Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Κυριακη 5 Ιουνιου 2011 _______20.00

Εξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα;

Προχτές, σε μπλογκς, απ' αυτά που καθοδηγούν το κίνημα των «αγανακτισμένων», αναρτήθηκε ανακοίνωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος να φύγουν οι αριστερές δυνάμεις από τις πλατείες. Ετσι, λοιπόν, οι «ανώνυμοι» καθοδηγητές του «κινήματος της πλατείας», οι «ακομμάτιστοι», οι «αυθόρμητοι», οι «απολιτικοποίητοι» εμφανίζονται ως πολιτικοποιημένοι δηλώνοντας «αντιαριστεροί». Ισως γι' αυτό κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Ως τώρα πρόβαλλαν ως αντίπαλό τους την πολιτική που φέρνει φτώχεια και ανεργία, με σύνθημα να φύγουν το μνημόνιο και οι πολιτικοί που το εφαρμόζουν. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι οργανώνουν κινητοποιήσεις, εκφράζει μία πολιτική
Τώρα αναδεικνύουν άλλη μια πτυχή της πολιτικής τους στάσης και πρακτικής, αποδίδοντας συλλήβδην σε όλα τα κόμματα, και στο ΚΚΕ, τη βάρβαρη πολιτική, που ωθεί σε εξαθλίωση λαό και νεολαία. Χωρίς βεβαίως να δείχνουν ποιον υπηρετεί αυτή η πολιτική, να δείχνουν δηλαδή τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια, οι κεφαλαιοκράτες.
Είναι ενάντια στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, λέγοντας έξω και τα συνδικάτα από την πλατεία. Αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι όλοι το ίδιο. Ποια σχέση μπορεί να έχει ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, που έβαλε πλάτη να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, με το ΠΑΜΕ, που οργάνωνε και οργανώνει απεργίες και συλλαλητήρια ενάντιά τους, με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ;
Ο μέχρι τώρα αυτοπροσδιορισμός τους ως ακομμάτιστων, αυτός που εκθείαζαν τα συγκροτήματα των ΜΜΕ των καπιταλιστών, όπως και η λογική τους στο ζήτημα της δημοκρατίας, αποδεικνύεται τουλάχιστον υποκρισία, όπως και η επιδίωξή τους να ενώσουν τάχα το λαό, έστω και στο θολό αντιμνημονιακό περιεχόμενο του «κινήματος της πλατείας», αφού αυτή η τοποθέτηση «έξω η αριστερά», όπως γενικά και το «έξω τα κόμματα», «έξω τα συνδικάτα», αφ' ενός διχάζει, αφ' ετέρου δεν είναι και τόσο δημοκρατική ή πιο σωστά είναι αντιδημοκρατική. Την ίδια ώρα, ενώ εναντιώνονται στο μνημόνιο και στα φριχτά μέτρα, δε μιλούν καν ενάντια στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με αυτήν την πολιτική, μιλούν γενικά για πολιτικούς που το εφαρμόζουν. Ετσι θολά. Τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ.
Η παρεμπόδιση της πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης των ανθρώπων του μόχθου, που είναι δικαίωμά τους όχι μόνο να έχουν αλλά να την εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια γενικά, και ειδικά μέσα στο κίνημα, εκεί που αναπτύσσεται η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη, όχι μόνο δε συνάδει με τη δημοκρατία γενικά και μέσα στο κίνημα ειδικά, αλλά αντίθετα τη φιμώνει.
Αλλωστε, κάθε κίνημα, ακόμη και το αυθόρμητο, αλλά πολύ περισσότερο αυτό στις πλατείες έχει ένα σκοπό, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι. Τούτη δω όμως η ενέργειά τους αποκαλύπτει πως οι καθοδηγητές της πλατείας έχουν την άποψη: 'Η έρχεστε στην πλατεία με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα, ή μην έρχεστε, φύγετε, μακριά από τις πλατείες.
Και φαίνεται πως είναι μια καλά μεθοδευμένη ταχτική να σηκώσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε λαϊκές δυνάμεις που είναι οργανωμένες στα συνδικάτα, σε κόμματα, που δεν κρύβουν την ιδεολογία τους, την πολιτική τους, ακόμη και την κομματική τους τοποθέτηση, και σε όσους πάνε στις πλατείες. Που επίσης είναι λαϊκοί άνθρωποι, πολλοί πίστεψαν στα αστικά κόμματα τα οποία τους πρόδωσαν τις ελπίδες για καλύτερη ζωή, έχουν απηυδήσει από την αστική πολιτική και αναζητούν διέξοδο.
