Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Τεταρτη 25 Σεπτεμβριου 2024


Αυτό πια κι αν λέγεται θράσος! 

Παραχάραξη της ιστορίας και της μνήμης του ήρωα της ειρήνης Νίκου Νικηφοριδη.

Εχει Βρωμίσει την πατρίδα μας ο υπάλληλος των αμερικάνων και του ΝΑΤΟ Τσίπρας.

Το «Παρατηρητηρίο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π) που έχει φτι Πάνος Τρυγάζας το ΣΥΡΙΖΑ, και είναι στην ουσία παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ, βραβεύει απόψε τον Αλ. Τσίπρα με ένα βραβείο που το ονοματίζει ... ''βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης»'', για την συμβολή του στην επίτευξη της ΑμερικανοΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών, της συμφωνίας που ήταν προυπόθεση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ! Εκτός κι αν θεωρεί δηλαδή το ΠΑ.Δ.Ο.Π, οτι το ΝΑΤΟ είναι ...περιστέρι της Ειρήνης και όχι ο πλέον επιθετικός οργανισμός στον πλανήτη!

Να τους θυμίσουμε εδώ ποιος ήταν ο Νίκος Νικηφορίδης, ο μάρτυρας της Ειρήνης και της πανανθρώπινης Λευτεριάς που εκτελέστηκε στα 22 του χρόνια, στις 5 Μάρτη 1951: Το 1944 έγινε μέλος του ΕΠΟΝ Παγκρατίου και δύο χρόνια αργότερα, λόγω του εμφυλίου, κατέληξε εξόριστος πρώτα στην Ικαρία και αργότερα στη Μακρόνησο. Άντεξε μέχρι το 1950, όταν τον έστειλαν στο νοσοκομείο, γιατί κόντεψε να πεθάνει από τα βασανιστήρια. Δεν υπέγραψε ποτέ τη διαβόητη δήλωση μετάνοιας. “Αμετανόητος”, όπως τον χαρακτήρισαν αργότερα στη δίκη του, συνέχισε τον αγώνα του και άρχισε να οργανώνει το Δημοκρατικό Φιλειρηνικό Μέτωπο Νέων στη Θεσσαλονίκη, μία ενέργεια που τον έβαλε για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο των αρχών.

Ο Νίκος Νικηφορίδης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο "τρις εις θάνατον" και οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατί μάζευε υπογραφές για την "Εκκληση της Στοκχόλμης", ένα κείμενο το Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης, που διακινούνταν σε όλο τον κόσμο και με το οποίο απευθυνόταν έκκληση για κατάργηση των ατομικών όπλων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ....

[... Μεγάλες τιμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό επιφύλαξε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φορουμ, ο οποίος από το βήμα του ΟΗΕ ζήτησε την εγκαθίδρυση «Παγκόσμιας Διακυβέρνησης».

O πρωθυπουργός παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά δήλωσε ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, καθώς λαμβάνει την ανώτατη τιμή του Atlantic Council για τους παγκόσμιους πολίτες» και τον χαρακτήρισε ως «έναν οραματιστή υπέρμαχο μιας ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ οικονομικής ευημερίας ...]. 

Στη φωτογραφία τα λένε με τον μέντορά του κο Κλάους Σβάμπ, ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και συν-συγγραφέα του βιβλίου «The Great Reset».

Ο τελευταίος είχε νωρίτερα παραχωρήσει ομιλία στην εν λόγω εκδήλωση ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε έναν κόσμο γεμάτο αταξία, οι ηγέτες πρέπει να ηγούνται με σκοπό, το μέλλον μας χτίζεται πάνω σε αυτούς εδώ τους ηγέτες» 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΥΠΑΚΟΗ Η ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ;;;;

Σχολιο.- Μία fiesta επιβράβευση δεν κοστίζει τίποτα σε αυτούς.

Άλλωστε ξέρουν πόσο πεινασμένος είναι για αναγνώριση, όπου ένα πάρτι surprise που θα του στήσουν, θα είναι αρκετό για να του ζητήσουν(απαιτήσουν) να τα δώσει όλα.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον έναν τον "ξεπερνάει η σύγκριση ΕΑΜ - Χεζμπολάχ" αφου μουσουλμάνοι και εθνοαπελευθερωτικός αγώνας δεν νοείται. 

Ο άλλος ψέγει την Χεμπζολάχ που δεν τα καταφέρνει και τόσο απέναντι στο πιο παρανοικό αστακό της περιοχής και την όλη Δύση και "ας πρόσεχε" που δεν διάβασε την ιστορία του ΕΑΜ (που το στήριζε η μισή Δύση αλλά οκ)

Η άλλη βάζει δίπλα στην 400ετή βία της Δύσης την εμφύλια βία κοινωνιών που διαλύονται από την ίδια την Δύση. 

Το άλλο είναι εναντίον "όλων των κρατών" οπότε δεν παίρνει θέση στην γενοκτονία που διεξάγει ένα δυτικό αποικιακό κράτος απέναντι σε ιθαγενείς πληθυσμούς χωρίς κράτος.

Ο έσχατος ντελούλου ποστάρει πανηγύρια όλο το καλοκαίρι της γενοκτονίας. 

Η δυτική δικαιωματιστική αριστερά/αναρχία που αποτελούνται πλέον από χαφιέδες της CIA - η σκέψη της, η αναλυτική της δύναμη, η πολιτική της δράση - δύει μαζί με τις κοινωνίες της. 

Συντροφοι/σες, ειλικρινά και προπαντώς καλοπροαίρετα. 

Ίσως αντί να κουνάτε το δάκτυλο σε όσους/ες επιδιώκουν το όραμα της απελευθέρωσης με πράξεις στιβαρές και λόγια που πιάνουν τόπο, με θυσίες καθημερινές και αδιανόητες, ίσως λοιπόν να κάνατε λίγη ησυχία, να ακούσετε τον αχό που σηκώνεται παντού αλλού, να κατεβάσετε τον αμανέ και να μάθετε μπαλίτσα από αυτές/ους που είναι πολύ πιο μπροστά μας/σας.

ΥΓ. Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο προβληματικά όταν εκπορεύονται από δυτικούς πολίτες με διαβατήρια, καθαρό νερό, δημόσια εκπαίδευση, πρόγραμμα ερασμους, βίζες και όλα τα ωφέλη - έστω κι ανισομερώς σε σχέση με αστούς πχ - που προκύπτουν από την παγκόσμια οικονομική εκμετάλλευση του υπόλοιπου πλανήτη από την Δύση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο οι σφαγές σε Γάζα και Λίβανο συνεχίζονται, αφήνω εδώ ξανά μία μικρή υπόμνηση για τις πραγματικές ιδεολογικές ρίζες του εβραϊκού κράτους και την τεκμηριωμένη συνεργασία των Σιωνιστών του '30 και του '40 με το Τρίτο Ράιχ προκειμένου να δημιουργηθεί το εξάμβλωμα που είναι το σημερινό Ιζραήλ. Αναρτώ το λινκ, γιατί κάποια πράγματα που ίσως φαίνονται ακατανόητα με βάση την Ιστορία που μας διδάσκουν τα σχολεία και οι ταινίες του χόλιγουντ, μπορεί να εξηγούνται θαυμάσια αν κανείς απλά μπει στον κόπο να μελετήσει τις ιστορικές πηγές.

Το λινκ που παραθέτω παρουσιάζει μια σημαντική έκδοση του 2002, όπου ο εβραίος αντισιωνιστής ιστορικός Λέννι Μπρένερ συγκέντρωσε 51 ιστορικά τεκμήρια που αποδεικνύουν την συνεργασία αλλά και την βαθιά ιδεολογική συγγένεια των ρεβιζιονιστών Σιωνιστών με τους Ναζί. Οι συμφωνίες Ha'avara της δεκαετίας του 1930 είναι ίσως το πιο γνωστό προϊόν αυτής της αγαστής συνεργασίας, αλλά το βιβλίο παρουσιάζει κι άλλες ενδιαφέρουσες και εν πολλοίς άγνωστες πηγές. Αξίζει εδώ να σημειωθεί οτι ο ρεβιζιονιστικός Σιωνισμός είναι ο πολιτικός πρόδρομος του σημερινού Λικούντ, του κόμματος του Νετανιάου.

Ακολουθεί σε copy-paste ένα ιστορικό τεκμήριο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Πρόκειται για μια επιστολή που απηύθυνε το 1940 στους υπουργούς του Ράιχ ο διαβόητος σιωνιστής φασίστας Αβραάμ Στερν, αρχηγός της τρομοκρατικής παρακρατικής οργάνωσης Ιργκούν η οποία έδρασε στην Παλαιστίνη εναντίον των γηγενών Αράβων (και της Βρετανικής Εντολής) κατά την πρώτη περίοδο της οργανωμένης μετανάστευσης εβραίων στην Παλαιστίνη, πριν δηλαδή την ίδρυση του Ιζραήλ. Η συγκεκριμένη επιστολή φαίνεται πως για κάποιο λόγο δεν έφτασε ποτέ στους αποδέκτες της στα υπουργεία του Ράιχ, παρολ'αυτά είναι ενδεικτική των ανοιχτών διαύλων και του είδους των συζητήσεων που γίνονταν μεταξύ των πρώιμων σιωνιστών εποίκων και του χιτλερικού καθεστώτος. Ουσιαστικά ο Στερν με την επιστολή του ζητάει από το Ράιχ υποστήριξη για το σιωνιστικό πρόγραμμα εβραϊκού εποικισμού της Παλαιστίνης, προσφέροντας στους Ναζί ως αντάλλαγμα βοήθεια στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και έναν σύμμαχο για την εδραίωση των γεωοικονομικών βλέψεων του Ράιχ στην ενεργειακά πλούσια αραβική ανατολή.

Ακολουθεί το απόσπασμα της επιστολής του Στερν και λινκ για το σημαντικό βιβλίο του Μπρένερ, που υπό το φως των τωρινών γεγονότων προσελκύει ξανά το ενδιαφέρον των μελετητών.

