Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κυριακη 19 Απριλιου 2015


Κρούγκμαν: Ας πάει ο Σόιμπλε να δει το success story των χωρών- θυμάτων του...
«Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει την ηθικολογία και τις διαλέξεις προς άλλες χώρες και να δώσει στην Ευρώπη μια πραγματική ευκαιρία» ήταν το μήνυμα του νομπελίστα οικονομολόγου Πωλ Κρούγκμαν, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ανάπτυξη και την Διακυβέρνηση. Ο Πωλ Κρούγκμαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς δημοσιογράφους λίγο πριν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν ξεκάθαρος ως προς το καθεστώς της λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και το οποίο θα πρέπει όπως είπε να τερματιστεί άμεσα. «Έχουν ήδη γίνει πολλές θυσίες. Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει την ηθικολογία, τις διαλέξεις προς τους άλλους λαούς και να δώσει στην Ευρώπη μια ευκαιρία. Θα πρέπει να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις (στην Ευρώπη)» απάντησε σε ερώτηση του «Κόκκινου» ο διακεκριμένος οικονομολόγος για το τι θα συμβούλευε το Βερολίνο ως προς την διαχείριση του ελληνικού ζητήματος.
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, εφόσον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πρόβλημα, καλό θα ήταν να περάσει κάποιο διάστημα σε αυτές ώστε να διαπιστώσει την πραγματικότητα. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, έχουν γίνει «τεράστιες θυσίες από τον λαό», το ίδιο και στην Ισπανία. «Αυτά δεν είναι success stories» ξεκαθαρίζει ο Κρούγκμαν, «παρά μόνο ελάχιστη ανάκαμψη» (slight upturn). Ειδικά για την Ελλάδα, ο νομπελίστας οικονομολόγος ήταν απολύτως ξεκάθαρος ότι το καθεστώς της λιτότητας «δεν είναι βιώσιμο». Εάν η Ελλάδα διαθέτει κάποια ισχύ, αυτή κατά τον Κρούγκμαν είναι ακριβώς ότι δεν «υπάρχει άλλη εναλλακτική από τον τερματισμό της λιτότητας, διότι η λιτότητα θα καταστρέψει την Δημοκρατία»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Κρούγκμαν στο προηγούμενο πρωτογενές πλεόνασμα που είχε επιβληθεί ως όρος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «τεράστιο» ένα πλεόνασμα της τάξης του 5% για την ελληνική οικονομία. Απολύτως ξεκάθαρος ήταν και για το τεράστιο ελληνικό χρέος το οποίο κατά τη γνώμη του ιδίου, όπως και πολλών άλλων συναδέλφων του όπως τόνισε, δεν μπορεί θα μπορέσει ποτέ να αποπληρωθεί από την Ελλάδα. Για το γνωστό σενάριο «Grexit» ο κος Κρούγκμαν τόνισε ότι θα ήταν πραγματικά καταστροφικό για τη χώρα, ιδιαίτερα για τα πρώτα δυο χρόνια, να βγει σήμερα από το Ευρώ. Ξεκαθάρισε ακόμα ο Κρούγκμαν πως δεν κατανοεί την αισιοδοξία όσων λένε ότι υπάρχει θεσμική θωράκιση διεθνώς για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε στο 2012. Κάποιοι πιστεύουν ότι (σ.σ. σε περίπτωση Grexit) η ΕΚΤ θα σταθεί πλάι τους και θα τους στηρίξει. Αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να τεθεί υπο δοκιμασία στην πράξη. Η ΕΚΤ μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι επί της ουσίας. Τι θα γίνει για παράδειγμα εάν στην Πορτογαλία συμβεί bank run; (εάν τρέξει ο κόσμος να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες). Δεν πιστεύω ότι τα έχουν υπολογίσει αυτά τα ενδεχόμενα. Εάν η Ελλάδα εξαναγκαστεί να φύγει από το Ευρώ, τι γίνεται εάν έχουμε ένα σενάριο τύπου Αργεντινής; Θα οδηγούσε και άλλους στην έξοδο από το Ευρώ. Αυτό θα υπονόμευε την Ευρωζώνη».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως ο Παφίλης αποδομεί σε τρία λεπτά τη Χρυσή Αυγή εν όψει και της δίκης που αρχίζει αύριο
Καταπέλτης ήταν για τη Χρυσή Αυγή η ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ, την Τεταρτη 15 Απριλου, Θανάση Παφίλη στο Κοινοβούλιο.
«Δεν έχουν το θάρρος να πουν εδώ όσα πραγματικά πιστεύουν. Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έκανε και καθοδηγούσε εγκλήματα. Μέλη της και βουλευτές της κάνανε ασκήσεις με μαχαίρια σε μετανάστες. Δολοφονικές όλες οι επιθέσεις με πρωτοστάτες τους βουλευτές και τώρα στην Βουλή παριστάνουν τις αθώες περιστερές(…) Ποιοι μιλούν; Όταν εμείς πολεμάγαμε τους Γερμανούς οι πρόγονοί τους ήταν ταγματασφαλίτες. Είναι πολιτικοί απόγονοι των μαυραγοριτών και των κουκουλοφόρων. Είναι απόγονοι της χούντας. Αυτοί έκαναν πογκρόμ και είχαν δουλεμπορικό γραφείο. Αυτοί που τολμούν να κρίνουν τους κομμουνιστές και τους αγωνιστές της πατρίδας. Η θέση τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Είναι εγκληματική και νεοναζιστική οργάνωση».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενοχλημένοι οι Αμερικανοί γιατί κάποιος με 98% αναπηρία δεν θα πεθάνει στη φυλακή αλλά στο σπίτι του φορώντας βραχιολάκι
Ακόμα και διάβημα στο γραφείο του έλληνα πρωθυπουργού φέρεται πως έκαναν οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι φανερά ενοχλημένες από την αναμενόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ύστερα από την ψήφιση της διάταξης με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε ισοβίτες με βαθμό αναπηρίας άνω του 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους υπό κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Υπενθυμίζουμε ότι ο Ξηρός είναι πλέον 98% ανάπηρος. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα παρενέβη με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτό αναφέρεται: «Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Στην ίδια ανάρτηση γίνεται αναφορά και στον Σάββα Ξηρό: «Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Πλοιάρχου Νορντιν, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση του Ελληνικού. Ο αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς «ριτουίταρε» το εν λόγω κείμενο, βάζοντας μάλιστα και τα ονόματα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ ως mentions. Η υπόθεση Ξηρού ήταν αφορμή και για τον δεξιο πολιτικαντη Γιάννη Πανούση (που αγνωστο γιατι ο Τσιπρας τον εκανε υπουργο), να εκδηλώσει ακόμα μια διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική: «Δεν χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση για τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων για ανθρωπιστικούς λόγους... Aυτά μπορεί να τα κρίνει η Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να τα λύσει (με χάρη) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Δεν μπορεί να καταθέτουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που να λένε βγαίνουν όλοι. Τον κ. Παρασκευόπουλο τον ξέρω πολλά χρόνια, διαφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του... Δικό του όμως είναι το υπουργείο και αυτός είναι ο επισπεύδων», ανάφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μίκης Θεοδωράκης Μάρτυρας Κατηγορίας στη Δίκη της "Χρυσής Αυγής", όπως ο ίδιος δήλωσε : "γιά να συμβάλει στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων της". Αύριο Δευτέρα 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη και το δικαστήριο θα συνεδριάσει, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχουν διεξαχθεί και άλλες δίκες για υποθέσεις τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος, κ.ά., ενώ στο εδώλιο θα καθίσουν 70 συνολικά πρόσωπα ανάμεσα στους οποίους οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκινά τη Δευτέρα 20/4 η δίκη της Χρυσής Αυγής - Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού
Αύριο Δευτέρα ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι 69 κατηγορούμενοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός καλεί σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), κατά την έναρξη της δίκης. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή. Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήδη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας. Ο προβληματισμός δικηγόρων, αλλά και των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που θα βρεθούν στον Κορυδαλλό για την ιστορική δίκη, σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των παραγόντων της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι είναι 69, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 100, πολυάριθμοι θα είναι και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής, ενώ μόνο οι μάρτυρες κατηγορίες είναι περίπου 130. Οι 69 κατηγορούμενοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο θα κρίνει εάν τελικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα ναζιστικό μόρφωμα με συντονισμένη παράνομη δραστηριότητα, απόφαση που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο αν το κόμμα κηρυχθεί παράνομο, ή εάν οι εγκληματικές ενέργειες μελών του «Λαϊκού Συνδέσμου» αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά» άσχετα με τις κομματικές επιλογές.
Η έδρα
Η έδρα του δικαστηρίου που κληρώθηκε να δικάσει τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής: Πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα. Μέλη του δικαστηρίου, οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Ανέστη. Εισαγγελέας κληρώθηκε η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον Στέλιο Κωσταρέλλο.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθήσουν με αλαφαβητική σειρά οι: • Ιωάννης Άγγος, • Διονύσης Αγιοβλασίτης, • Δημήτρης Αγριογιάννης, • Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, • Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, • Κυριάκος Αντωνακόπουλος, • Γεώργιος Αποστολόπουλος, • Νικόλαος Αποστόλου, • Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, • Χρήστος Γαλανάκης, • Σάββας Γαρουφαλλάκης, • Γεώργιος Γερμενής, • Αντώνιος Γρέγος, • Αριστόδημος Δασκαλάκης, • Γεώργιος Δήμου, • Μάρκος Ευγενικός, • Ελένη Ζαρούλια, • Πολύβιος Ζησιμόπουλος, • Παναγιώτης Ηλιόπουλος, • Ιωάννης Καζατζόγλου, • Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, • Γεώργιος Καλπιτζής, • Ηλίας Κασιδιάρης, • Ιωάννης Καστρινός, • Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, • Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, • Νικόλαος Κούζηλος, • Δημήτρης Κουκούτσης, • Ιωάννης Λαγός, • Διονύσης Λιακόπουλος, • Θωμάς Μαριάς, • Αρτέμης Ματθαιόπουλος, • Εμμανουήλ Μαυρικάκης, • Μαργαρίτα Μικελλάτου, • Αναστάσιος Μιχάλαρος, • Νίκος Μιχαλολιάκος, • Νικόλαος Μίχος, • Θωμάς Μπαρέκας, • Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, • Νικολέτα Μπενέκη, • Αντώνιος Μπολέτης, • Ευστάθιος Μπούκουρας, • Ηλίας Παναγιώταρος, • Αναστάσιος Πανταζής, • Νικόλαος Παπαβασιλείου, • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, • Χρήστος Παπάς, • Γεώργιος Πατέλης, • Γεώργιος Περρής, • Γεώργιος Πετράκης, • Βενετία Πόπορη, • Γεώργιος Ρουπακιάς, • Σταύρος Σαντοριναίος, • Βασίλης Σιατούνης, • Γεώργιος Σκάλκος, • Θεώνη Σκαρπέλη, • Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, • Γεώργιος Σταμπέλος, • Χρήστος Στεργιόπουλος, • Θεόδωρος Στέφας, • Αθανάσιος Στρατός, • Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, • Λέων Τσαλίκης, • Αθανάσιος Τσόρβας, • Νικόλαος Τσόρβας, • Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, • Αναστάσιος Χιλιός, • Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, • Εμμανούηλ Ψυλλάκης
Τρεις από τους κατηγορούμενους δεν είναι υπόλογοι για το βασικό αδίκημα που αφορά την εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τη σύζυγο του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, και τον Αν. Χιλιό, που θα λογοδοτήσει για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση. Δύο από τα, κατά το κατηγορητήριο, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, oι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, στην πορεία των ανακρίσεων διαφοροποιήθηκαν από το κόμμα και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποκηρύσσοντας τις βίαιες πρακτικές των πρώην συντρόφων τους στη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις τους δεν επηρέασαν την κρίση των δικαστών, οι οποίοι στο παραπεμπτικό βούλευμα θεωρούν τον μεν Στ. Μπούκουρα «επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Κορίνθου» με ρόλο εντολέα ρατσιστικών επιθέσεων, τον δε Χρ. Αλεξόπουλο «εκφραστή των θέσεων» της Χρυσής Αυγής με «δημόσια ρητορική μίσους» κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά κατά των ομάδων ή των ατόμων που έχει στοχοποιήσει η οργάνωση ως «φυλετικούς ή πολιτικούς της εχθρούς».
Το χρονικό μετά τη δολοφονία Φύσσα
Η δράση της Χρυσής Αυγής τέθηκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Οι έρευνες που ξεκίνησαν μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι άρχισαν να αποκαλύπτουν συντονισμό στελεχών και μελών της οργάνωσης το επίμαχο βράδυ, όταν ο δολοφόνος του μουσικού ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο σημείο που βρισκόταν ο Π.Φύσσας με φίλους του. Μετά από επιστολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων που είχαν καταγραφεί και λίμναζαν ως μεμονωμένες δικογραφίες σε όλη την Ελλάδα. Το πέρας της έρευνας, που διενεργήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, άνοιξε ουσιαστικά τον φάκελο «Χρυσή Αυγή» και αποτέλεσε το έναυσμα των δικαστικών εξελίξεων που ακολούθησαν. Ο κ. Βουρλιώτης, στο πόρισμά του, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «ενεργή ναζιστικού τύπου εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα» και απέδωσε στον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, ρόλο αρχηγού στα πρότυπα του «Führerprinzip» και στον Χρήστο Παππά ρόλο υπαρχηγού. «Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.
Οι συλλήψεις
Η άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, οδήγησε στις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και στελεχών του κόμματος και στις πρώτες προφυλακίσεις. Η πολύμηνη ανάκριση για την υπόθεση ολοκληρώνεται το περασμένο καλοκαίρι και λίγους μήνες μετά έρχεται η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ισ. Ντογιάκου. Ο εισαγγελικός λειτουργός, που ήταν δίπλα στις ανακρίτριες, οι οποίες επί ένα χρόνο χειρίστηκαν την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής, μέσα στις 700 σελίδες της πρότασής του, περιγράφει μία «εγκληματική οργάνωση», η οποία, υπό τον «μανδύα κόμματος», λειτουργεί ως μία καλά οργανωμένη στρατιωτική ομάδα για τη διάπραξη παράνομων ενεργειών. Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής εισάγεται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που περιέχει τη μειοψηφία του εισηγητή της υπόθεσης, εφέτη Νίκου Σαλάτα, ως προς το εάν στοιχειοθετείται ή όχι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μειοψηφία που αναμένεται να οπλίσει τη φαρέτρα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι από την αρχή αμφισβήτησαν την κατηγορία που αποδόθηκε στο κόμμα. Στο παραπεμπτικό βούλευμα καταγράφεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, με κορυφαία ενέργεια τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία έδωσε το έναυσμα για την πολύμηνη έρευνα της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση θα κληθεί να κρίνει και άλλες ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης, όπως η δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, Λουκμάν Σαχζάτ, για την οποία δύο κατηγορούμενοι έχουν, ήδη, καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, η επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, η επίθεση σε αιγύπτιους ψαράδες, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους Αντίπνοια και Συνεργείο στην Ηλιούπολη, οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς εργάτες στην Κρήτη κ.ά. Στο βούλευμα και στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται η ναζιστικού τύπου δομή της οργάνωσης και ο ρόλος του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ως «απόλυτο και κυρίαρχο» πρόσωπο. Σύμφωνα με τους εφέτες, η Χρυσή Αυγή «από το 2008 παίρνει μορφή εγκληματικής οργάνωσης, ενώ από το 2012, όταν δηλαδή η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, κορυφώνεται η δράση της».
Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τη Δευτέρα 20 Απρίλη
Ψήφισμα – Κάλεσμα από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά, για μαζικούς φορείς: Τη Δευτέρα, 20 Απρίλη ξεκινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τους μαζικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις που κινητοποιούνται με αφορμή αυτή τη δίκη, ζητώντας δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί. Απαιτούμε τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου καθώς και των καθοδηγητών τους από τις ηγετικές θέσεις της Χρυσής Αυγής. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην διεξαχθεί αυτή η δίκη σε περιβάλλον τοπικής γιάφκας της Χρυσής Αυγής, εξασφαλίζοντας τον ανοιχτό της χαρακτήρα, την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης. Λόγω της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού για μια τόσο σημαντική δίκη, διεκδικούμε την κανονική έναρξή της στον Κορυδαλλό - χωρίς περαιτέρω αναβολή - και την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της σε κεντρικό μεγάλο χώρο της Αθήνας, όπως είναι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου θα μπορεί να εξασφαλιστεί ο πραγματικά ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας της. Στις 20 Απρίλη, από τις 8 π.μ. το πρωί, καλούμε τους εργαζόμενους και κάθε δημοκρατικό πολίτη μέσα στην δικαστική αίθουσα και έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του αντιφασιστικού κι εργατικού κινήματος, των ντόπιων και μεταναστών που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ελευθερία. Καλούμε τους μαζικούς φορείς να δώσουν το παρών κατά την πολύμηνη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης εντός της δικαστικής αίθουσας, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή μιας κανονικής δίκης που θα απονείμει δικαιοσύνη και θα καταδικάσει τους νεοναζί. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της δίκης, όπως είναι το Παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn Watch).
Κάλεσμα του ANTINAZI ZONE: Ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής Παραδειγματική καταδίκη των Νεοναζί Όλοι και όλες στην συγκέντρωση που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά Δευτέρα 20 Απρίλη - 08.00 το πρωί Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) Τη Δευτέρα 20 Απρίλη ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Στο εδώλιο θα καθίσει ο Φύρερ Μιχαλολιάκος καθώς και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής του 2012 περιλαμβανομένων των «ανανήψαντων» Χ.Αλεξόπουλου και Σ.Μπούκουρα, συνολικά 70 άτομα. Από τους 70 κατηγορούμενους οι 67 αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων κατηγοριών και το βασικό αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο επισύρει πολυετή κάθειρξη. Μία εκ των κατηγορουμένων είναι ανήλικη και δεν θα βρεθεί στο εδώλιο, καθώς παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων. Για πρώτη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας θα δικαστεί ναζιστική οργάνωση που είναι πλέον 3ο κόμμα στη βουλή με 388.447 ψηφοφόρους και ενώ στην κυβέρνηση είναι η Αριστερά. Η δίκη είναι μια πολύ σημαντική μάχη στον πόλεμο κατά του φασισμού. Ενδεχόμενη καταδίκη θα τους απονομιμοποιήσει στα μάτια πλατιών λαϊκών μαζών και θα τους αποδιοργανώσει πολιτικά και οργανωτικά για σημαντικό χρονικό διάστημα. Όπως φάνηκε, μέσα από την 18μηνη προφυλάκισή τους, οι ρατσιστικές επιθέσεις μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό, γειτονιές του κέντρου όπως ο Α. Παντελεήμονας και η πλατεία Αττικής έπαψαν να είναι άβατο για τους μετανάστες και την Αριστερά, έκλεισαν πάνω από 10 γραφεία των νεοναζί. Η μάχη όμως δεν θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Είναι υπόθεση του Εργατικού-Λαϊκού-Αντιφασιστικού κινήματος να τσακίσει τον ναζισμό αλλά και να δώσει την μάχη ενάντια στα πολιτικά αίτια που τον γεννούν και τον υποθάλπουν, όπως η ανεργία, η φτώχεια και η καπιταλιστική κρίση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτέθηκε στον Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Φρανκφούρτη, και τα ΜΜΕ -μαζί και κάποια ελληνικά αριστερά- την εμφάνισαν σαν μέλος των FEMEN. Μόνο που η 21χρονη Γερμανίδα Γιοζεφίνε Βιτ δεν έχει καμιά σχέση με το ρατσιστικό και φιλοναζιστικό αυτό μόρφωμα, το οποίο ουδέποτε θα έκανε την όποια ακτιβιστική ενέργεια κατά εκπροσώπου του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού οικονομικού κατεστημένου. Με τους μουσουλμανικούς λαούς και με τον Πούτιν τα έχουν οι FEMEN. Που αρέσκονται να φωτογραφίζονται ακόμη και μπροστά στο πυρπολημένο από τους ουκρανούς φασίστες κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού,όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Ψιλά γράμματα για τους "διεθνιστές" της ευρωλάγνας Αριστεράς που αντιγράφει τα δελτία τύπου της χούντας του Κιέβου...
Σχολιο.- Ήταν μέλος των FEMEN. Όχι πια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αντικομμουνισμός οδηγεί αργά ή γρήγορα στον φασισμό..... απόδειξη;;; Η παρακάτω είδηση....
Επιτέλους! Μια ελληνόψυχη εφημερίδα αποφάσισε να αντισταθεί στο διαχρονικό ιδεολογικό νταβατζιλίκι της αριστεράς και να δώσει βήμα στον αρχηγόσαυρο της χούντας του 1967, Γεώργιο Παπαδόπουλο - ενώ επειδή ζούμε στην ομορφότερη και πλέον παρανοϊκή χώρα του κόσμου, το όνομα της εφημερίδας που τιμά τη μνήμη των χουνταίων, λίγες μέρες πριν την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, είναι "Δημοκρατία", που δινει δωρο αυτό το Σαββατο ένα CD με ομιλιες του Γεωργιου Παπαδοπουλου.
Τι εννοεί άραγε ο ποιητής όταν λέει ανέκδοτες ιστορίες της χούντας; Θα έχει άραγε το βιβλίο βασανιστές να λένε σκασμένοι στα γέλια πως έσπαγανανθρώπους κουμούνια στα κρατητήρια; Φωτογραφίες του Παττακού από την εποχή που είχε άφρο μαλλί και άραζε στα Μάταλα; Τα καλύτερα ανέκδοτα του Γ' Ράιχ σε αφήγηση του γέρο-Πλεύρη;; Το χουντόφιλο κοινό πάντως ανταποκρίθηκε άμεσα και με ενθουσιασμό:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκανε μεγαλη ζημια ο Σισινης που δεχτηκε τη μεταφορα της πρωτευουσας του Νομου Ηλειας απο τη Γαστουνη στο Πυργο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κ. Λαπαβίτσας:Μας εκβιάζουν ωμά, ρήξη αν χρειαστεί
Για ωμό εκβιασμό σε βάρος της Ελλάδας κάνει λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο οικονομολόγος και βουλευτής Ημαθιας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, αναφερόμενος στη στάση των δανειστών. Εμμένει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει και να γυρίσει τη χώρα χρόνια πίσω και πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση να προσφύγει ακόμα και στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το μέλλον του. Μόνη ελπίδα για τη χώρα πολιτικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε και εντός του κόμματος όλοι γνωρίζουν γιατί εκλέχτηκαν και το δρόμο που θα ακολουθήσουν για την αλλαγή πορείας της χώρας καθώς ο χρόνος τελειώνει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ήταν απίστευτο αν δεν επρόκειτο για τον Αδωνι: έδειχνε έναν έναν τους τεχνικούς και τους έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους απολύσει!
Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς σε δύο από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση, έδειχνε με το δάχτυλο έναν προς έναν τους παριστάμενους τεχνικούς, λέγοντάς τους πως λόγω αυτού του γεγονότος, το κανάλι τους θα τους απολύσει !!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια εικόνα 1000 λέξεις: Ο Τούρκος και οι σκελετωμένοι Αρμένιοι
Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Όταν η Τουρκία αφάνισε τον λαό που ζούσε στην σκιά του Αραράτ για 3500 χρόνια
Απρίλιος 19 2015 08:27
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που έχουμε φιλοξενήσει από αυτή την στήλη - όπου οι πληροφορίες, τα ονόματα, οι πρωταγωνιστές, σχεδόν τα πάντα είναι διαθέσιμα – εδώ η εικόνα θα πρέπει να μιλήσει μόνη της – είναι άλλωστε αρκετά δυνατή – καθώς οι πληροφορίες είναι ανύπαρκτες. Το στοιχείο αυτό έγινε αφορμή οι Τούρκοι να αμφισβητήσουν την γνησιότητα της καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να πιστοποιεί, τον τόπο, τα πρόσωπα και της χρονολογία. Ούτε οι ίδιοι οι Αρμένιοι κατάφεραν να δώσουν απαντήσεις όμως οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για Τούρκο αξιωματούχο (σε μία από τις αναφορές παρουσιάζεται ως σαδιστής) να περιπαίζει τα σκελετωμένα παιδιά των Αρμενίων με ένα κομμάτι ψωμί που κρατάει ψηλά. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει στο πίσω μέρος της μία από τις αρκετές κόπιες που βρέθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φωτογραφία δεν είναι προϊόν τεχνικής επεξεργασίας (κάτι που ισχυρίζονται οι Τούρκοι. Φιλοξενείται στις συλλογές Πανεπιστημίων και Βιβλιοθηκών στην Αμερική που θα είχαν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την φωτογραφία αν ήταν κάποιο κατασκεύασμα προπαγάνδας. Άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες άλλες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις εξοντωτικές δράσεις των Τούρκων κατά των Αρμενίων στις αρχές του περασμένου αιώνα. Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ημερομηνία (24 Απριλίου) που έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Αρμενίων είναι μία καλή αφορμή να θυμηθούμε – ή καλύτερα, οι περισσότεροι, να μάθουμε – τι έγινε στην επικράτεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας λίγο πριν αυτή δύσει και δημιουργηθεί στην θέση της η «σύγχρονη» και καθαρή από ξένα σώματα και εθνότητες Τουρκία. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή οι Αρμένιοι δεν είχαν για αιώνες δική τους πατρίδα. Τα εδάφη των προγόνων τους μοιράζονταν για αιώνες ανάμεσα σε δύο πανίσχυρες αυτοκρατορίες. Την Οθωμανική και την Περσική. Το 1828 η Ρωσία θα καταλάβει τα εδάφη που βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των Περσών (σ.σ. το ανατολικό, και μικρότερο τμήμα) ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει στην παραπαίουσα Οθωμανική αυτοκρατορία.
Με την λήξη του Ρωσο-τουρκικού πολέμου το 1878, στον οποίο ισχυρή παρουσία είχαν και οι Αρμένιοι των ρωσικών εδαφών, στη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου η Ρωσία ζήτησε και πέτυχε, σε μικρό βαθμό από ότι αποδείχθηκε από την ιστορία, μεταρρυθμίσεις υπέρ των Αρμενίων υπηκόων του Σουλτάνου, και εγγυήσεις για την προστασία τους έναντι των Κούρδων. Οι Αρμένιοι κυρίως της Κωνσταντινούπολης, αρχικά επωφελούνται από τις μεταρρυθμίσεις και τις ελευθερίες που αναγκάζεται να παραχωρήσει η Υψηλή Πύλη, γνωστές ως Τανζιμάτ. Τα δικαιώματα αυτά όμως είναι άγνωστα στους Αρμενίους της Ανατολίας, που στενάζουν κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Η δε Οθωμανική Αυτοκρατορία έχοντας χάσει τα περισσότερα εδάφη της στα Βαλκάνια, φοβάται πως θα απολέσει και το τμήμα της δυτικής Αρμενίας. Έτσι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια νέα κρατική αντίληψη που κάνει λόγο για οριστική επίλυση του Αρμενικού Ζητήματος, με τον ολοκληρωτικό αφανισμό των Αρμενίων από την ιστορική τους πατρίδα των 3500 χρόνων. Στα χρόνια του σουλτάνου Αμπτούλ Χαμίτ οι σφαγές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Το 1895, ενώ αναγκάστηκε να υποσχεθεί προς τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, μεγάλης κλίμακας σφαγές έγιναν στις Αρμενικές επαρχίες. Το 1896 νέες σφαγές ξέσπασαν στην πρωτεύουσα και την Κιλικία. Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Νεότουρκους, η «οριστική λύση» του Αρμενικού Ζητήματος παίρνει συγκεκριμένη μορφή. Επωφελούμενοι από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (οι Αρμένιοι του Καυκάσου τάχθηκαν με το μέρος της Ρωσίας) οι Νεότουρκοι σχεδιάζουν και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του Αρμενικού λαού, στο διάστημα 1915-1917. Έτσι πιστεύουν ότι θα εξασφαλισθεί η ομοιογένεια του πληθυσμού της Αυτοκρατορίας, ο εκτουρκισμός και θα υλοποιηθεί το όραμα του παντουρκισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα εκείνο το αρμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είχε καταγράψει τον αρμενικό πληθυσμό της Τουρκίας στα 2.100.000 άτομα (δηλαδή πιστούς στην Αρμενική Αποστολική Εκκλησία). Τρία μέλη της κυβέρνησης, ο Μεχμέτ Ταλαάτ, Υπουργός Εσωτερικών το 1915 και Πρωθυπουργός το 1917, ο Ισμαϊλ Ενβέρ, Υπουργός Πολέμου, και ο Αχμέτ Τζεμάλ, Υπουργός Ναυτικών και στρατιωτικός διοικητής της Συρίας, συνιστούν την τριανδρία που ελέγχει την κυβέρνηση και είναι ο ιθύνων νους της γενοκτονίας. Τις υπογραφές τους φέρουν οι εντολές που αποστέλλουν στους διοικητές των επαρχιών της Αυτοκρατορίας για τον ξεριζωμό των Αρμενίων. Παράλληλα δημιουργείται μία νέα μυστική οργάνωση, η Ειδική Οργάνωση, που στελεχώνεται με παραστρατιωτικούς και κατάδικους, στους οποίους και ανατίθεται η αποστολή της μαζικής σφαγής των Αρμενίων που θα εκτοπίζονταν από τις εστίες τους. Στις 12 Φεβρουαρίου 1915 απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αρμενική καταγωγή. Οι τουρκικές αρχές διατάζουν την άμεση αποστράτευση και τον αφοπλισμό των αρμενίων στρατιωτών τους οποίους ομαδοποιούν σε μικρά τάγματα εργασίας και τους στέλνουν σε παραμεθόριες περιοχές όπου και εκτελούνται. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούνται ως στόχοι εξάσκησης του στρατού. Δύο μήνες αργότερα ξεκινάει ο εκτοπισμός των Αρμενίων από το Γκαρίν (το σημερινό Ερζερούμ). Στα καραβάνια του θανάτου οδηγούσαν τους εκτοπισμένους σκόπιμα σε ατελείωτες πορείες πάνω από τα βουνά κάνοντας άσκοπους κύκλους χωρίς φαγητό και νερό για να τους εξοντώσουν. Έτσι οι αδύναμοι πέθαιναν πρώτοι, οι γέροι, τα παιδιά και οι γυναίκες. Όταν τα καραβάνια έφταναν στον προορισμό τους ελάχιστοι είχαν απομείνει.
