Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πεμπτη 21 Μαιου 2015


ΑΝΕΛ: Το γκρίζο Ποτάμι αποτελεί την Πέμπτη φάλαγγα για τη χώρα μας
20 Μαίου 2015 20:37
Επίθεση στο Ποτάμι εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη εγκαλώντας το για τις θέσεις του, που όπως αναφέρει «κατάφεραν να δικαιώσουν στο μέγιστό βαθμό την πεποίθηση πως αποτελούν την Πέμπτη φάλαγγα για την Πατρίδα μας» Στην ανακοίνωσή της η κυρία Χρυσοβελώνη αναφέρεται και στον επικεφαλής του Ποταμιού λέγοντας πως βρίσκεται «σε μόνιμη κρίση μεγαλείου». Η κα Χρυσοβελώνη αναφέρει ότι το Ποτάμι έχει αναγάγει την εθελοδουλία σε άσκηση ρεαλισμού: «Έχοντας αναγάγει την υποτέλεια και την εθελοδουλία σε άσκηση ρεαλισμού και τον εθνομηδενισμό σε υπέρτατη αξία έχουν το θράσος να μιλούν για διεθνή απομόνωση της χώρας! Όντως προκλητικό για κάθε καλόπιστο». Η κα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη εμμέσως στη στάση του Ποταμιού, που πρόσφατα αντέδρασε σε βίντεο με τις ναζιστικές θηριωδίες που προβαλλόταν στους σταθμούς του μετρό, τόνισε : «Προφανώς εκεί στο θολό Ποτάμι, που παραπέμπει στη χώρα των λωτοφάγων της μυθολογίας, ξεχνούν ότι ο κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστής «αρχηγός» τους χαριεντίζεται με σεσημασμένους… «φιλέλληνες», σαν τους ομοϊδεάτες του, κ.κ. Σουλτς και Γκι Φέρχοφστατ και συντάσσεται ξεδιάντροπα με τις συχνές ιταμές επιθέσεις τους τόσο στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα όσο και στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, όταν θέτουν δημόσια το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ή επιχειρούν ανοίγματα στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. «Όντως, εκεί στο Ποτάμι πρέπει να αυτοθαυμάζονται για την εθνικά… υπερήφανη στάση τους. Και δεν αισχύνονται. Αιδώς Αργείοι…», πρόσθεσε. Νωρίτερα, το Ποτάμι είχε εκδώσει ανακοίνωση κατά του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην οποία ανέφερε: «Μοίρασε απλόχερα ποσοστά συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Υπέγραψε συμβόλαια στρατιωτικών εξοπλισμών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Παραχώρησε ολόκληρο νησί για να γίνει στρατιωτική βάση. Και παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ του ακύρωσε το ραντεβού. Αν δεν είναι αυτό αχαριστία, τότε τι είναι;».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αρχαία πόλη της Παλμύρας
20 Μαίου 2015 23:57
Υπό τον πλήρη έλεγχό τους έθεσαν την αρχαία πόλη της Παλμύρας οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς εισέβαλαν με μεγάλο αριθμό δυνάμεων στις συνοικίες της, αναγκάζοντας τις δυνάμεις του συριακού στρατού να αποσυρθούν. Με έκτακτη ενημέρωση, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, μάλιστα, πως το μεγαλύτερο μέρος του άμαχου πληθυσμού της πόλης την είχε εκκενώσει, πριν την απόσυρση των δυνάμεων του συριακού στρατού. Πλέον, οι τζιχαντιστές του ΙΚ επιχειρούν να εισβάλουν στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται τα ιστορικά μνημεία της Παλμύρας και να εδραιώσουν εκεί τις θέσεις τους, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει σχεδόν ολόκληρη την πόλη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση εξωγήινων ή οργή Θεού; Απόκοσμοι ήχοι από τον ουρανό σε όλο τον κόσμο!
20 Μαίου 2015 18:45
Έντονη ανησυχία, ακόμα και για το τέλος του κόσμου, εγείρουν μυστηριώδεις ήχοι που ακούγονται από τον ουρανό σε πολλά διαφορετικά σημεία του πλανήτη! Από τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και το Άλεν του Τέξας, μέχρι τη Γερμανία και τις Κουίνσλαντ, Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι ειδικοί αδυνατούν να εξηγήσουν από πού προέρχεται αυτός ο δυσοίωνος (;) θόρυβος, ο οποίος σύμφωνα με κατοίκους των περιοχών μοιάζει με ήχο τρομπέτας! Οι συγκρίσεις μάλιστα με ταινίες του Χόλιγουντ όπως «Ο Πόλεμος των Κόσμων» και οι «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» είναι... αναπόφευκτες, με αποτέλεσμα αρκετοί να υποστηρίζουν πως πλησιάζει μέχρι και επίθεση εξωγήινων! Ένα βίντεο μάλιστα από τη Γερμανία στο οποίο ένα παιδί στέκεται αποσβολωμένο στη μέση του δρόμου επιτείνει την αίσθηση της ανατριχίλας, ανάβοντας τη θρυαλλίδα για απόκοσμες και παραφυσικές συζητήσεις. «Είναι η δεύτερη φορά που ακούω αυτούς τους ήχους. Ξύπνησα από το δυνατό θόρυβο και βρήκα τον γιο μου τρομοκρατημένο», ανέφερε μια Καναδή, ενώ ένας Αυστραλός συμπλήρωσε από την πλευρά του: «Ακούγεται σαν μουσική υπόκρουση από ταινία επιστημονικής φαντασίας, μόνο που συμβαίνει στην πραγματικότητα». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι μυστηριώδεις αυτοί ήχοι δεν είναι πρωτόγνωροι, καθώς ακούστηκαν για πρώτη φορά το 2008 στη Λευκορωσία, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο της NASA ίσως και να είναι «θόρυβος βάθους ουρανού», ένας φυσικός ήχος της Γης. Αυτή είναι και η μόνη λογική εξήγηση που έπεσε στο τραπέζι…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ: Τζιχαντιστές έκαψαν παρθένα ζωντανή επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε όργια!
20 Μαίου 2015 18:25
Το άκρον άωτον της νοσηρότητας: Τζιχαντιστές κάνουν τεστ παρθενίας σε νεαρές κοπέλες - που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 15 έτη – τις γδύνουν, ώστε να τις επιθεωρούν οι επίδοξοι «αγοραστές» τους και τις προωθούν στα σκλαβοπάζαρα, αφού νωρίτερα έχουν σκοτώσει συζύγους, πατεράδες και αδερφούς. Οι ακραίοι Σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους διαλέγουν τις «πιο όμορφες παρθένες» από τις γυναίκες που συλλαμβάνουν και τις στέλνουν στις περιοχές που ελέγχουν στη Συρία. Εκεί πωλούνται ως σκλάβες του σεξ αντί πινακίου φακής, υπομένοντας βιασμούς, εξευτελισμούς ακόμη και μαρτυρικούς θανάτους. Ως αντάλλαγμα για μία «όμορφη και ανήλικη παρθένα» ή για μία «γαλανομάτα», άλλοι δίνουν εκατό δολάρια, άλλοι το όπλο τους. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τα "σύγχρονα σκλαβοπάζαρα", όπου άνδρες φαίνονται να γελούν και να αστειεύονται, περιμένοντας τη «λεία» τους. "Αν δεν έχει δόντια", αναρωτιέται ένας από αυτούς για να λάβει την απάντηση "τότε, σκότωσέ τη". Ακόμη πιο φρικιαστική είναι η μοίρα όσων τολμήσουν να αντισταθούν στους βασανιστές τους: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανή μία γυναίκα που αρνήθηκε να υποκύψει σε «ακραίες σεξουαλικές πράξεις». Η Ζαϊνάμπ Ζαγκούρα, ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία, ταξίδεψε σε Συρία, Ιράκ, Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία και μίλησε με γυναίκες – στην πλειονότητά τους από την κουρδική μειονότητα των Γιαζίντι – που έχουν υποστεί ακραία σεξουαλική βία στα χέρια των τζιχαντιστών. Οι μαρτυρίες είναι ανατριχιαστικές: Αφού μπουν στα χωριά τους, σκοτώσουν τους συζύγους, τους πατεράδες και τους αδερφούς τους, τις απάγουν, τις γδύνουν, τις ελέγχουν – παρθενιά, μάτια, ηλικία, δόντια, πρόσωπο – κι, έπειτα, και πάλι γυμνές τις περιφέρουν σε σκλαβοπάζαρα. Αυτοί που διαλέγουν πρώτοι, σύμφωνα με την κα. Ζαγκούρα, είναι τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και, στη συνέχεια, οι μαχητές. «Έχουμε πληροφορίες για ένα κορίτσι που πουλήθηκε 22 φορές και ένας από τους επικεφαλής της οργάνωσης χάραξε το όνομά του πάνω στο χέρι της για να δείξει πως είναι ιδιοκτησία του», λέει η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας πως κάποιες από τις κοπέλες βιώνουν τόσο ακραία απόγνωση, ώστε χρησιμοποιούν τις μαντήλες τους για να κρεμαστούν, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό τους. Η κα. Μπανγκούρα έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για ένα κορίτσι, το οποίο «οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις ακραία νοσηρές φαντασιώσεις του ''ιδιοκτήτη'' της». Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ευρέως το «όπλο» της σεξουαλικής βίας στους εκτοπισμένους πληθυσμούς, με στόχο να τιμωρήσουν, να εξευτελίσουν, να κάμψουν το ηθικό όσων αντιδρούν, να προσηλυτίσουν, να εκβιάσουν, να αποσπάσουν πληροφορίες και, τελικά, να διαλύσουν τις κοινότητες που αντιστέκονται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ελέγχει πλήρως τη «Βενετία της Άμμου»
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 11:14
Η ισλαμοφασιστική σουνιτική συμμορια Ισλαμικό Χαλιφάτο κατέλαβε σήμερα ολόκληρη την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη συριακή έρημο και πλέον οι τζιχαντοφασιστες ελέγχουν το ήμισυ του συριακού εδάφους, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. Οι τζιχαντοφασιστες, οι οποίοι ήδη ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία, προέλασαν χθες βράδυ προς τα δυτικά στη πόλη της Παλμύρας στην κεντρική Συρία, καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά ένα μεγάλο αστικό κέντρο, έπειτα από μάχες με τις συριακές πατριωτικές δυνάμεις. Οι περιοχές που είχε καταλάβει μέχρι σήμερα είναι ως επί το πλείστον αραιοκατοικημένες. Οι κυριότερες πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Δαμασκού, βρίσκονται στη δυτική πλευρά της χώρας κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο και την ακτογραμμή και αποτελούν προτεραιότητα για το συριακό στρατό. «Οι ενοπλοι αληταραδες του ΙΧ έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πλευρές του Τάντμορ (αραβική ονομασία της Παλμύρας), συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κοντά στον αρχαιολογικό χώρο», που βρίσκεται στη νοτιο-δυτική πλευρά της πόλης, δήλωσε ο διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. Το Αποικιακο παρατηρητήριο και οι χαφιεδες του δήλωσαν ότι οι κυβερνητικές πατριωτικες δυνάμεις αποχώρησαν από όλες τις θέσεις τους εντός και περιμετρικά της Παλμύρας, κυρίως από το