωστή η πρακτική προπαγάνδισης εγκληματικών πολιτικών που στρέφονται απέναντι στην χώρα, τον λαό και την φύση. Αυτό που είναι προβληματικό είναι το γεγονός πως αυτή η στρατευμένη αμερικανόδουλη δημοσιογράφος βρισκόταν στο Μάτι και έχει ζήσει από πρώτο χέρι τι πάει να πει καταστροφή από πυρκαγιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περιοχή (φωτο) βρίσκεται στα σύνορα της Αττικοβοιωτίας κάτω από τα Δερβενοχώρια, στο χωριό Πράσινο, και εκτείνεται μέχρι τον οικισμό Πουρνάρι. 

Αποτελεί συνέχεια της οροσειράς της Πάρνηθας και φθάνει μέχρι τον Κιθαιρώνα. Μέχρι τον Ιούλιο του 2023, υπήρχε εκεί ένα παρθένο δάσος, καταπράσινο, κυρίως με πεύκα και έλατα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Οι φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, από τακτικό επισκέπτη της περιοχής. 

Όπως καταγγέλλει ο περιπατητής, πριν ξεσπάσουν οι φωτιές, βρίσκονταν στην περιοχή σκαπτικά μηχανήματα βαρέως τύπου, που άνοιγαν δρόμους σε απάτητα σημεία, ακόμη και μια ημέρα πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Το πλέον περίεργο είναι ότι την επόμενη μέρα από εκείνη που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχε το παραμικρό μηχάνημα, σε όλο αυτό το μήκος της διαδρομής που γίνονταν τα συγκεκριμένα έργα. Είχαν εξαφανιστεί όλα, ως δια μαγείας…», υποστηρίζει ο επισκέπτης.

Ένα μήνα μετά, τα μηχανήματα βαρέως τύπου δούλευαν ξανά στην περιοχή από το χάραμα έως το βράδυ, με τα τρυπάνια να ακούγονται συνεχώς. «Οι εργαζόμενοι έβαζαν και δυναμίτες προκειμένου να ανοίξουν βάσεις όπου υπήρχαν βράχια, για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες», λέει ο περιπατητής....

Κυκλοφορεί ευρέως ο μύθος ότι οι εγκαταστάτες των ΄΄πράσινων΄΄ τεράτων, δεν επιθυμούν τις πυρκαγιές στα δάση, γιατί οι περιοχές κηρύσσονται αυτόματα αναδασωταίες... Μπούρδες... το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ, υπάρχουν 10αδες παραδείγματα που μας βεβαιώνουν για το αντίθετο (φωτογραφίες 2,3,4 και 5).

Υπάρχει επίσης ο μύθος ότι οι ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετηθούν σε δασωμένες εκτάσεις, χωρίς να έχουν πρόβλημα, δεν επιρεάζονται καθόλου... Μπούρδες και πάλι.

Τα δέντρα αλλιώνουν το αιολικό δυναμικό, διατηρούν το κλίμα σε θεμιτά επίπεδα, προστατεύουν την βιοποικιλότητα, την χλωρίδα και την πανίδα. Ο άνεμος δηλαδή χάνει την ισχύ του, διαχέεται πιο ομαλά στο δάσος, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα ΄΄τέρατα΄΄ δεν μπορούν να έχουν την απόδοση που θα φέρει τα θεμιτά κέρδη στους παρόχους.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι από τους ΄΄πράσινους΄΄ παραμυθάδες, θα ασχοληθούμε με έναν ακόμα.

Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε ότι όταν τελειώνει η ζωή μιας α/γ, την ανατινάζουν και την εγκαταλείπουν στο βουνό. Επίσης η βάση της , επειδή από τις τρομακτικές ταλαντώσεις δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και απλά ανοίγουν δίπλα άλλη τρύπα, όπου εγκαθιστούν το επόμενο τέρας.

Δεν χρειάζεται όμως να πάμε μακρυά, ας πάμε ως την Εύβοια, στην Καρυστία.

Όλα αυτά θα τα δούμε με τα μάτια μας, αρκεί να θέλουμε να τα δούμε...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΜΕ ΑΧΜΕΝΤ ΜΟΥΡΑΝΤ

Ο επικεφαλής του Γραφείου ΜΜΕ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στο Λίβανο, Άχμεντ Μουράντ, σε συνέντευξη στο Sputnik και το Al-Risalah

Υποκλινόμαστε ευλαβικά στο μεγαλείο των θυσιών του λαού μας και η πίστη μας στην αναπόδραστη ιστορική νίκη είναι σταθερή και ακλόνητη.

Ας είναι δοξασμένες στην αιωνιότητα οι ψυχές των μαρτύρων του λαού μας, του έθνους μας και των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου που μαρτύρησαν υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, ιδιαίτερα των μαρτύρων του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, σ’ όλη την έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης και τους τόπους καταφυγής και διασποράς.

Η Μάχη της Πλημμύρας του Al-Aqsa ήρθε ως φυσική απάντηση στα εγκλήματα και τη βαρβαρότητα της κατοχής, και στην ιστορική αδικία που έχει επιβληθεί στον λαό μας για περισσότερα από 75 χρόνια.

Η αντίσταση είναι το πεπρωμένο του λαού μας, και κατανοούμε πλήρως το κόστος και το τίμημά της, παραμένει ωστόσο πολύ μικρότερο από το κόστος της παράδοσης και της υποταγής.

Αυτό που πέτυχε ο λαός μας και η γενναία αντίστασή του στη διάρκεια των εννέα μηνών των συνεχόμενων επιθέσεων στη Γάζα, είναι ένα θαύμα με όλη τη σημασία της λέξης, που ξεπερνά κάθε υπολογισμό και προσδοκία.

Η ανακοίνωση από τον σιωνιστή εχθρό της μετάβασης στην τρίτη φάση της στρατιωτικής του επιχείρησης δεν αλλάζει την πραγματικότητα των γεγονότων. Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται στην τακτική του στρατού κατοχής, καθότι δεν κατάφερε να επιτύχει κανέναν από τους στόχους που διακήρυξε στην έναρξη της επίθεσης κατά του λαού μας.

Εμείς των δυνάμεων της αντίστασης, δηλώσαμε από την έναρξη της επίθεσης πριν από εννέα μήνες ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε πολιτικές πρωτοβουλίες, με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίσουν κατ’ αρχάς καθολική και μόνιμη παύση της επίθεσης, την άρση της πολιορκίας, την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, το άνοιγμα των περασμάτων διέλευσης, την αρωγή ανθρωπιστικής βοήθειας, και μια ολοκληρωμένη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου Μπάιντεν γεννάει πολλές αμφιβολίες, και είναι μια εξόφθαλμη προσπάθεια να ακυρωθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των κρατουμένων από πλευράς της αντίστασης, ώστε να επαναληφθούν σε ύστερο χρόνο οι επιθέσεις εναντίον του λαού μας, κάτι το οποίο ο λαός μας δεν μπορεί να αποδεχτεί. 

Παρά την αιματοχυσία και τις μεγάλες θυσίες, η αντίσταση κατάφερε να σημειώσει ποιοτικές επιτυχίες έναντι του στρατού κατοχής, προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό.

Η αντίσταση δεν θα μπορούσε να κατορθώσει όλα αυτά τα επιτεύγματα χωρίς τη λαϊκή υποστήριξη και τη θέρμη που έχει λάβει, πραγματικότητα που διαψεύδει κάθε ύποπτο ισχυρισμό για το αντίθετο.

Το επαναλαμβανόμενο σιωνιστικό-αμερικανικό αφήγημα για την επόμενη μέρα του πολέμου δεν έχει θέση στο λεξικό του λαού μας. Αυτός μόνος του θα αποφασίσει τη μοίρα του και θα διαμορφώσει το μέλλον του μετά το τέλος των επιθέσεων.

Ο λαός μας δεν θα δεχτεί να εισέλθει καμία αραβική ή διεθνής δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, και θα τις αντιμετωπίσει ως δυνάμεις κατοχής. 

Οι εσωτερικές διαιρέσεις και αναταραχές στη σιωνιστική κοινωνία και την κυβέρνησή της είναι αποτέλεσμα της ακλόνητης στάσης του λαού μας και της καταστροφικής αποτυχίας του στρατού κατοχής.

