Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Δευτερα 4 Αυγουστου 2014


Δολοφονήθηκε ο μικρός Παλαιστίνιος που έστειλε μήνυμα στους άραβες… ξεσπάει σε λυγμούς η δημοσιογράφος της Λιβανέζικης τηλεόρασης…
Την αδιαφορία και στράτευση μαζί με το Ισραήλ των αραβικών χωρών στηλίτευε πριν λίγες ημέρες μικρός Παλαιστίνιος, με βίντεο στο youtube. Ο μικρός τους έλεγε, μεταξύ πολλών άλλων: «Ανησυχούμε για εσάς που εκφράζεται στεναχώρια για τους βομβαρδισμούς των Παλαιστινίων στη Γάζα… Μην στεναχώριεστε… εμείς θα βγάλουμε μόνοι μας πέρα με τους ισραηλινούς εισβολείς… Δεν έχουμε κανέναν ανάγκη από εσάς… Απλώς ανησυχούμε που στεναχωριέστε…» Ήταν ένα συγκλονιστικό μήνυμα καταγγελία στα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα που πουλήθηκαν στους σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος! Χθες δολοφονήθηκε από τις ισραηλινές βόμβες ο μικρός μάρτυρας…
https://www.youtube.com/watch?v=v8yTRTuDR7c
---------------------------------------------------------------------------
Στο - Τσακ ΜΠΑΜ καθαρίζουν τον κόσμο οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των αποικιοκρατων και φίλοι του Βενιζέλου στη Συρία..
-------------------------------------------------------------------------------
Ο Μεγαλος Αδελφος είναι εδώ! Και μας παρακολουθει! Μπαίνουν κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές στην Αθήνα!
Με 80 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων να χτίζει ένα, όπως το αποκαλεί, Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων, εκτιμώντας ότι έτσι θα καλύψει το κενό ασφαλείας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Οπως επισημαίνει και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ο Περικλής" το κτίσιμο και η συντήρηση θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η σχετική συζήτηση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που μεθοδεύθηκε. Ο όρος Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕ) πρωτοακούστηκε πέρυσι και σε εποχή μάλιστα που δεν είχε ακόμη καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία ούτε είχαν απομακρυνθεί οι σχολικοί φύλακες. Τότε, μάλιστα, δεν είχε περιγραφεί το αντικείμενο του έργου με την τοποθέτηση καμερών ούτε καν το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί. Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, όπου το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων. Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).
------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ έσπασε την εκεχειρία που το ίδιο κήρυξε
Δευ, 04/08/2014 - 11:52 –
Ένα μικρό παιδί νεκρό και 30 τραυματίες από βομβαρδισμό σπιτιού
Την επτάωρη εκεχειρία την οποία κήρυξε το Ισραήλ έσπασε πριν από λίγο, βομβαρδίζοντας κατοικία στη Γάζα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μικρό κορίτσι οχτώ ετών και να τραυματιστούν 30 ακόμη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χαμάς το σπίτι το οποίο χτυπήθηκε είναι σε παραθαλάσσιο στρατόπεδο προσφύγων. Στην περίπτωση που ισχύουν οι ισχυρισμοί, πρόκειται για την όγδοη κατά σειράν εκεχειρία, που καταρρέει και μάλιστα δεν διήρκεσε πάνω από 30 λεπτά περίπου.
------------------------------------------------------------------------------
Μόνο αυτοί και ο Γκέμπελς, τέτοια προπαγάνδα!
Το βίντεο δεν είναι ούτε ένα λεπτό. Όποιος το παρακολουθήσει θα μείνει με ανοιχτό το στόμα. Έβαλαν ένα κοριτσάκι από το Ισραήλ να απευθυνθεί στα παιδιά της Παλαιστίνης. Το κοριτσάκι, προφανώς, δεν έχει καμία ευθύνη, στην ηλικία που είναι. Σίγουρα, πάντως, οι εμπνευστές του βίντεο πρέπει να είναι θαυμαστές του Γκέμπελς και θα κάνουν παρέα με τον σιωναζι ισραηλινό πρέσβη στις ΗΠΑ που ζήτησε Νόμπελ Ειρήνης για τον στρατό του Ισραήλ ! Εμείς θα ξαναπούμε: Γάζα: Το διαρκές “Άουσβιτς” των σιωναζι του Ιμπεριαλισμού.
-----------------------------------------------------------------------------
Οι αγράμματοι της ΝΔ με τα πλαστά πτυχία και τα κωλόχαρτα των ΙΕΚ ψηλώνουν κόβοντας τα πόδια των άλλων.
Οριστικά εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ 200.000 φοιτητές Διαγραφές φοιτητών
Εκτός πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναμένεται να εξωθηθούν κοντά στους 180.000 – 200.000 φοιτητές σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και Πρώτο Θέμα. Σκληρές ήταν οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σε σχέση με το ζήτημα διευκρινίζοντας τα εξής: «Φθάσαμε στον νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα ιδρύματα όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των ΑΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσία, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσονται τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «η συγκεκριμένη κατηγορία φοιτητών έχει ενημερωθεί από το 2011, ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 θα διαγραφούν». Ο νόμος προβλέπει ότι από τη νέα ακαδΟριστιημαϊκή χρονιά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οφείλουν να διαγράψουν από τα μητρώα τους όσους είχαν εισήχθη στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν κατάφεραν να περάσουν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα. Η προειδοποίηση αυτή έστειλε ήδη πολλούς φοιτητές πίσω στα πανεπιστήμια να δώσουν εξετάσεις, αλλά σίγουρα ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός.
--------------------------------------------------------------------------------
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, ταφόπλακα στην ανεξαρτησία στη ΝΕΡΙΤ
Κι άλλη κρυφή τροπολογία την Παρασκευή το βράδυ, ο υπουργός είναι αυτός που θα διορίζει πλέον τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ! Τι έχει να πει τώρα ο Παντελής Καψής που πρόταξε τα στήθη του λοιδορώντας όλους όσοι αμφισβητούσαμε τη... δημοκρατία και την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ; «Στόχος της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στην ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις» τόνιζε τότε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π.Καψής στην ομιλία του στο 6ο Συνέδριο Νομικών και Δημοσίων Υποθέσεων που διοργάνωσε η EBU στην Αθήνα. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, αυτό αποτελεί ήδη παρελθόν. Με αιφνιδιαστική τροπολογία την Παρασκευή το βράδυ -άλλη από εκείνη για την οποία ήδη σας είπαμε (ΕΔΩ), αλλά που μπήκε ως... τσόντα στο ίδιο νομοσχέδιο επίσης- αλλάζει ο τρόπος ορισμού του Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας. Σύμφωνα με την πονηρή αυτή τροπολογία εγκαταλείπονται οι όποιες αντικειμενικές διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος ως «χρονοβόρες, πολύπλοκες και δυσχερώς υλοποιήσιμες»! Και αντικαθίστανται από άλλες, προνοούν οι κυβερνώντες για τη «θέσπιση απλούστερων και συντομότερων χρονικά διαδικασιών». Την απόφαση λοιπόν πλέον δεν θα την παίρνει ο αρμόδιος φορέας αξιολόγησης (Πανεπιστημιακά Τμήματα, εξωτερικοί αξιολογητές κλπ) αλλά ο... αρμόδιος υπουργός για τα θέματα ραδιοτηλεόρασης. Θα τους διορίζει για να μιλάμε με απλά ελληνικά.
----------------------------------------------------------------------------
Ο Σόρος απομακρύνει επενδύσεις από το Ισραήλ
3/8/2014
Στην πώληση όλων των μετοχών που κατείχε από στην Ισραηλινή εταιρεία SodaStream, η οποία δραστηριοποιείται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προχώρησε το Soros Fund Management, το οποίο διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία της οικογένειας. Εκπρόσωπος του ταμείου απέφυγε να διευκρινίσει τους λόγους της αποχώρησης, η απόφαση όμως έρχεται ύστερα από την δριμεία κριτική που είχε δεχθεί ο Σόρος για τις επενδύσεις του σε εταιρείες που ενισχύουν το καθεστώς Απαρτχάιντ του Ισραήλ. Η συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρεία είχε βρεθεί στο προσκύνιο λόγω της συνεργασίας της με την ηθοποιό Σκάρλετ Γίοχανσον. Το τελευταίο διάστημα αρκετά ακόμη ιδρύματα, όπως το Gates Foundation Asset Trust, του Μπιλ Γκέιτς, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποσύρθηκε από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας G4S, η οποία κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη.