κτίριο των μυστικών πληροφοριών του στρατού για όλη την Μπαντίγια (συριακή έρημο), το στρατιωτικό αεροδρόμιο και τη φυλακή, εγκαταστάσεις στις οποίες οι τζιχαντοφασιστες του ΙΧ εισήλθαν τη νύχτα. Ο έλεγχος από το ΙΧ της πόλης αυτής, ηλικίας 2.000 και πλέον ετών, προκαλεί φόβους για την τύχη των πασίγνωστων ερειπίων της, που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων για τις ρωμαϊκές κιονοστοιχίες και τα ταφικά μνημεία, με την πόλη να μαρτυρά το μεγαλείο μιας από τις πλουσιότερες αρχαίες πόλεις της Μέσης Ανατολής. Η Παλμύρα θεωρείται από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον κόσμο και περιλαμβάνεται από το 1980 στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται το παράρτημα των υπηρεσιών Πληροφοριών του στρατού, το οποίο κατέλαβαν οι τζιχαντοφασιστες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τζιχαντοφασιστες εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 09:32
Οι τζιχαντοφασιστες του Ισλαμικού Χαλιφάτου εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας αλλά δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για καταστροφές, ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. Οι δυνάμεις της συμμοριας ελέγχουν επίσης την αεροπορική βάση της Παλμύρας, τη φυλακή και το αρχηγείο των υπηρεσιών Πληροφοριών. Περισσότεροι από 100 στρατιωτες των δυνάμεων της Δημοκρατιας της Συριας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με τους τζιχαντοφασιστες στην πόλη της Παλμύρας και στα περίχωρά της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλγερία: Στο στόχαστρο του στρατού ισλαμοφασιστες ενοπλοι αληταραδες
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 05:00
Συνολικά 25 ισλαμοφασιστες ενοπλοιν αληταραδες έχουν χάσει τη βρωμοζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού στην Αλγερία τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η στρατιωτική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Μπουίρα, ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι, η οποία αποτελεί προπύργιο ενοπλων αληταραδων που έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ ή το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Οι αρχές της αφρικανικής χώρας παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη γειτονική Λιβύη, φοβούμενες ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε αλγερινό έδαφος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλή: 505 χρόνια φυλάκισης στον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας του Πινοσέτ
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 22:22
Ο πρώην αρχηγός της μυστικής αστυνομίας του χιλιανού δικτάτορα Αουγούστο Πινοσέτ, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 490 ετών φυλάκισης για σειρά παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε επιπλέον 15 έτη φυλάκισης. Ο Μανουέλ Κοντρέρας ήταν ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της υπηρεσίας πληροφοριών DINA, που διηύθυνε κέντρα βασανισμού, στα οποία εκατοντάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής επέβαλε στον Κοντρέρας επιπρόσθετη 15ετη ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία του ζευγαριού Αλεχάνδρο ντε λα Μπάρα και Άννα Μαρία Πούγκα στις 3 Δεκεμβρίου του 1974. Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τέσσερις πρώην πράκτορες της DINA για τη δολοφονία του δύο συζύγων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 3.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν ή απήχθησαν και δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της 17χρονης δικτατορίας, ενώ 28.000 βασανίστηκαν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Αυξήσεις μισθών ζητούν οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 10:15
Αύξηση μισθολογικών αποδοχών διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω της έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων τόσο στις εγκαταστάσεις της γαλλικής Renault όσο και στη μονάδα παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tofas. H Tofas συγκροτήθηκε με τη μορφή κοινοπραξίας μεταξύ της ντόπιας αυτοκινητοβιομηχανίας και της ιταλικής Fiat, ενώ αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο στην Τουρκία, με δυνατότητα παραγωγής 400.000 αυτοκινήτων ετησίως, δίνοντας δουλειά σε 6.500 εργαζομένους. Η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία παράγει για λογαριασμό της Fiat το μοντέλο Linea, το βαν Doblo, καθώς επίσης και άλλα μοντέλα αυτοκινήτων, για λογαριασμό των αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot, Citroen και Opel. Οι πωλήσεις της Tofas ανήλθαν σε 2,9 δισ. δολάρια το 2014, με καθαρά κέρδη 221,9 εκατ. δολάρια. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν αρνητική επίδραση στη διαμόρφωση των τιμών των μετοχών της Tofas, με πτώση 4,41%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταθερός σύμμαχος της Συρίας δηλώνει το Ιράν
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 04:32
Την ικανοποίησή του για την υποστήριξη που παρέχει το Ιράν στην κυβέρνησή του εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ μαίνονται οι μάχες με τους αντικαθεστωτικούς σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Η υποστήριξη που έχει παράσχει το Ιράν στον λαό της Συρίας, συντάσσει έναν σημαντικό πυλώνα στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας» φέρεται να είπε ο Άσαντ στον Αλί Ακμπάρ Βελαγιάτι, σύμβουλο επί θεμάτων εξωτερικών του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA. Από τη μεριά του ο Βελαγιάτι χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις Δαμασκού - Τεχεράνης, υπογραμμίζοντας πως «διαμορφώνουν έναν σημαντικό άξονα αντιμετώπισης των δυτικών σχεδίων και των αυταπατών ορισμένων γειτονικών χωρών». «Το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία με όλα τα μέσα. Η Συρία υπομένει έναν μικρό παγκόσμιο πόλεμο» πρόσθεσε, σύμφωνα με το δίκτυο SANA. Η Τεχεράνη παραμένει σύμμαχος της Δαμασκού από την αρχή της εξέγερσης εναντίον του Μπασάρ αλ-Άσαντ τον Μάρτιο του 2011.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Στους 545.000 οι εκτοπισμένοι λόγω του ιμπεριαλιστικου αποικιοκρατικου πολέμου των σειχιδων των αμερικανων
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 03:58
Ξεπέρασαν το μισό εκατ. οι εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου στην Υεμένη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται σε 545.000, ενώ από τον Μάρτιο -όταν και ξεκίνησαν οι επιδρομές των ιμπειαλιστικων αποικιοκρατικων μαχητικών αεροσκαφών- 1.850 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 7.394 έχουν υποστεί τραύματα. Μετά τον τερματισμό της πενθήμερης εκεχειρίας από τις 13 έως τις 17 Μαΐου, ο ιμπεριαλιστικος αποικιοκρατικος συνασπισμός των σειχιδων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επανέλαβε τις αεροπορικές επιδρομές του εναντίον θέσεων των Σιιτών ανταρτών Χούθι, που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα Σανάα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία και Ιράν υπέγραψαν οικονομικές συμφωνίες
Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 15:56
Η Συρία και το Ιράν υπέγραψαν συμφωνίες στους τομείς του πετρελαίου, του ηλεκτρισμού και της βιομηχανίας καθώς και σχετικά με επενδύσεις, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στη σύντομη είδηση που μετέδωσε μετά τη συνάντηση του Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, κορυφαίου συμβούλιου του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και πρώην υπουργού Εξωτερικών, με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό. Ο Βελαγιατί είναι ο πιο υψηλόβαθμος από τους τρεις ιρανούς αξιωματούχους που επισκέφθηκαν τη Δαμασκό μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το Ιράν είναι ο ισχυρότερος περιφερειακός σύμμαχος της Συρίας και στηρίζει τον Άσαντ αφότου ξέσπασε το 2011 η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος της οικογένειας Άσαντ η οποία κυβερνά τη Συρία επί τέσσερις δεκαετίες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Νυμφη της Ερημου στα χερια των τζιχαντοφασιστων. Αμεσος κινδυνος για τους θησαυρους της Παλμυρας μετα την καταληψη της.
Κατοικοι και αρχαιολογικοι θησαυροι όπως τα αγαλματα του Μουσειου μεταφερθηκαν μακρυα από την Παλμυρα για να σωθουν από τους τζιχαντοφασιστες
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOYΡΚΙΑ Απεργίες σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες
ΑΓΚΥΡΑ.-- Απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα αξιοπρεπείς μισθούς έχουν ξεκινήσει εργάτες σε μια σειρά μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Τουρκίας, όπως η «Τόφας» (κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και η ιταλική «Φίατ») και η «Ογιακ Ρενό» (κοινοπραξία της γαλλικής «Ρενό»). Η αστική εφημερίδα «Χουριέτ» έκανε λόγο στην ιστοσελίδα της για χιλιάδες απεργούς και «απεργιακό κύμα» που ξεκίνησε στις 14 Μάη, από μια μονάδα της «Ογιακ Ρενό» στη βορειοδυτική πόλη Μπούρσα. Χτες, έγινε γνωστό ότι και η θυγατρική της «Φορντ», «Οτοζαν», ματαίωσε την εκτέλεση μιας εξτρά βάρδιας που είχε προγραμματιστεί, εξαιτίας -σύμφωνα με την ίδια- προβλημάτων «ανεφοδιασμού» που προκαλούν οι κινητοποιήσεις