Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τριτη 7 Ιουνιου 2011 _______21.00

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Καμιά σχέση με λογαριασμούς στο facebook
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, σημειώνει: «Καταγγέλλουμε ότι τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους λογαριασμοί στο facebook με το όνομα και το σήμα του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί, καθώς και το περιεχόμενό τους ουδεμία σχέση έχουν με το ΚΚΕ και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας». Εκτός των παραπάνω, και στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης twitter εμφανίζεται λογαριασμός με την επωνυμία «rizospastisgr». Πρόκειται για λογαριασμό που καμιά σχέση δεν έχει με τον «Ριζοσπάστη», Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αληθινά πυρά κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών
Είκοσι τρεις νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες ο απολογισμός κατά τη συριακή τηλεόραση
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Από αίμα βάφτηκε, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, η μεθόριος ανάμεσα στη Συρία και στο Ισραήλ, στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν. Και πάλι, ο σιωναζιστικός στρατός απάντησε με αληθινά πυρά για να σταματήσει κύματα Παλαιστινίων διαδηλωτών που προσπαθούσαν άοπλοι να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή και να εισέλθουν στο ισραηλινό σιωναζιστικο έδαφος, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 44η επέτειο από τον Πόλεμο των έξι ημερών, το 1967. Η πρώτη φορά ήταν στην επέτειο της «Νάκμπα», της ίδρυσης του κράτους του σιωναζιστικου ισραήλ.
Η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη νοσοκομειακές πηγές, μετέδωσε ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα και ένα παιδί, είναι 23 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 350. Ο σιωναζιστικος ισραηλινός στρατός ψελισε τα γνωστα γκεμπελιστικα ψεματα του και ειπε τις γνωστες μαλακιες του ότι γνωρίζει μόνο για 15 τραυματισμούς και ότι κάποια στιγμή σημειώθηκε έκρηξη που οφείλεται σε ανατίναξη συριακής νάρκης στη μεθόριο.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Δυτική Οχθη, όπου ο σιωναζιστικος ισραηλινός στρατός απάντησε με γκλομπς και δακρυγόνα.
Η σιωναζιστικη ισραηλινή ηγεσία επιτεθηκε εναντια στη Δαμασκό ότι οργανώνει τις κινητοποιήσεις για ν' αποπροσανατολίσει από τα αιματηρά τεκταινόμενα στο εσωτερικό της. Ο σιωναζιστης "πρωθυπουργός" Νετανιάχου προχώρησε περαιτέρω, υποστηρίζοντας ότι «οι προσπάθειες παραβίασης συνόρων αποδεικνύουν ότι απειλείται η ίδια η ύπαρξη του σιωναζιστικου ισραήλ». Από την άλλη, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ απηύθυνε νέα έκκληση να γίνει δεκτό στον ΟΗΕ ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια πριν από τον πόλεμο του '67.
Ανησυχία για τον αριθμό των νεκρών εξέφρασαν Ουάσιγκτον, Μόσχα και ΟΗΕ.




ΠΓΔΜ
Πρώτο, αλλά με μεγάλες απώλειες, το κόμμα του Γκρούεφσκι
ΣΚΟΠΙΑ.-- Πρώτη δύναμη, αν και με μειωμένο ποσοστό κατά περίπου 10%, αναδείχθηκε πάλι στις προχτεσινές εκλογές της ΠΓΔΜ το κόμμα «VMRO - DPMNE» του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που θα πρέπει να αναζητήσει ισχυρές μετεκλογικές συνεργασίες προκειμένου να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το κόμμα του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι πήρε ποσοστό 38,98,% εκλέγοντας 56 βουλευτές (είχε 63 και 47,45%). Στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης SDSM της Ράντμιλα Σεκερίνσκα με 32,78 % και 42 βουλευτές (είχε 22% και 27 βουλευτές).
Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων επικράτησε το DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 10,24% (πριν 12,41%) και 15 έδρες και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,90% (πριν 8,24%) και οκτώ έδρες. Το νεοσύστατο αλβανικό κόμμα του δημάρχου της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι, πήρε 2,67% και εξέλεξε δύο βουλευτές.
Το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε περίπου στο 63,5%.
Χτες βράδυ, η Αστυνομία συνέλαβε στα Σκόπια τον Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγό του μικρού κόμματος «Ενωμένοι για τη Μακεδονία», για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100.000 ευρώ.






ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – ΡΩΣΙΑ - ΔΝΤ
Δάνειο, έναντι ιδιωτικοποιήσεων
Στις 4 Ιουνίου το Ταμείο κατά της κρίσης της Ευρασιατικής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), μιας περιφερειακής διακρατικής ένωσης όπου η Ρωσία παίζει ρυθμιστικό ρόλο, ενέκρινε τη χορήγηση του δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με τους όρους του δανείου, η Λευκορωσία θα πρέπει κατά διάρκεια των τριών χρόνων να ιδιωτικοποιήσει μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το δάνειο θα χορηγηθεί σε τρία χρόνια.
Στο μεταξύ, όπως νωρίτερα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο REGNUM, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατηγορηματικά διέψευσε το γεγονός των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και πρόσθεσε πως στη χώρα του «δε θα γίνει ληστρική ιδιωτικοποίηση».
Να σημειωθεί πως στις 31/5 η Λευκορωσία απευθύνθηκε και στο ΔΝΤ, ζητώντας «σταθεροποιητικό δάνειο» ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.





ΑΒΑΝΑ._ Στην Αβάνα βρίσκεται από το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Κίνας Xi Jinping. Την Κυριακή, σε συνάντησή του με τον Κουβανό Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο επισημάνθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών και αργότερα οι δύο πλευρές υπέγραψαν 13 συμφωνίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, οι οποίες αποτελούν έκφραση της πολιτικής βούλησης των δύο μερών να συνεχίσουν την ενίσχυση των δεσμών τους, δημοσίευσε η εφημερίδα «Γκράνμα».
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ._ Επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ο οποίος αναμένεται να υπογράψει με τη Βραζιλιάνα ομόλογό του, Ντίλμα Ρουσέφ, πακέτο 12 συμφωνιών διμερούς συνεργασίας που αφορούν κατά κύριο λόγο τους τομείς της ενέργειας, της παραγωγής τροφίμων, των υποδομών και των δημοσίων έργων.
ΚΙΣΙΝΑΟΥ._ Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Μολδαβία, ο υποψήφιος του Κόμματος Κομμουνιστών της Μολδαβίας για την πρωτεύουσα της χώρας, Ιγκορ Ντόντον, προηγείται με το 52% των ψήφων με καταμετρημένο το 99% των ψηφοδελτίων. Ο μέχρι πρότινος δήμαρχος του Κισινάου, Ντόριν Τσιρτοάσα, φέρεται να λαμβάνει το 43% των ψήφων.
ΜΠΟΓΚΟΤΑ._ Την άμεση απελευθέρωση από τη φυλακή του Μιγκέλ Μπελτράν, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού-UNAM διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας. Ο Μπελτράν είχε συλληφθεί στο Μεξικό μετά από αίτημα των κολομβιανών αρχών και είχε εκδοθεί το Μάιο του 2008 στην Κολομβία αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα ευρήματα της εισαγγελίας που στοιχειοθετούν το κατηγορητήριο, δηλαδή τα ευρήματα στον υπολογιστή του στελέχους των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας-FARC, Ραούλ Ρέγιες, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά στο δικαστήριο.


