Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Παρασκευη 20 Σεπτεμβριου 2024


Ο «σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν διοχετεύει όπλα στη σιωνιστική οντότητα!

31/8/2024

H Λιβανέζa δημοσιογράφος και καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Marwa Osman, ξεσκεπάζει τον ρόλο της Τουρκίας στη Γενοκτονία της Γάζας, αλλά σήμερα κι εκείνη στη Δυτική Όχθη!

Ένα πλοίο φορτωμένο με πυρομαχικά που προοριζόταν για το σιωνιστικοναζιστικό καθεστώς ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Πάνορμου, σήμερα στα τουρκικά Μπαντίρμα!

Η Διεθνής Επιτροπή για το Μποϊκοτάζ του Ισραήλ στην Τουρκία (BDS Türkiye) αναφέρει:

«Το ολλανδικό σκάφος "Nordic", φορτωμένο με πυρομαχικά για το Ισραήλ, εισήλθε ανεμπόδιστα από τα τουρκικά τελωνεία και παρέμεινε στο λιμάνι Μπαντίρμα (στην ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά) για αρκετές ημέρες»!

«Το "Σουλτανάτο" στην Τουρκία, υπό την ηγεσία του "σουλτάνου" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχεται ένα ολλανδικό πλοίο φορτωμένο με όπλα που προορίζονται την σιωνιστική οντότητα, με σκοπό να σκοτώσει τα αδέρφια μας στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο.

Μόλις πριν από λίγες μέρες η Ναμίμπια απέρριψε μια τέτοια κίνηση ελλιμενισμού του πλοίου με όπλα για το σιωνιστικό καθεστώς, αλλά η Τουρκία συμφώνησε!

Από τη μία ο Ερντογάν ανεβαίνει στο βήμα, καλώντας σε αποκλεισμό εναντίον του Ισραήλ και οι αφελείς (για να μην χρησιμοποιήσω έναν πιο σκληρό όρο) τον χειροκροτούν»... σημειώνει η Marwa Osman.

Να θυμίσουμε:

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το αγκαθωτό συρματόπλεγμα απαγόρευσης εισόδου στο Τέμενος Αλ-Άκσα... προέρχεται από την Τουρκία!

 Οι μεγάλες μπίζνες του Ερντογάν με τον Νετανιάχου... παρά τη συνεχιζόμενη Γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού...

Για την "ιστορία" της προδοσίας κι υποκρισίας...

Ο Ερντογάν πλειοδοτεί σε κραυγές υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ θα ήταν αρκετό να τελειώσει αυθημερόν τη σφαγή στη Γάζα με μια απλή κίνηση: Να κλείσει τον αγωγό πετρελαίου από το Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ, που διέρχεται μέσω Τουρκίας!

 Δύο μουσουλμανικές χώρες, Τουρκία, Ιορδανία, στην κορυφή της λίστας των χωρών με τις μεγαλύτερες εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στο Ισραήλ... 

Σχολιο.- Μια χαρά τα πηγαίνουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία και η πολιτική του Ερντογάν, βασισμένη στις διπλές και τριπλές καρέκλες δεν ξεγελά ούτε τον Ρώσο, ούτε τον Παλαιστίνιο, ούτε τον Λιβανέζο, ούτε τον Ιρανό, ούτε τον Ασσαντ. Οπως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την διπλωματία, το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι, στο πλαίσιο του δόγματος "win-win" και για όσο διάστημα είναι αυτό απαραίτητο, ώστε ν΄αντιμετωπιστούν τα γεωπολιτικά προβλήματα που προκαλούν οι ΗΠΑ, στις περιοχές. Η πολιτική του Ερντογάν είναι καθαρά επιθετική με στόχο την αποκατάσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και βασίζεται σε ιστορικά και νομικά ψεύδη. Φτιάχνει χάρτες, για "γαλάζιες πατρίδες", που δεν ανήκουν στην Τουρκία, ζητεί επιστροφή της Κριμαίας, στην Ουκρανία, αλλά παραμένει, παράνομα, με τα στρατεύματα του στην κατεχόμενη Κύπρο, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για να κλέψει εθνικό πλούτο.

Σχολιο.- Αυτή που είναι σήμερα στο στόχαστρο των Ισραηλινών είναι η Κύπρος. Θέλουν οπωσδήποτε να την κατακερματίσουν και να βασιλεύουν στην περιοχή. 50.000 Αμερικανούς θέλουν οι ΗΠΑ να τους εκκενώσουν από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Σχολιο.- δηλαδή αφού οι αμερικάνοι έβαλαν στην Κύπρο την Τουρκία με τους ευσεβείς πόθους της τώρα περνούν σε κανονικό εποικισμό και της Κύπρου.

Σχολιο.- Το Εβραϊκό σχέδιο διάλυσης της Μέσης Ανατολής είναι εδώ και 30 χρόνια σε εφαρμογή. Διαίρει και βασίλευε. Τώρα είναι η σειρά της Κύπρου και έχουν βρει και την κατάλληλη ηγεσία, γι΄αυτό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση για αμιγώς αμερικάνικη βάση το ελικοδρόμειο Στεφανοβίκειου

Σε Λάρισα, Μέγαρα και Αλεξάνδρεια τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ

13/9/2024

Δούλοι, ως το μεδουλι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μπαταρίες Λιθίου μπορούν να εκραγούν!

Μπαταρίες λιθίου σε κινητές συσκευές (τηλέφωνα, laptops, σημειωματάρια, wearables, autos κ.λπ. ) και οι συσκευές μπορούν να εκραγούν, και αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω βλάβης στα εσωτερικά εξαρτήματα της μπαταρίας, που συχνά προκαλείται από υπερθέρμανση, φυσική βλάβη ή υπερφόρτιση. Ας αναλύσουμε μερικές αιτίες και τον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα (EMF) σε τέτοιες αποτυχίες:

Γιατί εκρήγνυνται οι μπαταρίες Λιθίου

Θερμική διάδρομος:

Οι μπαταρίες λιθίου μπορούν να υποβληθούν σε μια διαδικασία που ονομάζεται θερμική διαφυγή, όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, λιώσιμο, ακόμα και σε έκρηξη.

Οι κοινές ενεργοποιήσεις περιλαμβάνουν:

Υπερφόρτιση: Όταν η μπαταρία λαμβάνει μεγαλύτερη τάση από την σχεδιαστική της χωρητικότητα, τα εσωτερικά εξαρτήματα μπορούν να υπερθερμανθούν.

Υπερθέρμανση: Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τα χημικά μέσα στην μπαταρία, αυξάνοντας τον κίνδυνο φωτιάς ή έκρηξης.

Παρασκευαστικά ελαττώματα: Τα ελαττώματα στον σχεδιασμό ή την κατασκευή μπαταριών μπορούν να οδηγήσουν σε εσωτερικά βραχυκυκλώματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλαράκια μου καπνιστές κακά τα νέα ξαναδιστιχος.

Απαγορεύεται το κάπνισμα και στους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και έξω από μπαρ και καφετέριες, κατόπιν πρόταση-εντολή της πολυαγαπημένης μας Ευρω Ενώσεως που σέβεται την υγεία σας και τώρα που σας άφησε χωρίς γιατρούς θέλει να ψοφησετε σαν τα σκυλιά στο αμπελι γιαυτό σας κάνει τη ζωή πατίνι

Να μαζευτείτε όλοι το βράδυ στα μπαλκόνια σας να χειροκροτήσετε την ρηξικέλευθη αυτή πρόταση θα σας παρακαλούσα 

ΥΓ.Εσείς που έχετε καφετέριες και μπαρ και ταβερνες και δώσατε ένα σκασμό λεφτά να φτιάξετε ειδικούς χώρους καπνιστών, στα παπάρια της κυβέρνησης του Κούλη με το συμπάθειο.

Σχολιο.- Επόμενο βήμα η απαγόρευση σεξ στα ετερόφυλα ζευγάρια...

Σχολιο.- Αν ντυνόμαστε σα να ήταν να βγούμε , αλλά πίνουμε το ποτό μας σπίτι μας , επιτρέπεται να καπνίσουμε....? Ή να βάζουμε φωτό καπνιστών στο λάπτοπ, και να κοιτάμε την οθόνη...?

Σχολιο.- Δεν καπνίζω,αλλά σταρχιδιαμ. Αν ο άλλος στο γήπεδο θέλει να καπνίσει δίπλα μου,χέστηκα. Τους έπιασε ο πόνος για την υγεία μας τώρα,μην χάσουν άλλους σκλάβους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περιφέρεια Ηπείρου προσέλαβε άτομο να σβήνει τα φώτα το βράδυ με μισθό 37.000 τον μήνα

Τιτανας,βγάλτε την φάτσα του στη δημοσιότητα του νουρδιτη Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη να του χτίσουμε άγαλμα του κορυφαιου μπαναναλανδου της ιστορίας

Τώρα το ότι δεν έχεις γιατρούς και δασκάλους οφείλεται αποκλειστικά στο ότι είσαι ηλίθιος νουρδιτης προδότης χαραμοφάης και σε κανέναν άλλο λόγο.

Σχολιο.- Ρε γαμωτο πού ειμουνα εγώ να πάρω εγώ την δουλειά

Σχολιο.- είσαι κολλητός του Κυριάκου μας εσυ που θες να κλέψεις τον μόχθο του δικού μας παιδιού;

Σχολιο.- Η απάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου για τα 37.000€ σε υπάλληλο που κλείνει τα φώτα: "Οι άλλοι πήραν... σύνταξη"

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αποφάσισε να πληρωθεί κάποιος 37.200 ευρώ για να κλείνει για τα επόμενα δύο χρόνια τα παράθυρα, τα air condition και τα φώτα στο κτήριο της Περιφέρειας.

Σάλος έχει προκληθεί στα social media μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου να προσλάβει άτομο για να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά, με μισθό που ανέρχεται σε 37.000 για δύο έτη.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε στον ΑΝΤ1, τονίζοντας πως: "εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο", και συνέχισε "από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς και μειώνονται".

Ως προς την πρόσληψη ατόμου για τη δουλειά αυτή, ο περιφερειάρχης είπε πως, "το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα "55-67" κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα".

Και συμπλήρωσε ως προς την ασφάλεια του κτηρίου ότι, "κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια", για να πει ότι, δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το κτήριο, παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται τα κάνει όλα.

"Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο", είπε και τόνισε πως, ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Στα σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας που του αναφέρθηκαν, "γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο", απάντησε ότι, αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, "πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο".

Σχολιο.- εντάξει ρε μλκς και νόμιζα ότι τα έπαιρνε κάθε μήνα.18 χιλιάρικα το χρόνο παίρνει ο άνθρωπος ρε.εναμιση χιλιάρικο το μήνα. ενας  είναι και αυτός που είδε φως και μπήκε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσκόπηση MRB για το OPEN: Κάτω από 22% η Νέα Δημοκρατία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

19/9/2024

Αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη καταγράφει δημοσκόπηση της ΜRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,7%, ΠΑΣΟΚ 12%, Ελληνική Λύση 8,2%, ΚΚΕ 7,8, ΣΥΡΙΖΑ 7%, Πλεύση Ελευθερίας 4%,  Φωνή Λογικής 3,5%, Νίκη 3,1%, Μέρα 25 2,8%, Νέα Αριστερά 2,2% και Σπαρτιάτες 1%.

Στην αναγωγή, η ΝΔ είναι στο 28%, πολύ κοντά στο ποσοστό των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 9% καταγράφοντας σημαντικές απώλειες, ενώ ο κερδισμένος της δημοσκόπησης είναι το ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας 15,5%.