στον κλάδο. Σε κινητοποιήσεις, όμως, έχουν προχωρήσει και εργαζόμενοι σε μικρότερες εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων, όπως οι «Κοσκουνιόζ» και «Μάκο». «Τόφας» και «Ογιακ» αντιπροσωπεύουν σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αυτοκινήτων στην Τουρκία και συγκεντρώνουν τεράστια κέρδη. Μόνο για το 2014, τα καθαρά κέρδη της «Τόφας» έφτασαν τα 221,9 εκατ. δολάρια. Πάνω από το 80% της παραγωγής τους καταλήγει σε άλλες αγορές μέσω εξαγωγών. Η αγωνιστική στάση των εργατών έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τη μεγαλοεργοδοσία. Ο επικεφαλής της Ενωσης των αυτοκινητοβιομηχάνων, TAYSAD, Μεχμέτ Ντουντάρογλου επιχείρησε να εμφανιστεί... απορημένος (!) για τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο κλάδος έχει διακριθεί την τελευταία δεκαετία στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Βέβαια, δηλώσεις σαν κι αυτές επιδιώκουν να κρύψουν την αυξανόμενη απόσταση ανάμεσα στον πλούτο που οι εργάτες παράγουν και του μέρους που «γεύονται», όσο κι αν κατά καιρούς υπάρχουν βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας. Αλλωστε, οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που η τουρκική οικονομία εξασφάλισε τα προηγούμενα χρόνια, κατακτήθηκαν ακριβώς πάνω στην καταλήστευση του μόχθου των εργατών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Απέσυραν τελικά το ρατσιστικό πρόγραμμα συγκοινωνιών
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Στο συρτάρι αναγκάστηκε χτες να βάλει η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τα σχέδια εφαρμογής τρίμηνου πιλοτικού ρατσιστικού προγράμματος για τη δημιουργία ξεχωριστών λεωφορειακών γραμμών για Παλαιστίνιους και Εβραίους έποικους στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης. Το ρατσιστικό σχέδιο περί λεωφορείων «μόνον για Παλαιστίνιους», που θα θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Δυτική Οχθη από χώρους δουλειάς στο Ισραήλ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης της σοσιαλδημοκρατικής «Σιωνιστικής Ενωσης» αλλά ακόμη και μεταξύ βουλευτών, πρώην στελεχών του κυβερνώντος κόμματος «Λικούντ», που μίλησαν ανοιχτά για σχέδιο που θυμίζει καθαρά την εποχή του ρατσιστικού παλιού καθεστώτος απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Ισαάκ Χέρτζογκ, καταδίκασε το σχέδιο ρατσιστικών διακρίσεων της κυβέρνησης Νετανιάχου τονίζοντας ότι «η απόφαση για ξεχωριστές δημόσιες συγκοινωνίες Παλαιστινίων και Εβραίων είναι μη απαραίτητη ταπείνωση, που λεκιάζει το ισραηλινό κράτος και τους πολίτες του». Η αρχηγός του ισραηλινού αριστερού κόμματος Μέρετζ, Τζάχαβα Γκαλ Ον, σχολίασε το σχέδιο του υπουργού Αμυνας Μοσέ Γιαλόν λέγοντας: «Ετσι είναι το απαρτχάιντ. Δεν υπάρχει εύσχημος ή καλύτερος τρόπος να το χαρακτηρίσω. Τα ξεχωριστά λεωφορεία για Εβραίους και για Παλαιστίνιους αποδεικνύουν ότι η δημοκρατία και η κατοχή δεν μπορούν να συνυπάρξουν». Το σχέδιο αποδοκιμάστηκε ακόμη και από τον Γιδεόν Σάαρ, πρώην υπουργό Εσωτερικών και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος «Λικούντ», που προειδοποίησε ότι «θα βλάψει την εικόνα του Ισραήλ διεθνώς». Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν και από δεκάδες άλλους βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, σε βαθμό που ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να διατάξει την απόσυρση του ρατσιστικού πιλοτικού προγράμματος τρίμηνης διάρκειας που είχε ετοιμάσει ο υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιαλόν, με υποτιθέμενο στόχο τη «μείωση» «τρομοκρατικών ή βίαιων επιθέσεων» κατά Εβραίων εποίκων που καταπατούν τα παλαιστινιακά εδάφη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γιάννος, ελεύθερος και ωραίος, ξερνάει στα μούτρα της κοινωνίας! Κι εσύ Έλληνα μαλάκα πλήρωνε τα γαμησιάτικα των γερμανοτσολιάδων!
Ο αρχιτέκτονας της καταστροφής Σημίτη, είχε το θράσος να παει στο δικαστήριο σήμερα και να πει πως «επί Τσοχατζόπουλου οι δαπάνες είχαν αυξηθεί»! Και τον άφησαν να φύγει σαν κύριος! Αντί να βρεθεί ΕΝΑΣ να του πει οτι οι δικές του συμβάσεις ηταν τρισχειρότερες από του Τσοχατζόπουλου! Κανεις δεν βρέθηκε να του πει για τα Leopard, τις φρεγάτες, τον Κατσή, τον Τραυλό, τον Ευσταθίου, τον... Ματαντό, τον κουμπάρο του Κανδαλέπα και την γυναίκα του που διακίνησαν 40 εκατομμυρια στην λιστα Λαγκαρντ! Μιλάμε για τον απόλυτο διασυρμό της Ελληνικής δημοκρατίας, τον απόλυτο εμπαιγμό της κοινωνίας. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
80 χιλιάδες πύραυλοι της Χεζμπολά, έτοιμοι να κάνουν σκόνη το Ισραήλ! Οι σωνιστές-ναζί γαυγίζουν... αλλά τρέμουν!
