Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σαββατο 9 Αυγουστου 2014


Τίτλοι τέλους για τη «Φωνή της Αμερικής»
Την ακούγαμε έως τώρα μέσω της συχνότητας του «Σκάι 100.3»
Μετά το κλείσιμο της ιστορικής Ελληνικής υπηρεσίας του BBC, το 2005, άλλος ένας ενημερωτικός φορέας, βάζει λουκέτο στην ελληνόφωνη υπηρεσία του. Και σε αυτή την περίπτωση, λόγω οικονομικών περικοπών. Η απόφαση κοινοποιήθηκε χθες, στο site του VOA, με την τελευταία εκπομπή να μεταδίδεται την ερχόμενη Τρίτη. Στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, τα δελτία ειδήσεων της «Φωνής της Αμερικής» αναμεταδίδονταν από τον «Σκάι 100.3» (τις πρώτες πρωινές ώρες) για την Αθήνα, και τον «City International 106.1» για τη Θεσσαλονίκη. Το ελληνόφωνο VOA, σταματά φέτος την λειτουργία του, έπειτα από 78 χρόνια συνεχών εκπομπών -από τα πρώτα προγράμματα που εξέπεμψαν, με την ίδρυση του δικτύου.
----------------------------------------------------------------------------
Τη βίασε και την ... κούρεψε για να την εξευτελίσει!
Την βίασε, την ξυλοκόπησε και την ...κούρεψε προκειμένου να την ταπεινώσει. Με τον τρόπο αυτό 48χρονος Ηρακλειώτης θέλησε να τιμωρήσει την πρώην φίλη του από τη Ρουμανία επειδή αρνήθηκε να τα ξαναβρούν. Σύμφωνα με το cretalive.gr την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου στην οποία έγινε η καταγγελία από την 28χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο στο παρελθόν ήταν ζευγάρι, όμως ο δεσμός τους διακόπηκε με πρωτοβουλία της κοπέλας. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του 48χρονου για επανασύνδεση, η Ρουμάνα ήταν ανένδοτη. Ο Ηρακλειώτης, ο οποίος εργάζεται στα Χανιά, επιχείρησε για τελευταία φορά να μεταπείσει την πρώην φίλη του. Έφθασε εσπευσμένα στο Ηράκλειο και σε κατάσταση μέθης, όπως λένε οι πληροφορίες, της ζήτησε να συζητήσουν. Όμως η Ρουμάνα ήταν απόλυτα αρνητική. Ο 48χρονος, σε έξαλλη κατάσταση, την οδήγησε στην περιοχή του Μαραθίτη, όπου φέρεται να τη βίασε και να της έκοψε τα μαλλιά.
αυτα τα κανουν διαφοροι αληταραδες ναζιστες ελληναραδες!!!
------------------------------------------------------------------------------
Έχει πολύ πλάκα αυτό που κάνετε με τα προφίλ στο facebook των αλληλέγγυων της Παλαιστίνης....Που τα κατεβαζεται και τα μπλοκαρεται. Αλλά το πιο μεγάλο γέλιο έχετε όταν αντιλαμβάνεστε ό,τι κανείς μας δεν έχει "ψαρώσει" και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να στηρίζουμε το ΔΙΚΑΙΟ....Άντε και περαστικά σας Σιώνια..