Στις 24 Απριλίου 1915, (σ.σ. η ημερομηνία που έχει ορισθεί ως Ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Αρμενίων), συλλαμβάνονται στην Κωνσταντινούπολη και εκτελούνται εκατοντάδες Αρμένιοι διανοούμενοι: στόχος να παραμείνει ο Αρμενικός λαός χωρίς πνευματική ηγεσία και χωρίς καθοδήγηση. Στις αρμενικές επαρχίες της Ανατολίας, στρατολογούνται, αφοπλίζονται και στη συνέχεια εκτελούνται όλοι οι άρρενες Αρμένιοι ηλικίας 15-62 ετών. Ανυπεράσπιστοι άμαχοι, γυναίκες, γέροι και παιδιά, εκδιώκονται βιαίως από τις πατρογονικές τους εστίες και οδηγούνται μαζικά προς τις αφιλόξενες ερήμους της Συρίας. Καθ'οδόν, δέχονται τις επιθέσεις του τακτικού στρατού αλλά και των ατάκτων και των Κούρδων νομάδων. Σφαγές, βιασμοί, δολοφονίες, αρπαγές παιδιών, ληστείες. Ελάχιστοι επιβιώνουν. Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι, δηλαδή το 80% του αρμενικού πληθυσμού της δυτικής Αρμενίας, χάθηκε στην πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Ένας μικρός, σχετικά, αριθμός επιζώντων βρήκε καταφύγιο στις γειτονικές χώρες – μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα – συγκροτώντας σταδιακά τη μεγάλη Αρμενική Διασπορά. Στις επαρχίες της Δυτικής Αρμενίας, που εντάσσονται στο νεοσυσταθέν Τουρκικό κράτος, μόνον τα ερείπια της πλούσιας αρμενικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς θυμίζουν πλέον την τρισχιλιετή παρουσία των γηγενών Αρμενίων.
Σχολιο.- Ο τροπος με τον οποιο εγινε αυτη η τερατωδης Γενοκτονια των Αρμενιων ειναι αποκρουστικος και προσβαλλει βαναυσα τις αισθησεις μας.... για την Ιστορια, να θυμισουμε, οτι οι Δολοφονοι Νεοτουρκοι, υπηρξαν κατα σειρα συμμαχοι των ``πολιτισμενων`` Αγγλογαλλων των Γερμανων, για λιγο των Σοβιετικων και παλι των Γερμανων και τελος των Αμερικανων μετα τον Β Παγκοσμιο... η Γενοκτονια χρεωνεται στους Τουρκους, αλλά ηθικοι αυτουργοι ειναι οι Γερμανοι. Σχολιο.- η γενοκτονια των αρμενιων αλλωστε οργανωθηκε απο τους γερμανους εκαναν προπονηση για αργοτερα Σχολιο.- Η Ευρώπη σωστα εχει αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά δεν εχει κανένα νόημα εφ΄οσον δεν εχει αναγνωρίσει και της δικές της γενοκτονίες Σχολιο.- Ακριβώς Ότι έκανε και ο Χίτλερ δηλαδή, κατά τα άλλα εδώ σε αυτή τη γειτονιά.......!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΡΕΜΛΙΝΟ: Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
18/4/2015
Διαψεύδει ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ την ύπαρξη συμφωνίας για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, που αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. «Όχι δεν υπήρξε», απάντησε ο κ. Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε για το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel στον αέρα του ραδιοσταθμού Business FM και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια». Τα γνωστα που λενε παντα οι Ρωσοι δηλαδη. Σιγα μη δωσουν λεφτα, χωρις ανταλλαγμα, και χωρις να ειναι εξασφαλισμενοι.
«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε. Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς την ζήτησε», είπε ο κ. Πεσκόφ. Υπενθυμίζεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στις 8 Απριλίου, ο πρόεδρος Πούτιν είχε πει ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης κοινών ενεργειακών σχεδίων «μπορεί να προκύψουν τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες θα μας επέτρεπαν όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε αυτά ή εκείνα τα σχέδια, που συζητήσαμε μαζί σήμερα, αλλά και να επιλύσουμε ζητήματα πιστωτικών σχέσεων σε πιο ευρύ πλαίσιο κατά την υλοποίηση αυτών των σχεδίων». Και αμέσως μετά είχε προσθέσει ότι: «Εάν, ας υποθέσουμε, θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο σχέδιο, που θα φέρνει έσοδα στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει, ότι από αυτά τα έσοδα μπορούν να υπάρξουν και εξοφλήσεις εκείνων των δανείων, τα οποία σήμερα αναφέραμε παρεμπιπτόντως. Δηλαδή λόγος γίνεται όχι για βοήθεια, αλλά για συνεργασία, μεταξύ άλλων και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σε διασύνδεση με συγκεκριμένα μεγάλα σχέδια». Σχετικά με τον σχεδιαζόμενο "Ελληνικό αγωγό" κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα είχαν αναφέρει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ότι «εξασφαλίστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός μεγάλου έργου, πάντοτε εντός των θεσμικών πλαισίων της ΕΕ. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ και η λειτουργία του αγωγού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την 1/1/2019» και ότι θα επιφέρει κέρδη για το ελληνικό Δημόσιο ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως από τα τέλη διέλευσης και μόνο. Νωρίτερα, ερωτώμενος από δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει «ευτυχής» στα σενάρια περί συμφωνίας για αέριο Ελλάδας - Ρωσίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο πως «αυτό δε θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους ευρωπαίους εταίρους της». Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Αθήνα ενδέχεται να υπογράψει, ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για το αέριο, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της 3-5 δισεκ. ευρώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ: ΝΕΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕ 52 ΝΕΚΡΟΥΣ
Το πλέον δυσάρεστο αποτέλεσμα είχαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της υπό τη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικης συμμαχίας, καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες, χάθηκαν 52 ακόμη ζωές. Ο απολογισμός αυτός, ο οποίος προστίθεται στους 76 νεκρούς της Παρασκευής, αυξάνει σε τουλάχιστον 128 τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε δύο ημέρες στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με έναν απολογισμό που συνέθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση πληροφορίες από ιατρικές πηγές, πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και πηγές στις φυλές. Πυρά όπλων και εκρήξεις ακούγονταν όλη τη νύχτα σε κατοικημένες συνοικίες της πόλης Τάιζ (νοτιοδυτική Υεμένη), του τρίτου σε μέγεθος αστικού κέντρου της χώρας, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές μάχες ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο πρωην Προεδρο της Υεμενης Σαλεχ και τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστες στον διορισμενο «πρόεδρο» των αποικιοκρατων Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, οι οποίες υποστηρίζονται από τις αεροπορικές επιδρομές της αποικιοκρατικης συμμαχίας εννέα αραβικών χαλιφατων των σειχιδων του Αραβικου Κολπου υπό την ηγεσία του Ριάντ, σύμφωνα με κατοίκους. «Ανάμεσα στους ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν είναι 19 σιίτες αντάρτες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ιατρική πηγή και πρόσθεσε ότι τέσσερις στρατιώτες και τέσσερις μαχητές δυνάμεων «πιστών» στους αποικιοκρατες και στον διορισμενο «πρόεδρο» των αποικιοκρατων Χάντι έχασαν επίσης τη ζωή τους στις μάχες που συνεχίζονταν όλη τη νύχτα. Αεροσκάφη της αποικιοκρατικης συμμαχίας εξαπέλυσαν αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς στο προεδρικό μέγαρο στην Τάιζ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, ενώ στοχοθέτησαν επίσης θέσεις των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες είναι πιστές στον πρώην σουνιτη πρόεδρο της Υεμενης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο πρωην σουνιτης Προεδρος της Υεμενης Σάλεχ έχει συμμαχήσει με τους σιίτες αντάρτες, τους λεγόμενους Χούτι, που ξεκινώντας την περασμένη χρονιά από τη Σαάντα, το προπύργιό τους στη βόρεια Υεμένη, εξαπέλυσαν μια κεραυνοβόλα επίθεση και κατέλαβαν στην πρωτεύουσα Σαναά και πολλές περιοχές στο βόρειο, στο κεντρικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όταν άρχισαν να προελαύνουν προς νότον, ο διορισμενος «πρόεδρος» των αποικιοκρατων Χάντι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και να αυτοεξοριστεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Συνοικίες του Άντεν, ιδίως η Νταρ Σάαντ και η Αλ Μοάλα, αποτέλεσαν τη νύχτα θέατρο νέων μαχών, ανέφεραν κάτοικοι. «Συνολικά 13 άμαχοι, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, και τρεις μαχητές «πιστοί» στους αποικιοκρατες και στον Χάντι σκοτώθηκαν από την Παρασκευή το βράδυ στο Άντεν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο περιφερειακός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας Αλ Χάντερ Λασουάρ. Ένας τοπικός αξιωματούχος στο Άντεν, ο Νάγεφ αλ Μπέκρι, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτοί οι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα από ελεύθερους σκοπευτές των ανταρτών, που έχουν πάρει θέσεις «κατά δεκάδες στις ταράτσες κτιρίων σε διάφορες συνοικίες».
Στη Ρας Αμράν, 15 χλμ. δυτικότερα, μαχητές «πιστοί» στους αποικιοκρατες και στον Χάντι ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τον στρατο της Υεμενης τους αντάρτες και συμμάχους τους που προσπαθούν εδώ και πέντε ημέρες να προελάσουν προς το διυλιστήριο του Άντεν, όπως δήλωσαν μέλη των παρακρατικων «λαϊκών επιτροπών» των αποικιοκρατων, παραστρατιωτικών ομάδων οι οποίες μάχονται υπέρ του διορισμενου «προέδρου» των αποικιοκρατων Χάντι. Εκεί επίσης αεροσκάφη της αποικιοκρατικως αραβικής συμμαχίας των σειχιδων δουλων των αμερικανων βομβάρδισαν θέσεις του στρατου της Υεμενης των σιιτών ανταρτών και των συμμάχων τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στη γειτονική επαρχία Λαχζ, μαίνονταν μάχες όλη τη νύχτα για τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Αλ Άναντ, ανάμεσα στους αντάρτες και στους μαχητές που δηλώνουν «πίστη» στους αποικιοκρατες και στον Χάντι οι οποίοι, με την υποστήριξη μαχητών που ανήκουν σε φυλές, κατάφεραν να προελάσουν στον συγκεκριμένο τομέα και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους έναν λόφο ο οποίος επιβλέπει τη βάση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Εξάλλου, εννέα αντάρτες σκοτώθηκαν χθες (18/04) σε ενέδρες που έστησαν μαχητές «πιστοί» στους αποικιοκρατες και στον Χάντι βόρεια και βορειοδυτικά της Ντάλεχ, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας βόρεια του Άντεν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νάσερ αλ Σάιμπι, εκπρόσωπος των δυνάμεων που μάχονται υπέρ του διορισμενου «προεδρου» των αποικιοκρατων Χάντι.