«Αν το Ισραήλ κινηθεί στο ελάχιστο εναντίον του Ιράν, θα εξαφανίσουμε τη Χάιφα και το Τελ Αβίβ... Είναι έτοιμοι για εκτόξευση 80.000 νπύραυλοι της Χεζμπολά στο Λίβανο»... ο Yahya Rahim Safavi, στρατιωτικός σύμβουλος του Ali Khamenei και συνέχισε: «Το Ισραήλ δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα για εμάς... Το Ιράν είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να τους λιώσει αιφνιδίως... Το Ισράηλ δεν έχει δείξει ακόμη την στρατιωτική του ισχύ...». Η επίσημη δήλωση έγινε μετά τις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού άμυνας Moshe Yaalon, που απείλησε να "κτυπήσει το Ιράν, όπως έκαναν οι αμερικανοί στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι" και αυτές οι δηλώσεις βρίσκουν τεράστια απήχηση στα... ΜΜΕ του Ιράν. Μάλιστα, ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ Gholam-Ali Khoshrou, τόνισε ότι οι δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού αποτελούν πιστοποίηση για κατοχή πυρηνικών όπλων εκ μέρους του Ισραήλ. Οι δηλώσεις του Yahya Rahim Safavi, γίνονται ακριβώς την περίοδο έντασης στον Περσικό Κόλπο, με τά τις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών δικτατορικών καθεστώτων εναντίον τηςΥεμένης, με την υποστήριξη του Ισραήλ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
+18 ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ Η ΠΑΛΜΥΡΑ... ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ!
Το αίμα των αθώων στα κεφάλια των οικογενειών και των παιδιών, ΟΛΩΝ -ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ- των "ηγετών"-τραπεζοϋπαλλήλων της "πολιτισμένης" δύσης, της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των τοκογλύφων!
Πλημμύρα από αίμα στην κατεχόμενη από τζιχαντιστές πλέον Παλμύρα... Η Daesh σύμφωνα με πηγές διέπραξε σφαγές στην πόλη της Παλμύρα, ενώ προβάλεται και το αντίστοιχο υλικό. Σειρά αποκεφαλισμένων και σφαγιασμένων νεαρών ανδρών πολιτών κοίτονται σε δρόμο πόλης .Τα κεφάλια σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί στην... πλάτη των θυμάτων.Την φωτογραφία σοκ αναδημοσιεύει site της συριακής διασποράς. Τα εγκλήματα πολέμου είναι σε ημερήσια διάταξη στην Συρία από πλευράς των τζιχαντιστών και των συμμάχων τους.Στην ευρύτερη περιφέρεια του Ιντλέμπ μια ομάδα της Jabhat al Nusra εκτελεί εν ψυχρώ με ριπές αυτόματου όπλου σύριους στρατιώτες ή ανδρες των εθελοντών των Δυνάμεων της Εθνικής Άμυνας.Ο ένας είναι μεσήλικας με άσπρα μαλλιά. Κοίτεται σε δρόμο.Ένας μασκοφόρος αδειάζει κατά ριπάς το αυτόματο πάνω στον άοπλο αιχμάλωτο.Πιο εκεί υπάρχει αποκεφαλισμένος στρατιώτης και πιο δίπλα άλλος εκτελεσθείς
O Διευθυντής των Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας ο Ma’amoun Abdel-Kareem, κατέγραψε μια επίθεση των βαρβάρων τρομοκρατών υπό την καθοδήγηση της Daech για να κατακτήσουν την αρχαιολογική πόλη της Παλμύρα που θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του παγκόσμιου πολιτισμού. «Η τρομοκρατική επίθεση κατά της Παλμύρα επέρχεται ως εκδίκηση στον συριακό πολιτισμό και την κοινωνία”, ανέφερε ο Abdul-Kareem στο πρακτορείο Sana, προσθέτοντας ότι η Παλμύρα είναι μια διεθνής συριακή πόλη που εγγράφεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. “Ελπίζαμε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα απουσίαζε από την υπεράσπιση της Παλμύρα αλλά εμείς δεν αντιληφθήκαμε καμιά πραγματική αντίδραση προς αυτήν την κατεύθυσνη ” τονίζοντας παράλληλα τις απαράμιλλες θυσίες του συριακούς στρατού κατά την υπεράσπισή της. Διαβεβαίωσε ότι εκατοντάδες αγάλματα σώθηκαν χάρη σε μια σειρά από μέτρα που ελήφθησαν από το Υπ.Πολιτισμού και μετεγκαταστάθησαν σε ασφαλείς ζώνες.Εξέφρασε όμως την ανησυχία του για τη μοίρα των μνημείων και των ναών της Παλμύρα. sana 21/05/2015 Από την πλευρά της και η Irina Bokova, η ΓΓ της UNESCO κάνει έκκληση εκ νέου για τη σωτηρία της αρχαίας πόλης που αποτελεί σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών.
Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν ολοσχερώς την πόλη Tadmor (αραβικό όνομα της Παλμύρα) συμπεριλαμβανομένου και του αρχαιολογικού χώρου επιβεβαίωσε στο AFP το φιλοαντιπολιτευόμενο syriahr με έδρα το Λονδίνο. Τα εγκλήματα πολέμου των βαρβάρων δεν έχουν τελειωμό…..και άλλοι αποκεφαλισμοί πιθανότατα από την περιφέρια Ιντλέμπ τον περασμένο μήνα;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ταφόπλακα» στα επαγγέλματα της παραδοσιακής ελληνικής ναυπηγικής...
Ένα έθνος, το ελληνικό, που υπερηφανεύεται για την ναυτιλία του η οποία κυριαρχεί στις επτά θάλασσες του κόσμου οδήγησε σε εξαφάνιση 12.500 παραδοσιακά ξύλινα σκάφη και καταδίκασε στη λήθη τα επαγγέλματα της παραδοσιακής ναυπηγικής. Με αφορμή ένα μέτρο της ΕΕ που περιορίζει την αλιεία ολόκληρης της Ευρώπης το ελληνικό κράτος έφθασε στην άλλη άκρη, καταστρέφοντας την ελληνική παράδοση στον τομέα.
Η υπόθεση έχει πάρει τον... δρόμο της Δικαιοσύνης αφού ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για παράβαση καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας για μη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού που έδινε εναλλακτικές λύσεις εκτός της καταστροφής των σκαφών αυτών. «Εμείς ιστορικά ως Έλληνες κατασκευάζαμε ξύλινα σκάφη πριν από χιλιάδες χρόνια, κατά τις περιγραφές του Ομήρου στην «Οδύσσεια». Αυτή την ιστορική πορεία της Ελλάδος θέλουμε να διασώσουμε. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν σκάφη μαζικής παραγωγής και όχι χειροποίητα ξύλινα αλιευτικά σκάφη μοναδικής ναυπηγικής τέχνης, αξία διασώσεως. Μια πολιτιστική διάσωση των κινητών πολιτιστικών θαλάσσιων θησαυρών που μας χρειάζεται. Ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 1198/2006 σαφώς προέβλεπε ότι ο περιορισμός της αλιείας μπορούσε να γίνει με τρεις τρόπους α) της ολοσχερούς διάλυσης του σκάφους β) της αλλαγής χρήσεως του με την παραμονή του σε κοινοτικό νηολόγιο και γ) στην βύθιση του για την δημιουργία ιχθυογεννητικών σταθμών» επισημαίνει στο "b.s." ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (εα), Νίκος Καβαλλιέρος Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών: «Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Γεωργίας ή Αγροτικής Ανάπτυξης υιοθέτησαν μόνο την (α) περίπτωση για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Ποτέ και πουθενά δεν βρήκαν, έστω δοκιμαστικά, μία περίπτωση αλλαγής χρήσης του αλιευτικού σκάφους. Τόση εμπάθεια, τόση κακία, τόση πολιτιστική και πολιτισμική ανωριμότητα. Το ξύλινο σκάφος εάν έχει κανονική συντήρηση και θαλασσοπλοεί μπορεί να ζήσει στο διηνεκές. Αυτοί λοιπόν στην Ελλάδα, καταπατώντας ιστορία, πολιτισμό και επαγγελματικότητα θεωρούσαν πρέπον να καταστρέψουν με τις μπουλντόζες 12.500 αλιευτικά ξύλινα σκάφη. Σε λίγο καιρό οι νέες γενιές των Ελλήνων θα βλέπουν ξύλινα παραδοσιακά σκάφη μόνο στο internet και σε παλιές φωτογραφίες» και προσθέτει: «Ο Σύνδεσμός μας αποφάσισε να στείλει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παράβαση καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας για μη εφαρμογή του Ε.Κ 1198/2006. Μόνο έτσι, μόνο μέσω αυτής της ελάχιστης ταλαιπωρίας τους, ίσως προβληματιστούν και καταλάβουν το μεγάλο έγκλημα που έχουν διαπράξει. Κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, έπραξαν υπαιτίως το αδιανόητο. Διέσωσαν τα αλιευτικά εργαλεία με την μεταφορά τους από σκάφος σε άλλο σκάφος. Βγάλαν και εκποίησαν τις μηχανές των σκαφών με όλα τα παρακολουθήματα του σκάφους και τελικά την πλήρωσαν μόνο τα ξύλινα χειροποίητα στολίδια του Αιγαίου (το hull).»
