Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Σαββατο 21 Σεπτεμβριου 2024


Όποιος πέφτει από τα σύννεφα ΤΩΡΑ για τις διάφορες Carola Rackete καλά θα κάνει να πάει πίσω και να αναθεωρήσει τις ψευδαισθήσεις που στήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι πως η ατζέντα είναι μία και ΔΕΝ περιλαμβάνει ανθρωπισμό.

Η Carola Rackete (και όλοι οι υπόλοιποι "πράσινοι" πολεμοκάπηλοι που θυμόμαστε) είναι αξιωματικός του στρατού της δυτικής αυτοκρατορίας σε διατεταγμένη υπηρεσία ΚΑΙ πριν ΚΑΙ τώρα.


Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Όταν, πριν από δύο ημέρες, το Ευρω Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης όλων των περιορισμών στη χρήση δυτικών πυραύλων ακριβείας που μπορούν να χειριστούν μένο στελέχη του ΝΑΤΟ,  στο ρωσικό έδαφος, είχαμε ένα τρανταχτό παράδειγμα του πώς η ΕΕ δεν θέλει πλέον να κρύψει την φιλοπόλεμη πρόθεσή της και αυτό το κάνει με επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό, δίνοντας το πράσινο φως στην άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Λαϊκοί (Χριστιανοδμοκράτες), σοσιαλιστές (κεντροαριστεροί), φιλελεύθεροι (νεοφιλελευθεροι κεντροδεξιοί), αλλά και (Φαίο) πράσινοι και, αρκετά μέλη της Ευρω Αριστεράς, ενέκριναν τον ευρωατλαντικό πόλεμο κατά της Μόσχας. Μεταξύ αυτών ήταν οι Φινλανδοί Jussi Saramo, Merja Kyllönen και Li Andersson, ο Σουηδός Jonas Sjöstedt Hannah Gedin και ο Δανός Per Clause.

Αλλά κατά κάποιον τρόπο, αυτή που προκάλεσε την μεγαλύτερη προσοχή ήταν η θετική ψήφος που δόθηκε από την ευρωβουλευτή Carola Rackete . Δηλαδή, από μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές μορφές της πουστιάς που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια της προσυνενοημένης μεταφοράς των λαθρομεταναστών,  στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Rackete μπήκε σε μια αντιπαράθεσης με τις ιταλικές αρχές πριν από πέντε χρόνια, όταν ως επικεφαλής του δουλεμπορικού Sea Watch 3 άφησε να εννοηθεί ότι θα διεμβολίσει ένα περιπολικό σκάφος της Guardia di Finanza, για να σπάσει τον αποκλεισμό που είχε διατάξει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Έκτοτε, αφού πέρασε και λίγες ημέρες σε κατ' οίκον περιορισμό, η Carola έχει γίνει σύμβολο της Νέας Τάξης της ΝΑΤΟικής ευρω «αριστεράς».

Στις τελευταίες ευρωεκλογές εξελέγη ευρωβουλευτής της «αριστεράς» του ευρω. Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν αντίπαλος για τη Frontex και όλες τις συμφωνίες που είχε κάνει η ΕΕ (και η Ιταλία εκ μέρους της ΕΕ) με τους διακινητές λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο, όπως ήταν η ίδια.

Αντ' αυτού, η Carola Rackete ψήφισε υπέρ της κλιμάκωσης του πολέμου κατά της Ρωσίας, απόλυτα εναρμονισμένη με όλα εκείνα τα κόμματα με τα οποία υποθετικά συγκρούστηκε τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με τον πόλεμο και τη στρατιωτική προβολή του ευρωενωσιτικού σκέλους του ΝΑΤΟ, διαπιστώθηκε μια αισχρή ενότητα προθέσεων μεταξύ της πολεμοκάπηλης ευρωενωσιτικής πλειοψηφίας και της λαθρεμπόρισας «καπετάνισας».

Η «καπετάνισα» έχει συμβάλει να μετατραπεί σε συνδιαχείριση των ροών εργατικής δύναμης, απαραίτητη για το κυρίαρχο εκμεταλλευτικό μοντέλο.

Μόλις διασωθούν και εισέλθουν σε μια χώρα, οι λαθρομετανάστες αφήνονται γενικά στο έλεος της «αγοράς». Και έτσι, με την πολεμοχαρή ψήφο της, η Carola Rackete γίνεται άλλη μια φιγούρα που νομιμοποιεί τον αντιδραστικό μηχανισμό που αφενός δημιούργησε, και αφετέρου παρουσιάζεται ως ο θεματοφύλακας μιας «νέας τάξης» και ενός «νέου υπο-πολιτισμού».

Ενώ η βιομηχανία και οι υπηρεσίες απαιτούν μια ορισμένη εισροή εύκολα εκμεταλλεύσιμων εργατών, την οποία ξεχνά κανείς μόλις φτάσει εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, ενισχύεται, εν ολίγοις, η ιδέα ότι η ΕΕ είναι ένας «κήπος» που μάχεται για τη «δημοκρατία» ενάντια σε μια «συμμαχία του κακού».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιαπωνική εταιρία ICOM, που κατασκεύαζε τα μοντέλα των γουόκι τόκι και που εξερράγησαν ταυτόχρονα στον Λίβανο, δήλωσε την Πέμπτη ότι μπορεί να ήταν δικής της κατασκευής.

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι απομιμήσεις, αλλά υπάρχει επίσης πιθανότητα τα προϊόντα να είναι το μοντέλο μας IC-V82", δήλωσε ο διευθυντής της Icom, Yoshiki Enomoto.

"Είναι δύσκολο να προσδιοριστούν τα κανάλια διανομής, χωρίς να ελέγξουμε τους σειριακούς αριθμούς" των προϊόντων, είπε ο Enomoto. 

Η εταιρεία πούλησε περίπου 160.000 μονάδες του μοντέλου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, πριν τερματίσει τις πωλήσεις το 2014.

Παγκόσμια τρέλα!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ CERN EΚΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ

Εκατοντάδες Ρώσοι ερευνητές που εργάζονται στο εργαστήριο φυσικής σωματιδίων CERN στην Ελβετία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα των Άλπεων αργότερα φέτος, ανέφερε την Τετάρτη το περιοδικό Nature.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) σχεδιάζει να τερματίσει τη συμφωνία συνεργασίας του με τη Ρωσία την 1η Δεκεμβρίου, απαγορεύοντας την πρόσβαση όλων των επιστημόνων που συνδέονται με το ρωσικό έθνος στις εγκαταστάσεις του, ανέφερε το περιοδικό. Οι επιστήμονες θα χάσουν επίσης κάθε άδεια παραμονής στη Γαλλία ή την Ελβετία που κατέχουν σήμερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το CERN είχε ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να διακόψει τους δεσμούς του με τους Ρώσους ειδικούς νωρίτερα φέτος. Αποφάσισε να μην επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας του με τη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2023. Η υφιστάμενη λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Τον Μάρτιο, ο επικεφαλής των σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης του CERN δήλωσε ότι ο οργανισμός εξακολουθεί να έχει «λιγότερους από 500 ειδικούς που εξακολουθούν να συνδέονται με οποιονδήποτε ρωσικό οργανισμό», προσθέτοντας ότι κανένας από αυτούς δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί στο CERN όταν λήξει η συμφωνία.

Ο οργανισμός άρχισε να συνεργάζεται με την ΕΣΣΔ από το 1955, αν και ούτε η Σοβιετική Ένωση ούτε η Ρωσία υπήρξαν ποτέ πλήρη μέλη. Η Ρωσία υπέβαλε αίτηση για συνδεδεμένη ιδιότητα μέλους το 2012, αλλά απέσυρε την αίτησή της έξι χρόνια αργότερα και έκτοτε έχει καθεστώς παρατηρητή.

Τον Μάρτιο του 2022, το CERN ανέστειλε αυτό το καθεστώς παρατηρητή ως απάντηση στην έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία συνεισέφερε οικονομικά στον οργανισμό και βοήθησε στην κατασκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, του μεγαλύτερου και ισχυρότερου επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, ο οποίος πέτυχε τις πρώτες συγκρούσεις το 2010. Ο επιταχυντής επέτρεψε στους επιστήμονες να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του μποζονίου Χιγκς, του σωματιδίου που δίνει μάζα σε άλλα σωματίδια όπως τα ηλεκτρόνια και τα κουάρκ.

Η απώλεια της συνεισφοράς της Ρωσίας σε μια αναβάθμιση του επιταχυντή υψηλής έντασης που έχει προγραμματιστεί για το 2029 θα κοστίσει στο CERN περίπου 40 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (47 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Nature. Η διακοπή των δεσμών με τη Ρωσία θα σημάνει επίσης πλήγμα για την επιστημονική έρευνα, δήλωσε στο Nature ο Hannes Jung, φυσικός με αντικείμενο τα σωματίδια στο Γερμανικό Σύγχροτρον Ηλεκτρονίων στο Αμβούργο, ο οποίος επίσης συνεργάζεται με το CERN.

«Θα αφήσει ένα κενό. Νομίζω ότι είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να το καλύψει πολύ απλά από άλλους επιστήμονες», δήλωσε ο Jung, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Science4Peace Forum, μιας ομάδας που κάνει εκστρατεία κατά των περιορισμών στη διεθνή επιστημονική συνεργασία.