Οι διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις είναι σταθεροί εταίροι στις επιθέσεις κατά του λαού μας και δεν θα βασιστούμε σε αυτές ως αμερόληπτους μεσολαβητές. Η συζήτηση για τις διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και Νετανιάχου επιχειρεί απλά να ρίξει στάχτη στα μάτια. Ο στόχος των Αμερικανών είναι ίδιος με αυτόν των σιωνιστών: η εκμηδένιση της αντίστασης και η εκκαθάριση της παλαιστινιακής υπόθεσης σύμφωνα με τη σιωνιστική-αμερικανική ατζέντα.

Οι ρατσιστικές θέσεις και δηλώσεις των στρατηγών και των ηγετών της κατοχής αντικατοπτρίζουν το βάθος της ιστορικής και υπαρξιακής κρίσης που απειλεί το σιωνιστικό κράτος.

Απαιτείται πλέον από όλους, ειδικά από ορισμένα επίσημα αραβικά καθεστώτα, να επανεξετάσουν τους υπολογισμούς τους, εφόσον αποκαλύπτεται η αδυναμία και η ευθραυστότητα αυτής της οντότητας, και έχει γίνει προφανές το αναπόφευκτο της ήττας της.

Ανανεώνουμε την έκκληση για παλαιστινιακό διάλογο που θα διεξαχθεί συνολικά και ενιαία, και εκφράζουμε τη θλίψη μας για την αποτυχία διεξαγωγής της συνάντησης του Πεκίνου, θεωρώντας ηθικά και εθνικά υπεύθυνους αυτούς οι οποίοι αναχαίτισαν αυτήν τη συνάντηση.

Η μοίρα μας είναι να ενωθούμε στα πεδία της αντιπαράθεσης εναντίον της κατοχής. Όπως καταγράφει η Ιστορία, ένας διχασμένος λαός ουδέποτε κατάφερε να πετύχει μια στρατηγική νίκη επί των εχθρών του.

Αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ δεν είναι λιγότερο αποτρόπαιο και επικίνδυνο από τη γενοκτονία κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά τους εννέα μήνες των ακατάπαυστων επιθέσεων, η αντίσταση εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόγειο της δύναμής της και διαθέτει πολλά χαρτιά ισχύος. Εκπλήξεις περιμένουν τον εχθρό, όπως άλλωστε προκύπτει από τα πρόσφατα γεγονότα.

Καλούμε τα καθεστώτα εξομάλυνσης με το σιωνιστικό κράτος να εκδιώξουν πρεσβευτές, να κλείσουν τις σιωνιστικές πρεσβείες, να διακόψουν όλες τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος και να σταματήσουν την ανοιχτή γέφυρα που παρέχει στο σιωνιστικό κράτος πολλές από τις βασικές του ανάγκες, μετά την επιβολή σφοδρού ναυτικού αποκλεισμού σ’ αυτό από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης.

Οι συνεχιζόμενες σχέσεις των αραβικών καθεστώτων εξομάλυνσης με το κράτος κατοχής είναι μαχαίρι στην πλάτη του παλαιστινιακού λαού, και η Ιστορία δεν θα το συγχωρήσει.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα κάθε μορφή υποστήριξης και αλληλεγγύης στον λαό μας και χαιρετίζουμε ευλαβικά και με εκτίμηση όλους όσους συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες των πρωτευουσών και των πόλεων παντού στον κόσμο, απορρίπτοντας την επιθετικότητα και καταδικάζοντας τα εγκλήματα της κατοχής.

Χαιρετίζουμε όλες τις δυνάμεις της Αντίστασης εντός του έθνους μας και των περιοχών μας, ιδιαίτερα το λαό της αδελφικής μας Υεμένης, την αξιοσέβαστη ιρακινή αντίσταση, την Αραβική Συρία, την Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο και απευθύνουμε όλες τις ευχαριστίες μας και την εκτίμησή μας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για τη συνεχή στήριξη του Άξονα της Αντίστασης.

Απευθύνουμε χαιρετισμούς πίστης και εκτίμησης στον αδελφικό μας λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα στο λαό των πόλεων και των χωριών της πρώτης γραμμής, για την ακλόνητη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και τις μεγάλες θυσίες για την Παλαιστίνη και την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του Λιβάνου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μιας και άλλαξε η εργατική νομοθεσία .

Οι μαρξιστές-λενινιστές συνεχίζουν να προτείνουν .

8 ώρες εργασίας

8 ώρες αναψυχής 

8 ώρες ξεκούρασης και ύπνου . 

5 μέρες εργαίας το 7ήμερο 

μέγιστο 160 ώρες τον μήνα 

5 7ημερα διακοπές τον χρόνο (all paid included >απο το κράτος ,εργοδότες, ασφαλιστικά ταμεία )

ΔΩΡΕΑΝ σπίτια (για όσους υπηρέτησαν την πατρίδα και διαθέτουν Μόνο ελληνική υπηκοότητα ) , ΠΑΙΔΕΊΑ , υγεία 

Σύνταξη στα 60 

2ετή άδεια μητρότητας και 2ετή μειωμένο ωράριο 

Επίδομα-μισθό (ίσο με το αντίστοιχο επίδομα του ταμείου ανεργίας ) στους γονείς όλων των ελληνόπουλων μέχρι την ηλικία των 18 ετών

Σχολιο.- τα αυτονόητα έπαψαν να είναι τέτοια απο 01/07/2024 . Είχε αρχίσει το φαγοπότι με την κλοπή των Ασφαλιστικών ταμείων (Βενιζέλος Σαμαράς ) συνέχίστηκε με τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας (Κατρούγκαλος _τσίπρας ) και πάει παραπέρα ...κάπου 1 αιώνα πριν , με το ελαστικό ωράρι και τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις με τους Γεωργιάδη Κούλη

Σχολιο.- Να ξεμπλεξουν τα μπούτια τους γιατί δεν είναι ελληνόπουλα οι παράνομα ελληνοποιηθεντες τσετσενοι, Αλβανοί και πρόσφατα οι ισλαμοφασιστες Ασίας και Αφρικής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Wall Street Journal, μια αμερικανική εφημερίδα που επικεντρώνεται σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, "επιμένει να εξαπολύει μια εκστρατεία εκφοβισμού που σχετίζεται με την Κούβα".

"Χωρίς να αναφέρει μια επαληθεύσιμη πηγή ή να παρουσιάζει στοιχεία, προσπαθεί να τρομάξει το κοινό με θρύλους για κινεζικές στρατιωτικές βάσεις που δεν υπάρχουν και κανείς δεν έχει δει, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα", πρόσθεσε ο διπλωμάτης. Αυτή την Τρίτη, το αμερικανικό δημοσίευμα διαβεβαίωνε ότι, σύμφωνα με έκθεση στην οποία είχε πρόσβαση, "εικόνες που έχουν ληφθεί από το διάστημα δείχνουν την ανάπτυξη ηλεκτρονικών σταθμών ακρόασης στην Κούβα, οι οποίοι πιστεύεται ότι συνδέονται με την Κίνα". Πρόκειται για μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο, παρατήρησε, προσθέτοντας ότι τέτοιες συκοφαντίες συχνά κατασκευάζονται από Αμερικανούς αξιωματούχους, "προφανώς εξοικειωμένους με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών".


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Η Κούβα διαψεύδει την παρουσία κινεζικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Kάρλος Φερνάντες ντε Κοσίο , αμφισβήτησε σήμερα ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σταθμοί ακρόασης σε κινεζικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί.

Σύμφωνα με σχόλιό του στο X (πρώην Twitter), η Wall Street Journal, μια αμερικανική εφημερίδα που επικεντρώνεται σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, "επιμένει να εξαπολύει μια εκστρατεία εκφοβισμού που σχετίζεται με την Κούβα".

"Χωρίς να αναφέρει μια επαληθεύσιμη πηγή ή να παρουσιάζει στοιχεία, προσπαθεί να τρομάξει το κοινό με θρύλους για κινεζικές στρατιωτικές βάσεις που δεν υπάρχουν και κανείς δεν έχει δει, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Αυτή την Τρίτη, το αμερικανικό δημοσίευμα διαβεβαίωνε ότι, σύμφωνα με έκθεση στην οποία είχε πρόσβαση, "εικόνες που έχουν ληφθεί από το διάστημα δείχνουν την ανάπτυξη ηλεκτρονικών σταθμών ακρόασης στην Κούβα, οι οποίοι πιστεύεται ότι συνδέονται με την Κίνα".

Πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν περιλαμβάνουν "νέα κατασκευή σε μια τοποθεσία που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως, περίπου 70 μίλια από τη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο Μπέι".

 Τον Ιούνιο του 2023, ο ίδιος ο Φερνάντες ντε Κοσίο χαρακτήρισε ως "εντελώς ψευδείς και αβάσιμες πληροφορίες" ένα δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας σχετικά με μια υποτιθέμενη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ της Κούβας και της Κίνας για την εγκατάσταση μιας κατασκοπευτικής βάσης.

Σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι πρόκειται για πλάνες που προωθούνται με την ύπουλη πρόθεση να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή σκλήρυνση του οικονομικού αποκλεισμού της Ουάσινγκτον κατά του έθνους της Καραϊβικής και τις εκστρατείες αποσταθεροποίησης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο, παρατήρησε, προσθέτοντας ότι τέτοιες συκοφαντίες συχνά κατασκευάζονται από Αμερικανούς αξιωματούχους, "προφανώς εξοικειωμένους με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών".

Τον Ιούνιο του 2023, ο ίδιος ο Fernández de Cossío χαρακτήρισε ως "εντελώς ψευδείς και αβάσιμες πληροφορίες" ένα δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας σχετικά με μια υποτιθέμενη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ της Κούβας και της Κίνας για την εγκατάσταση μιας κατασκοπευτικής βάσης.

Σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι πρόκειται για πλάνες που προωθούνται με την ύπουλη πρόθεση να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή σκλήρυνση του οικονομικού αποκλεισμού της Ουάσινγκτον κατά του έθνους της Καραϊβικής και τις εκστρατείες αποσταθεροποίησης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο, παρατήρησε, προσθέτοντας ότι τέτοιες συκοφαντίες συχνά κατασκευάζονται από Αμερικανούς αξιωματούχους, "προφανώς εξοικειωμένους με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών". 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν «αγνοούμενοι» της Κύπρου, μόνο ήταν αιχμάλωτοι πολέμου και τώρα είναι αγνοημένοι από το εγκληματικό Κυνοβουλευτικό τόξο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζευτηκαν στην Γαλλία η Προοδευτουργιά (Λαικό Μέτωπο ) με τον(δημιο''κράτη'' ΒουτηροΜπεμπέ) Μακρον ενάντια στην ακροδεξιά Λε Πέν !?

Σαν να λέμε στην Ελλάδα, Όλοι μαζί (Ανδρουλάκης ,Κασελάκης, Ζωή, Νεοαριστεροί τσυριζαιοι ,και Βαρουφάκης ) με τον Κούλη για να σωθεί(ο Κούλης ) απο τον Βελόπουλο ???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



βρε το ΑΝΤΩΝΑΚΗ το ΡΕΜΟ..

ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΟΛΚΗΣ κι αυτος

δηλωνε 50 χιλ ετησιο εισοδημα

κι εκρυβε 1,5 εκατομμυρια..

ΦΤΩΧΑΝΤΖΑ ΤΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηχηρή παρέμβαση Putin: Οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης είναι ακόμα στο τραπέζι - Η Ουκρανία θα αποστρατιωτικοποιηθεί

Πέμπτη 04/07/2024 - 16:47

Οι συμφωνίες «προφανώς, ταίριαζαν απόλυτα στις ανάγκες του Κιέβου», εξου και υπεγράφησαν από τους διπλωμάτες του, τονίζει ο Ρώσος πρόεδρος

Οι συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως υπεγράφησαν το 2022 στην Κωνσταντινούπολη, παραμένουν στο τραπέζι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μια ειρηνική διευθέτηση στο Ουκρανικό, διαμηνύει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.

«Οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, «δεν έχουν καταλήξει πουθενά· υπεγράφησαν από τον επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας και ως εκ τούτου, προφανώς, ταίριαζαν απόλυτα στις ανάγκες του Κιέβου».

«Αυτές οι συμφωνίες», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης, «παραμένουν στο τραπέζι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη συνέχιση αυτών των διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο Putin στέλνοντας μήνυμα για την περαιτέρω πορεία τυχόν διαπραγματεύσεων με το καθεστώς του Κιέβου. 

Όπως, ωστόσο, ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος, η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας είναι απαραίτητος όρος, προκειμένου η Μόσχα να συμφωνήσει σε οιασδήποτε φύσεως κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε και σε μια πιθανή μεταστροφή της στάσης των ΗΠΑ, εφόσον προκύψει εναλλαγή εξουσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Ρωσία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump για το ενδεχόμενο να σταματήσει η ουκρανική σύγκρουση, έσπευσε να διευκρινίσει εκπέμποντας έτσι κι ένα σημαντικό μήνυμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο πολυπολικός κόσμος είναι μια αναλλοίωτη πραγματικότητα

Στην τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που πραγματοποιείται στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Ρώσος πρόεδρος ανέδειξε τον νέο πολυπολικό κόσμο, ως μια «αναλλοίωτη», πλέον «πραγματικότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι αλλαγές στην παγκόσμια τάξη συμβαίνουν γρήγορα και αμετάκλητα, ο πολυπολικός κόσμος έχει ήδη γίνει πραγματικότητα.

Στις σημερινές συνθήκες, όταν λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως ραγδαίες και μη αναστρέψιμες αλλαγές, η ενεργή προληπτική θέση της SCO στις διεθνείς σχέσεις είναι χωρίς καμία αμφιβολία ζητούμενο.

Ο πολυπολικός κόσμος είναι ήδη πραγματικότητα» τόνισε ο Putin.

Οι βασικοί πυλώνες

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), μαζί με τους BRICS, είναι οι βασικοί πυλώνες της αναδυόμενης νέας παγκόσμιας τάξης.

Είναι αυτοί οι οργανισμοί και ενώσεις που λειτουργούν ως ισχυρή ατμομηχανή για τις διαδικασίες της παγκόσμιας ανάπτυξης και την εγκαθίδρυση της πραγματικής πολυπολικότητας» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναδύονται νέα κέντρα εξουσίας

Όπως είπε ο Putin, «ο κύκλος των κρατών που υποστηρίζουν μια δίκαιη παγκόσμια τάξη και είναι έτοιμα να υπερασπιστούν αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματά τους και να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές αξίες διευρύνεται».

«Νέα κέντρα εξουσίας και οικονομικής ανάπτυξης αναδύονται και ενισχύονται» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «για την παγκόσμια ενότητα για μια δίκαιη ειρήνη και αρμονία» ένα βήμα προς την πολυπολικότητα.

«Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει ξεκάθαρα στην ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον τομέα της σταθερότητας και της ασφάλειας, κυρίως στην κοινή περιοχή της Ευρασίας» υπογράμμισε ο Putin, κάνοντας λόγο για μέτρα που θα εγγυώνται συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικού και οικονομικού συστήματος ή συγκεκριμένη θρησκείας ή δόγματος ή πολιτιστικών χαρακτηριστικών.

Σημειώνεται πως μέλη του SCO είναι η Ρωσία, το Καζακστάν, η Κίνα, η Ινδία, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν ενώ με καθεστώς παρατηρητή είναι η Μογγολία και το Αφγανιστάν.

Η Διακήρυξη της Αστάνα - Τι συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων

Τα κύρια σημεία της Διακήρυξης της Αστάνα, τα οποία ενέκριναν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είναι σύμφωνα με το TASS, τα εξής:

- Η προεδρία της SCO μετά το Καζακστάν περνά στην Κίνα.

- Τα μέλη της SCO μίλησαν για την ελευθερία του διαστήματος από όπλα κάθε είδους.

- Οι συμμετέχοντες της SCO ζήτησαν τη διατήρηση του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων που θεσπίστηκε με τη συνθήκη του 1968.

- Τα μέλη της SCO υποστήριξαν την αυστηρή συμμόρφωση με τη σύμβαση που απαγορεύει την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών και χημικών όπλων.

- Οι χώρες της SCO είναι έτοιμες να συνεργαστούν για την πρόληψη των κινδύνων και τη βελτίωση της ασφάλειας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

- Τα μέλη της SCO έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν μια πιο δημοκρατική, δίκαιη και πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

- Τα μέλη της SCO ζήτησαν επιστροφή στην εφαρμογή των διατάξεων του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

- Οι χώρες της SCO θεωρούν την καταπολέμηση του διεθνούς εγκλήματος έναν από τους βασικούς τομείς συνεργασίας.

