Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τριτη 7 Απριλιου 2015


«Οι Γερμανοί μας χρωστούν 278,7 δισ. για αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο
Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Μαρδα
«Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο "αναγκαστικό δάνειο" και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Μάρδας μιλώντας για την πρόσφατη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έχει ήδη δοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. «Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες "γερμανικές αποζημιώσεις". Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό το οποίο χρειάζεται σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο οποίος θα το ζητήσει». Η δήλωσή του έγινε πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, παραθέτοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση για αποζημιώσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έγγραφο ντοκουμέντο για την έγκριση της αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη χθες Δευτερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με κόστος 500 εκατ. δολάρια. Ο κ. Καμμένος παρουσίασε έγγραφο- ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση για τον εκσυχρονισμό των πέντε πολεμικών αεροσκαφών P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, ελήφθη σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποδέχεται ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση που τότε κατείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγκρίνει: -Τη μεμονωμένη ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής – ΕΜΖ και αναβάθμιση/ Ολοκλήρωση νέων επιχειρησιακών συστημάτων για την επιχειρησιακή εκμετάλλευση έως πέντε αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3Β Orion του ΠΝ» κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.3978/11 και του άρθρου 76 του Ν.3883/10. -Το τελικό κόστος του υποπρογράμματος μαζί με την εν συνεχεία υποστήριξη, να καθοριστεί στο στάδιο των διαπραγματεύσεων , συναρτήσει του βαθμού ενσωμάτωσης/ ολοκλήρωσης νέων αισθητήρων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για τη μέγιστη συμπίεση των τιμών κάτω από τα 350.000.000 ή/ και μέσω της επέκτασης του προγράμματος. Την απόφαση υπογράφουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομκών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη συμφωνία έπρεπε ή να την αρνηθούμε ή να το υπογράψουμε. Εμείς την υπογράψαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση γιατί η πληρωμή θα πάει μέχρι το 2022. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μην έχει αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και δεν μπορούσε να επιτρέπει τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από το Αιγαίο με νατοϊκή σημαία, είπε ο κ. Καμμένος "στον ενικό". "Ήταν μια σωστή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που ήρθαμε να την υπογράψουμε" τόνισε. "Δεν αποτελεί απευθείας ανάθεση αλλά διακρατική συμφωνία. Η απόφαση αυτή πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί είναι μια συμφωνία που δεν έχει μίζα. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος, μεσάζοντας" συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η προτομή του Σνόουντεν στη Νέα Υόρκη
Η προτομή τοποθετήθηκε τα χαράματα
Μια ομάδα καλλιτεχνών τοποθέτησε μια προτομή του... Έντουαρντ Σνόουντεν σε ένα πάρκο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των αρχών, που φρόντισαν να την απομακρύνουν γρήγορα από το σημείο.
Η προτομή, στο πάρκο Φορτ Γκριν, σκεπάστηκε αρχικά με ένα μπλε πλαστικό κάλυμμα για να την κρύψουν από τα βλέμματα των περαστικών. Η επιγραφή "Σνόουντεν" στη βάση της καλύφθηκε επίσης. Ορισμένοι τουρίστες, αλλά και κάτοικοι της πόλης, πρόλαβαν πάντως να φωτογραφηθούν μπροστά από το άγαλμα, μέχρι που οι υπάλληλοι του πάρκου ανέλαβαν να απομακρύνουν από τον χώρο την προτομή, που ζύγιζε περίπου 40 κιλά. Η προτομή τοποθετήθηκε τα χαράματα πάνω σε μια κολόνα του "Μνημείου των Μαρτύρων του Πλοίου Φυλακή" που τιμά τη μνήμη των 11.500 Αμερικανών αιχμαλώτων πολέμου που πέθαναν σε βρετανικά πλοία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας (1775-1783).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν "μια ακόμα ιδεολογία" και τη Χρυσή Αυγή ως "ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα". Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική! Συμφέρον από τον αποχαρακτηρισμό της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχει το σύστημα που θέλει να προστατέψει το ναζιστικό φασιστικό δημιούργημά του. Ορθώνουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε όσους επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ. Πριν λίγο καιρό είχαμε τις φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά. ότι μία "πιο σοβαρή ΧΑ" θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό, στους ναυτεργάτες, στη "Χαλυβουργία", στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα. Σήμερα διάφοροι άλλοι, ανάμεσά τους και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, σιγοντάρουν την ίδια προσπάθεια που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα! Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ είπε το πρωί της Δευτερας ότι αυτό που συμβαίνει στις Σκουριές είναι ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν επενδύσουν στο χρυσό και σε άλλους που θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό. Κάποιος να μας σώσει απο τις μαλακίες του ΚΚΕ !!!!!!!!
http://www.902.gr/eidisi/politiki/64869/i-paremvasi-toy-n-karathanasopoyloy-ston-skai-video
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το χαμένο 8ωρο του Έλληνα: Πώς τα εργασιακά κεκτημένα ενός αιώνα έγιναν θυσία στο βωμό της τρόικας
Ο Σάββας Ρομπόλης αποκαλύπτει το παρασκήνιο των συναντήσεων με την τρόικα που αποδόμησαν τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα και εξηγεί πώς τα δικαιώματα που κατακτήσαμε σταδιακά τον περασμένο αιώνα καταργήθηκαν μέσα σε πέντε μόλις χρόνια
Απρίλιος 07 2015 11:36
Τον Απρίλιο του 1925, αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή της οκτάωρης εργασίας τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των εταιριών, στην κορύφωση ενός πολυετούς κοινωνικού αγώνα, που ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα και ολοκληρώθηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου. Απεργιακές κινητοποιήσεις, νεκροί, συλλήψεις, διαρκείς διεκδικήσεις χρειάστηκαν για να αποκτήσει το οκταώρο καθολική εφαρμογή, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Που βρισκόμαστε έναν αιώνα μετά; Τι απέγινε το οκτάωρο του Έλληνα; Ο κοινωνικός διάλογος; Οι συλλογικές συμβάσεις; Ο κατώτατος μισθός; Μπορεί μια χώρα με ενάμισι εκατομμύρια ανέργους να επανακτήσει τα χαμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα; "Όσα κατακτήσαμε διαλύθηκαν σε 5 χρόνια" λέει o ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης. Ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αποκαλύπτει το δραματικό παρασκήνιο των πέντε συναντήσεων με την τρόικα στην Αθήνα το 2010, που δρομολόγησαν μία "σοβαρότατη θεσμική εκτροπή" στον τομέα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, θέτει τις προκλήσεις της σημερινής κυβέρνησης και προειδοποιεί για αυτά που έρχονται αν η ελληνική οικονομία δεν κατορθώσει να απορροφήσει τα δεινά της προηγούμενης περιόδου.
Πώς καθιερώθηκε το 8ωρο στην Ελλάδα Το 1893 πραγματοποιείται ο πρώτος εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς στην Ελλάδα. Ακολουθεί μια εικοσαετία συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων με κεντρικό αίτημα το 8ωρο που χαρακτηρίζεται από συλλήψεις και συγκρούσεις. "Στα τότε βιομηχανικά κέντρα της χώρας εργαζόντουσαν 14 ώρες την ημέρα και αν ο εργαζόμενος αργούσε το πρωί του κρατούσαν 25% από το ημερομίσθιό του" εξηγεί ο κ. Ρομπόλης. "Πολλοί από τους συνδικαλιστές που ηγούνται των κινητοποιήσεων της εικοσαετίας 1890-1910 συλλαμβάνονται και στέλνονται στο μέτωπο της Μικράς Ασίας. Το 1910 για πρώτη φορά καθιερώνεται η αργία της Κυριακής, ενώ το 1913 ψηφίζονται κάποιοι νόμοι που καθορίζουν το 10ωρο για τους εργάτες επιφανείας μεταλλείων και το 8ωρο για όσους απασχολούνται σε υπόγειες εργασίες. Στις 21 Αυγούστου 1916 έχουμε μια πολύνεκρη απεργία των μεταλλωρύχων στη Σέριφο με κεντρικό αίτημα την 8ωρη εργασία για να φτάσουμε στο 1919 που υπογράφεται η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας για το Οκτάωρο από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη. Η Ελλάδα κυρώνει αυτή τη σύμβαση το 1920 με το νόμο 2269/1920, ΦΕΚ 145 τεύχος 1ο, 1/7/1920. Το 1921 εφαρμόζεται προσωρινά το οχτάωρο στους ηλεκτροτεχνίτες και τους τροχιοδρομικούς μόνο. Όλη η περίοδος του Μεσοπολέμου χαρακτηρίζεται από αγώνες και απεργίες για το 8ωρο και η εφαρμογή του επεκτείνεται σταδιακά στους διάφορους κλάδους της παραγωγής. Χρειάστηκε ένας διαρκής αγώνας από το 1890 μέχρι το τέλος του Μεσοπολέμου, μέχρι τον Δεύτερο
Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αποκτήσει καθολική εφαρμογή". Ο κ. Ρομπόλης εξηγεί ότι όλες οι κατακτήσεις που αφορούν τις συνθήκες εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν σταδιακά, σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες της Ευρώπης που ήρθαν με ένα νόμο που αφορούσε όλους τους πολίτες. Αφενός η ελληνική επικράτεια ήταν κατακερματισμένη, αφετέρου το ελληνικό κράτος πολύ φτωχό για να αναλάβει την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής. Γι αυτό, ο κάθε κλάδος, ανάλογα με το συσχετισμό δύναμης που είχε μέσα στη οικονομία και την κοινωνία κέρδιζε κάτι παραπάνω από τον άλλον και κάπως έτσι παγιώθηκε μια κουλτούρα πελατειακής σχέσης μεταξύ κράτους, εργοδοσίας και συνδικάτων. "Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίοδο, η οποία δημιούργησε παθογένειες που κουβαλάμε έως σήμερα αλλά και σημαντικά κεκτημένα" τονίζει ο καθηγητής, για να διαπιστώσει στη συνέχεια πως "όλα όσα κατακτήσαμε την προαναφερθείσα περίοδο, διαλύθηκαν μέσα σε 5 μόλις χρόνια, ξεκινώντας από το 2010".