Οι αποχώρήσεις χαρακτηρίζονται ως μεγάλες νίκες του κινήματος BDS που προωθεί το εμπορικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί στη Μέση Ανατολή.
--------------------------------------------------------------------------------
Βρήκες λάθος στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ; Δες τι πρέπει να κάνεις και πότε
Τα εκκαθαριστικά που συμπεριλαμβάνουν λάθος στους υπολογισμούς είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Λάθη που έχουν γίνει στη βάση δεδομένων της εφορίας από το… 1997 (χρονολογία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το έντυπο Ε9) μέχρι σήμερα, θα έρθουν τώρα όλα στο φώς και θα πρέπει να διορθωθούν υπό την πίεση της καταβολής του φόρου. Όλα τα λάθη –όσο μικρά και όσο μεγάλα και αν είναι- θα πρέπει να διορθωθούν αποκλειστικά μέσω Internet. Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή δεν πρόκειται να ανοίξει πριν το τέλος Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν βρείτε λάθος, την πρώτη δόση θα πρέπει να την πληρώσετε κανονικά (καθώς η προθεσμία της 31ς Αυγούστου ισχύει για όλα τα εκκαθαριστικά, σωστά και λανθασμένα) και αφού κάνετε την τροποποιητική δήλωση, θα περιμένετε την έκδοση του καινούργιου εκκαθαριστικού και τον συμψηφισμό του φόρου. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διόρθωση των λαθών, περιγράφονται στη συνέχεια: Ελλείψεις στοιχείων στα ακίνητα: Αν σε κάποιο ακίνητο υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις με αποτέλεσμα ο υπολογισμός του φόρου να μην είναι δυνατός, τα ακίνητα θεωρούνται μη δηλωθέντα. Στην πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου που θα βρει ο φορολογούμενος, θα υπάρχει ειδική επισήμανση. Ο φορολογούμενος, θα πρέπει σ’ αυτή την περίπτωση να μπει στο Taxis(εννοείται μόλις ξανανοίξει η εφαρμογή) και να δώσει τις πληροφορίες που ζητούνται για το συγκεκριμένο ακίνητο. Σε κάποιες περιπτώσεις, (π.χ μη αναγραφή ορόφου, μη αναγραφή ποσοστού ιδιοκτησίας ή είδους κυριότητας –πλήρης, ψιλή κλπ) το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε μόνο του σε διορθώσεις στηριζόμενο σε παραδοχές. Αν αυτές οι παραδοχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις. Ειδικά για τα ακίνητα που αντιμετωπίζονται ως μη δηλωθέντα, οι ιδιοκτήτες πρέπει να σπεύσουν καθώς εκτός από το ότι θα υπάρξει επιβάρυνση με προσαυξήσεις, δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε συναλλαγή επί του συγκεκριμένου ακινήτου.
------------------------------------------------------------------------------
Βαρύ το τίμημα για Ελλάδα-Κύπρο από τον πόλεμο των κυρώσεων
Βαρύ πλήγμα θα δεχτούν Ευρώπη και Ρωσία, από τις Δυτικές κυρώσεις και τις ρωσικές αντι-κυρώσεις. Από 100 δις. ευρώ θα χάσει η κάθε πλευρά. Στην Ευρώπη, στο στόχαστρο θα βρεθούν οι χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος. Το “ευρωπαϊκό κουαρτέτο” που θα πληγεί περισσότερο από τις κυρώσεις στον ρωσικό Τραπεζικό τομέα, είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Αγγλία, η Γερμανία, η Φιλανδία και η Κύπρος. Η τελευταία, εκτιμούν παρατηρητές στη Μόσχα αλλά και ειδικοί από την Ευρώπη που μιλούν στα ρωσικά ΜΜΕ, αλλά στις χώρες τους συνήθως αγνοούνται (!), μπορεί να δεχτεί συντριπτικό πλήγμα, χωρίς να έχει ακόμα βγει από το "νοκ-ντάουν" του Μαρτίου 2013, από το "αλληλέγγυο" Γιουρογκρούπ! Συνολικά, εκτιμούν πως, εάν υλοποιηθεί το σύνολο των κυρώσεων που έχει ανακοινωθεί εις βάρος της Ρωσίας, οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 100 δις ευρώ για την κάθε πλευρά. Από την ευρωπαϊκή πλευρά, εκτός από τις τέσσερις προαναφερόμενες χώρες, η κατάσταση θα επιδεινωθεί "σε χώρες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έλλειψη ποικιλίας τομέων ανάπτυξης, κυρίως χώρες του ευρωπαϊκού Νότου". Αμφιβάλλει κανείς ότι στο πλαίσιο αυτής της “φωτογραφικής” εκτίμησης είναι και η Ελλάδα;
“Καμπανάκι” για τα αγροτικά προϊόντα Εννοείται ότι στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, η Μόσχα θα ανταπαντήσει με αντι-κυρώσεις. Ηδη, μια πρόγευση προς αυτή την κατεύθυνση δίδει η είδηση ότι η Μόσχα προτίθεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να απαγορεύσει τις εισαγωγές φρούτων από την Ε.Ε. με το "καμπανάκι" να κτυπάει -κυρίως και προς το παρόν- για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Μια είδηση που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των Ελλήνων επαγγελματιών που δουλεύουν με τη Ρωσία. “Αν γίνει αυτό, οι ροδακινοπαραγωγοί μας είναι τελειωμένοι”, είπε Ελληνας έμπορος - εξαγωγέας στη Ρωσία, μόλις το πληροφορήθηκε. Ανάμεσα στις ονομασίες που αναφέρονται είναι και τα ροδάκινα, το κυριώτερο εξαγωγικό ελληνικό φρούτο αυτή την εποχή, στη Ρωσία. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και με το σταφύλι, ένα προϊόν που μόλις τα τρία – τέσσερα τελευταία χρόνια προωθήθηκε μαζικά στη ρωσική αγορά, σε πολύ μικρότερες ποσότητες πάντως από το ροδάκινο. Επιπλέον, ο κίνδυνος ελοχεύει και για το ελληνικό ψάρι (τσιπούρα, λαυράκι, φαγκρί κ.α.), το οποίο έκανε "έφοδο" στη ρωσική αγορά εδώ και λίγο καιρό, με εντυπωσιακές –όμως- επιδόσεις. Στη Ρωσία έχουν κουραστεί να προσπαθούν να αποδείξουν στους Δυτικούς ότι "δεν είναι ελέφαντες", και να πείσουν ότι οι άνομες και άδικες κυρώσεις, μπορεί μεν να έχουν αρνητική επίδραση στη ρωσική οικονομία, αλλά δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εξαναγκάσουν τη Μόσχα να αλλάξει πολιτική ρότα, όπως ευελπιστούν οι ΗΠΑ. Η επιβολή κυρώσεων δεν μπορεί να αποτελεί εργαλείο στις διεθνείς σχέσεις, επαναλαμβάνει συνεχώς ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργέι Λαβρόφ. Κι’ όμως, στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, ... το βιολί τους. Ας δρέψουν τώρα λοιπόν τους καρπούς της άφρονης πολιτικής τους.
