Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακη 22 Σεπτεμβριου 2024


Ακρίτα: Η ανάρτηση «για τον γιο της πλύστρας», οι αντιδράσεις για την πισίνα και η συγγνώμη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σήμερα το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε ξανά στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα μια ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα.

Η Ακρίτα σχολίασε καυστικά την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας μια οθόνη της τηλεόρασης από δημοσκόπηση του Open, όπου πλέον …φιγουράρει στην 5η θέση.

Τώρα στο Open, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε, ο κόσμος μάς αποθεώνει, συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί.

Προσφυγή στις κάλπες χτες.

Elena Akrita

Τώρα στο Open, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε, ο κόσμος μάς αποθεώνει, συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί.

Προσφυγή στις κάλπες χτες.

Όλα καλά μέχρι  εδώ, στο βάθος φαινόταν η εσωτερική πισίνα του σπιτιού της Ακρίτα.

Κάτω από την ανάρτηση ξεκίνησε πόλεμος στα σχόλια για την πισίνα και η Έλενα Ακρίτα απάντησε άμεσα με τον «γιο της πλύστρας».

Έγραψε συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα σε σχόλιο κάτω από την αρχική της ανάρτηση: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Αυτή η ευφάνταστη κατασκευασμένη ιστοριούλα με τον «γιο της πλύστρας», που στην Αριστερά κυκλοφορούσε ευρέως την δεκαετία του 1970 και την κατασκευασμένη ισταριούλα την αποδίδανε στον Λένιν, την αφηγούνταν ως εξής : «Κάποτε όταν ήταν στο μέτωπο ο Λένιν ενάντια στους τσαρικούς, (ο Λένιν δεν είχε βρεθεί ποτέ στο μέτωπο, ήταν πολιτικός και  θεωρητικός) του έφεραν 4 αιχμάλωτους, 2 αριστοκράτες και 2 φτωχούς και τον ρώτησαν τι να τους κάνουν, ο Λένιν είπε σκοτώστε τους 2 φτωχούς και φυλακίστε τους αριστοκράτες. Και όταν αντιδράσανε όλοι οι μαχητές για αυτήν την απόφαση, τους είπε. Οι αριστοκράτες πολεμάνε για την τάξη τους, την περιουσία τους και τα τσιφλίκια τους. Από τη μεριά τους έχουν δίκιο. Οι φτωχοί δεν έχουν κανένα λόγο να πολεμάνε μαζί τους. 

Η κατασκευασμένη ιστοριούλα είχε περάσει σαν φράση τότε σε όλον τον κόσμο της αριστεράς, και είχε γίνει πιστευτό ότι ήταν αλήθεια, είχε  πει και το είχε γράψει ο Λένιν τέτοια μπαρούφα.

Όλη αυτή η μπαρούφα είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1970 στην αριστερά, από τη ελληνική παροιμία, «τον χορτασμένο μη φοβάσαι, το νηστικό μάτι να φοβάσαι» η οποία αναφέρετε για  εντελώς άλλο πράγμα.

Σήμερα το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη.

Τι έγραψε:

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβάσαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι» αποδίδεται εσφαλμένα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.

Ειλικρινά λυπάμαι».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθαίνει  γρήγορα όποιος δεν έχει λεφτά στην Ελλάδα

Μελέτη-κόλαφος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής 

Οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις έχουν υψηλότερη θνησιμότητα και χειρότερη περίθαλψη

Με κατάθλιψη το 2% στην ανώτερη τάξη και 12% στις κατώτερες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φυτεύουν» στο παρθένο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο,  ανεμογεννήτριες, ένα χρόνο μετά τη φωτιά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες

Η εκτόξευση τους από την περίοδο των Μνημονίων συνεχίζεται ως σήμερα

2001-2009, 364 αυτοκτονίες

2010-2023, 6.993 αυτοκτονίες

Στο -16% οι αυτοχειρίες στην ΕΕ από το 2010 μέχρι το 2019, στον +46% στην Ελλάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ – ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε παραγωγός μήλων στο Πήλιο, σύμφωνα με τον οποίο αν και καταστράφηκαν καλλιέργειες από ανεμοθύελλες οι παραγωγοί δεν δικαιούνται αποζημίωση με το σκεπτικό ότι οι άνεμοι δεν ήταν τόσο ισχυροί.

Το ίδιο έκαναν και με τα κοπάδια

Τους είπαν ότι είναι πάνω από οκτώ ετών

Είναι κλέφτες και λαμόγια και δίνουν τα λεφτά στους δικούς τους!

Μιλώντας στο MEGA, ο παραγωγός μήλων Θεόδωρος Γεωργαδάκης εξηγεί ότι το προηγούμενο σαββατοκύριακο έντονοι άνεμοι και ανεμοθύελλες έπληξαν κατά τόπους το Πήλιο με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες μήλων και καστάνων.

«Το γενονός αυτό ήρθε να προστεθεί σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί ο δήμος μας είναι τριπλά χτυπημένος, καθώς την άνοιξη είχαμε χαλάζι, παρατεταμένο καύσωνα το καλοκαίρι και τώρα σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε αυτή η καταστροφή», προσθέτει ο ίδιος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΣΤΟΧΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ! «Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι στόχευσε την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ με πυραύλους ως απάντηση στις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», ανέφερε η οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram. Το πρώτο μπαράζ σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο από τιε 3:30 ως τις 5.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, έκανε λόγο για 30 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ σε περιοχές στο Βόρειο Ισραήλ.

Έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος στην περιοχή Afula.

Στο μεταξύ, βίντεο που διακινούνται στα social media, δείχνουν την ισραηλινή αεροπορική βάση στο Ραμάτ Νταβίντ, έξω από τη Χάιφα, να έχει πιάσει φωτιά και τη Χεζμπολάχ να επιβεβαιώνει πως αυτός ήταν ο στόχος της «με δεκάδες ρουκέτες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΙΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ “ΠΝΙΓΕΙ” ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ… “ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ” ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Ανέφερε ότι η Ελλάδα υποχρεώνεται να υποδέχεται τους μετανάστες προκειμένου να μην καταστεί «περιθώριο» όπως η Ουγγαρία. Όσον αφορά τις απελάσεις, σημείωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να συνεργαστεί με άλλες χώρες, αλλά δεν το πράττει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΙ “ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ” ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ “ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ” ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΜΙΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ; ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ “ΓΡΑΦΕΙ” ΔΙΠΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΦΛΩΡΙΔΗ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;

Ποιοι θέλουν νεκρή την 12χρονη; Ποιοι φοβούνται τι αποκαλύψεις θα κάνει και ποια πολιτικά και άλλα ισχυρά πρόσωπα θα βάλει στο κάδρο; Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασμένος σε ισόβια, Ηλίας Μίχος εκτίει την ποινή του ως βοηθός… γιατρού του γενικού ιατρείου των φυλακών και διαδίδει σε όλους ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα και πως μόλις αποφυλακιστεί, θα τσεπώσει 5 εκατ. ευρώ; Από ποιον, ή από ποιους και γιατί; Και ποιος του έταξε ότι θα αποφυλακιστεί; Τι ρόλο παίζουν οι δικηγόροι του, Βασίλης Χρονόπουλος και Μαρία Κουρτέση; Είναι μόνον αυτοί;

Ο καταδικασμένος παιδοβιαστής τι και ποια πρόσωπα φοβάται ότι θα αποκαλύψει η μικρή στο δικαστήριο; Υπενθυμίζεται ότι η νέα υπόθεση εις βάρος της 12χρονης έγινε πριν από λίγες μέρες, όταν βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί την οικογένεια της και να περάσει λίγο χρόνο μαζί τους πριν ξεκινήσουν τα σχολεία. Την Κυριακή το μεσημέρι, στις 8 Σεπτέμβρη και ενώ περπατούσε στη γειτονιά του Κολωνού με τον 20χρονο αδερφό της για να αγοράσει σχολικά είδη, ένας από τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν και πρώην υπάλληλος στο κατάστημα του Ηλία Μίχου, ο οποίος διαμένει στην ίδια περιοχή, τους εντόπισε και ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς την ανήλικη. Την απείλησε και την έβρισε χυδαία.

Συγκεκριμένα άρχισε να τη βρίζει χυδαία, ενώ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της μέχρι που ο αδερφός της αναγκάστηκε να μπει μπροστά για να την υπερασπιστεί και να τον απομακρύνει έπειτα από έντονη λογομαχία. Την Τετάρτη 11/9 η μητέρα του παιδιού έκανε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού, με τη διαδικασία να κινείται αυτεπάγγελτα λόγω της ανηλικότητας. Ο αλητατράς αστυνομικός που φέρεται να την φυλάει, αν ισχύει η πληροφορία αυτή, δήλωσε πως δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τος αληταράδες της ΕΛ.ΑΣ, που είναι στην ίδια συμμορία νταβατζήδων, όλη η ΕΛ.ΑΣ άλλωστε είναι νταβατζήδες ως γνωστόν, άρχισαν πάλι τα αισχρά τους ψέματα ότι δήθεν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αδράνεια του αστυνομικού, που την συνόδευε για λόγους ασφαλείας, κατά την διάρκεια του περιστατικού και πως δεν ενημέρωσε την Υπηρεσία του σχετικά με το συμβάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μήνυμα αληταρά προδότη καθυστερημένου Μητσοτάκη στους βουλευτές του: Όποιος διαφωνεί… διαγράφεται!