Αλήθεια, ποιον βολεύει η λογική «έξω τα συνδικάτα έξω τα κόμματα»; Δε θα ξαναπούμε εδώ ότι αυτοί των μπλογκς ετοιμάζουν κόμμα, όπως είπαν στον ΑΛΤΕΡ με την ονομασία άμεση δημοκρατία. Αλλά υπάρχει και μια αλήθεια την οποία δε θέλουν, εμποδίζουν να αναδειχτεί, όπως ενίοτε και τα αστικά ΜΜΕ. Οτι όλα τα κόμματα δεν είναι ίδια, αλλά και ότι το λεγόμενο ακομμάτιστο της πλατείας, είναι μια πολιτική οντότητα. Που αν και αυτοαποκαλείται ακομμάτιστη, ακόμη και έτσι έχει πολιτική τοποθέτηση. Ενάντια στα άλλα κόμματα.
Δεν αρκούν τα μπλογκς, ούτε ξεκινάνε όλα αυθόρμητα από ένα μπλογκ, όσο και αν αυτά συμβάλλουν στις κινητοποιήσεις όπως συμβάλλει και η τεράστια προβολή τους από τα αστικά ΜΜΕ.
Φαίνεται όμως ότι η ανωνυμία βολεύει και αυτούς που είναι πίσω από τα μπλογκς, αλλά όχι μόνο αυτούς. Στο κάτω κάτω της γραφής, η εμπειρία του λαϊκού κινήματος λέει ότι υπάρχουν και οργανωμένες δυνάμεις που εμφανίζονται κινηματικές, που εκούσια, ακούσια, δεν έχει σημασία, εναντιώνονται στο οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, και όταν δρουν κρύβουν τα πρόσωπά τους με κουκούλες.
Τώρα εμφανίζεται το κίνημα των ανωνύμων. Οσοι, λοιπόν, κρύβονται έχουν συγκεκριμένο σκοπό που κρύβονται. Τον οποίο επίσης προσπαθούν να συγκαλύψουν. Εμφανίζονται ως φιλολαϊκοί ηγέτες, αλλά δεν καταδεικνύουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού.
Οι κουκουλοφόροι εναντιώνονται στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, στη βιτρίνα, αυτόν θεωρούν ως αντίπαλο, και όχι τα μονοπώλια. Η δράση τους καλλιεργούσε όχι εξεγερτικές συνειδήσεις, αλλά τάσεις αποδιοργάνωσης του κινήματος, παρεμπόδισης της λαϊκής συμμετοχής.
Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες εκφράζουν τάχα μια συμμετοχή από τα κάτω στην αντιμνημονιακή δράση. Υπαρχει ομως πραγματικα αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες, η απλως υπαρχει η επιβολη των αποψεων των κρυμμενων καθοδηγηταδων? Αλλά ποια πολιτική δύναμη θα επιβάλει έστω τη θέλησή του λαου να αποσυρθεί το μνημόνιο; Είναι ενάντια στους πολιτικούς και στα κόμματα. Αρα ποιος θα το κάνει; Αλλοι πολιτικοί, ίσως και άλλες οργανωμένες δυνάμεις με αυτήν την πολιτική που εκφράζουν οι πλατείες. Οι οποίες δεν εναντιώνονται στα μονοπώλια, στους κεφαλαιοκράτες, αλλο μονο στα κομματα στη βουλη και στην ελευθερη διαπαλη των ιδεων. Αρα καταργηση της Δημοκρατιας. Αρα ένα άλλο, αναμορφωμένο αστικό σύστημα. Μήπως στοχεύουν και σ' αυτό;
Βεβαίως, η συγκεκριμένη άποψη «έξω τα κόμματα» κάνει και μερικούς από συγκεκριμένα κόμματα να εμφανίζονται το πρωί ως κομματικοί υπερασπιστές της γραμμής τους, να «χαϊδεύουν» όσους εκφράζουν το ακομμάτιστο όντας οι ίδιοι κομματικά στελέχη και μάλιστα ηγετικά, ενώ το βράδυ να πηγαίνουν στις πλατείες ως ακομμάτιστοι. Αυτή είναι ακόμη πιο μεγάλη υποκρισία, αν όχι απάτη. Στις πλατείες συμμετέχουν και λαϊκοί άνθρωποι, νέοι, που εκφράζουν αγανάκτηση, δυσφορία, θυμό στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στην τρόικα και δεν κατανοούν ή δεν δέχονται τη γραμμή της ανατροπής. Αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δίχτυ που στήνει το σύστημα με το λεγόμενο «ακομμάτιστο», αυθόρμητο. Η σύγκρουση με τα μονοπώλια δεν είναι άχρωμη. Χρειάζεται σχέδιο, στρατηγική, ιδανικά, προσφορά και θυσίες. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις, αυτό το βήμα προς τα μπρος πρέπει να κάνουν νέες δυνάμεις που αρχίζουν να κινητοποιούνται ξεπερνώντας την αδράνεια, τις ανοχές.