Αντι-κυρώσεις Αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελευταίων, νέων κυρώσεων από ΗΠΑ και Ε.Ε., η Μόσχα με τη σειρά της ανακοινώνει την πλήρη απαγόρευση εισαγωγής πολωνικών φρούτων και λαχανικών από 1ης Αυγούστου. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί μια πολύ κακή είδηση. Η Πολωνία χάνει τη βασική αγορά προώθησης των αγροτικών της προϊόντων, φωνάζει τώρα ο πρόεδρος της Ενωσης Πολωνών Αγροτοπαραγωγών, Μιροσλάβ Μαλισέφσκι. Δύσκολο να υπολογιστούν ακόμα οι απώλειες, λέει. Η χώρα του κατέχει την πρώτη θέση σε εξαγωγές μήλων στη Ρωσία, πάνω από 200 χιλ. τόννους το χρόνο! Αναστατωμένοι οι πολωνοί παραγωγοί επιδιώκουν τώρα να βρουν διέξοδο σε αγορές της Ε.Ε, της Κίνας, στον αραβικό κόσμο, κ.ο.κ. Κάποιο ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι ΗΠΑ, λέει ο Μαλισέφσκι με φανερή πικρία. Θυμίζουμε ότι η Πολωνία αποτέλεσε εξ αρχής, τον αμερικανικό "υπεργολάβο" στις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπολογίζοντας να έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα της "λείας"! Ας πάει, λοιπόν, στην … Κίνα να πουλήσει μήλα και... άνιθο! Οι απώλειές της σε χρήμα από τη ρωσική αγορά θα ξεπεράσουν το 1,5 δις ευρώ (!) φέτος.
Η κοροϊδία της ΕΕ Οσον αφορά την Ουκρανία, από τις 15 Ιουλίου σταμάτησαν οι εξαγωγές προς τη Ρωσία γαλακτοκομικών, καθώς και προϊόντων σοκολάτας, κρέατος και κονσέρβας. Η μείωση των εξαγωγών μόνο το Α΄ εξάμηνο του 2014, έφερε απώλειες πάνω από 700 εκ. δολάρια για την ουκρανική οικονομία. Η πλήρης απαγόρευση, και στη συνέχεια η φορολόγηση των πάντων, ακόμα και βιομηχανικών προϊόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), θα φέρει απώλειες μερικών δις δολαρίων. Το Κίεβο, ως γνωστόν, έχει με τη Μόσχα διμερή συμφωνία εμπορίου χωρίς δασμούς. Ωστόσο, η υπογραφή της πρόσφατης συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ε.Ε, δίνει το δικαίωμα στη Ρωσία, να ακυρώσει την υπάρχουσα διμερή συμφωνία. Το ίδιο ισχύει και για τη Μολδαβία, η οποία επίσης υπέγραψε τη συμφωνία Σύνδεσης. Μήλα, αχλάδια, κεράσια, βύσσινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, ροδάκινα, βερύκοκα, κ.α., από τη Μολδαβία, που μεταφέρονταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους στη Ρωσία, αναζητούν τώρα νέες αγορές, μαζί με τα πολωνικά και τα ουκρανικά. Εδώ αναδείχνεται ο ύπουλος και κοροϊδευτικά εξευτελιστικός ρόλος των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Για να χρυσώσουν το χάπι των απωλειών της Μολδαβίας, ανακοίνωσαν τον διπλασιασμό των επιτρεπόμενων ορίων (Quota), αγροτικών προϊόντων στην Ε.Ε, από τη χώρα αυτή. Από 40 χιλ. τόνους μήλα σε 80 χιλ., από 10 χιλ. τόνους σταφύλι σε 20 χιλ το χρόνο κ.ο.κ. Ωστόσο, ενώ το 2013 η Μολδαβία εξήγαγε στη Ρωσία 180 χιλ. τόνους μήλα, στην Ε.Ε, από 40 χιλ. που είχε δικαίωμα, εξήγαγε μόλις 5 χιλιάδες, λόγω των πολυδάπανων εξόδων σε τυποποίηση και των υψηλών προδιαγραφών (!). Ετσι, για να φαίνεται και η τάξη μεγέθους και το "κουτόχορτο", με το οποίο οι "αλληλέγγυοι" Ευρωπαίοι εκμαυλίζουν ηγέτες - ανδρείκελα, στέλνοντας εκατομμύρια απλών πολιτών στον οικονομικό και κοινωνικό "καιάδα".
«Θα παγώσει ο πισινός μας» Επειδή, προφανώς, κάποιοι κατανόησαν ότι τα πράγματα με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν τους πολυβγαίνουν όπως τα υπολόγιζαν, αμέσως μετά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, πολλοί έσπευσαν να δώσουν εξηγήσεις ότι ναι μεν αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Οι Ρώσοι κάτοχοι τραπεζικών καρτών της VTB και άλλων Τραπεζών που υπόκεινται σε κυρώσεις μπορούν ελεύθερα να κάνουν συναλλαγές και δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις, έσπευσαν, για παράδειγμα, να ανακοινώσουν πάραυτα οι εκπρόσωποι της VISA και της MASTERCARD. Από κοντά και ο εκπρόσωπος των κρατικών ναυπηγείων της Γαλλίας, Εμμανουήλ Γκοτέ, διευκρίνιζε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν μπορούν να εμποδίσουν την υλοποίηση της παράδοσης των δύο γιγάντιων ελικοπτεροφόρων, τύπου "ΜΙΣΤΡΑΛ", αξίας 3,2 δις ευρώ, στη Ρωσία. Ακόμα και από τη Γερμανία σπεύδουν να υπενθυμίσουν πως οι κυρώσεις ισχύουν μόνο για ένα τρίμηνο και ότι αυτές, εν πάσει περιπτώσει, "επ’ ουδενί" δεν αφορούν τον ενεργειακό τομέα και το φυσικό αέριο, ούτε καν τα θέματα τεχνολογίας. Ε, λογικό είναι, … να μην κρυώσει και ο πισινός μας! Οι Σλοβάκοι επίσης εκφράζουν την αγωνία τους για την αμυντική θωράκιση της χώρας από τις κυρώσεις, αφού μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους είναι ρωσικά συστήματα. Για τους Πολωνούς, τα είπαμε...
---------------------------------------------------------------------------
4η Αυγούστου του 1936. Η ημέρα, που η Β' Ελληνική Δημοκρατία ουσιαστικά αυτοκτόνησε.
Στο 1936 απολήγει μία περίπου 7ετής περίοδος, η οποία ξεκινά από το 1929 και το μεγάλο Κραχ της Wall Street. Η κατάρρευση του παγκόσμιου καπιταλιστικού προτύπου του "κράτους νυχτοφύλακα" εκτός από τις παγκόσμιες συνέπειες λειτούργησε καταστροφικά και όσον αφορά την ελληνική περίπτωση. Η κυβέρνηση Βενιζέλου, που είχε σαρώσει στις εκλογές του 1928 με το σύνθημα της αγνώριστης Ελλάδας, βρέθηκε σε αδυναμία να χρηματοδοτήσει το εκσυγχρονιστικό της πρόγραμμα, ενώ σιγά σιγά αντιμετώπισε και αδυναμία εξυπηρέτησης του εξωτερικού δανεισμού, με αποτέλεσμα να κηρύξει το περίφημο χρεοστάσιο τον Μάρτιο του 1932.
