Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σαββατο 18 Απριλιου 2015


«Γείωσε» τον Σόιμπλε ο Στίγκλιτς για την οικονομική πολιτική και τις Γερμανικές οφειλές
«Καθώς είστε δικηγόρος που εξειδικεύεται στις συμβάσεις, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά για τους φοιτητές της Νομικής εδώ, να μάθουν γιατί αυτά τα συμβόλαια θα πρέπει να ξεχαστούν, ενώ οι δανειακές συμβάσεις διάσωσης της Ελλάδας, όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ένα δυνατό «αντίπαλο» βρήκε απέναντί του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Νέα Υόρκη. Κατά την παρουσία του σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια της αμερικανικής μητρόπολης, ο Γερμανός υπουργός υπεραμύνθηκε του ακραίου νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου που εδώ και χρόνια επιβάλλει η συντηρητική παράταξή του στην Ενωμένη Ευρώπη σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες φίλιες κυβερνήσεις. Ο κ. Σόιμπλε ισχυρίστηκε ενώπιον των Αμερικανών φοιτητών ότι ένα μοντέλο «μέτριας αλλά διατηρήσιμης ανάπτυξης», όπως είναι αυτό που εφαρμόζει στην Ευρώπη η Γερμανία, αποτελεί την εναλλακτική λύση στους επαναλαμβανόμενους κύκλους από πιστωτικές φούσκες και εκρήξεις του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαφορετική άποψη από τον Γερμανό υπουργό είχε ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος περιέγραψε την ευρωπαϊκή οικονομία με εντελώς διαφορετικό τρόπο. «Βλέπω αρκετές χώρες βυθισμένες ακόμη στην ύφεση, τη μέση ανεργία στην Ε.Ε. στο 12%, την ανεργία των νέων διπλάσια», είπε ο νομπελίστας οικονομολόγος, αποδομώντας την επιχειρηματολογία του κ. Σόιμπλε. «Με οποιοδήποτε υπολογισμό της ευρωπαϊκής κρίσης και με τον τρόπο που έγινε η διαχείρισή της, η δυνητική ανάπτυξη της ευρωζώνης (με σταθερό πληθωρισμό) θα είναι χαμηλότερη στο μέλλον. Ακόμη και η ανάπτυξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις είναι χαμηλή και οφείλεται βέβαια στα πλεονάσματα που εμφανίζουν στο εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών τους, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα» απάντησε στον Γερμανό υπουργό ο Αμερικανός οικονομολόγος. Ξεμπρόστιασμα για τις επανορθώσεις Εκεί όμως που ξεμπρόστιασε πιο πολύ τον Σόιμπλε ο Στίγκλιτς ήταν όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την άρνηση του Βερολίνου να αναγνωρίσει ακόμη και αυτό το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. «Καθώς είστε δικηγόρος που εξειδικεύεται στις συμβάσεις, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά για τους φοιτητές της Νομικής εδώ, να μάθουν γιατί αυτά τα συμβόλαια θα πρέπει να ξεχαστούν, ενώ οι δανειακές συμβάσεις διάσωσης της Ελλάδας, όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια έξω από την Κυπριακή Βουλή - "Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" το κύριο σύνθημα
17/4/2015 18.41
Συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας έξω από τη Κυπριακή Βουλή ενώ αυτή την ώρα οι διαδηλωτές έριξαν και αυγά στο κτίριο του κοινοβουλίου. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από τη βουλή η οποία αναμένεται να συζητήσει σε λίγο στην ολομέλεια το πολύκροτο πλαίσιο αφερεγγυότητας, δηλαδή των πέντε σχετικών νομοσχεδίων, οργανώσεις οι οποίες διαφωνούν με τις εκποιήσεις ακινήτων. Στην εκδήλωση, που ξεκίνησε στις τέσσερις το απόγευμα, συμμετέχουν μέλη του κινήματος κατά των εκποιήσεων και του συνδέσμου προστασίας πρώτης κατοικίας. Οι διαδηλωτές είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένοι κατά των βουλευτών και κατά των κομμάτων. Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης είναι : " Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη." Νωρίτερα οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου που τους απέτρεπε να εισέλθουν στο χώρο έξω από τη Βουλή και η Αστυνομία τους απέκρουσε. Διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στη συνέχεια ότι δέχθηκαν κτυπήματα από τους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές είχαν ρίξει και το ξύλινο ομοίωμα φερέτρου που κρατούσαν. Η διαμαρτυρία συνεχίζεται σε τεταμένο κλίμα και ο δρόμος μπροστά από το κοινοβούλιο είναι κλειστός. Έξω από τη Βουλή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει αναλάβει τη φύλαξη του κοινοβουλίου.
Σχολιο.- ειναι που πετυχε το προγραμμα στην Κυπρο.. Σχολιο.- Αν φυγουμε τελειως απο το ευρω θα σωθουμε!!!! Σχολιο.- Ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους της πολυπαθης Κυπρου, που διεκδηκουν την ζωη τους...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
150 χιλιάδες διαδηλωτές στη Χιλή. Προχθες...