Το CERN αναμένεται ωστόσο να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Κοινό Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών (JINR), ένα διακυβερνητικό ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα και λειτουργεί τον δικό του, αν και μικρότερο, επιταχυντή αδρονίων. Ο οργανισμός υποστήριξε ότι η συμφωνία του με το JINR είναι ξεχωριστή από εκείνη με το ρωσικό κράτος. Η απόφαση να προχωρήσει, ωστόσο, εξακολουθεί να προκαλεί την καταδίκη της Ουκρανίας, η οποία είναι συνδεδεμένο μέλος του CERN.

Σχολιο.- Φαίνεται πως ετοιμάζονται για γενίκευση του πολέμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προαποφασισμένο-προσχεδιασμενο κ προσυμφωνημένο αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον μας, από το αποκαλούμενο "πολιτικό σύστημα " ήτοι μια δρακα ,απατεώνων ,ληστών και δολοφόνων ,συνεχίζεται απρόσκοπτα 

1Καταλαβαμε όλοι που στόχευε η δήλωση των γεωτρήσεων 

2 Τροποποιούν τον καιρό, προκαλούν με τεχνητό τρόπο καιρικά φαινόμενα , ευθύνονται για τις πυρκαγιές και έρχονται μετά ,δια της δικαστικής τους εξουσίας ,να νομιμοποιήσουν, την φυσική εξόντωση μας , με διάφορα προσχήματα .

Της φυσικής εξόντωσης ,προηγείται, η οικονομική ,ψυχική ,πνευματική εξόντωση κ ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης 

"Με παρέμβαση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάρου Γεωργία Αδειλίνη, ζητεί ακόμα και κίνηση ποινικής διαδικασίας για τη λειψυδρία, αναφέροντας πως είναι αξιόποινες πράξεις οι παράνομες γεωτρήσεις, αλλά και η ανεξέλεγκτη λήψη ύδατος από νόμιμες πήγες.

Η εγκύκλιος της ανωτατης εισαγγελέως της χώρας, για την "περιβαλλοντική κρίση, τη λειψυδρία, και τις γεωτρήσεις", αναφέρει πως "οι παράνομες γεωτρήσεις, όσο και η ανέλεγκτη λήψη ύδατος από τις νόμιμες γεωτρήσεις, χωρίς την τήρηση οιουδήποτε ανωτάτου ορίου (πλαφόν) για την ποσότητα που δικαιούνται οι κατά νόμο δικαιούχοι αυτών, συνιστούν, εκτός των άλλων και αξιόποινες πράξεις".

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό η κυρία Αδειλίνη σημειώνει ότι "το ως άνω πρόβλημα επιδεινώνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, από τη μη ορθολογική διαχείριση των υδάτων, η οποία μάλιστα πολλές φορές λαμβάνει τη μορφή της αλόγιστης χρήσης του ύδατος, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Δρ Elias Warrak, οφθαλμίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mount Lebanon στη Βηρυτό, χαρακτήρισε «εφιάλτη» τις 24 ώρες που ακολούθησαν την τρομοκρατική επίθεση του ισραηλινού βομβητή στον Λίβανο.

Ο Dr. Warrak σημείωσε περαιτέρω, "Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σώσουμε πολλά μάτια", όπου πάνω από 60 έως 70% των ασθενών κατέληξαν με τουλάχιστον ένα μάτι αφαιρεμένο.

Σε ορισμένους ασθενείς, «έπρεπε να αφαιρέσουμε και τα δύο μάτια. Με σκοτώνει. Τα τελευταία 25 χρόνια στην πρακτική, δεν έχω αφαιρέσει ποτέ τόσα μάτια όσα έκανα χθες", πρόσθεσε ο Δρ Warrak.

LebanonBlast 

LebanonExplosion



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Εχει παραγίνει το κακό με το Facebook, τη «διόρθωση» και τις ποινές επειδή τα γραφόμενα είτε δεν συμφωνούν με το επίσημο αφήγημα, είτε θίγουν παντοδύναμες χώρες όπως είναι το Ισραήλ! 

-Η διατύπωση και μόνο μέσα σε ένα παράδειγμα της λέξης iphone, αναφερόμενη στους παγιδευμένους από το Ισραήλ βομβητές, ήταν αρκετή για να ρίξει άκυρο στο κείμενο το οποίο φυσικά δεν έχει διαβαστεί, ούτε καν έχει γίνει κατανοητό από την τεχνητή ψευνοημοσύνη, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο απο αυτό που έχουν προγραμματίσει. 

-Το ίδιο έκαναν και στο άρθρο που ανέφερε πως ο Ατλαντικός ψύχεται και μάλιστα το οποίο συνοδεύονταν από παράθεση σχετικών δημοσιευμάτων από το Euronews και το Courrier International. Όμως επειδή προφανώς χαλούσε το αφήγημα της περιβόητης αλλαγής του καιρού (δεν διατυπώνω ακριβώς το φαινόμενο γιατί θα με «διορθώσουν»), αποφάσισαν πως λείπει θεματικό περιεχόμενο από «ανεξάρτητους (μπλιαχ) οργανισμούς», με το οποίο τα τελευταία χρόνια γίνεται εντατική πλύση εγκεφάλου!

-Η χούντα της ενιαίας σκέψης που εγκαταστάθηκε την εποχή της πανδημίας και μας θέλει μαζικά αποβλακωμένους, είναι γεγονός κι είναι ο κύριος λόγος που αποφεύγω τις δημοσιεύσεις κειμένων και σκέψεων εδώ. Προτιμώ το X (πρώην Twitter), και το Telegram, που για την ώρα εξακολουθούν να διατηρούν υποτίθεται τα προσχήματα σχετικά με την ελευθερία του λόγου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Πέμπτη στο Λίβανο: Ένα παράδειγμα μιας μπαταρίας που δεν ήταν καν σε καμία συσκευή και εξερράγη από μόνη της.

μπαταρία λιθίου που δεν ήταν συνδεδεμένη σε καμία συσκευή εξερράγη στο Λίβανο

Ένα άλλο άτομο έγραψε: Το πολύ παλιό μου ραδιόφωνο που πούλησα στον φίλο μου εξερράγη. 

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν πρόκειται για σαμποτάζ και φύτευση εκρηκτικών όπως πρότειναν δυτικές πηγές και αυτό μοιάζει με αντιπερισπασμό. 

Πιθανότατα αντιμετωπίζουμε μια νέα στρατιωτική τεχνολογία.

iPhones, φορητοί υπολογιστές, ραδιόφωνα αυτοκινήτων και άλλες τακτικές ασύρματες συσκευές εκρήγνυνται σε περιοχές αμάχων σε όλο τον Λίβανο.

Πολλά κτίρια κατοικιών καίγονται.

Πρόκειται για καθαρή, ανόθευτη ισραηλινή τρομοκρατία. 

Και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ

Όταν τα ηλεκτρονικά γίνονται θανάσιμα : τεχνικές παγίδευσης

Δύο κύματα ανατινάξεων βομβητών και ασύρματων συσκευών συγκλόνισαν τον Λίβανο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά και 5.000 τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς βαρά, πολλοί από αυτούς παιδιά..

Το Ισραήλ κατηγορήθηκε ότι παγίδευσε συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ κάτι που η λιβανέζικη κυβέρνηση κατήγγειλε ως τρομοκρατική επίθεση. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μετατροπή αβλαβών αντικειμένων σε βόμβες μπορεί να εντοπιστεί σε στρατιωτικά εγχειρίδια των ΗΠΑ που χρονολογούνται ήδη από το 1965.

- Το The Intercept ανέφερε την Πέμπτη ότι το εγχειρίδιο 5-31 του αμερικανικού στρατού περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορούν να παγιδευτούν συσκευές που κυμαίνονται από εξοπλισμό γραφείου μέχρι σκεύη κουζίνας.

- Το εγχειρίδιο TM 31-200-1 του αμερικανικού στρατού από το 1966 εξηγούσε πώς να τοποθετηθεί μια μικρή εκρηκτική γόμωση σε ένα ακουστικό επικοινωνίας για να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

- Το 1996, η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet φέρεται να χρησιμοποίησε μια τεχνική παρόμοια με αυτές για να πυροδοτήσει ένα μικρό φορτίο εκρηκτικών RDX κοντά στο αυτί του πράκτορα της Χαμάς Yahya Ayyash.

- Το 2010, η Αλ Κάιντα διέδωσε πληροφορίες σχετικά με το πώς να κρύψει κανείς εκρηκτικά στο μελανοδοχείο ενός εκτυπωτή και να το περάσει απαρατήρητο από την ασφάλεια αεροδρομίου.

- Μια επίθεση με κακόβουλο λογισμικό Stuxnet στις ιρανικές φυγόκεντρες πυρηνικού εμπλουτισμού στις εγκαταστάσεις της Νατάνζ τον Σεπτέμβριο του 2010 προκάλεσε την αυτοκαταστροφή των μηχανών που περιστρέφονταν γρήγορα, σε μια κοινή, όπως λέγεται, επιχείρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

- Τον Ιούλιο του 2014, το Popular Mechanics εξήγησε πώς ένα λειτουργικό smartphone μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο με PETN ή RDX.

- Τον Απρίλιο του 2017, το CNN επικαλέστηκε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ λέγοντας ότι το ISIS είχε αναπτύξει τρόπους τοποθέτησης εκρηκτικών σε ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να αποφύγουν τον έλεγχο ασφαλείας των αεροδρομίων.

