Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πεμπτη 10 Ιουλιου 2014


Υποβολή φορολογικής δήλωσης της κόρης μου, χτες
Στοιχεία «εισόδημα για το 2013 = 0» Τόπος διαμονής «φιλοξενούμενη στην οικία των γονιών της» «Περιουσιακά στοιχεία =0» «τόκοι καταθέσεων σε τράπεζα=0,20 λεπτά του ευρώ»
Αποτέλεσμα: “τεκμαρτό εισόδημα=700 ευρώ» Το ασθενοφόρο κατοικοεδρεύει έξω από το γραφείο του λογιστή-φίλου, που μας έκανε την φορολογική δήλωση.
--------------------------------------------------------------------------------
139 βουλευτές ζητούν δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ
"Πέρασε" το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", με 51 "ναι
Ως τώρα έχουν κατατεθεί 7 προτάσεις με συνολικά 139 υπογραφές που ζητουν δημοψηφισμα για τη ΔΕΗ
Εχουν κατατεθεί προτάσεις από: - ΣΥΡΙΖΑ (με 71 υπογραφές), - Χρυσή Αυγή (με 16 υπογραφές), -Ανεξάρτητους Έλληνες (με 14 υπογραφές, καθώς συνυπογράφει και ο Νίκος Νικολόπουλος), - Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές (με 14 υπογραφές), - το ΚΚΕ (με 12 υπογραφές) -την ΔΗΜΑΡ (με 11 υπογραφές, αλλά χωρίς τις υπογραφές του Γρηγόρη Ψαριανού και της Κατερίνα Μάρκου που ανεξαρτητοποιήθηκε), - Βύρωνα Πολύδωρα (που την υπογράφει ο ίδιος)
--------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία – σημερα Πέμπτη και αυριο Παρασκευη
Σε διαμαρτυρία έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία για να σταματήσουν οι σφαγές στην Παλαιστίνη καλούν διάφοροι φορείς. Σημερα Πεμπτη η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ο Σύλλογος «Ιντιφάντα», και αυριο Παρασκευη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων,η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), κ.α.
Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»: «Εδώ και ένα μήνα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ επιδρομών σε σπίτια, μαζικές συλλήψεις και επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων αμάχους και παιδιά, συνεχίζοντας τη φασιστική τακτική της συλλογικής τιμωρίας. Την Τρίτη 8 Ιουλίου το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με όνομα «Αιχμή Προστασίας», την τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια. Οι προηγούμενες δύο ισραηλινές επιθέσεις το 2008 και το 2012 άφησαν πάνω από 1500 Παλαιστίνιους νεκρούς, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολίτες. Για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα προκλητικά σιωπά απέναντι στη συλλογική αυτή τιμωρία των Παλαιστινίων και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον τους από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ,παρακολουθώντας με απάθεια το διαρκές έγκλημα που συντελείται και το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Παρόμοια στάση κρατούν τόσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ισραήλ έναν στρατηγικό σύμμαχο, όσο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, βάζοντας στον ίδιο σάκο κατακτητή και κατακτημένο και εξισώνοντας θύτη και θύμα. Στη νέα αυτή προκλητική επίθεση του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον της ισραηλινής κατοχής και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μαζί με άλλες συλλογικότητες, έξω από την ισραηλινή Πρεσβεία, την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 6:30μμ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Κηφισίας & Κατεχάκη), ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.30 μ.μ.
Το κάλεσμα του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους/ες Το Ισραήλ συνεχίζει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού, εξαπολύοντας δολοφονικούς και καταστροφικούς βομβαρδισμούς στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, και συνεχή πογκρόμ συλλήψεων, φονικές επιδρομές, κατεδαφίσεις και καταστολή των διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα πολλές είναι οι φωνές στην ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και στην ισραηλινή κοινωνία, που ζητούν ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα και νέα χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας . Ήδη έχουν κληθεί χιλιάδες έφεδροι για να ενισχύσουν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής. Οι Παλαιστίνιοι ξεσηκώνονται στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και μέσα στο Ισραήλ, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση δίνει και πάλι άνιση μάχη απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του κόσμου. Είναι ώρα να δείξουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους/ες, να συμμετάσχουμε στις διεθνείς κινητοποιήσεις για την αποτροπή μιας νέας ισραηλινής στρατιωτικής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να πάψει τη στρατηγική συμμαχία με το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτη. Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί κι αυτός, μαζί με άλλες συλλογικότητες αλληλεγγύης και παλαιστινιακές οργανώσεις, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία σημερα Πέμπτη 10/7 στις 6.30 μ.μ. Καλούμε κινηματικές, κοινωνικές, πολιτικές συλλογικότητες, οργανώσεις, καθώς και κόμματα της αριστεράς, να ενισχύσουν την κινητοποίηση. Παράλληλα καλούμε σε διάδοση του διεθνούς κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ – απόσυρση επενδύσεων – κυρώσεις) εναντίον του Ισραηλινού απαρτχάιντ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ
Το ΠΑΜΕ η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εξυφαίνονται στη Μέση Ανατολή και την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για τους Παλαιστινίους, την Παρασκευή 11 Ιούλη 2014, στις 7 μ.μ., οι φορείς: ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ συνδιοργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε: Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».
---------------------------------------------------------------------------------
Καθημερινή εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ πήρε ο Ρένος Χαραλαμπίδης
Ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης -στενός τσανακογλυφτης του πρωθυπουργού, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας- θα παρουσιάζει από τη Δευτέρα και κάθε βράδυ ένα τηλεπαιχνίδι στη δημόσια τηλεόραση. Από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και κάθε βράδυ στις 21.00, ένα νέο τηλεπαιχνίδι με τίτλο «ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» έρχεται στη ΝΕΡΙΤ για να μας αποκαλύψει όπως υποστηρίζει το δελτίο τύπου όσα ξέρουμε – ή δεν ξέρουμε – για την χώρα που ζούμε.
