Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2024


Η ομιλία του Προέδρου της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο στον ΟΗΕ είναι ήδη Ιστορία!

«Πριν από ένα χρόνο ζήτησα μια διάσκεψη ειρήνης για την Παλαιστίνη σ' αυτό ακριβώς το μέρος, πριν εκραγεί η πρώτη βόμβα. Σήμερα έχουμε 20.000 παιδιά, αγόρια και κορίτσια που σκοτώθηκαν κάτω από τις βόμβες κι οι πρόεδροι των χωρών ανθρώπινης καταστροφής γελούν σ' αυτούς τους διαδρόμους.

Η βοήθεια της επικοινωνιακής δύναμης των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης, που σήμερα ανήκουν στο μεγάλο κεφάλαιο, αναδιοργανώνουν τον κόσμο χωρίς δημοκρατία, χωρίς ελευθερία.

Οι Άριοι είναι η ανώτερη φυλή, ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν στον κόσμο κραδαίνοντας τον τρόμο των βομβών στους ανθρώπους.

Όταν πεθάνει η Γάζα, όλη η ανθρωπότητα θα πεθάνει. Αποδεικνύεται ότι ο "λαός του Θεού" δεν ήταν ο λαός του Ισραήλ, δεν είναι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών της Βόρειας Αμερικής, αλλά ο λαός του Θεού είναι όλη η Ανθρωπότητα. Και τα παιδιά της Γάζας, ήταν η Ανθρωπότητα, ο εκλεκτός λαός του Θεού. Σκοτώνουν τους ανθρώπους, τους εκλεκτούς του Θεού, τα παιδιά της Ανθρωπότητας»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όνειδος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης για να συζητήσει τη Μελέτη ενός τεράστιου 4πλού πάρκου ανεμογγενητριών.

Ο μεν δήμαρχος ξεκινά λέγοντας ότι δεν έχει διαβάσει την Μελέτη... 

Και δίνει το λόγο στον αντιδήμαρχο... Ενεργειακής Αναβάθμισης. Ο οποίος φυσικά και την είχε διαβάσει, αφού ήταν αυτός που την έχει... υπογράψει ως εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο αντιδήμαρχος παρουσιάζει όλα τα επιχειρήματα της εταιρείας, απαντά σε ερωτήσεις, υπόσχεται προσλήψεις. Ο αντιδήμαρχος είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος για το έργο. Αιρετός και ταυτόχρονα υπάλληλος της Volton, δυο σε ένα...

Ο νόμος είναι σαφής:

«Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Ο Δημοτικός Σύμβουλος στην περίπτωση αυτή έχει υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα για το κώλυμα αυτό και να απέχει τόσο κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος όσο και κατά τη λήψη της απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση η απόφαση είναι άκυρη. Ο Σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143 του ΚΔΚ»

Δηλαδή, η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης είναι ΑΚΥΡΗ. Ήδη μάλιστα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της συγκεκριμένης απόφασης- γνωμοδότησης. 

Η δημοτική αρχή αφού ανάρτησε αρχικά μια απόφαση, όπου δεν περιλάμβανε το κομμάτι της συζήτησης για να καλύψει τα νώτα της, μετά την προσφυγή ένσταση έσπευσε να αναρτήσει νέα απόφαση, όπου φαίνεται πεντακάθαρα η συμμετοχή του εν λόγω αντιδήμαρχου - εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα ομολογεί ότι είναι εμπλεκόμενος με το έργο. Μιλάμε για τεράστιο ηθικό και πολιτικό θέμα σε μια τοπική κοινωνία που φαίνεται να αφυπνίζεται ενάντια στην τεράστια επέλαση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ενέργειας που ήδη κατακλύζουν την περιοχή. 

Όλα αυτά έχουν γίνει γνωστά στην κοινωνία της Τρίπολης, έχουν ακουστεί στα τοπικά ΜΜΕ και μάλιστα μετά την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχουν πάρει και το δρόμο του διοικητικού ελέγχου.

Μετά από όλα αυτά δεν είναι φανερό ότι η γνώμη του Δήμου Τρίπολης δεν έχει καμιά απόλύτως ισχύ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Περιφέρειας, ούτε και σε οποιοδήποτε επόμενο στάδιο διαβούλευσης; Το αντίθετο, σε μια ευνομούμενη πολιτεία μια τέτοια διαδικασία απόφασης θα εθεωρείτο όνειδος και θα στηλιτεύονταν δημόσια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγα λένε έπαιρνε ο Γκρινμπεργκ σε σχέση με αυτά που πρόσφερε

Αν θέλουμε το πιστεύουμε! Σιγά μην ήρθε από το Αμέρικα για ψίχουλα! Λίγα χρήματα έπαιρνε αν σκεφτεί κανείς ότι έπεισε τον κάθε ηλίθιο δεξιό ότι του αξίζει να ζει μόνο με Pass, να τρώει Μαράτα, να μην έχει επαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη (καλά για δόντια ούτε λόγος) και φταίνε οι ξένοι για την ακρίβεια και την κατάντια του! 

Το 2021 μας είπαν ότι ο Γκρίνμπεργκ συμβουλεύει το Κουλό αμισθί! 

Σήμερα μας λένε το ακριβώς αντίθετο! 16.000€ το μήνα (100.000€ το εξάμηνο) κόστισαν οι υπηρεσίες του Γκρίνμπεργκ για να παρέχει συμβουλές στον Κούλη και την ΝΔ ενόψει των Ευρωεκλογών... 

16 χιλιάρικα που πληρώνουμε εσύ κι εγώ και όλοι κάθε μήνα, ώστε να μην φαίνεται ο Μητσοτάκης αυτό που πραγματικά είναι! Ένας πανηλίθιος άνθρωπος! Για τα προηγούμενα χρόνια... σιγή ιχθύος! 36.050€ για διαφημιστικά καπέλα! Χρυσά θα ήταν! Απομαγνητοφώνηση ομιλίας 11.000€... Μάλλον την Οδύσσεια απομαγνητοφώνησαν! Από το 2016 και μετά, με τα δικά μας λεφτά ο Κούλης έφτιαξε και λειτουργεί μια μηχανή διαρκούς διαστροφής της πραγματικότητας, με μαέστρο τον Γκεμπελιστή Γκρίνμπεργκ! 

Έτσι έγινε η τέλεια Ρωμαϊκη Αρένα του Μητσοτάκη, που οσονούπω θα του γυρίσει μπούμεραγκ!!!! Που βρίσκει όλο αυτό το χρήμα με τόσο χρέος μπορεί να μας πει ο αξιότιμος Κούλης? Θα μάθουμε ποτέ από που πληρώνεται ο Γκρίνμπεργκ???

Σχολιο.- Πληρώνεται από εκεί που χθες τον αποκαλούσαν ως τον ιδανικότερο ηγέτη πάνω στη γη, ως τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της ψηφιακής επανάστασης και της μεγάλης επανεκκίνησης!!!!

Είναι ορκισμένο το καθίκι να βγάλει σε πέρας, ότι του ζητηθεί και μέχρι τώρα το έκανε και έσπασε και κανένα κεφάλ όποιου μιλούσει...

Έκανε την χώρα πειραματόζωο, θέλει να την κάνει μπαταρία της γαμημενης ευρωπης και αδιαφορεί για τους αμετρητους νεκρούς από τα μπόλια που επέβαλε!!!!

Όσο για την οικονομία? Στις ορχιδέες του αν πεθάνουμε από πείνα η από ξαφνικιτιδα!!!!

Θέλεις κι άλλα?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά σε βαγόνι του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα. Οι επιβάτες τράβηξαν το φρένο και βγήκαν έξω στις ράγες

25/9/2024   -   14.01

Εφόσον αποφασίζουμε (πλειοψηφικώς καί καθοριστικώς) ότι

"η Παλαιστίνη κείται μακράν", 

καί, γιά τά ΤΕΜΠΗ, ότι είναι ...'φυσιολογικό' νά αφήνουμε τή Συμμορία νά ΜΠΑΖΩΣΕΙ τά παιδιά μας (μιας καί εμείς θέλουμε διακαώς νά ...μείνουμε γιά πάντα ΝΗΠΙΑ),

εν τοιαύτη περιπτώσει η Πραγματικότητα θά ...μάς τά φέρει "όλα αυτά" ...κοντά μας (!!!) γιά νά μήν ...κουράζουμε τό μυαλουδάκι μας καί χαλάμε την ζαχαρένια μας γιά ..."ξένα βάσανα" ! Έξυπνο ?!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο αιώνας , σηματοδοτεί την μετάβαση της ανθρωπότητας στο στάδιο της απόλυτης  χειραγώγησης και προπαγάνδας , με συμβολισμούς και αποσυμβολισμούς που ξεπερνούν την κοινή λογική και την ιστορική πραγματικότητα.

Ο ''έγχρωμος'' υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας ,Ντέιβιντ Λάμι, βρίζει σκαιότατα τον Πούτιν και τη Ρωσία μιλώντας για ''μαφιόζικο κράτος της Ρωσίας '' , για την τσαρική Ρωσία παλιά που έκανε δουλεμπόριο, για διαφθορά και άλλα χαριτωμένα .

Αλλά αυτό για το οποίο δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, είναι η αναφορά του για......ιμπεριαλισμό ! Ω ναι! Ένας μαύρος , μιλάει ως Βρετανός, δηλαδή ως πολίτης της χώρας που δίδαξε αποικιοκρατία και αυτοκρατορισμό, για ρωσικό ιμπεριαλισμό . 

Οι λέξεις και οι έννοιες πλέον χάνουν τα βασικά νοηματικά χαρακτηριστικά τους και ο ιστορικοπολιτικός αναθεωρητισμός η βλακεία και η ηλιθιότητα, έχει γίνει ένας αχταρμάς , φαιδρός , γελοίος αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνος , ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε απολιτίκ μάζες-χυλούς με μαθησιακή στέρηση και ιστορικές γνώσεις στο 0%.

Τέτοια σκύβαλα ωθούν τον κόσμο σε πυρηνικό όλεθρο.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλαξοβραβεψιές. Νέα Υόρκη. Ο διεθνής τεχνο-ναζιστικός υπόκοσμος βραβεύει τις μαριονέτες του, κι αυτές βραβεύουν η μία την άλλη. Το κρατικοδίαιτο παράσιτο Μητσοτάκης, μπροστά στη φωτογραφία, με όρθιους πίσω τον Μπουρλά και τον Κλάους Σβάμπ, για ποιο ακριβώς αντικείμενο βραβεύτηκε από τους εργοδότες του; Για κατάλυση πολιτεύματος; Για λαθρεμπόριο; Οργανωμένη καταστροφή φυσικών πόρων; Εξαιρετικά επιτυχή εκτεταμένη δολιοφθορά εις βάρος της Ελλάδας και του λαού της; Εσχάτη προδοσία κατά συρροή; Μεθόδευση γενοκτονίας; Χαμέρπεια; Σφουγγοκωλαρισμό; Όλα μαζί. Άξιος. Οι δωσιλογικές, αδιανόητες δηλώσεις του συνεργίας με το Τουρκικό παρακράτος που ξεστόμισε αυτός ο κοινωνιοπαθής Κούλης που παριστάνει τον "πρωθυπουργό" της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Στο λογίδριο που έβγαλε έκλεισε τις παραληρηματικές ασυναρτησίες του ξεστομίζοντας δημοσίως το εκπληκτικό: "Το παγκόσμιο συμφέρον υπερέχει του εθνικού" (!!!)

Παρεμπιπτόντως, τα παράσιτα είναι αγχωμένα. Ψήφισαν άρον άρον το Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, που κάτω απ' τη βιτρίνα σημαίνει εν δυνάμει δυνατότητα παγκόσμιας δικτατορικής  διακυβέρνησης εις βάρος των χωρών-κρατών. Όχι "παγκοσμιοποίηση" απλώς. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Τρέχουν και δεν φτάνουν, ό,τι προλάβουν πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ...

Ταυτοχρόνως έλαβε χώρα άλλη μία βράβευση, πραγματικά εξωφρενική: Golden Plate Award στον κοκαϊνομανή ηλίθιο ναζιστή Ζελένσκι, τον κλόουν του ΝΑΤΟ, εγκληματία πολέμου και αρχηγό της αγέλης των Ναζιστικών ταγμάτων του Ουκρανοναζιστικού Καθεστώτος. Το γενοκτόνο ανδρείκελο βραβεύτηκε από το "δημοκρατικό" καθεστώς των ΗΠΑ για την υποστήριξή του στην... Αμερικανική Πολεμική Βιομηχανία!!! Και εμμέσως για τις υπηρεσίες του στη Blackrock δηλαδή, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών σε ΟΛΕΣ τις εταιρίες όπλων και ΟΛΕΣ τις πολυεθνικές του Δυτικού κόσμου. Ούτε καν τα προσχήματα, ούτε καν προσπάθεια εκλογίκευσης, δικαιολογίας - χαρακτηριστικό της ψυχοπαθολογίας που είναι άτρωτη στην απέχθεια των άλλων. Πολεμοκαπηλεία σε βαθμό πλήρους αποκτήνωσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέντε πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια για να αποκτήσουν περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό

23/9/2024

SAN DIEGO (FOX ) — Το συμβούλιο πρυτάνεων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ενέκρινε την Πέμπτη τις αγορές πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού μετά από αιτήματα που έλαβε από πέντε πανεπιστημιουπόλεις.