Μας κάνουν μαζικές αναφορές για να μας ρίξουν τα προφιλ
-----------------------------------------------------------------------------
Δηλωσεις του αληταρα ινδου φωτογραφου
Ινδία: ο βιασμός είναι απλά «μια κατάσταση που αντιμετωπίζουν» οι γυναίκες
Εμπορική εκμετάλλευση του βιασμού
«Είναι απλά μια απεικόνιση της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα μας»! Αυτή ήταν η απάντηση του Ινδού φωτογράφου που κατηγορήθηκε επειδή «έντυσε» μια επίδειξη μόδας με πλάνα που παραπέμπουν στις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες στη χώρα. Μάλιστα, στις σχετικές σκηνές ο φωτογράφος «έστησε» άντρες-μοντέλα να έχουν αρπάξει μια γυναίκα-μοντέλο πάνω στα καθίσματα ενός λεωφορείου, παραπέμποντας - κατά πολλούς - στον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας που έγινε το 2012 μέσα σε μέσο μαζικής μεταφοράς, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων και διαδηλώσεων. Πέρα από τον λογικό αποτροπιασμό που γεννά η εμπορική εκμετάλλευση τέτοιου θέματος πρέπει να παρατηρήσει κανείς το εξής: Οτι στην ανερχόμενη καπιταλιστική Ινδία , οι γυναίκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων πρέπει να μάθουν ότι ο βιασμός είναι απλά «μια κατάσταση που αντιμετωπίζουν». Οπως απλά «μια κατάσταση» είναι και το να γεννάνε τα παιδιά τους σε χωριά χωρίς μαιευτήρια ή το να δουλεύουν δέκα και δώδεκα ώρες τη μέρα για να συμπληρώνουν ένα πιάτο φαΐ που μοιράζονται ολόκληρες οικογένειες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη λοιπόν και η μεγάλη οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανισομετρία, η μεγάλη κοινωνική καθυστέρηση, μπορούν να συνυπάρχουν...
-------------------------------------------------------------------------------
Οι Placebo στηριζουν το Ισραηλ. Λογικο είναι, αφου εχουν σκατα στο κεφαλι τους μεσα.
-----------------------------------------------------------------------------
-Άρση του αποκλεισμού της Γάζας -Άνοιγμα των συνόρων στη Ράφα από και προς την Αίγυπτο -Επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Γάζας -Λειτουργία πορθμειακής γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι της Γάζας με τη Λάρνακα -Επέκταση της αλιευτικής δραστηριότητας των Παλαιστινίων ψαράδων στα 12 μίλια (σήμερα οι Ισραηλινοί επιβάλλουν όριο τα 3 μίλια), -Άρση των περιορισμών για αγροτικές καλλιέργειες στην αποκαλούμενη από το Ισραήλ «ζώνη ασφαλείας» που έχει ανακηρύξει μονομερώς κατά μήκος όλων των συνόρων του με τη Γάζα και σε βάθος ενός έως τριών χιλιομέτρων -Απελευθέρωση των εκατοντάδων Παλαιστινίων που συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Οχθη μετά την απαγωγή και δολοφονία των τριών Ισραηλινών νεαρών -Άρση των περιορισμών στη διακίνηση Παλαιστινίων μεταξύ της Γάζας και της Δυτικής Οχθης. (απόλυτα λογικά και δίκαια αιτήματα, και λίγα ζητούν εδώ που τα λέμε)
----------------------------------------------------------------------------
Έδιωξαν τις ελληνικές νταλίκες οι Ρώσοι
Το δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι πρώτες νταλίκες φορτωμένες με ελληνικά προϊόντα που είχαν προορισμό τη Ρωσία. Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν αυτή την ώρα στην χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζεται πως στο δρόμο για τη Ρωσία ήταν περίπου 3.000 ελληνικές νταλίκες με ροδάκινα και νεκταρίνια καθώς υπάρχουν συμβόλαια που είναι εν ισχύ, παραμένει ωστόσο παρέμενε άγνωστο αν θα τις δεχθεί η Ρωσία και οι οδηγοί θα αναγκαστούν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με τα προϊόντα να πηγαίνουν στα σκουπίδια. Για τα υπόλοιπα προϊόντα -πέραν των προαναφερθέντων- που έμειναν πίσω, διεξάγονται διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών υπουργείων, ώστε εάν υπάρχει δυνατότητα τα ευπαθή προϊόντα να τα διοχετεύσουν στην εσωτερική αγορά για να μην καταστραφούν. Υπάρχει, ειδικότερα, η σκέψη από το υπουργείο Ανάπτυξης να ζητήσει από τα υπουργεία Άμυνας και Υγείας να απορροφήσει ο στρατός και τα νοσοκομεία τα φρούτα, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων για να απορροφηθούν άμεσα και σε ξενοδοχεία. Το υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί πολύ χαμηλές προσδοκίες σε ό, τι αφορά πιθανές εξαιρέσεις, συνιστά όμως υπομονή ενώ αναμένεται η εγκύκλιος της απόφασης του Κρεμλίνου, οι εφαρμοστικές πράξεις και τα λοιπά νομικά κείμενα για να φανούν τα περιθώρια κινήσεων. Η κυβέρνηση σκέφτεται είτε να ζητήσει αποζημιώσεις από τις Βρυξέλλες -κάτι που ζητούν και άλλες χώρες- είτε να διοχετευτούν τα προϊόντα σε άλλες αγορές. Υπάρχει ακόμα η σκέψη να ζητηθεί από την ΕΕ και να επιτραπεί η χρησιμοποίηση από την Ελλάδα κάποιων χρημάτων του ΕΣΠΑ για να αποζημιώσει η κυβέρνηση τους αγρότες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Την Δευτέρα η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές της.
