Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Σαββατο 7 Μαρτιου 2015


Καταδικάστηκε o ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας καλλυντικών, Ν. Χόντος, για απόλυση εργαζόμενης λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης
Την Πέμπτη 26/2 καταδικάστηκε ο Νίκος Χόντος, γιατί στις 21/10/2010 απέλυσε εργαζόμενη της εταιρείας που ήταν δραστήριο μέλος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης: »Η συγκεκριμένη εργαζόμενη μαζί με άλλες εργαζόμενες εκείνο το χρονικό διάστημα, ως μέλη του κλαδικού σωματείου, οργάνωναν τις εργαζόμενες της επιχείρησης για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, με μείωσης μισθών. Η προσπάθεια αυτή έφτασε σε κορύφωση με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το κατάστημα της την ημέρα της απεργίας λόγω της συμμετοχής σε αυτήν της πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Η απάντηση της εταιρείας ήταν άμεση και απόλυτη, προχώρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην απόλυση περίπου 40 εργαζομένων, που η πλειοψηφία τους ήταν δραστήριες και πρωτοπόρες εργαζόμενες. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις για να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Στην κρίσιμη εκείνη στιγμή όμως κυριάρχησε ο φόβος και η τρομοκρατία και οι κινητοποιήσεις δεν μπόρεσαν να έχουν την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων της εταιρείας. Από τις απολυμένες δύο είχαν το κουράγιο και την θέληση να προχωρήσουν δικαστικά για να βρουν την δικαίωση τους. Οι δύο εργαζόμενες δικαιώθηκαν, τα δικαστήρια έκριναν πως οι απολύσεις τους έγιναν λόγο της συνδικαλιστικής τους δράσης, ο εργοδότης της ξανααπόλυσε. Οι εργαζόμενες ξαναδικαιώθηκαν. Η μία εξ αυτών συνέχισε με αγωγή η οποία την δικαίωσε με την καταδίκη του ιδιοκτήτη σε 5μηνη φυλάκιση για παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης. Ένα από τα πολλά μέσα που χρησιμοποίησε η εταιρεία είναι και η αγωγή που εκκρεμεί εναντίον δύο εργαζόμενων και της προέδρου του κλαδικού σωματείου για ψευδομαρτυρία.
Η κατάληξη αυτής της υπόθεσης μας δείχνει για ακόμα μία φορά πως η επιμονή και η θέληση μπορούν να μας οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα. Ακόμα όμως μας δείχνει πως η μαζική συμμετοχή με διάρκεια και ανυποχώρητη διάθεση μπορεί να μας φέρει πιο γρήγορα και πιο θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Ο ανυποχώρητος αγώνας εναντίον των πραγματικών μας αντιπάλων χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες μπορούν να μας κάνουν νικητές. Σήμερα η νέα κυβέρνηση υπερασπίζεται την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την συνέχιση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την συνέχιση της δουλειάς με εξευτελιστικούς μισθούς, την πορεία υλοποίησης όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που δίνει την δυνατότητα στους μεγάλους εργοδότες του κλάδου σε κερδοφορία. Σήμερα είναι που γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο σωματείο με την ενεργή συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζόμενων για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που να καλύπτεις τις δικές μας ανάγκες και όχι με κριτήριο της ανάγκες της κερδοφορίας και της μονοπώλησης της αγοράς από της μεγάλες εταιρείες του κλάδου».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστολή Παππά: Η ηγεσία της ΧΑ δηλώνει πίστη στον Χίτλερ
Αλληλογραφία Ναζί
4 Ιουλ 2014
Επιστολές που είχε ανταλλάξει ο Χρήστος Παππάς με τον παρασημοφορημένο από τον Χίτλερ, Λεόν Ντεγκρέλ, Βέλγο δημοσιογράφο που εντάχθηκε στα SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για επιστολές οι οποίες είχαν σταλεί το 1989 από τον Χρήστο Παππά στο καταδικασμένο για εσχάτη προδοσία Ντεγκρέλ, ο οποίος είχε διαφύγει στην Ισπανία του δικτάτορα Φράνκο. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Ντρεγκέλ το 1989, καθώς και φωτογραφία του Παππά με τον Ντρεγκέλ το 1992, έναν χρόνο πριν ο εκλεκτός του Χίτλερ αποβιώσει στη Μάλαγα της Ισπανίας. Μεταξύ άλλων ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης αποκαλεί «ήρωα στρατηγό» τον Ντεγκρέλ και τον διαβεβαιώνει για την ακλόνητη πίστη του ίδιου, του Νίκου Μιχαλολιάκου και των μελών της Χρυσής Αυγής, στην «αιώνια μορφή» του Φύρερ και στα «ιδεώδη» του. Ο Ντεγκρέλ παρέμενε μέχρι τέλους πιστός στη ναζιστική ιδέα και αρνητής των εγκλημάτων των ναζί. Μάλιστα στην απάντησή του αναφέρει πως «μετανιώνω που δεν νικήσαμε».
O Χρήστος Παππάς αναφέρει στην επιστολή του: «Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ Λεόν Ντεγκρέλ, θεωρώ μεγάλη μου τιμή και εύνοια της θείας πρόνοιας, που σας συναντώ προσωπικά. Θα ήθελα, αξιοσέβαστε στρατηγέ, να σας διαβεβαιώσω για τη σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα -"Χρυσή Αυγή") στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ! Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Τι θα μπορούσαμε να γινόμασταν αλήθεια χωρίς εσάς και χωρίς το πελώριο έργο σας. Είμαι συγκινημένος και είναι καθήκον μου να σας πω ότι εσείς μας δείχνετε τον δρόμο, με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωϊσμό σας. Σας παρακαλώ Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ότι ο αγώνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό μέχρι την ΝΙΚΗ! Το εμπνευσμένο στα πεδία των μαχών σύνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE,υπάρχει ακόμη και μας καθοδηγεί: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ. Δεχθείτε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σέβη μου και τα πιο διακριτικά μου αισθήματα . Ειλικρινά δικός σας. Πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Παιδιά του Πολέμου
Ας μιλήσουν τα παιδιά του Ντονμπάς
Δημοσιεύουμε σήμερα πέντε ιστορίες παιδιών από το Ντονμπάς από συνεντεύξεις που πάρθηκαν στα πλαίσια του πρότζεκτ «Дети войны» (Παιδιά του Πολέμου), το οποίο οργανώθηκε από Yan Shenkman με τη βοήθεια του φωτογράφου Vladimir Telegin. Οι δυο τους επισκέφτηκαν τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας, όπως και αυτούς στο Σλαβιάνσκ της Αν.Ουκρανίας αλλά και τις πόλεις του Ντονιέτσκ, Χάρκοβο κ.ο.κ. Μέρος των συνεντεύξεων δημοσιεύτηκε στην ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta» της Ρωσίας. Η επιθυμία των εμπνευστών του πρότζεκτ ήταν να παρουσιάσουν τις ιστορίες των παιδιών που υποφέρουν από τον πόλεμο χωρίς περαιτέρω πολιτικό σχολιασμό. Όπως σημείωσε ο Yan Shenkman: «Δεν πιστεύω ότι κανείς που βρίσκεται πίσω απ’ αυτόν τον πόλεμο θα έρθει στα συγκαλά του ενώ θα βλέπει αυτές τις φωτογραφίες και θα διαβάζει αυτές τις ιστορίες. Αλλά τουλάχιστον δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν γνώριζαν…»
Η Alyona κι η οικογένειά της ζούσαν στο χωριό Peski, κοντά σε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο. Η τοποθεσία ήταν ανάμεσα στις πρώτες που βομβαρδίστηκαν απ’ τον ουκρανικό στρατό. Η οικογένεια κατέφυγε στην κοντινή πόλη του Ντονιέτσκ, σε μία στέγη για μετακινημένες οικογένειες. «Μια φορά μετά τους βομβαρδισμούς, είδα έναν εφιάλτη. Ονειρεύτηκα ότι η μητέρα μου στρατολογήθηκε ως νοσοκόμα και εγώ έμεινα μόνη μου. Είναι πολύ τρομακτικά χωρίς τη μητέρα μου. Δεν μπορώ χωρίς αυτήν.» Όταν ρωτήθηκε τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει η Alyona είπε, «Ήθελα να γίνω κτηνίατρος. Αλλά τώρα φοβάμαι το αίμα πάρα πολύ. Με αυτόν τον πόλεμο δεν ξέρω τι μπορώ να γίνω.» Η Alyona ρωτήθηκε αν η οικογένειά της σκέφτηκε να καταφύγει στη Ρωσία. «Ναι, το σκεφτήκαμε. Θα φεύγαμε αλλά μετά άρχισαν οι ισχυροί βομβαρδισμοί και αποφασίσαμε να περιμένουμε. Περιμέναμε και περιμέναμε και καταλήξαμε να μείνουμε. Η μαμά είπε «Ποιος μας χρειάζεται σ’ αυτή τη χώρα; Τι θα κάναμε εκεί; Είναι αλήθεια. Εδώ, τουλάχιστον, ξέρω μερικούς ανθρώπους.»
Τα έβδομα γενέθλια του Nikita γιορτάστηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό όπου ζει. Ως δώρο έλαβε κάτι που έφτασε με ένα ανθρωπιστικό κομβόι – ένα αυτοκινητάκι. Το πάρτυ είχε πολύ κέφι. Μια ομάδα Ρομά που επίσης βρίσκεται σ’ αυτό το καταφύγιο είπαν τραγούδια για τον Nikita και τραγούδησαν χόρεψαν λιγάκι. Τρεις γλώσσες μιλιόντουσαν σ’ αυτά τα γενέθλια. Ρωσικά, Ουκρανικά κι η γλώσσα των Ρομά. «Μετά φάγαμε τούρτα» είπε ο Nikita. «Δεν ήταν πραγματική τούρτα βέβαια -η μαμά έβαλε μαρμελάδα σε ένα ψωμί και είπε ότι αυτή είναι η τούρτα για τη γιορτή.» Και γιόρτασαν.
«Η φίλη μου η Sasha σκοτώθηκε. Ήταν η καλύτερή μου φίλη. Ταξίδευαν με αυτοκίνητο. Μια ένοπλη ομάδα εμφανίστηκε μέσα από κάτι θάμνους, άρχισαν να πυροβολούν κι η Sasha πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Κάλυπτε τον μικρότερό της αδερφό που τότε ήταν 2 μηνών.» λέει η Anastasia. «Όταν μου το είπαν, ρώτησα, «Πώς μπορεί να συνέβη αυτό;» Συνέβη, έτσι απλά κι αυτό ήταν. Η Sasha χειρουργήθηκε. Έπεσε σε κώμα, το οποίο κράτησε όλο το βράδυ. Πέθανε εκείνη την αυγή.» «Όταν μας βομβάρδισαν δεν υπήρχε καταφύγιο γύρω, μόνο ένα υπόγειο, όπου έμεινα για 24 ώρες. Ποντίκια και αρουραίοι παντού. Είχε κρύο.» «Οι πολυκατοικίες στη γειτονιά μας είναι τετραόροφες. Το μόνο που σκεφτόμουν όλη νύχτα ήταν ότι θα χτυπήσουν το κτίριο και θα καταρρεύσει όλο πάνω μου. Φοβόμουν να κοιμηθώ. Δεν ήθελα να θαφτώ κάτω απ’ τα ερείπια. Αλλά τελικά κουράστηκα τόσο που αποκοιμήθηκα.»
Η συζήτηση με τη Lisa έλαβε χώρο στις φοιτητικές εστίες του παν/μιου του Ντονιέτσκ «Εδώ κάθομαι μαζί σας, ενώ εκεί πέρα βομβαρδίζουν τη γιαγιά μου» είπε η Lisa. Το «εκεί πέρα» είναι στο Shakhtyorsk [μια περιοχή της ΛΔ Ντονιέτσκ με πληθυσμό περίπου, 50,000)]. Η Lisa πέρασε όλο το καλοκαίρι σε υπόγεια, προφυλασσόμενη απ’ τις βόμβες. Το σπίτι της καταστράφηκε σε μια αεροπορική επιδρομή της ουκρανικής αεροπορίας. Δεν έχει σπίτι πια. Η μόνη της οικογένεια πλέον είναι η γιαγιά της που αρνήθηκε κατηγορηματικά να αφήσει το διαμέρισμά της και να φύγει. Lisa, έχει κανένα όνειρο; «Ναι. Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος.» Τι ονειρευόσουν πριν τον πόλεμο; «Ονειρευόμουν ότι η μαμά μου θα μου αγόραζε tablet.» Στο αγόρασε; «Ναι. Τώρα ονειρεύομαι να σταματήσουν να πυροβολάνε και όλα θα είναι καλά.»
Ο Andreyέλειπε απ’ την πόλη όλο το καλοκαίρι Αρχές Ιουνίου αφού τελείωσε με τα διαγωνίσματά του, πήρε τα όπλα, μπαίνοντας στις πολιτοφυλακές του Ντονμπάς μαζί με τον πατέρα του. Γύρισε στα μαθήματα τον Οκτώβρη όταν ξανάνοιξε το σχολείο. Δεν ήταν μια ρομαντική παρόρμηση που τον ώθησε να μπει στις πολιτοφυλακές. Ήταν μια εσκεμμένη απόφαση. Επιπλέον, συζητήθηκε σε ένα οικογενειακό συμβούλιο. Οι γονείς του θεώρησαν ότι είναι πιο σωστό παρά να τριγυρνάει στους δρόμους πίνοντας βότκα και καπνίζοντας. «Δε με έβαλαν σε στρατιωτικές δράσεις. Ήμασταν στο μέτωπο προμηθεύοντας τους στρατιώτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, πηδούσαμε απ’ το αυτοκίνητο, κρυβόμασταν πίσω από φράχτες ή σε χαντάκια και μετά συνεχίζαμε. Πριν τον πόλεμο δεν είχα ποτέ σκεφτεί τι θα κάνω στη ζωή μου. Τώρα πολλοί μου λένε όταν τελειώσω το σχολείο να πάω στη Ρωσία και να εκπαιδευτώ για κάποιο στρατιωτικό επάγγελμα.» Σου αρέσει να πολεμάς; Θα ‘θελες να κάνεις αυτό στη ζωή σου; «Δεν είναι αυτό το θέμα. Μπορώ να τα καταφέρω, αυτό ειν’ όλο. Δεν έγινε σκοπίμως. Έβλεπα τηλεόραση και είδα τα γεγονότα της 2ας Μάη στην Οδησσό (σημ: την πυρπόληση δεκάδων αντιφρονούντων στο κτήριο των συνδικάτων από φασιστικές ομάδες) Αποφάσισα ότι αυτό που συνέβαινε ήταν λάθος. Δεν θέλω να γίνει αυτό και εδώ. Πρέπει να αντισταθούμε.» «Παρ’ όλο που… από την άλλη, κι αυτοί επίσης παγιδευμένοι σ’ αυτή την κατάσταση είναι. Μας πυροβολούν, τους πυροβολούμε. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;»
«Έχασα τον πατέρα μου και τον παππού μου.» λέει ο Vladislav. Έμπαιναν με το αμάξι στην αυλή μας και τότε δύο οβίδες προσγειώθηκαν. Ένα ωστικό κύμα χτύπησε το αμάξι σκοτώνοντάς και τους δυο ακαριαία. Ξέρω την ημέρα ακριβώς: 14 Αυγούστου, 5.30 το πρωί» «Δεν καταλαβαίνω την πολιτική. Ξέρω μόνο ότι μόλις πρόσφατα, πηγαίναμε όλη μαζί στη θάλασσα, κολυμπούσαμε και ανεβαίναμε σε βάρκες. Τώρα όλα αυτά δεν θα ξαναγίνουν. Ποτέ ξανά.»
* Πηγή : Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία.
Η Αντιφασιστική Καμπάνια δημοσιοποιώντας το παραπάνω αφιέρωμα καλεί σε συγκέντρωση στο μετρό Ακρόπολη, το Σάββατο 7/3, στις 12:30 και στην Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα για την υπόθεση των Ισπανών αντιφασιστών που διώκονται από την κυβέρνησή τους επειδή καταταχτηκαν εθελοντικά στις πολιτοφυλακές των ανταρτών του Ντονμπάς.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/03/05/%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%82/
*Αυτά τα παιδιά πήγαν να υπερασπιστούν κι οι οχτώ αντιφασίστες-εθελοντές από την Ισπανία που τώρα διώκονται από την ισπανική κυβέρνηση ως «τρομοκράτες». Υπενθυμίζουμε τη συγκέντρωση στο μετρό Ακρόπολη, το Σάββατο 7/3, στις 12:30 για να διαμαρτυρηθούμε έξω από την ισπανική πρεσβεία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Του πουλιού το γάλα είναι των εργαζομένων το ζουμί
Η αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ καταδικάζει την εκδικητική απόλυση απο την επιχείρηση ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ της εργαζόμενης Ελένης Σ.. Καλούμε όλους στη συγκέντρωση συμπαράστασης, στην επιθεώρηση εργασίας Αγ. Παρασκευής την Τρίτη 10/3 στις 8:30 π.μ.
«Η Ελένη εργαζόταν εδώ και 15 χρόνια στον ΑΒ Βασιλόπουλο ως τετράωρη στα υποκαταστήματα Αγ.Παρασκευής, Παπάγου και Χολαργού. Αρχικά, εργάστηκε για πολλά χρόνια στου Παπάγου και μόλις πριν 2 χρόνια προέκυψε η πρώτη απειλή απόλυσης από τον διευθυντή του εκεί καταστήματος.Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διευθυντής Μιχάλης Ακαρέπης (που δεν κρύβει τις ακροδεξιές του αντιλήψεις) υπήρξε αρχικά συνάδελφος χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα μέχρι που έγινε διευθυντής καταστήματος! Η συμπεριφορά του ήταν αυταρχική και ταπεινωτική προς τους συναδέλφους της Ελένης και την ίδια. Βρισίδι, προσωπικές επιθέσεις, ταπεινώσεις μπροστά σε πελάτες κ.α. Μόλις πριν 2 χρόνια, μια διαφωνία μεταξύ της Ελένης και του εν λόγω τύπου, της κόστισε την μεταφορά στο κατάστημα στο Χολαργό αφού πρώτα ο ίδιος την είχε απειλήσει με απόλυση και την είχε βρίσει. Πριν 6 μήνες, ο εν λόγω διευθυντής μεταφέρθηκε στο κατάστημα του Χολαργού όπου δούλευε πλέον και η Ελένη. Από την αρχή ο διευθυντής Ακαρέπης μαζί και με άλλους προϊσταμένους κινήθηκαν με εμπάθεια προς το πρόσωπό της προσπαθώντας να την εξωθήσουν σε παραίτηση (πάγια τακτική στο χώρο του εμπορίου). Νέες ταπεινωτικές συμπεριφορές, βρισιές, απειλές. Το Σάββατο 14/2 η Ελένη στο σχόλασμά της κατευθύνθηκε στην υπεύθυνη μηχανογράφησης ώστε να κλείσει ταμείο.Από την ίδια έμαθε ότι έκλεισε θετικά κατά 4 ευρώ. Όμως, το πρωί της Δευτέρας οι καταστάσεις που αναρτώνται εντός του καταστήματος έδειχναν ότι η Ελένη έκλεισε το Σάββατο αρνητική κατά 11 ευρώ. Μόλις η Ελένη εξέθεσε το ερώτημά της προς την υπεύθυνη μηχανογράφησης εισέπραξε μια άνευ προηγουμένου επίθεση και την παρέπεμψε στον διευθυντή. Αυτός αφού της επιτέθηκε εκ νέου της ανακοίνωσε επί τόπου την απόλυσή της γιατί «έχει μεγάλη γλώσσα!». Την επόμενη μέρα, η Ελένη με βάση και την συμβουλή δικηγόρου υπέγραψε την απόλυσή της σημειώνοντας την επιφύλαξή της για κάθε νόμιμο δικαίωμά ενώ εισέπραξε και την επιταγή με την αποζημίωσή της για 15 χρόνια εργασίας. Η συναδέλφισσα το πρωί της Τετάρτης 18/2 κατήγγειλε την απόλυσή της στην επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής ως καταχρηστική λόγω «εμπάθειας και μίσους προς το πρόσωπό της» ενώ διεκδικεί και τις απλήρωτες υπερωρίες που αποτελούν κανόνα στην εν λόγω επιχείρηση. Όπως η ίδια ανέφερε, στη λήξη της βραδινής βάρδιας αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο η προϊσταμένη να χτυπά τις κάρτες των εργαζομένων και να τους κρατά μισή και μια ώρα παραπάνω υπερωρία. Η επιθ.εργασίας έδωσε ημερομηνία την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 9.15 π.μ για να εξεταστεί η υπόθεσή της.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθούν 2 παραπάνω ζητήματα που ααδείχθηκαν από την ενημέρωση της συναδέλφου. Την τελευταία περίοδο, στον ΑΒ Βασιλόπουλο όπως και στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων του εμπορίου έχει παρατηρηθεί το φαινόμενη της ανακύκλωσης των εργαζομένων. Δηλαδή, τις απολύσεις ή την εξώθηση σε παραιτήσεις των «παλαιότερων» συναδέλφων και την πρόσληψη νέων μέσω προγραμμάτων voucher ή κάθε λογής επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ που προσφέρει τσάμπα εργασία στον εργοδότη (μισθός από ΕΣΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές από ΟΑΕΔ). Στο συγκεκριμένο κατάστημα του Χολαργού, οι θέσεις 2 παλαιότερων συναδέλφων που απολύθηκαν αναπληρώθηκαν από 4 νέους συναδέλφους μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων. Τέλος, η Ελένη επισήμανε την τακτική της εργοδοσίας να παρακινεί τους παλαιότερους συναδέλφους να ψηφίζουν στο εργοδοτικό σωματείο που έχει στηθεί στον χώρο των supermarkets. Η ίδια την τελευταία φορά αρνήθηκε «επιβαρύνοντας» την θέση της απέναντι στην εργοδοσία και τα τσιράκια της.»
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΛΕΝΗΣ Σ. Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται για την κ. Έλενα Παναρίτη. Για ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα για τον λαό του Περού. Πώς βρέθηκε εκεί; Ως σύμβουλος του διαβόητου προέδρου Φουτζιμόρι, για την υλοποίηση μιας από τις πιο βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ο Φουτζιμόρι πήγε φυλακή. Αυτή επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε βουλευτής του Γιώργου Παπανδρέου. Κι αφού ψήφισε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, ανακάλυψε πως το καράβι μπάζει και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Όπως τότε στο Περού… Τώρα την περιμάζεψε ο κ. Βαρουφάκης. Και την ταΐζει και πάλι ο ελληνικός λαός. Για να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που ψηφίστηκε από τον κόσμο που πληρώνει ακριβά την κοινωνική της αναλγησία, ως βουλευτίνας του ΓΑΠ… Κανένας δεν πάει χαμένος! Φτάνει να έχει τις κατάλληλες άκρες… Μπάρμπα στην Κορώνη ή κολλητό υπουργό…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Α! Και μην ξαναδώσει κανένας ούτε σεντς στην εφορία. Αφού απαλλάχθηκε ο Αναστασιάδης για 5 εκατομμύρια, εσένα με τα 5 χιλιάρικα θα κυνηγήσουν; Κανένας δεν θα σου κάνει απολύτως τίποτα. Είδατε να αντιδράει η κυβέρνηση στην απαλλαγή του γλίτσα; Είδατε να θέτει ζήτημα για τη λειτουργία της "Δικαιοσύνης"; Τσιμουδιά! Μούγκα στη στρούγκα, από τον λαλίστατο κ. Βαρουφάκη... Το 6ευρω της ΔΕΗ το σχολίασε. Τα 5 εκατ. του Γλίτσα του διέφυγαν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και ο Κασιδιάρης αθωώθηκε για τα χαστούκια που έριξε δημοσίως στη Λιάνα Κανέλλη. Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν δυο μέρες απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Θέμος Αναστασιάδης που αποδεδειγμένα είχε αποκρύψει 5 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν περιέλθει παράνομα στην κατοχή του. Απαλλαγή για τον απατεώνα, αθώωση για τον ναζί τραμπούκο. Τις ίδιες μέρες προφυλακίστηκε μια 60χρονη μητέρα φυλακισμένου, γιατί φιλοξένησε ένα διωκόμενο 22χρονο κορίτσι… Είναι αισθητό πως η «Δικαιοσύνη» σ” αυτή τη χώρα αποπνέει πολύ βαριά μπόχα.
Δηλαδή, από σήμερα, μετα την δικαστικη αποφαση για την Κανελλη και τον Κλασιδιαρη, πλακώνουμε στις σφαλιάρες όποιον δικαστικό βρούμε στον δρόμο! Υπάρχει δεδικασμένο πλέον!
Σχολιο.- Δεδικασμενο μονο για νεοναζι.. Αν εισαι Κομμουνιστης η Αναρχικος πας φυλακη και χωρις να ριξεις σφαλιαρες.. Σχολιο.- Ε, δεν πάμε καλά! Χαστουκίζουμε δημοσίως και αθωωνόμαστε... Τη "χάσαμε" τη λογική, πατριώτη...!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθελοντές τουρίστες θα υποδύονται τους πελάτες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να ελέγχουν τη φοροδιαφυγή στις ταβέρνες και στα καφενεία. Αυτή η πρόταση φέρεται να περιλαμβάνεται στη νέα λίστα Βαρουφάκη που έχει στα χέρια του ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Ελπίζουμε να πρόκειται για «τρολιά» του βρετανού δημοσιογράφου. Σε αντίθετη περίπτωση θα γελάσει κάθε πικραμένος με τον κ. Βαρουφάκη. Καθώς όλοι γνωρίζουμε σ” αυτό τον τόπο ποιοι είναι οι μεγάλοι φοροφυγάδες, ενώ μόλις προχθές απαλλάχθηκε με βούλευμα εκδότης εφημερίδας που πιάστηκε από τη ΔΟΥ με 5 εκατ. αδήλωτα ευρώ. Και δεν ακούσαμε ούτε μια δήλωση καταδίκης της απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών. Υποθέτουμε πως δεν θα βγει αύριο να μας πει ότι αιτία για την κακοδαιμονία αυτού του τόπου είναι η συνήθεια να μη ζητάμε αποδείξεις για την τυρόπιτα. Μας τα είπαν και άλλοι αυτά. Και πήγαν σπίτι τους, ώστε να γίνει υπουργός ο Βαρουφάκης…
Σχολιο.- Αν δείτε πιο προσεκτικά το άρθρο θα διαπιστώσετε πως δεν μιλάμε με απόλυτη βεβαιότητα. Ο άγγλος δημοσιογράφος το λέει, αλλά δεν έχουμε εμείς τη νέα λίστα στα χέρια μας. Ο δημοσιογράφος είναι από τους πιο σοβαρούς και έγκυρους. Απλώς περιμένουμε διάψευση από τον Βαρουφάκη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαλέξτε τη λάθος γραμμή – Το πείραμα του Asch
Στο σημερινό κείμενο δε θα ασχοληθούμε με τα επιτεύγματα του Τζον Χάρβεϊ, αλλά με ένα πείραμα που έκανε ο συνονόματος του, Γουίντροπ Νάιλς Κέλλογκ. Ο συγκεκριμένος Κέλλογκ ήταν ψυχολόγος της σχολής του μπηχεβιορισμού. Όπως όλοι οι μπηχεβιοριστές έτσι και αυτός πίστευε ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κατασκευάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες και μπορεί να «προγραμματιστεί» έτσι όπως επιθυμούμε. Ο Γουίντροπ, όμως, πίστευε ότι και ένας χιμπαντζής θα μπορούσε να μάθει να φέρεται ανθρώπινα, αρκεί να εκπαιδευόταν σωστά. Για αυτό το λόγο έκανε ένα πείραμα που είναι γνωστό ως: «Ο πίθηκος και ο άνθρωπος».
Το 1930 ο Κέλλογκ «υιοθέτησε» τη Γκούα, μια χιμπατζίνα 7μιση μηνών και ανέλαβε να τη μεγαλώσει μαζί με το παιδί του, τον Ντόναλντ, ο οποίος τότε ήταν 10 μηνών. Έντυνε τη Γκούα με ρούχα, την κοίμιζε σε κρεβάτι, της μάθαινε να τρώει με κουτάλι και πηρούνι στο τραπέζι, της μιλούσε και τη γαργαλούσε. Στην αρχή όλα πήγαιναν κατ’ ευχή. Η Γκούα δε διέφερε σε τίποτα από τον ανθρώπινο αδελφό της. Είχε μάθει να τρώει μόνη της, έπαιζε με ανθρώπινα παιχνίδια και μπορούσε να πιάσει τη μύτη της, αν της το ζητούσες. Όταν όμως ο Ντόναλντ έγινε 16 μηνών (και η Γκούα ενός έτους και κάτι) άρχισαν να φαίνονται οι διαφορές ανάμεσα στα δύο είδη: Ο Ντόναλντ ξεκίνησε να μιλάει, κάτι που η Γκούα –τι παράξενο- δεν μπορούσε να κάνει. Λίγους μήνες μετά ο Κέλλογκ αναγκάστηκε να διακόψει το πείραμα. Ο λόγος; Αντί η Γκούα να γίνεται άνθρωπος, είχε αρχίσει ο Ντόναλντ να συμπεριφέρεται σαν χιμπαντζής! Ο Κέλλογκ απέδειξε άθελα του ότι ο άνθρωπος είναι το «μιμιτικότερο» των ζώων. «Φυσικό», θα πείτε, «ένα παιδί να μιμείται, γιατί έτσι μαθαίνει.»
Όμως ένα άλλο ψυχολογικό πείραμα έρχεται να μας δείξει ότι ο άνθρωπος δε μιμείται μόνο για να μαθαίνει, αλλά και για να «ανήκει». Γιατί ως κοινωνικό ον που είναι (ο Αριστοτέλης τον ονόμαζε «πολιτικό ον»), του είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί τον εαυτό του «εκτός ομάδας». Το πείραμα έγινε το 1951 από τον Αμερικάνο ψυχολόγο J. E. Asch. Ο Ας, λοιπόν, έδειξε σε έξι πρόσωπα μια γραμμή ορισμένου μήκους και τους ζήτησε να βρουν την αντίστοιχη τους, ανάμεσα σε τρεις άλλες που είχαν κι αυτές παρουσιαστεί στον πίνακα. Από τις τρεις επιλογές που είχαν η σωστή ήταν ολοφάνερα σωστή, αφού οι άλλες δύο ήταν αρκετά μικρότερες. Όπως θα έχετε μάθει πια -από τα προηγούμενα πειράματα που έχουμε παρουσιάσει- ο πειραματιστής είχε στήσει μια μικρή συνομωσία: Οι πέντε από τους έξι «εθελοντές» ήταν υπάλληλοι του επιστήμονα. Σε αυτούς είχε δοθεί η εντολή να διαλέξουν ομόφωνα, χωρίς να δείξουν καμία αμφιβολία, μία λάθος γραμμή. Οι πέντε υπάλληλοι «διάλεγαν» πρώτοι και μετά, αφού είχε ακούσει τους προηγούμενους, ήταν η σειρά του αληθινού πειραματόζωου να διαλέξει. Τα περισσότερα από τα υποκείμενα του πειράματος, ενώ έβλεπαν ότι η γραμμή που είχαν διαλέξει οι προηγούμενοι ήταν λάθος, επέλεγαν την ίδια –τη λάθος! Και το πιο περίεργο, ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι μόλις το υποκείμενο μάθαινε τη συνομωσία δεν παραδεχόταν ότι διάλεξε τη λανθασμένη γραμμή υποκύπτοντας στην πίεση της… «κοινής γνώμης», αλλά ότι ήταν δικό του λάθος, αβλεψία, ανοησία, κακή εκτίμηση. Προτιμούσε να πιστεύει ότι έκανε λάθος, παρά ότι φέρθηκε «αγελαία».
Ο Ας απέδειξε (ή τουλάχιστον κατέδειξε, γιατί όπως έχουμε πει στις κοινωνικές επιστήμες δεν υπάρχει απόδειξη) ότι η πνευματική ανεξαρτησία του ανθρώπου είναι ένας μύθος. Οι άνθρωποι πρωτίστως θέλουμε να ανήκουμε στο σύνολο –ή σε κάποιο υποσύνολο. Για να το κάνουμε αυτό είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε όποια διαφορετική ιδέα και σκέψη έχουμε, προκειμένου να γίνουμε αρεστοί. Για να λες την αλήθεια (την αλήθεια σου, αυτό που εσύ αναγνωρίζεις ως αληθινό) πρέπει να είσαι θαρραλέος. Όταν οι πάντες σου λένε ότι η γραμμή που βλέπεις είναι η σωστή, ενώ εσύ βλέπεις ότι είναι λάθος, χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να πεις αυτό που πιστεύεις. Όχι μόνο γιατί μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά -κυρίως- γιατί μπορεί να βρεθείς εξοστρακισμένος -από την οικογένεια σου, από τους φίλους σου, από τους συμπολίτες σου. Να μείνεις μόνος, ίσως και να θεωρηθείς τρελός. Αυτό είναι που φοβάται πιο πολύ ο άνθρωπος… Πιο πολύ από το ψέμα ή το θάνατο: Να μείνει μόνος. Όπως η ελευθερία έτσι και η αλήθεια (που όπως έχουμε ξαναπεί δεν είναι παρά μόνο η άποψη μας για αυτήν, αφού αλήθεια έξω από τον άνθρωπο δεν υπάρχει) θέλει αρετή και τόλμη. Και αυτός είναι ο λόγος που άνθρωποι με τόσο υψηλό IQ (όπως αναρωτιόταν μια συνδαιτυμόνας του Συμποσίου μας) αποδέχονται αβασάνιστα τόσο λαθεμένες απόψεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα 6 Μαρτιου το 1984 στη Βρετανία αρχίζουν απεργία οι ανθρακωρύχοι - Θα διαρκέσει 12 μήνες
Στις 6 Μάρτη η κρατική Βρετανική Υπηρεσία Άνθρακα ανακοινώνει το άμεσο κλείσιμο περίπου 20 ορυχείων και τον περιορισμό της ετήσιας παραγωγής άνθρακα, γεγονός που σημαίνει ότι 20.000 ανθρακωρύχοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Στα τέλη του ίδιου μήνα το Κοινοβούλιο εγκρίνει διατάξεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση των ανθρακωρύχων ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ οι νεότεροι προβλέπεται να απολυθούν λαμβάνοντας ως εφάπαξ αποζημίωση το ποσό των χιλίων λιρών για κάθε χρόνο εργασίας. Η αντίδραση της Εθνικής Ένωσης Ανθρακωρύχων (NUM) είναι άμεση. Στις 12 Μάρτη κηρύσσει πανεθνική απεργία. Μέχρι τις 15 Μάρτη από τα 170 ορυχεία που ανήκουν στη δύναμη της NUM έχουν κλείσει τα 140. Οι πιο δυναμικές απεργιακές εστίες είναι στο Γιορκσάιρ και το Νοτιγχαμσάιρ. Οι απεργοί ζητούν την ανάκληση του προγράμματος διακοπής λειτουργίας των ανθρακωρυχείων. Ζητούν ακόμη κρατική ενίσχυση, τον εκσυγχρονισμό της εθνικής βιομηχανίας άνθρακα και τη συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια. Η στάση της κυβέρνησης είναι άτεγκτη. Από τις πρώτες μέρες της απεργίας, οι απεργοί έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη βίαιη καταστολή. Οι συγκρούσεις είναι ιδιαίτερα βίαιες. Στις 15 Ιούλη σκοτώνεται ένας απεργός. Αρχίζει στη συνέχεια κύμα δικαστικών διώξεων κατά των απεργών. Καθώς οι μέρες και οι εβδομάδες περνούν οι απεργοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Εκδηλώνεται τότε κύμα συμπαράστασης από τους άλλους κλάδους, όπως οι λιμενεργάτες και οι σιδηροδρομικοί. Η απεργία έληξε το Μάρτη του 1985 και ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν στη μεταπολεμική Αγγλία. Μπορεί οι απεργοί να μην πέτυχαν τα αιτήματά τους γνώρισαν όμως τον ανειρήνευτο χαρακτήρα αυτής της ταξικής σύγκρουσης που συνεχίζεται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNESCO: Έγκλημα πολέμου η καταστροφή των αρχαίων από τους Τζιχαντιστές
«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Η εσκεμμένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί έγκλημα πολέμου και καλώ όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους της περιοχής να αντιταχθουν σ' αυτή τη νέα βαρβαρότητα», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, με αφορμή την καταστροφή σπουδαίων ιστορικών μνημείων και αγαλμάτων από τους Τσιχαντιστές. Η UNESCO κατήγγειλε τις πράξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και όπως δήλωσε η Μπόκοβα, προσέφυγε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το ζήτημα καλώντας ταυτόχρονα το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να ενώσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει την καταστροφή. «Η πολιτιστική αποκάθαρση που διεξάγεται στο Ιράκ δεν φείδεται ουδενός: έχει στόχο τις ανθρώπινες ζωές, τις μειονότητες και συνοδεύεται από τη συστηματική καταστροφή της χιλιετούς κληρονομιάς της ανθρωπότητας», πρόσθεσε η κ. Μπόκοβα.
Σχολιο.- Ποιους πολιτικους αξιωματουχους καλειτε ρε αμερικανακια!! Αφου λυσσαξατε και τους ριξατε αυτους. Σχολιο.- γιατι , τους τζιχαντ ποιος τους ανεθρεψε?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Financial Times: "222% το χρέος της Γερμανίας! Το Βερολίνο έχει τεράστιο κρυφό χρέος που έχει μετακυλίσει σε κρατίδια, και όχι μόνο" Τα στοιχεία της Eurostat ανατρέπουν τα δεδομένα. Οι υποχρεώσεις του γερμανικού δημοσίου είναι οι μεγαλύτερες στην ευρωζώνη. Η δημιουργική λογιστική, οι κρατικές εγγυήσεις, οι αμαρτωλές συμμετοχές του Δημοσίου και η εμπλοκή του γερμανικού κράτους στις τράπεζες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέρ της διοίκησης της ΑΕΚ και κατά του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, τάχθηκε κατά την εκδίκαση των προσφυγών του δήμου και πολιτών για το γήπεδο, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας! «Αδειάζοντας» τον δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο που αγωνίζεται για τη διάσωση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, έχοντας υποστεί και τραμπούκικες επιθέσεις από τους εγκάθετους του Μελισσανίδη!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιογραφικές αθλιότητες…
Το πρόβαλαν διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, πρωτοστατούσης της iefimerida.gr, το διέδωσαν έντυπα ΜΜΕ, αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο, ως έγκυρη είδηση και ως αφορμή για κριτική στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην κυβέρνηση: Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γρηγόρης Γερακόπουλος εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ! Μόνο που πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα!
Η αλήθεια είναι πως ο φασίστας ζήτησε να γίνει μέλος των ΑΝΕΛ. Αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε:
» Kύριε Γερακόπουλε, Κατόπιν της κατάθεσης αίτησής σας για την ένταξή σας ως μέλος στο Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, λόγω της πρότερης ιδιότητάς σας ως υποψηφίου δημάρχου με την Ελληνική Αυγή (αυτοδιοικητική παράταξη της Χρυσής Αυγής) και της εν ενεργεία πλέον ιδιότητάς σας του δημοτικού συμβούλου της εν λόγω παρατάξεως. Οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε εξακολουθεί και συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με το κόμμα της Χρυσής Αυγής κρίνεται ότι τελεί εν πλήρη ιδεολογική και πολιτική ασυμβατότητα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τις αρχές, τις ιδέες, τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά που διακρίνουν το Κίνημά μας το οποίο ανήκει στον εθνικό πατριωτικό δημοκρατικό χώρο. Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΛ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ε ρε ξεφτίλα Κύρκο. ΞΕΦΤΙΛΑ.
Ο Μ. Κύρκος, αυτό το ποταμίσιο τίποτα που το κάνανε ευρωβουλευτή επειδή ήταν γιος, ακούγοντας στο MEGA την ελληνίδα μετανάστρια στη Γερμανία που δέχθηκε την ρατσιστική επίθεση με την απειλητική επιστολή, τί είπε, τί βρήκε να πει βρε παιδιά; Πως, ναι μωρέ εντάξει, "στη Γερμανία βρέθηκε ένας βλάκας αλλά δεν σας ανατριχιάζει που ο νυν υπουργός άμυνας είπε πως η κρίση ήρθε επειδή οι εβραίοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελλάδα;" Και επέμενε παρά τις αντιδράσεις όλων! Αυτή η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ του κυρκογιού δεν καταπίνεται.
Λοιπόν, σε πρωινή εκπομπή στον Παπαδάκη, ο Καμμένος, στις 14 Δεκέμβρη 2014, διαφωνώντας με την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, είχε πει επί λέξει: "Oι περισσότερες αποφάσεις που ήταν κατά της εκκλησίας τις πήρε αυτή η κυβέρνηση, καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, αυτά είναι θέσεις που πήρε η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά, που έρχεται και επικαλείται και βεβαίως η φορολόγηση μόνο στην ορθόδοξη θρησκεία, εδώ οι βουδιστές, οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται, η ορθόδοξη εκκλησία φορολογείται και μάλιστα κινδυνεύει η μοναστηριακή περιουσία" [δείτε στο 6'01" στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=QnxKjCMT0SU#t=361 ] Αυτή την άποψη του Καμμένου, ξεκάθαρα για τη μη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας όπως ισχύει για όλα τα ακίνητα θρησκειών και ΟΧΙ για πολίτες, (ΔΥΣΤΥΧΩΣ "από το 2008 ισχύει η απαλλαγή από τον φόρο ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα λατρευτικής, θρησκευτικής και κοινωφελούς χρήσεως για όλα τα θρησκεύματα και δόγματα, που έχουν ακίνητη περιουσία εντός Ελλάδας") η μονταζιέρα της ssαμαρικής λοβοτομής την διαστρέβλωσε και την παρουσιάζει συνεχώς ως "ο Καμμένος είπε πως δεν πληρώνουν τους φόρους τους οι εβραίοι στην Ελλάδα"!!!
Έχει όμως ένα πρόσθετο ενδιαφέρον η υιοθέτηση του γκεμπελισμού από τον κυρκογιό. Ο κλαρινογαμπρός της ΝΔ Καραγκούνης, κληθείς προ ημερών σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFM, να καταδικάσει τις ανθελληνικές δηλώσεις του Βέμπερ (ΕΛΚ), όχι μόνο δεν καταδίκασε αλλά έφερε ως εξισωτικό δείγμα ελληνικού ρατσισμού την ανύπαρκτη δήλωση Καμμένου πως οι Εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν φόρους! Ό,τι ακριβώς δηλαδή έκανε και ο ποταμίσιος κυρκογιός σήμερα στο MEGA, που αντί να καταδικάσει την ρατσιστική επίθεση αναπαρήγαγε προς εξίσωση τον γκεμπελισμό.
Τί έγινε ρε παίδες; Το ίδιο non paper έχετε και αντιδράτε με τον ίδιο γκεμπελισμό για να καλύψετε τους νεοφιλελεταλιμπανοακροδεξιούς φίλους σας; Άι σιχτίρ. Άθλιε. Άθλιοι. Τιποτένιοι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τους οχτώ ισπανούς αντιφασίστες, που συνελήφθησαν και διώκονται επειδή συμμετείχαν ως εθελοντές στον ένοπλο αγώνα του λαού του Ντονμπάς ενάντια στο ουκρανικό νεοφασιστικό καθεστώς. Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 12.30 το μεσημέρι, συγκέντρωση στον σταθμό Ακρόπολη του μετρό στην Αθήνα και πορεία προς την ισπανική πρεσβεία. Την κινητοποίηση οργανώνει η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κάθε άνεργος αφαιρεί 11.000 ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ και 3.158 ευρώ από το ΑΕΠ των Ευρωπαίων εταίρων κάθε χρόνο!», όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα «Ανεργία και Εμβάθυνση της Κρίσης, 2008-2014» που πραγματοποίησε το Σπουδαστήριο Οικονομίας του ΕΜΠ για λογαριασμό της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα αιματηρά γεγονότα της 6ης Μαρτίου 1910, κοντά στο θεσσαλικό χωριό Κιλελέρ, αποτέλεσαν μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία του αγροτικού κινήματος και συνολικότερα των κοινωνικών αντιπαραθέσεων στη νεότερη Ελλάδα. Η αναφορά στη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων της θεσσαλικής αγροτιάς από την κυβέρνηση που είχε προέλθει από το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί, του Αυγούστου 1909.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι ύστερα σου λένε, δεν είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο. Τι λέτε καλε? Κι εμείς δηλαδή πως γυρίσαμε στο 1950?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν πλήρωνε τις εισφορές του για πέντε χρόνια και κατηγορεί... το σύστημα!
Η είδηση κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην Πορτογαλία σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο, του δεξιου Κοινωνικου Δημοκρατικου Κομματος, δεν κατέβαλε κοινωνικές εισφορές ανάμεσα στο 1999 και το 2004, όταν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και θα έπρεπε να τις καταβάλει ο ίδιος στα δημόσια ταμεία. Μόνο τις τελευταίες μέρες ρύθμισε τα χρέη του. Κάποιος δημοσιογράφος του ζήτησε να τοποθετηθεί. Ο πορτογάλος πρωθυπουργός παραδέχθηκε μεν το λάθος του, αλλά έριξε την ευθύνη στο κακά οργανωμένο κοινωνικό σύστημα της χώρας του. «Δεν γνώριζα ότι ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω», είπε. «Θα έπρεπε βέβαια να ενημερωθώ σχετικά, αλλά θα μπορούσαν να με είχαν προειδοποιήσει και οι αρχές ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά δεν το έκαναν. Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να παρακάμψω τις υποχρεώσεις μου, αλλά νόμισα ότι οι κοινωνικές εισφορές δίδονται σε εθελούσια βάση», ανέφερε ο πορτογάλος πρωθυπουργός. Η «ομολογία» Κοέλιο φούντωσε ακόμη περισσότερο το δημόσιο διάλογο. Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση ελέγχει πολύ αυστηρά ιδιώτες και επιχειρηματίες έτσι ώστε να είναι αδύνατο να ξεφύγει κανείς από την εφορία και την κοινωνική ασφάλιση. «Πώς είναι δυνατόν να μην ήξερε ότι πρέπει να καταβάλει κοινωνικές εισφορές;», διερωτάται κάποιος Πορτογάλος. «Από όσο ξέρω στην Πορτογαλία ισχύει μια πολύ απλή αρχή. Όποιος εργάζεται πρέπει να καταβάλει εισφορές στα κοινωνικά». Όλως εξαιρέτως η συντηρητική κυβέρνηση Κοέλιο προσπάθησε σοβαρά ώστε αυτή η αρχή να μην μείνει μόνο στα χαρτιά. Πήρε σειρά μέτρων για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και μάλιστα με επιτυχία. Πέρυσι γέμισαν τα κρατικά ταμεία με πάνω από 5 δις ευρώ, αριθμός ρεκόρ. Ο οικονομικός έλεγχος πολιτών, επιχειρηματιών και θεσμών πήρε τέτοιες διαστάσεις που προκάλεσε την ανησυχία των Πορτογάλων. Κακές γλώσσες κάνουν ήδη λόγο για ένα κράτος παρακολουθήσεων. Για τον Πέδρο Πάσους Κοέλιο είναι πάντως η δεύτερη φορά που θα πρέπει να υπερασπιστεί επαγγελματικές επιλογές. Πέρυσι το όνομά του αναμείχθηκε σε μια υπόθεση διαφθοράς που πηγαίνει πίσω στο 1999. Τότε φέρεται να χρησιμοποίησε τις πολιτικές τους διασυνδέσεις για κάποιον επιχειρηματία, το όνομά του οποίου βρίσκονταν σε μισθολογικό κατάλογο. Αποδείξεις ωστόσο δεν βρέθηκαν. Η πορτογαλική αντιπολίτευση από την πλευρά της πάντως καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΚΕ: Η αθώωση Κασιδιάρη δημιουργεί κλίμα ανοχής για τους ναζί
Την αθώωση του νεοναζί τραμπούκου Ηλία Κασιδιάρη σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ: «Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη – παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης – αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΤΙ» ΣΤΑ ΕΞOΠΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
Μήνυμα προς τους δανειστές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τους εκβιασμούς στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» και στον Βαγγέλη Γιακουμή, ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πάμε σε δημοψήφισμα.
«Να πάμε σε εκλογές όταν έχουμε το 80% του ελληνικού λαού, το μόνο που θα κάνουμε είναι να επιβεβαιώσουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Εάν το θέσουν, εάν θέσουν θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούληση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης και θέλουν, μία απάντηση θα μπορούσε να είναι το δημοψήφισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «δεν θα το επιδιώξουμε, διότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός είναι μαζί μας». Την ίδια στιγμή, στέλνει σαφές μήνυμα προς τους Γερμανούς, λέγοντας πως είναι αυτοί που πρέπει να πειστούν ότι υπάρχει Δημοκρατία. «Η επικυριαρχία τελείωσε», τονίζει, μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καμμένος είναι σαφής: «Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων είτε να μην είχε γίνει ποτέ, είτε να ανατραπεί, είτε να "εμπλουτιστεί", εντός εισαγωγικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα κείμενο της Deutsche Bank στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Επίσης, είναι ενδεικτικό αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης, ότι ο Γερμανός πρέσβης τον είχε καλέσει πριν από τις εκλογές και του είπε να μη συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να αλλοιώσουν τη λαϊκή εντολή και να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα ΠΑΣΟΚ του 2015. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Και να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσει κανείς».
Και προσθέτει: «Το Ποτάμι, ας πούμε... Εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Θεοδωράκη, δεν τον ξέρω καν, ούτε έχω φάει στα εστιατόριά του. Ούτε συνέντευξη δεν του έχω δώσει, γιατί στα Μέσα που δούλευε ποτέ δεν μου έπαιρνε συνέντευξη. Θα σας πω όμως κάτι... Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Θεοδωράκη για τη δημιουργία της ΜΟΜΑ, όταν την ανακοίνωσα. Ούτε εργολάβοι δεν τόλμησαν να αντιδράσουν. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο κ. Θεοδωράκης. Με αυτόν τον άνθρωπο, με συνεργασίες που είχε με εθνομηδενιστές, με την πλήρη παράδοση στη γερμανική πολιτική, μπορεί να υπάρξει συνεργασία; Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Με το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο χειροκροτεί τον κ. Βορίδη όρθιο, συγκινημένο, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε εμείς». Αναφορικά με τις επενδύσεις από ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι οι επενδύσεις αυτές «θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη. Μπορεί να μη συμφωνώ με την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco, αλλά θεωρώ ότι οι Κινέζοι μπορούν να επενδύσουν στον σιδηρόδρομο. Επίσης, η συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών που συνεργάζονται ήδη με την ΕΑΒ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΑΒ και η μετατροπή σε κέντρο εξυπηρέτησης όλων των αμερικανικών αεροσκαφών της Μεσογείου στην Τανάγρα αποτελούν επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν πολλές θέσεις εργασίας».
«Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για τον Τσοχατζόπουλο», απαντά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε ερώτηση για την εξεταστική για το μνημόνιο και αν έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες του Παπανδρέου και συμπληρώνει: «Το αδίκημα όμως είναι συνεχές. Εάν, για παράδειγμα, βρεθεί ότι κάποιος ο οποίος γνώριζε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και πόνταρε στα CDS δημιούργησε ένα κεφάλαιο... Η παραγωγή τόκων από αυτό το κεφάλαιο κάνει το αδίκημα συνεχές, όπως η περίπτωση με τον Μαντέλη και τον Τσοχατζόπουλο». Παράλληλα, χαρακτηρίζει πρωτοφανή τα όσα έχει δει στο υπουργείο για τα εξοπλιστικά. «Δεν πίστευα ότι μπορούσε να είχε ξεφύγει πια τόσο πολύ το πρόβλημα και να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπήρχε νομοθεσία για Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά αυτή δεν είχε ποτέ διορισθεί. Τη συγκρότησα μέσα σε λίγες μέρες. Επισκεφθήκαμε τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους κατέθεσα τις πρώτες, αρκετές εκατοντάδες σελίδες, από δύο κατ' αρχήν συμβάσεις στις οποίες φέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι συμβάσεις αυτές είναι ξεκρέμαστες εντελώς. Έχουμε ατιμολόγητα 240 εκατομμύρια περίπου. Δεν υπάρχουν τιμολόγια. Ένα παράδειγμα σας δίνω... Δεν υπάρχει καμία εγγυητική επιστολή τραπέζης, όπως προβλέπεται από τον νόμο, για την υπόθεση των ελικοπτέρων».
Και καταλήγει: «Ελικόπτερα βάζουν κεραίες, οι οποίες τους απαγορεύουν να κατεβούν σε περιοχές λόγω του όγκου, που δεν συνδέονται πουθενά οι κεραίες αυτές. Έχουμε "σου-άπ" τα οποία φέρονται στο υπουργείο Άμυνας να μην έχουν πληρωθεί και να έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών 41.900.000 ευρώ. Η κατάσταση, δηλαδή, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα των προμηθειών πιστεύω ότι θα οδηγήσει με σωστούς νομικούς χειρισμούς σε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τεράστια ποσά».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ: Ωμός πολιτικός εκβιασμός η κίνηση Ντράγκι
Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015, 13:08
Για ορισμένους κύκλους του «ευρωπαϊκού ιερατείου» οι οποίοι με κάθε είδους «προειδοποιήσεις» και απειλές «απαιτούν από την κυβέρνηση απόλυτη συμμόρφωση και υποταγή στις αξιώσεις τους» κάνει λόγο, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Το έλασσον κόμμα της συμπολίτευσης σημειώνει ότι συγκεκριμένοι κύκλοι συντηρούν και επιτείνουν το κλίμα αβεβαιότητας όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αποκορύφωμα ήταν η απόφαση του κ. Ντράγκι, παραμονές του νέου Eurogroup, να μην άρει την εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο για τα ελληνικά ομόλογα, κίνηση που στην ουσία συνιστά ωμό πολιτικό εκβιασμό», προσθέτει. Η κ. Χρυσοβελώνη κάνει επίσης λόγο για «ενέργειες και κινήσεις που απέχουν έτη φωτός από αρχές και αξίες όπως η κοινοτική αλληλεγγύη» και για «θανάσιμη παγίδα ασφυξίας σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει του νέου Eurogroup. Θέλουν να έχουν πιασμένη την Ελλάδα από το λαιμό!», καταλήγει, ενώ ασκεί κριτική στην ηγεσία της Ν.Δ. για «συντονισμό σ’ αυτό το κλίμα των πιέσεων και της οικονομικής ασφυξίας σε βάρος της χώρας μας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταστροφες με μπουλντοζες από τους ισλαμοφασιστες στον αρχαιολογικο χωρο της Νιμρουντ στο Ιρακ