Κάθε χρόνο, το συμβούλιο των πρυτάνεων εγκρίνει τη χρηματοδότηση, την απόκτηση και τη χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού από τα αστυνομικά τμήματα του UC σε συμμόρφωση με το Νομοσχέδιο Συνέλευσης 481 που ψηφίστηκε το 2021.

Αυτά τα νέα αιτήματα ακολούθησαν μετά από μια γεμάτη γεγονότα άνοιξη, όταν πολλές πανεπιστημιουπόλεις - συμπεριλαμβανομένων των UCSD , UC Riverside και UCLA, μεταξύ άλλων - είδαν καταυλισμούς και διαμαρτυρίες ως απάντηση στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο, το απόθεμα που ενέπιπτε στην προστασία του καταστατικού περιελάμβανε γύρους παραβίασης που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε κλειδωμένες πόρτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία κατά την κατάληψη κτιρίου κατά τη διάρκεια των εαρινών κατασκηνώσεων.

Το αποδεκτό απόθεμα περιελάμβανε επίσης ένα ρομπότ βόμβας που χρησιμοποιείται από το UC Berkeley, συσκευές απόσπασης της προσοχής, ένα φορητό ηχείο που ονομάζεται "ακουστική συσκευή μεγάλης εμβέλειας" και άλλα εργαλεία όπως η κινητική ενέργεια, το σπρέι πιπεριού και τα δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το συμβούλιο , «όλα αυτά τα εργαλεία έχουν σκοπό να παρέχουν στους αξιωματικούς τη δυνατότητα να αποκλιμακώνουν ή να ξεπερνούν καταστροφικά, επικίνδυνα ή μάχιμα άτομα χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε θανατηφόρα βία».

Ο εξοπλισμός σύμφωνα με το καταστατικό προορίζεται να παρέχει στο UCPD «λιγότερες θανατηφόρες εναλλακτικές λύσεις» στα πυροβόλα όπλα τυπικής έκδοσης, είπε το συμβούλιο.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι αναγνωρίζει ότι «η απλή κατοχή οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν δικαιολογεί τη χρήση του για κάθε περιστατικό».

Η ετήσια έκθεση του 2024 που παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο από το UCPD αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν παράπονα σχετικά με τη χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού ούτε παραβίαση της πολιτικής.

Κάθε χρόνο, το διοικητικό συμβούλιο απαιτεί επίσης μια αναφορά σχετικά με τον τρόπο χρήσης του καθορισμένου εξοπλισμού συν τυχόν παράπονα ή παραβιάσεις της πολιτικής χρήσης, του κόστους, των ποσοτήτων και των αιτημάτων για πρόσθετο εξοπλισμό.

Κατά τη χρονική περίοδο της ετήσιας έκθεσης , το UC Davis ήταν το μόνο από τις 10 πανεπιστημιουπόλεις του UC όπου η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν χρησιμοποίησε στρατιωτικό εξοπλισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΜΕ “εξαφάνισαν” την ομιλία Ερντογάν πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη που ζήτησε την αναγνώριση του “ψευδοκράτους”!

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγη ώρα προτού συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Η προσβλητική για τον ΟΗΕ ομιλία του Ερντογάν που έκρυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ και το ΑΠΕ. Ο Αττίλας 50 χρονια μετα την εισβολή στην Κύπρο ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους και φυσικά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο…

Ο Μητσοτακης μούγγα!

Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να αναπτύξει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μαζί της.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία δείχνουν ειλικρινή πρόθεση για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ εμπόδισε σκόπιμα την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, κατέληξαν δύο μη κυβερνητικά όργανα. Ο Antony Blinken τους απέρριψε.

Ο Μπλίνκεν είπε στο Κογκρέσο: «Δεν εκτιμούμε επί του παρόντος ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απαγορεύει ή περιορίζει με άλλον τρόπο» τη βοήθεια, παρόλο που η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ και άλλοι είχαν διαπιστώσει ότι το Ισραήλ παραβίασε το νόμο.

Οι δύο κορυφαίες αρχές της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανθρωπιστική βοήθεια κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτή την άνοιξη ότι το Ισραήλ είχε εσκεμμένα μπλοκάρει τις παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα.

Ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ παρέδωσε την αξιολόγησή του στον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και το γραφείο προσφύγων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε γνωστή τη στάση του στους κορυφαίους διπλωμάτες στα τέλη Απριλίου. Το συμπέρασμά τους ήταν εκρηκτικό επειδή ο νόμος των ΗΠΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να διακόψει τις αποστολές όπλων σε χώρες που εμποδίζουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Το Ισραήλ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αμερικανικές βόμβες και άλλα όπλα στη Γάζα από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Όμως ο Μπλίνκεν και η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν δέχτηκαν κανένα από τα δύο. Μέρες αργότερα, στις 10 Μαΐου, ο Blinken παρέδωσε μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση στο Κογκρέσο που έλεγε: «Δεν εκτιμούμε επί του παρόντος ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απαγορεύει ή περιορίζει με άλλον τρόπο τη μεταφορά ή την παράδοση αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Πριν από την έκθεσή του, η USAID είχε στείλει στον Blinken ένα λεπτομερές σημείωμα 17 σελίδων για τη συμπεριφορά του Ισραήλ. Το σημείωμα περιέγραφε περιπτώσεις ισραηλινής παρέμβασης στις προσπάθειες παροχής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, της κατεδάφισης αγροτικών κατασκευών, του βομβαρδισμού ασθενοφόρων και νοσοκομείων, του καθίσματος σε αποθήκες προμηθειών και της τακτικής απόσυρσης φορτηγών γεμάτα τρόφιμα και φάρμακα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Πέμπτη, 26/9, στις 19.00,καλείται συγκέντρωση από περισσότερες συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες στην πρεσβεία του Ισραήλ. Γνώμη μου, να πάμε !!! Ας μην αφήσουμε τους γενοκτονους να κινούνται ανενόχλητοι.Αλληλεγγυη πάνω από όλα στην αντίσταση της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.Μεχρι την τελική νίκη !!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Υπουργός Διασποράς του Ισραήλ Amikai Chikli,  δήλωσε πρόσφατα ότι ο Λίβανος δεν ανταποκρίνεται στην έννοια του κυρίαρχου κράτους, άρα δεν τίθεται ζήτημα προστασίας της κυριαρχίας του εν όψει της ισραηλινής επίθεσης.  Ελέγχεται, λέει, στον Νότο του από έναν εχθρικό στο Ισραήλ σιιτικό πληθυσμό. Συμπλήρωσε, ακόμη,  ότι ούτε η Συρία και το Ιράν ανταποκρίνονται στην έννοια του κυρίαρχου κράτους. Όλο και πιο πολύ θυμίζει φρασεολογία της δεκαετίας του 1930 και επαναφορά της θεωρίας του "ζωτικού χώρου".  Αν τα γειτονικά κράτη είναι απλά χώροι διέλευσης, γιατί να μη μπουκάρουμε; αυτή είναι η λογική του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί σε σκηνές; Ισραηλινοί πρόσφυγες;

Να που γίνονται κι αυτά!

Ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες (ίσως και εκατό) αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, για ν' αποφύγουν τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ. 

Μια περιοχή που επί αιώνες και μέχρι το 1948, κατοικούνταν αποκλειστικά από Παλαιστίνιους, όπως και όλη η Παλαιστίνη άλλωστε. Το 1947 μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ για τη δημιουργία δύο κρατών (ισραηλινοναζιστικού αποικιακού και παλαιστινιακού), δινόταν στο παλαιστινιακό κράτος.

Για να εκκενωθεί από τους κατοίκους της, με τη Νάκμπα (την Καταστροφή), και να εποικιστεί από Ισραηλιτοναζιστές αποίκους που ληστεύανε τη γη και την περιουσία των Παλαιστινίων που συνέρρευσαν από άλλες, μακρινές χώρες. 

Απόγονοί τους είναι αυτοί που σήμερα μετακινήθηκαν ως πρόσφυγες νοτιότερα. Και ζουν σε σκηνές. Όπως ο ντόπιος Παλαιστινιακός λαός που σφαγιάζεται επί οχτώ δεκαετίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφαλώς και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έξαρση της βίας μεταξύ εφήβων, που εκδηλώνεται πλέον και από κορίτσια. 

Ασφαλώς και θα 'πρεπε να ξαναδούμε τι είδους σχέσεις αναπτύσσονται μεταξύ γονιών, που τρέχουν ολημερίς για να εξασφαλίσουν το ψωμί της οικογένειας ή και το παντεσπάνι (καθώς τα φαινόμενα αυτά αφορούν τόσο το Περιστέρι και το Μπραχάμι όσο και τη Γλυφάδα και το Μαρούσι), και παιδιών που συνήθως παρκάρονται στα σχολεία και στις "δραστηριότητες". 

Ασφαλώς και πρέπει να ξαναδούμε την καθοδηγούμενη διάλυση της οικογένειας από το κράτος. Ασφαλώς και πρέπει να ξαναδούμε την καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση έλλειψη αστυνόμευσης, που την αστυνομία πλέον την έχει μετατρέψει σε στρατιωτικό σώμα που χτυπάει και διαλύει λαϊκιές και εργατικές διαδηλώσεις.

Όπως θα 'πρεπε να ξαναδούμε και το αποτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα, που είναι συνέχεια του παλιού  και μετατρέπει το σχολείο σε αδιάφορο αναγκαίο κακό, με το κέντρο βάρος στα φροντιστήρια για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια. 

Να τα δούμε όλ' αυτά, χωρίς να χανόμαστε στη νοσταλγία για τις τάχα μου "παλιές καλές εποχές". Τότε που ντεμέκ η βία ήταν άγνωστη σ' αυτές τις ηλικίες.

Ε, όχι και άγνωστη! Αν τώρα ετούτο ή το άλλο περιστατικό μας εντυπωσιάζει και γίνεται είδηση, πριν μερικές δεκαετίες, το 1960 και 1970  ήταν κανόνας. Μέχρι και συμμορίες συγκροτούνταν σε σταθερή βάση ανά γειτονιά ή ανά σχολείο, που επιδίδονταν σε πόλεμο και όχι με πέτρες, όπως συνήθιζαν οι μικρότεροι του δημοτικού. Αλλά το ξύλο που έπεφτε ήταν απερίγραπτο. 

Κάτι πρέπει να θυμούνται όσοι ζούσαν στα όρια ανάμεσα σε Μανιάτικα και Ταμπούρια και Κοκκινιά, κάτι θυμούνται στα Πετράλωνα για τον "συνοικισμό", τον Ασύρματο, κάτι έχουν να θυμηθούν οι παλιότεροι σε κάθε συνοικία.

Και μάλιστα η βία μεταξύ ανηλίκων είχε ιδιαίτερη ένταση στα προάστια όπου ζούσαν τα παιδιά των μεσοστρωμάτων και της άρχουσα τάξης. Με καθημερινές εκδηλώσεις τους ξυλοδαρμούς των κοριτσιών του Αρσακείου από τους γκόμενούς τους στο Κολλέγιο.

Είναι αλήθεια ότι μεσολάβησαν κάποιες δεκαετίες από το 1980 μέχρι το 1999 που αυτά τα φαινόμενα, με τελευταία αναλαμπή τους μηχανόβιους και τους χούλιγκανς του ΄70, είχαν πράγματι υποχωρήσει. Για να επανακάμψουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Βέβαια τότε δεκαετίες του 60 και 70 δεν υπήρχε βία μεταξύ των γυναικών. Αλλά η βία υπήρχε μέσα στην ίδια την οικογένεια, που θεωρούνταν κάτι φυσιολογικό, βία υπήρχε από το ίδιο το κράτος με την αστυνομία του που ο μπάτσος από αστυνομικό ήταν καθημερινή πρακτική, αλλά και από το ίδιο το σχολείο, όπου υπήρχαν τα χαστούκια, και οι αποβολές, μέχρι και την αποβολή δια παντός από όλα τα σχολεία της χώρας.

Σχολιο.- Να θυμίσω την βεντέτα Κοκκινιάς Κορυδαλλού από την δεκαετία του 70 μεταξύ ιωνικου προοδευτικής που σε πληροφορώ ακόμα κρατάει και φυσικά την αντιπαλότητα ιδιωτικών vs δημοσίων λυκείων με πολύ ξύλο στις συναντήσεις τους.και επειδή εγώ είμαι παιδί της μεταπολιτευσης του  70 ( που μόνο η δεκαετία του 70 μπορεί να ονομάζεται μεταπολίτευση, μετά το 80 που ήταν η δεκαετία της αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, μετά τις δεκαετίες του 90 και του 2000 ήταν του νεοφιλελευθερισμού, μέχρι το 2010 που γίναμε αποικία από τον GAP) έχω πολλά να θυμηθώ πολλές φορές όταν συζητάω με τα παιδιά μου λέω ότι ευτυχώς που δεν είχαμε κινητά τότε.

