Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δευτερα 20 Απριλιου 2015


Ενώ όλοι οι φασίστες στην αστυνομία παραμένουν στη θέση τους. Ενώ επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης στην πρυτανεία ήταν ο Δαρείος. Ενώ κυκλοφορεί βιντεάκι (αυτής της βδομάδας) με μπάτσους να ξυλοκοπούν άνθρωπο στον οποίο έχουν περάσει χειροπέδες. Ενώ ο Γιάννης Πανούσης είναι ο πιο αγαπημένος υπουργός της κυβέρνησης στα μίντια της διαπλοκής. Ενώ σήμερα το πρωί ξυλοκοπήθηκε έξω από το δικαστήριο (με άπειρες αστυνομικες δυνάμεις) μάρτυρας κατά της Χρυσής Αυγής που προσερχόταν στο χώρο του δικαστηρίου. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας δίνει συνέντευξη από το ΥΠΡΟΠΟ στηρίζοντας τον Πανούση και λέγοντας πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε για την ελληνική αστυνομία. Υπάρχει κάποιος-α που να έχει ακόμη αυταπάτες για το πού θα κάτσει η (δήθεν) μπίλια της "προσαρμογής" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Η ελπίδα θα γεννηθεί από τις στάχτες της αυταπάτης. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό διακόπηκε για τις 7 Μαΐου. Η δίκη, αφού εκφωνήθηκε, διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει ήδη καταδικαστεί για εμπρησμό σε μπαρ αλλοδαπού στον Άγιο Παντελεήμονα, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και το δικαστήριο αναμένεται να του διορίσει αυτεπαγγέλτως. Πλέον στις 7 Μαΐου θα εξεταστεί αν η δίκη θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ή σε άλλο χώρο.
Καμίνης: «Η Χ.Α. δικάζεται για πράξεις υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος» (11:19) Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Έχω κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που άρχισε σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Θα ήθελα να πω ότι είναι μια μεγάλη μέρα αυτή για τη χώρα και τη δημοκρατία και ότι η Χ.Α. δεν δικάζεται για τις ιδέες της, δικάζεται για τις εγκληματικές της πράξεις. Δικάζεται ειδικότερα για τις πράξεις υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και για μια σωρεία ρατσιστικών πράξεων σε βάρος μεταναστών. Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο και μια δικαίωση γιατί πριν τρία χρόνια αυτόν τον δρόμο της δίωξης της Χ.Α. βάσει της συνταγματικής νομιμότητας τον ανοίξαμε εμείς τότε με το γνωστό επεισόδιο των συσσιτίων. Εδώ θέλει λοιπόν σύμπνοια, αποφασιστικότητα, προπάντων όμως προσήλωση και εμπιστοσύνη στη δημοκρατία»
Από τη ΓΑΔΑ δήλωσαν «παρών» οι προστατευόμενοι μάρτυρες (11:10) Μετά την εκφώνηση των μαρτύρων κατηγορίας προσφωνήθηκαν από την έδρα του δικαστηρίου οι προστατευόμενοι μάρτυρες ως μάρτυρας Α, μάρτυρας Β κ.ο.κ. Οι ίδιοι βρίσκονται σε ΓΑΔΑ και, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, δήλωσαν «παρών». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων είναι 130.
Συγκέντρωση χρυσαυγιτών έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (11:03)
Ολιγόλεπτη διακοπή λόγω καταγγελιών ότι χρυσαυγίτες χτύπησαν μάρτυρες κατηγορίας (10:17) Δεκαπεντάλεπτη διακοπή ζήτησε και έλαβε συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο οποίος κατήγγειλε ότι τρεις μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης Φύσσα δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες την ώρα που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι μάρτυρες κατήγγειλαν την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και ακολούθως ένας εκ των τριών μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και οι άλλοι δύο προσέρχονται στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών.
Τα πρώτα προβλήματα της δικαστικής διαδικασίας (10:11) Με την έναρξη της δίκης άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα καθώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ο ήχος δεν έφτανε στην κατάμεστη αίθουσα, με τους δημοσιογράφους να διαμαρτύρονται έντονα «απειλώντας» ότι θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία. Λίγο αργότερα το πρόβλημα λύθηκε. Η αίθουσα είναι κατάμεστη από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και δικηγόροι των κατηγορουμένων στέκονται όρθιοι.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου (και) ο Γιώργος Ρουπακιάς (10:02) Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα βρεθεί για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τους γονείς του, οι οποίοι αναμένεται να είναι και οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου. Παρούσα και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, που κατηγορείται για πλημμέλημα.
Αίτημα του δήμου να διεξαχθεί η δίκη εκτός Κορυδαλλού (09:32) Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης πρόκειται να καταθέσουν αίτημα από κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα. Ο Σταύρος Κασιμάτης τόνισε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Οικογένεια Φύσσα: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο»(09:40) Διά του δικηγόρου της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα δήλωσε: «Ξεκινάει η δίκη μετά από 19 μήνες, ελπίζουμε να προχωρήσει, αν και θα υπάρξουν εμπόδια, δικονομικά τα οποία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς, θα υπάρξουν εμπόδια παραστάσεων, τα οποία πάλι δεν μπορεί να τα εμποδίσει κανείς, εκείνο το οποίο σας λέμε είναι ότι επιθυμία μας και προσπάθειά μας είναι να γίνει. Ενώ υπήρξαν άλλοι χώροι, ήρθαμε εδώ όπου ο χώρος είναι ακατάλληλος. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημοσιότητα της δίκης. Δεν μπορεί να υπάρχουν 50 καθίσματα ακροατηρίου, δεν είναι δυνατό, ενώ υπάρχουν 70 κατηγορούμενοι. Διακοπή της δίκης είναι στα αναμενόμενα. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμένει τη δικαίωσή της και την αλήθεια. Η εντολή που έχουμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και όποιοι ευθύνονται να πληρώσουν» Στο παραπεμπτικό βούλευμα η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 καταγράφεται ως η κορυφαία ενέργεια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.
Απούσα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής (09:22) Απόντες από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές αλλά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, οι οποίοι θα δηλώσουν «παρών» διά των συνηγόρων τους, σε μια προσπάθεια πολιτικής υποβάθμισης της δίκης αλλά και διαχωρισμού της θέσης τους από εκείνη των υπόλοιπων κατηγορουμένων. Γερμενής. Γρέγος, Ζαρούλια, Ηλιόπουλος, Κασιδιάρης Μιχαλολιάκος απόντες Παρόντες, οι Αρτέμης Ματθαιόπολος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας. Μόνο 44 κατηγορούμενοι από τους συνολικά 69 παρευρίσκονται στη δικαστική αίθουσα.
Κινητοποιήσεις πέριξ των φυλακών (09:47) Στα δύο άκρα της οδού Σολωμού βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις. Η μία είναι του ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά φασισμός», «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής». Παράλληλα, στην άλλη πλευρά της οδού Σολωμού και Αριστάρχου, βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Άκου το αρχηγέ, άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μία φορά».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Έκραξαν» και… έδιωξαν τον Νίκο Ορφανό από την αντιφασιστική συγκέντρωση
20/4/2015
Στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός, ο οποίος εκδιώχθηκε από ομάδα διαδηλωτών. Ο Νίκος Ορφανός, βουλευτής Β’ Πειραιά του Ποταμιού, βρέθηκε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται όμως δεν ήταν ευπρόσδεκτος από το σύνολο των συγκεντρωμένων. Αυτό καθώς ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις, ενώ οι ψυχραιμότεροι φαίνεται πως τον φυγάδευσαν άμεσα από το σημείο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργισμένος ο Ιερώνυμος για τη τραγωδία στη Μεσόγειο... Σιγά μην σκιστεί κανένα καλσόν... Όταν ξεπουλούσε επί 5 χρόνια τους Ελληνορθοδόξους στη Συρία... δεν αισθανόταν "οργή";
Οργισμένος ο Ιερώνυμος για τη τραγωδία στη Μεσόγειο «Αρκετά! Η αγανάκτηση μας συμπυκνώνεται σε αυτή τη λέξη»... μας πληροφορούν τα ΜΜΕ. Εμείς δεν ανεχόμαστε την υποκρισία! Πέντε (5) ολόκληρα χρόνια η Συρία δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση και στο στόχαστρο, στο λεπίδι των δολοφόνων-"εξεγερμένων" για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας είναι οι Ελληνορθόδοξοι. Πέντε χρόνια ένοχης σιωπής από τον Ιερώνυμο και τον Βαρθολομαίο! Πέντε ολόκληρα χρόνια συνενοχής στα εγκλήματα των "πολιτισμένων" της δύσης... Πέντε ολόκληρα χρόνια μόνον ο... "δικτάτορας" Άσαντ κι οι μουσουλμάνοι της Χεζμπολά υπερασπίζονται του Ορθόδοξους χριστιανους, τα ελληνορθόδοξα μοναστήρια και ναούς, την μεγαλειώδη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά των Ελληνορθοδόξων της Συρίας... Τώρα "θύμωσε" ο Ιερώνυμος;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφού "οργίστηκε" κι ο Ιερώνυμος με το νεκροταφείο "Μεσόγειος"... μήπως είναι η ώρα ν' αποκαταστήσει η κυβέρνηση τις διπλωματικές της σχέσεις με την Συρία;
Λέμε... Γιατί όλοι μιλούν για το ανθρωπιστικό ζήτημα και κανένας δεν βάζει το ουσιαστικό ζήτημα: την "αραβική άνοιξη made in usa", την αμερικάνικη Αλ Κάιντα, το αμερικάνικο "ισλαμικό κράτος", με τους λακέδες (Τουρκία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και πρωτίστων Ευρωπαϊκή Ένωση...)!
