Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Τριτη 24 Σεπτεμβριου 2024


Το Ισραήλ, όπως καταγγέλλουν θρησκευόμενοι εβραίοι σε όλον τον κόσμο που συμπαρίστανται στους Παλαιστίνιους, ΔΕΝ είναι ένα εβραϊκό κράτος ΑΛΛΑ ένα κράτος σιωνιστικό.

Είναι το Ισραήλ ναζιστικό κράτος; 

Είναι σωστό να συγκρίνει κανείς ένα σιωναζιστικό κράτος που παριστάνει το εβραΙκό σαν το Ισραήλ με το Τρίτο Ράιχ; εξαρτάται: Αν γνωρίζεις την ιστορία.

Οι Σιωνιστές είχαν αποφασίσει να αποικήσουν την Παλαιστίνη από το 1917 με την Διακήρυξη του Μπάλφουρ του υπουργού Εξωτερικών της Αγγλίας. Αλλά κανένας Εβραίος δεν αποφάσιζε να γίνει δολοφόνος-άποικος πηγαίνοντας στην άγνωστη γη της Παλαιστίνης που κατοικούνταν από έναν άλλο λαό.

Και ανέλαβε ο σιωνιστοναζιστής Χίτλερ να εξοντώσει 6 εκατομμύρια Εβραίου, ώστε κάποιοι σιωνιστές μετά τον πόλεμο, παριστάνοντας ότι είναι Εβραίοι, πήγαν στην Παλαιστίνη με την βοήθεια των Βρετανών, και άρχισαν να δολοφονούν τους ντόπιους κατοίκους κλέβοντας τη γη τους και την περιουσία τους.

Η εβραικοτητα είναι μια πολιτισμική - θρησκευτική ταυτότητα και όχι αυτοτελές έθνος.Το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς την έκανε σταδιακά όχι μόνο έθνος αλλά φυλετικό έθνος και έθνος που, όπως το Ναζιστικό Τρίτο Ράιχ, θέλει να εξαφανίσει τους φυλετικά διαφορετικούς Ως εκ τούτου, το Ισραήλ είναι ένα φασιστικό η ναζιστικό εθνικό κράτος.

Η αναφορά στην Βίβλο για να αποδειχθεί η φυλετική ανωτερότητα των Ισραηλιτών είναι το αντίστοιχο των γερμανικών "φυλετικών" κοινοτήτων των voelkisch εθνικιστικών κύκλων της Γερμανίας προ του 1930 και του ναζισμού. Εκεί ήταν ο Μύθος του Εικοστού Αιώνα του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ ,εδώ είναι οι φασιστικές ερμηνείες της Παλαιάς Διαθήκης.Το συμπέρασμα είναι το ίδιο ακριβώς .Δολοφονημένοι άμαχοι και παιδιά.Αουσβιτς, Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος.Η Ιστορία επαναλαμβάνεται φρικτά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως το είχε πει η υπουργός "πολιτισμού" στην εφημερίδα ΝΕΑ?

'Ο πολιτισμός είναι οικονομια..."

Και αφού κάναμε τα 5 μεγάλα μουσεία Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και εγκαταστήσαμε αρεστές διοικήσεις όπως την Κυρία Δελαπόρτα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο δυναμεθα να παραχωρούμε το Μουσείο και για τη γαμήλια δεξίωση της Θεοδώρας Γλυξμπουργκ-τεταρτη διάδοχος του Κωνσταντίνου -κατοπιν της τελετής που θα διεξαχθεί στη Μητρόπολη,την 28η Σεπτεμβρίου με 250 "υψηλούς"καλεσμένους.

Και μάλιστα στο έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια από την υπουργό πολιτισμού (αυτή που επέβλεπε τις διαδικασίες αποψίλωσης στο Τατόι για την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ) και ενώ έχουν αφαιρεθεί όλοι οι τίτλοι ευγένειας,την αναφέρει ως Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie» («Η Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Αννα-Μαρία»...

Αλλά μήπως ο πατέρας του πρωθυπουργού δεν ήταν το 1991 που επέτρεψε τη μυστική συμφωνία με τον Γλυξμπουργκ για τη μεταφορά σε εννέα κοντέινερ με μεικτό βάρος 32 τόνων που περιειχαν 1.104 κιβώτια με απροσδιόριστο αριθμό αντικειμένων αμύθητης αξίας “οικοσυσκευής” στο υπό γερμανική σημαία καράβι “Τζοάνα Μόρχαντ” που μεταφέρθηκαν, μέσω Ολλανδίας, στο Λονδίνο?

Και κάπως έτσι γάμοι, μνημόσυνα, κοινωνικές τελετες και ότι ήθελε προκύψει ,αντί της "σωστής τιμής" θα "φιλοξενούνται"σε χώρους που ανήκουν στον λαό και μόνο.

Και ας σκούζει ο σύλλογος αρχαιολόγων για τις ανοσιοτητες που ευλογούνται από την αριστεία της Ιδιωτειας.

Είπαμε ο πολιτισμός(τους) είναι οικονομία(τους)...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τέλος του πρωτογενούς τομέα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη 

Αυτά, για να μην αναρωτιέται μετά κανείς γιατί τρώει σκατά

Πατάτες Κύπρου και Αιγύπτου, λεµόνια ειδικά αυτήν την περίοδο εισαγόµενα και αυτά, πορτοκάλια ακόµα και αυτά εισαγωγής µέσα στον χειµώνα όταν τα δικά µας οµφαλοφόρα πέφτουν από τα δέντρα αφού κανείς δεν νοιάζεται να τα µαζέψει… Και αν για το σταφύλι αποφύγαµε για λίγο τις εισαγωγές καθώς δόθηκε έµφαση επιτέλους στις τοπικές ποικιλίες που κάνουν τη διαφορά για κρασιά και στο αβοκάντο το µεγαλύτερο µέρος του χρόνου έχουµε µια κάποια αυτάρκεια, τι να πεις για το κρέας;

Με εξαίρεση το αρνί και το κατσίκι παντού ελλειµµατικοί! (Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι αµείλικτα).

Τα παραδείγµατα παραγωγών, όπως αυτά των Σφακίων, που γράφαµε στο χθεσινό φύλλο είναι η εξαίρεση και αυτό το γνωρίζουµε όλοι καλά. Η παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων έχει κατακρηµνιστεί τις τελευταίες δεκαετίες και στην Κρήτη.

Οι αιτίες πολλές και διαφορετικές ίσως η πιο σηµαντική από αυτές οι κατευθύνσεις από την Ε.Ε. προς µια “µονοκαλλιέργεια” στην Ελλάδα αυτή του τουρισµού… Όµως τα χρόνια περνούν και είναι ξεκάθαρο στον καθένα πως δίχως διατροφική επάρκεια -και αν είναι δυνατόν και αυτάρκεια στα βασικά προϊόντα- µια κοινωνία δεν µπορεί να είναι βιώσιµη, µια οικονοµία δεν µπορεί να µην είναι ελλειµµατική. Ειδικά από τη στιγµή που δεν µπορεί να αναπτύξει ούτε βαριά βιοµηχανία, ούτε να πρωτοπορήσει στις νέες τεχνολογίες!

Ο πρωτογενής τοµέας στη χώρα µας είναι απίστευτα υποβαθµισµένος σε όλα τα επίπεδα και την υποβάθµιση αυτήν την πληρώνουµε πολύ ακριβά…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα φώτα μας στους δημόσιους δρόμους δεν είναι αυτά που ήταν παλιά.

Οι μοντέρνοι φωτισμοί διαταράσουν τον κιρκαδικό ρυθμο του ύπνου 500% περισσότερο από τον παραδοσιακό φωτισμό και έχει συνδεθεί με καρκίνους!

Σχολιο.- Εννοειται οτι το ψυχρο φως διεγειρει μονιμα τον οργανισμο κ απορρυθμιζει το ορμονικο κ το βιολογικο ρυθμο για αυτο και στις εταιρειες που εχει ψυχρο φωτισμο ολοι νιωθουν μονιμη κουραση! Τσιτωνει το σωμα συνεχως μεχρι κ τις 6, 7 η ωρα χειμωνα πχ που κανονικα εξω ειναι νυχτα οποτε κ η εξαντληση. Επισης οι οθονες προκαλουν μειωση των επιπεδων της βιταμινης D. Για αυτο ολοι στις μεγαλουπολεις εχουν ελλειψη. Τις δε ερευνες για το φως τις εχουν επιμελως εξαφανισει σιγα σιγα διοτι το συστημα αξιωνει max αποδοσεις κ εντατικοποιηση της εργασιας. Να ναι καλα ενας καθηγητης στο Πολυτεχνειο που μας ειπε ρητα οτι "στα σπιτια σας μονο θερμο φωτισμο, ειναι πιο φιλικος για το ανθρωπινο σωμα" αλλα δυστυχως δεν εχουν ολοι το θαρρος της γνωμης τους.

Σχολιο.- Σωστά. Και αντί να ενημερώσουν την ψεκασμένη αγέλη για τις βλάβες, δώστου να διαφημίζουν τα χαπάκια μελατονίνης τάχα μου για τον ύπνο...  Δε λένε επίσης αυτό που έχουν δειξει post mortem μελέτες, ότι ένα 40% του πληθυσμού έχει στον εγκέφαλο χωρίς να το γνωρίζει κύστη κωναρίου. Μιλάω για τις κύστεις στον αδένα της επίφυσης, έναν μικρό αδένα που ενεργοποιοιείται να παράγει μελατονίνη -και κατ'επέκταση καλσιτονίνη βιταμίνη D, μόνο όταν τα μάτια μας εκτίθενται σε φυσικό φως ημέρας. Για κάτι τέτοια λέω ότι κουμάντο στη δημόσια υγεία δεν κάνουνε γιατροί, αλλά κτηνίατροι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" ... εμπιστοσύνη στην παγκόσμια διακυβέρνηση..." είπε ο Κυριάκος (ο ΠΘ)..  

( Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε...)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει και ο Δομοκός

Το οροπεδίου Δομοκού, όπου κυματοειδείς λόφοι καλλιέργειας σιτηρών μετατράπηκαν σε υπερμεγέθεις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών τόξων χιλιάδων στρεμμάτων,,,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαχαχα πάει και η "βαριά" βιομηχανία της χώρας 

«Ρίχνουν το γάντι» οι Γερμανοί πράκτορες και tour operators μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις νέες αυξήσεις φόρων και τελών που προγραμματίζει η ελληνική κυβέρνηση σε ξενοδοχεία και κρουαζιέρα. Με μια ξεκάθαρα απειλητική επιστολή – καταπέλτη προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκειά, καταγγέλλουν αιφνιδιασμό και απειλούν με μετακίνηση των τουριστικών ροών τους, παρουσιάζοντας ένα δυστοπικό μέλλον για τον τουρισμό στη χώρα μας.