Σχολιο.- Τουλάχιστον τις δεκαετίες του 60 και 70 είχαμε Θεοδωράκη Χατζηδάκη. Μετά το 2000 επικράτησε η τραπ των ηλιθίων.

Σχολιο.- Κάποιοι  αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν είναι τα μουσικά ακούσματα που διαμορφώνουν ιδεολογία και στάση ζωής, αλλά η ιδεολογία και η στάση ζωής είναι που διαμορφώνουν τα ακούσματα. Που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην αναπαραγωγή της ιδεολογίας και της στάσης ζωής.

Σχολιο.- Την εποχή της Μεταπολιτευσης ,κυρίως με την τότε μαζική ΚΝΕ ,τα φαινόμενα αυτά είχαν περιοριστεί δραστικά

Σχολιο.- Υποχώρησαν λόγω γενικότερης αριστερής πολιτικοποίηση της νεολαίας και όχι μόνο λόγω ΚΝΕ. Για να εμφανιστούν  μετά το 1999 και πάλι.

Σχολιο.- Πάντα υπήρχαν αλλά ήταν τελείως διαφορετικά. πχ υπήρχε τις δεκαετίες 60 70 αλλά και 80 σε κάποια ένα πολίτικό υπόβαθρο. Όχι σε όλα. Τώρα υπάρχει βόθρος.

Έχει αλλα χαραχτηριστικά. Πχ του ανηψιού μου του την είχαν πέσει ανήλικοι κάτω στην Αθήνα. Απλά αυτός τους ξέφυηε, γιατι κάνει bbj και κατεβαίνει σε αγώνες και με μια λαβη τους ανοιξε και έφυγε τρέχοντας. Τον κυνηγάγανε.

Στο σχολείο συμμορίες .Βάλε την πτωχοποίηση που πολύ σωστα αναφέρεται και τις πολλές ωρες δουλειάς. Βάκε και το lock down .Τον εγκλέισμό. Βεβαια αυτό όξυνε το πρόβλημα δεν το δημιούργησε

Σχολιο.- Υπηρχαν αλλά δεν τα μαθαιναμε και εαν τα μαθαιναμε δεν υπηρχαν ουτε τοσες λεπτομερειες ουτε καν φωτογραφιες / video - Τοτε ενημερωνομασταν μονον απο τις εφημεριδες και το κρατικο ραδιοφωνο. Μετα ακολουθησε η Τηλεοραση, τα βοθροκαναλα, τα κινητα και φυσικα τα... κοινωνικα δικτυα. 

Τότε βέβαια ήταν και διαφορετική η αντιμετώπηση από τον κόσμο. Τότε οι συμμορίες δίναν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο σε απομονωμένα μέρη για να μην τους διακόψουν. Τώρα πλακώνονται μέσα στον κόσμο, και αντί οι άλλοι να παρέμβουν  για να τους διακόψουν, βγάζουν τα κινητά καιι τραβάνε βίντεο για να το δημοσιεύσουν στα ιντερνετικά δίκτυα.

Σχολιο.- ήρθε και η τηλεόραση και οι ομάδες γίνανε συμμορίες για ξύλο και αργότερα για ληστείες.Αρχισε να καλλιεργείται και ατομικότητα εξέλιπε η αλληλεγγύη και κυριάρχησε το εύκολο κέδρος με τον τζόγο να κυριαρχεί μέσα απο την καθημερινή κυρίαρχη προπαγάνδα της κρατικής καπιταλιστικής κοινωνίας. Ο Νονός ο Αλ Καπόνε κλπ γίνανε τα πρότυπα. Οι ναρκέμποροι οι λαθρέμποροι ανέλαβαν τα ηνία του αθλητισμού και γίνανε τα πρότυπα της νεολαίας και το αποτέλεσμα πάλι η Προπαγάνδα μας το περνάει σαν εξέλιξη της κοινωνίας.Αδιεξοδο?

Σχολιο.- ναρκωτικά υπήρχαν πάντα.περιβολακι και Βικτωρία,πλατεία ελευθερίας τίγκα στο μαύρο και στα χάπια.το καλοκαίρι του 80 μπήκε και η ηρωινη στο παιχνίδι χοντρά.ξυλο μεταξύ ροκαδων και γκεραπηδων,ξύλο μεταξύ των προηγούμενων με αυτούς που άκουγαν λαϊκά. Απλώς τότε ήταν απομονωμένα, τώρα γίνονται φόρα παρτίδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο περίπου 30 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ υποστήριξαν τη δήλωση των G7 στην 79η ΓΣ του για τη στήριξη του νaζισtικoύ κράτους της Oυκpaνiaς.

Μεταξύ των υποτελών στις ΗΠΑ η Ελλάδα ήταν η πρώτη…

Σχολιο.- Φυσικά! Άλλωστε έχουμε δεσμευτεί να ανοικοδομησουμε το νοσοκομείο της Μαριούπολης! Χαχαχα

Σχολιο.- Φυσικά λείπει ο Μάρτης απ'τη Σαρακοστή!!!!

Σχολιο.- Καραφασισταρια όλοι

Σχολιο.- Η κυβερνηση της Κυπρου ηταν αναμεσα τους?

Σχολιο.- Μόνο περίπου 30 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ υποστήριξαν τη δήλωση που προετοίμαζαν οι G7 για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, στην 79η ΓΣ του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

-Αυτό φαίνεται κι από την σχεδόν άδεια αίθουσα όταν μίλησε ο Ζελένσκι!

- Τι έκανε η Ελλάδα;

Α, τι νομίσατε, “λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή”;

- Υπερψήφισε - και η Κύπρος- τη δήλωση των G7, κι όπως λένε “την ψηφίσαν και με τα δυο χέρια”!

Σχολιο.- Ορντινατσα με ψηλοτάκουνα..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ .

ΛΕΣ; 

ΑΣ GOOGLΑΡΩ ΝΑ ΔΩ: 

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΙΤΑΛΙΑ

-Μέτοχος σε διυλιστήριο πετρελαίου η Αλεξία Μπακογιάννη που αγοράζει με 1,5 δις εργοστάσιο πετρελαίου στη Σικελία.

Αν θες να προμηθευτείς φθηνές πρώτες ύλες για επεξεργασία πετρελαίου σε εργοστάσιο στη Σικελία, δεν θα προτιμήσεις να τις πάρεις από την Ελλάδα? Αν θες να προμηθευτείς ξυλόλιο ας πούμε, δεν θα το πάρεις από Ελλάδα για το εργοστάσιο σου στη Σικελία?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έχουμε πραγματικά μπουκώσει απ' τη βαρβαρότητα, αφού κάθε μέρα το κράτος του Ισραήλ κάνει και κάτι χειρότερο. Ωστόσο αξίζει να σταθούμε σε αυτή την είδηση.

Το Ισραήλ έστειλε στη Γάζα ένα φορτηγό με 88 πτώματα Παλαιστινίων σε αποσύνθεση, σε κατάσταση που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν. Δεν αναφέρει ούτε τα στοιχεία τους ούτε πότε δολοφονήθηκαν ούτε πού βρέθηκαν οι σοροί. Σαν να μην είναι άνθρωποι, γιοι, αδελφές, εγγόνια, μητέρες, γειτόνισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, φοιτήτριες, πολίτες μιας κοινωνίας. Σαν να είναι ένας σωρός από μπάζα, σκουπίδια για πέταμα.

Είναι ενδεικτικό της κρατικής ιδεολογίας του Ισραήλ. Προφανώς δεν εξυπηρετεί κανέναν πολεμικό σκοπό, αν και οι ίδιοι οι πολεμικοί σκοποί είναι δολοφονικά εγκλήματα. Είναι η απανθρωποποίηση των θυμάτων, που συνιστά απαραίτητο συστατικό μιας σωστής γενοκτονίας.

Ο δε αριθμός κατά τη γνώμη μου δεν είναι τυχαίος. Το 88 είναι ο αριθμός που χρησιμοποιούν σαν σύμβολο οι ναζί διεθνώς. Προφανώς το κράτος του Ισραήλ, έχοντας πολλές φορές ταυτίσει ρητορικά τη Χαμάς με τους ναζί, θέλει πάλι να αναμοχλεύσει αυτό το αίσθημα. Χρησιμοποιώντας το 88, δηλαδή το HH, δηλαδή το Heil Hitler, για να χλευάσει τα θύματα της γενοκτονίας του, το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει πόσο του μοιάζει. Ο Χίτλερ θα ήταν περήφανος. "


Το Ισραήλ κατηγόρησε ότι έστειλε 88 άγνωστα πτώματα Παλαιστινίων στη Γάζα

Οι αρχές της Γάζας αρνούνται να δεχτούν «απάνθρωπες» αποστολές σορών, λέγοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να παράσχει στοιχεία για την ταυτότητά τους.

25 Σεπ 2024  -  12:18 μ.μ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αρνήθηκε να παραλάβει ένα κοντέινερ με τα πτώματα 88 Παλαιστινίων που στάλθηκαν από το Ισραήλ χωρίς προηγούμενο συντονισμό ή πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Οι διαδικασίες για την παραλαβή του κοντέινερ ανεστάλησαν έως ότου το Ισραήλ παράσχει πλήρη στοιχεία με τα ονόματα των θυμάτων, τον χρόνο θανάτου και την τοποθεσία από την οποία ελήφθησαν, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram την Τετάρτη.

Αυτό είναι «τα ελάχιστα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους», είπε.

Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Γάζας χαρακτήρισε την αποστολή μη αναγνωρίσιμων σορών «απάνθρωπη και εγκληματική κίνηση», σε ξεχωριστή δήλωση.

Σε ρεπορτάζ από το Deir el-Balah της κεντρικής Γάζας, ο Tareq Abu Azzoum του Al Jazeera είπε ότι «τα πτώματα είναι απροσδιόριστα επειδή είναι ως επί το πλείστον αποσυντεθειμένα».

«Υπάρχουν σημάδια ότι αυτά τα πτώματα βρίσκονται στο Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε.

«Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός απέκρυψε σκόπιμα την ταυτότητα αυτού του παλαιστινιακού λαού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα ονόματά τους, το φύλο και την τοποθεσία από την οποία έχουν απαχθεί. Οι συνθήκες της απαγωγής τους από τη Λωρίδα της Γάζας είναι επίσης ασαφείς», πρόσθεσε.

Πρόσφατες δολοφονίες

Η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τουλάχιστον 53 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινές επιθέσεις στα σπίτια και τα καταφύγιά τους τις τελευταίες 24 ώρες.

Ένα άτομο σκοτώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης όταν ένα σπίτι στοχοποιήθηκε στο Beit Lahiya στα βόρεια του θύλακα και στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν η σκηνή τους χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Όσοι σκοτώθηκαν στο Νουσεϊράτ της κεντρικής Γάζας ήταν από την οικογένεια al-Ejla που έχασε 11 συγγενείς τον Αύγουστο.

Το πρωί της Τετάρτης, ένα πτώμα ανασύρθηκε από την περιοχή Khirbet al-Adas βόρεια της Rafah. Ο άνδρας που βρέθηκε ήταν ο 70χρονος Khalil Salim al-Nahl, δήλωσε η πολιτική άμυνα του θύλακα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε και όπου βγει... στην καρδιά της Αθήνας 

''Περπατάμε στη μέση'' δίνει εντολή μια επιβάτης στους υπόλοιπους που κατέβηκαν από τα βαγόνια του Ηλεκτρικού συρμού τα οποία πήραν φωτιά ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνη και Νερατζιώτισσα. 

''Είναι ντροπή και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας στα τρένα...'' είχε πει ο νουρδιτης υπουργός…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την αντιμετώπιση της αμερικανο-γαλλικής τρομοκρατίας στην περιοχή του Σαχέλ, χώρες όπως το Μάλι, ο Νίγηρας και η Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία με τη Ρωσία, βάσει της οποίας η Μόσχα θα αναπτύξει προηγμένες επικοινωνιακές υποδομές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων μέσων δορυφορικής αναγνώρισης.