"The Revisionists in Palestine had an armed wing, the National Military Organization (Irgun Zvai Leumi, IZL/NMO). It split in 1940, with one side led by Avraham Stern claiming to be the “real” Irgun.

Later that year, Stern made a proposal in the name of the NMO to Nazi Germany, which said, in part, “The NMO, which is well acquainted with the goodwill of the German Reich government and its authorities towards Zionist activity inside Germany and toward Zionist emigration plans, is of the opinion that:

“1. Common interests could exist between the establishment of a new order in Europe in conformity with the German concept, and the true national aspirations of the Jewish people as they are embodied by the NMO.

“2. Cooperation between the new Germany and a renewed folkish-national Hebraium would be possible and,

“3. The establishment of the historic Jewish state on a national and totalitarian basis, bound by a treaty with the German Reich, would be in the interest of a maintained and strengthened future German position of power in the Near East.

“Under these considerations, the NMO in Palestine, under the condition the above-mentioned national aspirations of the Israeli freedom movement are recognized on the side of the German Reich, offers to actively take part in the war on Germany’s side.

«Οι Ρεβιζιονιστές στην Παλαιστίνη είχαν μια ένοπλη πτέρυγα, την Εθνική Στρατιωτική Οργάνωση (Irgun Zvai Leumi, IZL/NMO). Διασπάστηκε το 1940, με τη μια πλευρά με επικεφαλής τον Avraham Stern να ισχυρίζεται ότι είναι ο «πραγματικός» Irgun.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο Stern έκανε μια πρόταση στο όνομα του NMO στη ναζιστική Γερμανία, η οποία έλεγε, εν μέρει, «Η NMO, η οποία γνωρίζει καλά την καλή θέληση της γερμανικής κυβέρνησης του Ράιχ και των αρχών της απέναντι στη σιωνιστική δραστηριότητα εντός της Γερμανίας και προς Σιωνιστικά σχέδια μετανάστευσης, είναι της άποψης ότι:

«1. Θα μπορούσαν να υπάρχουν κοινά συμφέροντα μεταξύ της εγκαθίδρυσης μιας νέας τάξης στην Ευρώπη σύμφωνα με τη γερμανική αντίληψη και των αληθινών εθνικών φιλοδοξιών του εβραϊκού λαού, όπως αυτές ενσαρκώνονται από το NMO.

«2. Η συνεργασία μεταξύ της νέας Γερμανίας και ενός ανανεωμένου λαϊκού-εθνικού Εβραίου θα ήταν δυνατή και,

«3. Η ίδρυση του ιστορικού εβραϊκού κράτους σε εθνική και ολοκληρωτική βάση, δεσμευμένη από μια συνθήκη με το γερμανικό Ράιχ, θα ήταν προς το συμφέρον μιας διατηρούμενης και ενισχυμένης μελλοντικής γερμανικής θέσης ισχύος στην Εγγύς Ανατολή.

«Υπό αυτές τις σκέψεις, η NMO στην Παλαιστίνη, υπό την προϋπόθεση ότι οι προαναφερθείσες εθνικές φιλοδοξίες του ισραηλινού κινήματος ελευθερίας αναγνωρίζονται από την πλευρά του γερμανικού Ράιχ, προσφέρεται να συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμο από την πλευρά της Γερμανίας.

https://www.greenleft.org.au/content/dossier-zionist-nazi-collaboration-sheds-light-zionist-movement?fbclid=IwY2xjawFfu9ZleHRuA2FlbQIxMAABHbGef5iGPf-3jQ4vKIEfXNg7ELCGPSHaKQ96O04l2U7tkqDLnCAUYNYw1Q_aem_ev_G1it9AQckbQcReOh-DQ

Σχολιο.- και ο Ροζέ Γκαροντι ,που είχε βοηθήσει Εβραίους να σωθούν ,έγραψε το ίδιο σε βιβλίο του , για Ραβίνους που έκαναν πως δεν έβλεπαν συχνά τον διωγμό, προκειμένου, μετά τα θύματα να γίνουν σημαία Ίδρυσης και εδραιωσης του Κράτους ..και όντως το ",ολοκαύτωμα " έγινε ψυχρό εργαλείο , και για πολλά χρόνια τωρα κάνουν το ίδιο στους Παλαιστίνιους ..Το βιβλίο του Γκαροντί απαγορεύτηκε στην Γαλλία ,κ δικάστηκε

Σχολιο.-  ενδιαφερον αυτό, δεν το γνωριζα. Πάντως, και άλλοι άνθρωποι έχουν επισημάνει τα κενά στο εθνογενετικό αφήγημα του ισραηλινού κράτους, ανάμεσά τους και ο Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) -ανεξάρτητα το ότι έγινε ελεεινός προδότης στην παλαιστινιακή υπόθεση όταν αναδείχθηκε στην ηγεσία της φατάχ. Το δικό του βιβλίο για το θέμα, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή που εκπόνησε ως φοιτητής σε σοβιετικό πανεπιστήμιο, επίσης έγινε αντικείμενο μιας έντονης διεθνούς καμπάνιας ακύρωσης, ενώ ο ίδιος κατηγορήθηκε (αβάσιμα) ως αρνητής του ολοκαυτώματος. Όταν μάλιστα ανέλαβε την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής το 2003, η λογοκριτική υπηρεσία του Ιζραηλινού στρατού αφαίρεσε από τον επίσημο ιστότοπο της Π.Α. αποσπάσματα του βιβλίου που είχαν συμπεριληφθεί στο ιστορικό της Κατοχής.

Σχολιο.- Δυστυχώς οι πράξεις τών κυβερνώντων ,μετά κ τα τελευταία γεγονότα ,δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν τίποτα ! Μαθαίνουμε ότι πολλοί Ισραηλινοί εγκαταλείπουν την χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, την ημέρα εκδίκασης των προσφυγών του Δήμου Ικαρίας και 17 φορέων της Ικαρίας κατά της ΡΑΕ, για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του νησιού.

Καλούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες, τους συλλόγους των Ικαριωτών της Αττικής, να δώσουμε μαζικά το παρόν, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87,στάση Μετρό Πανόρμου) το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ., ημέρα εκδίκασης των προσφυγών του Δήμου Ικαρίας και φορέων του νησιού κατά της απόφασης της ΡΑΕ για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του νησιού μας. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



enikos.gr

Το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” φέρεται να άρπαξε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του Κοινωνικού Λειτουργού είχε απαγορευτεί στην οικογένεια να πάρει το βρέφος, που γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου, διότι το περιβάλλον διαβίωσής τους δεν είχε κριθεί κατάλληλο.

ΝΤΡΟΠΗ για τον τίτλο του enikos.

Οι γονείς ΔΕΝ "αρπάζουν" τα παιδιά τους.

Το παιδί, το απήγαγε νεογέννητο η υποτιθέμενη κοινωνική λειτουργός και το εγκληματικό ιατρικό καθεστώς του νοσοκομείου συνεργεί σ' αυτή την αισχρή πράξη της κυβερνητικής υπαλλήλου. 

Αφήστε, καθάρματα, τους ανθρώπους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους...που σας έπιασε ο πόνος για το νεογέννητο όταν δολοφονείτε χωρίς έλεος τα παιδιά του κόσμου κάθε μέρα με τα ιατρικά σας πρωτόκολλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηταν μεγάλη η αγωνία μας για το...μυστικό "σχέδιο νίκης" του Ζελένσκι, που κατατέθηκε, προς έγκριση, στο μεγάλο αφεντικό, από τον σφετεριστή της εξουσίας μιας "ανεξάρτητης" και "κυρίαρχης" χώρας.

Το σχέδιο ήταν "μυστικό" και πολλά υποσχόμενο. Δεν έχει σημασία, που όλα τα μεγάλα ΜΜΕ το είχαν προαναγγείλει, ακόμη κι αν δεν ήξεραν τις λεπτομέρειες. Γιατί "λεπτομέρειες" δεν υπήρξαν. Ολο το "σχέδιο" βασίστηκε στην παραδοσιακή λέξη, "Δώσε!"

Δώσε χρήμα, που για να δοθεί, πρέπει να ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό και στην έγκριση της Γερουσίας, δώσε όπλα, τώρα που έχεις ανοιχτές συγκρούσεις σε Ισραήλ και Ταϊβάν και που εκεί θα στέλνεις όπλα και βάλε με στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αφού μου έταξαν αυτό το καρότο.

Το αποκορύφωμα του "δώσε" ήταν το κάλεσμα στις ΗΠΑ να τεθούν στο πλευρό του κοκαϊνομανή, για να εξοντώσουν του Ρώσους υπανθρώπους με πυραύλους. Στα πιο λιανά, "ας ξεκινήσουμε αμέσως έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο και να πεθάνουμε όλοι, για να "νικήσει" ο λιθοβολημένος κοκαϊνομανής μικροφύρερ.

Ο Μπάϊντεν του είπε, "πάρε και τα κλειδιά του Λευκού Οίκου και έλα να μας κυβερνήσεις". (πλάκα κάνω).

Πέταξε, λοιπόν στις ΗΠΑ με ένα μεταφορικό Αμερικανικό αεροπλάνο, όπως αρμόζει στα βοοειδή, συναντήθηκε με Μπάϊντεν, που ούτε με μετάφραση, στο αυτί δεν κατάλαβε οτιδήποτε και με την Κάμαλα, για να εκφράσει την υποστήριξη του στην εκλογή της, για τον Λευκό Οίκο.

Μετά είχε τα μούτρα να συναντηθεί και με τον Τραμπ, αφού πρώτα τον έβρισε, γνωρίζοντας την θέση του, για την Ουκρανία.

Ε, μετά, πήγε και στον ΟΗΕ, όπου όλη η ανθρωπότητα εξέφρασε την.... αλληλεγγύη της στον Ζελέ, σε άδεια αίθουσα, όσο μιλούσε.

Αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε για να γίνει παρωδία του εαυτού του και για να γεμίσει τα ψυχιατρικά συγγράμματα με νέες ψυχικές ανακαλύψεις.

Α! Και για να μην ξεχάσω του έδωσαν και ένα πιάτο, χωρίς το κουτάλι, για την συνεισφορά του στην ανθρωπότητα!!! Χρυσό, όμως! Κάτι παρόμοιο με το βραβείο Ειρήνης στον Τσίπρα, από τους παγκοσμιοποιητές ντε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς, όταν κάποιος ασκεί δημόσια κριτική στον ιμπεριαλισμό, στο ακραίο Κέντρο, στον σιωνισμό και στα εγκλήματα του, στην ατομικιστική ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού, δεν πουλάει πια το να τον πεις " υπεραριστερο" η " κομμουνιστή" ,γιατί αυτά τα πεδία θεωρούνται ξοφλημενα. Τον λες ακροδεξιό, αντισημίτη, κλπ και ησυχάζεις. Το διαπιστώνω σε μια σειρά αναρτήσεις μου των τριών τελευταίων μηνών, ,από την κριτική στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας ως την κριτική στις φασιστικές πρακτικές του Ισραήλ. Και την οξεία και συχνά κακοπροαίρετη απάντηση σε αυτές τις αναρτήσεις μου . Το οξεία δεν με ενοχλεί, μόνο το κακοπροαιρετη και δόλια.

Επίσης, ταχυδακτυλουργικά, οπότε γράφω ότι η πολιτική Αριστερά ,όπως υφίσταται, έχει χρεοκοπήσει,μου απαντούν ότι .... εγώ εγκατέλειψα τον χώρο της Αριστεράς.Η σκέψη ότι οι σχηματισμοί της Αριστεράς μπορεί να εγκατέλειψαν τις ιδέες και αγωνιστικές παραδόσεις της Αριστεράς τους διαφεύγει.

Τελικά, όταν σου απαντούν με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να έχεις κάνει κάτι σωστό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να είμαστε ,όμως, και δίκαιοι, τα εγκλήματα του Ισραήλ δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη χωρίς την συνεχή στήριξη σε οπλισμό, βάσεις και εξοπλισμό από τις ΗΠΑ,την Βρετανία, και τις χώρες της ΕΕ, ιδίως την Γερμανία, αλλα και την μικρή Ελλάδα ακομη,όπως και την Κύπρο...Χωρίς τον στόλο των ΗΠΑ στην Μεσόγειο και τα ηλεκτρονικά του μέσα.Ολο αυτό το ιμπεριαλιστικό πλέγμα είναι ενιαίο. Είναι αυτοί που παρατεινουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και προκαλούν την Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, λέγοντας ότι μπλοφαρει. Από εκεί και πέρα, το Ισραήλ είναι ο κακος μπάτσος και οι ΗΠΑ ο καλός, που δήθεν καθε λίγο λέει στο Ισραήλ " καλά κάνεις αλλά μην το παρατραβας". Οι λαοι πρεπει να κινητοποιηθούν για να ηττηθεί αυτή η συμμορία πολιτικά και στρατιωτικά. Αλλοιως, θα είμαστε οι επόμενοι που θα ζήσουν αυτά που τώρα ζει η Γάζα και ο Λίβανος και η Δυτική Όχθη και η Συρία και όλη η Μέση Ανατολή. Οποίοι θεωρούν ότι είναι ασφαλείς στον μικρόκοσμο τους, μεταξύ Κασσελακη ,ποδοσφαίρου, clubing και Survivor, θα εκπλαγούν δυσάρεστα αλλά θα είναι αργά.

Η Αλεξανδρούπολη, η Κρήτη, η Κύπρος φαίνεται να είναι βάσεις του πολέμου. Δεν θα μας βγει σε καλό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σας προβληματίσει, γιατί οι Σιωνιστές επιτρέπουν να βλέπουμε σε live μετάδοση τη γενοκτονία των Παλαιστινίων....

Σχολιο.- επίδειξη ισχύος...

Σχολιο.- Για να δείξουν ότι είναι πανίσχυροι. Είναι απλό.

Σχολιο.- ακριβώς αυτό. Επίδειξη ισχύος βέβαια κάνουν και αυτοί που φοβούνται...

Σχολιο.- Έτσι κάνουν πάντα οι ισχυρότεροι.

Επιχειρούν αρχικά να διασπείρουν τον φόβο και σε όσους θα θελήσουν να αντισταθούν μελλοντικά.

Το δίδαξαν στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1992 οι Αμερικανοί Ιμπεριαλιστές.

Σχολιο.- Ο μεγάλος αδερφός… ανατριχιαστικό !

Σχολιο.- Μετακομίζουν εδώ αυτοί όσο γενοκτονιών τους Παλαιστινίους. Μαλλον το ξέρουν ότι θα χάσουν.

Σχολιο.- Επίδειξη δύναμης αλλά ποιος να το καταλάβει;;;;

Σχολιο.- Φρίκη!

Σχολιο.- Γιατί μας Εκπαιδεύουν στην Αποκτηνωση του Ανθρωπου-οτι ειναι κι οι Ιδιοι δηλαδη

Σχολιο.- Η νεα ταξη πραγματων!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έγκλημα του επιθετικού πολέμου 

Επίθεση Ισραήλ στον Λίβανο. Πάντοτε, όταν σκέφτεσαι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα,η πραγματικότητα μπορεί να σε διαψεύσει.

ΥΓ .Σε προηγούμενες αναρτήσεις,ορισμένοι αμφισβήτησαν την γνώμη μου ότι το Ισραήλ είναι κράτος ναζιστικού τύπου. Δίκιο έχετε, το Ισραήλ είναι μια ευλογία για την Μέση Ανατολή και για όλη την ανθρωπότητα.Και οι ναζί έτσι ακριβώς σκέφτονταν για τον εαυτό τους και τις πράξεις τους.

ΥΓ 2.Εγραψαν κιόλας αυτοί που μου αντελεξαν ότι η πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων είναι απλώς " η διατήρηση του αραβικού πληθυσμού στην περιοχή σε διαχειρισιμα ( !!!!) επίπεδα".Και αυτό έχει ξαναειπωθει ιστορικά,δεν είναι πρωτοτυπο.Αυτοί που το είπαν τότε έκαναν και κάτι ριζικό για την εφαρμογή του.Δεν ταυτιζω τα πρόσωπα, τα τότε με τα τώρα,δεν έχει νόημα, αλλά η ομοιότητα στις διατυπώσεις είναι εντυπωσιακή. Δεν είναι;

ΥΓ3 Χρειάζεται σοβαρό αντιπολεμικό κίνημα.

Σχολιο.- Θα πρόσθετα μόνο ότι χρειάζεται "ένα σοβαρό αντιπολεμικό και επαναστατικό κίνημα".

Μπορεί στους καιρούς που ζούμε η λέξη "επαναστατικό" να ακούγεται σαν κάτι γραφικό και παλιομοδίτικο ( μπορεί και όντως να είναι ) αλλά δεν θα πρέπει να την λησμονήσουμε παντελώς.

Σχολιο.- Ως εδώ.Ο,τι είχες να πεις το είπες και ήταν απολογητική του Σιωνισμού. Ιδιως η υπέροχη φράση σου που ήταν τουλάχιστον ανατριχιαστική, αν την ξανασκεφτεις.. Ούτε το Ισραήλ δεν χρησιμοποιεί τέτοιες κυνικές διατυπωσεις. Επικοινωνια τέλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε, βρε, βρε! Να τη και η Αχτσιόγλου, να τη κι η Φωτίου, να κι ο Ηλιόπουλος! 

Ανοίξανε πανό στο προαύλιο της βουλής για να τους φωτογραφίσουν, που έγραφε, «Ειρήνη Τώρα» «Αλληλεγγύη στο Λίβανο» «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» με υπογραφή «Νέα Αριστερά».

Κυβερνητικά στελέχη τότε που ο Τσίπρας καμάρωνε γιατί η Ελλάδα αναγνωριζόταν ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ. 

Τότε που για πρώτη φορά έγιναν κοινά ελληνο-ισραηλινά στρατιωτικά γυμνάσια και αλώνιζε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, από τη Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη.

Τότε που μέσα σε πέντε χρόνια δεν βρήκαν καιρό να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης. 

Άργησαν λίγο να μάθουν τι συμβαίνει με το Ισραήλ, αλλά δεν βαριέσαι! Σάμπως τα δικά τους παιδιά χάνουν τόσα χρόνια τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του ρατσιστικού κράτους-δολοφόνου;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βραβείο Ειρήνης "Νίκος Νικηφορίδης" δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα από τον Πάνο Τριγάζη. Από βρόμικους ανθρώπους, που δεν το 'χουν σε τίποτα να εξευτελίζουν ιστορικά πρόσωπα και ηρωικές μορφές του κινήματός μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και να τιμηθούν οι πρόμαχοί του.

Η βράβευση του Τσίπρα στο όνομα του Νικηφορίδη, του 23χρονου κομμουνιστή, στελέχους της ΕΠΟΝ, που μόλις είχε βγει απ' το κολαστήριο της Μακρονήσου και εκτελέστηκε το 1951 γιατί αγωνιζόταν κατά του ΝΑΤΟ και των πυρηνικών εξοπλισμών, συνιστά προκλητική χυδαιότητα.

Κι αυτό γιατί ήταν ο Τσίπρας αυτός που, δίνοντας γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πήρε τα εύσημα από τον τότε Αμερικανό πρεσβευτή Πάιατ, ως "ο πιο πιστός στις ΗΠΑ Έλληνας πρωθυπουργός". Αυτός που με τη Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Και που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για την πρόσδεση της Ελλάδας στο ρατσιστικό κράτος των σιωνιστών δολοφόνων. 

Ντροπή, ρε!

*Παρακάτω το πρωτοσέλιδο εφημερίδας που στήριζε την κυβέρνηση Τσίπρα και την επαινούσε γιατί τα έδινε όλα στους Αμερικανούς.