Ο Αβραμόπουλος ανέλαβε να "πείσει" τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο Δ΄, ώστε να προδώσει τους Ορθόδοξους της Συρίας, μετά τη γνωστή διακήρυξη των Χριστιανών της Συρίας: «Με όλη μας της καρδιά καλούμε τους πιστούς Χριστιανούς της Συρίας να μην εγκαταλείψουν την αγαπημένη μας χώρα, παρά τη βία, τη δυστυχία, την εκκένωση που προωθούν»… (Γνωστή σε ορισμένα ανεξάρτητα blogs κι όχι από τα ΜΜΕ και δημοσιογράφους Υπηρεσίας)
- Μήπως κι ο Κοτζιάς είναι Μπαρουφάκης; Δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) συμμετέχουν στους "φίλους της Συρίας", δηλαδή στηρίζουμε τους τζιχαντιστές, έχουμε απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα; Είναι ανόητος ή μας περνάει για μεγάλους μαλάκες;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιλάνε για "ανθρωπισμό και φιλανθρωπία" και ηθελημένα αγνούν ποιοι οργάνωσαν τους πολέμους!
23 οκτώβρη 2011: αιφνιδιαστική επίσκεψη της χίλαρι κλίντον στη λιβύη & τι κρύβουν αργυρώνητα μμε και δημοσιοκάφροι....
18 Οκτώβρη 2011 είναι η ημέρα σύλληψης του Καντάφι από νατοϊκούς
Κρατήθηκε, ανακρίθηκε και παραδόθηκε για λιντσάρισμα μετά δύο μέρες. Δεν έπρεπε να μιλήσει για χρηματοδότηση Σαρκοζί, συνεργασία με αμερικανούς για κρατούμενους υπόπτους συνεργάτες της Αλ Κάϊντα κ.λ.π. Θα επιβεβαιωθούν και από τα ελεύθερα δυτικά ΜΜΕ -όταν δεν θα μπορούν να κάνουν διαφορετικά- οι πληροφορίες, όλα είναι θέμα χρόνου...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε (5) ολόκληρα χρόνια συγκρατούσε τον "θυμό" του ο Ιερώνυμος... Τόσα χρόνια και κανένας δεν τον ενημέρωνε ή μας περνάει για ηλίθιους;
- 17 Οκτώβρη 2012: Τα λόγια του πατέρα για την αδικοχαμένη 18χρονη κόρη του, ανάθεμα στον Ιερώνυμο, τον Βαρθολομαίο και την τροϊκανή συγκυβέρνηση!
«Για εμάς τους Χριστιανούς θέλω να επισημάνω: Εμείς οι Χριστιανοί της Συρίας δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την δική μας Άγια γη. Αυτή τη γη υπερασπίστηκαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας. Κανείς δεν προστατεύει τους Χριστιανούς της Συρίας, παρά μόνον τ’ αδέλφια μας οι Μουσουλμάνοι στην ίδια μας την πατρίδα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να μην ξεχνάμε να αναφέρουμε ότι το ISIS χρηματοδοτείται από την Ευρώπη και την Αμερική, κάτι που αποδεικνύεται από τα συμβόλαια με τους έμπορους όπλων που τους προμηθεύουν καθώς και με πλείστες όσες περιπτώσεις στελεχών τους που έχουν διαπιστωθεί ότι είναι εκπαιδευμένοι από διάφορους στρατούς, κυρίως Αμερικανικούς και Ισραήλ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πηγαίνοντας για την αντιφασιστική κινητοποίηση στον Κορυδαλλό, ας μην ξεχνάμε ότι κάπου αλλού, σχετικά κοντά μας, οι ναζί συμμετέχουν ήδη στην κυβέρνηση. Με τη στήριξη της Ε.Ε. και χάρη στη σιωπή μεγάλου τμήματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς:
"Παίρνω πίσω κάθε θετική κουβέντα που έχω πει για το καθεστώς της Ουκρανίας. Έφτασαν στο σημείο να ανακηρύξουν ήρωες τους σφαγείς της UPA (ναζιστικής οργάνωσης ουκρανών δωσιλόγων) που κατέσφαξαν 100,000 Πολωνούς στην Volhynia! Το καθεστώς της Ουκρανίας είναι πλέον εχθρός του πολωνικού λαού. Αυτά τα καθάρματα δολοφόνησαν τον θείο μου με φρικτά βασανιστήρια. Τον «σταύρωσαν» με πιρούνες σε μια ξύλινη πόρτα και τον άφησαν να ψυχορραγεί για τρεις ημέρες μέχρι ο θάνατος να τον λυτρώσει. Ακρωτηρίασαν γυναίκες με παιδιά. Όχι οι γερμανοί ναζί, οι ουκρανοί συνεργάτες τους. Οι UPA που σήμερα το Κίεβο θεωρεί «ήρωες»". Στρατηγός Waldemar Skrzypczak, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώτα βομβάρδισαν τις χώρες τους για να τους φέρουν "δημοκρατία", και να διώξουν τους "δικτάτορες" ηγέτες τους. Μετά εξέθρεψαν τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου ISIS ,και όσοι γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς ,κατασφάζονται από αυτούς. Και στο τέλος τους πνίγουν στις θάλασσες της Ευρώπης σαν παράνομους και χωρίς τα νόμιμα έγγραφα "λαθρομετανάστες." Και όλο αυτό μαζί στην Ευρώπη το ονομάζουν δημοκρατία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ράμφος :' H Xούντα δεν άφησε χρέη'
Μέρες που είναι να μην ξεχνάμε τι σημαίνει κεντροφασιστικός Ποταμίσιος εσμός......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιφλίδα, γεωργία, σήμερα διαμαρτυρια λιγων ατομων ενάντια ISIS δολοφονία παιδιών στη Συρία
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομος απαγορευει τη σιτιση αστεγων σε 33 πολεις των ΗΠΑ
Τριάντα-τρεις πόλεις έχουν ήδη απαγορεύσει ή να σκοπεύουν να απαγόρευσουν την σίτιση σε άστεγους ανθρώπους – και μερικοί δήμοι απειλούν μάλιστα με φυλακιση εάν συλληφθειτε να δίνεται ένα πιάτο φαί! Οι νόμοι αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι για την πρόληψη του φαινομένου των αστέγων, κατά το νεοφιλελεύθερο σκεπτικό ότι οι άστεγοι «επαναπαυόνται», είναι «τεμπέληδες» και δεν αναζητούν εργασία. Διαβάστε περισσότερα… Ενώ παράλληλα, η δωρεάν σίτιση στερεί «κέρδη» από τις «επίσημες» φιλανθρωπικές εταιρίες που παίρνουν κονδύλια από το προυπολογισμό, δημιουργώντας μια νέα βιομηχανία από τον πόνο και την ανέχεια που οι ίδιες οι ελιτ δημιουργούν Οι άστεγοι αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες για να είναι χωρίς τροφή και στέγη. «Οι πόλεις σκέφτονται κόβοντας την πηγή τροφής, αυτό θα κάνει τους άστεγους να φύγουν μακριά», «Βοηθήστε να σταματήσει αυτή την άχρηστη, αβάσιμη σκληρότητα» καλούν ανθρωπιστικές οργανώσεις σε αυτές τις 33 πόλεις για να σταματήσουν τα σχέδια για την απαγόρευση, δίνοντας τροφή στους άστεγους τώρα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ: Πιστή στα αποτρόπαια ιδεώδη του ναζισμού και στις απόψεις του Γ' Ράιχ περί εξολόθρευσης των ατόμων με αναπηρία παραμένει η Χ.Α." http://www.ethnos.gr/article.asp…
..."Ηχηρή απάντηση στα ναζιστικά ιδεώδη της Χρυσής Αυγής δίνουν τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή». Πρόκειται για μία δυναμική ομάδα χειραφετημένων ανθρώπων με αναπηρία, που διεκδικεί τα δικαιώματά της στην πράξη, χωρίς να φοβάται και χωρίς να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας, αναμένεται να καταθέσει στη δίκη που ξεκινάει αύριο"...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Αθηνά Δρέττα τοποθετεί ο Π. Κουρουμπλής στην προεδρία του ΕΟΠΥΥ!