----------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία πωλεί πολεμικά πλοία στη Ρωσία και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο Έλληνας αγρότης και ξενοδόχος
Μεγάλος κερδισμένος, χώρες όπως η Τουρκία ή η Σερβία
Η Γαλλία και η κυβέρνησή της υπεραμύνονται της πώλησης δύο ελικοπτεροφόρων για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή άκρως επιθετικών πολεμικών πλοίων, στην Ρωσία, και η Ελλάδα έχει αυτοπαγιδευτεί σε αυτό τον φαύλο κύκλο του οικονομικού πολέμου των μεγάλων Δυτικών χωρών με την Ρωσία, κινδυνεύοντας να απωλέσει μεσοπρόθεσμα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από το εμπόριο αγαθών όπως φρούτα και λαχανικά, στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας των περίπου 145 εκατομμυρίων ανθρώπων. Πολυετείς προσπάθειες της Ελλάδας να προσεγγίσει αυτή την εξαγωγική αγορά, καταρρέουν τώρα. Μεγάλος κερδισμένος, χώρες όπως η Τουρκία ή η Σερβία. Είτε ως χώρες επανεξαγωγής για τρίτους, ή απευθείας ως προμηθευτές. Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ρωσία αποτιμούνται για το 2013 σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τον πρώτο γύρο των ρωσικών κυρώσεων λέγεται ότι για φέτος θα απωλεσθούν περί τα 180 εκατομμύρια ευρώ. Χώρες όπως η Ελλάδα που πλήττονται από την επιβολή ρωσικών κυρώσεων στα προϊόντα, θα ζητήσουν μεν την υποβολή αιτημάτων για την ενεργοποίηση του Ταμείου Κρίσεων της Ε.Ε. αλλά αυτό το βήμα δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει τον μεσοπρόθεσμο εξοστρακισμό από μια αγορά, την ρωσική για την περίπτωση. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις στον τουρισμό και τα έσοδα αυτού από την ρωσική αγορά, είναι ήδη ορατές. Πολλές ρωσικές ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν πτωχεύσει λόγω των κυρώσεων της Δύσης. Στις απώλειες στην Ελλάδα προσμετρούνται παλαιότερες ανεξόφλητες οφειλές και μελλοντικές υποχρεώσεις. Η αύξηση της ζήτησης άλλων χωρών, στην καλύτερη περίπτωση μεσοπρόθεσμα συπληρώνει το κενό. Μεγάλος κερδισμένος εδώ, ο άμεσος αναταγωνιστής στο πρόσωπο της Τουρκίας.
------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΦΙΑ - Υπάλληλος είχε βρει το λάθος, αλλά τον αγνόησαν
«Αναβάλλεται κατά έναν μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών», ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Πλέον, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι 10 ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι επισημάνσεις αυτές αγνοήθηκαν και αναρτήθηκαν τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα που αναστάτωσαν φορολογουμένους και κυβέρνηση.
