Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σαββατο 5 Ιουλιου 2014


Επιτέλους, αποκαλύφθηκε και ο ρόλος των Κουβανών! Πράκτορες του Πούτιν είναι οι τύποι. Δεν είναι τυχαίο ότι αρνούνται να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση του Κιέβου, αδιαφορώντας για τη διεθνιστική ενοποίηση της Ευρώπης στο πλαίσιο της Ε.Ε., ενώ καταγγέλλουν καθημερινά τους βομβαρδισμούς που αποβλέπουν στην πάταξη της τρομοκρατίας στο Ντονμπάς. Πράκτορες της Μόσχας εξαγορασμένοι με ρούβλια...
Διέγραψε η Ρωσία το 90% του χρέους της Κούβας
Η Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου επικύρωσε σήμερα μια συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ Ρωσίας και Κούβας, με την οποία ακυρώνεται το 90% του υπέρογκου χρέους της Αβάνας προς την πρώην Σοβιετική Ένωση, ένα θέμα που αποτελούσε αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών. Η συζήτηση του θέματος και η ψηφοφορία έγινε μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κούβα με σκοπό την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί στην Αβάνα και με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Το κείμενο που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει τη διαγραφή ενός χρέους που εκτιμάται ότι φτάνει τα 35,2 δισεκατομμύρια δολάρια και την αποπληρωμή του υπόλοιπου (περίπου 3,5 δισ. δολάρια) μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τα ποσά που θα καταβάλει η Κούβα σε ειδικούς λογαριασμούς θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην κουβανική οικονομία. Η συμφωνία είχε υπογραφεί στις 25 Οκτωβρίου 2013, όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφθηκε την Κούβα και υπέγραψε μια σειρά από συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας. Δεν είχε διαρρεύσει όμως καμία λεπτομέρεια της ρύθμισης του χρέους της Κούβας προς την πρώην ΕΣΣΔ. Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κούβα ουσιαστικά διακόπηκαν με την κατάρρευση και τη διάλυση της ΕΣΣΔ στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από το 2005 ωστόσο η σχέση των δύο χωρών αναθερμάνθηκε. Η Μόσχα είναι σήμερα ο ένατος εμπορικός εταίρος της Αβάνας, αλλά υπολείπεται κατά πολύ της Βενεζουέλας, της Κίνας και της Ισπανίας, των τριών μεγαλύτερων εμπορικών και οικονομικών εταίρων του νησιού.
---------------------------------------------------------------------------
Η ΦΙΦΑ θα τιμωρήσει τους αλγερινούς ποδοσφαιριστές γιατί θέλουν να δώσουν το πριμ τους στους Παλαιστίνιους!
Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αλγερίας, η οποία εντυπωσίασε στο Μουντιάλ αποκλειόμενη στη φάση των 16 και στην παράταση από τη Γερμανία, αποφάσισαν να δωρίσουν στους Παλαιστίνιους τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ που τους αναλογούν από το μπόνους προκρίσεων της ΦΙΦΑ. Οι διεθνείς σκοπεύουν να προσφέρουν τα χρήματα που θα τους δοθούν από την ομοσπονδία της χώρας τους στους Παλαιστίνιους, καθώς όπως φέρεται να δήλωσε ο Ισλάμ Σλιμανί, ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, «αυτοί τα έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως αν συμβεί κάτι τέτοιο η αλγερινή Ομοσπονδία κινδυνεύει με τιμωρία από τη ΦΙΦΑ κι αυτό γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν επιτρέπει τη σύνδεση οποιουδήποτε είδους πολιτικού μηνύματος με το ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις πρόσφατα τιμώρησε με πρόστιμο την αργεντίνικη Ομοσπονδία για ένα πανό που αναρτήθηκε σε φιλικό με τη Σλοβενία, στο οποίο αναγραφόταν πως τα Φόκλαντς ανήκουν στην Αργεντινή.
-------------------------------------------------------------------------------
επίθεση που δέχτηκε η στρατιωτική ισραηλινή περίπολος, που εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες στη πόλη Ναμπλούς, για να επιβάλει τάξη πριν ξυπνήσουν οι κάτοικοι της πόλης ...
Δείτε πώς γενναία νεολαία Ναμπλούς απάντησε στην σιωνιστική περιπολία την αυγή που εισέβαλαν
-----------------------------------------------------------------------------
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον βουλευτή, Μιχάλη Ταμήλο
Η 10μηνη ποινή φυλακισης επιβλήθηκε την Παρασκευή από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, στον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλο, για παράνομη ανάθεση έργου.
Η 10μηνη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του trikaladay, με το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκτέλεση έργου. Η υπόθεση αφορά το έργο διαμόρφωσης κτιρίου στον συνοικισμό Λεπτοκαρυάς το 2008 προκειμένου εκεί να λειτουργήσει Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την εκπαίδευση μαθητών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου. Το θέμα προέκυψε όταν αρχικά το 2011 έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομη ανάθεση του έργου από τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε αγωγή από τον εργολάβο για την μη καταβολή χρημάτων από τις εργασίες που εκτέλεσε. Όπως δήλωσε στο trιkaladay ο κ. Ταμήλος δεν υπήρχε καμία ευθύνη του Δήμου για την πληρωμή του εργολάβου καθώς το κόστος των εργασιών βάρυνε αποκλειστικά τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο το Δικαστήριο δεν πείστηκε και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ ο κ. Ταμήλος άσκησε έφεση.
ΟΤΑΝ ΠΆΕΙ ΦΥΛΑΚΉ, ΕΑΝ ΠΑΕΙ, ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ, μην ΤΟΝ ΔΏΣΕΤΕ ΡΕΥΜΑ, ΑΣ ΖΉΣΕΙ ΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ.
-------------------------------------------------------------------------------
Ο άνθρωπος που τράβηξε το διασημότερο κλικ στην ιστορία της φωτογραφίας και αρνήθηκε να «πουλήσει» τον Τσε...
Είναι μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν ποτέ. Είναι μία από τις πιο γνωστές εικόνες, μαζί με τη Μόνα Λίζα και το πορτραίτο του Χριστού. Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπως τον απαθανάτισε ο φακός του Αλμπέρτο Γκουτιέρεζ, γνωστού ως Αλμπέρτο Κόρμπα.
Το κλικ το έκανε στις 5 Μαρτίου του 1960. Την προηγούμενη ημέρα, η CIA είχε ανατινάξει ένα γαλλικό πλοίο στο λιμάνι της Αβάνας. Το πλοίο μετέφερε όπλα, που είχαν αγοράσει οι Κουβανοί από το Βέλγιο. Από το «χτύπημα» σκοτώθηκαν 136 άτομα. Οι Κουβανοί έγιναν έξαλλοι. Την επόμενη έγιναν οι κηδείες. Ο Φιντέλ Κάστρο, μετά από πορεία διαμαρτυρίας, ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Επανάστασης, για να μιλήσει στο πλήθος. Πίσω του, στεκόταν ο Τσε Γκεβάρα. Ο φωτογράφος ήταν κάτω από την εξέδρα. Ο Γκεβάρα έκανε ένα βήμα μπροστά, για να δει κάτι και μπήκε στο οπτικό πεδίο του Γκουτιέρεζ, που είχε σηκωμένο το κεφάλι. Κοίταξε μέσα στον φακό και τράβηξε μόνο δύο φωτογραφίες. Μια οριζόντια και μια κάθετα. Ίσα που πρόλαβε να ζουμάρει. Η εφημερίδα Revolution που δούλευε, δεν ήθελε να τη δημοσιεύσει και προτίμησε να βάλει μια του Κάστρο με τον Σάτρ και τη ΝτεΜποβουάρ. Ο Κόρμπα έβγαλε μερικά αντίτυπα και την έκανε δώρο σε μερικούς του φίλους. Η ιστορική φωτογραφία έμεινε κλεισμένη για επτά χρόνια στο συρτάρι του και κολλημένη σε έναν τοίχο του γραφείου του. Το 1967, μετά τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, ο Ιταλός εκδότης Τζιαντζιάκομο Φελτρινέλι βρέθηκε στην Κούβα, ψάχνοντας στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του κομαντάτε. Συναντήθηκε με τον Γκουτιέρεζ και όταν είδε τη φωτογραφία του, έμεινε εκστατικός. Ήταν η καλύτερη πόζα του Τσε, που είχε δει ποτέ του. Ο φωτογράφος Γκουτιέρεζ, για να βοηθήσει τον «φίλο της επανάστασης», όπως έλεγε τον Ιταλό εκδότη, την έβγαλε από το συρτάρι και του τη χάρισε. Δεν πληρώθηκε καθόλου.