- Οι συμμετέχοντες της SCO επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ των χωρών.

- Οι χώρες της SCO σημείωσαν την πρωτοβουλία του Ιράν να δημιουργήσει μια ενωτική αστυνομική δύναμη.

- Οι συμμετέχοντες του SCO ανακοίνωσαν την υιοθέτηση της πρωτοβουλίας «Περί παγκόσμιας ενότητας για μια δίκαιη ειρήνη, αρμονία και ανάπτυξη».

- Οι χώρες της SCO επέκριναν μονομερείς κυρώσεις και εμπορικούς περιορισμούς.

- Οι χώρες της SCO έχουν υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ για την ενίσχυση της εξουσίας του.

- Τα μέλη της SCO υποστήριξαν την ενίσχυση του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

- Τα μέλη της SCO αποκαλούσαν την Κεντρική Ασία τον πυρήνα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

- Η SCO κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδιώξει την έγκριση μιας σύμβασης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

- Οι χώρες της SCO θεωρούν τη δημιουργία συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας γράψουμε ιστορία στο Islington North στις εκλογές στη Βρετανία. Ψηφίστε Corbyn. Ψηφίστε Ανεξάρτητο Jeremy Corbyn, πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρνηθηκαν το αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους του ινδιανου ακτιβιστη Λέοναρντ Πελτιέ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω της κατεδάφισης των νοσοκομείων από τον ισραηλινό στρατό, τραυματίες θα νοσηλευτούν στους δρόμους της Γάζας!

Έκλεισε τα μάτια του ο κόσμος σε αυτό που κάνει το Ισραήλ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη /Χεβρώνα 

Όταν δεν τους δολοφονουν η φυλακίζουν τους Παλαιστίνιους οι ισραηλινοναζί τους κόβουν το νερό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, John Mearsheimer, δήλωσε ότι το Ισραήλ απέτυχε σε όλους τους στόχους του στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ο υποκείμενος στόχος του, η εθνοκάθαρση της Γάζας, έχει επίσης αποτύχει.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ανεξάρτητων Σπουδών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 15 Μαΐου, ο Mearsheimer είπε ότι οι δύο εναπομείνασες επιλογές του Ισραήλ για να διατηρήσει την κρατική του υπόσταση είναι το απαρτχάιντ, όπως ισχύει σήμερα, και η εθνοκάθαρση, στην οποία επιδίδεται αλλά απέτυχε να ολοκληρώσει στη Γάζα.

"Αυτό που δεν συζητείται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι ο πραγματικός στόχος", είπε. "Και ο πραγματικός στόχος είναι η εθνοκάθαρση της Γάζας".

Για να μπορέσει το Ισραήλ να καθαρίσει εθνοτικά τη Γάζα, ο Mearsheimer λέει ότι πρέπει να σκοτώσει σημαντικό αριθμό αθώων Παλαιστινίων "για να τους διώξει" και να κάνει το μέρος "αβίωτο".

Ο Mearsheimer δήλωσε ότι αν και δεν υιοθέτησε τον όρο γενοκτονία στην αρχή του πολέμου, μετά τον Δεκέμβριο του 2023 πιστεύει πλέον ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε γενοκτονία στη Γάζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, χθες, ότι ο επικεφαλής του νοσοκομείου al-Shifa στην πόλη της Γάζας, Δρ Muhammad Abu Salmiya, αφέθηκε ελεύθερος μετά από επτά μήνες κράτησης στο Ισραήλ, μαζί με δεκάδες άλλους Παλαιστίνιους επειδή οι ισραηλινές φυλακές ήταν γεμάτες. Ο γιατρός ανέφερε ότι δέχτηκε συχνά βασανιστήρια κατά την κράτησή του.

Η απελευθέρωση έχει προκαλέσει έντονη κριτική από διάφορους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο Itamar Ben-Gvir, ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, καταδίκασε την ενέργεια και σε δήλωσή του ζήτησε την εκτέλεση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές «με μία σφαίρα στο κεφάλι».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν είχαν ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να πάνε να κρυφτούν από ντροπή , γιατί δεν είναι δυνατόν μια "άρχουσα τάξη" να λέει τόσο ξεδιάντροπα ψέματα στους πολίτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και προστατεύει τα συμφέροντά τους και να τη γλιτώνει για να παραμένουν κολλημένοι σε θέσεις εξουσίας και να συνωμοτούν για να παρατείνουν τη θητεία τους. 

Εδώ θα έπρεπε να ανοίξει ένας πολύ διεξοδικός προβληματισμός για την πραγματική κατάσταση μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας που στην πραγματικότητα δεν είναι δημοκρατία...

Ερχεται λοιπόν η Παγκόσμια Τράπεζα να διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Ευρωπαίων ηγετών και των "επαγγελματιών" περί τα οικονομικά στα ενοποιημένα δίκτυα, οι οποίοι, προκειμένου να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους και κάποιοι ακόμη και την ίδια τους τη μάνα. 

Το 2023, μας λέει η Παγκόσμια Τράπεζα,το ΑΕΠ στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 3,6% και το 2024, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστοποιεί αύξηση 3,2%. 

Πρόκειται για αριθμούς που εδώ στην Ευρώπη δεν βλέπουμε ούτε με τα κιάλια. 

Αν πάρουμε για παράδειγμα τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, θα δούμε ότι η Γερμανική οικονομία θα αυξηθεί κατά ένα ευτελές 0,2% το 2024, η Ιταλία και η Γαλλία κατά 0,7% και η περιοχή της ΕΕ κατά 0,8%.

Αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι κυρώσεις έκαναν μεγαλύτερη ζημιά στην ΕΕ παρά στη Ρωσία, δεδομένου ότι η Παγκόσμια Τράπεζα πιστοποίησε επίσης την αύξηση του μέσου κατά κεφαλήν εισοδήματος της Ρωσίας από την κατηγορία "ανώτερο μεσαίο" στην κατηγορία "υψηλό". 

Προφανώς οι προπαγανδιστές δικαιολογούν αυτά τα νούμερα λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην οικονομία του πολέμου, αλλά στην πραγματικότητα οι σημαντικότερες αυξήσεις καταγράφονται στο εμπόριο, το οποίο αυξήθηκε κατά 6,8%, στον χρηματοπιστωτικό τομέα κατά 8,7% και στις κατασκευές κατά 6,6%.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθεί σε αυτούς τους υπανάπτυκτους που μας λένε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της Ρωσίας οφείλεται στην οικονομία του πολέμου, ότι το ίδιο ισχύσει και για την οικονομία της ΕΕ η οποία βρίσκεται και αυτή σε κατάσταση πολέμου και ρίχνει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων για όπλα. 

Πώς το εξηγείτε αυτό; 

Α, εντάξει, με την ιστορία "επιτιθέμενος και αμυνόμενος". 

Έχουμε μπροστά μας στοιχεία που πιστοποιούν απερίφραστα την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της ΕΕ και αυτοί που φέρουν την ευθύνη γι' αυτήν εξακολουθούν να περιφέρονται ανενόχλητοι και μάλιστα να εργάζονται για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν μια αυτοκτονική πολιτική. 

Παρεμπιπτόντως, ακόμα και η πολυδιαφημισμένη "διεθνής απομόνωση" στην οποία ήθελαν να καταδικάσουν τη Μόσχα έχει πάει κατά διαόλου και μας γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς όλο και περισσότερες χώρες, που προφανώς θεωρούνται εργαλειακά άσχετες και δεν τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει εδώ στη Δύση, κινούνται στον αντίθετο άξονα. 

Ένα παράδειγμα από τα πολλά: η Σαουδική Αραβία αποφασίζει να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα πληρωμής για το πετρέλαιο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση μιας και μιλάμε για το ΑΕΠ: προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι το κατάλληλο μέσο μέτρηση της οικονομίας μιας χώρας διότι δεν λαμβάνει υπόψη του κάποιους πολύ σημαντικούς δείκτες. 

Ωστόσο, είναι το μέτρο που χρησιμοποιείται και λατρεύεται σαν Θεός ειδικά στη Δύση, οπότε ας το χρησιμοποιήσουμε προς το παρόν για να πιστοποιήσουμε την αποτυχία των υπηρετών των ΗΠΑ. 

Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον "Δείκτη Κοινωνικής Προόδου" ( Social Progress Index),(φωτό ) έναν δείκτη που αναπτύχθηκε από παγκοσμίου φήμης οικονομολόγους, συμπεριλαμβανομένου του νομπελίστα Joseph Stiglitz. 

Πρόκειται για ένα πραγματικά καινοτόμο και πολύ σημαντικό εργαλείο για τη μέτρηση της κοινωνικής προόδου και της ανθρώπινης ευημερίας. 

Αλλά για τους αστραφτερούς οικονομικούς και γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν είναι χρήσιμο εργαλείο απλώς και μόνο επειδή ευνοεί τους απλούς ανθρώπους. 

Όχι την εργοδοσία.

Σχολιο.- Ο στόχος δεν είναι μόνο η Ρωσία

Αλλά και η συρρίκνωση τις ευρωπαϊκής βιομηχανικής παραγωφης

Κατά κάποιο τρόπο πέτυχε

Αφού οι φίλοι μας οι Αμερικανοί το ήθελαν έτσι

(μην ξεχναμε ότι η Αμερική αγοράζει ακόμα πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσική αγορά)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ECONOMIST ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΌΝΑ ΕΝΌΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΡΑ ΖΗΤΆ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΠΆΙΝΤΕΝ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν κάποιος από εμάς είχε αναρτήσει ένα τέτοιο μιμίδιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τουλάχιστον, θα γινόταν λόγος για εκστρατεία μίσους. Όχι όμως τώρα. Ξαφνικά δεν είναι μόνο ΟΚ να μιλάμε για τη νοητική παρακμή του Μπάιντεν. Μπορείτε ακόμη και να τον κοροϊδέψετε δημόσια, σαν ένα παλιό ζευγάρι παπούτσια που περιμένει να πεταχτεί στον κάδο ανακύκλωσης. Είσαι γέρος, δεν σε χρειαζόμαστε πια, κάνε στην άκρη. 

Σχολιο.- Μέχρι πριν λίγες ημέρες όλα όσα λέγαμε για τον ανοϊκό αχυράνθρωπο ήταν διαδόσεις διάφορων ψεκ, ήταν fake news, ήταν Ρωσική προπαγάνδα ή απλώς κακίες των εχθρών της "φιλελεύθερης δημοκρατίας"

Και ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω. Τώρα πρέπει να φύγει, γιατί δε μπορεί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NORD STREAM 2: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΕΡΓΆΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ

Οπως ανακοίνωσε ο Thomas Krüger, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, στη διάρκεια της ακρόασης της Παρασκευής, δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι εκπρόσωποι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών άσκησαν πιέσεις σε περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία για να μην κατασκευαστεί ο Nord Stream 2. ... "Αυτό καθιστά σαφές ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποίησε επίσης τις μυστικές υπηρεσίες για να αντιταχθεί άμεσα στον Nord Stream 2 ... προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα", εξήγησε ο Krüger.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αυγενάκης είναι βουλευτής της ΝΔ από το 2007. Ανέλαβε Γραμματέας Πολιτικής Έιτροπής 2016-19. Έγινε υπουργος αθλητισμού 2019-23 και αγροτικής ανάπτυξης 2023-24. 

Οι αποτυχίες του καταγράφηκαν, όμως ψηφίζεται γιατί προφανώς έχει υπηκόους. 

Συνηθισμένος να του συμπεριφέρονται όλοι ως υπήκοοι, αυτή τη φορά ξέφυγε. 

Άμεσα η αστυνομία του αεροδρομίου έπρεπε να τον συλλάβει. Άμεσα. Τον «καταδικάζουμε τη βία στα γήπεδα» 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η ΔΕΠΑ «θύμα» του Μυτιληναίου όπως η ΔΕΗ

Ο επιχειρηματίας έφτασε κάποια στιγμή να χρωστάει αθροιστικά στις δύο δημόσιες επιχειρήσεις πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η BlackRock στην Ουκρανία: Ο Β.Ζελένσκι εκχώρησε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στις ΗΠΑ

Σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των πολεμικών επιχειρήσεων του Κιέβου...ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΕΘΑΛΨΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αρχηγός του αριστερού BSW στη Γερμανία Sahra Wagenknecht,

προ(σ)καλεί τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, 

του κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης, 

σε ανοιχτό τηλεοπτικό ντιμπέιτ, 

για τα ζητήματα του “πολέμου και της ειρήνης” και για την πορεία της κοινωνίας:

“Μετά τις ευρωεκλογές και με τέτοιες εξελίξεις δεν μπορούν να κάνουν το κορόιδο!

Χρειάζεται όλοι να πάρουν θέση και να την πουν καθαρά κι ανοιχτά” δήλωσε.

https://youtu.be/nAYnApfwC78?si=Gpuh_g7F7F_UjgUK

-Έτσι γίνεται όταν η Αριστερά έχει αίσθημα υπεροχής των θέσεων της - και γι’ αυτό δυναμώνει!

Σχολιο.- Ο Βάγκενκνεχτ γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1969 στην πόλη Ιένα της Ανατολικής Γερμανίας .  Ο πατέρας της είναι Ιρανός και η μητέρα της, η οποία εργαζόταν σε έναν κρατικό διανομέα έργων τέχνης, είναι Γερμανίδα. Ο πατέρας της εξαφανίστηκε στο Ιράν όταν εκείνη ήταν παιδί. Τη φρόντιζαν κυρίως οι παππούδες της μέχρι το 1976, όταν με τη μητέρα της μετακόμισαν στο Ανατολικό Βερολίνο . Ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο, έγινε μέλος της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ). Ολοκλήρωσε τις εξετάσεις Abitur το 1988 και εντάχθηκε στο (τότε κυβερνών) Κόμμα Σοσιαλιστικής Ενότητας (SED) στις αρχές του 1989 

Από το 1990, η Βάγκενκνεχτ σπούδασε φιλοσοφία και Νέα Γερμανική Λογοτεχνία ως προπτυχιακός στην Ιένα και το Βερολίνο, ολοκληρώνοντας υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά δεν έγραψε διατριβή καθώς «δεν μπορούσε να βρει υποστήριξη για τους ερευνητικούς της στόχους στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Ανατολικού Βερολίνου». Στη συνέχεια εγγράφηκε ως φοιτήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν , ολοκλήρωσε τις σπουδές της και πήρε μεταπτυχιακό το 1996 για μια διατριβή σχετικά με την ερμηνεία του Χέγκελ από τον νεαρό Καρλ Μαρξ , υπό την επίβλεψη του Χανς Χάιντς Χολτς και που δημοσιεύτηκε ως βιβλίο το 1997.

Το ότι ο πατέρας της ήταν Ιρανός δεν την κάνει σε καμία περίπτωση Ιρανή. Είναι ατόφια Γερμανίδα. Μόνο διεστραμμένα ΛΟΑΤΚΙ μυαλά μπορούν να την χαρακτηρίσουν Ιρανή. Διεστραμμένα μυαλά που δηλώνουν «αριστερά», και έχουν τόση σχέση με την Αριστερά όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Αλλά τα διεστραμμένα μυαλά που δηλώνουν «αριστεροί» γίνονται αποδεκτά από τα υπόλοιπα ναζιστικά όντα των καθεστώτων, και  έτσι νομίζουν ότι είναι όλα καλά στο φαντασιακό κόσμο που έχουν φτιάξει μες το μυαλό τους. Φυσικά αυτοί οι «αριστεροί» δεν αποδέχονται ούτε τον Μαρξ ούτε τον Έγκελς ούτε φυσικά τον Λένιν που τους περνάγαν γενεές δεκατέσσερις αυτούς και τους ομοίους τους, και λένε ότι αυτοί ανήκαν σε μιαν άλλοι εποχή. Ενώ αυτοί είναι «προοδευτικοί». Βλέποντας αυτούς τους διεστραμμένους να αυτοχαρακτηρίζονται «προοδευτικοί» η Σάρα Βανγκενκνεχτ αυτοχαρακτηρίζεται σαν συντηρητική αριστερή, προσπαθώντας να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατευθείαν στο … ψαχνό!

