Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δευτερα 6 Ιουνιου 2011 ______14.30

Πορτογαλία: Οι Σοσιαλιστές φεύγουν, το Μνημόνιο μένει
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 09:09
Η συντηρητική αντιπολίτευση της Πορτογαλίας πέτυχε μια καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, τις οποίες επισκίασε η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, επί των Σοσιαλιστών του πρωθυπουργού, Ζοζέ Σόκρατες. Το "δεξιό" Kοινωνικο Δημοκρατικο Κομμα PSD συγκέντρωσε 39% των ψήφων και 105 εδρες (το 2009 29%), έναντι 28% και 73 εδρες των Σοσιαλιστών (το 2009 37%) με μέχρι στιγμής καταμετρημένο περισσότερο από το 90% των ψήφων.
Έτσι, ο Σόκρατες ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος λέγοντας ότι είναι καιρός το κόμμα να ανοίξει ένα «νέο κύκλο» και προσθέτοντας ότι θα παραμείνει απλό στέλεχός του.
Το PSD θα έχει απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή εάν συμμαχήσει με το συντηρητικό-εθνικιστικό Λαικο Κόμμα CDS-PP, που συγκέντρωσε περίπου το 11% των ψήφων και 24 εδρες (το 2009 10,5%). Μάλιστα, είχαν υπάρξει εκκλήσεις από διάφορες πλευρές να αναδειχθεί μια ισχυρή κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους του δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συμφώνησαν να δώσουν στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας 78 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε η Λισαβόνα να αποφύγει τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης. Τέταρτη μεγαλύτερη δύναμη αναδείχθηκε η συμμαχία κομμουνιστών και πρασίνων, η οποία συγκέντρωσε το 7,94%% των ψήφων και 16 εδρες (το 2009 7,88%), ενώ το ρεφορμιστικο φιλοευρωενωσιτικο Αριστερό Μπλοκ συγκέντρωσε το 5% και 8 εδρες (το 2009 9,9%). Τελος, το μαοικο Πορτογαλικο Εργατικο Κομμουνιστικο Κομμα συγκεντρωσε το 1,13% απο 0,93% το 2009 και καμια εδρα. Στα ιδια ποσοστα του παραμενει το τροτσκιστικο Εργατικο Κομμα Σοσιαλιστικης Ενοτητας με 0,08%.
Ο ηγέτης του PSD, Πάσους Κοέλιου, έλαβε μια «καθαρή εντολή» για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες χρειάζεται η Πορτογαλία σε «μια από τις πιο απαιτητικές εποχές στην ιστορία της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Τα αποτελέσματα αντανακλούν «μια σαφή θέληση για αλλαγή από μέρους των Πορτογάλων», δήλωσε ο Μιγκέλ Ρέλβας, βουλευτής του PSD.
Πάντως, υπήρξαν αρκετές φωνές που εξέφρασαν ανησυχία για το υψηλό ποσοστό αποχής, που σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έφθασε το 45% - ήταν υψηλότερη από τις εκλογές του 2009. Παράλληλα, αρκετές διαδηλώσεις για επιμέρους και τοπικά προβλήματα σημειώθηκαν την ημέρα των εκλογών, με κατοίκους να αποκλείουν τις εισόδους σε εκλογικά τμήματα ή να απέχουν από την διαδικασία για ζητήματα όπως το κλείσιμο σχολείων, η έλλειψη γιατρών κ.ά.
Για παράδειγμα, στην πόλη Καμπρίλ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Λισαβόνας, διαδηλωτές άφησαν ελεύθερες μέλισσες μέσα σε ένα εκλογικό τμήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της επισκευής ενός δρόμου στην περιοχή.
Τα κόστη του δανεισμού της Πορτογαλίας έχουν φθάσει σε επίπεδα μη βιώσιμα, αναγκάζοντας την χώρα να δεχθεί την συμφωνία δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Πάσους Κοέλιου έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τους όρους του δανεισμού από ΕΕ-ΔΝΤ και να εντείνει τις προσπάθειες να μειωθεί το έλλειμμα ύψους 9,1% στον προϋπολογισμό.
Η οικονομία της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2% το 2011 και το 2012, μετά την ανάπτυξή της με ρυθμό 1,4% του ΑΕΠ το 2010. Παράλληλα, η ανεργία έχει αυξηθεί στο 12,5%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στα χρονικά για την χώρα, εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες ότι ο δανεισμός από την ΕΕ και το ΔΝΤ πρόκειται να αυξήσει την φτώχεια στην ήδη φτωχότερη χώρα της δυτικής Ευρώπης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συνδικάτα, κόμματα της άκρας αριστεράς και κινήματα πολιτών έχουν εξαγγείλει μια σειρά νέων κινητοποιήσεων εναντίον των μέτρων περικοπής των δημοσίων δαπανών τους επόμενους μήνες.






Ηχηρό «όχι» των Σλοβένων στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 11:06
Οι Σλοβένοι απέρριψαν κατά πλειοψηφία, σε ποσοστό 70%, τρεις κυβερνητικούς νόμους στο τριπλό δημοψήφισμα της Κυριακής, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, που ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, εκτός εκείνων που εστάλησαν με e-mail.
Στο δημοψήφισμα για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, που προέβλεπε σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το 27,82% των Σλοβένων ψήφισε «ναι» και το 72,18% ψήφισε «όχι».
Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 0,46% και το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 40,24%.
Ο νόμος που είχε ψηφιστεί από τη κεντροαριστερη Βουλή το Δεκέμβριο του 2010 προέβλεπε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 από τα 57 έτη για τις γυναίκες και από τα 58 για τους άνδρες.
Τα συνδικάτα εργαζομένων αντέδρασαν στις αλλαγές και ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Κατά της εφαρμογής των αλλαγών στο νόμο για την αδήλωτη εργασία, οι οποίες υιοθετήθηκαν το Μάρτιο, τάχθηκε το 75,54% των ψηφοφόρων και υπέρ το 24,46%. Το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων ήταν στο 0,73% και το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 40,22%.
Επίσης, το 71,01% των πολιτών καταψήφισε τις αλλαγές στο νόμο που εισάγει περιορισμούς στην πρόσβαση στα αρχεία των υπηρεσιών πληροφοριών της κομμουνιστικής περιόδου. Το 28,99% ψήφισε υπέρ των αλλαγών, το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων ήταν 1,60% και η συμμετοχή 40,19%.
Ο πρώην δεξιος πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, ο οποίος είναι πρόεδρος του ισχυρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βουλή, του δεξιου Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των ανεπίσημων αποτελεσμάτων ότι οι Σλοβένοι, λέγοντας όχι στους τρεις νόμους καταψήφισαν «κακές λύσεις» και την «αλαζονεία της τωρινής κυβέρνησης».
Οι πολίτες ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα έδωσαν ψήφο δυσπιστίας στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και στην κυβερνώσα πλειοψηφία στη Βουλή, τόνισε ο κ. Γιάνσα, ο οποίος θεωρεί ότι η καλύτερη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι οι πρόωρες εκλογές.
Ο κ. Γιάνσα ζητεί εδώ και μήνες τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, από τότε άρχισαν να μειώνονται τα ποσοστά δημοφιλίας της κεντροαριστερής κυβέρνησης, λόγω της βραδείας οικονομικής ανάκαμψης, της αύξησης της ανεργίας και της αναποτελεσματικότητας των μεταρρυθμίσεων.
Από τον κυβερνητικό συνασπισμό, στις αρχές Μαΐου αποχώρησε το κόμμα Συνταξιούχων- Desus, λόγω εσωτερικών διαφωνιών.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, δήλωσε ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.
«Δεν υπάρχουν νικητές από την απόρριψη της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα στο δημοψήφισμα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει επιτελέσει το έργο της, καταρτίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει το έργο της όσο έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.
«Η ερώτηση είναι ποιοι είναι οι ηττημένοι και ποιοι οι νικητές. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν νικητές», υπογράμμισε ο κ. Παχόρ. Τόνισε ότι η αποτυχία εφαρμογής της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα συνιστά εμπόδιο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και κάλεσε τους αντίπαλους της μεταρρύθμισης να παρουσιάσουν τις εναλλακτικές λύσεις τους.






Νικητής δηλώνει ο Ογιάντα Ουμάλα
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 08:00
Ο αριστερός υποψήφιος Ογιάντα Ουμάλα δήλωσε πως πιστεύει ότι «κέρδισε τις προεδρικές εκλογές» στο Περού με βάση των πρώτα μερικά αποτελέσματα και τις προβολές και ετοιμάζεται να «γιορτάσει τη νίκη» με τους οπαδούς του σε πλατεία στο κέντρο της Λίμα.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις πληροφορίες μέχρι να επιβεβαιωθούν επισήμως τα αποτελέσματα, όμως θα πάω να μοιραστώ με το λαό τη χαρά της νίκης μας», δήλωσε ο Ουμάλα.
«Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε και αυτός ο πρόεδρος θα είναι από τις 28 Ιουλίου πρόεδρος όλων των Περουβιανών», δήλωσε ακόμη ο Ουμάλα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να σχηματίσει μια «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» για να υλοποιήσει την εντολή του για μια μεγαλύτερη κοινωνική ολοκλήρωση, για ένα «Περού για όλους».
Η δεξιά υποψήφια πρόεδρος του Περού Κέικο Φουχιμόρι δήλωσε ότι θα παραδεχθεί την ήττα της στον δεύτερο γύρο των εκλογών εάν τα επίσημα αποτελέσματα που αναμενόταν να δοθούν αργότερα την Κυριακή (πρωί Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) στην δημοσιότητα επιβεβαιώσουν τα έξιτ πολ και τις προβλέψεις βάσει δειγμάτων των αποτελεσμάτων που προβλέπουν ότι κερδίζει ο κεντροαριστερός εθνικιστής Ογιάντα Ουμάλα.
Η Φουχιμόρι απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει ανακαταμέτρηση.
Οι προβλέψεις βάσει δείγματος των ψήφων που έκαναν τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων δίνουν τη νίκη στον Ουμάλα με διαφορά που κυμαίνεται από το 2% ως το 4,4% των ψήφων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Datum, Ipsos-Apoyo, CPI και Transparencia, ο Ουμάλα συγκέντρωσε από 51 ως 52,2% των ψήφων, ενώ η Φουχιμόρι έλαβε από 47,8% ως 49%. Σύμφωνα με τις εταιρίες, οι προβλέψεις τους ενέχουν πιθανότητα στατιστικού σφάλματος σε ποσοστό ±1%.