Το παρασκήνιο των συναντήσεων με την Τρόικα και η θεσμική εκτροπή Ο Σάββας Ρομπόλης μοιράζεται την εμπειρία πέντε συναντήσεων που είχε με την τρόικα το 2010 ως επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών της ΓΣΕΕ. "Όταν μας παρουσίασαν το πρόγραμμα, πριν ακόμα ανακοινωθεί, φτιάξαμε ένα οικονομετρικό μοντέλο, μια πρόβλεψη για το τι θα συμβεί αν εφαρμοστεί και δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Είχαμε πει ότι αν εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2013 θα έχουμε 29% ανεργία. Τελικά είχαμε 28,5. Οι τροϊκανοί στη δική τους μελέτη έκαναν λόγο για ανεργία 17%. Θυμάμαι ότι μας λέγανε πως κάνουμε λάθος και πως αν όντως το 2013 η Ελλάδα έχει 29% ανεργία, δηλαδή 1,5 εκατ. ανέργους, θα γίνει επανάσταση. Επανάσταση δεν έγινε διότι εδώ υπάρχει ένας άτυπος θεσμός που ασκεί κοινωνική πολιτική εκτός του κράτους, η οικογένεια". "Αυτό δε που μου έκανε εντύπωση στις συζητήσεις με την τρόικα ήταν ότι την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων την πρότεινε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και όχι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο οποίος μιλούσε για το μακροοικονομικό σκέλος. Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντί να είναι ο θεματοφύλακας του ελάχιστου κοινωνικού κεκτημένου, ήταν αυτός που πρότεινε την αποδόμηση". "Η Συνθήκη της Λισαβόνας αναφέρει ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα κι αν δεν μπορούν να ενοποιηθούν, μπορούν να δημιουργήσουν μια ενότητα σε ένα ελάχιστο ευρωπαϊκό κεκτημένο, που θα είναι ο κατώτατος μισθός, ο κοινωνικός διάλογος, η διαιτησία, το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση. Προφανώς το κάθε κράτος θα τα διαχειρίζεται όλα αυτά, αλλά θα υπάρχει ένα ελάχιστο κεκτημένο που θα τους ενώνει όλους. Με τα προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης, στην Ελλάδα έχει καταργηθεί το ελάχιστο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή θεσμική εκτροπή για το ευρωπαϊκό πλαίσιο". "Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, σε θεσμικό επίπεδο, δεν χαρακτηρίζεται πλέον από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, εθνική γενική, κλαδική ή επιχειρησιακή. Σήμερα η κυρίαρχη μορφή απασχόλησης είναι η ατομική σύμβαση εργασίας σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%. Λόγω της κρίσης, το 8ωρο δεν εφαρμόζεται, δεν καταβάλλονται υπερωρίες, ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών από 3 έως 12 μήνες, ιδιαιτέρως στον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού".
Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη, με μισθούς μειωμένους κατά 45% Ο κ. καθηγητής μας παραθέτει τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες έχουν φτάσει να εργάζονται 2.170 ώρες το χρόνο. "Μιλάμε για 42 πραγματικές ώρες εργασίας την εβδομάδα, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 37,2 ώρες. Και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Ο πραγματικός χρόνος εργασίας είναι πολύ μεγαλύτερος διότι έχουμε και την αδήλωτη ανασφάλιστη εργασία, άρα χρόνο απασχόλησης πάνω από το συμβατικό που δεν μπορεί να μετρηθεί. Την ίδια ώρα, οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 40 - 45%", εξηγεί.
Οι αριθμοί της κρίσης "Από το 2010 έως το 2013 η μισθωτή εργασία έχασε 37 δισ. από τη μείωση των μισθών και την αύξηση της φορολογίας. Οι δε αυτοαπασχολούμενοι έχασαν 4 δισ. μόνο από την αύξηση της φορολογίας. Έχει διευρυνθεί πάρα πολύ η κοινωνική ανισότητα, γι' αυτό και έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, από 2 σε 3 εκατ. Όσο για το 2015; Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη. "Βλέπει κανείς ότι συνεχίζεται η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των μισθωτών και συνταξιούχων. Η μέση σύνταξη είναι στα 900 ευρώ ακαθάριστα. Δεν ανατρέπεται αυτό που προκάλεσαν οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Τρεις στους δέκα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Έχουμε μια πολύ σοβαρή ανεργία της τάξεως του 25,5%, δηλαδή 1.240.000 άνεργους, εκ των οποίων 50% είναι νέοι. Επιπλέον, από το 2009 έως 2014 βλέπουμε να αυξάνεται συνεχώς η μακροχρόνια ανεργία. Κάποιος που απολύθηκε το 2009 δε βρήκε ποτέ δουλειά. Είναι η 'ανεργία των γκριζομαλληδων' που είναι εξίσου σοβαρή με την ανεργία των νέων. Ταυτόχρονα παρατηρούμε γήρανση του πληθυσμού και αργή ανανέωση του εργατικού δυναμικού".
Οι προκλήσεις της νέας κυβέρνησης και η σημασία της συμφωνίας του Ιουνίου Στο τέλος της συζήτησής μας, ο κ. Ρομπόλης εκτιμά ότι δεδομένης της αποδεδειγμένης αποτυχίας των πολιτικών της περασμένης 5ετίας, μέσα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών και των δεσμεύσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης, οι εταίροι πιθανώς να δείξουν μια ανοχή ως προς την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου, του κοινωνικού διαλόγου, της διαιτησίας, των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτατου μισθού. "Βλέπω στις διαπραγματεύσεις ακόμα κάποια πράγματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η κατώτατη σύνταξη, η επικουρική σύνταξη και οι δαπάνες υγείας. Θεωρώ ότι και σε αυτά θα δείξουν ανοχή, αρκεί κανείς να προσδιορίσει το κόστος και την πηγή χρηματοδότησης αυτού του κόστους. Δεν θα είναι αρνητικοί να επαναφέρεις την 13η σύνταξη ή να καταργήσεις τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, αρκεί να μη τα χρηματοδοτήσεις με νέα δάνεια, αλλά μέσα από εσωτερική διαχείριση των πόρων σου", εξηγεί και καταλήγει: "Η πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση είναι να βρει πόρους να χρηματοδοτήσει τη κοινωνική της πολίτικη. Ως προς αυτό, δίνω μεγάλο βάρος στη συμφωνία του Ιουνίου, η οποία θα περιλαμβάνει δύο μεγάλες ενότητες, το χρέος και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Είναι εξαιρετικά σημαντική η απομείωση του χρέους, είτε με διαγραφή είτε με αναδιάρθρωση. Πρέπει αντί να δίνουμε 10-11 δισ. το χρόνο για το χρέος, να δίνουμε 4 δισ. με μετατόπιση της αποπληρωμής -ας πούμε- για 50 χρόνια. Μόνο έτσι και σε συνδυασμό με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να επανεκκινήσει η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις και χωρίς ανάπτυξη της τάξεως του 1-1,5%, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, ούτε σε επίπεδο μισθών, ούτε σε επίπεδο θέσεων εργασίας, ούτε σε επίπεδο καταπολέμησης της ανεργίας. Σε ένα τέτοιο κακό σενάριο, η ανεργία δεν θα μειωθεί στο 10% που βρισκόταν το 2009, σε λιγότερο από 20 χρόνια".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Βλαντιμίρ Πούτιν
Η διήμερη επίσκεψη στην Μόσχα στις 8-9 Απριλίου έρχεται σύμφωνα με την Ελληνική πλευρά να επανεκκινήσει τις Ελληνορωσικές σχέσεις, την ώρα μάλιστα που το Euroworking Group θα λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της χώρας
Απρίλιος 07 2015 07:04
Συνοδευόμενος από τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Νίκο Κοτζιά, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Μόσχα. Τις συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα απασχολήσουν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που επιχειρεί να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε θέματα, όπως η εμπορική και οικονομική συνεργασία των δυο πλευρών στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στην ενέργεια. Για το τελευταίο θέμα, άλλωστε το ταξίδι του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε λειτουργήσει ως προπομπός σε σχέση με την επέκταση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου που θα φτάνει στα ελληνο-τουρκικά σύνορα (Turkish Stream) επί Ελληνικού εδάφους. Το Κρεμλίνο έχει ήδη ανακοινώσει πως μετά το τέλος της συνάντησης κορυφής Πούτιν – Τσίπρα έχει προγραμματιστεί η υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη η Ρωσική πλευρά ετοιμάζει ως «δείγμα καλής θέλησης» προς την Ελληνική κυβέρνηση την άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το Ουκρανικό ζήτημα με την Ελληνική πλευρά να προτάσσει την σταθερότητα στην περιοχή. Πολύς λόγος έχει γίνει, πάντως για το αν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ουσιαστικά μια εναλλακτική λύση που ψάχνει η κυβέρνηση σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές. Και όλα αυτά την ώρα που οι θεσμοί θα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες προκειμένου να δώσουν ένα πρώτο πράσινο φως στις μεταρρυθμίσεις της νέας λίστας Βαρουφάκη. Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φάνηκαν να ενοχλούνται από αυτή την επίσκεψη και την προσέγγιση που επιχειρείται μεταξύ των δυο χωρών. Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» που έχουν διαψευστεί και από το Κρεμλίνο, ξεκαθαρίζοντας πως οι όποιες συμφωνίες υπογράψει η Ελληνική πλευρά θα λαμβάνουν υπόψη τις υποχρεώσεις της χώρας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Σχολιο.- Η Ελλαδα ειναι πελατειακο καθεστως των ΗΠΑ-ΕΕ και φυσικα δεν μπορει να ασκησει ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη. Εδω πλεον δεν ελεγχουμε ουτε τη νομοθετικη, δημοσιονομικη και νομισματικη πολιτικη μας. Δεν ειμαστε λοιπον ανεξαρτητο κυριαρχο κρατος αλλα μια μεταμοντερνα ευρω-αποικια του 21ου αιωνα Σχολιο.- "Και όλα αυτά την ώρα που οι θεσμοί θα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες" Η τροικα εγιναν "θεσμοι". Τι ειδους θεσμοι ειναι αυτοι αραγε ? Ποιος τους καθοριζει ? Ποιος τους εκλεγει ? Κανεις ! Ειναι απλα οι επικυριαρχοι του ελληνικου προτεκτορατου Σχολιο.- Οι επαφές ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν.Θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνεργασίας με τους Ρώσους,αν πριν από λίγα χρόνια υπήρχε το πολιτικό σθένος από πλευράς μας. Δεν λέω πως είναι αργά,απλά τώρα πια και λόγω των συνθηκών (μνημόνιο) έχουμε κολλήσει απελπιστικά,πάνω στο δυτικό άρμα. Σχολιο.- Το λιγοτερο που θα επιτυχει ο Τσιπρας θα ειναι το ανοιγμα των Ρωσικων αγορων για τα αγροτικα μας προιοντα,η δραστικη μειωση της τιμης του Ρωσικου φυσικου αεριου, και η ταχεια υλοποιηση του αγωγου Τurkish Stream. Και τα τρια θα εχουν θετικοτατο αντικτυπο στη οικονομια μας!....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Αν πάμε σε ρήξη θα συμφωνήσουμε με ΗΠΑ και Ρωσία, ή Κίνα και Ινδία. Χωρίς μίζες τα 500 εκ. του ΚΥΣΕΑ
Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος για τον ΦΠΑ στα νησιά, για το ενδεχόμενο ρήξης στις διαπραγματεύσεις αλλά και για τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ύψους 500 εκατ. δολαρίων που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ
Απρίλιος 07 2015 08:27
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην εκπομπή "στον ενικό" στο κανάλι Star. Για τις διαπραγματεύσεις δήλωσε: "Η εντολή του ελληνικού λαού είναι ότι είτε θα συμφωνήσουμε με τις κόκκινες γραμμές τις οποίες έχει βάλει ο ελληνικός λαός ή θα πάμε σε ρήξη", είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. "Εμείς δεν κοροϊδέψαμε τον ελληνικό λαό, πήραμε λαϊκή εντολή. Οι Έλληνες δεν μας είπαν να πάτε να κάνετε την κυβέρνηση Σαμαρά. Να παίρνετε νομοσχέδια και να τα μεταφράζετε, μας είπε αποκτήστε την εθνική κυριαρχία στη χώρα, σταματήστε την εσωτερική υποτίμηση και τη συνεχή εξαθλίωση των συνταξιούχων και των εργαζομένων", είπε ο Π. Καμένος. "Σταματήστε τη συνεχή εξαθλίωση των επιχειρήσεων οι οποίες δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Και πάμε σε μια άλλη πολιτική. Σε αυτή την πολιτική μπορούμε να συμβιβαστούμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την πολιτική που διέλυσε την πατρίδα μας. Γι αυτό γίνονται ανοίγματα σε νέες αγορές".