Το «έξω τα κόμματα» είναι άποψη συντηρητική. Τα κόμματα είναι οργανώσεις που με την πολιτική και την ιδεολογία τους εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η κοινωνία μας είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις και στρώματα. Η αστική τάξη, από τη μια μεριά, που είναι κυρίαρχη, έχει την εξουσία, που τη διαχειρίζεται στην κυβέρνηση κάποιο από τα κόμματά της και η εργατική, από την άλλη. Υπάρχουν και ενδιάμεσα στρώματα που είναι ανομοιόμορφα οικονομικά, άρα και κοινωνικά και που τα κατώτερα οικονομικά είναι αντικειμενικά σύμμαχοι των εργατών, αντίπαλοι των μονοπωλίων. Το «έξω τα κόμματα» ταυτίζει τα αστικά κόμματα με το ΚΚΕ. Κρύβει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τα μονοπώλια, που αυτά έχουν την εξουσία.
Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μακριά από όλα τα κόμματα ή και εναντίον όλων. Ενα τέτοιο κίνημα είναι καταδικασμένο να υποτάσσεται στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, να συμβάλλει στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης.
Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι το αστικό πολιτικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του λαού. Το αστικό πολιτικό σύστημα δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.
Είναι αυταπάτη να προβάλλει ο εργαζόμενος το αίτημα απαλλαγής από το μνημόνιο, δίχως να το συνοδεύει με το αίτημα για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του κράτους των μονοπωλίων στην Ελλάδα.
Το κίνημα που χρειάζεται ο λαός, το μόνο που του δίνει προοπτική, είναι ο οργανωμένος αγώνας συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ο αγώνας μέσα από τα ταξικά κινήματα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Μόνο αυτές οι δυνάμεις αντιπαραθέτουν στη στρατηγική των μονοπωλίων και των υπηρετών τους τη στρατηγική υπέρ του λαού. Δίχως μια τέτοια στρατηγική, ο λαός δε θα βρει διέξοδο.








Λίγα λόγια για τη δολοφονία αριστερού διαδηλωτή στην Χόπα της Τουρκίας
από * 1:36μμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Λίγα λόγια για τη δολοφονία αριστερού διαδηλωτή στην Χόπα της Τουρκίας
Στα πλαίσια των προεκλογικής περιοδείας του Ερντογάν στη Χόπα, μια μικρή ορεινή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία, διαδηλωτές σήκωσαν ένα πανό που έγραφε «άντε στο διάολο από δω» (31/5). Η Χόπα ήταν κατά τη δεκαετία του 80 η πόλη των ανταρτών του Dev-Yol και θεωρείται άντρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ακόμη και σήμερα. Οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα ένας συνταξιούχος δάσκαλος 54 χρονών να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών ο δάσκαλος υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Lokumcu να αντιδράει φραστικά στην άγρια καταστολή των μπάτσων.
http://www.youtube.com/watch?v=W4hsXndW2m8&feature=player_embedded
Ο Ερντογάν θα εξοργίσει με τη δήλωση «δεν είναι σωστό να δέχεται επίθεση η κυβερνητική αποστολή», παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά την πρώτη μέρα στο θάνατο του αριστερού συνδικαλιστή του ÖDP. Ο θάνατος του Metin Lokumcu ήταν η αρχή για οργισμένες διαδηλώσεις στη Τουρκία. Την ίδια μέρα περίπου 95 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Άγκυρα. Από τους 95 συλληφθέντες πολλοί ήταν αυτοί που «αυτοτραυματίστηκαν» στην ασφάλεια ενώ ένταση επικράτησε και στην Ιστανμπούλ όταν διαδηλωτές κατέβασαν ένα μεγάλο πανό του ΑΚP που έγραφε «Το να ζεις στην Ιστανμπούλ είναι δικαίωμα». Το παρακάτω βίντεο είναι από την Άγκυρα.
http://www.youtube.com/watch?v=b_ADRc3llSE&feature=player_embedded
Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Αντίσταση στη Χόπα, αντίσταση παντού», «Το κράτος δολοφόνος θα λογοδοτήσει», «Χέρι με χέρι να συντρίψουμε τον φασισμό» ενώ πετάχτηκαν μπουκάλια και αυγά στις δυνάμεις καταστολής.