Η οικονομική καταστροφή δεν άφησε ανέπαφη την πολιτική πραγματικότητα. Τα δύο μεγάλα κόμματα, το Βενιζελικό και ο κόσμος της συντηρητικής παράταξης, που 10 χρόνια μετά την εκτέλεση των "6" επανέρχεται και πάλι στα πράγματα, βρίσκονται να αδυναμία να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα καυτά πρόβλήματα της χώρας. Αποδεικνύοντας ότι ήταν κόμματα απαρχαιωμένα, εκτός της σκληρής πραγματικότητας, προχωρούν σε μια αναζωπύρωση, τεχνητή αυτή την φορά, του τραυματικού Εθνικού Διχασμού. Μέσα σε 3 χρόνια, δύο αποτυχημένα βενιζελικά κινήματα ( ένα αμέσως μετά τις εκλογές του 1933 υπό τον Νικόλαο Πλαστήρα και ένα την 1η Μαρτίου του 1935), καθώς και δύο απόπειρες δολοφονίας του βενιζέλου υποδηλώνουν το βαρύ πλήγμα. Μέσα στο 1935 δύο άλλα μεγάλα γεγονότα έρχονται να προστεθούν στο μπλεγμένο κουβάρι του Ελληνικού Μεσοπολέμου. Το λεγόμενο "Αποτακτικό Ζήτημα", το ζήτημα δηλαδή της απόταξης 1000 περίπου βενιζελικών αξιωματικών από το στράτευμα αμέσως μετά το κίνημα του Μαρτίου του 1935. Το ζήτημα αυτό ήταν καίριο για τις δύο πλευρές: Οι μεν Λαικοί δεν ένιωθαν καθόλου ασφαλείς σε περίπτωση επιστροφής των εν λόγω αξιωματικών, ενώ οι Φιλελεύθεροι δεν ένιωθαν καθόλου ασφαλείας απέναντι στους αντιπάλους τους σε περίπτωση μη επιστροφής τους. Επίσης, το κίνημα του Κονδύλη και το νόθο δημοψήφισμα του ιδίου έτους επαναφέρουν την μοναρχία, που είχαν εκδιώξει οι επαναστάτες του 1922, και μάλιστα φέρνουν σαν μονάρχη τον Γεώργιο Β', έναν άνθρωπο χωρίς καμία λαική επιρροή, αλλά που θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στις επόμενες εξελίξεις.
Οι εκλογές του Ιανουαρίου 1936 δεν φαίνονται να δίνουν λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, καθώς φέρνουν τις δύο μεγάλες παρατάξεις σχεδόν ισόπαλες, ενώ φέρνει ως ρυθμιστή των εξελίξεων το Κ.Κ.Ε, του οποίου οι συνομιλίες και με τα δύο κόμματα για την συγκρότηση εξουσίας θα δυσανασχετήσουν το στράτευμα και δη τον Παπάγο λόγω των παλαιότερων θέσεών του για το Μακεδονικό. Για αυτό και Βασιλιάς, προκειμένου να συγκρατήσει το στράτευμα, τοποθετεί ως υπουργό Στρατιωτικών τον αρχηγό του Κόμματος Ελευθεροφρόνων, τον Ιωάννη Μεταξά. Οι θάνατοι σημαινόντων πολιτικών προσωπικοτήτων μέσα στο ίδιο έτος, όπως του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Παναγή Τσαλδάρη, του προσωρινού πρωθυπουργού Δεμερτζή, καθώς και του Κονδύλη, θα οδηγήσουν σε συγκρότηση κυβέρνησης υπό τον Μεταξά, η οποία θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, εκτός από τις ψήφους του ΚΚΕ και ορισμένων προσωπικοτήτων του αστικού χώρου. Τα γεγονότα του Μαίου της Θεσσαλονίκης με την καταστολή της μεγάλης απεργίας των καπνεργατών θα δώσουν το πάτημα στην κυβέρνηση να ομιλήσει περί εκτράχυνσης της κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ η εικόνα των απλών φαντάρων, που τρέχαν να συνταχθούν με το πλήθος έφερε στη μνήμη του αστικού κύκλου τις εικόνες του Ρωσικού 1917, και αυτό δεν μπορούσε να μείνει ανεκτό. Μέσα στο καλοκαίρι υπήρχε διάχυτη στην ατμόσφαιρα η ιδέα, ότι κάτι θα γίνει, καθώς ο Βασιλιάς φαινόταν να εγκαταλείπει το παλιό του σχέδιο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων, προκειμένου να ενισχύσει το κύρος του. Η αίσθηση αυτή επιβεβαιώθηκε στις 4 Αυγούστου του 1936, όταν και ο Μεταξάς σε συνεννόηση με τον Βασιλιά Γεώργιο Β' προχώρησε σε αναστολή ορισμένων βασικών διατάξεων του Συντάγματος και προχώρησε στην εγκαθίδρυση του προσωποπαγούς καθεστώτος της 4ης Αυγούστου. Ενός καθεστώτος, που δεν προήλθε από ένα κίνημα φασιστικό, δυνατό με επιρροή στις μάζες, ούτε που αποτελούσε συστημική απειλή. Η αστική Δημοκρατία στις αρχές του 1936 δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει την απειλή, που ένιωθαν άλλες ευρωπαικές χώρες της περιόδου. Δεν διέθετε ένα κόμμα φασιστικό, μικροαστικού τύπου με τις ορδές των μελανοχιτώνων να το ακολουθούν. Αντίθετα εδώ μπορούμε να μιλάμε καθαρά για μια αποτυχία του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος, που αδύναμο από τις παρενέργειες του διχαστικού πολιτικού παιχνιδιού και τελείως εκτός των τρέχουσων εξελίξεων, φάνηκε ανίκανο να αντεπεξέλθει στις περιστάσεις...
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί αμέσως το κυβερνητικό μπόνους προς τη μιντιακή διαπλοκή
Τι αναφέρει η Κουμουνδούρου για την τροπολογία που αφορά στα ΜΜΕ και η οποία εντάχθηκε στο υπό συζήτηση Ν/Σ για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς
Αύγουστος 04 2014 14:49
Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απόσυρση από την αυριανή συνεδρίαση της Βουλής της τροπολογίας που αφορά στα ΜΜΕ και η οποία εντάχθηκε στο υπό συζήτηση Ν/Σ για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι". Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: Απαιτούμε την άμεση απόσυρση από την αυριανή συνεδρίαση της Βουλής της τροπολογίας που αφορά στα ΜΜΕ και η οποία εντάχθηκε στο υπό συζήτηση Ν/Σ για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» κατά τρόπο απολύτως παράτυπο και σκανδαλώδη, που εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση αλλά και τη Βουλή. Δεν είναι μόνο παντελώς άσχετη τροπολογία, επί της ουσίας ολόκληρο νομοσχέδιο, σε σχέση με το υπό ψήφιση Ν/Σ, ούτε ότι δεν υπήρξε βεβαίως καμία σχετική συζήτηση στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής. Επιπροσθέτως, η απολύτως παράνομη διαδικασία εισαγωγής της τεκμηριώνεται και από τη σαφέστατη διατύπωση του Γενικού Λογιστηρίου με την οποία απεκδύεται του ίδιου του ρόλου του για την οικονομική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει η τροπολογία, με Έκθεση η οποία αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για τη συζήτηση και τη σχετική υπερψήφισή της. Πέραν όμως των σοβαρότατων διαδικαστικών ζητημάτων σημειώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με το σύνολο του περιεχομένου της συγκεκριμένης τροπολογίας, καθώς το περιεχόμενό της αποτελεί κυριολεκτικά ένα νέο συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στο χώρο των μίντια. Με την τροπολογία ως σύνολο και με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο πλήρους αυθαιρεσίας και μεροληψίας υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών. «Τακτοποιούνται» ζητήματα των ιδιοκτησιακών σχέσεων και των συγχωνεύσεων των μίντια ως βήμα, πέραν των άλλων, για τη διαγραφή τεράστιων χρεών. Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω και της αυθαίρετης αλλαγής του χαρακτήρα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ενδο-ομιλικών μετακινήσεων. Δίνεται για πολλοστή φορά παράταση στην παράνομη λειτουργία των μέσων. Επίσης υπονομεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και πλήττεται καίρια ο Τύπος μέσω του νέου καθεστώτος για τις διαφημίσεις, τις δημοσιεύσεις και το αγγελιόσημο. Όλα τα παραπάνω «διευθετούνται» μέσα σε ένα νέο απολύτως προνομιακό για τη διαπλοκή πλαίσιο με υπέρβαση όλων των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων. Προφανής στόχος, μετά και την κατάργηση της ΕΡΤ και το σκάνδαλο της DIGEA, η δημιουργία συνθηκών καρτέλ και η ολόπλευρη στήριξη της μιντιακής διαπλοκής που εξυπηρέτησε με συνέπεια τις μιντιακές πολιτικές και που βεβαίως υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας.
