Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Σαββατο 6 Ιουλιου 2024


ΟΛΟΣ ο ΕΟΔΥ να γυρίσει κλωτσηδόν στα θρανία αφού:Καμία μετάλλαξη ΔΕ μπορεί να είναι πιό νοσογόνος απ’την προηγούμενη της,σύμφωνα με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ & όχι την άποψη της Αγαμηδάκη

Σχολιο.- Προφανώς διότι μεταλλασσομενο κάτι εξασθενεί

Σχολιο.- Οι ….«μπιστήμονες» του ΕΟΔΥ δεν τα κατέχουν αυτά τα επιστημονικά…!!!

Σχολιο.- Άρχισε παλι η πλύση εγκεφάλου για αυτούς που δε τον διαθέτουν 

Σχολιο.- Αν διαβάσετε τι εγκυκλίους βγάζουν ,εκεί να δείτε παράνοια και αγραμματοσύνη ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ωραίο πλιάτσικο του δημόσιου θησαυρού, ολοκληρώνεται. Η κυβέρνηση παραχωρεί στη Hellenic Nickel, μια εταιρεία, την ΛΑΡΚΟ. Και έτσι απλά και όμορφα, μια τεράστια πλουτοπαραγωγική πηγή -το νικέλιο- περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- AD Holdings

https://www.2020mag.gr/themata/8055-an-thes-na-ksereis-ti-simainei-neofileftherismos-diavase-tin-istoria-tis-larko?fbclid=IwY2xjawD2HMRleHRuA2FlbQIxMQABHa51dIzP2kCeDOX-ZDc2DLa0lbJ_8Jo74rB4NMv0KlcOI57VxWEw6onqDQ_aem_FeHDYtPlWHYFObmPDxK92Q



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτες είναι οι αλλαγές που ετοιμάζουν στο επίδομα ανεργίας – ευτυχώς δεν το αντικατέστησαν ακόμα με pass…

6/7/2024

Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – αλλά και σε άλλα επιδόματα – προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, το επίδομα ανεργίας αναμένεται να συνδεθεί με τις μηνιαίες αποδοχές του απολυμένου και όχι με τον κατώτατο μισθό όπως ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το επίδομα για εργαζόμενο που ήταν με μισθό 1000 ευρώ ο οποίος θα απολύεται, θα μπορεί να φτάνει και στα 700 ή 750 ευρώ τον μήνα, από 507 ευρώ που είναι σήμερα.

Το επίδομα ανεργίας θα μειώνεται με την πάροδο των μηνών, καθώς επιδίωξη είναι η κινητοποίηση του ανέργου να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας. Αν βέβαια, εσείς είστε σε κάποια ηλικία που δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα δουλειά, δεν τ!ους καίγεται καρφί

Το επίδομα θα διακόπτεται αν ο δικαιούχος απορρίψει τρεις προτάσεις για εργασία που θα καταθέτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

«Το σημαντικό εδώ είναι το σχήμα να είναι εμπροσθοβαρές. Θέλουμε να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρεις απασχόληση. Αν σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις όχι, τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, η υπουργός.

Αναφορικά με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόνισε: «Θέλουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε, όμως ακόμα περισσότερο πρέπει να μπορούν να μειωθεί και το συνολικό μη μισθολογικό κόστος και να μπορούν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν μπροστά και να συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης».

Αναπροσαρμογή μελετάται επίσης στο ύψος του επιδόματος στέγασης. Σήμερα ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί το ενοίκιο ευάλωτων οικονομικά δικαιούχων με έως 210 ευρώ τον μήνα. Δρομολογείται επίσης η δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας μέσω της οποίας ο δικαιούχος θα μπορεί με μια αίτηση να λάβει όλα τα επιδόματα που δικαιούται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο περιστατικό: Ο Χρυσοχοίδης έστειλε βασικό μάρτυρα της δολοφονίας Καραϊβάζ μετάθεση στο…. Άμπου Ντάμπι – μόλις 13 μέρες πριν απο την δίκη!

6/7/2024

Συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Στο εδώλιο κάθονται δύο Έλληνες, αδέρφια, 41 και 49 ετών, οι οποίοι φρουρούνται από αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό και κουκούλες.

Στην αρχή της συνεδρίασης η εισαγγελέας της έδρας διάβασε την κατηγορία και στη συνέχεια ζήτησε τον λόγο ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος: «Θα ήθελα όσοι είναι στην αίθουσα να δουν τους δολοφόνους (σημ. τη φωτογραφία των δραστών στο μηχανάκι) και να δουν κι εμάς. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη συνέχεια», είπε, προτού ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία.

(Και οι δυο έχουν παρελθόν με την αστυνομία. Είναι μπλεγμένοι στην απαγωγή ενός επιχειρηματία, και είναι μπλεγμένοι σε ληστείες τον καιρό που είχαν βγει με άδεια από τη φυλακή, και πριν ξαναγυρίσουν. 

Ρωτήθηκε από το δικαστήριο και την υπεράσπιση αν γνωρίζει τα ονόματα των Δημήτρη Μάλαμα και Δημήτρη Καπετανάκη (σημ. αναφέρονται και οι δύο στην έρευνα της ΕΥΠ για την Greek mafia κι έχουν δολοφονηθεί). Η κα. Αλεξανδροπούλου απάντησε ότι ο σύζυγός της, αναλόγως με τα θέματα που χειριζόταν, επικοινωνούσε με όλες τις πλευρές για να φτάσει στην αλήθεια και να μην αδικήσει κανέναν.

«Είχε τηλεφωνικές επαφές με το υπουργείο, με αξιωματικούς και με ποινικούς, όμως δεν μου είχε αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Ότι δεχόταν απειλές το διάβασα εκ των υστέρων», απάντησε.

Για την ίδια δικογραφία της Greek mafia ο Καραϊβάζ είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος. Στο υπόμνημά του, όπως και σε σειρά άρθρων του για τη διαφθορά στην Αστυνομία, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι λόγω της δουλειάς του, μιλούσε με όλους.

«Τον έμπλεκαν σε μία ιστορία, που όμως δεν προχώρησε. Δεν γνωρίζω καν αν είχε δικηγόρο. Στο σπίτι δεν μιλούσαμε για τη δουλειά ούτε και ο ίδιος μοιραζόταν πράγματα με συναδέλφους του», είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.

«H εντολή για την εκτέλεση του δόθηκε από κάποιον που ενοχλήθηκε από όσα έγραφε, κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα, που ήθελε να του κλείσει το στόμα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είναι νεκρός, λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας», πρόσθεσε εμφατικά η ίδια σε άλλο σημείο.

«Άκουγε όλες τις πλευρές, έδινε δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους. Γι’ αυτό και στον επικήδειο ο γιος μας είπε ότι ο πατέρας του θα συγχωρούσε τους δολοφόνους».

Για τη μέρα της δολοφονίας η χήρα Καραϊβάζ ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος την κάλεσε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, όπως κάθε μέρα, όταν τελείωνε από την εκπομπή στην τηλεόραση. «Ρώτησε “πού σας βρίσκω;” και ξεκίνησε για το σπίτι.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις στο δικαστήριο προκάλεσε η απουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος είναι σημαντικός μάρτυρας στην υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό, μόλις 13 μέρες πριν απο την δίκη τον έστειλε μετάθεση στο Αμπού Ντάμπι και μάλιστα με παρέμβαση του Χρυσοχοϊδη. Τόσο η υπεράσπιση όσο και η πολιτική αγωγή είπαν ότι θεωρούν κρίσιμη την παρουσία του στο ακροατήριο.

Για να δείτε τι αλήτες μιλαμε μου κατέβασαν το βίντεο απο το youtube επειδή έχει πνευματικά δικαιώματα η UEFA….

Ως μάρτυρας κατέθεσε, πάντως, ένας αστυνομικός στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Είπε ότι είδε βίντεο και φωτογραφίες της υπόθεσης και για πρώτη φορά στο ακροατήριο, απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως, είπε ότι ο σωματότυπος ενός εκ των δύο ανδρών πάνω στο σκούτερ, το οποίο καταγράφεται πριν και μετά τη δολοφονία στον Άλιμο, ταιριάζει με τον σωματότυπο του μικρότερου σε ηλικία κατηγορούμενου που βρίσκεται στο εδώλιο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιμένουν ιδιαίτερα κατά την εξέταση των μαρτύρων στο δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές, παρουσιάζοντας στοιχεία από δεκάδες κάμερες ασφαλείας σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής και την έκθεση αναλύσεως.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, αναφέροντας ότι στο παραπεμπτικό βούλευμα δεν γίνεται αναφορά στο κίνητρο της δολοφονίας, που κατά την άποψή τους αφορά τη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος, ζήτησαν από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτεπαγγέλτως τις πληροφορίες περί χρημάτων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μελέτη συνδέει τα εμβόλια Covid με τρομακτική αύξηση κατά 111.795% στους θρόμβους του εγκεφάλου!

6/7/2024

Η εγκεφαλική θρομβοεμβολή, που αναγνωρίζεται ως μια πιθανή παρενέργεια των εμβολίων Covid-19, είναι μια κατάσταση κατά την οποία σχηματίζεται θρόμβος αίματος (θρόμβος) σε ένα αιμοφόρο αγγείο, και εγκλωβίζεται σε μια αρτηρία που παρέχει αίμα στον εγκέφαλο.

Αυτή η απόφραξη μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στη μελέτη τους , οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS) της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) που εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου 1990 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Συνέκριναν τις περιπτώσεις εγκεφαλικής θρομβοεμβολής που αναφέρθηκαν μετά από εμβολιασμούς κατά του Covid-19 με αυτές που αναφέρθηκαν μετά από άλλα εμβόλια όπως πχ κατά της γρίπης.

Η προεκτυπωμένη μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικής θρομβοεμβολής μετά από ενέσεις mRNA του covid-19 είναι τεράστιος σε σύγκριση με τα άλλα εμβόλια. Ενώ υπήρξαν μόλις 52 αναφορές εγκεφαλικής θρομβοεμβολής που σχετίζεται με εμβόλια κατά της γρίπης, αντίστοιχα υπήρξαν 5.137 περιπτώσεις που συνδέονταν με ενέσεις Covid-19.

Να επισημάνουμε πως τα Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS), έχει καταγράψει μόνο το 3% των περιπτώσεων παρενεργειών των εμβολίων Covid.

Η εκπληκτική αύξηση οδήγησε τους ερευνητές να ζητήσουν «άμεσο παγκόσμιο μορατόριουμ στη χρήση των εμβολίων κατά του Covid-19», ιδιαίτερα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χούντα του Μητσοτάκη απαγόρευσε την συγκέντρωση υπέρ του θεσμού της οικογένειας!

