Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Παρασκευη 10 Απριλιου 2015


Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει: Γαλλική επιχείρηση υδροδότησης ζητά 405 εκατ. δολάρια από την Αργεντινή
Το ICSID, που ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα, αποφασισε όπως ηταν φυσικο υπέρ της Suez environement, στη διαμάχη της αδελφης του εταιρίας με την Αργεντινή που εθνικοποίησε το νερό το 2006 σπάζοντας το συμβόλαιο ιδιωτικοποίησης του δικτύου ύδρευσης
Απρίλιος 10 2015 08:44
Πρόστιμο 405 εκατ. δολαρίων ζητά η εταιρία γαλλικών συμφερόντων Suez Environment να καταβληθει από την Αργεντινή, μετά την ακυρωση της συμφωνίας της τελευταίας αναφορικά με τη διαχείριση του νερού στην πόλη του Μπουένος Άιρες. Η γαλλική επιχείρηση κολοσσός είχε αναπτύξει δραστηριότητες στην λατινική χώρα από το 1993, εξαγορασε τον προεδρο της Αργεντινης Μενεμ, και εξαγορασε τη διαχείριση της υδροδότησης της αργεντίνικης πρωτεύουσας. "Πρόκειται για την αναγνώριση από την αδελφη εταιρεια του δικαιώματος της εταιρίας και της εργασίας που έχει επιτελεστεί από την ομάδα της για να προσφέρουν νερό σε 8 εκατομμύρια κατοίκους του Μπουένος Άιρες" σημειώνει η εταιρία που χαιρετίζει την απόφαση του παραρτηματος της Παγκοσμιας Τραπεζας του ICSID Διεθνούς Κέντρου για τη διευθέτηση διαφορών σχετικών με επενδύσεις. Μετά τις αναταραχές που έφεραν αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της Αργεντινής, η νέα κυβέρνηση διέκοψε μονομερώς το συμβόλαιο με την εταιρία και αποφάσισε να δημιουργήσει στη θέση της μια νέα εταιρία υπό τον έλεγχο του κράτους κατά 90%. Όπως είχε πει τότε το Μπουένος Άιρες, η γαλλική εταιρία δεν σεβάστηκε τους όρους του συμβολαίου, ειδικά στο επίπεδο των επενδύσεων και της ποιότητας του πόσιμου νερού. To ICSID που βρίσκεται υπό τη σκέπη της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε αναγνωρίσει από το 2010 φυσικα την ευθύνη της Αργεντινής στο ζήτημα, χωρίς όμως να έχει ορίσει το ύψος του ποσού αποζημίωσης προς την εταιρία. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ είχε χαρακτηρίσει τότε την υπόθεση "μείζονος σημασίας" το 2005, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Παρίσι του τότε πρόεδρου της Αργεντινής Νέστορ Κίρχνερ.
Μια υπόθεση με έντονο παρασκήνιο
Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Αργεντινή διήρκησε πολλά χρόνια και παρά τους πανηγυρισμούς της γαλλικής εταιρίας, φαίνεται πως η επικυριαρχία της επί ενός τόσο ζωτικού αγαθού στην Αργεντινή αποτέλεσε μέσο πίεσης και εκβιασμών κατά της κυβέρνησης. Η εταιρία επέβαλε από την αρχή της λειτουργίας της κόμιστρο 800 δολαρίων για τη σύνδεση ενός νοικοκυριού με το δίκτυο ύδρευσης, με τον τότε πρόεδρο Κάρλος Μένεμ να μειώνει το ποσό στα 200 δολάρια, επιβάλλοντας όμως επιπλέον φόρο για να καλύψει το υπόλοιπο ποσό υπέρ της εταιρίας. Παράλληλα, η εταιρία καθυστερούσε να παραδώσει τα έργα για τα οποία είχε δεσμευθεί, αφού το 1997 είχε κατασκευάσει μόλις το 1/3 του δικτύου που είχε συμφωνηθεί, ενώ είχε επενδύσει μόλις 9.4 εκατ. δολάρια έναντι 48.9 που είχε υποσχεθεί. Από το 2000 το φως της δημοσιότητας είδαν δεκάδες διαμαρτυρίες για αυξήσεις στις τιμές του νερού, σε μια χώρα που βυθιζόταν στην οικονομική κρίση. Παράλληλα, με την κατάρρευση της χώρας το 2001, οι υπεύθυνοι της εταιρίας φρόντισαν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση απειλώντας με επιπλέον αυξήσεις 42%. Όταν η κυβέρνηση δήλωσε αδύναμη να ανταποκριθεί στα αιτήματα της εταιρίας, εκείνη απείλησε να οδηγήσει το θέμα στο ICSID. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το Κέντρο διευθέτησης διαφωνιών ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία με τη σειρά της έχει στην κατοχή της το 5% της Suez Environment. Προκαλεί ερωτηματικά λοιπόν πως ένας οργανισμός που έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα από την υπόθεση, μπορεί να κρίνει και να επιβάλλει πρόστιμο σε μια χώρα υπέρ μιας εταιρίας από την οποία έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Την ανάγκη να επικρατήσει η ισότητα και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. "Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες, δεν υπάρχει ανάγκη για την ηγεμονία των ΗΠΑ ή την κυριαρχία της Γερμανίας", δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο Sputnik στον απόηχο της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα. «Ισότητα και αμοιβαία επωφελής συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προς όφελος όλων των λαών για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, για το μέλλον. Τώρα δεν υπάρχει ισότητα με το να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως μια αποικία νέου τύπου. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο» δηλώνει. Ο κ. Λαφαζάνης στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη «μιας τελείως διαφορετικής αντιμετώπισης». «Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κρίση, να μην πιέζεται σε μέτρα λιτότητας και μέτρα που οδηγούν στην οικονομική ύφεση, τον εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτει ο υπουργός. Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εγκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη «χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου» όπου η Ρωσία θα πάρει τη θέση που της αξίζει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ: ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΟΥΤΙ
Θέσεις των ανταρτών Χούτι στη νότια Υεμένη υπέστησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή «τα πιο σφοδρά» αεροπορικά πλήγματα του αποικιοκρατικού συνασπισμού των σειχιδων υπό τη Σαουδική Αραβία από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με κατοίκους και τοπικούς αξιωματούχους. «Στο Άντεν οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ήταν οι πιο σφοδροί από την έναρξη της επιχείρησης "Αποφασιστική Καταιγίδα"», δήλωσε ένας κάτοικος ενός βόρειου προαστίου της πόλης αυτής. Οι βομβαρδισμοί διήρκησαν για μεγάλο μέρος της νύχτας, σύμφωνα με άλλους κατοίκους, και είχαν στόχο κυρίως το κτίριο της νομαρχίας της Νταρ Σάαντ στη βόρεια είσοδο του Άντεν. Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη στο κτίριο ενισχύσεων των Χούτι και στρατιωτικών πιστών στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Και άλλες θέσεις των σιιτών ανταρτών επλήγησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από αεροπλάνα του αποικιοκρατικου συνασπισμού, κυρίως στην περιοχή γύρω από το στάδιο που βρίσκεται στο κέντρο του Άντεν αλλά και σημεία ελέγχου των Χούτι. Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος απολογισμός θυμάτων από τους βομβαρδισμούς. Στο Άτεκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σάμπουα ανατολικά του Άντεν, το οποίο κατέλαβαν χθες Πέμπτη στρατιώτες πιστοί στον Σάλεχ, οι επιδρομές ήταν επίσης «ιδιαίτερα σφοδρές», σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Μια βάση πυραύλων κοντά στην πόλη ήταν στόχος, καθώς και μια αποθήκη όπλων στη στρατιωτική βάση Μόρα, δυτικά του Άτεκ, διευκρίνισε ο ίδιος. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στα περίχωρα της πόλης Λαχζ, βόρεια του Άντεν. Στο μεταξύ το κοινοβούλιο του Πακιστάν υιοθέτησε σήμερα μια απόφαση σχετικά με την κρίση στην Υεμένη, με την οποία ζητεί από τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά, ενώ επισημαίνει ότι το Ισλαμαμπάντ θα διατηρήσει την ουδετερότητά του. Η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει από το Πακιστάν, όπου πλειοψηφούν οι σουνίτες, να συμμετάσχει στον συνασπισμό και είχε ζητήσει πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και στρατεύματα. Όμως αρκετοί Πακιστανοί βουλευτές είχαν ταχθεί κατά της συμμετοχής της χώρας τους στον αραβικό συνασπισμό εναντίον των Χούτι. «Το κοινοβούλιο του Πακιστάν εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την επιδείνωση της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Υεμένη και τις επιπτώσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει η απόφαση. «(Το κοινοβούλιο) επιθυμεί το Πακιστάν να διατηρήσει την ουδετερότητά του στην κρίση στην Υεμένη ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει έναν διπλωματικό ρόλο για τον τερματισμό της. Εκφράζει την απερίφραστη υποστήριξή του στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέρες που είναι, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτή η φωτογραφία…
Πρόκειται για ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού. Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, οτουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.
Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου. Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού. Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτεύχθη με το παραπάνω ο στόχος των 10 εκ. υπογραφών κατά του διατάγματος Ομπάμα για τη Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα χθες επιβεβαιώθηκαν 13.500.000 υπογραφές περίπου. Από αυτές 3 εκ. από την Κούβα.
Nicolas Maduro λαμβάνει περισσότερο από 10 εκατομμύρια υπογραφές και Evo Morales ενώνει την εκστρατεία
Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια υπογραφές στη Βενεζουέλα δείχνει ότι έχει μια χώρα γεμάτη αξιοπρέπεια
10 εκατομμύρια 480 χιλιάδες υπογραφές που έχουν συλλεχθεί στη Βενεζουέλα για να απαιτήσει από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, την κατάργηση του εκτελεστικού διατάγματος που θεωρεί τη χώρα «απειλή ασυνήθιστη και εξαιρετική» για την ασφάλεια του έθνους τους, δείχνουν ότι ο λαός της Βενεζουέλας είναι γεμάτος αξιοπρέπεια και δεν θα την παραδώσει ποτέ δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης (AN), Diosdado Cabello. «Είμαστε ένα μικρό κράτος, αλλά γεμάτο αξιοπρέπεια, μια χώρα πατρίδα-φορτωμένη, μια χωρα που δεν δίνει ούτε θα παραδοθεί ποτέ,» ειπε ο εν λόγω από το εθνικό Πάνθεον, όπου άρχισε η κινητοποίηση στο παλάτι Miraflores στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Nicolas Maduro, υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία για τις επιχειρήσεις Γεωργιάδη
Ο Σύλλογος υπάλληλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει τις «συνθήκες μεσαίωνα» στην επιχείρηση του βουλευτή της ΝΔ και του αδερφού του και διερωτάται αν θα επέμβει η δικαιοσύνη “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ(σε εργαζόμενο που απολύθηκε παράνομα και έχει στα χέρια του άμεσα εκτελεστή απόφαση του δικαστηρίου) Μια απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) με αρ. 3764/2014 έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών. Απέδειξε, πως η κρίση δεν κάνει διαχωρισμούς και χτυπάει ακόμη και τους «πιο φανατικούς υποστηρικτές των μνημονίων». Βλέποντας την απόφαση δεν μπορεί κανείς παρά να νοιώσει απέραντη θλίψη για το πώς «άνθρωποι του πνεύματος, σκαπανείς του αρχαιοελληνικού πολιτισμού» αναγκάζονται να πρωταγωνιστούν σε καταστάσεις που μόνο ο Αριστοφάνης θα μπορούσε να επινοήσει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1) Με την απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που είχε κάνει το σωματείο μας πριν δύο χρόνια για την κατάσταση που επικρατούσε στις επιχειρήσεις των Αφων Γεωργιάδη. Ότι δηλαδή οι εργοδότες με το «έτσι θέλω», χωρίς καν την ύπαρξη ατομικών συμβάσεων, μείωσαν τους μισθούς κατά 50%. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαζαν τους εργαζόμενους να υπογράφουν αποδείξεις πληρωμής που φαίνονταν ότι εισπράττουν κανονικά τους μισθούς τους.
Ερώτηση: θα κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός εναντίον τους για φοροδιαφυγή; 2) Ο εργοδότης, για να απαλλαγεί από τον εργαζόμενο μετά από ατύχημα που του συνέβη και να μην του δώσει τη νόμιμη αποζημίωση, χρησιμοποίησε τη γνωστή πατέντα που έχουν πολλοί εργοδότες της «οικειοθελούς αποχώρησης». Δηλαδή πηγαίνει ο εργοδότης ένα χαρτί στον Ο.Α.Ε.Δ. χωρίς την υπογραφή του εργαζόμενουκαι δηλώνει ότι ο εργαζόμενος αποχώρησε μόνος του από τη δουλειά. Μετά από αυτό, ο εργαζόμενος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Η μόνη διέξοδος που έχει, είναι τα δικαστήρια για μια απόφαση μετά από ένα δύο χρόνια.
Ερώτηση: θα καταργηθεί το αίσχος των «οικειοθελών αποχωρήσεων» και το νομικό καθεστώς που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους εργοδότες; 3) Το δικαστήριο έκρινε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς το ποσό των 10.000 ευρώ. Η απόφαση έχει βγει από τον Δεκέμβρη του 2014. Ο εργοδότης όμως αρνείται να τα δώσει. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν απτόητοι τις δραστηριότητες τους σα να μην συμβαίνει τίποτα. Ο εργαζόμενος, αν δεν έχει τα χρήματα να προχωρήσει στην κατάσχεση, τι πρέπει να κάνει; Να πεθάνει στην ψάθα;
Ερώτηση: θα μπούνε επιτέλους ασφαλιστικές δικλείδες ώστε οι αποφάσεις των δικαστηρίων που βγαίνουν υπέρ των εργαζομένων να γίνονται εκτελεστές στρεφόμενες ενάντια στην προσωπική περιουσία του εργοδότη; Το δικαστήριο καταδίκασε τον Λεωνίδα Γεωργιάδη, αφού η εταιρεία που φαινόταν ότι δουλεύει ο εργαζόμενος, ήταν στο όνομα του και απήλλαξε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Όλοι βέβαια -και όχι μόνο στο χώρο του βιβλίου- ξέρουμε ότι τα δύο αδέλφια έχουν από κοινού τις εταιρείες (δεν έχουν μία). Θυμόμαστε από την αντιπαράθεση που είχαμε την προηγούμενη φορά που καταπατούσαν τα εργατικά δικαιώματα στο βιβλιοπωλείο τους, ότι ήταν στο όνομα της πρώην συζύγου του Αδώνιδος και της συζύγου του Λεωνίδα. Στην ίδια την απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται ως διεύθυνση και των δύο η έδρα των επιχειρήσεων τους στον Κολωνό. Είναι το γνωστό κόλπο, να σπάει η δραστηριότητα σε διάφορες εταιρείες για να ξεφεύγουν από την εφορία. Δεν υποστηρίζουν την «ελεύθερη αγορά» χωρίς λόγο οι άνθρωποι.
Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Οι αφοι Γεωργιάδη όσο και αν κρύβονται στον «γυάλινο κόσμο» των καναλιών αλλά και κάθε εργοδότης που θα χτυπά τα εργατικά δικαιώματα θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοπρολαγνική απάντηση στον Πέτρο Τατσόπουλο
Δώστε προσοχή σε κάτι πολύ βασικό. Μην κάνετε το λάθος και συγχέετε τις κουράδες με τα ανώνυμα σκατά που έχουν κατακλύσει τα social media. Οι κουράδες έχουν συγκεκριμένα χρώματα, σχήματα, εκφραστές και αποδέκτες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το λεγόμενο Μέτωπο της Κοινής Λογικής (ΜΚΛ). Ξέρετε, νεοφιλελέδες, ποταμίσιοι, πασοκοβενιζέλοι, κρυφοσαμαρικοί κι άλλοι τέτοιοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παραγωγού κουράδων, που έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του κοπρολαγνικό κοινό, είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί με το Ποτάμι, είχε πει ότι θα αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων αλλά το μόνο που έχει καταφέρει ως τώρα είναι να γράφει ανυπέρβλητες κουράδες στο facebook. Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι βαθιά πληγωμένος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ τον έδιωξε με τις κλωτσιές και κουβαλάει μέσα του τόνους σκατών, τα οποία αποβάλλει σταδιακά με τη μορφή κακοσχηματισμένων κουράδων. Το μυστικό του Πέτρου Τατσόπουλου είναι ότι το βαρέλι με τα σκατά που κουβαλάει δεν έχει πάτο, οπότε δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να τροφοδοτεί τους κοπρολάγνους του ΜΚΛ με κουράδες κι αυτοί με τη σειρά τους, σαν πρόθυμοι βόθροι που είναι, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να τις ρουφάνε και να τις τρίβουν στη μάπα μας. Αφορμή για το τελευταίο κοπρολαγνικό κρεσέντο του Πέτρου Τατσόπουλου στάθηκε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από τη Ρωσία που είπε ότι ο Κόκκινος Στρατός έδωσε τη ζωή του για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός.
Η κουράδα που ανάρτησε ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει ως εξής: “Αλέξη μου, μερικά πρόχειρα μαθήματα Ιστορίας, έτσι στα πεταχτά, γιατί αν είναι να μάθεις Ιστορία από τον μέντορά σου τον Φλαμπουράρη, που έβγαλε τις προάλλες τους Πολωνούς συμμάχους με τους Ναζιστές, πρόκοψες -και, αλίμονο, τώρα πια, θα προκόψουμε κι εμείς μαζί σου. ΄Εγραψες σήμερα ότι κατέθεσες στεφάνι στο Κρεμλίνο “για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός”. Μάλιστα. ΄Ακου αγόρι μου, μεγάλο παιδί είσαι πια, σαραντάρισες, έγινες πρωθυπουργός, τέτοιες μαλακίες δεν γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις παίρνουν και τα διεθνή πρακτορεία και μας βγάζουν βούκινο σε όλο τον πλανήτη. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα σαλάτα μέσα στο κεφάλι σου. Ο σοβιετικός στρατός πολέμησε το Ναζισμό -και μάλιστα όχι από την αρχή, όχι από το 1939, τουναντίον, το 1939, μήνα Σεπτέμβριο, τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ και μοίρασαν σε δυο φέτες την Πολωνία του Φλαμπουράρη. Πολέμησε το Ναζισμό από το 1941, μήνα Ιούνιο -αυτό, δεν μπορεί, σίγουρα το έχεις ακουστά. Ο σοβιετικός στρατός έχυσε ποταμούς αίματος εναντίον του Ναζισμού. ΄Οχι όμως -πρόσεχε, στο σημείο αυτό, συγκεντρώσου- εναντίον του Ολοκληρωτισμού. Ο σοβιετικός στρατός ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τον Ολοκληρωτισμό. Υπηρετούσε το σταλινικό καθεστώς, ένα από τα πιο αδυσώπητα ολοκληρωτικά καθεστώτα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Είπαμε. Δεν είσαι κανένας φλούφλης γυμνασιόπαις πλέον να κάνεις κοπάνες από το μάθημα. Είσαι ο πρωθυπουργός. Και μας εκθέτεις, ρε φίλε. Μας εκθέτεις ανεπανόρθωτα. Με την αγάπη μου.”
Επειδή λοιπόν βρέθηκαν ήδη κοντά στα 1650 άτομα που έκαναν like στην κοπρολαγνική ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου κι άλλα 380 που την κοινοποίησαν, σκέφτηκα να γράψω κι εγώ μια κοπρολαγνική απάντηση για να δούμε ποιος παράγει τις καλύτερες κουράδες. To Skouliki Tom ή ο Πέτρος Τατσόπουλος; Πάμε λοιπόν:
Πέτρο μου, μερικά πρόχειρα μαθήματα Ιστορίας, έτσι στα πεταχτά, γιατί αν είναι να δίνεις μαθήματα Ιστορίας στον Πρωθυπουργό, πρέπει πρώτα να την έχεις διαβάσει. Καταρχάς, ο Φλαμπουράρης παραδέχτηκε τη μπαρούφα που πέταξε και ζήτησε συγγνώμη. Πριν γράψεις παπαριές, κάνε μια μικρή έρευνα γιατί γίνεσαι κι άλλο ρόμπα. Έγραψες ότι ο σοβιετικός στρατός τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ το Σεπτέμβριο του 1939 και μοίρασε μαζί της την Πολωνία σε δύο φέτες. Προφανώς, αναφέρεσαι στο Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Έχεις δίκιο. Όχι απλώς μοίρασε την Πολωνία αλλά μετά από δύο μήνες μπούκαρε και στη Φινλανδία, αφού το Σύμφωνο προέβλεπε ότι οι Βαλτικές Χώρες – εκτός από τη Λιθουανία – και η Φινλανδία θα άνηκαν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής. Έγραψες επίσης ότι ο σοβιετικός στρατός υπηρετούσε τον Ολοκληρωτισμό. Άκου αγόρι μου, κοντεύεις να γίνει κωλόγερος, εξηνταρίζεις σιγά σιγά, τέτοιες μαλακίες δε γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις αναπαράγει το κοπρολαγνικό Μέτωπο της Κοινής Λογικής και μετά ερχόμαστε εμείς και σας βγάζουμε βούκινο στο διαδίκτυο. Δε γίνεται το κεφάλι σου να έχει μέσα μόνο σκατά. Μάθε λοιπόν ότι ακόμα κι αυτή η μοιρασιά που λέγεται ότι υπογράφτηκε αμφισβητείται, αφού το ακριβές περιεχόμενο του Συμφώνου δεν είναι καθολικά αποδεκτό και δεν τεκμηριώνεται από τα πρακτικά της συνάντησης. Αλλά ας πούμε ότι τα πράγματα έγιναν έτσι. Ξέρεις τί είναι καθολικά αποδεκτά; Όχι ε; Δεν πειράζει, θα σου πω εγώ. Είναι καθολικά αποδεκτό λοιπόν -πρόσεχε, στο σημείο αυτό, συγκεντρώσου- ότι χωρίς το Σύμφωνο Μη Επίθεσης οι Σοβιετικοί δε θα κέρδιζαν τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονταν ώστε να εξοπλιστούν, να προετοιμάσουν τον Κόκκινο Στρατό και την οικονομία τους και να απομακρύνουν τον πληθυσμό από τα σύνορα προς τα ενδότερα της χώρας, για να αποκρούσουν στη συνέχεια την επίθεση των Ναζί, μια επίθεση που την περίμεναν μέχρι και οι βράχοι της στέπας – αυτό, δε μπορεί, σίγουρα το έχεις ακουστά. Επειδή όμως μου φαίνεσαι εντελώς ανιστόρητος, μάλλον δεν το έχεις. Έτσι, ο Κόκκινος Στρατός, Πέτρο μου, δεν υπηρέτησε κανένα καθεστώς και κανέναν Ολοκληρωτισμό. Αντιθέτως, θυσίασε 10 εκατομμύρια στρατιώτες και 20 εκατομμύρια πολίτες για να νικήσει τον Ναζισμό και στη συνέχεια να απελευθερώσει κι όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Είπαμε. Είσαι ένας πουθενάς αλλά μην πας να βγάλεις και τους Έλληνες, που πολέμησαν τους Ιταλούς στα βουνά της Αλβανίας, υπηρέτες του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μεταξά. Έχει και η μαλακία τα όριά της. Κατά τα άλλα συνέχισε να γράφεις τις κουράδες σου. Και δε μας εκθέτεις, ρε φίλε. Δεν εκθέτεις κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό σου και το κοπρολαγνικό ΜΚΛ που σε αναπαράγει. Δεν είσαι άξιος αναφοράς. Είσαι ένας τελειωμένος αντικομμουνιστής. Ένα πολιτικό τίποτα. Με την αγάπη μου. Άι στο διάολο, λέρωσα το πληκτρολόγιό μου πάλι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ν.Δ εξοργίζεται με την κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι "απελευθερώνει" τον Σάββα Ξηρό (που είναι 13 χρόνια στη φυλακή με 98% αναπηρία). Αναρωτιέται κανείς όμως εύλογα γιατί δεν είχε εξοργιστεί και με τον δολοφόνο του 15χρονου Καλτεζά ο οποίος όχι μόνο αθωώθηκε, αλλά βραβεύτηκε και από την πολιτεία. Μήπως θεωρούν ότι οι ζωές κάποιων αξίζουν περισσότερο από τις ζωές κάποιων άλλων;
Τα δύο μέτρα της βίας
Ο δολοφόνος του 15χρονου Καλτεζά όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, αλλά βραβεύτηκε κιόλας. Μια ξεχασμένη, αλλά αποκαλυπτική ιστορία Όλοι αυτοί που τάχα «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» εξαιρούν πάντα τη βία που προέρχεται από τη δική τους πλευρά. Τη βία της εξουσίας. Οι δολοφόνοι αυτής της πλευράς, όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλά ενίοτε παρασημοφορούνται και βραβεύονται. Όσο για τα θύματα, είναι ξεχασμένα στη λήθη. Γιατί, πόσες φορές ακούσαμε τη Ντόρα Μπακογιάννη στα ΜΜΕ να μνημονεύει τον Αξαρλιάν και πόσες (καμία) τον Μιχάλη Καλτεζά; Ο φόνος του ανήλικου μαθητή από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα με σφαίρα στο κεφάλι, το 1985 κατά τη διάρκεια πορείας για το Πολυτεχνείο , είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ξεμπροστιάζει όλους αυτούς που δήθεν καταδικάζουν τη βία και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Μελίστας, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή, αθωώθηκε τελικά στο Εφετείο. Αλλά η συνέχεια είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική, αφού 17 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά, η Ελληνική Αστυνομία τού απένειμε και μετάλλιο ευδόκιμης υπηρεσίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας, Νάντιας Βασιλειάδου, το 2002 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ/31/8.2.2002 υπουργική απόφαση υπογεγραμμένη από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με την οποία απονέμονταν μετάλλια ευδόκιμης αστυνομικής υπηρεσίας σε πλήθος ανθυπαστυνόμων, αρχιφυλάκων και αστυφυλάκων μεταξύ των οποίων και ο Αθ. Μελίστας, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί. Ο άδικος χαμός του Καλτεζά δεν στάθηκε αρκετός να τον εξαιρέσει από την απονομή των μεταλλίων της Αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι αυτά θεωρούνται είδος ηθικής αμοιβής. Στο προεδρικό διάταγμα 622/85 όπου περιγράφεται η έννοιά της για το προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υπογραμμίζεται: «Η ηθική αμοιβή απονέμεται με μέτρο και στους πραγματικά άξιους για την τιμητική αυτή διάκριση»... Θυμίζουμε ότι στις 17 Νοεμβρίου 1985 μετά το τέλος της πορείας ο 27χρονος τότε Μελίστας βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του σε μια σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ. Μια ομάδα νεαρών πλησίασε, πέταξε μια μολότοφ και έφυγε προς τα Εξάρχεια. Ο Μελίστας, «εκτός εαυτού» όπως τον είχαν περιγράψει συνάδελφοί του, πυροβόλησε πισώπλατα τον έφηβο Καλτεζά. Η σφαίρα του τον πέτυχε στο πίσω μέρος του κρανίου». Όχι, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο γνωστός θίασος δεν καταδίκασαν ποτέ τον δολοφόνο του 15χρονου μαθητή, ούτε ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του, ούτε εξοργίστηκαν που αθωώθηκε και βραβεύθηκε και από πάνω. Αλλά ούτε και για τη μάνα του δολοφονημένου τους περίσσεψε καθόλου συμπόνια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κριστίν Λαγκάρντ: “Εισέπραξα τα χρήματά μου”... Ολόκληρη η επιτυχία πιστώνεται στην κυρία Παναρίτη και τον συνεργάτη της Γιάνη (με 1 Ν)... Με την ΑΠΟΛΥΤΗ πολιτική ευθύνη του συντρόφου Δραγασάκη...
“Εισέπραξα τα χρήματά μου”, δήλωσε εκφράζοντας την ευχαρίστησή της η Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσινγκτον. Λίγο νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έδωσε στην Τράπεζα της Ελλάδας εντολή να μεταφέρει στο ΔΝΤ ένα ποσό ύψους 459 εκατ. ευρώ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κικίλιας : «Εγώ πιστεύω στην αριστερά της ηθικής !» Γι΄αυτό είμαι στη δεξιά της διαπλοκής
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεσπαθώσανε τα φασιστοειδή
Ξεσπαθώσανε τα φασιστοειδή, με αφορμή τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Και με μια εμετική αντιΚΚΕ ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, επιτίθενται και στον Μ. Θεοδωράκη επειδή θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων της. Το ενδιαφέρον πάντως με τα φασιστοειδή είναι η εξής αναφορά που περιέχεται στο κείμενό τους. Λένε: «Ο Μ. Θεοδωράκης δε θα προσθέσει οτιδήποτε το νέο στην υπόθεση, παρά θα αναμασήσει τις φαιδρότητες των υπόλοιπων πολιτικών προσώπων που έχουν ήδη καταθέσει και συνοψίζονται στις φράσεις "είδα στα κανάλια...", "άκουσα...", "μου είπαν...", "διάβασα στις εφημερίδες..."». Μόνο που τις εγκληματικές τους ενέργειες τις έχουν βιώσει διαχρονικά μετανάστες, εργαζόμενοι και άλλοι πολίτες. Σχετικά με τις αναφορές τους στον Λένιν, έχουν απόλυτο δίκιο να τους πιάνει σύγκρυο ακόμα κι έτσι...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα ακόμα βήμα έκανε σήμερα η Ουκρανία στην – μέχρι στιγμής ιδιαίτερα επιτυχημένη – ευθυγράμμισή της με τις «ευρωπαϊκές αξίες», ψηφίζοντας νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την προπαγάνδα και τα σύμβολα του ναζισμού και του κομμουνισμού, εξισώνοντας «τα εγκληματικά αυτά ολοκληρωτικά καθεστώτα». Λίγο νωρίτερα το κοινοβούλιο είχε βέβαια φροντίσει να ανακηρύξει τον Μπαντέρα, συνεργάτη των ναζί κατά τον Β’ ΠΠ, και το στρατό του σε «μαχητές υπέρ της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δηλώσει πρόσφατα ότι οι μαρτυρίες των μέσων ενημέρωσης (βλ. πχ εδώ) για χρήση ναζιστικών συμβόλων από τα διάφορα φασιστικά εθελοντικά τάγματα είναι ψευδείς.
Aπαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας από την ουκρανική Βουλή – σχόλιο της Μποροτμπά
Posted on 09/04/2015 by https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/04/09/a%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF/
Αντί άλλου σχολίου αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένη τη σχετική δήλωση της Μποροτμπά. «Η σημερινή απόφαση της ουκρανικής Βουλής να απαγορεύσει την κομμουνιστική ιδεολογία αποτελεί ένα λογικό και αναπόφευκτο αποτέλεσμα της νίκης του Euromaidan, όπως ακριβώς και ο εμφύλιος πόλεμος, οι δρακόντειες αυξήσεις των τιμολογίων και η εξάλειψη των κοινωνικών παροχών μαζί με τα απομεινάρια της δωρεάν εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης. Ο αντικομμουνισμός ανακηρύχθηκε σε μία από τις τρεις συνιστώσες της ιδεολογίας του κινήματος αυτού της ουκρανικής αστικής τάξης, μαζί με τον επιθετικό εθνικισμό και το νεοφιλελεύθερο φονταμενταλισμό της αγοράς. Η ουκρανική χούντα απλώς εφαρμόζει αυτά που υποσχέθηκε ένα χρόνο πριν στο Μαϊντάν, όπου ο αντικομμουνισμός και η απαίτηση να τιμωρηθεί η Αριστερά δεν ήταν μόνο ο κανόνας, αλλά μάλλον ο ενδυματολογικός κώδικας. Αυτό πέρασε απαρατήρητο μόνο από εκείνους που δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα εξαιτίας της πολιτικής μυωπίας τους, της δειλίας, του κομφορμισμού ή της καιροσκοπικής επιδίωξης για βραχυπρόθεσμα κέρδη. Φυσικά, όταν επιβάλλονται οι πιο συνεπείς, φιλόδοξες και σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές στην ιστορία της Ουκρανίας, το ακροδεξιό καθεστώς προσπαθεί μέσω της πολιτικής της καταστολής και της λογοκρισίας να προστατεύσει τον εαυτό του από τη μοναδική ιδεολογία που μπορεί αντικειμενικά να καθοδηγήσει την αντίσταση στις προσταγές του. Ως εκ τούτου, το καθήκον μας είναι να καταβάλλουμε διπλή προσπάθεια για να προωθήσουμε την κομμουνιστική ιδεολογία στην Ουκρανία.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα μέλι γάλα
12/5/2014
Με πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να αποδεχθείτε τη θεωρία των δυο άκρων, ταυτίζοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό και δίνοντας ένα ψευδοεπιστημονικό επίχρισμα, σε μια θέση η οποία δεν στηρίζεται από την ιστοριογραφία; Η τιμή στην «πιάτσα» των Ευρωπαίων ιστορικών πάντως, όπως μας εξηγούσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Μαργαρίτης, ξεκινά από τα 100.000 ευρώ. Τόσα μπορεί να αναμένει ένας επιστήμονας από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα αν πουλήσει την ψυχή του στο διάολο, όχι για τη γνώση, όπως θα έκανε ο Φάουστ, αλλά για την καταστροφή της γνώσης. Όπως είχε αποκαλύψει άλλωστε παλαιότερα και το ΚΚΕ, με το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» η ΕΕ χρηματοδοτεί με 229 εκατομμύρια ευρώ έρευνες που ως στόχο έχουν μεταξύ άλλων «να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από τα καθεστώτα του ναζισμού και του σταλινισμού». Οι επιπτώσεις από μια τέτοια πολιτική, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετές δεκαετίες, μόλις τώρα γίνονται αντιληπτές. Στην Ουκρανία, μετά την πορτοκαλί επανάσταση του 2004, οι εκδιοχθέντες συνεργάτες των Γερμανών στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατάφεραν να επανεισάγουν στη χώρα μια διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας, η οποία αθώωνε ουσιαστικά τα εγκλήματα του ναζισμού. Δέκα χρόνια αργότερα, έξι βουλευτές του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Svoboda, καταλάμβαναν υπουργικές θέσεις ενώ ο διαβόητος δεξιός τομέας έπιανε κρίσιμα πόστα στις ένοπλες δυνάμεις. Σήμερα ακόμη και συντηρητικά μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν το ρόλο που έπαιξαν αμερικανικές υπηρεσίες στη ασφαλή μεταφορά αλλά και την οικονομική ενίσχυση αυτής της «φασιστικής διασποράς» στις ΗΠΑ και τον Καναδά – εκεί όπου ξαναγράφτηκε η ιστορία της Ουκρανίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Στο έλεος των κουκουλοφόρων το Πανεπιστήμιο. Έχει διακοπεί κάθε εκπαιδευτική λειτουργία λόγω της κατάληψης". Έγκυρος λόγος από το ΜΕΓΚΑ της διαπλοκής και της απεύθυνσης σε έναν λαό που τον θεωρούν ηλίθιο ή που έτσι θα ήθελαν. Βρε, ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια, πότε λειτούργησε μεγαλοβδομαδιάτικα το Πανεπιστήμιο;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κι όταν νήστευα εγώ ρε καριόλη 4 χρόνια την Κατοχή κι εσύ την έβγαζες με κονσέρβες και κουραμάνες των Γερμανών ήταν καλά;»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακάμπτει το ρούβλι έναντι ευρώ-δολαρίου
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 16:05
Σε τροχιά ανάκαμψης έναντι του ευρώ και του δολαρίου βρίσκεται το ρούβλι, που καλύπτει ήδη σημαντικό μέρος από τις απώλειες που είχε σημειώσει πέρυσι, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων και της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου. Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, το ρωσικό νόμισμα σημείωσε ρεκόρ έτους, με την ισοτομία του να διαμορφώνεται στα 51 ρούβλια ανά δολάριο και τα 54 ανά ευρώ -όταν, στις αρχές του έτους, ήταν στα 73 ρούβλια ανά ευρώ. Έτσι, καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη ανάμεσα στα σημαντικότερα νομίσματα παγκοσμίως, ευνοούμενο τόσο από τη σχετική ηρεμία στην Ουκρανία όσο και από την ανοδική τάση των τιμών του πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς αποτελεί καλή είδηση για το Κρεμλίνο, που είχε αναγκαστεί να προαναγγείλει μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκλεισμός Παλαιστινίων χριστιανων από τον Πανάγιο Τάφο
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 14:10
Οι ισραηλινές δυνάμεις απαγορεύουν στους Παλαιστίνιους χριστιανους την ελεύθερη στον Πανάγιο Τάφο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Πάσχα είναι πολύ σημαντική γιορτή για τους Παλαιστίνιους, ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή προσκυνητές και επισκέπτες διανύουν με τα πόδια το μονοπάτι των Παθών, όπου περπάτησε ο Ιησούς Χριστός πριν από τη σταύρωση. Η πρεσβεία καταγγέλλει ότι οι Παλαιστίνιοι χριστιανοι πρέπει να πάρουν σχετική άδεια από τις ισραηλινές δυνάμεις για την πρόσβαση στην ανατολική Ιερουσαλήμ. «Οι άδειες είναι ένα μέσο ελέγχου και αυτό αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας. Οι άδειες δεν δίνονται σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χωρίζοντας έτσι την οικογένεια για το ποιος θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στους εορτασμούς στην Ιερουσαλήμ» αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας. Η ίδια ανακοίνωση τονίζει ακόμα και οι Παλαιστίνιοι με τις άδειες δεν μπορούν πάντα να συμμετέχουν στις λιτανείες, επειδή η Παλιά Πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ είναι «σχεδόν κλειστή». «Κάθε χρόνο, όταν οι Παλαιστίνιοι φθάνουν για την πομπή, ολόκληρη η περιοχή εκκενώνεται από τους εκατοντάδες ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι συγκρούονται με τους Παλαιστίνιους χριστιανούς, με σκοπό την απαγόρευση τους στην πρόσβαση στους θρησκευτικούς χώρους» προσθέτει η ανακοίνωση. Ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι «κάθε παλαιστίνιος πολίτης έχει το δικαίωμα για πρόσβαση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή η Ιερά Πόλη αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα του Κράτους της Παλαιστίνης».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέκρωσε η Γαλλία, στους δρόμους οι πολίτες
Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε, στα σχολεία δεν έγιναν μαθήματα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απείχαν από τις δουλειές τους. Η σημερινή ημέρα (Πέμπτη) στη Γαλλία ήταν ημέρα απεργίας και διαδηλώσεων για να βροντοφωνάξουν οι εργαζόμενοι από όλους τους χώρους -γιατροί, δάσκαλοι, εργάτες, σιδηροδρομικοί, ιπτάμενοι, υπάλληλοι στον ενεργειακό τομέα, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι- την οργή τους για την κυβερνητική πολιτική. Χιλιάδες οι διαδηλωτές από την CGT και την FO και αλλων δυο συνδικαιστικων οργανωσεων που κατέβηκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας, με σφυρίχτρες και συνθήματα κατά της λιτότητας και υπέρ της ασφάλειας στην εργασία. Περισσοτερες από 80 πορειες εγιναν σε ολη τη χωρα, αναμεσα τους και στο Παρισι. Κλειστος και ο Πυργος του Αιφελ λογω συμμετοχης των εργαζομενων στη διαχειριση του μνημειου στις κινητοποιησεις. Για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας η σημερινή ήταν η δεύτερη ημέρα απεργίας, που προκάλεσε την ματαίωση των μισών πτήσεων από και προς την Γαλλία. Η διαμαρτυρία τους οφείλεται κυρίως στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 59. Στην πορεία μετείχαν και εργαζόμενοι στο Radio France, το κρατικό ραδιόφωνο, που βρίσκονται στην τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στον προϋπολογισμό, αλλά και εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και τον τομέα της υγείας, για να καταγραφεί η δυσαρέσκεια τους για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης που μειώνουν την προστασία της εργασίας, όπως επιθυμούν οι εργοδότες. Για τα συνδικάτα είναι 10 οι λόγοι που πρέπει οι εργαζόμενοι να κινητοποιηθούν, μεταξύ άλλων να δοθεί ένα τέλος στη στασιμότητα των μισθών, να εξισωθούν οι αμοιβές ανδρών και γυναικών, να προστατευθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να καταργηθεί ο λεγόμενος «νόμος Μακρόν», που απελευθερώνει τα χέρια των εργοδοτών, μειώνοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις ήταν ένα τεστ για την υποστήριξη που έχουν τα συνδικάτα μεταξύ των εργαζομένων κατά των περικοπών που όπως λένε υπονομεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Ωστόσο ένα από αυτά, το CFDT που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αρνήθηκε να συμμετάσχει, υποστηρίζοντας ότι η εξοικονόμηση κονδυλίων στη Γαλλία δεν είναι της ίδιας κλίμακας όπως σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την λιτότητα. Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι περιμένει φέτος ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1%, μειώνοντας ωστόσο τις προσδοκίες της για την επόμενη διετία, μια ένδειξη της εύθραυστης κατάστασης της γαλλικής οικονομίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεοπτωχοι στην Ελλαδα. «Τα παιδια μου πεινανε και ντρεπομαι»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιβηρικη υβρις. «Success story» στην Ισπανια με χιλιαδες νεες θεσεις εργασιας διαρκειας… μιας μερας και στην Πορτογαλια με αυξηση της ανεργιας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομολογιες συνεχισης αντιλαικων δεσμευσεων!
Αποκαλυπτικος ο υπουργος Οικονομικων Γ. Βαρουφακης από το Παρισι παραδεχτηκε ότι «η νεα κυβερνηση δεσμευεται από τις επιλογες και τις υπογραφες της προηγουμενης», ότι επιδιωκει να ολοκληρωθουν οι ελεγχοι προφανως από την τροικα, σιαβεβαιωσε τη σταθεροτητα του στα πρωτογενη πλεονασματα, ότι η κυβερνηση θα θα προχωρισει στην επανεκκινηση των ιδιωτικοποιησεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ Απειλές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΣΑΝΑΑ.-- Απειλές κατά του Ιράν για τον πιθανό ρόλο του στον εξοπλισμό των Σιιτών Χούτι στην Υεμένη εκτόξευσε χτες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ενώ το ίδιο διάστημα, κατά το οποίο συνεχίζονται οι σφοδροί φονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε βάρος του λαού της χώρας, οι πολιτοφυλακές των Χούτι προχωρούν στον έλεγχο νέων περιοχών. Οι απειλές του Τζον Κέρι σε βάρος της Τεχεράνης έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο αμερικάνικο δίκτυο PBS, όπου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το Ιράν πρέπει να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δε θα παραμείνουν με σταυρωμένα τα χέρια την ώρα που η περιοχή βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση και άνθρωποι εξαπολύουν επιθέσεις παραβιάζοντας διεθνή σύνορα κατά άλλων χωρών... Υπήρξαν -υπάρχουν, είναι εμφανές- πτήσεις προερχόμενες από το Ιράν. Κάθε εβδομάδα υπάρχουν πτήσεις από το Ιράν, τις έχουμε εντοπίσει και τις γνωρίζουμε». Βέβαια, ο Αμερικανός υπουργός δεν εξήγησε γιατί το Ιράν δε θα πρέπει να έχει κανένα ρόλο στην περιοχή και θα πρέπει να έχουν οι ΗΠΑ, που από την πρώτη μέρα των φονικών επιδρομών στήριξαν τη Σαουδική Αραβία και πολιτικά και στρατιωτικά και με παροχή πληροφοριών κατασκοπείας... Μάλιστα, την Τετάρτη εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ ανέλαβαν και τον (εν πτήσει) ανεφοδιασμό με καύσιμα των βομβαρδιστικών του 10μελούς συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχουν στις επιδρομές σε βάρος της Υεμένης, οι οποίες έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών εκατοντάδων αμάχων (ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά)...
Παράλληλα, πληροφορίες του πρακτορείου «Ρόιτερς» ανέφεραν χτες πως μαχητές Χούτι, υποστηριζόμενοι από άνδρες της φρουράς του πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, μπήκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σάμπουα στην Ανατολική Υεμένη παρά τους σφοδρότατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως την είσοδο των Χούτι στην πόλη Ατάκ της επαρχίας Σάμπουα διευκόλυναν τοπικοί φύλαρχοι. Η άφιξη των Σιιτών Χούτι στην περιοχή έγινε για πρώτη φορά από την έναρξη της πολύμηνης κρίσης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί ουσιαστικά οι δυνάμεις των Χούτι και της φρουράς του πρώην προέδρου Σάλεχ πλησιάζουν τον πιο πολύτιμο «οικονομικό» άσσο της χώρας, τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και την πλατφόρμα εξαγωγών στο Μπελχάφ στην Αραβική Θάλασσα. Νωρίτερα, πάντως, χτες οι κάτοικοι της κεντρικής υεμενίτικης πόλης αλ Σίνταχ ξύπνησαν τρομαγμένοι με τη θέα των μαύρων σημαιών που είχαν τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης οι τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» (AQAP), οι οποίοι εκμεταλλεύονται ξεκάθαρα το κενό εξουσίας και το χάος που σπέρνουν οι βόμβες των Σαουδαράβων για να επεκτείνουν και να εδραιώσουν τα πεδία δράσης τους. Οι κάτοικοι της πόλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπαν πως οι τζιχαντιστές έχουν τεθεί υπό την ηγεσία ενός τοπικού «διοικητή», γνωστού ως Μαμούρ αλ Χάκεμ, που «ανέλαβε» τον έλεγχο της περιοχής στη διάρκεια της νύχτας χωρίς να πέσει ούτε μία τουφεκιά...
Την περασμένη βδομάδα οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της AQAP είχαν καταλάβει το ανατολικό λιμάνι Μουκάλα. Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ολοκλήρωσε χτες διήμερη επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, επιδιώκοντας να πείσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ να μην ενδώσει στις πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας ώστε να ενισχύσει την επέμβαση στην Υεμένη με αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις. Ο Ζαρίφ εξάντλησε κάθε επιχείρημα προκειμένου να πείσει τους Πακιστανούς αξιωματούχους ότι η πιο δέουσα λύση είναι η εξεύρεση πολιτικής συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη και όχι η κλιμάκωση της επέμβασης...
Εκκληση της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ Η Υεμένη θα γνωρίσει την «κορύφωση του υποσιτισμού» τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, προειδοποίησε χτες, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά (ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ), Ζιλιέν Αρνέ. «Θα έχουμε μια κορύφωση του υποσιτισμού τις εβδομάδες που έρχονται, αυτό είναι δυστυχώς βέβαιο», επισήμανε ο εκπρόσωπος της UNICEF, προσθέτοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού της Υεμένης αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην εξασφάλιση νερού, βασικών τροφίμων, φαρμάκων. Σημείωσε ακόμη ότι οι συνέπειες του πολέμου θα μειώσουν εκ νέου τον αριθμό των παιδιών στα σχολεία και την αύξηση του υποσιτισμού, αφού, ήδη από το 2014, το ποσοστό του υποσιτισμού στην Υεμένη ήταν από τα υψηλότερα στον κόσμο, ξεπερνώντας το 48%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «Συμφωνία μόνο με άμεση άρση των κυρώσεων»
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Την άμεση άρση όλων των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν έθεσε χτες ως βασική προϋπόθεση για την υπογραφή μίας οριστικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία εάν δεν αποβεί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων πλευρών στις διαπραγματεύσεις. «Δε θα υπογράψουμε καμία συμφωνία αν δεν αρθούν όλες οι κυρώσεις την ίδια μέρα με την ενεργοποίηση της συνθήκης...», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν δεν υπέκυψε «σε μία πολιτική πιέσεων, κυρώσεων και εκφοβισμού» και αυτό είναι η δική του νίκη. Στη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό επίπεδο, ο πρόεδρος Ροχανί αναφέρθηκε και στην ιμπεριαλιστική επίθεση που έχει εξαπολύσει, από τις 26 Μάρτη, στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία και άλλες εννιά αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, επισημαίνοντας, αφενός, ότι ο υεμενίτικος λαός δε θα υποκύψει στους βομβαρδισμούς, αφετέρου, ότι είναι απαραίτητη η άμεση εξεύρεση μίας πολιτικής ειρηνευτικής συμφωνίας από όλες τις δυνάμεις της Υεμένης.
«Ας εξετάσουμε την κατάπαυση του πυρός. Ας προετοιμαστούμε για να φέρουμε τους Υεμενίτες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον τους», τόνισε ο Ροχανί. Νωρίτερα, σκληρή γλώσσα κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιείται στην Υεμένη είχε χρησιμοποιήσει και ο Ιρανός ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης, Αλί Χαμενεΐ, χαρακτηρίζοντας τις αεροπορικές επιδρομές «έγκλημα», «λάθος» και «γενοκτονία» που μπορεί να διωχθούν από διεθνή δικαστήρια. «Η επίθεση της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης και αθώων πολιτών της ήταν λάθος», δήλωσε ο Χαμενεΐ, προσθέτοντας ότι ο, υπό σαουδαραβική ηγεσία, συνασπισμός που εξαπολύει φονικές επιδρομές με πρόσχημα τις πολιτοφυλακές των Σιιτών Χούτι «δε θα νικήσει στον πόλεμο αυτόν». Αναφερόμενος και αυτός στην πρόσφατη προκαταρκτική συμφωνία της Ελβετίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σημείωσε πως δεν είναι ούτε υπέρ, ούτε εναντίον της, τονίζοντας εντούτοις ότι υποστηρίζει τους διαπραγματευτές.
«Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Μπορεί κάλλιστα η άλλη πλευρά, η οποία πιθανόν θέλει να μας παραπλανήσει, να μας περιορίσει με τις λεπτομέρειες» είπε ο Χαμενεΐ, καταλήγοντας ότι «ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια ανακοίνωση μόλις μερικές ώρες αφότου οι διαπραγματευτές ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους... και αυτή ήταν λαθεμένη στα περισσότερα από τα ζητήματα». -------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλια. Απεργία και διαδηλώσεις
Χτες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση στο Παρίσι στο πλαίσιο απεργίας που καλούσαν οι συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες CGT, FO, FSU και Solidaires καταγγέλλοντας τη «λιτότητα» και ζητώντας να «εισακουσθούν από την κυβέρνηση», μετά τις νομαρχιακές εκλογές που σηματοδότησαν νέα μείωση ποσοστών για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμενόταν η συμμετοχή σχεδόν 450 συνδικάτων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη διαρκή συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα κατακτήσεων, όπως η κυριακάτικη αργία, και ζουν στο πετσί τους την αγριότητα του κεφαλαίου που μεγαλώνει στο φόντο της κρίσης και της όξυνσης των ανταγωνισμών διεθνώς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συρο-παλαιστινιακή συμφωνία για «στρατιωτική λύση» στο Γιαρμούκ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως κατέληξαν σε συμφωνία με Σύρους αξιωματούχους προκειμένου να δοθεί, όπως σημείωσαν, «στρατιωτική λύση» στην είσοδο τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα» στον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τα νότια προάστια της συριακής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αποκεφαλισμούς, εκτελέσεις αμάχων, ακόμη και παιδιών. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εργασίας και στέλεχος της ΕΕ του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Αχμαντ Ματζνταλάνι, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Φωνή της Παλαιστίνης», σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης των τζιχαντιστών τρομοκρατών από τον καταυλισμό Γιαρμούκ με τις συριακές αρχές και πως, σε κάθε περίπτωση, ό,τι γίνει θα γίνει κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού των ενεργειών μεταξύ των δύο πλευρών. «Η στρατιωτική λύση είναι η μόνη για να αναγκαστούν να βγουν από τον καταυλισμό οι τρομοκράτες», σημείωσε ο Ματζνταλάνι, προσθέτοντας πως έχει εξασφαλίσει τις διαβεβαιώσεις των συριακών αρχών πως θα παράσχουν ασφαλή διάδρομο και καταφύγιο σε όλους όσοι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες θελήσουν να εξέλθουν. Το ίδιο 24ωρο, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έκανε έκκληση για την άμεση χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους χιλιάδες Παλαιστινίους πρόσφυγες του Γιαρμούκ, τονίζοντας ότι αφορά περίπου 18.000 άτομα που παραμένουν εντός του καταυλισμού υποφέροντας από σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Μάλιστα, η ΔΕΕΣ έκανε έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές να επιτρέψουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή αλλά και την ασφαλή έξοδο όσων θέλουν να απομακρυνθούν. Νωρίτερα χτες, δύο καναδικά αεροσκάφη συμμετείχαν, για πρώτη φορά, σε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία, μαζί με άλλα οκτώ συμμαχικά αεροπλάνα, εκ των οποίων τα έξι αμερικανικά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΟΠΙΑ.-- Περίπου 3.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν, το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Μοναστηρίου (Μπίτολα), ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Είχε προηγηθεί εκδήλωση του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDSM)), του Ζόραν Ζάεβ, στην οποία παρουσιάστηκαν νέες αποκαλύψεις για πιέσεις και εκφοβισμούς ψηφοφόρων στο Μοναστήρι στη διάρκεια εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα, ώστε να ψηφίσουν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το γαμείς όπου το πετύχεις το γερμανοτσογλάνι ή δεν το γαμείς... κύριε πρόεδρε; Λαμπρακιστάν Δ.Ο.Λ. (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, MEGA). Παπαχρήστος Γιώργος Δημοσιογράφος Lista Νικολούδη έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 2.000.000€... Με τον ιδρώτα του το μνημονιακό τσογλάνι της Μέρκελ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω τα χέρια από την Υεμένη! Χιλιάδες λαού στους δρόμους εναντίον των ει8σβολέων Σαουδαράβων και των συμμάχων τους!
Sana’a protest slams Saudi attacks on Yemen
Στη Σαναά διαμαρτυρία χτυπά τις Σαουδικές επιθέσεις στην Υεμένη
Thousands of Yemenis hold a rally in the capital, Sana’a, to denounce Saudi attacks on their country, April 10, 2015
Χιλιάδες πολίτες της Υεμένης πραγματοποιήσαν διαδήλωση στην πρωτεύουσα, Σαναά, να καταγγείλουν τη Σαουδική επιθέση στη χώρα τους, 10 Απριλίου του 2015
Thousands of Yemenis have taken to the streets of the capital, Sana’a, to slam the Saudi-led military aggression against Yemen. In a statement read to the crowd by the revolutionary committee on Friday the participants announced that Yemenis are... capable of solving their own issues in order to preserve stability of their country. The protesters also called for an international investigation into the military aggression against the impoverished Arab state.
Χιλιάδες πολίτες της Υεμένης έχουν βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας, Σαναά, να χτυπήσουν τη στρατιωτική επίθεση από την Σαουδική ηγεσία κατά της Υεμένης. Σε μια δήλωση που ανεγνωστικε προς το πλήθος από την επαναστατική επιτροπή την Παρασκευή οι συμμετέχοντες πολίτες της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι είναι ... ικανοι για την επίλυση στα δικά τους ζητήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα της χώρας τους. Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης μια διεθνή έρευνα σχετικά με την στρατιωτική επίθεση εναντίον στο φτωχο αραβικό κράτος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται για 16η ημέρα η επίθεση του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης, με τις ευλογίες της "πολιτισμένης" ΕΕ, του Ισραήλ, της Τουρκίας, των ΗΠΑ & των άλλων αραβικών δικτατοριών...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκεφαλικά προκαλεί στον Ερντογάν ο Πάνος Καμμένος... Ούτε στιγμή χωρίς τον υπουργό Άμυνας το Αιγαίο, η Θράκη κι η Κύπρος! Ο Πάνος Καμμένος στον Άι Στράτη... τιμά τη μνήμη του ήρωα πιλότου Νικόλαου Σιαλμά

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


US State Department recommends removing Cuba from terrorism list
The State Department has sent a recommendation to the White House that Cuba be removed from the State Sponsors of Terrorism List, paving the way for the White House to announce its intent to de-list Cuba as early as Thursday 10 April, two administration officials tell CNN.
If the White House agrees to the de-listing, Congress has 45 days from the announcement to block or approve the recommendation. Presidents Obama and Castro are expected to come face-to-face this weekend at the Summit of the Americas in Panama.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά την αφαίρεση της Κούβας από τη λίστα της τρομοκρατίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει απηυθυνει σύσταση προς το Λευκό Οίκο ότι η Κούβα πρέπει να αφαιρεθεί από τη Λίσστα με τα κρατοι Χορηγους της τρομοκρατίας, ανοίγοντας το δρόμο για το Λευκό Οίκο να ανακοινώσει την πρόθεσή του να διαγράψουν από τον κατάλογο την Κούβα το νωρίτερο την Πέμπτη 10 Απριλίου ειπαν δύο αξιωματούχοι στο CNN.
Αν ο Λευκός Οίκος συμφωνεί με τη διαγραφή από τον κατάλογο, το Κογκρέσο έχει 45 ημέρες από την ανακοίνωση για να εμποδίσει ή να εγκρίνει τη σύσταση. Οι Προέδροι Ομπάμα και Κάστρο αναμένεται να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο αυτό το Σαββατοκύριακο κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής στον Παναμά.

Ανώνυμος είπε...


Volunteer at Festivals for CSC
Do you want to help the Cuba Solidarity Campaign raise funds? Are you over 18 and able to work on bars at music festivals in the UK this summer?
CSC has a limited number of Workers Beer Company free places at music festivals such as Glastonbury, Reading, Latitude and Leeds in 2015. They are available for supporters who are able to work on festival bars to help raise funds for the campaign to end the US blockade.

Εθελοντές στο Φεστιβάλ για την CSC
Θέλετε να βοηθήσετε την Κούβα στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης να αντλήσει κεφάλαια; Είστε άνω των 18 ετών και είσται σε θέση να εργαστειτε σε μπαρ στο φεστιβάλ μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι;
CSC έχει έναν περιορισμένο αριθμό των εργαζομένων Beer Company δωρεάν θέσεις σε μουσικά φεστιβάλ όπως το Glastonbury, Reading, το Latitude και το Leeds το 2015. Είναι διαθέσιμα για τους οπαδούς που είναι σε θέση να εργαστούν σε μπαρ φεστιβάλ για να βοηθήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την εκστρατεία για τον τερματισμό των ΗΠΑ αποκλεισμό.
Μπορείτε να επιστρέψετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη office@cuba-solidarity.org.uk, ή στη διεύθυνση που αναγράφεται στο έντυπο της αίτησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο office@cuba-solidarity.org.uk ή τηλεφωνήστε στο 020 7490 5715.

Ανώνυμος είπε...


Cuba denounces presence of Che’s killer and 'mercenaries' in Americas Summits
The official Cuban delegation to the parallel forums for the Summit of the Americas has criticised the participation in the forums of people who have “betrayed” the country and have been paid by the US government to “distort Cuba’s reality.”
“We recognise the short comings of our country, but Cuban issues should be discussed in Cuba, not outside it,” the delegates stated.
Reports on Wednesday also revealed that Felix Rodriguez, the ex-CIA agent who ordered the murder of Che Guevara, was attending forums with Cuban opposition groups.

Κούβα καταγγέλλει την παρουσία του δολοφόνου του Τσε και «μισθοφόρους» στην αμερικανική Συνοδο Κορυφής
Η επίσημη κουβανική αντιπροσωπεία στα παράλληλα φόρουμ για τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής έχει επικρίνει τη συμμετοχή στο φόρουμ των ανθρώπων που έχουν «προδωσει» τη χώρα τους και έχουν πληρωθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να "διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα της Κούβας."
«Αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις της χώρας μας, και της Κούβας αλλά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν στην Κούβα, όχι έξω,« οι εκπρόσωποι δήλωσαν.
Αναφορές την Τετάρτη αποκάλυψαν επίσης ότι Felix Rodriguez, ο πρώην πράκτορας της CIA, ο οποίος διέταξε τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, παρακολουθούσε φόρουμ με ομάδες της αντιπολίτευσης της Κούβας.

Ανώνυμος είπε...



Fidel Castro makes first public appearance in 14 months
Cuba's former president and revolutionary icon Fidel Castro made his first public appearance in 14 months on 30 March when he met with a delegation of Venezuelans on a solidarity mission to Cuba.
The meeting occurred by chance when the group were visiting the Vilma Espin Guillois Educational Complex in Havana.
Local media said that Castro "greeted, one by one and without any difficulties, the Venezuelans," who were left impressed "by Castro's lucidity and his attention to the details of what is happening in Venezuela."

Ο Φιντέλ Κάστρο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε 14 μήνες
Πρώην πρόεδρος της Κούβας και επαναστατική εικονα Φιντέλ Κάστρο έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε 14 μήνες, στις 30 Μαρτίου, όταν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των κατοίκων της Βενεζουέλας σε μια αποστολή αλληλεγγύης στην Κούβα.
Η σύσκεψη αυτή έγινε κατά τύχη, όταν η ομάδα επισκέπτονταν το Vilma Espin Guillois εκπαιδευτικό συγκρότημα στην Αβάνα.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Κάστρο "χαιρέτησε ένα προς ένα και χωρίς δυσκολίες, τους Βενεζουελανους," οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι »από τη διαύγεια του Κάστρο και την προσοχή του σε λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα."

Ανώνυμος είπε...


NUT welcomes Cuban teacher to annual conference
Gertrudis Simon Pineda, from the SNTECD (National Union of Education, Science and Sport workers), was an international guest at the NUT Conference in Harrogate in April where she spoke at a CSC fringe meeting.
Thanking the union for their ongoing support and links with teachers in Cuba she reminded delegates that despite improved relations with the US “education materials still have to be brought from far away” and that “the blockade is still very much in place.”

NUT καλωσοριζει της Κούβας δάσκαλους στο ετήσιο συνέδριο
Gertrudis Simon Pineda, από το SNTECD (Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης, Επιστημών και Αθλητισμού εργαζομένων), ήταν ένας διεθνής επισκέπτης στο συνέδριο του NUT στο Harrogate τον Απρίλιο, όπου μίλησε σε μια συνάντηση Fringe CSC.
Ευχαριστώντας την Ένωση για τη συνεχή υποστήριξη και τη σχέση τους με τους εκπαιδευτικούς στην Κούβα που υπενθύμισε στους συνέδρους ότι παρά τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ "εκπαίδευσης υλικά ακόμα να έρθουν από μακριά» και ότι «ο αποκλεισμός είναι ακόμα πάρα πολύ στη θέση του."