150.000 διαδηλωσαν για δωρεάν εκπαίδευση και κατά της διαφθοράς Της Χιλής φοιτητές κινητοποιηθηκαν την Πέμπτη στο Santiago εναντιον της διαφθοράς και για δωρεάν, ποιοτική δημόσια εκπαίδευση προσιτή σε όλους στη νοτιοαμερικανική χώρα. Η χιλιανή αστυνομία εκανε καταστολή των διαδηλωτών με χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
τα εξάρχεια ελεγχονται απο μαφίες, λεει ο Πανουσης.. μάλιστα ( ....πολλές όχι μία ? ) δεν είναι κρατική μαφία δλδ αυτή που στέλνει τους λίτες να πουλάνε ηρωίνη δεν είναι κράτος εν κράτει ..... φυσικά και βολεύει να τις λέμε πολλές γιατί αν ήταν μία θα είχε ήδη συνδιαλαγεί με την εξουσία .... ρε σεις θα αποσύρετε απο τα εξάρχεια όλα τα κουμανταδόρικα πλάνα για αποπολιτικοποιηση και για επιβολή ρακένδυτου πολιτισμού στην αποδεδειγμένα πιό θαρραλέα , ταλαντούχα και ανήσυχη γειτονιά της Αθήνας ........άντε και 50αρισα .....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mελανσό τα χώνει γερά στον Σοίμπλε για τη δήλωση του ότι κάποιος πρέπει να καταναγκάσει τη Γαλλία και μάλιστα θα ήταν ευτύχημα για αυτήν, για μεταρρυθμίσεις (ειδικά στην αγορά εργασίας) αλλά είναι "δύσκολο λόγω δημοκρατίας" . Πάνω κάτω είπε: Η άθλια προσωπικότητα του Σόιμπλε οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Γαλλικό λαό. Και αφού τα χώνει για την κατάσταση στην Γερμανική οικονομία (12 εκατ φτωχοί, γερασμένος πληθυσμός χωρίς αισιοδοξία για το μέλλον και κρατικές υποδομές σε φθορά) συμφωνεί με την άποψη ενός άλλου Γάλλου ότι ο Σόιμπλε είναι Βίσμαρκ με μάσκα καρνάβαλου (πάλι καλά που δεν είπε κάτι άλλο emoticon wink ). Λέει κλαψούν@@δες και γλύφτες του Σόιμπλε Γάλλους υπουργούς και κάνει αναφορά στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές σε Ελλάδα και Ισπανία ως ύστατη προειδοποίηση για την Γαλλία. Και τέλος λέει το αυτονόητο ότι τύποι σαν τον Σόιμπλε δεν αγαπάνε ούτε την δημοκρατία , ούτε τις άλλες χώρες. Μπράβο Μελανσό και για να μην νομίζουμε ότι αυτά που λέγονται στην Ελλάδα δεν λέγονται και σε άλλες χώρες (και μάλιστα στον 2ο μεγάλο έταιρο της ΕΕ την Γαλλία). Φυσικά δεν θα καλυφεί ποτέ αυτη η είδηση στα skai_xeftiles κτλ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα 22.700 ευρώ διαμορφώνεται το κόστος της πρώτης πενθήμερης συνεδρίασης της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχους του Χρέους που έχει οργανώσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» η Βουλή κλήθηκε να πληρώσει αεροπορικά εισιτήρια συνολικής αξίας 6.950 ευρώ για την μετακίνηση των δεκατεσσάρων προσκεκλημένων – μελών της. Το ποσό προστίθεται στα 15.750 (9.000 ευρώ για διατροφή και 6.000 ευρώ για διαμονή) ευρώ που εκταμιεύτηκαν από τα ταμεία της Βουλής για την διαμονή και την διατροφή των προσκεκλημένων από τις 3 εως τις 8 Απριλίου.
Σχολιο.- καλα, τι φαγανε?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν φθορές εντός του κτιρίου, είπε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ... "Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές στο ΕΚΠΑ;", αναρωτιέται αυτός ο μαλάκας ο Σαμαράς!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΣΟΜΣΚΙ: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΟ 1953
Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας όπως έγινε με το αντίστοιχο γερμανικό μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, προτείνει ο ακαδημαϊκός και στοχαστής Νόαμ Τσόμσκι. Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Ν. Τσόμσκι, σημείωσε ότι οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις Βρυξέλλες και τις γερμανικές Τράπεζες ήταν να αυξηθεί το ελληνικό χρέος. Πρόσθεσε ότι η εντολή των ψηφοφόρων ήταν να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι η χώρα δεν μπορεί να υποβάλεται πλέον σε καταστροφικές πολιτικές. Η «Ελλάδα καταστρέφεται» είπε ο κ. Τσόμσκι και πρότεινε διαγραφή του χρέους της Ελλάδας. Είπε μάλιστα, ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ
Στην ανάγκη να τερματιστεί η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα εστίασε για μία ακόμη φορά ο κάτοχος Νόμπελ Οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο (18/4). Μετά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πολ Κρούγμαν, ο Πολ Κρούγμαν, λίγο πριν την προγραμματισμένη για σήμερα (στις 12:30) συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις «κόκκινες» γραμμές που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες. «Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί, χωρίς νέα δημοσιονομική προσαρμογή», πρόσθεσε, «αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Αναφερόμενος ειδικότερα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο νομπελίστας οικονομολόγος επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται πάντα άμεσα αποτελέσματα, ενώ «σημασία έχει η εφαρμογή τους». «Η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει πρόοδο, αλλά η πολιτική αυστηρής λιτότητας δεν έχει αναδείξει την πρόοδο αυτή», συμπλήρωσε. Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε μεταξύ άλλων, ότι «και οι δανειστές της Ελλάδος αναζητούν κάποιες υποχωρήσεις από τη χώρα μας, ώστε να προχωρήσουν στην συμφωνία». Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι μπορεί «οι επενδύσεις στην Ελλάδα, σήμερα να έχουν υψηλό ρίσκο», αλλά «εάν κλείσει η συμφωνία θα έχουν τελικά πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από ότι σε άλλες χώρες, που κυμαίνονται σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα». Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινοβραδινή του ομιλία, ο κ. Κρούγκμαν προέτρεψε την Ελλάδα να δεχθεί έναν έντιμο συμβιβασμό αντί μιας έντιμης εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι μια έξοδος αυτή τη στιγμή θα ήταν «κόλαση», θα ήταν «εφιάλτης», ενώ «θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και στο ευρωσύστημα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σκουπίδια του Πύργου έγιναν... ταινία!