Με επίσημη ανακοίνωση προς τα μέλη της και με επιστολή προς την Ελληνίδα υπουργό, η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της σχέσης της γερμανικής τουριστικής αγοράς, με την ελληνική. Η DRV εκπροσωπεί την ταξιδιωτική βιομηχανία στη Γερμανία, με τα μέλη της να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων στην αγορά ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι έξυπνες πόλεις μπορεί να μεταβούν από "βολικές" σε "γιατί πρέπει να φύγετε" σε "δεν έχετε εξουσιοδότηση να φύγετε" πολύ γρήγορα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συμπλήρωση της προηγούμενης ανάρτησης μου για το Ισραήλ. Ξενισε κάποιους που χαρακτήρισα το Ισραήλ ναζιστικό πλεον στην φύση του. Το Ισραήλ δεν ξεκίνησε το 1948 ως ναζιστικό κράτος. Ξεκινησε ως προπύργιο του δυτικού ιμπεριαλισμού και ως ρατσιστικό κρατος. Ξεκίνησε με βάση μια ρατσιστική ιδεολογία την ιδεολογία του σιωνισμού ( Μπεν Γκουριόν, Χαιμ Βαιτσμαν κπα) κατά την οποία η επιστροφή στην πατρίδα των πατέρων ( που δεν ήταν,όμως, πατρίδα των πατέρων επί 1300 χρόνια περίπου!!!) νομιμοποιούσε την εκδίωξη των γηγενών Παλαιστινίων Αράβων, λέγαν οι σιωνιστές που παρίσταναν τους Εβραίους, γιατί οι Σιωνιστές που παρίσταναν τους Εβραίους είχαν ανώτερα δικαιώματα από τους Άραβες. Προ της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, είχε προηγηθεί με την εύνοια των Βρετανών ιμπεριαλιστών ένας συστηματικός εποικισμός σαράντα ετών οργανωμένος από το σιωνιστικό κίνημα .Που όμως δεν απέδωσε τίποτε παρά την προπαγάνδα, μόνο 50.000 είχαν πάει στην Παλαιστίνη. Οι Παλαιστίνιοι Άραβες είχαν συχνά εξεγερθεί κατά του εποικισμού και κατασταλεί από τους Βρετανούς,όπως το 1934-1936.

Ακολούθησε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων που αρνιόντουσαν να πάνε στην Παλαιστίνη. Παρα το γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα, που δεν συνδέεται στην μεγάλη τραγικότητα του μόνο με τον ναζισμό αλλά και με όλη την εργαλειακή εκδοχή της Μασονίας ( δες και Σχολή της Φραγκφούρτης) , δεν υπήρξε η μοναδική οργανωμένη μαζική σφαγή στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, ήταν εύλογο οι Εβραίοι, ιδίως αυτοί που επέζησαν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρωπη, να ζητήσουν την ασφάλεια ενός εθνικού κράτους. Αλλά κανένας Εβραίος δεν είχε επιζήσει από τον Χίτλερ. Όχι να μεταφερθούν από την Αγλία και τις ΗΠΑ οι Σιωνιστές. Δεν σημαινε, όμως, ότι έπρεπε να εκτοπίσουν έναν άλλο λαό.Η πιο λογική εκδοχή θα ήταν να συγκροτηθεί το κράτος αυτό σε ένα τμήμα της Γερμανίας η της Πολωνίας. Κοντά στην κοιτίδα των Ασκενάζι Εβραίων.

Στην πορεία, και ιδίως τα τελευταία χρόνια, η Ισραηλινή κοινωνία και το πολιτικό της προσωπικό έχουν εκφασισθει. Ή μάλλον αποκαλυφθηκαν, γιατί από την αρχή οι Σιωνιστές ήταν ναζί. Ορισμενοι νομίζουν ότι ο φασισμός η ο ναζισμός χρειάζονται αρια χαρακτηριστικά, ξανθούς ανθρώπους η την σβάστικα .Άνθρωποι που βλέπουν τον αμιγή φασισμό σε κάθε ακροδεξιό κόμμα που εμφανίζεται στην Ευρώπη, αρνούνται να τον δουν στο Ισραήλ .!!!

Εκφασισμος είναι το να βλέπεις ως φυλετικά κατώτερο έναν άλλο λαό και μάλιστα να θέλεις και να τον εξοντώσεις, τα παιδιά του, τις οικογένειες ολόκληρες, και να το κλέβεις την γη του και την περιουσία του κλπ Αυτό κάνει ο στρατός του Ισραήλ και η κοινωνία του,σε μεγάλο βαθμό, χειροκροτά. Ούτε καν η γερμανική κοινωνία επί ναζισμού δεν έβγαινε να πανηγυρίσει δημόσια επειδή η Λουφτβάφε η η Βέρμαχτ βομβάρδισε η δολοφόνησε αμάχους η επειδή τα SS στο Άουσβιτς στέλνανε ανθρώπους στα αέρια .Οι Ισραηλινοί το κάνουν.Αν αυτό δεν είναι εκφασισμος η εκναζισμος, η έννοια δεν υφίσταται καν.

Σχολιο.- Τί να είναι μια κοινωνία που διεξάγει άδικο κατακτητικό πόλεμο σε βάρος κυρίως αμάχων επι δεκαετίες ... ενα πολιτικό έκτρωμα θα είναι, ένας ξεκάθαρος ναζισμός. Το ερώτημα αν το ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς έχει δυνατότητα ελιγμού να μετεξελιχθεί σε ανθρωπινότερες λύσεις. Ποιός μπορεί να το ξέρει αυτό ; να το εκτιμήσει μεσα στο διαρκώς εξελισσόμενο πλαίσιο των συσχετισμών μεταξύ ΗΠΑ και ανταγωνιστών της ; πολλά θα κριθούν στην ένοπλη αντίσταση των αράβων. Στη στάση του Ιραν που επίσης καθορίζεται απο αυτή της Κίνας και της Ρωσίας. Ας ελπίσουμε οτι δεν εχουν κλείσει οι δυνατότητες γιατί ο Σιωνισμός διαθέτει και πυρηνικά . Όπως κάποτε και η Νότιος Αφρική.

Σχολιο.- Ανευ αντικειμένου συζήτηση.Με βάση τον παραπάνω ορισμό και κριτήρια ( εξόντωση κατώτερης φυλής, σκληρή φυλετική ιδεολογία, μαζική ιδεολογική επιβολή του φυλετισμου στην κοινωνία ,πλήρης στρατιωτικοποίηση) είναι φασισμός και μάλιστα ναζιστικού τύπου.Αυτο που θα κριθεί είναι αν αυτό το κράτος θα διατηρηθεί η θα διαλυθεί .Η φύση του ,τουλάχιστον όπως τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε, έχει κριθεί.

Σχολιο.- Οι Παλαιστίνιοι πάντως που εχουν σαφώς περισσότερους λόγους να είναι εξτρεμιστές οι άνθρωποι εχουν μια στρατηγική τύπου Νοτίου Αφρικής , της μεταρύθμισης εκεί. Που αν κάποιος ήταν τελειωμένο μουνόπανο ήταν ο λευκός κάτοικος της Νοτίου Αφρικής και Ροδεσίας. Και τί δεν κάνανε. Οι Σιωνιστές τους έχουν ξεπεράσει. Βασικά όλοι οι δολοφόνοι τα ίδια σκατά είναι.. Μέχρι βιολογικούς παράγοντες έριξαν στους μαύρους με ασθένεις κτλ λες και ήταν πιθανόν να γίνουν ποτε μειοψηφία οι μαυροι στην Αφρική. Η λύση των δυο κρατών στην Παλαιστίνη ήταν το πλάισιο του Οσλο που σήμερα εχει πλήρως απαξιωθεί ή κρατιέται ως συζήτηση με τον διεθνή παράγοντα μπας και ανοίξει καμιά τρύπα επιβίωσης.

Σχολιο.- Οταν τελειώσει με τους Παλαιστίνιους οι επόμενοι θα είναι οι πειθαρχημένοι γείτονες.

Σχολιο.- Προσπαθεί να εξοντώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους  αλλά και μη Παλαιστίνιου (Λίβανος) και να υποχρεώσει όσους Παλαιστίνιους επιζήσουν να φύγουν ή να μείνουν σε ένα Μπαντουστάν απολύτως ελεγχόμενο από τον ισραηλινό στρατό και διοίκηση. "Θέλει να περιορίσει το αραβικό στοιχείο στην Παλαιστίνη σε όρια διαχειρίσιμα". Πρώτον, ούτε η πρεσβεία του Ισραήλ δεν θα το διατύπωνε τόσο αθώα, συγχαρητήρια. , Δεύτερον, στον Μεσοπόλεμο το ναζιστικό καθεστώς πιο πολύ έδιωχνε από την Γερμανία παρά εξόντωνε Εβραίους. Εξόντωνε βέβαια (πχ Νύχτα των Κρυστάλλων 11.1938), αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό,τι το Ισραήλ Παλαιστίνιους και επί δεκαετίες αλλά ιδίως τον τελευταίο ένα χρόνο (40.000-50.000) . Η τελική λύση ξεκίνησε από το 1939 και μετά και εξελίχθηκε όπως γνωρίζουμε. .

Σχολιο.- Οι αστικές ταξεις των αραβικών χωρών ειναι με το Ισραηλ και την Δυση γιατι αυτό τους συμφέρει στον αγώνα για τον ελεγχο του εσωτερικου εχθρού που είναι οι φτωχοί . Τώρα αν για σένα τα εκατομμύρια εκδιωχθέντων Παλαιστινίων οι πάνω απο 200.000 χιλιάδες δολοφονημένοι απο το 1948 οι χιλιαδες ανάπηροι και αν οι πυροβολισμοί στην βουβωνική χωρα δεν εντάσεται κατα σέ σε πρόγραμμα γενοκτονίας αλλα σε απλο προγραμμα στείρωσης τι να σου πω για τη  βλακεία που σε δέρνει.

Σχολιο.- με απόψεις ότι ¨το Ισραήλ θέλει να περιορίσει το αραβικό στοιχείο στην ιστορική Παλαιστίνη σε όρια διαχειρίσιμα", δηλαδή πολιτική τεχνικοποίηση μιας γενοκτονίας, που ούτε η πρεσβεία του Ισραήλ δεν την διατυπώνει τόσο ωμά, δεν συνομιλώ προσωπικά άλλο.

Σχολιο.- δεν βρίσκω θετικό το να συζητώ μαζί σου, αλλά ναι , Ολοκαυτώματα υπήρξαν, δυστυχώς, περισσότερα. Μόνο η άποψη ότι οι Εβραίοι είναι "ιδιαίτερη κοινότητα με ιδιαίτερο πεπρωμένο" δικαιολογεί την μοναδικότητα του δικού τους Ολοκαυτώματος. . Αυτό που έκαναν οι αποικιοκράτες και οι Άγγλοι και μετά Αμερικανοί στις ΗΠΑ κατά των αυτοχθόνων (πάρα πολλά εκατομμύρια) ή και το δουλεμπόριο ακόμη στην Αφρική επί αιώνες (πάρα πολλά εκατομμύρια) ήταν καθαρό Ολοκαύτωμα. Δεν είχαν την βιομηχανική τεχνολογία των ναζί, αλλά αυτό δεν αλλάζει ηθικά τίποτε. Αυτά που έκαναν οι αποικιοκράτες στην Αλγερία και στο Βιετνάμ και στην Ινδονησία και αλλού ήταν Ολοκαυτώματα.