Φαβορί ο Gruevski στις εκλογές των Σκοπίων
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 20:54
Έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες που στήθηκαν σήμερα στην ΠΓΔΜ για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη σε γενικές γραμμές ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Τις σημερινές εκλογές επιτήρησαν και 480 ξένοι παρατηρητές (οι περισσότεροι από τον ΟΑΣΕ).
Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, το ποσοστό συμμετοχής, δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες, κυμάνθηκε στο 53,86%, δηλαδή κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των προηγούμενων εκλογών, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008.
Βάσει κάποιων προεκλογικών αναλύσεων, η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής θα επηρεάσει υπέρ της το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κρατική εφορευτική επιτροπή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Οι εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που θα έχει 123 βουλευτές, αφού στους 120 που υπήρχαν έως σήμερα προστίθενται ακόμη τρεις που θα εκλεγούν από τους ομογενείς σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, στις σημερινές εκλογές αναμένεται να επικρατήσει ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Nicola Gruevski, ωστόσο φαίνεται ότι θα έχει σημαντικές απώλειες.






Δημοσκόπηση: Το 81% των Ισπανών δίνει δίκιο στους «Αγανακτισμένους»
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 20:49
Στην Ισπανία, χιλιάδες «Αγανακτισμένοι», που αποτελούν μία εστία κοινωνικής σύγκρουσης χωρίς προηγούμενο, παραμένουν και σήμερα στην πλατεία της Μαδρίτης, Puerta Del Sol.
Αν και δεν διαγράφεται ένα κλίμα συναίνεσης ως προς το τι θα απογίνουν οι εκατοντάδες σκηνές πάνω στην πλατεία και το πώς θα αντιμετωπιστούν με διάρκεια τα προβλήματα από την άποψη της υγιεινής και της ασφάλειας, εντούτοις ο εκπρόσωπος των «Αγανακτισμένων», Πάκο Άντρες, δηλώνει σήμερα ότι «το κίνημα θα συνεχίσει, οπωσδήποτε και τις επόμενες βδομάδες να δίνει το ''παρών'', παρά τις επιμέρους διαφωνίες μεταξύ των διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό του. Οι σκηνές μας είναι ένα σύμβολο. Αν όλες εξαφανιστούν, τότε τελειώσαμε».
Πάντως, η «Επιτροπή για τις Τέχνες» έλυσε, σήμερα, τη μεγάλη σκηνή της κι άφησε στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ μόνον ένα ατελιέ ζωγραφικής, όπου δεσπόζει μία σύνθεση έξι μεγάλων ξύλινων πανό, στο σχήμα του εξαγώνου, πάνω στα οποία μπορεί να ζωγραφίσουν όσοι απ τους «Αγανακτισμένους» το επιθυμούν.
Οι «Αγανακτισμένοι», που έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνιση την 15η Μαΐου, διαμαρτύρονται για το πολύ υψηλό ποσοστό ανέργων --21,29% του ''ενεργού'' πληθυσμού, και που στις ηλικιες 18 μεχρι 30 φτανει το 45%-- για τις πολλαπλές αβεβαιότητες, διαθέτουν δε την ψυχική συμπαράσταση του 66% του ισπανικού πληθυσμού (έναντι 21% που διαφωνεί με τις πρακτικές τους), όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εφημερίδας «El Pais» στο σημερινό φύλλο της.
Μάλιστα, το 81% των ερωτηθέντων απαντά ότι «οι Αγανακτισμένοι έχουν δίκιο». Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν στηθεί καταυλισμοί από σκηνές σε 56 μεγάλες πλατείες, σε όλη την Ισπανία.
Αναμένεται το κίνημα των «Αγανακτισμένων» να κινηθεί ακόμα πιο δραστήρια την 11η Ιουνίου, οπότε αναλαμβάνουν επίσημα καθήκοντα οι πρόσφατα εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες. Συγκεκριμένα, για την ημέρα εκείνη σχεδιάζεται πέντε καραβάνια «Αγανακτισμένων», από διάφορα μέρη της Ισπανίας, να συγκλίνουν στην πρωτεύουσα Μαδρίτη.






Νέα στοιχεία για την προέλευση του βακτηρίου E.coli
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 21:13
Φυτεμένοι σπόροι, κυρίως αγριοκύμινου ή παπαρούνας, στη μορφή σαλάτας που καταναλώθηκαν στον βόρειο τομέα της Γερμανίας, μπορεί να ευθύνονται για την επιδημία από το βακτήριο E-coli», το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή 22 ανθρώπων στην Ευρώπη (21 στη Γερμανία), ενώ οι ασθενείς ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες, ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό Υπουργείο Γεωργίας στο Αμβούργο.
Πάντως, ο υπουργός, Gert Liedeman, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι ακόμα το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του την οριστική απόδειξη για τον ισχυρισμό του αυτόν.
«Συνιστούμε, όμως, στους καταναλωτές, στη βάση ισχυρών ενδείξεων, να μη καταναλώνουν τέτοιους σπόρους» πρόσθεσε ο Liedeman. Διευκρίνισε ότι «αύριο Δευτέρα θα προκύψουν τα πλήρη αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων», που ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνουν, με σπόρους από ένα αγρόκτημα στο Uelzen.
Το αγρόκτημα αυτό εξάγει τους σπόρους αγριοκύμινου και παπαρούνας, για παρασκευή σαλάτας, σε κράτη μέλη της Ε.Ε. και την Άπω Ανατολή, πρόσθεσε ο τοπικός υπουργός Γεωργίας στο Αμβούργο, χωρίς, όμως, να κατονομάσει συγκεκριμένα κράτη.
Στο Αμβούργο η καρδιά της κρίσης
Παρά την ύποπτη σπουδή των γερμανικών αρχών να φωτογραφίσουν ως υπεύθυνα τα ισπανικά αγγούρια και άλλα αγροτικά προϊόντα, επίκεντρο του «εφιάλτη» παραμένει όλο αυτό το διάστημα η βόρεια Γερμανία και κυρίως η ευρύτερη περιοχή εντός και πέριξ του Αμβούργου. Ολα τα θύματα είτε έμεναν μόνιμα στο Αμβούργο, είτε είχαν περάσει από την περιοχή ως περαστικοί ταξιδιώτες, όπως συνέβη και με μία 50χρονη Σουηδέζα που πέθανε στη χώρα της την περασμένη βδομάδα από το σύνδρομο HUS...
Χίμαιρες και υβρίδια...
Περα απο τις παρλαπιπες του μαλακα γερμανου υπουργου που προσπαθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα, παραμενει και συνεχεια επιβεβαιονεται η θεωρεια οτι το βακτηριο ξεφυγε μεσα απο εργαστηρια. Την περασμένη Τρίτη, η γερμανική εφημερίδα «Σουντόιτς Ζεϊτούνγκ» («Suddeutsche Zeitung»), επικαλούμενη δηλώσεις ειδικών του γερμανικού ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ανέφερε πως η επιδημία οφείλεται σε μία χίμαιρα που περιέχει γενετικό υλικό από διάφορα παθογόνα βακτήρια του είδους E. coli και ακολουθίες DNA βακτηρίων της πανούκλας!
Την Πέμπτη, 2/6, εξακριβώθηκε η ταυτότητα του βακτηρίου. Οπως λένε, το συγκεκριμένο είδος εντερο-αιμορραγικού βακτηρίου της οικογένειας «e.coli 0104» εμφανίζεται πρώτη φορά. Είναι καινοφανές υβρίδιο, που προέκυψε από το συνδυασμό του γενετικού υλικού δύο διαφορετικών βακτηρίων ιδιαίτερα παθογόνων και τοξικών (αφού μεταξύ άλλων παράγουν τη θανατηφόρα τοξίνη Shiga). Στο καινοφανές βακτήριο αναφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη η ειδικός Ασφάλειας Τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χίλντε Κρους.Οπως είπε, «είναι γενικά σύνηθες τα βακτήρια να ανταλλάσσουν γονίδια και να εξελίσσονται συνεχώς. Είναι, όμως, δυσεξήγητο από πού προήλθε αυτή η νέα ποικιλία, η οποία πρώτη φορά εντοπίζεται σε ασθενείς».
Ενήλικες και γυναίκες τα θύματα...
Ενα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του βακτηρίου είναι πως δεν προσβάλλει παιδιά και υπερήλικες όπως γινόταν έως πρότινος, αλλά ενήλικες και κυρίως γυναίκες. Το 95% των ατόμων που νόσησαν ή ασθενούν από το σύνδρομο HUS είναι άνω των 18 ετών. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι γυναίκες! Μιλώντας στο BBC, η Δρ. Ουλφ Γκέμπελ από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βερολίνου σημείωσε ότι το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη ποικιλία βακτηρίων έχει κάτι που ευνοεί την ανάπτυξή τους στο σώμα γυναικών, να σχετίζεται δηλαδή με κάποιες ορμόνες, όπως συμβαίνει, ούτως ή άλλως, και με άλλα είδη βακτηρίων που προσβάλλουν περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες εθνοτικές ή φυλετικές ομάδες πληθυσμών και όχι όλες.
Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και τα συμπτώματα που προκαλεί η δράση αυτών των τοξικών βακτηρίων σε αρκετούς από τους ασθενείς.
Ο 62χρονος νεφρολόγος Ρολφ Στολ, επικεφαλής στην Ιατρική Κλινική και Πολυκλινική του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Αμβούργου - Επεντορφ, που δέχθηκε τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», αναφέρθηκε σ' αυτά τα συμπτώματα. Οπως σημείωσε, «το ανατριχιαστικότερο όλων είναι ο τρόπος που αλλάζουν οι ασθενείς... Η επίγνωση της πραγματικότητας που έχουν θολώνει. Δυσκολεύονται να εκφραστούν με τις σωστές λέξεις και δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται. Αντιμετωπίζουμε μία νέα κλινική εικόνα. Κανείς από τους γιατρούς μας δεν αντιμετώπισε ποτέ κάτι τέτοιο».
Ο ίδιος σημειώνει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά μέρα με τη μέρα, διευκρινίζοντας ότι ετησίως στη Γερμανία πάθαιναν «Αιμολυτικό Ουραιμικό Σύνδρομο» λιγότερα από 60 άτομα, ενώ σήμερα τα κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 100 ημερησίως...