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, 13:58
Βγάζουν κραυγή, δημοσιοποιώντας με τον πιο καυστικό τρόπο το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ηλείας. Αυτό που καταρρακώνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της που διαβιούν κάπου ανάμεσα σε όγκους από συσσωρευμένα απορρίμματα, περιχαρακωμένοι σε μια πόλη που έχει πια μετατραπεί σε απέραντη χωματερή... Η αφόρητα προβληματική κατάσταση που χρονίζει στον Πύργο και όχι μόνο ήταν η αφορμή για να γυριστεί η σουρεαλιστική, ρομαντική σάτιρα με φόντο τα σκουπίδια «Μια ευχή». Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους που γνωρίζονται, ερωτεύονται και μοιράζονται τα συναισθήματά τους πάνω σε... λόφους απορριμμάτων! Μια ομάδα από ανθρώπους, με σκηνοθέτη τον Χαράλαμπο Κοντοπανάγο, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο κοινού στο Greek Film Festival του Λονδίνου, αποδεικνύουν ότι το δημιουργικό πνεύμα παραμένει άσβεστο ακόμα κι αν κατοικεί ανάμεσα σε όγκους σκουπιδιών, ακόμα κι αν θάβεται στα γρανάζια της ανεργίας, χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό, σχεδόν με το τίποτα.
https://www.youtube.com/watch?v=Pqt6avG-ByY
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση των Banda Bassotti
Ο βασικός στόχος του δεύτερου Αντιφασιστικού Καραβανιού που διοργανώνεται από τους Banda Bassotti έχει σχεδόν επιτευχθεί. Από σήμερα δε θα δεχόμαστε περαιτέρω δηλώσεις συμμετοχής στο Καραβάνι. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε βαθιά για την υποστήριξη που μας προσφέρατε στη διάρκεια αυτών των δύσκολων μηνών προετοιμασίας. Είμαστε ήδη σχεδόν εκατό άτομα. Εκατό εργάτες, σύντροφοι, εθελοντές προερχόμενοι από διάφορες κομμουνιστικές, διεθνιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις από την Ισπανία, το Περού, τη Χώρα των Βάσκων, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία, που θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Πιθανότατα θα συμμετάσχουμε σε ένα φόρουμ με τους συντρόφους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, για να συζητήσουμε τις μελλοντικές δράσεις για την υποστήριξή τους και να προχωρήσουμε για να συντρίψουμε εντελώς κάθε μορφή φασισμού στο Ντονμπάς και στις χώρες μας. Θα μεταφέρουμε την απτή αλληλεγγύη της αντιφασιστικής σκηνής της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου που δεν ενδίδει στη θορυβώδη σιωπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Μπροστά μας έχουμε δύσκολες μέρες, αλλά δε φοβόμαστε, είμαστε γεμάτοι ενέργεια για αυτή τη δεύτερη πράξη της υποστήριξής μας. Θα φέρουμε την υποστήριξη και με κάποιο τρόπο και τα τραγούδια μας ως soundtrack αυτού του ταξιδιού. Τώρα που ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες του Προέδρου Ομπάμα αποκάλυψαν τις σαφείς τους προθέσεις να στείλουν στρατεύματα και όπλα στην Ουκρανία, πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σπάσει αυτό το τείχος της σιωπής. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα που μας χωρίζει από την έναρξη του δευτέρου Καραβανιού θα επικεντρωθούμε κυρίως στην οικονομική στήριξη και τη δημοσιοποίηση.
Προσπαθούμε να οργανώσουμε σε κάθε χώρα όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του Καραβανιού. Όποιος ενδιαφέρεται να το στηρίξει παρακαλούμε να μας ενημερώσει.
NO PASARAN! Banda Bassotti – Πλανήτης Γη – Μάρτης του 2015"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Πρώτα η αναγνώριση της Κύπρου και μετά ο διάλογος με Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έθεσε ως προϋπόθεση για έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, την αναγνώριση της Κύπρου ως κράτος από την Τουρκία, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για πιθανές χιαστί συνομιλίες, ενώ σε ερώτηση για το αν αισθάνεται ότι μπορεί να δυσχεραίνει την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να σταματήσει η παραπληροφόρηση από μέσα, στα οποία δεν υπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάνος Δανέζης: Ζούμε σε ένα Matrix… η ανατροπή είναι θέμα χρόνου
Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον Τύπο, εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες, διαθέτει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο βιβλίων Φυσικής, Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια οι ρηξικέλευθες απόψεις του γίνανε γνωστότερες από τις τηλεοπτικές σειρές «Το Σύμπαν που αγάπησα» και «Έτσι βλέπω τον κόσμο» στην ΕΤ3, όπου υπήρξε (μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου) παρουσιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος. Παρακολουθώντας τον, δεν ξέρω να σας πω αν είναι «ταπεινο-εκκεντρικός», «φευγάτος», ή και υπερ-ευφυής ως επιστήμονας αλλά σίγουρα βαδίζει στον δικό του ρυθμό, προσπαθώντας να μας αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ο λόγος για τον Μάνο Δανέζη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evromajdan στο Κίεβο ήταν όχι μόνο στα χέρια των αξιωματικών της CIA, αλλά και specoperaciej της Πολωνίας, είπε ο προεδρικός υποψήφιος της Πολωνίας Janusz Korwin-Mikke. Οι τρομοκράτες που πυροβολήθηκαν διαδηλωτές ανεξαρτησία 40 και 20 αστυνομικοί, προκειμένου να προκληθεί αναταραχή, αυτοί οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν εκπαιδευτεί στην Πολωνία, ο πολιτικός είπε: http://ria.ru/world/20150417/1059240829.html © RIA Novosti. Andrei Stenin
Ιδού η αλήθεια, για όσους είχαν "τσιμπήσει" περί "λαϊκών εκδηλώσεων" στην πλατεία του Κιέβου, που πλέον καλό είναι να ονομάζεται... τιμητικά: ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΗΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ!