---------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Θα ερθουν στην συνεχεια οι "μεγαλοι" διεθνεις αναλυτες και θα αναρωτιουνται για την ανθηση της ισλαμικης τρομοκρατιας!!! Εχουν φιλακισμενο ενα ολοκληρο λαο τον οποιο εξολοθρευουν συστηματικα εδω και πολλες δεκαετιες αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο να παρεμβουν και να βαλουν στη θεση του τον μπατσο της περιοχης. Αν βεβαια κανεις τολμηση να κανει κριτικη στο Ισραηλ ειναι αμεσως αντισημιτης. Τι υποκρισια !!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
10 Ιούλη 1940: Οι «απόλυτες εξουσίες» του στρατάρχη Πεταίν και η Σοσιαλιστική Διεθνής
Ο Ιούλιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μήνας της σοσιαλδημοκρατίας. Πραγματικά το πολιτικό αυτό κίνημα που επικάθησε ρεφορμιστικά πάνω στο δυναμικό εργατικό κίνημα των βιομηχανικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα, πήρε, μήνα Ιούλιο πάντοτε, τις δύο σημαντικές αποφάσεις που σφράγισαν την ιστορική του πορεία και αποκάλυψαν, πέρα από την όποια αμφιβολία, τον πραγματικό χαρακτήρα του. Η πρώτη περίσταση είναι γνωστή: τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου 1914, όταν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έσερναν την Ευρώπη στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σοσιαλδημοκρατία της Β' Εργατικής Διεθνούς, ισχυρή και σε πολλά κράτη κυρίαρχη κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα του να αποδεχθεί ή μη την ψήφιση των «κονδυλίων πολέμου», δηλαδή των ειδικών οικονομικών μέτρων που θα επέτρεπαν την χρηματοδότηση του πολέμου και άρα την πραγματοποίησή του. Ως τότε η Σοσιαλδημοκρατία παρουσιαζόταν ως ο βασικός υπέρμαχος της ειρήνης και διακήρυσσε επίμονα την πρόθεσή της να αντιταχθεί στην όποια πολεμική εμπλοκή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα λόγια της όμως αποδείχθηκαν ψεύτικα και παραπλανητικά. Με μια εντυπωσιακή μεταστροφή θέσεων και λόγων, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ψήφισαν ομόθυμα τα πολεμικά κονδύλια -την χρηματοδότηση του πολέμου με έκτακτα μέτρα- και στις δύο πλευρές των αντίπαλων συνασπισμών. Πολύ λίγοι ήσαν εκείνοι που αντιτάχθηκαν στην μεταστροφή αυτή και στην απόλυτη υποταγή του σοσιαλιστικού κινήματος στις πολεμόχαρες επιταγές του μονοπωλιακού, ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Ελάχιστοι αντιτάχθηκαν από αξιοπρέπεια, ο Ζαν Ζωρρές ανάμεσά τους. Άλλοι, λίγοι και αυτοί, αντιτάχθηκαν από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων καθώς διέγνωσαν ότι στις νέες συνθήκες οι εργάτες της Ευρώπης εκτός από το προϊόν του μόχθου τους θα έπρεπε πλέον να καταθέτουν στα πόδια των καπιταλιστών και το αίμα τους, και τη ζωή τους. Ο Λένιν και οι Μπολσεβίκοι ήταν ανάμεσα στους δεύτερους και από αυτούς θα ξεκινούσε λίγο αργότερα η πολιτική αναγέννηση του εργατικού κινήματος: ο Κομμουνισμός. Η δεύτερη όμως εντυπωσιακή μεταστροφή των σοσιαλδημοκρατών είναι λιγώτερο γνωστή και, στις ημέρες μας, σχεδόν ξεχασμένη. Και αυτή, όπως και η πρώτη, έγινε μέσα στο γενικώτερο πλαίσιο ενός παγκοσμίου πολέμου. Πραγματικά, στις συνθήκες ενός πολέμου οι ισχυροί του πλούτου και του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν ανάγκη από όλες τις εφεδρείες τους -προφανώς και τις σοσιαλδημοκρατικές.
Στην Γαλλία, οι εκλογές του Απριλίου - Μαΐου 1936 είχαν δώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε δύο πολιτικούς σχηματισμούς που αυτοορίζονταν ως «αντι-δεξιοί»: στους Ριζοσπάστες (Radicaux), που περιλάμβαναν ένα πλατύ φάσμα αστών δημοκρατών, φιλελεύθερων, μεταρρυθμιστών, και στους Σοσιαλιστές του SFIO (του Γαλλικού Τμήματος της Εργατικής Διεθνούς -της Δεύτερης δηλαδή Διεθνούς της Σοσιαλδημοκρατίας). Τα γεγονότα που προηγήθηκαν, και πιο ειδικά η απόπειρα πραξικοπήματος στο Παρίσι από την άκρα δεξιά στις 6 Φεβρουαρίου 1934, είχαν οδηγήσει σε προσέγγιση και -εν μέρει- σε συνεργασία τα «αντι-δεξιά» κόμματα: Ριζοσπάστες, Σοσιαλιστές αλλά και Κομμουνιστές. Πραγματικά, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, με Γραμματέα τον Μωρίς Τορέζ, υιοθέτησε ανάμεσα στα 1934 και στα 1936 την πολιτική του ευρέως «Μετώπου», της κεντρικής δηλαδή πολιτικής συμμαχίας με κόμματα που -υπολογιζόταν- θα αντιτάσσονταν στην άνοδο της άκρας δεξιάς. Η πρακτική αυτή του ΚΚΓ ήταν μάλιστα το πρόπλασμα που οδήγησε όλη την Κομμουνιστική Διεθνή στην πολιτική των Ενιαίων, Λαϊκών και τελικά Εθνικών Μετώπων στα επόμενα χρόνια. Η πολιτική αυτή συμφωνία κατέληξε στην δημιουργία, τον Μάιο του 1936,της κυβέρνησης του Λαϊκού Μετώπου στην Γαλλία, κυβέρνηση όπου κυριαρχούσαν οι Ριζοσπάστες και οι Σοσιαλιστές, και στην οποία το ΚΚΓ -χωρίς να συμμετέχει- παρείχε την στήριξή του. Πρωθυπουργός ορίστηκε ο Σοσιαλιστής Λεόν Μπλούμ. Η ανέφελη συνεργασία κράτησε λίγο. Το Λαϊκό Μέτωπο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιούργησαν οι εργατικές κινητοποιήσεις του Μαΐου 1936, δεν στρατεύθηκε στην υπόθεση της προάσπισης της Δημοκρατίας απέναντι στο φασιστικό στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία τον Ιούλιο του 1936. Οι κυβερνήσεις του παρέμειναν προσηλωμένες στην βρετανική συμμαχία και αγνόησαν τις εκκλήσεις της Σοβιετικής Ένωσης για αποφασιστική συστράτευση ενάντια στον ναζισμό. Τελικά ακόμα και οι σπουδαίες κατακτήσεις της εργατικής τάξης του καλοκαιριού του 1936 -οι 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας και η «άδεια μετ' αποδοχών»- επρόκειτο να ακυρωθούν σε λίγους μήνες από τους ίδιους πολιτικούς συσχετισμούς. Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, που είδε τις δυνάμεις του να ενισχύονται μέσα στον αρχικό ενθουσιασμό και τις προσδοκίες που καλλιέργησε η ενωτική δράση (στις εκλογές του 1936 διπλασίαζε τις ψήφους του σε σχέση με το 1932 -στα 1936 έφθασε το 1.500.000 ψήφους έναντι 2.000.000 των Σοσιαλιστών και 1.400.000 των Ριζοσπαστών), γνώρισε στη συνέχεια κλυδωνισμούς στη βάση των ταλαντεύσεων μιας πολιτικής την οποία δεν μπορούσε να ελέγξει. Τελικά, μέσα σε γενική απογοήτευση και σε διωγμούς, είδε τις δυνάμεις του να συρρικνώνονται ακριβώς την ώρα που πύκνωναν τα σύννεφα του φασισμού και του πολέμου. Σε αυτή την κρίσιμη φάση -από το 1937 ως το 1940- η εξουσία πέρασε στον Νταλαντιέ -ηγέτη των Ριζοσπαστών- που, στο όνομα των έκτακτων συνθηκών που προκαλούσε η κρίση και η προοπτική του πολέμου, πήρε σκληρά αντεργατικά μέτρα επιτρέποντας και καλλιεργώντας ταυτόχρονα τον αντικομμουνισμό και κάθε είδους αντιδραστική ιδεολογία (π.χ. ένα ξέφρενο αντισημιτισμό με πρώτο στόχο τον Λεόν Μπλουμ). Στελέχη και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, συνδικαλιστές και προοδευτικοί διανοούμενοι βρέθηκαν σε διωγμό, πάρα πολλοί έχασαν τις δουλειές τους και φυλακίστηκαν. Οι πρόσφυγες του ισπανικού εμφυλίου κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με προοπτική να παραδοθούν στους Γερμανούς. Τέλος, λίγες ημέρες μετά την κήρυξη του πολέμου, τον Σεπτέμβριο του 1939, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα τέθηκε εκτός νόμου, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του (εξήντα βουλευτές και ένας γερουσιαστής) καθαιρέθηκαν, και πολλοί από αυτούς φυλακίστηκαν ή εκτοπίστηκαν... Στις 9 Απριλίου 1940 με εισήγηση του Σοσιαλιστή (!) Σερόλ, υπουργού δικαιοσύνης, η κομμουνιστική δραστηριότητα χαρακτηρίστηκε «προδοτική πράξη η οποία δύναται να επισύρει την ποινή του θανάτου...»! Ο δρόμος για τα χειρότερα είχε ανοίξει. Το γαλλικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, επιλέγοντας τις διώξεις των κομμουνιστών ως πρώτο και βασικό μέτρο αντιμετώπισης του... ναζισμού στον επερχόμενο πόλεμο, έδειξαν ξεκάθαρα τις επιλογές και τις προθέσεις τους. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάιο του 1940, ο γαλλικός στρατός -ο ισχυρότερος της Ευρώπης όπως διαφημιζόταν- κατέρρευσε χωρίς να πολεμήσει. Και την επαύριο της ανακωχής, το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας άρχισε να φλερτάρει ανοικτά με την ιδέα της προσχώρησης της Γαλλίας στην ναζιστική πολιτική πρόταση της Νέας Ευρώπης. Ένα μέρος των πνευματικών ελίτ της χώρας είχε ήδη σπεύσει να χαιρετίσει την «νέα ελευθερία» της Γαλλίας: «η σωτήρια ήττα», έτσι ονόμασε την συμφορά του Ιουνίου ο Σαρλ Μωρράς! Με την δραστήρια παρέμβαση των ακροδεξιών παραγόντων, και ειδικά του Πιερ Λαβάλ, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση συνεδρίασε τελικά στη μεγάλη αίθουσα του Καζίνο του Βισύ, όπου είχε καταφύγει διωγμένη από το Παρίσι και το Μπορντώ. Εκεί, στο όνομα της διατήρησης του Κράτους, της (κοινωνικής) Τάξης και των αξιών της «Εργασίας, της Οικογένειας και της Πατρίδας» (Travail, Famille, Patrie), τέθηκε σε ψηφοφορία ο Συνταγματικός Νόμος (Loi Constitutionelle) που παραχωρούσε «απόλυτες εξουσίες» (Pleins Pouvoirs) στον γηραιό ακροδεξιό στρατάρχη Φιλίπ Πεταίν. Στους 649 βουλευτές και γερουσιαστές παρόντες οι 569 υπερψήφισαν την πρόταση. Η Γ' Γαλλική Δημοκρατία καταργήθηκε και στη θέση της εγκαθιδρύθηκε η «Γαλλική Πολιτεία» -το κράτος του Βισύ. Το κράτος αυτό αποτέλεσε το πρόπλασμα για τα πολιτικά συστήματα της ναζιστικής Νέας Ευρώπης. Ένα σχεδόν χρόνο αργότερα, και στην Ελλάδα το πολιτικό καθεστώς της συνεργασίας με τους ναζί -η κυβέρνηση Τσολάκογλου- ονομάστηκε «Ελληνική Πολιτεία» και λειτούργησε με βάση το γαλλικό πρότυπο. Για να επιστρέψουμε στην αφετηρία ας δούμε τη στάση των πολιτικών δυνάμεων στην κρίσιμη αυτή απόφαση. Μετά την αποβολή των Κομμουνιστών αντιπροσώπων, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση αποτελείτο από 846 αντιπροσώπους (βουλευτές και γερουσιαστές). Από αυτούς ήσαν παρόντες στο Καζίνο του Βισύ οι 649. Από αυτούς οι 569 ψήφισαν υπέρ των «απόλυτων εξουσιών», οι 80 εναντίον. Από τους 126 παρόντες Σοσιαλιστές -της SFIO (του Γαλλικού Τμήματος της Εργατικής Διεθνούς)- οι 36 καταψήφισαν την πρόταση, οι 90 όμως την υπερψήφισαν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι έτεροι «σύμμαχοι» του Λαϊκού Μετώπου, Ριζοσπάστες της αριστεράς ή της δεξιάς, υπερψήφισαν επίσης την πρόταση. Ανάμεσα στους 80 που αντιτάχθηκαν στη δικτατορία του Πεταίν και τη συνακόλουθη στροφή προς τον ναζισμό και τον Άξονα, υπήρξαν αντίθετα και μερικοί δεξιοί ή συντηρητικοί, που για δικούς τους λόγους καταψήφισαν την πρόταση. Στην άλλη πλευρά, οι λίγοι πρώην βουλευτές του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είχαν, τον Σεπτέμβριο του 1939, καταγγείλει το Γερμανο-Σοβιετικό Σύμφωνο μη επίθεσης και τον «σταλινισμό», και ως εκ τούτου είχαν διαγραφεί από το ΚΚΓ, υπερψήφισαν ομόθυμα τις «απόλυτες εξουσίες» στον στρατάρχη Πεταίν. Ο δρόμος από τον αντι-σοβιετισμό και τον «αντι-σταλινισμό» ως την Νέα Ευρώπη του Χίτλερ και του ευρωπαϊκού καπιταλισμού αποδείχθηκε εντυπωσιακά βατός και σύντομος... Αυτό ήταν το θλιβερό τέλος των ενωτικών προσδοκιών του 1936. Αυτή ήταν η αξιοπιστία των «δημοκρατικών» δυνάμεων, με τη συνεργασία των οποίων θα αναχαιτιζόταν ο ναζισμός. Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, γοητεύτηκε στο σύνολό του σχεδόν από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του ναζισμού. Τόσο το αποφασιστικό ξερρίζωμα του Κομμουνισμού, η υποταγή του εργατικού κινήματος, όσο και η αποκατάσταση της παγκόσμιας κυρίαρχης θέσης του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και η δημιουργία μιας Νέας Ευρώπης, βρήκαν απήχηση σε όλες της πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου. Και μπροστά στο κοινό συμφέρον οι μεγάλες κουβέντες της σοσιαλδημοκρατίας περί αριστεράς, δημοκρατίας και προόδου, αποδείχθηκαν απλά πομφόλυγες.
-------------------------------------------------------------------------------
Δεν φθάνει ανθρώπινος νούς: Ουκρανοί με συνεργούς δυτικούς γιατρούς έσφαζαν ρωσόφωνους για να πουλήσουν όργανα τους
Δεν φθάνει ανθρώπινος νους σε αυτά που συνέβησαν και αποκαλύπτονται στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής δράσης του κυκλώματος που διοικούνταν από πολιτικούς της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, με πρωτεργάτη τον πρώην βουλευτή και συνήγορο υπεράσπισης της Γιούλιας Τιμοσένκο, Σεργκέι Βλασένκο που εμπορεύονταν τα ανθρώπινα όργανα των τραυματιών και νεκρών ρωσόφωνων στη νοτιοανατολική Ουκρανία προκαλούν ανατριχίλα. Αποδεικνύεται πώς το κύκλωμα δρούσε παράλληλα με τις επιδρομές που έκανε ο Ουκρανικός Στρατός σε περιοχές όπως το Ντόνετσκ, το Σλαβιάνσκ και το Λούγκανσκ. Αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς ή τις «αντιτρομοκρατικές αποστολές», όπως τις ονόμασαν οι σφαγείς του Κιέβου, στήνονταν μία επιχείρηση είτε στα πεδία των μαχών είτε στα νοσοκομεία. Συλλέγονταν νεκροί και τραυματίες ρωσόφωνοι από το πεδίο της μάχης και με το σύνθημα του διοικητή του Τάγματος της Ουκρανικής Εθνοφρουράς του Ντόνετσκ, του επικεφαλής των νεοναζιστικών ταγμάτων Συμεών Σεμετσένκο οδηγούνταν στα χέρια γιατρών-σφαγέων, οι οποίοι με την καθοδήγηση και υπό τις εντολές της Ουκρανής γιατρού Όλγα Βέμπερ αφαιρούσαν ζωτικά όργανα. Ακόμη και ελαφρά τραυματίες έμπαιναν στο χειρουργείο και αφού τους αφαιρούσαν τα όργανα για τα οποία είχαν… παραγγελίες τους άφηναν να πεθάνουν και τα πτώματα τους τα πετούσαν. Τα ανθρώπινα όργανα μεταφέρονταν με την ασφάλεια των ταγμάτων των νεοναζιστών σε ασφαλή σημεία και από εκεί προωθούνταν στη Γερμανία, όπου είχε τις απαραίτητες επαφές το κύκλωμα και η γιατρός Όλγα Βέμπερ. Για κάθε όργανο υπήρχε συγκεκριμένη τιμή η οποία ωστόσο διαμορφώνονταν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Απίστευτο. Αυτά τα ανθρωποειδή σκότωναν ανθρώπους για να εμπορευτούν τα όργανά τους και στη συνέχεια τα πετούσαν σε αυλάκια. Οι δυνάμεις της αυτοάμυνας του Ντόνετσκ είχε εντοπίσει κατά καιρούς δεκάδες ανθρώπινα πτώματα με τομές στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν ή να αποδείξουν τις ακριβώς γινόταν. Μέχρι που χάκερς έσπασαν τους κωδικούς του λογαριασμού του Σεργκέι Βλασένκο και αποκάλυψαν το ειδεχθές αυτό έγκλημα σε βάρος των ρωσόφωνων στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Τους έσφαζαν σαν τα σκυλιά για να πάρουν τα όργανα τους, αλλά η διεθνής κοινότητα δεν ήξερε και δεν ξέρει τίποτα. Συνεχίζει να υποστηρίζει την νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που βομβαρδίζει και σκοτώνει αμάχους και μεταξύ αυτών και η ελληνικά κυβέρνηση.
Δείτε στοιχεία που σοκάρουν: Ο διάλογος της εγκληματικής οργάνωσης των τριών. Του Σεργκέι Βλασένκο, του Συμεών Σεμετσένκο και της Όλγα Βέμπερ Ο πρώην βουλευτής και συνήγορος της Τιμοσένκο, Βλασένκο Η δήθεν πατριώτισσα Ουκρανή γιατρός της Γερμανίας που συνιστά το τρίτο πρόσωπο των επικεφαλής του κυκλώματος που έστησαν επιχείρηση “χονδρικής” εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων πάνω στα σπαρασσόμενα κορμιά και πτώματα του γενοκτονικού πολέμου στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Oι χάκερς έσπασαν τους κωδικούς του λογαριασμού vk (ρωσικό fb) του δικηγόρου Σεργκέι Σλαβένκο, καθώς υπήρχαν σχετικές πληροφορίες από το Φλεβάρη και αποκάλυψαν τις συνομιλίες των τριών εμπλεκομένων στην ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων. Αποκαλύπτονται οι κυνικές λεπτομέρειες της αποστολής, των παραγγελιών, των ενδεικτικών τιμών αλλά και της ποιότητας των ζωτικών οργάνων. Καταγράφονται οδηγίες για το πως πρέπει να συλληθούν τα όργανα . Προτείνεται η αφαίρεσή τους από ζώντες τραυματίες, συλληφθέντες ή “εξαφανισθέντες” λόγω της μεγαλύτερης βιωσιμότητας του μοσχεύματος και της υψηλότερης ποιότητάς του και χρησιμοποιείται ορολογία και λεξιλόγιο επιχειρηματικής δραστηριότητας και συναλλαγής. Bέμπερ: Εξακολουθείστε τον εφοδιασμό μας και εμείς θα συνεχίσουμε και τις πληρωμές και κάθε απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη για την εξόρυξη …. Βέμπερ: Η τελευταία παρτίδα ήταν πολύ καλή. Οι πελάτες έμειναν ευχαριστημένοι και έφεραν και καινούριους. Και αν κρίνω και από την επικαιρότητα των ειδήσεων, θα έχουμε και νέο εμπόρευμα…Κάνω λάθος; Ή υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση; Βλασένκο: Όχι βέβαια, η πολιτική των δυτικών εταίρων είναι ακριβώς η δημιουργία των καλών συνθηκών που θα μας επιτρέψουν την καλή ποσότητα και ποιότητα του προιόντος. Αλλά και σε κάθε περίπτωση αλλαγής, το πρόγραμμα θα συνεχίσει… Τα πρόσφατα αποσπάσματα που συμμετέχουν και οι 3 εγκληματίες: Βέμπερ προς Βλασένκο: “Σεργκέι, θα εξακολουθήσω να σου δίνω παραγγελία αλλά σε προειδοποιώ. Στο τελευταίο φορτίο τα προιόντα ήταν πολύ χαμηλής ποιότητας και αρκετά κομμάτια πήγαν στα απόβλητα. Γνωρίζεις πολύ καλά ποιός είναι ο επιτρεπόμενος χρόνος! Ένας πελάτης ήταν δυστυχισμένος. Πρέπει άμεσα να τον αποκαταστήσετε”. Βλασένκο: -Αχ δεν είσαι εδώ για να δείς τι γίνεται… oι συνθήκες είναι όλο και πιο δύσκολες στο πεδίο . Έχουμε εσωτερικές διχόνοιες. Υπάρχουν κάποιοι που σφετερίζονται το υλικό για δικό τους λογαριασμό.. Ενώ πάλι από εμάς ζητείται η διακριτικότητα για την ασφάλεια…. Βεμπέρ επανέρχεται: -Ακούστε , για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα των ελαττωματικών προιόντων, ας αρχίσουμε να δουλεύουμε όπως πριν. Να γίνεται η “αποσυρναμολόγηση” όσο είναι ακόμη ζωντανοί .Όσο απελπιστική και αν είναι η κατάσταση, εμείς μπορούμε να έχουμε μια καλή προσβασιμότητα. Γνωρίζω ότι αυτές οι συνθήκες για εσάς είναι χειρότερες αλλά…” Ο Βλασένκο αντιδρά σε αυτόν τον όρο λόγω ρητής απαγόρευσης του επικεφαλή των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βαλεντίνου Ναλιαβατσένκο. «Αυτό είναι εκτός συζήτησης, μου το επεσήμανε ο Ναλιαβατσένκο στην τελευταία μας συνομιλία! Ύστερα, ο κίνδυνος διαρροής είναι ακόμα μεγαλύτερος διότι δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά στο τοπικό προσωπικό και δεν θέλω με τίποτα να τον ενημερώσουν. Βέμπερ προς “προμηθευτή” Σεμεσένκο: -Τότε ψάξτε για περισσότερα κομμάτια, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το καλύτερο Σεμεσένκο: - Το υλικό μας είναι μετρημένο, το ξέρεις ότι δύσκολα αφαιρείται. Υπόσχομαι θα προσπαθήσω… Βλασένκο: Προχωρείστε σε νέα “κατάσχεση”. Βεμπέρ προς Σεμεσένκο: Απ’ ότι μαθαίνω έχετε όλο και περισσότερες συλλήψεις, αλλά και εξαφανισμένους έτσι δεν είναι; Σεμεσένκο: Τις ίδιες πηγές άντλησης έχουμε, απλά πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά, κανείς δεν θα μου αρνηθεί. Σλαβένκο προς Σεμεσένκο : Σε προστάζω να δώσεις ό,τι έχεις. Πρέπει να αποσυρθεί αυτή η παρτίδα, πρέπει τα προιόντα να είναι νέας τεχνολογίας.Είχαμε μεγάλα προβλήματα με την τελευταία παρτίδα! Τα προϊόντα ήταν πολύ χαμηλής ποιότητας και οι πελάτες μας είναι δυσαρεστημένοι! Ότι κάνετε να το κάνετε γρήγορα! Χρειάζεται επιτάχυνση στη δουλειά. Αν ξεπερνάμε τις 14 ώρες από την στιγμή της αποσυναρμολόγησης των ανταλλακτικών , λαμβάνουμε μόνο το 30% της συμφωνηθείσας τιμής! Μήπως δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό; “ Σεμεσένκο: Όλα αυτά τα έχω υπόψιν μου Σεργιόζα. Προσπαθήσαμε …αλλά έχουμε και εμείς απώλειες. Την τελευταία φορά χάσαμε 20 παιδιά… Βλασένκο: Eργασία, εργασία, εργασία. Μετά καλή χρήση της τεχνολογίας για απομάκρυνση…Πλαισιώστε σωστά την επιχείρηση. Διαφορετικά θα το κάνω μόνος μου… Βέμπερ: 17 από καρδιά,; 5 από πνευμόνι, 15 από συκώτι, 30 από πάγκρεας, 50 από νεφρά. Οι παραγγελίες αυξάνονται, έχεις αρκετούς ανθρώπους; Θα δουλέψουμε με τους διαθέσιμους πόρους. Τον Μάιο, οι δυνάμεις αυτοάμυνας του Σλαβιάνσκ, κατά τη διάρκεια μιας νυκτερινής περιπολίας στο λόφο Καρατσούν, εντόπισε περίπου 180 πτώματα με τομές στην κοιλιακή χώρα και τα κοιλιακά σπλάχνα έκθετα. Άλλα 300 άταφα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας επίσης με τις κοιλιές ανοικτές και χωρίς τα εσωτερικά όργανα. Επίσης, στις αρχές Μαΐου, υπήρξαν αναφορές ότι στο Ντόνετσκ, εκτός από μισθοφόρους των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, εμφανίστηκαν και ξένοι γιατροί με ειδικό εξοπλισμό για τη συγκομιδή των οργάνων από τους νεκρούς αλλά και από τους σοβαρά τραυματισμένους στρατιώτες. Στην ίδια περιοχή παρατηρήθηκε μεγάλη πομπή φορτηγών περισυνέλλεξης νεκρών αλλά και ασθενοφόρων που είχαν αριθμούς κυκλοφορίας του Κιέβου. Οι φήμες στους ιατρικούς κύκλους της Γερμανίας οργιάζουν ότι η αγορά έχει κατακλυσθεί από “δωρεές οργάνων” από την Ουκρανία και ότι έχει μειωθεί το κόστος των μοσχευμάτων. Την άνοιξη στις ευρωπαϊκές κλινικές υπήρχε μια τεράστια λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού και η τιμή της συναλλαγής ήταν 96.000 δολάρια στη Γερμανία και 83.000 στο Ισραήλ. Τώρα η τιμή είναι περίπου 20.000 δολάρια.
-------------------------------------------------------------------------------
Φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων του ναζιστικου στρατου έχουν αναπτυχθεί έξω από το Ντονέτσκ
Μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης του ναζιστικού στρατού έχει λάβει θέση 23 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ, τη μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των αντιφασιστων ανταρτών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Φάλαγγα αρμάτων μάχης, φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων μήκους ενάμισι χιλιομέτρου έφθασε χθες από τη Μαριούπολη και διασκορπίσθηκε σε πολλές θέσεις, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ναζιστες στρατιώτες που αποτελουνται από πληρωμενα καθαρματα εσχατης υποσταθμης, ενώ εκσκαφείς σκάβουν οχυρώσεις στους αγρούς κοντά στο χωριό Ολένιβκα. Οι ναζιστικές δυνάμεις επιδιώκουν την περικύκλωση δύο ισχυρών προπυργίων των αντιφασιστών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του ναζιστικού στρατού κατέλαβαν πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Σλαβιάνσκ, και το Κίεβο ανακοίνωσε την εφαρμογή αποκλεισμού του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Ο αληταρας ναζιστης «πρόεδρος» των ναζι του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο και άλλοι ναζιστες αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι έχει δοθεί η διαταγή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των αντιφασιστων ανταρτών να πραγματοποιούνται κατά τρόπο ώστε να υπάρχουν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Όλα τα βλήματα πυροβολικού που προέρχονταν από τον ναζιστικό στρατό έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές του Λουχάνσκ, σύμφωνα με μαρτυρίες.
-----------------------------------------------------------------------------
Ρόδος: Δεν πάει το μυαλό σας πόσο πλήρωσε για ένα ποτήρι μπύρας!
Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η αισχροκέρδεια αυξάνεται – Πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που βλέπουν στους τουρίστες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασφαλίσουν επιπλέον έσοδα Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και ένας καταστηματάρχης από τη Ρόδο. Οι τουρίστες βρέθηκαν σε κεντρικό σημείο στη Μεσαιωνική πόλη και ζήτησαν μεγάλο ποτήρι μπύρας. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν, τους είπαν προφορικά ότι κάθε μπύρα κοστίζει 19 ευρώ χωρίς όμως να κόψουν κάποια απόδειξη για να τους δώσουν. Φυσικά η τιμή ήταν υπερβολική, αλλά δε διαμαρτυρήθηκαν και πλήρωσαν το ποσό μη θέλοντας να δημιουργήσουν φασαρία. Πάντως όπως αποδείχτηκε οι δύο Σουηδοί είναι μέλη της ομοσπονδίας παικτών χόκευ στον πάγο και σκόπευαν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να προτείνουν στα αρμόδια όργανα, τη διοργάνωση ταξιδιών στο νησί για τους παίκτες.
-----------------------------------------------------------------------------
Δύο hackers στις… υπηρεσίες της ΕΛΑΣ
Στα χνάρια των ΗΠΑ
Οι πρώην «παράνομοι» έγιναν… νόμιμοι ερευνητές, προσφέροντας οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους Την έξυπνη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών ακολουθεί, όπως φαίνεται και η Ελλάδα, αφού δύο πρώην... crackers έγιναν hackers της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι πρώην «παράνομοι» έγιναν… νόμιμοι ερευνητές, προσφέροντας οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην πάταξη κάθε μορφής διαδικτυακού εγκλήματος. Σύμφωνα με τις πληροφοριες, οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών, είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξεχωριστές υποθέσεις cracking. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής τους. Η ανακρίτρια προέβη σε μία πρωτοποριακή πρόταση προς τους δύο κατηγορουμένους. «Θέλετε, αντί να δίνετε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε η δικαστική λειτουργός. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο νεαρούς να ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και δήλωσαν πρόθυμοι να το κάνουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η προχωρημένη πρόθεση του διοικητή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη να προτείνει τέτοιοι έξυπνοι νεαροί να προσλαμβάνονται με… μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «σάρκα και οστά» αρκετό καιρό πριν, με άλλη όμως μορφή, χωρίς οικονομική σχέση συνεργασίας. «Θέλουμε τέτοια παιδιά, μας ενδιαφέρει να μάθουμε πώς σκέφτονται και πώς κινούνται στο Διαδίκτυο. Βοηθούν στις έρευνες για την επίτευξη ενός καλού σκοπού», λένε αξιωματούχοι.
-------------------------------------------------------------------------------
Βολος. Εκλεγμένος με τον Αχιλλέα Μπέο ο συλληφθείς με χασίς
Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί στο συνδυασμό του νέου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με την σύλληψη από τον αστυνομία εκλεγμένου συμβούλου του. Ο συμπολίτης συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς και κατόπιν έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν 43,93 γρ. χασίς, καθώς και φαρμακευτικά αναβολικά στεροειδή που δεν έχουν την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία είχε τον τελευταίο καιρό πληροφορίες για τον εκλεγμένο σύμβουλο αλλά ποτέ άλλοτε δεν την είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Πλέον η υπόθεση παίρνει την δικαστική οδό αλλά η είδηση δημιουργεί μέγα πολιτικό ζήτημα στο συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου που επανειλημμένως έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι πολέμιος των ναρκωτικών. Άραγε στη συγκεκριμένη περίπτωση τι θα πράξει αναρωτιούνται οι πολίτες που ψήφισαν ή όχι τον συνδυασμό του; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη δημοτικοί σύμβουλοι του Αχιλλέα Μπέου έχουν διαμηνύσει στον δήμαρχο να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του εκλεγμένου συμβούλου.
-------------------------------------------------------------------------------
Προφυλακιστέος ο αληταρας Ηλίας Κασιδιάρης
Στη φυλακή οδηγείται ο αληταρας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία του. Κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης
Ιούλιος 10 2014 15:13
Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεντρωμένοι αληταραδες οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φώναζαν "αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί".
-----------------------------------------------------------------------------
Ο κεντροαριστερός Σπύρος Λυκούδης (βάζοντας πλώρη για ελαιώνες και ποτάμια): "Η ΔΗΜΑΡ ενταγμένη στους πολιτικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει τον πολιτικό της θάνατο". Όταν όμως η ΔΗΜΑΡ ήταν ενταγμένη στους πολιτικούς σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας και υπέγραφε το θάνατο χιλιάδων πολιτών, δεν έλεγε κουβέντα
----------------------------------------------------------------------------
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ εξαφάνισαν στη σιωπή 1,2 εκατομμύρια €! Ποτέ δεν λογοδότησαν!
- Ο πόλεμος εναντίων των τρομοκρατών συνεχίζεται με την βοήθεια του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Κοινότητας, της "πολιτισμένης" ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αδερφών Αράβων... Κάτω τα χέρια από τη Γάζα και τη Συρία! - Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στην Λωρίδα της Γάζας! Κάτω τα χέρια από τη Γάζα! 2009... 2014... γενοκτονία!
κυριακή, 18 νοεμβρίου 2012 - Τι έγινε με τη βοήθεια που έπρεπε να πάει για τα παιδιά της Γάζας από τον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ; Συμπληρώνονται 3 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη μεγάλη σφαγή στη Γάζα.... Πλησιάζουν τρία χρόνια από εκείνο τον Τηλεμαραθώνιο, που οι Έλληνες έδωσαν την ψυχή τους και συγκεντρώθηκαν 1,2 εκατομμύρια € για τα παιδιά της Γάζας... Στη Γάζα δεν πήγε ούτε «δεκάρα τσακιστή»! Η ΓΣΕΕ με τους... εργατοπατέρες της σιωπά ένοχα!
-----------------------------------------------------------------------------
ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ Δολοφονεί αμάχους το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
------------------------------------------------------------------------------
Μην ξεχνάμε: προφυλακίζεται ο υπαρχηγός και αντ' αυτού αρχηγός της ΧΑ, ο 8ος συνολικά βουλευτής της και από την πανελλαδική κινητοποίση οι ναζί μόλις και μετά βίας μαζεύουν καμιά 80αρια καμένους έξω από τα δικαστήρια. Ψοφίμι άταφο αυτή η συμμορία που μόνο η μηντιοκρατία και το κράτος την διατηρεί ζωντανή
-----------------------------------------------------------------------------
* Μεταλλαγμένοι πάντου *
...ή Σταύρος Κουβελωράκης;
Πόσα κόμματα θα φτιάξουν και θα αντικαταστήσουν το ένα μετά το άλλο για να μη "ξεφύγεις"; Πόσα πρόσωπα θα ανακυκλώσουν για να μην απομακρυνθείς από το μαντρί; Πρόπερσι σου είχαν τον καρατζαφύρερ, πέρυσι τον κουβέλη, αλλά πάει, "φορέθηκε" κι αυτός, έδειξε πόσο "αριστερός" είναι με τόσα μνημόνια που ψήφισε. Τώρα δεν τον χρειάζονται, έχουνε τον νέο, πιό όμορφο, πιό "αμόλυντο" κουβελοειδές που ακούει στο όνομα θεοδωράκης. Γιατί αν δεν είσαι βλάκας αιλυναράς και δεν τρως το παραμύθι περί πατρίδας και τιμής τόσο αμάσητα για να πας στους δολοφόνους της χροισυς αβγις -το κόμμα που σου προετοίμασαν μετά τους αγανακτησμένους- και είσαι απλά βλάκας που δεν μπορείς να κατανοήσεις το ότι αυτοί που σε κατάστρεψαν δεν μπορούν -και δεν θελουν- να σε σώσουν, τότε μπορείς κάλλιστα να παραμείνεις στη στάνη υπό την επίβλεψη του σταύρου, το πολυπρόβλητο παιδί του μπόμπολα βρε, γιατί ο κουβέλης δεν πείθει πια. Καλά κρασιά...
--------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
O Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάςεπικοινώνησε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσικαθώς το Κάιρο φαίνεται πως έχει αναλάβει παρασκηνιακά διπλωματική πρωτοβουλία για τη σύναψη εκεχειρίας με το Ισραηλ. Δεν έγινε γνωστό εάν ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επικοινώνησε και με στελέχη της «Χαμάς» στη Γάζα, δεδομένων των κακών σχέσεων που έχει η κυβέρνησή του με ισλαμικές οργανώσεις...
---------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Το έγκλημα συνεχίζεται με τις πλάτες των ΕΕ - ΗΠΑ
ΚΙΕΒΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.-- Με τον ναζιστη «πρόεδρο» του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο να επιθεωρεί τις ναζιστικες στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν «ανακτήσει» το Σλαβιάνσκ, και με τις ΕΕ - ΗΠΑ «να του ζεσταίνουν την πλάτη», το ναζιστικο Κίεβο συνέχισε και χτες να απειλεί ότι η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που έχει κοστίσει δεκάδες ζωές αμάχων και έχει ισοπεδώσει ολόκληρα χωριά στην ανατολική χώρα θα συνεχιστεί. Χτες, από τους βομβαρδισμούς των ναζιστικών δυνάμεων ασφαλείας δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στο Λουγκάνσκ. Στην ίδια πόλη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και 60 αγωγοί φυσικού αερίου με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να μένουν χωρίς αέριο. Μαζικά αυξάνονται και τα κύματα των προσφύγων, αφού οι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας εγκαταλείπουν τις πόλεις τους. Οι Αρχές του Πιατιγκόρσκ (ρωσική πόλη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία) κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μαζικής εισροής προσφύγων από τις ουκρανικές περιοχές, αναφέροντας ότι μόνο χτες έφτασαν στην πόλη 120 πρόσφυγες. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξαν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία, στο Σλαβιάνσκ έχει απομείνει το 6% των κατοίκων του. Νέα ένταση μεταξύ Μόσχας – ναζιστικου Κιέβου αναμένεται να προσθέσει και η κράτηση σε ρωσικό κέντρο της πιλότου της ναζιστικής Πολεμικής Αεροπορίας του Κιεβου Νάντιγια Σαβτσένκο, που η Μόσχα κατηγορεί ότι ευθύνεται για το θάνατο δύο Ρώσων δημοσιογράφων. Το Κίεβο κατηγόρησε τη Μόσχα για απαγωγή και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της. Στο μεταξύ, χτες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελκαι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχαν νέα τηλεφωνική επαφή με τον Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει... «να διατηρήσει επιφυλακτική στάση στη στρατιωτική άποψη, έτσι ώστε να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων». Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες αναλώθηκαν σε συστάσεις για μια πολιτική απόφαση βασισμένη σε διμερή εκεχειρία, καλώντας ταυτόχρονα τη Ρωσία να πιέσει τους αντιφασιστες να έρθουν σε διαπραγματεύσεις. Από τη μεριά της, η σκατοπουτανα υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλα - ντ σημείωσε χτες πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Τέλος, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής η τοποθέτηση της αρχηγού του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» Μαρί Λεπέν, που δήλωσε ότι «οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι μια εξαιρετική χαζομάρα που ρίχνει λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι στη Ρωσία, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διπλωματικού διακανονισμού της κρίσης». Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λεπέν παίρνει θέση υποστήριξης των ρωσικών κεφαλαίων, αφού το ίδιο το πρόγραμμα του κόμματός της προτάσσει τη συνεργασία με τις ρωσικές επιχειρήσεις.
----------------------------------------------------------------------------------
Ρ. Μακρή: «Ο Ελληνικός Λαός έχει σώας τας φρένας και μπορεί να αποφασίσει για την περιουσία του»! Iδιοκτήτης της ΔΕΗ είναι ο λαός και όχι η Κυβέρνηση Βενιζέλου Σαμαρά...
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και τομεάρχη ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτού Ν. Κοζάνης για 138 υπογραφές του αιτήματος δημοψηφίσματος του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ
Ραχήλ Μακρή: «Ο Ελληνικός Λαός έχει σώας τας φρένας και μπορεί να αποφασίσει για την περιουσία του»
Εχθές αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διάλυση της ΔΕΗ ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσα πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν εάν... εγκρίνουν το νομοσχέδιο ή όχι. 138 βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην αυτών της Συγκυβέρνησης υπογράφουν το αίτημα που προάγει την Δημοκρατία, ισχυροποιεί το Κοινοβούλιο και επιτρέπει να μιλήσει ο ιδιοκτήτης της ΔΕΗ που είναι ο λαός και όχι η Κυβέρνηση Βενιζέλου Σαμαρά, που αποτελούν διαχειριστές άνευ ουσιαστικής νομιμοποίησης. Πλην των Βουλευτών σας όλοι οι υπόλοιποι πιστοί στο νόημα της δημοκρατίας, ενημερώνουμε τους πολίτες για τις επιλογές τους και τους αφήνουμε να επιλέγουν ελεύθερα. Αυτό είναι και το νόημα της οικονομίας. Ο κάθε ιδιοκτήτης ενημερώνεται για τις επιλογές του και να έχεις σώας τας φρένας να αποφασίζει ορθολογικά για την τύχη της ιδιοκτησίας του. Ο ελληνικός λαός λοιπόν έχει σώας τας φρένας και μπορεί να αποφασίσει ορθολογικά, εκτός και αν βέβαια έχετε αντίθετη άποψη. Θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι αφού τον ενημερώσουμε και οι δύο για τις απόψεις μας, για την οπτική μας και για τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να τον αφήσουμε να αποφασίσει μόνος του. Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να τιμήσει το θεσμικό του ρόλο και την Συνταγματική υποχρέωση σύγκλισης της ολομέλειας. Εκεί θα πέσουν οι μάσκες και θα γίνει φανερή η διαφορά των ανθρώπων που μάχονται για τη δημοκρατία από τα ποντίκια της διαπλοκής για την εξυπηρέτηση άνομων ιδιωτικών συμφερόντων.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ο Ρένος αποθεώνει Σαμαρά κι αυτός του κάνει δώρο εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ!
Ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, στενός φίλος του πρωθυπουργού ΚΑΙ υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θα παρουσιάζει από τη Δευτέρα και κάθε βράδυ ένα τηλεπαιχνίδι στη δημόσια τηλεόραση. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης που αποκαλεί σε συνεντεύξεις του τον Σαμαρά «χιουμορίστα και όχι χαβαλετζή όπως τον Τσίπρα», είναι ο άνθρωπος που αποθεώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τον φίλο του τον Αντώνη, ακόμα κι όταν ο τελευταίος βάζει χαράτσια, κόβει συντάξεις και οδηγεί τους Έλληνες ΣΤΗΝ εξαθλίωση. Τι τον νοιάζει το Ρένο; Αυτός γευματίζει μαζί με τον φίλο του τον... πρωθυπουργό και τον αποθεώνει. Μάλιστα, τώρα ήρθε η ώρα της επιβράβευσης. Της τοποθέτησής του ΓΙΑ παρουσίαση παιχνιδιού κατακαλόκαιρο στη ΝΕΡΙΤ, στο προσωπικό μαγαζάκι Σαμαρά. Μία θεσούλα που με χαρά αποδέχθηκε ο Ρένος πατώντας και αυτός πάνω στα «πτώματα» των 2.600 απολυμενων που θυσιάστηκαν για να έρθει η δήθεν άσπιλη και άμωμη ΝΕΡΙΤ στην οποία ήδη οι καταγγελίες για σκάνδαλα πέφτουν βροχή ουσιατικά πριν καν... ανοίξει. Άνθρωποι του πνεύματος σου λέει μετά... Σχετικά με το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μόλις δύο μέρες ο «δικός τους άνθρωπος», ο Γιώργος Προκοπάκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μία αγωγή «φωτιά» υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνσή του ένα 24ωρο αμέσως μετά από το μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ έγινε για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων, ενώ περιγράφει με πιπεράτες λεπτομέρειες τους επτά μήνες παραμονής του στην καρέκλα του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, κάνοντας αναφορές σε πρόσωπα, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι έγινε παράνομα ολόκληρη η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ. Εσένα περιμέναμε να σε διώξουν για να μας το πεις και να το μάθουμε...
---------------------------------------------------------------------------------
Αυτό που έμαθαν όσοι παρακολούθησαν την εκπρόσωπο του Ισραηλιτικου Υπουργείου Αμυνας Libi Vice είναι οτι στοχεύοντας αμάχους προσπαθούν πχ σε κάθε 20-30 παιδιά να σκοτώσουν και κανα μέλος της Χαμάς. Αυτό που εμαθαν όσοι είδαν ελληνικά ιδιωτικά κανάλια αποχέτευσης είναι οτι ενώ οι Παλαιστίνιοι θρηνούν 88 αμάχους οι Ισραηλίτες θρηνούν ένα γαμήλιο πάρτυ που χάλασε οταν ηχησαν οι σειρήνες κι επρεπε να παν στα καταφύγια.
Το καλυτερο σχολιο το ακουσα στον Αντ1 που προσπαθει να υπερασπισει τους σιωναζι......... "Ειδοποιουμε που θα χτυπησουμε να εκκενωσουν το κτιριο οι Αμαχοι... " Σιγα ρε μεγαλε μην τους στελνετε και mail...
--------------------------------------------------------------------------
Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στην Ευρωβουλή προφορική ερώτηση για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας έξω από την Κρήτη
Προφορική ερώτηση που απευθύνεται προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με θέμα την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας έξω από την Κρήτη.
Η επίκαιρη αυτή ερώτηση του Νότη Μαριά στηρίζεται από την Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών προκειμένου λόγω του κατεπείγοντος να συζητηθεί άμεσα την επόμενη Δευτέρα 14/7/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο Νότης Μαριάς αναλαμβάνει αυτήν την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία σε μια φάση κρίσιμη για το εγχείρημα της απαγόρευσης της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εντός της Μεσογείου και ενώ ήδη εντείνονται οι αντιδράσεις και η ανησυχία του κρητικού λαού αφού το πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού Cape Ray πάνω στο οποίο θα γίνει η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα ανοιχτά της Κρήτης. Ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελληνική Βουλή έθεσε πρώτος το θέμα της απαγόρευσης της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εντός της Μεσογείου και ανέλαβε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και δράσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.