- Το 2023 δημοσιογράφοι του Ισημερινού έλαβαν USB stick που φέρεται να ήταν φορτισμένα με RDX. Όταν συνδέθηκαν σε υπολογιστές εξερράγησαν και τραυμάτισαν έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Έκτακτη είδηση - Επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΗΣ Ζαπορόζιε πριν από λίγη ώρα:

- «Σήμερα το απόγευμα, η δορυφορική πόλη του Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Ζαπορόζιε δέχθηκε άλλη μια επίθεση από drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (VSU). Δημιουργήθηκε άμεση απειλή για την ασφάλεια του ΑΗΣ Ζαπορόζιε. 

- Πλήγμα από drone των VSU κατέστρεψε έναν μετασχηματιστή στον υποσταθμό Zarya, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περίμετρο του ΑΗΣ Ζαπορόζιε.

- Αυτός ο υποσταθμός συμμετέχει στην παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις υποδομής του Σταθμού. Μια επίθεση εναντίον του αποτελεί πιθανή απειλή για την ασφάλεια του ΑΗΣ.

- Αυτή τη στιγμή, το προσωπικό του ΑΗΣ Ζαπορόζιε έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του Σταθμού. Έχει τεθεί σε λειτουργία ένα εφεδρικό κύκλωμα για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων υποδομής του Σταθμού.

- Όλες οι παράμετροι ασφαλείας είναι υπό έλεγχο. Το επίπεδο ακτινοβολίας στη θέση του Σταθμού και στη ζώνη παρατήρησης είναι κανονικό και δεν υπερβαίνει τις φυσικές τιμές».

- Όποιος «παίζει» με την πυρηνική ενέργεια, κινδυνεύει όχι μόνο ο ίδιος να βρεθεί στη δίνη μιας ανεπιθύμητης έκλυσης πυρηνικής ενέργειας, αλλά να πάρει στο λαιμό του και ένα σωρό αθώο κόσμο, μεταξύ αυτών και δικούς του άμαχους πολίτες. Προς γνώση και συμμόρφωση και των «υπερπατριωτών» που, αβασάνιστα, σχεδόν... απαιτούν από τη Ρωσία και την πολιτική και στρατιωτική της ηγεσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον των εχθρών της, παραγνωρίζοντας ή/και αγνοώντας τις συνέπειες από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για στρατιωτικούς σκοπούς... Αλλά εάν η Ρωσία είναι παγιδευμένη στα σκοινιά, θα αναγκαστεί…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξέλεγκτη η επέκταση φωτοβολταϊκών στα Φάρσαλα- κίνδυνος να εγκαταλειφθούν καλλιέργειες και χωριά 

20/9/2024

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η εξάπλωση των γιγαντιαίων φωτοβολταϊκών πάρκων στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στην περιοχή των Φαρσάλων. σε γη υψηλής παραγωγικότητας, γεγονός που έχει θορυβήσει όσους αγρότες γειτνιάζουν τα χωράφια τους με αυτά καθώς οι επιπτώσεις στις σοδειές τους από την αλλαγή του μικροκλίματος είναι δραματικές. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περιοχή του πρώην δήμου Ναρθακίου, όπως ανέφερε στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο Δημήτρης Βουρλίτσης αγρότης- θεριζοαλωνιστής από το Δενδροχώρι Φαρσάλων,  όπου φαίνεται πως έχει δεσμευτεί ένα μεγάλο μέρος γης υψηλής παραγωγικότητας και ξεφυτρώνουν μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα εκατοντάδων στρεμμάτων.

Το μικροκλίμα αλλάζει στην περιοχή από την αντανάκλαση της θερμότητας από τα πάνελ , η γη καθίσταται άνυδρη και  καθώς πλέον έχουμε καλοκαίρια με παρατεταμένους καύσωνες, χάνεται και η χλωρίδα και η πανίδα στις περιοχές αυτές σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων γύρω από τα πάρκα. Ποντίκια επίσης και άλλα τρωκτικά που δεν βρίσκουν πλέον ενδιαιτήματα στα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα αφού εκεί γίνεται αποψίλωση καταστρέφουν τις καλλιέργειες σιτηρών και ψυχανθών στα γειτονικά χωράφια και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ οι κτηνοτρόφοι χάνουν τους βοσκότοπους. Φυσικά καθώς η γη χάνει την ικανότητα απορρόφησης των βρόχινων νερών αφού μεγάλες επιφάνειες καλύπτονται από τα πάνελ, αυτό επιτείνει τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ ουδείς γνωρίζει αν οι εκτάσεις αυτές στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουν ποτά να καλλιεργηθούν ξανά.

Φέτος το καλοκαίρι σε περιοχή όπου αναπτύχθηκε μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ένιωθες ότι η θερμοκρασία έφτανε τους 60 βαθμούς(!) γύρω από αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά

Τέλος ο κ. Βουρλίτσης ανέφερε πως στο έργο του φράγματος της Σκοπιάς στον Ενιπέα δεν προβλέπεται η άρδευση εκτάσεων κατά μήκος του αγωγού στα χωριά ακριβώς κάτω από το φράγμα (Σκοπιά, Δενδροχώρι κλπ)

Όλα τα παραπάνω ε΄χουν ω αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν οι νέοι την αγροτική ενασχόληση και να ερημώνουν τα χωριά της περιοχής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/9/2024

Ο ΓΓ της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα:

- Ο ισραηλινός εχθρός στόχευσε χιλιάδες βομβητές παραβιάζοντας όλους τους νόμους, τους κανόνες και τις κόκκινες γραμμές.

- Ορισμένες από τις εκρήξεις σημειώθηκαν σε νοσοκομεία, αγορές, δρόμους, σπίτια και τοποθεσίες όπου υπήρχαν κυρίως άμαχοι.

- Πάνω από 4.000 βομβητές και 1.000 ασύρματοι πομποδέκτες. 

- Την Τετάρτη είχαμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

- Μέσα σε δύο ημέρες, ο ισραηλινός εχθρός θέλησε να σκοτώσει περίπου 5.000 ανθρώπους μέσα σε δύο λεπτά, χωρίς να υπολογίζει τίποτα ».

«Ορισμένοι βομβητές βρίσκονταν μακριά από τους χρήστες τους και κάποιοι δεν είχαν διανεμηθεί καθόλου.

- Έχουμε οργανώσει πολλές εσωτερικές επιτροπές που θα μελετήσουν το συμβάν από πλευρά τεχνική,τεχνολογική και ασφάλειας που μελετούν όλες τις υποθέσεις.

- Έχουμε καταλήξει σε ένα σχεδόν οριστικό συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες των βομβιστικών επιθέσεων, αλλά περιμένουμε να τις επιβεβαιώσουμε».

Αυτό που συνέβη την Τρίτη και την Τετάρτη μπορούμε να το ονομάσουμε κήρυξη πολέμου.

- Δεχθήκαμε ένα βαρύ πλήγμα, αλλά αυτή είναι η φύση του πολέμου. 

- Αυτό το μεγάλο, βαρύ και πρωτοφανές πλήγμα δεν θα μας λυγίσει».

«Όταν ο εχθρός λέει ότι αυτό που συμβαίνει στο βορρά είναι η πρώτη ιστορική ήττα για το «Ισραήλ», αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μετώπου μας».

«Με όλους αυτούς τους μάρτυρες, και τους τραυματίες, επαναλαμβάνουμε στον εχθρό ότι το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα σταματήσει μέχρι να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα».

«Οι μεγάλης κλίμακας επιθέσεις δεν επηρέασαν τις υποδομές της αντίστασης και η ετοιμότητά της ήταν υψηλή επί του εδάφους προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση.

- «Η υποδομή της αντίστασης είναι μεγάλη και συνεκτική και ο εχθρός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό που συνέβη δεν επηρέασε το σύστημα ηγεσίας ή την παρουσία μας στα μέτωπα».