Από το πουθενά και με κανένα πολιτικό παρελθόν παρά μόνο ως εκτελεστικό όργανο των εντολών των αφεντικών του ο Σταύρακας θέλει να διαδραματίσει και σημαντικό ρόλο στη λύση του Κυπριακού!Δεν ξέρει από που να πιαστεί το σύστημα και ξεδιπλώνει όλα του τα ταλέντα!Ενδεικτικός και ο εγκάρδιος χαιρετισμός μεταξύ των 2 εντολοδόχων! Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της στρατηγικής είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Ανα(ν)στασιάδη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Κύπριος ηγέτης. Η συζήτηση των δύο αντρών διεξήχθη σε άριστο κλίμα και αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κύπρο. «Το Ποτάμι ως κόμμα Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και ως ρεαλιστική δύναμη θέλει να συζητά και εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα χαρίσματα. Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε για το Κυπριακό, και εμείς από την πλευρά μας τον ενημερώσαμε για όσες πληροφορίες έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όσα μπορούν να συμβούν και είναι να συμβούν για την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. Ερωτηθείς για τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί μία πραγματική λύση, συμπληρώνοντας ότι η Κύπρος πρέπει να δυναμώσει μέσα από την επίτευξη μίας συμφωνίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 32 ΑΠΟ ΤΟ 36%;
Όπως και να 'ναι, το ερώτημα επανέρχεται καθημερινά, καθότι καθημερινές είναι οι διαβεβαιώσεις από τόσους και τόσους "γνώστες των λαϊκών προθέσεων", ότι αυτό το 32% που προστέθηκε στο σταθερό 4% του προμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε για εντελώς αντίθετους λόγους από εκείνους που έκαναν το σταθερό 4% να τον ψηφίσει και πάλι. Το πρώτο που μαθαίνουμε, διαβάζοντας αυτές τις βαθυστόχαστες αναλύσεις, είναι ότι ο κόσμος αυτός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ όπως θα ψήφιζε ΔΗΜΑΡ, αν αυτή δεν είχε συμμετάσχει στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Τώρα, το γιατί τον Ιούνιο 2013 η ΔΗΜΑΡ -που δεν ήταν ακόμη κόμμα κυβερνητικό- πήρε 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27% μένει αναπάντητο. Όπως αναπάντητο μένει και το ερώτημα αν αυτό το 32% έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να ασκηθεί μια πολιτική την οποία προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε σε όλους τους τόνους. Και που όταν και όπου επιχειρεί να την ανατρέψει ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών: "Δεν σας ψήφισε ο κόσμος για να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας. Ξεχάστε τους εξτρεμισμούς του 4% και ελάτε στον θαυμαστό κόσμο του ρεαλισμού, που σας υποδεικνύουμε". Όπως έκανε και η ΔΗΜΑΡ, άλλωστε, με τα γνωστά εκπληκτικά αποτελέσματα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαντανα Σιβα. Η Ινδη πυρηνικη φυσικος και συγγραφεας υποστηριζει ότι «στην Ελλαδα συμβαινει ότι επιφυλασσουν για ολους εμας. Λιτοτητα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να θυμίσω απλώς ότι και στον μεσοπόλεμο ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πει ότι οι Γερμανοί άνεργοι είναι όσοι και οι Εβραίοι• κι ο ναζισμός με τον φασισμό και τη χουντική ιδεολογία δεν απέχουν πολύ. Ούτε το χουντοφιλελεύθερο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το δόγμα της 21ης Απριλίου και τους πρωτεργάτες του, που δεν μεταμέλησαν ποτέ• όσο κι αν η καθόλου αντιστόρητη αλλά ακροδεξιά Ντορούλα θέλει να το ξεχάσει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αμετανόητοι Απριλιανοί και η ανιστόρητη Μπακογιάννη
Θα ξεχάσουμε και όσα ξέρουμε...
«Κάποιοι έμειναν μέσα στη φυλακή και πέθαναν μέσα στη φυλακή από τους ανθρώπους οι οποίοι καταδικάσθηκαν επί χούντας γιατί αρνήθηκαν ότι είχαν διαπράξει έγκλημα. Οι υπόλοιποι υπέγραψαν και υπέγραψαν τη μεταμέλειά τους. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Βεβαίως, και ο Παττακός”. Αυτά υποστήριξε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, γνωστή κατά τα άλλα για τις φιλελεύθερες απόψεις της, μιλώντας σήμερα Παρασκευη 17/4 στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την κατάργηση των Φυλακών Τύπου Γ και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.
Επειδή όμως με την κυρία Μπακογιάννη θα ξεχάσουμε και όσα ξέραμε ας διευκρινίσουμε τα εξής: Πρώτον: Είναι διαφορετικό η αίτηση χάριτος που ζήτησαν ορισμένοι πρωταίτιοι και άλλο η υπογραφή δήλωσης μετάνοιας. Πράγματι, ορισμένοι Απριλιανοί (Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Ντερτιλής αρνήθηκαν ακόμα και αυτό να αιτηθούν) ζήτησαν και πήραν τελικά χάρη και εξέτισαν (την περίπτωση του Παττακού εκτίουν ακόμα) τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Δεύτερον: Καμία μεταμέλεια δεν υπήρξε. Κανείς δεν μετάνιωσε για τις πράξεις του. Μάλιστα, ο κ. Παττακός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δήλωσε ευθαρσώς ότι: «‎Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ο στρατιώτης καλύπτει τον σύντροφο του. Εγώ νιώθω ακόμα στρατιώτης και δεν πρόκειται να πω για λάθη. Η επανάσταση ήταν μία αναγκαιότητα για την πατρίδα»
Και για να μην μένει οποιαδήποτε αμφιβολία παραθέτουμε το κείμενο της αίτησης που κατέθεσε ο κ. Παττακός το 2007 ζητώντας από τον τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, χάρη προκειμένου να αποφυλακιστεί: «Ήδη εγώ, διάγων το 95ον έτος της ηλικίας μου και εστερημένος από της καταδίκης μου συντάξεως και ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως, επιβιών δε χάρις εις τας πωλήσεις των οκτώ βιβλίων μου Αναμνήσεων, λαμβάνω την πρωτοβουλίαν, να απευθυνθώ διά το αυτό θέμα της απονομής χάριτος κατευθείαν προς Εσάς, αφ’ ενός μεν διότι κατά το ισχύον Σύνταγμα τούτο αποτελεί αποκλειστική προνομία Σας, αφ’ ετέρου δε διότι από τα βιογραφικά Σας τα δημοσιευθέντα επ’ ευκαιρία της εκλογής Σας ως Προέδρου συνάγω ότι έχετε μακρούς αγώνας εις την υπηρεσίαν των σοσιαλιστικών ιδεωδών. Επειδή δε εξέχων σοσιαλιστής ηγέτης της Ευρώπης, ο Φ. Μιττεράν, έγραψε ιστορία κατά την πρώτη Προεδρίαν του (23/11/1982) με το να χορηγήσει αμνηστίαν εις το λεγόμενον πραξικόπημα Σαλάν της Αλγερίας και να αποφυλακίσει τους πρωταιτίους του, ευελπιστώ ότι θα πράξετε αναλόγως διά την περίπτωσιν εμού και των επιζώντων πρωταιτίων, ώστε να εξαλειφθεί αυτό το παγκόσμιο privilegium odiosum της Δημοκρατίας μας να κρατά πολιτικούς κρατουμένους εις την φυλακήν, παρά την μαθουσάλειον ηλικίαν των, αλλά –το κυριότερο- παραμονήν πλέον της 30ετίας εις τας φυλακάς, καταρριπτομένου και αυτού του ρεκόρ του Νοτιοαφρικανού Ν. Μαντέλα, διά να μην αναφερθώ εις την μεγαλοφροσύνη των Δημοκρατιών της Ανατ. Ευρώπης η οποία απέδωσεν ελευθέρους εις την κοινωνίαν της τους ανατραπέντες αιμοσταγείς δικτάτορές της όπως Χόνεκερ, Χούζακ κλπ».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αποστολή Αμερικανών εκπαιδευτών
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Καινούργιες παραβιάσεις της εύθραυστης εκεχειρίας ανάμεσα στις δυνάμεις της ναζιστικής κλικας του Κιέβου και τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ σημειώθηκαν και χτες, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη. Επίσης, οι αρχές του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) καταγγέλλουν ότι συνεχίζονται οι διώξεις στις δυτικές περιοχές όσων αντιδρούν στην εξουσία της ναζιστικης κλικας του Κιέβου, αλλά και καθημερινά στο Κίεβο, στην Οδησσό, στο Χάρκοβο, στο Ντνιπροπετρόβσκ, ενώ σημειώνουν και τις πρόσφατες πολιτικές δολοφονίες του δημοσιογράφου Ολες Μπούζινα και του βουλευτή Ολεγκ Καλάσνικοφ του Κόμματος των Περιοχών, του ανατραπέντος Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Χτες, έγινε γνωστό από τον αμερικανικό στρατό ότι στην Ουκρανία έφθασε δύναμη 300 Αμερικανών αλεξιπτωτιστών για να εκπαιδεύσει στρατιώτες της ουκρανικής εθνοφρουράς, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων στη δυτική Ουκρανία. Οι Αμερικανοί στρατιώτες, που ανήκουν στην 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, έφθασαν στο Γιαβορίβ της περιοχής Λβοβ, κοντά στα πολωνικά σύνορα, και θα εκπαιδεύσουν 900 στρατιώτες της ουκρανικής εθνοφρουράς, όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει έξι μήνες, με τους Αμερικανούς εκπαιδευτές να εναλλάσσονται κάθε δίμηνο. Στόχος των Αμερικανών στρατιωτών είναι να μάθουν στους Ουκρανούς στρατιώτες όχι μόνο τεχνικές μάχης, αλλά να διατηρούν και να ενισχύουν τον επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία του στρατιωτικού προσωπικού, δήλωσε ο Αμερικανός διοικητής Τζος Μέντες. Η άφιξη αυτή αλλά και οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που είτε έγιναν (Βαλτικές χώρες, Πολωνία) είτε συνεχίζονται (Ρουμανία και δυτική Ουκρανία), έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Η παρουσία και η συμμετοχή εκπαιδευτών και ειδικών από τρίτες χώρες στο ουκρανικό έδαφος, όπου η εγχώρια ουκρανική σύγκρουση παραμένει ανεπίλυτη, δεν διευκολύνουν τη διευθέτηση της σύγκρουσης και τη δημιουργία καλού κλίματος, αντίθετα αποσταθεροποιούν σοβαρά την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία». Στην Ουκρανία συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ψήφιση του νόμου 2558, που προωθεί την απαράδεκτη ταύτιση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το φασισμό, με την Ενωση Βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου να δηλώνει ότι ετοιμάζεται να γιορτάσει την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Η Τουρκία «τορπίλισε» την εκεχειρία στο Χαλέπι λέει ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Δριμύ κατηγορώ κατά της Τουρκίας γιατί τορπιλίζει την επίτευξη εκεχειρίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Χαλέπι, και σε άλλες ζώνες του πολέμου απηύθυνε ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, στη διάρκεια συνέντευξης που δημοσιεύτηκε χτες στη σουηδική εφημερίδα «Expressen». Ο Ασαντ κατηγόρησε την Αγκυρα ότι χρησιμοποίησε κάθε επιρροή που έχει στις ένοπλες δυνάμεις τζιχαντοφασιστών και αλλων πληρωμενων από τους αποικιοκρατες ενόπλων που πολεμούν το συριακό στρατό, πείθοντάς τους, όπως είπε, να απορρίψουν τις προτάσεις για τοπική εκεχειρία που είχε υποβάλει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα. Το ίδιο 24ωρο, στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ στη Ν. Υόρκη προβλήθηκε βίντεο με στόχο την «ενοχοποίηση» των συριακών δυνάμεων και στο οποίο καταγράφονταν οι απεγνωσμένες προσπάθειες γιατρών να σώσουν τρία παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών μετά από επίθεση με αέριο χλωρίου στις 16 Μάρτη στην πόλη Σαρμίν, στη βόρεια συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Μολονότι ο συριακός στρατός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τη χρήση χημικού αερίου, οι τζιχαντοφασιστες επιμένουν στις ψεματα τους πως οι συριακές δυνάμεις το χρησιμοποίησαν, αν και το συριακό χημικό οπλοστάσιο έχει επιβεβαιωμένα καταστραφεί εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, οι αποικιοκρατες διπλωμάτες που είδαν το βίντεο, δεν εξέφρασαν δημοσίως οποιαδήποτε υπόνοια για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τους τζιχαντοφασιστες με στόχο επέμβαση σε βάρος των συριακών δυνάμεων, με την Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, να δηλώνει «συντετριμμένη», πως στην αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας «δεν έμεινε ούτε ένας που να μην δακρύσει» και ότι «οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ «Οπισθοχώρηση» τζιχαντιστών στο Μπαϊτζί του Ιράκ