Λοιπόν, μαζικές δολοφονίες υπήρξαν ιστορικά πάρα πολλές. Γιατί μια μόνο από αυτές,όσο φρικτή και αν ήταν, να ονομάζεται Ολοκαύτωμα ;; Το ορίτζιναλ Ολοκαύτωμα σωστά μας σοκάρει γιατί έγινε με πολύ βιομηχανικό και γραφειοκρατικό τρόπο και κατά αιχμαλώτων ή κρατουμένων του, πολιτών του ή μη πολιτών του. . Όμως, η ιδέα ότι υπήρξε ιστορικά ένα μόνο και αποκλειστικό Ολοκαύτωμα δεν υπήρχε ακόμη το 1945, ούτε καν ο όρος υπήρχε.. Την ιδέα της μοναδικότητας την κατασκεύασε, όπως έχει δείξει ο Νόρμαν Φινκελστάιν στα βιβλία του, η προπαγάνδα του Ισραήλ από το 1960 για ευνόητους πολιτικούς λόγους εργαλειοποίησης της μνήμης. Τέλος, αν όλοι όσοι κάνανε μαζικές σφαγές ή Ολοκαυτώματα ήταν φασίστες: δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε έννοιες για περιόδους που δεν υφίσταντο. Μετά το 1945 μπορούμε να πούμε ότι όσοι έκαναν μαζικές σφαγές ακολούθησαν φασιστικές πρακτικές ακόμη και αν τυπικά ήταν αστικές δημοκρατίες . Όμως, ένα κράτος που περηφανεύεται για τις σφαγές του πιο πολύ και από τους ναζί και έχει προσομοιώσει και την αντίδραση της κοινωνίας του σε αυτήν τη νοοτροπία είναι κάτι παραπάνω : είναι φασιστικό κράτος επί μιας φασιστικής κοινωνίας .

Σχολιο.- θα βοηθούσε τη συζήτηση μία μικρή υπόμνηση για τις πραγματικές ιδεολογικές ρίζες του εβραϊκού κράτους και την τεκμηριωμένη συνεργασία των Σιωνιστών του '30 και του '40 με το Τρίτο Ράιχ προκειμένου να δημιουργηθεί το εξάμβλωμα που είναι το σημερινό Ιζραήλ. Το λέω διότι κάποια πράγματα που ίσως φαίνονται ακατανόητα με βάση την Ιστορία που μας διδάσκουν τα σχολεία και οι ταινίες του χόλιγουντ, μπορεί να εξηγούνται θαυμάσια αν κανείς απλά μπει στον κόπο να μελετήσει τις ιστορικές πηγές.

Το λινκ που παραθέτω παρουσιάζει μια σημαντική έκδοση του 2002, όπου ο εβραίος αντισιωνιστής ιστορικός Λέννι Μπρένερ συγκέντρωσε 51 ιστορικά τεκμήρια που αποδεικνύουν την συνεργασία αλλά και την βαθιά ιδεολογική συγγένεια των ρεβιζιονιστών Σιωνιστών με τους Ναζί. Οι συμφωνίες Ha'avara της δεκαετίας του 1930 είναι ίσως το πιο γνωστό προϊόν αυτής της αγαστής συνεργασίας, αλλά το βιβλίο παρουσιάζει κι άλλες ενδιαφέρουσες και εν πολλοίς άγνωστες πηγές. Αξίζει εδώ να σημειωθεί οτι ο ρεβιζιονιστικός Σιωνισμός είναι ο πολιτικός πρόδρομος του σημερινού Λικούντ, του κόμματος του Νετανιάου.

Ακολουθεί σε copy-paste ένα ιστορικό τεκμήριο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Πρόκειται για μια επιστολή που απηύθυνε το 1940 στους υπουργούς του Ράιχ ο διαβόητος σιωνιστής φασίστας Αβραάμ Στερν, αρχηγός της τρομοκρατικής παρακρατικής οργάνωσης Ιργκούν η οποία έδρασε στην Παλαιστίνη εναντίον των γηγενών Αράβων (και της Βρετανικής Εντολής) κατά την πρώτη περίοδο της οργανωμένης μετανάστευσης εβραίων στην Παλαιστίνη, πριν δηλαδή την ίδρυση του Ιζραήλ. Η συγκεκριμένη επιστολή φαίνεται πως για κάποιο λόγο δεν έφτασε ποτέ στους αποδέκτες της στα υπουργεία του Ράιχ, παρολ'αυτά είναι ενδεικτική των ανοιχτών διαύλων και του είδους των συζητήσεων που γίνονταν μεταξύ των πρώιμων σιωνιστών εποίκων και του χιτλερικού καθεστώτος. Ουσιαστικά ο Στερν με την επιστολή του ζητάει από το Ράιχ υποστήριξη για το σιωνιστικό πρόγραμμα εβραϊκού εποικισμού της Παλαιστίνης, προσφέροντας στους Ναζί ως αντάλλαγμα βοήθεια στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και έναν σύμμαχο για την εδραίωση των γεωοικονομικών βλέψεων του Ράιχ στην ενεργειακά πλούσια αραβική ανατολή.

Ακολουθεί το απόσπασμα της επιστολής του Στερν και λινκ για το σημαντικό βιβλίο του Μπρένερ, που υπό το φως των τωρινών γεγονότων προσελκύει ξανά το ενδιαφέρον των μελετητών.

"The Revisionists in Palestine had an armed wing, the National Military Organization (Irgun Zvai Leumi, IZL/NMO). It split in 1940, with one side led by Avraham Stern claiming to be the “real” Irgun.

Later that year, Stern made a proposal in the name of the NMO to Nazi Germany, which said, in part, “The NMO, which is well acquainted with the goodwill of the German Reich government and its authorities towards Zionist activity inside Germany and toward Zionist emigration plans, is of the opinion that:

“1. Common interests could exist between the establishment of a new order in Europe in conformity with the German concept, and the true national aspirations of the Jewish people as they are embodied by the NMO.

“2. Cooperation between the new Germany and a renewed folkish-national Hebraium would be possible and,

“3. The establishment of the historic Jewish state on a national and totalitarian basis, bound by a treaty with the German Reich, would be in the interest of a maintained and strengthened future German position of power in the Near East.

“Under these considerations, the NMO in Palestine, under the condition the above-mentioned national aspirations of the Israeli freedom movement are recognized on the side of the German Reich, offers to actively take part in the war on Germany’s side.

«Οι Ρεβιζιονιστές στην Παλαιστίνη είχαν μια ένοπλη πτέρυγα, την Εθνική Στρατιωτική Οργάνωση (Irgun Zvai Leumi, IZL/NMO). Διασπάστηκε το 1940, με τη μια πλευρά με επικεφαλής τον Avraham Stern να ισχυρίζεται ότι είναι ο «πραγματικός» Irgun.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο Stern έκανε μια πρόταση στο όνομα του NMO στη ναζιστική Γερμανία, η οποία έλεγε, εν μέρει, «Η NMO, η οποία γνωρίζει καλά την καλή θέληση της γερμανικής κυβέρνησης του Ράιχ και των αρχών της απέναντι στη σιωνιστική δραστηριότητα εντός της Γερμανίας και προς Σιωνιστικά σχέδια μετανάστευσης, είναι της άποψης ότι:

«1. Θα μπορούσαν να υπάρχουν κοινά συμφέροντα μεταξύ της εγκαθίδρυσης μιας νέας τάξης στην Ευρώπη σύμφωνα με τη γερμανική αντίληψη και των αληθινών εθνικών φιλοδοξιών του εβραϊκού λαού, όπως αυτές ενσαρκώνονται από το NMO.

«2. Η συνεργασία μεταξύ της νέας Γερμανίας και ενός ανανεωμένου λαϊκού-εθνικού Εβραίου θα ήταν δυνατή και,

«3. Η ίδρυση του ιστορικού εβραϊκού κράτους σε εθνική και ολοκληρωτική βάση, δεσμευμένη από μια συνθήκη με το γερμανικό Ράιχ, θα ήταν προς το συμφέρον μιας διατηρούμενης και ενισχυμένης μελλοντικής γερμανικής θέσης ισχύος στην Εγγύς Ανατολή.

«Υπό αυτές τις σκέψεις, η NMO στην Παλαιστίνη, υπό την προϋπόθεση ότι οι προαναφερθείσες εθνικές φιλοδοξίες του ισραηλινού κινήματος ελευθερίας αναγνωρίζονται από την πλευρά του γερμανικού Ράιχ, προσφέρεται να συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμο από την πλευρά της Γερμανίας.

https://www.greenleft.org.au/content/dossier-zionist-nazi-collaboration-sheds-light-zionist-movement?fbclid=IwY2xjawFfu9ZleHRuA2FlbQIxMAABHbGef5iGPf-3jQ4vKIEfXNg7ELCGPSHaKQ96O04l2U7tkqDLnCAUYNYw1Q_aem_ev_G1it9AQckbQcReOh-DQ

σχολιο.- Προξενεί πάντως εντύπωση η άφιξη κατά την δεκαετία του 50 εθελοντικών ομάδων εργασίας από τροτσκιστές άλλων χωρών. Στόχος ήταν να εργαστούν και να ζήσουν στα γνωστά κιμπούτς. Σίγουρα γνώριζαν ότι είχαν εκδιώξει οι Ισραηλινοί στον πόλεμο του 48 χιλιάδες Παλαιστίνιους από τις πατρογονικές τους εστίες.

Σχολιο.- έτσι είναι, γιατί μιλούν αντικειμενικά τα γεγονότα. και σπουδαίοι θεωρητικοί όπως ο ο Έντουαρντ Σαΐντ

έχουν ξεθεμελιώσει το αφήγημα της επιστροφής πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε το κράτος του Ισραήλ, άλλοι έχουν γράψει για την αποικιοκρατία εποίκων κ.λπ. έχουν πει δηλαδή το προφανές.: το κράτος αυτό χτίστηκε πάνω στο αίμα των Παλαιστινίων και αυτό συνεχίζεται...

σχολιο.- Ποια κοινά έχουν ο περιούσιος λαός η αρία φυλή και η κοινωνία των αρίστων; ειδικά το τελευταίο είναι το moto των ακραίων του κέντρου φιλελέ

σχολιο.- Αυτα που λες δεν έχουν καμία σχέση με τις αντιιμπεριαλιστικής παραδόσεις της Αριστεράς.Γιατι τα υποστηρίζεις; είναι φιλικό στην εβραικοτητα το να σφάζει ένα ρατσιστικό κρατος ,ένα ναζιστικό κράτος, 50.000 ανθρώπους μέσα σε ένα έτος; τι έχεις πάθει;

Ας το έκαναν στη Γερμανία η στην Πολωνία, αυτό θα ήταν το.λογικο.Το Ισραήλ δεν είναι εβραϊκό αλλά φασιστικό κράτος.Ουτε καν οι ναζί δεν γιόρταζαν δημόσια που έσφαζαν τους Εβραίους .Αυτός ο πληθυσμός γιορτάζει επιδεικτικά.Η μόνη λύση είναι η διάλυση του κράτους του Ισραήλ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.Πανω σε αυτήν την διάλυση, μπορεί η δεν μπορεί να υπάρξει μια ομοσπονδία με τους Άραβες.Το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει.Οπως είχε πει ο ίδιος ο Μπεν Γκουριόν, αυτή η λωρίδα γης είναι πολύ μικρή για να χωρέσει δύο λαούς.