Τι θα γίνει σε περίπτωση ρήξης: "Αν πάμε σε ρήξη θα πάμε σε συμφωνία με όλους τους άλλους. Δεν υπάρχουν μόνο οι δανειστές. Μιλάω για ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Μέση Ανατολή, μιλάω για οποιαδήποτε δυνατότητα συνεργασίας και άσκησης οικονομικής πολιτικής για να υπάρξει ανάλυση. Grexit δεν υπάρχει. Αν μας βγάλουν θα πρέπει να σβήσουν όλο το χρέος μας, δεν προβλέπεται έξοδος, μόνο αν αναλάβουν το κόστος. Η Ελλάδα όμως δεν πεθαίνει. Έχει έναν τεράστιο πλούτο, ορυκτό και τουρισμό. Έχει βαρύνουσα γεωπολιτική θέση που δεν θα μπει υποθήκη στους δανειστές. Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να καλύψει πολλές φορές το χρέος μας, το θέμα είναι να τον εκμεταλλευτούμε με οποιονδήποτε μας συμφέρει να το κάνουμε. Όχι να τον παραδώσουμε υποθήκη στους δανειστές. Οι επαφές του κ. Κοτζιά έχουν ήδη αποδώσει". Για τον ορυκτό πλούτο, έκανε λόγο για καθεστώς συνεκμετάλλευσης με τις ΗΠΑ για να "μπουν οι εξέδρες και να γίνουν οι έρευνες για το φυσικό αέριο και την εξόρυξη του πετρελαίου". "Το ποσοστό θα είναι 70-30 ή 80-20 για την Ελλάδα με ποσοστό από τα κέρδη για όσους επενδύσουν στη διαδικασία", είπε ο Π. Καμμένος.
Για τον ΦΠΑ στα νησιά, είπε: "Δεν πρόκειται να ανεβεί ο ΦΠΑ στα νησιά. Κι εμείς ως συγκυβερνήτες που ερωτηθήκαμε, συμφωνήσαμε. Η συμφωνία ήταν ότι δεν θα κάνουμε πίσω στο ΦΠΑ στα νησιά με τίποτα, ποτέ. Τέλος". Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πάνος Καμμένος έδωσε διευκρινήσεις και για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ύψους 500 εκατ. δολαρίων που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ και υλοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκταμιεύοντας προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων. "Επειδή το πρόγραμμα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ο Δένδιας (αναφέρεται στον τέως υπουργό Άμυνας) ζήτησε από τους Αμερικανούς τρίμηνη επέκταση του συμβολαίου" υποστήριξε ο κ. Καμμένος. "Έληγε και έπρεπε ή να το αρνηθώ ή να το υπογράψω", προσέθεσε.
Και συνέχισε ως εξής: "Εμείς λοιπόν το υπογράψαμε, δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε τουρκικά αεροσκάφη να κάνουν έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο". "Στο παρελθόν επιλέγαμε τα εξοπλιστικά ανάλογα με τους αντιπροσώπους. Τα Γενικά Επιτελεία προτείνουν τους εξοπλισμούς που θέλουνε και αυτά γίνονται απ' τη Βουλή", είπε σε άλλο σημείο. Ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε για τα P-3 ότι "τα αεροπλάνα αυτά πράγματι είναι παλιά" αλλά υποστήριξε ότι "εκπληρώνουν και μια ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση". Ο κ. Καμμένος είπε πως η σύμβαση που τελικώς υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που ανέθεσε τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών στους Αμερικανούς "έχει περάσει από δυο ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014 εγκρίνει το πρόγραμμα με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες καταβολές και τις υπογραφές μεταξύ άλλων των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη και Κυρ. Μητσοτάκη. Είναι ακριβώς τα ίδια ποσά. Η προμήθεια θα κατέβει κάτω απ' τα 300 εκατ. Θα έχει δουλειά η ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) για επτά χρόνια". "Πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί δεν υπάρχει μίζα, δεν γίνεται με απ' ευθείας ανάθεση, γίνεται με διακρατική συμφωνία", ισχυρίστηκε τέλος ο Πάνος Καμμένος, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει: "Η Ολομέλεια θα ενημερωθεί μεν αλλά την εισήγηση στην επιτροπή Εξοπλισμών την έκανε η ΝΔ".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έντουαρτ Σνόουντεν: Η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει φωτογραφία ακόμη και των γεννητικών σου οργάνων
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ξαναχτυπά αυτή τη φορά για να αποκαλύψει πως γίνεται η κυβέρνηση να αποκτήσει ιδιωτικές μας πληροφορίες χωρίς την έγκρισή μας. Διαβάστε τι δήλωσε
Απρίλιος 06 2015 19:35
Μετά το σκάνδαλο των αποκαλύψεων για υποκλοπές συνομιλιών και τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών για κυβερνητικές υποθέσεις, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, έρχεται ακόμη μια αποκάλυψη που οξύνει ακόμη περισσότερο τα πνεύματα και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ο Σνόουντεν αναζήτησε και βρήκε άσυλο στη Ρωσία προκειμένου να αποφύγει τη βέβαιη καταδίκη. "Μου λείπει η χώρα μου, το σπίτι μου και η οικογένειά του", δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του κωμικού John Oliver. Στην εκπομπή "Last Week Tonight" αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει ειδικό πρόγραμμα που συλλέγει όλες τις πληροφορίες για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, είτε ζούμε στις ΗΠΑ είτε όχι. "Υπάρχει πρόγραμμα που συλλέγει κάθε πληροφορία για όλους μας, μέχρι και φωτογραφίες των γεννητικών μας οργάνων", ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε πως αν είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο τότε όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες συλλέγονται σε μια βάση δεδομένων, της οποίας η έκτασή είναι αχανής. "Το πρόγραμμα ονομάζεται "PRISM" και συλλέγει όλες της πληροφορίες που καταχωρούμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης , στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στις μηχανές αναζήτησης και σε οποιονδήποτε ισότοπο" θα πει. Ενώ, προσθέτει "πως το πρόγραμμα δεν χρειάζεται την άδεια των ισοτόπων που επισκεπτόμαστε, καθώς στην ουσία υποκλέπτει τις πληροφορίες χωρίς να γίνεται αντιληπτό".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΑΠΕΝ: Η ELDORADO GOLD ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ»
Η Eldorado Gold δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως «κράτος εν κράτει», επισημαίνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σημερινή ανακοίνωσή του με αφορμή τις καταλήψεις δρόμων στη Χαλκιδική. Επαναλαμβάνει, δε, ότι το ζήτημα των μεταλλείων θα εξεταστεί με γνώμονα τη νομιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος και δηλώνει «προς πάσα κατεύθυνση» ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις. Αναλυτικά το ΥΠΑΠΕΝ επισημαίνει τα εξής: «Με αφορμή την κατάληψη δρόμων και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών προς μια σειρά πόλεις της Χαλκιδικής από "αγανακτισμένους" υπαλλήλους της Eldorado Gold, καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, "αξιοποιώντας" τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στις μέρες του Πάσχα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση ούτε να αυθαιρετεί. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της. Για το σκοπό αυτό διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ
Τουλάχιστον 540 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.700 τραυματισθεί στους αεροπορικους βομβαρδισμους των σαουδαραβων που διεξάγονται από τις 26 Μαρτίου στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ο απολογισμός αυτός φέρει ημερομηνία 6 Απριλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Εξάλλου ένας εκπρόσωπος του Ταμείου του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF), ο Κριστόφ Μπουλιεράκ, διευκρίνισε πως "τουλάχιστον 74 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 44 τραυματισθεί από τις 26 Μαρτίου". Ωστόσο η οργάνωση θεωρεί "πως ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί είναι πολύ υψηλότερος", πρόσθεσε. Η UNICEF υπολογίζει επίσης σε ένα εκατομμύριο τον αριθμό των παιδιών που δεν μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο. "Τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν άμεση προστασία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ερευνητές έχουν σταλεί επιτόπου για να προσπαθήσουν να εξακριβώσουν πώς έχασαν τη ζωή τους τα παιδιά. Ο εκπρόσωπος εξήγησε, χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες, πως τα παιδιά αυτά είτε "έγιναν απ' ευθείας στόχοι όπλων" είτε έπεσαν θύματα "των έμμεσων συνεπειών της σύγκρουσης αυτής", επειδή η βία έχει πλήξει τις υποδομές της υγείας. "Υπάρχουν έμμεσοι θάνατοι" κυρίως από τα προβλήματα εφοδιασμού με ιατρικά υλικά, συνέχισε. "Ένα άλλο έμμεσο αποτέλεσμα είναι η έλλειψη πόσιμου νερού και αυτό ανοίγει την πόρτα σε πολυάριθμες ασθένειες", πρόσθεσε, επικαλούμενος επίσης "τη διακοπή για λόγους ασφαλείας των εμβολιασμών". Στο πεδίο, οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες και τον στρατο της Υεμενης και τους ρουφιανους του διορισμενου-«προέδρου» των αποικιοκρατων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των αεροπορικων βομβαρδισμων των σαουδαραβων, σύμφωνα με τη UNICEF.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ!
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να δώσει 6 ευρώ τη μέρα στους εργάτες της ΔΕΗ που δεν βλέπουν το φως του ήλιου για να έχει ο κοσμάκης ρεύμα, τα μνημονιακά (σύμπτωση) ΜΜΕ, βγαίνουν στα κάγκελα. Όταν η.. ίδια η ΔΕΗ, σπρώχνει λεφτά πάνω και κάτω από το τραπέζι στα μνημονιακά (σύμπτωση) ΜΜΕ για... διαφήμιση, παρότι κάποια απ'αυτά δεν τα βλέπει ούτε η μάνα τους, δεν ανοίγει μύτη. Λοιπόν, για να εξηγούμαστε. Για κάθε συνδικαλιστή Φωτόπουλο, υπάρχουν τρεις χαρτογιακάδες που κάνουν το παιχνίδι. Πριν λοιπόν όλοι εμείς αναθεματίζουμε τον Φωτόπουλο, καλό είναι να κοιτάμε και πίσω από το δέντρο. Στο δάσος. Εκεί που κρύβεται το πολύ χρήμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΟΜΠΛΟΣ: ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ (ΕΛληνικη ΣΤΑΤιστικη αρχη), Νικόλαος Στρόμπλος, διαβεβαίωσε πως ένα μέρος του χρέους είναι λογιστικό και όχι πραγματικό. «Επιβλήθηκε από τη Eurostat στη χώρα μας κατά επιλεκτικό τρόπο, με μεθοδολογίες οι οποίες αφορούν μόνο τη χώρα μας και μόνο για μια συγκεκριμένη περίοδο» τόνισε. «Τον Οκτώβριο του 2010, για πρώτη φορά ενέταξαν στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης τις δεκαεπτά ΔΕΚΟ, οι οποίες έχουν τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. Αυτές κανονικά και κατά πάγια παράδοση, τόσο της Ελλάδας (από το 1993) όσο και όλων των άλλων χωρών της Ευρώπης, κατατάσσονταν στον τομέα των μη χρηματοδοτικών επιχειρήσεων, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κος Στρόμπλος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ισημερινού, Ντιέγκο Μπόρτζα, αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση, εκ μέρους της χώρας του, της νομιμότητας του υπέρογκου δημοσίου της χρέους, και καταφέρθηκε κατά του ΔΝΤ, κατηγορώντας το ότι «παρότι η κρίση του 2008 ήταν προφανής και η χρεοκοπία της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής ήταν εμφανής, το ΔΝΤ δεν προσπάθησε να αποτρέψει την οικονομική ανισορροπία που επήλθε σε πολλές χώρες».
Μιλώντας για τη σχέση χρέους και κοινωνίας, ο κος Μπόρτζα παρατήρησε: «Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, το εξωτερικό χρέος χρησιμοποιείται ως μηχανισμός για να πιεστεί η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού, προκειμένου να έχει όφελος μονάχα μια μειοψηφία που ρισκάρει λίγα και λαμβάνει πολλά. Πολλές κυβερνήσεις, εθνικοί και διεθνείς θεσμοί, γίνονται συνένοχοι σε αυτή τη διαδικασία σύλησης των λαών τους». Ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, υπενθύμισε πως η σύσταση της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Δημοσίου Χρέους «δεν αποτελεί για εμάς μία απλή προεκλογική δέσμευση, αλλά μία από τις βασικές μας αρχές στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ». «Το κεφάλαιο που μάς αναλογεί, θα πρέπει να διακανονιστεί και να επιστραφεί, αλλά όλο αυτό το πλέγμα των επιτοκίων, που έχει συμβάλλει μετά από πέντε φριχτά μνημονιακά χρόνια, στο να βρίσκεται το χρέος πάντα στα 350 δισ. ευρώ, εμείς οι ΑΝΕΛ έχουμε πει πως πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, και χωρίς δεύτερη κουβέντα» ανέφερε ο κος Κουίκ.
Ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Τόσκας, παρατήρησε στην ομιλία του πως «οι έμποροι όπλων απέκτησαν πρωτοφανή ισχύ στην Ελλάδα, μια και συνδυάστηκαν με εκδοτικά συγκροτήματα, ολιγάρχες και διασυνδέσεις σε στρατιωτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο. Έφτασαν να επηρεάζουν θέματα της εξωτερικής πολιτικής, που τελικά κατέληγαν στην αναγκαιότητα αγοράς νέων οπλικών συστημάτων "αλλιώς θα χάναμε τάχα μου την υποστήριξη σε σοβαρά εθνικά θέματα". Όλα αυτά θα ελεγχθούν» υποσχέθηκε ο κος Τόσκας. Ο υφυπουργός για την Αγροτική Ανάπτυξη, Παναγιώτης Σγουρίδης, παρατήρησε στην ομιλία του πως «στο τέλος του 2009, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους 90 δισ. ελληνικά ομόλογα και περί τα 160 δισ. ιδιωτικών δανείων ελληνικών επιχειρήσεων». «Το διακύβευμα το οποίο υπήρχε για τους Ευρωπαίους δανειστές ήταν 250 δισ. Η καθυστέρηση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επιδιώχθηκε για ένα και μόνο λόγο: Για να προλάβουν να ρευστοποιήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να δημιουργηθούν ειδικοί μηχανισμοί, που θα προστατεύσουν όχι την Ελλάδα, αλλά τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε ο κος Σγουρίδης. «Στην περιοχή της Γλυφάδας, η Πολιτεία αγόρασε έκταση από ιδιώτες πριν από λίγους μήνες με 1.500 ευρώ το τετραγωνικό για να φτιάξει πάρκο και την ίδια ώρα, το κράτος πουλάει με 75 ευρώ το τετραγωνικό» παρατήρησε ο αναπληρωρής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. «Αυτό είναι καταδολίευση των δανειστών. Οι δανειστές ωστόσο ποτέ δεν αντέδρασαν σ' αυτά τα σκάνδαλα του ΤΑΙΠΕΔ, διότι είναι προφανές ότι η δυνατότητα αγοράς "μπιρ παρά" δασών και αιγιαλών πέρα από κάθε συνταγματική επιταγή, είναι ο πραγματικός τους στόχος» επισήμανε ο κος Τσιρώνης.
«Επαχθές δεν είναι μόνο το χρέος που δημιουργούν δικτατορίες για να κτίσουν παλάτια, αλλά και κυβερνήσεις που εκφεύγουν της δημοκρατικής εντολής, για να δημιουργήσουν έργα βεγγαλικών και εντυπωσιασμού» σημείωσε σε παρέμβασή της η βουλευτής, Ραχήλ Μακρή. Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, Παντελής Σκλιας, ανέφερε στην ομιλία του πως η αύξηση του δημοσίου χρέους την περίοδο που προηγήθηκε της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης, κινήθηκε ποσοστιαία κοντά στον μέσο όρο των αυξήσεων που συντελέστηκαν στις χώρες της Ευρωζώνης και χαμηλότερα από τον μέσο όρο των αυξήσεων που συντελέστηκαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Από τα ευρήματα αποδεικνύεται ότι κατά την περίοδο 2007-2009, το δημόσιο έλλειμμα στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε ποσοστιαία κατά 131,1%, την ίδια στιγμή που η μέση τιμή ποσοστιαίων αυξήσεων στις χώρες της Ευρωζώνης ανήλθε σε 826,7% και σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 650,7%. Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 20,8%, δηλαδή όσο περίπου και η μέση τιμή των ποσοστιαίων αυξήσεων στις χώρες της Ευρωζώνης 20,5%, αλλά λιγότερο από το αντίστοιχο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 26,5%» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος Σκλιας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΧΡΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη Μ. Δευτέρα (6/4), ημέρα κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας το 1941 – Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ όσον αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Στην εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι γερμανικές οφειλές, παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και τα μέλη τόσο της επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές, όσο και του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας. «Αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών του υπουργείου, στην προσπάθεια να παρουσιαστούν αρχεία που βρίσκονταν στο σκοτάδι, για να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις για τις γερμανικές οφειλές, στη βάση των νέων συγκλονιστικών στοιχείων της Βέρμαχτ που ήλθαν στη διάθεση του υπουργείου», δήλωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος. «Τα στοιχεία αυτά», προσέθεσε, «υποχρεώνουν όλες τις σχετικές υποθέσεις να ξανανοίξουν», επαναλαμβάνοντας δε ότι δεν θα κάνουμε πίσω από τις απαράγραπτες αξιώσεις του ελληνικού λαού. «Η Ελλάδα πλήρωσε δυσανάλογο τίμημα σε σχέση με τον πληθυσμό της στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στον πόλεμο ανταγωνιστικών συμφερόντων, με εκτελέσεις πληθυσμών στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και άλλες 87 πόλεις και χωριά από την καταστροφική μανία των Ναζί», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα», συνέχισε ο υπουργός, «παρά τις πληγές βγήκε νικήτρια. Οι σύμμαχοι που υποστήριξαν την Ελλάδα να αναπτυχθεί γνώριζαν ότι έχει θυσιάσει τα πάντα, και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται. Μας χρωστάνε πολλά που δεν αποτιμώνται σε ευρώ». Ο κ. Καμμένος απαρίθμησε επίσης τα δεινά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην ανθρωπότητα για να υπενθυμίσει ότι η αλαζονεία της ισχύος εκτρέφει επικίνδυνα φαινόμενα για τους λαούς και τις κοινωνίες.
Για τους μισθούς και συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία επαναφοράς των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα ισχύοντα του Ιουλίου του 2012, κάτι το οποίο αποτελούσε υποχρέωση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης, ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του μετά την εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όπως είπε ο κ. Καμμένος το ποσό έχει βρεθεί από τα κονδύλια και τους κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων, και αφορά μισθούς και συντάξεις και όχι τα αναδρομικά. Επισήμανε μάλιστα ότι από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να γίνει η διαδικασία ακόμα και αύριο. Παρατήρησε, δε, ότι το σχετικό ποσό δεν επηρεάζει την οροφή του προϋπολογισμού του υπουργείου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στη διαβίβαση των στοιχείων στο υπουργείο Οικονομικών έγινε διότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, προκειμένου να δώσουν και τα δικά τους στοιχεία. Τα στοιχεία του υπουργείου διαβιβάσθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή. Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας να βρουν και αυτά τα αντίστοιχα κονδύλια για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Απαντώντας σε ερώτηση για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ σχετικά με την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού έως 5 τον αριθμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού υπενθύμισε ότι η σχετική απόφαση είχε περάσει από δύο ΚΥΣΕΑ, σχολίασε ότι εμείς υπογράφουμε διακρατικές συμφωνίες με βάση τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων και όχι εκπροσώπων. «Ένας ακόμη λόγος για τη συγκεκριμένη απόφαση για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ήταν το γεγονός», όπως είπε ο κ. Καμμένος, ότι «με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα αναλάβει εκ νέου την αποστολή που είχε από το ΝΑΤΟ για την επιτήρηση περιοχών ενδιαφέροντος του, αποστολή που ανατέθηκε με εντολή της Συμμαχίας στην Τουρκία, λόγω της απόσυρσής τους»…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ
Η NSA συνεχίζει να κατασκοπεύει και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Με αυτή τη φράση ο Έντουαρντ Σνόουντεν λύνει τη σιωπή του, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον κωμικό Τζον Όλιβερ. Όπως λέει ο Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη Ρωσία, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ο κόσμος να σταματήσει να επικοινωνεί μέσω διαδικτύου. Το να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας επειδή κάποια κυβερνητική υπηρεσία σε κάποιο μέρος του κόσμου κάνει κάτι που δεν επιτρέπεται είναι λάθος, επισημαίνει. Αν καταφέρουν να μας κάνουν να φοβόμαστε, τότε έχει χαθεί το νόημα των αξιών. Κι αυτό δεν πρέπει να γίνει, καταλήγει. Η εκπομπή του Όλιβερ είναι μεν χιουμοριστική αλλά είναι μια από τις λίγες εκπομπές στην αμερικανική τηλεόραση που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει. Ο παρουσιαστής παρότι δεν αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αναφέρουν ότι το 46% των αμερικανών δεν θεωρεί την παρακολούθηση και την καταγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από κάποια υπηρεσία ασφαλείας, λόγο ανησυχίας.
Όπως ανέφερε, αυτό θα ήταν απολύτως εντάξει αν πίστευε κανείς ότι οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν από ανθρώπους που είναι πράγματι ενήμεροι για το τι συμβαίνει. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είναι έτσι τα πράγματα, τονίζει. Για να το στοιχειοθετήσει έστειλε ένα συνεργείο στην Time Square και ρώτησε τους περαστικούς αν ξέρουν ποιος είναι ο Σνόουντεν και τι έχει κάνει. Κάποιοι δεν είχαν ιδέα και οι υπόλοιποι πίστευαν ότι τα έγγραφα που έδωσε ο Σνόουντεν αφορούσαν εθνικά μυστικά για θέματα άμυνας, μπερδεύοντάς τον με το θέμα wikiLeaks και τον Τζούλιαν Ασάνζ. Ο παρουσιαστής προσπαθεί στην εκπομπή του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με παραδειγματικό τρόπο. Παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που επέτρεψαν στην NSA να παρακολουθεί και να καταγράφει όσα λέμε και γράφουμε μέσα από τις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Φυσικά δε σταματά εκεί. Μιλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τα αμερικανικά μέσα το θέμα. Σε ένα ξεκαρδιστικό πραγματικά στιγμιότυπο μέλος του Κογκρέσου μιλάει για το σύστημα παρακολούθησης λέγοντας ότι δε λειτουργεί, αφού ο όγκος πληροφορίας είναι τεράστιος και συνήθως άχρηστος ενώ παράλληλα δημιουργεί σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων. Τη στιγμή που ξεστομίζει ότι πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την κατάργήσή του, η δημοσιογράφος τη διακόπτει για να μεταδώσει την έκτακτη πληροφορία για τη σύλληψη του justin Bieber (13.05).
H συνέντευξη με το Σνόουντεν
Η συνέντευξη αρχίζει μετά το 15ο λεπτό της εκπομπής και ο Όλιβερ τον συστήνει ως τον απόλυτα μεγαλύτερο προδότη στην σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Η πρώτη ερώτηση που του κάνει είναι "πόσο σου λείπει η Αμερική;" Ο Σνόουντεν προσπαθεί να φιλοσοφήσει και ο Όλιβερ σε ένα ρεσιτάλ σαρκασμού του λέει "η σωστή απάντηση είναι μου λείπει πολύ, είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο". Η επόμενη ερώτηση του Όλιβερ είναι: Γιατί το έκανες αυτό; Ο Σνόουντεν απαντά: Η NSA έχει το μεγαλύτερο σύστημα παρακολούθησης που έχει δει ποτέ η ανθρώπινη ιστορία. Χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα για να μπορούν να μας έχουν με το όπλο στον κρόταφο. Και μας λένε μην ανησυχείς δε θα το χρησιμοποιήσω. Έχε μου εμπιστοσύνη. Όπως λέει ο Σνόουντεν δε θες να σε κατασκοπεύουν μέσα στην ίδια σου τη χώρα. Κατασκοπεύουμε την UNICEF, κατασκοπεύουμε δικηγόρους που μιλάνε μεταξύ τους για την τιμή της γαρίδας στον κόσμο.
Στη συνέντευξη ο Σνόουντεν τονίζει ότι έδωσε τα στοιχεία σε δημοσιογράφους θεωρώντας ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για το πως θα τα παρουσιάσουν. Θεωρεί ότι το ρίσκο να χρησιμοποιηθούν λάθος υπήρχε και πάντα υπάρχει και αυτό είναι ελευθερία. Η μόνη συνθήκη στην οποία δεν έχεις ρίσκο είναι όταν βρίσκεσαι στη φυλακή, λέει. Ο Όλιβερ παρουσιάζει στο Σνόουντεν το video από την Time Square και τον διαβεβαιώνει πως μπορεί να γυρίσει στην Αμερική αφού κανείς δεν ξέρει ποιος είναι. Ο Σνόουντεν απαντά ότι έδωσε τα στοιχεία για να μπορεί ο αμερικανικός λαός να αποφασίσει τι είδους κυβέρνηση θέλει. Το αξίζει άλλωστε, λέει. Το internet αναφέρει ο Σνόουντεν είναι τεράστιο και ο μέσος άνθρωπος δε μπορεί να συλλάβει την πολυπλοκότητά του. Αλλά όπως τονίζει το να έχει η NSA γυμνές φωτογραφίες πολιτών, επειδή χρησιμοποίησαν το internet είναι φυσικά λάθος και δυστυχώς η δυνατότητα υπάρχει και η φιλοσοφία της υπηρεσίας το επιτρέπει.
Ο Σνόουντεν διαβεβαιώνει πως φυσικά η NSA έχει πρόσβαση και καταγράφει τα πάντα. Ολες οι συνομιλίες που γίνονται μέσω internet καταγράφονται, διαβεβαιώνει. Στη συνέχεια εξηγεί τη διαδικασία και το πως η google, το facebook, η yahoo και όλοι οι διακομιστές που χρησιμοποιούνται είναι ανοιχτοί στον έλεγχο της NSA. Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες, όλα τα mail. Αλλά όπως τονίζει "δεν πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που επικοινωνούμε. Το να τις αλλάξουμε σημαίνει ότι απεμπολούμε τις αξίες μας. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ
Στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τις "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης, την εξεταστική για το μνημόνιο, το ελληνικό χρέος και τη στάση της Γερμανίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος,μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Υπογράμμισε ότι η κυριαρχία της χώρας, ο ορυκτός της πλούτος, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών δεν υποθηκεύονται. Δεν αρνήθηκε τον «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές, πρόσθεσε όμως ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους τους οδηγεί στο να μην έχει ο συμβιβασμός τέτοιο χαρακτήρα. Εκτίμησε με βάση την συμπεριφορά των δανειστών ότι «δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία». Υπενθύμισε ότι η εντολή του ελληνικού λαού συνοψίζεται στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, το σταμάτημα της εσωτερικής υποτίμησης και το σταμάτημα της πολιτικής «που διέλυσε την χώρα». Αν οι δανειστές της χώρας, αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία, όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού, τότε «εκείνος θα μιλήσει με εκλογές ή δημοψήφισμα». Ανέφερε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες η χώρα δεν έχει πάρει τίποτα, εντούτοις πληρώνει τις δόσεις της και ταυτόχρονα λειτουργεί. Συμπλήρωσε ότι συνιστούν «κόκκινες γραμμές» η μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις παραγωγικών μονάδων, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ ή του Ελληνικού. Απέκλεισε, επίσης, την επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά, ενώ ερωτηθείς για σχετική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρέπεμψε σε απαντήσεις εκ μέρους του κ. Σακελλαρίδη. Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η Γερμανία θέλει την πολιτική υποταγή της χώρας μας, καθώς και να στείλει το μήνυμα πως «στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Γερμανία», ενώ έθεσε το ερώτημα «πότε ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε σε αλλαγή της κυβέρνησης μιας χώρας;» Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, δεν έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει οτιδήποτε δεσμευτικό για τη χώρα.
Ερωτηθείς ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση ρήξης, αφού διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί Grexit, πρόσθεσε ότι θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία του ελληνικού λαού. Ανέφερε ότι σε τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνάψει συμφωνίες με όσους μπορεί, εκτός των δανειστών, ενώ ως παραδείγματα έφερε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και χώρες της Μ. Ανατολής. «Έχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο, και οι επαφές μας αποδίδουν», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι αν οι δανειστές αποφασίσουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, πέραν του ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται, επιπλέον αναλαμβάνουν «να σβήσουν» και ένα χρέος 320 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ερωτηθείς περί συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου με τις ΗΠΑ, είπε ότι μίλησε για «διεθνώς αναγνωρισμένα ποσοστά συνεκμετάλλευσης», πρόσθεσε δε ότι η κ. Νούλαντ του είπε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί μεταξύ κυβερνήσεων, ωστόσο μπορεί να διερευνηθεί η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υπογραφής σύμβασης με εταιρείες. Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι προϋπόθεση τέτοιου μεγέθους και σημασίας projects είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ, υπογραμμίζοντας και τη σημασία στρατηγικής στήριξης της επένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέσων και αναφέροντας ότι τέτοια δυνατότητα έχουν χώρες όπως, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ. Τόνισε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η περίπτωση συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές που θα κάνει η χώρα.
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, τονίζοντας ότι αν αποδειχθεί πως υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση στην διάρκεια παλαιότερων διαπραγματεύσεων και κάποιοι κέρδισαν, τότε αυτό συνιστά δόλο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει χρέος. Διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν «κέρδισε Έλληνας πολιτικός», ενώ ερωτηθείς για την δικαστική του διένεξη με τον Αντρίκο Παπανδρέου, είπε ότι «κέρδισα διότι δεν καταδικάστηκα για τα στοιχεία που παρουσίασα». Επίσης, σχετικά με την εξαίρεση της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, είπε ότι τότε η χώρα δεν μπήκε ούτε σε μηχανισμό, ούτε υπέγραψε μνημόνια, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν από τη διερεύνηση της Επιτροπής προκύψουν στοιχεία, τότε αυτή «μπορεί να διευρύνει το αντικείμενό της». Μιλώντας επί του ιδίου θέματος είπε ότι το χρέος της χώρας ανέβηκε μετά το PSI, έκανε λόγο για αποτυχημένη πολιτική, την οποία οι μόνοι που αρνούνται είναι οι Α. Μέρκελ, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος, ενώ εκτίμησε ως αρχή της διόγκωσης του χρέους, «το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Sachs το 2000». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι την περίοδο εισόδου της χώρας στο ευρώ «όλοι ήξεραν και παραποιούσαν στοιχεία για να μπει η χώρα στην Ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι «έβαζαν τις βιομηχανίες τους να πουλούν σε εμάς και ανέβαινε το δικό μας χρέος, τώρα να πληρώσουν το αντίτιμο».
Ερωτηθείς για την αναβάθμιση των αεροσκαφών P3 Orion, ανέφερε ότι αυτήν την απόφαση - που χαρακτήρισε σωστή - την είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση στις 13 Οκτωβρίου 2014. Σε ό,τι αφορά νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί αποφυλάκισης κρατουμένων με 80% αναπηρία που θεωρείται ότι «φωτογραφίζει» και τον Σάββα Ξηρό, επισήμανε: «Όπου έχουμε (οι ΑΝΕΛ) "κόκκινες" γραμμές, δεν θα ψηφίζουμε», προσθέτοντας ότι υπάρχουν οι εναλλακτικές οι κρατούμενοι είτε να βρίσκονται σε φυλασσόμενους χώρους, είτε να παρακολουθούνται με «ηλεκτρονικό βραχιόλι». Ο κ. Καμμένος είπε ότι ουδείς, «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», είναι υπέρ των καταλήψεων και έθεσε το ερώτημα «μήπως κάποιοι που ήταν πίσω από τις κλούβες με κουκούλες έχασαν το μεροκάματο;», αφήνοντας σαφείς αιχμές για προβοκάτσια με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων. Τέλος, ερωτηθείς για την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, της ελληνικής κυριαρχίας επί 16 νησιών του Αιγαίου, την απέδωσε σε «εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αποκάλυψη της θηριωδίας
Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 13:56
Αντιμέτωποι με σκηνές που προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι και φέρνουν εκ νέου σε πρώτο πλάνο τη φρίκη του πολέμου βρίσκονται Ιρακινοί αξιωματικοί στην πόλη Τικρίτ. Μαζικοί τάφοι, οι οποίοι πιθανότατα ανήκουν στους 1.700 στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού που τον Ιούνιο του 2014 εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τζιχαντιστές, ήρθαν στο φως μετά την ανακατάληψη της περιοχής. Πτώματα θαμμένα μέσα στη γη βρέθηκαν από ιατροδικαστές σε 12 διαφορετικά σημεία του Τικρίτ, πολύ κοντά στην πρώην αμερικανική βάση του Καμπ Σπάιχερ. Μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου είχαν δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας παγκόσμιο σάλο. Επιζώντες από τις θηριωδίες των τζιχαντιστών είχαν δηλώσει ότι είχαν υποβληθεί σε ανάκριση προκειμένου να αποκαλύψουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Όσοι ήταν σιίτες εκτελούνταν. Οι σουνίτες εξτρεμιστές που συγκροτούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο θεωρούν τους σιίτες αποστάτες του Ισλάμ και πιστεύουν ότι πρέπει να πεθάνουν.
Ο Γολγοθάς της ταυτοποίησης Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», θα ακολουθήσουν τεστ γενετικού υλικού (DNA), ώστε να ταυτοποιηθούν τα πτώματα. «Απομακρύναμε τα χώματα από τον πρώτο μαζικό τάφο σήμερα (χθες). Έχουμε βρει τουλάχιστον 20 πτώματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για τα θύματα του Σπάιχερ» ανέφερε τοπικός αξιωματούχος. «Δεν γινόταν να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας. Ποιος βάρβαρος θα μπορούσε να εκτελέσει 1.700 ανθρώπους εν ψυχρώ;» αναρωτήθηκε από τη μεριά του ένας από τους ιατροδικαστές. Οι θρησκευτικές εκκαθαρίσεις των τζιχαντιστών έχουν προκαλέσει την οργή των σιιτών, οι οποίοι αναζητούν εκδίκηση με την πρώτη ευκαιρία. Πολεμώντας δίπλα στον κυβερνητικό στρατό του Ιράκ και εκμεταλλευόμενες την υποχώρηση και την ανασύνταξη των τζιχαντιστών μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σιιτικές πολιτοφυλακές έχουν προχωρήσει στην ανακατάληψη ιρακινών εδαφών. Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν φόβους για αντίποινα, καθώς η θρησκευτική μισαλλοδοξία διαρκώς εντείνεται. Ήδη, οι πολιτοφυλακές αυτές έχουν κατηγορηθεί με τη σειρά τους ότι έχουν προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου κατά άμαχων σουνιτών Ιρακινών, τους οποίους ταυτίζουν με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην κόψη του ξυραφιού
Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 11:20
ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΨΑΛΙΔΙ" ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ ΔΝΤ - ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
Μπορεί στις 20 Απριλίου να συμπληρώνονται δύο μήνες από τη στιγμή που η Αθήνα έδωσε τα χέρια με τους πιστωτές της στο Eurogroup για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι τον Ιούνιο, ωστόσο ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει.
Το ταξίδι του Γιάνη Βαρουφάκη στις ΗΠΑ ήρθε σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το έντονο πρόβλημα ρευστότητας δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις και δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός ευρισκόμενη στη ζώνη του ευρώ. Παρά την υποστήριξη που παρείχε η Ουάσινγκτον στην ελληνική πλευρά, το μήνυμα προς την Αθήνα είναι ξεκάθαρο: η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί στις τεχνικές διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Σε ελεύθερη μετάφραση, οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ελλάδα να εστιάσει στην ουσία της διαπραγμάτευσης, στην «αλήθεια των αριθμών», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να πατάει σε δύο βάρκες όσον αφορά σε κομβικά οικονομικά ζητήματα (ιδιωτικοποιήσεις, διαχείριση δημοσιονομικών). Μεγάλα εμπόδια στη μακροχρόνια -όπως αποδεικνύεται- διαπραγμάτευση παραμένουν ο ΦΠΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά. Η ελληνική πλευρά έχει θέσει τις δικές της «κόκκινες γραμμές», την ίδια στιγμή που οι δανειστές συνεχίζουν να ζητούν άμεσα αποτελέσματα μέσω περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.
Παρά τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις ΗΠΑ με την Κριστίν Λαγκάρντ και αξιωματούχους του ΔΝΤ, δεν έχει βρεθεί ακόμα η «χρυσή τομή». Το μόνο που βαίνει προς υλοποίηση -και έχει επιβεβαιωθεί από την ελληνική πλευρά- είναι η καταβολή της δόσης, ύψους 448 εκατ. ευρώ, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, ζήτημα το οποίο μετετράπη σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Πάντως, η μόνη θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι, ως έναν βαθμό, διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων σε ποσοστό 13% τον μήνα Μάρτιο. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει και οι εταιρείες ούτε προσλαμβάνουν ούτε κάνουν επενδύσεις όσο δεν γνωρίζουν εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.
«Διγλωσσία» και προσδοκίες για έσοδα έως 6,1 δις Όσον αφορά στη λίστα Βαρουφάκη που προβλέπει έσοδα έως 6,1 δισ. ευρώ, παραμένει ακόμη υπό αξιολόγηση από τους εταίρους, οι οποίοι δεν «βλέπουν» πώς τα προτεινόμενα μέτρα θα μπορούσαν να αποδώσουν καρπούς. Και αυτό επειδή -όπως αναφέρουν- τα πιο πολλά βασίζονται σε προσδοκίες για πάταξη της φοροδιαφυγής και «νοικοκύρεμα» των δημοσιονομικών, που δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν άμεσα αποτελέσματα, όπως ένα «ψαλίδι» στις επικουρικές ή μια αύξηση στον ΦΠΑ. Η ασυνήθιστα σκληρή διατύπωση του υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς είναι ενδεικτική της έντονης δυσφορίας που έχει προκαλέσει η «διγλωσσία» που παρατηρείται στην ελληνική διαπραγματευτική γραμμή. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί πλήρως στις τεχνικές διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνάντησής του στην Ουάσινγκτον με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκια, διαδικτυακος μεσαιωνας. Το καθεστως Ερντογαν μπλοκαρε ιστοσελιδες στο Ιντερνετ. Με την δικαιολογια οτι διαφορα μπλογκ δημοσιευσαν φωτογραφιες του δολοφονιμενου εισαγγελεα. Οι δικαστικες αρχες απαγορευσαν την προσβαση σε 166 ιστοσελιδες μεταξυ των οποιων το twiter και το you tube. H αντιπολιτευση καταγγελλει τον Ερντογαν για φιμωση ενωψη των εκλογων της 7 Ιουνιου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε Παρισι-Βρυξελλες ο Βαρουφακης μετα τη Λαγκαρντ σε συναντησεις με αξιωματουχους της ΕΕ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασφαλιστικο, μειωσεις συνταξεων, και αυξησεις ΦΠΑ στο τραπεζι από Λαγκαρντ – Τομσεν. Ενώ ο Βαρουφακης διαβεβαιωσε ότι θα πληρωθει ολο το χρεος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευρωπαιοι αξιωματουχοι, ζητουν αποπομπη από την κυβερνηση ΑΝΕΛ και Αριστερης Πλατφορμας. Θελουν Ποταμι και ΠΑΣΟΚ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι χωρες των BRICS φτιαχνουν τον δικο τους οικο αξιολογησης. Σφηνα στους ισχυρους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με την εξεταστικη που συστηθηκε από τη Βουλη. Στο φως οι ευθυνες για την περιοδο των Μνημονιων. Οκτω ερωτηματα Τσιπρα για τις σκοτεινες πτυχες των αποφασεων παπανδρεου, Βενιζελου, Σαμαρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεληφθη και ανακρινεται Ελβετος τραπεζιτης. Εβγαλε εξω 60 δις μαυρα 10.000 πελατων του, επιχειρηματιων, εφοπλιστων και πολιτικων που χανουν τα λεφτα τους και παβε ολοι για Κορυδαλλο. Εδιναν στον Ελβετο τραπεζιτη σακουλες με μετρητα στην Αθηνα, τους ανοιγε λογαριασμο στην τραπεζα του στην Ελβετια, αυτος κρατουσε εδώ τα λεφτα, για λαδωματα στην Ελλαδα, και εβαζε στους λογαριασμους τους μαυρο χρημα από μιζες εξοπλιστικων αλλων χωρων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποζημιωσεις, 278 δις ευρωμας χρωστανε οι Γερμανοι
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμπορικα Επιμελητηρια. Ρευστοτητα και παραεμποριο μας «σκοτωνουν»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειρηνοδικειο. Είναι παρανομη η μειωση μισθων σε νεους εως 25 ετων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Ενας πάνθηρας στο κλουβί
Πέρασε σχεδόν τριάντα χρόνια «εντοιχισμένος» σε ένα κλουβί περιμένοντας την εκτέλεσή του - και τώρα παλεύει για τη ζωή του φρουρούμενος σε εντατική μονάδα νοσοκομείου της Πενσιλβάνιας. Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, ο «διασημότερος θανατοποινίτης στον κόσμο», σύμφωνα με τους «New York Times», ο κρατούμενος-σύμβολο κατά της θανατικής ποινής, χαροπαλεύει – αλλά ακόμη και στο χείλος του θανάτου παραμένει τόσο επικίνδυνος για το καθεστώς, ώστε πρέπει να φυλάσσεται από πάνοπλους φρουρούς που εμποδίζουν την πρόσβαση σε συγγενείς και αλληλέγγυους. Συνεχίζει, βλέπετε, να υποστηρίζει θαρραλέα τις αρχές του και πριν από λίγους μήνες σε ραδιοφωνικό του μήνυμα επιτέθηκε ξανά κατά της αστυνομικής βίας, καυτηριάζοντας τις διαδοχικές δολοφονίες άοπλων μαύρων και ισπανόφωνων πολιτών. Τα άρθρα του, οι ραδιοφωνικές εκπομπές του και το βιβλίο του «Live from Death Row» κρατούν ανοιχτή τη συζήτηση για την «εσχάτη των ποινών» και τη θεότυφλη αμερικανική «δικαιοσύνη», που αδικεί συστηματικά τις μειονότητες. Οι αστυνομικοί αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο 61χρονος υπέστη διαβητικό σοκ, αλλά αρνούνται να ενημερώσουν επίσημα την οικογένειά του. Φαίνεται πως ο διαβήτης δεν είχε διαγνωστεί, παρά τις πρόσφατες εξετάσεις αίματος στο αναρρωτήριο της φυλακής. Ολα δείχνουν ότι βρίσκεται πλέον σε διαβητικό κώμα. Θα βγει άραγε ζωντανός από τη νέα δοκιμασία; Ή είναι γραφτό του να πεθάνει δεσμώτης;
Ο Ουέσλι Κουκ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1954 και έζησε από μικρός στο πετσί του τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις. Η ίδια η ζωή, έγραψε, «τον ώθησε με μια κλοτσιά» στο κίνημα των Μαύρων Πανθήρων στα 14 του μόλις χρόνια, όταν λευκοί τραμπούκοι -ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός- τον ξυλοκόπησαν άγρια σε προεκλογική συγκέντρωση. Ενας Κενυάτης δάσκαλος τον «βάπτισε» Μουμία, που σημαίνει «πρίγκιπας»: έτσι αλληλοαποκαλούνταν, λέει, οι Κενυάτες αντάρτες που πολεμούσαν τους Εγγλέζους. Το «Αμπού Τζαμάλ» («πατέρας του Τζαμάλ») το πρόσθεσε μόνος του το 1971, όταν γεννήθηκε ο πρωτότοκος γιος του.
Ο νεαρός επαναστάτης είχε ταλέντο στο γράψιμο και οι Πάνθηρες τον έστειλαν στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Ομως οι φλογερές ομιλίες και μπροσούρες του δεν πέρασαν απαρατήρητες: ήδη από τα 15 του παρακολουθούνταν από το FBI στο πλαίσιο του προγράμματος COINTELPRO, μια παρακολούθηση που στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι διαφώνησε με την ηγεσία των Πανθήρων και έφυγε από την (ήδη διαβρωμένη από τους χαφιέδες) οργάνωση. Ο Μουμία, που στο μεταξύ εξελίχθηκε σε μαχητικό, βραβευμένο δημοσιογράφο, ήταν «εχθρός του κράτους»: έπρεπε να εξοντωθεί. Ο εφιάλτης του ξεκίνησε το 1981, όταν συνελήφθη τραυματισμένος και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού, του Ντάνιελ Φόκνερ. Η δίκη του ήταν μια παρωδία: πέρα από τους συνήθεις ψευδομάρτυρες -ανάμεσά τους ένας αστυνομικός κι ένας σεκιουριτάς, που δήθεν τον άκουσαν να ομολογεί-, πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ένας πρώην βοηθός σερίφη, γνωστός με το παρατσούκλι «hangman» (δήμιος), καθώς έχει επιβάλει τις περισσότερες θανατικές καταδίκες στις ΗΠΑ... Χάρη σε αυτόν αντικαταστάθηκαν οι περισσότεροι μαύροι ένορκοι, αλλά και όσοι διαφωνούσαν με τη θανατική ποινή.
Πουλημένη υπεράσπιση Ο Μουμία δεν είχε χρήματα και το δικαστήριο διόρισε έναν «υπάκουο», άπειρο, λευκό δικηγόρο. Ετσι, η υπεράσπιση δεν ανέδειξε ποτέ τις «τρύπες» της δικογραφίας -όπως ας πούμε τη... μικρολεπτομέρεια ότι οι σφαίρες που σκότωσαν τον Φόκνερ προέρχονταν από 44άρι πιστόλι, ενώ το όπλο που βρέθηκε δίπλα στον Μουμία ήταν 38άρι... Ο Μουμία καταδικάστηκε σε θάνατο: δύο φορές ορίστηκε η μέρα της εκτέλεσής του και δύο φορές αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στις αντιδράσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Αλλά και αργότερα, όταν ένας άλλος κατάδικος δήλωσε ότι αυτός με έναν συνεργό εκτέλεσαν κατά παραγγελία τον Φόκνερ, επειδή απειλούσε να αποκαλύψει κύκλωμα διεφθαρμένων συναδέλφων του, οι δικαστές δεν «ίδρωσαν». Τι κι αν η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει ανοιχτά «κακοδικία» την περίπτωσή του; Ο Μουμία, ο αμετανόητος επαναστάτης, πρέπει να πεθάνει στη φυλακή, για να παραδειγματιστούν όλοι όσοι εξακολουθούν να σηκώνουν κεφάλι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά τον κομιστή και το πένθος των μεσαζόντων... να κι ο άνθρωπος που κουβαλούσε την τσάντα του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου κι έγινε "καθηγητής", ο κύριος 40.000 ευρώπουλα τον μήνα! Ρε φραγκοφονιά, πολιτικέ γυρολόγε... ζητάς εξηγήσεις με την ενημέρωση από τον κομιστή και τους μεσάζοντες; Δεν μας λες αν δίνεις συνδρομή στο κόμμα που σε έστειλε να κονομάς τα 40.000 τον μήνα;
"Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι"... λέει ο λαός μας. Να που ξεφύτρωσε κι ο Χρυσόγονος, ο γλοιώδης σαλίγκαρος και υπεύθυνος για το φωτοτυπικό του Βαγγέλη Γιαννόπουλου... απαιτεί εξηγήσεις, δήθεν από "αριστερά" του Πάνου Καμμένου (Χρυσόγονος: Εξηγήστε την δαπάνη 500 εκ. δολ. για τα αεροπλάνα). Ε... θα τρελαθούμε σ' αυτόν τον τόπο! Ενημερώθηκε από το κόμμα του περί τίνος πρόκειται ή μόνον από τον κομιστή και τον Ψυχάρη; Άραγε έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το πάιζει "συνεργαζόμενος" για να μην δίνει και εισφορά από τα 40.000 ευρώπουλα που... βάζει παντελόνι κάθε μήνα; Και επαναλαμβάνουμε, μην το παίζει πρώην πασοκος, ένας απλός γλείφτης, που τον είχε ο βαγγέλης Γιαννόπουλος για να κάνει φωτοτυπίες ήταν και παραμένει ένας φραγκοφονιάς, αλλά γίνεται καθημερινά επικίνδυνος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, 7 Απρίλη 2004, ο Τάσσος Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Κύπρου, απευθύνει το ιστορικό Διάγγελμα του "ΟΧΙ", ζητώντας από τους Έλληνες της Μεγαλονήσου να ψηφίσουν "ΟΧΙ" στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 για το άθλιο Σχέδιο Αννάν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
«Πρωτίστως ΝΑΤΟικό θέμα» χαρακτηρίζει η ίδια η κυβέρνηση την απόφασή της σχετικά με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας... Μισό δισ. δολάρια σε αμερικανική εταιρεία δίνει η κυβέρνηση, για τις ανάγκες περιπολιών του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πτέρυγά του, στοχοποιώντας ακόμα και «μεταναστευτικές ροές». Το ομολογεί δημοσίως η ίδια η κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αφού πρώτα αναγνώρισαν όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των «θεσμών» στο ακέραιο, τώρα καλούν το λαό να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για τα προτάγματα της λυκοσυμμαχίας.
Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα ξέσπασε θόρυβος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης - για την οποία ο «Ριζοσπάστης» είχε γράψει ήδη από τις 4 Φλεβάρη 2015 - να εγκρίνει κονδύλι 500 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ανακατασκευαστούν και να εκσυγχρονιστούν πέντε παλαιότερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας («P-3 Orion»), με εργολάβο την αμερικανική εταιρεία «Lockheed Martin», θεωρητικά για τις ανάγκες της ανθυποβρυχιακής άμυνας. Η συμφωνία παρουσιάζεται από διαφόρους ως το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια. Κατά βάση κλείστηκε συμφωνία για αναβάθμισή τους από τη «Lockheed Martin» και με υπεργολάβο την ΕΑΒ. Αλλωστε, φαίνεται ότι γενικώς στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει την ΕΑΒ αντιπρόσωπο του αμερικανικού μονοπωλίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εχει μια σημασία το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε κάποια ενημέρωση στην αρμόδια Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Κι αυτό σε ευθεία αντίθεση με διάφορες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στα λόγια η κυβέρνηση τάχα περί «διαφάνειας» και συζήτησης για όλα αυτά τα θέματα στο Κοινοβούλιο.
Αλλο ένα δείγμα της «συνέχειας του κράτους» Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έσπευσε να εκδώσει για το θέμα «non paper», όπου αναφέρει επί λέξει:
«1. Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ προβλέπει τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού "P-3 Orion", έναντι 500 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τα αεροσκάφη αυτά είχαν αποκτηθεί δωρεάν από τις ΗΠΑ (την περίοδο 1991-1992), είναι σήμερα ηλικίας 25 ετών και ο εκσυγχρονισμός τους θα τους δώσει παράταση ζωής για ακόμα 15.000 ώρες. Το πρόγραμμα αναβάθμισής τους είχε ενεργοποιηθεί σε απόφαση ΚΥΣΕΑ από το 2012». Αλλο ένα δηλαδή θέμα όπου έχουμε την περίφημη «συνέχεια του κράτους», τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κάνει ό,τι έκανε ή είχε δρομολογήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
«2. Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα γίνει από την Lockheed Martin στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροσκάφη. Με την ανάθεση της δουλειάς στην ΕΑΒ εξασφαλίζεται εργασία για 7 χρόνια». Πρόκειται για ουσιαστική παραδοχή του ρόλου που επιφυλάσσει και η νέα συγκυβέρνηση στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ως «υποκατασκευαστή» για τις «μπίζνες» μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του εξωτερικού, μακριά από τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας και χωρίς δικό της πρωτότυπο έργο, δίχως έρευνα και εκμετάλλευση του σημαντικού επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού της χώρας.
«3. Τα αεροπλάνα "P-3 Orion" πετούσαν κανονικά μέχρι το 2009. Με απόφαση του τότε υπουργού Αμυνας (Ευ. Μεϊμαράκης) τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν λόγω παλαιότητας, αν και είχαν ακόμα ώρες πτήσης. Αν ο εκσυγχρονισμός τους γινόταν εκείνη την εποχή δεν θα κόστιζε τόσα χρήματα, ενώ οι σκέψεις για αγορά καινούργιων αεροσκαφών δεν προχώρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης που ερχόταν».
«4. Από το 2009 μέχρι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό έμεινε χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Πού είναι το πρόβλημα; Το κάθε αεροσκάφος "P-3" μπορεί να πετά επί 12 ώρες συνεχώς και να ελέγχει τεράστιες περιοχές του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τι ελέγχει; Από κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι μεταναστευτικές ροές, κ.λπ. Το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Χωρίς αεροπλάνα αυτό δεν μπορούσε να γίνει σωστά. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν τα C-130, μετά τα... πυροσβεστικά αεροσκάφη, και στη συνέχεια πλοία! Μετά έγινε το αναμενόμενο. Την ΝΑΤΟική επιτήρηση ανέλαβαν οι Τούρκοι που έχουν νέα αεροσκάφη τα CN -235. Οι Τούρκοι, λοιπόν, άρχισαν να πετούν με "ΝΑΤΟικό καπέλο" και πηγαίνοντας προς νοτιοανατολική Μεσόγειο περνούν απ' όλο το Αιγαίο με τις ευλογίες του NATO». Αλλο ένα σημείο, επομένως, που οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας ανταγωνίζονται για το ποια μπορεί καλύτερα να καλύψει τις «ανάγκες του ΝΑΤΟ» στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας κάποιο προβάδισμα στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων...
Επικαλούνται τις αποφάσεις των προκατόχων τους... Σημειωτέον, σε δική του επίσημη απάντηση, το υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει ότι: «Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS (σ.σ.: Foreign Military Sales, Πρόγραμμα Πωλήσεων Στρατιωτικού Υλικού από τις ΗΠΑ προς Αλλοδαπές Χώρες). Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Ολες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμή τους. Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους. Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης.
Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα. Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπόθεση Πετρόπουλου: Τι ξέρει ο Γ. Δραγασάκης για την Τράπεζα Αττικής;
Απίστευτο θέμα με το (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) νέο διοικητή του ΟΑΕΕ και την Τράπεζα Αττικής... Συνήψε σύμβαση 450.000 ευρώ... Σπίρτζη γερά, με τσαμπουκά νέου ΠΑΣΟΚ!