Από τότε, η «δωρική» πόζα του Τσε Γκεβάρα κόσμησε εκατομμύρια μπλουζάκια, σημαίες, ρούχα, τοίχους, προκηρύξεις, ποτήρια, μπρελόκ, οτιδήποτε. Ήταν το απόλυτο σύμβολο της επανάστασης και διαχρονική μόδα. Για δεκαετίες ολόκληρες, ο φωτογράφος δεν απολάμβανε κέρδη από τη φωτογραφία, αφού δεν είχε κατοχυρώσει ηθελημένα το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας
------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ
Η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου προχώρησε σε μια ακόμα φασιστική πράξη, την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ. Η άθλια συγκυβέρνηση προκειμένου να ξεπουλήσει την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο στα αφεντικά της, τους Γερμανούς της RWE, τους Λάτσηδες και τους Μυτιληναίους, δρα αδίσταχτα. Έχουν το θράσος να μιλάνε για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που έβαλαν το χαράτσι στους λογαριασμούς και άφησαν 300 χιλ οικογένειες χωρίς ρεύμα. Αυτοί που αύξησαν 50% το ρεύμα σε 4 χρόνια. Αυτοί που αξιοποίησαν την ΔΕΗ για να προικίσουν με δισεκατομμύρια του ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ για την συνέχιση της απεργίας. Καλεί τα συνδικάτα να πάρουν απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, με απεργία και καταλήψεις, με κήρυξη πανεργατικής απεργίας άμεσα ενάντια στην επιστράτευση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενάντια στην αξιολόγηση και τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, την διάλυση του ασφαλιστικού, το γενικό ξεπούλημα δημόσιων υπηρεσιών, ακτών, παραλιών, δασών. Για να φύγει αυτή η άθλια συγκυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας μέσα στον λαό που θέλει να μας αλυσοδέσει για μια ζωή, να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Τους καλεί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με συνελεύσεις και συντονισμούς χωρίς να περιμένουν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Είναι ώρα ευθύνης για την αριστερά. Τώρα χρειάζεται οι δυνάμεις της αριστεράς να μπουν μπροστά και να βάλουν πλάτη για να συνεχιστεί η απεργία, να σπάσει η επιστράτευση, να ενοποιηθούν και να κλιμακωθούν άμεσα οι αγώνες, πρόταση που έχει κατατεθεί στο ΕΚΑ από την Παρασκευή. Χωρίς αναμονή. Τώρα κρίνεται η μάχη. Η μάχη αυτή μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρα!
5 Ιουλίου 2014 Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
------------------------------------------------------------------------------
Απέλυσαν καθαρίστρια στην Κροατια επειδή δεν καθάρισε προτού… αυτοκτονήσει!
«Σκληρή και παράλογη, αλλά απόλυτα λογική στο πλαίσιο ενός συστήματος που βλέπει τους εργαζόμενους ως γρανάζι στην μηχανή παραγωγής κερδών για το κεφάλαιο, είναι η απόφαση ενός δικαστηρίου της Κροατίας που απέλυσε μια καθαρίστρια κρίνοντας ότι έχασε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια του ωραρίου της εργασίας της. «Η φτωχή γυναίκα κατηγορείται ότι δεν καθάρισε το εσωτερικό του δικαστηρίου πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, γεγονός που της στοίχισε την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σίνισα Κούχαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων στον δημόσιο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση να απολυθεί η καθαρίστρια «σκληρή και παράλογη». Η Ιβάνα Μούχαρ, 28 ετών, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τον περασμένο Απρίλη πηδώντας από τη στέγη του δικαστηρίου του Σάμομπορ, μιας μικρής πόλης κοντά στο Ζάγκρεμπ. Επιβίωσε από αυτήν την απόπειρα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο στο Ζάγκρεμπ. Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της Μούχαρ υποστηρίζοντας ότι η απόπειρα διεπράχθη «κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας ενώ δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της». Με αυτόν τον τρόπο η Μούχαρ «διέπραξε μια σοβαρή παραβίαση των εργασιακών της υποχρεώσεων» και «απώλεσε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της», σύμφωνα με αποσπάσματα της απόφασης του δικαστηρίου που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του συνδικάτου». Αυτοκτονήστε ελεύθερα, λέει ο καπιταλισμός, αλλά εκτός ωραρίου εργασίας, παρακαλώ!
-----------------------------------------------------------------------------
Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ
Στην κοινή συνείδηση υπήρχε εδώ και χρόνια μία μεγάλη συντεχνία και μία υπο-συντεχνία της. Ήταν η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων και η υπο-συντεχνία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε όλοι. Έρχονται, λοιπόν, οι τρεις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ως άλλοι Ζορό του αδικημένου ιδιωτικού τομέα, θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις συντεχνίες του Δημοσίου προς όφελος, όπως λένε, της αγοράς. Ξεκίνησε, λοιπόν, η κυβέρνηση των πασοκοΛοβέρδων το ξεκλήρισμα των συντεχνιών του Δημοσίου και το ολοκληρώνει πάλι μία κυβέρνηση των δεξιοΛοβέρδων, με το ίδιο ζηλευτό πάθος. Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Ξαφνικά, μαθαίνουμε ότι συντεχνίες δεν υπάρχουν μόνο στο Δημόσιο αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερες στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση ανακαλύπτει τη συντεχνία των φαρμακοποιών, των μικρών διαγνωστικών κέντρων, των περιπτεράδων, των αρτοποιών, των φορτηγατζήδων, των ταξιτζήδων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των ναυτεργατών, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μικροπωλητών, των βιομηχανικών εργατών που απολύονται σωρηδόν και κλωτσηδόν των…, των…, των… Όλες αυτές οι επαγγελματικές ομάδες βαφτίζονται συντεχνίες με τεράστια ευκολία από την κυβέρνηση και τα ιδιόκτητα ΜΜΕ της, οπότε ξαφνικά η κοινωνία των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα μετατρέπεται σε ένα σύνολο αμαρτωλών συντεχνιών. Το οποίο, μάλιστα, δε δικαιούται ούτε να ομιλεί, ούτε να αντιδρά, ούτε να διεκδικεί. Δικαιούται μόνο να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τον χαρακτηρισμό της «βλαπτικής για τη σωτηρία της χώρας» συντεχνίας. Α, ναι, και να νιώθει ενοχές για τα πάντα. Να νιώθει ενοχές όταν υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, διότι το συμφέρον είναι διαβολικό, κακό, απεχθές και παράνομο. Νομίζω ότι και σε αυτό συμφωνούμε οι περισσότεροι. Δεν προσπαθώ να περιγράψω κάτι καινούριο, ούτε να εξηγήσω για ποιο λόγο θα έπρεπε όλοι μαζί, ενωμένοι και δίχως διαχωρισμούς «Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα» να παλέψουμε τουλάχιστον για τα βασικά. Όπως έγραψα και σε μία φίλη, μας έτυχε να ζήσουμε στην κοινωνία όπου οι Εφιάλτες είναι περισσότεροι από τους Σπαρτιάτες. Ως εκ τούτου, ανθρωποφαγία μετ’ απολαύσεως. Ο λόγος που γράφω γι’ αυτή την παραγωγή «συντεχνιών» είναι για να δούμε ποιοι μας χαρακτηρίζουν «συντεχνία» όλους εμάς. Λοιπόν, πρόκειται για το πολύ 100 οικογένειες που επί δεκαετίες εναλλάσσονται σε βουλευτικά έδρανα, κυβερνητικές καρέκλες και πρωθυπουργικά γραφεία. 100 οικογένειες που από τον παππού στον εγγονό είναι αφορολόγητοι εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων, μιντιάρχες, τραπεζίτες, πετρελαιάδες. 100 οικογένειες που ελέω Θεού, διορισμών, εκβιασμών, διαπλοκής και άνευ ενδοιασμών δημιούργησαν εδώ και δεκαετίες την πολιτική και οικονομική ελίτ του τόπου. Είναι τυπικοί φεουδάρχες. Είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του νεολουδοβίκειου παλατιού. Αυτοί όλοι δεν είναι «Ιδιωτικός Τομέας». Είναι ΤΟ κράτος. Είναι το Δημόσιο μέσα στα στομάχια τους. Είναι τα δημόσια έσοδα υλικά για τις βίλες και τις πισίνες τους. Ιδού φίλες και φίλοι η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ! Κι αν θέλετε και τις υπο-συντεχνίες της, είναι εκείνες των ρουφιάνων της και των μαντρόσκυλών της. Των λακέδων που πληρώνονται για τη βρώμικη δουλειά. Δηλαδή να χώνουν τις βρώμικες χερούκλες τους μέσα στα μυαλά μας και να τα ρυθμίζουν έτσι ώστε να βλέπουμε γύρω μας διάφορους εχθρούς πλην του πραγματικού. Κι εκείνους που φροντίζουν να χτυπήσουν με γκλομπ όποιο κεφάλι προσπαθήσει να σκεφτεί. Καθώς εμείς, λοιπόν, παράγουμε τον πλούτο που θα απολαύσουν οι 100 ή κυνηγάμε ελπίδες για ένα μεροκάματο των 10 ευρώ, οι 100 οικογένειες ενδυναμώνουν τη συντεχνία τους. Διότι σε αυτή την περίπτωση, η υπεράσπιση και αύξηση των συμφερόντων τους είναι Θεού θέλημα, αυτονόητο, ηθικό και καλύπτεται από χίλιους νόμους. Είμαστε εκπαιδευμένα σκυλιά που όποτε θέλει η συντεχνία, μας πετάει το μπαλάκι στο δάσος κι εμείς τρέχουμε να το φέρουμε για ένα «μπράβο». Συχνά μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος θα πιάσει πρώτος το μπαλάκι. Σκοτωνόμαστε σαν τα σκυλιά. Δαγκωνόμαστε. Και διασκεδάζει μαζί μας η συντεχνία των 100. Η συντεχνία των κυρίαρχων. Ο πίνακας στο μουσείο της ελίτ είναι περιγραφικότατος. Είμαστε οι γελωτοποιοί τους. Και η σκέψη ότι όλο αυτό το σκηνικό, καθώς και τους ρόλους μας, το στήνουμε εμείς ψηφίζοντας, είναι ένας καλός λόγος για να σε στείλει ψυχιατρείο. Στην πτέρυγα των εθελοντικά υποταγμένων.