Νεκρός Σαουδάραβας στρατιώτης, ο έβδομος από τις 26/03 Ένας στρατιώτης των ένοπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών με σιίτες αντάρτες της Υεμένης στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε χθες Σάββατο στο Ριάντ ο εκπρόσωπος της συμμαχίας αραβικών χαλιφατων των σειχιδων δουλων των αποικιοκρατων η οποία διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στην Υεμένη. Ο στρατιώτης αυτός έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην επαρχία Νατζράν, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σε «συγκρούσεις οι οποίες σημειώθηκαν αργά τη νύχτα», δήλωσε ο Σαουδάραβας ταξίαρχος Άχμεντ Ασίρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά σε δημοσιογράφους στο Ριάντ. Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε επτά τον αριθμό των Σαουδαράβων στρατιωτικών και συνοριοφρουρών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρά προερχόμενα από τους αντάρτες της Υεμένης μετά την έναρξη, την 26η Μαρτίου, της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η συμμαχία εννέα αραβικών χαλιφατων των σειχιδων των αποικιοκρατων υπό την ηγεσία του Ριάντ. Αυτό δειχνει ότι στρατευματα του σειχη της Σαουδαραβιας εχουν εισβαλλει στην Υεμενη, ασχετα με το τι βλακειες λεει για να δικαιολογηθει ο αληταρας ταξιαρχος των σαουδαραβων των αποικιοκρατων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ…
Με αφορμή τη διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας από τη συγκυβέρνηση των εθελόδουλων μνημονιακών, το blog τσακίζει τους νεοφιλελεύθερους περιγράφοντας μέσα σε λίγες λέξεις τη θλιβερή ελληνική πραγματικότητα. Δείτε αναλυτικά τι λέει τo blog: «Μετα την σημερινή πορεία και την στήριξη όλου του νεφιλελεύθερου συφερτού προς την Καναδική επένδυση της El Dorado, οι μάσκες έπεσαν. Η αντιπολίτευση που κατέστρεψε όλη την μικρομεσαία τάξη και εξαθλιωσε την εργατική τάξη και τους συνταξιούχους δεν μπορεί να μιλάει για θέσεις εργασία και εργασιακά δικαιώματα. Ολοι αυτοί που σήμερα κλαίνε για τα συμφέροντα των εργατών, πριν από τρία χρόνια κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και μετενέργια στέλνοντας στην Ανεργία 1.500.000 ψυχές. Τόσα χρόνια έτσι κυβερνούσαν! Αιλληνάρες μέχρι το μεδούλι της Γουολ Στρητ. Επι πέντε χρόνια έβαλαν λουκέτο σε όλα τα Ελληνικά Εργοστάσια ΑΓΝΟ, ALAPIS, Διεθνής Ασφαλιστική / Evima, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, SPRIDER STORES,DELICA, FOKAS, ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, NEOSET, Χαλυβουργικές, Τσίμεντα και εδωσαν δουλειες στην Ισραηλινή TEVA, στην Καναδική El Dorado, αβαντάροντας την NESTLE κατά του Ελληνικού Γάλακτος, και στην Siemens Αλλά ποιος έχασε την ντροπή του για την βρει ένας νεοφιλελές» {sic}
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΜΝΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
18/4/2015 16.00
Μήνυμα συνεργασίας με τη… Ρωσία έστειλε σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία προστάτευσαν τους Έλληνες της περιοχής από την επίθεση της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας. «Πράγματι, ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία δέχθηκε επίθεση από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, στη ρωσική ιστοσελίδα gazzetta.ru, συμπληρώνοντας όμως πως «για την προστασία των ελληνικών οικογενειών, υπήρχε η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων». «Ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία είχε πάντα στενούς δεσμούς με την τοπική ρωσόφωνη κοινωνία. Συζήτησα το θέμα αυτό και με τον Πατριάρχη Κύριλλο. Μοιραζόμαστε την Εκκλησία, πιστεύουμε στις ίδιες αξίες, και ήταν απλά αδύνατο να μην προστατεύσουν οι Ρώσοι τους Έλληνες από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας», υπογράμμισε ακολούθως ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ όσον αφορά στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε: «το μήνυμά μου προς τις οργανώσεις αυτές είναι η συνεργασία με τη Ρωσία και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την άρση του εμπάργκο. Οι κυρώσεις έχουν αποδειχθεί μια καταστροφή όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για την ΕΕ». Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας. «Είμαι βέβαιος ότι οι κυρώσεις θα αρθούν σύντομα, και αυτό θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να συνεργαστούμε», παρατήρησε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλ. Το τείχος της ντροπής
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015, 15:40
Το Τείχος της Δυτικής Όχθης αποτελεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία του Ισραήλ. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 14 Απριλίου του 2002, επί πρωθυπουργίας του Αριέλ Σαρόν, με στόχο να φτάσει τα 700 χιλιόμετρα. Είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και ηλεκτροφόρα σύρματα, ενώ σε κάποια σημεία το ύψος του φτάνει τα 8 μέτρα. Η λειτουργία του κοστίζει 260 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη του τείχους έχει μειώσει τον αριθμό των επιθετικων αυτοκτονιών των Παλαιστινιων στο έδαφος τους. Πολλοί Παλαιστίνιοι όμως βλέπουν το τείχος ως εμπόδιο για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κράτους: δημιουργεί εδαφικό status quo υπέρ του Ισραήλ περιορίζοντας και απομονώνοντας τις κοινότητές τους, εμποδίζει την πρόσβασή τους σε βασικές υπηρεσίες κι αγαθά, τους απαγορεύει ουσιαστικά την άσκηση βασικών δικαιωμάτων, όπως στην εργασία και στη λατρεία. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα Παλαιστινίων που στήνονται για ώρες σε ουρές προκειμένου να περάσουν από τα περίπου 100 σημεία ελέγχου –πολλά από τα οποία έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ανατεθεί σε εταιρείες σεκιούριτι–, ή άλλων που για να αποφύγουν την ταλαιπωρία σκαρφαλώνουν στο τείχος, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Αυτή η κατάσταση επικρατεί και στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, με τους Παλαιστινίους να βλέπουν τις περιουσίες των προγόνων τους να γίνονται απροσπέλαστες, καλά κρυμμένες πίσω από τόνους τσιμέντου και συρματοπλέγματος...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρούγκμαν-Παπανδρέου: Τα είπαν σαν δύο παλιοί καλοί φίλοι…
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015, 14:15
Mε τον νομπελίστα Οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν συναντήθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Συντονιστής του Τομέα Οικονομίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Φίλιππος Σαχινίδης, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα και ιδιαιτέρως για τη διαπραγματευτική διαδικασία με τους εταίρους. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι θα ήταν οδυνηρή εξέλιξη η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, όπως και ότι η χώρα χρειάζεται να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να εξευρεθεί μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επάνοδο στις αγορές αλλά και για την ανάπτυξη - και πολύ περισσότερο την ανταγωνιστικότητα που έχει ανάγκη η χώρα. Υπενθυμίζεται ότι τον Μαΐο του 2013 ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Πολ Κρούγκμαν αντιμετώπισαν από κοινού, σε ντιμπέιτ που διεξήχθη στον Καναδά, τον πρώην υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Νιουτ Γκίνγκριτς και τον Άρθουρ Μπ. Λάφτερ, σύμβουλο οικονομικών του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν - δύο ακραιφνείς υπερασπιστές της χαμηλής φορολογίας του πλούτου και υποστηρικτές των «Reaganomics». Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Πολ Κρούγκμαν υποστήριξαν την αύξηση της φορολογίας των πολύ πλουσίων υπέρ του κοινωνικού κράτους και νίκησαν με μεγάλη διαφορά στο ντιμπέιτ που οργανώθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου θεσμού «Μunk debate» και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από εθνικό δίκτυο του Καναδά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πακισταν. Έκαψε τη γυναίκα του γιατί δεν μπορούσε να μείνει έγκυος
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015, 12:39
Ένας άνδρας, εξοργισμένος που η σύζυγός του δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, την πυρπόλησε σε ένα χωριό στο κεντρικό Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά την Παρασκευή στο χωριό Μανάκπουρ που βρίσκεται στην αγροτική επαρχία Πουντζάμπ, την πιο πολυπληθή του Πακιστάν. Η Σαμπάνα Μπίμπι, 25 ετών, επέστρεψε σπίτι της αφού επισκέφθηκε την αδελφή της χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Εξοργισμένος εκείνος και ο πεθερός της την χτύπησαν, της έριξαν βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία. Η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με τις αρχές. «Συλλάβαμε τον σύζυγο και τον πεθερό της νεαρής γυναίκας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και τρομοκρατία», μια κοινή κατηγορία στο Πακιστάν, δήλωσε ο Ράι Ζάμιρ-ουλ-Χακ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας. Ο σύζυγός της Σαμπάνα τη χτυπούσε συχνά επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, δήλωσε ο αδελφός της Μουχάμαντ Αζάμ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές. Στο Πακιστάν οι γάμοι γίνονται συνήθως έπειτα από προξενιό. Στην περίπτωση μάλιστα που παρακούν τις εντολές τους, θεωρείται ότι «ατιμάζουν» την οικογένειά τους. Σύμφωνα με το ίδρυμα Aurat, μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, περισσότερες από 3.000 Πακιστανές έχουν δολοφονηθεί από το 2008 σε «εγκλήματα τιμής». Οι φόνοι αυτοί συνήθως παραμένουν ατιμώρητοι, παρά τη νέα νομοθεσία που προβλέπει αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα αυτά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τη Νιγηρία
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015, 12:53
Μια «μυστηριώδης» ασθένεια έχει εκδηλωθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 18 ανθρώπους. Αξιωματούχος της χώρας δήλωσε το Σάββατο ότι όσοι μολύνονται πεθαίνουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να έχει κινητοποιηθεί και ο ΠΟΥ. «Είκοσι τρία άτομα (έχουν) μολυνθεί και έχουν καταγραφεί 18 θάνατοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην πολιτεία Όντο, ο Ντάγιο Αντεγιάντζου. Άλλος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι αυτή η «μυστηριώδης ασθένεια» εμφανίστηκε «στην αρχή της εβδομάδας στην πόλη Όντε-Ιρέλε». Τα συμπτώματα είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες. Οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έδειξαν ότι πρόκειται για κάποια ιογενή ασθένεια, ή συγκεκριμένα για τον Έμπολα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Υπενθυμίζεται ότι ο Έμπολα, ένας ιός που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, έχει στοιχίσει τη ζωή 10.600 και πλέον ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) από τις αρχές του 2014, πάντως στη Νιγηρία τα θανατηφόρα κρούσματα ήταν συγκριτικά λίγα. Ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας και άλλων υπηρεσιών έχουν ήδη μεταβεί στην Όντε-Ιρέλε στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και να δοθούν απαντήσεις. «Οι πρώτοι τέσσερις άνθρωποι που μολύνθηκαν από την μυστηριώδη ασθένεια από την Κυριακή ως τη Δευτέρα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες αφότου εκδήλωσαν τα συμπτώματα» επισήμανε. «Πέραν των [...] καταγεγραμμένων θανάτων, δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιο νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών. Κανένας ασθενής δεν έχει εισαχθεί σε κάποιο νοσοκομείο και η ασθένεια δεν έχει εξαπλωθεί εκτός των ορίων της πόλης» αυτής, είπε ο Ακινμάντε. Στη Γενεύη, ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τα συμπτώματα που περιέγραψαν οι αρχές της Νιγηρίας και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει μέχρι στιγμής, καταμετρά «14 κρούσματα και 12 (ή 13) θανάτους». Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού πρόσθεσε ότι δείγματα σωματικών υγρών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την ασθένεια εστάλησαν το Σάββατο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λάγκος και βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακές αναλύσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ράπισμα» Πάπα και Ευρωβουλής στην Αγκυρα
Εντεινεται η διεθνης πιεση στηνΑγκυρα για την Γενοκτονια των Αρμενιων το 1915-1922 με αφορμη τα 100 χρονια από την εναρξη των ωμων διωξεων
Η Γενοκτονία των Αρμενίων βρέθηκε στο διεθνές προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα χάρη στην παρέμβαση του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου. Την ίδια ώρα, το Ευρωκοινοβούλιο εξέδωσε απόφαση με την οποία καλείται η Τουρκία να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων κατά την περίοδο 1915-1922. Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τη σφαγή των Αρμενίων «την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα», γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη ένταση στις σχέσεις της Αγίας Εδρας με την Αγκυρα. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χρησιμοποίησε την ειδική λειτουργία στην πλατεία του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σφαγή των Αρμενίων και αναφέρθηκε σε «τρεις μεγάλες και άνευ προηγουμένου τραγωδίες του περασμένου αιώνα», επισημαίνοντας ότι «η πρώτη, η οποία μάλιστα θεωρείται και από πολλούς ως η πρώτη γενοκτονία στον 20ό αιώνα, έβαλε στο στόχαστρο τον δικό σας λαό, τον λαό της Αρμενίας», ενώ προσέθεσε πως «επίσκοποι και ιερείς, ευσεβείς άνδρες και γυναίκες, ηλικιωμένοι, άρρωστοι ακόμα και ανυπεράσπιστα παιδιά δολοφονήθηκαν».
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο 1915-1922. Αλλά αυτό δεν είναι παρά μόνο το πρώτο από τα ραπίσματα που δέχθηκε η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα. Την περασμένη Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από την Αρμενική Γενοκτονία ζητώντας ταυτοχρόνως από την Τουρκία να αναγνωρίσει το φοβερό έγκλημα. Η Τουρκία, από την άλλη, διακήρυξε την απόφασή της να μη συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβούλιου, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, έχει λάβει και στο παρελθόν ανάλογες αποφάσεις. Ειδικότερα, το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1987 με ψήφισμα, όπου επισημαίνεται ότι η άρνηση της Τουρκίας να πράξει το ίδιο αποστερεί από τον αρμενικό λαό το δικαίωμα να έχει την Ιστορία του. Η τουρκική αντιπροσωπεία κατήγγειλε το ψήφισμα αναρτώντας σχόλιο στο Twitter στο οποίο αναφέρει ότι «το Ευρωκοινοβούλιο κατάφερε, για ακόμα μία φορά, να αποξενώσει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό και να δράσει ως εισαγγελέας, δικαστής και ένορκος». Ωστόσο, το ψήφισμα της περασμένης εβδομάδας «έριξε λάδι στη φωτιά» ακριβώς διότι εκδόθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου. Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται τον όρο «γενοκτονία» υποστηρίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι –πολλοί εκ των οποίων Τούρκοι– έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου και του λιμού που επακολούθησε κατά την περίοδο 1915-1922.
Στις 24 Απριλίου οι Αρμένιοι σε ολόκληρο τον κόσμο θα τιμήσουν την επέτειο εκατό ετών από τη γενοκτονία του λαού τους. Η απάντηση της Τουρκίας στις πολλαπλές εκκλήσεις για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ήταν οξύτατη. Μετά την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στο Βατικανό, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε με απαξία ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις «από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου επιτέθηκε εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου προειδοποιώντας τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να μη χρησιμοποιήσει «εκβιασμό έναντι της Τουρκίας». «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το έθνος μας να υβριστεί για την Ιστορία», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Αγκυρα, προσθέτοντας ότι «ο Πάπας συντάχθηκε με αυτούς που στήνουν δόκανα εναντίον του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και εναντίον της Τουρκίας». Την Τρίτη, και οι ΗΠΑ κάλεσαν την Τουρκία να προχωρήσει σε «έντιμη αναγνώριση των ομαδικών δολοφονιών», χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν σε «γενοκτονία».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο διαρκής εφιάλτης των σκουπιδιών
Πυργος, με φωτιες ξορκιζουν το κακο.
ΠΥΡΓΟΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Εμφανίστηκε από το διπλανό στενό κουβαλώντας με κόπο μέχρι την οδό Αγίου Αρτεμίου δύο παραφουσκωμένες σακούλες σκουπιδιών. Μόλις τις πέταξε όμως πάνω σε ένα λόφο απορριμμάτων ακούστηκε η φωνή μιας γειτόνισσας: «Τι κάνεις; Με ποιο δικαίωμα τα ρίχνεις και εσύ εδώ; Δεν έχεις σκουπίδια στη δική σου πολυκατοικία;». Ο καβγάς κράτησε λίγα λεπτά, με τη μία γυναίκα να διαμαρτύρεται για τις σακούλες που σαπίζουν εδώ και επτά μήνες έξω από την αυλή της και την άλλη να εξηγεί ότι παντού στην πόλη η εικόνα είναι ίδια. Στον Πύργο Ηλείας η κρίση υπερσυσσώρευσης 10.000 τόνων σκουπιδιών στον αστικό ιστό δοκιμάζει πλέον και τα όρια της αρμονικής συμβίωσης. Κάτοικοι του Πύργου πασπαλίζουν με ασβέστη σωρούς σκουπιδιών σε μια αυτοσχέδια πρόχειρη λύση για να περιορίσουν τη δυσοσμία. Κάποιοι άλλοι ανάβουν τις νύχτες μικρές φωτιές για να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων. Και ορισμένοι τα εξορίζουν σε άλλες γειτονιές. Τα μεταφέρουν –ακόμη και με τα αυτοκίνητά τους– σε σωρούς μακριά από το δικό τους οικοδομικό τετράγωνο.