Ο Λουκασένκο, στην πρώτη του ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του SCO, με τη Λευκορωσία σαν πλήρες μέλος:

“Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι στον 21ο αιώνα είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί μια γνήσια και αδιαίρετη παγκόσμια ασφάλεια. 

Σε αυτή την περίπτωση, οι χώρες μας, της παγκόσμιας πλειοψηφίας, πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία, αφού η ναρκισσιστική, εγωίστρια Δύση δεν ήταν ικανή για κάτι τέτοιο. 

Δεν υπάρχουν ηγέτες εκεί σήμερα που να είναι ικανοί να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις μόνοι τους!”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάτη της δήθεν αντιπροσωπευτικής “δημοκρατίας” στον αστικό κοινοβουλευτισμό!

Σήμερα, έχει βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, αλλά τα πράγματα είναι λίγο-πολύ προδιαγραμμένα:

• το φιλοατλαντικό Εργατικό κόμμα του Kier Starmer, αναμένεται να έχει συντριπτική πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή (γύρω στις 431 έδρες από τις 650, κερδίζοντας +270 από τις προηγούμενες εκλογές) παρόλο που ΔΕΝ θα ξεπεράσει το 38-39%, όχι και μεγάλη άνοδο δηλαδή από πριν!

-Ο λόγος είναι ότι το εκλογικό σύστημα εκεί, είναι ακόμα πιο χοντρά πλειοψηφικό από αυτό της Γαλλίας που σχολιάζαμε: 

- Υπάρχουν 650 μονοεδρικές περιφέρειες όπου ΔΕΝ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής! 

Αρκεί να βγει πρώτος, έστω και με ΜΙΑ ψήφο παραπάνω, κι αυτό είναι! Χωρίς καν 2ο γύρο όπως στη Γαλλία! 

Και κάθε φορά, όπως τώρα σε 580 περιφέρειες, … αλλάζουν τα όρια και το εκλογικό σώμα κάθε μιας, όπως τους βολεύει!

-Σκεφτόμουν ΑΝ ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα (* ή σαν το Γαλλικό ή το Αμερικάνικο όπου αντίθετα με ότι πιστεύεται ο Πρόεδρος εκλέγεται από “εκλέκτορες” κι όχι απευθείας) ίσχυε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, πχ τη Ρωσία, το Ιράν κλπ, ΤΙ θα έγραφαν οι “δυτικοί αναλυτές” περί … “μαϊμού-δημοκρατίας” και “στημένων εκλογών”!

-Θα μου πείτε, εδώ ανεχόμαστε τον Μητσοτάκη να κυβερνάει ως “ελέω Θεού αυτοκράτορας” έχοντας την προτίμηση ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ από το 15% των εκλογέων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η απόφαση για ταχύτατη οικοδόμηση ενός “ενιαίου συστήματος ασφαλείας” του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) είναι το πιο σημαντικό - και ιστορικό - αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στην Αστάνα του Καζακστάν.

-Μετά και την επίσημη ένταξη της Λευκορωσίας χτες -και του Ιράν λίγο πριν- οι 12 ηγέτες του Ευρασιατικού χώρου, συζητούν λεπτομέρειες της απόφασης, και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, σε κλειστή συνεδρίαση σήμερα!

-Η απόφαση για τη συγκρότηση ενός ενιαίου Ευρασιατικού συστήματος άμυνας και ασφάλειας, είναι πρωτοβουλία της Κίνας και της Ρωσίας, και είχε ξεκινήσει στην επίσκεψη Πούτιν στο Πεκίνο τον Απρίλη.

-“Κάθε επίθεση ή απειλή σε χώρα του Οργανισμού, θα θεωρείται επίθεση ή απειλή εναντίον όλων και θα αντιμετωπίζεται από κοινού”.

-Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής συμμαχίας της Ευρασίας, ένας πολύ πιο ισχυρός συγκριτικά “αντίποδας” του ΝΑΤΟ, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ιστορία!


Την περασμένη Παρασκευή, 10:00 το πρωί στην πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Αυγενάκης μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του!

Έξαλλος ο Αυγενάκης όχι μόνο χαστούκισε τον υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλά άρχισε να… επιτίθεται και στον εξοπλισμό του αεροδρομίου.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε λεκτικά και σε αστυνομικούς, απειλώντας τους πως θα τους «μεταθέσει δυσμενώς» και επικαλούμενος την ασυλία του!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΥΡΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ Σατανιστικά Ελληνικά black metal μουσικά συγκροτήματα έδωσαν συναυλία στο Λυκαβηττό τα ”Rotting Christ” και ”Varathron”! 

04/07/2024

ΜΑΥΡΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ Ελληνικά Σατανιστικά μουσικά συγκροτήματα έδωσαν συναυλία στο Λυκαβηττό. Πεντάλφες, τραγόμορφος Μπαφομέτ  ουροβόρος όφις σε μπλούζες τατού σε καδένες στα όργανα και από κάτω το κοινό σε παροξυσμό κάνει ομαδικά το σατανιστικό σύμβολο με τα χέρια. Τα ελληνικά black metal συγκροτήματα Rotting Christ (σαπίζοντας/αποσυνθέτοντας το Χριστό) και Varathron (Βάραθρον) εμφανίστηκαν σε συναυλία στο Λυκαβηττό το Σάββατο 29 Ιουνίου.

VARATHRON ΒΑΡΑΘΡΟΝ. Ένα occult black metal συγκρότημα από την Ελλάδα από το 1988

Οι Rotting Christ είναι ελληνικό black metal μουσικό συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1987, στην Αθήνα. Πρόκειται για μία από τις πρώτες black metal μπάντες στην Ελλάδα, ίσως το σημαντικότερο black metal συγκρότημα της Νότιας Ευρώπης.

Ήταν μια βραδιά επετειακή των Rotting Christ στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκαβηττού καθώς οι Rotting Christ στα πλαίσια των Rockwave Nights. Special guests ήταν οι Varathron..

Οπότε Δήμος Αθηναίων και Υπουργείο Πολιτισμού έχουν την αποκλειστική εγκληματική ευθύνη για τη σατανολατρεία σε δημόσιο χώρο και σατανοπαιδεία που προσφέρουν στα ελληνόπουλα. Είναι ένα επικίνδυνο κράτος..

Ο Necroabyssious ιθύνων νους των Varathron γιατί όχι κι Ευρωβουλευτής μετά τον Φ(ε)ιδία της Κύπρου   τον θαυμαστή του 666 τον dark νεκρόφιλο;

Ο οποίος έκανε τελευταία σεμινάρια σε αγοράκια στο Σύνταγμα πως να γυμνώνονται για ένα 50αρι ευρώ .. και να βουτούν στο συντριβάνι φωνάζοντας ”Φειδία σε λατρεύω” -είναι και βιτσιόζος– ή στα κοριτσάκια πως να εκπορνεύονται για ένα 50αρι φιλώντας έναν άγνωστο στο στόμα.. άλλους τους έβαλε τι άλλο να έρπουν σαν τα φίδια. Ταχύρρυθμα Μαθήματα θερινής σεζόν από το παπαδοπαίδι πως να πουλάς τη ψυχής σου για τα φράγκα και …. γιατί όχι και το κορμί σου αν χρειαστεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίκειται πυρηνική έκρηξη ”βρώμικης” βόμβας στην Ευρώπη! Σαν την 11η Σεπτεμβρίου!(Βρετανός βουλευτής επικαλούμενος υπηρεσίες) 

04/07/2024

Επίκειται πυρηνική έκρηξη ψευδούς σημαίας στην Ευρώπη, λέει πρώην βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου

Σύμφωνα με τον Andrew Bridgen (υποψήφιο βουλευτή και πρώην Βρετανό βουλευτή): μια ψεύτικη πυρηνική έκρηξη θα λάβει χώρα στην Ευρώπη με τη μορφή μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία. Αυτό, θα γίνει προς ενοχοποίηση της Ρωσίας.

Ο Andrew Bridgen βλέπει μια ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου.