Με στόχο να μην υπάρχουν… γκρίνιες.

Η χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Μάριου Σαλμά και μάλιστα με εισήγηση Μητσοτάκη είναι τρανταχτό δείγμα πως «κάτι τρέχει» στο εσωτερικό της Κ.Ο. του κόμματος.

Δεν είναι όμως μόνο η ερώτηση των «11» στον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τα κόκκινα δάνεια, ούτε οι τελευταίες τηλεοπτικές παρεμβάσεις του κ. Σαλμά.

Ο ίδιος εξάλλου αντιπροσώπευε εκείνη τη μερίδα των βουλευτών που κατά καιρούς… αντιδρούσαν σε ορισμένες από τις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκοψαν επιδόματα από πολύτεκνη οικογένεια με 11 παιδιά – «Έχουμε πραγματικά απογοητευτεί»

Πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα 700 ευρώ, το οποίο αποτελούσε βασικό στήριγμα στον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από την κάμερα του OPEN, με μια οικογένεια με 11 τέκνα να «χάνουν» τα επιδόματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας είναι στρατιωτικός και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της οικογένειας ενώ σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενώ περίμενε να λάβει το επίδομα για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας πέρυσι, τελικά δεν το έλαβαν ποτέ λόγω των οριζόντιων εισοδηματικών κριτηρίων. «Είχαμε πραγματικά απογοητευτεί, εκείνος ο μήνας μάς είχε μείνει πικρά μέσα στην ψυχή, σε μικρούς και μεγάλους».

Πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα 700 ευρώ, το οποίο αποτελούσε βασικό στήριγμα στον μηνιαίο προϋπολογισμό τους. Το ενοίκιο στο νέο σπίτι της οικογένειας στο Χαλάνδρι είναι υψηλό ενώ το κόστος του σούπερ μάρκετ φτάνει στα 2.000 ευρώ κάθε μήνα, με την οικογένεια να δίνει αγώνα ώστε να κρατήσει τα έξοδά της για τις απαραίτητες αγορές κάτω από τα 70 ευρώ την ημέρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέση Ανατολή: Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν ΗΠΑ και Ευρώπη, το κάνει η Ρωσία!

Και ενώ η παγκοσμιοποιητική σατανιστική Δύση προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, η Ρωσία ενισχύει ενεργά τις σχέσεις με εταίρους πέρα από την Δύση, με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες του Περσικού Κόλπου.

Παρά τους ιστορικούς-υποτακτικούς, κατά καιρούς, δεσμούς τους με τις ΗΠΑ, αυτές οι χώρες απέφυγαν να συμμετάσχουν σε αντιρωσικές ενέργειες!

Εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων, τα κράτη του Κόλπου βλέπουν την Ρωσία ως στρατηγικό εταίρο ικανό να συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Αυτή η πολυμερής προσέγγιση τους επιτρέπει να εξισορροπούν τα συμφέροντά τους!

Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση αυτών των δεσμών ήταν η σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μέσα στον Σεπτέμβριο, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ. Όπως σχολιάζεται, αυτές οι συναντήσεις διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διεύρυνση των αλληλεπιδράσεων, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης του Λαβρόφ ήταν να συμμετάσχει σε κοινή υπουργική σύνοδο κορυφής στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ). Αυτή η εκδήλωση έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της 161ης συνόδου του ΣΣΚ, στην οποία συμμετείχαν το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν και η Σαουδική Αραβία.

Εκτός από την κύρια ατζέντα, πραγματοποιήθηκαν χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους από την Ρωσία, τη Βραζιλία και την Ινδία. Πριν από τη σύνοδο, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συναντήθηκε με τον Λαβρόφ για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, να σκιαγραφήσουν τη μελλοντική συνεργασία και να επανεξετάσουν την εφαρμογή των συμφωνιών που έγιναν κατά τη συνάντησή τους τον Ιούλιο στη Μόσχα.

Κεντρικό θέμα της συνόδου ήταν η συνεχιζόμενη κρίση στην Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ Αλ Θάνι, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, σημείωσε ότι οι προσπάθειες του Κατάρ και των εταίρων του δεν έχουν ακόμη αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα κράτη του Κόλπου εξέφρασαν την ελπίδα για διεθνή υποστήριξη για την επίτευξη εκεχειρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει δυνατότητα διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του Κόλπου. Τόσο το Κατάρ όσο και η Σαουδική Αραβία τόνισαν την ελπίδα τους για τον ενεργό ρόλο της Ρωσίας στην επίλυση της σύγκρουσης στην Γάζα και στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία συνεργάζεται με διάφορα μέρη για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάστασης.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά τόνισε την απροθυμία της Δύσης να συμμετάσχει σε δίκαιες συζητήσεις, καθώς η παγκοσμιοποιητική Δύση θέλει να επιβάλλει την πολιτική των εντάσεων, εμποδίζοντας Ρωσία και συμμάχους να διατηρήσουν την δυναμική, την οποία έχουν αποκτήσει μέσω της γεωπολιτικής και της γεωοικονομίας!

Το GCC συγκεντρώνει έξι έθνη: Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και Σαουδική Αραβία. Αυτές οι χώρες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και πολιτική, ενεργώντας ως βασικοί εξαγωγείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ αποτελούν επίσης κόμβους για παγκόσμιας κλάσης τεχνολογικά έργα και έργα υποδομής. Ιδρύθηκε το 1981, ο πρωταρχικός στόχος του ΣΣΚ ήταν να ενισχύσει την πολιτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών. Αρχικά, το GCC δημιουργήθηκε ως αντίμετρο στην αστάθεια που προκλήθηκε από τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ και την Ιρανική Επανάσταση, και για να διασφαλίσει τη συλλογική ασφάλεια έναντι περιφερειακών απειλών.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι κοινές προσπάθειες μεταξύ της Ρωσίας και του ΣΣΚ στο πλαίσιο παγκόσμιων οργανισμών όπως οι BRICS, ο OPEC+ και η SCO καταδεικνύουν την δέσμευση και των δύο πλευρών να οικοδομήσουν ένα ισχυρό σύστημα συναλλαγών βάσει της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων, κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει η Δύση λόγω των πολιτικών φτωχοποίησης των λαών της και της ανικανότητας των πολιτικών ταγών της.

Οι γεωοικονομικές ομάδες της Ανατολής και του Παγκοσμίου Νότου προωθούν κοινά συμφέροντα σε τομείς όπως η ενέργεια, η οικονομία και η ασφάλεια, ενισχύοντας την συνεργασία και βοηθώντας στην διαμόρφωση μακροπρόθεσμων λύσεων σε παγκόσμιες προκλήσεις. Αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου, όπου κάθε χώρα έχει την ευκαιρία να επηρεάσει βασικές αποφάσεις, υπογραμμίζεται από όλες τις πλευρές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπέλτης ο Έλον Μασκ: Προπαγανδιστική μηχανή τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ – Διαδίδουν την ατζέντα των Δημοκρατικών

Τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ λειτουργούν ως μηχανή προπαγάνδας, διαδίδοντας την ατζέντα του Δημοκρατικού Κόμματος υποστηρίζει ο Elon Musk.

«Αυτό εξηγεί γιατί τα μέσα ενημέρωσης είναι μια μηχανή προπαγάνδας για το Δημοκρατικό Κόμμα», έγραψε στο X.

Με αυτό τον τρόπο ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε τη δημοσίευση ενός εκ των χρηστών του κοινωνικού δικτύου ο οποίος αναφέρει ότι το 36,4% των δημοσιογράφων είναι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος και μόνο το 3,4% Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Musk έχει πει στο παρελθόν ότι τα παραδοσιακά μέσα λένε ψέματα στους αναγνώστες τους.

Χαρακτήρισε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press  μηχανή προπαγάνδας και κατηγόρησε τους New York Times για επιθέσεις στην ελευθερία του Λόγου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κλειστά τμήματα ασφαλείας και ελλείψεις στην αντιμετώπιση των Ρομά η ΕΛ.ΑΣ. – Ληστρικές επιδρομές από τους καταυλισμούς

747 χρυσές λίρες, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, πιθανόν προϊόντα κλοπής ή από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εντοπίστηκαν σε… ελαστικό (ρόδα) καροτσιού, κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμό Ρομά στη Φυλή, στη θέση «Αμαξοστάσιο». Έχουν συλληφθεί 12 άτομα, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, κλοπές, και ρευματοκλοπές.