------------------------------------------------------------------------------
Ο Καμμένος για τις δηλώσεις Σαμαρά - Γιούνκερ
Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014, 16:09
«Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γιούνκερ αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για να διασώσει τις γερμανικές τράπεζες και η κυβέρνηση για να διασώσει τους Έλληνες μιντιάρχες, νομοθετώντας μέσα στον Αύγουστο, την ώρα που κατάσχει τα σπίτια των Ελλήνων, οι οποίοι γονατίζουν από τα χαράτσια και είναι ανήμποροι απέναντι στις τράπεζες» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά - Γιούνκερ. «Αλληλεγγύη, λοιπόν, της Ευρώπης, για μια Ευρώπη που ο Γερμανός φορολογούμενος πληρώνει ένα ευρώ στα 300 του Έλληνα φορολογουμένου» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
------------------------------------------------------------------------------
Με τροπολογια στα μουλωχτα, σε νομοσχεδιο για ογκολογικο νοσοκομειο. Ρουσφετι στους βαρονους των ΜΜΕ. Ευλογουν συγχωνευσεις καταχρεωμενων ομιλων. Αποσαθρωνουν το εργασιακο καθεστως και υπονομευουν το ασφλιστικο συστημα. Επιτρεπουν τον ελεγχο των διαφημισεων, αλλα και την καταργηση του περιορισμου του αριθμου ηλεκτρονικων μεσων που θα μπορει να εχει στην κατοχη του ο κάθε ιδιοκτητης. Επισης προτεινει τις προσωρινες τους αδειες. Λιγα και ελεγχομενα καναλια και εφημεριδες θελει η τροικα.
-----------------------------------------------------------------------------
Η κληρονομιά της «4ης Αυγούστου»
Oι σύγχρονοι οπαδοί του δικτατορικού καθεστώτος θέλουν να μας πείσουν ότι εκτός από «αντιφασίστας» λόγω του «Οχι» ο Μεταξάς είχε κοινωνικό πρόσωπο και δήθεν έφτιαξε το ΙΚΑ, τις συλλογικές συμβάσεις και το οκτάωρο. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι κρυφοί οπαδοί του μεταξικού καθεστώτος περιορίζονταν στο επιχείρημα ότι ο Μεταξάς είπε το «Οχι», επομένως είναι εθνικός ηγέτης και οπωσδήποτε δεν μπορεί να μείνει στην ιστορία ως φασίστας, εφόσον αυτός είναι που πολέμησε τον φασισμό. Είδαμε όμως από το 2006, με αφορμή τα εβδομήντα χρόνια της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου», να αναπλάθεται σε καθωσπρέπει Μέσα Ενημέρωσης και ο μύθος του «κοινωνικού» Μεταξά, με την επανάληψη της θεωρίας ότι ο δικτάτορας είναι εκείνος που ίδρυσε το ΙΚΑ, που θέσπισε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που επέβαλε το οκτάωρο και το εξαήμερο στην εργασία.
Θαυμαστής του Χίτλερ Ως προς τον «αντιφασισμό» του Μεταξά, αρκεί κανείς να διαβάσει το «Ημερολόγιό» του για να αντιληφθεί τα πραγματικά του αισθήματα απέναντι στα καθεστώτα του Μουσολίνι και του Χίτλερ. Μπορεί να μην πήρε το μεταξικό καθεστώς πλήρη φασιστική μορφή, αλλά αυτό δεν οφειλόταν σε δισταγμό του Μεταξά. Αντιθέτως, εκείνος επιχείρησε να δημιουργήσει, μέσω της Νεολαίας «του», της ΕΟΝ, μια οργάνωση ανάλογη με εκείνη που παρατηρούσε στην Ιταλία και τη Γερμανία. Μόνο που δεν το κατάφερε, γιατί η οργάνωση αυτή δεν υπήρξε αποτέλεσμα ενός κινήματος μαζών, όπως συνέβαινε στα άλλα μεσοπολεμικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ετσι η μεταξική δικτατορία παρέμεινε κατά βάση ένα πραξικόπημα του βασιλιά και των μηχανισμών ασφαλείας του κράτους. Ενας από τους σύγχρονους απολογητές του μεταξικού καθεστώτος, ο ιδρυτής του Κόμματος 4ης Αυγούστου Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαρακτηρίζει τον Μεταξά αντιδημοκράτη, αντικομμουνιστή, αντιμασόνο, αντιπλουραλιστή, αντιπλουτοκράτη «κατά τας αρνήσεις» και πατριώτη, φυλετιστή αξιοκράτη, κοινωνιστή «κατά τας θέσεις». Ο Πλεύρης επισημαίνει την εγγραφή του Μεταξά της 2/1/1941, στην οποία ο δικτάτορας λέει το παράπονό του, ότι από ιδεολογική σκοπιά δεν έπρεπε να εναντιωθεί ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι στο δικό του καθεστώς: «Η Ελλάς έγινε από 4ης Αυγούστου κράτος αντικομμουνιστικόν, κράτος αντικοινοβουλευτικόν, κράτος ολοκληρωτικόν, κράτος με βάσιν αγροτικήν και εργατικήν και κατά συνέπειαν αντιπλουτοκρατικόν». Αλλά και η «κοινωνική» διάσταση της δικτατορίας δεν είναι παρά ένας προπαγανδιστικός μύθος, τον οποίο λάνσαρε το ίδιο το καθεστώς. Ο Μεταξάς δεν ήταν παρά εκείνος που «έκοψε την κορδέλα» στα εγκαίνια του ΙΚΑ, όπως παρατηρεί ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος («Το Βήμα», 28.10.2007). Ο νόμος για τις κοινωνικές ασφαλίσεις είχε ψηφιστεί από το 1932 (ν. 5733, κυβέρνηση Φιλελευθέρων) και συμπληρώθηκε το 1934 (ν. 6298, κυβέρνηση Λαϊκού Κόμματος). Η θέσπισή του αποτελούσε ένα από τα πρώτα αιτήματα του εργατικού κινήματος. Ο νόμος για τις Συλλογικές Συμβάσεις είχε ψηφιστεί από το 1935! Και είναι βέβαια εξωφρενικό να συγκαταλέγονται οι Συλλογικές Συμβάσεις στα θετικά ενός καθεστώτος που κατάργησε τον ελεύθερο συνδικαλισμό, ενώ ο Μεταξάς είχε προετοιμάσει ήδη, προτού κηρύξει τη δικτατορία, τον νόμο περί υποχρεωτικής διαιτησίας.
Μετά τον διορισμό του από τον Γεώργιο τον Απρίλιο του 1936 στη θέση του πρωθυπουργού, ο Μεταξάς στις προγραμματικές του δηλώσεις ανακοίνωσε ότι «θα επιδιώξη να θέση εις βαθμιαίαν και τμηματικήν εφαρμογήν τον θεσμόν των κοινωνικών ασφαλίσεων», με συνέπεια να δεχτεί την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση. Οσο για την τύχη του συνόλου των εργατικών αιτημάτων κατά το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για να επιβάλει τη δικτατορία ο Μεταξάς σ’ αυτή την ημερομηνία επικαλέστηκε ως πρόσχημα την εξαγγελθείσα μεγάλη απεργία, η οποία είχε ως βασικά αιτήματα ακριβώς αυτά! Πίσω από την ανάπλαση του μύθου του «κοινωνικού» Μεταξά δύσκολα κρύβονται οι πραγματικές πολιτικές προθέσεις εκείνων που την επιχειρούν. Εμφανίζοντας το πλαστό αυτό «φιλολαϊκό» προφίλ ενός αποδεδειγμένα αντιδημοκρατικού καθεστώτος, εμμέσως υπονοούν ότι οι απαραίτητες «κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» ενδεχομένως απαιτούν για την εφαρμογή τους έναν σχετικό πολιτικό αυταρχισμό, σε βάρος ακόμα και της ίδιας της δημοκρατίας.