«Σύμφωνα με τους αμυντικούς αναλυτές που μου παρέχουν πληροφορίες και που βρίσκονται στις υπηρεσίες, θα υπάρξει πυρηνική έκρηξη στην Ευρώπη (…). Θα μπορούσε να είναι μια βρώμικη βόμβα. Στην Ουκρανία κυκλοφορεί πολύ πυρηνικό υλικό, που προέρχεται από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τους. Για να δημιουργήσετε μόλυνση, το μόνο που χρειάζεστε είναι συμβατικά εκρηκτικά και πυρηνικό υλικό και έχετε μια βρώμικη βόμβα (…). Αυτή θα μπορούσε να είναι η κόκκινη σημαία που ξεκινά τον πόλεμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. »

Σαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, τη σχεδιασμένη από την CIA, τη σχεδιασμένη προβοκάτσια που ήταν τόσο καλά σκηνοθετημένη που έγινε πιστευτή από όλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλέγεται η Μέση Ανατολή. Κλιμάκωση. Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση από αρχή πολέμου ενώ το ΙσραηλΙνοναζιστικό αποικιακό καθεστώς απάντησε με πυρά από θαλάσσης, αέρος και ξηράς..

04/07/2024

Φλέγεται η Μέση Ανατολή κλιμάκωση στην γραμμή Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτις Λιβάνου η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση από αρχή πολέμου ενώ το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς  απάντησε με πυρά από θαλάσσης αέρος και ξηράς.. Και όλα αυτά καθώς το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς καλείται σήμερα να μελετήσει μια πρόταση ειρηνευτική στην οποία έχει συναινέσει η Χαμάς.. Εκατοντάδες πύραυλοι της Χεζμπολάχ εκτοξεύτηκαν στο Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς μετά τη δολοφονία χθες του ανώτατου διοικητή της με στοχευμένη επίθεση Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος μέσα στην Τύρο

”Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραηλινοναζιστικού Στρατού στον Λίβανο: από αέρος, με χρήση πυροβολικού και από τη θάλασσα λόγω της εκτόξευσης 200 και ρουκετών και drones της Χεζμπολάχ” αναφέρουν πηγές ισραηλινοναζιστών αξιωματούχων. Από τη σφοδρή επίθεση Χεζμπολάχ επλήγησαν Στρατώνες Ayelet, στρατώνες Katsaviye, στρατώνες Gamla, βάση Nafah και στρατώνες Yarden ως αντίποινα για τη δολοφονία του διοικητή Abu Naaman. Το Al Mayadeen λέει ότι οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο σήμερα είναι οι μεγαλύτερες από αρχή πολέμου που στοχεύουν στρατιωτικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ!!! ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ Ν.ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 17% (ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ 2 ΕΔΡΕΣ) ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ! – ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 39%

Κατατροπώθηκε ο ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ

Οι Εργατικοί στη Βρετανία κατήγαγαν άνετη νίκη με 39% αλλά ο Βρετανός πολιτικός Ν.Φάρατζ κατάφερε μέσα σε μόλις 20 ημέρες προεκλογικού αγώνα να φτιάξει κόμμα και να λάβει 17% των ψήφων με έναν καθαρά δεξιό λόγο. Πραγματικά, η επιτυχία του είναι αδιανόητη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα ποσοστά των Συντηρητικών ειναι μόλις 21%.

Αθροιστικά το νεοσύστατο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, οι Συντηρητικοί και κάποια άλλα δεξιά κόμματα συγκέντρωσαν μεγαλύτερη πλειοψηφία, ωστόσο οι Εργατικοί και ο ηγέτης του, Κιρ Στάρμερ, λόγω του εκλογικού συστήματος κατέλαβαν την πρώτη θέση, καθώς τα δεξιά κόμματα δεν κατάφεραν να αγγίξουν τον μαγικό αριθμό «4».

Δυστυχώς λόγω του πλειοψηφικού νόθου εκλογικού συστήματος, εάν ένα κόμμα δεν κερδίσει την εκλογική περιφέρεια εξ΄ολοκλήρου, δεν εκλέγει βουλευτές εκεί, οπότε το κόμμα του Φάρατζ κατά πάσα πιθανότητα οδεύει προς την εκλογή βουλευτών με 2 μόλις έδρες, με το ερώτημα του αν θα μπει ο ίδιος ο Φάρατζ στο κοινοβούλιο να παραμένει.

Οι Συντηρητικοί θα είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστό της τάξης του 21% και 102 με 126 έδρες. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες πιθανόν θα έχουν 11% ενώ οι Πράσινοι πιθανόν θα έχουν 7%.

Αν επιβεβαιωθεί στις κάλπες η πρόβλεψη αυτή θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη των Εργατικών, πιο μεγάλη ακόμα και από αυτή που πέτυχε ο Tony Blair το 1997.

Την ίδια στιγμή, οι Συντηρητικοί πρόκειται να υποστούν μια άνευ προηγουμένου συντριβή, καθώς δεν αποκλείεται να λάβουν… ακόμα και τον μικρότερο αριθμό εδρών από την ίδρυση του κόμματος… το 1834.

Οι Τόρις, οι οποίοι παρέμειναν στην εξουσία τα τελευταία 14 χρόνια, ουδέποτε στο παρελθόν απειλούνταν με μία τέτοια εκλογική συντριβή.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εργατικοί, έχουν πετύχει πολύ λιγότερες εκλογικές νίκες έναντι των Συντηρητικών, οι οποίοι παραδοσιακά κατευθύνουν τις τύχες της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους μέσους όρους των δημοσκοπήσεων που επεξεργάστηκε το BBC, οι Εργατικοί θα καταγράψουν μια σαρωτική νίκη ενώ το Reform του N. Farage απειλεί τους Τόρις αφού εμφανίζεται να παίρνει 17%, δηλαδή βρίσκεται μόλις τέσσερις μονάδες πίσω τους.

Ωστόσο και λόγω του εκλογικού συστήματος που αφορά 650 μονοεδρικές περιφέρειες, οι Συντηρητικοί φέρεται ότι τελικά θα εκλέξουν από 102 έως 126 βουλευτές  και το Reform UK δύο με τρεις βουλευτές)!

Οι Συντηρητικοί φαίνεται να χάνουν ψήφους που πάνε από τη μια στο δεξιό κόμμα Reform UK του Nigel Farage και από την άλλη στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας πήγε στο Σύνταγμα και ξεφτίλισε το ΑΥΡΙΟ της Ελλάδας

04|07|2024 21:3

Ο Φειδίας Παναγιώτου πριν από περίπου ένα μήνα έκανε την μεγάλη έκπληξη καθώς κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις ευρωεκλογές της Κύπρου και εξελέξη πανηγυρικά ως η τρίτη κορυφαία «παράταξη» σε ψήφους. Έτσι από τα βίντεο που έκανε με τον Mr.Beast, αλλά και τις αγκαλιές με τον Έλον Μασκ (για τον οποίο κατασκήνωσε τρεις μήνες κάτω από το γραφείο του), τώρα ενημερώνει το κοινό του σε YouTube και TikTok για το πώς λειτουργεί η Ευρωβουλή, με ποιες πολιτικές παρατάξεις συνομιλεί και πώς είναι η ζωή στις Βρυξέλλες.

Μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις που είχε το τελευταίο διάστημα, κατάφερε και βρήκε χρόνο για να έρθει στην Ελλάδα για ένα βίντεο με τον δημοφιλή Έλληνα παραγωγό περιεχομένου, Αλέξανδρο Κοψιάλη, το οποίο γυρίστηκε πριν τις ευρωεκλογές 2024 αλλά δημοσιεύτηκε στο κανάλι του την 1η Ιουλίου. Μετά από μια συνέντευξη στο αυτοκίνητο, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις «Ιδιωτικές κατακραυγές» οι δύο YouTuber βγήκαν στον δρόμο της πρωτεύουσας προκαλώντας κόσμο να κάνει διάφορα «αστεία» με αντάλλαγμα μερικά χρήματα. Ωραία όλα μέχρι εδώ αλλά το αποτέλεσμα είναι εμετικό και άκρως εξευτελιστικό για τη χώρα μας και τη νεολαία της.

Αφού διέσχισαν την Ερμού, κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος για να μοιράσουν χρήματα σε παιδιά, φυσικά με «ανταλλαγή» την παραγωγή περιεχομένου για το βίντεό τους.

Στην πρώτη παρέα που βρήκαν, έδωσαν 50 ευρώ σε κάποιος για να τρέξει την πλατεία ημίγυμνος φωνάζοντας «Φειδία σε λατρεύω» και να βουτήξει στο σιντριβάνι. Πολλοί ήταν πρόθυμοι, ένας το έκανε και στο τέλος πήρε τα 50 ευρώ. Η επόμενη «δοκιμασία» ήταν να ακολουθήσουν μια γυναίκα και να την πείσουν να βάλει το σακάκι της στιγμιαία, παρά την ακραία ζέστη, ώστε να πάρουν τα χρήματα. Η γυναίκα αφού στην αρχή τρόμαξε που την περικύκλωσε μια παρέα εφήβων, έπειτα τους έκανε τη «χάρη» και πήραν τα λεφτά.