5/7/2024

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης με τη συμμετοχή κόσμου υπέρ του θεσμού της  οικογένειας που είχε προαναγγελθεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τάχα «εγκυμονεί» σοβαρούς κινδύνους για την τάξη και την ασφάλεια στην περιοχή μαζί με κάποιες άλλες δικαιολογίες του τύπου «δεν είχαν εγκαίρως ενημερώσει…».

Ταυτόχρονα και για να φανεί η αστυνομική διεύθυνση υποτίθεται «ακριβοδίκαια» απαγόρευσε και μια αντισυγκέντρωση η οποία απλώς προαναγγέλθηκε μόνο και μόνο για να απαγορευτεί η συγκέντρωση υπέρ της οικογένειας.

Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι και στην παρέλαση του Europride στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ των ομοφυλόφιλων, είχε επίσης προαναγγελθεί αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλα εκεί δεν είχαν απαγορευτεί και οι δύο εκδηλώσεις παρά μόνο η δεύτερη.

Όπως και να χει, κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και ελεύθερως που σημαίνει πως η αστυνομία δεν μπορεί να το απαγορεύσει και κακώς ζητέιται η άδεια τους για μια ειρηνική συγκέντρωση με οικογένειες. Το ίδιο φυσικά συνέβει και σε δημοκρατικότερες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Σερβία.

Οι οικογένειες πρέπει να κατέβουν ελεύθερα και να εξασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα!

Το ίδιο είχαν κάνει οι προηγούμενοι κυβερνητικοί φασίστες του τσυριζα και στη διαμαρτυρία για την συμφωνία των Πρεσπών: Δικαίωμα του συνέρχεσθαι για για τους κυβερνητικούς φασίστες της ΝΔ έχουν μόνο οι ΛΟΑΤΚΙ; – Απαγόρευσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παμμακεδονικών συλλόγων για την συμφωνία των Πρεσπών!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Rossiya μετέφερε 110.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Μόσχα-Βαραδέρο κατά τη διάρκεια του έτους. Άλλοι 20.000 επιβάτες πέταξαν προς την Αβάνα από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2023.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών καταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν την κουβανική πρωτεύουσα επέλεξαν σχεδόν πέντε χιλιάδες άνθρωποι για τα ταξίδια τους την Πρωτοχρονιά. Οι πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κούβα είναι οι μεγαλύτερες για την Rossiya.


6 Ιουλίου 2024

Η Ρωσική αεροπορική εταιρεία μετέφερε σε ένα έτος στην Κούβα πάνω από 100.000 επιβάτες

Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες έχουν χρησιμοποιήσει τις πτήσεις της Rossiya Airlines (Όμιλος Aεροφλότ) προς το Βαραδέρο της Κούβας από την έναρξη των πτήσεων προς το θέρετρο της Καραϊβικής την 1η Ιουλίου 2023, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Rossiya μετέφερε 110.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Μόσχα-Βαραδέρο κατά τη διάρκεια του έτους. Άλλοι 20.000 επιβάτες πέταξαν προς την Αβάνα από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2023.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών καταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν την κουβανική πρωτεύουσα επέλεξαν σχεδόν πέντε χιλιάδες άνθρωποι για τα ταξίδια τους την Πρωτοχρονιά. Οι πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κούβα είναι οι μεγαλύτερες για την Rossiya.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το φετινό καλοκαίρι οι πτήσεις προς το δημοφιλές κουβανικό θέρετρο πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα - κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Οι τακτικές πτήσεις του ομίλου Aeroflot μεταξύ Ρωσίας και Κούβας συμβάλλουν στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον διπλωματικό, επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα. Οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας προς το αγαπημένο για τους Ρώσους θέρετρο Βαραδέρο  εξασφάλισαν σταθερή τουριστική ροή.

Για τους επιβάτες που επιλέγουν διακοπές στην παραλία, παρέχεται άνετη πρόσβαση στο κατάλυμά τους χωρίς ενδιάμεση στάση στην Αβάνα. Στην αεροπορική διαδρομή, η Rossiya Airlines χρησιμοποιεί αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων Boeing 777 ευρείας ατράκτου.

Η Rossiya είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας αεροσκαφών εσωτερικού, με 78 ρωσικής κατασκευής Superjet 100 στο στόλο της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Με τον Μπουκέλε αρχίζει η αντεπανάσταση που χρηματοδοτείται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την Ολιγαρχία στο Ελ Σαλβαδόρ


Η φιλοολιγαρχική δικτατορία του Μπουκέλε, η πιο πρόσφατη "επίθεση" της Ολιγαρχικής Δεξιάς και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Σαλβαδοριανής Αριστεράς και των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι μια σταθερά στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής από τον περασμένο αιώνα ότι όταν απειλούνται τα συμφέροντα της Ολιγαρχίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι δύο καταφεύγουν στην επίθεση κατά της Αριστεράς, του επαναστατικού κοινωνικού κινήματος, της προοδευτικής διανόησης και σε οτιδήποτε "μυρίζει" απειλή.

Ένα από τα πιο δραματικά παραδείγματα στην περιοχή τον περασμένο αιώνα ήταν το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή, το οποίο σχεδιάστηκε, ενορχηστρώθηκε και διαπράχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με τον Πινοσέτ άρχισε η αντεπανάσταση στη Χιλή και η ανάκτηση της κρατικής εξουσίας από τη χιλιανή ολιγαρχία. 

Κάτι παρόμοιο, αν και με τις δικές του αποχρώσεις, συμβαίνει και στη χώρα μας με τον Μπουκέλε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Μπουκέλε προσπάθησε να διαλύσει βίαια τη Νομοθετική Συνέλευση τον Φεβρουάριο του 2020, όταν κατέλαβε στρατιωτικά τη Γαλάζια Αίθουσα (Κοινοβούλιο).

Έκτοτε, έχει εργαστεί για την ακύρωση της αντιπολίτευσης και τη διάλυση του δημοκρατικού συστήματος, καθώς και για τον περιορισμό των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως η ελευθερία της μετακίνησης, της έκφρασης και του Τύπου.

Με την έγκριση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, ο Μπουκέλε έχει διώξει ποινικά και φυλακίσει την αντιπολίτευση, τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική.

Έχει δολοφονήσει εκατοντάδες αθώους ανθρώπους στη φυλακή, γεγονός που δημιούργησε κλίμα τρόμου στον πληθυσμό (Κρατική Τρομοκρατία).

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2019, έχει διαλύσει τις κοινωνικές πολιτικές των κυβερνήσεων του FMLN, είτε κλείνοντας προγράμματα είτε αποχρηματοδοτώντας τα. Η οικονομική του διαχείριση έχει ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι κρατικές επιχειρήσεις έχουν επιστρέψει στα χέρια ολιγαρχικών ομάδων, όπως ακριβώς συνέβη και κατά τη διάρκεια των 20 ετών των κυβερνήσεων ARENA.

Μεταξύ των "πικρών φαρμάκων" που συνταγογραφούνται για την επόμενη πενταετία είναι η αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση ή η μείωση των επιδοτήσεων, η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και περισσότερες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

Το "πικρό φάρμακο" είναι η κύρια συνιστώσα της αντεπανάστασης που έχει αναλάβει ο Μπουκέλε και η κυβέρνησή του σε συμμαχία με το σιωνιστικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο των ΗΠΑ και τους ολιγαρχικούς ομίλους της χώρας.

Γιατί μιλάμε για "αντεπανάσταση";

Χρησιμοποιούμε τον όρο "αντεπανάσταση" με μια αλληγορική έννοια για να αναφερθούμε στη δημοκρατική οπισθοδρόμηση και την προοδευτική εξαφάνιση των κοινωνικών πολιτικών που λαμβάνει χώρα στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Όπως έχουμε υποστηρίξει σε άλλα άρθρα, η πρόσβαση του FMLN στην εξουσία δεν έγινε μέσω μιας επαναστατικής διαδικασίας που του επέτρεψε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του κράτους.

Η εκλογική νίκη του 2009 επέτρεψε στην αριστερά να ελέγξει την εκτελεστική εξουσία, αλλά όχι τις υπόλοιπες εξουσίες και τους θεσμούς του κράτους.

Η Δεξιά συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο των νομοθετικών αποφάσεων και του δικαστικού σώματος.

Το FMLN έπρεπε να οικοδομήσει έναν συσχετισμό που θα του επέτρεπε να κυβερνήσει και να εφαρμόσει ορισμένες δημόσιες πολιτικές, ιδίως κοινωνικές πολιτικές, που θα εξασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους φτωχούς.

Προκειμένου να αρχίσει η αποδιάρθρωση της εξουσίας των ολιγαρχικών ομάδων και συνεπώς η προώθηση του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα, ήταν απαραίτητο να έχει τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης και του δικαστικού σώματος, και αυτό δεν κατέστη δυνατό κατά τη διάρκεια των δέκα ετών διακυβέρνησης του FMLN.

Παρά αυτούς τους περιορισμούς στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας, η κυρίαρχη παρουσία της αριστεράς στην εκτελεστική εξουσία αποτελούσε απειλή για τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και ειδικότερα στη χώρα.

Το 2009 σταμάτησαν οι ιδιωτικοποιήσεις και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από τις μεγάλες επιχειρήσεις σε συνεννόηση με την ARENA.

Οι κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατέστησαν δυνατή τη μείωση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Για πρώτη φορά, η διαφωνία δεν διώχθηκε και υπήρξε πλήρης ελευθερία έκφρασης και κινητοποίησης.

Δεν μιλάμε για μια αντεπανάσταση με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά για ένα σημαντικό δημοκρατικό βήμα προς τα πίσω που έχει στόχο να διαλύσει τη δημοκρατία στη χώρα και το κράτος δικαίου, να βάλει τέλος στην πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση και να την απορρίψει ως επιλογή για την εξουσία, και έτσι να συνεχίσει να προχωρά στην εμβάθυνση του φιλο-ολιγαρχικού νεοφιλελευθερισμού.

Ορισμένες αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνονται.

Το Υπουργείο Οικονομικών μείωσε την επιδότηση φυσικού αερίου κατά 35,5 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα επηρεάσει όχι λιγότερες από 300.000 οικογένειες. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε νοικοκυριό έχει κατά μέσο όρο 3 με 4 μέλη, η περικοπή αυτή θα επηρεάσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε το ίδιο με τον προϋπολογισμό για τους δήμους. Έκοψε 57 εκατομμύρια δολάρια από τα κονδύλια που είχαν διατεθεί για φέτος.

Το Υπουργείο Οικονομικών διέταξε επίσης περικοπές ύψους 63,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Εκπαίδευση και σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Υγεία. Η τελευταία θα επηρεάσει τη λειτουργία των νοσοκομείων και το πρώτο επίπεδο περίθαλψης.

Πρόσφατα διέταξε την απόλυση περισσότερων από 300 εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού επειδή προωθούσαν μια ατζέντα που δεν είναι αυτή της κυβέρνησης.

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά τουλάχιστον τρεις ποσοστιαίες μονάδες (από 13% σε 16%) και η αύξηση άλλων φόρων κατανάλωσης είναι πιθανό να εγκριθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Δεν αποκλείεται επίσης η πώληση των λίγων εναπομεινάντων κρατικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να δοθούν πρόσθετοι πόροι στο ταμείο.

Το κλίμα τρομοκρατίας στη χώρα έχει βαθύνει και οι διώξεις της αντιπολίτευσης και οι φυλακίσεις αθώων ανθρώπων έχουν αυξηθεί.

Το "πικρό φάρμακο" και τα δημοκρατικά πισωγυρίσματα είναι οι δύο βασικές συνιστώσες της αντεπανάστασης που ανέλαβε ο Μπουκέλε.

Διανύουμε ένα αντεπαναστατικό στάδιο που επιδιώκει να διατηρήσει το "status quo" που υπήρχε πριν από τις εκλογικές νίκες του FMLN.

Το αν ο Μπουκέλε θα καταφύγει στον στρατιωτικό και αστυνομικό μηχανισμό για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στους δρόμους και να ολοκληρώσει την επιβολή του μοντέλου της ολιγαρχικής κυριαρχίας θα εξαρτηθεί από την ένταση της εξέγερσης και του αγώνα αντίστασης του λαϊκού κινήματος και την ικανότητά του να εντείνει τις διαδηλώσεις στους δρόμους και να κινητοποιήσει τον πληθυσμό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του.

*** Η κολεκτίβα Tetzáhuitl αποτελείται από μια ομάδα δημοσιογράφων, ερευνητών και αναλυτών της εθνικής πραγματικότητας χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς δεσμούς. Στόχος της είναι να ρίχνει φως σε πολιτικές και οικονομικές διεργασίες όπως αυτή που διέρχεται το Ελ Σαλβαδόρ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"6ήμερη εργασία" από την χούντα του Κούλη Μητσοτάκη...

Θα εφαρμοστεί στη βιομηχανία, στα super market και το εμπόριο και όπου αλλού "επιτρέπεται" η εργασία πέραν του 5θημέρου, δηλαδή σχεδόν παντού.

Οχι, δεν είναι υπερωριακή η απασχόληση το Σάββατο!

Γιατί το κ΄λανει αυτό η χούντα, κατά την Μητσοτάκης ΑΕ? Γιατί συρρικνώνεται ο πληθυσμός μας!

Δεν επαρκούν οι σκλάβοι, για τα υπερκέρδη του καρτέλ των super market, του υπερτουρισμού των πλουσίων και του real estate.

Η χώρα ξεπουλιέται με ταχύτατους ρυθμούς και απαιτούνται ΝΤΟΠΙΟΙ σκλάβοι, και επειδή δεν υπάρχουν, εισαγόμενοι σκλάβοι μετανάστες μέσω μαφιόζικων deals. Τους ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες η χούντα Μητσοτάκη τους εισάγει απλώς για να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Κάποτε, με μια τέτοια εξέλιξη,  θα είχε ξεσηκωθεί η χώρα. 

Κάποτε, αμφισβητούσαμε την Ευρώπη των μονοπωλίων και το ΝΑΤΟ.

Τώρα, όταν σε κάποιες χώρες της Ευρώπης συζητούν για θέσπιση του 4ήμερου, εμείς  σκύβουμε το κεφάλι στους αδηφάγους ολιγάρχες που μας κυβερνούν.

Σχολιο.- Δευτέρα ταπογευματάκι στο καφέ στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων

θα γίνει συζητησούλα..

Οργανωμένη απ τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

... Όποιος αντέχει αλήθειες

ευπρόσδεκτη-ος..

Σχολιο.- Μόνο το ΚΚΕ  κάπως κινείτε…

Σχολιο.- προφανώς είσαι όλο αυτιά στο ΚΚΕ και διαβάζεις ανελλιπώς ριζοσπάστη, και από την μακάριότητα σου κρίνεις ότι το ΚΚΕ έχει σιωπήσει.

Σχολιο.- . εξ αυτού και η χολή που βγάζεις με κύριο αντίπαλο σου το ΚΚΕ.

Σχολιο.- α μάλιστα. Θα έπρεπε να αλλάξει και το ΚΚΕ. Όπως και τα άλλα κόμματα δηλαδή.

Σχολιο.- ενώ των υπολοίπων ;

Μη μου πείτε πως σας συνεπαίρνουν τα …βελάσματα τους !

Σχολιο.- Αναρωτηθείτε λιγο και πείτε , γιατί παρόλη την κριτική που κατά περιπτώσεις ή γενικώς κάνετε στο ΚΚΕ , οι δυνάμεις της όλης αριστεράς σε συνδικαλιστικούς φορείς συρρικνώνονται συνεχώς ενώ οι δικές του αυξάνουν παρά την "λούφα των στελεχών του" ?

Σχολιο.- Σε ποιό συνδικαλιστικό φορέα "αυξήθηκε" η κεντροαριστερά ?, πες να γελάσουμε εμείς και να κλάψεις εσύ...για την άνοδο της ακροδεξιάς σε περιόδους οικονομικής κρίσης υπάρχουν αναλυτικές απαντήσεις που θάπρεπε να γνωρίζεις αλλά εσύ περιορίζεσαι να λες τα σαχλά ανόητα για χα'ι'δεμένα παιδιά γινόμενη καταγέλαστη για τους παπαδίστικους γελοίους αφορισμούς που εκτόξευσες.

Σχολιο.- Και λυπάμαι πολύ που ενώ η Βαρουφακική  "αριστερά" σου έχει διαλυθεί εντελώς πια χωρίς να αφήσει ούτε αποκα'ί'δια, συνεχίζεις τα ΓΕΛΟΊΑ αντιΚΚΕ την στιγμή που υπάρχει απόλυτη ανάγκη για μια σοβαρή κριτική τοποθέτηση/πρόταση προς το ΚΚΕ με ελπίδα δημιουργίας ενός μετώπου λα'ι'κού -ταξικού.

Σχολιο.- ...ερχεται η καταιγιδα...,θα σαρωσει και ολοι υπνο βαθυ...Απο πολιτικους ως και τους παραπλανημενους πολιτες...Ερχονται οι νεες ταυτοτητες ,ψηφιακο νομισμα, και αλλα ,οπου η τραπεζες δουλευουν ηδη πυρετωδως στα κρυφα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τι διαβάζω σε υποτίθεται αριστερά σχόλια,αναρτήσεις, άρθρα και απόψεις ελληνικές και διεθνείς για τον β γύρο των εκλογών στη Γαλλία δεν λέγεται.

-" Είναι το νέο 1933".

- " Γύρισε ο Χίτλερ".

- " Τέλος για την Δημοκρατία στην Ευρώπη".

- " Συσπείρωση μην επιστρέψει ο φασισμός".

- " Γυρίζει ο Πεταίν,το Βισύ, ο Λεόν Ντεγκρελ".

Ο ανθρωπος που το έγραψε αυτό φαίνεται να μην ξέρει καν ότι ο φασίστας Λεόν Ντεγκρελ ήταν στο Βέλγιο και όχι στη Γαλλία. Στη Γαλλία, προ του Πεταίν ,η Άκρα και φασιστική Δεξιά ήταν το κόμμα του Ντοριο,η Κουκούλα ,οι Σταυροί της Φωτιάς.

Έλεος!!!

Ως τώρα, με τον Βοναπαρτη Μακρον, η Γαλλία φαίνεται ότι είχε πλερια δημοκρατία!!!

Επίσης,όλα τα κέντρα εξουσίας της ΕΕ και όλη η συστημική διανόηση "ανησυχούν" για την Γαλλία.Ψαχνω να θυμηθώ τα καπιταλιστικά κέντρα εξουσίας στη Γερμανία τον Γενάρη 1933 που ανησυχούσαν έντονα για την άνοδο του Χίτλερ. Και διεθνώς. Κανενα.Μια χαρά ήσυχα και ευτυχή ήταν τα καπιταλιστικά κέντρα για την άνοδο του Χίτλερ .

Συμπέρασμα.Και μόνη της να κυβερνήσει η Λεπέν  έχει κάνει τούμπα στο κρίσιμο θέμα της σχέσης με την Ρωσια..Ενώ πριν μιλούσε για ειρήνη και να τα βρούνε με τη Ρωσία, τώρα μιλάει για συνέχιση εξοπλισμού της Ναζιστικής Ουκρανίας. Στα εσωτερικά, δεν αποκλείω να ενισχύσει τα αντιμεταναστευτικα μέτρα ,αλλά ριζική διάφορα καμία. Και ο Μακρόν δεν ήταν τόσο ευγενής με τους μετανάστες η τους Μουσουλμάνους.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα,ο χωρος Μακρόν και ο χώρος Λεπέν - Μπαρντελα να συγκυβερνήσουν.

Γιατί γίνεται όλος αυτός ο "αντι- Ακροδεξιός" και " αριστερός" παροξυσμός ; Για να πολωνονται όλοι γύρω από το Ακραίο Κέντρο, να συγκλίνει και η " Αριστερά" και η λαϊκίστικη Δεξιά με το Ακραιο Κέντρο και να θριαμβεύει το " Ακραιο Κέντρο". Και να μην διανοείται κανείς να αμφισβητήσει το πλέγμα ΕΕ- ΝΑΤΟ - Συλλογική Δύση. Αυτό είναι όλο το ζήτημα.Και η " Αριστερά" στη Γαλλία και αλλού μια χαρά υπηρετεί αυτήν την πολιτική.

Σχολιο.- Κανεις λάθος σκεπτόμενη στενά ιδεολογικά και όχι πολιτικά.Για εμένα δεν είναι τι Πλαστήρας τι Παπάγος, είναι πολύ χειρότερα, και θεωρώ πολύ πιθανό να συνεργαστούν μεταξύ τους.Επισης,θεωρώ το ΝΛΜ μέτωπο σύγχυσης,όσο πιο γρήγορα διαλυθεί τόσο το καλύτερο. Καμία κινητικότητα δεν θα δημιουργηθεί από το αντιΛεπεν μέτωπο. Απλά θα μπουν και άλλοι αριστεροί στο πολιτικό συστημα.Όλα αυτά είναι στο κεφάλι μας.Οσο για τους μετανάστες και τους Μουσουλμάνους που έχουν γίνει Γάλλοι υπήκοοι, έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας από την αστυνομία του Μακρόν, πιστεύω ότι και δεν ψηφίζουν όσοι έχουν δικαίωμα και είναι παγερά αδιάφοροι έναντι του διλήμματος. Η στερεοτυπική εμμονή στις ιδεοληψίες της συστημικής Αριστεράς δεν βοηθά. Για αυτό και η άποψη μου είναι ότι όσοι ανήκουν στην αντιιμπεριαλιστική Αριστερά πρέπει πια να εγκαταλείψουν ριζικά την έννοια της συστημικής Δικαιωματιστικής Αριστεράς. Μόνο σύγχυση δημιουργεί και πλαστά διλήμματα.

Σχολιο.- Η ταξική πόλωση δεν εκφράζεται καθόλου κοινοβουλευτικά μεταξύ Δεξιάς και ας πούμε Αριστεράς. Αν βλέπαμε τα ταξικά ακροατήρια των κομμάτων με βάση τους πίνακες που επίσημα δημοσιευθηκαν, θα βλέπαμε ότι τα φτωχά στρώματα και την πλειοψηφία της εργατικής τάξης τους εκπροσωπεί η Λεπέν, ενώ το ΝΛΜ και ο Μακρόν εκπροσωπούν κυρίως ανώτερα μεσαία και αστικά στρώματα, και εύπορη διανόηση και το ΝΛΜ και ένα κομμάτι της διανοητικής εργασίας που θα μπορούσαμε να πούμε εργατική αριστοκρατία .Επίσης,σίγουρα η Λεπέν εκφράζει και κατώτερα μεσαία στρώματα.Συνεπως, το να ενισχύει κανείς τον Μακρόν σημαίνει ενίσχυση του μονοπωλιακού κεφαλαίου αλλά και παράδοση ριζική των εργατικών και λαϊκών τάξεων στην Δεξιά .Θα άξιζε να ψάξει κανείς και τα προγράμματα των κομμάτων .να δει τι λένε για το κράτος πρόνοιας,τις συντάξεις κλπ Σε κάθε περίπτωση ,κατά την γνώμη μου, αυτό που διαμόρφωσε το ΝΛΜ δεν ήταν ένα ταξικό κίνημα όπως το περσινό για τις συντάξεις αλλά μια άνωθεν παρέμβαση για να ενισχυθεί ο χώρος του " Κέντρου" ,δηλαδή του Μακρόν.Ηταν σαν να πατούσες ένα κουμπί μόλις βγήκε πρώτη στις ευρωεκλογές η Λεπέν και να γεννήθηκε ένα κίνημα. Σίγουρα για το παλιό Τι Πλαστήρας τι Παπάγος υπήρχαν διαφορές,  αλλά για το τωρα η σωστή γραμμή είναι τελείως τι Πλαστήρας τι Παπάγος.Επισης,βγάζεις τελείως από την οπτική σου,όπως και η πλειοψηφία των αριστερών,τα διεθνή και γεωπολιτικά ζητήματα όπως ο πόλεμος. Είναι πρωτεύοντα.Δεν μπορώ να δεχθώ την υποστήριξη κανενός σχηματισμού ,ούτε του ΝΛΜ,που να λέει συνεχίζουμε να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία.Οταν υπάρχει παγκόσμια σύγκρουση,δεν λαμβάνουμε υπ όψιν μας μόνο την εσωτερική πολιτική μιας χώρας.Ουτε οι πολίτες της που κινδυνεύουν να πάνε να πολεμήσουν θα έπρεπε να σκέφτονται έτσι.

Σχολιο.- Έχω ζήσει δύο χρόνια στα περίχωρα του δήμου Παρισίων στην couronne rouge όπου οι περισσότεροι δήμοι ανήκαν στο PCF. Αυτά ίσχυαν τη δεκαετία του 80. Όμως χωρίς να έχει αλλάξει άρδην η ταξική διαστρωμάτωση, βλέπει κανείς μια μεταφορά ψήφων φτωχοποιημένων ανθρώπων προς το RN της Λεπέν. Η σύγχυση είναι μεγάλη και προπαντός στα μυαλά αυτών που ονειρεύονται ότι ξαναζούμε τις εποχές του 1936. Όσοι εθελοτυφλούν θα εισπράττουν διαρκώς τα επίχειρα των ονειρωξεών τους. Το κυρίαρχο σύστημα εξουσίας κραδαίνει τα μορμολυκεια μιας λεπενικής ακροδεξιάς ως το απόλυτο κακό, ενώ και αυτή η Λεπέν αποτελεί μια ασφαλιστική δικλείδα για την συνέχεια της γαλλικής νεο-αποικιοκρατίας.

Σχολιο.- Κανείς σχηματισμός από αυτούς που αντιμάχονται σήμερα εκλογικά δεν εκφράζει τους πόθους και τα συμφέροντα των απόκληρων και φτωχοποιημένων. Πολλώ δεμάλλον το NFP. Ίσως κάποιοι πυρήνες της CGT και κάποιες δυνάμεις που αναδεικνύονται στην κοινωνική βάση επί υπαρκτών προβλημάτων. Η συλλογική Φρεναπάτη στην Γαλλία καλά κρατεί.

Σχολιο.- Δεν λέω προφανώς να εξαφανιστούν τα συνδικάτα. Όσο για το αν η γαλλική Αριστερά είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.Σε τελική ανάλυση ,ναι με λίγο από Νέα Αριστερά και λίγο από Βαρουφάκη .Ακόμη και το ΚΚΕ είναι πολύ πιο αριστερά από την γαλλική Αριστερα.Ας τα πάρουμε ένα ένα.Σοσιαλιστες: πιο νατοικος και φιλοσιωνιστης και υπέρ του ταξικού συμβιβασμού πεθαίνεις. Πράσινοι : το ίδιο.Κομμουνιστες : τόσο μετριοπαθείς που από το 2013 έχουν βγάλει ακόμη και το σφυροδρέπανο. Τροτσκιστές ,οι του NPA είναι μια λίγο εξτρέμ σοσιαλδημοκρατία και η Διεθνής τους είναι ακραία φιλονατο,φιλοζελενσκυ κλπ Η Λουτ Ουβριερ είναι σαφώς πιο μαχητική και αγωνιστική αλλά ουσιαστικά είναι ένα μικρό έντιμο απομεινάρι του παρελθόντος. Μελανσον : ως κάποιο σημείο ήταν ο μόνος που έσωζε τα προσχήματα. Μετα την διαδοχικη κριτική υποστήριξη στον Μακρόν το 22 και τώρα, για εμένα έχει τελειώσει.Να ξεκαθαρίσω το εξής : αν αυτά τα κόμματα απλώς μετείχαν στα συνδικάτα, θα είχαν μια προσφορά. Όμως, τα κόμματα δεν είναι μόνο συνδικάτα, μετέχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.Τα αριστερά κόμματα στην πολιτική σκηνή είναι στηρίγματα του Μακρόν.Ως τέτοια και να εξαφανιστουν, η ζημιά δεν θα είναι μεγάλη,μπορεί να υπάρξει και κερδος.Πρεπει να φτιαχτεί σταδιακά ένας χώρος ταξικός, αντιιμπεριαλιστικος, δημοκρατικός . Δεν θα είναι η γραμμική συνέχεια αυτής της Αριστεράς.Επισης, για να γίνω λίγο προκλητικός, επειδή δεν ανάγονται όλα στην Ιστορία αλλά και στο παρόν, ένας προσεκτικός αναλυτής θα έβλεπε μάλλον τον κόσμο της Λεπέν ως λαϊκή κοινωνική βάση και τον κόσμο του ΝΛΜ και του Μακρόν ως αστική κοινωνική βάση σε αυτήν την πόλωση.Αρα, πιο πολύ θα έπρεπε να απευθυνθεί κανείς στους φτωχούς που για λάθος λόγους ψηφίζουν Λεπέν παρά στους πλούσιους και εύπορους που για το δικό τους συμφέρον ψηφίζουν Μακρόν η Αριστερά .So simple

Σχολιο.- οι Πράσινοι στη Γαλλία είναι όντως φιλοσιωνιστές. Ποτέ δεν υποστήριζαν τους Παλαιστίνιους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ

Διάλυση των κομματικών οργανώσεων και αντικατάστασή τους από ψηφιακές, χωρίς άμεση επικοινωνία των μελών μεταξύ τους.

Διορισμός μεγάλου μέρους των μελών των οργάνων και όλων των συντονιστών από τον ίδιο τον πρόεδρο. 

Ένα εθνικό όργανο, με κάπου 50 από τα μέλη του διορισμένα από τον ίδιο, που θα συνέρχεται όχι ανά δίμηνο ή τρίμηνο ή όταν θα προκύπτει σοβαρό πολιτικό ζήτημα, όπως συμβαίνει με όλα τα δημοκρατικά κόμματα, αλλά μόνο δυο φορές τον χρόνο. Τον υπόλοιπο καιρό κουμάντο θα κάνει ο φίτσουλας. Χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν. 

Αυτές είναι κάποιες από τις καινοτομίες που προτείνει ο ουρανοκατέβατος χλέμπουρας της Goldman Sachs και της εφοπλιστικής διαπλοκής, για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο τυπάκος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη δημοκρατία στον τόπο. Και το θλιβερό είναι πως αντί να τον πλακώσουν με τίποτα γιαούρτια και να του πουν "δρόμο, ρε χλιμίτζουρα, από δω! Πίσω στο Μαϊάμι, και γρήγορα!", τον ανέχονται. Βάζοντας το δικό του λιθαράκι ο καθένας κι η καθεμιά τους στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής. Κάτι που μας αφορά όλους και όλες και όχι μόνο τους εθελόδουλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιο.- Μου θυμίζει σε κάποια οργάνωση Μερα25..., όπως στην διάλυση των οργανώσεων κ αντικατάσταση με ψηφιακές κ στην αποτροπή να επικοινωνούν τα μέλη μεταξύ τους.    Στόχος είναι να ελέγχονται τα μέλη μην τυχόν κ προκαλέσουν ανατροπή του αρχηγού .   Αυτά μοιάζουν με επιλογές νεοφιλελε CEO



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός σε ΜΜΕ και FB για τις εκλογές στη Βρετανία. Κάπου-κάπου βλέπεις και καμιά αναφορά στις εκλογές του Ιράν.

Χαμπάρι δεν έχουμε πάρει σ' αυτήν εδώ τη βαλκανική επαρχία για το τι τεράστιες εξελίξεις συντελούνται παγκοσμίως τις δύο τελευταίες δεκαετίες. 

Κι έτσι, νομίζουμε ότι η σημασία της παρακμάζουσας Βρετανίας στις διεθνείς σχέσεις είναι μεγαλύτερη απ' αυτή μιας ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης, που διεκδικεί και κατακτά μια κεντρική θέση στον νέο πολυπολικό κόσμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ

"Μπορεί ένας εργαζόμενος να αρνηθεί την εξαήμερη εργασία;", ρωτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης.

"Μπορεί να το πει, στα πλαίσια όμως των χρηστών ηθών, γιατί δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία, αλλά δεν αποτελεί και λόγο καταγγελίας της συμβάσεως, γιατί υπάρχει ο νόμος που προστατεύει", ήταν η απάντησή του.

Ε, ναι! Γιατί το κοινωνικό αυτό παράσιτο, γιος βουλευτή και υπουργού, με όλους τους δρόμους ανοιχτούς, με πανάκριβες σπουδές στα Λονδίνα, τα Εδιμβούργα, τα Παρίσια και τα Χάρβαρντ, τον μισεί τον κόσμο της εργασίας, με την οποία ο ίδιος δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση.

Και δεν ανέχεται ο φιρφιρίκος τον εργαζόμενο, που "συνεχώς αρνείται την εργασία".

Σχολιο.-  αυτό το παράσιτο ήταν που επίσης είχε πει, ότι θα εφαρμόσει τον προσωπικό κουμπαρά, που πρώτος εφάρμοσε και ήταν επιτυχημένο ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή.

Σχολιο.- Το τραγικό είναι οτι τον εκλεγουν λόγω ονόματος κ μόνο,πολιτες μιας φτωχής κ αγροτικής εκλογικής περιφέρειας, της Αιτωλοακαρνανίας. Που δεν έχει πατήσει ποτέ εκεί, παρά μόνο προεκλογικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες 5 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πώληση της ΛΑΡΚΟ στην εταιρία Hellenic Nickel. Η εταιρία αυτή συστάθηκε στις 26 Ιουνίου από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και την AD Holdings (fund με έδρα το Λιχτενστάιν), με κεφάλαιό 50.000 ευρώ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το σωματείο των 1060 εργαζομένων της, η ΛΑΡΚΟ έχει τη δυνατότητα να παράγει 1500 τόνους Νικελίου το μήνα με τρέχουσα μέση τιμή τόνου περίπου 20.000 ευρώ. Το όλον, περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ το μήνα έσοδα. 

Πουλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Και μάλιστα, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, σύμφωνα με τη σύμβαση, δύναται να προχωρήσει στην απόλυση και των 1060 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στον προσδιορισμό των αποζημιώσεών τους που θα καλυφθούν από το Δημόσιο.

Αυτή η ληστεία του πλούτου της χώρας ονομάζεται "εξυγίανση".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωτάω ευθύγραμμα άπαντες της ΜαρξιστοΛενινιστικής θεώρησης (τα νεοφιλελέδια εχθροί)..θα κινητοποιηθείτε ενάντια στον νόμο που θεωρεί τα παιδιά τεκμήριο διαβίωσης; Αλλιώς να πάτε να πνιγείτε....

Σχολιο.- Τι εννοείς , να κινηθούν ;; Δηλαδή , τι να κάνουν ;; Η αριστερά έχει πάρει θέση από καιρό. Κάτι άλλοι, Σ(φ)Υ, ΡΙΖ. Α και Σια δεν έχουν σχέση με την αριστερά !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Κόρμπιν γιά τήν Φιλοπαλαιστινιακή του στάση διώχτηκε απ" τό Κόμμα του μέ τήν κατηγορία περί δήθεν «Αντισημιτισμού».!! -Επανήλθε μέ τήν ψήφο τών συμπολιτών του ώς Ανεξάρτητος.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-SHOW MUSTOFF τού Επιτελικού κράτους,όπως ήταν πέρυσι μέ τά  Βeach Βar τής Μυκόνου.!! "Οταν υπάρχει συστημική κατάρρευση καί χρειάζεται νά πετάξεις τήν μπάλα στήν  Κερκίδα... "Αν τελικά βγεί-λάδι ό Ρέμμος,. Στό τέλος, θά πάει γιά Α"Αθηνών στίς επόμενες.!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως προβλεπόταν, το Εργατικό Κόμμα του Keir Starmer κέρδισε μεγάλη πλειοψηφία, εκμεταλλευόμενο το σύστημα της πρώτης πλειοψηφίας, την πτώση της ψήφου των Συντηρητικών και την άνοδο του Reform UK. Όμως τα φαινόμενα απατούν. Η πλειοψηφία του Στάρμερ βασίζεται σε σημαντικά λιγότερες ψήφους από ό,τι έλαβε ο Κόρμπιν τόσο το 2017 όσο και το 2019. Ο Στάρμερ και το Εργατικό Κόμμα του δεν έχουν ευρεία υποστήριξη των εργαζομένων. Η πλατφόρμα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων στην οποία έτρεξε ο Starmer δεν προσφέρει ουσιαστική αλλαγή ή πρόοδο στους εργαζόμενους. Η νίκη του Στάρμερ από μόνη της δεν είναι νίκη για τους εργαζόμενους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΉΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΆΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΌ 

AΜΠΟΥ ΓΚΡΑΪΜΠ

"Το κέντρο Sde Teiman δεν είναι φυλακή, είναι η εκδίκησή μας".

Αυτό αποκάλυψε ένας Ισραηλινός γιατρός που μπήκε στο Αμπού Γκράιμπ του Νετανιάχου τη βάση-φυλακή της Νεγκέβ, όπου οι Παλαιστίνιοι που συλλαμβάνονται στη Γάζα κλείνονται χωρίς να τους απαγγέλλονται κατηγορίες. Κακοποιούνται και βασανίζονται.

Το επιβεβαιώνει και ο Khaled Mahajneh, ο πρώτος δικηγόρος που επισκέφθηκε την εγκατάσταση: "Η κατάσταση εκεί είναι πιο φρικτή από οτιδήποτε έχουμε ακούσει για το Αμπού Γκράιμπ και το Γκουαντάναμο.

Περισσότεροι από 4.000 Παλαιστίνιοι που συνελήφθησαν από το Ισραήλ στη Γάζα κρατούνται στη στρατιωτική βάση στη Νεγκέβ από τις 7 Οκτωβρίου- ορισμένοι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά οι περισσότεροι παραμένουν υπό κράτηση.

Βασανιστήρια, κακοποίηση και βία κάθε είδους σε βάρος εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων στη Γάζα που συνελήφθησαν από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρά τραυματισμένων και ασθενών. Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο κράτησης Sde Teiman, το Αμπού Γκράιμπ του Ισραήλ, κοντά στην Bersheeva στο Negev, συζητείται εδώ και μήνες. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, χάρη στις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης και μια αίτηση που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από την Ισραηλινή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν τους περισσότερους από τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στο Sde Teiman. Αλλά εκεί ακόμα παραμένουν διακόσιοι και οι συνθήκες τους δεν έχουν βελτιωθεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος έχει ξεσπάσει σε Κομισιόν και ΝΑΤΟ από την πρωτοφανή ενέργεια του προεδρεύοντος της ΕΕ, Βίκτωρος Όρμπαν, να επισκεφθεί την Μόσχα και να συναντηθεί με τον Πούτιν.

Μία ενέργεια η οποία εθεωρείτο αδιανόητη για οποιονδήποτε Ευρωπαίο ηγέτη, πολλώ δε για τον πρωθυπουργό της χώρας που έχει την Προεδρία της ΕΕ το 2ο εξάμηνο του 2024.

Και όμως, ο Όρμπαν έκανε την υπέρβαση και έσφιξε το χέρι του Ρώσου ηγέτη, στο παλάτι του Κρεμλίνου, κάνοντας μάλιστα μαζί του και κοινή συνέντευξη τύπου. Προκαλώντας έτσι την έκρηξη τόσο του γενικού γραμματέα της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και της ευαίσθητης και γλυκιάς Καγιά Κάλλας που κρατά στα χέρια της την Ευρωπαΐκή διπλωματία.

Ο Όρμπαν φοβόταν να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι. Για την ακρίβεια δεν θα το αποτολμούσε ποτέ, εάν δεν μεσολαβούσε η οβιδιακή μετάλλαξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ουκρανικό.

Μόλις ο Όρμπαν ενημερώθηκε ότι η αδελφή του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος πρώτος κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία, η οποία μάλιστα θεωρείται η «κορωνίδα» της πολιτικής υπεράσπισης της Ουάσιγκτον σε Ευρωπαϊκό έδαφος, ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη δεν έπρεπε ποτέ να εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναστατώθηκε. Δεν πίστευε στα αυτιά του!

Και αφού έμαθε ότι στο ίδιο πάνελ βρισκόταν και ο φίλος του, Τούρκος πρόεδρος Γκιούλ, επικοινώνησε άτυπα μαζί του για να διασταυρώσει την είδηση.

– Έλα Αμπτουλάχ!

– Έλα Βικτωράκο καρντάσι!

– Ρε συ, σοβαρά το είπε αυτό η Ντόρα για την Ουκρανία;

– Εννοείται ρε Βίκτωρα! Δικό μας παιδί είναι!

Η δήλωση λοιπόν της Ντόρας, έγινε κηροζίνη στις μηχανές του Όρμπαν, ο οποίος πέταξε για Μόσχα χωρίς φόβο και πάθος…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τα δημοσιεύματα και τις “αναλύσεις” που προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν για … ιστορικό θρίαμβο των Εργατικών στη Βρετανία, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι τώρα που βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα:

-Το “Εργατικό κόμμα”, συρρικνώνεται σταθερά εκλογικά, έχοντας χάσει το 30% των ψηφοφόρων του (και -6,3 % σε ποσοστό) από το 2017:

2024: 9.725.117 ψήφοι -33,7%

2019: 10.269.076 ψήφοι - 32,5%

2017: 12.878.460 ψήφοι - 40%

Σημειωτέον ότι το 2017 και 2019 οι Εργατικοί κατέβηκαν υπό την ηγεσία του Jeremy Corbyn που τουλάχιστον είναι ΚΑΤΑ της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη!

Τώρα ο Corbyn αποχώρησε κι εκλέχτηκε ανεξάρτητος βουλευτής.

* Και μη μετράτε τις έδρες στο κοινοβούλιο! Το σύστημα είναι “απάτη” όπως λέγαμε!

* Στον πίνακα σύγκριση πραγματικών ποσοστών στις εκλογές και εδρών στη Βρετανική Βουλή!

-Η … αντιπροσωπευτική “δημοκρατία” στη Βρετανία!

-Θα πείτε “εδώ έχουν και ταΐζουν … και προσκυνάνε κάποιους χαραμοφάηδες σαν βασιλιάδες!”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα βέβαια, η ηγεσία του ΚΚΕ, επιμένει στην … τύφλα της και τον αντιρωσικό φανατισμό της:

-Τώρα “ερμηνεύουν” την ένταξη της Λευκορωσίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και το δυνάμωμα του ρόλου της Ευρασίας, σαν

…”διεργασίες ανταγωνισμού αντίπαλων ιμπεριαλιστικών σχημάτων”!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ενώ οι διορισμένοι “χωροφύλακες” στις Βρυξέλλες ξερνάνε ακόμα χολή για το ταξίδι Όρμπαν στη Ρωσία, ένας άλλος - εκλεγμένος αυτός - ηγέτης, ο Σλοβάκος Robert Fico, δηλώνει την επιθυμία του ότι “θέλει να πάει στη Μόσχα κι αυτός!”

Ο αριστερός πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Fico στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη δολοφονική απόπειρα, σε εκδήλωση για τη γιορτή των “Κύριλλου και Μεθόδιου”που δημιούργησαν το σλαβικό αλφάβητο, ήταν καθαρός: 

“Είμαι εδώ ότι και να επιχειρήσουν, όσο και να μας πολεμήσουν !

Μεταξύ άλλων, μας επικρίνουν για το γεγονός ότι έχουμε ξεκάθαρη άποψη για την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης. Παρεμπιπτόντως, συγγνώμη για την ειλικρίνειά μου, αλλά θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον Βίκτορ Όρμπαν που δεν είχε κανένα δισταγμό και πήγε τόσο στο Κίεβο όσο και στη Μόσχα. 

Αν το επέτρεπε η υγεία μου, ευχαρίστως θα συμμετείχα μαζί του.”

Σχολιο.- Στη Γερμανία επίσης η αρχηγός της αριστεράς Sahra Wagenknecht, επιτέθηκε στον Σόλτς κι όσους επέκριναν τον Όρμπαν για την πρωτοβουλία του:

“Αντί να επιλέγουν τον ατέλειωτο πόλεμο, ο Σόλτς και οι υπόλοιποι της ΕΕ, θάπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Όρμπαν!

Καμμία προσπάθεια για την Ειρήνη δεν είναι περιττή!”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ιράν (που … δεν έχουν “δημοκρατία” όπως λένε στη Δύση) από την άλλη, εξελέγη χτες νέος Πρόεδρος ο καρδιοχειρουργός και βουλευτής Masoud Pezeshkian, με 53,5% στο δεύτερο γύρο. 

Περιττό να πούμε ότι η εκλογή γίνεται με 

απ’ ευθείας ψηφοφορία όλων των πολιτών πάνω από τα 17, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας!

-Συμβουλή προς τα Δυτικά μέσα που καλλιεργούν … προσδοκίες “φιλοδυτικής” πολιτικής από το νέο Πρόεδρο γιατί δεν είναι ιερωμένος:

- Ναι, κάντε όρεξη… Να δούμε τι θα λέτε σε λίγο που θα τον βρίζετε σαν … “πράκτορα της Μόσχας και του Πεκίνου”!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μόσχα τώρα, εντάξει … δεν έγινε και κάτι “κοσμογονικό”, παρόλο που κατατρόμαξε τους χωροφύλακες της ΕΕ:

-Ο Όρμπαν κι ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών έφτασαν εκεί!

-Ο Πούτιν τους δέχτηκε, τους έκανε το τραπέζι, βγήκαν φωτογραφίες, κι έκαναν μετά δηλώσεις όπου ο καθένας είπε τα δικά του.

• O Όρμπαν είπε ότι “κανένα δεν συμφέρει η σύγκρουση” κι ότι θα προσπαθήσει κι αυτός για “κατάπαυση του πυρός κι έναρξη διαπραγμάτευσης”!

• O Πούτιν, από την πλευρά του συμφώνησε, και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για “οριστική λύση” κι όχι “απλή εκεχειρία”, αρκεί:

- να αποδοθούν στη Ρωσία οι περιοχές όπου οι κάτοικοί τους ψήφισαν κι αποφάσισαν γι’ αυτό,

- να υπάρξει με εγγυήσεις, οριστική και μη αναστρέψιμη αποστρατιωτικοποίηση κι αποΝαζιστοποίηση της Ουκρανίας!

Σχολιο.- δεν έγινε και κάτι “κοσμογονικό”, παρόλο που κατατρόμαξε τους χωροφύλακες της ΕΕ:

Δηλαδή τι περίμενε κανείς να γίνει με μία επίσκεψη;

Σχολιο.- Αυτό που δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν στην Ελλάδα πολλοί άνθρωποι, ακόμα και καλών προθέσεων πατριώτες, είναι ότι αν η Ρωσία ηττηθεί ( που πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αλλά όλα είναι πάντα ανοικτά...) η Ελλάδα σε λίγο χρόνο θα γίνει υπόδουλη στην Τουρκία. Η Τουρκία των 120 εκατ. τότε, έχει βάλει στόχο το 2053 ( 600 χρόνια από την Άλωση) να είναι μια από τις υπερδυνάμεις. Η Ελλάδα των 7εκ., κι αν είναι Έλληνες όσοι θα έχουν μείνει, θα περάσει με μαθηματική ακρίβεια ξανά σε τουρκική επικυριαρχία...Η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει αυτό το σενάριο είναι μία ισχυρή Ρωσία που θα συγκρατεί τα εκατομμύρια των Τουρκόφωνων πληθυσμών της Κεντρικής Ασίας να μην δορυφοροποιηθουν στην Μεγάλη Τουρκία.

Με δεδομένη την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος της χώρας μόνο μια ισχυρή εθνικά Ρωσία μπορεί να μας σώσει από την τουρκική επιθετικότητα.

Αν περιμένετε από την Δύση ( αν μέχρι τότε δεν έχει διαλυθεί ) να μας σώσει... προτιμώ το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό.

Η Δύση ήταν πάντα φιλοτουρκική και χάρη στις δυτικές δυνάμεις υπάρχει μέχρι σήμερα Τουρκία.

Σχολιο.- Ναι  καλά, την είδαμε και τη Ρωσία στην Αρμενία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οι Εργατικοί στην εξουσία μετά από 14 χρόνια

Με μεγάλη πλειοψηφία εδρών, αλλά λιγότερες ψήφους σε σχέση με το 2019, όταν είχε σημειωθεί το χειρότερο αποτέλεσμά τους

Μεγάλη νίκη κατέγραψε το κόμμα των Εργατικών στις εκλογές της Πέμπτης στη Βρετανία, και επιστρέφει στην εξουσία μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών (Τόρις). Ο Κιρ Στάρμερ είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, ενώ ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, που διατηρεί τελικά την έδρα του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις.

Ηταν μια νίκη εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη, καθώς την κυβερνητική εναλλαγή στήριξαν σχεδόν σύσσωμα τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Βρετανίας, όπως εκφράστηκε έντονα και τις τελευταίες μέρες, με δημόσια στήριξη των Εργατικών από μια σειρά ΜΜΕ, ακόμα και παραδοσιακά «συντηρητικά» ή «φιλοεπιχειρηματικά», όπως η «Sun», οι «Sunday Times», οι «Financial Times» και o «Economist». Οι Εργατικοί κατέγραψαν μια νίκη χωρίς μεγάλο «βάθος» στη βρετανική λαϊκή βάση, που εξάλλου τους τιμωρούσε επί 14 χρόνια για την αντιλαϊκή τους πολιτική και συνεχίζει και σήμερα να τους τιμωρεί.

Σαρωτική πλειοψηφία στη Βουλή

Οι 650 περιφέρειες είναι μονοεδρικές, δηλαδή είναι σαν να διεξάγονται 650 τοπικές εκλογικές μάχες για να εκλεγούν όλοι οι βουλευτές. Με καταμετρημένες τις 648 από τις 650 περιφέρειες, το Εργατικό Κόμμα σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση συγκεντρώνοντας 411 έδρες (+214 σε σχέση με το 2019) με 33,7%, ενώ το Συντηρητικό  Κόμμα καταποντίζεται στις 121 έδρες (-251) με 23,7%. Σημαντικό μέρος των εδρών του κέρδισαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 72 έδρες (+63) με 12,2%.

Τεράστια η μείωση για το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα - SNP, που ελέγχει την αποκεντρωμένη τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, με 9 έδρες (-38) με 2,5%. Το ιρλανδικό εθνικιστικό κόμμα Sinn Fein εξέλεξε 7 βουλευτές. Με 0,7% Το ιρλανδικό DUP, που είναι υπέρ της ενότητας με τη Μεγάλη Βρετανία, έλαβε 5 έδρες (-3) με 0,6%.

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, Reform UK (πρώην Κόμμα του Brexit), με αντιλάθρομεταναστευτική και εθνικιστική ρητορική, κατάφερε ύστερα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες να μπει στο κοινοβούλιο, με 5 έδρες με 14,3%. Το Plaid Cymru, το εθνικιστικό κόμμα της Ουαλίας, λαμβάνει 4 έδρες (+2) με 0,7% και οι Πράσινοι 4 έδρες (+3) με 6,4%.

Πρόκειται για ανατροπή του εκλογικού σκηνικού σε σύγκριση με το 2019, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είχε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε οδηγήσει τους Εργατικούς στη χειρότερη επίδοσή τους από το 1935. Πάντως ο Κόρμπιν κατάφερε να εκλεγεί την Πέμπτη ως ανεξάρτητος βουλευτής. Τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός ήταν από τους Εργατικούς ήταν το 2007 - 2010, ο Γκόρντον Μπράουν.

Οι Βρετανοί έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους για την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής, του πληθωρισμού, του κόστους κατοικίας, την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), με εκατομμύρια αναμονές για εξετάσεις και θεραπείες, κ.ά. Ο Στάρμερ υποσχέθηκε «εθνική ανανέωση», λέγοντας πως «η αλλαγή ξεκινά τώρα» αλλά θα είναι «μια δύσκολη δουλειά». Ωστόσο και το πρόγραμμα διαχείρισης που προτείνει είναι μετρημένο σε ...παροχές, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτήρισε τις πολυήμερες απεργίες που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους (νοσοκομεία, σχολεία, μεταφορές κ.α.) «υπερβολικές».

«Δεν κέρδισαν οι Εργατικοί, οι Συντηρητικοί έχασαν»

Η σαρωτική νίκη που καταγράφουν οι Εργατικοί σε έδρες δεν μεταφράζεται σε μεγάλη αύξηση των ψήφων σε σχέση με το 2019. Δηλαδή δεν είναι οι Εργατικοί που κέρδισαν, είναι οι κυβερνώντες Συντηρητικοί που έχασαν, λόγω των μεγάλων ανακατατάξεων στη «δεξιά ψήφο».

Οι Εργατικοί έλαβαν 9,686 εκατ. ψήφους ή 33,7%, σημειώνοντας αύξηση 1,6% από το 2019. Συγκέντρωσαν λιγότερες ψήφους σε απόλυτο αριθμό από αυτές με τις οποίες έχασαν τις εκλογές το 2019, όταν με επικεφαλής τον Κόρμπιν είχαν εξασφαλίσει πάνω από 10 εκατ. ψήφους. Η συμμετοχή ανήλθε σε 60% - το χαμηλότερο ποσοστό από το 2001 - από 67% το 2019, ενώ το ποσοστό αποχής είναι μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου στις περιφέρειες όπου η νίκη των Εργατικών ήταν προεξοφλημένη.

Οι Εργατικοί σημειώνουν υποχώρηση έως και κατά 10% σε περιφέρειες όπου το μουσουλμανικό στοιχείο υπερβαίνει το 10% του συνόλου. Εκεί οι ψηφοφόροι ενίσχυσαν μικρότερα κόμματα ή ανεξάρτητους με ατζέντα «αλληλεγγύης προς τη Γάζα», ενώ στους Εργατικούς υπό τον Στάρμερ έγιναν μαζικές εκκαθαρίσεις όσων βαφτίστηκαν «αντισημίτες» επειδή υποστηρίζουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους.

Οι Συντηρητικοί σημειώνουν «βουτιά», με 6,8 εκατ. ψήφους ή 23,7% και μείωση της τάξης του 19,9%, αλλά οι ψήφοι κατευθύνονται εν πολλοίς στο κόμμα του Φάρατζ, που είναι στην τρίτη θέση από πλευράς ψήφων, με 4,1 εκατ. και αύξηση 12,3%, και στους Φιλελεύθερους, με 3,5 εκατ. ψήφους και αύξηση 0,6%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Μηνύματα εναντίον των μπολσεβίκων και των αναρχικών από την ναζιστική πορεία, χεσμένη την είχαν την  οικογένεια στο Family Pride, στο Λευκό Πύργο

06|07|2024 19:45

Εκατό άτομα, κρατώντας σημαίες της χώρας μας και συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα από την ομάδα «Ελληνίδες μάνες».

Εκατό άτομα στέλνουν ένα μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικογένεια.

https://www.youtube.com/watch?v=HHky-2dFAyE&t=1s

«Βάλτε τέλος στην παράνοια τους, πες τα πράγματά με το όνομά τους» είναι το μήνυμα των διοργανωτών, που αναφέρουν ακόμα ότι «Ο όρος “οικογένεια” είναι μοναδικός».

Ακολούθησε πορεία, 2.000 ατόμων, όπου μαζεύτηκαν ναζιστόμουτρα ορφανά του αληταρά δολοφόνου Κασιδιάρη, τραμπούκοι, ντουλάπες-πορτιέριδες μαγαζιών της νύχτας, πωλητές πρέζας, φωνάζοντας συνθηματα όπως «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δε σας ανήκει» «ελλάς ελλάς ή ταν ή επί τας» και άλλα τέτοια ανάλογου γελοίου ύφους συνθήματα αληταράδων ναζιστών.  Ξεφτιλίζοντας όποιες οικογένειες είχαν παρευρεθεί αρχικά.

https://twitter.com/i/status/1809667342659387822

Γενικώς η υπόθεση είναι στημένη. Ή που θα βλέπουμε τα έκτροπα του gay pride ή που θα βλέπουμε και θα ακούμε τους αληταράδες ναζιστές να κάνουν παρέλαση. 

Πάντως πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Όταν αφίσες που καλούσαν σε συγκέντρωση των οικογενειών, δεν υπογράφονται από κάποια οργάνωση ή σύλλογο, βρωμάει από μακριά συγκέντρωση ναζιστόμουτρων, τραμπούκων νταβατζίδων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίγελος στην υφήλιο η Έλλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Μετά το CBS και η DW γελάει με την εξαήμερη και αναρωτιέται "#Τι_ψηφίσατε_ρε_μαλάκες; "

https://twitter.com/i/status/1809132373461606449



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Αποκαλύφθηκε το φριχτό μυστικό 800 γυναικών -Για 50 χρόνια έκρυβαν τους βιασμούς των Τούρκων

06|07|2024 15:10

«Ξιμαρισμένες, βρώμικες και πειραγμένες». Αυτοί ήταν οι χαρακτηρισμοί για τις γυναίκες που είχαν πέσει θύματα των φρικτών εγκλημάτων των Τούρκων και ομάδων ατάκτων Τουρκοκυπρίων κατά την εισβολή τους στην Κύπρο.

Περίπου 800 γυναίκες ήταν αυτές που έζησαν με το στίγμα της κοινωνίας και το ένοχο μυστικό τους.

Δεν θέλουν να μιλάνε για αυτό γιατί ντρέπονται και φοβούνται για όσα έχουν βιώσει. Βιασμοί, ομαδικοί και μη αλλά και δολοφονίες μπροστά στα παιδικά τους μάτια, είναι μόνο λίγα από όσα έχουν χαρακτεί στις μνήμες τους.

Μια πλέον 62χρονη γυναίκα συγκλόνιζει με την εξομολόγηση της στην εφημερίδα «Τα Νέα» όπου περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα έκανα οι Τούρκοι καταστρέφοντας το σπίτι και την οικογένεια της όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών.

Η φρικτή ιστορία ενός 12χρονου κοριτσιού

Η φωνή της βγάζει αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση πλέον. Ζούσε σε ένα χωριό της επαρχίας Κερύνειας, τον Σύσκληπο, στους πράσινους πρόποδες του Πενταδακτύλου, με τον πατέρα και τον αδελφό της, καθώς οι γονείς της είχαν χωρίσει. Στις 26 Ιουλίου το 1976 οι Τούρκοι μπήκαν στο χωριό και το κατέλαβαν, όμως σε αυτό είχαν μείνει γύρω στα 20 άτομα, οι υπόλοιποι είχαν προλάβει να φύγουν. Οι περισσότεροι εξ αυτών που έμειναν πίσω ήταν ηλικιωμένοι και πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Οι Τούρκοι έκαναν μια πρώτη καταγραφή των αιχμαλώτων και ο αδελφός της είχε πιάσει κουβέντα με έναν νεαρό αξιωματικό στα αγγλικά, εκείνος, δε, του είχε πει ότι θα ξαναβρεθούν όταν όλα αυτά τελειώσουν.

Η ημέρα που σημάδεψε όμως τη δική της ζωή, ήταν στις 3 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη καταγραφή αιχμαλώτων . Μπήκαν στο σπίτι της, την άρπαξαν και παρά τα παρακάλια του πατέρα και του αδελφού της, την οδήγησαν στο μπάνιο και άρχισαν να τη βιάζουν διαδοχικά. Άκουσε φωνές και πυροβολισμούς.

Όταν τελείωσαν, την παράτησαν εκεί και εκείνη προσπάθησε να το σκάσει. Την έπιασαν και την οδήγησαν στο πίσω σπίτι. Η ίδια περπατώντας προς το δωμάτιο της αντίκρυσε ανάμεσα σε άλλους νεκρούς, το άψυχο σώμα του αδελφού της αποκεφαλισμένο και τον πατέρα της νεκρό. Στη συνέχεια, τη βίασαν ξανά διαδοχικά.

Η ίδια επιβίωσε καθώς στο σημείο έφτασε ο αξιωματικός που είχε μιλήσει με τον αδελφό της, την ρώτησε ποιος της το έκανε αυτό και την πήρε μαζί του, την προστάτεψε και την έστειλε στη μητέρα της.

Η ντροπή και η αποσιώπηση των «ατιμασμένων»

Η ίδια άκουγε και θυμάται τους συγγενείς να ψιθυρίζουν και να απορρίπτουν την ιδέα να μείνει μαζί τους, λέγοντας πως της έκαναν ότι της έκαναν οι Τούρκοι και «τώρα θέλει να μείνει μαζί μας;».

Μια άλλη κοπέλα η οποία βιάστηκε πήρε από τις Υπηρεσίες μια κουβέρτα σε κακή κατάσταση. Όταν είδε μια καθαρή και τη ζήτησε από την υπεύθυνη, εκείνη γνωρίζοντας την ιστορία της, την απάντησε: «Τελείωνε που μου θέλετε και καθαρές κουβέρτες, που εγαμ… τόσο καιρό με τους Τούρκους». Σε μια άλλη από τις βιασθείσες, δόθηκε στην προσφυγιά το αντίσκοινα δίπλα από τα πεθερικά της. Εκείνα, απαίτησαν να μεταφέρουν την «ατιμασμένη» μακρυά σε άλλο σημείο του καταυλισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο το διάστημα γινόντουσαν μαζικές εκτρώσεις για τις οποίες η Βουλή άλλαξε προσωρινά τον νόμο καθιστώντας τες νόμιμες με τη σιωπηρή συναίνεση της Εκκλησίας.

Οι ιστορίες έγιναν γνωστές με την άφιξη των πρώτων εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές.

Σχολιο.- Και γιατι , εσυ ρε εξυπνακια , να βοηθεισει ο Πουτιν , οταν ο ” μεγας εθναρχης” Καραμανλης , οταν του ειπαν να υποστηριξει την Κυπρο , απαντησε , η Κυπρος κειται μακραν;;;;;;

Σχολιο.- Λυπαμαι για το επίπεδο μερικων.Πανω σε αυτο το επιπεδο βασίζονται και οι εξουσιαστες και για αυτο μας κανουν οτι γουσταρουν.Ο βιασμος γυναικων και παιδιών μονο πολεμος δεν ειναι.Οσοι απο εσας το επικροτουν θα ηθελα να ξερω πως θα νιωθατε αν γινοταν στα παιδια σας.