Αυτή η συγκεκριμένη πρότεινε Κανονισμό Αναπηρίας που καταδίκαζε τους αναπήρους.....σκεφτείτε ότι στη μεταμόσχευση ήπατος έδινε 10% ποσοστό αναπηρίας και στους σαδομαζοχιστές , χαρτοπαίκτες παιδόφιλους 30%.Υπέγραψε εν μια νυκτί την Υ.Α. με την αιτιολογία ότι αυτό απαιτούσε η Τρόικα. ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΑΣΤΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΟΛΑ! Και ναι ήταν Πρωταπριλιάτικο αλλά έχουμε δει τόσα που και αυτό πιστευτό θα ήταν. Αφού ακόμα ο Ροβέρτος είναι στη θέση του αφού τόσα λαμόγια βρίσκονται στου κράτους τον εθνικό κορμό!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21 Απριλίου ανήμερα Πανούσης και ΤΣΙΠΡΑΣ καλούν τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες για απολογία στην ΓΑΔΑ ... (τι γιατί "και ΤΣΙΠΡΑΣ" ; Ο πρωθυπουργός έχει την ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τις πράξεις των υπουργών του).
Αν δεν είχαμε περάσει τόσα ΠΟΛΛΑ θα το έλεγες και κακόγουστο αστείο..... Μας καλούν στη ΓΑΔΑ στις 21 Απρίλη να απολογηθούμε λέει, για το ξύλο που φάγαμε έξω απο το υπουργείο οικονομικών λέει, με τη κατηγορία απόπειρας σωματικής βλάβης και διατάραξη της κοινής ειρήνης λέει, γιατί υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας λέει..... Μονο σαν κακόγουστο αστείο μπορούμε να το δούμε ....αλλιώς δε το παλεύουμε.... Η απάντηση μας ειναι πάντα η ίδια....ΑΓΩΝΑΣ αυτό που ξέρουμε να κάνουμε ΠΑΝΤΑ μέχρι την οριστική ΝΙΚΗ !!!!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρυσαυγίτες χτύπησαν φίλους του Παύλου Φύσσα
Δύο άτομα από το στενό περιβάλλον του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα δέχτηκαν επίθεση καθώς προσέρχονταν στο δικαστήριο για την έναρξη της δίκης. Τραυματισμός οπαδού της ΧΑ, από αντιεξουσιαστές
Απρίλιος 20 2015 10:57
Σύμφωνα με πληροφορίες 5 άτομα από το περιβάλλον του Παύλου Φύσσα που προσέρχονταν στο δικαστήριο λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, καθώς αποτελούν βασικούς μάρτυρες κατηγορίας δέχτηκαν επίθεση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 2 νεαροί, οι οποίοι ήταν βασικοί μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως τα άτομα που τους επιτέθηκαν ήταν χρυσαυγίτες και κατήγγειλαν το περιστατικό στην ασφάλεια Πειραιά και την υπόθεση ανέλαβε η κρατική ασφάλεια.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού επιβεβαιώνει το περιστατικό Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης. Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Από το πρωί στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης έχουν συγκεντρωθεί πολίτες του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικών οργανώσεων που διαδηλώνουν ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στην περιοχή είναι συγκεντρωμένοι 1300 με 1500 διαδηλωτές. Την ίδια ώρα επί των οδών Σολωμού και Αριστάρχου βρίσκονται περίπου 100 με 150 υποστηρικτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν την ηγετική ομάδα και τα μέλη του κόμματος που θα καθίσουν στο εδώλιο.
Επίθεση σε οπαδό της ΧΑ από αντιεξουσιαστές Λίγο αργότερα, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ. Οι αντιεξουσιαστές, τού έσπασαν τη μηχανή, τον έριξαν κάτω και η Αστυνομία τον φυγάδευσε σε ένα κατάστημα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί από τους περίπου 100 αντιεξουσιαστές κρατούν καδρόνια και ρόπαλα στα χέρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιάνης Βαρουφάκης: Όποιος παίζει με την ιδέα να κόψει κομμάτια της ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αμφιβάλει με όσους δηλώνουν βέβαιοι πως η υπόλοιπη Ευρώπη έχει οχυρωθεί απέναντι σε ενδεχόμενη χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Απρίλιος 20 2015 09:56
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε σε ισπανικό τηλεοπτικό μέσο για την ευρωζώνη και τα σενάρια που θέλουν την Ευρώπη και την ΕΚΤ να προετοιμάζονται και να είναι πιο έτοιμοι σε ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από αυτή. "Πολλοί υποστηρίζουν πως η υπόλοιπη Ευρώπη έχει ενδυναμωθεί απέναντι στην Ελλάδα και πως η ΕΚΤ έχει πλέον το σχέδιο έτσι ώστε να αποκόψει την Ελλάδα αν χρειαστεί, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην ευρωζώνη να λειτουργήσει όπως πριν. Αμφιβάλλω πολύ αν αυτό είναι αλήθεια" σημείωσε. Όπως εξηγεί ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δεν αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα, αλλά σεκάθε μέλος της. "Μόλις η ιδέα μπει στο μυαλό των ανθρώπων πως η νομισματική ένωση δεν είναι παντοτινή, τότε το ερώτημα που θα τεθεί είναι "ποιος είναι ο επόμενος";" είπε. "Αργά ή γρήγορα αυτό θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή και φυγή κεφαλαίων. Μπορεί να είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία ή μια άλλη χώρα. Είναι σημαντικό να καταγραφεί πως οποιοσδήποτε παίζει με την ιδέα να κόψει κομμάτια της Ευρωζώνης, ελπίζοντας πως η υπόλοιπη θα επιζήσει παίζει με τη φωτιά. Είναι σαν ένα μικρό παιδί με πολύ μεγάλο τσεκούρι" σημείωσε ολοκληρώνοντας ο Γιάνης Βαρουφάκης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασικά το ISIS είναι δημιούργημα των Αμερικάνων, για την ανατροπή του καθεστώτος της Συρίας, χωρίς να εμπλακούν οι ίδιοι σε πόλεμο με την Συρία. Οι περισσότεροι βαθμοφόροι στρατολογήθηκαν από την CIA και το κύριο σώμα εκπαιδεύτηκε σε αμερικάνικη βάση στην Ιορδανία (γι' αυτά υπάρχουν πολλές αναφορές). To μόνο ίσως που δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα είναι το ποιος τους χρηματοδοτεί πλέον, γιατί στην αρχή είναι ξεκάθαρο ότι τους χρηματοδότησαν οι Αμερικάνοι. Αν και αυτό σίγουρα το ξέρουν αρκετοί, αφού πάνω από 2 ΔΙΣ δολάρια δεν κρύβονται εύκολα πουθενά στον κόσμο. Φυσικά η ιεραρχία χωρίζεται σε 2 ουσιαστικές κλίμακες, στην κεφαλή που ξέρει για ποιον λόγο γίνονται όλ' αυτά και τι σκοπούς εξυπηρετεί και στο κυρίως σώμα, το οποίο έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου με την σκληροπυρηνική και βίαιη εκδοχή του κορανιού. Απλά ο δυτικός κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί την πλύση εγκεφάλου που δέχονται οι μουσουλμάνοι, άσχετα με το ποια εκδοχή ακολουθούν, γιατί το κοράνι δεν είναι μόνο βία, είναι διττή η σημασία του. Η διαφορά της μουσουλμανικής θρησκείας σε αντίθεση με τις δυτικές θρησκείες είναι ότι δεν σου ορίζει μόνο το πως θα ζεις με γενικότερο τρόπο την ζωή σου (πχ ο χριστιανισμός και τα ευαγγέλια, είναι ένας πνευματικός οδηγός για έναν πιστό), αλλά σου ορίζει κάθετα την κάθε μικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητας και της ζωής σου, είναι κανονικό εγχειρίδιο. Γι' αυτό το λόγο και οι στρατιώτες του ISIS δεν έχουν ενδοιασμούς και αναστολές, δεν έχουν τύψεις, ακολουθούν πιστά τους κανόνες του εγχειριδίου της ζωής τους, το οποίο οι πνευματικοί τους ηγέτες έχουν επιλέξει την βίαιη και ακραία πλευρά του. Γι' αυτούς αυτό είναι το φυσιολογικό και το σωστό.
