Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Δευτερα 6 Απριλιου 2015


Financial Times: Διώξτε Λαφαζάνη - Καμμένο, πάρτε Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ
6/4/2015
Κυβερνητική αλλαγή θέλουν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι
Την απομάκρυνση των «ακραίων» φωνών συνιστούν στην κυβέρνηση οι Financial Times, με άρθρο-παρέμβαση στα εσωτερικά της κυβέρνησης.
«O εκνευρισμός των ευρωπαϊκών αρχών με την Ελλάδα έχει γίνει τόσο μεγάλος που μια αλλαγή στην τρέχουσα σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης, όσο δύσκολη και αν είναι, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα περιθώρια των διαπραγματεύσεων. Πολλοί αξιωματούχοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν υποστηρίξει σε ιδιωτικές συζητήσεις πως μόνο μια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ξεφορτωθεί το ακροαριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτρέψει την επίτευξη μιας συμφωνίας», επισημαίνουν προς την ελληνική κυβέρνηση άρθρο τους, οι Financial Times. Οι αρθρογράφοι, Πίτερ Σπίγκελ και Κέριν Χόουπ αναφέρουν: «Η ιδέα θα ήταν για τον κ. Τσίπρα να σφυρηλατήσει μια νέα συμμαχία με παραδοσιακό κεντροαριστερό κόμμα στην Ελλάδα, το πολιορκούμενο ΠΑΣΟΚ, και Το Ποτάμι, ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα που έδωσε την πρώτη του εκλογική μάχη τον Ιανουάριο». «Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. Αλλος ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που επικαλούνται οι FT πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει». Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, χαρακτηρίζοντάς τον «σχεδόν τόσο δημοφιλή όσο τον πρωθυπουργό» και ο οποίος, όπως σημειώνεται, έχει απειλήσει με βέτο έναντι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται από τους πιστωτές. «Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιμένουν ότι δεν προσπαθούν να επιβάλουν μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα» αναφέρουν οι FT υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες ότι η ΕΕ συνέπραξε για τον τερματισμό της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «αλλά παραδέχονται επίσης την αγανάκτησή τους με την αποτυχία του κ. Τσίπρα να επιλέξει ανάμεσα στα αιτήματα της Αριστερής Πλατφόρμας για μια πλήρη απόρριψη του προγράμματος διάσωσης και μια πιο πραγματιστική προσέγγιση που θα περιλαμβάνει πιο κεντρώους πιθανούς συμμάχους στο Κοινοβούλιο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάρδας: Ανοησίες τα περί πτώχευσης τη Μεγάλη Πέμπτη
«Ανοησίες» χαρακτηρίζει τις φήμες για πτώχευση της χώρας τη Μεγάλη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα αποπληρώσει κανονικά τη δόση προς το ΔΝΤ, καθώς και ότι με τα τρέχοντα δεδομένα μισθοί και συντάξεις μπορούν να αποπληρωθούν κανονικά τον Απρίλιο. Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Μάρδα:
Dimitris Mardas-Prof Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης
Kai ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας... Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη παρασκευή άραγε?) σε διάφορα blogs κ.λπ, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι' αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί συντάξεις κ.λπ) πληρώνονται κανονικά τον Απρίλιο.... και οι διαπρ... See More
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταματάει την απεργία πείνας ο Νίκος Μαζιώτης Μετά από 35 ημέρες απεργίας πείνας
Με επιστολή του στον ιστότοπο athensindymedia το μέλος τους Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης δηλώνει πως σταματά την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου, μετά από 35 ημέρες. Ειδικότερα, στην επιστολή του από τις φυλακές Δομοκού, ο Ν. Μαζιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά από 35 ημέρες αγώνα τερματίζω την απεργία πείνας που είχα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου μαζί με άλλους συντρόφους. Αυτή η απόφασή μου δεν οφείλεται στο γεγονός ότι έχω φτάσει στα όρια της αντοχής μου, αλλά πιστεύω ότι με δεδομένο τις εξελίξεις όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, ο αγώνας αυτός έκλεισε τον κύκλο του και εξάντλησε τη δυναμική του, παίρνοντας υπόψη και τις κινήσεις αλληλεγγύης που έγιναν. Επέλεξα να μη συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης που θα γίνει μετά το Πάσχα, σε δέκα μέρες τουλάχιστον, αλλά μέχρι την κατάθεσή του, παραμένοντας εξαιρετικά επιφυλακτικός για τις τυχόν τροποποιήσεις που θα έφερνε το υπουργείο όσον αφορά τον κουκουλονόμο ή το DNA.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!!ΕΚΘΕΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΤΟ 92% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ».
Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ* Πλήρη απομυθοποίηση της περιλάλητης «γενναιοδωρίας» των πιστωτών μας, οι οποίοι τη στιγμή που η Ελλάδακινδύνευε έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και την έσωσαν, όπως ισχυρίζεται η επίσημη αφήγηση, αποτελεί έκθεση βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Με βάση την ίδια αφήγηση, που κυριαρχεί στις στήλες όχι μόνο του λαϊκίστικου γερμανικού Τύπου (βλ. Bild), αλλά και σε σημαντικό μέρος του ελληνικού, το κίνητρο των δανειστών μας δεν ήταν άλλο από την ανιδιοτελή αλληλεγγύη. Κι έτσι κι εμείς οφείλουμε τώρα, αφού εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, να φανούμε τυπικοί με τις υποχρεώσεις μας και ναεπιστρέφουμε τα χρήματα που όλοι μαζί υποτίθεται πως δανειστήκαμε…ίποτε απ” όλα αυτά δεν αντιστοιχεί στην αλήθεια, αναφέρεται σε μια καλά τεκμηριωμένη έκθεση που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, με τίτλο «Έξι κρίσιμα σημεία για το ελληνικό χρέος και τις επερχόμενες εκλογές», η βρετανική οργάνωση Jubilee Debt Campaign. Να τονίσουμε ότι από το2010 ακόμη η συγκεκριμένη οργάνωση είχε προειδοποιήσει για τη μεροληψία και την κρυφή ατζέντατων προγραμμάτων δανειοδότησης στην Ελλάδα. «Επαναλαμβάνονταν λάθη που είχαν γίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες τις δεκαετίες του 1980 και του 1990», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Με βάση την παρούσα έκθεση, εν συντομία, το 92% των χρημάτων που δανειστήκαμε από την τρόικα από το 2010 μέχρι σήμερα έχει επιστρέφει στους πιστωτές! Το συνολικό ποσό που έχει εισρεύσει τυπικά στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Μάιο του 2010 -όταν ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρέα του υπέγραφαν το πρώτο Μνημόνιο του ξεπουλήματος- μέχρι το τέλος του2014 ήταν 252 δις ευρώ, σε ένα σύνολο χρέους που στα τέλη του 2014 έφτανε τα 317 δις ευρώ. Από αυτά τα 252 δις ευρώ που χρεώθηκαν στα βιβλία του ελληνικού Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), 149,2 δις ευρώ -δηλαδή η μερίδα του λέοντος- κατευθύνθηκαν στην αποπληρωμή παλιότερων χρεών. Επίσης, 48,2 δις ευρώ διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων τον Φεβρουάριο του 2012, και 34,5 δις ευρώ ήταν τα διάφορα «γλυκαντικά» που δόθηκαν στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων για να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση. Άθροισμα όλων αυτών, 231,9 δις ευρώ ή το 92% των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα για να σωθεί, υποτίθεται. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη, ωστόσο, είναι ο υπερδανεισμός της Ελλάδας και η βαθύτερη υποδούλωσή της στους δανειστές, μέσω της κρατικοποίησης του δημόσιου χρέους!
Αυτό ωστόσο, που από την δεύτερη κιόλας σελίδα της επισημαίνει η έκθεση ήταν πως η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους εύκολα μπορούσε να προβλεφθεί από το 2010 κιόλας. Ο κίνδυνος που ελλόχευε είχε περιγράφει πολύ καθαρά και σήμερα είναι αποτυπωμένος σε επίσημα πρακτικά. Ουδείς, επομένως, δικαιούται να επικαλείται το τεκμήριο της άγνοιας!Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στη συζήτηση που διεξήχθη στη διοίκηση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2010 και είδε το φως της δημοσιότητας το 2013 από τις στήλες της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Τονίζεται, για παράδειγμα, η τοποθέτηση της Βραζιλίας για τον δανεισμό της Ελλάδας στη σχετική συζήτηση, όπου, τον Μάιο του 2010, ο εκπρόσωπος της λατινοαμερικανικής χώρας ανέφερε ότι τα δάνεια του Ταμείου «μπορούν να ιδωθούν όχι ως διάσωση της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να υποστεί μια στρεβλή προσαρμογή, αλλά ως διάσωση των ιδιωτών κατόχων χρέους στην Ελλάδα, κυρίως των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων». Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΝΤ, τον Μάιο του 2010, η Αργεντινή είχε υποστηρίξει ότι «θα έπρεπε να είναι στο τραπέζι μια αναδιάρθρωση χρέους». Το ίδιο είχε πει και ο εκπρόσωπος του Ιράν.Κριτική άσκησαν εκπρόσωποι πολλών χωρών (Αίγυπτος, Κίνα κ.ά.) απέναντι επίσης στις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την Ινδία να προειδοποιεί ότι οι περικοπές θα πυροδοτήσουν ένα σπιράλ ανεργίας, μειωμένων εσόδων και αύξησης του χρέους, που θα έκανε αναπότρεπτη μια μελλοντική αναδιάρθρωσή του. Όπως ακριβώς συνέβη… Το συμπέρασμα που εξάγει η βρετανική οργάνωση είναι πέρα για πέρα εύστοχο: «Η διάσωση και τα προγράμματα λιτότητας δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή πίστευαν ότι θα βοηθούσαν τον ελληνικό λαό ή θα μείωναν το βάρος του χρέους. Έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες και για να προστατευτούν τα κέρδη των κερδοσκόπων»…
ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ!
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η έκθεση του Jubilee Debt Campaign στην προθυμία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση -αντίθετα με ό,τι έκανε η κυβέρνηση της Αργεντινής- δέχτηκε να αποπληρώσει τους κερδοσκόπους που αρνήθηκαν να δεχτούν το «κούρεμα», τα περίφημα «αρπακτικά κεφάλαια». «Στο τέλος, ενώ μια μεγάλη πλειοψηφία ιδιωτών δανειστών συμφώνησε με τη μείωση του χρέους, διάφορα αρπακτικά κεφάλαια αρνήθηκαν να το κάνουν. Αυτοί οι κερδοσκόποι αγόρασαν φθηνά ελληνικά ομόλογα που είχαν εκδοθεί υπό το βρετανικό δίκαιο και συνεχίζουν να ζητούν να πληρωθούν στο ακέραιο. Το συνολικό ποσό του χρέους των «αρπακτικών κεφαλαίων» που αρνήθηκε τη συμφωνηθείσα αναδιάρθρωση ήταν 6,5 δις ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση πέρασε νόμο για να επιβάλει τη συμφωνηθείσα μείωση χρέους σε όλα τα ομόλογα υπό τον ελληνικό νόμο, αλλά η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει το ίδιο. Τα αρπακτικά κεφάλαια έχουν συνεχίσει να πληρώνονται, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο κέρδος επί του ποσού που αγόρασαν το χρέος. Αυτό, στην πραγματικότητα, ήταν ένα κέρδος που δόθηκε στα αρπακτικά κεφάλαια από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, που άφησαν το χρέος για τον ελληνικό λαό». Τέλος, η έκθεση κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην απόφαση των Ηνωμένων Εθνών που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 (με 124 ψήφους υπέρ και 11 κατά), με την οποία ζητείται η θεσμοθέτηση ενός νέου νομικού πλαισίου για τις αναδιαρθρώσεις δημόσιων χρεών, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις να ξεκινούν τον Φεβρουάριο. ΕΕ και Ελλάδα απείχαν από την ψηφοφορία, κρίνοντας προφανώς ότι δεν τους… αφορούν τέτοια θέματα, ενώ Αγγλία και Γερμανία ψήφισαν κατά, επιλέγοντας τη διαιώνιση του σημερινού ληστρικού καθεστώτος, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αρπακτικών και του Δ” Ράιχ.
Παρότι αυτή είναι η δεύτερη έκθεση από το εξωτερικό (μετά τη μελέτη της Attac τον Αύγουστο του 2013) η οποία αναλύει πού τελικά αξιοποιήθηκαν τα χρήματα των πιστωτών, αρμόδιες υπηρεσίες από την Ελλάδα -από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τη Στατιστική Υπηρεσία- ουδέποτε…καταδέχτηκαν να ενημερώσουν τον λαό για το ποιοι ωφελήθηκαν από τις δόσεις των δανείων. Καθόλου τυχαία, μπορεί να πει κανείς, μια και έτσι συντηρούνταν ο μύθος της «διάσωσης της Ελλάδας» και αποκρύβονταν οι μεγάλοι κερδισμένοι των δανείων: οι ίδιοι οι δανειστές και οι τράπεζες. Συμπέρασμα που μπορεί να αποτελέσει και το πιο ισχυρό χαρτί από τη μεριά της νέας ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει με τους πιστωτές, για να διεκδικήσει τη διαγραφή του χρέους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ραφαέλ Κορέα καταγγέλλει την τακτική φθοράς της Αριστεράς στην Λατινική Αμερική
4/4/2015
Ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα κατήγγειλε την τακτική φθοράς των αριστερών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής από τις εθνικές και τη διεθνή δεξιά, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τα μέσα ενημέρωσης στον Άγιο Δομίνικο. Στην συνάντηση ο αρχηγός του κράτους του Εκουαδόρ επισήμανε ότι εξελίσσεται μία επίθεση στις προοδευτικές κυβερνήσεις της περιοχής, στη Βραζιλία, την Αργεντινής, της Βολιβίας, της Βενεζουέλας και αναρωτήθηκε αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι οι αριστερές κυβερνήσεις δέχονται διαμαρτυρίες και εκστρατείες από τα εθνικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Κορέα δήλωσε ότι ενορχηστρώνεται ένα μοντέλο παλινόρθωσης από τη δεξιά της Ηπείρου, που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τους λαούς που εκλέγουν προοδευτικές, δημοκρατικές και αριστερές κυβερνήσεις. Πρόσθεσε ακόμη, ότι αυτό επιχειρείται με μεγαλύτερη χρηματοδότηση και μια στρατηγική στα κοινωνικά δίκτυα, που στοχεύει στη συντηρητική παλινόρθωση και θέλει να τελειώνει με τις προοδευτικές κυβερνήσεις σε περιφερειακό επίπεδο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απάντηση της κυβέρνησης για τα 500 εκατ. για αναβάθμιση αεροσκαφών
Γιατί κρίθηκε απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών σύμφωνα με την κυβέρνηση
Απρίλιος 05 2015 21:39
Η κυβέρνηση έδωσε τη δική της απάντηση στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε πολυδάπανη αναβάθμιση παλαιών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ύψους 500 εκατ. ευρώ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν: 1.Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ προβλέπει τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του πολεμικού ναυτικού “P-3 Orion”, έναντι 500 εκ. δολαρίων στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τα αεροσκάφη αυτά είχαν αποκτηθεί δωρεάν από τις ΗΠΑ [την περίοδο 1991-1992], είναι σήμερα ηλικίας 25 ετών και ο εκσυγχρονισμός τους θα τους δώσει παράταση ζωής για ακόμα 15.000 ώρες. Το πρόγραμμα αναβάθμισής τους είχε ενεργοποιηθεί σε απόφαση ΚΥΣΕΑ από το 2012. 2. Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα γίνει από την Lockheed Martin στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία [ΕΑΒ]και άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροσκάφη. Με την ανάθεση της δουλειάς στην ΕΑΒ εξασφαλίζεται εργασία για 7 χρόνια. 3. Τα αεροπλάνα “P-3 Orion” πετούσαν κανονικά μέχρι το 2009. Με απόφαση του τότε Υπουργού Άμυνας [Ευ. Μεϊμαράκης] τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν λόγω παλαιότητας, αν και είχαν ακόμα ώρες πτήσης. Αν ο εκσυγχρονισμός τους γινόταν εκείνη την εποχή δεν θα κόστιζε τόσα χρήματα, ενώ οι σκέψεις για αγορά καινούργιων αεροσκαφών δεν προχώρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης που ερχόταν. 4. Από το 2009 μέχρι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό έμεινε χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Που είναι το πρόβλημα; Το κάθε αεροσκάφος «P -3» μπορεί να πετά επί 12 ώρες συνεχώς και να ελέγχει τεράστιες περιοχές του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τι ελέγχει; Από κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι μεταναστευτικές ροές, κλπ. Το θέμα δεν είναι κυρίως “ελληνικό” αλλά ΝΑΤΟϊκό. Το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Χωρίς αεροπλάνα αυτό δεν μπορούσε να γίνει σωστά. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν τα C-130, μετά τα … πυροσβεστικά αεροσκάφη, και στη συνέχεια πλοία! Μετά έγινε το αναμενόμενο. Την νατοϊκή επιτήρηση ανέλαβαν οι Τούρκοι που έχουν νέα αεροσκάφη τα CN -235. Οι Τούρκοι, λοιπόν, άρχισαν να πετούν με “νατοϊκό καπέλο” και πηγαίνοντας προς νοτιοανατολική Μεσόγειο περνούν απ’ όλο το Αιγαίο με τις ευλογίες του NATO. 5. Πως καλύπταμε το κενό της επιτήρησης στο Αιγαίο; Ακριβά. Κυρίως με πλοία τα οποία καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες καυσίμων και δεν ήταν αποτελεσματικά. Αν δούλευαν τα αεροσκάφη, με ένα απ’ αυτά θα υπήρχε “δορυφορική” εικόνα όλου του Αιγαίου. Με δυο αεροπλάνα καλύπτεις όλο το 24ωρο. 6. Κρίθηκε, λοιπόν, απαραίτητο ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας καθώς το κόστος ανακατασκευής του δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ υπάρχει και έλεγχος των συνόρων. Παράλληλα τα χρήματα θα δοθούν τμηματικά και μεσομακροπρόθεσμα η ανακατασκευή τους θα επιφέρει μειώσεις στον συνολικό προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων.
Σχολιο.- Και ενα κλεμμένο σχόλιο που με βρίσκει 100% σύμφωνο. Επίσης δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ουτε Καμμένο αλλά με τα θεματα της αμυνας δεν παιζουμε "Η αποθέωση της ανευθυνότητας: Η ΝΔ μέσω του υπεύθυνου για τα αμυντικά θέματα κ. Τάσουλα, το ΠΑΣΟΚ μέσω του Λοβέρδου και το Ποτάμι, με αιχμή του δόρατος τον πολύ κ. Θέμο Αναστασιάδη και την εφημερίδα του, κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί αποφάσισε την υλοποίηση της απόφασης του Δ. Αβραμόπουλου από τον Ιούλιο του 2014 για εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3-B Orion. Για κάποιο λόγο που αυτοί ξέρουν δεν τους νοιάζει αν τα τουρκικά υποβρύχια παραμένουν αθέατα κατά τον πλου τους στο Αιγαίο ούτε ενδιαφέρονται για την αδυναμία της Ελλάδας να επιτηρήσει αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά της από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελλόριζο. Γιατί άραγε; Μήπως τελικά η διαπλοκή έχει παραλύσει κάθε αίσθηση πολιτικής και εθνικής ευθύνης των ηγετικών στελεχών των κομμάτων αυτών; Μήπως αυτή η εξάρτησή τους από εξουσιαστική μανία που τους έχει καταλάβει φτάνει στο σημείο να τους κάνει τόσο πρόθυμους να πουν οτιδήποτε τους λένε τα αφεντικά τους;" Η απόφαση της κυβέρνησης ειναι σωστή. Και αξιοπιστα αεροπλάνα ειναι και εκπαιδευμένα πληρωματα υπαρχουν και ανταλλακτικά. Σχολιο.- Τα αεροπλανα αυτα τα εχει κατασκευάσει η Lockheed. Που θα τα αναβαθμίσουμε? στην TOYOTA? Πέρα του ότι κάνουμε λες και αγοράζουμε για πρώτη φορά εξοπλισμούς.,,,ακούμε και το περί απευθείας ανάθεση. Οι δουλειές αυτές γίνονται πάντα με απευθείας αναθέσεις. Άλλο προϊόν ο ένας άλλο ο άλλος. Κάθε εταιρία έχει δικό της εξοπλισμό και δικά της ανταλλακτικά. Δεν είναι όλα ντομάτες και ψάχνουμε να βρούμε τη φθηνότερη. Η παρανομία στους εξοπλισμούς δεν είναι η απευθείας ανάθεση. Είναι η πιθανή υπερκοστολόγηση που μπορεί να υπάρξει και μία μίζα που μπορεί να πέσει. Αυτά δεν έχουν σχέση με την απευθείας ανάθεση. Ή στην ελληνικη εταιρεια κατασκευης οπλικων συστηματων κ.λ.π. που ο Βενιζελος και ο Σαμαρας εβαλαν λουκετο???? Σχολιο.- Εγω ειμαι πολυ χαρουμενος που επιτελους η Ελλαδα θα εχει αεροπλανα που θα μπορουν εντοπιζουν τα Τουρκικα υποβρύχια Αν εχεις προβλημα με το κοστος να συναντηθούμε να σου πληρωσω το ποσο των 50€ που σου αναλογει. Σχολιο.- ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟΙ ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ,ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΟΖ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ... Σχολιο.- Ποιά είναι αυτά και από ποιόν το δάνειο; Ποιό το συνολικό κόστος; Λάβε υπόψιν σου ότι η μεσοβέζικη Τουρκική λύση, έχει κριθεί ακατάλληλη για την περίπτωσή μας από το Ναυτικό. 400 αεροσκάφη του τύπου Orion δουλευουν σε 16 χώρες και 21 υπηρεσίες και θα πετάξει η Lockiheed τα ανταλλακτικά; Οι Γερμανοί τα αναβάθμισαν, οι Νεοζηλανδοί, οι Βραζιλιάνοι κλπ. Τα έξι τα δικά μας περίμενε η εταιρία για να δουλέψει;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!
ΠΟΙΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ… ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το 2004, όταν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έφερε το νόμο για τον «βασικό μέτοχο» (με πρωταγωνιστή το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο) οι θιγόμενοι –κατά Καραμανλή- «καναλάρχες» στα πλαίσια της λυσσαλέας αντίδρασής τους έφτασαν μέχρι του σημείου να οργανώσουν στις Βρυξέλλες ειδικό «Γραφείο» αντιμετώπισής του στην Κομισιόν! Μάλιστα σε αυτό το ειδικό «Γραφείο» είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αφενός δημοσιογράφοι εντεταλμένοι των αφεντικών και αφετέρου μέχρι και γνωστός και από κυβερνητική θητεία ευρωβουλευτής!
«Χρηματοδότης» ήταν γνωστός μεγαλοεκδότης, ο οποίος είχε φοβηθεί ότι χάνει το συγκρότημά του… Στα ίδια περίπου μονοπάτια βαδίζοντας σήμερα οι θιγόμενοι απ’ την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης Τσίπρα (με πρωταγωνιστή το Ν. Παππά) να πληρώσουν επιτέλους τα οφειλόμενα απ’ τη χρήση των συχνοτήτων οι καναλάρχες, συνέστησαν ειδικό «Συντονιστικό Γραφείο» για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής βούλησης και –ακόμα παραπέρα- την υπονόμευση και απαξίωσή της! Οι αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε αυτή την –άτυπη, αλλά ουσιαστικότατη- συγκρότηση αυτού του «Συντονιστικού» συμμετέχουν μεγάλοι καναλάρχες, δύο τουλάχιστον συγκροτήματα και ορισμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι με ιδιαίτερη συμπάθεια στη διαπλοκή.
Τα «όπλα» που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν είναι λίγο-πολύ τα γνωστά: Εκβιασμοί, «αποκαλύψεις», επιθετικότητα κατά της κυβέρνησης στη σκληρή διαπραγμάτευση που κάνει με τους δανειστές, δημιουργία κλίματος φόβου και πανικού στο λαό ότι επίκειται χρεοκοπία, επίσης κλίμα πλήρους αποσταθεροποίησης! Ήδη η επιχείρηση ξεκίνησε, απ’ τα μέσα της περασμένης βδομάδας. Τα δελτία ειδήσεων, οι ενημερωτικές εκπομπές, τα ρεπορτάζ των εμπλεκόμενων, βρίθουν πλέον επιθετικότητας κατά της κυβέρνησης… Επιπλέον, συγκεκριμένα κανάλια, ραδιόφωνα, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει το «βρώμικο» ρόλο της πλήρους ψευδών «απάντησης» στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να απαιτήσει τα χρήματα που οφείλουν οι καναλάρχες και τα οποία ουδέποτε διεκδίκησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με αντάλλαγμα –φυσικά- τη στήριξή της, τη στήριξη των δυο αρχηγών και το… αβαντάρισμα όλων των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών!
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε μικρό βάθος χρόνου, το ίδιο «Συντονιστικό» θα απειλήσει και θα εκβιάσει και σε ό,τι αφορά στην επαναπροκήρυξη από μηδενική βάση των συχνοτήτων, ένα άλλο μέγα σκάνδαλο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων! Η μάχη αναμένεται σκληρή, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη σε καμιά περίπτωση να υποχωρήσει, ενώ απ’ την άλλη οι «μεγαλοεργολάβοι της ενημέρωσης» έχουν αγαστή συνεργασία με τρία κόμματα της αντιπολίτευσης! Κατά τη χαρακτηριστική έκφραση του Αλ. Τσίπρα, «ξεκίνησε το σκληρό ροκ με την διαπλοκή»…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«O TΣΙΠΡΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤO ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΩΣ ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ»
Σε ναρκοπέδιο κινείται η ελληνική εξωτερική πολιτική αναφορικά με τη διαμόρφωση των ελληνορωσικών σχέσεων, σε μια περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται τους ευρωπαίους εταίρους για να μην καταρρεύσει οικονομικά. Από την άλλη πλευρά η Μόσχα, που το 1998 υποτιμήθηκε το νόμισμά της έξι φορές, δεν θέλει να μολυνθεί από τον «ελληνικό ιό» της κρίσης, όπως έδειξε και το προηγούμενο της Κύπρου. Άρα τι ακριβώς πάει να κάνει ο έλληνας πρωθυπουργός στη Μόσχα και τι ακριβώς θα φέρει επιστρέφοντας στην Ελλάδα; Ο Θεοχάρης Γρηγοριάδης, επίκουρος καθηγητής Οικονομίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (FU Berlin),επικεντρώνεται «Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί κίνηση σαφώς εναντίον των οικονομικών συμφερόντων μεγάλων κρατών της ΕΕ, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας κι άλλων χωρών, που αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, σε διακοπή των εμπορικών σχέσεων της ΕΕ με τη χώρα και σε άλλους περιορισμούς, τους οποίους τώρα η Ελλάδα δείχνει να μην υπολογίζει, επιχειρώντας αυτόνομα και μονομερώς να αλλάξει τη στάση της Ρωσίας ως προς την ίδια», υπογραμμίζει ο έλληνας καθηγητής σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle. Ο έλληνας καθηγητής περιορίζει κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο τα οφέλη που θα εισπράξει ο Αλέξης Τσίπρας από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν.
Η ουκρανική κρίση αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση μιας πρώτης τάξης ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Θεοχάρης Γρηγοριάδης υποστηρίζει ότι η Αθήνα θέλει να χρησιμοποιήσει την περίοδο των κυρώσεων για να κερδίσει χρόνο σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα για να αποδεχθεί το Eurogroup τα μέτρα του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ από τη Ρωσία δεν μπορεί να περιμένει κάτι σχετικό. Κι αυτό διότι η Μόσχα είναι πολύ πιο επιφυλακτική από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης ως προς τη διασφάλιση της ελληνικής ρευστότητας. Πώς είναι δυνατόν εξάλλου να γίνουν ρωσικές επενδύσεις σε μια χώρα με διαλυμένο τραπεζικό σύστημα, όταν η Ρωσία επιδιώκει καλούς οικονομικούς δείκτες για να κρατήσει σε αξιοπρεπές επίπεδο τη δική της οικονομία καθώς επίσης και τις οικονομίες με τις οποίες συνεργάζεται, όπως του Καζακστάν και της Λευκορωσίας; «Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ουκρανική κρίση ως σημαία ευκαιρίας για να πλήξουν επικοινωνιακά τους δανειστές, επειδή αυτό είναι ένα αδύνατο σημείο στην ευρωπαϊκή οικονομία», υποστηρίζει ο οικονομολόγος. «Κανείς δεν ήθελε την ουκρανική κρίση. Κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να υπάρξει πιθανότητα διαίρεσης και με την Κριμαία και με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας. Ήταν κάτι αδιανόητο και όμως έγινε. Επειδή λοιπόν είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης και της ευρωζώνης ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι είναι σωστό μαζί με τον κ. Κοτζιά, τον κ. Καμμένο και τον κ. Βαρουφάκη να την χρησιμοποιήσουν για να απειλήσουν τους δανειστές. Εκείνο που θεωρεί πάντως ο Θ. Γρηγοριάδης δεδομένο ότι θα αποφέρει η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα είναι η μονομερής άρση του ρωσικού εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα, έτσι ώστε τα ελληνικά ροδάκινα ή το λάδι να μην βαφτίζονται πλέον «λευκορωσικά» καθώς και κάποια θετική δήλωση του Πούτιν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ρωσοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου Τurkish Stream.
σχολιο.- Εχουν κλασει μπαμιες οι κωλογερμανοι και οι τοκογλυφοι, και εβαλαν τον ηλιθιορουφιανο "καθηγητη" της μαλακιας να γραφει τις αηδιες του!!!! Ξυδι να σας περασει!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σε νέα κατάληψη, αυτή τη φορά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας, οι οποιοι εχουν σταματησει βεβαια την απεργια πεινας εδώ και 3 μερες.
Μέλη των αντιεξουσιαστών, όπως αναφέρει το flashnews, κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, λίγα λεπτά πριν από τις 11 το πρωί της Δευτέρας, ενώ έχουν κρεμάσει πανό με συνθήματα που αφορούν τα αιτήματα για τους πρωην απεργούς πείνας, για τους οποιους μαλλον δεν εχουν πληροφορηθει ότι εχουν σταματησει την απεργια πεινας. Στον ίδιο χώρο παραμένουν και μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί κάποιου είδους ένταση.
Η πρώτη ενημέρωση από τους καταληψίες όπως αυτή δημοσιεύεται στο indymedia. "Σύντροφοι έχουν καταλάβει τα κεντρικά γραφεία του Σύριζα στο Ηράκλειο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας που απαιτούν : Την καταργηση του άρθρου 187 και 187Α Την καταργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») Την καταργηση των φυλακών τύπου Γ. Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA Την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης τους κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της κατάληψης."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄ ΜΕ ΠΑΛΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
Με τους ΑΝΕΛ για άλλη μια φορα να παιρνουν φασιστικη σταση και να διαφωνούν για δύο διατάξεις και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων κάνοντας λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση στην οποία πρέπει η χώρα να προχωρήσει, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών Γ΄ τύπου. Ο τραγικος εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε ότι το κόμμα του για άλλη μια φορα παιρνει φασιστικη σταση και διαφωνεί στις διατάξεις που αφορούν την πρόωρη υπό όρους απολύσεις και την ευνοϊκή επιμέτρηση της εκτιούμενης ποινής, σε συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η Ελλάδα τείνει να γίνει η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης οι οποίες, όπως είπε, «είναι δραματικές». Παράλληλα, επισήμανε ότι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν ήδη 191 υποθέσεις με κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές από τις οποίες κάποιες θα είναι και καταδικαστικές. Η συζήτηση συνεχίζεται με τους εισηγητές των κομμάτων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TELEGRAPH: ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ;
Νέο δημοσίευμα σχετικό με τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στο ΔΝΤ φιλοξενείται σε ξένο μέσο ενημέρωσης και συγκεκριμένα στην Telegraph, η οποία διερωτάται αν η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αποτύχει να πληρώσει το ταμείο... Μετά από έναν οδυνηρό Μάρτιο, η Αθήνα που βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόβλημα ρευστότητας, πρέπει να πληρώσει 458 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Πέμπτη 9 Απριλίου, τονίζει το δημοσίευμα. «Αλλά ποιες θα είναι οι συνέπειες από μια άτακτη χρεοκοπία»; Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη μία κρίσιμη προθεσμία στο «δράμα της διάσωσης της» την προσεχή εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η χώρα θα γίνει το πρώτο ανεπτυγμένο κράτος στην ιστορία που θα αθετήσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις. «Είμαστε μία αριστερή κυβέρνηση, εάν έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ μίας αθέτησης προς το ΔΝΤ ή προς τους πολίτες μας, η επιλογή είναι προφανής» ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνας αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα, η οποία εξετάζει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πληρώσει το ΔΝΤ.
σχολιο.- Εχουν κλασει μπαμιες οι τοκογλυφοι!!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ η κυβερνηση ασχολειται με τις 300 απολυμενες του ΥΠΟΙΚ. Απληρωτες 4.000 καθαριστριες σχολειων! Η ατυπη σταση πληρωμων στεγνωσε τα ταμεια των ΟΤΑ. Στον αερα και οι οικογενειες που ζουν με επιδοματα προνοιας. Απληρωτοι είναι και οι διαφοροι προμηθευτες των Δημων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστολη-προκληση στα αρμοδια υπουργεια. Ζητουν Πασχα χωρις Αγιο Φως για λογους δηθεν οικονομιας. Την καταργηση της αεροπορικης μεταφορας του ζητουν καποιοι αγνωστοι «Αθεοι Ελλαδος»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6/4/2015
Μετά τη συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα προέκυψε ότι ο γνωστός συνθέτης θα καταθέσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Κουτσούμπας «συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις δύσκολες μέρες που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα ο λαός μας». Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή: “Συζήτησαν για την επικείμενη δίκη, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων της”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαύρο πανί για την τρόικα (που τωρα ονομαζονται τρεις θεσμοί) ο Πάνος Καμμένος κι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης... Κλείνει στόματα η Χρυσοβελώνη με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ¨...
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES
«Το δημοσίευμα των Financial Times είναι αποκαλυπτικό στο μέτρο που απηχεί τις προθέσεις και τις επιδιώξεις ξένων αλλά και εγχώριων κύκλων, που από την πρώτη στιγμή δεν είδαν με καλό μάτι την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι προκλητικές παρεμβάσεις μέσω «συστάσεων» και «υποδείξεων» που απευθύνουν αυτοί οι... κύκλοι για κυβερνητικές… ανασυνθέσεις και οι πιέσεις που ασκούν, είτε ανοιχτά, είτε υπογείως μέσω δημοσιευμάτων στον ξένο τύπο, φωτογραφίζουν τους εμπνευστές τους. Μόνο που τα ευφάνταστα πραξικοπηματικής φύσεως σενάριά τους είναι απλώς ασεβείς πόθοι και θα παραμείνουν σχέδια επί χάρτου».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andranik Teymourian, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν, που είναι Χριστιανός
Καλά, στο Ιράν δεν έχουμε στυγνό δικτατορικό καθεστώτος και μάλιστα κάνουμε κι ως Ελλάδα εμπάργκο; (πάψαμε να προμηθευόμαστε το 45% περίπου των αναγκών μας σε πετρέλαιο και μάλιστα για τις ανάγκες εκδημοκρατισμού του Ιράν από τη δημοκρατική ΕΕ, το πληρώναμε με πίστωση και μισή τιμή από αυτό που τώρα μας "προσφέρουν οι εταιρίες της ΕΕ και των ΗΠΑ)
- Ν. Κοτζιά, έστω και τώρα λήξε το "εμπόλεμο" με τη Συρία... To Iράν επισήμως "πυρηνική υπερδύναμη"! Τελείωσε η κυριαρχία του Ισραήλ στην Α. Μεσόγειο & Μ. Ανατολή! Η Συρία που αντέξε 5 χρόνια... καθοριστικός "παίκτης" στη Μεσόγειο!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
89% της ''βοήθειας" (με τόκο') πήγε στο "ελληνικό" τραπεζικό σύστημα... Ποιος συνεχίζει να λέει ότι πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει με αίμα ο ελληνικός λαός για το κωλοευρώ τους;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι κυβερνήσεις πέφτουνε, τα ΜΑΤ τα ίδια μένουν, μας ψεκάζουν, μας χτυπάν κι αυτά μας ξαποστέλνουν...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρέπει να ήμουν Τρίτη ή Τετάρτη γυμνασίου όταν παρατήρησα στο εξώφυλλο του πρόχειρου τετραδίου ενός συμμαθητή μου ένα άλφα μέσα σε κύκλο. Τον ρώτησα τί συμβολίζει και μου είπε πως είναι το σύμβολο της αναρχίας. Του ζήτησα να μου πει περισσότερες πληροφορίες και μου απάντησε πως "αναρχία είναι να βγαίνεις στην πλατεία και να βαράς μια μαλακία άμα σου την σφυρίξει". Ευτυχώς για μένα, λίγες εβδομάδες μετά, γνώρισα τον Κωνσταντινίδη που μου έκανε μια πληρέστερη ανάλυση. Αλλά έχω την αίσθηση πως η αρχική "ανάλυση" ακόμη ισχύει για πολλούς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι 150 φοιτητές που σφαγιάσθηκαν στην Κένυα δεν ήταν Charlie Hebdo
Φρικιαστικές εικόνες από την σφαγή των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Γκαρίσα στην Κένυα έρχονται στο φως μετά την αιματηρή ομηρία τους την περασμένη Πέμπτη από ένοπλους της Ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ. Η είδηση δεν δημιούργησε ιδιαίτερο θόρυβο στα ΜΜΕ στην χώρα μας αλλά και γενικότερα ο αντίκτυπος αυτής της απίστευτης θηριωδίας δεν φαίνεται να επηρεάζει πάρα πολύ το γενικότερο κλίμα των εορτασμών του Πάσχα στις χώρες του Δυτικού κόσμου. Ο κόσμος δεν σταμάτησε, σε αυτή την περίπτωση, ενώ κάτι τέτοιο συνέβη μετά την επίθεση στα γραφεία της Παρισινής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, πριν από μερικούς μήνες. Τότε είδαμε τους ισχυρούς του κόσμου να διαδηλώνουν κατά της τρομοκρατίας σε μια πρωτοφανή επικοινωνιακή κίνηση. Στο παρόν όμως η πολιτική ατζέντα της Δύσης δεν δείχνει να επηρεάζεται από την ποσότητα αίματος που χύθηκε στην Αφρικανική χώρα.
Κανείς δεν συζητά το γεγονός ότι αν ο πόλεμος αφορά την Δύση και την “Τρομοκρατία”, όπως εκάστοτε ορίζεται αυτός ο αφηρημένος εχθρός, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Γκαρίσα ήταν άμαχοι, ουδέτεροι και εν τέλη αθώοι για το οτιδήποτε. Δεν ήταν όμως πολίτες κάποιας ευρωπαϊκής χώρας και κατά κάποιο τρόπο η φρίκη που προξενεί η είδηση δεν φαίνεται να φέρει το ίδιο βάρος. Κανείς δεν συζητά τις ευθύνες της δικής μας πολιτικής για την γιγάντωση του ακραίου φασιστικού Ισλάμ σε όλη την περιοχή από την Συρία έως την Τυνησία.
Κανείς δεν αναρωτιέται πότε και πως θα λάβει τέλος αυτή η ζωντανή “ταινία τρόμου” που καταφθάνει καθημερινά μέσα στα σπίτια μας, καθώς προβάλλεται από τα ΜΜΕ, σαν ένα ουδέτερο συστατικό στο τρίπτυχο “αίμα- σπέρμα – τρόμος,” σαν ένα απλό εργαλείο για την αύξηση της επισκεψιμότητας ή της τηλεθέασης. Οι φοιτητές της Κένυα δεν είναι Charlie Hebdo και το πανεπιστήμιο της Γκαρίσα δεν θα αυξήσει κατακόρυφα τις εγγραφές φοιτητών την επομένη της σφαγής. Ο κόσμος δεν θα προσφέρει τον οβολό του σαν ένδειξη αλληλεγγύης προς την βασανισμένη χώρα, οι εφημερίδες δεν θα “ξεπουλήσουν”, δεν θα υπάρξουν συλλεκτικά τεύχη, δεν θα παρελάσουν οι πολιτικοί, τίποτα από όλα αυτά. Γιατί ίσως, στην ζυγαριά του ενδόμυχου ρατσισμού μας, ένας Ευρωπαίος αντιστοιχεί σε δέκα Κενυάτες και έτσι ο απολογισμός του αίματος μειώνεται στην αντίληψη και την συνείδηση μας. Οι φοιτητές της Κένυα δεν είναι Charlie Hebdo και για αυτό δεν θα διακοπούν οι εορτασμοί του Πάσχα. Ούτε εδώ ούτε πουθενά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ κρατούνταν όμηροι από τους ενόπλους της Αλ Σαμπάμπ
Κένυα: Σκότωσαν τους φοιτητές επειδή προσευχήθηκαν στον Χριστό!
Πολλοί από τους 147 νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες ήταν μέλη της χριστιανικής ένωσης του πανεπιστημίου και είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν - Όταν άκουγαν τα θύματανα προσεύχονται, πυροβολούσαν αμέσως, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας Το λάθος που έκαναν οι όμηροι της Γκαρίσα ήταν ότι προσευχήθηκαν στον Ιησού. Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης των Σομαλών ισλαμιστών στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, στην Κένυα, είπε σήμερα ότι είδε τρεις φοιτήτριες να εκτελούνται εν ψυχρώ ενώ ζητούσαν έλεος από τους δράστες.
Ο φοιτητής Ρόιμπεν Μουαβίτα, 21 ετών, είπε ότι οι τρεις κοπέλες είχαν γονατίσει μπροστά από τους ενόπλους και ικέτευαν να τις λυπηθούν. Το λάθος που έκαναν ήταν ότι είπαν ‘Χριστέ μας, σώσε μας’, επειδή τότε τις πυροβόλησαν αμέσως», αποκάλυψε ο Μουαβίτα στο πρακτορείο Ρόιτερς. Στην επίθεση της Πέμπτης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 147 άνθρωποι, οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ αρχικά πυροβολούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αργότερα όμως χώρισαν τους μουσουλμάνους ομήρους από τους υπόλοιπους.
«Ήμουν σε σύγχυση, είχα τρομοκρατηθεί και έτρεμα αλλά δεν φώναζα κι αυτό με έσωσε», είπε μια 24χρονη φοιτήτρια, η Σούζαν Κιτόκο, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Η Κιτόκο έσπασε το πόδι της όταν πήδηξε από ένα παράθυρο για να γλιτώσει. «Οι δράστες βρίσκονταν στο ακριβώς διπλανό δωμάτιο. Τους άκουσα να ρωτούν τους ανθρώπους αν ήταν χριστιανοί ή μουσουλμάνοι και μετά άκουσα πυροβολισμούς και ουρλιαχτά», πρόσθεσε. Άλλοι μάρτυρες περιέγραψαν πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή μέσα στο χάος που επικρατούσε. «Ακούγονταν πολλοί πυροβολισμοί, ανάμικτοι με κραυγές. Άκουσα άνδρες να φωνάζουν ‘Είμαστε οι Αλ Σεμπάμπ, ήρθαμε απόψε να σας επισκεφθούμε’... Τέσσερις από εμάς τρέξαμε και πηδήξαμε από ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου και μετά σκαρφαλώσαμε στο συρματόπλεγμα», είπε ο Τόνι Οτιέντε, 22 ετών.
Η Χριστιανική Ένωση του πανεπιστημίου φαίνεται ότι πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα καθώς τα μέλη της είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν. «Σκότωσαν όλους τους φίλους μου. Προσευχόμασταν μαζί όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς και δύο κουκουλοφόροι, που κρατούσαν μεγάλα όπλα, μπήκαν μέσα. Γλίτωσα γιατί στεκόμουν δίπλα στην πίσω πόρτα και βγήκα γρήγορα έξω μαζί με έναν άλλο φίλο μου», είπε ο Κένεθ Λουζακούλα, ένας φοιτητής, μέλος της Ένωσης. «Άκουγα ακόμη τους φίλους μου να προσεύχονται δυνατά και να επικαλούνται τον Ιησού. Άλλοι ούρλιαζαν. Άκουσα πυροβολισμούς από την τουαλέτα, πολύ κοντά στο σημείο όπου είχαμε κρυφτεί. Σκότωσαν τους φίλους μου αλλά ξέρω ότι είναι όλοι στον Παράδεισο γιατί πέθαναν προσευχόμενοι στον Θεό», συνέχισε. Ο Λουζακούλα είπε ότι περισσότεροι από 20 φίλοι του σκοτώθηκαν στην επίθεση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι κουκουλοφόροι της Eldorado - Σίγουρα δεν τους έδειξε το MEGA
Θαυμάστε στα βίντεο και τις φωτογραφίες του iosifsk από χθες, 5 Απριλίου, αυτά που δεν θα δείτε στα δελτία των οκτώ:
«Εργαζόμενους» των μεταλλείων, κουκουλ0φόρους και μη, να πετάνε πέτρες προς τους κατοίκους, πίσω από τα ΜΑΤ και με την προστασία τους και να χειρονομούν χυδαία. Κουκουλοφόρους «εργαζόμενους», με πέτρες και καδρόνια, να ανεβοκατεβαίνουν ανενόχλητοι στους λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο και να πετάνε πέτρες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ήταν ολοφάνερο, πριν ακόμα ξεκινήσει η χθεσινή μέρα της ντροπής, ποιος επεδίωκε τη σύγκρουση στις Σκουριές. Απέναντι στην πορεία ενάντια στην καταστροφή του βουνού που είχε οργανωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων και ανακοινωθεί με αφίσα από πολύ καιρό πριν, ανακοινώθηκε μόλις την παραμονή μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός. Για τρίτη συνεχή φορά! Την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο. Μια συνταγή σύγκρουσης που μπορούσε να αποφευχθεί αν η αστυνομία απαγόρευε την αντισυγκέντρωση, όπως όφειλε να κάνει αφού είναι γνωστό το κλίμα στην περιοχή.
Αντίθετα, όταν νωρίς το πρωί πήγαν στο Χοντρό Δέντρο οι πρώτοι κάτοικοι, η αστυνομία έκλεισε τη διασταύρωση στα Πλανά αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση άλλων κατοίκων από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά που αντιτίθενται στα σχέδια της εταιρείας. Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε σε όσους είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά». Ακόμα και τότε μπορούσε να αποφευχθεί η σύγκρουση αν, απλά, έκλειναν και την πρόσβαση των μεταλλωρύχων από το Παλαιοχώρι. Δεν το έκαναν και τους άφησαν να φτάσουν στο Χοντρό Δέντρο ανεμπόδιστοι.
Δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησαν όλα στις Σκουριες νωρις το πρωί της Κυριακής: ειναι η στιγμή της πρωτης επίθεσης εναντιων των μελών τουτου κινήματος. Θαυμάστε τον στρατηγικό σχεδιασμό ΜΑΤ-εταιρειας, που τους άφησαν να αναπτυχθούν ανενόχλητοι στους δυο λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο.
https://www.youtube.com/watch?v=Qbll84ex0ak
Και το επόμενο είναι ακόμα καλύτερο… Σκηνές αγαστής συνεργασίας μεταξύ επίσημης αστυνομίας και παρακράτους που έχουμε δεί σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, τώρα και στο βουνό μας. Μια ευγενική προσφορά της Eldorado Gold…
https://www.youtube.com/watch?v=KryrM8Msll0
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με «αίμα και τιμή» οι νεοναζί μπαίνουν στην ουκρανική κυβέρνηση
Σημείο καμπής όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για όλη την Ευρώπη αποτελεί ο διορισμός του Ντμίτρο Γιάρος, αρχηγού της φασιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας (Πράβι Σεκτόρ) στη θέση του συμβούλου στο υπουργείουυ Άμυνας όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας αλλά και η ίδια η οργάνωση.
Φυσικά δεν περιμένουμε από την ΕΕ να αντιδράσει σ’ αυτή την πρόκληση. Περισσότερο φαίνεται να απασχολεί τους Γερμανούς αλλά και του Βρετανούς «συμμάχους» η παρουσία του Πάνου Καμμένου ή του Παν. Λαφαζάνη στην κυβέρνηση ενώ η ευχή τους είναι αυτοί ν’ αντικατασταθούν από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ… Η είδηση, έχει ως ακολούθως: «Ο Ντμίτρο Γιάρος θα διαδραματίζει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στα τάγματα των εθελοντών και το γενικό επιτελείο» δήλωσε ο Ολεκσίι Μαζέπα, εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο. «Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι έναντι του εχθρού και στόχος μας είναι ο συντονισμός και η ένταξη των ταγμάτων εθελοντών στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων» προσέθεσε. Οι παρακρατικοί δολοφόνοι του Δεξιού Τομέα είναι παρόντες σε όλα τα θερμά σημεία της σύρραξης, ιδίως στα συντρίμμια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.
Ο ίδιος ο Γιάρος είχε τραυματιστεί τον περασμένο Ιανουάριο στις μάχες στο αεροδρόμιο, το οποίο πέρασε λίγο αργότερα στα χέρια των αυτονομιστών, έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών. Εκπρόσωπος του Γιάρος εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Δεξιός Τομέας θα παραμείνει μία «αυτόνομη» δομή, αλλά στο εξής θα «χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας». «Οι μαχητές μας θα είναι στο εξής καλά οπλισμένοι. Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές ήταν αυτοί που συνεισέφεραν τον εξοπλισμό τους», ανέφερε ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι. Ο Δεξιός Τομέας αποτελείται από έναν πολιτικό βραχίονα και στρατιωτικά τάγματα. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ντμίτρι Γιάρος είχε υποστηρίξει θυμίζοντας τον Μιχαλολιάκο ότι είναι ένα «εθνικιστικό, αλλά όχι φασιστικό» κίνημα Απέκτησε φήμη κι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των αντικυβερνητικού αχταρμά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Μαϊντάν στο Κίεβο, καθώς είχε πρωτοστατήσει στις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Ο Δεξιός Τομέας διεκδικεί την αμφιλεγόμενη κληρονομιά των Ουκρανών εθνικιστών του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ο Ντμίτρο Γιάρος διώκεται από τις αρχές της Ρωσίας για «υποκίνηση της τρομοκρατίας» κι η Μόσχα έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουκουβίστα Φωκίδας: Εκαψαν για τρίτη φορά το σπίτι του αγωνιστή Στεφ. Κόλλια
«Ξημερώματα Κυριακής 29 Μαρτίου 2015 και ακριβώς έξι χρόνια μετά από τον πρώτο εμπρησμό που έγινε στις 29 Μαρτίου το 2009, ξαναπυρπολούν το σπίτι του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή (Κουκουβίστα) Φωκίδας», όπως αναφέρουν συντοπίτες του Στ. Κόλλια, που αγωνίζεται ενάντια στην επέκταση των εξορύξεων που έχουν προκαλέσει τεράστιες και μη αντιστρεπτές καταστροφές στη Γκιώνα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xρέη (και τόκους) θα πληρώνει η Ελλάδα εις το διηνεκές
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, με την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον. Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και να προσπαθήσει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της». Εις το διηνεκές -ad infinitum- θα πληρώνει η Ελλάδα τους πιστωτές της (ή τους τοκογλύφους της, αν προτιμάτε) το οποίο σημαίνει ότι η αγωνία για τη δόση του Απριλίου στο ΔΝΤ, που πρέπει να καταβληθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, θα επαναληφθεί και τον Μάιο και τους μήνες του καλοκαιριού. Σημαίνει επίσης ότι όσα χρήματα κατάφερε να συγκεντρώσει η κυβέρνηση, π.χ., με τις 100 δόσεις στην εφορία ή με την «κατάσχεση» αποθεματικών του ΟΑΕΔ και της Περιφέρειας Αττικής, θα πάνε για την πληρωμή αυτής της δόσης. Μετά τι γίνεται; Ήδη η κυβέρνηση κατέβαλε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΕ τον Φεβρουάριο, πάνω από 1,6 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και κυριολεκτικά δεν υπάρχει μήνας που να μην πληρώνουμε τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο. Π.χ. τον Μάιο πρέπει να δώσουμε 700 εκατομμύρια ευρώ και 1,4 εκατομμύρια τον Ιούνιο. Μόνο για τόκους δανείων η Ελλάδα πλήρωσε το δίμηνο Φεβρουάριος-Μάρτιο 1,7 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, οι δανειστές καθυστερούν να καταβάλουν τη δόση 7,2 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχε δοθεί από πέρυσι τον Αύγουστο. Και όταν αυτή η δόση φτάσει, πάλι για χρέη και τόκους θα διοχετευθεί. Μοιάζει η Ελλάδα να περνά το μαρτύριο του Σισύφου: μόλις ο βράχος, που κουβαλά ο Σίσυφος στην πλάτη του, φτάσει στην κορυφή του βουνού, αυτός κατρακυλά ξανά στους πρόποδες. Η διαγραφή του χρέους ή ενός τμήματός του (π.χ., του «απεχθούς») είναι όρος επιβίωσης της χώρας ώστε να αποφύγουμε το πιο απεχθές ξεπούλημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δικοί μας δολοφόνοι είναι καλοί!
Διαβάσαμε ότι ο Κ. Μπακογιάννης είπε σε βουλευτή αντιπάλου κόμματος όταν εκείνη τον επισκέφθηκε στο γραφείο του συνοδεύοντας τον υπουργό Προ.Πο. Πανούση: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με το δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματά του.» Επειδή προφανώς η μνήμη δεν είναι το δυνατό σημείο του γιου της Ντόρας, πάμε να του θυμίσουμε έναν άλλο δολοφόνο με τον οποίο ο πατέρας του Μπακογιάννη συνομιλούσε πολιτισμένα
Ο δολοφόνος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο Καλαμπόκας, δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ στη Πατρα και πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος που ανήκει ο και ο Κ. Μπακογιάννης, της Ν.Δ., και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ). Ο Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά(απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του και σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου. Γιατί αν είσαι μεν δολοφόνος, αλλά φίλος της μαμάς και του μπαμπά του Κ. Μπακογιάννη δεν περνάς την ζωή σου στην φυλακή. Είσαι στέλεχος τράπεζας με λογαριασμό στο twitter ως«φονιάς αριστερών».