Το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας KONTRA news, ακριβώς πριν έξι χρόνια, είναι χαρακτηριστικό:

«Στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Αμερικάνικα μεγαθήρια επενδύουν στην  ελληνική οικονομία

Αναβαθμίζουν τη στρατιωτική τους παρουσία και  τις βάσεις στη χώρα μας»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη μούρη στο Καβούρι ο Κασσελάκης! Εκεί που έγινε ο χλιδάτος γάμος του εφοπλιστή Γιάννη Λυμπουσάκη.

Σχολιο.- Το Ελληνο αμερικανικό προτελιαρατο με τον λαό…

Σχολιο.- Μάλλον ήταν ένας από τους πολλούς εφοπλιστές που τον συγχάρηκαν, όπως είπε ο πατέρας του, όταν εκλέχτηκε πρόεδρος του Σύριζα

Σχολιο.- Για ευνοητους λόγους δεν κάλεσαν και την Ελλη Στάη.

Σχολιο.- Αυτός ειναι ο κόσμος του,οι φίλοι του, η τάξη του ,τι στο διάολο τον έβαλαν πρώτο τραπέζι πίστα σε ένα κόμμα της  κεντροαριστεράς?

Σχολιο.- κοιτά, άμα είναι αυτοί κεντροαριστερά, κι εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης,,,

Σχολιο.- Πάντος παρακολουθούμε παράσταση από το ΜΕΓΆΛΟ ΤΣΊΡΚΟ ΤΣΆΜΠΑ που το βάζεις αυτό χα χα χα !

Σχολιο.- Είσαι κακός! Ο άνθρωπος είναι νιόπαντρος, ανανέωσε και προσφάτως τους όρκους πίστης του γάμου του, ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος σε ό,τι αφορά τις χαρές ερωτευμένων ζευγαριών και δεν έχει να κάνει το χλιδάτο και το εφοπλιστικό. Κι ο Μήτρος με την Κερασούλα να τον καλούσαν στους γάμους τους στην Άνω Κωλοπετινίτσα, θα πήγαινε τρέχοντας. Το έχεις παρεξηγήσει το παλληκάρι. (Μεταξύ μας θα προτιμούσα να είχες σχολιάσει το μωβ της Αγίας Παρασκευής "είμαι εδώ" με τον άφαντο "δικό μας ΣΥΡΙΖΑ" και τη μουράκλα του παλληκαριού ως εγγύηση κεντροαριστεροσύνης).

Σχολιο.- Έχω αρχίσει να "ψιλολυπαμαι" τον Τάιλερ!!!!!!

Τι τουλαχε κι αυτουνου....?

Σχολιο.- ο Τάιλερ είναι πια η μόνη ελπίδα να γλιτώσουμε από τον Κασελακη...Ας γίνει μια επιτροπή να πάει να τον παρακαλέσει νχ γυρίσει πίσω στο Αμέρικα ...

Σχολιο.- ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ..

Σχολιο.- Θα 'ταν παράδοξο να μην προηγούνταν, αν πάρουμε υπόψη τη σύνθεση του κόσμου που στηρίζει, πλέον, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιο.-  ισχυει αλλα παραμενει τραγικό

Σχολιο.- κι όμως αυτός ο κόσμος που στηρίζει Κασσελάκη δεν ανήκει στις ανώτερες τάξεις, απλά είναι απολιτικα κορόιδα χωρίς ταξική συνείδηση...

Σχολιο.- Και τη ΝΔ ο κόσμος που τη στηρίζει δεν ανήκει στις ανώτερες τάξεις, και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, ακόμα και τους ακροδεξιούς απολίτικα κορόϊδα χωρίς ταξική συνείδηση τους στηρίζουν…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση: Δηλαδή, οι ΗΠΑ τυπώνουν δολάρια για να αγοράζουν όπλα με τα οποία εξασφαλίζουν ότι τα δολάρια που τυπώνουν δεν θα γίνουν πράσινο χαρτί υγείας, ώστε να μπορούν να τυπώσουν κι άλλα δολάρια; Απάντηση: Ναι.

***

Σημ.: Από το 1971 έως το 2024, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε από 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε 35 τρισεκατομμύρια δολάρια 

Μια καλοπροαίρετη μεν αλλά πολύ προβληματική υπόθεση αφορά τη βεβαιότητα ότι η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ αντανακλάται στα τεράστια έξοδα του στρατιωτικού τους προϋπολογισμού (ολόσωστα ως εδώ), που με τη σειρά του απομυζά τους φόρους της φτωχής αμερικανικής κοινωνίας για να χρηματοδοτήσει το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Αυτή η υπόθεση θα ήταν απόλυτα σωστή αν μιλούσαμε για την Ευρώπη στον Α Παγκόσμιο ή στον Β Παγκόσμιο. Θα ήταν επίσης σωστή αν μιλούσαμε για οποιαδήποτε άλλη χώρα, ακόμη και σήμερα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.

Διότι ο βασικός και σχεδόν αποκλειστικός μηχανισμός που ένα κράτος έχει για να αντλεί χρήματα από τον πληθυσμό του ώστε να τα δώσει στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα είναι η φορολογία. Όσο περισσότερα δίνει για εξοπλισμούς, τόσο περισσότερα πρέπει να μπορεί να αντλήσει μέσω φόρων.

Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα για τις ΗΠΑ.

Ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για εξοπλισμούς και στρατό για το 2024 είναι 841.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Στον πρώτο πίνακα, όπου βλέπετε τα έξοδα για εξοπλισμούς το 2023, μπορείτε να δείτε πολύ εύκολα ότι οι ΗΠΑ ξοδεύουν πάνω από τρεις (3) φορές περισσότερα για όπλα από ό,τι η Κίνα του 1.4 δισεκατομμυρίου πληθυσμού, και πάνω από εννιά (9) φορές περισσότερα από όσα η τρίτη Ρωσία.

Πολύ ωραία. Δεν θα έπρεπε αυτό να αντανακλάται στο βάρος της φορολογίας στους πολίτες της; Έχει άλλα έσοδα εκτός από τους φόρους το κράτος; Νομίζω ότι ένας τυπικός οικονομολόγος θα απαντούσε με βεβαιότητα "όχι". Ας δούμε λοιπόν πώς φορολογείται ο μέσος Αμερικάνος (πίνακας 2, σημείωση 3).

Ναι, η συνεισφορά των φόρων στο ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι απείρως μικρότερη από αυτή...ας πούμε στην Ελλάδα. 

Πώς βρίσκει λοιπόν ο Μπάιντεν και οι προκάτοχοι του όλον αυτόν τον πακτωλό χρημάτων για εξοπλιστικά προγράμματα;

Απάντηση: ΤΑ ΤΥΠΩΝΟΥΝ.

Είναι fiat dollars. Δολάρια με "κατ' εντολή" αξία. Εδώ και...χμμμμ...πέντε δεκαετίες; Από το εβδομηντακάτι, τέλος πάντων.

Ερώτηση: Και γιατί τότε τα κατά βούληση τυπωμένα αυτά χαρτιά έχουν αξία αντί να αξίζουν μηδέν; 

Απάντηση: Διότι τα στηρίζει η αξία όλων των άλλων χρημάτων που εκφράζουν όλη την εργασία στον υπόλοιπο πλανήτη.

Ερώτηση: Γιατί όλος ο υπόλοιπος πλανήτης στηρίζει με την εκπεφρασμένη αξία της πραγματικής του εργασίας το πράσινο χαρτί υγείας που τυπώνουν οι ΗΠΑ;

Απάντηση: Διότι θεωρείται το σταθερότερο, πιο διεθνώς αναγνωρισμένο και πιο αξιόπιστο νόμισμα, και συνεπώς η προτιμότερη μορφή αποθήκευσης αξίας.

Ερώτηση: Γιατί συμβαίνει αυτό;

Απάντηση: Επειδή το πράσινο χαρτί υγείας χρηματοδοτεί τα μέσα βίας με τα οποία αποσταθεροποιούνται όλες οι υπόλοιπες οικονομίες, αντλείται υπεραξία από την εργασία των μη Αμερικανών μέσω άδικης και εκμεταλλευτικής εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε κράτη-δορυφόρους (γεια σου Ελλάδα!), γιατί με αυτό το πράσινο χαρτί υγείας και με την στήριξη του στην ένοπλη βία γίνονται εξαγωγές κεφαλαίων που απομυζούν όλο το κέρδος από τις χώρες όπου εξαγοράζονται ιδιωτικές εταιρίες και εταιρίες κοινής ωφελείας, γιατί τα μέσα βίας είναι απολύτως απαραίτητα για την όμορφη "αξιοπιστία και σταθερότητα" του δολαρίου, τη συγκράτηση του πληθωρισμού κλπ.

Ερώτηση: Δηλαδή, οι ΗΠΑ τυπώνουν δολάρια για να αγοράζουν όπλα με τα οποία εξασφαλίζουν ότι τα δολάρια που τυπώνουν δεν θα γίνουν χαρτί υγείας, ώστε να μπορούν να τυπώσουν κι άλλα δολάρια;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Δηλαδή, όσοι περιμένουμε να "ξεσηκωθεί ο κόσμος που πληρώνει για τους εξοπλισμούς στην Αμερική" εδώ και 40 χρόνια δεν έχουμε καταλάβει Χριστό από αμερικανική οικονομία;

Απάντηση: Ναι, δεν έχετε καταλάβει απολύτως τίποτα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ Ετοιμάζεται για Χερσαία Εισβολή στον Λίβανο: Ένα Βήμα Προς Γενικευμένο Πόλεμο;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι ο στρατός ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Σε αυτό το κλίμα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποστέλλει δύο εφεδρικές ταξιαρχίες στα βόρεια σύνορά του, στο πλαίσιο της «ενίσχυσης της ασφάλειας έναντι της Χεζμπολάχ». Ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης του Ισραηλινού Στρατού, Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να είναι «σθεναρά προετοιμασμένες» για μια πιθανή χερσαία εισβολή στον Λίβανο, ενώ υποστήριξε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά πλήγματα στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, κυρίως στις πυραυλικές της ικανότητες και στη διοικητική δομή της. 