Ιρακινός στρατηγός στην επαρχία Σαλαχουντίν υποστήριξε ότι οι δυνάμεις των τζιχαντοφασιστών αναγκάστηκαν χτες το πρωί να αποχωρήσουν από τα πεδία των συγκρούσεων γύρω από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του Ιράκ στο Μπαϊτζί. Ο στρατηγός Αγιάντ αλ Λαχάμπι υποστήριξε ότι ιρακινά στρατεύματα σε συνεργασία με τις «Λαϊκές δυνάμεις Κινητοποίησης» και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατάφεραν να ανακτήσουν πλήρως και τον έλεγχο δύο παρακείμενων πόλεων, αλ Μάλχα και αλ Μάζρααχ σκοτώνοντας (όπως υποστήριξε) πάνω από 160 τζιχαντοφασιστες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Βουλευτικές εκλογές αύριο
ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Σε συνθήκες ανησυχίας για τη στασιμότητα της εγχώριας οικονομίας ανοίγουν αύριο οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών στη Φινλανδία. Με τις προβλέψεις της κυβέρνησης να είναι πιο απαισιόδοξες και από τις εκτιμήσεις των Βρυξελλών (για ανάπτυξη 0,8% το επόμενο διάστημα), εντείνονται οι διεργασίες των αστικών κομμάτων και επιτελείων, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να προωθήσει νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή μέτρα αντιλαϊκά. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται το κόμμα του Κέντρου, με επικεφαλής τον 53χρονο επιχειρηματία Γιούχα Σιπίλα (από τους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής). Για τη δεύτερη θέση φαίνεται ότι θα «κονταροχτυπηθούν» το συντηρητικό κόμμα Κokomus του σημερινού πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ (που στα γκάλοπ συγκέντρωνε 16,9%), το ακροδεξιο αντιμεταναστευτικο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» (16,7%) και οι σοσιαλδημοκράτες του υπουργού Οικονομικών Αντι Ρίνε (15,1%). Με δεδομένο το εκλογικό σύστημα (απλή αναλογική) και την «παράδοση» κυβερνητικών συνεργασιών που υπάρχει στη χώρα, αναμένονται εντατικά «παζάρια» για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως, ο Σιπίλα δήλωσε πρόσφατα στο «Ρόιτερς» ότι δεν αποκλείει ακόμα και τη συγκυβέρνηση με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (ή «Φινλανδούς»), αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά θα μπορούσαν να βρεθούν και κοινά σημεία. Το κόμμα του Σιπίλα έχει ασκήσει κριτική σε επιλογές της ΕΕ (π.χ. ως προς τα πακέτα στήριξης σε κράτη - μέλη, αλλά και τη στάση της απέναντι στη Ρωσία), ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα ένα από τα «τελευταία προβλήματα» που έχουν απομείνει στην Ευρώπη. Τόσο το γεγονός ότι το κόμμα του Σιπίλα προηγείται όσο και τα σημαντικά ποσοστά που συγκεντρώνουν κόμματα όπως αυτά των «Φινλανδών» φανερώνουν τις διεργασίες στο εσωτερικό της φινλανδικής αστικής τάξης που αναζητά εναλλακτικές ως προς την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Μετά τις εκλογές θα βρεθούν στο προσκήνιο μια σειρά αντιλαικες μεταρρυθμίσεις που η ντόπια αστική τάξη απαιτεί να επιταχυνθούν, όπως νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις στο σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με δεδομένο ότι ως το 2030 εκτιμάται ότι πάνω από 1/4 του πληθυσμού θα είναι πάνω από 65 χρονών, ενισχύεται η προπαγάνδα περί βιωσιμότητας των Ταμείων και του μεγάλου «κόστους» των υπηρεσιών Υγείας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΙΛΗ Με καταστολή αντιμετωπίστηκε μεγάλη φοιτητική διαδήλωση
ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους την Πέμπτη στο Σαντιάγκο της Χιλής απαιτώντας ποιοτική, δωρεάν δημόσια Εκπαίδευση και από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Μισέλ Μπατσελέτ να προχωρήσει στην αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ζήτημα για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τη Συνομοσπονδία Χιλιανών Φοιτητών (FECH), το Συντονιστικό Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιμετωπίστηκε όπως συνήθως από τις δυνάμεις καταστολής, με αντλίες νερού και δακρυγόνα, όταν οι αναρχικοι έδρασαν με τις γνωστες μεθοδους τους με αποτελεσμα να υπαρξει δικαιολογια για να χτυπηθεί η μεγάλη συγκέντρωση (κατά τους διοργανωτές πάνω από 150.000 άτομα). Οι μαθητές και φοιτητές απαιτούν κατάργηση των νόμων της δικτατορίας του Πινοτσέτ που εξακολουθούν να ισχύουν και εμπορευματοποιούν το δικαίωμα στη μόρφωση. Η κυβέρνηση Μπατσελέτ, όπως και στην πρώτη θητεία της (2006 - 2010), που εφάρμοσε σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, έτσι και τώρα, στη νέα θητεία, ενώ μιλάει για αλλαγή του Συντάγματος και υπόσχεται από το 2016 «δημόσια και δωρεάν Παιδεία», στην πραγματικότητα διατηρεί την πανίσχυρη ιδιωτική... ως μη «κερδοσκοπική», γιατί ακριβώς δε θέλει να θιχτούν συμφέροντα με τα οποία έχει συμμαχήσει. Το φοιτητικό κίνημα επικρίνει αυτή τη στάση ενώ στην προχτεσινή