Οι αστυνομικοί εκτός από τις χρυσές λίρες, εντόπισαν δύο πιστόλια, σφαίρες και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων σε ξύλινα κουτιά. Υπήρξε και ένας μεγάλος αριθμός νομισμάτων, τα οποία εξετάζονται από αρμόδιους αρχαιολόγους, καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για αρχαία νομίσματα, άγνωστης προς το παρόν περιόδου. Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν και drone της αστυνομίας, προκειμένου να κατευθύνονται οι επίγειες δυνάμεις, να εντοπίζονται τυχόν ύποπτες κινήσεις ή διαφυγή ατόμων, όπως επίσης να καταγράφονται οι αστυνομικές ενέργειες.

Σε βιντεοληπτικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, με τα όπλα στα χέρια και φακούς, εισέβαλλαν σε διώροφη οικία στον καταυλισμό των Ρομά στη Φυλή. Ο ένοικός της, στη θέα των πάνοπλων αστυνομικών, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν οι έρευνες σε δεκάδες σπίτια.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού, που αφορά εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με τους καταυλισμούς και την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν άβατα. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορούσε το 2022, στην οποία αναφέρεται ότι στις ελληνικές εγκληματικές ομάδες που προβαίνουν σε κλοπές-διαρρήξεις, κυριαρχούν αυτές με μέλη Ρομά σε ποσοστό 86%, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό ήταν 84%. Στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας (ληστείες, κλοπές-διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων), το 67% των εγκληματικών ομάδων ήταν εγχώριες, με το 77% από αυτές να αποτελείται από Ρομά, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό ήταν 71%.

Την ίδια ώρα τα 16 αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπως επισημαίνουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, εμφανίζονται αποδυναμωμένα να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τάσεις εγκληματικότητας, η οποία επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με αύξηση των εποχούμενων περιπολιών και με περισσότερες ομάδες ΟΠΚΕ. Τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα έχουν οργανική δύναμη 1.100 αστυνομικών αλλά η πραγματική τους είναι 430. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχει οργανική δύναμη περίπου 400 άτομα, και πραγματική 230. Από τα 15 Τμήματα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, κανένα δεν μένει ανοικτό το βράδυ τους τελευταίους 6 μήνες. Ενδεικτικά το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου έχει οργανική δύναμη 30 αλλά παρούσα 8, του Μενιδίου οργανική δύναμη 36 αλλά παρούσα 20, της Ελευσίνας έχει 20 αστυνομικούς οργανική δύναμη αλλά η παρούσα είναι 9, στο Ζεφύρι η οργανική δύναμη είναι 63 αλλά η παρούσα 30, σε αυτή της Φυλής 63 αλλά παρούσα 30.

Πρόκειται για περιοχές από τις οποίες, όπως επαναλαμβάνουν συχνά αξιωματικοί της αστυνομίας, διαπιστώνονται ληστρικές «εκδρομές» και… εξαγωγή δραστών και εγκληματικών συμπεριφορών κυρίως προς βόρεια και νότια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Πολλές εγκληματικές ομάδες φέρεται να έχουν ως βάση την Δυτική Αττική και μέσου της Αττικής οδού και εθνικής οδού να εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο υιός Μητσοτάκη «προανήγγειλε» την διαγραφή γαλάζιου βουλευτή!

Έχει χαθεί κάθε μέτρο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα καθεστώς με φεουδαρχικά χαρακτηριστικά. Εάν θεωρούσαμε το διαβόητο «επιτελικό κράτος» μία απειλή για τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα πρέπει πλέον να αναθεωρήσουμε. Ήταν απλώς ο προθάλαμος για αυτό που ακολούθησε.

Πριν από λίγες ώρες λοιπόν, και ενώ γινόταν γνωστό ότι ο Μητσοτάκης παρέπεμπε τον βουλευτή Μάριο Σαλμά στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, ο γιος του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναρτούσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρθρο το οποίο ανακοίνωνε την τελική απόφαση, χωρίς αυτή να έχει ληφθεί! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαλαισία: 355 συλλήψεις για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – Για αδιανόητη φρίκη κάνει λόγο η UNICEF

Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως συνέλαβε συνολικά 355 ανθρώπους στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για εκατοντάδες επιθέσεις σωματικής ή/και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε εστίες υποδοχής και φιλοξενίας τους στη χώρα της Ασίας.

Στην καρδιά της έρευνας αυτής βρίσκεται ο επιχειρηματικός όμιλος συμμετοχών GISB (Global Ikhwan Service and Business Holding), που κατηγορείται πως πέρα από το ότι διαχειριζόταν τις «εστίες φρίκης» αυτές, είχε σχέσεις με απαγορευμένη ισλαμιστική σέκτα, την Αλ Αρκάμ, που πλέον έχει διαλυθεί.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του GISB, ο Νασιρουντίν Αλί, και τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι του ομίλου, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

Έγιναν έφοδοι σε διάφορες τοποθεσίες, ανάμεσά τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε δομές υγείας, σε ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία και κατοικίες.

Είχε ανακοινωθεί ήδη η σύλληψη 171 ανθρώπων την 11η Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων «ουστάζ» (καθηγητών θρησκευτικών) και άλλων εκπαιδευτικών. Η αστυνομία πρόσθεσε πωε διασώθηκαν τουλάχιστον 402 παιδιά, έπειτα από έρευνες σε 20 εστίες. Η αστυνομία θεωρεί πως πρόκειται για παιδιά εργαζομένων του ομίλου στη Μαλαισία, εξήγησε ο γενικός επιθεωρητής της Ραζαρουντίν Χουσάιν.

Αρχικά, ο όμιλος διέψευσε όλες τις κατηγορίες και διαβεβαίωσε μάλιστα πως δεν διαχειριζόταν αυτός τα κέντρα που αφορούν οι έρευνες, στις πολιτείες Σελάγκορ και Νεκάρι Σεμπιλάν (δυτικά).

Κατόπιν ο Νασιρουντίν Αλί παραδέχθηκε, τη 14η Σεπτεμβρίου, πως υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, «μια ή δυο υποθέσεις σοδομισμού» στις εστίες, διαψεύδοντας όμως πως καταγραφόταν συστηματική, μαζική βία.

Κατά ιατρικές γνωματεύσεις, τουλάχιστον 13 παιδιά υπέστησαν σεξουαλική βία, σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Χουσάιν.

Την Τρίτη, ανακοίνωσε το πάγωμα 96 λογαριασμών του GISB, που περιείχαν κάπου 124.000 δολάρια (111.000 ευρώ).

Το σκάνδαλο εντείνει την ανησυχία για την τύχη παιδιών στις εστίες αυτές και για την εποπτεία των φιλανθρωπικών οργανώσεων στη χώρα.

Η UNICEF, η υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, καταδίκασε την «αδιανόητη φρίκη» που έζησαν τα μικρά θύματα.

Τα παιδιά αυτά «θα χρειαστούν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα», επισήμανε την Πέμπτη ο Ρόμπερτ Γκας, αντιπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία στη Μαλαισία.

Η σέκτα Αρκάμ διαλύθηκε από τις αρχές το 1994, καθώς το δόγμα που πρότεινε θεωρήθηκε αποκλίνον, αιρετικό. Ο όμιλος GISB βρίσκεται έκτοτε στο στόχαστρο των αρχών της κατά πλειονότητα μουσουλμανικής χώρας.

Το 2011, ξέσπασε επίσης σκάνδαλο όταν έγινε γνωστό πως είχε δημιουργήσει «Λέσχη Υπάκουων Συζύγων», ομάδα που προέτρεπε γυναίκες να υποτάσσονται στους συζύγους τους «σαν να ήταν ιερόδουλες» ώστε να μην τις απατούν.

Στον ιστότοπό του ο GISB διαβεβαιώνει πως είναι ισλαμικός όμιλος συμμετοχών ο οποίος διαχειρίζεται εταιρείες όπως σούπερ μάρκετ και εστιατόρια σε διάφορες χώρες, μεταξύ άλλων στην Ινδονησία, στη Βρετανία και στη Γαλλία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΙΝΕ ΡΟΥΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Χίος: Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος στο νησί ομόφυλου ζευγαριού

Στο δημαρχείο των Θυμιανών έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο νησί της Χίου.

Όπως αναφέρει το chiosin.gr, ο γάμος έγινε χθες Παρασκευή (20/9) από τον αντιδήμαρχο Ιωνίας Αργύρη Κλουβάκη.

Πλέον, η Μαρία Διαμάντα από τη Χίο και η Νατάσα Αργυροπούλου είναι επισήμως σύζυγοι.

Ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών επιτράπηκε στη χώρα μας τον Φεβρουάριο του 2024, οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέση Ανατολή: Έφοδος Ισραηλινών στρατιωτών στο Al Jazeera της Δυτικής Όχθης – Διέταξαν κλείσιμο για 45 μέρες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προδοτική η ενέργεια Μητσοτάκη να συναντήσει τον Ερντογάν πάλι στο «Σπίτι της Τουρκίας»!