-----------------------------------------------------------------------------
Πρώτη Νίκη! Άκυρο στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Η απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων είναι απροσδόκητα ευχάριστη: ναι, υπάρχουν! Πρόκειται για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Το σχέδιο της κυβέρνησης για ξεπούλημα των δύο εταιρειών ύδρευσης, με βάση όλα τα δεδομένα, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, σηματοδοτώντας μια πρώτη νίκη των πολιτών ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πρώτη φορά που χτύπησε πένθιμα η καμπάνα για τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και των πιστωτών ήταν στις 25 Μαΐου, με αφορμή την απόφαση υπ’ αριθμ. 1906/2014 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η αίτηση που είχε κατατεθεί από κατοίκους της Αθήνας ζητούσε την ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης με την οποία μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Εκποιήσεων –κατά κόσμον ΤΑΙΠΕΔ– το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ.
Η απόφαση Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσε πολιτικό σεισμό, παρότι τα φιλομνημονιακά μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να θάψουν την είδηση. Με βάση το σκεπτικό της, λοιπόν, «η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μην μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος». Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι «η κατ’ ουσίαν μετατροπή της δημόσιας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δη υψηλής ποιότητας». Επιπλέον αναφέρεται ότι «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ παρέχονται μονοπωλιακώς, σε μεγάλο πληθυσμό, διαβιούντα υπό δυσμενείς οικιστικές συνθήκες στον περιορισμένο χώρο της Αττικής, από δίκτυα που είναι μοναδικά στην περιοχή και ανήκουν στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας».
Μαζικοί αγώνες Η ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ από το ΣτΕ πιθανόν ποτέ να μην είχε συμβεί, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ένα πολύμορφο και δυναμικό κίνημα που ζητούσε την ακύρωση του σχεδίου ξεπουλήματος. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη ξεπήδησαν ενώσεις πολιτών, που με πειστικότητα πρόβαλαν τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε η ιδιωτικοποίηση, με βάση την πλούσια διεθνή εμπειρία.
-------------------------------------------------------------------------------
O Ισραηλινός Miko Peled ...Γεννήθηκε το 1961 στην Ιερουσαλήμ όπου και μεγάλωσε και τράφηκε σε οικογένεια πιστή απόλυτα στον σιωνισμό. Ο παππούς του, ο Avraham Katsnelson ήταν από αυτούς που υπέγραψε το 1948 τη διακήρυξη ίδρυσης του Ισραήλ στο πρώτο κομμάτι της Παλαιστίνης. Ο πατέρας του, ο Mattityahu Peled , πολέμησε και στον πόλεμο κατάληψης της Παλαιστίνης και διωγμό των 800.000 Παλαιστινίων, και το 1967 ως υποστράτηγος και μέλος του γενικού επιτελείου στρατού συνέβαλε στην κατάληψη όλης της Παλαιστίνης. Ο Miko Peled σήμερα τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων και από τους πολέμιους του Ισραήλ και μάλιστα το χαρακτηρίζει ρατσιστικό κράτος και δεν διστάζει να χαρακτηρίζει το στρατό του Ισραήλ ως η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση. Κι ο πατέρας του, ο Στρατηγός, που δεν ζει πια, στα γεράματά του έκανε διαλέξεις στην Αμερική κατά της οικονομικής βοήθειας προς το Ισραήλ. (Θεωρούσε ότι τα λέφτα χρησιμοποιούνταν για στρατιωτική τεχνολογία που έκανε το Ισραήλ τέρας), όπως επίσης ήταν υπέρ 2 κρατών δίπλα-δίπλα. (Στα γεράματα όλα αυτά βέβαια) γιος του στρατηγού Μάτι Πελεντ που πολέμησε στον πόλεμο των έξι ημερών αλλά μετά έγινε υπερασπιστής της ειρήνης. Ο Μίκο Πέλεντ επίσης υπηρέτησε στις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής αλλά μετά έγινε ακτιβιστής για την ειρήνη. Το 1997 η 13χρονη ανιψιά του σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου. Αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να τάσσεται κατά της κατοχής και υπέρ της ειρήνης, και υποστηρίζει το κίνημα για Μποϊκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις (BDS).
Εδω διαμαρτυρεται για την απαγωγή,τον βασανισμο μεχρι θανατου του 16χρονου Παλαιστίνιου εφήβου Mohamed khudeir στην Ιερουσαλήμ..λιγο μετα τον συνελαβε ο ισραηλινος στρατος .. ( ο Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ , 16 ετών. απήχθη από φανατικούς εποίκους στην Σπουφάτ, την Τρίτη το βράδυ, και αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος με ιχνη βασανιστηριων και καμένος)
Ένας Ισραηλινός για τον Αριέλ Σαρόν λίγο πριν τον θάνατό του 12 Ιαν. 2014 Ο εγκληματίας πολέμου Αριέλ Σαρόν απεβίωσε τελικά σε ηλικία 86 ετών, μετά από πολλά χρόνια σε κώμα, αλλά ατιμώρητος από οποιαδήποτε δικαιοσύνη για τα εγκλήματά του. Ακολουθεί κείμενο που είχε γράψει λίγες μέρες πριν – και ενώ επέκειτο ο θάνατος του Σαρόν – ο ισραηλινός συγγραφέας Μίκο Πέλεντ.[i] Τελευταίες λέξεις για τον Σαρόν Ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί ο κόσμος να πανηγυρίζει στο άκουσμα των νέων για το θάνατο ενός ανθρώπου. Έτυχε να είμαι στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ και έγινα μάρτυρας των πανηγυρισμών. Οι εκφράσεις χαράς καθώς διαδίδονταν τα νέα του θανάτου της Σιδηράς Κυρίας σε όλη τη χώρα, αρχικά με σόκαρε, καθώς οι άνθρωποι πραγματικά έκαναν πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατό της. Καθώς επισκέφτηκα διάφορα μέρη της χώρας, ιδιαίτερα την Ουαλία και την Ιρλανδία, σκέφθηκα ότι όταν πεθάνει ο Αριέλ Σαρόν, μπορεί να δούμε παρόμοια ξεσπάσματα χαράς να λαμβάνουν χώρα. Ο Σαρόν είναι σε κώμα από τον Ιανουάριο του 2006 όταν υπέστη αρκετές εγκεφαλικές αιμορραγίες που τον άφησαν σε κατάσταση φυτού. Αλλά τώρα υπάρχουν νέα ότι τα νεφρά του καταρρέουν και εκφράζονται ανησυχίες στο Ισραήλ ότι υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει σύντομα. Μπορεί κανείς να φανταστεί τα μακρά εγκώμια που θα πρέπει να υποστούμε όταν θα έχει αναπαυθεί: «Ένας ήρωας», «ένας μεγάλος ηγέτης», όλα αυτά θα ειπωθούν και πολλά περισσότερα. Ο τύπος θα εξιστορήσει κάθε στρατιωτικό του επίτευγμα, κάθε μάχη που κέρδισε, κάθε εχθρό, τόσο στρατιωτικό όσο και πολιτικό, τον οποίο νίκησε. Θα διατυμπανιστεί η αποφασιστικότητά του ως ισραηλινός ηγέτης και, θα μας πουν, ότι θα τον θυμούνται επειδή έδωσε όλο του το είναι στην πατρίδα του.
-----------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι πόλεμος, είναι δολοφονία.
Η επίθεση και ο βομβαρδισμός της Γαζας δεν αφορά τη διάλυση της Χαμας. Δεν πρόκειται να σταματήσει τις ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, δεν πρόκειται να φέρει ειρήνη στη μέση ανατολή.