Η Ελληνική Λύση 10,6%, το ΚΚΕ 10,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,2%, η Νίκη 4,0%, η Φωνή Λογικής 4,5%, το ΜΕΡΑ 25 3,6%, η Νέα Αριστερά 2,8%, και οι Σπαρτιάτες 1,3%.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι πολιτικές ετικέτες και προσδιορισμοί εντός αυτού του πολιτικού συστήματος δεν ισχύουν.
Ειναι ψευδείς νομιμοποιήσεις με βάση παλιότερες πραγματικότητες, που δεν υφίστανται πια μετά το 1991. Ας πάρουμε τους πολιτικούς χώρους έναν έναν.
Η Νέα Δημοκρατία. Τοποθετειται στην φιλελεύθερη κεντροδεξιά. Η πολιτική της είναι ακραία νεοφιλελεύθερη, ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα με συμπεριφορά υπαλληλίσκου αποικίας,  και σε καμία περίπτωση κεντροδεξιά. Ομως και ο όρος φιλελεύθερος δεν είναι ιστορικά ακριβής.
Η ΝΔ μισεί τις πολιτικές ελευθερίες, ιδιως την ελευθερία πολιτικής έκφρασης, παραδοσιακή φιλελεύθερη αξία. Ακόμη και στο επίπεδο της καθαρά οικονομικής ελευθερίας, η ευνοιοκρατικη προώθηση λίγων συγκεκριμένων δικών της ομίλων εργολάβων, λαμογιών και πολυεθνικών επιχειρήσεων διεθνών απατεώνων δεν είναι οικονομικά φιλελεύθερη.
Αν και βέβαια, ο νεοφιλελευθερισμός ως μονοπώλιο εννοεί μόνο ενάντια στα συνδικάτα και την κρατική παρεμβαση.
Οχι τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Εκτος αυτού, στην ουσία έχει ασπαστεί τον τεχνοφεουδαρχικό καπιταλισμό, που με απλά ελληνικά  σημαίνει «φάτε ότι προλάβετε, ρημάξτε τα όλα, και άσε τον ελληνικό λαό να ψοφήσει ή να μεταναστεύσει». Και εκτός αυτού, επειδή έτσι την έχουν διατάξει οι αφέντες της αποικίας από την Ουάσινγκτον και το Βερολίνο, έχει ασπαστεί την ανώμαλη διεστραμμένη θεωρεία του woke, που μας τη φόρεσαν καπέλο από τις ΗΠΑ.
Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.Ισχυριζονται ότι είναι ρεφορμιστικά κεντροαριστερά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.
Ουδεν αναληθεστερο. Τα παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στη Ευρώπη μέχρι το 1980 στηρίζονταν στην δύναμη των συνδικάτων και προωθούσαν πολιτικές αναδιανεμητικες ριζικά διαφορετικές από αυτές της ΕΕ σήμερα, ως και την δεκαετία του 80.Κομματα που θέτουν ως όριο την πολιτική της ΕΕ δεν είναι κεντροαριστερά  σοσιαλδημοκρατικά με την ιστορική έννοια του όρου.
Τέλος, οι φορείς του κομμουνισμού Ιδίως το ΚΚΕ που είναι ο κύριος φορέας έχει εγκαταλείψει οποιασδήποτε ιδέες, θεωρείες, και πρόγραμμα είχε μέχρι το 1990.
Φανηκε στα Μνημόνια το 2010, φαίνεται και μετά, όταν είπε ότι δεν είναι τώρα καιρός να βγούμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η βασική λειτουργία του ΚΚΕ είναι να αποτρεψει την ανάπτυξη πολιτικών πρωτοβουλιών αντιιμπεριαλιστικού και ταξικού χαρακτήρα. Αυτος είναι ο ρόλος του βασικά εντός του συστήματος, ακόμη και αν πολλοί που το ακολουθούν τίμια δεν το συνειδητοποιούν.
Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι αναρχικοί είναι πουλημένα τομάρια, τσουτσέκια της αμερικάνικης πρεσβείας, και αυτό έχει φανεί καθαρά μετά το 2010. Έχουν ασπαστεί τη αμερικάνικη αντιλαϊκή αντιανθρώπινη θεωρεία του woke όπως τους έχει διατάξει η αμερικάνικη πρεσβεία, και αποτελούν τα Τάγματα Εφόδου του συστήματος και του καθεστώτος. Μόνο ηλίθιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό.
Ζούμε σε έναν εφιάλτη και σε μια πολιτική προσομοίωση.
Οφειλουμε να ξυπνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα. 
Οι φορείς των βασικών πολιτικών κομμάτων είναι εκδοχές - δεν το λέω με την θρησκευτική εννοια - του Άρχοντα του Ψεύδους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΚΚΕ πια δεν υπάρχει για να αντιδράσει στην ιστορική παραχάραξη και να τη καταγγείλει;  
Βραβείο "Νίκος Νικηφορίδης" στον Τσίπρα 
Συμβαίνουν ωραία πράγματα στην αποικία μας!!! . 
Κάποιος οργανισμός που ονομάζεται ΠΑΔΟΠ ( Παρατηρητήριο για τους Διεθνείς Οργανισμούς και την Παγκοσμιοποίηση), και δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενό του, αλλά φαίνεται να ασχολείται με την ειρήνη, θα απονείμει,κατά τα δημοσιεύματα, το βραβείο "Νίκος Νικηφορίδης" στον Τσίπρα στις 24 Σεπτεμβρίου για την ύψιστη συνεισφορά του στην διεθνή ειρήνη, την σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Το να χαρακτηρίζεται η συμφωνία διευκόλυνσης της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ενίσχυσης της βαλκανικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, κρίσιμης στον τωρινό πόλεμο κατά της Ρωσίας, συμβολή στην διεθνή ειρήνη, , είναι κάτι που με ξεπερνά νοητικά, πολιτικά και ηθικά. 
Ακόμη παραπάνω θεωρώ επιεικώς πολιτικά ανήθικο να χορηγείται βραβείο υπέρ του ΝΑΤΟ ουσιαστικά, με το όνομα του κομμουνιστή και επονίτη, αγωνιστή για την ειρήνη, νεολαίου Νίκου Νικηφορίδη στα επιτεύγματα των Πάυατ, Τσίπρα, Ζάεφ. 
Ποιός τους έδωσε το ηθικό δικαίωμα; 
Το ΚΚΕ δεν έχει κάτι να πει για τον ιστορικό αυτόν μάρτυρά του που σε ηλικία 26 ετών δολοφονήθηκε από το μετεμφυλιακό κράτος το 1951 επειδή πάλευε κατά του ιμπεριαλισμού, και τώρα το όνομά του παραχαρακτικά δίνεται σε ένα βραβείο υπέρ του ΝΑΤΟ και του Ψυχρού Πολέμου, υπέρ του ιμπεριαλισμού (!!!); 
Θα τρίζουν τα κόκκαλα αυτού του ήρωά μας. 
Μήπως να δώσουμε και ένα βραβείο "Νίκος Ζαχαριάδης" στον Τζέφρυ Πάυατ και 'Ρόζα Λούξεμπουργκ" στην Βικτόρια Νούλαντ; Το'Τσε Γκεβάρα" να το κρατήσουμε για τον Μπλίνκεν. 
Αλήθεια,το ΚΚΕ δεν θα αντιδράσει σε αυτήν την πρόκληση ; ελπίζω να αντιδράσει, αλλοιώς έχουμε πια πέσει πάρα πολύ χαμηλά.
Σχολιο.- Να πει κάποιος σε αυτόν που έκανε την ανάρτηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βραβεύσει τον Τσίπρα. Όχι το ΚΚΕ. Ούτε μπορεί το ΚΚΕ , να κυνηγάει τον κάθε ιδεολογικό παραχαράκτη που σπιλώνει μνήμες αγωνιστών. Όταν ο Τσίπρας πήγαινε στον Κλίντον, τον Πάπα και την Αγγελοπούλου για να κλείσει τις συμφωνίες του, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα που ήταν στο ΚΚΕ φώναζαν και κάποιοι που παρίσταναν τους «αριστερο’υς του ΤΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα κουνέλια. Από το 2012 ήταν υποτακτικός στους Αμερικάνους ο Τσίπρας! Έτσι να πείτε σε αυτόν που έκανε την αρχική ανάρτηση και σε όποιον συμφωνεί μαζί του και τον αναπαράγει.
Σχολιο.- Οι ευθύνες των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές (αν και διαφοροποιήθηκαν το 2015, στην ουσία αποσύρθηκαν και ιδιώτευσαν αφού με την προπαγάνδα τους μας φόρεσαν καπέλο τον Τσίπρα) όπως και του ΚΚΕ για τις κατά καιρούς επιλογές προσώπων που έκανε.. Το αναπαρήγαγα για την είδηση που Προσωπικά αγνοούσα αναμένοντας τις εξελίξεις απο πλευράς ΚΚΕ για την τυμβωρυχία.
Σχολιο.- Στο ΠΑΔΟΠ πρόεδρος είναι ο Πάνος ο Τριγάζης.
Σχολιο.- Για χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ αν θυμάμαι καλά. Μετα το 1990 κατηφόρα Συνασπισμός, Σύριζα κλπ.
Σχολιο.- Εδώ πήγε ο Κασσελακης στη Μακρόνησο, μη δούμε και χειρότερα.
Σχολιο.- Πάλι το ΚΚΕ φταίει.
Το πολύ αντικκε τυφλώνει
Και εσύ δεν έχεις ευθύνη.
Δηλαδή κάνεις μια καταγγελία και σου φταίει το ΚΚΕ.
Ρε πας καλά.
Αυτό το πράγμα είναι κριτική ή μία χυδαία πολεμική.
Σχολιο.- Ρε πας καλά; Ούτε κριτική ούτε πολεμική για το ΚΚΕ είναι. Καταγγελία για τα τσουτσέκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι. Απλώς το φέρνει στη δημοσιότητα και αναμένει από το ΚΚΕ σαν οργανωμένος φορέας να κάνει καταγγελία. Τίποτε άλλο.
Σχολιο.-  Άσχετο με το ποστ αλλά μετά από καιρό δε μπήκα στο προφίλ σας να ενημερώθω παρά μου εμφανίστηκε η αναρτησή σας στην αρχική οθόνη. Γενικά μετά τις αναρτήσεις σας για το κράτος που διαπράττει γενοκτονία live στις οθόνες μας τα ποστ νομίζω πως τα κρύβει ο αλγόριθμος. 
Σχολιο.- ο κύριος λόγος είναι η μετατροπή του fb σε μια άχρηστη πλατφόρμα, το λεγόμενο enshitification (είναι πλέον στα λεξικά ο όρος). Εχει χάσει τον όποιο πιθανό ρόλο του ως ενημερωτικός κόμβος. Ενα μόνο παράδειγμα από πέρσι στο reddit: "Facebook is totally unusable. It’s 90% ads or recommended groups to join that are usually memes for the elderly. It’s not like none of my friends are posting, if I look up names I see posts but they don’t come up on my wall." κοκ κοκ...
"Το Facebook είναι εντελώς άχρηστο. Είναι 90% διαφημίσεις ή προτεινόμενες ομάδες για συμμετοχή που είναι συνήθως μιμίδια για ηλικιωμένους. Δεν είναι ότι κανένας από τους φίλους μου δεν δημοσιεύει, αν αναζητήσω ονόματα, βλέπω αναρτήσεις αλλά δεν εμφανίζονται στο δικό μου τείχος." Κοκ κοκ…
Σχολιο.- Εδώ τιμήθηκε στη Νορμανδία ο Ζελένσκι… ζούμε παρωδία.
Σχολιο.- Ο πάτος που βρισκόμαστε δεν έχει όνομα δυστυχώς
Σχολιο.- και δικές μου αναρτήσεις κρύβει ο αλγόριθμος.  όσο για τον Τσίπρα είναι μια χαμένη υπόθεση που μαζί του θα ασχοληθεί αργότερα η Ιστορία. 
Σχολιο.- Κίνηση που ίδρυσε ο Πάνος Τριγάζης είναι.
Σχολιο.- Πως γίνεται τελικά για τα πεπραγμένα άλλων, η κριτική να στρέφεται εναντίον του ΚΚΕ, δηλαδή για ότι κάνει το παγκόσμιο συμβούλιο "ΕΙΡΗΝΗΣ" του ΝΑΤΟ και η νατοϊκή αριστερά του Τσίπρα, ευθύνεται το ΚΚΕ!!! Δηλαδή σημασία δεν έχει το γεγονός αυτό καθ' αυτό, αλλά προτρέχουμε να κάνουνε αρνητική κριτική στο ΚΚΕ για το άν αντιδράσει ή όχι!
Αυτό χρειάζεται μάλλον ψυχολογική ανάλυση!!!
Το σχόλιο είναι γενικό με αφορμή διαφόρων σχολίων των σχολιαστών στην ανάρτηση και όχι τοσο από την ιδια την ανάρτηση που απλά τους έδωσε την ευκαιρία!!!
Σχολιο.- Μα ως γνωστόν για το ότι δεν έχει γίνει ακόμα επανάσταση φταίει το ΚΚΕ... Όλοι οι "ντούροι επαναστάτες" περιμένουν το ΚΚΕ να ξεκινήσει πρώτο για να ξεχυθούν στους δρόμους.. Τους βαρέθηκα όλους αυτούς..
Σχολιο.- Και στον τότε Υπ Εξ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Κοτζιά το βραβείο "Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ"
Σχολιο.- κι εγώ είδα ότι αυτός το έχει ιδρύσει, ο γνωστός Τριγάζης. . Συνεχιστής των Λαμπράκη-Νικηφορίδη ο Τσίπρας!!! Μάλλον το κάνουν για να τον ξαναβγάλουν στην επιφάνεια, αν και δεν τους βγαίνει. Δείχνει όμως ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή.
Σχολιο.- Τριγάζης τραγικός: https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/446970_nikiforidis-kai-lamprakis-se-idioys-dromoys-me-balkania-kypro