Σχολιο.- Πάλι η Ρωσία σου φταίει. Ενω η δυση τους μισουσε τους Τούρκους το 1922, 1955, 1964, 1974, 1996, 2011 μεχρι και σημερα… έεε αμεροκανοτσολια;

Σχολιο.- Η προδοσία του Έλληνα φταίει, είτε Ελλαδίτης, είτε Ελληνοκύπριος. Τα θύματα έχουν φωνή αλλά δεν τους ακούει κανένας. Οι Τούρκοι κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα ως φυλή, εισβολές, δολοφονίες, βιασμους. Ο Έλληνας τι κάνει; τείνει χέρι φιλίας ή μάλλον προδοσίας. Πόσοι Ελληνοκύπριοι επέστρεψαν πίσω στα κατεχόμενα; πόσοι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν πίσω στην ελεύθερη Κύπρο; μάλλον οι δεύτεροι κατά χιλιάδες, οι πρώτοι ακόμα περιμένουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαπωνία: Σφοδρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση δύο κοριτσιών από Αμερικανούς στρατιώτες

07|07|2024 00:50

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ιαπωνία, σήμερα Σάββατο (6/7), εξέφρασε τη λύπη του για τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξαν Αμερικανοί στρατιώτες στην επαρχία Οκινάουα.

Το θέμα τέθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα και προκάλεσε σάλο μετά από αναφορές ότι δύο Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν σεξουαλικές επιθέσεις πριν από μήνες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά την είδηση στα τέλη Ιουνίου.

Ένας από τους στρατιώτες, μέλος της Αεροπορίας των ΗΠΑ συνελήφθη τον Μάρτιο αφού κατηγορήθηκε για απαγωγή μιας έφηβης και σεξουαλική επίθεση, ενώ ο δεύτερος, Αμερικανός πεζοναύτης, συνελήφθη τον Μάιο με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού που προκάλεσε τραυματισμούς στο θύμα.

Δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δύο φερόμενα θύματα

Η αστυνομία της Οκινάουα είπε ότι δεν ανακοίνωσε αυτές τις δύο περιπτώσεις λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Αυτά τα εγκλήματα θυμίζουν σε πολλούς κατοίκους της Οκινάουα τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τρεις Αμερικανούς στρατιώτες το 1995, ο οποίος πυροδότησε εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά της αμερικανικής παρουσίας και οδήγησε στη σύναψη συμφωνίας το 1996 μεταξύ Τόκιο και Ουάσιγκτον για κλείσιμο μιας μεγάλης αμερικανικής αεροπορικής βάσης εκεί, αλλά το σχέδιο αναβλήθηκε επανειλημμένα λόγω διαμαρτυριών στη νέα τοποθεσία που είχε οριστεί για τη βάση σε άλλο μέρος του νησιού.

Αυτό έγινε μετά τη διαμαρτυρία του Τόκιο στην Ουάσιγκτον, μετά από μια νέα σεξουαλική επίθεση από έναν Αμερικανό στρατιώτη σε ένα κορίτσι από την Οκινάουα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Yoshimasa Hayashi.

Ο ιστότοπος «kyodonews» στην αγγλική γλώσσα, ανέφερε πριν από δύο ημέρες ότι ο κυβερνήτης της Οκινάουα Ντένι Ταμάκι υπέβαλε διαμαρτυρία στην κεντρική κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη, ζητώντας «μια ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με σεξουαλικά εγκλήματα στα οποία εμπλέκεται αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στον νοτιότερο νομό της Ιαπωνίας».

Oι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Οκινάουα θεωρούνται ευαίσθητο θέμα, καθώς ο νομός έχει γίνει μάρτυρας πολλών τοπικών διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024, η Ιαπωνία κατέγραψε 5 σεξουαλικά περιστατικά με Αμερικανούς στρατιώτες στην Οκινάουα, τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Γερμανός γιατρός μιλά για εγκλήματα πολέμου των ουκρανικών δυνάμεων κατά Ρώσων αιχμαλώτων

06|07|2024 22:38

Ο Γερμανός γιατρός Κάσπαρ Γκρόσσε, ο οποίος υπηρετεί σε διεθνές εθελοντικό σώμα, κατήγγειλε τις βίαιες ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των Ρώσων στρατιωτών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The New York Times.

Σύμφωνα με τον Γκρόσσε, Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν έναν άοπλο τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη που έσυρε τα πόδια του και ζητούσε βοήθεια, πυροβολώντας τον στο κεφάλι.

Ο Γκρόσσε ανέφερε ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό δολοφονίας ατόμων που πρόκειται να παραδοθούν.

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα άλλο επεισόδιο όπου ένας Ουκρανός στρατιώτης έριξε χειροβομβίδα σε έναν Ρώσο που είχε υψώσει τα χέρια του.

Ο Γκρόσσε σημείωσε ότι αυτά τα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε βίντεο, αλλά η εφημερίδα δεν δημοσίευσε το οπτικό υλικό.

Επιπλέον, ανέφερε την ύπαρξη μονάδων στις οποίες οι στρατιώτες υπερηφανεύονται για τέτοιες ενέργειες.

Σε μια ομαδική συνομιλία μιας στρατιωτικής μονάδας, κάποιος έγραψε: «Αν προκύψει κάτι για την εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου, το διέταξα εγώ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιρανικός λαός αποφάσισε: πρόεδρος ο νεοφιλελευθερος "μεταρρυθμιστής" Μασούντ Πεζεσκιάν...

6/7/2024     -       9.25

Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

▪️ Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του μεταρρυθμιστικού Μετώπου στις εκλογές. Οι εκπρόσωποι αυτού του πολιτικού κινήματος έχουν μια πιο ευέλικτη θέση όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις. Συγκεκριμένα, ήταν εκείνοι που κάποτε υποστήριξαν ενεργά τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

▪️ Ο νέος πρόεδρος είναι αζερικής καταγωγής. Στο επάγγελμα είναι καρδιοχειρουργός και στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Υγείας της χώρας.

▪️ Άσκησε κριτική στον νόμο για την υποχρεωτική χρήση του χιτζάμπ (μαντίλα) από τις γυναίκες.

▪️ Υποστήριξε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την άρση των δυτικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Με το σχηματισμό της κυβέρνησης Μασούντ Πεζεσκιάν, θα υπάρξουν αλλαγές στη στάση του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με Ρωσία, Κίνα, Λατινική Αμερική και τέλος με τον Άξονα της Αντίστασης, για τη Γενοκτονία στη Γάζα;

Σύντομα θα γνωρίζουμε... αναμένοντας και τις "αντιδράσεις" των ΗΠΑ στην εκλογή του νέου προέδρου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ Κόρμπιν! "ΜΕ ΕΚΔΙΩΞΑΝ γιατί αρνήθηκα να υποστηρίξω τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ..."

6/7/2024      -      6.00

Ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του ΗB Τζέρεμι Κόρμπιν αποκαλύπτει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δέσμευση οτι έπρεπε να υποστηριξει καθε στρατιωτική δραση του ισραηλ αν γινοταν ΠΘ! 

Ο Κόρμπιν αρνήθηκε και τα ισραηλινής ιδιοκτησίας βρετανικά ΜΜΕ παρενέβησαν για να τον εκδιώξουν.

Στην πρώτη του ομιλία μετά τις εκλογές, ο Βρετανός πολιτικός Τζέρεμι Κόρμπιν, που επανεξελέγη στην έδρα του στο κοινοβούλιο, τόνισε ότι η νίκη του υπογραμμίζει ένα ισχυρό αίτημα για την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμευμένη να σταθεί ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κιρ Στάρμερ: «Υποστηρίζω τον Σιωνισμό χωρίς επιφύλαξη»!

6/7/2024      -     23.50

Ο Κιρ Στάρμερ σε εκδήλωση των Εργατικών Φίλων του Ισραήλ (Labour Friends of Israel)...

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες όσον αφορά την ευρωπαϊκή Νατοϊκή κεντροαριστερά και την Νατοϊκή δεξιά... Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών στην Αγγλία: Είναι πάντα οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Ο Κιρ Στάρμερ είναι ο νέος Άγγλος πρωθυπουργός με Εβραία σύζυγο...

Έχει δύο παιδιά με παιδεία στον Ιουδαϊσμό...

Ειλικρινής, σε αντίθεση με τον δικό μας Τσίπρα*, ο πρώην δικηγόρος "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" λίγο μετά τη νίκη του στην κούρσα για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε: «Υποστηρίζω τον Σιωνισμό χωρίς επιφύλαξη»!

Βρίσκονται παντού... όπου υπάρχει δύναμη και χρήμα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν... η ομιλία που έδωσε τη νίκη στον Πεζεσκιάν!

6/7/2024    -    22.13

Σύνολο ψηφοφόρων: 30.530.157

Μασούντ Πεζεσκιάν: 16.384.403

Σαΐντ Τζαλίλι: 13.538.179...

Τα τελικά επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για τον νέο Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, όπου υπάρχει "δικτατορία" σύμφωνα με τους "πολιτισμένους" της δύσης...

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Πεζεσκιάν, πριν από τον δεύτερο γύρο, ήταν καθοριστική κι ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη. Μία ομιλία που άφησε κατά μέρος το μεταρρυθμιστικό του προφίλ και ενσωμάτωσε το επαναστατικό πλεονέκτημα του Σαΐντ Τζαλίλι...

Μασούντ Πεζεσκιάν: «Είμαστε πιο επαναστάτες από εσάς»!

«Μια ομάδα έχει μάθει να οικειοποιείται τους Μάρτυρες και την Επανάσταση.

Η Επανάσταση ανήκει σε όλους τους Ιρανούς.

Πριν λίγες μέρες είπα κάτι για τον Μάρτυρα Σουλεϊμανί και ξετρελάθηκαν, λες και είχαμε προβλήματα με τον Σουλεϊμανί.

Ο Σουλεϊμανί δεν ανήκει σε μια ομάδα, αλλά σε όλο το Ιράν: είναι ο Ήρωάς μας!

Δεν έχουν δικαίωμα να οικειοποιούνται τους μάρτυρες, ή να λένε "Εμείς είμαστε επαναστάτες κι οι άλλοι είναι αντιεπαναστάτες".

Αυτοαποκαλούνταν "Επαναστατικό Μέτωπο", σαν να ήμασταν εμείς το αντιεπαναστατικό Μέτωπο.

Είμαστε πιο επαναστάτες από αυτούς!

Η ζωή μας, τα συναισθήματά μας, η οικογένειά μας, οι πράξεις μας είναι στην υπηρεσία του λαού και της Επανάστασης και για την αξιοπρέπεια αυτού του έθνους!»

Ο νέος Πρόεδρος δείχνει πως θα ακολουθήσει αυτή την πολιτική πορεία και την πολιτική Ραϊσί, αναφορικά των σχέσεων με Ρωσία, Κίνα, Λατινική Αμερική, BRICS...