«Λέω στον Νετανιάχου και τον Γκαλάντ, δεν θα μπορέσετε να επιστρέψετε τους [εποίκους] στο βορρά και αυτή είναι η πρόκληση μεταξύ μας»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



86000 € η ανακαίνιση ενός υπουργικού γραφείου !!! 86000 € για μια τυπική τηλεδιοίκηση στα τρένα για να μην βρισκόμασταν τώρα εδώ που βρισκόμαστε !!! Τα συμπεράσματα δικά σας....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νετανιάχου: "Ο Χίτλερ δεν ήθελε να σκοτώσει τους Εβραίους, ένας μουσουλμάνος τον έπεισε να το κάνει" 

Ο μπαμπάς των ακροδεξιών...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ επί της Μεσογείων και Κατεχάκη τις τελευταίες εβδομάδες κορμοτομούνε όλα τα δέντρα κυρίως πεύκα, κυπαρίσσια και ευκάλυπτους. Το σημείο πριν ήταν μια πραγματική όαση πρασίνου όπου οι ακτίνες του ήλιου δεν έβλεπαν το εσωτερικό του και τώρα όλα τα δέντρα έχουν χάσει πάνω από το 90% της κόμης του και πολλά έχουν κοπεί. Σήμερα που περνούσα για να πάω στη δουλειά γερανοφόρο όχημα με 5 άτομα περίπου προσωπικό καρατομούσε τους ευκάλυπτους και άλλα δέντρα. Τους ζήτησα την άδεια δεν μου την έδωσαν. Με έβγαλαν φωτογραφίες και με απείλησαν ότι αν δεν φύγω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ή αν δουν τα πρόσωπα τους σε ανάρτηση θα μου κάνουν μήνυση. Πήρα το 112 για να έρθει η αστυνομία να ελέγξει αν έχουν τις απαραίτητες άδειες και για μία ώρα που περίμενα στο σημείο δεν ήρθε. Εν τω μεταξύ πάνω από 100 άτομα προσωπικό μπήκε στην ΕΡΤ όσο περίμενα και κανείς τους δεν ευαισθητοποιήθηκε για την καταστροφή των δέντρων. Κάποτε δημοσιογράφος της ΕΡΤ μου έχει ζητήσει να του δείξω καρατομημένα δέντρα στην Αθήνα. Άραγε τα δέντρα που κακοποιούνται μέσα στις εγκαταστάσεις τους οι δημοσιογράφοι δεν τα βλέπουν; Πως μετά να έχουμε ελπίδες από τα ΜΜΕ ότι θα μας βοηθήσουν με τη δημοσιοποίηση της καταστροφής;

Επικοινωνήστε με δημοσιογράφους της ΕΡΤ και με την ΕΡΤ και ζητήστε εξηγήσεις για τη σφαγή... κοινοποιήστε στο filoi.astikis.fisis@gmail.com για αρχείο. Το πιθανότερο το σημείο είναι δασικό και θέλει άδεια δασαρχείου. Είχαν άραγε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια «πικρή» ελληνική ιστορία που καταλήγει στο σφυρί 

Το μεγάλο ακίνητο της άλλοτε ισχυρής συνεταιριστικής βιομηχανίας της Ξάνθης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 2.935.000 ευρώ

Ξάνθη: Στο “σφυρί” η ΣΕΒΑΘ με τιμή εκκίνησης 2.935.000 ευρώ

Είναι μια «πικρή» ελληνική ιστορία που αντιπροσωπεύει πολλές δυστυχώς αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο λόγος για τη ΣΕΒΑΘ, τη Συνεταιριστική Εταιρεία Βιομηχανικής Αναπτύξεως Θράκης, που έζησε περιόδους δόξας και στη συνέχεια παρακμής για να καταλήξει στο οριστικό λουκέτο ήδη από το 2008.

Χαρακτηριστικό δε της «καχεξίας» και των παθογενειών είναι το γεγονός ότι αν και έχει κηρυχθεί σε πτώχευση από το 2009, μόλις φέτος τον Ιούλιο επιτράπηκε στη σύνδικο πτώχευσης η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της, η οποία φυσικά, πέραν του μεγάλου οικοπέδου, περιλαμβάνει πλέον δεκάδες υπό κατάρρευση και λεηλατημένα κτίρια…

Η ιστορία της

Η Συνεταιριστική Εταιρεία Βιομηχανικής Αναπτύξεως Θράκης ιδρύθηκε το 1975 και δραστηριοποιείτο στον τομέα της κονσερβοποίησης και κατάψυξης λαχανικών αξιοποιώντας την παραγωγή της Αν. Μακεδονίας -Θράκης, με τρεις καθετοποιημένες μονάδες (προϊόντων ντομάτας, προϊόντων πατάτας, κατεψυγμένων και κονσερβοποιημένων λαχανικών – τουρσιών).

Επιπλέον διέθετε μια σύγχρονη μονάδα γραφικών τεχνών/τυπογραφείο για εκτύπωση και κατασκευή έντυπου υλικού, η οποία πέραν των υλικών συσκευασίας της ΣΕΒΑΘ εξυπηρετούσε και εξωτερικούς πελάτες.

Βασικός μέτοχος της ήταν η πανίσχυρη κάποτε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης, που υπήρξε από τις πιο αναπτυγμένες και δυναμικές δευτεροβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις της χώρας, με ποικίλες δραστηριότητες. Η ίδια ήταν από τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους μιας σειράς συνεταιριστικών εταιρειών, όπως των ΣΕΚΕ, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΚΑΠ, Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ.α.

Επί πολλά χρόνια το εργοστάσιο της ΣΕΒΑΘ αποτέλεσε πράγματι μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας εκατοντάδες άμεσες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας το εισόδημα χιλιάδων αγροτών.

Στη συνέχεια όμως ξεκίνησε ένας κύκλος οικονομικών ενισχύσεων από την Αγροτική Τράπεζα με εγγύηση του Δημοσίου, για τον οποίο υπήρξαν αρκετές «σκιές». Πάντως από το 2004 μέχρι το 2008 δόθηκαν περί τα 35 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία τελικά να οδηγείται σε λουκέτο με χρέη 30 εκατ. ευρώ σε τρίτους και 61 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Το 2008 η βιομηχανία τροφίμων σταμάτησε τη λειτουργία της και συνέχισε για κάποια χρόνια ως ανεξάρτητη δραστηριότητα η τυπογραφική μονάδα. Όταν σταμάτησε και αυτή, το κτιριακό συγκρότημα παρέμεινε εγκαταλειμμένο και παραδομένο στη φθορά του χρόνου και στις… ορέξεις των επιτήδειων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Λίβανος δέχεται απανωτά χτυπήματα από έναν εχθρό χωρίς κόκκινες γραμμές. Πολίτες, παιδιά, γυναίκες στο βωμό της θυσίας για το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραηλ”. Τυφλά χτυπήματα στον αστικό ιστό από ένα κράτος που καυχιέται για τα όπλα ακριβείας του. Συνωμοσίες παγκόσμιας εμβέλειας για να δολοφονήσουν πολίτες."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως ο αντισοβιετισμός-αντικομμουνισμός των Ουκρανο-ναζί του ΝΑΤΟ γίνεται εμπαθές καταστροφικό μίσος κατά της κλασικής ρωσικής τέχνης και του παγκόσμιου πολιτισμού! "ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΣΚΙΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η ουκρανική πόλη της Οδησσού ανακοίνωσε ότι θα κατεδαφίσει ένα μνημείο του Ρώσου ποιητή Αλεξάντερ Πούσκιν, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το άγαλμα ανεγέρθηκε το 1889 από τους πολίτες του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας για να σηματοδοτήσει τον χρόνο που πέρασε εκεί ο διάσημος καλλιτέχνης. Ο δήμαρχος της Οδησσού Gennady Trukhanov έχει επικαλεστεί αυτό, μεταξύ άλλων, ως λόγο για να αντιταχθεί στην απομάκρυνσή του.

Μετά το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και το επακόλουθο ξέσπασμα του πολέμου στο Ντονμπάς, η Ουκρανία ξεκίνησε μια εκστρατεία «αποκομμουνισμού» για να αφαιρέσει κάθε ίχνος της Σοβιετικής Ένωσης από τη δημόσια ζωή. Στην πράξη, οι αρχές έβαλαν επίσης στο στόχαστρο μνημεία και τοπωνύμια με δεσμούς με τη Ρωσία. 

«Έχει προγραμματιστεί η καταστροφή του, υπάρχει υπογεγραμμένη εντολή για την κατεδάφισή του», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, Όλεγκ Κίπερ, στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γεννημένοι κυριολεκτικά και -κυρίως- ιδεολογικά στην ΕΣΣΔ πολεμούν αταλάντευτα τον άξονα μέχρι τέλους! 

«“Рождённый в СССР” Καλό Σαββατοκύριακο, σε όσους πολεμούν κάτω από το σύνθημα “γεννήθηκα στην ΕΣΣΔ” ή “θέλω να γεννηθώ στην ΕΣΣΔ”! 

Πολλές και σημαντικές μονάδες του Ρωσικού στρατού και της Εθνοφρουράς, στο μέτωπο της Ουκρανίας και του Κούρσκ, όπως για παράδειγμα οι ταξιαρχίες OPLOT και RODNYE -κι όχι μόνο- που ιδρύθηκαν από το δημοφιλέστατο συγγραφέα, πολιτικό και στρατιωτικό Ζαχάρ Πριλέπιν, έχουν επιλέξει αυτό σαν σύνθημα της μονάδας τους. 

Παράλληλα το “Рождённый в СССР” έγινε ένα μαζικό κίνημα που θεριεύει καθημερινά, σε κάθε γωνία της Ρωσίας και σε κάθε πλευρά της ζωής όπως στην κουλτούρα!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξέρει αυτό ο ελληνικός λαός;  

Συμμετοχή της Ελλάδας στις πολυεθνικές ομάδες κρούσης κατά Ρωσίας - συμμάχων της κατά το επίσημο όργανο προπαγάνδας του ΝΑΤΟ. Τα γιουσουφάκια του άξονα ενεργούν μουλωχτά με θράσος απύθμενο! 

ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 30 Αυγούστου, περίπου στις 7 π.μ., το Τμήμα Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Σεούλ πραγματοποίησε έφοδο στο γραφείο του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) και στα σπίτια των μελών του κόμματος.

Το Κεντρικό Επαρχιακό Δικαστήριο της Σεούλ εξέδωσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης στον ιδρυτικό πρόεδρο του PDP και άλλους με την υποψία παραβίασης του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης και ενεργείας σε συνεργασία με μια ομάδα που ωφελεί τον εχθρό.