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, απέρριψε την Τρίτη πρόσκληση του ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να επισκεφθεί την Ουκρανία και να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
H εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού απορρίπτει την πρόσκληση του Ζελένσκι να επισκεφθεί την Ουκρανία
Η εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, απέρριψε την Τρίτη πρόσκληση του ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να επισκεφθεί την Ουκρανία και να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η Κλαούντια Σεϊνμπάουμ  διαβεβαίωσε τον Βολοντιμίρ Ζελένσκυ  ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή «να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών».
Πριν από μήνες, ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε σε μεξικανική εφημερίδα ότι τον ενδιαφέρει να επισκεφθεί τη χώρα του ο σημερινός πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ,    αντί να προσκαλέσει Ρώσους στρατιωτικούς να συμμετάσχουν στην παρέλαση ανεξαρτησίας του Μεξικού.
«Σεβόμαστε τη χώρα σας και ελπίζουμε ότι το Μεξικό, σε επίσημο επίπεδο, θα έρθει να μας επισκεφθεί και η Ουκρανία θα στείλει, φυσικά, έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην ορκωμοσία του προέδρου», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, η Σεϊνμπάουμ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το μεξικανικό Σύνταγμα είναι πολύ σαφές: «Η εξωτερική πολιτική του Μεξικού βασίζεται στη μη παρέμβαση σε εξωτερικές υποθέσεις και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών».
«Δεν νομίζω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί... Έχουμε μια εξωτερική πολιτική που ορίζεται στο Σύνταγμα», είπε.
Είπε: «Θα πάμε σε κάποια διεθνή γεγονότα που θεωρούμε σημαντικά, αλλά δεν πρόκειται να ταξιδέψουμε πολύ. Η ευθύνη μας είναι εδώ».
Η εκλεγμένη πρόεδρος υπογράμμισε τον ειρηνιστικό και ευγενή χαρακτήρα του μεξικανικού Συντάγματος και τόνισε ότι το Μεξικό διατηρεί σχέσεις μόνο με εκείνες τις χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει εχθρικές πολιτικές εναντίον του.
Η διακυβέρνηση του Λόπες Ομπραδόρ  χαρακτηρίζεται από μη παρέμβαση και μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, υπερασπιζόμενη την αυτοδιάθεση των λαών και την κυριαρχία στη Λατινική Αμερική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της ανατίναξης των γραφείων της Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ) από την ΠΕΑΝ, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942
Τον Μάιο 1941 ιδρύθηκε η Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση (ΕΣΠΟ), με πρωτοβουλία του γιατρού Γεωργίου Βλαβιανού, που ανέλαβε την ηγεσία της, και του Γεράσιμου Πατρονικόλα. Τον Φεβρουάριο 1942 την ηγεσία της οργάνωσης ανέλαβε ο φανατικός ναζιστής γερμανόφιλος γιατρός Σπύρος Στεροδήμος, ενώ ο Βλαβιανός διορίστηκε στο προπαγανδιστικό πρακτορείο «Ελεύθερον Βήμα» και ανέλαβε πρόεδρος της Κοινότητας Κηφισιάς.
Μεταξύ των βασικών στελεχών της ΕΣΠΟ ήταν ο προπολεμικός θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού (τα αρχικά ναζί  στην γερμανική γλώσσα και στα αγγλικά σημαίνει εθνικοσοσιαλιστής) και του αντισημιτισμού Αριστείδης Ανδρόνικος (επικεφαλής της οργάνωσης στα 1942-43, που θα προσχωρήσει το 1944 στην ΕΕΕ), ο Ανδρέας Κονδάκης, ο Νικόλαος Βελισσαρόπουλος, εκδότης του «Κράτους» της ΟΕΕΚ στα 1934-35, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια ίδρυσης του «Πριγκιπάτου της Πίνδου», ο δικηγόρος Γεώργιος Τριαντόπουλος, που υπήρξε και ο τελευταίος αρχηγός της οργάνωσης, ο Κωνσταντίνος Κουτουμάνος, υπάλληλος ΙΚΑ, ο Δημήτριος Αναστασίου, δημόσιος υπάλληλος, οι απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού Σπυρίδων Τσάκωνας (αντιπρόεδρος της οργάνωσης που κατόπιν αποχώρησε) και Αχιλλέας Κονταράτος, ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Μονόπολης, οι Σταύρος Βελόπουλος, Δημήτριος Μπάφαλης, Γεώργιος Σουλιώτης κ.ά.
Ένας από τους κύριους στόχους της ΕΣΠΟ ήταν η συγκρότηση Ελληνικής Λεγεώνας για τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ, υποστηριζόμενη σ’ αυτό της το σχέδιο από τον Γεώργιο Μπάκο (1). Έχοντας την αμέριστη στήριξη των Γερμανών, ακόμη και με την παροχή σημαντικών ποσών για τη διαβίωση των μελών της, κατόρθωσε να φτάσει τα 2.500 μέλη.
Η οργανωτική της ανάπτυξη ανακόπηκε, όταν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 1942 αγωνιστές της ΠΕΑΝ (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων) ανατίναξαν με εκρηκτικά τα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες από τα παρευρισκόμενα μέλη της, καθώς και Γερμανούς στρατιώτες. Μεταξύ των βαριά τραυματισθέντων ήταν και ο Στεροδήμος, που πέθανε λίγες μέρες μετά.
Κατά τις δίκες των δωσιλόγων και με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά από τη Συμφωνία της Βάρκιζας και κυρίως κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο, η ΕΣΠΟ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εθνικής προδοσίας, με την υπ’ αριθμό 504 Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το 1948. Επιπλέον, χαρακτηρίστηκε και πατριωτική οργάνωση για την πρώτη περίοδο, κατά την οποία επικεφαλής της ήταν ο Βλαβιανός, ο οποίος απαλλάχθηκε για τη συνεργασία του με τους κατακτητές και μάλιστα μετά... επαίνων! Για τον μετριασμό της αλγεινής εντύπωσης που προκάλεσε η απόφαση αυτή, χαρακτηρίστηκε «μη καλός Έλληνας» ο νεκρός Στεροδήμος (2), ενώ προδότης χαρακτηρίστηκε ο Ανδρόνικος, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην «κυβέρνηση» Τσιρονίκου στην Αυστρία.
1.Στη συγκρότηση ελληνικού στρατιωτικού σώματος (της «Κυανόλευκης Μεραρχίας», όπως το ονόμαζε ο Μπάκος) για συμμετοχή στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ αντιτάχθηκαν τόσο ο Τσολάκογλου όσο και οι Ιταλοί. Ο πρώτος γιατί δεν ήθελε μια απροκάλυπτη συμμετοχή στον πόλεμο στο πλευρό του Άξονα, που θεωρούσε πως θα απονομιμοποιούσε πλήρως την κατοχική κυβέρνηση στη συνείδηση του ελληνικού λαού, οι δε Ιταλοί γιατί φοβούνταν πως έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε μετά τη νικηφόρα –όπως ήλπιζαν- λήξη του πολέμου, να εμφανιστεί ως σύμμαχος του Άξονα. Κατά συνέπεια, να υπονομευτεί η αξίωσή τους για μόνιμη κατάληψη των ελληνικών εδαφών, τα οποία ήδη κατείχαν.
2. ύμφωνα με δημοσίευμα της παράνομης δεξιάς αντιστασιακής εφημερίδας «Ελληνικόν Αίμα», στις 10 Οκτωβρίου 1942, ο Στεροδήμος ήταν αστυίατρος στο Τμήμα Ηθών που εξέταζε τις εκδιδόμενες γυναίκες. «Απελύθη όμως κατόπιν καταγγελίας ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά υγείας των ασθενών κοινών γυναικών στις οποίες επιπροσθέτως πουλούσε, μέσα στο ιατρείο του λαχεία με λαχνούς, ψάθινα σαλονάκια, χρυσά ρολόγια, λυκόσκυλα κ.ά. Προσφυγή του στο Συμβούλιο Επικρατείας απερρίφθη, γιατί απεδείχθησαν αληθινές όλες οι κατηγορίες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Νορβηγός επιχειρηματίας, Ρίσον, που βοήθησε στην τοποθέτηση των εκρηκτικών, στις οικιακές και τεχνολογικές συσκευές των πολιτών του Λιβάνου, από "επιχείρηση" του στην Βουλγαρία, "συναρμολογώντας" τα εξαρτήματα. 
Είναι το πιο περιζήτητο πρόσωπο σ΄ολόκληρο τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική ενέργεια του Ισραήλ και παρουσιάζεται, ως αγνοούμενος, αν και κατέφυγε, την ίδια ημέρα της επίθεσης, στις ΗΠΑ.
Είναι Ινδός στην καταγωγή με Νορβηγικό διαβατήριο.
Προς το παρόν, ζωντανός και καλά φυλασσόμενος.
Σχολιο.- Παράξενο πάντως που έγινε γνωστή η ταυτότητά του, και μάλιστα τοσο γρήγορα... Δεν τα συνηθίζει αυτά η Μοσάντ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλης κλίμακας αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χθες το βράδυ στα νότια των έδαφών του Λιβάνου, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ όπου οι συνεχείς αψιμαχίες με δυνάμεις τις Χεζμπολάχ έχουν αναγκάσει το Ισραηλινό κράτος να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας με μετακινήσεις πληθυσμού.
Μια επίθεση η οποία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Ισραηλινού στρατού, στόχο είχε θέσεις εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ με δεκάδες τοποθεσίες να πλήττονται από την Ισραηλινή αεροπορία.
Επιχείρηση η οποία έρχεται ως συνέχεια της άνευ προηγουμένου μαζικής επίθεσης των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ εναντίον μελών της Χεζμπολάχ με όπλο παγιδευμένους βομβητές, ασυρμάτους και ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας.
Μια επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και υλικές καταστροφές σε πολιτικές υποδομές. Μια επίθεση η οποία χειροκροτήθηκε από το σύνολο της Δύσης (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) με πληθώρα δημοσιογράφων και πολιτικών να στέκονται με θαυμασμό μπροστά στο "τεχνολογικό και στρατιωτικό επίτευγμα των Ισραηλινών δυνάμεων".
Θαυμασμός που αποκρύπτει το γεγονός της συνειδητής επιλογής του Ισραήλ να προχωρήσει σε ένα μαζικό, τυφλό χτύπημα εναντίον του Λιβανέζικου λαού, χτυπώντας αδιακρίτως αμάχους στην προσπάθεια του να πλήξει τα μέλη της Χεζμπολάχ. Οι χιλιάδες εκρήξεις σε δημόσια μέρη, αγορές, μαγαζιά, δρόμους, σπίτια, μεταφορικά μέσα, μέχρι και σε κηδείες, με τις τρομακτικές απώλειες που επέφεραν συνιστούν ένα έγκλημα πολέμου, μια ανυπολόγιστου μεγέθους τρομοκρατική ενέργεια η οποία σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχε καταδικαστεί από την εκστασιασμένη, αυτή τη στιγμή, Δύση.
Συνθήκη η οποία επί της ουσίας συνιστά την ωμή παραδοχή της αναλωσιμότητας του άμαχου πληθυσμού, του λαού, μπροστά στους σχεδιασμού του ιμπεριαλιστικού μπλοκ και των μηχανισμών του. Συνθήκη όπου φανερώνεται ότι για τον ιμπεριαλισμό ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα" και που αναδεικνύει την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και ενέργειες όχι ανάλογα με τον στόχο, την ουσία και τις επιπτώσεις τους αλλά ανάλογα με το ποιός τις εκτελεί και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται.
Μια συνθήκη που ξεδιπλώνεται στη συνέχεια της κλιμάκωσης της επιθετικότητας του Ισραήλ, μια επιθετικότητα η οποία έχει την αποδοχή και την συνενοχή του Δυτικού μπλοκ και με τη συνεχιζόμενη γενοκτονία που συντελείται στα Παλαιστινιακά εδάφη και το άνοιγμα του μετώπου με τον Λίβανο, δείχνει να κατευθύνεται στην ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.
Κλιμάκωση η οποία το μόνο που έχει να παράξει είναι περισσότερα δεινά, πόνο και καταστροφή για τους λαούς της περιοχής για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και του Κεφαλαίου.
Τις αμέσως επόμενες μέρες θα φανεί εάν το Ισραηλινό κράτος έχει κάνει την επιλογή, έχοντας πάρει το πράσινο φώς από τους Δυτικούς συμμάχους, να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση οδηγώντας τη σύγκρουση σε ανοιχτό πόλεμο με τον Λιβανέζικο λαό.
Από την πλευρά μας, μπροστά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στεκόμαστε συνειδητά και αταλάντευτα αλληλέγγυοι με τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια, μέχρι τον τερματισμό της καπιταλιστικής βαρβαροτητας, μέχρι την εθνική και λαϊκή απελευθέρωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το κινητό στην τσάντα" και "το δημόσιο σχολείο στον πάγο..."
Στο Γενικό Λύκειο Μυκόνου μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, υπηρετούν 10 καθηγητές (μαζί με τον Διευθυντή), για 14 τμήματα και 330 μαθητές...
Χανονται 250 ώρες εβδομαδιαίως με το...καλημέρα, λείπουν 12 καθηγητές και αγνοείται η χαμένη αξιοπρέπεια του δημοσίου σχολείου και μιας διαλυμένης παιδείας που ξεκινάει με φιρμάνια τύπου ..."το κινητό στην τσάντα", την ώρα που τα δημόσια σχολεία υπολειτουργούν...
Από τους 80 καθηγητές που θα έπρεπε να υπηρετούν στα σχολεία της Μυκόνου, σήμερα λείπουν περίπου οι 30...
Καπιταλισμός είναι να έχεις 7 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι αλλά να μην έχεις καθηγητές στα σχολεία...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση στό Σύνταγμα για την Παλαιστίνη 21/09/2024 στίς 19.00 μμ
Οπως ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Γιά τη Παλαιστίνη...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαρκής επίθεση σε όλα τα επίπεδα..εν προκειμένω στο πολιτειακό καθεστώς της προεδρευόμενης δημοκρατίας.Μια ακόμη πρόκληση έρχεται αυτήν τη φορά από το υπουργείο Πολιτισμού και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, καθώς σε επίσημο έγγραφο η χήρα του Γλύξμπουργκ, αναφέρεται ως «Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα-Μαρία».
Το έγγραφο αναρτήθηκε στη Διαύγεια και αφορά την έγκριση παραχώρησης χώρων του Βυζαντινού Χριστιανικού Μουσείου για δύο ημέρες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ιδιωτική εκδήλωση μετά μουσικής.
Συγκεκριμένα χώροι του Βυζαντινού Χριστιανικού Μουσείου θα παραχωρηθούν «την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, έναντι του αντιτίμου των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€), στην Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie για την διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης (δείπνο 250 ατόμων) με ζωντανή μουσική».
Ποια είναι όμως η «Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie» και γιατί αναγράφεται στη δανική γλώσσα; Η απάντηση είναι η κουτοπονηριά καθώς πρόκειται για την «Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα-Μαρία».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