Η απόφαση του Ισραήλ να σκορπίσει το θάνατο και να καταστρέψει το Ισραήλ, να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα όπλα εναντίων ανυπεράσπιστων πολιτών αποτελεί την τελευταία φάση ενός πολυετούς σχεδίου κάθαρσης του Παλαιστινιακού έθνους. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τεχνολογικά εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία για να βομβαρδίσει προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία, τζαμιά και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα εναντίων ενός πληθυσμού που δεν έχει αεροπορικές δυνάμεις, δεν έχει ναυτικό, δεν έχει άρματα, δεν έχει καν στρατό και αυτό το ονομάζει πόλεμο. Δεν είναι πόλεμος, είναι δολοφονία. Όταν οι Ισραηλινοί, στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, ισχυρίζονται ότι πρέπει να αμυνθούν, αμύνονται με την έννοια που αμύνεται ο οποιοσδήποτε κατακτητής ενάντια στον λαό που συνθλίβει. Δε μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι αμύνεσαι όταν έχεις καταλάβει ξένα εδάφη. Αυτό δεν είναι άμυνα. Ονόμασέ το όπως θες αλλά δεν είναι άμυνα.
Noam Chomsky
-------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία του φωτορεπόρτερ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΜΜΟΥ, που έβγαλε στις 12 Ιούνη την ώρα της επίθεσης των ένστολων πραιτοριανών της μνημονιακής Κυβέρνησης, κατά των ηρωϊκών απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, και αποτυπώνει απόλυτα το πάθος και την δύναμη του αδικημένου, στάθηκε αιτία να γίνει στόχος σήμερα το πρωί, έξω απο το Εφετείο, των θρασύδειλων νεοναζί δολοφόνων της ΧΑ που προστατεύονταν από τους υφιστάμενους του "κυρίου" που έχει πιάσει από τον γιακά, τόσο εύγλωτα, η 55χρονη καθαρίστρια που της άλωσαν την ζωή. Τέτοιες εικόνες ΔΕΝ πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας... Τέτοιες εικόνες, μπορούν να προκαλέσουν τα εκατομμύρια των αδικημένων αυτής της χώρας να αντιδράσουν και να παλαίψουν με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη. Τέτοιες εικόνες πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν. Για να σταματήσουν πρέπει οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΜΜΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ και μια χούφτα ακόμη φωτορεπόρτερς που δεν υποκύπτουν, να μην μπορούν να ξανασηκώσουν μηχανή. Πότε με τους ένστολους και πότε με τους παρακρατικούς δολοφόνους προσπαθούν να το κάνουν. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ !
--------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΗ: Οι απεργοί διορθώνουν το «τεχνικό λάθος» και συνεχίζουν
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους μολονότι το δικαστήριο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις από κυβερνητική νομιμοφροσύνη, την κήρυξε παράνομη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλλιας τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αφτιά, πως η απεργία θα συνεχιστεί. «Εμείς θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και θα συνεχίσουμε κανονικά την απεργία» δήλωσε ο ίδιος.
------------------------------------------------------------------------------
Ανδρέας Παπαμιμίκος, το νέο και άφθαρτο της ΝΔ, ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για 2,5 εκ. € που πήρε μέσω ΜΚΟ για... ανεκτέλεστα προγράμματα.
Νέα Δημοκρατία, ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του. ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ_
-----------------------------------------------------------------------------
Εκαψαν ζωντανό οι σιωναζι τον 16χρονο Παλαιστίνιο σύμφωνα με την νεκροψία
Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα και ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας έκανε γνωστό πως τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας στο πτώμα του έφηβου Παλαιστίνιου από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως απήχθη και σκοτώθηκε από ακροδεξιούς εβραίους, δείχνουν ότι το θύμα κάηκε ζωντανό. Εξάλλου οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες, Παρασκευή, κατά την κηδεία του νεαρού Παλαιστινίου επεκτάθηκαν το βράδυ σε πόλεις όπου ζουν αραβικής καταγωγής Ισραηλινοί και συνεχίσθηκαν σποραδικά σήμερα. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος τραυματίσθηκε στη Ναμπλούς, έγινε γνωστό από ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν σε μια αλάνα χωρίς να προκαλέσουν ζημιές. Δεκατέσσερις ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί χθες από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ. Μία έπεσε μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος ενώ τρεις άλλες αναχαιτίσθηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, σύμφωνα με το στρατό. Ενώ τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας στο πτώμα του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντάιρ αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, ο παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας Μοχάμεντ Αλ-Αουέουι δήλωσε, όπως μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, πως "η άμεση αιτία θανάτου ήταν εγκαύματα από φωτιά και οι επιπλοκές τους". Ο Σάμπερ Αλ-Αλούλ, ο διευθυντής της παλαιστινιακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, παρακολούθησε τη νεκροψία που πραγματοποίησαν ισραηλινοί γιατροί στο Τελ Αβίβ. Ο Αλ-Αουέουι δήλωσε πως ο Αλ-Αλούλ ανέφερε ότι στάχτη βρέθηκε στο αναπνευστικό σύστημα του 16χρονου, πράγμα που σημαίνει ότι "το αγόρι εισέπνευσε το υλικό αυτό ενώ καιγόταν ζωντανό". Εγκαύματα κάλυπταν το 90% του σώματός του. Το κεφάλι του έφερε ένα κόψιμο. Δείγματα όπως υγρά και ιστοί ελήφθησαν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να ολοκληρωθεί το πόρισμα της νεκροψίας. Κατά την κηδεία του Χουντάιρ, χθες, οργισμένοι Παλαιστίνιοι φώναζαν "Ιντιφάντα! Ιντιφάντα!" καλώντας σε μια νέα εξέγερση εναντίον του Ισραήλ. Έριξαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, βομβίδες κρότου λάμψης και σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ.
----------------------------------------------------------------------------
Απορρίφθηκε η πρόταση για απεργία των φαρμακοποιών
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί μετά τη νέα μείωση στο 15,6% στο περιθώριο κέρδους τους, μετά από τη συμφωνία του υπουργείου Υγείας με την τρόικα. Από το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απορριφθηκε να αποφασιστεί προειδοποιητική 24ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο Υγείας και την βουλή, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, μειώσεις στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19%, αν συνυπολογισθεί το rebate (υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί). Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών. «Περιμέναμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα που να διορθώνουν τις υπερβολές σε βάρος των φαρμακείων και όχι μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση. Τα φαρμακεία κλείνουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους και σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Διορία μέχρι την έναρξη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης σχετικά με την μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, για να ικανοποιηθούν τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου, έδωσαν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας που συνεδρίασαν σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνουν, θα προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις. «Οι φαρμακοποιοί», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), «παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους». Στο μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
-----------------------------------------------------------------------------
Ναζιστική σημαία στο Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των αντιφασιστών
Η σημαία των ναζιστων του Κιεβου κυματίζει στο δημαρχείο του Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των αντιφασιστων αυτονομιστών στις ανατολικές περιοχές της χώρας που ανακατελήφθη σήμερα από τις ναζιστικες δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσαν ο ναζιστης υπουργός Άμυνας Βαλέριι Γκελετέι και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Βίκτορ Μουζένκο. Ο υπουργός και ο αρχηγός του επιτελείου ανακοίνωσαν την είδηση αυτή στον ναζιστη πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος είχε δώσει νωρίτερα σήμερα τη διαταγή να υψωθεί η σημαία στο δημαρχείο ώστε να υπογραμμιστεί έτσι συμβολικά η ανάκτηση της πόλης αυτής, η οποία ενδέχεται να σηματοδοτήσει μια καμπή στην "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" των ναζιστων που έχει στόχο να αποκατασταθεί ο ναζιστικός έλεγχος στις αντιφασιστικες αυτονομιστικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. "Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η ναζιστική σημαία κυματίζει στο δημαρχείο του Σλαβιάνσκ, παρουσία ενός σχηματισμού ναζιστών στρατιωτών", δήλωσε ο Γκελετέι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ναζιστικης προεδρίας. Ο υπουργός ναζιστικης Νεολαίας Ντμίτρι Μπουλάτοφ δήλωσε πως η σημαία των αντιφασιστων ανταρτών που κυμάτιζε προηγουμένως στο δημαρχείο θα καεί. Ο Γκελετέι πρόσθεσε πως η αποκατάσταση των βασικών υπηρεσιών και της λειτουργίας της αστυνομίας έχει ήδη αρχίσει στο Σλαβιάνσκ. Ο ναζιστης πρόεδρος Ποροσένκο συνεχάρη τους στρατιώτες και ζήτησε να του παρουσιάσουν εντός της ημέρας τον κατάλογο αυτών που διακρίθηκαν κατά την ανάκτηση των περιοχών Μικολάγιβκα και Σεμένιβκα και του Σλαβιάνσκ. Οι αρχηγοί των ναζιστικων ενόπλων δυνάμεων ενημέρωσαν εξάλλου τον ναζιστη πρόεδρο πως ενόψει μιας νέας επιχείρησης, μια αναγνωριστική μονάδα βρίσκεται στο Κραματόρσκ, σε απόσταση 15 χλμ. από το Σλαβιάνσκ, για να ελέγξει αν η πόλη, όπου σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση έχουν αναδιπλωθεί οι αντιφασιστες εξεγερμένοι, έχει παγιδευθεί με νάρκες. Ο ηγέτης της ανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Μπροντάι δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως οι αντιφασιστες αυτονομιστές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κατά μήκος του βόρειου μετώπου τους εξαιτίας της επίθεσης των ναζιστικών δυνάμεων και της "συντριπτικής αριθμητικής υπεροχής τους". Πηγή προσκείμενη στους αντιφασιστες αντάρτες είπε στο Ρόιτερς πως τα ναζιστικά στρατεύματα υπερτερούσαν αριθμητικά των αντιφασιστων ανταρτών σε αναλογία 50 προς ένα. "Η αντίστασή μας δεν διαλύθηκε", τόνισε πάντως ο Αντρέι Πούργκιν, ένας αρχηγός των αντιφασιστων ανταρτών, ο οποίος υποστήριξε πως οι μαχητές έφυγαν από την πόλη μόνο και μόνο για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό.