Η αστυνομία συνέλαβε παράνομα μέλη του κόμματος που δεν κατονομάζονται στο ένταλμα, και οι αστυνομικοί  βανδάλισαν περιουσίες και διενήργησαν παράνομες, βίαιες και αντιανθρωπιστικές έρευνες.

Οι έφοδοι έγιναν μια ημέρα μετά την έκβαση της έφεσης του προέδρου του περιφερειακού τμήματος του PDP, Kim Byung-dong, ο οποίος συνελήφθη στο δικαστήριο στην κατασκευασμένη «Υπόθεση της Κορεατικής Συμμαχίας» κατά τη διάρκεια του αυταρχικού «καθεστώς Park Geun-hye. ”...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/9/2024

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΙΝΙΚΑΣ--ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Οι σφοδρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο νησί της Καραϊβικής Μαρτινίκα, που είναι Γαλλική αποικία, οδήγησαν στην επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε πολλές συνοικίες του διοικητικού της κέντρου Fort-de-France, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη την τοπική νομαρχία.

Οι περιορισμοί, που επιβλήθηκαν από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί στην περιοχή του λιμανιού και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, καθώς λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα 'επιβολής του νόμου' σε όλο το νησί.

Το λιμάνι της πόλης, το οποίο αποτελεί το βασικό σημείο εφοδιασμού της επικράτειας, έχει γίνει το επίκεντρο ενός μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας ενάντια στην εκτίναξη των τιμών των τροφίμων από τις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν πλήξει τη Μαρτινίκα και άλλα υπερπόντια εδάφη τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις οποίες τροφοδοτήθηκαν από την οργή για την αύξηση του κόστους ζωής. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (Insee), το 2022, οι τιμές των τροφίμων στη Μαρτινίκα και σε άλλα υπερπόντια γαλλικά εδάφη ήταν 40% υψηλότερες από ό,τι στη Γαλλία.

Είναι απολύτως λογικό οι διαδηλώσεις να περάσουν και στην μητροπολιτική Γαλλία, όπου το ζητούμενο θα είναι ο πολιτικός προσανατολισμός του κινήματος, που η απουσία του ήταν και ο λόγος που ξεθύμανε το προηγούμενο κίνημα των 'κίτρινων γιλέκων'.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ και κρατική τρομοκρατία 

Σκεφτείτε το εξής.Μετα τους Δίδυμους Πύργους και χωρίς καμία σοβαρή απόδειξη για την σχέση των κρατών αυτών με την τρομοκρατική ενέργεια,οι ΗΠΑ έκαναν εξαιτίας υποτίθεται της πολύνεκρης αυτής ενέργειας δύο επιθετικούς πολέμους και κατέλαβαν δύο κράτη, το Αφγανιστάν το 2001 και το Ιράκ το 2003. Με αποτέλεσμα άπειρες χιλιάδες νεκρούς και την προσωρινή αναστολή δύο κρατικών υποστάσεων.Ευτυχως, δεν τους πέρασε ούτε πολιτικά ούτε στρατιωτικά . Το Αφγανιστάν και το Ιράκ αναγεννήθηκαν βασανιστικά και οι Αμερικανοί έφυγαν τρέχοντας.

Τώρα, τον Σεπτέμβριο του 2024, ένα κράτος, στην καρδιά της συλλογικής Δύσης,αίμα από το αίμα της, το Ισραήλ, επώνυμα και ανοιχτά,με υπογραφή, σκοτώνει με καθαρά τρομοκρατικη ενέργεια μυστικών υπηρεσιών δεκάδες ανθρώπους στον Λιβανο χωρίς κήρυξη πολέμου και τραυματίζει σοβαρά εκατοντάδες,οι περισσότεροι αμαχοι..Ανοιχτη επίθεση όχι απλά σε άλλο κυρίαρχο κράτος, αλλά σε αμάχους, κλασσικό έγκλημα επιθετικού πολέμου ( Δική της Νυρεμβέργης) αλλά και παραβίαση ανθρωπιστικού δικαίου του πολεμου.Η δυτική απάντηση είναι α) των δυτικών ΜΜΕ ,μπράβο ρε, τι ικανό είναι το Ισραήλ να δολοφονεί!!!! β ) των ηγετών της Δύσης, καλό είναι να μην κλιμακωθεί η βία και οι γνωστές αρλουμπες. Σε πυροβολω και μετα σου λέω ,εντάξει, αλλά μην κλιμακώσεις την βία,κάτσε ήσυχος,δεν έγινε τίποτε..

Κάθε βία κατά της ωμής και ξετσιπωτης κρατικής τρομοκρατίας είναι μια θεμιτή και νόμιμη βία. Το προβλέπει άμεσα ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών στο άρθρο 51, δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Είναι πολιτικά και ηθικά γνωστό και αποδεκτό από τους αρχαιότατους χρόνους .Διευκρινίσεις δεν θα δοθούν.

Σχολιο.- "Κάθε βία κατά της ωμής και ξετσιπωτης κρατικής τρομοκρατίας είναι μια θεμιτή και νόμιμη βία. Το προβλέπει άμεσα ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών στο άρθρο 51, δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Είναι πολιτικά και ηθικά γνωστό και αποδεκτό από τους αρχαιότατους χρόνους"

ΥΓ ...όλα τα λεφτά το... "Διευκρινίσεις δεν θα δοθούν."

Σχολιο.- Το Ισραήλ ειναι ο ορισμός του κράτους τρομοκράτη

Σχολιο.- Αυτό που βλέπουμε στο Ισραήλ είναι η φυσική συνέπεια της δυτικής αντίληψης.

Ο Ντε Σαντ κυριαρχεί άρρητα, στην ερμηνευτική όλων μας και κυριότερο, μας σαγηνεύει αυτό που προτείνει:

Εφ όσον μπορώ θα το κάνω, είναι δικαίωμά μου.

Woke αντίληψη ευνουχισμού 14χρονων στα πλαίσια της "ταυτότητας" αυτοπροσδιορισμού και η άνευ ορίων παροξυσμική επιθετικότητα του Ισραήλ είναι όψεις του ίδιου πράγματος.

Δείχνει όμως ταυτόχρονα ότι η Δύση δεν μπορεί να ανασχέσει την πτώση της.

Αυτοκαταστρέφεται.

Ο μόνος που μπορεί να την ανασχέσει, είναι η Ρωσία. Οι λαοί της δυτικόσφαιρας ζούνε πλέον σε μια ατμόσφαιρα φασισμού, με πλαστές εκλογές, για να τους λένε οι εξουσιαστές που τους καταστρέφουν ότι δήθεν ζουν σε «δημοκρατία». Δεν μπορούν οι λαοί της δύσης ούτε να αντιδράσουν, όποιος αντιδράσει πυροβολείτε ή φυλακίζεται. 

Η Δύση έχει ήδη ρευστοποιηθεί.

ΥΓ : Οι γνωστοί αριστεροχαρούμενοι ανόητοι , πανηγύριζαν όταν το Twiter λογόκρινε τον Τραμπ.

Πανηγύριζαν όταν θεσμοθετήθηκε ο κοινωνικός διαχωρισμός επί δήθεν πανδημίας

Κι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν και να μας δεσμεύσουν υπό την ηγεσία τους και το παίζουν αδέκαστοι τιμητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν σφάξανε αγά μου. Ψάχνουν για χαζούς που ειδικά επί της δήθεν πανδημίας και της πράσινης απάτης συνεχίζουν και τους βρίσκουν μαζικά.

ΥΓ2 πρακτικά το Ισραήλ μόλις έκανε την καλύτερη δυνατή διαφήμιση στα κινέζικα προϊόντα τηλεπικοινωνιών...

Σχολιο.- Το Ισραήλ έχει υποστεί κι αυτό σημαντική φθορά σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά για να υποστεί διαλυτικό κτυπημα θα έπρεπε να επέμβουν πολύ ισχυρότερες δυνάμεις,ισχυρά κρατη .Έτσι είναι

Σχολιο.- Θεωρώ πιθανότερο ότι δεν μπορούν. Επομένως μόνο με την συνεργασία ισχυρών κρατών ( Ρωσίας , Κίνας) θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Ομως, στη παρούσα φάση, δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν τέτοια δυνατότητα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ήταν η επαίτειος για την ανατίναξη των γραφείων της ναζιστικής ΕΣΠΟ, από την αντιστασιακή οργάνωση ΠΕΑΝ, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, που προκάλεσε δεκάδες θανάτους δωσιλόγων και Γερμανών. Συμβάλλοντας στην ακύρωση των σχεδίων για την αποστολή ελληνικού στρατιωτικού σώματος στο Ανατολικό Μέτωπο κατά του Κόκκινου Στρατού. 

Στην ενέργεια αυτή καθοριστική ήταν η συμμετοχή της Ιουλίας Μπίμπα. Μιας 32χρονης γυναίκας, που εργαζόταν ως παραδουλεύτρα, οικιακή βοηθός, καθαρίστρια, πλύστρα σε πλουσιόσπιτα. Ήταν αυτή που μετέφερε τα εκρηκτικά. 

Η Ιουλία Μπίμπα πιάστηκε μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης, μετά από προδοσία, και αποκεφαλίστηκε στη Γερμανία.