διαδήλωση ακούστηκαν και συνθήματα ενάντια στη διαφθορά τόσο στην Παιδεία αλλά και σε ό,τι αφορά το οικογενειακό περιβάλλον της Προέδρου, το σύζυγο και το γιο της που εμπλέκονται σε σκάνδαλο με ακίνητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Νέες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Εντείνεται το φαινόμενο των βίαιων αντιμεταναστευτικών επιθέσεων κατά Αφρικανών λαθρομεταναστών στη Νότια Αφρική. Αργά προχτές βράδυ, λίγες μόλις ώρες μετά την πραγματοποίηση μικρης διαδήλωσης από λιγες χιλιάδες προκατηλημενους ακτιβιστες (περιπου 5.000) στο Ντέρμπαν κατά του αντιμεταναστευτισμου, ομαδες νεαρών εξαπέλυσαν επιθέσεις και λεηλασίες σε καταστήματα μεταναστών σε ανατολικό προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε τουλάχιστον έναν ξενώνα μεταναστών και αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα. Τα επεισόδια σταμάτησαν μόνο με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που χρησιμοποίησαν σφαίρες καουτσούκ και βροχή δακρυγόνων για να διαλύσουν τα πλήθη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά μόλις 12 άτομα για επιθέσεις και καταστροφές περιουσιών. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι δράστες επιτέθηκαν στους ξένους φωνάζοντάς τους να φύγουν από τη Νότια Αφρική, κατηγορώντας τους μετανάστες πως τους «κλέβουν» τις δουλειές και ότι είναι υπεύθυνοι για την επίμονη, εκρηκτική ανεργία που παραμένει επισήμως στο 24%. Από τις αρχές Απρίλη, οι αντιμεταναστευτικες επιθέσεις σε Ντέρμπαν, Σοβέτο και Γιοχάνεσμπουργκ έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και έχουν αναγκάσει εκατοντάδες να εγκαταλείψουν τη Νότια Αφρική ή να εκτοπιστούν από τις εστίες και τα μαγαζιά τους, αναζητώντας καταφύγιο ακόμη και σε τοπικά αστυνομικά τμήματα. Υπολογίζεται ακόμη ότι από το 2008, τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από παρόμοιες, βίαιες επιθέσεις στη Ν. Αφρική.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Για απάτη και ξέπλυμα χρήματος συνελήφθη χθες στο σπίτι του στη Μαδρίτη ο Ροντρίγκο Ράτο, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και στέλεχος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Ο Ράτο ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007 και η έρευνα που ξεκίνησε αφορά για την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ισπανικής τράπεζας Bankia, από αυτές που διασώθηκαν από το ισπανικό κράτος.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στις 21 Απρίλη ενδέχεται να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος του πολιτικού διαλόγου «ομαλοποίησης» των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας, μετέδωσε χτες το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες. Νωρίτερα ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς προειδοποίησε τον Κοσσοβάρο Αλβανό υπουργό Εξωτερικών ότι θα συλληφθεί με τις κατηγορίες διάπραξης τρομοκρατικών επιθέσεων εάν επισκεφθεί το Βελιγράδι στις 23-25 Απρίλη, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση σερβικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παλαιστινιος έφηβος Χάλεντ αλ-Σέιχ απελευθερωθηκε από τις ισραηλινές φυλακές
Μετά από τέσσερις μήνες φυλάκιση και 2000 ΝΑΚ ($ USD) πρόστιμο, ο 15χρονος Χάλεντ αλ-Σέιχ, στο τέλος, ελευθερωθηκε από ισραηλινή φυλακή στο Ofer χθες, την Ημέρα Παλαιστινίων κρατουμένων », 17 Απριλίου και χαιρετίστηκε από τους γονείς του, αλ -Sheikh αφηγήθηκε την εμπειρίατου σε ισραηλινές φυλακές: «Οι Ισραηλινοί μου επιτέθηκαν με τους υποκόπανους των όπλων στο κεφάλι και με πρόσβαλαν κατά τη διάρκεια της έρευνας," είπε. "Παρά το γεγονός ότι πάσχω από αναιμία, δεν μου εδωσαν καμία ιατρική βοήθεια, εκτός από ορισμένα παυσίπονα." Πρόσθεσε ότι ήταν μια "σκληρή" έρευνα. "Ήμουν προσβεβλημένος και ξυλοκοπήθηκα και κρατήθηκα σε δεσμά για ώρες σε ένα μικρό κελί." Αυτό δεν τον τρομάζουν. "Αυτή είναι η [Ισραηλινή] κατοχή. Δεν θα μας τρομάξει. " Ο Αλ-Σέιχ ήταν ένα από τα 1.200 παιδιά Παλαιστινίων που κρατούνται στο 2014! υπήρξαν άλλα 200 που κρατούνται μέχρι στιγμής το 2015. Μεταξύ 500 και 700 παιδιά Παλαιστινίων βρισκονται ενώπιον ισραηλινών στρατιωτικών δικαστηρίων κάθε χρόνο. Όπως και Khaled, πολλα είναι κατηγορουμενα για ρίψη πέτρες! Ο πατέρας του ανέφερε ότι πετούσε πέτρες ενάντια σε έναν τοίχο στο χωριό του Μπέιτ Ανάν.
Οι γονείς του Αλ-Σέιχ στερήθηκαν οικογενειακές επισκέψεις σε όλη την κράτησή του! είχαν άδεια για μια επίσκεψη για το μήνα Μάιο, εβδομάδες μετά θα απελευθερωνόταν. Patrick Strickland αναφέρεται στην Electronic Intifada ότι: Αυτά δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Έρευνα από Defence for Children International από την Παλαιστίνη δείχνει ότι τα τρία τέταρτα των παλαιστινιακών παιδιών που κρατούνται από το Ισραήλ το 2014 εχουν υπομείνει κάποια μορφή σωματικής βίας μεταξύ την περίοδο της σύλληψης και της ανάκρισης. Οι μισοί από αυτούς είχαν επίσης γυμνωθει για να ψαχτουν.. Μεταξύ 2012 και 2014, το Ισραήλ έχει επίσης 54 παιδιά στην απομόνωση πριν από τη καταδικη τους με οποιοδήποτε αδίκημα. Οι Ισραηλινή ανακριτές συχνά με δεμένα μάτια, δεσμεύουν και απειλούν τα παιδιά, σύμφωνα με διάφορες ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2013, από την ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem σκιαγραφεί μια τρομακτική εικόνα της συστηματικής κακοποίησης στα παιδιά της Παλαιστίνης που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής κράτησης.
Από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2013, η B'Tselem διερευνεί δεκάδες περιπτώσεις κακοποίησης σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Etzion, ένα εβραϊκό μόνο οικισμό στη Δυτική Όχθη. Από πενήντα έξι κρατουμένα παιδια, τουλάχιστον δώδεκα ανέφεραν ότι οι ανακριτές τους απείλησαν τους ιδιους ή γυναίκες συγγενείς με βιασμό, γεννητικο τραυματισμό ή άλλες μορφές σεξουαλικής βίας. Μια πρόσφατη έκθεση από τη UNICEF, το Ταμείο των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών, φτάνει σε παρόμοια συμπεράσματα. Από 208 ένορκες βεβαιώσεις που συλλέχθηκαν από τη UNICEF το 2013, τουλάχιστον 163 παιδιά ανέφεραν ότι δεν ειχαν επαρκώς ενημερωθεί για τα νόμιμα δικαιώματά τους, ιδίως το δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο και το δικαίωμα σιωπής. Άλλες περιπτώσεις μεγαλες κρατούμενων Παλαιστινιακων παιδιών, συμπεριλαμβανομένων εφήβων, περιλαμβάνονται οι Hares Boys, οι οποίοι κρατουνται για πάνω από δύο χρόνια, από τότε που ήταν 15 έως 17 ετών. Να αναλάβει δράση για την ελευθερία τους - και όλων των κρατουμένων παιδιων της Παλαιστίνης - επισκεφθείτε την εκστρατεία για την απελευθέρωση από τους Hares Boys και Άμυνας για τα παιδια της Παλαιστίνης διεθνως.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Xεζμπολά, το σύμβολο της Αντίστασης στον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό, στο πλευρό του λαού της Υεμένης που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση! SAYYED HASSAN NASRULLAH'S SPEECH IN SUPPORT OF YEMEN...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντροπή: Σε διάλυση το Νοσοκομείο Αιγίου κι ο διοικητής ...ξεκουράζεται!
Δραματική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Αιγίου. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα ασθενείς, δεν υπάρχουν γάζες, ούτε αντιτετανικό, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι. Και στο αίτημα ασθενούς να μιλήσει με τον... Διοικητή του Νοσοκομείου, η απίστευτη απάντηση που του έδωσαν ήταν ότι ο κ. Φωτόπουλος ξεκουράζεται και θα πρέπει να τον αναζητήσουν από την Δευτέρα και μετά... Κυριολεκτικώς, απίστευτες καταστάσεις!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντολφ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Την εφαρμογή μέτρων αλά Ισπανίας στην Γαλλία, εμποδίζει η Δημοκρατία στη Γαλλία"...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι μόνον κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά τον δέχεται κι ο Τσίπρας... για το "πατριωτικό καθήκον διάσωσης του ευρώ"! Η αποκάλυψη της έσχατης προδοσίας Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου: Είχαν μεθοδεύσει πτώχευση για τον Ιούνιο του 2015! Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτή που ξεφτίλισε, την έκανε ρόμπα ξεκούμπωτη ο ΓΓ της κυβέρνησης... τ
Προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 8 Ιουνίου του 2011 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος αποκαλύπτει την συμφωνία Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου με την ΕΕ για χρεωκοπία της χώρας μετά από «3 ή 4 χρόνια». Προκειμένου να απαλλαγούν από το χρέος οι ιδιώτες και να το πάρουν οι «θεσμικοί»! Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή! Ξεφόρτωσαν το χρέος οι «ιδιώτες» Deutsche Bank, BnP κλπ και το μετακύλισαν στα κράτη, στους...μικροομολογιούχους, στις Ελληνικές τράπεζες (δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο) στα ΝΠΔΔ, στις Κυπριακές τράπεζες κλπ. Έπειτα θα ερχόταν η χρεωκοπία. Δηλαδή ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου μεθόδευσαν την Ελληνική χρεωκοπία προς όφελος των ιδιωτών αλλά και τον «φίλων» Hedge Funds που με εσωτερική πληροφόρηση απεκόμισαν κέρδη εως και 500% μέσα σε λίγους μήνες. Πέραν της έσχατης προδοσίας, εδώ προκύπτουν και μία σειρά κακουργημάτων. Από Εσωτερική πληροφόρηση, προνομιακή μεταχείριση κα. Ο κύριος Κουκουλόπουλος, άνθρωπος του Βενιζέλου, όταν έκανε την αποκάλυψη ήταν απλός βουλευτής. Λίγες ημέρες μετά, έγινε υπουργός! Και ο Βενιζέλος υπουργός οικονομικών στην θέση του Παπακωνσταντίνου! Και το όλο θέμα καλύφθηκε. Έτσι παίζεται το παιχνίδι, έτσι οργάνωσαν την χρεωκοπία για την οποία όλοι τώρα μιλούν. Οι Μποτόπουλοι του Παπανδρέου, οι συνεργάτες του Σαμαρά και βέβαια ο Σόιμπλε και άλλοι εταίροι. Που σύμφωνα με τον Κουκουλόπουλο οργάνωσαν το σχέδιο παρέα με την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. ΟΙ δηλώσεις αυτές Κουκουλόπουλου όχι μόνον δεν διαψεύσθηκαν, αντίθετα επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα. Το χρέος των ιδιωτών μεταφέρθηκε σε θεσμικούς και τώρα πέρασαν στο τελικό στάδιο του σχεδίου. Ακριβώς στο χρονοδιάγραμμα που αποκάλυψε ο Κουκουλόπουλος. Η εισαγγελία οφείλει τώρα να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να αποκαλύψει αυτή την βρώμικη συμφωνία και ποιοί εταίροι συμφώνησαν να αναλάβουν οι λαοί το χρέος των τραπεζών. Ειδ’ άλλως, εάν οι θεσμοί δεν λειτουργήσουν, θα πρέπει να αποδοθεί λαϊκή δικαιοσύνη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι εξοργιστική η έκπληξη και η ανάδειξη του θέματος της λαθρομετανάστευσης τώρα που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ... Το πρόβλημα υφίσταται από πολλά χρόνια... Δεν γέμισε η Ελλάδα ξαφνικά με λαθρομετανάστες τώρα! Το δημοσίευμα παρακάτω αναφέρει ότι μόλις το Δεκέμβριο μπήκαν, από επίσημα στοιχεία 4.531 άνθρωποι
Σχολιο.- εντάξει φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κάνω λάθος δεν υποστήριζε τους λαθρομετανάστες ; Λοιπόν ενα εχω να πω οτι έσεις οι συριζαιοι τους φέρατε εδω στην Ελλάδα για αυτό να βρειτε λυση και να μην πετατε τις ευθυνες σας σε αλλους…