Την περασμένη Πέμπτη στη περιοχή Mecidiyeköy της Ιστανμπούλ πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες κατά την οποία οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές για να διαλύσουν την πορεία. Γράφτηκαν συνθήματα εναντίον του κράτους έξω από ένα εμπορικό κέντρο και υπέρ του νεκρού διαδηλωτή(“O Metin Lokumcu ζει”). Στα στενά ακολούθησε άγριο κυνηγητό με ασφαλίτες να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους με γκλομπ.
http://www.youtube.com/watch?v=Rob_7yLdqPY&feature=player_embedded
Χθες (Σάββατο) πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στη καταστολή, που οργανώθηκε από κολεκτίβα φεμινιστριών στην Ιστανμπούλ. Να σημειώσουμε ότι οι τραυματίες της ασφάλειας που αναφέραμε λίγο πιο πάνω ήταν κατά κύριο λόγο γυναίκες.
Ο Ερντογάν ασκεί πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις λίγο πριν από τις εκλογές (12 Ιουνίου). Επιχειρεί να ρίξει και να απορροφήσει τη δύναμη του BDP (Κουρδικό κόμμα) με φιλελεύθερο αριστερό λόγο, ενώ απʼ την άλλη προσπαθεί να αφανίσει τους εθνικιστές του MHP επικεντρώνοντας την προσοχή της κοινής γνώμης στα σκάνδαλα των μελών του κόμματος. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα δύο προαναφερθέντα κόμματα είναι κοντά στο όριο εισόδου στη βουλή. Ο Ερντογάν θέλει να βγει απόλυτα ενισχυμένος μετά τις εκλογές και πριν την ψήφιση μεταρρυθμίσεων του συντάγματος, που αφορούν την ανακατανομή βουλευτικών εδρών με σκοπό φυσικά την εδραίωση της εξουσίας του, κάτι που φαίνεται ότι το καταφέρνει μέχρι στιγμής. Φασιστική πολιτική με φιλελεύθερο προσωπείο δηλαδή…
πηγή: http://istanbulizein.wordpress.com/2011/06/05/%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D/







Τι πρέπει να κάνουμε. Ο προσανατολισμός ενός κινήματος.
από Μανόλης Βασιλάκης 3:08μμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
(Γ.Γ. του ΕΑΜ, της οργανωσης του δολοφονημενου το 1990 καθηγητη Νικου Τεμπονερα)
Το κίνημα των "αγανακτισμένων": Θα προσανατολιστεί ή θα λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης;
Αφήστε τις ανοησίες. Κινήματα του facebook χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό στόχο είναι σαν καράβι ακυβέρνητο. Γι αυτό και ευνοούνται ασύστολα από τις συστημικές δυνάμεις (μέχρι και ο γνωστός Πρετεντέρης μαζί με τον sky του γνωστού Αλαφούζου δήλωσαν στήριξη στο «κίνημα της κατσαρόλας», και συμμετέχουν σε αυτό γνωστά στελέχη του ΛΑΟΣ). Αντιλαμβανόμενοι την θέληση του λαού να αντιδράσει στρέφουν και κατευθύνουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν σε μια άχρωμη απολίτικη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία θα εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Ξέρουν ότι κινήματα χωρίς οργάνωση και πολιτικό προσανατολισμό δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά μόνο σε αυταρχικές λύσεις τις οποίες και επιδιώκουν. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κίνημα με ξεκάθαρο πολιτικό στόχο, την πλήρη ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και να διεκδικήσουμε νέες σχέσεις παραγωγής. Ανασύνταξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ. Να δώσουμε να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ότι η Ελλάδα είναι το πείραμα, ότι ο επόμενος στόχος θα είναι αυτοί. Να προσπαθήσουμε να προκαλέσουμε την αντίδραση όλων των Ευρωπαίων εργαζόμενων. Τα υπόλοιπα είναι αερόσακοι που εκτονώνουν αντιδράσεις Γιατί με την παραμονή στο ευρώ με τις υπάρχουσες συνθήκες και με χρέος 500 δις ευρώ (ή 170 τρισεκατομμύρια δραχμές) συνθήκες απόλυτης φτώχειας για τα επόμενα 50 χρόνια θα έχουμε. Την Ελλάδα σε πλήρη οικονομική υποδούλωση με τους εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας. Η κατά την γνώμη μας διέξοδος περιέχει τα παρακάτω σημεία: • η επαναφορά μιας υποτιμημένης δραχμής με πλήρη άρνηση πληρωμής οποιουδήποτε χρέους. • Πλήρη αποχώρηση από διεθνείς οργανισμούς τύπου ΕΕ, (που μέσω των κοινών οικονομικών πολιτικών και την τελείως παράλογη ισοτιμία δραχμής ευρώ μας οδήγησαν στην πλήρη απογύμνωση της χώρας από κάθε παραγωγική δραστηριότητα). Καμία συμμετοχή σε διεθνή οργανισμό όταν αυτός δημιουργεί υποχρεώσεις που περιορίζουν την ισχύ του Εθνικού Συντάγματος. • Πλήρη αποχώρηση της Ελλάδος από στρατιωτικές επιχειρήσεις υπερεθνικών οργανισμών. Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Αποχώρηση κάθε ξένης στρατιωτικής βάσης από το Ελληνικό έδαφος. • εθνικοποίηση των τραπεζών των τηλεπικοινωνιών των διυλιστηρίων του ορυκτού πλούτου και κάθε καθοριστικής για το μέλλον της χώρας παραγωγικής δραστηριότητας, • θέσπιση νέων δομών διοίκησης που θα επιβάλουν τον πλήρη οικονομικό έλεγχο και την διαφάνεια στη λειτουργία των επιχειρήσεων και συστήματα επιλογής στελεχών με πλήρη αποδοχή από αυτά του συστηματικού ελέγχου των πηγών εισοδήματός τους. • Πλήρης απαγόρευση συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων με μετρητά. Άρση του τραπεζικού απορρήτου για τις επιχειρήσεις και δημιουργία Τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων που θα υπόκεινται στον άμεσο έλεγχο των οικονομικών αρχών. • Τα ΜΜΕ τίθενται υπό πλήρη έλεγχο της κοινωνίας με διοικήσεις που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και εκπρόσωποι που ορίζονται από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Οι μέτοχοί τους δεν συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. • Η αγροτική παραγωγή κατευθύνεται για τις ανάγκες διατροφής του πληθυσμού. Άνεργοι από τις πόλεις μεταφέρονται σε αγροτικές περιοχές με παροχή στέγης και τροφής για τις ανάγκες της παραγωγής. • Η βιομηχανική παραγωγή περνάει κάτω από την κρατική εποπτεία με πλήρη σχεδιασμό της παραγωγής και με γνώμονα τις ανάγκες του πληθυσμού. • θέσπιση οργάνου με αρμοδιότητες εισαγγελέα που θα έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και των κυβερνητικών και των επιχειρηματικών στελεχών. Τα μέλη του οργάνου θα έχουν θητεία το πολύ ετήσια και θα επιλέγονται με κλήρωση από ένα σύνολο έμπειρων εκπαιδευμένων οικονομικών δικαστών τα οποία και θα ανανεώνονται τακτικά. Τα μέλη του οργάνου θα υπόκεινται σε πλήρη οικονομικό έλεγχο μετά τη λήξη της θητείας τους από την επόμενη διοίκηση, • Οι επιχειρηματίες μέτοχοι των Ανωνύμων εταιρειών να είναι υπεύθυνοι και με την προσωπική τους περιουσία για τα χρέη των επιχειρήσεών τους. Πλήρης ονομαστικοποίηση των μετοχών των εταιρειών. Η αρμοδιότητα της απαλλαγής ευθύνης των μελών του Δ.Σ. των επιχειρήσεων να περάσει από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων σε συνελεύσεις εκπροσώπων κοινωνικών φορέων με εισηγητή και ελεγκτή το παραπάνω όργανο. • Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 35% με περικοπή των φοροαπαλλαγών. • Πλήρη απαγόρευση ιδιωτικών επενδύσεων στο χώρο της υγείας και της παιδείας. Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλο το λαό με κάλυψη των δαπανών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους με ευθύνη του κράτους. Προσανατολισμένη στην παραγωγή τριτοβάθμια εκπαίδευση, με γνώμονα τις ικανότητες και τις επιθυμίες των υποψηφίων σπουδαστών. • Σύσταση Κεντρικής επιτροπής κρατικών προμηθειών που θα έχει τον πλήρη έλεγχο των πάσης φύσεως προμηθειών του κράτους και των Δημοσίων Επιχειρήσεων. Τα μέλη του οργάνου θα έχουν θητεία το πολύ ετήσια και θα επιλέγονται με κλήρωση από ένα σύνολο έμπειρων εκπαιδευμένων οικονομικών στελεχών τα οποία και θα ανανεώνονται τακτικά. Τα μέλη της επιτροπής υπόκεινται σε πλήρη οικονομικό έλεγχο. • Ποινική δίωξη όσων μέχρι σήμερα αποδεδειγμένα συμμετείχαν στην κλοπή της δημόσιας περιουσίας. Αναστολή της διάταξης