Σχολιο.- Oι νεοταξίτικοι μηχανισμοί σε ΗΠΑ και Ισραήλ είναι αυτοί που κατασκεύασαν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις ISΙS και Al Nustra, με σκοπό να ανατρέψουν τον ενοχλητικό (ως μη ελεγχόμενο απ' αυτούς) Άσαντ και να επιβάλλουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους σχέδια στη Μέση Ανατολή. Όλες οι χλιαρές αντιδράσεις τους και τα διάφορα ευχολόγια, ακόμα και οι αποτυχημένοι (τυχαίο?) βομβαρδισμοί, είναι εντελώς υποκριτικά και για τις εντυπώσεις. Αυτοί είναι που τους εξοπλίζουν συνέχεια με όπλα και πυρομαχικά αμερικάνικης και ισραηλινής κατασκευής και τους εκπαιδεύουν σε στρατόπεδα μέσα στην Τουρκία και την Ιορδανία. Τους οργανώνουν και τους παρέχουν πληροφορίες, ενώ παράλληλα, απ' το λαθρεμπόριο πετρελαίου απ' τις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, αγοράζουν πάμφθηνα η Τουρκία και το Ισραήλ. Επίσης, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές εγκληματίες με δισεκ. πετρο$. Σημασία έχει και το σχέδιο για κατασκευή αγωγού που θα ξεκινά απ' το Κατάρ και θα καταλήγει στην Τουρκία περνώντας μέσα από Συριακά εδάφη, για να εφοδιάζεται η Γερμανία αντί να εφοδιάζεται απ' τη Ρωσία. Η Τουρκία τους μαζεύει στο έδαφός της, τους εξοπλίζει, τους εκπαιδεύει σε στρατόπεδα και τους διοχετεύει στα εδάφη της Συρίας. Απ' τα σύνορά της μέσα περνάν ολόκληρα καραβάνια τζιχαντιστών και πυρομαχικών. Και βέβαια ούτε λόγος για τους Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ και τους στρατιωτικούς που έχουν σκοτωθεί σε μάχες στη Συρία και το Συριακό Κουρδιστάν και που έχουν αναγνωριστεί. Και για τις βαρβαρότητες και τις μαζικές γενοκτονίες εις βάρος Χριστιανών, Σιιτών και Αλεβιτών που διαπράττονται απ' την ISIS, δεν γίνεται καμια ιδιαίτερη αναφορά απ' τα μεγάλα νεοταξίτικα ΜΜΕ της Δύσης.
Σχολιο.- Η αθλια γερμανικη Ναζιστικη προπαγανδα του Spiegel ξαναχτυπα, παλι ο Σανταμ Χουσειν φταιει, ακομα και για την ιδρυση των τζιχαντοφασιστων του ΙΣΙΣ. Τελικα το κρατος των Ναζι εκτρεφει πολλα ανεγκεφαλα αλλα και επικυνδυνα ζωα πολιτες. Το οτι οι λαθρεμποροι πετρελαιου οι εμποροι οπλων τους τροφοδοτουν με χρημα ωστε να συνεχιζουν το δολοφονικο και καταστροφικο τους εργο δεν το βλεπουν δεν θελουν να το βλεπουν γιατι ολοι αυτοι εχουν οφελη απο την καταντια του Αραβικου κοσμου μετα την "ανοιξη" που τους εστησαν. Το οτι εκατονταδες δολοφονοι του ISIS ξεκινουν απο τις χωρες τους ουτε αυτο θελουν να το βλεπουν. Το οτι η Τουρκια τροφοδοτει αυτες τις ομαδες δολοφονων ουτε αυτο το βλεπουν. Μακροπροθεσμα οι δολοφονοι αυτοι θα χρησημοποιηθουν σαν μοχλος πιεσης προς τις πλουσιες χωρες του κολπου αλλα και της Σ. Αραβιας ωστε οι παλιοι αποικιοκρατες να πουλανε οπλα και προστασια απομυζωντας τον πλουτο τους αλλα και τα πετρελαια τους. Παντως ο Μπιν Λαντεν σκοτωθηκε χαχαχαχαχαχα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κούβα: Αντιφρονούντες υποψήφιοι σε εκλογές για πρώτη φορά μετά το 1959
Ηττήθηκαν οι δυο αντιφρονούντες που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Κούβα
Απρίλιος 20 2015 08:17
Οι δύο αντιφρονούντες οι οποίοι είχαν θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Κούβα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά την επανάσταση του 1959, απέτυχαν να εκλεγούν σε δημοτικά συμβούλια συνοικιών της Αβάνας. Ο Ιλντεμπράντο Τσαβιάνο, 65 ετών, και ο Γούνιελ Λόπες, 26, παραδέχθηκαν ότι ηττήθηκαν με μεγάλη διαφορά. Ήταν ανάμεσα στους συνολικά 27.379 υποψήφιους που διεκδικούσαν 12.589 θέσεις σε δημοτικά συμβούλια δήμων σε όλη την Κούβα. “Η ψηφοφορία ήταν καθαρή. Η καταμέτρηση ήταν καθαρή. Ο λαός δεν θέλει αλλαγή. Θέλει ακόμη την επανάσταση”, δήλωσε ο Τσαβιάνο, ένας δικηγόρος που αρθρογραφεί στον ιστότοπο Diario de Cuba, ο οποίος τηρεί ιδιαίτερα επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης του Ραούλ Κάστρο. “Παρ' όλ' αυτά, το θεωρώ επιτυχία. Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είμαστε τώρα”, πρόσθεσε. Τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα ως χθες βράδυ ο Τσαβιάνο βρισκόταν στην τέταρτη θέση στην κοινότητα όπου ήταν υποψήφιος με 138 ψήφους, πίσω από τρεις υποψήφιους που έλαβαν 208, 201 και 194. Ο Λόπες καταλάμβανε την τρίτη θέση στην δική του εκλογική μάχη, με 65 ψήφους, πίσω από δύο αντιπάλους του με 272 και 96 ψήφους αντίστοιχα.