23.30





Τα συγχαρητήρια του Νετανιάχου
Posted on 06/06/2011 by Ομπλομωφ
Τελικά, ποιά είναι η θέση του Ισραήλ στο ζήτημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης εναντίον της Λιβύης?
Ως γνωστόν το Ισράηλ είναι τόσο αξιαγάπητο που η κάθε αντιμαχόμενη πλευρά προσπαθεί να φορτώσει τη σιωνιστική εύνοια στην άλλη. Όλοι έχουμε δει βέβαια τους εξεγερμένους μουτζαχεντίν να μουτζουρώνουν πορτραίτα του Μουαμάρ Καντάφι με το άστρο του Δαβίδ, ενώ είχε διαδοθεί μέχρι και οτι η μητέρα του Καντάφι ήταν εβραία, άρα ο ίδιος είναι εβραϊκής καταγωγής κτλ. (και βέβαια σ’αυτές τις περιπτώσεις δεν είδαμε τους συνήθεις μύδρους περί αντισημιτισμού!)
Πριν από δύο μήνες περίπου είχαν κυκλοφορήσει επίσης φήμες στο ίντερνετ που εμφάνιζαν το Ισραήλ να παρέχει κρυφά όπλα και μισθοφόρους στις δυνάμεις του Καντάφι με σκοπό υποτίθεται να τον βοηθήσουν να συντρίψει τους ‘εξεγερμένους’. Οι φήμες τελικά δεν επαληθεύθηκαν από πουθενά και μάλλον ξεχάστηκαν (όπως και τόσα άλλα τερατώδη που ακούγονται μέσα στον συνεχή κυκεώνα παραπληροφόρησης που έχουν εξαπολύσει εδώ και μήνες τα ΜΜΕ των ‘εξεγερμένων’, το Al Jazeera , οι ΝΑΤΟϊκοί και οι ‘ενσωματωμένοι’ δημοσιογράφοι.)
Η σκοπιμότητα πίσω απ’αυτές τις καταγγελίες ήταν φανερή: το μισητό στον Αραβικό κόσμο Ισραήλ εμφανιζόταν να βοηθά τον Καντάφι να συντρίψει την εξέγερση, εφόσον ο Καντάφι εκπροσωπεί το status quo που ευνοεί το Ισραήλ. Μόνο που αυτή η ερμηνεία θεωρεί ως ρεαλιστικό το εξωφρενικό ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία να επεμβαίνουν στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή…κόντρα στα συμφέροντα του Ισραήλ!
Σήμερα όμως ο ίδιος ο Νετανιάχου εμφανίζεται να ‘συγχαίρει’ τη Γαλλία για τις προσπάθειές της να ανατρέψει το καθεστώς Καντάφι, ενώ ο γνωστός γλοιώδης ‘φιλόσοφος’ των σαλονιών Λεβύ υπόσχεται αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ εκ μέρους των ‘εξεγερμένων’!
http://www.monstersandcritics.com/news/middleeast/news/article_1643158.php/Israel-s-Netanyahu-thanks-France-for-intervening-in-Libya






Πέσιμο στο ΚΚΕ(μ-λ) από περιφρούρηση και ακροδεξιούς
από A/G 8:29μμ, Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
Ενώ από νωρίς στο χώρο που βρίσκεται το τραπεζάκι μας, σε μια ώρα που ακόμη τα πράγματα ήταν άμαζα και όσοι περνούσαν έπαιρναν ή δεν έπαιρναν προκύρηξη μια ομάδα της περιφρούρησης, καμιά τριανταριά με επικεφαλής μια τύπισσα, την έπεσαν στους συντρόφους με την απαίτηση να φύγει η ταμπέλα με τον τίτλιο "Χώρος Αριστερά στη Πλατεία", τα τραπεζάκια καθώς και να σταματήσει το μοίρασμα της προκήρυξης με την ίδια υπογραφή φωνάζοντας ότι δεν έχει θέση η αριστερά, ξεπεράσανε τα κόμματα πια και αποκαλύπτονται, στη πλατεία!
Το πήραν χαμπάρι και ακροδεξιοί, κάποιοι λένε Χρυσαυγίτες, και όλοι μαζί την πέφτουν ακόμη και τώρα (8:30) σε 15 άτομα συντρόφους και συναγωνιστές. Έριξαν το τραπεζάκι, πέταξαν τις προκυρήξεις, έσκισαν με κοπίδι το πανό, έκαναν αλυσίδες και χτυπάνε και σπρώχνουν. "Ακομμάτιστοι" και ακροδεξιοί μαζί!
Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει ότι και αν κάνουν. Χουντικές πρακτικές στο κίνημα δεν θα περάσουν.
Η ιστορία αυτή θα πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους πια ανεξάρτητα από τις απόψεις τους. Δεν μπορεί κάποιοι να αφεθούν και να καθορίζουν στο λαό το τι θα ακούει και τι όχι!





Σχετικά με την κοινωνική δικαιοσύνη -Γράκχος Μπάμπεφ 1797 (1)
από ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 11:25πμ, Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
http://classwar.espiv.net
Στις 10 Μαΐου του 2002 έκλεισαν 200 χρόνια από τη βίαιη διάλυση της οργάνωσης “Συνωμοσία των Ισων”. Όλοι οι αρχηγοί της οργάνωσης συλλαμβάνονται. Ανάμεσά τους και ο Γράκχος Μπαμπέφ. Μετά από μια μακρόχρονη δίκη, καταδικάζεται σε θάνατο στις 27 Μαΐου 1797. Αυτοκτονεί την επόμενη μέρα. Την επομένη το πτώμα του σύρεται στη λαιμητόμο και καρατομείται.
(Francois – Noel «Gracchus» Babeuf, Σαιν Κουεντίν 23 Νοεμβρίου 1760 – Παρίσι 27 Μαϊου 1797). Γάλλος επαναστάτης, αρχικά Ιακωβίνος και μετά ουτοπιστής – σοσιαλιστής, θεμελιωτής του επαναστατικού Σοσιαλισμού του 19ου αιώνα, ιδρυτής μέσα σε αυτόν της συγκεκριμένης ιδεολογικής τάσης του «Μπαμπεφισμού» , που διεκδίκησε την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και την πλήρη πολιτική και οικονομική ισότητα όλων των πολιτών, γιʼ αυτό και ο ίδιος αποκλήθηκε μετά θάνατον «Προμηθέας του Προλεταριάτου».
Για την «Ένωση των Ίσων» η δημοκρατία δίχως οικονομική ανατροπή ισοδυναμούσε με κανονική δουλεία, συνεπώς έπρεπε να εγκαθιδρυθεί κοινοκτημοσύνη, γενική υποχρέωση στην εργασία και πλήρης κοινωνική ισότητα, ενώ επίσης έπρεπε να καταδικαστεί η φιλοδοξία και ο εγωϊσμός, με παράλληλη προώθηση ενός απλού και ηθικού τρόπου ζωής και μίας διαπαιδαγώγησης των νέων που θα ήταν ικανή να δημιουργήσει ισχυρούς χαρακτήρες. Η ιδεολογία του Μπαμπέφ («Μπαμπεφισμός», «Babouvisme») εξέφραζε έναν πρωτότυπο αγροτικό σοσιαλισμό, που αντιστρατευόταν την βιομηχανία, το εμπόριο και τον αστισμό και στηριζόταν στην λιτότητα και την απλή ζωή (με υπόδειγμα τις σπαρτιατικές και ρωμαιοδημοκρατικές αρετές, του αφοσιωμένου πολεμιστή και του αγρότη – στρατιώτη). Ο Μπαμπέφ έθετε ως σκοπό την άμεση επαναστατική κατάληψη της εξουσίας από τον λαό, την πλήρη κοινωνική αναδιοργάνωση και την ανακατανομή της ιδιοκτησίας (ιδιοκτησία βέβαια της γης, αφού η βιομηχανία δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί τον 18ο αιώνα) μέσω μία μεταβατικής αυταρχίας των επαναστατών, γινόμενος έτσι προπομπός τού μετέπειτα αυτοδιαχειριστικού και κομμουνιστικού κινήματος: «μακριά από εμάς αυτή η μικρόψυχη ατολμία που θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι δήθεν μόνοι μας δεν έχουμε τη δύναμη να κατορθώσουμε το παραμικρό, ότι δήθεν πρέπει να έχουμε πάντα κάποιον κυβερνήτη. Οι κυβερνήτες ενδιαφέρονται για επαναστάσεις μόνο στο μέτρο που αυτές ίσως τους δώσουν δυνατότητα να κυβερνήσουν». Για το ζήτημα της ιδιοκτησίας έγραφε το 1795: «τον άνθρωπο που πεινάει ή έχει άμεσες βιοτικές ανάγκες, δεν τον βοηθάει μία πνευματική μόνον ισότητα. Αυτή την ισότητα την έχει ούτως ή άλλως στην φυσική του κατάσταση… Το πρώτο και πιο επικίνδυνο από όσα υπάρχουν γύρω μας, και επιπλέον το πιο ανήθικο, είναι το υποτιθέμενο δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Ποιο είναι όμως αυτό το περίφημο δικαίωμα… εκτός από την απόλυτη επικράτηση του νόμου του πιο ισχυρού;» και για το ζήτημα της ευτυχίας: «Η ευτυχία! Ρωτήστε όποιον υποφέρει από πείνα, από δίψα, από κρύο, από υπερβολική κούραση ή από την ίδια την άγνοιά του, τι σημαίνει ευτυχία. Η απάντηση θα είναι καθαρή, ακριβής, κατηγορηματική».

Λαέ της Γαλλίας!
Επί 15 αιώνες έζησες σκλάβος και, κατά συνέπεια, δυστυχισμένος. Τα τελευταία 6 χρόνια όμως, περιμένεις ανυπόμονα να αποκτήσεις επιτέλους την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ισότητα. Ισότητα! Η πρώτη επιθυμία της Φύσης, η πρώτη ανάγκη του ανθρώπου, ο πρώτος κόμπος της κάθε αξιοπρεπούς σχέσης… Η Γαλλική Επανάσταση δεν ήταν παρά ο προάγγελος μιας επόμενης επανάστασης, πολύ πιο μεγάλης και πιο σοβαρής, η οποία και θα είναι η τελευταία. Ο λαός παρέλασε πάνω από τα κουφάρια των βασιλιάδων και των παπάδων που τόλμησαν να συμπαραταχθούν εναντίον του. Το ίδιο θα πράξει και με τους νέους τυράννους του, με τους νέους πολιτικούς Ταρτούφους που έχουν θρονιαστεί στους θώκους των παλαιών… Συκοφάντες του αγώνα μας πολιτικοί, σωπάστε! Στην σιωπή της σύγχυσής σας ακούστε τα αιτήματά μας, αιτήματα που τα υπαγόρευσε η Φύση και τα στηρίζει η έννοια της Δικαιοσύνης.
Από το Μανιφέστο των Ίσων






Αγανακτισμενοι Αιγιο.
από Ορεινος 8:42μμ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Να κλαψω ή να γελασω ?
Αν και ειδα το κινημα των αγανακτισμενων θετικα δεν ειχα καταφερει να βρεθω σε καποια συγκεντρωση τους λογο οτι μενω καπως ορεινα. Χτες μετα απο παροτρυνσεις φιλων κατεβηκα στο Αιγιο γεματος προσδοκιες. Περιμενα να δω παλιους φιλους και συντροφους, να δω νεους ανθρωπους να περνουν μερος στα κοινα, να ακουσω προτασεις και να συμετασχω σε αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες. Περιμενα επισης να δω 100νταδες κοσμο στο δρομο.
Η πρωτη απογοητευση ηρθε οταν εμαθα οτι η συγκεντρωση των αγανακτισμενων μεταφερθηκε απο την οδο Μητροπολεως, τον κεντρικοτερο δρομο της πολης στην πλατεια Υψηλων Αλωνιων. Ποιοι και πως πηραν αυτη την αποφαση δεν μου το εξηγισε κανεις. Το πιθανοτερο ειναι να το αποφασισε ο μητροπολιτης Αμβοσιος και καποιοι να το "επεβαλαν" στους υπολοιπους. Στην πλατεια δεν ησαν πανω απο 100 ατομα σε πηγαδακια, η παρακειμενη καφετερια γεματη ομως, 4 - 5 πανο (φερτε πισω τα κλεμενα) και αλλα που δεν θυμαμε, πολυχρωμα χαρτακια που γραφαν αγανακτισμενοι, ενας ραδιοφωνικος σταθμος που αναμεταδιδε καποιο σταθμο της Αθηνας. Συνελευση δεν ειδα. Ουτε αναρχικους ή αριστερους. Ουτε τους παλιους φιλους και συντροφους. Μονο μια παρεα αποτελουμενη απο αναρχικους και ΚΟΕτζιδες καθονταν στην ακρη της πλατειας. Πλησιασα στο κεντρο της συγκεντωση να μιλισω με καποιους, να δω τους πρωτεργατες του κινηματος και η εκπληξη μου δεν περιγραφετε. Οι κουμανταδοροι του κινηματος των αγανακτισμενων στο Αιγιο, αυτοι που ετρεχαν γυρω γυρω ηταν ενας ΠΑΣΟΚος καταστηματαρχης κι ενα Νεοδημοκρατης υποψηφιος δημοτικος συμβουλος και παρατρεχαμενος του δεσποτη. Κατ΄αλλα το κινημα των αγανακτισμενων απαγορευει σε σωματια ή σε κομματα να συμετεχουν. Δεν θα σταθω στο τι ακουσα στη μια περιπου ωρα που εκατσα στην πλατεια θα ρωτησω ομως τους Αιγιωτες αγανακτισμενους τελικα τι ζητατε ενα καλυτερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή ενα αλλο πολιτικο συστημα ? Εχει στοχους το κινημα αυτο ? Ποιοι ειναι ?
Ενας φιλος που συναντησα πριν παω στην περιφημη συγκεντωση των αγανακτισμενων Αιγιωτων μου ειπε.....χωρις αιμα τιποτα δεν θ΄αλλαξει, γιαυτο δεν συμετεχω, οταν ερθει παντως να ξερεις ειμαι ετοιμος.








Ομπλόμωφ says:
06/06/2011 at 10:20 pm
Διόρθωση: το σωστό λινκ για την ιστοσελίδα Uprooted Palestinians είναι αυτό εδώ http://uprootedpalestinians.blogspot.com/2011/06/meet-spiritual-leaders-of-second-french.html
Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τον μέγα ακτιβιστή-διανοούμενο που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ‘ελευθερία’: από φιλική κουβεντούλα με διάφορους ηγέτες του Ισραήλ και με ηρωικούς ισραηλινούς πιλότους, συναντήσεις με τους πεμπτοφαλαγγίτες της Βεγγάζης, έως και με τον αρχιχασάπη πολέμαρχο του Αφγανιστάν Ντοστούμ! (…όπου καλεί το καθήκον με λίγα λόγια)





Ομπλόμωφ says:
06/06/2011 at 10:36 pm
Μόλις τώρα πρόσεξα στην παραπάνω σελίδα οτι ο εν λόγω ‘φιλόσοφος’ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων είχε γράψει πρόσφατα άρθρο με τίτλο ‘Μετά τον Καντάφι, ο Άσσαντ’. Θαυμάστε την τελευταία παράγραφο του πονήματος: ναι, είναι ένας γαλλοεβραίος ‘διανοούμενος’ αυτός που διαβάζετε, κι όχι το φάντασμα του Μοσέ Νταγιάν! (μπας και γράφει και στο ιντιμίντια?)
http://www.tnr.com/article/world/88662/bashar-al-assad-syria-qaddafi-arab-spring
“Από μια καθαρά γεωπολιτική σκοπιά, πώς μπορεί κανείς να ξεχάσει οτι, από τότε που ανήλθε στην εξουσία, αυτός ο άνθρωπος έχει υποθάλψει, χρηματοδοτήσει και διευθύνει, από το παρασκήνιο, τη νεο-φασιστική οργάνωση της Χαμάς? Δεν είναι δυνατόν να λέμε από τη μια οτι το Ιράν αποτελεί κίνδυνο για τον κόσμο, κι απ’την άλλη να μην επιθυμούμε ολόψυχα την πτώση αυτού του ‘Ιρανόσαυρου’, του στρατιωτικού βραχίονα του Αχμαντινετζάντ στην περιοχή, του νονού των χειρότερων τρομοκρατών. Μετά τον Καντάφι, ο Άσσαντ – θα είναι μια επείγουσα υποχρέωση.”