Ο φόβος των μικροβίων
«Δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο. Να τα καίμε, να τα μυρίζουμε, να τα κρατάμε στα σπίτια μας;» αναρωτιέται η Μαρία Κλάδη, πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τις συζητήσεις των γονέων πλέον μονοπωλεί ο φόβος των μικροβίων. Συμβουλεύουν τα παιδιά τους να κινούνται σε λιγότερο επιβαρυμένους δρόμους, ενώ σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς ζητούν να μην ανοίξουν αύριο τα σχολεία για λόγους δημόσιας υγείας. Εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία ο Πύργος ζει με τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Η πόλη έχει κηρυχθεί 14 φορές σε έκτακτη ανάγκη, ενώ μια ομάδα μεταφορέων και εργολάβων χαρακτηρίστηκε από τον εισαγγελέα Πύργου ως «εγκληματική οργάνωση» επειδή φέρεται για μια περίοδο το 2009 να μετέφερε τα απορρίμματα της πόλης σε μη αδειοδοτημένους χώρους. Οπως φαίνεται από έρευνα της «Κ», η εικόνα σήμερα θα μπορούσε να ήταν διαφορετική εάν η περιοχή δεν εγκλωβιζόταν για δύο δεκαετίες σε τοπικιστικές κόντρες, πολιτική ολιγωρία και ανορθόδοξες λύσεις. «Ολοι οι υποψήφιοι χρησιμοποιούσαν τα σκουπίδια για να βγουν δήμαρχοι. Ελεγαν ότι έχουν τις λύσεις. Αλλες φορές ύστερα από δύο - τρεις μήνες τα μάζευαν έστω και παράνομα. Πλέον δεν προχωράει τίποτα» λέει η κ. Κλάδη. «Δεν μπορώ να κάνω κάτι παράνομα και να μου περάσουν χειροπέδες. Ας μας πει η κυβέρνηση τι να κάνουμε. Αν είναι λύση να μεταφέρω τους 10.000 τόνους στην κεντρική πλατεία ας μου το πουν» λέει ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής όταν τον συναντάμε στο γραφείο του. Μόλις έχει ενημερωθεί ότι ένας διαγωνισμός για μεταφορά μέρους των συσσωρευμένων σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ άλλου νομού κρίθηκε ασύμφορος. Ο δήμος έθετε ως όριο τα 31,50 ευρώ ανά τόνο, ενώ οι δύο μειοδότες που ενδιαφέρθηκαν προσέφεραν 39 ευρώ και 56,39 ευρώ ανά τόνο. «Εχει μπλέξει σε μεγάλη συμφορά η Ηλεία» λέει στην «Κ» ο Τάκης Αντωνόπουλος, πρώην νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος. Ηταν το 1992 όταν ο ίδιος υπέδειξε στη θέση Τριανταφυλλιά μια έκταση 300 στρεμμάτων, όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Η προσπάθειά του όμως δεν τελεσφόρησε. «Περίμενα από τότε ότι θα φτάναμε κάποτε σε αυτό το σημείο. Να μας στοιχίζει η μεταφορά ενός κιλού σκουπιδιών όσο θα στοίχιζαν πέντε κιλά κρέας» λέει.
Τριανταφυλλιά, η χαμένη ευκαιρία του ’92
«Υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού» λέει στην «Κ» ο Γιώργος Ανδριόλας. Πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Πύργου γιατί όπως αναφέρει υπάρχει «κενό νόμου» που εμποδίζει την τοπική αυτοδιοίκηση να βρει ενδιάμεση λύση στη διαχείριση απορριμμάτων. Εξηγεί ότι τα σκουπίδια της πόλης θα έπρεπε βάσει νόμου είτε να πηγαίνουν σε ΧΥΤΑ –που δεν φτιάχτηκε ποτέ στον νομό Ηλείας– είτε να αποθηκεύονται προσωρινά σε αδειοδοτημένους χώρους μέχρι την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). «Σίγουρα έχουν μεγάλη ευθύνη και οι αιρετοί. Οσο όμως δεν ολοκληρώνεται το εργοστάσιο της ολικής διαχείρισης, πόσο προσωρινή μπορεί να είναι η αποθήκευση των σκουπιδιών;» λέει. Το 2005 ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Δυτικής Ελλάδας προέβλεπε την κατασκευή ΧΥΤΥ και εργοστασίου διαχείρισης στο ίδιο σημείο όπου δεν έγινε το 1992 ο ΧΥΤΑ της Τριανταφυλλιάς. Εως και σήμερα το εργοστάσιο δεν έχει κατασκευαστεί. Αν και έχει οριστεί ανάδοχος, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση καθώς η κοινοπραξία αναζητεί χρηματοδότηση στον τραπεζικό τομέα. Παρά τις πολυετείς καθυστερήσεις όμως, μέριμνα για βιώσιμη ενδιάμεση λύση τόσα χρόνια δεν υπήρξε από τοπικούς φορείς.
Ο ΧΥΤΑ που δεν έγινε
«Την πονάω αυτή την περιοχή» λέει ο Τάκης Αντωνόπουλος καθώς ανηφορίζουμε με το τζιπ του στην Τριανταφυλλιά, μια περιοχή 14 χιλιόμετρα μακριά από τον Πύργο, χωμένη στη λεκάνη μιας πλαγιάς. Στα 82 του χρόνια ο πρώην δημοτικός σύμβουλος παραμένει ο ακτιβιστής της πόλης. Εχει βαριά χειραψία, στεντόρεια φωνή και γίνεται δεκτός με σεβασμό στα καφενεία των χωριών. Εξω από το σπίτι του ανάρτησε πανό με σύνθημα «ο Πύργος κερνάει σκουπίδια για το Πάσχα». Παρόμοιες αφίσες κόλλησε και σε καταστήματα. «Το ’90, ο Πύργος έριχνε τα σκουπίδια του στη θάλασσα, λίγα μέτρα από τα κύματα στην παραλία Επιταλίου. Η Αμαλιάδα έκαιγε τα δικά της στα Κονιδέικα. Επρεπε να σταματήσει αυτή η καταστροφή» λέει. Αφού εντόπισε την τοποθεσία στην Τριανταφυλλιά κατάφερε να συγκεντρώσει –σε «χρόνο ρεκόρ» όπως λέει– όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ο χώρος εγκρίθηκε από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και δαπανήθηκαν πάνω από 150 εκατ. δραχμές για μελέτες, έργα υποδομής και οδό προσπέλασης. Το 1995 μάλιστα σε έκθεση του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστήμιου Πατρών με παραλήπτη τον δήμο Αμαλιάδας τονιζόταν η αναγκαιότητα της δημιουργίας ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με εκείνη την έκθεση ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα Κονιδέικα λειτουργούσε «κατά παράβαση όλων των κανόνων Υγειονομικού Κανονισμού του 1965».
Ο «νόμος του αντιδρώντος»
Υπολείπονταν περίπου 70 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου τότε στην Τριανταφυλλιά όταν όλα πάγωσαν. Πολίτες της Αμαλιάδας αντέδρασαν δυναμικά, ενώ ο εργολάβος εγκατέλειψε τον χώρο ύστερα από απειλές που φέρεται να δέχτηκε για κάψιμο των μηχανημάτων του. «Κερδίζαμε στα δικαστήρια και χάναμε στην πράξη γιατί υπερίσχυε ο νόμος του αντιδρώντος» λέει ο δικηγόρος Θεόδωρος Αντωνόπουλος που είχε συνδράμει νομικά τότε τον πατέρα του στην προσπάθειά του. Ο πρώην δήμαρχος Ηλιδας, Γιάννης Λυμπέρης ήταν κάθετα αντίθετος τότε στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά. Αμφισβητούσε ότι θα τηρούνταν οι περιβαλλοντικοί όροι. «Η χρηματοδότηση ήταν μικρή για τόσο μεγάλο έργο. Θα έφτιαχναν μια χαράδρα γεμάτη σκουπίδια, χωρίς προστασία και θα είχαμε μια βόμβα πάνω από την Αμαλιάδα. Είμαι περήφανος που το απέτρεψα», λέει. Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες του Πύργου που μίλησαν στην «Κ» εξηγούν ότι η αντίθεση στο έργο τότε βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό και στην άτυπη κόντρα μεταξύ του Πύργου και της γειτονικής Αμαλιάδας. Μια διαμάχη που ξεκινούσε από τα ποδοσφαιρικά, συνεχιζόταν στη διεκδίκηση της έδρας του νοσοκομείου του νομού και κατέληγε στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών. «Πυρετός να έπεφτε στον Πύργο θα ήθελε και η Αμαλιάδα να κολλήσει», λέει ο Τάκης Αντωνόπουλος. Ο ίδιος, αν και είχε εξασφαλίσει στήριξη σε επίπεδο νομαρχίας, λέει ότι έχασε τους συμμάχους του μετά την καθιέρωση εκλογών για αιρετούς νομάρχες το 1994. «Πλέον είχαν να διεκδικήσουν ψήφους και από την Αμαλιάδα», λέει. Αφού ναυάγησε το σχέδιο της Τριανταφυλλιάς οι εκάστοτε δήμαρχοι επέλεγαν για χρόνια ως λύση τους ΧΑΔΑ έως ότου κάποιοι εξ αυτών κορέστηκαν και άλλοι έκλεισαν έπειτα από κινητοποιήσεις κατοίκων και την απειλή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το 2009, όταν έκλεισε ο ΧΑΔΑ στην περιοχή Αγκινάρα που χρησιμοποιούσε ο Πύργος, ο δήμος σύναψε σύμβαση με εργολάβο για μεταφορά των σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους της πόλης στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Προγραμματική σύμβαση όμως δεν υπογράφηκε μεταξύ του δήμου Πύργου και του ΧΥΤΑ. «Δεν επιτρεπόταν η παραλαβή σκουπιδιών από άλλες περιφέρειες και η δημοσιοποίηση της μεταφοράς θα ξεσήκωνε τους κατοίκους της περιοχής», λέει ο τότε δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος. Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ όμως χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών δεν κατέληξαν ποτέ στο Μεσολόγγι. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα φορτηγά που εμφανίζονται να κάνουν τη μεταφορά δεν καταγράφηκαν στην είσοδο του ΧΥΤΑ και στο βιβλίο επισκεπτών. Παράλληλα, σε άλλη τοποθεσία όπου θα οδηγούνταν, στο Κορωπί, ο τοπικός ΧΑΔΑ στη θέση Ντούκα φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα να είναι ανενεργός από το 2007. Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, 46χρονος εργολάβος, προφυλακίστηκε για 14 μήνες και σήμερα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δικάσιμος δεν έχει οριστεί ακόμη. «Είχε ασχοληθεί με τη μεταφόρτωση, όχι τη μεταφορά» λέει ο δικηγόρος Θεόδωρος Αντωνόπουλος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Σε επιστολή του προς το ΣΔΟΕ ο κ. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα στοιχεία του πορίσματος και την αναφορά που γίνεται σε αυτό για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Ο πρώην δήμαρχος Πύργου λέει ότι τα σκουπίδια πήγαν κανονικά στο Μεσολόγγι με τίμημα ταφής 45 ευρώ ανά τόνο (εκτός των μεταφορικών εξόδων) και συνοδεύονταν πολλές φορές από αντιδήμαρχο.
Αναγκαία η βιώσιμη προσωρινή λύση
Η μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου σε άλλους ΧΥΤΑ συνεχίστηκε μέχρι τη λειτουργία δεματοποιητή, ειδικού μηχανήματος που τυλίγει τα απορρίμματα σε μεγάλες πλαστικές μπάλες. Σκοπός ήταν η προσωρινή αποθήκευσή τους στη θέση Ποτόκι, σε μισθωμένη ιδιωτική έκταση πλάι στον Αλφειό ποταμό, μέχρι την ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά. «Πιστεύαμε ότι μέχρι το 2010 θα είχε τελειώσει το εργοστάσιο. Φτάσαμε 2015 και δεν έχει ξεκινήσει», λέει ο κ. Παρασκευόπουλος. Τελικά το Ποτόκι κορέστηκε μέσα σε τρία χρόνια. Οι μπάλες καθηλώθηκαν εκεί και ο δεματοποιητής παραμένει σε αχρησία. Σήμερα, πλάι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, 90.000 τόνοι δεματοποιημένων σκουπιδιών σχηματίζουν στοίβες που φτάνουν στο ύψος διώροφης κατοικίας και οι κάτοικοι μιλούν για περιβαλλοντική ρύπανση της περιοχής. Μετά το κλείσιμο του χώρου στο Ποτόκι, η προηγούμενη και η νέα δημοτική αρχή του Πύργου προσπάθησαν –και κατάφεραν σε κάποιες περιπτώσεις– να στείλουν απορρίμματα από τους δρόμους της πόλης σε αδειοδοτημένους χώρους γειτονικών νομών πληρώνοντας συχνά για τη μεταφορά πάνω από 100 ευρώ τον τόνο. Κάποιες ποσότητες στάλθηκαν σε ΧΥΤΑ στη Ναύπακτο και στη Φυλή. Ομως πριν από λίγους μήνες οι πόρτες έκλεισαν. Ο Δήμος Πύργου υπέγραψε προγραμματική συμφωνία για μεταφορά 2.000 τόνων προς 70.000 ευρώ στον ΧΥΤΑ Φλόκα, στη Δυτική Αχαΐα. Τα απορριμματοφόρα δεν ξεφόρτωσαν ποτέ εκεί, έπειτα από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.
Σε γειτονικές περιοχές
«Ξέρουμε τα προβλήματα στον Πύργο, αλλά δεν θέλουμε να ανοίξουμε την κερκόπορτα για να φέρουν και άλλοι δήμοι τα σκουπίδια τους εδώ», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κ. Αλισσού και ένας εκ των αντιδρώντων, Δημήτρης Μπαρμπούνης. «Οι δημότες που αντιδρούν εκφράζουν τον φόβο όλων μας. Δύο φορές, το 2012 και το 2013, αρνηθήκαμε να έρθουν εδώ τα απορρίμματα του Πύργου. Ομως τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα δεχτούμε», λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, Βασίλης Γκοτσόπουλος. Ο τοπικισμός κάμφθηκε τουλάχιστον μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας, που συμφώνησαν να συνεργαστούν στο θέμα μιας ενδιάμεσης προσωρινής λύσης. Τα απορρίμματα του Πύργου θα δεματοποιούνται από το μηχάνημα της Αμαλιάδας και θα αποθηκεύονται σε αποκατεστημένο πρώην ΧΑΔΑ στα Βυτιναίικα, που έχει αδειοδοτηθεί από την περιφέρεια για ένα χρόνο. Στο μέλλον επεξεργάζονται ως λύση τη μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, στην τοποθεσία της Οσίας Ξένης, μέχρι την ολοκλήρωση του εργοστασίου της ολικής διαχείρισης. Ωστόσο καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν διευθετεί το θέμα των 10.000 τόνων που σαπίζουν στους δρόμους της πόλης και δεν μπορούν να δεματοποιηθούν. Ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, λέει ότι πολίτες πιέζουν να αποκλείσουν το Κατάκολο όπου δένουν κρουαζιερόπλοια, ενώ στην αντιπολίτευση ζητούν την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου. «Και να γίνουν πάλι εκλογές; Δεν πρόκειται έτσι να συγκινηθεί η κεντρική εξουσία», λέει ο κ. Λιατσής. «Εχουμε νόμιμη απόφαση για μεταφορά απορριμμάτων στη Δυτική Αχαΐα και οι τοπικοί παράγοντες και το συντεταγμένο κράτος πρέπει να την επιβάλλουν». Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, βλέπει ως μόνη λύση στο άμεσο πρόβλημα την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα αναγκάσει άλλους ΧΥΤΑ να δεχτούν τα απορρίμματα του Πύργου. Επιμένει όμως πως με όποιον τρόπο κι αν ξεπεραστεί η παρούσα κρίση, θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταλήξει σε βιώσιμη ενδιάμεση διαχείριση. «Ακόμα κι αν τα φορτώναμε σε πλοίο τα σκουπίδια μας και τα ρίχναμε στη Σαχάρα, το πρόβλημα μακροπρόθεσμα δεν θα λυνόταν», λέει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το …Αουσβιτς της Χρυσης Αυγης. Βιντεο-σοκ στην εφημεριδα Εθνος για την αρια φυλη. Ανατριχιαστικο κηρυγμα για τους «υγιεις» που μπορουν να φερουν τον τιτλο του πολιτη-οπλιτη
Τo κήρυγμα της Χρυσής Αυγής για την άρια φυλή
Πιστή στα αποτρόπαια ιδεώδη του ναζισμού και στις απόψεις του Γ' Ράιχ περί εξολόθρευσης των ατόμων με αναπηρία παραμένει η Χρυσή Αυγή.
Αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσιάζει σήμερα -μία μέρα πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης- το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει τις πραγματικές απόψεις των μελών της ΧΑ, που αναφέρονται στην «ανάγκη για καθαρότητα της φυλής» και την «ευγονική» του Χίτλερ, η οποία επιτρέπει αποκλειστικά τη γέννηση ανθρώπων «κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη - οπλίτη». Οι χαρακτηριστικές δηλώσεις αποτελούν μέρος της ομιλίας του πυρηνάρχη της ΧΑ Σαλαμίνας τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική οργάνωση Νίκαιας. Στον παραληρηματικό λόγο του, ο Μιχάλης Παπαδημητρίου μιλάει ανοιχτά για τον «υπέρτατο στόχο της διακυβέρνησης αυτού του τόπου από τις εθνικιστικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», πρώτο μέλημα της οποίας είναι η «διαφύλαξη της φυλετικής καθαρότητας», άποψη που βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις ιδέες της φασιστικής Γερμανίας.
Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ατράνταχτο ντοκουμέντο για τις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις της ΧΑ, μετά τα δημοσιεύματα της «Πράσινης Πτέρυγας», της οικοφασιστικής ομάδας-παρακλάδι της ΧΑ, τα οποία είχαν δημοσιευτεί το 2007. Εκτοτε, η ηγεσία και τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης θέλησαν να φορέσουν τον... μανδύα των εθνικιστών, αρνούμενοι επισήμως ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό και αποδίδοντας τις απόψεις αυτές σε... παιδικές ασθένειες που πια έχουν γιατρευτεί. Τα στοιχεία τούς διαψεύδουν, για ακόμη μία φορά. Το συγκεκριμένο βίντεο χρονολογείται μόλις λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και συμπληρώνει το «παζλ» των ναζιστικών ιδεών της ΧΑ για μετανάστες, Ρομά, ομοφυλόφιλους και αδύναμους, που έχουν ρίζες απευθείας στο Γ' Ράιχ. «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, η έμφυτη κινητήρια δύναμη των λαών η οποία τους συγκροτεί και τους κατευθύνει στον χώρο και στον χρόνο ονομάζεται φυλετική ψυχή... Το ομαδικό αυτό αίσθημα που συσφίγγει τις ανθρώπινες ομάδες είναι ο εθνικισμός... Εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Ατομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα, είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διεστραμμένοι, είτε βιολογικά νόθοι» αναφέρει ο πυρηνάρχης Σαλαμίνας Μ. Παπαδημητρίου. Κι αφού αναλύει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι το κίνημα αυτό που έχει τη δυνατότητα και την πολιτική βούληση να δημιουργήσει εθνικό κράτος που ως υπέρτατο προορισμό θα έχει την υπεράσπιση του έθνους από κάθε άποψη», τονίζει τα εξής: «Ιδιαίτερη μέριμνα οφείλει να δοθεί στην υγεία των νέων αλλά και στην προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική, δηλαδή την έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη-οπλίτη, έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους. Τη θυσία». Η αναφορά προκαλεί ανατριχίλα, ιδιαίτερα αν θυμηθεί κανείς ότι στο πλαίσιο της «ευγονικής», περισσότεροι από 275.000 ανάπηροι θυσιάστηκαν στον βωμό της ιδεολογίας του Χίτλερ. Στις 18 Αυγούστου 1939, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα με το οποίο υποχρέωνε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αναφέρει όλα τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των τριών ετών που υπέφεραν από βαριές αναπηρίες.
Κλινικές... εξόντωσης
Τον Οκτώβριο του 1939 οι αρχές άρχισαν να παροτρύνουν τους γονείς παιδιών με αναπηρία να τα εισάγουν σε παιδιατρικές κλινικές. Οι κλινικές αυτές στην πραγματικότητα ήταν πτέρυγες εξόντωσης, όπου το ιατρικό προσωπικό που είχε προσληφθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, δολοφονούσε τα παιδιά με αναπηρία με θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων ή στερώντας τους τροφή. Αργότερα, το πρόγραμμα εξόντωσης συμπεριέλαβε και εφήβους έως 17 ετών... Οι σχεδιαστές του σύντομα επέκτειναν το πρόγραμμα εξόντωσης και στους ενήλικους τροφίμους ασύλων. Το 1939 ο Αδόλφος Χίτλερ έδωσε μυστική εντολή με την οποία εξασφαλιζόταν αμνηστία στο προσωπικό που συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό. Οι λειτουργοί της ονόμασαν αυτή τη μυστική επιχείρηση «T4». Στις 6 εγκαταστάσεις θαλάμων αερίων που δημιουργήθηκαν, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70.000 ανάπηροι κάθε ηλικίας, ωστόσο -σύμφωνα με τους ιστορικούς- το πραγματικό νούμερο μπορεί και να ξεπερνά τους 270.000. Τη θεωρία της «ευγονικής» ανέφερε για πρώτη φορά επίσημα η Χρυσή Αυγή σε ιστότοπο της «Πράσινης Πτέρυγας - Για το Φυλετικό Ανθρωπισμό και την Οικολογική Συνείδηση» στις 14 Μαΐου 2007. Στο άρθρο του Καναδού φυσικού θεραπευτή (φυσικοπαθητική) Δρ. Τζ. Μποζ-Πρεβό, που παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα, προτείνεται ευθαρσώς η ευθανασία των ψυχικά νοσούντων με τη δικαιολογία ότι «H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό». «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλωνται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές εφ' όσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση», είναι ορισμένες από τις φρικτές «λύσεις» που προτείνει ο Προβόστ... Από την ομιλία του πυρηνάρχη Σαλαμίνας δεν λείπουν οι αναφορές για τους Ρομά και τους μετανάστες. «Με το να προσπαθούμε να ελληνοποιούμε τους γύφτους ή να εκχριστιανίζουμε τους Πακιστανούς δημιουργούμε μιγάδες, οι οποίοι έστω και αν πιστέψουν κάποια στιγμή ότι είναι Ελληνες ποτέ μα ποτέ δεν θα αποκτήσουν πραγματικό ελληνικό χαρακτήρα και ποτέ πραγματική ελληνική συνείδηση. Ταυτόχρονα και ακόμα χειρότερα κατεβάζουμε έτσι την ποιότητα και καθαρότητα ολόκληρης της ελληνικής φυλής», αναφέρει -μεταξύ πολλών άλλων- ο Μ. Παπαδημητρίου.
Η απάντηση της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή» «Εχουμε ακούσει για 50 επιθέσεις σε άτομα με αναπηρία»
Ηχηρή απάντηση στα ναζιστικά ιδεώδη της Χρυσής Αυγής δίνουν τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή». Πρόκειται για μία δυναμική ομάδα χειραφετημένων ανθρώπων με αναπηρία, που διεκδικεί τα δικαιώματά της στην πράξη, χωρίς να φοβάται και χωρίς να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας, αναμένεται να καταθέσει στη δίκη που ξεκινάει αύριο. «Οι απόψεις των χρυσαυγιτών είναι γνωστές. Από τον Μάιο του 2007, το -οικολογικό- blog της Χρυσής Αυγής ''Πράσινη Πτέρυγα'' φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο -Βιοπολιτική και Ευγονική- όπου οι εκ γενετής ΑμεΑ χαρακτηρίζονται ελαττωματικά πλάσματα και προϊόντα κληρονομικών παθήσεων, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η φύση θα τα είχε καταδικάσει σε θάνατο όμως εξαιτίας μιας ομάδας -μανιακών υποχονδρίων- δεν θανατώνονται, αποτελώντας έτσι ένα βαρύτατο συναισθηματικό και οικονομικό φορτίο για την οικογένειά τους και την κοινωνία», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος είναι μέλος και της -επίσης δραστήριας- Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία. «Στ' αυτιά μας έχουν φτάσει περισσότερες από 50 επιθέσεις φασιστών της ΧΑ σε άτομα με αναπηρία και στους συλλόγους τους. Εμείς έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην επιφάνεια έντεκα από αυτές», εξηγεί ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, εργαζόμενος στο 18ΑΝΩ. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταστροφική επίθεση στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2012, όπου οι -άγνωστοι- αφού κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν, ζωγράφισαν σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα». «Οσοι ρωτούν κατά πόσο η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση εξαιτίας των ιδεών της ή -μόνον- εξαιτίας των πράξεών της, προφανώς δεν γνωρίζουν ούτε την ιδιαιτερότητα του ναζισμού, ούτε τα ιστορικά δεδομένα σε σχέση με αυτό το θέμα. Στη Δίκη της Νυρεμβέργης δεν δικάστηκαν μόνο φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τα στελέχη του ναζιστικού κόμματος που ήταν υπόλογα για συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά και οργανώσεις, όπως τα SS, τα SA (τα τάγματα εφόδου) και άλλες παρόμοιες οργανώσεις. Για ορισμένες απ' αυτές, το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση ότι από τη σύστασή τους εξαιτίας της ιδεολογίας και του προγράμματός τους αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση και γι' αυτό το λόγο τα στελέχη τους έπρεπε να θεωρούνται υπόδικα από τη στιγμή της προσχώρησής τους στην οργάνωση», υπενθυμίζει ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας Αντρέας Κουζέλης. «Ο ναζισμός από την ιδεολογία και το πρόγραμμά του αμφισβητεί το δικαίωμα πολλών κατηγοριών ανθρώπων, όπως είναι οι ανάπηροι, μετανάστες, Ρομά και ΛΟΑΤ στη ζωή. Αυτό μπορεί κανείς να το έχει στο μυαλό του, ακόμη, ίσως, και να το διατυπώνει. Αυτό που δεν επιτρέπεται, όμως, είναι να δημιουργεί οργάνωση και να προβαίνει σε πράξεις για να εφαρμόσει αυτές τις ιδέες», καταλήγει ο Α. Ρέλλας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντέχει ακόμη ο Τσίπρας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Ως πότε θα αντέχει στην αφόρητη γερμανική πίεση ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Το ερώτημα αυτό απασχολεί όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας. Ολο και περισσότεροι Ελληνες διαπιστώνουν τον λυσσώδη ανθελληνισμό της γερμανικής καγκελαρίας. Σιγά σιγά πολλοί συμπατριώτες μας συνειδητοποιούν ότι όσες υποχωρήσεις και αν κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Γερμανοί θα ζητούν διαρκώς περισσότερες. Φτωχή επαρχία του Δ' Ράιχ θέλει την Ελλάδα το Βερολίνο, τίποτα λιγότερο! Να εξευτελίσουν πρώτα τον Αλέξη Τσίπρα, να τον κάνουν σαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και στη συνέχεια να τον ανατρέψουν. Αυτός είναι ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης. Πρώτα όμως να τον διασύρουν, όχι να φτιάξουν έναν καινούργιο «Αλιέντε» και μάλιστα στην Ευρώπη αυτή τη φορά! Oχι να κατασπαράξει ο γερμανικός Γολιάθ τον ελληνικό Δαβίδ! Αυτό θα ξεσηκώσει όλους τους λαούς της Ευρώπης εναντίον της Γερμανίας, αν ποτέ συμβεί.
Αυταπάτες έχει σίγουρα η ελληνική κυβέρνηση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όμως ο πρωθυπουργός να μην πιστεύει στα σοβαρά αυτά που είπε την Πέμπτη στο αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποχωρήσει στις ακραίες φωνές κάποιων» διακήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του στο Ρόιτερς και συνέχισε: «Δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά τον δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, τον δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού». Πομφόλυγες! Ακριβώς τον «δρόμο του ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού» ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. Κανένας... «Διαφωτισμός» δεν χαρακτηρίζει τη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ωμοί εκβιασμοί είναι η τακτική του, τίποτα άλλο. Δεν μας άρεσε καθόλου μια φράση που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του στο ινστιτούτο Μπρούκινγκς, στην Ουάσιγκτον. «Καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχτεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων που είναι αναγκαίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων εταίρων» είπε συγκεκριμένα. Τι άραγε εννοούσε; Υποταγή στις απαιτήσεις των Γερμανών; «Θα συμβιβαστούμε για να καταλήξουμε σε μια γρήγορη λύση, αλλά δεν θα οπισθοχωρήσουμε άτακτα» πρόσθεσε, αυξάνοντας την ανησυχία μας. Δεν έπεισε η δήλωση που έκανε στη συνέχεια στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Χάφινγκτον Ποστ». Φάνηκε εντελώς διεκπεραιωτική. «Αν δεν κάνουν πίσω οι σκληροί υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επερχόμενες πληρωμές χρέους της» διακήρυξε ο Γ. Βαρουφάκης. Μακάρι να κάνουμε εμείς λάθος και να εννοεί ο υπουργός ότι πραγματικά η Ελλάδα θα αρνηθεί να πληρώσει τους δανειστές το καλοκαίρι.
Oλα θα κριθούν τον Ιούνιο. Εκεί μας την έχουν στημένη και μας περιμένουν ο Σόιμπλε και οι Γερμανοί. Το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές. Η χώρα ούτε έχει αυτά τα λεφτά ούτε μπορεί να τα μαζέψει. Η αντίσταση Τσίπρα θα συνεχιστεί όπως μέχρι τώρα ή θα υποταχθεί στις απαιτήσεις των Γερμανών ο πρωθυπουργός; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα. Υποταγή σημαίνει νέα μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, νέα αύξηση φόρων και ΦΠΑ, συρρίκνωση κοινωνικών παροχών. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοια μέτρα; Αγνωστο για την ώρα. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει υποκύψει. Οψόμεθα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Οι δουλέμποροι ‘ψαρεύουν’ ψυχές μέσω Facebook γραφει το Εθνος
Την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές λαμβάνουν μορφή καταιγίδας και όλοι μετρούν με φρίκη χαμένες ζωές στη Μεσόγειο αναζητώντας λύση σε έναν γόρδιο δεσμό, κάποιοι μετρούν κέρδη παίζοντας αδίστακτα με την απελπισία. Το σύγχρονο δουλεμπόριο εξελίσσεται σε μια από τις πλέον κερδοφόρες «βιομηχανίες» παγκοσμίως με τον τζίρο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου να υπολογίζεται στα 12 με 14 δισ. δολάρια τον χρόνο. Μόνο στη Λέσβο αποβιβάστηκαν ήδη φέτος πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ροή που μεταφράζεται σε τουλάχιστον επτά εκατ. ευρώ για τους δουλεμπόρους. Η μεγάλη ζήτηση αποθρασύνει τα κυκλώματα, που επιστρατεύουν πια κάθε μέσο και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και το Διαδίκτυο όπως και τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης -Facebook και Twitter- για να προσεγγίσουν «πελάτες». Εκεί, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», γίνεται πλέον συχνά το αλισβερίσι. Οι δουλέμποροι «διαφημίζουν» τις υπηρεσίες τους παίζοντας κρυφτούλι με τις Αρχές, υποσχόμενοι... ασφαλή μεταφορά στα ελληνικά νησιά, προς περίπου 1.000 ευρώ το άτομο, δίνοντας ένα τηλεφωνικό νούμερο και ένα μικρό όνομα. Οι αγγελίες ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζονται για να εμφανιστούν άλλες...
Για Κω «Μεταφορά από Μπόντρουμ για Κω. Με φουσκωτό των 20-25 ατόμων, 1.300 ευρώ και διάρκεια ταξιδιού 30 λεπτά. Με γιοτ 10 ατόμων, 2.000 ευρώ και διάρκεια 15 λεπτά. Τα παιδιά μισή τιμή. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο...», έλεγε μία τέτοια αγγελία που δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου σε ομάδες του Facebook. Aλλη που δεν διέλαθε της προσοχής των ελληνικών αρχών αναφέρει: «Σκάφος 90 μέτρων, Μερσίνα-Ιταλία χωρίς στάση, αναλαμβάνουμε τη διαμονή πριν την αναχώρηση, τιμή 5.200 δολάρια για ενήλικες, εκπτώσεις για οικογένειες, μισή τιμή για παιδιά 8-13 ετών, παιδιά μικρότερα των 8 ταξιδεύουν δωρεάν»... Οπως εξηγούν στελέχη του Λιμενικού, τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης έχουν συνήθως «ανταποκριτές» απ' άκρου εις άκρον της διαδρομής, δηλαδή από τη χώρα προέλευσης μέχρι τη χώρα προορισμού, που σχεδόν πάντα δεν είναι η Ελλάδα. Στο Αφγανιστάν, για παράδειγμα, υπάρχουν «ταξιδιωτικά γραφεία» που συνάπτουν συμβόλαια μεταφοράς με νομιμοφανή μανδύα. Οι... πράκτορες βοηθούν τους μετανάστες να βγουν νόμιμα από τα σύνορα και τους δικτυώνουν με ανταποκριτές σε Ιράκ, Τουρκία κ.α. Σε κάθε χώρα υπάρχει και ένας σύνδεσμος, συνήθως ομοεθνής του μεταφερόμενου, μιλάει τη γλώσσα του, ξέρει την κουλτούρα του και μπορεί να τον «βοηθήσει» να είναι «συνεργάσιμος». Τα «στρατηγεία» αυτά στεγάζονται συχνά σε νόμιμες επιχειρήσεις-βιτρίνες όπως μίνι μάρκετ, internet cafe, καφετέριες, μικρά εστιατόρια και άλλα στέκια. Εκεί συνάπτονται οι συμφωνίες με το σύστημα της «Χαβάλα», έναν συνήθη τρόπο συναλλαγής στις ισλαμικές κοινότητες που βασίζεται στον λόγο της τιμής του καλού μουσουλμάνου και μπορεί να περιλαμβάνει υποθήκευση μελλοντικής εργασίας, εκχώρηση γης κ.ά. «Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλοδιακινητές είναι συνήθως μεγάλοι γαιοκτήμονες, δηλαδή άνθρωποι με ισχύ και επιρροή στις μουσουλμανικές κοινωνίες», λένε αξιωματικοί του Λιμενικού. Χαβάλα στα αραβικά σημαίνει εμπιστοσύνη. Μόνο που αυτή η εμπιστοσύνη σημαίνει χρόνιο εγκλωβισμό με μεροκάματα πείνας μέχρι να ξεπληρωθεί το χρέος της διακίνησης που μπορεί να αγγίζει ακόμη και τα 15.000 δολάρια. Εγγύηση δεν είναι μόνο ο λόγος του μεταφερόμενου αλλά και οι συγγενείς του που μένουν πίσω. Στη χρυσοφόρα επιχείρηση συμμετέχουν και μεμονωμένοι-περιστασιακοί δουλέμποροι που μπορεί να διαθέτουν κάποιο σκάφος ή να κλέψουν ένα από τις πολλές μαρίνες των τουρκικών παραλίων. Τοποθετούν έναν μετανάστη χειριστή με αντάλλαγμα τη δωρεάν μεταφορά του. Αν και ο πλέον συνηθισμένος τρόπος διακίνησης είναι με φουσκωτά που έχουν μικρής ιπποδύναμης μηχανές, κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί ψαρόβαρκες, ακόμη και jet ski... «Είναι αδίστακτοι, δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές», λένε άνδρες του Λιμενικού. Αν και η ταρίφα για ένα τέτοιο ταξίδι κυμαίνεται γύρω στα 1.000 ευρώ, στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν συλληφθεί γιοτ και ιστιοπλοϊκά που μετέφεραν 15-20 άτομα το καθένα και είχαν προορισμό την Ιταλία, με ταρίφα μέχρι και 10.000 δολάρια το κεφάλι... Ρόλο-κλειδί στην απάνθρωπη αλυσίδα κρατούν μεγάλοι δουλέμποροι της Κωνσταντινούπολης, που έχουν δίκτυο ανθρώπων σε παραλιακές πόλεις, Αλικαρνασσό, Σμύρνη κ.α. Στην Τουρκία, βρίσκονται σήμερα τουλάχιστον 1,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες σε καταυλισμούς, με άλλο ένα εκατομμύρια να υπολογίζεται πως ζουν μη καταγεγραμμένοι στη χώρα
Ουσάμ Σαμσεντίν Μας είπαν ότι κοντά στην ακτή θα βουλιάξουν το φουσκωτό Το ταξίδι του 36χρονου Ουσάμ Σαμσεντίν και της οικογένειάς του ξεκίνησε από τη Δαμασκό πριν από δύο μήνες. Ο ίδιος με τη γυναίκα, τα παιδιά και την πεθερά του, την αδελφή της και άλλους συγγενείς, συνολικά δέκα άτομα, με μικρά παιδιά στην αγκαλιά εγκατέλειψαν τη φλεγόμενη Συρία πουλώντας ό,τι είχαν και δεν είχαν για να καταφύγουν στον Λίβανο. Εκεί βρήκαν τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονταν για το μεγάλο ταξίδι της προσφυγιάς από συμπατριώτες τους. Με την καθοδήγησή τους αναζήτησαν στο Ιντερνετ τους ανθρώπους που θα τους περνούσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Μέσω Διαδικτύου, όπως λένε, έκλεισαν ήδη από τον Λίβανο το ραντεβού για τη Μερσίνα και μετά για την Αλικαρνασσό. «Φτιάχνουν ιστοσελίδες με ψεύτικα στοιχεία κι εκεί τους βρίσκεις. Αλλάζουν συνέχεια τηλεφωνικούς αριθμούς για να μην εντοπίζονται». Πλήρωσαν 400 δολάρια το κεφάλι για να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας. Και κάπως έτσι βρέθηκαν να ταξιδεύουν πριν από 16 μέρες για την Κω. Πλήρωσαν, μας λέει ο Ουσάμ, 14.000 ευρώ για 10 άτομα. «Στην αρχή μας είπαν 10.000 ευρώ αλλά μόλις δεχτήκαμε άρχισαν τα παζάρια. Ελεγαν πως είναι δύσκολη η δουλειά και χρειάζονται παραπάνω λεφτά. Είναι αδίστακτοι, δεν έχουν στην καρδιά τους τίποτα. Δεν σε βάζουν στη βάρκα αν δεν δώσεις τα λεφτά. Οποιος πληρώνει πρώτος αυτός θα μπει μέσα. Περάσαμε με ένα φουσκωτό 37 άτομα και μας είπαν να το βουλιάξουμε μόλις φτάσουμε κοντά στις ελληνικές ακτές. Ο δουλέμπορος δεν μπήκε στη βάρκα μαζί μας. Εβαλε έναν μετανάστη να οδηγεί». Τα χαμηλά κλιμάκια του κυκλώματος, λένε, τους οποίους και γνώρισαν, είναι Σύροι. «Ξέρουμε όμως πως τα μεγάλα κεφάλια είναι Τούρκοι αλλά εμείς δεν τους βλέπουμε ποτέ. Και η αστυνομία στην Τουρκία κάνει τα στραβά μάτια»...
Αντχάμ Αμπσι Αν κάνεις φασαρία, σε πετάνε στη θάλασσα Ο 37χρονος Αντχάμ Αμπσι βρίσκεται μόλις 6 μέρες στην Αθήνα. Εγκατέλειψε την πατρίδα του τη Συρία αφήνοντας πίσω του γυναίκα και δυο μικρά παιδιά. Είχε φυλακιστεί και βασανιστεί. Στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας βρήκε τον πρώτο δουλέμπορο και πλήρωσε 500 δολάρια για να περάσει νύχτα. Επόμενος σταθμός η Αντιόχεια. Εκεί βρήκε μέσω Διαδικτύου έναν δουλέμπορο στη Σμύρνη, απ' όπου πέρασε στη Χίο με μια βάρκα μαζί με άλλα 47 άτομα πληρώνοντας 1.000 ευρώ.
5.000 ευρώ για Γερμανία «Ο δουλέμπορος μου είπε ''αν θες να συνεχίσεις το ταξίδι σου από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, έχω κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει εκεί''», μας λέει, υποστηρίζοντας πως δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον σύνδεσμο στην Αθήνα επειδή δεν έχει ακόμη τα λεφτά που απαιτούνται και επειδή σκέφτεται να υποβάλει αίτημα για άσυλο. Ξέρει πως θα χρειαστεί 4.000-5.000 δολάρια αν θέλει να πάει παράνομα στη Σουηδία ή στη Γερμανία. «Οι δουλέμποροι είναι αδίστακτοι. Αν δεν πληρώσεις, αν κάνεις φασαρία, σε πετάνε στη θάλασσα. Είναι μαφία. Από τη δική μας βάρκα ήθελαν να πετάξουν στη θάλασσα μικρά παιδιά και γυναίκες που φώναζαν επειδή φοβούνταν».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παναγιωτης Λαφαζανης. «Οι πιστωτες δεν ζητανε από την Ελλαδα συμφωνια, αλλα υποταγη και παραδοση».
Αλεξης Τσιπρας. «Οσο ειμαι πρωθυπουργος μισθοι και συνταξεις δεν υπαρχει περιπτωση να μην πληρωθουν».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21η Απριλιου 1967. 48 χρονια από το πραξικοπημα – Τα βασανιστηρια που υπεστησαν οι αντιπαλοι της δικτατοριας, γραφει η Kontranews
Εντοπιστηκε περιστατικο παρακολουθησης μελων της κυβερνησης. Ξενη δυναμη υποκλεπτει συνομιλιες υπουργων. Ιδια τα χαρακτηριστικα των παρανομων ενεργειων με εκεινες που υπονομευσαν τον Κωστα Καραμανλη. Θυμα τηλεφωνικων παρακολουθησεων είναι η κυβερνηση, μαλλον κατά το προτυπο της παρανομης διαδικασιας που ειχε στηθει σε βαρος του Κωστα Καραμανλη και της κυβερνησης του!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παζαρι του Γιωργου Παπανδρεου με Αλεξη Τσιπρα με φοντο την εξεταστικη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Μνημονιο στην Παιδεια. 600.000 παιδια και εφηβοι πεινανε στην Ελλαδα, γραφει το Χωνι!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνενετυξη Γιαννης Μωραλης Δημαρχος Πειραια. «Το δημοσιο χαρακτηρα του να διατηρησει το λιμανι του Πειραια».
«Επιδιώκουμε τη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας για τους Πειραιώτες και υλοποιούμε δράσεις ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων», τόνισε Στο ΧΩΝΙ ο δήμαρχος Πειραιά. «Για να γίνει ο Πειραιάς κέντρο της διεθνούς ναυτιλίας, αλλά και ελκυστικός τόπος προορισµού, απαιτείται ένα πλαίσιο δράσεων που να οδηγεί στη σύνδεση λιµανιού-πόλης», υπογράµµισε Στο ΧΩΝΙ ο δήµαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Συµπλήρωσε, δε, πως «φιλοδοξούµε να αλλάξουµε την εικόνα του πρώτου λιµανιού της Ελλάδας και πιστεύω ότι µπορούµε να το πετύχουµε». Σχετικά με τα σενάρια πώλησης του λιμανιού, ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε ότι: «Λέμε "ναι" στην παραχώρηση δραστηριοτήτων, με την προϋπόθεση ότι το λιμάνι θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση, το λιμάνι πρέπει να αποδίδει πόρους στην πόλη».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρεύμα με «φέσι» 32% από τη ΔΕΗ!
Ενώ ο Σόιμπλε μας κουνάει το δάκτυλο επειδή «δεν είμαστε ανταγωνιστικοί», η απόφαση-χαστούκι της ΕΕ στη ΔΕΗ, που φέρνει στο φως Το ΧΩΝΙ, αποδεικνύει ότι η ελληνική βιομηχανία, αγοράζει ενέργεια τουλάχιστον 32% φθηνότερα από την ευρωπαϊκή! Η απόφαση – χαστούκι της ΕΕ στον πρώην επικεφαλής της ∆ΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, απέδειξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις χάνουν σε ανταγωνιστικότητα και δεκάδες χιλιάδες εργαζόµενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόµο.