220 MEΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ ΤΗΣ EUROBANK ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ 12,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ 0,23 ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ...ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ...ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μ. Βρετανία: Στο 100% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος
Είναι η πρώτη φορά από το 1961 που ο δανεισμός της χώρας έφτασε αυτό το ποσοστό
20.09.2024 | 16:33
Οι ανακοινώσεις στον βρετανικό λαό έχουν γίνει ήδη και είναι αρκετά ξεκάθαρες. Ο προϋπολογισμός του Οκτωβρίου θα είναι «επώδυνος», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ σχεδόν αμέσως αφότου ανέλαβε. Στο ίδιο μήκος κύματος και το νούμερο δύο της κυβέρνησης, δηλαδή η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς.
Η ίδια είχε ισχυριστεί ότι έχει να αντιμετωπίσει μια «μαύρη τρύπα» στα δημοσιονομικά, ύψους 22 δισεκατομμυρίων λιρών, την οποία όμως είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ακούς τους Τούρκους να μιλούν για την ανάγκη της ειρήνης, είναι καλύτερα να προετοιμάζεσαι για πόλεμο.
Συρία, Λιβύη, Κύπρος,Β.Ιρακ.

Βρήκα ένα βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια
Στο βίντεο, ντόπιοι Αλβανοί τον χαιρετούν ως σουλτάνο και προσπαθούν να φαίνονται πιο Τούρκοι από τους ίδιους τους Τούρκους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος κλιμακώνεται σιγά σιγά
Σχεδόν 100 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ στον Λίβανο σε λιγότερο από δύο ώρες. 
Βομβαρδισμοί σε όλο το νότιο Λίβανο, οι πιο έντονοι κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου.
Οι σειρήνες εκκένωσης ηχούν στη βάση UNIFIL στη Naqoura, στο νότιο Λίβανο
Η Χεζμπολάχ στοχεύει τον οικισμό «Μετούλα» με βαριές ρουκέτες Μπουρκάν, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και διακοπή ρεύματος