Σχολιο.- Η Ιουλία Μπίμπα μεταφέρθηκε σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στη Βιέννη και εκτελέστηκε στη γκιλοτίνα του Δικαστηρίου της 8ης Περιφερείας της Βιέννης (Vienna 8, Landesgerichtsstraße 11) στις 26 Φεβρουαρίου 1943 όπως φαίνεται απ το πιστοποιητικό θανάτου της. Γεννημένη το 1910 στη Σάμο, ήταν 33 χρονών όταν εκτελέστηκε. Σε επιστολή της ανέφερε πως αυτό που την έκανε ν' αγωνιστεί ήταν "εκείνα τα παιδιά που κατέβασαν τη σημαία απ' την Ακρόπολη".

"Δεκέμβριος 1942 Αγαπητή Άννα, πολλές φορές με ρωτάνε εδώ στη φυλακή πώς βρήκα τη δύναμη εγώ, ένα άβγαλτο κορίτσι απ’ τη Σάμο ν’ ανακατευτώ στην Αντίσταση. Ούτε κι εγώ ξέρω να σου πω. Κάτι μέσα μου μ’ έτρωγε. Κάτι μου ‘λεγε «Πρέπει να κάνεις κι εσύ κάτι. Το ζητάει η ώρα». Μπορεί να μ’ έβαλαν στα αίματα κι εκείνα τα παλικάρια που κατέβασαν τη γερμανική σημαία απ’ την Ακρόπολη τον Μάιο του ’41. Δεν μάθαμε ακόμα τ’ όνομά τους. Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Θυμάμαι ότι εκείνη τη μέρα, εκείνο το σούρουπο, ανέβηκα πάνω στου Φιλοπάππου και κοίταζα τον βράχο απέναντι. Κοίταζα τον Παρθενώνα και σκεφτόμουνα «Άραγε θα μπορέσω ποτέ να κάνω κι εγώ κάτι;»....

Σχολιο.- Πολύ συγκινητική η επιστολή, αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις. Όχι τόσο ως προς το πώς κατάφερε να γράψει σε συνθήκες αυστηρής απομόνωσης και να βρει τρόπο να στείλει από εκεί μέσα γράμμα, όσο για το ότι μιλάει για το κατέβασμα της σημαίας και αναφέρεται σε "παιδιά" και "παλικάρια". Καθώς, όπως αναφέρεται, δεν ήξεραν ποιοι έκαναν την ηρωική αυτή ενέργεια, δεν ήξεραν και ότι επρόκειτο για νέους. Θα μπορούσαν να 'ναι και 30ρηδες αγωνιστές. Που και τώρα, πόσο μάλλον εκείνους τους καιρούς, δεν θεωρούνταν "παιδιά". Αλλά αυτό που ενισχύει τις επιφυλάξεις μου είναι η χρησιμοποίηση του όρου "Αντίσταση". Όσο παράξενο κι αν μας φαίνεται, ο όρος είναι μεταπολεμικός. Στα χρόνια της Κατοχής μιλούσαν για "Αγώνα". Ο όρος "Αντίσταση" δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο και καμιά ομιλία της κατοχικής περιόδου.

Σχολιο.- Το "παιδιά" το έγραψα εγώ. Εκείνη γράφει "παλληκάρια". Να σου πω την αλήθεια αυτό δε μου φαίνεται περίεργο γιατί όντως πρέπει να ήταν παλληκάρια αυτοί που το έκαναν. Και αυτό ήταν ο Γλέζος και ο Σάντας. Αλλά ακόμα κι αν έγραφε "παιδιά" όπως έγραψα εγώ, πάλι δε θα μου φαινόταν περίεργο γιατί, να φανταστείς, αποκαλώ ακόμα "παιδιά" τους συμμαθητές μου, ενώ είμαστε πλέον της 3ης ηλικίας. Για το "Αντίσταση" που λες, έχεις δίκιο. Πάντως είχε βγάλει διάφορα σημειώματα από τη φυλακή με τα οποία ζητούσε διάφορα πράγματα απ΄ ό,τι διαβάζω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καφές και το σουβλάκι να κοστίζουν πια χρυσάφι και κάποιοι "συμπολίτες" μας, να μας "βρίσκουν λύση". Δεν θα παίρνεις από έξω και θα τα φτιάχνεις στο σπίτι. Ιδιοφυές. Πώς δεν το σκεφτήκαμε οι υπόλοιποι. Και για τα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ; Μήπως να καλλιεργούμε ζαρζαβατικά στο μπαλκόνι και να εκτρέφουμε ζώα στο υπνοδωμάτιο; Θα φτιάχνουμε και σαπούνια από το λίπος τους, να μην αγοράζουμε. Και για το ρεύμα και τη θέρμανση; Μήπως να ανάβουμε ένα μεγάλο βαρέλι στη μέση του σαλονιού για να ζεσταινόμαστε κ να μαγειρεύουμε; Ή μήπως να ζεσταινόμαστε με τις ανάσες μας; Σιγά που τους έχουμε ανάγκη. Και στο αμάξι, αντί για βενζίνη, θα κατουράμε στο ντεπόζιτο. Και για τα υψηλά/απλησίαστα ενοίκια, μήπως να μένουμε κάτω από γέφυρες κ αντίσκηνα; Χμμμμ πώς δεν το είχαμε σκεφτεί ρε; Μπορεί έτσι και να μας έμεναν εκατομμύρια στην άκρη. Βρε άντε κ τρ@βατε να μου #!@&*. Τσουτσ3κια του Κούλη και του κάθε κουλού. Άλλο τους χρειάζεται για να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Να τους πάρει ο διάολος κ να τους σηκώσει. Μα χρειάζεται λαός τολμηρός για αυτό κι όχι σκυφτός κακομοίρης. Μπας κ πάψουμε να είμαστε πένητες κ γίνουμε ποτέ νοικοκύρηδες στον τόπο μας που έλεγε κι ο Άρης .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ετήσιο εισόδημα των κατοίκων της Κίνας παρουσίασε αλματώδη αύξηση τα τελευταία 75 χρόνια, από 49,7 γιουάν το 1949 σε 39.218 γιουάν το 2023. Αυτό προκύπτει από έκθεση της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Σταθμισμένο ως προς τον πληθωρισμό, το εισόδημα των Κινέζων κατοίκων αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 6 %. Από το 2012, η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος συνεχίζει να υπερβαίνει την αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων των πόλεων. Η Κίνα έχει επιτύχει τον στόχο της να εξαλείψει την απόλυτη φτώχεια σε εθνικό επίπεδο από το 2020. Η μέση κατά κεφαλήν καταναλωτική δαπάνη των Κινέζων κατοίκων αυξάνεται επίσης. Το 2023, οι δαπάνες αυτές ανήλθαν στα 26.796 γιουάν. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φάση κλιμακώνεται παγκόσμια. Κι η αριστερά της δύσης, τρία πουλάκια κάθονται. Ασχολείται με τα περί ανέμων κ υδάτων ...

"Ο Λίβανος χτυπήθηκε από τη θλίψη και τον φόβο". Άμα είναι πολιτισμένος ο άνθρωπος, ε; Αντί "το Ισραήλ εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση κατά του Λιβάνου", "ο Λίβανος χτυπήθηκε απ' τη θλίψη και η μοναξιά έχει εφτά πετσιά." Γι αυτό αξίζει να ζεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και που είστε; "Να αυτοσυγκρατηθείτε, σιλβουπλέ, αρχής γενομένης από τη Χεζμπολά. Αλλιώς θα στείλουμε κι άλλα όπλα στον Νετανιάχου, με τον οποίο και θα συναντηθώ" είπε ο Μανωλάκης ο Μακρόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο άρθρο 41παράγραφος 1 του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας μου κατοχυρώνεται το σπουδαιότατο ατομικό δικαίωμα της "ελευθερίας της πνευματικής κίνησης".

Δηλαδή της ελευθερίας του καθένα μας να μπορεί να εκδηλώνει τις σκέψεις του, την γνώμη του, τον λόγο του, τις ιδέες του, τις πληροφορίες του. Είτε προφορικώς, είτε γραπτώς, είτε με νοήματα, είτε ακόμη και με τα ρούχα που φοράει.

Με δυο λόγια η ελευθερία γνώμης και η ελευθερία διάδοσης της είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. 

Εκείνοι που τα παραβιάζουν είναι όσοι, από εξουσιαστική θέση (κράτος, ΜΜΕ, ιδιωτικές εταιρίες κλπ) εκμεταλλεύονται την εξουσία τους με σκοπό την μονομερή προβολή ορισμένων απόψεων, ή γεγονότων, την διαστρέβλωση και την παραποίηση τους.

Η γνώμη έχει σκοπό να γίνει γνωστή σε άλλους. Οταν αυτός ο σκοπός παρεμποδίζεται, παρεμποδίζεται, αντισυνταγματικά και η ελευθερία διάδοσης της γνώμης.

Από πάντα η εξουσία προσπαθούσε να φιμώσει τον λόγο, τις ιδέες, την έκφραση, ακόμη και με απάνθρωπα μέσα. Ολα καταδικάστηκαν από την κοινή γνώμη, που έδωσε μεγάλους αγώνες για την Δημοκρατία.

Τώρα επιχειρείται ξανά, μεταξύ των πολλών άλλων ατομικών δικαιωμάτων, να καταργηθεί και η ελεύθερη έκφραση γνώμης των πολιτών.

Πρόκειται για μια επιχείρηση άκρατης, ανυπόστατης, απειλητικής και φασιστικής λογοκρισίας που έχει εξαπολυθεί, τόσο εναντίον των ΜΜΕ με διάφορους τρόπους ελέγχου, όσο και εναντίον κάθε φωνής που θέλει να εκφράσει μία διαφορετική γνώμη, από το κυρίαρχο αφήγημα, επινοώντας διάφορους προσχηματικούς και ανυπόστατους λόγους. Με την βοήθεια πληρωμένων λογοκριτών και ρομπότ (bot)

Δεν θα προσπαθήσω να διαφωνήσω με τους αξιολύπητους σκλάβους, που εργάζονται, για το ελαττωματικό φ/β και που στέλνονται, για να επεξεργαστούν τα σχόλια μου, βάσει εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Δεν έχει νόημα να μαλώνεις με όσους εκφράζουν άθλιες θέσεις προπαγάνδας. Ο σκλάβος δεν έχει ούτε υποκειμενικότητα, ούτε θέληση! Ειδικά ο εθελοντής σκλάβος! 

Η προπαγάνδα είναι σαν ναρκωτικό. Η δόση πρέπει να αυξάνεται συνεχώς, ώστε κανείς να μην δώσει σημασία στην πραγματικότητα.

Αλλά, επειδή η πληροφορία είναι όπλο, που σκοτώνει ακόμη και χώρες, πρέπει ν΄αντιμετωπίζεται και με υπευθυνότητα και με ειλικρίνεια. Η φίμωση δεν είναι υπεύθυνη στάση. Η άγνοια δεν είναι υπεύθυνη στάση.

Ο πολίτης δεν χρειάζεται κανένα "Υπουργείο Αλήθειας", για να τον καθοδηγήσει. Συνετή ελευθερία και σεβασμό στην αλήθεια χρειάζεται.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ας κάνω την πρώτη ανοιχτή κίνηση διαμαρτυρίας, έστω και πρωτόγονη, έστω και χωρίς προοπτική επιτυχίας, έστω και μόνη μου, έστω και με κίνδυνο διαγραφής μου από το φ/β και όσοι φίλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, ή σκέφτονται το ίδιο και θέλουν να συμπορευτούν, ας σταματήσουν να γράφουν αναρτήσεις ή σχόλια στο φ/β, για 10 ημέρες, από την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10π.μ.

Με αναρτημένο σύνθημα "ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" σε μαύρο πλαίσιο.

Αφού κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, καμία κοινωνική οργάνωση, δεν ενδιαφέρεται, ας το κάνουμε μόνοι μας. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κανείς από τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές της χώρας δεν βγαίνει να αποκαλύψει τα παρασκήνια του σφετερισμού της εξουσίας του Ευρωκοινοβουλίου, από την Ούρσουλα, αλλά ασχολούνται με τους τσακωμούς των κομμάτων, ας δούμε τι έγινε.

-Η αποδυνάμωση του Μακρόν και η πολιτική καταστροφή του Σολτς, που σήμερα υποστηρίζεται, από το 3% του Γερμανικού λαού, έδωσε την ευκαιρία, ελλείψει των σημαντικότερων κέντρων εξουσίας, στην Ούρσουλα να καταλάβει το Ευρωκοινοβούλιο τοποθετώντας παντού τα "δικά μας παιδιά".

Χωρίς καν την προηγούμενη έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου, για την τοποθέτηση της στην Προεδρία, όπως προβλέπεται, μοίρασε τις θέσεις των κομισάριων(υπουργών), μεταξύ των φίλων της, τοποθετώντας στις σημαντικότερες θέσεις φασίζοντες πολιτικούς των Βαλτικών χωρών, με πληθυσμό έως τρία εκατομμύρια κατοίκους. Η Κάγια Κάλας, έτοιμη να εισβάλει και να καταστρέψει την Ρωσία, πήρε την θέση του εκπροσώπου της εξωτερικής πολιτικής. Ο Λιθουανός, κάποιος άγνωστος Κουμπίλιους, την θέση του υπουργού Αμυνας και Διαστήματος.

Δεν υπάρχει ούτε ένας σκεπτικιστής, στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Γάλλος Τιερί Μπρετόν και ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς έχουν φύγει.

Αν και η Ούρσουλα υποσχέθηκε στον Μακρόν να τοποθετήσει τον Σεζουρνέ, σε μία ισχυρή θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν ο Μακρόν απομάκρυνε τον Μπρετόν, του έδωσε τελικά, την ανούσια θέση του επιτρόπου για την Ευημερία. Ο Μακρόν τώρα δαγκώνει με μίσος την γραβάτα του, για την απόφαση του.

Οι λειτουργίες κάθε επιτρόπου/υπουργού αλληλεπικαλύπτονται απαραίτητα με κάποιον άλλο, γεγονός που οδηγεί σε συγκρούσεις και τελικά σε απουσία έργου. Ετσι, την ευθύνη, για όλα θα την αναλαμβάνει η Ούρσουλα. Και θα κάνει αυτό που χρειάζεται. Όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν χρέωσε 74 δισεκατομμύρια ευρώ για τα εμβόλια της Pfizer και κατέστρεψε την αλληλογραφία με την εταιρεία. Μέχρι και σήμερα τα συμβόλαια αυτά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όταν η Ούρσουλα ανακοίνωσε τη δημιουργία της ομάδας της, αρνήθηκε να πει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (εταίρους στη διαδικασία έγκρισης των επιτρόπων) ποιον θα διόριζε σε ποια θέση. Αποχώρησε από τη συνάντηση με την ανώτατη ηγεσία του κοινοβουλίου και αμέσως πήγε σε συνέντευξη Τύπου, όπου εκεί αποκάλυψε τις λεπτομέρειες.

Κατηγορήθηκε για περιφρόνηση του κοινοβουλίου. Τι σημασία έχει για αυτήν; Δεν περιορίζεται και δεν εξαρτάται από καμία δημοκρατική διαδικασία. 

Και η πρώτη της επίσκεψη ήταν στην Ουκρανία, όπου υποσχέθηκε στον Ζελέ την χορήγηση δανείου 35 δις ευρώ (Financial Times με αναφορά σε πηγές)

Το δάνειο θα δίνεται, βάσει του σχεδίου των G7 για την προσέλκυση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων μελλοντικού εισοδήματος, από τα "παγωμένα" Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Αυτές είναι οι νέες πραγματικότητες της Ευρώπης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν το ψέμα καταρρέει και η Μπλακρόκ, που περιμένει τρισεκατομμύρια, από "πράσινες" εξαναγκαστικές πολιτικές, τρώει την σκόνη των επιστημόνων.

Οι επιστήμονες αποκατέστησαν το κλίμα της γης στα τελευταία 485 εκατομμύρια χρόνια. 

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, η ανθρωπότητα απέχει πολύ από τις κορυφές των θερμοκρασιών των προηγούμενων εποχών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαφαζάνης: "Τώρα βρήκανε άλλη καραμέλα, όταν λες κάτι που δεν είναι συμβατο με τη σημερινή κατάσταση, τότε...είσαι ακροδεξιός και φασίστας! Όποιος λέει κάτι σωστό που δε συμφέρει το σύστημα, του βάζουν την "ταμπέλα" που βοηθάει να πεταχτεί αυτός στο περιθώσιο κ η ΑΠΟΨΗ του μαζι!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Μητσοτάκης δημιούργησε μια τάξη 8 ολιγαρχών στην ηλεκτρική ενέργεια. Αυτοί παίρνουν φτηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ και το πουλάνε ακριβά με αντάλλαγμα να τον στηρίζουν. Είναι αυτοι που πατάνε σε ένα κοινωνικό αγαθό και στην ουσία μας κατακλέβουν!"

138 ευρώ η Μεγαβατώρα στην Ελλάδα... 22 ευρώ στην Γαλλία, 26 ευρώ στην Πορτογαλία, 26 στην Ισπανία...

Ετοιμάζονται και για το νερό τωρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λόγος για τον οποίο το Iσραήλ επέτρεψε το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας στη Γάζa.

Ο τύπος του εμβολίου προκαλεί περισσότερα προβλήματα απ' ότι λύνει και έχει αποσυρθεί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Έγκλημα πάνω στο έγκλημα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα “κακά” και τα … καλά νέα!

-Χτες η Ρωσική Κυβέρνηση, εξειδίκευσε το Διάταγμα Πούτιν από τις 20 Αυγούστου φέτος, για τον προσδιορισμό των “εχθρικών χωρών” στη Ρωσία αλλά και τη σχέση της Ρωσίας με τους πολίτες αυτών των “εχθρικών χωρών” κάνοντας διάκριση από τις κυβερνήσεις τους.

-Τα … “κακά” νέα είναι ότι η Ελλάδα -όπως και η Κύπρος- και ΕΠΙΣΗΜΩΣ διακηρύσσεται ως “εχθρική χώρα”, με ότι αυτό σημαίνει, μαζί με άλλες 46 χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (με εξαιρέσεις τις Σλοβακία, Ουγγαρία και Τουρκία), που όπως σημειώνεται "εφαρμόζουν πολιτικές που προωθούν καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές αντιλήψεις”.

-Για την ιστορία η λίστα των εχθρών της Ρωσίας περιλαμβάνει:

1. Αυστραλία,  2. Αυστρία.  3. Αλβανία,  4. Ανδόρα.  5. Μπαχάμες.  6. Βέλγιο

7. Μεγάλη Βρετανία,  8. Γερμανία,  9. Ελλάδα,  10. Δανία,  11. Ιρλανδία,  12. Ισλανδία

13. Ισπανία,  14. Καναδάς,  15. Ιταλία,  16. Κύπρος,  17. Λετονία,  18. Λιθουανία

19. Λιχτενστάιν,  20. Λουξεμβούργο,  21. Μάλτα,  22. Μικρονησία,  23. Μονακό

25. Ολλανδία,  26. Νέα Ζηλανδία,  27. Νορβηγία,  28. Πολωνία,  29. Πορτογαλία

30. Δημοκρατία της Νότιας Κορέας,  31. Ρουμανία,  32. Άγιος Μαρίνος

33. Βόρεια Μακεδονία,  34. Σιγκαπούρη,  35. Σλοβενία,  36. ΗΠΑ,  37. Ταϊβάν

38. Ουκρανία,  39. Φινλανδία,  40. Γαλλία,  41. Κροατία,  42.Μαυροβούνιο

43. Τσεχία,  44. Ελβετία,  45. Σουηδία,  46. Εσθονία,  47. Ιαπωνία

-Τα … καλά νέα είναι ότι με τι ίδιο Διάταγμα καλούνται οι υπήκοοι αυτών των “εχθρικών χωρών” που επιθυμούν να μετακομίσουν στη Ρωσική Ομοσπονδία λόγω των καταστροφικών πολιτικών των κρατών τους, να το κάνουν ελεύθερα με μια απλή αίτηση και θα τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια διαμονής, 

•χωρίς περιορισμό ποσόστωσης ανά χώρα, 

•χωρίς την υποχρέωση γνώσης (εξετάσεις) της ρωσικής γλώσσας και 

• χωρίς υποχρεωτική εξεύρεση θέσης εργασίας πριν τη μετακόμισή τους! 

Ο λόγος για την αίτηση μετεγκατάστασης μπορεί απλά να είναι “η μη αποδοχή των πολιτικών και της κυρίαρχης ιδεολογίας των χωρών τους” 

στο πλαίσιο “ανθρωπιστικής υποστήριξης της Ρωσίας προς ξένους που δεν αποδέχονται δυτικές αξίες”

Μάλιστα με ειδικότερα διατάγματα προσφέρονται και … γενναία υλικά κίνητρα (σπίτια, γη κλπ) κι άτοκα δάνεια σε αλλοδαπούς που θα εγκατασταθούν σε περιοχές “υπό ανάπτυξη” (πχ Άπω Ανατολή, Βοράς) ή για ειδικότητες που έχει έλλειψη η Ρωσική οικονομία!

-Όσοι “νεότεροι” και τολμηροί, μπορούν να σπεύσουν!

Σχολιο.- Δυστυχώς φοβάμαι πως χρειάζεται περιουσία για κάποιον που επιθυμεί να αρχίσει μια νέα ζωή από το μηδέν. Ειδικά για όσους δεν έχουν (-με) ούτε ευρώ στην άκρη δεν ξέρω πως θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. 

Σχολιο.- Έχεις δίκιο,  χωρίς γνώση της γλώσσας και εύρεση εργασίας, διαμονή εύκολα στη Ρωσία δε γίνεται. Όμως είναι ηρεμιστικό ψυχολογικά, να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια πορτούλα διαφυγής αν τα πράγματα παραδυσκολεύσουν στη Δύση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρουσίαση ταινίας «Λαός του Χριστού – η εποχή μας» για τις διώξεις των Ορθοδόξων στην Ουκρανία με συμμετοχή του Εμίρ Κουστουρίτσα..

21/09/2024

Στο Βελιγράδι, ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη δίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Λαός του Χριστού – η εποχή μας», αφιερωμένη στον διωγμό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το επίσημο Κίεβο, έλαβε χώρα στο Βελιγράδι. Οι δημιουργοί της ταινίας είναι ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Emir Kusturica, ο παραγωγός Mirko Radenovic και ο σεναριογράφος Jovan Markovic.

«Οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον πλανήτη και τραβούν όλη τη σύγχρονη ανθρωπότητα στη δίνη της, αντιπροσωπεύουν έναν γνωστικό πόλεμο στην πνευματική, πολιτιστική και ψυχολογική σφαίρα της ζωής των ανθρώπων και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Η νίκη σε αυτόν τον πόλεμο είναι πιο αποτελεσματική από το να νικήσεις στρατεύματα και να καταλάβεις εδάφη. Σε αυτόν τον πόλεμο γίνεται αγώνας για ολόκληρο τον άνθρωπο, για το μυαλό του και, κυρίως, για την ψυχή του» τονίζει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Jovan Markovic.

Σύμφωνα με τον Jovan Markovic, μέσα από τις ιστορίες κληρικών, καλλιτεχνών και απλών πολιτών από διάφορες χώρες, ιδιαίτερα από την Ουκρανία και τη Σερβία, η ταινία προσπαθεί να δείξει πραγματικές καταστάσεις στις οποίες οι άνθρωποι, παρά τις πιέσεις και τις προκλήσεις στην «εποχή του παραμορφωμένου νοήματος», παραμένουν πιστοί στην πίστη, τις αξίες και τη χώρα τους. Ο σκηνοθέτης και οι συμμετέχοντες του ντοκιμαντέρ πιστεύουν ότι τα δεινά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των ανθρώπων, τόσο στην Ουκρανία όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, είναι μέρος μιας γενικής σκόπιμης υποτίμησης της πίστης από το κράτος. Η ταινία δείχνει την τραγωδία των σλαβικών λαών και της Ορθοδοξίας και εγείρει αιώνια ερωτήματα για την καταγωγή, τη δημιουργία, τη ζωή, την αιωνιότητα και την ευτυχία.

https://twitter.com/i/status/1837361891796209755

https://twitter.com/i/status/1836709616371048881



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως η ISIS η οργάνωση των ισλαμοφασιστών της CIA….Στρατιώτες του Ισραηλινοναζισικού καθεστώτος πετούν από ταράτσα Παλαιστίνιο στη Δ Όχθη..

21/09/2024

Όπως η ISISη οργάνωση των ισλαμοφασιστών δούλων της CIA και της Μοσάντ….Στρατιώτες του Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος  πετούν από ταράτσα Παλαιστίνιο σε στρατόπεδο εκτοπισμένων στη Jenin στη Δυτική Όχθη .. Οι τζιχαντοφασίστες του ISIS εκτελούσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τους ανεπιθύμητους ενώ και οι Οθωμανοί πετούσαν από τα χαγιάτια τους ”γκιαούρηδες” Έλληνες επί Τουρκοκρατίας… H Kατοχή διαχρονικά είναι η ίδια κι απαράλλαχτη.

https://twitter.com/WarMonitors/status/1836800931759014028



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει: το Ισραήλ άπλωσε το αμαρτωλό του χέρι του εγκλήματος στο Λίβανο. Απάνθρωπη επίθεση..

21/09/2024

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει και καταγγέλει το ειδεχθές αιματοκύλισμα των Σιωνιστών στο Λίβανο :” το Ισραήλ άπλωσε το αμαρτωλό του χέρι του εγκλήματος στο Λίβανο. Απάνθρωπη επίθεση.. ”

Δελτίο Τύπου από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας σχετικά με τις επιθέσεις στον Λίβανο

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας σχετικά με τις επιθέσεις στον Λίβανο

«Χθες, 17 Σεπτεμβρίου, το ισραηλινό χέρι της αμαρτίας και του εγκλήματος απλώθηκε πάνω στον λαό μας, σε όλες τις περιοχές του Λιβάνου. Αυτό που συνέβη συνιστά κατάφωρη παραβίαση και μια επίθεση ενάντια σε οτιδήποτε ταυτίζεται με την ανθρωπότητα, αλλά κι αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο στη χρήση των μέσων επικοινωνίας ως εργαλείου θανάτου, αδιακρίτως μεταξύ στρατιωτικών και πολιτών. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής καταγγέλλει και καταδικάζει όσα συνέβησαν χθες.

Εκφράζει τα συλλυπητήριά του ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων και αιτείται για ανάρρωση των τραυματιών, θείο έλεος για τους μάρτυρες και για τις οικογένειές τους και όσους ειδικεύονται σε αυτούς. Χαιρετίζει το πατριωτικό πνεύμα που συσπείρωσε όλους στην καταδίκη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Προσεύχεται στον Παντοδύναμο Θεό προς ενίσχυση και υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού και αιτείται ειρήνη για τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Ανατολή και ολόκληρο τον κόσμο.. 

Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την «παγίδευση» πολιτικών αντικειμένων, επιμένει ο ΟΗΕ

Η χρήση «αβλαβών» συσκευών που έχουν την εμφάνιση «αβλαβών» αντικειμένων θα μπορούσε να συνιστά «έγκλημα πολέμου», κατήγγειλε την Παρασκευή ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Volker Türk, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου ο Λίβανος κατηγόρησε το Ισραήλ για «τρομοκρατία». «Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τη χρήση συσκευών για πολεμικούς σκοπούς…” είπε..

Ο επικεφαλής της λιβανέζικης διπλωματίας Abdallah Bou Habib κατηγορεί το Ισραήλ, ως ένα «αδίστακτο κράτος», και για «τρομοκρατία».