17.30





Λιβύη: 'ανθρωπισμός' μέχρι τα Χριστούγεννα και βλέπουμε
από Telegraph 11:40πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας παραδέχεται οτι η ΝΑΤΟϊκή επέμβαση εναντίον της Λιβύης μπορεί να συνεχιστεί και μετά τα Χριστούγεννα!
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8557923/William-Hague-admits-Libya-campaign-could-continue-beyond-Christmas.html
Ενώ ο εγκληματικός πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης δεν φαίνεται να έχει φέρει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους επτιθέμενους, καθώς μετά από τρεις μήνες φονικών βομβαρδισμών, εμπάργκο και ναυτικού αποκλεισμού οι αντικαθεστωτικοί δεν φαίνονται ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση παρά τη θηριώδη υποστήριξη, οι ΝΑΤΟϊκοί επιμένουν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.
Απορρίπτουν τη μία ειρηνευτική πρόταση μετά την άλλη, εντείνουν τους βομβαρδισμούς και κάθε φορά βγάζουν κι άλλο "ένα εργαλείο από το βαλιτσάκι" (όπως ανέφερε ο Καναδός στρατηγός Μπουσσάρ για τα ελικόπτερα που επιστρατεύει τώρα η 'συμμαχία'), προσπαθώντας να παρουσιάσουν την κλιμάκωση του πολέμου ως 'ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη'.
Ο Ουίλλιαμ Χαίηγκ ωστόσο, παραδέχτηκε οτι η επιχείριση αλλαγής καθεστώτος (όπως πλέον ανοιχτά χαρακτηρίζεται η 'ανθρωπιστική παρέμβαση') μπορεί κάλλιστα να συνεχίζεται..μέχρι τον επόμενο χρόνο, καθώς η αισιόδοξη εικόνα που προβάλλει η 'συμμαχία' και τα φίλια ΜΜΕ περί κατάρρευσης του καθεστώτος δεν φαίνεται να επαληθεύεται.





Παρέμβαση ΚΚΕ μ-λ στο Συνταγμα
από **** 1:34πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Κι αναφέρομαι στο κκε μλ που εμφανίστηκε σήμερα στη συγκέντρωση με 20 μέλη του και μοίρασε φυλλάδιό του. Καποια φασιστομουτρα στη μία ώρα που έμεινα τους έκραζαν ακατάπαυστα. Αυτοί προάσπιζαν την παρέμβασή τους ως ένδειξη ειλικρίνειας.
Φίλε
από ανένταχτος 3:10πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Τωρα δεν ξερω αν θα με πιστέψεις-αλλά δεν ανήκω κάπου-κατεβαίνω κοντα 10 χρονια όμως, σε πορειες με εξωκοινοβουλευτική κ αναρχικους στο δρόμο χωρις να μαι σε ομαδα. Λοιπόν εγω τις πρώτες μέρες έχωσα πολλή κουβέντα κ κατηγορίες σε όλη την εξω/κη κ στους αναρχικους που δεν κατέβηκαν με πανό κ ταυτότητα πολιτική. Γιατι; Για να μην ποινικοποιηθεί η εξ/κη αριστερα κ ο αναρχικος χώρος που είναι οι μόνοι που έχουν λόγο τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος δεν ξέρει φίλε τι είναι το μ-λ, το ναρ, η ΑΚ, πολλοί δεν ηξεραν καν οτι υπάρχουν πρωτοβάθμια. Ίσα-ίσα που θα πρεπε κ οι αναρχικοι να μοιράσουν κ χαρτι κ τρικάκια, να δει ο κόσμος που δεν κατεβαίνει ποτε κ κινητοποιήθηκε πρωτη φορα σήμερα, οτι δεν είμαστε ούτε τέρατα ούτε γραφικοί αλλά ότι παλεύουμε καιρό για τα αυτονόητα. Να παρει μια μαλακια σπίτι να τη διαβασει. Κ να ναι γραμμενη από εμάς για εμάς κ όχι από τον Πριτέντερ κ τα λοιπά άντερα. Κ ταπεινή μου προσωπική θέση είναι πως όπως δεν υποκύπτω στην λκαταστολη κ ξανακατεβαινω, έτσι δεν υποκύπτω σε οποιοδήποτε φασισμό θέλει να μου ακυρώσει την ταυτότητά μου την πολιτική που δεν την κουβαλάω φίλε-απλά προκύπτει από μέσα μου.
Αν ήταν έτσι έπρεπε να χτυπηθουνε σημερα οι 40 παπαδες, οι φέροντες ελλ.σημαίες κ κυρίως το ΠΑΜΕ που μοιραζε προκύρηξη κατω απ την πλατεία. Δεν πάει έτσι. Η φαση είναι ζόρικη κ δεν πρέπει να ξεχνάει ο καθένας ούτε ποιος είναι ούτε τί έχει να κάνει.
΄Δεν είναι τυχαίο που όλη την πρώτη-δύσκολη-βδομάδα οι αναρχικοί φίλε κάνανε σαπορτ στο μ-λ κ στήριζαν το δικαίωμα του να έχει προκήρυξη. Αυτο για εμενα ήταν αλληλεγγύη. Και να σου πω περιμένω να ξαναδω χαρτια αναρχικων αριστερών κ συλλογικοτήτων. Η συνελευση τα ψήφισε ξανα κ ξανα απο τη 2η κ 3η μερα και θελει όσους ειναι πρόθυμοι να τη στηρίξουν. Σαν θεμα εχει λήξει μερες τωρα κ το χαρτι του μ-λ όσο εχω δει μοιράζεται από την πρώτη στιγμή. Απλα χτες το είδαν οσοι κατεβηκαν πρωτη φορα
Και τέλος μη ξεχνας φίλε ότι άμα γίνει πέσιμο, στην εξ/κη κ στα γερα μπλοκα θα βρει ο περαστικός απάγκιο. Καλό θα είναι την 15η να είμαστε όλοι συγκροτημενοι, προσεκτικοι κ αλληλέγγυοι. Να δει ο κόσμος πια από κοντά κ να έχει όλα τα στοιχεία να σχηματίσει άποψη
συντροφικά
!
από ! 3:27πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
ποιοι εξεγερμένοι μωρέ είστε; μα καμία επαφή με την πραγματικότητα ποια;
όσο για το κκε-μλ καλά έκανε και δεν συμμετείχε στο πάρτυ μασκέ. λες και οι άλλοι κομματικοί που το παίζουν δήθεν μεμονωμένα άτομα δεν έχουν προσυμφωνήσει πράγματα ούτε πάνε να περάσουν το δικό τους. λες και είναι κακό να είσαι οργανωμένος κάπου και αντί να πείσουμε τον κόσμο ότι οι οργανώσεις μας δεν είναι του διαβόλου, πρέπει να τις διαλύσουμε και να πάμε τόσα χρόνια πίσω.
Από όσο έχω καταλάβει
από Kapoios 5:34πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Από όσο έχω καταλάβει, πήραν μια απόφαση ρίσκο. Να απαντήσουν τώρα στην ισοπέδωση όλων των κομμάτων (ανεξαρτήτως προσφοράς και ιδεολογίας) με ρίσκο να απομονωθούνε ή να το αφήσουν με την ελπίδα πως η τρομοκρατία ενάντια στο εξω/βουλιο και στον αναρχικό χώρο κάποια στιγμή θα αλλάξει; Και οι δύο αντιμετωπίσεις έχουν τα προβλήματα τους, γιατί εγώ θεωρώ πολύ προβληματικό οι πάσης φύσης οργανωμένοι να εκθειάζουν το ακομμάτιστο όταν μιλάνε (στην καλύτερη ρε φίλε μην λες τίποτα, όχι να βάζεις μάσκα και να το παίζεις ακομμάτιστος). Η αυτολογοκρισία είναι εξίσου προβληματική. Δεν είμαι Αθήνα, αλλά σίγουρα θα προσπαθούσα να υπερασπιστώ το δικαίωμα τους να μοιράζουν υπογεγραμμένα φυλλάδια.
τι ενόχλησε
από μα 11:04πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
όπως ειπώθηκε και παραπάνω, το ζήτημα της παρέμβασης κάποιου με την ταυτότητά του λύθηκε τις πρώτες μέρες. Την τελευταία Κυριακή διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες μοίραζαν ενυπόγραφα. Η φασαρία έγινε με το ΚΚΕ(μ-λ) γιατί; Κατά τη γνώμη μου γιατί ήταν το μόνο με σφυροδρέπανο, αυτό ενόχλησε όσους αντέδρασαν (που σε σύγκριση με τον κόσμο που περνούσε από μπροστά δεν ήταν η πλειοψηφία). Όλοι αυτοί μάλλον δεν ήξεραν καμιά υπογραφή, γνώριζαν όμως το σύμβολο, κι αυτό μου λέει αρκετά για τις πολιτικές αντιλήψεις αυτών που αντέδρασαν.
Πρέπει να είναι πολύ βλάκας κάποιος...
από και αμόρφωτος... 11:41πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Για να βλέπει το σφυροδρέπανο και να πηγαίνει το μυαλό του αμέσως σε κάποιο κόμμα...
Δεν ήταν...
από ΑΥΤΟΠΤΗΣ 11:41πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
..."εκατονταδες λαού" αυτοί που "εκραζαν" το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά άτομα της λεγόμενης "ομάδας περιφρούρησης", που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από το τραπεζακι του μ-λ, και έκαναν την όλη βαβούρα.
Η άμεση δημοκρατία που απαγορεύει τα πολιτικά κείμενα!
από ΜΟΥΛΑΣ ΟΜΑΡ 11:50πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Συγγνώμη παίδες, επικοινωνείτε; ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι να παγορεύουμε σε μια πολιτκή ομάδα να μοιράζει κείμενο;
Από ό,τι ξέρω, αυτό είναι το πρώτο άρθρο σε κάθε φασιστικό σύνταγμα: "απαγορευεται η συγκρότηση πολιτικών κομμάτων, σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων". Δηλαδή αν η "άμεση ακομμάτιστη δημοκρατία" επεκταθεί σε όλους τους κοινωνικούς χώρους τι θα γίνει; Θα πρέπει να διαλυθούν οι πολιτικές συλλογικότητες;
Θα πρέπει να προβληματιστείτε εσείς κύριοι, οι "εντός τόπου και χρόνου", με την "υψηλη διανοητική ικανότητα", γιατί αναπαράγετε σε ένα αντικαθεστωτικό μέσο όλη την Πρετεντερολογία, που αποθεώνει το άτομο, και βγάζει σπυριά στη λέξη συλλογικότητα. Λες και μπορεί κάποιος που ανήκει σε συλλογικότητα να πάθει λοβοτομή και να έρθει στο κίνημα σαν άτομο, χωρίς τη συλλογική του συνείδηση! Λες και αυτοί που δεν δηλώνουν την ταυτότητα τους, μιλάνα σαν άτομα!
Δεν αντιλαμβάνεστε, εσείς οι "έξυπνοι", ότι έχει στηθεί μια προπαγάνδα από τα πάνω, από τα κυρίαρχα κόμματα, να μην μολυνθούν οι συγκεντρώσεις από τα σωματεία, από της κινήσεις γειτονιάς, από τις οργανώσεις της Αριστεράς, από εσας τους αναρχικούς, από όλους όσους μπορούν να κάνουν αυτό το κίνημα επικίνδυνο; Δεν καταλαβαίνεται ότι το μεγαλύτερο καπέλο είναι αυτό των τάχα μου ακομμάτιστων; Οι οποίοι ακομμάτιστοι λυσσάνε με σωματεία βάσης, λυσσάνε με εμάς, αλλά είναι έτοιμοι να καλοσορίσουνε στο βήμα κάθε μεσσία, κάθε βουλευτή που θα παραιτηθεί, κάθε εθνοσωτήρα Θεωδοράκη, κάθε Αντωνίου δικηγορου υποψηφιου βουλευτη του ΛΑΙΚΟΡΘΟΔΟΞΟΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ που έκανε μύνηση στον προθυπουργό, κάθε Κασσίμη, κάθε πρύτανη και πάει λέγοντας;
Εσείς οι "έξυπνοι", που δε βάζετε "αυτογκόλ", και νιώθω σα να μην μπήκα στο ίντυ αλλά σα να διαβάζω "ΤΑ ΝΕΑ"...
Ποιά πλειοψηφία;
από antigeitonies 12:36μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Kατ' αρχήν το ΚΚΕ(μ-λ) ήταν εκεί από τις 6 παρά. Είχανε διασκορπιστεί σε όλη την πλατεία και πάνω και κάτω και μοίραζαν την προκήρυξή τους. Μέχρι τις 7+ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όχι ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι που σχολίαζαν αρνητικά αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς όλοι το συζητάγανε και κυρίως συζητάγανε το πως θα συνεχιστεί αυτό το κίνημα.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως περιφρούρηση ήρθαν μπροστά στο τραπεζάκι και άρχισαν να ουρλιάζουν, να σηκώνουν πικέτες κατά των κομμάτων και να ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ τον κόσμο που ήθελε να πάρει προκήρυξη να την πάρει. Οι "εκατοντάδες" που λες ήταν αυτοί με τα ταμπελάκια και όχι όλοι γιατί ακόμη και από αυτούς αρκετοί διαχώρισαν η θέση τους.
Οι δικαιολογίες είχαν ποικιλία. Από την "απόφαση" συνέλευσης, την ανάγκη να μας προστατεύσουν από τους ...ακροδεξιούς, μέχρι το ότι το τραπεζάκι (50Χ50 cm) ενοχλούσε και όχι το μοίρασμα προκήρυξης!!!
O κόσμος είτε συμφωνούσε είτε όχι με την παρουσία κομμάτων στη συντριπτική του πλειοψηφία αναγνώριζε το δικαίωμα του καθένα να εκφράζεται όπως θέλει.
Σε μια εποχή που η αριστερά, κυρίως η εξωκοινοβουλευτική, ο αντεξουσιαστικός και αναρχικός χώρος βρίσκονται στο στόχαστρο του συστήματος η υποταγή στα κελεύσματα του συστήματος, των Πρετεντέρηδων και των ...Σκάιδων, που στο όνομα του ακομμάτιστου στοχεύουν οτιδήποτε κινηματικό και πολιτικό είναι οργανωμένο και αμφισβητεί στα ίσα το σύστημά τους σε μια προσπάθεια ακόμη και να το απαγορεύσουν είναι τεράστιο λάθος.
Τώρα αν κάποιοι αριστεροί ή αναρχικοί δεν αισθάνονται καλά με αυτό που είναι και αποδέχονται την ταύτισή τους με το αστικό πολιτικό σύστημα είναι δικό τους ζήτημα.
Μιλάτε οι "ακομμάτιστοι" για αυτούς που διαμαρτύρονται και δεν βλέπετε τους χιλιάδες που πήραν την προκήρυξη, την όποια προκήρυξη. Μιλάτε για σεβασμό των αποφάσεων μόνο που δεν βλέπετε ότι η εφαρμογή τους γίνεται πολύ επιλεκτικά. Γιατί και οι ρατσιστές δρουν ανενόχλητοι και δεν βλέπεται ότι οι μετανάστες είναι ελάχιστοι, κάτι που το έχουν σαν επιχείρημα πολλοί των χώρων μας που αρνούνται να έρθουν στο Σύνταγμα. Κατά τα άλλα σας ενοχλεί ο ...κίνδυνος μη δουν κάποιοι το σφυροδρέπανο και δεν ξαναπατήσουν. Όταν τέθηκε στα πηγαδάκια το ζήτημα η απάντηση που πήρα ήταν ότι η δικαιοδοσία της συνέλευσης και της γραμματείας περιορίζεται γύρω από το ...συντριβάνι!
Τώρα τα περί "ψηφαλάκια" και λοιπά εδώ είμαστε και γνωριζόμαστε, τους μόνους που δεν μπορείτε να κατηγορήσετε είναι το ΚΚΕ(μ-λ) για ψηφοθηρία!
Ναι εμείς θα συνεχίσουμε κόντρα στα κελεύσματα της εξουσίας να εμφανιζόμαστε όπως κάθε φορά επιλέγουμε εμείς και οι συναγωνιστές μας ακόμη και όταν αυτές οι απόψεις έχουν την πλειοψηφία, και θα υπερασπιζόμαστε το ίδιο δικαίωμα για κάθε συλλογικότητα όσο και να διαφωνούμε. Οπως κάνουμε χρόνια τώρα που παντού σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες το συστημικά κόμματα προβάλουν το ακομμάτιστο και το ανοργάνωτο. Έτσι κι αλλιώς μειοψηφία είμασταν πάντα όπως όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε να αυτοκαταργηθούμε;
Έχουν κάνει σημαία τους οι "ακομμάστοι" τη μη πρόκληση. Προς το σύστημα, λες και αυτό αν θέλει να χτυπήσει θα ζητήσει την άδειά τους και γι' αυτό όταν ζητήθηκε να καταδικαστεί το χτύπημα στα λουλουδάδικα κάνανε την πάπια. Προς τους ακροδεξιούς τους οποίους όμως δεν τους διώχνουμε μήπως και τσαντιστεί μαζί τους κανένας κομμουνιστής ή αναρχικός. Προς τους ρατσιστές οπότε καλό θα είναι να διωχθεί ο μετανάστης (έγινε και αυτό). Προς αντιοργανωτικούς οπότε απαγορεύουμε στους επί δύο βδομάδες καταληψίες απεργούς του ΤΤ να φέρουν το πανό τους με την υπογραφή τους κ.λπ., κ.λπ..
Παράλληλα όμως κάνουμε και τα στραβά τα μάτια όταν οι έχοντες τη συγκεκριμένη άποψη για το χρέος μας τη φοράνε καπέλο με εκδηλώσεις ακομμάτιστων συριζαίων και δημοκρατικοαριστερών, αντικρατιστές του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας και περιφερόμενους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τη Σπίθα και τους "300" φασίστες.
Θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμη. Από το πως και με ποιές διαδικασίες συγκροτήθηκε η λεγόμενη γραμματεία η οποία μονίμως χάνει τα τηλέφωνα κάποιων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν μέχρι και το πως γίνεται σε μια συγκέντρωση της "δημοκρατίας", της " ελευθερίας" και 'γω δε ξέρω τι άλλο τα πρώτα άρθρα να αφορούν ....απαγορεύσεις! Και μάλιστα να τις υπερασπίζονται και άνθρωποι που δηλώνουν "αναρχικοί" και "αντεξουσιαστές"!
Καταγγελίες...
από Ε.Β. 1:35μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Από τη μία, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι καταγγέλλουν το ΚΚΕ(μ-λ) που "τολμάει" να μοιράζει την άποψή του υπογεγραμμένη. Που αποφασίζει να ξαναδιεκδικήσει το δικαίωμά του να λέει φανερά την πολιτική του άποψη. Που αρνείται να τσουβαλιαστεί στο "όλα τα κόμματα είναι ίδια", αποδεχόμενο μια αταξική προσέγγιση που υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που είσαι κόμμα είσαι ενάντια στο λαό και τους αγώνες του.
Από την άλλη, είναι εκείνοι που καταγγέλλουν όλους τους κομματικούς που κρύβουν την υπογραφή τους και προσπαθούν περάσουν την άποψη της οργάνωσής τους συγκαλυμμένα, από τη γραμματεία και τις συνελεύσεις έως τις συζητήσεις και τις επιτροπές και απαιτούν "να μας πείτε ποιοι είστε" (εκτενή και πολυπληθή σχόλια περί αυτού στο φόρουμ του real-democracy.gr).
Στην τρίτη πλευρά όλων αυτών, είναι ένα σύστημα που κι αυτό έχει να κάνει τις δικές του... καταγγελίες. Καταγγέλλει -και μάλιστα δια της πιο σκληρής βίας- τους απεργούς που διαδηλώνουν ενάντια στο Μνημόνιο. Καταγγέλλει το λαό και τη νεολαία που αρνούνται να παραδώσουν τη χώρα τους μεζεδάκι στο μεγάλο φαγοπότι των ισχυρών.
Πολύ περισσότερο, καταγγέλλει έναν ολόκληρο λαό που πήρε τους δρόμους και τις πλατείες, ΜΑΖΙΚΑ και ΕΠΙΜΟΝΑ.
Κι αν έχει ένα φόβο αυτό το σύστημα, είναι να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ο λαός αυτός να παλεύει και να αποκτάει η πάλη του εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την κάνουν ΝΙΚΗΦΟΡΑ. Και γι' αυτό πρέπει ο αγώνας αυτός να έχει τουλάχιστον στοιχειώδη δημοκρατικά χαρακτηριστικά και να μην κάνει πλάτες σε όσους τρίβουν τα χέρια τους όταν πετιέται η πολιτική (γιατί ακούστηκε και αυτό μέσα σε όλα τα "ακομμάτιστα") στα σκουπίδια. Να μην κρύβεται η "οργή του ακομμάτιστου" πίσω από την πιο κομματική και πιο δογματική άποψη και πρακτική που μπορεί να υπάρξει και μάλιστα με την κάλυψη της ταμπελίτσας του “ειρηνοποιού”, του “ψύχραιμου” ή όποιου άλλου αντίστοιχου.
Ας προσέξουμε λοιπόν από τι περιφρουρούμε την πλατεία. Την περιφρουρούμε στ' αλήθεια από τους πραγματικά επικίνδυνους παράγοντες; Από τις κλούβες μπροστά στην Ερμού που αδειάζουν διμοιρίες ΜΑΤ, από τα δακρυγόνα στη Β. Σοφίας, από τα κάγκελα στην Αμαλίας, από την αύρα στη Ρηγίλλης, από τους ακροδεξιούς και τους φασίστες που κάνουν παρέλαση στη Μ. Βρετανία, από ένα ολόκληρο σύστημα για το οποίο ο λαός και ο μαζικός του αγώνας είναι ο πιο δυνατός εχθρός; Ή μήπως την περιφρουρούμε από την πολιτική συζήτηση, από όλα εκείνα που το σύστημα μας έπεισε ότι είναι η πηγή όλων των κακών, γιατί θέλει το ίδιο να διαφυλάξει την ύπαρξή του;
“Όλα τα κόμματα είναι ίδια” και “Όλοι μαζί τα φάγαμε” λοιπόν...
λιγο σεβασμος
από δημητρης 1:45μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
σε μια οργανωση που παρα τις αδυναμιες της ...τολμα και βγάζει τα κάστανα απο τη φωτια...όταν οι φοβερες και τρομερες οργανωσεις της εξωκοινοβουλευτικης..,τα μεγάλα κόμματα της αριστερας ..α και φυσικα το μεγα κόμμα της Αναρχίας... παιζουν το παλιο εκεινο παιχνιδακι μανταρινι βγαινεις...πορτοκάλι κρυβεσαι!!!
και σε όσους κανει εντυπωση η σταση του ΚΚΕμλ ρε παιδια αυτοι εκει οι μουλουδες ειναι κομμουνιστες..τι να κανουμε και οι κομμουνιστες όχι μονο στα συμβολα αλλα πάνω απ όλα στην διαλεκτικη πολιτικη σκέψη...
εδω οι κομμουνιστες δεν φοβηθηκαν τις εξοριες , το θανατο ..για να μην υπογραψουν δηλωσεις μετανοιας...και εσεις πειριμενετε με τετοιες παρακαταθηκες...να φοβηθουν σημερα απο κατι ..περιφρουσεις ακομματιστων που αν και εναντια στην πρωτοπορια εχουν βαφτισει τους εαυτους τους πρωτοπορια της πλατειας;;;
Συμφωνω με τον παραπανω... η χουντα απαγορευε τα κομματα και τα συνδικατα.!!! καποιοι παρα τις ιδεαλιστικες κορωνες περι αμεσοδημοκρατιας... ρεπουν προς τον φασισμο! ευγε
Kαι ο Μπομπολας είναι ακοματιστος!
από Αττικη Οδος 1:46μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Ακόμα και το «Έθνος» του ακομμάτιστου Μπόμπολα καταδικάσει την παρέμβαση του ΚΚΕ μ-λ…….Μηπως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το ποιους τελικά βολεύει το «ακομμάτιστο»
Ποιό κόμμα της αναρχίας?
από Ηayy@m 1:49μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Πλάκα μας κάνεις; Μπράβο στο ΚΚΕ μλ
κάποιοι προβληματισμοί
από Stewie Griffin 2:16μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Οι προβληματισμοί μου έχουν να κάνουν με το αρχικό κείμενο.
Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν εμφανίστηκε χθες με την προκήρυξη κτλ εμφανίζεται έτσι από τη δεύτερη μέρα και μου φαίνεται παράδοξο που χρειάστηκε δυο βδομάδες να το αντιληφθεί κάποιος που συμμετέχει τόσο ενεργά.
Το 90% αυτών που αντιδρούν έντονα, εδώ και 2 εβδομάδες, περίπου είναι οι ίδιοι τύποι οι οποίοι το παίζουν περιφρουρητές και λέω το παίζουν γιατί δεν καταλαβαίνω πως ενώ έχεις του χαμού τους μπάτσους μπροστά στη βουλή, στην Καραγιώργη Σερβίας και αλλού αυτοί αναλώνονται στο αν θα μοιράζει κάποια συλλογικότητα κάποιο χαρτί στο Σύνταγμα. Οι περιφρουρητές των κινηματικών διαδικασιών τις περιφρουρούν από τους εχθρούς αυτών και άρα το σύστημα, εκτός αν το σύστημα είναι το ΚΚΕ(μ-λ), το Ξεκίνημα, το ΣΕΚ και δεν ξέρω γω ποιος άλλος μοίραζε προκήρυξη. Οι ίδιοι περιφρουρητές δεν έκαναν κανένα χαμό στο τραπεζάκι της ΕΛΕ όσες μέρες υπήρχε το οποίο μάλιστα σε αντίθεση με την προκήρυξη του μ-λ είχε αντιπαραθετικό περιεχόμενο από το ψήφισμα της πλατείας που δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος. Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την περιφρούρηση;
Θα διαφωνήσω πως δεν κρύβουν την ταυτότητά τους όσοι ανήκουν σε συλλογικότητες, μάλλον σε άλλη πλατεία Συντάγματος πηγαίνω. Γιατί εγώ βλέπω τον ΚΟΕτζή να το παίζει dikaioma.gr, δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να το παίζει σκέτα αντιρατσιστής, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απλά μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πάει λέγοντας. Κάποιοι αφήνουν τις "ταμπέλες" τους στην Όθωνος, την Φιλελλήνων και την Αμαλίας και τις παραλαμβάνουν κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία.
Να μας πει επιτέλους κάποιος ποιος ο ρόλος αυτού του τμήματος των περιφρουρητών που την πέφτουν κάθε μέρα στα κόμματα και μόνο, οι οποίοι στην καλύτερη θυμίζουν πορτιέρηδες της παραλιακής, ποιος ο ρόλος του τύπου που ούρλιαζε πως τα μέλη του μ-λ τα παίρνουν και γι αυτό μοιράζουν προκήρυξη (κάτι που δεν ακούμε συνήθως από ακομμάτιστους αγανακτισμένους αλλά από πολύ κομματικούς εγκάθετους), κτλ.
Όπως έχει γραφτεί στο radical desire, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα να διαφωνεί με το ΚΚΕ(μ-λ) και να μην είχε καν υπόψη του όταν το έγραφε, το τι δράση έχει το μ-λ στο Σύνταγμα, (http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_991.html) ότι χρειάζεται:
"Κριτική της προληπτικής φοβίας για εμπλοκή του "κομματισμού", που ουσιαστικά ενισχύει την υπόγεια και ανεξέλεγκτη δράση κομματικών στελεχών και φορέων. Αντίθετα, προσπάθεια να αναγκαστεί το κομματικό σύστημα να εκφραστεί ρητά και συγκεκριμένα απέναντι σε προτάσεις που απορρέουν από κινηματικές διαδικασίες. Μεγιστοποίηση της πίεσης στα κόμματα να εκφράσουν θέσεις, να δώσουν απτές απαντήσεις στις προτάσεις και να διαλέξουν πλευρά συστράτευσης, τόσο από τα "μέσα" όσο και από έξω."
Αυτό κάνει το ΚΚΕ(μ-λ) με την παρέμβασή του και δεν το κάνει για τα ψηφαλάκια, στην βάση της ίδιας λογικής υπερασπίστηκε το δικαίωμα άλλων οργανώσεων να μοιράσουν προκήρυξη και σε άλλες πόλεις όταν τους την πέσανε "ακομμάτιστοι αγανακτισμένοι" και στη βάση της ίδιας λογικής θα προτιμούσε όλες οι οργανώσεις να βγούνε από το καβούκι τους (κάποιοι το κάνουν πλέον έστω και στις παρυφές της πλατείας) και να πουν τη γνώμη τους ανοιχτά στον κόσμο.
Υ.Γ. Στην απεργία όταν θα επιστρέψουμε στο Σύνταγμα, θα αφήσουμε τα πανό και τις σημαίες μας στη Σταδίου;
Κατα... Μπομπολα
από ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! 2:26μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
... "αυθόρμητα" ο "κόσμος" αποδοκίμασε το μ-λ, "εμφανίστηκαν κάποια ταμπελάκια ενάντια στα κόμματα" (απο ποιούς;) , το μ-λ επέμενε, και ήρθαν οι "ειρηνοποιόι" της περιφρούρησης να λύσουν το θέμα. Δε λένε όμως πως το θέμα το δημιούργησαν αυτοί οι λεγόμενοι "ειρηνοποιοί" της περιφρούσησης που ήρθαν πρίν τη φασαρία, με τραμπουκικο τρόπο, μποστα στο τραπεζάκι και απαιτούσαν να σταματήσει ΄τώρα το μοίρασμα", μιλούσαν σαν μπάτσοι με το γουώκι τόκι και αυτοί τελεικά σήκωσαν τα πλακατ.
Απαγορευση κομματων
από Σφυροδρεπανος 2:35μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Παρομοια περιστατικα και σε αλλες πολεις, και με αλλα κομματα. Τι εχουν να πουν οι αμεσοδημοκρατες για αυτο?
και θα ήθελα στην τελική μία απάντηση!
από ΜΟΥΛΑΣ ΟΜΑΡ 2:36μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Τι είναι η άμεση δημοκρατία (εμείς δε χρησιμοποιούμε φανατικά αυτόν τον όρο, ας μας πούνε αυτοί που τον λανσάρανε).
Να επιτρέπεται η ελύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών και απόψεων πολιτκών ομάδων, και των αποφάσεων των αμεσοδημοκρατικών συνελεύσεων σωματείων, συλλόγων και κινήσεων γειτονιάς; Με ποιό δικαίωμα παγορεύουν κάποιοι στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας την έκφραση αποφάσεων που έχουν ληφθεί με άμεση δημοκρατία σε ένα σχολείο, σε μια σχολή, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά;;;
Μήπως κάποιοι θέλουνε να επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;
Με αφορμη τα γεγονοτα
από , 3:03μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Αυτοκλητες "ομαδες περιφρουρησης" προκαλουν φραστικες επιθεσεις και αυτο-προσδιοριζονται ως τηρητες του "ακομματιστου" της "πλατειας". Την ιδια στιγμη οι ελληνικες σημαιες και οι (ακομματιστοι) φασιστες που χαιρετουν ναζιστικα ή σε πηγαδακια βριζουν τους ξενους και τους μεταναστες δρουν ανενοχλητα. Λιγος φασισμος δεν βλαπτει, οταν προκειται για το καλο της "αμεσοδημοκρατιας", ε αγανακτισμενοι τυχοδιωκτες? Μαθετε το καλα, οι Κομμουνιστες δεν λυγισαν σε φυλακες και εξοριες, δεν θα μασησουν τον μικροαστικο τσαμπουκα της "πλατειας".



21.15





Απώλειες για την Αριστερά στις πορτογαλικές εκλογές
Tο 50% της δύναμης του απώλεσε το Μπλόκο της Αριστεράς, στασιμότητα του ΚΚΠ
Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των χθεσινών πορτογαλικών εκλογών όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής και στη συνολική δεξιά στροφή στην οποία επικεντρώθηκαν τα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά και στο επίπεδο των επιδόσεων της αριστερής αντιπολίτευσης, στις οποίες θα εστιάσουμε στο παρόν κείμενο.
«Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές» λέει το τραγούδι αλλά η ευχή «να γίνει της Πορτογαλίας», που διατύπωσαν το τελευταίο διάστημα αρκετοί παράγοντες της αριστεράς, μοιάζει πλέον περισσότερο με εφιάλτη, πράγμα που δεν οφείλεται φυσικά στην προσπάθεια κοινής δράσης της Αριστεράς αλλά κυρίως στο περιεχόμενο της πολιτικής της. Οι πρόωρες εκλογές προκλήθηκαν εξαιτίας του Μνημονίου και σε όλη την προεκλογική εκστρατεία τα ΜΜΕ και τα κόμματα εξουσίας μιλούσαν για τα πάντα εκτός από το Μνημόνιο. Και η αριστερή αντίσταση στο μονόδρομο ήταν απελπιστικά πίσω από τις λαϊκές ανάγκες, με αποκορύφωμα του τυχοδιωκτισμού και της υποταγής της Αριστεράς στους θεσμούς και την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος τη συνεργασία Μπλόκου και.. ΠΑΣΟΚ Πορτογαλίας στις Προεδρικές εκλογές του 2011.
Το Μπλόκο της Αριστεράς (μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) υπέστη συντριπτική ήττα στις χθεσινές εκλογές χάνοντας σχεδόν το 50% της δύναμής του τόσο σε ποσοστά όσο και σε έδρες. Από το εντυπωσιακό 9,9% που απέσπασε μόλις το 2009, κατρακύλησε στο 5,19% και από τις 16 έδρες που είχε στο προηγούμενο κοινοβούλιο, τώρα θα αρκεστεί στις 8.
Σαφώς καλύτερα από το Μπλόκο τα πήγε η «Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία» του Κ.Κ. Πορτογαλίας στην οποία συμμετέχουν ακόμα το Κόμμα Πρασίνων και η Δημοκρατική Παρέμβαση. Το ποσοστό της είχε οριακή αύξηση σε 7,94% (από 7,9%) και αύξησε τις έδρες της από 15 σε 16. Ο γ.γ του ΚΚΠ Τζερόνιμο ντε Σόουζα μίλησε για μια αποπροσανατολιστική προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων εξουσίας όπου και το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι επίσημοι δεξιοί Σοσιαλδημοκράτες επιχείρησαν να κρύψουν τα πραγματικά τους προγράμματα και την ουσιαστική πολιτική τους συναίνεση καθώς και τους αληθινούς σκοπούς του Μνημονίου με την Τρόικα. Ωστόσο στο τέλος της μετεκλογικής ομιλίας ο Σόουζα τόνισε ότι θα καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση αναδιαπραγμάτευσης του χρέους της Πορτογαλίας ώστε να μην μπουν σε κίνδυνο οι προοπτικές... ανάπτυξης της χώρας.
Το ΚΚΠ, (παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν είχε τη θέση του ΚΚΕ «δεν διαπραγματευόμαστε με οπορτουνιστές»), μόλις στο προηγούμενο συνέδριό του χαρακτήριζε το Μπλόκο «εργαλείο εναντίον των συμφερόντων της εργατικής τάξης» χωρίς όμως ποτέ να αποκλείσει την πιθανότητα κοινής δράσης μαζί του.
Το κινηματικό αλλά και ακραίο ρεφορμιστικό στην πρακτική του «Μπλόκο της Αριστεράς», μετά από μια δεκαετή ανοδική πορεία κατακόρυφης αύξησης της εκλογικής του επιρροής, αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κρίση της σύντομης ιστορίας του. Σε μια υπέρμετρη επίδειξη «υπευθυνότητας» και κατάθεσης ρεαλιστικών «εφαρμόσιμων» πολιτικών προτάσεων, το Μπλόκο μέσα στα δύο περίπου χρόνια που πέρασαν από τις βουλευτικές εκλογές του 2009, ουσιαστικά παραχώρησε υπερβολικά μεγάλη περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση του Σόκρατες, όχι μόνο δεν καταψήφισε τις προγραμματικές της δηλώσεις αλλά έβαλε πλάτη και σε μια άλλη σειρά από μέτρα παρά την αριστερή φρασεολογία που διατήρησε και η οποία λειτουργούσε ως αντιστάθμισμα της "θεσμικής" κοινοβουλευτικής του στάσης.
Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές το Μπλόκο κατέβασε κοινό υποψήφιο με τους κυβερνώντες πορτογάλους "Σοσιαλιστές" με το αποτέλεσμα να προσεγγίζει τα τραγικά ποσοστά που είχε αποσπάσει παλιότερα η Μαρία Δαμανάκη ως υποψήφια Δήμαρχος με την κοινή υποστήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Ακόμα πιο πρόσφατα, σάλος προκλήθηκε στην κινηματική βάση του Μπλόκου όταν υπερψήφισε στην Ευρωβουλή και με τους τρεις εκλεγμένους αντιπροσώπους του την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη –κόντρα στην επίσημη αντιπολεμική θέση του κόμματος!
Είχαμε σημειώσει και παλιότερα ενστάσεις και αμφιβολίες για το πολιτικό περιεχόμενο που παίρνει –με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η προσέγγιση του ΚΚΠ με το Μπλόκο το οποίο υποβαθμίζει δραματικά τον καθοριστικό πολιτικό ρόλο και την ανάγκη ανάπτυξης του μαζικού και εργατικού κινήματος και επικεντρώνεται κυρίως στην κοινή στάση των δύο κομμάτων μέσα στο κοινοβούλιο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Αυτό όταν και τα δύο κόμματα μοιάζουν εγκλωβισμένα στους αστικούς θεσμούς , τον «ευρωπαϊσμό» και τον κυβερνητισμό. Ας ελπίσουμε ότι η εκλογική τους αποτυχία, το αγωνιστικό παράδειγμα των μαχητικών αγώνων και λαϊκών συγκεντρώσεων σε Ελλάδα και Ισπανία θα τους «ξυπνήσουν». Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ο Φρανσίσκο Λούσα, ηγέτης του Μπλόκου της Αριστεράς παραδέχτηκε αμέσως μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ότι το κόμμα του υπέστη βαριά εκλογική ήττα, ότι δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους του και ανέλαβε την κύρια ευθύνη για την αποτυχία. Στην ερώτηση αν θεωρεί το αποτέλεσμα «προσωπική ήττα», απάντησε «ναι, ακριβώς» αλλά παρόλα αυτά δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί. Είπε ότι η θέση του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια της βάσης κόμματός του αλλά και φρόντισε να υπενθυμίσει ότι εκλέχτηκε ξανά πρόσφατα στην ηγεσία. Ο ηγέτης του μπλόκου έκανε λόγο για την αρχή ενός νέου πολιτικού κύκλου στην Πορτογαλία ο οποίος θα διεξαχθεί στη σκιά της απαράδεκτης δανειακής σύμβασης με την τρόικα και υποστήριξε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα έχει ουσιαστικά δεμένα τα χέρια του, με την οικονομική πολιτική να έχει ήδη χαραχτεί από τις Βρυξέλλες. Ως κόκκινη γραμμή έθεσε τις αντιδραστικές αλλαγές που επιθυμεί η τρόικα στο εργασιακό, ενώ χαρακτήρισε το νέο νόμο αντισυνταγματικό και προσβλητικό για τα εργατικά δικαιώματα και υποσχέθηκε πως το κόμμα του θα επιχειρήσει να ματαιώσει αυτά τα σχέδια.
Το μέλλον μας είναι η αντίσταση, υποστήριξε τονίζοντας ότι θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα αγωνίζονται και αυτούς τους ανθρώπους θα εκφράζει το Μπλόκο της Αριστεράς μιλώντας ξανά για το όνειρο μιας αδέσμευτης, αλύγιστης και επίμονης Αριστεράς που θα αντιπαλέψει την τρόικα και που θα σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση.
Το εξωκοινοβουλευτικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας (PCTP/MRPP), μαοϊκών καταβολών) του Γκαρσία Περέιρα δεν κατάφερε ούτε σε αυτές τις εκλογές να βγάλει έδρα αλλά ανέβασε τα ποσοστά του σε 1,13% (από 0,93% το 2009). Οι υποψήφιοι του κατήγγειλαν τόσο τον αποκλεισμό του κόμματος από «τη δικτατορία των ΜΜΕ» όσο και τον εκβιασμό που προβάλλεται από το σύστημα για «θυσίες και λιτότητα». Το κόμμα σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από τις αρχές του για να γίνει πιο αρεστό στα μίντια. Όπως δήλωσε ο αρχηγός του, «οι κρίσεις μετατρέπονται πάντα σε όπλο του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο τις αξιοποιεί ως ευκαιρία και μοχλό για να προωθήσει τα πιο αντιδραστικά αντιεργατικά μέτρα» και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται «ενάντια στην πλουτοκρατία και τον καπιταλισμό». Ο Γ. Περέιρα υπογράμμισε το γεγονός ότι ουσιαστικά σε αυτές τις εκλογές δεν συζητήθηκαν ουσιαστικά οι συνέπειες της πολιτικής της τρόικας που περιλαμβάνουν την κατάργηση θεμελιακών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, ενώ χαρακτήρισε τα τρία κόμματα που ήδη συμφώνησαν να στηρίξουν το Μνημόνιο (PS, PSD και CDS-PP) «υπηρέτες του ιμπεριαλισμού και προδότες της πατρίδας που ξεπούλησαν τη χώρα στο διεθνές κεφάλαιο».
Το τροτσκιστικό POUS (Εργατικό Κόμμα Σοσιαλιστικής Ενότητας) απέσπασε μόλις το 0,08% (από 0,1%) των ψήφων με την αρχηγό του Καρμελίντα Περέιρα να χαρακτηρίζει τις εκλογές «παγίδα για τον λαό της Πορτογαλίας» ώστε να νομιμοποιήσει με την ψήφο του το πρόγραμμα της Τρόικας. Για την Περέιρα πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με τελικό στόχο την απομάκρυνση της Τρόικας.







Η γενιά του Πολυτεχνείου και η γενιά του Συντάγματος
από @ 11:54μμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Ήταν αναμενόμενο πως τα παιδιά που διαδηλώνουν επί μέρες στην πλατεία Συντάγματος θα βαφτίζονταν από πολλούς «η γενιά του Συντάγματος» και θα γίνονταν αμέσως οι απαραίτητες –για τα ελληνικά δεδομένα- συγκρίσεις με τη γενιά του Πολυτεχνείου.
Όσοι έσπευσαν να βαφτίσουν τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος «γενιά του Συντάγματος» και να κάνουν τη σύγκριση με τη γενιά του Πολυτεχνείου ξεχνούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό.
Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν στο Πολυτεχνείο. Στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν μόνο μερικές χιλιάδες γενναίων και όμορφων νέων. Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν πέρασε ούτε έξω από το Πολυτεχνείο.
Το 1973 μπορεί να μην υπήρχαν στα ελληνικά σπίτια τόσοι καναπέδες όσοι υπάρχουν σήμερα αλλά υπήρχαν πολυθρόνες, καρέκλες, σκαμπό και κρεβάτια. Με την εξαίρεση των λίγων νέων που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο, οι υπόλοιποι νέοι της ηλικίας τους βρίσκονταν στα σπίτια τους.
Η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν στο σπίτι της. Αν η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν στο Πολυτεχνείο, η κατάσταση στη χώρα –κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης- θα ήταν πολύ διαφορετική. Θα είχαμε πραγματική δημοκρατία – όχι τη συνέχεια της χούντας με κουστούμια και γραβάτες αντί για στρατιωτικές στολές.
Η γενιά του Συντάγματος δεν είναι στο Σύνταγμα. Η γενιά του Συντάγματος είναι στους καναπέδες της. Στο Σύνταγμα βρίσκονται μερικές χιλιάδες νέοι που προσπαθούν με αγωνία να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν. Για μια πραγματική δημοκρατία, για μια ελεύθερη χώρα.
Η γενιά του Συντάγματος που βρίσκεται στο σπίτι της ξέρει πως το Σύνταγμα την περιμένει. Σε αντίθεση με τη γενιά του Πολυτεχνείου –που δεν είχε διαδίκτυο για να επικοινωνήσει, να ενημερώσει και να ενημερωθεί- η γενιά του Συντάγματος δεν έχει καμία δικαιολογία. Δεν μπορεί να πει πως δεν γνωρίζει – ξέρει τα πάντα για το Σύνταγμα. Απλώς, δεν πάει. Από ιδιωτεία, από κυνισμό, από αδιαφορία, από βαρεμάρα; Πάντως, δεν πάει.
Το Σύνταγμα περιμένει τη γενιά του Συντάγματος. Όποιος δεν πάει στο ραντεβού με την ιστορία δεν θα έχει καμία δικαιολογία αύριο, ούτε θα έχει το δικαίωμα να παραπονιέται για τους κακούς πολιτικούς που κάνουν ό,τι θέλουν στον αθώο λαό. Το χειρότερο; Θα τον βρίζουν τα παιδιά του και θα έχουν δίκιο.
Στο Σύνταγμα –σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο – δεν πρόκειται να εισβάλει κανένα τανκ. Άλλωστε, δεν υπάρχουν ούτε πύλη, ούτε κάγκελα στο Σύνταγμα. Εσύ καλείσαι να γίνεις το τανκ, να γκρεμίσεις την πύλη του ατομικισμού και της μοιρολατρίας, να γκρεμίσεις και την πόρτα του σπιτιού σου, να βγεις έξω και να πας στο Σύνταγμα.
Το Σύνταγμα είναι εκεί. Και σε περιμένει. Όχι για πάντα, όμως.





ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8:39μμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΟΥ Ε.COLI 0104
Οι Γερμανικές υπηρεσίες δέν εδειξαν ιδιαίτερο ζηλο για την ενημέρωση των αλλων χωρών της ΕΕ διότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την γερμανική κτηνοτροφία .Το βακτηριον E.Coli δεν εχει σαν χωρο πολλαπλασιασμου το εδαφος η τα φυτά απλα εκει παραμενει χωρις να πολλαπλασιαζεται.Ο ιδανικός χωρος του ειναι το πεπτικο συστημα των ανθρωπων και ζωων και ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΕΙΔΩΝ.
Η Γερμανία λόγω κλίματος και αρκετα καλης αλυσιδας ψυξεως των προιοντων ζωικης προελευσης εχει την δυνατότητα να περιοριζει την εξαρση της επιδημιας.
Η Ελλάδα δεν εχει αυτη την δυνατότητα και ειδικα τους καλοκαιρινους μήνες.
Εαν δεν θέλουμε να εχουμε τρομακτικες επιπτωσεις στην υγεια του Ελληνικου πληθυσμου και ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ πρέπει να σταματησουμε τις εισαγωγες προιοντων ζωικησ προελευσεως απο την Γερμανια τουλαχιστον για διαστημα 30 ημερων ωστε ν αείμαστε σίγουροι για την ασφαλεια των εισαγομένων πρπιόντων.
Πρός το παρον οι συνεχεις παλινωδιες των Γερμανων δεν πείθουν για την πηγη της μολυνσης ,η ΣΟΓΙΑ δεν ειναι η πλεον διαδεδομένη τροφη στην Γερμανια.






7 ημέρες από το κοντινό 1***
από panospirin 7:53μμ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
7 ημέρες σε μια (κοντινή) δυστοπία...
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 1η
Σήμερα είχαμε ταραχές στους δρόμους πάλι. Η ομάδα Ειρήνης του κράτους έσπευσε στο κέντρο να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Σε λίγη ώρα είχε πετύχει το σκοπό της. Συνήθως έτσι γίνεται. Έπειτα για λίγες μέρες κανείς δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί για τίποτα.
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 2η
Περίεργο. Σήμερα είχε ξανά κόσμο στο δρόμο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Εκτός του φόβου, η παρακολούθηση των κρατικών λειτουργών Διαφάνειας δυσχεραίνει τη συνεννόηση με ηλεκτρονικά μέσα. Και ας μην γινόμαστε αστείοι, από κοντά τέτοιες συναντήσεις έχουν χρόνια να γίνουν. Από εκείνη την επιχείρηση (πόσο χρόνια πάνε; Ή μήπως είναι μέρες;) που μαζί οι ομάδες Διαφάνειας και Ειρήνης είχαν εξαρθρώσει "επικίνδυνα για τους πολίτες και τη δημοκρατία άτομα". Τίποτα έκτοτε δεν ακούστηκε γι' αυτούς.
Τέλοσπαντων, σήμερα ξαναβγήκαν κάποιο τρελοί. Ζητούσαν λέει δικαίωμα γραφής. Να το πάρουν πίσω. Που το θυμήθηκαν; Πριν κάποιους μήνες (ή μήπως ήταν χρόνια) η κυβέρνηση απαγόρεψε στους πολίτες να γράφουν οτιδήποτε σε χαρτί. Κάθε σκέψη έπρεπε να καταγράφετε σε ηλεκτρονικά μέσα. Το δωρεάν ίντερνετ που παρεχόταν σε όλους και το ότι ήταν ένα οικολογικό μέτρο μας ενθουσίασε όλους. Ωστόσο, κράτησα αυτό το μικρό τετράδιο και ένα μολύβι, κρυφά. Και τώρα γράφω. Γιατί όμως;
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 3η
Μάθαμε για τρεις νεκρούς στα χτεσινά επεισόδια. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , είπαν πως πρόκειται για άτομα περιθωριακά, κλέφτες, ίσως ακόμα και Ξένους! Πάντως, αυτό το τελευταίο το απέκλεισαν, γιατί οι δυνάμεις Ειρήνης πέρυσι (ή μήπως πριν ένα μήνα;) είχαν διώξει και τον τελευταίο Ξένο από τη χώρα.
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 4η
Κάτι τρομερό συνέβη. Ένας περιθωριακός, μάλλον σύντροφος των χθεσινών συλληφθέντων, από μια ταράτσα πέταξε μια πέτρα σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο της ομάδας Περιπάτων, που φρόντιζε για την ασφάλεια των δρόμων του κέντρου. Ο υπουργός Δημόσιας Ηρεμίας καταδίκασε τη βία , απ' όπου κι αν προέρχεται. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία δήλωσε αηδιασμένη από την πράξη, που επίσης καταδίκασε.
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 5η
Ακόμα κανένα νέο από τον χθεσινό περιθωριακό. Να ξέφυγε;
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 6η
Ακόμα τίποτα για τον περιθωριακό. Καλά τα κατάφερε. Εγώ , όμως , τί κάνω εδώ; Κρυμμένος να γράφω σ' αυτό το χαρτί. Πώς το κατάφερε εκείνος, σίγουρα ήταν τρελός. Έστω και μια στάλα λογικής να είχε δεν θα το έκανε. Ο ηλίθιος. Όμως, ξέφυγε. Δεν το έχουν πιάσει. Σίγουρα τώρα θα κρύβεται κι αυτός κάπου, όμως εκείνος θα γελά πίσω απ' την πλάτη τους.
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 7η
Τον έπιασαν. Το έμαθα στην πρωινή προσευχή στη δουλειά. Το ανακοίνωσαν. Λυπήθηκα πολύ. Γιατί; Τί είχα πιστέψει; ότι θα κατάφερνε κάτι; Αφού το είχα προβλέψει, ήταν ένας ηλίθιος, δήθεν γενναίος. Σίγουρα δεν θα ακούσουμε γι' αυτόν ξανά. Τ α ήθελε , όμως, και τα έπαθε. Πρέπει κάποιες φορές να είμαστε και λογικοί. Από σήμερα παύω να γράφω. Τί καπρίτσιο κι αυτό! Εξάλλου σώθηκε και το χαρ





Για τον Κομμουνισμό
από Κομμουνιστής 5:18πμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Σύντροφοι, ζούμε σε καιρούς σύγχυσης. Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να δημιουγείται ένα πράγμα, με συγκεκριμένα μπλογκ, συγκεκριμένες ιστοσελίδες, και συγκεκριμένους αντμίνς, το οποίο θέλουν να πλασάρουν ως αυθόρμητο, απαγορεύοντας δια ροπάλου όλα τα κόμματα. Δεν λέω για τον απλό κοσμάκη που θα κατέβει όντως με αγνές προθέσεις, αλλά για τους καθοδηγητές αυτού του πράματος. Κύριοι, το να έχουμε αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα είναι μια κατάκτηση. Μέχρι το 1974 ήταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ τα κομμουνιστικά κόμματα, τα σφυροδρέπανα, οι κόκκινες σημαίες. Τώρα κάποιοι καθοδηγητές αυτού του "αυθόρμητου" κινήματος με τις ευλογίες των αστικών ΜΜΕ, θέλουν να κάνουν το ίδιο: να απαγορέψουν τα κόμματα, και δη τα κομμουνιστικά κόμματα, τα κομμουνιστικά σύμβολα, τα σφυροδρέπανα και τις κόκκινες σημαίες. Και δεν μιλάω μόνο για τα σύμβολα ώς σύμβολα, αλλά για τις ιδέες που εκφράζονται μέσα από αυτά. Και δεν είναι άλλα από την Ανατροπή αυτού του καπιταλιστικού συστήματος, και την Οικοδόμηση ενός σοσιαλισμού πραγματικού! Και κύριοι όταν λένε "έξω τα κόμματα" η ζημιά γίνεται στα κομμουνιστικά κόμματα, γιατί ποιά κόμματα θα πήγαιναν για παρέμβαση εκεί? θα πήγαινε νομίζετε το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ να μοιράσουν φυλλάδια? Θα πήγαινε το φασιστικό ΛΑ.Ο.Σ.? Δεν θα πήγαιναν. Ακόμα και αν είχαν το θράσος να πάνε, θα τρώγανε κλωτσιές. Τώρα όμως έχει μπεί εξαρχής το "έξω από τα κόμματα" δήθεν για όλα τα κόμματα, αλλά ουσιαστικά πόρτα τρώνε τα κομμουνιστικά κόμματα. Εκεί μέσα αλωνίζουν οι πασόκοι, οι νεοδημοκράτες, και οι φασίστες του λαος και της χρυσής αυγής, γιατί αυτοί μια ζωή έτσι παρεμβαίνουν, χωρίς κομματική ταυτότητα. Οπότε τους βολεύει. Επίσης σε αυτό το πανηγύρι έχουν χωθεί όλες οι συνιστώσες από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλοι οι οπορτνουνιστές δηλαδή. Κομματικοί στα γραφεία, Ακομμάτιστοι στις πλατείες. Εκεί που λέμε ότι έχουν πέσει χαμηλά, πέφτουν όλο και πιο χαμηλά. Συγκεκριμένα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΑΝ) στην Πάτρα να κρατάνε Ελληνικές σημαίες! Τα άτομα αυτά εκτός ότι δεν έχουν καμία σχέση με κομμουνισμό, δεν μιλάνε καν με αριστερή φρασεολογία. Ο λαϊκισμός σε όλο το μεγαλείο. Κύριοι τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, πολυ περισσότερο σοβαρά απ' όσο φαίνεται. Κάνω έκκληση στα κομμουνιστικά κόμματα, που έχουν την στοιχειώδη σοβαρότητα, και αναφέρομαι στο ΚΚΕ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ) και το ΕΕΚ, να συντονιστούν και να δράσουν μετωπικά στον δρόμο, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, και πάνω απ'όλα επικίνδυνοι! Σύντροφοι, καλύτερα να έχουμε διαφορές για το Κρεμλίνο, και να συμφωνούμε στον Μάρξ τον Λένιν και την Οκτωβριανή Επανάσταση,,, παρά να έχουμε διαφορές για το αν θα πρέπει(?) να επιτρέπονται(!) κόμματα στις πλατείες, και να συμφωνούμε σε μια δήθεν αμεσοδημοκρατία, που να έχει μια αόρατη δομή, και εξουσιαστές που να μην φαίνονται! ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ...