Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Παρασκευη 6 Μαρτιου 2015


Π. Σκουρλέτης: Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τη Ζωή
Μετά τον Νίκο Φίλη και ο Πάνος Σκουρλέτης τάσσεται κατά των χειρισμών της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με το ζήτημα υποστηριξης από μεριας της της αποφυλακισης των εγκληματιων της Χρυσής Αυγής. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» κάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου να μην συγχέει την ιδιότητά της ως Προέδρου της Βουλής με εκείνη του πολιτικού προσώπου. «Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω αυτή την προσέγγιση και θα ήθελα να παρουσιαστεί ένας προβληματισμός και κάποια επιχειρήματα σε μεγαλύτερο βάθος από την ίδια προφανώς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της με τέτοιες τοποθετήσεις, ωστόσο, πρόσθεσε ότι την κυβέρνηση δεν την έχει απασχολήσει μέχρι στιγμής το ζήτημα που έθιξε η πρόεδρος της Βουλής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βανδαλισμοί και χουλιγκανικά συνθήματα : φωτογραφίες από τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.
Ένα αστέρι του Δαβίδ γράμμενο με σπρέι στον τοίχο του Future House Association ένα κοινοτικό κέντρο για τις γυναίκες και τα παιδιά.
Aφού σκότωσε περισσότερους από 2.200 Παλαιστίνιους και προκάλεσε τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική ζημία, ο ισραηλινός στρατός άφησε μηνύματα στους τοίχους των σπιτιών των Παλαιστινίων, που κατέλαβε κατά μήκος των ορίων της Γάζας με το Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι. Στις 20 Ιουλίου, μέσα στις 51 ημερών επίθεση, το Ισραήλ ξεκίνησε και μια χερσαία εισβολή στο όριο περιοχές της Γάζας, που θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες. Μια μαζική εκστρατεία βομβαρδισμού μετέτρεψε σε ερείπια τη περιοχή Shujaiya της πόλης της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν τα σπίτια στην Shujaiya, μετατρέποντας τα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες σε στρατιωτικά φυλάκια από τις οποίες οι ελεύθεροι σκοπευτές πραγματοποιούσαν τις εκτελέσεις των αμάχων Παλαιστινίων. Η δολοφονία του κατοίκου της Shujaiya, Salem Shamaly, o οποίος πυροβολήθηκε από έναν Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, ενώ έψαχνε για την οικογένειά του, καταγράφτηκε σε βίντεο. Αρκετά χιλιόμετρα νότια της Shujaiya, οι ισραηλινές δυνάμεις πολιόρκησαν και εισέβαλαν στο χωριό Khuzaa κοντά στο Χαν Γιούνις. Πάνω από ένα χρονικό διάστημα δώδεκα ημερών, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τζαμιά και σπίτια, αφανίζοντας οικογένειες που είχαν βρει εκεί μέσα καταφύγιο και εκτελούσαν τους χωρικούς καθώς προσπαθούσαν να φύγουν για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις. Μεταξύ των πολυάριθμων φρικαλεοτήτων, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εκτέλεσαν βάναυσα έξι μαχητές της αντίστασης μέσα σε ένα σπίτι, πετσοκόβοντάς τους με μαχαίρια που χρησιμοποιούνται για τη σφαγή κοτόπουλων και ρίχνοντάς τους σφαίρες και χειροβομβίδες, πριν βάλουν φωτιά στα τα πτώματα τους. Κατά τη διάρκεια της μετέπειτα εκεχειρίας, χιλιάδες Παλαιστίνιοι που είχαν φύγει επέστρεψαν στις βομβαρδισμένες γειτονιές τους. Εν μέσω της μαζικής καταστροφής, πολλά σπίτια που δεν ισοπεδώθηκαν από τους βομβαρδισμούς, ήταν γεμάτα με αποδεικτικά στοιχεία για την παρουσία των Ισραηλινών στρατιωτών. Απορρίματα από μερίδες τροφίμων, χρησιμοποιημένες ιατρικές προμήθειες, σακιά και εκατοντάδες κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων ήταν διασκορπισμένα.
Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Αύγουστο του 2014.
- Στην Shujaiya, οι στρατιώτες έγραψε "τίμημα" (“price tag”)- ένας όρος που χρησιμοποιείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, που έρχονται ως απάντηση στις αντιληπτές υποχωρήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης στους Παλαιστινίους. Κάτω από αυτή τη φράση είναι μια μενορά, ένα σύμβολο του εβραϊκού ναού και της κυριαρχίας, και, τέλος η φράση "Yalla Beitar” -μια επευφημία για την Beitar Jerusalem, μια ισραηλινή ομάδα ποδοσφαίρου συνώνυμη με το ρατσισμό και τον χουλιγκανισμό. - Ένα αστέρι του Δαβίδ χαραγμένο στο κλιμακοστάσιο ενός σπιτιού στη Shujaiya. - Δίπλα σε ένα ζωγραφισμένο στον τοίχο χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Shujaiya, το γκράφιτι στην εβραϊκή γλώσσα λέει (από πάνω προς τα κάτω): «Αξίες, σκληρότητα, αμοιβαιότητα, προσπάθεια για επαφή» και "Κατανοώντας τις δυνάμεις." - Στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού στη Shujaiya, ένας χάρτης απεικονίζει τα σπίτια σε άμεση γειτνίαση. Πολλά από τα αριθμημένα σπίτια καταστράφηκαν. - Στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού στη Shujaiya, ένα χάρτης των ορόφων τοου ίδιου σπιτίου. - Ένα αστέρι του Δαβίδ σκαλισμένα σε μια ντουλάπα. Στον καθρέφτη φαίνονται νεαροί Παλαιστίνιοι που επιθεωρούν τις ζημιές στο σπίτι τους στην Shujaiya. - Ένα κατεστραμμένο πάτωμα σε ένα σπίτι στη Shujaiya, όπου αφού εισέβαλαν οι ισραηλινές δυνάμεις διέλυσαν το πάτωμα ψάχνοντας για σήραγγες
https://omniatv.com/blog/5160-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέσα σε ένα μήνα ο Panos Kammenos @PanosKammenos έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Βάζει τους Τούρκους στη θέση τους όπως δεν έχει κάνει κανένας άλλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, βάφει ξανά γαλανόλευκες τις "γκρίζες ζώνες" των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναγνωρίζει, αναδεικνύει και τιμά αφανείς ήρωες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκπέμπει μηνύματα ισχύος μέσα στα συμμαχικά fora, διανοίγει το εύρος των γεωστρατηγικών μας επιλογών στο επίπεδο συνεργασιών και συμμαχιών, αποκαθιστά το κύρος των στρατιωτικών και σε μεγάλο βαθμό τις αδικίες σε βάρος τους, επαναφέρει σε πρώτο πλάνο την Αμυντική μας Βιομηχανία, βάζει ξανά το Υπουργείο στην υπόθεση των δημοσίων έργων τα οποία μονοπωλούσαν και λυμαίνονταν οι γνωστοί ολιγάρχες και βάζει νυστέρι στο καρκίνωμα των μπιζναδόρων-μιζαδόρων στα οπλικά. Και αυτή είναι μόνο η αρχή!
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ!!!
Παρακολουθώντας κάποιος στενά τον πρώτο μήνα από την ανάληψη καθηκόντων του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δε μπορεί κανείς να συγκρατήσει ένα επιφώνημα χαράς και υπερηφάνειας για το άμεσο τεράστιο έργο του. Για να καταλάβουν όλοι βεβαίως την τεράστια σημασία του και γιατί ΗΔΗ τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «πίνουν νερό στο όνομα του» θα ήθελα να κάνω μια εκτενή αναφορά σε αυτό, αναφερόμενος σήμερα στην πρώτη μόλις βδομάδα της παρουσίας του στο ΥΠΕΘΑ:
1. Πέταξε στα Ίμια για να καταθέσει στεφάνι στους 3 νεκρούς ήρωές μας για ΠΡΩΤΗ φορά μετά απο 19 χρόνια κατά τα οποία οι πολιτικοί μας εθελόδουλοι αποδέχονταν ελληνικό εθνικό έδαφος ως «γκρίζα ζώνη». Ο Πάνος Καμμένος πήγε εκεί για να τα «ασπρίσει» και το πέτυχε. Δεν έδωσε εντολή για επιστροφή στο ελικόπτερο ούτε όταν οι Τούρκοι σήκωσαν 2 F-16 για να το αναχαιτίσουν εντός ελληνικού ενάεριου χώρου, συνέχισε την πορεία του προς τα Ίμια κι αντί οπισθοχώρησης έδωσε εντολή να σηκώσουμε κι εμείς ζευγάρι μαχητικά τα οποία έφτασαν στο σημείο πριν τα Τούρκικα προστατεύοντας το ελικόπτερο και «περιπολώντας» άνωθεν του συμπλέγματος νησιών την ώρα της κατάθεσης έτσι ώστε να βροντοφωνάξουν «Εδώ είναι Ελλάδα!» μην αφήνοντας τα Τούρκικα να πλησιάσουν. 2. Έδωσε αστραπιαία την εντολή να δοθεί ξανά το «επίδομα παραμεθορίου» (120 ευρώ περίπου) σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου. Όταν ρωτήθηκε πού θα βρει τα λεφτά απάντησε «από το Μέγαρο Μουσικής που τα χάριζε ο Σαμαράς» (εκατοντάδες εκατομμύρια από φόρους που δεν πλήρωνε ποτέ του ο Ψυχάρης και από παράνομα «θαλασσοδάνεια» που έπαιρνε το Μέγαρο με κυβερνητική μεσολάβηση βάζοντας τον ελληνικό λαό να τα αποπληρώνει). Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος επαίνεσε δημοσίως την ενέργεια του Πάνου Καμμένου, την οποία (όπως δήλωσε) θεωρούσε απαραίτητη για να επανέλθει το ηθικό και το αξιόμαχο στους Ακρίτες μας. Αυτό που δε μας είπε βεβαίως είναι το γιατί ενώ πέρασαν τρεις προηγούμενοι Υπουργοί ως πολιτικοί του προϊστάμενοι όχι μόνο δεν τους πίεσε για το «απαραίτητο» αυτό επίδομα, αλλά ούτε εξαρχής όταν κόπηκε «πραξικοπηματικά» απο την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν είχε προβάλλει καμία αντίρρηση! 3. Πέταξε στην Κρήτη για να τιμήσει για ΠΡΩΤΗ φορά μετά από 41 χρόνια τον ήρωα του Αττίλα 1 Μανώλη Μπικάκη που κατάφερε να κρατήσει ένα ύψωμα ολομόναχος κατά τη μάχη της Κύπρου εξουδετερώνοντας μια ολόκληρη ίλη του Τουρκικού στρατού με 6 τανκς. Ο άνθρωπος αυτός δεν τιμήθηκε ποτέ του μέχρι σήμερα απο το ελληνικό κράτος. Στη δε κατάθεση στεφάνης οι κάμερες και οι παρευρισκόμενοι είδαν όλοι τον Πάνο καμμένο να δακρύζει… 4. Έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ υπουργός Εθνικής Άμυνας που συνάντησε ποτέ το προεδρείο της ΠΟΕΣ. Είδε αυτός ο «δεξιός», ο «συντηρητικός» ,ο “εθνικιστής” (για κάποιους) τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών! Αυτό που δεν είχαν κάνει αρκετοί… «προοδευτικοί» πολιτικοί που περασαν από το ΥΠΕΘΑ το έκανε ο Καμμένος. 5. Διέταξε έλεγχο στους φακέλους ΟΛΩΝ των εξοπλιστικών προγραμμάτων από μηδενική βάση για να πάρουν όλοι οι «ελαφροχέρηδες» το δρόμο του Τσοχατζόπουλου μηδενός εξαιρουμένου. ΚΑΜΙΑ συγκάλυψη με τον Πάνο Καμμένο στην ηγεσία του Υπουργείου, όλοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη!
6. Διέταξε, μετά από 41 χρόνια που οι νεκροί μας της Κύπρου χαρακτηρίζονταν «αγνοούμενοι» ή είχαν καταχωρηθεί ως νεκροί του 1940-44 (για να μη «στεναχωρηθούν» Τούρκοι και Αμερικανοί που δε θέλουν να φαίνεται πως το 1974 στην Κύπρο έγινε εισβολή και μάχη, αλλά το προπαγανδίζουν ως ειρηνική αποβίβαση), την πλήρη αποκατάσταση των οικογενειών τους όπως προβλέπεται για τις οικογένειες ηρώων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα! 7. Έδωσε εντολή να γίνει προγραμματισμός σύμφωνα με τον οποίο όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πάρουν όλα τα χρήματα που τους επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας, και αρνήθηκε να τους δώσει ο Σαμαράς καταπατώντας τη Δικαιοσύνη, το αργότερο μέχρι το Μάϊο. Επαναφέρει άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις στο μισθολόγιο του 2012! 8. Δήλωσε ξεκάθαρα ακόμη πως θα επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), για να παράγει η Ελλάδα μόνη της το πολεμικό υλικό που χρειάζεται και να σταματήσουν οι προμήθειες απο το εξωτερικό με τελικό στόχο η Ελλάδα αντί να εισάγει να εξάγει! Μίζες τέλος δηλαδή… Πρόκειται για ακριβώς αντίθετη πορεία από των προηγούμενων που έκλεισαν ΕΑΒ και ΕΑΣ για να μας εξαρτήσουν επίτηδες πλήρως απο τη Γερμανική «πολεμική μηχανή»! Με το «αζημίωτο»; Οι έρευνες πιθανώς θα το αποδείξουν! 9. Συνάντησε την Ισραηλινή Πρέσβη σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών που είχαν διαρραγεί εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν το Ισραήλ εξέφρασε πρόθεση στήριξης της Ελλάδας σε ενδεχόμενη ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο με σκοπό την εξαγωγή υδρογοναναθράκων. Η βούληση της εθελόδουλης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να μην προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ ενώ το είχαν υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες, μας οδήγησε σε διεθνή απομόνωση. Η συνάντηση αποκατέστησε την επικοινωνία των δύο πλευρών κι ο κ. Καμμένος προσκλήθηκε να επισκεφτεί το Τελ Αβίβ σύντομα.
10. Συνάντησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ David Pearce, στον οποίο εξέφρασε την απόφασή του για εκσυγχρονισμό των 5 παροπλισμένων αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3 από την εποχή της υπουργίας Μειμαράκη. «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν και να σκουριάζουν στις αποθήκες» όπως δήλωσε, «επειδή κάποιοι φρόντισαν να τα προμηθευτούν χωρίς πρόβλεψη για συντήρηση και εκσυγχρονισμό τους». Η μεγάλη «βόμβα» ήρθε από τον Πάνο Καμμένο όταν αποκάλυψε την πρόθεσή του να αναβαθμιστεί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία της Τανάγρας σε επισκευαστικό κέντρο της αμερικανικής Lockheed Martin για ολόκληρη την περιοχή! Αυτό θα την εκτοξεύσει πολύ υψηλά στη ζήτηση και άλλων εταιρειών για επισκευές των αεροσκαφών τους δημιουργώντας οικονομική άνθηση και πολύ μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας! 11. Συνάντησε τον Πρέσβη της Ρωσίας Andrey Maslov. Μετά τη συνάντηση ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στην Ρωσία με εντολή του επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας για ζητήματα υποστήριξης των αντιαεροπορικών μεγάλου βεληνεκούς S-300, που πάντα ήταν προβληματική ελλείψει πλαισίου υποστήριξης και ροής ανταλλακτικών. Επίσης ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται επίσκεψη αντίστοιχης επιτροπής του Στρατού στην Ρωσία για τα αντιαεροπορικά μεσαίου βεληνεκούς TOR-M1. Ο κ. Καμμένος δέχτηκε και αποδέχθηκε άμεσα πρόταση να επισκεφθεί την Μόσχα! 12. Σε press conference με δημοσιογράφους αποκάλυψε το μεγαλεπίβολο σχέδιό του να επανιδρύσει και επαναδραστηριοποιήσει τη ΜΟΜΑ. Η μονάδα αυτή κατασκευών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τεράστιο κατασκευαστικό έργο πανελληνίως, είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990. 13. Συνάντησε στις Βρυξέλλες το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ με σκοπό την ενημέρωση για να επέλθει επίλυση όλων των ενδοσυμμαχικών διαφορών που καθιστούν τη λειτουργία τη συμμαχίας προβληματική (κοινώς για να «μαζέψει» το ΝΑΤΟ τους Τούρκους).
Όλα αυτά βεβαίως έγιναν ενώ στο Υπουργείο ο Πάνος Καμμένος βρήκε 4000 ανυπόγραφους φακέλους «προίκα» από τους 3 προκατόχους του, οι οποίοι δεν αναλάμβαναν την ευθύνη να υπογράψουν ούτε για να παρει χαρτί υγείας ο Στρατός, όπως δεν υπέγραφαν και για τη λειτουργία-συντήρηση οπλικών συστημάτων αν δεν έπαιρναν «δωράκι»! Αυτό εννοούσαν οταν μας τρομοκρατούσαν οτι… δε θα εχουμε χαρτί να σκουπιστούμε; Παραταύτα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βγαίνει μπροστά σε διεθνές επίπεδο και σχεδιάζει την «ομπρέλα» ασφαλείας της Ελλάδος. Αποτέλεσμα της προηγούμενης επίσκεψης του στη Ρωσία στις 14-15 Γενάρη (προεκλογικά!) ήταν να αμφισβητήσει η Ελλάδα την ίδια την τρόικα δια στόματος Βαρουφάκη, να προσφερθούν χθες 10 δις δολάρια απο τη Ρωσία για προσωρινή κάλυψη χρηματοδοτικών μας αναγκών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και να δηλώσει ο Μεντβέντεφ πως οι Ρώσοι επιθυμούν να τροφοδοτούν φυσικό αέριο όλη τη Νότια Ευρώπη μέσω της Ελλάδας ενώ συνεπακόλουθα ήρθε κι η δήλωση στήριξης Ομπάμα για να μη μείνουν οι ΗΠΑ εκτός παιχνιδιού και η πρόταση ΔΝΤ για 50% κούρεμα του ελληνικού χρέους!
Την ίδια ώρα που ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σηκώνει παγκοσμίως την Ελλάδα «όρθια» η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τα Ίμια ως Τουρκικά! Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ο πανευρωπαϊκός συνασπισμός της ΝΔ) δια στόματος του επικεφαλής του Βέμπερ ζητά απ’το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως «ξενόφοβους», «ρατσιστές», «προκλητικούς» και «εξτρεμιστική οργάνωση» επειδή ο Πάνος Καμμένος πέταξε «σε τουρκικές ακτές» (τα… Ίμια!) και «ανάγκασε» την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να διατάξει απογείωση μαχητικών (για να αναχαιτίσουν το ελικόπτερο του μεσα σε ελληνικό εναέριο χώρο!). Δεν ξεχνούμε βέβαια πως πρώην αρχηγός του κόμματος του Βέμπερ που κατηγορεί τους Ανεξαρτητους Έλληνες ως «ακροδεξιά οργάνωση» ήταν ο Φρανς Γιόζεφ Στράους, που υπηρέτησε στο Γερμανικό στρατό ως Αξιωματικός Προπαγάνδας των Ναζί! Όποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί το ευρωκοινοβούλιο αντιλαμβάνεται πως δεν υπαρχει καμία περίπτωση η τοποθέτηση αυτη του ΕΛΚ να εγινε εν αγνοία των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Ο δε βουλευτής της ΝΔ Καραγκούνης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου όταν ρωτήθηκε αν διαφοροποιείται η άποψη της ΝΔ για το θέμα από τη θέση του πανευρωπαϊκού σχηματισμού της (ΕΛΚ) απήντησε: «Πρέπει να το συζητήσουμε για να αποφασίσουμε». Τι να αποφασίσετε Κώστα; Θα συζητήσετε αν το εθνικό μας έδαφος είναι Ελληνικό ή Τούρκικο;
Χάρη στον Πάνο Καμμένο όλος ο πλανήτης μιλά ξανά για την Ελλάδα, αντι για την αποκλεισμένη Ελλαδίτσα του χθες που ούτε καν συζητούσαν μαζί της! Κάποιοι όμως συμπολίτες μας εξακολουθούν δυστυχώς να εθελοτυφλούν. Τους πείραξε, λένε κάποιοι, που ο Βαρουφάκης βάζει το χερι στην τσέπη… «Τη δική του» εννοούν μάλλον, γιατί μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει να αποδέχονται αυτούς που το είχαν στη δική μας κι είναι μεγάλο εμπόδιο η συνήθεια. «Έξις δευτέρα φύσις» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι άλλωστε! Για να ασκήσεις όμως τελικά πολιτική εθνικά υπερήφανη, για να κάνεις τα αυτονόητα κι έναν ολόκληρο λαό υπερήφανοκαι όρθιο (αντί «στα 4″ που είχε δώσει εντολή ο Σαμαράς στους Υπουργούς του να στέκονται ενώπιον της τρόικας) χρειάζεται μόνο ένα πράγμα… Να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ, κι ο Πάνος Καμμένος είναι! Η Ελλάδα μας ξανασηκώθηκε από το καναβάτσο που σκόπιμα την είχαν ρίξει κι αυτό είναι η μόνη αλήθεια, δεν πρόκειται να την αφήσουμε να ξαναπέσει. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη διαλαλούν παντού «επιτέλους ένας Έλληνας στο Υπουργείο μας» και για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία οι «yes men», οι τεμενάδες στο Σουλτάνο, οι επικύψεις μας τελείωσαν! Ευχαριστούμε Πάνο…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΝΕΡΙΤ απειλεί την ΕΡΤ…
Με εκβιασμούς και απειλές επιχειρούν διοίκηση και βυσματικοι «εργαζόμενοι» να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Η αναβολή που πήρε τουλάχιστον έως την Δευτέρα η κατάθεση του νομοσχεδίου οφείλεται αφ’ ενός στις απαιτήσεις των δανειστών για ακριβή κοστολόγηση της επανασύστασης της ΕΡΤ, αφ’ ετέρου σε ένα οργιώδες παρασκήνιο τελεσιγράφων και απειλών μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Βυσματικοι «εργαζόμενοι» της ΝΕΡΙΤ που προσλήφθηκαν με αμφιλεγόμενες διαδικασίες απειλούν να προχωρήσουν σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα κατά της επαναπρόσληψης των απολυμένων, μπλοκάροντας ουσιαστικά την επιστροφή τους και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι προειδοποιήσεις για τις αγωγές ήρθαν μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της και την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για κατάθεση αμφισβητούμενων πτυχίων (γλωσσομάθειας, χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π.). Οι έλεγχοι για αδιαφανείς προσλήψεις αφορούν τόσο τη ΝΕΡΙΤ όσο και το ενδιάμεσο σχήμα της ΔΤ, καθώς και για τις δύο διαδικασίες προσλήψεων έχει γίνει πληθώρα καταγγελιών. Αντιδράσεις, επίσης, και απειλές για έτερο κύμα αγωγών, προκαλεί και η προοπτική να ζητηθούν πίσω οι αποζημιώσεις όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ και εν συνεχεία μεταπήδησαν στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ. Την ίδια ώρα, φρένο στα κυβερνητικά σχέδια επιχειρεί να βάλει και η διοίκηση Μάη της ΝΕΡΙΤ, διεκδικώντας να αποτελέσει ο σημερινός φορέας το όχημα και ενδιάμεσο σχήμα για τη μετάβαση στη νέα ΕΡΤ. Η προσπάθεια αυτή της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ συνδέεται άμεσα με τις «μαύρες τρύπες» που έχει εντοπίσει η κυβέρνηση στα οικονομικά του φορέα και, στην ουσία, στόχος είναι να καλυφθούν διά της «ομαλής μετάβασης» οι όποιες παρατυπίες και να μην υπάρξει αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για την διαχείριση των τελευταίων μηνών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ "ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Πρόσκληση των Κούρδων σε Α.Τσίπρα να παρευρεθεί στην Πρωτοχρονιά του Nevruz!
Για πρωτη φορά στην ιστορία τους οι Κούρδοι προσκαλούν επίσημα ξένους ηγέτες για να παραβρεθούν στους εορτασμούς της κουρδικής πρωτοχρονιάς του Nevruz στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ένας από αυτούς είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας! Πρόκειται για μια τεράστια γεωπολιτική ευκαιρία και για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά έχει την δυνατότητα να "περικυκλώσει" την Τουρκία εκ δυσμών, ενώ οι Κούρδοι επιδιώκουν να "νομιμοποιήσουν" την επικράτειά τους σαν ξεχωριστή οντότητα από την υπόλοιπη Τουρκία. Μπορούν να ανταποδοθούν άμεσα οι "αθώες" τουρκικές επισκέψεις στην ελληνική Θράκη που σαν στόχο έχουν τη δημιουργία ζητήματος "τουρκικής" μειονότητας και αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Είναι επίσης ευκαιρία για αποκατάσταση των σχέσεων με το αρχαίο κουρδικό έθνος (Καρδούχους τους ονόμαζε ο Ξενοφώντας ενώ Μοιριους τους ονομαζαν κατά τους Περσικους Πολεμους) οι οποίες είχαν διαρραγεί χάρις τον Θ.Πάγκαλο το 1996 με την υπόθεση Οτσαλάν, που όλοι θυμούνται πως κατέληξε.
H γιορτή του Νevruz είναι αρχαιότατη περσική γιορτή ζωροαστρικής προελεύσεως και δεν έχει σχέση με το σουνιτικό Ισλάμ. Επίσημη ανοιχτή πρόσκληση στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ Αλέξη Τσίπρα, να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της μεγαλύτερης κουρδικής εορτής, της κουρδικής πρωτοχρονιάς γνωστής σαν Nevruz στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που θεωρείται και σαν η πρωτεύουσα των Κούρδων της Τουρκίας, απηύθυνε ο εκπρόσωπος του «Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου», Seydi Fırat. Το Nevruz είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Κούρδων, είναι η κουρδική πρωτοχρονιά γι' αυτό και θεωρείται μεγάλη τιμή η πρόσκληση αυτή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς για πρώτη φορά καλείται ξένος ηγέτης να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις αυτές. Στο παρελθόν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών που είχαν χαρακτήρα υπέρ της αυτονομίας των Κούρδων της Τουρκίας, είχαν σημειωθεί μεγάλες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές πόλεις- κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκια. Φέτος οι εκδηλώσεις αυτές, που θα γίνουν στις 21 Μαρτίου, αναμένεται να πάρουν μεγάλη έκταση ενώ πολλοί αναμένουν επί τη ευκαιρία των εκδηλώσεων αυτών την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οσταλάν, που κρατείται από το 1999 στην νήσο Ιμραλί στην θάλασσα του Μαρμαρά και ο οποίος πρόσφατα κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να σταματήσει τις ένοπλες συγκρούσεις και να καταθέσει τα όπλα του.
Σημειωτέον ότι μαζί με τον Α.Τσίπρα οι Κούρδοι καλούν να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις τους για το Nevruz και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θέλοντας να δώσουν για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη διεθνή διάσταση στις εκδηλώσεις τους. Εδώ παρουσιάζεται η ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προκαλέσει ισοδύναμο τετελεσμένο εντός του τουρκικού εδάφους. Οι Τούρκοι πολιτικοί παίρνουν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση και επισκέπτονται την ελληνική Θράκη, όπου με την βοήθεια του τουρκικού Προξενείου πραγματοποιούν περιοδείες τουρκοποίησης των ελληνικών μουσουλμανικών πληθυσμών. Τώρα η Ελλάδα μπορεί να "χτυπήσει" την Τουρκία με τα ίδια της τα όπλα σε μια περιοχή που ποναέι πραγματικά. Ο Α.Τσίπρας μπορεί να ζητήσει την άδεια να επισκεφθεί το τουρκικό Κουρδιστάν και να πραγματοποιήσει και αυτός με την σειρά του μια περιοδεία φιλίας στις κουρδικές πόλεις. Μόνο από την θερμή υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι Κούρδοι, οι Τούρκοι θα λούζονται με "κρύο ιδρώτα". Οι Κούρδοι δεν καλούν τυχάια τους δύο ηγέτες. Ξέρουν ότι πολύ δύσκολα η τουρκική κυβέρνηση δε θα δώσει άδεια. Και ξέρουν ότι εάν παραστούν οι δύο ηγέτες, το Ντιγιάρμπαρκιρ θα αποκτήσει ένα είδος νομιμοποίησης.Δηλαδή ότι είναι κατι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό σαν οντότητα από την τουρκική επικράτεια. Εν ολίγοις οι Κούρδοι θέλουν μια πρώτη αναγνώριση ενός μελλοντικού Κουρδιστάν με την επίσκεψη ξένων ηγετών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμιο κάλεσμα από την σύζυγο του Ράιφ:
"Βοηθήστε με να σώσω τον σύζυγό μου από την εκτέλεση" Xιλιάδες άνθρωποι υπογράφουν την καμπάνια για τον μπλόγκερ και ακτιβιστή Ραΐφ Μπαντάουι
Τον περασμένο Μάιο ο μπλόγκερ και ακτιβιστής Ραΐφ Μπαντάουι καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε δέκα χρόνια κάθειρξη και σε δημόσιο μαστίγωμα με 1.000 βουρδουλιές για "προσβολή του Iσλάμ". Στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης και 600 βουρδουλιές. Οι περιπέτειες του Μπαντάουι ξεκινάν από το 2012, όταν συνελήφθη ως συνιδρυτής του απαγορευμένου σήμερα site "Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο" με τις κατηγορίες της διάπραξης κυβερνοεγκλημάτων, της ανυπακοής στον πατέρα του και της αποστασίας από το Ισλάμ. Στις αρχές του 2015 ο 31χρονος Ραιφ υπέστη τις πρώτες 50 μαστιγώσεις. Η γυναίκα του και μητέρα των τριών παιδιών του αναφέρει: "Ήταν δεμένος χειροπόδαρα και με το πρόσωπο παραμορφωμένο από τον πόνο, για να το βλέπουν όλοι. Είναι αβάστακτο να σκέφτομαι πως μαστίγωσαν το σύζυγό μου ξανά και ξανά 50 φορές. Τώρα μαθαίνω ότι μπορεί ακόμα και να τον εκτελέσουν – μπορείς όμως να με βοηθήσεις να τον σώσω!" Με λένε Ενσάφ Χαϊντέρ και ο Ράιφ είναι ο σύζυγός μου. Πέρσι καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και 1.000 μαστιγώσεις γιατί λένε πως "πρόσβαλε το Ισλάμ" – το έγκλημά του ήταν ότι εξέφρασε την άποψή του σε ένα blog. Ο Ράιφ είναι ήσυχος άνθρωπος και στοργικός πατέρας – λείπει τόσο πολύ στα τρία μας παιδιά και σε εμένα και πλέον φοβόμαστε για τη ζωή του. Όμως η Γερμανία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να τον ελευθερώσουμε: σε 48 ώρες, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία – και αν χρησιμοποιήσει την επιρροή του και πάρει θέση για τον Ράιφ, μπορεί να πιέσει τους Σαουδάραβες ηγέτες να επανεξετάσουν την υπόθεση. Ζήτησα προσωπικά βοήθεια από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όμως η φωνή μου μόνη της δεν είναι αρκετή για να ακουστεί. Γι' αυτό σας ζητάω να στηρίξετε την έκκλησή μου έτσι ώστε φτάνοντας στη χώρα να νιώσει μια τεράστια παγκόσμια πίεση και να διαπραγματευτεί την αποφυλάκιση του Ράιφ. Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μου και διάδωσέ το στους πάντες." Ενσάφ Χαϊντέρ, σύζυγος του Ράιφ Μπαντάουι Το κάλεσμα για την συμπαράσταση στον Ράιφ αναφέρει: Ως πολίτες του κόσμου που ανησυχούμε για την κατάσταση του κρατούμενου blogger Ράιφ Μπαντάουι, σας καλούμε να κάνετε ό,τι μπορείτε για τη γρήγορη και χωρίς όρους αποφυλάκισή του και για να του δοθεί άδεια εξόδου από τη χώρα. Ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, σας ζητάμε να ακυρώσετε οποιαδήποτε εξαγωγή εφόσον τα κράτη δεν τηρούν διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ηγεσία σας μπορεί να οδηγήσει τόσο στην αποφυλάκιση του Ράιφ όσο και σε μια εποχή ηθικών εμπορικών σχέσεων. Σχεδόν 400.000 άνθρωποι έχουν μέσα σε λίγες ώρες υπογράψει την καμπάνια. Στόχος είναι οι 500.000 και όσες περισσότερες θπογραφές γίνεται.
Μπορείτε να υπογράψετε εδώ
https://secure.avaaz.org/el/free_raif_badawi_loc/?bolfPdb&v=54813
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και ξαφνικά στο "Ποτάμι" τους έπιασε πόνος για τους εργαζόμενους!
Αλλά όχι για όλους τους εργαζόμενους.Επιλεκτικά, για αυτούς της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές. Και ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή να πληροφορηθούν εάν η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα εμμείνουν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες για κλείσιμο του εργοστασίου. Για την ιστορία οι... ευαίσθητοι στα εργατικά δίκαια βουλευτές είναι ο Γ. Αμυράς, ο Γρ. Ψαριανός και η Χριστίνα Ταχιάου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto
Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι μια ευκαιρία για ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων - και μια επιχειρηματική «βουτιά» σε έναν πακτωλό χρημάτων. Στο ντοκιμαντέρ της η Μαρί-Μονίκ Ρομπένεξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα «κλειδιά» για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων. Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυσή της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας. Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς. Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Marie–Monique Robin. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup, που χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ελλάδα. Είναι το μπεστ-σέλερ της Monsanto και ενοχοποιείται για συμμετοχή στην ανάπτυξη καρκίνων. Το επόμενο βήμα της είναι οι μεγάλες μονοκαλλιέργειες με μεταλλαγμένους σπόρους αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι ένας κόσμος απρόσωπος, χωρίς ηθική, χωρίς κανόνες, ένας κόσμος όπου μετράει μόνο το κέρδος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάθετε ποια είναι η πραγματικότητα της (επικίνδυνης) Μonsanto
Monsanto, ένα όνομα, μια πραγματικότητα που πολλοί από εμάς αγνοούν. Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη, αλλά παράλληλα και την απογοήτευση μου γι’ αυτό. Κάνοντας ένα μικρό γκάλοπ στους ανθρώπους της καθημερινότητας μου διαπίστωσα ότι η πληροφόρηση τους σχετικά με την εν λόγω «κυρία» ήταν όσο δεν πάει φειδωλή (έως ανύπαρκτη). Αυτό ήταν και το βασικό μου κίνητρο για να «ξεσηκώσω» το ίντερνετ στην προσπάθεια μου να δώσω μια γεύση για το τι εστί Monsanto, και πώς αυτή επηρεάζει τις ζωές μας. Καλοί μου άνθρωποι(!) ψήστε ένα καφεδάκι, χαλαρώστε, παλουκωθείτε στην αναπαυτική και «φιλήσυχη» καρέκλα σας... Αρχίζει το ματς...
Πράξη 1η: Τι είναι η Monsanto;
Η ίδια ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον. Η μόνη αλήθεια στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική, αγροτική. Σ’ αυτές θα συμπλήρωνα: πρώην χημική, νυν βιοτεχνολογική. Για να αντιληφθούμε ότι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την παραπάνω δήλωση θα ξετυλίξουμε το χρονολογικό νήμα της εταιρείας, καθώς είναι μια λύση εύκολη για μένα, διασκεδαστική για εσάς.
Πράξη 2η: Τα πρώτα χρόνια.
Η Monsanto ιδρύθηκε το 1901 (τα έχει εκατοστήσει ήδη!) στο St. Louis του Missouri των ΗΠΑ από τον John Francis Queeny, βετεράνο φαρμακευτικής. Από τότε έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά, η ισχύς και η εξάπλωση της εταιρείας. Πάμε, λοιπόν, να παρουσιάσουμε πολλά από τα προϊόντα με τα οποία «καταπιάστηκε» η Monsanto σε όλη τη διαδρομή της. Πρώτο της προϊόν υπήρξε η σακχαρίνη, η οποία είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό. Χρησιμοποιείται για να αυξήσει την αίσθηση του γλυκού σε ποτά, ζαχαρωτά, κουλουράκια, οδοντόπαστες, φάρμακα κ.α. Το προϊόν είχε επιτυχία και έτσι η Monsanto πούλησε τη σακχαρίνη στην Coca Cola. Δεν είναι, όμως, τόσο αθώα όσο φαίνεται. Η κατάποση γάλακτος αναμειγμένου με σακχαρίνη από βρέφη έχει συσχετιστεί με ευερεθιστότητα, υπερτονία, αϋπνίες, οπισθότονο και στραβισμό, που υποχωρεί 36 ώρες μετά την κατάποση. Δύο ανέκδοτες αναφορές από τυχαία υπερβολική δόση σε ενήλικα και παιδί καταδεικνύουν αντιδράσεις γενικευμένου οιδήματος, ολιγοουρίας και αλβουμινουρίας. Και πολύ εύλογα θα έρθει και θα μας κουνήσει το δάχτυλο ένας εκπρόσωπος της Monsanto λέγοντας: «Πώς περιμένεις να ξέρουμε εμείς πριν από έναν αιώνα περίπου ότι θα έχει τέτοια αποτελέσματα η σακχαρίνη;» Θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια κατά πόσο ευσταθεί μια τέτοια ερώτηση. Το 1919 η Monsanto εξαπλώνεται στην Ευρώπη παράγοντας ασπιρίνη, βανιλλίνη, συνθετικό καουτσούκ και σαλικυλικό οξύ. Στη δεκαετία του 1920 η εταιρεία επεκτάθηκε σε βασικά βιομηχανικά χημικά προϊόντα. Τη δεκαετία του 1940 η Monsanto γίνεται κορυφαίος παραγωγός πλαστικών με τις συνθετικές ίνες και το πολυστυρένιο . Από τότε παραμένει μία από τις 10 μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες ανά τον κόσμο.
Πράξη 3η: Τα θανάσιμα αμαρτήματα. Η «χρυσή» περίοδος της Monsanto (1940 – σήμερα) είναι στιγματισμένη από αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρώπινης υγείας, του περιβάλλοντος και όχι μονο.
Agent Orange (πορτοκαλί παράγοντας) Ένα από τα ιδιαιτέρως διάσημα προϊόντα της Monsanto σε συνεργασία με το αμερικανικό κράτος. Είναι εντομοκτόνο και αποφυλλοτικό, που χρησιμοποιήθηκε κατα τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Η όλη ιστορία, όμως, αρχίζει το 1944 στο Νίτρο της Δυτικής Βιρτζίνια, όπου μια έκρηξη σε εργοστάσιο της εταιρείας προκάλεσε απρόσμενες παρενέργειες. 228 εργάτες ανέπτυξαν μια εξαιρετικά παραμορφωτική ασθένεια, την χλωρακμή. Η χλωρακμή προκαλείται από τη διοξίνη που είναι παραπροϊόν του 2,4,5 – Τ, ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε ως κύριο συστατικό στην παρασκευή του Agent Orange. Δηλαδή οι κύριοι της Monsanto είχαν έρθει ήδη αντιμέτωποι με τις συνέπειες του προϊόντος. Αυτό, όμως, ούτε καν τους πτόησε να το ξαναχρησιμοποιήσουν. Κτηνώδες! Στο Βιετνάμ ψεκάστηκαν 40 εκατομμύρια λίτρα Agent Orange, τα οποία περιείχαν 400 κιλά καθαρή διοξίνη. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν (συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών). Σαράντα χρόνια μετά τον πόλεμο ο καρκίνος στην περιοχή θερίζει, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν με γενετικές δυσλειτουργίες ανέρχονται στα πεντακόσιες χιλιάδες. Αριθμός θανάτων και ακρωτηριασμών από τον Agent Orange: τετρακόσιες χιλιάδες.Και εσύ φίλε αναγνώστη μπορεί να το βλέπεις απλά σαν ένα μεγάλο αριθμό – γιατί κάπως έτσι έχει επιδράσει η αναισθητοποίηση που έχουν προκαλέσει τα ΜΜΕ με τους «μεγάλους» αριθμούς – όμως μια γεύση από την πραγματικότητα θα ήταν αρκετή για να σε στιγματίσει εφόρου ζωής. Τέλος πάντων, για να μην μακροσκελίζουμε, το 1978 Αμερικανοί στρατιώτες βετεράνοι του Βιετνάμ κατέθεσαν μήνυση εναντίον των κατασκευαστών του Agent Orange. Η Monsanto χρηματοδοτεί τότε μελέτες για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της διοξίνης, χειραγωγεί τα δεδομένα προς το συμφέρον της και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διοξίνη δεν είναι καρκινογόνος για τους ανθρώπους. I beg your pardon???!!! Και όμως είναι αλήθεια. Η Monsanto συμπεριέλαβε άτομα που είχαν εκτεθεί σε διοξίνη και στους εκτειθέμενους και στους μη εκτειθέμενους. Και εξέρχεται καμαρωτά καμαρωτά η ετυμηγορία ότι ο αριθμός των καρκίνων και στις δύο κατηγορίες είναι ο ίδιος, άρα δε φταίει η διοξίνη! Τρώτε λάσπη αγαπητοί μου συμπολίτες, και με όρεξη παρακαλώ, η Monsanto φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση σας.
DDT (διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθάνιο – δεν το έβαλα για γλωσσοδέτη) Ένα από τα πιο γνωστά συνθεκτικά εντομοκτόνα, με μακρά, μοναδική και αμφιλεγόμενη ιστορία. Χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της ελονοσίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτή είναι η θετική πλευρά του ζητήματος – είναι όμως σημαντική. Το DDT έχει εξαιρετικές ιδιότητες για την καταπολέμηση των εντόμων, αλλά ως πολυχλωριωμένη ένωση είναι μη βιοδιασπώμενη και η τοξικότητά της αυξάνει με τις υψηλές συγκεντρώσεις που συγκεντρώνονται στους λιπώδεις ιστούς.Η χρήση του DDT ως χρήσιμου εντομοκτόνου στη γεωργία των ανεπτυγμένων χωρών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, αυξήθηκε αλόγιστα, ενώ οι επιπτώσεις στη ρύπανση του περιβάλλοντος εμφανίσθηκαν μόνο κατά τις επόμενες δεκαετίες. Τα πρώτα συμπτώματα των επιδράσεων του DDT εμφανίσθηκαν στις δεκαετίες του 1950-60, όπως νεκρά ψάρια σε ποτάμια ή λίμνες μετά από ραντίσματα, μείωση των χρήσιμων εντόμων και αναπόφευκτα των πουλιών (που τρέφονται με αυτά) στις γεωργικές περιοχές. Ορνιθολόγοι διαπίστωσαν μείωση αρπακτικών πουλιών (γεράκια, αετοί) σε διάφορες αγροτικές περιοχές. Νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι το DDT και οι μεταβολίτες του (όπως το DDE) επιδρούσαν στο αναπαραγωγικό σύστημα, στο μεταβολισμό του ασβεστίου και στην εναπόθεσή του στο κέλυφος του αυγού των πουλιών, γεγονός που προκαλούσε την εκλέπτυνση του κελύφους των αυγών και οδήγησε στη δραματική μείωση του πληθυσμού τους.
Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, οι επιδράσεις του DDT στην υγεία μας είναι σχετικά ασήμαντες σε σχεση με άλλες. Ναι έχει συνδεθεί με την πρόκληση διαβήτη και καρκίνου, ναι είναι σε κάποιο βαθμό τοξικό και σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές, αλλά η επιρροή του στον ανθρώπινο οργανισμο είναι μικρής σημασίας (αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες). Ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο και με το περιβάλλον και την υπόλοιπη πανίδα, όπως άλλωστε αναφέρεται και πιο πανω. Το DDT είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα καθώς επειδή ακριβώς δεν είναι βιοδιασπώμενο έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο. Από τις κάμπιες τις Αφρικής έως τα αυγά των πιγκουίνων και το γάλα των πολικών αρκούδων της Αρκτικής. Προσθέστε, λοιπόν, ότι το DDT εκτός από ισχυρά τοξικό ειναι και παγκόσμιο. Αναζητείστε το στον κυβερνοχώρο, υπάρχει άφθονο υλικό για (παρα)πληροφόρηση! Ποιος όμως παρήγαγε τεράστια ποσότητα του DDTκαι το προώθησε μέχρι εσχάτων; Η Monsanto! Bingo! Καθόλου απογοητευτικό βιογραφικό θα έλεγα για τη λαίδη των χημικο –βιοτεχνολογικών βιομηχανιών. PCBs Θα κλείσω το πρώτο μέρος του άρθρου, που περιλαμβάνει τη δράση της Monsanto ως κατά κόρον χημική εταιρεία με το PCB. Ιδιαίτερα γνωστό προϊόν στις ΗΠΑ, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ως διηλεκτρικό και ψυκτικό υγρό. Η Monsanto τα παρήγαγε από το 1935-1972. Πού είναι το κακό με το PCB; Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα αρχεία της ίδιας της εταιρείας για να πάρουμε μια γεύση (για πληροφοριές σχετικά με την προέλευση και την εγκυρότητα των αρχείων στείλτε μου e-mail).
1937. Έκθεση σε PCB προκαλέι τοξικά αποτελέσματα σε όλο τον οργανισμό, δερματικα εξανθήματα τύπου ακμής. 1961. Δύο εργάτες αναπτύσσουν συμπτώματα ηπατίτιδας μετά από σπάσιμο σωλήνα με PCB. 1966. Επιστήμονες έριξαν ψάρια στο νερό του καναλιού Σνόου Κρικ (Άνιστον, Αλαμπάμα) όπου ρίχνονταν PCBs. Όλα τα ψάρια πέθαναν σε 3,5 λεπτά. Η Monsanto έχει πάρει άδεια να θάβει το PCB και τα απόβλητα του στο Άνιστον και να τα αποχύνει επίσης στο Σνόου Κρικ. Η εταιρεία ΗΞΕΡΕ για την τοξικότητα του προϊόντος, ειδοποίησε την πολιτεία, η πολιτεία δεν το είπε στους κατοίκους, η Monsanto συνέχισε να παράγει PCB. What the hell is going on here (αμερικανιστί...) ??? Για να το χωνέψουμε λίγο... Η Monsanto από την «εμπειρία» της έχει δει ότι το PCB είναι τοξικό. Και τι κάνει; Πάει και το λέει στην πολιτεία. Της υποδεικνύει δηλαδή είτε να επιτεθεί στην ίδια την εταιρεία (χαζό εκ μέρους μου και μόνο που το αναφέρω) είτε να προτρέψει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχη! Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα από τα δύο. Η Monsanto προειδοποίησε και κοιμάται «ήσυχη» το βράδυ, σκορπίζοντας κυριολεκτικά θάνατο στην περιοχή. Στα αρχεία της η Monsanto αναφέρει χαρακτηριστικά « Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα δολάριο» και είναι απόλυτα ξεκάθαρη – λόγια που γίνονται πράξεις. Θαυμάστε τώρα το μεγαλείο της: Στο Άνιστον οι κάτοικοι έχουν συγκέντρωση PCB στον οργανισμό τους 3.000-4.000 ppb με το επιτρεπτό όριο να είναι στα 2 ppb. Το PCB προκαλεί καρκίνο, γεννήσεις παιδιών με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, μείωση λειτουργίας θυρεοειδούς, διαταραχή των σεξουαλικών ορμονών. Και το κερασάκι στην τούρτα: ΔΕΝ είναι ικανοποιητικά βιοδιασπώμενο! Όλο ο πλανήτης φουλ στο PCB (σε πολυ χαμηλότερες συγκεντώσεις που αυξάνονται)!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κ. Ήσυχος: Συνεργασία με την Παλαιστίνη για στρατιωτική εκπαίδευση
Τη δυνατότητα συμμετοχής παλαιστινίων αξιωματικών σε προγράμματα εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών Σωμάτων, καθώς και στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής θα εξετάσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ήσυχος στον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, στη σημερινή συνάντησή τους στο υπουργείο, στην οποία παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης του θετικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην προώθηση μιας φιλειρηνικής-πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με γνώμονα το διεθνές Δίκαιο. Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως αυτό της συνέχισης της πολιτικής εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών. Επίσης, ο Κ. Ήσυχος παρουσίασε στον Μ. Τουμπάσι τον ελληνοπαλαιστίνιο δεκανέα Στρατονομίας Ράεντ-Λάμπρο Αμπουμόγλι, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως στρατονόμος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας: «Ο συγκεκριμένος στρατιώτης είναι ένα παράδειγμα που φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα των παιδιών μεταναστών που μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα, και έμπρακτο δείγμα κατοχύρωσης της ισότητας και τη ισονομίας των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα με ή χωρίς χαρτιά».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στ. Θεοδωράκης: Οδηγός η συμφωνία με το Eurogroup
«Πρέπει -και το είπα και στον πρωθυπουργό- η τελευταία απόφαση του Eurogroup να είναι μια απόφαση σεβαστή και από τους εταίρους μας, και να μην κάνουν πίσω, όπως κι εμείς δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Και να πάμε σε μεταρρυθμίσεις. Με οδηγό, δηλαδή, την απόφαση τού Eurogroup, να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά, γιατί υπάρχουν και δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να πάνε τα πράγματα και πίσω από την απόφαση του Eurogroup». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης. μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Να εφαρμοστεί πιστά η συμφωνία, θέλει ο υπάλληλος του Μπόμπολα. Φυσικά, όχι γιατί βάζει τέλος στη μνημονιακή πολιτική, όπως ήθελε να την εμφανίσει η κυβέρνηση. Εκτός κι αν είναι και ο Μπόμπολας κατά των μνημονίων και το κρατούσε ώς τώρα μυστικό…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το λόμπι των ορυκτών καυσίμων ορίζει τι εστί ρύπανση στην Ε.Ε.
Το ευρωπαϊκό λόμπι των ορυκτών καυσίμων έχει εισχωρήσει, με την ευλογία των κυβερνήσεων, στα γραφεία όπου συνεδριάζουν τα ευρωπαϊκά όργανα, αυτά που αποφασίζουν για τα όρια των εκπομπών ρύπων των μεγάλων βιομηχανιών και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίες προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οπως αποκαλύπτει έρευνα του διεθνούς γραφείου της Greenpeace, με τίτλο «Smoke & Mirrors» που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Εφ.Συν.», η εισχώρηση των στελεχών της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων γίνεται μέσω της συμμετοχής τους στις εθνικές αντιπροσωπείες που λαμβάνουν μέρος στις σχετικές τεχνικές συζητήσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για την επικαιροποιημένη ευρωπαϊκή Οδηγία (το πρώτο κείμενο της οποίας θα κατατεθεί στις 15 Μαρτίου) που ορίζει τον σχετικό Κανονισμό για τους βιομηχανικούς ρύπους. Το αποτέλεσμα αυτής της διείσδυσης στα όργανα που διαμορφώνουν την περιβαλλοντική πολιτική της Ε.Ε. είναι ότι οι προτεινόμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τους ρύπους ως προς τις ανώτερες τιμές τους είναι χειρότερες από τις προδιαγραφές που ισχύουν ακόμη και στην Κίνα, που κατά τα λοιπά θεωρείται η πλέον ρυπογόνος χώρα. Ετσι, με ευθύνη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, το λόμπι των ορυκτών καυσίμων, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, παίζει με την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς μόνο οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Ε.Ε. θεωρούνταν υπεύθυνες το 2010 για 22.300 πρόωρους θανάτους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εργοδοσία επιλέγει να απολύσει τους εργαζόμενους που έχουν περισσότερα χρόνια και που είναι αορίστου χρόνου ώστε να τους αντικαταστήσει με εργαζόμενους-λάστιχο των 480 ευρώ, που θα δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα, προερχόμενοι από επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ (voucher, κοινωφελούς εργασίας).
Eργοδοτική τρομοκρατία, Aπολύσεις, Βρισιές, απλήρωτες υπερωρίες...και του πουλιού το γάλα!
03 Μάρτιος 2015
Συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής την Τριτη στις 10 Μαρτίου, για να ανακληθεί απόλυση εργαζόμενης στο ΑΒ Βασιλόπουλος.
Με ανακοίνωσή της η "Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής", τονίζει τα ακόλουθα: "Στις 15 Φεβρουαρίου η εργαζόμενη στην αλυσίδα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος Ελένη Σ. καλείται στα γραφεία της επιχείρησης έτσι ώστε να υπογράψει την απόλυση της. Είναι μια ακόμα απόλυση που γίνεται το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη αλυσίδα supermarket. Μια απόλυση που σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση σε έναν κανόνα μόνιμης και σταθερής εργασίας αλλά εντάσσεται πολύ περισσότερο σε έναν κανόνα εργοδοτικού τσαμπουκά και επισφάλειας στην εργασία. Η Ελένη Σ. ήταν εργαζόμενη στην επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος τα τελευταία 15 χρόνια. Συγκεκριμένα εργαζόταν στο κατάστημα του Παπάγου τα περισσότερα χρόνια ενώ τα τελευταία δυο η διεύθυνση αποφάσισε να τη στείλει στο κατάστημα Χολαργού. Όσο δούλευε στο κατάστημα αντιδρούσε στους εξευτελισμούς και τις απειλές που συνήθιζε να κάνει ο διευθυντής του καταστήματος, ακόμα και μπροστά στους πελάτες. Διεκδικούσε με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα της και διαμαρτυρόταν για το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών και την τακτική των προϊστάμενων να χτυπούν αυτοί τις κάρτες της βραδινής βάρδιας και να κρατούν τους εργαζόμενους εσκεμμένα άλλη μια ώρα στο μαγαζί. Και από τότε άρχισε να δέχεται απειλές για απόλυση παίρνοντας μετάθεση (ως μια προειδοποίηση για την ίδια) στο κατάστημα Χολαργού. Η εργοδοσία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πριν από 6 μήνες μεταθέσε τον διευθυντή του καταστήματος Παπάγου στο κατάστημα Χολαργού συνεχίζοντας έτσι τις πιέσεις προς το πρόσωπο της. Πάλι με χυδαίες και απαξιωτικές συμπεριφορές η εργοδοσία προσπάθησε να την εξωθήσει στην παραίτηση της. Στις 16 Φεβρουαρίου η Ελένη Σ. απολύθηκε γιατί είχε “μεγάλη γλώσσα” σύμφωνα με τον διευθυντή. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η απόλυσή της είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Εντάσσεται σε μια στρατηγική που έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια συνολικά οι εργοδότες αλλά και συγκεκριμένα η επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος. Και έχει ένα στόχο. Πως θα αποκτήσει φθηνότερους εργαζόμενους έτσι ώστε να καταφέρει να έχει περισσότερα κέρδη. Πριν την απόλυση της Ελένης Σ. η επιχείρηση αυτή είχε προβεί σε άλλες δυο παρόμοιες απολύσεις, δηλαδή απολύσεις σε δυο εργαζόμενες με πολλά χρόνια υπηρεσίας στην αλυσίδα.
Η εργοδοσία επιλέγει να απολύσει τους εργαζόμενους που έχουν περισσότερα χρόνια και που είναι αορίστου χρόνου ώστε να τους αντικαταστήσει με εργαζόμενους-λάστιχο των 480 ευρώ, που θα δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα, προερχόμενοι από επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ (voucher, κοινωφελούς εργασίας). Η εργοδοσία λοιπόν μπορεί να είχε εφεύρει διάφορα προσχήματα για αυτή την απόλυση (π.χ. δεν ήταν παραγωγική και ευγενική με τους πελάτες κτλπ) παρολαυτα ειναι ξεκάθαρο σε όλους μας πως αυτή η απόλυση είναι μια απόλυση που από τη μια θα μειώσει το μισθολογικό κόστος της επιχείρησης και απο την άλλη θα ξεμπερδεύει με όσους έχουν ακόμα “μεγάλη γλώσσα” απέναντι στα αφεντικά. Μέσα σε αυτή τη απόλυση βλέπουμε μια ωμή αλήθεια όπου οι νόμοι της αγοράς και τα συμφέροντα των εργοδοτών βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις δικές μας καθημερινές ανάγκες. Η μνημονιακή πολιτική λοιπόν δεν είναι καμία εικόνα στις ειδήσεις και καμία εξαγγελία της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Είναι μια καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι/ες. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς που δουλεύουμε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την επισφάλεια και την απληρωσιά, τους τσαμπουκάδες και τις φωνές των από πάνω μας, με τον νόμο του κέρδους των αφεντικών. Εμείς ως κάτοικοι της πόλης επιλέγουμε εν μέσω κρίσης να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Επιλέγουμε να μην φαγωθούμε μεταξύ μας αλλά να αγωνιστούμε ώστε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους που μας θέλουν απομονωμένους και πειθήνια σφάγια στην κρεατομηχανή των κερδών τους
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 8.30 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 427) ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ Σ. ΑΠΟ ΤΟ “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ". ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεμένη σαν τ' ατσάλι η συνεργασία Ισραήλ-Αλ Κάιντα...
Η αχρονολόγητη φωτογραφία που λαμβάνεται από Press TV παρουσιάζει Ισραηλινούς στρατιώτες μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο με ξένους μαχητές κοντά στα ισραηλινα κατεχόμενα υψώματα Γκολάν στη Συρία ... Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από Press TV δείχνουν takfiri μαχητές από την τρομοκρατική al-Nusra Front δίπλα στους Ισραηλινούς στρατιώτες ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
Ξόδεψα κάπου 20 λεπτά, όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Αλλά γιατί με απασχολεί το μέχρι πού μπορεί να φτάσουμε ως κοινωνία. Και ως Αριστερά, καθώς τα 9/10 όσων είναι διαδικτυακοί "φίλοι" μου εδώ αποτελούνται από αριστερούς: Μέτρησα 68 αναρτήσεις καταγγελίας των 6 ευρώ των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Μέτρησα 11 αναρτήσεις καταγγελίας της απαλλαγής του Θέμου Αναστασιάδη για τα 5 εκατομμύρια που απέκρυψε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τις θέσεις της πρόεδρου της Βουλής σχετικά με τη Χρυσή Αυγή
Παραμονές της δίκης της Χρυσής Αυγής και η πρόεδρος της Βουλής έθεσε και πάλι, αυτήν τη φορά πιο «ανοιχτά και καθαρά», θέμα νομιμότητας της λειτουργίας της Βουλής χωρίς την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Είναι φανερό ότι το θέμα ξεφεύγει από τυχόν παρατηρήσεις σε μια απλή διάταξη του εισαγγελέα, που είναι ο μόνος αρμόδιος σύμφωνα με το Σωφρονιστικό Κώδικα, να δώσει άδεια απουσίας σε προφυλακισμένο για να βγει από τη φυλακή. Το θέμα είναι καθαρά σε σχέση με τη στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Η τοποθέτηση αυτή καλλιεργεί στάση ανοχής απέναντι στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ένα οποιοδήποτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται στην καίρια αυτή θέση με επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις της συγκυβέρνησης αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας και καλύπτονται πίσω από τον ανεξάρτητο «θεσμικό ρόλο» και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πού το πάει. Παίζει κυριολεκτικά παιγνίδια με τη φωτιά και αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή αυτά που γράφουν σήμερα κάποιες Γερμανικές εφημερίδες για το Ελληνικό χρέος παρακαλώ κάποιος να απαντήσει στο παρακάτω κουίζ:
Το 2009 χρωστούσαμε 300 δίς ( έτσι μας είπαν ). Πήραμε σε δύο πακέτα 275 δις Μας χαρίσανε με κούρεμα 120 δις Όλα αυτά τα χρόνια πληρώσαμε δόσεις και όλους τους τόκους κανονικότατα. Και σήμερα ο λαός χρωστάει 350 δις την στιγμή που στον λαό και στην Ελλάδα πήγε μόνο το 3% απο τα 275 δις ( Κατσέλη πρώην υπουργός εργασίας ). Πώς γίνεται αυτό;; και έχουμε και πρωτογενές πλεόνασμα χαχαχα. Το ΑΕΠ μειώθηκε 25%, οι μισθοί πήγανε στα 500€, η ανεργία στο 28%, οι συντάξεις γίνανε της πλάκας και πολλά άλλα. Και μην πει κάποιος ότι παίρνουμε δανεικά για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις γιατί βάσει του προυπολογισμού οι μισθοί και οι συντάξεις είναι 18 δίς και πληρώνονται από την φορολογία που είναι 50 δις.
Ψιλοαπάτη το κόβω....λές να κοιμάται ο λαός και να νομίζει ότι τα χρωστάει;;;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παπαδάκης στη δίκη για το 'χαστούκι': Ο Κασιδιάρης ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό
Τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στη δίκη για το επίμαχο χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη (Vid)
Μάρτιος 06 2015 14:10
Τα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια του κατά τη διάρκεια της εκπομπής του κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκης, χαρακτηρίζοντας "πολύ έντονα" τα χτυπήματα που δέχτηκε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη. Ενώπιον του Μονονελούς Πλημμελειοδικείου υποστήριξε ότι "η Λιάνα Κανέλλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Ο κ. Κασιδιάρης έφυγε. Όπως μου είπαν οι συνεργάτες μου η προσπάθεια του να φύγει συνοδεύτηκε από απειλές, ενώ επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό". Πάντως στις ερωτήσεις της έδρας γύρω από τα χτυπήματα που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλη, ο μάρτυρας δεν κατάφερε να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για χαστούκια ή μπουνιές. Πρόεδρος: Ήταν χαστούκια ή γροθιές; Μάρτυρας: Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση επιχείρησε να καταδείξει από τις ερωτήσεις της πως ο κατηγορούμενος προκλήθηκε από τις κυρίες Δούρου και Κανέλλη πριν από το περιστατικό. Νωρίτερα, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης αρχισυντάκτης της εκπομπής του ΑΝΤ1. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε το επεισόδιο από το κοντρόλ της εκπομπής και κατέβηκε στο πλατό καθώς και πως στο διάδρομο του στούντιο συνάντησε τον κατηγορούμενο να ρίχνει αγκωνιές σε όποιον συναντούσε - και στον ίδιο - στην προσπάθεια του να φύγει.
Σχολιο.- Ελλάδα ο ορισμός της ξεφτίλας. Πρέπει να καταδικαστεί άμεσα, δεν είμαστε στραβοί. 35άρης να πάει να ρίξει μπουκέτα σε 60άρα, και να μην πάθει τίποτα επειδή είναι βουλευτής; Και μετά να ζητάει και ενισχύσεις από το μιχαλολιάκο; Μέσα και γρήγορα. Σχολιο.- ήθελε ενισχύσεις, για να δείρει ..Κανέλλη και Δούρου ; Σχολιο.- Ενισχυσεις...Χμ, παλι 10 ΧΑ εναντιον ενος αδυναμου. Μαγκια! Σχολιο.- ψυχασθένεια ο τύπος σε μεγάλη δόση......
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση στη δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη: Τι απάντησε η Κανέλλη όταν την αποκάλεσαν 'πρώιμη κομμουνίστρια'
Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η Λιάνα Κανέλλη σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη στο τηλεοπτικό πλατό του Ant1 κατά τη διάρκεια της "ζωντανής" εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη
Μάρτιος 06 2015 12:28
"Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω. Ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι του να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές" ήταν η περιγραφή της βουλευτή του ΚΚΕ Λίανας Κανέλλη για τα όσα έλαβαν χώρα στο στούντιο του Αnt1 όπου δέχθηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη. Ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της, περιγράφοντας: "Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη". Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή -όπως είπε- δεν προηγήθηκε για τη πράξη αυτή άρση ασυλίας του. Ένταση με χρυσαυγίτες Η δίκη είχε διακοπεί για λίγη ώρα καθώς συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση του κατηγορούμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής αποδοκίμασαν την κ. Κανέλλη τη στιγμή που αυτή απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη όταν την αποκάλεσε "πρώιμη κομμουνίστρια". Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε αμέσως στη δικηγόρο ότι "οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό", απάντηση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κ. Κανέλλη από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου. Αυτή την ώρα καταθέτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή του οποίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είχε σημειωθεί το περιστατικό με τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Το χαστούκι και η δίωξη Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος του χρυσαυγίτη κατηγορούμενου, μετά την προκαταρκτική εξέταση, η οποία είχε διαταχθεί αυτεπάγγελτα, ενώ είχε ζητηθεί και η σύλληψη του κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τελικά ο Ηλ. Κασιδιάρης εμφανίστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου και ειχε το θρασσος να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, που ήταν παρούσα στην ίδια εκπομπή και της είχε εκσφενδονίσει ένα ποτήρι νερό. Η επίθεση σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς την κα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Άμεση ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία καταδίκασε την ενέργεια του Ηλ. Κασιδιάρη. Ο τελευταίος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε, ενώ στη συνέχεια -όπως είχε υποστηρίξει τότε ο Γ. Παπαδάκης- εξαφανίστηκε από το στούντιο.
Σχολιο.- Εγώ πάλι είδα ενα νεοναζί να βαράει μια 60αρα γυναίκα. Τώρα μπουνιές χαστούκια θα σε γελάσω. Σχολιο.- Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί το χουνε κάνει τόσο μεγάλο θέμα πάντως. Στη Τουρκία και στις τριτοκοσμικές χώρες οι βουλευτές δέρνονται μεταξύ τους συνέχεια. Σιγά το πράμα. Αντι να παραδειγματιστούμε απο αυτούς κοιτάμε μη μας κακοχαρακτηρίσουν οι ψευτοπροοδευτικοί να πούμε. Σχολιο.- Παραλείπεται το γεγονός ότι εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό προς την απέναντι συνομιλητή του; Η Λιάνα έπρεπε να κάτσει γκουρού όπως ο Πάκης; Έχουμε χάσει και την αξιοπρέπεια και τη λογική μαζί με τα χρήματά μας; Σχολιο.- Πες τα ρε φίλε. Και με την εφημερίδα κιόλας ανήκουστο! Εμένα η μάνα μου οχι εφημερίδα, το φαΐ αμα δε μου χει έτοιμο στην ώρα του τη σαπακιάζω στα κουτουλίδια. Και λίγα της έκανε το παληκάρι. Σχολιο.- Δε φταίει κανείς ρε φίλε εμείς φταίμε που το παίζουμε ψευτοπροοδευτικοί και τις έχουμε ξαμολυτές να μας λένε τα δικά τους. Οι μουσουλμάνοι κάτι ξέρουνε που τις έχουνε με τη μπούργκα και κλεισμένες στη κουζίνα μια ζωή. Και μη με παρεξηγήσει κανείς. Φεμινιστής είμαι και αντιφασίστας. Και κατα της βίας ειρηνιστής γενικά. Και φυσικα ειμαι εναντιον και εγω της χρυσης αυγης… Σχολιο.- Έρχεται η πρώτη καταδίκη, άντεσιγά σιγά και οι υπόλοιπες Σχολιο.- Οι φασίστες με μπέσα είναι σα τα νεφελιμ. Δεν υπάρχουν. Και που'στε (sic) χρυσαυγακια, τα όπλα στις ζαρτιέρες εκπυρσοκροτούν, προσοχή που τα βάζετε.
Σχολιο.- Αμα δεν υπήρχε βιντεο με το περιστατικό θα ήταν όλα προπαγάνδα του Μπόμπολα, δικογραφία παρωδία με ανύπαρκτα στοιχεία και συνομωσία του συστήματος ενάντια στους αίλλοινες αιθνικισταίς. Σχολιο.- Δηλαδή ο χαρακτηρισμός "κουμμουνίστρια" δικαιολογεί τη βία εναντίον της; Αν αρχίσει ο καθένας να δέρνει "νεοφιλελεύθερους", "θολοκουλτουριάρηδες", "φασίστες" ή ότι άλλο θέλεις, τότε θα μπορούμε να δέρνουμε όποιον θέλουμε και να αθωωνόμαστε από τα δικαστήρια. Σχολιο.- "πρώιμη κομμουνίστρια"???? μονο χρυσαβγιτης θα μπορουσε να πει τετοια κοτσανα. Σχολιο.- Πως γίνεται να υποστηρίζεις έναν άνθρωπο που χτυπάει μία γυναίκα ,έναντι της οποίας έχει σαφέστατο πλεονέκτημα σωματικής δύναμης;Που μετά από την πράξη αυτή το βάζει στα πόδια και κρύβεται; Πως γίνεται να σε εμπνέει ένας τέτοιος άνθρωπος... Σχολιο.- Ξεφτιλες φασιστες. Παλι αναβολη ζητησε ο ΚΛΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. Αυτοι ειστε, χτυπηματα οπου σας παιρνει και δωρακια απο τους εφοπλιστες. Σχολιο.- Χαχα τρελός είσαι ρε φίλε τι να αναφέρουν τα εβραιοκρατούμενα ΜΜΕ; Οτι ο κ. Κασιδιάρης πήγε μετά το χτύπημα με την εφημερίδα στο ΚΑΤ με κατάγματα σε αφασία το λέει κανείς μήπως; Όχι βέβαια. Ξεφτίλες όλοι. Πάντως έχω ακούσει οτι κάπου κυκλοφοράει ένας τόμος σα το χρυσό οδηγό και μέσα εκεί λέει γιατί ειναι ο κ. Κασιδιάρης φυλακή. Τώρα μάλλον κι αυτό προπαγάνδα θα ναι δε ξέρω.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκική πρόκληση την ώρα που πετούσε στο Φαρμακονήσι ο Καμμένος
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν άμεσα από ζεύγος ελληνικών F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή
Μάρτιος 06 2015 16:33
Από το Φαρμακονήσι ξεκίνησε τη νέα περιοδεία του σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Καμμένο, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων βρισκόταν στις 11:15, στη διαδικασία προσγείωσης στο Φαρμακονήσι. Ένα λεπτό νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 είχε πετάξει πάνω από το νησί, σε ύψος 15.000 ποδιών. Το τουρκικό αεροσκάφος ανήκε σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, στις 11:13, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:14, πετώντας πάλι μεταξύ Σάμου και Κω. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν άμεσα από ζεύγος ελληνικών F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί επίσης το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω. Το Σάββατο θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Τον κ. Καμμένο συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με μπουλντόζες αρχαία πόλη στο βόρειο Ιράκ
Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών βρέθηκε μια αρχαία πόλη στο βόρειο Ιράκ που αποφάσισαν να επιστρατεύσουν μπουλντόζες για την κατεδάφισή της
Μάρτιος 06 2015 10:37
Λίγα, μόλις, εικοσιτετράωρα από την καταστροφή του Μουσείου της Μοσούλης οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισαν να καταστρέψουν μια ολόκληρη αρχαία πόλη στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε, επικαλούμενο αρχαιολόγους, ότι το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει με εκσκαφείς ασσυριακό παλάτι που χρονολογείται τρεις χιλιάδες χρόνια πριν. Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού του Ιρακ οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προκάλεσαν καταστροφές σε μνημεία που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο του Νιμρούντ, κοντά στη Μοσούλη χρησιμοποιώντας μπουλντόζες. Παράλληλα, η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζει πως ήδη έχουν καταστραφεί μνημεία στο χώρο του 13ου αιώνα π.Χ, κοντά στον ποταμό Τίγρη, από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ εκφράζει φόβους για παράνομη εμπορεία των αρχαιοτήτων σε αρχαιοκάπηλους του εξωτερικού.
Σχολιο.- Δεν το χωραει ο νους του ανθρωπου. Μνημεια που διατηρηθηκαν 2 και 3 χιλιαδες χρονια , να τα χαλανε με κομπρεσερ και μπουλντοζες ... Σχολιο.- Ελπίζω η ρύση "όποιος αγνοεί το παρελθόν δεν έχει μέλλον" να βγει 100% αληθινή Σχολιο.- Είναι άρρωστοι αυτοί οι άνθρωποι. Σχολιο.- Πήγα στο μουσείο της περγάμου στο Βερολίνο και παργματικά εντυπωσιάστηκα από το περσικό τμήμα. Εγώ ο παντάξενος ο άσχετος ο αλλοεθνής, συγκινήθηκα. Απ' αυτούς που είναι πιο κοντά περίμενα πολύ περισσότερα.. κρίμα.. Σχολιο.- Το Ιρακ επι Σανταμ ειχε το κομμα Μπααθ στην εξουσια που ηταν ενα κοσμικο, αραβικο εθνικιστικο, εθνικο-απελευθερωτικο, αντι-αποικιοκρατικο, σοσιαλιστικο κομμα. Το Μπααθ ειχε μαλιστα εθνικοποιησει και την πετρελαικη βιομηχανια και ο λαος ειχε αποκτησει σχετικα υψηλο βιοτικο επιπεδο εως πριν το πολεμο με το Ιραν. Οι ΗΠΑ μετα χρησιμοποιησαν και χρηματοδοτησαν το Σανταμ να εξαπολυσει πολεμο στο Ιραν στη τακτικη της αποδυναμωσης και των δυο. Οταν ο Σανταμ εκανε τα δικα του εισβαλλωντας στο Κουβειτ (που ανηκε ιστορικα στο Ιρακ αλλα ηταν πελατειακο κρατος της Δυσης και εγινε "ανεξαρτητο" λογω αποικιοκρατων) τοτε η Δυση διελυσε το Ιρακινο λαο με φονικο εμπαργκο. Τωρα το Ιρακ ειναι μια τελειως διαλυμενη χωρα μετα απο τις πολεμικες ενεργειες των ΗΠΑ με προσχημα τις αστειοτητες περι "οπλων μαζικης καταστροφης" αλλα και οτι ακολουθησε επι αμερικανικης κατοχης. Οι ΗΠΑ θελουν να βαλουν παντου πελατειακα καθεστωτα γιαυτο και διελυσαν σειρα χωρων οπως Λιβυη, Συρια, Λιβανο κλπ. Ακομα και η εμφανιση τζιχαντιστων δεν πειθει οτι ειναι τυχαια. Πολυ πιθανο να χρηματοδοτουνται απο κρατη του Κολπου και να ελεγχονται απο τη CIA. Οι ΗΠΑ εχουν στοχο να τεμαχισουν το Ιρακ λοιπον σε διαφορα κρατιδια προτεκτορατα σε μια "γιουγκοσλαβικη" εκδοχη. Διαιρει και βασιλευε... Σχολιο.- Να πως ένας αρχαίος πολιτισμός καταστρέφεται από τον σκοταδισμό... Σχολιο.- Η απόδειξη οτι η ΒΛΑΚΕΙΑ είναι ανίκητη... Σχολιο.- Πως και δεν εχουν βγεί οι γραφικοί να μας πουν οτι τα ιδια εκαναν και οι Χριστιανοι πριν 1000 χρόνια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!!! ΑΘΩΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΑΔΩΝ!!!!!Χωρίς ποινή αποχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για την υπόθεση σχετικά με την υπόθεση εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη!!!!! Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη αφού όπως είχε ισχυριστει και ο πληρωμενος γουρουνοεισαγγελέας νωρίτερα στην αγόρευσή του, για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη εντός 3μηνου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μείνει κανείς πολίτης που ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες χωρίς βοήθεια, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, η κα Αντωνοπούλου απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βρούτση και Βασίλη Κεγκέρογλου, η κ. Αντωνοπούλου αντέτεινε ότι «δεν μπορεί να φωνάζουν οι υπουργοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έχουν ευθύνη για την ακραία ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε στη χώρα». Τόνισε επίσης ότι «δεν μπορεί να περιμένουν από την κυβέρνηση να λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε ένα μήνα που αυτοί δημιούργησαν». «Ας σταματήσουμε την κινδυνολογία και την επανάληψη των επιχειρημάτων που δεν βοηθούν. Δεν φταίμε εμείς για τις πολιτικές που έριξαν χιλιάδες πολίτες μας στην ακραία φτώχεια» τόνισε η κα Αντωνοπούλου. «Σήμερα που αναλαμβάνουμε την διακυβέρνηση της χώρας και που βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις και δεν μπορούμε να περιμένουμε να αναδιαμορφώσουμε τις δικές σας πολιτικές. Προσπαθούμε με μελέτες που κάνουμε συνεχώς να εξορθολογίσουμε το σύστημα και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δράσεις, για να πάνε τα λεφτά άμεσα εκεί που πρέπει να πάνε. Στόχος μας είναι να εντάξουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη σε ειδικές ξεχωριστές κατηγορίες για να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας τέτοιο που θα ανταποκρίνεται και θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες που υπάρχουν» υπογράμμισε η κα Αντωνοπούλου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΟΜΩΣ... Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
Με... ανοιχτό το στόμα έμεινε το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί Μετρό, βλέποντας τον Γιάννη Βαρουφάκη να περιμένει τον συρμό ανάμεσά τους. Φορώντας το σακίδιό του, ο υπουργός Οικονομικών στήθηκε μπροστά στην αποβάθρα και περίμενε να περάσει ο συρμός. Οι πολίτες σάστισαν βλέποντάς τον, καθώς δεν είναι και η πιο συνηθισμένη εικόνα να βλέπεις τον υπουργό Οικονομικών να μετακινείται με τα Μέσα Μεταφοράς. Βλέπετε, οι προκάτοχοί του μας είχαν συνηθίσει αλλιώς... να μετακινούνται με πανάκριβες θωρακισμένες λιμουζίνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης συνομίλησε για λίγο με έναν τουρίστα που τον αναγνώρισε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόρισμα-φωτιά για τον Ερυθρό Σταυρό
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, 12:05
Απευθείας αναθέσεις έργων σε διαφημιστικές εταιρείες χωρίς διαγωνισμούς, ύποπτες συναλλαγές με νοσοκομεία και... πολλά άλλα προκύπτουν για τη διαχείριση των οικονομικών του Ερυθρού Σταυρού από πόρισμα-κόλαφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. H αρχική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την εταιρεία «Aia Relate» ήταν παράνομη, καθώς έγινε με απευθείας ανάθεση Στο κείμενο, το οποίο συντάχθηκε τον Ιούλιο του 2014, καταγράφεται το πάρτι ασυδοσίας που είχε στηθεί στον Ε.Ε.Σ., προκαλώντας οικονομική ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το σημείο, ωστόσο, που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό που αναφέρεται στη συνεργασία που είχε ο Ερυθρός Σταυρός με την εταιρεία διαφήμισης «AIA RELATE AE», διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κόρη της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στα έγγραφα, η εν λόγω εταιρεία δημοσίων σχέσεων ανέλαβε επί προεδρίας Α. Μαρτίνη τη διαφήμιση και προβολή του έργου του Ε.Σ., υπογράφοντας σύμβαση για την περίοδο 4 Σεπτεμβρίου 2007 - 1 Σεπτεμβρίου 2009 έναντι 176.400 ευρώ. Εν τέλει η σύμβαση ανανεώθηκε για άλλα δύο έτη, οι διαδικασίες όμως που ακολουθήθηκαν ήταν, όπως προκύπτει, παράνομες.
Με... απευθείας ανάθεση Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι σελίδες 67, 68 και 69 του πορίσματος στο οποίο οι ελεγκτές αναφέρουν ότι η αρχική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την εταιρεία «Aia Relate» ήταν παράνομη, καθώς έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. «Μη νόμιμα έχει συναφθεί η αρχική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την εταιρεία “Aia Relate”, καθ’ όσον η τελευταία έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και όχι με την προβλεπόμενη από τον κανονισμό προμηθειών και υπηρεσιών διαγωνιστική διαδικασία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Μη νόμιμη -για τους ίδιους λόγους- κρίνεται επιπλέον από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η παράταση της σύμβασης για τα έτη 2010 και 2011.
Έργο πληρωμένο και... ανεκτέλεστο Αναλύοντας μάλιστα τα σχετικά παραστατικά που εκδίδονταν σε μηνιαία βάση, οι ελεγκτές τονίζουν ότι «δεν προκύπτει από πουθενά η υλοποίηση, ούτε η καλή εκτέλεση των ανειλημμένων υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη σύμβαση». Στην έκθεση αναφέρεται ενδεικτικά ένα φύλλο εκκαθάρισης και ελέγχου με δικαιούχο την «Aia Relate», ποσού 9.040 ευρώ για αμοιβή του Δεκεμβρίου 2010, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του «Corporate Communication Programme». Όπως σημειώνεται: «Μη νόμιμα, βασίστηκε σε Ιδιωτικό Συμφωνητικό Παράτασης Διαρκείας από 4.9.2007 έως 1.9.2009 και μετά για άλλα δύο έτη από 1.9.2009 έως 31.8.2011, χωρίς τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού. Το ιδιωτικό συμφωνητικό φέρει ημερομηνία 1.9.2009». «Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών της “Aia Relate” ποσού 9.040 ευρώ. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής ή καλής εκτέλεσης του αναληφθέντος έργου, ούτε αναλυτική κατάσταση των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία, προκειμένου να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της εφαρμογής του “Corporate Communication Programme”» προστίθεται.
Δεν προσκόμισαν στοιχεία Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι ενώ, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ομάδα ελέγχου ζήτησε από τον Ε.Σ. εξηγήσεις και στοιχεία σχετικά με τα χρήματα που καταβάλλονταν κάθε μήνα στην εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη, αυτά ουδέποτε δόθηκαν. Ενδεικτικό είναι το σημείο στην σελίδα 69 της έκθεσης, στο οποίο επισημαίνεται ότι «η Ομάδα Ελέγχου ζήτησε από τον Φορέα τις προτάσεις της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τις υπηρεσίες που προσέφερε, ώστε να δικαιολογείται η μηνιαία αμοιβή, όμως τα ζητούμενα στοιχεία δεν δόθηκαν».
Η απάντηση της εταιρείας Επικοινωνησαμε με τη διευθύνουσα σύμβουλο Α. Σουρμπάτη, η οποία ανέφερε ότι η συνεργασία της εταιρείας με τον Ερυθρό Σταυρό ήταν απόλυτα διαφανής. «Δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά με το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν έχουμε καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Εμείς κάναμε μια δουλειά με τον Ερυθρό Σταυρό και δεν εισπράξαμε παράνομα χρήματα. Κληθήκαμε να κάνουμε μια εργασία και την πραγματοποιήσαμε γι’ αυτό άλλωστε και διαθέτουμε όλα τα σχετικά παραστατικά στοιχεία» σημείωσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eurovision 2015: Η δήλωση βόμβα της Γερμανίδας παρουσιάστριας κατά της Ελλάδας!
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, 15:25
Αυτήκοες μάρτυρες μιας ξεφτιλισμενης δήλωσης της αγραμματης και αστοιχειωτης Γερμανίδας παρουσιάστριας κατά της Ελλάδος, έγιναν όσοι παρακολούθησαν χτες το βράδυ τον τελικό ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Γερμανία στην Eurovision. Μια μουσική βραδιά που διοργάνωσαν οι Γερμανοί αλλά εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφενός γιατί η τραγουδίστρια που κέρδισε αρνήθηκε να πάρει το εισητήριο της για τον μουσικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Βιέννη, και αφετέρου γιατί η Barbara Schoeneberger, παρουσιάστρια του Γερμανικού τελικού, έκανε ένα σχόλιο που άναψε φωτιές στο διαδίκτυο, και σήμανε μουσικό «πόλεμο» μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια είπε: «Μη σας κάνει εντύπωση που συμμετέχει για πρώτη φορά η Αυστραλία στη Eurovision που δεν ανήκει στην Ευρώπη, ούτε η Ελλάδα θα έπρεπε να ανήκει».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O αθλητισμός τους ενώνει…
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, 15:09
Η πολιτική υποτιθεται τους χωρίζει, ο αθλητισμός τους ενώνει… Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τη χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για το top-16 της Euroleague. Στην εξέδρα των επισήμων έκανε παρέα με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δεν έχει κρύψει τα αισθήματά του για το τριφύλλι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατασχέθηκε το Ολυμπίκ Τσάμπιον της ΑΝΕΚ
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, 07:57
Κατασχεμένο είναι από την Πέμπτη ένα από τα πλοία που θεωρείται «ναυαρχίδα» για την ΑΝΕΚ στις γραμμές της Αδριατικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του patrastimes.gr, η κατάσχεση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Ολυμπίκ Τσάμπιον» οφείλεται σε χρέη, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, από ναυλώσεις πλοίων, συμφερόντων του Ιταλικού Ομίλου «Γκριμάλντι», εκ μέρους της ΑΝΕΚ. Το Ολυμπίκ Τσάμπιον βρίσκεται στο λιμάνι της Πάτρας. Το πλοίο εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Πάτρα - Αγκόνα και Πάτρα - Βενετία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποδοκιμασια από Σακελλαριδη Σκουρλετη και Φιλη. Κιτρινη καρτα του Μαξιμου στη Ζωη. Την ενοχληση του Μαξιμου προκαλεσε η δηλωση της Προεδρου της Βουλης περι μη εγκυροτητας διαταξεων που ψηφιστηκαν ενώ απουσιαζαν οι προφυλακισμενοι βουλευτες της Χρυσης Αυγης. Στελεχη εκφραζουν ερωτηματα για την επιμονη της Ζωης Κωνσταντοπουλου να συντηρει το θεμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαγχονίστηκε μόλις είδε ότι τα... έχασε όλα
Ηλικιωμένος κρεμάστηκε σε μια ελιά, όταν ανακάλυψε ότι του είχαν κλέψει τα λιγοστά χρήματα που έπαιρνε από τη σύνταξη, σοκάροντας την τοπική κοινωνία στον Βιάννο του Ηρακλείου Κρήτης! Οπως κάθε μήνα, έτσι και προχθές ο 81χρονος παππούς πήγε στην τράπεζα προκειμένου να σηκώσει τα λεφτά της σύνταξής του και της σύνταξης της συζύγου του για να περάσουν τον μήνα. Οταν τα έπαιρνε, συνήθιζε να τα κρύβει στο μαξιλάρι του κρεβατιού του, στο υπνοδωμάτιό του, ήσυχος ότι εκεί δεν θα σκέφτονταν να ψάξουν οι κλέφτες, αν εισέβαλλαν στο σπιτικό του. Αλλωστε τα χρήματα ήταν λίγα και ίσα ίσα έφταναν για να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα του σπιτιού. Αφού λοιπόν τα εκταμίευσε την Τετάρτη, πήγε στο σπίτι του και τα τοποθέτησε με προσοχή στη συνηθισμένη κρυψώνα του. Κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι και επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα, διάστημα κατά το οποίο πρέπει να μπήκαν οι κλέφτες στο σπίτι και να άρπαξαν ό,τι χρήματα είχε μέσα ο άτυχος γέροντας, τις συντάξεις του ζεύγους και κάποιες οικονομίες που έφταναν τα 2.500 ευρώ.
Κατάκοιτη Να σημειωθεί ότι η γυναίκα του είναι κατάκοιτη τα τελευταία χρόνια και αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, οπότε κάθε άλλο παρά εμπόδιο για τους αδίστακτους δράστες ήταν, οι οποίοι έκαναν ανενόχλητοι τη «δουλειά» τους και έφυγαν σαν κύριοι. Οταν ο 81χρονος γύρισε στο σπίτι, διαπίστωσε με τρόμο ότι τα λεφτά είχαν κάνει φτερά, με αποτέλεσμα να τον κυριεύσει η απελπισία. Μάλιστα επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Βιάννου όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, εξετάστηκε γιατί ένιωθε ένα βάρος στο στήθος. Οπως έγινε γνωστό, είπε στους γιατρούς ότι ήταν πολύ αναστατωμένος, γιατί άγνωστοι δράστες τού είχαν κλέψει τα χρήματα τα οποία είχε ανάγκη, ενώ έλεγε και ξανάλεγε ότι θα αυτοκτονήσει. Η νύχτα πέρασε πάρα πολύ δύσκολα και με μεγάλο άγχος για τον 81χρονο, ο οποίος, απελπισμένος, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το κακό που τον βρήκε. Χθες νωρίς το πρωί μη αντέχοντας άλλο, έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον άτυχο παππού βρήκαν απαγχονισμένο σε μια ελιά έξω από το σπίτι του, με το τραγικό θέαμα να συγκλονίζει τους κατοίκους της περιοχής. Στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί για να κάνουν αυτοψία στον χώρο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλπαζει η ανεργια (26%), ολο και λιγοτεροι παιρνουν το επιδομα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερχεται ο …ΑΜΦΙΑ! Ο Ακατανομαστος Μονιμος Φορος Ιδιοκτησιας Ακινητων, λεει η ΠΟΜΙΔΑ, και συνεχιζει τη πλακα «κατσε καλα μη γραψω κανενα σπιτι στο ονομα σου»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα οπλα παλι οι φαρμακοποιοι για τα γενοσημα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεργια, ανακοπη της αποκλιμακοσης. Ανοδος σταδιακα από τον Δεκεμβριο που ηταν 25,9% και πηγε σε 26%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απληρωτοι ναυτεργατες. Σε απογνωση πανω από 400 εργαζομενοι –οι περισσοτεροι της ΝΕΛ- που παραμενουν απληρωτοι εως και δεκα μηνες. Οι συνδικαλιστες προειδοποιουν για απεργια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεργια. Το 65% της συνολικης μειωσης του ΑΕΠ από το 2008 προηλθε από τη μαζικη απωλεια θεσεων εργασιας, συμφωνα με ερευνα της Σχολης Εφαρμοσμενων Μαθηματικων του ΕΜΠ. Απωλειες 40,5 δις ευρω.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σερβία: Μνημόνιο χωρίς μνημόνιο...
Στην τροχιά της λιτότητας που υποδεικνύουν Βερολίνο και Βρυξέλλες, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες της πολυπόθητης ένταξης στην Ε.Ε., η Σερβία ανακοίνωσε χθες 15.000 μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων χάριν των "μεταρρυθμίσεων" και της... "ανανέωσης" των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες... Το Βελιγραδι υπεγραψε νεα συμφωνια με το ΔΝΤ και το πακετο της λιτοτητας περιλαμβανει το γνωστο «μενου» μαζικων απολυσεων και περικοπων σε μισθους συνταξεις και επιδοματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Χτύπησαν κόκκινο οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας
Με μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή χρεώνεται η δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία επιτρέποντας τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας από ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, και μάλιστα σε μια χώρα η οποία διαθέτει σήμερα ένα τεράστιο πλεόνασμα άδειων σπιτιών. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2014 βγήκαν στο σφυρί σε όλη την Ισπανία σχεδόν 35.000 σπίτια, δηλαδή 95 την ημέρα! Οικογένειες χωρίς εισοδήματα, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι με παιδιά, ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι βρέθηκαν απ' τη μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο αδυνατώντας να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια που πήραν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας, στη διάρκεια του 2014 κατασχέθηκαν με σκοπό να διατεθούν προς πώληση συνολικά 34.680 πρώτες κατοικίες, δηλαδή 95 την ημέρα. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μια ετήσια αύξηση των εξώσεων κατά 7,4%.
Όλα στο σφυρί Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ένοικοι των σπιτιών αυτών δεν εκδιώχθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις από τις δυνάμεις της τάξης. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να παραδώσουν τα κλειδιά στις τράπεζες για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους σε αυτές ή να φύγουν πριν απ' την άφιξη των δικαστικών κλητήρων... Αν ληφθούν υπόψη όλα τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, οι δευτερεύουσες κατοικίες, τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 9,3% στην Ισπανία φθάνοντας τις 119.442. Σε μια χώρα που τυπικά έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη αλλά σχεδόν ένας στους τέσσερις (ποσοστό 23,7%) που βρίσκεται σε ηλικία εργασίας είναι άνεργος, οι εξώσεις ιδιοκτητών που δεν μπορούν πια να αποπληρώνουν τα δάνειά τους προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια αγανάκτηση και οργή στην κοινή γνώμη. Την αγανάκτηση ενισχύει το γεγονός ότι ο ισπανικός τραπεζικός τομέας διασώθηκε το 2012 από την Ε.Ε. με 41,3 δισ. ευρώ, ένα ποσό που επιβαρύνει ακόμη τα δημόσια οικονομικά και τους Ισπανούς φορολογουμένους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι 100 ημερεσιως κατασχεσεις σπιτιων στην Ισπανια «φερνουν» τους Podemos στην κορυφη του εκλογικου σωματος της Ισπανιας
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεος δημιος της Ελλαδας ο Ντραγκι που μας απειλει σε οικονομικη ασφυξια. Τσακιστε τον Τσιπρα για να φοβηθουν Ισπανοι, Πορτογαλοι, Ιταλοι και Γαλλοι. Δουλευετε περισσοτερο, τρωτε λιγοτερο, δινετε τα όλα στην εφορια για να πλουτιζουν οι διεθνεις τοκογλυφοι, είναι το νέο βαρβαρο συνθημα της καπιταλιστικης Ευρωπης της Μερκελ και του Σοιμπλε. Εβγαλαν γλωσσα και οι ντοπιοι δωσιλογοι που προεξοφλουν την πτωση της κυβερνησης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγα λαθος της Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας (ΕΚΤ). Ο Ντραγκι αποκλειει την Ελλαδα από λεφτα που δικαιουται
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουτε 2 στους 10 ανεργους δεν παιρνουν επιδομα. Συγκεκριμενα το 15,7%.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,2 εκατ Ελληνες είναι ανεργοι, με το πανελλαδικο ποσοστο να διαμορφωνεται στο 26%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταδικη σε νταηδες χρυσαυγιτες στις Σερρες. Ο ενας ηταν υποψηφιος βουλευτης της Χρυσης Αυγης, καταδικαστηκε σε ένα χρονο φυλακη με αναστολη, γιατι χτυπησε και εστειλε στο νοσοκομειο ένα μελος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κινδυνευει η ΕΒΖ (Ελληνικη Βιομηχανια Ζαχαρης) να ξεμεινει από ζαχαροτευτλα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντραγκι, «στεγνωνει» την ικονομια, για να παρει αντιλαικα μετρα λιτοτητας η κυβερνηση
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Ελλαδα της κρισης, λεφτα υπαρχουν!!! Μονο για τους ολιγαρχες… 3 δις από ΕΣΠΑ την περιοδο 2007-2013 σε Ψυχαρη – Κοκκαλη – Περιστερη τηςτριτης μεγαλυτερης κατασκευαστικης εταιριας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΠΑΝΙΑ Χιλιάδες κατασχέσεις πρώτων κατοικιών
Το δράμα των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται στην Ισπανία, όπου, οι εξώσεις και οι κατασχέσεις γίνονται κατά χιλιάδες. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας (INE), το 2014 κατασχέθηκαν για να πωληθούν 34.680 πρώτες κατοικίες, δηλαδή 95 την ημέρα, που πήγαν στις τράπεζες όπου ήταν υποθηκευμένες. Αντίστοιχα το 2013, οι εξώσεις είχαν ξεπεράσει τις 80.000. Αν ληφθούν υπόψη οι δευτερεύουσες κατοικίες, τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 9,3% το 2014, φθάνοντας τις 119.442. Στην Ισπανία με νεοφιλελεύθερη σήμερα διαχείριση, από το 2011, και σοσιαλδημοκρατικη από το 2004, και πιο πριν παλι νεοφιλελευθερη από το 1996, και πιο πριν παλι σοσιαλδημοκρατικη, δηλαδή με πολιτική που εξυπηρετει τα μονοπώλια, η ανεργία έχει φτάσει το 23,7% και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους και να χάνουν τα σπίτια τους. Υπολογίζεται ότι από την αρχή της κρίσης το 2008, που εκδηλώθηκε πολύ έντονα στον τομέα της αγοράς κατοικίας, 400.000 οικογένειες αντιμετώπισαν διαδικασίες κατάσχεσης από τις τράπεζες με τη συντριπτική πλειοψηφία να χάνει το σπίτι.
Η Ισπανια εχει ανεργια γυρω στο 25% από το 1990.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Προτείνουν τερματισμό της συνεργασίας με το Ισραήλ
ΡΑΜΑΛΑ.-- Το Κεντρικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) ζήτησε χτες βράδυ τον τερματισμό του συντονισμού ασφαλείας με το Ισραήλ, εξέλιξη που εκτιμάται από διεθνή δίκτυα πως ενδεχομένως να οδηγήσει σε απότομη κλιμάκωση της έντασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ωστόσο, δεν έγινε άμεσα σαφές εάν ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΚΣ του ΟΑΠ.
Νωρίτερα, έκλεισε λόγω έλλειψης καυσίμων και κονδυλίων ο μοναδικός σταθμός παραγωγής Ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας, βυθίζοντας στο σκοτάδι και στο κρύο εκατομμύρια κατοίκους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σε ανησυχητικά επίπεδα αυξήθηκε το δημόσιο χρέος στη Σερβία, προειδοποίησε χτες ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα Ντάενγκ Κιμ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε την υλοποίηση «σκληρών μεταρρυθμίσεων» και επιδεικνύει ετοιμότητα στην εφαρμογής τους. Λίγη ώρα νωρίτερα, η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης είχε ανακοινώσει τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων από όλο το «φάσμα» του δημόσιου τομέα στο πλαίσιο «συνεργασίας» με την Παγκόσμια Τράπεζα.
ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους πλήττει από χτες την Κροατία και τη Σλοβενία, ενώ έντονες χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν για δεύτερο 24ωρο στη Σερβία που προκάλεσαν προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Από τις χιονοπτώσεις στη Σερβία χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες.
ΣΟΦΙΑ.-- Αποστολή του ΔΝΤ με επικεφαλής την Μισέλ Σάνον βρίσκεται από χτες στη Βουλγαρία, για να συζητήσει την πολιτική επίτευξης «μακροοικονομικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης». Η επίσκεψη της αποστολής του ΔΝΤ είναι η πρώτη από το «ξέσπασμα» της τραπεζικής κρίσης, η οποία είχε στον «πυρήνα» της την «Corporate Commercial Bank» (ΚΤΒ), τον Ιούνιο του 2014.
ΤΙΡΑΝΑ.-- Αλβανία και Σερβία είναι έτοιμες για προώθηση της διμερούς συνεργασίας συμφώνησαν χτες στα Τίρανα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, και η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Μάγια Γκοΐκοβιτς.
ΣΑΝΑΑ.-- Ο Ιρανός διπλωμάτης, Νουρ Αχμαντ Νικμπάκχτ, που κρατούνταν όμηρος στην Υεμένη από το 2013, απελευθερώθηκε χτες έπειτα από επιχείρηση Ιρανών κομάντο και επέστρεψε στην πατρίδα του.
ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ήταν βάση στρατολόγησης πολεμιστών της «Αλ Κάιντα», δήλωσε χτες στο ΒΒC ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, ο 37χρονος Σαουδάραβας Αΐμαν Ντιν, ο οποίος άλλαξε «πλεύση» το 1998 και έγινε κατάσκοπος των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών MI5 και MI6.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο επίδοξος νεοαποικιοκράτης Hollande, υποδέχεται την "μετριοπαθή" αντιπολίτευση της Συρίας, δηλαδή αυτούς που τροφοδοτούν με όπλα τους κανίβαλους του ISIS... μέσω Τουρκίας & Ισραήλ! Σκληρή δήλωση Πούτιν: "Εμείς δεν βοηθάμε αυτούς που τρώνε ανθρώπινα όργανα"! Ο κ. Κοτζιάς, συνεχίζει την επαίσχυντη πολιτική (Αβραμόπουλου-Βενιζέλου), και συμμετέχει στους "φίλους της Συρίας";
Συνάντηση στο Παρίσι είχε το ανδρείκελο των σιωνιστών σοσιαΛΗΣΤΗΣ Hollande, με εκπροσώπους που "αγωνίζονται" για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας. Οι δύο αντιπροσωπείες που θεωρούν αναγκαιότητα την απομάκρυνση (διάβαζε εξόντωσης) του νόμιμου κι εκλεγμένου προέδρου Άσαντ, μετά από 4 χρόνια δολοφονίας του Συριακού λαού και ήττας από το λαό της Συρίας που αγωνίζεται για την πατρίδα του, τώρα είπαν ότι θα μπορούσαν να μην είναι όρος απαράβατος η απομάκρυνση του Άσαντ. Στη συνάντηση του Hollande με τα ανθρωπόμορφα κτήνη έχει ασκήσει κριτική ο πρόεδρος Πούτιν: "Εμείς δεν βοηθάμε αυτούς που τρώνε τα ανθρώπινα όργανα των εχθρών τους". Ο Ν. Κοτζιάς οφείλει να διευκρινήσει αν η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη φίλη Συρία (έχει απελαθεί από τον γερμανοτσολιά Αβραμόπουλο η πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα κι ο γερμανοτσολιάς Βενιζέλος συνέχισε την ίδια πολιτική, και μάλιστα πρωτοστάτησε στην επίθεση που ήθελαν να εξαπολύσουν οι ιμπεριαλιστές με πρόσχημα τα χημικά όπλα) και να λάβει υπόψη του ότι τους Ελληνορθοδόξους της Συρίας προστατεύει ο Προεδρος Άσαντ κι η Χεζμπολάχ, από τους συμμάχους της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διευκρινήσει αν συνεχίζει κι αυτός την πολιτική της υποστήριξης των τζιχαντοφασιστών, μιας και βρισκόταν σε κοινή γραμμή με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολόκληρη η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα της ΟΤΟΕ, την Τετάρτη 4 Μάρτη, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ιδρυτική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα! Το αρχικό κείμενο υπογράφεται από οικονομολόγους, νομικούς, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και... κοινωνικούς αγωνιστές.
Στην εκδήλωση μίλησαν: Συντονιστής: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος) 0:10:55 Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος, οικονομολόγος) 0:21:25 Νίκος Ιγγλέσης (δημοσιογράφος, συγγραφέας) 0:37:50 Δημήτρης Μπελαντής (δικηγόρος, συνδικαλιστής) 0:50:15 Πάνος Παπανικολάου (γιατρός, συνδικαλιστής) 1:07:35 Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος, ιστορικός) 1:24:30 Ερωτήσεις – απαντήσεις 1:38:25 Τοποθέτηση Ναταλί Γλέζου εκπρ. Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών 1:42:50 Τοποθέτηση Γιάννη Σηφακάκη (στέλεχος του ΣΕΚ) 1:45:10 Τοποθέτηση Παύλου Αντωνόπουλου (μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ) 1:53:00 Τοποθέτηση Όθωνα Κουμαρέλα (εκπρ. ΕΠΑΜ) Χαιρετισμός στο 0:03:30 από τον Θέμη Μπαλασόπουλο (πρόεδρο ΠΟΕ ΟΤΑ) 1:55:20 κλείσιμο της συνέλευσης (Λεωνίδας Βατικιώτης)
http://www.pandiera.gr/%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7-%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
560.000 € χρώσταγε η ΝΔ στη ΔΕΗ και ΔΕΝ πλήρωνε. Το έφερε στη Βουλή η Μακρή, κάνανε την πάπια. Το ξανάφερε και φάνηκε πως κάνανε έναν διακανονισμό που και πάλι δεν τηρούσε. 461.000 € χρωστάει... Το κολατσιό των... πλέον βαρειά εργαζομένων της ΔΕΗ, ξεσήκωσε θύελλα στα μέσα των νταβατζήδων. Κι όχι μόνο εκεί δυστυχώς...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι γάλλοι συνέλαβαν τον διάσημο σκιτσογράφο Zeon... για αντισιωνιστική δράση! Ο δήθεν "αντιρατσιστικός" νόμος που επέβαλε το 4ο Ράιχ και στην Ελλάδα αρχίζει να γίνεται όπλο εναντίον της αριστεράς και των λαών!
Το σκίτσο που προκάλεσε τις ευαίσθητες γαλλικές αρχές... πουπρομηθεύουν με όπλα τους τρομοκράτες στη Συρία, μιας κι οι "τζιχαντιστές" είναι οργάνωση των Cia-Mosad
Εφτά η ώρα το πρωί μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του γάλλου σκιτσογράφου Zeon, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα για "αντισιωνιστική" προπαγάνδα... Τα σκίτσα του για τη γενοκτονία των σιωνιστών-ναζί στη Γάζα, ενοχλούν και και τα... σιωνιστικά κτήνη επέβαλαν νομοθεσία προστασίας των παγκόσμιων δολοφώνων, ακόμη και στην Ελλάδα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαιρετισμός Δικτύου Bloggers La Red Solid@ria Griega * Εκδήλωση για την 2η επέτειο θανάτου του Ούγκο Τσάβες
Χαιρετίζοντας και εμείς με τη σειρά μας την σημερινή εκδήλωση, με αφορμή την 2η επέτειο του θανάτου του Επαναστάτη ηγέτη της Βενεζουέλας Comandante Ούγκο Τσάβες Φρίας, θα θέλαμε να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας, αλλά και στήριξης στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.
Το Δίκτυο Bloggers La Red Solid@ria Griega, στηρίζει συστηματικά την Βενεζουέλα, την Κούβα, αλλά και ολόκληρη τη Λατινική Αμερική μεταφράζοντας και δημοσιεύοντας ειδήσεις, άρθρα και γεγονότα από την καθημερινότητα, την ζωή και τον πολιτισμό αυτής της ηπείρου που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συζητιέται σε ολόκληρο τον κόσμο. Από όταν ξεκίνησε η μπολιβαριανή επανάσταση στην Βενεζουέλα, με την άνοδο του Ούγκο Τσάβες στην εξουσία, δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται έναν μιντιακό πόλεμο παγκοσμίως, διαστρέβλωσης της κατάστασης και κατασυκοφάντησης τόσο της επαναστατικής διαδικασίας του λαού της Βενεζουέλας, όσο και του ηγέτη της. Είναι ο ίδιος πόλεμος κατασυκοφάντησης που δέχεται πάνω από 50 χρόνια τώρα, και ο λαός της Κούβας.
Χύθηκε πολύ μελάνι εντός και εκτός των συνόρων για να μας πείσουν, πως τα κοινωνικά μέτρα της μπολιβαριανής κυβέρνησης απέτυχαν, πως η δημοκρατία εξαφανίστηκε. Επιμελώς κρύβουν τον αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας, από εταιρίες που κατακρατούν προϊόντα για να δημιουργήσουν τεχνητές ελλείψεις αγαθών. Δεν λένε κουβέντα για το ότι η πλειοψηφία των νεκρών στα περσινά επεισόδια ήταν πολίτες από τις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης, που πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα. ‘’Ξεχνούν’’ να αναφέρουν τις εξωτερικές παρεμβάσεις, τις προσπάθειες πραξικοπήματος με πολύ πρόσφατη αυτήν πριν περίπου 3 εβδομάδων, που αν δει κανείς τα γεγονότα θα καταλάβει πως δεν ήταν απλά μια ενέργεια κάποιων στρατιωτικών, αλλά ένα καλά μελετημένο σχέδιο με ονοματεπώνυμο και την ανάλογη εξωτερική στήριξη. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Βενεζουέλα δεν είναι τίποτα άλλο από μια εντατική προσπάθεια από την οικονομική ολιγαρχία της χώρας και τη φασιστική δεξιά, όχι μόνο αποσταθεροποίησης, αλλά και ανατροπής με όλα τα μέσα, νόμιμα και παράνομα, της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και την κατάργηση του Συντάγματος της χώρας. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σκληρό ταξικό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη.
Οι επιθέσεις αυτές και το αν θα περάσουν ή όχι, έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την ίδια τη Βενεζουέλα αλλά και την υπόλοιπη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Αν τα σχέδια τους επιτύχουν, θα είναι τεράστια ήττα και για τους εργαζόμενους και τα κινήματα όλου του κόσμου. Θεωρούμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο λαός της Βενεζουέλας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας και την στήριξή μας. Εμείς, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, με τις λιγοστές και ταπεινές μας δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους, προσπαθώντας να διαδίδουμε την αλήθεια και αυτό που επιμελώς αποσιωπούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
Στην Ελλάδα της κρίσης, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα κάθε λαού να αγωνίζεται και να επιλέγει το δρόμου του, αυτόν της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, διακηρυγμένο στόχο της μπολιβαριανής επαναστατικής διαδικασίας. Στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας έχουμε να πούμε ένα μόνο πράγμα:
Chavez vive, la lucha sigue
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠ.ΕΘ.Α. Π. Καμμένος: "Δεν θα ανεχθούμε τους εκβιασμούς των δανειστών, αν θέλουν να πιέσουν θα πάμε σε δημοψήφισμα"
Μήνυμα προς τους δανειστές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τους εκβιασμούς των εταίρων στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο κ. Καμμένος ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πάμε σε δημοψήφισμα. Ο υπουργός αναφέρεται επίσης στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και στην πορεία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ;;;
Πρόταση Βαρουφάκη: Εθελοντές τουρίστες σε ρόλο εφοριακών- Θα υποδύονται τους πελάτες!
Πρόταση εθελοντές τουρίστες να υποδύονται τους πελάτες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να ελέγχουν τη φοροδιαφυγή φέρεται να περιλαμβάνεται- μεταξύ άλλων- στη νέα λίστα Βαρουφάκη που έχει στα χέρια του ο δημοσιογράφος των FT, Πίτερ Σπίγκελ. Ο υπουργός οικονομικών- σύμφωνα με τμήμα του εγγράφου που δημοσιεύει στο twitter o δημοσιογράφος- αναφέρει ότι θα προσλαμβάνονται όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεργαστούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής είτε είναι φοιτητές, νοικοκυρές ή τουρίστες.Οι εθελοντές που θα παίζουν το ρόλο του πελάτη θα καλωδιώνονται για να υπάρχει οπτικό και ακουστικό υλικό τη στιγμή της σύλληψης του επιχειρηματία που φοροδιαφεύγει. Ο Σπίγκελ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό μέρος των προτάσεων που θα κάνει ο υπουργός οικονομικών στο Eurogroup. Σε άλλο σημείο της λίστας προτείνει τη φορολόγηση του διαδικτυακού τζόγου από το οποίο το κράτος χάνει 3 δις το χρόνο ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του από τη φορολόγηση το κράτος θα έχει έσοδα 500 εκατομμύρια το χρόνο.
σχολιο.- ρουφιανος δοσηλογος ταγματασφαλιτης ............ η απλως βαρουφακης σχολιο.- χαχαχα........οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας σχολιο.- λέγεται "η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία" σχολιο.- Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν..
σχολιο.- ρε παιδιά, πέρα απο το Βαρουφάκη τώρα δεν πρέπει να κόβουν όλοι απόδειξη; άντε εγώ που τον καταγγέλλω είμαι ρουφιάνα αυτός που δεν κόβει απόδειξη τι είναι; και συνήθως κάτι γιατροί είναι αυτοί που δεν κόβουν απόδειξη............ όταν ο γιατρός δεν μου κόβει την απόδειξη εγώ πληρώνω στην εφορία κι αυτός πουθενά κι όταν τον καταγγείλλω θα είμαι ρουφιάνα....λυπάμαι αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω....όσο για το που πανε οι φόροι όλοι το ξέρουμε...τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; .νομίζω ότι όταν δέχεσαι τον μικρονταβατζή να κάνει αυτό που τον συμφέρει το δέχεσαι και απο τους μεγαλονταβατζήδες και αυτός ο τόπος έχει άπειρους και από τους μεν και από τους δε...... το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όχι τι δέχεται αυτή τη στιγμή...δεν θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση....περιμένω κι εγώ να δω τι θα καταφέρει μέσα σ' αυτό το χάος..όλοι ονειρευόμαστε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο και προσωπικά θεωρώ οτι το ηθικό ζήτημα υπερέχει του πολιτικού...τσιτάτα όπως το παραπάνω''τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν" δε βοηθάνε σε τίποτα και κανέναν....Καληνύχτα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 10 Μαΐου 2012 μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17%, ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης δημοσίευε στο protagon.gr άρθρο με τίτλο «Προαπαιτούμενα ελπίδας». Εκεί έκανε σαφείς και ξεκάθαρες τις απόψεις του. Αυτές που κλήθηκε να θέσει σε εφαρμογή με την υπουργοποίησή του το 2015. Χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις, ο κ. Βαρουφάκης, ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση κατά των τότε συνιστωσών του που έθεταν ζήτημα ευρώ και να ταχθεί με την πάση θυσία λύση εντός ευρώ. Έλεγε και πολλά άλλα ο κ. Βαρουφάκης σ” εκείνο του το άρθρο. Μέχρι και για «πολύ μεγάλο εργασιακό κόστος» μιλούσε ο σημερινός υπουργός της πρώτης ελληνικής αριστερής κυβέρνησης. Όπως απέρριπτε με αποτροπιασμό κάθε σκέψη για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, για συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου κ.λπ. Αξίζει να διαβαστεί το άρθρο. Για να γνωρίζουμε κι εμείς τι ακριβώς επιδιώκει ο υπουργός Οικονομικών. Όπως το γνωρίζουν, άλλωστε, και αυτοί που τον επέλεξαν για τη θέση την οποία κατέχει:
Οι προτάσεις Βαρουφάκη το 2012
Την περασμένη Κυριακή, η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε κατά κράτος. Την Δευτέρα που ακολούθησε άρχισε να προδιαγράφεται μια δεύτερη ήττα: η ήττα της Αντι-μνημονιακής παράταξης. Έτσι είναι. Στον καιρό της Κρίσης είναι πολύ εύκολο να έχουμε μόνο ηττημένους. Τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό στίβο. (Αυτή δεν ήταν άλλωστε η μοίρα των λαών την δεκαετία του 1930, η οποία ακολούθησε μετά το 2008 της εποχής εκείνης; Μετά το 1929; Τότε δεν ηττήθηκαν μαζί τόσο οι συντηρητικοί-μεν-φιλελεύθεροι-δε αστοί όσο και η Αριστερά;) Η ήττα της παράταξης του Μνημονίου οφείλεται σε κάτι πολύ απλό: Η λογική του Μνημονίου δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων (όσο χρηστή και αποτελεσματική να ήταν η διακυβέρνηση των δύο μνημονιακών κυβερνήσεων που είχαμε) να πετύχει τον βασικό στόχο του Μνημονίου: την αποτροπή – μέσω τεράστιων δανείων και αυστηρής λιτότητας – της πτώχευσης του δημοσίου και της περαιτέρω βύθισης της πραγματικής οικονομίας στην όλο και επιταχυνόμενη Ύφεση. (Πόσο δε μάλιστα που η εν λόγω διακυβέρνηση κάθε άλλο παρά αποτελεσματική ήταν!) Η ήττα της Αντιμνημονιακής παράταξης θα έρθει (εκτός κι αν μεσολαβήσει μια αλλαγή στάσης από τον Σύριζα) λόγω μιας άλλης εξ ίσου στυγνής πραγματικότητας: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από αυτή την Κρίση με τις δικές της δυνάμεις όσο μπορούσε το Ohio, ανεξάρτητα και αυτόνομα από την υπόλοιπη Αμερική, να βγει από την Μεγάλη Ύφεση το 1931. Σε καμία των περιπτώσεων! Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η τύχη της Ελλάδας είναι αναπόσπαστα δεμένη με εκείνη της υπόλοιπης ευρωζώνης. Όσο βαυκαλιζόμαστε ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε την πορεία μας από την Ευρώπη και, με τις δικές μας δυνάμεις, να πορευτούμε σε ένα καλύτερο αύριο, δημιουργούμε τις συνθήκες μιας συντριπτικής ήττας της ελπίδας ότι η Αντιμνημονιακή ψήφος θα βγει σε καλό.
Εδώ λοιπόν έγκειται η ουσία της υπόθεσης: Από την μία ο σεβασμός των όρων του Μνημονίου όχι μόνο δεν ενδείκνυται αλλά είναι ανέφικτος (ακόμα κι όλοι να συμφωνούσαμε σε αυτούς τους όρους – ακόμα κι οι αναρχικοί των Εξαρχείων). Από την άλλη, η εγχώρια χρηματοδότηση των αναπτυξιακών και μεταρρυθμιστικών πολιτικών που είναι προαπαιτούμενο για την ανατροπή της Κρίσης είναι αδύνατη. Άρα, τί κάνουμε; Αν έχω δίκιο, η λύση είναι μία (αν και όχι απλή): Επαναδιαπραγμάτευση εντός του ευρώ. Πως γίνεται αυτό, σας ακούω να ρωτάτε (με δίκαιη απορία), όταν η κα Μέρκελ δεν θέλει να ακούσει κουβέντα; Γιατί να μας ακούσουν; Γιατί να μας αποτείνουν καν τον λόγο; Εύλογο το ερώτημα (το οποίο ετίθετο στον κ. Σαμαρά από τον Μάιο του 2010, όταν υποσχόταν κι εκείνος την επαναδιαπραγμάτευση, χωρίς να δίνει απάντηση). Η μόνη σοβαρή απάντηση είναι ότι θα μας πάρουν στα σοβαρά μόνον αν θέσουμε την επανδιαπραγμάτευση ως προϋπόθεση για να δεχθούμε την νέα δόση από το EFSF. Από εκεί που μας φοβερίζουν ότι δεν θα μας την δώσουν, να ανακοινώσουμε ήρεμα και νωχελικά (χωρίς να προβούμε σε καμία καταγγελία) ότι επιλέγουμε να μην την πάρουμε όσο το «πρόγραμμα» παραβαίνει τους κανόνες της λογικής και επιμένει σε νέα μέτρα που θα γκρεμίσουν ότι έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική οικονομία της χώρας (π.χ. νέες μειώσεις κατώτατων μισθών και συντάξεων). Βέβαια, για να το πούμε αυτό το «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», χωρίς η ρήση μας να αποτελεί μπλόφα, είναι απαραίτητο πρώτα να έχουμε κάνει (εντός των ερχόμενων εβδομάδων) ό,τι απαιτείται ώστε το ελληνικό δημόσιο να μπορεί να «αντέξει» στο επόμενο διάστημα (π.χ. έως τον Δεκέμβριο) χωρίς δανεικά, μέσω της εξάλειψης του πρωτογενούς ελλείμματος, τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Ναι, είναι (α) με μια από-πάνω-προς-τα-κάτω συμπίεση μισθών και συντάξεων που αφήνει ανέπαφα τα χαμηλά εισοδήματα και (β) με την δυνατότητα προ-πληρωμής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με μεγάλες εκπτώσεις εκ μέρους των φορολογουμένων (αντί για την απίστευτα ανόητη πρόταση της «κινητοποίησης των καταθέσων» που φέρεται να εξήγγειλε μέλος του Σύριζα, σπέρνοντας τον πανικό στους μικρο-καταθέτες).
Στόχος τέτοιων διαπραγματευτικών κινήσεων δεν μπορεί να είναι η αυτόνομη, μαρκοπρόθεσμη ανάπτυξη της χώρας. Στόχος είναι να κρατηθεί η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα ζωντανή έως ότου η Ευρώπη, υπό την επιρροή της αλλαγής σκηνικού που επέφερε η νίκη Hollande (καθώς και η καθίζηση των Μνημονικακών κομμάτων στην Ελλάδα), αλλάξει ρώτα. Θα μου πείτε: Κι αν δεν αλλάξει; Σας απαντώ: Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην αλλάξει! Ποτέ δεν είναι, βέβαια, σίγουρο ποια θα είναι η νέα ρώτα. Όμως ένα είναι σίγουρο: η σημερινή ρώτα (που συνθλίβει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία) δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει. Το ζητούμενο είναι να επιβιώσουμε έως τότε, έως ότου το ευρωπαϊκό τοπίο αρχίσει να ξεκαθαρίζει, όσο γίνεται με λιγότερα θύματα. Αυτό είναι το ζητούμενο για την νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι το θέμα που θα ήθελα να δω τους πολιτικούς μας αρχηγούς να συζητήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο όταν θα έρθει, πολύ σύντομα, η στιγμή της υπό τον κ. Παπούλια σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Πρέπει, αντί να βγουν εκτός θέματος και να προσπαθούν να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων, να συζητήσουν ήρεμα και υπεύθυνα (α) το πως θα ετοιμαστεί η χώρα ώστε να «αντέξει» όσο η άρνησή μας να πάρουμε την επόμενη δόση πυροδοτήσει μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Διαπραγμάτευση, καθώς και (β) ποια θα είναι η δική μας, η ελληνική, τοποθέτηση στην διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης. Ποια τοποθέτηση πρέπει να επιλέξουμε στον ευρωπαϊκό πεδίο; Επιτρέψτε μου να σας πω τι θα πρότεινα ως ελληνική θέση (όσοι έχετε διαβάσει τις προτάσεις μου εδώ στο protagon δεν θα ξαφνιαστείτε): Να παρουσιάσουμε στην Ευρώπη μια πρόταση επίλυσης που να ηχεί ρεαλιστική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ισπανία που καταρρέει σήμερα, για την Ιρλανδία, για την Πορτογαλία, για την Γαλλία της οποίας η σειρά έρχεται κλπ – έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ερείσματα μεταξύ της πλειοψηφίας των ευρωπαίων που, πλέον (κι ευτυχώς) κατανοούν πως αυτό που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, πρώτον, δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας και, δεύτερον, δηλητηριάζει (καθώς επεκτείνεται σε) ολόκληρη την Ευρώπη. Βασικές αρχές αυτής της συνολικής λύσης πρέπει να είναι: (1) Να μην πληρώνει τον λογαριασμό ο γερμανός φορολογούμενος αλλά το κατά Μάαστριχτ δημόσιο χρέος να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό χρέος (από την ΕΚΤ) το οποίο θα αποπληρώνουν τα κράτη-μέλη με επιτόκια που θα εξασφαλίσει για αυτά η ΕΚΤ (2) Να σταματήσουν οι εθνικές κυβερνήσεις να ασχολούνται με τις τράπεζες οι οποίες περνούν σε ευρωπαϊκό έλεγχο (δηλαδή να τις αναλάβει ως προς την επανακεφαλαιοποίηση, έλεγχο και διοίκηση – τουλάχιστον όσες δεχθούν σημαντικά ευρωπαϊκά κεφάλαια – το EFSF) (3) Να συνεργαστεί η ΕΚΤ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (εκδίδοντας ομόλογα και η μία και η άλλη) στην εκπόνηση ενός Ευρωπαϊκού Νιου Ντηλ (επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την εξισορρόπιση της ενδοε-ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας) (4) Δέσμευση των χωρών-μελών, στον βαθμό που ισχύσουν τα πιο πάνω (και εξευρωπαϊστεί μεγάλο μέρος του χρέους, οι επενδύσεις και το τραπεζικό σύστημα), να ισοσκελίζουν μόνιμα τον προϋπολογισμό τους.
Επίλογος
Η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε λοιπόν. Ο Σύριζα ανεδείχθη στον μεγάλο κερδισμένο της περασμένης Κυριακής. Η επιτυχία αυτή σήμερα κινδυνεύει καθώς ο Σύριζα βρίσκεται εκατοστά από το να κάνει το μεγαλύτερο δώρο στους φιλο-Μνημονιακούς του αντιπάλους προσπαθώντας να κρατά ικανοποιημένους τόσο τις συνιστώσες που κρίνουν ότι η λύση θα δοθεί μέσα στο ευρώ όσο και στις συνιστώσες (και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις εκτός του Σύριζα) που προκρίνουν την έξοδο από το ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει με ποιον από τους δύο θα πάει. Και με τους δύο δεν γίνεται. Αν προσπαθήσει να πετύχει την ενότητα της Αριστεράς μη ξεκαθαρίζοντας την θέση του επ΄αυτού, ο Σύριζα να χάσει το τραίνο της ιστορίας, η Αριστερά θα καταβαραθρωθεί (άλλη μια φορά) και η χώρα θα πέσει θύμα ενός θηριώδους λάθους (το οποίο θα προστεθεί στο κτηνώδες λάθος του Μνημονίου). Μπορεί να έχω άδικο όταν φωνάζω, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ότι «λύση εκτός του ευρώ» θα φέρει μια μεταμοντέρνα δεκαετία του ’30 στην Ευρώπη και στον κόσμο. Μπορεί συνάδελφοί μου, όπως ο Λαπαβίτσας ή ο Ρουμπίνι, να έχουν δίκιο όταν λένε ότι το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται λαμπρότερο εκτός του ευρώ. Όμως, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ηγεσία του Σύριζα πρέπει να αποφασίσει ποια από τις δύο σχολές σκέψεις έχει δίκιο και ποια όχι. Μένουν ώρες, ούτε καν μέρες, για να το πράξει. Η Ιστορία μπορεί να είναι διατεθειμένη να περιμένει μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον Ιούνιο, ώστε να ξεκαθαρίσεουν τα πράγματα. Ολιγωρία όμως όσον αφορά το αν η λύση θα γίνει μέσα από ενδο-ευρωζωνική διαπραγμάτευση ή μέσα από μια «ηρωική» έξοδο, δεν θα ανεχθεί. Παράρτημα: Τα πέντε σημεία της πρότασης του Σύριζα Καθώς ο κερδισμένος των εκλογών ήταν ο Σύριζα και, δεδομένου ότι στο προηγούμενο άρθρο μου(λίγο πριν τις εκλογές) υποστήριξα την ουσιαστική στήριξη του Σύριζα, νομίζω ότι δικαιούμαι να ρίξω μια κριτική ματιά στα πέντε σημεία που προέθεσε ο κ. Τρίπρας ως ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας με τα άλλα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης. Τα παίρνω ένα-ένα, προσθέτω σύντομο σχόλιο στο καθένα και, τέλος, λαμβάνω το θάρρος να τα ξανα-γράψω όπως θα τα ήθελα:
1. Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα εκείνων για μειώσεις μισθών και συντάξεων που προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες Σχόλιο: Δεν υπήρχε κανείς λόγος να ζητηθεί από κανέναν να στείλει ακυρωτικά γράμματα στις Βρυξέλλες. Όπως το EFSF την τελευταία στιγμή ανακοινώνει ότι τελικά θα εκταμιεύσει λιγότερα χρήματα από τα συμφωνημένα (με την Αθήνα) εκ μέρους της Ελλάδας, έτσι κι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να κινηθεί κατά το δοκούν αρνούμενη να μειώσει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα που είχε συμφωνήσει με την τρόικα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόζει πολιτικές μισθών και συντάξεων ανάλογα με το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, το οποίο θα παραχθεί μέσα από μια από-πάνω-προς-τα-κάτω συμπίεση για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να βρεθεί η Συνολική Λύση στην Κρίση που η ΕΕ υποσχέθηκε από τον Μάρτιο του 2011 χωρίς να την έχει εκπονήσει. 2. Ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις Σχόλιο: Συμφωνώ απολύτως. Μόνο που θα το διατύπωνα διαφορετικά, με τρόπο που να αναδεικνύει το σημαντικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας το οποίο προκύπτει από το πολύ μεγάλο εργασιακό κόστος σε σχέση με τον μισθολογικό κόστος (λόγω μη ανταποδοτικών εισφορών) Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει μέτρα τα οποία, λανθασμένα, λαμβάνουν ως δεδομένο ότι η προσφορά εργασίας είναι αντιστρόφως ανάλογη του μισθού αλλά, παράλληλα, θα λάβει υπ’ όψη τις στρεβλώσεις που δημιουργούν οι υψηλές, και άνευ ανταποδοτικότητας στους εργαζόμενους, εισφορές. 3. Καθιέρωση της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών Σχόλιο: Προφανώς και συμφωνώ. Οι 50 βουλευτές που πήρε ως μπόνους η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές αποτελούν παραβίαση βασικών δημοκρατικών αρχών. Όμως δεν τα έθετα αυτό τον όρο σε αυτή την χρονική στιγμή. Θα ανέφερα την θέση αυτή αλλά όχι ως όρο συνεργασίας. Σήμερα, προέχουν άλλα ζητήματα.
4. Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα που έχει λάβει έως σήμερα 200 δισ. από την κυβέρνηση και άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών Σχόλιο: Η διαφωνία μου εδώ είναι κάθετη. Δημόσιος έλεγχος από ένα πτωχευμένο δημόσιο το οποίο παράλληλα θέλει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη (κάτι που, όπως έγραψα παραπάνω, έχει ελπίδες μόνο εφόσον αρνηθούμε κι άλλες δόσεις) δεν γίνεται. Τελεία και παύλα. Εκτός κι αν ο Σύριζα σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στην δραχμή και την δήμευση των καταθέσεων – κάτι που δεν θέλω καν να το σκεφτώ (γιατί αν το σκεφτώ θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για το προηγούμενο άρθρο μου). Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση ζητά από το EFSF την απ’ ευθείας επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με κεφάλαια του EFSF) και με κοινές μετοχές που θα = περάσουν στο ίδιο το EFSF, με νέες διοικήσεις να διορίζονται απ’ ευθείας από την ΕΕ, το EFSF και την ΕΒΑ (European Banking Authority) – βλ εδώ για την άποψη αυτή. 5. Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ), διερεύνηση του επαχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης Σχόλιο: Δεν σας κρύβω ότι ένιωσα βαθιά στενοχώρια όταν διάβασα αυτές τις γραμμές. Εξ αρχής είχα δηλώσει ότι καμία ΕΛΕ δεν μπορεί να απαντήσει τα ίδια της τα ερωτήματα. Τώρα μάλιστα που, μετά το Μνημίνιο 2-PSI, το χρέος έχει ουσιασιστικά μετακυλίσει στους ώμους της τρόικα, σχεδόν κανείς από τους αρχικούς μας δανειστές δεν εξακολουθεί να παραμένει δανειστής μας. Άρα, ποιος ο λόγος, πέραν του να χαιδευτούν κάποια αυτιά κάποιων συνιστωσών; Αφήστε που η «κενότητα» της πρόταση για ΕΛΕ έρχεται να επισκιάσει την σημαντική φράση «διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης» (που βέβαια δεν μου αρέσει καθόλου, καθώς μου θυμίζει την «δίκαιη και βιώσιμη λύση του… Κυπριακού»). Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση θα θέσει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ζήτημα εκπόνησης ενιαίας λύσης για την κρίση στο Ευρώ που να μην προσποιείται πως η «ελληνική κρίση», η «ιρλανδική κρίση», η «ισπανική κρίση» κλπ μπορούν να μελετηθούν, να κατανοηθούν και να επιλυθούν ως εάν να ήταν ανεξάρτητες η μία από την άλλη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μ' αυτούς συντάχθηκαν οι "εταίροι" μας... κι εμείς ΑΚΟΜΗ συναινούμε
Νεοναζί τρέχουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κίεβου
Κακοποιοί κατέλαβαν την Ουκρανία
Είμαι ήδη κουρασμένος να επαναλαμβάνω την ευρέως γνωστή απόδειξη ότι η χούντα που κατέλαβε την εξουσία, ως αποτέλεσμα του ένοπλου πραξικοπήματος, είναι Ναζί και στηρίζονται σε Γαλικίας μισθοφόρους ως η ραχοκοκαλιά των τιμωρητικών ταγμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μισθοφοροι, μεταφερομενοι στο Μαϊντάν κατά της ολιγαρχίας, της διαφθοράς και άλλων ελκων της Ουκρανίας, που παλεύει κάτω από την ηγεσία όλων αυτών των δισεκατομμυριούχων και ολιγαρχων, και pravoseki (το Δικαίωμα Τομέα) τρώνε από το χέρι του Beni Kolomoisky στο Dnepropetrovsk. Αυτός είναι ο λόγος που εχθρός μας δεν είναι ο λαός της Ουκρανίας, αλλά οι Ναζί οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία, που πρώτα καλλιεργήθηκαν στη Γαλικία, πολλαπλασιάζονται σε όλη την Ουκρανία πάνω από 23 χρόνια και τώρα περνάνε για ουκρανικός εθνικισμός. Παρά το γεγονός ότι το είδωλό τους Bandera (επίσης τον αποκαλούνε ουκρανό εθνικιστή) μισούσε και σκότωσε πάνω από όλα τους πόλους και ... τους Ουκρανούς, οι οποίοι ήρθαν μετά τον πόλεμο από την Ανατολική Ουκρανία ως δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστές. Σήμερα κάνουν το ίδιο πράγμα. Αν και δεν αγγίζουν τους πόλους, φοβούνται τους ιδιοκτήτες. [Επειδή υπάρχουν μερικά αριστεροί - KR] Και αυτή η φωτογραφία δείχνει ότι η κυβέρνηση ανέχεται τους Ναζί όχι μόνο στα ποινικά τάγματα τους, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί σε UAF (για ενίσχυση), αλλά στα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία είναι επίσης αναξιόπιστα και δεν είναι αξιόπιστα από την Χούντα. Μετά το διορισμό του αναπληρωτή διοικητή του τιμωρητικού συντάγματος "Αζοφ" Vadim Trojan στη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του Τμήματος Εσωτερικών στην περιοχή Κίεβο, αποφασισμένοι φασίστες με τατουάζ και σβάστικα εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο στο Περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα. Στη φωτογραφία είναι στην αίθουσα διαλέξεων του περιφερειακού Π.Δ. Κίεβο. Η εικόνα αυτή δημοσιεύτηκε από ένα γνωστό ναζιστή και σχιζοφρενή Artem Bonov στη σελίδα του VKontakte, μαζί με ένα βίντεο, όπου οι συναθροισμένοι τιμωρητικοί Ναζί φτιάχνανε Πατριωτικά ποιήματα. Σύνταγμα "Αζοφ" δεν έχει διακριθεί στη μάχη, αλλά έγινε διάσημο για την ανομία στα κατεχόμενα εδάφη του Donbass, κυρίως στη Μαριούπολη. Τώρα προετοιμάζονται για την προστασία της τάξης στην περιοχή του Κιέβου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ!
Αύριο Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιείται συγκέντρωση στον σταθμό Ακρόπολη του μετρό και πορεία προς την ισπανική πρεσβεία. Ως εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους οχτώ ισπανούς αντιφασίστες που συμμετείχαν ως διεθνιστές αντιφασίστες στην Αντίσταση κατά των νεοφασιστών της Ουκρανίας και διώκονται από το ισπανικό κράτος. Πολλοί και πολλές από εμάς έχουμε πει τόσα και τόσα για τον ισπανικό εμφύλιο και τις Διεθνείς Ταξιαρχίες. Και για τον Τσε Γκεβάρα που αγωνιζόταν σε χώρες άλλες από τη δική του. Αύριο θα είμαστε εκεί! Ως αντιφασίστες διεθνιστές!