Αυτό αποτελεί ένα καλό συμπλήρωμα του Αφρικανικού Σώματος, το οποίο έχει αναλάβει ενεργό δράση για την καταστροφή των αμερικανικών και γαλλικών τρομοκρατικών εντολοδόχων δομών στην περιοχή, βοηθώντας τις χώρες της ηπείρου να απελευθερωθούν από την υβριδική ευρωαμερικανική κατοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βελόπουλος απείχε της ψηφοφορίας για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ρωσίας.  Το παίζει φίλο Ρώσος βέβαια,  αλλά μην πάρει θέση και ενάντια στο ΝΑΤΟ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καραδεξιοί αγρότες που πήραν 4 € το στρέμμα αποζημίωση στα πλημμυρισμένα χωράφια...καθολικώς διαμαρτυρόμενοι αλλά ψηφίσαντες  (και σ' όλη την χώρα..φραουλοπαραγωγοί πορτοκαλολεμονάδες ,ελαιοπαραγωγοί,  μποστανάδες κλπ)  κι ακόμα χειροκροτάνε, γουστάρουν μαύρη εργασία κι απλήρωτη πολλές φορές από νόμιμους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι λόγω λαθομεταναστών και διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκονται σε βαριά εκμετάλλευση κλπ. Εν τω μεταξύ ..υπάλληλοι των πρεσβειών των χωρών καταγωγής των μεταναστών, παίρνουν κάθε Σάββατο λεφτά(και προμήθεια εξυπηρέτησης) απ' τους μετανάστες να τα προωθήσουν(τα λεφτά) αδήλωτα κι αφορολόγητα με τους διπλωματικούς σάκους στους οικείους των μεταναστών στις χώρες τους.Κύκλωμα γερό δηλαδή.Καλημέρα "παραδοσιακοί δεξιοί"  (επειδή ήταν ο παππούς σας)...κενοκράνιοι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ..καταθέτει νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας(άλλη παπάτζα εδώ,όταν τα κόκκινα δάνεια οφείλονται στη εισοδηματική υποβάθμιση και εξαθλίωση που επέβαλλαν τα μνημόνια ) παραβλέποντας την νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είναι τσεκούρι στον σβέρκο του δανειολήπτη όπως και της εξαγοράς στο 10% του δανείου από fund's, αντί να δοθεί η δυνατότητα αυτή στον δανειολήπτη. Δεν ξεχνάμε φυσικά και την "συμπολιτευτική κεντροαριστερή παραπολίτευση" που άσκησε τα χρόνια που κυβερνά ο Μητσοτάκης με τα άνω των 500 νομοσχεδίων της ακυβέρνητης που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλημέρα ναυαγισμένοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΤΟ ΠΥΟΝ και το ΠΟΙΟΝ της Ε.Ε 

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε να βομβαρδιστεί η Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς 

Με κίνδυνο τον ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία

Ουσιαστικά Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να προκαλέσει την Ρωσία για να οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων»,

Στην πραγματικότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ΄μία "ΓΙΑΦΚΑ" ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ και "ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΩΝ". Τόσα χρόνια έχουμε ζήσει τον ηγεμονισμό της με τα μνημόνια και τις κανονικοποιήσεις που μα έχουν επιβάλλει, φτωχοποιώντας τους Έλληνες και δεσμεύοντας τον εθνικό πλούτο της πατρίδας μας για 100 χρόνια!!!!! επιπλέον μας έχουν αφαιρέσει πολλά από τα συνταγματικά μας δικαιώματα. μετατρέποντας μας σχεδόν στους φτωχότερους Ευρωπαίους. 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ 

η Ε.Ε θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία. 

Ο λόγος είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποδέχονται την ήττα του φασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, που για την ιστορία ο φασισμός επιβλήθηκε στην Ουκρανία το 2014 με το δυτικό κατασκευασμένο ναζιστικό πραξικόπημα ,

Αυτοί είναι οι Έλληνες ευρωβουλευτές "ΕΦΙΑΛΤΕΣ" που λειτουργώντας ως ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ των ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ ψήφισαν υπέρ του βομβαρδισμού της Ρωσίας από την Ουκρανία με δυτικά όπλα

Να ποιοι ΄"Έλληνες" ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ είναι τα άμεσα καρακόλια των πολεμοκάπηλων που ψήφισαν υπέρ της επέκτασης του πολέμου αδιαφορώντας ότι είμαστε "δευτερόλεπτα" πριν τον ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 

Από τη ΝΔ:

Γιώργος Αυτιάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη, Διονύσιος – Φρέντης Μπελέρης, Δημήτρης Τσιόδρας

Από το ΠΑΣΟΚ

Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Μανιάτης ενώ ο Νίκος Παπανδρέου δεν ψήφισε

Υ.Γ Η ιστορία θα τους γράψει με μελανά γράμματα σαν "τσιράκια σκοτεινών δυνάμεων"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για ποιό λόγο ηλίθιε αγρότη είσαι δεξιός;

Σχολιο.- Πάντα ήταν....

Σχολιο.- Χρόνια τώρα. Αρρώστια

Σχολιο.- Ψωμί Ελιά κ κώτσο βασιλιά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληθαίνουν οι εφηβικές συμμορίες.Οπότε...τι νόημα έχει η απαγόρευση κινητών στα σχολεία όταν και ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ κινδυνεύει το οποιοδήποτε παιδί,εφ' όσον δεν υπάρχει κάποιου είδους φύλακας; Και φυσικά ούτε άχνα για την απαγόρευση των με δολοφονικό περιεχόμενο διαδικτυακών εφαρμογών-βιντεοπαιχνιδιών...γιατί βλέπεις αυτά, είναι εμπορικό καπιταλιστικό κερδοβόρο και κερδοφόρο "προϊόν"(ή παρότρυνση σε βία που δεν την αγγίζει ο γνωστός νόμος για "παρότρυνση σε βία").Και πώς θα μπορέσει ο γονιός-αφού η πολιτεία απουσιάζει-να επικοινωνήσει με το παιδί του σ' αυτό το άκρως επικίνδυνο ρημαδοπεριβάλλον που ζούμε;

Σχολιο.- Η τσιμεντουπόλεις το διαδίκτυο τα βιντεοπαιχνίδια βίας κι η ανάθεση των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς-γιατί δουλεύουν κι οι δυό γονείς..η διάρρηξη του κοινωνικού οικογενειακό ιστού -αποτέλεσμα της καπιταλιστικοποίησης και εντατικής εκμετάλλευσης- ευθύνονται για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμένα θα με σέβεστε! Έχω προλάβει ΗΣΑΠ χωρίς Ειρήνη και χωρίς Νερατζιώτισσα, εντάξει;

Σχολιο.- Θυμασαι τα ξυλινα τραίνα με την επιγραφη "απαγορευεται το πτυειν?"

Σχολιο.- Και χωρίς ΚΑΤ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη απάτη του κόσμου είναι να πληρώνεις φόρο στα χρήματα που βγάζεις , να πληρώνεις φόρο στα χρήματα που ξοδεύεις , να πληρώνεις φόρο για ιδιοκτησία που κατέχεις την οποία έχεις αγοράσει με χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί και να σου λένε ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό σου και το καλό της χώρας σου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσο & αν κρύβεται ο K.Starmer πίσω απ’τον σκουρόδερμο & παχύσαρκο ιπποπόταμο με λονδρέζικη εσάνς ιδρωτίλας υπουργό του D.Lammy,δεν πείθει ότι δεν βγάζει το προφυλακτικό περδόμενος στο άκουσμα του Путин…

Σχολιο.- Γιατί είναι κι αλλά πολλά που δεν χωραγανε στην καρτέλα για τον διά βιου ανεπάγγελτο για την επιβίωση του,χαραμοφάη ιπποπόταμο…που μπήκε στην κομματική νομεκλατουρα των εργατικών,πριν ακόμα τελειώσει τις σπουδές του,με συστατική επιστολή του μεγάλου woke αραπη του Ομπαμια,όποτε με την ολοκλήρωση των σπουδών του,νάσουτος και για δια βιου χαραμοφάης βουλευτης απ’τα 28 χρόνια του…δηλαδή 24 χρόνια παράσιτο μέχρι τώρα που είναι 52 χρόνων…no bad για απόγονο σκλάβων όπως δηλώνει…

Σχολιο.- να μην έχει και το σύστημα τούς ανθρώπους του... Εδώ ο δικός μας μίλησε για παγκόσμια διακυβέρνηση... Όταν σημερα κόσμος είναι η Δύση..του ενός δις πληθυσμού

Σχολιο.-  …Που κουβαλάει διά βίου ενα σωρό ψυχικά συμπλέγματα…που φυσικά εκδηλώνονται στην συμπεριφορά και τις ανθρώπινες σχέσεις του καθενός μας…

Στον χαρακτήρα και την συμπεριφορική του αναφέρθηκα σε προηγούμενα σχόλια,αν και δεν χρειαζόταν αφού η ιταμή,προσβλητική,υβριστική κλπ επίσημη ομιλία του από το επίσημο βήμα του ΟΗΕ ήταν αντιπροσωπευτική ως προς το «ποιόν» αυτού του ποταπού κι αισχρού πολεμικού πυροκροτητή,εις βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας…!!!

Πάντως φαντασθειτε να κατηγορηθεί καποιος για ρατσισμό,επειδή αναφέρεται στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Μουσολινι,του Χιτλερ,η του Φρανκο…

Σχολιο.- Αφού ξέρετε πολυ καλά ότι η woke culture έχει διευρύνει υπερβολικα την έννοια του ρατσισμού,μέχρι του σημείου να λογοκρίνονται και να αποσύρονται τραγούδια με επιθετικούς προσδιορισμούς όπως «χοντρή»… «ψηλή»…κλπ…!!!

Πάντως σας υπενθυμίζω ότι ο ΟΗΕ χαρακτήριζε επι χρόνια τον Σιωνισμό ως ρατσισμό και μάλιστα έμεινε στην ιστορία η φωτογραφημένη θεατρινίστικη γελοιοποίηση του Εβραιοχαζαρου εκπροσωπου του Ισραήλ από του βήματος του ΟΗΕ,την ημέρα του αποχαρακτηρισμού του σιωνισμού ως ρατσισμού…

Σχολιο.- Οι μαύροι πολιτικοί της Δύσης αποδείχθηκαν οι πιο πιστοί μπαρμπαθωμάδες των Wasp αφεντάδων τους!

Σχολιο.- Είναι τομάρια ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαίνεται ότι τη σκαπουλάραμε 

Η άποψη του Πενταγώνου (Λόιντ Ώστιν) και της CIA (Μπερνς) υπερίσχυσε του στρατιωτικοβιομηχανικού μπλοκ και του Κόμματος του Πολέμου και του πολιτικού του εγκαθέτου, του Μπλίνκεν.

Αποδεικνύεται ότι η πολιτική είναι ένα πολύ δυσνόητο "παιχνίδι" για εκείνους που θέλουν να ξεκουράζουν τον εγκέφαλό τους σε βολικά σχήματα του τύπου "όλοι το ίδιο είναι". Ε, ναι, όλοι είμαστε άνθρωποι, ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. 

Σε προσωπικό επίπεδο κάλλιστα ο Μπλίνκεν μπορεί να είναι ένας έξοχος άνθρωπος και οι δύο πρώτοι καθάρματα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η ηθική συγκρότηση των προσώπων είναι παντελώς αδιάφορη.

Η πολιτική είναι συσχετισμός δυνάμεων οργανωμένων κοινωνικών ομάδων και συμφερόντων και έχει ελάχιστη σχέση με την ηθική των προσώπων. Η Διεθνής δε πολιτική έχει μηδενική σχέση με την ηθική.

Είναι τελείως γελοίο να προσάπτεις ηθικό ψόγο ή να αποδίδεις ηθικούς επαίνους σε έθνη-κράτη. Τα κράτη έχουν συμφέροντα και τη συμπεριφορά τους υπαγορεύει η ισχύς. Τέλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι στεναχώρια...

-Το LGBT* Info Center κλείνει στο Βελιγράδι

Το αποκαλούμενο «Pride Info Centre», ένα γραφείο για τη διάδοση της προπαγάνδας LGBT*, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις εργασίες του στο Βελιγράδι από τις 28 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Μεταξύ των βασικών λόγων για το κλείσιμο του κέντρου, οι εκπρόσωποί του επισημαίνουν την έλλειψη κατάλληλης χρηματοδότησης και θεσμικής υποστήριξης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιστορία μάς διδάσκει (πάντα να μελετάτε την Ιστορία) ότι για να γίνει ένας πόλεμος, 4 στοιχεία είναι...

απαραίτητα:

1. Πανίσχυροι παράγοντες που κερδίζουν από την αιματοχυσία

2. Διεφθαρμένοι και ψυχοπαθείς ηγέτες γιουσουφάκια που εφαρμόζουν κατά γράμμα την ατζέντα των πανίσχυρων.

3. Συνεργαζόμενα Μέσα Ενημέρωσης που αποκρύπτουν τα παραπάνω

4. Οι μάζες που αγνοούν τα 3 πρώτα σημεία

Η μόνη διαφορά είναι το διαδίκτυο και αρκετοί μοναχικοί άνθρωποι που σπεύδουν να τους χαρακτηρίσουν αιρετικούς, συνωμοσιολόγους, ψεκ μόνο και μόνο επειδή αφυπνίζουν.

Γι’ αυτό θέλουν να μας λογοκρίνουν και να μας φιμώσουν…

Σιγά που θα τους φοβηθούμε! Συνεχίζουμε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΗΝ

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!

(του  facebook)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες Τράπεζες επιστρέφουν, από την χρηματοδότηση της πράσινης ενέργειας, στην ατομική.

Ωϊμε! Και τώρα τι θα τις κάνει τόσες ανεμογεννήτριες και πάνελ ο Κούλης;; 

Πόσα δισεκατομμύρια πληρώσαμε, γι΄αυτές τις άχρηστες πρασινίλες, στους λογαριασμούς ρεύματος; 

Αυτοί τα πήραν χοντρά και τώρα σκέφτηκαν ότι ήταν λάθος!

Νευρίασε το πόπολο!

Σχολιο.- Οι ανεμογεννήτριες ήταν στη συμφωνία του Τσίπρα με την Μέρκελ ... εκτός των άλλων

Σχολιο.- 14 μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκφράζουν υποστήριξη στην Τριπλή Πυρηνική Ενέργεια έως το 2050

Τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναγνωρίζουν πλέον τον βασικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η πυρηνική ενέργεια στην παγκόσμια μετάβαση σε καθαρή μηδενική ενέργεια και ότι η βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του δυναμικού της πυρηνικής ενέργειας.

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Κλίματος στη Νέα Υόρκη, μεγάλες τράπεζες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και στελέχη του κλάδου συναντήθηκαν στο Financing the Tripling of Nuclear Energy – Leadership Event, που ακολούθησε το Net Zero Nuclear Forum, που φιλοξενήθηκε στο Rainbow Room, Rockefeller Center. Στα έθνη που ενέκριναν τη Διακήρυξη για την Τριπλή Πυρηνική Ενέργεια που ξεκίνησε στο COP28 το 2023, προστέθηκαν 14 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην έκκληση για δράση για τον τριπλασιασμό της παγκόσμιας ικανότητας πυρηνικής ενέργειας έως το 2050.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναγνώρισαν ότι τα παγκόσμια μη στρατιωτικά έργα πυρηνικής ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Εξέφρασαν περαιτέρω την υποστήριξή τους για τους μακροπρόθεσμους στόχους της επέκτασης της παραγωγής πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας και της ευρύτερης πυρηνικής βιομηχανίας για την επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

https://world-nuclear.org/news-and-media/press-statements/14-major-global-banks-and-financial-institutions-express-support-to-triple-nuclear-energy-by-2050-23-september-2024?fbclid=IwY2xjawFiayBleHRuA2FlbQIxMAABHVCljBnUkynBPEq_JMOanYYyJGyZ7ebV4Z3pPzi0SUtM-pT-HnvaVce1jg_aem_rmkGfemb7qH1rcwBAPBQbA



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολόκληρη η ηγεσία του Κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία παραιτείται, ανακοίνωσαν οι συμπρόεδροι της ένωσης Ρικάρντα Λανγκ και Ομίντ Νουριπούρ .

Ο φαιοπράσινος κωλοφασίστας Νουριπούρ δικαιολόγησε αυτή την απόφαση με τα αποτελέσματα των εκλογών στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, στις οποίες το κόμμα έχασε όλες τις έδρες στο κοινοβούλιο. Αναγνώρισε ότι οι Πράσινοι αντιμετώπιζαν τη "βαθύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας" και ότι το κόμμα χρειάζεται μεταρρύθμιση.

"Γι’ αυτό το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε χθες το πρωί ότι ήρθε η ώρα να μεταφέρει τη μοίρα αυτού του μεγάλου κόμματος σε νέα χέρια. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε να εκλέξουμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στην ομοσπονδιακή μας διάσκεψη στο Βισμπάντεν (που θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου )", δήλωσε ο συμπρόεδρος.

Ούτε που τους περνάει από  το μυαλό ότι ο κόσμος τους πήρε χαμπαρι τι φαιο-πράσινα κωλοφασισταριά είναι!

Και αν η νέα ηγεσία των Πρασίνων αποσύρει την υποστήριξη της στον Σολτς, στην Γερμανία θα πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Οι Πράσινοι εκπροσωπούνται στο υπουργικό συμβούλιο από έξι υπουργούς, μεταξύ των οποίων η υπουργός Εξωτερικών φαιο-πράσινη κωλοφασίστο Annalena Baerbock και ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck.

Πάτο έπιασε η πρασινίλα! Καταστροφή παντού!

Τα ίδια γίνονται και στην Τσεχία.

Σχολιο.- Α δες το λάχανο την Αναλενα Μπερμποκ σήμερα τι είπε. Να γελάς με λυγμούς

Σχολιο.- Λες αυτά που είπε για τον Πούτιν;;

Σχολιο.-  Και να φανταστείς ότι κατηγορεί τον Πούτιν, για τα χαμένα παιδιά από την Ουκρανία, που τα περισσότερα απ΄αυτά που δήθεν "εξαφανίστηκαν" και "απήχθησαν" από τον Πούτιν, βρέθηκαν στην Γερμανία!

Σχολιο.- επειδή έχω άκρες εκεί θα σε πω ένα πράγμα. Οι ντεμεκ Ουκρανοί του Ντονμπας και όχι μόνο, Ζαποριζια, Χερσωνα, Οδησσός, ψηλά στο Χαρκοβο όλοι είναι Ρώσοι. Όλοι. Καταπιεσμένος κόσμος από το γαμημενο καθεστώς των νεοναζί του ΝΑΤΟ που μεγάλωσε 2 γενιές να μισούν αυτο που είναι, Σλάβοι δηλαδή και να πιστεύουν ότι θα γίνουν Αμερικανοί. Ο πόλεμος αν δεν πάρει η Ρωσία όλη την Ουκρανία δεν θα τελειώσει ποτέ. Εκτός κι αν γίνει η μαλακια και γίνουμε όλοι φλαμπέ.

Σχολιο.- Συμφωνώ απολύτως! Εχουν αρχίσει, όμως και τα "γυρίζουν" οι Δυτικοί. Το βλέπω απ΄τις δηλώσεις τους ότι προσπαθούν ν΄αποσυρθούν, χωρίς να φανεί ότι νικήθηκαν. Ο Ζελένσκι είναι τελειωμένος και ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το κόστος, που προκάλεσε στην χώρα.

Σχολιο.- δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι Δυτικοί. Μπορεί να φύγουν σαν τα ποντίκια που τα κυνηγάνε οι γάτες όπως έγινε με το ISIS στην Μέση Ανατολή Ο σπόρος που σπείρανε είναι το κακό. Μιλάμε για αδέρφια στα πάντα που ξαφνικά θέλουν να γίνουν σαν Αμερικανοι που έλεγε και ο Πανουσης. Που μισούν αξίες, οικογένεια, θρησκείες τα πάντα. Ο κακός γαμημενος σπόρος της ντεμεκ σωστής πλευράς της ιστορίας. Τα βλέπεις και εδώ αυτά. Εκεί όμως η αρχή είναι το μίσος.

Σχολιο.- Ο Olaf Scholz μετράει ...μέρες! αφού και ο Christian Lindner μίλησε για αποχώρηση από τον ομοσπονδιακό κυβερνητικό συνασπισμό, μετά και το νέο καταστροφικό αποτέλεσμα στο Βρανδεμβούργο, όπου το FDP έλαβε μόλις 0,8%.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: τώρα απαιτείται θάρρος από όλους. Δηλαδή είτε το θάρρος να δουλέψουμε σε έναν αμφιλεγόμενο συνασπισμό και εφόσον μπορούν να επιτευχθούν καλά πράγματα για τη χώρα είτε το θάρρος, αν φτάσουμε στα όρια του δυνατού και δεν ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις της χώρας, να πυροδοτήσουμε μια νέα δυναμική», δήλωσε ο Lindner

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του FDP Biyan Jir-Sarai είχε προϊδεάσει ότι η απόφαση για αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό ήταν ειλημμένη.

«Μια κυβέρνηση που δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει με κοινή προσπάθεια τις προκλήσεις στην χώρα, θα πρέπει να αμφισβητήσει τον ίδιο της τον εαυτό», δήλωσε και έκανε λόγο για «φθινόπωρο των αποφάσεων».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Wolfgang Kubicki δήλωσε επίσης ότι εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει εντός των προσεχών δύο -τριών εβδομάδων να βρει «κοινό παρονομαστή», δεν έχει πλέον νόημα να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε.

Προέβλεψε μάλιστα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, «με αυτές τις επιδόσεις», δεν θα αντέξει έως το τέλος του έτους.

Σχολιο.- Αυτή η πράσινη έχιδνα, η πολεμοχαρης υπουργός των εξωτερικών θα ήταν ωραίο θέαμα να τη δούμε να ψήνεται σε ασβεστοκαμινο. Αρκετά με την υποκρισία και τα ψέματα των πράσινων σκουληκιών. 

Σχολιο.- Σάλος με την δήλωση της Γερμανίδας ΥΠΕΞ για τον Ναζί παππου της, Waldemar Baerbock

26/9/2024

Η υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, μιλώντας στο δίκτυο ABC στις ΗΠΑ έκανε μια ανατριχιαστική δήλωση: «Είμαι υπερήφανη που στάθηκα στην ίδια γέφυρα στην Πολωνία όπου ο παππούς μου πολέμησε για την ελευθερία της Ευρώπης!»

Εντωμεταξύ ο παππούς της υπουργού Αναλένα Μπέρμποκ, ο Waldemar Baerbock, ήταν ένας σκληροπυρηνικός Ναζί και μέλος των SS! Που φυσικά δεν αγωνίστηκε για καμιά «ελευθερία της Ευρώπης», αλλά για την υποδούλωση της Ευρώπης στην ναζιστική Γερμανία!

Καιρός λοιπόν να ξαναγράψουμε και την ελληνική ιστορία. Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε πολύ να το κάνει, αλλά φαίνεται ότι οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει πλήρως.

Να πούμε στα εγγόνια και τα δισέγγονα των δολοφονημένων Ελλήνων από τα βασανιστήρια, την πείνα και την άνανδρη επίθεση των Γερμανών ότι τα SS ήταν στην πραγματικότητα μαχητές της ελευθερίας, η Γκεστάπο φρόντισε να είναι ασφαλείς οι μαχητές της ελευθερίας από τους προδότες, ο Γκέμπελς αντιμετώπισε την προπαγάνδα του Στάλιν κλπ.

Αμφιβάλλει κανείς ότι οδεύουμε σε νέο παγκόσμιο ολοκαύτωμα; Άπαξ και εκχωρήσαμε τις τύχες της Ευρώπης σε αυτούς που την αιματοκύλισαν δύο φορές, γιατί να περιμένουμε πως θα υπάρξει κάποια διαφορετική κατάληξη;

Κάποιοι θα πουν ότι δεν το είπε έτσι ακριβώς στο βίντεο. Ότι δεν εννοούσε ακριβώς αυτό και λοιπά και λοιπά. Και όμως, ακριβώς αυτό εννοούσε.

https://twitter.com/i/status/1839277536489963538



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, που είχε πέσει θύμα ανεπιτυχούς δολοφονίας, από έναν φιλο-ουκρανό φασίστα συμπατριώτη του, έστειλαν νέα προειδοποίηση.

Μια σφαίρα σ΄έναν φάκελο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία, μετέδωσε το Reuters το οποίο βέβαια μας έχει συνηθίσει στα ψέματα που λέει, με τη μεσολάβηση του Ιράν, διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά αντιπλοϊκών πυραύλων P-800 Onyx (στην έκδοση εξαγωγής - Yakhont) στους Χούτι της Υεμένης. Αυτό μετέδωσε το Reuters.

"Η Ρωσία διαπραγματεύεται με τους Χούτι την μεταφορά υπερηχητικών αντιπλοϊκών πυραύλων Yakhont. Οι Ιρανοί ενεργούν ως μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους πάνω τους", δήλωσε στο πρακτορείο μια δυτική πηγή πληροφοριών.

Σύμφωνα με έναν από τους συνομιλητές του Reuters, οι συζητήσεις ξεκίνησαν υπό τον Ιρανό πρόεδρο Ιμπραήμ Ραΐσι, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια περίεργη συντριβή του ελικοπτέρου του, στα τέλη Μαΐου.

Δύο περιφερειακές πηγές πρόσθεσαν ότι εκπρόσωποι της Ρωσίας και των Χούτι της Υεμένης έχουν συναντηθεί στην Τεχεράνη τουλάχιστον δύο φορές φέτος. Η επόμενη συνάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Επτά πηγές του Reuters συμφώνησαν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για τις προμήθειες.

Ο επίσημος εκπρόσωπος των Χούτι της Υεμένης, Μοχάμεντ Αμπντελ-Σαλάμ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους του πρακτορείου, για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σχετικά με την προμήθεια πυραύλων, είπε ότι "δεν έχει ιδέα" για τι πράγμα μιλάνε. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters. 

Οι πύραυλοι P-800 Onyx, με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, λένε οι ειδικοί, θα επιτρέψουν στους Χούτι να επιτεθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και να αυξήσουν την απειλή για τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία που τα προστατεύουν.

Ο ναυτικός συνασπισμός δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, για να "προστατεύσει τη ναυτιλία" στην Ερυθρά Θάλασσα με την ονομασία Operation Prosperity Guardian. Προστατεύει ταυτόχρονα και το Ισραήλ.

Σχολιο.- Πεζεσκιάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: το Ιράν "δεν ενέκρινε ποτέ την ρωσική επιθετικότητα κατά της ουκρανικής επικράτειας".

Το Κρεμλίνο προτίθεται να εξηγήσει στην κυβέρνηση του Ιράν την στάση του σχετικά με τον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο

Τρίτη, 24-Σεπ-2024 17:13

Το Κρεμλίνο προτίθεται να εξηγήσει στην κυβέρνηση του Ιράν την στάση του σχετικά με τον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι το Ιράν "δεν ενέκρινε ποτέ την ρωσική επιθετικότητα κατά της ουκρανικής επικράτειας".

"Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε τη θέση μας και όλα όσα σχετίζονται με αυτή τη σύγκρουση για την Ουκρανία στους Ιρανούς φίλους μας", δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το Interfax.

Στην Νέα Υόρκη ο Ιρανός ηγέτης δήλωσε επίσης ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες με τις χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μίλησε για "κυρίαρχη θέση του Ιράν", επισημαίνοντας ότι η συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης αναπτύσσεται "αρκετά θετικά" στους πιο διαφορετικούς τομείς. "Προσβλέπουμε στο ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να διευρύνεται περαιτέρω" πρόσθεσε.

Σχολιο.- Ναι! Και ο Ερντογάν βρίζει τους Ισραηλινούς, αλλά τους τροφοδοτεί με πετρέλαια. Διπλωματία είναι όλα! Τα λέω στη νύφη, για να τ΄ακούει η πεθερά.

Σχολιο.- Μακάρι να είναι αυτό!

Σχολιο.- Ο Πεζεσκιάν είναι από τους δυτικόφρονες πολιτικούς, αλλά γίνεται πάντα αυτό που θ΄αποφασίσεις ο Αγιατολάχ.

Σχολιο.- Μετά τις αιματηρές εκρήξεις βομβητών, ασυρμάτων και άλλων συσκευών επικοινωνίας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στον Λίβανο, οι Ιρανοί «Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης» κάλεσαν όλα τα μέλη τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή επικοινωνίας προτού αυτές περάσουν από εξονυχιστικό ειδικό έλεγχο, μολονότι οι περισσότερες έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν ή έχουν εισαχθεί από Κίνα και Ρωσία.

Αξιωματούχος των «Φρουρών της Επανάστασης» δήλωσε χτες ότι πλέον οι εξονυχιστικοί έλεγχοι αφορούν κι άλλες «ευαίσθητες» συσκευές, και όχι μόνο αυτές με σκοπό την επικοινωνία.

Παράλληλα ξεκίνησε λεπτομερής έρευνα και γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών των «Φρουρών», καθώς επίσης για το ιστορικό μετακινήσεων των ίδιων και των οικογενειών τους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν συνεργάτες στρατολογημένοι από τη Μοσάντ.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε ότι οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν 12 άτομα με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ σε 6 επαρχίες της χώρας, χωρίς να διευκρινιστούν η ημερομηνία σύλληψης και η εθνικότητα των συλληφθέντων.

Σχολιο.- Σήμερα έβλεπα εναν στο Χ να τον εχουν πιάσει και να το έχουν ταράξει στα χαστούκια ..μετα δεν ξέρω τι απέγινε.

Σχολιο.- Διάβασα ότι η Μοτορόλα θα κάνει αγωγή, στις εμπλεκόμενες εταιρίες μέχρι να βρεθεί άκρη και θα ζητάει από το Ισραήλ τρελά ποσά. Γι΄αυτό και μέχρι σήμερα το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη επισήμως.

Σχολιο.- Πάντως οι ειδικοί (αμερικάνοι) ξεκαθάρισαν οτι δεν γίνεται να εκραγεί μπαταρία και να προκαλέσει τέτοια ζημιά, αλλά και οτι ξεκάθαρα εβαλε εκρηκτικά η μοσαντ! Δηλ. δεν κρύβονται πλέον, ούτε νομίζω οτι θέλουν και να κρυφτούν. Αντίθετα θέλουν να τρομοκρατήσουν όλο τον πλανήτη.

Σχολιο.- ΟΗΕ ειναι μια πλατφόρμα να το πω έτσι, όπου όλοι δηλώνουν κατά του πολέμου κ υπέρ της ειρήνης. Θα ήταν περίεργο αν κάποιος εκεί είχε τοποθετηθεί υπέρ οποιονδήποτε εχθροπραξιών ασχέτως με τη προσωπική άποψη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Από χτες κάνει το γύρο στα media του κόσμου η βασισμένη σε “ανώνυμες διαρροές”* είδηση ότι Μπάιντεν και Μακρόν “στρίμωξαν” τον Νετανιάχου να σταματήσει το βομβαρδισμό του Λιβάνου…

-Οι ίδιες “ανώνυμες διαρροές”* επέμεναν ότι “είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία Ισραήλ- Χεσμπολάχ για κατάπαυση πυρός για 21 μέρες και έναρξη συνομιλιών”!

-Τις ίδιες μέρες των “ανώνυμων διαρροών”*

το Ισραήλ εξαπέλυε τους πιο άγριους βομβαρδισμούς με 80 νεκρούς σε ένα πρωί ενώ ετοιμάζεται και για χερσαία εισβολή στο Λίβανο. 

Οι “ανώνυμες διαρροές”* το … γύρισαν λοιπόν και τώρα … διαρρέουν ότι “ο Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση χωρίς καν να απαντήσει” και πιστεύουν έτσι ότι Ουάσιγκτον και Παρίσι “ξεπλύθηκαν” από ευθύνες για ότι ακολουθήσει…

-* Συμπέρασμα:

-Εγώ κλείνω τη μύτη μου όταν ακούω ή διαβάζω για “ανώνυμες διαρροές”. 

-Γιατί οι “ανώνυμες διαρροές” είναι σαν τις “ανώνυμες πορδές”!

Είναι το ίδιο κούφιες, βρωμερές, αηδιαστικές κι επικίνδυνες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο περίπου 30 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ υποστήριξαν τη δήλωση που προετοίμαζαν οι G7 για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, στην 79η ΓΣ του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

-Αυτό φαίνεται κι από την σχεδόν άδεια αίθουσα όταν μίλησε ο Ζελένσκι!

-Τι έκανε η Ελλάδα;

Α, τι νομίσατε, “λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή”;

-Υπερψήφισε - και η Κύπρος- τη δήλωση των G7, κι όπως λένε “την ψηφίσαν και με τα δυο χέρια”!

Κι ο Μητσοτάκης, ανάμεσα στους ηγέτες των περίπου 30 χωρών, που μαζεύτηκαν για να υποστηρίξουν τη δήλωση των G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας. 

Όλο καμάρι γιατί … κάθεται κοντά σε τύπους όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ κι ο … Ζελένσκι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



… όπως επίσης στους “θρασύδειλους και πολεμοκάπηλους” που προετοιμάζουν την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, όπως αποκάλυψαν - και με χάρτες* - οι Γερμανοί στρατηγοί:

 Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει σχέδιο για το σενάριο του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου με τη Ρωσία, καθώς ο γερμανικός στρατός λέει ότι μια εισβολή θα μπορούσε να συμβεί μέχρι το 2029 (!) όπως δήλωσε ο αντιστράτηγος των Γερμανικών Ενόπλων δυνάμεων Αλεξάντερ Σόλφρανκ. 

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει σχέδια μαζικής εκκένωσης και διάσωσης σε περίπτωση ενός μελλοντικού πολέμου με τη Ρωσία.

Ο Γερμανός στρατηγός προειδοποίησε ότι η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας και τα περίφημα αποθέματα πυραύλων και πυραύλων της σημαίνουν ότι οι ιατρικές εκκενώσεις μέσω αεροσκαφών θα ήταν πολύ επικίνδυνες. 

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να αναγκάσει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να λειτουργήσουν "νοσοκομειακά τρένα" για να απομακρύνουν μαζικά τους τραυματίες.

Μάλιστα…

* Απλά να θυμίσω, ότι όλες οι χώρες στο χάρτη που θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά της Ρωσίας, αποτελούν στόχο πυρηνικού πλήγματος σύμφωνα με το νέο δόγμα που εξαγγέλθηκε χτες.

Και η Ελλάδα, αν δεν το προσέξατε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μήνυμα προς θρασύδειλους και πολεμοκάπηλους, ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης:

Πιο αυστηρό, με διευρυμένους στόχους και χωρίς να αποκλείει “πρώτο πλήγμα” το νέο Ρώσικο πυρηνικό δόγμα:

1. Στόχοι πυρηνικής αποτροπής γίνονται και απειλές από ΜΗ πυρηνικά κράτη αλλά με τη συμμετοχή ή υποστήριξη πυρηνικών δυνάμεων

2. Μια κρίσιμη απειλή ΚΑΙ με συμβατικά όπλα θα δικαιολογούσε πυρηνική απάντηση,

3. Το νέο Ρώσικο πυρηνικό δόγμα αφορά και καλύπτει απειλές ΚΑΙ προς τους συμμάχους της Ρωσίας, ξεκινώντας από τη Λευκορωσία!

-“Η Ρωσία πάντα προσπαθούσε να αποτρέψει τη διάδοση των πυρηνικών όπλων”, 

ξεκαθάρισε ο Putin, στην εισαγωγική ομιλία του χτες το βράδυ στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με θέμα: «Σχετικά με τις βασικές διατάξεις του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

«Έχουμε πάντα μια εξαιρετικά υπεύθυνη προσέγγιση σε τέτοια ζητήματα, γνωρίζοντας καλά την κολοσσιαία δύναμη αυτών των όπλων, και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη διεθνή νομική βάση για την παγκόσμια σταθερότητα, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και των στοιχείων τους»,

Ωστόσο, πρόσθεσε:

“Η τρέχουσα στρατιωτική και πολιτική κατάσταση αλλάζει δυναμικά και η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να το λάβει αυτό υπόψη, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης νέων πηγών στρατιωτικών απειλών και κινδύνων για τη Ρωσία και τους συμμάχους της.»

-“Ο κατάλογος των στρατιωτικών απειλών, η κατηγορία των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών για την εξουδετέρωση των οποίων πραγματοποιείται πυρηνική αποτροπή έχει διευρυνθεί. 

Η επιθετικότητα από την πλευρά οποιουδήποτε μη πυρηνικού κράτους, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, προτείνεται να θεωρηθεί ως κοινή τους επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

-“Μια κρίσιμη απειλή για τη Ρωσία ακόμη και με συμβατικά όπλα θα δικαιολογούσε μια πυρηνική απάντηση.

δήλωσε ο Putin στη συνεδρίαση της μόνιμης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή ξεκαθαρίζοντας πως 

“η Μόσχα θα απαντήσει σκληρά και καταστροφικά σε πλήγματα στη ρωσική επικράτεια με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας.

Μια μαζική επίθεση με στρατηγικά και μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους cruise, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υπερηχητικά όπλα προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και η διέλευση τους από τα ρωσικά σύνορα θα γίνει η βάση για τη χρήση πυρηνικών όπλων.”

-”Η επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας ως συμμάχου της Ρωσίας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πυρηνικό χτύπημα όπως επίσης και εναντίον οποιασδήποτε χώρας έχει συνθήκη* “στρατηγικής συμμαχίας” με τη Ρωσία!

-* Εκτός της Λευκορωσίας, η Ρωσία έχει υπογράψει τέτοια συνθήκη και με τη Λ.Δ. της Κορέας ενώ χτες ανακοινώθηκε ότι έχει εγκριθεί το κείμενο ανάλογης σχέσης και με το Ιράν!

Σχολιο.- … κι όταν έλεγα “Μήνυμα προς θρασύδειλους και πολεμοκάπηλους…”

εκτός από τους άχρηστους της Ευρωβουλής, εννοούσα κι αυτόν

Μητσοτάκης : “Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία”

https://www.youtube.com/watch?v=4pc9ZSqqHD0



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνιόμαστε και για να ξέρουμε ποιους να φτύνουμε!

-Αυτοί οι Έλληνες χρυσοπληρωμένοι χαραμοφάηδες, ήταν μεταξύ των 425 “ευρωβουλευτών” που αποφάσισαν 

• να … κηρύξουν τον πόλεμο στη Μόσχα – και παράλληλα 

• να … διατάξουν “σκάστε και πληρώστε κορόιδα” τους … υπηκόους τους (εμάς δηλαδή, τους ψηφίσαμε ή δεν τους ψηφίσαμε). 

• Και σαν λαμόγια με πατέντα να … χαιρετίσουν την διορισμένη κυρα-Ούρσουλα που αποφάσισε να βάλει χέρι και να κλέψει τα παγωμένα Ρώσικα κεφάλαια:

1. Αυτιάς -ΝΔ  2. Βόζεμπεργκ -ΝΔ  3. Κεφαλογιάννης -ΝΔ  4. Μελέτη -ΝΔ  5. Μπελέρης -ΝΔ

6. Τσιόδρας -ΝΔ

7. Αρναούτογλου-ΠΑΣΟΚ  8. Μανιάτης- ΠΑΣΟΚ

Το ψήφισμα με κωδικό 2024/2799(RSP) και τίτλο “Για την συνέχεια της οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας απ’ τα κράτη μέλη της ΕΕ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Ευρωκοινοβούλιο:

… Καλεί τα κράτη μέλη να άρουν αμέσως τους περιορισμούς στη χρήση των δυτικών οπλικών συστημάτων που παραδίδονται στην Ουκρανία εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στην ρωσική επικράτεια, καθώς αυτοί περιορίζουν την δυνατότητα της Ουκρανίας να ασκήσει πλήρως το δικαίωμα της αυτο-άμυνας σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία και αφήνει την Ουκρανία εκτεθειμένη σε επιθέσεις στον πληθυσμό και τις υποδομές της.

…Επαναλαμβάνει την θέση του ότι όλα τα κράτη μέλη της ε.ε. και οι σύμμαχοι του νατο θα πρέπει συλλογικά και χωριστά να συμβάλουν στη στρατιωτική υποστήριξη της ουκρανίας, με όχι λιγότερο απ’ το 0,25% του ΑΕΠ τους…

….Καλεί όλα τα κράτη μέλη να αυξήσουν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας και να απόσχουν απ’ την μείωση της συνεισφοράς τους, επαναλαμβάνει την σταθερή πεποίθησή του ότι η Ρωσία πρέπει να καταβάλει οικονομική αποζημίωση για την μαζική καταστροφή που έχει προκαλέσει στην Ουκρανία, 

… καλωσορίζει την απόφαση του συμβουλίου να κατευθύνει ξεχωριστά έσοδα που προέρχονται απ’ τα παγωμένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία στο Ukraine assistance fund και στην Ukraine facility, όπως επίσης και την απόφαση των g7 να προσφέρουν στην Ουκρανία δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω των παγωμένων ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος Γκουαϊδό από τα "LIDL" και το μπακάλικο "Ευρωκοινοβούλιο"

25/9/2024

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, όπως και το Ισπανικό,  αναγνώρισε τον Ενμούντο Γκονζάλες Ουρούτια, ηττημένο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, ως "νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας".

Μια απόφαση που εκτός ότι στερείται κάθε νομιμότητας, δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, πέρα από την παραπέρα υποταγή της πάλαι ποτέ "Ευρώπης" στον Nατοικό φασιστικό άξονα. 

Στην αμερικανική ήπειρο σε πολλές από τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις (ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό, Περού, Παραγουάη, κ.α) οι ηττημένοι δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα, κατήγγειλαν νοθεία και προσέφυγαν στα αντίστοιχα εκλογικά δικαστήρια.

Κανένας δεν δικαιώθηκε και κανέναν δεν διανοήθηκαν "να αναγνωρίσουν ως νόμιμο πρόεδρο", οι ΗΠΑ, το Ευρωκοινοβούλιο και η Συλλογική Δύση.

Με τη Βενεζουέλα όμως  το πράμα αλλάζει, εξ άλλου, εδώ και πάνω από μια εικοσαετία η ντόπια και διεθνής άκρα δεξιά, κραυγάζουν για νοθεία και πασχίζουν με τις κυρώσεις να πείσουν τους/τις Βενεζουελάνους/νες να αλλάξουν την ψήφο τους. Κανένας δεν πιστεύει πια ότι τους "έπιασε καούρα" για τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα. Θέλουν απλά να κλέψουν από το λαό της Βενεζουέλας το πετρέλαιο και τους φυσικούς πόρους του.

Μετά το φιάσκο του αυτοανακηρυγμένου προέδρου (σε μια πλατεία του Καράκας), Γκουαιδό, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κωμωδία με τον Ενμούντο Γκονζάλες Ουρούτια, "μπροστινό" της φασίστριας Μαρία Κορίνα Ματσάδο, να φτάνει με πολιτικό άσυλο στη Μαδρίτη, αφού (για να κάνει τα πράματα τελείως τσίρκο) φρόντισε να υπογράψει επιστολή που αναγνωρίζει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας που επικύρωσε την εκλογή του Νικολάς Μαδούρο.

Η Ε.Ε και τα κράτη μέλη της αναμένεται να συρθούν σε ένα νέο κύκλο γελοιότητας, παρόμοιο ~αν όχι χειρότερο~ με αυτόν της αναγνώρισης του ανεκδιήγητου Γκουαιδό, που τώρα γλεντάει τα εκατομμύρια που έβγαλε στο Μαιάμι.

-Η νέα είδηση από την πρόσφατη ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι η διαμόρφωση του νέου ευρω φασιστικού άξονα παραδοσιακής και νεοφασιστικής δεξιάς. Τα υποτιθέμενα "αντισυστημικά συνθήματα" της ακροδεξιάς, πήγαν γρήγορα περίπατο μπροστά στην ανάγκη κλοπής του πετρελαίου της Βενεζουέλας .

-Πέρα όμως από το πετρέλαιο, σύσσωμη η δεξιά (συμπεριλαμβανοιμένης και της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας) στέκεται απέναντι στη Βενεζουέλα με μίσος και φόβο. Γιατί αν σήμερα η Κούβα είναι ο φάρος, η Βενεζουέλα είναι η εκπίδα. Ο Τσαβισμός συνεχίζει να φωτίζει το δρόμο στη Λατινική Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

-Οι ιδέες του Σιμόν Μπολίβαρ, οι ιδέες του Χοσέ Μαρτί, του Φιντέλ και του Τσάβες είναι επίκαιρες και οικουμενικές όσο ποτέ.

Ιδιαίτερα σήμερα που φαίνεται ακόμα πιο καθαρά, ότι το μέλλον του κόσμου είναι στον Παγκόσμιο Νότο, στους BRICS και στις δυνάμεις και τις χώρες που θα στείλουν τον ιμπεριαλισμό στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.

-Γι αυτό ο φασισμός xτυπά και πάλι την πόρτα της ανθρωπότητας

-Γι αυτό χρειάζεται να υψωθεί και πάλι ένα νικηφόρο αντιφασιστικό μέτωπο

-«ΝO Volverán ~ NO Pasarán» / «Δεν θα γυρίσουν, δεν θα περάσουν»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γάλλος Jean-Luc Mélenchon: «Αυτή τη στιγμή,ο Λίβανος βομβαρδίζεται και η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ωστόσο,ο κόσμος κοιτάζει αλλού. Είμαστε ηθικά υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει,είτε σας αρέσει είτε όχι,είμαστε συνένοχοι». 

#EndOccupation



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Αποφασίσαμε πυρηνικά πλήγματα στις δυτικές χώρες ακόμα και αν επιτεθούν με συμβατικά όπλα σε Ρωσία ή Λευκορωσία»! 58 ρωσικά υποβρύχια τίθενται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στον Ατλαντικό! "Μαζεύονται οι Δυτικοί!"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχέδιο του ΝΑΤΟ για μεγάλους νεκρούς από παγκόσμιο πόλεμο

Το ΝΑΤΟ εκπονεί ένα σχέδιο που προβλέπει τεράστιο αριθμό θυμάτων σε περίπτωση τρίτου παγκόσμιου πολέμου με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας 

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Μόσχας, ιδίως ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ επιδιώκουν να προετοιμαστούν για ένα σοβαρό ενδεχόμενο, λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΝΤΕΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η εμπρηστική ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ που έκρυψαν τα ελληνικά media...

26/9/2024     -     12.30

Η προσβλητική για τον ΟΗΕ ομιλία του Ερντογάν που έκρυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ και το ΑΠΕ. Ο Αττίλας 50 χρονια μετα την εισβολή στην Κύπρο ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους και φυσικά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο… Ο Μητσοτακης μούγγα

https://twitter.com/i/status/1838644721633366259



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι Χούθι ή Χούτι, όπως θέλει η Cia... Είναι το «Κίνημα Ανσαρουλάχ»!

26/9/2024     -      11.03

Το μοναδικό πλοίο εφοδιασμού του αεροπλανοφόρου "USS Abraham Lincoln",

μας αποχαιρέτισε καραβοτσακισμένο στην Αραβική Θάλασσα...

πηγή: "CBS TV" Νέα Υόρκη…

Ευκαιρίας δοθείσης...

Το «Κίνημα Ανσαρουλάχ» στην Υεμένη (οι "οπαδοί του Θεού", που υποτιμητικά αποκαλούνται «Χούθι ή Χούτι» (Houthi), δηλαδή η «Συμμορία της οικογένειας Houthi», από την ατλαντική προπαγάνδα, υπουργούς της "πολιτισμένης" δύσης και κυρίως από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία που σιτίζεται στη σιωναζιστική πρεσβεία.

Δυστυχώς, τα "κυρίαρχα ΜΜΕ" χρησιμοποιούν "αθώα" αυτή την υποτιμητική ονομασία και όλοι μας επηρεαζόμαστε κι αναπαράγουμε χωρίς γνώση διάκρισης.

Στο μεταξύ, το «Κίνημα Ανσαρουλάχ» κι όχι οι «Χούθι ή Χούτι», "μιμούμενο" την συμπεριφορά του πιο δειλού στρατού του πλανήτη, των σιωναζί βρεφοκτόνων, εξέδωσε δήλωση στην οποία κήρυξε το Τελ Αβίβ «εμπόλεμη ζώνη» και κάλεσε τους ισραηλινούς να εκκενώσουν την πόλη και να καταφύγουν στην έρημο Νεγκέβ, που θεωρείται για το "Κίνημα Ανσαρουλάχ" «ανθρωπιστική ζώνη»!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνιόμαστε και για να ξέρουμε ποιους να φτύνουμε!

- Αυτοί οι Έλληνες χρυσοπληρωμένοι χαραμοφάηδες, ήταν μεταξύ των 425 “ευρωβουλευτών” που αποφάσισαν

• να… κηρύξουν τον πόλεμο στη Μόσχα – και παράλληλα

•  να… διατάξουν “σκάστε και πληρώστε κορόιδα” τους… υπηκόους τους (εμάς δηλαδή, τους ψηφίσαμε ή δεν τους ψηφίσαμε).

•  Και σαν λαμόγια με πατέντα να… χαιρετίσουν την διορισμένη κυρα-Ούρσουλα που αποφάσισε να βάλει χέρι και να κλέψει τα παγωμένα Ρώσικα κεφάλαια:

1. Αυτιάς –ΝΔ  2. Βόζεμπεργκ –ΝΔ  3. Κεφαλογιάννης  -ΝΔ  4. Μελέτη  -ΝΔ  5. Μπελέρης  -ΝΔ   6. Τσιόδρας  -ΝΔ

7. Αρναούτογλου-ΠΑΣΟΚ  8. Μανιάτης- ΠΑΣΟΚ

Το ψήφισμα με κωδικό 2024/2799(RSP) και τίτλο “Για την συνέχεια της οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας απ’ τα κράτη μέλη της ΕΕ”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Ευρωκοινοβούλιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ δημοσκόπηση! "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ρεύμα δεξιά της ΝΔ..."

26/9/2024     -     7.30

Τις ισχυρές δημοσκοπικές πιέσεις που εξακολουθεί να υφίσταται από τα δεξιά της η Νέα Δημοκρατία καταγράφει η έρευνα που διενήργησε η εταιρεία PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV.

Οπως αναφέρει το κανάλι σε σχετική ανακοίνωση, η δημοσκόπηση αποτυπώνει τη σημαντική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, που «παραδίδει» τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ φωτίζει και τις εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων της κεντροαριστεράς, εν όψει και των εκλογικών διαδικασιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

17,5% δεξιά της ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 24%, με την Ελληνική Λύση (10%), τη Νίκη (3,5%) και την Φωνή Λογικής (4%) να αθροίζονται στο 17,5%, το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ να δίνουν μάχη επικράτησης στη ζώνη του 9,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στο 4,5%, η Νέα Αριστερά στο 3%, και το ΜΕΡΑ στο 3%

Ένα εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Reuters αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα του Κ.Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά: «Θα συμφωνήσει με Ερντογάν για ΑΟΖ»

Η Τουρκία δεν έχει παραιτηθεί από την «γαλάζια πατρίδα» και με το τουρκολιβυκό μνημόνιο αρπάζει μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

26.09.2024 | 19:55

Το Reuters αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά καθώς όπως αναφέρει μαζί με τον Ερντογάν συμφώνησαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη να προχωρήσουν σε έναρξη συνομιλιών για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν διεκδικεί κάτι από την Τουρκία ενώ αντίθετα η γειτονική χώρα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο επιδιώκει να αρπάξει πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, γίνεται κατανοητό ότι η όποια οριοθέτηση ΑΟΖ πραγματοποιηθεί, αυτή θα γίνει εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντριπτικό πλήγμα της ρωσικής Aεροπορίας στην Ουκρανία: Kinzhal κατέστρεψαν τουλάχιστον έξι ουκρανικά F-16!

Τα διδάγματα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία

26.09.2024 | 14:32

Ένα συντριπτικό πλήγμα κατά της ουκρανικής Αεροπορίας κατάφεραν πριν από λίγο οι Ρώσοι οι οποίοι κατέστρεψαν τουλάχιστον έξι μαχητικά F-16 στην αεροπορική βάση του Σταροκονσταντίνοφ με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal!

Τα πλήγματα σύμφωνα με αναφορές ήταν πολλαπλά και οι πύραυλοι εξαπολύθηκαν από ρωσικά μαχητικά MiG-31.

Το πλήγμα είναι βαρύ για τους Ουκρανούς καθώς δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν αυτά τα μαχητικά.

Το σημερινό ρώσικο χτύπημα αποτελεί δίδαγμα και για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς με έναν παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε να χτυπηθεί η 111 Πτέρυγα Mάχης της Νέας Αγχιάλου, η 110 Πτέρυγα Mάχης στην Λάρισα όπως και οι 114 Πτέρυγα Mάχης στην Τανάγρα.

Οι Τούρκοι διαθέτουν τα κατάλληλα βαλλιστικά βλήματα γι’ αυτό το σκοπό και αν τα κατάφερναν ο πόλεμος ουσιαστικά θα είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Δηλαδή δεν θα χρειάζονταν να σηκώσουν μαχητικά αεροσκάφη ούτε καν να χρησιμοποιήσουν τα πολυάριθμα drοnes που διαθέτουν αλλά μπορούν να χτυπήσουν απευθείας με βαλλιστικούς πυραύλους, που ήδη διαθέτουν, όπως οι πύραυλοι Bοra 1 & 2.

Η Τουρκία πλέον έχει την δυνατότητα να πλήξει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ακόμα και τα νησιά του Ιονίου.

Για παράδειγμα ο Bora-2, («Τυφώνας») είναι ένα βλήμα MRBM στην κατηγορία των μεσαίου (άνω των 500 χλμ.) βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων.

Συγκεκριμένα από τα 500 χλμ μέχρι τα 5.000 χλμ χαρακτηρίζονται ως μέσου βεληνεκούς. Από τα 5.000 χλμ και πάνω χαρακτηρίζονται  «διηπειρωτικοί» (ICBM).

O Bora-1 έχει ακτίνα 280 χλμ.

Η αξία της ύπαρξης πυραυλικού οπλοστασίου καταδεικνύεται διαρκώς στην Ουκρανία και η Ελλάδα, λόγω των ανεπαρκών (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) πολιτικών ηγεσιών της τελευταίας 13ετίας, στερείται οποιασδήποτε απάντησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνοδος Κορυφής των BRICS: Ο Β.Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στις 23 Οκτωβρίου

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προγραμματίσει μια ξεχωριστή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του

26.09.2024 | 23:38

Συνάντηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 23 Οκτωβρίου στο Καζάν, στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι σχέσεις μας με την Τουρκία αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς. Μόλις πρόσφατα, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν στην Αστάνα. Τον Οκτώβριο θα συναντηθούμε ξανά στο Καζάν, στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS, έχουμε προγραμματίσει μια ξεχωριστή συνάντηση μαζί του», είπε στον Τούρκο συνομιλητή του ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας αναπτύσσονται με μεγάλη επιτυχία σε όλους σχεδόν τους τομείς, σχολιάζοντας: «Γενικά, είμαστε καλοί γείτονες και εργαζόμαστε προς όφελος των λαών μας, των χωρών μας και τα καταφέρνουμε όλα, εν γένει. Υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή μας. Τώρα, θα ανταλλάξουμε πολύ σύντομα απόψεις για όλους αυτούς τους τομείς».

Καταλήγοντας, ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε τις «θερμότερες ευχές» του στον πρόεδρο Ερντογάν και είπε ότι τον περιμένει στη Ρωσία, στο Καζάν, όπου θα έχει μαζί του τετ-α-τετ στις 23 Οκτωβρίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα: Drag show για παιδιά με τις… «ευλογίες» του υπουργείου Πολιτισμού

Νέα «ήθη και έθιμα» από την κυβέρνηση

25.09.2024 | 18:37

Με την «ευλογία» του υπουργείου Πολιτισμού θα γίνει drag show για παιδιά, σε ημέρα εκδηλώσεων, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά σε βαγόνι του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα – Οι επιβάτες τράβηξαν το φρένο και βγήκαν έξω στις ράγες

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική

25.09.2024 | 14:01

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη (25/9) σε βαγόνι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) στο ύψος του σταθμού Νερατζιώτισσα.

Λίγο νωρίτερα σε συρμό που κινούνταν από την Κηφισιά με κατεύθυνση τον Πειραιά διαπιστώθηκε πως είχε ξεσπάσει φωτιά κάτω από τον συρμό του ηλεκτρικού την στιγμή που βρισκόταν κοντά στο σταθμό «Νερατζιώτισσα».

Μάλιστα, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και πανικός μεταξύ των επιβατών.

Από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά ενώ άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής και γρήγορα την έσβησαν.

Οι φλόγες, όπως διαπιστώθηκε, «τύλιξαν» βλάστηση παράλληλα με τις ράγες.

Την φωτιά είδαν επιβάτες και τράβηξαν το φρένο κινδύνου με αποτέλεσμα ο συρμός να ακινητοποιηθεί.

Στη συνέχεια επικράτησαν πρωτοφανείς σκηνές καθώς οι δεκάδες επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν από τα παράθυρα και περπάτησαν στις ράγες έως το σταθμό της Νερατζιώτισσας!

Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια του ηλεκτρικού έχουν διακοπεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανός ΥΠΕΞ για Β.Πούτιν και Ρωσία: «Είσαι ένας ιδιοκτήτης σκλάβων που διοικεί ένα κράτος μαφίας»

«Θέλεις να το επεκτείνεις σε μαφιόζικη αυτοκρατορία»

25.09.2024 | 13:55

Ο μαύρος Βρετανός υπουργός εξωτερικών Ντέιβιτ Λάμι μίλησε με τις πιο υβριστικές εκφράσεις για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και για την ίδια την Ρωσία την οποία την χαρακτήρισε «κράτος μαφίας» που θέλει να εξελιχθεί σε «μαφιόζικη αυτοκρατορία»  ενώ τον ίδιο τον παρομοίασε με «ιδιοκτήτη σκλάβων» σε ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πρωτοφανείς εκφράσεις που δείχνουν ότι έχει χαθεί το μέτρο στην Βρετανία και μαζί με την κυβέρνηση Μπάιντεν εξωθούν τα πράγματα σε μία εκρηκτική κατάσταση που μπορεί να στοιχίσει πολύ άσχημα σε όλο τον πλανήτη.

Αυτού του τύπου οι χαρακτηρισμοί δείχνουν πως η εμμονή για μία σύγκρουση με την Ρωσία δημιουργείται πρωτίστως από τις δύο αγγλοσαξονικές χώρες.

Ο Ντέιβιντ Λάμι, ο μαύρος αφρικανός  υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου,  λέγοντας στον εκπρόσωπο της Ρωσίας, «ξέρουμε ποιος είσαι», όπως γράφει το Politico, συνέχισε να μιλάει με μία άκρως προσβλητική και επιθετική γλώσσα κατά ενός ολόκληρου λαού με μεγάλη ιστορία όπως του ρωσικού.

Ο Λάμι κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση ότι «καταπατά το διεθνές δίκαιο», ενώ ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τον «Παγκόσμιο Νότο».

«Η εισβολή σας είναι προς το δικό σας συμφέρον», είπε. «Μόνο τα δικά σας. Για να επεκτείνετε το μαφιόζικο κράτος σας σε μια μαφιόζικη αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία που βασίζεται στη διαφθορά».

Και πρόσθεσε: «Κύριε Πρόεδρε, μιλάω όχι μόνο ως Βρετανός, ως Λονδρέζος και ως υπουργός Εξωτερικών.

Αλλά λέω στον Ρώσο αντιπρόσωπο, στο τηλέφωνό του καθώς μιλάω, ότι στέκομαι εδώ και ως ένας μαύρος άνθρωπος, του οποίου οι πρόγονοι μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι από την Αφρική, με την κάννη ενός όπλου για να γίνουν σκλάβοι, του οποίου οι πρόγονοι ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν σε μια μεγάλη εξέγερση των σκλαβωμένων.

Ιμπεριαλισμός: τον καταλαβαίνω όταν τον βλέπω. Και θα τον αποκαλέσω ως αυτό που είναι».

Η ομιλία του Λάμι έρχεται την ώρα που η Ναζιστική Ουκρανία συνεχίζει τις έντονες πιέσεις της για να κερδίσει την έγκριση να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς – συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών Storm Shadows – σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς το Facebook και το Instagram «ξεπλένουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια μέσω των fact-checkers

«Βαφτίζουν» το άσπρο μαύρο και «εξαφανίζουν» γεγονότα χαρακτηρίζοντάς τα… ψευδή!

25.09.2024 | 12:03

Το Facebook και το Instagram «ξεπλένουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια μέσω των λεγόμενων fact-checkers που τους έχουν ορίσει αυθαίρετα ως «λογοκριτές» (μία από τις ανώτερες θέσεις στην ιεραρχία της παγκοσμιοποίησης).

Με λίγα λόγια όταν μία είδηση δεν «βολεύει» μία κυβέρνηση η οποία λαμβάνει άνευ όρων στήριξη για γεωπολιτικούς λόγους από το εξωτερικό, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμφανίζονται οι αυθαιρέτως διορισμένοι από την Meta, fact-checkers, για να υποβαθμίσουν ή και να διαψεύσουν το γεγονός, διακόπτοντας έτσι την αναμετάδοση της μέσω των social media.

Διότι αυτές οι ειδήσεις δεν θα παίξουν «ψηλά» στα μέινστριμ ΜΜΕ οπότε πρέπει να υπάρξει έλεγχος στα social media του τι θα προωθηθεί καθώς από εκεί ενημερώνονται ακόμα περισσότεροι πολίτες.

Έτσι λοιπόν συμβαίνει με τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την Εύβοια τα τελευταία χρόνια και όλως τυχαίως σε αυτές τις περιοχές ανεγέρθηκαν ή ανεγείρονται ανεμογεννήτριες!

Πρόσφατα τα ellinikahoaxes.gr, έσπευσαν να διαψεύσουν βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε εκτενώς στο διαδίκτυο, το οποίο προβάλλει τοποθετημένες ανεμογεννήτριες σε «όλη την καμένη Εύβοια» μετά τις φωτιές του 2019, με την αιτίαση ότι «Δεν είναι στη νότιο Εύβοια, αλλά στην κεντρική Εύβοια αυτές οι ανεμογεννήτριες»!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Παίκτης της Φενέρμπαχτσε «ανέβασε» φωτογραφία με τους επικεφαλής Τούρκους της γενοκτονίας» των Αρμενίων

Έξαλλοι οι Τούρκοι και ειδικά οι φίλαθλοι της ομάδας που απαιτούν την απομάκρυνσή του

26.09.2024 | 22:02

Με μια «γενναία» ανάρτηση, στα κοινωνικά δίκτυα, του Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις, έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην Τουρκία: Ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε, που είναι και από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague, έκανε αναφορά για την γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους φιλάθλους της ομάδας του.

Ο Ντέιβις επισκέφθηκε το μουσείο της γενοκτονίας κατά το ταξίδι του στην Αρμενία.

Κι εκεί η ξεναγός εξηγούσε τα πάντα.

Ο Αμερικανός έκανε πολλές αναρτήσεις στα stories του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Σε μία απ’ αυτές, απεικονίζονται τα πρόσωπα όσων θεωρούνται οι «ενορχηστρωτές της γενοκτονίας», όπως έγραψε κι ο ίδιος!

Μέσα σε λίγα λεπτά κατέβασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς στην Τουρκία υπήρξε έντονη αντίδραση.

Οι φίλαθλοι της Φενέρ μάλιστα, άρχισαν να απαιτούν την απομάκρυνσή του απ’ την ομάδα!

Πάντως ο Ντέιβις κράτησε πολλά stories από την επίσκεψη στην Αρμενία, αρκετά εκ των οποίων απ’ το μουσείο της γενοκτονίας. Σε κάθε περίπτωση έχει δημιουργηθεί σοβαρό θέμα στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης και αφορά τον καλύτερο παίκτη της!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Metron Analysis: Σταθερά «κολλημένη» στο 23% η Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα για όσο δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση

26.09.2024 | 20:36

Σταθερά «κολλημένη» στο 23% φαίνεται να είναι η Νέα Δημοκρατία με βάση την δημοσκόπηση της Metron Analysis  που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα.

Δεύτερο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ «κατρακυλάει» στην πέμπτη θέση.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis ως προς την πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ: 23%

ΣΥΡΙΖΑ: 6,7%

ΠΑΣΟΚ: 11,6%

ΚΚΕ: 8,1%

Σπαρτιάτες: 0,8%

Ελληνική Λύση: 8,1%

Νίκη: 3,3%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,9%

ΜέΡΑ 25: 1,4%

Νέα Αριστερά: 1,9%

Φωνή Λογικής: 3,9%