του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και έρευνα σε βάθος εικοσαετίας. Διώκονται όχι μόνο οι δωρολήπτες αλλά και οι δωροδοκούντες επιχειρηματίες. Έρευνα και για τα τεράστια σκάνδαλα των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι σήμερα. • Εκλογές με πλήρη αποκλεισμό όσων μέχρι σήμερα έχουν διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις, και σε ηγετικές θέσεις κομμάτων που έχουν κυβερνήσει. Οργάνωση των πολιτικών κομμάτων με δημοκρατικές διαδικασίες που θα καθιερωθούν με καταστατικό λειτουργίας που θα εγκριθεί από το λαό και θα έχει ισχύ συνταγματικής διάταξης. Απαγόρευση στους υποψήφιους βουλευτές να κάνουν προσωπική προεκλογική εκστρατεία, με παραχώρηση χρόνου στα ηλεκτρονικά και χώρου στα έντυπα ΜΜΕ. Αυστηρά περιορισμένη δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων και απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης και τραπεζικού δανεισμού. Παραχώρηση σε μόνιμη βάση χρόνου προβολής των πολιτικών θέσεων των κομμάτων στα ΜΜΕ. • Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή κόμματος σε εκλογές είναι η αποδοχή του συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας του κράτους στα πλαίσια τροποποίησης του Συντάγματος που θα εγκριθεί από το λαό με δημοψήφισμα. Σε τελική ανάλυση θα είμαστε που θα είμαστε φτωχοί τουλάχιστον ας χαράξουμε μια πορεία χωρίς καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.






Πράσινη ανάπτυξη και η κερδοφορία ενάντια στη ζωή και τη φύση
από ΕνⒶς 2:00πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Ε-coli ένα βακτηρίδιο που πουλάει σα χρυσός (μαύρος) και σκοτώνει. Ελβετικές και Αμερικάνικες εταιρείες παίζουν με αυτό το βακτηρίδιο δεκαετίες τώρα για να παράγουν υποκατάστατο της βενζίνης.
Θα σας φέρω πηγές τις επόμενες μέρες, δεν τις έχω μαζί, αλλά ψάξτε το όσοι ενδιαφέρεστε.
Απο φρούτα κυρίως με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρων αλλά και διάφορα λαχανικά όταν σαπίζουν παράγουν διάφορα είδη αλκόολ. Το βακτηρίδιο e-coli βοηθάει στη υψηλή περιετκικότητα της Βουτανόλης (Βutanol) το οποίο ανάμεσα στην εθανόλη και τη μέθανολη είναι ο πλησιέστερος αντικαταστάτης της βενζίνης, κι αυτό απο φρούτα που σαπίζουν. Παίζοντας με αυτόν τον οργανισμό χημικές εταιρείες, πανεπιστήμια της Αμερικής, αλλά και μεγάλες πετρελαιοβιομηχανίες, καταφέρνουν να έχουν αποκλειστική παραγωγή βουτανόλης κατάλληλης για καύσιμο.
Ας συσχετιστούν αυτές οι πληροφορίες με την διάδωση αυτής της νέας μορφής του e-coli και της θνησιμότητας που επιφέρει η μόλυνση τροφίμων απο το ίδιο. Τα κρούσματα απο το φυσικό αυτό βακτηρίδιο ήταν γνωστά αλλά θεραπεύσιμα. Σήμερα βλέπουμε ότι έχει ξεφύγει και σκοτώνει. Κάποιοι κάνουν την πάπια προς το παρόν και δε παρουσιάζουν τις αναλύσεις των παθόντων αν και δύσκολα μπορεί να αποδίξει κανείς κάτι αφού τα χαρακτηριστικά είναι πατενταρισμένα στα εργαστήρια που ασχλήθηκαν με αυτό.
Η πράσινη ανάπτυξη για μια ακόμη φορά παρουσιάζει το πραγματικό πρόσωπο του κεφαλαίου και της μανίας του να εκμεταλευτεί οτιδήποτε για το κέρδος ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο πολέμου κατά της ζωής και της φύσης.
Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει επίσημη απάντηση
από Υποθέσεις 2:44πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Και , μόλις άκουσα ότι φιγουράρουν γύρω από το σκάνδαλο οι χώρες της Γερμανίας και της Ισπανίας, το μυαλό μου πήγε στο ότι αυτές οι 2 συγκεκριμένες χώρες είναι από τις υποστηρίκτριες στην πράξη των ΓΤΟ. Είναι γνωστό ότι το E. Coli χρησιμοποιείται από τις εταιρίες γενετικής μηχανικής ως μεταφορέας του μεταλλαγμένου γονιδιώματος. Επίσης είναι το "πειραματόζωο" για να γίνονται μεταλλάξεις σε βακτήρια από τις ίδιες εταιρίες. Μια τέτοια ΓΤ μετάλλαξη του βακτηρίου είναι αυτό που γράφεις για τα καύσιμα.
