Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Κυριακη 17 Ιουνιου 2012

Αμαυρώθηκαν οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων φιλάθλων στην Ομόνοια απο τους νεοναζι και αποχωρησαν οι Ελληνες
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 01:51
Από τα επεισόδια που δημιούργησαν άγνωστοι επισκιάστηκαν οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων φιλάθλων στην Ομόνοια για την πρόκριση της Εθνικής μας στους «8» του Euro 2012. Την ώρα που άπαντες γλεντούσαν με την... ψυχή τους τον «άθλο» των παικτών του Φερνάντο Σάντος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάποιοι προσπάθησαν και κατάφεραν εν τέλει να χαλάσουν τη «γαλανόλευκη» γιορτή, που είχε στηθεί στο σημείο. Συγκεκριμένα, στο… μάτι των «ανεγκέφαλων» μπήκαν μετανάστες, στους οποίους έκαναν επιθέσεις με καδρόνια, με καρέκλες και με άλλα αντικείμενα. Αποτέλεσμα αυτών των επεισοδίων ήταν να διαλυθεί άδοξα και πρόωρα το «πάρτι» των Ελλήνων φιλάθλων.
------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγέλλουν από κοινού τη Χρυσή Αυγή για επιθέσεις στα περίπτερά τους στα Ανω Λιοσα
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 23:01
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την οποία καταγγέλλουν επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τους περίπτερα. Παρατίθεται η ανακοίνωση: Χτες το βράδυ, Παρασκευή 15-06-2012 και ώρα 21:00, ομάδα κρούσης 25-30 Χρυσαυγιτών με μηχανές επιτέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία των Άνω Λιοσίων. Εκείνη την ώρα στην πλατεία βρισκόταν, όπως κάθε βράδυ, πλήθος κόσμου με τα παιδιά του. Αφού κύκλωσαν την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα όπως "ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" κ.ά. αποβιβάστηκαν από τις μηχανές τους και, βρίζοντας, απειλώντας και κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, σιδερογροθιές και κάθε λογής επικίνδυνο εξοπλισμό, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών και φίλων τους. Ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε διακριτικά κι απαθής τις απειλές και τους προπηλακισμούς τους από απόσταση 30 μέτρων για να μπουν τελικά 2 αστυνομικοί μπροστά τους παρακαλώντας τους να αποχωρήσουν. Φεύγοντας οι Χρυσαυγίτες κατέστρεψαν το μοναδικό άλλο περίπτερο κόμματος που υπάρχει στην πλατεία, αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δεν είχε παρόντες φίλους του κόμματός τους, ποδοπατώντας, μεταξύ άλλων, εκούσια ή ακούσια, και 2 ελληνικές σημαίες στο διάβα τους. Αυτό το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών απογευματινών μηχανοκίνητων περιπολιών τρομοκρατίας της ΧΑ στα Άνω Λιόσια και στις γύρω περιοχές. Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης και την «ανεξήγητη» ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντί της που αντικειμενικά ενθαρρύνει αυτήν τη δράση. Καλούμε τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε φαινόμενο φασιστικής τρομοκρατικής βίας, να περιφρουρήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην πολιτική δράση, να τους απομονώσουν και να τους καταδικάσουν και πολιτικά. Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης και τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην απαραίτητη κοινή αντιφασιστική δράση.
-------------------------------------------------------------------------
Δεκατρείς νεκροί από φωτιά σε φυλακή της Τουρκίας
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 01:57
Δεκατρείς νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από εξέγερση των κρατούμενων σε φυλακή που βρίσκεται στην πόλη Şanlıurfa της Τουρκίας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες αλλά και τους νεκρούς στα νοσοκομεία. Ανάμεσα στους κρατούμενους βρισκόταν και ο νυν βουλευτής του Φιλοδημοκρατικού κόμματος Δημοκρατία και Ειρήνη.
----------------------------------------------------------------------------
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 22:50
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία. Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση τεχνοκρατών του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης. Απαίτησαν επίσης να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Τα κυριότερα συνδικάτα, CGIL, CISL και UIL, που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, ανέφεραν πως σε αυτήν έλαβαν μέρος 200.000 άνθρωποι. «Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα και χρειαζόμαστε συγκεκριμένα (μέτρα)», αντί για μέτρα που γίνονται πρωτοσέλιδα, είπε η επικεφαλής της CGIL, Σουζάνα Καμούσο. Αναφέρθηκαν κάποιες αψιμαχίες στη διάρκεια μικρότερων συλλαλητηρίων στην Μπολόνια (βόρεια), την οποία εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο Μόντι. Η αστυνομία συγκρούστηκε με μια ομάδα η οποία αντιτίθεται σε αυτό που αποκαλεί «κυβέρνηση των τραπεζών», ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της Deutsche Bank, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Την Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο του Μόντι ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σχεδόν στο 120% του ΑΕΠ, ενώ η χώρα βρίσκεται τεχνικά σε ύφεση, καθώς το ΑΕΠ της συρρικνώνεται τα τρία τελευταία τρίμηνα.