Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Παρασκευη 5 Ιουλιου 2024


Συντριπτική νίκη των Εργατικών στην Αγγλία μετά από 14 χρόνια. Βεβαίως έχουν εδώ και καιρό "αναμορφωθεί" ώστε να μην αλλάξει τίποτα σημαντικό. Σε όλα τα μεγάλα θέματα (Παλαιστίνη, Ουκρανία) δεν διαφέρουν από την κατεστημένη άποψη.

Ωστόσο οι Εγγλέζοι δεν είναι σαν εμάς, είναι σοβαροί ή πιο σωστά κυνικοί και κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει στην εσωτερική τους πολιτική, όπου οι Εργατικοί έχουν δεσμευθεί ότι θα σώσουν από την καταστροφή το βρετανικό ΕΣΥ μεταξύ άλλων. 

Ευχάριστο νέο η εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν ως ανεξάρτητου καθώς και του υποστηρικτή των Παλαιστινίων Σόκατ Άνταμ στο Νότιο Λέστερ.

Μπήκε στη βουλή κι ο γνωστός πρωταγωνιστής του Μπρέξιτ, ο Νάιτζελ Φάραντζ, με δικό του κόμμα.

Σχολιο.- καλά,μολις πανε να σωσουν το Εσυ θα τους κατεβασουμε μια επενδυτικη βαθμιδα ωστε να ξανασκεφτουν οτι δεν ειναι καλο να μην ειναι ολα ιδιωτικα

οι αγορες δεν κανουν διακριση αν εισαι στην ΕΕ ή εκτος αυτης.Αν δεν συναδουν οι αποφασεις σου με τους ελευθερους δημοκρατικους νομους των αγορων υποβαθμιζεσαι ετσι απλα επειδη χρωστας και δεν θα μπορεις να αποπληρωσεις τα δανεια σου με αυτα που κανεις.Και όλοι χρωσταν

οποιος δεν θελει ευθυγραμμιση με τις αγορές θα πρεπει να εχει μαθει να τρωει πετρες

Σχολιο.- Ναι θα δώσουν δύο επιδόματα παραπάνω και θα βομβαρδίσουν δέκα χώρες παραπάνω.

Σχολιο.- Τι εννοούμε ότι οι Εγγλέζοι είναι σοβαροί?

Εδώ οδεύουν προς ποινικοποίηση της παλαιστινιακής μαντίλας και οτιδήποτε έχει αναφορά στον αγώνα τους.

Ελεεινοί και τρισαθλιοι οι εργατικοί.

Μια από τα ίδια με τους συντηρητικούς.

Ακόμη και ο Κορμπιν, σίγουρα διαφορετικός από τους υπόλοιπους, φάνηκε πολύ λίγος στο μπρεξιτ.

Σχολιο.- εννοει πως η βρετανικη μεσαια και εργατικη ταξη εχουν τη δυνατοτητα να διαπραγματευονται καλυτερα για την παρτη τους απεναντι στο κεφαλαιο χωρις να ειναι ριζοσπαστικες και μεταθετοντας τη σκατιλα στον υπολοιπο κοσμο

Αυτο το πραγμα ο ευρωλιγουρισμος (Αριστερος και δεξιος) το ονομαζει σοβαροτητα και οχι καθαρματικη 101

Σχολιο.- γενικώς η μικρομεσαία και εργατική τάξη της Δύσης δεν δείχνει διάθεση σύγκρουσης για σοβαρά ζητήματα, συχνά μάλιστα ούτε για τα βασικά. Και όταν εξεγερθούν όπως τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία, τους ορμάνε τα Γαλλικά ΜΑΤ, και η εξέγερση έχει 500 μονόφθαλμους από τα δακρυγόνα και άλλους βαριά τραυματίες.

Σχολιο.- σωστό αυτό που αναφέρεις.

Ειδικά για την εργατική τάξη.

Στη Μ.Βρετανια βρίσκεται συνεχώς σε οπισθοχώρηση. Μετά τη διάλυση από τη Θάτσερ του κινήματος των ανθρακωρύχων στην Αγγλία το 1984.

Τεράστια αύξηση των φτωχοποιημενων στρωμάτων, εξαθλίωση του περίφημου δημοσίου υγειονομικού συστήματος, διαρκής εκτόξευση του κόστους ζωής.

Οπότε ακόμα και απόψεις τύπου Κορμπιν (που για την Αγγλία μπορούν να χαρακτηριστούν ριζοσπαστικές) δεν χωρούν σε αυτό το σκηνικό.

Σχολιο.- ούτε κοινωνικό κράτος πλέον υπάρχει σε αυτές τις χώρες

Ότι υπήρξε, επειδή παρίσταναν τον καλό ενάντια στη Σοβιετική Ένωση τότε, τώρα το διαλύουνε….

Σχολιο.- Το κοινωνικό κράτος που είχανε αναμορφώνεται προς επιχειρηματικό -στρατιωτικο μοντέλο

Σχολιο.- Ο Φαρατζ και το κομμα του ειναι 3ο σε ψήφους.. Μεγαλώνουν οι ακραιοι παντου.

Απλα το πλειοψηφικό νόθο εκλογικο σύστημα που ειναι τοσο κακο (σαν το Αμερικανικο και το Γαλλικό) που δεν δινει εδρες αναλογα με το ποσοστό αλλα με το ποιος παιρνει την περιφέρεια.

Σχολιο.- Συντριπτική νίκη των Εργατικών ως προς τις έδρες. Ποσοστά και ψήφοι των Εργατικών ίδια με το 2019. Απλώς οι Συντηρητικοί γκρεμοτσακίστηκαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανόητα πράγματα: Δικαστές άφησαν ελεύθερους Αφγανούς – λόγω κουλτούρας – που βίασαν με μαχαίρι μια 13χρονη στη Σουηδία και την κατέγραψαν σε βίντεο (Πολλά παρόμοια περιστατικά τελευταία)!

5/7/2024

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο Αφγανοί μετανάστες που βίασαν με μαχαίρι μια 13χρονη στη Σουηδία και την κατέγραψαν σε βίντεο! Αν και η αστυνομία συνέλαβε τους Irshad και τον Elham και παρουσίασε άφθονα στοιχεία εναντίον τους, όπως δείγματα DNA και σπέρματος από τη σκηνή, ακόμη και μια καταγραφή βιασμού, το σουηδικό δικαστικό σύστημα απελευθέρωσε και τους δύο υπόπτους.

Ο λόγος… αυτή είναι η κουλτούρα τους! Κι αναρωτιέται κανείς ποια είναι η κουλτούρα των Αφγανών σύμφωνα με το δικαστήριο να βιάζουν ανήλικα; Αυτό δεν είναι ρατσιστικό και δεν προσβάλει όλους τους Αφγανούς συλλήβδην; Το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς, χώρες όπως η Σουηδία, η Γερμανία και πρόσφατα η Ισπανία και η Αγγλία που είχαν παρόμοια περιστατικά, δεν ανήκουν σε καμια Ευρώπη αξιών γιατί αυτές δεν είναι αξίες αλλα μεσαίωνας!

Άλλο παρόμοιο περιστατικό είναι όταν 14χρονη στη Γερμανία βιάστηκε πολλές φορές απο διάφορες ομάδες μεταναστών αλλα αφέθηκαν όλοι ελέυθεροι παρά το ότι κατέγραφαν και αυτοί το βίντεο! Το ακόμα πιο παράλογο σε αυτή την περίπτωση είναι πως πήγε φυλακή μια άλλη γυναίκα η οποία καταφέρθηκε “ρατσιστικά” εναντίον τους στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Χ.

Δικαστής στην Ισπανία αθώωσε για τον ίδιο λόγο (λόγω κουλτούρας) Τσιγγάνο που βίασε 12χρονη επειδή το «σεξ ενηλίκων-παιδιών» είναι «μέρος της κουλτούρας τους, όπως επικαλέστηκε η δικαστής»!

Το πρόβλημα αυτό έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες δικαστικές αποφάσεις!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3/7/2024

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ.Παπαστεργίου: «Θα σας παρακολουθούμε παντού – Θα βλέπουμε σπίτια και αυτοκίνητα με μικροδορυφόρους»!

Το κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε ένα πολύ ανησυχητικό δυστοπικό μέλλον από το 2026 και μετά!

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ.Παπαστεργίου αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ένα πολύ ανησυχητικό και δυστοπικό μέλλον όπου όλοι θα παρακολουθούνται, όπως και τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους, από ένα σύστημα μικροδορυφόρων, οι οποίοι θα τεθούν σε τροχιά το 2026!

Ο Δ.Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην κατασκευή σμήνους ελληνικών πολυφασματικών δορυφόρων παρατήρησης γης υψηλής ευκρίνειας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Διαστημικού Προγράμματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού ο πραγματικός κίνδυνος της μούφα "ακροδεξιάς"...

Ιταλία : Η Μελόνι έκλεισε το Radio Genova

30/6/2024

Σε μέγα πολιτικό λαμόγιο εξελίσσεται η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζιώρτζια Μελόνι η οποία υπόκλεψε τις ψήφους των Ιταλών πουλώντας πατρίδα και  εθνική αξιοπρέπεια.

Με διαταγή της Μελόνι οι Καραμπινιέροι έκλεισαν το Radio Genova, τον λογαριασμό στο ιντερνετ που προειδοποιούσε για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και συνέλαβε τον διαχειριστή. Ο οποίος μάλιστα ασκούσε σκληρή κριτική στην Τουρκία για τις θηριωδίες της.

Σχολιο.- Αφού πριν εκλεγεί είχε περασμένο στο λαιμό της αντί για σταυρό, το εξάγωνο σιωνιστικό αστέρι…

Σχολιο.-  Έτσι είναι όλοι αυτοί. Πουλάνε πατριωτισμό.

Σχολιο.- Εξ αρχής φαινόταν ότι ήταν μουφα. Η μοναδική της ένσταση με την κυρίαρχη γραμμή ΕΕ ΝΑΤΟ ήταν στο λαθρομεταναστευτικο και η σύμπραξη της με τον Σαλβινι.

Τώρα, αυτή η στροφή των 180 μοιρών στην αρχική της θέση που χάρη σε αυτή σάρωσε, είναι εξωφρενική!!!!

Τελικά όπως έχουμε πει το Σύστημα είναι χαμελεοντας και "στρέφει" τον κόσμο στην ακροδεξιά -λεμε τώρα ακροδεξιά - για εκτόνωση, για διάψευση ελπίδων και απαξίωση όλων.

Σχολιο.- Ή οι "ακροδεξιοί" πολιτικοί εξαγοράζονται και όλα καλά για το σύστημα...

Σχολιο.- Όλοι υπάλληλοι είναι.

Άλλοι κάνουν κουμάντο.

Σχολιο.- Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ποια ακροδεξιά; Τι σημαίνει ακροδεξιά; Και γιατί όχι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά;

Όλοι μασωνοι πιάνουν τα οφίτσια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι είναι στη Γαλλία και στην Ευρώπη, το εκκρεμές του νεοφιλελευθερισμου βρήκε τοίχο και στρέφεται αναποδα τωρα..Αλλοίμονο για τους φτωχους και ταξικούς εργαζόμενους που βλέπουν δηθεν αριστερούς και προοδευτικους να διαμαρτυρονται για οτιδήποτε εκτός άλλο απ τον καπιταλισμο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί, στο Σίτι, υποκλίνεται και ο Στάρμερ και το προ πολλού εκπορνευμένο και εξωνημένο ''Εργατικό'' [τι ύβρις] Κόμμα, ενώ, φυσικά, η Μ. Βρετανία, θα παραμείνει ο υπ' αριθμ. 1 Γκαουλάιτερ του Τέταρτου Αμερικανικού Ράιχ... οπότε να λείπουν γελοίοι πανηγυρισμοί... σάπιοι έφυγαν, σάπιοι έρχονται...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια πολυδιαφημιζόμενη επένδυση εξελίσσεται σε φιάσκο. 

- Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Cisco αποχωρεί οριστικά από τη Θεσσαλονίκη και αφού στεγάστηκε δωρεάν για τέσσερα χρόνια, εχοντας όμως αφήσει αμελητέο επενδυτικό αποτύπωμα στην πόλη. 

- Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοικησης δεν έχαναν ευκαιρία να μιλάνε για το success story της συμφωνίας αλλά δεν εδέησαν να διασφαλίσουν ότι θα τηρούνταν τα συμπεφωνημένα. 

- Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη εμφανιζόταν στους δήμους και τις περιφέρειες, "πουλώντας" στην πιάτσα τη συνεργασία της με τη Cisco και λέγοντας πως αλλιώς δεν μπορεί να γίνει η... δουλειά.

Καλά πάμε…

Φυσικά και έρχονται οι μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα... Κατουράνε στο αποχωρητήριο της Μεσογείου και αποχωρούν μόλις κάνουν τη δουλίτσα τους. Τί νομίζατε; Είτε για το παμφθηνο εργατικό κόστος θα έρθουν κ θα μοιράσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, είτε για τα ξεφτιλέ ντηλια που κάνουν με κυβερνήσεις, δήμους κτλ. Για δωρεάν κατούρημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ' την βαλτώδη συνομοταξία των προπαγανδιστογράφων..ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο ΑΤΤΙΚΑ "διαπιστώνει" πως η χώρα δεν είναι παραγωγική και επιπρόσθετα πρέπει όσοι δουλεύουν να "ταΐζουν" εμάς τους συνταξιούχους.Αυτά τα λέει ο εσαεί αντιπαραγωγικός που δεν έχει καρφώσει καρφί σε σανίδι...παραλείπει βέβαια την αλήθεια πως εμείς οι συνταξιούχοι της παραγωγής πληρώναμε αδρά επί δεκαετίες...κι ότι το ΙΚΑ το λήστεψαν κάτι μούτρα σαν αυτόν πολιτικάντηδες ξεπουλημένοι.Αποκρύπτει φυσικά και την αλήθεια πίσω απ' την υπογεννητικότητα...πώς είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. τουλάχιστον... που η οικογένεια όχι μόνον δεν στηρίζεται αλλά διώκεται...σε σημείο-μοναδικό παγκόσμια- που τα παιδιά μας να θεωρούνται ως ανήλικα τεκμήριο διαβίωσης και ενήλικα εάν διαμένουν στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ(κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι φυσικό...αλλά και παραδοσιακά αν το δούμε)θεωρούνται φιλοξενούμενα.Για όλα αυτά...φταίς εσύ οσφυοκάμπτη εθελόδουλε οπαδιστή..."φορέα εκλ.δικαιώματος" που όμως το θεωρείς αντί δικαίωμα "πεσκέσι ρουσφετιού". Η καταστροφή λοιπόν υπ' αυτό το καθεστώς...ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΗ. Απλά θα χαθείς ηλίθιε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους οπορτουνιστές που φτιάχνουν ομαδούλες καπιταλιστικής διαχείρισης, απαιτώντας απ' το ΚΚΕ να τις υπηρετήσει. Άντε να πνιγείτε οπορτούνια δεξιόστροφα..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Εξελέγη ως ανεξάρτητος ο Τζέρεμι Κόρμπιν – Επικράτησε του υποψηφίου των Εργατικών

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024 10:14

Εκλέγεται από το 1983

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, πρώην ηγέτης των Εργατικών, κέρδισε το Ίσλινγκτον Νορθ (Islington North), την εκλογική περιφέρεια που εκπροσωπεί από το 1983 – αλλά αυτή τη φορά ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Κόρμπιν επικράτησε του υποψηφίου των Εργατικών. Έλαβε 24.120 ψήφους, έναντι 16.873 του αντιπάλου του. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν 67,5%, από 71,6% το 2019.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/7/2024

Έριξε δύο τεμάχια η Τρουκία στην Αυστρία και μετά γένηκε του Ιμάμ το Μπαϊλντί! Βγαίνει ο σκόρερ των δύο τερμάτων, ένας φασιστάκος από τους καλούς, έχταχτος κύριος, αλλά αλαφρώς παλιοτόμαρο του κερατά και πανηγυρίζει κάνοντας με τα δάχτυλα των κουλών του τον λύκο των γνωστών και μη εξαιρεταίων Γκρίζων Λύκων, επίσης έχταχτα και φίνα παιδιά, αλαφρώς έως λίαν πάρα πολύ παλιοτόμαρων.

Και μετά πλακώνει η γερμανοτουρκική αγάπη και γίνεται της Χαλιμάς η Ραϊνμετάλ! Καλάει η Τουρκία τον Γιαρμανό πρέσβη περί γαμωσταυρικής της ανάγκης, καλάει η Γιαρμανία τον πρέσβη της Τουρκίας περί "ίσα μωρή χαμούρα που θα μας καλέσεις και τον πρέσβη μας", ανακοινώνει και ο Ερντογάν ότι καταφθάνει Γιαρμανία, για να δει το επόμενο ματς, δένει το γλυκό και πάμε να απολαύσουμε γιαρμανική ψευτομαγκιά και τούρκικο καρασιχτίρ.

Οι Γιαρμανοί δεν γουστάρουν όλα τα είδη φασισμού, ορισμένα τους πάνε πολύ, άλλα τους χτυπάνε κάπως στην φτέρνα, οι Τρούκοι δεν γουστάρουν να μην τους γουστάρουν άλλοι και έχουν και βαρύ χέρι, προσδοκούμε λοιπόν ανάσταση νεκρών και ελπίζουμε να μας φτάσουν τα ποπκορν και τα πασατέμπια που πήραμε εκ τούτου...

Και ας κερδίσει ο πιο Βεληγκέκας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας πάρουμε το παράδειγμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, μιας έκτασης πολύ άνω των 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων, χωρίς ιστορία αυτοκρατορίας μέχρι την ευρωπαϊκή κατάκτηση, και το οποίο ο Άτλας χαρακτηρίζει ως ένα ακόμη δημογραφικό παρασκήνιο, αραιά διάσπαρτο με νομαδικούς συλλέκτες, των οποίων ο τρόπος διαβίωσης (οι συγγραφείς του υπέθεσαν) δεν θα μπορούσε ποτέ υποστηρίζουν πυκνούς πληθυσμούς. Πώς αντέχει αυτό σήμερα;

Δεν το κάνει. Την τελευταία δεκαετία, οι αρχαιολόγοι έχουν αναστρέψει όλη την εικόνα στο κεφάλι της, χρησιμοποιώντας αερομεταφερόμενα λέιζερ για να περάσουν από τον θόλο του δάσους. Τροπικά τοπία που αντιστάθηκαν στην επίγεια έρευνα αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Στη θέση των κενών στο χάρτη, μπορούμε τώρα να δούμε ιδιαίτερα καλλιεργημένα τοπία με τεράστιες υποδομές που εκτείνονται πίσω στις αρχές αιώνες π.Χ. Οδικά δίκτυα, βεράντες, τελετουργικές χωματουργικές εργασίες, προγραμματισμένες οικιστικές γειτονιές και περιφερειακά συστήματα οικισμού που διατάσσονται σε μοτίβα γεωμετρικής ακρίβειας μπορούν να εντοπιστούν σε όλη την Αμαζονία, από τη Βραζιλία έως τη Βολιβία, μέχρι τους ανατολικούς πρόποδες των Άνδεων. Σε ορισμένα μέρη της Αμαζονίας, το ίδιο το δάσος αποδεικνύεται ότι είναι προϊόν προηγούμενης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης με το έδαφος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό δημιούργησε τις πλούσιες «ανθρωπογενείς» γαίες που ονομάζονται terra preta de índio («μαύρη γη των Ινδιάνων»), με τα επίπεδα γονιμότητας να υπερβαίνουν κατά πολύ τα συνηθισμένα τροπ Οι επιστήμονες πιστεύουν πλέον ότι μεταξύ 10.000 και 20.000 μεγάλης κλίμακας τοποθεσίες απομένουν να ανακαλυφθούν σε όλη την Αμαζονία. Παρομοίως εκπληκτικά ευρήματα προκύπτουν από τη Νοτιοανατολική Ασία, και θα μπορούσαμε λογικά να τα περιμένουμε και από τα δασικά τμήματα της αφρικανικής ηπείρου.

Φυσικά, οι ίδιες διαδικασίες αλλάζουν την εικόνα μας για τα τροπικά τοπία που ήταν μάρτυρες της άνοδο και πτώσης μεγάλων βασιλείων, ακόμα και αυτοκρατοριών. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν τώρα ότι το έτος 500 μ.Χ., 10 με 15 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στις πεδινές περιοχές των Μάγια του Γιουκατάν και της βόρειας Γουατεμάλα. Για σύγκριση, ο Atlas προσφέρει ένα αριθμό μόλις 2 εκατομμυρίων για όλο το Μεξικό την ίδια εποχή, συμπεριλαμβανομένων των αυτόχθονων πόλεων του Altiplano (τουλάχιστον μερικές από τις οποίες, τώρα γνωρίζουμε, ήταν οργανωμένες όχι ως αυτοκρατορίες ή ακόμα και βασίλεια, αλλά έντονα αυτόνομες δημοκρατίες, πολύ πριν από την Ισπανία κατάκτηση).

Είναι εύκολο, ενθαρρυνόμενο από έργα όπως ο Άτλας, να φανταστείς την αρχαία ιστορία ως μια ταμπέλα βασιλείων και αυτοκρατοριών. Αλλά είναι επίσης πολύ παραπλανητικό. Οι αρχαίες πολιτείες στις πεδινές περιοχές των Μάγια και τη Νοτιοανατολική Ασία είχαν πορώδη όρια, συνεχώς μετατοπίζονταν και ανοιχτές σε αμφισβήτηση. Η Αρχή εξασθενεί με απόσταση από το κέντρο. Ο πόλεμος και ο φόρος τιμής ήταν σε μεγάλο βαθμό εποχιακές υποθέσεις, μετά τις οποίες η καταναγκαστική εξουσία συρρικνώθηκε πίσω από τα τείχη της πρωτεύουσας. Όπως επισημαίνει η αρχαιολόγος Μόνικα Σμιθ, μόνο η πιο αφελής ιστορικός θα υπέθετε ότι οι ισχυρισμοί που αναγράφονται στα αυτοκρατορικά μνημεία αποτελούν μια απλή αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας στο έδαφος. Φυσικά οι αρχαίοι ηγεμόνες λάτρευαν να παρουσιάζονται ως «κυρίαρχοι των τεσσάρων τετάρτων», «κυρίοι του γνωστού κόσμου» κ.ο.κ. Ωστόσο, κανένας αρχαίος αυτοκράτορας του κόσμου δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί δυνάμεις παρακολούθησης, όπως αυτές που τώρα απολαμβάνει οποιοσδήποτε μικρός δικτάτορας ή ολιγάρχης.

Σε παγκόσμια κλίμακα, είμαστε μάρτυρες μιας επανάστασης στην κατανόηση της αρχαίας δημογραφίας. Το να το αγνοήσεις, αυτές τις μέρες, είναι σαν να ενδίδεις σε μια σκληρή πνευματική φάρσα, με την οποία η γενοκτονία των αυτόχθονων πληθυσμών – άμεση συνέπεια της πλανητικής εξέγερσης κατά της ελευθερίας, τα τελευταία 500 χρόνια – πολιτογραφείται ως μια πολυετής απουσία ανθρώπων. Ούτε μπορούμε απλά να υποθέσουμε ότι αν θέλουμε να κατανοήσουμε τις προοπτικές του σύγχρονου κόσμου μας, οι μόνες «μεγάλες» ιστορίες που αξίζει να ειπωθούνε είναι αυτές της αυτοκρατορίας.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα δεν είναι μόνο αυτός που δημιουργήθηκε από τον Τιβέριο της Ρώμης, ή ακόμα και τον αυτοκράτορα Γου του Χαν. Μέχρι εκπληκτικά πρόσφατα, χώροι ανθρώπινης ελευθερίας υπήρχαν σε μεγάλα μέρη του πλανήτη μας. Εκατομμύρια ζούσαν σε αυτά. Δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους, καθώς δεν τα χάραξαν στην πέτρα, αλλά ξέρουμε ότι πολλοί έζησαν ζωές στις οποίες κάποιος θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα κάνει περισσότερα από το να σβήσει απλά μια ύπαρξη ή να προβάρει το σενάριο κάποιου άλλου «η προέλευση του κράτους» – στο οποίο θα μπορούσε κανείς να κινηθεί μακριά, ανυπακοή, πειραματιστείτε με άλλες έννοιες για το πώς να ζήσετε, ακόμα και να δημιουργήσετε νέες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανησύχησε σφόδρα για την επικείμενη επίσκεψη του Ούγγρου προέδρου Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα και έβγαλε την εξής προειδοποιητική ανακοίνωση.:

Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΉΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΝΤΟΛΉ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΊ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΊΑ ΕΞ ΟΝΌΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΕΊΝΑΙ ΞΕΚΆΘΑΡΟ: ΚΑΜΊΑ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΧΩΡΊΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ.

Σχολιο.- Και καμιά συζήτηση δεν μπορεί να γίνει για τη Ρωσία χωρίς τη Ρωσία!!Και όλοι εκείνοι οι μαντράχαλοι στις 15-16 Ιουνίου στην Ελβετία τι κάνανε;;Ευτυχώς που υπάρχει ο Ορμπαν και ο Φικο και τους γράφουν κανονικά!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών, σε πάνω από 300 περιπτώσεις θα βρίσκονταν αντιμέτωποι τρεις υποψήφιοι: ένας εκ του κόμματος του Μακρόν, ένας εκ του κόμματος της Λεπέν κι ένας εκ του Νέου Λαϊκού Μετώπου. 

Ήδη διάφοροι υποψήφιοι του ΝΛΜ έχουν αρχίσει να αποσύρονται υπέρ των Μακρονιστών ενώ σε μικρότερο βαθμό έγινε και το ανάποδο. 

Οι αποσύρσεις αφορούν και τέτοιες τραγικές περιπτώσεις όπως την απόσυρση υποψήφιου της Ανυπότακτης Γαλλίας (Μελανσόν) υπέρ της πρώην πρωθυπουργού Elisabeth Borne που ήταν σε αυτό το αξίωμα ως την 8η Γενάρη του 2024 και ευθύνεται για την εφαρμογή της πολιτικής Μακρόν και το όργιο αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών στη μάχη εναντίον της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. 

Άλλη αντίστοιχη περίπτωση αφορά την απόσυρση υποψήφιας στηριζόμενης και πάλι από την Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν υπέρ του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Μακρόν, Ζεράλντ Νταρμανάν, ο οποίος είχε λάβει τα εύσημα από τη Λεπέν για την ψήφιση του αντι-μεταναστευτικού νόμου ενώ είχε ζητήσει την απαγόρευση των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης. 

Πρόκειται για μια καταστροφική λογική που πολύ φοβάμαι ότι αντί να "θωρακίσει τη δημοκρατία" όπως υποστηρίζεται από τους εκφραστές της, θα δυναμώσει κι άλλο την ακροδεξιά και θα αφαιρέσει ακόμα περισσότερα από το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς. 

Όχι μόνο της ρεφορμιστικής.

Η μπάλα, όπως και στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ, μας παίρνει όλους. 

Η ακροδεξιά χρησιμοποιεί τη συνεργασία της Αριστεράς με τα συστημικά κόμματα, όπως τους Σοσιαλιστές στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και την αλληλοστήριξη σε 300 περιφέρειες με το κόμμα του Μακρόν προκειμένου να μπετονάρει τους ψηφοφόρους της και να ενισχύσει το αφήγημα περί Αριστεράς-κατοικίδιου-του -συστήματος, το "όλοι τους και μόνοι μας" και φυσικά την προβολή του κόμματος της Λεπέν ως της αντισυστημικής φωνής απέναντι στην οποία συνασπίζονται Μακρονιστές, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές... 

Δεν το χρησιμοποιεί μόνο στη Γαλλία φυσικά αλλά γίνεται η καραμέλα της σε όλη την Ευρώπη. 

Αντί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που της έδωσε μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας απέναντι στον χρεωκοπημένο Μακρόν, το ΝΛΜ ετοιμάζεται να του δώσει φιλί ζωής, ακόμα και σε μισητούς στον λαό πολιτικούς της παράταξής του όπως η πρώην πρωθυπουργός κι ο πρώην υπουργός εσωτερικών. 

Και αντί να αποκαλυφθεί ο συστημικός χαρακτήρας του κόμματος της Λεπέν (όπως και της ακροδεξιάς Μελόνι στην Ιταλία), αυτό που θα βγει προς τα έξω είναι οι μηχανορραφίες και τα πάρε-δώσε των Αριστερών με τα κόμματα-πυλώνες του συστήματος.

Είτε κερδίσει η Λεπέν, είτε χάσει στον β' γύρο. Γιατί το αποτέλεσμα είναι ακόμα ανοιχτό...

Τα μάτια και η ενέργειά μας στη συγκρότηση ανεξάρτητου, αντικαπιταλιστικού, κομμουνιστικού πόλου στην κοινωνία."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εκπληκτικό φαινόμενο των φυτών που τραγουδούν

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Όχι μόνο δεν τους αρέσει η φασαρία που κάνουν οι άνθρωποι, αλλά επίσης έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν και

και να επικοινωνούν.

Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι τα φυτά μπορούν επίσης να παράγουν μουσική.

Έχετε ακούσει ποτέ την απίστευτη μουσική των φυτών;

Τα φυτά μπορούν πραγματικά να τραγουδούν και να συνθέτουν μουσική και το άκουσμά τους είναι όμορφο και χαλαρωτικό!

Από το 1975, ερευνητές στη Νταμανχούρ της βόρειας Ιταλίας πειραματίζονται με τα φυτά προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα για τις μοναδικές ιδιότητές τους.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν συσκευές που έχουν δημιουργηθεί για να μετρηθεί η εκ νέου δραστηριότητα των φυτών στο περιβάλλον τους. Οι συσκευές ελέγχουν την ικανότητα των φυτών να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.

Εφαρμόζοντας μια απλή αρχή, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια παραλλαγή της Γέφυρας Γουίτστοουν, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μιας άγνωστης ηλεκτρικής αντίστασης με την εξισορρόπηση 2 σημείων ενός κυκλώματος, εκ των οποίων το ένα σημείο περιλαμβάνει τον άγνωστο παράγοντα.

Αυτή η συσκευή διαθέτει 3 σταθερές αντιστάσεις και 1 μεταβλητή. Γίνεται μέτρηση της διαφοράς ηλεκτρισμού ανάμεσα στα φύλλα και τις ρίζες των φυτών. Αυτές οι διαφορές μπορούν στη συνέχεια να μεταφραστούν ποικιλοτρόπως σε μουσική, φως, κίνηση κτλ.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν πολύ χαμηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα, κι έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα φυτά.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κάθε ζωντανό ον είτε πρόκειται για ζώο είτε για φυτό παράγει παραλλαγές του ηλεκτρικού δυναμικού ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Η συσκευή που κάνει τις μετρήσεις προέρχεται από τη Νταμανχούρ και ονομάζεται U1.

Τα φυτά παρουσιάζουν τις πιο ευαίσθητες παραλλαγές ηλεκτρικού δυναμικού όταν τα πλησιάζει το άτομο που τα φροντίζει, όταν τα ποτίζει και τους μιλά ή όταν υπάρχει μουσική κοντά τους κ.λπ.

Οτιδήποτε γίνεται αισθητό μέσα στο φυτό προκαλεί μια φυσιολογική αντίδραση, η οποία στη συνέχεια εκφράζεται με ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Αυτές οι παραλλαγές μπορούν να μεταφραστούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών κλιμάκων.

Τα πειράματα έδειξαν ότι τα φυτά σίγουρα μπορούν να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν μουσικές κλίμακες και επίσης να παράγουν δική τους μουσική.

Παρά το γεγονός ότι προς το παρόν έχουν γίνει λίγες επιστημονικές έρευνες για το θέμα αυτό, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το άκουσμα αυτής της πανέμορφης μουσικής είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

https://www.youtube.com/watch?v=Og0KoeZzpGM



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αγόρι που κουβαλούσε σε ένα σακίδιο αυτά που είχαν μείνει από τον αδελφό του ,ούτε εκείνη την γυναίκα που αρνιόταν να πλύνει τα χέρια της διότι το αίμα πάνω τους ήταν το μόνο που της είχε μείνει από τα παιδιά της ,ούτε το κορίτσι που αναγνώρισε την νεκρή μητέρα της από τα μαλλιά της ..