Η έκτη συνάντηση μέσα σε 12 μήνες που θα έχουν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Σπίτι της Τουρκίας» το πιθανότερο την Δευτέρα! Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για άλλη μία προδοτική ενέργεια Μητσοτάκη, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο είναι άντρο της διαφθοράς και της τουρκικής προπαγάνδας.

Στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται ότι εξυφαίνονται οι πιο σκοτεινές ενέργειες της Τουρκίας με εκμαυλισμό Αμερικανών πολιτικών και αξιωματούχων, αλλά και άλλων ηγετών, όπως προέκυψε από την έρευνα του FBI για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και συνεργάτες του.

Είναι απολύτως απαράδεκτο για έναν Έλληνα πρωθυπουργό να σπεύδει ως γιουσουφάκι στο Σαράι του σουλτάνου, αντί να επιλέξει ένα ουδέτερο σημείο αφού ήθελε σώνει και καλά να συναντήσει τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα θα είναι μια συνάντηση στην οποία θα γίνει συζήτηση «ουσίας» για όσα η Τουρκία ονομάζει «προβλήματα» κι εμείς ελπίζουμε ακόμη να τα ονομάζουμε παράνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Εάν κρίνουμε από το μέρος της συνάντησης, ο Μητσοτάκης δεν θα πάει ούτε να συζητήσει, ούτε να διαπραγματευθεί. Θα πάει για να ενημερώσει το «αφεντικό» του για την πορεία του κοινού τους σχεδίου που δεν είναι άλλο από τον ακρωτηριασμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της Τουρκίας.

Αμέσως μετά από τη Διακήρυξη των Αθηνών υπήρχε το κλίμα ότι οι συζητήσεις θα «κρατήσουν ίσως και χρόνια». Τελικά μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται έτοιμη να αρχίσει διάλογο επί της ουσίας με την Τουρκία. Ουδείς γνωρίζει τι έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής ο κ.Μητσοτάκης και πολύ περισσότερο τι έχει στο μυαλό του να κουβεντιάσει με τον Ερντογάν. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων για το «ελληνικό σχέδιο». 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 



Σύλληψη 10χρονου Παλαιστινίου στη Γερμανία για μια Παλαιστινιακή σημαία! Αυτή είναι η Γερμανία του 4ου Ράιχ, των "κεντροαριστερών" σοσιαλΦΑΣΙΣΤΩΝ!

22/9/2024    -     13.25

Όλαφ Σολτς... ο ναζί υποστηρικτής των σιωναζι κι ουκροναζί…

Δημοκρατικός ναζισμός!

Οι ασφαλίτες του γερμανικού καθεστώτος, μεταξύ των βασικών συνεργών του βρεφοκτόνου και γενοκτονικού σιωναζιστικού καθεστώτος, κυνηγούν και απαγάγουν ένα δεκάχρονο αγόρι επειδή κυμάτιζε μια παλαιστινιακή σημαία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΣΕΞ στη δουλειά!» ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ του Κρεμλίνου για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας...

22/9/2024     -    9.30

Το τρέχον ποσοστό γονιμότητας στη Ρωσία είναι μόλις 1,5 παιδί

Μία νέα εκστρατεία με στόχο την πληθυσμιακή αύξηση στη Ρωσία, σχεδιάζει το Κρεμλίνο, υπό την αιγίδα του ίδιου του προέδρου Πούτιν. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, οι Ρώσοι πολίτες ενθαρρύνονται πλέον με συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα, να βρίσκουν περισσότερο χρόνο για διαπροσωπικές επαφές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον εργασιακό χώρο.

Το ηλίθιο σχέδιο προτάθηκε από το υπουργείο Υγείας, αφού ο Πούτιν έκανε επείγουσα έκκληση να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων που κάνουν μωρά.

Η σχετική καμπάνια, ενθαρρύνει το προσωπικό να αναπτύσσει σεξουαλικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και των διαλειμμάτων για καφέ. Αντί να γίνει καμπάνια για την σημασία της οικογένειας.

Οι εργοδότες μάλιστα, καλούνται να ενθαρρύνουν τις μεσημεριανές «περιπέτειες» των εργαζομένων τους. Το μέτρο σύμφωνα με τον ιατρό Γεβγκένι Στροπάλοφ, θα βοηθήσει να σταματήσουν οι «φθηνές δικαιολογίες», αφού έρευνες έχουν δείξει ότι στην πλειονότητά του, το προσωπικό διαμαρτύρεται ότι δεν βρίσκει αρκετό χρόνο για να αναπτύξει συναισθηματικές και κατ’ επέκταση σεξουαλικές σχέσεις.

Το ηλίθιο μέτρο και η καμπάνια το σίγουρο είναι ότι θα αυξήσει τους βιασμούς, και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις των ανώτερων στελεχών προς τις εργαζόμενες.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ότι «η μοίρα της Ρωσίας εξαρτάται από το πόσοι θα είμαστε», τονίζοντας ότι η ανάγκη για περισσότερα μωρά είναι «ζήτημα εθνικής σημασίας».

Το πρόγραμμα «σεξ στη δουλειά» είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοβουλίες στη Ρωσία που απευθύνονται σε γυναίκες και ζευγάρια. Στη Μόσχα, οι γυναίκες ηλικίας 18 έως 40 ετών καλούνται να υποβληθούν δωρεάν σε έλεγχο γονιμότητας ώστε να αξιολογηθεί το «αναπαραγωγικό δυναμικό» της χώρας.

Αρκετές περιοχές προσφέρουν ακόμη και χρηματικά κίνητρα στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά.

Η περιφέρεια του Τσελιάμπινσκ πληρώνει κάθε μητέρα κάτω των 24 ετών με 8.500 στερλίνες (περίπου 10.000 ευρώ) για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού.

Αρκετοί εξέχοντες πολιτικοί προτρέπουν τους κατοίκους τους να σκεφτούν να κάνουν παιδιά από νεαρή ηλικία.

Η βουλευτής Ζιάνα Ριάμπτσεβα έχει εκφράσει παρόμοιες σκέψεις λέγοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει ήδη να σκέφτονται να κάνουν παιδιά μέχρι να φτάσουν τα 18.

Το τρέχον ποσοστό γονιμότητας στη Ρωσία είναι μόλις 1,5 παιδί ανά γυναίκα.

Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον τυπικό μέσο όρο 2,1 που οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός σταθερού πληθυσμού.

Ο πληθυσμός της Ρωσίας αναμένεται να υποστεί μια ανησυχητική κατάρρευση τα επόμενα 25 χρόνια.

Οι προβλέψεις λένε ότι ο πληθυσμός των 144 εκατομμυρίων που ελέγχει ο Πούτιν σήμερα, θα πέσει κάτω από 130 εκατομμύρια έως το 2050.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκληρή καταδίκη των σιωνιστών από Ρωσία-Κίνα!

21/9/2024     -       23.34

«Ποιος είναι ο σκοπός του ΟΗΕ όταν 5 κράτη

έχουν το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο;

Ποιος είναι ο σκοπός των... ομιλιών μας μία φορά το χρόνο

στα Ηνωμένα Έθνη, όταν στη διπλανή αίθουσα υπάρχουν 5 κράτη

που αποφασίζουν για εσάς που κάθεστε εδώ. 

Εσείς, τα 191 κράτη είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου» 

Μουαμάρ Καντάφι

Ο Μουαμάρ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως όχι μόνον δικαιώθηκε, αλλά τώρα η σιωναζιστική κατοχική οντότητα, "κράτος" τρομοκράτης, η 51η πολιτεία των ΗΠΑ (52η είναι η λεγόμενη ευρωπαϊκή ένωση), δεν υλοποιεί καν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των 5 για το τέλος της Γενοκτονίας στη Γάζα. Γράφει στα αρχίδια της το παραμύθι του "διεθνούς δικαίου", βομβαρδίζει πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, δολοφονεί στην καρδιά του Ιράν τον φιλοξενούμενο ηγέτη της Χαμάς, διαπράττει γενοκτονία στην Παλαιστίνη 76 χρόνια τώρα,  δολοφονεί με εκρήξεις τηλεειδοποιητών πολίτες του Λιβάνου, βομβαρδίζει στη Βηρυτό... και το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο" έχει παντελώς ξεφτιλιστεί. Όσοι σήμερα παπαγαλίζουν το "διεθνές δίκαιο" είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ! Κύπρος, Παλαιστίνη, ψευδοκράτος Κόσοβο, ψευδοκράτος Σκόπια (μάλιστα, εδώ οι λακέδες των ιμπεριαλιστών βάπτισαν τη Νατοϊκή βάση στα Σκόπια, χωρίς ίχνος ντροπής Μακεδονία)... μαζί με ότι βιώνουμε σήμερα στη Μέση Ανατολή.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Vasily Nebenzya, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ:

«Οι εκρήξεις τηλεειδοποιητών στον Λίβανο μεταφέρουν την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή σε μια νέα διάσταση υψηλής τεχνολογίας και αυτό είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ανατροπή.

Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους έχουν φέρει τον κόσμο στον κίνδυνο ενός νέου τύπου τρομοκρατικών επιθέσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν με χρήση οικιακών συσκευών.

Οι διοργανωτές των εκρήξεων δεν γλίτωσαν κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Εκρήξεις χτύπησαν παντού: σε αγορές, φαρμακεία, καταστήματα και νοσοκομεία.

Η Μόσχα θεωρεί αυτό που συνέβη ως τρομοκρατική επίθεση και καταδικάζει σθεναρά αυτήν την επίθεση στον φιλικό Λίβανο και τους πολίτες του. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και σοβαρή αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου.

Η σπειροειδής βία στη Μέση Ανατολή υπονομεύει τις (δήθεν) "ειρηνευτικές" προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν και τα διαφημιζόμενα μέτρα της για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ψευδοδιπλωματίας είναι πολύ αμφίβολα».

Vasily Nebenzya, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: «Όποιος διέπραξε αυτή τη βάρβαρη επίθεση χωρίς διακρίσεις, είναι απολύτως τρομοκρατική επίθεση»

Fu Cong, ο Κινέζος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: «Η ιστορία δεν έχει ακούσει ποτέ για τέτοιο περιστατικό. Είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δείχνει περιφρόνηση για τους κανόνες και αξίζει καταδίκης»

Σκληρή καταδίκη των σιωνιστών από Ρωσία-Κίνα! Ε... και;

Τη δίκαια λύση μπορούν να δώσουν μόνον τα όπλα της Αντίστασης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλε Σέτερ: Δεν θέλω να μπαίνουν χρήματα λερωμένα με αίμα στον λογαριασμό μου... κι απέρριψε τη μεταγραφή του!

21/9/2024        -    22.38

Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής Όλε Σέτερ, απέρριψε πρόταση μεταγραφής για πολλά εκατομμύρια από την ισραηλινή ομάδα Μακάμπι Χάιφα, προβάλλοντας έντονες ηθικές αντιρρήσεις.

Ο  Όλε Σέτερ, 28χρονος επιθετικός της Ρόσενμποργκ, δήλωσε στο νορβηγικό κανάλι TV 2 ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τη συμφωνία, παρά την τεράστια οικονομική ασφάλεια που θα του έφερνε:

«Δεν θέλω να μπαίνουν χρήματα λερωμένα με αίμα στον λογαριασμό μου. Θα ήταν ένας εφιάλτης...

Η συμφωνία θα μπορούσε να με κάνει οικονομικά ανεξάρτητο, αλλά δεν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω μια χώρα της οποίας οι αξίες και οι πράξεις είναι εναντίον της....

Είναι μια χώρα που δεν έχει ούτε την ηθική, ούτε τις αξίες να με εμπνεύσουν να εκπροσωπήσω»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

-Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει συγκλονιστικά το 'Δέντρο' του Μάνου Λοΐζου, 48 χρόνια μετά το πρώτο άκουσμά του στο 2ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. 

 Σ’ ένα χρόνο σ’ ένα μήνα

θα σκεπάσει την Αθήνα

-Μια στιγμή γεμάτη μνήμη, ιστορία και συγκίνηση στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του φεστιβάλ. Η μουσική που μας συντροφεύει στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

Σχολιο.- Ένας συνεπής Κομμουνιστής με ταξική συνείδηση δεν θα αποδεχόταν ποτέ τον ταξικό του εχθρό ως διασκεδαστή του.

Όλοι οι υπόλοιποι δεν ξεχνάμε τους θιασώτες των μνημονίων.

Αυτούς που ως σύζυγοι υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βγαίνανε στην τηλεόραση και μας έλεγαν χωρίς ίχνος ντροπής, πως είναι "η μνημόνιο ή καταστροφή".

Αυτούς που προκλητικά στην συνέχεια, έκαναν διαφημιστική καμπάνια για την CYTA και την βάφτιζαν "συναυλίες αλληλεγγύης για τους πληγέντες κατοίκους στις φτωχογειτονιές της Αθήνας".

Είστε ξεφτίλες!

Σχολιο.- Κομμουνιστές με μνήμη χρυσόψαρου

Αυτά έγραφε ο Ριζοσπάστης το 2012

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6719662

Γιώργος Νταλάρας: Αντιλαϊκή στοίχιση και αντικομμουνισμός



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η αμερικανική εταιρεία Swiftships παρουσίασε την τελευταία της εξέλιξη, το ναυτικό drone Swift Sea Stalker (S3), το οποίο σχεδιάζει να αγοράσει το Πεντάγωνο

-Είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους AGM-179 ικανούς να καταστρέψουν κινούμενους και σταθερούς στόχους σε απόσταση έως και 8 km

-Αντίστοιχα όπλα έχουν εδώ και καιρό φτιάξει οι Ιρανοί, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες στο είδος. Ευτυχώς τώρα που παρουσίασαν ένα τέτοιο σχέδιο οι Αμερικάνοι μπας και το αποκτήσουμε εδώ στη χώρα μας. Είναι ένα ιδανικό οπλικό σύστημα για την Ελλάδα, που δυστυχώς εάν δεν είναι Νατοϊκά δεν μπορούμε να ψωνίσουμε απο πουθενά αλλού....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. 

Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. 

Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. 

Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια. 

Έσκισα και τα χέρια μου, έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα. 

Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο. 

Μου έλεγαν να "σε πληρώσω". 

Τι πληρωμή ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; 

Ήταν όλοι ηλικιωμένοι κι ένα παιδί 18 ετών. Τώρα ήρθαμε με το ελικόπτερο»

Τον θυμάστε πέρυσι τον 81χρονο Κώστα Τασιόπουλο στις πλημμύρες Ντάνιελ της Θεσσαλίας?

Όπου διέσωσε με τη βάρκα του τουλάχιστον 15 άτομα μεταφέροντάς τους σε ασφαλή σημεία, πριν καν το κράτος διανοηθεί να στείλει τα Ζ ΜΑΚ και διασώστες με φουσκωτά. 

Σαν άλλος περαματαρης της ζωής, φόρτωνε στη βάρκα του ψυχές για να συνεχίσουν τη ζωή τους .

Και αφού επετέλεσε την αποστολή του, κλήθηκε ο ίδιος χθες να ανέβει στη βάρκα του σκοτεινού περαματαρη για να τον περάσει αντίκρυ.

Και δεν χρειάστηκε το νόμισμα στο στόμα, αντίτιμο για το πέρασμα του στον Αχέροντα.

Τον συντρόφευαν οι ευχές των 15 αυτών ψυχών και ο θαυμασμός και το "χρέος " όλων των υπολοίπων.

Σ'ευχαριστουμε Κύριε Κώστα...

Καλό Πέρασμα στο Φως να έχεις Άνθρωπε μου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εικονιζόμενος είναι ο Μάριος Σαλμάς ιατρός με περγαμηνές, συγγραφέας, που κατέχει θέση Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως χειρουργός ορθοπεδικός αθλητίατρος και ατυχώς βουλευτής της Ν.Δ.

Κατήγγειλε δημόσια οτι το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υγείας έκαναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς υπέρ συγκεκριμένων "ημετέρων "

Τι κάνει ο Κυριάκος Κορλεόνε; Αντί να το διερευνήσει, ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ τον βουλευτή.

Ο απότοκος της παραβίασης του κώδικα σιωπής (ορμετά) που επιβάλλεται στα μέλη της πολιτικής συμμορίας που λέγεται Ν.Δ. και απαγορεύει την αποκάλυψη εμπιστευτικών μυστικών!

Μάλιστα ,ο Μάριος Σαλμάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Open, σχετικά με το γεγονός της μη προστασίας της πρώτης κατοικίας από τα ξένα φανς «κάρφωσε» τον Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ θυμάστε όταν είχε βυθιστεί η υποβρύχια μπανιέρα των δισεκατομμυριούχων που είχαν βγει διάφοροι «ειδικοί» και εξηγούσαν (πολύ εμπεριστατωμένα πάντα) το πώς εξερράγη το Titan και ότι έχουν μείνει μόνο κομματάκια μεγέθους λίγων χιλιοστών;

Ε, τα «κομματάκια των χιλιοστών» 

Πρέπει να είναι οι ίδιοι «ειδικοί» που είχαν πολύ εμπεριστατωμένη γνώμη και για την υστερία του Covid που πλέον τον έχουν ξεχάσει όλοι και ο κόσμος είναι σε φάση «α κυκλοφορεί covid αυτή την εποχή» όπως παλιά είχαμε το «σέρνετε μια γρίπη». Όπως λέγαμε κάποιοι ότι θα αποδειχτεί.

Οι ειδικοί... αχ αυτοί οι ειδικοί συνέχεια, μαζί με τους γενικούς που ακούν και υπακούν τυφλά στους ειδικούς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτήν την "πνευματική μας ηγεσία", που εναγωνίως πάλευε να μη δοθεί το Νόμπελ λογοτεχνίας στον Άγγελο Σικελλιανό, το Γιάννη Ρίτσο, τον Κώστα Βάρναλη, το Νίκο Καζαντζάκη, αμείλικτα στηλίτευε ο Γιάννης Σκαρίμπας και "πετούσε τους καταπρόσωπο, σ' αυτούς τους ευνουχιστές της Ιστορίας και τους αλλουβρεχήτες της αλήθειας", το κάθε του βιβλίο, το κάθε του άρθρο, το κάθε του σημείωμα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα θα μου πείτε τι ξέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, η Ελεωνόρα Μελέτη και ο Γιώργος Αυτιάς, από διπλωματία και εξωτερική πολιτική, για να ψηφίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Εχετε δίκιο! Τίποτα δεν ξέρουν, εκτός από την ευπείθεια στο κόμμα και στις ξένες εντολές. 

Ο ένας έλεγε τον καιρό, ο άλλος διάβαζε τα ραβασάκια απ΄του Μαξίμου και η άλλη ασχολιόταν με κάτι πορνοταινίες.

Ούτε ένας απ΄αυτούς δεν ζήτησε την γνώμη των ψηφοφόρων του, για να ψηφίζει στο Ευρωκοινοβούλιο, την εξάπλωση του πολέμου, την μετατροπή των Ευρωπαϊκών οικονομιών, σε πολεμικές και την καταστροφή της Ευρώπης, για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ούτε ένας απ΄αυτούς και μαζί τους ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελισάβετ Βόζεμπεργκ ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Σάκης Μανιάτης, δεν αντιλήφθηκε την σημασία της ψήφου του, για το μέλλον των λαών. Το βασικό, να πέφτει ο παχυλός μισθουλάκος.

Ολοι αυτοί ψήφισαν υπέρ της δυνατότητας των Αμερικάνων μισθοφόρων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία να στέλνουν Αμερικανικούς πυραύλους στο εσωτερικό της Ρωσίας από την Ουκρανία, καθοδηγούμενοι οι αμερικάνικοι πύραυλοι από αμερικάνικους δορυφόρους, στοχεύοντας τα πυρηνικά όπλα ή εργοστάσια της Ρωσίας, προκαλώντας μια πιθανή πυρηνική απάντηση, στους εχθρούς της. Και εμείς, άθελα μας, συμπεριλαμβανόμαστε σ΄αυτούς με απόφαση Μητσοτάκη.

Το φιάσκο της ψήφου τους ήρθε από τον ίδιο τον Ουκρανό "σύμμαχο" τους.

"Είναι ήδη αργά να χρησιμοποιήσουμε τους ATACMS, εναντίον της Ρωσίας. Οι Ενοπλες Δυνάμεις τους μετέφεραν, σε άλλες βάσεις τα αεροπλάνα τους, περισσότερο από 300 χιλιόμετρα μακριά, από την Ουκρανία" δήλωσε, προχτές ο ληγμένος "Πρόεδρος".

Πώς σας δουλεύουν, βρε, οι ηθοποιοί των ΗΠΑ;; Πώς σας δουλεύει βρε, η ασήμαντη ψείρα της Ουκρανίας;;

Τρέξατε να δηλώσετε υποταγή στις μπλόφες τους και να γλείψετε Αμερικανικούς και φασιστικούς κ@λους, χωρίς κέρδος!

Να τους ξαναψηφίσετε εσείς οι μαζόχες, που γουστάρετε τον πόλεμο στην πόρτα σας! Γίδια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεωρώ πώς το ΚΚΕ οδεύει πρός τον νεοτροτσκισμό και μάλιστα στην χειρότερη μορφή του.

ο νεοτροτσκισμός και το πάντρεμα του με τους γελοίους της σχολής της Φρανκφούρτης κατέχουν μαζί την ηγεμονία της σημερινής ιδεολογικής αριστεράς σε όλους τους τομείς.Αρέσει η δεν αρέσει ο σταλινισμός,σε όλες του τις εκδοχές και με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις του,έβαλε μπροστά την ιδέα του έθνους και του αγώνα για εθνική απελευθέρωση.Κίνα και κινήματα τρίτου κόσμου είναι χαρακτηριστικά δείγματα αυτού.

Σχολιο.- Την θεωρία του αναχώματος αν δεν κάνω λάθος το ΚΚΕ την πλασαρε, με ότι έχει γίνει τόσα χρόνια με το ΚΚΕ η πεποίθηση μου ότι υπάρχει συμφωνία με το αστικό κράτος να παίζει αυτό το ρόλο εδραιώνεται όλο και πιο πολύ μέρα με την ημέρα...

Σχολιο.- Η θεωρία του αναχώματος είναι η πιο ηλιθια θεωρία που έχει υπάρξει ποτέ. Η απάντηση στους ηλίθιους που την λένε είναι αποστωματική. Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Σχολιο.- "Το ΚΚΕ είναι εγγυητής της αστικής και νατοικης ιμπεριαλιστικής νομιμότητας".

Νομίζω, ότι είναι η τραγική ουσιακή συμπύκνωση όλων.

Προσωπικα, πολλά χρόνια το πίστευα αυτό, αλλά πάντα άφηνα ένα περιθώριο ότι μπορεί και να κάνω λάθος και το μέλλον να με εκπλήξει κατά κάποιον τρόπο. Όμως εδώ και αρκετά χρονια είμαι, δυστυχώς, και ο ίδιος σίγουρος γι' αυτό.

Σχολιο.- τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Που το είδες το σταλινικό πρόσημο μετά το 1991; Η ηγεσία του Περισσού έχει δήθεν "αποκαταστήσει" τον Στάλιν, αλλά στην ουσία έχει τροτσκιστική πολιτική και στρατηγική γι' αυτό και αναθεωρεί την ίδια την ιστορία του ΚΚΕ.

Σχολιο.- Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε στη Μεταπολιτευτική περίοδο του αυτόνομου κινήματος και του ριζοσπαστισμού στην εργατική τάξη και στη νεολαία . Το θέμα μας δεν είναι μή και κατασταλεί η πρωτοπορία αλλα να διασωθούν στοιχειώδεις πρακτικές λαικής οργάνωσης και δράσης. Οι στοιχειώδεις αναφορές στη χειραφετητική πολιτική. Δηλαδή πρέπει να απαντήσουμε με ποια εργαλεία καλείται ενας κόσμος να παλέψει τωρα οχι σε μια άλλη συγκυρία. Και τωρα οι μόνοι που ασχολούνται με την κοινωνία των εργατών και των φτωχών είναι οι ΚΚέδες. Είναι μαλάκες ; είναι. Αλλα δικοί μας μαλάκες. Σκέψου να είχαν καβαλήσει και αυτοί τον γάιδαρο του κυβερνητισμού. Δεν θα γίνονταν ούτε συγκεντρωση. Δεν λέω να αυτοκαταργηθεί κάθε άλλη φωνή αλλα και αυτη η πλήρης αποδόμηση δε νομίζω οτι βοηθά κανεναν. Μην παραβλέπουμε το πραγματικό σενάρο του πλήρους νεκροταφείου. Εγω ευχαρίστως να στηρίξω μια οποιαδήποτε κίνηση πρωτοπορίας σε κάθε επίπεδο. Ξέρω όμως οτι στις πλατύτερες μάζες χρειάζεται και κάποιος ακόμα μεγαλύτερος αυτής της κίνησης να δίνει κάποιες μάχες υπεράσπιστης της μνήμης και των άμεσων λαικών αναγκών.

Σχολιο.- το ΚΚΕ έπαιξε ειδικά φέτος έναν θετικό ρόλο στη νεολαία (φοιτητές) και κράτησε και δυο τρεις εργατικούς κλάδους (χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής συγκυρίας για το γεγονός ότι τα σωματεία είναι άδεια από κόσμο)... Απλώς αυτό που συμβαίνει, θεωρώ, είναι ότι βλέπουν να προσεγγίζουν το διψήφιο... και νομίζουν ότι μόνο αυτοί είναι

Σχολιο.- δεν είναι οτι δεν θέλουν να αυξηθούν ποσοστιαία. Θέλουν να μεγαλώσουν. Δεν εχουν ακόμα το στελεχικό δυναμικό , δεν υπάρχει το πνεύμα της πρωτοβουλίας που χρειάζεται

Σχολιο.- Δεν αφήνεται να υπάρξει, πνίγεται στην ιεραρχία και τον έλεγχο.

Σχολιο.- Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει το brand name κι έτσι μπορεί η ηγεσία του να δρα ως 5η φάλαγγα....εκτός από τη στάση του στο ευρώ, στο δημοψήφισμα και τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανάρτηση να θυμίσω το μπρατσάκι του Κουτσούμπα να δέχεται "το δώρο της επιστήμης" της Pfizer που πριν μερικά χρόνια ο Ριζοσπάστης την ανέφερε ως εταιρεία δολοφόνων

Σχολιο.- Η στάση του στην πανδημία ήταν μεγάλη ντροπή. Κι αν θυμάσαι, το 2023, προεκλογικά, ο Κουτσούμπας επισκέφτηκε την Φάιζερ. Είπαν πως στέκονται δίπλα στους εργαζομένους. Όμως, τους υπαλλήλους της φάιζερ δεν τους λες και αντιπροσωπευτικό δείγμα προλεταριάτου. Θα την έλεγες απλώς συμβολική επιβεβαίωση της στάσης του στην πανδημία.

Σχολιο.- Αν είχε πάρει άλλη στάση το ΚΚΕ στην πανδημία και άλλη στάση στον ρωσοΝΑΤΟϊκό πόλεμο να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν υπό διωγμό. Αλλωστε το σύστημα δεν το ανησυχεί η φρασεολογία που χρησιμοποιείς (μπορείς να λες ότι θες) αρκεί να μην αμφισβητείς πρακτικά την ηγεμονία του.

Σχολιο.- μα όλα τα κόμματα συμφώνησαν απόλυτα με την υγιεινιστική τρομοκρατία όπως άλλωστε και στον ρωσοΝΑΤΟϊκό πόλεμο.

Σχολιο.- Μόνο τα ακροδεξιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ"

Ο στρατός του ρατσιστικού κράτους των σιωνιστών εποίκων κατακτητών μπούκαρε στα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στην κατεχόμενη Ραμάλα και σταμάτησε για μια ακόμη φορά τη λειτουργία του. Απαγορεύοντας τη μετάδοση ειδήσεων με διεθνή απεύθυνση, για τα εγκλήματα των Ισραηλινών φονιάδων. 

Πρόκειται για πρακτικές με τις οποίες έχει εξοικειωθεί, πλέον, ο κόσμος στη Δύση και τις θεωρεί αυτονόητες.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι εδώ και πάνω από δύο χρόνια του έχουν απαγορεύσει να ενημερώνεται από ρωσικά ΜΜΕ και το δέχτηκε χωρίς αντιδράσεις.

Έχοντας αποδεχτεί τον εξευτελισμό του να του ορίζει η κυβέρνηση τι θα μαθαίνει και τι όχι από τη Ρωσία και την Ουκρανία, γιατί άραγε να ενοχληθεί με την απαγόρευση του να μαθαίνει ειδήσεις από την Παλαιστίνη;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισαακ Χέρτζογκ(πρόεδρος του Ισραήλ: «Το Τέλ Αβιβ μάχεται για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο».Το θράσος του αυτό θα προκαλούσε εμμετο έαν με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν είχαν δολοφονήσει δεκάδες χιλιαδες αμάχους κυριως μικρά παιδιά…

Σχολιο.- Αυτό το "μαχόμαστε για όλο τον ελεύθερο κόσμο" τελικά φαίνεται πως είναι ίδιον των φασιστών. Το ίδιο ακριβώς λέει κι ο...Ζελένσκι!

Σχολιο.- Οι ηγεσίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ισραήλ και λοιπών συγγενών, μοιάζουν με τους φασίστες ναζιστές του Χίτλερ;!?...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ακόμα μία συγκέντρωση Αλληλεγγύης απόψε βράδυ Σαββάτου γιά την Ελεύθερη Παλαιστίνη στο Σύνταγμα και το σταμάτημα τής γενοκτονίας που συνεχίζει τό δολοφονικό σιωνιστικό κράτος Απαρχαιντ του Ισραήλ αποθρασυμένο, με τις πλάτες του Αμερικανικού και ΕυρωΝατοικού ιμπεριαλισμού



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να προσέχετε τις ..επίπεδες κοιλιές..φουσκώνουν απότομα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.#Επέτειος_Σήμερα Παρασκευή τής ανατίναξης τών γραφείων τής #ΕΣΠΟ,μιάς Φιλογερμανικής Οργάνωσης πού στόχευε στό νά μεταφέρει Έλληνες εργάτες στή Γερμανία γιά νά πολεμήσουν στό πλευρό τών #ΝΑΖΙ στό Ανατολικό μέτωπο,.Από τήν Οργάνωση #ΠΕΑΝ πού έγινε στίς 20 Σεπτεμβρίου 1942.!! Ανάμεσα στά μέλη τής ΠΕΑΝ πού πρωτοστάτησαν ήταν ή Σαμιώτισσα #Ιουλία_Μπίμπα.!! Μιάς 32χρονης γυναίκας,πού εργαζόταν ώς παραδουλεύτρα,οικιακή βοηθός,καθαρίστρια, πλύστρα σέ πλουσιόσπιτα.!! Ήταν αυτή που μετέφερε τα εκρηκτικά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελεονώρα Μελέτη ζητά να ποινικοποιηθεί η ελευθερία του λόγου.

Σκατά στο λάκκο των νουρδιτών που ψήφισαν την πορνοστάρ.

υ.γ. είναι μία από τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ που άνοιξαν τον δρόμο για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

19/9/2024 Η Ελεονώρα Μελέτη στην πρώτη της ομιλία στην Ευρωβουλή ζητάει να ποινικοποιηθεί η ελευθερία του λόγου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Συγκέντρωση - Διαδήλωση 

Να σταματήσει η MOTOR OIL τον εφοδιασμό με πλοία στρατιωτικών καυσίμων στο Ισραήλ στον γενοκτονικό πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού! 

Σάββατο 28/9, ώρα 12, Πλατεία Ευαγγελιστρίας Άγιοι Θεόδωροι. 

Αναχώρηση λεωφορείων: 

Αθήνα: Ομόνοια στις 9.40 πμ 

Πειραιάς: Πλατεία Καραϊσκάκη στις 9.40 πμ 

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα της ΠΕΝΕΝ: 2104511801 - 2104183195 

ή στο Email: penen@otenet.gr



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον ορισμό της ΕΕ για την τρομοκρατία: 

Τρομοκρατία συνιστά 

-σοβαρός εκφοβισμός ενός πληθυσμού

-αθέμιτος εξαναγκασμός κυβέρνησης ή διεθνούς οργανισμού να εκτελέσει ή να παραλείψει οποιαδήποτε πράξη

-σοβαρή αποσταθεροποίηση ή καταστροφή των θεμελιωδών πολιτικών, συνταγματικών, οικονομικών ή κοινωνικών δομών μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού.

Το Ισραήλ διαπράττει και τα τρία αυτά όχι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων αλλά και εναντίον τον γειτονικών κρατών (Λίβανος, Συρία, Ιράν), εναντίον του ΟΗΕ και ακόμη η ΕΕ δεν έχει καταδικάσει την τρομοκρατία των σιωνιστών...!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υποψήφιος πρόεδρος που υποστήριζε η φιλοαμερικακή δεξιά στη Βενεζουέλα αναγνώρισε το αποτέλεσμα των εκλογών και στη συνέχεια... ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία . Οι ΗΠΑ δεν... αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα οπότε σκέφτηκε να πάει όσο πιο μακρυά γίνεται για ευνόητους λόγους ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτές οι Βαλτικές χώρες έχουν πολύ πλάκα!

Ένα φουσκωτό αντίγραφο ενός τανκ M1 Abrams εκτίθεται κατά τη διάρκεια μιας δημοσιογραφικής παρουσίασης στο Decin της Τσεχίας.

Η Εσθονία έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την αγορά φουσκωτών ψεύτικων τανκς, για να αποσπάσει την προσοχή των εχθρικών επιτιθέμενων δυνάμεων, ως μέρος της αμυντικής επένδυσης του Τάλιν.

Το Τάλιν αναμένεται να δαπανήσει 10 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά.

Εν ολίγοις, θα αγοράσουμε φουσκωτά τανκς αξίας 10 εκατομμυρίων, θα τα βάλουμε στα σύνορα και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να τρομάξουμε τον Πούτιν!

Σχολιο.- Και γιατι δεν αγοραζουν φουσκωτες κουκλες του σεξ να τις βαλουν στα συνορα να μαγευουν τους ρωσους στρατιωτες να τους αποσπανε την προσοχη που ειναι και φτηνοτερες.

Αλλα που επιχειρηματικο μυαλο.

Με κανεις εμενα πρωθυπουργο.

Οχι με κανεις;

Σχολιο.- Τελικά αυτοί έχουν λαλήσει.

Σχολιο.- από το πολύ αντιρωσισμο έχουν αποτρελαθει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το WhatsΑpp δεν θα είναι προσβάσιμο, από 1ης Οκτωβρίου, σε 45 κινητά. 

Ορισμένες συσκευές στη λίστα αποκλεισμού υπάρχουν εδώ και 7 χρόνια ή περισσότερα και η ομάδα του WhatsApp αποφάσισε να τα εγκαταλείψει για να επικεντρωθεί σε πιο σύγχρονο υλικό και ενημερωμένο λογισμικό, όπως αναφέρει.

Η λίστα με τα αποκλεισμένα κινητά είναι:•

Galaxy Ace Plus;  Galaxy Core;  Galaxy Express 2;  Galaxy Grand;  

Galaxy Note 3 N9005 LTE;  Galaxy Note 3 Neo LTE+;  Galaxy S 19500;

Galaxy S3 Mini VE;  Galaxy S4 Active;  Galaxy S4 mini I9190;  Galaxy S4 mini I9192 Duos;  Galaxy S4 mini I9195 LTE;  Galaxy S4 Zoom.

Motorola  Moto G; Moto X.

Apple  iPhone 5;  iPhone 5C;  iPhone 6;  iPhone 6S Plus;  iPhone 6S;  iPhone SE.

Huawei  Ascend P6 S;  Ascend G525;  Huawei C199;  Huawei GX1s;  Huawei Y625.

Lenovo  Lenovo 46600;  Lenovo A858T;  Lenovo P70;  Lenovo S890.

Sony  Xperia Z1;  Xperia E3;  Xperia M;

LG  Optimus 4X HD P880;  Optimus G;  Optimus G Pro;  Optimus L7.

Gadgets από άλλες μάρκες  Lenovo A820;  Faea F1;  THL W8;  Archos 53 Platinum;

Wiko Cink Five;  Wiko Darknight;  ZTE V956;  ZTE UMi X2;  ZTE Grand S Flex;

ZTE Grand Memo.

Πάρτε καινούρια όσοι επιμένετε και κάντε κανα σταυρό, για την μπαταρία.

Σχολιο.- Τα προϊόντα ( και προγράμματα) έχουν πλέον σύντομη ημερομηνία λήξης με την βούλα.Το ιδιο και για σέρβις και ανταλακτικα. Τα δικαιώματα καταναλωτή - χρηστη πετάχτηκαν στο καλαθι

Σχολιο.- xiaomi μονο και απο Κινα . οπωσδηποτε οχι κινητο που ανηκει στη δυτικη τρομοκρατικη σφαιρα των δορυφορων των ΗΠΑ.

η αλυσιδα παραγωγης αλλων συσκευων ειναι προσβασιμη απο τις δυτικες τρομοκρατικες υπηρεσιες οπως ειδαμε με την πολυετη επιχειρηση του Ισραηλ

Σχολιο.- Οι μπαταρίες δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο, ο μηχανισμός έκρηξης βρίσκεται στην πλακέτα των συσκευών.

Και ως γνωστόν υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού της συσκευής ακόμα και χωρίς την κάρτα SIM.

Σχολιο.- Οι ειδικοί είπαν ότι η εκρηκτική ύλη υπήρχε στις μπαταρίες, ώστε με την υπερθέρμανση τους να είναι μεγαλύτερη η ζημιά.

Σχολιο.- Το να κρατάς κινητό νεώτερο 20ετίας είναι και πασέ και πολλαπλά αυτοκτονικό... 

Σχολιο.- ΑΓΟΡΑΣΤΕ απλα κινητα, απεμπλακειτε απο τα  «εξυπνα κινητα» που με καθε τροπο στρεφονται εναντιον μας. Και ετσι θα μεινετε ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ και την αποχαυνωση....!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η Χάιφα και τα περίχωρά της συνεχίζουν να καίγονται αφού πάνω από 120 ρουκέτες της Χεζμπολάχ στόχευσαν δύο φορές την αεροπορική βάση «Ramat David» του IOF (τη μόνη αεροπορική βάση στο βορρά), την εταιρεία όπλων Rafael και την κατοικημένη περιοχή «Krayot».

Τα σιωvιστικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ και έναν από την Υεμένη.

-Τεκμηρίωση της μεγάλης καταστροφής που προκλήθηκε από ρουκέτες αντίστασης της Χεζμπολάχ σε οικισμούς κοντά και στη Χάιφα. 

Ένας έποικος από το "Kiryat Bialik", βόρεια της Χάιφα, δήλωσε στη σιωνιστική εφημερίδα "Maariv":

"Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν, ούτε καν το 2006. Όλοι υποθέσαμε ότι θα υπάρξει απάντηση από τη Χεζμπολάχ, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν τόσο ισχυρή, ειδικά όταν υπάρχει ο «Σιδερένιος Θόλος», ο οποίος υποτίθεται ότι μας προστατεύει».

Πάνω από μισό εκατομμύριο έποικοι κατέφυγαν σε καταφύγια απόψε. 

Τουλάχιστον 8 τραυματισμοί εποίκων έχουν αναφερθεί στην Afula και 5 στη Χάιφα.

Σχολιο.-  Ενώ η ισραηλινή μονάδα 8200 που χρηματοδότησε τους λογαριασμούς "OSINT & intel" στο X ισχυρίζεται ότι οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ προσγειώθηκαν μόνο σε ανοικτές περιοχές βουνά και δαση, πλάνα που κυκλοφόρησαν από εποίκους δείχνουν το αντίθετο.

- Σκεφτείτε πόσο άχυρο έχουμε φάει τόσες δεκαετίες τώρα ....

Σχολιο.- Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί «σε μια άλλη Γάζα». 

Είναι σαφέστατο το υπονοούμενο.

Οι Ισραηλινοί ως στιγνοί εγκληματίες που είναι...

θα βάλλουν κατά αμάχων.....χωρίς έλεος.

Το γνωρίζει καλά ο Αντόνιο Γκουτέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες λοιπόν 21 Σεπτεμβρίου, που το Ισραήλ έκανε μια από τις πιο σφοδρές επιθέσεις του στο νότιο Λίβανο επιδιώκοντας ξεκάθαρα μια ανοιχτή σύγκρουση με το Ιράν…

Χθες μια ημέρα πριν ολοκληρωθεί η μοιραία εβδομάδα που οι εκπρόσωποι μας – μαριονέτες ενός τρελού συστήματος στο ευρωκοινοιβούλιο, με ψήφισμα τους έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την πρόκληση ενός ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος στην Ευρώπη, ήταν λέει η Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης!

Μιας Ειρήνης που πλέον οι ηγεσίες μας ασελγούν απρόκλητα πάνω της παίζοντας με τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας, στο χρηματιστήριο της ανεξέλεγκτης πολεμικής βιομηχανίας. Περίμενα να περάσει η χθεσινή ημέρα για να δω ποιο βδέλυγμα της εξουσίας και ποιο μηντιακό φερέφωνο της θα θυμηθεί την ψευτο «Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης» και θα κάνει έκκληση για αυτήν. Ελάχιστη υπηρεσία δηλαδή. Δυστυχώς κανείς! Η δυσανεξία τους στην Ειρήνη θα ήταν εντυπωσιακή, αν δεν ήταν τρομακτική!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια νέα ταινία ντοκιμαντέρ με τίτλο «Άνθρωποι του Χριστού». Η εποχή μας» του εμβληματικού Σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα που εξερευνά τη δίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) από το Κίεβο έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Ο διάσημος σκηνοθέτης λέει ότι η νέα του ταινία στοχεύει σε μια «αντίθετη προσπάθεια απόπειρας δολοφονίας του Θεού» στους ανθρώπους, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ουκρανία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαιευτήριο ''Ελενα'' ..... 

Αναμονή για χειρουργείο για καρκίνο του μαστού μέχρι τέλος Δεκεμβρίου!!!Αποτελέσματα βιοψίας αναμονή πέρα των τριών μηνών!!!!Κοντολογίς...τρεις μήνες για το χειρουργείο και τρεις για τη βιοψία....και όποια αντέξει !!!!!

Παιδιατρικά χειρουργεία αναμονή ενα χρόνο !!!

Μονάδες νεογνών κλειστές λόγω έλλειψης γιατρών και μαιών!!!

Τμήμα ακτινολογικό και αιμοδοσίας υπο διάλυση λόγω έλλειψης προσωπικού και παροπλισμένου τεχνολογικού εξοπλισμού!!!Διοικητικό προσωπικό ελάχιστο!! Ένδυση αγορασμένη απο το ίδιο το προσωπικό!! Πλημμύρες στα υπόγεια και το ισόγειο...κλιματισμός που υπολειτουργεί.....

Και αμέτρητα άλλα προβλήματα!!!

Βγήκαν οι εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν και αντί να ασχοληθεί ο υπουργός υγείας με την τραγική καταστασταση, έστειλε μπάτσους με πολιτικά να τραμπουκίσουν γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους του νοσοκομειού!!!

Ναι...ΜΠΑΤΣΟΥΣ!!!

Και ας έρθουν, να συλλάβουν εμένα που αποκαλώ τους μπάτσους ...μπάτσους ....και ας αφήσουν ελεύθερους αυτούς που σκοτώνουν τους ασθενείς και εξουθενώνουν επικινδυνα τους εργαζόμενους!!!!! 

(Υ.Γ. Φυσικά το προβλημα δεν είναι οι μπάτσοι ...Το πρόβλημα είναι αυτοί που εγκληματούν κατά των πολιτών, πουλάνε τσαμπουκά σε αυτούς που ζητάνε τα αυτονόητα και ποινικοποιούν και τις προσφωνήσεις !!!!)