Σχολιο.- Ενώ εμείς που ψηφίζουμε όποιον θέλουμε μπορούμε να επιλέγουμε και την πολιτική που θα εφαρμοσθεί. Σχολιο.- Μα να μην ειναι δημοκρατες σαν εμας που ειμαστε ελυθεροι να ψηφισουμε και κλεφτες και ναζί δολοφονους...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές στη Φινλανδία: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους φιλοευρωπαίους
Αλλαγή πολιτική φρουράς για τη Φινλανδία, με τον σκληροπυρηνικό ευρωπαιστη Αλεξάντερ Σταμπ να υφίσταται εκλογικό βατερλώ. Νικητής των εκλογών ο κεντρώος Γιούχα Σιπίλα που θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τους ευρωσκεπτικιστές που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση
Απρίλιος 20 2015 10:47
Η επιμονή της συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών με τους Συντηρητικούς να στραφεί η Φινλανδία πιο ενεργά στη Δύση, με συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, αλλά και το ζήτημα της σχέσης της χώρας με τις Βρυξέλλες οδήγησαν τον φινλανδικό λαό στην επιλογή άλλων πολιτικών κομμάτων με αποτέλεσμα η Δευτέρα να βρίσκει τη χώρα σε έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό χάρτη. Το κεντρώο κόμμα του Σιπίλα κερδίζει 49 από τις 200 έδρες, (από 35 εδρες), με δεύτερο το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φιλανδων με 38 έδρες (από 39 το 2011) και μόλις στην τρίτη θέση το κόμμα Εθνικου Συνασπισμου του πρωθυπουργού Σταμπ με 37 έδρες (από 44). "Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα" δήλωσε ο Σιπίλα όταν πλέον είχε καταμετρηθεί το 100% των ψήφων. "Φαίνεται πως το Κέντρο νίκησε. Συγχαρητήρια" δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σταμπ. Το κόμμα που ήρθε πρώτο στις εκλογές δεν έχει ακόμη εκδηλώσει ρητά με ποια από τα υπόλοιπα κόμματα θα σχηματίσει κυβέρνηση, αν και φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να αποφύγει μια συνεργασία με τους δεξιούς ευρωσκεπτικιστές. Οι τελευταίοι μάλιστα, παρά το γεγονός πως η παρούσα κυβέρνηση υπήρξε από τις πιο άτεγκτες απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, μοιάζουν ακόμη πιο αρνητικόί στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι κυβερνήσεις της Φινλανδίας ήταν τα τελευταία χρόνια από τους σκληρότερους επικριτές της Ελλάδας και άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης στην ευρωζώνη, επιχειρηματολογώντας ότι απέτυχαν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Αλλά πλέον στη Φινλανδία, μια χώρα όπου τα περισσότερα κόμματα συμφωνούν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, δεν μπορούν να συμφωνήσουν ποιες και πώς πρέπει να εφαρμοστούν. Η οικονομία της Φινλανδίας βρίσκεται σε ύφεση εδώ και τρία χρόνια, η εταιρεία-σύμβολο της χώρας, η Nokia, συρρικνώνεται, τα κόστη της εργασίας αυξάνονται, ο ενεργός πληθυσμός μειώνεται. Η οικονομική κρίση στη Ρωσία, μια μεγάλη αγορά για τις φινλανδικές εξαγωγές, αποτέλεσε άλλο ένα μεγάλο πλήγμα.
Η κεντρώα αντιπολίτευση υπό τον 53χρονο Γιούχα Σιπίλα, πρώην επιχειρηματία, επικρατεί του συντηρητικού κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών της Φινλανδίας. «Αναγνωρίζω ότι νίκησε το Κέντρο. Συγχαρητήρια» δήλωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Yle, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Με καταμετρημένο σχεδόν το 40% των ψήφων, το Κόμμα του Κέντρου του Γιούχα Σιπίλα συγκεντρώνει ποσοστό του 21,10% των ψήφων έναντι ποσοστού 18,20% για το Κόμμα Εθνικής Συμμαχίας του Αλ.Στουμπ, 17,64% των ακροδεξιων Φιλανδων και 16,51% και 34 εδρες των Σοσιαλδημοκρατών.
Τα αλλα κομματα πηραν Πρασινος Συνδεσμος 8,53% και 15 εδρες (από 10 εδρες το 2011), η Αριστερη Συμμαχια 7,14% και 12 εδρες (από 14), το Σουηδικο Λαικο Κομμα της Φιλανδιας 4,87% και 9 εδρες (από 9 εδρες) οι Χριστιανοδημοκρατες 3,54% και 5εδρες (από 6), και το πρωτοεμφανιζομενο Aland κατεκτησε 1 εδρα και 0,37%. Όλα τα κομματα εκτος το Κομμα Κεντρου, και το Κομμα Φιλανδων συμμετειχαν στην προηγουμενη κυβερνηση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στη Μόσχα ο Ραούλ Κάστρο τον Μάιο
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, 15:04
Στη Μόσχα αναμένεται για την παρέλαση της 9ης Μαΐου ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Την παρουσία του Κουβανού προέδρου επιβεβαίωσε κυβερνητικός αξιωματούχος της Ρωσίας, σύμφωνα με το διεθνές ρωσικό δίκτυο Russia Today. Η παρέλαση διεξάγεται για να τιμηθούν τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων στην Ευρώπη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία. Πολλοί ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης έχουν αποφασίσει να μποϊκοτάρουν την παρέλαση, λόγω του ότι είναι νεοναζι και η Ρωσια εμποδιζει την στρατιωτικη τους επεμβαση στην Ουκρανία, όπου η Ρωσια ενισχύει πολιτικά τους φιλορώσους αντιφασιστες αντάρτες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΪΤΑΝΗ - ΣΤΑΜΟΥΛΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΜΕ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκαν οι δικηγόροι και παρατηρητές, ενώ ο δήμαρχος Κορυδαλλού δήλωσε ότι οι δημότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους για όσο καιρό διεξάγεται η δίκη στην πόλη τους.
Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γαϊτάνη και Α. Σταμούλη δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να αποδειχθεί η σχέση της Χ.Α. με το βαθύ κράτος και τον επιχειρηματικό κόσμο. Ακολουθούν οι δηλώσεις: "Αναδείχθηκε η ακαταλληλότητα της αίθουσας και της περιοχής για τη διεξαγωγή της δίκης, στην οποία δεν χωράνε ούτε καν οι δικηγόροι. Στις 7 Μαΐου, που θα συνεχιστεί η δίκη, θα ρυθμιστεί το χωροταξικό θέμα" δήλωσαν κατά την έξοδό τους από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης, Παναγιώτης Σαπουτσάκης και Βασίλης Καπερνάρος.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης τόνισε και αυτός απο τη μεριά του ότι "δεν μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες η δίκη και γι αυτό η Επιτροπή Αγώνα και όλοι οι δημότες θα είναι εδώ στις 7 Μαίου. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες θα παραμεινουν κλειστά την ημέρα εκείνη" είπε. Και επισήμανε με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν μάρτυρες κατηγορίας: "Υπάρχει κίνδυνος παρόμοια περιστατικά να επαναληφθούν αν συνεχιστεί η δίκη στο Κορυδαλλό".
Ο συντονιστής της ΚΕΕΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαζική διαδήλωση των συνδικάτων και των οργανώσεων και τόνισε ότι η δίκη αυτή πρέπει να γίνει στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό, χωρίς την παρουσία των ταγμάτων εφόδου και συμπλήρωσε ότι επίθεση δέχθηκε και η οικογένεια Φύσσα.
Την επίθεση σε μάρτυρες κατηγορίας κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Αφροδίτη Σταμουλή, υπογραμμίζοντας ότι "η Χρυσή Αυγή είναι η ίδια με αυτή που ήταν πριν. Μία συμμορία που εκπροσωπείται απο κόμμα και καθοδηγεί τάγματα εφόδου". Συμπλήρωσαν πως απομένει να αποδειχθεί η σχέση της οργάνωσης με το βαθύ κράτος και τους διαφόρους επιχειρηματίες. Τέλος υποστήριξαν ότι στην κατάμεστη αίθουσα οι θέσεις ήταν πιασμένες απο συγγενείς κατηγορουμένων και όχι θυμάτων και πως αυτή η μεροληψία πρέπει να αντιστραφεί, καθότι συμπαράσταση αξίζουν τα θύματα και όχι οι δράστες.
Ο γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Ι. Μοίρας ανέφερε πως η δίκη πρέπει να διεξαχθεί χωρίς καμια άλλη αναβολή, σε άλλη όμως περιοχή και αίθουσα. "Οι Νεοναζί πρέπει να δώσουν λόγο και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους" τόνισε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΞΗΡΟΥ
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση της Αθήνας με την Ουάσινγκτον για την - υπό όρους - αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα παρεμβαινοντας ξενδιαντροπα στα εσωτερικα ζητηματα της Ελλαδας παρέθεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία χαρακτήρισε «μη φιλική» στάση από την πλευρά της Ελλάδας την ενδεχόμενη αποφυλάκιση Ξηρού. Ο Ντέιβιντ Πιρς, στεκόμενος μπροστά σε μία πλάκα στην οποία ήταν χαραγμένα τα ονόματα των στελεχών της αμερικανικής αποστολής που έχουν δολοφονηθεί από τη «17 Νοέμβρη», ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. «Φοβόμαστε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών και άλλων κακοποιών», πρόσθεσε ο κ. Πιρς. «Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα», είπε ο Αμερικανός πρέσβης παρεμβαινοντας ξενδιαντροπα και ανοιχτα στα εσωτερικα ζητηματα της Ελλαδας, θεωροντας ότι η Ελλαδα είναι αποικια των Αμερικανων, και συνέχισε ότι «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους». «Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων», κατέληξε ο Ντέιβιντ Πηρς. Αποκάλυψε, τέλος, πως για αυτό το ζήτημα η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει προβεί σε διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τις 2 Απριλίου, ενώ, την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν για το θέμα, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πως «εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς». Σε ερώτηση για «την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού», επισήμαναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων, αλλά η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη. Διευκρίνισαν, παράλληλα, ότι για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση αλλά για κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ο νόμος στοχεύει στο να μπει μια τάξη στο χάος των φυλακών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΓΗΡΙΑ: ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΑΛΚΟΟΛ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 18 ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Η δηλητηρίαση με αιθανόλη, την οποία περιείχε τζιν αυτοσχέδιας παρασκευής, είναι η αιτία του θανάτου 18 προσώπων την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοδυτική Νιγηρία, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ήταν μία δηλητηρίαση με αιθανόλη και κατά συνέπεια διατάξαμε να γίνουν επιπλέον τοξικολογικά τεστ στους επιζήσαντες», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία στην πολιτεία Όντο Ντάγιο Αντεγιάντζου. Συνολικά, 23 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, από τους οποίους οι 18 υπέκυψαν, στην πόλη Όντε-Ιρέλε. Τα θύματα είχαν παρουσιάσει πονοκεφάλους, απώλεια συνείδησης και προβλήματα όρασης και πέθαναν μέσα σε 24 ώρες. Την Κυριακή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει ότι πιθανή αιτία για τον θάνατο των 18 ανθρώπων ήταν τα φυτοφάρμακα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός συγκεντρώνει τρόφιμα για την «Αποστολή»
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, 16:31
Τρόφιμα για την «Αποστολή» συγκεντρώνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της 100ής επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός, ο οποίος, επέλεξε να εκφράσει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες συμπολίτες μας που φιλοξένησαν τους Αρμένιους στους πρώτους προσφυγικούς καταυλισμούς μετά την μικρασιατική καταστροφή. O Αρμενικός Κυανούς Σταυρός, συμβάλλει με τη συγκέντρωση τροφίμων προσφέροντας ανακούφιση σε οικογένειες συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας Αρμένιοι όλων των οικονομικών τάξεων και μαθητές των αρμενικών σχολείων συνέλεξαν περίπου ένα τόνο τρόφιμα μακράς διάρκειας ( ζυμαρικά, γάλα, ελαιόλαδο, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι κλπ), με σκοπό αυτά να διατεθούν σε οικογένειες απόρων συμπολιτών μας που βρίσκονται υπό την φροντίδα και μέριμνα της «Αποστολής». Την 24η Απριλίου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων, τα τρόφιμα θα παραδοθούν στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο Ζαβαριάν στην Νίκαια για το κοινωνικό έργο του Οργανισμού. Ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός είναι ένα γυναικείο, μη κερδοσκοπικό Σωματείο με 90 χρόνια δράσης στην Ελλάδα. Επιδιώκει την προώθηση ανθρωπιστικών αξιών μέσω φιλανθρωπικού και πολιτιστικού έργου, ενθαρρύνει το πνεύμα αλληλεγγύης , συμπαρίσταται σε αναξιοπαθούντες και προωθεί συνεργασίες με οργανώσεις που στοχεύουν παρεμφερείς σκοπούς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να καταλάβω... Το Πρώτο Θέμα δίνει στεγνά τη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας για τη δικη της ΧΑ και δεν εχει κουνηθεί τρίχα ακόμα;; δηλαδή τι άλλο περιμένουμε; Απόδειξη παροχής υπηρεσιών απο τα συμβόλαια θανάτου;;
Φαντάζομαι πως αν βρεθούν μερικοί «θερμοκέφαλοι» να κάψουν πατόκορφα το πρώτο θέμα το οποίο στοχοποιεί τους μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη της χ.α. θα καταδικάσουμε όλοι μαζί τη βία κατά του κομιστή. Σωστά;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΩΤΟ: Συνοδός αστυνομικός και πυρηνάρχης ΧΑ της Νίκαιας σε τρυφερό ενσταντανέ...
Συνοδός αστυνομικός και πυρηνάρχης ΧΑ της Νίκαιας σε τρυφερό ενσταντανέ.....τιτλοφορείται στο twitter η συγκεκριμένη φωτογραφία, και βέβαια ο τίτλος είναι εύστοχος. Τέτοια κολητιλίκαι μπάτσων με κατηγορουμένους, πουθενά δεν έχουμε συναντήσει πλην από τότε που "ανακαλύψαμε", "πέφτοντας από τα σύννεφα" ότι η μισή Αστυνομία έχει αλωθεί από τον φασισμό! Να τα βλέπει αυτά, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που σήμερα, ξέχασε.......Και προσέφερε χείρα φιλίας στην ελληνική αστυνομία χωρίς να πει ούτε μία παρατήρηση, από τις πολλές που θα μπορούσε να εκστομίσει ένας Αριστερός άνθρωπος, μιλώντας για τον ρόλο της Αστυνομίας μέχρι σήμερα!
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_107.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αεροπορικη εταιρια Flydubai ψαχνει (διαδικτυακα) 400 Ελληνοπουλα για αεροσυνοδους. Ψαχνει Ελληνες αεροσυνοδους. 400 τυχεροι που θα πετουν στα συννεφα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μικης Θεοδωρακης. Ο Σακης «Αξιος Εστι». Τα πεντε πρωτα τραγουδια θα ερμηνευσει ο ποπ σταρ Σακης Ρουβας με τη συμφωνη γνωμη του συνθετη. Μαλλον εχει παθει γεροντικη ανοια ο Θεοδωρακης για να αναθετει στον Ρουβα να τραγουδησει τα τραγουδια του!
Πρώτα Διόνυσος, τώρα... Μπιθικώτσης
Η τοποθεσία ξεχειλίζει συμβολισμούς και ξυπνά αναμνήσεις. Το έργο είναι από τα σύμβολα της ελληνικής μουσικής. Ο συνθέτης, ο σημαντικότερος εν ζωή. Ο ερμηνευτής, όμως, μας εξέπληξε τόσο που μας πήρε μερικές μέρες ώσπου να το συνειδητοποιήσουμε. Κι όμως: στις 2 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος ο Μίκης δεν είναι πολύ πιθανό να παραβρεθεί, ωστόσο πριν από τη συναυλία θα αναγνωσθεί χαιρετισμός του (η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο). Ετσι, λοιπόν, μετά τον ρόλο του Διονύσου στις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, ο Σάκης Ρουβάς θα «αντιπαρατεθεί» και με την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Είναι προφανές ότι η τόλμη δεν του λείπει, μια κι αποφάσισε να κρατήσει τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή και να ερμηνεύσει τα τραγούδια που σημάδεψε με την εμβληματική του ερμηνεία ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Ενα το Χελιδόνι», «Με το Λύχνο του Αστρου», «Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ», «Της Αγάπης Αίματα». Κατά τα άλλα ο Θεόδωρος Ορφανίδης θα διευθύνει την Οrchestra Mobile, αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και Ψάλτης ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης. Θα συμμετέχει επίσης η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, σε μουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα.
Την ιδέα είχε ο μαέστρος Θ. Ορφανίδης, ο οποίος, σε συνεννόηση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, πρότεινε στον Σάκη Ρουβά να συμμετάσχει στη βραδιά που τιμά τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος θεώρησε την πρόταση τιμητική, σκέφτηκε ότι ταιριάζει με τη στροφή που επιχειρεί στην καριέρα του και προκειμένου να μην εκτεθεί κάνει συνεχείς πρόβες. Μουσικά φαίνεται πως τον κατευθύνει ο Θ. Ορφανίδης, ενώ άγνωστο παραμένει αν έχει συναντηθεί ή όχι με τον Μίκη (ο οποίος ασφαλώς έχει δώσει τη συγκατάθεσή του).
Στη Νέα Σμύρνη, λοιπόν, όπου ο Μίκης έζησε τα νεανικά του χρόνια και όπου -όπως ο ίδιος έχει πει- έκαναν το 1964 αμέτρητες πρόβες για το «Αξιον Εστί» με τον Μπιθικώτση και τους εξαίρετους μουσικούς του (τον Λάκη Καρνέζη και τον Κώστα Παπαδόπουλο στο μπουζούκι, τον Γιάννη Διδίλη στο πιάνο και τον μπασίστα Βαγγέλη Παπαγγελίδη). Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύεται κανείς να σκεφτεί αυτά τα τραγούδια ερμηνευμένα με κώδικες πίστας. Ούτε ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς δεν θα το ήθελε. Ωστόσο, η επιλογή του ξενίζει, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που αναπάντεχοι ερμηνευτές θεοδωρακικών έργων προκάλεσαν τους κύκλους της μουσικής ορθότητας (θυμηθείτε τι είχε γίνει όταν ο Ρέμος τραγούδησε Θεοδωράκη στο Ηρώδειο). Το «Αξιον Εστί», που ο ίδιος ο Ελύτης έστειλε ένα πρωί του 1961 στο σπίτι του συνθέτη στο Παρίσι, ο Μίκης το συνέθεσε στη γαλλική πρωτεύουσα τη διετία 1961-1963 και το ηχογράφησε στην Αθήνα. Στην πρώτη, κλασική ηχογράφηση (κυκλοφόρησε το 1964) είχε ερμηνευτή τον μέγα Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Θεόδωρο Δημήτριεφ κι αφηγητή τον Μάνο Κατράκη.
Ο δεύτερος που τόλμησε να το αγγίξει, σχεδόν 25 ολόκληρα χρόνια μετά, ήταν ο Γιώργος Νταλάρας (σε ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο και μια δεύτερη φορά το 2006 σε ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής). Ούτε κι αυτός γλίτωσε τις επικρίσεις, με πιο χαρακτηριστική την επίθεση του Γιώργου Ζαμπέτα που τέλη της δεκαετίας του '80 είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Εγώ θα του συνιστούσα να μην ακουμπήσει εκεί απάνω διότι δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον Μπιθικώτση». Ποιος να του το 'λεγε τότε πως μερικά χρόνια μετά το «Ενα το Χελιδόνι» θα υπήρχε στη δισκογραφία των Νάνας Μούσχουρη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνου, ενώ το «Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ» έχει ηχογραφηθεί από τον Κώστα Χατζή και την Αλέξια μέχρι τον Δημήτρη Μπάση και την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου. Ολόκληρο το έργο (εκτός από τους Μπιθικώτση και Νταλάρα) έχει ηχογραφήσει ο Γιάννης Κότσιρας από το Ηρώδειο, το 2002. Το αν οι ηχολήπτες θα γράφουν στις 2 Μαΐου στην πλατεία Νέας Σμύρνης δεν το ξέρουμε...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ' όνομα που μας δίναν: «Μετανάστες».
Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο, δε φύγαμε γιατί το θέλαμε, λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.
Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε. Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα 'ναι, μα εξορία. Έτσι, απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιο κοντά στα σύνορα, προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα, καραδοκώντας το παραμικρό σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ' ερωτήσεις κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα ν' απαρνιόμαστε, χωρίς να συχωράμε τίποτ' απ' όσα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.
Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ' εδώ τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ' τα στρατόπεδά τους. Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας, περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα, μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει. Όμως κανένας μας δε θα μείνει εδώ. Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα.
Μπ. Μπρέχτ
μτφρ. Μάριος Πλωρίτης-Θεμέλιο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ!!!
Γάλλοι ερευνητές μελέτησαν σε συνεργασία με ιδιώτες για δύο χρόνια, την εκτροφή 200 αρουραίων με Γενετικά Τροποποιημένο καλαμπόκι. (Δλδ με το καλαμπόκι που εχει κατακλύσει τις αγορές της Ευρώπης είτε σε τρόφιμα (κονσέρβες στα σούπερ μάρκετ, κορν φλέϊκς, νάτσος στα σινεμά, κλπ κλπ, είτε σε ζωοτροφές, είτε σε σπόρο για φύτευση).Τι διαπιστώθηκε στους 13 μόλις μήνες; Όγκοι, σοβαρές ασθένειες (καρκίνοι κλπ) … μια κυριολεκτική εκατόμβη. Και μια βόμβα για την βιομηχανία παραγωγής γενετικά τροποποιημένων σπόρων!
Μειονεκτήματα γενετικά τροποποιημένων οργανισμών Σε φυτικούς οργανισμούς Γενετική μόλυνση μέσω της γύρης, εξαιτίας της μεταφορά γονιδίων και σε άλλα φυτά που δεν είναι μεταλλαγμένα. Σε ζωικούς οργανισμούς Ασυνήθιστα υψηλή θνησιμότητα και καθυστέρηση ανάπτυξης παρουσιάστηκε σε απογόνους θηλυκών ποντικιών-πειραματόζωων τα οποία τρέφονται με γενετικά τροποποιημένη σόγια. Η πρόσληψη αντιβιοτικών ουσιών των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών αυξάνει την ανθεκτικότητα του σε αυτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αναποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών στον οργανισμό, όταν αυτά χρειάζονται.
Συχνά εμφανίζονται αλλεργικές κρίσεις μετά από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Στο περιβάλλον Διατάραξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος. Έρευνες δείχνουν ότι η γύρη από ένα μεταλλαγμένο καλαμπόκι σκοτώνει ένα είδος πεταλούδας. Υποστηρίζεται ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά των εντομοκτόνων, με αποτέλεσμα το περιβάλλον να δημιουργεί νέα είδη εντόμων που να είναι ανθεκτικά στα νέα τρόφιμα με τις νέες ιδιότητες. Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων Εξάρτηση των μη αναπτυγμένων χωρών από τις ήδη βιομηχανοποιημένες χώρες.
Εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των πιο αδύναμων χωρών από τις ισχυρότερες. Ανάμειξη γονιδίων από βιολογικά διαφορετικούς οργανισμούς. Έλεγχος της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων από συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρίες. Η ανάμειξη ΓΤ και μη ΓΤ προϊόντων δυσκολεύει τις προσπάθειες σήμανσης αναφορικά με την προέλευση και το είδος των προϊόντων. Συνυπολογίζοντας όλα τα ανωτέρω, διαπιστώνουμε ότι ελλοχεύουν οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία μέσω της μεταφοράς αλλεργιών και δημιουργίας ανθεκτικότερων μικροοργανισμών στα αντιβιοτικά. Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι χώρες που ελέγχουν την τεχνολογία των ΓΤΠ είναι οι ανεπτυγμένες χώρες, υπάρχει ο κίνδυνος τα νέα προϊόντα να αναπτύσσονται σύμφωνα με τα συμφέροντα των χωρών αυτών
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τί ζωή είναι αυτή ρε αλήτες; ή θα πεθάνεις από υποσιτισμό, ή θα σε σφάξουν-βιάσουν οι τζιχαντιστές που πριμοδοτούνται από τις μεγάλες δυνάμεις, ή θα πνιγείς στη θάλασσα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Πρώτο Θέμα στοχοποιεί τους μάρτυρες κατηγορίας της Χ.Α
Πλήρη λίστα με το ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη. Γνωστή για τη στήριξη που παρείχε και στο παρελθόν στο ναζισμό, μέσω στημένων ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή, η εφημερίδα προσφέρει τους μάρτυρες βορά στα τάγματα εφόδου που από το πρώι της Δευτέρας πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον όσων τολμούν να στραφούν εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνες της αστυνομίας στη βιλα του στενού συνεργάτη του Θέμου Αναστασιάδη και χορηγού του Πρώτου Θέματος, Αναστάσιου Πάλλη, είχε βρεθεί πολεμικο «μουσειο» με σημαίες και σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας, πολλα τεθωρακισμενα, πυροβολα, πολεμικα ελικοπτερα και αεροπλανα που με μια μικρη επισκευη μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν, καθως και 10.000 υπερσυχρονα οπλα όπως ουζι, G-3, και αμερικανικα υπερσυχρονα οπλα που χρησιμοποιει ο αμερικανικος στρατος σημερα, μεσα σε σακουλες συσκευασμενα, ετοιμα για να χρησιμοποιηθουν.
Αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε δυο αποσπάσματα για το βίο και την πολιτεία του: “Ο φυγόδικος επιχειρηματίας-εφοπλιστής βρέθηκε στο προσκήνιο με την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων της FBB, εμπλεκόμενος στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Υπήρξε συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και εμφανίσθηκε ως μεγαλομέτοχος της εφημερίδας «Πρωτο Θέμα». Η πρώτη του απασχόληση ήταν στις ενοπλες δυνάμεις. Αρχικά κατατάχθηκε ως επαγγελματίας 5ετούς θητείας στην Αεροπορία. Αργότερα έγινε «οικονομικός σύμβουλος» της Μονής Βατοπεδίου, διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Κρήτη ως μέτοχος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», η οποία συνδέεται με την υπόθεση της Μονής Τοπλού και την απόπειρα παραχώρησης μοναστηριακής έκτασης 26.000 στρεμμάτων σε ιδιώτες. Μέσω δικών του εταιριών στήθηκε το «κόλπο» των ροζ τηλεφώνων μέσω Πρασίνου Ακρωτηρίου, που ζημίωσε τον ΟΤΕ κατά 4,2 εκατ. ευρώ, όπως και χιλιάδες χρήστες ίντερνετ στην Ελλάδα. Αργότερα μπήκε σε ναυτιλιακές δραστηριότητες. Έγινε στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη και βρέθηκε κατηγορούμενος για τη διακίνηση κεφαλαίων από παράνομες χρηματοδοτήσεις της FBB. Εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κατέχοντας από κοινού με τον Β. Ρέστη το 40% των μετοχών της εκδότριας εταιρίας.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιντέλ και Ραούλ εξάσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις τοπικές εκλογές στην Κούβα
Ο ηγέτης τους κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή το μεσημέρι, στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν κανονικά και με ηρεμία στη χώρα της Καραϊβικής. Η είδηση εμφανίστηκε στα τοπικά μέσα από ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής της εκλογικής περιφέρειας Νο 13 του Δήμου Πλάζα ντε λα Ρεβολουσιόν της Αβάνα, ‘οπου εμφανίζεται ο Φιντέλ να ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη η οποία φρουρείται από πιονέρους. Σωστά διπλωμένο, σύμφωνα με τους όρους που τηρούν το απόρρητο της ψηφοφορίας, στις 12.40 το μεσημέρι της Κυριακής, το ψηφοδέλτιο του Φιντέλ έπεσε στην κάλπη του εκλογικού τμήματος Νο 1 στην εκλογική περιφέρεια Νο 13 του Δήμου Πλάζα ντε λα Ρεβολουσιόν της Αβάνας, ανέφερε η ιστοσελίδα CubaDebate. Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο ψήφισε επίσης σε ένα σχολείο στον ίδιο Δήμο και συνομίλησε με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τη σημασία αυτών των εκλογών. Σύμφωνα με δηλώσεις της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ωρών της ψηφοφορίας είχαν ψηφίσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κουβανοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% των εγγεγραμμένων. Η κουβανική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι μέχρι τις 11 το πρωί, ψήφισαν 4.874.978 κουβανοί και ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια οι οποίοι εξασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 24.646 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Οι κουβανοί εκλέγουν αυτή την Κυριακή με μυστική και άμεση ψηφοφορία τους αντιπροσώπους στην Δημοτική Συνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας. Σε αυτές τις εκλογές είναι 27.379 υποψήφιοι και ο κάθε εκλογέας καλείται να επιλέξει έναν μόνο από τους υποψήφιους στην εκλογική περιφέρεια, ενώ η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται από τα 188.900 μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι ο Ρούντολφ Ες. Ηγετικό στέλεχος των ναζί, καταδικασμένος σε ισόβια φυλάκιση από τη δίκη της Νυρεμβέργης. Αυτοκτόνησε στον τόπο κράτησής του, στο Σπάνταου του Βερολίνου, το 1987. Επί χρόνια οι Σοβιετικοί απέρριπταν αίτημα των δυτικών, μεταξύ των οποίων και των Αμερικανών, για αποφυλάκιση του εγκληματία πολέμου. Ναι! Οι Αμερικανοί ζητούσαν να επιδειχθεί "ανθρωπιστική" συμπεριφορά έναντι του ναζί Ρούντολφ Ες.
Οι ίδιοι που δυσανασχετούν με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου: Ποδοσφαιρικές ομάδες, 60 ναυτιλιακές εταιρείες και 200 βιομηχανίες
Αποκαλυπτική ήταν η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου. Η κα Βαλαβάνη προανήγγειλε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις, κατά μεγαλοφειλετών του Δημοσίου που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως υπάρξει μπόνους για όσους πληρώσουν εφάπαξ όλο το ποσό από τον φόρο εισοδήματος το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, η Νάντια Βαλαβάνη αποκάλυψε πως μέχρι να ολοκληρωθεί η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων το Δημόσιο δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία διαδικασία κατάσχεσης, αλλά ήδη προετοιμάζεται για αυτό κατά συγκεκριμένων μεγαλοφειλετών όταν πλέον θα έχει εκπνεύσει η προθεσμία.
Σύμφωνα με την κα Βαλαβάνη αποκάλυψε ποιοί βρίσκονται μεταξύ των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου: - Δεκάδες Δήμοι - Ποδοσφαιρικές ομάδες, -ΔΕΚΟ - Κοινωφελή ιδρύματα - 60 ναυτιλιακές εταιρείες - 200 βιομηχανίες.
Μάλιστα, έστειλε μήνυμα και σε όλους τους παραπάνω, λέγοντας πως εάν δεν μπουν άμεσα στη ρύθμιση των 100 δόσεων τότε θα ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλη μια μεταμοντέρνα ξεφτίλα: ο Ρουβάς τραγουδά «Άξιον εστί»
Η Πρωταπριλιά πέρασε, όμως τα αστεία της συνεχίζονται. Μόνο που δεν είναι αστεία. Ο Σάκης Ρουβάς θα συμμετέχει στην εκτέλεση του λαϊκού ορατόριου «Άξιον Εστί» σε εκδήλωση του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Κι εκεί θα τραγουδήσει: «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου». Και γιατί να μην κληθεί και ο Μάρκος Σεφερλής στο ρόλο του αφηγητή μια που ο Μάνος Κατράκης μάς έχει αφήσει χρόνους; Δημοφιλής καλλιτέχνης ο Ρουβάς, δημοφιλής και ο Σεφερλής. Ιδανική επιλογή για την παρουσίαση μιας τέτοιας εκδήλωσης θα ήταν η Αννίτα Πάνια… ή μήπως ο Νίκος Μαστοράκης; Ή μήπως ο Πέτρος Κωστόπουλος; Το κλου της βραδιάς θα ήταν το σχίσιμο της φανέλας του Σάκη το οποίο υποθέτουμε ότι θα περιμένουν με αγωνία οι φαν του τραγουδιστή. Όχι για τίποτ’ άλλο αλλά για να δούμε αν οι κοιλιακοί του παραμένουν στην ίδια λαμπρή κατάσταση. Δεν φταίει ο Σάκης, ο οποίος μπορεί να έχει την πιο χρυσή καρδιά του κόσμου (για τη φωνή επιτρέψτε μας να αμφιβάλλουμε). Φταίει το σαχλό ποπ φορτίο του εμπορικού τραγουδιού και του λαϊφστάιλ που εδώ και δεκαετίες κουβαλάει αυτός ο καλλιτέχνης. Του το φόρτωσαν, το επέλεξε; Μικρή σημασία έχει. Κυρίως όμως φταίει ο Δήμος που τον επέλεξε για μια τέτοια περίσταση. Λένε πως τα τραγούδια, απ’ τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν, δεν ανήκουν στον δημιουργό τους. Ανήκουν σ’ όλους. Επομένως, ανήκουν και στη γελοιότητα, ανήκουν και στον εξευτελισμό. Εξάλλου, κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει με τις περίφημες «αριστερές ιδέες»; Το τελευταίο συχνά το βλέπουμε, το ζούμε. Όποιος θέλει λοιπόν μπορεί να πάει να παρακολουθήσει τη συναυλία, να προσθέσει και το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανοησίας και της ντροπής.