Αυτοσχεδιάζοντας με ό,τι έβλεπε στην πλατεία ο Αλέξανδρος Κοψιάλης κάλεσε κάποιον να πλησιάσει δύο κοπέλες που κάπνιζαν, να πάρει τη γόπα του τσιγάρου, να τη μασήσει και να τη φτύσει μπροστά τους. Πράγμα που υλοποιήθηκε λίγο αργότερα με τα 50ρικα να «ρέουν».

Οι εικόνες θύμισαν Survivor στην πλατεία Συντάγματος όταν δύο παιδιά έναντι αμοιβής κλήθηκαν να διασχίσουν έρπειν την πλατεία με τον νικητή να παίρνει άλλα 50 ευρώ. Βέβαια ο ηττημένος πήρε και αυτός ένα 10αρικο.

Η τελευταία δοκιμασία ανατέθηκε σε μια κοπέλα που την κάλεσαν να βρει κάποιον στην πλατεία μέσα σε τρία λεπτά και να τον πείσει να τον φιλήσει στο στόμα για να πάρει 50 ευρώ.

Συνολικά έδωσαν 500 ευρώ στην πλατεία έτσι απλά για να γίνουν τα views

Σχολιο.- EMETOΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!!! Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ…ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ…ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ…ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ άσχημα νέα για το 90% των Ελλήνων – Μαθεύτηκαν σήμερα τα δυσάρεστα, πολύ δύσκολη η κατάσταση

05|07|2024 03:30

Εννιά στους δέκα (90%) Έλληνες δηλώνουν δυστυχισμένοι από τη ζωή τους – Το 60% θέλει να φύγει από την Ελλάδα μόνιμα

Σύμφωνα με την έρευνα έξι στους δέκα Έλληνες (60%) θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να ζουν σε μια άλλη χώρα, κατά προτίμηση στην Ελβετία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και άλλες

Ενδιαφέρονται είναι τα ευρήματα έρευνας  με θέμα «Επιδιώξεις – Όνειρα – Προσδοκίες», στην οποία συμμετείχε η Focus Bari που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το διεθνές δίκτυο IRIS (International Research Institutes).

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα, μόνο ένας στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ευτυχισμένοι από την καθημερινότητά τους.

Επίσης, επτά στους δέκα Έλληνες δεν θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν «κοινό όνειρο», με το 71% να πιστεύει ότι οι Έλληνες εκφράζουν απαιτήσεις προς τη

χώρα τους, θεωρώντας ότι το ισχυρό αξιακό της σύστημα έχει χαθεί.

Αναμένουν η Ελλάδα να αναδείξει την ιστορία και τις αξίες της, προκειμένου να αισθανθούν ασφαλείς και περήφανοι.

Έξι στους δέκα Έλληνες θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να ζουν σε μια άλλη χώρα, κατά προτίμηση στην Ελβετία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και άλλες.

Σύμφωνα την έρευνα:

Οι πολίτες, ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, εμφανίζονται διστακτικοί όσον αφορά την ικανοποίησή τους από την επίτευξη των στόχων τους στην καθημερινή τους ζωή.

Παρά τη διστακτικότητα των ερωτηθέντων, για τη δυσκολία στην επίτευξη των στόχων τους, η σημερινή εικόνα της χώρας τους δεν αποτελεί εφιάλτη για την καθημερινότητά τους.

Υπάρχει έντονη ανάγκη από τους πολίτες για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών δυνάμεων. Για αυτόν το λόγο, είναι εμφανής η επιθυμία όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως χώρας, να επικεντρωθεί η χώρα τους περισσότερο στα προβλήματα των πολιτών της παρά στην παγκόσμια επιρροή της.

Καμία από τις αναφερόμενες χώρες δεν προσφέρει την ιδανική ζωή στους πολίτες της. Αυτό εξηγεί το γεγονός, ότι ένας στους δύο ερωτώμενους θα προτιμούσε να μεταναστεύσει σε μια άλλη χώρα, εάν είχε την ευκαιρία

Όσον αφορά την Ελλάδα:

Μόνο το 9% των Ελλήνων παραδέχεται ότι η καθημερινότητά τους είναι αυτή που επιθυμούσαν και μόλις το 4% δηλώνει ότι η σημερινή Ελλάδα είναι η χώρα των ονείρων τους.

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πως υπάρχει έλλειψη συνοχής των πολιτών στη χώρα τους, καθώς 7 στους 10 (71%), απαντούν ότι δεν υπάρχει κοινός στόχος και εκφράζουν την ανάγκη να αισθανθούν ξανά περήφανοι για τη χώρα τους.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, η οποία είναι και το άμεσο ζητούμενο για την υπέρβαση των καθημερινών προκλήσεων σε ζητήματα ζωτικής σημασίας. Επιπλέον επισημαίνουν την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στα βασικά δημόσια αγαθά, πρωτίστως στον τομέα της υγείας, αλλά και στην εκπαίδευση, την απασχόληση και στη δικαιοσύνη, ώστε να καταχυρώνεται άμεση και ισότιμη πρόσβαση για όλους.

Τα παραπάνω μέτρα, θα τους εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και την ενδυνάμωση της ψυχολογίας τους ( να έχουν ή να μπορούν να έχουν όνειρα και στόχους), καθώς και τη βελτίωση της οικογενειακής τους ζωής (θαλπωρή), τα οποία έχει πληγεί από το άγχος για τον αγώνα της καθημερινής τους επιβίωσης

Aξίζει να σημειωθεί ότι το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φροντίσει πρώτα τους Έλληνες. Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και γενικότερα η κεντρική πολιτική εξουσία οφείλουν να:

-ενστερνιστούν τις ανάγκες τους

-δείξουν ευαισθησία στα προβλήματά τους

-διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της χώρας σε ζωτικούς τομείς

(οικονομία, υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη).

Οι Έλληνες εκτιμούν ότι αν η χώρα τους υιοθετήσει το ισχυρό αξιακό της σύστημα (εθνική ενότητα – ισονομία- δημοκρατία), θα έχει τα εχέγγυα να σταθεί ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tέλος, δεν είναι τυχαίο, που το 61% των πολιτών εκφράζει την επιθυμία του να ζήσει σε άλλη χώρα, δίνοντας προτίμηση στην Ελβετία, μια κεντρικοευρωπαϊκή χώρα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο και ισχυρό οικονομικό σύστημα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΓΑΛΗ νίκη των Εργατικών! ΙΣΤΟΡΙΚΗ αλλαγή σελίδας στη Βρετανία...

Πρωτιά για την παράταξη του σερ Κιρ Στάρμερ και νίκη των Εργατικών μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, δείχνουν τα exit polls, όπως εξάλλου αναμενόταν βάσει των δημοσκοπήσεων, για τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις που μετέδωσε το BBC δίνουν στους Εργατικούς του Στάρμερ 410 έδρες, ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ με 131 έδρες και τρίτοι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 61 βουλευτές.

Πρόκειται για μια ήττα χωρίς προηγούμενο για τους Συντηρητικούς, την ώρα που οι Εργατικοί πρόκειται να σημειώσουν μια συντριπτική νίκη, με τον Κιρ Στάρμερ να εκλέγεται νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, με 410 έδρες, εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία με εύρος 85 βουλευτών.

Οι 131 βουλευτές που θα εκλέξουν αν επαληθευθούν τα exit polls οι Συντηρητικοί αποτελούν τον χαμηλότερο αριθμό τους στη μεταπολεμική ιστορία της Βρετανίας.

Τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 61 έδρες ενώ το Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ ακολουθεί με 13 βουλευτές.

Εξαιρετικά αποδυναμωμένο είναι το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας SNP με 10 έδρες και οι Πράσινοι με δύο βουλευτές.

Η συμμετοχή στις εκλογές ανέρχεται περίπου στο 67%, ενώ, σύμφωνα με αναλυτές, το ποσοστό αυτό δεν θα επηρεάσει ούτε αρνητικά ούτε θετικά τις δημοσκοπήσεις, αλλά πιθανότατα θα τις επαληθεύσει.