Οσο και να κοψουμε τους πετσοκομενους μισθους όπως απαιτουν οι δανειστες, ΠΟΤΕ δεν θα γινουμε ανταγωνιστικοι, αν δεν μειωθει η τιμη του ρευματος. Οι Γερμανοι εχουν εξασφαλισει παμφθηνο ρωσικο φυσικο αεριο , αλλα αντιδρουν λυσσαλεα στην προσεγγιση Τσιπρα-Πουτιν, γιατι θελουν να κλεισουν οι ελληνικες επιχειρησεις…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ καραβιες μεταναστων κατακλυζουν τα νησια μας. Απων την ωρα της φωτιας ο Επιτροπος μας. Να βαλει το θεμα ο πρωθυπουργος και να ζητησει ακομα και Εκτακτη Συνοδο Κορυφης – Η Ελλαδα δεν αντεχει τετοια «εισβολη». Κάθε χωρα-μελος να παρει τον αριθμο που της αναλογει. Γραφει το Παρον.
200 πολιτικοι στην τσιμπιδα του ΣΔΟΕ. Νυν και πρωην υπουργοι και βουλευτες για εισοδηματα από το 2012. 65 CD με καταθεσεις η αναληψεις από 300.000 ευρω και πανω και εμβασματα στο εξωτερικο πανω από 100.000 ευρω! Μεσα από τα καταστηματα Western Union φευγουν δισεκατομμυρια ευρω κάθε χρονο σε τριτες χωρες
Δριτσας. «Εκλεισαν οι Γερμανοι τα ναυπηγια μας για να εχουν δουλεια τα δικα τους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Richard Hayden, Γερουσιαστής των ΗΠΑ στην Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια: "Γιατί είμαστε με την πλευρά των βαρβάρων εναντίον της Συρίας;"! Ν. Κοτζιά, κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά"... Γιατί η Ελλάδα συνεχίζει -πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- να είναι μαζί με τους βάρβαρους (επιπροσθέτως Σκόπια ως Μακεδονία, ψευδοκράτος ως Β. Κύπρο, Κόσοβο και σια) εναντίον της Συρίας;
Οι επιστολές που απέστειλε ο αμερικανός Γερουσιαστής Richard Black, στον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al Assad ("δικτάτορας" για τη ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωσης και τις ΗΠΑ), για να τον ευχαριστήσει αναφορικά με την υπεράσπιση των Χριστιανών της Συρίας από τις ορδές των τζιχαντιστών που χρηματοδοτούν, υποστηρίζουν πολιτικά και εξοπλίζουν οι "πολιτισμένοι" δυτικοί "ηγέτες"...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διόδια: Νίκη των εργολάβων‏! ...της "πρώτης φοράς αριστεράς", με τον σκληρό μνημονιακό υπουργό του Βενιζέλου (Σπίρτζη), αλλά κουμανταδόρο στην τράπεζα Αττικής! Συγχαρητήρια Δραγασάκη!
Άλλη μια νίκη αυτή τη φορά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιόρτασαν οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια. Τα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κορδέλες κρεμασμένες με μανταλάκια στο φράχτη των υποσχέσεων. Οι κόκκινες γραμμές και το δεν κάνουμε πίσω πήγαν περίπατο μαζί με τις 10 μωρές παρθένες. Φοβάται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πολιτών για κατάργηση των διοδίων, την απαγόρευση νέων πλάγιων εισπρακτικών σταθμών ή ας πληρώνουμε μόνο το 1/3 της τιμής. Δεν αντέχει η τσέπη μας άλλο. Θέλουμε να... επισκεφθούμε τους δικούς μας, να πάμε στις δουλειές μας και μας το απαγορεύεται. Αυτή η τραγική κατάσταση με τα διόδια θυμίζει μεσαίωνα όπου για να περάσεις το σταθμό ή πέρασμα πλήρωνες τους ληστές που έπιαναν τα πόστα και πλιατσικολογούσαν τους ανήμπορους ταξιδιώτες. Καταργήστε τα ρημάδια τα διόδια…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενοκτονία στην Υεμένη! 572 νεκροί... 1370 βαριά τραυματίες κι ακρωτηριασμένοι... Η "πολιτισμένη" δύση ανησυχεί για τους μετανάστες που είναι έργο της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών! Εικόνες ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ανήλικους...
Τα εγκλήματα στην Υεμένη, του αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας και επιτόπιο "κατασκευαστή" των "τζιχαντιστών", δήθεν "ισλαμιστών" εγκληματιών... δεν έχουν τέλος. Για να σταματήσει η γενοκτονία ενός περήφανου λαού, για να σταματήσει η βία εξώθηση μαζών στο νεκροταφείο της... Μεσογείου, το δουλεμπόριο για να φύγεις από το σπίτι σου, ώστε να μην δολοφονήσουν τα παιδιά σου... αρκούσε να πάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία-Γαλλία) να τροφοδοτούν με όπλα τους τζιχαντιστές -μέσω Σαουδικής Αραβίας- και να τελείωναν τις βάσεις τους στους χωροφύλακές τους: Τουρκία, Ισραήλ!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΕΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΗ ΔΙΟΡΙΖΕΤΩ
Για να μη ξεράσω πάνω στον Γιαννακη τον Πανουση, ας μας πει κι αυτός τι είναι εκλεγμένος υπουργός και τι διορισμένος ΔΗΜΑΡίτης του 0,35%.
Αντε στο διάολο πια που θα μας κάνεις και κριτική, αναξιοπρεπές γλοιώδες σκουλήκι! ΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΕΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΗ ΔΙΟΡΙΖΕΤΩ.
- Πανούσης: Ας μας πουν τι είναι αριστερή δικαιοσύνη και αριστερή αστυνομία * Χμ... σίγουρα θα πρέπει να είναι η δικαιοσύνη που δεν αθωώνει Παπαντωνίου, Παπακωνσταντίνου και σια. Η Δικαιοσύνη που δεν θα επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι ψήφισαν μνημόνια (κι εσύ μεταξύ αυτών Γιαννάκη) κι οδήγησαν χιλι8άδες στην αυτοκτονία, παιδιά να λιμοκτονούν στα σχολεία, έκλεισαν νοσοκομεία, χιλιάδες στη μετανάστευση, φτώχεια, μιζέρια, μιζωμένοι από τη siemens κι όλες τις άλλες αγαθές εταιρίες προμηθειών.... Φυσικά να δικαστούν πρώτα. Αλλά όχι από τους ξεφτιλισμένους δικαστές, στους οποίους τηλεφωνούσε ο Σαμαράς για να δώσει εντολή ποιους να γαμήσουν ή αυτούς που δικάζουν-δαγκώνουν όσους δεν έχουν προστάτες-νταβατζήδες. Το "αστυνομία" κράζει... δεν χρήζει διευκρινήσεων...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιο ρόμπα ξεκούμπωτη, δεν γίνεται... για τον αρχηγό της σοβαρής ποταμισιας χρυσής αυγής! Σταυρος Θεοδωρακης. Ρουφιάνος μια φορά... επαγγελματίας ρουφιάνος μια ζωή! "Κεντάει" η Χρυσοβελώνη...
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
«Ο κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστής που επί 25ετία υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο το σάπιο κομματικό κατεστημένο με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, και συναγελαζόταν τους εκπροσώπους της σαπίλας που οδήγησε τη χώρα στο σκοτάδι και την καταστροφή, έχει το περίσσιο θράσος να κάνει υποδείξεις στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με ποιους θα συνεργάζεται. Ο κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστής που φιλοτεχνούσε με θέρμη τα πορτρέτα αρχηγών ... «μεγάλου πολιτικού διαμετρήματος», όπως του αλήστου μνήμης Γιώργου Παπανδρέου, εκλιπαρεί για μια καρέκλα στη... σημερινή κυβέρνηση. Τον ενοχλεί αφάνταστα η συμμετοχή και στήριξη του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου σ’ αυτή την κυβέρνηση που στόχο έχει να βγάλει τη χώρα από τα καταστροφικά μνημόνια. Από υπηρέτης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου κατάντησε εκφραστής των νέων σεναρίων αποστασίας. Είναι επειδή αγνοεί τόσο τη λαϊκή εντολή όσο και τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέτωπο… «γερμανοτσολιάδων»! Τι εννοούσε ο ποιητής;... Γιάνης Βαρουφάκης. «Καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχτεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων που είναι αναγκαίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων εταίρων»...
Tου Γιώργου Δελαστίκ από ΠΡΙΝ
Είδε κι απόειδε ο Αντώνης Σαμαράς ότι κανένας σοβαρός ελληνικός αστικός όμιλος της ολιγαρχίας δεν ποντάρει πάνω του, γιατί όλοι τον θεωρούν «καμένο χαρτί» από πολιτική σκοπιά και πήρε την απόφασή του: Σκέφθηκε μήπως κατορθώσει και αποσπάσει την εύνοια των Γερμανών, οργανώνοντας τα σύγχρονα πολιτικά «τάγματα ασφαλείας» των… «γερμανοτσολιάδων»! Αποφάσισε δηλαδή να διερευνήσει αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος των ερειπίων του ΠΑΣΟΚ και ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού είναι διατεθειμένοι να συγκροτήσουν με τη ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά ακόμη ένα «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο». Αν προτίθενται δηλαδή ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να λειτουργήσουν ως «τσόντες» της ΝΔ του Σαμαρά! Οι Γερμανοί όμως δεν νομίζουμε ότι θα σπρώξουν το κόμμα στο οποίο επενδύουν στο νέο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, το Ποτάμι, στον γκρεμό του «σαμαρισμού». Έχουν από πέρυσι το καλοκαίρι καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς τους είναι πλέον άχρηστος, γιατί ήταν αδύνατον να ξανακερδίσει εκλογές και τέτοιες αποφάσεις το Βερολίνο δεν τις... αλλάζει. Οι Γερμανοί έχουν επιλέξει πλέον το Ποτάμι ως κόμμα-φορέα των συμφερόντων τους και θέλουν να το αναδείξουν, όχι να το «κάψουν» πολιτικό ωθώντας το σε συμμαχία με τον «ξοφλημένο» Σαμαρά. Εδώ ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλόυ, ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, έχει φάει τα λυσσακά του να διώξει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο και να πάρει στη θέση του τον Σταύρο Θεοδωράκη για να μπορεί το Βερολίνο πρώτον, να ξέρει τι σχεδιάζει η κυβέρνηση και δεύτερον, να επηρεάζει κατά το δυνατόν μέσω του Ποταμιού τη γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή θέλουν οι Γερμανοί να κολλήσουν το Ποτάμι, όχι στη ΝΔ τον Σαμαρά. Εν ολίγοις, σιγά μην αφήσει το Βερολίνο το Ποτάμι να γίνει «τσόντα» της ΝΔ του Σαμαρά. Όσο για τα περί «οικουμενικής κυβέρνησης» σε μια Ελλάδα που θα είναι υπόδουλη στο Τέταρτο Ράιχ, αυτά είναι παραμύθια που λένε οι δεξιοί στους οπαδούς και ψηφοφόρους τους για να τους παραμυθιάζουν και να τους συγκρατούν πίσω από τη ΝΔ και να ελπίζουν ότι σύντομα το κόμμα τους θα ξαναγυρίσει στην εξουσία. Στις μέρες μας, η πεμπτουσία της δεξιάς ιδεολογίας είναι η ταύτιση με την εκάστοτε κυβέρνηση και η αποκομιδή προσωπικού οφέλους από την σύμπλευση αυτή. Το Ποτάμι πάντως δεν έχει κανένα λόγο να γίνει «τσόντα» της ΝΔ. Πόσο μάλλον που ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την υψηλή ρητορική του, όλο και περισσότερα βηματάκια κάνει προς την υποταγή στις απαιτήσεις των Γερμανών. Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει και δηλώνει στο Ρόιτερς ότι «η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει το δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού», τα πιστεύει πραγματικά αυτά που λέει; Η λυσσαλέα γραμμή του Σόιμπλε που θέλει να ξεφτιλίσει τον Τσίπρα προσωπικά και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα και στη συνέχεια να ανατρέψει την κυβέρνησή τους, συντάσσεται στο… «Διαφωτισμό» της ΕΕ ή στο «δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού»; Μόνο ένας ηλίθιος θα χαρακτήριζε… «ευρωπαϊκό Διαφωτισμό» την πολιτική του Σόιμπλε! Επιπροσθέτως, ο Σόιμπλε είναι «κάποιος άκρατος» ή είναι η ίδια η ΕΕ του 2015; Καλές οι μπούρδες, αλλά όχι να λέγονται και σοβαρά! Έπειτα, καθόλου δεν μας άρεσε κάτι που είπε στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχτεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων που είναι αναγκαίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων εταίρων» διακήρυξε επί λέξει. Τι εννοούσε ο ποιητής; Να προσκυνήσουμε τους Γερμανούς, αποδεχόμενοι τις απαιτήσεις και τους όρους τους που μετατρέπουν την Ελλάδα σε φτωχή επαρχία του Δ’ Ράιχ, με νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, με παράλληλη αύξηση των φόρων; «Θα συμβιβαστούμε για να καταλήξουμε σε μια γρήγορη λύση, αλά δεν θα οπισθοχωρήσουμε άτακτα» πρόσθεσε στην ομιλία του ο Βαρουφάκης, αυξάνοντας την ανησυχία για το πού το πάει η κυβέρνηση. Έχοντας πει αυτά στο ακροατήριο του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς, ο Γ. Βαρουφάκης ήταν πολύ λιγότερο πειστικός στη συνέντευξη που έδωσε στη Χάφινγκτον Ποστ, τη διάσημη αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα, όπου προσπάθησε να μαζέψει κάπως την κατάσταση. «Αν δεν κάνουν πίσω οι σκληροί υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επερχόμενες πληρωμές του χρέους της» δήλωσε εκεί μεταξύ πολλών άλλων. Μακάρι να εννοούσε πραγματικά ότι θα κάνει αυτά που λέει, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε εντονότατα. Η ουσία πάντως είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται και τον Ιούνιο που θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» με τη Γερμανία και την ΕΕ; Άγνωστο. Ελπίζουμε πάντως να έχει συνειδητοποιήσει βαθιά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώρια συμβιβασμού με τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν επιδιώκουν τίποτα λιγότερο από το να τον ξεφτιλίσουν προσωπικά, να τον λιώσουν σαν σκουλήκι και στη συνέχεια να τον διώξουν από την εξουσία υπό τις κατάρες του ελληνικού λαού: Οι πιθανότητες αντίστασής του θα είναι τότε αυξημένες.