* Δραγασάκη, αργεί το σχέδιο να κάνεις -με τα αποθεματικά των... εργαζομένων- "αναπτυξιακή" την Αττικής; Τώρα που έκανες κι υπουργό τον μνημονιακό Βενιζελικό Σπίρτζη... όλα βαίνουν καλώς... Ε... Ρε... Γλέντια!
Ένα σοβαρό και απίστευτο θέμα έρχεται στο φως την ώρα που σημειώνονται ήδη διάφοροι άλλοι κραδασμοί και νομίζω ότι αξίζει να το αναδείξει. Όπως διαβάζω λοιπόν στο περιοδικό UNFOLLOW, ο εργατολόγος Αναστάσιος Πετρόπουλοςσυνήψε συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής για τον... «εκσυγχρονισμό κρίσιμων ζητημάτων στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις» την ίδια στιγμή που ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων της Τράπεζας! Δηλαδή ο κ. Πετρόπουλος εν αγνοία των εργαζομένων της Τράπεζας, αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα τις νομικές του υπηρεσίες και στον εργοδότη τους κατά τρόπο ασυμβίβαστο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος αυτές τις ημέρες τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι μεταξύ άλλων: Μπορεί ο δικηγόρος των εργαζόμενων να αναλαμβάνει έναντι παχυλής αμοιβής τη νομική εκπροσώπηση και του εργοδότη τους; Γιατί η Τράπεζα Αττικής επέλεξε τον επί δεκαετίας δικηγόρο του Συλλόγου υπαλλήλων για να του αναθέσει την «αναδιάρθρωσή» της; Τι γίνεται αν ο δικηγόρος αυτός, εκτός από γνωστός εργατολόγος είναι επίσης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τη θέση του Διοικητή μεγάλου ασφαλιστικού φορέα; Όπως διαβάζω επίσης ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ και το συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν ακόμη ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!) και την Τράπεζα εκπροσωπούσε ο διευθύνων σύμβουλός της Γκίκας Μάναλης ο οποίος πάντως μετά τις εκλογές δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση στην Τράπεζα (Μπέρδεμα κι αυτό...).
Το περίεργο είναι ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που με τις εύσχημες διατυπώσεις ανέλαβε ήταν και η συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι απολύσεις - κι ας ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων! Ο ίδιος δήλωσε ότι σταμάτησε τη συνεργασία του με την Διοίκηση της Τράπεζας (στο εσωτερικό της οποίας μεσολάβησαν μεταβολές...) δύο μήνες μετά τη σύναψη του συμβολαίου γιατί διαπίστωσε "μεταβολή της γραμμής της". Κατά σύμπτωση πάντως την περίοδο αυτή -και με τον ΣΥΡΙΖΑ πια στην κυβέρνηση- είχε γίνει γνωστό ότι προορίζεται για διοικητής του ΟΑΕΕ. Όπως δέχεται επίσης ο κ. Πετρόπουλος ενώ δεν ολοκλήρωσε το έργο του η Τράπεζα πίστωσε τον λογαριασμό του με 103.000 ευρώ ενώ από το 2014 είχε πάρει άλλα 50.000 ευρώ η εταιρεία του για να συντάξει το νέο "Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιλήσυχοι στρατιώτες μεταλλωρύχοι στις Σκουριες χτυπάνε με ξυλα διαδηλώτρια με παρεάκι μπάτσους που κοιτάνε αν βρέχει. Ναι, είναι αυτοί που καταγγέλλουν ότι κινδυνεύουν...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φασιστικός, αντικομμουνιστικός παροξυσμός του ουκρανικού καθεστώτος!
Επεισόδιο 1: Ο, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, νεοναζί, αρχηγός του Δεξιού Τομένα, Ντμίτρι Γιάρος ορίζεται σύμβουλος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας. Είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα για τα παζάρια που γίνονται μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των παραστρατιωτικών φασιστικών σχηματισμών για εγκόλπωσή τους στον ουκρανικό στρατό προκειμένου να μην προκαλούν τη δυτική κοινή γνώμη. Τελικά αυτή η συμφωνία, μετά από αρκετές δυσκολίες επετεύχθη και τώρα οι κάθε λογής φασίστες γίνονται και τυπικά μέλη του ουκρανικού στρατού αποδεχόμενοι να υπακούν στις εντολές των στρατιωτικών ηγετών της χώρας για να μη διασπαστεί η εσωτερική «ενότητα». Πρόθεση του βουλευτή Γιάρος (εκλέχθηκε με τις ψήφους των πρώτων κομμάτων ενώ κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος) είναι να νομιμοποιήσει τις ιδιωτικές εταιρείες στρατού για να λύσει εν μέρει το πρόβλημα της ανεργίας… (πηγή: http://rt.com/news/247001-ukraine-army-adviser-yarosh/)
Επεισόδιο 2: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, έχει προσαχθεί και ανακρίνεται από την ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας! Πρόκειται για σημερινή εξέλιξη (6/4). Ο Πέτρο Σιμονένκο προσήχθη το πρωί και ως την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές (21:00) συνεχίζει να ανακρίνεται ενώ δεν του έχει δοθεί καν η δυνατότητα να γευματίσει. Στόχος της ανάκρισης, όπως δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές, είναι να διαπιστωθεί η συμμετοχή του σε παράνομες, αντεθνικές ενέργειες. Ο γ.γ. του ΚΚΟ δήλωσε ότι η ανάκρισή του εντάσσεται στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα για την επερχόμενη απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας (βλ. παρακάτω) στην Ουκρανία ενώ επιχειρείται να χτυπηθεί και να συντριβεί το ΚΚΟ καθώς έρχεται τεράστια κοινωνικο-οικονομική κρίση στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα του πολέμου και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ. (πηγή στα ρώσικα: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1883529) Ταυτόχρονα αυξάνονται οι συλλήψεις κι απαγωγές εκδοτών αριστερών εφημερίδων και μελών μικρών κομμουνιστικών οργανώσεων (πηγή: http://redstaroverdonbass.blogspot.gr/2015/03/rkrp-protest-illegal-repression-against.html)
Επεισόδιο 3: Ετοιμάζεται η απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των κομμουνιστικών συμβόλων ως τις 9 Μάη. Πρόκειται για εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί από το πραξικόπημα του Μαϊντάν εναντίον της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και την παράνομη εκδίωξη του ΚΚΟ από το ουκρανικό κοινοβούλιο. Τώρα, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι του ουκρανικού καθεστώτος, θα τεθεί εκτός νόμου η «θεωρία της πάλης των τάξεων». Δεν πρόκειται απλά για απαγόρευση του ΚΚΟ αλλά για τη δίωξη όλων όσοι δρουν στο όνομα της κοινωνικής αλλαγής. Το ουκρανικό καθεστώς των ολιγαρχών θωρακίζεται μπροστά στο βάθεμα της κρίσης στο οποίο το ίδιο έσπρωξε την ουκρανική κοινωνία. Έτσι, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα γιορτάζει την 70η επέτειο από την Ημέρα Νίκης Εναντίον του Φασισμού, το ουκρανικό καθεστώς σχεδιάζει να εξομοιώσει ναζισμό και κομμουνισμό απαγορεύοντας καθετί που αναφέρεται στο τελευταίο και, όπως είδατε παραπάνω, προσφέροντας κυβερνητικά πόστα στους εκπροσώπους του πρώτου. (πηγή στα αγγλικά: http://rt.com/news/247009-ukraine-communism-ban-nazism/ και τα ουκρανικά: http://korrespondent.net/ukraine/3499858-rada-namerena-zapretyt-kommunystycheskuui-ydeolohyui-k-9-maia) Επεισόδιο 4: Αναδιοργάνωση των Ουκρανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας σε «ταγματασφαλίτικα» πρότυπα. Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Valentyn Nalyvaichenko, δήλωσε πρόσφατα ότι επιθυμεί την αναδιοργάνωση των εν λόγω υπηρεσιών στα πρότυπα της αντίστοιχης υπηρεσίας ασφάλειας που λειτουργούσε στα πλαίσια των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί. Πρόκειται για τον λεγόμενο «Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό» του ναζιστή Στεπάν Μπαντέρα που ευθύνεται για δολοφονίες χιλιάδων Πολωνών και Εβραίων κατοίκων της Ουκρανίας και τις διώξεις κομμουνιστών την περίοδο που τα χιτλερικά στρατεύματα κατείχαν τη χώρα. Πρότυπο του σημερινού αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών είναι σύμφωνα με δηλώσεις του ο Mykola Lebed, αρχηγός της ουκρανικής, φιλο-ναζιστικής, μυστικής υπηρεσίας ο οποίος είναι υπεύθυνος για εθνοκαθάρσεις με δεκάδες χιλιάδες θύματα. (πηγή: https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2015/04/02/ukrainian-security-service-sbu-to-be-re-organised-on-the-model-of-nazi-collaborating-oun-upa/) [εδώ μπορείτε να δείτε τον σημερινό αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας να εκπαιδεύει το 2006 παραστρατιωτικές ακροδεξιές ομάδες: https://www.youtube.com/watch?v=vrNqcuAPE4s
Σας θυμίζει τίποτα από την ελληνική περίπτωση της Χρυσής Αυγής;] Επεισόδιο 5: Στρατιωτικός νόμος και φυλάκιση ξένων υπηκόων (βλ.Ρώσων) που αποτελούν «εθνική απειλή» Στις 3/4 κατατέθηκε στην ουκρανική βουλή νομοσχέδιο για το «νομικό καθεστώς του στρατιωτικού νόμου» στο οποίο προβλέπεται «φυλάκιση όσων έχουν εθνικότητα ξένου κράτους που απειλεί να επιτεθεί στην Ουκρανία». Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που μπορεί να οδηγήσει όλους τους Ρώσους πολίτες που κατοικούν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία στη φυλακή καθώς η Ρωσία έχει ήδη κηρυχθεί απ’ το ουκρανικό κοινοβούλιο ως «επιτιθέμενο κράτος». Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι αν αποτύχει η εκεχειρία τότε σίγουρα θα κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος. (πηγή: http://newcoldwar.org/martial-law-on-the-agenda-for-ukraine/) Είναι προφανές ότι το ουκρανικό καθεστώς ετοιμάζεται για το νέο γύρο του πολέμου στο Ντονμπάς και το νέο γύρο κοινωνικής καταστροφής στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Παρεμπιπτόντως όλοι εκείνοι οι εγχώριοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να μας πουν μετά τις τελευταίες ουκρανικές εκλογές ότι στην Ουκρανία εκλέχθηκαν φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις κι αποδυναμώθηκε η ακροδεξιά μήπως αισθάνονται την υποχρέωση για μια κάποια αυτοκριτική;
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/04/06/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί αντιστέκονται στην Υεμένη... Αυτοί υπερασπίζονται τη Λευτεριά και την πατρίδα τους από τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, τηςν Τουρκία και τους σιωνιστές-ναζί του Ισραήλ... Με τον Λαό της Υεμένης μέχρι τη νίκη!
Anas Al Qadi, νεαρός ποιητής και συγγραφέας, άρπαξε το Ak 47, μαζί με τους συντρόφους του στην πρώτη γραμμή αντίστασης στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες του!