-------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει επίθεση στο ουκρανικό έδαφος
Η κυβέρνηση της Ρωσίας διέψευσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της έκαναν οποιαδήποτε απόπειρα να εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως κατήγγειλε το Κίεβο, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει μονομερώς στην ανάληψη δράσης στην επικράτεια της γειτονικής της χώρας, με ανθρωπιστικούς σκοπούς ή μη. «Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε σε τι αναφέρεται η Ουκρανία. Δεν υπήρξε καμιά απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να διεισδύσουν» στο ουκρανικό έδαφος, δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η ουκρανική προεδρία κατήγγειλε την προηγουμένη ότι απετράπη διά της διπλωματικής οδού μια απόπειρα της Ρωσίας να μπει στο έδαφος της χώρας μια οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια. Η Ρωσία πολλαπλασιάζει τις προσπάθειές της, ιδίως στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για να προωθήσει την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, των δύο τελευταίων προπυργίων των φιλορώσων αυτονομιστών μαχητών, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη επιχείρηση του ουκρανικού στρατού εδώ κι έναν μήνα στην ανατολική Ουκρανία. Ειδικά η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απορρίπτει τις πρωτοβουλίες αυτές διότι, όπως τονίζει, η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία τροφοδοτείται από την παράδοση όπλων στους αντάρτες από τη Μόσχα, κάτι που η Ρωσία διαψεύδει. Χθες η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα θεωρούσε μια «επέμβαση» της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια «με το πρόσχημα» της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας ως «μια εισβολή». Η Ρωσία αποκλείει σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε μονομερή πρωτοβουλία από την πλευρά της, και σημειώνει ότι «χρειάζεται κατ' ελάχιστον μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές (της σύγκρουσης)» για να διανεμηθεί βοήθεια στους πληθυσμούς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι είναι «αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
------------------------------------------------------------------------------
Χαμάς: Καμία υποχώρηση στο Ισραήλ
Καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ δεν προτίθεται να κάνει η Χαμάς, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες για επίτευξη νέας εκεχειρίας. «Δεν θα υπάρξει επιστροφή, η αντίσταση θα συνεχιστεί. Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ. Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις 20 αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων. Παράλληλα, στο Κάιρο οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα.
---------------------------------------------------------------------------------
Νότης Μαριάς: Να αποζημιωθούν οι Έλληνες αγρότες, από την ΕΕ
Να αποζημιωθούν οι Έλληνες αγρότες, από την ΕΕ, για τις ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο, ζητεί ο Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή
Αύγουστος 09 2014 15:29
Να αποζημιωθούν οι Έλληνες αγρότες, από την ΕΕ, για τις ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο, ζητεί ο Νότης Μαριάς, ευρωβουλευτης των Ανεξαρτητων Ελληνων, με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή. Στην ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτητων Ελληνων και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται στις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο. Ειδικότερα, αφού επισημαίνει ότι το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθε ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναλύει τις δυσμενείς επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο για την ελληνική οικονομία και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λήψη άμεσων μέτρων για την πλήρη αποζημίωση και την οικονομική στήριξη των ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών επιχειρήσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νότη Μαριά προς την Επιτροπή έχει ως εξής: «Στις 31 Ιουλίου 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση δια των αρμοδίων οργάνων της αποφάσισε την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αντιδρώντας στο εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι αρμόδιες ρωσικές αρχές επέβαλαν με τη σειρά τους εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως η ψυχροπολεμική διάσταση που λαμβάνει η σύγκρουση Ε.Ε. – Ρωσίας έχει δυσμενέστατες οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα αφού η συνολική αξία των εξαγωγών της χώρας στην Ρωσία ανήλθε το 2013 σε 406 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο έτος το 1.3 εκατ. ρώσοι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα δαπάνησαν πάνω από 1.3 εκατ. δις ευρώ. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή: Τι μέτρα προτίθεται να λάβει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την πλήρη αποζημίωση αλλά και την οικονομική στήριξη των ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ως άνω επιβολή του ρωσικού εμπάργκο;»