-Αντιδράσεις των ΗΠΑ-

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, χαρακτήρισε την κατάσταση «βαθιά ανησυχητική», ενώ τόνισε ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια «νόμιμη» απειλή που αντιμετωπίζει από τη Χεζμπολάχ, μια οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν. Βέβαια καμία εντύπωση δεν προκαλούν οι δηλώσεις του Κίρμπι, οι οποίες ευθυγραμίζονται με την συνολικότερη συνεργασία των κρατών δολοφόνων. Υπό αυτό το πρίσμα, οι ΗΠΑ διακηρυκτικά υποστηρίζουν την αναζήτηση διπλωματικής λύσης. Βέβαια, μην παραβλέπουμε ότι στο πρόσφατο συμβούλιο του ΟΗΕ οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι θα λειτουργήσαν ως ειρηνευτική δύναμη στέλνοντας δυνάμεις σε όλα τα ενεργά μέτωπα! Το τελευταίο γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει, ξαναμοίρασα των σφαιρών επιρροής και της γης από τους ιμπεριαλιστές που θα χαρακτεί με το αίμα των λαών. 

-Ανθρωπιστική Κρίση στον Λίβανο-

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων έχει ήδη δημιουργήσει μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο, με τουλάχιστον 90.530 ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε πρόχειρα καταφύγια, καθώς η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη για το μέλλον τους.

Παρά τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν πλήξει σημαντικά τις υποδομές της Χεζμπολάχ, η πολιτοφυλακή συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους κατά του Ισραήλ. Η κατάρριψη πυραύλου που στόχευε το Τελ Αβίβ και τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ αποτελεί ένδειξη ότι η Χεζμπολάχ δεν υποχωρεί και η σύγκρουση θα μπορούσε να συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση.

-Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη 26/9 στις 19.00 για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Λίβανο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο κίνημα αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αυτή την Τετάρτη εναντίον κεντρικού γραφείου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τελ Αβίβ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή λόγω της γενοκτονικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, το αρχηγείο της Μοσάντ, που δέχτηκε επίθεση από τον βαλλιστικό πύραυλο Qader-1, είναι υπεύθυνο για επιθέσεις και δολοφονίες ηγετών του λιβανικού κινήματος. 

Στη δήλωση, η λιβανική αντίσταση αποδίδει επίσης σε αυτό το ισραηλινό κέντρο πληροφοριών τις εκρήξεις χιλιάδων τηλεειδοποιητών και συσκευών ραδιοεπικοινωνίας στα χέρια μελών της Χεζμπολάχ, που προκάλεσαν το θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 3.000 στον Λίβανο.

Ώρες πριν από την επίθεση της αντίστασης του Λιβάνου, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στα νότια και ανατολικά της αραβικής χώρας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο λιβανέζικος τηλεοπτικός σταθμός Al Manar δήλωσε ότι η εκτόξευση της Χεζμπολάχ «εισήγαγε βαλλιστικούς πυραύλους στη μάχη».

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο επιφανείας-επιφανείας που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο εναντίον του κέντρου της χώρας, προκαλώντας συναγερμό στο Τελ Αβίβ και σε κοντινές πόλεις.

 Ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ απάντησε με την εκτόξευση ρουκετών εναντίον ισραηλινών θέσεων στα κοινά σύνορα.

 Το Ισραήλ ξαναχτυπά στο νότιο και ανατολικό Λίβανο

Λίγες ώρες πριν από την επίθεση της λιβανέζικης αντίστασης, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά του νότιου και ανατολικού τμήματος της αραβικής χώρας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

«Από τις 05.00, εχθρικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν» διάφορες περιοχές στο νότιο Λίβανο, ανέφερε το επίσημο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων (ANN), κάνοντας λόγο για θύματα αλλά χωρίς να διευκρινίζει πόσα.

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι «εχθρικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» επιτέθηκαν στην περιοχή Μπααλμπέκ στην κοιλάδα Μπεκκά στον ανατολικό Λίβανο, γεγονός που επίσης άφησε θύματα.

Το συμμαχικό με το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά από την έναρξη της γενοκτονικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών που άφησε πίσω της περισσότερους από 550 νεκρούς στον Λίβανο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς οι πολιτικά παραπλέοντες.Μην μπαίνετε σε ναυάγια...δεν είναι πλεύσιμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αχαχαχαχά..όλα τα παλαιοπασόκια του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την.."ενότητα του χώρου" κόντρα σε Μητσοτάκη. Δεν τους ενοχλεί η δική τους δεξιά πολιτική.Οι παλαιοσυριζαίοι βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος..εάν θα..μείνουν..φύγουν..μείνουν φεύγοντας εσωτερικά, "έρθουν" ως μετανάστες πολιτικοί(άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε)μέχρι που κάποιοι τολμηροί πολιτικάντιδες  σκέφτονται "μένωφεύγοντας" να καταγγείλουν την υπογραφή του 3ου μνημόνιου...υπέρ ενός.. τετάρτου.  Τσίρκο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Απολαύσατε" χθές την τηλεμαχία των υποψηφίων πρακτόρων..εεε..πραιτόρων του συστήματος;Πιστεύετε πως ενδιαφερόντουσαν για την γνώμη του λαού-πέραν της ψήφου του- και την διαφάνεια; Κάτ' αρχήν σκασίλα μας η εσωτερικές τους διαδικασίες. Γιατί; Μα είναι απλό..προσπαθούν να ρίξουν βάρος όχι σε ποιά πολιτική θεώρηση κινείται ο χώρος τους,αλλά στο.."ηγετικό πρόσωπο"(υπάλληλο των κεφαλαιούχων) εκ του οποίου "εκπορεύεται"(ή εκπορνεύεται) η πάσα πολιτική του κόμματός τους..το οποίο ήταν και παραμένει μνημονιακό,δέσμιο χρέους,παραδομένο στα διεθνή πολυεθνικά συμφέροντα. Αυτό που προβάλλανε χθές-και παρακολουθούσαν οι μεγάλοι διαπλέκτες εκμεταλλευτές-ήταν όπως οι πανελλήνιες εξετάσεις...έδιναν εξετάσεις στην αόρατη επιτροπή κεφαλαιούχων για το ποιός θά 'ναι καλύτερος,πιστότερος αποτελεσματικότερος υπάλληλος. Εσύ βέβαια καφενόβιε ψηφοφόρε τους αντέδρασες όπως στο ποδόσφαιρο-έχεις μακρά εκπαίδευση/πλύση εγκεφάλου σ' αυτό-οπαδικά. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς...μόνο να ενθουσιάζεσαι ηλιθιωδώς και να χειροκροτείς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο Βελόπουλος, λέει λέει λέει, αλλά την στιγμή που πρέπει να θίξει το Ισραήλ κάτι παθαίνει. Σαν να βραχυκυκλώνει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικά σημαντική η συγκέντρωση που καλέστηκε έκτακτα για Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024 στις 19.00  στην πρεσβεία του Ισραήλ, από διάφορες ομάδες και πρέπει να πλαισιωθεί από πολλές περισσότερες και βέβαια και από κόσμο που είναι ανένταχτος. 

Το Ισραήλ έχει στόχο να μετατρέψει τον Λίβανο σε νέα Γάζα και να επαναλάβει την γενοκτονία σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα. 

Μόνο την πρώτη μέρα της γενικευμένης επίθεσης του, δολοφόνησε στον Λίβανο 600 άτομα, περίπου το 50% όσων σκοτώθηκαν στην διάρκεια όλου του πολέμου στον Λίβανο το 2006.

Η συνενοχή του ελληνικού κράτους και της ελληνικής αστικής τάξης είναι πολυεπίπεδη.

Όσοι είμαστε Αθήνα και μπορούμε, να κατέβουμε στην συγκέντρωση!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το έγκλημα των Τεμπών θα είναι το Βατερλό τους.

Είναι δυνατόν να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας κ να δέχεσαι το γεγονός ότι ''εγώ θα βελτιωθώ'' μέσα από θανάτους; Δεν λέγεται αυτό το πράγμα ,δεν μπορείς να το ξεστομίσεις.

Καρυστιανού, χθες Χανιά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όχι στο αλκοόλ, όχι στα τσιγάρα , όχι στα πανηγύρια, όχι ...!

Βιβλιογραφία του ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΜΟΎ !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Αποφασίσαμε πυρηνικά πλήγματα στις δυτικές χώρες ακόμα και αν επιτεθούν με συμβατικά όπλα σε Ρωσία ή Λευκορωσία»! 

58 ρωσικά υποβρύχια τίθενται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής

25.09.2024 | 20:00

Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε πρώτο πυρηνικό πλήγμα στις δυτικές χώρες που θα εγκρίνουν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα τους για στρατηγικό πλήγμα εντός του ρωσικού εδάφους από την Ουκρανία, στην αποψινή του συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Β.Πούτιν.

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εφόσον δεχθεί επίθεση από οποιοδήποτε κράτος αλλά ακόμη και μία συμβατική επίθεση στη Ρωσία υποστηριζόμενη από πυρηνική δύναμη θα μπορούσε να θεωρηθεί από κοινού επίθεση» ανέφερε στην συνεδρίαση ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι: «Υποβλήθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος και έγιναν δεκτές: Θα κτυπήσουμε αν μας επιτεθούν ακόμα και με συμβατικά όπλα».

«Η Ρωσία ή η Λευκορωσία αν δεχθούν μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα, ακόμα και με απλά συμβατικά όπλα θα κτυπήσουν με πυρηνικά» κατέληξε.

Ήδη η Γερμανία, υπό αυτό το πρίσμα, ανακοίνωσε μέσω του καγκελαρίου Ο.Σολτς ότι «Δεν θα παραδώσει και δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει και τα ήδη υπάρχοντα γερμανικά όπλα για πλήγμα στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Ήδη αναδιατάσσονται τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και στην Μεσόγειο για εξαπολύση συμβατικών ή πυρηνικών πληγμάτων.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλή μίλησε ακόμα και για πλήγμα από το ρωσικό έδαφος στο Στρασβούργο «Εντός τριών λεπτών με πύραυλο SS-18 Satan».

Ο αριθμός των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων που κάνουν “ελιγμούς” στο Ατλαντικό φτάνει τα έντεκα (11) πυρηνοκίνητα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων

Συνολικά 58 ρωσικά πυρηνοκίνητα βαλλιστικών πυραύλων (SSBM) και επιθετικά/συμβατικά υποβρύχια σε όλο τον κόσμο θα τεθούν από απόψε το βράδυ σε αυξημένη επιφυλακή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κομμουνιστής Anura Kumara Dissanayake κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Σρι Λάνκα!

Μετά από δυο χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, που είχαν κορυφωθεί με την έφοδο και κατάληψη των κυβερνητικών κτιρίων και της Προεδρικής κατοικίας (φωτό κάτω), ο Anura Kumara Dissanayake, ηγέτης της αντιπολιτευόμενης μέχρι τώρα συμμαχίας της Εθνικής Λαϊκής Εξουσίας υπό την ηγεσία του κόμματος Janatha Vimukthi Peramuna Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) (JVP), που ιδρύθηκε το 1965 ως μαρξιστικό-λενινιστικό επαναστατικό κόμμα, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Σρι Λάνκα!

Ο Dissanayake κέρδισε το 42,3% των ψήφων, επικρατώντας τριάντα επτά άλλων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ο δεξιός ηγέτης Sajith Premadasa (32,8%) και ο νυν πρόεδρος Ranil Wickremesinghe (17,3%). 

Ο Dissanayake γίνεται ο πρώτος υποψήφιος του Μαρξιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Σρι Λάνκα των 22 εκ. κατοίκων.

Ο κομμουνιστής υποψήφιος υποστηρίχθηκε σθεναρά από τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και την εργατική τάξη.

Ο Dissanayake (γεννημένος το 1968) είχε συνδεθεί με το JVP από τα μαθητικά του χρόνια και ήταν ενεργός στο φοιτητικό κίνημα της Σρι Λάνκα. 

Το 1995 έγινε εθνικός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ένωσης Φοιτητών και εξελέγη στο Πολιτικό Γραφείο του JVP. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο το 2000. Εκλέχθηκε ηγέτης του JVP στο 17ο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος το 2014. 

Ο πολιτικός ηγείται επίσης από το 2019 της αριστερής Εθνικής Συμμαχίας Λαϊκής Δύναμης, μιας συμμαχίας 28 αριστερών κομμάτων και οργανώσεων που αντιτίθεται στη διαφθορά και στις πολιτικές χρέους και λιτότητας του ΔΝΤ για τον λαό της Σρι Λάνκα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dissanayake διεκδικεί προεδρικές εκλογές - έχει θέσει στο παρελθόν υποψηφιότητα το 2019 και ήταν επίσης ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία μετά την εκδίωξη του Gotabaya Rajapaksa το 2022.

Ο Dissanayake και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο τάσσονται υπέρ ενός οικονομικού μοντέλου βασισμένου σε σοσιαλιστικές αρχές που δίνει προτεραιότητα στην αυτοδυναμία, την εκβιομηχάνιση και την αγροτική μεταρρύθμιση. Το JVP, ως η ηγετική δύναμη του συνασπισμού, επιμένει στην εθνικοποίηση ορισμένων τομέων της οικονομίας (ιδίως των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπως η ενέργεια) και στην αναδιανομή του πλούτου μέσω της προοδευτικής φορολογίας και της αύξησης των κοινωνικών δαπανών.

Επίσης δεσμεύτηκε για την κατάργηση των Μνημονίων Λιτότητας που είχε συνάψει η Σρι Λάνκα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

-Δεν νομίζω να βγει … Τσίπρας, γιατί αυτός αναδείχτηκε από μαζική εξέγερση κι αγώνες κι όχι όπως ο Τσίπρας από … συνεντεύξεις στην … Παναγιωταρέα, ταξίδια και μυστικές επαφές στις ΗΠΑ το 2012 και κρυφές συναντήσεις με τον Ψυχάρη του ΔΟΛ, παρουσία και …”γάτας Αγκύρας” όπως τον κάρφωνε ο μακαρίτης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκαλεί απόψε ο Πρόεδρος Πούτιν!

-Θέμα: “Πυρηνική Αποτροπή και τροποποιήσεις του Ρωσικού Πυρηνικού δόγματος”!

-Θα υπάρξει ομιλία του Προέδρου Πούτιν αλλά τα υπόλοιπα είναι απόρρητα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο!

-Όσοι στη Δύση νομίζουν ότι … μπλοφάρει ας δουν το βίντεο (και το βλέμμα):

“Θέλουν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά για να διαλύσουν τη Ρωσία. Είναι νόμιμο δικαίωμά μας να απαντήσουμε ανάλογα!

Και ναί, θα υπάρξει καταστροφή για το ανθρώπινο είδος, παγκόσμια καταστροφή …

Αλλά, για μας, για μένα σαν πολίτη, σαν ηγέτη της Ρωσίας, ΤΙ αξία έχει και γιατί χρειάζεται να υπάρχει ένας κόσμος χωρίς τη Ρωσία;”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οργή κι η αποφασιστικότητα που έχουμε ανάγκη…

Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνει και στους πιο ανυποψίαστους ή δύσπιστους ότι:

- Η συλλογική Δύση, έχει επιλέξει πια τον πόλεμο ενάντια στον υπόλοιπο πλανήτη, τη σφαγή και την επιθετική κλιμάκωση, παριστάνοντας τους “Ουκρανούς” και τους “Ισραηλινούς”! 

- Ο “πόλεμος εναντίον όλων των άλλων”, χρησιμοποιεί σαν επιθετικά εργαλεία τα κράτη/νταήδες που ελέγχουν ο ουκρανικός κι ο σιωνιστικός ναζισμός αλλά εξαπολύθηκε και καθοδηγείται από τις ηγεσίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ όλες οι κρατικές δυτικές ηγεσίες με ελάχιστες εξαιρέσεις και δισταγμούς.

- Η “αφωνία” των πολιτικών δυνάμεων της συλλογικής Δύσης, η απραξία του καθένα ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ! 

Ας μην κοροϊδευόμαστε!

- Θέλουμε ή όχι, αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους, η ζωή και η ιστορία απέδειξαν ότι 

- ΜΟΝΟ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ο φόβος για τη ζωή τους, των οικογενειών τους, των περιουσιών τους, της καλοπέρασής τους, και μαζί 

- ΜΟΝΟ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ, της στρατιωτικής ήττας σε συνδυασμό με ανατροπές στις ίδιες τις κοινωνίες τους από ένα ριζοσπαστικό αντιιμπεριαλιστικό νέο κύμα,

-μπορούν να συγκρατήσουν τον Ιμπεριαλισμό που έφτασε σε ασύλληπτα επίπεδα βαρβαρότητας κι επιθετικότητας.

-Αυτή η “ισορροπία του τρόμου” για τον πυρηνικό αφανισμό δεν εξασφάλισε την επιβίωση της ανθρωπότητας από το 1945 ως τα 1990 - κι ας έσκουζαν οι τότε ευαισθητούληδες δικαιωματικούληδες … “ούτε ΝΑΤΟ -ούτε Βαρσοβία”…

-Ή νομίζετε ότι το Σιωνιστικό Ισραήλ θα επιχειρούσε, μετά τη γενοκτονία των Παλαιστίνιων να μετατρέψει και τον Λίβανο, και τη Συρία σε … Γάζα, αν ήξερε ότι αυτό θα σήμαινε τον αφανισμό του πχ από τακτικά πυρηνικά ενός αντιπάλου του; 

“Βρίσκει και τα κάνει” που λένε στο χωριό μου…

-Αυτό το μαζικό ιστορικό αντιιμπεριαλιστικό ρεύμα δεν ήταν που έφερε τις ανατροπές στην Κούβα, την Αλγερία, το Βιετνάμ, την Αφρική; Αυτό το ίδιο ρεύμα δεν οδήγησε στη συντριβή της αποικιοκρατίας, το “Κίνημα των Αδεσμεύτων”, τα ριζοσπαστικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σ’ όλο τον κόσμο;

-Δυστυχώς ΔΕΝ γίνεται τίποτα με τη Διπλωματία -Απέτυχε!

-Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχουν θεσμοί να μπορούν να σταματήσουν “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”. ΟΗΕ και κάτι Διεθνή Δικαστήρια είναι για τα πανηγύρια. -Απέτυχαν.

-Χρειάζεται η οργή και η αποφασιστικότητα του κατοίκου της Βηρυττού στο βίντεο, 

λίγες στιγμές μετά το βομβαρδισμό της γειτονιάς του, για τέταρτη συνεχή μέρα από τους Σιωνιστές Ναζί που προκάλεσαν μέχρι τώρα πάνω από 600 νεκρούς και τραυματίες, όλοι άμαχοι/γυναίκες/παιδιά και 500-600.000 ξεσπιτωμένους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ εντείνει την προπαγανδιστική εκστρατεία για να δικαιολογήσει  τη δολοφονία αμάχων

Ο ισραηλινός τύπος διατυμπανίζει τη συντριπτική επιτυχία της ισραηλινής δύναμης κατοχής στην καταστροφή των πυραύλων της Χεζμπολάχ και της ηγεσίας. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα, αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια. Απ' ότι καταλαβαίνω, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και των οπλοστασίων της Χεζμπολάχ είναι υπόγεια. Φαίνεται επίσης ότι η Χεζμπολάχ τοποθετεί «εικονικά» πυρομαχικά - π.χ. κατασκευασμένους σωλήνες ρουκετών - σε τοποθεσίες που οι Ισραηλινοί μπορούν να δουν και να βομβαρδίσουν. Επίσης, το Ισραήλ φέρεται να χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, π.χ. λεβάντα, για να επιλέγει στόχους. Το πρόβλημα με αυτά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι δεν έχουν τρόπο να ξεχωρίσουν τα σκουπίδια από το χρυσό.

Παρά τις καταστροφικά επιτυχημένες αεροπορικές επιδρομές που ανακοίνωσε το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες στο βόρειο και κεντρικό Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ φαίνεται να έχει κάποια επιτυχία επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε άμεση διακοπή ρεύματος στη Χάιφα, τον τόπο της τελευταίας επίθεσης της Χεζμπολάχ. Εάν η επίθεση της Χεζμπολάχ είχε αποτραπεί και δεν είχε γίνει καμία ζημιά, γιατί το Ισραήλ να θέλει να το καλύψει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα αδράξει το Ισραήλ «απερίσκεπτα» την ημέρα; «Έχουν ανοίξει οι πόρτες σε έναν πόλεμο χωρίς όρια;»

Κρίνοντας από τις ισραηλινές δηλώσεις, η συναίνεση είναι ότι η Χεζμπολάχ θα ανταποδώσει, αλλά με τρόπο διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο έχει απαντήσει μέχρι τώρα.

«Μετά από σήμερα [την ημέρα των ταυτόχρονων εκρήξεων τηλεειδοποίησης], δεν μπορεί να γίνει λόγος για διευθέτηση και λύσεις», γράφει ο Ibrahim Amine, συντάκτης του Al-Akhbar, γνωστός για τις στενές επαφές του με την ηγεσία της Χεζμπολάχ:

«Σε μόλις ένα λεπτό, ο εχθρός κατάφερε τα σκληρότερα χτυπήματά του στο σώμα της Ισλαμικής Αντίστασης... [Επιπλέον] μέσω της χθεσινής επιχείρησης, ο εχθρός επιβεβαίωσε ότι δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες εμπλοκής. Έχουν ανοίξει οι πόρτες σε έναν πόλεμο [τότε]: έναν πόλεμο χωρίς όρια, ταβάνια ή σύνορα»;

«Μετά από σήμερα, [δηλαδή ο ισραηλινός εχθρός] δεν θα κάνει διάκριση μεταξύ ενός μαχητή που επιχειρεί στο μέτωπο και ενός ατόμου που εργάζεται σε κάποιο μακρινό γραφείο», σημείωσε ο Amine.

Τον τελευταίο χρόνο, τόσο το Ισραήλ όσο και η Χεζμπολάχ απέφυγαν τη μεγάλη κλιμάκωση τηρώντας άγραφους κανόνες εμπλοκής ή «εξισώσεις» μεταξύ των μερών, όπως η μη στόχευση αμάχων. Αυτό τελείωσε.

Στην πρώτη του ομιλία μετά την έκρηξη των συσκευών την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Σαγιέντ Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε «υποστεί ένα σοβαρό και σκληρό πλήγμα». Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβίασε «όλες τις συμβάσεις και τους νόμους» και είπε ότι «θα αντιμετωπίσει δίκαιη τιμωρία και πικρή αναμέτρηση». Αλλά δεν περιέγραψε πώς η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να ανταποδώσει. «Ούτε συζήτησε τον χρόνο, ούτε τον τρόπο, ούτε τον τόπο» της πραγματοποίησής του.

Ο Νασράλα προειδοποίησε:

«Ο εχθρός δηλώνει ως επίσημο στόχο του την επιστροφή των εποίκων στο Βορρά. Δεχόμαστε την πρόκληση: Δεν θα μπορέσετε να επιστρέψετε στο Βορρά. Στην πραγματικότητα, θα εκτοπίσουμε περισσότερους Ισραηλινούς από τα σπίτια τους. Ελπίζουμε ότι το Ισραήλ θα μπει στο Λίβανο, περιμένουμε τα τανκς τους μέρα και νύχτα: Λέμε, "καλώς ήρθατε!"».

Υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτή την παρατήρηση. Από την αρχή, η Χεζμπολάχ διαμορφώθηκε στρατιωτικά περισσότερο για ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ, παρά για τον περιορισμένο πόλεμο «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – ο οποίος ποτέ δεν έπαιξε καλύτερα με τα δυνατά σημεία της Χεζμπολάχ.

Σαφώς, μια νέα φάση πολέμου έχει αρχίσει, και για να υπογραμμιστεί αυτό το σημείο, το Ισραήλ ξεκίνησε ένα από τα βαρύτερα χτυπήματά του στο Ισραήλ μετά την ομιλία του Νασράλα την Πέμπτη το βράδυ. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν φέρεται να ενημέρωσε τους ηγέτες του Κογκρέσου εκείνο το βράδυ για τον φόβο του για μια επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο.

Την εκτίμηση του Νασράλα για τον επερχόμενο πόλεμο συμμερίζονται πλήρως τουλάχιστον ορισμένοι ανώτεροι ισραηλινοί στρατιωτικοί διοικητές, αν και σε καμία περίπτωση όλοι. Αρκετοί διακηρύσσουν την πεποίθηση ότι ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ θα μπορούσε να επεκταθεί σε περιφερειακό πόλεμο – και να οδηγήσει στην κατάρρευση του Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Viral έχει γίνει σήμερα η είδηση με πανομοιότυπους τίτλους τύπου, «Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας άρπαξε το μωρό του από το νοσοκομείο»

Τι σημαίνει, «ο πατέρας άρπαξε το μωρό του»; Αυτοί που το άρπαξαν είναι οι παιδοβιαστές ο Κούλης και η συμμορία του, οι καραπουτανάρες κοινωνικοί λειτουργοί και  εισαγγελείς που κάνουν ένα διάλλειμα από τα μπουρδέλα τους για να κονομήσουνε τις μίζες που τους έχουν τάξει. Καθώς και η αλήτικη κοινωνία των δούλων που σκύβει το κεφάλι, και προσφέρει το κώλο της σε κάθε βρωμιά της εξουσίας χωρίς να εξεγείρετε.

Τι σημαίνει παλαιοχριστιανός; Είναι μια μειονοτική θρησκευτική επιλογή που σχετίζεται με τον Χριστιανισμό. Τι σημαίνει γκέι ή ομοφυλόφιλος; Είναι μια μειονοτική σεξουαλική επιλογή που έχει να κάνει με τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μόνο που η δεύτερη είναι… προστατευόμενο είδος.

Μόνο αν είναι κάτι ποινικά κολάσιμο ένα ουσιαστικό χρησιμοποιείται ως στίγμα, Ο βιαστής της Αττικής, Ο παιδεραστής του Κολωνού, Ο δράκος της Τούμπας κ.λπ

Σαν να μην έχει όνομα ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, αποκαλείται μονίμως από τα ΜΜΕ «ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας». Έτσι τον βάφτισαν γονείς και νονοί.

Φανταστείτε όμως να βάζαμε τίτλους όπως, O γκέι του ΣΥΡΙΖΑ, ή O ομοφυλόφιλος του ΣΥΡΙΖΑ, ή O γκέι πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος είπε κ.λπ τι θα γινόταν; Το έλα να δεις της woke και πολιτικά ορθής ατζέντας!

Για να μην πούμε ότι μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού αποκαλείται «ψεκασμένη» χωρίς να είναι καν μειονότητα. Αυτή… δεν είναι προστατευόμενο είδος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος του Ιράν Pezeshkian προς τον αμερικανικό λαό: Δεν ήταν το Ιράν που σας επέβαλε κυρώσεις.

Ο Pezeshkian στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών:

Δεν είναι το Ιράν που έχτισε στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορά σας.

Δεν είναι το Ιράν που επέβαλε κυρώσεις στη χώρα σας και παρενέβη στις επιχειρηματικές σας σχέσεις με τον κόσμο. Δεν είναι το Ιράν που σας εμποδίζει να πάρετε τα φάρμακά σας.

Δεν ήταν το Ιράν που σας εμπόδισε να αποκτήσετε πρόσβαση στο παγκόσμιο τραπεζικό και νομισματικό σύστημα. Δεν είμαστε εμείς που σκοτώσαμε τους αρχηγούς του στρατού σας, αλλά η Αμερική σκότωσε τον πιο αγαπητό στρατιωτικό διοικητή του Ιράν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν μια μη εποικοδομητική στρατηγική απέναντι στο Ιράν: πάρτε μαθήματα από την ιστορία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης δήλωσε στο CNN ότι είναι προς το συμφέρον του "Ισραήλ" να επιτύχει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, για να μην δίνει ... πάτημα στην Χεζμπολάχ να εκτοξεύει ρουκέτες. Στις δηλώσεις, που όπως είπε έκανε ως φίλος των δολοφόνων ισραηλινοναζί, επέλεξε να μην αναφερθεί ούτε στις εκρήξεις σε συσκευές στον Λίβανο, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 3.000, όπως και για τους 569 νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο, ανάμεσα στους οποίους και 50 παιδιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός κατοχικός βομβαρδισμός στο Λίβανο είναι πολύ πιο Βαρύς από τον Βομβαρδισμό Πόλεων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χαμάς έχει όντως δεχθεί (και δέχεται) βοήθεια και στήριξη από την Τουρκία και το Κατάρ, αλλά δεν θεωρεί καμία από τις χώρες αυτές βασικό σύμμαχό της διότι τουλάχιστον δεν είναι αφελής: έχει επίγνωση του ρόλου που παίζει η Τουρκία (και ως έναν βαθμό το Κατάρ). 

Και το ίδιο ισχύει για τις σχέσεις της Χαμάς με τις άλλες αραβικές κυβερνήσεις, ιδίως του Περσικού Κόλπου, των οποίων η σκληρά πραγματιστική πολιτική δεν τις καθιστά ασφαλή σύμμαχο για κανέναν. 

Η μόνη αξιόπιστη στήριξή της είναι το Ιράν και το ευρύτερο «τόξο της αντίστασης», αν το πούμε έτσι, που έχει ως προμαχώνα σιιτικές πολιτοφυλακές από το Ιράκ και την Υεμένη μέχρι τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου – και σε μεγαλύτερο βάθος, ασφαλώς, τη σφυρηλατούμενη συμμαχία Ρωσίας και Κίνας που είναι αποφασισμένη, με οποιαδήποτε περαιτέρω κίνητρα, να τερματίσει οριστικά τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό έλεγχο της Δύσης.

Όποιος επιμένει να σκέφτεται με θρησκευτικούς όρους είναι αδύνατον να καταλάβει πώς η σουνιτική Χαμάς συμμαχεί με τη σιιτική Χεζμπολάχ και το Ιράν ενάντια στον σουνιτικό ISIS (διότι αυτοί είναι που πολέμησαν το «ισλαμοφασισμό», ο οποίος ποτέ δεν απείλησε το Ισραήλ, ενώ δέχθηκε ποικιλότροπη στήριξη από αυτό ενόσω μαχόταν τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση), ή πώς το ισλαμικό Ιράν στηρίζει με κάθε τρόπο τούς Χριστιανούς Αρμενίους, οι οποίοι απεναντίας προδίδονται από τη χριστιανική Δύση, στο δόλωμα της οποία υπέκυψαν μοιραία για να έχουν την ίδια μοίρα που είχαν όλοι όσοι εξέλαβαν ποτέ ως προστάτη τις ΗΠΑ… 

Ούτε βέβαια πώς η «μουσουλμανική» Τουρκία, που έχει ασφαλώς τα δικά της νεο-αυτοκρατορικά σχέδια ανεξάρτητα από τη Δύση, το Ισραήλ ή τη Ρωσία, παραμένει ο δεύτερος πολυτιμότερος σύμμαχος της «χριστιανικής» Δύσης στη Μέση Ανατολή ύστερα από το ίδιο το Ισραήλ (ιδίως μετά την αποσκίρτηση της Σαουδικής Αραβίας), ή πώς το ιουδαϊκό Ισραήλ υλοποιεί με σύγχρονους όρους την παλαιά ευρωπαϊκή βλέψη της δημιουργίας σταυροφορικών κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο – του κτηνωδέστερου από τα χριστιανικά εγχειρήματα που ένα μεγάλο μέρος της βίας του εισέπραξαν ακριβώς οι εβραϊκοί πληθυσμοί της Ευρώπης.

Ενόψει αυτής της πολύπλοκης πραγματικότητας, η πολιτική της Ελλάδας (και λέω σκοπίμως «της Ελλάδας» διότι δεν είναι πολιτική μόνο της σάπιας κυβέρνησής της) δεν είναι απλώς ηλίθια, είναι κυριολεκτικά εγκληματική. 

Μέτρο της ηλιθιότητάς της είναι ότι, σκεπτόμενη το «Ισλάμ» σαν μια ενιαία και αδιαφοροποίητη οντότητα, κυρώνει και αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα η οποία, μολονότι γνωρίζει την αναλήθειά της όσο και όλοι οι άλλοι Μουσουλμάνοι, υπερπροβάλλει αυτή την ιδεολογική κατασκευή σαν εργαλείο για την επιζητούμενη ηγεμονία της στον αραβομουσουλμανικό κόσμο...

Πάντως το Ισραήλ αυτή την περίοδο επιδεικνύει ΕΝΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ,όχι το Ιράν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ύβρις στην ιστορική μνήμη ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Άουσβιτς

Η δύση και η Ευρώπη χρωστάει στους προγόνους των Ρώσων πολλές ζωές που σώθηκαν κι αυτό δεν αλλάζει με όσους αποκλεισμούς κι αν κάνουν

25.09.2024 • 19:51

Προκλητικά ανιστόρητοι, διαστροφικά αγνώμονες και κατάπτυστα ασεβείς αποδεικνύονται οι Ευρωπαίοι, που με τις πιέσεις τους στη διοίκηση του μουσείου του Αουσβιτς-Μπίρκεναου, απέκλεισαν τη Ρωσία από τον εορτασμό της 80ης επετείου από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου.

Σύμφωνα με την κρίση των υπευθύνων του μουσείου, η παρουσία Ρώσων αντιπροσώπων στην εκδήλωση θα ήταν «κυνική» δεδομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αυτή είναι η τρίτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, που οι υπεύθυνοι του μουσείου αποκλείουν από τους εορτασμούς τη Ρωσία, που πλέον έχει γίνει «persona non grata» απ’ όλες τις ιστορικές εκδηλώσεις μνήμης μεγάλων γεγονότων που αφορούν τον B’Παγκόσμιο πόλεμο, παρά το γεγονός ότι η πρώην Σοβιετική Ένωση, με την καθοριστική συμβολή της, άλλαξε τη ροή της ιστορίας.

Πρόκειται για μια ασύλληπτη ιστορική ύβρη στη συλλογική μνήμη, αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από βδελυρούς ηγέτες όπως είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν, που σε μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, είχε δηλώσει πως το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, είχε απελευθερωθεί από τις συμμαχικές δυνάμεις κι όχι από τον Κόκκινο Στρατό.

Eίναι βλέπετε απαγορευτικό στις μέρες μας για τους Ευρωπαίους, να θυμούνται ή να μαθαίνουν πως εκατοντάδες στρατιώτες της πρώην σοβιετικής ένωσης, σκοτώθηκαν για να σωθούν από τους αιμοδιψίες ναζί 7.000 κρατούμενοι στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου και στη συνέχεια οι σοβιετικές δυνάμεις τους παρείχαν φαγητό και ιατρική περίθαλψη.

Στον τραγικό κυνισμό των παραχαρακτών της ιστορίας, συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός πως οι φρουροί και οι φύλακες του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης του Αουσβιτς, ήταν ναζιστές Γερμανοί, Πολωνοί, Ουκρανοί και συνεργάτες τους, οι οποίοι επιδίδονταν επίσης σε βασανιστήρια των κρατουμένων στις «μονάδες τιμωρίας».

Εκπρόσωποι αυτών των χωρών θα προσκληθούν φυσικά με την ιδιότητα των «ειρηνοποιών» στις τελετές, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που το 1945 οι σοβιετικοί έφτασαν στις πύλες του ναζιστικού στρατοπέδου.

Χτισμένο στην κατεχόμενη Πολωνία, το Αουσβιτς-Μπίρκεναου είναι το σύμβολο της γενοκτονίας που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία εναντίον έξι εκατομμυρίων Ευρωπαίων Εβραίων. Ενα εκατομμύριο Εβραίοι πέθαναν στο στρατόπεδο μεταξύ 1940 και 1945, μαζί με περισσότερους από 100.000 μη Εβραίους. Περίπου 80.000 μη Εβραίοι Πολωνοί, 25.000 Ρομά και 20.000 Σοβιετικοί στρατιώτες βασανίστηκαν και πέθαναν επίσης εκεί από τους Γερμανούς Ναζί.

Μπροστά στην δοξασία της ναζιστικής φρίκης στις μέρες μας από την Ουκρανία, ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο σοβιετικός στρατός, απελευθέρωσε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μάιντανεκ, του Μπέλζεκ, του Σόμπιμπορ, της Τρεμπλίνκα και του Άουσβιτς, καθώς και του Στούτχοφ, του Σαξενχάουζεν και του Ράβενσμπρουκ.

Η δύση και η Ευρώπη χρωστάει στους προγόνους των Ρώσων πολλές ζωές που σώθηκαν κι αυτό δεν αλλάζει με όσους αποκλεισμούς κι αν κάνουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν βλέπαμε ΜΜΕ πού να τα ξέραμε αυτά;

Ο Ντέιβιντ ο Λάμι έσπασε τη σιωπή του σε μια κατάθεση ψυχής.

Ως μαύρος, λέει, ξέρω τι αλήτες είναι οι Ρώσοι που κάνανε το δουλεμπόριο τότε από το Λίβερπουλ και αρπάζανε τους προγόνους μου από τη δυτική Αφρική για να τους στείλουνε στις φυτείες. 

Αλλά οι Ρώσοι δουλέμποροι μαύρων, που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα βασιζόμενοι στην ναυτική τους ισχύ και υπεροχή λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Έχουν απέναντι την χώρα που εγώ ο μαύρος υπηρετώ, τη Βρετανία, τη μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική δύναμη που υπήρξε ποτέ, που πάλεψε μέχρις εσχάτων για να βάλει τέλος στο ρωσικό δουλεμπόριο.

Μάλιστα, κυρίες μου και κύριοι.

Ο "ρωσικός ιμπεριαλισμός" που λέγαμε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια ιστορική κίνηση, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο Qader 1, με στόχο το αρχηγείο της Μοσάντ στα προάστια του Τελ Αβίβ -υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις δολοφονίας και τα κύματα εκρήξεων βομβητών και γουόκι-τόκι. 

Το πρωτοφανές χτύπημα ενισχύει την φράση-εξίσωση «προάστιο της Βηρυτού = προάστιο του Τελ Αβίβ», αποκαθιστώντας την ισορροπία μετά την ισραηλινή επίθεση στο νότιο προάστιο του Λιβάνου. 

Με το «Ισραήλ» να κλονίζεται και τον Νετανιάχου να καθυστερεί το ταξίδι του στον ΟΗΕ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ είναι σαφές: καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής από τα πυρά της Αντίστασης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: ”Η Ρωσία έχει δικαίωμα χρήσης πυρηνικών σ’ επίθεση εναντίον της ίδιας ή κατά Λευκορωσίας!” Σχέδιο του ΝΑΤΟ για εκατομμύρια νεκρούς από παγκόσμιο πόλεμο..

25/09/2024



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες Αμερικανοί και 700 Άγγλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην Κύπρο για εξελίξεις στο Λίβανο! Ρισκάρουν την Κύπρο οι υπερδυνάμεις..

25/09/2024