Πολλά μπορούμε να υποθέσουμε, αλλά δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Θα ισχυριστούν ότι είναι μια νέα μορφή του βακτηρίου και αυτό ήταν όλο.






Το καπελωμα στη συνελευση Συνταγματος συνεχιζεται.
από Μελος της συνελευσης. 4:35πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Συναχιζεται το καπελωμα της λαικης συνελευσης της πλατειας Συνταγματος,απο μελη των θεματικων ομαδων και"συντονοστες".
Συνεχιζεται το καπελωμα της πλατειας Συνταγματος απο μελη των θεματικων ομαδων και "συντονιστες".Ετσι για ψηφιση θετονται τα θεματα (και μονο αυτα)που αποφασιζει μια ομαδα που "επεξεργαζεται"(βλεπε λογοκρινει)τις προτασεις για ψηφιση.Οτιδηποτε η συγκεκριμενη ομαδα αποριψει,το τρωει το μαυρο σκοταδι.Ακουω εκπληκτο και θυμωμενο κοσμο να διαμαρτυρεται,αναρωτουμενος τι εγινε η προταση που κατεθεσε,ενω πληροφορηθηκα οτι αρκετες φορες οσοι διαμαρτονται χαρακτηριζονται απο τους λογοκριτες-καπελοθετες ως "προβοκατορες"που χαλανε το χαρωπο κλιμα της συνελευσης.Εντυπωσιακη περιπτωση,στην ομαδα εργαζομενων,οταν συντροφισα,σε κειμενο ζητησε να μπει η λεξη αφεντικα,οι παροντες καλεσαν καποιον που ελειπε(!),και που επαιζε το ρολο αφεντικου-ιστρουχτορα,που αποφασισε οτι η σωστη λεξη ηταν "εργοδοτες".
Ειναι προφανες οτι καποιες,αν οχι ολες οι σημαντικες ομαδες,(με εξαιρεση την ομαδα καθαριοτητας κλπ.),ελεγχονται απο καποιους που επιβαλλουν λογοκρισια σε οτι δεν γουσταρουν,δειχνοντας μας πως αντιλαμβανονται τη δημοκρατια.Φανταστειται να ειχαν στα χερια τους περισσοτερη εξουσια!Το αστικο κοινοβουλιο,μεσα στην εξουσιαστικης λογικης λειτουργια του,ειναι περισσοτερο "δημοκρατικο"απο αυτους,μια και εκει οι επιτροπες του εκλεγονται και δεν πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες,περι αμεσης δημοκρατιας.Αντιθετα,στις θεματικες και συντονιστικες ομαδες της συνελευσης,εκκολαπτονται οι νεοι Σταλιν,του τσυριζα και της φαντασια-ανταρσυα-αφασια, καθως και χαζοχαρουμενους ακαπιτες, και μαλιστα με το μανδυα του αμεσοδημοκρατη!
Φυσικα,περα απο το αστικο κοινοβουλιο και τους σταλινικους του αλαβανομετωπου, μπορουμε να επιλεξουμε την αμεση δημοκρατια.Να απαιτησουμε ολες οι αποφασεις για το τι και ποτε θα ψηφιστει,να παιρνονται απο την ιδια την λαικη συνελευση,και οχι απο την καστα των καπελοθετων-λογοκριτων.Πιστευω πως η μαζικοτερη δυνατη συμμετοχη,τοσο στη συνελευση οσο και στις θεματικες ομαδες(και ειδικοτερα γραμματειας,επικοινωνιας και συντονιστων)θα μπορεσει να σαρωσει τους επιδοξους νεους ηγετισκους,και να τους στειλει να κανουν παρεα με το Σταλιν και λειπους λατρεις της εξουσιας,εκει που τους αρμοζει.
Στο μουσειο του παλιου κοσμου.
ας παρέμβουμε επιτελους
από @ 4:56πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
καιρός να μπούμε σε όλες τις ομάδες έτσι ώστε να σπάσουν αυτοί οι διαχωρισμοί
τι μας λες ρε φίλε τώρα?
από Ο κανένας 7:51πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Δεν είναι λαϊκή συνέλευση αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα. Λαϊκή συνέλευση με 1,5 λεπτό λόγο σε κάθε αιτούντα λόγου δε νοείται. Δεν έχει επίσης καμία σχέση με άμεση δημοκρατία. Ψηφίσματα διά βοής χωρίς συνδιαμόρφωση απόψεων και διάλογο ΔΕΜ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η "συνέλευση" το μοναδικό που κάνει είναι να προσπαθεί να βρεί ταυτότητα. Καλημέρα σας και καληνύχτα σας κύριοι ...
"Η συνέλευση
από το μοναδικό 9:20πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
που κάνει είναι να προσπαθεί να βρεί ταυτότητα."
Κι όσοι την βαφτίζουν άμεση δημοκρατία την εμποδίζουν, γιατί θεωρώντας την τέτοια δεν κανουν απολύτως τίποτα για να γίνει.
Μετά από 10 μέρες;
από Ηayy@m 10:41πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Καλά όταν την βρεί ειδοποιείστε μας. Γιατί αν την βρει σε δυό-τρεις μήνες δεν έχουν σημασία τα όσα γράφουμε εδω πέρα.
ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
από ΦΦΦ 11:03πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Στις ομάδες επικοινωνίας και γραμματείας συμμετέχουν από ότι καταλαβαίνω ολοι οί Συριζαίοι και λιγοι ανταρσυακοι, ενω το κκε ειναι εχθρικο φυσικα, οι μουλουδες τρωνε ξυλο, οι αναρχικοι βγαζουν προκηρυξεις που λενε να μη πατησει κανενας συνταγμα γιατι ειναι το αντρο των φασιστων ο λακος με το κωλοδαχτυλα, ενω οι Συριζαιοι προσπαθούν μέσα από την λογοκρισία της επιλογής των θεμάτων για ψηφοφορία να περάσουν την διαχειριστική λογική.
Λολ
από Hayy@m 10:39πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Πλάκα έχει ο ισουητισμός του αμφιθεάτρου. Φυσικά και είναι κίνημα. Το κίνημα του πάλαι ποτέ "φόρουμ" (για να μη γράφω συνέχεια Συριζο-ΑΚ-Ανταρσύα κλπ κλπ). Γιαυτό ο όρος αξιοποίηση είναι δύο φορές πιό ύποπτος. Εκτός αν πιστεύεις ότι το θέμα τέθηκε από κάποιον "αγαθό" και "απονήρευτο", "ακομμάτιστο" πολίτη.
Ή πιστεύεις ότι εδώ συχνάζουν όχι πολίτες αλλά "ιδιώτες". Με την αρχαία Ελληνική σημασία του όρου.
Όσο για την "αμεσοδημοκρατική συνέλευση" να κατέβω να κάνω τι; test drive στο προϊόν;
Mπορώ να πεταχτώ μέχρι την ΑΚ. Και αυτή το ίδιο προϊόν πουλάει και μάλιστα και σε καλύτερη συσκευασία. Μαυροκόκκινη. Σαν την Ferrari. Ενώ αυτό το γαλανόλευκο.... μπανάλ.
ΥΓ: Ξέρω ότι δεν είναι "ακριβώς" το παλιό Φόρουμ αλλά για λόγους οικονομίας






Ο ʽʽΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣʼʼ ΚΑΙ ΤΑ ʽʽΑΥΤΟΝΟΗΤΑʼʼ -- ΙσοτηταEquality
από I 5:06πμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Ο ʽʽφιλελευθεροςʼʼ σε καθε ευκαιρια καταδικαζει με βδελυγμια τη βια ʽʽαπʼ οπου κι αν προερχεταιʼʼ.
Ομως την κυριαρχη μορφη βιας, την εκμεταλλευση, οχι μονο δεν τη θεωρει βια (αλλοιμονο), αλλα την αντιμετωπιζει περιπου ως θεμελιο του πολιτισμου.
Αν αρνηθεις την ιεραρχια, την εκμεταλλευση, την ανισοτητα, σε στιγματιζει ως διακατεχομενο απο τις εμμονές της ʽʽιδεολογιαςʼʼ, περιπου ψυχοπαθολογικη περιπτωση.
Αν αντιδρασεις στην εκμεταλλευση, εισαι ανευθυνος και καταστρεφεις την εθνικη οικονομια.
Αν παρεις με τις πετρες αυτους που σε εξαπατουν και σε εκμεταλλευονται, εισαι εχθρος της δημοκρατιας, της νομιμοτητας, της κοινωνικης ειρηνης.
Ενω αυτοι σε αρμεγουν νομιμα, δημοκρατικα, ειρηνικα.
ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ο παγκουϊστης ʽʽφιλελευθεροςʼʼ το αποκαλει ʽʽδημοκρατιαʼʼ και ʽʽνομιμοτηταʼʼ.
ΤΗ ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ την αποκαλει ʽʽδημοκρατικο ηθοςʼʼ.