-------------------------------------------------------------------------------
Χτυπάνε οι ΗΠΑ από αερος τους τζιχαντιστές στο Ιράκ. Ξεκίνησε η ευρεία επίθεση
Απέχοντας λιγο από τη Βαγδάτη και έχοντας πολλές πόλεις υπό τον πλήρη τους έλεγχο, οι τζιχαντιστές παραβιασαν τις εντολες των αφεντικων τους αμερικανων γιατι νομιζαν οι ηλιθιοι ότι ηταν ανικητοι. Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στρατιωτικά, μόνο από αέρος, για πρώτη φορά από το 2011
Αύγουστος 09 2014 09:40
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, δύο βομβαρδιστικά έπληξαν το μεσημέρι της Παρασκευής κινητή μονάδα πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους που έβαλλε κατά των κουρδικών δυνάμεων στο Αρμπίλ. Λίγες ώρες αργότερα, νέες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τους αληταραδες ισλαμοφασιστες "τρομοκράτες" και στην συνέχεια στρατιωτική φάλαγγα και θέσεις όλμων κοντά στο Ερμπίλ. Παράλληλα, Οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε νέες ρίψεις τροφίμων και νερού στην ορεινή ζώνη όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Ιρακινοί καταδιωγμένοι από την προέλαση των καθυστερημενων ισλαμοφασιστικων δυνάμεων των αληταραδων των αποικιοκρατων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Τρία μεταγωγικά αεροσκάφη, συνοδευόμενα από δύο καταδιωκτικά F/A-18 έριξαν προμήθειες που προορίζονται "για τους χιλιάδες Ιρακινούς που απειλούνται από τους καθυστερημενους αληταραδες δουλους των αποικιοκρατων από το Ισλαμικό Κράτος στο Ορος Σιντζάρ", διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι αμερικανικές δυνάμεις έριξαν για πρώτη φορά προμήθειες στην περιοχή του Ορους Σιντζάρ τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, πριν προχωρήσουν στα πρώτα αεροπορικά πλήγματα κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη Αρμπίλ. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα- κατηγορηματικά αντίθετου στην εισβολή στο Ιράκ το 2003- είναι απολύτως κατοχυρωμένη νομικά , αφού τα στρατιωτικά πλήγματα πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος και πολλων εκκλησεων εδώ και καιρο, οι οποιες δεν εχουν εισακουστει, του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι. Αλλα μολις οι αποικιοκρατες αμερικανοι ειδαν ότι οι ισλαμοφασιστες δουλοι τους παραβιασανε τις εντολες τους και προχωρησαν να καταλαβουν τις πετρελαιοπηγες του Ιρακινου κουρδισταν, τους βομβαρδισαν από αερος και τους γαμισανε το κερατο, για να καταλαβουν τα γουρουνια οι ισλαμοφασστες τους ποιος διευθυνει. "Η ιρακινή κυβέρνηση και οι ιρακινοί αξιωματούχοι όλου του πολιτικού και του θρησκευτικού φάσματος ζήτησαν αυτήν την υποστήριξη. Αυτή είναι η αρχή που εφαρμόζεται στην περίπτωση αυτή", δήλωσε η Μαρί Χαρφ, εκρπόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί χρονικό όριο για την αμερικανική αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, αλλά επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ αποκλείουν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων και την εμπλοκή σε μία παρατεταμένη πολεμική σύρραξη. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο BBC ότι ο άμεσος στόχος των αεροπορικών επιδρομών είναι "η πρόληψη της προέλασης" των δυνάμεων του ισλαμικού Κράτους προς το Ερμπίλ. Για την Μοσουλη όμως, που ολος ο πληθυσμος της εχουν γινει προσφυγες (γυρω στους 500.000 ανθρωπους), οι κωλοαμερικανοι δεν κανουν τιποτε. "Πιο μακροπρόθεσμα επιδιώκουμε να προσφέρουμε χρόνο και εδαφικά περιθώρια στις κουρδικές δυνάμεις για να ξανασταθούν στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν αυτήν την απειλή με δικά τους μέσα", πρόσθεσε η Μαρί Χαρφ καταλήγοντας: "Δεν υπάρχει απόφαση για μακροπρόθεσμη αμερικανική στρατιωτική διευθέτηση σε αυτήν την περίπτωση". Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν κατά το τελευταίο διάστημα πόλεις που κατείχαν οι δυνάμεις των Πεσμεργκά, υποχρεώνοντας δεκάδες χιλιάδες αμάχους να καταφύγουν στις ορεινές ζώνες του βορείου Ιράκ. Παρά τη διαμάχη στην οποία βρίσκονται τους τελευταίους πολλούς μήνες η ιρακινή κυβέρνηση και η ηγεσία του ιρακινού Κουρδιστάν, ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ απέστειλε χθες στο Ερμπίλ αεροσκάφος που μετέφερε πολεμοφόδια για τις κουρδικές δυνάμεις. Προηγουμένως, έδωσε εντολή στην ιρακινή αεροπορία να υποστηρίξει τους κούρδους μαχητές κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.
------------------------------------------------------------------------------
Εκρήξεις στο Ντονέτσκ, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση
Η επίθεση των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων επικεντρώνεται πλέον στα προπύργια των αντιφασιστων ανταρτών και κυρίως στην πόλη του Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Ντονμπάς
Αύγουστος 09 2014 11:54
Πυρά βαρέων όπλων έπληξαν το πρωί το Ντονέτσκ, ενώ η ναζιστικη κλικα από το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θα χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας για να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης, οβίδες έπληξαν τη συνοικία Κιίνσκι, στον βορειο-δυτικό τομέα του Ντονέτσκ, χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημίες ή θύματα. Η επίθεση των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων επικεντρώνεται πλέον στα προπύργια των αντιφασιστων ανταρτών και κυρίως στην πόλη του Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Ντονμπάς. Εκπρόσωπος του ναζιστικού στρατιωτικού επιτελείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη χθεσινή νύκτα οι ναζιστικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά και ότι "υπάρχουν θύματα", ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Η Ρωσία εκδήλωσε ανησυχία για τη δυσχερή θέση των αμάχων στην ανατολική Ουκρανία και ζήτησε τη λήψη επειγόντως μέτρων ανθρωπιστικής συνδρομής. Χθες το βράδυ, εκπρόσωπος της ναζιστικής «προεδρίας» κατηγόρησε τη Ρωσία για απόπειρα αποστολής ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία. "Μεγάλη αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν προς τα ουκρανικά σύνορα, με ρωσική στρατιωτική συνοδεία. Επικαλούμενη συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ευθρού Σταυρού , μία ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή αποπειράθηκε να περάσει στο ουκρανικό έδαφος μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις διαφύλαξης της ειρήνης, προφανώς με σκοπό να προκαλέσουν εκτεταμένη σύγκρουση", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ναζιστική «προεδρία». Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ναζιστικης «προεδρίας», ο ναζιστης «πρόεδρος» Πέτρο Ποροσένκο "σταμάτησε αυτήν την προκλητική ενέργεια δια της διπλωματικής οδού", αφού είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο ναζιστης «υπουργός Εξωτερικών» Πάβλο Κλίμκιν είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, που τον διαβεβαίωσε ότι η πορεία της αυτοκινητοπομπής θα ανακοπεί.
--------------------------------------------------------------------------------
Wall Street Journal: Οι άνεργοι μεσήλικες στην Ελλάδα μπορεί να μην ξαναδουλέψουν ποτέ
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014, 17:59
Με ένα άρθρο στην κεντρική σελίδα της, η Wall Street Journal παρουσιάζει ρεπορτάζ με περιπτώσεις Ελλήνων ανέργων, άνω από 50 ετών, αναφέροντας ότι οι προοπτικές εισόδου τους στην αγορά εργασίας δεν είναι καθόλου ευοίωνες. Από εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης μέχρι και στελέχη μάρκετινγκ, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας αναφέρει ότι η ανεργία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στους μεσήλικες, οι οποίες εκτός από τα οικονομικά, αντιμετωπίζουν και έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κρίση που χτύπησε τη χώρα μας περιόρισε τις παροχές για τους μεγαλύτερους εργαζόμενους, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας σε όλες της ηλικίες είναι αποκαρδιωτικά. Το 18% των Ελλήνων μεταξύ 40 και 59 ετών έχασαν τη δουλειά τους την περσινή χρονιά. Από το 2008, η μία από τις πέντε θέσεις εργασίας που χάθηκαν αναφέρονται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι μία στις οχτώ θέσεις εργασίας, ενώ στην Ιταλία αντίθετα οι θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους αυτής της ηλικιακής ομάδας αυξήθηκαν. Όπως αναφέρεται, αυτοί οι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια χωρίς εισόδημα, αντιμετωπίζοντας την απειλή της φτώχειας.
-------------------------------------------------------------------------------
Κωνσταντινούπολη: Άνοιξε κατάστημα που πουλάει μπλουζάκια των τζιχαντιστών!
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014, 17:01
Το ότι η αγορά κινείται με βάση τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, μην λαμβάνοντας πολύ συχνά υπόψιν άλλους παράγοντες, όπως η διπλωματία ή η... ηθική, είναι γνωστό. Δεν παύει όμως να προκαλεί μεγάλη έκπληξη η είδηση ότι στην Κωνσταντινούπολη άνοιξε ένα κατάστημα που πουλάει σουβενίρ του Ισλαμικού Κράτους, των τζιχαντιστών δηλαδή που προελαύνουν στο Ιράκ, σφάζοντας οποιονδήποτε πιστό ή άπιστο βρεθεί στο δρόμο τους... Το κατάστημα λέγεται «Ισλαμική Ένδυση» και ο ιδιοκτήτης του αναφέρει ότι δεν είναι οπαδός των τζιχαντιστών κι ότι απλά ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη της αγοράς...
--------------------------------------------------------------------------------
Ο ρωσικός στόλος αναχαίτισε αμερικάνικο πυρηνικό υποβρύχιο!
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014, 16:33
Ψυχροπολεμικές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα, στον απόηχο της κρίσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Σήμερα το πρωί ο ρωσικός στόλος στα βόρεια της χώρας εντόπισε και καταδίωξε μέχρι να αποχωρήσει από τα ρωσικά ύδατα ένα αμερικάνικο πυρηνικό υποβρύχιο. Το υποβρύχιο, με τη δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων Τόμαχοκ αλλά και πυρηνικών κεφαλών, αναχαιτίστηκε από ρωσικά πλοία, ενώ το συνέδραμε και ένα μαχητικό αεροπλάνο.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΓΑΖΑ Κατάρρευση της εκεχειρίας μετά την απόρριψη των όρων του Ισραήλ
Τους βομβαρδισμούς πόλεων ξεκίνησε και πάλι ο ισραηλινός στρατός
ΓΑΖΑ.-- Ενα δεκάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών που ξεκίνησαν και πάλι χτες το πρωί, μετά τη λήξη της 72ωρης εκεχειρίας, αφού δεν επήλθε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στο Κάιρο, με έμμεσες συνομιλίες, με διαμεσολαβητή την αιγυπτιακή κυβέρνηση, ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των Παλαιστινίων και του Ισραήλ. Το Ισραήλ επιδίωκε, ως συνήθως, να μην κάνει καμία υποχώρηση στα βασικά αιτήματα των Παλαιστινίων και αυτό συνέβη. Δε δέχτηκε την άρση του αποκλεισμού, το άνοιγμα του λιμανιού της Γάζας που ζητούσαν οι παλαιστινιακές οργανώσεις ως αναγκαίες προϋποθέσεις για να κυλήσει ξανά η ζωή στη διαλυμένη λωρίδα γης των 367 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου προσπαθούν να επιβιώσουν πολιορκημένοι 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι. Αντίθετα, έθετε ως προϋπόθεση για την άρση του αποκλεισμού την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, δηλαδή στην πραγματικότητα την εξασφάλισή του ώστε να μπορεί η στρατιωτική του μηχανή να δολοφονεί ό,τι ώρα θέλει. Ετσι, μετά την επανέναρξη των βομβαρδισμών, που εμφανίστηκαν ως αντίποινα στην εκτόξευση ρουκετών από τη «Χαμάς», είναι αναμενόμενο ότι στους ως τώρα 1.900 νεκρούς και 10.000 τραυματίες των περίπου διάρκειας ενός μήνα φονικών επιδρομών θα προστεθούν και άλλα θύματα της ισραηλινής θηριωδίας, που βέβαια έχει τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ηδη χτυπήθηκε ακόμα και τη μέρα της προσευχής τέμενος στην πόλη της Γάζας και δεκάδες είναι τραυματίες.