Δεν θα ξεχάσω ποτέ 

Δεν θα συγχωρήσω ποτέ "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επί 90 χρόνια, κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν είχε χάσει την βουλευτική του έδρα, σε Βρετανικές εκλογές.

Σήμερα, την έχασε η Λιζ Τρας, η πρωθυπουργός με την μικρότερη θητεία. (49 ημέρες).

Σχολιο.- Με τέτοιο επίθετο, λογικό είναι. Σκουπίδια εννοεί το επίθετο της

Σχολιο.- Το ονοματάκι της να γράφει Trash  και όχι Truss για να είναι όνομα και πράγμα !!!

Σχολιο.- Αυτη που ελεγε να ριξει πυρηνικα στους ρωσους ?

Σχολιο.- ναι αλλά μετά της απειλές πουτιν δεν ξαναμιλήσε...γιατί ήξερε τι θα γινόταν αν επέμενε..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι "δεν έχει καμία αμφιβολία" ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι διανοητικά ικανός να υπηρετήσει ως πρόεδρος.

Αυτούς τους "έγκυρους" πιστήμονες να εμπιστεύετε!

Είναι πολλά τα λεφτά!

Σχολιο.- Αρπακτικό ραμολιμέντο για κλωτσιές ο Φάουτσι!

Σχολιο.- Μα είναι οφθαλμοφανές, ικανότατος ο Μπάιντεν

Σχολιο.- Πάει για μπουζου αν φυγει ο Μπάιντεν

Σχολιο.- Και όχι μόνο διανοητικά! Φήμες λένε ότι τον ζητάνε τον Μπάιντεν να παίξει στο NBA!

Σχολιο.- Ναι. Είναι πράγματι πολλά τα λεφτά. Το συγκεκριμένο κοράκι ο Φάουτσι κέρδισε πολλά από τα εμβόλια.

Σχολιο.- Αφού είπε είχε jet lag γύρισε όλη την Ευρώπη πριν 15 μέρες ο Φάουτσι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "κατάρα' του Ζελένσκι έπεσε ΚΑΙ στους ηγέτες της Μικροβρετανίας.

Η μεγαλύτερη ήττα από το 1906, για τους συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ, του Μπορίς Τζόνσον και της Λιζ Τρας, ήρθε, χθες, από τις κάλπες.

Οι Αγγλοι καταδίκασαν τις πολεμικές εμπλοκές της απερχόμενης ηγεσίας, την απάνθρωπη πολιτική, στην διάρκεια του κόβιντ, την ακρίβεια, λόγω των κυρώσεων, κατά της Ρωσίας και τις "πράσινες" πολιτικές.

Οι Εργατικοί κέρδισαν τις περισσότερες έδρες, από οποιοδήποτε κόμμα, από το 2001, ενώ οι οπαδοί του Μπρέξιτ ανέβασαν το κόμμα του Φάρατζ στις 10 έδρες, παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Τα στοιχεία είναι από το έξιτ πολ.

Σχολιο.- Ο υπουργός Αμυνας, ο υπουργός Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Βουλής και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ΔΕΝ εξελέγησαν, ούτε ως βουλευτές.

Σχολιο.- Είναι απλώς το εκλογικό σύστημα της νόμιμης νοθείας: Δείτε εδώ τι εκλογική φάρσα βιώνουν οι Άγγλοι και δεν κουνιέται τίποτα

Στον μαγικό κόσμο της βρετανικής "δημοκρατίας". Κατά... 1,7% αύξησε τη δύναμή του το Εργατικό (λέμε τώρα) Κόμμα και με το ρωμαλέο... 33% θριάμβευσε! Διπλασίασε τις έδρες του και κέρδισε την υπεραπόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων. Κατά 1,3% υποχώρησε το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (από 3,9% που είχε το 2019 και 48 έδρες, τώρα  2,6%) και.... καταποντίστηκε, έχασε τα 3/4 των εδρών του! Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Φαράτζ πήρε 4.000.000 ψήφους, πάνω από 14%, αλλά μόλις 4 έδρες, όσες και το Ουαλικό Plaid Cymru, που έλαβε... 190.000 ψήφους. Κλπ., κλπ. Έτσι όμως ήταν πάντα στην Αλβιόνα. Τον 19ο αιώνα χάραζαν τις εκλογικές περιφέρειες κατά το δοκούν και το δικαίωμα του εκλέγειν εξαρτιόταν από την περιουσιακή κατάσταση ενός εκάστου. Σήμερα το πλειοψηφικό δίνει εικόνα "σταθερότητος" σε μια χώρα που εδώ και πολλές δεκαετίες δεν ξέρει που της πάν τα τέσσερα...

Σχολιο.- Μόνο ως κακό αστείο μπορεί αυτό το ... "πράγμα" να ονομάζεται "αντιπροσωπευτική δημοκρατία". Η μόνη αντιπροσώπευση (χωρίς αυτό να συνεπάγεται πάντοτε ότι μιλάμε για "Δημοκρατία" - δεν αρκεί η γνήσια αντιπροσώπευση μόνη) μπορεί να προέρχεται μόνο από απλή αναλογική - τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα είναι ισχυρότερες ή ασθενέστερες μορφές Ολιγαρχίας.

Το αποκορύφωμα αυτής της διακωμώδησης της "δημοκρατίας" είναι ότι βαφτίζεται έτσι κυρίως από τους (αυτοαποκαλούμενους) "φιλελεύθερους" που απολαμβάνουν το ρεσάλτο στη Δημοκρατία από συμμορίες ελιτιστών.

Σχολιο.- η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε ακυβερνησία.. Η Ολλανδία έχει απλή αναλογική. Όπως οι Σκανδιναυικές χώρες. Όπως όλη η Ευρώπη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει  ότι έχουν περισσότρη δημοκρατία. Άλλο ψηφίζουν κι άλλο συμφωνούν στα παζάρια πίσω απ'τις κλειστές πόρτες οι επαγγελματίες πολιτικοί που έχουν πάρει λευκή επιταγή απ' τους πολίτες.

Η λύση είναι απλή για όσους θέλουμε δημοκρατία. Συνεχή λαϊκά δημοψηφίσματα για όλα τα ζητήματα όπως στην Ελβετία. Και η εξουσία να πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω όπως γίνεται τώρα. Όλη η εξουσία στα Συνοικιακά Συμβούλια και στα Δημοτικά Συμβούλια, και ελάχιστες εξουσίες στη κυβέρνηση στη Βουλή και στους βουλευτές.

Σχολιο.- Το Εργατικό κόμμα με 9.700.244 ψήφους=33,9% και αύξηση από τις προηγούμενες εκλογές μόνο +1,7%  πήρε 412 έδρες 214 έδρες περισσότερες.

Το Συντηρητικό κόμμα με 6.800.942 ψήφους=23,7% και μείωση από τις προηγούμενες εκλογές κατά 19,9%  πήρε 121 έδρες 251 έδρες λιγότερες.

Το πρωτοεμφανιζόμενο Reform UK του Nigel Farage με 4.087.236 ψήφους=14,3% πήρε ... 4 έδρες

φαρσοκωμωδία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ 14 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως να νιώθουν όσοι μοστράρουν την κιτρινομπλέ ουκρανική σερβιέτα, που την έχουν για σημαία... 

Ακόμα θυμάμαι έναν περίοπτο οικονομολόγο/influencer με πασίγνωστο κανάλι στο YouTube που επέμενε ότι το ρούβλι θα φτάσει ισοτιμία 300 προς 1 με το δολάριο.

Άλλοι πάλι περίμεναν «φτηνά ρωσιδάκια» μπας και τον βρέξουν, αλλά τελικά ούτε οι Ουκρανές δεν τους κάθονται (οι μισές κυκλοφορούν με Tesla και Gucci τσάντες)...

Σχολιο.- δε ξερω τι γινεται κει πανω αλλα τα αυτοκινητα με ουκρανικες πινακιδες ειναι σουπερ λουξ οσα εχω δει.... το δικο μου ειναι εικοσαετιας VW

Σχολιο.- Tesla και τσαμπέ διόδια παρακαλώ στους «πρόσφυγες»...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

Όσοι δηλ. θα δουλεύουν αναγκαστικά εξαήμερο, δεν θα δουλεύουν εξαήμερο αλλά πενθήμερο... συν μία έξτρα νομοθετημένη μέρα. Ετσι για να καταλάβετε πόσο ηλίθιους σας περνάνε.

Σχολιο.- Αυτό ακριβώς μαλάκες δεξιοί...........

Δεν είστε ηλίθιοι δεξιοί απλά γεννηθήκατε βλάκες δεξιοί !!!!

Σχολιο.- Τέτοιοι αληταράδες δεν εχουν ξαναπεράσει απο τη χώρα.

Γλείψε , γλείψε μας γέμισες σάλια μωρή Κεραμέως... «Fake news η εξαήμερη εργασία. Δεν είναι έκτη, είναι έκτακτη μέρα εργασίας.» Πως υποτιμούν την νοημοσύνη μας ρε , θα τρελαθω... και τα ΑΡΔΑΚΙΑ της ΕΡΤ νομίζουν ότι είμαστε γίδια που τρωνε κουτόχορτο !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 χρόνια με τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που φοροδιαφεύγει και πάτε και πιάνετε τον Ρέμο ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάλλει 4 χρόνια ψευδό πόθεν έσχες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Cisco αποτελούσε μια από τις πλέον διαφημιζομενες επενδύσεις από την κυβέρνηση

Αλλά μετά από 4 χρόνια η Αμερικανική εταιρεία Τεχνολογίας Cisco κουνάει το μαντήλι και φεύγει αφήνοντας και ενα φέσι στον Δημο Θεσσαλονικης 147.300 ευρώ καθως η εταιρεία επί τέσσερα χρόνια δεν κατέβαλε τις δέουσες οφειλές για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου», οι οποίες μεταφέρονταν στους δημότες.....

Οι Επενδύσεις σας μάραναν σουργελα...

Μάλλον κάτι είδαν και έφυγαν τρέχοντας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μόσχα τώρα, εντάξει … δεν έγινε και κάτι “κοσμογονικό”, παρόλο που κατατρόμαξε τους χωροφύλακες της ΕΕ:

-Ο Όρμπαν κι ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών έφτασαν εκεί!

-Ο Πούτιν τους δέχτηκε, τους έκανε το τραπέζι, βγήκαν φωτογραφίες, κι έκαναν μετά δηλώσεις όπου ο καθένας είπε τα δικά του.

• O Όρμπαν είπε ότι “κανένα δεν συμφέρει η σύγκρουση” κι ότι θα προσπαθήσει κι αυτός για “κατάπαυση του πυρός κι έναρξη διαπραγμάτευσης”!

• O Πούτιν, από την πλευρά του συμφώνησε, και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για “οριστική λύση” κι όχι “απλή εκεχειρία”, αρκεί:

- να αποδοθούν στη Ρωσία οι περιοχές όπου οι κάτοικοί τους ψήφισαν κι αποφάσισαν γι’ αυτό,

- να υπάρξει με εγγυήσεις, οριστική και μη αναστρέψιμη αποστρατιωτικοποίηση κι αποΝαζιστοποίηση της Ουκρανίας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Στην “δημοκρατική” Ευρωπαϊκή Ένωση, τελικά κάνουν κουμάντο οι …χωροφύλακες!

-Υποτίθεται, ότι η ΕΕ είναι τόοοοσο “ανοιχτή δημοκρατία”, που τις υποθέσεις της και τις πολιτικές της κάθε εξάμηνο τις διαχειρίζεται με τη σειρά μια διαφορετική χώρα, που ασκεί αυτό που λένε “την Προεδρία”

-Από 1η Ιούλη, ήταν η σειρά της Ουγγαρίας κι ο πρωθυπουργός της Όρμπαν ανέλαβε δικαιωματικά και για 6 μήνες “Πρόεδρος”!

-Σήμερα λοιπόν ο Όρμπαν, αφού την προηγούμενη βδομάδα πήγε στο Κίεβο, επισκέφτηκε τη Μόσχα, και βάφτισε -κι αυτός- τα ταξίδια του “Αποστολή Ειρήνης” δηλώνοντας ότι το σταμάτημα του πολέμου στην Ουκρανία είναι η κύρια προτεραιότητα της Ουγγρικής Προεδρίας στην ΕΕ. 

Μέχρις εδώ, λογικά και μπράβο του που προσπαθεί…

-Έλα όμως, που … ξεσηκώθηκαν κι έπεσαν να τον φάνε, με υβριστικές και προσβλητικές μάλιστα ανακοινώσεις οι … υπάλληλοι της Ε.Ε: 

• κυρα Ούρσουλα,

• Σάρλ Μισέλ,

• Μπορέλ 

• κι όλη η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα των Βρυξελλών!

-Δηλώνοντας -για τον Όρμπαν - “ποιός νομίζει ότι είναι;”, “η ΕΕ δεν μιλάει με τη Μόσχα”, “δεν έχει εξουσιοδότηση”, “ο Πούτιν πρέπει να απομονωθεί” κι άλλες τέτοιες υστερίες!

-Το θέμα είναι ότι όολοι αυτοί, απλοί υπάλληλοι είναι - δεν τους εκλέγει κανένας - καλοπληρωμένοι χαραμοφάηδες μεν και με τις “αρπαχτές” τους, ΑΛΛΑ “υπάλληλοι”!

Και μάλιστα, όλοι “απολυμένοι” αυτό τον καιρό γιατί ΕΛΗΞΕ η θητεία τους!

Παρόλα αυτά, λύσσαξαν για την παρουσία Όρμπαν στη Μόσχα, γιατί ΑΥΤΟΣ είναι ο ρόλος τους!

-Γι ΑΥΤΟ τους πληρώνουν κι αυτούς κι όλη τη βρωμιά και γραφειοκρατία της ΕΕ.

-Γιατί αυτό είναι η ΕΕ: μια “φυλακή των λαών”, κι αυτοί οι χωροφύλακες!

-Και στις φυλακές, ως γνωστόν κουμάντο κάνουν οι χωροφύλακες/δεσμοφύλακες!

* Α, ανακοίνωση καταδίκης του Όρμπαν έβγαλε κι ο Σόλτς!

-Ο Μακρόν όχι - είναι ακόμα ζαλισμένος από τη … φάπα των εκλογών!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επαναλαμβάνω, ότι ΚΑΙ στη Βρετανία, επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε, εδώ: :

- Το μήνυμα από τις πρόσφατες εκλογές κι εξελίξεις στη Δύση - μιλάω πάντα γι’ αυτό το μικρό και μόνο κομμάτι της ανθρωπότητας που ζούμε στη γυάλα της εικονικής πραγματικότητας που επέβαλαν, γιατί στον υπόλοιπο πλανήτη συμβαίνουν άλλα - είναι ένα, και μόνο μύωπες ή στημένοι δεν το βλέπουν:

• Είτε δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε κεντροδεξιοί, είτε κεντροαριστεροί, είτε “αριστεροί” -οτιδήποτε - οι πολιτικοί εκπρόσωποι κι οι υποστηρικτές της ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ της Δύσης,

δηλαδή του πολέμου, των εξοπλισμών, των κυρώσεων, του νεοφασισμού, του σιωνισμού και της γενοκτονίας, της αποικιοκρατίας και της επιθετικότητας κατά του Παγκόσμιου Νότου

ΧΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ!

Δεν τραβάνε!

Δεν εμπνέουν!

Αυτό συμβαίνει και στη Γαλλία, και στη Βρετανία, και στη Γερμανία κι όλη την Ευρώπη ακόμα και την Ελλάδα, μέχρι και στις ΗΠΑ!

• Κι όσο ΔΕΝ εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις και ηγέτες με αληθινά ριζοσπαστική κι αληθινά αριστερή πολιτική, ε λογικό είναι να ενισχύονται και Λεπέν, και Τράμπ, και Μελόνι, και Φάρατζ, και Βελόπουλος  !

Όλα τα άλλα είναι … “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” κι … “αναλύσεις του κώλου”, με το συμπάθειο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε η ειδική σύμβουλος του Άσαντ που είχε τραυματιστεί θανάσιμα σε τροχαίο! Πολιτική δολοφονία;

05/07/2024

Πριν από λίγο η Συριακή Προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι σήμερα 5/7/24 η Λούνα Αλ-Σιμπλ ειδική σύμβουλος του Προέδρου Άσαντ υπέκυψε τελικά στο σοβαρό τραυματισμό της σε τροχαίο αυτοκινητιστικό και πέθανε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Διετέλεσε Διευθύντρια του Πολιτικού του Γραφείου!

Το δυστύχημα συνέβη στις 3/7/24. Όταν ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος του Άσαντ υποβάλλεται σε τροχαίο και σκοτώνεται επόμενο είναι να εγείρονται ερωτηματικά.. Περίεργο τροχαίο.. Κάποιος του περνάει μηνύματα; Aπό τη μια είναι η ενδεχόμενη επέκταση πόλεμο και στο Λίβανο και από την άλλη οι πιέσεις που δέχεται για εξομάλυνση σχέσεων με Τουρκία.. Πολιτική δολοφονία;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dov Maimon, Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο ”Jewish people policy’ institute”: ”το RN (κόμμα της Λεπέν) είναι φιλο-Ισραηλινό και φιλοεβραικό! ” Λεπέν: Το Εθνικό Μέτωπο ήταν πάντα σιωνιστικό !!! 

05/07/2024

“Το RN (Εθνικός Συναγερμός κόμμα της Λεπέν) είναι φιλο-Ισραηλινό και φιλοεβραικό σε κάθε περίπτωση ως το Μάη του 2027″ δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση i24news χθες ο Dov Maimon, Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο στο ”Jewish people policy”. Ο καθ΄ύλην αρμόδιος και ειδήμονας αυτό λέει.

Kαιι η παραδοχή από την ίδια την Λεπέν:

”Το Εθνικό Μέτωπο ήταν πάντα σιωνιστικό. ήταν πάντα υπέρ της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ.”

«Οι περισσότεροι Εβραίοι στη Γαλλία θα ψηφίσουν υπέρ του RN» λέει ο Jean-Michel Cohen διατροφολόγος γιατρός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μεσάνυχτα, οι σιωνιστές συγκεντρώθηκαν στο Τείχος των Δακρύων για να προσευχηθούν για την έλευση του ”Μεσσία” (Αντίχριστου)! 

05/07/2024

”Χθες το βράδυ, τα μεσάνυχτα, οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στο Κότελ (Τείχος των Δακρύων) για να προσευχηθούν στον Δημιουργό του κόσμου και να τον παρακαλέσουν να φέρει τον Machia’h (Μεσσία που σύμφωνα με χριστιανική εσχατολογία θα είναι ο Αντίχριστος). Καταλαβαίνετε ότι σε τέτοιες συνθήκες, κανένας εχθρός δεν θα μπορέσει να μας καταβάλει” επαίρεται το site Torah (Tορά)-Box..

To Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων είναι τμήμα του αρχαίου τείχους του όρους του Ναού και αποτελεί ίσως το πιο ιερό σημείο για τους Εβραίους εκτός του ίδιου του όρους. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, το τείχος είναι τμήμα του Δεύτερου Ναού της Ιερουσαλήμ.Aδημονούν να οικοδομήσουν τον Τρίτο Ναό για να τον θρονιάσουν..

( Μεσσίας=κεχρισμένος=Χριστός

ο ”Χριστός” στη θέση του Χριστού δηλ. αντί Χριστού =Αντίχριστος)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήττα κόλαφος για σιωνιστή Rishi Sunak στη Βρετανία. Θρίαμβος των Εργατικών! Nικητής ο Κιρ Στάρμερ η σύζυγός του Victoria είναι Εβραία. Με κιπά κι ο Στάρμερ! 40% η ΑΠΟΧΗ . ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ”ΣΥΝΑΓΩΓΗ”!

05/07/2024

Ήττα του Rishi Sunak και νίκη των Εργατικών στη Βρετανία όπου μετά από 14 χρόνια έξωση για το Συντηρητικό Κόμμα από την Downing 10. Θριαμβευτής ο Κιρ Στάρμερ απέσπασε απόλυτη πλειοψηφία πάνω από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο επί συνόλου 650 εδρών.Nικητής ο Κιρ Στάρμερ η σύζυγός του Victoria είναι Εβραία. Με κιπά κι αυτός. Ανάβει τη μενορά. Σιωνιστής αντί σιωνιστή.. Προσήλυτος.. Πανίσχυρο το λόμπι. όλα τα περάσματα είναι πιασμένα.

Εργατικοί: 410

Συντηρητικοί: 131

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 61

Μεταρρυθμιστικό Κόμμα: 13

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak θα «ανακοινώσει την παραίτησή του» σήμερα το πρωί της Παρασκευής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ GAY, ΛΟΑΤΚΙ KAI ΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ – ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ FAMILY PRIDE, ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ EURO PRIDE – ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 10%

05|07|2024 20:28

Μόνο οι εκδηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους επιτρέπονται πλέον στην Ελλάδα, όπως άλλωστε συνάγεται από τα γεγονότα.

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης με τη συμμετοχή κόσμου υπέρ του θεσμού της  οικογένειας που είχε προαναγγελθεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τάχα «εγκυμονεί» σοβαρούς κινδύνους για την τάξη και την ασφάλεια στην περιοχή μαζί με κάποιες άλλες δικαιολογίες του τύπου «δεν είχαν εγκαίρως ενημερώσει…» κτλ.

 Ταυτόχρονα και για να φανεί η αστυνομική διεύθυνση υποτίθεται «ακριβοδίκαια» απαγόρευσε και μια αντισυγκέντρωση η οποία απλώς προαναγγέλθηκε μόνο και μόνο για να απαγορευτεί η συγκέντρωση υπέρ της οικογένειας.

Βέβαια αυτό δεν έχει αντίστροφή ισχύ. Έτσι στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ των ομοφυλόφιλων  και ενώ είχε προαναγγελθεί αντισυγκέντρωση  διαμαρτυρίας εκεί δεν είχαν απαγορευτεί και οι δύο εκδηλώσεις παρά μόνο η δεύτερη.

Έτσι σύμφωνα  με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων που είχαν εξαγγελθεί για αύριο, Σάββατο 6 Ιουλίου στο Παλαιό Φάληρο.

Οι συγκεντρώσεις είχαν καλεστεί από την ομάδα «El Hero», υπέρ της οικογένειας, και από μέλη κάποιων δικαιωματιστικών οργανώσεων χαφιέδων της CIA με μακροσκελείς τίτλους όπως «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride», κατά της πρώτης συγκέντρωσης.

Επιπλέον με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00′ της 6-7-2024 έως 23:59′ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο  GUARDΙAN – ΕΓΙΝΕ VΙRAL ΣΤΑ SOCΙAL MEDΙA ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ CNBC ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΑΗΜΕΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

05|07|2024 17:00

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Στη χώρα μας το ωράριο αυξάνεται, ενώ στην Ευρώπη έχει μπει στην ατζέντα η τετραήμερη απασχόληση.

Μιθριδατισμός

Τα δημοσιεύματα διεθνούς ενημερωτικών οργανισμών όπως το CNBC και ο Guardian έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και εύλογα προκαλούν τον ενδιαφέρον. Ωστόσο, είναι ενδεικτικό για την κατάσταση του δημόσιου διαλόγου στη σημερινή Ελλάδα το ότι προσέλκυσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ για την επιβολή του εξαήμερου παρά αυτή καθαυτή η είδηση όταν κυκλοφόρησε.

Πέρα από τον επαρχιωτισμό και το παραδοσιακό κόμπλεξ με την Εσπερία, εν προκειμένω βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακραία εκδοχή του ιδεολογικού μιθριδατισμού που καλλιεργείται ανελλιπώς από τα χρόνια του Μνημονίου. Στην Ελλάδα του 2024 κανένα αντεργατικό μέτρο δεν προκαλεί πολιτικό σκάνδαλο, γιατί όλα πλέον όλα τα έχουμε συνηθίσει και μοιάζουν λογικά στο πλαίσιο της «νέας κανονικότητας». Έπρεπε να έρθουν ο Guardian και το CNBC για να μας πουν ότι το εξαήμερο αποτελεί τρομακτικό πισωγύρισμα για τον 21ο αιώνα.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να επιβάλλει μονομερώς εργασία έξι ημερών την εβδομάδα σε επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες. Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου 5053/23 της Νέας Δημοκρατίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μορντεκάι Κένταρ: «Ο Τζαλίλι δεν πρέπει να κάνει κυβέρνηση»!

5/7/2024    -      23.43

Μορντεκάι Κένταρ, μελετητής του αραβικού πολιτισμού και...

λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, αντιπρόεδρος του NEWSRAEL.

Επί δεκαετίες πράκτορας συλλογής πληροφοριών του στρατού του σιωνιστικού καθεστώτος,

θιασώτης κι ανοιχτός υποστηρικτής του διαμελισμού του Ιράν...

«Τα τελευταία τρία χρόνια, πώς κατάφερε το Ιράν να πουλήσει πολύ πετρέλαιο;

Δεν είναι το Ιράν μεταξύ των εθνών υπό κυρώσεις στον κόσμο;

Δεν έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες τις πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν;

Πώς καταφέρνει λοιπόν να πουλάει περισσότερα από δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάθε μέρα;

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση του Ιράν (Ραϊσί) καταφέρνει να παρακάμψει τις κυρώσεις με διάφορες μεθόδους.

Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι ένα άτομο που ονομάζεται Σαΐντ Τζαλίλι θέλει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο στην εξωτερική πολιτική και δεν είναι άτομο που στην εξωτερική πολιτική θα θέλει σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους άλλους συμμάχους μας»

«Να είστε σίγουροι ότι, με την εξωτερική πολιτική που θέλει επίσης να ακολουθήσει [ο Τζαλίλι], οι πωλήσεις και οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το ερώτημα εδώ είναι: Τι σημαίνει αυξημένες πωλήσεις πετρελαίου και παράκαμψη κυρώσεων;

Ίσως τίποτα περισσότερο από την αύξηση της εσωτερικής και περιφερειακής τους ισχύος;

Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη απειλή!

Αν αντ' αυτού σχηματιστεί στο Ιράν μια κυβέρνηση που μπορούν να διαχειριστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κίνδυνος θα είναι πολύ λιγότερος. Η εμπειρία έχει δείξει ότι με τη σύναψη σχέσεων με το Ιράν, αυτό δεν θα του επιτρέψει να αυξήσει τη δύναμή του.

Για να δημιουργήσουμε τέτοιες σχέσεις πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το πρόσωπο που ονομάζεται Τζαλίλι, που είναι υποψήφιος σήμερα, δεν πρέπει θα έρθει στην εξουσία»

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στο Ιράν, αναμένοντας την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τον πρόεδρο του Ιράν, αφού λόγω μαζικής προσέλευσης στα εκλογικά τμήματα έχουμε παράταση της ψηφοφορίας μέχρι τα μεσάνυχτα... και γνωρίσουμε την επιλογή του Ιρανικού λαού...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ! Στην Ελλάδα ο πιο ακριβός καφές στην Ευρώπη...

5/7/2024    -     15.30

Στην Ελλάδα των χαμηλόμισθων, των ανέργων και της 6ήμερης πλέον εργασίας ο καφές σερβίρεται πολύ… πικρός. Στην χώρα μας η τιμή του είναι η υψηλότερη από ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Η Ελλάδα είναι πανάκριβη και στον καφέ σε συγκρίσεις ακόμη και πέραν των ορίων της Γηραιάς Ηπείρου.

Ενδεικτικές είναι οι τιμές του καπουτσίνο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.Θεσσαλονίκη:

 3.42€ (μ.ό.)

Αθήνα: 3.39€ (μ.ό.)

Μαδρίτη: 2.43€ (μ.ό.)

Μιλάνο: 1.87€ (μ.ό)

Ρώμη: 1.44€ (μ.ό.)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ έγινε πλημμέλημα! ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι Έλληνες πατριώτες του Έβρου...

5/7/2024    -    14.30

Οι Έλληνες πατριώτες του Έβρου έτυχαν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και θα βρεθούν εκτός φυλακής.

Τρεις Έλληνες πολίτες, επεφύλαξαν για τον εαυτό τους το ρόλο του πολιτοφύλακα και είχαν βγει στους χωματόδρομους για να βρουν αυτούς που έβαλαν τη φωτιά, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι την ευθύνη οι παράνομοι ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες που περνούν από τον Έβρο, κλέβουν ότι βρουν, και στο δρόμο τους βάζουν φωτιές είτε για να ζεσταθούν είτε για να μαγειρέψουν.

Οι τρεις Έλληνες πατριώτες είχαν βάλει με τη βία σε ένα κοντέινερ 13 συνολικά παράνομους ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες, «διαφημίζοντας» μάλιστα τη πατριωτική ενέργεια τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση

Σχεδόν δέκα μήνες μετά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα έπρεπε να τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης.

Έτσι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής αποφάσισε να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά κίνητρα σε παράνομη κατακράτηση και άρα αντί για κακούργημα να κριθούν ένοχοι για πλημμέλημα, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα.

Είχαν αθωωθεί οι 13 εμπρηστές παράνομοι ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 εμπρηστές ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες που είχαν συλληφθεί από τους Έλληνες πατριώτες είχαν αθωωθεί οριστικά από την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού.

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε όπως σημειώνουν οι δικηγόροι των 13 ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών ότι δεν ήταν υπαίτιοι για την πρωτοφανή πυρκαγιά στον Έβρο και στο Δάσος της Δαδιάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩΛΑΓΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

05|07|2024 23:33

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, αναγνωρίζοντας την υιοθεσία παιδιού από «οικογένεια» ΛΟΑΤΚΙ+ γυναικών, καρφώνοντας ταφόπλακα σε αυτό που κάποτε λέγαμε ελληνική οικογένεια.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι γυναικών, εκ των οποίων η μια είναι Ελληνίδα, υιοθέτησαν με νόμιμες διαδικασίες ένα παιδί στο εξωτερικό.

Ζήτησαν από την ελληνική δικαιοσύνη να τις αναγνωρίσει ως θετές μητέρες του παιδιού και το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμό 2435/2024 απόφαση, αποδέχτηκε το αίτημά τους.

Το δικαστήριο έκρινε μάλιστα ότι «το μοντέλο αυτής της οικογένειας είναι απόλυτα υγιές και δεν αποβαίνει σε βάρος της ομαλής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού».

Ο δικαστής Ιωάννης Βαλμαντώνης, στην αδιανόητη απόφασή του που κάνει το Μαξίμου να πανηγυρίζει, ανέφερε ότι:

«Η ελληνική νομοθεσία και νομολογία, με θεμέλιο και μοναδικό κριτήριο τις βασικές και θεμελιώδους σημασίας αρχές και αντιλήψεις, που διέπουν σήμερα τη ζωή στην ελληνική κοινωνία, αποβλέπει κυριαρχικά στο συμφέρον και στη δυνατότητα ομαλής ψυχοπνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων παιδιών σε ένα υγιές κοινωνικό περιβάλλον, διασφαλιζόμενων πλήρως των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.

Κατά συνέπεια, το μοντέλο της οικογένειας, που η σύνθεση των μελών της αποτελεί διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τα καθιερωμένα δεν προκαλεί τις κυρίαρχες κοινωνικές αντιλήψεις διότι τελικά αυτή η διαφορετικότητα δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος του πραγματικού συμφέροντος του τέκνου, ενώ η ελληνική κοινωνία τυγχάνει πλέον αρκετά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και αρκετά προοδευτική να φιλοξενήσει αρμονικά στους κόλπους της και να ανεχθεί την ύπαρξη και της ομόφυλης οικογένειας μετά τέκνων»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τ.Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»! – «Πάγωσαν» οι Δημοκρατικοί με τη νέα γκάφα

Μπέρδεψε το φύλο του ακόμα και το χρώμα του!

05.07.2024 | 14:59