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότερες από 60 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν πραγματοποιηθεί σε στόχους στο νότιο Λίβανο τα τελευταία λεπτά.
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών βρίσκεται σε εξέλιξη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζί με την εκρηκτική ύλη, οι συσκευές που εξερράγησαν στον Λίβανο ειχαν εντός τους φυτεμένα μικρά ατσάλινα σφαιρίδια. Αυτά προκάλεσαν τις σοβαρότερες βλάβες, αφού καρφώθηκαν σε μάτια, σε λαιμούς, σε ζωτικά όργανα.
Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα, περίπου 500 άνθρωποι έχασαν τον έναν ή και τους δύο οφθαλμούς τους εξαιτίας της ιζραηλινής τρομοκρατικής επιχείρησης στον Λίβανο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν εισβάλει στη κατεχόμενη Καμπατίγιε της Δυτικής Όχθης, κλωτσανε Παλαιστίνιο που δολοφόνησαν και τον ρίχνουν από ταράτσα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κρατική ασφάλεια έχει στηθεί σήμερα έξω από σπίτια μελών του Ρουβίκωνα με σκοπό να τα συλλάβει για την χτεσινή παρέμβαση της οργάνωσης στο ιατρείο του Α.Μανιάτη καταδικασμένου για τον κατ'εξακολούθηση βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό!
Ενώ ο καταδικασμένος παιδοβιαστής συνεχίζει ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού και να ανοίγει νέο ιατρείο, η κρατική ασφάλεια αναζητεί τα μέλη του Ρουβίκωνα που θεωρεί πως ήταν στην χτεσινή παρέμβαση στο ιατρείο.
Η άδεια δεν έχει αφαιρεθεί από τον παιδοβιαστή/γιατρό και ο ίδιος συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα και να εξετάζει ενδεχομένως μικρά κορίτσια και παιδιά ως δερματολόγος.
Πηγαίνει χθες ο Ρουβίκωνας και κάνει το αυτονόητο καταγγέλοντας αυτόν τον παραλογισμό και σήμερα οι μπάτσοι περικυκλώνουν τα σπίτια μελών μας που δεν ήταν καν στην χτεσινή παρέμβαση.
Μια παρέμβαση που όταν την κάναμε γνωστή πήραμε δεκάδες μηνύματα από γυναίκες πρώην πελάτισσες του που μας έγραφαν τα χειρότερα για τον ίδιο.
Φυσικά δεν ξεχνάμε μια παλαιότερη υπόθεση όπου για μια παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε γιατρό που έπαιρνε φακελάκια από καρκινοπαθείς καταδικάστηκε μέλος μας με ποινή φυλάκισης, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση ο σύντροφος δεν είχε έρθει καν στην δράση.
Ο φακελάκιας γιατρός φυσικά συνεχίζει κανονικά την δουλειά του και ζητάει και τα ρέστα δημόσια αφού χάρη στις υψηλές γνωριμίες που έχει κατάφερε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του.
Φυσικά όταν είχε γίνει γνωστή και αυτή η δράση δεκάδες άτομα μας έστειλαν μηνύματα με τα φακελάκια που είχαν δώσει στον συγκεκριμένο γιατρό. 
ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΔΟΤΟΠΟΣ 2024
Η κόλαση είναι άδεια όλοι οι δαίμονες είναι εδώ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έγραψε ΚΚΕς στο τουίτερ αυτό και πήρε εκατοντάδες λάικς: 
“Φανταστείτε μια κινέζικη εταιρεία, να φτιάξει μια γραμμή παραγωγής για SmartTV, στις οποίες θα βάζει και μισό κιλό εκρηκτικά.
Θα τις πουλάει μέσα από τα γνωστά εμπορικά κανάλια σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
Όποιος αγοράζει την SmartTV θα την ενεργοποιεί φυσικά με το μέιλ του
Μόλις η εταιρεία αυτή έχει πουλήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές και έχει συλλέξει αντίστοιχα email και προσωπικά στοιχεία, μπορεί να εξουδετερώσει οποιονδήποτε από τους πελάτες της, στοχευμένα και με το ονομά του
Bonus Σενάριο:
Ελληνική εμπορική εταιρεία, κάνει ειδική προσφορά στον ΕΣ και διαθέτει τις SmartTV αυτές σε στρατιωτικά πρατήρια, στρατόπεδα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τις διάφορες υπηρεσίες του ανά την Ελλάδα, σε πολύ καλή τιμή."
**
*Η δική μου απάντηση:
Κάτσε γιατί εδώ θα μας τρελάνεις φίλε.
Καταρχήν δεν χρειάζεται να φανταστούμε τίποτα.
Έγινε μαζική τυφλή τρομοκρατική επίθεση από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ παγιδεύοντας χιλιάδες συσκευές επικοινωνίας και άλλες ηλεκτρικές συσκευές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν παιδιά και γιατροί. 
Κατά δεύτερον αν θέλουμε να φανταστούμε κάτι γιατί να φανταστούμε κινέζικη εταιρεία κι όχι για παράδειγμα Αμερικάνικη που είναι και το εύλογο και προφανές; 
Το ζόρι σου με την Κίνα ποιο είναι τώρα; 
Μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι οι ΗΠΑ διέθεσαν 1,6 δις δολάρια κονδύλι για να βγαίνει αρνητική προπαγάνδα κατά της Κίνας.
Η Κίνα επίσης δέχεται τεχνολογικό και εμπορικό πόλεμο από τις ΗΠΑ με εταιρείες της όπως η Huawei να έχουν δεχτεί πρωτοφανή πόλεμο και κυρώσεις και προϊόντα της όπως τα ηλεκτρικά αμάξια και τα ηλιακά πάνελς να δέχονται ταρίφες ίσα και με 100%
Γενικά το ΚΚΕ ρωτάω. Ποιο ακριβώς είναι το ζόρι τους με την Κίνα; 
Θα γράψω κάποια στιγμή αναλυτικά την άποψη μου για το πώς βλέπω τώρα την Κίνα. 
Εδώ αρκεί να αναφέρω ότι ως χώρα σε όλα τα ζητήματα από εργασιακές συνθήκες και μισθούς, δημόσιες υποδομές και οικολογική πολιτική, επιστήμη και έρευνα, ποικιλομορφία επιτρεπτών απόψεων και ζητήματα σεξουαλικότητας και σε πολλά άλλα είναι 100 φορές πιο μπροστά από την δεκαετία του 90 όταν ο Φλωράκης είχε κάνει εκεί επίσκεψη και είχε εντυπωσιαστεί από την πρόοδο της με επικεφαλής το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας. 
Μπορούν να με ενημερώσουν οι σύντροφοι από το ΚΚΕ ποια χρόνια το κόμμα τους απέκτησε τέτοια απαξιωτική και αφοριστική άποψη για αυτή την χώρα, γιατί προσωπικά δεν είχα ασχοληθεί μαζί του αυτά τα χρόνια για να το πάρω μόνος μου χαμπάρι;
Φτάσαμε λοιπόν να ρωτάνε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ την άποψη του για την Κίνα στην εκπομπή του Ζαραλίκου και η πρώτη αντίδραση του είναι να βάλει τα γέλια (τόσο αστεία ήταν Κουτσούμπα η ερώτηση;) και να αντιμετωπίζει ένα Κομμουνιστικό κόμμα με 100 εκατομμύρια μέλη ως ανάξιο ακόμη και για αναφορά, έστω για να το κριτικάρει; 
Μάθαμε ότι η Κίνα είναι τώρα πλήρως καπιταλιστική κι όχι πριν 30 χρόνια όταν την είχε επισκεφτεί ο Φλωράκης και είχε πολύ χαμηλότερους μισθούς, πολύ περισσότερα εργατικά ατυχήματα και εκμετάλλευση και πολύ μεγαλύτερη φτώχεια και οικολογική καταστροφή. 
Σοβαρά;
Η Κίνα με τις ακόμη δεκάδες χιλιάδες κρατικές επιχειρήσεις της, τις συλλήψεις των δισεκατομμυριούχων της και βασικά την μόνη χώρα που συλλαμβάνει δισεκατομμυριούχους της, την στροφή στην οικολογία και η οποία στα τελευταία συνέδρια του κόμματος της βάζει επιτέλους πιο σοβαρά το θέμα της αναδιανομής του πλούτου και του περιορισμού της εργατικής εκμετάλλευσης με τις ανεξέλεγκτες υπερωρίες; 
Αυτή είναι η πλήρως καπιταλιστική Κίνα για την οποία το μόνο που της αξίζει είναι η απαξιωτική απόρριψη; 
Η Κίνα που τώρα στηρίζει όλες τις χώρες που δέχονται τα φονικά εμπάργκο και κυρώσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού και την επισκέπτονται συχνά πυκνά οι ηγεσίες από την Κούβα και την Βενεζουέλα;
Η Κίνα που κάλεσε όλες τις Παλαιστινιακές ομάδες από την Φατάχ ως την Χαμάς να την επισκεφθούν ώστε να βγάλουν κοινή ανακοίνωση που να διατρανώνει την ενότητα του Παλαιστινιακού αγώνα; 
Η Κίνα που από το 1979 δεν έχει εμπλακεί σε κανένα πόλεμο και έχει σαν διακηρυγμένη αρχή της ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά κανενός κράτους και αυτό το απέδειξε έμπρακτα; 
Η Κίνα που σε αντίθεση με την δεκαετία του 90 που ήταν 100 φορές χειρότερη αλλά τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό ο δυτικός καπιταλισμός αφού είχε βρει φθηνό και ικανό εργατικό δυναμικό για την επέκταση του, δέχεται τώρα που είναι 100 φορές καλύτερη τις πιο οργανωμένες εκστρατείες παραπληροφόρησης και στιγματισμού της για να προετοιμάσει ιδεολογικά το έδαφος για παγκόσμιο πόλεμο εναντίον της; 
Αυτή η Κίνα είναι σε “ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.” όπως τώρα υποστηρίζει το ΚΚΕ το ίδιο κόμμα που είχε σχέσεις με το Κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας μέχρι το 2007 όταν η Κίνα ήταν πολύ χειρότερη από αυτό που είναι τώρα; 
Εκεί λοιπόν κατάντησε το ΚΚΕ;
Να είναι η αιχμή στην Ελλάδα αυτής της εκστρατείας κατά του κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που επί XI έδωσε μάλιστα ξανά έμφαση στην ξεχασμένη από τους προηγούμενους γραμματείς μαρξιστική κοσμοθεωρία;
Οι απόψεις του Βαρουφάκη για την Κίνα είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από αυτές του ΚΚΕ.
Κι έρχονται τώρα και ΚΚΕδες να μας λένε να φανταζόμαστε Κινέζικες εταιρείες να παγιδεύουν τα ηλεκτρικά τους με εκρηκτικά όταν έχει γίνει τέτοια μαζική τυφλή τρομοκρατική επίθεση από το Ισραήλ και όταν γίνεται μαζική παραγγελία κινεζικών ηλεκτρικών από τις χώρες της δυτικής Ασίας ώστε να αποφύγουν τέτοια παγίδευση; 
Το εντυπωσιακό είναι ότι πάρα την πληρωμένη και οργανωμένη αντικινέζικη προπαγάνδα της οποίας με τον δικό της τρόπο φορέας της είναι και το ΚΚΕ, η Ελλάδα παραμένει η μόνη δυτική χώρα που οι θετικές γνώμες για την Κίνα υπερισχύουν των αρνητικών. 
Ανεξάρτητα από τι γνώμη έχει κανείς για την Κίνα κάποια πράγματα είναι τώρα αδιαμφισβήτητα. 
*Πρώτον δεν είναι η Κίνα το πρόβλημα μας αλλά ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός που έχει βάλει στο μάτι και την Κίνα κι όσον αφορά τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό την έχει ως πρώτο του αντίπαλο. 
Δεύτερον είναι δουλειά των Κινέζων να αποφασίσουν τι σύστημα θέλουν και το σημερινό Κινέζικο σύστημα έχει τεράστια λαϊκή αποδοχή και δεν έχει καμία σχέση με την καρικατούρα της δυτικής προπαγάνδας που παρουσιάζει τους Κινέζους σαν άβουλα θύματά ενός ολοκληρωτικού συστήματος που χρειάζονται δυτική παρότρυνση και καθοδήγηση για να ξεσηκωθούν. 
Τρίτον η Κίνα από επιστημονικής, τεχνολογικής, εργασιακής και οικολογικής πλευράς είναι πολύ καλύτερα τώρα από αυτό που ήταν πριν 10 ή 20 χρόνια και είναι η μόνη χώρα που έχει αυτό το μέγεθος πληθυσμού και έχει τέτοια σταθερή πρόοδο. 
Οι συγκρίσεις με την Ινδία είναι καταιγιστικές όσον αφορά ποια χώρα είναι σε καλύτερη μοίρα. 
Τέταρτον όσοι τώρα μετά την γενοκτονία της Γάζας, την ενεργή υποστήριξη των δυτικών καθεστώτων σε αυτή και το τυφλό μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα στον Λίβανο φαντάζονται Κινεζικές εταιρείες να βάζουν βόμβες στα ηλεκτρικά τους, έχουν εσωτερικεύσει στο χειρότερο επίπεδο την δυτική προπαγάνδα και είναι φορείς της. 
Η συγκεκριμένη δημοσίευση  ήταν για μένα μια αφορμή να εκφράσω επιτέλους τις σκέψεις μου για το θέμα για το οποίο ήθελα να εκφραστώ εδώ και αρκετό καιρό από την συνέντευξη του Κουτσούμπα στον Ζαραλίκο το 2023.
Για πάνω από 35 χρόνια πίστευα κι εγώ και αναπαρήγαγα όλη την δυτική προπαγάνδα κατά της Κίνας, από την εποχή που το ΚΚΕ είχε φιλικές σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. 
Τα τελευταία χρόνια άλλαξα όμως άποψη. 
Άρχισα να τα βλέπω αλλιώς όταν έπεσα πάνω σε κανάλια δυτικών στο YouTube που έδειχναν μια εντελώς διαφορετική εικόνα της Κίνας από την δυτική προπαγάνδα.
Είναι χιλιάδες διαφορετικά αυτά τα κανάλια και είναι απλών ανθρώπων, όχι πληρωμένων από το καθεστώς όπως θέλει να κυκλοφορεί η δυτική προπαγάνδα. 
Η ίδια η Κίνα καλεί τώρα τον κόσμο από όλες τις χώρες να την επισκεφτεί για να δουν μόνοι τους την πραγματικότητα. 
Παράλληλα με αυτό άρχισα να έχω μια πολύ πιο έντονη άποψη για το τι είναι ο δυτικός και ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός και για την μοναδικότητα του κινδύνου που παρουσιάζει για όλη την ανθρωπότητα.
Η γενοκτονία στην Γάζα και η ενεργή υποστήριξη του σε αυτή ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αλλά τι κερασάκι ε;
Αυτή ήταν και η άποψη του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες πριν ξαφνικά αλλάξει γραμμή και αντιμετωπίσει την Κίνα σαν ισοδύναμο κίνδυνο με τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό, άποψη που τον ξεπλένει και τον σχετικοποιεί ξεδιάντροπα και ούτε έχουν πάρει χαμπάρι τα μέλη του πόσο αντιδραστική είναι. 
Εδώ έχω ακόμα φίλους ΚΚΕδες στο φέησμπουκ που ανεβάζουν ποστς για τα νέα σύγχρονα τρένα της Κίνας και για τις νέες υποδομές της και δεν έχουν πάρει ιδέα ότι η νέα γραμμή είναι να αντιμετωπίζουν την Κίνα σαν τις ΗΠΑ! 
Επίσης άρχισα να διαβάζω εντατικά βιβλία για το θέμα και αυτά που παρουσιάζουν την Κίνα με τον χειρότερο τρόπο και αυτά που την παρουσιάζουν με τον καλύτερο.
Στην φωτογραφία βάζω αυτά που ξεχώρισα. 
Τέλος και πιο σημαντικό, άρχισα να μιλάω με ανθρώπους που είναι από την Κίνα.
Κάποιοι από αυτούς μέλη του κόμματος, οι περισσότεροι όχι.
Όλοι χωρίς εξαίρεση μου είπαν για την σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στην χώρα και την λαϊκή αποδοχή που έχει το σύστημα τους ή οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την λαϊκή αποδοχή που έχουν τα δυτικά καθεστώτα.
Κι έτσι εξηγείται ο πακτωλός χρημάτων για αντικινέζικη προπαγάνδα. 
Η άποψη μου είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και στο μέλλον θα επισκεφτώ την Κίνα για να γίνει πιο ολοκληρωμένη. 
Η Κίνα έγινε σήμερα αυτό που έγινε με διαδοχικές επαναστάσεις, δεξιές και αριστερές στροφές κι αποφεύγοντας την μοίρα της Σοβιετικής Ένωσης και την πτώση της. 
Η εργατική της τάξη, η μεγαλύτερη στον κόσμο, κάνει απεργίες που είναι πολύ πιο συχνές σε σχέση με την εργατική τάξη της δύσης, και κάποιες φορές άγριες όπως αυτές της δεκαετίας του 70 στην Ευρώπη, κερδίζοντας αυξήσεις και παραχωρήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ στις ΗΠΑ και έχοντας πια μισθούς που είναι τετραπλάσιοι σε σχέση με αυτούς που είχε 15 χρόνια πριν. 
Σε καμία περίπτωση δεν εξιδανικεύω το σύστημα της που μέσα στην δική του ιστορική πορεία και στον δυναμισμό του έχει πολλές αντιφάσεις και άδικες πλευρές που αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι Κινέζοι.
Είναι δική τους όμως δουλειά να το διορθώσουν εκεί που χρειάζεται διόρθωση ή ακόμα και να το ανατρέψουν και να φέρουν στην θέση του ένα ριζικά καλύτερο σύστημα αν αυτό θέλουν πραγματικά. 
Δεν είναι δουλειά της δυτικής προπαγάνδας που τους αντιμετωπίζει σαν άβουλα όντα θύματα ενός ολοκληρωτισμού που χρειάζονται δυτική αφύπνιση και καθοδήγηση και που τελικά προβάλει στο Κινέζικο σύστημα τον δικό του γενοκτονικό ολοκληρωτισμό.
Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι βασικός στόχος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι η Κίνα ως το σημείο να δίνει δισεκατομμύρια δολάρια για αρνητική προπαγάνδα και να μεθοδεύει παγκόσμιο πόλεμο για να την τσακίσει, αποφάσισα ότι δεν μπορώ άλλο να αμελώ να γράψω τις απόψεις μου για αυτό το θέμα.
Ο βασικός εχθρός μας είναι ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός που είναι προέκταση και συμπλήρωμα του. 
Καμία συμμετοχή στην αντικινέζικη προπαγάνδα του που ετοιμάζει παγκόσμιο πόλεμο. 
Όλη η φαντασία και η δραστηριότητα μας πρέπει πως να είναι πως να τον ανατρέψουμε και στην συγκεκριμένη συγκυρία, να σταματήσουμε την γενοκτονία της Γάζας, να αποτρέψουμε τον γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή, να διώξουμε από την χώρα μας τις Αμερικανικές βάσεις και να βγει κίνημα που θα θέσει στην χώρα μας εκ νέου την επαναστατική προοπτική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά οι σιωναζι πυροβολάνε ότι κινείται 
Εδώ ,έναν μαθητή από σχολείο στην Δυτική όχθη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όυπς τους ξέφυγε η Γκρέτα 
"Η ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΤΗΚΕ «ΑΝΤΙΣΗΜΊΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ» ΑΠΌ ΤΟ STOPANTISEMITISM ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΤΗΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΙΣΡΑΉΛ
Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ χαρακτηρίστηκε «αντισημίτρια της εβδομάδας» από την εβραϊκή ομάδα παρακολούθησης StopAntisemitism μετά τη σύλληψή της κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του Ισραήλ. 
Η ομάδα επέκρινε την Τούνμπεργκ επειδή ευθυγραμμίστηκε με διαδηλωτές που αντιτίθενται στο Ισραήλ, κατηγορώντας την ότι μετέτρεψε τον ακτιβισμό της σε πλατφόρμα αντισημιτισμού, ανέφερε η New York Post.
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, 21 ετών, συνελήφθη στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ διαδήλωνε με την οργάνωση Students Against the Occupation, η οποία καλούσε το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης να διακόψει τους δεσμούς του με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων του για την κλιματική αλλαγή.
Η ιδρύτρια του StopAntisemitism, Liora Rez, καταδίκασε την Τούνμπεργκ, κατηγορώντας την ότι δίνει προτεραιότητα στο μίσος για το Ισραήλ έναντι του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ για δράσεις για το κλίμα."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπαλάσκας : «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσωπικά δεν με ενδιέφερε και δεν ασχολήθηκα ποτέ με την ψυχολογία. Θεωρούσα ότι ήταν κάτι που αφορά μόνο τους άλλους. Πριν 4 χρόνια όμως, ασχολήθηκε η ψυχολογία μαζί μου. Και μάλιστα, λίγο έλειψε να με επηρεάσει...
Ακούστε τι λέει off the record o Dr Jay Varma, ο υπεύθυνος για την δημόσια υγεία στη Νέα Υόρκη : 
"Οι πληροφορίες που δίναμε στον κόσμο ότι το εμβόλια ήταν ασφαλές δεν ήταν για να τους πείσουμε να το κάνουν. Ήταν τα μέτρα που πήραμε και έκαναν τις ζωές των ανεμβολίαστων ανυπόφορες, τα οποία τους ανάγκασαν να το κάνουν. Οι πληροφορίες για την (δήθεν) ασφάλεια του εμβόλια ήταν για να τους κάνουμε να αισθανθούν καλά με τον εαυτό τους ΑΦΟΎ το έχουν κάνει."
P.S. Προσέξτε τα μάτια του, ποιον σας θυμίζουν; Μήπς τον Κούλη τον σχιζοφρενή γουρλομάτη;
Σχολιο.- Κι όμως αν και το παραδέχονται ανοιχτά πια, δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας ΠΟΥΘΕΝΑ στον δυτικό κόσμο να κάνει την δουλειά του....
Βέβαια θα μου πείτε τα ίδια τα θύματά τους δεν εξοργίζονται, δεν ζητούν εκδίκηση για τον εμπαιγμό τους και για την πρόκληση κινδύνου που τούς επέφεραν οι τακτικές τους. Τι άλλο να κάνουμε πια;
Σχολιο.- Στην Αγγλία πάντως ολα στη φορα και αποζημιώσεις διεκδικουνται και εινσι μόνο η αρχη, σε μεγάλο θα έλεγα και συστημικο κανάλι η αναφορά .https://youtu.be/MUlz_33gZFI?si=SnyQJJBhWG-wzLtk
Σχολιο.- Τώρα δηλαδή νιώθουν καλά μετά που το έκαναν; εγώ δεν νομίζω, ξέρω όμως ότι όσοι δεν το έκαναν νιώθουν υπέροχα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://www.nytimes.com/.../dr-jay-varma-nyc-covid.html "Ο πρώην τσάρος του N.Y.C. Covid έκανε πάρτι ενώ κήρυττε την κοινωνική αποστασιοποίηση " - "Σε ένα βίντεο με κρυφή κάμερα που αναρτήθηκε από έναν συντηρητικό podcaster, ο Dr. Jay K. Varma καυχιέται για την περιφρόνηση των κατευθυντήριων γραμμών δημόσιας υγείας που επέμενε να ακολουθούν οι άλλοι."
Ακούστε τι λέει off the record o Dr Jay Varma, ο υπεύθυνος για την δημόσια υγεία στη Νέα Υόρκη : 
"Οι πληροφορίες που δίναμε στον κόσμο ότι το εμβόλια ήταν ασφαλές δεν ήταν για να τους πείσουμε να το κάνουν. Ήταν τα μέτρα που πήραμε και έκαναν τις ζωές των ανεμβολίαστων ανυπόφορες, τα οποία τους ανάγκασαν να το κάνουν. Οι πληροφορίες για την (δήθεν) ασφάλεια του εμβόλια ήταν για να τους κάνουμε να αισθανθούν καλά με τον εαυτό τους ΑΦΟΎ το έχουν κάνει."
Σχολιο.- Ο πρώην τσάρος του COVID της Νέας Υόρκης συνελήφθη από κρυφή κάμερα να καυχιέται ότι έκανε σεξουαλικά πάρτι με ναρκωτικά στα μέσα της πανδημίας - και παραδέχτηκε ότι οι Νεοϋορκέζοι θα είχαν «τσαντιστεί» αν το είχαν μάθει τότε.
Ο Dr. Jay Varma - ο οποίος υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος υγείας του τότε δημάρχου Bill de Blasio και είχε αναλάβει να διευθύνει την αντιμετώπιση της πανδημίας από το Μεγάλο Μήλο - έκανε την ομολογία σε μυστικά ηχογραφημένες συνομιλίες με έναν λεγόμενο μυστικό πράκτορα από το «Mug Club» του συντηρητικού podcaster Steven Crowder.
«Έπρεπε να το κάνω κάπως ύπουλα... επειδή διοικούσα ολόκληρη την αντιμετώπιση του COVID στην πόλη», καταγράφηκε να λέει ο Varma στην άγνωστη γυναίκα την 1η Αυγούστου σε ένα εστιατόριο που φαίνεται να είναι εστιατόριο.
Τα μονταρισμένα αποσπάσματα από το υλικό της κρυφής κάμερας, τα οποία καταγράφηκαν όλα μεταξύ 27 Ιουλίου και 14 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Crowder την Πέμπτη.
Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=dYOLyQQ4jcA



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδατε; 
Καταλάβατε πόσο εύκολα μπορούν να μας εξοντώσουν, μέσω της τεχνολογίας, χωρίς καν ίχνος ενοχής, απέναντι στην ανθρωπότητα;
Αρκεί μία παγιδευμένη με εκρηκτικά μπαταρία, που έχεις στο κινητό σου, στο λάπτοπ, στα ηλιακά πάνελ του σπιτιού σου, στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ή στο σκούτερ, για να ενεργοποιηθεί με ραδιοκύματα και να γίνεις χίλια κομμάτια, να χάσεις τα μάτια ή τα χέρια σου, να κομματιαστεί το παιδί σου.
Προκατασκευασμένες με εκρηκτικά, σε πολεμικές βιομηχανίες του Ισραήλ ήταν οι μπαταρίες, που εξερράγησαν με ραδιοκύματα.
Δεν χρειάστηκε, ούτε κόπος, ούτε χρόνος, για να τοποθετηθούν στις συσκευές αυτών, που στοχοποιήθηκαν. 
Είτε τις παρέδωσαν απ΄ευθείας στις κατασκευαστικές εταιρίες, είτε τις τοποθέτησαν οι πράκτορες και οι συνεργάτες της Μοσάντ, στα λιμάνια, όπου έφτασαν, από το εξωτερικό.
Ο κυνισμός των τρομοκρατών ξεπερνά κάθε φαντασία, εισάγει νέες μεθόδους υβριδικού πολέμου και απειλεί την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα, από χώρες, φυλές, θρησκείες, γεωπολιτικά συμφέροντα. Ολοι μας είμαστε στο στόχαστρο της τεχνολογίας, αν δεν ακολουθούμε τις εντολές τους.
Δεν πρόκειται πλέον, για "εξέλιξη της επιστήμης", όταν αυτή η εξέλιξη δεν υπηρετεί τον άνθρωπο, αλλά γίνεται όπλο, που στρέφεται εναντίον του. Με τα λεφτά των ελίτ, που δρούν ανεξέλεγκτα σε ιδιωτικές πολεμικές και τεχνολογικές εταιρείες και βιολογικά εργαστήρια.
Ολοι οι λαοί όλων των χωρών πρέπει να συνασπιστούν εναντίον αυτών των "επιτευγμάτων", να θεσπίσουν παγκόσμιους αποτελεσματικούς ελέγχους με νόμους απαράβατους και οι αρχηγοί των κρατών να μην ανοίγουν σαν χάνοι τα στόματα τους, από θαυμασμό, για τα "τεχνολογικά επιτεύγματα" καταστροφής.
Οι δικτατορίες δεν επιβάλλονται πλέον με τανκς! 
Επιβάλλονται με ένα απλό απρόσωπο λογισμικό, αλλά θανατηφόρο.
Σχολιο.- Τα πραγματα ειναι απλα και πεζα χωρις φιλοσοφιες. ΓΙΑ ΑΡΧΗ , ΜΑΚΡΙΑ απο εξυπνες συσκευες , «εξυπνα κινητα» κλπ. Σταδιακη απεμπλοκη και απεξαρτηση. ΑΓΟΡΑΣΤΕ απλα κινητα. Κι αυτο ειναι ενα σημαντικο βημα. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ κρινεται η ζωη, οχι στις φιλοσοφιες. ΜΠΟΡΟΥΝ να το κανουν αυτο ολο και περισσοτεροι? Τοτε εχει καλως. Αλλιως θα καταλαβουν οταν δουνε τις «εξυπνες συσκευες» να γινονται ΕΡΓΑΛΕΙΑ σε βαρος της ιδιωτικοτητας, της ζωης και της υπαρξης τους.
Σχολιο.- είναι ερωτευμένοι με το χρήμα και ο έρωτας για το χρήμα και την ισχύ γεννά όλες τις ανωμαλίες από την πιο μικρή μέχρι την πιο πολύπλοκη και τερατώδη. Πότε θέσπισε η Δύση κανόνες και νόμους; Μόνον μετά από πολέμους που προξένησαν μεγάλης κλίμακας καταστροφή αλλά πολύ σύντομα ξαναγύρισαν στα ίδια. Τελικά άνθρωπος γεννιέται κανείς και όταν δεν γεννιέται δεν γίνεται περιορίζεται μόνον από τους νόμους,από την δικαιοσύνη. Όμως αυτές οι έννοιες έχουν διαστρεβλωθει από την κυριαρχία του τέρατος μέσα τούς ( και τα γράφω όχι με μίσος ούτε ελαφρά τη καρδία).
Σχολιο.- Ετσι είναι! Αλλά εμείς ξεχνάμε την δύναμη μας και τους αφήνουμε να αλωνίζουν! Αφήσαμε στα αζήτητα τις παρακολουθήσεις ακόμα και ηγετών χωρών, τις λογοκρισίες της τεχνολογίας, την ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων μας, των συναλλαγών μας, των μετακινήσεων μας και των ιατρικών δεδομένων μας. Δεν ορίζουμε τα σώματα μας, την τροφή μας, το νερό μας, το σπίτι μας, την ίδια την σκέψη μας. Ολα αυτά με το ύπουλο "σκεπτικό", "δεν έχω τίποτα να κρύψω και με εξυπηρετεί η παρακολούθηση της ύπαρξης μου". Εξυπηρετεί, όμως και αυτούς που μας θέλουν μαντρωμένα ζόμπι, χωρίς βούληση, χωρίς σκέψη, χωρίς μέλλον, για την παγκόσμια αυτοκρατορία τους. 
Σχολιο.- Ολα ξεκινούν από την Παιδεία και την οικογενειακή ανατροφή. Εκεί οι εξουσιαστές έχουν σηκώσει τα μανίκια και δουλεύουν ακατάπαυστα με κάθε μέσον, για να εξαλείψουν γλώσσα, ιστορικές αλήθειες, θρησκείες, πολιτισμούς, οικογένειες και σκέψη. Ξεκίνησαν με τα πορνό(Εβραϊκό εύρημα), χρηματισμό και διαφθορά πολιτικών, που επιβάλλουν τα σχέδια τους, φτάνουν μέχρι τις εκκλησίες και το Βατικανό, τα ΜΜΕ, την τεχνολογία, την λειτουργία του πλανήτη και της Φύσης.. Παίζουν με τα μυαλά των ανθρώπων και τα εθίζουν σε πλασματικά δικαιώματα, σε βία, σε απάθεια, σε απομόνωση. Οι γονείς πρέπει να αντιδράσουν. Να παρακολουθούν τι μαθαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, στα αθλητικά σωματεία, στο ίντερνετ.
Σχολιο.- από το 1995 δουλεύω με νέους, το βλέπω,τους ατελείωτους ειδικούς από το κατούρημα μέχρι το φύλο και την προσπάθεια αντιστροφής του φυσικού ειδώλου.Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι το μίσος στην ζωή που είναι υπέρτερη της κάθε μονάδας και επιθυμία ελέγχου που έχει για αυτούς μοναδική αξία ως έκφρασης του μίσους. Αυτό που ζούμε είναι η ουρά που ξεκίνησε 20 χρόνια πριν και βάλε.
Σχολιο.- «Δεν θα αφήσουμε την ΕΕ στους φασίστες, ούτε θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Γι' αυτό είμαι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»
Ήταν το μανιφέστο της Καρόλα Ρακέτε
Δουλέμπορος "καπετάνισσα", ίνδαλμα της ευρωπαϊκής Νατοϊκής αριστεράς...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Νοέμβριο του 1922, η αμερικανίδα ιεραπόστολος Σούζαν Όρβις είδε 1.000 γυναίκες και παιδιά από τη #Σμύρνη να οδηγούνται στο θάνατο προς το εσωτερικό της Τουρκίας. γυναίκες που κρατούν μωρά στην αγκαλιά τους, η πλειοψηφία ξυπόλητες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΟΜΟΥ
Και η Ρωσία διεξάγει έναν υπαρξιακό πόλεμο για την επιβίωση της πατρίδας – αυτό που έχει κάνει επανειλημμένα εδώ και αιώνες.
Ομιλούσες κεφαλές, η ζωή κατά τη διάρκεια του πολέμου
Πρώτα είχαμε δράση: ο πρόεδρος Πούτιν – ψύχραιμος, ήρεμος, συγκεντρωμένος – προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε επίθεση στη Ρωσία με πυραύλους του ΝΑΤΟ μεγάλου βεληνεκούς θα είναι πράξη πολέμου.
Τότε είχαμε αντίδραση: αρουραίοι του ΝΑΤΟ έτρεχαν πίσω στην υδρορροή – βιαστικά. Προς το παρόν.
Όλα αυτά ήταν άμεση συνέπεια της πανωλεθρίας του Κουρσκ. Ένα απελπισμένο στοίχημα. Αλλά η κατάσταση των πραγμάτων στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία ήταν απελπιστική για το ΝΑΤΟ. Μέχρι να γίνει ξεκάθαρο ότι όλα είναι βασικά μη ανακτήσιμα.
Επομένως, απομένουν δύο επιλογές.
Η άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας, με τους όρους της Ρωσίας, ισοδυναμεί με πλήρη ταπείνωση του ΝΑΤΟ.
Ή κλιμάκωση σε ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία.
Οι άρχουσες τάξεις των ΗΠΑ – αλλά όχι του Ηνωμένου Βασιλείου – φαίνεται να έχουν καταγράψει την ουσία του μηνύματος του Πούτιν: εάν το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, «τότε, έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ουσία της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ως απάντηση στις απειλές που θα μας τεθούν».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ ήταν δυσοίωνα πιο ακριβής: «Η απόφαση έχει ληφθεί, η λευκή επιταγή και όλα τα συγχωροχάρτια έχουν δοθεί [στο Κίεβο], οπότε εμείς [η Ρωσία] είμαστε έτοιμοι για όλα. Και θα αντιδράσουμε με τρόπο που δεν θα είναι όμορφος».
-Το ΝΑΤΟ de facto σε πόλεμο με τη Ρωσία
Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία: ασταμάτητες αναγνωριστικές πτήσεις, χτυπήματα υψηλής ακρίβειας σε αεροδρόμια στην Κριμαία, αναγκάζοντας τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας να μετακινηθεί από τη Σεβαστούπολη, αυτές είναι μόνο μερικές περιπτώσεις. Με την «άδεια» να χτυπήσει μέχρι και 500 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στη Ρωσία και έναν κατάλογο πολλών στόχων που έχει ήδη υποβληθεί από το Κίεβο για «έγκριση», ο Πούτιν δήλωσε σαφώς το προφανές.
Η Ρωσία διεξάγει έναν υπαρξιακό πόλεμο για την επιβίωση της πατρίδας – αυτό που έχει κάνει επανειλημμένα εδώ και αιώνες.
Η ΕΣΣΔ υπέστη 27 εκατομμύρια απώλειες και βγήκε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ισχυρότερη από ποτέ. Αυτή η επίδειξη θέλησης, από μόνη της, τρομάζει τη συλλογική Δύση μέχρι θανάτου.
Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ – του οποίου η ταοϊστική υπομονή φαίνεται να εξαντλείται – πρόσθεσε λίγο χρώμα στη Μεγάλη Εικόνα, αντλώντας από την αγγλική λογοτεχνία:
«Ο Τζορτζ Όργουελ είχε πλούσια φαντασία και ιστορική διορατικότητα. Αλλά ακόμη και ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα έμοιαζε ένα ολοκληρωτικό κράτος. Περιέγραψε μερικά από τα περιγράμματά του, αλλά απέτυχε να διεισδύσει στα βάθη του ολοκληρωτισμού που βλέπουμε τώρα στο πλαίσιο της «τάξης που βασίζεται σε κανόνες». Δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Οι σημερινοί ηγέτες στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι καταστέλλουν κάθε διαφωνία, τον έχουν «ξεπεράσει». Αυτός είναι ο ολοκληρωτισμός στην πιο αγνή του μορφή».
Ο Λαβρόφ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι ιστορικά καταδικασμένοι». Ωστόσο, δεν έχουν πραγματικά τα κότσια να προκαλέσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δειλοί εμπορικών σημάτων μπορούν να καταφύγουν μόνο σε έναν πόλεμο τρόμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πορνεία είναι αιώνια όπως και η ανθρωπότητα. Το πορνό είναι μετεξέλιξη της στη σύγχρονη εποχή. Οι βλακείες που λέγονται ότι δήθεν το έχουν εφεύρει οι Εβραίοι είναι ηλιθιότητα ολκής.  Η πορνεία είναι το τίμημα που οφείλει να πληρώσει η ανθρωπότητα μετά την απομάκρυνση της από τη φύση. Τυχόν απαγόρευση της πορνείας και το πορνό  θα αυξήσει τους βιασμούς και τις δολοφονίες στο έπακρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους δεν ανησυχούν ακόμα…
-Η παραβίαση της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919, με τον επανεξοπλισμό της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 και μετά, οδήγησε στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο!
-Το 2022 με την απόφαση για επανεξοπλισμό της Γερμανίας με πίεση του ΝΑΤΟ, καταρχάς ακυρώνεται η συμφωνία του Πότσνταμ* 
Θα οδηγήσει αυτό σε νέο Παγκόσμιο πόλεμο;
- Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία διάσκεψη των επικεφαλής των τριών μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων -ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Μεγάλης Βρετανίας- μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν εκείνη του Πότσνταμ, στην οποία αποφασίστηκε ότι η Γερμανία εφεξής θα ήταν αποστρατιωτικοποιημένη.
Υπάρχει μια καταγραφή της πλημμύρας όπλων που φορτώνουν στη Γερμανία για να προετοιμαστεί σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι το 2027:
-Οι στρατιωτικές προετοιμασίες στη Γερμανία είναι ακριβές - έφτασαν ήδη τα 90 δις €!
Συγκεκριμένα:
-Παρά τη γενναιόδωρη διανομή απαρχαιωμένων όπλων στην Ουκρανία, η Γερμανία επικεντρώνεται στον επανεξοπλισμό και την αύξηση των δυνατοτήτων του στρατού για πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.
Γερμανοί πολιτικοί, ασκώντας πίεση στα συμφέροντα των στρατιωτικών-βιομηχανικών εταιρειών, δηλώνουν την ετοιμότητά τους για πόλεμο σε 5 χρόνια.
Με βάση τα δεδομένα που ελήφθησαν, προσδιορίσαμε τις τρέχουσες στρατιωτικές δαπάνες της Bundeswehr και τους αναμενόμενους χρόνους παράδοσης.
-Γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση του συστήματος αεράμυνας : 
8 συστήματα αεράμυνας Patriot (350 εκατομμύρια ευρώ το καθένα, παράδοση έως το 2029) και 600 κατευθυνόμενοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι για αυτά (6 εκατομμύρια έκαστος, 2027-2033, σύμβαση ήδη το 2024 προέβλεπε την αγορά 100 πυραύλων για 2 εκατομμύρια το καθένα ), 6 συστήματα αεράμυνας Iris-T SLM (158,3 εκατομμύρια το καθένα, 2024), 120 πυραύλους V-B IRIS-T AIM-2000 (900 χιλιάδες ο καθένας, έως το 2026), ανάπτυξη ενός επίγειο σύστημα αεράμυνας (1,23 δισεκατομμύρια, έως το 2028), 19 αυτοκινούμενα πυροβόλα Skyrenger (34,1 εκατομμύρια έκαστο, 2026-2028), πύραυλοι κλάσης AMRAAM «V-B» SD (178 εκατομμύρια), 506 Stinger MANPADS (780,6 χιλιάδες το καθένα, 2026-2029), σύστημα αεράμυνας 1 Arrow 3 (4 δισεκατομμύρια, 2025-2030)
-Η πολεμική αεροπορία θα αναπληρωθεί κυρίως με εισαγόμενα μοντέλα: 35 μαχητικά F-35A (237,1 εκατομμύρια έκαστο, 2026-2029), 60 ελικόπτερα CH-47F (116,3 εκατομμύρια έκαστο, 2027-2033) και 62 H145M (έως 42 εκατομμύρια το καθένα, 2028), 274 πύραυλοι Brimstone 3 V-Z (1,3 εκατομμύρια έκαστος, έως το 2028).
-Συνειδητοποιώντας την ανανεωμένη συνάφεια του πεζικού , η Bundeswehr αυξάνει τις δυνατότητες των χερσαίων δυνάμεων : στολές (6,8 δισεκατομμύρια, 2025), 188,7 χιλιάδες τυφέκια G95A1 (1,7 χιλιάδες το καθένα, 2024), 193 οχήματα Puma εκατομμύρια πεζικά (5.5). , έως το 2029), 367 BvS 10 οχήματα παντός εδάφους (2,8 εκατομμύρια έκαστο, 2025-2028), 3 χιλιάδες φορητά και 500 ραδιόφωνα αυτοκινήτου UHF E-Lynx (2024), 230 προστατευμένα οχήματα μεταφοράς (GTF) (853 χιλιάδες το καθένα, 2025 -2027), 22 αυτοκινούμενα όπλα PzH 2000 (18,4 εκατομμύρια το καθένα, 2025-2026), 57 τρακτέρ 70 τόνων (894 χιλιάδες το καθένα , 2024), 123 άρματα μάχης Leopard 2 A8 (29,2 εκατομμύρια ελαφρά το καθένα). οχήματα αεροπορικής επίθεσης (576 χιλιάδες έκαστο, έναρξη παράδοσης 2025), 13 UAV LUNA NG/HUSAR (18 χιλιάδες το καθένα, 3 εκατομμύρια, από το 2025), 50 θωρακισμένα οχήματα μάχης Dingo 2 A 4,1 (3 εκατομμύρια το καθένα, από το 2026), 16 χιλιάδες MIKRON-D NVG , 30 χιλιάδες βαλλιστικά ακουστικά (2,7 χιλιάδες το καθένα, 2024 γρ.), 123 θωρακισμένα οχήματα μάχης Boxer (CRV) (15,7 εκατομμύρια το καθένα, έως το 2030), περισσότερα από 1,5 χιλιάδες φορτηγά 15 t (2024), 100 SUV ( έως το 2027)·
-Οι ναυτικές δυνάμεις παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των Γερμανών στρατιωτικών ηγετών: 9 σκάφη μεσαίου βεληνεκούς (3,88 εκατομμύρια το καθένα, 2024-2025), 8 περιπολικά αεροσκάφη P-8A Poseidon (366 εκατομμύρια το καθένα), 600 ναυτικοί πύραυλοι RAM Block 2B (934 χιλιάδες έκαστο) και RIM-7 Sea Sparrow (269 εκατομμύρια), 3 υπηρεσιακά πλοία κατηγορίας 424 (386,6 εκατομμύρια το καθένα, 2029-2031), 4 υποβρύχια UAV μεγάλης εμβέλειας (13,1 εκατομμύρια έκαστο, έως το 2025), εκσυγχρονισμός 4 φρεγατών κλάσης 123 (300 εκατομμύρια το καθένα, 2026-2029), 48 ελαφριές τορπίλες Mk 54 .
89,7 δισ. ευρώ έχουν δαπανηθεί για όλες τις συμβάσεις από τον Μάρτιο του 2022. 
Οι κύριοι δικαιούχοι αναμένεται να είναι οι μεγαλύτερες διεθνικές εταιρείες και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα Airbus Defense and Space , Elbit Systems , MBDA , Rheinmetall , Raytheon , Mercedes Benz , Eurofighter Jagdflugzeuge , Israel Aerospace Industries , Lockheed Boxing , Lockheed Bog , Eurof , BAE Systems , Diehl Defense , Hensoldt et al.
-Βραχυπρόθεσμα, προφανώς, η χρήση της εμπειρίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση των αγορών UAV, ηλεκτρονικού πολέμου, φθηνών συστημάτων αεράμυνας και όπλων πυροβολικού και πυραύλων υψηλής ακρίβειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Όμηροι για τους οποίους ΔΕΝ μιλάει κανένας!
- Πάνω από 130.000 Ουκρανοί διώχτηκαν και φυλακίστηκαν από το 2022 και μετά για αντίθεση στους Ουκροναζί!
- 57 φορές (!) περισσότεροι από όσους πριν το Μαϊντάν του 2014!
-Από τις αρχές του 2022 έως τον Αύγουστο του 2024, πάνω από 130.000 ποινικές υποθέσεις ανοίχθηκαν στην Ουκρανία για “στρατιωτικά” και “πολιτικά” εγκλήματα, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας 
Μόνο, τον Ιανουάριο-Αύγουστο του 2024 κινήθηκαν 59.869 τέτοιες υποθέσεις, που ήταν 2,1 φορές περισσότερες σε ετήσια βάση από το 2023 και 15 φορές περισσότερες από το 2021. Σε σύγκριση με το 2013, που προηγήθηκε του Euromaidan και του πραξικοπήματος, οι καταστολές έχουν έχει γίνει ήδη 57 φορές μεγαλύτερες!
-Στρατιωτικά “εγκλήματα” στην Ουκρανία για το 2022-2024, που έγιναν συλλήψεις και καταδίκες:
• (άρθρο 407) παράνομη εγκατάλειψη θέσης και φυγή από τον τόπο υπηρεσίας – 51.846
• (άρθρο 408) λιποταξία – 26.484
• (άρθ. 335-337) ανυποταξία – 8698
• (v.402) ανυπακοή σε καιρό πολέμου– 4545
Σύνολο – 98.902
-Πολιτικά “εγκλήματα” στην Ουκρανία για το 2022-2024, που ασκήθηκαν διώξεις και καταδίκες: 
• (άρθρο 111-1) συνεργασία με τη Ρωσία – 9034
• (άρθρο 332) παράνομη διέλευση συνόρων – 6036
• (άρθρο 111) προδοσία – 3946
• (άρθρο 436-2) υπεράσπιση ή άρνηση ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας – 3456
• (άρθρο 345) βία η απειλή βίας κατά των αξιωματικών επιβολής του νόμου – 1455
• (άρθρο 111-2) βοήθεια του επιτιθέμενου κράτους – 1394
• (άρθρο 436-1) διάδοση κομμουνιστικών συμβόλων και προπαγάνδα ολοκληρωτικών καθεστώτων – 830
• (άρθρο 114-1) παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – 694
• (άρθρο 258) τρομοκρατία – 567
• (άρθρο 144-2) διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – 549
Σύνολο – 31.174
-Α, το ίδιο διάστημα τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Ουκρανία επιβλήθηκαν και 12.000 διοικητικά πρόστιμα για …φοροδιαφυγή και …διαφθορά !
-Μέσω της καταστολής, το Κίεβο προστατεύει τις επενδύσεις του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της Ρωσίας γιατί η δυσπιστία προς τις αρχές αυξάνεται στην κοινωνία:
-Το 63% των Ουκρανών ανδρών στρατιωτικής ηλικίας δεν θέλει να πάει στο στρατό. 
-Και το 79% των Ουκρανών δήλωσαν δυσαρεστημένοι με τον κρατικό μηχανισμό.
-Και μιλάμε για όσους έμειναν ή δεν μπόρεσαν να φύγουν από την Ουκρανία! 
Γιατί περίπου 5 εκ είναι πρόσφυγες στη Δύση και περίπου 7 εκ στη Ρωσία!
-Στη Ρωσία, συγκριτικά, δεν ξεκίνησαν περισσότερες από 30.000 ποινικές υποθέσεις βάσει παρόμοιων άρθρων του Ποινικού Κώδικα το 2023. 
• Οι περισσότερες από αυτές, 9940 υποθέσεις, αφορούσαν φοροδιαφυγή και εγκλήματα κατά της υπηρεσίας.
Κι ακολουθούν:
• (άρθρο 318) βία ή απειλή βίας κατά αξιωματικού επιβολής του νόμου ~ 9159
• (άρθρο 319) προσβολή κυβερνητικού λειτουργού ~ 4198
• (άρθρο 205) τρομοκρατία – 2382
• (άρθρο 322) παράνομη διέλευση συνόρων ~ 2000
• (Άρθρα 280, 282) εξτρεμισμός – 1340
• (Άρθρο 207.3) συκοφαντία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας – 305



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούρσκ: Όπως ακριβώς έκαναν οι Ναζί με τα στρατόπεδα και τις “κλούβες θανάτου” με ομήρους για “ασπίδα”!
Μαρία Ζαχάροβα:
“Η Ρωσία έχει άμεσες αποδείξεις για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ρωσική συνοριακή περιοχή, και μπροστά στη γραμμή των μαχών στην περιοχή του Κούρσκ, όπου τοποθετούν ντόπιους κατοίκους” 
είπε η Μαρία Ζαχάροβα, και σχολίασε:
«Αυτή είναι μια τυπική πρακτική των ναζί κατακτητών. 
Η ίδια μέθοδος - οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε ναζιστικό στρατό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Τoρέτσκ, ξαναγίνεται Ντζερζίνσκ!
Το Τορέτσκ καταλαμβάνεται από την πολιτοφυλακή του Ντονμπάς και το Ρώσικο στρατό!
-Η ένταση των μαχών ακόμα στους δρόμους της απελευθερωμένης βιομηχανικής πόλης, είναι ενδεικτική της σκληρότητας των συγκρούσεων!
Μέχρι το 2016, το βιομηχανικό κέντρο, έφερε το όνομα του Φέλιξ Τζερζίνσκι! 
Μετά το Μαϊντάν, ήρθαν οι … νόμοι της “αποκομμουνιστοποίησης”!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πάνε να … τρελάνουν τους αναγνώστες τους, τα πληρωμένα παπαγαλάκια: 
-“Ένα έξυπνο χτύπημα. Αλλά πόσος καιρός θα περάσει μέχρι ο Πούτιν να αρχίσει να ανατινάζει τα iPhones των εχθρών του;": 
-Το Ισραήλ ανατίναξε βάρβαρα χιλιάδες ανθρώπους σε μια ξένη χώρα, παγιδεύοντας με εκρηκτικά καθημερινά μέσα επικοινωνίας, αλλά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να έχουν τη Ρωσία ως το “κύριο κακό” στην ιστορία.
Σχολιο.- Το σκ@τό στην κάλτσα τώρα. Τα κινέζικα εργοστάσια δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης περιορισμών στη χρήση δυτικών πυραύλων ακριβείας από την Ουκρανία, ο οποίοι καθοδηγούνται από δορυφόρους του ΝΑΤΟ  και  ξέρουν να τους χειριστούν μόνο ειδικοί του ΝΑΤΟ, για τους οποίους εάν χρησιμοποιηθούν ο Πούτιν είπε ότι είναι αιτία πολέμου με το ΝΑΤΟ. Και εννοούσε πυρηνικού πολέμου.
Υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ (με εξαίρεση τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που απείχε) και του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση το Νίκο Παπανδρέου που επέλεξε την αποχή). Το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν κατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά ο Κώστας Αρβανίτης ενώ οι άλλοι απείχαν. Η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και η Αφροδίτη Λατινοπούλου απείχαν.