----------------------------------------------------------------------------
Κουίκ: Ο Βενιζέλος με απίστευτο εγωισμό και ασύλληπτη αμετροέπεια βλάπτει τις σχέσεις Αθήνας-Λευκωσίας
«Είχαμε προειδοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την απίστευτη ενέργεια του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με τη Λευκωσία.
«Τόσο, πλέον, η ΝΔ συντηρείται από το «φιλί της ζωής» του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην νοιάζεται ούτε για τις επιπτώσεις στις σχέσεις της Αθήνας με την Λευκωσία, με τέτοιου είδους πρωτοφανείς αντιδράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου;» επισημαίνειι ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ.Κουίκ: «Ζούμε εποχές απίστευτης τρέλας! Για πρώτη φορά η Ελληνική Δημοκρατία εγκαλεί με ρηματική διακοίνωση την Κυπριακή Δημοκρατία! «Αρχιτέκτονας» αυτής της πρωτοφανούς εξέλιξης, ο Αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδεικνύοντας έναν απίστευτο εγωισμό και μία ασύλληπτη αμετροέπεια, αποδεικνύοντας – δυστυχώς – την διαπίστωση που είχαμε διατυπώσει, όταν ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα του: Ότι η ΝΔ έκανε επικίνδυνη επιλογή για τη θέση του ΥΠΕΞ. Ίσως ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί, μετά και το πρόσφατο «κρούσμα» του εκλεκτού του Γενικού Γραμματέα Αναστάσιου Μητσιάλη, το τι βλάβη προκαλεί με την συμπεριφορά του στις Ελληνοκυπριακές σχέσεις. Δεν ακούει τον χαμό στην Λευκωσία; Η μεν Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους του υπενθυμίζει, ότι δεν την φίμωσε ούτε η Χούντα, για να την φιμώσει ο σημερινός Αντιπρόεδρος της ελληνικής συγκυβέρνησης. Οι δε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ρωτάμε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά: «Πόσο ακόμα θα ανέχεται έναν παραπαίοντα αρχηγό Κόμματος, με απρόβλεπτες, πλέον, αντιδράσεις, σε ένα από τα σημαντικότερα αξιώματα της χώρας; Τόσο, πλέον, η ΝΔ συντηρείται από το «φιλί της ζωής» του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην νοιάζεται ούτε για τις επιπτώσεις στις σχέσεις της Αθήνας με την Λευκωσία, με τέτοιου είδους πρωτοφανείς αντιδράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου;»
---------------------------------------------------------------------------
Ρηματική διακοίνωση προς Λευκωσία για την κριτική ευρωβουλευτή στον Βενιζέλο
Με ρηματική διακοίνωση και ζητώντας την παρέμβαση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ στην κριτική άσκησε η κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε σχέση τα όσα αναφέρονται σε τουρκικό έγγραφο περί «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι ο Ευ, Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον της και υπέδειξε πως στα ερωτήματα που έθεσε δεν έχει ακόμα λάβει απαντήσεις. Μετά τη ρηματική διακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το κυπριακό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 Ιουνίου 2014, η Ελληνική Προεδρία και ειδικότερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου». Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην αντιφώνησή του, ο Τούρκος υπουργός Ευρώπης κ. Τσαβούσογλου ανέγνωσε ορισμένα αποσπάσματα από την Τουρκική Δήλωση στα οποία δεν περιλαμβάνονταν οποιεσδήποτε προσβλητικές, για την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφορές». Σχολιάζοντας στον «Φιλελεύθερο» σχολιάσει την ανακοίνωση της Λευκωσίας η Ελένη Θεοχάρους εξέφρασε κατανόηση για «τη στάση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών», δηλώνοντας επίσης ότι η ίδια γνωρίζει πως «ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην έχω λάβει απάντηση στο ερώτημά μου, που αφορούσε στην έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Προεδρίας του Συμβουλίου και της Ε.Ε., προς ένα κράτος-μέλος τελών υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας υπό ένταξιν χώρας». «Εν προκειμένω, η Κύπρος υπέστη μια βάναυση και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η θέση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Τσαβούσογλου «δεν είπε διά ζώσης ενώπιόν του την επίμαχη φράση αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε, μόνο θυμηδία προκαλεί». Επίσης, σημείωσε ότι έχει απευθύνει εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Σουλτς, Βαν Ρομπάι, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε από τους οποίους αναμένει απαντήσεις. Σε άλλες δηλώσεις της η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι υπήρξε συνεχής επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών και ότι έχει πληροφορηθεί πως ο κ. Βενιζέλος «ζητά την κεφαλήν μου επί πίνακι». Στο μεταξύ, έντονη κριτική για τη στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο όλο θέμα άσκησαν, με ανακοίνωσή τους, και οι σύνδεσμοι αγωνιστών.
------------------------------------------------------------------------------
ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ: 1η
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΗΤΕΡΑ", ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ "ΚΑΠ ΒΟΥΛΑΣ", ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΕΤΩΝ!ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕ "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ" ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΗΛΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΠΡΙΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΖΟΥΣΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ, Η ΙΔΙΑ ΑΥΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ STAR ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΛΑ" ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΣΤΙΣ 16-10-2013. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΟΥΗΞΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ : 1η Χάρης Αλεξάκης
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΠΥΡΑΚΗ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ MEGA ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
H πρώτη παρέμβαση της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μια άγρια ταξική επίθεση. Στο ένα λεπτό που μιλάει, παρακαλάει την ΕΕ, τον Πρόεδρο της Κομισιον, να βοηθήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά, στον αγώνα εναντίον των συνδικαλιστών και της Αριστεράς που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Βέβαια μετά ζητάει και στήριξη για να βρεθούν δουλειές στην Ελλάδα, με πρότζεκτ......Σαν αυτά του Λάτση που χάρισαν το Ελληνικό, του Σάλλα που παρέδωσαν 5 τράπεζες και των Ιδωτικών Συνεργείων Καθαριότητας του Κ.Μητσοτάκη, που πληρώνουν 300 ευρώ μισθό και χρεώνουν 700, απειλώντας με νέες Κούνεβες όποιον αντιδρά. Οι Νεοδημοκράτες θεωρούν ως εχθρούς τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τις ζωές τους, και εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στους οποίους μοιράζουν τη δημόσια περιουσία με τη βοήθεια Ε.Ε. και ΔΝΤ.
----------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ: Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ξεπουλούν ένα εθνικό αγαθό
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την απόφαση της επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ
«Άραγε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνει την επίταξη «υπερασπιζόμενη», έναντι του φόβου διακοπών ρεύματος ή για το δικό της «δικαίωμα», με μνημονιακές δεσμεύσεις;» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουϊκ. «Άραγε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνει την επίταξη «υπερασπιζόμενη», έναντι του φόβου διακοπών ρεύματος το δικαίωμα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ηλεκτροδότηση ή για το δικό της «δικαίωμα», με μνημονιακές δεσμεύσεις, να ξεπουλήσει χωρίς αντιρρήσεις και αντιδράσεις ένα εθνικό αγαθό, την ΔΕΗ, που έκτισε ο ελληνικός λαός με τα δικά του χρήματα, επί δεκαετίες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας;», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
-------------------------------------------------------------------------------
«Βέτο» στην απεργία των φαρμακοποιών
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να επανεξεταστεί η στάση των φαρμακοποιών έναντι των αποφάσεων της κυβέρνησης που συνεδρίασαν σήμερα το πρωί. Παρά την πρόταση της πλειοψηφίας για 24ωρη απεργία την Πέμπτη, οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων στον Πανελληνιο Φαρμακευτικο Σύλλογο έδωσαν αρνητική απάντηση. Το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει να μειώσει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κλιμακωτά καθώς όσο αυξάνεται η τιμή του φαρμάκου θα μειώνεται το ποσοστό κέρδους τους. Όπως υπολογίζεται μεσοσταθμικά το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 15,7% από 21% που είναι σήμερα κάτι που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Οι φαρμακοποιοί αναμένεται όμως να καθορίσουν τη στάση τους από το φθινόπωρο και για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
-------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν απαγορευει την παρακολουθηση από το Facebook
Η ρωσική Κάτω Βουλή ψήφισε νόμο που υποχρεώνει τις διαδικτυακές εταιρείες να αποθηκεύουν σε διακομιστές εντός της Ρωσίας τα δεδομένα που αφορούν Ρώσους πολίτες... Το τελευταίο νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί και από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα απαιτεί από εταιρείες όπως το Facebook και το Twitter να μεταφέρουν τα «ρωσικά δεδομένα» σε κέντρα αποθήκευσης εντός Ρωσίας από το 2016. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, θα αποκλειστούν από το ρωσικό Διαδίκτυο.