Σχολιο.- Μη ξεχνάμε και το βιομηχανικά οργανωμένο ολοκαύτωμα του ινδικού λαού από τη Βρετανική αποικιοκρατία με 100 εκατομμύρια νεκρούς μέσα σε 10 χρόνια τον 19ο αιώνα.

Σχολιο.- για το αν το Ισραήλ είναι'αστική δημοκρατία", όπως υποστηρίζεις, επειδή έχει πολυκομματισμό και βουλευτικές εκλογές.Ο γνωστός μας Μουσολίνι ως το 1928-1930 περίπου στην Ιταλία είχε κοινοβούλιο και βουλευτικές εκλογές, σχεδόν νόμιμα τα αριστερά κόμματα,ο Γκράμσι μιλούσε στην Βουλή κλπ Αρα, ο Μουσολινι δεν είχε φασιστικό κράτος αλλά αστική δημοκρατία; . Επίσης, είναι νοητό ένα φασιστικό κράτος με περισσότερα κόμματα όπου τα βασικά κόμματα συμφωνούν και στον φυλετισμό και στην εξόντωση ενός άλλου λαού ή μιας μερίδας της ίδιας τους της επικράτειας.Και οι ναζί δεν είχαν πολυκομματισμό αλλά εντός του ενός κόμματο υπήρχαν οξείες αντιθέσεις συχνά. Και ο Ζελένσκυ έχει κοινοβούλιο και περισσότερα κόμματα αλλά απαγορεύει όσα διαφωνούν μαζί του , είναι αστική δημοκρατία; Ας βάλουμε κάτω τα κριτήρια. Το Ισραήλ έχει επίσημη ιδεολογία, όχι απλώς κυρίαρχη, τον φυλετισμό και την εξόντωση ή εκτόπιση των Αράβων Παλαιστινίων που τους θεωρεί εχθρική και κατώτερη φυλή τρομοκρατών ως και τα νήπια (εκτός όσων είναι βαστάζοι της).Ασκεί γενοκτονική πολιτική επί των Παλαιστινίων με εγκλήματα πολέμου καθημερινά.Είναι μια καθαρά στρατοκρατική κοινωνία που ζει για τον πόλεμο. Όλα τα βασικά κόμματα, πλην του ΚΚ και κάποιου κόμματος των Αράβων,που δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο,είναι υπέρ της παραπάνω γενοκτονικής πολιτικής, μόνο στα μέσα και την διαδικασία διαφωνούν. Δεν είναι φασιστικό ή ναζιστικό γιατί έχει εκλογές και συνδικάτα;;; Και οι ναζί είχαν το Μέτωπο Εργασίας ( DAF)που συμφωνούσε με τους κρατικούς στόχους, μισούσε τους Εβραίους αλλά διαπραγματευόταν για ένα μάρκο παραπάνω για τον γερμανό εργάτη ή για τις κατασκηνώσεις της "Δύναμης δια της Χαράς" .Η διαφορά είναι ότι οι ναζί είχαν ένα κρατικό φυλετικό κόμμα, ενώ οι σιωνιστές έχουνε τρια τέσσερα. Τα κριτήριά μου δεν είναι απορρέοντα από την αηδία μου αλλά είναι καθαρά επιστημονικά . Τέλος, για το αν το Ισραήλ είναι κράτος έκτακτης ανάγκης: ναι, παρά τις εκλογές είναι. Πήγαινε στο Ισραήλ και τοποθετήσου ελεύθερα για όσα κάνει το Ισραήλ. Εδώ κινδυνεύουμε να μας τινάξουν στον αέρα εμείς που δεν είμαστε στο Ισραήλ. Σοβαρολογείς; Τέλος, λάθος κάνεις και όσον αφορά την εξόντωση των γηγενών Αμερικάνων και των Αφρικανών, δεν είναι ακριβώς προκαπιταλιστικά φαινόμενα.Ο Ο καπιταλισμός δεν ξεκινά τον 18ο αιώνα. Οι σφαγές και λεηλασίες αυτές από τα ευρωπαικά έθνη εντάσσονται στην πρωταρχική συσσώρευση του κεφαλαίου (Πρώτος Τόμος του Κεφαλαίου σελ. 730 και επ,) και είχαν απόλυτη λειτουργικότητα για την συσσώρευση κεφαλαίου, ο Μαρξ,αν τον διαβάσεις, τα γράφει αυτά πολύ ξεκάθαρα. Ολοκαυτώματα ήταν και αυτό γράφει και ο Φινκελστάιν στην Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος, που υποστηρίζει καθαρά ότι το Ολοκαύτωμα παρά την φρίκη του δεν ήταν μοναδικό, ότι η εργαλειοποίηση το κατέστησε "μοναδικό" .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πολιτικοί που μιλούν για "διεθνές δίκαιο"...

24/9/2024     -     17.08

...σιτίζονται στις πρεσβείες των ΗΠΑ και των βρεφοκτόνων!

Επίθεση στον Λίβανο, κυρίαρχη χώρα μέλος του ΟΗΕ από το σιωΝαζιστικό καθεστώς...

Οι δολοφονημένοι ξεπέρασαν τους 500...

Οι ναζί θέλουν να ξεπεράσουν τη σφαγή στην Γάζα, που συνεχίζεται...

Η Γιασμίνα, η μικρή Λιβανέζα ήταν 7 ετών...

Έως χθες ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 558, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες.

Τουλάχιστον 1.835 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και 54 νοσοκομεία νοσηλεύουν τραυματίες...

Γάζα... έως χθες 41.467 οι δολοφονημένοι... Τα δολοφονημένα παιδιά ξεπέρασαν τα 17.000 θύματα...

Τα πολιτικά κόμματα που σιωπούν, οι βολεμένοι χρυσοπληρωμένοι βολευτάδες που δεν έχουν αντισταθεί σε αυτήν τη γενοκτονία, δεν είναι συνένοχοι: Είναι ΕΝΟΧΟΙ, εγκληματίες πολέμου!

Πάντα μαζί με τον ακλόνητο Παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, με την ένοπλη Αντίσταση εναντίον του κατακτητή, τη θαρραλέα Αντίσταση της Χεζμπολάχ στον μαρτυρικό Λίβανο!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκη του κομμουνιστή Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε, στις προεδρικές εκλογές της Σρι Λάνκα, επικεφαλής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου. Το οποίο διεξήγαγε δύο εμφυλίους πολέμους κατά τις δεκαετίες 1970 και '80. 

Η εκλογική επιτυχία των κομμουνιστών της Σρι Λάνκα, με το 42,3%, έναντι 32,7% και 17,2% των αστών αντιπάλων τους, συνιστά εκτόξευση της επιρροής τους, καθώς στη Βουλή διαθέτουν μόλις 3 στις 200 έδρες. Και είναι αποτέλεσμα της έξαρσης των λαϊκών αγώνων μετά την υπαγωγή της χώρας υπό το ΔΝΤ.

Δύσκολο το έργο τους κι ας ελπίσουμε να επιμείνουν στον δρόμο της αντίστασης.

Σχολιο.- Αρκεί να μην τους βγει "Τσίπρας".

Σχολιο.- Αυτό ακριβώς είχα υπόψη μου όταν έγραφα πως ελπίζουμε να επιμείνουν στον δρόμο της αντίστασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο εκλέγει τον πρόεδρο στη Σρι Λάνκα, 25 χρόνια μετά το αντάρτικο

22/9/2024

ικοσιπέντε χρόνια μετά το μεγάλο αντάρτικο, ο υποψήφιος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (Janatha Vimukthi Peramuna – JVP)  Σρι λανκα, o Anura Kumara Dissanayake ηγείται του αριστερού μετώπου NPP (Εθνική Λαϊκή Εξουσία) και έρχεται πρώτος στις εκλογές με 42,30%. Εκλέγεται, μάλιστα πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, καθώς μαζί με τις ψήφους «δεύτερης επιλογής», λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξης του 55%. Ο 21ος αιώνας δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ειδήσεις. Κόμματα που διατηρούν μαρξιστικές-λενινιστικές αναφορές, σπάνια πετυχαίνουν τόσο μεγάλες εκλογικές επιτυχίες.

Πρόκειται για εκλογές που αντιμετωπίστηκαν ως δημοψήφισμα για τη συμφωνία με το ΔΝΤ. Δεύτερος αναδεικνύεται ο κεντρώος πρώην Υπουργός Sajith Premadasa που λαμβάνει 32,76%. Οι δύο υποψήφιοι έχουν υποσχεθεί επαναδιαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, με τον Dissanayake να θεωρείται ότι θα επιδιώξει πιο δυναμικά τον συγκεκριμένο στόχο, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να έρθει σε ρήξη με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, όπως οι επενδύσεις του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani.

Το 1990 όταν το κράτος συνέτριβε την εξέγερση και σκότωνε τον ιστορικό ηγέτη του μαρξιστικού λενινιστικού κόμματος, Rohana Wijeweera κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι 25 χρόνια μετά, το κόμμα θα εξέλεγε τον πρόεδρο του κράτους.

Όμως κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε καν 5 χρόνια πριν. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, ο συγκεκριμένος υποψήφιος λαμβάνει 5,634,915 ψήφους δηλαδή 13 φορές περισσότερες από τις 418,553 ψήφους που είχε λάβει το 2019. Μεσολάβησαν πολλά. Κυρίως μια μεγάλη εξέγερση, το 2022, στην οποία οι διαδηλωτές έφτασαν ακόμα και στη θέση να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο, σε μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου με τους εξεγερμένους να κάνουν μπάνιο στην πολυτελή πισίνα του προέδρου Gotabaya Rajapaksa.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ανάγκασαν τον τότε πρόεδρο της Σρι Λάνκα να παραιτηθεί και να μπει εσπευσμένα σε ένα ελικόπτερο  του στρατού, για να φύγει από την χώρα. Η εξέγερση πανηγύρισε μια μεγάλη επικράτηση. Είχε θρηνήσει, ήδη, 10 νεκρούς.

Το κίνημα Aragalaya (μτφρ, ο αγώνας) είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022 ενάντια στην κυβέρνηση, καθώς η χώρα υπέφερε από έντονη οικονομική κρίση που οδηγούσε σε πληθωρισμό, καθημερινές διακοπές ρεύματος και έλλειψη καυσίμων και βασικών αγαθών. Το συγκεκριμένο κίνημα θεωρήθηκε «ακομμάτιστο» με πολλές πολιτικές δυνάμεις να το ενισχύουν, χωρίς όμως να μπορεί να θεωρηθεί πως κάποια συγκεκριμένη ηγεμόνευε σταθερά και το καθοδηγούσε. Όμως θεωρείται δεδομένο ότι το JVP έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, κάτι που αποκρυσταλλώνεται και στην εντυπωσιακή του ενίσχυση. Και ενώ η κατάσταση στην οικονομία με βάση τους μακροοικονομικούς δείκτες δεν θεωρείται τόσο δραματική, το ένα τέταρτο του πληθυσμού συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο υποψήφιος του JVP έρχεται πρώτος με σαφώς πιο μετριοπαθείς στόχους από αυτούς που έθετε το κόμμα στο παρελθόν. Ο 55χρονος Dissanayake εκλέγεται με βασικό στόχο να πατάξει την διαφθορά και να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία-πρόγραμμα με το ΔΝΤ προκειμένου τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί να μην είναι τόσο σκληρά.

Βασικό πλεονέκτημα του Dissanayake είναι πως δεν προέρχεται από πολιτικά τζάκια του κατεστημένου, αντίθετα με πολλούς αντιπάλους του, που είτε έχουν διατελέσει πρόεδροι είτε αποτελούν συγγενείς πρώην προέδρων.

Το JVP που έλκει την καταγωγή του από τις διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, συγκροτήθηκε επίσημα ως κόμμα το 1971 και ηγήθηκε μιας ένοπλης εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης Bandaranaike, η οποία εξέγερση ηττήθηκε, μετά από σκληρή καταστολή. Το κόμμα ανασυγκροτήθηκε εκ νέου και στις εκλογές του 1982 κατάφερε να αποτελέσει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας

Το 1987 το JVP μετά την απαγόρευση του από το κράτος προκάλεσε μια νέα ακόμα μεγαλύτερη εξέγερση, με απεργίες, διαδηλώσεις και ένοπλες συγκρούσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εξεγερμένοι παρόλο που έφτασαν κοντά στην ανάληψη της εξουσίας, ηττήθηκαν 2 χρόνια αργότερα. Το κράτος της Σρι Λάνκα σκότωσε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του JVP και απλούς πολίτες σε μια από τις μαζικές σφαγές του 20ου αιώνα που θεωρείται ότι περιγράφονται με τον όρο πολιτική γενοκτονία (politicide) (Wayman, 2019). Οι δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικοί σκότωσαν όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου του κόμματος εκτός από τον  Somawansa Amarasighe ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του JVP.

Τη δεκαετία του 1990 το JVP επιδίωξε την ενδυνάμωση και πλήρη νομιμοποίηση των δράσεών του, με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και οι συμμαχίες με άλλα κόμματα. Αποκορύφωμα αυτών των διεργασιών ήταν η συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας με το κεντροαριστερό SLFP το 2004.

Ένα κόμμα με αναφορές στον μαρξισμό λενινισμό και με δύο ένοπλες εξεγέρσεις στο ιστορικό του, εκτινάσσεται από το 3,16% στο 42% και εκλέγει τον νέο πρόεδρο της Σρι Λάνκα. Αναμφισβήτητα το JVP του 2024 δεν είναι το ίδιο με το JVP του 1970 ή των τελών του 1980. Τα μέλη του δεν κρατάνε όπλα και ο ηγέτης του έχει πάρει αποστάσεις από την ιστορική ένοπλη εξέγερση, προκαλώντας αντιδράσεις στην αριστερή τάση του.

Οι θέσεις του για το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ταμίλ αποτελούν ένα ακόμα αντιφατικό σημείο, καθώς από στα πρώτα χρόνια του JVP υπήρχε το αίτημα της συνεργασίας και η προσπάθεια εκπροσώπησης όλων των καταπιεσμένων, όμως πλέον το κόμμα ιεραρχεί την «εθνική ακεραιότητα» ενάντια στα αιτήματα των Ταμίλ.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν επουσιώδη ζητήματα, όμως, εκεί που θα κριθεί το NPP είναι στο μεγάλο σταυροδρόμι του σήμερα. Ένα σταυροδρόμι που μπορεί ανοίξει ή να κλείσει πιθανές κατευθύνσεις χειραφέτησης και μοιάζει αρκετά γνώριμο για τους ανθρώπους στην Ελλάδα.

«Μια αμφίρροπη κούρσα που θέτει τη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ σε κίνδυνο» χαρακτήρισε την εκλογική μάχη το Bloomberg αναφερόμενο στη συμφωνία «διάσωσης» του κράτους με το ΔΝΤ. Πρόκειται για μια συμφωνία που εισάγει μέτρα όπως η αύξηση των φόρων, η ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών και η άρση της ρήτρας στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Θα μπορέσει το αριστερό μέτωπο να βελτιώσει ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο του λαού μιας χώρας ενάντια στα συμφέροντα των δανειστών;

Από το Ρίο Ντε Τζανέιρο του Λούλα, μέχρι το Κίτο του Κορέα και σήμερα το Κολόμπο της Σρι Λάνκα σε διαφορετικές συνθήκες και κοινωνίες αυτή είναι μια ερώτηση που τίθεται διαρκώς.

Όποια πολιτική δύναμη απαντήσει σωστά και αποφύγει να ιδιωτικοποιήσει τη χώρα για την αποπληρωμή των χρεών κερδίζει κάτι παραπάνω από μια πολιτική μάχη. Γράφει μια σελίδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Θα το τολμήσει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με στόχο να 'ρθει πρώτο δίνει τη μάχη των εκλογών της 29ης Σεπτεμβρίου το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας στην Αυστρία. Ένα κόμμα που συσπειρώνει εδώ και δεκαετίες νοσταλγούς του ναζισμού και τελευταία, όπως και άλλα ακροδεξιά κόμματα σ' ολόκληρη την Ευρώπη, γνωρίζει σημαντικές εκλογικές επιτυχίες.

Η ατζέντα της αυστριακής ακροδεξιάς  δεν διαφέρει από των άλλων ομοϊδεατών της. Θέτοντας, πρώτο και κύριο το ζήτημα της μετανάστευσης,  και ποντάροντας στην αντίθεση μεγάλου μέρους του αυστριακού λαού στην εμπλοκή στον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. 

Εντούτοις, αυτοί εδώ πρωτοτυπούν, καθώς εμπλέκουν ανοιχτά και το ζήτημα των εμβολίων για τον κόβιντ. Υιοθετώντας την αντιεμβολιαστική εκστρατεία, οι Αυστριακοί ακροδεξιοί έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για αποζημίωση όσων οι εμβολιασμοί έβλαψαν την υγεία τους. 

Προς το παρόν δεν έχουν κατατεθεί περισσότερες από 5.700 αιτήσεις, σε σύνολο 6 εκατομμυρίων εμβολιασμένων κατοίκων της Αυστρίας (ένας στους χίλιους).

Σχολιο.-  Στην Γερμανία δόθηκαν αποζημιώσεις για βλάβη από τα εμβόλια από διετίας μετά από αυστηρό έλεγχο Εννοείται εξαιρετικά λίγες σε σχέση με τον εμβολιασμένο πληθυσμό

Σχολιο.- Το εαν έχουν η όχι απο τους εμβολιασμούς προβλήματα μπροστά μου και λέω μπροστά μου όταν πήγα τον πατέρα μου ανάπηρο στο αιγινήτειο μπροστα μου στα εξωτερικα ήρθαν περιπου 5 άτομα  με προβλήματα απο το εμβόλιο δε ξέρω τι έγινε μετα.

Το οτι η ΕΕ έπρεπε να έχει ένα πλέγμα μεγαλύτερης ασφάλειας για τέτοιους ανθρώπους και πήγε πίσω απο τιε κουρτίνες βγαίνουν τώρα.

Κακά τα ψέμματα υπάρχει αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης και μεταφορά κεφαλάιου στην Ασία .

Γι αυτό οι επιχειρήσεις τώρα είναι μκο,πράσινη κρατικοδίιατη ανάπτυξη και πολεμική μηχανή.

Επίσης δε ξέρω εαν ειναι αλήθεια διαβασα σε δυό αρθρα οτι το planet romeo σαιτ κύριως γκέι γνωριμιων στην.αυστρια σε δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του δίνει πρώτη δύναμη το κόμμα της ελευθερίας. Με 29,3.

Παρένθεση εγω το έκανα το εμβόλιο αλλιως ούτε σαουδική ουτε εμιρατα ούτε μπαχρειν θα μπορούσα να ταξιδέψω.

Εαν δεν αλλαξει ρότα η Ευρώπη τη βλέπω Μαύρη. Ένας συμπαθές κόμμα εαν πήγαινα να ψηφίσω στην Ευρώπη με βάση αυτά που έχω κοιτάξει είναι το κόμμα της Σάρα στη Γερμανία...

Σχολιο.- Φυσικά πως τα εμβόλια  έχουν παρενέργειες.  Ο τρόπος που έγινε το συγκεκριμένο εμβόλιο με συμβολαια πίσω απο τη πλάτη. Και όλο το σκηνικό συν παρενέργειες οι οποίες τώρα βγαίνουν. Σου λέω μπροστά μου σε μια εφημερία ήταν 4 η 5 άτομα. Για φαντασου τι γινότανε στις άλλες κλινικές. Εαν έλεγες ξέρεις υπάρχει αυτή η παρενεργεια θα μπορούσες να βελτιώσεις και το σκεύασμα. Εδώ γινόταν το αντίθετο.

Όλα αυτά συν και άλλα ορίστε το αποτέλεσμα. Παρε την Αυστρία. Και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Συν την πτωχοποίηση της Ευρώπης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους 492 δολοφονημένους των σημερινών της Δευτέρας Ισραηλινοναζιστικών βομβαρδισμών στον Λίβανο, περιλαμβάνονται και τα 4 αδέλφια, Φαρά, Φατίμα, Τζαλάλ και Αλί Φαρές… 

Σε άλλα νέα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις (40.000 στρατιώτες) στη Μέση Ανατολή, για να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα την... ''αυτοάμυνα'' του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος …



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/9/2024

100* ( ηδη εχουν γινει 300) οι νεκροί στο Λίβανο σήμερα μετά από πάνω από 300 βομβαρδισμούς του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος. Το πρωί άκουγα πάλι ελικόπτερα πάνω από το κεφάλι μου, λέει τρομοκρατημένος  ο Λιβανέζος.

Το αίμα των Λιβανέζων έρχεται να προστεθεί μαζικά στο αίμα των Παλαιστινίων, λοιπόν. Αλλά θα κάνει λάθος όποιος νομίσει πως αυτό που εξελίσσεται είναι απλώς μια ανθρωπιστική τραγωδία. 

Αυτό που εξελίσσεται, και δεν ξεκίνησε ούτε στις 7 του Οκτώβρη, είναι οι επιθανάτιοι και θανατηφόροι σπασμοί ενός τέρατος που ονομάζεται ιμπεριαλιστικός τεχνοφεοδαρχικός ανώμαλος διεστραμμένος καπιταλισμός. Η αγωνία επιβίωσής του μεταφράζεται σε ανθρώπινο αίμα, ανείπωτο πόνο και συντρίμμια. 

Και μόνο επιφανειακά είμαστε θεατές σε όλα αυτά. Είμαστε συμμέτοχοι, με τη μία ή με την άλλη πλευρά. Όλοι μας.

* Πάνω από 270 οι νεκροί και πάνω από 950 οι τραυματίες μέχρι τώρα στον Λίβανο -ανάμεσά τους δεκάδες γυναικόπαιδα...

Σχολιο.- Η Ναζιστικη εβραικη σιωνιστικη δολοφονικη μηχανη του Ισραηλ δεν σταματαει πουθενα...Αυτοι ειναι οι δολοφονοι των Λαων, τις διαταγες ακολουθουν ΗΠΑ και ευρωπη,,Συνενοχοι δολοφονοι...

Σχολιο.- Δεν θα βρεθεί αυτός που θα εξοντώσει και τον τελευταίο ισραηλινοναζιστή;

Σχολιο.- Είναι καιρός που δεν πρέπει να μας γίνεται συνήθεια το έγκλημα δεν γίνεται να παραμένουμε θεατές τις βαρβαρότητας του φασισμού είναι καιρός να σηκώσουμε το μπόι μας δημιουργώντας το μέτωπο που θα γίνει εμπόδιο στην εξέλιξη του ιμπεριαλισμου και την καταστροφή του

Σχολιο.- Η Ελλάδα, σαν αποικία, βρίσκεται στη ,,σωστη πλευρα τις ιστορίας,, γαμότο τη ξεφτίλα μας…

Σχολιο.- Μετά τον Β Παγκόσμιο,η μεγαλύτερη γενοκτονία,το μεγαλύτερο έγκλημα. Στην Ιερουσαλήμ θα στηθεί το ποινικό τους δικαστήριο.

Σχολιο.- Πρεπει να Αντιδρασουμαι δυναμικα σε Καθε -ΕΒΡΑΙΩΝ-Περιουσια .Οι

Λαοι δεν ειναι -Εμποριο αντικειμενων -Για δολοφονια -.Αμαχων- και

Πλυθησμου .Καθε κρατους. Το πουλημενο Αμερικανικο -Ο Η Ε,  Τιποτα

δεν κανει . Τελικα δεν Υπαρχει .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/9/2024

Τα πολεμικά αεροπλάνα των δολοφόνων που σκότωσαν σήμερα εκατοντάδες στον Λίβανο βρίσκονται ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ για να γλιτώσουν από τα πυρά της Χεζμπολά (και να τη φάει η Κύπρος).

Ο κίνδυνος είναι πλέον άμεσος.

Η χώρα έχει πουληθεί και αφεθεί στη μοίρα της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΘΩΟΣ Ο σ. ΗΛΙΑΣ ΣΜΗΛΙΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ευχάριστα τά νεα από τήν πλήρη αθώωση του συντρόφου αγωνιστή κατα τών Πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη Ηλία Σμηλιού...

Νά ευχηθούμε νά επαναληφθεί καί στήν Αθήνα στίς 27/09/2024 η αθώωση στην δίκη τών συντρόφων αγωνιστών τής «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατα τών Πλειστηριασμών» Ρωμανός Αγγελλής,Οδυσεας Χαραλαμπόπουλος καί Θωμάς Καρράς..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χονδρική τιμή της μεγαβατώρας το Σάββατο στη Γερμανία είχε 8 ευρώ στη Γαλλία -6 ευρώ (αρνητικό) στην Ισπανία 20 ευρώ και στην Ελλάδα 102 ευρώ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό σαν απάντηση στους "αριστερούς" συριζαίους (του βιομήχανου Ανιέλλι...το είχε ξεκαθαρίσει) τους επίδοξους (παραμυθάδες) "διαχειριστές" του καπιταλιστικού συστήματος...απάντηση σε όλα τα  κυβερνητοφάγα κομματίδια της ανύπαρκτης "κεντροαριστεράς"...

Σχολιο.- "Κανένας πολιτικός δεν διοικεί. Η χώρα διοικείται από ένα σύστημα . "

Αυτά δεν τα λέει ούτε κάποιος αναρχικός ούτε κάποιος άναρχο αυτόνομος ή δεν ξέρω ποιος τα λέει ένα άτομο που γεννήθηκε και " ανδρώθηκε" μέσα στο σύστημα αυτό . Η Αρ. Λάτση - Κούρκουλου.

Η κοπέλα είπε την αλήθεια ξεμπροστιαζοντας όσους κυβερνάνε για την σωτηρία μας ή κυβέρνησαν για να αναδιανειμουν τον πλούτο , να μας βγάλουν από τα μνημόνια να μας απαλλάξουν από άδικες φορολογίες, να διορθώσουν το σύστημα της παιδείας, να αναταξουν τις αρρυθμίες του δημοσίου συστήματος υγείας και όλες αυτές τις αρλουμπολογιες που ακούμε ακούσαμε και θα ακούμε....

Ξύπνα εθελοδουλε δεξιέ και κεντροαριστερέ..... ξύπνα....ακόμα και το ίδιο το σύστημα σου επισημαίνει πόσο ηλίθιος είσαι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω η λογοκρισία στο facebook και όπου αλλού



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καθημερινή στάση του κάθε πολίτη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους αγώνες του για ένα καλύτερο αύριο τον κατατάσσει ιδεολογικά το που ανήκει! Υπάρχουν πολίτες, εγώ θα τους κατατάξω αριστερούς, που οι αγώνες τους, και οι συλλήψεις τους και γενικά η συμπεριφορά τους, είναι πολύ ποιο κομμουνιστές (και ας μην είναι κομμουνιστές) από πολλούς που λένε ότι είναι κομμουνιστές αλλά στην πράξη ((μηδέν εις το πηλίκιο))!!!

Σχολιο.- Σε ποιό σημείο διαφωνείς; Φυσικά κι η στάση και δράση του κάθ' ενός καθορίζει το ποιός είναι. Και ρωτώ...όταν η στάση κι η δράση είναι υπέρ της καπιταλιστικής διαχείρισης ( ψήφιση της συνθήκης του Maastricht...υποστήριξη ευρώ ένταξης.. θετική θέση για ΝΑΤΟ κλπ) που την είδες την "αληθή αριστερά"; Οπορτουνιστές στην ηγεσία των γκρουπούσκουλων και από κάτω εξαπατημένοι μα και ενσυνείδητα αντικομμουνιστές( κι όταν μιλώ για κομμουνιστική ιδεολογία δεν την ταυτίζω με τίποτα υπαρκτό η περασμένο)..οι οποίοι κάποτε και έως σήμερα στήριξαν και συνεχίζουν, σοσιαλδημοκρατία και ευρωλατρεία.Επομένως;σε τι διαφωνείς;

Σχολιο.- Διαφωνώ στο ((πας μη κομμουνιστής)) είναι άνθρωπος του συστήματος! Αυτό με προσβάλει εμένα και πολλούς άλλους που δώσαμε την ψυχή μας σε αγώνες πολιτικούς και συνδικαλιστικούς επί 50 χρόνια που πολύ από τους κομμουνιστές που αυτοαποκαλούντε, αμφιβάλω αν έχουν κάνει πάνω από 10 ημέρες απεργία και εάν έχουν βγει πάνω από 5 φορές ((πεζοδρόμιο!!!

Σχολιο.- Επικεντρώνεσαι σ' ότι έχεις κάνει συνδικαλιστικά. Σε ρωτάω λοιπόν ευθέως...εάν δεν είσαι κομμουνιστής  (και ξεκαθαρίζω ξανά...δεν ταυτίζω με κομματική ιδιότητα την ιδεολογική ταυτότητα ) τι είσαι; Ποια κοινωνία οραματίζεσαι και πώς θα φτάσουμε εκεί(εάν συμφωνούμε στο τι θέλουμε).Περιμένω να μάθω ...

Σχολιο.- Ένταξε με όπου θες, εγώ λέω αριστερός και όχι βέβαια από τους γιαλαντζί, αυτό ξεκαθαρίστηκε πολύ πριν το 2015 με την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σχολιο.-  Το ((καλύτερο αύριο)) συμπεριλαμβάνει μια σειρά ζητημάτων για μια αυριανή κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και μια ανθρώπινη ζωή για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ χωρίς άγχος και καταπίεση!!! 

Σχολιο.-  Επειδή άρχισα και καταλαβαίνω ότι 10 ημέρες να συζητάμε δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη θα τελειώσω με αυτό! Το κουβεντιαστώ είμαι αυτό η εκείνο με τα λόγια ((χτίζω ανώγια και κατώγια))! Οι αγώνες και οι θυσίες του καθ' ενός στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπεράσπισης του κοινωνικού συνόλου, αλλά και οι θέσεις του στα γενικά ζητήματα για ένα καλύτερο αύριο δείχνουν ποιος είναι και τι πιστεύει! Όσο για την Αριστερά (όχι αυτή που αναφέρεις) ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και αγωνίζεται για μια διαφορετική Ελλάδα έξω από ξένες εξαρτήσεις και με μπούσουλα ένα δίκαιο οικονομικό καταμερισμό που δεν θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους και με ένα ΕΣΥ πραγματικής εξυπηρέτησης των πολιτών!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Iσραήλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα

-Red Alerts στην πόλη της Xάιφα για πρώτη φορά από το 2006

-Η Xεζμπολάχ έχει χτυπήσει αρκετά στρατιωτικά αεροδρόμια στο Ισραήλ

Reuters: Αναγκαστική προσγείωση στην Κύπρο πραγματοποίησε ισραηλινό αεροσκάφος αφού η Xεζμπολάχ στόχευσε διαδρόμους στο Iσραήλ

-Η Κύπρος λοιπόν άρχισε να εμπλέκεται, παραχωρεί τα αεροδρόμια της προς εξυπηρέτηση των στρατιωτικών σκοπών του Iσραήλ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το HAARP είναι μια πραγματικότητα και ο έλεγχος του καιρού είναι από τα ισχυρότερα όπλα στα χέρια αυτών που κατέχουν την τεχνογνωσία του

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραδέχονται ότι το HAARP βρίσκεται σε λειτουργεία και παρεμβαίνει στα καιρικά φαινόμενα με σκοπό να ελένει την ανθρωπότητα 

23 Σεπτεμβρίου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να τηρεί τους «κανόνες» στη σύγκρουση:

-Ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον Φουάντ Σοκρ, η Χεζμπολάχ βομβάρδισε το αρχηγείο πληροφοριών που το σχεδίασε

-Ο Ισραηλινός Στρατός βομβάρδισαν το νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ βομβάρδισε την αεροπορική βάση Ramat David από όπου απογειώθηκαν τα αεροπλάνα

-Και τώρα, ο Ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τον Λίβανο και η Χεζμπολάχ στόχευσε τις αποθήκες όπου είναι αποθηκευμένες οι ισραηλινές βόμβες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πρωταθλήτριες» (από κάτω προς τα πάνω) αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά οι ελληνικές τράπεζες στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο επιιτοκιακό περιθώριο αλλά και στα κόκκινα δάνεια, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με αυτά που αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να λειτουργούν με επιτοκιακό περιθώριο 3,32% το οποίο είναι από τα ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ στην Ευρωζώνη. Όσον αφορά δε στα κόκκινα δάνεια, παρά την μεγάλη μείωση τους που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, ο δείκτης των κόκκινων δανείων αγγίζει το 4,10% και είναι σχεδόν διπλάσιος του μέσου όρου της Ευρωζώνης ο οποίος διατηρείται στο 2,30%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για ένα πράγμα να είμαστε σίγουροι σ' αυτήν την χώρα, που τα τελευταία χρόνια κάποιοι προσπαθούν, με απόλυτη επιτυχία μάλιστα, να μετατρέψουν σε χώρο: Το δόγμα της "θείας από την Νιγηρία" με το οποίο αθωώθηκε πρόσφατα ο κινεζο-υπουργός του Τάπερμαν (να θυμηθούμε λίγο και την αείμνηστη Μαλβίνα) και λίγο πιο παλιά ο σύμβουλος του νυν πρωθυπουργού, Νίκος Γεωργιάδης (για χειρότερο μάλιστα κακούργημα-αυτό του βιασμού ανηλίκου) ή ο καταδικασμένος με αναστολή Λιγνάδης (χαχαχαχα) πχ, θα το βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά στον δημόσιο βίος της χώρας. 

Μα τι είναι θα αναρωτιέστε αγαπητοί μου φίλοι το δόγμα της "θείας από την Νιγηρία";;;;; «η επιτομή του Μητσοτακισμού!!!! Θα σας κλέβουμε, θα σάς καταστρέφουμε το έθνος, θα το ακρωτηριάζουμε και δεν θα σας δίνουμε καν λογαριασμό. Αντίθετα θα σας εξευτελίζουμε λέγοντας εξόφθαλμα ψέματα, ώστε να μην έχετε ως λαός, την παραμικρή διάθεση και ελπίδα για να αντισταθείτε…».

Επίδειξη δύναμης με άλλα λόγια για να πετύχουν την απόλυτη αδυναμία μας. Κάθε φορά λοιπόν που βλέπουμε ένα παρτάλι της συμμορίας να μάς κουνάει το δάκτυλο-όπως πχ ο κομματικός γυρολόγος και υφυπουργός Μεταφορών Β. Οικονόμου να αναφέρεται στην ιστορία με τα Τέμπη και χωρίς ντροπή να ξεστομίζει το αμίμητο: «Δηλαδή αν πέσει ένα αεροπλάνο δεν προχωράει η ζωή;» μην τσαντίζεστε, μην ξεστομίζετε κατάρες, μην ανεβάζετε πίεση. Αυτό θέλουν. Την δουλειά τους κάνουν. Ακολουθώντας φυσικά εντολές διακεκριμένων επικοινωνιολόγων εξ Εσπερίας προερχομένων....

Να εκνευρίζεστε που εμείς δεν  κάνουμε την δική μας.....

Σχολιο.- εχουν ξεκινησει απο καιρο το παιχνιδακι της θρασυτητας.

θυμαμαι και εναν αλλον, ταμηλο, η καμηλο η καπως ετσι που ειπε οτι οποιος δεν μπορει να πληρωσει το ρευμα υπάρχουν και οι λαμπες πετρελαιου. Η εκπαιδευση μας εχει ξεκινησει απο νωρις. και φθασαμε απο το τρενο που μετεφερε κοκα-κολες και μπυρες στο μεγαλο αλμα της θειας απο την νιγηρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H πολιτεία του Κάνσας ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ που μήνυσε την Pfizer για παραπλανητικούς ισχυρισμούς αναφορικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της. Ακολουθούν άλλες πέντε πολιτείες. Η είδηση είναι παλιά (3 μηνών) αλλά εγώ δυστυχώς την είδα σήμερα. Γιατί άραγε όταν προσπαθώ να ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση;

Αλήθεια συνεχίζετε να εμπιστεύεστε την κυβέρνηση (και σύσσωμη την αντιπολίτευση); ακόμα και τα χρυσόψαρα-βάζω στοίχημα-έχουν μεγαλύτερη μνήμη από σας.....

Σχολιο.- Στο φουλ οι μηχανές και με τη βοήθεια της *Ai* για το μπλοκάρισμα ειδήσεων (που δεν συμφέρουν ) 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα που κέρδισε στις εκλογές του Βραδεμβούργου ο "εχθρός του Σολτς", Ντιτμάρα Βόιντκε, (έτσι τον αποκαλεί η Βελτ) η μόνη του δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση είναι με το κόμμα της Σάρας Βάκενγκνεχτ, που θέτει ως απαράβατο όρο συνεργασίας, την άρνηση παράδοσης όπλων, στην Ουκρανία.

Για να δούμε και την Σάρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/9/2024

Ο Zelensky έφτασε στις ΗΠΑ, όπου τον τίμησε η Αμερικανική Ακαδημία Επιτυχιών. 

Σε εκδήλωση, προς τιμήν του, του παραδόθηκε το βραβείο "Χρυσό Πιάτο" (Golden Plate), για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας "

΄Αξιος! Τώρα δώστε του και το Χρυσό Κουτάλι, για την συνεισφορά του στην λοβιτούρα.

Οσο "για την ανάπτυξη της ανθρωπότητας", λίγο αργότερα υπογράφει, χαμογελαστά, τον θάνατο των ανθρώπων πάνω στους πυραύλους, περιτριγυρισμένος από τους γελαστούς Αμερικανούς εμπόρους όπλων.

Σχετικά με το "ειρηνευτικό σχέδιο" της ψείρας, μία απ΄τα ίδια! "Δώσε!".

Πίσω απ΄αυτό, υπάρχει η ελπίδα, για την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, με χτυπήματα Αμερικανικών πυραύλων, στο εσωτερικό της Ρωσίας. 

Ο Μπάιντεν είχε αρνηθεί. Δεν ξέρω αν το θυμάται ακόμα.

Δημόσια ζήτησε:

1. Εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τη Δύση, "Παρόμοια με το σύμφωνο για την αμοιβαία άμυνα κατά την είσοδό του, στο ΝΑΤΟ"

2. Συνέχιση της πολεμικής δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ.

3. Αίτημα για "συγκεκριμένα" σύγχρονα όπλα.

4. Διεθνής οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται για προδοσία!

Το παγκόσμιο σύστημα δικτατορίας

Μην απορείτε που αλληλοβραβεύονται. Ψήφισαν το Σύμφωνο του ΟΗΕ για το Μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο και μια Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Γενιές και το γιορτάζουν.

Για να γίνει πιο κατανοητό απο τις παραπλανητικές επικεφαλίδες και τις χειριστικές δηλώσεις: ο έλεγχος των κυβερνήσεων περνάει στα χέρια των μη εκλεγμένων παγκοσμιοποιητών. Επισπεύδουν πριν από τις αμερικανικές εκλογές, στήνοντας το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησής τους. Το παγκόσμιο σύστημα δικτατορίας. Πρόκειται για προδοσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Aπο τα απίστευτα κι όμως αμερικάνικα! Ο Ζελένσκι, βραβεύτηκε στις ΗΠΑ για την υποστήριξη του στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία! 

-Πρόκειται για το βραβείο 

“Golden Plate Award”, μια ύψιστη διάκριση που απονέμεται σε οραματιστές και πρωτοπόρους (sic!). Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με την επιβράβευση του πόλεμου, της διαφθοράς, της λογοκρισίας, της παραμονής στην εξουσία χωρίς εκλογές κ.ο.κ. 

-Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα αιματοβαμμένο βραβείο, μια ασέβεια προς τους χιλιάδες νεκρούς των πολέμων, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, που τοn χρυσοπληρώνουν οι Ευρωπαίοι, ώστε η αμερικανικη μαριονέτα της Ουκρανίας, να ψωνίζει από τους Αμερικάνους και να καλεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, δηλαδή στην απόλυτη καταστροφή της Ευρώπης! 

«Όλοι χρειαζόμαστε μια νίκη κι όλοι ξέρουμε γιατί» τόνισε στην ομιλία του ο Ζελένσκι.

-O κυνισμός και η διαστροφή δεν έχουν όρια και μαρτυρούν την αδυσώπητη παρακμή της Δύσης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iσραηλινοί πηγαίνουν τα παιδιά τους σε εκδρομές με βάρκα στη Γάζα για να τη δουν να βομβαρδίζεται.

Αυτή είναι μια άρρωστη κοινωνία...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: να συμπαρασταθούμε στα αδέρφια μας του Λιβάνου που δέχονται άγρια σιωνιστική επίθεση δίχως όρια!

24/09/2024

Ο Άσαντ σήμερα προς το νέο Υπουργικό Συμβούλιο: «.. Η άγρια σιωνιστική επίθεση δίχως όρια στα αδέρφια μας στο Λίβανο που είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια ή να μιλήσεις γι' αυτήν. είναι πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους αδελφούς μας στον Λίβανο σε όλους τους τομείς χωρίς εξαίρεση και χωρίς δισταγμό»..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



40.000 δυνάμεις Συρίας, Ιράκ και Υεμένης στο Γκολάν στα σύνορα με Ισραήλ.

24/09/2024

Η Haaretz αποκάλυψε την ανησυχία των ισραηλινών θεσμών ασφαλείας λόγω της ανάπτυξης 40.000 δυνάμεων της Συρίας, του Ιράκ και της Υεμένης στο συριακό Γκολάν στα σύνορα με τον Ισραήλ.

Μια αληθεύει αυτή η πληροφορία ο Τρίτος Παγκόσμιος είναι προ των πυλών. Αν πάλι είναι αναλυτής οι Ισραηλινοί τη διοχετεύουν για δημιουργία εντυπώσεων ώστε να νομιμοποιούνται ν' ανοίξουν μέτωπο και με τη Συρία.

Πριν λίγο τα συριακά αντιαεροπορικά πυρά ρίχνουν τον τέταρτο Ισραηλινό πυράυλο στον ουρανό πάνω από την πόλη Ταρτούς στα ανοιχτά της ακτής..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Ισραήλ ρίχνει « barcode » στο Λίβανο.. Σφράγισμα….;

24/09/2024

To Ισραήλ ρίχνει « barcode » στο Λίβανο.. Σφράγισμα….; To Ισραήλ πέταξε φυλλάδια με « barcode » στο Λίβανο.. Σήμερα υπήρξε αυτή η ανακοίνωση προειδοποίηση στο Λίβανο:

” Ο σιωνιστής εχθρός ρίχνει φυλλάδια με « barcode » στις περιοχές Μπέκα και μπορεί να στείλει και άλλο. Παρακαλούμε μην ανοίγετε και μην περνάτε γύρω από αυτούς τους γραμμωτούς κώδικες. Αντίθετα, θα πρέπει να καταστρέψετε απευθείας γιατί είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί επίσης να αφαιρεθεί όλες οι πληροφορίες που έχετε και είναι ένας κωδικός που είναι επιβεβαιωμένος για την ασφάλεια σας.».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Γκριζάρουν» νησάκια και βραχονησίδες.

Εθνική «βόμβα» για το Αιγαίο το νέο χωροταξικό

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο που τυπικά έρχεται να ενισχύσει τον τουρισμό, όλως περιέργως βγάζει εκτός των νησάκια και τις βραχονησίδες απαγορεύοντας τις τουριστικές δραστηριότητες.

Το «δώρο» Μητσοτάκη στον Ερντογάν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tucker Carlson για Volodymyr Zelensky: Μας επισκέφθηκε ένας ξεδιάντροπος κλέφτης – Είμαι αηδιασμένος

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος επέκρινε τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες για άλλο έναν γύρο… επαιτείας

Σφοδρότατη κριτική άσκησε ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο οποίος αφίχθη ξανά στις ΗΠΑ, για άλλον έναν γύρο επαιτείας…

Σύμφωνα με τον Carlson, ο Zelensky είναι ένας «ξεδιάντροπος κλέφτης», που δεν ορρωδεί προ ουδενός…

«Ήρθε σε μια ξένη χώρα και, χωρίς ντροπή, άπλωσε το βρώμικο χέρι του προσπαθώντας να υφαρπάξει χρήματα από τους Αμερικανούς πολίτες.

«Προσωπικά, δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να πάω σε μια ξένη χώρα και να επιτεθώ στα πολιτικά της πρόσωπα.

Άλλωστε, αυτή δεν είναι η χώρα μου.

Αλλά είδα τον κυβερνήτη μιας πολιτείας, τον Josh Shapiro, να στέκεται για φωτογραφία με τον ηγέτη ενός άλλου κράτους, που σκοτώνει αμάχους στη Ρωσία, μια με την οποία δεν έχουμε πόλεμο. Και χαμόγελα!

Ένιωσα αηδία. Έγινα έξαλλος!» είπε ο Carlson

«Δουλειά ενός ηγέτη είναι να φροντίζει τους ανθρώπους των οποίων ηγείται.

Όχι για να τερματιστεί η παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Δεν μπορεί να νικήσει τον Vladimir Putin.

Πρέπει να προστατεύει τους ανθρώπους του».

Όπως ανέφερε η EADaily , ο Zelensky έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε την περιοδεία του με μια επίσκεψη σε εργοστάσιο στην πόλη Scranton (Πενσιλβάνια), όπου κατασκευάζονται οβίδες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, στη Νέα Υόρκη, ξεκινά η Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια εκδήλωση που προσελκύει τους ηγέτες του κόσμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Υπάρχει συνεργασία στο μεταναστευτικό με την Τουρκία” – Ναι Κούλη. Αυτοί τους στέλνουν και εμείς τους μαζεύουμε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γιός του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ο γιος του ανθρώπου που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ συνελήφθη για υπόθεση κατοχής εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Ο Oran Alexander Routh κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Δευτέρα για κατοχή παιδικής πορνογραφίας και λήψη υλικού που αφορά σε παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου της Βόρεια Καρολίνα αποκαλύπτουν ότι συνελήφθη στην Τρίτη και ότι δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, Τα ίδια αρχεία αναφέρουν ότι ο Oran Routh είναι γιος του Ryan Wesley Routh, του ανθρώπου, που οι αρχές θεωρούν ότι σχεδίασε τη δολοφονία Τραμπ στο γκολφ κλαμπ του στην περιοχή του West Palm Beach της Φλόριντα στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο Ryan Routh έχει συλληφθεί και είναι υπό κράτηση για κατοχή όπλων, και απόπειρα δολοφονίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ"! Κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, καμία κοινωνική οργάνωση, δεν ενδιαφέρεται...

24/9/2024     -            12.36

Στο άρθρο 41παράγραφος 1 του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας μου κατοχυρώνεται το... σπουδαιότατο ατομικό δικαίωμα της "ελευθερίας της πνευματικής κίνησης".

Δηλαδή της ελευθερίας του καθένα μας να μπορεί να εκδηλώνει τις σκέψεις του, την γνώμη του, τον λόγο του, τις ιδέες του, τις πληροφορίες του. Είτε προφορικώς, είτε γραπτώς, είτε με νοήματα, είτε ακόμη και με τα ρούχα που φοράει.

Με δυο λόγια η ελευθερία γνώμης και η ελευθερία διάδοσης της είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Εκείνοι που τα παραβιάζουν είναι όσοι, από εξουσιαστική θέση (κράτος, ΜΜΕ, ιδιωτικές εταιρίες κλπ) εκμεταλλεύονται την εξουσία τους με σκοπό την μονομερή προβολή ορισμένων απόψεων, ή γεγονότων, την διαστρέβλωση και την παραποίηση τους.

Η γνώμη έχει σκοπό να γίνει γνωστή σε άλλους. Όταν αυτός ο σκοπός παρεμποδίζεται, παρεμποδίζεται, αντισυνταγματικά και η ελευθερία διάδοσης της γνώμης.

Από πάντα η εξουσία προσπαθούσε να φιμώσει τον λόγο, τις ιδέες, την έκφραση, ακόμη και με απάνθρωπα μέσα.  Όλα καταδικάστηκαν από την κοινή γνώμη, που έδωσε μεγάλους αγώνες για την Δημοκρατία.

Τώρα επιχειρείται ξανά, μεταξύ των πολλών άλλων ατομικών δικαιωμάτων, να καταργηθεί και η ελεύθερη έκφραση γνώμης των πολιτών.

Πρόκειται για μια επιχείρηση άκρατης, ανυπόστατης, απειλητικής και φασιστικής λογοκρισίας που έχει εξαπολυθεί, τόσο εναντίον των ΜΜΕ με διάφορους τρόπους ελέγχου, όσο και εναντίον κάθε φωνής που θέλει να εκφράσει μία διαφορετική γνώμη, από το κυρίαρχο αφήγημα, επινοώντας διάφορους προσχηματικούς και ανυπόστατους λόγους. Με την βοήθεια πληρωμένων λογοκριτών και ρομπότ (bot)

Δεν θα προσπαθήσω να διαφωνήσω με τους αξιολύπητους σκλάβους, που εργάζονται, για το ελαττωματικό facebook και που στέλνονται, για να επεξεργαστούν τα σχόλια μου, βάσει εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Δεν έχει νόημα να μαλώνεις με όσους εκφράζουν άθλιες θέσεις προπαγάνδας. Ο σκλάβος δεν έχει ούτε υποκειμενικότητα, ούτε θέληση! Ειδικά ο εθελοντής σκλάβος!

Η προπαγάνδα είναι σαν ναρκωτικό. Η δόση πρέπει να αυξάνεται συνεχώς, ώστε κανείς να μην δώσει σημασία στην πραγματικότητα.

Αλλά, επειδή η πληροφορία είναι όπλο, που σκοτώνει ακόμη και χώρες, πρέπει ν΄αντιμετωπίζεται και με υπευθυνότητα και με ειλικρίνεια. Η φίμωση δεν είναι υπεύθυνη στάση. Η άγνοια δεν είναι υπεύθυνη στάση.

Ο πολίτης δεν χρειάζεται κανένα "Υπουργείο Αλήθειας", για να τον καθοδηγήσει. Συνετή ελευθερία και σεβασμό στην αλήθεια χρειάζεται.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ας κάνω την πρώτη ανοιχτή κίνηση διαμαρτυρίας, έστω και πρωτόγονη, έστω και χωρίς προοπτική επιτυχίας, έστω και μόνος μου, έστω και με κίνδυνο διαγραφής μου από το facebook και όσοι φίλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, ή σκέφτονται το ίδιο και θέλουν να συμπορευτούν, ας αναρτήσουν σύνθημα "ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" σε μαύρο πλαίσιο, από σήμερα

Με αναρτημένο σύνθημα "ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" σε μαύρο πλαίσιο.

Αφού κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, καμία κοινωνική οργάνωση, δεν ενδιαφέρεται, ας το κάνουμε μόνοι μας. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα η Χεζμπολάχ καλεί τους εποίκους να εγκαταλείψουν το βόρειο ισραήλ...

24/9/2024     -     23.57

«Έχουμε μπει σε μια νέα φάση, που ονομάζεται

Μάχη Ξεκαθαρίσματος των Λογαριασμών»

Χεζμπολάχ..

Οι προκηρύξεις που έριξε η Χεζμπολάχ σ' όλο το βόρειο τμήμα του σιωναζιστικού καθεστώτος.

«Προς τους εποίκους της κατεχόμενης Παλαιστίνης:

Η ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο αναλαμβάνει τώρα στρατιωτική δράση εναντίον του καθεστώτος σας, το οποίο δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλειά σας και σας έχει επιβάλει αυτόν τον πόλεμο χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Δεν μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των εποίκων, αλλά εσείς θα πρέπει να νοιάζεστε για την ασφάλειά σας.

Αποσυρθείτε στις ασφαλείς περιοχές του Τελ Αβίβ και του Εϊλάτ.

Εάν θέλετε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, πρέπει να ενεργήσετε αποφασιστικά κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου και να ζητήσετε άμεση κατάπαυση του πυρός»

Χεζμπολάχ, 24 Σεπτέμβρη 2024



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκάφα ολκής η ανακοίνωση της δολοφονίας του Διοικητή του Πυραυλικού Συστήματος της Χεζμπολάχ;

24/9/2024     -    21.57

Ανακοίνωσαν στο Διαδίκτυο…

Σύμφωνα με τον σιωναζιστικό στρατό των βρεφοκτόνων, ο Διοικητής του Πυραυλικού Συστήματος της Χεζμπολάχ, Ibrahim Qubaisi, σκοτώθηκε στο Ghobeiry του Λιβάνου...

Μάλλον "βιάστηκαν" κι αυτό κρύβει... μεγάλες εκπλήξεις!

Υ.Γ. "Έδωσαν" ένα δίκτυο τους στη Χεζμπολάχ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανεπιστημιακό Εργαστήριο για τρανς παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών...

24/9/2024     -    19.16

Το κρατικό Πανεπιστήμιο 3, της Ρώμης (Ιταλία),

στις 28 Σεπτέμβρη...

Εργαστήριο για τρανς παιδιά, με την έγκριση

της Επιτροπής Δεοντολογίας & Ηθικής του Πανεπιστημίου..

Οι κραυγές του ιταλικού λαού  "είναι απλώς ντροπή και ανήθικο", ανήκουν σύμφωνα με τους ανωμαλιάριδες δικαιωματιστές της CIA σε ψεκασμένους ομόφοβους όταν μιλάει η "επιστήμη"!

Το κρατικό "Πανεπιστήμιο 3" της Ρώμης, που ιδρύθηκε το 1992 για να αποσυμφορήσουν τα δύο Πανεπιστήμια της Ρώμης, με περισσότερους από 70.000 φοιτητές, δίνει το πρόσταγμα της "νέας εποχής"!

Κάθε προσομοίωση με τον σατανισμό, κρίνεται από τους χαφιέδες δικαιωματιστές, ακροδεξιά άποψη!

Ας μεταφέρουμε τον σχολιασμό  του Ιταλού κομουνιστή ηγέτη Marco Rizzo:

«Τώρα έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.

Το να μιλάμε για "τρανς παιδιά" είναι κάτι εγκληματικό, αλλά το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σ' ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο δίνει μια ιδέα για το πού φτάσαμε και πού θέλουμε να πάμε.

Η διεξαγωγή πολέμου εναντίον της Ρωσίας προπαρασκευάζοντας το θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα, δολοφονώντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνια παιδιά, η ενθάρρυνση άφιξης εκατομμυρίων απελπισμένων ανθρώπων (μεταναστών), που θα καταστρέψουν το κοινωνικό μας κράτος, τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των πολιτών γίνεται επιτακτική ανάγκη και μια υποχρεωτική εντολή.

Ο περιορισμός της ελευθερίας μας όσον αφορά την κίνηση των αυτοκινήτων και την αξία των σπιτιών μας είναι μια αναπόφευκτη πράσινη επιλογή.

Το να επαινούμε την τεχνολογία των πολυεθνικών που μας υποδουλώνει και μας στερεί δικαιώματα στην εργασία, μια επιθυμητή επιλογή, που τελικά σκοτώνει την οικογένεια και τη φυσική τάξη πραγμάτων, που έχει παραμείνει το μόνο προπύργιο της ανθρώπινης και υποστηρικτικής κοινωνίας.

Αλλά στην πραγματικότητα: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ»