Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτερα 23 Σεπτεμβριου 2024


Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε Πόλεμο!

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου οι λαοί της Ευρώπης αντίκρυσαν τις συνέπειες των επιλογών τους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, 425 υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές, εψήφισε υπέρ της συνέχισης και εντατικοποίησης του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα που επεξεργάστηκε το πολεμοχαρές ιερατείο της Κομισιόν και έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητάει  από τις Χώρες της Ε.Ε. την άρση των περιορισμών των δυτικών όπλων ώστε να μπορέσει η Ουκρανία να βομβαρδίσει ακόμα και την Μόσχα, προτάσσοντας το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα. Προβλέπει τη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας και όπλων, προτρέποντας τις ευρωπαϊκές Χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον με το 0,25% του ΑΕΠ τους!  Έδειξαν  ξεκάθαρα ότι το αφεντικό  είναι το ΝΑΤΟ και ότι το ΝΑΤΟ πολεμάει με τη Ρωσία.

Ούτε κουβέντα για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για τερματισμό του πολέμου! Αντίθετα, άναψαν το πράσινο φως για επιθέσεις με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς βαθειά μέσα στη Ρωσία, ζητάνε να εντατικοποιηθεί και να διευρυνθεί ο πόλεμος αγνοώντας, επιδεικτικά,  τον κίνδυνο για κλιμάκωση και μετεξέλιξή του σε παγκόσμιο. Zητάνε να επεκταθούν οι κυρώσεις  αδιαφορώντας για τις συνέπειες, την  ενεργειακή φτώχεια, την εκτίναξη των τιμών των αγαθών,  τα λουκέτα, την ανεργία, τις περικοπές των συντάξεων, τη φτώχεια και το θάνατο! Οι συνέπειες απασχολούν μόνον τους λαούς και όχι τους ταγούς του Ευρωκοινοβουλίου που υπηρετούν ξεδιάντροπα  τα συμφέροντα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος του ΝΑΤΟ και της διεθνούς ελίτ, που προωθεί τον πόλεμο ως χρηματιστική επένδυση. Άκρως επικίνδυνοι για την παγκόσμια ειρήνη, υποταγμένοι στην επεκτατική πολεμική μανία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πυροβολούν με την ψήφο τους τα πόδια της Ευρώπης εκθέτοντάς την σε κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Οι μοιραίοι που ψήφισαν και δεν αντέδρασαν είχαν μπροστά τους το εξής  δίλημμα: Να πουν ΌΧΙ στον κίνδυνο μετεξέλιξης του πολέμου στην Ουκρανία σε παγκόσμιο πόλεμο με την Ευρώπη στο μάτι του κυκλώνα, ή, ΝΑΙ στα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ. 425 άθλιοι επέλεξαν το ΝΑΙ! Όσο δε για τους  Ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων είδαμε, φυσικά,  τα αναμενόμενα:

ΝΑΙ ψήφισε η ΝΔ πλην του Β. Μεϊμαράκη που επέλεξε την αποχή.

ΝΑΙ ψήφισε το ΠΑΣΟΚ πλην του Ν. Παπανδρέου που επέλεξε την αποχή.

ΟΧΙ ψήφισαν το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας.

ΟΧΙ ψήφισε ο Κ. Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι υπόλοιποι τρεις επέλεξαν την αποχή.

Και, τα τρία “πατριωτικά” κόμματα; Aυτά που κόπτονται για τον λαό, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής, στα δύσκολα δεν πήραν θέση, την “έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια”. Κρύφτηκαν δια της αποχής!  

Ο πόλεμος είναι για τους λαούς όλα τα δεινά, αθροιστικά. Γι’ αυτό, τα καθήκοντα και οι ευθύνες ενός εκλεγμένου από το λαό βουλευτή απέναντι σε έναν πόλεμο που δεν αφορά στη χώρα του, αλλά αντίθετα,  η ύπαρξη και η κλιμάκωσή του είναι ολέθρια για το λαό του, μεγαλώνουν. Η θέση του απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα αποτελεί κριτήριο για τις γενικότερες προθέσεις του απέναντι στον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε, και μάλιστα έναν λαό που παλεύει για τις στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης. Η αηδιαστικά συμμορφωτική συμπεριφορά μπροστά στην  εξουσία εκείνων που ψήφισαν ΝΑΙ,  ή,  το κιότεμα εκείνων που κρύφτηκαν με την κουκούλα της αποχής αποφεύγοντας να πάρουν μια γενναία απόφαση, είναι απόδειξη αναξιότητας. Είναι ανάξιοι και  ανυπόληπτοι.

Το ΕΠΑΜ απευθύνεται ακόμα μια φορά στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ότι η ανυπόληπτη μπριγκάντα του Ευρωκοινοβουλίου είναι το αποτέλεσμα του 60% αποχής, της χαλαρής ψήφου και της ελαστικής συνείδησης όσων δεν υποπτεύονται τα δεινά που έρχονται για εμάς και τα παιδιά μας.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2024

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γιαπωνέζικη εταιρεία ICOM προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και λέει ότι οι ισραηλινοί αντέγραψαν τα εμπορικά σήματα άλλων εταιρειών για την παραγωγή των δικών τους βομβητών. Και εμείς τους πιστεέψαμε!

Όχι το πασιφανές, ότι συνεργάστηκαν η γιαπωνέζικη εταιρεία με την Μοσάντ!

Ρε, μόνο κινέζικα από δω και μπρος, ή τίποτα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διεθνείς ελίτ προπονούν τη βλαχάρα σε νέα καθήκοντα.

Στη σύνοδο Global Progress Action η Έφη Αχτσιόγλου

Κυριακή, 22-Σεπ-2024 16:50

Στη σύνοδο Global Progress Action, στο Μόντρεαλ του Καναδά, συμμετέχει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς.

Το Σάββατο η κ. Αχτσιόγλου έλαβε μέρος σε συζήτηση με θέμα "Leading with Empathy and Decisiveness”, για την πολιτική ηγεσία με ενσυναίσθηση και αποφασιστικότητα. Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν η Jacinda Ardern, πρώην Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, η Romina Kuko, αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, η Kati Piri, βουλεύτρια του Εργατικού Κόμματος της Ολλανδίας και η Klara Dobrev, ευρωβουλεύτρια, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Δημοκρατικού Συνασπισμού της Ουγγαρίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Patrick Gaspard, πρώην επικεφαλής διεθνών σχέσεων στον Λευκό Οίκο και πρόεδρος του CAP (Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθητές σε σχολείο της πόλης Μπερ Σεβά του Ισραήλ φωνάζουν εν χορώ «να καεί το χωριό σας», όταν ένας Παλαιστίνιος μαθητής της έβδομης τάξης φώναξε «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και κατήγγειλε τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Σε απάντηση, το σχολείο απέβαλε τον Παλαιστίνιο μαθητή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ

Όπως πληροφορούμαστε από τον Βρετανικό Telegraph, στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου αφαιρούνται τα αναλογικά ρολόγια από τις αίθουσες και αντικαθίστανται με ψηφιακά καθώς οι μαθητές δεν είναι σε θέση να διαβάσουν την ώρα. Το επόμενο βήμα θα είναι η αφαίρεση των βιβλίων και η αντικατάστασή τους με εικόνες.

Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Μια χαρά τα διαβάζουν τα αναλογικά ρολόγια οι μαθητές.

Τα ψηφιακά ρολόγια έχουν αποτύχει γιατί η ανθρώπινη αντίληψη προτιμάει να αναγνωρίζει την αναλογική ώρα των ρολογιών με δείκτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που εγκαταλείφθηκαν σταδιακά από τις εταιρίες ρολογιών τα ρολόγια με αριθμούς και επέστρεψαν σε "ψηφιακά με δείκτες". 

Ο λόγος που αντικαθιστούν τα αναλογικά ρολόγια με ρολόγια αριθμών είναι "εκπαιδευτικός". Της επιβολής της ψηφιακής -συμβολικής νοητικής αντίληψης εις βάρος της αναλογικής - ολιστικής αντίληψης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καριόλα, η γαμιόλα, η μασόνα, η σιωνιστοναζίστρια ,. Η παγκοσμιοποιήτρια, η Φράου Άννα Διαμαντοπούλου, είχε το απερίγραπτο θράσος να γράψει στη σελίδα της

«Είμαι ένα παιδί από την επαρχία, από ένα χωριό, γεννημένη σε ένα ορυχείο.»

(Έτσι της είπανε δηλαδή οι ίματζ μεϊκερς της CIA που την καθοδηγούν)

Αϊ γαμήσου καριόλα!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήτημα της μετανάστευσης διχάζει την Ευρώπη.

Οπως σωστά έχει πει η Ζαρα Βαγκενκνεχτ, η σωστή πολιτική λύση για τις φτωχές χώρες είναι η ενδογενής ανάπτυξη και όχι η μετανάστευση και αιμορραγία του πιο ικανού εργατικού τους δυναμικού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί αποσιωπάς το κατάντημα των περισσότερων (όχι όλων) στελεχών του μικρόκοσμου των τροτσκιστικών σεχτών;

Ο Σάββας Κωσταντόπουλος πχ έγινε θεωρητικός της χούντας και εκδότης της εφημερίδας της "Ελεύθερος Κόσμος", από ηγέτης τέτοιας σέχτας (η οποία σύσσωμη είχε συγχαρεί τον Παπάγο "για τη συντριβή των σταλινικών στο Γράμμο" μη ξεχνιόμαστε...

Δεκάδες άλλοι είχαν παρόμοια κατάληξη.

Στο δε παγκόσμιο (και όλο το εγχώριο) τροτσκιστικό μπλοκ, όλες οι σέχτες ήταν όσο και οι Μπους-Θάτσερ και όλα τα καπιταλιστικά κόμμτα και κυβερνήσεις, φανατικοί υποστηρικτές της επιχείρησης "περεστρόικα" της σάπιας σοβιετικής νομενκλατούρας, ενώ όλες οι διακηρύξεις της (ήξεραν τι διάβαζαν και τι έβλεπαν οι καπιταλιστές) έδειχναν ξεκάθαρα πως το πιο σάπιο τμήμα της κρατικοκομματικής ελίτ προωθούσε με στήριξη του παγκόσμιου καπιταλισμού την ιδιοποίηση και ξεπούλημα στην Δύση της δημόσιας περιουσίας και των μέσων παραγωγής από αυτό.

Μόνο οι σταλινικές και μαοϊκές οργανώσεις και ομάδες (παρά τον δικό τους επίσης σεχταρισμό και λάθη) αντιπάλεψαν αναλύοντας το πασιφανές, ότι η νομενκλατούρα είχε μεν την διεύθυνση και σε μεγάλο βαθμό ιδιοποίηση των μέσων παραγωγής, εμπορίας και διανομής, αλλά δεν είχε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕ την τυπική-νομική ιδιοκτησία τους ούτε φυσικά και της γης και του ορυκτού πλούτου.

Μόνο ηλίθιοι ή συνειδητοί πράκτορες "δεν έβλεπαν" αυτό που αμέσως είδαν όλοι απολύτως οι καπιταλιστές ηγέτες και κυβερνήσεις.

Μόνο ηλίθιοι ή συνειδητοί πράκτορες δεν αναρωτιόνταν πώς γίνεται να υποστηρίξουν την καπιταλιστική καταστροφή των λαών της ΕΣΣΔ μαζί με όλους τους καπιταλιστές ηγέτες κόμματα θεσμούς και κυβερνήσεις....

Καθόλου τυχαίο που παρά την επί τόσες δεκαετίες χρόνια από το 1956 επί Χρουστσόφ ως τους Γκορμπατσόφ/Γέλτσιν και πιο καλυμμένη τώρα αντισταλινική προπαγάνδα, και τα δυο ΚΚ στη Ρωσία (που έχουν πάνω από 25% σε εκλογές) είναι λενινιστικά/σταλινικά ενώ οι τροτσκιστές (και) εκεί ούτε 0,05% του λαού δεν έχουν.

Καθόλου τυχαίο επίσης που όλες οι δημοσκοπήσεις ρωσικές και ξένων οργανισμών στη Ρωσία/Λευκορωσία/Καζακστάν (βλ διαδίκτυο) δείχνουν προς μεγάλη λύπη όλων των καπιταλιστών πάνω από 70% των εκεί λαών να έχουν θετική γνώμη για το Στάλιν ενώ για τους υστερικά αντισταλινικούς Γκορμπατσόφ/Γέλτσιν ούτε 1%!!! Και για Χρουστσόφ κάτω από 5%...

-Καθόλου τυχαίο και που ο Τσε Γκεβάρα έλεγε πως χάρη στον Στάλιν έγινε κομμουνιστής και πάντα δήλωνε θαυμαστής του...

Αλλά δεν ξέρει ο Ρωσικός λαός που έζησε τον Στάλιν, ..."ξέρουν" οι εδώ κι αλλούς σέχτες και οι επαγγελματίες αντισταλινικοί "ιστορικοί" του διεθνούς καπιταλισμού



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/9/2024

Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2024

Καμιά δεκαριά Γκεσταπίτες (δηλ. Γερμανοί αστυνομικοί) καταδιώκουν ένα δεκάχρονο παιδάκι επειδή κρατούσε μια Παλαιστινιακή σημαία. Το περικυκλώνουν και το μεταφέρουν συνοδεία και οι δέκα στην κλούβα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή,Φίλες καί Φίλοι, είναι η Άννα πού θέλει νά γίνει Πρόεδρος τού #ΠΑΣΟΚ καί φυσικά Πρωθυπουργός τής Χώρας, γιατί ή Άννα έχει ζήσει και ξέρει..!!

Τί έχει ζήσει.?? Σύμφωνα μέ τήν ίδια γεννήθηκε σέ Ορυχείο καί καθώς τά ορυχεία δέν διαθέτουν Τμήμα μαιευτικής, εννοεί μάλλον κοντά σέ Ορυχείο,άντε δίπλα σ' αυτό.!! Δούλεψε η Άννα, δούλεψε πολύ.. Από τά 17. Καί επειδή στή Δεκαετία τού ΄80 είχε ενσκήψει ό #Σοσιαλισμός στήν χώρα, σύμφωνα πάντα μέ δικά της λόγια δούλευε στά 22 ώς ελεύθερη επαγγελματίας, εμπνεύστηκε από το όραμα του Ανδρέα και συμμετείχε στήν «Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης». Και επειδή ο Ανδρέας είδε μέ Τί #Ταλεντάρα είχε νά κάνει στά 26 της τήν διόρισε #Νομάρχη_Καστοριάς. Από δώ καί μετά η Άννα, μαζί μέ τό "Οραμα, ερωτεύτηκε καί τό δημόσιο χρήμα, αποκλειστικά μέσω τού οποίου βιοποριζόταν επί δεκαετίες. Μετά τόν διορισμό ώς Νομάρχη, ήρθε ή θέση της Γ/Γ Νεότητας και στη συνέχεια πρόεδρος τού #ΕΟΜΜΕΧ, θέσεις συνώνυμες μέ τό "πώς νά πληρώνεστε χωρίς νά κάνετε απολύτως τίποτα". Μετά απ' αυτό τό Βαρύ βιογραφικό ήρθε ή ώρα να μπεί στή Βουλή, πολύ σύντομα νά γίνει καί Υπουργός επί "Σημίτου τού Μεγαλοπρεπούς". Τότε οί άρχοντες διείδαν ό,τι έπρεπε νά κάνει καί διεθνή καριέρα και τήν έστειλαν επίτροπο στήν Ε/Ε. "Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία της ήταν όταν επέστρεψε από τα εξωτερικά καί λίγο αργότερα ανέλαβε τό Υπουργείο #Παιδείας καί εκεί έκανε ότι δεν έκανε οποιοσδήποτε άλλος στήν θέση της., Αντί βιβλίων μοίρασε #Φωτοτυπίες, καινοτομία πού τήν κυνηγά μέχρι καί σήμερα.!! Τό 2012 εμαυρίσθη από τούς ψηφοφόρους, δέν εξελέγη καί άρχισε νά φεύγει από τό ΠΑΣΟΚ μέ #ελαφρά πηδηματάκια. Άλλωστε ή τότε πρόεδρος,#Φώφη_Γεννηματά δήλωσε δύο χρόνια αργότερα «τό Πανελλήνιο γνωρίζει ό,τι έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από τό 2013». Γιατί η Άννα είναι #Οραματίστρια, αλλά πρέπει νά υπάρχουν δύο προϋποθέσεις γιά νά "οραματιστεί": Εξουσία καί δημόσιο χρήμα. Καί αφού αυτά τά δύο απομακρύνθηκαν από τό #ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκε καί ή Άννα απ' αυτό.!!

Τά χρόνια πέρασαν ά Άννα #Ωρίμασε.. Δέν ήταν πιά τό κορίτσι πού σήκωνε τήν γροθιά καί φώναζε συνθήματα. Αυτά είναι ξεπερασμένα. Τί κι"αν κοινωνικά ή ψαλίδα μεταξύ τών εχόντων καί τών φτωχών μεγαλώνει,.Τί κι"αν οί #Νεόπτωχοι συγκροτούν εδώ καί χρόνια μιά κοινωνική πλειοψηφία.!! "Η Άννα είναι τού γόνιμου διαλόγου καί τής ευγένειας. Είναι αυτή πού θά πάει στόν #Πεινασμένο καί αυτό πού θά τού μάθει είναι πώς νά πιάνει σωστά τό #μαχαιροπίρουνο,γιά νά είναι #σικάτος όταν καί εάν κάποια στιγμή γεμίσει τό πιάτο του.!!

-Αυτή είναι ή "Αυτοδημιούργητη" Άννα,.πού άν καί γεννήθηκε σέ ορυχείο δέν μαύρισε τό έξω της,.Αλλά αργότερα τό #μέσα_της μέ δηλώσεις όπως "Εύχομαι σέ 100 χρόνια νά μήν γίνει διά τής βίας ή #Ευρώπη_σκουρόχρωμη".!!

Αυτή είναι ή υποψήφια πρόεδρος "Αννα, πού ενθουσιάστηκε μέ τόν #Σοσιαλισμό,.Λάτρεψε τό δημόσιο χρήμα,.Ζουζούνισε μέ τούς ισχυρούς καί στά 65της έφτασε νά μιλάει σάν κακέκτυπο τής #Λεπέν. Άξια..!!!

Σχολιο.- Αφού τσεπωσε και τα επιτροπικα 5 Χ 360.000 + 5 Χ 12 Χ 85.000 μισθα και "επιδόματα" άνευ φόρων πλέον των αποζημιώσεων αλλά κυρίως πλέον των "υψηλοτατων" γνωριμιων στην Ευρώπη,τωρα φθάνει στο απωγειο του ονειρατος της του προεδρο- πρωθυπουργικού θώκου κάθε μεταλλαγμενου μιζαδορου που γεννήθηκε στον τόπο.

Σχολιο.- πόσοι από αυτούς έχουν δουλέψει? Λυπάμαι για τα παιδιά μας. Μια χώρα διαφθοράς και αδιαφορίας για τον απλό λαό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψωνίζουν από την Ρωσία αυτοί,

ενώ οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να τους πουλήσουν πορτοκάλια, ροδάκινα και φράουλες!!

Τέτοια ρεντίκολα κυβερνούν (λέμε τώρα ότι δήθεν κυβερνούν)...

-Τον Ιούλιο, η Ευρω Ένωση αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών λιπασμάτων στο μέγιστο σε είκοσι μήνες, με αποτέλεσμα το μερίδιο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές αγορές να επέστρεψε πάνω από 30% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti σύμφωνα με τη Eurostat. 

Έτσι, στα μέσα του καλοκαιριού, η ΕΕ αύξησε τις εισαγωγές λιπασμάτων από τη Ρωσία κατά 2,2 φορές σε σύγκριση με τον Ιούνιο και 1,7 φορές σε σύγκριση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους - έως και 199 εκατ. ευρώ. 

Το ποσοστό του Ιουλίου ήταν το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2022, όταν οι παραδόσεις ανήλθαν σε 264 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο μεγαλύτερος αγοραστής αυτού του ρωσικού προϊόντος τον Ιούλιο ήταν η 

Πολωνία : οι αγορές της διπλασιάστηκαν, στα 55,7 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί η 

Γαλλία , η οποία πενταπλασίασε τις εισαγωγές - στα 31,5 εκατομμύρια ευρώ, και η 

Γερμανία , η οποία ανέφερε αύξηση των εισαγωγών λιπασμάτων από τη Ρωσία κατά ένα τρίτο - στα 24,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Η Ιρλανδία παρουσίασε τη σοβαρότερη ανάπτυξη - 

Η Ρωσία αύξησε τις πωλήσεις σε αυτή τη χώρα 18 χιλιάδες φορές, από 101 ευρώ σε 1,8 εκατομμύρια. Η  Ρουμανία  αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών λιπασμάτων με πιο μέτριο ρυθμό - 54 φορές, στα 17,3 εκατομμύρια ευρώ και η 

Βουλγαρία - 25 φορές, στα 12,9 εκατομμύρια ευρώ.

Φάτε σκατά εσείς που τους ψηφίζετε.

Αν και μάλλον σας αρέσουν τόσα χρόνια...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άννα Διαμαντοπούλου

Με πολύ σκληρή και αδιάκοπη «δουλειά» καταφέρνεις, από τα ορυχεία Κοζάνης όπου γεννήθηκες/μεγάλωσες, να λάβεις πρόσκληση συμμετοχής σε κάποια συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg….. Τόσο απλά….

Στις συνεδριάσεις της περίφημης λέσχης Bilderberg, που καθορίζει με τις αποφάσεις της την πορεία των χωρών της Δύσης, οι συμμετέχοντες δίνουν όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λένε εκεί μέσα.

Σχολιο.- αυτή η καρακαηδόνα,που ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ νομάρχης Καστοριάς,αμέσως μολις τελείωσε τις σπουδές της…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημαντική ερώτηση καταθέσαμε 11 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον κίνδυνο να πληστηριαζονται τα σπίτια των εκατομμυρίων δανειοληπτών απο τα σκληρά funds και για την προστασία του δικαιώματος ιδιοκτησίας δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απειλείται από τα κενά του θεσμικού πλαισίου και την κερδοσκοπία μερικών τραπεζών και ξένων funds.

Οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις που ευαγγελίζονταν ότι προσφέρουν προστασία στους

δανειολήπτες και εγγυητές, ιδιώτες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Οι οφειλέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της κατοικίας τους. Από τα 90 δις οι υπό διαχείριση οφειλές που βρίσκονται στις εταιρίες διαχείρισης και αντιστοιχούν σε 2.271.548 οφειλέτες μόνο τα 7,2 δις ρυθμίστηκαν εξώδικα. Επομένως καμία απολύτως ουσιαστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» δεν έχει δοθεί. Αντίθετα, funds και εταιρίες διαχείρισης κερδοσκοπούν αποκομίζοντας υπέρογκα κέρδη, και μάλιστα τα funds αφορολόγητα εντός της χώρας. Το 2023, τα κέρδη των τριών μεγάλων εταιρειών διαχείρισης ανήλθαν περί τα 211 εκατ. ευρώ και είχαν απόδοση κεφαλαίου 28,5%, ανώτερη από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο κλάδο δραστηριότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη να σχεδιαστεί ένα εργαλείο ρύθμισης οφειλών με αποκλειστικό στόχο την άμεση και ουσιαστική προστασία των δανειοληπτών και εγγυητών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των κατοικιών και της περιουσίας τους.

Σε σχετική δήλωση ο Καθηγητης Μαριος Σαλμας τόνισε:

« Όπως επισήμανα στον Πρωθυπουργό στην συνεδρίαση της τελευταίας κοινοβουλευτικής ομάδας είναι καιρός να δούμε τους πολλούς. Και ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολλών είναι τα κόκκινα δάνεια. Περιμένουμε την απάντηση του κ. Χατζηδακη»

Η κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αραμπατζή Φωτεινή

Βλάχος Γεώργιος

Γιόγιακας Βασίλειος

Δαβάκης Αθανάσιος

Κακλαμάνης Νικήτας

Καραμανλή Άννα

Καράογλου Θεόδωρος

Μπουκώρος Χρήστος

Σαλμάς Μάριος

Στυλιανίδης Ευριπίδης

Χαρακόπουλος Μάξιμος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διοργανωτές της Art Athina, καλό είναι να την μετονομάσουν σε Αrt Ανοησίας (λόγω του 99% των "έργων της") και να την απομακρύνουν απ' το νεοκλασικό κτίριο του Ζαππείου, το οποίο προσβάλλεται και στο εξωτερικό του από Γιγάντια και Αντιαισθητική Κατασκευή για Διαφήμιση Γνωστής Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και όλα αυτά υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθήνας κι της Υπουργού Πολιτισμού...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι καλά που δεν έβαλε τον κουνιάδο,

τον μπατζανάκη,ή τη συννυφάδα του,το κοιμισμένο μορμολύκειο…

Απίστευτα πράγματα στις ΗΠΑ – Η σύζυγος του Biden... προήδρευσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο!

Κυριακή 22/09/2024 - 17:12

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο εδώ και έναν χρόνο είχε μία…ιδιαίτερα περίεργη σύνθεση.

Για κάποιο περίεργο λόγο που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, του υπουργικού συμβουλίου προήδρευε η σύζυγος του Joe Biden.

Ο Biden παρουσίασε τη σύζυγό του λέγοντας τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά που η Jill βρίσκεται μαζί μας και αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι το θέμα με το οποίο πρόκειται να μας μιλήσει.

Η Jill πρόκειται να μας ενημερώσει την πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τις υπηρεσίες υγείας των γυναικών», συνέχισε, προσθέτοντας «επομένως, θα ήθελα να δώσω τον λόγο στην Jill».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειονότητα των ΜΜΕ στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν ως απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι η Jill Biden προήδρευε του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα το όνομά της βρίσκεται στους φακέλους με τα νομοσχέδια που φέρουν την προεδρική σφραγίδα.

Να σημειωθεί ότι η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση, καθώς μιλούσε σε μία ιδιαίτερα μικρή προεκλογική συγκέντρωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ευρωπαϊκοί λαοί,πληρώνουν ΑΔΡΟΤΑΤΑ τους σουλατσαδόρους ευρώ-αλητάμπουρες γιά να καταστρέψουν την ήπειρο και τους λαούς της…

Θανάσιμη παγίδα των ΗΠΑ το πολεμικό ψήφισμα της Ευρωβουλής για Ρωσία - Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά που τελικά θα την κάψει

Κυριακή 22/09/2024 - 15:42

Υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη συνιστά το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 το οποίο εγκρίνει  τα ουκρανικά χτυπήματα με δυτικά όπλα βαθιά στη ρωσική επικράτεια

Οι ευρωβουλευτές έλαβαν μια πολύ επικίνδυνη απόφαση εγκρίνοντας με 425 ψήφους υπέρ τις επιδρομές μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

Αποκαλώντας την ουκρανική επιθετικότητα, «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κλιμάκωση της βίας που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 ενέκρινε μια σύσταση για βαθιά  χτυπήματα κατά της Ρωσίας.


Ρωσία: Η ΕΕ ζητά πυρηνικό πόλεμο

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ευρωπαϊκό ψήφισμα έγινε θερμά δεκτό από τα δυτικά ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα του καθεστώτος Zelensky.

Το Politico δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο επαινεί το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι βουλευτές ζητούν επιθέσεις στην «καρδιά της Ρωσίας».

Οι πιθανές συνέπειες του μέτρου αγνοήθηκαν πλήρως.

Στη Ρωσία, από την άλλη, η είδηση έγινε δεκτή με προειδοποιήσεις.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα πει ότι τα βαθιά πλήγματα θα θεωρηθούν ως κήρυξη πολέμου από το ΝΑΤΟ, αφού είναι γνωστό ότι μόνο το δυτικό στρατιωτικό προσωπικό έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται συστήματα μεγάλης εμβέλειας τα οποία καθοδηγούνται από αμερικάνικους δορυφόρους..

Ρώσοι πολιτικοί σχολίασαν το ευρωπαϊκό ψήφισμα, λέγοντας ξεκάθαρα ότι η ΕΕ «καλεί σε πυρηνικό πόλεμο».

Πρέπει να τονιστεί ότι τα ψηφίσματα της Ευρωβουλής δεν δημιουργούν υποχρεώσεις για τα κράτη -μέλη, αλλά χρησιμεύουν απλώς ως κατευθυντήριες γραμμές.

Τελικά, εναπόκειται σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος να αποφασίσει αν θα άρει ή όχι τους περιορισμούς.

Ωστόσο, δεδομένου του υψηλού επιπέδου αντιρωσικής πολεμικής εχθρότητας, δεν είναι περίεργο να εγκριθούν αυτού του είδους τα ανεύθυνα μέτρα.

Μένει να δούμε αν οι χώρες που προμηθεύουν πραγματικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα λάβουν αυτή την απόφαση.


Καλοστημένη παγίδα των ΗΠΑ – Πειραματόζωα Γαλλία και Γερμανία

Η υπομονή και η επιθυμία της Ρωσίας να αποφύγει την κλιμάκωση και να συνεργαστεί για την ειρήνη έχουν μέχρι στιγμής αποτρέψει τη λήψη κατάλληλων μέτρων αντιποίνων.

Ωστόσο, σε περίπτωση χτυπημάτων βαθιά στη ρωσική επικράτεια, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί μια απάντηση, καθώς αυτό θα ήταν ένα σενάριο ανοιχτού πολέμου που ξεκίνησε από το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον φαίνεται να κατανοεί ξεκάθαρα την κόκκινη γραμμή της Ρωσίας, αλλά οι Ευρωπαίοι ενεργούν χωρίς καμία γεωστρατηγική αντίληψη.

Ίσως οι ΗΠΑ παρακινούν τις ευρωπαϊκές χώρες να επιτρέψουν αυτές τις επιθέσεις προκειμένου να δοκιμάσουν την υπομονή της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας τη Γαλλία και τη Γερμανία ως πειραματόζωα για να δουν εάν θα υπάρξει πυρηνική απάντηση ή όχι.

Είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκές χώρες να κατανοήσουν την παγίδα που δημιουργείται για τον εαυτό τους – διαφορετικά μπορεί να περάσουν ένα σημείο χωρίς επιστροφή σε στρατιωτική κλιμάκωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γερμανικός ΟΤΕ θα…χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια στη γερμανική Siemens για το σκάνδαλο που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο;;

Στους διαδρόμους του οργανισμού επικρατεί τις μέρες αυτές μεγάλη κινητικότητα, καθώς σε λίγα 24ωρα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή έφεσης στην πρόσφατη απορριπτική απόφαση του εφετείου του Μονάχου αναφορικά με την αξίωση του ΟΤΕ περί καταβολής 67 εκατομμυρίων ευρώ από τη Siemens ως αποζημίωση για τις παράνομες πρακτικές της εταιρίας, που ζημίωσαν και το Ελληνικό Δημόσιο. 

Ο νέος επικεφαλής του οργανισμού Κώστας Νεμπής, που διαδέχτηκε τον Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος είχε αποφύγει με μαεστρία τον σκόπελο, βρίσκεται εν μέσω ενός είδους διασταυρούμενων πυρών. Από τη μία βρίσκονται οι «άνθρωποι των Γερμανών», που προτείνουν να ξεχαστεί…διακριτικά η υπόθεση και ο ΟΤΕ να μην μπει καν στη διαδικασία της έφεσης για να αποφύγει και τα νομικά έξοδα....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνουν τον ΟΗΕ σαν το μαγαζί του Χίτλερ. 

Αυτή η ολοκληρωτική ρύθμιση θα αποτελέσει σοβαρή και τρομερή και άμεση απειλή για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών. Για τους λόγους αυτούς, σας εκλιπαρώ να αντιταχθείτε σθεναρά σε αυτό το Σύμφωνο για το Μέλλον".

Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μελλοντική Παγκοσμιοποιημένη Δικτατορία

Ο καθηγητής francis Boyle  σχετικά για το «Σύμφωνο για το Μέλλον» - υπήρξε μόνο μια ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 143-7-15 με τη Ρωσία-Νικαράγουα-Συρία-Ιράν-Βόρεια Κορέα-Σουδάν-Λευκορωσία, αυτές οι 7 χώρες να ψηφίζουν κατά. Η Κίνα και η Κούβα ήταν μεταξύ των 15 αποχών.

Francis Boyle (Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου): Η νέα συμφωνία του ΟΗΕ θα εγκαθιδρύσει ένα παγκόσμιο καθεστώς με δικτατορικές εξουσίες

Ο ειδικός σε διεθνείς συμφωνίες καθηγητής Antoni Francis Boyle, του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



A rare and restricted speech by 

Julian Assange.(2011)

Από το 2011 μιλούσε ο ιδρυτής των Wikileaks για την πολιτική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί πλέον στη Δύση

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής των WikiLeaks, σε μια δήλωσή του το 2011, είχε αναφέρει ότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν αντικατασταθεί από μια υπερεθνική ελίτ ασφαλείας που εκμεταλλεύεται τους πόρους των κρατών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Ο Ασάνζ περιγράφει ουσιαστικά έναν κόσμο, όπου οι παραδοσιακές δομές εξουσίας έχουν μετασχηματιστεί, δίνοντας τη θέση τους σε δίκτυα εξουσίας που δεν λογοδοτούν και δρουν πέρα από τα εθνικά σύνορα. 

Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks είχαν ως στόχο να αποκαλύψουν αυτές τις πρακτικές και να προωθήσουν τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Με ένα κλικ ενός κουμπιού, μπορείτε να γονατίσετε τα έθνη πολύ γρήγορα αν το επιθυμείτε και αν είστε πρόθυμοι να πάρετε τα ρίσκα, γιατί κάθε σύστημα μπορεί να χακαριστεί. ”

- Benjamin Netanyahu, 2017



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

-"Το κράτος αναμένεται να ακολουθήσει έναν θύλακα «τύπου Βατικανού» που δεν διαθέτει παραδοσιακά κυριαρχικά χαρακτηριστικά, όπως προσωπικό ασφαλείας και δικαστήρια.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επιβεβαίωσε το Σάββατο τα σχέδια για την ίδρυση ενός «Κυρίαρχου Κράτους του Τάγματος των Μπεκτάσι» στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, για την «προώθηση μιας ανεκτικής εκδοχής του Ισλάμ για την οποία η Αλβανία είναι υπερήφανη».

Τα Τίρανα στοχεύουν στη δημιουργία ενός θύλακα «τύπου Βατικανού» για το ισλαμικό μυστικιστικό τάγμα των Σούφι, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, επικαλούμενο λεπτομέρειες που παρείχε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

«Πρέπει να φροντίσουμε αυτόν τον θησαυρό, που είναι η θρησκευτική ανεκτικότητα και τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένο», δήλωσε στους Τάιμς, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την παράδοση της Αλβανίας στη θρησκευτική συνύπαρξη.

Το κράτος αναμένεται να έχει το ένα τέταρτο του μεγέθους της Πόλης του Βατικανού, ενώ δεν θα διαθέτει παραδοσιακά κυριαρχικά χαρακτηριστικά, όπως προσωπικό ασφαλείας και δικαστήρια. ...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής της χώρας, το Τάγμα Μπεκτασί αποτελούσε 115.000 από τα 2,4 εκατομμύρια του πληθυσμού της Αλβανίας."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το πρωί σήμερα 274 νεκροί και 1.000 τραυματίες στο Λίβανο από την Ισραηλινή ΤΕΡΑΤΩΔΙΑ. ΒΙΝΤΕΟ

23/09/2024

Από το πρωί σήμερα 274 νεκροί και 1.000 τραυματίες στο Λίβανο από την Ισραηλινή ΤΕΡΑΤΩΔΙΑ. Είναι κανονικός πόλεμος. Γενοκτονούν και το Λίβανο συνυπεύθυνη η αδίστακτη διεθνής κοινότητα.. Σύμφωνα με Υπουργείο Υγείας Λιβάνου βομβαρδίζουν και νοσοκομεία κέντρα υγείας και ασθενοφόρα.. Πόλεμος χωρίς κανόνες..

Από σήμερα το πρωί οι IDF έπληξαν 800 στόχους στον Λίβανο αναφέρουν υψηλά ιστάμενοι του Ισραήλ.

O αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει δραματικά από ώρα σε ώρα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στο Νότιο Λίβανο σήμερα. Ο τελευταίος απολογισμός: 274 νεκροί και 1000 τραυματίες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Είναι κανονικός πόλεμος.

Τα ισραηλινά χτυπήματα “σε τοποθεσίες και χωριά στο νότο” προκάλεσαν “274 νεκρούς και 1000 τραυματίες” τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων “παιδιών, γυναικών και διασωστών”, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Όμως το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει τα χτυπήματά του κατά της Χεζμπολάχ και έχει προειδοποιήσει τον πληθυσμό της Κοιλάδας Μπεκάα, στα ανατολικά της χώρας, να εκκενωθεί.

«Εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν» σε ένα σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Τύρου, είπε ο Μπιλάλ Κάτσμαρ, αξιωματούχος του φορέα διαχείρισης καταστροφών, ενώ άλλοι «στρατοπεδεύουν στο δρόμο». Εκατοντάδες αυτοκίνητα που μετέφεραν οικογένειες είχαν κολλήσει σε μποτιλιάρισμα στη Σιδώνα/Saida, τη μεγάλη πόλη του νότου, σύμφωνα με φωτογράφους του AFP. Μποτιλιαρίσματα ο κόσμος φεύγει ή προς Συρία ή προς Βηρυτό.

Λίβανος η νέα Γάζα…

https://twitter.com/WarMonitors/status/1838141377848152224

https://twitter.com/rifain_nouvelle/status/1838201562562171375

https://twitter.com/ZeinakhodrAljaz/status/1838146675317100837

https://twitter.com/GlobeEyeNews/status/1838198014197854333

https://twitter.com/claudeelkhal/status/1838160151720722895



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία - εκλογές στο Βρανδεμβούργο: Τα τελικά αποτελέσματα - Οριστικά πρώτο το SPD, δεύτερη η ακροδεξιά AfD

Δευτέρα, 23-Σεπ-2024   -  08:32

Η κρατιδιακή εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο, με ποσοστό 30,9% (+4,7 από το 2019) και 32 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο (+7), αφήνοντας στην δεύτερη θέση την ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 29,2% (+5,7) και 30 έδρες (+7).

Η νεοσύστατη "Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ" (BSW) κατέλαβε την τρίτη θέση με 13,5% και 14 έδρες, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ήρθε τέταρτο με 12,1% (-3,5) και 12 έδρες (-3).

Αυτά τα τέσσερα κόμματα εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο τοπικό κοινοβούλιο.

Οι Πράσινοι με 4,1% (-6,7) χάνοντας τις 10 έδρες που είχαν, και η Αριστερά με 3% (-7,7) έχασε και αυτή 10 έδρες, μένουν εκτός βουλής, όπως και οι Φιλελεύθεροι (FDP, 0,83%) (-3,25%), οι οποίοι μάλιστα προσμετρώνται στα "λοιπά κόμματα". 



Γερμανία - Εκλογές στο Βρανδεμβούργο: Τρίτη... αλλά όχι φαρμακερή

Πύρρειος νίκη για το SPD στο Βρανδεμβούργο.  Τεράστια άνοδος της AfD

Δευτέρα, 23-Σεπ-2024   -   12:20

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 1ης Σεπτεμβρίου σε Θουριγγία και Σαξωνία είχαν ήδη ρίξει βαριά σκιά στις τύχες του τρικομματικού ομοσπονδιακού κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας και ιδίως στην προοπτική να ονομασθεί ο Όλαφ Σολτς εκ νέου υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία στις πανεθνικές εκλογές του φθινοπώρου του 2025.

Όμως τα αποτελέσματα της χθεσινής αναμέτρησης στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου δίνουν μια ανάσα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τον Σολτς – έστω και αν ο καγκελάριος χρειάσθηκε να τεθεί υπό... απαγόρευση στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το SPD κατέκτησε στο Βρανδεμβούργο την πρώτη θέση, με ποσοστό 30,9% (+4,7% από το 2019), αφήνοντας πίσω του την ακροδεξιά "Εναλλακτική για την Γερμανία” (AfD), η οποία πάντως ενισχύθηκε κατά 5,7 μονάδες φθάνοντας στο 29,2%. Η νεοσύστατη "Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ” (BSW) κατέλαβε την τρίτη θέση με 13,5%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ήρθε τέταρτο με 12,1% (-3,5%).

Μόνο αυτά τα τέσσερα κόμματα εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο τοπικό κοινοβούλιο, καθώς οι Πράσινοι με 4,1% (-6,7%) και η Αριστερά (από την οποία αποσπάσθηκε η Βάγκενκεχτ) με 3% (-7,7%) μένουν εκτός βουλής, ενώ οι ομοσπονδιακά συγκυβερνώντες Φιλελεύθεροι (FDP), που ποτέ δεν είχαν πιάσει ισχυρές ρίζες στα ανατολικά κρατίδια, αναζητώνται κάπου στα "λοιπά κόμματα”.

Το αποτέλεσμα πιστώνεται στον Σοσιαλδημοκράτη τοπικό πρωθυπουργό (από το 2013) Ντίτμαρ Βόιντκε, ο οποίος αφενός εξαφάνισε από την προεκλογική του εκστρατεία τον (κάτοικο του κρατιδίου) Σολτς, αφετέρου οδήγησε τα πράγματα στην πόλωση, δηλώνοντας ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης, εάν δεν κατακτήσει την πρώτη θέση. Το στοίχημά του απέδωσε – και η ανακούφισή του ήταν εμφανής, διότι οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν την AfD να προηγείται, αν και με προβάδισμα εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

Αν η επικεφαλίδα κάνει λόγο για "νίκη του SPD”, οι... υπότιλοι πάντως προσφέρουν άλλου τύπου συμφραζόμενα. Σύμφωνα με τα exit poll, οι ψηφοφόροι του SPD δηλώνουν ότι η ψήφος τους δεν ήταν "θετική” αλλά περισσότερο εκδήλωση επιθυμίας να τεθεί φραγμός στην AfD.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου της Σαξωνίας Μίχαελ Κρέτσμερ, ο οποίος απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματός του στο Βρανδεμβούργο, τόνισε ότι περισσότερο νόημα έχει η παρεμπόδιση της πρωτιάς της AfD δια της ψήφου στο SPD, παρά η ενίσχυση της CDU (η οποία έτσι κατέγραψε τοπικό ιστορικό χαμηλό).

Επισημαίνεται ότι σε αντίθεση με την πρωτιά της AfD στην Θουριγγία, η CDU διατήρησε την θέση της στην Σαξωνία, κυρίως λόγω της απήχησης του Κρέτσμερ και μάλιστα της επιλογής του να λάβει θέσεις αποκλίνουσες από την κεντρική γραμμή του κόμματος, λ.χ. ως προς την στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία. Με αυτή την έννοια ο "καλπασμός” της AfD κάθε άλλο παρά είναι, όπως η ίδια το παρουσιάζει, "αναπότρεπτος”.

Επιπλέον, η ισχυρή επίδοση του SPD στο Βραδεμβούργο εξασφαλίσθηκε κυρίως χάρη στις ψήφους των εκλογέων άνω των 60 ετών, ενώ στις παραγωγικές ηλικίες 30 έως 59 η AfD κυριάρχησε.

Σε κάθε περίπτωση, το "κέντρο” συνέχισε την συνολική υποχώρησή του, ενώ σε ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό της επόμενης τοπικής κυβέρνησης αναδεικνύεται η BSW (εφόσον αποκλείεται η συγκυβέρνηση SPD και AfD).

Τα χθεσινή αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι δεν μπορούν να προσεγγισθούν όλα τα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας κατά τον ίδιο τρόπο. Ως το κρατίδιο που περιβάλλει το Βερολίνο και υποδέχεται όλο και περισσότερους πρώην κατοίκους του λόγω της κρίσης στέγης, το Βρανδεμβούργο έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν εν μέρει στις πολιτικές ευαισθησίες της πρωτεύουσας και όχι λ.χ. στην παραμελημένη Θουριγγία. Όσο για το ποσοστό δημοτικότητας του Βόιντκε, το οποίο φθάνει το 60%, αυτό λειτουργεί αποκαλυπτικά για τις ανεπάρκειες του ίδιου του Σολτς.

Αντιμέτωπη με το χειρότερο τους αποτέλεσμα στην Ανατολική Γερμανία οι Χριστιανοδημοκράτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης στον ΟΗΕ : «Το παγκοσμιοποιητικό συμφέρον υπερέχει του εθνικού!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σιωπηρή αποδοχή» των απαιτήσεων της θεωρείται από την Άγκυρα κάθε συνάντηση κορυφής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ “ΓΑΛΑΖΙΑΣ” ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΥΨΩΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ

Νέα ακραία τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Ο αρχιτέκτονας της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ισχυρίζεται πως ύψησε σημαία ανοικτά στο Αιγαίο.

Ο ίδιος δημοσίευσε βίντεο που τράβηξε σε σκάφος στο οποίο φαίνεται να ανοίγει τουρκική σημαία, χωρίς να διακρίνεται το σημείο στο οποίο έχει αναρτηθεί.

“Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας ‘Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας’ και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα! Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!”, ανέφερε.

«Ας μην αφήσουμε αυτό το μέρος αφύλαχτο, ας το προστατεύσουμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό, δεν είναι Τούρκος», δήλωσε.

«Δεν είναι ένας απλός βράχος, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί είναι όσα και η περιοχή μας Γκεμλίκ μαζί με τα χωριά της! Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και ψάρια!», δήλωσε στο βίντεο.

Η απίστευτα προβοκατόρικη αυτή ενέργεια καλύφθηκε μεταξύ άλλων από τη Yeni Safak, η οποία πρόσκειται στο κυβερνητικό κόμμα του Ερντογάν.

Το ΓΕΕΘΑ πάντως, διαψεύδει τον Γιατζί λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι στο υποτιθέμενο σημείο που ύψωσε τη σημαία σημειώθηκε επεισόδιο το καλοκαίρι με εμπλοκή και σύγκρουση τουρκικού αλιευτικού με σκάφος του λιμενικού. Η Ζουράφα βρίσκεται στο απώτατο σημείο της θαλάσσιας ελληνικής επικράτειας, ανατολικά της Σαμοθράκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γνωστά τους ψέματα λένε τα ισραηλινοναζιστικά γουρούνια για να δολοφονήσουν αμάχους! 

IDF: «Η Χεζμπολάχ κρύβει ρωσικούς cruise DR-3 μέσα σε σπίτια» – Νέος γύρος βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο από τα σιωναζιστικα γουρούνια του ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης  αποκάλυψαν ένα δίκτυο 12 ισραηλινοναζιστών πρακτόρων στο Ιράν

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, το IRGC, δήλωσε ότι έχει αποκαλύψει ένα δίκτυο 12 ισραηλινοναζιστών πρακτόρων σε έξι ιρανικές επαρχίες που σχεδίαζαν να οργανώσουν ενέργειες για να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Οι μυστικές υπηρεσίες του εξέθεσαν ένα δίκτυο 12 [ισραηλινοναζιστών συνεργών και μισθοφόρων σε έξι επαρχίες, οι οποίοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ενέργειες εναντίον των ανθρώπων που είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την ασφάλεια. Τους δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim σε δήλωση του IRGC.

Το IRGC κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει να επεκτείνει τη σύγκρουση στο έδαφος του Ιράν και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Οι φρικαλεότητες στη Γάζα της Παλαιστίνης από το Ισραήλ πρέπει να τελειώσουν – Αποδεκατισμένη η υγειονομική περίθαλψη

Κορυφαίοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν «να σταματήσει ο φρικτός ανθρώπινος πόνος και η ανθρωπιστική καταστροφή» στη Γάζα σχεδόν ένα χρόνο μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.

«Αυτές οι φρικαλεότητες πρέπει να τελειώσουν», ανέφεραν σε δήλωση τη Δευτέρα, που υπογράφηκε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ που περιλαμβάνουν τη UNICEF και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μαζί με άλλες ομάδες βοήθειας, καθώς παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Οι ανθρωπιστές πρέπει να έχουν ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη», είπαν.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ενόψει της υπερβολικής ανάγκης και της συνεχιζόμενης βίας».

Ο ΟΗΕ παραπονείται εδώ και καιρό για εμπόδια στην εισαγωγή βοήθειας στη Γάζα και στη διανομή της εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων.

Η υγειονομική περίθαλψη «αποδεκατίστηκε»

Σχεδόν 300 εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια, πάνω από τα δύο τρίτα από τους οποίους είναι προσωπικό του ΟΗΕ, έχουν σκοτωθεί.

«Ο κίνδυνος του λιμού παραμένει, καθώς και τα 2,1 εκατομμύρια κατοίκους εξακολουθούν να έχουν επείγουσα ανάγκη τροφής και βιοποριστικής βοήθειας, καθώς η ανθρωπιστική πρόσβαση παραμένει περιορισμένη», δήλωσαν οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

“Η υγειονομική περίθαλψη έχει αποδεκατιστεί.

Περισσότερες από 500 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη έχουν καταγραφεί στη Γάζα”.

Από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, έχει σκοτώσει σχεδόν 41.500 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 95.000 άλλους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια υπόθεση γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης για τον πόλεμο του στον πολιορκημένο θύλακα, όπου εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εκτοπίζονται, αντιμετωπίζουν πείνα και έντονες ελλείψεις ιατρικής βοήθειας και άλλων βασικών ειδών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτική κρίση στην Γερμανία: Τεράστια κέρδη για AfD – Βανγκεκνεχτ στο Βραδενβούργο

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Γερμανίας κατάφεραν να κερδίσουν οριακά τις περιφερειακές εκλογές στο ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, αλλά το αποτέλεσμα αναδεικνύει για άλλη μια φορά την παρακμή των κυρίαρχων κομμάτων και την άνοδο των ακροδεξιών και αριστερών λαϊκών που αυξάνουν τη δημοτικότητά τους σε όλη τη χώρα λόγω της ανίκανης διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης και του κόστους ζωής από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, οι κεντροαριστεροί νεοφιλελεύθεροι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κυβερνούν το Βρανδεμβούργο από το τέλος της Ανατολικής Γερμανίας το 1990, έλαβαν το 30,9% των ψήφων, μια αύξηση 4,5 μονάδων σε σύγκριση με το αποτέλεσμά τους πριν από πέντε χρόνια.

Το ακροδεξιό αντιπαγκοσμιοποιητικό AfD (Alternative für Deutschland) είναι δεύτερο κόμμα με 29,2%, αυξημένο από 23,5% το 2019. Πρόκειται για μια ακόμη εκλογική επιτυχία του κόμματος, το οποίο μόλις πριν από τρεις εβδομάδες κέρδισε τις πρώτες του εκλογές, τις εκλογές στο κρατίδιο της Θουριγγίας, και ήρθε δεύτερο σε ένα άλλο ανατολικό κρατίδιο, τη Σαξονία. Η συμπρόεδρος του κόμματος Alice Weidel δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένη» με το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «είμαστε η ισχυρότερη δύναμη στην Ανατολή».

Στο Βρανδεμβούργο, το νεοσύστατο αριστερό λαϊκό κόμμα Bündnis Sahra Wagenknecht (BSW) έλαβε 13,5% -μια τρίτη κατά σειρά τρίτη θέση μετά από μια ισχυρή εμφάνιση τόσο στη Θουριγγία όσο και στη Σαξονία. Το κόμμα μπόρεσε να επωφεληθεί από την κατάρρευση του woke «αριστερού» κόμματος Die Linke, από το οποίο αποσχίστηκε πέρυσι. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του BSW, Amid Rabieh, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα επιτυχία, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια πολιτική δύναμη που θα επικεντρωθεί και πάλι στις ανάγκες και τις επιθυμίες του λαού».

Το Die Linke, το οποίο αποτελούσε δημοφιλές κόμμα στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του με τη φιλομεταναστευτική και παγκοσμιοποιητική πράσινη ατζέντα του, και επί του παρόντος βρίσκεται σε πορεία αποχώρησης από το κοινοβούλιο με το αποτέλεσμα του 3%.

Το κεντροδεξιό CDU, το οποίο βρίσκεται σε περιφερειακό συνασπισμό με το SPD, υποχώρησε στο 12,1% και τερμάτισε τέταρτο – το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει σημειώσει ποτέ στο κρατίδιο.

Ο τρίτος εταίρος του συνασπισμού, οι Φαίο-Πράσινοι, είναι πιθανό να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο του κρατιδίου με το άθλιο 4,2%. Το κόμμα -το οποίο είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μαζί με το SPD και το νεοφιλελεύθερο κεντροδεξιό FDP- κονιορτοποιείται σε όλη τη χώρα για την προώθηση παγκοσμιοποιητικών πράσινων πολιτικών, αυξήσεις φόρων και μια ατζέντα 2030 που οι Γερμανοί πολίτες έχουν βαρεθεί, ιδίως στα ανατολικά.

Τα αποτελέσματα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι ψηφοφόροι θέλουν μια αλλαγή, και με τις ομοσπονδιακές εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος, η κεντροαριστερή-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση θα είναι φρόνιμο να ακούσει τις ανησυχίες τους. Η τεράστια συμμετοχή, η οποία αυξήθηκε στο εντυπωσιακό 72,9% από 61% το 2019, ενισχύει μόνο το επιχείρημα ότι υπάρχει επιθυμία για μια δραστική στροφή στην κυβερνητική πολιτική.

Ένα άλλο προειδοποιητικό σήμα για τα κόμματα του συνασπισμού στο Βερολίνο είναι το ποσοστό των ψήφων που έλαβαν το AfD και το BSW από τους νεότερους ψηφοφόρους: Το 32% των 16 έως 24 ετών ψήφισε το ακροδεξιό λαϊκό κόμμα και το 13% τους αριστερούς λαϊκούς. Οι κεντροαριστεροί  Σοσιαλδημοκράτες κατάφεραν να πάρουν μόνο 18%, ενώ το CDU συγκέντρωσε μόνο 9%.

Τα αποτελέσματα σημαίνουν επίσης ότι μόνο τέσσερα κόμματα θα εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο του κρατιδίου και οι κυρίαρχες δυνάμεις αντιμετωπίζουν το ίδιο δίλημμα όπως στη Θουριγγία και τη Σαξονία: τι να κάνουν με το AfD και το BSW;

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, το SPD και το CDU θα έχουν πιθανότατα 44 έδρες στο κοινοβούλιο του Βρανδεμβούργου με 88 έδρες, που δεν αρκούν για πλειοψηφία, οπότε τα δύο κόμματα θα χρειαστούν την Bündnis Sahra Wagenknecht -είτε σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας είτε ως εταίρο συνασπισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος... οι στόχοι των ισραηλινοναζιστών σατανάδων ήταν οικογένειες, παιδιά, γυναίκες, πολίτες...

23/9/2024    -     22.23

Amichai Chikli, το μπάσταρδο του Χίτλερ, "Υπουργός Διασποράς" του σιωναζιστικού καθεστώτος των βρεφοκτόνων, δηλώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο ""Χ"":

[...] «Ο Λίβανος δεν μπορεί να οριστεί ως κράτος...

Ο Λίβανος δεν πληροί τον ορισμό του κράτους... ο ισραηλινοναζισικός στρατός έχει το δικαίωμα να καταλάβει περιοχές της χώρας...

Παρά τη σημαία και τους πολιτικούς θεσμούς του, ο Λίβανος δεν μπορεί να θεωρηθεί κυρίαρχο κράτος...

Επίσης η Συρία και το Ιράκ...»

Σφαγή σήμερα στον Λίβανο...

Μια σφαγή που ακολουθεί τους περισσότερους από τους 40.000 δολοφονημένους στη Γάζα, όπου η Γενοκτονία συνεχίζεται...

Ξεπέρασαν τους 300 οι Μάρτυρες στο Λίβανο, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, 39 γυναίκες, 2 γιατροί... Περισσότεροι από 1.100 οι τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο: νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ασθενοφόρα...

Δεν υπάρχουν αθώοι ναζιστοσιωνιστές!

Η Χεζμπολάχ επιμένει εμμονικά στις Αρχές της: Όχι κτυπήματα σε πολιτικούς στόχους και αμάχους...

Η Μάγια, η Ράσα και η Νουρ δίπλα στον πατέρα τους...

Η οικογένεια Ghrayeb θρηνεί έναν πατέρα και τρεις αδερφές σε μια από τις σημερινές αεροπορικές επιθέσεις των Ναζί...

Είναι οι Εβραίοι σιωνιστές, τα παιδιά του σατανά!

Η "πολιτισμένη" δύση, οι "ηγέτες" των χωρών της ΕΕ (4ο Ράιχ)... ένοχοι μαζί με τους σιωναζί!

Ο ναζισμός καταλαβαίνει μόνον το καυτό μολύβι από τις κάνες των όπλων της Αντίστασης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Οι δυτικές ελίτ έχουν συνηθίσει να πλουτίζουν με ανθρώπινη σάρκα και με χρήματα άλλων αλλά τελειώνουν»!

Χαρακτήρισε «βρυκόλακες» τις δυτικές πολιτικές και οικονομικές ηγεσίες

23.09.2024 | 23:57

Αιχμηρός για ακόμη μια φορά ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την διεθνή κατάσταση  τις «δυτικές  ελιτ» τους «επίλεκτους» δηλαδή του δυτικού κατεστημένου  με τους οποίους έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι σε πόλεμο η Ρωσία.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος «οι δυτικές ελιτ έχουν μεγάλο συμφέρον στο παγιώσουν τη σημερινή κατάσταση, την άδικη τάξη των πραγμάτων στις διεθνείς σχέσεις και έχουν συνηθίσει για αιώνες ολόκληρους να γεμίζουν το στομάχι τους με σάρκα και τα πορτοφόλια τους με χρήματα», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος για να συνεχίσει:

«Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι κάποτε το παιχνίδι που παίζουν ως νυχτερίδες κάποτε τελειώνει».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Χεζμπολάχ κτυπά Χάιφα και Τελ Αβίβ

Επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό

23.09.2024 | 19:37

Με μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών  κατά της Χάιφα του Τελ Αβίβ και άλλων στόχων  απάντησε η Χεζμπολάχ στις σημερινές ισραηλινοναζιστικές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 274 άνθρωποι 21 εκ των οποίων ήταν παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Επιπλέον 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα πλήγματα, πρόσθεσε το υπουργείο του Λιβάνου.

Η Χεζπολάχ απάντησε με πλήγματα ανατολικά του Τελ Αβιβ. Όπως αναφέρεται κτυπήθηκαν περιοχές της Γαλιλαίας, βάσεις του ισραηλινοναζιστικού Στρατού στη  Δυτική Όχθη, η Χάιφα και ισραηλινοναζιστικές θέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ.Σρέντερ: «Αν οι Δυτικοί πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν την Ρωσία ας δουν τι έπαθαν ο Ναπολέων και ο Χίτλερ»

Τι δήλωσε ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος (1998-2005) της Γερμανίας

23.09.2024 | 07:49

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, είπε ότι όποιος «ονειρεύεται να νικήσει τη Ρωσία με στρατιωτικά μέσα χρειάζεται ένα μάθημα ιστορίας».

«Συνιστώ σε όποιον πιστεύει αυτό να κοιτάξει τα βιβλία της ιστορίας. Από τον Ναπολέοντα μέχρι τον Χίτλερ, όλοι απέτυχαν εξαιτίας αυτού», δήλωσε ο βετεράνος πολιτικός σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ουκρανική κρίση έχει χρησιμεύσει στην συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας, με τους Ρώσους «να είναι πεπεισμένοι ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία μόνο ως αιχμή του δόρατος για να γονατίσει τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Σρέντερ.

Ο 80χρονος πολιτικός, ο οποίος συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης την άνοιξη του 2022, είπε ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς στα δυτικά μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή, «η ειρήνη ήταν εφικτή».

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν μπόρεσε έρθει σε συμφωνία, με «πιο ισχυρούς κύκλους» πίσω της να εμποδίζουν την ειρήνη με την ελπίδα ότι η συνέχιση της σύγκρουσης θα αποδυνάμωνε στρατηγικά τη Ρωσία ή ακόμη και θα πυροδοτούσε αλλαγή καθεστώτος, είπε ο Σρέντερ.

Ο Σρέντερ πιστεύει ότι η Δύση υποτιμά τους κινδύνους της κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

«Εμείς οι Γερμανοί ιδιαίτερα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε προσεκτικά και εποικοδομητικά στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα της Γερμανίας».

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδέσει όποια βοήθεια παρέχει στο Κίεβο με απαιτήσεις για σοβαρά και ρεαλιστικά σενάρια για την ειρήνη.

«Αυτός ο πόλεμος θα πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων. Θα χρειαστούν συμβιβασμοί».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν απέσυρε προς έλεγχο όλους τους βομβητές, τους ασυρμάτους και τα μέσα φορητών επικοινωνιών από τους Φρουρούς της Επανάστασης

«Θα ληφθούν ακραίες προφυλάξεις και θα κρατήσουμε τις συσκευές μακριά μας» είπε ανώτερος διοικητής στο τάγμα Τζενίν

23.09.2024 | 23:09

Η επίθεση του Ισραήλ στους βομβητές και τους ασυρμάτους της Χεζμπολάχ αφύπνισε το Ιράν το οποίο επανεξετάζει όλους τους τρόπους επικοινωνίας, υπό τον φόβο νέας επίθεσης. 

Οι σιίτες πατριώτες μαχητές σε όλη τη Μέση Ανατολή διέταξαν σαρωτικές επιθεωρήσεις των ηλεκτρονικών τους συσκευών, καθώς αναθεωρούν πώς να προστατεύσουν τις επικοινωνίες τους μετά την καταστροφική επίθεση που προκάλεσε την έκρηξη των βομβητών και των ασυρμάτων που χρησιμοποίησε η σύμμαχός τους, Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post.

Στο Ιράκ, ανώτεροι σιίτες μαχητές δήλωσαν ότι εξετάζουν τον εξοπλισμό τους και εκδίδουν νέους κανόνες για τη χρήση προσωπικών συσκευών από τους μαχητές.

Οι αναλυτές λένε ότι τα συστήματα άλλων ομάδων είναι πιο ασφαλή, αλλά ότι πιθανότατα θα επιδιώξουν να προστατεύσουν καλύτερα τις αλυσίδες εφοδιασμού τους καθώς θα καταγράφουν τις επιπτώσεις της ισραηλινοναζιστικής επίθεσης σε συνεργασία πάντα με τους σατανιστές αμερικάνους.