----------------------------------------------------------------------------------
Aνακοινωση για την συγκεντρωση που εγινε την προηγουμενη Πεμπτη 3 Ιουλιου
Όχι στο σχέδιο-Μελισσανίδη. Απόσυρση τώρα του ρυθμιστικού! Όλοι και όλες στην συγκέντρωση- πορεία την Πέμπτη 3 Ιούλη στις 19.00, στην πλατεία Πατριάρχου.
Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων
Εδώ και ένα μήνα, η Νέα Φιλαδέλφεια ζει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «απαγορεύσεων» και τρομοκρατίας. Κάθε απόπειρα να συζητηθεί από οποιονδήποτε το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, καταστέλλεται εν τη γενέσει του από μια μικρή μειοψηφία οργανωμένων τραμπούκων που λειτουργεί ξεκάθαρα με σχέδιο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας και τον κοινωνικό χώρο στρούγκα. Το γήπεδο της ΑΕΚ και η επιθυμία των φιλάθλων της, χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια άλωσης της πόλης. Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο στο οποίο εντάχθηκαν και τα περίφημα άρθρα για το γήπεδο ,και η σπουδή ορισμένων υποτιθέμενων φιλοΑΕΚτζίδηκων siteνα ψηφιστεί ως έχει στο σύνολό του, αποδεικνύουν ότι ουσιαστικός σκοπός του περίφημου σχεδίου Μελισσανίδη είναι να μπει χέρι στο άλσος και μέσω αυτού να μετατραπεί η γειτονιά σε περιοχή φτηνής και μαζικής διασκέδασης με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών εκμεταλλεύσεων και βιομηχανικών δραστηριοτήτων, που θα κάνουν τη ζωή των κατοίκων κόλαση, ενώ θα υποθηκεύσουν και το μέλλον των παιδιών τους. Και όλα αυτά με θέσεις εργασίας των 400 ευρώ. Όμως όταν η «δημοκρατία» δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντά τους, τα αφεντικά ξέρουν και άλλο δρόμο .... και τόσο το χειρότερο για την δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση και επειδή «είναι πολλά τα λεφτά», θα πρέπει να επιβληθεί η σιδερένια φτέρνα. Γι’ αυτό και επιχειρείται η τρομοκράτηση των κατοίκων και όσων επιμένουν να σκέφτονται και να αγωνίζονται για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους , για το μέλλον της πόλης και του άλσους της. Αυτό που συμβαίνει στην Ν.Φιλαδέλφεια δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της. Τα σωματεία κει οι εργαζόμενοι παλεύουμε ώστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες , το δικαίωμα στο να μπορείς να λες αυτό που πιστεύεις χωρίς φόβο και να κυκλοφορείς χωρίς περιορισμούς , να διευρύνονται και να εδραιώνονται κάθε φορά περισσότερο. Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα: Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρέπει να περάσουν. Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν πρέπει να γίνει υγειονομική ζώνη για κανέναν. Η πόλη και οι άνθρωποί της, η ιστορία της προσφυγιάς που την συνοδεύει, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο , παρά αυτόν που οι ίδιοι χάραξαν. Τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους. Καλούμε όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα από το που μένουν και που εργάζονται, να στηρίξουν τη συγκέντρωση-συζήτηση που διοργανώνει το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών την Πέμπτη 03 Ιουλίου στις 19:00, στην Πλατεία Πατριάρχου.Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να κάνουν αυτή την μάχη δική τους. Τώρα και όχι αύριο που μπορεί να είναι αργά.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-----------------------------------------------------------------------------
Ο Πουτιν χαριζει τα χρεη Κουβας και Αργεντινης
----------------------------------------------------------------------------
OΥΚΡΑΝΙΑ Καταιγιστικά πυρά σε κατοικημένες περιοχές Νεκροί και τραυματίες αυξάνονται μεταξύ των αμάχων, βομβαρδίζονται σχολεία και κλινικές Τουλάχιστον 150 αντιφασιστες σκοτώθηκαν χτες, ανακοίνωσαν οι ναζιστες απο το Κίεβο
ΚΡΑΜΑΤΟΡΣΚ - ΚΙΕΒΟ.-- Μικρές παύσεις που τις διαδέχεται νέα κλιμάκωση των στρατιωτικών επιθέσεων χαρακτηρίζουν την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», που έχουν εξαπολύσει οι ναζιστες του Κίεβου στις ανατολικές επαρχίες της χώρας Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Η πόλη Κραματόρσκ συνέχιζε να βομβαρδίζεται ολόκληρη τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή. Εκπρόσωπος της τοπικής πολιτοφυλακής δήλωνε ότι ένα τουλάχιστον άτομο σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν, τα περισσότερα σοβαρά. Η φροντίδα των τραυματιών συναντά σοβαρά εμπόδια καθώς στα νοσοκομεία της πόλης λείπουν γιατροί και φάρμακα. Μετά από μια μικρή παύση, οι επιθέσεις επαναλήφθηκαν, καταστρέφοντας σπίτια, το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η πόλη Νικολάγεβκα (την οποία ο ίδιος ο ναζιστικός στρατός ανέφερε ότι είχε περικυκλώσει) φέρεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το γραφείο Τύπου της ανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι στο προάστιο της πόλης του Λουγκάνσκ Μπόλσαγια Βέργκουνκα σκοτώθηκε τη νύχτα μία γυναίκα. Ενας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε όταν δέχτηκε πυρά στον 27ο όροφο κτιρίου. Βόμβες εξερράγησαν μέχρι και σε αντικαρκινική κλινική του Λουγκάνσκ, τα τζάμια θρυμματίστηκαν και συνολικά το κτίριο υπέστη τεράστιες ζημιές. Ο δήμαρχος της πόλης του Λουγκάνσκ Σεργκέι Κραφίσενκο κάλεσε όλα τα μέρη να σταματήσουν τις συγκρούσεις. «Σήμερα, ο πόλεμος έχει φτάσει στα σπίτια του τοπικού πληθυσμού. Οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται στους δρόμους σκοτώνοντας ανθρώπους, βόμβες καταστρέφουν σπίτια και σχολεία. Ο βομβαρδισμός της πόλης με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου είναι έγκλημα εναντίον του λαού μας». Ανάμεσα στους πρόσφυγες που μαζικά αφήνουν σπίτια και χωριά, είναι αμέτρητα τα παιδιά. Χτες, έφτασε στο Καμίσιν της ρωσικής περιφέρειας Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ) ένα παιδί 15 ημερών μαζί με την 24χρονη μάνα του. Τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση, καθώς οι γιατροί ανέφεραν ότι η υγεία του ήταν «μετρίως σοβαρή ... σαφώς έχει χάσει βάρος». Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των μαχών είναι ότι μέχρι και οι ναζιστες του Κίεβου ανακοίνωσαν χτες ότι τουλάχιστον 150 αντιφασιστες αυτονομιστές και δύο άνδρες του ναζιστικού στρατού σκοτώθηκαν σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία.
Νέα επαφή Ποροσένκο με Μέρκελ - Ολάντ Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο ναζιστης «πρόεδρος» του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο είχε χτες τηλεφωνική επαφή από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας, Μέρκελ και Ολάντ επανέλαβαν «τη σημασία που έχει η διοργάνωση μιας συνάντησης της ομάδας επαφής πριν από τις 5 Ιούλη, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι για την κατάπαυση του πυρός», συμπληρώνοντας ότι «παράλληλα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η πραγματοποίηση άμεσων επαφών μεταξύ του Κιεβου και της Ρωσίας». Μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι έχει σημασία η απελευθέρωση των ομήρων και «εξέφρασαν εξάλλου την υποστήριξή τους στις λεπτομέρειες που εξετάζονται στο Βερολίνο για τον έλεγχο της ρωσοουκρανικής μεθορίου». Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Σταϊνμάγερ, σημείωσε χτες ότι «η συνάντηση της Ομάδας Επαφής (σ.σ. όπου συμμετέχουν οι δύο πλευρές και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ) είναι το σημείο - κλειδί για τη διασφάλιση της περαιτέρω διαδικασίας. Οι συνομιλίες θα αποτύχουν χωρίς την ετοιμότητα των πλευρών γι' αυτές. Το Κίεβο θα έπρεπε να εκφράσει την ετοιμότητά του και η Μόσχα θα έπρεπε να ασκήσει την επιρροή της». Θυμίζουμε ότι με βάση συμφωνία μεταξύ των ΥΠΕΞ Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, ναζιστων του Κιεβου που καταλήχθηκε στις αρχές της βδομάδας επρόκειτο να γίνει συνάντηση της Ομάδας Επαφής πριν την Κυριακή (σ.σ. αύριο, δηλαδή) «με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης εκεχειρίας χωρίς όρους και με αμοιβαία συμφωνία», που θα επιτηρεί ο ΟΑΣΕ.
Καταγγελίες των δολοφονων ναζι για εναέριες παραβιάσεις Στο μεταξύ, το ναζιστικο «υπουργείο Εξωτερικών» του Κιεβου ανακοίνωσε χτες ότι υπέβαλε επίσημα διαμαρτυρία στη Ρωσία για τις «μαζικές, συστηματικές παραβιάσεις» του ουκρανικού εναέριου χώρου και απαίτησε να σταματήσουν αμέσως. Σύμφωνα με το ναζιστικό «ΥΠΕΞ», τρία ελικόπτερα με τα διακριτικά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παραβίασαν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στις 3 Ιούλη. Ο Αντρέι Παρούμπι, γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας δήλωσε χτες ότι «το ναζιστικο Κιεβο προειδοποίησε ότι θα τα καταρρίψουμε αν παραβιάσουν τα σύνορα ξανά». Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως το ναζιστικο Κίεβο πραγματοποιεί πτήσεις κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, αλλά και τη Λευκορωσία, με στόχο να διαπιστωθεί πόσες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σταθμεύσει στην περιοχή, αλλά και πόσο επικίνδυνος θα μπορούσε να είναι ο έλεγχος της ουκρανο-λευκορωσικής μεθορίου. Στο μεταξύ, χτες, έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της ανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» Βαλέρι Μπολότοφ προχώρησε σε ανασχηματισμό της τοπικής κυβέρνησης, ορίζοντας νέο πρωθυπουργό τον Μαράτ Μπασίροφ. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί.
Επιπλέον, η αναζωπύρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία δίνει νέες αφορμές για εξελίξεις σε όλη την περιοχή. Προχτές, το Κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε αύξηση των πολεμικών δαπανών της χώρας σε ποσοστό 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, μετα την εντολη που ελαβαν από τα αφεντικα τους στο ΝΑΤΟ. «Δεδομένης της περίπλοκης γεωπολιτικής κατάστασης, η ασφάλεια έχει καταστεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. (Η οποια «κυβερνηση τους» είναι υποχειριο των αποικιοκρατων). Οι ρωσικές ενέργειες στην ουκρανία υποχρεώνουν όλα τα κράτη της Ευρώπης σε αναθεώρηση της αμυντικής τους στάσης», είπε στο Κοινοβούλιο της Ρίγας η πρωθυπουργός της Λετονίας, Λαϊμντότα Στραούμα. Η Λετονία φέρεται να θεωρεί ότι οι εξελίξεις ιδιαίτερα στην Κριμαία δημιουργούν τετελεσμένα που δεν αποκλείεται να επιδράσουν και στην ίδια, με δεδομένο ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός φθάνει το 35% του συνόλου των κατοίκων της χώρας. Χτες, σημειώθηκε έκρηξη σε γραφείο κατάταξης στρατευμένων στην Οδησσό, με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια.
-----------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι δυνάμεις κατοχής των σιωναζι... Ενώ κυκλοφορούν φήμες για νέα απαγωγή 13χρονου Παλαιστίνιου
Σε υψηλά επίπεδα παρέμενε και χτες η ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, παρά τις δηλώσεις στελεχών της «Χαμάς» για την πιθανότητα εκεχειρίας εφόσον σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές τα σιωναζιστικα ισραηλινά βομβαρδιστικά, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για νέα απαγωγή 13χρονου Παλαιστίνιου και σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και εκατοντάδων Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί μεθοριακοί φρουροί κατέστειλαν με αγριότητα διαδήλωση Παλαιστινίων, για τη δολοφονία του Παλαιστινίου εφήβου, στη συνοικία Σουάφατ, τραυματίζοντας περισσότερους από 30 διαδηλωτές, Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Μα'αν», χτες τα ξημερώματα (δηλαδή ένα 48ωρο από την απαγωγή και δολοφονία μίσους 17χρονου Παλαιστίνιου σε αντίποινα για τις πρότερες απαγωγές και δολοφονίες τριών Ισραηλινών νεαρών από τους ιδιους τους κρατικους σιωναζι για να ενοχοποιησουν τους Παλαιστινιους), ένα 13χρονο αγόρι απήχθη ενώ πλησίαζε τζαμί της συνοικίας Ουάντι αλ Τζοζ για την πρωινή προσευχή. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι το παιδί μπήκε με τη βία σε αυτοκίνητο Εβραίων εποίκων κοντά στην περιοχή απαγωγής του 17χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ που βρέθηκε καμμενος και δολοφονημένος την Τετάρτη και κηδεύτηκε χτες μετά την ολοκλήρωση ιατροδικαστικής έρευνας. Πριν την είδηση για την πιθανή απαγωγή του 13χρονου, είχε προηγηθεί προσπάθεια ισραηλινων σιωναζιστων εποίκων το βράδυ της Πέμπτης να απαγάγουν και έναν επτάχρονο Παλαιστίνιο από τη συνοικία Μπέιτ Χανίνα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Στο μεταξύ, ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού παρέμεναν εντός και πέριξ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, από νωρίς το πρωί, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την (προγραμματισμένη για αργότερα χτες το απόγευμα) κηδεία του 17χρονου Χντέιρ να μεταβληθεί σε λαϊκό ξεσηκωμό. Λίγη ώρα πριν την κηδεία του αδικοσκοτωμένου Χντέιρ, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών και συλληφθέντων. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε αναφερθεί στον αδικοσκοτωμένο Χντέιρ, διαβεβαιώνοντας υποκριτικα ότι θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι αυτουργοί της δολοφονίας του. Φυσικα τιποτα τετοιο δεν προκειται να γινει. Υπό αυτές τις συνθήκες και παρά τη σχετική μείωση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, χτες το πρωί, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, δεν φάνηκε να εισακούεται από τις ισραηλινές αρχές η πρόταση στελεχών της «Χαμάς» για εκεχειρία με προϋπόθεση την ανάσχεση των ισραηλινών επιδρομών. Η πρόταση της «Χαμάς» στην κυβέρνηση Νετανιάχου φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων πως έγινε με τη μεσολάβηση Αιγύπτιων αξιωματούχων.
------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της Συριας υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους» Ενώ το BBC αποκάλυψε βρετανικά σχέδια για την εκπαίδευση 100.000 «αντικαθεστωτικών» για την ανατροπή του Σύρου Προέδρου Μπ. Ασαντ
Παράλληλα, προχτές κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει έναν άνδρα από το προπύργιο του «Μετώπου Νούσρα» στην πόλη Σεχέιλ της Συρίας να δηλώνει ανοιχτά «υποταγή και αφοσίωση στο "Ισλαμικό Κράτος" και στο χαλίφη των μουσουλμάνων Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι». Αλλο βίντεο έδειξε ενόπλους, πιθανώς μέλη του «Μετώπου Νούσρα», από το παρακείμενο χωριό Ισχάρα να δηλώνουν πως σταματούν τον ένοπλο αγώνα κατά του «Ισλαμικού Κράτους»... Αυτά ενώ χτες οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι βομβαρδιστικό αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις επιδρομές στη μεθοριακή κωμόπολη Αρσάλ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός κτηνοτρόφου. Το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Μανάρ», που υποστηρίζει τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου «Χεζμπολάχ», επιβεβαίωσε τις επιδρομές από συριακό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν ένοπλοι του «Ισλαμικού Κράτους». Μέσα σε όλα, χτες, 100 ιμάμηδες στη Βρετανία απηύθυναν έκκληση στους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα να μην ταξιδέψουν προς τη Συρία, για να μην πέσουν θύματα στρατολόγησής τους από ισλαμικές ακραίες ομάδες όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και το «Μέτωπο Νούσρα». Τους κάλεσαν παράλληλα «από τη Βρετανία με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο» να δείξουν την υποστήριξή τους σε όσους πλήττονται από τις συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ. Η έκκλησή τους σημειώνεται υπό την «υπενθύμιση» των βρετανικών αρχών πως τουλάχιστον 500 Βρετανοί που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και έχουν συμμετάσχει σε μάχες στο πλευρό ισλαμιστών ακραίων μισθοφόρων θεωρούνται επικίνδυνοι και πιθανοί αυτουργοί τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία...