Διπλωματικές προσπάθειες στην Αίγυπτο
Πάντως, στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας. Η αιγυπτιακή πλευρά, σύμφωνα με το «Reuters», διαβεβαίωσε ότι δεν απομένουν παρά μόνο μερικά «σημεία διαφωνίας» τα οποία χρειάζεται να ξεπεραστούν. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «καλεί όλες τις πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους... και να επαναφέρουν αμέσως τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, όπως και να διερευνήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για να επαναλάβουν το συντομότερο δυνατόν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των πολύ λίγων ζητημάτων που πλέον απομένουν». Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της «Φατάχ» στο Κάιρο, ο Αζάμ Αχμέντ, δήλωσε: «Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση (της κρίσης). Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τους Αιγύπτιους αδελφούς μας τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία, με στόχο την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού μας» και πρόσθεσε ότι, όπως εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους όρους του Ισραήλ, «όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις ήταν σύμφωνες να μην παραταθεί η τριήμερη εκεχειρία».
------------------------------------------------------------------------------
Προβλήματα που σχετίζονται με τη δράση των σιωνιστών και στο "δημοκρατικό" facebook -μας θεωρεί 'ανατρεπτικούς και έχει αποκλείσει το ιστολόγιο μας- τώρα λογοκρίνει και φωτογραφίες που ενοχλούν το σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς! Νομίζουν ότι με το να φιμώνουν ένα ασήμαντο ιστολόγιο όπως το sibilla προστατεύουν τους φονιάδες των λαών! Τους απαντάμε: Σας έχουμε γραμμένους στ' αρχίδια μας!
Το "δημοκρατικό" facebook λογοκρίνει και διαγράφει τις φωτογραφίες σφαγμένων νηπίων από τους ναζί του 21ου αιώνα και... χωρλίς ντροπή τις χαρακτηρίζει πορνογραφικές φωτογραφίες. Δεν συμβιβαζόμαστε! Θάνατος στον σιωνισμό!
---------------------------------------------------------------------------------
Ραχήλ Μακρή:Σσσσσς οι πολίτες κοιμούνται
Ραχήλ Μακρή σε σχόλιο της στο Facebook περιγράφει με δυο λόγια την σχιζοφρένεια του Έλληνα ψηφοφόρου. Δεν υπάρχουν πολίτες σε αυτή τη χώρα παρά μόνο άβουλοι ψηφοφόροι.
"Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας απαιτεί αποζημίωση για την ζημιά της χώρας του από το φιάσκο με την Ρωσία. Σε μας κάνουν συσκέψεις να σκεφτούν τι μπούρδες θα πουν στους αγρότες για να δικαιολογήσουν το yes sir και τις υποκλίσεις στους εταίρους. Εντωμεταξύ οι πολίτες αυτής της χώρας επιδίδονται σε αλληλοσπαραγμό. Ο ένας τους ξυνίζει, ο άλλος τους μυρίζει, όλα σε όλους τους ενοχλούν. Θέλουμε να φύγουν, αλλά ξέρω και εγώ μήπως μας βγάλουν από το ευρώ, μήπως πτωχεύσουμε, μήπως οι αριστεροί μας πάρουν τα σπίτια; Μήπως ο Καμμένος πάει στην ΝΔ; Μήπως, μήπως......... Και πως μετά εγώ θα αντικρύσω τον παππού μου που είναι δεξιός, που είναι πασοκ. Ας κάτσουμε να κατηγορήσουμε την αντιπολίτευση. Αυτοί φταίνε για όλα δεν ρίχνουν τον Σαμαρά..... Σσσσσς οι πολίτες κοιμούνται . Κοιμούνται και ονειρεύονται τον από μηχανής θεό. Θα ξυπνήσουν και θα έχει τελειώσει ο εφιάλτης . Ετσι απλά χωρίς δουλειά , χωρίς αγώνα . Καλό σας βράδυ."