Μέχρι τη δεκαετία του 1970 ανθούσε ο κλάδος των ξύλινων σκαφών οπόταν τα εισαγόμενα σιδερένια και πλαστικά σκάφη ήρθαν να τα αντικαταστήσουν. Ο νεωτερισμός και το χαμηλό κόστος της μαζικής παραγωγής έδωσαν το πρώτο κτύπημα στα καρνάγια της μοναδικότητας, της χειροποίητης Ελληνικής Ναυπηγικής τέχνης. Οι καραβομαραγκοί κατέληξαν να είναι μόνο συντηρητές σκαφών και το επάγγελμα άρχισε σιγά-σιγά να συρρικνώνεται. Στον αντίποδα, από το 1970-1980 οι Τούρκοι, με γενναία κρατική στήριξη και επιδοτήσεις επέβαλαν μία νεκρανάσταση των τουρκικών καρνάγιων, τα οποία σταδιακά πέρασαν από την μαθητεία και την αντιγραφή ελληνικών σχεδίων στην σύγχρονη παραγωγή ξύλινων σκαφών, τις γνωστές «Γουλέτες». Τύπος σκάφους που λόγω του φτηνού εργατικού κόστους κυριαρχούν στην Ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα ολόκληρο το έργο της Ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης να υπολείπεται των Τουρκικών συναφών δραστηριοτήτων. «Το κράτος πάντοτε και πάντα απών, αφού είχε κατά νου να καταργήσει την πρωτογενή βιοτεχνία και βιομηχανία για να λειτουργήσει ως εποπτεύων φορέας των πάσης φύσεως εισαγωγών και του τομέα αυτού. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αγκυλωτικών πολιτικών των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων ήταν η απώλεια των παραδοσιακών επαγγελμάτων, η μη συνέχιση από πατέρα σε γιό και παραπέρα σε εγγονό αυτών των επαγγελμάτων. Οπότε σήμερα αν θέλουμε να προσλάβουμε ένα καλαφάτη πρέπει να τον αναζητούμε στην Αίγυπτο.
Το Υπουργείο Παιδείας και ο ΟΑΕΔ του Υπουργείου Εργασίας δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν συνέστησαν σχολές μαθητείας καραβομαραγκών στις ήδη υπάρχουσες σχολές μαραγκών, ούτε για συναφή επαγγέλματα σκαφών» τονίζει ο Νίκος Καβαλλιέριος: «Παράλληλα άλλαξε και η νοοτροπία και οι ιδιοκτήτες των παραδοσιακών ξύλινων ελληνικών σκαφών επαγγελματικών και ιδιωτικών εστράφησαν στα εισαγόμενα σκάφη και πλοία ή εγκατέλειψαν την διαχείριση παραδοσιακών επιβατηγών σκαφών. Ως παρένθεση πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η κακή νοοτροπία και η ανεπάρκεια αναπτυξιακής πολιτική των κυβερνόντων έκλεισαν τα ναυπηγεία και την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και ώθησαν τις εργασίες αυτές στα Ναυπηγεία της Τουρκίας, Βουλγαρίας, Κροατίας για τα μεγάλα πλοία.» «3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών» Όσο αφορά τη συνέχεια ο Νίκος Καβαλλιέρος τονίζει: «Μετά από 13 χρόνια στο τιμόνι του Πολιτιστικού Ομίλου «Φίλοι των Παραδοσιακών Σκαφών» που πρόσφατα μετονομάσθηκε σε «Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών» αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε ρόλο ύπαρξης και συνέχειας των προσπαθειών μας, αφού από το 1999 μέχρι και σήμερα δεν μπορέσαμε να διασώσουμε τα ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη από την ολοσχερή καταστροφή, έχοντας αλλάξει την χρήση τους σε επιβατηγά» και συμπληρώνει: «Απευθυνόμενοι στο ευρύ Ελληνικό κοινό, που αγαπάει την Ελλάδα, την παράδοση, την τέχνη και την θάλασσα τους καλούμε να έρθουν στο «3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών» που θα γίνει στο λιμάνι του Πειραιά, στη προβλήτα προ της Παγόδας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Πειραιά, όπου θα μπορέσουν αν δουν ζωντανά τα ξύλινα παραδοσιακά αντιπροσωπευτικά σκάφη. Μέσω εκθέσεων ζωγραφικής μαθητών, εκθέσεως φωτογραφίας και μοντελισμού και επισκέψεων θέλουμε να ακούσουμε νέες ιδέες και όλοι μαζί να υψώσουμε φωνή για την διάσωση των παραδοσιακών καρνάγιων, των σκαφών, των συναφών επαγγελμάτων και της ζωής της θάλασσας. Με αυτό τον τρόπο θα α τιμήσουμε την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοτζιά, πάρε να 'χεις... Τα ανθρωπόμορφα κτήνη που στηρίζει, μετά τους Αβραμόπουλο-Βενιζέλο και ο "αριστερός" Κοτζιάς, που με το συνάφι του έσερνε το χορό... επί τω έργω! Καταστρέφουν τους Ελληνορθόδοξους ναούς! Τhe islamic state ( isis ), destroyed the crosses of the Οrthodox Σyriac church, in Nineveh city ( Ninawa ) - Iraq!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κάηκε" ο διορισμός του Άρη; Ποιες διαρροές κάνει (ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων) το υπουργείο Εξωτερικών...
"Κάηκε" λόγω των έντονων αντιδράσεων ο διορισμός του Αρη Σπηλιωτόπουλου σε θέση πρέσβη εκ προσωπικοτήτων; Ύστερα από αρκετές μέρες σιωπής πάντως το υπουργείο Εξωτερικών έκανε διαρροές σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι επιλογή του Νίκου Κοτζιά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για πρέσβης εκ προσωπικοτήτων. Λένε μάλιστα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα... προτείνει για το συγκεκριμένο αξίωμα τον καθηγητή διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλιο Περράκη -ο οποίος είχε εκπροσωπήσει και την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο πλαίσιο διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων για την περίπτωση του Διστόμου- και τον διπλωμάτη Χρήστο Μπόζιο.