Οι Βρετανοί σχεδίαζαν την εκπαίδευση 100.000 «αντικαθεστωτικών» Νέα στοιχεία για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Βρετανίας στη Συρία, με στόχο την ανατροπή του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της εκπομπής του ΒΒC «Newsnight», σύμφωνα με το οποίο η βρετανική κυβέρνηση σχεδίαζε, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό 100.000 «αντικαθεστωτικών» ενόπλων σε μυστικά στρατόπεδα της Ιορδανίας και της Τουρκίας προκειμένου να εξαπολύσουν στη συνέχεια επιχείρηση ανατροπής του Ασαντ με τη βοήθεια δυτικών και αραβικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με το BBC, η μυστική πρόταση, που κατατέθηκε πριν από δύο χρόνια, ήταν ιδέα του τότε πλέον υψηλόβαθμου αξιωματικού του βρετανικού στρατού, στρατηγού σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και Αμερικανοί αξιωματούχοι την έκριναν «υπερβολικά επικίνδυνη». Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν πως ο Κάμερον ενημερώθηκε ότι στο σχέδιο θα συμμετείχε μία «διεθνής συμμαχία» και ότι η επιχείρηση θα διαρκούσε ένα χρόνο και ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να σχηματιστεί μία εναλλακτική εξόριστη συριακή κυβέρνηση. Οταν θα ήταν έτοιμη η δύναμη αυτή, θα προήλαυνε στη Δαμασκό, επικουρούμενη από δυτικά και αραβικά μαχητικά αεροσκάφη, που θα εξαπέλυαν μία ιμπεριαλιστική επιχείρηση τύπου «Σοκ και Δέους», παρεμφερή με εκείνη που ανέτρεψε τον Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ το 2003. Αυτά τα σχέδια φαίνεται πως καταστρώνονταν ως τον περασμένο Αύγουστο, οπότε το Βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση για άμεση επέμβαση στη χώρα. Τέλος, χτες, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια», διπλωμάτες από τις αποστολές της Αυστραλίας, του Λουξεμβούργου και της Ιορδανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κυκλοφόρησαν ένα νέο σχέδιο απόφασης σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης οργανώσεων αρωγής σε περιοχές που πλήττονται από τις συγκρούσεις στη Συρία, απειλώντας μεταξύ άλλων τις εμπόλεμες πλευρές με κυρώσεις σε βάρος οποιασδήποτε πλευράς δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ. Δεν έγινε άμεσα γνωστή η θέση Ρωσίας και Κίνας, που κατά καιρούς αντιδρούν και ασκούν βέτο σε οποιοδήποτε σχέδιο απόφασης επιχειρεί νέες κυρώσεις, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, κατά των συριακών αρχών.
-----------------------------------------------------------------------------
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ασκηση ΝΑΤΟικών ναυτικών δυνάμεων Με συμμετοχή και της Ελλάδας
ΣΟΦΙΑ.-- Με τη συμμετοχή και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν χτες στη Μαύρη Θάλασσα ναυτικά γυμνάσια με τον κωδικό «Breeze 2014». Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ITAR-TASS» - επικαλούμενο το βουλγαρικό υπουργείο Αμυνας - μετέδιδε ότι πρόκειται για ΝΑΤΟικάναυτικά γυμνάσια που θα διεξάγονται μέχρι τις 13 Ιούλη με τη συμμετοχή Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Τουρκίας και ΗΠΑ. «Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ένα αμερικανικό αεροσκάφος που θα πραγματοποιεί περιπολίες πάνω από την περιοχή της άσκησης και τουλάχιστον τέσσερα ναρκαλιευτικά ΝΑΤΟικών χωρών. Στόχος των γυμνασίων θεωρείται η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ τακτικών ναυτικών δυνάμεων χωρών του ΝΑΤΟ σε έκτακτες περιπτώσεις και περιπτώσεις κρίσεων», ανέφερε το δημοσίευμα. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον «Ρ», το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο που παίρνει μέρος σε γυμνάσια τα οποία οργανώνει η Σόφια και γίνονται κάθε χρόνο. Η ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ χτες έγραφε ότι προχτές 3 Ιούλη μια μοίρα με τέσσερα πλοία της λυκοσυμμαχίας μπήκαν στη Μαύρη Θάλασσα «σε μια προγραμματισμένη ανάπτυξη για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή». Η ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα «περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο λιμάνι του Μπουργκάς στη Βουλγαρία στις 4 Ιουλίου και συμμετοχή στην υπό τη διοίκηση του βολγαρικού πολεμικού ναυτικού άσκηση Breeze. Αργότερα τον Ιούλιο τα ΝΑΤΟικά πλοία θα επισκεφτούν τη Ρουμανία, όπου έχει οργανωθεί συμπληρωματική συλλογική εκπαίδευση». Ναυτικά γυμνάσια και από τη Ρωσία Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι χτες ξεκίνησαν ναυτικά γυμνάσια και του ρωσικού στόλου επίσης στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή περίπου 20 πλοίων και πάνω από 20 αεροσκαφών.
------------------------------------------------------------------------------
ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Η πρωτοβουλία πολιτών «Επιτελείο για την υπεράσπιση του κροατικού Βούκοβαρ» ανακοίνωσε χτες πως συγκέντρωσε 536.548 υπογραφές για την προκήρυξη δημοψηφίσματος για το ζήτημα της διγλωσσίας, σύμφωνα με την έκθεση που απέστειλε η κροατική κυβέρνηση στη βουλή, που θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Αυτό με τη σειρά του θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα του ερωτήματος του δημοψηφίσματος και εάν αποφανθεί θετικά θα καθορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του. Η πρωτοβουλία, στην οποία μετέχουν πολλοί βετεράνοι πολέμου, ζητά με δημοψήφισμα να αποφασιστεί χρήση της γλώσσας και της γραφής μειονοτήτων σε περιοχές στις οποίες αποτελούν το 50% του πληθυσμού και όχι το 1/3 του πληθυσμού, που ισχύει τώρα.
ΑΝΟΪ.-- Το Βιετνάμ ανακοίνωσε χτες ότι ετοιμάζεται να διαθέσει 540 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά 32 νέων πλοίων που θα περιπολούν τις ακτές, σε μια περίοδο που οι εντάσεις και οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας εντείνονται διαρκώς.
---------------------------------------------------------------------------------
Με απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας επιτάσσεται το σύνολο των εργαζομένων του δικτύου της ΔΕΗ...
...θεωρώντας πως το δημόσιο αγαθό που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμαπρέπει να διατίθεται για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας
Τότε, τσογλάνια που δεν σας αξίζει φυλάκιση αλλά επαναφορά θανατικής ποινής για εσχάτη προδοσία, αφού είναι δημόσιο αγαθό, γιατί το πουλάτε;
-------------------------------------------------------------------------------
Επιστρατεύουν τους εργαζόμενους για να μπορούν οι καναλάρχες να κλέβουν ρεύμα χωρίς αγωνία
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ρ. Μακρή για επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ
«Επιστρατεύουν τους εργαζόμενους για να μπορούν οι καναλάρχες να κλέβουν ρεύμα χωρίς αγωνία» Η κυβέρνηση αποδεικνύει την δέσμευση της στα διατάγματα και τις πρακτικές καθεστώτων που έχουν διχάσει, ληστέψει και καταδυναστεύσει την Ελληνική κοινωνία. Γυρίζοντας το χρόνο δεκαετίες πίσω επιστρατεύει, απειλεί με απολύσεις και λοιδορεί την νοημοσύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση που δεν σέβεται τις... αποφάσεις επαναπρόσληψης των καθαριστριών μιλά για σεβασμό. Η κυβέρνηση που πουλά περιουσία εκατομμυρίων για φραγκοδίφραγκα κατηγορεί τους εργαζόμενους για κακοδιαχείριση εταιριών που η ίδια διοικεί. Η κυβέρνηση που νοικιάζει εξοπλισμούς εκατομμυρίων από ιδιώτες στα νησιά ενώ γνωρίζει ότι είναι άχρηστοι και βυθίζει την Σαντορίνη εβδομάδες στο σκοτάδι ανησυχεί για τον τουρισμό. Η ουσία είναι ότι οι εραστές των σκοτεινών χρόνων του απολυταρχισμού, σε συνεργασία με την μικρή μνήμη των πασόκων που πριν από χρόνια προσέφεραν κακή θεατρινίστικη παράσταση με προτάσεις κατάργησης των χουντικών διαδικασιών για άλλη μια φορά νοιώθει ότι απειλούνται τα συμφέροντα των αφεντικών της. Ως βουλευτής Ν Κοζάνης και εκπρόσωπος κάθε Έλληνα πολίτη θα αγωνιστώ για να μείνει η περιουσία κρατική. Θα αγωνιστώ να φύγουν τα τρωκτικά που τρώνε τη σάρκα της ΔΕΗ και κάθε δημόσιας επιχείρησης. Θα αγωνιστώ για φτηνό ρεύμα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Θα πολεμήσω αυτούς που θέλουν να πάρουν τη ΔΕΗ ενώ κλέβουν ρεύμα για τα κανάλια τους.
------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Την ίδια στιγμή που χαρίζονται κερδοφόρες μονάδες της ΔΕΗ και ορυκτός πλούτος στους χρηματοδότες των κομμάτων της συγκυβέρνησης 'επενδύουν" 300.000.000 ευρώ στα Σκόπια που υπογράφουν την σύμβαση ως Μακεδονία...
Panos Kammenos Την ίδια στιγμή που χαρίζονται κερδοφόρες μονάδες της ΔΕΗ και ορυκτός πλούτος στους χρηματοδότες των κομμάτων της συγκυβέρνησης 'επενδύουν" 300.000.000 ευρώ στα Σκόπια που υπογράφουν την σύμβαση ως Μακεδονία... ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: