Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πεμπτη 9 Απριλιου 2015


Και πάλι… ναζί ο Βαλιανάτος
Εκφράζοντας την οργή του για σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού εναντίον του ναζισμού ο ο πρώην επικεφαλής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και πάλαι ποτέ συνυποψήφιος του Μάνου και του Τζήμερου, έγραψε στο Facebook ότι οι ναζί υπήρξαν θύτες και θύματα και αυτό «δεν δικαιολογεί την κατάθεση στεφάνου στους νεκρούς τους στο όνομα της ελευθερίας».
Ο Βαλιανάτος είχε εξοργίσει πριν από χρόνια αντιναζιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις με το σχόλιό του «απόψε είμαστε όλοι χρυσαυγίτες» ύστερα από τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής – υπόθεση στην οποία αργότερα υπήρξαν μαρτυρίες ότι μπορεί να σχετίζεται με το κοινό ποινικό δίκαιο και το περιβάλλον του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.
Gregory Vallianatos .. Μια τεραστια προσβολη στη μνημη των θυματων του Σοβιετικου Ολοκληρωτισμου… από έναν ημιμαθη πρωθυπουργο. Όχι στο ονομα μου! (Το σχολιο για το σχολιο όχι για το στεφανι στο μνημειο)
PrimeministerGR Φορος τιμης στο Μνημειο του Αγνωστου Στρατιωτη. Σεοσους εδωσαν τη ζωη τους για να ηττηθει ο Ολοκληρωτισμος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Υπονομευτές» και «εργατοπατέρες»
To θέμα δεν είναι πόσοι θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ (πρακτικά μόνο 1.559 άτομα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς), αλλά πώς θα συνυπάρξουν όλοι εκεί μέσα. Στο Ραδιομέγαρο. Και δεν είναι μόνο οι ΝΕΡΙΤες και οι ERTopenίτες με το άσβεστο μίσος της μίας πλευράς για την άλλη, είναι και οι... εσωτερικοί εχθροί. Οι δημοσιογράφοι της ελεύθερης ΕΡΤ λόγου χάριν εγκαλούν την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνδικαλιστικού τους φορέα, ότι «‘‘αναγνωρίζει’’ και καθιστά ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές τον σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ». Προβλέπονται άγριες καταστάσεις.
Εβγαλαν και ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα, Νίκος Τσιμπίδας και Γιώργος Γιουκάκης (αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ). «Με θλίψη, έντονο προβληματισμό και μεγάλα ερωτηματικά πληροφορηθήκαμε πως η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ το Σάββατο 4 Απριλίου κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο, ΚΑΜΙΑ Ενωση και ΚΑΜΙΑ Ομοσπονδία δεν διανοήθηκε στη διάρκεια των 22 μηνών του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Να ‘‘αναγνωρίσει’’ και να καταστήσει ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές τον σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ, εκείνους που έκοβαν συχνότητες, που διέβαλλαν, λοιδορούσαν και έκαναν τα πάντα να αποτύχει ο αγώνας της Ελεύθερης ΕΡΤ, εκείνους που έστησαν την ‘‘ντροπή της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ’’ και υπερηφανεύονταν για το έργο τους».
Αφορμή για όλο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η... επίσκεψη της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο για συζητήσεις με τους... απέναντι. Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ υπενθυμίζουμε είναι ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, από τους παλιούς εκείνους συνδικαλιστές που δεν θέλεις να έχεις ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Να υποθέσουμε πως τα πράγματα για την επανέναρξη της ΕΡΤ δεν γίνονται έτσι όπως τα περίμενε, εξ ου και οι παράπλευρες κινήσεις; «Ακόμη και για όσους δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θα ήθελαν να το πιστέψουν», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΕΡΤ, «το περιεχόμενο των ‘‘συνομιλιών’’ στο Ραδιομέγαρο, το περασμένο Σάββατο, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας: όπως συζητήθηκε στην καινοφανή ‘‘σύναξη των συνδικαλιστών’’, μέλημά τους είναι πλέον η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, προφανώς μέχρι να καταφέρουν να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψει στο πιο απεχθές κομμάτι του συνδικαλισμού να επιβιώσει ακόμα και ως ζόμπι εις βάρος της ΕΡΤ και των εργαζομένων της». Και καταλήγουν: «Σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορούν να έχουν κανένα ρόλο, φύση και θέση, οι πρωτεργάτες της διάσπασης και της επιβολής του μαύρου και οι εργατοπατέρες».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερίκ Τουσέν: «Η επιτροπή για το χρέος θα οδηγήσει σε αποκάλυψη σκανδάλων»
Ο Βέλγος οικονομολόγος και επιστημονικός συντονιστής των ερευνών για το ελληνικό δημόσιο χρέος, Ερίκ Τουσέν, εκτιμά σε συνέντευξή του ότι η σχετική επιτροπή που συνέστησε η Βουλή των Ελλήνων θα οδηγηθεί στην αποκάλυψη σκανδάλων, κυρίως στον τομέα των αμυντικών δαπανών. Η συνέντευξη δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique», όπου αναφέρεται ότι η σύσταση της επιτροπής αυτής ήταν μέρος των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η Αθήνα σκοπεύει να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής τον Ιούνιο, όταν θα ανοίξει ξανά ο διάλογος με τους θεσμικούς πιστωτές για το χρέος. Αναφέρεται, επίσης, ότι Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες θα προχωρήσουν σε αυτοψία του ελληνικού χρέους, επί μήνες και ότι ο Ερίκ Τουσέν, ο οποίος είναι εκ παραλλήλου και εκπρόσωπος της επιτροπής διαγραφής του χρέους στον Τρίτο Κόσμο, θα είναι ο επιστημονικός συντονιστής.
Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημα γιατί το ελληνικό χρέος μπορεί να θεωρηθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο και απεχθές, ο Ερ. Τουσέν αναφέρει: «Δεν μπορώ να προκαταβάλω τα πρώτα συμπεράσματα, που θα καταθέσουν οι 15 εμπειρογνώμονες τον Ιούνιο. Τους τρεις πρώτους μήνες θα επικεντρωθούμε στην περίοδο 2009-2015. Μετά θα γυρίσουμε πιο πίσω στον χρόνο για να καταλάβουμε πώς προκλήθηκε αυτό το χρέος, εξετάζοντας τις αγορές όπλων, το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004… Θα βασιστούμε σε νομικά επιχειρήματα, εκφέροντας άποψη σχετικά με τη νομιμοποίηση, νομιμότητα, βιωσιμότητα, ακόμη και τον απεχθή χαρακτήρα του ελληνικού χρέους». Στη συνέχεια ο Βέλγος οικονομολόγος αναφέρει ότι η Ελλάδα δανείστηκε (τον Μάιο του 2010) από 14 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς καν να συμβουλευτεί τη Βουλή. «Μπορούμε λοιπόν να θέσουμε το ερώτημα της νομιμότητας αυτών των δανείων. Η ίδια λογική επικρατεί όσον αφορά στα δάνεια του ΔΝΤ, όταν ορισμένοι διευθυντές του επισήμαναν ότι ο θεσμός είχε παραβιάσει τους κανόνες που τον διέπουν» αναφέρει ο Ερ. Τουσέν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι πιστώσεις χορηγήθηκαν με αντάλλαγμα την υλοποίηση από τις ελληνικές αρχές μέτρων λιτότητας που παραβιάζουν τις συνθήκες και τις διεθνείς συμβάσεις, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσαν οι διεθνολόγοι εμπειρογνώμονες». «Η Ελλάδα παραβίασε τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της, όπως και οι δημόσιοι πιστωτές, που υποχρεούνται να τηρούν αυτές τις συνθήκες και συμβάσεις» επισημαίνει ο κ. Τουσέν.
Απαντώντας στη συνέχεια αν η μερική αναδιάρθρωση του χρέους των ιδιωτών πιστωτών, το 2012, εξυπηρέτησε ή όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας, ο Βέλγος οικονομολόγος αναφέρει τα εξής: «Βασίζομαι στα συμπεράσματα του Φιλίπ Λεγκρέν, συμβούλου του πρώην προέδρου Μπαρόζο, ότι ο σκοπός ήταν να προστατευτούν τα συμφέροντα των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, που είχαν απερίσκεπτα δανείσει χρήματα στην Ελλάδα». Ερωτώμενος στη συνέχεια, ποια προηγούμενα υπάρχουν σ’ αυτό το είδος της εξεταστικής, ο κ. Τουσέν σημειώνει ότι υπήρξε μέλος της επιτροπής εξέτασης του χρέους του Ισημερινού (ξεκίνησε το 2007). «Η άσκηση αυτή οδήγησε στην αναστολή αποπληρωμής του παράνομου μέρους του χρέους, και αυτό χωρίς ο Ισημερινός να δεχτεί αντίποινα από τους πιστωτές του» αναφέρει ο κ. Τουσέν. Ερωτώμενος, τέλος, αν οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούσαν να αποδεχτούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Τουσέν επισημαίνει: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω την αντίδρασή τους. Οι ελληνικές αρχές θα κρίνουν ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ παραμένουν άκαμπτοι σχετικά με την εφαρμογή, στην Ελλάδα, μέτρων που θα απάλυναν τη λιτότητα και σχετικά με την απαίτησή τους η Ελλάδα να σεβαστεί τις προθεσμίες αποπληρωμών. Κανείς όμως δεν μπορεί να προκρίνει το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι η Ελλάδα θα ανακοινώσει επίσημα το πόρισμα της επιτροπής μας στα εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι άλλο σώσιμο!
Το ΔΝΤ κέρδισε από το 2010 2.5 δισ. ευρώ, «διασώζοντας» την Ελλάδα, και στην Ελλάδα το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 50 δισ. ευρώ, ακολουθώντας το πρόγραμμα διάσωσης ! Αγαπητέ Jo Di, δεν χαίρεσαι που οι Έλληνες προσέφεραν στο ΔΝΤ; Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που βοηθάμε το ΔΝΤ. Οι θυσίες μας έπιασαν τόπο. Σώζουμε το ΔΝΤ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης που ξέπλενε εξοπλιστικά και Siemens
Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Ο Ελβετός τραπεζίτης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για κατηγορίες που αφορούν στο ξέπλυμα χρήματος, που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεσμεύτηκε στους ανακριτές ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα αναζητήσει και θα παραδώσει κατάλογο με τους πελάτες του. Ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ πέταξε για άλλη μία φορά το «μπαλάκι» στον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, λέγοντας πως αυτό είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν ενδιαφερόταν για τις πηγές των καταθέσεων, κρατώντας ουσιαστικό κλειστό το στόμα για τις μίζες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανούσης: Η αστυνομία συλλαμβάνει τους ταραξίες και η δικαιοσύνη τους αφήνει
Ο Πανούσης αντιγράφει ξεκάθαρα την Δεξιά και τον Στόχο,που σταθερά έλεγαν τα ίδια ρίχνοντας ευθύνες σε κάποιους 'κακούς δικαστικούς' που σκοπό είχαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.. Μισό βήμα από την ακροδεξιά ο Δημαρίτης της καταστολής και του φακελλώματος..
Αιχμηρός ως προς τις δικαστικές αρχές για το ζήτημα της αντιμετώπισης των ατόμων που προκαλούν επεισόδια εμφανίστηκε τη Μ. Τετάρτη ο Γιάννης Πανούσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η αστυνομία συλλαμβάνει τους ταραξίες και η δικαιοσύνη τους αφήνει». Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Μ. Τρίτη στα Εξάρχεια, κάνοντας λόγο για «ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα που δεν είναι ευθύνη της αστυνομίας να το λύσει». Παράλληλα, ο κ. Πανούσης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από τις πρυτανικές αρχές μέχρι τους φοιτητικούς συλλόγους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία προχώρησε σε 9 συλλήψεις και 30 προσαγωγές, αρκετές από αυτές - σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες - ατόμων που δεν είχαν καμιά σχέση με τα τεκταινόμενα στην οδό Στουρνάρη.
Ο Πανούσης αντιγράφει ξεκάθαρα την Δεξιά και τον Στόχο,που σταθερά έλεγαν τα ίδια ρίχνοντας ευθύνες σε κάποιους 'κακούς δικαστικούς' που σκοπό είχαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.. Μισό βήμα από την ακροδεξιά ο Δημαρίτης της καταστολής και του φακελλώματος..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Απρίλη 1948 - Η σφαγή στη Deir Yassin! Για να μην ξεχνάμε ή για να θυμηθούμε… Η σφαγή στη Deir Yassin
9 Απρίλη 1948, έξι βδομάδες πριν την κατασκευή του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος η επίθεση της τρομοκρατικής σιωνιστικής οργάνωσης Irgun, με ηγέτη τον μελλοντικό πρωθυπουργό-τρομοκράτη Menachem Begin, με θύματα τους κατοίκους του χωριού Deir Yassin, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega με την Τρέμη και τον Πρετεντέρη το είπαν τρείς και ίσως τέσσερες φορές ότι είναι πιθανό να καταλήξει η Ελλάδα σε χρεοκοπία ή να βγεί απ΄το ευρώ... Ελεος !... Σας ακούσαμε ! ...Πόσες φορές θα το πείτε ? ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Απρίλη 1985... 30 χρόνια από τη Θυσία της Sana Mhaydli!
Από το μικρό χωριό του Ankoun της Σιδώνας… στον Τοίχο των Ηρώων του Αντιιμπεριαλιστικού αγώνα μαζί με τον Τσέ, τον Μπολιβάρ, τον Τζώρτζ Χαμπάς, τον Αλιέντε... στο Παγκόσμιο κοινωνικό Φόρουμ στην Τύνιδα 9 Απρίλη 1985 η Sana Mhaydli επιλέγει να γίνει μάρτυρας για την την κατεχόμενη Πατρίδα. Σε ηλικία μόλις 18 ετών οδηγεί προς τις εχθρικές Ισραηλινές γραμμές ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά και εξοντώνει 2 στρατιώτες των σιωνιστών ενώ άλλοι 12 τραυματίζονται βαριά. Γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στην Σιδώνα του Λιβάνου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας και από μικρή ηλικία στον αγώνα για το μεροκάματο. Δεν μπορούσε όμως να ανεχθεί περισσότερο την κατοχή της πατρίδας της από τους σιωνιστές-ναζί δολοφόνους.
Η Πολιτική Διαθήκη της Sana Mhaydli
Είμαι η μάρτυρας Sana Mhaidli, είμαι 18 ετών. Είμαι από το Νότιο Λίβανο. Τον κατεχόμενο νότιο Λίβανο, τον καταπιεσμένο Νότιο Λίβανο. Είμαι από το Νότιο Λίβανο, τη γη των μαρτύρων. Τη γη των... Sheikh Ragheb Harb, Abdallah al-Jeezi, Hassan Darwish, Nazeeh al-Qbruslli, Bilal Fahs, και τελευταίου αλλά όχι λιγότερο σημαντικού ήρωα Wajdi al-Sayegh. Δεν είμαι μόνο εγώ που πήρα αυτή την απόφαση. Είμαι μεταξύ αυτών που αποφάσισαν να υπερασπιστούν και να απελευθερώσουν τη γη μας. Έχω δει τη δυστυχία του λαού μου, τα βάσανά τους κάτω από την ισραηλινή κατοχή. Μία Κατοχή που έχει καταπιεσμένους τους ανθρώπους μου, που έχει σκοτώσει γυναίκες και παιδιά,που γκρεμίζει τα σπίτια πάνω στα κεφάλια των ιδιοκτητών τους. Αυτός είναι ο λόγος που έχω επιλέξει να εκτελέσω αυτή την αποστολή. Είμαι χαρούμενη που θα εκτελέσω αυτή την αποστολή για χάρη της γης μου και των ανθρώπων της. Προτρέπω όλους τους νέους της χώρας μου να ενταχθούν στον Εθνικό Αγώνα κατά των Ισραηλινών κατακτητών. Αυτός ο αγώνας είναι ενάντια στους κατακτητές της γης μας. Προσεύχομαι η αποστολή μου να είναι επιτυχής και να είμαι σε θέση να σκοτώσω ένα μεγάλο αριθμό του στρατού του εχθρού.(Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας). Εύχομαι η ψυχή μου να αγκαλιάσει την ψυχή των μαρτύρων που έχουν φύγει πριν από μένα. Και μπορεί αυτό να δημιουργήσει μια έκρηξη που θα σκοτώσει περισσότερους εχθρούς. Χαιρετίζω τους ηγέτες του Συριακού Κοινωνικού Εθνικιστικού Κόμματος και τους άλλους.(monadil). Χαιρετίζω το Κόμμα Εθνικής αντίστασης.(Lebanese National Resistance Front). Χαιρετίζω όλη την οικογένεια μου και τους συγγενείς μου και τους ζητώ να συνεχίσουν στο δρόμο αυτό της θυσίας μέχρι να ελευθερώσουν όλη τη Γη μας και το Λαό μας. Για τη μητέρα μου, συγχώρεσε με, και να ζητήσεις από τον Θεό να έχει έλεος για μένα. Είσαι αυτή που μου έμαθε να αγαπώ και να θυσιάζομαι, και τώρα είμαι εδώ. Αγαπώ τη χώρα μου και θα θυσιάσω τη ζωή μου για το λαό του Νότιου Λιβάνου και για τη γη μου. Για τον πατέρα μου, έχω αφήσει μια γραπτή επιστολή. Ελπίζω να μην είναι λυπημένος και να μην με θρηνήσει ποτέ, αλλά αντίθετα να τραγουδά και να χορεύει. Σου λέω και πάλι ο πατέρα, να μην με θρηνήσεις αλλά να κάνεις για μένα μια γαμήλια τελετή και να χορέψεις πατέρα, γιατί το αίμα μου θα ξεπλύνει τη σιωνιστική βρωμιά από τη γη του Νότιου Λιβάνου. Αυτό είναι το μόνο που ζητώ από εσάς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι νταβατζήδες των καναλιών αντιδρώντας στο αυτονόητο στη νομιμότητα που απειλεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση εναντίον τους δηλαδή να πληρώσουν τους φόρους τα θαλασσοδάνεια που χρωστάνε και να πληρώσουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν χωρίς άδεια δείχνουν τα δόντια τους . Έχουν εξαπολύσει τους δημοσιοκάφρους που πληρώνουν με μαύρο χρήμα σε κατα μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. Χρεοκοπούμε από Δευτέρα σε Παρασκευή πρωί - μεσημέρι - βράδυ και πάλι τα ίδια κάθε βδομάδα , δεν τους βγήκε η χοντροκομένη κατασκευή από Βορίδη και Αδωνη της " βόμβας " Κατρούγκαλου , δεν αποδίδει η επίθεση σε Κωνσταντοπούλου τελευταία έχουν ανέβει στα κεραμίδια ....καίγεται η Αθήνα καταλύθηκε η τάξη δεν είχαν ξαναδεί μπαχαλάκηδες πρώτη φορά τους είδαν τώρα !!!!!. Οσο αργεί η εφαρμογή των νόμων τόσο αποθρασύνονται και ελπίζουν. Ιδωμεν .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας!
Η χρήση του χαρτιού υγείας επιτρέπεται πλέον από θρησκευτική αρχή του Ισλαμικού Νόμου, ύστερα από αιώνες απαγόρευσής της στους πιστούς. Η Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε φετβά (θρησκευτική μουσουλμανική απόφαση), δηλώνοντας ότι είναι πλέον αποδεκτή η χρήση του χαρτιού υγείας για την προσωπική υγιεινή, αλλά μόνο αν δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά νερό. «Αν δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά νερό για τον καθαρισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα υλικά. Ακόμα κι αν κάποιοι θεωρούν ότι το χαρτί είναι ακατάλληλο ως υλικό καθαρισμού, καθώς είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για γραφή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του χαρτιού τουαλέτας» λέει η απόφαση, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News. Η προηγούμενη απαγόρευση σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας είχε τεθεί από το Qadaahul Haajah, το οποίο είναι ένα αυστηρό σύνολο κανόνων για το πώς και το πότε ένας Μουσουλμάνος πρέπει να ανακουφιστεί. Οι κανόνες αυτοί δημιουργήθηκαν πριν την εφεύρεση του χαρτιού υγείας και ενώ δεν είναι υποχρεωτικοί, αρκετοί από τους ευσεβείς Μουσουλμάνους τους εφάρμοζαν. Μεταξύ άλλων, κάποιοι από τους κανόνες όριζαν μια σύντομη προσευχή πριν και μετά την τουαλέτα και για τον καθαρισμό μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει νερό, τρεις πέτρες ή το αριστερό του χέρι. Μάλιστα, κάποιοι κατασκευαστές ειδών υγιεινής «κυκλοφορούσαν» στην αγορά χαρτί υγείας με ετικέτες που ανέγραφαν ότι το προϊόν έχει την έγκριση των τοπικών μουσουλμανικών αρχών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής
H οργάνωση Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Πυρήνας Αλληλεγγύης και Εκδίκησης ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Καισαριανή τη Μεγάλη Τετάρτη με προκήρυξή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia «Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο εχθρός, είναι η ολομέτωπη και πολύμορφη επίθεση, με λόγια και με πράξεις, εναντίον του. Έτσι και εμείς, τα ξημερώματα της Τετάρτης 08/04 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του στεκιού Νέων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καισαριανή, λίγα τετράγωνα από το Α.Τ. της περιοχής». Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στα αδέρφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την Αγγελική Σπυροπούλου και δύναμη στους αναρχικούς αιχμαλώτους που βρίσκονται ακόμα σε απεργία πείνας. Δεν είστε μόνοι. Ο πόλεμος συνεχίζεται Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Πυρήνας Αλληλεγγύης και Εκδίκησης Το παραπάνω αποτελεί χαρακτηρισιτκό απόσπασμα από την προκήρυξη (αναλυτικά παρακάτω) με την οποία η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Πυρήνας Αλληλεγγύης και Εκδίκησης» αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής (φωτ.).
Σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «φασιστική και τραμπούκικη» εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του και προειδοποιεί τους «κύκλους» που «απεργάζονται δημοκρατικές εκτροπές, πως θα βρουν όλο το λαό απέναντί τους». Παράλληλα, σημειώνεται: «Όσοι προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία μέσα στο φόβο και την υποταγή θα αποτύχουν. Ο λαός γνωρίζει και στηρίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σθεναρά για τα δίκαιά του. Όλοι ενωμένοι θα νικήσουμε».
Σχολιο.- Στα γραφεία του σύριζα της Καισαριανής όμως αν δεν ειδοποιούσαν περαστικοί θα καιγόντουσαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν είναι τόσο απλά πλέον τα θέματα με αυτά τα νούμερα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'
Με νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, αφού προηγηθεί την Τρίτη μετά το Πάσχα η επεξεργασία του σε δεύτερη ανάγνωση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως, παρά το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην ανάγκη να γίνουν αποδεκτές οι δύο τροπολογίες που είχαν καταθέσει για κατάργηση του νόμου που αφορά τους κουκουλοφόρους και το DNA, δεν τοποθετήθηκε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην Ολομέλεια. Νωρίτερα, το νομοσχέδιο είχε υπερψηφιστεί επί της αρχής του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ. Αντίθετα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν ενώ Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ επιφυλάχθηκαν. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ζήτησε την «κατάργηση του κουκουλονόμου» τον οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο. «Μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου ποινικοποιήθηκε η κουκούλα, ποινικοποιήθηκε η ίδια η ενδυμασία των νεολαίων που ήταν στους δρόμους και φορούσαν μαντήλια για να προστατευθούν από τα χημικά. Είναι σαν να λέμε ότι αν κάποιος φοράει γάντια πρέπει να ποινικοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κατριβάνου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η τροπολογία για το DNA δεν καταργεί τη λήψη για την ταυτοποίηση του δράστη αλλά θα πρέπει η διαδικασία αυτή να γίνεται παρουσία πραγματογνώμονα και μόνο όταν το ζητά ο εισαγγελέας ή ο ανακριτής και όχι με πρωτοβουλία των διωκτικών αρχών όπως γίνεται σήμερα.
Οι εισηγητές των άλλων κομμάτων
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης «να αποσύρει το νομοσχέδιο που έφερε κατά απαίτηση των τρομοκρατών» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάψει να συνομιλεί με τρομοκράτες». Ο εισηγητής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας μίλησε για ένα περιβάλλον ανασφάλειας όπου πέφτουν μολότοφ και γίνονται καταλήψεις και καταστροφές δημοσίων χώρων λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» και ότι μένει «απαθής στην ομηρεία μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων, ενώ έκανε λόγο για προχειρότητα όσον αφορά την παρ' ολίγον μετακίνηση του υπουργείου Προστασίας του πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά από αυτόν τον πρόλογο εξέφρασε την απορία ότι καταργούνται οι φυλακές τύπου Γ' χωρίς να βελτιώνονται τα τα καταστήματα κράτησης και ταυτιζόμενος με τον εισηγη΄τη την ΝΔ προσέθεσε ότι «η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κρατουμένων για να μη διοικούνται οι φυλακές από τους βαρυποινίτες». Για τις αποφυλακίσεις ισχυρίστηκε ότι «αυτά τα μέτρα δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα», ότι πρόκειται για οριζόντια μέτρα που θα φέρουν αθρόες αποφυλακίσεις, χωρίς να αξιολογέιται η επικυνδυνότητα του δράστη και τα οποία θέτουν ζητήματα ακύρωσης δικαστικών αποφάσεων και ζητήματα ασφάλειας προσθέτοντας ότι «με κάποιους που πρέπει να φύγουν θα φύγουν και κάποιοι σίγουρα που δεν πρέπει». Τέλος για το θέμα των ανηλίκων είπε ότι καταργείται ο εγκλεισμός των ανηλίκων με εξαίρεση την ανθρωποκτονία από πρόθεση και ότι «τα παιδιά μεγαλώνουν γρηγορότερα και ωριμάζουν νωρίτερα». Εκ μέρους του Ποταμιού σχετικά με το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο δήλωσε ότι «επιφυλασσόμαστε αν και τα περισσότερα άρθρα δε μας βρίσκουν σύμφωνους». Την επιφύλαξη του δήλωσε και το ΚΚΕ, χωρίς ο εισηγητής του Χρήστος Κατσώτης να τοποθετηθεί, θεωρώντας ότι η θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει παρουσιαστεί επαρκώς. Η Φώφη Γεννηματά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα της καταψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής, λέγοντας ότι «ο Σάββας Ξηρός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος ούτε αριστερός αγωνιστής. Είναι αδιανόητο να δίνεται η εντύπωση ότι αντιμετωπίζεται ως τέτοιος από την κυβέρνηση. Να απαλαγείτε από τις ιδεοληψίες». Στη συνέχεια η υπουργός των προηγούμενων κυβερνήσεων χαρακτήρισε τη συζήτηση «συντηρητική, στάσιμη και κοντόφθαλμη» ζητώντας την επιτάχυνση της μεγάλης μεταρρύθμισης με τον ισχυρισμό ότι «δεν θα αποφύγουμε καμία καταδίκη από το ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί αρνούμαστε να κάνουμε δομικές αλλαγές». Επίσης δήλωσε αντίθετη στην κατάργηση των φυλακών Γ' Τύπου με τον ισχυρισμό ότι καταργείται η ασφάλεια, ενώ για τους ανήλικους χαρακτήρισε το ακαταλόγιστο στα 15 έτη υψηλό και είπε ότι «ο περιορισμός του εγκλεισμού μόνο για ισόβια είναι υπερβολικά στενός». Για τα ποσοστά αναπηρίας είπε να μην υπάρχει απόλυση χωρίς κριτήρια και να εισαχθούν εξαιρέσεις στις απολύσεις κρατουμένων. Τέλος βρήκε θετικές τις ρυθμίσεις για τους υπερήλικες, το μπούλινγκ, τις απελάσεις και τα ναρκωτικά. Ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι το κόμμα του συμφωνεί επί της αρχής με το νομοσχέδιο αλλά διατηρεί επιφυλάξεις ως προς το ποσοστό αναπηρίας που προβλέπεται στις ρυθμίσεις και προσέθεσε ότι «για την αποσυμφόρηση κάποιος που θα τελέσει αδικήματα δυο βδομάδων θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με αυτούς που τα έχουν ήδη τελέσει». Ο Χρυσαυγίτης Λαγός, ο οποίος εν όψει της επικείμενης δίκης για την εγκληματική οργάνωση εφαρμόζει την τακτική ήπιων τόνων της Χρύσης Αυγής, τάχθηκε υπερ της κατάργησης των φυλακών Γ' Τύπου, ενώ για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις δήλωσε επιφύλαξη. Από την τοποθέτηση του βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει η ρητορική του μίσους λέγοντας ουσιαστικά ότι το πρόβλημα του σωφρωνιστικού συστήματος είναι οι μετανάστες. «Όταν στις φυλακές βρίσκονται χιλιάδες λαθρομεταναστών δυστυχώς θα υπάρχουν συνθήκες στις φυλακές σαν αυτές που έχουν μάθει να ζουν στην πατρίδα τους», είπε χαρακτηριστικά και κατά τ' άλλα αναλώθηκε στις κυρίως όχι στο νομοσχέδιο αλλά στις δήθεν «πολιτικές διώξεις» σε βάρος της ναζιστικής οργάνωσης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχω πρόταση προς τους κλεφτες καπιταλιστες του συστηματος!!!΄ Τεχνηέντως, ρίχνουμε την ιδέα στους καταληψίες της οδού Κουρεμένου 5 στα Γιαννενα, πως πρέπει προβούν στην κατάληψη του τζαμιού στη Καλούτσιανη στα Γιαννενα, τους αφήνουμε ήσυχους γιά 2-3 χρονάκια μέχρι να το ανακαινίσουν πλήρως και μετά, όλο και κάποια,κάποιος εισαγγελέας θα βρεθεί να μαζέψει τα βρωμόπαιδα........... Τους καταδικάζουμε σε κοινωνική εργασία, τους βάζουμε να επισκευάσουν με προσωπική εργασία και έξοδα τα κτίρια στη Δομπόλη στα Γιαννενα (αυτό θα πάρει περίπου 10 χρόνια) και μετά...τους μαζεύει πάλι η εισαγγελία και όλα καλά !!!!!!! Και όσο γιά τα βρωμόπαιδα; Βρε δεν γ......αι, ποιός νοιάζεται γιά τους αλήτες; Καλό Πάσχα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης αρθρογραφούν στην ημιεπίσημη εφημερίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας το 2011. Ο Κ. Μπακογιάννης τι λέει;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΧΙΟΝΙΑ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
«Επιβεβαιώνει» τις προβλέψεις ο καιρός και ήδη την Μεγάλη Πέμπτη η επιδείνωσή του είναι εμφανής σε πολλά σημεία της χώρας. Μερική ή και πλήρης απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στην Αττική χιόνισε σε Πεντέλη και Πάρνηθα με τους οδηγούς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες αν θέλουν να κινηθούν στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο. Στην Κρήτη, χιόνι έπεσε στα ορεινά του νομού Ηρακλείου, όπου συνεχίζονται από χθες οι βροχοπτώσεις σε πιο χαμηλό υψόμετρο. Μάλιστα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έριξε χαλάζι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Στο νομό Ξάνθης, το χιόνι πέφτει πυκνό ανά περιοχές, όπως το Δασικό Χωριό το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά. Οι θερμοκρασίες είναι χειμωνιάτικες τόσο στα ορεινά όσο και στην πόλη της Ξάνθης και τον κάμπο, με τον ήλιο να εμφανίζεται μόνο κατά διαστήματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 25.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Μια ομάδα 25.000 χρηστών του Facebook κατέθεσε αγωγή σε αυστριακό δικαστήριο εναντίον του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε παράνομα τα προσωπικά τους δεδομένα. Ο Μαξ Σρεμς, ένας Αυστριακός νομικός και υπέρμαχος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κατέθεσε σήμερα επισήμως την αγωγή αυτή, την οποία αναμένεται τώρα να εξετάσει το αυστριακό δικαστήριο. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές νομικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί μέχρι σήμερα εναντίον ενός ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης. Η νομική διαδικασία ξεκίνησε τον Αύγουστο από χρήστες από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας. Περίπου 55.000 ακόμη άνθρωποι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην αγωγή. Οι 25.000 καταγγέλλοντες ζητούν 500 ευρώ έκαστος από το Facebook, το οποίο κατηγορούν μεταξύ άλλων ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα παρακολούθησης της NSA (Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) Prism. Το Facebook, που έχει 1,4 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση. «Ζητάμε από το Facebook να σταματήσει τη μαζική παρακολούθηση, να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική προστασίας της προσωπικής ζωής και να πάψει να συλλέγει τα δεδομένα προσώπων που δεν διαθέτουν καν λογαριασμό σε αυτό», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σρεμς, 27 ετών, που μάχεται εναντίον του Facebook εδώ και χρόνια. Το 2011, όταν ο Σρεμς ήταν ακόμη φοιτητής, είχε προσφύγει εναντίον του συγκεκριμένου ιστότοπου ενώπιον της Ιρλανδικής Αρχής Προστασίας της Προσωπικής Ζωής, καθώς τα κεντρικά γραφεία του Facebook στην Ευρώπη βρίσκονται στο Δουβλίνο. Τότε η Αρχή αυτή είχε δικαιώσει τον Αυστριακό και είχε ζητήσει από το Facebook να αποσαφηνίσει την πολιτική του σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, κάτι που γινόταν για πρώτη φορά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ... ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ: 101 ΕΚΑΤ. ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤ
Την ώρα που η σκανδαλώδης απαλλαγή επί των φορολογικών τους υποχρεώσεων συνεχίζεται, οι Έλληνες εφοπλιστές επιλέγουν να μην αποδίδουν ούτε τα ελάχιστα που οφείλουν στο ελληνικό κράτος! Όπως έγινε γνωστό από στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των ναυτιλιακών εταιρειών προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) ανέρχονται στο ποσό των 101 εκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, οι οποίοι είχαν καταθέσει Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων και ζητούσαν να ενημερωθούν ποιες είναι οι ανεξόφλητες φορολογικές οφειλές εφοπλιστών και ναυτιλιακών εταιρειών και ποιες οι βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές προς το ΝΑΤ. Όπως ειδικότερα αναφέρεται: «Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΝΑΤ που έχουν αποσταλεί προς βεβαίωση στις αρμόδιες ΔΟΥ, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου προκύπτει ότι: * Από πλοία εσωτερικού το ποσό οφειλής είναι 35.898.484,79 ευρώ. * Από τα ποντοπόρα πλοία το ποσό οφειλής είναι 17.935.365,75 ευρώ. * Από το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και οχημάτων το ποσό οφειλής είναι 47.490.999,82 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ: 101.324.850,36 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βεβαιωθέντα ποσά αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας (ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας) και σε οφειλές ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατικών Οχημάτων) προς του 2011 οπότε και καταργήθηκε». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα ποντοπόρα πλοία, τα βεβαιωθέντα ποσά αφορούν κυρίως σε οφειλές εταιρείας κρουαζιερόπλοιων (που εκκρεμούν δικαστικά) και όχι σε οφειλές της ποντοπόρου ναυτιλίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος συμπληρώνει περίπου επτά χρόνια που είναι κλεισμένος στο κελί του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πικραμένος για όσα πέρασε αλλά όχι απογοητευμένος όπως λέει ο ίδιος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε περιμένει την δικαίωση. Κατηγορήθηκε ότι πουλούσε την Πατριαρχική γη σε εβραϊκές εταιρείες και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης. Όμως από τότε που οι κατηγορίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας και οι αγιοταφίτες τον εκθρόνισαν, παραμένει κλειδωμένος σε ένα κελί στο Πατριαρχείο περιμένοντας να γνωστοποιηθεί η αλήθεια. Ανάμεσα μάλιστα στους δύο Πατριάρχες έχει ξεσπάσει πόλεμος. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος αποκαλύπτει ότι τον κλείδωσαν στο κελί του από τότε και του απαγόρευσαν να προσεύχεται στην εκκλησία που έχει κοντά του βάζοντας λουκέτο στην πόρτα της. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος ισχυρίζεται ότι κλειδώθηκε μόνος του και ότι δεν θέλει ο ίδιος να βγει από το κελί του. Όταν εμείς επισκεφθήκαμε τον Πατριάρχη Ειρηναίο, την πόρτα, μας την ξεκλείδωσε με εντολή του Πατριάρχη Θεόφιλου ,ο αγιοταφίτης Μεθόδιος και με συνοδεία αστυνομικού φτάσαμε στο κελί του Ειρηναίου. Η εκκλησία μάλιστα της αγίας Θέκλας ήταν όντως κλειδωμένη με λουκέτο και αλυσίδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΛΩΝΙΑ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΙΞΕ «ΠΟΡΤΑ» ΣΤΟΝ ΓΚΟΡΑΝ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ!
Οι διοργανωτές του Life Festival, που πραγματοποιείται στην πόλη Όσβιετσιμ στη νότια Πολωνία, ακύρωσαν την πρόσκληση που είχαν απευθύνει στον συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς επειδή τον Μάρτιο είχε δώσει συναυλία στην Κριμαία, τη χερσόνησο της Ουκρανίας η οποία προσαρτήθηκε πέρυσι από τη Ρωσία. Το φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και πέντε χρόνια στο Όσβιετσιμ—την πόλη όπου οι Γερμανοί ναζί είχαν δημιουργήσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, σύμβολο του Ολοκαυτώματος—έχει στόχο να «αντιταχθεί σε κάθε μορφή επίθεσης, ρατσισμού, αντισημιτισμού και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό του. «Οι δηλώσεις που έκανε ο καλλιτέχνης μετά τη συναυλία, στις οποίες υποβάθμισε το γεγονός ότι έπαιξε σε μια περιοχή που προσαρτήθηκε παράνομα και αρνήθηκε να καταγγείλει τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές που τιμούν οι ιδρυτές του Life Festival», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να μην δώσουμε στον Γκόραν Μπρέγκοβιτς τον ρόλο του πρεσβευτή στην επόμενη διοργάνωση του Life Festival», επεσήμαναν οι διοργανωτές. Γεννημένος στο Σαράγεβο το 1950 από μητέρα Σέρβα και πατέρα Κροάτη, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς ήταν αστέρας της ροκ τη δεκαετία 1970-1980 στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αργότερα στράφηκε περισσότερο στη σύνθεση και έκανε διάσημο στον κόσμο τον ήχο των Βαλκανίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Τεχεράνη, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατήγγειλε τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, που σκοτώνουν "αθώα παιδιά".
"Μην σκοτώνετε αθώα παιδιά. Ενας μεγάλος λαός σαν τον λαό της Υεμένης δεν θα παραδοθεί με τους βομβαρδισμούς", είπε ο Ροχανί απευθυνόμενος προς "τις χώρες της περιοχής", προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν πλέον τον τερματισμό του πολέμου, την κατάπαυση του πυρός και την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Unicef έχει ανακοινώσει ότι 74 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης. Ο ιρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης από τον διεθνή συνασπισμό "να υποχωρήσει". "Η λύση βρίσκεται στην αδελφοσύνη και τη φιλία", είπε αναφερόμενος και στην ανάγκη αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία περιλαμβάνει εννέα μουσουλμανικές χώρες και εξαπέλυσε στις 26 Μαρτίου αεροπορική επιχείρηση εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι προελαύνουν στην Υεμένη έχοντας συμμαχήσει και με στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. Το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει το κίνημα των Χούτι, προσπάθησε την περασμένη εβδομάδα να επιστρατεύσει το Πακιστάν, την Τουρκία και το Ομάν, χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με το Ριαντ, για να μεσολαβήσουν για την έναρξη διαλόγου στο εσωτερικό της Υεμένης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην σύρραξη. Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε επίσης για ψεύδη εκείνους που "στην άλλη άκρη του κόσμου" δηλώνουν ότι ανησυχούν για την τύχη της περιοχής, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια χώρα αναφέρεται. Εάν ισχύει αυτό, "για ποιον λόγο ενθαρρύνετε τους επιτιθέμενους;", δήλωσε αναφερόμενος ενδεχομένως στην έναρξη της εν πτήσει τροφοδοσίας των αεροσκαφών του πολεμικου αποικιοκρατικου συνασπισμού των σαουδαραβων από αεροσκάφη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TΩΡΑ: Χάκερς υποκλέπτουν στοιχεία από χρήστες iphone στην Ελλάδα -Eκατοντάδες καταγγελίες
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 14:35
Eπείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο twitter. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Σε εξέλιξη:Υποκλοπή στοιχείων χρηστών iphone (icloud) με το πρόσχημα εντοπισμού κλεμμένων/χαμένων συσκευών, μέσω παραπλανητικών SMS». Αυτή την ώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες από χρήστες iphone. Το συγκεκριμένο λογισμικό το οποίο στέλνεται μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο, έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει άμεσα τους κωδικούς του χρήστη στο icloud. Mε αυτόν τον τρόπο ο χάκερ μπορεί να πάρει όλες τις φωτογραφίες αλλά και τον τηλεφωνικό κατάλογο του χρήστη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν έγκυο εννέα μηνών στο Τέξας
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 15:40
Γυναίκα από το Τέξας των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι δέχθηκε γροθιές και ξυλοκοπήθηκε, ενώ ήταν εννέα μηνών έγκυος, από αστυνομικούς του γραφείου του σερίφη της κομητείας του Χαντ. Η Ντεάνα Ρόμπινσον, 38 ετών, ισχυρίζεται ότι της τοποθετήθηκαν χειροπέδες και δέχθηκε επανειλημμένα γροθιές, ενώ την πίεζαν πάνω στον πάγκο της κουζίνας, προκαλώντας της μελανιές. Η γυναίκα δημοσιοποίησεστο διαδίκτυο βίντεο από το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε, σύμφωνα με την ίδια, στις αρχές Μαρτίου. Στο βίντεο η ίδια ακούγεται να ουρλιάζει, ενώ οι άνδρες του σερίφη και η Πρόνοια προσπαθούν να της πάρουν το 18 μηνών παιδί της, λόγω έρευνας για περιστατικό οικιακής βίας. Η κα. Ρόμπινσον σημειώνει ότι ζήτησε να δει δικαστική απόφαση, ωστόσο δεν της επεδείχθη. «Βάζω το σώμα μου μπροστά στο παιδί μου ενώ οι αστυνομικοί ουρλιάζουν», σημείωσε η κ. Ρόμπινσον. Η γυναίκα συνελήφθη και πέρασε έξι ημέρες στη φυλακή για αντίσταση κατά της αρχής και επίθεση κατά αστυνομικού. Τελικώς γέννησε ένα υγιές αγοράκι στις 15 Μαρτίου. Η κα. Ρόμπινσον, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σημειώνει ότι η υπόθεση που αφορά στο μεγαλύτερο παιδί της και για την οποία οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της έχει να κάνει με διαμάχη που είχε με τον σύζυγό της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκουριες. «Αγανακτιση» με σπονσορα. Η Ελληνικος Χρυσος πληρωνει κανονικα τους «απεργους» και βαζει τα πουλμαν για καθοδο στην Αθηνα. Για παρακωληση συγκοινωνιων διωκονται 27 «εργαζομενοι» της εταιριας που συμμετειχαν στα μπλοκα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Η σφαγή του λαού συνεχίζεται
Ενίσχυση τζιχαντιστών με τη «βούλα» των ΗΠΑ
ΣΑΝΑΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πλήρη στήριξη σε επίπεδο πολεμοφοδίων, στρατιωτικού σχεδιασμού - συντονισμού των επιθέσεων και παροχής κατασκοπευτικών πληροφοριών δίνουν οι ΗΠΑ στην υπό Σαουδικής Αραβίας ιμπεριαλιστική επίθεση 10μελούς συνασπισμού αραβικών χωρών στην Υεμένη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα... ότι η εξέλιξη της επίθεσης ενθαρρύνει και ενισχύει τη δράση των τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου»! Το ίδιο διάστημα, το Ιράν στέλνει στον Κόλπο του Αντεν δύο πολεμικά πλοία (το αντιτορπιλικό Αλμπορτζ και το ελικοπτεροφόρο Μπούσχεχρ), σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει, όπως ανακοίνωσε, την ομαλή ναυσιπλοΐα σε μια περιοχή που εδώ και περίπου δύο βδομάδες έχει τεθεί άτυπα σε ναυτικό αποκλεισμό από τις δέκα χώρες που συμμετέχουν στην επέμβαση κατά των Σιιτών Χούτι στην Υεμένη. Την άμεση αποστολή όπλων και πολεμοφοδίων από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε χτες στη Ριάντ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν, σημειώνοντας ότι αυξάνεται σταθερά η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη στην επίθεση, που κλείνει σήμερα δύο βδομάδες στην Υεμένη. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη λειτουργία κοινού αμερικανικού - σαουδαραβικού κέντρου συντονισμού των επιθέσεων στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου... Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ας Κάρτερ, μιλώντας παράλληλα σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, πρόσθεσε ότι «η κατάρρευση της κεντρικής κυβέρνησης στην Υεμένη επιδεινώνει τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» κατά της Αλ Κάιντα. Παραδέχτηκε ότι «το χάος έχει επιτρέψει στους τζιχαντιστές να κάνουν σημαντικά κέρδη στο έδαφος», αναγκάζοντας, όπως ισχυρίστηκε, τις ΗΠΑ «να ξανασκεφτούν πώς θα εμποδίζουν την (Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου) να επιχειρήσει επιθέσεις σε έδαφος δυτικών χωρών».
Εκατοντάδες οι νεκροί
Η σφαγή του υεμενίτικου λαού με πρόσχημα τη «δημοκρατία» και την «αποκατάσταση» του διορισμένου, φιλοδυτικού Προέδρου της Υεμένης Χάντι στην εξουσία έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 640 αμάχους (ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα...) και έχει τραυματίσει τουλάχιστον 2.200 άλλους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 16.000.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τη βία στην Υεμένη, ενώ 334.093 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Επίσης υπάρχουν 254.413 πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες. Οι επιδρομές έχουν διαλύσει τις περισσότερες υποδομές και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στη χώρα, αφήνοντας εκατομμύρια φτωχούς Υεμενίτες δίχως νερό, ηλεκτρικό, βασικά τρόφιμα και φάρμακα. Πάντως, Ιρανοί αξιωματούχοι ασκούν, το ίδιο διάστημα, έντονες πιέσεις στο Πακιστάν προκειμένου να μη βοηθήσει ενεργά τον υπό σαουδαραβικής ηγεσίας συνασπισμό με εναέριες και χερσαίες δυνάμεις. Για το σκοπό αυτό, ολοκληρώνει σήμερα στο Ισλαμαμπάντ διήμερη επίσκεψη και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όπου είχε προγραμματίσει μεταξύ άλλων συνάντηση και με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ. Επιπλέον, ο Μορτεζά Σαρμαντί, Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε χτες την έκκληση της Τεχεράνης για άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επέμβασης. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό, ο Σαρμαντί επισήμανε ότι η Υεμένη δεν μπορεί να κυβερνάται μόνο από έναν πολιτικό σχηματισμό, λέγοντας: «Ολα τα ενεργά πολιτικά ρεύματα και οι φατρίες που ασκούν επιρροή και έχουν τη λαϊκή υποστήριξη θα πρέπει να συνεργαστούν για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα μπορέσει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της Υεμένης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο Σαρμαντί κατέληξε ότι οι εξελίξεις στην Υεμένη βρέθηκαν στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε στην Αλγερία, την Τυνησία, το Ιράκ και το Λίβανο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ Απειλούνται οι Παλαιστίνιοι στον καταυλισμό Γιαρμούκ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα σφαγή αθώων στον παλαιστινιακό καταυλισμό στο Γιαρμούκ της Συρίας στον οποίον έχουν εισβάλει εδώ και μία βδομάδα τζιχαντιστές του «Μετώπου Νούσρα» και του «Ισλαμικού Κράτους» και έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις του συριακού στρατού, έκρουσαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος για «σφαγή των αθώων» αν δε διανεμηθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα, νερό και βασικά είδη στον καταυλισμό δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων προσφύγων που παραμένουν παγιδευμένοι εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων. «Το επίπεδο της απανθρωπιάς στο οποίο έχει ολισθήσει το Γιαρμούκ είναι ειλικρινά αδιανόητο», δήλωσε ο Κρις Γκάνες, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στο πρακτορείο «Ρόιτερς» στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μέσω «Skype» από την Ιερουσαλήμ. Πρόσθεσε πως η εκεί κατάσταση είναι «απόλυτα απελπιστική και ότι εδώ και μία βδομάδα οπότε οι μάχες κλιμακώθηκαν, τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια του UNRWA δεν έχουν καταφέρει να μπουν στον καταυλισμό». Χτες, πάντως, ο Σύρος υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης Αλι Χαϊντάρ εκτίμησε ως αναπόφευκτη τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στο Γιαρμούκ, μετά την κατάληψη μεγάλου τμήματος του καταυλισμού από τους τζιχαντιστές λέγοντας ότι «προτεραιότητα είναι να εκδιωχθούν και να ηττηθούν οι ένοπλοι και οι τρομοκράτες στον καταυλισμό». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να μπουν συριακά στρατεύματα στο Γιαρμούκ, ο υπουργός απάντησε: «Είναι το συριακό κράτος το οποίο θα αποφασίσει εάν η μάχη αυτή είναι απαραίτητη», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Φάτου Μπενσούντα, δήλωσε ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου σε Ιράκ και Συρία, ωστόσο οι πιθανότητες οι ηγέτες του να βρεθούν στο επίκεντρο έρευνας από το ΔΠΔ είναι ελάχιστες, επειδή είναι από χώρες που δεν είναι μέλη του διεθνούς οργανισμού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Επίθεση με μαχαίρι στη Δυτική Οχθη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Η εκρηκτική κατάσταση που σιγοβράζει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη προκάλεσε χτες τη δεύτερη, σε μία βδομάδα, επίθεση με μαχαίρι σε βάρος των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Ενας 27χρονος Παλαιστίνιος μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη κοντά στο χωριό Σιντζίλ, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και αιτία. Ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε θανάσιμα και ο δεύτερος ελαφρύτερα. Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος δράστης ήταν ο 27χρονος Μοχάμεντ Τζάσερ Καράκα, κάτοικος του Σιντζίλ. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο Καράκα δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και έπεσε νεκρός από τον ελαφρύτερα τραυματισμένο στρατιώτη. Την περασμένη Πέμπτη είχε σημειωθεί ακόμη μία επίθεση με μαχαίρι από Παλαιστίνιο, που τραυμάτισε ελαφρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη όταν επιχείρησε να τον εμποδίσει να περάσει στο έδαφος του Ισραήλ. Ο δράστης συνελήφθη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Μεγαλύτερη πρόσδεση στο ΝΑΤΟ
ΚΙΕΒΟ.-- Συνεχίζονται οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία και οι πολιτοφύλακες των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις του ναζιστικου ουκρανικού στρατού με εντολές της κλικας του Κιέβου παραβιάζουν καθημερινά την εκεχειρία με βάση τη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη και εντείνουν τη ναζιστικη στρατιωτική παρουσία τους στη γραμμή του μετώπου. Μόνο για χτες γίνεται λόγος για 47 παραβιάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και δήλωση του πρωθυπουργού της ναζιστικής κλικας Α. Γιάτσενιουκ ότι αυτή θα υπογράψει συμφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη». Οπως εξήγησε αφορά συνεργασία και στις μεθόδους παρακολούθησης και επικοινωνίας στα πρότυπα της λυκοσυμμαχίας. Πάντως, όπως έγινε γνωστό χτες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν την επόμενη Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο, για να εξετάσουν την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση με το λεγόμενο «σχήμα Νορμανδίας», όπως καθιερώθηκε από την αντίστοιχη συνάντηση στη Νορμανδία στις 6 Ιούνη 2014.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mας βομβαρδίζουν για τις καταστροφές της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από του μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, τους τζιχαντιστές δολοφόνους της ISIS, αλλά δεν μας λένε ότι οι αμερικανοί έκαναν χειρότερα στο Ιράκ και οι αποκεφαλιστές απλώς συνεχίζουν σε ότι απόμεινε...
Το ίδιο συμβαίνει και με την Τουρκία στη Συρία και μαζί το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων και λευκής σάρκας... ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
* Αποκλειστικό βίντεο με το τι έκλεψαν οι ΗΠΑ -τώρα πλουτίζουν στις διεθνείς αγορές έργων τέχνης- όταν μπήκαν στο Ιράκ και δολοφόνησαν τον "δικτάτορα" Σαντάμ για τα δήθεν χημικά όπλα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H "πολιτισμένοι" της δύσης (ΕΕ, ΗΠΑ και σια) είναι εναντίον των τζιχαντιστών; Καλά δεν ντρέπονται;
ISIS fighters killed by Kurds were members of Turkish MIT (Intelligence Services)
ISIS μαχητές που σκοτώθηκαν από Κούρδους ήταν μέλη της τουρκικής ΜΙΤ (Υπηρεσίες Πληροφοριών)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sunni vs Shia: An Israeli plan for the Middle East - A plan to ensure the legitimacy and stability of the Israeli occupation
Σουνίτες εναντίον Σιιτών: Ενα ισραηλινο σχέδιο για τη Μέση Ανατολή - ένα σχέδιο για τη διασφάλιση της νομιμότητας και τη σταθερότητα της ισραηλινής κατοχής
In August 2012 the former Shin Bet (Israeli Security Service) Director and commander-in-chief of the Navy, revealed Israel’s intention to create a Sunni vs Shia coalition to form against Iran and other Shia Muslim factions in the region. In an interview with Charlie Rose, Ami Ayalon stated that for the existence of Israel it is “Very important to create a Sunni coalition”. He goes on to explain by...
Sunni coalition he means: “Turkey, with Egypt, with Jordan, with Saudi Arabia understand that the major conflict is with SHIA, led by Iran”. It is worthwhile noting that this interview is from 2012, and in 2015 a coalition of the above countries has essentially been formed in recent weeks to attack the Shia Houthis in Yemen. The (technically) Sunni coalition of Arab states has been formed under the pretext of an emerging Iranian threat of expansion in the region. This sectarian policy to embroil the Middle East into a Sunni vs Shia war, was echoed by former CIA officer Michael Scheuer on live TV in which he stated: “No ma’am, I think we should back away from the whole thing. The thing was ideal when IS was advancing on Baghdad because Sunnis were killing Shias. That’s exactly what we need.”
Sunni vs Shia: An engineered conflict Whilst it is true that Sunni and Shia Muslims have their difference, this difference has been grossly exploited by the West in order to further its own interests in the region in order to apply pressure on Iran and its allies in the region. Sunni and Shia Muslims have been living together peacefully for decades in places such as Syria, Yemen and Iraq – all three of which have disintegrated into civil chaos after US led interventions.
Israel supporting Al Qaeda in Syria Israel has also been supporting Al Qaeda affiliated militants in Syria in order to destabilise the region further and fuel a sectarian conflict in order to establish their own security and legitimacy. A UN report documents communication observed by its peackeeping forces in the Golan Heights. Israel has also provided medical care for extremist militants in its hospitals as well as intelligence against the Syrian Arab Army and Hezbollah.
Τον Αύγουστο του 2012, η πρώην Shin Bet (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας) Διευθυντής και διοικητής-in-chief του Πολεμικού Ναυτικού, αποκάλυψε την πρόθεση του Ισραήλ να δημιουργήσει ένα Σουνίτες εναντίον Σιιτών συνασπισμο για τον σχηματισμό κατά του Ιράν και άλλων παρατάξεων των μουσουλμάνων Shia στην περιοχή. Σε μια συνέντευξη με τον Charlie Rose, η Άμι Αγιαλόν δήλωσε ότι για την ύπαρξη του Ισραήλ ότι είναι «πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένας σουνιτικός συνασπισμός". Πηγαίνει για να εξηγηθεί από ...
Σουνίτες συνασπισμός σημαίνει: «Η Τουρκία, με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, με τη Σαουδική Αραβία να κατανοήσουν ότι η μεγάλη σύγκρουση είναι με Σιίτες, υπό την ηγεσία του Ιράν". Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνέντευξη είναι από το 2012, και το 2015 ένας συνασπισμός των παραπάνω χωρών έχει ουσιαστικά διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να επιτεθούν στους Σιίτες Χούτι στην Υεμένη. Η (τεχνικά) σουνίτες συνασπισμός των αραβικών κρατών έχει διαμορφωθεί κάτω από το πρόσχημα μιας αναδυόμενης ιρανικής απειλής επέκτασης στην περιοχή. Αυτή η σεκταριστική πολιτική να εμπλέξει τη Μέση Ανατολή σε σουνίτες εναντίον σιιτών πολέμου, εξέφρασε και ο πρώην αξιωματικός της CIA Μάικλ Scheuer ζωντανά στην τηλεόραση, στην οποία ανέφερε: "Όχι κυρία μου, νομίζω ότι πρέπει να υποστηρίξουμε μακριά από το όλο θέμα. Το πράγμα ήταν ιδανικό όταν δεν προχωρούσε στην Βαγδάτη, επειδή σουνίτες σκότωναν τους Σιίτες. Αυτό είναι ακριβώς ό, τι χρειαζόμαστε. "
Σουνίτες εναντίον Σιιτών: Μια μηχανική σύγκρουση Ενώ είναι αλήθεια ότι Σουνίτες και Σιίτες Μουσουλμάνοι έχουν τη διαφορά τους, η διαφορά αυτή έχει κατάφωρα αξιοποιηθεί από τη Δύση, προκειμένου να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή, προκειμένου να ασκήσει πίεση στο Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή. Σουνίτες και Σιίτες Μουσουλμάνοι έχουν ζήσει μαζί ειρηνικά εδώ και δεκαετίες σε μέρη όπως η Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ - και οι τρεις εκ των οποίων έχουν αποσυντεθεί σε εμφύλιο χάος μετά την υπό αμερικανική ηγεσία παρεμβάσεις. Ισραήλ υποστήριζει την Αλ Κάιντα στη Συρία Το Ισραήλ υποστηριζει την Αλ Κάιντα και συνδεδεμένους μαχητές της στη Συρία, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή περαιτέρω και να τροφοδοτήσουν μια θρησκευτική σύγκρουση, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους ασφάλεια και νομιμότητα. Η έκθεση τεκμηριώνει με ντοκουμεντα ο ΟΗΕ τηρούνται από peackeeping δυνάμεις του στα Υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ έχει επίσης προσφέρει ιατρική περίθαλψη για εξτρεμιστές μαχητές σε νοσοκομεία του καθώς και τις πληροφορίες κατά του συριακού αραβικού στρατού και της Χεζμπολάχ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάιμα ελ Σαμπάχ: Μια κόρη της ποίησης και της επανάστασης...
Για την 31χρονη Αιγύπτια ποιήτρια Σάιμα ελ-Σαμπάχ που δολοφονήθηκε από την αστυνομία του Σίσι.
της Μαριάννας Τζιαντζή*
Η Σάιμα ελ Σαμπάχ ήταν μια ποιήτρια που ζούσε στην Αλεξάνδρεια και δολοφονήθηκε φέτος από την αστυνομία στη διάρκεια μιας μικρής διαδήλωσης στο Κάιρο, την παραμονή της... επετείου της θρυλικής εξέγερσης της 24ης Ιανουαρίου. Είχε ξεκινήσει με το τρένο από την Αλεξάνδρεια, όπου κατοικούσε μαζί με τον πεντάχρονο γιο της, και πήγε στην πρωτεύουσα για να αφήσει μαζί με τους συντρόφους τους λίγα λουλούδια στην πλατεία Ταχρίρ, προς τιμή των νεκρών της Αραβικής Άνοιξης. Ήταν 31 χρονών. Σε μια από τις φωτογραφίες της που πάρθηκαν με κινητό τη μέρα του θανάτου της τη βλέπουμε να κρατά μια αφίσα του μικρού αριστερού κόμματος στο οποίο ήταν οργανωμένη. Ένα μοτίβο με τρεις κορδέλες –μια κόκκινη, μια πράσινη, μια πορτοκαλιά– που πλέκονται και από κάτω γράφει SPA, τα αρχικά του κόμματος όπου ανήκε: Socialist Popular Alliance (Σοσιαλιστική Λαϊκή Συμμαχία). Κατάμαυρα μαύρα μαλλιά, νύχια βαμμένα στο χρώμα του κοραλλιού. Φορά ένα γκρι πουλόβερ, μαύρο μαντίλι στο λαιμό, τζιν παντελόνι, άρβυλα. Άλλες φωτογραφίες τη δείχνουν αιμόφυρτη στην αγκαλιά ενός συναγωνιστή της, αφού έχει δεχτεί τις σφαίρες των αστυνομικών του Σίσι, με τα δάχτυλα ακόμα σφιγμένα στην αφίσα. Σε άλλες φωτογραφίες από ευτυχισμένες μέρες βλέπουμε μια όμορφη νέα γυναίκα να χαμογελά πλάι στο αγοράκι της ή καθισμένη σταυροπόδι σε μια παραλία.
Δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της Σάιμα είχε πραγματοποιηθεί η πολύνεκρη φονική επίθεση στα γραφεία του Σαρλί Εμπντό. Δικαιολογημένη η παγκόσμια καταδίκη της σφαγής, επιβεβλημένη η δημόσια υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης. Εκεί ο ένοχος ήταν δυο-τρεις φανατικοί, όμως η Σάιμα δολοφονήθηκε από μια κυβέρνηση στην οποία παρέχουν ολόπλευρη υποστήριξη οι πολιτικές ηγεσίες της Δύσης. Και φυσικά δεν δολοφονήθηκε επειδή έγραφε ποιήματα, αλλά γιατί κατέβηκε στο δρόμο, όπως είχε κάνει και πάμπολλες άλλες φορές. Η Σάιμα ήταν μια χειραφετημένη γυναίκα, μια πρωτοπόρα καλλιτέχνιδα. Ανήκε σε μια μικρή αβανγκάρντ ομάδα ποιητών, στις παρυφές του αιγυπτιακού λογοτεχνικού κατεστημένου που έγραφε σε ελεύθερο στίχο χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις της καθομιλουμένης. Είχε σπουδάσει Λαογραφία στο Πανεπιστήμιο του Καϊρου, ενώ οι αισθητικές και πολιτικές της αναζητήσεις διαμορφώθηκαν μέσα από ατέλειωτες συζητήσεις με συμπατριώτες της στα καφενεία του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας… και μάλιστα επί καθεστώτος Μουμπάρακ. «Τη βλέπω σαν κόρη μου» είπε ο πρόεδρος Αμπντέλ Σίσι, όταν εμφανίστηκε στην αιγυπτιακή τηλεόραση την επομένη του θανάτου της, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του. «Αν δεν ήταν τόσο αδύνατη, θα ζούσε» ισχυρίστηκε ο αιγύπτιος ιατροδικαστής: η Σάιμα ήταν πετσί και κόκαλο κι έτσι τα τραύματα από σφαίρες διασποράς που την πέτυχαν αποδείχτηκαν θανατηφόρα. Λες και πέθανε από νευρική ανορεξία! Η Σάιμα δεν θα μπορούσε να ήταν κόρη του αιματοβαμμένου ηγέτη που τα δικαστήριά του έχουν καταδικάσει σε θάνατο εκατοντάδες πολιτικούς αντιπάλους του. Είναι όμως κόρη της ποίησης, κόρη και αδελφή όσων αγωνίζονται, ακόμα κι αυτών που δεν άκουσαν ποτέ το όνομά της. Ένα μεταφρασμένο στα αγγλικά ποιήμά της μιλά για μια τσάντα της, μια τσάντα που έχασε. Όπως παρατηρούν οι επαΐοντες, η σχολή στην οποία ανήκε απέφευγε τα βαρύγδουπα μηνύματα και τα συνθήματα, ήταν στραμμένη στην καθημερινότητα. Όμως στις διαδηλώσεις, λένε οι σύντροφοί της, εκείνη φώναζε τα συνθήματα δυνατότερα απ’ όλους γι’ αυτό και την αποκαλούσαν τρυφερά «φωνή της επανάστασης». Σύνθημα ήταν η ίδια, σύνθημα ήταν η ζωή και ο θάνατός της.
Γράμμα προς την τσάντα μου Δεν ήταν παρά μια τσάντα Όταν όμως την έχασα, δεν ήξερα πώς ν’ αντικρίσω τον κόσμο δίχως αυτήν γιατί οι δρόμοι μάς θυμούνται εμάς τις δυο παρέα τα μαγαζιά την ξέρουν καλύτερα απ’ ό,τι εμένα επειδή αυτή είναι που πληρώνει Ξέρει κι εγκρίνει τη μυρωδιά του ιδρώτα μου Ξέρει όλα τα λεωφορεία κι έχει τη δική της σχέση με τους οδηγούς τους Ξέρει απέξω την τιμή του εισιτηρίου και κρατά πάντα το ακριβές αντίτιμο. Μια μέρα αγόρασα ένα άρωμα που δεν ήταν της αρεσκείας της το έχυσε όλο και δεν με άφησε να το χρησιμοποιήσω. Ξέχασα να πω ότι αγαπά την οικογένειά μου και πάντα έχει όλες τις φωτογραφίες αυτών που αγαπά. Τι άραγε να νιώθει τώρα; Μήπως φοβάται; Μήπως την ενοχλεί η μυρωδιά του ξένου ιδρώτα; Μήπως την ταράζουν οι νέοι δρόμοι; Αν σταματούσε σε κάποιο μαγαζί όπου πηγαίναμε μαζί, θ’ αγόραζε τα ίδια πράγματα; Πάντως, αυτή έχει τα κλειδιά του σπιτιού και την περιμένω.