Χρυσή Αυγή και άλλοι Οι θέσεις αυτές είναι εξαιρετικά διαδομένες. Δεν αναφέρομαι μόνο στη Χρυσή Αυγή, η οποία ιδρύθηκε ως γνωστόν από στελέχη του Κόμματος 4ης Αυγούστου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να προπαγανδίζει ένα αντιδημοκρατικό «εθνικό κράτος» στο πρότυπο του μεταξικού καθεστώτος. Τη θέση αυτή εμφανίζεται να πρεσβεύουν ακόμα και αναλυτές που δεν εντάσσουν τον εαυτό τους στους οπαδούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι, αλλά δεν αρκούνται στον ήδη εκδηλωμένο κυβερνητικό αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική διολίσθηση της περιόδου των Μνημονίων. Από την εποχή του κινήματος των πλατειών, το 2011, η εφημερίδα «Βήμα», λ.χ., πρόβαλε από τη διαδικτυακή της έκδοση ένα άρθρο το οποίο ούτε λίγο-ούτε πολύ εισηγούνταν στην κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας και την αναστολή ορισμένων άρθρων του Συντάγματος.
Φασιστικός κατήφορος Το άρθρο αυτό έχει ψηφιστεί για την αντιμετώπιση «πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος» και προβλέπει την αναστολή της «ελευθερίας κίνησης των Ελλήνων πολιτών στη χώρα», τη δυνατότητα «σύλληψης και φυλάκισης χωρίς δικαστικό ένταλμα», τα «έκτακτα δικαστήρια», την κατάργηση του «ασύλου της κατοικίας και του απαραβίαστου της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής», την απαγόρευση «δημόσιων συναθροίσεων», την κατάργηση της «ελευθερίας του Τύπου» την υποχρεωτική λογοκρισία, την απαγόρευση του συνδικαλισμού, των απεργιών κ.λπ.. Η εισαγωγή στη δημόσια συζήτηση παρόμοιων προτάσεων, οι οποίες δεν κρατούν καν τα προσχήματα, διευκολύνει βέβαια τους πατεντάτους οπαδούς του Μεταξά να εμφανίζονται ως μια «εναλλακτική λύση». Ας μην ψάχνουμε λοιπόν τις αιτίες για την εκλογική σταθεροποίηση της ναζιστικής οργάνωσης. Αν η κατάλυση της δημοκρατίας με τη μορφή του Μεταξά είναι η λύση, τότε γιατί όχι και με τη μορφή του Μιχαλολιάκου;
----------------------------------------------------------------------------
Κόμματα των εταιρειών ή… κόμματα-εταιρείες
Νομιμοποιεί την εξαγορά των πολιτικών προσώπων και δυνάμεων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα. Πλήρη απελευθέρωση των οικονομικών δοσοληψιών ανάμεσα στα κόμματα και στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αλλά και την αντιμετώπιση των κομμάτων -τουλάχιστον στο σκέλος του ελέγχου των οικονομικών τους- με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τις Ανώνυμες Εταιρείες, προωθεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αναφορικά με τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος. Στο όνομα της εμπέδωσης της διαφάνειας στη δημόσια ζωή της χώρας, το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τη χρηματοδότηση των κομμάτων από τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τους την Ελλάδα -ανεξαρτήτως του μεγέθους τους και των δοσοληψιών που αυτές έχουν με το κράτος και το κρατικό χρήμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την παροχή όλων των δυνατοτήτων ώστε σκάνδαλα σαν αυτό της Siemens να επαναληφθούν με τον μανδύα της νομιμότητας, μόνο που αυτήν τη φορά η όποια εταιρεία επιχειρήσει να προωθήσει κατ’ αυτό τον τρόπο τα συμφέροντά της θα πρέπει να φροντίσει -μέσω της νόμιμης πια χρηματοδότησης πολιτικών φορέων- να εξαγοράσει όχι μόνο τη συγκατάθεση της κυβέρνησης και των υπουργών της, αλλά και τη σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ή τουλάχιστον των ισχυρότερων από αυτά.
Εξαγορά και φοροαπαλλαγές Το χειρότερο, μάλιστα, είναι πως όχι μόνο νομιμοποιείται η εξαγορά της πολιτικής χάριν των ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά και το ότι το κράτος θα έρχεται να επιβραβεύσει τα ιδιωτικά συμφέροντα γι’ αυτή την πρακτική τους. Στην τελευταία παράγραφο του πρώτου άρθρου του νομοσχεδίου αναφέρεται ρητά πως «το ποσόν της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίδεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη». Δηλαδή, ο χορηγός-επιχειρηματίας θα απαλλάσσεται πλήρως από φόρους για το ποσό της «ενίσχυσης» που θα ξοδεύει. Οι ισχυρισμοί κυβερνητικών παραγόντων, ότι το νομοσχέδιο έχει ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μη συμβούν τέτοιες εξαγορές, γιατί προβλέπει όριο, ανά έτος, ηχεί μάλλον ως αστείο. Κατ’ αρχάς το νομοσχέδιο δεν αποσαφηνίζει αν το όριο αυτό (20.000 ευρώ ανά έτος) αφορά την ιδιωτική χρηματοδότηση από φυσικά, μόνο, πρόσωπα (ιδιώτες) ή φυσικά και νομικά πρόσωπα, δηλαδή ιδιώτες και εταιρείες. Επιπλέον, η διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως αυτά τα όρια λειτουργούν μόνο ως φύλλο συκής και ποτέ δεν τηρούνται, καθώς οι εταιρείες, και μάλιστα οι ισχυρές, έχουν πληθώρα τρόπων να παραβαίνουν τα όρια με απολύτως νομότυπο τρόπο. Συνομιλητής μας μάς επισήμανε: «Η νομιμοποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιωτικές εταιρείες έρχεται σε μια χρονική στιγμή που μειώνεται δραματικά το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης. Αδυνατώντας το κράτος -λόγω της κρίσης- να χρηματοδοτήσει ένα αναγκαίο μέρος της λειτουργίας των κομμάτων, είναι σαν να τους λέει: Στραφείτε στις εταιρείες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα για να βρείτε τα λεφτά που χρειάζεστε για να επιβιώσετε. Πιστεύει κανείς ότι με μερικά εικοσαχίλιαρα τον χρόνο θα εξασφαλίσουν τα κόμματα τις οικονομικές προϋποθέσεις επιβίωσής τους; Ολοι ξέρουν, από τώρα, και δεν χρειάζεται η πράξη για να το αντιληφθούν, ότι τα λεφτά που θα δοθούν θα είναι πολύ περισσότερα. Και θα βρεθούν οι τρόποι να δοθούν νόμιμα».
Κόμματα Α.Ε. Ενα δεύτερο στοιχείο του νομοσχεδίου, που φανερώνει τον τρόπο που οι συντάκτες του αντιλαμβάνονται τα πολιτικά κόμματα, αφορά τη διάταξη που λέει: «Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων τηρούν στην έδρα τους λογιστικά βιβλία Γ΄ κατηγορίας». Τέτοια βιβλία, σήμερα, στην Ελλάδα κρατούν κυρίως οι ανώνυμες εταιρείες. Δηλαδή ο νομοθέτης αντιμετωπίζει τα κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες, τουλάχιστον ως προς το σκέλος του ελέγχου των οικονομικών τους. Κι αυτό στο όνομα της διαφάνειας! «Είναι τόσο διαφανείς οικονομικά οι ανώνυμες εταιρείες -αναρωτιόταν ο ίδιος συνομιλητής μας- ώστε το μοντέλο ελέγχου που εφαρμόζεται σ’ αυτές να θεωρείται πρότυπο διαφάνειας για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων;». Εύλογο το ερώτημα, αλλά πιο ενδιαφέρον θα ήταν να ακούσουμε μια απάντηση από κυβερνητικά χείλη.
---------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Μιλούν μόνο τα όπλα
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Ο ναζιστικος στρατός έχει φθάσει στα περίχωρα του Ντονέτσκ και στην πόλη δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ούτε υδροδότηση. Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής το Λουγκάνσκ.
Καθώς Μόσχα και Αποικιοκρατες της δύσης επιδίδονται σε έναν ακόμη «πόλεμο» αλληλοκατηγοριών, κυρώσεων και αυστηρών προειδοποιήσεων με επίκεντρο την ουκρανική εισβολη των αποικιοκρατων μεσω των ναζιστων τους, στα ίδια τα ανατολικά εδάφη της Ουκρανίας τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν αποκλειστικά πια τα όπλα. Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί -όλοι άμαχοι- έφθασαν τους 9 και συνολικά τους 1.500 από τα μέσα Απριλίου… Στοχεύοντας πλέον στην πλήρη απομόνωση των δύο βασικών προπυργίων των αντιφασιστών, στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, ο ναζιστικός στρατός σφίγγει τις τελευταίες ώρες ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τις δύο τοπικές πρωτεύουσες και τον άμαχο πληθυσμό τους. Στο Ντονέτσκ βρίσκονται ήδη στα περίχωρα, σφυροκοπώντας αδιάκοπα τμήματα της πόλης. Απεσταλμένοι διεθνών ΜΜΕ μεταφέρουν εικόνες ερήμωσης στο κέντρο της πόλης και εκτεταμένων ναζιστικων καταστροφών στις νοτιοδυτικές συνοικίες της, με εμφανή τα σημάδια από πυρά ναζιστικου πυροβολικού σε συγκροτήματα κατοικιών και στο τοπικό σχολείο. Στο μεγαλύτερο τμήμα της δεν υπάρχει καν ηλεκτροδότηση, ούτε υδροδότηση, εδώ και ημέρες… Ακόμη πιο δραματική περιγράφεται η κατάσταση στο Λουγκάνσκ, δίπλα στα σύνορα με τη Ρωσία. Η πόλη που προ της ναζιστικης εισβολης είχε πληθυσμό 425.000 ανθρώπους βρίσκεται σήμερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής. Μέσα σε κλίμα πανικού, προγράφει το BBC, οι εναπομείναντες κάτοικοί της συγκεντρώνουν τρόφιμα στα υπόγεια σπιτιών, που τα χρησιμοποιούν ως καταφύγια. Μόνο χθες συγκροτήματα κατοικιών, ένα σχολείο και ένα σουπερμάρκετ ισοπεδώθηκαν από τους ναζιστικους βομβαρδισμούς.
Ζητούν επέμβαση της Μόσχας Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ναζιστικού στρατού, οι ναζιστικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακαταλάβει σχεδόν τα 2/3 των εδαφών που ήλεγχαν μέχρι πρότινος στα ανατολικά οι αντιφασιστες. Αυτοί με τη σειρά τους συνεχίζουν τις εκκλήσεις για παρέμβαση της Μόσχας. «Φυσικά θα ήταν υπέροχο να βλέπαμε εδώ ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις: ισχυρές μονάδες πυροβολικού, ταξιαρχίες τεθωρακισμένων», λέει ο Πάβελ Γκουμπάρεφ, αντιφασιστας κυβερνήτης του Ντονέτσκ. «Σε μία τέτοια περίπτωση», υποστήριξε, «ο πόλεμος θα τελείωνε μέσα σε 1-2 ημέρες».
«Εξι μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και δυτικων αποικιοκρατων, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων για να ενισχύσουμε την ικανότητά μας για άμεση απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή, να καθησυχάσουμε τους συμμάχους μας που φοβούνται για την ασφάλεια των ίδιων των χωρών τους και να αποτρέψουμε κάθε ρωσική επιθετικότητα», επισημαίνει σε ψυχροπολεμικούς τόνους ο πουστης κοκκινομαγουλακιας Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε επιστολή που απέστειλε το Σάββατο στους αληταραδες φασιστοηγέτες των κρατών-μελών της αλητικης συμμοριας του ΝΑΤΟ και στον αληταρα γ.γ. του οργανισμού, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Οι προτάσεις αυτές διατυπώθηκαν εν όψει της προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο συνόδου κορυφής των αληταραδων φασιστων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, διανθίστηκαν από τον ίδιο τον αληταρα γ.γ. του ΝΑΤΟ. «Η ρωσική επίθεση» εναντίον της δυτικης αποικιοκρατιας δικαιολογεί την προετοιμασία «νέων αμυντικών σχεδίων» της Συμμαχίας, υπογράμμισε ο αληταρας Ράσμουσεν, σε χθεσινή συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Midi Libre, καλώντας λίγο-πολύ σε νέα κούρσα εξοπλισμών. «Η Ρωσία θεωρεί τη συμμορια του ΝΑΤΟ αντίπαλό της. Λυπάμαι γι' αυτό», τονίζει. «Ομως πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Τα πέντε τελευταία χρόνια η Ρωσία αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 50%, οι χώρες του ΝΑΤΟ τις μείωσαν κατά 20% κατά μέσο όρο. Πρέπει να αντιστραφεί η τάση αυτή». Οσο για το Κρεμλίνο; Προς το παρόν δείχνει να τηρεί στάση αναμονής, δοκιμάζοντας ένθεν κι ένθεν τα όρια αντοχών. Προχθές, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε δημόσια την Ε.Ε. ότι «ήρε μυστικά τους περιορισμούς στην εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνολογίας προς τους ναζιστες του στο Κίεβο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή». «Καλούμε και πάλι τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας να ακολουθήσουν τη φωνή της λογικής και όχι τις εικασίες και τις προτροπές της Ουάσινγκτον», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αμφίβολους πολιτικούς στόχους» της Ε.Ε. Από τις Βρυξέλλες δεν υπήρξε κάποιος σχολιασμός.
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Μουφτής του δικτατορικού καθεστώτος και αμερικάνικου προτεκτοράτου, της Σαουδικής Αραβίας, ο σιωνιστής σείχης Abdel-Azziz Al Cheikh... ερμήνευσε το Κοράνι: Αμάρτημα να διαδηλώνεις υπέρ του λαού της Γάζας!
Η διαμαρτυρία για τη Γάζα δεν είναι χαλάλ, είπε ο Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας Οι διαδηλώσεις για την υποστήριξη του λαού της Γάζας και για τους Παλαιστίνιους μαχητές, δεν είναι «χαλάλ», δήλωσε ο Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας και Πρόεδρος της Ανώτατης Ulema, Sheikh Abdel Aziz Al-Sheikh Δεν γαμιέσαι ρε παιδόφιλο τσογλάνι!
-----------------------------------------------------------------------------
«Συγκέντρωση » και «εξολόθρευση»: Σχέδιο γενοκτονίας για την Γάζα, από βουλευτή του Ισραήλ
O Moshe Feiglin, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, δημοσίευσε ένα σχέδιο για την ολοκληρωτική καταστροφή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Το λεπτομερές σχέδιο του, το οποίο απαιτεί τη χρήση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, προχωρά στην άμεση και δημόσια υποκίνηση σε γενοκτονία - ένα έγκλημα που τιμωρείται στο πλαίσιο της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.
Σε μια δημοσίευση την 1η Αυγούστου, στη σελίδα του στο Facebook, ο Feiglin, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προτείνει την «κατάκτηση ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας, και την εξόντωση όλων των εμπόλεμων δυνάμεων και των υποστηρικτών τους." «Αυτή είναι η χώρα μας – η χώρα μας αποκλειστικά», γράφει, «συμπεριλαμβανομένης και της Γάζας» Το απόσπασμα που δημοσίευσε ο Feiglin, στο fb, είναι ένα μέρος της επιστολής που έστειλε στο Νετανιάχου.
Οι πολίτες και οι δημόσιες αρχές σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να προσπαθήσουν, ώστε ο Feiglin να συλληφθεί και να διωχθεί για τις δηλώσεις του, στο πλαίσιο της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Το αποτρόπαιο σχέδιο του, παρουσιάζεται ενώ ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα, έχει φτάσει τα 1.752 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των 10 ατόμων που σκοτώθηκαν την Κυριακή το πρωί, όταν το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι ένα σχολείο των Ηνωμένων Εθνών, που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο, αυτή τη φορά στη νότια πόλη της Ράφα . Ο Feiglin, όπως και ο συνάδελφός του στην Κνεσέτ Ayelet Shaked, έχει κάνει και στο παρελθόν δηλώσεις προτρέποντας σε γενοκτονία, αλλά αυτή είναι ίσως η πιο ρητή και συγκεκριμένη που χει κάνει ποτέ.
Καλώντας για μαζική εξόντωση και εθνοκάθαρση, ο Feiglin τώρα προτείνει στο Νετανιάχου να «μετατρέψει τη Γάζα σε Jaffa, μια ακμάζουσα ισραηλινή πόλης με έναν ελάχιστο αριθμό εχθρικών αμάχων». Η Jaffa είναι μια μεγάλη παλαιστινιακή παράκτια πόλη που υπέστη εθνοκάθαρση από τις σιωνιστικές πολιτοφυλακές το 1948 και έχει ενσωματωθεί στο σημερινό Ισραήλ. Οι μερικές χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που παραμένουν στην πόλη αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενες επιθέσεις και προσπάθειες, για να αναγκαστούν να φύγουν. Το κείμενο του Feiglin στο FB, είχε περισσότερα από οκτώ χιλιάδες "Likes" από σιωναζι και είχε μοιραστεί σχεδόν δύο χιλιάδες φορές.
--------------------------------------------------------------------------------
Σουηδοί (και όχι μόνο) Ναζιστές -εθνικοσοσιαλιστές και φιλελεύθεροι- πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου...
Το Τάγμα της ΑΖΟΦΙΚΗΣ.
Σουηδοί Ναζιστές πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σουηδίας, πολλοί ναζιστές, μέλη και στελέχη ναζιστικών κομμάτων από τη Σουηδία βρίσκονται στην Ανατολική Ουκρανία και πολεμούν στο πλευρό της... αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου.
Ο Mikael Skillt, ναζί, στέλεχος του ναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών», συμμετέχει στο τάγμα «Azov» από το Μάρτη φέτος και πολεμά «για μια Ευρώπη της λευκής φυλής», όπως λέει. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=GMPDdAvMIcQ] 13/6/2014. Σουηδoς ναζί, ελεύθερος σκοπευτής, και ένοπλοι του Κιέβου σε μάχη στη Μαριούπολη (αγγλικοί υπότιτλοι) Ο αργηγός του τάγματος είναι ο Andrij Belitskij, που είναι ο αρχηγός των εθνικοσοσιαλιστών στην Ουκρανία.
Το τάγμα «Azov» ιδρύθηκε και επανδρώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας και αποτελείται από 300 άτομα. Πολλοί απ' αυτούς είναι ναζιστές από διάφορες χώρες. Μερικοί είναι από τη Σουηδία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας.
Ένα άλλο στέλεχος του ίδιου κόμματος είναι ο Patrik Friden, που ανήκει στο τάγμα «Aydar». Ο Mikael Skillt, που είναι ελεύθερος σκοπευτής και επιχειρεί έξω από το Ντονέτσκ, ομολογεί στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι πολλοί εθνικοσοσιαλίστες, όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, αλλά και φιλελεύθεροι, ανήκουν στο τάγμα και πολλοί έχουν πάνω τους αγκυλωτούς σταυρούς.
Όπως λένε, ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια Ευρώπη για λευκούς και «δεν υπάρχει κανένα έλεος γι' αυτό». Επίσης, αναφέρει ότι «μάχεται τους κομμουνιστές κυρίως» και προτείνει στους Εβραίους «να εγκαταλείψουν την Ουκρανία μιας και δεν είναι λευκοί».
-----------------------------------------------------------------------------
398 νήπια δολοφόνησαν μέχρι τώρα οι σιωνιστές εγκληματίες του ναζιστικού Ισραήλ! Τραυματίες, ακρωτηριασμένοι 9,370 Παλαιστίνιοι... εκ των οποίων 2,744 παιδιά... Συνένοχοι ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση...
Έσπασε για μια ακόμη φορά η εκεχειρία στη Γάζα από το Ισραήλ - Νεκρό από σφαίρα ένα παιδί... Πλησιάζουν τους 2.000 οι νεκροί, τα περισσότερα παιδιά και γυναίκες... Ο απόλυτος ξεφτιλισμός του σιωνιστικού-ναζιστικού ΟΗΕ και των σιωνιστών-υπαλλήλων "ηγετών" της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης!
1830 νεκροί, 9370 τραυματίες, χιλιάδες ακρωτηριασμένοι, πείνα, δυστυχία... Αλλά, αγώνας με περηφάνεια για τον λαό και την πατρίδα!
------------------------------------------------------------------------------
Ω ξειν’, αγγέλλειν Ανθρώποις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…
Ανθρώπων προμαχούντες Σύριοι...
Ω ξειν’, αγγέλλειν Ανθρώποις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι….. H Μονάδα 17 του Συριακού στρατού στη Ράκκα και το μαρτύριο των ηρώων πεσόντων της που έπεσαν μαχόμενοι για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για να μην περάσει ο ισλαμομεσαίωνας είναι μια απαράμιλλη σελίδα εποποιίας στην παγκόσμια ιστορία. Οι σύγχρονοι μήδοι είναι οι δυτικές υπερδυνάμεις και ο Κόλπος που επανδρώνουν εξοπλίζουν χρηματοδοτούν και παρέχουν πολιτική και διπλωματική κάλυψη στους συμμάχους της συριακής αντιπολίτευσης, τους Κτηνάνθρωπους τζιχαντιστές.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Το νεοσύστατο Ισλαμικό Κράτος πρώην ΙSIS και η γη της επαγγελίας το χαλιφάτο του δεν είναι τίποτα άλλο παρά παρά μια γη σπαρμένη από... κεφάλια. Κεφαλιδοκτομή.
Δεκάδες αιχμαλώτους πολέμου εκτέλεσαν με τον πιο επώδυνο τρόπο οι μισθοφόροι στη Raqqa. Όχι μόνο τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση αλλά και όλοι όσοι δεν γονάτισαν στο ευρωισλαμισμό ορκίζονται σε τούτα τα ακέφαλα κορμιά ότι οι μήδοι του ισλαμισμού δεν θα περάσουν.Με θυσίες θα ανατρέψουν οι λαοί τη μοίρα της υποταγής. Tην ιστορία δεν την γράφουν πάντα οι νικητές την γράφουν οι αποφασιμένοι κι ας είναι λίγοι όσοι δεν θα προδώσουν τους νεκρούς τους ….αυτοί οι νεκροί είναι και δικοί μας νεκροί, είναι οι πρώτοι νεκροί ενάντια στην ισλαμοκατοχή…..Θέλουν να ξεθεμελιώσουν το τελευταίο κοσμικό καθεστώς αραβικού Κράτους προσεύχονται πριν την επίθεση και το μακελάρισμα
Όπως επέβαλαν το νόμο της ισλαμοζούγκλας σε Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ… οι εκπολιτιστές δυτικόφρονες προσεύχονται οι θεοφοβούμενοι Αυτές τις εικόνες σε ποιά Γενεύη 3 θα παρουσιάσει ποιός; είναι παιδί από ισλομοτερατογένση πνευματική φωτο αγνωστης προέλευσης
------------------------------------------------------------------------------
Αγγελούδια στον πάγο... Όργη για...
...για τα αθώα θύματα των σιωνιστών. Στον πάγο αναμένοντας την ταφή... Μίσος και χρέος αγώνα για την εξαφάνιση των νεοναζί του 21ου αιώνα από τον χάρτη! Καλός σιωνιστής... είναι μόνον ο νεκρός σιωνιστής!
---------------------------------------------------------------------------------
4η Αυγούστου 1936: ο φασισμός χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας! Δεν ξεχνώ; 4η Αυγούστου 2014... τα εγγόνια του δικτάτορα κυβερνούν την πατρίδα μας!
4η Αυγούστου 1936: ο φασισμός χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας! OXI στους νοσταλγούς του Μεταξά! Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον!